Athlenda

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΝΤΟ-ΡΟ (ΜΠΕΡΜΑ)Ν..



Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε μεγάλο χτύπημα, με την ενδεχόμενη υπογραφή του Ντορόν Πέρκινς, προσθέτοντας έτσι ένα πραγματικό ντόμπερμαν στην περιφέρεια και την αμυντική τους γραμμή, μια ολοκαίνουργια «πανοπλία» για τον Βασίλη Σπανούλη.. Το Hoopfellas γράφει για τον παίκτη-πούλεν του..



Ντορόν Πέρκινς..


Ο Ολυμπιακός πήγε «βαθιά» στην αγορά και ξεχώρισε –ανάμεσα σε 2-3 αρκετά ποιοτικούς διαθέσιμους παίκτες- τον 29 χρονο πόιντ γκαρντ από το Σάντα Κλάρα. Στον παίκτη έχουν γίνει αρκετές  και αναρτήσεις εδώ στη σελίδα μας, οπότε αυτή τη φορά θα εστιάσουμε σε πιο συγκεκριμένα πραγματικά, που αφορούν ρεαλιστικά τη συμμετοχή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Όπως θα ξέρετε οι αναγνώστες του Hoopfellas στη συντριπτική σας πλειοψηφία, τον παίκτη τον εκτιμώ αρκετά. Είναι το πρώτο όνομα που προτείναμε ανεπιφύλακτα το καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό (με δεδομένο το ότι ο ΟΣΦΠ είχε ήδη Λο-Μάντζαρη). Πέρκινς και Λάσμε, επιμέναμε. Σκεφτείτε μάλιστα ότι με τον γκαρντ του Σάντα Κλάρα, ο Ολυμπιακός βάζει μια περιφερειακή version του Στεφάν Λάσμε στο μπακόρτ του..


Ο Ντορόν Πέρκινς είναι το πρότυπο του quarterback γκαρντ, είδος περιφερειακών με ειδική σωματοδομή, αμυντικά/οργανωτικά προσόντα και team spirit που σαρώνει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον παρακολουθώ στενά από το ξεκίνημα του στην Όλντερμπουργκ, ενώ με έπεισε πλήρως για το ότι  έχει προοπτική μάλιστα για top-Euroleague level στη Χάιφα όταν με τον Νταβόν Τζέφερσον (στη λίστα και αυτός εάν θυμάστε..) έκαναν παπάδες.


Ο τύπος είναι πραγματικά ένα μυώδες ντόμπερμαν..  Το 2010 ο Ντέηβιντ Μπλατ έστησε πάνω σε αυτόν και τον Τζέρεμι Πάργκο τη ραχοκοκαλιά της αμυντικής του τακτικής, που ήταν η ασφυκτική πίεση πάνω στη μπάλα και γενικά στην περιφέρεια (τόσο επιτυχημένη που συγκρίνεται στην on the ball defense με αυτή του διδύμου Αριελ Μακντόνλντ-Σαρπ)πνίγοντας τον αντίπαλο και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης με εκπληκτικό performance στο τρανζίσιον αμυντικά και επιθετικά. Εκείνη την εποχή (δεύτερη χρονιά του Πέρκινς στο πρόγραμμα της Μακάμπι) η εικόνα του Πέρκινς να περιμένει με το τεράστιο (6’8’’) wingspan του στα ¾ τον αντίπαλο, έκανε τους περισσότερους πόιντ γκαρντ να καταρρέουν.

Ο Πέρκινς έχει εξαιρετική σωματική διάπλαση, χτιστό κορμί (ακόμα και για το επίπεδο του ΝΒΑ), μεγάλα άκρα και μια πολύ σκληρή κράση που του επιτρέπει να διαπρέπει στη «χρυσή» πλέον βρώμικη δουλειά. Είναι δίχως πολύ σκέψη ένας εκ των καλυτέρων on the ball defenders στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή καθώς η πίεση που μπορεί να ασκήσει στον αντίπαλο είναι τεράστια. Ξέρει να βάζει πολύ σωστά τα χέρια του πάνω στη μπάλα (εξαιρετικός στις..αρπαγές), εκμεταλλεύεται το σκληρό κορμί του στο έπακρο. Εξίσου καλός στην προσωπική και ομαδική άμυνα, μπορεί λόγω «σωματικού πακέτου», να πάει σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους (δεν ποστάρεται εύκολα). Πολύ καλά πόδια και γενικότερα αθλητικά προσόντα, παρά τον τραυματισμό που είχε προ διετίας. Βάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Μάλλον ο καλύτερος rebounding-guard αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, το τάιμινγκ και τα δυνατά του χέρια τον βοηθούν σημαντικά. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός βρήκε μια σπουδαία λύση για την άμυνα πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη για τη συνέχεια της σεζόν, αυτό είναι σίγουρο, και ένα defensive stopper ώστε να αντικαταστήσει τον εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι Βαγγέλη Μάντζαρη.


Επιθετικά επίσης οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τι αγοράζουν. Ο Πέρκινς είναι αποτελεσματικός στην transition offense και παίζει με μεγάλη αποφασιστικότητα, χαρακτηριστικό που τον βοηθά πολύ στο βασικό του επιθετικό όπλο, τη διείσδυση. Πηγαίνει μέχρι μέσα, δε φοβάται  κανέναν και δεν πτοείται από επαφές. Έξυπνος παίκτης, καλός οργανωτικά. Δεν έχει θέμα με το να αναλάβει τον ρόλο του κύριου δημιουργού ή να λειτουργήσει ως ball remover (που θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό με τον Σπανούλη δίπλα του) διευκολύνοντας το παιχνίδι της ομάδας. Και σε αυτή τη περίπτωση θα βρεί τρόπο να είναι θετικός. Παίκτης με guts, μπορεί να βγάλει πράγματα από μέσα του στα μεγάλα ματς που ίσως την προκειμένη στιγμή κανείς να μην περιμένει. Έχει ποστ παιχνίδι -για γκαρντ πάντα- κυρίως σε επίπεδο δημιουργίας, αποτελεσματικός όταν κινείται στη base line.




Το βασικό του μειονέκτημα είναι το σουτ, αυτό είναι σαφές. Σε όλη του την καριέρα είναι παίκτης του 65% στις προσωπικές και 30% στα τρίποντα. Ειδικά φέτος ήταν η  χαμηλότερη σε ποσοστά shooting-year του. Η φόρμα του σουτ του δεν είναι κακή αν και στην απελευθέρωση είναι στιγμές που δείχνει ότι σουτάρει έναν τόνο γρηγορότερα.  Εδώ ίσως υπάρξει κάποιο θέμα, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως πιθανό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Μάντζαρης ήταν πολύ αξιόπιστος  στα σουτ (δη στα ελεύθερα) και γενικά στο παιχνίδι μακριά από τη μπάλα. Με τον Πέρκινς οι αντίπαλοι προπονητές θα "τζογάρουν", περιμένοντας τη διείσδυση του και αφήνοντας το σουτ. Αυτό είναι δεδομένο. Θεωρώ ότι μπορεί να βρεί λύσεις ο Ολυμπιακός εδώ πάντως. Παρά την αδυναμία του, ο Αμερικανός μπορεί να βοηθήσει στο μισό γήπεδο, με σύμμαχο την ευστροφία του.


Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν χρυσή ευκαιρία –με ενδεχόμενη απόκτηση του Πέρκινς- να ανοίξουν και άλλο το τέμπο. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή την προκειμένη στιγμή, με την οποία μπορούν να «επαναφέρουν» τον Παπανικολάου και να αξιοποιήσουν  έναν εκ των καλύτερων finishers στο transition, τον Γιώργο Πρίντεζη. Η ομάδα αυτή, με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν πρέπει να παίξει κάτι άλλο. Πλέον με τον Πέρκινς μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τον ρυθμό της άμυνας της και να ανοίξει το γήπεδο, κομμάτι στο οποίο ο Αμερικανός μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμος. Ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να τρέξει ακόμα περισσότερο τώρα. Νομίζω θα του «βγεί» μέσα από την ίδια του την άμυνα..


Εν κατακλείδι οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια από τις καλύτερες επιλογές  την προκειμένη στιγμή. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να έχει γράψει 4-5 πόντους συνολικά σε ένα παιχνίδι και παράλληλα να είναι –μακράν του δευτέρου- ο καλύτερος που πάτησε το παρκέ, καθώς πρόκειται για ένα versatile γκαρντ που θα παίξει για την ομάδα (και συνήθως θα γεμίσει τη στατιστική του, ίσως κάποια βράδια στα όρια του τριπλ-νταμπλ όπως εκείνο που είχε κάνει απέναντι στους Κλίπερς στο Staples Center στην τουρνέε της Μακάμπι το ’09, 16π.-12 ριμπ.-10 τελικές-5 κλεψ.) Ο Πέρκινς είναι ένα πολύ σκληρό παιδί, που ότι κατάφερε το κατάφερε με τη δουλειά και την καρδιά του. Αυτή ( η τελευταία..) είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του στη μάχη..

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ: OI ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.



Για να δούμε που βρισκόμαστε λίγο πριν τις 20 Φεβρουαρίου..

Ο Ολυμπιακός έκανε την «καλή» κίνηση υπογράφοντας έναν «παιγμένο» σε αυτό το επίπεδο και με ανεπτυγμένα quarterback skills γκαρντ που μπορεί αλλάξει πράγματα μέσα στο παρκέ. Κατ’εμέ, εφόσον η διοίκηση των ερυθρολεύκων έκανε το παραπάνω (για την αμοιβή  του θα γνωρίζουμε από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί το deal,στη Κίνα έπαιρνε κάτι λιγότερο από 70χιλ. δολάρια μηνιαίως) στις θέσεις της περιφέρειας καλό θα ήταν να προσπαθήσει να κοιτάξει και κάποιον στη θέση του Πάουελ. Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός έχει 4 παίκτες στο «5» (πολυτέλεια) αλλά από τη στιγμή που η ομάδα δεν παίρνει τα αναμενόμενα, «κάτι» λείπει.. Ένας energy guy τύπου Τζεφ Άντριεν ή Χέντριξ (ονόματα που είχαμε προτείνει παλιότερα), ένας above the rim defender τύπου Ντόρσεη. Τότε το ρόστερ θα ήταν σούπερ.. Οι εποχές βέβαια είναι δύσκολες και αυτό είναι σεβαστό.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό τώρα.. Ίσως η «κίνηση Πέρκινς» σήμανε συναγερμό, αλλά οι πράσινοι παρουσιάζουν κινητικότητα αυτή τη στιγμή στην αγορά. Διαφωνώ με το να πληρώσει (πόσο μάλλον τα λεφτά που ακούγονται, εάν αληθεύει..) η διοίκηση των πρασίνων την Αρμάνι για έναν παίκτη που μπορεί να αποκτήσει το καλοκαίρι, τη στιγμή κιόλας που οι πράσινοι αιμορραγούν στα γκαρντ. Σε αυτή τη χρονική περίοδο πρέπει –εφόσον επιλέξεις περιφερειακό στη προκειμένη περίπτωση- να είσαι συνειδητοποιημένος.  Και παίζει πρωτεύων ρόλο η χημεία, τι «υλικά» θες να κολλήσεις. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι που είχες μόνο  Διαμαντίδη, ένα δίδυμο Πέρκινς-Κουίν δίπλα του θα ήταν ιδανικό. Τώρα έχεις Διαμαντίδη-Ούκιτς και θέλεις να αλλάξεις τον Μπανκς. Άλλα «θέλω».. Το κακό είναι ότι ο Ούκιτς δεν έχει ούτε quarterback skills, ούτε είναι σουτέρ.. Οπότε δεν γίνεται να γίνεις με μια κίνηση σούπερ αλλά κοιτάς να βελτιώσεις την ομάδα σου, πράγμα απόλυτα εφικτό. Καλοί παίκτες υπάρχουν. Και ο Κρις Κουίν και ο Σέλβιν Μακ έχουν αρκετή ποιότητα. Με έναν εκ των δύο, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σαφώς καλύτερο μπάσκετ..

 Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274





353 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ............... ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ-ΠΕΡΚΙΝΣ-ΚΟΥΙΝ............... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ............
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim θα παει ο Παο για guard τι ακουγεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαλλον σταμάτησες να τον παρακολουθείς εδώ κ 2 χρόνια δεν εξηγείται αλλιώς!πες μου σε παρακαλω......γτι έφυγε απο την καντού....?στην συνέχεια γτι τον έδιωξε η ντόνετσκ....κ τώρα γτι έφυγε ελεύθερος απο την κίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααα.. Από τη Κίνα έφυγε γιατι.. τελείωασαν οι υποχρεώσεις της ομάδας του. Η Καντού δεν είχε τα χρήματα να τον κρατήσει. Οι Ουκρανοί τα είχαν..

      Διαγραφή
    2. Φιλε ανωνυμε, δΔικαιολογημενη η απορια σου που την ειχα κι εγω αλλα θα σου πω το εξης:

      Ο Καλαβρος που ηταν βοηθος του Μπαρτζωκα στη λαρισα τωρα δουλευει στην Κινα και εχει αποψη απο πρωτο χερι για τον Περκινς μια και ειναι κολλητος του βοηθου της ομαδας του.

      Λες να μην τον ρωτησε ο Μπαρτζωκας αν πιστευει οτι ο Περκινς μπορει να ειναι σαπακι πλεον?

      George@Manchester

      Διαγραφή
  4. Kαλα σου τζιμ, εγραψες ενα κατεβατο για αυτον που πηρε ο οσφπ(ανακοινωθηκε) και εγραψες 5 γραμμουλες για μας του παο.Γιατι ε???:))"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή την στιγμή στην αγορά στο 5 ιδανική περίπτωση είναι ο Pops Mensah-Bonsu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Curtis Jerrells κυρίες και κύριοι. φέρτονα πρόεδρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jim,o jeremi pargo exei symbolaio...? den ton thewreis kalh lysh gia pao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν το break έπαιξε στους Sixers. Δεν ξέρω αν ήταν με 10ήμερο ή μέχρι το τέλος της σεζόν.

      Ody

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Τζιμ...τι γινεται ολα καλα? Μια ερωτηση μονο...αν επαιρνες ενα ψηλο αυτη τη στιγμη, ποιον θα διαλεγες?

    ΓΙΑΝΝΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανυπομονώ να δω τι σόι ποιότητα θα δώσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Πέρκινς..Τον θυμάμαι με την Μακάμπι, σε μια διαφορετική ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ. Η απουσία του στο φ4 έπαιξε ρόλο. Απο κει και πέρα, τον έχω χάσει τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί επιθετικά να βοηθήσει στο επίπεδο και στον βαθμό που το έκανε ο Μάντζαρης....Θα δούμε λοιπόν..
    Για Παναθηναϊκό, ελπίζω να γίνει η μεταγραφή και να είναι ένας παίκτης που πραγματικά να μπορεί να ξεμπλοκάρει την επίθεση που πολλές φορές ακόμα και με Διαμαντίδη μέσα δείχνει άνευρη και χωρίς έμπνευση. Ίσως και ένας πιο "ατομικός" παίκτης όπως ο Πάργκο να έδινε μια έξτρα ένεση στην επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδια ξεχαστε το Μαντζαρη.

      Το ρολο του Μαντζαρη τον εχει ηδη αναλαβει ο Λο αν δεν το εχετε καταλαβει ακομη. Ο Περκινς θα παιξει το μπασκετ που ξερει να παιζει.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. Αυτό λέω και εγώ Γιώργο, να βοηθήσει στο επίπεδο που έκανε ο Μάντζαρης όχι με τον τρόπο που έκανε ο μικρός;)

      Διαγραφή
  10. jim αν δν είναι πρόβλημα το 60% στις βολές και το 20% στα τρίποντα ποιό είναι?κάθε φορά που θα κάνει μπάσιμο θα του κάνουν φάουλ!ακόμα κ ο σόφο έχει μεγαλύτερο ποσοστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει ενα 35% στα τρίποντα, ο ΟΣΦΠ θα πάει πολύ καλά. Έχει θέμα εκεί, το έγραψα.

      Διαγραφή
    2. Άμα πιάσει 35% στα 3π. θα σφάξουμε 82 μπουζοπούλες και θα γίνει χαμός!!! Μόνο με πολύ καλό shot selection και σύνεση μου φαίνεται πως μπορεί να το πιάσει αυτό το ποσοστό...δεν πρέπει να είναι πλημμύρας ή παρορμητικός στο παιχνίδι του, οπότε ελπίδες υπάρχουν βέβαια.

      Πρόβλημα είναι οι βολές, ειδικά στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών που λογικά όλοι θα τον σημαδεύουν, αλλά είναι πρόκληση για Μπαρτζώ να κρύψει αυτες τις 2 αδυναμίες και να βγάλει το μέγιστο από το παίκτη. Αμ έπος, αμ έργον.

      Διαγραφή
  11. Τα έριξε τα ονόματα ο Τζιμ παιδιά.Κουίν και Μακ.Για να δούμε..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από χαρακτήρα πως είναι ο Πέρκινς; Θα ταιριάξει με την ομάδα του ΟΣΦΠ και κυρίως με Σπανούλη;

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άριστος. Δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα μέχρι τώρα. Βέβαια για όλα υπάρχει η πρώτη φορά..

      Διαγραφή
    2. του αρέσει ο μουσακάς ή το παστίτσιο? γκόμενα έχει? ή έρχεται για τις red drops?

      Διαγραφή
    3. Μπαα.. Για σαλάτα και κοτόπουλο τον κόβω. Δε τον βλέπεις πως είναι? Τουμπανιασμένος..

      Διαγραφή
  13. jim το ενεργός σημαίνει ότι θα πάει για παίκτη και εαν ναι εκτός του Quin που έχεις προτείνει υπάρχει κάτι <> καλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Ο Σέλβιν Μακ Πέτρο, αρκετά καλός παίκτης.

      Διαγραφή
    2. Χμμμ, ο Μακ ομως ειχε προταση απο Ολυμπιακο πριν μια βδομαδα και προτιμησε το NBDL και ισως ορθως μια και ειναι μονο 23.

      Γιατι να ερθει τωρα? Ποσα παραπανω μπορει να προσφερει ο ΠΑΟ?

      George@Manchester

      Διαγραφή
  15. Kevin Palmer το ονομα Τζιμ. Οποτε μπορω βλεπω ΚΑΟΔ και με εχει εντυπωσιασει. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ριμπαουντερ , φοβερο impact στις passing lanes , ανεκτος ball mover , αξιοπιστος finisher και καλος cutter με ενα μικρο προβληματακι στο σουτ. Σου φαινεται για επιπεδο Ευρωλιγκας στο μελλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός παίκτης, όχι για τέτοια ομάδα τώρα. Θα ήθελα να τον δω στον ΠΑΟΚ π.χ.

      Διαγραφή
    2. Και εγω θα ηθελα και για οπαδικους λογους αλλα απο οτι γνωριζΕις και εσυ δεν υπαρχει "σαλιο" ουτε για αστειο στον ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
  16. ωραιο αρθρο,σαν να το ειχες ετοιμο μολις τον ανακοινωσει ο ολυμπιακος.
    στον χρεωνω απο δω και περα..αν δεν παει καλα εσυ θα τα ακους... ;)
    οντως ειναι τεραστια τα ποσα που ακουγονται για φωτση.
    υπαρχει κινηση στον οσφπ για ψηλο ;1 μερα εμεινε...δυσκολα ε;ο παουελ ειναι εκτος τοπου κ χρονου.σε καθε ματς ανοιχτη πληγη.ακομα κ με τον ΚΑΟΔ επικινδυνος ειναι..
    τζιμι μια ερωτηση αν εχεις χρονο
    οι κατοχες με ποιον τροπο υπολογιζονται σε εναν αγωνα;εγω υπολογιζα 'χοντρικα' τα σουτ τις καθε ομαδας(προφανως ειναι λαθος..)
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σουτ συν λάθη μείον επιθετικά

      manu chao

      Διαγραφή
    2. σουτ συν λαθη αντιπαλου;κ μειον επιθετικα αντιπαλου;
      συγνωμη που ξαναρωταω...
      charles

      Διαγραφή
    3. Δικά σου όχι αντιπάλου!

      manu chao

      Διαγραφή
    4. Κατά προσέγγιση και μόνο, οι κατοχές υπολογίζονται ως εξής:

      2ποντα + 3ποντα + (βολές/2) + λάθη [δικά σου, όχι του αντιπάλου] - επιθετικά ριμπάουντ [πάλι δικά σου, όχι του αντιπάλου]

      Διαγραφή
    5. Χάρη αν μια ομάδα αστοχήσει σε μια επίθεση και πάρει το επιθετικό θεωρείται μία ή δυο κατοχές?
      Αν θεωρείται μία κατοχή ο τύπος είναι σωστός.
      Αν θεωρείται 2 κατοχές τότε τα επιθετικά δεν τα λαμβάνεις υπ οψιν.
      Αλλά επειδή μάλλον λέτε το ίδιο με τον manu θεωρείται μία κατοχή. Σωστά?

      Διαγραφή
    6. Φιλαράκι δεν παίρνω όρκο, αλλά έχω την εντύπωση ότι νέα κατοχή υπολογίζεται μόνο όταν έχει προηγηθεί...κατοχή του αντιπάλου.

      Με αυτή τη λογική, μετά από επιθετικό rebound δε θεωρείται διπλή η κατοχή, καθώς η μπάλα δεν έχει περάσει στον αντίπαλο, γι'αυτό και τα επιθετικά αφαιρούνται από το άθροισμα.

      Ρώτα καλύτερα και τον Jim για επιβεβαίωση, σε περίπτωση που σου έχω πει κάτι λάθος.

      Διαγραφή
    7. Αυτόν τον ορισμό για τις κατοχές δίνει το http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html :

      0.5 * ((Tm FGA + 0.4 * Tm FTA - 1.07 * (Tm ORB / (Tm ORB + Opp DRB)) * (Tm FGA - Tm FG) + Tm TOV) + (Opp FGA + 0.4 * Opp FTA - 1.07 * (Opp ORB / (Opp ORB + Tm DRB)) * (Opp FGA - Opp FG) + Opp TOV))

      που είναι σπαζοκεφαλιά αλλά με μπόλικη υπομονή και μελέτη των άλλων ορισμών άκρη βγαίνει...αυτό που με μπερδεύει είναι οι πολλαπλασιαστές των οποίων την ύπαρξη αγνούσα.

      Θα πρέπει να υπάρχει και απλούστερος τρόπος πάντως, έστω και λιγότερο ακριβής.

      Διαγραφή
  17. Τζίμ το sportando γράφει οτι ο Curtis Jerrells ζήτησε να φύγει απο τη Μπεσίκτας. τον θεωρώ εξαιρετική λύση για τον παο. τι λες? μπορεί να του έχει γίνει πρόταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μείνει ελεύθερος? Έγκαιρα?

      Διαγραφή
    2. εσυ πιστεύεις οτι κάνει για ΠΑΟ?
      προσωπικά νομίζω οτι είναι η καλύτερη λύση αν του έχει γίνει πρόταση απο παο.

      Διαγραφή
    3. O Jerrells κανει παντου κατα τη γνωμη μου και ειναι ακομη σε ανοδικη πορεια, μπορει να γινει ακομη καλυτερος.

      George@manchester

      Διαγραφή
    4. kai na meinei eleu8eros den 8a mporei na pai3ei euroleague afou exei pai3ei me alli omada sto top16

      Διαγραφή
    5. Δεν δινουμε εμεις λεφτα για παιχτες στα γκαρντ. Τεσσαρι με 1 μυριο αλλιως 0 ευρω και ειμαστε μια χαρα... Σαν τους ποδοσφαιρικους, ειτε 1 μυριο σε Σισε , ειτε με σεντερ φορ το αμυντικο σου χαφ... Ενδιαμεση λυση δεν υπαρχει...

      scalabrine 13

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμος18 Φεβρουαρίου 2013 - 9:49 π.μ.

    περι Kevin Palmer εγώ θεώρω τον Τσόχλα του Ρεθύμνου καλύτερο αλλά ο αμερικανός έχει καλύτερη σωματοδομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα Jim! Τι εχεις ακουσει για guard στον ΠΑΟ? Ποια ονοματα παιζουν? Γιατι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του, με επικρατεστερα (ανεπιβεβαιωτα) ονοματα αυτα του Quinn και Leo Westermann! Τον δευτερο δεν τον γνωριζω! Πες μας την γνώμη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟ βγήκε πρόσφατα δε ξέρω κάτι, αλλά μπορείς να δεις τα διαθέσιμα γκαρντ για αυτό το επίπεδο. Για τον Γάλλο έχω γράψει φέτος (τσέκαρε αν θες την αρχειοθήκη). Potential που φτάνουν μέχρι και το ΝΒΑ αλλά δε τον πουλά η Παρτίζαν τώρα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ στο μυαλό μου στον παναθηναικό μαζί με Μήτσο και Ρόκο θα ήθελα κάτι σε στυλ Blakney ή Castle στα καλά τους... παίχτη βασικά οργανωτή που μπορεί να τραβήξει και λίγο στο σκορ.. jim συμφωνείς?

      Διαγραφή
    3. Μπλάκνει ναι. ο Καστλ ήταν σκόρινγκ γκαρντ όχι οργανωτης.

      Διαγραφή
    4. Ο Βεστερμαν ε΄κιναι παιχταράς αλλα έκανε μεγα λάθος που πήγε στρη παρτιζάν, καλά θα κάνει να φύγει απο κει το συντομότερο και να παιξει μπάσκετ δίπλα σε καλύτερους παίκτες και υπο ακλύτερες συνθήκες.
      Πάντως τζιμάρα, κάτι καρντασια παρτιζάνοι που μιλούσα, μου έιπαν ότι γενικά ακουστήκαν αρκετές μουρμούρες για τον βέστερμαν, ότι περίμενα περισότερα κτλ! Αν είναι δυνατόν!
      Πάντς είναι το δικό μας πουλέν και τον γουστάρουμε τρελά!
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    5. ΜΠΛΑ είδες φετος Παρτιζαν καθολου
      εγω ειδα 2ευρωλιγκα και τον τελικο με ερυθρο αστερα

      πιστεύω ότι η Παρτιζαν εχει καλούς παίχτες καλό προπονητή
      και ο Βεστερμαν ειναι σαν την μυγα μεσ` στο γαλα
      αλλα και οι υπολοιποι παιχτες τους ειναι καλοι
      (ο Μουσλι μου αρεσε αλλα ψιλοβαριεται και δεν εχει δειξει βελτιωση )

      Πιστεύω οτι ο Βεστερμαν σε μια ισπανικη ομαδα θα κάνει παπαδες (νέος ντε κολο) και οτι βελτιωσε το οργανωτικο του κομματι στην σερβια

      αν μείνει και του χρονου εκει απλα μειωνει τις πιθανότητες του ΝΒΑ
      γενικά οι σέρβοι έχουν το εξής θέμα δεν μπορούν να επιλέξουν καλά τους αμερικάνους

      αν τους κάτσουν οι αμερικανοι
      οι ομάδες τους είναι σουπερ
      αν δεν τους κάτσουν είναι σαν είναι με 2 παίχτες λιγότερο το ρόστερ τους

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
    6. έλα φίλε..γενικά η παρτιζάν επιλέγει καλούς ξένους: τζαβάι, λω, λασμέ, τζέρελς ακόμα και ο γκιστ κτλ ήταν "ανακαλύψεις" των παρτιζάνων.
      Το πρόβλημα είναι ότι έχουν σταματήσει να βγάοζυν παίκτες, ο καλύτερός τους παίκτης φέτος, μετά τον βέστερμαν, είναι ο λούτσιτς, ο οποίος είναι καλός παίκτης αλλα όχι κάτι το φοβερό για παίκτη 24 χρονών. Αν ήταν 19-20 τότε θα έλεγα ότι κάτι ψήνεται...
      κατα τ'άλλα χάλια μαυρα, ο μούσλιυπο άλλες συνθήκες θα είχε κάποιες αξιοπρεπείς προοπτικές για 2-3 ψηλός σε μια καλή ομάδα ευρωλίγκα, αλλα είανι πολύ στάσιμος, δεν είναι τυχαίο ότι δυο ισπανικές ομάδες τον έδιωξαν "κλωτσιδών".
      Γενικά παρατειρήται μια μεγάλη ελλειψη ταλέντου τελευταία στη σερβία. όταν βλέπεις ότι εθνική σερβίας έχει στα γραρντ μπετατζίδες όπως ο στέφαν μαρκοβιτς, ο ράζιτς και ο φλωρο-τέπιτς, όσο να'ναι ξενερώνεις...(τα ιδια ισχύουν και στους ψηλούς με 2-3 εξαιρέσεις)
      Γιαυτο και λέω ότι έκανε μεγα σφάλμα ο βεστερμαν που πήγε εκει...πώς τον κοροιδέψαν τα σερβάκια, δε θα το καταλάβω ποτέ..μακαρι να του βγει σε καλό βεβαια του παιδιού
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  21. Δημήτρη τι άποψη έχεις για τον Γκετσεβίτσιους; καλά κάνει και δε τον χρησιμοποιεί;; Η' κάνει λάθος, ειδικά τώρα που με τον Πέρκινς θα τον κόψει και από Ελλάδα; Μήπως θα ήταν καλύτερο να αφήσει τον Πάουελ εκτός και να βάλει τον Μαυροειδή στο ροτέισον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε ρολάρει η ομάδα πνίγεται.. Καλός παίκτης, σε λάθος κατάσταση. Αυτό με τον Μαυροειδή είναι μια σκέψη ναι, αλλά δεν θα'χεις ψηλά παιχνίδι.. Οπότε..

      Διαγραφή
  22. Καλά αν αληθεύουν σαν πληροφορίες το 500χίλιαρο για Φώτση και το "ψαχτήκαμε για Πέρκινς αλλά απορίφθηκε λόγω μέτριων ποσοστών στο τρίποντο" μιλάμε για 2 μεγάλες γκάφες ΔΓ και Άρτζι. Τώρα βέβαια όλα θα κριθούν στο ΑΝ θα πάρουν γκαρντ και ποιός θα είναι αυτός.

    Για τον Πέρκινς το ερωτηματικό είναι οι φιλοδοξίες του αφού μετά την Καντού προτίμησε το χρήμα από τη δόξα αλλά σε κάθε περίπτωση μοιάζει εξαιρετική κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ποιος τον ζήτησε ρε μαρουτα και προτίμησε τα λεφτά της ντονετσκ? εκτός αν εννοείς την δόξα δράμας

      Διαγραφή
    2. απο αμυντικούς άλλο τιποτα ο φετινός παναθηναικος....(εκτος καπονο).....πρεπει να αποκτηθεί κ ένας σκόρερ

      Διαγραφή
    3. σύγκρινέ τον με τους καλάθη, καιμακόγλου, και βουγιούκα. δεν μπορείσ να πείς, κρίνοντας από τις επιλογές τους, ότι δεν έχουν φιλοδοξίες σαν παίχτες.

      Διαγραφή
  23. Προφανώς και δεν γνωρίζω ποιος τον ζήτησε "Ανώνυμε". Βάση βιογραφιού και προσόντων εικάζω πως θα είχε καλύτερες πρόταση. Αλλά αυτό το ξέρει αυτός και ο μάνατζερ του. Αν είσαι ένας από τους δυο ευχαρίστως να μας διαφωτίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά οι Ουκρανοί είχαν μεγάλες φιλοδοξίες φέτος, άσχετα με το τι έγινε μετά.. Η Σιένα που τον κοίταξε ήταν απλησίαστος. Η Βαλένθια το ίδιο..

      Διαγραφή
    2. Ήταν και θέμα κασέ δηλαδή. Ευχαριστούμε Jim για την πληροφορία!

      Διαγραφή
  24. Σας παρακαλώ ας πει κάποιος στον ΔΓ να μην δώσει 900 χιλιάρικα για τον Φώτση.. αν είναι να τα σκάσει ας τα δώσει για guard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγώ βλέπω ότι ο Τζιμ έχει φτάσει 50 σχόλια σε μισή ώρα στον αέρα..Τι γίνεται εδω???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δυστυχώς το επίπεδο των ομάδων μας έχει πέσει υπερβολικά. Και καλά για τον Παναθηναϊκό λίγο πολύ το περιμέναμε αλλά για τον Ολυμπιακό δεν το περίμενα. Είναι δυνατόν με έτοιμο ρόστερ από πέρυσι να το διαλύεις για ένα καπρίτσιο ενός παίχτη και να παίρνεις τον πρώτο τυχόν χωρίς να δίνεις την παραμικρή στήριξη στο υπάρχον υλικό και τώρα με ένα τραυματισμό στο πιο κρίσιμο σημείο της περιόδου να αλλάζεις το αφεντικό της ομάδας σου; Απλά απαράδεκτα πράγματα για ομάδες επιπέδου φάιναλ φορ. Και σας ρωτώ. Ας είναι και ο καλύτερος παίχτης ο Πέρκινς πόσο χρόνο θα χάσει ο Ολυμπιακός και το τεχνικό του επιτελείο για να του μάθει να παίζει με την ομάδα. Γιατί στο επίπεδο πλέον που βρίσκονται οι ομάδες από δω και πέρα θα προχωρήσουν μόνο αυτές που παίζουν αυτοματοποιημένα. Πως λοιπόν θα παίξει ο Πέρκινς και ο κάθε πράσινος Πέρκινς αυτοματοποιημένα όταν δεν θα ξέρει καλά καλά ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του. Κύριοι οι Σέρβοι που είχαμε την ευτυχία να βλέπουμε στους πάγκους μας μέχρι πέρυσι δεν έκαναν αλλαγές και ειδικά σε τέτοιες θέσεις ούτε με απειλή την ίδια τους την ζωή. Ο Ντούντα κρατούσε το αμερικανάκι πέρυσι μέχρι εσχάτων για να τον αλλάξει μέχρι που τον έπρηξαν και άλλαξε όχι βέβαια λανθασμένα αλλά αυτοί οι τύποι ξέρουν ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας και αυτή λέγεται ομοιογένεια. Για πείτε μου πόσες φορές στην καριέρα τους σε ομάδες άλλαξαν μεσούσης της περιόδου παίχτες και ειδικά στον άσσο;
    Ο Μπαρζώκας έπρεπε να εμπιστευθεί το υλικό του και ο Πεδουλάκης τις αρχικές του επιλογές με μια μικρή αλλαγή και όχι να αλλάζει το μισό του ροτέισον . Αυτό ήταν το λάθος τους, θεωρώ εγώ και αυτό θα πληρώσουν στην euroleague. Εδώ μέσα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι 3, εκ των οποίων 2 αναγκαστικές. Η παιδική σχεδόν συμπεριφορά του Ντόρσει (και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό) έθεσε ευατόν εκτός ομάδας και ο Μάτζαρης είχε σοβαρότατο τραυματισμό και η χρονιά απλά δεν έβγαινε χωρίς ένα γκαρντ ακόμα. Άν δεν έρχονταν τα πράγματα έτσι, δεν υπήρχε λόγος να αλλάχθει ο Ντόρσει, ούτε να έρθει ο Πέρκινς. Μια ένσταση θα μπορούσε να κατατεθεί υπέρ του Μαυροειδή αναφορικά με το σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής του αλλά και αυτός έκανε 1-2 καλά παιχνίδια όλα και όλα πριν ουσιαστικά αντικατασταθεί από τον Σερμαντίνι.

      Στο ΠΑΟ τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και οι αλλαγές πάρα πολλές, σε ένα βαθμό όμως δικαιολογημένες. Υπάρχει και το ελαφρυντικό πως ο προυπολογισμός ξεκίνησε χαμηλά αλλά στη πορεία ανέβηκε. Άν ξεκίναγε από το καλοκαιρι το μπατζετ από πιο ψηλά οι επιλογές θα ήταν καλύτερες. Ο Άρτζι έχει στο ενεργητικό του αρκετές καλές επιλογές ξένων (Μαικλ π.χ.) στο παρελθόν, δεν ειναι άσχετος ο άνθρωπος, ούτε μαζόχα για να αλλάζει παίκτες από καπρίτσιο.

      Διαγραφή
    2. Ο Άρτζι στο ενεργητικό του έχει αμέτρητες επιλογές και αλλαγές ξένων. Ε, μέσα στις δεκάδες (συνήθως αποτυχημένες) επιλογές, του έχουν βγει και 2-3 καλοί (πχ Μαικλ). Έχει συνηθίσει σε άλλη λογική, εκείνη της μικρής ομάδας που παλεύει για την παραμονή και για την οποία ένας παίχτης που πχ θα έρθει να παίξει για ένα μήνα στα πλευ οφς μπορεί να είναι σωτήρια επιλογή. Επίσης, μιλάμε πάντα για ξένους των 50 κι 100 χιλιάδων, από αυτούς που υπάρχουν αμέτρητοι σε Αμερική και Ευρώπη. Δεν γίνεται όμως να πας με παρόμοια λογική σε ένα μεγάλο κλαμπ που έχει στόχο την κορυφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί θέλει περισσότερη και σε βάθος δουλειά με ένα ρόστερ που θα επιλέξεις με προσοχή και με μακροπρόθεσμο πλάνο.

      Διαγραφή
    3. Τον αδικείς το Πεδουλάκη φίλε. Έχει θητεύσει αρκετά χρόνια στο πολύ δυνατό Περιστέρι πριν 10 περίπου χρόνια όπως και στον πολύ ισχυρό Μακεδονικό των μέσων της περασμένης 10ετίας (2005, 2006 κάτι τέτοιο) και αμέσως μετά στον αξιοπρεπέστατο και νοικυρεμένο Πανελλήνιο. Όλες αυτές οι ομάδες δεν πάλευαν για υποβιβασμό αλλά για έξοδο στην Ευρώπη και κατέληξαν 3ες, 4ες, 5ες ακόμα και σε τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης με εκείνον στο τιμόνι.

      Η εντύπωση που υπάρχει για ένα δήθεν μίζερο προπονητικό ιστορικό του Πεδουλάκη είναι αβάσιμη. Παγιδεύτηκε στη παρακμή του ελληνικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών οταν ομάδες πραγματικά αξιόλογες πλην των αιωνίων δεν υπήρχαν και όντως αναλώθηκε σε κυνήγι ανεμόμυλων αλλά πριν τη τελευταία 5ετία έχει μια αντικειμενικά επιτυχημένη σταδιοδρομία σε υψηλό επίπεδο (οκ, όχι το υψηλότερο).

      Διαγραφή
  27. jim παίχτης απο ευρωλίγκα μπορεί να πάρει μεταγραφή κ να παίξει τώρα σε άλλη ομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν είναι ομάδα που δεν πήγε τοπ-16 ναι..αλλιώς όχι...

      Διαγραφή
    2. είσαι σίγουρος madness? ο ολεσον που πήγε μπαρτσελόνα κάπου είχα διαβάσει οτι θα μπορεί να παίξει απο τον 2ο γύρω του τοπ 16.

      Διαγραφή
  28. ο Λινος στον ΠΑΟΚ πως ξεκινησε?
    Αndriy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ολεσον παίζει μόνο στην Ισπανία.
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τωρα που ξεκιναει δευτερος γυρος και ευρωλιγκα θα παιξει ο Ολεσον..

      Διαγραφή
    2. Είσαι σίγουρος γιατί όταν έγινε η μεταγραφή έλεγαν ότι δεν μπορεί να παίξει φέτος euroleague και τον πήραν για Ισπανία. Μπορεί και να κάνω λάθος.
      Yannos

      Διαγραφή
    3. madness kai yannos sostoi,tora to koitaksa..http://nodo1.euroleague.net/euroleaguenews/transactions/2012-13-signings/i/108236/7224/caja-laboral-adds-jelinek-releases-oleson-to-barcelona

      Διαγραφή
  30. o pao leei,eksetase tin periptosi perkins alla ton aperipse.na doume poion tha feroun autoi...(an feroun k de meinoun me ton banks!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σουπερ μεταγραφη αλλα με μια προυποθεση, να ειναι υγιης!!!

    εκατσε 11 μηνες εξω και με την καντου επαιξε ελαχιστα.

    παρολαυατα, επειδη μιλαμε για παιχτουρη υψηλης ποιοτητας το κασε του το καλοκαιρι ηταν απλησιαστο!!λεγεται οτι τον πηραν οι ουκρανοι με 1εκ!!!!ο jim κατι θα ξερει παραπανω....

    εγω ξερω να πω οτι παιχταρα υψηλης ποιοτητας μεσουσης της σεζον και να σου βγει 100% για να βρεις ή πολυ τυχερος εισαι (οσφπ περυσι με λο, που αποκλειστηκε απο τη συνεχεια της ευρωλιγκα με παρτιζαν και τον αφησαν) ή να ταιριαξουν τα αστρα και να βγει η χημεια (οσφπ με ντορσει).

    ειμαι επιφυλακτικος οσον αφορα το ποδι του και εκει εντοπιζω την ευκολια της μεταγραφης!!!

    αν, παρολαυτα, ο περκινς βγει καθαρος και παιξει αυτο που επαιξε με τη μακαμπι τοτε ο οσφπ, για δευτερη συνεχη χρονια, κανει τζακ ποτ χειμωνιατικα!!!!

    σπανουλης-λο-περκινς και απο πισω σλουκας και αργοτερα με μαντζαρη ο μπαρτζωκας φτιαχνει τρομερη γραμμη σε σημειο τετοιο που να μη πονοκεφαλιαζει το καλοκαιρι με την ανανεωση ή οχι του σπανουλη........

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλοκαιρι οι μόνοι σίγουροι είναι οι σλουκας και μαντζαρης.

      Διαγραφή
    2. M αυτη τη λογικη κανεις δεν ειναι σιγουρος!!μεχρι και ο μαντζαρης λεφτα ζητησε το καλοκαιρι που μας περασε...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. έχουν συμβόλαια οπότε αν θες τους κρατάς. τους άλλους και να θες δεν. γκεγκε?

      Διαγραφή
    4. *τους αλλους και να θες αν δεν θέλουν αυτοί δεν

      Διαγραφή
  32. jim,

    Στη παρούσα φάση ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για πάο αν είχες να διαλέξεις μεταξύ Κουίν και Πέρκινς??

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. οχι κάθεται και κοιτάει

      Διαγραφή
    2. eirwneies ?? ennow an einai kalos sthn amuna atomika k stis peristrofes, sto pick n roll klp.. oi apanthseis tou jim panta katatopizoun.. ti zori travas...

      Angelos

      Διαγραφή
    3. ναι είναι πολύ καλός στην άμυνα και εδικά στις περιστροφές και στο pick n roll

      Διαγραφή
  34. Perkins: Έφεση στην άμυνα, κακό περιφερειακό σουτ.

    Quinn: Καλύτερος δημιουργός, αξιοπρεπέστατο περιφεριεακό σουτ.

    Ο ΠΑΟ προφανώς χρειάζεται το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά ο Quinn στο eurocup με τη Βαλένθια είχε 5.2 πόντους
    και 0.8 ασσιστ!!!!!!!!
    Δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί στο ΠΑΟ

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε γνωρίζεις αν ο Θρύλος ''κινείται'' για την απόκτηση ψηλού; Γιάννης

      **Σε εμπιστεύομαι γιατί είσαι έγκυρη πηγή!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω Γιάννη. Ο Βαρλάς λέει δύσκολο πάντως!

      Το Κατσίκι

      Διαγραφή
    3. Φίλε μετά τον Χάινς το χάος!!!!Φιλότιμος ο Σερμαντίνι αλλά δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο και έτσι δεν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα!Μακάρι να πάρουμε έναν φθηνό Αμερικανό για να αντιμετωπίζουμε θέματα σε περιστροφές,πικ εν' ρολ και τρανζίσιον παιχνίδι!!!!! Γιάννης

      ***Πιστεύω ότι οι πολλές αλλαγές,περισσότερο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο,δεν ευνοούν την ομάδα!Αλλά χρειαζόμαστε πάση θυσία ένα αθλητικό 5άρι! Γιάννης

      Διαγραφή
  36. Στον ΠΑΟ περίμεναν τις τελευταίες ώρες της διορίας της Ευρωλίγκας για να αποφασίσουν να κινηθούν; Τί άλλαξε την τελευταία εβδομάδα και ψάχνονται; Δηλ. τις τελευταίες μέρες κατάλαβαν ότι Μπάνκς γιοκ; Περίπατο πήγανε και τα μπάτζετ και τα πλάνα και όλα. Και τώρα, βέβαια, με την πίεση του χρόνου η πιθανότητα λάθους είναι αυξημένη. Πάντως, αν μείνουμε όπως είμαστε, οι προσδοκίες είναι μικρές. Για να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον τελευταιο μηνα αρχισε η πτωση του Μπανκς,περιμεναν να ανακαμψει αλλα δεν.Το θεμα Φωτση το δημιουργησαν οι Ιταλοι,αλλο τωρα που κανουν πισω.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ. Τότε, όσον αφορά τον γκαρντ, έπρεπε να είχαν βρει ήδη παίκτη και να είχε ενσωματωθεί στην ομάδα παίζοντας στην Ελλάδα, ώστε να είναι έτοιμος τώρα. Όσον αφορά το Φώτση, από ό,τι καταλαβαίνουμε είναι κάτι extra, δηλ. όχι απαραίτητος αλλά πάντα ευπρόσδεκτος. Τα περί 500.000€ και εξαγοράς, μαρτυρούν ότι ακόμα και τώρα δεν έχουν καταλήξει στο τί πραγματικά θέλουν. Αν το θέμα περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο τότε ΟΚ. Φυσικά, όλοι κάνουν λάθη ειδικά στην αρχή της θητείας τουε αλλά είναι κρίμα να πάει στράφι η προσπάθεια της ομάδας που είναι καλύτερη από ό,τι αναμέναμε οι περισσότεροι.

      77

      Διαγραφή
    3. για γκαρντ δεν το ακουσα σημερα.Εδω και 2 βδομαδες ακουγεται,κατι θα χουν βρει για να βγει σημερα.

      Διαγραφή
  37. Ναι, η χρονικη στιγμη της αποφασης για τη συγκεκριμενη κινηση (αν γινει) δειχνει οτι ειναι αντιδραστικη με το βλεμα στον απεναντι.

    Λογικο ειναι βεβαια μια και το πρωτο που εχει στοχο ο Παναθηναικος ειναι η επαναφορα στην κορυφη της Ελλαδας.

    Τωρα αν θα παει στο final-4 θα ειναι για να την πουν σε μερικους που εφυγαν το καλοκαιρι...

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλησπερα, ωραιος παντα ο τζιμ
    η κινηση που εκανε ο ολυμπιακος τον ανεβαζει σαφως επιπεδο.οπως ειπε και ο τζιμ ειναι ενας περιφερειακος λασμε,και πιστευω οτι το impact του στην ομαδα θα ειναι παρομοιο με αυτο του γκαμπονεζου σεντερ.μαλλον προκειται για την καλυτερη δυνατη λυση,αφου δε θα μπλεκεται στα ποδια του σπανουλη,ισα ισα θα τον στηριζει ιδιαιτερα.επισης θα ξαναβαλει στον αμυντικο χαρτη τους ερυθρολευκους(εχουν εξαφανιστει).τελος εκτιμω οτι θα βγαλει μπροστα παπανικολαου αλλα κυριως πριντεζη και εκτιμω οτι σταδιακα ο αντιτς θα βλεπει το χρονο συμμετοχης του να χανεται.ο τζιμ το περιεγραψε οσο πιο εμφατικα μπορουσε πιο πανω.ο ολυμπιακος ΠΡΕΠΕΙ να τρεξει.εγω θα συμπληρωσω οτι πρεπει και να πιεσει 4/4.κατι που εκανε και περυσι με πρωτοφανη επιτυχια.

    για τον παναθηναικο να πω οτι θεωρω επισης χαζομαρα να δωσεις αυτα τα λεφτα τωρα για το φωτση.δυστυχως γκαρντ δεν υπαρχουν παρα ελαχιστα.ειναι ομως κριμα να μη διαθετεις εξαρχης το μπατζετ και την εμπιστοσυνη σου για να χτιστει μια ομαδα και να περιμενεις μεσα στη χρονια να κανεις αλλαγες στισ αλλαγες.εκτιμω οτι ουτε ο μπανκς,ουτε ο καπονο ηταν επιλογες προπονητη και αν και τωρα πιστευω οτι εχει τον πρςτο λογο,δεν υπαρχουν ελευθεροι και ωραιοι πια.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε TROUBLE, έχεις δίκιο. Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα είναι ότι είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς και ακόμη ψαχνόμαστε για το ποιός μας κάνει και ποιός όχι. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για γκάρντ επειδή χτύπησε ο Μάντζαρης ενώ για σέντερ που χρειάζεται, λόγω ανεπάρκειας του Πάουελ, δεν κουνιέται φύλλο.

      77

      Διαγραφή
  39. Τζιμ γράψε,αν έχεις χρόνο και κουράγιο,ένα άρθρο για καλές περιπτώσεις διαθέσιμων ψηλών στην αγορά και δη για τον Θρύλο μας!!!!! Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. πάει αυτός

    Sixers sign Jeremy Pargo for the remainder of the season
    The guard will stay in Philadelphia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δώσε στον έλληνα μεταγραφολογία και παρ του την ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 370.000 ειναι σε ευρω 500.000 σε δολαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. παιδιά δύο ονόματα εξετάζουν στον παο: τον Ντιλέινι και τον Σινγκλετέρι. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    O Perkins το τελευταίο έχει δώσει 50 παιχνίδια με συνολικούς μέσους όρους:
    12 πόντοι 5.5 ριμπ. 4.5 ασσίστ σε σχεδόν 30 λεπτά
    Άρα δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματσμού.

    Με αυτόν ο Ολυμπιακός διαθέτει τη πιο πλήρη περιφερειακή τετράδα στην Ευρώπη.
    4 δημιουργοί 2 σούπερ αμυντικοί και ο καλύτερος σκόρερ.
    Στο 3-4 είναι πολύ καλά (με Παπ και Πριντ σε Α επίπεδο για Εuroleague)
    Στο 5 έχει έναν από τους καλύτερους(Hines) αλλά μετά το χάος. Ελπίζω να μην το πληρώσει αυτό αν και πολύ το φοβάμαι.
    Βέβαια παρά το πρόβλημα εξακολουθούμε να είμαστε οι δεύτερη ομάδα στα ριμπάουντ. Ελπίζω να βοηθήσει και ο Perkins σε αυτό.

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συνχαρητηρια στον Φωτση για τον επαγγελματισμο του,αλλα ας κατσει τωρα μεχρι το τελος της σαιζον στο Μιλανο,να τσακωνεται με τον Σκαριολο..Η εμφανιση του ηταν τουαλαχιστον αφελης απο την στιγμη που Ο ΠΑΟ τον περιμενε και αυτη τη στιγμη μας κρεμαει στο παρα 5,,Δεν ειπαμε να υστερησει,αλλα μπορουσε να κανει 3-4 σουτ ολα και ολα..Ουτως η αλλως ειχε εξασφαλισει συμβολαιο ως το τελος της καριερας του..Τωρα ας κρατησουμε τα λεφτα να φερουμε τον Καιμακογλου το καλοκαιρι,που ερχεται ανετα με τα λεφτα του Φωτση..Τα 500 χιλ για το σπασιμο του συμβολαιου ειναι παρα πολλα..Ο Ολυμπιακος εκανε καλη κινηση και εδειξε ετοιμοτητα γιατι η σαιζον δεν εβγαινε χωρις γκαρντ..Το προφιλ του παικτη που ηρθε καθοριστικε απο τις επιθυμιες του Σπανουλη και θα φανει αν αυτο ηταν σωστο τελικα..Ο Πεδουλακης,μεγαλο παιδι ειναι,ποτε θα καταλαβει επιτελους οτι πρεπει να κυταζει στην Ευρωπη και να αφησει τα Αμερικανακια..Ηδη κοντευουμε να εχουμε ο στα 5 στις επιλογες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 370 χιλιαδες ευρω ποια 500.000 λετε???500.000 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ.Ελληνικα δεν καταλαβαινετε???ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΤΗΛ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. σε δραχμές πόσα είναι ορε ελληνάρα?

      Διαγραφή
    3. Ωρε εχει καταργηθει,τι ψαχνεις τωρα.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες...

      Διαγραφή
  46. http://www.pamesports.gr/231338/ntileini-h-singkleteri-gia-panathhnaiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. opoin kai apo tous duo an parei kauleros apo banks 8a einai sta sigoura...

      Διαγραφή
    2. Νομιζω πως ο Συνκλετερι ειναι ενα κραμα Κιτσεν και Μπανκς...Εγω λεω να πεισουμε τον Χοτζ,που βγαζει ματια στην Πολωνια η ενδεχομενως τον Θιοντορ..Τι γνωμη εχεις Τζιμ,για αυτους τους 2 ?Ο Θιοντορ ειναι στην αγορα και στην Τουρκια λενε οτι ειναι καλος..Ο Βεστερμαν,ειναι πολυ καλη λυση,και για το μελλον,αλλα δυσκολη..Ισως αξιζει τον κοπο μια προσπαθεια..

      Διαγραφή
  47. Ολοι εσεις που λετε οτι ο Φωτσης ειναι πολυτελεια, δηλαδη να βγαλουμε την υπολοιπη χρονια με Τσαρτσαρη θελετε?
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απα πα πα πα πα..Δεν αντεχεται με τιποτα κατι τετοιο..Ας ελπισουμε να ερθει ο Φωτσης..

      Διαγραφή
    2. Γιατι σου ειπε εσενα κανεις οτι αντεχει ο ιδιος Τσαρτσαρης να βγαλει την χρονια; Αυτος μπαινει μεσα και μετα δεν βλεπει την ωρα να παει εξω να χειροκροταει απο τον παγκο...


      Παρολαταυτα, ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην ζωντανη ιστορια του Παναθηναικου....

      SCALABRINE 13 RE!

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβως επειδη σεβομαστε και αγαπαμε τον Τσαρι,λυπουμαστε με την δυσαρεστη εικονα που παρουσιαζει..Ειναι γνωστη η ματαιοδοξια των αθλητων μα μην καταλαβαινουν ποτε πρεπει να σταματησουν να παιζουν..Εαν παρολα αυτα ειχε εναν πιο δευτερο ρολο 6-7 λεπτων θα μπορουσε να στεκεται αξιοπρεπως..

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ο Τσαρτσαρής ποτέ δεν ήταν το βαρύ και γυμνασμένο κορμί, που θα του επέτρεπε να κοντράρεται με αντιστοίχως βαριά και δυνατά κορμιά στη ρακέτα και να αντέχει 20-30' σε κάθε παιχνίδι. Πάντα ήταν ένας σχετικά light ψηλός, ο οποίος λόγω τεχνικής και σουτ έπαιζε πάντα "έξω-μέσα". Αλλά είπαμε, πάντα ήταν light.

      Ως εκ τούτου, με την πάροδο του χρόνου οι φυσικές του αντοχές έχουν μειωθεί σε σημείο που, ακριβώς επειδή πλέον παίζει ένα ρόλο 4αρο-5αριου, ακόμα και τα 5-10' που πρέπει να μπει είναι πολύ επιβαρυντικά για τις αντοχές του.

      Αν δηλαδή μπορούσε ακόμα να παίξει το ρόλο του stretch-4, όπου δεν υπάρχουν πολλά και δυνατά physical clashes (άλλο αν δεν μπορεί λόγω μείωσης και της ταχύτητάς του αλλά και -παραδόξως- της ευστοχίας του), θα άντεχε αρκετά περισσότερο...

      Διαγραφή
  48. Yπάρχει Γκιστ και σε ειδικές περιπτώσεις Μασιούλις.Άλλωστε δεν έχει δοκιμαστεί και ο Λάσμε εκεί με Σόφο στο 5..Στα guard τι έχουμε;Ευπρόσδεκτο να πάρει και 1 και 4 αλλά το 1 πονάει περισσότερο.Όσο και αν βαυκαλιζόμαστε με το Φώτση δεν έχουμε δεύτερο οργανωτή στην ομάδα.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και ομως φιλε μου, ο Μπανκς εχει κανει και καλα παιχνιδια....εχει ενα ντεφορμαρισμα αυτο τον καιρο...δε ξερω αν ειναι κατι παροδικο ή οχι....παντως ο Τσαρτσαρης ειναι μαυρη τρυπα για την ομαδα. Ο Λασμε στο 4 δε νομιζω οτι ειναι καλη λυση οπως φανηκε και για λιγο με ΤΣΣΚΑ. Ο Γκιστ καλος αλλα δε φτανει μονος του.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη συμφωνώ στα περισσότερα, εκτός από το ότι είναι παροδικό το ντεφορμάρισμα του Μπανκς.Ο παίκτης αυτός θέλει άλλο στυλ μπάσκετ και δεν το παίζει αυτό ο ΠΑΟ.Το μυαλό των περισσότερων που μιλούν για απόκτηση guard πηγαίνει στα ματσαρίσματα των περιφερειακών στους τελικούς όπου με ΔΔ μόνο, δεν βγαίνουν τα κουκιά, όσο δυνατότερος κι αν γίνεις στο 4.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. καλησπερα παιδια..μαυρη τρυπα ο τσαρτσαρης,καταμαυρη ο μπανκς..εκανε καλα παιχνιδια ο αμερικανος στην αρχη γιατι οι ομαδες δε τον ηξεραν..απο τους χειροτερους ξενους που εχουν περασει τα τελευταια χρονια,οσοι τον ηξεραν(οπως ο τζιμ) απορουσαν με την επιλογη αυτη..ο τσαρτσαρης προσφερε πολλα,καλο θα ηταν να σταματησει το καλοκαιρι..προκαλει λυπηση και εκνευρισμο στον κοσμο πλεον με τη παρουσια του..φυσικα και δε θα ξεχασουμε τι εδωσε για την ομαδα αλλα δε μπορεις να νικησεις το χρονο..JOKER

      Διαγραφή
    3. ontos file stin arxi o mpanks m arese.. exei problimata twra oikogeneiaka...

      Διαγραφή
  50. Ντιλέϊνι ή Σινγκλετέρι για Παναθηναϊκό ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Mένει να δούμε Τζιμ αν θα δικαιωθείς,εγώ δεν έχω να πω κάτι,πάντως φαίνεται καλή περίπτωση....

    Εμένα πάντως και πάλι δεν μου κάθεται καλά ότι ο μάντζαρης έχασε όλη τη σεζόν και η ομάδα του Οσφπ αμερικανοποιείται...Σλουκας,Λο,Γκετσεβίτσιους είναι παίκτες που θέλουν και χρειάζονται να πάρουν πρωτοβουλίες και με τον σπανούλη δίπλα δεν είναι και τόσο εύκολο.Ο Μάντζαρης αντίθετα ήταν ότι πρέπει...μένει να δούμε πως θα είναι η συνύπαρξη πέρκινς-σπανούλη που νομίζω θα είναι το κλειδί μαζί με το μακρινό κυρίως σουτ του αμερικανού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=004331&clubcode=NIK&seasoncode=U2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002079&clubcode=BAS&seasoncode=E2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. και φαινεται τωρα ποσο λαθος επιλογη ηταν η αντικατασταση του κιτσεν απο τον μπανκσ..

    Simple Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρις να θέλω να δικαιολογήσω τον μπανκς αλλά ο κουζίνας ακόμα να επανέλθει από τον τραυματισμό του (πελματιαια απονευρωσίτιδα?) σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της Τσεντεβίτα.

      Διαγραφή
  55. jim ο σενκλετερι καλος ειναι η να κλαψουμε απο τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάμεσα στους τρεις που προτάθηκαν για τον Παναθηναϊκό,θα προτιμούσα τον Χοτζ!!!Δεινός σκόρερ,τον παρακολούθησα λίγο στο Eurocup,αλλά ''αλμυρός''!Απ' την άλλη,ο Σινγκλετέρι με το πέρασμά του απ' την Κάχα Λαμποράλ δεν έδειξε αρκετά πράγματα.Συν τοις άλλοις,είναι κοντό γκαρντ!! Γιάννης

      Διαγραφή
  56. μακρια απο περκινς για παο!!! ναι σουπερ αμυντικος και καλος οργανωτικα αλλα τωρα θελουμε εναν να οργανωνει και να σουταρει.. μετα ειναι η αμυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι μακριά? αφού τον πήρε ο Ολυμπιακός. Να δω που θα βρεθεί αυτός ο παίκτης. Ο Quinn με 0,8 ασσιστ στο eurocup?

      Διαγραφή
    2. τελικα καλα λενε οτι εχετε χαμηλο iq οι γαυροι.Αμυντικο ρε συ εμεις τι να τον κανουμε, οσοι πηραμε(εκτος καπονο) ηταν με αυτην την λογικη.Οργανωτη με καλο σουτ ψαχνουμε.Οσο για της ασιστ δεν νομιζω ο τζιμ τον προτεινε δεν μπορει κατι θα ξερει

      Διαγραφή
    3. μακρια γιατι ειχε ακοθ=υστει φιλε μου.. και δν ειπα για κουιν εγω.. σ ειπα τι θελουμε.. απλα το αμυντικο δν ειναι τοσο θεμα οσο η επιθεση π αν δεις εχουμε απο τις χειροτερες στην ευρωλιγκα

      Διαγραφή
    4. Το γεγονός ότι ο Πέρκινς έκτος από καλός on the ball defender είναι και καλός οργανωτής με καλή διείσδυση δεν σας λέει τίποτα;Τουναντίον!!!Ο Παναθηναϊκός με τον Ντορόν θα 'ταν ένα,τουλάχιστον,επίπεδο πάνω.Ο Πέρκινς θα πίεζε στην περιφέρεια και ο Διαμαντίδης θα αναλάμβανε,αποκλειστικά και ΜΟΝΟ,την δημιουργία!! Γιάννης

      Διαγραφή
  57. AΠΟΡΩ!! Αληθεια , πραγματικα απορω με την ελλειψη μπασκετικων γνωσεων απο σενα , ναι εσενα jim conway ή οπως αλλιως σε λενε !!!! Μα ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις το πανουργο σχεδιο του Αργυρη του Πεδουλακη ( του και στα δυο υποχρεωτικα, ειναι ΚΑΙ Αργυρης ΚΑΙ πεδουλακης.)

    Βρε σεις ποδοσφαιρικοι, ξερετε τι σεντερ εχει ο Παναθηναικος;; Λασμε εχει ! Ποιο ειναι το αγαπημενο παιχνιδι του Λασμε ωρε;;;; Να παιρνει επιθετικο ριμπαουντ και να καρφωνει στα καπακια!! ( καλα , και το αλει ουπ που λενε στο χωριο μου,αλλα αλλο αυτο)
    Πως θα παιξει ωρε μορτες ο Λασμε το αγαπημενο του παιχνιδι αν εχουμε γκαρντ με καλο περιφερειακο σουτ ή γκαρντ που πασαρουν και δινουν την μπαλα σε αλλους ( καλους σουτερ) να σουταρουν;;; Απαντηστε μου!


    Γιααα αυτο λοιπον, ο πανουργος Μαικ ο Πεδουλακης, απεκτησε δυο απροσαρμοστα νευροσπαστα γκαρντ, που σουταρουν ΑΣΤΟΧΑ, προσοχη, ΑΣΤΟΧΑ , δεν δινουν την μπαλα σε κανεναν ( αφου μπορουν και μονοι τους να αστοχησουν ), και σουταρουν οταν κανεις μα κανεις δεν το περιμενει! Ετσι υπαρχουν ολες οι προυποθεσεις για να παρει επιθετικο ριμπαουντ ο Λασμε και να γινει μαγκας ! Ολα αυτα χαρη στα δυο γκαρντ μας , τον Banks ( προτιμω την Alpha Bank απο αυτο τον Μπανκ ) και τον Ροκο τον Λενι τον Ουκιτς ! Ποια πικ εν ρολ και cut και cat και dog ???? ;;

    Ο Παναθηναικος παιζει το μπασκετ της επομενης δεκαετιας,μην πω χιλιετιας, και εσεις θελετε "οργανωτες" και ψιψιψινια ! Ρε μαθετε μπασκετ...

    SCALABRINE 13 ΡΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το μπάσκετ της επόμενης δεκαετίας"! Θεός απλά!!!!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  58. τα φετινά του singletary

    http://www.nba.com/dleague/playerfile/sean_singletary/game_by_game_stats.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/protash_ston_xotz_o_panathhnaikos.2134794.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Eγω παντως μετα απο τετοιες επιλογες στελεχωσης του ροστερ απο τον Μαικ τον Πεδουλακη, διακρινω τεραστια abilities και potential που λεει και ο conway..

    Θα τον βαλω να μου διαλεξει και σπιτι φανταστειτε! Θα του ζητησω ενα να ειναι πανω στη θαλασσα, εκεινος θα μου παρει ενα στην κορυφη του βουνου και μετα θα προσπαθησει να φερει την θαλασσα εκει πανω (βλεπε περιπτωση Ουκιτς).

    SCALABRINE 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβρακο αρχισες να ενοχλεις.

      Διαγραφή
    2. Η στελεχωση φιλε ειναι δυσκολο πραγμα δες τι ειχε φερει ο ομπρα στην ομαδα και με ποσα λεφτα... δες και κομ-παρε.... ο πεδουλακης παντα ειχε προβλημα στην ευρεση ξενων!!!

      Διαγραφή
  61. αν ο τζιμ πεσει μεσα σε ολα αυτα που γραφει για τον περκινς τοτε ο οσφπ θα ειναι πρωτο φαβορι για ευρωλιγκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.. Δεν είναι έτσι. Ακόμα και αν "βγεί" λοιπόν ο Πέρκινς, ο ΟΣΦΠ έχει να λύσει ένα αμυντικό πρόβλημα στο κέντρο της ρακέτας..

      Διαγραφή
    2. Παντως ακομη κι αν αποκτηθηκε ο Περκινς στο τελος δεν φαινεται να ηταν η πρωτη επιλογη του Μπαρτζωκα. Αυτο λεει κατι.


      George@Manchester

      Διαγραφή
  62. jim ο Ηotz τι λεει? Και δευτερη ερωτηση : υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να αποκτηθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. έχουν και απεργία σήμερα και δεν υπάρχει ενημέρωση απο πουθενά.
    oh my god, τι θα κάνουμε?
    G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σινγκλετερι φαβορι λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. με τον banks στο χέρι μας βλέπω στο τέλος

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. παιδια,ο σινγκλετερι τι παιχτης ειναι;για φωτση,λενε οτι ο λαουδης ειπε οτι αρνηθηκε η αρμανι!ας ριξουν λιγο χρημα τοτε για τον χοτζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εγώ θα πάω με τον Τζιμ,στα σίγουρα.Κουίν ή Μακ.

    Xρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. O MΑΚ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΤΆΡΑ ΜΑΓΚΕΣ

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αρνητκη απαντηση τησ armani.νομιζω ειμαστε τυχερη ,ειναι πολλα τα λεφτα οταν τον εχεις κλεισει για καλοκαιρι..ασε που τωρα θα παει για παιχτη στον ασσο που ποναμε πραγματικα...
    ksmr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τον άσσο, αλλά δεν πονάμε και στο 4; Με Τσαρτσαρή να παίζει εικοσάλεπτα δεν την παλεύουμε..

      Διαγραφή
    2. ποναμε και στο 4 .ο τσαρτσα κανει φιλοτιμες προσπαθειες αλλα μεχρι εκει..απλωσ στο 4 εχεισ παιχτες να ανεβασεις για μερικα λεπτα..στον ασσο δεν εχεις παιχτη και ειναι ολοφανερο..φυσικα δεν ειπα οτι δεν ηθελα των φωτση απλα νομιζω 500 συν 400 μεχρι τελοσ σεζον ειναι πολλα οταν τον εχεις κλεισμενο για καλοκαιρι..
      ksmr

      Διαγραφή
  70. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/295550-Panathhnaikos-Arnhtikh-apanthsh-apo-Armani-gia-Fwtsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. to onsports γραφει οτι απαντησε αρνητικα η μιλανο για φωτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. προσωπικα ειμαι κατα της αλλαγης παικτων μεσα στη σεζον , εκτος και αν σου τυχει κανα "λαχειο" τυπου αρμστρονγκ, χαουαρντ και σια....ή εχεις καποιον σοβαρο τραυματισμο...

    οκ, ο μπανκς ειναι απων μετα τις γιορτες αλλα μη ξεχναμε οτι εχει δωσει παιχνιδια στην ομαδα!!εχει δυνατοτητες και πανω απο ολα, ειναι εμπειρος παικτης!!δε γινεται με ενα κακο μηνα μπασκετ να αλλαζεις τον παικτη!!

    ο πεδουλακης θα πρεπει να καταλαβει οτι το οακα δεν ειναι περιστερι να αλλαζει τους ξενους σαν τα πουκαμισα μεχρι να βρει αυτο που θελει!!θα πρεπει να πεσει πανω στον παικτη και να τον βοηθησει,να τον βελτιωσει και να τον απελευθερωσει!!

    ο παο εχει πληγιε ασχημα φετος απο τις αλλαγες των παικτων!!ο κοουτς στηνει και ξαναστηνει την ομαδα, η οποια μοιαζει σα το γεφυρι της αρτας....παντα ανετοιμη και ανολοκληρωτη μοιαζει!!!

    το αστειο με τις αλλαγες στην ομαδα πρεπει να σταματησει χθες!!!δε γινεται να ρολαρει η ομαδα οταν καθε διμηνο εχεις και ενα ζευγαρι νεων παικτων....δε γινεται!!!

    αυτοι ειναι, ας δουλεψουν και οπου μας βγαλει!!δε γινεται να αιωρειται οτι οποιος δεν παιξει καλα στους επομενους 3-4 αγωνες ειναι πιθανον να φυγει.δημιουργειται ετσι μια ατομοσφαιρα αμφισβητησης και ανασφαλειας στους παικτες....

    αλλαξαμε 3 παικτες....ειναι υπεραρκετοι....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ΣΜ εχεισ δικιο σε αυτα που λες ολα αλλα ειναι φανερο οτι εχουμε σοβαρο προβλημα στον ασσο..δεν γινετε να συνεχισεις ετσι..μπορει να μιν κανει αλλαγη αλλα προσθηκη και να κρατηση τον banks για euroleague
      ksmr

      Διαγραφή
    2. φιλε μου το μοντελο "αλλη ομαδα για μεσα αλλη για εξω" δε τσουλαει!!!το ειχε και παλιοτερα η ομαδα με τους σοβιετικους και απετυχε, ενω δε θυμαμαι αν και ο πεπε σαντσεθ το 2002 ηταν και κεινος για μια διοργανωση....

      στον ασο εχουμε το διαμαντιδη!!!καμια αλλη ομαδα στην ευρωπη δεν εχει αυτη την πολυτελεια!!και αν χρειαστει σε 15 ματς απο τωρα εως το τελος να παιξει 35λεπτα θα το κανει!!!τον βλεπεις αλλωστε τον αρχηγο, δεν παιζει σε ολα τα ματς, επιλεγει πλεον....στη μοσχα πχ δεν εκατσε να σκοτωθει μιας και δεν υπηρχε λογος...στο καουνας ομως θα δεις οτι θα τα δωσει ολα!!!

      ο μπανκς οντως εχει θεμα αλλα ειναι προτιμοτερο για την ομαδα να τον στηριξει αφου αποδεδειγμενα εχει ποιοτητα παρα να τον αλλαξει!!και με ποιον να τον αλλαξει αλλωστε?με εναν μετριο παικτη?τι θα κερδισει η ομαδα?

      Διαγραφή
    3. aporw omws an 8a dwsoume tr ena megalo poso gia pg afou xalase tou fwtsi...egw pistuw prepei na ton parei ton hodge....

      Διαγραφή
    4. Πλάκα κάνεις? Εχω την εντύπωση ότι σε κάποιους αρκεί το κύπελλο...δεν λέω σημαντικό αλλά με την έλλειψη στον άσσο δεν πας πουθενά...Ευρωλιγκα ούτε να το σκέφτεσαι αλλά και το πρωτάθλημα φαντάζει πλέων πολύ δύσκολο γιατί τα ματσαρισματα με τον Ολυμπιακό στα ασσοδυα δεν βγαίνουν...η επιλογή του Μπανκς ήταν πολύ κακή για το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Πεδουλακης... τόσο απλά.

      Διαγραφή
    5. σου φαινομαι να κανω πλακα?

      ποιος μιλησε για ευρωλιγκα?ακομα εκει εισαι?επειδη δηλαδη περυσι το καταφερε ο οσφπ (με μεγαλυτερο μπατζετ απο του φετινου παο)πιστευεις εσυ και οι υπολοιποι οτι στοχος ρεαλιστικος φετος ειναι η εωρωλιγκα?ας φθασουμε στους 8 και θα ναι σα να πηραμε το 7ο.....ακου ευρωλιγκα...

      δηλαδη αυτοι οι τυχαρπαστοι που ακουγονται σημερα για μετραγραφη ειναι καλυτεροι απο το μπανκς , που ειχε και μια καριερα στο νβα και δεν ηταν απλα περαστικος?

      πλακα κανεις, ετσι?

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. Ποιο μπάσκετ πρεσβεύει ο Πεδουλάκης;;; Ειλικρινής είναι η ερώτηση, όχι ειρωνική! Νομίζω ούτε κι αυτός δεν ξέρει, με τις αλλαγές που κάνει στην ομάδα έχουμε δει 2-3 διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι από τη αρχή της χρονιάς...Εδώ έχει αλλάξει 2 πλέι μέηκερς από την αρχή της σεζόν και πάει για τρίτη αλλαγή, πώς να ξέρει τι ακριβώς παιχνίδι θέλει...

      Διαγραφή
    7. Όταν μιλάω για Ευρωλιγκα εννοώ ότι ούτε στους 8 δεν πας...για φάιναλ φορ ούτε λόγος να γίνεται... καριέρα είχε ο Μπανκς στο ΝΒΑ το θέμα είναι τώρα τι κάνει...και τώρα δείχνει ότι απλά δεν ταιριάζει σε αυτό που έχει ο Πεδουλακης στο μυαλό του...δεν ξέρω εάν είναι τυχάρπαστοι αυτοί που ακούγονται αλλά για εμένα τυχάρπαστη ήταν η επιλογή Μπανκς και τώρα φαίνεται αυτό. Ρεαλιστικός στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά και αιτώ δυσκολεύει αφού επιμένω στο ασσοδυο τα ματσαρισματα με Ολυμπιακοί δεν βγαίνουν...η χρονιά είναι μεταβατική αλλά οι επιλογές στους παίκτες δεν συνάδουν με αυτό το δεδομένο...θα προτιμούσα λοιπόν αυτή τη χρονιά να χτίζαμε μια νέα ομάδα με απώτερο σκοπό τα επόμενα 2-3 χρόνια να είμαστε πάλι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θα ήθελα φέτος να φτιάξουμε έναν σταθερό κορμό 6-7 παικτών (μακάρι να ήταν και Ελληνες) με βάθος 3ετιας... τελικά ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Παναθηναϊκού και ποιοι οι στόχοι του Παναθηναϊκοί για τα επόμενα 3 χρόνια?

      Διαγραφή
    8. κοιτα να δεις,

      το τι προτιμουσες εσυ, εγω και καποιοι αλλοι δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια.το θεμα ειναι τι θα μπορουσες να κανεις φετος με τις συνθηκες που ειχαν δημιουργηθει το καλοκαιρι και αυτο ειναι κατι που το 99% των φιλων της ομαδας δεν εχει συνηδητοποιησει ακομα.

      λες οτι θα προτιμουσες να χτισεις μια νεα ομαδα!!οκ!!θα αντεχες εσυ σα φιλαθλος να ειχες γινει ρομπα στον πρωτο γυρο και να ειχες πεταχτει εξω με συνοπτικες διαδικασιες οπως πχ η ολιμπια?θα αντεχες να ειχες μαζεψει 4-5 ηττες παραπανω στο πρωταθλημα και να σε εγδυνε ο οσφπ σκουπα στους τελικους και να σου τραβαγε και μια ταριφα απο πανω, η οποια θα μνημονευοταν για καμια 20αρια χρονια?

      φιλε μου αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα!!ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του αλλα σχεδον κανεις δεν εχει αντιληψη της καταστασης.

      σχετικα με το ποιντ,

      βγαινουν καποιοι και προμοταρουν κατι παικτακια που δε ξερει ουτε η ιδια τους η μανα που παιζουν!!ο ενας λεει παιζει στην πολωνια και μαλιστα ο εκει προεδρας θελει και χρημα για να τον αφησει!!πού παιζει λεει?στην πολωνια!!παιζουν και εκει μπασκετ γιατι εγω νομιζα οτι επαιζαν μονο χιονοπολεμο....μιλαμε σοβαρα τωρα?θα παρει παικτη η ομαδα απο την πολωνια και μαλιστα μεσουσης της σεζον?

      ο στοχος της ομαδας πλεον ειναι να διεκδικει τους εγχωριους τιτλους και να παραμεινει σε ενα ποιοτικο επιπεδο στην ευρωπη.να φθανει δηλαδη στους 8 , αντε και κανα φ4 στην καλυτερη και ολο αυτο με ενα μπατζετ το οποιο σταδιακα δε θα ξεπερνα τα 10εκ.δε γινεται η χωρα σου να ειναι ενα κλικ πριν την καταστροφη και το χαος και εσυ να διεκδικεις ευρωπαικους τιτλους.....

      Υ.Γ τυχαρπαστος τυχαρπαστος ο μπανκς αλλα σου χει δωσει και 3-4 ματσακια...μην το πεις πουθενα...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    9. Μεγάλη κουβέντα ...καλά ας μου πει λοιπόν ο πρόεδρος ποιοι είναι οι στόχοι και τι στόχους έβαλε στην αρχή της χρονιάς ...αυτό μόνο ...εγω προσωπικά θα άντεχα πολλά περισσότερα ...εαν ήξερα ότι υπάρχει πλάνο που στο μέλλον ίσως σου προσφέρει πάλι χαρές ...δεν είμαι από αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια αλλά από αυτούς που είχα διαρκείας 6 χρόνια και έχω πάει σε 4 φαιναλ φορ... αυτό δεν στο λέω για να το παίξω παναθηναικαρας αλλά απλά για να καταλάβεις ότι έχω υπομονή και ξέρω τι μου γίνεται ...το άσχημο είναι, λοιπόν, ότι στην πορεία της χρονιάς ο πρόεδρος αναθεώρησε πολλά … αφού οι κινήσεις του δεν συμβαδίζουν με την μείωση του μπατζετ …σχήμα οξύμωρο θα μου πεις αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα … όσο ο Παναθηναϊκός δεν ξεκαθαρίζει και οριοθετεί τους στόχους του, θα υπάρχουν παλινωδίες και πισωγυρίσματα…

      ΥΓ. Απεκάλεσα εγώ τον Μπανκς τυχάρπαστο? Έγραψα ότι σαν επιλογή ήταν τυχάρπαστη … σε μια άλλη ομάδα θα έκανε παπάδες … στον Παναθηναϊκό απλά δεν ταιριάζει …μην λεμέ τα ίδια.

      Διαγραφή
  73. ΑΜΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥ ΦΩΤΣΗ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ 300 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΗΟΤΖ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Από μικρή έρευνα στο ίντερνετ:
    Walter Hodge: Ίσως ο ιδανικός επιθετικά αυτή τη στιγμή. Εκτελεστικά έχει μεγάλη γκάμα, έχει ταχύτατη διείσδηση, σουτάρει μετά απο σκριν άνετα, τρίποντο σχεδόν στο 50%..Και οργανωτικά είναι οκ, όχι Διαμαντίδης, άλλα ένα πικ εν ρολ ξέρει να το εκτελεί, βρίσκει πάντα open shooters στα fake penetrations που κάνει. Αμυντικά δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει. Το ύψος του δεν είναι το ιδανικό (1.83) ούτε είναι σπουδαίος on the ball defender. Η ταχύτητα του πάντως είναι πλεονέκτημα και εδώ. Συμπέρασμα: Έχει μάθει στην Πολωνία να είναι ο σταρ, εδώ θα έχει θέμα. Έχει και κόστος αυτή τη στιγμή, αλλά είναι επιθετικό εργαλείο ολκής, και νέος, μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά. Δείχνει και φιλόδοξος σε επίπεδο Ευρωλίγκας...
    Sean Singletary: Μοιάζει αρκετά με τον Hodge. Παίκτης θρύλος στην Virginia όπου έχει αποσυρθεί η φανέλα του. Πολύ καλά κολεγιακά χρόνια, έμοιαζε καλή προοπτική για το ΝΒΑ αλλά ένας τραυματισμός τον έφερε πίσω και έχασε την καλή θέση στα draft. Απο κει και πέρα επαγγελματικά δεν έχει ξεχωρίσει. Στο ΝΒΑ δεν έπαιξε, στην Ευρώπη δεν ξεχώρισε, και τώρα είναι στη D-League. Δεν είναι κακός παίκτης, και αυτός είναι αρκετά γρήγορος, με καλό drive και καλό σουτ και την δυναότητα για clutch plays. Σε σχέση με τον Hodge υστερεί οργανωτικά. Δεν έχει καλό court vision αμα αποφασίσει να τελειώσει τη φάση κοιτάει μόνο το καλάθι. Οργανωτικά μπορεί να βοηθήσει σε κατάσταση transition. Είναι wasted potential μέχρι τώρα ο τύπος, είναι δεινός σκόρερ αλλά η περίπτωση του για τον Παναθηναϊκό είναι ένα μεγάλο ρίσκο για τώρα. Συμπέρασμα: Ρίσκο.
    Malcolm Delaney: Είναι καλός παίκτη με κύριο πλεονέκτημα ότι είναι σε ανωδική πορεία σε αντίθεση με τον Singletary αλλά είναι πιο πολύ shooting guard. Η δύναμη και ο όγκος του του δίνουν και ικανότητα για post παιχνίδι στην Ευρώπη, είναι κι αυτός καλός σουτέρ, αρκετά πιο αργός παίκτης σε σχέση με τους άλλους 2. Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του όπως οι άλλοι 2 αλλά ίσως ομαδικά να είναι καλύτερος. Στην άμυνα πιστεύω μπορεί να βοηθήσει πιο πολύ από τους άλλους 2 χωρίς να είναι κάτι τρομερό.Συμπέρασμα: Καλός αλλά όχι για τώρα.
    Τονίζω ξανά, από βεντεάκια και διάφορα scout reports έκανα την ανάλυση έτσι για να έχουμε μια ιδεά. Πρόκειται για καλούς παίκτες, ο καθένας με τα δικά του στοιχεία και αδυναμίες. Είδωμεν. Ειδικά μετά την άνρηση της Αρμάνι, ο χοτζ μοιάζει ιδανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή δουλειά Madness, για τον Hodge ειδικά συμφωνώ απόλυτα, για τους άλλους δύο δεν έχω εικόνα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  75. nasi kala file Madness. Egw pantws blepw oti o Pedoulakis den mporei na bgalei to max apo tous paiktes tou, kai einai kolimenos sto perifimo 'skeptomeno' paixnidi (egw mexri twra mallon argo to blepw auto kai ligotero skeptomeno apo tin omada. Apo kei kai pera, exei axiopoiisaei ton Kapono? Einai dinaton re paidia tetoios skorer kai na min axiopoieitai? O Banks, einai ipotithetai kalos gia grigoro to paixnidi, pounto? Diladi o RG mallon iothetei nootropia proksrousti, opoios kai narthei na ton balei sto diko tou montelo, em den yinetai etsi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς για το οποίο "κατηγορείς" τον Πεδουλάκη το έκανε και ο προκάτοχός του. Για ελάχιστους παίκτες ο Obradovic έβαλε νερό στο κρασί του. Άλλα μέτρα, βέβαια, και άλλα σταθμά (ποιότητα roster, budget, ικανότητα στο κοουτσάρισμα, προετοιμασία ομάδας) παλαιότερα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  76. Καλημέρα, σε όλους.
    Πέρα από τις προσθήκες ή αντικαταστάσεις, την Πέμπτη η ομάδα με το ρόστερ που έχει αυτήν την στιγμή θα παίξει πολύ σημαντικό ματς στο Κάουνας. Ελπίζω να μην έχουν αποπροσανατολιστεί παίκτες και προπονητικό team με την ακατάσχετη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών. Αν η ομάδα έχει στόχο την πρόκριση στα play-off της Ευρωλίγκας, πρέπει στα 7 ματς που απομένουν να βελτιώσει αρκετά την απόδοσή της. Παρόλα αυτά, το ματς στο Κάουνας είναι πιο σημαντικό για τους Λιθουανούς γιατί αν χάσουν, σχεδόν βγαίνουν εκτός και έχουν και τη σημαντική απουσία για το υπόλοιπο της σεζον του Γιανκούνας. Αντίθετα, αν χάσουμε εμείς χάνουμε αρκετές ελπίδες για πρόκριση αλλά μπορούμε ακόμη. Η νίκη, βέβαια, μας βάζει με το ένα πόδι στα play-off. Και εξηγούμαι :
    Έστω ότι χάνουμε και μετά την 8η αγωνιστική έχουμε 4-4, όπως και η Ζαλγκίρις. Με δεδομένο ότι η ισοβαθμία δεν μας ευνοεί, πρέπει στα 6 ματς που θα απομένουν να κάνουμε μία νίκη παραπάνω από τους Λιθουανούς. Όχι και τόσο απίθανο. Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
    GAME 9
    Unicaja Malaga vs. Zalgiris Kaunas
    Panathinaikos Athens vs. Anadolu Efes Istanbul
    GAME 10
    Zalgiris Kaunas vs. Real Madrid
    Unicaja Malaga vs. Panathinaikos Athens
    GAME 11
    CSKA Moscow vs. Zalgiris Kaunas
    Panathinaikos Athens vs. Alba Berlin
    GAME 12
    Zalgiris Kaunas vs. Anadolu Efes Istanbul
    Real Madrid vs. Panathinaikos Athens
    GAME 13
    Alba Berlin vs. Zalgiris Kaunas
    Brose Baskets vs. Panathinaikos Athens
    GAME 14
    Zalgiris Kaunas vs. Brose Baskets
    Panathinaikos Athens vs. CSKA Moscow
    Δηλ. δεν είναι απίθανο να τελειώσουμε με 3-3 και η Ζαλγκίρις με 2-4 ή με 4-2 και η Ζαλγκίρις με 3-3. Το θέμα, λοιπόν, είναι να βγάλουμε στο παρκέ στοιχεία του α' ημιχρόνου με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ και να παλέψουμε ως το τέλος. Το πρωτάθλημα αργεί ακόμα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77, εγώ στην εξίσωση θα έβαζα και τη Malaga. Μοιάζει κατώτερη των ΠΑΟ-Zalgiris, αλλά οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Η μεταγραφολογία δεν ξεκίνησε μόνη της, ούτε είναι έργο των εχθρών για να αποπροσανατολιστούμε. Και αν το θέμα με τον Φώτση προέκυψε από την Αρμάνι και την αρχική διάθεση των Ιταλών να τον σουτάρουν (άσχετα με το πως εξελίχθηκε), η κίνηση για γκαρντ είναι καθαρά υπόθεση του προπονητικού team. Αποφάσισαν να κινηθούν τελευταία στιγμή (προφανώς κάτι πίστευαν ότι θα γίνει στο παιχνίδι με τον ...Ίκαρο και δεν θα χρειαστούν προσθήκη στον άσσο), αν καταφέρουν να αποπροσανατολιστούν από την δικιά τους απόφαση τι να πω. Για την ψυχολογία των παικτών πάλι δεν μπορώ να πω το ίδιο...
      Όσο πιθανό είναι να κάνει η Ζαλγκίρις 2-4 στα τελευταία 6 παιχνίδια, τόσο πιθανό είναι να κάνουμε και εμείς το ίδιο ρεκόρ. Πιστεύω ότι το παιχνίδι της πέμπτης δεν είναι απλά κρίσιμο, είναι καθοριστικό.
      Στάθης

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, φίλε Desticado Davarosz.
      Η Μάλαγα είναι πολύ μέτρια και δεν νομίζω ότι έχει ελπίδες. Επίσης, έχει δύσκολο πρόγραμμα όπου πέρα τις δύο γερμανικές, που δεν τις έχει και σίγουρες, δύσκολα θα κάνει πάνω από 1 νίκη στα υπόλοιπα που είναι εντός με ΠΑΟ,Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ και εκτός με Εφές και Ρεάλ. Πάντως, πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα θα χάσει από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία και θα μας αδειάσει τη γωνιά. Θα δούμε, βέβαια, όλα στο παρκέ κρίνονται. Μπορεί να με διαψεύσει.

      77

      Διαγραφή
    4. Στάθη, βεβαίως και είναι καθοριστικό. Απλά η Ζαλγκίρις καίγεται για νίκη ενώ εμείς θα έχουμε ακόμα ελπίδες, έστω και μειωμένες. Όσον αφορά τον γκαρντ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περίμεναν την τελευταία στιγμή. Μήπως για να δουν τί παίκτη θα πάρει ο Ολυμπιακός; Ή μήπως περίμεναν τον Μπανκς να βγάλει μάτια στα ματς με Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ;

      77

      Διαγραφή
  77. Καλησπέρα σε όλους.Jim, αν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις έναν απ τους δύο, ποιον θα έπαιρνες στην ομάδα σου?Πέρκινς ή Τζαμόν Λούκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Lucas βρίσκεται βάση συμμετοχών σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, μακριά από τραυματισμούς και έχει δείξει ότι μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με (πολλούς) scoring guards σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι Perkins. Η άμυνα και η σκληράδα του δευτέρου απλά δεν πιάνονται, οπότε πάιζει ρόλο σε ποια ομάδα αναφέρεσαι και τι ζητάς από τον κάθε παίκτη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Nομίζω εδώ πας με κλειστά μάτια για τον 2ο...παρ'ολα αυτά παίζουν ρόλο κι αυτά που λέει ο ντεστι,γιατί δεν είναι και 2 παίκτες ακριβώς της ίδιας θέσης.Πάντως πιστεύω πως ο λούκας είναι περίπου το στιλ του παίκτη που χρειάζεται ο Πάο.Λίγο πιο άκυρο,και ο τζαμόντ γκόρντον της γαλατά είναι πολύ καλός παίκτης και θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα του Πάο.

      Διαγραφή
  78. http://www.eurohoops.net/el/2013/02/dunks-el/19499 Για τον Χοτζ το ενδιαφερον ειναι αληθινο το επιβεβαιωνει ο παιχτης."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Σταθη δεν καταλαβα δηλαδη ο Χοτζ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Εγώ πάντως παιδιά επιμένω ότι πρέπει το καλοκαίρι να πέσει το χρήμα για δημιουργία ελληνικού ποιοτικού κορμού με υποψήφιους για τη στελέχωση του ρόστερ τους Μαυροκεφαλίδη, Φώτση, Ζήση, Παππά..Αυτός ο Χοτζ δεν είναι καθόλου κακός θα έλεγα από αυτά που είδα σε κάτι βιντεάκια.
    Υ.Γ: Πόσο καλύτεροι θα ήμασταν αν υπήρχε ένας Ζήσης μαζί με Δ.Δ στην ομάδα;

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Μαυροκεφαλιδη ξεχνα το γυριζει Ολυμπιακο 100%!

      Διαγραφή
  81. Jim, η Alba πήρε τον Ali Traore. Στα χαρτια είναι μεγάλη κίνηση, ακόμα και αν δεν αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στη frontline και ειδικά στο 5. Γνωρίζεις την ετοιμότητα του παίκτη; Καταπληκτικός scorer με πλάτη, hook μεγάλης κλάσης, αλλά απέχει από αγωνιστικές υποχρεώσεις εδώ και καιρό. Πέρυσι ήταν ο κορυφαίος της Lokomotiv Kuban μαζί με Massey & Rivers, αλλά φέτος έχει αγωνιστεί σε όλο κι όλα δύο παιχνίδια με τους Ρώσους οι οποίοι τον αποδέσμευσαν, ενώ στη συνέχεια τον έκοψε και ο Ερυθρός Αστέρας. Ειλικρινά θα ήθελα τη γνώμη σου γιατί πρόκειται για σπάνιο είδος παίκτη για ευρωπαϊκά δεδομένα.
    Σε γερμανικό site διάβασα ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη αποστολή του Xavier προκειμένου να τσεκάρουν αν θα δώσουν υποτροφία στον Veezenkov. Γνωρίζεις κάτι;

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή