Athlenda

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

THERE WILL BE BLOOD..



Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός χτυπιούνται αύριο στο ΣΕΦ στο ματς της χρονιάς για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Το Hoopfellas αναλύει τα πλάνα και τις κατευθύνσεις των δύο προπονητών δίνοντας το δικό του στίγμα πριν το παιχνίδι..


Όλοι το περιμένουμε, κακά τα ψέματα. Αποτελεί –πέρα από το κυνήγι των βαθμών- το μεγαλύτερο ίσως κριτήριο για το ποιος μπορεί τι, αυτή την περίοδο. Ένα ματς-καθρέφτης.  Πάμε να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας..


-Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μυστήριο φεγγάρι.. Έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση με την ήττα στην Πυλαία. Αυτό προσθέτει άγχος καθώς μπορεί μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων να  χάσει τη δεδομένη, μέχρι το ξεκίνημα του 2ου γύρου, πρώτη θέση της ρέγκιουλαρ σίζον.  Αυτό το συναίσθημα κάποιους μπορεί να τους "σκοτώσει" και κάποιους να" ατσαλώσει". Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο και στις δύο περιπτώσεις.


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας (αφού προσπάθησε να απαλλάξει τους παίχτες του από το στρες) θα στοχεύσει στο να φέρει το ματς σε μια κατάσταση, η οποία θα ευνοεί την ομάδα ώστε να αυτή να βάλει στο παρκέ ευκολότερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα όπλα της. Fast pace λοιπόν για τον Ολυμπιακό.. Ανοιχτό γήπεδο, τρανζίσιον επίθεση  ψάχνοντας τα «καλά» σουτ  τα οποία θα βάλουν φωτιά στην εξέδρα και θα δώσουν φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, εύκολα καλάθια τα οποία θα τον βοηθήσουν να πάρει εξ αρχής το τιμόνι του παιχνιδιού. Σημαντικό στοιχείο εδώ η απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, με τον οποίο στο «1» οι ερυθρόλευκοι –τον τελευταίο χρόνο- είχαν εντυπωσιακές στιγμές σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. . Και αυτό γιατί η πίεση στη μπάλα και ο συνδυασμός γρήγορης σκέψης-σωστών αποφάσεων «έσπρωχνε» αποτελεσματικά και έδινε ροή στο γρήγορο στυλ που επεδίωκε η ομάδα.  Παρά την απουσία αυτή, θεωρώ ότι οι ερυθρόλευκοι θα βγούν από την αρχή μπροστά, ανοίγοντας την άμυνα τους, με πίεση στα ¾  του γηπέδου, φιλοδοξώντας να οδηγήσουν τον αντίπαλο σε λάθη που οι ίδιοι θα μεταφράσουν σε πόντους στον αιφνιδιασμό.


Αμυντικά αλλά και σαν γενικότερη προσέγγιση του αυριανού παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει υ π ο μ ο ν ή. Το μεγαλύτερο λάθος θα είναι να μπεί μέσα, ορμώμενος από τον κόσμο και τη σκέψη του γρήγορου τέμπο που θα επιδιώξει να επιβάλει, με  στόχο να κατασπαράξει τον αντίπαλο. Χρειάζεται να μείνει επιθετικός και να έχει και υπομονή. Το παιχνίδι μπορεί να πάει στο τέλος και οι γηπεδούχοι πιθανόν να χρειαστεί να πάρουν μεγάλα σουτ. Έχουν τους παίκτες που μπορούν να τα πετύχουν (Σλούκας υποψήφιος εδώ..). Τα «θέματα» που υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουν –όσον αφορά το επίπεδο της έντασης στην άμυνα- μπορούν να προέλθουν από τυχόν φθορά των δύο Αμερικανών, Λο-Χάινς. Θα αναλάβουν σημαντικές αποστολές, είναι πολύ βασικοί άξονες στο επιθετικό κομμάτι και η απουσία του Μάντζαρη σε συνδυασμό με τον  όχι ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ετοιμότητας του Πάουελ, τους κάνουν υπεραπαραίτητους.


Στο επιθετικό κομμάτι θεωρώ ότι πολύ σημαντικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό θα είναι το περιφερειακό σουτ. Όχι ότι πάει αύριο με στόχο να κερδίσει από εκεί. Η εξέλιξη  του ματς θα του τα φέρει έτσι..  Νομίζω θα έχει ευκαιρίες από την περιφέρεια, είτε λόγω των ρηγμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν οι πολύ ικανοί διεμβολιστές του είτε από εκμετάλλευση ορισμένων σχημάτων του Παναθηναϊκού τα οποία εμφανίζονται λίγο πιο αργά στις περιστροφές.  Κλειδί οι εύκολοι πόντοι στο τρανζίσιον.  Η όλη εικόνα πάντως της ομάδας τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει σκέψεις. Το performance των πρωταθλητών, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι έχει καιρό να ικανοποιήσει. Χάνουν το μυαλό τους σχετικά εύκολα και ξεκινούν να παίζουν προβλέψιμα με τον Σπανούλη.


-Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να «κλείσει το γήπεδο» και να παίξει το ματς σε όσο δυνατόν λιγότερες κατοχές. Αυτό έχει μάθει να παίζει από την αρχή της σεζόν, αυτό είναι το τέμπο στο οποίο είναι εξοικειωμένος. Σαφώς θα θελήσει να το υποστηρίξει και με ριμπάουντ (κυρίως επιθετικό, όμως πρέπει να σκεφτεί καλά τις επιστροφές του και το πόσο θα ρισκάρει εδώ). Η συγκυρία είναι υπέρ του, δεδομένου του ότι ο αντίπαλος στερείται του βασικού του κουμανταδόρου (και σημαντικού γραναζιού στην ανάπτυξη της ερυθρόλευκης transition offense) και η περιφέρεια των γηπεδούχων δεν έχει την ίδια δύναμη στα πόδια να πιέσει τη μπάλα. Το θέμα είναι, έχει τα γκαρντ ο Παναθηναϊκός για να επιβάλει αυτόν τον ρυθμό και να τρέξει αποτελεσματικά μια σετ επίθεση..?  Το δείγμα γραφής  μέχρι τώρα λέει όχι..


Πάμε λίγο στο αμυντικό κομμάτι που έχει άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο του ρυθμού. Οι πράσινοι θα πρέπει να βρούν σχήματα με τα οποία θα αμυνθούν και παράλληλα να ελέγξουν τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει σημαντικά το αθλητικό του επίπεδο σαν ομάδα, ώστε να ματσάρει τον αντίπαλο που είναι πολύ δυνατός σε αυτόν τον τομέα. Ένα περιφερειακό σχήμα για παράδειγμα –που «παίζει» το τεχνικό επιτελείο- το οποίο περιλαμβάνει τους 3 καλύτερους αμυντικούς της ομάδας , Μασιούλις (στο «3»)-Μπράμος (στον Σπανούλη)-Διαμαντίδη (στον εκάστοτε γκαρντ) δείχνει να μπορεί να «κουμπώσει» στα μετόπισθεν αλλά πιθανόν να έχει προβλήματα στο να παγιώσει το τέμπο που θέλει η ομάδα και να ελέγξει τον ρυθμό. Συνήθως απέναντι σε ομάδες  που  επιδιώκουν και παίζουν αποτελεσματικά το επιθετικό τρανζίσιον παρατάσεις σχήμα με 2 γκαρντ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης (μοναδικός δημιουργός) πρέπει να προστατευθεί και όχι να προστατέψει. Κάθε ανάσα του θα είναι πολύτιμη στο αυριανό παιχνίδι.. Ίσως λοιπόν (κοιτώντας τη λειτουργικότητα και το μομέντουμ των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη αυτή τη στιγμή) ο Βασίλης Ξανθόπουλος να είναι μια λύση και να αποτελέσει το ρίσκο του Έλληνα προπονητή.


Όσον αφορά το επιθετικό πλάνο, δε θα πω αυτό που λένε οι περισσότεροι, ότι δηλ. ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτυπήσει μέσα στο καλάθι, αλλά θα πάω λίγο πιο πέρα λέγοντας ότι οι πράσινοι θα επικεντρωθούν στο να παρουσιάσουν μια ισορροπημένη επίθεση. Ακριβώς αυτό.  Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπορεί να παρουσιάσει πικ εν ρολ επίθεση με άξονα τους Διαμαντίδη-Λάσμε, να ταϊσει  στο ποστ τους Μασιούλις (κυρίως εναντίον Περπέρογλου) Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, αλλά κυρίως 1.) να μην κάνει λάθη που θα δώσουν ανοιχτό γήπεδο στον Ολυμπιακό και  να έχει καλή κυκλοφορία και σωστό  timing στην είσοδο-εξοδο της μπάλας από τη ρακέτα ώστε 2.) να βρεί καλά περιφερειακά σουτ. Αυτά θα βάλει πίεση στην άμυνα του αντιπάλου και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για ποστ παιχνίδι. Το εξωτερικό σουτ των πρασίνων μπορεί να παίξει λοιπόν σημαντικό ρόλο.

ΠΑΙΚΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ


Τζέησον Καπόνο, Σοφοκλής Σχορτσανίτης: Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό είχαν υπόψη τους τέτοια παιχνίδια όταν υπέγραφαν τον Καπόνο. Έχει την ποιότητα και το μπακράουντ να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς, έστω και εάν είναι πρωτάρης. Ο Αμερικανός μπορεί να δώσει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται η επίθεση του Παναθηναϊκού για να πάρει τέτοιου είδους ματς, δηλ. top-level σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρομαι και στο κομμάτι του σουτ αλλά και της δημιουργίας, ταϊζοντας τους ψηλούς του. Θεωρώ ότι πρέπει να μπεί «επιθετικά», στο πλαίσιο πάντα που έχει χαράξει ο προπονητής του. Ο Ολυμπιακός θα τον χτυπήσει από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει στο παρκέ, κυρίως με τον Περπέρογλου στο ποστ (όπου αδυνατεί αμυντικά ο φόργουορντ των πρασίνων) ενώ στην άμυνα έχει παίκτες που μπορούν να ακολουθήσουν ψηλά το σουτ του.  Ο Αργύρης Πεδουλάκης  πάντως  μπορεί να τον βγάλει μπροστά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, έστω και εάν εκ πρώτης όψεως ο Ολυμπιακός δε δείχνει να του πηγαίνει τόσο σαν ομάδα.


Ο Σχορτσανίτης θα είναι η ναυαρχίδα του ποστ παιχνιδιού των πρασίνων, απέναντι σε μια φροντκόρτ η οποία δεν έχει καθαρά τον παίκτη που θα πάει πάνω του.  Οι ερυθρόλευκοι έκαναν καλή δουλειά με τον Χάινς στον πρώτο γύρο, όπου η δύναμη, τα μακριά χέρια και τα, έτοιμα για συνεχόμενα μεγάλα άλματα, πόδια του Αμερικανού δυσκόλεψαν τον Έλληνα ψηλό. Ο Σοφοκλής πρέπει να είναι έτοιμος να πασάρει σωστά τη μπάλα (ο Ολυμπιακός θα τζογάρει στη δική του άμυνα είτε με τον παίκτη που μαρκάρει τα πόιντ γκαρντ είτε με τον αντίπαλο του Γκιστ).  Ο Πεδουλάκης από την άλλη θα πρέπει να στήσει σωστά το επιθετικό του πλάνο στα λεπτά που θα έχει τον Έλληνα σέντερ στο παρκέ (σωστό spacing, κάποια fake «κοψίματα» ώστε να αποσπάσουν την προσοχή της άμυνας προς στιγμήν), καθώς είναι γνωστό ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει τη ζημιά..


Γιώργος Πρίντεζης, Έησι Λο/Γκεόργκι Σερμαντίνι: Το έχω πεί επανειλημμένως, «ο Πρίντεζης είναι το δηλητήριο αυτής της ομάδας»  και το εννοώ. Έχει δημιουργήσει σπουδαία παράδοση εναντίον των πρασίνων και βρίσκεται σε καλή κατάσταση (η αποτελεσματικότητα του από το τρίποντο έχει μειωθεί αλλά εγώ δε θα τζόγαρα στην άμυνα μου απέναντι του). Ο Συριανός φόργουορντ, ίσως το πιο αποτελεσματικό «4» σε transition offense στην Ευρώπη, δίνει εύκολους πόντους στους ερυθρόλευκους με διάφορους τρόπους (σουτ, fast breaks, drive, post) και η ενεργητικότητα του μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζέημς Γκιστ μπορεί να τον ακολουθήσει ψηλά (όχι τόσο στο ντράιβ) αλλά δεν έχει το defensive mentality κατ’εμέ για να τον βγάλει «εκτός». Νομίζω πως ο ρυθμός του παιχνιδιού θα παίξει μεγάλο ρόλο στο performance του Πρίντεζη. Αναμένω και τον Μασιούλις πάνω του, ο οποίος μάλιστα μου «κάνει» καλύτερα από όλους..

Ο Λο και ο Σερμαντίνι μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο. Για τον πρώτο τα είπαμε την εβδομάδα που μας πέρασε. Σκέφτομαι πόσο διαφορετικές θα μπορούσαν να ήταν οι ισορροπίες εάν  ο συγκεκριμένος αθλητής βρισκόταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είναι ο μόνος γκαρντ του Μπαρτζώκα που μπορεί να πιέσει πραγματικά καλά τη μπάλα (και ο Κατσίβελης, που επαναλαμβάνω δε μπορώ να ξέρω πόσο έτοιμος μπορεί να εμφανιστεί) οπότε και η απόδοση του συν τα λεπτά που θα μείνει στο παρκέ (και στις δύο πλευρές του γηπέδου) θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ο Σερμαντίνι από την άλλη είναι σε καλή κατάσταση.  Νομίζω πως ειδικά τις στιγμές που θα λείπει από το παρκέ ο Λάσμε, μπορεί να «δώσει» στους ερυθρόλευκους πράγματα πάνω από το καλάθι. Πιθανόν να πάρει τους πρώτους κραδασμούς από τον Σχορτσανίτη..


ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ..


Σίγουρα πολλά μάτια θα πέσουν πάνω στη μονομαχία των δύο αστέρων του Ελληνικού μπάσκετ. Αναμφίβολα οι καλύτεροι παίκτες που έχουμε σήμερα σαν χώρα, παράγουν τεράστιο leadership στις ομάδες τους και γιγαντώνονται στα μάτια συμπαικτών και οπαδών στο τέλος κλειστών ματς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο «μάστερ» αυτών των ντέρμπι. Τα performance του εναντίον του «αιωνίου» αντιπάλου είναι θρυλικά και θεωρώ πως στο τέλος της καριέρας του πιθανόν να είναι ο «απόλυτος παίκτης» του ελληνικού classico.. 

 Στη παρούσα φάση γύρισε από τραυματισμό, δείχνει μια ταχύτητα κάτω αλλά τον παραπάνω πρόλογο τον έγραψα για να κατανοήσουμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα «σκιστεί» στο αυριανό ματς, γιατί απλά έτσι έχει μάθει να κάνει, ώστε να προστατεύσει  την υστεροφημία τη δική του, του κλαμπ αλλά ΚΥΡΙΩΣ για να νικήσει η ομάδα του.  Θυμηθείτε λίγο το δεύτερο ημίχρονο του 1ου γύρου..  Βέβαια το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να αφαιθεί στην αύρα του Διαμαντίδη και σε αυτό που εκπέμπει ο αρχηγός στον αντίπαλο σε αυτά τα παιχνίδια. Ο 3D θα έχει δύσκολες στιγμές στο ΣΕΦ καθώς αναμένεται πάλι να αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι απέναντι σε νεότερους και με σαφώς καλύτερα πόδια (Σπανούλης, Λο) γκαρντ. Γύρω από τον Διαμαντίδη οι πράσινοι πρέπει να παρατάξουν μαχητές έτοιμους να προστατεύσουν τον αρχηγό τους, του οποίο το στρατηγικό μυαλό θα είναι το βασικό όπλο τους στο πεδίο μάχης. Ενδεχόμενες λάθος πάσες του Διαμαντίδη, θα προκαλέσουν εκνευρισμό και ανεπούλωτα τραύματα στον επιθετικό ιστό των φιλοξενουμένων.

Ο Διαμαντίδης θα βρεί μπροστά του μια ομάδα η οποία θα παλέψει για να τον κουράσει, να τον δεί να πέφτει.. Ο Μάντζαρης φυσικά δε θα βρίσκεται στο παρκέ και αυτό είναι μείον για τους γηπεδούχους. Λο, Παπανικολάου (δε ξέρω ακριβώς ποια θα είναι η κατάσταση του Κατσίβελη, για τον οποίο ο Διαμαντίδης αποτελεί ευκαιρία, μιας και ο νεαρός δεν έχει να χάσει κάτι..) Σλούκας και.. Σπανούλης. Αλλαγες στο πικ εν ρολ όταν στον σκρίνερ αμύνεται ο Χάινς  και παιχνίδι πάνω του στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τους Λο-Σπανούλη, ώστε να κυνηγήσουν οι ερυθρόλευκοι  το ενδεχόμενο φθοράς (που είναι σημαντικότερη από το σκορ εδώ, το οποίο απέναντι στον Διαμαντίδη δεν είναι και ότι πιο εύκολο..). Οι ερυθρόλευκοι φανερά θα προσπαθήσουν να τον εξαντλήσουν. Ίσως όμως να το «καταφέρει» και η ίδια του η ομάδα..


Ο Σπανούλης  από την άλλη είναι στα prime του, στις glory days του.. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για τον πιο ακριβό χρηματιστηριακά παίκτη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αύριο του ζητείται να ηγηθεί μιας προσπάθειας σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και η συμπεριφορά που θα παρουσιάσει ο ίδιος στο παρκέ θα μεταδώσει πολλά στους συμπαίκτες του, θετικά ή αρνητικά.  Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση εξαιρετικού αμυντικού αποτελέσματος  απέναντι στον Σπανούλη, ο οποίος άρχισε να αλλάζει την ..ιστορία στο τέλος της περυσινής σεζόν, με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων θα είναι aggressive αύριο από το πρώτο λεπτό. Πρέπει να είναι. Αλλά aggressive  στις κινήσεις του και πάνω στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα.  Νομίζω έχει την ωριμότητα να το κάνει.. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε  το προφίλ που θα παρουσιάσει. Θα είναι passive (μοιράζοντας τη μπάλα στους συμπαίκτες του και ανεβάζοντας σταδιακά των αριθμό των «τελειωμάτων» του) ή θα μπεί με το γνώριμο στη σεζόν προφίλ του. .?

Ο Παναθηναϊκός ξέρει  ότι θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που  θα μπεί για να παίξει δυνατά, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προτάξει κάποιες λύσεις πρώτα πριν φτάσει να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο μαρκάρισμα του, δηλ. τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης θα θελήσει σαφώς να προστατέψει από το επιθετικό στυλ του Kill Bill. Οι πράσινοι –όπως έχουμε χιλιογράψει- στερούνται τον γκαρντ-πανοπλία στην περιφέρεια, ο οποίος θα αναλάμβανε να βγεί μπροστά σε αυτή την περίπτωση. Ο Μπράμος κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει μια λογική λύση, με τα συν και τα πλην της δεδομένου ότι έχει αρχίσει και γίνεται απαραίτητος και στην επίθεση των πρασίνων (η ίδια η ομάδα τον ανέδειξε, μεγάλο τεστ το αυριανό γι’αυτόν). Ο Ούκιτς επίσης, στον οποίο προσωπικά δεν δίνω πολλές πιθανότητες επιτυχίες (μάλλον ελάχιστες). Στον Μπανκς επίσης. Έχει τη δύναμη αλλά όχι το αμυντικό μέταλλο.  Ίσως λοιπόν το ρίσκο του Ξανθόπουλου να μην είναι τόσο μακρινό..  Εγώ θα το έπαιρνα. Και μάλιστα από την αρχή.. Καταμετρώντας και αξιολογώντας τις λύσεις καταλαβαίνετε ότι αργά ή γρήγορα (θα το δείξει η εξέλιξη του ματς) ο Διαμαντίδης θα πάει πάνω στον Σπανούλη και τότε θα έχουμε μετωπική.. Δείχνει η καλύτερη λύση, με τον πάγκο των πρασίνων να εύχεται να προβεί ολοκληρωτικά σε αυτή την κίνηση στο 4ο δεκάλεπτο και όχι νωρίτερα, με τον Διαμαντίδη χωρίς φθορά από φάουλ..

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ


Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ο Παναθηναϊκός της «ευκαιρίας»  που δίνει καλύτερη ψυχολογία, μιας και απέκτησε το δικαίωμα για μια ζαριά που δεν είχε μέχρι πρότινος. Και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους, κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή. Έχω την αίσθηση ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στους δύο αντιπάλους, ο Πεδουλάκης θα πρέπει να ετοιμάσει  «κάτι» στον Μπαρτζώκα. Κάτι καινούργιο, αναπάντεχο, όχι απαραίτητα τόσο αξιοζήλευτο σαν σκέψη, περισσότερο ένα «τρικ» που θα βάλει τον Παναθηναϊκό στο τιμόνι από την αρχή και θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. 


Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα μικρό θεωρητικό προβάδισμα αλλά οι ισορροπίες –ψυχολογικά ειδικά- είναι πολύ λεπτές και ένα τέτοιο τρικ μπορεί να φέρει την κατάσταση τούμπα. Έχει δυνατότητα να το διαχειριστεί μετά ο Παναθηναϊκός, ειδικά με τον Διαμαντίδη στο παρκέ. Προβλέπεται μάχη. Το σκεπτικό της διαφοράς πόντων σας πληροφορώ δεν βρίσκεται στο μυαλό κανενός τώρα. Θα μπεί -εαν χρειαστεί- στο τέλος.  Μήνυμα προς τους δύο πάγκους..? Εκπλήξτε μας!

Y.Γ: Tο παιχνίδι αυτό αποτελεί το καλύτερο προϊόν του Ελληνικού μπάσκετ. Γι'αυτό και πρέπει να τον προστατεύσουμε, ξεκινώντας να κάνουμε τη διαφορά ΕΜΕΙΣ από ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Όπως σας είπα και το απόγευμα, θέλω απόψεις και ανοιχτά μυαλά.. Καλό παιχνίδι..

Η σελίδα μας στο facebook..
http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


314 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ....... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΜ......
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τζιμαρα ενα απο τα καλυτερα σου. πιστευω ο σοφο θα εχει προβλημα και δν θα αποδωσει, αλλα βλεπω λασμε να κανει θραυση. λογικα θα πεσει ο περπερογλου απεναντι σε καπονο για να τον βαζει μεσα. για μενα κλειδια ειναι ο λασμε μπραμος , τι βοηθειες θα δωσει ο μπανκς και αν θα μπορεσει να εκτελεσει ο καπονο. η μεχρι τωρα αποδοση του γαυρου μ λεει οτι ειναι πιο πολυ θεμα των παιχτων του εξαστερου στο ποιος θα παρει το ροζ. Και βεβαια ο διαμαντιδης πρεπει να συνελθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά Κρις. Η αίσθηση μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μεγάλο ματς από τον Μπανκς για να φύγει με διπλό. Και το λέω αυτό με γνώμονα ότι από τον Ούκιτς ξέρεις τι να περιμένεις πάνω κάτω. Ο Αμερικανός είναι απρόβλεπτος. Το θέμα είναι, μπορεί να κάνει τέτοια εμφάνιση?

      Διαγραφή
    2. Chris Nas ola kala?Pragmatika pisteueis oti auto to sunothileuma tou Panathinaikou...pou ektos Dimantidi kai Sofo sthn epithesh kai Lasme sthn amuna den exei na deiksei kati allo,thewreis oti eksartontai ta pragmata se ena derby apo ton Panathinaiko??De kserw ti basket vlepeis alla o Olympiakos se kerdise nteforme eukola,ara einai apla kaluteros th dedomenh stigmh.

      Johny8

      Διαγραφή
  3. και ο οιστρος με τους τιτλους/εικονες συνεχιζεται.. well done μονο και μονο γι' αυτο χαχα
    υγ. ταινιαρα

    tarantino13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου τζιμαρα

    περιποιημενο το αρθρο και κατι μου λεει οτι αυριο θα δουμε κομματια του να επαληθευονται.συγκεκριμενα αυτο που ειπες για τα τρικ.

    θεωρω αρκετα πιθανο να παιξει ο ξανθοπουλος αυριο,οπως επισης θεωρω οτι ο παο θα παει σε 1-1-3 ματς απ αμυνα με ουκιτς ψηλα.ισως δουμε κανα δυο καινουρια plays επισης απο τον παο.αυτα τα 3 θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν
    τρικ και πιστευω οτι καποιο απο αυτα θα κανει ο πεδουλακης,θελοντας να βγαλει απο το πλανο του τον μπαρτζωκα ο οποιος εκει υστερει.

    ο ολυμπιακος αυριο θα εχει την πιεση.δεν μπορω να δω καποια αλλαγη στο στυλ του για αυριο ,με δεδομενο οτι ο οσφπ παιζει με ανοιχτα τα χαρτια του ολα καιρο τωρα.συν το γεγονος οτι θα στερηθει το ματζαρη.

    εκτιμηση μου ειναι οτι αυριο, αν και περιμενουμε κλειστο ματσ στο σκορ λογω τακτικης,θα εκπλαγουμε απο το επιπεδο του σκορ ακριβως γιαυτον το λογο.κατι μου λεει οτι στην προσπαθεια να αλληλοεξουδετερωθουν τα βαρια χαρτια θα πεσει τριποντουρα συννεφο,ελευθερη και εκτιμω ευστοχη.

    ευχομαι να γινει ενα καλο παιχνιδι μακρια απο επεισοδια.ευχαριστουμε τζιμ

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι.. Βλέπεις να πηγαίνει ψηλά το σκορ δηλ? Για να δούμε..

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα Jim αν και σε διαβαζω καιρο τωρα πρωτη φορα γραφω ,ωραια αναλυση,η λυση Ξανθοπουλος δεν ειναι ρισκο αλλα μονοδρομος..δεν εχει και κατι αλλο ...εκτος αν εχουμε θαυμα Ουκιτς,,,χλωμο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε.. Πολύ χλωμό..Ο Μπανκε μπορεί να αλλάξει ισορροπίες. Αλλά..μπορεί?

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το άρθρο σου Jim!Περιμένω από τον Πεδουλάκη σε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να παίξει με σχήματα που δεν έχει χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια του ΠΑΟ φέτος. Θα ήθελα να δω Διαμαντίδη-Ούκιτς-Καπόνο-Λάσμε-Σόφο καθώς και σχήματα που θα περιλαμβάνουν ταυτόχρονα Μπράμος και Μασιούλις προκειμένου να αντιπαραθέσει ενέργεια και άμυνα στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ. Όχι μόνο Τσαρτσαρή-Σόφο ή Σόφο-Γκιστ.Αναμένω πολύ συνετή χρησιμοποίηση Τσαρτσαρή κυρίως στην αρχή για λόγους οικονομίας, φθοράς φάουλ κλπ και επιτέλους να δούμε Ξανθόπουλο αρχικά και στη συνέχεια Μπράμος και έπειτα Δ.Δ σε ειδικούς ρόλους πάνω στον Σπανούλη. Θεωρώ ότι κλειδί μπορεί να αποτελέσει και μια θετική εμφάνιση του Μπανκς ο οποίος έχει χάσει τη σπιρτάδα και την επιθετικότητα των πρώτων του αγώνων. Αν ο Παναθηναικός παραμείνει προβλέψιμος δεν θα αποφύγει μια εύκολη ήττα και την κακή ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Επομένως περιμένω ρίσκο αύριο..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να παρει το ρισκο ο Πεδουλακης και να παρουσιασει κατι εντελως νεο και αναπαντεχο σε αυτο το παιχνιδι. Θεωρω οτι ο Σπανουλης, ακριβως επειδη η αμυνα του Παο θα ειναι προσαρμοσμενη επανω του, θα προσπαθησει να μοιρασει οσο μπορει περισσοτερο το παιχνιδι και να αξιοποιησει τους συμπαιχτες του.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    2. Παιδιά είπαμε ο Μπάνκς είναι απρόβλεπτος και γι'αυτό ίσως περιμένεις από αυτόν την ώθηση και το χέρι βοηθείας στον Διαμαντίδη. Δεν είναι βέβαια και σε καλή κατάσταση ο Αμερικανός..
      Ευχαριστώ Αντρέα..

      Διαγραφή
  7. Ωραίο άρθρο. Ο ΠΑΟ με πολύ καλό Διαμαντίδη (δημιουργικά κατα βάση) μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, και η σημαντική απουσία του αμυντικού εξολοθρευτή ονόματι Μάντζαρης είναι υπέρ στο να το πετύχει αυτό. Ωστόσο, η αίσθησή μου είναι ότι το ματς είναι περισσότερο του Ολυμπιακού για να το χάσει, παρά η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟ για την αρπαγή του πλεονεκτήματος έδρας. Μετά την κακή τελευταία αγωνιστική εικόνα (και το χείριστο μπάσκετ που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ), ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια θετικά σημάδια ανάκαμψης με τη Φενέρ (η οποία βέβαια είναι ελαφρώς τσίρκο σαν ομάδα), που θύμισαν την ομάδα με αρχές που γνωρίζουμε. Αν εμφανιστεί έτσι και στο ματς του ΣΕΦ, δεν βλέπω τον ΠΑΟ ικανό να διεκδικήσει κάτι παραπάνω εκτός από ένα κλειστό ματς, και τελικά μια δικιά του ήττα με όχι μεγάλη διαφορά.

    Ωστόσο το μεγάλο ματς ειναι αυτό που ακολουθεί κατ'εμέ (τελικός Κυπέλλου), καθώς κρίνει απευθείας έναν τίτλο γοήτρου σε ουδέτερο έδαφος, κι εκεί ο κάθε αντίπαλος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να ανατρέψει υπέρ του τις ισορροπίες... πχ όποιος έχει κακή βραδιά σε ποσοστά στο ΣΕΦ, κάλλιστα μπορεί να βρει εύστοχα μακρινά σουτ και καλά ποσοστά στις βολές στο ματς του Ελληνικού, και τούμπαλιν... επίσης ασταθείς παίχτες όπως ο Σόφο από τη μία, και ο Σλούκας από την άλλη, μπορεί να δώσουν σημαντικά πράγματα στις ομάδες τους σε 1 από τα 2 ματς (εύκολα καλάθια, ποικιλία στη δημιουργία με παιχνίδι 2 εναντίον 2 κλπ), και στο άλλο να είναι ζημιογόνοι όσο βρίσκονται στο παρκέ (λάθη, ανύπαρκτη προσωπική άμυνα). Αυτή είναι και η ομορφιά αυτών των αγώνων, ακόμα και καλό σχεδιασμό και προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα να έχουν κάνει οι 2 προπονητές, κάποιοι παίχτες τους μπορεί απλά να μην είναι στη μέρα τους για να τους δικαιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Dude, να'σαι καλά.. Σωστή προσέγγιση. Δε ξέρω πόσες ανάσες μπορεί να έχει ο Διαμαντίδης. Γι'αυτο θα πρέπει να βρεί στήριγμα από Μπανκς μεριά..

      Διαγραφή
  8. Τζιμαρα εισαι respect και π καλη συντροφια στην εξεταστικη επισης!
    Χαμος θα γινει αυριο...Εξακολουθω να πιστευω οτι ο Ολυμπιακος εχει ενα ελαφρυ προβαδισμα οχι μονο λογω εδρας, αλλα κυριως λογω μεγαλυτερης ομοιογενειας σα συνολο. Μεγαλο πληγμα η απουσια του Μαντζαρη, αλλα οπως εγραψες και συ τα γκαρντ του ΟΣΦΠ εχουν γρηγορα ποδια για να προσπαθησουν να φθειρουν και να κουρασουν τον Μητσο. Ειναι βεβαια σε περιεργο φεγγαρι ο Ολυμπιακος και δεν μπορω να προβλεψω την αντιδραση του. Θεωρω οτι αν ξεφυγει απο νωρις στο σκορ, θα εχει πλεονεκτημα να φτασει στο ροζ φυλλο. Αν παει ποντο ποντο η ο ΠΑΟ παρει κεφαλι στην αρχη, η πιεση θα βαρυνει τους ερυθρολευκους και δεν ξερω τι αντιδραση μπορει να εχουν.Με τη Σιενα π.χ. που εμεινε κοντα στο σκορ μεχρι τελους ,την πατησαν...Εχουν παντως σαν ομαδα τους παιχτες για τα μεγαλα σουτ στο τελος.
    Ο Παναθηναικος απο την αλλη, ειναι η ευκαιρια του να παρει το ματς και να παει με αλλη ψυχολογια και στον τελικο του κυπελλου. Για να εχει τυχη ο ΠΑΟ, πρεπει να μπει με το μαχαιρι στα δοντια και να δειξει οτι το θελει πολυ το ματσακι. Θεωρω οτι θα δειξει εντελως διαφορετικο προσωπο απο αυτο που παρουσιασε με την Μπαμπεργκ. Δεν ηταν αντιπροσωπευτικο του φετινου ΠΑΟ αυτο το ματς πιστευω. Επισης δεν περιμενω καποια μεγαλη εκπληξη απο τον Πεδουλακη. Δυσκολο μου φαινεται να παρει το ρισκο με τον Ξανθοπουλο. Αν το κανει μπραβο του βεβαια, και γω μαζι του.Δεν το πολυβλεπω παντως...Επισης περιμενω απο τον Σοφο να δωσει και την ψυχη του αυριο και τον ΔΔ να κανει δυο ματσαρες(αυριο και τελικο κυπελλου).
    Αντε... καλο ντερμπυ να χουμε!! Και οπως λεει και η πινακιδα που ειναι κρεμασμενη στην πορτα του γραφειου του Στερν "Πανω απο ολους και απο ολα ειναι το ΑΘΛΗΜΑ"

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Κώστα.. Διάβασμα ή σκονάκι? Για Ξανθόπουλο δεν είπα ότι θα βγεί, αλλά ότι μπροστά στην κατάσταση αυτή μπορεί να αποτελέσει τον ballhandler/on the ball defender γκαρντ δίπλα στον Διαμαντίδη. Ρίσκο και ότι γίνει..

      Διαγραφή
  9. To μεγάλα κλειδιά του παιχνιδιού ο ρυθμός και η ευστοχία από το τρίποντο,τομέας όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα ασταθείς και οι 2 φέτος.Η τακτική του Ολυμπιακού είναι γνωστή,όπως την είπες και εσύ,δεν αναμένω ιδιαίτερα τρικ από Μπαρτζώκα,το μπάσκετ που παίζουν είναι γνωστό.Κομβικό σημείο το αν ο Σπανούλης θα συνεχίσει την passive τακτική του,αν όχι ο ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα.Επιβάλλεται ο Πεδουλάκης να κάνει εκπλήξεις και να τολμήσει σε σχήματα και τακτικη,με λίγα λόγια να τα παίξει από την αρχή όλα για όλα.Αμυντικά το σημαντικό είναι η άμυνα σε Λο και Πρίντεζη,ο Γκιστ με την άμυνα του πάνω στον Συριανό μπορεί να αποδειχθεί σε βασικό παράγοντα της επίδοσης του ΠΑΟ.
    Σε γενικές γραμμές θα κερδίσει αυτός που δεν θα φοβηθεί να χάσει.
    Jim ξέρεις τι θα ήθελα να δω από ΠΑΟ?Άμυνα στα 3/4 από την αρχή,fast pace επίθεση,ανοιχτό γήπεδο και γρήγορες επιθέσεις με ένα σχήμα ΔΔ,Μπράμος,Μασιούλις,Γκιστ,Λασμέ.Να χτυπήσει δηλαδή τον Ολυμπιακό με το ίδιο του το παιχνίδι,διακινδυνεύεις πολύ μεν αλλά χωρίς ρίσκό από πλευράς ΠΑΟ έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός.
    KG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικός Τζιμ, πράγματι από τα καλύτερα σου το σημερινό, άξιζε η αναμονή...
    Για μένα πολύ σημαντικότερο είναι το ματς του Κυπέλλου. Όχι επειδή έχει μεγαλύτερη σημασία σαν τίτλος, αλλά επειδή ότι και να γίνει στο ΣΕΦ, ο τίτλος θα κριθεί τον Μάιο και από σκοπιάς Παναθηναϊκού, μια νίκη στο ΣΕΦ πρέπει να την κάνει έτσι κι αλλιώς είτε σε λίγες ώρες είτε στους τελικούς. Αντίθετα ειδικά για το άπειρο σύνολο του Παναθηναϊκού (ναι, ήρθε η ώρα που απειρία και Παναθηναϊκός μπαίνουν στην ίδια πρόταση) ένας τίτλος θα αποτελέσει τεράστια ψυχολογική ένεση και πολύτιμη εμπειρία για παίκτες που πραγματικά την έχουν ανάγκη.
    Με λίγα λόγια αν μου έλεγαν να διαλέξω ένα παιχνίδι από τα δύο για να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός θα διάλεγα με κλειστά μάτια το κύπελλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim πολυ ωραιος ο τροπος που αναλυεις το παιχνιδι. Εμαθα για το μπλογκ τους τελευταιους 3 μηνες και σε διαβαζω φανατικα συνεχισε να κανεις τη διαφορα με τις φοβερες σου αναλυσεις. Μπορει να μην συμφωνουμε ολοι παντα με ολους αλλα φενεται το μερακι και η γνωση που εχεις για το αθλημα. Γνωμη μου ειναι οτι ο Παναθηναικος αυριο θα κερδισει η θα χασει και εννοω οτι ειναι στο χερι του το αποτελεσμα. Θεωρω οτι το μομεντουν και η συγκροτηση του ροστερ ειναι με το μερος των πρασινων. Απορια μου προκαλει το γεγονος οτι ενω και εγω θεωρω τον Σοφο βαρομετρο για την αυριανη επιθετικη εικονα του ΠΑΟ, ο Πεδουλακης επελεξε να τον αφησει εκτος ροτεισον στα τελευταια 2-3 παιχνιδια εχοντας υποψη οτι το σημερινο ματς μπορι να κρινει η οχι την συνολικη του παρουσια σαν επιτυχημενος η οχι καθως κατα ενα μεγαλο ποσοστο βγαζει πρωταθλητη (συμφωνα με την ιστορια). Πιστευω οτι εχι πλεονεκτημα απεναντι σε ολα τα 5αρια και θεωρω οτι πρεπει να επιδιωξει να φθειρει τον ολυμπιακο στο 5 στον ετσι κι αλλιως επιρρεπη σερμαντινι και στον κοντυτερο χαινς και με τον χαινς στο παρκε να τον προστατεψει την αμυνα με ζωνη και τον καπονο το ιδιο σε σχηματα πο θα χρησιμοποιηθουν και οι 2 για να αποφυγεικαι το ποστ παιχνιδι του Περπερογλου. Γενικα πιστευω και θα πρεπει να στοχευσει και στη φθορα των γκαρντ του ολυμπιακου ποσταροντας οποινδηποτε (Διαμαντιδης-Ουκιτς) μαρκαρει ο σπανουλης ή ο σλουκας και αποφευγοντας τν Λο καθως ειναι δυνατος αμυντικος χαμηλα. Ακομα πιστευω πως σε ενα σχημα Διαμαντιδη, Μπραμο, Καπονο, Μασιουλης, Σοφο δεν θα βρει ευκολα λυσεις αμυντικα αλλα ταυτοχρονα δεν μπορει να ανταποκριθει στους φτεροποδαρους παιχτες του Ολυμπιακου παρα μονο σε ζωνη και κυριως να παρει το αμυντικο ριμπαουντ. Σε τετοια σχηματα του ΠΑΟ θεωρω πως θα επιλεξει πολυ ζωνη και ο Μπαρτζωκας και για να προστατεψει τα γκαρντ του απο τα φαουλ και για να δωσει και λιγο χρονο στον Γκετσεβιτσιους στο παρκε. Τέλος νομιζω πως ο τροπος που επαιξαν πολλες ευρωπαικες ομαδες τον σπανουλη θα ειναι φαρος στην αντιμετωπισή του. Δηλαδη να επιδιώξει ο Παο να τον κουρασει δινοντας του το κατεβασμα πιέζοντας τον αλλο γκαρντ και μη επιτρεποντας του να παρει ευκολα την μπαλα μετα την πρωτη πασα γιατι οπωςξερουμε ο Ολυμπιακος δυσκολα κερδιζει με κακο Σπανουλη. Αυτα βλεπω εγω για το παιχνιδι και ελπιζω να δουμε ενα ωραιο ματς και να κερδισει το ελληνικο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο παναθηναικος για να φυγει απο εδω μεσα νικητης θα πρεπει να κανει τρελες, αλλα πολυ εξυπνες και ζυγισμενες τρελες. μαλλων θα πρεπει να θυμηθει το πρωτο μισο της χρονιας, θα πρεπει να ποσταρει οσους μπορει-να αρχισει να φωρτονει φαουλ, να χαλασει το ροτεσιον του μπαρτζωκα. θα ηταν εγκλημα να μην παιξει καποια ζωνη-που εχει δειξει ο ολυμπιακος οτι κολαει και να σταματησει τον πριντεζη ( ο μονος που ειναι unmatched για το ροστερ του). εμεις απλα πρεπει να ανοιξουμε τον ρυθμο, να τιμωρησουμε τα ποδια του σοφο και το σοφτ του καπονο και να παιξουμε τον πριντεζη οσο περισοτερο μπορουμε.

    ματσαραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλιστα, κοντεύουν να μου πέσουν τα μαλλιά , τι σχήματα είναι αυτά με μπραμο μασιουλης και καπονο μαζί ; και δε με λέτε ; αν δεν βγει αιφνιδιασμός για τον παο στο σετ παιχνίδι ποιος θα πασάρει για να κυκλοφορήσει η μπαλα; Ο διαμαντιδης στον διαμαντιδη;
    Και άμα χαθεί η μπάλα ποιος θα σταματήσει τον αιφνιδιασμό το οσφπ; Μόνο με φαουλ; Και άμα πιέσει ο οσφπ την μπάλα και τον διαμαντιδη ποιος θα την κατεβάσει; Ο μπραμος;
    Για μένα ποιο απρόβλεπτος ο οσφπ λόγο της απώλειας του μαντζαρη (θα αλλάξει αναγκαστικά πράγματα στο παιχνίδι του) και νομίζω ότι θα χτυπήσει πολύ την ρακέτα του παο με ντραηβ η με τάισμα στον σερμαντινη κατά πρώτο και μετά θα κοιτάξει το τρίποντο. Και έχει παίχτες ικανούς για αυτό σλουκα σπαν λο πριντ κτλ .
    Αυτα
    Ωραίο μπλοκ τζιμ και γω σε διαβάζω καιρό και σου γράφω πρώτη φορά.
    γκαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπεροχω αρθρο.Τζιμ θαρρω πως αν ο Ολυμπιακος στειλει πανω στον Διαμαντιδη τον Σπανουλη την πατησε διοτι θα παει πολυ στο ποστ.Επισης πως σου φαινεται η ιδεα για αρκετο χρονο ο Διαμαντιδης να ειναι ο κουμανταδορος και να εχει διπλα του Ουκιτς/Μπανκς να αλλωνιζουν κωβοντας βολτες στο καλαθι; Αυτο πιστευω ειναι εφικτο διοτι, θα το δειτε, η απουσια του Μαντζαρη θα φαινεται με γυμνο ματι.Επισης πιστευω για καποιο αοριστο λογο πως ο Παπ θα βρει την χαμενη του φορμα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αποκλείω τίποτα από όλα αυτά Στάθη. Στην ουσία ο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟ είναι ο Διαμαντίδης, απλά το κάνει μετά την πρώτη πάσα..

      Διαγραφή
  15. TANATZH EIMAI ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΣΟΥ ... ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ... ΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, μάλλον είναι παιχνίδι του ΟΣΦΠ να κερδίσει ή να χάσει. Και αυτό γιατί έχει κρατήσει όλη τη περσυνή ομάδα, ενώ αντιθέτως εμείς φέραμε 14 καινούριους παίκτες. Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα θα καθοριστεί περισσότερο από το αν θα καταφέρει ο ΟΣΦΠ να βάλει στο γήπεδο τα δυνατά χαρτιά του. Το καλό με τον ΠΑΟ είναι ότι μπορεί να εμποδίσει την οποιαδήποτε ομάδα να το κάνει αυτό....

    Τι θα πρόσεχα εγώ σήμερα ? Αν θα μπορέσει να κοντρολαριστεί ο Σόφο (κυρίως τα βήματα) και να δώσει καλές πάσες, ποιος θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε ματσαρίσματα Καπόνο-Περπε ή Παπ, αν θα παίξει ζώνη ο RG, τι βοήθειες θα δίνονται στο μαρκάρισμα του Σπανούλη (και τι περιστροφές θα κάνουμε, προχθές κουτουλάγαμε), και ποιος από τους δικούς μας PGs θα κάνει το βήμα παραπάνω για να πάρουμε τη νίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους !!! Απλά εκπληκτική η ανάλυση..... Μεγάλη αλήθεια και όλα τα λεφτά το υστερόγραφό σου.... Respect :-) Aς ελπίσουμε να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι χωρίς το παραμικρό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa δεν ρωτω εγω πιο πανω αλλα πραγματικα σε χασαμε."Α"

      Διαγραφή
    2. Καλή μου "Α" σε σένα πήγε αρχικά το μυαλό μου με τη λογική ότι δε θα είχε κάποιος άλλος το θάρρος να με ρωτήσει έτσι χιχιχι.... αλλά δε μου κολλούσαν τα greeklish μιας και γράφεις πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες..... Εδώ είμαι συνεπής και μελετηρή :-) διαβάζω κάθε ανάρτηση με πολλή προσοχή και όλα τα σχόλια.... απλώς έχω 'περάσει' τόσα εγκεφαλικά τελευταία στο ΟΑΚΑ που δεν είχα κουράγιο να αρθρώσω κουβέντα χιχι ... Σοβαρά τώρα, απλώς τον τελευταίο καιρό δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που λέγονται, οπότε απλώς παρακολουθώ ;-)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Ναταλία.. Σε θέλουμε όλοι πιό ενεργή.. Σαν τον παλιό καλό καιρό..

      Διαγραφή
    4. εγκεφαλικα??και εγω επισης χαχαχα!!!!!!!! και εγω εδω μονο καμια χαζοερωτηση μπορω να κανω και αυτη πολλες φορες ντρεπομαι:))!!"A"

      Διαγραφή
    5. ποσα "και" θεε μου,σορυ Τζιμ κανω καταχρηση του χωρου."Α"

      Διαγραφή
    6. Σωστος.(χαχα)!!!!!!το καταλαβες."Α"

      Διαγραφή
  18. Αλλα παντως Τζιμαρε εχεις χασει λιγο την αισθηση του χρονου νομιζω. Το βραδακι το εκανες πρωι και τα μεσανυχτα απογευματακι.. :) ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Στάθη.. Υπολόγιζα να ανέβει κατά τις 10 αλλά έφτασα τις 2.500 λέξεις οπότε..

      Διαγραφή
  19. Τι ταινία, τι ερμηνεία αυτός ο Ιρλανδός
    Φίλε Τζιμ, αυτό που σε διαφοροποιεί από τους ¨επαγγελματίες¨ αθλητικούς γραφιάδες δεν είναι μόνο οι αναλύσεις σου.
    Απλά εσύ διαθέτεις πνεύμα, όταν αυτωνώνε η αμορφωσιά κάνει κρα από χιλιόμετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το πνεύμα μου δεν κρύβεται.. Χε..! Καλή ταινία όντως. Σε ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  20. Σημαντικο στοιχειο για μενα στο αποψινο παιχνιδι θα ειναι, περα απο οσα σωστα τονισε ο Jim,και μερικα ακομη στοιχεια.
    Καταρχην ,το πως ο Παναθηναϊκός θα διαχειριστει τις ανασες του και την φρεσκαδα του,ωστε στο τελευταιο δεκαλεπτο ή μαλλον στο τελευταιο πενταλεπτο να εχει το καθαρο μυαλο να κανει την αντεπιθεσή του.
    Επισης ,το πώς θα επιλεξει να εκμεταλευτει τα μις –ματς απεναντι στους κοντυτερους περιφερειακους του Ολυμπιακου.
    Ακομη ,εχω την εντυπωση πως καποια τρικ που θα μπορουσε να εφαρμοσει ο Πεδουλακης θα ηταν ο Γκιστ σε θεση 3 να ματσαρει τον Περπερογλου.Ο Καπονο σε θεση 2 να ματσαρει τον Σλουκα ή ο Μπανκς σε ρολο Μπομπυ Μπραουν.
    Βλεπω σε γενικες γραμμες την αμυνα του Παναθηναϊκού να βασιζεται σε μεγαλα κορμια με μακρια χερια,και σιγουρα μερος του Μπιανκι defense – plan να βρισκεται στο μυαλο του Πεδουλακη.
    Ο Ξανθοπουλος δεν ταιριαζει τοσο αμυντικα στο παιχνιδι κατά τη γνωμη μου.Ισως θα χρειαζοταν μονο μια πενταλεπτη συμμετοχη πανω στον Σπανουλη,ώστε να χαλασει το μυαλο και το ρυθμο του παικτη του Ολυμπιακου,κυριως με φαουλ.
    Καλη επιτυχια στον Παναθηναϊκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου παιχτούρα.. Δε βλέπω Γκιστ στο "3" φίλε, δε το έχει καν..

      Διαγραφή
  21. Να καταθέσω κι εγώ τις σκέψεις μου… Ναι, είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά πάνω από όλα είμαι φίλαθλος του μπάσκετ, του αθλήματος που μας έχει χαρίσει τόσες και τόσες χαρές τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων όσο και συλλόγων (και ΝΑΙ το χάρηκα πολύ το καλάθι του Πρίντεζη με την cska στο τελικό)

    Θέση 5: Undersized Τιτανομαχία: Χάινς-Λάσμε. Θα κερδίσει αυτός που έχει περισσότερες ανάσες. Προς το παρόν έχει ελάχιστο προβάδισμα ο Χάινς
    ΔΕΝ υπάρχει παίχτης του Ολυμπιακού που να μπορεί να αντιμετωπίσει το Σοφοκλή (άλλωστε με την εξαίρεση ίσως του Τζαγουάι μάλλον δεν υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να ματσάρει τη δύναμη του Σόφο). Εκεί πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός. Βέβαια δημιουργείται κενό στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Μάλλον με Σόφο (που παίζει συνήθως με Καπόνο- πρόβλημα αμυντικό προφανές) θα πρέπει να κοιτάξει ζώνη ο Πεδουλάκης. Ο Σόφο επίσης έχει να αποδείξει 2-3 πραγματάκια στην παλιά του ομάδα
    Το ίδιο θα θελήσει να κάνει και ο Σερμαντίνι αντίστοιχα. Έφυγε ως αποτυχημένος από τον Παναθηναϊκό, καθώς και από τη Μακάμπι, αλλά στις ελάχιστες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει. Αργός, αλλά …7-footer.

    Θέση 4: Υπερτερεί ο Ολυμπιακός. Γιατί ο Πρίντεζης είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο 4αρι στην Ευρώπη. Στην επίθεση κάνει τα πάντα (σουτ, πλάτη, πρόσωπο, επιθετικά ριμπάουντ), ενώ στην άμυνα δεν είναι άσχημος.
    Ο Γκιστ μάλλον δεν θα μπορέσει να αποδώσει στην καυτή ατμόσφαιρα του ΣΕΦ. Είναι παίχτης ψυχολογίας, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Θα δούμε πολύ τον (πεσμένο τον τελευταίο καιρό) Τσαρτσαρή, που είναι ο πιο μυαλωμένο-fundamental ψηλός των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Μακάρι να αντέξει ο Κώστας, αλλά ειδικά σε man-to-man με Πρίντεζη θα τα βρει πολύ σκούρα. Με τον Άντιτς νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα. Μάλλον θα πρέπει να επιστρατευτεί ένα 8λεπτο και ο Ματσιούλις σ’ αυτή τη θέση. Άρα πάλι πρέπει να παίξει ζώνη ο Παναθηναϊκός

    Θέση 3: (μετά την κατακόρυφη πρόσφατη πτώση του Παπανικολάου) έχει σαφές προβάδισμα ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει βέβαια και ο Περπέρογλου (κι αυτός θα έχει να αποδείξει πολλά), αλλά είναι παίχτης χωρίς τσαγανό. Ματσιούλης, Μπράμος κάνουν όλες τις δουλειές στο παρκέ, ενώ ο Καπόνο, ακόμα και αν δεν συνεισφέρει σε πόντους, πάντα αποτελεί απειλή στην επίθεση και αναγκαστικά θα τον παίξουν overplay. Αμυντικά ο Αμερικάνος είναι άφαντος. Πάλι ζώνη…

    Θέσεις 1-2: Η απώλεια Μάντζαρη αλλάζει τις ισορροπίες. Πολλά θα κριθούν από το ποιος θα επικρατήσει ανάμεσα στους δύο καλύτερους περιφερειακούς Έλληνες παίχτες. Αν και θα ήταν λάθος ο ΔΔ να αναλωθεί σε άμυνα στο Σπανούλη (νομίζω ο Μπράμος θα κληθεί να το κάνει για μεγάλο διάστημα), η επίθεση των 2 ομάδων αρχίζει και τελειώνει με αυτούς. Νομίζω ότι η κούραση θα παίξει και πάλι το ρόλο της. Όποιος έχει πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά του παιγνιδιού ίσως να είναι αυτός που θα κερδίσει. Μπανκς και Λο αποτελούν ένα ενδιαφέρον δίδυμο, και μπορεί να αποτελέσουν βαρόμετρο. Το ίδιο και Ούκιτς-Σλούκας. Βασικό μέρος της τακτικής των δυο προπονητών θεωρώ ότι θα είναι η φθορά του αντίπαλου σταρ (Διαμαντίδη-Σπανούλη).

    Γενικά οι 2 ομάδες είναι ασταθείς. Πολλά θα κριθούν από την απόδοση Διαμαντίδη-Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει περισσότερο ζώνη όταν υπάρχουν μέσα Σόφο, Τσαρτσαρης, Γκιστ, Καπόνο για να κρύψει την αδυναμία τους στο ένας-εναντίον-ενός και στις περιστροφές, εκμεταλευόμενος παράλληλα την πτώση των ποσοστών στα τρίποντα του Ολυμπιακόυ.

    Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα, λόγω έδρας και απειρίας πολλών παιχτών του Παναθηναϊκού από τέτοια ατμόσφαιρα. Αλλά anything goes…

    Ελπίζω να δούμε όμορφο μπασκετ, μακριά από την καφρίλα των ποδοσφαιρικών ουγκα-μπουγκα, και των προπονηταράδων του καναπέ…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. για το ποιο ολοκληρωμενο 4αρι δες προσ ρωσια μερια στην τσσκ ασ πουμε ...
    επισης ο καιμακογλου τι θεωρεις οτι ειναι?? εμενα μ κανει για 4αρι και τον θεωρω πιο ολοκληρωμενο απο πριτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4αρι είναι, αλλά επειδή ξέρει μπάσκετ και έχει και καλό σουτ, μπορεί άνετα να παίξει 3, κάτι που θα μπορούσε και ο Πριντ να το κάνει κυρίως αν είχε αξιόπιστο σουτ...
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Ο πρίντεζης στο μόνο που υπολείπεται του καιμακόγλου είναι η σκληράδα στην άμυνα.Απο εκεί και πέρα,σε όλα υπερτερεί.Πέρσι σε όλα σχεδόν τα μεταξύ τους ματς τον έκανε άλογο και δεν κινδύνευσε να εκτεθεί σε κανένα.Τραγικό ματσάρισμα το πριντ-και για τον Κώστα.Και μάλιστα σε μια σεζόν που και οι 2 ήταν στην τόπ φόρμα της μέχρι τότε καριέρας τους (επομένως δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως ο ένας ήταν φουλ φορμαρισμένος και ο άλλος σε κακή κατάσταση).Η αθλητικότητα και το aggressiveness που έβγαζε με τη μπάλα στα χέρια ο πριντ ήταν πολύ xtreme για to αντέξει ο καιμακόγλου και όχι μόνο αυτός.


      Διαγραφή
    3. και τους δυο αυτους ο Κρυαπα τους καταπινει αμασητους

      Διαγραφή
  23. Παιδια περιληπτικα περιμενω τις ομαδες να επιδιωκουν τα εξης:

    (1) Ολυμπιακος - Επιθεση:

    Να τραβηξει το Λασμε εξω απο το ζωγραφιστο, να φθειρει το Λασμε με φαουλ, να αντιμετωπισει τα hedge-out/traps στο Σπανουλη, να κανει pick-n-roll με Χαινς, hi-lo με το Σερμαντινι, ντραιβ και ασσιστ του Σπανουλη σε Χαινς/Παπανικολαου, μικρα ντραιβ του Λο στο high-post και πασα σε weak-side ή jump-shoot.

    Και φυσικα τα συστηματα που εχουν για μακρινο σουτ.

    Επιδιωκομενα matchups:

    Σερμαντινι/Παουελ σε Λασμε (τουλαχιστον στην αρχη), Χαινς σε Σοφο, Πριντεζης σε Τσαρτσα, Παπανικολαου/Περπερογλου σε Καπονο, Σπανουλης σε Μπανκς.

    2) Ολυμπιακος - Αμυνα:

    Περιφερειακη αμυνα με πιεση στη μπαλα των επιθεσεων του Παναθηναικου (και full-court press στην αρχη των επιθεσεων) ωστε να βγαλουν τους αντιπαλους εξω απο το comfort zone για σουτ.
    Double team στο Σοφο.
    Box out στα ριμπαουντ.
    Λο/Κατσιβελης στα ντραιβ των Διαμαντιδη/Ουκιτς

    (3) Παναθηναικος - Επιθεση

    Να βρει ελευθερο τριποντο μεσα απο συστημα ναι να βγουν σουτ με Διαμαντιδη/Καπονο/Μασιουλις/Μπραμος (περιμενω πολλα pick-n-pop), να ποσταρει το Σοφο και τους (συγκριτικα ψηλοτερους) παιχτες που διαθετει στην περιφερεια, να εκμεταλλευτει τους Λασμε/Μπραμος/Μασιουλις για επιθετικο ριμπαουντ.

    Επιδιωκομενα matchups:

    Διαμαντιδης/Ουκιτς σε Σλουκα/Σπανουλη, Μασιουλις σε Περπερογλου,Γκιστ σε Αντιτς, Λασμε σε Χαινς, Μπανκς σε Σλουκα, Τσαρτσα σε Πριντεζη.

    (4) Παναθηναικος - Αμυνα

    Να αμυνθει στο Σπανουλη με hedge-out/traps alά Ζαλγκιρις, να αποτρεψει ντραιβ των Σπανουλη/Λο προς το καλαθι, το Λασμε σε ρολο μπλοκερ εναντι ολων, περιφερειακη αμυνα με Γκιστ απεναντι σε Πριντεζη/Αντιτς, Μπραμος σε Λο ή Παπανικολαου, Μασιουλις σε Περπερογλου/Παπανικολαου.

    ¨Πιθανα ΤΡΥΚ:
    Πιστευω οτι ο Πεδουλακης, αν δει οτι δεν του βγαινει ο αγωνας, θα κρατησει τις οποιες πιθανες εκπληξεις που εχει για τον αγωνα του κυπελλου που ειναι πιο σημαντικος.

    Ο Ολυμπιακος θα θελει να κερδισει οπωσδηποτε αλλιως θα επηρρεαστει ψυχολογικα οποτε δεν νομιζω οτι θα κρατησει δυναμεις.

    Γενικα πιστευω οτι ο Πεδουλακης εχει συνθεσει το ροστερ του Παναθηναικου ειδικα για τους αγωνες με τον Ολυμπιακο αλλα το ροστερ αυτο εμενα μου φαινεται οτι μπορει να ειναι αποτελεσματικο μονο στον τομεα της αμυνας.

    Αν ο Παναθηναικος βαλει τα μακρινα σουτ θα εχει τυχη στο παιχνιδι αλλιως βλεπω μια διαφορα 4-6 ποντων για τον Ολυμπιακο και σκορ λιγο κατω ή λιγο πανω απο του 70 ποντους. Συνηθως πεφτω εξω παντως.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file mou exw tin entiposi oti o rg tha valei banks full press stin mpala kai 3d bramos na kleinoun tin pasa sta alla guard enw gist lasme masioulis tha lisane panw stous ekastote psilous epithetika taisma se sofo kai split out
      enw o osfp tha paei na patisei gazi mexri telikis ptosis kai na fortosei faoul lasme 3d oste na spasei i amyna

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να το ξαναγράψεις στα ελληνικά;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να το ξαναγράψεις στα ελληνικά;;;;;;

      Προς George@Manchester

      Διαγραφή
    4. "Μπορείς να το ξαναγράψεις στα ελληνικά;;;;;;"

      Ποσο χρονο εχεις?

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. hedge-out/
      traps
      pick-n-roll
      high-post
      weak-side ή
      jump-shoot
      full-court press
      comfort zone
      Box out
      pick-n-pop
      matchups
      hedge-out/
      traps

      Γράψε κ κάτι στα ελληνικά!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Φιλε μου, χωρις παρεξηγηση, δεν τους ξερω ολους στα ελληνικα και δεν ειχα χρονο να τα γραψω περιφραστικα.

      Παντως, αν πραγματικα ενδιεφερεσαι, σε παραπεμπω εδω για αρχη:

      http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/glossary-of-technical-terms

      George@Manchester

      Διαγραφή
  24. Πολύ ενδιαφέρον ο Τζόρτζ όπως πάντα άλλωστε.. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πόδια στα γκαρντ φίλε. Του λείπει ο quarterback τύπου Πέρκινς, Μπέβερλυ που θα έβγαινε μπροστά σήμερα, πάνω στον Σπανούλη. Πολύ όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σκεφτομαι μερικες φορες μηπως ολο το ψητο ειναι τα σχολια εδω μια και συνηθως τα παιγνιδια βγαινουν σουπες.

    Θα ειναι ομως παιγνιδι επιπεδου Ευρωλιγκας τοπ-16 ή ενα νευρικο παιγνιδι δυο μετριων ομαδων?

    Ιδου η απορια...

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζορτζ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε πολύ τακτική και έμφαση στο αμυντικό κομμάτι μπορεί να δεις ευκολότερα τέτοια "σφιχτά" ματς..

      Διαγραφή
  26. Σαν να μου φαίνεται ότι το επίπεδο των αναρτήσεων έχει ανέβει ακόμα περισσότερο τον τελευταίο καιρό.
    Μπράβο ρε Τζιμάρα, κατατοπιστικότατη και πλήρως εμπεριστατωμένη ανάλυση για ακόμα μία φορά!

    Πολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί σωστός ο εκ-του-Μάντσεστερ-ορμώμενος Τζώρτζ και (παρά τις μεγάλες προσδοκίες) θα δούμε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι...
    Τουλάχιστον η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι πάντα το άγχος καταφέρνει να καταβάλει και τις 2 ομάδες.
    Το έχουμε ξαναδεί το έργο και μάλιστα με σκηνοθέτες Ζέλικο-Ντούντα, πόσω μάλλον τώρα...

    Σε κάθε περίπτωση και ακόμα κι αν το θέαμα δεν αποδειχτεί αντάξιο των προσδοκιών, θα απολαύσουμε μία τιτανομαχία που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της χώρας ή και της ηπείρου μας.
    Και σε επίπεδο έντασης και συναισθημάτων σίγουρα δε θα μείνουμε ούτε στο ελάχιστο παραπονεμένοι!

    Καλό αγώνα σε όλους και ας ΜΗΝ αναδειχτεί κανένας "νικητής" έξω από τις 4 γραμμές του παρκέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρα πολυ ωραιαο αρθρο τζιμ, μολις σχολασα απο την δουλεια δεν εχω φαει καλα καλα κ χορτασα με το αρθρο σου :), τι να πουμε τα ειπες ολα οπως κ τα παιδια που σχολιασαν, ενα ειναι το σιγουρο θεωρω, θα δουμε ενα σκληρο κ δυνατο ματς ( με την αθλητικη εννοια). Δεν περιμενω γενικα τρικ παντως, ισως ο αρτζι εμφανισει κανενα αλλα το κοβω να ακολουθουνε κ οι 2 τους την περπατημενη, με τους ηγετες τους να γραφουν κοντα στα 35 λεπτα. Αν το κανουν ισως τους γυρισει μπουμερανγκ στην ευρωλιγκα ... Αυτα στα γρηγορα, τα λεμε μετα το ματς. Καλο αγωνα να εχουμε κ ας νικησει ο καλυτερος κ ελπιζω να μην δουμε κ τις γνωστες ακροτητες απο τους γνωστους αγνωστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1/8 edos pedias o spanoulis kai twra arxixoun oi bouties...to eidate kai monoi sas..bravo fragkobil megas paixtis ...sou dinei kai allh parastash shmera o 3d roufa tin tapoula kai spiti gia galataki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. einai pragmatika gelios den borei na skararei me tipota oute me tis psuutikes voles pou pernei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τέλειο διάβασμα μέχρι στιγμής Τζιμ. Δε ξέρω τι άλλο να πω.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έλεος πια με την προστασία των διαιτητών στον Σπανουλη!!!Και το βλέμμα μονο το σφυρανε φάουλ,ανύπαρκτα εντελώς 3-4 μαζεμένα κερδισμενα φάουλ απο τον Βασιλακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. drepomai me to mexro stigmhs ektrwma pou vlepw san oudeteros filos tou basket kai tou ari...ena ektrwma tis diathsias uper tou olubiakou pragmatika..8a eprepe na drepodai..ti na kanoume den borei o span prepei na ton boi8ame toso polu....???eleoc...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μιλαμε για τραγικη διαιτησια θα πρεπε να ντρεπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σίχαμα...

    Ας ελπίσουμε να δούμε κάτι καλύτερο στο 2ο ημίχρονο. Περιμένω να δω πότε θα πάρει κάποιος την ομάδα του και θα φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ντροπη η διαιτησία. Εποχές Ιωαννίδη. Δωσε στο θρυλο μπενάλτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι κοινό έχει ο Σπανούλης και ο Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. φορανε βατραχοπεδιλα για τις βουτιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. JIm φοβερό αρθρο. αλλά εκτός από την αποφυγή επεισοδίων έπρεπε να αναφέρεις ότι και οι διαιτητές πρέπει να σταθούν στο ύψος τους(αυτονόητο γιατί δεν το ανέφερες αλλά...).
    Ήδη στο ημίχρονο είμαστε 5 πόντους(9 στην ουσία) πίσω και είναι καθαρά λόγω των δύο ανύπαρκτων φαουλ στον σπανούλη (έφτασε και γρήγορα στο bonus) και για το φαουλ που δεν έδωσαν στο τέλος ως εκπρόθεσμο... αν δεν είναι αυτό αλλοίωση αποτελέσματος τι είναι?
    Δυστυχώς τα παράπονα των γαύρων όλη την εβδομάδα έπιασαν τόπο. "Συγχαρητήρια" στην ομάδα του ολυμπιακού και στο μεγαλύτερο κωλόπαιδο τον παπανικολάου που του εύχομαι να καταλήξει στον ίκαρο σαν back up του κασελάκη. μου θέλει και NBA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...και στο μεγαλύτερο κωλόπαιδο τον παπανικολάου που του εύχομαι να καταλήξει στον ίκαρο σαν back up του κασελάκη. μου θέλει και NBA..."

      Εμετικός...

      Διαγραφή
    2. εμετικός ο παπανικολάου πρώτα και μετά εγώ...

      Διαγραφή
    3. Δεδομένου ότι σαν χώρα η πιο "επιτυχημένη" παρουσία που έχουμε να παρουσιάσουμε στο NBA είναι ο...Τσακαλίδης (τη στιγμή που από άλλες χώρες έχει μαζευτεί στον "μαγικό" κόσμο η σάρα και η μάρα), θα ένιωθα περήφανος να δω ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ παίχτη με ελληνική μπασκετική παιδεία να διαπρέπει κάποια μέρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

      Και θεωρώ ότι θα έπεφτα πολύ χαμηλά ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αν έφτανα στο σημείο να ευχηθώ σε ένα παιδί που το διεκδικεί με αξιώσεις "να καταλήξει στον Ίκαρο σαν back-up του Κασελάκη"...
      (για να μην πούμε ότι αυτή η φράση σου-εκούσια ή ακούσια-εμπεριέχει συγκαλυμμένη μία "ευχή" για σοβαρό τραυματισμό...)

      Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
    4. Δεν είμαστε όλοι Μητέρες Τερέζες, ούτε θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο αν μας χαστουκίσουν...οπότε καλύτερα να είσαι τίμιος και να λες καθαρά αυτό που αισθάνεσαι, και να μην το παίζεις τάχαμου υπεράνω και πάσης Ελλάδος.... Εγώ π.χ. έχασα τον ύπνο μου από το περσινό καλάθι του Πριντ, να πω ψέματα ?

      Αυτό αισθάνεται το παιδί -και τον καταλαβαίνω- αυτό είπε...

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Φιλε ανωνυμε δεν θα σου ευχηθω τιποτε αναλογο γιατι πολυ φοβαμαι το μενος σου.Αλλωστε φαινεται ποσο εχεις το θαρρος της γνωμης σου οπως μαρτυρα και το απαλλαγμενο απο την ανωνυμια ονομα σου.Θελω απλα να σου πω οτι αν ο Παπανικολαου ειναι για σενα κωλοπαιδο επειδη εκανε ενα φαουλ που δεν σφυριχτηκε η επειδη πανηγυρισε εντονα τα καλαθια του τοτε μια κλαη λυση στο θεμα σου ειναι το βιβλιο και κυριως η μορφωση.Οχι και τοσο φιλικα Tony Montana

      Διαγραφή
    7. "απαλλαγμένο από την ανωνυμία όνομά σου"??? ρε καραγκιοζακο δηλαδή εσύ γιορτάζεις του αγίου Tony? στο διαδίκτυο είτε σ αρέσει είτε όχι είμαστε όλοι ανώνυμοι.
      Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
      Κάρολος Παπούλιας

      Διαγραφή
    8. Φίλε Αντώνη, συγγνώμη κιόλας αλλά δε βλέπω πού ακριβώς κολλάνε τα περί "Μητέρας Τερέζας" και "χαστουκιού" σε αυτά που έγραψα.
      Θρησκευτικού περιεχομένου διδάγματα και κοσμοθεωρίες μακριά από εμένα κι αν θες τη γνώμη μου, είναι μ@λ@κ@ς όποιος γυρίσει και το άλλο μάγουλο σε χαστούκι.

      Είσαι οπαδός μίας ομάδας και μαγκιά σου.
      Είμαι οπαδός του αθλήματος και μαγκιά μου.
      Έχασες τον ύπνο σου για το καλάθη του Πρίντεζη γιατί ήθελες να χάσει ο ΟΣΦΠ, γούσταρα το καλάθι του Πρίντεζη γιατί απόλαυσα μία κ@υλωτική ανατροπή, που ΜΟΝΟ το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει.
      Ήθελες να κερδίσει ο ΠΑΟ με κάθε τρόπο απόψε, πόνεσαν τα μάτια μου με το έκτρωμα που παρουσιάζει στην επίθεση η μέχρι πρότινος Ομάδα-πρότυπο της Ευρώπης.
      Μπορεί κανείς από τους 2 μας να μην είναι καλύτερος ή υπεράνω.

      Ειλικρινά όμως αδυνατώ να καταλάβω πώς εκλογικεύεται μία "ευχή" για πισωγύρισμα της καριέρας ενός παίχτη.
      Ούτε τα πλέον φανατικά οπαδικά κριτήρια δε μου φαίνονται ικανά να το εξηγήσουν αυτό.

      Διαγραφή
  39. malakes gelaste ligo gt alliws de 8a ade3oume..glistraei o papanikolaou faoul leei tou 3d...bravo re ...as to paroume sta gelia gt afto tous a3izei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρανε το Διαμαντιδη... Παιζετε!
      Πέφτει η πριγκηπισσα του καμπου... Φαουλ!

      Διαγραφή
  40. anupartke spanouli se gamaei opws pada o mitso kai esu epistrateueis ta filarakia sou me tis gkri stoles na se boh8isoune..na ste perifanoi gia tin omadas sas......na dw pote 8a parei kaneis tin omada tou na fygei apo to vromogipedo sas pou den klegostastan tuxaia palio bastardoi olh th vdomada bas kai exete tin gnwsth ta teleutaia paixnidia adimetwpish...apenadi sta korakia se olous ..BRAVO PANATHA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παιδιά και εγω ως ουδέτερος ντρέπομαι για τη διαιτησία!Ανύπαρκτο 3 φάουλ Διαμαντιδη στα βήματα του Παπ,δεν έδωσαν τις βολές στο τέλος του ημιχρόνου και φυσικά φάουλ σε κάθε ευκαιρία στον Σπανουλη,ντροπή,μονο αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τα φάουλ στον Σπανουλη είναι για να διδάσκονται σε σεμινάριο προπονητικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ειναι απολαυση να βλεπεις τον Διαμαντιδη. Ειναι λες και καθε κυτταρο του κορμιου του εχει κατασκευαστει απο ενα ντερμπι. Γεννημενος για τετοια ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. pali kala pou uparxoun auta ta mats kai vlepoume 3eka8ara ka8e fora pios einai o korufaios ellhnas point guard kai o kaluteros evrwpais episis alla auto einai allo 8ema...pragmatika klaseis kaluteros o 3d kai as paizei kai apo traumatismo..o spanoulis mideniko astoxos 5 la8h ola malakies kanei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. τανατζης πηλοιδης και σκουζετε?οταν σας διναν πρωταθληματα ηταν καλοι ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. se poso pio tragikh mera borei na einai oloi oi paiktes mas ektos apo 3d kai sofo peite m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν είναι να είναι ανοιχτό προς σχολιασμό το ιστολόγιο στα ντέρμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 22 ranking o 3d kai 8a eixe 30 an eustoxousan oi betovlakes stis pases pou tous evgaze kai to edupwsiako 4 o fragkbil sas kai 8a eixe meion an den epairne tis voles..pali kala pou ena ena 3eka8arizoun ta pragmata..o 3d opote 8elei borei na dialusei opoion 8elei ....!!!!ade geias sas gkri korakia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τραγικη διαιτησια, αλλα ακομη και ετσι αυτη η ομαδα του γαυρου δν ειναι για να μασ νικαει.. τραγικο 4ο δεκαλεπτο , κοουτς αρτζι σε αλλο κοσμο, ξεχασε στον παγκο τον μοναδικο παιχτη π εκανε σμπαραλια την αμυνα του γαυρου. I HAD ENOUGH, το κεφαλι του κοουτς σε δισκο. τετοια παραδωση σε ντερμπι εχω να δω πολλα χρονια.
    ΠΑΙΧΤΕς οπως μπραμος ματσιουλης καπονο κλειδωθηκαν και δν υπηρχε εναλακτηκο σχεδιο να μπουν στην εξισωση.
    Ο μπανκς μπορει να παιξει ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, που ομως ο αρτζι δν το εχει βαλει στο παιχνιδι του παο. πολλεσ λυσεισ λιγος προπονητης. κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι παραδοξο.

