Athlenda

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ..



Η Μπαρτσελόνα πέρασε από το φλεγόμενο ΣΕΦ και πάει για μετωπική με τον Παναθηναϊκό. «Ηλίθια» ήττα στη Μάλαγα για τους πράσινους.. Τα πράγματα όχι μόνο δε μπλέκουν για τις ελληνικές ομάδες, αλλά πλέον γίνονται πιο ξεκάθαρα..



Κατευθείαν στο ψητό..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

-Ο Ολυμπιακός παρότι μπορεί να έχετε διαβάσει μέχρι τώρα έκανε μεγάλη προσπάθεια τη Πέμπτη απέναντι στους Καταλανούς, δείχνοντας ότι θέλει πολύ το ματς μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ. Οι μηχανισμοί ασφαλείας όμως που ενεργοποίησε η Μπαρτσελόνα όταν το παιχνίδι πήρε φωτιά ήταν too much για την ελληνική ομάδα, αναδεικνύοντας την ομοιογένεια της και το επίπεδο δουλειάς του Τσάβι Πασκουάλ τόσα χρόνια με το κλαμπ.


-Η επίθεση των ερυθρολεύκων βασίστηκε και πάλι σε close out καταστάσεις, με τον Μπαρτζώκα να στέλνει τους γκαρντ-διεμβολιστές του (Σπανούλη-Λο) «βαθιά» μέσα στην άμυνα της Μπάρτσα με τη μπάλα τραβώντας όλη την άμυνα του αντιπάλου και αποσκοπώντας πάσα σε σωστό timing έξω για επίθεση με drives κυρίως και λιγότερο με «κόψιμο»  σε πρώτο χρόνο στο ζωγραφιστό. Ο Βασίλης Σπανούλης ανταμείφθηκε με το aggressiveness του κερδίζοντας «αλλαγές» στα σκρινς τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο ποσοστό είτε με τελειώνοντας είτε αξιοποιώντας τον παίκτη της base line (Πάουελ).

Αρκετά αποτελεσματικό κομμάτι της επίθεσης του Ολυμπιακού για ένα διάστημα υπήρξε και το ποστ παιχνίδι με τον Πρίντεζη του οποίου την ενεργητικότητα δυσκολεύτηκαν να ελέγξουν οι αντίπαλοι του, αλλά σταδιακά η αστοχία του γηπεδούχου στο τρίποντο έδωσε επιλογές στην αντίπαλη άμυνα η οποία «φόρτωσε» το ποστ με κορμιά τζογάροντας και εν τέλει δικαιώθηκε. 2/17 έγραψαν οι ερυθρόλευκοι  έξω από τα 6.75μ. συμπεριλαμβανομένου των 0/5 του Πρίντεζη, τα οποία για ένα ακόμα βράδυ φέτος του κόβουν τα φτερά ενώ έχει ξεκινήσει τον αγώνα πραγματικά καλά.. 8/37 μετρά ο Έλληνας φόργουορντ στο τοπ-16, 18/69 φέτος (ενώ παραμένει πολύ αποτελεσματικός στα δίποντα/προσωπικές)..  Αυτή, καλώς ή κακώς, είναι μια σημαντική παράμετρος της επίθεσης του Ολυμπιακού.


-Οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι «ανέπνεαν» καλύτερα στη τρανζίσιον επίθεση. Όσες φορές κατάφεραν είτε από λάθη του αντιπάλου (18 είχαν οι Καταλανοί) είτε από δικές του καλές άμυνες να δημιουργήσει προϋποθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο, έφερε τη Μπαρτσελόνα σε δύσκολη θέση.  Παρότι όμως ο αριθμός των κατοχών ανέβηκε ψηλά οι ερυθρόλευκοι σταδιακά έχασαν αυτήν τους την ικανότητα, μη καταφέρνοντας να παράγουν φάσεις στο τρανζίσιον. Η 4η και καθοριστική περίοδος πήγε «στο μισό γήπεδο», όπου οι Καταλανοί δίδαξαν. Είναι φέτος σε αυτό το στυλ παιχνιδιού/επίθεσης η καλύτερη μακράν ομάδα στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η αυτοματισμοί, η ταχύτητα στην ανάπτυξη και την εκτέλεση (μιλάω πάντα για το μισό γήπεδο..), οι επιλογές σε σκορ-δημιουργία, η σκέψη και κυρίως το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασιών. Ο κυνικός τρόπος που καθάρισαν οι Καταλανοί το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο (μετά και ότι είχε επακολουθήσει στο τρίτο..) όταν και ενεργοποίησαν αυτό που αναφέρουμε ως μηχανισμούς ασφαλείας (plays που δουλεύουν στην εντέλεια όχι μόνο φέτος, με τους Μάικλ-Λορμπεκ στο high post ή τη base line)πακέτο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η άνοδος της έντασης στα μετόπισθεν , δείχνει το πόσο δουλεμένη ομάδα είναι στη λεπτομέρεια. Βασικό..


Σε τακτικό επίπεδο οι Καταλανοί –το είχαμε πεί και παλιότερα- θυμίζουν ελληνική ομάδα. Είναι πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι διαβασμένοι και πειθαρχημένοι όσον αφορά το πλάνο τους. Άλλος ένας λόγος για το 15-27 με το οποίο έκλεισαν το ματς.. Ο Πασκουάλ έβαλε τον πολύ καλό (παρότι δε θα το διαβάσετε στο φύλλο της στατιστικής) Σάδα στον Σπανούλη, έστειλε τον Λο στις γωνίες μετά από σκρίν ώστε να κάνει αυτό το οποίο δεν είναι το καλό του σημείο (πάσα, μηδενίζοντας τις προϋποθέσεις για διείσδυση στην οποία είναι πολύ ικανός ο Αμερικανός) και γενικά έβαλε χέρια με τα γκαρντς πάνω στη μπάλα ώστε να χαλάσει τις passing lanes του αντιπάλου.

Εδώ να πω κάτι.. Πολύ βασικό κομμάτι όσον αφορά την τακτική της ομάδας του Πασκουάλ  και την επιτυχία της σε αυτόν τον τομέα, είναι η θέση του πόιντ γκαρντ, στην οποία οι Καταλανοί είναι κατά τη γνώμη μου η πιο δυνατοί στην Ευρώπη, με μια τριάδα «όλο το χαρτί».. Δίπλα σε έναν σούπερ ικανό δημιουργό του fast break (Χουέρτας), τοποθετήθηκε η σκληράδα και το athletisicm του Σάδα και η ιδιοφυΐα με την εκτελεστική ικανότητα του Γιασικεβίτσιους..
    

-Σε προσωπικό επίπεδο το δίδυμο των πολύπειρων φόργουορντς της Μπαρτσελόνα ξερίζωσε τη καρδιά των ερυθρολεύκων, κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο οποίο σούταραν το εκκωφαντικό 16/18 δίποντα για 41 πόντους.. Ο Μάικλ κατά τη γνώμη ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.  Είχαμε πεί στον πρώτο γύρο ότι αποτελεί «σχολείο» για τον Παπανικολάου. Έτσι είναι.. Βασικά το προχθεσινό πρέπει να το χρησιμοποιήσει για το καλό του ο Έλληνας φόργουορντ. Ο Μάικλ απλά πέρασε «από πάνω του», αυτή είναι η γεύση που μου άφησε η αναμέτρηση του Φαλήρου, κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Ο Παπανικολάου «έτρωγε» όλα τα κοψίματα του Αμερικανού προς το καλάθι (είναι ένας από τους καλύτερους στο παιχνίδι χωρίς τη μπάλα, όπως συνολικά και όλη η Μπαρτσελόνα, χαρακτηριστικό που κάνει τόσο πολυδιάστατη την επίθεση της μαζί με την ικανότητα των ψηλών, κυρίως του Τόμιτς, στην πάσα), δεν μπόρεσε να τον ματσάρει σε καμία περίπτωση στο ποστ , ούτε καν στο σουτ μετά τη πασίγνωστη «το γράφει στο κούτελο ότι θα την κάνω» ριβέρς πρίν την εκτέλεση..


Από τους γηπεδούχους ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε να τραβήξει και τους υπόλοιπους  μπροστά, αλλά τέτοιοι αντίπαλοι θέλουν πολλά πράγματα κυρίως στην ομαδική λειτουργία για να τους βγάλεις εκτός.. Πάλεψε, κέρδισε μονομαχίες και έχασε, σκόραρε, έκανε και λάθη.. Η άμυνα των Καταλανών δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι του. Εκτός του Πρίντεζη για τον οποίο μιλήσαμε πιο πάνω, ο Τζός Πάουελ έκανε δεύτερη σερί πολύ καλή εμφάνιση επιθετικά με 15π. (7/8 σουτ, όσα ακριβώς και εναντίον της Μπεσίκτας) τελειώνοντας πολύ αποτελεσματικά και με ενέργεια τις φάσεις. Βέβαια στο αμυντικό κομμάτι υστερεί και αυτή είναι η αλήθεια, για αυτό και ο Ολυμπιακός δεν κάνει το «κλίκ» μπροστά ως συνολική απόδοση. Το midrange game και τα τελειώματα στη base line είναι μεν μια δυνατή ένεση στην ερυθρόλευκη επίθεση αλλά η ομάδα αυτή τη στιγμή «ζητά» αμυντική παρουσία στο κέντρο της ρακέτας. Ο Ντορόν Πέρκινς έκανε ουσιαστικά την πρώτη του εμφάνιση παίρνοντας 9 λεπτά από τον προπονητή του, ο οποίος θα πρέπει να τον εντάξει άμεσα με βαθιά τομή στο ροτέησιον της ομάδας (αλλιώς δε βλέπω λόγο γιατί να πάρει ένα τέτοιον παίκτη ο Ολυμπιακός). Ήταν θετικός αμυντικά (ο Σάρας έβγαλε δύο μαγικές φάσεις απέναντι στον Λο, με το που κάθισε στον πάγκο) αλλά στην επίθεση δεν έχει βρεί ρόλο και λειτουργεί ως ball mover για να μην «μπερδέψει». Καθαρά, θέλει λεπτά και πρωτεύων ρόλο για να δείξει, σε ένα ροτέησιον το οποίο είχε «αλλάξει» μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη και πρέπει να ξανά αλλάξει. Εμείς τον πιστεύουμε (δεν έχει δείξει ακόμα εννοείται, περιμένω περισσότερη ενέργεια), θα δούμε στα επόμενα ματς..


-Ο Ολυμπιακός δεν έχασε βαθμολογικά κάτι πολύ σημαντικό. Ο στόχος παραμένει το πλεονέκτημα έδρας και τα ματς με Σιένα-Κίμκι είναι κομβικά. Ειδικά την άλλη εβδομάδα στην Τοσκάνη θα μπορέσουμε να δούμε κατά που θα πάει ο όμιλος.. Η Μοντεπάσκι έχει προβλήματα, με τον πολύ φορμαρισμένο Χάκετ εκτός και τον παίκτη-κλειδί στα σχήματα της, Ρες τραυματία, οπότε είναι ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα. Είναι σίγουρα παιχνίδι μέσα στις δυνατότητες της..
Η Μπαρτσελόνα, αναφέραμε εχθές μιλώντας στα σχόλια ότι ναι μεν παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση, αλλά το ξαναλέω, το mentality της είναι ύποπτο. Διαχρονικά (το οποίο είναι δευτερεύων)  και φέτος. Θυμόμαστε και άλλες φορές να παίζει το καλύτερο μπάσκετ τέτοια περίοδο και ξαφνικά στα ματς της μιας ανάσας να «σκάει»..  Ειδικά εάν βρεθεί φέτος μια ομάδα να αμυνθεί απέναντι της στο ποστ και της κόψει τη δημιουργία θα έχει θέμα.. Έχει πολύ καλό σύνολο, πολύ ποιότητα και βέβαια μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους, δε το συζητώ. Κομβικός ο Ναβάρο.. Καλύτερα όμως ας περιμένουμε..

ΟΥΝΙΚΑΧΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


-Έξω από τα δόντια το «συμβάν» στην Ανδαλουσία είναι από αυτά που σε κάνουν να νιώθεις μ…ς αποχωρώντας από το γήπεδο. Χοντρό, αλλά έτσι είναι, το μπάσκετ και η ζωή προχωράνε και αυτό θα πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι δικαιολογία αλλά σε μια ομάδα που βρίσκεται στη διαδικασία χτισίματος κάτι νέου, συμβαίνει. Έτσι είναι..

Οι πράσινοι επέβαλλαν το παιχνίδι και το ρυθμό τους, παρά τα όποια λάθη και πλην στο performance τους πήγαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν, όντας καλύτεροι από τους γηπεδούχους σε όλο το ματς. Δε τελείωσαν όμως τη δουλειά και η αδράνεια τους στα τελευταία λεπτά πρέπει να αποτελέσει βάση για δουλειά.


-Είχαμε πεί το πρωί της Παρασκευής ότι οι δύο βασικοί άξονες στο πλάνο της ελληνικής ομάδας απέναντι στην Ουνικάχα έπρεπε να είναι το ριμπάουντ και η επιβολή ενός χαμηλού τέμπο, με ελεγχόμενες επιθέσεις στο μισό γήπεδο, όπου ο Παναθηναϊκός υπερέχει ως μια ομάδα καλύτερα δουλεμένη σε τέτοιες καταστάσεις. Οι πράσινοι ξεκίνησαν σωστά με στόχο κάποιες καταστάσεις απομόνωσης στο ζωγραφιστό (είτε με τον Μασιούλις πάνω στον Σιμόν, είτε με τον Λάσμε), οι οποίες ανεξαρτήτου αποτελέσματος μπορούν να εξασφαλίσουν μια αμυντική ισορροπία (ακόμα και σε περίπτωση αστοχίας) ώστε οι γηπεδούχοι να μην βγούν μπροστά, στο ανοιχτό γήπεδο. Όπερ και εγένετο.. Καλές ματιές προς το καλάθι από τον Μασιούλις και πολύ ενέργεια από τον Γκίστ, Διαμαντίδης στη τελική απόφαση και ο Παναθηναϊκός γρήγορα στο τιμόνι. Η Μάλαγα εκβίασε κάποια σουτ στο τρανζίσιον, η αστοχία της όμως και η αμυντική συνέπεια του Παναθηναϊκού σταδιακά την αποθάρρυναν. Εκεί που η ελληνική ομάδα πονούσε ήταν το ριμπάουντ, με το οποίο η Ουνικάχα υποστηρίζει πολύ την επίθεση της και ήταν ουσιαστικό αυτό που την κράτησε κοντά.


-Ο Παναθηναϊκός είχε αμυντικά ένα πολύ κακό τρίλεπτο transition defense στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι γηπεδούχοι επέστρεψαν δυναμικά στο ματς σκοράροντας διαδοχικά καλάθια πάνω στον Λάσμε. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα η ελληνική ομάδα είχε την καλή της αμυντική πεντάδα στο παρκέ, με τους Λάσμε-Γκιστ στη φροντκόρτ και δύο γκαρντ σε αυτή (Διαμαντίδη-Ούκιτς).
Ο Ρέπεσα από την αρχή και αφού είδε τη σωστά προετοιμασμένη άμυνα του Παναθηναϊκού στο τρανζίσιον, έβαλε τη μπάλα χαμηλά στο καλάθι με τους ψηλούς του μάλιστα να κερδίζουν μάχες στα ίσα από την ελληνική φροντκόρτ. Ο Λούκα Ζόριτς έδειξε την ποιότητα του, έχοντας μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων, τον Στεφάν Λάσμε στην πλάτη του, τελειώνοντας το παιχνίδι με 14π. και 7/10σ. δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Αργύρη Πεδουλάκη είτε με παιχνίδι στο ποστ, είτε με επιθετικό ριμ πάουντ ή τρανζίσιον. Ουσιαστικά ήταν αυτός που κράτησε τους γηπεδούχους μέσα στο ματς και άνοιξε τη σκηνή για τον Ουίλιαμς.


-Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πράσινοι  έμειναν χωρίς καλάθι στη 4η περίοδο για μεγάλο διάστημα σε ένα ακόμα παιχνίδι ή γενικότερα το ότι απέναντι σε μια όχι τόσο δυνατή αμυντικά ομάδα (που φείδεται δυνατών κορμιών ως ρόστερ) έμειναν τόσο χαμηλά στο σκορ, χάνοντας επιπλέον σημαντικές διαφορές σε μικρό διάστημα. Πρέπει να το κοιτάξει αυτό ο Παναθηναϊκός, να δουλέψει περισσότερο κάποιες ειδικές καταστάσεις που θα τον πάνε στο καλάθι ή στις προσωπικές ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τέτοια μπλακ αουτ .


Η κούραση σίγουρα παίζει ρόλο, ειδικά τώρα που το ροτέσιον είναι σφικτό. Ο Μπανκς έσφιξε τα δόντια και έπαιξε, αλλά δε μπόρεσε να σταθεί καθόλου, ειδικά στην άμυνα που σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι κάθε καλάθι που δέχεσαι «μετράει» διπλό. Ο Μπράμος έχει βρεί στον «τοίχο» της πρώτης χρονιάς σε μεγάλη ομάδα. Από την άλλη παιδιά όπως οι Ούκιτς-Γκιστ  είναι εμφανές ότι έχουν κοντρολάρει το παιχνίδι τους (μου άρεσαν και οι δύο για 25-30 λεπτά) αλλά στο τέλος τους πήρε το κύμα. Ο Κροάτης, δείγμα της αλλαγής στην ψυχολογική του κατάσταση, σουτάρει πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα «καλά» ανοιχτά σουτ (σε under αντιμετωπίσεις και «τζόγους» των αντίπαλων κόουτς) και αυτό έχει αλλάξει το status του στην πράσινη επίθεση ενώ ο Γκιστ  θα έλεγα ότι από ένα σημείο και μετά πνίγηκε στην επιθυμία να παίξει δεύτερο καλό ματς απέναντι στους πρώην.. Ίσως λοιπόν στο μοιραίο νεκρό διάστημα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ρισκάρει –τουλάχιστον για λίγο- με τον Σχορτσανίτη.. Ο προπονητής του φοβήθηκε την ταχύτητα των αντίπαλων ψηλών και δε το τόλμησε. Και όμως, 1-2 στοχευόμενα  plays πάνω στον Έλληνα σέντερ ίσως να είχαν βγάλει την ομάδα στον αφρό.. Το λέει κάποιος που θεωρεί ότι ο Πεδουλάκης χειρίζεται καλά τον χρόνο στιγμής του Σόφο μέχρι τώρα, παρά τις γκρίνιες που ακούγονται..

-Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσέγγισε σωστά το παιχνίδι, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Έκανε όμως σίγουρα και λάθη, τα οποία κόστισαν (επίσης θεωρώ ότι δεν υπάρχει αμφιβολία). Ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν μια «κλειδωμένη» επιθετικά ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθεια του προπονητή της.  Ο Έλληνας τεχνικός, κατά τη γνώμη μου, στερήθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή της οξυδέρκειας, ώστε να αλλάξει προσωπικό φρουρό τη στιγμή που το ματς ήρθε στα ίσα, στον Μάρκους Ουίλιαμς.  Ο Αμερικανός κανονιέρης  ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να πληγώσει τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το σημείο και νομίζω ο Διαμαντίδης απέναντι του, ήταν λύση-μονόδρομος. Ναι, ο αρχηγός είχε τον ελαφρύ τραυματισμό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι, ο Ουίλιαμς δύσκολα θα πήγαινε προς τα μέσα σε aggressive καταστάσεις  καθώς μαθηματικά ήταν σίγουρο ότι θα πήγαινε σε τέτοια σουτ. Αντίθετα ο πάγκος των πρασίνων άφησε τον αρχηγό πάνω στον ice cold Ουρτασάν, με τον Ουίλιαμς να βγάζει εκτός ισορροπίας διαδοχικά τον Ούκιτς και να «γράφει» 3 ομολογουμένως  όχι τόσο εύκολα σουτ.


Το δεύτερο σοβαρό λάθος του έγκειται στην τελευταία επίθεση, όπου βάσει όσων είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο τα προηγούμενα λεπτά, έμοιαζε να είναι «στην τύχη».. Δεν έβγαζε σιγουριά το play αυτό (που δουλεύει πολύ αποτελεσματικά φέτος συνεχώς η ομάδα), «βγάζοντας» ότι ποντάρει στην έμπνευση του κουρασμένου Διαμαντίδη. Ίσως έπρεπε να ρισκάρει με τον Σοφοκλή εκεί. Δε ξέρω εάν φοβήθηκε ότι ο αντίπαλος θα τον πήγαινε στο φάουλ, αλλά νομίζω ένα play με τον Σοφοκλή ή τελοσπάντων ένα παιχνίδι που θα οδηγούσε τη μπάλα χαμηλά στο καλάθι ακόμα και side pick n roll του Διαμαντίδη θα είχε τύχη. Εκ των υστέρων βέβαια πολλά μπορούμε να λέμε και να το παίζουμε «ιστορίες»..


-Προσωπικά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός  δύσκολα θα κινδυνεύσει όσον αφορά την πρόκριση στα πλέη-οφς, παρά την απώλεια της διαφοράς. Όχι μόνο γιατί είναι καλύτερη ομάδα αλλά γιατί τον βοηθά και το πρόγραμμα. Ήταν κακή ήττα αυτή στη Μάλαγα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, σίγουρα. Μπορεί από την άλλη να αποτελέσει το επόμενο κίνητρο ώστε η ομάδα να κλείσει δυνατά το ΤΟΠ-16.. Πολύ σημαντικό αυτό. Η μετωπική με την Μπαρτσελόνα άλλωστε έχει αρχίσει να διαφαίνεται σιγά σιγά..

Y.Γ: Στην αρχή της χρονιάς συζητούσαμε για το mentality της Ζαλγκίρις.. Η Ρεάλ βέβαια το κάνει επανειλημμένως  φέτος (μπαίνει χάλια, κυνηγά, κλέβει..) αλλά και για κάποιο λόγο όσο από το πουθενά κρατούσαν σφυγμό οι παίκτες του Λάσο, τόσο οι Λιθουανοί έμοιαζαν να μη μπορούν να τελειώσουν το ματς..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


178 σχόλια:

  1. καλημερα τζιμ..που ξενυχταγες??ανεξαρτητα της ηττας στην ισπανια,ο παο δε θα χει προβλημα..ακομα κ μια νικη να χρειαζοταν η μαλαγα για να προκριθει κατα 99% δε θα την εκανε..δε πειθει καθολου σα συνολο,απλα εχει 2-3 παικτες ποιοτητας που την εχουν φτασει ως εδω..τα χουμε ξαναπει για τον παο,υπαρχουν πολλα κ μεγαλα νεκρα διαστηματα κυριως στην επιθεση..εξηγησεις υπαρχουν..1)λειπει το "ευκολο" καλαθι απ τον παο..αν ο διαμαντιδης δε δημιουργησει η ομαδα σκοραρει με αιμα..2)πλην των ουκιτς-διαμαντιδη κανενας αλλος παικτης δε μπορει να δημιουργησει για τον εαυτο του(γι αυτο φωναζεις για κουιν)..3)οσο καλοι αμυντικοι κ αν ειναι οι ψηλοι μας ποτε δε θα μπορεις να τους εμπιστευτεις επιθετικα σε κρισιμα σημεια..η αντιπαλη αμυνα θα εστιασει σε δδ-ουκιτς κ ετσι τα πραγματα γινονται δυσκολα..ακομα κ ο σοφο με το τροπο που κινειται οι πιθανοτητες να βαλει καλαθι με το να κανει λαθος ειναι πανω κατω οι ιδιες..αν προσθεσεις οτι απεναντι σε γρηγορους ψηλους εχει θεμα κ στην αμυνα την επιλογη πεδουλακη τη καταλαβαινω..σιγα σιγα θα πρεπει ν αρχιζει η βιντεοθεραπεια με μπαρτσα..μονο με απιθανα πραγματα θ αλλαξει αυτο το ζευγαρι..εξαιρετικο συνολο οι ισπανοι αλλα νομιζουν οτι εχουν διαφορα θεματα..πρεπει να βγαλουν εκτος παιχνιδιου το τομιτς,θα τζογαρει αναγκαστικα τα σουτ χουερτας-σαδα(η διαφορα υψους παιζει ρολο οσο καλος κ να ναι ο λασμε),τους μαικλ-ναβαρο θα πρεπει να τους "μπερδεψει"..η προσωπικη φαση που με τοση ευκολια εχουν,στηριζεται κυριως στο διαβασμα της αντιπαλης αμυνας αλλα κ στη ψυχολογια..εκει που πιθανον να υπαρχει το μεγαλυτερο προβλημα ειναι στο ζευγαρι γκιστ-λορμπεκ..ποικιλια κινησεων,εμπειρια κ υψηλο iq o σλοβενος σε αντιθεση με τον αμερικανο που στην ατομικη αμυνα υστερει..εκτεθηκε προσφατα απ τον σαβανοβιτς(τον θεωρω ενα "μικρο" λορμπεκ)..περιμενω δικια σου αναλυση γι αυτη τη σειρα τζιμ..

    Y.Γ μηπως ο οσφπ πρεπει να μη κυνηγησει τη δευτερη θεση με τοσο παθος?μια τριτη θεση κ σταυρωμα με εφες δε θα ταν ασχημα.. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω να κάνω 2 επισημάνσεις για οσφπ και παο αντίστοιχα.

    Ο Πέρκινς δεν κάνει, μετά από τόσο χρόνο προσαρμογής που του δόθηκε αυτό είναι πλέον ολοφάνερο. Για την Ευρώπη ας τον κρατήσει υποχρεωτικά αφού λόγω κανονισμών δεν μπορεί να πάρει άλλον. Για την Ελλάδα όμως πρέπει να αντικατασταθεί ή να μην δηλωθεί καθόλου συνεχίζοντας με τον Γκετσεβιτσιους.

    Το ρόστερ του παο είναι πάρα πολύ ρηχό, με 7-8 παίκτες δεν μπορείς να βγάλεις χρονιά στην euroleague, γιαυτό όμως τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα εκτός στο να ελπίζει μήπως αλλάξει γνώμη ο Καπόνο και επιστρέψει. Ο Καπόνο αν αλλάξει γνώμη και επιστρέψει θα είναι πολύ χρήσιμος και για την Ελλάδα. Σίγουρα ο οσφπ πανηγυρίζει με την αποχώρηση του Καπόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άγνωστε 9:49 φοβερή η ανάλυση σου,
      και πολύ κατατοπιστική,
      φαίνεται ότι είσαι πηγή γνώσεων!

      Διαγραφή
    2. Ο Πέρνκινς ρε αδερφέ έχει παίξει πολύ λίγο , ούτε 15 λεπτά, ποιος είναι ακριβός ο ''τόσος χρόνος προσαρμογής''?

      Στα μεταξύ τους (ΠΑΟ-Ολυμπι.)ο Καπόνο είχε θέμα με τον περπέρογλου , εγώ νομίζω πως μάλλον ''ξενέρωσαν'' που έφυγε γιατί θα έχουν αναγκαστικά ή το μασιούλης ή το μπράμο απέναντί τους, που και οι 2 απειλούν στο τρίποντο αλλά παίζουν και καλές άμυνες...

      Διαγραφή
  3. Ενταξει καλη ειναι η αμυνα,προσκυνουμε ευλαβικα τις αμυντικες τακτικες Μανωλοπουλου και τη διδασκαλια του Αρτζι,αλλα δεν φτανει αυτο για μια ομαδα πρωτης ταχυτητας σαν τον Παναθηναϊκό.Χρειάζεται και η καλη επιθετική οργανωση.Και δεν βλεπω βελτιωση σε αυτο το κομματι κατα τη διαρκεια της χρονιας.Μονο σε καποια επιμερους κομματια βελτιωθηκαμε οπως στα σουτ ή στην αποφυγη των λαθων.Αρτζι θελει δουλεια εκει...

    ΥΓ1.Πιστευω οτι δεν τιθεται ζητημα προκρισης για τον Παναθηναϊκό.Εκτός κι αν πάει η Μαλαγα και κερδισει στην Μαδριτη ή στην Πόλη.Τοτε θα εχουμε εγκεφαλικα.Βεβαια,καλο ειναι να εχουμε στο μυαλο μας και τα πλασαρισματα που μπορουν να προκαλεσουν κι αναπαντεχες ήττες.Γι' αυτο ας κερδισει ο Παναθηναϊκός τα παιχνιδια με Αλμπα και Μπαμπεργκ για να εχει το κεφαλι του ησυχο.Διαφορετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Johnny καλημέρα... κι εγώ δεν πιστεύω ότι η Μάλαγα μπορεί να μας ¨απειλήσει¨, το μόνο που φοβάμαι είναι αν κάποιος θελήσει να της δώσει παιχνίδια για να μη βρεθεί ο Παναθηναϊκός στους 8.... δεν είναι και λίγο να βρεθούν 3 ισπανικές στα play-offs... λέω εγώ τώρα, σενάρια συνομωσίας μεν .... βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι για τη Ρεάλ μήπως της δώσει το παιχνίδι αλλά από την άλλη γιατί να θέλει η Ρεάλ ξεκούραστη τη Μπάρτσα ? οπότε μάλλον ο συλλογισμός μου αναιρείται, καλύτερα όμως γιατί σημαίνει ότι θα είμαστε στους 8.... το μόνο που θα ήθελα σε περίπτωση παιχνιδιών με τη Μπάρτσα είναι να παίξει η ομάδα με το μαχαίρι στα δόντια και να πέσει μαχόμενη, αν κι εφόσον το θεωρούμε δεδομένο

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Ναταλία...Να εισαι σιγουρη οτι η Μπαρτσα θα περασει δυσκολες στιγμες...Θα γινει σκυλοκαυγας ή αλλιως dogfight που λεει και ο Jim!Ο Πεδουλάκης ειναι αγωνιστης και θα την παει τη σειρα μεχρι τελος.Αν ειχαμε ωστοσο ενα μεγαλο κορμι μεσα στην ρακετα θα ημουν βεβαιος για την προκριση...Καλοι,χρυσοι οι Λασμε,Σοφο αλλα χρειαζοταν κι ενας δυνατος sevenfooter με παιχνιδι και στις δυο πλευρες του γηπεδου.Με αντιπαλο εναν τετοιο παικτη π.χ. ο Ζοριτς δεν θα ειχε τετοια αποδοση.

      Διαγραφή
    3. Μας λείπει και περισσότερο παιχνίδι με πλάτη (λίγο ο Ματσιούλις το έχει, ο Τσάρτσα αλλά δεν είναι αρκετό), το σουτ από τα 4-5 μέτρα .... πέρα από αυτά που έχουμε πει για το 4άρι και τον άσσο...... μικρές πινελιές που πιστεύω θα ανέβαζαν πολλά επίπεδα πάντως την ομάδα....

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα παιδια, ωραια που τα λετε οι δυο σας,τους ιδιους συλλογισμους κανω και εγω μονη μου.Ναταλια αυτα περι συνομωσιας τα χω διαβασει και ακουσει και αλλου δεν εισαι η μονη.Εγω παλι παρηγοριεμαι με την ιδεα οτι παιζουν αυτην την βδομαδα, αν παιζανε(οταν ολα μπορει να ειχαν κριθει) στην τελευταια αγωνιστικη οι δυο ισπανικες μπορει να ηταν εφικτο αυτο το σεναριο.Τωρα δυσκολευει να ρισκαρει η Ρεαλ την πρωτη θεση.Ενα βαθμο ειναι μπροστα οχι 2-3.Αυτο πια το σουτ απο τα τρια τεσσερα μετρα να μην το χει σχεδον κανεις.Εβαλε ο Λασμε ενα(θαυμα,θαυμα) αλλα δεν μετρησε γιατι ειχε προηγηθει φαουλ(κριμααααα).Ισως ο Ουκιτς καμια φορα αλλα ειναι σπανιο."Α"

      Διαγραφή
    5. υ.γ Τζιμ ξεχασα ποσο ευστοχος ο τιτλος που εδωσες στην αναλυση σου.Τελειος χαχαχαχα!!!!!!!!Νομιζω οτι ταιριαζει περισσοτερο για τον Παο.7 ποντους στο 4ο δεκαλεπτο, ε αν δεν ειναι αυτο εγκλημα τι αλλο μπορει να ειναι στο μπασκετ."Α"

      Διαγραφή
    6. κακα τα ψεμματα ο παο θα ξεφτιλιστει απο την μπαρτσα με ανευ προηγουμενου διαφορες ...

      Διαγραφή
    7. εμείς εδω θα είμαστε να τα λέμε, μη χαθείς αν δεν έρθουν τα πράγματα όπως τα θες ;-)

      Διαγραφή
    8. Χαχα, στο μυαλό μου ήσουνα;;; Ακριβώς αυτές τις σκέψεις έκανα...
      Ρίκα

      Διαγραφή
    9. Λυπαμαι 8.31 αλλα τετοια χαρα απο εμας δεν θα παρεις,κριμαααα!!!!Εχουμε την καλυτερη αμυνα στην Ευρωλιγκα αποδεδειγμενα βαση στατιστικης οποτε αδικα χαιρεσαι.Μπορει να μην την αποκλεισουμε την Μπαρτσα, αν φυσικα περασουμε στους 8, αλλα αυτη η ξεφτιλα που περιμενεις δεν θα γινει."Α"

      Διαγραφή
    10. Έτσι κορίτσια δυνατά, μη μασάτε χιχι..... !!!! :-)

      Διαγραφή
    11. Τα ''ψέμματα'' ΑΝΩΝΥΜΕ 8:31 καλύτερα γράψε τα στο red planet.Εδώ το θέμα είναι το μπάσκετ.

      Διαγραφή
    12. Και κάτι ακόμη ΑΝΩΝΥΜΕ 8:31....''άνευ προηγουμένου'' διαφορές και συγκεκριμένα ξεγυρισμένη 50άρα και μάλιστα εντός έδρας, έχουν φάει ''κάποιοι'' πριν από μερικά χρόνια από ''κάποια'' Εφές προς πειραιά μεριά.Εμείς και με το εφηβικό να παίξουμε τέτοια ντροπή δεν θα την γνωρίσουμε.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα Τζιμ!!! Τα παιχνιδια δεν μπορεσα να τα δω, αλλα διαβαζοντας το κειμενο αποκτησα νομιζω μια καλη εικονα και για τα δυο ματσ. Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι. Οταν λες οτι πρεπει να κοπει η δημιουργια απο την αντιπαλη ομαδα ή π.χ. να απομονωθει ο play maker απο την υπολοιπη ομαδα, πρακτικα/τακτικα πως γινεται αυτο?
    Υ.Γ. Πολυ καλη δουλεια σε ολα τα αρθρα, πιστευω πολυς κοσμος μαθαινει μπασκετ απο τα κειμενα σου
    JK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα κι από μένα σε όλη τη μαφιόζικη παρέα. Διαβάζω το blog εδώ και ένα χρόνο περίπου, από τότε που μου το σύστησε κάποιος φίλος και έχω να πω πως είναι η καλύτερη μπασκετική γωνιά που έχω ανακαλύψει! Δεν έχω ξαναγράψει, αλλά είπα να πω κι εγώ κάποια πράγματα. Όσον αφορά στα παιχνίδια (είμαι Ολυμπιακός) θεωρώ τις αναλύσεις εδώ παντα πολύ πετυχημένες. Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει πολύς κόσμος είναι πως το φετινό top-16 πρόκειται για ένα πρωτάθλημα. Έχω βαρεθεί μετά από νίκη (οποιασδήποτε από τις 2 ελληνικές ομάδες) να διαβάζω για σενάρια πρωτιάς του ομίλου και μετά από ήττα για σενάρια που μας θέλουν εκτός play-off. Ας αφήσουμε αυτές τις αναλύσεις για την ώρα που πραγματικά θα έχουν κάποιο νόημα. Όσο για την παρέα έχω να πω ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Χαίρομαι σε κάθε ανάρτηση να διαβάζω και τα σχόλια και μια συζήτηση που πραγματικά έχει κάτι να πει. Τουλάχιστον μέχρι προσφάτως γιατί κάπου έχει αρχίσει και γίνεται πολύ κουραστικό να διαβάζεις ένα σωρό ασχετα και άκυρα πράγματα από ανθρώπους που σαν στόχο έχουν να χαλάσουν κάτι πολύ όμορφο. Τεσπά ελπίζω να βρεθεί μια λύση και γι' αυτό. Και πάλι συγχαρητήρια στον Jim γι' αυτά που μοιράζεται μαζί μας!

    schumi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ομάδα ήλεγξε εξαιρετικά το ματς, η άμυνά της άγγιξε το τέλειο, για πρώτη φορά λειτούργησε άριστα στις περιστροφές ακόμη κι ο Γκιστ… Όσο καλά πήγε το καράβι όμως τακτικά, ο κόουτς Πεδουλάκης τα έκανε σαλάτα στο rotation των περιφερειακών κι αυτό ήταν που πλήρωσε πανάκριβα στο τέλος.
    Επειδή του βγήκε μια φορά στο Κάουνας, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν παίκτες να αποδίδουν εξαιρετικά για 37 (Ούκιτς) και 35 (Διαμαντίδης) λεπτά, ειδικά όταν έχουν και τραυματισμό. Στο τελευταίο πεντάλεπτο τους βγήκε όλη η κούραση, σε επίθεση (μαζεμένα λάθη και από τους δύο, όσα δεν έκαναν επί 35’) και άμυνα (Γουίλιαμς). Σύμφωνοι, οι τραυματισμοί των Μπανκς, Ξανθόπουλου είναι δικαιολογία, αλλά 3-4 λεπτά παραπάνω μπορούσε να ξεκουράσει τους βασικούς. Θυμηθείτε ότι ξεκινά το 2ο ημίχρονο με δίδυμο Μπανκς, Μπράμο και γίνεται… πλημμύρα, ενώ είναι φανερό ότι ο Μπανκς μπορεί να αποδώσει καλύτερα στο «2», χωρίς την μπάλα στα χέρια. Όφειλε να τους ξεκουράσει χωριστά, στο κάτω – κάτω, βρέθηκε με μεγάλες διαφορές που μπορούσε να «ξοδέψει» για ανάσες.
    Στο τέλος είναι προφανές ότι φοβήθηκε φάουλ στον Σόφο, αν και με μία μόνο βολή ήταν κερδισμένος (στον συνολικό δείκτη). Τέλος πάντων, η ισοβαθμία μάλλον δεν πρόκειται να απασχολήσει, αφού οι δυο ομάδες έχουν κατά 3/4 ίδιο πρόγραμμα (μέσα Άλμπα, ΤΣΣΚΑ, έξω Ρεάλ), αλλά άκρως διαφορετικό εκτός (Μπάμπεργκ / Εφές). Ακόμη κι η σειρά των αγώνων είναι υπέρ των Ελλήνων, λογικά πάμε για 8-6 του Παναθηναϊκού (4ος) και 6-8 της Μάλαγα (6η, με τη Ζαλγκίρις 5η στο 7-7).
    Κρίμα, γιατί με νίκη είχαμε ελπίδα να αποφύγουμε την Μπάρτσα… Πλέον πάμε κατά 90% στο ζευγάρι του 2011, με ίδια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τότε μάλιστα στη θεωρία η Μπάρτσα ήταν ακόμη μεγαλύτερο φαβορί, όντας κάτοχος, με σούπερ Ναβάρο, ενώ κι ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά σε μεταβατική φάση.
    Φυσικά δεν υπάρχει Ομπράντοβιτς να στήσει ξώβεργες, αλλά το πιθανότατο αντάμωμα με τους Ισπανούς δεν έχει μόνο αρνητικά… Σαφώς και είναι η καλύτερη ομάδα στον 2ο όμιλο, αλλά με τον συναγωνισμό χαμηλά (σ’ αυτό το γκρουπ π.χ. δεν υπήρχε περίπτωση η Ζαλγκίρις να τερματίσει κάτω από 3η). Σίγουρα ο Πασκουάλ βρήκε αυτοματισμούς, αλλά έχει και παίκτες καταπονημένους, που είναι αμφίβολο πόσο θα αντέξουν την ένταση των 5 αγώνων σε 15 μέρες. Επιπλέον, παίζει – εξαιρετικά, αλλά και σχεδόν αποκλειστικά – στο 5 εναντίον 5, γεγονός που τη φέρνει στο «γήπεδο» του Πεδουλάκη. Με περισσότερη ποιότητα στην πλευρά τους, ασυζητητί, αλλά και ερωτηματικά χαρακτήρα. Οι Καταλανοί είναι περίεργη ράτσα, με ομάδες που τους έκαναν ιστορικές «πλάκες» στο παρελθόν βγάζουν κουσούρια. Βλέπε ποδόσφαιρο, το πρόσφατο 2-0 από τη Μίλαν.
    Μερικά από τα ματσαρίσματα, μάλιστα, ταιριάζουν καλά (Ματσιούλις / Μάικλ, Λάσμε / Τόμιτς, παρά το +15 πόντων του Κροάτη). Φυσικά το Γκιστ / Λόρμπεκ μοιάζει… τρύπα, αλλά με τον Σλοβένο ταιριάζει σωματομετρικά ο Τσαρτσαρής. Στη δε περιφέρεια, παρά το αριθμητικό έλλειμμα του Παναθηναϊκού, η ασυνέπεια του Ναβάρο καθιστά την κατάσταση ισορροπημένη, ίσως και υπέρ των «πρασίνων», γιατί θα πάρει πολύ χρόνο στο «2» κι ο Μπράμος (πόσο να τρέξουν οι Καταλανοί)…
    Πάντως ο Πεδουλάκης πρέπει στο εξής να εμπιστεύεται περισσότερο τους δυο εφεδρικούς του γκαρντ: χρόνοι συμμετοχής 35’ δεν επιτρέπονται ξανά…
    Για τον Ολυμπιακό, επέδειξε ξανά τη γνωστή αστάθεια: ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, όχι μόνο από μέρα σε μέρα, αλλά ακόμα και στο ίδιο ματς. Μεγάλη η εξάρτηση από το μακρινό σουτ (όπως πολύ σωστά επισήμανες από καιρό), αποτέλεσμα της έλλειψης inside game. Το ίδιο κουσούρι έχει κι ο Παναθηναϊκός, αλλά τουλάχιστον υπάρχει για 10’ ο Σόφο.
    Στη Σιένα θα αντιμετωπίσει το αντισυμβατικό μπάσκετ και την «καυτή» έδρα των Ιταλών. Αν χάσει, προκύπτουν δύο «τελικοί» πρόκρισης. Εντός όμως. Με τη βελτιωμένη, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων Μακάμπι, και με την πλήρη, αλλά με ψυχολογία «λεγεωναρίων» Χίμκι.
    Θεωρώ ότι ακόμη και εις βάρος του πλεονεκτήματος έδρας, πρέπει να αποφύγει στο χιαστί την ΤΣΣΚΑ. Από Ρεάλ, Εφές μπορεί να «κλέψει» νίκες εκτός. Απ' τον Μεσίνα σειρά πέντε αγώνων μου φαίνεται απίθανο να πάρει, ακόμη και με τρία ματς στο ΣΕΦ.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε ΑΛΕΞ, πολύ εύστοχες παρατηρήσεις, θα μου επιτρέψεις να είμαι αισιόδοξος στη Σιένα, χωρίς τον Ρες και τον Χακετ... Νομίζω πως θα δούμε Πάουελ με +15 πόντους και Πριντεζη το ίδιο...
      Θεωρώ πως ο ΟΣΦΠ καλά κάνει και ρισκάρει σουτ με παίκτες που το "έχουν", όταν τα σουτ θα μπουν, είσαι ικανός να κερδίσεις τους πάντες. Και όταν τα σουτ δεν μπαίνουνε για κάποιο διάστημα, έχουν την τάση να μπαίνουνε μαζεμένα... Μακάρι στα πλευ-οφς...
      Όπως γράφεις ο ΠΑΟ κόντρα στην Μπάρτσα του σετ παιχνιδιού έχει καλές πιθανότητες... Ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, αν στραβώσει ένα ματς στη Βαρκελώνη, προβλέπω τρικυμμία και τον Πασκουάλ να πάει για...παστέλια.. Μακάρι να δούμε πάλι τον Μπράμος να βάζει σουτ και να συνεχίσει ο Ματσιούλης σε καλό ρυθμό.
      Και παίδες μην ξεχνάτε, πως πάνω από όλα "γουστάρουμε τη σπυριάρα να χτυπιέται στο παρκέ".
      Τζιμ, να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι ΕΙΣΑΙ ΟΑΣΗ φίλε μου!
      Τα λέμε.

      Διαγραφή
    2. napidious εσυ παντως να δεις τι φιλαθλος οαση εισαι απο εναν Παναθηναικο η φιλοφρονηση.Μακαρι ολοι να σκεφτομαστε σαν και εσενα.

      Διαγραφή
    3. Τι να σου πω φίλε, κάποτε ήμουνα οπαδός, αλλά από όταν βρέθηκα στο εξωτερικό, απλά αγαπάω ο,τι έχει αίμα ελληνικό... Ίσως γι αυτό να πάω τόσο τον Μπαρτζώκα και τον Πεδουλάκη τόσο!

      Διαγραφή
  7. ti wra einai re paidia smr to all sytar game?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή,

    Τζιμ πραγματικά το άρθρο ήταν πλήρες για ακόμια μια φορα, Περισσότερη τακτική ανάλυση δεν ξέρω αν θα χρειάσετει. Θα σταθώ στην πολύ καλή δουλεία που έχει κάνει ο Πασκουαλ στην Μπαρτσελόνα, πραγματικά βλέπεις οτι το μπάσκετ και οι ομάδες δεν φτιάχνονται σε μια χρόνια αλλα με υπομονή και βάθος χρόνου. Πιστη εφαρμογή του σχεδίου απο τους καταλανους που κακα τα ψέμματα είναι ενα level πάνω απο τις ελληνικες μας ομάδας. Εξαιρετικός Σάρας, στην δύση μιας μεγάλης καρίερας έκανε ενα καλό παιχνίδι και σε κάποιες φάσεις έστειλε για ύπνο τον λο.
    Για το ματς του ΠΑΟ, νομίζω πως ο σόφο έπρεπε να μείνει σίγουρα περισσότερο στο παρκε. Μπορεί το παιχνίδι να γινόταν προβλέψιμο αλλα θα μπορούσε να προσφέρει καλάθια και ανάσες σε ενα σημείο που η ομάδα είχε κολλήσει. Η πρόκριση δεν θεωρώ οτι χάνεται, αλλα η σύγκρουση με την Μπάτρσα θα είναι επώδυνη. Οι καταλανοί έχουν στα γκαρντ Saras Huertas La bomba kai sada, κάτι που θα κάνει ακόμα περισσότερο εμφανες την έλλειψη οργανωτών στο παιχνίδι του ΠΑΟ. Απο τη στιγμή που μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν, νομίζω πρέπει να μπει στο ροτεησον ο ξανθόπουλος για κάποια λεπτα. Φυσικά δεν ελπίζω σε μεταμόρφωση ομάδας και παίκτη όπως το 11, γιατι κακα τα ψέμματα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Νομίζω όμως ότι ειναι εμφανές οτι με Ροκο ΔΔ και λίγο απο Μπανκς δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι καλό ο ΠΑΟ. Βέβαια απο την άλλη ο ΠΑΟ ξεκινά να δημιουργεί χαρακτήρα και θέλω να πιστεύω οτι θα δυσκόλεψει τους καταλανους (Ο άθλος του 11 δεν νόμιζω να επαναληφθει) πάντως τα ματς με τους Ισπανούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν γενικό τεστ πριν τους τελικούς με τον Ολυμπιακο. Αν οι πράσινοι θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες για το πρωτάθλημα τότε πρέπει να κάνει την υπέρβαση και η λογική διασταύρωση με την Μπάρτσα θα προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να να υπάρχει η σωστή τακτική αλλα και πνευματική προετοιμασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάμε για Μπάρτσα λοιπόν. Απ' την αρχή αυτό το ζευγάρι είχα δει. Θα είναι έτσι κι αλλιώς μια άκρως διδακτική σειρά παιχνιδιών για τον Παναθηναϊκό. Απ' την στιγμή που θα είμαστε στους 8 η ομάδα χωρίς άγχος θα πάει για το καλύτερο.
    Χτες στο all star game των νέων είδα τον Χρυσικόπουλο σε ρόλο πλέι μέικερ. Το είχαμε ρωτήσει και εγώ και ένας ακόμη φίλος εδώ αν θυμάμαι καλά, αν μπορεί ο Λίνος να δουλευτεί σαν άσσος. Πιστεύω εκεί είναι το μέλλον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να ήμουν και γω madness, αν θυμάμαικαλά είχα ρωτήσει το Τζιμ αν μπορεί να γίνει ένας πανύψηλος άσος στο πρότυπο του Παπαλουκά (μοιράζονται και την αδυναμία στο μακρινό σουτ) ή θα γίνει ένα πολυσχιδές 3άρι...προσωπικά προτιμώ μια εξελιγμένη/βελτιωμένη έκδοχή του πρώτου.

      Διαγραφή
    2. Μοιάζει με μια ελληνική εκδοχή λεμπρόν θα έλεγα...

      Διαγραφή
    3. Peris, υποθέτω πως αναφέρεσαι στη δυνατότητα για πολύπλευρη προσφορά στο παιχνιδι αλλά o James ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό (και) για τον απίστευτο συνδυασμό σωματικών και αθλητικών του προσόντων. Ο Χρυσικοπουλος πέραν του ύψους και των μακριών χεριών δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει σε αυτό το επίπεδο. Άν βελτιώσει το σουτ του δραματικά και με πολλή φαντασία πιο πολύ προς Ντουράντ μου κάνει (τι λέω βραδιάτικα ο άνθρωπος).

      Διαγραφή
  10. Κάποιος είχε γράψει πρόσφατα ότι ο Καπόνο είναι παίκτης κρύο αίμα ή μεγάλο σουτ, δεν θυμάμαι ακριβώς πως το έγραψε, για τα παιχνίδια που θα κριθούν στον πόντο, ο παίκτης που θα αναλάβει και το σπουδαιότερο θα ευστοχήσει στο σουτ του τελευταίου δευτερόλεπτου. Αυτά τα λόγια θυμήθηκα προχθές στην τελευταία επίθεση του Πάο. Είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι αν είχαμε τον Καπόνο στη Μάλαγα τουλάχιστον δεν θα χάναμε την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Jim τρομερή ανάλυση για ακόμα μια φορά. Για τον Ολυμπιακό νομίζω ότι πρέπει να κλείσει το ροτέισον και άλλο(περρισσότερος πρίντεζης στο παρκέ) και αξιοποίηση των δυο ξένων που πήρε πρόσφατα παραπάνω. Ο Σερμαντίνι πρέπει να πάρει παραπάνω χρόνο σε τέτοια ειδικά ματς και ο Πέρκινς να δηλωθεί στο πρωτάθλημα για να βρει ρυθμό. Ο Πάουελ ήταν καλός στην επίθεση αλλά στην άμυνα στο πικ-εν-ρολ μου θύμισε παιδι ακαδημίας μίνι μπάσκετ που πρωτομαθαίνει τη Θέση. Ο Μάικλ δε δίδαξε πως είναι η θέση όχι μόνο στην Ευρώοη άλλα ίσως στον κόσμο. Επίσης παρατηρώ σταθερά αρνητικό τον Περπέρογλου. Ο Παναθηναικός από την άλλη με απογοήτευσε. Ο Ρέπεσα πίεζε τα γκαρντ του παναθηναικού με τον Κάλογουει και όταν αυτός κουράστηκε και βγήκε ξεκίνησε το κρεσέντο του Ουιλλιαμς απέναντι σε μια ήδη καταπονημένη περιφέρεια. Φάνηκε η απουσία ενός ακόμη γκαρντ. Τρομερός ο Ζόριτς, λάθος η μη χρησιμοποίηση του Σόφο. Συμφωνώ με σένα ότι ο Παναθηναικός αν αυτοκτονήσει μόνο θα αποκλειστεί. Γενικά και οι δύο κόουτς θα πρέπει να απόφασίσουν τι θέλουν να κάνουν από εδώ και πέρα και να αλλάξουν κάποιες λεπτομέρειες στις ομάδες τους.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να χάνει όλες τις διαφορές που παίρνει στα παιχνίδια του ο ΠΑΟ μπορεί να αποτελεί πρόβλημα αλλά είναι κατανοητό. Μια ομάδα που χτίζεται, αναζητά σταθερότητα. Εδώ ομάδες έμπειρες και με τον ίδιο κορμό χρόνια έχουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους και δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο για 40 λεπτά. Αλλά το να μπλοκάρει τόσο πολύ επιθετικά στο τέλος πρέπει να το ψάξουν. Το δις εξαμαρτείν...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim ο Πέρκινς κοντεύει να κλείσει μήνα στην Ελλάδα και ακόμα είναι άχρωμος και άγευστος. Στην επίθεση όταν παίρνει την μπάλα το πρώτο πράγμα που κάνει δεν είναι να κοιτάξει το καλάθι, όποιος έχει παίξει μπάσκετ καταλαβαίνει τι λέω, όποτε είναι σαν ο οσφπ να παίζει με 4 στην επίθεση. Αλλά και στην άμυνα δεν τον είδα να λυγίζει γόνατα.

    Τέλος πάντων, εσύ Τζίμ πόσο χρόνο θα του έδινες ακόμα για να προσαρμοστεί? ή ο οσφπ πρέπει να αρχίσει από σήμερα να ψάχνει για τον αντικαταστατή του στην Ελλάδα? Εγώ προσωπικά θα του έδινα το πολύ άλλη μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε φίλε βιάζεσαι, 2 παιχνίδια έχει παίξει όλα κα όλα (5 λεπτά στο πρώτο, 10 στο 2ο, κανά 15άρι ίσως τσιμπήσει την ερχόμενη Πέμπτη)...έχει ήδη αρχίσει να πιάνει το νόημα στην άμυνα, θα πάρει και περισσότερο χρόνο στην επίθεση για να βρει τα γράδα του. Τη Πέμπτη έπαιξε λίγο γιατί για την ώρα η ομάδα κολλάει με αυτόν στο κουμάντο και επειδή έκανε 2 φθηνά φάουλ, απότοκα ενθουσιασμού ή υπερβολικού ζήλου ίσως και μοιραία βγήκε. Με τον Σάρας μια χαρά τα πήγε.

      Με τη Σιένα θα πάρει σίγουρα αρκετό χρόνο και θα δείξει περισσότερα πράγματα.

      Σκέψου πως έχει ακόμα 4 παιχνίδια στον όμιλο και 3-5 παιχνίδια στα πλει-οφ πριν το Φ4 για να παίξει και θα βελτιωθει. Πολύ μεγάλη η χρονια φέτος...

      Διαγραφή
    2. Από τον Μάντζαρη χάσαμε περίπου 10 πόντους ανά παιχνίδι,
      από τον Πέρκινς δεν πιστεύω ότι θα τους αναπληρώσουμε.
      Και στην άμυνά του δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο.
      2 παιχνίδια έχει παίξει, ποσά θέλει για να προσαρμοστεί??

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε διαλεξε τι εισαι αδιαβαστος η ανοητος??? 14 λεπτα εχει παιξει αθροισμα ρε κατσαπλια που την ειδες την προσαρμογη?? Δεν εχετε βαρεθει να ρεζιλευεστε με τις βλακειες που γραφετε??

      Διαγραφή
  14. Που πας ρε καραμήτρο με αυτό το ρόστερ να χτυπήσεις την Μπάρτσα!
    Οι Λάμσε και Ούκιτς είναι καλοί για να κερδίζουν κανένα Καοδ και κανένα Κολοσσό, εάν θέλεις να πας φ4 τότε το ρόστερ σου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε αυτοί να μην είναι πενταδάτοι αλλά πάγκο για back up.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5.23 εσυ τωρα τι πεταγεσαι και μου χαλας την ροη των ευστοχων σχολιων."Α"

      Διαγραφή
  15. Παίδες καλησπέρα. Jim οι τελευταίες σειρές του σχολίου σου για το ματς ΟΣΦΠ-Μπάρτσα μου φάνηκαν σαν preview για το ΠΑΟ-Μπαρτσα.Πάντως, καλώς ή κακώς, η Μπαρτσελόνα από το 2009 και μετά είναι πάντα ανάμεσα στα 2 φαβορί για την κούπα, ίσως και πρώτο με το μπάσκετ που παίζει όλη τη χρονιά, αλλά στα κρίσιμα πνίγεται. Θα είναι πρόκληση για τον Πεδουλάκη και τους παίκτες. Αλλά, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, η σειρά αυτή θα είναι ένα σχολείο για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, που, ας μην γελιόμαστε, αυτός είναι ο φετινός στόχος του Παναθηναικού. Δυστυχώς σχόλιο για το ματς με τη Μάλαγα δεν μπορώ να κάνω γιατί μετά από τόσα χρόνια με Ζοτς δεν ανέχεσαι να χάνεις με τόσο χαζό τρόπο. Τεσπα. Η ήττα αυτή ας αποτελέσει ένα σκληρό μάθημα.
    jpg13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο group F Maccabi και Barcelona είναι περασμένες,
    ψάχτε για τις άλλες 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζιμ καλημέρα. Είσαι κατά τη γνώμη ο κορυφαίος μακράν χιλιόμετρα των υπολοίπων στην Ελλάδα αναλυτής μπάσκετ και το Hoopfellas εύκολα Νο1 σελίδα (οι φίλοι μου στην Αγγλία τη θεωρούν top-5 στην Ευρώπη) αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Νέα ομάδα ο Παναθηναϊκός και συμβαίνουν αυτά όπως είπες αλλά το να έχεις πάει το παιχνίδι έτσι για 37 λεπτά και κλείνεις με τέτοιο τρόπο σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα στον πάγκο. 60 πόντους έβαλες στη Μάλαγα ρε Τζιμ. Πες κάτι, εκεί είναι το πρόβλημα της ομάδας. Στο +10 στη 3η περίοδο ο καλός προπονητής κλείνει πόρτες και νικάει.

    Aaron S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν στο +10 της τριτης περιοδου ο ''καλος'' προπονητης κλεινει πορτες και νικαει ,τοτε δεν ξερωω κανεναν καλο προπονητη.μαλλον βλεπεις αλλο αθλημα.το μπασκετ ειναι το αθλημα που παιζεται μεχρι το 40.που το καθε δευτερολεπτο μετραει.που η νικη ή η ηττα χωριζονται πολλες φορες αο μια λεπτη κοκκινη γραμμη.πες μας ποιος ειναι ο προπονητης αυτος που δεν εχει χασει παιχνιδι αν προηγηθηκε με 10 ποντους στο 3 δεκαλεπτο

      Διαγραφή
  18. Ο Παναθηναικός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό με την Άλμπα γιατί θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Να θυμίσω ότι η Ζαλγίρις (εξαιρετικά δουλεμένη και πολύ καλό και βαθύ ρόστερ)δεν έχει αποκλειστεί ακόμα και είναι πιθανό να κάνει ένα 4/4. Στην τριπλή ισοβαθμία με Μάλαγα, Ζαλγκίρις βέβαια προκρίνεται αυτός αλλά δεν πρέπει να θεωρεί κανένας δεδομένες τις νίκες με τους Γερμανούς-ειδικά με την Μπάμπεργκ εκτός και τη δυνατότητα των Τούρκων να διαλέξουν αντίπαλο στο παιχνίδι με τη Μάλαγα. Θεωρώ εν κατακλείδι ότι όλα θα κριθούν στο τέλος των ομίλων για την πρόκριση και τεράστιο μείον για την ομάδα το μικρό rotation και τη μη ένταξη στο παιχνίδι όλων των guard.

    Aνδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim καλησπερα,

    Θα περιμενα να σταθεις λιγο στο σημειο που θεωρω οτι ουσιαστικα χαθηκε ο αγωνας! Στο 61-60 η ομαδα ειχε 4 χαμενες βολες και με την επαναφορα απο την τεχνικη (νομιζω στον Σαρας) 2 χαμενα σουτ. Ειχε προηγηθει μια φοβερη προσπαθεια να επιστρεψουν απο το -12 και σε ενα τοσο κομβικο σημειο καταραχωθηκε η ψυχολογια τους. Δεν ξερω αν συμφωνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μπάρτσα προχθές δεν παιζότανε,
      ήταν από άλλο πλανήτη!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κι εγώ με ανώνυμο 7:10, η Μπάρτσα έκανε μαγικό παιχνίδι, παρά την προσπάθεια του ΟΣΦΠ. Μπορεί να μην έβαλε πολλά τρίποντα, αλλά τους βγήκανε πολλές φασεις, κι αν εκεί που λες gioxon παίρναμε 7 ποντους διαφορά, δε θα την κρατούσαμε εύκολα... Πάντως ο Σπαν μοιάζει πολύ πιεσμένος... Για να δούμε την Πέμπτή τώρα...

      Διαγραφή
  20. Για τον ΠΑΟ,η ηττα ηταν φτηνη,ο Αρτζι πρεπει να απαιτησει γκαρντ,ωστε να προετοιμασει την ομαδα για τους τελικους με Ολυμπιακο που μαλιστα δεν θα εχει πλεονεκτημα εδρας,και μεχρι τοτε να μπορεσει να ξεκουρασει τους ΔΔ και Ροκο στην Ελλαδα,μηπως και γινει κατι στην Ευρωπη..Εαν δε το κανει θα ειναι μια ακομη ξεροκεφαλια στην αλυσιδα των πολλων που εχει κανει φετος και των ρισκων που παιρνει.Επισης Μπραμος και Ματσιουλις πρεπει να βελτιωθουν,εαν θελουν να ανεβουν επιπεδο.Μια παιζει ο ενας,μια ο αλλος και μια κανενας και η ασταθεια τους δημιουργει προβλημα.Θεωρω οτι και οι δυο ειναι αξιολογοι και πολυ χρησιμοι,αλλα αυτη η θεση θελει τοπ κλας παικτη.Προσοχη με τους Γερμανους,η προκριση δεν εχει καθαρισει ακομη.Με την Μπαρτσελονα,ειμαστε πολυ πισω,αλλα ολα μπορουν να γινουν,ο Αρτζι αν μητι αλλο ειναι μεγαλος μαχητης..Ο ΟΣΦΠ απλα εχασε ενα παιχνιδι,δεν βλεπω το λογο για ολη αυτη τη κλαψα.Ασφαλως και συνολικα ειναι καλυτερη η Μπαρτσα αλλα σε ενα παιχνιδι,καποια αλλη στιγμη ισως την κερδισει.Η αποκτηση του Περπερογλου,καθαρα απο γινατι και επειδη το απαιτησε ο Σπανουλης,ηταν η μεγαλη γκαφα του Ολυμπιακου το καλοκαιρι,κατι που ηταν πασιφανες..Μηδενικη προσφορα,υπνος κανονικος και μακρια απο το δυναμικο πνευμα και παιχνιδι του οσφπ ,και ετσι ο ΟΣΦΠ αντι στη θεση αυτη διπλα στον πυραυλοκινητο,αλλα λογικα ασταθη ΠΑΠ,να βαλει αλλο ενα οπλο και να εχει υπεροπλια,παρουσιαζει τεραστιο κενο.Νομιζω πως εχει το μεταλλο να κερδισει και την Σιενα και την Μακαμπι και να βγει δευτερος.Ο Παουελ δειχνει ν ανασταινεται και μπορει να φανει χρησιμος ειδικα για Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eγω,που δε συνηθίζω να κατηγορώ προπονητές μπορώ σίγουρα να πιστώσω στον πεδουλάκη την ήττα του Πάο και μάλιστα με 6 πόντους,για τραγικές επιλογές στο τέλος...Ακόμα και στα τάιμ άουτ έδειχνε άνευρος,άφησε την ομάδα να χάσει με τέτοιο τρόπο μη μπορώντας να ξυπνήσει τους παίκτες και να τους δείξει τη σημασία του ματς...Λες και έπαιζαν φιλικό οι πράσινοι,εκείνη η επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα που μπαίνει μέσα άτσαλα ο γκιστ λες και έχουν επιθέσεις για χάσιμο ήταν πραγματικά εκνευριστική,ενώ επίσης ο ούκιτς έδειχνε να το παίρνει πάνω του βγαίνοντας από τα χαλινάρια τα οποία είχε και κάνοντας κακό στην ομάδα του.Συμφωνώ για την επιλογή σόφο στο τέλος,ενώ νομίζω τελικά η αποχώρηση καπόνο θα κάνει κακό στο βάθος της ομάδας καθώς αν πρέπει να πάει στο 2 ο μπράμος,υπάρχει μόνο μασιούλις για το 3 και γ ενικά υπερφόρτωση των 2 παικτών που τους θες και για άλλες θέσεις.Εδώ μπορώ να πω οτι δεν συμφωνώ απόλυτα με το χαρακτηρισμό λάσμε ως κορυφαίου αμυντικού ψηλού στην ευρώπη.Σίγουρα εντυπωσιακός πολλές φορές,αλλά με πιο ψηλούς αντιπάλους παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα,δεν συγκρίνεται με τον περσινό ντόρσει που έκρυβε το καλάθι και όλο το ζωγραφιστό με τον όγκο του.Το πέρασαν πολύ στο ντόυκου και κακώς καθώς ο Πάο έχασε και το παιχνίδι και την δ ιαφορά και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες.Αν δε γινόταν αυτό και είχε κρατήσει και το +15 με την εφές,αυτή τη στιγμή θα κοίταγε για 2άδα.
    Για τον Οσφπ λίγες παρατηρήσεις,φάνηκε ξεκάθαρα οτι η Μπάρτσα δεν είχε αντίπαλο σε ομαδικά θέματα,νομίζω ο Μπαρτζώκας έχει αφήσει την ομάδα σε μια επιθετική μονοτονία,ενώ παρουσιάζει και προβλήματα χημείας φέτος,το ακριβώς αντίθετο με πέρσι.Δεν έχει πολλά plays,μπλοκάρει και οι αυτοματισμοί είναι ανύπαρκτοι.Πιστεύω θα καταφέρει να συνέλθει κυρίως σε θέμα ψυχολογίας ως προς την ευστοχία ο Οσφπ αλλά τα αμυντικά προβλήματα,συν την επιθετική έλλειψη σπιρτάδας δύσκολα θα αντιμετωπιστούν.Κινδυνεύει ο Οσφπ και καλύτερα να επικεντρωθεί στην πρόκριση παιχνίδι με παιχνίδι παρά στη 2η θέση.Αν χάσει στην Τοσκάνη,παίζει ματς ζωής η θανάτου με την μακάμπι...
    Η ρεάλ μπορεί να μην γεμίζει το μάτι κανενός,αλλά όπως είχε πει εύστοχα κάποιος εδώ μέσα μπορεί να κερδίζει και με την άμυνα αλλά και με την επίθεση της,ενώ και στα νοκ άουτ πλέον διαθέτει μεγάλους παίκτες(ρούντι,μίροτις,κάρολ,γιουλ..) και ισχυρό μέταλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε peris αν μου επιτρέπεις, και στα πλαίσια συζήτησης πάντα, θα διαφωνήσω με ορισμένα από αυτά που λές για ΠΑΟ. Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα εγρήγορσης ούτε ότι ήταν κοιμησμένοι οι παίκτες. Μια χαρά το πήγαινε το ματς και έλεγχε το ρυθμό για 35 λεπτά. Δεν είχε έλλειψη συγκέντρωσης ή προσπάθειας. Απλά αντί να τη σκοτώσει όταν έπρεπε τη Μαλάγα(διότι χάνει συνεχώς διαφορές), το έκανε ντέρμπι μέχρι τέλους και ήρθε ο Ουίλιαμς στο τέλος με προσωπικά σουτ εντελώς και τον τελείωσε. Η μεγάλη, όμως, ευθύνη του Πεδουλάκη είναι το επαναλαμβανόμενο επιθετικό μπλοκάρισμα στο τέλος. Εκεί ναι θα συμφωνήσω μαζί σου, όπως επίσης και για Ουκιτς, Καπόνο που έγραψες. Αλλά αυτό θεωρώ δεν έχει να κάνει με την ενέργεια ή την συγκέντρωση τόσο, όσο με την δουλειά και την προετοιμασία στην επίθεση πριν τον αγώνα, τους αυτοματισμούς, το εναλλακτικό πλάνο που θα έχεις σε περίπτωση που κολλήσει η ομάδα και την οξυδέρκεια(συν το καθαρό μυαλό) να τραβήξεις το σωστό κόλπο. Όπως επίσης και για το Λάσμε θα διαφωνήσω. Μπορεί δυνατά κορμιά στο 1 εναντίον 1 να τον σπρώχνουν εύκολα και να τον φτάνουν κάτω από το καλάθι αλλά είναι πολύ χρήσιμος σε άλλους τομείς στην άμυνα. Δεν είναι μόνο οι τάπες, αλλά είναι πολύ γρήγορος και αλτικός ψηλός, γρήγορες περιστροφές και αλληλοκάλυψη, συν το ότι οι περιφερειακοί πλέον φοβούνται να πλησιάσουν το ζωγραφιστό γιατί αποτελεί φόβητρο ψηλά. Η αδυναμία του είναι επιθετική. Δεν μπορεί να δημιουργήσει παρά μόνο να τελειώσει φάσεις. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Και εντελώς φιλικά. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.

      theo

      Διαγραφή
    2. Νομίζω συμφωνούμε σχεδόν σε όλα,απλά εγώ πιστεύω οτι ο Πάο πιο πολύ κοιμήθηκε λες και έπαιζε φιλικό στο ματς και δεν τον ένοιαζε ενώ εσύ νομίζεις ότι θα έπρεπε να έχει τελειώσει πιο νωρίς το ματς.Εγώ θεωρώ οτι δεν υπήρχε μόνο επιθετικό μπλοκάρισμα αλλά και σύγχυση στην άμυνα.Σίγουρα ο Ουίλιαμς ήταν εξαιρετικός αλλά πιστεύω οτι ο Πάο επέτρεψε στον αντίπαλο του να βάλει ατ σουτ καθώς δεν υπήρχε απόλυτη συγκέντρωση.Το όλο θέμα είναι και απόρροια της έλλειψης βάθους κατ'εμέ..Πολύ βάρος στους λάσμε-διαμαντίδη-ούκιτς με αποτέλεσμα να μην έχουν την απαιτούμενη ενέργεια στο τέλος όπου καθορίστηκαν όλα.Όσο για τον λάσμε επουδενί δεν είπα ότι υστερεί αμυντικά.Είναι φοβερός στο να κόβει αντίπαλους penetrators,να βγάζει ενέργεια,στις περιστροφές,με κοντύτερους αντιπάλους και να περιορίζει τους προσωπικούς του αντιπάλους.Απλά δεν μπορώ να πω οτι είναι και ο καλύτερος αμυντικός σέντερ στην ευρώπη απτη στιγμή που με ψηλά κορμιά (όπως κρστιτς,καούν,ζόριτς,ερντέν πχ) δυσκολεύεται να τα αντιμετωπίσει σε όλο το παιχνίδι γιατί χρειάζεται συνεχή ενέργεια και δύναμη στις μάχες.

      Διαγραφή
  22. ο παο καθυστερει στο θεμα της μεταγραφης γκαρντ και αυτο θα το πληρωσει . τοσον καιρο ακομη και σε θεσεις που δεν χρειαζοταν παικτη διατυμπανιζε μεταγραφες ... και τωρα που χρειαζεται παικτη καθυστερει ... και αντε πες στην ευρωπη δεν δικαιουται αλλη μεταγραφη και θα συντριβει απο την μπαρτσα ουτως η αλλως μετα και την βλακωδη ηττα απο την μαλαγα (διοτι με νικη επι της μαλαγα κατ εμε ειχε σοβαρες ελπιδες για την τριτη θεση οποτε θα τους απεφευγε). το θεμα ομως ειναι οτι χωρις μεταγραφη γκαρντ θα συντριβει και στους τελικους της α1 απο τον οσφπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε πρώτα να φθάσει στους τελικούς της α1 και μετά συζητάμε αν θα συντριβεί ή όχι από τον Οσφπ. Με τόσο ρηχό ρόστερ που έχει φέτος η ομάδα δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση εάν έκανε την έκπληξη κανένας Πανιώνιος ή κανένας Παοκ.
      Πεδουλάκης είναι αυτός, από αυτόν όλα να τα περιμένεις!

      Διαγραφή
    2. καπου διαβασα οτι θα παρουν παιχτη απο ομαδες που θα αποκλειστουν στην φαση των οχτω.

      Διαγραφή
    3. Επιτρέπεται αυτό?? Δεν νομίζω.

      Διαγραφή
    4. ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

      Διαγραφή
  23. ο πεδουλακης σε ποιο ονειρο εχει δει οτι ειναι δυνατον με μια πενταδα μονο παικτες και ει δυνατον 40 λεπτα συμμετοχη ο καθενας να μπορεις να κερδισεις ματς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τζιμ με καλυψες απολυτα για το παιχνιδι του παο. ο πεδουλακης εκανε τρομερα σφαλματα!! αφισε ουκιτσ και διαμαντιδι να τους βγει η γλωσσα!!! ειδικα ο διαμαντιδης ειχε και μικροτραυματισμο!! ο γκιστ μια τα ιδια.. αποτελεσμα???? ασ δουμε τις επιθεσεις π ηρε πανω του ο γκιστ και ο ουκιτς στο τελος...στριτ μπασκετ!!!
    ο διαμαντιδης ηταν πολυ κουρασμενος να παιξει τις αμυνες στον ουιλιαμς μονο εκει θα διαφωνησω.. το ιδιο βεβαια και ο ουκιτς θα μ πεις.. αλλα απο την στιγμη π ο διαμανταρος ειχε και τον τραυματισμο . ο ξανθοπουλος τι εγινε???
    ΚΟΛΛΗΣΕ η επιθεση φυσιολογικο .. αλλα καθολου φυσιολογικο το οτι δν επαιξε ο σοφο να σκοραρει καποια καλαθια.. ετσι και αλλιως τα τρωγαμε απο το τριποντο και οχι απο μεσα. τεσπα γενικα κακη διαχειριση υλικου, ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Κ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΠΟΝΟ.
    τρεχα γυρευε!!
    τωρα πεδουλακη βγαλε ροτεινσον με 2,5 γκαρντ και με μπραμο ματσιουλι να τρεχουν σε 2 και 4 αντιστοιχα.
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ... ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ???? τα αυγα και τα πασχαλια εχασε ο κοουτς π εδειξε ποσο λιγος ειναι σε αυτο το επιπεδο αυτη την χρονικη στιγμη. 2 συνεχομενα καλα κοουτσαρισματα δν εχει βγαλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ με μια αναφορά συμπύκνωσες όλα αυτά που έγραφα εγώ τις τελευταίες μέρες με πολλές αναφορές.

      Διαγραφή
    2. Οντως, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ... ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ????

      Πολλες ομαδες φαινεται να το κανουν τελευταια εστω κι αν δεν χρειαζεται.

      Ισως δεν εχουν την ενεργεια για διποντο συστημα στο τελος.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. george δν τηα βοιτηοθσε να ειναι ο σοφο?? να παρει επιθεση αυτος? η εστω να μν πιεζαν το τριποντο τοσο πολυ

      Διαγραφή
    4. Ακουω πολλους (π.χ. τους Συριγους) να λενε γιατι δεν εβαλε μεσα το Σοφο το τελευταιο 5λεπτο για να χτυπησει στη ρακετα κλπ.

      Για τον Πεδουλακη ομως νομιζω προεχει στα τελευταια λεπτα το ριμπαουντ και απο τη στιγμη που ηταν μεσα οι Ζοριτς και Βασκεθ ισως να θεωρησε οτι θα εχανε τη μαχη της ρακετας (την οποια βεβαια εχασε ούτως ή άλλως).

      Εγω κανω την εξης εικασια. Με βαση την ολοφανερη κουραση των παιχτων, δεν ξερω αν και σε ποιο σημειο (στο τελευταιο εναμισυ λεπτο?) ισως να θεωρησε ο Πεδουλακης οτι το παιγνιδι ή θα το κερδιζε ή θα το εχανε με μικρη διαφορα και δεν το χτυπησε στην επιθεση. Ποτε δεν υπολογισε τον Ουϊλιαμς και γι αυτο δεν επαιξε ειδικη αμυνα πανω του π.χ. ο Μπραμος ισως να ηταν σ' εκεινη τη φαση καλυτερη επιλογη πανω στον Ουϊλιαμς απο τον Ουκιτς.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  25. ο παο θα κονιορτοποιηθει απο την μπαρτσα και ο πεδουλακης θα πρεπει να προετοιμασει τους παικτες της καινουριας αυτης ομαδας να μην τους παρει απο κατω ψυχολογικα και διαλυθει η αυτοπεποιθηση τους . ο στοχος ουτως η αλλως ποτε δεν ηταν η ευρωλιγκα ας μην κοροιδευομαστε ... στοχος πραγματικος μπορει να ειναι μονο το πρωταθλημα . αν ομως ο πεδουλακης δεν μπορεσει να φανει ικανος να διαχειριστει ψυχολογικα τις ηττες απο την μπαρτσα τοτε καλυτερα να μην περασει καθολου στους 8 και να κατσει να δουλεψει πολυ σκληρα στις αδυναμιες του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο παίκτης! και αυτό το είχα γράψει και εγώ προ ημερών.

      Διαγραφή
    2. τι λετε ρε,γιατι μας διαλυσε η Ρεαλ??,και σιγα μην εχει καλυτερη ομαδα απο Μπαρτσα.Σαν μοναδες και οι δυο ομαδες εχουν ισαξιους παιχτες

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλύτερη ομάδα η Μπάρτσα από την Ρεαλ.

      Διαγραφή
    4. αυτο δεν ειναι απολυτο,αν ηταν ετσι στην Ισπανια γιατι ειναι πρωτη η Ρεαλ??.Ακομη και το κυπελο το πηρε στην παραταση η Μπαρτσα αν ηταν πολυ καλυτερη θα το επαιρνε πολυ ευκολα και αμεσως

      Διαγραφή
  26. 1)symfwneis oti i thesh ''1'' einai i pio krisimh sto syghrono basket kai oti h plhrothta mias omadas ekei mporei na kalypsei alles adynamies tou roster?
    2)autos o perkins den xerei basket.fainetai oti einai athlitis kalos alla den mporei 2 deuterolepta me thn mpala sta xeria.kalytera na protimhsei ton katsivelh o mpartzwkas
    3)o powell exei prosonta alla den kanei miso dorsey se energeia kai amyna.astoxh epilogh kata th gnwmh mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o perkins οθτε εμενα μ αρεσε αλλα εχει κανει ελαχιστες προπονησεις με την ομαδα. για αμυνα τον πηρε πιο πολυ ο γαυρος παρα για δημιουριγια σκοραρισμα

      Διαγραφή
  27. Υ,Γ εννοω οτι σταθηκαμε ορθιοι με Ρεαλ, νικησαμε ευκολα μια φορα,χασαμε δυο φορες με λιγη διαφορα. Ειδικα στην εδρα μας χασαμε απο βλακεια μας στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αρχισε το all star στην ετ1,τωρα 18.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να καταγγείλω τον διαγωνισμό τρίποντων ως νόθο,
      μέγα σκάνδαλο η μη συμμετοχή του Μπίδη.

      Διαγραφή
    2. Ήταν φανερό ότι στο παιχνίδι ο μπίδης ήταν ένα σκαλί πάνω από όλους....έξω από τα νερά του με όλους αυτούς τους ανώριμους παίκτες και το άναρχο μπάσκετ που έπαιζαν...όσο για τα τρίποντα εντάξει τι να πούμε...εδώ τον δέδα που κέρδισε αυτός τον έμαθε να σουτάρει,λες να μην το έπαιρνε άνετα???

      Διαγραφή
  29. Γεια σου Τζιμ..Εξαιρετικες οι αναλυσεις σου για τα ματς..Για τον Παναθηναικο πρεπει να μην ξεχναμε το οτι η ομαδα ετσι οπως χτιστηκε το καλοκαιρι και με τη συγκεκριμενη στελεχωση σε παγκο και παρκε εχει συγκεκριμενο ταβανι στις φιλοδοξιες της για φετος..Ειναι επιτυχια η προκριση στους 16 και θα 'ναι υπερβαση πιθανη προκριση στους 8..Οταν εχεις ενα προπονητη που ειναι εξπερ στο αμυντικο στησιμο της ομαδας,αλλα στην επιθετικη αναπτυξη χωλαινει(οπως κι ολοι οι Ελληνες προπονητες),με συνεπεια η επιθετικη παραγωγη να κυμαινεται μεταξυ 60-70 ποντοι,αυτο σημαινει οτι κατεβαζοντας το σκορ ελεω αμυνας κανεις τα ματς διεκδικησιμα,εκει ομως φαινεται το προβλημα στη στελεχωση του ροστερ της ομαδας,γιατι πολυ απλα δεν μπορει να βγαλει υψηλο σκορ,αρα στα ματς που πανε στους 65 ποντους,μπορει να κερδισει αλλα και να χασει απο τον οποιονδηποτε αντιπαλο..Ετσι εχασε απο τη Ρεαλ εντος,ετσι κι απο τη Μαλαγα εκτος..Τα αγωνιστικα προβληματα ειναι γνωστα και φανερα,ελλειψη ποιοτικων λυσεων και βαθους στα γκαρντ,φοργουορντ χωρις δημιουργια,αδυναμια στο παιχνιδι χαμηλα στο ποστ..Η ομαδα πηρε παναξια το Κυπελλο και μεσα απο το συγκεκριμενο στυλ παιχνιδιου θα κυνηγησει την ανατροπη στο Πρωταθλημα..Στην πιθανοτατη διασταυρωση με την Μπαρτσα η ομαδα θεωρω οτι θα φανει ανταγωνιστικη και σιγουρα αυτοι οι αγωνες θα βοηθησουν τους παικτες που θα συνεχισουν και του χρονου ν'ανεβουν επιπεδο..Ελπιζω και πιστευω η διοικηση της ομαδας το καλοκαιρι να κανει τις σωστες κινησεις,ωστε η ομαδα να ξεκιναει και παλι ως φαβορι για ολους τους τιτλους..Ο κοσμος ηταν,ειναι και θα ειναι διπλα της..Υ.Γ.Τζιμ,πολυ ενδιαφερουσα η ιστορια του Μαρκους Γουιλιαμς,οπως τη διαβασα σ' ενα σαιτ.Μετα απο σχεδον 15 χρονια εμφανιστηκε ενας ακομα αριστεροχειρας Γουιλιαμς(ο προηγουμενος ηταν ο περιφημος Χενρι Γουιλιαμς της Μπενετον,για οσους τον ξεχασαν η δεν τον προλαβαν)...ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο ύπαρξης των all star game γενικά είτε μιλάμε για Ελλάδα είτε για NBA με εξαίρεση ίσως κάποιους παλαιότερους διαγνωισμούς καρφωμάτων.
    Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει με το μπάσκετ που βαριέμαι αφόρητα να το παρακολουθήσω.Δεν μπορώ να καταλάβω,αρέσει σε κανέναν σας?

    James

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν έχω δει όλα τα all star του ΝΒΑ, σε αυτά που έχω δει αν το σκορ πριν το τέταρτο είναι κοντά , τότε αρχίζουν και παίζουν κανονικά, επίσης γεμίζουν και κάτι γήπεδα χάντμπολ με 120.000 κόσμο οπότε...Εδώ όντως χάνεται το νόημα..

      Διαγραφή
  31. magikos o petway...provlepw na nikhseis ta karfwmata an vlepw kia polu kalous tous gkist milbourn alla kai adekoubo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τραυματιστηκε ο Σοφο... χααχαχ καλα δεν υπαρχουμε φετος. Το επομενο ειναι να τραυατιστει παικτης μας απο μικροφωνο ταμια των Goody's
    Nosferatu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βλεποντας τους αντετοκουμπο και τα προσοντα τους (ειδικα του γιαννη) αναρωτιεμαι τι μαχη θα γινει το καλοκαιρι για να τους αποχτησεις.κατι ειχα ακουσει για buy out κ του γιαννη μεχρι τις αρχες του καλοκαιριου απο σαραγοσα.μιλαμε με παπα,πριντεζη,καβαδα κ αυτους φτιαχνεις τρελο κορμο απο ελληνες.
    Βεβαια μπορει να τους αφησουμε και για τις ισπανικες κ ρωσικες ομαδες...ειμαστε ικανοι
    Ξυπνα παο ξυπνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια οχι προντεζη:) γιανκοβιτς εννοουσα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή πρώτη ύλη και οι 2 Πάνο...Από προσόντα να φάν και οι κότες είναι τα παιδιά, ταμάμ για τα δεδομένα του σύγχρονου μπάσκετ. Πολυθεσίτες, αθλητικοί μακριά χέρια και οι 2...Πρέπει απαραίτητα να δουλέψουν πολύ το σουτ και οι 2, αυτό πιστεύω πως τους λείπει και η εμπειρία φυσικά.

      Διαγραφή
    3. ο θανασης και ο γιαννης ακομα και αν αποκτηθουν το καλοκαιρι απο παο ή οσφπ,πρεπει οπωσδηποτε να δωθουν δανεικοι σε μια ομαδα με μεγαλυτερη δυναμικοτητα απο τον φιλαθλητικο,απ`το να εχουν ρολο μεταξυ παγκου-εξεδρας στους δυο μεγαλους...τα παλικαρια εχουν σπανια πρωτη υλη και ενα ενδεχομενο αλμα απο την α2 στην euroleague μονο κακο θα τους κανει

      Διαγραφή
    4. Εγω ετσι οπως τους ειδα παιδια κερδιζουν ανετοτατα χρονο του χρονου στον παο.μιλαμε καθαροαιμα ειναι.με τετοιο ταλεντο δεν χρειαζεται να πανε πουθενα.γνωμη μου παντα ετσι αλλα εχουν σιγουρο χρονο.και αν παρουν εμπειριες τι να λεμε τωρα.ΝΒΑ χαλαρα με αυτα τα προσοντα.ειδικα ο γιαννης μου θυμισε τρομερα το γαλακι.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά ο Θανάσης Αντετοκούμπο έχει υπογράψει εδώ και καιρό στην Σαραγόσα.

      Διαγραφή
  34. O ΠΑΟ το καλοκαίρι πρέπει να κινηθεί για Σπανούλη, Παπανικολάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειναι ενας μικρος θεουλης... http://www.youtube.com/watch?v=PBDjzmKMEMg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ο τύπος!

      Διαγραφή
    2. Φοβερος.κριμα αλλα δεν τον βλεπω του χρονου εδω.
      Τρια χρονια ελλαδα κ τραγουδαει στα ελληνικα:)

      Διαγραφή
    3. Είναι μεγάλο κωμοδίνο!!!(για καλό πάντα!)

      Διαγραφή
    4. Να πάρει χτες ελληνική υπηκοότητα!

      Διαγραφή
    5. Απολαυστικά θεϊκός !!!! Η ψυχή του ¨πάρτυ¨ .... Θα τον ήθελα στα αποδύτηρια της ομάδας για να φτιάχνει τη διάθεση όλων..... πέρα από την αξία του σαν παίκτη

      Διαγραφή
    6. μικρος θεούλης...ήθελα να κάνω ακριβώς το ίδιο σχόλιο!!!

      Διαγραφή
  36. Mεταγραφή στην Πανάθα τώρα για τον Πέτγουει, άμεση ελληνοποίηση και εικοσαετές συμβόλαιο σε όλα τα αδέλφια Αντετουκόμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 ειναι και θα την παρουν με το καλο το καλοκαιρι.ειδικα τωρα που ξερογλυφονται οι ισπανοι που δινουν διαβατηρια για πλακα.
      Ο πετγουει ειναι πολυ αγαπητος γενικα.σημερα θα γινει ακομα περισσοτερο.
      Σε δυο χρονια αν παραμεινει ελλαδα και αυτος παιρνει ελληνικο διαβατηριο νομιζω:)

      Διαγραφή
  37. http://www.youtube.com/watch?v=O1SvX3MidaY

    Tρομερός...η χαρά της ζωής ο τύπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα σε όλους & καλή εβδομάδα.
    Jim, πώς βλέπεις την τελική κατάταξη στους δύο ομίλους;
    Θεωρώ ότι έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά τα πράγματα. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, εκτός από την Μπάρτσα που είναι 1η , ο Ολυμπιακός θα κερδίσει στη Σιένα και θα τερματίσει 2ος , ενώ την 3η & 4η θέση θα πάρουν δύο εκ των Σιένα, Χίμκι (τα φαβορί) & Μακάμπι (αουτσάιντερ). Στον όμιλο του ΠΑΟ, οι πράσινοι είναι κατά 90% 4οι , η Εφές, μάλλον 3η ενώ τις δύο πρώτες θέσεις θα μοιραστούν ΤΣΣΚΑ & Ρεάλ.
    Όσον αφορά το ματς του Ολυμπιακού, φάνηκε ότι η Μπάρτσα αυτή την εποχή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Για να μπορέσει κάποιος να την κερδίσει θα πρέπει να την περιορίσει στους 70-75 πόντους δηλ. να κατεβάσει το ρυθμό. Έλα, όμως, που στο σετ παιχνίδι είναι σχεδόν άψογοι. Με τέτοια άμυνα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη στο ματς.
    Στο άλλο ματς του ΠΑΟ, είχαμε μία επίδειξη αυτοκτονίας και σεμινάριο του πώς χάνεται ένα κλειδωμένο, για 35’, ματς. Απλά όσοι φωνάζαμε τόσο καιρό ότι με 2 γκαρντ κάποια στιγμή θα την πατήσεις, λέγαμε τα αυτονόητα. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι η Μάλαγα όχι μόνο δεν θα διεκδικήσει την πρόκριση αλλά το πιθανότερο είναι να τερματίσει κάτω και από τη Ζαλγκίρις. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟ θα σταματήσει τις αυτοκτονίες και η Μάλαγα δεν θα κάνει ματς σαν αυτό της Μόσχας. Το κομβικό ματς για τον ΠΑΟ ήταν στο Κάουνας καθώς μόνο από τους λιθουανούς μπορούσε να αποκλειστεί.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αν ο παο φαει κατω απο 40 ποντους στο κεφαλι απο την μπαρτσα εγω θα ειμαι ευχαριστημενος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να είσαι ευχαριστημένος, μη στο χαλάσουμε... θα είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι που θα είσαι ευχαριστημένος ;-)

      Διαγραφή
    2. Ως γαύρος, ήθελες να πεις "δυσαρεστημένος", αλλά επειδή το παίζεις βάζελος, γράφεις "ευχαριστημένος"...

      Διαγραφή
    3. Εντάξει Αντώνη είναι ''καθυστερημένος'' ο τύπος.

      Διαγραφή
  40. Τώρα καταφέρνω να ποστάρω μερικά σχόλια από το γραφείο, καθώς PCs στο σπίτι δεν δουλεύουν, ή τουλάχιστον δεν υπάρχει το γραφείο, καθώς το έσπασα με τη λήξη του ματς....πρώτη φορά εκνευρίστηκα έτσι μετά το ματς με το γκολ του Κατσουράνη, αλλά αυτή τη φορά το φταίξιμο και η μ@λ@κί@ είναι ΟΛΗ δική μας.

    Είναι δυνατόν με 36' ΔΔ και Ukic, και να περιμένεις να σου βγάλουν σωστό σύστημα στην τελευταία επίθεση ?!? Άντε και το έκαναν 1,2,3 φορές...πόσες πια ? Ότι και να λέμε, ΕΝΑ σύστημα "ασφαλείας" έχει ο ΠΑΟ, αυτό με screen κορυφής ΔΔ με Σόφο και μετά p'n'r ή απλά ξεδιάντροπο iso με τον Σόφο βαθιά στη ρακέτα. ΕΝΑ έχουμε για καλάθι/βολές. Και όμως ο RG επέλεξε (?) να πάει για ελεύθερο (?) τρίποντο με τον Ukic.

    Το ότι φάγαμε ένα 11-0, χάνοντας ματς και διαφορά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά παιχνιδιού, είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξουμε ΠΟΛΥ σοβαρά...Και για όσους λένε για την Μπάρτσα, θεωρώ ότι μπορούμε να την ματσάρουμε πολύ καλύτερα από τον γαύρο, και άρα να το πάμε σε πολύ πιο κοντινά και κλειστά scores...

    ΥΓ: Αν σας πούνε ότι το γυαλί (σε επιφάνεια γραφείου) είναι ασφαλείας, άθραυστο, tempered και δεν ξέρω γω τι άλλο, μην τους ακούτε....όλοι λένε π@π@ριές, μια χαρά σπάνε τα γυαλιά αυτά...απλώς γίνονται χιλιάδες κομμάτια για να μην τραυματιστείς...άντε όμως μετά να τα μαζέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα πραγματικα μ εφιαξε την διαθεση το σχολιο σου. δν ξερω αν οι προπονητες ξερουν παραπανω πραγματα, αλλα νομιζω οτι ξεχνουν πως ειναι να εισαι παιχτης ... ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να σ βγαλει σωστες επιθεσεις παιχτης π ειναι για 35- 37 λεπτα στο παρκε!! το ιδιο εγινε και με γκιστ!! βεβαια αν θυμασαι περυσι τα ιδια ειχαν γινει με τσσκ και διαμαντιδη!!! τι να κανει φετος και ο πεδουλακης. και ξαναρωταω τι εγινε με ξανθοπουλο??

      Διαγραφή
    2. ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΠΟΤΕ??? ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΥΠΤΑ ΤΟ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ" ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ??ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΣΠΑΣΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΙΤΡΙΝΗ(ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΜΙΡΑΛΛΑΣ).ΑΣΤΟ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    3. αντωνη μου η χρησιμοτητα του ειναι ακριβως αυτη..να γινονται χιλιαδες κομματια να μην τραυματιστεις..σπαει ευκολα οταν χτυπηθει στις γωνιες..κατα τ αλλα ειναι 4 φορες πιο ανθεκτικο απο τα απλα γυαλια και μπορεις ν ακουμπησεις και ζεστη κατσαρολα πανω του..εχει και θερμικη αντοχη..φιλικα απο εναν που εκανε αυτη την δουλεια για 11 χρονια..

      Διαγραφή
    4. Αντώνη, όλοι έχουμε αποδεχθεί ότι θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε με το δεδομένο της χρησιμοποίησης των δύο γκάρντ για 35'+. Έτσι, άλλες φορές δεν θα κοστίζει (βλ. Κάουνας) και άλλες θα το πληρώνουμε ακριβά (βλ. Μάλαγα). Αυτό που φαίνεται αδιανόητο, είναι ότι για 30' και παίζοντας στο ρελαντί είχες τη Μάλαγα στους 5-11 πόντους, χαλαρά. Δεν είναι μόνο ότι η Μάλαγα δεν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και παίζει σε αυτήν τόσα χρόνια χωρίς να το αξίζει. Είναι και ότι σε αυτά τα 30' η ομάδα έδειχνε ότι χτίζει χαρακτήρα και μπορεί να κερδίζει τέτοιου είδους ματς, ακόμα και σβηστή. Και μετά ήρθε ο Williams από το πουθενά , με τον Ρέπεσα στα time out να τον κράζει, να βάλει τρία τεράστια σουτ και την επίθεσή μας να παθαίνει black out, χωρίς λόγο και αιτία. Όλα, προφανώς, έχουν την εξήγησή τους. Αλλά ορισμένα φαινόμενα είναι πέρα από κάθε λογική. Έστω κι έτσι, δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποκλεισμού. Είπαμε ότι το ματς-σταθμός ήταν στο Κάουνας και το πήραμε, κερδίζοντας την πολυτέλεια να κάνουμε χαζομάρες σαν αυτή στη Μάλαγα.

      Υ.Γ. Ο Σόφο έπαθε κάκωση στο δάχτυλο στο All star game. Τί άλλο θα δούμε, φέτος;

      77

      Διαγραφή
    5. Για το παιχνίδι πάντως, μια χαρά πήγαινε μέχρι το 35. Στο 55-60 μάλιστα και αφού είχαμε μπει στο 37' είπα "άντε να δούμε πως θα καταφέρουμε να το χάσουμε αυτό"...και όμως έγινε! 5 χαμένες επιθέσεις (3 από τον Gist), ένα -σοβαρό- λάθος από τον ΔΔ και τα μεγάλα -έως τραβηγμένα- τρίποντα του Williams, και είδαμε πως γίνονται οι μεγάλες ανατροπές από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά...Η τελευταία επίθεση δεν χρήζει καν σχολιασμού, ήθελα να ήξερα αν όντως είχε σχεδιαστεί έτσι άτσαλα (και εκτελέσθηκε ακόμα πιο άτσαλα) στο timeout...Ένα καταραμένο iso με αλλαγές στο timeout δεν μπορούσαν να σχεδιάσουν ?!?!

      Να πω για το γραφείο, ότι προφανώς και σπάνε όλα τα γυαλιά, και όπως είπε και ο φίλος το "ασφαλείας" σημαίνει ότι δεν μένουν μεγάλα κομμάτια για να σε σφάξουν, αλλά τότε δεν θα έπρεπε η SATO (ή όποιος άλλος κατασκευαστής) να το λέει "άθραυστο" (όπως λένε οι εταιρείες κινητής "απεριόριστα" και από κάτω σου λένε "ορθή χρήση xyz λεπτά το μήνα" :-( Τώρα μου έχει μείνει μόνο ο σκελετός και ψάχνω για επιφάνεια, πέσανε οι υπολογιστές κάτω, ούτε ξέρω αν δουλεύουν, χαμός με γυαλάκια παντού...

      Διαγραφή
    6. Έκανες το ίδιο και στο non call? Μήπως στη βόλτα του Γιασικεβίτσιους (στα πόσα steps είπαμε λέει ο κανονισμός ότι δίνονται "βήματα"?) που σύμφωνα με την "γαύρικη" (κατά εσάς) κρατική, ήταν "καλαθάρα"? Μήπως στο επιθετικό του Μπατίστ στον Τεόντοσιτς που χρεώθηκε goal-foul? Στο πάτημα της γραμμής μου Μητσογκάλη? Μμμμ, μάλλον για το foul του Μάντζαρη στον (αλήθεια, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!) υπερπαίχτη Διαμαντίδη που σας χάρησε και το (μέχρι πρότινος για εσάς) "κυπελλάκι"...τώρα τρόπαιο ολκής φαντάζομαι. Άσε μας βρε Antony! Προσυπογράφω όμως για τα γυαλιά, τόσα χρόνια ξέρεις ΠΟΣΑ έχω σπάσει από την υπερομάδα που δεν επιτρέπονταν να χάσει γιατί ήταν η "καλύτερη της χιλιετίας" στο Ευρωπαϊκό basket...!!?

      Milan Tomic

      Διαγραφή
    7. millan tomic Ε ναι λοιπον εχουμε την καλυτερη ομαδα της 15ετιας, μην υπερβαλλεις οχι και χιλιετιας.Τι να κανουμε,σου αρεσει η οχι αυτη ειναι μακραν η καλυτερη ομαδα,δεν το λεω εγω το εχουν πει απο την γιουρολινγκ.Μια ζωη κλαιτε χωρις λογο, συνεχιστε λοιπον ποιος σας εμποδιζει αφου αυτα βλεπετε για αυτα θα κλαιτε.

      Διαγραφή
    8. αρχισαμε παλι...γκρινια και παλι γκρινια..ξεκολληστε επιτελους..

      Διαγραφή
    9. To σχόλιο του Milan Tomic δεν θα το σχολιάσω, ούτε καν ξέρω τι να απαντήσω δηλαδή...Μιλάω για μια υπόθεση καθαρά δικής μας μ@λ@κί@ς, και ο άλλος λέει ότι του φανεί του λωλοσταφανή...και όπως λέει ο φίλος από πάνω, είμαστε κατά τεκμήριο η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 -τουλάχιστον- χρόνια, πάρτε το απόφαση, τι να κάνουμε δηλαδή...Όταν με νίκησες επειδή ήσουν καλύτερος ναι το είπα πρώτος και όχι δεν έσπασα τίποτα. Αλλά ούτε και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε...

      Για το -βρώμικο γαύρικο- ποδόσφαιρο ας μην μιλήσουμε καλύτερα, θα βρωμίσει ο τόπος και είναι κρίμα για το hoopfellas...δεν ασχολείται και κανένας πλέον, πλην των γαύρων βεβαίως-βεβαίως...

      Διαγραφή
    10. To σχόλιο του Μίλαν είναι απλούστατο. Ρίχνεις Αντώνη "άσχετη" και καλά σπόντα για αδικία στο ποδόσφαιρο και απλά το παληκάρι (δε ξέρω και την ηλικά του ανθρώπου) απαντάει λέγοντας πως είσαι απόλυτα σίγουρος για τις αδικίες εις βάρος του ΠΑΟ στη μπάλα αλλά για τις αδικίες υπέρ της ομάδας σου στο μπάσκετ (σίγουρα δεν δέχεσαι πως υπήρξαν, οπότε δεν υπάρχει λόγος για αντίλογο) δε κάνεις την ελάχιστη αναφορά.

      Έχει δικαίωμα ο Μίλαν να έχει αυτή την άποψη (βάσιμα πιστεύω εγώ), ακόμα και εμείς οι γάβροι που πολύ λίγα καταλαβαίνουμε όπως 10άδες φορές έχεις επαναλάβει σε αυτό το μπλογκ, κάτι σκαμπάζουμε ρε αδερφέ...

      Διαγραφή
    11. Εξίσου απλό να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ είναι το ακόλουθο:

      - στο μπάσκετ έχω πάρει ευρωπαϊκούς τίτλους με σοβαρούς αντιπάλους και με έχουν παραδεχθεί ΟΛΟΙ σαν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Στο κάτω-κάτω, αν θες τους ελληνικούς τίτλους, πάρτους, χάρισμά σου, εγώ εκεί που πραγματικά μετράνε οι ομάδες είμαι ο καλύτερος στην Ευρώπη.

      - στο ποδόσφαιρο έχουμε εκατοντάδες -μπορεί και χιλιάδες- ώρες απομαγνητοφωνήσεων και τόνους χαρτιών για ύπαρξη παράγκας εδώ και 15 χρόνια -προφανώς υπέρ συγκεκριμένης ομάδας- έχουμε παραγραφές κακουργημάτων επειδή εισαγγελείς "παραιτήθηκαν" ή δήλωσαν "κώλυμα", έχουμε παραδοχές εμπλεκόμενων περί εύνοιας (μέχρι και ο Πετράκης το είπε, και τελευταίως ο Μώραλης), έχουμε σειρά προέδρων που είναι υπόδικοι/φυγόδικοι/κατάδικοι, έχουμε κοινώς όχι ενδείξεις αλλά ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περί στημένου και βρώμικου πρωταθλήματος υπέρ συγκεκριμένης ομάδας, για μια ομάδα που έπαιρνε τα πρωταθλήματα είτε με τη σφυρίχτρα είτε στα χαρτιά αλλά σπανίως στο γήπεδο.

      Με το 1/10 των ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ που υπάρχουν στην Ελλάδα ως απλές ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ στην Ιταλία, στην Τουρκία κ.α. πέσανε ομάδες, αφαιρέθηκαν τίτλοι, μπήκαν φυλακή οι ένοχοι...εδώ τι κάνουμε ? Εδώ είπαμε "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πα να γαμ....νε", ή αλλιώς "Βαγγέλα ψάξου".

      Ειλικρινά, νομίζετε ακόμα ότι ψιχαλίζει, ή είστε τόσο πρόβατα ? Αν σκαμπάζετε κάτι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν σκαμπάζετε γρι από το τι λένε όλοι οι υπόλοιποι για την παράγκα ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    12. Εκανα ένα διευκρινιστικό κατά βάση σχόλιο υπερασπιζόμενος το δικαίωμα ύπαρξης μιας άλλης οπτικής, τίποτα επιθετικό ή αβάσιμο, εσύ όμως αποκαλείς αγεληδόν τους ολυμπιακούς ημίβλακες/πρόβατα και ό,τι άλλο βρεις πρόχειρο. Ανέφερα επίσης πως δεν υπήρχε περίπτωση να παραδεχθείς το ο,τιδήποτε επιλήψιμο, οπότε το παραπάνω αφοριστικό λογύδριο-"απάντηση" εκ μέρους σου δε χρειαζόταν αλλά οκ, αφού ήθελες να το γράψεις και να (ξανα)χαρακτηρίσεις υποτιμητικά πολύ κόσμο με γειά σου με χαρά σου. Πράττεις κατά φύσιν υποθέτω...

      Από 40 χρονών άνθρωπο πάντως (αυτό έχω διαβάσει σε σχόλιό σου, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) ειλικρινά περίμενα περισσότερη ωριμότητα...

      Επειδή πραγματικά δε θέλω να ξαναγίνει πεδίο διαμάχης το μπλογκ - με δική μου συμμετοχή τουλάχιστον - σταματάω εδώ...γράψε Ο,ΤΙ θες (αν ακόμα θες).

      Διαγραφή
    13. Αδελφε έλιωσα με την περιγραφή σου για το τζάμι... Δεν είσαι μόνος, εγώ είχα σπάσει μια πόρτα σε παρόμοια κατάσταση!
      Μην προσπαθεία να αποδείξεις τα αυτονόητα, προφανώς ο ΠΑΟ με 6 ευρωπαικές κούπες σε 20 χρόνια είναι κορυφαίος σύλλογος, προφανώς και ως ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ θα ευνοηθεί, είναι κομμάτι της ζωής.
      Όποιος είναι τόσο επιπόλαιος και δεν καταλαβαίνει πως και ο ίδιος - ως ανθρωπος - θα αδικηθεί από τον ισχυρότερο στην πρώτη ευκαιρία, κακό του κεφαλιού του.
      Ο ισχυρός είναι αυτός που σχεδόν πάντα έχει και την εκάστοτε "παράγκα". Όπως κι αν λέγεται σε κάθε περίπτωση.
      Αυτα τα ολίγα, κι όπως έγραψα πιο πάνω (και θα συνεχίσω να γράφω σε κάθε σχόλιο μου), μένουν μόνο λίγες ώρες για να ξαναδούμε "τη σπυριάρα να χτυπιεται στο παρκέ!"

      Διαγραφή
    14. Έχω πολλούς φίλους "ολυμπιακούς", ο κουμπάρος μου και ο νονός της κόρης μου είναι ολυμπιακοί, και μπορούμε να μιλάμε για ώρες για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ, τένις, ότι θες...το ίδιο κάνω και με όποιον ολυμπιακό έχει μάτια και μυαλό ανοιχτά...δεν μπορώ όμως επ'ουδενί να συζητήσω με "γαύρους" (όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ με τη λέξη) οι οποίοι μου έχουν πει "έτσι, με πέτσινο πέναλτυ στο 92'", ή "προφανώς και ήταν offside o Κατσουράνης" (γελώντας), ή ακόμα "σιγά, και τι έγινε στη Ριζούπολη ?"...

      Ας πούμε για μπάσκετ όμως...

      Διαγραφή
    15. Επειδή με αυτό περιγράφεις τον πατέρα μου, καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς, το έχω φάει στη μάπα χρόνια και χρόνια. Στην περίπτωση αυτή, απλά δεν λες τίποτα, γιατί δεν υπάρχει νόημα...
      Ρίκα

      Διαγραφή
    16. Θεος αγαπην εστιν τεκνα μου..Μην υβριζεσται και μην βλασφημειτε....Ας αγαλιασωμεν τις καρδιες μας αποκυρησοντας την αμαρτιαν και μη αμαρτωντας...Πατερ Ονουφριος..

      Διαγραφή
  41. Μηπως παιδια ο Ζοτς εφυγε οταν του ειπαν οτι δεν θα εχει μεγαλο μπατζετ φετος?
    Μηπως το εσκασε οταν του ειπαν οτι θα φυγουν 8-10 παικτες?
    Μηπως δεν δεχοταν κανεις κοουτς να ελθει(ουτε ο Ιτουδης καν)?
    Μηπως λεγατε το καλοκαιρι οτι διαλυθηκε η ομαδα?
    Μηπως γελαγατε με Τεπιτς,Κετσμαν,Μαριτς?(ναι τα πατριωτακια λεω).
    Μηπως εκαναν καμμια μεταγραφη στον Πεδουλακη με 3,5 μυρια τυπου Σαρας,Νικολας,Σισκα,
    Ντελκ κλπ που στοιχιζαν 25 μυρια τη σεζον?
    Μηπως με 6 εκατ μπατζετ δεν αναλαμβανε κανεις και πηδουσαν ολοι απ τα παραθυρα?
    Μηπως με τους παικταραδες περισυ πηραμε μονο το κυπελλο,που ηδη εχουμε παρει φετος?
    Μηπως θα ειχατε ξεσκισει τον Πεδουλακη,αν απ την φοβερη εθνικη νεων επαιρνε τον Μπογρη αντι ας πουμε τον Παπανικολαου, η θα ανεχοσαστε να παρακαλαει ο Μαντζαρης να ελθει και ο Ζοτς να του λεει οτι δεν ειναι ετοιμος και να παιρνει τον Κυριτση στα 31?
    Εχω την φωτο του Ζοτς στο σπιτι μου.Ειναι ο καλυτερος κοουτς στην ευρωπη,αλλα σας θυμιζω μερικα απ τα λαθη του και τι προνομια ειχε.Τοτε τα συγχωρουσαμε ολα.
    Δωστε λιγο πιστωση χρονου σ αυτον τον ερμο τον Πεδουλακη που παρελαβε ομαδα των δυο παικτων. Ελεος πια ! Ο ΠΑΟ ΖΕΙ και χωρις αυτους που το εσκασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, μέσα από την υπερβολή σου δίνεις τη σωστή διάσταση της κατάστασης. Ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος και όλοι έχουν κάνει γκέλες στην καριέρα τους, ακόμα και ο Ζοτς. Επαναφέρω ένα ερώτημα από προηγούμενα ποσταρίσματα : Όλοι αυτοί που κράζουν τον Πεδουλάκη, ποιόν προπονητή ήθελαν το καλοκαίρι; Μήπως τον Μπλάτ; Λίγα λάθη έκανε φέτος στο στήσιμο της Μακάμπι και έχει καταλήξει να πάιζει με 4άρια τον Σμιθ και τον Πνίνι; Μήπως τον Πέσιτς, που είναι στην Μπάγερν Μονάχου και δεν βρήκε συμβόλαιο σε ομάδα της Ευρωλίγκας; Μήπως τον Ιβάνοβιτς που έφυγε νύχτα από την Κάχα; Μήπως τον Ζούρο; Μήπως τον Ιτούδη, που εξακολλουθεί να θεωρεί τον εαυτό του μόνο ασίσταντ; Μήπως τον Ρέπεσα ή τον Σπάχια που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα; Μήπως τον Πλάθα, που αν ήταν στην Ελλάδα και είχε χάσει τόσα ματς στον πόντο θα τον είχαμε βγάλει looser; Μήπως ο Κατσικάρης, που ακούει Ελλάδα και στρίβει; Όλοι οι παραπάνω είναι καλοί έως πολύ καλοί προπονητές. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι όποιος και αν επιλεγόταν θα ακούγαμε τα ίδια και χειρότερα. Άρα ο Πεδουλάκης ήταν η καλύτερη από τις διαθέσιμες επιλογές και οδηγεί την ομάδα ικανοποιητικά και πάντως καλύτερα από τις προβλέψεις ειδικών και μη. Η μόνη, ίσως, επιλογή με καλύτερες προοπτικές θα ήταν ο Γιαννάκης αλλά δεν θα γινόταν δεκτή από τους οργανωμένους, η γνώμη των οποίων έχει βαρύνουσα σημασία πάντα και ο ΔΓ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει την θητεία του με μία κίνηση που θα θεωρούνταν casus belli. Τα ίδια, ακριβώς, ισχύουν και για τον Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό.
      Επομένως, αφήστε τον Άρτζι να τελειώσει τη χρονιά και το καλοκαίρι με ένα χρόνο στην πλάτη του θα γίνει κι αυτός καλύτερος και εμείς πιο απαιτητικοί.
      Νισάφι, πια.

      77

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρμαχος του RG, και έχω ήδη δηλώσει αυτά που είπες και εσύ, ότι ακόμα και με το Κύπελλο, Top16 και τελικό Α1 να μείνουμε, εγώ είμαι, όχι ευχαριστημένος, αλλά επ'ουδενί απογοητευμένος. Τα έχουμε πει τόσες φορές, αυτά που λες και εσύ δηλαδή, αλλά οι προπονηταράδες της εξέδρας δεν καταλαβαίνουν...

      Ο RG το παλεύει, ναι δεν είναι Ζοτς, και το έχει πει ο ίδιος, αλλά το ψάχνει, κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα υλικά -και το ΧΡΟΝΟ- που έχει στη διάθεσή του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει λάθη, τα οποία πρέπει να επισημάνουμε, να τα δει και να τα μελετήσει και ο ίδιος. Έτσι θα γίνει ακόμα καλύτερος, και μπορεί σε 5-10 χρόνια να λένε για τον RG αυτά που λέμε σήμερα για τον Ζοτς...

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και έχει κάνει λάθη και σε επιλογές παικτών και σε αποφάσεις κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Μπορώ να γράψω κάποια ενδεικτικά αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Άνθρωπο έχουμςε για προπονητή και όχι μηχανή. Του χρόνου ο Άρτζι, αν τον αφήσουν, θα κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους. Και λέω, αν τον αφήσουν, γιατί όλοι έχουμε ακούσει ότι 2-3 φορές, φέτος, έπαιξε το κεφάλι του (Ρεάλ, Καντού, Ολυμπιακός κύπελλο) και τα κατάφερε δείγμα του πόσο σκληρός είναι. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Άρτζι, λοιπόν.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11 Μαρτίου 2013 - 8:35 π.μ.

      o 77 είμαι

      Διαγραφή
    5. Ωραίος ο ανώνυμος, πραγματικά ο Ζοτς είχε και τα στραβά του, και έχει την τάση να πηγαίνει εκεί που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν κάθεται να θυσιάσει 2-3-4 χρόνια για να φτιάξει μια ομάδα από τη ρίζα της και να την κάνει πρωταθλήτρια. Έτσι έχω νιώσει μέσα από τις επιλογες του σε επίπεδο συλλόγων. Ο RG είναι ΜΙΑ χαρά προπονητής, όπως και ο Μπαρτζώκας, αφήστε τους να κάνουνε αυτό που μπορούνε, ΆΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, απλά θα κάνουνε λάθη στο κορυφαίο επίπεδο και όντας και "ψαράδες" θα τους φάνε λάχανο κάποιες βραδιές. Αποδεχτείτε την κατάσταση και απολαύστε το καλύτερο σπορ της Ελλάδος, γιατί όποιος χάρηκε που ο ΟΣΦΠ πήρε κούπα χτες, από τις 10 μαρτιού, είναι το λιγότερο επιπόλαιος. Εγώ πάντως ξενέρωσα φρικτά με το φετινό ποδόσφαιρο, αν και γαύρος δεν έχω δει ολόκληρο ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού φέτος... Απλά δε βλέπεται... Μέχρι και η κοπέλα μου απορει, που δεν κάθομαι τα σκ να δω μπάλα! Βλέπω όμως ευρολίγκα 4 ώρες κάθε πέμπτη και παρασκευη και ΓΟΥΣΤΑΡΩ μπασκετάκι!

      Διαγραφή
    6. Νapidious κανεις δεν ξερει γιατι εφυγε ο Ζοτς απλες υποθεσεις κανουμε μην το χουμε και σιγουρο, μονο ο ιδιος ξερει.Οσο για το ποδοσφαιρο ξερω πολλους Ολυμπιακους που λενε οτι και συ,δεν εισαι μονος.Το ειπε και ο αγαπουλας Τακης Σπυριδακος σε συνεντευξη του "μονο περηφανος δεν νοιωθω σαν ολυμπιακος με αυτα που συμβαινουν στο ποδοσφαιρο".Αστα να πανε.

      Διαγραφή
  42. Αληθεια ο Πετγουεη πως και δεν παιζει σε καμια μεγαλη ομαδα,Δεν ειναι καλος παιχτης??Εκτος απο τον διαγωνισμο καρφωματων βγηκε πρωτος και ως mvp του αγωνα χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mvp βγήκε λόγω της ικανότητάς του στο τσιφτετέλι ! :-)

      Στα καρφώματα πάντως ήταν καταπληκτικός!

      geof

      Διαγραφή
    2. οχι ειδα τα στατιστικα του ειχε το πιο ψηλο pir γυρω στο 29,μην λεμε οτι θελουμε(χτες, σημερα δεν βρισκω το λινκ με τα στατιστικα).Δεν τον εχω παρακολουθησει,δεν τον ξερω,ειναι καλος τι λεει ο Τζιμ.

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο για κάποιον τα στατιστικά του στο all star game, συνήθως mvp βγαίνει όποιος έχει όρεξη να παίξει μπάσκετ και δεν κάνει αγγαρία όπως οι περισσότεροι που συμμετέχουν.

      geog

      Διαγραφή
    4. geof , ήθελα να γράψω

      Διαγραφή
  43. Μια ματιά σ τα σενάρια για τον όμιλο του ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ κατά 90% έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Και εξηγούμαι: Για να τον βάλει από κάτω η Μάλαγα πρέπει να κάνει μία νίκη παραπάνω στα 4 τελευταία ματς. Πού θα κάνει την 2η νίκη εκτός από την Άλπμα την 14η αγωνιστική; Μήπως στη Μαδρίτη ή στην Πόλη; Μήπως εντός με ΤΣΣΚΑ; Άντε και κάνει τη μία επιπλέον, άρα σύνολο 2 και φτάνει στο 7-7. Αρκεί στον ΠΑΟ να κάνει δύο νίκες με τους Γερμανούς. Η Ζαλγκίρις, τώρα, θέλει 3 νίκες παραπάνω από τον ΠΑΟ. Έστω ότι κερδίζει στη Μόσχα και κάνει το 4/4. Πάλι, αρκεί να κερδίσουμε τους δύο της Γερμανίας. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ακόμα και με 1 νίκη, μάλλον περνάμε έχοντας και ως δεδομένο ότι σε τριπλή ισοβαθμία είμαστε από πάνω.
    Υ.Γ. Νομίζω ότι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός της Ζαλγκίρις από τα play-off είναι άδικος. Αν ήταν στον απέναντι όμιλο δεν θα τερμάτιζε κάτω από 2η. Είναι καλύτερη από Χίμκι, Σιένα, Κάχα και Μακάμπι και στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην έχουμε καθόλου σίγουρη τη νίκη εκτός με Brose...ας ξεκινήσουμε σωστά την Παρασκευή βέβαια και βλέπουμε...

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, αν δεν μπορούμε και την Brose τότε μάλλον δεν μας αξίζουν τα play-off. Ακόμα κι έτσι, όμως, δηλ. ακόμα και αν δεν την κερδίσουμε, πάλι δύσκολα θα μας βάλουν από κάτω. Ας είναι καλά η Ζαλγκίρις, που κάνει το ένα χαρακίρι μετά το άλλο. Έτσι, όμως, όπως είναι φέτος το top16 αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ουσιαστικά έχουμε κάνει μία εντός έδρας ήττα που κόστισε (με Ρεάλ) και τη ρεφάραμε διπλά με τη νίκη στο Κάουνας γιατί μας δίνει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με Ζαλγκίρις που είναι άμεση ανταγωνίστρια.Απλά, αν είχαμε κερδίσει στη Μάλαγα θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε την 3η θέση, αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα με τη λογική ότι η ομάδα με την Μπάρτσα θα παίξει χωρίς άγχος ως αουτσάιντερ. Απλά, πρέπει να βρεθεί μια λύση στα γκαρντ γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καταπόνηση των δύο που θα μας βγει και στους τελικούς. Ίσως σε κάποια ματς λίγο παραπάνω ο Μπράμος στο ''2'', θα ήταν μια λύση. Στα 3 τελευταία παιχνίδια έχει παίξει ελάχιστα εκεί και μόνο με την Εφές ήταν φανερό ότι δεν τάιριαζε στο 2. Στο Κάουνας όσο έπαιζε ο Καουκένας στο 2 και στη Μάλαγα θα μπορούσε να πάρει μερικά λεπτά ως SG. Είδες, Αντώνη, κάνω κι εγώ κριτική στον Άρτζι, ε;

      77

      Διαγραφή
    3. Προφανώς, αν δεν μπορείς να κερδίσεις τα "εύκολα" ματς, δεν μπορείς μετά να μιλάς για Top8 ή F4. Απλώς η Brose δεν είναι τελικά και τόσο του πεταματού όσο νομίζαμε στην αρχή, Zalgiris και Unikaja δεν πέρασαν και τόσο καλά εκεί μέσα...

      Προχθές είχες και τα θέματα με τους άλλους δύο PG με τραυματισμούς, οπότε δεν γινόταν και αλλιώς. Ο Banks ήταν λάθος, λάθος, αντιαθλητικό (και ενδιάμεσα δύο βολές)...οπότε τι να έκανε και ο RG ?

      Ακόμα και έτσι όμως, με 2 νίκες μάλλον περνάμε...άντε να δούμε...

      Διαγραφή
    4. Sta prota paixnidia h CSKA exane se olo ton agona mesa stin edra apo brose basket kai kerdise sto telos me 9 pontoys

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα.

      Από τη στιγμή που δεν μπορείς να έχεις είτε τον Ζοτς είτε ένα σκαλί πιο κάτω τον Μεσίνα για τους προφανείς λόγους ή τον (κότα για μένα) Ιτούδη.

      Τότε ναι ο RG είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να έχεις. (Όπως επίσης ο Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό).

      Άλλωστε όλοι από κάπου ξεκινάνε. Δεν γίνανε από τη μία μέρα στην άλλη πολυπρωταθλητές και όπως και να το κάνουμε οι μεγάλες ομάδες θέλουν πολύ χρόνο και κόπο (και λεφτά :D) για να γίνουν!

      Διαγραφή
    6. Το post μου αυτό είναι απάντηση ως προς το παραπάνω post του 77 "11 Μαρτίου 2013 - 7:16 π.μ." και όχι εδώ! ;D

      Διαγραφή
  44. H Ζαλγκιρις ειναι πολυ καλυτερη απο Μαλαγα.Παντα χανει στον ποντο τι να πουν και οι Λιθουανοι.Αν το εκανε αυτο εδω ο Πεδουλακης θα τοΝ ειχαν διωξει με τις κλωτσιες οι οργανωμενοι.Ο Πλαθα θεωρειται και επιτυχημενος σου λενε μετα.Καλυτερος ο Πεδουλας παρο ολα τα λαθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://ww.gazzetta.gr/kosmos/article/379651-apokleistike-gia-panta-o-mpalkman-vid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαθος το λινγκ http://www.gazzetta.gr/kosmos/article/379651-apokleistike-gia-panta-o-mpalkman-vid

      Διαγραφή
    2. Πάντα ήταν του κατηχητικού ο Renaldo...:-)

      Διαγραφή
    3. Ωραία το έγραψες, Antony!
      Ρίκα

      Διαγραφή
  46. ο παναθηναικός τελικά δεν ασχολείται με αντικαταστάτη του Καπόνο? θα πάει έτσι ως το τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραψανε οτι θα παρουν καποιον γκαρντ οταν τελειωσει η φαση των οχτω.Καποιες ομαδες που δεν θα προκριθουν θα αφησουν καποιους παιχτες ελευθερους και ισως παρουν καποιον.Αλλιως θα φερουν πισω αν γινεται τον Κιτσεν.Ειναι υποχρεωμενος βαση νομου να παρει ακομη εναν ξενο.

      Διαγραφή
  47. Ρε Jim,είσαι καλός,χρυσός και άγιος κι ο καλύτερος σκάουτερ & αναλυτής που έχω γνωρίσει,αλλά...
    - ο Ούκιτς που εξαρχής διέγνωσες ακατάλληλο για τον ΠΑΟ τον τελευταίο μηνα παίζει σε ρυθμούς MVP
    -o Πέρκινς,το πουλέν σου,το ντόμπερμαν,που έχει μαλλιάσει η γλώσσα σου να εκθειάζεις από το καλοκαίρι,στα δυο πρώτα του ματς είναι άφαντος,άχρωμος και άγευστος
    -ο Ντιόντε Kρίστμας,άλλη μια πρόταση σου για τον ΠΑΟ το καλοκαίρι,απέτυχε οικτρά στην ΤΣΣΚΑ να μπει στο ροτέισον κι έφυγε νύχτα
    -και τώρα ΑΥΤΟ:http://www.torontosun.com/2013/03/11/ex-nba-player-banned-from-league-for-choking-teammate...ευτυχώς δηλαδή που δεν έγινε καμια κίνηση για να τον φέρει ο ΠΑΟ τον Οκτώβρη,όπως εσύ πρότεινες...
    Η πλάκα είναι ότι και στους 4 παίκτες γενικά συμφωνώ με τη γνώμη που έχεις (δεν είμαι σίγουρος για το impact που μπορεί να έχει ο Πέρκινς στον Ολυμπιακό-δεν τον θυμάμαι καλά στη Μακάμπι και δεν τον έχω δει πουθενά αλλού),αλλά η ζωή είναι τόσο πολύπλοκη & απρόβλεπτη ,που μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις αστείος,όσο σπουδαίος κι αν είσαι. ο Ρόκο,μπορεί να σέρνεται από εδώ και πέρα,μπορεί να γίνει όμως ήρωας σε έναν πιθανό 5ο τελικό ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ΣΕΦ(όπως έγινε στον τελικό του Κυπέλλου),ο Πέρκινς,με μικρό χρόνο προσαρμογής,ένας Θεός ξέρει αν θα έχει τη διάθεση να βάλει τα ποδια του στη φωτιά,ειδικά αν ο ΟΣΦΠ δεν πάει Φ4,ο Κρίστμας,μετά τη φετινή σεζόν,άντε να βρει δουλειά στο NBA όπως ήθελε πέρυσι.Ο δε Μπάλκμαν έγινε ο Λατρέλ Σπρίουελ της δεκαετίας,ευτυχώς οι Φιλιππίνες είναι πολύ μακριά...
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε εχετε εκνευρισει οσοι την λετε στον Τζιμ για τις μη πετυχημενες προσθηκες παιχτων που εχει προτεινει.Εγω ειμαι Παο και σας λεω οτι ο Περκινς ειναι νωρις να δειξει τι αξιζει.Τα στανταρ του ειναι ψηλα ετσι και αλλιως αν τα πιασει θα δειξει το μελλον.Στο κατω κατω τον προτεινε με κριτηρια πριν τον τραυματισμο του οταν επαιζε ευρωπη,αν θα πιασει εξαρταται απο πολλους παραγοντες.Ο Ουκιτς αποκλειεται να εχει βελτιωθει απο τον Πεδουλακη??Οσο για τον Μπαλκμαν και εδω ο Τζιμ φταιει??σαν παιχτη τον εκρινε οχι σαν καλοπαιδο.Δεν βαζω διακριτικο γιατι θα την πεσετε και σε εμενα,μπριτζ ...

      Διαγραφή
  48. ρε φιλε το μπασκετ ειναι περιπλοκο αθλημα...μπορει καποιος παικτης σε μια ομαδα να κανει παπαδες και σε καποια αλλη λογω συγκυριων να αποτυχει....ο περκινς δεν εχει αγωνιστει πανω απο 20 λεπτα πως τον κρινεις τοσο αυστηρα?φανταζομαι μετα το ματς οσφ-παο στο οακα αυτα θα τα λεγες και για τον λασμε...υπαρχουν απειρα παραδειγματα παικτων που δεν κολλουσαν σε συγκεκριμενες ομαδες (προβληματα σχεσεων,κακος προπονητης,πληρωμες)αλλα σε αλλες πετουσαν,για τον ουκιτς που λες ο χρονος θα δειξει μακαρι να χεις δικιο...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Shaun...συνήθως δεν ανταπαντώ στα σχόλια,αλλά για να μη φαντάζεσαι, ορίστε το τεκμήριο για το τι σκεφτόμουν μετά το ματς του Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ :
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_21.html?showComment=1350930555229#c4158579433689298319
      "πολυ καλη,πρωτη ουσιαστικα,του Λασμε:φανταστικό above the rim παιχνιδι,μαχητικοτητα,αμυνα"
      Κι όσον αφορά τον Πέρκινς,όπως είπε κι ο Αλεξανδρής κάποτε "θέλω 10 λεπτά για να καταλάβω έναν παίκτη",άρα μου αρκούν τα 20' που έχω δει.Φυσικά αστειεύομαι,όπως και στο πιό πάνω σχόλιό μου,που το πνεύμα του είναι ότι είναι ωραίο αυτό το blog γιατί η ζωή διαψεύδει μέσα σε λίγο καιρό πολλές από τις λογικές και έγκυρες και σωστά τεκμηριωμένες προβλέψεις μας!
      Papaserv,σεμνός λάτρης hustle players such as Shaun Stonerook!

      Διαγραφή
  49. jim πες μας τι ξερεις για ζελικο Ομπραντοβις? Ερχεται ξανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο πακέτο με μπίδη.Αλλιώς συνεχίζει στις διακοπές ή πάει σε ομάδα που θα έχει μπίδη.Οι πίστονς λέει είναι έτοιμοι να ελευθερώσουν 20 εκ. στο σάλαρι καπ για την υπογραφή του.Του μπίδη.Ο ζοτς θα βολευτεί με κανένα κόκαλο...

      Διαγραφή
  50. ΜΑΛΙΣΤΑ, Ο ΝΤΑΡΤΕΝ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ACB..........
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταγραφάρα. Είχε δίκιο ο Πεδουλ ότι τώρα θα μείνουν καλοί παίκτες ελεύθεροι.

      Διαγραφή
  51. Τζιμ νομιζω απο τον ΠΑΟ λειπει πολυ ενας scoring leader στις θεσεις τον ψηλων ωστε να παιζει με σιγουρια η ομαδα οταν θα κολλαει. Ο Σοφο δεν ειναι για κλατς καταστασεις ποσο μαλλον ο Λασμε απο την στιγμη που και ο Διαμαντιδης ειναι περισσοτερο αδρανης. Ετσι αυτο που κανει σχεδον καθε ομαδα οταν το παιχνιδι στο τελος κρινεται στον ποντο ειναι να ακουμπαει την μπαλα στο ποστ. Εγω θα ελεγα πως σε μια τετοια κατασταση ο μονος που μπορουμε να βασιστουμε ειναι ο Τσαρτσαρης. Ο Σοφο ειναι για σκορ σε ολο τον αγωνα αλλα σιγουρα οχι στο τελος οταν απο αγχος και κουραση πελαγωνει και ο Λασμε με τον Γκιστ απλα δεν το εχουν. Το καλοκαιρι ελεγα πως η μεγαλυτερη απουσια ισως να ηταν ο Βουγιουκας ενας απο τους καλυτερους ποστ παιχτες ανα την Ευρωπη που καθε χρονο κανει βηματα προοδου. Ποσο διαφορετικος θα ηταν ο ΠΑΟ με αυτον στην συνθεση του εχοντας τον ως σχεδον σιγουρη πηγη σκορ;;; ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη, συμφωνώ φίλε.
      Ίαν δαγκωτό! Με Βουγιούκα, αυτή η ομάδα θα είχε καλές τύχες για F4 αφου θα τερμάτιζε 3η και πάνω.
      Και με Παπαλουκά (χρειάζεται έναν έμπειρο 1-2 για 10 μο).
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. 10 min μ.ο.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  52. Noμίζω ο Τζιμ αν έκανε το καλοκαίρι τις μεταγραφές στο ΠΑΟ η ομάδα θα ήταν σήμερα κάπως έτσι:
    Διαμαντίδης Πέρκινς Ζήσης
    Κόλεμαν Βασιλειάδης
    Μασιούλις Μπράμος
    Μπάλκμαν Χαλ Τσάρι
    Λάσμε Σόφο Γλυνιαδάκης
    Νομίζω θα χαμε καλύτερη τύχη φέτος με την ομάδα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πολύ φοβάμαι πως ο αυθορμητισμός του δημήτρη και η απειρία του αργύρη ίσως να μας κάψουν τη σεζόν.Απο τη μία ο πρόεδρος σύμφωνα με τις παλιές δηλώσεις του θέλει όσο τίποτα να είναι στο final4 για να την πει στο σάρας και στους πελάτες του Λώτσου και απο την άλλη ο αργύρης με την τραγική διαχείρηση που κάνει σε μια σεζόν μαραθώνιο,θα φέρει τους παίχτες στο ναδιρ όσο τελειώνει η σεζόν.

    Κανονικά πρέπει να πάρει άμεσα παίχτη και να αφήσει την ευρωλίγκα στην άκρη έτσι ώστε και ο παίχτης να έχει χρόνο με την ομάδα και η ομάδα να επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.Αν συνεχίσουμε έτσι,τότε θεωρώ πολύ πιθανή τη γκέλα στα play off αφού δύσκολα βλέπω να κρατάμε το πλεονέκτημα έναντι πανιωνίου κ πάοκ.Και ο ζοτς εξάλλου μερικές χρονιές,θυσίαζε την ευρωλίγκα όταν έβλεπε πως οι παίχτες του πάνε να καούν,γέμιζε μπαταρίες και στους τελικούς έφτανε χωρίς απώλειες και έτοιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τζιμ, ένα αφιερωματάκι για την πορεία του Κουφού δεν θα ήταν κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΑΟΚ του χρόνου μετά την εμπλοκή του Σαββίδη με τον σύλλογο:
    Planinic Kalathis
    Bidis Shved
    Theodoridis Monia
    Kirilenko Chryssikopoulos
    Papadopoulos Mozgov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κριάπα ρε φίλος.Πέρνα κιριλένκο στο 3 στη θέση monia.Χτύπα και ένα πέκοβιτς να συμπληρώσεις τριάδα στους ψηλούς και είσαι κομπλα.
      Και μπίδης μόνος του τη βόλευε τη δουλειά όμως στα γκαρντ.Δεν χρειαζόταν τόσους δίπλα του να του κουβαλάνε τα νερά και να του κάνουν αέρα στα time out
      Σούλης στα γεραματα πάει να πάρει όσες ευρωλίγκες έχει ο ομπράντοβιτς σε 20+ χρόνια καριέρας.

      Διαγραφή
    2. Σωστός. Ξέχασα επίσης Δέδα και Μαυροκεφαλίδη (λόγω παοκτσίδικου παρελθόντος)

      Διαγραφή
    3. Εγώ το μόνο που θέλω είναι
      να μείνει ο Μπίδαρος,
      Μπίδης και ξερό ψωμί!!

      Μπίδης ολέ Μπίδης ολέ
      Μπίδης ολέ ολέ ολέ!!

      Διαγραφή
    4. Το να μείνει ο Μπίδης και του χρόνου το θεωρώ πολύ δύσκολο, πολύ φοβάμαι ότι θα τον πλανέψουν οι σειρήνες του ΝΒΑ. Ο Μπίδης έχει φθάσει πλέον στην κατάλληλη ηλικία για να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Άλλωστε και οι ομογενείς μας στην Αμερική νομίζω ότι έχουν δικαίωμα να δουν και αυτοί λίγο ποιοτικό μπάσκετ.

      Διαγραφή
    5. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι στα ανταλλάγματα για την μεταγραφή του Μπίδη περιλαμβάνεται και ο Blake Griffin ελέγχονται ως ανακριβείς.

      Διαγραφή
    6. Ε ναι.Αν είναι δυνατόν με ένα μπλέικ γκρίφιν μόνο να παρεις μπίδη.Σαν να δίνεις ζαραδούκα στην μπαρτσελόνα για να πάρεις μέσι

      Διαγραφή
    7. καλα περιμενετε να βαλει λεφτα και στο μπασκετ,σιγουρα κατι θα βαλει αλλα οχι τα ποσα που λετε.Πολυ απλα γιατι δεν εχει εσοδα.Αγγελοπουλοι και Γιαννακοπουλοι εχουν παθος για αυτο ξοδευουν εχουν μιδαμινα εσοδα.Στο ποδοσφαιρο ελπιζει να παρει κατι απο το τσαμπιον λινγκ εισητηρια χορηγιες τηλεοπτικα κ.α.Ακου εκει Κιριλενκο τι αλλο θα πειτε.

      Διαγραφή
  56. Aυτό που λέγεται ότι ο Παναθηναικός θα αποκτήσει παίκτη μετά τη λήξη του 2ου γύρου της Ευρωλίγκας ώστε να αποκτήσει παίκτη αποκλεισμένης ομάδας είναι απολύτως ανακριβές κατά τη γνώμη μου δεδομένου πως δεν υπάρχει ομάδα από τις σοβαρές διεκδικήτριες τις πρόκρισης πλην της Ζαλγκίρις που θα αφήσει ελεύθερο έναν παίκτη μετά από τον αποκλεισμό της στην Ευρωλίγκα και ενόψει της διεκδίκησης του πρωταθλήματός της χώρας της.Από τη Ζαλγκίρις μάλιστα μπορείς και τώρα να πάρεις παίκτη δηλαδή Λαφαγιέτ ή Πόποβιτς αφού ο Ντάρντεν έκλεισε Ρεάλ. Το ίδιο και από τις υπόλοιπες(πχ. Μπροζέ-Γκαβέλ)που είναι αποκλεισμένες από τώρα. Η Μάλαγα δε νομίζω να έχει κάποιον guard που να μας ενδιαφέρει εκτός αν εννοούν τον Πλάνινιτς της Κίμκι.Εγώ θα αφήσω ένα παράθυρο για Φώτση αν αποκλειστεί η Αρμάνι στον πρώτο γύρο των Iταλικών playoffs, αν και η ομάδα πονάει στα guards. Δυστυχώς φέτος στο σχεδιασμό και στην οργάνωση μεταγραφών δεν πήγαν καθόλου καλά τα πράγματα και έχουμε πάλι καθυστερήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. παίδες για μένα αν δεν καταφέρει να βρει κάτι πολύ καλό σε γκαρντ μία μεταγραφή τύπου luka zoric δεν θα με χάλαγε καθόλου.. πιστεύετε ότι λείπει άλλος ένας τέτοιος ψηλός ή αν δεν πάει για άσσο να μην πάρει τίποτα ? ( φοβάμαι πολύ το κορμί του Σόφο , αθλητής υπερβολικά επιρρεπής στους τραυματισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim ελπίζω να διαβάζεις ότι γράφουμε γιατί δε θέλω να χαθεί η πρότασή μου.

    Φαντάζομαι ως γνώστης του παιχνιδιού και του ταλέντου που έχεις να αναλύεις το παιχνίδι κάθε παίχτη σε ιντριγκάρει να ανακαλύψεις - να ασχοληθείς με νεαρούς παίχτες πριν τους πάρει πρέφα ο καθένας. Κάθε σκάουτερ ιντριγκάρεται από τους μικρούς νομίζω. θα ήθελα να κάνεις ένα θέμα για hot prospects ευρωπαίων και μη και για το ισπανικό "μοντέλο" με τους μικρούς που μαζεύουν από διάφορες χώρες.

    Αφορμή για αυτή τη σκέψη το μοντέλο αρκετών ισπανικών ομάδων. Ολόκληρη Μπαρτσελονα (που έχει χρήμα εννοώ) έχει Χεζόνια-Τοντόροβιτς-Αμπρίνια και άλλους μικρότερους - όχι μόνο ισπανούς. Αρκετά παιδιά από την Αφρική επίσης σε συλλόγους τους.
    Γενικά πως βλέπεις αυτή την πρακτική ; Για τις ομάδες , για τους παίχτες τους ίδιους και για το μπάσκετ των χωρών το οποίο εγλαταλείπουν από έφηβοι. Επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία, στους παίχτες ...
    Αν το βρίσκεις ενδιαφέρον και γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις θα χαρώ να διαβάσω.
    Πάνος_Σπάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο όλα τα διαβάζω, να'σαι σίγουρος. Έχω ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι (μικρές ηλικίες). Στείλε μου στο προσωπικό μεηλ εαν θέλεις..

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα, σε όλους.
    Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για την ποιότητα και το βάθος ου ρόστερ του ΠΑΟ αλλά και για τις επιλογές των παικτών τόσο το καλοκαίρι όσο και κατά την διάρκεια της χρονιάς, χρήσιμο είναι να αξιολογήσουμε τον κάθε παίκτη χωριστά και να διαπιστώσουμε και τις όποιες αστοχίες του προπονητικού επιτελείου.
    1. Διαμαντίδης – Μέχρι τώρα δεν είναι ο Διαμαντίδης που ξέραμε. Έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος στην πλάτη του, παίζει 35λεπτα συνεχώς, είχε τραυματισμούς πράγμα ασυνήθιστο για την καριέρα του. Και όλα αυτά ενώ είναι, πλέον, στα 33. Παρόλα αυτά, είναι ο ηγέτης της ομάδας και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να τραβήξει και τους υπολοίπους. Εμπνέει όλη την ομάδα και στα κρίσιμα σημεία θα είναι πάντα παρών για να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
    2. Ούκιτς – Στο πρώτο μισό της χρονιάς ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Σταδιακά, όμως, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και δείχνοντας μεγάλη διάθεση για να προσαρμοστεί, αποδίδει πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε οι περισσότεροι. Μέχρι να φτάσει σε επίπεδο top class έχει δρόμο που φαίνεται, όμως, διατεθειμένος να τον βαδίσει.
    3. Μπάνκς – Όσοι βλέπαμε πίσω από τα διθυραμβικά σχόλια των πρώτων εμφανίσεών του, απλώς διαπιστώνουμε τώρα τα αναμενόμενα. Παίκτης που δεν ταιριάζει όχι μόνο στον ΠΑΟ αλλά και σε κάθε ευρωπαϊκή ομάδα που θέλει να παίξει σύγχρονο μπάσκετ. Λάθος επιλογή που κοστίζει τώρα που πλησιάζουμε τα ματς που θα κρίνουν την χρονιά.
    4. Ξανθόπουλος – Δεν περιμέναμε περισσότερα. Ίσως, λίγο παραπάνω χρόνο για να ξεκουράζει τους δύο βασικούς. Κατά τα άλλα υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα ήταν εδώ.
    5. Κίτσεν – Προσόντα έχει. Το έδειξε στα φιλικά. Πλήρωσε ένα τραυματισμό σε κακό χρονικό σημείο και το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος πνευματικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας. Ας μην τον ξεγράφουμε.
    6. Μπράμος – Η αποκάλυψη της χρονιάς. Έχει δώσει πολλές λύσεις χωρίς να φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες. Συνεχής βελτίωση, χαμηλοί τόνοι και προσαρμοστικότητα. Είναι η 1η του χρονιά σε αυτό το επίπεδο και ανταποκρίνεται με εξαιρετικό τρόπο. Τα σκαμπανεβάσματά του είναι απολύτως φυσιολογικά. Κεφάλαιο για το μέλλον για ΠΑΟ και Εθνική.
    7. Μασιούλις – Τα όποια ερωτηματικά υπήρχαν από το σοβαρό τραυματισμό του, φρόντισε ο ίδιος να τα απαντήσει πειστικά. Σταθερός, δουλευταράς, παίκτης ομάδας και με μερικές άκρως εντυπωσιακές βραδιές. Πρέπει να αποτελέσει μέλος της ομάδας της επόμενης χρονιάς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνέχεια
      8. Καπόνο – Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλη απογοήτευση. Στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί. Σωστά χρησιμοποιήθηκε λίγο, από ένα σημείο και μετά, γιατί πήρε ευκαιρίες και δεν ανταποκρίθηκε. Λάθος παίκτης σε λάθος εποχή.
      9. Τσαρτσαρής – Καλύτερος του αναμενομένου. Περιμέναμε 10’ ποιοτικά και βρέθηκε να παίζει βασικός αποτελώντας βασικό γρανάζι της ομάδας για αρκετό καιρό. Η εμπειρία του είναι πολύτιμη και η παρουσία του αναγκαία.
      10. Πάνκο – Καλός παίκτης χωρίς να είναι τίποτα ιδιαίτερο. Έκανε αρκετά πράγματα συμπαθητικά αλλά τίποτα άριστα. Με ουδέτερο πρόσημο η παρουσία του, μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα. Το trade με τον Γκιστ, μάλλον ωφέλησε την ομάδα παρά τις επιφυλάξεις αρκετών, της αφεντιάς μου συμπεριλαμβανομένης.
      11. Γκιστ – Περίπτωση αντίστοιχη του Ούκιτς. Η διαφορά είναι ότι ήρθε στο μέσο της χρονιάς και δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να προσαρμοστεί όπως ο Κροάτης. Αρκεί να θυμηθούμε πώς έπαιζε σε Φενέρ και Μάλαγα, για να καταλάβουμε την προσπάθεια που καταβάλλει χωρίς βέβαια πάντα να τα καταφέρνει. Θέλει δουλειά χωρίς το αποτέλεσμα να είναι εξασφαλισμένο.
      12. Λάσμε – Λαχείο. Δικαιώνεται ο Πεδουλάκης για την επιμονή του. Ο παίκτης αυτός έχει τις προδιαγραφές να παίξει μεγάλο μπάσκετ στον ΠΑΟ και να παίκτης του 1-1,5 εκατ. Το καλοκαίρι θα είναι περιζήτητος και γι’ αυτό πρέπει να ανανεώσει άμεσα.
      13. Σχορτσιανίτης – Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα. Ξεκίνησε φορτσάτος αλλά προϊόντος του χρόνου και με τους γνωστούς τραυματισμούς έμεινε πίσω. Δεν βελτιώνεται στην άμυνα και στο ριμπάνουντ. Αντίθετα, βελτιώνεται στο διάβασμα της άμυνας και στη λήψη αποφάσεων μετά από double team. Νομίζω, ότι όσο περνούν τα χρόνια θα πρέπει να λογίζεται 3ος ψηλός των 10’-12’, για ομάδα top class.
      Τους Γιαννόπουλο, Άρμστρογκ, Σκορδίλη τους αφήνω εκτός, αν και για το Γιαννόπουλο πιστεύω ότι θα έπρεπε να εναχθεί πιο ενεργά στο rotation.
      Υ.Γ. Τώρα που η Ζαλγκίρις, μετά και τη φυγή του Ντάρντεν, διαλύει το μαγαζί και έχουν πέσει όλοι να αρπάξουν ό,τι μπορούν, μήπως να αρπάζαμε το Λαφαγιέτ;

      77

      Διαγραφή
  60. Ήταν καλή ευκαιρία ο Ντάρντεν, αλλά μας πρόλαβαν άλλοι προνοητικότεροι.Εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε καθόλου και ο Λαφαγιέτ.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΝΙΤΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Η ΚΙΜΚΙ......
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή