Athlenda

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

TO BE CONTINUED..



Καλύτερος στα σημεία λόγω πλουραλισμού ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στο Φάληρο μετά από ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, που ενισχύει την άποψη ότι θα δούμε μεγάλες μάχες στη συνέχεια. Τραγικά μόνος στην περιφέρεια των πρασίνων ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με τη «γύμνια» στη συγκεκριμένη γραμμή, απόρροια των πολύ κακών επιλογών στη στελέχωση, να φαίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά..


Ας ρίξουμε μια ματιά στο κομμάτι της τακτικής και μετά να πάμε σε ένα γενικότερο συμπέρασμα από όσα φιλτράραμε χθες στο ΣΕΦ..


-Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καλό τακτικά παιχνίδι. Η προσέγγιση του αγώνα ήταν σωστή από τους προπονητές και η ομάδα παρατάχθηκε με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.  Προσωπικά του βάζω καλό βαθμό στο κομμάτι της τακτικής. Χαμήλωσε το τέμπο παίζοντας στις 65 επιθέσεις,  επέβαλε αυτό που ο ίδιος είχε επιλέξει και μάλιστα το κατάφερε παρότι overall υστερούσε στα γκαρντ. Στα μάτια μου αυτό είναι σημαντικό.

«Ναυαρχίδα» του πλάνου των πρασίνων ήταν μια σωστά στημένη φλοτ άμυνα μαν του μαν η οποία στόχευε 1.) να χαλάσει το μυαλό του αντιπάλου, δεδομένου του ότι καμία ομάδα δεν έχει παίξει τόσο απροκάλυπτα φλοτ τον Ολυμπιακό (ή τον Σπανούλη τουλάχιστον) φέτος και  2.) να προστατεύσει το ζωγραφιστό πάση θυσία, απέναντι σε μια ομάδα που συνήθως χτυπάει τον αντίπαλο στην καρδιά της ρακέτας με όλους της τους παίκτες.


Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έπαιζαν under στα σκρίν τον Σπανούλη και τον Λο, με τον Ούκιτς και τον Διαμαντίδη να τηρούν ξεκάθαρες αποστάσεις τραβηγμένοι προς τα πίσω , ελέγχοντας με τα μακριά τους χέρια στιγμιαία την μπάλα και την πρόθεση για σουτ, ανάλογα πάντα με τις προϋποθέσεις.


-Ο Ολυμπιακός από την άλλη χαρακτηρίζεται καλά διαβασμένος. Δεν πέτυχε τους στόχους του στο παρκέ βέβαια καθώς ναι μεν είχε ξεσπάσματα αλλά δε μπόρεσε να ανοίξει το γήπεδο και να σπρώξει τη μπάλα μπροστά. Εμφάνισε και αυτός μια ξεκάθαρη αμυντική τακτική, επιλέγοντας τον τρόπο που ήθελε να επιτεθεί ο αντίπαλος. Ο Μπαρτζώκας έβαλε στο κομπιούτερ τα attributes του Διαμαντίδη και είδε ότι πλέον το πιο αδύναμο κομμάτι του αρχηγού των πρασίνων είναι  το drive straight to the hole, ειδικά απέναντι σε ψηλότερο αντίπαλο (ακόμα και στα καλά του χρόνια ο Διαμαντίδης δεν ήταν ποτέ Ο finisher..) Έστησε λοιπόν συγκεκριμένες καταστάσεις (2 εναντίον 2)  απομονώνοντας τον διεθνή γκαρντ ,(τακτική που είχε ακολουθήσει και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στο παρελθόν) με τον ψηλό του Ολυμπιακού να τον περιμένει τρία βήματα πίσω, δίνοντας του ξεκάθαρα χώρο να τελειώσει τη φάση πάνω του, μόνος. Σε κάποιες στιγμές, ειδικά με τον Πάουελ, αυτό γινόταν προκλητικά, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να γελάει μετά από μια επιτυχημένη διείσδυση μάλιστα. Ο Μπαρτζώκας στηρίχτηκε στο ότι ο Διαμαντίδης δεν δουλεύει το σουτ στην κίνηση –ώστε να σκοράρει μετά από ντρίμπλα σε μικρό χώρο, με τον γκαρντ πίσω του και τον ψηλό μπροστά του- και προσανατολίστηκε να του κόψει τη δημιουργία, η οποία αποτελεί το μεγάλο όπλο του Έλληνα γκαρντ. Με τους υπόλοιπους τρείς αμυντικούς να «μένουν» πάνω στον παίκτη τους οι πράσινοι δε βρήκαν πάσες κατά μήκος στη weak side και όποτε ο Διαμαντίδης τις ρίσκαρε, η υποδοχή και η ισορροπία του συμπαίκτη του –αναλογικά με τη θέση της άμυνας- δε του επέτρεπε ένα καλό, καθαρό σουτ.

Όσον αφορά τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν νταμπλ τιμ, δείχνοντας σαφή προτίμηση στο να στείλουν από τη weak side τον ψηλό ενεργητικό Παπανικολάου και αφήνοντας τον Σπανούλη ως λίμπερο  στη αδύνατη πλευρά να ελέγχει δύο πάσες ενώ έστειλε και  τα τεσσάρια του σε αρκετές φάσεις για βοήθεια, με γνώμονα που βρισκόταν και κατά που θα γύριζε ο Σόφο. Γενικά η φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν να ντουμπλάρετε ο Σοφοκλής με το που ξεκινά να κερδίζει χώρο στο παρκέ από τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά overall θα έλεγα ότι οι «δεύτεροι» παίκτες που έρχονταν θα μπορούσαν να είναι πιο ενεργητικοί.


-Τα ποσοστά στο σουτ του Ολυμπιακού δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά και γι’αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το «πάγωμα» που του επέβαλλε η διάθεση της πράσινη άμυνας να ρισκάρει, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να πατάει στα κακά ποσοστά του αντιπάλου τον τελευταίο καιρό. Παρ’όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη των clutch ικανοτήτων τους, σκοράροντας πολύ κρίσιμα σουτ  στο τέλος του χρόνου, με τον Έησι Λο να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του σε αυτό το κομμάτι. Πολύ σημαντικά σουτ από τους γηπεδούχους, ότι χειρότερο για τον αντίπαλο μετά από 21-22’’ καλής άμυνας. Αυτά τα σουτ εδραίωσαν τον Ολυμπιακό στο προβάδισμα, με τους ερυθρόλευκους να πιστοποιούν αυτό που είχαν δείξει πέρυσι και φέτος είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση. Ότι έχουν –εκτός Σπανούλη- παίκτες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως clutch performers..


-Η γραμμή των φόργουορντς του Ολυμπιακού έκανε ηχηρή δήλωση στην ολοκαίνουργια αντίστοιχη του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη περίοδο ο Πρίντεζης ξεκόλλησε την ομάδα και στην 4η ο Περπέρογλου καθάρισε το ματς.  Όπως ακριβώς είχαμε πεί, ο Μπαρτζώκας χτύπησε τον Καπόνο με κάθε τρόπο και ο Περπέρογλου έκανε μια καλή επίδειξη της multiple offense για την οποία κάναμε λόγω πέρυσι (και το πόσο έλειπε από τον Παναθηναϊκό), χτυπώντας με σουτ, παιχνίδι χωρίς τη μπάλα και παιχνίδι στο ποστ. Σταθερά θετικός σε όλο το ματς και ο Παπανικολάου. Μάλιστα οι τρείς τους οδήγησαν τους νικητές στο ranking.. Πολύ σημαντικό και το κομμάτι του ριμπάουντ. Η καλύτερη rebounding team της Ευρωλίγκας –μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης- έχει εξαφανιστεί για τα καλά μετά τις προσθήκες Καπόνο-Γκιστ (ελέω χημείας, η επιβολή στον τομέα-ριμπάουντ απαιτεί μια ολόκληρη διαδικασία) και οι ερυθρόλευκοι μάτσαραν τα παραπάνω λάθη τους με μια σειρά από επιθετικά που αποτέλεσαν την ταφόπλακα για τους φιλοξενούμενους.


Αντίθετα κακό παιχνίδι έκανε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε από το «χώρο» που του δόθηκε για σουτ από την πράσινη άμυνα, τον οποίο μάλιστα έπρεπε να ζυγίσει και να ισορροπήσει με το υπομονετικό και «αφήνω το παιχνίδι να έρθει σε μένα» στυλ το οποίο είχε εντολή να λανσάρει.. Κάπου εκεί μπλέχτηκε το πράγμα. Στις αλλαγές είχε να αντιμετωπίσει τον καλύτερο αμυντικό ψηλό στην Ευρώπη σήμερα (Λάσμε), νευρίασε από την αστοχία του (2/11, 6/10 προσωπικές) και υπέπεσε σε λάθη (6) τα οποία έσβησαν τις 7 τελικές του πάσες. Σαφώς και έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα καθώς η επιθετικότητα του έφθειρε σημαντικά τους γηπεδούχους αλλά overall ήταν κάτω από τα στάνταρντς του σίγουρα. Περιμένω με ενδιαφέρον το performance στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα μπεί για να «ρεφάρει»..

ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΚΑΡΝΤ..


-Νομίζω μετά και το χθεσινό φάνηκε πόσο πολύ στοιχίζουν τα λάθη στο recruiting για τον Παναθηναϊκό. Ομάδα χωρίς γκαρντ που μπορούν να μαρκάρουν και να παίξουν στο μισό γήπεδο, αδικεί τον εαυτό της και την δουλειά που ρίχνει καθημερινά στο γήπεδο με την κακή στελέχωση του ρόστερ. Στο «1» πραγματικά οι Ούκιτς-Μπανκς βάζυν ταβάνι στο παιχνίδι της ομάδας, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο πρώτος έχει και έλλειμμα guts (όπως σε όλη του την καριέρα) ενώ ο δεύτερος έχει φανερά πρόβλημα σκέψης και κατανόησης των δεδομένων, λογικό μεν μετά από τόσα χρόνια σε ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ , το οποίο όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτούς που τον επέλεξαν μιας και ο παίκτης, όπως είχαμε πεί, δεν έχει σε αυτή τη φάση της καριέρας του τις προδιαγραφές και την προοπτική να μάθει να παίζει κάτι άλλο. Ο Ξανθόπουλος πήρε χρόνο όπως είχαμε προβλέψει. Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερος εάν είχε το υπόβαθρο περισσότερων λεπτών μέσα στη σεζόν.  Είναι άδικο όμως να ξοδεύει η ομάδα τις τελευταίες σεζόν του Δημήτρη Διαμαντίδη έτσι..


Ο αρχηγός των πρασίνων έκανε μια κλασσική εμφάνιση-Διαμαντίδη σε ντέρμπι, αποδεικνύοντας γιατί είναι ο παίκτης-τοτέμ αυτών των παιχνιδιών. Τίποτα εξτρίμ, απλά ο γνωστός Διαμαντίδης. Καθαρό μυαλό, σταθερό χέρι (2-3 σουτ πραγματικά τα ξέρασε η μπασκέτα..) και η αύρα του impossible is nothing που ταρακουνά κάθε αντίπαλο. Ο Διαμαντίδης  χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρντς απόδοσης, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ, παίρνοντας βοήθεια από τον πολύ καλό Λάσμε (κέρδισε σε συντριπτικό ποσοστό κάθε προσωπική μάχη με παίκτη των ερυθρολεύκων) και το ποστ παιχνίδι του πεισμωμένου Σχορτσανίτη.  Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο.. Η θέση των σμολ-φόργουορντς δε, σούταρε το τραγικό 2/12 (Καπόνο, Μασιούλις, Μπράμος) αλλά η αλήθεια είναι ότι στο «3» έχουν παίκτες οι πράσινοι. Δεν έπαιξαν σήμερα, θα το κάνουν αύριο..(Όντως στο κύπελλο αναμένονται καλύτεροι). Στα γκαρντ είναι το μεγάλο θέμα, όπου η προοπτική είναι μηδενική.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, με αυτά τα γκαρντ έχει ταβάνι. Απλά.. Το έχω ξαναπεί, ο Πεδουλάκης (που σαφώς φέρει μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές) όσο σωστά και να δουλεύει (γιατί το κάνει) δε μπορεί  να κάνει πολλά πράγματα με αυτή τη σύνθεση  Κρίμα.. Γιατί ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός που έχασε τον «μάγο» Ομπράντοβιτς και μια ντουζίνα ικανότατους αθλητές, θα μπορούσε τώρα με έναν γκαρντ και ένα, διαφορετικό από τον Γκιστ,«4» να τρελάνει πολύ κόσμο..

Η ΕΠΙΡΟΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ (?)


Αν υπάρχει.. Μιλάμε για δύο ματς τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα του ότι είναι πολύ κοντινά (σαν σειρά πλέη-οφς) αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές διοργανώσεις.


Για τον Ολυμπιακό είναι λοιπόν προτιμότερο που κέρδισε  με 5 πόντους  καθώς μια μεγαλύτερη σε έκταση νίκη μπορεί να έκρυβε τον κίνδυνο του πρόωρου ενθουσιασμού και τελικά του αποπροσανατολισμού, ενώ παράλληλα θα τόνωνε το μαχητικό στοιχείο στην άλλη πλευρά. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχει στα συν του το ότι σε αρκετά μεγάλα διαστήματα και στα δύο φετινά ματς, έχει επιβάλει τον ρυθμό και δείχνει να «έχει» τον αντίπαλο σε αυτό το κομμάτι (σημαντικό).
Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι απολύτως ανοικτό. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο καλά στελεχωμένη ομάδα, έχοντας ένα ρόστερ πιο σωστά συμπληρωμένο (μη ξεχνάμε έκανε λίγες προσθήκες)αλλά η απώλεια του Μάντζαρη θεωρώ ότι μπορεί να επιφέρει –στο άμεσο μέλλον- κλονισμό στη χημεία της ομάδας. Γνώμη μου για παράδειγμα είναι ότι με τον Μάντζαρη στη σύνθεση τους, οι ερυθρόλευκοι θα είχαν επικρατήσει πιο εύκολα στο χθεσινό ματς αν λάβουμε υπόψη μας παράγοντες όπως η άμυνα στον Διαμαντίδη, η λειτουργικότητα της περιφέρειας στα λεπτά που βρισκόταν ο Σπανούλης στην πεντάδα και η ανάπτυξη του επιθετικού τρανζίσιον. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξέρει ότι υπερέχει στα δικά του κομμάτια. Η οξυδέρκεια του Διαμαντίδη δεν ματσάρεται με τίποτα και από κανέναν,  όπως και το παιχνίδι του Λάσμε πάνω από τη στεφάνη ενώ το τεχνικό επιτελείο του θεωρώ ότι μπορεί να δώσει λύσεις μέσα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι ρεαλιστικά μοιρασμένες. Άσχετα με το τι έγινε στο Φάληρο, ο χαμένος θα αντιμετωπίσει γκρίνια, σε μια πολύ σημαντική καμπή της σεζόν. Let the best man win..!

Y.Γ: Mπράβο στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο..

Τα like σας για τη σελίδα μας στο facebook.. 



195 σχόλια:

  1. Λοιπον ,εγω δεν εχω να πω πολλα …
    Μονο τα εξης.
    Ο Πεδουλακης πρεπει να αφησει τις μαλακιες στην ακρη και να δειξει εμπιστοσυνη στον Ουκιτς.
    Γιατι?Γιατι δεν υπαρχει άλλος…
    Με Ξανθοπουλο ή Μπανκς μεσα δεν προκειται να υπαρξει προκοπη
    Οποιος νομιζει το αντιθετο ,ας δει το χθεσινο ματς παλι.
    Ο Ουκιτς είναι ο μονος που εχει την προσωπικοτητα,μαζι με τον Καπονο,να παρει την ομαδα από το χερι και να σταθει διπλα στον Διαμαντιδη.
    Θα πει καποιος ότι δεν ταιριαζει στο μπασκετ που θελει να παιξει ο κοουτς…
    Ωραια,υπαρχει άλλος ή μπορει να ερθει άλλος?
    ΟΧΙ…
    Υπαρχει μονο ο Ουκιτς και δεν είναι για πεταμα…
    Μπορει να προσφερει πολύ στην ομαδα και να γινει συμπαραστατης του Διαμαντιδη…
    Που?Πως?
    Ας το βρει ο ιδιος ο προπονητης…Γι’ αυτό πληρωνεται παχυλα…
    Και ο Ομπραντοβιτς εκανε παλια επιλογες που δεν του εβγαιναν…
    Όμως ξηγιοταν ωραια στους παικτες και τους στηριζε…
    Δεν τους εδειχνε ότι δεν τους γουσταρει ουτε εκανε αλλαγες μεσουσης της περιοδου…
    Γι’ αυτό το λογο ολοι παιζανε ΚΑΙ για παρτη του ΑΡΧΟΝΤΑ ,ανεξαρτητα από το χρονο συμμετοχης τους και ΟΛΟΙ πινανε νερο στο ονομα του.
    Ας σταματησει λοιπον ο Πεδουλακης να πνιγεται σε μια κουταλια νερο,γιατι κινδυνευει να βρεθει χωρις ομαδα από την Κυριακη και μετα.
    ΟΠΟΤΕ…
    Ανοιξε το μυαλο σου κοουτς,και κοιταξε να ελιχθεις και να προσαρμοστεις στα δεδομενα που εχεις στα χερια σου…
    Με τα υλικα που εχεις φτιαξε και το αναλογο φαγητο…
    Διαφορετικα σε βλεπω από Δευτερα ανεργο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασες ποσου παγκιτες ειχαμε τον Κυριτση τον Πατ κ.α χωρις να ναι κακοι παιχτες.

      Διαγραφή
    2. Σ' ωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ρε !

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ...ειναι δουλειά του Πεδουλάκη να βρει επιτέλους ρόλο στον Ούκιτς, με όσα στραβά και αν κουβαλάει έχει εμπειρία, και είναι 2 κλ΄σεις παραπάνω απο τον ανεκδιήγητο Μπανκς.
      Ο Ουκιτς μπορεί να κάνει κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα καλά. Αυτόν έχει, και με αυτό πρέπει να πορευτεί, οπότε καλά θα κάνει να του βρει ρόλο...δεν μπορεί να πετάει έστι μια μεταγραφή 800χιλ στον πάγκο για 30 λεπτά και στη θέση του να βάζει τον πολύ χερότερο Μπανκς...ματια έχουμε και βλέπουμε, όπως βλέπουμε και τις φωνές στον Ουκιτς αλλα την "ασυλία" που είχε, χτες τουλάχιστον, ο Μπανκς.
      Τόσο κακό παιχνίδι ο Μπράμος και ο Ματσιούλης δε θα ξανακάνουν. Επιπλέον..πόσο χειρότερος ήταν ο ΠΑΟ με τον Πανκο;
      Διαφωνώ με τον Τζιμ ότι ο ΠΑΟ είχε καλό κουτσάρισμα. Προς θεού, δε λέω ότι είχε κακό, αλίμονο, αλλα δεν έκανε και τίποτα μαγικό, τα τελείως αυτονόητα έκανε, δεδομένου ότι είχε και παίκτες που είναι άρες μάρες αμυντικά κυρίως (μπανκς, γκιστ) και επεμενε λανθασμένα στον τρελό μπανκς που ήταν η μαυρη τρύπα χτες.
      Επίσης δε νομίζω ότι ο Ματνζαρης θα έπαιζε καλύτερη άμυνα στον ΔΔ. Όπως πολύ σωστά λέει ο Τζιμ, το πλανο του ΟΣΦΠ ήταν να τον οδηγήσει μέσα στα χεράκια του Χαιντς ή του Πάουελ. Ο Μαντζαρης δε θα έδινε απολύτως τίποτα παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.
      τελοσπάντων, ήταν ένα σχεδόν ίσο παιχνίδι που ο ΟΣΦ το πήρε λόγο της ανυπαρξιας πολλών παικτών του ΠΑΟ, της τρομερής αστοχίας του απο τα 6.75 και λόγω τον πολύ μεγάλων σουτ που έβαλε που σκότωσε και ψυχολόγικά τον ΠΑΟ. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να διυλήζουμε τον κώνωπα.
      Εμένα η εικόνα που μου άφησε έιναι ότι ο ΠΑΟ τον "έχει" τον ΟΣΦΠ ειδικά αν συνεχίζει και βγάζει "κομπλεξ κατωτερότητας" ο ΒΣ απέναντι στον ΔΔ (ατομικά)
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδια στον πρωτο γυρο ο ΔΔ ειχε πανω του τον Μαντζαρη και ειχε βαλει τοτε πανω απο 20 ποντους

      Διαγραφή
    5. Το παιχνιδι αυτο ειναι αφιερωμενο σε οσους ελαφρα την καρδια και μην σκεπτομενοι τις παραμετρους,στοχοποιησαν τον Ουκιτς,δινοντας και το καταλληλο υποβαθρο στον Πεδουλακη να τον παρκαρει στην ακρη του παγκου..Αποτελεσμα οι ποικιλιες του Μπανκς και του Ξανθοπουλου..Ουτως η αλλως ο Πεδουλακης αδυνατει να παρει το μαξιμουμ απο οποιονδηποτε παικτη,οποτε εχει 80% ευθυνη για τον Ουκιτς..Και αν ο Ουκιτς ειναι μετριος,ο Μπανκς παιζει καθαρα για την πλακα του και ο Ξανθοπουλος,δυσκολευεται να περασει τη σεντρα..

      Διαγραφή
    6. Απλώς θέλω να πω ότι όποτε διαβάζω την έκφραση "έκανε μια ποικιλία" αρχίζω και γελάω μόνος μου, μου φαίνεται πολύ αστεία...

      Διαγραφή
  2. Γιατι μπραβο τζιμ ξεχασες περσι που ζητησε το μπουθ ο ΔΓ και το αρνηθηκαν επιδεικτικα και με ειρωνια??Ο ΔΓ καλα εκανε και τους εξεθεσε,τωρα παω για διαβασμα εγραψες και πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο για την φιλοξενία στον ΔΓ αλλά και για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα.Μόνο τα κλασσικά λέιζερ και 1-2 κροτίδες είδα.Ο ΔΓ με τις ψευτομαγκιές του και τις μαφιόζικη συμπεριφορά έχασε πολλούς πόντους.

      Διαγραφή
    2. Tι λεει ρε επειδη τους ευχαριστησε πηραν και αξια?? στον πρωτο αγωνα στο οακα εγινε τιποτα απο ολα αυτα?? η μηπως εγινε χαμος και το ξεχασα?? να σου θυμισω τι εγινε περσι με τις κοτρωνες στο πουλμαν και τον Στρατουλη.Οσο για την μαφια που λες τιποτα δεν ειναι επισημα επιβεβαιωμενο, το οτι τα χωσε τα χωσε ο ανθρωπος δεν σημαινει οτι ειναι και μαφια η ξεχασες την κλαψα σας τοσα χρονια αντε μαζεψου που θα μας μαθεις και τροπους.

      Διαγραφή
    3. Προφανώς Ελληνικά δεν ξέρεις άψεστα Ελληνικά.
      Δεν σύγκρινα παλαιούς αγώνες απλά μίλησα για τον χθεσινό.Άψογη διεξαγωγή του αγώνα δεν σημαίνει απλά μια χειραψία.Οι κοτρόνες στο πούλμαν και λοιπές τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τον χθεσινό αγώνα και γενικότερα με το ΣΕΦ και τους Κ.Αγγελόπουλους.
      Το "τα χωσε" δεν είναι συμπεριφορά παράγοντα και πόσο μάλλον Προέδρου ενός ιστορικού συλλόγου σαν τον Παο.Αν ο ΔΓ ήθελε να κάνει παράπονα για την διαιτησία θα έπρεπε να το κάνει μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης του συλλόγου.
      Άλλο μαφία και άλλο μαφιόζικη συμπεριφορά.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς δεν ξέρεις άψεστα Ελληνικά.*

      Διαγραφή
    5. χαχαχα αψεστα ελληνικα δεν ξερω, ξερεις εσυ ομως και αυτο φτανει.

      Διαγραφή
    6. μπα καλο μου ησουν μπροστα και ακουσες τα παντα εεεεεεεεε???????Ο δγ ευχαριστησε δημοσια τους διαιτητες για την νικη τους (κακως για μενα) τα αλλα ολα ειναι ραδιο αρβυλα.Οι γαυροι αρεσκονται να πιστευουν ολες αυτες τις συκοφαντιες.Στον πρωτο γυρο εγιναν ολα αψογα,μαλιστα παιχτης μας(δεν θυμαμαι ακριβως ποιος)ειπε οτι στο Οακα ηταν ολα ηρεμα,δεν πιστευε οτι υπαρχει πολεμικη ατμοσφαιρα στους μεταξυ μας αγωνες.Επειδη οι Αγγελοπουλοι δεν πηγαν και δεν ευχαριστησαν δεν σημαινει οτι ολα δεν ηταν αψογα.Περσι στα πλειοφ οταν ζητησε το μπουθ ο ΔΔ του αρνηθηκαν ειρωνικα να σου θυμισω,δεν θα μας διδαξουν ηθος τωρα και οι γαυροι σε παρακαλω.Εχουμε καφρους και εμεις αλλα οι δικοι σας εχουν τα πρωτεια.

      Διαγραφή
    7. Ναι ρε φιλε γτ εμεις εχουμε ηθος οχι σαν τους κοντους που ειχες τοσα χρονια

      Διαγραφή
  3. και τι προτείνεις τζίμ? είσαι θετικός και για άλλη αλλαγή αυτή την περίοδο στα γκάρντ?

    επίσης τι παίχτηκε με μπάνκς? αντιμίλησε στον RG?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. peite kai kana kalo logo gia thn e8nikh paidwn pou einai 5-0 sto tournoua kai peta fwties alla kai ston xaralabopoulo pou 3exwrizei me diafora....bravo ston pitsirika makari na doulepsei kai na e3elix8ei se top epipedo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΖΙΜ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ. ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΣΟΣ.
    Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΜΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΧΑΙΝΣ ΚΑΙ ΠΑΟΥΕΛ (ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΙΣΩΣ) ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΓΕΝΙΚΑ Ο ΛΑΣΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ.
    Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ.
    Ο ΠΑΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ!!!), ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΟ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΝΚΣ, ΟΥΚΙΤΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΙΣΤ, ΚΑΠΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ ΜΠΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΔΟΥΛΑΚΗΣ.
    ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ...
    Χ.Λ.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο george@manchester στο προηγούμενο άρθρο επικαλείται πληροφορία από δημοσιογράφο του sport-fm και μιλάει για 17 εκ. μπάτζετ? Υπάρχει περίπτωση να είναι αληθές?

    Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα για να φανούμε ανταγωνιστικοί την Κυριακή γιατί ο Χοψονίδης θα είναι σίγουρα καλύτερος τότε.

    Είναι πιο εύκολο να πάει στα μέτρα του κάθε παίχτη ο προπονητής παρά το αντίθετο. Ένα παίχτη τον βελτιώνεις σταδιακά σε άλλους τομείς όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Παραδείγματα πολλά για παίχτες που για άλλο πράγμα ήρθαν και άλλα έκαναν εν τέλει.

    RG προσαρμόσου και θα προσαρμοστούν και οι παίχτες στα θέλω σου Σ Τ Α Δ Ι Α Κ Α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim άψογος όπως πάντα. Σπουδαίο ματς περιμένω με αγωνία τον τελικό σε λίγες μέρες.
    Το λοιπόν, οποιος μου εξηγήσει τώρα τι είναι η φλοτ άμυνα έχει την ευγνωμοσύνη μου γιατί το google δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Τα υπόλοιπα πιστεύω τα κατάλαβα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. float defense, δηλαδή άμυνα από κάποια απόσταση. Float σημαίνει επιπλέω, οπότε καταλαβαίνεις πάνω κάτω.

      saxon

      Διαγραφή
    2. Αχά! Ευχαριστώ πολύ saxon! Μέχρι και λεξικό ορολογίας βρήκα http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html το οποίο είναι αρκετά χρήσιμο και έχει και λινκ-μπανεράκι για hoopfellas! (στο float όμως γράφει απλά φλοτάρισμα που δεν βοηθάει πολύ)

      Διαγραφή
    3. στην ουσία είναι η άμυνα από απόσταση. δίνεις το μακρινό σουτ αλλά δυσκολεύεις τη διείσδυση του αντιπάλου...

      Διαγραφή
    4. Η float άμυνα έχει αρκετά καλά, όπως π.χ. ότι δεν χτυπιέται εύκολα με p'n'r, ή ότι -αν έχεις τους παίκτες για να κάνεις αλλαγές συνεχώς- δεν μπορείς εύκολα να βρεις ούτε καν πέρασμα προς τα μέσα για drive ή jump-shot μέσα από τη γραμμή. Από την άλλη έχει το μεγάλο μειονέκτημα (όπως η στατική 3-2) ότι δίνει πολλά ελεύθερα -μακρινά όμως- σουτ...

      Διαγραφή
  8. Τζιμ πολύ ωραίος.
    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την ανάλυση του αγώνα.
    Μια γνώμη θέλω μόνο για το αν μπορεί να παίξει ο ΠΑΟ Λασμέ-Σχορτσανίτη στην ίδια πεντάδα σε κάποια σημεία του αγώνα.
    Συγχαρητήρια για το μπλόγκ.

    -Νίκ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εισαι νεος εδω Νικ, μονο ενα διαβασμα να κανεις για τον καθε παιχτη του παο θα καταλαβεις σε τι μπλοκ βρισκεσαι.Πριν τον δουμε ξεραμε τι θα δουμε,α ρε Tζιμ γιατι να μην εισαι στην Καε μας στελεχος γιατι, γιατι, γιατι???"Α"

      Διαγραφή
    2. ο πέδουλας έχει παίξει, για λίγα λεπτά, σε ορισμένα ματς, με λάσμε σόφο ταυτόχρονα. συνδυάζει το παιχνίδι με πλάτη του σόφο(που λείπει από λάσμε) και το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνι+ ριμπάουντ του λάσμε (που λείπει από τον σόφο). το πρόβλημα με αυτό το σχήμα είναι ότι χάνεις από δύο παίχτες της πεντάδας σου το μακρινό σουτ και επίσης τον λασμε ποιός θα τον ξεκουράσει? αφού όταν βγει ο σόφο θα πρέπει ο γκαμπονέζος να πάρει τη θέση του..

      Διαγραφή
  9. Jim καλησπέρα.

    Συμφωνώ στα περισσότερα. Κάποιοες επισημάνσεις:

    1ον. Ο Παναθηναικός "διαβάζει" έτσι όλα τα σημαντικά ματς της φετινής περιόδου(από Μπάμπεργκ και Ολίμπια μέχρι Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ μεθαύριο). Αυτό καταργεί και το στοιχείο της έκπληξης προς το εκάστοτε αντίπαλο προπονητικό τιμ.
    2ον. Ο Πεδουλάκης "δείχνει" να έχει χάσει κάποιους παίκτες(Ούκιτς,Μπανκς). Δεν τους πιστεύει και ίσως δεν τον πιστεύουν και εκείνοι(προσωπική γνώμη αυτό).
    3ον. Πριμένω τον τελικό για να σιγουρευτώ αν έχει υποτιμηθεί ο Ολυμπιακός από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει στον Παναθηναικό.
    4ον. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά. Κολλάει και δείχνει κουρασμένος. Ενάμιση χρόνο μέτρια ποσοστά σε βολές(Το μόνο που δεν έχει βελτιώσει από τον Σεπτέμβρη του 2011).
    5ον. Ο τραυματισμός του Μάντζαρη συσπείρωσε την ομάδα. "Έπρεπε" να κερδίσει στο Τελ-Αβίβ και κέρδισε. Το ίδιο και εχθές όπως και με την Φενέρ.
    6ον. Ο Μπαρτζώκας στα μάτια μου αρχίζει και παίρνει καλύτερο βαθμό στα τελευταία παιχνίδια.

    Εν κατακλείδι αν βγάζαμε τις φανέλες των δυο ομάδων και τους φορούσαμε δύο τις Α2 ή της ΕΣΚΑ θα παρατηρούσαμε σημαντική διαφορά ποιότητας στις δύο ομάδες(όχι απαραίτητα στους παίκτες). Ο Τελικός όμως είναι ένα ματς και μπορεί να κερδίσει οποισδήποτε. Ο Παναθηναικός πρέπει να κερδίσει διότι σε περίπτωση ήττας θα έχει περισσότερη γκρίνια και τριγμούς.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίος Τζίμαρε..Πιστεύω και ο Μπαρτζώκας έπαιξε ρόλο στην κακή εμφάνιση των τριαριών μας, με την άμυνα που έπαιξε στον Σοφοκλή. Του έδωσε ένα σχετικά εύκολο ποστάρισμα, με μια βοήθεια να πηγαίνει αρκετά αργά στην φάση με αποτέλεσμα να έχει άνετα το τελείωμα. Άρα έκοψε τις πολλές πάσες έξω και έβγαλε από τον ρυθμό του ματς τους Ματσιούλις και Μπράμος,που όπως είπα είναι κλειδιά για την επίθεση της ομάδας - δεν θυμάμαι ματς που να έχουν σκοράρει πολύ έστω ένας από τους 2 και να μην κερδίσει ο ΠΑΟ (εξαίρεση Εφές).
    Από κει και πέρα το ματς σαφώς κρίθηκε στα γκαρντ. Εκεί που ο Ολυμπιακός έχει Λο και Σλούκα ο Παναθηναϊκός έχει Μπανκς και Ούκιτς. Μπορεί σαν ονόματα τεράστια διαφορά να μην έχουν αλλά τουλάχιστον οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού έχουν ρόλους και ξέρουν τι προσπάθειες θα πάρουν. Ο Μπανκς και ειδικά ο Ούκιτς απλά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (με ευθύνη και του προπονητικού επιτελείου) τι προσπάθειες να πάρουν επιθετικά. Δεδομένα προσόντα έχουν αλλά μοιάζουν τελείως εκτός κλίματος. Έγιναν σαφέστατα λάθη recruiting αλλά από κει και πέρα δεν πάμε πουθενά με ένα μόνο γκαρντ.
    ΥΓ Μου έχει λείψει απίστευτα από την επίθεση του Παναθηναϊκού το σουτάκι από τα 4-5 μέτρα. Αυτό που έπαιρνε ο Σάρας μετά από σκριν. Εύκολοι πόντοι σε κάθε ματς. Μόνο τρίποντα ή εκτελέσεις από κοντά κάνει ο Παναθηναϊκός. Είδα τον Σλούκα και τον Λο χτες πήραν 2 τέτοια σουτ και τα έβαλαν. Είναι μεγάλη υπόθεση.
    ΥΓ2 Έναν ακόμη ποιοτικό γκαρντ να είχαμε θα μιλούσαμε για άλλη ομάδα. Και δεν χρειάζεται καν κατ' εμέ να κολλάει και με το σύνολο. Απλά ένας παίκτης που να μπορεί να απειλήσει με 2-3 διαφορετικούς τρόπους και με ένα σχετικό "συγχωροχάρτι" από τον προπονητή να παίρνει επιθέσεις άφοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MADNESS, αυτο ακριβως το σουτ απο τα τρια τεσσερα μετρα και εμενα μου λειψε,εμενα που ειμαι του ασχετου.Αυτο σκεφτηκα "στυλ Σαρρας" καλα μεσα στο προπονητικο τιμ δεν το βλεπουν??Στην αρχη εβαλε μερικα ο Καπονο αλλα στην συνεχεια κοπηκαν και αυτα."Α"

      Διαγραφή
    2. το σουτ για το οποιο μιλας, ειναι πλεον σπανιο σε ολοκληρη την ευρωπη.γιαυτο πληρωνεται κιολας.το σουτ μετα απο τριπλα του σαρας δεν το βλεπεις γιατι πολυ απλα κανεις δεν το εχει στον παο.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. δεν το ηξερα οτι ειναι σπανιο καθοτι ασχετη,τωρα που το λες ναι δεν το βλεπω συχνα."Α"

      Διαγραφή
  11. Δεν ξέρω πως θα σας φανεί, αλλά περιμένω πως και πως την στιγμή που θα εμφανιστεί ο επόμενος dominant back-to-the-basket center και θα ξετινάξει τα συστήματα με τα 25 τρίποντα σε κάθε αγώνα. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βαρέθηκα να βλέπω τόσα πολλά τρίποντα σε κάθε αγώνα. Θα ήθελα πραγματικά να δω προσωπικές μάχες κοντά στο καλάθι, mid-range game και όποιο αντέξει. Χαίρομαι να βλέπω Λάζαρο Παπαδόπουλο τον τελευταίο καιρό και δεν με νοιάζει καθόλου το ότι είναι αργός ή το ότι δεν είναι καλός σε κάποιες άμυνες. Το μπάσκετ είναι αντρικό άθλημα.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη ειναι η μιση αληθεια η αλλη μιση ειναι πως δεν περισσευει το επιθετικο ταλεντο σε καμια θεση κουραστηκαμε με τους παικτες εργαλεια ο Ναβαρρο ειναι ο τελευταιος μεγαλος το ευρωπαικο μπασκετ εχει γινει υποθεση των προπονητων και αυτο ειναι κατα του θεαματος στην Ελλαδα δε απο τη δεκαετια του 90 το επιθετικο ταλεντο ακρωτηριαστηκε απο τυπους σαν τον Ιωαννιδη εχουμε φτασει να γινουμε προπονητες οι θεατες και να αποθεωνουμε τον Ομπραντοβιτς και τον Ιβκοβιτς αφου οι πραγματικα μεγαλοι παικτες στερεψαν

      Διαγραφή
    2. Κάποιος Σάρας δεν σου λέει κάτι ? ;-)

      Διαγραφή
  12. Γεια σου Τζιμ..Ευστοχα τα σχολια σου σου για το ματς,ομως πρεπει να δουμε τη μεγαλη εικονα..Μ' αυτο το ροστερ το τριφυλλι ειναι σχεδον απιθανο να καταφερει το ο,τιδηποτε αυτη τη σεζον..Ο οσφπ εχει ντυθει Παναθηναικος κι εμεις οσφπ των περασμενων χρονων..Δυστυχως,ο Πεδουλακης θα μεινει στην ιστορια σαν ο κοουτς που πεταξε μια χρονια εξαιτιας των τραγικα απαραδεκτων επιλογων στη στελεχωση του ροστερ..Δεν γινεται να επιλεγεις για παρτενερ του Μητσαρα τον κυριολεκτικα αμπαλο Ουκιτς,που εχει βγαλει λεφτα απο το μπασκετ επειδη εχει κροατικο διαβατηριο και καλο μανατζερ..Ασε που θα του δωσουμε κι αποζημιωση το καλοκαιρι για να μας αδειασει τη γωνια..Για Κιτσεν,Αρμστρονγκ δεν σχολιαζω.Οσο για τις προσθηκες Μπανκς,Καπονο τι να πεις.Ο ενας ειναι του σωρου κι ο αλλος μας ξαναφερε πισω στα εητις θυμιζοντας μας τον Σουμποτιτς..Και στα δυο ντερμπι ο Παναθηναικος ηταν κατωτερος και χειροτερος του αντιπαλου του,ο οποιος χωρις να παιξει κανα φοβερο μπασκετ κερδισε σχετικα ανετα..Αυτο λεει πολλα..Μια ομαδα ετοιμη,με ομοιογενεια και απελευθερωμενη ψυχολογικα μετα την αναπαντεχη κατακτηση των δυο τιτλων,την αντιμετωπιζεις χτιζοντας ομαδα με παικτες ετοιμους για πρωταθλητισμο και κυριως εμπειρια στα δυσκολα..Ο Πεδουλακης οδευει στο δρομο του Γιαννακη.Μονο που επειδη οι οπαδοι του τριφυλλιου εχουν μαθει στους τιτλους δεν θα υπαρξει η πιστωση χρονου που ειχε δοθει στον Γιαννακη απο τη διοικηση του οσφπ..Ο τελικος της Κυριακης ειναι το σημαντικοτερο παιχνιδι της χρονιας για τον Πεδουλακη και τους παικτες του(πλην Μητσου και Τσαρτσα)..Πριν απο 5 χρονια ο Ξανθοπουλος ηταν το τεταρτο πλεη-μεηκερ και στο ντερμπι επαιξε περισσοτερο απο τον Ουκιτς των 800 χιλιαδων..Ουδεν σχολιον..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να φαει πολλα ψωμια ο ΟΣΦΠ για να ντυθει Παναθηναικος τα χαλια τα δικα μας δεν φτανουν για να τον ντυσουν

      Διαγραφή
    2. Φίλε Κάππο, μάλλον ξέρεις λάθος παναθηναϊκούς, γιατί αυτοί που ξέρω εγώ έχουν δει τίτλους και τίτλους...και φυσικά ο γαύρος για να "ντυθεί ΠΑΟ", θα πρέπει π.χ. πρώτα να περάσει σε τίτλους τον Τσαρτσαρή, μετά τον Αλβέρτη (οουυυουου, έχουμε ακόμα...) και μετά βλέπουμε...

      Διαγραφή
    3. Πρέπει όλοι να βάλουμε στο μυαλό μας ότι το καλοκαίρι, που χτίστηκε ο καινούριος παναθηναικός,βλέποντας την φυγή του ομπράντοβιτς και 10 παιχτών,και με δεδομένη την κρίση της χώρας,δεν υπέγραφε εύκολα στον παναθηναικό κανένας,γι'αυτό μην τα ρίχνουμε όλα στο πεδουλάκη για τη στελέχωση του ρόστερ.

      Διαγραφή
  13. εγω ενα πραγμα δεν καταλαβα?γιατι δεν επαιξε ζωνη ο πεδουλακης? επεισης εαν ηταν ομπραντοβιτσ ποσες φορες θα ειχε ποσταρει ο διαμαντιδης τον σλουκα (δεν ειναι και καμια ψυλη ραπτικη). Ο ξανθοπουλος το ξερουμε ολοι οτι δεν μπορει να σκοραρει (και σιγουρα οχι σε ντερμπυ μετα απο μια σεζον που δεν τον παιζεις) σκρην δεν μπορει να κανει.επεισης ο αλλος εχει 3 γκαρντ γιατι δεν πιεζεις ρε μαστορι> Ο πεδουλακης πηγε αδιαβαστος και προδωθηκε απο τα τραγικα ποσοστα τους (μονο το σκηνικο με τον σπανουλη ειχε δουλεψει).

    Για αυτο ο παναθηναϊκος ειναι φαβορι για την κυριακη:δεν ειναι τοσο μυρωδιας για να κανει τα ιδια λαθη 2 φορες σε μια βδομαδα.

    Ο μπαρτζωκας το σκεφτηκε πολυ σωστα και τους εκανε την ζωη δυσκολη. σε σημειο κουτουληματος. αλλα και παλι χρειαστηκαν σκοτωμενα 3ποντα για να το παρει. η ομαδα δεν βγαζει υγεια, ο βασιλακης εχει νευρα, πολυ ωρα την μπαλα και ΜΕ 3 ΓΚΑΡΝΤ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λεωνιδα ειδες "ο ελ σιντ που περιφερει το σαρκιο του μπας και τρομαξει ο αντιπαλος" χαχαχαχα!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. εγω να σου πω την αληθεια τον λυπηθηκε η ψυχη μου, μου εβγαζε "τι θελω εγω εδω με αυτους τους αμπαλους"

      Διαγραφή
    3. Τωρα εισαι σωστος χαχαχα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλή ανάλυση Jim. Θα συμφωνήσω στα περισσότερα από όσα γράφεις για το παιχνίδι. Στον Παναθηναϊκό φωνάζει η έλλειψη σκεπτόμενων guard όπως σωστά έχεις επισημάνει εδώ και καιρό. Πιστεύω ότι αν ο Παναθηναϊκός είχε Καλάθη στο χθεσινό ματς το παιχνίδι θα το είχε κερδίσει και γενικά θα ήταν άλλη ομάδα.
    Θα διαφωνήσω στο θέμα του Γκιστ για τον όποιο πιστεύω ότι απλά δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε χάριν επιλογής συγκεκριμένου τρόπου παιχνιδιού.
    Ο Καπονο με τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα του. Εκτός πνεύματος και κλίματος αλλά πιστεύω ότι φέρει ευθύνη και ο Πεδουλάκης σ’ αυτό. Δεν προετοίμασε όπως έπρεπε τον παίκτη για ένα τέτοιο παιχνίδι.

    Τώρα το παιχνίδι του κυπέλλου, άλλη ψυχολογία, κρίνεται τίτλος, πιστεύω θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι ειδικά στο κομμάτι του ρυθμού.
    Μακάρι να διατηρηθεί το ίδιο κλίμα που είδαμε μεταξύ των προέδρων σε όλα τα επόμενα παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχει διαφορα 'τσαμπουκα' στις 2 ομαδες...Ο Ολυμπιακος ανεκαθεν το εχει αυτο σε ολα τα αθληματα, αλλα ειδικα στο μπασκετ φετος, εχει νεα παιδια, εκρηκτικα, και με balls....Ο ΠΑΟ δυστυχως εχει γινει πολυ light, μεγαλο παραδειγμα ο Μπραμος, ενω σε ολα τα παιχνιδια θα βαλει 2-3 τριποντα, χθες ηταν ενα τεραστιο μηδενικο, κατ εμε απορροια της κακης ψυχολογιας. Κατι τετοιο ειχε παθει και ο Γιαννοπουλος στο 1ο παιχνιδι, ελευθερα τριποντα και 0 αποτελεσμα. Επισης χθες ο Καπονο εχασε τριποντο στον αιφνιδιασμο, ενω ο Παπανικολαου σε αντιστοιχη φαση το εβαλε. Και στο καπακι πανηγυριζε σα παιδι, εβλεπα και τον Περπερογλου οτι πανηγυριζε σε καθε καλαθι...Αντιθετα, στον ΠΑΟ εβλεπες μια -επιτρεψτε μου- φλωρικη ομαδα.....Τετοια ματς αν δε τα παρεις στον τσαμπουκα δε πας πουθενα.
    Για τον Πεδουλακη τα εχω πει και σε αλλα ποστ, ας μη το κουραζω,εγω θεωρω οτι τη Δευτερα αποτελει παρελθον για τον ΠΑΟ, εχει τεραστιες ευθυνες, τον σωζει μονο αν παρει το Κυπελλο, αλλα το κοβω πολυ χλωμο. Ως φιλαθλος του ΠΑΟ που ειμαι ,ρεαλιστικα μιλωντας, ο ΟΣΦΠ ειναι πολυ πιο πιθανο να παρει και το κυπελλο, εχει καλυτερη ομαδα, (οχι παικτες), καλυτερη συγκυρια, και πιο πολλα guts.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Δημήτρη ότι ο Πεδουλάκης τη Δευτέρα μάλλον φεύγει από τον Παναθηναικό. Και ο λόγος είναι ότι δεν έχει στελεχώσει σωστά την ομάδα. Η γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναικός θα ήταν αποτελεσματικότερος αν πίεζε και έτρεχε περισσότερο (βλέπε παιχνίδι με Ρεάλ α΄γύρος) και αν δεν υπήρχαν κολλήματα σε σχέση με τους παίκτες που συνυπάρχουν κάθε φορά στην πεντάδα.Σαν να έχουμε παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν ποτέ μαζί. Ο coach φαίνεται να έχει εμμονές και να υστερεί στο επιθετικό παιχνίδι. Μοιάζει να φοβάται το γρήγορο τέμπο και να προτιμά ένα παιχνίδι λίγων κατοχών. Φαίνεται ότι έχει χάσει Μπάνκς και Ούκιτς. Ειδικά για τον Μπανκς φαίνεται ο παίκτης να έχει στραβώσει μαζί του ή τουλάχιστον να μην τον εμπιστεύεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Β ημίχρονο υπάρχει εντολή για συγκεκριμένο σύστημα και ο Μπανκς αψυχολόγητα σηκώνεται μαρκαρισμένος για τρεις και αστοχεί.Φυσικά γίνεται αλλαγή αμέσως. Αλλά πρίν πούμε ότι κάποιος φεύγει και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο coach πρέπει να δούμε και ποιος έρχεται και τι μπορεί να προσφέρει περισσότερο δεδομένου του υπάρχοντος ρόστερ.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  16. Jim καλησπερα η κατασταση μαλλον ειναι μη αναστρεψιμη για παο απο πλευρας στοχων(ετσι οπως εχουμε μαθει)περιπτωση αλλαγης υπαρχει στον οριζοντα σε παιχτες?αν και δεν ξερω αν θα βοηθουσε...τον Πεδουλακη τον πιστευεις?πολλες λαθοσ επιλογες αν ειναι δικες του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Τζιμ. Παλιά ο Παο έχανε στο ΣΕΦ και από χειρότερες ομάδες από τον σημερινό Ολυμπιακό, με Μποντίρογκα και αλλους παίκτες. Ο Ούκιτς δεν είναι άχρηστος πιστεύω αλλά δεν αξιοπιείται σωστά. Οκ δεν έχει σουτ αλλά έχει μπάσιμο και καλη τρίπλα και καλό τελείωμα. Ο Μπάνκς ενώ ξεκίνησε καλά κάπου το έχει χάσει. ¨Εχει όμως τσαμπουκά στο μπάσιμο και μπορεί να σκοράρει ή να προκαλέσει ρήγματα. Ο Καπόνο πολύ αργός αλλά ο Πεδουλα΄κης δεν βγάζει ούτε ένα σύστημα για να σουτάρει.
    Εχθέσ Μπράμος και Μασιούλις εξαφανισμένοι. Αλλά μια ομάδα γίνεται σιγά σιγά. Θυμάστε το κράξιμο σε Οικονόμου-Αλβέρτη που μπαίνανε χεσμένοι στο ΣΕΦ. ΜΕτά όμως δείξανε ποιοί ήταν. Ο Πεδουλάκης μόνο με τα αγγλικά του στα ταιμ αούτ μέχρι να πει μια κουβέντα πέρασε το λεπτό. Λείπει η Χημεία και συστηματα στην επίθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα ομως, ΟΥΤΕ ΕΝΑ συστημα για να βγαζει ελευθερο σουτ ο Καπονο...

      Διαγραφή
    2. αυτο με το συστημα εχει καταντησει γραφικο δλδ τι νομιζετε οτι υπαρχει κατι μαγικο που το κανεις κ βγαινει ο Καπονο μονος του;η ομαδα δεν εχει δημιουργους περαν του Διαμαντιδη αυτο ειναι το προβλημα δεν υπαρχουν μαγικα συστηματα
      χρου χρου

      Διαγραφή
    3. Και εγώ ρε φίλε το ακούω συνεχώς -και από φίλους μου- για το ΕΝΑ σύστημα που ΔΕΝ υπάρχει για τον Καπόνο....λες και όντως υπάρχει κάποιο "μαγικό" σύστημα (ποιο ?) που θα το στήσουν και εκτελέσουν οι δημιουργοί (ποιοι ?) και ως δια μαγείας ξαφνικά θα βρεθεί αμαρκάριστος ο Καπόνο στις 45 για να εκτελέσει.

      Το ότι ΟΛΟΙ τον παίζουν overplay, ότι ΟΛΟΙ τον πάνε στα πόδια και στη δύναμη (που δεν έχει -ακόμα) και ότι πάντα έχει 1 και 2 χέρια μπροστά του πριν καν πάρει τη μπάλα δεν το σκέφτεται κανένας...

      Διαγραφή
    4. Δεν ειναι θεμα καποιου μαγικου συστηματος. Απλα πρεπει να εκμεταλλευτι αυτα τα οβερπλει που τον παιζουν και να δημιουργησει ευνοικοτερες καταστασεις για τους υπολοιπους. Επίσης το μαγικο συστημα ειναι να διαβασει τη βοηθεια που παει στον σοφο και να στειλει τους σουτερ του απεναντι. Και επειδη ο σοφο μπορει να μην καταλαβαινει την ωρα του αγωνα απο που ερχεται η βοηθεια μπορει να του εξηγησει σε ενα ταιμ αουτ οτι ερχεται απο ις 45 η τη γωνια και να βγαλει μια "τυφλη" πασα στον σουτερ... Τωρα δεν ακουγεται τοσο μαγικο ετσι??

      Διαγραφή
    5. Έχεις δοκιμάσει προφανώς κάποια από όλα αυτά εν ώρα παιχνιδιού, και μάλιστα derby κορυφής, έτσι ? Επειδή ούτε οι "σουτέρ πάνε απέναντι" χωρίς να μετακινηθεί και η άμυνα, ούτε μπορεί να μαντέψει ο Σόφο πάντα και σωστά από που έρχεται η βοήθεια, ούτε φυσικά θα επιτρέψει ΠΟΤΕ ένας προπονητής να βγάλεις τυφλή πάσα (που το είδες σε κανονική ομάδα αυτό ήθελα να'ξερα...?) σε παιχνίδι τέτοιας σημασίας (καλά, ο Ζοτς δεν επέτρεπε τέτοια πράγματα ούτε σε φιλικό προετοιμασίας....άντε, μόνο στον Σάρας ίσως....). Μάλλον νομίζεις ότι παίζουμε σύστημα Globetrotters....

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα Τζιμαρα. Οαση το site και οι αποψεις σου. Εχω πολύ καιρο να γραψω αλλα μπαινω καθημερινα και διαβαζω αρθρα και σχολια των φιλων. Λοιπον από χτες πονεσανε τα ματια και το μυαλο μας με αυτά που διαβασαμε και ακουσαμε από ολους τους μπυροκοιλιαδες ποδοσφαιροφιλους ψευτοδημοσιογραφους. Συμφωνω σε όλα μαζι σου και θεωρω ότι ο οσφπ κερδισε δικαια την ομαδα μου. Παρολα αυτά εχει σημεια που πρεπει να κρατησει ο ΠΑΟ από το ματς αλλα η τρυπα στα γκαρντ πραγματικα βγαζει ματια. Αυτό που γινεται φετος στον ΠΑΟ με τα γκαρντ δεν εχει προηγουμενο. Από τη μια ο υπερπαικτης ΔΔ με το υψηλοτερο μπασκετικο iq στην ευρωπη και από την άλλη ο ουκτις που για μενα είναι το γκαρντ με το χαμηλοτερο μπασκετικο iq στην ευρωπη. Ο ΔΔ κανοντας απλα ένα νορμαλ παιχνιδι και δειχνοντας μια ταχυτητα κατω μετα τους τραυματισμους πραγματικα ηταν απολαυση. Δειυσδησεις, σουτ από τα 5-6 μετρα, 2 τριποντα (και αλλα 2 του τα ξερασε), ασσιστ, κλεψιματα, μια ταπα σε πριντεζη και μια αλλοιωση σε σπανουλη. Τι να πεις? Απλα ευχαριστεις τον θεο που τον βλεπεις να αγωνιζεται live και εχεις δικιο Τζιμ που λες ότι είναι κριμα να πανε χαμενα μερικα από τα τελευταια του καλα χρονια.
    Σχετικα με το ματς θεωρω ότι εάν βοηθουσαν τα 3αρια του ΠΑΟ ενδεχομενως να το παιρναμε το ματς αλλα οντως εχει χαθει η χημεια και μας στοιχιζει στα ριμπαουντς. Ο Μπραμος πολύ κακος αλλα τωρα κολαει τα πρωτα του ενσημα στα ντερμπυ και ειμαι σιγουρος ότι θα βοηθησει μελλοντικα. Τον Ματσιουλις τον χρειαζεται πολύ η ομαδα και ήταν και αυτος ολυ μμετριος. Απλα να θυμηθουμε ποσο λιγος φαινοταν ο παπανικολαου (παροτι μικροτερος σε σχεση με τον Μπραμο) το 2011 στα πρωτα του ντερμπυ.
    Πρεπει ο ΠΑΟ να βρει βοηθειες στην περιφερεια για την συνεχεια αλλιως η χρονια θα παει χαμενη.

    ΥΓ. Τζιμ για μενα το τελευταιο που εχει να κανει ο Πεδουλακης με το Ουκιτς είναι να δοκιμασει να του δώσει στην αμυνα το καλυτερο γκαρντ του αντιπαλου (να τον εχει προετοιμασει και καταλληλα ομως) και με τα γρηγορα του ποδια μηπως κανει κατι και καταφερει και αποκτησει ρυθμο και βγαλει ενεργεια. Αν δεν του βγει τον τελειωσε οριστικα αλλα μηπως και τωρα παιρνει κατι από αυτόν? Απορω πως του εδωσε το ακριβοτερο συμβολαιο μετα τον ΔΔ.

    ΥΓ1. Σχετικα με τα video από τα time out του Πεδουλακη πραγματικα η Ελληνικη αθλητικη δημοσιογραφια δειχνει για άλλη μια φορα το επιπεδο της. Άλλο πραγμα η κρητικη και άλλο η χυδαιοτητα. Αν μπορει καποιος ας μου πει τι σχεδιασε ο πολυς Μπλατ στο τελευταιο time out στο ματς με τον οσφπ στο ισραηλ σε συνδιασμο και με την τελευταια επιθεση του οχαγιον.
    Πραγματικα ζω για την στιγμη που ο τεραστιος Ζελικο θα βγει από τη φυσουνα του ΟΑΚΑ και θα δακρυσουν ακομα και τα τσιμεντα στο κλειστο. Μεχρι τοτε όμως στηριξη στην ομαδα και στον προπονητη που αυτή εχει. Προτιμω τον Πεδουλακη που το παλευει παρολα τα λαθη του (κυριως στην στελεχωση) από τον κάθε Πιανιτζιανι που με 35 μυρια μπατζετ δημιουργησε ένα λουνα παρκ.
    Αυτά και συγνωμη για οσους με διαβασαν και τους κουρασα.

    Big

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθολου δεν κουρασες, αν γραφεις ετσι παντα μακαρι να σε διαβαζουμε πιο συχνα,συμφωνω για Ζοτς, για την χυδαιοτητα των μμε και σε ολα τα αλλα που γραφεις."Α"

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστος σε ολα...

      Διαγραφή
    3. Μόνο απολαυστικά μπορούν να είναι τέτοια σχόλια. Μπράβο σας για την τεκμηριωμένη άποψη.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω πολύ παιδια. Γραφονται πολλες σωστες αποψεις και εχει κανει ωραια παρεα ο Τζιμ. Να ειμαστε ολοι καλα να βλεπουμε μπασκετ να γουσταρουμε.

      Big

      Διαγραφή
  19. Μεγαλε Τζιμ.Μεγαλε.Τα λες με το ονομα τους απολυτως σωστα.Πιστευω πως ο ολυμπιακος ειχε αρκετα τους διαιτητες με το μερος του.Δεν σου ζηταω να κανεις αναφορα σε αυτο.Απλα το αναφερω.Πιστευεις οτι ο Σοφο "διαλεξε" το ματς η ειναι δειγμα αγωνιστικης ανοδου;Ελπιζω να μου πεις το 2ο.Συμφωνω οπως ειπες οτι Μπραμος Μασιουλις θα ειναι βελτιωμενοι την Κυριακη.Επισης πιστευω οτι ενας εκ των 2 γκαρντ (μαλλον ο Μπανκς) θα "πεισμωσει" με τα χαλια του χτες.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim σε πάω και τα λες ωραία και ξέρεις πολύ μπάσκετ. Αλλά η στελέχωση μιας ομάδας είναι και θέμα τύχης και υπάρχουν λεπτομέρειες που εμείς δεν γνωρίζουμε. Π.χ. ο Chris Quinn για κάποιον δικό του λόγο σηκώθηκε και έφυγε από την Ισπανία. Φαντάσου να χε έρθει στον ΠΑΟ και να το κανε αυτό. Ύστερα πρότεινες Mike Hall. Ο τύπος πήγε στο Ισραήλ κι έσπασε το πόδι του. Πρότεινες Ryan Gomes. O τύπος πήγε στη Γερμανία και είναι μια απογοήτευση και μισή. Και πολλά άλλα παραδείγματα. Αυτό το λέω κυρίως για τα παιδιά που παρασύρονται και νομίζουν ότι το μπάσκετ είναι μαθηματικά και ότι αν φέρεις τους χ, ψ παίκτες αμέσως θα πάρεις Ευρωλίγκα. Δεν γίνονται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε απάντηση περί της προσαρμοστικότητας του Πεδουλάκη. Όλοι εδώ είμασταν και λέγαμε ότι το δίδυμο Ούκιτς - Διαμαντίδης δεν κολλάει. Ο προπονητής επέμεινε αλλά όταν ήρθε και ο Μπανκς ανακάτεψε την τράπουλα και για ένα διάστημα (ο καλός δεύτερος γύρος στην φάση των ομίλων) είχαμε μια σχετικά καλή χημεία στα γκαρντ. Όχι ότι είδαμε και θαύματα αλλά κάτι γινότανε. Κέρδιζε η ομάδα πράγματα από τον καθένα. Και κάπου εκεί άρχισαν οι τραυματισμοί. Άρχισε ο Ούκιτς ,μετά ο Μπανκς και μετά οι 3 συνεχόμενοι του Μήτσου. Και χάθηκε αυτή η ισορροπία που έδειχνε να υπάρχει έστω και σε μικρό βαθμό. Και εκεί ο Πεδουλάκης προσαρμόστηκε και άλλαξε πάλι τα πράγματα. Έδωσε πιο πολύ χρόνο στον Μπράμο στο 2 και έκανε διάφορες άλλες αλχημείες. Έχει τις ευθύνες του ο Πεδουλάκης αλλά και οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Ξέρω, δικαιολογίες, αλλά σημαντικές.
    Δεν το συζητώ - οι παίκτες δεν δένουν και αν και είναι καλοί στον Παναθηναϊκό υπολειτουργούν. Άλλα όπως είπε και ο Τζόνι κάτι πρέπει να γίνει. Η τακτική λάθος και έξω εφαρμόστηκε με επιτυχία από τον Ζοτς γιατί έκανε λάθος ο Σάρας και έμπαινε ο Σπανούλης. Υπήρχαν επιλογές. Στο σημείο αυτό που είμαστε δεν είναι καλό για τον Ούκιτς να γίνεται αλλαγή μετά από κάθε λάθος του την στιγμή που και ο Μπανκς που παίζει δεν κάνει κάτι καλύτερο από αυτόν. Είναι πραγματικά περίεργο ο Κροάτης να εμφανίζεται χειρότερος από ότι ήταν όταν ξεκινούσε στην ομάδα. Όχι ότι είναι ο ορισμός του σταθερού παίκτη αλλά που πήγαν οι διεισδύσεις; Πού πήγαν τα έστω και τραβηγμένα φλόουτερς από τα 3 μέτρα που είναι και καλά από τις trademark κινήσεις του; Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού. Χτες έπαιξε λιγότερο από τον Ξανθόπουλο! Νομίζω όπως πάει το πράγμα θα τον χάσουμε οριστικά τον παίκτη. Όχι ότι είναι και κάτι το καταπληκτικό αλλά δεν μας παίρνει. Θα ήθελα να τον δω στην συνέχεια να τραβάει πιο πολλές προσπάθειες. Όπως και να το κάνουμε κάποιες μέρες δεν θα μπαίνουν τα σουτ, πρέπει να έχουμε εναλλακτικές. Τουλάχιστον στο πρωτάθλημα ας πάρουν και ο Ούκιτς και ο Μπανκς αρκετά λεπτά, προσπάθειες και ένα σχετικό ελεύθερο από τον πάγκο μπας και βρούνε ένα στοιχειώδη ρυθμό. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με έναν ουσιαστικά περιφερειακό και είμαστε εύκολη λεία για αρκετές ομάδες που αντικειμενικά και συνολικά είναι χειρότερες από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα σου πω κάτι, για ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Ένας παίκτης που δεν έπαιξε καλά π.χ. στη Γερμανία, δε σημαίνει ότι δε θα έπαιζε καλά στον Παναθηναϊκό (εφόσον έχει στοιχεία για υψηλό επίπεδο) και το αντίστροφο. Το παν, είναι το περιβάλλον που θα τον εντάξεις. Προτείνω έναν για μια συγκεκριμένη ομάδα. Για αυτό το περιβάλλον και μόνο. Δυστυχώς οι περισσότεροι το έχουν μπερδέψει αυτό.. Όλα είναι "χημεία". Θέλω να καταλάβετε τη σκέψη μου.

    Υ.Γ. Ο Χολ μπορούσε να ανεβάσει πολύ αυτόν τον Παναθηναϊκό (μαζί με έναν πόιντ). Για τέτοιους τραυματισμούς δε μπορείς να ξέρεις. Μπορεί στην Ελλάδα να μη τραυματιζόταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OK! O ΠΑΟ εχει προβλημα στο 4 κ στο 1.... Φετος ειναι εμφανες....
    Απο την αρχη της χρονιας παιζει με πατεντα στο 4.... κ το 1 ειναι πονεμενη ιστορια....
    Ωστοσο μου εκανε εντυπωση το " ο Ολυμπιακος εχει σαφως καλυτερη στελεχωση".

    Νομιζω οτι δεν ειναι ετσι. Απλα κουβαλαει τον βασικο κορμο απο περσυ υπο της οδηγιες... Ιβκοβιτς.... Εχει μεγαλες αδυναμιες.... Στο ματς της Δευτερας ηταν μια απλη ομαδα. Ο ΠΑΟ ποτε δεν πιστεψε οτι μπορουσε να κερδισει το ματς....

    Εχω την εντυπωση πως αν ειχε χαθει το ματς "τυχης" με Μακαμπι δεν θα λεγοντουσαν τοσο μεγαλες κουβεντες.... Για να μην παρεξηγηθω, εννοω οτι κ η Μακαμπι να το ειχε παρει το ματς... παλι τυχης θα ηταν....

    Το σχολιο μου αυτο δεν ειναι για να πω οτι ο Ολυμπιακος δεν ειναι καλη ομαδα , αλλα μην λεμε κ υπερβολες.... Φετος υπαρχουν κ στους 2 χτυπητες αδυναμιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη διάβασε σωστά.. Στελέχωση σημαίνει "στελέχωση". Τίποτα παραπάνω. Και σαφώς έχει ο Ολυμπιακός καλύτερη στελέχωση, έχοντας δημιουργήσει την ομάδα πέρυσι και προσθέτοντας φέτος. Το εαν είναι καλύτερη ομάδα είναι άλλη ιστορία. Μπαίνουν και άλλα στο παιχνίδι.. Φυσικά και οι δύο έχουν αδυναμίες. Και μιας και ανέφερες το ματς στο Τελ Αβίβ θα σου πω ότι στο σημείο που έφτασε, το έχασε ο Μπλατ. Πολύ κακή βραδιά για τόσο καλό προπονητή..

      Διαγραφή
    2. Καλα για το Μπλατ τωρα που το ανεφερες Jim δεν εχεις αδικο.... Παντως καλο ηταν αυτο το ματς... Ειχε αγωνια κ σασπενς!

      Μαλλον δεν καταλαβα σωστα τι εννοουσες... ειναι κ περασμενη ωρα....

      Διαγραφή
    3. Oκ, κουβέντα κάνουμε, δε τρέχει τίποτα..

      Διαγραφή
  24. Τζιμ ηταν τοσο κακος πια ο Ουκιτς χθες για να παρει τοσο λιγο χρονο και μαλιστα εναντι του Μπανκς κ του Ξανθοπουλου;μηπως ο Πεδουλακης τον παει λιγο στον εγωισμο μπας και ξεκινησει και παρει μπρος;
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΠΑΟ δεν εδειξε στιγμη οτι μπορει να παρει το παιχνιδι αλλα και ο ΟΣΦΠ ηταν μετριος..Εαν δεν επαιρνε τα φαουλ απο τα μακροβουτια του βουτηχτη,θα ηταν δυσκολα τα πραγματα..Το κυπελλο,θα το παρει,οποιος το θελει περισσοτερο.Ο Αρτζης,πρεπει να τους φτιαξει το μυαλο,δεν πρεπει να κατεβασει ομαδα,αλλα τους πρασινους κομαντος.Και πρεπει επιτελους να ανακαλυψει καποιον τροπο να βαζουμε τη μπαλλα στο καλαθι..Φτανει πια με τις 65 επιθεσεις..Για τη συνεχεια,μια λυση βλεπω..Διωχνεις Μπανκς,φερνεις Παργκο,του δινεις τη μπαλλα και ο θεος βοηθος.Το πολυ πολυ να πας χειροτερα..ΥΓ..Οι παικτες του ΠΑΟ,πρεπει επιτελους να αντιμετωπισουν διαφορετικα την γλοιωδη συνηθεια του Σπανουλη να κλαιγεται διαρκως ,να βριζει και να προκαλει τους παικτες μας,με προφανη σκοπο να τους εκνευρισει.Η ιδια ιστορια 15 παιχνιδια τωρα..Απο το 1ο λεπτο,βαλε καποιον να τον θωπευσει στα οπισθια,οποιος περναει διπλα του να τον στολιζει με κανενα γαλλικο, αντε και καμια φτυσια,και τον κανεις ανθρωπο..Ομορφα και ωραια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα τζιμ

    εγω εχω ας πουμε στεναχωρηθει για τον αρτζι γιατι πραγματικα ο ανθρωπος το παει καλα στο coaching κσι προφανως και στη δουλεια πριν τον αγωνα.δεν μπορω να το πιστεψω οτι κινδυνευει να χαρακτηριστει αποτυχημενος,λογω της κακης στελεχωσης ,για την οποια βεβαιως ευθυνεται και αυτος.

    ο μπαρτζωκας επισης εστησε καλα την ομαδα για το ντερμπι,οι αμυνες του ηταν πιο ψηλα στο γηπεδο απο τις αντιστοιχες φλοταριστες του παο και αφου ηξερε οτι ο αντιπαλος θα παει σε σετ,απλως του εδινε λιγοτερο χρονο.

    ομως,και αυτο το διαβασα μονο απο το τζιμ και ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΣΑΙΤ.το ματς πηγε εντελει εκει που ηθελε ο παναθηναικος.δεν ειδα κανεναν να σταθει στο γεγονος αυτο,μαλλον επειδη εχασε.ο πεδουλακης το πηγε αρκετα καλα αλλα τετοια ωρα...

    με εκτιμηση
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα Jim. Τρομερη αναλυση, χαιρεσαι να τη διαβαζεις. Εγω δεν καταλαβαινω γιατι επιμενει ο Πεδουλακης στο σετ παιχνιδι. Με εξαιρεση το Σοφο εχει μια ομαδα καταλληλη να παιξει γρηγορο μπασκετ, να κυνηγησει αιφνιδιασμο κ ευκολα καλαθια. Επιπλεον η αλλαγη Πανκο με Γκιστ ηταν τραγικη επιλογη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. α ρε τζιμ καθε ποστ και καλυτερο. τα του περπερογλου τα ειχα πει και στο προηγουμενο ποστ, οτι λογικα θα παιξει τον καπονο με πλατη αφου ειναι ο καλυτερος στο ροστερ στην θεση αυτη για αυτη την δουλεια. ο σοφο πρεπει να παιρνει την μπαλα στην αριστερη γωνια και εκει δν εχει αντιπαλο το εδειξε αλλη μια φορα. οποτε πηρε την μπαλα στο κεντρο τα εκανε μανταρα. Θεωρω μεγαλο λαθος του αρτζι το ολο μπασκετ που παιζουμε. ενω μολις ειχε πρωτοερθει ο μπανκς παιζαμε γρηγορα ξαφνηκα τωρα παει σε αργες επιθεσεις!! στο 4 δν εχουμε προβλημα αλλα οσο ο γκιστ μενει παγκο ε τοτε δν μπορει να βοιηθησει. το προβλημα ειναι οτι εχουμε πολλεσ λυσεις και ο κοουτς δν μπορει να τουσ βαλει ολους στο παιχνιδι. γιατι?? γιατι απλα ο καθενας παιζει διαφορετικο μπασκετ. πως γινεται νε εχεισ καπονο ματσιου και μπραμος και να στους κλειδωνει ολους ο αντιπαλος??? καλη η αμυνα απο της καλητερες στην ευρωπη αλλα πρεπει να σκοραρουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ για τουσ φιλους π πλακωσαν απο την μπαλα και θελουν τωρα να διαλυσουν και το μπασκετ... οχι μαγκες ο μπραμος και ο ματσου και ο καθε μπραμος δν θα δειξουν αν εχουν αρχι@@@ σε εναν αγωνα και μονο... και ουτε πρεπει να φυγει ολο το ροστερ εκτος του διαμαντιδη. Τον σοφο τοσο καιρο τον βριζατε.. τωρα εγινε παιχταρας???
      το καλο με ομπρα ηταν οτι καποια τσοθτσοθ δν μιλοθσε οτι παλτο κ αν επαιζε στην ομαδα.. πλεον ολοι θα πουν την κοτσανα τους.

      Διαγραφή
  29. Ενταξει ολοι ξερουμε τι εγινε στον αγωνα και βλεπω οτι αρκετοι φιλοι εδω μεσα εχουν αρχισει να σκεφτονται και ενα βημα περα απο τη λογικη του "ο ΠΑΟ δεν εχει γκαρντ ..." οπως π.χ. οτι πρεπει να αξιοποιηθει ο Ουκιτς κλπ.

    Χωρις να θελω να φανω αιρετικος, εκανα καποια συναφεις σκεψεις αλλα οχι γι' αυτους που δειχνουν λιγοι (δηλ. Ουκιτς/Μπανκς/Ξανθοπουλος) αλλα γι αυτον που ο Πεδουλακης του εχει δωσει τα κλειδια της ομαδας.

    Στο χτεσινο αγωνα ο Διαμαντιδης επαιζε μερικες φορες σαν μαεστρος της Συμφωνικης του Λονδινου που του εδωσαν μουσικους επιπεδου της Φιλαρμονικης. Το θεμα ομως ειναι οτι οι μουσικοι αυτοι ειναι τωρα και δεν μπορουν να αλλαξουν! Ουτε μπορουν να γινουν μουσικοι συμφωνικης σε 4 μηνες. Μηπως λοιπον πρεπει ν' αλλαξει ο μαεστρος?

    Προς θεου, δεν εννοω να φυγει ο Διαμαντιδης, εννοω απλα να παψει να ειναι το Α και το Ω ενος συστηματος που ολα κινουνται γυρω και μεσα απ' αυτον. Για μενα, παιχτες οπως ο Διαμαντιδης (αλλα και ο Σοφο), ειδικα σ' αυτη την ηλικια που ειναι τωρα, θα επρεπε να ειναι το κατι εξτρα, κατι σαν bonus. Η ομαδα θα επρεπε να εχει ενα συστημα που να δουλευει καλα για ολους τους υπολοιπους και μετα να μπαινουν αυτοι και να προσφερουν το κατι παραπανω κατι σαν το κερασακι σε μια καλοστολισμενη τουρτα.

    Αναρωτιεμαι μηπως η υπαρξη του Διαμαντιδη σ' αυτη την ομαδα εκανε τον Πεδουλακη να υπερτιμησει τις δυνατοτητες της οποιαδηποτε μπασκετικης φιλοσοφιας ειχε στο μυαλο του και εκει οφειλεται και η μη σωστη αξιοποιηση αλλων παικτων.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ. ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.
    ΤΙ ΙΝΣΤΑΝΤ ΡΙΠΛΕΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΛΗΞΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΗΚΩΝΑΝ ΣΤΟ ΟΦΣΑΙΝΤ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΙ ΠΕΣΙΜΟ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΑ.ΦΑΟΥΛ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2 ΜΕΤΡΩΝ. ΟΥΑΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΑΝ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ.
    Υ.Γ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τότε να αλλάξεις το nick σου και από Ανώνυμος, να γίνεις ΑΣΧΕΤΟΣ (caps lock παρακαλώ). Είπαμε να κρατάμε ένα επίπεδο εδώ μέσα, αλλά κάποιοι ξεφύγατε! Ε όχι και να μιλά για διαιτησίες στο BB ο Παναθηναϊκός... Αιδώς!

      Διαγραφή
    2. Κάτι το οποίο πρέπει να πράξεις πρώτα και κυρίως εσύ...ή απλά να γράψεις "Γαύρος" για να καταλαβαίνουμε και να σε αποφεύγουμε...

      Διαγραφή
    3. Να με αποφεύγετε? Γράφει πουθενά site μπασκετικών (και καλά...) βάζελων, γιατί εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο..?
      «Αδικημένοι», γελάνε και οι πέτρες με αυτά που γράφετε, αράχτε. Περάστε σε κανα ματς (που να μην είναι της πλάκας) το φράγμα των 70 πόντων και τα ξαναλέμε. Με το ζόρι 67 και αυτό στη χαλάρωση ελέω Κυριακής.

      Διαγραφή
  31. Θα συμφωνησω με την αποψη ,οτι πρεπει να δωθει βοηθεια και χρονο στον Ουκιτς απο τον Πεδουλακη ,επισης θα ηθελα και εγω να δω μαζι στο παρκε Σοφο-Λασμε ... τελος θα σταθω λιγο στον Πηλοιδη και να του πω ,οταν θα ξαναπαιξει τις 2 ομαδες ,να εχει ξεπερασει το ματς του 2007 , γιατι μετα τα προχθεσινα ,δεν νομιζω να χρωσταει τιποτα και σε κανεναν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε κολλάνε στο μυαλό μου Σόφο και Λάσμε μαζί.
      Το έχουμε δει με τον συνδιασμό Γκίστ στο 5 και του Λάσμε στο 4 πως ο γκαμπονέζος αποδίδει τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση όταν είναι κάτω από το καλάθι και όχι σε μέτρια-μακρινή απόσταση όπου δεν αποτελεί επιθετική απείλή και δε προλαβαίνει να φτάσει χαμηλά για να σταματήσει τα layups.
      Ακόμα έχοντας και τους δυο ταυτόχρονα μέσα αναλώνεις τους δυο βασικούς center, με ποιόν θα τους αλλάξεις μετά?
      Φανταζόμασταν όμορφα πράγματα με το συνδιασμό Σόφο και έξω Καπόνο αλλά τότε η 5δα πονάει σε δυο θέσεις όσον αφορά την άμυνα και το rebounding... Οπότε ο Σόφο πρέπει να παίζει μαζί με Τσαρτσαρή και Μπράμος ή Μασιούλις όπου όλοι αυτοί μαζεύουν rebounds και έχουν αξιοπρεπή ποσοστά (εκτός Τσαρτσαρή) και στο τρίποντο.

      Διαγραφή
  32. Ο παο θυμίζει τουρκική ομάδα στην στελέχωσή της.Δυστυχώς,όσο μπασκετική παιδεία και να έχουμε ως χώρα,κάποιες "ελληνογενείς-ποδοσφαιρογενείς" παθογένειες παραμένουν.Ενας πρόεδρος που ανέλαβε περισσότερο για να πουλάει μαγκιά μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει και ένας έλληνας προπονητής να έχει πιεί θάλασσα στο πρώτο του ουσιαστικά μεγάλο βήμα σε υψηλό επίπεδο.Επίσης δυστυχώς,νομίζω πως δουλειές όπως του ζοτς και του ντούντα ήταν χαλάκι που έκρυψε απο κάτω όλα τα σκουπίδια.Μια βιτρίνα δηλαδή που πολλοί υιοθέτησαν ως εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ ενώ η εξέλιξη αφορούσε αυστηρά τις ομάδες αυτές.
    fact 1: Ο παο δεν έχει φέτος ούτε μια νικη σε σημαντικό εκτός έδρας ματς.Μιλάμε για έδρες τύπου ΣΕΦ και όχι τύπου καντού και βερολίνου.Αυτό δείχνει πολλά για την συμπεριφορά και την λιποψυχία της ομάδας σε δυνατές έδρες.
    fact 2: Και στα 2 ντέρμπι Ολυ-Παο,ο παο δεν έδειξε ούτε μια στιγμή ελέγχου του αγώνα και διεκδικησης της νίκης με αξιώσεις.Η βελτίωσή του απο το ματς στο ΟΑΚΑ σε αυτό του ΣΕΦ ήτο μηδαμινή.

    Η μόνη ελπίδα του παο φέτος είναι να χάσει το κύπελο και να πετύχει στον ύπνο τον ολυμπιακό στους τελικούς μπας και κλέψει το πλεονέκτημα.Βέβαια δεν δείχνει ομάδα που θα το εκμεταλευτεί ακόμα και μετά απο σπάσιμο της έδρας αλλά σίγουρα αντικειμενικά θα φτάσει πιο κοντά στον τίτλο.Αλλιώς αν μπει ο ολυμπιακός με το ενστικτο αυτοσυντήρησης turned on,έχουμε ένα 3-0 στους τελικούς ανάλογα εύκολο με αυτό της σεζόν 05-06.

    Επίσης είμαι απογοητευμένος και απο τους 2 έλληνες προπονητές στην πρώτη τους σεζόν σε υψηλό επίπεδο.Ο μεν μπαρτζώκας δεν είχε καν το κατάλληλο διάβασμα της προφανούς ευκαιρίας να στέλνει τον λάζαρο στις βολές στο ματς της πυλαίας και ο μεν αργύρης δεν φαίνεται να έχει δει ούτε δευτερόλεπτο απο τα τρικς του ζοτς όταν πέρσι ανέτρεπε διαφορές στα ντέρμπι.Και δυστυχώς για τον αργύρη,δεν ήταν λίγες αυτές οι φορές.Αυτό το στοιχείο ειδικά (της μη ικανότητας να επιστρέφει στα ματς και απλά να κλείνει διαφορές για λόγους αξιοπρέπειας περισσότερο και όχι διεκδίκησης νίκης),θα κάνει τον ολυμπιακό να εδραιώσει την υπεροχή του έναντι του παο και σε μερικά ματς ίσως οδηγήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα σκορ αν το πιέσουν οι παίχτες και ο κόσμος.

    υ.γ:Ο σοφοκλής ποτέ του δεν έκρινε ντέρμπι,ούτε είναι ο παίχτης της τέταρτης περιόδου.Επομένως δεν προκαλεί εντύπωση η χαμηλωμένη ένταση που αντιμετωπίστηκε.Τέρμα πια τα triple/quadruple-team πάνω του.Αν δεν χάνεται ο έλεγχος του ματς και η αντίπαλη ομάδα έχει μόνο το σόφο σε καλή μέρα,τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή ο σόφο θα βγεί εκτός και το ματς θα γυρίσει εναντίον του παο.Χωρια που στην άμυνα και τα ριμπάουντ,ακόμα και στην καλή του μέρα,χτυπιέται πιο εύκολα και απο καπόνο στα close outs

    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ακόμα -αν και το έχουμε πει πολλοί και πολλές φορές εδώ μέσα- δεν έχεις κατανοήσει τι είδους παίκτης είναι ο Σόφο και τι μπορεί να σου δώσει. Όταν τον χαρακτηρίζαμε (ο Jim και άλλοι εδώ) ως paint dominant, είναι ακριβώς αυτό: ένας παίκτης που δεν παίζεται 1-1, ίσως ούτε καν 2-on-1, και που ξέρεις ότι, προφανώς αν δεν είναι σε κακή μέρα, θα πάρει παραμάζωμα την άμυνα και θα σου βάλει 10,12,15 πόντους, βρέξει-χιονίσει. Θα μοιράσει foul στους αντιπάλους, θα τραβήξει την άμυνα πάνω του και θα σου δώσει ελεύθερα σουτ.

      Όχι δεν είναι ο καλύτερος rebounder, ούτε ο καλύτερος αμυντικός (αν και στο 1-1 λόγω δύναμης και όγκου, δύσκολα τον παίζει κλασσικό "5", μόνο κάτι υδραυλικοί τύπου Hains μπορεί να βρουν άκρη -και να μαζέψουν μερικές τάπες). Γι'αυτό όμως έχεις τον Λάσμε...

      Διαγραφή
    2. Σωστά όλα αυτά αλλά στην θεωρία.Στην πράξη ο σοφοκλής όσα προσόντα και να διαθέτει,δεν έχει το mentality και την συγκέντρωση για να τα εκδηλώσει σε ματς ντέρμπι ή κρίνουν τίτλο.Επίσης δεν έχει καταφέρει ποτέ να επανέλθει σε παιχνίδι που το ξεκίνησε άσχημα.Γιατί φυσικά όλοι καλοί είναι αν βρεθούν σε μέρα αλλά αν τα βρουν σκούρα?Σε τέτοιες περιπτώσεις ο σοφοκλής γράφει ένα 10λεπτο συμμετοχής με ισχνή και αδιάφορη παρουσία σε άμυνα-επίθεση.
      Αποδεδειγμένα είναι αυτά σε πλήθος αγώνων όλα αυτά τα χρόνια.Εκτός αυτού,δεν δείχνει να έχει και την απαραίτητη επαγγελματική προσήλωση να κρατήσει το κορμί του σε ένα ελάχιστο δυνατό fit επίπεδο έτσι ώστε να μπορεί να είναι υπολογίσιμος και ξεκούραστος σωματικά όσο το ματς οδεύει προς τη λήξη του.Συνήθως ο σοφοκλής,στην τέταρτη περίοδο ή τα έχει φτύσει ή δεν αντέχει πνευματικά να μπεί σε μια μάχη που κρέμεται απο μια κλωστή.

      RalO.

      Διαγραφή
    3. Για το θέμα της σωματικής -και πνευματικής- κούρασης προφανώς φταίει το βάρος του και ο ρυθμός παιχνιδιού. Αν θυμάσαι, ακόμα και ο Πέκοβιτς σε ματς που ξαφνικά "άνοιγαν" αντιμετώπιζε προβλήματα και ζήταγε επιμόνως αλλαγή μετά από 3-4 γρήγορα ανεβοκατεβάσματα. Όποιος έχει παίξει κανονικό match σε τέτοιους ρυθμούς, ξέρει ότι το πιο κουραστικό πράγμα είναι το συνεχόμενο ανέβα-κατέβα, συνήθως τρέχοντας full speed. Αυτό ο Σόφο δεν το αντέχει με τίποτα...

      Ο μοναδικός αντιστοίχων κιλών που θυμάμαι να τρέχει πάνω-κάτω το γήπεδο (αλλά με 30" επιθέσεις) και να μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά μπρος-πίσω ήταν ο Ράτζα και πιο παλιά -πολύ παλιά- ο καλός Σαμπόνις.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει σχέση ο πέκοβιτς με τον σοφοκλή όταν το παιχνίδι είναι κλειστό και κρέμεται απο μια κλωστή.Βασικά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους σαν επαγγελματίες.Και στο ιδιότυπο μπασκετικό χρηματιστήριο στην ευρώπη,ο πέκοβιτς αν αποφασίσει να επιστρέψει θα είναι αν όχι ο πιο ακριβοπληρωμένος,μέσα στους πρώτους σίγουρα.Ο σοφοκλής απο την άλλη,είναι ταβάνι τα 600 που παίρνει στον παο.

      Πάντως απο το καλοκαίρι απορούσα πως στον παο έχοντας αποκτήσει παίχτες σαν τον σοφο και τον ούκιτς,νόμιζαν αρκετοί (και γραφόταν κατα κόρον ακόμα και απο "αντικειμενικά" ΜΜΕ) πως απέκτησε πυρηνικά όπλα.Μιλάμε για παίχτες με ξεκάθαρο ταβάνι,μη αξιόπιστους και με προβληματικό mentality σε ομάδες με απαιτήσεις και στόχους πρωταθλητισμού.Φυσικά επειδή στην ελλάδα ζούμε,έγινε το προφανές.Επαιξαν σύμφωνα με τα δεδομένα της καριέρας τους,αυτό προκάλεσε πρωτοφανή έκπληξη (σαν να τους έβλεπαν πρώτη φορά να παίζουν έτσι,ενώ ήταν γνωστό) και φυσικά η ευθύνη πήγε στον προπονητή που δεν τους κάνει...πυρηνικά όπλα :p

      RalO.

      Διαγραφή
    5. Να στο πω αλλιώς, επειδή κάνεις την άμεση σύγκριση σαν παίκτες (ενώ εγώ το ανέφερα ως φυσικά/σωματικά χαρακτηριστικά αντοχής): ακόμα και όταν παίξανε αντιμέτωποι, ο Πέκοβιτς δεν μπορούσε να τον "κουμαντάρει" μόνος του, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Από πλευράς διάρκειας και λοιπών χαρακτηριστικών, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά, απλώς ο Σόφο είχε μεγάλες μεταπτώσεις (λόγω χαρακτήρα ή άλλων φυσικών χαρακτηριστικών).

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλη την παρέα.... Jim ευχαριστούμε για ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.... διαβάζω όλα τα σχόλια προσεχτικά και θα ήθελα λοιπόν την εξής χάρη από όσους γνωρίζουν το αντικείμενο λίγο παραπάνω (Trouble, George@Manstester, Madness κοκ συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον) ή και όποιος νομίζει ότι μοπρεί να συνεισφέρει με την άποψή του..... ΟΚ τις αδυναμίες του ΠΑΟ τις είδαμε 2 και 3 φορές και όλοι τις σχολιάσαμε. Σαφώς και κάποιες αλλαγές προσώπων θα έλυναν πολλά προβλήματα. Να εστιάσουμε όμως στο τώρα και να δούμε αν υπάρχουν plays, τρικ ή ότι άλλο που θα μπορούσαν να 'καλύψουν' λίγο αυτές τις αδυναμίες ? Συγκεκριμένα όμως πράγματα με παραδείγματα. ΠΧ. δίνω 2-3 επιθέσεις σε κάθε 10λεπτο στον Ούκιτς να τις τελειώσει με διείσδυση κοντά στο καλάθι ή με το σουτάκι του το περίεργο. Ή αντίστοιχα δίνω εντολή 2-3 λεπτά σε κάθε δεκάλεπτο η ομάδα να τρέξει έχοντας μέσα Μπανκς, Μπράμο, Καπόνο, Γκίστ, Λάσμε ή όποιος θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μιας πεντάδας που θα τρέχει. Ή στο τέλος κλειστών ματς επιλέγω να φθείρω με φάουλ την αντίπαλη ομάδα και να πάρω βολές μήπως κι έτσι καταφέρω και 'κλέψω' το παιχνίδι αφού βλέπω ότι δεν είμαι εύστοχος ή δεν έχω την κατάλληλη ψυχραιμία να οργανώσω καλές επιθέσεις, σε αυτή την περίπτωση έχω το Σόφο (ρισκάρεις βέβαια με τις βολές του που δεν είναι πάντα εύστοχος) μέσα περισσότερο για την επίθεση και τον κάνω αλλαγή κάθε φορά με Λάσμε στην άμυνα. Μπορεί τα παραπάνω να είναι κι άκυρα (που είναι το πιο πιθανό), οπότε περιμένω τα φώτα σας :-) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ναταλια
      θα προσπαθησω να σου απαντησω οπως μπορω.καταρχην δεν υπαρχει πλεον δυνατοτητα αλλαγης παιχτων.αυτο το τρενο το εχασε ο παο.οι παιχτες που πηρε ενσαρκωσαν σχεδον ολα τα scouting report του τζιμ και γιαυτο του αξιζουν και συγχαρητηρια.

      παμε τωρα σε αυτα που αναφερεις..τρικ υπαρχουν ναι.τα τρικ συνηθως δε φερνουν τιτλους ομως,απλα σε κρατανε ζωντανο.ενα τρικ για παραδειγμα θα ηταν να κρυψεις τον καπονο στην αμυνα.ο ανθρωπος δεν μπορει να μαρκαρει ουτε στο καλαθι ουτε στην περιφερεια και ολοι το σημαδευουνε.θα μπορουσε λοιπον να εμφανισει μια 1-1-3 ματς απ για 5-10 λεπτα ο πεδουλακης οπως εγινε στο πρωτο παιχνιδι φετος και ο ολυμπιακος βραχυκυκλωσε.ομως τετοιες αμυνες απτη στιγμη που θα τις εμφανισεις, τις καις.εννοω οτι και να σου δωσουν ενα παιχνιδι, στο επομενο θα εχουν διαβαστει θα εχει βρεθει λυση σε αυτο το ψηλο επιπεδο.πλεον η τακτικη στην αμυνα εχει παει καθαρα στην αντιμετωπιση συνεργασιων και πραγματικα αυτο εχει γινει επιστημη.νομιζω ο παο (πεδουλακης)παιρνει αριστα σε αυτο βλεπε αντιμετωπιση σπανουλη,μακαλεμπ κτλ.

      αλλο τρικ,γιατι τρικ ειναι και αυτο,θα ηταν η ομαδα να τρεξει με συγκεκριμενα προσωπα.αλλα αυτο δεν ειναι δυνατο να προαποφασιστει.δεν ειναι πολυ ευκολο μια ομαδα με προπονητη και σαφεστατη επιδιωξη τον ελεγχο του ρυθμου, να δουλευει σε παρενθεση το τρανζισιον.θα φερει περαιτερω μπερδεματα.

      παμε στα πλεις τωρα.εδω θα μπορουσαμε να πουμε απειρα πραγματα αλλα ας ξεκινησουμε απο το εξης κλασσικο.ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ.θες τους καταλληλους παιχτες, εννοώντας συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.και εδω ερχομαι παλι και θυμαμαι τα λογια του τζιμ.δεν εχεις γκαρντ.και γιατι ειναι τα γκαρντ τοσο σημαντικα?γιατι δημιουργουν ρηγματα,ανισσοροπιες αμυντικες δλδ που με τη σειρα τους φερνουν καλυτερες προυποθεσεις σουτ.το μπασκετ που παιζει φετος ναταλια ο παο φαινεται στατικο.νομιζω το ειχες αναφερει και συ παλιοτερα.εχεις δικιο.ειναι ομως το ιδιο μπασκετ που επαιζε περσυ.ακριβως.δηλ οι ''κυριες κινησεις''(πικ στη μπαλα,σταγκερ σκριν κυλ) γινονται νωρις και ο υπολοιπος χρονος της επιθεσης αφιερωνεται στο διαβασμα των μις ματς.απλα φετος δεν εχεις ενα νικ καλαθη ή ενα σαρας να δεσεις το γλυκο.

      συμπερασματικα λοιπον πιστευω οτι ο πεδουλακης ια πρεπει να παει σε ενα μπασκετ ,που δεν του αρεσει προκειμενου να σωσει την παρτιδα.το μπασκετ που επαιζε η καντου ισως...επιθεσεις motion με συνεχεις κινησεις των παιχτων χωρις την μπαλα που σιγουρα θα δωσουν περισσοτερα ''καλα'' σουτ''.επισης λιγο ανοιγμα του τεμπο ενδεχομενως θα βοηθουσε.αλλα ολα αυτα ειναι πραγματα εξω απο τη λογικη του κοουτς.

      τελος γιαυτο που λες με τη φθορα στα κλειστα ματς,θα σου πω οτι σε αυτα μεινε ησυχη γιατι ο πεδουλακης δεν εχει αντιπαλο.αυτο ειναι το πραγματικο του προσον,η ευστροφια και το διαβασμα.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Trouble σε ευχαριστώ πολύ καταρχήν για το χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις.... έχω πολλές ερωτήσεις αλλά θα σταθώ στην τελευταία σου παράγραφο μόνο... οι 9 πόντοι διαφορά στο τέλος στο 1κ50 αν δεν κανω λάθος, δε θα μπορούσαν να είχαν ροκανιστεί ευκολότερα με την τακτική των φάουλ ? κι αν ναι γιατί δεν επιλέχθηκε ?

      Διαγραφή
    3. ευχαριστηση μου ναταλια
      εννοεις να εκανε φαουλ ο παναθηναικος?για να σταματαει το χρονο?
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Το αντίθετο να είχε το Σόφο μέσα ώστε να κερδίζει φάουλ μήπως έτσι μειώσει το σκορ... ή να επιλέγει να παίξει με πλάτη ο Ματσιούλις ή ο 3D ... ή με διεισδύσεις εφόσον συμπληρωνόντουσαν τα 5 ομαδικά πρώτα

      Διαγραφή
    5. καλη ερωτηση...η διαφορα ηταν στους 11 ποντους στο σημειο που λες αν θυμαμαι καλα.εχε στο νου σου οτι ειναι διαφορετικος ο τροπος που θα χτυπησεις ενα ματς οταν προερχεσαι απο ενα δυναμικο comeback και διαφορετικος ο τροπος που θα το διαχειριστεις στο προχθεσινο παιχνιδι που ο ολυμπιακος ειχε καθαρα το πανω χερι και το ματς δε γυριζε με τιποτα.ο σχορτσιανιτης επαιζε στο σημειο που αναφερεις και ποσταρε και κερδισε αν θυμασαι το φαουλ απο τον παουελ.ομως ο παο δεν ειχε καν το μπονους των βολων.αυτο που εκανε ο παο λοιπον,και το βρισκω λογικο ειναι να ριξει τη διαφορα στηριζομενος σε πιο γρηγορες επιθεσεις(τα ποσταρισματα ειναι καλα μεν,αλλα αργες διαδικασιες) και με καλυτερη αμυντικη πενταδα στο παρκε.αυτο που λες ομως ουτε παραξενο ειναι ουτε λαθος.ειναι μια σωστη σκεψη ισα ισα.απλα θα ειχες προβλημα πισω με το σοφοκλη.ετσι οπως πηγε παντως απο το σημειο που περιγραφεις η διαφορα μειωθηκε 6 ποντους,αρα οχι και ασχημα
      μπορεις να ρωτησεις οτι αλλο θες ,αλλωστε μερικοι εδω ψοφαμε να μιλαμε για μπασκετ ΄¨))
      TROUBLE

      Διαγραφή
    6. Σε αυτό που λες πρόβλημα πίσω με το Σοφοκλή φαντάζομαι στην άμυνα.... εκεί δε θα μπορούσε να το χειριστεί με συνεχόμενες αλλαγές σε άμυνα κι επίθεση ? Λάσμε αντί Σόφο .... το έχει προσπαθήσει κάποιες φορές ο Άρτζι με διάφορους παίχτες (άσχετα αν τον χλευάζουν κάποιοι και καλά ότι προσπαθεί να μιμηθεί Ζοτς με τις αλλαγές handball όπως τις χαρακτηρίζουν)

      Διαγραφή
    7. θα μπορουσε ναι, αλλωστε το κανει συχνα οπως λες.απλα δεν υπηρχε πια λογος να μπαινοβγαινει ενας εκνευρισμενος σοφοκλης σε ενα σημειο του παιχνιδιου που ο παο πιεσε και ετρεξε και εβαλε και 2 καλαθια σε αιφνιδιασμο.δες παλι το τελευταιο εναμισι λεπτο του ματς και θα καταλαβεις πληρως τι εννοω..
      ομως και παλι σου λεω οτι σαν σκεψη δεν ειναι κακη ασχετα αν πιστευω οτι η διαφορα που εν τελει εκλεισε το σκορ ,και επροχτες και την πρωτη αγωνιστικη ειναι κολακευτικη για τον παναθηναικο.η εικονα ηταν για 10 ποντους και τοτε και τωρα
      TROUBLE

      Διαγραφή
    8. Σε ευχαριστώ πολύ για το διάλογο/συζήτηση trouble να είσαι καλά :-)

      Διαγραφή
    9. Ναταλία, είναι προφανές για μένα ότι ο Πεδουλάκης δεν θέλει η ομάδα να τρέχει. Και είναι κρίμα αυτό. Ακόμα και όταν υπάρχουν προϋποθέσεις αιφνιδιασμού, δηλαδή να κατεβάζει το ριμπάουντ κοντός, ή να φτάσει η μπάλα γρήγορα σε αυτόν, ο παίκτης πατάει φρένο. Και ο Ούκιτς και ο Μπανκς. Άρα θα υπάρχει εντολή να πηγαίνουν πάντα σε σετ παιχνίδι. Ο μόνος που το προσπαθεί είναι ο Διαμαντίδης και αυτός με δική του πρωτοβουλία και εμπειρία έχω την εντύπωση.
      Τα μόνα τρικ που μπορεί να κάνει κατ' εμέ είναι αμυντικά να παίξει καμιά ζώνη για να μην χτυπάνε τον Καπόνο στην άμυνα και τον βγάλουν εκτός με φάουλ και επιθετικά να δώσει ελευθερίες στους περιφερειακούς. Είπαμε και ξαναείπαμε ότι δεν ταιριάζουν αλλά αυτούς έχουμε. Ας χαλαρώσει το λουρί στον Ούκιτς και στον Μπανκς, κυρίως στον Κροάτη βέβαια γιατί πιστεύω μπορεί να δώσει περισσότερα.
      Έχουμε δύο δρόμους σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε έτσι, βασιζόμενοι στο τρίποντο και όποτε τα σουτ μπαίνουν να είμαστε οκ και όποτε όχι να κρεμόμαστε σε μια λεπτή κλωστή, ή να δώσουμε ελευθερίες και προσπάθειες στους Ούκιτς και Μπανκς με ρίσκο βέβαια να χαθούν αρκετές επιθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ρίσκο το θέμα είναι πιο θα πάρει ο προπονητής. Εγώ νομίζω το πρώτο θα πάρει.

      Διαγραφή
  34. http://www.youtube.com/watch?v=crbKmX-82Us

    Ακόμα γελάω. Μα τι λέει και τι καταλαβαίνουν κι αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον για να τελειωνει και αυτη η μαλακια τουλαχιστον σε ενα σοβαρο μπασκετικο σαιτ.
      http://www.youtube.com/watch?v=rgwFGY-nuuE
      δες το ταιμ ουτ του ιβκοβιτς.ακουσε τον και παρατηρησε και το πινακακι του.

      αν αυτα που λεει ο πεδουλακης σου φαινονται ακαταληπτα ,τοτε σιγουρα ακαταληπτα θα σου φανουν τα οσα λεει και γραφει ο σοφος.οι παιχτες παντως και στις 2 περιπτωσεις αντιλαμβανονται τι ακριβως τους ζηταει ο προπονητης.

      επομενως ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε φιλε μου.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. καταντησε αηδια το αστειο,και εχει φτασει στα ορια της χυδαιοτητας.Επειδη δεν καταλαβαινουν οι ειρωνες δεν σημαινει οτι και οι παιχτες δεν αντιλαμβανονται.Απορω θελει μυαλο να καταλαβει κανεις οτι μιλανε κωδικοποιημενα,οτι ολα αυτα ειναι ορολογιες που ηδη ξερουν απο τις προπονησεις.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  35. jim αν θεωρεις καλο τακτικα παιχνιδι απο την μερια του Παναθηναικου μαλλον κατι δεν ειδες εσυ καλα ή εγω. Το να πας το ματς στις 65 επιθεσεις δεν ειναι επιτυχια οταν εσυ κανεις 50, ποσω μαλλον οταν αυτες οι 50 δεν ειναι και οι πιο ενδεδειγμενες. Και βγαινεις και το λες σα να ειναι ενα κατορθωμα απεναντι σε μια μετρια ομαδα (οπως ειναι τωρα ο οσφπ) η οποια δεν ειναι και η ικανοτερη στο τρανζισιον! Θεωρω αστοχο το σχολιο σου πανω στο συγκεκριμενο πραγμα, ο Αρτζι δουλευει μονο εναν τροπο, εχει αποφασισει να ακολουθησει τακτικη συνεχους ποσταρισματος ωτσε να εκμεταλλευεται τα μις ματς και οταν δεν το καταφερνει δεν υπαρχει εναλλακτικο πλανο. Το να διαβασεις τις αδυναμιες του αντιπαλου και να τις εντοπισεις στα ματς που εχει παιξει 8ελει ικανοτητα και ματι πραγμα που δειχνει να εχει ο Αρτζι και συμφωνουμε! Το πιο δυσκολο ομως ειναι να μπορεσεις να προσαρμοσεις το πλανο σου πανω στους παιχτες που διαθετεις και να το αποτυπωσεις στο παρκε και αυτη ειναι η διαφορα του μεγαλου κοουτς απο απλα εναν καλο κοουτς για την Α1. Εκει ο Αρτζι παιρνει κατω απ την βαση. Πιο απλο δεν θα μπορουσε να ειναι και το οτι πηρε μια ομαδα και την εχτισε απ την αρχη δεν μπορει να αποτελει για παντα αλλοθι γιατι αισιως εχουμε περασει τα μισα της σεζον.
    Υ.Γ 1 πρωτο σχολιο για μενα εδω, συνεχισε ετσι!
    Υ.Γ 2 τι πιθανες ανταλλαγες βλεπεις για Σελτικς τωρα που χανει την σεζον ο Ροντο;
    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλως όρισες φίλε.. Ξανακοίτα λίγο πόσες επιθέσεις έκανε ο Παναθηναϊκός γιατί μάλλον έχεις μπερδευτεί, πιθανόν στον τρόπο που βγαίνουν οι κατοχές.. Πολύ δύσκολα τώρα για τους Σέλτικς. Η ομάδα χρειαζόταν ένα defensive "5" μέχρι πρότινος, τώρα θέλει και "1". Είναι ένα καλό θέμα και για ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jim το 50 ηταν απλα ενα αριθμητικο παραδειγμα για να επισημανω οτι η ομαδα ναι μεν οδηγησε σε λιγες επιθεσεις τον αντιπαλο αλλα αυτη εκανε προφανως αρκετες λιγοτερες (αμυντικα ριμπαουντ που εχασε, και επιθετικα που δεν πηρε καθως και κλεψιματα που δεν εκμεταλλευτηκε)! Το να κρατησεις στις 65 και εσυ να κανεις λιγοτερες και μαλιστα να χασεις για ακομα μια φορα αδυνατωντας να σκοραρεις πανω απο 70 ποντους ειναι για μενα μεγαλο προβλημα...
      Για Σελτικς χαρακτηρισε με οπως θες (:Ρ) αλλα πιστευω οτι χωρις Ροντο θα παιξουν καλυτερο μπασκετ, γιατι η μπαλα πλεον δεν θα κολλαει στα χερια του ντε και καλα σε καθε επιθεση. Δεν πιστευω κιολας πως ειναι σε τοσο καλο επιπεδο ωστε να χαρακτηριζεται super star και ηγετης απ την στιγμη που υπαρχει ο truth στην ομαδα. Το θεωρω ιεροσυλια! Οντως ειναι και αναμενουμε περισσοτερα για ΝΒΑ οποτε εχεις χρονο.
      Raging Bull

      Διαγραφή
    2. ρε μπουλ τι λες αφου ο παναθηναικος εκανε περισσοτερες επιθεσεις στο ματς απο τον αντιπαλο.οριακα μεν,αλλα περισσοτερες

      Διαγραφή
  37. καλησπερα φιλε

    ειναι προφανες οτι παιζοντας με μια ομαδα καλυτερη απο τη δικη σου στο ανοιχτο γηπεδο ειναι επιτυχια να πας το ματς σε λιγες κατοχες και σετ επιθεση.αυτο απο μονο του ειναι μια νικη τακτικης.αυτο αλλωστε ειπε και ο τζιμ και τπτ περισσοτερο.ειναι αυτονοητο και εχει κοινη λογικη.

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τζιμαρε, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου στο σκελος επιλογης παικτη απο Γερμανια και παρομοιες χωρες. Ενας παικτης και καλος να ειναι, εαν παει σε περιορισμενης ποιοτητας πρωταθλημα, θα "χαλασει" και ο ιδιος λογω ελλειψης ανταγωνισμου. Και για μενα το γεγονος οτι ενας παικτης δεν προσαρμοστηκε σε ενα πρωταθλημα χαμηλης ανταγωνιστηκοτητας αλλα υψηλου επαγγελματισμου ειναι θεμα. Τι εννοω? Εαν στην Γερμανια π.χ δεν εβγαλε ακρη οπου δινουν παρα πολυ μεγαλη εμφαση στην ψυχολογια του παικτη, που δηλαδη να ερθει εδω που σ' αυτον τον τομεα ειμαστε 50 χρονια πισω απο την ανακαλυψη της πετρας.

    Ο Σχορτσιανιτης δυστυχως θα ειναι (στα ματια μου) παντα ενα χαμενο ταλεντο. Αν ειχε λιγο παραπανω μυαλο στο κεφαλι του, θα εκανε θαυματα. Τωρα στην ηλικια που εφτασε, αποτελει μια καλη λυση για 15 λεπτα παιχνιδιου το πολυ και εχει γινει τοσο μονοδιαστατος που ειναι σαν να λυνεις σταυρολεξο με τις λυσεις απο διπλα. Δεν μιλαμε για τους τραυματισμους λογω βαρους, δεν βγαζει φουλ σαιζον που να μας χαριζε και τα τρια μνημονια η Λαγκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 22/6/85.Aκομη τα 28 δεν τα εκλεισε.Εχω παρατηρησει οτι τον κρινουν οχι για το αν ειναι καλος παιχτης παρα μονο αν τον συμπαθουν η οχι.

      Διαγραφή
    2. Τα 28 ειναι πολλα για παιχτη του μπασκετ???

      Διαγραφή
    3. 28-31 θεωρείται από πολλούς το peak των παιχτών στο σύγχρονο μπάσκετ συνεπώς κάποιος στα 28 είναι στην καλύτερη ηλικία του αν έχει δουλέψει σωστά τα προηγούμενα χρόνια.
      ΘΑΝ

      Διαγραφή
  39. Τομύ γειά χαρά φίλε.. Σωστή η παρατήρηση αλλά μπορώ να σου πω 200 παίκτες που προήλθαν από τέτοια πρωταθλήματα και έκαναν παπάδες.. Τον Χόλντεν π.χ. Θες να μου πείς για ποιόν παίκτη μιλάς συγκεκριμένα ? Το να έχει ένα πέρασμα κάποιος από Γερμανία απλά, δε λέει κάτι. Τι κουβαλάει μαζί του είναι το θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επειδη εγινε μια αναφορα για τον Ryan Gomez, γι' αυτο το ειπα, παρολο που τον παικτη τον ξερω λιγο. Ημουνα Γερμανια την πενταετια 200-2005 και πηγαινα μπασκετ οπου μπορουσα, γι' αυτο λεω για τις γενικοτερες συνθηκες.

    Σαφως και εχεις δικιο σ' αυτο που λες, οτι παντου υπαρχουν κρυμμενα διαμαντακια, αλλα τωρα ο ΠΑΟ με τετοια ιστορια δεν θα επρεπε να πηγαινει σε πιο δοκιμασμενες λυσεις?

    Φιλε ανωνυμε, δεν ειναι θεμα συμπαθειας η αντιπαθειας για τον Σχορτσιανιτη. Θεμα του τι μπορει να αποδωσει και του τι θα μπορουσε να αποδωσει, κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα. Αμα θελει να κανει ενα κοπο ο Jim, θα με ενδιεφερε να ακουσω και την δικη του, σαφως πιο τεκμηριωμενη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o JIM εχει πει καλα λογια για τον Σοφο πριν λιγους μηνες.

      Διαγραφή
    2. απο το 200 μέχρι το 2005!!! αυτό δεν είναι 5ετια, 1805ετία είναι. γεια σου ορε χαιλάντερ....

      Διαγραφή
  41. Φίλε JIM έχω μία απορία και θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις.Ο ΠΑΟ βρίσκεται σε μια μεταβατική χρονιά με μειωμένο κατά πολύ μπάτζετ με 10 νέους παίχτες και καινούριο προπονητή και δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει αυτή η πίεση για τίτλους και επιτυχίες απ'όλους,με μοναδική ίσως εξαίρεση το blog σου,για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Tελευταια ο Ουκιτς παιζει λιγο,ρε Τζιμ ο Αρτζι πρεπει να διαβαζει εσενα η εχει ακουσει οτι δεν ειναι αρεστος στον κοσμο μας για αυτο του μειωσε το χρονο, δεν εξηγηται αλλιως η ολο και λιγοτερο χρησιμοποιηση του.Αν ειχαμε παρει Κουιν τωρα θα ειμαστε καλυτερα η με την προσθηκη Γκιστ δενννν???Υ.Γ σιγουρα σε διαβαζει, για αυτο ρισκαρε με Ξανθο,δεν του βγηκε γιατι το παιδι ειχε να παιξει δυνατα απο περσι με την εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη τώρα, αλλα είναι δυνατόν ο Πεδουλάκης να μη χρησιμοποιεί τον Ούκιτς επειδή "δεν είναι αρεστός στον κόσμο";
      Το χω πει χίλιες φορές, πρέπει να σπάσει το κεφάλι του και να βρει ταιριαστό ρόλο στον Ουκιτς, δε είναι δυνατόν να παρκάρει έναν τέτοιον παικτη στο πάγκο, αυτον έχει και με αυτόν θα πρέπει να πορευτεί.

      Για το φιλαράκι που λέει για τον Ντράγκιτς, ενταξυ τον έχουμε δει και σε Ευρωμπάσκετ κτλ, τέτοιοι παίκτες δε υπάρχει περίπτωση να παιξουν Ευρώπη...σαν τον Βουτσεβιτς πχ που όλοι γελάγαμε μαζί του στην εθνική μαυροβουνίου και βλέπεις ότι στο ΝΒΑ που ζητάν άλλα πράματα, τα πάει σχετικά καλά...μη τρελένεστε απο ένα καλό παιχνίδι που έκανε ένας παίκτης στο ΝΒΑ σε ρεγκιουλαρ σήζον...
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  43. Διαβαζα πριν, οτi πηρε απο το χερι τους Σανς ο Ντραγκιτς με αντιπαλους τους Γκριζλις χθες...Εβαλε 15 απο τους 17 συνολικα ποντους του στην τελευταια περιοδο. Αληθεια Τζιμακο ,τι γνωμη εχεις γι' αυτον τον παιχτη??

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν κάνει για την Πανάθα. δεν έχει καλό τρίποντο
      DWP

      Διαγραφή
  44. Εχω και εγω μια ερωτηση: πιθανη προσθηκη Μασευ στο ροστερ του ΠΑΟ οπως ειχε ακουστει, πιστευεις θα ωφελουσε η οχι την ομαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ κομπλέ η ανάρτηση του τζιμ,δυστυχώς δεν προλαβαίνω πλέον λόγω της χρονιάς να εστιάσω και πολύ ή να γράψω πολλά μιας και δεν είδα και το ματς...
    Πάντως το βλέπω 55-45 τον τελικό την κυριακή για τον ολυμπιακό...Λόγω και του θεσμού,είναι σχεδόν μοιρασμένες οι πιθανότητες..
    2 σημειώσεις..Ο Λάσμε ΙΣΩΣ-λέω-ΙΣΩΣ να είναι ο καλύτερος αμυντικός ψηλός μόνο στην ευρωλίγκα γιατί στην ευρώπη γενικά δεν νομίζω να υπάρχει και ούτε θυμάμαι να έχω δει τόσο ουσιαστική-φοβερή άμυνα σαν αυτή του ντόρσει πέρσι.
    Και πιστεύω οτι ο γκιστ δεν αποτελεί πρόβλημα και αποτελεί καλή λύση για το 4,πάιζει πολύ καλύτερα από ότι θα περίμενα μιας και δίνει μεγάλες λύσεις με ομάδες πιο χαμηλού επιπέδου στην Α1 αλλά είναι και ενεργός-μάχιμος παίκτης.Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ο γκαρντ.Ένα καθαρό 2άρι που να βλέπει γήπεδο,κάτι σε στιλ γιουλ(δε μιλάω σε θέμα ποιότητας,αλλά στιλ).Ακόμα και ένας σλούκας θα μεταμόρφωνε πιστέυω τον Πάο.
    Περιμένω το απόγευμα να δω την Πανιωνιάρα...με ενθουσίασε η ενέργεια το Σάββατο στο Περιστέρι αλλά και η εξέλιξη-ωριμότητα-χημεία των γιάνκοβιτς,παππά και μίλμπουρν.Και όλα αυτά για μια ομάδα που είναι ισόπαλη με τον Πάο,δεν έχει παίξει ακόμα φουλ στις δυνατότητες της(ειδικά δεν έχει ξεδιπλώσει στο ελάχιστο το κομμάτι του πικ ν ρολ,και το περιμένω από τον σφαιρόπουλο) και διαθέτει παίκτες μικρούς και με προοπτική που μπορούν να κάνουν το μπαμ σε μεγάλα ματς πιο μετά με το θράσος που διαθέτουν.Που πιστεύεις οτι μπορεί να φτάσει η ομάδα τζιμ και πως λες να πάει στα πλέι-οφ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε peri με τον τρόπο που παίζει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ και αν δεν ανέβει κατακόρυφα η απόδοση συγκεκριμένων παιχτών και δεν πάρει ρίσκο ο Πεδουλάκης σε τακτική και σχήματα,ο ΠΑΟ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να περάσει τον Πανιώνιο στον ημιτελικό όπου θα συναντηθούν εκτός απροόπτου,δεν αποκλείω την έκπληξη από πλευράς πανιωνίου.To ζήτημα στον Πανιώνιο είναι να βελτιώσει την άμυνα του για ανέβει επίπεδο.Στην τριάδα που ανέφερες βάλε και payne(παιχταράς).Θέλω να δω και περισσότερο χρόνο και ρόλο στον Καββαδα,τον πιστεύω σαν παίχτη αρκετά,έχει μέλλον.
      Θαν

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα τον παίξει στα ίσα τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξανακάνουν την έκπληξη ο Λάζαρος κι η παρέα του. Και να δούμε τελικό Πανιώνιος - ΠΑΟΚ.
      Άμα είναι να λέμε σαχλαμάρες, να τις λέμε ολόκληρες...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. να πω και εγω οτι αν ο ΠΑΟ φτιαξει την επιθεση του λιγο θα τους φαει ολους εχει την καλυτερη αμυνα απο ολες τις ομαδες,καλο εεεεεεεεε!!!!!!!!!
      ολυμπιακος 1021 (μειον 1 αγωνιστικη) παο 964 πανιωνιοσ 1187 παοκ 1156

      Διαγραφή
    4. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=14&lng=gr&pfpar=&smnu=3 για του λογου το αληθες

      Διαγραφή
  46. Molis proseksa oti se olh thn season o PAO exei valei 5ligoterous pontous apo ton Panionio kai mono 10 parapanw apo to Apollona !

    Jim, ean exeis diathesh, mia mera tha hthela para polu na fiakseis ena lexilogio me tis agglikes lekseis pou xrishmopoieis gia na katalavoume oloi pragmatika ti ennoeis ! Den eimai teliws asxetos alla se kapoies lekseis ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15 ligoterous apo ton Panionio hthela na grapsw

      Διαγραφή
    2. http://www.esake.gr/main/index.php?pl=21&lng=gr&league=6&leg=0#start_statistics Εγω γιατι εχω αλλη γνωμη βλεποντας τα στατιστικα

      Διαγραφή
    3. μπορει να χεις δικιο για επιθεση εχει ομως την κλυτερη αμυνα.http://www.esake.gr/main/index.php?pl=14&lng=gr&pfpar=&smnu=3

      Διαγραφή
    4. Hthela na upogrammhsw to megithos twn epithetikwn prwvlhmatwn

      Διαγραφή
  47. Μια απορία έχω, παιδιά: τι σημαίνει «άμυνα φλοτ»;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. macckolum polu wraios kai sta8eros paikths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για τον ολυμπιακό,πολύ καλή λύση θα έλεγα είναι ο lojeski της οστάνδης...πληρέστατος και συνεπής παίκτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα στην παρέα.

    Μια ερώτηση έχω για το θέμα των κατοχών. Το αναφέρει και ο Τζιμ στις αναλύσεις του, πρόσφατα και ο Βαγγέλης Αγγέλου στην ήττα από το Ρέθυμνο έκανε εκτενή αναφορά.

    Διαβάζοντας τη στατιστική μπορούμε να υπολογίσουμε πόσες κατοχές είχε η μία και πόσες η άλλη ομάδα;

    Καταλαβαίνω (φαντάζομαι) πως παιχνίδι με υψηλό ρυθμό έχει πολλές κατοχές.

    Το επιθετικό ριμπάουντ είναι επιπλέον κατοχή ή ανανέωση της κατοχής της μπάλας;
    Οι κατοχές σε ένα αγώνα είναι μοιρασμένες μεταξύ των 2 ομάδων;
    Αν όχι πότε μια ομάδα μπορεί να έχει περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις κατοχές τις υπολογίζουν ως το άθροισμα των εκτελεσμένων διπόντων συν τρίποντα συν το 47% των βολών συν τα λάθη που έκανε η ομάδα της οποίας τις κατοχές υπολογίζουμε και αφαιρούνται τα επιθετικά της ριμπάουντς.
      Τα επιθετικά ριμπάουντς τα αφαιρούν διότι ναι μεν ανανεώνουν τον χρόνο της επίθεσης αλλά για την στατιστική δεν θεωρείται νέα κατοχή το επιθετικό ριμπάουντ καθώς αυτοί εννοούν ως νέα μία κατοχή της μπάλας μόνον εφόσον μεσολαβήσει κατοχή του αντιπάλου.Στις δε βολές προσθέτουν ως κατοχές τις μισές διότι θεωρούν χοντρικά ότι π.χ. δύο εκτελεσμένες ελεύθερες βολές είναι μία κατοχή η οποία δεν ολοκληρώθηκε και οδηγήθηκε ένας παίχτης στην γραμμή του φάουλ και το κατεβάζουν ελαφρά κάτω από το 50% για να καλύψουν και την περίπτωση της εύστοχης κατοχής συν μία συμπληρωματική βολή ή βολές λόγω κάποιας τεχνικής ποινής.

      Διαγραφή
  51. Με επιθετικά ριμπαόυντ, λάθη του αντιπάλου, κλεψίματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλησπερα τζημ.χωρις να ειναι κριτηριο η δυναμικοτητα του αντιπαλου(αγορ)που στην εδρα του ειναι ενας ιδιαιτερος αντιπαλος λογω του τροπου που παιζει νομιζω οτι η σημερινη νικη και πολυ καλη εμφανιση της ομαδας μπορει να αποτελεσει μπουσουλα για την ομαδα.κακα τα ψεματα ο παο ειναι κατα πολυ καλυτερος μεσα στο καλαθι απο τον οσφπ και δεν το εκμεταλλευεται οπως πρεπει,ενω υστερει πολυ στις συνεργασιες.παντως ειναι πολυ ενθαρρυντικη η σημερινη διαθεση των παιχτων.ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. καλησπερα σε ολους...
    σαφεστατα δικαιη η επικρατηση του οσφπ,εστω και με τα διαιτητικα λαθοι.
    Στον παο οφειλουμε να κατανοησουμε πως μια μεταβατικη χρονια εχει πολλες αστοχιες,ειτε αυτες ειναι σε επιπεδο στελεχωσης της ομαδας,ειτε σε λαθοι ορισμενων plays,ειτε ειτε ειτε...
    Ειμαστε πλεον στα μεσα της σεζον,ουτε οι παικτες μας μπορουν να αλλαξουν,ουτε ο προπονητης.Δεν μπορω να ακουω-διαβαζω αποψεις για αλλαγη του αρτζι.Πρεπει να σταματησουμε πλεον να εχουμε αυτη την εκνευριστικη συμπεριφορα.Τοσα χρονια με την ποδοσφαιρικη μας ομαδα δεν λαβαμε τα απαραιτητα μηνυματα?...Δεν βλεπουμε που οδηγουν σπασμοδικες και βεβιασμενες πρακτικες?..
    Στην τελικη ρε παιδια βλεπουμε μια ομαδα με σταθερο μεγαλομετοχο,ο οποιος αναλογα με την οικονομικη του δυνατοτητα ανα περιοδο προσφερει οτι μπορει,παρατηρουμε ενα προπονητικο team που προσπαθει να δουλεψει και κανει μια φιλοτιμη προσπαθεια καθως και παικτες που δειχνουν με τη συμπεριφορα τους πως σεβονται την ομαδα και δινουν οτι μπορουν βαση των ικανοτητων τους,μικρων η μεγαλων..
    Ειμαι περιφανος που ειμαι παναθηναικος,ακομα και τωρα,σε μια δυσκολη στιγμη για την ομαδα μου,γιατι πολυ απλα βλεπω τους εκπροσωπους αυτης της ομαδας (προεδρος,παικτες,προπονητες) να μη με κοροιδευουν αλλα να προσπαθουν με οτι εχουν,με οτι μπορουν...Και ναι σε αυτη τη φαση που βρισκεται η ομαδα,αυτο ειναι που ζηταω..ολα θα ερθουν με τον καιρο τους αν υπαρχει η σοβαροτητα και η σκληρη δουλεια...
    Αρα μεχρι το τελος της σεζον,ασκουμε μια επικοδομιτικη κριτικη στην ομαδα χωρις να γινομαστε αφοριστικοι..στο τελος κανουμε ταμειο και απαιτουμε να διορθωθουν τα κακως κειμενα..Μεχρι τοτε...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ..

    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο Μήτσο για τον τρόπο σκέψης σου και τη στάση σου :-) Καλημέρα σε όλους !!

      Διαγραφή
    2. βρε να μην υπάρχει like να σου βάλω

      Διαγραφή
  54. Καλημέρα και από μένα! Για χάρη του αντίλογου θα διαφωνήσω με το ότι έκανε καλό κοουτσαρισμα ο πεδουλακης . ούτε ρυθμό επέβαλε ούτε παρουσίασε κάτι καινούργιο. Π.χ. το θέμα των λίγων κατοχών εξυπηρετούσε τον οσφπ από την στιγμή που ήταν δέκα πόντους μπροστά σε μεγάλο μέρος του β ημιχρόνου επίσης ο οσφπ τον έπαιξε στο δικό του παιχνίδι και τον κέρδισε(σημαντικό αυτό) ο παο για μένα είχε ένα δωδεκαλεπτο τον έλεγχο . μετά το ματς το έλεγχε ο οσφπ . συν μου άρεσε ο τρόπος που έπαιξε τακτικά ο μπαρτζωκας παο έκανε καλό διάβασμα του αγώνα και καλό κουτσαρισμα( πχ άφησε την διείσδυση στους κοντούς κόβοντας τα φτερά του παο αλλά τους είχε πάντα τον σεντερ μπροστά με εντολή να κόψουν χωρίς φαουλ και χτύπησε πολύ τους ψηλούς του παο στην δικιά τους ρακέτα με αποτέλεσμα ,αν και δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, να τους έχει και τους δυο φορτωμένους με 4 φαουλ 3 λεπτά περίπου πριν την λήξη του παιχνιδιού ) αν ας πούμε το ματς ήταν στον πόντο είχε μεγάλο αβαντάζ ο οσφπ εκεί

    θέλω σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. http://www.pamesports.gr/229214/diapseydoyn-tis-apeiles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τζιμ διαφωνω με το καλο κατα τη γνωμη σου κουτσαρισμα του ΠΑΟ, ηταν ξεκαθαρο οτι ο Ουκιτς επρεπε να ποσταρει απο την πρωτη κιολας επιθεση τον Σπανουλη και να χτυπήσει σ'αυτον και στο Σλουκα χτυπώντας στη λειψανδρεια του Ολυμπιακου στα γκαρντ. Η θεση 5 πηγε πολυ καλα αλλα ειναι κριμα το οτι δεν μπορεις να εχεις τους 2 απο τους 3 καλυτερους τους παιχτες ταυτοχρονα στο παρκε. Ο Ξανθοπουλος πηγε πολυ καλυτερα απο τον Μπανκς και θελω να ξερω πόσοι στοχοι πρεπει να χαθουν(προς το παρον δεν χαθηκε κανενας) για να αποφασισουμε ειτε να πετάξουμε τη χρονια είτε να παρουμε ενα ασσο των 25 λεπτων. Με Μπανκς-Ουκιτς η μπαλα περναει το κεντρο στα 18 δευτερολεπτα παντα μη δινοντας πολλες επιλογες σε περιπτωση που δεν βγει το συστημα γιαυτο ειδαμε πολλα σουτ στο τελος πανω σε αμυνα στα τελευταια δευτερολεπτα οπως σε ολη τη χρονια. Οι ρόλοι πρεπει να ξεκαθαρισουν, ο Ουκιτς ειναι 2αρι σκορερ και οχι ασσος, ο Μπανκς δεν ειναι αθλητης επιπεδου Ευρωλιγκας. Επιμενω πως πρεπει να αλλαξει ο Μπανκς. Ολα τα ειδαμε φετος στην ομαδα μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ αλλαγη στο ροστερ δεν θα δουμε? Επισης λες οτι ο Πεδουλακηγς δουλευει. Εδω και 5 μηνες δεν εχει καταφερει να βρει μια επιλογη για να δινει την μπαλα εξω ο Σοφο στις παγιδες. Να δουλεψει 2 περιπτωσεις οταν ερχεται η βοηθεια πχ από τη δυνατη ή την αδυνατη πλευρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλό μεσημέρι σε όλους.Το χθεσινό ματς του παο δεν μπορούσαμε να το παρακολουθήσουμε αλλά από τα στατιστικά φαίνεται πως έγινε προσπάθεια τροφοδοσίας των ψηλών μας που κάνανε πάρτι στην frontline του Ρεθύμνου.Επίσης,δοκιμάστηκαν σχήματα με Σόφο-Λάσμε μαζί στην ίδια πεντάδα και δόθηκε χρόνος στον Ούκιτς που φάνηκε πως ήταν σε καλή μέρα..Μετά από πολύ καιρό σουτάραμε πολύ περισσότερα δίποντα απ' ότι τρίποντα.Άρα υποθέτω ότι στο ματς του κυπέλλου θα προσπαθήσουμε να παίξουμε κοντά στο καλάθι(ο Σόφο δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του)και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του οσφπ στο ζωγραφιστό..
    Jim,η Ζαλγκίρις πάει να αποκτήσει τον Κουίν.Πιστεύεις ταιριάζει στην ομάδα?
    Περιμένω το ματσακι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα σήμερα..Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο λινκ προκειμένου να μπορούμε να δούμε το ιταλικό final 8?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. http://www.onsports.gr/Locker-room/item/292772-Diaithths-A1-mpasket-Toys-katharisame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. καλησπερα παιδια!χωρις να εχω διαβασει τα προηγουμενα σχολια μπορει να επαναλαβω καποια λογια και να μη πω κατι διαφορετικο..δεν ειχα και πολυ πιστη στην ομαδα ακομα και πριν το ματς..κ αυτο γιατι εχοντας δει τα προηγουμενα παιχνιδια του παο,πιστευα οτι θα χασουμε οπως χασαμε(δυσκολα αλλα και χωρις να ειμαστε ανταγωνιστικοι στο τελος).αλλωστε οποτε ο παο νικησε φετος,το εκανε με πολυ κοπο και ιδρωτα.ο πεδουλακης εχει ευθυνη οχι για το προχθεσινο ματς αλλα για τη γενικοτερη εικονα της ομαδας.στο κοουτσαρισμα παιρνει καλο βαθμο,αλλα τι να το κανεις οταν δε μπορει να παρει αυτο που θελει απο τους παιχτες..και δε μπορει να το παρει γιατι αυτοι οι παιχτες που διαλεξε δε μπορουν να του το δωσουν..περιμενουμε απ τον καπονο,το μπραμος,το μασιουλις να παρουν προσπαθειες και τα σουτ..μα πως?οταν οι ουκιτς και μπανκς κανουν καταχρηση της μπαλας και δε μπορουν να παιξουν σωστα ΟΥΤΕ ενα πικ ν ρολ??ως ποτε ο διαμαντιδης θα προσπαθει να μαζεψει την ομαδα?οσο και να προσπαθει ο αρτζι να φτιαξει την ομαδα,εχω την αισθηση οτι με αυτους στο κουμαντο θα φαινεται παντα αναρχη επιθετικα..εχοντας ενα μπατζετ να διαχειριστει το καλοκαιρι,νομιζω οτι τα εκανε σαλατα..ολα απο εκει ξεκινανε και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε στο γηπεδο..αν δεν υπαρχει ισογειο,δε μπορεις να φτασεις στο ρετιρε..κ δυστυχως για την ομαδα το ισογειο δε χτιστηκε καλα το καλοκαιρι..ας τον στηριξουμε για φετος αλλα νομιζω οτι στο τελος της σεζον θα πρεπει να αποχωρησει..η ιστορια και το βαρος της φανελας ειναι μεγαλο,κανενας πρποπονητης δε μπορει να ερθει στον παο "για να μαθει"..η δικαιολογια του χτισιματος και οτι τωρα μαθαινει την ομαδα εχει και ενα οριο..οι μεγαλες ομαδες ,θελουν μεγαλους πρωταγωνιστες..κ αλλες ομαδες διωχνουν-φερνουν παιχτες,μειωνουν μπατζετ αλλα εχουν μοναδικο στοχο την κορυφη..δε μπορει να περναμε τη πρωτη φαση της ευρωλιγκα και ο κοουτς να λεει "οτι πετυχαμε το στοχο μας και μας εφυγε ενα μεγαλο αγχος"..εισαι στον παο κυριε πεδουλακη,εδω δε χωρανε μαθητευομενοι μαγοι..για να καταφερεις να διακριθεις σε παο-οσφπ πρεπει να σαι τελειος σε ολα..απ την επιλογη συνεργατων-παιχτων μεχρι κ στο ταιμ αουτ του αγωνα με την ελευσινα κ ενω το σκορ ειναι 105-60..ελπιζω να μη κουρασα..JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα φιλε joker...Εχεις απολυτο δικιο για το στησιμο της ομαδας το καλοκαιρι.Η ενσταση η δικια μου ,αν θελεις,σε αυτο το θεμα ειναι οτι ο Αρτζι,εφοσον ειχε ενα ξεκαθαρο πλανο στο μυαλο του για τον τροπο παιχνιδιου της ομαδας δλδ αργο τεμπο,επιθεσεις μισου γηπεδου κτλ επρεπε να διαλεξει τα καταλληλα εργαλεια(παικτες).Κατι τετοιο δεν εγινε,αλλα ακομα και οταν πηγαμε να κανουμε διορθωτικες κινησεις στο roster μας παλι καταληξαμε να κανουμε τα ιδια λαθοι.Ηρθε ενας παικτης (μπανκς) ο οποιος εχει παραπλησια προσοντα με τον ουκιτς καθως και ενας πολυ καλος σουτερ(καπονο) ο οποιος στα δικα μου ματια ειναι μια βελτιωμενη εκδοση του γιαννοπουλου.Τι εννοω με αυτο?..Πολυ καλο σουτ απο τη γραμμη των 3 ποντων,κακη αμυνα,αργα ποδια,αργες περιστροφες,δεν υπαρχει το σουτ μετα απο τριπλα..Σιγουρα ο καπονο εχει πιο αξιοπιστο σουτ οταν σηκωνεται και βλεπει καλυτερα την εξτρα η την αλει ουπ πασα αλλα δεν νομιζω πως ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που ηδη εχουμε.
      Πανω στο τακτικο κομματι τωρα,ισως ο αρτζι θα μπορουσε για ορισμενα λεπτα μεσα στο παιχνιδι και οπου το επιτρεπουν οι συνθηκες,να ανοιξει λιγο το ρυθμο,να κανει την ομαδα πιο επιθετικη και λιγοτερο ενδεχομενως εγκεφαλικη στηριζομενος στις αθλητικες ικανοτητες ορισμενων παικτων.Δλδ με μια πενταδα ουκιτσ,μπραμος,μασιουλις,γκιστ,λασμε θεωρω πως μπορουμε να κερδισουμε για ορισμενα λεπτα δυναμη,ταχυτητα,να κουρασουμε τον αντιπαλο με ενα γρηγορο ρυθμο και εκει που θελουμε να ελεγχουμε το ρυθμο,να διατηρησουμε διαφορα να παμε σε ενα πιο κοντρολαρισμενο παιχνιδι με ξανθοπουλο,διαμαντιδη,μασιουλις,τσαρτσα,σοφο...
      Η αληθεια ειναι πως κατι τετοιο ειναι πολυ δυσκολο να εφαρμοστει πληρως στην πραξη αλλα θεωρω πως μια προσπαθεια να ανοιξουμε το ρυθμο σε ορισμενα σημεια του παιχνιδιου ισως μας εδινε μερικους ευκολους ποντους καθως και το στοιχειο του απροβλεπτου που θα μας δωσει και λιγο παραπανω θεαμα...
      στηριζουμε την ομαδα μεχρι το τελος της σεζον...μετα....βλεπουμε...

      Μητσος

      Διαγραφή
    2. αυτο ακριβως ειπα φιλε μητσο..για φετος στηριζουμε την ομαδα,ειναι απαραιτητο..μετα το τελος της σεζον εγω θα ηθελα καποιον αλλο στον παγκο..ο αρτζι ειχε 2 ευκαιριες να διορθωσει τα λαθη κ οχι μονο δεν το εκανε αλλα μαλλον τα επανελαβε..κ μην ακουω οτι η σεζον δεν εχει τελειωσει ακομα..οποιος περιμενει πραγματα απο την ομαδα μαλλον εχει αυταπατες..με τη στελεχωση της το ταβανι που μπορει να πιασει εχει συγκεκριμενο υψος..ελπιζω να μη βγαζω εμπαθεια με τον κοουτς γιατι ειναι κατι που δε θελω..απλα θεωρω οτι εχει στοιχεια για αλλη τυπου ομαδα,οχι για συλλογο που πρεπει να χει στοχο τη κορυφη καθε χρονο. JOKER

      Διαγραφή
  60. Τι γίνεται σε αυτό το ματς ρε παιδιά ? Όντως πολύ γερές ομάδες και οι δύο, φαίνεται ότι ίσως είναι η χρονιά των Ισπανών φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Jimαρα γραψε οπωσδηποτε για το ματς ρεαλ-μπαρτσελονα...τι ματσαρα ειναι αυτη...τωρα ξεκιναει η 2η παραταση...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη φοβασαι θα μας αποζημιωσουν και εμας την κυριακη η ....θυρα 7 με τη θυρα... 13.δεν ειμαστε χωρα παρτε το αποφαση....stonerook

      Διαγραφή
    2. ως προς αυτο ειμαι απολυτα βεβαιος stonerook...δεν τιθεται καν θεμα...η μοναδικη απαντηση που ταιριαζει δινεται στο παρακατω βιντεο στο 15:20 απο τον Κωστανταρα...
      http://www.youtube.com/watch?v=jmV7CTqsUGM
      gelo

      Διαγραφή
  62. Tι παιχνιδι ηταν αυτο??αυτοι εχουν υπερπαιχτες οχι σαν τους δικους μας 10 σπανουληδεσ και 10 ΔΔ.Φετος μια απο τις δυο θα το παρει."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά στενοχωριέται κανείς συγκρίνοντας το θέαμα του δικού μας ντέρμπι με το Ισπανικό αλλά μην είμαστε και τόσο υπερβολικοί,Διαμαντίδη και Σπανούλη δεν έχουν ούτε η Ρεάλ ούτε η Μπαρτσελόνα,μιλαμέ για τους 2 καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή μαζί με Ναβάρο.Θυμάμαι πως έτσι είχατε ενθουσιαστεί και με Φάρμαρ μετά από μια σπουδαία εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα και τον συγκρίνατε με τους 2 δικούς μας.Ψυχραιμία παίδες.Εγώ πάλι υποκλίνομαι στον Μαικλ της Μπαρτσελόνα,πόσο σπουδαίος παίχτης παραμένει ακόμα και στα μπασκετικά του γεράματα.
      KG

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω αν εχουν η οχι τους δυο παιχτες μας(δεν ειμαι σε θεση να το κρινω) αλλα ενθουσιαστηκα απο αυτο που ειδα και υπερεβαλλα.Το σιγουρο ειναι οτι μια απο τις δυο η και οι δυο εχουν την δυναμη φετος να φτασουν στο πιο ψηλο σκαλι.Ε δεν ειμαι και ο πιο καταληλος φιλαθλος να κρινω καθοτι ειμαι ασχετη.Συγχωρεστε με καλε:))"A"

      Διαγραφή
    3. "A" ζητω συγνώμη αν ήμουν λίγο επιθετικός και αποτομος.Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου ότι Ρεάλ Μπαρτσα είναι απο τα φετινά φαβορί της διοργάνωσης σίγουρα με μια προτίμηση προς Μπαρτσα με βασική βέβαια προϋπόθεση το υγιές πέλμα του Ναβαρο.
      KG

      Διαγραφή
  63. pali 3exwrise o xaralaboppoulkos me 24 podous kai 5 rebs...sta hmitelika i e8nikh....fainetai to perimenei megalh kariera to paidi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Επίθεση στο σπίτι του Πηλοΐδη!

    Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πως τις υποσχέσεις του ο ΔΓ τις κρατάει.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια υποσχεση αυτα τα γραψανε κατι σαν και εσενα.Σε πολλα σαιτ υπαρχει διαψευση ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙοτι ειπε ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙ "ΕΓΩ ΕΦΗΥΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ" Αυτα μονο οι εχθροι του θα το ελεγαν για να τον πληξουν ελεος πια οτι βλακεια γραφετε πρεπει να το πιστευουν οι βλακες.

      Διαγραφή
    2. καλα χαζο εισαι εσυ.Τι μας λες εδω πεταξατε πετρες και λεγατε οτι της εριξαν οι του παο,τι αλλο θα μας πειτε,

      Διαγραφή
    3. Λες και έχει δειξει δείγματα ο Τράξ σοβαρού και έξυπνου ανθρώπου για να μην τα έχει πει-κάνει όλα αυτά...

      Διαγραφή
    4. Γιατι τον γνωριζεις προσωπικα??αν ειναι να πιστευουμε οτι γραφεται παει που καηκαμε.Αν σε βολευει πιστευετο,δεν τον γνωριζει κανεις απο εμας,ειναι ανηθικο να κατηγορουμε καποιον μονο απο φημες,καντο εσυ εγω αρνουμαι να κρινω τον οιοδηποτε ετσι ελαφρα τη καρδια.Θα το πιστευα ισως αν εβγαινε καποιος με ονοματεπωνυμο και το κατηγγειλε."Α"

      Διαγραφή
    5. http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=117111:2013-02-08-00-22-14&catid=37:gkriza-zwni&Itemid=61 Διαβάστε ένα άρθρο που γράφει το τι μπορεί να έγινε. Μερικοί που γράφουν πως πίσω από την επίθεση είναι ο Δημήτρης θέλω να τους ρωτήσω το εξής: Είναι τόσο χαζός μετά από αυτά που βγήκαν στην δημοσιότητα ότι υποτιθέται πως είπε και γράφω υποτίθεται γιατί παρά τη συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών για την επίσκεψη και τα παράπονα του Δημήτρη ο αθλητικός εισαγγελέας δεν θα τον καλούσε σε απολογία, θα επεδίωκε να επιτιθεί στους διαιτητές;Όλοι αυτόν θα έβλεπαν από πίσω και αυτόν υπονοούν σε άρθρα τους. κυριακή

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ "Α" (απο το Anarchy που είναι και της μοδός να φανταστώ;),δεν βασίζομαι σε φήμες αλλά σε πράξεις(γεγονότα).Απο τις φάπες του Ράτζα μέχρι τα εξώφυλλα για πεταμένες φανέλες και απο τα κλάματα για τον μπάρμπα που τον πρόδωσε μέχρι τις κατα καιρούς ηλίθιες δηλώσεις.Επίσης απο τις επιλογές του.Το να στήσει με τα λεφτά της οικογένειας έναν δημοσιογραφικό όμιλο που πρωταρχικό στόχο έχει να λιβανίζει τον εαυτό του,δεν δείχνει και σημάδι ισορροπημένου ανδρός.
      Δεν αναφέρομαι στις φήμες γιατί έχεις δίκιο πως δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτές.Αλλά και εκεί υπάρχει υλικό (απαλλαγή στράτευσης-μάλλον γεγονός και όχι φήμη,παράνομα στοιχήματα κτλ.)

      Οσο για το γεγονός της επίθεσης στο σπίτι του "noncall-ίδη",μάλλον ο ίδιος που είπε να το γλεντήσει λίγο παραπάνω (also known as:"να το κάψει") στην καφετέρια του απογόνου του Ρηγός (ο ρήγας,του ρηγός,ώ ρήγααα) ίσως να γνωρίζει κάτι παραπάνω...

      Διαγραφή
    7. Αδελφέ ο "Α" είναι θηλυκού γένους απ'όσο γνωρίζω και δεν σημαίνει Anarchy όπως εσύ λες. Αν είχες κάνει τον κόπο να κάνεις μισό scroll-up ή εάν έμπαινες εδώ για να σχολιάσεις μπάσκετ και όχι τα λοιπά λυπηρά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω από το άθλημα που κι εσύ αγαπάς θα το γνώριζες. Όπως βιάστηκες όμως να βγάλεις συμπέρασμα για τον ΔΓ που όντως δεν έχει δείξει και τα καλύτερα στοιχεία έτσι έβγαλες και για την "Α". Το ποιος έριξε τις πέτρες εάν δουλέψει το σύστημα θα το μάθουμε, μέχρι τότε όμως μην βιάζεσαι να δείξεις με το δάχτυλο κάποιον. Άσε λοιπόν τις πέτρες και τις μαγκιές με τις καφετέριες και έλα να μιλήσουμε σαν φίλοι για μπάσκετ, στο κάτω κάτω δεν έχουμε και τίποτα να χωρίσουμε.

      Όσον αφορά το σχόλιό σου για την απαλλαγή στράτευσης, όποιος έχει τις διασυνδέσεις δεν πάει να υπηρετήσει (κακώς). Επίσης, όποιος πάει και μπορεί να λουφάρει, λουφάρει. Αυτό σημαίνει ότι είναι και τρελός; Όχι, σημαίνει πως είναι φυγόπονος. Το γεγονός ότι έπεσαν φάπες με τον Ράτζα σημαίνει πως είναι ασταθής; Τότε μας βλέπω όλους να πηγαίνουμε κρουαζιέρα προς Λέρο μεριά! Μακάρι να καθαρίσει η μούργα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και ας πάρει η μπάλα και την ομάδα μου, δεν τρέχει τίποτα.

      Έως τότε καλή επιτυχία στην ομάδα σου (ΟΣΦΠ) και ελπίζω σε έναν καλό αγώνα την Κυριακή. Κάτι μου λέει όμως πως ήρθε η ώρα να σε κερδίσω.

      saxon

      Διαγραφή
    8. Το οτι δεν ήξερα πως η δεσποινίς "Α" είναι θυληκού γένους και η (αποτυχημένη όπως φάνηκε) απόπειρα χιούμορ να το συνδέσω με το Anarchy,συνιστά στοχοποίηση;
      Επίσης σίγουρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ακόμα και αν ο ΔΓ είναι τόσο ανισόρροπος όσο ισχυρίζομαι πως δείχνει.Αφού και οι ίδιοι οι παναθηναικοί το πιστεύετε,γιατί να το κρύψομεν άλλωστε?Το οτι στηρίζει οικονομικά την ομάδα σε δύσκολες εποχες δεν λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

      Την κυριακή είναι ένας τελικός με 50-50 πιθανότητες,ας κερδίσει το μπάσκετ και λοιπά κλισέ αθλητικού τύπου (όπως το οτι ο γιάννης γκούμας ήτο επιθετικός μόλις ξεκινησε την καριέρα του)

      Διαγραφή
    9. Δεν συνιστά στοχοποίηση, βιάζεσαι όμως να βγάλεις συμπεράσματα. Για ποια κολυμβήθρα του Σιλωάμ όμως μιλάς; Είσαι σίγουρος ότι θες να ξεκινήσουμε συζήτηση για προέδρους και παράγοντες; Το ότι ο ΔΓ δεν έχει δείξει τα καλύτερα σημάδια διαχείρισης καταστάσεων τον καθιστά και ανισόρροπο; Από πότε γίναμε όλοι ψυχίατροι; Δεν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου. Και πας και κολλάς και τον Γκούμα στο τέλος σε ένα χιούμορ που δεν μπορώ να ακολουθήσω. Τέλος πάντων, εάν έχεις στοιχεία πήγαινε να τα καταθέσεις στον εισαγγελέα, το ότι είναι πρόεδρος της ομάδας μου δεν τον καθιστά στο απυρόβλητο εάν και εφόσον κριθεί ένοχος. Εσύ προσωπικά κρίνεις το ίδιο αυστηρά την ομάδα σου; Ρωτάω εσένα προσωπικά γιατί υπάρχουν αντικειμενικοί φίλοι του ΟΣΦΠ εδώ μέσα όπως ο Panagos και δεν θέλω να γενικεύσω.

      Φοβάμαι όμως πως δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση και σίγουρα το μπλογκ αυτό δεν ενδείκνυνται για αυτού του είδους τις συζητήσεις. Εγώ αυτό που ήθελα να σου πω είναι πως εάν είναι να πιάσουμε συζήτηση για παράγοντες και λοιπά τότε ας το κόψουμε εδώ. Εάν θες να συζητήσουμε για αγωνιστικά θέματα ας το κάνουμε.

      saxon

      Διαγραφή
    10. Δικο σου προβλημα να κρινεις αυθαιρετα, οπως φαινεται οτι συνηθιζεις, εκρινες και εμενα απο ενα "Α" καθοτι ειμαι Ασχετη απο μπασκετ.Ανισοροππος ακομη και να ειναι που δεν ειναι,εσυ θα τον κρινεις απο την τηλεοραση??ποιος εισαι εσυ που θα πεις οτι τον κατηγορουν οι Παναθηναικοι,δεν καταλαβα η γνωμη σου ειναι νομος.Μου φαινεται οτι κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.Κυριακη δεν εχουμε ολη την ιδια λογικη τελικα.Μονο αν ηταν ηλιθιος θα βαζε να χτυπησουν τον διαιτητη που γυρισε απο ταξιδι στην κυπρο.Οπως βγηκαν ανωνυμα και διεδωσαν τα περι αλητειας γιατι λοιπον με την δικη σου φαντασια να μην σκεφτω εγω οτι το καναν σκοπιμα για να τον εμπλεξουν.Ο καθενας οτι θελει, λεει, φανταζεται.Τι μου λες τωρα???εδω περσι χτυπησαν παιχτες μας και βγηκαν οι επιστημονες του γαυρου να πουν οτι το καναμε οι ιδιοι, μονο τον λογο δεν μας εξηγησαν.Βαλε ενα διακριτικο να ξερουμε ποιος λεει τι."Α"

      Διαγραφή
    11. Το να μιλανε οι Ολυμπιακοι και να στοχοποιουν τον Δ.Γ για ενα αστειο γεγονος,την ωρα που οι δικοι τους προεδροι σε ποδοσφαιρο και μπασκετ εχουν γραψει ιστορια στο κοινωνικο, οικονομικο και αθλητικο στερεωμα[εξ ου και η γνωστη ως ομαδα του δημοσιου και διορισμενος πρωταθλητης κλπ ] ολα αυτα τα χρονια ειναι τουλαχιστον κωμικο..Το να μιλανε ομως και για το στοιχημα με πολυ προσφατη την περσινη ιστορια περι στημενων ειναι απολυτως τραγικο..

      Διαγραφή
    12. Η μόνη "ιστορία" που έχουν γράψει οι αγγελόπουλοι στον κοινωνικό,οικονομικό και αθλητικό χώρο είναι η λάθος νοοτροπία να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν στην ΚΑΕ και να δηλώνουν το αντίστοιχο μετοχικό κεφάλαιο.
      Θα μπορούσαν κάλλιστα να βαφτίζουν τα 37εκ. ρόστερ σε 15εκ,το μετοχικό κεφάλαιο να είναι επιπέδου σουβλατζίδικου και που και πού να γλεντάμε σε καμιά καφετέρια κανενός διαιτητοαπόγονου.Α και όταν θέλουμε να κάτσουμε μέσα...ντελίβερι.Ηθος όχι αστεία.Σαν τους άλλους τους απατεώνες στην κόκκινη ΚΑΕ που αισίως έσπειραν και νέους παπουτσέληδες.

      Θα τον βρουν μπροστά τους όμως τον κυρο γρανάζη...

      Διαγραφή
    13. Λίγο άσχετο, αλλά μπλουζάκι με παραπομπές προς διαιτητές (για βολές) μόνο οι αυγουλομάτηδες έχουν φορέσει...αστείο μεν, λίγο ΝΒΑ, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο "κύριοι" όσο θέλετε να τους εμφανίζετε...

      Ούτε φυσικά οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες τους για τους διαιτητές, τα φάουλ και τις βολές πρόπερσι και πέρυσι...βέβαια στα τελευταία παιχνίδια που τόσο τα fouls όσο και οι βολές είναι υπέρ του γαύρου, όλο γελάκια και χαριεντισμούς είναι....

      Διαγραφή
    14. Εδώ μιλάμε για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.Ακου μπλουζάκια με αριθμούς βολών.
      Καλά για τα γελάκια με τις βολές τώρα τελευταία,απλά σημάδι της ηθικής κατάπτωσης που ανέκαθεν διέκρινε τους κόκκινους.

      Αν δεν μπουκάρεις στα παρκέ όταν σ'αδικούν για να τους πετάξεις χαρτονομίσματα στη μούρη δεν είσαι ηθικός,τίμιος και κυρίως...αληθινός.

      Διαγραφή
    15. κοψε την ειρωνια επιτελους δες την ξεφτιλα του γαυρου στο ποδοσφαιρο και χαλαρωσε.Για να ξερεις εδω ειναι εκκλησια δεν ειναι για μουτρα σαν και εσενα, και δεν ειμαι βαζελος.

      Διαγραφή
    16. poini mias agonistikis leei sto paidi poy evale gkol kai xalase to ahthto toy gay xaxaxaxa!!!!!!!!xoynta toy podosfairoy to 2013 xaxaxaxa!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  65. Επ´ αυτοφόρω στα δίχτυα της αράχνης πιάστηκε ο «υπέρμαχος της καθαριότητας» (αφού όπως ο ίδιος είπε καθάρισε μια χαρά) Διαιτητής Α1 μπάσκετ σε πτήση Ελλάδας-Κύπρου, τη στιγμή που εξομολογούνταν τηλεφωνικά το κατόρθωμά του σε συνομιλητή του, ο οποίος προφανώς και τον άκουγε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
    Φαίνεται κάποιοι το έχουν καύχημα, το θεωρούν μαγκιά, να «καθαρίζουν» όπως εκείνοι ξέρουν… Όμως οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πάντα και κάποιοι πιο καθαροί από αυτούς!

    Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ο εν λόγω Διαιτητής της Α1, εκπαιδεύει και το γιο του στον ίδιο ένδοξο δρόμο που χάραξε και ο μπαμπάς… Με αφετηρία άκουσον άκουσον, τα σχολικά πρωταθλήματα!!!

    Θα ακολουθήσουν και άλλα τσιμπήματα της αράχνης που θα πονέσουν ακόμα περισσότερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. τη στιγμη που στην ισπανια γινεται το ματς του αιωνα για το ισπανικο κυπελλο, στην ελλαδα πετανε πετρες σε σπιτι διαιτητη και ετοιμαζεται η αντιστοιχη διοργανωση με μολις 2000 θεατες, οι περισσοτεροι εκ των οποιων καφροι με ουδεμια σχεση με το αθλημα.....

    το πιστευω χρονια τωρα,

    το μπασκετ ταιριαζει απολυτα στη σωματικη και πνευματικη δομη του ελληνα αλλα δυστυχως ο ελληνας δεν το αγαπαει καθολου.δωστου κλωτσοσφαιρο και μπεναλτι και παρτου τη ψυχη....

    για ολα φταιει η πολιτεια, το ελληνικο δημοσιο , ολοι οι αλλοι εκτος απο εμας, αλλα στην περιπτωση του "κοινωνικου αποκλεισμου" του τελικου κυπελλου μοναδικος υπευθυνοι ειμαστε εμεις και οχι οι αλλοι....15000 μπασκετικοι φιλαθλοι στη φερναντο μπουεσα , με το ζορι 2000 καφροι στο ελληνικο....καληνυχτα μας...

    για την επιθεση στον πηλοιδη θα βγουν τωρα οι του οσφπ με υποννοουμενα κατα του παο!!οι του παο θα θυμισουν την προσφατη επιθεση κατα του πουλμαν της ομαδας στους περσινους τελικους, οταν ο τωρινος παικτης του οσφπ περπερογλου πηγε στο νοσοκομειο , οι του οσφπ θα απαντησουν επισης για καποια αεροβολα στο οακα, οι του παο θα χυθουν ξανα στην επιθεση για κατι πετρες και ουρα στο σεφ ..........ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και για αυτο ο μεσος ελληνας φιλαθλος που παει στο μπασκετακι και καμια σχεση δεν εχει με ολα αυτα δε μπορει να απολαυσει τετοιου μεγεθους παραστασεις σαν και αυτες που προσφερουν απλοχερα ο παο και ο οσφπ!!!!διοτι παο και οσφπ ειναι τετοια μεγεθη που θα τα καταλαβουμε στο μελλον...γιατι καμια αλλη χωρα, τα τελευταια χρονια , δεν ειχε την τυχη να εχει ταυτοχρονα 2 τετοιες μεγαλες ομαδες....

    γιατι ακομα και η ισπανια, που εβγαλε αυτη την τρομερη γενια με αφους γκασολ, ναβαρο, ρουντι, καλντερον, ειναι χωρα 5 φορες μεγαλυτερη απο την ελλαδα και οταν εμεις παιζαμε πετροπολεμο (κυριολεκτικα και μεταφορικα) αυτοι σαρωναν στα αθλητικα δρωμενα της ευρωπης τη δεκαετια του 60 και του 70.

    καταληγοντας,

    η ελλαδα ειναι τρομερο μπασκετικο μεγεθος και μονο με τη λιθουανια μπορει να συγκριθει και με καμια αλλη χωρα παγκοσμιως.η αναλγησια της πολιτειας ομως και τα φασιστικα στοιχεια της εξεδρας (οπου φασισμος η λογικη "θελω να κανω το κομματι μου ως καφρος και θα το κανω αδιαφορωντας για τους αλλους") πανε το μπασκετ πισω και δεν το αφηνουν να εξελιχθει και αλλο...

    ΣΜ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά εξελίσεται το μπάσκετ ακόμα και με κάφρους. Όπως εξελίσεται(-εξελισόταν) και στη Γιουγκοσλαβία με ακόμα μεγαλύτερους κάφρους.
      Σίγουρα ζήλεψα τις εξέδρες στην ισπανία, αλλά ο αγώνας με άφησε παγερά αδιάφορο (προσωπικά). Το ότι βγήκε μεγάλο σκορ μετά απο 2 παρατάσεις δε λέει και κάτι (συνεχόμενα καλάθια απο την κορυφή στη καρδιά της ρακέτας χωρίς να βγει ούτε ένα σώμα, ούτε ένα χέρι τρώει μια ομάδα που βαριέται να παίξει άμυνα. Οπότε χίλιες φορές να βλέπω ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και να τελειώνει 60-58 και να πέφτουν κορμιά παρά τα καλαματιανά τα χτεσινά). Αμα θέλω ΝΒΑ και στρητ μπάσκετ απλά βλέπω ΝΒΑ (παρεπιπτώντος, ο Χαουαρντ φαίνεται να έχει μεγαλύτερα ψυχολογικα προβλήματα απο τον Ντόρσεϋ).
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. αυτο με το μεγαλο σκορ ξαναπεστο....οι προπονητες ουτε ταιμ αουτ δεν παιρνανε για να σταματησουν τον ρυθμο,ουτε φαουλ σκοπιμα δεν κανανε...αλλα η ατμοσφαιρα φανταστικη,αν γινοταν φαιναλ 8 εδω θα δερνοταν οι στρατοι για 5 μερες...stonerook

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μαζί σου ΣΜ. Επισης έβλεπα τους Ισπανούς εχτές και δεν ήθελα να τελειώσει. Έντονο σασπένες και εναλλαγές. Ωραίες φάσεις - υψηλός ρυθμός και μεγάλο σκορ.

      Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε Φ-4 στο κύπελλο το ξέρουμε χρόνια. Ξεφτίλα είναι οι ελληνικές ομάδες να παίζουν σε σχεδόν άδειο γήπεδο. Ξενέρωμα είναι και για τον (τηλε)θεατή αυτό το περιτύλιγμα του παιχνιδιού. Οι θεατές και η ατμόσφαιρα του γηπέδου είναι ουσιαστικό κομμάτι ενός αγώνα. Φυσικά δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια.. εδώ ακόμα και σε "χαλαρά" παιχνίδια ο ΚΑΦΡΟΣ έχει αναδειχθεί ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ.
      Πανος

      Διαγραφή
    4. stonerook!!!κ η ρεαλ χανει!!χαχαχα joker

      Διαγραφή
    5. joker λες να κανει τωρα καμια κοιλια και μετα να τα σαρωσει?παντως στους ψηλους εχει θεμα μεγαλο δεν την βλεπω να αντεχει....stonerook

      Διαγραφή
  67. Είναι συνειδητή η επιλογή μου να είμαι
    στον Παναθηναϊκό. Είναι χαρά και τιμή μου. Έπαιξα μαζί με σπουδαίους παίκτες,
    προπονητές, με μια διοίκηση που πάντα μας στήριζε. Είναι χαρά μου κι εδώ θα
    συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια. Νομίζω πως μετά και από αυτά τα λόγια του Μήτσου ξέρουμε που θα παίζει του χρόνου και μέχρι να αποσυρθεί. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κυριακη.12.00.Χτυπαει το τηλεφωνο και μου χαλαει τον υπνο.Το σηκωνει ο πατερας μου και τον ακουω να λεει
    -δεν ειμαι ο μαλακας,ο πατερας του ειμαι
    ερχεται και μου λεει πως με ζητανε.Σηκωνομαι,η ανασα μου συναγωνιζεται σε μποχα ξεχασμενο ταραμα στο ψυγειο απο την περασμενη καθαρα δευτερα.Αφου ριχνω τα απαραιτητα μπινελικια φτανω στο ακουστικο-Ναι?Απο την αλλη γραμμη ειναι ενα φιλαρακι-ακομα κοιμασαι ρε μ@@@κα-γιατι με ξυπνας χαραματα,ρε φιλε?Κυριακη ειναι,οχι καθημερινη-καλα εχουμε αγωνα σημερα ρε μ@@@κα,παιζουμε με γαυρο.Τρελαινομαι,αρχιζω να ετοιμαζομαι.Παιρνω μαζι μου τα απολυτως απαραιτητα κρανος,σιδηρογροθια κτλ.Φτανουμε στη γκαρσονιερα νωρις,ειναι ολοι εκει και περιμενουν.Με το που φτανω ακουω ντου.Λεω στο διπλανο μου,σε ποιους ορμαμε.μου λεει δεν ξερω ασε τις ερωτησεις και τρεχα.Φτανουμε στη γωνια και βλεπω μπατσους.Ο διπλανος μου γυρναει και μου λεει,να δεις πως ο Μαρινακης τους εστειλε.Αρχιζουμε να τους βριζουμε,αυτοι μας κοιτανε.Τι κοιτατε ρε καντε κατι πως θα περασει η ωρα μεχρι να αρχισει το ματς,εμεις τι ηρθαμε απο τοσο νωρις εδω,ξυπνησαμε μεσα στα αγρια χαραματα,αντε.Πεταμε πετρες,καδρονια και οτι αλλο βρουμε.Επιτελους αρχιζουν και αυτοι να μας κυνηγανε,να μας ριχνουν δακρυγονα.Κοιταζω γυρω μου και βλεπω τους μισους να ειναι λες και εχουν ερθει απο μνημοσυνο.Αρχιζω και βαριεμαι ξεκιναμε να μπουμε μεσα.Με το που βγαινω στην κερκιδα η καρδια ου αρχιζει να χτυπα δυνατα.Ναι ειναι εκει.Τους βλεπω.Ειναι οι απεναντι με τα κοκκινα κασκολ.Αρχιζουμε να τους φωναζουμε οτι θα τους μαμησουμε.Οι ομαδες βγαινουν για ζεσταμα,ο διπλανος μου κοιταει τους παιχτες και μου λεει,ρε ποιοι ειναι αυτοι??Του λεω πως δεν ξερω που πηγαν οι παλιοι και εκεινος μου απανταει πως ο μπατιστ πηρε κιλα..με το χερι του μου δειχνει το sofo.Του εξηγω πως δεν ειναι ο μπατιστ,δειχνει μπερδεμενος,μου ζηταει τσιγαρο και του λεω πως μου τελειωσαν..Αρχιζει να βριζει τους γαυρους εκεινοι μας απαντανε και μας λενε πως μαμιουνται οι μανες μας.Παιρνω τηλεφωνο σπιτι,το σηκωνει ο πατερας μου και τον ρωταω που ειναι η μανα μου,μου απανταει πως ειναι εκει μαζι του.Κλεινω το τηλεφωνο και φωναζω στους γυρω μου,ψεματα μας λενε.Αρχιζουν και παιρνουν και αυτοι στα σπιτια τους,γιαυτο εχουμε και χορηγο στην ομαδα την cosmote.Και οι αλλοι φωναζουν πως μας λενε ψεματα οι γαυροι.Τους φωναζουμε εμεις ψευτες αλητες παλιοχαρακτηρες.Το ματσ αρχιζει,5-6 απο πανω αναβουν καπνογονα,δεν βλεπουμε την τυφλα μας,αλλα πανηγυριζουμε,τι στα δυαλα τοση ωρα ενα καλαθι θα το βαλαμε.Ο καπνος συνεχιζει να υπαρχει και να γινεται ακομα πιο εντονος,ο διπλανος που μου ζητουσε τσιγαρο πριν αρχιζει και μου φωναζει,ρουφα μ@@@κα τσαμπα καπνος ρουφα.Αρχιζω και εγω και ρουφαω.Η ατμοσφαιρα αρχιζει να καθαριζει,κοιταω το χρονο και ειμαστε στο 3 δεκαλεπτο,ουτε που καταλαβα πως περασε η ωρα.Εκεινη τη στιγμη χτυπαει ο χαινς το σοφο μεσα στη ρακετα τους,σηκωνονται κανα 2 παραδιπλα και φωναζουν μπεναλτιι..κορακι.Ο sofo ειναι στη γραμμη των βολων,χανει την πρωτη.Ενας αλλος παραδιπλα περνει τη μανα του και της λεει να ξεματιασει το σοφοκλη γιατι τον ματιασαν οι γαυροι..Τον ακουω να απανταει,τι μια φορα ρε μανα περνατον 5-6 δεν τον εχεις δει πως ειναι που να φτουρισει ενα ξεματιασμα πανω του.Βαζει τη δευτερη,οι απενατι τα περνουν,αναβουν καπνογονα και μας πετανε αντικειμενα.τρελαινομαστε αρχιζουμε και πεταμε και εμεις.Το παιχνιδι διακοπτεται μας βγαζουν εξω.Κλεινουμε ραντεβου με τα γαυρακια να δουμε ποιος ειναι ο πιο μαγκας..10 στενα παρακατω αρχιζουμε να πλακωνομαστε...
    Γυρναω σπιτι το βραδυ,μου λεει ο πατερας μου ποιος κερδισε.Του απανταω,και που θες να ξερω εγω να μυρισω τα κουλα μου να σου πω.Μου λεει,καλα παιδι μου δεν πηγες γηπεδο να δεις αγωνα?? Του απανταω,αν ηθελα να δω αγωνα ειχαμε και τηλεοραση δεν ηταν αναγκη να παρω τους δρομους..Αι σιχτιρ βραδιατικα,παω για υπνο..Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μήτσο. Ξεκαρδίστικα στα γέλια ειδικά εκεί που γράφεις για τη μάνα σου. Δάκρυσα από τα γέλια. Κορυφαίο.

      Διαγραφή
    2. Mεγάλε Μήτσο έχεις ταλέντο (και πλάκα)!!!

      Διαγραφή