      Το ειχαμε πει πιο πανω... ο Πεδουλακης θ' αφησει το παιγνιδι οταν δει οτι δεν του βγαινει. Ερχεται αλλο πιο κρισιμο.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  53. paidia shmera i diathsia han 50-50....50 uper tou gavrou kai alla 50 kata tou pao......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. O Διαμαντίδης έβγαλε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ ή με καλές προυποθέσεις αλλά οι σουτέρ της ομάδας σε τραγικοί μέρα,κανονικά έπρεπε να έχει πάνω από 10 ασίστ.Είναι απόλαυση να βλέπεις αυτό τον παίκτη.Εξαιρετικός και ο Περπέρογλου σήμερα,μεγάλη εμφάνιση όπως επίσης και ο Law αλλά και ο Παπ σαν να πηγαίνει να ξεμπλοκάρει,ο Σπανούλης πάρα πολύ κακός,αν δεν είχε και τα δωράκια από διαιτησία τίποτα δεν θα έκανε.
    KG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. spanoulako 3d den 8a gineis pote pote pote pote.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. σε μια προχειρη αναλυση βγαζουμα τα εξης συμπερασματα
    α)μετρια διαιτησια
    β)διαμαντιδης>σπανουλης
    γ)φιλοτιμη προσπαθεια απο ξανθοπουλο
    δ)ο παο ειναι γυμνος στα γκαρντ χρειαζεται οπωσδηποτε εναν δευτερο ασσο υψηλου επιπεδου
    ε)πριντεζης απιστευτα διστακτικος
    στ)τελος,χρειαζομαστε εναν ακομη σεντερ σε στυλ σερμαντινι και απο το καλοκαιρι επιστροφη ΦΩΤΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγω δε θα μιλησω για την τραγικη διαιτησια, αλλα ως φιλαθλος του ΠΑΟ εχω τη γνωμη οτι ο Πεδουλακης πρεπει να φυγει ΤΩΡΑ! Δε με ενδιαφερει η γνωμη ολων, εγω κρινω αυτο που βλεπουν τα ματια μου.
    Θα μιλησω με επιχειρηματα και οχι με αφορισμους.
    1) Δεν ειναι δυνατον στο πιο κρισιμο ματς της περιοδου, να βαζεις τοση ωρα μεσα τον Ξανθοπουλο, ο οποιος δεν εχει παιξει ουτε ενα ματς Ευρωλιγκας, το παιδι ειναι φανερα επιπεδου Α2, φοβαται να σουταρει, πασαρει εκτος γηπεδου, ειναι για γελια πραγματικα. Και εσεις οι αριθμολαγνοι...στο τελος εδωσε και ασιστ στο καρφωμα του Λασμε....να το μετρησετε στο ranking του....τι να πω πια....Ομως και εδω ειναι τεραστια ευθυνη Πεδουλακη, ανθρωπε μου δωστου λιγο χρονο σε υψηλο επιπεδο, ή αλλιως μη του δινεις καθολου, τον εβγαλε απο το ψυγειο στο πιο κρισιμο ματς...Ε Λ Ε Ο Σ !!!
    2) Εχει μαλιασει η γλωσσα μου, εχουμε τη χειροτερη περιφερειακη αμυνα, και παρολλα αυτα ο μεγιστος Πεδουλακης τους εδωσε το τριποντο! Αν ειναι δυνατον ποτε να τζογαρεις με τον Ολυμπιακο στο ΣΕΦ. Αυτο δε ξερω σε ποιο σεμιναριο προπονητικης διδασκεται!
    3) Αντι να μπαινει η μπαλα στο καλαθι που ο Σοφο και ο Λασμε δεν ειχανε αντιπαλο, επεμενε στο τριποντο....Και σε μια κακη μερα, απο ενα σημειο και μετα δεν εμπαινε τιποτα, λογω ψυχολογιας. Ο εξυπνος προπονητης δινει εντολη να σταματησει αυτο το πραγμα. Με τον Καπονο δε καταντησε ανεκδοτο η ιστορια....μπαινει 2ο δεκαλεπτο, και τερμα. Και στο τελος του κανει και καψονι, τον βαζει 2 λεπτα και μετα τον ξαναβγαζει.
    4) Ελεος με αυτο το σετ παιχνιδι....η μια ομαδα φαινονταν πυρηνικη και η αλλη σα να παει με το καρο. Δε γινεται με αυτη τη χημεια να παιζει ετσι....100 φορες να παιξει ο ΠΑΟ με τον ΟΣΦΠ με τον τροπο αυτο δε κερδιζει, ειδικα στο ΣΕΦ.
    Θα μπορουσα να πω πολλα ακομα...ο ανθρωπος πρεπει να φυγει ΑΜΕΣΩΣ μηπως και ο ΠΑΟ καταφερει και διασωσει τη χρονια...τωρα που ειναι νωρις. Αυτοι που παρακαλανε να μεινει ειναι οι οπαδοι του ΟΣΦΠ. Με αυτο τον προπονητη ,ο ΠΑΟ δεν εχει μελλον φετος. Το ταβανι ειναι η 2η θεση στην Ελλαδα και οι 8 στην Ευρωπη.
    Δημητρη Γιαννακοπουλε Ξ Υ Π Ν Α !!!
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος φιλε, η ομαδα πρεπει να τρεξει αλλιως αφοριζεις μπανκς ουκιτς. απο τους φανατικους του αρτζι πλεον θελω να παρει δρομο. ο σοφο επρεπε να παρει και αλλο χρονο, οπως και ο καπονο. και βεβαια καπονο ειτε τον παιρνεισ για να τον αξιοποιησεις ειτε δν τον παιρνεις.

      Διαγραφή
  58. Πολύ κακή διαιτησία στο σημείο που το ματς ήταν κλειστό, απελευθέρωσε ψυχολογικά τον Οσφπ εκεί που κόλλαγε.Εκτός από Μήτσο,Λάσμε και Σχορτσανίτη κανείς άλλος δε φάνηκε να διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα για να βοηθήσει καθοριστικά.Μπανκς ανέκδοτο,φοβόταν να πλησιάσει στη ρακέτα,Καπόνο light.Πεδουλάκης δε μου άρεσε και πάλι.Ξέχασε το Σχορτσανίτη που έκανε θραύση,ξαφνικά ανέσυρε τον Ξανθόπουλο που δεν έπαιζε λεπτό σε σημαντικά παιχνίδια.Μα καλά πιστεύει ότι θα πάρει ματς στο Σεφ με Ξανθόπουλο γενικό κουμανταδόρο;Ηττοπαθής μου φάνηκε η ομάδα.
    rx-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δίκαιη επικράτηση του Ολυμπιακού. Απόλυτη επιβεβαίωση του Jim, για πρώτη φόρα σε τόσο μεγάλο βαθμό, σχετικά με την pre-game ανάλυση. Απλά καταπληκτικός (Σοφο, Banks, Law, transition του ΟΣΦΠ, ότι του Kapono δεν του πάει αυτό το παιχνίδι), μπράβο φίλε!!
    Κάκιστη αντιμετώπιση του Σχορτσανίτη από τον Μπαρτζώκα, με τον Πρίντεζη να παίζει double team με τα μάτια. Ειδικά στο πρώτο μέρος, που δεν υπήρχαν οι top shooters μέσα (Μπράμος-Kapono), ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έπρεπε να ρισκάρεί τυχόν split-outs του Σοφοκλή. Άνετη δουλειά του Έλληνα center μπροστά και με "καλά" fouls πίσω. Φονικός ο Law, όχι τόσο για το σκοράρισμα. Τα στατιστικά από τα 6,75 ψεύδονται, η αστοχία του ήρθε στο τέλος με την διαφορά να είναι σχετικά ασφαλής. Σπανούλης-Διαμαντίδης σε μεγάλη μέρα. Χάρηκα που είδα επιτέλους τον Ξανθόπουλο, αλλά το timing δεν ήταν σωστό. Παραγκωνισμένος και τον πετάς μέσα στο λάκκο σε τέτοιο ματς. Ποτέ δεν ήταν ψυχομένος παίκτης ο Έλληνας guard ώστε να πάρει τα πάνω απόψε. Η έδρα τα πήρε τα σφυριγματάκια της, αλλά δεν έκρινε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Τσαρτσαρής είναι άρρωστος βάζελος, γεννημένος για τέτοια παιχνίδια. Μακάρι να έχει συνέχεια, αλλά δεν το βλέπω. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Περπέρογλου είχε να αποδείξει πολλά και το παιχνίδι προσφερόταν για απαντήσεις. Τον βοήθησε πολύ η μέτρια παρουσία του Maciulis.
    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε υπεροπτικά και χαλαρά το παιχνίδι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός τον χτυπούσε με την ευστοχία του. Στην πορεία το transition game που επέβαλαν σε κάποιες στιγμές οι γηπεδούχοι (2η περίοδος) έγηρε την πλάστιγγα υπέρ τους. Έξυπνη επιλογή του Πεδουλάκη να κλείσει τον αγώνα με τον Σοφοκλή, και ας του στοίχιζε σε foul, γιατί: 1ον, η άμυνα του Ολυμπιακού τον αντιμετώπιζε μόνο με fouls έχοντας μάλιστα δύο παραπάνω για το 4ο δεκάλεπτο από τον Παναθηναϊκό, και 2ον, γιατί αν κατάφερνε να ρίξει τη διαφορά, θα πήγαινε εκ των πραγμάτων σε απανωτά foul ευχόμενη την ερυθρόλευκη αστοχία.
    Στο ψυχολογικό advantage του αποτελέσματος περισσότερο κέρδισε ο Ολυμπιακός, παρά έχασε ο ΠΑΟ, ο οποίος κατέβηκε τίμια και όχι ως φαβορί στο ΣΕΦ ελπίζοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αντιθέτως, αν ο ΟΣΦΠ έχανε, θα είχε σοβαρό πρόβλημα στη συνέχεια.
    Υ.Γ.: Περιμένω να δω αν υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που θα αναρωτηθούν γιατί και πάλι ο RG δεν έριξε περισσότερη ώρα στη μάχη τον Ukic..

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spanoulis se megalh mera???to eides to mats???

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.2: Κοιτώντας λίγο μακρύτερα, κατά καλοκαίρι μεριά, εύχομαι η αφερεγγυότητα του Σπανούλη στις βολέ συνδυασμένη με την αστοχία του καλάθη να μην κοστίσουν στην εθνική μας

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. μεγαλη μερα ο σπανουλης ???
      λαθος αγωνα εβλεπες φιλε...

      Διαγραφή
    4. ηταν αρνητικος ο ουκιτς οσο επαιξε?τουλαχιστον αμυντικα τον σπανουλη τον επαιξε καταπληκτικα νομιζω στο πρωτο ημιχρονο..

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά ήταν ο Ουκιτς όσο έπαιξε, μη τρελάθούμε τελείως. πολύ πάνω απο τον ανεκδιήγητο Μπανκς, ανεξήγητη η σημερινή εμονή του πεδουλάκη στον Μπανκς σε αυτά τα χάλια, ειδικά όταν ο ουκιτς δεν έχει δώσει δικαιώμα, τουλάχιστον όχι περισότερα απο αυτά που έδωσε ο μπανκς
      Ο ΠΑΟ θα μπορούσε να πάρει το ματς, ή τουλάχιστον να το κτυπήσει με καλύτερους όρους, αν έμπαιναν μερικά απο τα παραπάνω απο 10 αμαρκάρηστα τρίποντα (Μπανκς, Μπραμος, Τσαρτσαρής, Καπόνο, Μασιούλης, δε γίνονται αυτα, καια πο την άλλη οι του ΟΣΦΠ εβαλαν 3-4 σκοτωμένα τρίποντα, για μένα αυτό έγυρε τον αγώνα υπερ του ΟΣΦΠ τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε, τ΄σο πεζά)
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    6. Ετσι ακριβως το ειδα κι εγω.

      Ο Σοφο φαινεται να εχει δουλεψει στο πως να αποφευγει τo double team και ηταν πολυ καλυτερος απ' οτι περιμενα. Αργησε ομως να τον ξαναβαλει στην 4η περιοδο.

      Μου εκανε εντυπωση ο Αντιτς στην αμυνα. Οι Συριγοι τον κοροϊδευουν ως αργο και καθολου αλτικο στα αλλα ενας απο τους λογους που ο Ολυμπιακος πηρε τα αμυντικα ριμπαουντ και εχτισε μια διαφορα ηταν τα καλα box-out του Αντιτς.

      Γενικα το παιγνιδι εδειξε οτι ο Παναθηναικος δεν εχει τυχη στα playoffs με τον Ολυμπιακο χωρις ενα καλο guard που να μπορει ομως να παιζει και στο δυο. Η ελλειψη καλου χειρισμου του Μπραμος τον κανει για μενα καθαρο 3αρι πλεον ενω η αδυναμια των Ουκιτς/Μπανκς να δημιουργησουν για τους αλλους αλλα και για τους εαυτους τους ειναι εμφανης.Ο Ξανθοπουλος δεν ηταν πολυ χειροτερος τους εστω κι αν δεν εχει παιγνιδια στα ποδια του. Υποψη οτι ο Διαμαντιδης δεν θα μπορει να παιζει ετσι σε μεγαλη διαρκεια αγωνων.

      Σιγουρα ομως ο Γιαννακοπουλος θα σκεφτεται αν θα πρεπει να ξαναβαλει το χερι στη τσεπη ή να περιμενει να δει πως θα τελειωσει αυτη η χρονια και να ριξει τα λεφτα του στην επομενη.

      Ο Ολυμπιακος φαινεται να εχει αποθεματα δυναμεων στα guard και περιμενει και εναν ακομη στο εγγυς μελλον. Παλι ομως κατι του λειπει στην επιθεση π.χ. ενας παιχτης τυπου Νεστεροβιτς αλλα ειναι απιθανο πλεον. Επισης θα ηταν χρησιμος ενας παιχτης στο 2 για να κανει αυτα που υποτιθεται οτι θα εκανε ο Γκετσεβιτσιους (δημιουργια και σκορ). Νομιζω ομως οτι ο νεος guard θα ειναι καθαροαιμος ασσος για να αφηνει τη δουλεια του 2αριου στο Σπανουλη.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    7. πολυ κακος κακιστος ηταν σημερα ο Σπανουλης,4 ranking ενω 22 ειχε o ΔΔ.

      Διαγραφή
    8. @chris_13 , έχεις απόλυτο δίκιο για τον Σπανούλη, δικό μου λάθος. Σε αυτόν (κυρίως) ανφερόμουν στο "χαλαρό και υπεροπτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού". Κακώς τον έγραψα. 2/11 σουτ, 60% βολές, 6 λάθη..
      Roko Leni Ukic: Φυσικά και ο Banks σήμερα μαζί με τον Maciulis ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, αυτό όμως δεν δίνει πόντους στον Κροάτη. Βεβιασμένες ενέργειες στην επίθεση, χαλώντας την ηρεμία της ομάδας. Τρεις (πολύτιμες, όπως διάβασε ο Jim τον αγώνα) κατοχές μείον για τον Παναθηναϊκό όταν ήταν μέσα στο παιχνίδι πιστώνονται σε αυτόν. Ο τύπος δεν είναι καλός αμυντικός, απλώς προσπαθεί να είναι συγκεντρωμένος και μπράβο του. Όταν ο point guard επιθετικά δεν ηρεμεί το παιχνίδι, δεν οργανώνει σωστά και συν τοις άλλοις δεν προσφέρει το απροσδόκητο στην επίθεση (βάσει ταλέντου μιλάω πάντα) δεν κάνει για τέτοιο επίπεδο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Jim, ακούγεται για Tsintsadze στον Ολυμπιακό γαι την θέση του Μάντζαρη. Ξέρεις κάτι; Δεν μου γεμίζει το μάτι..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Η ουσία είναι ότι σήμερα τουλάχιστον, αυτό που χαλούσε επιθέσεις ήταν ο Μπανκς...ο Ουκιτς όσο έπαιξε ΔΕΝ ήταν αρνητικός, σε σχέσηη με το πόσο κακός ήταν ο Μπανκς...πχ και ο Μασιού΄λης ήταν κακός, αλλα όχι αρνητιξκός σε σημείο που να χαλάει το παιχνίδι της ομάδας...και σαφώς ο Ουκιτς είναι καλυτερος αμυντικός απο τον Μπανκς, σήμερα ήταν ξεκάθαρο
      Δε μπορώ να καταλάβω, στο 1ο δεκάλεπτο ο Ούκιτς εκανε ΜΙΑ βεβιασμένη ενέργεια και ο Πεδουλάκης τον έβγαλε κατευθείαν και του έσυρε τον εξάψαλμο...ο μπανκς έκανε μαζεμένες χοντράδες σε άμυνα και επίθεση και ο άλλος τον κρατούσε μέσα...εμπάθεια; δε ξέρω...δε μπορώ να φανταστώ ότι τα βλέπουμε εμεις και δε τα βλέπει αυτός...κρίμα
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    11. Μ.Π.Λ.Α. με όλο το σεβασμό, σχετικά με το πρώτο σχόλιό σου, και ο Ολυμπιακός έχασε ελεύθερα τρίποντα με τον Law στην τέταρτη περίοδο. Στο κάτω κάτω, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, επαγγελματίες είναι, ας τα έβαζαν. Και όπως σχολιάζει ένας φίλος παρακάτω, το ποσοστό σας οφείλεται εν μέρη και στο γεγονός ότι τελειώσατε ένα σωρό επιθέσεις στη λήξη τους. Και αυτό δεν είναι set ρυθμός, είναι κακή επιθετική λειτουργία (δεν υπονοώ ότι έγραψες κάτι διαφορετικό). Και πάλι συγγνώμη για τη "μεγάλη μέρα του Σπανούλη", κεκτημένη ταχύτητα καθώς πληκτρολογούσα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    12. Καμιά αντίρηση, αυτό που θέλω να πω είανι ότι όσο "ευκολα" κέρδισε σήμερα ο ΟΣΦΠ αλλο τόσο ευκολα θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ο ΠΑΟ αν στα ντίστοιχα σημεία μπαίναν μερικά ανάποδα σουτ..προς θεού δεν υπονόησα κάτι άλλο....
      Προφανώς και συμφωνώ, οι του ΟΣΦΠ ήταν σαφώς πιο μάγκες και τα βάλαν...
      τι εννοείς το ποσοστό "σας";
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    13. Σε πέρασα για βάζελο, σόρρυ....

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    14. Ο Desticado είναι προφανώς γαύρος, απλώς δεν θέλει να το παραδεχτεί (ή το έχει παραδεχτεί και το έχω χάσει).

      Τι έγινε σήμερα -εξαιρετικά απλό για να καλυφθεί από δήθεν "κακώς εκτελεσμένες επιθέσεις": τα εύστοχα του γαύρου ήταν "σκοτωμένα" -και μπήκαν- ενώ τα αντίστοιχα άστοχα του ΠΑΟ ήταν ελεύθερα -και δεν μπήκαν. That's all she wrote, βασικά...

      Όπως λοιπόν σημειώνει και ο ΜΠΛΑ, το λογικότερο θα ήταν να μπουν περισσότερα -ελεύθερα- σουτ του ΠΑΟ και λιγότερα του ΟΣΦΠ...όποιος έχει μπηστήξει τη μπάλα το καταλαβαίνει...

      Διαγραφή
    15. Πες τα ρε Αντώνη τόση ώρα! Καθόμαστε οι άσχετοι και χάνουμε τον χρόνο μας εδώ μέσα! Το "λογικότερο" θα ήταν να μπουν όλα τα σουτ των "μπαρουτοκαπνισμένων" σε μεγάλα παιχνίδια Banks, Bramos, Maciulis στην γεμάτη έδρα του μεγάλου αντιπάλου.... 5/23 είχε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Κάποτε ο Ολυμπιακός, το μακρινό 2010 σε τελικό Α1 είχε 0/23 τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε 10/22. Ναι, αλλά αν έμπαιναν... Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Άμα έχεις μπηστήξει μπάλα καταλαβαίνεις ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία σε τέτοια ματς και όχι μόνο οι προϋποθέσεις του σουτ. Βέβαια θα μου πεις εγώ, ο κακομοίρης, ο πελάτης, ο "γαύρος" που να τα έχω ζήσει τα μεγάλα ματς..
      Υ.Γ.: Δύσκολάκι το κόβω, αλλά αν θες να μιλήσουμε για την ΑΕΚ που υποστηρίζω και την κατάντια της, είμαι μέσα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  60. Τα ειχαμε πει για παο,δειτε τι παιχτες εχει διπλα του ο διαμαντιδης;;τι να κανει ο πεδουλακης;;ακομα και χωρις το μαντζαρη η περιφερεια του ολυμπιακου λητουργησε πολυ καλυτερα-Το μπασκετ ειδικα στην ευρωπη κερδιζεται απ τους κοντους ο ομπραντοβιτς το εκανε χρονια με επυτιχια με 4αδες στα γκαρντ οπως διαμαντιδης-καλαθης-σαρας-νικολας,κλειδι ο περπερογλου σημερα εκμεταλευτηκε την μετριοτατη αμυνα του μπραμου και εβαλε πολλα κρισημα σουτ.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τζιμ, νομίζω ήταν λάθος να αφήσεις ανοιχτό το σχολιασμό κατά τη διάρκεια και μετά το ντέρμπι. Έχουν μπει ένα σωρό ανόητοι να βγάλουν τα απωθημένα τους. Αν ήταν κλειστός θα τα έβγαζαν αλλού. Εξάλλου οι γνωστοί μπαίνουμε και άλλη μέρα να σχολιάσουμε, όχι μόνο μετά τα ντέρμπυ. Είναι κρίμα μια τέτοια ανάλυση να συνοδεύεται από τέτοια σχόλια.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπιακος εισαι ε?

      Διαγραφή
    2. Είμαι Παναθηναϊκός, όμως απ' ό,τι φαίνεται δεν το γνωρίζεις, ενώ έχω ξαναγράψει στο blog. Γιατί άραγε;

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Μάλλον γιατί υπάρχει ένα Γιώργος, προφανώς φόλα γαύρος, που μπαίνει στα ΠΝ για να ακούσει τα μπινελίκια του...εξ'ου και η παρεξήγηση....

      Πάντως δεν εξηγείται αυτή του η εμμονή (του άλλου "Γιώργου"), πρέπει το κοπέλι να την κουνάει την αχλαδιά, όπως το ανέκδοτο με τον κουνιοτράμπαλο επιθετικό....

      Διαγραφή
  62. H ομάδα του Παναθηναικού θα πληρώνει το μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού -κι όχι μόνο του καλοκαιριού- και τη μη απόκτηση ενός γκάρντ που να μπορεί να κάνει τα βασικά στην οργάνωση. Ούκιτς και Μπάνκς, δεν μπορούν στοιχειωδώς να οργανώσουν και εσχάτως ούτε να εκτελέσουν ή να διεισδύσουν. Ο Διαμαντίδης ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ για ακόμα μια φορά αλλά θα έπερεπε να ήταν ο 6ος παίκτης της ομάδας (όπως ο Παπαλουκάς στην Τσσκα του 2007).
    Υ.Γ: Πράγματι κακή διατησία αλλά μην τρελαθούμε δεν χάσαμε από αυτήν..

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη διαιτησία που λες. μεχρι το 15 ήμασταν μπροστά με αποτέλασμα να κυνηγάει ο ολυμπιακός τον παναθηναικό και ο μπαρτζώκας τον πεδουλάκη. και οι διαιτητές αλλάζουν εντελώς τη ροη του αγώνα και γέρνουν το παιχνίδι προς την έδρα. ο γηπεδούχος πιο εύκολα μένει μπροστά στο σκορ και πιο δύσκολα προσπερνάει. στο δεύτερο δεκάλεπτο ο τομιτς καλύτερα θα σφύριζε.

      Διαγραφή
    2. Εννοείς μέχρι το 15', τότε που ξέχασε ο coach τον αρνητικό Kapono χωρίς προφανή λόγο μέσα στο ματς και δεν τον απέσυρε όταν διέγνωσε τα συνεχή ποσταρίσματα πάνω του και το ότι ήταν πάντα καλά κλεισμένος στην επίθεση..Ωστόσο αν είχαμε ένα play maker να δίνει ανάσες στο Μήτσο και να οργανώνει στοιχειωδώς και ένα υποτυπώδες επιθετικό πλάνο θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Δεν είπα ότι η διαιτησία ήταν καλή αλλά δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Αποκτήσαμε τρία (point) guard από το καλοκαίρι έως τώρα και φαίνεται ότι πάλι δεν έχουμε αυτό που θέλουμε στη θέση 1 αναγκαζόμενοι να παίζουμε με τον τέταρτο play maker μας και θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο στο παιχνίδι που κρίνεται το πλεονέκτημα έδρας. Δεν πάμε έτσι ΠΟΥΘΕΝΑ! Ή πρέπει να αλλάξει πλάνο ο coach και να ανοίξει το γήπεδο σταματώντας το σε μόνιμη βάση σετ παιχνίδι, ή πρέπει να αλλάξουν πάλι παίκτες ή να αλλάξει ο coach. Θεωρώ ωστόσο ότι τίποτα από τα τρία δεν θα αλλάξει οπότε πρέπει να υποστούμε αυτό που φτιάξαμε. Ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει περάσει από τον πάγκο της ομάδας μας δεν θα καταδεχόταν ποτέ να μιλήσει για διατησία. Αυτό αποτελεί παρακαταθήκη του στο μπασκετικό κοινό της ομάδας μας και κουλτούρα κάθε υγειούς φιλάθλου του Παναθηναικού. Όταν μιλάμε για διατησία αποδεχόμαστε την αδυναμία μας εντός παρκέ. Επιπλέον δεν μου άρεσαν καθόλου οι αψιμαχίες του προπονητή μας με τον Τόμιτς..Με οδηγούν συνειρμικά σε πέτρινες εποχές που θέλω να ξεχάσω.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  63. Μάγκες ξεκολλάτε με τη διαιτησία.
    Ακόμα και τα πράσινα νέα και το λεωφόρος στα λάθη του ΠΑΟ στέκονται.

    Στενοχωριέμαι για μάντζαρη. Αν είχαμε και αυτόν να πιέζει τα προβληματικά γκαρντ του ΠΑΟ θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς.
    Κατά τα άλλα πολύ σημαντική νίκη για Ολυμπιακό μιας ειδικά με τα φετινά ρόστερ η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο για το πρωτάθλημα.

    ΥΓ. Σίγουρα το μέλλον ανήκει στο Μπράμος αλλά δεν έχει ακόμα τη κλάση του Περπέρογλου!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα τζιμ, συγχαρητήρια για το πετυχημένο μπλογκ σου, σε διαβάζω ανελλιπώς!

    Διαβάζω τα σχόλια πολλών εδώ για τη διαιτησία..Εντάξει δεν ήταν η καλύτερη , αλλά είναι αποδεδειγμένο πως οι καλές ομάδες δε μασάνε....
    Δυστυχώς ο Παναθηναικός είχε για ακόμη μια φορά σε κακή μέρα τους ''πλαινούς'' και πήρε πολύ λίγα από εκεί.
    Εγώ όμως θα σταθώ στην τύχη. 3-4 φορές και ενώ έληγε η επίθεση του ολυμπιακού μπήκαν τυχερά σουτ , τα 2 εξ αυτών τρίποντα με το λο και τον περπερογλου. Δεν είμαι παίχτης αλλά φαντάζομαι οτι εκείνη την ώρα κόβονται τα πόδια του αντιπάλου, να προσπαθείς και στο τέλος να μπαίνει ένα σκοτωμένο σουτ...

    Θεωρώ πως οι ομάδες ήταν ισάξιες στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ο Ξανθόπουλος δε με απογοήτευσε και θα τολμήσω να πω οτι έπαιξε καλύτερα από ούκιτς και θα προσφέρει περισσότερα αν παγιωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εξαρχης,ο Παναθηναϊκός ειχε λιγες πιθανοτητες να παρει το σημερινο παιχνιδι για πολλους λογους.Με το βαριδι βεβαια οτι επρεπε να παρει και τη διαφορα των 5+ ποντων.Δεν ειναι ευκολα πραγματα αυτα.Το πρωταθλημα θα ειχε πολυ ψωμι ακομη,κερδιζε ή εχανε ο Παναθηναϊκός,με ή χωρις πλεονεκτημα εδρας.Παραδινουμε νομιζω σημασια στην εδρα.Νομιζω οτι απο φετος ειναι πολυ πιθανο να σπασουνε εκατερωθεν οι εδρες.Το σημερινο παιχνιδι περισσοτερο μου φανηκε σαν ενα δοκιμαστικο πριν το τελικο κυπελλου,και σαν μια πρωτη γνωριμια των παικτων της ομαδας με τις ειδικες συνθηκες που επικρατουν στο ΣΕΦ,παρα σαν μια μαχη του Παναθηναϊκού μεχρι εσχατων.Σε γενικες γραμμες,δεν συμφωνω με πολλες απο τις σημερινες επιλογες του Πεδουλακη.Στον τελικο του κυπελλου νομιζω οτι ο Παναθηναϊκός θα ειναι πιο ανταγωνιστικος και περισσοτερο προσηλωμενος στο στοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δίκαιη και νομίζω άνετη νίκη για Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟ εμφανίστηκε πολύ καλύτερος σε σετ επίθεση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Ο Διαμαντίδης ήταν πολύ καλός αλλά και πολύ μόνος στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού(επιθετικά πάντα). Τρελή μοναξιά... Ο Σόφο αξιοποιήθηκε σωστά μετά από πολύ καιρό. Αλλά λάθη, χαμένα ριμπάουντ και κακές επιλογές στην επίθεση στοίχισαν.
    Ο Ολυμπιακός από την άλλη, επωφελήθηκε από λάθη αντιπάλου για να τρέξει και να βάλει γρήγορα και εύκολα καλάθια (γρήγορος ρυθμός=αγαπημένο παιχνίδι ερυθρόλευκων όπως λέει και ο Jim). Έβαλε κρίσιμα σουτ ειδικά στο β ημίχρονο και στο τέλος του χρόνου επίθεσης που τον ανέβασαν πάρα πολύ ψυχολογικά, του έδωσαν τρομερή ενέργεια και έγειραν καθαρά το παιχνίδι υπέρ του.
    Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟ προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και να μην επίτρεψει στον αντίπαλο να τρέξει και το κατάφερε εν μέρει στην αρχή του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο ΟΣΦΠ πήρε άνετα το παιχνίδι.
    Προσωπική εκτίμηση πάντως είναι ότι η απόσταση των δύο ομάδων είναι πολύ μικρή. Μειονέκτημα του ΠΑΟ είναι η εμφανέστατη έλλειψη στα guard πίσω από Διαμαντίδη. Μειονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι βασίζει το επιθετικό παιχνίδι στο γρήγορο ρυθμό και στα σουτ. Και όταν ο αντίπαλος τον περιορίζει σε αυτό το καμμάτι και ελέγχει το ρυθμό, η μόνη εναλλακτική ακούει στο όνομα Σπανούλης. Αυτό, ίσως στο μέλλον στοιχίσει με έναν αντίπαλο διαβασμένο, όπως ήταν σήμερα ο ΠΑΟ, αλλά που να διαθέτει τα όπλα για να υποστηρίξει την τακτική του.

    ΥΓ: Jim πήρες άριστα στο διάβασμα του παιχνιδιού.

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMzIx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εννοείται πως η διαιτησία ήταν απαίσια αλλά ας το αφήσουμε πίσω μας για να δούμε σε ποιους τομείς έχει πρόβλημα η ομάδα.

    1. Ο ΠΑΟ είναι γυμνός στα γκαρντ και κάτι παραπάνω καθώς Μπανκς και Ούκιτς είναι αρνητικοί όσο αγωνίζονται.
    2. Η έλλειψη κατεύθυνσης στην επίθεση έχει αποτέλεσμα να σουτάρουμε 25 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι.
    3. Η ομάδα δεν έχει σαφή ταυτότητα και προσανατολισμό. Από την έμφαση στο ριμπάουντ και την άμυνα έχουμε μεταβληθεί σε μηχανή εκτόξευσης τριπόντων. Η ομάδα του πρώτου γύρου με τα λάθη της τουλάχιστον ήξερε τι ακριβώς ζητάει. Τώρα ξέρει άραγε;
    4. Οι επιλογές στην στελέχωση θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά τώρα που έσφιξαν οι κ*λοι αλλά θα πρέπει ο κόουτς να δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί με αυτό που έχει.
    5. Εάν δεν μπορεί ο κόουτς ας προσληφθεί ένας βοηθός που να ειδικεύεται στην επίθεση, δεν είναι ντροπή.
    6. Τέτοιες ήττες όπως η σημερινή ελπίζω να ατσαλώσουν την ομάδα και να αρχίσουν να μπαίνουν με μεγαλύτερο πάθος στα δύσκολα παιχνίδια.
    7. Έχω την εντύπωση πως ο κόουτς φοβάται πολύ να ρισκάρει η να παρουσιάσει κάτι μακριά από το συνηθισμένο.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μεινω στο 7..νομιζω αυτον τον φοβο τον εχει περασει και στην ομαδα..

      Διαγραφή
  69. αυτα τα γκαρντ...εκει ειναι ολο το προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Οι βαζελοι δε θα έπρεπε να μιλάνε για διατισια...ντροπή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ντροπη ειναι δικη σας,μια ζωη κλαιγεστε,ο Παο πηρε 6 ευρωπαικα και ειχε στον παγκο του τον καλυτερο προπονητη σε ολη την ευρωπη.Μου μαθατε στην κλαψα τοσα χρονια.Επειδη ειναι ηλιου φαεινοτερον τι κανετε στο ποδοσφαιρο νομιζετε οτι τα ιδια γινονται και στο μπασκετ.Τα τελευταια 15 χρονια ο Παο κυριαρχουσε Ελλαδα και Ευρωπη δεν ειχε αναγκη απο διαιτησια.Οπως δεχονται οι περισσοτεροι φιλαθλοι του ΠΑΟ οτι ειστε καλυτεροι τελευταια ΔΕΧΤΗΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ,σιγα το κομπλεξ σας ομως μην σας αφησει να το παραδεχτειτε.

      Διαγραφή
  71. Πάει και αυτό το ντέρμπυ. Νομίζω ένα αρκετά δυνατό ματς.
    Σε γενικές γραμμές πήγε όπως το ανέλυσες Jim.
    Φάνηκαν κάποια πράγματα με πρώτο και καλύτερο την σαφή έλλειψη σκεπτόμενων guard στον Παναθηναϊκό. Παίκτες Ukic και Banks απλά δεν υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι. Γι αυτό πήρε και τόσο χρόνο ο (φιλότιμος) Ξανθόπουλος.
    Αν ο Παναθηναϊκός είχε τον Καλάθη σε αυτό το ματς, πιστεύω το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.
    Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η απειρία των περισσότερων παικτών σε derby μέσα στο ΣΕΦ. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που ήταν πραγματικά ΜΕΣΑ στο παιχνίδι ήταν ο Διαμαντίδης, ο Σοφο και - λιγότερο- ο Τσαρτσαρής και από τους νέους ο Λάσμε (αν και όχι τόσο κοντά στα γνώριμα επίπεδα του στην αρχή του ματς).

    Ο Μήτσος κατασκευασμένος για τέτοια παιχνίδια. Σώμα, μυαλό, οξυδέρκεια, leadership. Πάλεψε μόνος του.
    O Καπονο πιστεύω δεν ήταν σωστά προετοιμασμένος γι αυτό το παιχνίδι και έχει ευθύνη και ο Πεδουλάκης σ’ αυτό. Εκτός πνεύματος και κλίματος.

    Πάντως πιστεύω ότι στο παιχνίδι για το κύπελλο που κρίνεται τίτλος, η ψυχολογία θα είναι μεν με το μέρος του Ολυμπιακού αλλά θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι κυρίως σε ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Και εγώ θα πω τα προφανή (δεν ανακαλύπτω την Αμερική προφανώς):

    1) Τουλάχιστον 3 εξόφθαλμα διαιτητικά λάθη (βολές στο 19'56" και δύο ορισμοί αντιαθλητικού foul στον Λάσμε από Παπ και Πριντ που δεν δόθηκαν ποτέ). Προφανώς ο "πόλεμος" των γαύρικων ΜΜΕ (σχεδόν όλων δηλαδή) απέδωσε. Εύγε στους αυγουλομάτηδες, παλεύουν με τον χοντροκλέφτη μουσάτο για να του πάρουν τα πρωτεία "ήθους"...

    2) Μάλλον "ήρθαν πιο κοντά" τα τρελά αγόρια του γαύρου χθες το βράδυ...δεν εξηγείται αλλιώς το ποσοστό στα τρίποντα, τα μισά εκ των οποίων σκοτωμένα, στο τέλος χρόνου, υπό πίεση και 2-3 από αυτά από τα 8,5 μέτρα...

    3) Από την άλλη το ΤΡΑΓΙΚΟ δικό μας ποσοστό σε κατά κύριο λόγο ελεύθερα σουτ (Μπράμος, Καπόνο, Μασιούλις, Μπανκς, δυστυχώς μόνο ο ΔΔ φαίνεται ότι μπήκε στο ματς)

    Τώρα για τα ψιλολοϊδια που μιλάνε οι συνπαναθηναϊκοί (βολές, φάουλ κλπ) δεν αλλάξανε το ρουν του ματσακίου, αλλά αυτά που "έπρεπε" να τα δώσουν στον γαύρο τα έδωσαν...

    Αν βρω αφορμές από σχόλια θα επανέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τριποντα ΟΣΦΠ 7/21 (33,3%)δεν το λες και φοβερο ποσοστο μαλλον νορμαλ θα ελεγα εγω.
      τριποντα Διαμαντιδη 2/7 (28,6%) μετριο ποσοστο , αλλα πολυ καλος σε ολα τα υπολοιπα.
      διαιτητικα οτι γινονταν παλιοτερα στο ΟΑΚΑ εις βαρος του ΟΣΦΠ εγιναν τωρα εις βαρος του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον πρέπει να το γράψω πιο αναλυτικά, για να γίνει απολύτως κατανοητό:

      - γαύρος 33,3% 3PFGs, ήτοι 7/21 εύστοχα εκ των οποίων ευστόχων τα τρία ήταν σε τέλος χρόνου, από τα 8,5 μέτρα και υπό πίεση.

      - ΠΑΟ 21,7% 3PFGs, ήτοι 5/23 εύστοχα, εκ των οποίων αστόχων θυμάμαι πρόχειρα 1 Καπόνο, 1 Μπράμος, 2 Μπανκς, 2 Τσαρτσα και 2 ΔΔ που ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ελεύθερα.

      Για διαιτησίες νομίζω δεν έχει νόημα και δεν θέλω να συζητώ με ένα -πιθανότατα- γαύρο...

      Διαγραφή
    3. Παιδια μη πασχιζετε, το ειχαμε πει οτι για να εχει τυχη ο Παναθηναικος θα πρεπει να βαλει τα μακρινα σουτ.

      Ετσι ειναι δομημενη αυτη η ομαδα και οτι και να κανoυν οι Διαμαντιδης/Σοφο δεν φτανει σε τετοια παιγνιδια.

      Υποψη οτι ερχονται ματς με Ζαλγκιρις/ΤΣΣΚΑ/Μαλαγκα εξω και Εφες μεσα. Η ομαδα δεν εχει ποικιλια στην επιθεση κι αυτο θα κοστισει.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. RANKING

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77
    ΠΑΟ 60

    Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά και δείχνει τη συνολική ανωτερότητα του Ολυμπιακού ασχέτως τελικής διαφοράς στους πόντους.
    Επίσης το 60 του ΠΑΟ μαρτυρά πολύ κακή εμφάνιση του ΠΑΟ.
    Σκεφτείτε ότι πχ η Τσεντεβίτα στην Ευρωλίγκα είχε 67.7 μο

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος φιλε,θα το εβαζα κ εγω αλλα με προλαβες.παντως κ ο οσφπ δεν παιζει μπασκετ αξιωσεων κ με λυπη διαπιστωνω οτι δεν βλεπω να παιρνει βελτιωση η κατασταση χωρις προσθηκη ασσου και σεντερ...

      Διαγραφή
  75. Bravo Jim, tipota den einai tuxaio, ta eixes pei sxedon ola ... Prwsopika mou ekanan entupwsh :

    1) nomizw oti to mati twn paixtwn tou OSFP gualize perissotero (auta ta epithetika rebound, ta petuxhmena shoot sto buzzer, diathrhsh ths diaforas xwris megalo agxos ... )

    2) Banks, Kapono, Maciulis, Bramos, Gist = oloi mazi 12 pontoi! Mhpws paizei kai to psuxologiko, pou den exoun akoma sunithisei auta ta eidika match ;

    3) Mou ekane megalh entupwsh oti afhse eksw ton Ukic sto deutero hmixrono giati den mou fainotan ektos rithmou kai topou kai na ekane kapoia lathi.

    4) Osoi lene gia ton Tsa, einai asxetoi, katholou axristos akoma kai sthn hlikia tou

    5) Megalh magkia tou Bartzwka pou evale argotera ton Hines giati xtuphse thn katallhlh stigmh otan oi prasinoi htan kourasmenoi ... alla kai polu kalo diavasma tou Span apo ton Artzi, dusxolh vradia giauton !

    6) Kourasmenes omades kai kourasmenoi paixtes, mhpws auto to TOP 16 opws einai twra tha skwtosei to basket opws to agapame sthn ellada ;

    7) paizei na parei enan PG o Panathinaikos akoma h pisteuete oti m'auto to roster tha teleiwsei poia ;

    8) 30 turnovers oi 2 omades !!! Kai den htan mono oti htan kales oi amunes etsi ...

    Jim perimenoume ! Kai, paidia, afhste ta xaza ta opadika ta sxolia !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aaa ksexasa kai to teleutaio :

      - poses fores phre o Panathinaikos shoot ths teleutaias stigmhs h emeine me thn mpala sto xeri ; Poses ;!

      Διαγραφή
  76. ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΚΑΡΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ...ΜΠΑΝΚΣ Λ ΟΥΚΙΤΣ ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.ΚΑΠΟΝΟ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΣΤΟ 4 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΧΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ Κ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΠΧ. ΦΩΤΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΛΟΙΠΟΝ απλα ειναι τα πραγματα Ή αλλαζεις guard Ή αλλαζεις τροπο παιχνιδιου..
    OUKIC-BANKS οτι καλο εχουν παιξει το εχουν παιξει οταν εχουν τρεξει..
    Ο Πεδουλακης επιμενει στο 'σκεπτομενο' basket..OUKIC-BANKS-GIST ΠΟΤΕ δεν προκειται να το παιξουν..


    Υπαρχουν βεβαια και αλλες λυσεις..
    1)Χωριζεις τις πενταδες σε αργους και γρηγορους,,,ΜΗΤΣΟΣ-ΞΑΝΘΟ-ΣΟΦΟ-ΚΑΡΟΝΟ-ΤΣΑΡΙ,,,BANKS-OUKIC-GIST αντιστοιχα.
    Οι υπολοιποι ΜΑCIULIS-BRAMOS-LASME ταιριαζουν παντου..
    2)ΔΙΩΧΝΕΙΣ Πεδουλακη...

    Παντως επιθετικα δεν βλεπομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Den goustarw pantws tis dikaiologies tou Artzi pou sunexeia exei. San ton Ferrera pou olo elege oti mpala tha doume h ouden eidame !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΘΑ συμφωνησω σε αρκετα με τον desti πιο πανω ,θα κατακρινω οσους μιλουν αρνητικα για τον αρτζι σημερα μιας κ πιστευω το πηγε εξαιρετικα το ματς στο κοουτσαρισμα , κ πολυ σωστα εδωσε χρονο στον ξανθοπουλο κ επρεπε να του δωσει κ αλλο χρονο! ο ουκιτς ηταν ανεκδιηγητος , ο μπανκς αστοχος κ με πολλα λαθη, τι θελατε δηλαδη να επαιζε ο ροκο 25 λεπτα? θεος φυλαξη, ο μητσος ειχε τρελαθει με το πως επαιζε ο ροκο κ ο ξανθο προσφερε με την πιεση του στην αμυνα, με πιο ορθολογικες επιθεσεις κ με την γνωστη του αδυναμια προς το καλαθι, μετρησε τις θετικες κ αρνητικες φασεις κ θα δειτε οτι ο ξανθο ειχε τις περισσοτερες θετικες απο τα γκαρντ( εξαιρουμενου του διαμαντιδη) ακομη στα τελευταια λεπτα σαν να τον ειδα να το κοιταει με αλλο βλεμα το καλαθι πιο αποφασιστικο κ ισως επαιξε ρολο οτι ο κοουτς για πρωτη φορα τον εμπιστευτηκε. Το μοναδικο λαθος του αρτζι ειναι οτι ισως ξεχασε τον σοφο κανα 2λεπτο παραπανω στον παγκο απο οτι επρεπε κατα τα αλλα κυριος, κ ισως να επρεπε να παρκαρει τον καπονο λιγο περισσοτερο, δεν του πηγε το ματς.

    Σοφο εξαιρετικος, κακο διαβασμα εκει απο τον μπαρτζωκα, τα 3αρια του παο κινηθηκαν σε πολυ χαμηλα νερα επιθετικα οπως κ αμυντικα αντιμετωπισαν προβληματα που δεν τα περιμεναμε, καλο διαβασμα απο μπαρτζωκα εδω, κυριος στον μπραμο οσο κ στον μασιουλις που δεν του εδωσε ποστ παιχνιδι, βεβαια κ οι 2 τους ειχα σουτ με καλες προυποθεσεις που δεν μπηκανε οποτε πεσανε καπως ψυχολογικα.

    Απο την αλλη σπανουλης μετριος θα ελεγα, πριντεζης επιθετικα εξαιρετικος στο α ημιχρ, κ κρατησε την ομαδα του. Αντιτς ισως να μπορουσε να παιξει λιγο περισσοτερο, γιατι ο μπαρτζωκας δεν ανοιξε κ πολυ το ροτεισον κ ισως την κυριακη φανει αυτο !!! Περπε εξαιρετικος οπως κ ο παπ εξαιρετικος. Χαινς σταθερη αξια. Γενικα ο οσφπ ηταν αρκετα καλος πιστευω + οτι εβαλε μεγαλα πολυ μεγαλα καλαθια, παρολαυτα αν μου λεγατε πριν τον αγωνα οτι ο παο θα παιζει με -2 γκαρντ, καπονο/μπραμος/μασιουλις με 7 ποντους θα σας ελεγα οτι μαλλον θα χασει με καμια 20αρια κ αυτο λεει πολλα για το ματς, κ παρα πολλα για τον Διαμαντιδη ο οποιος απαντησε σε ολους τους μη σχετικους με το αθλημα συμπεριλαμβανομενου δεκαδων δημοσιογραφων. Παντως φετος η εδρα ισως να μην παιξει τοσο μεγαλη σημασια, προσωπικη αποψη, οι ομαδες ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους.

    Πολυ κριμα για τα διαιτητικα λαθη κ ειδικα για την τελευταια φαση του ημιχρ που ανετα θα μπορουσαν να δουν το ριπλει πιστευω (εκτος αν δεν επιτρεπεται στην ελλαδα αυτο) , ετσι θα ειχαμε αποφυγει κ πολλες μουρμουρες κτλ. Αν κ γενικα δεν ηταν καλη . Ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι ειχαμε ενα εξαιρετικο ματς , κ πολλα μπραβο στην κερκιδα πιστευω δεν εγινε το παραμικρο, τα συνθηματα τα αφηνω στην ακρη δεν ειναι αυτο το προβλημα μας στα γηπεδα :). Πολλα μπραβο στον κοσμο του οσπφ κ πολλα μπραβο κ στους παιχτες που δεν εδωσαν δικαιωμα, επαιξαν οσο δυνατα επρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το instant replay επιτρέπεται μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν έχει μπει στην Α1. Αν θυμάσαι είχαμε την περσυνή φάση στο Άρης-ΟΣΦΠ που επίσης έπρεπε να υπάρχει i/r...

      O RG το πάλεψε όσο πήγαινε το ματς, αλλά έπαιζε με -5 παίκτες (Μπράμος, Καπόνο, Μασιούλις, Ukic, Banks), τι να κάνει ο άνθρωπος ? Εκπληκτική αστοχία και έλλειψη νεύρου από τους παίκτες μας (πλην ΔΔ, Σόφο και -ω οποία έκπληξις- Ξανθό)...

      Διαγραφή
    2. Παιδιά τα παράπονα δεν έχουν να κάνουν με τη χρησιμοποίηση του Ξανθό. Ίσα ίσα έπρεπε να πάρει κι άλλο χρόνο από τον Μπανκς. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει χάσει την ταυτότητα και την σκληράδα που είχε μέχρι τον Ιανουάριο και κυρίως το γεγονός πως στην επίθεση η ομάδα δεν ρολάρει. Δεν γίνεται σε κάθε ματς να σουτάρουμε 25 τρίποντα και να μένει και η μπάλα στα χέρια των παιχτών τόσες φορές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Η κριτική εννοείται πως είναι πάντα καλοπροαίρετη.

      saxon

      Διαγραφή
  80. Ενα λαθος που κανουν πολλοι εδω που αναλυουν 'επιστημονικα' ας το πω ετσι το παιχνιδι, ειναι οτι τα στατιστικα και τα νουμερα ειναι σωστα ΜΟΝΟ με σωστη ερμηνεια.
    Πχ, οταν το παιχνιδι ειναι 11 ποντους 1 λεπτο πριν το τελος και οι Ολυμπιακοι εχουν χαλαρωσει, τοτε κανει ο ΠΑΟ ενα ανουσιο σερι 6-0. Οτι γινεται στα λεπτα αυτα ειναι ως μη γενομενο διοτι ειτε χασεις με 11 ειτε με 5 δε παιζει καμια σημασια. Για μενα το παιχνιδι αυτο χωρις τη χαλαρωση ηταν παιχνιδι 10 ποντων διαφορας.
    Οταν βλεπουμε 7 στα 21 του ΟΣΦΠ στα τριποντα, επισης λεει τη μιση αληθεια. Πολλα απο αυτα χαθηκανε οταν η διαφορα ηταν μεγαλη και οι παικτες χαλαρωναν. Οταν ομως η μπαλα εκαιγε, αυτα τα 7 τριποντα ηταν μαχαιριες.
    Οπως παλια οι 8 ασιστ του Ουκιτς, σε ενα παιχνιδι Ευρολιγκας, που ηταν ολες ασιστ για τριποντο. Νομιζω, και ας με διορθωσει ο Τζιμ, τα παλια χρονια η ασιστ μετραγε διαφορετικα. Σημερα δηλαδη ο Διαμαντιδης, αν ηταν στοιχειωδως ευστοχοι οι γκαρντ, τοτε επρεπε να εχει 10-15 ασιστ. Ολα ελευθερα ηταν. Ασιστ ειναι οταν δινεις ετοιμο καλαθι στον αλλο, το τριποντο και μονος να εισαι δεν ειναι σε καμια περιπτωση κατι τετοιο μιας και μπορει να το χασεις.
    Ο Ξανθοπουλος για μενα ηταν τραγικος σημερα, και δε φαινεται στα στατιστικα, μου θυμιζε οταν παιζαμε μπασκετ μικροι που σε καθε ομαδα υπηρχε ενα παιδακι μικροτερο που του διναμε χωρο γιατι ξεραμε οτι ειναι ασχετο. Ηταν φοβερο αυτο που κανανε οι Ολυμπιακοι σημερα, του αφηνανε επειδηκτικα χωρο και αυτος αντι να σουταρει πεταγε τη μπαλα αλλου και αλλου.
    Τελος μια ρητορικη ερωτηση....πιστευει κανεις οτι με το σετ παιχνιδι του Πεδουλακη υπαρχει 1 στα 100 να παρει ο ΠΑΟ καποιο τιτλο φετος? Και στην τελικη ,τους παικτες που εχει ο ΠΑΟ φετος, αυτος δε τους εφερε?
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν ήξερες και εσύ ακριβώς που θες να καταλήξεις, και τελικά στο τέλος το πετάς στον τρόπο υπολογισμού των assists...ούτε ψυχολογίες, ούτε βουντού ούτε τίποτα περίεργο. Ο γαύρος έβαλε σκοτωμένα και τραβηγμένα από τα μαλλιά τρίποντα, ενώ αντιθέτως οι σουτέρ του ΠΑΟ δεν έβαλαν ούτε καν με στοιχειώδη ευστοχία τα δικά τους ΕΛΕΥΘΕΡΑ τρίποντα...

      Δεν είναι περίεργο, δεν είναι παράξενο, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο...Δυστυχώς όμως, με ανάλογη ευστοχία (ξαναλέω σε ΕΛΕΥΘΕΡΑ σουτ), ο ΠΑΟ θα είχε πάρει και την επιθυμητή διαφορά σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ο εξυπνος προπονητης οταν βλεπει οτι τα τριποντα δε μπαινουν το σταματαει. Εγω απο ενα σημειο και μετα ειχα αγανακτησει με τα τριποντα που το εβλεπα απο την τηλεοραση....Τι σοι προπονητης ειναι αυτος που ενω βλεπει οτι δεν ειναι οι σουτερ σε καλη μερα (θα ελεγα σε καλη ψυχολογια σωστοτερα) δε τους το κοβει μαχαιρι? Δε μπορει να επιβληθει? Δε ξερω τι γινεται....
      Και με ενα Λασμε και Σοφο εκπληκτικους επιθετικα....
      Η συζητηση για τα νουμερα ειναι επειδη απο μονα τους ΔΕ λενε ολη την αληθεια...οπως και οι 8 ασιστ του Ουκιτς που ειχε παιξει ΚΑΚΙΣΤΑ σε εκεινο το παιχνιδι.

      Διαγραφή
    3. Μα το σύστημα του ΠΑΟ -θέλουμε ή μη- αυτό είναι, και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζευγάρι Σόφο-Καπόνο. Πας να χτυπήσεις βαθιά μέσα στη ρακέτα, αν δεν γίνει double-team έχεις καλάθι ή/και φάουλ (με Σόφο), ή μόλις πάει να γίνει το double-team βγάζεις τη μπάλα στη γραμμή και με 1-2 πάσες βρίσκεις τον ελεύθερο σουτέρ.

      Ο προπονητής πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, δεν μπορεί ξαφνικά να πει ότι ο Μασιούλις, ο ΔΔ, ο Καπόνο (!!) δεν μπορούν να έχουν έστω ένα ανεκτό 25-30% όταν σουτάρουν ελεύθερα τρίποντα...

      Διαγραφή
    4. Ο Παο ακομα και τα ελευθερα σουτ να εβαζε απλα μπορει να εφερνε το σκορ στα ισια οποτε δεν τιθεται θεμα νικης.Εξκλωβισαμε τον Παο στον ρυθμο μας για αυτο και ειχατε καπιες αρκετα βεβιασμενες επιλογες τοσο στο τρανζισιον οσοσ και στο 5 εναντιον 5 οπως και εμεις κυριως με λαθη του Σπανουλη.Επισης φιλε Μαρινο τα ''σκοτωμενα'' σουτ που αναφερεις μαλλον δν ειδεσ οτι ναι μεν ηταν στο τελος του χρονου επιθεσης αλλα κατα τα αλλα ηταν ελευθερα,το γεγονος οτι δεν ειχε κυκλοφορησει καλα η μπαλα και τελιωνε ο χορνος δεν τα καθιστα τυχερα καθως ηταν με αρκετα καλες προυποθεσεις.Τονυ Μοντανα

      Διαγραφή
    5. o ξανθοπουλος ειναι τραγικος. ο coach που δεν τον χρησιμοποιει για κανει ενα side screen πως λεγεται?

      Διαγραφή
    6. Συγνώμη δηλαδή, τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τα 8,5 μέτρα -επειδή τελειώνει ο χρόνος- και μάλιστα με αμυντικό μπροστά σου, πως ακριβώς θέλεις να το πω φίλε Μοντάνα ? Τουλάχιστον όταν έπαιζα εγώ μπάσκετ το λέγαμε "σκοτωμένο", αν σήμερα έχει μετονομαστεί σε "ελεύθερο", "με καλές προϋποθέσεις", ή "βάσει συστήματος", πάω πάσο...Προφανώς μιλάω για το ένα του Παπ, ένα του Λο, και το ένα του Περπ...

      Διαγραφή
    7. Για αυτα τα τριποντα μιλαω και εγω,Αν και δεν εχει νοημα να δινουμε περαιτερω εκταση οπως το ειδα εγω ο Κωστας ηταν ελευθερος οταν πηρε την μπαλα στην κορυφη το διδιο και του λο.Ο αμυνικος που ηρθε μετα οπως λεγαμε εμεις στο μπασκετ,o late defender εκλεισε το πεδιο οταν η μαπαλ ειχε φυγει απο τα χερια τους.το τριποντο του περπερογλου συγχωρεσαι με αλλα δεν θυμαμαι να ηταν απο τα 8,5 μετρα.Αντιθετως δυο τριποντα γωνιας θυμαμαι.Μπορει να κανω και λαθος.Τονυ Μοντανα

      Διαγραφή
  81. Επειδή μ' αρέσει να βλέπω μπροστά και επειδή αυτή η χρονιά είναι περισσότερο προσαρμογής για τον Παναθηναικό να κάνω μια προβολή στον επόμενο χρόνο, υποθέτοντας ότι κόουτς είναι ο Πεδουλάκης και ότι θέλουμε να παίξουμε σετ μπάσκετ.
    Λοιπόν για μένα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής: 1. μεταγραφή άσσου ιδίου επιπέδου με τον Διαμαντίδη για να μοιράζονται το χρόνο. Πλάνινιτς. Τρίτος άσσος ο Παπαντωνίου.
    2. μεταγραφή 2 scoring guards που να τους πηγαίνει το σετ παιχνίδι και να έχουν προσωπικότητα: Aradori και Παππάς.
    3. Στο 3 συνεχίζουν Μασιούλις-Μπράμος και προσθήκη στη θέση Καπόνο και Γιαννόπουλου ο Γιάνκοβιτς.
    4. Στο 4 επιστροφή του Φώτση. Σαν αλλαγή πίσω του δεν είναι κακός ο Γκιστ αν κάτσει με λογικά λεφτά. Αλλιώς υπάρχουν πολλές επιλογές.
    5. Στο 5 Λασμέ και Σόφο συνεχίζουν, αλλά προσθήκη παίκτη που θα κάνει την ίδια δουλειά με τον Σόφο, όταν ο Σόφο θα είναι έξω: Baynes. Νομίζω αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει αποτελεσματικά το μπάσκετ που θέλει ο Πεδουλάκης. Γνώμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιόλογο roster, μυστήρια ομάδα. Στην περιφέρεια η άμυνα μπάζει από παντού. Ο Γιάνκοβιτς είναι καλή επιλογή και... 4άρι. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει την φετινή του οικονομική πολιτική, ξέχνα τον Planinic. Ο Baynes προσανατολίζεται για NBA, άσε που είναι αργός στα πόδια. Στο 2 χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν spot-shooter κατά τη γνώμη μου. Ο Παππάς και ο Ιταλός (στην Euroleague οργίασε, καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα απ'ότι στα δίποντα!!!) έχουν εμβέλεια, αλλά θελουν την μπάλα για πάρτη τους, και αυτό ίσως στοιχίσει. Ο Aradori στα χέρια του Πεδουλάκη δεν είναι καθόλου κακή επιλογή. Το μεγάλο deal στην Ευρώπη για του χρόνου θα κάνει η ομάδα που θα κλείσει τον Markoishvili (SF, καθαρά περιφερειακός), πρώην Cantu, νυν Galatasaray για το υπόλοιπο της χρονιάς

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ο Baynes είναι στο San Antonio πλέον!!!

      http://espn.go.com/nba/player/_/id/2968439/aron-baynes

      Ody

      Διαγραφή
    3. Α καλά. Μόλις είδα πως τον έχουν στείλει στη D league.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Ody, είναι μεν στην Αμερική, αλλά το καλοκαίρι, τότε δλδ που αναφέρεται ο φίλος, θα είναι και πάλι ελεύθερος.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Ακριβό ρόστερ μου φαίνεται

      Διαγραφή
  82. Τζιμ καλησπέρα,

    σχετικά με το παιχνίδι:
    Θεωρούσα λίγο-πολύ αναμενόμενη την εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με μικρή διαφορά. Είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα,αλλά φαινόταν ότι δε μπορούσε να ανοιξει παραπάνω την ψαλίδα. Θεωρώ καθοριστικό τον Περπέρογλου ,πέτυχε κρίσιμα σουτ σε σημεία που μπορούσε να ξαναμπει ο Παναθηναικός στο παιχνίδι.Ρόλο επαιξαν και τα ριμπάουντ, αλλα γενικά πιστεύω ότι με τον τροπο που παίζει ο ΠΑΟ τον τελευταίο καιρό ακόμα και να κέρδιζε δε θα επαιρνε διαφορά.
    Αρκετά καλά διαβασμένος ο Ολυμπιακός μου έδωσε την εντύπωση ότι ρίσκαρε στην άμυνα από τους Μπανκς, Ουκιτς και τα τεσσαρια του ΠΑΟ. Το θεωρώ λογικό σαν ρίσκο(2/8), ενώ δεν άφησε χώρο για καλά σουτ σε Μασιούλις, Μπράμος, Καπόνο.Πήραν μόλις 7 σουτ και οι 3 και αν θυμάμαι καλά μόνο ο Μπράμος έχει 2 αστοχα με καλές προυποθέσεις και ο Καπόνο ενα στον αιφνιδιασμό! Το γεγονός ότι εκτός του Σόφο, δεν εχουμε άλλον παικτη να παρει φασεις στο ποστ θεωρώ οτι δίνει περισσότερη ευχαίρεια στον αντίπαλο να πρεσάρει στην περιφέρεια.Οπως επισης και το γεγονος οτι δεν υπάρχει ουτε το σουτ απο μεση αποσταση(το οποιο ειχε σημερα ο Ολυμπιακος) Χώρια ότι ακόμα και με Σόφο στο παρκε για 15 λεπτα μονο, πιο ευκολα ρισκαρεις να τον στειλεις στη γραμμη ή σε προσπάθεια υπό πίεση, δεδομένου ότι ο ίδιος παίκτης στην αμυνα θα σου δώσει εύκολα φάουλ.
    Οσο αφορά τον Πεδουλάκη, θεωρώ ότι προσπαθει πολύ πλεόν να βρει χημεία στα σχηματα. Κάτι που κοντευε να βρει πριν τις μεταγραφες. Ο Γκιστ και ο Καπόνο μπερδεψαν πολύ την τράπουλα στο ροτέισον. Απο το Γκιστ πλην της Μαλαγα που του πηγαν τα σουτ,δε βλέπω πως μπορεί να συνεισφερει σε αμυνα και επιθεση. Αδικαιολογητα αδυναμος στο ριμπάουντ, κακό shot selection, 0 ποντοι απο ποσταρισμα(σχεδον σε ολα τα ματς).Καπονο αν και μπασκετικός, είναι τοσο σοφτ και στηρίζεται στο σουτ από θέση. Εν κινησει, με πιεση ή απο τριπλα δεν υπαρχει.Κι όταν παιζει μαζί με Σοφο στην πενταδα οι αντιπαλοι κανουν παρτι στο ριμπάουντ. Μπανκς πλεον ντεφορμε εντελως,μονο στη μερα του θα συνεισφερει.Δευτερος Ουκιτς αλλα με περισσοτερη προσωπικοτητα.
    Πέρα απ' αυτα όμως θα ηθελα τη γνωμη σου και των υπολοιπων σε 2 πράγματα: 1) πως θα έβλεπες τη συνυπαρξη στο παρκε Σόφο-Λασμε; 2) Γιατί πιστευεις ότι ο Πεδουλάκης δε χρησιμοποιει το Σοφο στα τελευταια λεπτα των αγωνων,οταν κολλαει στο σκοραρισμα; 3) Ο ΠΑΟ σημερα δε δοκιμασε να ποσταρει καθολου Διαμαντίδη. Είναι συγκυρια ή κακό διάβασμα του τεχνικού τιμ;Νομιζω οτι θα μπορουσε απο το ποστ ή να φθείρει τα αντιπαλα γκαρντ, ή σε χαμηλά σχήματα με Μασιούλις στο 4 να βγάζει πιο ευκολα απο το Σοφο τους συμπαικτες του για σουτ.
    Συγχαρητηρια για το μπλογκ, ελπίζω να βρεις μια λύση με τα σχόλια, θα είναι κρίμα να μετατραπεί μια τόσο μπασκετική σελίδα σε οπαδικό ιστιοχώρο που θα λέει ο καθένας τον πόνο του για τις διαιτησιες κλπ.

    Καλο βραδυ

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. καλα μν τρελενεστε με διαιτησια. το οτι ηταν οτι να ναι ισχυει ειδικα που ο σπανουλης επαιρνε φαουλ καθε βουτια του. κραγκιοζης εχει αρχισει να γινεται. απλα ο μπαρτζωκας κλειδωσε το 3 του παο κ τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλα νευρα σημερα ανευ λογου. τι το τσιμπησε κανεις δεν ξερει

      Διαγραφή
    2. τον τσιμπαει ο διαμαντιδης χρονια τωρα επειδη εχει περισσοτερους τιτλους,παιζει σε μεγαλυτερη ομαδα,ειναι πιο μεγαλος παικτης,πιο ψηλος και εχει και μαλλια

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχ και έχει και μαλλία χαχαχαχαχα...

      Διαγραφή
    4. γενικα ειναι προκλητικος, ενω στον παο οσο θυμαμαι δν ηταν ετσι. με καλαθη θες?? με λασμε και ουκιτς θες?? εχει ξεφυγει αλλα ποτε δν θα γινει μεγαλος σαν τον διαμαντιδη!! μου θυμηζει τον κακο στο STAR WARS Π εγινε αρχιδ@@ οταν αλλαξε στρατοπαιδο!! ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ!! οπως ο σπανουλης. καθε χρονο και ασχημοτερος !! ααχαχχαχαχα
      περα απο την πλακα ειναι κριμα γιατι με διαμαντηδη θα εγραφαν ιστορια και το ονομα του θα εμενα για παντα στην μπασκετικη ιστορια.

      Διαγραφή
    5. ο Σπανουλης δεν αλλαξε στρατοπεδο δεν εγινε ολυμπιακος και ουτε και θα γινει τον πονεσε τοσο η αποφαση του Ζοτς να εχει ηγετη τον Μητσαρα που αποφασισε να παει στους απεναντι απο τοτε τον βλεπει στον υπνο του ναι το ονειρο του Σπανουλη ειναι να ηταν ο Διαμαντιδης αυτο βλεπει καθε βραδυ ταπωνει,μαρκαρει,σκοραρει και φοραει το 13 μετα ξυπναει ιδρωμενος διπλα στη Χοψωνιδου αγγιζει τη καραφλα του και ξεσπαει σε λυγμους παλι ονειρο εβλεπε ακομα ειναι ο Σπανουλης......

      Διαγραφή
  84. συγχαρητηρια στον πηλοιδη και κορομηλα. σε ενα ματς που ο σπανουλης εκτελεσε 10 βολες σχεδον ολες για επαφη στα μπασιματα που εκανε, ο διαμαντιδης εκτελεσε 2(οι αλλες τρεις ηταν στο φαουλ στο τριποντο στο τελος). αυτο ειναι που λεει ο πεδουλακης διαφορετικα κριτηρια...... πως γινεται ο παναθηναικος να εχει περισσοτερες προσπαθειες για σουτ και να εχει εκτελεσει 8 λιγοτερες βολες και μαλιστα απεναντι σε μια ομαδα που δεν εχει απο το 5 παιχνιδι με πλατη οπως ο παναθηναικος με τον σοφο... πως γινεται σε ενα παιχνιδι με 51 προσπαθειες για σουτ να εκτελεις 27 βολες...

    και επειδη ειχα την εντυπωση πως ο ολυμπιακος σαν στυλ ομαδας δεν κερδιζει πολλες βολες κοιταξα τα στατιστικα και των αγωνων του top16 μεχρι τωρα οπου στο μονο ματς που ο ολυμπιακος εκτελεσε 27 βολες ηταν με την φενερ παρολου που σχεδον ολα του τα ματς ειχαν πιο γρηγορο ρυθμο....

    πως γινεται να συνεχιζει να σφυριζει ενας διαιτητης οπως ο πηλοειδης ακομα οταν εχει κανει ενα τοσο μεγαλο λαθος κατα του ολυμπιακου γι αυτο εχει ζητησει την εξαιρεση του απο τα ντερμπι ο παναθηναικος γιατι προφανως παιζει με μεγαλη πιεση και ενω ο ολυμπιακος επρεπε να συμφωνησει κανει την παπια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Η μέση του τέλους!!!
    Είμαι λυπημένος :-(
    Πέρυσι ξεκίνησα μόνος από τη Πάτρα με ΚΤΕΛ και κατέληξα μετά από 24 ώρες ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη.

    Ήξερα μέσα μου ότι ήταν ένα ταξίδι αποχαιρετισμού!

    Θαύμασα την τελευταία μεγάλη ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Με πρώτο βιολί έναν χαρισματικό ηγέτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και Διευθυντή Ορχήστρας τον μυθικό Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
    Ο ημιτελικός και ο τελικός. Η αρχή του τέλους. Αμέσως μετά το σουτ του Πρίντεζη ξεκίνησα για άλλες 24 ώρες επιστροφής με πούλμαν.
    Όσο και αν η Ελληνική ψυχή μου ευχαριστιόταν τη νίκη του μισητού αντιπάλου απέναντι στους υπερόπτες Ρώσους, η θλίψη για αυτό που δεν θα ξαναέβλεπα ΠΟΤΕ ΠΙΑ επικρατούσε.

    Η κεκτημένη ταχύτητα από την εποχή Ομπράντοβιτς όλο και μειώνεται. Το ξαναλέω, επιβραδύνουμε.

    Είμαι λυπημένος γιατί εδώ και λίγο καιρό αρχίζω να συνειδητοποιώ πως πλησιάζουμε στο τέλος. Αλλά έρχεται τόσο γρηγορα το άτιμο το τέλος. Και ο Jim είναι εκεί να μας το υπενθυμίζει΄, με όλες τις λάθος κινήσεις της Διοίκησης.
    Κάτσε ρε, δώσε μας λίγο χρόνο ακόμα...να τον θαυμάσουμε.

    Δε με νοιάζει ο Πεδουλάκης και ο Γκιστ. Στα τσακίδια. Ποιος Μπανκς και Ούκιτς. Δεν ξέρουν που παίζουν. Ψεύτες όλοι τους. Οι Περπέρογλου και οι Σπανούληδες του κόσμου δε θα γίνουν πρότυπα για τα δικά μου παιδιά όσα παιχνίδια και αν πάρουν.

    Ο Μήτσος είναι ο Παναθηναϊκός. Λυπάμαι που είναι αναγκασμένος να τελειώσει έτσι. Θα αντέξει ένα χρόνο ακόμα? Ο Τσαρτσαρής θα φύγει πιο πριν. Σεβασμός για πάντα και συγκίνηση για τον Κώστα. Ότι είχε πάντα το έδινε για την ομάδα. Ο Μήτσος θα μείνει μόνος, τελευταίος των εξάστερων Παναθηναϊκών!!!

    Κι όταν φύγει ο Μήτσος, τι? Ποιος? Που οδεύει αυτή η ομάδα που είδαμε σήμερα, χωρίς αυτόν? Θα τον δούμε την Κυριακή να σηκώνει άλλη μια κούπα? Ή στην προσπάθεια του να σηκώσει όλους εμάς στις πλάτες του θα λυγίσει?
    Μη μασάς ρε Μήτσο. Χαμογέλα όπως σήμερα. Σε αγαπάμε! Και αν δε μπορέσεις τη Κυριακή πάλι εκεί θα είμαστε να φωνάζουμε για τον Παναθηναϊκό και για σένα. Γιατί αν φύγεις κάποτε...
    Τέλος.
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παναθηναικος δεν τελειωσε ουτε οταν εφυγε ο βρανκοβιτς, ουτε οταν εφυγε ο τεραστιος μποντιρογκα ουτε οταν σταματησε ο αθλητης με περισσοτερους τιτλους απο τον ολυμπιακο ουτε οταν εφυγαν τοσοι και τοσοι.... και μαλιστα οχι μονο δεν τελειωσε αλλα συνεχως γινεται σπουδαιοτερος και εχει φτασει να ειναι η 2η κορυφαια ομαδα στην ευρωπη........

      Διαγραφή
    2. Ρόδα είναι και γυρίζει φίλε. Φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι αλλιώς, αρκεί να είμαστε εκεί να στηρίζουμε την προσπάθεια, στις χαρές και (ακόμη περισσότερο) στις λύπες μαζί.

      Διαγραφή
    3. εσύ είσαι Ο?
      άσε μας ρε φιλαράκι στο πόνο μας! η παράγραφός σου κατά 67% έχει ονοματεπώνυμο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. τι ήρθες να μας δώσεις θάρρος, ένα χτύπημα στη πλάτη ή να γράψεις το αυτονόητο? άλλο αναρωτιέμαι εγώ, με όλο το σεβασμό!
      El Greco

      Διαγραφή
    4. πάντα εκεί θα είμαστε, y0zh1!
      El Greco

      Διαγραφή
    5. EL GRECO με συγκινησες,τιποτα δεν τελειωσε,μπορει για φετος μονο,οσο εχουμε Γιαννακοπουλους ελπιζουμε,αυτοι εφεραν τους παντες, αυτοι ειναι η αρχη και το τελος.Ακομη και τον Ζελικο σε αυτους τον χρωσταμε.Να σαι καλα."Α"

      Διαγραφή
  86. JIM, MIA AΠΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ (ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΑΦΟΥ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΕΣ; ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ.
    ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΤΟ ΜΑΤΣ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 3ΑΡΙΑ (ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6 λαθη εκανε σημερα ο Σπαν σε 33 λεπτα οταν ολη η ομαδα του εκανε 16

      Διαγραφή
  87. ΕΝΟΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη ρε παιδια αλλα στον πρωτο γυρο με Μαντζαρη πανω του εβαλε πανω απο 22 ποντους ο ΔΔ.Καλος ο Μαντζαρης αλλα τον εχετε υπερτιμησει.ΟΚ για την ηλικια του καλος ειναι,αλλα μονο επειδη ειναι μικρος ακομη εχει ψωμια να φαει να γινει π.χ ΔΔ.

      Διαγραφή
  88. Η διατησια ηταν χαλια αλλα ακομη κι ετσι αν επαιζε καλα ο Παο θα μπορουσε να νικησει.
    Εκεινος που δεν αντεχεται ομως ηταν ο Σπανουλης, βουτια στη βουτια, ειδικα σε μια φαση που σκονταφτει μονος του και πηρε το "φαουλ" ηθελα να του κανω βουντου. Πως με εκνευριζει αυτος ο παικτης σε οποια ομαδα κι αν παιζει δε περιγραφεται.

    Νομιζω οτι 2 στοιχεια εκριναν τον αγωνα:
    1) η ελλειψη ενος σοβαρου γκαρντ διπλα στο Διαμαντιδη.
    2) η απειρια των "νεων" παικτων του Παο σε ντερμπυ, ειδικα στο ΣΕΦ (εκτος Σοφο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 φαουλ μαζεψε σημερα υπερ του,ποιος φταιει αυτος που προσποιηθηκε με τις βουτιες η οι διαιτητες η μηπως το στενο μαρκαρισμα,απο οτι ειδα πολλα σφυριγματα ηταν χωρις καν να τον αγγιξουν.Εμενα με νευριασε οταν πεταξε κατω τον ΔΔ και γελουσε ειρωνικα φευγοντας χωρις καν να τον σηκωσει.Ο ΔΔ χρεωθηκε με 3 φαουλ σπανιο αλλα σημερα συνεβη.

      Διαγραφή
  89. Ο RG πρέπει να αφήσει την ομάδα να τρέξει.

    Το set παιχνίδι βολεύτει μόνο τον Σοφοκλή και τον Τσαρτσαρή.

    Τουλάχιστον οι νέοι μαζεύουν σιγά σιγά εμπειρίες, καλό είναι αυτό. Βέβαια έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν, μέχρι να κοντράρουν στα ίσα τον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Παιδια ειμαι νεος εδω μεσα απο μπασκετ δεν γνωριζω τιποτα, σετ παιχνιδι τι ακριβως ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σετ αποτελείται από 6 παιχνίδια ή games. αν πάρεις 3 τέτοια κερδίζεις. έχεις ακούσει που λέει GAME(παιχνιδι) - SET(σετ) - MATCH???


      sorry, πλάκα κάνω!!!όλο και κάποιος θα σου εξηγήσει καλύτερα από μένα εδώ μέσα αλλά να ξέρεις έχουν πολλά να δούνε τα μάτια σου ακόμα. αυτό είναι επίπεδο lower!!! οι μισοί εδώ έχουμε πάρει proficiency σε 3-4 μήνες!
      El Greco

      Διαγραφή
  91. 3 παικτες του παο επαιξαν με @@ σημερα στο σεφ . ο μητσος ο σοφο και ο λασμε . και μαλιστα με μεγαλα @@ ... οι υπολοιποι θα πρεπει να ψαξουν να δουν τι εχουν αναμεσα στα ποδια τους γιατι σιγουρα @@ δεν ειναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. set επίθεση το αντιθετο του αιφνιδιασμού δηλαδή απεναντι σε οργανωμένη αμυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή