Athlenda

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΓΥΑΛΙ!



Τα ταμπλόιντς της Νέας Υόρκης πήραν φωτιά με αφορμή τη κουταμάρα του mr. 100 εκ. Δολλαρίων Αμάρε Στουνταμίρε ο οποίος γρονθοκόπησε έξω από τα αποδυτήρια το γυαλί που προστάτευε έναν πυροσβεστήρα και τραυματίστηκε, χάνοντας μάλλον το επόμενο παιχνίδι με τους Χίτ. Φήμες ότι το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο Λάντρι Φίλντς αλλά..αστόχησε (1/5 ελεύθερα σούτ όλο το βράδυ..)



Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ς ! Δε μου έρχεται άλλη λέξη αυτή τη στιγμή για τον Αμάρε Στουντεμίρε και την αντιεπαγγελματική του ενέργεια  που αφήνει την ομάδα του ληψή (χωρίς 3 στάρτερ πλέον) στο σημαντικότερο σημείο της σεζόν. Δικαιολογημένα ο τύπος έπεσε να τον φάει λοιπόν μιας και οι Νίκς με τεράστιες απώλειες κάνουν μεγάλη προσπάθεια να φανούν ανταγωνιστικοι απέναντι στο ..θηρίο αλλά μάλλον Δων Κιχωτίζουν ψάχνωντας νέους Σπρίουελ-Λάρι Τζόνσον και Αλαν Χιούστον..


Το 2ο ματς ήταν ήταν ενδιαφέρον. Οι Νικς βελτίωσαν πολύ το επιθετικό τους παιχνίδι που είχε δεχθεί ηχηρό χαστούκι λίγες μέρες πρίν όταν και αιφνιδιάστηκαν από την πολύ επιθετική ''από μπροστά'' άμυνα των Χίτ στον Αντονι (κυρίως με τον Μπατίερ αλλά και τον Τζέημς) που απέκοψε τον Μέλο από την επίθεση της ομάδας του. Ο Γούντσον το δούλεψε το πράγμα ήταν εμφανές. Χρησιμοποίησε cross-screens για να τον βοηθήσε να πάρει πάσες στα δυνατά σημεία του ενώ αρκετές φορές του έδινε τη μπάλα στην αρχή της επίθεσης (από το κέντρο) για να κάνει το κουμάντο αυτός και να επιτεθεί όπως θέλει. Ο Αντονι δημιούργησε έτσι πολλά προβλήματα στο Μαϊάμι αλλά στην ουσία αποκόπηκε  ο Στουντεμίρε (18π με μόλις 9 σουτ έναντι 26 του Καρμέλο..).


 Είναι κρίμα πάντως που οι Νεοϋορκέζοι παίζουν χωρίς το βασικό μπάκόρτ τους, Λιν και Σούμπερτ, δεδομένου ότι θα ήταν πολύ πιό ανταγωνιστικοί. Σκεφτείτε ότι πολλά λέπτα στον «άσσο» έβγαλε ο Τζ. Αρ Σμίθ ο οποίος μάλιστα  επωμίστηκε για μεγάλο διάστημα το μαρκάρισμα του Λεμπρόν. Ο Γούντσον πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεί ελεύθερα σουτ για τον καλύτερο σουτέρ της λίγκας, Στιβ Νόβακ, ο οποίος δυσκολεύεται πολύ από την ταχύτητα των αντιπάλων που τον μαρκάρουν. Οι Χίτ ήταν πολύ καλή.


Τη μπουγάδα καθάρισε ο Ουέηντ ο οποίος έχουμε πεί ότι θα είναι το βαρόμετρο στα πλέη οφς φέτος για την ομάδα του Σπόελστρα. Πραγματικό τέρας παίζοντας στη baseline, άλλωστε πρόκειται για τον καλύτερο γκαρντ στον πλανήτη σε αυτή την περιοχή του γηπέδου, σε άμυνα και επίθεση. Ο Λεμπρόν έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει, αναλαμβάνοντας για αρκετό διάστημα το δημιουργικό κομμάτι όπου ήταν εξαιρετικός.


Πολύτιμος στην επίθεση ο Μπός, ο οποίος όμως είχε μεγάλο πρόβλημα να κρατήσει μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ τον Τσάντλερ με τον σέντερ των Νικς να κάνει θραύση μαζεύοντας 6, χώρια τα σκαμπίλια στη μπάλα και οι κερδισμένες μπαλιές στο ζωγραφιστό από συμπαίκτες του λόγω των σωστών τοποθετήσεων του κορμιού του.


Η σειρά είναι πλέον στο 2-0 και είναι φανερό ότι το 3ο παιχνίδι αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία των Νικς για μιά νίκη, την οποία επιζητά (για ψυχολογικούς λόγους) αυτή η πόλη μετά από τόσα χρόνια χωρίς θετικό αποτέλεσμα στη ποστ σίζον. Στο 3ο παιχνίδι, γιατί στο 4ο δε το βλέπουμε.. Οχι ότι μεθαύριο στο Γκάρντεν θα είναι φαβορί οι Νικς, σε καμία περίπτωση. Απλά παίζουν την περηφάνια τους.. Άλλωστε το γράψαμε από την αρχή. Η συγκεκριμένη σειρά είναι αυτή που βρίσκεται πιό κοντά στο σουίπ..

4 σχόλια:

  1. καλά και με πλήρες ρόστερ δε νομίζω οτι είχε τύχη η φετινή νέα υόρκη. από του χρόνου με τον ίδιο προπονητή που να ξέρει τι σημαίνει ανατολικό μπάσκετ ΟΚ.

    PS: αυτή την εμμονή κάποιων προπονητών στο nba να πάει η μπάλα όπως και να έχει στον star Της ομάδας (όπως κάνει η ΝΥ με τον melo) ομολογώ οτι δεν την έχω καταλάβει (και τη θεωρώ και παλιομοδίτικη by the way)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, απλά με πλήρες ρόστερ θα ήταν πιό ανταγωνιστικοί. Δεν είναι εμμονή palok, είναι το ίδιο το σύστημα και εκεί στηρίζεται όλο το μάρκετινγκ του ΝΒΑ. Σε αυτή τη νοοτροπία..

      Διαγραφή
  2. δυστυχώς δεν έχω καταφέρει λόγω δουλειάς να δω σχεδόν καθόλου τα ματς (εκτός λίγο από το ζευγάρι miami-ny). με ένα φίλο πάντως χτες που συζητούσαμε (και είναι άρρωστος με nba) μου έλεγε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς θα το χάσει φέτος το san antonio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τόσο εύκολο palok. Και εγώ θα ήθελα να τους δώ να προχωράνε αλλά τους λείπουν τα δυνατά πόδια, η ένταση και η δύναμη (που παλιότερα είχαν). Στοιχεία με τα οποία παίζεται το μπάσκετ στα πλέη οφς και προσωπικά τα βρίσκω στο Μέμφις μέχρι τώρα.Δεν ήταν τυχαίο το περυσινό.. Οι Σπέρς λοιπόν ίσως παίζουν το ποιοτικότερο μπάσκετ (όπως έχουμε εμείς το μπάσκετ στο μυαλό μας) αλλά υστερούν συ physical ability. Θέλω να τους δω στη συνέχεια πάντως..

      Διαγραφή