Athlenda

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

2014-15 EUROLEAGUE FINAL, MADRID: ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ..


Δεν ήταν το καλύτερο φινάλε.. Σε έναν τελικό με ένταση, ο Ολυμπιακός έπεσε όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, όμως άφησε σε όλους εμάς την αίσθηση ότι δεν «έδωσε» τη πιο δυνατή του γροθιά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ερυθρόλευκοι άξιζαν «κάτι» παραπάνω.. Το Hoopfellas ρίχνει την αυλαία της σεζόν για τη διοργάνωση και αναλύει..


Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που θέλω να πω και είμαι σίγουρος ότι εκφράζει αρκετό κόσμο του αθλήματος. Από τη πρώτη στιγμή διαφωνούσα (και ακόμα διαφωνώ) με τις απόψεις περί «μικρών πιθανοτήτων» του Ολυμπιακού λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί για τον τελικό, με μια σπουδαία βεβαίως ομάδα όπως η Ρεάλ να παίζει το Championship game στην έδρα της. Στα μάτια μου, ακόμα και εάν επαναλαμβανόταν αύριο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή τύχη για την κούπα. Φιλτράροντας το παιχνίδι από τεχνικής σκοπιάς, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ερυθρόλευκοι «πέρασαν» δίπλα από τον δρόμο που έψαχναν και απείχαν λεπτομέρειες από το να βάλουν το «τραίνο στις ράγες» παρασύροντας τους γηπεδούχους σε δρόμο σχεδόν χωρίς επιστροφή για αυτούς. Λεπτομέρειες που ίσως δε φαίνονται εκ πρώτης όψεως όμως επέτρεψαν ώστε να παιχτεί το παιχνίδι σε διαφορετικό πνευματικό πλαίσιο το οποίο επηρέασε άμεσα τα δρώμενα στο παρκέ.


  Σαφέστατα η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όποιος σας πεί το αντίθετο πιθανόν έχει επιδερμική σχέση με το άθλημα.. Όμως, ο Ολυμπιακός άφησε «κάτι» πίσω (φυσικά με δική του ευθύνη) και νιώθω μια σιγουριά ότι δε πήρε αυτό που του αναλογούσε από το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και αυτό το ματσάρισμα (ναι, υπό αυτές τις συνθήκες) με τους Μαδριλένους. Και αν αυτό το κάτι δεν ήταν ο τίτλος, θα έλεγα σίγουρα ότι ήταν μια καλύτερη ευκαιρία για τη διεκδίκηση του. Ένα διαφορετικά στημένο σκηνικό στην τελική ευθεία του παιχνιδιού. Εικάζω ότι αυτός θα είναι ο λόγος για τον οποίο οι αθλητές του Ολυμπιακού δε θα μπορέσουν να κοιμηθούν για τις επόμενες ημέρες.. Αυτή η ευκαιρία στη διεκδίκηση σε ένα διαφορετικό τέλος που απέτυχαν να δώσουν στους εαυτούς και την ομάδα τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα ακολουθούσε.

Η Ρεάλ ήταν πολύ διαβασμένη. Όχι, δεν αρκούσε αυτό για να κερδίσει τον τελικό όμως βλέποντας τη παρουσία των γηπεδούχων σε επίπεδο τακτικής μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λάσο και το επιτελείο του έχουν αφιερώσει αρκετές εργατοώρες προετοιμάζοντας μια τέτοια αναμέτρηση. Για να είμαι ειλικρινής, ο Ισπανός κόουτς μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε φτιάξει μια τεράστια λίστα με πιθανές απαντήσεις στην εκάστοτε ερυθρόλευκη εξίσωση, η οποία θα εξαντλούσε την τεράστια γκάμα δυνατοτήτων που του προσφέρει αυτό το τόσο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ σε άμυνα και επίθεση.

Επέλεξε να τοποθετήσει τον Ρέγιες στον Main Screener  των ερυθρολεύκων (Ντάνστον), αφήνοντας τον Πρίντεζη με τον Γκουστάβο Αγιόν (κίνηση με αρκετό ρίσκο η οποία όμως είχε το συν ότι αύξανε τον βαθμό δυσκολίας στο post παιχνίδι του φόργουορντ του Ολυμπιακού με ένα τέτοιο κορμί στη πλάτη του), στοχεύοντας να στείλει τον Σπανούλη στις γωνίες και μακριά από τον αγαπημένο του άξονα. Παράλληλα τζόγαρε το σουτ του Ντάρντεν στο ξεκίνημα, γεμίζοντας τον κεντρικό διάδρομο της ρακέτας του με τον Φερνάντεθ ενώ πήγε πολλές φορές σε trapping, είτε μετά από pick και ενώ ο Σπανούλης βρισκόταν στις γωνίες είτε όταν ο αρχηγός ντρίμπλαρε στον άξονα έχοντας κερδίσει «αλλαγή» , ώστε να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια. Έξυπνα και εκμεταλλευόμενος τις πολλαπλές δυνατότητες που του δίνει το ρόστερ του, ο Λάσο επέλεξε να αλλάζει συνεχώς παίχτες στον Σπανούλη, προωθώντας του αμυνόμενους με διαφορετικά χαρακτηριστικά στερώντας του τη δυνατότητα κάθε φορά να διαβάσει/αποκωδικοποιήσει μια κατάσταση ώστε να κινηθεί ανάλογα και να «μπει» στο παιχνίδι.

Αυτό που άρεσε περισσότερο στη Ρεάλ το βράδυ της Κυριακής ήταν ότι είχε ετοιμαστεί για να παίξει (σε επίπεδο τακτικής) ένα αντισυμβατικό, για τα μέτρα της, παιχνίδι. Έχω την εντύπωση ότι ετοιμαζόταν για αυτό πριν τη προηγούμενη off season, λίγο μετά τον χαμένο τελικό στο Μιλάνο. Όπως το Hoopfellas σημείωσε από την αρχή της φετινής σεζόν, στη Ρεάλ έγινε μεγάλη προσπάθεια κατά τη φετινή στελέχωση στο να αποκτήσει η ομάδα μια πιο τραχιά υφή και παράλληλα να γίνει πιο πρακτική στο μισό γήπεδο, ρίχνοντας ελαφρά το τέμπο της. Την απόφαση αυτή την κεφαλαιοποίησε στο απόλυτο στον μεγάλο τελικό. Ο Λάσο από την αρχή έδειξε διάθεση να «χαμηλώσει» και να ακολουθήσει τον αντίπαλο παίζοντας Small ball, με στόχο να μη παραχωρήσει τίποτα σε επίπεδο ενέργειας, τομέας που καθορίζει το μομέντουμ. Το σχήμα με τα τρία φόργουορντς ως «ενδιάμεσους» παίχτες στη δεύτερη περίοδο (Ρίβερς-Νοτσιόνι-Ματσιούλις δίπλα στους Ρόντρίγκεθ και Σλότερ/Ρέγιες) μπορεί να μην έβγαλε φωτιές στην επίθεση, όμως άλλαξε όλη την ατμόσφαιρα στο γήπεδο «κλειδώνοντας» την επίθεση του Ολυμπιακού. Ένα σχήμα που παρήγαγε πολύ physical άμυνα και περιόρισε αισθητά τους χώρους στο ζωγραφιστό ενώ παράλληλα έδωσε στη Ρεάλ τους καλύτερους χρόνους σε αμυντικά recovers από κάθε άλλη lineup του Λάσο.

Ο Ολυμπιακός ήταν επίσης αρκετά διαβασμένος και ο τρόπος που ξεκίνησε τον τελικό είναι ενδεικτικός. Εικόνα ομάδας που ξέρει τι θέλει και που να κατευθύνει το ματς μέσα από την εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα (χρόνοι, σκληράδα, ετοιμότητα/διάβασμα, συγκέντρωση) άμυνα του. Σε αυτά τα 10 πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι μας έδωσαν εικόνα νικητή. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος επέλεξε μια Switch-everything άμυνα η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ελεύθερα σουτ και ευκαιρίες στους «κάθετους παίχτες» της Ρεάλ ώστε η επίθεση των γηπεδούχων να μη πατήσει με το καλημέρα. Αυτή του η επιλογή έδωσε στον Ολυμπιακό το τιμόνι. Τα γκαρντς της ελληνικής ομάδας έφτυσαν αίμα να μείνουν μπροστά από τους ψηλούς της Ρεάλ στη πίσω γραμμή ενώ όλοι νομίζω κατάλαβαν πόσο δύσκολο είναι να παίξεις πάνω σε παίχτες όπως ο Πετγουέη από έξω προς τα μέσα (είτε μετά από απομόνωση είτε σε καταστάσεις close out).

Το μελανό σημείο, το οποίο δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φέρει το ματς πνευματικά στα μέτρα του και να το κρατήσει εκεί γονατίζοντας έναν εύθραυστο ψυχολογικά αντίπαλο, ήταν ότι η ελληνική ομάδα σε πολλές περιπτώσεις δεν πήρε πόντους από αυτά που αναγκαστικά έπρεπε να παραχωρήσει η ισπανική άμυνα. Δεν είδα ποτέ τον Πρίντεζη να βάζει πραγματικά τη μπάλα στο παρκέ απέναντι στον Αγιόν ή την ομάδα να ψάξει επιμελώς καταστάσεις στη weak side ή με cuts των φόργουορντς στη  τελική, απειλώντας πραγματικά την καρδιά της ρακέτας μια ομάδας που ακόμα και αν αμύνθηκε καλύτερα σε αυτό το F4 στο βαμμένο, έχεις εμφανές πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ίσως τα γκαρντς του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό καταστάσεις καθαρής διείσδυσης μέχρι τέλους καθώς ενδεχόμενη αποτυχία σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σχεδόν δημιουργήσει το πλαίσιο στη Ρεάλ για πόντους στο transition.. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη φορά, η ομάδα που σταδιακά έχασε το μυαλό της ήταν ο Ολυμπιακός κατάσταση που απορρέει και από την εκνευριστική αστοχία της ομάδας στις προσωπικές. Οι βολές σε τέτοιο ματς σε παίρνουν από το χέρι και σε βοηθούν να πατήσεις, να βρείς ρυθμό όντας ο πιο ασφαλής δρόμος για το καλάθι. Η φοβερή αστοχία (12/26) σε συνδυασμό με την προσμονή της «επιστροφής» του εμφανώς πολύ καλά μαρκαρισμένου Σπανούλη, στην τελική ευθεία του παιχνιδιού χάλασε το μυαλό μιας από τις πιο δυνατές πνευματικά ομάδες που είδε το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το παθητικό των 78 πόντων στην άμυνα αδικεί ως νούμερο το effort των ερυθρολεύκων οι οποίοι ανάγκασαν μια από τις διαχρονικά πιο low mistake ομάδες της διοργάνωσης σε 16 (!!) λάθη και σε μια όχι τόσο ισορροπημένη κατανομή εκτελέσεων στην επίθεση (μοιρασμένα δίποντα-τρίποντα). Στην επίθεση του όμως ο Ολυμπιακός βρήκε μια ομάδα που μπορεί να τον ακολουθήσει και να αμυνθεί σαν αυτόν (όχι ελεύθερες ματιές, «αλλαγές» και trapping με τον κίνδυνο κλεψίματος να ελλοχεύει, γρήγορα recovers). Για αυτό και ο Σφαιρόπουλος στηρίχτηκε αρκετά σε defensive lineups για να επιβιώσει (Μάντζαρης-Λαφαγιέτ μαζί στο μπακόρτ με τον Λοτζέσκι κύριο δημιουργό στο «3»). Όταν ο Σλούκας (ο πιο σταθερός παίχτης της ομάδας στη Μαδρίτη) άναψε τη φλόγα στη τρίτη περίοδο στρώνοντας το χαλί ήρθε ο παράγοντας-Χ.

GLUE GUYS

Η διαφορά της φετινής Ρεάλ με τα σύνολα των δύο προηγούμενων ετών είναι οι Glue Guys της, παίχτες ρόλων που ανέβασαν το επίπεδο έντασης και ενέργειας στο παιχνίδι της ομάδας χωρίς αυτή να χάνει ιδιαίτερα σε ποιότητα. Παιδιά «παιγμένα» που βρίσκονται στη κατάλληλη φάση της καριέρας τους να παίξουν αυτόν τον ρόλο και να φέρουν σε πέρας τέτοιες αποστολές. Το δίδυμο Νοτσιόνι-Ματσιούλις, ο (εκπληκτικός στον ημιτελικό) Ρίβερς και ο Κάρολ. Ο Αργεντίνος, παιδί της αγαπημένης για τη σελίδα γενιάς των "gautsos", ηλέκτρισε το γήπεδο με την παρουσία και το πάθος του σε άμυνα και επίθεση παίζοντας πάνω από τα φετινά στάνταρντς του διαδοχικά μάλιστα απέναντι στους καλύτερους ίσως power forwards της διοργάνωσης, Μπιέλιτσα και Πρίντεζη. Είναι winner και τα δύο πολύ δύσκολα σουτ του από την περιφέρεια τα λένε όλα. Άξιος MVP. Αν ο Ματσιούλις «κράτησε» τους γηπεδούχους στο πολύ δύσκολο πρώτο ημίχρονο, ο παίχτης που κατά τη γνώμη μου έκανε τη διαφορά ήταν ο Κάρολ. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός στη τρίτη περίοδο έχει πάρει το μομέντουμ και είναι κοντά στο να χτίσει σε αυτό (μια διαφορά 6-7 πόντων σε εκείνο το σημείο μπορούσε να αποβεί καθοριστική στη βάση  του ψυχολογικού χτυπήματος της «επαναφοράς» που θα έπληττε τη Ρεάλ), ο μορμόνος «κανονιέρης» χτυπά δις υπό καθεστώς πιεστικής άμυνας και ουσιαστικά αλλάζει το κάρμα του παιχνιδιού.. Αυτοί οι έμπειροι παίχτες κουβάλησαν το βάρος της πίεσης στους δικούς τους ώμους και έδωσαν το απαιτούμενο για την επικράτηση blue collar στοιχείο σε έναν blue blood οργανισμό..

Κανένα σκυμμένο κεφάλι φυσικά για τον Ολυμπιακό. Το φετινό ταξίδι ήταν υπέροχο και οι στιγμές που προστέθηκαν στη ταινιοθήκη της ομάδας απίστευτες. Έστω και αν το τελευταίο αυτό βράδυ του τελικού, έμοιαζε ως η νύχτα που χάθηκαν τα αστέρια του.. (για να δανειστώ τον τίτλο από την ομώνυμη ταινία). Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, οι ερυθρόλευκοι πρέπει να «χτίσουν» πάνω σε αυτή τους την πορεία το καλοκαίρι μιας και η ομάδα  τηρεί την ιδανική συνθήκη στο αγωνιστικό τμήμα ενός οργανισμού σε αυτό το επίπεδο (έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του κορμού, στελεχωμένο μάλιστα με εξαιρετικής ποιότητας γηγενείς αθλητές, χρειάζονται μόνο ελάχιστες πινελιές). Η ιστορία έχει δείξει ότι θα το κάνουν και οι πιθανότητες να δούμε τη νέα σεζόν ένα ακόμα κεφάλαιο του βιβλίου που γράφει αυτή η ομάδα να καταλήγει στο Βερολίνο, μοιάζουν καλές..

Το Hoopfellas ευχαριστεί με τη σειρά του το αναγνωστικό του κοινό για άλλη μια σεζόν στη διοργάνωση. Οι σεζόν «μαζί» έχουν άλλο χρώμα..


249 σχόλια:

  1. ΌΠως σχεδόν πάντοτε πλήρης η ανάλυση και τεκμηριωμένη..
    Δεν έχω παρά να συμφωνήσω,παραθέτω μάλιστα αυτά που έγραψα το πρωϊ σε κάποιο φόρουμ.

    Ο Ολυμπιακός εξαρτάται υπερβολικά από Σπανούλη-Πρίντεζη.
    Αν και οι δύο είναι σε κακή μέρα δεν έχει τύχη σε τόσο υψηλό επίπεδο.
    Ο Λαφαγέτ δεν βοήθησε καθόλου.
    Ο Καββαδάς πιάνει θέση ψηλού χωρίς να υπολογίζεται,αγωνιστικά τουλάχιστον.
    Ο Κατσίβελης αγνοείται.
    Είναι σαφές ότι με 2-3 διορθωτικές κινήσεις ο Ολυμπιακός θα ναι και του χρόνου στο F4.
    Ο Σφαιρόπουλος άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και σε αυτόν το τομέα,όπως και στην άμυνα,είναι κορυφαίος.
    Από κει και πέρα επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις,ίσως δεν είχε τους παίχτες που θα ήθελε.
    Ο Μπαρτζώκας όχι μόνο κέρδισε την ευρωλίγκα ,αλλά κέρδισε με 100 πόντους σε τελικό.
    Η Ρεάλ άλλη ομάδα φέτος..
    Νοτσιόνι,Ματσιούλις και Αγιόν της δώσανε άλλον χαρακτήρα.
    Σουτέρ σαν τον Κάρολ δεν υπάρχουν πλέον στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μόνο που έχω να πω είναι για την δικαίωση σου για τον Caroll που αποδείχθηκε παίχτης κλειδί

    sneakersplay.webs.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. La Rafle-Τη νύχτα που χάθηκαν τα αστέρια

    ταινιάρα, εφάμιλλη του Πιανίστα.

    Jimara τελικά ο Λάσο είναι καλός προπονητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Λάσο είναι προπονητάρα, μόνο που οι Έλληνες ειδήμονες τον έχουν απαξιώσει. Έχει κάνει χοντρές ήττες αλλά απέδωσε σπουδαίο μπάσκετ. Τζιμ ένα ευχαριστώ από εμένα στη σελίδα και σε όλη τη κοινότητα του Hoopfellas για το δημιουργικό "γέμισμα" του χρόνου μας.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπράβο στον Ολυμπιακό, οπουδήποτε αλλού εκτός μαδρίτης θα έπαιρνε και τον τίτλο.Παπαγιάννης φοβερός σήμερα. Πολύ λειτουργικό το μπακόρτ επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ολυμπιακός του 12-13 σε σχέση με το Ολυμπιακό του 14-15
    Ο Λό έγινε Λαφαγιέτ
    Ο Παπανικολάου έγινε Ντάρντεν
    Ο Άντιτς έγινε Πέτγουεϊ
    Ο Χάινς έγινε Χάντερ

    Καλή η... "τεχνική" αλλά στην τελική το..."μέγεθος" μετράει!!

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eisai apolyta sostos...o mpasketikos tsampoukas tou pero....o paixtaras k maxhths hines.....ma pano apo olaaaaa ..o titanoterastios L A W,,,,o megalos kai ""kryfos"hgeths toy ΘΡΥΛΟΥ..exeis apolyto dikio

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ..Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ Τ ΠΕΡΟ.....Ο ΠΕΧΤΑΡΑΣ Κ ΜΑΧΗΤΗΣ HINES......Κ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ Κ ΚΡΥΦΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ....Ο ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ L A W...ΑΥΤΟΣ

      Διαγραφή
    3. σε αυτή την ομάδα έχουν προσφερθεί άπειρες ευκαιρίες σε πολλούς...στον Λο ούτε μία...όντως είναι αδικημένος...

      Διαγραφή
    4. Παρεμπιπτόντως και στον Λο έχει δοθεί ευκαιρίες. Όταν το 2013 μετά τον τελικό στο Λονδίνο επέδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με αποτέλεσμα ουσιαστικά να χάσει τα playoff, η ΚΑΕ αναγνώρισε την τεράστια συμβολή και του έδωσε ηγεμονικό συμβόλαιο.

      Τώρα τι ακριβώς ευκαιρία να του δώσει; Το παιδί δεν παίζει μπάσκετ πλέον.

      Διαγραφή
    5. από όσο ξέρω τραυματισμός ήταν που τον έθεσε εκτός playoff, θυμάμαι ακόμα την προσπάθεια του να κάνει μπάσιμο κ χώλαινε ο άνθρωπος...τεσπα...μετά το χειρουργείο πάντως του κούνησαν το μαντίλι

      Διαγραφή
    6. Ο Έισι είχε το πρόβλημα με την δηλητηρίαση. “Ήταν τρελό. Μόνο όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό πάντα κάτι γινόταν με μένα. Πάντα κάτι μου συνέβαινε. Τότε, έπαθα δηλητηρίαση. Βγήκα από το νοσοκομείο και στις 4 το πρωί ένιωθα χάλια. Πήρα τους γιατρούς να έρθουν σπίτι να με βοηθήσουν. Δεν νομίζω πως έκανα κάτι κακό. Ούτε έφαγα κάτι επικίνδυνο για τον οργανισμό μου. Απλά η δηλητηρίαση δεν με είχε αφήσει ακόμα”.

      O Law αποδεσμεύτηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του. Δεν έπαιξε από τότε σε υψηλό επίπεδο. Γιατί συζητάμε ρε παιδιά;

      Διαγραφή
  7. Απολαυστική ανάλυση, μην έχουμε παράπονο, τα τελευταία χρονια οι "συγκυριες" ήταν υπερ μας. Σε αλλο γηπεδο το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο, κ αναρωτιεμαι αν θα γινει φαιναλ φορ ποτέ στο σεφ, όλες οι μεγάλες ομάδες στα πάνω τους έχουν κ ένα τουλαχιστον φαιναλ φορ στην εδρα τους. Ερωτηση, χωρανε οι Χαινς κ Ντετμοντ στον Ολυμπιακο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγινε φ4 στο ΣΕΦ, αλλα ειχε πατησει γραμμη ο Πασπαλι

      Διαγραφή
    2. Σωστά, αν κ πάνε 25 χρόνια, το 2017 ίσως πάει στο νέο γήπεδο της τσσκα.

      Διαγραφή
  8. Είμαι μαζί με τον Τζίμ. Σε μια σειρά σε ουδέτερο γήπεδο, ο ΟΣΦΠ μπορεί να έχει και προβάδισμα. Εξηγούμαι: Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν θα αφήσει χώρο στη Ρεάλ, η άμυνα του είναι πάντα σε τέτοια standard. Η Ρεάλ μπορεί να τον δυσκολεύει αμυντικά, αλλά ποσοστό 43% σε βολές σε άλλο αγώνα και 20% στα τρίποντα δεν θα έχει. Τζιμ, πολλά από τα 3πόντα του Ολυμπιακού ήταν ελεύθερα. Περισσότερο το έχασε ο Ολυμπιακός, παρά η Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλο αρθρο αλλα λεει την μιση αληθεια. σαν τιτλος τα λεει ολα. το παιχνιδι δεν χαθηκε απο τα αστερια της ομαδας αλλα ξεκαθαρα απο τις δευτερες λυσεις. Η ομαδα πηγαινε τραινο εξαιτιας του πολυ καλου ελληνικου κορμου συν λοτζεσκι συν χαντερ. απο εκει και περα τιποτα. ετσι καταρριπτεται η απολυτη μυθολογια περι λαφαγιετ οτι ειναι εξαιρετικος παικτης οπως δυστυχως και για τον Νταρντεν. Τεσσερα παιχνιδια με Μπαρτσα και δυο φαιναλ φορ παρουσιασαν το απολυτο μηδεν. ο λαφαγιετ τα ιδια βεβαια ειχε παρουσιασει και στους περσινους ημιτελικους της ACB. ετσι γιατι καποια στιγμη πρεπει να λεμε την αληθεια και να παρουσιαζουμε παραλογα πραγματα. στο διαταυτα να λεμε και τις αληθειες. η ομαδα χανει απο νοτσιονι χανει απο ματσιουλις χανει απο καρολ. οι στοχευσεις της αμυνας της ρεαλ επιασαν 100% μονο στον λοτζεσκι απετυχαν. το παιχνιδι χαθηκε απο το μπροστα κομματι. η απουσια δημιουργου και εκτελεστη πισω απο τον σπαν και τον σλουκα στοιχισε απιστευτα. η ομαδα του χρονου με λογικες επιλογες θα επιστρεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Άλεξ, συμφωνώ μαζί σου, η έλλειψη εναλλακτικής δημιουργίας κόστισε, όσο κι αν το κενό δημιουργίας στο ποστ καλύφθηκε μερικώς...
      Δυστυχώς ο Ντάρντεν είναι αυτός που είναι, ο Λαφαγιέτ έδειξε πως μπορεί να πάρει μεγάλα σουτ σε κάποια ματς, στα κρίσιμα όμως δεν βρήκε ποτέ ρόλο/χρόνο.
      Ανυπομονώ να δω την ομάδα του χρόνου με στελέχωση Σφαιρόπουλου, προβλέπω Λαφαγιέτ να φεύγει με την ελπίδα να δούμε Κατσίβελη, Σλούκας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ, στο 3 θέλω να δω τον Παπ, και μετά να δούμε έναν τουίνερ που να έχει πραγματικά ποστ παιχνίδι...

      Καλό κουράγιο σε όσους κάτσουν να δουν ελληνικούς τελικούς...

      Τζιμάρα σε ευχαριστούμε για το ταξίδι την ευρωλίγκας και φέτος, είσαι και θα είσαι η ΟΑΣΗ όσων αγαπάμε την σπυριάρα!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω στα περισσοτερα, αλλα ποσο πιθανο βλεπεις ο Παπ να φευγει απο τους Ροκετς; Για πρωτη του χρονια στον μαγικο κοσμο, εχει αφησει πολυ καλες εντυπωσεις.
      Ισως ο Θ. Αντετοκουμπο αν δεν βρει και φετος συμβολαιο να ναι η ιδανικη εναλλακτικη.

      123bong

      Διαγραφή
    3. Napi να'σαι καλά ρε φιλαράκι. Εγώ σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. συγγνωμη αλλα τα αδερφια αγγελοπουλοι εχουν μεγαλο θρασος...λενε οτι τοσα χρονια τους εφταιγε η διαιτησια και ακομα και προχθες που χασανε θελανε να μειωσουνε τον αντιπαλο με δηλωσεις του στυλ ακομα και οταν χανουμε εμας συγχαιρουν.καθηστε ρε παιδια τι νομιζουν οτι ειναι οι θεοι επειδη πηραν 2 συνεχομενα ευρωπαικα και ανεβασαν ψηλα τον αμανε..αν υπαρχει αθλητικη δικαιοσυνη ας του τιμωρησει υστερα απο αυτες τις δηλωσεις,και οχι μονο να τιμωρουν τον γιαννακοπουλο..δεν ειναι αυτος το μαυρο προβατο του ελληνικου μπασκετ οπως θελουν να μας περασουν τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβέντη μου, από όσα είδες από τις ΟΜΑΔΑΡΕΣ μας φέτος στην ευρώπη αυτό σου έμεινε; Οι δηλώσεις των Αγγελόπουλων;
      Μα ρε γαμώ το, αυτό το ναρκωτικό που παίρνεις, πες πώς το λένε να το ψάξω κι εγώ, μπας και δω τη ζωή με άλλα μάτια...

      Διαγραφή
    2. τι λες napidious μας εχετε πρηξει με τις διαιτησιες.Σιγα την ομαδαρα σας, που πηγατε απο τυχη εκει περα.Οσο για την ΤΣΣΚΑ εχει κομπλεξ μαζι σας οπως εχετε εσεις μαζι μας.Το πρωταθλημα για μας ειναι χαμενο,σας το χαρισε ο ΔΓ με τις επιλογες του.Μας νικησατε οχι γιατι εχετε ομαδαρα εμεις ειμαστε ψοφιοι.Δυναμιτιζουν το κλιμα ακομη μια φορα λιγο πριν τους τελικους οι γελοιοι.Δειχνουν ποσο κομπλεξικοι ειναι ,βρηκαν νεα καραμελα εδω γελαμε,"η καλυτερη ομαδα της επταετιας" ξεφτιλα να λες ψεμματα και οι ΑΡΔ να μην ρωτανε πως και γιατι.

      Διαγραφή
    3. "Μαγκικα λεει καθαρα και πειραιωτικα" ξερουν αυτοι, κανουν παρεα με αυτον που διδαξε ηθος.

      Διαγραφή
    4. ΦΊΛΕ ΝΑ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.
      ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ ΑΓΌΡΙ ΜΟΥ.
      ΒΛΑΚΕΙΑ ΛΈΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΑΝΊΑΤΗ ΑΡΡΏΣΤΙΑ.
      ΦΙΛΙΚΆ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. Προς Napidious:Φιλε δεν παιρνω κανενα ναρκωτικο,και αυτο που λες ειναι το λιγοτερο προσβλητικο καθως δεν με ξερεις για να εκφερεις αποψη για την ζωη μου..Να ξερεις οτι φετος παραδεχθηκα οτι ο ολυμπιακος εχει καλυτερη ομαδα και εφτασε στο final four αντρικια και μαγκικα.Απλα με πειραξε αυτο που προσπαθουν να περασουν οι προεδροι του ολυμπιακου..Δεν γινεται να κατηγορουν συνεχεια τον γιαννακοπουλο οτι προκαλει και δυναμιτιζει το κλιμαε,ενω επανειλημμενα οι δικοι σου προεδροι το κανουν συνεχεια.Την μια τους φταει η σειρηνα στο γηπεδο,την αλλη η υπαρξη του γιαννακοπουλου στις κερκιδες,την αλλη οτι η διαιτησια ειναι συνεχεια εχθρικη στα ντερμπι μεταξυ μας..Εγω μια παροιμια ξερω και το τελειωνω εδω.Και ο νοων νοειτω:Tης κοντης λολης της φταινε οι τριχες.

      Διαγραφή
    6. Φίλε ανώνυμε, αν προσβλήθηκες λυπάμαι πολύ.
      Αν θες να κάνεις ένα καλό στον εαυτό σου, μην ασχολείσαι με προέδρους και ανακοινώσεις. Δεν ξέρω ποιος είσαι καθώς δεν θες ούτε καν να υπογράφεις τα λεγόμενα σου.
      Αυτά, και καλή σας διασκέδαση στους τελικούς της Α1 σας.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους.. Το σημερινό ματς στο Παλέ ήταν ο ορισμός των playoffs της Α1, με όλα τα συν και πλην που περιέχει ο όρος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλο credit στον Δημήτρη Πρίφτη. Σούπερ άμυνα και πολύ ενέργεια απέναντι σε μια ΑΕΚ που έχασε πολύ εύκολα το μυαλό της. Σπουδαία άμυνα. Τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι δεν σχολιάζεις την διαιτησία, αλλά πιστεύω πως πρέπει να ομολογήσεις πως έπαιζε 70-30 ΑΕΚ, αλλά ούτε αυτό δεν τους έφτανε. Και στο τέλος οι παίκτες της προσπαθούσαν να προκαλέσουν με κάθε τρόπο (δεν ξέρω αν πρόσεξες πως ο Κασελάκης έσπρωξε τον Πάσαλιτς) ενώ η διοίκηση τους πήρε όλους κι έφυγαν χωρίς να κάνει κανείς δηλώσεις. Τα συγχαρητήριά μου

      Διαγραφή
  13. Η προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ δίνει ελπίδα και όραμα στη λγκα αλλά χτίζεται σε (μάλλον) λάθος βάση. Θα προτιμούσα μια ομάδα που δημιουργεί πρώτα τα θεμέλια (καλός πυρήνας νέων Ελλήνων αθλητών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι ο ΠΑΟ αν θέλει πραγματικά να στηρίξει το πλάνο του, πρέπει οπωσδηποτε να κυνηγήσει την περίπτωση Σλούκα το καλοκαίρι. Είναι ώριμος να πάρει μια ομάδα πάνω του κάτι που ακόμα δεν μπορεί να κάνει στον ΟΣΦΠ (λόγω Σπανούλη). Θεωρώ επίσης δεδομένο ότι θα τον θέλει κάποια από τις δύο τούρκικες και ίσως η ΤΣΣΚΑ (εξαρτάται από τον προπονητή). Βέβαια το προβαδισμα το έχει ο ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι λίγο παιδιά της μαμάς οι Αγγελόπουλοι. «Μας είπε ο μπαμπάς... Εγώ το είπα στην γυναίκα μου, αλλα όχι στο παιδί μου γιατί ήταν 1,5 χρόνων»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η νύχτα που χάθηκε η μπάλα... Ή αλλιώς '' Οι σκληροί του Μαϊάμι συναντάνε την 19ποντη Ισπανίδα βούρτσα, του Αντρές Μπιγκπέος''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Ρεάλ πήρε καθαρά και τα 2 ματς (μπράβο stone). Τη Φενέρ όπως ξέρει και της αρέσει ενώ στον τελικό τα κατάφερε με τον άλλο τρόπο. Είχε την τύχη (που πάντα χρειάζεται) να βρει από τον Κάρολ 3-4 μεγάλα σουτ όταν έσφιξαν τα γάλατα και τον αντίπαλο να πετάει στα σκουπίδια ένα τσουβάλι βολές. Γενικά, έπαιξε λιγότερο θεαματικό μπάσκετ φέτος αλλά διδάχτηκε από τις εμπειρίες των 2 προηγούμενων ετών.
    Ίσως ένας τελικός ΡΕΑΛ-ΤΣΣΚΑ να είχε περισσότερο σασπένς. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στις διαδοχικές υπερβάσεις του Ολυμπιακού. Η ομάδα αυτή αξίζει τον σεβασμό όλων για τον τρόπο που παίζει ανεξάρτητα από νίκες ή ήττες. Η ήττα στον τελικό έμοιαζε πολύ με το χαμένο ματς στην Βαρκελώνη στα play off.

    Ο Ολυμπιακός με 1-2 προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι μπορεί του χρόνου να είναι στο Βερολίνο με μεγαλύτερες αξιώσεις. Ίσως πρέπει να ξαναδούν τις περιπτώσεις των Λαφαγέτ, Ντάρντεν, Πετγουέι και κυρίως να αρχίσουν να δουλεύουν την μετά-Σπανούλη εποχή. Έχει καταφέρει να διατηρείται ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο και ταυτόχρονα να βάζει σταδιακά νέα παιδιά στο ρόστερ. Μπορεί το θαύμα του ’12 να μην ήταν προϊόν σχεδιασμού αλλά από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό σκέλος το πάνε καλά.

    Μερικά σύντομα σχόλια για όσα διάβασα εδώ.

    - Για τη φασαρία με τη μανούρα Σπανούλη με Ρούντι και Μασιούλις. Περιστατικό χωρίς ιδιαίτερη σημασία έχει γίνει αντικείμενο ανάλυσης HD για να βρούμε τον πρωταίτιο και να ζεσταθούμε ενόψει τελικών.
    - Για την αποθέωση του Λάσο και αν η στήριξη που απολαμβάνει από την διοίκηση της Ρεάλ θα υπήρχε εδώ. ΟΚ, τον κράτησαν και δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος. Αλλά το καλοκαίρι καθάρισαν τους βοηθούς του και του έβαλαν δύο φυτευτούς. Διαβάσαμε ότι τον έσωσαν οι Ισπανοί παίκτες και η μεγάλη αποζημίωση. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πάντως, στήριξη τέτοιου τύπου από συλλόγους ειδικά σαν την αλαζονική Ρεάλ δεν είναι συνηθισμένη. Κι όμως, στην Ελλάδα υπάρχει πρόσφατο το παράδειγμα Μπαρτζώκα. Παρά το περσινό κάζο στο match ball στο ΣΕΦ, τον κράτησαν. Τον έδιωξαν μόνο όταν 100-200 «πιστοί» ξηγήθηκαν μόρτικα. Ο Λάσο έπαθε κι έμαθε. Δείγμα ανθρώπου που έχει ανοιχτό μυαλό, τουλάχιστον. Αλλά μην υπερβάλλουμε. Το ότι δεν τα σκάτωσε για τρίτη σερί χρονιά δεν τον κάνει αυτόματα και επιτυχημένο.
    - Είναι σουρεαλιστικό που οι ερωτευμένοι με το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς φέρνουν ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου και αναπολούν τον πεδουλακίσιο τρόπο.
    - Όσοι θέλουν να στηρίξουν τον «παρορμητικό», καλό θα ήταν να το κάνουν ευθέως αναλαμβάνοντας το ρίσκο να πατσαβουριαστούν. Είναι κατάντια να ψάχνουν ψεγάδια στους απέναντι για να τον δικαιολογήσουν. Το ανθολόγιο με τις φράσεις και τις πράξεις των Αγγελόπουλων μοιάζει με λεύκωμα Ουρσουλίνας μπροστά στα «παντελονάτα» ξεσπάσματα του απέναντι.
    - Αυτό το ανέκδοτο ότι στη φετινή, στην περσινή και στην προπέρσινη ομάδα του ΟΣΦΠ έχει μεγάλη συμβολή ο Ντούντα, έχει παλιώσει.
    - Μπήκε κουίζ ποιος είναι ο πιο αποτυχημένος κόουτς της ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας ’12, Μεσίνα ’13-‘14, Ιτούδης ’15) και δεν είδα πουθενά το φιάσκο του Ντούντα το 2005. Εκτός κι αν κι εκεί του αναγνωρίζεται ότι έβαλε τις βάσεις για τις κούπες του ’06 και του ’08 που πήρε ο Μεσίνα…

    Υ.Γ.Φώτη, πολλά κολλητιλίκια με τον Σκαριόλο βλέπω. Το νου σου. Τον Σεπτέμβρη δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
    Υ.Γ.1 Αυτό θα πει στοχοπροσήλωση…
    11/6/2014 - http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/409143-Sto-myalo-toy-neoy-Panathinaikoy
    17/5/2015 - http://www.onsports.gr/Opinion/D-Kontos/item/484416-9-6
    Υ.Γ.2 Κρίμα για τον Παππά. Εδώ αλλά και στην ιστορία Γκιστ κολλάει το «όπου φτωχός κι η μοίρα του».
    Υ.Γ.3 Στην ΑΕΚ βιάζονται πολύ. Οι ομάδες δεν γίνονται σε 6 μήνες. Ο Σάκοτα είναι ακατάλληλος ενώ και το ρόστερ χρειάζεται ισορροπία. Σπουδαία δουλειά ο Πρίφτης στον Άρη με τα ψέματα.
    Υ.Γ.4 Θλάση ο Μπατίστα. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου 77
      θα σχολιασω πανω στα σχολια σου γιατι μ αρέσαν
      -ΕΙναι λιγο αδικη η όλη κριτική σε Λαφαγιέτ και Νταρντεν.Για τον πρωτο ηταν δεδομενο οτι ο ΟΣΦΠ ηθελε ενα ρολιστα που να παιζει αμυνα και να εχει σχετικα καλό σουτ ,οπως και για τον Νταρντεν ,που υπολόγιζαν χρονο και για τον Παπαπέτρου.Η ηλικιά τους ειναι ανασταλτικος παραγοντας για τη συνέχεια αλλα ειναι αναλώσιμοι ρολίστες ετσι κι αλλιως.Βοηθησε πολυ η παρουσια και των δυο σε μιοα χρονια με επισης πολλους τραυματισμους.Το πλεονεκτημα του ΟΣΦΠ εναντι στον ΠΑΟ ειναι οτι εχει τον Κατσιβελη οποτε οποτε δεν εαγχωνεται για το ροτεισον του μετα απο ενα τραυματισμο.
      -Συμφωνω παρα πολυ στο σχολιο σου για ΑΕΚ.Η ομάδα εχει εντυπωσιακο στησιμο για Α1 πολυ καλους ξενους αλλα λιγη ουσια.Ευκολα μια προσηλωμενη ομαδα μπορει να τους ξεχαρβαλωσει.Επισης μαγικη εικονα η αποδοση του Μπονσου.Τεχνικα ειναι εκπληκτικος αλλα σωματικα ακομα και στην Α1 ζοριζεται με της σκληρες αμυνες και τα υμιψηλα πενταρια.Οσοι εγραφαν "αν τον ειχε φετος ο ΟΣΦΠ θα σαρωνε τα παντα κλπ" ειναι επιφανιακοί σε σχεση με το μπασκετ.
      -Συμφωνω και για το θεμα "φασαρια γα το τιποτα" με τον Σπανουλη.Δε ξερω αν ειναι κεντρικη κατευθηνση της ομαδας ή η ιδιοσυγκρασια του παικτη αλλα ειναι λαθος σε κάθε περίπτωση
      -Στον ΠΑΟ υπαρχει μεγαλο οργανωτικο αδιεξοδο.Προπονητης οπυ θα στηνει ομαδες εν λευκω ή κορμος ομαδας που θα υποστηριζεται απο ενα κοουτς αναλογα με τις συγκυριες;Δε νομίζω ουτε στον ΠΑΟ να ξερουν την απαντηση,αλλα δε στηριζουν καμια απο τις δυο εκδοχες.Θα ειναι επιτυχία που δειχνει πραγματα να κρατησουν τον Παπαγιαννη μερικα χρονια ακομα.

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Καλά προς το παρόν φάε τον Σλούκα στη Φενέρ και ετοιμάσου να χάσεις και άλλους παίκτες κορμού.
      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/747447/gia-symfonia-sloyka-fener-lene-oi-toyrkoi-pics

      Διαγραφή
    3. Μανατζερικά παιχνίδια.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. Ναι αυτο να λετε στους ευατους σας πως του χρονου θα έχετε την ίδια ομάδα.Ακόμα δεν έχετε καταλάβει πόσο μεγάλη ευκαιρία χάσατε την Κυριακή και πως το 4ο θα αργίσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥ....

      Διαγραφή
    5. Αν οι Μαγκες Αγγελοπουλοι του δωσουν τα λεφτα που αξιζει ο Σλουκας δε θα παει πουθενα. Θα μεινει στο Θρυλο. Αρκει να μην αρχισουν τις τσιγκουνιες. Ο Σλουκας μπορει να βρει ανετα 9 κατοσταρικα στην Τουρκια. Αυτο σημαινει οτι δε γινεται να παρει λιγοτερα απο 7.5 εδω. Τα αξιζει με το παραπανω.

      Διαγραφή
    6. Μου απευθύνεσαι προσωπικά ως τι;Oπαδο του ΟΣΦΠ ,παραγοντα του ΟΣΦΠ ή κατι αλλο;Γιατι δεν είμαι τιποτα απ αυτα..

      no_closure

      Διαγραφή
    7. Οι ερωτευμένοι με το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς και αυτοί που λένε για συμβολή του Ντούντα που γράφεις ποιοι είναι;

      Διαγραφή
    8. μαστορα την τεχνογνωσια και το know how ο ντουντα το εδωσε στον συλλογο . οι αγγελοπουλοι σοφα πατησαν πανω σε αυτο και τις επομενες χρονιες . πριν τον ντουντα ο συλλογος ηταν για τα πανηγυρια .

      Διαγραφή
    9. Φαντάσου πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μια ομάδα για να είναι για τα πανηγύρια αλλά παρόλα αυτά να πηγαίνει σε δυο συναπτά έτη σε ημιτελικό και τελικό ευρωλίγκας!!!

      Διαγραφή
    10. @77
      Πολύ σωστές οι απόψεις σου και ειδικά για το θέμα της Εθνικής που δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά όντως το Σεπτέμβρη ο στόχος θα είναι να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, αν είναι όλοι οι παίκτες υγιείς. Σε μερικά πραγματάκια διαφωνώ και εξηγούμαι.
      Ο ΟΣΦΠ πρέπει να κάνει μεταγραφές αφού κλείσει με τα θέματα των ανανεώσεων ή ακόμη και των πωλήσεων. Πιστεύω ότι Ντάρντεν, Λαφαγετ είναι καλές λύσεις και βοήθησαν την ομάδα να πετύχει το στόχο της (Φ4).
      Οι διοικητικοί παράγοντες των δυο ομάδων έχουν σφάλει σε πολλές περιπτώσεις. Πχ. Στο λεύκωμα της Ουρσουλίνας έχει και μια φωτο με απρεπή χειρονομία προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας. Οπότε ας ασχοληθούμε με την ουσία και ας μείνουμε μακριά από συγκρίσεις τέτοιου τύπου.
      Όπου φτωχός και η μοίρα του, όπως σωστά λες αλλά ισχύει επίσης θα γυρίσει ο τροχός και θα ... και ο φτωχός.

      Officer

      Διαγραφή
    11. Μια παρατήρηση μόνο..
      Πραγματικά ο φετινός Ολυμπιακός έχει κάνει τρελή υπέρβαση, και μπράβο του, το αναγνωρίζουν οι πάντες νομίζω..
      Απλά, όλη αυτή η μανούρα, λίγο οι δηλώσεις των Αγγελόπουλων (πριν, κατά την διάρκεια και μετά το φαίναλ φορ), λίγο η συμπεριφορά του Σπανούλη, λίγο το σπικάζ και στα δυό καναλια, λίγο τα επεισόδια στον Πειραιά..
      Μάλλον κατάφεραν ένα συμπαθητικό αφήγημα σαν αυτό, να το κάνουν ξενέρωτο και μισητό..
      Τους οπαδούς τους έχεις, τους φίλους πρέπει να τους κερδίζεις..
      Και μην χρησιμοποιείς σαν διακαιολογία τον Γιαννακόπουλο γιατί είναι σαν το ανέκδοτο.. "Ε και εσείς καταπιέζετε τους μαύρους"

      Vatos76

      Διαγραφή
    12. To βασικό πρόβλημα του Μπονσού παιδιά βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του. Αυτό έχει φοβίσει πολλές καλές ομάδες.

      Διαγραφή
  18. off topic: προτάσεις από δύο ομάδες της Τουρκίας (λογικά Φενέρ και Εφές) μια από Ρωσία και μια από Ελλάδα θα έχει ο Καλάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μιας και το ανέφερε η Άφρο και με είχε ρωτήσει και ένας φίλος πριν λίγες ημέρες.. Προτεραιότητα του Καλάθη είναι να βρεί ένα καλό συμβόλαιο ως back up PG στην Αμερική. Στα σωστά χρήματα και στη σωστή κατάσταση για αυτόν. Αν δε το βρεί, θα κοιτάξει προς εδώ. Είναι ο No1 στόχος της Φενέρ η οποία μπορεί να του δώσει πραγματικά καλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To sport24 γράφει ότι η Φενέρ κοιτάει και έναν παίκτη που παίζει Ελλάδα. Έχεις μήπως πληροφόρηση ή εκτίμηση;
      Σλούκας ή Ντάνστον είναι η προφανής σκέψη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, εγώ σε είχα ρωτήσει και παλιώτερα και σημερα γι αυτό ξαναμπήκα αλλα με πρόλαβες. η ερωτησή μου όμως είναι λίγο πιο "βαθιά". καταλαβαίνω οτι ο παίχτης θέλει να μείνει nba και οτι ακομα και αν γυρίσει ευρώπη θα βρει εκτός παναθηναικού καλύτερα λεφτά. η ερωτηση είναι τι πιθανότητες εχει να βρει ένα συμβόλαιο στο Nba που να τον ικανοποιει. (τι παιχτες κυκλοφορουν, τι πιστευουν εκει για τον καλαθη, ποσες ομαδες ψαχνουν τετοια point?)

      Διαγραφή
    3. Μετά τις δηλώσεις του Παπαδόπουλου(Είναι μία ανάγκη(ανάδειξη νέων παικτών) γιατί στην δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η Ελλάδα, δεν μπορούν να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες όπως π.χ ο Ντε Κολό. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Αυτή την δουλειά την έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και την ξέρουμε πολύ καλά.) δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρή προοπτική για την απόκτηση του Καλάθη, ειδικά από τη στιγμή που παίζουν κι άλλες ομάδες. Και ούτε υπέρβαση τόσο μεγάλη χρειάζεται. Κάθε χρόνο ο ΠΑΟ βρίσκεται στα μέσα της χρονιάς να ψάχνει για παίκτες που θα κλείσουν τρύπες οι οποίες κακώς μένουν ανοιχτές από το καλοκαίρι. Ας γίνει επιτέλους ένα σοβαρό πλάνο για μεταγραφές όταν πρέπει και η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα.

      Officer

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα. Με βάση την αξία του δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Καλάθης δικαιούται μια τέτοια ευκαιρία. Το θέμα είναι εάν θα τον ικανοποιεί η κατάσταση. Αναγκαστικά θα περιμένουμε το ντραφτ για να δούμε τις πραγματικές ανάγκες των ομάδων μετά. Ο ανταγωνισμός στη θέση είναι μεγάλος. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες του είναι καλές. Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι η Φενέρ θα μπεί δυνατά για αυτόν. Είναι το perfect fit..

      Διαγραφή
  20. Jim μαλλον ξεχασες να μας πεις για τις πραξεις του κιλλ μπιλ με τον ρουντι!!!

    μαλλον ξεχασες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια έπρεπε να γράψει ένα άρθρο αποκλειστικά για αυτό. Να μην ασχοληθεί καθόλου με το μπάσκετ. Και μετά για να σε ευχαριστήσει ακόμα περισσότερο να γράψει κι ένα άρθρο που να υμνεί τον μεγάλο Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

      Διαγραφή
  21. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ...... ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΠ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις να φας εικοσαρα στους τελικους..ορεξη να εχεις μονο..

      Διαγραφή
    2. ΕΙΚΟΣΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ.
      ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΚΙΣΤ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

      Διαγραφή
    3. οπως και περσυ αλλωστε....

      Διαγραφή
    4. εννοειται πως ειστε καλυτεροι..τι το συζηταμε..γι αυτο τρωγατε τις 50αρες απο την τσσκα..φιλε και που να πιασουν οι ζεστες..βγαλε και τα κεφαλαια..σε διαβαζουμε και με μικρα..

      Διαγραφή
    5. Εμεις πάλι χωρίς τόνους ένα θεματάκι στο διάβασμα τό' χουμε...

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ (1) !!! ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ?

      Διαγραφή
    7. τουλαχιστον δεν φαγαμε 60ρες απο τη Ρεαλ οπως εσεις

      (τζαμπα ειναι οι δηλωσεις, 50ρες εσυ? 60ρες εγω)

      Διαγραφή
  22. Τώρα η μπασκετική χρονιά τελείωσε και για εμάς μπορούμε να ασχοληθούμε με τα μεταγραφικά και τις λοιπές εκκρεμότητες του Ολυμπιακού.

    Κατά τη γνώμη μου στο ολυμπιακό πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις αυτές ώστε να εξασφαλισθεί ότι μια πρόκριση στο F4 δε θα αποτελεί έκπληξη, όπως έγινε φέτος, αλλά μια φυσιολογική πορεία.
    Η ομάδα φυσικά είναι ήδη πάρα πολύ δυνατή, η δεύτερη πιο δυνατή στην Ευρώπη, οπότε οι αλλαγές που θα χρειαστούν θα είναι μικρές.
    Χωρίς να μπαίνω σε ονοματολογία αποχωρήσεων, γιατί δε θέλω να μειώσω κανένα από τα παιδιά που και φέτος μας έκαναν περήφανος, βάσει της φετινής εικόνας ο ολυμπιακός θα πρέπει:
    1. Να ανανεώσει χθες τον Σλούκα και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μείνει κι ο Ντάνστον.
    2. Να δημιουργήσει έναν ακόμα πόλο σκοραρίσματος στα guard.
    3. Να στηρίξει τον Παπαπέτρου.
    4. Να έχει μια 4άδα αξιόπιστων ψηλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=143069:2015-05-20-08-10-49&catid=227:olympiakos&Itemid=226&Itemid=226

      δεν ξεκινάμε καλά...

      Διαγραφή
  23. Ο σπανουλης είναι ο ελληνας ρούντι. Και δε μιλαω σε αξία (κατα τη γνώμη μου πολυ καλυτερος αγωνιστικα ο μπιλακος) αλλά σε ήθος και μικροπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είδα 15 λεπτά από την συνέντευξη των Αγγελόπουλων στον Σκουντή... Ένιωθα σαν κάποιος να είχε χώσει το δάχτυλό του μέσα στο μυαλό μου και το στριφογύριζε βασανιστικά... Τα παλικάρια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!!! Σαν γόνοι γνωστής οικογενείας περίμενα να έχουν καλύτερη μόρφωση και μια έστω στοιχειώδη ευφράδεια... Τι ήταν αυτό το πράγμα???
    Ο ΔΓ μπορεί όταν ανοίγει το στοματάκι να είναι ένας χειμαρρώδης οχετός, αλλά τουλάχιστον μπορεί να συντάξει μια σωστή πρόταση στα ελληνικά... Τι είν αυτοί ρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γουόριορς - Ρόκετς 4-0! εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τζιμ νομίζω οτι εχουν οριμάσει οι συνθήκες να φτιαχτεί ενα μπασκετικό πανελλαδικό discussion board απο το hoopfellas.Πλεον αδικούνται οι συζητησεις απο το message board ,αφου είναι παρα πολυ πυκνές...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τωρα που κάνω ένα flash back..τα τελευταία 3 παιχνίδια του κόκκινου στην Ευρωλίγκα πήγε να τα "κλέψει"..
    Σε όλα στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών βρισκόταν πίσω στο σκορ και στο τέλος είτε με Πρίντεζη και Μάντζαρη, είτε με Σλούκα και Σπανούλη γύρισε τα 2 από τα 3. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη και η κακή του μέρα..Νομίζω ότι πλήρωσε το γεγονός ότι δεν ακούμπησε στο 5 και πάλι καλά που είχε τον Πρίντεζη να καλύψει το κενό. Έχει μεγάλο θέμα στο ζωγραφιστό. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν επιθετικό και όχι αμυντικό..Δε με ξεγελάν οι 78 πόντοι της Ρεαλ.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν εννοώ ότι δεν άξιζε θέση στο τελικό, το αντίθετο. Άξια βρέθηκε και έδειξε μέταλο μεγάλης ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δυστυχως ο ολυμπιακος υπεστη την δευτερη μεγαλυτερη ηττα στην ιστορια των τελικων φαιναλ φορ . και την τριτη μεγαλυτερη βεβαια παλι ο οσφπ την εχει απο την μπαρτσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψάξε για τίποτα ουσιώδες...μάλλον μόνο το σκορ θα έμαθες...

      Διαγραφή
  29. Jim ποιος βλεπεις να ειναι ο νεος προπονητης του Παναθηναϊκου; Ρωταω με δεδομενο το δημοσιευμα της Πρασινης περι επιστροφης στο Βερολινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πρασινη και το Φουφουτο να φερει ο ΠΑΟ, για επιστροφη στο Βερολινο θα γραφει. Μην τα παιρνεις στα σοβαρα. Εκτος αν ειναι υπονοουμενο για Σασα Ομπραντοβιτς.

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνω. Δε λεω οτι θα παει ο Παναθηναικος στο Βερολινο. Οταν ομως καποιος δηλωνει οτι σκοπευει να παει ψωνιζει αναλογως.

      Διαγραφή
    3. Ο νέος προπονητής αυτή τη στιγμή είναι ο ..Μανωλόπουλος.

      Διαγραφή
    4. Καταλαβα. Δεν υπαρχει κατι ακομα ή δε θελεις να πεις. Παντως ολα απο αυτο ξεκινανε. Οσο δεν το καταλαβαινουν αυτο στον Παναθηναϊκο θα πετανε χρηματα στο πηγαδι. Επισης δε βλεπω να υπαρχει μια διοικητικη δομη με τεχνικες γνωσεις. Ποιος αποφασιζει δηλ τι προπονητη χρειαζεται η ομαδα και με ποιο κριτηριο;

      Διαγραφή
  30. Ειναι η δευτερη η τριτη φορα που οι αφοι προκαλουν τον ΔΓ και αυτος τους αγνοει,τι εγινε;;μηπως με αυτο που εκανε (τα ξεφτιλικα μετα απο προκληση του Σπαν) καταλαβε οτι μονο αυτος βγαινει χαμενος και εβαλε μυαλο;;..Αυτα που ειπαν ηταν ολο μπηχτες και καρφια για τον ΔΓ και αντε να τα κατανοησω εκει που εδειξαν τι επιπεδο εχουν ειναι οταν αναφερθηκαν για τον νυν προεδρο του ΠΑΟ τον αποκαλεσαν ειρωνικα παγκιτη,αυτους ποιος θα τους μαζεψει.Πραγματικα ειναι αμορφωτα ατομα.Αληθεια το αλλο οτι εδιναν εκατομμυρια χωρις αποδειξεις τι ηταν;;μονοι τους εκτιθενται σαν τα ζαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι ότι προκαλούν (ο ΔΓ έχει δώσει δικαιώματα σε όλους) είναι ότι ενώ οι φίλαθλοι των πρασινων (οι γνώστες του αθλήματος) των επικρινουν επίσης οι φίλαθλοι του οσφπ τους επιβραβεύουν δίνοντας συνέχεια στην καφρίλα. Όσο για τις δηλώσεις δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα όλου του κόσμου και όλων των εποχών και όταν χάνει ευθύνεται η διαιτησία, οι άλλες διοικήσεις, η κούραση των παικτών (μόνο οι παίκτες του θρύλου κουράζονται), ο αναδρομος ερμης και φυσικά οι βαζελοι που από την ζήλια τους ματιαζουν τους υπερπαικτες του θρύλου.

      Διαγραφή

    2. Πριμ σε όσους παίχτες ευστοχούν σε ελεύθερες βολές ανακοίνωσαν οι Αγγελόπουλοι!

      Σε δραστικά μέτρα οδηγείται η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά τα δραματικά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του λιμανιού από την γραμμή των ελευθέρων βολών στο ματς με τη ρεάλ.

      Όπως ανακοίνωσαν στους παίχτες ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι της ομάδας, κάθε παίχτης που θα σκοράρει συχνά από το συγκεκριμένο σημείο θα αμοίβεται με έξτρα πριμ, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά και η άυξηση του ποσού που προβλέπεται στο συμβόλαιό του.

      Με το συγκεκριμένο πριπ θέλουμε να αυξήσουμε κι άλλο τα κίνητρα των παιχτών μας για καλή απόδοση από τη συγκεκριμένη γραμμή του παρκέ.

      Έτσι θα προστατέψουμε και την ομάδα μας από νέες αναπάντεχες ήττες.

      Εάν εχθές δεν χάναμε τόσες βολές η εξέλιξη του τελικού θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα διαφορετική.

      Μελλοντικά, σκεφτόμαστε επίσης τον ορισμό ξεχωριστού προπονητή ο οποίος θα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την προετοιμασία των παιχτών αποκλειστικά στα συγκεκριμένα σουτ.

      Ο βασικός προπονητής της ομάδας δεν θα συμμετέχει στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης προπόνησης.

      Το συγκεκριμένο μέτρο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο κιόλας αγώνα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

      Να σας γνωστοποιήσω επίσης ότι εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο με τον αδερφό μου να δώσουμε το συγκεκριμένο πριμ (κατ’ εξαίρεση) και σε όσους ευστόχησαν χθες από το συγκεκριμένο σημείο.

      δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

      Υπενθυμίζουμε πως στον τελικό με τη Ρεάλ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 12/26 από τη συγκεκριμένη γραμμή, ήτοι 46,2%.

      Πρόκειται για την έκτη χειρότερη επίδοσή τους σε αγώνα της Ευρωλίγκας από το 2000 και μετά.

      Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους παίχτες του Ολυμπιακού που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει να σουτάρουν ελεύθερες βολές ακόμα και μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού τους

      Διαγραφή
  31. Για να λέει η Αφροξυλάνθη για πρόταση σε Καλάθη κάτι θα ξέρει

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητήρια Jim για άλλη μια φορά για το άρθρο σου. Η παρέα σου σε όλη τη διάρκεια της euroleague ήταν μοναδική. Μου θύμισες τα νιάτα μου που περίπενα πως και πως το νέο τεύχος του περιοδικού "Τρίποντο".

    Κατ' αρχήν είχα το θράσος να σε αμφισβητήσω για τον Κάρολ σχολιάζοντας "δεν υπάρχει παίχτης Κάρολ σε μεγάλα παιχνίδια". Έπεσα 100% έξω. Αυτός ήταν ο MVP του τελικού και γύρισε το ματς με τα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ σουτ που έβαλε στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός πήγε το ματς εκεί που ήθελε: χαμηλό σκορ βγάζοντας εκτός παιχνιδιού Ροντρίγκες και Ρούντυ, αλλά προδόθηκε από την αστοχία σε βολές και 3ποντα. Όπως πολύ σωστά σημείωσες, ανάγκασε αυτή τη Ρεάλ σε πολύ μεγάλο αριθμό λαθών. Έχασε βέβαια τα ριμπάουντ στο 2ο ημίχρονο, αλλά ήταν σε ένα βαθμό λογικό με τις αλλαγές στα screen. Αν έπιανε τους μέσους όρους του (35% στα τρίποντα και 70% στις βολές) θα ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος με πολύ καλές πιθανότητες να το κερδίσει. Ίσως έπρεπε να στοχεύσει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις κοντά στο καλάθι. Σίγουρα αν το ματς γινόταν σε ουδέτερο γήπεδο θα είχε το πλεονέκτημα. Η ήττα αν σκεφτούμε τον τελικό του 2013 έχει ονοματεπώνυμο: Acie Law...

    Για την επόμενη ημέρα:
    - ο αρχηγός μεγαλώνει και πρέπει η ομάδα να μην εξαρτάται στην επίθεση τόσο απ' αυτόν. Ο τρόπος παιχνιδιού του μέχρι σήμερα είναι εξαντλητικός.
    - ο Παπαπέτρου του χρόνου πρέπει να είναι βασικό 3άρι.
    - ο Ντάρντεν δεν έχει θέση στην ομάδα.
    - ο Λαφαγιέτ έκανε καλή χρονιά αμυντικά, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια ήταν πολύ άστοχος.
    - ο Ντάνστον δεν έκανε καλή χρονιά και θα πρέπει να αξιολογηθεί η περίπτωσή του. Ίσως ένα 5άρι με παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι χρειάζεται στην ομάδα.


    Σίγουρα χάθηκε μια ευκαιρία για μία ακόμη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ευρωπαϊκή κούπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.. Και εγώ με το "Τρίποντο" μεγάλωσα, τι να λέμε τώρα.. Συμφωνώ με την πλειοψηφία των παρατηρήσεων σου. Θα σημειώσω μόνο ότι και ο Λαφαγιέτ και ο Ντάρντεν κρίνονται επιτυχημένες ως κινήσεις. Αυτό που δε μπορεί να κατανοήσει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ακριβώς αυτό από τον Ντάρντεν. Έναν παίχτη ρόλων, με συγκεκριμένα λεπτά και impact στην άμυνα που δε θα κρύψει τους Λοτζέσκι-Παπαπέτρου. Ναι, θα μπορούσε να βάλει δύο σουτ παραπάνω κάποια βράδια όμως η γνώμη που έχω (σε αντίθεση με τους περισσότερους επαναλαμβάνω) είναι θετική.

      Διαγραφή
  33. Αναφέρεις τον Ντάνστον κ όχι τον Πετγουει, θα ήθελες δλδ τον Ντάνστον αντίπαλό σου. Νομίζω Πετ, Λαφαγιέτ κ Καβαθάς πρέπει να αποχωρήσουν, ίσως κ ο Ντάρντεν λόγω ηλικίας. Ίσως ένα πιτσιρικά βαρύ ψηλό, για να μην κοστίζει πολύ, διότι τα λεφτά πρέπει να πάνε σε σουτέρ που να διαθέτει κ αμυντικές δυνατότητες (εκείνος ο Ροτσέσκι...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν στηρίχθηκε επιθετικά στο Λοτζέσκι που ήταν καυτός, αλλά επέμενε στους Έλληνες που δεν το είχαν την Κυριακή.. Νομίζω ότι τον αδικούν οι ευκαιρίες που του έδωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αν οντως ο Σλουκας συμφωνησε να παει Φενερ (που δεν το αποκλειω αλλα στην παρουσα φαση μου φαινεται δυσκολο να αφησε να διαρευσει η συμφωνια) ειναι μια πολυ καλη λυση για τους Τουρκους!
    Γνωριζει κανεις αν το συμβολαιο του Κοπονεν ληγει?
    Θα ηταν ενδιαφερουσα περιπτωση για τα μεγαλα ευρωπαικα κλαμπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H διαρροη περισσοτερο βγαζει τη Φενερ απο τη διεκδικηση του παικτη. Μου φαινεται πιθανοτερο να εγινε απο αλλη ομαδα που θα τον ηθελε.

      Διαγραφή
    2. Ο Φιλανδος ανανέωσε πριν λίγο καιρό.

      Διαγραφή
  36. Εγω βλεπω ο παοκ να παιρνει τουλαχ. 1 ματς στο οακα. Παοκ - ολυ οι τελικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω πιστευω αρης-παοκ ο τελικος

      Διαγραφή
    2. οχι αρης, ειναι κουρασμενος, αλλιως τον ειχε τον ολυ

      Διαγραφή
  37. Oι Αγγελοπουλοι εχουν κανει παντως αρκετα λαθη,το σοβαροτερο εκ των οποιων ειναι οτι δεν παραδεχονται ποτε τον αντιπαλο,ειδικα ο παναγιωτης.Αρχισαν και λεγανε αν ειχαν μπει οι βολες,αν γινοταν σε αλλο γηπεδο,ειχε ευκολο ομιλο η ΡΕΑΛ στο top16 και και και....ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ...
    Οταν ακουγονται εμετικα συνθηματα κατα Γιαννακοπουλου κ Διαμαντιδη δεν εχω δει καν να σηκωνονται να κανουν συσταση στον κοσμο
    Οταν το 2012 εγινε η επιθεση στο πουλμαν του Παναθηναικου(ποις ωφεληθηκε αραγε απο αυτο......)δεν αναζητησαν ποτε τους ενοχους οπως αντιστοιχα κ το 2002 επι κοκκαλη...
    Για αυτα και πολλα αλλα δεν τους θεωρω αξιους σεβασμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου τώρα ο αρρωστημένος χούλιγκαν.
      Έγινε επίθεση στο πούλμαν του ΠΑΟ κάπου στο Φάληρο και θα έπρεπε λέει να αναζητήσουν τους ενόχους!!!
      Με την ιδιωτική τους αστυνομία φαντάζομαι ή προσλαμβάνοντας τον Σέρλοκ!

      Αγόρι, αφού το ξέρουμε. Δεν τους θεωρείς άξιους σεβασμού γιατί αυτοί είναι πρόεδροι του ολυμπιακού και εσύ είσαι οπαδός του παναθηναικού.
      Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

      Διαγραφή
    2. O Γιωργος ή ο Παναγιωτης εισαι;

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα όχι ο Δημήτρης πάντως...

      Διαγραφή
    4. Οποιος απο τους δυο κι αν εισαι χαιρομαι που μπαινεις και διαβαζεις τι γραφουμε εδω. Ειναι χρησιμο να μιλαμε απευθειας με τον επισημο Ολυμπιακο. Αναρωτιεμαι αν γραφει κι ο dpg.

      Διαγραφή
  38. η Κουμπάν και χωρίς Καλνιέτις έκανε γιο-γιο την Ούνιξ και στα 3 ματς. Με Κιμκι θα είναι αλλιώς πάντως. Τζιμ ποια από τις Κίμκι-Κουμπάν πιστεύεις μπορεί να βάλει πιο δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές ομάδες και οι δύο, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Θεωρώ ότι η Κίμκι είναι πιο ποιοτική.

      Διαγραφή
  39. Jim και στα δύο παιχνίδια του κόκκινου δε κατάφεραν να κόψουν το pnr και σε συνδυασμό την έλλειψη ποσταρίσματος ιδιαίτερα από τους σεντερ δεν είναι κάτι που στοίχισε στον κόκκινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να τελειώσει από το ζωγραφιστό. Η Ρεάλ με τα γρήγορα σχήματα από την άλλη κάλυπτε πιο γρήγορα χώρους. Είχε σουτ ο ΟΣΦΠ σε καταστάσεις pnr απλά ήταν άστοχος. Η παρατήρηση και για τις δύο ελληνικές ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι ότι δε βασίζονται καθόλου στο midrange παιχνίδι. Σκόπιμα πιστεύω.

      Διαγραφή
  40. http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/398139-Aggelopoyloi-To-mellon-anikei-ston-Olympiako-Na-patosei-i-Real-sto-Final-Four


    Aνθρωποι που ξερουν να χανουν και με μπασκετικη παιδεια,να τους χαιρεστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. τωρα καθομαι (ο μαζοχας) και βλεπω την παραταση στο Νταρουσαφακα-Τραμπζονσπορ. Κριμα να μην εχουμε ακομα στο πρωταθλημα μας τον Νεναντ Μαρκοβιτς, μονο αυτο λεω. Αναρωτιεμαι ποσοι παικτες και προπονητες εχουν φυγει απο Ελλαδα για Τουρκια τα τελευταια χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα επανέλθει ίδιος ο Παππας ρε Τζιμ; Μεγάλη ατυχία για το παιδί. Πολύ κρίμα.
    Edgar jones

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Παιδια οι ημιτελικοι ποτε περιπου ξεκινανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η ΑΕΚ επανέρχεται, του χρόνου θα έχει αισθητά μεγαλύτερο μπατζετ και σίγουρη θέση στο eurocup.
    ο Άρης έχει επενδυτή και κάνει ήδη όνειρα για Ευρώπη
    ο ΠΑΟΚ σταθερά καλώς, και να μην βρει επενδυτή, έχει ανθρώπους που τον στηρίζουν.
    Για πρώτη φορά 9 ομάδες από την περιφέρεια (η ΑΕΝΚ πάει Χαλκίδα), τα γήπεδα θα είναι γεμάτα παντού.
    Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν πολλά αλλά όλες οι ομάδες είναι οικονομικά σταθερές και με σταθερές διοικήσεις.
    Μάλλον θα έχουμε καλό πρωτάθλημα του χρόνου..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δε μου βγαίνει από το μυαλό πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος το παιχνίδι.

    Η Ρεάλ μπορεί να περιόρισε το Σπανούλη αλλά πάσες για ελεύθερα σουτ βγήκαν πολλές και η στατιστική θα μπορούσε άνετα να γράψει 20+ ασίστ (εξαιρετικό νούμερο για τέτοιο παιχνίδι) αντί για 15 αν ήμαστε αξιοπρεπώς εύστοχοι σε καλά σουτ - χάθηκαν σουτ που ήμουν σίγουρος πως πηγαίνανε μέσα. Το κακό επιθετικά παιχνίδι έγκειται κατά μεγάλο ποσοστό, όχι στο τακτικό κομματι αλλά στο εκτελεστικό.

    Στην άμυνα και μόνο που αναγκάσαμε τη Ρεάλ να σουτάρει 3ποντα όσα και 2 ποντα και να όσα λάθη και ασίστ φτάνει για να πιστοποιήσει μια πολύ καλή και καλά στοχευμένη προσπάθεια αφού η ζημιά έγινε από το supporting cast με το οποίο τζογάρεις - η άμυνα είναι αναγκασμενη να δώσει "κάτι" (και αρκετά τα πήραν μονοι τους οι Νοτσινόνι και Κάρολ και μπράβο τους).

    Θα ήθελα να παίξει λίγο παραπάνω ο Αγραβάνης ή/και ο Παπαπέτρου στο διάστημα που η Ρεάλ έβαλε Ματσιουλις/Νοτσιόνι στο 2ο 10λεπτο και για να γκρινιαξω λίγο ακόμα και να πιστοποιήσω την ιδιότητά μου ως γαύρος μου φάνηκε πως ο Σφαιρο θόλωσε κάποια στιγμή και έκανε αλλαγές πολύ συχνα αλλά ίσως είναι η ιδέα μου. Οπως και να έχει, μαθαινει ακόμα και με 2-3 εύστοχες αναβαθμίσεις στο ρόστερ θα έχει την ευκαιρία να πάει στο Βερολίνο του χρόνου και να δείξει και άλλα πράγματα όπως λίγο μεγαλύτερη ποικιλια στο επιθετικο παιχνίδι. Εξαιρετικο πρώτο δείγμα πάντως...

    ΥΓ Ο Πέτγουει στα βασικά δλδ πάσα-ντρίμπλα παίζει να είναι ο χειρότερος παίκτης που πάτησε στο παρκέ στο Φ4 αλλά στην άμυνα κανει πράγματα που σπάνια βλέπεις και έχω δίλημμα...να τον κρατήσω ή να πάρω τον Μπράουν; : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εχεις γκαρντ που σουταρουν ψηλα τον κρατας, αλλιως....

      Διαγραφή
    2. Ο Πετγουει δυστυχως αθλητικα εχει πεσει πολυ απο το καλοκαιρι του 2013 που πηγε στον ΟΣΦΠ,και βγαζει συνεχομενους τραυματισμους.Η ενταση της Ευρωλιγκας ηταν πολυ μεγαλη προκληση.Και ενας παικτης σαν τον Πετγουει να παιζει ουσιαστικα με ενα χερι και με το αλμα του στο μισο ,ειναι σαν να μην παιζει. Νομιζω πως εινα;ι αδικο και για τον παικτη και για την ομαδα να συνεχισει σ αυτο το επιπεδο.

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Ο Πέτγουει μονο αν ελληνοποιηθει μπορει να μεινει στον Ολυμπιακο.

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάρω το fiat το panda ή το audi το a4

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 12.12 όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια η χημεία είναι αποφασιστικός παράγοντας και οι επιλογές παικτών δεν είναι άσπρο-μαύρο. Άν έχεις ήδη μια BMW 3άρα, είναι πολύ πιθανό αυτό που χρειάζεσαι να είναι ένα Πάντα και όχι το Α4.

      Διαγραφή
    6. @Panagos

      Δεν υποστήριξα ότι το Α4 είναι πιο χρήσιμο από το Panda.
      Αλλά ότι δεν μπορούμε να συζητάμε αν θέλουμε το Panda ή το Α4.

      Αν μια οικογένεια σχεδιάζει να πάρει ένα αυτοκίνητο και το δίλημμα που τίθεται είναι Panda ή Α4, τότε αυτή η οικογένεια κάνει κάτι πολύ λάθος.

      Διαγραφή
    7. Επειδή ο συλλογισμός μου μάλλον δεν έγινε κατανοητός (ή ήταν ελλιπής), αν η οικογένεια έχει ήδη μια BMW 3 και ψάχνει για 2ο αυτοκίνητο, αν πάρει ένα Α4, επίσης κάνει κάτι πολύ λανθασμένο, διότι παίρνει ένα πάνω-κάτω ίδιο αυτοκίνητο. Αψογο το Α4 στο ταξίδι (όπως και η BMW) αλλά για να πας στο σουπερμαρκετ, πιο βολικό είναι το Πάντα.

      Αν δεν έχει αυτοκίνητο η οικογένεια, αν μπορεί να πάρει το Α4 φυσικά θα το προτιμήσει έναντι του Πάντα.

      Εγώ πάντως Αλφα Ρομέο έχω...

      Διαγραφή
    8. Car & Driver μου το κάνατε το μπλογκ..

      Διαγραφή
    9. Πανάγο, συμφωνούμε σε αυτό.
      Η λογική συνέπεια αυτού όμως είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίλημμα Πέτγουει ή Μπράουν, ακριβώς όπως δεν μπορεί να προκύψει δίλημμα Α4 ή Πάντα.

      Διαγραφή
    10. Δε γίνεται να συμφωνούμε και να διαφωνούμε ταυτόχρονα ; ) τέλος πάντως, δε πειράζει...η ουσία είναι πως με 2-3 το πολύ αλλαγές και ένα σωστό μίγμα Α4 και Πάντα (σόρι Τζιμ, τελευταία αναφορά σε αυτοκίνητο, το υπόσχομαι) ο Ολυμπιακος και του χρόνου θα είναι πολύ δυνατός.

      Διαγραφή
    11. Σε αυτό συμφωνούμε σίγουρα!!!

      Διαγραφή
    12. Και επειδή ψοφάω για μεταγραφολογία ακούω εισηγήσεις ανώνυμε φίλε μου! Ο Μαυροειδής στη θέση του Καββαδά ας πούμε πώς θα σου φαινόταν; Ντάρντεν-Λαφαγιέτ να μείνουν; Να μοιραστεί το 3 με το Λοτζέσκι του χρόνου ο Παπαπέτρου; : )

      Διαγραφή
    13. Είναι νωρίς ακόμα για τέτοια και αποπροσανατολίζουμε την ομάδα.

      Ποιον κοροϊδεύω;

      Λοιπόν.
      Πρώτα από όλα πρέπει να μείνει ο Σλούκας. Χωρίς Σλούκα δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα.

      Εγώ θα ακολουθούσα τον εξής σχεδιασμό.
      1. Αντίο σε Ντάρντεν και Λαφαγέτ και τα λεφτά που παίρνουν και οι δυο θα τα έδινα για να αποκτηθεί ένα σχετικά ψηλό γκαρντ που να έχει καλή επαφή με το καλάθι. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά όλο και κάτι θα υπάρχει.
      2. Στο τρια με Λοτζέσκι και Παπαπέτρου.
      3. Στο 4 να αποκτηθεί ένας παίκτης με κοντινά χαρακτηριστικά με τον Πέτγουει. Έστω ο ένας εκ των δυο της Μάλαγα...
      4. Στο 5 θεωρώ δύσκολο να μείνει ο Ντάνστον. Εκεί ίσως αξίζει μια υπέρβαση. Και η υπέρβαση μπορεί να έχει το όνομα Κάιλ Χάινς. Εναλλακτικά Τάιους ή Χέντριξ (χωρίς να ξέρω το κατά πόσον είναι εφικτές περιπτώσεις). Προτεαιότητα ωστόσο να μείνει ο Μπράιαντ.
      5. Για 3ο 5άρι δεν με νοιάζει. Κι ο Καββαδάς να μείνει, κι ο αγαπημένος Μαυροεδής.

      Διαγραφή
    14. Σίγουρα είναι υπερβολικά νωρίς ρε φίλε αλλά εντάξει, να περάσει λίγο η ώρα παριστάνοντας το GM του Ολυμπιακού είναι χαρα μεγάλη.

      Εννοείται πως μένει ο Σλούκας. Αν δε μείνει αλλάζουν τα πράγματα δραματικά και δεν είναι καιρός για τέτοια πράγματα.

      Ο Ντάρντεν και ο Λαφαγιέτ δεν είναι αναντικατάστατοι αλλά μόνο αν βρεθεί κάποιος πιο σταθερός και αξιόπιστος στην επίθεση - η συνολική τους προσφορά μόνο αμελητέα δεν είναι και είναι παίκτες με προσωπικότητα.

      Ο Μαυροειδής θα συνιστούσε σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με Καββαδά αλλά έτσι όπως είναι δομημένο το 5 στον Ολυμπιακό θα περισσεύουν λίγα και υπό ειδικές συνθήκες λεπτά για εκείνον.

      Ο Παπαπέτρου σίγουρα θα πάρει περισσότερα λεπτά του χρόνου (και σίγουρα υπό συνθήκες μπορεί να πάρει λεπτά και στο 4).

      Οσο μεγαλώνει ο Σπαν τόσο περισσότερο θα χρειαζόμαστε παίκτες που θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ή κάποιου συμπαικτη τους το καλάθι. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο ρυθμό με coach bullet, ψυχανεμίζομαι πως θα ψαχτουν για παίκτη με ποστ παιχνίδι.

      Σταματάω εδώ γιατί άμα αφεθώ θα γράψω ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια μπασκετικής ανοησίας.

      Διαγραφή
  46. Jim συγχαρητηρια για το αρθρο, συμφωνω απολυτα.. Θα ηθελα να κανεις ενα αρθρο με Ελληνες παιχτες εως 23 ετων που μπορουν να σταθουν σε επιπεδο αιωνιων.Εγω πιστευω Λαρεντζακης του Κολοσσου και ο Λιαπης του ΠΑΟΚ εχουν θεση στο πλανο ελληνοποιησης του τριφυλλιου κυριως.. T-MAC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. α ρε Knickerbockers ουτε στα draft δε μπορειτε να βγειτε πρωτοι...
    Pat33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και μιλάς για ντραφτ,εχω την εντυπωση πως τα πραγματα ,ειδικα απο τους κολλεγιακους παικτες,θα ναι μετρια φετος.Ολοι ψαχνουν για ψηλο και δε ξερω αν ο Ταουνς ειναι ο παικτης που θα κανει τη διαφορα.Ο Οκαφορ τουλαχιστον μπορει να σταθει και σαν τεσσαρι.
      Ολο το ζουμι ειναι στους international αφου παιζουν ωραια ονοματακια(εκ των οποιων λιγοι θα κανουν το βημα φετος).Τεγιτς,Ερνανγκομεθ και Ζαιτε ειναι ψηλοί με potential και στα επόμενα 3-4 χρονια φαντάζομαι θα τους δούμε στο υψήλοτερο επιπεδο.

      no_closure

      Διαγραφή
    2. no_closure νομιζω εχεις μπερδεψει τους παικτες. Κατ'αρχην και οι 2 ειναι 5αρια προς το παρον, αλλα αν καποιος εχει τα προσοντα να παιξει 4 ειναι ο Ταουνς και οχι ο Οκαφορ. Ο Ταουνς εχει πολυ πιο γρηγορα ποδια, τρεχει καλυτερα το γηπεδο, ειναι πολυ καλυτερος αμυντικος και απειλει απο μακρια. Αν και δοκιμασε λιγα 3ποντα φετος (2/8 αν δεν κανω λαθος), το 85% περιπου στις βολες και ο εξαιρετικος μηχανισμος του σουτ κανουν τους ειδικους να πιστευουν πως μπορει να εξελιξει παρα πολυ το μακρινο σουτ.

      Απο την αλλη ο Οκαφορ ειναι ασταματητος στο low-post αλλα ως εκει. Ειναι κατι σπεσιαλ καθως μπορει να σκοραρει, να φθειρει ψηλους, να παιξει ξυλο, να κανει την αμυνα να διπλωσει πανω του και να βρουν χωρο οι σουτερ να εκτελεσουν.

      Διαγραφή
    3. Α και για τους internationals. Ο Χεζονια θα ειναι μεγαλο steal αν πεσει κατω απο 5. Εγω προσωπικα θα τον επαιρνα 4 στους Νικς. Μπασκετικα ανωτερος του Μουνται.

      Διαγραφή
    4. Ο Χεζόνια ειναι φτιαγμένος για το Αμερικανικο μπασκετ και το ΝΒΑ,ειδικα στη ρεγκιουλαρ μπορει να κανει παπαδες και φετος αμα παει..
      Ο Ταουνς φιλε μου φαινεται πολυ ελαφρύς ακομα, και στο ΝΒΑ θα τον παρουν για πενταρι.Αναλογα με την ομαδα μπορει να πιασει ή οχι.Ο Τζειχιλ ειναι βραχος,και αρκετα δυνατος και μπορει να κανει μεγαλυτερο impact ακομα και χωρις να εχει το σουπερ επιθετικο παιχνιδι.Μαλλον αυτος θα παει στο 1

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Παιδιά, για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αν ένας εκ των δύο είναι φόργουορντ-σέντερ αυτός είναι ο Τάουνς (για αυτό και οι Λέηκερς ονειρεύονται να τον ταιριάξουν δίπλα στο ny the back παιχνίδι του Ραντλ). Ο Οκαφόρ είναι φουνταριστό-ποστ "5", σούπερ-επιθετικός (καταπληκτικά χέρια-πάσα-αίσθηση του παιχνιδιού) όμως υστερεί στο αμυντικό κομμάτι όπου ο Τάουνς είναι εξαιρετικός. Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα που ανοίξατε πάντως, θα τη κάνουμε σύντομα σε πιο επίσημο πλαίσιο.

      Διαγραφή
  48. εαν αγχωθει παλι ο οσφπ στους τελικους επειδη ειναι ο μονος τιτλος που του εχει απομεινει, τοτε ο παο μπορει να κανει δουλεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από την άλλη εάν τα πράγματα στραβώσουν για τον ΠΑΟ, και δεχθεί 30άρες όπως από την 3η της Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, τότε φοβάμαι ότι θα δούμε ασχήμιες από τον συνήθη ύποπτο. Τέτοιες που σίγουρα θα στοιχίσουν στον ΠΑΟ μεγάλες τιμωρίες (πόσο ακόμα θα προστατεύεται από τα πειθαρχικά;) αλλά φοβάμαι μήπως οι απώλειες δεν περιοριστούν εκεί.

    Επίσης αναρωτιέμαι αν το κύμα αποχωρήσεων του 2012 (πρόεδροι, προπονητές,βοηθοί και παίκτες), μας φαίνεται απλή φουσκοθαλασσιά μπροστά στο τσουνάμι που αναμένεται σε τέτοιο ενδεχόμενο φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ιστορία μας έχει δείξει πως αν υπάρχει μια ομάδα όπου οι παιχτες και οι προπονητές της γιουχάρονται & προπηλακίζονται μετά από αποτυχία, αυτή είναι ο ΟΣΦΠ. Έχουμε και πολύ πρόσφατο παράδειγμα τον περασμένο Οκτώβρη. Αντιθέτως, στον ΠΑΟ ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε στραβά αγωνιστικά -όπως ήδη άλλωστε έχει γίνει στη φετινή σεζόν - δεν εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα. Τουναντίον, ακόμα κι αν υπάρχει κάποια απογοήτευση, ο κόσμος πάει μαζικά στο γήπεδο και στηρίζει την ομάδα. Ο Γιαννακόπουλος βέβαια έχει τα γνωστά θέματα συμπεριφοράς και ενδεχομένως πάλι να έχει εκρήξεις, αλλά άλλο ο κόσμος αλλο ο Γιαννακόπουλος.

      Όπως και να έχει, ο κόσμος του ΠΑΟ γνωρίζει πως φέτος η ομάδα τους δεν έχει μεγάλες βλέψεις για τον τίτλο και πιστεύω θα αντιμετωπίσει στωικά τυχον αποτυχία. Τουλάχιστον θα έχει να δει κάποιους νέους παίχτες στους τελικούς, που δίνουν αισιοοδξία για το μέλλον. Όσο για τα καλοκαίρι, μάλλον το αντίθετο βλέπω: αύξηση του μπάτζετ και ενίσχυση αντί περαιτέρω αποδυνάμωση.

      Διαγραφή
    2. Mα ποιος μίλησε για την αντίδραση των οπαδών;

      Μιλάμε για το εσωτερικό της ομάδας.
      Θυμάσαι ποιοι έφυγαν την προηγούμενη φορά που έχασε ο ΠΑΟ πρωτάθλημα;
      Θανάσης, Παύλος, Ζοτς, Ιτούδης, Μπατίστ, Περπέρογλου, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Σάτο και άλλοι.

      Αν φέτος χάσει με τίποτα 30άρες, τι θα γίνει; Θα φύγουν και οι καθαρίστριες;

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως το 2012 έφυγαν όλοι αυτοί επειδή...χάθηκε ένα πρωτάθλημα; ΛΟΛ...πραγματικά δεν έχεις ιδέα για το τί συνέβη και συμβαίνει στον ΠΑΟ.

      Όσο για τις 30ρες, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Για 30ρες μιλούσες και τον Οκτωβρη που έπαιξε με αντίστοιχες ελλειψεις ο ΠΑΟ και είδαμε την κατάληξη...Να δεχτώ βεβαίως πως ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου είναι πιο δυνατός και δυσκολοκατάβλητος από εκείνον του Μπαρτζώκα (που έπαιζε άμυνα με τα μάτια), αλλά και παλι, καλό είναι να μην ανοίγεσαι...Έρχεται με φόρα ο Παπαγιάννης ;)

      Διαγραφή
    4. Προτού αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα, να ξεκινήσω λέγοντας ότι κάποια στιγμή καλό θα ήταν να συζητάμε επί των απόψεών μας, όπως αυτές εκφράζονται στα κείμενά μας, και όχι όπως τις φαντάζεται ο καθένας. Έτσι, δε θα χρειαζόταν να γράψω αυτό το κείμενο και ενδεχομένως να συζητούσαμε κάτι πιο εποικοδομητικό.

      Δεν πιστεύω λοιπόν ότι έφυγαν όλοι αυτοί επειδή χάθηκε το πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια δεν γνωρίζω γιατί έφυγαν και πιθανολογώ ότι ούτε εσύ γνωρίζεις. Ξέρω όμως ότι έφυγαν ΌΤΑΝ χάσατε το πρωτάθλημα.
      Εικάζω λοιπόν ότι ενδεχομένως να υπάρχει μια συσχέτιση πέραν της χρονικής. Και ακριβώς λόγω της αβεβαιότητάς μου χρησιμοποίησα φράσεις όπως "αναρωτιέμαι αν...".
      Σου θέτω όμως το ερώτημα: πιστεύεις ότι ο πρόεδρος σου είναι τόσο ψύχραιμος και ορθολογιστής που αποκλείεται σε μια δύσκολη στιγμή να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ομάδας σου;

      Επίσης, τον Οκτώβρη δε μιλούσα για 30άρες. Για την ακρίβεια δε μιλούσα ή δεν έγραφα τίποτα, τουλάχιστον όχι στο παρόν blog. Εκτός αν με κρυφάκουγες σε προσωπικές μου συζητήσεις και ξέρεις τι έλεγα σε αυτές.
      Επιπλέον, δεν έγραψα κάπου ότι θα φάει 30άρες ο ΠΑΟ. Μια υπόθεση εργασίας έκανα, η οποία για κάποιους μπορεί να είναι απίθανη, για κάποιους άλλους πιθανή λόγω των συντριβών που υπέστη ο ΠΑΟ από μια ομάδα κατώτερη του Ολυμπιακού, την ΤΣΣΚΑ. Όπως και λόγω του ότι έφαγε και εικοσάρες κι από άλλες ομάδες, μεγαλύτερες ή μικρότερες: τη Ρεάλ, την Φενέρ, μέχρι κι απ΄τον ΠΑΟΚ.

      Τέλος, σε μπασκετικό επίπεδο, θα πρότεινα στον Παπαγιάννη, όπως έρχεται με φόρα να προσέξει μην σκοντάψει και φάει τα μούτρα του. Όχι τίποτα άλλο, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι σκληρό καρύδι και η ομάδα σας είναι απολύτως φοβισμένη απέναντί του. Τόσο που έκατσε κι έχασε στον Κολοσσό για να έχει κόσμο στο ΟΑΚΑ. Γνωρίζει σαφώς ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

      Διαγραφή
    5. Το ότι η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα κατώτερη του Ολυμπιακού επειδή έχασε τον ημιτελικό στο F4 στις λεπτομέρειες δείχνει ότι οι σκέψεις σου είναι πολύ μπερδεμένες φίλε.

      Διαγραφή
    6. Και ο Ολυμπιακός έφαγε 20αρα απο τη Ρεαλ (στην οποια ο ΠΑΟ, στο ΟΑΚΑ, έριξε 20άρα). Ή ας πουμε έχασε απο τη Φενερ, την οποια φιλοδωρησε με 25 ποντους ο ΠΑΟ. Δεν μπορείς να βγάλεις λοιπον εύκολα συμπεράσματα από το "έχασες απο τον Χ τον οποίο εγω νικησα αρα...". Γιατι με αυτη τη λογική, ο ΟΣΦΠ έχασε απο την Κηφισιά, μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

      Ο ΟΣΦΠ έχει δείξει πως είναι καλύτερος από τον ΠΑΟ φέτος έως τώρα, χωρίς ωστόσο να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους ώστε να μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα. Επιπλέον, στον ΠΑΟ έγινε πρόσφατα μια αλλαγή που ενδεχομένως να παίξει ρόλο στα πλευ οφς: του προπονητή. Είναι φανερό ήδη από τα πρώτα ματς με τον υπηρεσιακό κοουτς πως η τακτική στην άμυνα έχει αλλάξει, δεν στέλνει διαρκώς βοήθειες όπως έκανε ο Ιβάνοβιτς, με αποτέλεσμα να μην βγάζει ο αντίπαλος τόσα ελεύθερα σουτ. Αλλά και στην επίθεση φαίνεται ο ΠΑΟ να έχει άλλες κατευθύνσεις. Θα σου θυμήσω πως όταν ο Σφαιρόπουλος ανέλαβε, από τα πρωτα ήδη ματς, φάνηκε διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Έδωσε άλλες τακτικές κατευθύνσεις που αμέσως κάνανε τη διαφορά σε σχέση με τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα.

      Για τους λόγους αυτούς, πιστεύω πως θα δούμε ενδιαφέροντες τελικούς, σίγουρα πιο ενδιεφέροντες από ό,τι θα ήταν αν είχε μείνει ο Ιβάνοβιτς. Ο ΟΣΦΠ έχει προβάδισμα 65-35 κατά τη γνώμη μου, γιατί καταρχήν έχει πλεονέκτημα έδρας, είναι μια πιο σφιχτή ομάδα σε σχέση με τον ΠΑΟ, έχει περισσότερο βάθος στο ρόστερ, έχει άριστη ψυχολογία και είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση σήμερα που μιλάμε. Από την άλλη ο ΠΑΟ δεν έχει τίποτε να χάσει, έτσι κι αλλιώς ξεγραμμένο τον έχουν οι περισσότεροι, οπότε θα παίξει χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατόν. Αν μη τι άλλο, στο ΟΑΚΑ έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αν βρεθεί σε καλή μέρα (το είδαμε και απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρωπης την οποία διέλυσε).



      Διαγραφή
    7. Ρε αδερφέ ποιός θα σε πάρει στα σοβαρά όταν λες "..από μια ομάδα κατώτερη του Ολυμπιακού, την ΤΣΣΚΑ." ή το φαντάστηκα? Την κέρδισες ή μάλλον το "έκλεψες" το παιχνιδι. Με την έννοια ότι σε όλη την διάρκεια έχανες και κατάφερες στο τέλος, άξια, να γυρίσεις το ματς.

      Κάνεις υπόθεση εργασίας για 30άρες βασισμένος σε ήττες στις οποίες πήγα με μισή την ομάδα? και ξεχνάς τις 20άρες που εμείς μοιράσαμε!?
      Να πάω στην ουσία όμως, θεωρώ ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρεις το πρωτάθλημα με 3-0 και 30άρες, αλλά έστω να το δεκτώ. ο Γιαννακόπουλος έχει κάνει σωστά κ λάθος πράγματα, ποτέ όμως δεν έχει ενεργήσει χωρίς ψυχραιμία.
      ΥΓ: Η ομάδα δε φοβάται κανέναν Παοκ, κανένα Ολυμπιακό. Δε φοβόμαστε να χάσουμε ένα πρωτάθλημα. Αυτός που πρέπει να τρέμει είναι ο κόκκινος..γιατί δεν μπορεί να μείνει άτιτλος΄δεύτερη σερι χρονιά και όταν ο αιώνιος αντίπαλος έχει τόσα θέματα..

      Διαγραφή
    8. αυτο οτι η ΤΣΣΚΑ ειναι χειροτερη του γαυρου ειναι τουλαχιστον αστειο.Οταν εφυγε ο Ζοτς υπηρχαν φημες οτι η ομαδα παει για διαλυση,κανεις δεν εδιωξε κανεναν,ισως τον Περπερογλου και τον Βουγιουκα ο Πεδουλακης.Ο αγαπημενος μας Ζοτς ελεγε "ο πρωτος στο Φ4 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ο δευτερος ειναι NOTHING".Δεν υπαρχει δευτερος, τριτος, τεταρτος,μονο ο πρωτος εχει αξια λεω εγω,κανεις δεν θυμαται τον δευτερο.

      Διαγραφή
    9. @Αndreas
      ΟΚ, όταν ο Ολυμπιακός χάνει είναι χειρότερος, όταν κερδίζει τυχερός. Η ιστορία γράφει φίλε...

      Για την ψυχραιμία του Γιαννακόπουλου θυμάμαι πράγματι τότε που ενώ ήταν σε συζητήσεις για εμπλοκή στην ΠΑΕ έβριζε τον Αλαφούζο on camera (και χωρίς λόγω) ή έδινε συνέντευξη τύπου και έλεγε ότι τον πρόδωσε το αίμα του και για αυτό αποχωρεί από την ΚΑΕ.

      Η υπόθεση εργασίας δε χρειάζεται να βασίζεται σε γεγονότα. Γίνεται απλά για να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα. Μπορεί εσύ να αποκλείεις να συμβεί, βασιζόμενος μάλλον στις πολλές απουσίες που (δεν) είχες όταν σε διέσυρε η ΤΣΣΚΑ σε συνεχόμενα ματς, ή τις πολλές απουσίες που (δεν) είχες όταν σε διέσυρε η Ρεάλ, ή στις πολλές απουσίες που (δεν) είχες όταν έχανες 17 πόντους στο ημίχρονο από την Μπάρτσα και αναγκαζόσουν πάρεις τηλέφωνο για βόμβα, για να γλυτώσεις την 30άρα.
      Εγώ όμως φίλε μπορώ να σου πω ότι στον αθλητισμό όλα γίνονται. Κι όπως κανείς δε θα πίστευε ότι το πάλαι ποτέ μεγαθήριο που λεγόταν ΠΑΟ, θα έφτανε να τρώει 30άρες από τη ΤΣΣΚΑ ή να διασύρεται από γερμανικές ομάδες, αλλά τελικά χρειάστηκαν μόνο 3 χρόνια προεδρίας του ΔΓ για να συμβεί, έτσι λοιπόν υπάρχει μια πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική πιθανότητα η σειρά των playoff να στραβώσει πολύ άσχημα.
      Για αυτό λοιπόν κάνω αυτό το what if σενάριο, για να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση.

      Και ειλικρινά χαίρομαι για τη συμβολή σου στην κουβέντα και την άποψη που κατέθεσες ότι αποκλείεται να υπάρξουν σοβαροί κλυδωνισμοί, βασιζόμενος στην γνωστή ψυχραιμία του ΔΓ.

      υγ
      Η ομάδα σου φοβάται τον ΠΑΟΚ και έκατσε και έχασε στη Ρόδο για να μην παίξει κεκλεισμένων. Απλά γεγονότα. Ξέρω ότι σε πονάει πολύ, αλλά τι να κάνουμε;



      Διαγραφή
    10. @Ανώνυμο 8:31
      Η ΤΣΣΚΑ είναι χεριότερη του "γαύρου" κι αποδείχτηκε μέσα στο γήπεδο. 3 φορές παίξαμε, 2-1 υπέρ μας και η μια σε ημιτελικό. Τι άλλο θέλεις δηλαδή για να το παραδεχτείς;

      Πάμε παρακάτω. Δεν είπα πουθενά ότι έδιωξε κανείς κάποιον. Λέω ακριβώς αυτό που λες και εσύ περί διάλυσης. Έφυγαν πρόεδροι, προπονητές, βοηθοί, παίκτες. Είναι ψέματα;
      Εγώ απλά αναρωτιέμαι πόσες πιθανότητες υπάρχουν σε περίπτωση που η κατάληξη της χρονιάς στραβώσει πολύ να φτάσετε ή και να ξεπεράσετε αυτή τη φορά, τις φήμες περί διάλυσης.
      Τα περί "το δεύτερο δεν τον θυμάται κανείς" τα αφήνω ασχολίαστα. Αν λαφράινουν κάπως την πίκρα σου, μπορείς να συνεχίσεις να τα πιστεύεις.

      Διαγραφή
    11. @5:53
      Συμφωνώ πολύ στα περισσότερα όσα λες.
      Προσωπικά αποφεύγω να κάνω έστω και την παραμικρή εκτίμηση για τα αποτελέσματα των playoff, και όχι μόνο γιατί δεν ξέρουμε ακόμα καν το ζευγάρι του τελικού.

      Το θέμα συζήτησης που έθεσα ωστόσο αφορά περισσότερο στο κακό σενάριο και λιγότερο στο πόσες πιθανότητες έχει να πραγματοποιηθεί.

      Να σε ευχαριστήσω ωστόσο για το ευγενικό σου ύφος και την ακλή διάθεση.

      Διαγραφή
    12. Από τη στιγμή που σε απασχολεί το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού και κάνεις υποθέσεις εργασίας με πιθανά σενάρια Αποκάλυψης, διάλυσης κοκ, δεν θα έβλαπτε αν έμπαινες στον κόπο να μελετήσεις και τα βασικά της σύγχρονης παναθηναϊκής ιστορίας. Ενδεικτικά σου υπενθυμίζω ότι:

      α) Το 11-12 η "διάλυση" της ομάδας δεν επήλθε ούτε είχε άμεση ή εμμεση σχέση με ένα χαμένο πρωτάθλημα. ( αλίμονο αν ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης κατέβαζε ρολά μετά από μια αγωνιστική αποτυχία και μάλιστα στο...πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας). Η οικογένεια (και όχι ο ΔΓ) είχε κουραστεί, έψαχνε αγοραστή και το διατυμπάνιζε σε κάθε ευκαιρία όλη τη χρονιά, σε βαθμό αηδίας. Η ομάδα ήταν με μονοετή συμβόλαια (πλην 2) και τελικά, μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε, πολλοί παίκτες και το προπονητικό τημ αποχώρησαν, δεδομένης και της νέας οικονομικής πραγματικότητας.

      β) Ο ΔΓ, αν θέλει να βάλει "βόμβες", έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει και μετά από νταμπλ, sweep κοκ. Τουτέστιν, δεν θα περιμένει έναν χαμένο τίτλο για να κάνει ό,τι έχει μέσα στο κεφάλι του είτε αυτό λέγεται αποχώρηση, είτε αυτό λέγεται ελληνοποίηση, είτε αυτό λέγεται μπάτζετ 464392373 εκατομμυρίων για τη σαιζόν 15-16 και τον Πωλ Πιρς με το τριφύλλι στο στήθος.

      Για να μην μακρυγορώ, αν αναρωτιέσαι για το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από 3740373203 διαφορετικούς παράγοντες πλην ενός χαμένου πρωταθλήματος.

      ΥΓ
      Καλό θα ήταν, επίσης, να βάλεις στον λογαριασμό και το ότι το απρόβλεπτο και οι βόμβες ( τζούφιες ή μη) δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ΔΓ. Εκτός κι αν πχ η αποχώρηση από το ελληνικό μπάσκετ με επίσημη ανακοίνωση και τα συλλαλητήρια στο ΣΕΦ έχουν γίνει τον προπερασμένο αιώνα και θυμάμαι εγώ λάθος.
      .

      Διαγραφή
    13. @ Ανώνυμε
      Φίλε μου εγώ μίλησα με γεγονότα, όπως έγιναν, και δεν είπα ότι ήσουν τυχερός. Η ιστορία έγραψε μια παλικαρίσια πρόκριση στο τελικό και μετά μια 20άρα στο κεφάλι με τις γνωστές αντιδράσεις του Αρχηγου σας.

      Δε μίλησα με εικασίες για "βόμβες" και " έκατσε και έχασε στη Ρόδο" και τα έκανα επιχειρήματα

      Όσο για τον ΔΓ δεν επικεντρώθηκα στις συμπεριφορές και γενικά στα χαζά που κάνει on camera..Είχε την ψυχραιμία να ηγηθεί σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και δυστυχώς για εαας τα κατάφερε. Δε λέω ότι όλα είναι σωστά, για να μην παρεξηγηθώ. Σε παλιότερα ποστ έχω γράψει τα λάθη του.Θα πρέπει να μπορείς να κάνεις τον διαχωρισμό.

      Τέλος αν υπάρχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα η σειρά των playoff να στραβώσει πολύ άσχημα δε διαφωνείς και τόσο με μένα..Έτσι δεν είναι?

      Μου αρέσει να συμβάλω στην κουβεντούλα..όχι στα παραμύθια..

      Διαγραφή
    14. εισαι σωστος pensierix.......να προσθεσω οτι οταν ο παναθηναικος ''διαλυθηκε'' εβγαλε τις σκουπες,ενω οταν'' διαλυθηκε '' ο ολυμπιακος δεν πηγε ουτε τελικους....ο κοσμος του παναθηναικου εχει χορτασει απο επιτυχιες και συγχωρει και δυο και τρια χαμενα πρωταθληματα....stonerook

      Διαγραφή
    15. @pensierix
      Πολλά μπορούμε να καταλογίσουμε στους Αγγελόπουλους εκτός από το οτι αντέχουν και μεγάλες και "περίεργες" ήττες...

      Διαγραφή
    16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    17. οσο "διαλυθηκε" ο ολυμπιακος το 2011, αλλο τοσο θα "διαλυθει" και ο παναθηναικος φετος

      20 χρονια ονειρευονται διαλυσεις και τελος του μπασκετικου παο

      και το 97 μετα το τριπλ κραουν ονειρευονταν αυτοκρατοριες, τελικα χρειαστηκαν 15 χρονια για να πεταξουν την ηττοπαθεια και να κερδισουν ευρωπαικη κουπα ξανα

      και το 2012 βγαζαν σαμπανιες για τη διαλυση αλλα 3 συνεχομενες σεζον απο τοτε φτανουμε στους 8, ακομα και με το 60% του μπατζετ του Ολυμπιακου. για να μην μιλησω για τις 5 εγχωριες κουπες

      γενικα, προβλεπω σε 20 χρονια παλι, γεροντακια θα ειμαστε, θα εχει τον ΠΑΟ κανα εγγονι του Παυλου, και ο φιλος θα μας λεει πως οπου να ναι διαλυεται ο ΠΑΟ

      Διαγραφή
    18. Το γεγονός ότι ακόμα επιμένεις ότι το 2-1 στις λεπτομέρειες κάνει καλύτερη την μία ομάδα απο την άλλη (το ίδιο θα έλεγα αν το είχε κάνει η ΤΣΣΚΑ) δείχνει ότι εκτός απο μπερδεμένος είσαι και όψιμος μπασκετικός. Δηλαδή οι Clippers είναι καλύτερη ομάδα από τους Spurs επειδή τους κέρδισαν 4-3 με buzzer beater του Paul? Εγώ λέω ότι οι ομάδες είναι τόσο κοντά που οι λεπτομέρειες μπορεί να αλλαζαν τον νικητή κάποια άλλη μέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί επιμένεις σε μια τόσο αντιμπασκετική άποψη καθώς αυτό που λέω δεν μειώνει καθόλου τον Ολυμπιακό, άλλωστε αυτός έπαιξε τελικό και η ΤΣΣΚΑ μικρό τελικό.

      Διαγραφή
    19. Ακόμα και να παραμείνει στη μετριότητα ο Παο, 8ος και ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό δε θα φτάσει ποτέ. Ούτε θα φτάσει ποτέ να τρώει 50 πόντους διαφορά στην έδρα του. Γενικά, την κατάντια που έχει φτάσει ο Ολυμπιακός κατά καιρούς - όχι μακρινους- δεν πρόκειται να την βιώσει.

      Διαγραφή
  50. παντως τον παραδεχομαι τον οσφπ . οποτε πηγαινει τελικο η θα συντριβεται η θα χανει σε νεκρο χρονο η θα κερδιζει σε νεκρο χρονο η θα συντριβει τον αντιπαλο . μεσαια πραγματα δεν κανει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. παντως αν αυτος ο πολυ καλος ολυμπιακος τα τελευταια 2 χρονια καταφερει και μεινει χωρις τιτλο θα προκειται για παγκοσμιο κατορθωμα . και να προσπαθεις να το πετυχεις δεν γινεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.superbasket.gr/ti-ginete-me-tis-voles-ston-pirea/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. η συμμετοχη στο Φ4 θεωρειται λαβαρο;;η μονο στο λιμανι το θεωρουν ως τετοιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τρελοί αυτοί οι λιμανίσιοι!

      Διαγραφή
    2. Αν πηγαινεις με υποπολλαπλασιο μπατζετ ναι, Αν κερδιζεις και Μπαρτσα και Τσκα που σε ξερανε στην 20άρα και 30αρα πάλι ναι, Αν θες μια μικτη ευρωπης οπως εσυ για να πας, προφανως οχι...

      Διαγραφή
    3. Προς ανωνυμο 5:36.Αυτη ειναι η διαφορα μας!!!Γι αυτο δεν προκειτε να μας φτασετε ποτε.

      -Makos13-

      Διαγραφή
  54. Το οτι ο Παο εχασε σην ροδο με ενα καλαθι και επαιζε χωρις ΔΔ Φωτση,Παππα, Γιανκοβιτς με δυο νεους παιχτες που δεν ειχαν ξαναπαιξει στην ομαδα ηταν επειδη φοβοταν τον ΠΑΟ;;καλα μπορειτε να πιστευετε οτι θελετε,οπως οταν κερδιζουμε ειναι παντα γιατι εχουμε την διαιτησια μαζι μας.Οταν χανουμε ειναι γιατι τρεμουμε αντιπαλους,το ακουσαμε και αυτο.Εγω λεω οτι δεν καιγομαστε για νικη, δεν πειραζει που χασαμε ετσι θα ενταχθουν καλυτερα οι παιχτες μας θα παιιξουμε ενα παιχνιδι με κοσμο.Η ομαδα φετος και να χασει το πρωταθλημα δεν θα μας στεναχωρησει,αλλοι θα κλαινε και καιγονται διακαως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. vatoutin:Για το γεγονός πως στο ΔΣ εξετάζεται σοβαρά η πρόσληψη ψυχολόγου: «Σε ένα μέρος συμφωνούμε και θα το συζητήσουμε. Ενδεχομένως ένας καλός ψυχολόγος θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών, ειδικά των ξένων. Στο ξενοδοχείο, μετά τον τελικό, είχα μία πολύωρη συζήτηση με τον Σπανούλη και μιλήσαμε και για το ψυχολογικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη του, όταν ένας παίκτης έχει ηγετικές ικανότητες θα πρέπει να παίζει υπό πίεση και να καλύπτει τους συμπαίκτες του. Δεν ξέρω, ίσως όταν υπογράφουμε νέα συμβόλαια να κάνουμε και… στρες τεστ, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα Final 4, όταν δεν έχει συμμετάσχει ποτέ». - See more at: http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=143118:-q--q&catid=56:diethni&Itemid=80&Itemid=80#sthash.xJZxNYtM.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. μη μιλάτε ακόμα γιά μεταγραφές στο λιμάνι. μόλις χάσετε και το πρωτάθλημα θα θέλετε πάλι να τους διώξετε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η κόρη του Γιαννάκη ξεχέζει τους Αγγελόπουλους για τις "υποτιμητικές" δηλώσεις τους εναντίων του πατέρα της...
    Η κατάληξη στο σχόλιο της είναι ότι θα πληρώσουν για την αχαριστία τους και πολύ σύντομα θα καταπιούν την γλώσσα τους...
    Το ρεπορτάζ για το παραπάνω το αναπαράγει το onsports και η leoforos
    Λέτε να χουμε δράκο στο ΟΑΚΑ???


    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. παντου το γραφουν και πιο ξεκαθαρα,.στο ονσπορτ αφηνουν και ενα ερωτηματικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΕΡΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

    Οι αιχμές που άφησαν οι Αγγελόπουλοι και ο χρόνος που επέλεξαν δεν είναι τυχαία. Μάλλον κάτι παίζει. Ήρθε κι η αντίδραση της κόρης του δράκου και έδεσε το γλυκό. Τα υπονοούμενα των Αγγελόπουλων μαρτυρούν πράγματι αχαριστία και αμετροέπεια.

    Κατά την γνώμη μου ο δράκος είναι η Νο 1 μπασκετική προσωπικότητα στην Ελλάδα διαχρονικά. Για το μεγαλείο του ως παίκτη δεν χρειάζεται να γράψω. Θέλω να σταθώ στον προπονητή Γιαννάκη που τόσο έχει υποτιμηθεί.

    Μιλάμε για τον άνθρωπο που δημιούργησε την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα όλων των εποχών. Μια ομάδα που είχε την σφραγίδα του. Η θητεία του (2004-2008) ήταν οι αληθινές glory days της γαλανόλευκης. Αλλά και αυτό δεν του αναγνωρίζεται στο βαθμό που του αξίζει. Άλλοι του καταλογίζουν δεν πέτυχε πολλά από πλευράς αποτελεσμάτων. Άλλοι θεωρούν ότι απλά διαχειρίστηκε μια εκπληκτική φουρνιά παικτών. Άλλοι πιστεύουν ότι υπήρξε τυχερός. Η αλήθεια είναι ότι μετά την αποχώρησή του, η Εθνική δεν έχει σηκώσει κεφάλι.

    Πάμε στον Ολυμπιακό. Ο Γιαννάκης προσλήφθηκε στα μέσα της σεζόν 2007-08 διαδεχόμενος τον Γκέρσον. Έμεινε 2,5 χρονιές στον Πειραιά. Πήρε 1 κύπελλο, έπαιξε σε 2 F4 (με ένα χαμένο τελικό το ’10 και ένα χαμένο ημιτελικό στο σουτ το ‘09) και δυστυχώς για τον ίδιο δεν πήρε το ελληνικό πρωτάθλημα. Το απωθημένο δηλ. οπαδών και προέδρων. Μάλιστα, το 2010 ίσως ήταν η μοναδική φορά που οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν δικαίως για την διαιτησία με την ανατροπή εκείνου του αλήστου μνήμης -16 στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να θυμηθούμε και ποιον είχε να ανταγωνιστεί ο δράκος. Τον πανάκριβο ΠΑΟ του Ζοτς με τον σταθερό κορμό επί χρόνια και την πολυετή παρουσία του Σέρβου στον πάγκο της ομάδας. Είχε απέναντί του ένα μαγαζί που δούλευε στον αυτόματο επί 10 χρόνια και βάλε.

    Έφυγε ως αποτυχημένος. Και τι δεν του χρέωσαν. Το βασικό του λάθος ήταν ότι έπεσε κι αυτός στην παγίδα της προεδρικής μανίας της καταδίωξης. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πιεστική περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η λέξη «υπομονή» που τόσο φοριέται εσχάτως ήταν τότε απαγορευμένη. Η φετινή του παρουσία στην εκπομπή της Nova ήταν διαφωτιστική για εκείνη την περίοδο.
    Τον διαδέχτηκε ο Ντούντα. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2010 στη συνέντευξη τύπου παρουσίασης του Σέρβου, τις μπηχτές του σοφού για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Μεγάλο unfair. Την πρώτη χρονιά έφαγε κι αυτός τα μούτρα του με τεράστιο budget. Ούτε καν F4, απώλεια πρωταθλήματος και κατάκτηση του κυπέλλου. Για εκείνη τη χρονιά-πισωγύρισμα, βέβαια, οι Αγγελόπουλοι δεν είπαν τίποτα προχθές. Το επόμενο καλοκαίρι τα αδέρφια αποφάσισαν να την κάνουν αλλά τελικά έμειναν κι αποφάσισαν να πετσοκόψουν το budget περιμένοντας ενδιαφερόμενους επενδυτές για να παραδώσουν. Βρέθηκαν οι βολικοί φταίχτες στα πρόσωπα του Παπαλουκά, του Μπουρούση, του Μίλος κ.α. Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια. Ωστόσο, εκείνη η χρονιά και ο τρόπος που εξελίχθηκε δεν ήταν καμία περίπτωση αποτέλεσμα σωστού σχεδιασμού. Θυμίζω τις προσθήκες Λο-Ντόρσι στην πορεία που μάλλον επιβλήθηκαν στο σοφό. Επιπλέον, ο ΠΑΟ είχε αρχίσει να ταλανίζεται από προβλήματα του τύπου φεύγουν οι Γιαννακόπολοι, αποχωρεί ο Ζοτς, αποψιλώνεται το ρόστερ και το κυριότερο είχε ήδη χάσει τον Σπανούλη που πέρασε στην απέναντι όχθη από την προηγούμενη σεζόν. Ας μην τα ξεχνάμε. Οι συγκυρίες είναι πάντα χρήσιμες για να κάνεις τις συγκρίσεις.

    Για μένα, η θητεία του Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού αποτιμάται ως θετική. Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι Αφοί ή ο κόσμος. Δεν ισχυρίζομαι ότι υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος προπονητής από τον Ίβκοβιτς. Αλλά δεν του αρμόζει τέτοια αντιμετώπιση.
    Στον δράκο αξίζει η ευκαιρία να επανέλθει σε top επίπεδο. Τι έχει να ζηλέψει από Γκούντες, Λάσο, Μπάνκι, Σκαριόλο, Πλάθα, Ιτούδη, Κατσικάρη; Δεν ξέρω αν είναι ο πιο κατάλληλος για τον ΠΑΟ γιατί ακόμη δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει η πράσινη ΚΑΕ ή αν και πως θα ταιριάξει με το αφεντικό. Από την άλλη είμαι πολύ υποκειμενικός με τον δράκο. Αυτό που ξέρω είναι ότι το κίνητρο που έχει πια είναι πολύ μεγαλύτερο.
    Και το κίνητρο ήταν πάντα το φαΐ του δράκου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα με το Γιαννακη ειναι οτι ειναι καιρο εκτος ενεργου προπονητικης. Κατα τα λοιπα εχεις δικιο.
      Η ιδανικη θεση γι'αυτον κατα τη γνωμη μου ειναι του προεδρου της ΕΟΚ.
      Ο Γιαννακης ειναι το ελληνικο μπασκετ. Ειναι πανω απο ομαδες.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ 77 πλάκα μας κάνεις;

      Η συνέντευξη των αφων είναι ένα κατεβατό ολόκληρο και η μοναδική αναφορά στο Γιαννάκη είναι αυτή "Ο κόουτς Γιαννάκης είχε και επιλογές πολλών εκατομμυρίων δικές του και παραλίγο να μην πηγαίναμε τελικό στο Παρίσι στον τελικό του 2010.".

      Οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το Γιαννάκη πολλάκις και η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας τους ήταν από τις πιο φιλικές της ιστορίας και εσύ πας και κολλάς σε μια πρόταση και γράφεις ολόκληρο κατεβατό με απίθανες υπερβολές για αμετροέπεια αχαριστία και προεδρική μανία καταδίωξης!

      Συμφωνώ μόνο στο ότι έχει ο Γιαννάκης ως προπονητής έχει υποτιμηθεί.

      Διαγραφή
    3. Μπάστα, Πανάγο. Πήρες φόρα.

      Οι Αγγελόπουλοι είναι αμετροεπείς, αχάριστοι και έχουν μόνιμη την μανία της καταδίωξης. Αυτά είναι διαχρονικά και δεν περίμενα τις αναφορές στο Γιαννάκη για να τα ανακαλύψω. Απλά στον ΟΤΕ τα επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά.

      Σωστά γράφεις ότι η μοναδική αναφορά τους ήταν αυτή η φράση. Θετική δεν τη λες, πάντως. Τις αναφορές τους στους υπόλοιπους προπονητές πώς τις είδες; Στο ίδιο μήκος κύματος; Μάλλον, όχι.
      Ξέρεις, είναι εύκολο να πεις μια φράση υπονοώντας πολλά περισσότερα. Όπως και με το να παραλείψεις να πεις άλλα. Η αντίδραση της κόρης του Γιαννάκη δείχνει ότι υπάρχει background στην υπόθεση. Υπερβολική μπορείς να την πεις. Αδικαιολόγητη;
      Εγώ κατάλαβα ότι μας λένε το εξής : Δώσαμε ένα καράβι λεφτά στον Γιαννάκη κι αυτός τα διαχειρίστηκε λάθος σε σημείο που παραλίγο να μην πηγαίναμε τελικό στο Παρίσι. Δηλ. για τα 2,5 χρόνια του Γιαννάκη αυτό είχαν αν πουν.
      Και σε ρωτάω.
      Τι είχε πετύχει μέχρι το Γιαννάκη ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα; Γιατί η πρόκριση στον τελικό ήταν υποχρέωση το ‘10; Από πού κι ως που ο Ολυμπιακός του Γιαννάκη έπρεπε να σαρώσει τίτλους; Επειδή οι Αγγελόπουλοι έβαζαν τρελά λεφτά; Αυτά δεν είναι δείγματα αμετροέπειας; Η συμβολή του Γιαννάκη στο παιδομάζωμα είναι ανάξια αναφοράς; Ποιος προπονητής έβαλε τον Ολυμπιακό στο χάρτη της Ευρωλίγκας; Αυτό δεν είναι αχαριστία;
      Η πρώτη χρονιά του Ντούντα με το ίδιο budget γιατί πήγε άκλαυτη;
      Όσον αφορά τη μανία της καταδίωξης, δεν σοβαρολογείς, έτσι; Και προχθές στον ΟΤΕ απήγγειλαν πάλι το ίδιο ποιηματάκι για τους τρόπους που τους στερούν τα πρωταθλήματα. Αν εξαιρέσεις 1-2 ματς από το 2007 κι έπειτα, δεν υπάρχουν αφορμές και τέτοιου είδους επικλήσεις. Κι, όμως, αυτοί εκεί το χαβά τους.
      Είπαμε ότι τα δικά τους καμώματα είναι σαν το λεύκωμα Ουρσουλίνας σε σχέση με άλλους. Αλλά δεν είναι να τους θαυμάζεις κιόλας.

      Διαγραφή
    4. 77 ποσο πιο διαφωτιστικα να τα πεις τα πραγματα.Με καλυψες πληρως.Αντε γιατι αυτη η καραμελα των Αγγελοπουλων εχει κουρασει τοσα χρονια.Εχουν καταντησει πιο γραφικοι και απο την Ζωη Κωνσταντοπουλου...

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    5. ο Γιαννάκης χρεώνεται την σιωπή του όταν ο Βασιλακόπουλος έσφαξε 2 χρονιές τον οσφπ, είναι γνωστή η αγάπη του δεύτερου στον πρώτο. Κανείς δεν μιλούσε για την σήψη στο ελληνικό μπάσκετ, έπρεπε να μιλήσουν οι ευρωπαίοι φέτος για να παραδεχθούν οι εδώ κάποια πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι με την άνοδο της Σαλονικής οι άνθρωποι που οδήγησαν τον Γκάλη σε άσχημη απόσυρση θα τιμωρηθούν.

      Διαγραφή
    6. Δε θα απαντήσω στα 187 ερωτήματα που έθεσες επειδή είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να καταλαβαίνω πότε έχει νόημα ο διάλογος και πότε όχι. Χαλάρωσε λίγο μόνο, καλό δικό σου θα κάνεις...

      Διαγραφή
    7. βλέποντας τις επιδοσεις των αγγελοπουλων στο μπασκετ τις προαλλες στο Σκουντη, θυμηθηκα πως συνηθιζαν να μαζευονται στο Ψυχικο με φιλους τους για να παιζουν αγωνες...και συνηθιζαν να φερνουν κανονικους διαιτητες (!) για να σφυρανε στα παιχνιδια, υποθετω επ'αμοιβη

      άραγε το κανουν ακομα; τους ειδα λιγο σκουριασμενους

      Διαγραφή
    8. "Οι Αγγελόπουλοι είναι αμετροεπείς, αχάριστοι και έχουν μόνιμη την μανία της καταδίωξης." Αυτή μόνο η φράση δείχνει το επίπεδο του 77. Συγχαρητήρια. Να σε χαίρονται οι δικοί σου αγόρι μου.

      Διαγραφή
    9. Καλοδεχούμενες οι νουθεσίες, Πανάγο. Καλοσύνη σου.
      Τα ερωτήματα ήταν σχήμα λόγου.
      Επειδή είμαι κι εγώ αρκετά μεγάλος, καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος δεν θέλει να χαλάσει το ειδυλλιακό σκηνικό που έχει διαμορφώσει στο μυαλό του, επιλέγει την ασφαλή οδό του «δεν έχει νόημα ο διάλογος».
      Ανταποδίδω με μια συμβουλή. Ο διάλογος με κάποιον έχει πάντα νόημα. Ειδικά όταν διαφωνείτε κιόλας, αποκτά και μεγαλύτερη αξία.
      Να’ σαι καλά.

      Διαγραφή
    10. @22 Μαΐου 2015 - 4:59 π.μ.
      Φίλε ανώνυμε άποψη είναι μπορείς να την ενστερνιστείς ή οχι, αλλά κάνε του (μας) την χάρη να μπορεί να έχει άποψη!!

      Διαγραφή
    11. Nτροπη ρε 77. Μπαινουν και διαβαζουν οι προεδροι. Ας μην τους στενοχωρουμε. Εχουν προσφερει τοσα στην ελληνικη κοινωνια.

      Διαγραφή
    12. Προσωπικά με αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς ο φίλος 77 έχω διαφωνήσει (αν κ δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να σχολιάσω) αλλά πάντα απ όσο θυμάμαι τα στήριζε σ ενα σκεπτικό. με το οποίο συνήθως διαφωνώ αλλά δεν έχει σημασία.
      Το θέμα Γιαννάκη είναι αυτό με το οποίο θα συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό (μπορεί κ λόγω συμπάθειας. Ίσως κ γω δεν είμαι αντικειμενικός). Προπονητής που δεν αναγνωρίστηκε τόσο η προσφορά του στην Εθνική κατά κύριο λόγο. Ενώ κ για τον Οσφπ που μιλάμε όλοι για την φουρνιά των Ελλήνων, νομίζω πως ξεχνάμε ποιος έφερε για παράδειγμα τον Παπανικολάου ή τον Σλούκα. + Το γεγονός πως είχε να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλο τις χρονιές που μάλλον είχε το πιο πλήρες ρόστερ του.

      Και για να το κλείσω μιας κ αναφέρθηκες φίλε 77 κ για το παρόν κ το μέλλον του Δράκου στο τοπ επίπεδο, η μόνη "ένστασή" μου είναι στο αν είναι σε θέση να παρουσιάσει πράγματα που να συνάδουν με το σύγχρονο μπάσκετ κ να φέρει φρέσκιες ιδέες στο τραπέζι.

      Να σαι καλά φίλε κ συνέχισε να γράφεις με βάση το στυλ σου κ το σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ με τον 77 και με το σχόλιο του 1:29 π.μ.: "Ο Γιαννακης ειναι το ελληνικο μπασκετ. Ειναι πανω απο ομαδες.". Του αξίζει άλλη μία ευκαιρία. Και ακόμα περιμένουμε μια Εθνική που θα βγάζει το πάθος της Εθνικής του Παναγιώτη. Θα τη δούμε φέτος;

      pepe

      Διαγραφή
  60. 77 συμφωνώ μέχρι κεραίας....με τα λεγόμενα σου.Πιστεύω ο Γιαννάκης έγινε αντιπαθητικός σε εμάς τους Παναθηναϊκούς όχι για την προπονητική του καθοδήγηση αλλά για την μιζέρια που έβγαζε σε κάθε χαμένο του αγώνα ακολουθώντας και υιοθετώντας (λόγω πίεσης) πιστά τα πιστεύω (κόμπλεξ-δικαιολογίες) των Αγγελόπουλεων.....Εγώ προσωπικά μετά από κάθε παιχνίδι όταν πέφτανε οι ρυθμοί και ηρεμούσα θαύμαζα τον Γιαννάκη που κόντραρε ΠΑΝΤΑ στα ίσα την ομαδάρα του Παναθηναϊκού με παίχτες σαν τον Τσιλντρες,Κλειζα,τρελό Τεοντοσίτς,Μπουρούση,Ματσιγιάουσκας και των αργοκίνητο Βουιτσις....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αφου στράφηξε η συζήτηση στον Γιαννάκη. Να πουμε δύο κουβέντες.

    Αρχικά οι Αγγελόπουλοι δεν ήταν απαξιωτικοί απεναντί του. Νομίζω οτι ο ίδιος έχει αδικήσει τον εαυτό του υιοθετώντας συμπεριφορές των Αγγελόπουλων. Στον Ολυμπιακό δε θα πάρω θέση..δεν ξέρω αν όλες τότε οι επιλογές ήταν δικές του και η αλήθεια είναι ότι δεν εκτιμώ όσους δδε βλέπουν τα στραβά τους και τα ρίχνουν όλα στους άλλους, το έκανε και τα τρία χρόνια..
    Το δεύτερο που ήθελα να τονίσω είναι ότι αν εξαιρέσουμε την Εθνική..δεν έχει πετύχει και πολλά. Ξέχασα στο Μαρούσι ήταν πετυχημένος.Από το 2010 σχεδόν δεν έχει εργαστεί και αυτό είναι πολύ μεγάλο μείον..Νομίζω κοουτσάρισε την Λιμοζ ένα χρόνο και έφυγε χωρίς να θεωρηθεί πετυχημένος! Δε ξέρω, αλλά έχω αμφιβολίες. θεωρώ κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Αν την κάνει ο Γιαννακόπουλος μετά θα τα ακούσει από τον 77..Να σου κάνω και λίγο πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει τωρα... εχει παρουσιασει τρομερο εργο ο Γιαννακης!

      Ο κοουτς ..."μη κοιτατε το ρολοϊ"... θα παει τον ΠΑΟ στο φαϊναλ-4 εν ετει 2016!

      Κι η γιαγια μου αν ειχε...

      Διαγραφή
  62. Δηλαδή τι καλύτερο παρουσίασε ο Γιαννάκης από τον Μπαρτζώκα? Απαντήστε μου με επιχειρήματα παρακαλώ.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογαριασμο καταθεσεων.....λεω εγω τωρα harvester

      Διαγραφή
  63. Η πικρη αληθεια ειναι..οτι το ελληνικο μπασκετ εχει θυσιαζει ενα κομματακι της ψυχης του στο Διαολο για να μπορει να διακρινεται και να σηκωνει Ευρωκουπες.
    Ανεχεται κακομαθημενα πλουσιοπαιδα να ασχημονουν.

    Αλλα, ετσι αντιεμπορικο που εχει καταντησει το Ελληνικο (αλλα και το Ευρωπαικο μπασκετ) και με αυτην τη κριση, ποιος νορμαλ λεφτας ανθρωπος θα επενδυε σε Παο και ΟΣΦΠ αυτη τη στιγμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. aris wolfjohn telika gia synergaths. as grapsei kapoios pou kserei 2 kouventes ti mporei na prosferei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Όταν στην προτελευταία ανάρτηση σχολίασα – Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά τον τελικό – πως σε αντίθεση με τον Δημητράκη, ο οποίος έχει (δικαίως) βγει επανειλημμένα στη σέντρα κι έχει (δικαίως) πληρώσει ακριβά τις συμπεριφορές του όσες φορές το παράκανε – σε αντίθεση με τα αδέλφια, τα οποία στην κοινή γνώμη έχουν περάσει ως καλά παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα είναι ίδια περίπτωση κακομαθημένων πλουσιόπαιδων – η κριτική που έγινε ήταν πως «είναι κατάντια να ψάχνω ψεγάδια απέναντι για να τον δικαιολογήσω». Και πως «αν θέλω να τον στηρίξω, ας το κάνω ευθέως με το ρίσκο να πατσαβουριαστώ». Μάλιστα οι Αγγελόπουλοι βαφτίστηκαν «Ουρσουλίνες» μπροστά στον Δημητράκη… Αυτά, επαναλαμβάνω, αμέσως μετά τον τελικό. Πριν τη συνέντευξή τους στον Σκουντή. Με αφορμή τότε μόνο την απρόκλητη ειρωνεία στον Κιριλένκο (όπως ακριβώς είχαν κάνει και στον Γιασκιεβίτσιους) και στη Ρεάλ (όπως ακριβώς είχαν ξανακάνει πάλι στη Ρεάλ, το «συνονθύλευμα» και το «εύχομαι να πατώσουν»)… Ή πως κάποτε έκαναν μπλουζάκι τις βολές ενός τελικού Α1, ενώ προχθές αντιμετωπίστηκε ως το πιο φυσιολογικό πράγμα πως στον τελικό της Ευρωλίγκας, με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, έναν τελικό που έφαγαν μάλιστα +19, σούταραν τις διπλάσιες βολές (13-26)…
    Μετά τη συνέντευξή τους, στην οποία επιβεβαιώθηκε πως οι άνθρωποι είναι τόσο επιτηδευμένοι και σνομπ που πραγματικά φαντάζονται πως ο Ολυμπιακός είναι το κέντρο του μπασκετικού πλανήτη (θα επανέλθω εξηγώντας το), οι Αγγελόπουλοι έγιναν «αμετροεπείς», «αχάριστοι» και με «μανία καταδίωξης». Παρέμειναν, βεβαίως, «Ουρσουλίνες» μπροστά στον Δημητράκη. Γιατί βεβαίως να βρίζεις τα παιδιά του Σπανούλη είναι αισχρό. Το να κάνεις δημοσίως πωποδάχτυλα όχι… Να την πέφτεις στους διαιτητές της Ευρωλίγκας είναι κατακριτέο. Το να βγάζεις στημένους τους διαιτητές της Α1 όχι… Να βάζεις μαϊμού πρόεδρο τον Μάνο Παπαδόπουλο είναι υποκρισία. Το να κυνηγάς να πάρεις στα χαρτιά μια πρόκριση (Κυπέλλου Ελλάδας…) είναι σεβασμός στους κανονισμούς…
    Επειδή, λοιπόν, εγώ στηρίζω Δ.Γ. κι ας προσβάλλει συχνά την αισθητική μου (και το γιατί το έχω πολλάκις εξηγήσει, γιατί προτιμώ έναν πρόεδρο που βρίζει, αλλά κερδίζει τίτλους και διεκδικεί Φάιναλ Φορ, παρά έναν πρόεδρο άμεμπτο που πληρώνει Τσόχλες και Τσάμηδες), δεν έχω πρόβλημα να το γράψω και δημόσια, ούτε φοβάμαι μην πατσαβουριαστώ. Η μόνη πατσαβούρα, βεβαίως, είναι για εκείνους που από πέρσι εκφράζουν διαφωνία με το «πρότζεκτ» ενώ η μόνη τους διαφωνία είναι, ξεκάθαρα, το πρόσωπο. Κατανοητό γιατί: δεν είναι υπόδειγμα αφεντικού ο Δημητράκης. Αλλά όταν βάλλεται, εις το όνομα του «πρότζεκτ», αντί για τον Δημητράκη η ομάδα, εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Και γι’ αυτό ακριβώς κάποιοι άλλοι πατσαβουριάστηκαν, κρύφτηκαν για μήνες κι επανέκαμψαν μόλις τώρα που η απώλεια του Γκιστ και κατόπιν του Παππάς διασφάλιζαν σε υψηλό ποσοστό πως δεν κινδυνεύουν με νέα κωλοτούμπα στους τελικούς της Α1…

    ΜΗΤΣΟΣ (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Επιστρέφω τώρα για να εξηγήσω γιατί οι άνθρωποι πραγματικά αντιλαμβάνονται τον Ολυμπιακό ως κέντρο του μπασκετικού πλανήτη: αν δεν επρόκειτο απλά για ημιμάθεια, η συνέντευξή τους ήταν μια σειρά από μισά ψέματα. Με κοινό τόπο το «άλλος παιδί δεν έκανε, μόνο η Μαριώ το Γιάννη»…
    – «Έχουμε πληρώσει 50 εκατ. ευρώ μόνο για εφορία αθλητών, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που έχει δώσει τόσα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο»… Οι Γιαννακόπουλοι, αυτό που οι Αγγελόπουλοι κάνουν 10 χρόνια, το κάνουν πάνω από 25…
    – «Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και σε όλα τα σπορ η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 7ετία να έχει μόλις 1 πρωτάθλημα Ελλάδας»… Η Ρεάλ Μαδρίτης, μερικών ημερών πρωταθλήτρια Ευρώπης και 3 φορές στη σειρά φιναλίστ, στα ίδια ακριβώς 7 τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει μόνο 1 πρωτάθλημα Ισπανίας (2013)… Επίσης, όπως έχασε το 2013 ο μερικών ημερών πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός το πρωτάθλημα Ελλάδας με σουίπ, έχασε η Μπάρτσα το ισπανικό απ’ την Τάου του Ιβάνοβιτς το 2010. Αυτό, δε, που εκτός από «παγκόσμιο» το φαινόμενο δεν απαντά σε άλλο σπορ, η πιο πετυχημένη ομάδα της περασμένης 10ετίας στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η Μίλαν, η μόνη με 2 τρόπαια (2003, 2007) κι έναν χαμένο τελικό (2005). Εντός Ιταλίας, λοιπόν, σ’ αυτή την ίδια 10ετία η Μίλαν κατέκτησε 1 μόνο πρωτάθλημα (2004)…
    –«Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κατακτήσει πρώτα την Ευρωλίγκα και μετά ένα πρωτάθλημα Ελλάδας. Και χρειάστηκαν 15 χρόνια»… Κι ο Παναθηναϊκός το ίδιο, πρώτα πήρε το ευρωπαϊκό το 1996 και μόλις το 1998 ελληνικό πρωτάθλημα. Εκείνος δεν είχε κάνει 15 χρόνια, είχε κάνει 14…
    – «Κερδίσαμε με 7 εκατ. ευρώ μπάτζετ ομάδες με κόστος 25 εκατ. ευρώ! Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο»… Η περσινή Μακάμπι δεν κόστιζε ούτε 5: γιατί δεν είχε συμβόλαια σαν του Σπανούλη, ούτε καν του Πρίντεζη…
    - «Ποτέ δεν ήρθε παίκτης που να μην τον ήθελε ο προπονητής»… Απάντησε εμμέσως η κόρη του Γιαννάκη για τον Τσίλντρες. Όπως και για το αν ήταν δική τους ή όχι η στρατηγική της επένδυσης στους μικρούς…
    – «Με τον κύριο Γιαννακόπουλο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ούτε με τους φίλους του Παναθηναϊκού… Όταν όμως στο ΟΑΚΑ σε χτυπάνε, σε βρίζουν, δεν θα κάτσεις και να τις φας. Είναι πράγματα που οφείλεις να τα καταγγείλεις»… Πράγματα, δηλαδή, που δεν συμβαίνουν ποτέ στο ΣΕΦ. Απλά, συμβαίνει καμιά φορά να μην τελειώσει το πρωτάθλημα, αν είναι να το σηκώσει ο Παναθηναϊκός με μπρέικ…
    Κλείνοντας, ένα ερώτημα. Μαθαίνουν στις Ουρσουλίνες πώς να υψώνουν πωποδάχτυλα;

    ΜΗΤΣΟΣ (2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Μήτσο, συμφωνώ σε όσα λες. Αν και δε πιστεύω ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν περάσει ως καλά παιδιά..Απλά δεν έχουν ξεφύγει τόσο..όσο ο Δημήτρης, πως να το κάνουμε ξεφεύγει πολύ από τα όρια. Η γνώμη μου είναι ότι αν συγκρατούσε τον χαρακτήρα του και δεν έκανε κατά καιρούς όσα έχουμε δει θα ήταν ιδανικός πρόεδρος..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε ολα μητσαρα.
      @delfino

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειαζοταν να γραψεις τιποτε απο ολα αυτα Αγαπητε Μητσο.
      Απλα να βαλεις φωτογραφια του πανο που υψωσαν με περηφανια οι οπαδοι του ΟΣΦΠ, "Να σαπισουν τα κοκκαλα σου μπινε Διαμαντιδη" και που οι ...Αγγελοπουλοι εκαναν οτι δεν εβλεπαν επι δυο ωρες που κρατησε ο αγωνας.
      Παγκοσμιο φαινομενο η τυφλοποντικιαση τους..

      Διαγραφή
    4. Μήτσο πολύ σωστός.
      Τον Γιαννακόπουλο τον χαλάει ότι είναι πολύ παρορμητικός, κάτι άλλωστε που είπαν εμμέσως και τα αδέρφια καθώς στο Σεφ είπε ό,τι είπε και την άλλη μέρα τους πήρε τηλ να τους ευχαριστήσει. Είναι άρρωστος με την ομάδα και όσο είναι εκεί θα την κρατάει όσο ψηλά μπορεί. Αν υπάρχει άλλος που ενδιαφέρεται ας πάει να του χτυπήσει την πόρτα.
      Πάντως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μαζευτεί κι αυτός, δεν μπορεί να ανοίγει πόλεμο με όλο τον κόσμο.

      Officer

      Διαγραφή
    5. Παιδιά αναρωτιέμαι γιατι πρέπει να συγκρίνουμε τον Γιαννακόπουλο με τους Αγγελόπουλους και το αντίστροφο..?Επειδή ο ένας κάνει το λάθος θα πρέπει και ο άλλος να κάνει το ίδιο ή μεγαλύτερο λάθος. Και οι 2 πλευρές δε πρέπει να ξεφεύγουν και κινούνται μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

      Διαγραφή
    6. ΜΗΤΣΟΣ
      Τα είπες πάλι όλα, όπως πρέπει..
      Officer
      Δεν μαζεύεται ο Γιαννακόπουλος, η μόνη λύση φίμωση και δέσιμο στην καρέκλα πριν ξεκινήσει το ματς και απελευθέρωση μια ώρα μετα..

      Vatos76

      Διαγραφή
  67. Παίχτη μάλλον το παρατσούκλι "Ουρσουλίνες" πατέντας 77 μόλις βρήκε το μανιφέστο του και βλέπω να καθιερώνεται κάπως σαν ο "εφευρέτης" η ο "πόλντο" .

    The Talented C@nt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Η σχετική ανακοίνωση:

    «Όπως μας ενημέρωσε σήμερα (22/05) το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Ποπς Μενσά Μπονσού κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος, που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα, στις 18 Απριλίου 2015, στο ΟΑΚΑ, ανιχνεύθηκε η ουσία αμφεταμίνη.

    Ο παίκτης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της διοίκησης. Η ΚΑΕ ΑΕΚ ζήτησε ήδη από το ΕΣΚΑΝ λεπτομέρειες για την ανάλυση του δείγματος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της».ANAROTIEMAI ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΙΣΤ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΒΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ(ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ) ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ.ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΤΣΙ;;;;ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΤΟ.Η ομαδα επαιξε χειροτερα απο οσο μπορουσε στο ΟΑΚΑ.Ολοι ηταν σοκαρισμενοι με κακη ψυχολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μηπως καποιος καταλαβε το σχολιο του Κοντου περι σβησιματος ονοματων απο το μπλοκακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα αναφερεται σε παικτες που θα φυγουν.

      Διαγραφή
  70. Ένα θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε χωρίς οπαδικά ταμπού πάντα. Βρίσκεται σωστό ότι η λίγκα επιτρέπει στον Λυκογιάννη να υπογράψει στον ΠΑΟ λίγες ημέρες μετά τη μεταξύ τους σειρά? Καμία αξιοπιστία?

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδες καθολου αξιοπιστο.....,πρεπει να επεμβει εισαγγελεας οπως εγραψε και ο γαυρος, ετσι;;;,κουνια που σας κουναγε λεω εγω,αλλα τι περιμενεις εδω εφτασαν να πουν για αλλοιωση πρωταθληματος.Ο Λυκογιαννης ηταν γνωστο ηταν ενας απο τους προπονητες που ακουστηκαν μετα την απομακρυνση του Ιβανοβιτς.

      Διαγραφή