Athlenda

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΕ..



Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Μεντιολάνουμ, κερδίζοντας δύο πολύτιμους βαθμούς αλλά κυρίως χρόνο για να δουλέψει. Για κλάματα η Αρμάνι. Απορώ τι σκέφτεται ο Τζιόρτζιο..



Επιτέλους νίκη και καλή εμφάνιση για τους ερυθρόλευκους σε ένα κομβικό μάλιστα ματς στο Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα δείχνοντας συνέχεια και να μην ξεγελαστεί γιατί ο αντίπαλος απλά αλλού.. "Αλλού" fun park.. Πάμε να δούμε μερικά πράγματα από το σημερινό ματς..

-Ο Ολυμπιακός εκπροσώπησε επάξια την «ταυτότητα» του ελληνικού μπάσκετ, πατώντας και χτυπώντας σε βασικές αδυναμίες του αντιπάλου του για να φτάσει στη νίκη. Η ΕΑ7 ήταν μια ομάδα χωρίς καμία ισορροπία στο τρόπο που έπαιζε και στις δύο πλευρές του παρκέ, γεγονός που αποκωδικοποίησε γρήγορα ο Ολυμπιακός βγάζοντας πολλά καλά σουτ στη δική του επίθεση. Οι Ιταλοί δεν είχαν ενέργεια και ήταν άχρωμοι, παίζοντας χωρίς κανέναν απολύτως προσανατολισμό.


-Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε σωστά τον καλύτερο περιφερειακό του αμυντικό (Μάντζαρη) στον Λάνγκφορντ, με τον νεαρό γκαρντ να τσιμπάει το πρώτο του καλάθι από ποστάρισμα του Αμερικανού αλλά μετά να παλεύει από την πρώτη πάσα του Κουκ και να τον βγάζει εκτός θέσης, με την ερυθρόλευκη άμυνα να του αφήνει την  υποδοχή μπάλας μόνο μακριά από το καλάθι, καθαρά για προσωπική φάση απέναντι σε έτοιμη προσαρμοσμένη άμυνα. 

-Οι ερυθρόλευκοι αν και φαίνεται ότι έχουν ακόμα θέμα στην πικ εν ρολ άμυνα, έστησαν οχυρό μέσα στη ρακέτα γεμίζοντας με κορμιά με στόχο να αντισταθμίσουν την έλλειψη της above the rim defense  που παρείχε ο Ντόρσεη στη τελική προσπάθεια και να αποτρέψουν τα λέη απς. Γνώριζαν –από τα περισσότερα παιχνίδια της φετινής Αρμάνι- ότι εάν προστατέψουν το ζωγραφιστό και τους βάλουν να σουτάρουν, έχουν μεγάλη τύχη.


-Ο Ολυμπιακός είχε συνεργασίες και έψαξε με μεγάλη συχνότητα την έξτρα πάσα, απέναντι σε μια άμυνα της οποίας η ένταση έπεφτε σημαντικά μετά τα πρώτα 14-15 δεύτερα ερυθρόλευκης επίθεσης. Πήραν δημιουργία από τον Πρίντεζη, δίνοντας του μπάλες στο ποστ αλλά και πιο μακριά στην αριστερή πλευρά, εκμεταλλευόμενοι τα ντουμπλαρίσματα που του έστελνε ο Σκαριόλο και βρίσκοντας καλά σουτ από τη weak side είτε με κατευθείαν απέναντι πάσες είτε με σκαλοπάτι και γρήγορη κυκλοφορία από την κορυφή.


-Τα 13/26 τρίποντα δεν είναι νούμερο εξωφρενικό, με βάση τον τρόπο που αμύνθηκαν οι Ιταλοί. Θα μπορούσε το ποσοστό κατά τη γνώμη μου να είναι και καλύτερο.. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τη τύχη να πετύχουν κάποια από αυτά με τη λήξη του χρόνου επίθεσης βέβαια αλλά έχασαν και κάποια με καλές προϋποθέσεις. Το κλειδί είναι ότι μερικά από τα εύστοχα αυτά σουτ απογοήτευσαν έναν αντίπαλο που δεν έχει χαρακτήρα και πέφτει εύκολα σε αυτή τη παγίδα, όπως ακριβώς και πέρυσι. Από ένα σημείο και μετά οι ερυθρόλευκοι σούταραν με λιτά νεύρα. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα για έναν σουτέρ από αυτό.


-Η Αρμάνι είχε μηδενική –εάν εξαιρέσουμε τον Κούκ- δημιουργία. Επιτυχία εν μέρει της άμυνας του Ολυμπιακού που το πιστώνεται αυτό με τη πίεση στα γκαρντ, αλλά και «επιτυχία» του τρόπου επίθεσης του Σκαριόλο. Ο Ολυμπιακός είχε επιμονή στο να πιέσει, να παλέψει και να αποτρέψει τους Χαίρστον-Λάνγκφορντ να στηθούν σωστά, στα καλά τους σημεία όταν ο Κούκ έδειχνε το σύστημα, με συνέπεια η ιταλική ομάδα να απορυθμίζεται και να μην έχει εναλλακτική. Θυμηθείτε πόσες φορές είδαμε τους δύο Αμερικανούς να λαμβάνουν τη μπάλα στα 9 μέτρα με 10’’στο ρολόι για να βγάλουν προσωπική φάση (και ο Χαίρστον δεν είναι ο καλύτερος ντριμπλέρ..). Αποτέλεσμα..? Η Αρμάνι έπαιξε με προσωπικές φάσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ο κύριος τρόπος επίθεσης των Ιταλών στο μισό γήπεδο συμπεριελάμβανε κοψίματα –τα οποία γρήγορα διάβασε και περίμενε ο Ολυμπιακός- και iso..

-Ο Δημήτρης Μαυροειδής πραγματοποίησε –επιτέλους- μια καλή εμφάνιση, αντάξια της αξίας του, χαρίζοντας ελπίδα για βελτίωση. Έχει ποιότητα ο Έλληνας διεθνής, την οποία μέχρι τώρα δεν είχε δείξει με τα ερυθρόλευκα. Δεν πήρε μπάλες χαμηλά για να παίξει ή να δημιουργήσει απέναντι σε σαφώς πιο αθλητικά κορμιά, αλλά έπαιξε σωστά μακριά από τη μπάλα και πήρε τις κατάλληλες θέσεις που ισοδυναμούν με έτοιμα καλάθια. Ο Τζός Πάουελ στο –περισσότερο αναγνωριστικό- ντεμπούτο του έδειξε ότι θέλει χρόνο για να κατανοήσει που βρίσκεται, κυρίως σε επίπεδο νοοτροπίας κανονισμών. Σαφώς και δε μπορεί να κριθεί.


-Ο Σκαριόλο έδωσε ρεσιτάλ. Τα έβλεπα και έλεγα «δε μπορεί..». Κατά τη γνώμη μου το ροτέησιον που χρησιμοποίησε στο συγκεκριμένο μάτς ήταν λάθος, όχι ως προς το χρόνο αλλά ως προς το «πότε» χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα σχήματα που ήταν μη λειτουργικά με βάση αυτό που έδειχνε ότι ήθελε να παίξει. Θυμήθηκε να παίξει ζώνη στο 36’ όταν η ομάδα του βρισκόταν στο -14. . Δεν επεδίωξε να ποστάρει τον Χαίρστον όταν είχε απέναντι του τον Περπέρογλου. Το μαρκάρισμα του Τζεντίλε στον Σπανούλη ίσως βγαίνει, ίσως λέω, όταν ο Έλληνας διεθνής έχει πατήσει τα 36-37 χρόνια.. Πώς να μη βγάζει ο Ολυμπιακός ελεύθερα σουτ..?

-Στην Τρίτη περίοδο το Μιλάνο δοκίμασε να πιέσει στα 4/4 (χαμηλώνοντας με Μέλι-Φώτση φροντκόρτ), με τη διαφορά ότι η ομάδα απλά δε το έχει διδαχτεί αυτό για να μπορέσει να το παίξει. Ο Ολυμπιακός και τα γκαρντ του δεν είναι χθεσινοί για να βάλουν το  κεφάλι κάτω και να αρχίσουν τις ντρίμπλες, συμπεριφορά που αποτελεί νίκη για αυτό του είδους άμυνα. Απλά σηκώνεις το κεφάλι και κοιτάς.. Ως αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε καλά σουτ και ρήγματα για να τελειώσει από μέσα, αυξάνοντας τη διαφορά.


-Σε προσωπικό επίπεδο ο Βασίλης Σπανούλης έκανε σπουδαίο  ματς απέναντι σε μια άμυνα που φάνταζε ανίκανη να τον αντιμετωπίσει (που ήταν τα hedge out με τον Χέντριξ..?) ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε έτοιμα χέρια δίνοντας ρεσιτάλ από το τρίποντο, στοιχείο που τελικά οδήγησε στη κατάρρευση των Ιταλών. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Μπουρούσης πάλευε μόνος σε απελπιστικό σημείο..

-Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση και μάλιστα γίνεται φαβορί για την Τρίτη –τουλάχιστον- θέση του ομίλου. Είναι ευκαιρία για τους πρωταθλητές να βρούν χρόνο ώστε να δουλέψουν, να απορροφήσουν τον Πάουελ στην ομάδα και να βελτιώσουν αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού τους, ειδικά στην άμυνα και το αμυντικό ριμπάουντ λέμε εμείς πρώτα από όλα..


-Το φετινό Μιλάνο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ομάδας που έχει κάνει πολύ καλό recruiting το καλοκαίρι αλλά «βρωμάει» όταν ήρθε η ώρα των επίσημων παιχνιδιών γιατί είναι φανερό ότι στερείται βοήθειας από τον πάγκο. Το ρόστερ είναι πάρα πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα (σωματοδομή, αθλητική ικανότητα, ταλέντο, εμπειρία) αλλά η λειτουργία της ομάδας αναγκάζει τους παίκτες να παίζουν μακριά από τα δυνατά τους σημεία. Κλασσικότερο παράδειγμα ο Φώτσης.  Ούτε ένα πικ εν ποπ, ούτε ένα back screen για σουτ στη γωνία.. Ή ο Χέντριξ, που θα πώ ότι αξίζει –σαν πακέτο- όλα τα λεφτά που έχουν δοθεί για αυτόν. Θυμηθείτε πως έπαιξε πέρυσι υπό τον Μπλατ.. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Σκαριόλο δείχνει -από πολύ νωρίς στη σεζόν- να έχει "χάσει" τους παίκτες του. Φαίνεται ακόμα και στα πρόσωπα τους κατά τη διάρκεια των τάιμ-άουτ, όπου τον κοιτούν να δίνει οδηγίες γιατί έτσι "πρέπει", έτσι τους επιβάλλει ο επαγγελματισμός τους ίσως.. Το πλοίο του Αρμάνι βουλιάζει και μαζί του μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων..

Υ.Γ. Για το ματς της Μόσχας θα μιλήσουμε κατά πάσα πιθανότητα μετά και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού..

193 σχόλια:

  1. στο βαθος φαινεται ο ζοτς για το μιλανο...αν δεσουν αυτοι οι παικτες παντως θα ναι φαβορι για το κυπελλο(αν συνεχισουν βεβαια)

    stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα ο Ζοτς δεν θα αναλάβει ομάδα στη μέση της χρονιάς και παίκτες που όσο καλοί και αν είναι δεν τους έχει διαλέξει αυτός. Εδώ το καλοκαίρι δεν συμφώνησε με την εφές γιατί ζήτησε να φύγουν παίκτες που δεν του έκαναν και επειδή η διοίκηση της ομάδας δεν μπορούσε να το κάνει αρνήθηκε. Και οι τούρκοι αν θυμάμαι καλά του έδιναν γύρω στα 3εκ. Αν ο Ζοτς πάει σε κάποια ομάδα αυτό θα γίνει το καλοκαίρι και με τους δικούς του όρους. Όπως έλεγε My way

      Διαγραφή
    2. Φίλε Stonerook αυτοί οι παίχτες δεν χρειάζεται να δέσουν αλλά να τους δέσουν!!!!Όταν δεν βρισκόταν στο παρκέ ο Κουκ , που κατά την γνώμη μου είναι ένας από τους πιο ώριμους pointguards της Ευρωλίγκας , δεν έκαναν ούτε μία επίθεση κάτω από τα 12-13 δευτερόλεπτα.Παρακολουθώ μπάσκετ μανιωδώς 30 χρόνια και δεν θυμάμαι καμία πιο πανηγυρτζίδικη εμφάνιση επαγγελματικής ομάδας.Αν δεν έβαζαν και κάτι ξεκάρφωτα τρίποντα θα είχαν χάσει χαλάρα με 20+.

      Διαγραφή
  2. Μεσίνα και Πανιτζιάνι ποτέ δεν με έπεισαν. Θεωρώ πχ τους Πέσιτς και Μαλίκοβιτς μακράν καλύτερους.
    Αποδείχτηκε ακόμα μια φορά πως δεν αρκούν τα μπάτζετ για να πας μακριά.
    Ο Ολυμπιακός, αν πάρει το επόμενο, μοιάζει να καθαρίζει την πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο. Εμπιστεύομαι όμως το Σπανούλη.
    Ο Παναθηναϊκός, όσο παραμένει γυμνός απο ταλέντο - ακόμα και με νίκη απόψε, θα συνεχίσει να ζεί και να πεθαίνει σε κάθε αγώνα. Είναι κρίμα για το Πεδουλάκη και θα κάψει και τον ΔΔ αυτή η επιλογή.
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γυμνος απο ταλεντο...???χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Θοδωρή είσαι λίγο υπερβολικός.. Τίποτα δεν αποδεικνύεται ακόμα.

      Διαγραφή
  3. Δεν κρατήθηκα και τα έχωσα στο Μιλάνο, στο προηγούμενο θέμα που αναφέρατε για Παπαλουκά.
    Πάντως και πέρυσι δεν μας έδωσε καμία καλύτερη εικόνα...
    Ο Μπουρούσης όπως δήλωσε σε συνέντευξη θέλει να παραμείνει στην Ιταλία για χρόνια γιατί του αρέσει το χαλαρά....και εγώ από βόρεια Ελλάδα είμαι, αλλά όταν παίζω μπάσκετ δεν είμαι χαλαρός...ελπίζω τοτουλάχιστον να πάρει τα χρήματα του ο φωτσης και να γυρίσει το καλοκαίρι...πακέτο με χεντριξ αν γίνεται...αααα και ο σκαριολο στον Ολυμπιακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή την αναφορά στο Παπαλουκά, διάβασα κάπου σήμερα για ενδιαφέρον της Καντού για τον Τεό...

      Διαγραφή
    2. Η Καντού ψάχνει πρωτίστως Αμερικανό. Η Σιένα με το Μιλάνο (που διαθέτει και περισσότερο χαρτί) για "Ευρωπαίο".

      Διαγραφή
  4. Jim με τον Ζοτς στον πάγκο της Αρμάνι τι θα μπορούσαμε να δούμε από αυτή την ομάδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταινία επιστημονικής φαντασίας.. Αν και τον πρώτο καιρό μέχρι να περάσει αυτά που θέλει θα είχε θεματάκια. Γενικά θεωρώ με έναν καλό προπονητή αυτό το ρόστερ μπορεί να παίξει πολύ καλό μπάσκετ.

      Διαγραφή
  5. τζιμαρα καθηγητη οταν διαβαζω αναρτηση σου νιωθω οτι ξαναβλεπω το ματς με αλλα ματια.λοιπον ο ολυμπιακος ηταν καλος αλλα ευνοηθηκε απο το τουρλουμπουκι του σκαριολο.φοβεροι παικτες στην αρμανι καφενειακη νοοτροπια.

    sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους ένα καλό παιχνίδι από το Θρύλο που δείχνει να βρίσκει τις ισορροπίες και τους ρόλους του σιγά-σιγά. Κενά διαστήματα υπάρχουν τόσο στην άμυνα με κάποια εύκολα καλάθια που εξακολουθούμε να τρώμε, χαμένοι κάπου στις περιστροφές, όσο και στην επίθεση που καταλήγουν σε "ποικιλίες" αλλά για ομάδα με στόχο να παίζει στην Ευρώπη το Μαιο και νέο προπονητή που αλλάζει κάποια πράγματα, όλα αυτά κινούνται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

    Καλή κυκλοφορία με πολλά ελεύθερα ή με καλές προυποθέσεις σουτ, μπήκαν τα μισά, σούπερ δηλαδή. Πήραμε πόντους από τους ψηλούς με το Γαυροειδή και το Χάινς (επιτέλους έπαιξε αρκετά με πρόσωπο στο καλάθι...το σουτάκι από τα 4-5 μέτρα που παρουσίασε πέρυσι πού χάθηκε;), θα πάρουμε σύντομα και από τον Πάουελ που επιθετικά έχει στοιχεία που οι άλλοι ψηλοί μας δεν πολυέχουν (επίσης δείχνει πως πηγαίνει δυνατά για το ριμπάουντ και θα βοηθήσει πολύ εκεί).

    Ο Μάτζαρης πολύ βελτιωμένος, έχει γίνει πια ένα πραγματικά καλό γκαρντ, περισσότερο διεκπεραιωτικός για την ώρα, αλλά απειλεί το καλάθι όλο και πιο πολύ με το καιρό. Έχει κερδίσει με το σπαθί του 20 λεπτά στο rotation. Σλούκα που είσαι αγόρι μου;;; Θα μοιράζεσαι τα λεπτά που περισσεύουν από το Σπανούλη με το Γκέτσε; Ξύπναααααααα...

    Ο Πρίντεζης λύνεται σιγά σιγά αλλά ακόμα χάνει κάποια εύκολα σουτ...Ο Παπ όσο παίζει έτσι ο Πέρπε δε θα παίζει πάνω από 10-12 λεπτά, κάτι απολύτως λογικό. Υπερβολικές οι κραυγές πολλών για χαντάκωμα του Παπ λόγω έλευσης του Περπε.

    Εύχομαι να είναι ένδειξη κατανόησης των αλλαγών στο παιχνίδι το καλό χθεσινό αποτέλεσμα και όχι αναλαμπή. Το παιχνίδι με τη Κάχα που είναι κανονική ομάδα και όχι συγκέντρωση παικτών με τα ίδια ρούχα θα είναι πιο ενδεικτικό.

    Σόρι για το παραληρηματικό του κειμένου, είμαι σίγουρος πως δε θα το διαβάσει κανείς!! Xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ το διάβασα πάντως ........... πολύ πετυχημένο το " κανονική ομάδα και όχι συγκέντρωση παιχτών με τα ίδια ρούχα" χιχιχι

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου για τον Παπ, και εγώ ειμαι μεγάλος φαν του, αλλά επειδή όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις : Αν παίζει όπως χθες ο Πέρπε(βοήθα Παναγιά) τότε και τα 10 λεπτά πολλά του είναι!

      Νομίζω οτι ήταν ο 2ος χειρότερος του γηπέδου μετά τον ανεκδιήγητο Τζεντίλε.

      Διαγραφή
    3. Ναταλία η υπομονή σου σπάει κόκαλα πόσω μάλλον που είσαι και "πράσινη" στα αισθήματα, αν δε κάνω λάθος! Το χιουμοράκι στο τέλος χρειαζόταν για να γίνει πιο εύπεπτο το τέρας!

      Antapreth είμαι πολύ χαρούμενος επειδή η ομάδα έχει ένα από τα καλύτερα διδυμα στην Ευρώπη στο 3 και μάλιστα αμιγώς ελληνικό. Οι ισορροπίες θα βγουν από το παιχνίδι τους, τώρα ο Παπ παίζει 25-30' γιατί το αξίζει, αργότερα ίσως αλλάξει αυτό (όπως έγινε πριν λίγο καιρό που ο Πέρπε έβαζε 12-15 πόντους στο χαλαρό), αλλά ο "βασικός" ή αυτός που ταιριάζει τέλεια με την πεμπτουσία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού αν θες, είναι ξεκάθαρα ο Παπ.

      ΥΓ Πόσα χρόνια είχε να προκύψει εναρκτήριο lineup ομαδων με 7/10 Έλληνες;; Η Εθνική θα κλείσει (ισπανικά) σπίτια στο euro μου φαίνεται!!

      Διαγραφή
    4. Ο σλούκας δεν κάνει για παιχνίδι ρόλων, έχει τη στόμφα αλλά και την ιδιοσυγκρασία του ηγέτη. Στον Ολυμπιακό δεν θα βρει εύκολα χώρο για να παρουσιάσει το ταλέντο του. Αν έμενε ο Ivkovic λέγεται ότι θα είχε αλλάξει φανέλα, όχι ότι ο Ντούντα ήταν ποτέ κανένας θεός στο recruiting ομάδων. Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να μπορούσε να κάνει το Σλούκα να λειτουργήσει όπως πχ ο Carrol στη Μαδρίτη, να έρχεται κρύος μεν από τον πάγκο, αλλά να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας επιθετικά (όποιος έχει δει τον guard της Real να αγωνίζεται με τα χρώματά της, καταλαβαίνει ότι απάνια πιάνεις τέτοια λαβράκι). Αν έχει το mentality να αποδόσει υπ' αυτές τις συνθήκες, καλώς, διαφορετικά δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και χαραμίζεται το αδιαμφισβήτο ταλέντο του.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. @panagos
      Ο Πάπ με το αμυντικό πρόβλημα και την αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ που εμφανίζει η ομάδα φέτος είναι υπερ-απαραίτητος στην πεντάδα. Η ενέργεια που προσδίδει στην ομάδα συγκρίνεται μόνο με αυτήν του Κάιλ όταν έρχεται από τον πάγκο.

      Επίσης ήθελα να πω πως κακώς νομίζω πως χρησιμοποιύνται έτσι τα 4ρια από τον Μπαρτζώκα. Νόμιζω πως ο Ντούντα είχε βρί την σωστή φόρμουλα πέρισυ για να πάρει το 100% απο τον Άντιτς ξεκινώντας τον βασικό και απο τον Πρίντ βάζοντας τον στην ροή του αγώνα και προσθέτοντας ενέργεια στην ομάδα. Σαν να πατούσε το κουμπί με το νίτρο ήταν!

      Διαγραφή
    6. χρησιμοποιούνται* και βρεί* λάθη εκ παραδρομής...

      Διαγραφή
    7. Desticado, έχεις δίκιο για τη φύση του παιχνιδιού και το χαρακτήρα του Σλούκα, για αυτό τον πάω και τόσο πολύ και για αυτό στενοχωριέμαι να τον βλέπω να παίζει τόσο λίγο.

      Πιστεύω πως μπορεί να υποκαταστήσει το Σπανούλη στις κακές του μέρες εκτελεστικά παίζοντας "έξω" από το σύστημα και να ξεκολλάει την ομάδα, ίσως βρει ρυθμό παίρνοντας χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα για αρχή. Παίζοντας λίγο, δε μπορεί να αποδώσει, όπως λες.

      Διαγραφή
    8. Ο Σλουκας μιας και εχει διπλα του τον Σπανουλη,θα πρεπει να παραδειγματιστει απο την κινηση του ηγετη του Ολυμπιακου και να κανει την αντιθετη κινηση.
      Να παει να γινει ηγετης στον αιωνιο αντιπαλο.
      Επειδη ο Σπανουλης εχει ακομα αλλα 3-4 χρονια καριερας σε τοπ επιπεδο,και επειδη ο Διαμαντιδης αντε να παιξει αλλον εναν χρονο σαν 3D,νομιζω οτι Ο Σλουκας θα ηταν καλο να το σκεφτει σαν κινηση καριερας.
      Εκτος κι αν θελει να συνεχισει να βρισκεται κατω απο τη σκια του Σπανουλη μεχρι τα 27-28 του.
      Και μην αρχισετε οι Ολυμπιακοι οτι ο Σλουκας ειναι Ολυμπιακαρα κτλ.Μιλαω καθαρα με τη γλωσσα της (επγγελματικης) λογικης.

      Διαγραφή
    9. Desti έχει πολύ δρόμο ο Σλούκας για να μπορεί να κάνει αυτό που κάνει ο Κάρολ σε 15-20 λεπτά από τον πάγκο. Το πακέτο επιθετικότητα/αποτελεσματικότητα δεν αγοράζεται..

      Διαγραφή
  7. Αλλη μια εξαιρετικη εμφανιση του Curtis Jerrells,στον αγωνα της Βesiktas με την Lietuvos (25 ποντοι - 7 rebounds -3 assists).Ειναι μαλλον επειδη δεν εχει φετος στα ποδια του τον Ukic…
    Απο κοντα ,στις καλυτερες παραστασεις της χθεσινης μερας,και (παλι) ο Deon Thompson,με 14 ποντους – 6 rebounds,στον αγωνα της Alba με την Maccabi.
    Του χρονου σιγουρα θα υπογραψει συμβολαιο ενός «πακετου» και ανω…
    Εμενα παντως μου κανει εντυπωση και ενας άλλος παικτης της Alba,δανεικος από την Barca,o Nihad Djedovic.Χθες ηταν on fire με 17 ποντους (4/7 διποντα,2/2 τριποντα,3/4 βολες) σε σχεδον 23 λεπτα.
    Αξιοσημειωτη είναι επιπλεον και η εκμεταλλευση του Shermadini από τον Blatt ,οπου στα 12 περιπου λεπτα που παιζει ο Γεωργιανος σε κάθε αγωνα ,το βγαζει (και με το παραπανω ) το μεροκαματο,σημειωνοντας 7 ποντους – 3 rebounds.
    Πεσμενος για ακομη έναν αγωνα ο Fran Vazquez,κανοντας πολύ μετριες εμφανισεις από την αρχη της χρονιας.Μηπως φταιει η «χημεια» που εχει φτιαξει στους ψηλους ο Repesa,οπου δεν βλεπω καποιον dominant ψηλό.Με Perovic,Gist,Lima,Vazquez,Zoric βλεπω αρκετο…ζορι για την Malaga στην συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Johnny, πόσο καλύτερος θα ήσουν με τον Jerrells αντί για τον Roko και με τα μισά λεφτά περίπου. Δεν νομίζω να κόστιζε πάνω απο 500k.

      Διαγραφή
    2. Ποτε δεν ξερεις πως θα ηταν μια επιλογη παικτη εκ των προτερων...Παντως εγω δεν εχω χασει ακομη την πιστη μου στον Ukic.Και νομιζω οτι ο Jerrells κοστιζει πανω απο 500.Μπορει και μυριο.

      Διαγραφή
    3. Καλά σίγουρα,ποτέ δεν ξέρεις πως θα κολλήσει ένας παίχτης στην χημεία της ομάδας αλλά και αν θα ταιριάξει με τα χνώτα του προπονητή.

      Απλά βάση στοιχείων ένα PG το οποίο μπορεί να οργανώσει,να παίξει άμυνα, να σκοράρει αλλά και να βοηθήσει στα Rbs και να είναι τόσο αθλητικός, δεν το βρίσκεις εύκολα.

      Στην αρχή της χρονιάς διωγμένος από την Φενέρ χωρίς να έχει κάνει τίποτα αξιομνημόνευτο - εκτός από εκείνη την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στην Τουρκία στην regular season που έβγαλε τα συκώτια του Σπανούλη ερχόμενος απο τον πάγκο και σκόραρε και καμμιά 15αρια πόντους - δεν νομίζω οτι θα είχε απαιτήσεις μεγαλύτερες των 500k. Αν συνεχίσει τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του χρόνου θα μπορεί και θα δικαιούται να ζητήσει 7ψήφιο νούμερο στο συμβόλαιο του.

      Διαγραφή
    4. Ο Τζέρελς πιθανόν να έπαιρνε τη ψήφο μου για τον MVP μέχρι τώρα.. Ταμάμ για τον Παναθηναϊκό, δε το συζητώ. Και κοστίζει λιγότερο από τον Ούκιτς..

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετική ανάλυση για άλλη μια φορά. Είναι κρίμα μια ομάδα με τόση μαζεμένη ικανότητα να υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό. Ειδικά σε παίκτες που έχουν μάθει να ξεχωρίζουν μέσα από την ομάδα και όχι ατομικά (όπως ο Φώτσης) αυτό τους κάνει μεγάλο κακό. Όλο κι όλο ένα τρίποντο έκανε ο Αντώνης και φυσικά το έχασε καθώς δεν είχε ρυθμό. Απο κει και πέρα το μόνο κάτι σαν σύστημα ήταν το ποστάρισμα του Μπουρούση (που πήρε σε όλες τις φάσεις τον επιθετικά άψογο Μαυροειδή) και το plan b περιείχε ατομικές προσπάθειες Λανγκφορντ και Χαίρστον. Ώρες ώρες οι προσπάθειες του Λάνγκφορντ μου θυμίζουν αυτό που λέει ο Τζιμ για τον Ούκιτς στον Παναθηναϊκό. Ο τύπος είναι απίστευτος στο 1-1, έχει crossover επιπέδου ΝΒΑ αλλά καθυστερεί απίστευτα την επίθεση. Ο Τζεντίλε και ο Μέλι δεν μπήκαν ποτέ ουσιαστικά στο ματς και κάπως έτσι η Αρμάνι πήρε αυτό που της άξιζε. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαβασμένος, ήρεμος και εύστοχος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Απλά τον Σπανούλη δεν μπορούσε κανείς να τον πιάσει και έκανε μεγάλο πάρτυ, ο Μαυροειδής ήταν η έκπληξη της βραδιάς και δείχνει έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη φυγή Ντόρσεϊ, ο Παπανικολάου συνεχίζει να ανεβαίνει και χτες ντύθηκε.. Νίκολας ενω οι Μάντζαρης, Χάινς, Πρίντεζης προσέθεσαν άλλη μια σταθερή εμφάνιση που βοήθησε απίστευτα την ομάδα τους. Πραγματικά έχω πάθει πλάκα με τον Χάινς, δεν παίζεται ο τύπος, πραγματικά λυσσασμένος ώρες ώρες...
    Άντε να μας δούμε και εμάς σήμερα. Μετά τον μεγάλο άσσο της Καντού χτες που έστειλε στον κουβά την μισή Ευρώπη, η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Πολύ περίεργος όμιλος αλλά αν προσπατέψουμε την έδρα και με ένα διπλό στην Ιταλία ίσως χτυπήσουμε και 2η θέση. Περιμένω αντίδραση από τους παίκτες και πάνω απ όλα μια νίκη ψυχολογίας για την δύσκολη συνέχεια (Ρεάλ). Πάντα μας πορώνουν τέτοιοι αγώνες και ότι ρόστερ και να έχουμε θέλουμε να νικάμε τέτοιους δυνατούς αντιπλάους ειδικότερα στην έδρα μας..
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Madness.. Επέτρεψε μου να πιστεύω ότι τα προσόντα στη προσωπική φάση του Λάνγκφορντ είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα -του επίσης καλού αλλά σε συγκεκριμένα κομμάτια-Ούκιτς. Ο Λάνγκφορντ είναι από τους τοπ στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι, έχει τεράστια γκάμα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Τζιμ...Φυσικά και μιλάμε για άλλη πάστα παικτών και ο Λάνγκφορντ είναι πολύ πιο ικανός σαν σύνολο από τον Ούκιτς. Όχι ότι ο Ρόκο είναι κακός αλλά δεν έχει το εξαιρετικό jumper με στεπάκι πίσω του Αμερικάνου, ούτε το crossover ούτε την ταχύτητα του.
      Madness

      Διαγραφή
  9. Xρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο με την εθνική, 2 ευρωλίγκες και πρωταθλήματα και με τις δυο ελληνικές ομάδες, mvp σε δυο final4, σε καλύτερες πεντάδες ευρωλίγκας και ευρωμπάσκετ, mvp A1.

    Από χθες ο Βασίλης Σπανούλης έχει ακόμα ένα παράσημο στο στήθος: το standing ovation από τους οπαδούς της Αρμάνι.
    Για μένα, η σημαντικότερη στιγμήτης φετινής λίγκας όταν χιλιάδες Ιταλοί, χάρισαν το παρατεταμένι χειροκρότημα στον αρχηγό μας, για τη νέα του εκπληκτική παράσταση.

    Συγχαρητήρια στου; Ιταλούς για τη μαγκιά τους, συγχαρητήρια και στον Μπιλ για την εμφάνισή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη παικτούρα ο Μπίλ.
      Εφιαξε παικταρά η Πανάθα και ο Ζότς.
      Χαίρομαι οι παικταράδες μας όταν φεύγουν
      από τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ να γίνονται ινδάλματα σε μικρότερες ομάδες.
      ~ Boss ~

      Διαγραφή
    2. Ρε Μπος με όλο το θάρρος, πιστεύεις πως αυτό το εντελώς οπαδικό και ειρωνικό σχόλιο της τελευταίας σου πρότασης ήταν απαραίτητο και τι σχέση έχει με το ποστάρισμα στο οποίο απαντάς;; 12 χρονών είσαι; Άσε που όταν έφυγε από το ΠΑΟ ο Σπανούλης λέγονταν διάφορα όπως ότι είναι φοβιτσιάρης και εγωιστής και πάντα 2ος που δε θα σηκώσει κούπα ποτέ και άλλα παρόμοια και αν μη τι άλλο μια χαρά τα κατάφερε το παιδί.

      Μια χαρά συζήτηση είναι, μη τη κάνεις κώλο από το πουθενά.

      Διαγραφή
    3. panago ειναι μικροτερη ομαδα ο μπασκετικος Ολυμπιακος απο οπου και να το πιασεις δεν χρειαζεται να θυμωνεις αλλωστε 2-3 ομαδες στην ευρωπη δεν ειναι μικροτερες απο τον Παναθηναικο δεν σε μειωνει αυτο ηρεμησε
      χρου χρου

      Διαγραφή
    4. χρου χρου δεν είμαι θυμωμένος, ούτε χρειάζεται να ηρεμήσω. Απλά δε γεννήθηκα χθες για να μη καταλάβω πως αυτό που έγραψε το έγραψε εσκεμμένα και προκλητικά. Από τέτοια σχολιάκια να φανε και οι κότες, αλλά εδώ δε χρειάζονται...Άσε που είμαι σίγουρος πως αυτός που τώρα εκθειάζει το Σπανούλη το παικταρά, όταν έφυγε έλεγε ακριβώς αυτά που ανέφερα παραπάνω, είνα πολύ πρόσφατα για να τα έχω ξεχάσει.

      Δε τρέχει τίποτα χρου, ούτε διαφωνώ πως το μέγεθος του ΠΑΟ μπασκετικά είναι μεγαλύτερο από του Ολυμπιακού, δεν είμαι χαζός.

      Διαγραφή
    5. ο Σπανουλης παρ'ολο που εχω τις ενστασεις μου σε θεματα χαρακτηρα ειναι ο μεγαλυτερος επιθετικος ελληνας παικτης μετα το Γκαλη(που μεταξυ μας δεν ειναι ελληνικο προιον) οποιος δεν το βλεπει αυτο ειναι αομματος η εμπαθης μην αρχισουμε να διαφωνουμε και στα αυτονοητα.Σε φιλικο τονο στα εγραψα σε διαβαζω και εισαι σοβαρος μπασκετικος φαν για αυτο μου εκανε εντυπωση που απαντησες ετσι.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    6. Η απάντηση του Βοss είναι ένας επιπλέον λόγος να εκτιμήσω τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά των Ιταλών...

      Διαγραφή
    7. χρου (από πού βγαίνει ρε μαν αυτό το nickname?) η απάντησή μου στον boss δεν ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, έχω διαβάσει τέτοια ειρωνικά σχολιακια πολλές φορές για να τσιμπάω. Απλά ο γραπτός λόγος ίσως έδωσε άλλη εντύπωση. Με σένα προφανώς δεν έχω καμμία αντιδικία ή ένσταση για κάτι που έγραψες. Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση περί σοβαρού μπασκετικου φαν και ανταποδίδω.

      Διαγραφή
    8. Για κατσε ρε φιλε μου Παναγο,η ανακοινωση του φιλου μου του Ορεστη που ειχε τη μορφη επικαιρων της χουντας περι των κατορθωματων του εθνεγερτη Παττακου και του εθνοφωστηρα Παπαδοπουλου,δεν δε πειραξε και σε πειραξε το ελαφρως ειρωνικο μεν πλην συμπαθες και ευγενικα περιπαικτικο πλην ομως καλοπροαιρετο σχολιο του Μποςς???Τον Ορεστη,οπως και να εχει τον αγαπαμε,οποτε τον πειραζουμε χωρις παρεξηγηση και αυτος δινει εναν ομορφο και χαλαρο τονο με τα γραπτα του..Οποτε,φιλοι ολοι..Ας γραφουμε και καμια υπερβολη,να γελαμε και λιγο..

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε ο Ορέστης αυτό που έγραψε ήταν μια (υπέρ)εγκωμιαστική καταγραφή επιτευγμάτων του Σπανούλη χωρίς να κάνει την ελάχιστη αναφορά σε ο,τιδήποτε ή οποιονδηποτε άλλο εκτός από τους οπαδούς της Μιλάνο, οπότε ποιός να θιγεί και γιατί;

      "Ελαφρώς ειρωνικό πλην συμπαθές" το σχόλιο του boss δε το βρήκα εγώ αλλά ούτε και ο Ορέστης όπως κατάλαβες από το σχόλιο του ίδιου. Τέλος πάντων πολύ ασχοληθήκαμε...ας γράψουμε τίποτα για μπάσκετ καλύτερα

      Διαγραφή
  10. Αν ο τρινκερι ειχε το μπατζετ της αλλωτε στεφανελ θα χτυπαγε ανετα φαιναλ φορ,με τα ψεματα εριξε σχεδον 20αρα στο κεφαλι του πιανιτζιανι και εκανε μανταρα τον ομιλο,παιχνιδακι χτες το ματς παντως για τον ολυμπιακο,μηδαμινη πιεση στα δημιουργηκα του γκαρ-αργες περιστροφες στην αμυνα του μιλανου και αυτος ο πολυδιαφημησμενος ΜΕΛΙ απογοητευση,αν αυτος ο ιταλος ειναι ο επομενος εκπροσωπος στο nba τοτε ο παπανικολαου θα επρεπε να παιζει 2 χρονια!!Καποια στιγμη θα ηθελα να το δω το παπανικολαου να παιζει παντως,νομιζω οι μπακς θα του ταιριαζαν.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά ο Παπ είναι ο επόμενος Έλληνας που θα πάει στο ΝΒΑ, δε βλέπω να μένει στην Ευρώπη πάνω από 1-2 χρόνια ακόμα, εκτός και αν δε θέλει να πάει εκεί. Εντύπωσή μου είναι πως θέλει να πάει και θα στοιχημάτιζα πως θα είναι ο πρώτος Έλληνας με πραγματικό ρόλο στο ΝΒΑ, ειδικά αν πάει σε κάποια από τις "ευρωπαικές" του ομάδες.

      Στα σπηρούνια δε πάει λόγω Λέοναρντ ρε γαμώτο. Με το 3ποντο που έχει φτιάξει απο τις γωνίες μια χαρά θα κόλλαγε!

      Διαγραφή
  11. Ο Σπανούλης πήρε το Standing ovation του Mediolanum,
    o Παπανικολάου έβαλε πάλι τα κλασσικά buzzer beater από το σπίτι του(τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν,δεν έχει χάσει ούτε ένα τέτοιο από πέρισυ),
    ο Μαυροειδής επίτελους δικαιολόγησε τον ντόρο τον καλοκαιρινό για την υπογραφή του,
    ο Χάινς ήταν απλά ο Χάινς,ενας σέντερ τσέπης που καταθέτει την ψυχή του στο παρκέ σε κάθε αγώνα ανεξαρτήτως αντιπάλου(πρέπει απλά να μείνει για πάντα στην ομάδα),
    Αλλά ο πιο καθορίστικός παίκτης του αγώνα ήταν ο Μάντζαρης που με τα Hustle plays του και την αμυντικη του προσήλωση(ο καλύτερος on ball defender στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή)ξύπνησε την ομάδα από τα λίθαργο και της αναζωπύρωσε το πολεμικό πνεύμα που είχε την περασμένη άνοιξη όταν παρέσυρε τα πάντα στο διάβα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μάτζαρης πραγματικά εξαιρετικός χθες, συμφωνώ απόλυτα...πολύ σοβαρό παιδί (τον πετυχαίνω και στον καφέ στο Περιστέρι), βελτιώνεται συνεχώς

      Διαγραφή
    2. Το έχουμε πεί από την αρχή, ο Μάντζαρης έχει κάνει μεγάλη πρόοδο φέτος.

      Διαγραφή
  12. O Σκαριόλο έχει ξεκουτιάνει τελειώς. Δε το συζητάω καν. Κάπου το έχει χάσει το παλικάρι.
    Θα έχει την κατάληξη του Ραιμοντ Ντομενεκ (εθνική Γαλλίας ποδοσφαίρου)... Θα φύγει με ζουρλομανδύα από το γήπεδο.

    Θα ήθελα κάποιο σχόλιο για τον πεσμένο Πέρο Άντιτς (a.k.a Βαλάντη) που όταν δεν του βγαίνει το σουτ αρχίζει το ποστάρισμα από το σπίτι του, τρώει 6-7 δευτερόλεπτα και ρίχνει και τούβλο στο τέλος.

    Πάμε για μια καλή νίκη με Περιστέρι, μαζί με ενσωμάτωση του Powell και μετά να τα δώσουμε όλα με Κάχα εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε συ Jim,

    Νομίζω οτι είναι λαϊκή απαίτηση εδώ στο blog να μας πεις το όνομα του μανατζερ του Σκαριόλο να τον έχουμε στα υπόψιν μας τώρα που βρισκόμαστε σε επικίνδυνες εργασιακές εποχές.

    Επίσης αν δεν ευθύνεται αυτός για την υπερτίμηση της προπονητικής(?) αξίας του Σέρτζιο να μας πείς ποιό είναι το βύσμα του μήπως έχουμε κανέναν κοινό γνωστό να μας προωθήσει και μας καπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε το λέω. Το κρατάω κάβα για το επόμενο μνημόνιο. Τότε θα αναρτηθεί..

      Διαγραφή
  14. Τι Σπανούλης - Πάπ και τα λοιπά.
    Χάρμα οφθαλμών κόουτς Σκαριόλο!

    Γυαλί - Κουστουμάκι - Μαλλί all the money! Διαχρονική αξία.
    Σίγουρα ο κατάλληλοτερος για ομάδα που λέγεται Αρμάνι.
    όλα στον αυτόματο τα έχει. Βρέξει - χιονίσει δεν ανεβάζει πιέση, δε φωνάζει και όλα αυτά τα γραφικά.
    Καρεκλάκι - πινακάκι και οι παίχτες σαν μαθητές απέναντι του...

    Δεν ήταν ιδέα μου αλλά δείτε την έκφραση και τη γλώσσα του σώματος του Μπουρούση σε ταιμ ούτ , ενώ τον έχει τόση ώρα στον πάγκο και συνεχίζει να τον αγνοεί παρότι δημιούργησε τόσα προβλήματα στον Ολυμπιακό..
    Αλλά έχει γίνει σοφότερος και ο Γιάννης και ο Αρμάνι πήρώνει καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνονόματε και πατριώτη, είσαι σωστός για τo Μπουρούση. Πραγματικά, ούτε γκρίνιες, ούτε στραβομουτσουνιάσματα, ούτε τίποτα. ΚΥΡΙΟΣ ο Μπουρούσαρος στην Ιταλία. Depon με το κιλό παίρνανε ο Γιαννάκης και ο Ντούντα για να αντέξουν τη μίρλα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O ΟΣΦΠ ήταν καλός.
    Σούπερ τον έδειξε η ομάδα που έχει 3νίκες-3ηττες στο Ιταλικό
    πρωτάθλημα με ότι κι αν αυτό σημαίνει.
    Με αυτές τις ομαδούλες και τις Ελληνικές πλήν στρωμένου και ολοκληρομένου ΠΑΟ ο ΟΣΦΠ δεν θα έχει πρόβλημα και θα τις καταπίνει.
    Ομάδες με μπασκετικό IQ καλού πρός πολύ καλό όπως η Ζαλγκίρις και η Εφές πχ θάναι κακές εώς αυστηρές μαζί του.
    Σπανούλης-Χάινς παίζουν starter πεντάδα άνετα σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.
    Είναι απλά τρελές μπασκετόφατσες.
    Διψάνε για μπάσκετ.
    Απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.
    Γεννημένοι μπασκετμπολίστες και νικητές.
    Tους φαντάζομαι σε θέση Κίτσεν και Στρόνγκ και ΦΟΥΝΤΩΝΩ.
    Για πλάκα ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ !!!!!!!!
    ~ Βοss ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. jim ο χεντριξ φευγει απο αρμανι μαλλον..για τν παο θα εκανε πως το βλεπεις???

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και λίγα λόγια για τον κόουτς Σκαριόλο. Λοιπόν, δεν έχει να επιδείξει κάποια μεγάλη επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο αλλά το παλμαρέ του με την Εθνική Ισπανίας είναι πλούσιο. Ναι, θα μου πεις εκεί έχει Ναβάρο, Γκασόλ, κλπ. αλλά δεν είναι εύκολο να τους χωρέσεις όλους αυτούς σε μια ομάδα και να τους δώσεις και διακριτούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι. Γιατί η Εθνική Ισπανίας δεν είναι απλά μια ομάδα με φοβερούς παίκτες αλλά μια ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία και αυτό αποτελεί έργο και του Σκαριόλο παρότι αυτή η φουρνιά Ισπανών παικτών ήταν χρόνια μαζί και πριν αναλάβει ο Σκαριόλο. Συλλογικά δεν έχει κάνει ακόμη το μπαμ και μάλιστα, σε σχέση με τα ρόστερ που έχει διαχειριστεί, μάλλον μπορείς να πεις ότι δεν έχει ακόμη τίποτα και μοιάζει και λίγο χαμμένος τον τελευταίο καιρό. Προσωπικά πιστεύω ότι το μυαλό του πιο πολύ βρίσκεται στην Εθνική Ισπανίας και γι' αυτό δεν μπορεί να πετύχει μια διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο συλλόγων. Όσο πιο νωρίς καταλάβει ότι οι υποθέσεις είναι τελείως διαφορετικές τόσο πιο καλό θα είναι γι αυτόν. Προς Θεού πάντως μην το βγάζουμε και τελείως άχριστο έναν κόουτς με τόσα μετάλλια...
    Λευτεριά στον Σέρχιο,
    Madness
    ΥΓ. Ας συνεχίσει έτσι η Αρμάνι μπας και τσιμπήσουμε Αντώναρο για τοπ-16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπερα σε ολους!jim πρωτη φορα γραφω αν και σε διαβαζω απ το καλοκαιρι μανιοδος.θελω να σε ρωτησω πως βλεπεις την αγαπημενη μου ομαδα στην αλη πλευρα του ατλαντικου dallas mavericks για φετος??και αν μπορεις να μου εξηγησεις γιατι αφησαν τον terry φετος και περυσι τον παιχταρα tyson chandler να φυγουν??δηλαδη διελισαν την ομαδα που πηρε το δαχτυλιδι.τελος παντων μου αρεσει πολυ ο Collison για Mayo θελω τη γνωμη σου?συγχαρητηρια για την τρομερη δουλεια σου......dirk nowitzki......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη ο Τσάντλερ πήρε καλύτερα λεφτά από τους Νικς. Κόλισον-Ο'Μάγιο δίνουν νέα πνοή στην ομάδα. Ο Ο'Μάγιο είναι εξαιρετικός.

      Διαγραφή
  20. Jim εσκασε η πρωτη βομβα στο NBA.Ο Mike Brown των Lakers απολυθηκε και η ομαδα ειναι σε αναζητηση προπονητη.Τα φωτα σου!!!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εκλεισε ο ντ'αντονι ακομα?

      Διαγραφή
    2. Gelo ήμουν εκτός, αναμενόμενο. Για Σλόαν είχε ακουστεί. Θα ψαχτώ και θα τα πούμε το βραδάκι μετά τα ματς..

      Διαγραφή
    3. ευελπιστω greg πως δε θα γινει κατι τετοιο,γιατι αλλιως και παλι ζητω που καηκαμε..σλοαν η επιστροφη τζακσον θα τους σωσει...
      gelo

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως έμαθα πως φαβορί είναι ο Ζευγώλης...

      Διαγραφή
    5. Εννοείται Σκαριόλο για να ξαναζήσουμε την ιστορική δεκαετία του '80 με τον κλώνο του Πατ Ράιλι στον πάγκο. Έτσι κι αλλιώς έχει την εκτίμηση όλων μας.

      Διαγραφή
    6. Μια πολυ εγκυρη πηγη μου ειπε οτι οι Λεηκερς δινουν γη και υδωρ για Πεδουλακη

      Διαγραφή
  21. Αν το Μιλάνο θέλει προπονητή για άμεσο αποτέλεσμα, και λογικά ψάχνει κάποιον σ' αυτό το προφίλ, ούτε ο Ζότς του κάνει ούτε Ντούντα. Αυτοί δεν είναι ισορροπιστές.
    Δεν ξέρω ποιός είναι αυτός που μπορεί να τα βρεί με το κατεστημένο της ομάδας, και να τους οδηγήσει στις επιτυχίες (νομίζω πχ ότι ο Μπλάτ θα μπορούσε αλλά δε νομίζω πως φεύγει εύκολα απο Μακάμπι).
    Απλά, αν πάρει κάποιον για το restart (Ζότς ή Ντούντα) μπορεί να δεις αποδέσμευση Φώτση. Κατά πόσο η πολλοστή επιστροφή του θα πιάσει όπως οι προηγούμενες θα μας το πεί ο Jim.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Jim βλέπεις το παιχνιδι ? θα μας τρελανουν, δηλαδή η εμφανιση με την Ολυμπια ήταν τυχαία ? Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει ομάδα Ολύμπια ρε Ναταλία... επιπέδου Περιστερίου φέτος

      Διαγραφή
    2. Το διπλό των Σλοβένων στο Παλαντέζιο σε κρατάει ζωντανό..

      Διαγραφή
  23. Μετά τον Άρμστρονγκ ο επόμενος που θα φύγει θα είναι ο Πάνκο κατά πως φαίνεται. Αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα σήμερα φαίνεται να μην τον υπολογίζει ο Πεδουλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. padws magkes mono macioulis kai lasme ponan tin omada... o 3d kai o ukic dustuxws tragikoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Ούκιτς για τις δυνατότητές του κάτι έκανε. Επίσης ο Σόφο και ο Τσάρι προσπάθησαν. Αλλά χωρίς 3D και χωρίς 4άρι (απόντος του Πάνκο) αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει. Το buy out του Κίτσεν η πατάτα της χρονιάς. Αλλά εντάξει. Σιγά μην πέσουν έξω οι Γιαννακόπουλοι για 300.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kata pote to vlepoun na paroun 2 paiktes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα έλεγα και κάποιοι με έλεγαν εμπαθή.
    Δε θέλω να αρχίσω τα copy paste, περιμένω να βγουν οι διάφοροι DOCTOR και λοιποί που έλεγαν για παικταράδες Κίτσεν, Ούκιτς, mvp Πάνκο, ταύρους Μασιούλις, καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη, που μόλις δέσουν θα πάνε final 4 κτλ να τα γράψουν μόνοι τους.

    1. Πεδουλάκης δεν υπάρχει, λίγος, το λέμε από το καλοκαίρι. Ακόμα και από τους ανύπαρκτους Έλληνες προπονητές δεν είναι καν στην 5αδα (Κατσικάρης, Μαρκόπουλος, Πρίφτης, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος με τυχαία σειρά είναι καλύτεροι). 9-21 το επιμέρους σκορ στο 4 ο δεκάλεπτο και καμία αντίδραση από το πάγκο.

    2. Άμυνα περίγελος, με δύο παίκτες (Διαμαντίδη, Λάσμε) δε παίζεις άμυνα, όταν οι υπόλοιποι είναι κακοί αμυντικοί.

    3. Ξένοι από το πανέρι, πλην Λασμέ όλοι είναι πολύ λίγοι, δυστηχώς μόνο ο Άμστρονγκ θα αλλάξει και όχι οι άλλοι που απλά θα φύγουν το καλοκαίρι

    4. Δεν κρατήσαμε 1....1 Έλληνα της προκοπής, τους χάσαμε όλους από ένα καπρίτσιο του Νέρωνα

    5. Ο Διαμαντίδης είναι εμφανώς ΞΕΝΕΡΩΜΕΝΟΣ, και ακόμα είναι η αρχή της χρονιάς.

    Καθαρίστε τις ψυχές σας, η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, η προσγείωση μας δυστηχώς ήταν απότομη, όσο δε φανταζόμασταν.

    DD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θα παω να καθαρισω κατι πιατα που εμειναν απο το μεσημερι.

      Διαγραφή
    2. Σωστος γενικα
      1.Θα ακουστουν καποιοι που θα πουν "δωστε πιστωση χρονου, ειναι χρονια μεταβατικη κτλ" αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι. Ο παναθηναικος ειναι μεγαλη υποθεση και αν δεν μπορει ο πεδουλακης την πιεση ας παει σπιτι του ή να το ελεγε απο την αρχη, ασχετα με το αν η ομαδα ειναι νεα, το μπατζετ χαμηλο. Γιατι καποια πραγματα σημερα ηταν τραγικα.

      2.Τετοιες περιστροφες στην αμυνα δεν γινονται ουτε στα τοπικα. Δεν γινεται να κουτουλανε στην αδυνατη πλευρα παικτες και να μην ξερουν που πρεπει να παει ο καθενας οταν γυρναει η μπαλα.

      3.Ο Κιτσεν φανηκε να περνει μπροστα κ να δειχνει "καποια σημαδια" παιχτη οταν το παιχνιδι ειχε χαθει. Μεχρι τοτε οι αμυντικοι τον αφηναν επιδεικτικα μονο και αυτος να βαραει τουβλα απο τα 3-4 μετρα. Ουτε στον καλαθη τετοιο χωρο ο σπανουλης περυσι. Φαινεται οτι το παλικαρι δεν εχει ψυχολογια, πειρα και ειναι φοβισμενος. Εξου και το οτι απεδειδε μονο στα φιλικα. Ειτε το βρει ειτε οχι, τραγικη επιλογη θεωρω. Με τα ιδια λεφτα επαιρνες αξιοπρεπεστατους παικτες που θα βοηθουσαν αμεσα. Δεν ειναι ουτε κολλεγιο ουτε ομαδα-φυτωριο ο παναθηναικος τυπου παρτιζαν.

      4. Ο Πεδουλακης φετος ρισκαρε σε 5-6 μεταγραφες. Ποιος περιμενε οτι θα εβγαιναν ολες? Για μενα ο πιο σημαντικος ηταν ο Καιμακογλου και φαινεται η απουσια του. Μακαρι να γινοταν η υπερβαση σε αυτον. Αν και οταν βλεπουμε οτι δυσκολευεται στην αντικατασταση του αρμοστρονγκ τοσο, καταλαβαινουμε οτι τα πραγματα ειναι αρκετα δυσκολα και δεν υπαρχει καμια σχεση με αλλες εποχες.

      5. Πρεπει να παρει την επιθεση πανω του οπως προπερσυ. Τα προσοντα τα εχει. Δεν γινεται αλλιως.

      Υ.Γ. Συνισταται υπομονη σε ολους. Ειναι μεγαλη ομαδα ο Παναθηναικος και την ευχαριστουμε για αυτα που μας χαρισε ολον αυτο το καιρο. Θυμηθειτε οτι αυτα γινοντουσαν και επι εποχες σοφου. Δεν ηρθε η καταστροφη ακομα και αν αποκλειστει σε αυτη την φαση. Μακαρι να βγει κατι προς το τελος της σεζον. Παρ'ολα αυτα η κριτικη πρεπει να υπαρχει παντα.

      Διαγραφή
  28. Και ο Ουκιτς και ο Κιτσεν μια χαρα ηταν για αυτο που μπορουν να προσφερουν.Ομως η πληγη αυτη τη στιγμη του Παναθηναϊκού λεγεται Διαμαντιδης...Δυστυχως εχει αρχισει η μεγαλη κατηφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνω.Επειδη κανω μια δουλεια πουη ψυχολογια παιζει μεγαλο ρολο μπορω να καταλαβω τον ΔΔ.Η νομιζεις οτι δεν ειναι επηρεασμενος απο ολες αυτες τις ανακαταταξεις.ΗΛΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Φιλε οταν παιρνεις 2 εκατομμυρια το χρονο και θεωρεισαι ηγετης μιας ομαδας,δεν μπορεις ουτε να εισαι ξενερωμενος ουτε ψυχολογικα να εχεις...
      Ξεκαθαρα πραγματα.
      Πρεπει να βγαινεις μπροστα και να δειχνεις το δρομο και στους αλλους.
      Αυτο κανουν οι ηγετες.
      Εκτος κι αν οι κακες εμφανισεις του,δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα φυσιολογικο αποτελεσμα της φθορας του χρονου πανω του.

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΔ ειναι μια ιδιαζουσα περιπτωση παιχτη και το ξερουμε ολοι αυτο.παντα βρισκοτα υπο την προστασια του ομπραντοβιτσ ο οποιος εβλεπε σε αυτον αυτο που θα ηθελε να ηταν αυτος σαν παιχτης.τα λεφτα που αναφερεις σε τετοιου ειδους χαρακτηρες δεν παιζουν κανενα ρολο.Εδω σε καθε ρεπο του πηγαινε στν Καστορια στο οικειο περιβαλον του δλδ.Ναι υπαρχουν ακομα και σημερα τετοιοι ανθρωποι.Ο ΔΔ θα ανεβασει την αποδοση του μονο οταν καταλαβει οτι λειτουργει σε δικο του περιβαλλον.ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.ΗΛΙΑΣ

      Διαγραφή
    4. Μα νομιζω οτι ειναι σαφες σχετικα με τον ηγετη , η ικανότητά του να μπορει να αντιπαρερχεται τα μη οικεια "περιβαλλοντα".
      Διαφορετικα δεν μιλαμε για ηγετη.Και εκτος των αλλων,αν ο ΔΔ δεν πιστευε εξ αρχης το φετινο project,οφειλε να διακοψει το συμβολαιό του.
      Εν παση περιπτωσει ,πρεπει κι ο ιδιος να καταλαβει οτι η ζωη προχωραει μπροστα.Ο Ζοτς εφυγε οριστικα.

      Διαγραφή
    5. Ο ΔΔ ειναι ενα φαινομενο του ελληνικου αθλητισμου,Ενας αθλητης που με παρα πολυ δουλεια εγινε ο πρωτος.Η λεξη ηγετης δεν του ταιριαζει στον χαρακτηρα.Παντα πλαισιονοταν απο καλους συμπαιχτες,Ειναι παιχτης ομαδας.εαν ειχαι λιγο θρασοσ ισωσ να ηταν και απο τους 2 3 καλυτερους παιχτεσ τισ ευρωπης στο ΝΒΑ.Ειναι κακο για καποιες κακεσ εμφανισεισ του να λεμε για τελος εποχης.Αυτα.ΗΛΙΑΣ johnny δεν διαφωνω σε μερικα απο αυτα που λες αλλα εχω 2 μικρουσ γιους και εαν μου ελεγαν που θα ηθελα να μοιασουν ξερεισ............Αδυναμια τι να κανουμε.ΗΛΙΑΣ

      Διαγραφή
    6. Αρχίσαμε τα ωραία Παναθηναϊκά και στα αμιγώς μπασκετικά blogs τώρα... Σε λίγο, θα αρχίσουν και οι πρώτες μουρμούρες, ότι παίρνει πολλά, ότι η φετινή προσφορά του είναι μικρότερη του αναμενόμενου κ.λπ. Και βέβαια, εν συνεχεία, κάποιοι φωτεινοί παντογνώστες θα ουρλιάζουν για στήριξη στην ομάδα ανεξαρτήτως προσώπων, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα δεν λέγεται Διαμαντιδιακός και να πάει στο καλό.
      Όμως, μην ανησυχείς, Rogers. Ο Μητσάρας το καλοκαίρι σταματάει οριστικά και επιστρέφει μόνιμα στην Καστοριά. Ευχαριστημένος που θα απαλλαγείς από το... βαρίδι;

      TYLER

      Διαγραφή
    7. Ο Διαμαντιδης εχει πτωση 2 χρονια τωρα αγωνιστικη και ψυχολογικη..Απο εκει και περα ειναι φανερο πως εχει μετανιωσει που εμεινε εδω,αισθανεται οτι ειναι εκτος στοχων [εκτος αν παιζει κατι με το συμβολαιο,που δεν ξερουμε]..Τι δουλεια εχει στα 33 του σε αυτο το τουρλουμπουκι??Ειναι και θεμα προπονητη.Αποδεδειγμενα οι μικροι προπονητες δεν μπορουν να εμπνευσουν τους μεγαλους παικτες..Εδω ο Σαρας στα 36 του πηγε στην Μπαρτσα μπας και σηκωσει μια Ευρωλιγκα ακομη και για να αισθανεται οτι συμμετεχει σε μια δυνατη κατασταση..

      Διαγραφή
    8. στο οτι στον φετινο Παο δεν εχει κανενας παιχτης ρολο(ειδικα στη περιφερεια)δεν το βλεπει κανεις? Με τοσο κακια χημεια απο τον ασχημο προγραματισμο κινδυνευει ο καλυτερος play maker της ευρωπης ελεος.....
      Ο Τζιμ τα ελεγε οτι επρεπε να προστατευτει ο Μητσος με αλλους παιχτες διπλα του...
      Ρε Αρτζι ακομα και το σκαουτινγκ του Ικαρου μας διαβαζει ευκολα,pick en roll θα παιξουμε? μηπως και λιγο τρανζισιον?...

      Διαγραφή
    9. TYLER εσυ απο ολη αυτην τη συζητηση καταλαβες οτι δεν θελω τον Διαμαντιδη?
      Τι να πω...
      Εγω απλα ζητω να ειναι ο Διαμαντιδης που ολοι ξερουμε και θαυμαζουμε,και οχι το χθεσινο χαλι.
      Νομιζω οτι και ο ιδιος ακομη θα ενιωθε ασχημα με την χθεσινη του εμφανιση και θα κατεκρινε τον εαυτο του.
      Θα δεχτω οτι ισως ηταν σε κακη βραδια,αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι δεν επαιξε καλα γιατι νιωθει ξενερωμενος,οπως υποστηριξε ο ΗΛΙΑΣ...
      Δεν υπαρχουν αυτα οταν εισαι ηγετης του μεγαλυτερου μπασκετικου brand name στην Ευρωπη.


      Διαγραφή
  29. Συμφωνώ με Johny. Από την άλλη αν σκεφτείς ότι έδωσες 1.300.000 ευρώ για Ούκιτς και Κίτσεν ξενερώνεις. Εγώ πάντως φαρμακώθηκα άσχημα γι' αυτό δεν θα σχολιάσω άλλο εν θερμώ. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ούτε να σκεφτώ μπορώ τι, γιατί, κάτι να βρω μήπως δικαιολογήσει όλο αυτό. Δεν αξϊζει στην ιστορία αυτής της ομάδας το σημερινό. Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψυχραιμια...
      Και με Ζοτς ειχαμε χασει απο Μαρουσι και ειχαμε αποκλειστει...
      Υπαρχει μεγαλη πιεση αυτη τη στιγμη στην ομαδα που μοιαζει να την λυγιζει...
      Αυτη τη στιγμη ή θα την λυγισει το βαρος της πιεσης ή θα βρει το κουραγιο να σταθει στα ποδια της...
      Ετσι δημιουργουνται οι μεγαλες ομαδες.Μεσα απο τετοιες καταστασεις.

      Διαγραφή
    2. Johnny δεν αποδοκιμάζω, ούτε θα κρίνω κανέναν δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε έιναι αυτό που χρειαζεται αυτή τη στιγμή. Απλά με στεναχωρεί όλο αυτό, δεν αξίζει στην καλύτερη ομάδα του αιώνα ούτε τέτοια εμφανιση, ούτε τόσος λίγος κόσμος, ούτε αποδοκιμασιες. όπως και δεν μπορώ να βλέπω έτσι το 3D. πέρυσι σε κάτι δευτερολεπτα γυρνουσε μονος του παιχνίδια, στις τελευταιες επιθεσεις. Τι εχει αλλαξει τοσο για να εχει αυτη την εικονα ? απλα δεν το χωραει το μυαλο μου. Ναταλία

      Διαγραφή
    3. Δε μπορω να καταλαβω φιλε Τζονι την καραμελα της πιεσης,που αναμασαει ο Πεδουλακης..Τι παει να πει πιεση??Η μπορεις η δεν μπορεις..Εαν εισαι μεγαλος παικτης μπορεις,εαν εισαι κατω του μετριου προφανως δεν μπορεις..Εαν εχεις πλανο δεν εχεις πιεση,εαν παιζεις κουτουρου ασφαλως και τα χανεις..Οι αλλες ομαδες δηλαδη δεν εχουν πιεση??Εδω χανουμε απο τον Ικαρο και λεμε δεν πειραζει,πια πιεση??Δηλαδη αμα αυτα τα παιδια παιξουν τελικο Ευρωλιγκας,τι θα κανουν,θα παρουν υπογλωσσια??Και τελος,οποιος δεν θελει πιεση,ας παιξει στην Χαποελ ελ Γκαλιον..Απο εκει και περα εαν ο Πεδουλακης,παιρνοντας αυτους τους παικτες πιστευε οτι μπορουν να ανταπεξελθουν στην οποια πιεση,πρεπει να ειχε κατεβει απο αλλο πλανητη..Ο Πεδουλακης με τις δικαιολογιες του μου θυμιζει προπονητες του ποδοσφαιρικου Παναθηναικου..

      Διαγραφή
    4. Η ομαδα ειναι καινουργια.Δεν εχει ριξει ακομη γερα θεμελια,και αγωνιστικα και απο πλευρας σχεσεων.
      Ειναι λογικο λοιπον στην πιεση που υπαρχει να "τριζει" το οικοδομημα.
      Μεσα απο το χρονο και την τριβη των αγωνων και των προπονησεων θα δυναμωσει ο χαραχτηρας της.
      Δεν ειναι θεμα παικτων τοσο,οσο δεσιματος και ομοιογενειας.
      Τους καλυτερους παικτες να ειχες,χωρις δεσιμο και ομοιογενεια,θα χανεις για πλακα απο μια ομαδα με συνοχη .
      Οπως εχασε αυτην την αγωνιστικη η Αρμανι Μιλανο απο τον Ολυμπιακο ή η Φενερ απο την Καντου.

      Διαγραφή
  31. Για να προλάβω κάποιους.

    Όταν λέμε ότι μια ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα, εννοούμε ότι έχει και καλές και κακές ημέρες.

    Αλήθεια, ποιες είναι οι καλές μέρες του φετινού Παο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ δεν υποφερεσε 1:10.Η ομαδα σου ξεφτιλιστηκε με 26 ποντους νικησε με την διαιτησια την Τσεντεβιτα με την ψυχη στο στομα,ξαναξεφτιλιστηκε απο Καουνας μεσα στην εδρα σας και μας το παιζεις καμποσος και απο πανω??Με την Λοκομοτιβ δεν ηταν καλη εμφανιση στην εδρα της με 18 ποντους διαφορα??δεν ηταν καλη εμφανιση στο πρωτο παιχνιδι με την Ρεαλ?? που εχανε με 20 ποντους και το γυρισε και εχασε με -6 για νεα ομαδα???Ακομη εχουμε δρομο και μην χαιρεσαιΑν θα σε βρισουν εδω μεσα θα φταις εσυ!!!!!ΤΖΙΜ αν εχω λαθος για τις καποιες καλες εμφανισεις του ΠΑΟ διορθωσε με."Α"

      Διαγραφή
    2. ελεος...παρε το κομπλεξ σου κι αιντε στο ρεντ πλανετ βρε αγορι μου να ειρωνευεσαι καθε τι παναθηναικο με την ησυχια σου... δηλητηριαζεις το μπλογκ αυτο.

      Διαγραφή
    3. Φίλε "Α", αν τυχόν αποκλειστείτε από το τοπ16, τα 21 βράδια ευρωλίγκας που θα ακολουθήσουν και στα οποία δε θα συμμετάσχει η ομάδα σου, θα θυμάσαι ότι ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε από τη Ζαλγκίρις για νιώθες καλύτερα και να γεμίζεις τον χρόνο σου;

      Δεν το παίζω καμπόσος φίλε. Έτσι κι αλλιώς, την κριτική μο για την ομάδα μου την έχω κάνει και εδώ μέσα, αλλά και για τις ευθύνες του προπονητή. Η πειστική εμφάνιση με την Αρμάνι δεν έσβησε μια και καλή όλα τα προβλήματα.

      Αλλά από ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός θα προκριθεί και θα πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει ομάδα.

      Διαγραφή
  32. τι ξεφτιλικι ειναι αυτο με την χιμκι ??
    το ροστερ που εχτισε ο πεδουλακης απο την αρχη ως το τελος ειναι ασυνδετο και δεν κολαει με ΤΙΠΟΤΑ !!! ρε τζιμ οποτε σου λεμε οτι γνωριζεις αψογα απο scouting μας αρχιζει τα ιδια και τα ιδια οτι ομαδες με 10εκ μπατζετ εχουν σωστους σκαουτερ για να επενδυουν σωστα τα χρηματα τους !! και σου λεω εγω στα ισια ρε ΘΕΕ ειπες για τον αρμστρονγκ(εμμεσα) οτι προκειται για ταγαρι που δεν μπορει να προσφερει σε αυτο που χτιζει ο παο την ωρα που κατι σαπια-σαϊτ μας εβγαζαν την μεταγραφη του ως `steal` απο την ρεαλ και την μπαρτσα ?? Ειπες για τον ουκιτς,οτι προκειται για ακριβο περιτυλιγμα και οτι πληρωσαμε χρυσαφι εναν αναρχο παιχτη ο οποιος μια ζωη βολοδερνε σε ομαδες που ειχαν στοχο την 8αδα ? την ωρα που κατι σαϊτ μας εβγαζαν τον παιχτη το μεγαλο μπαμ και μας ανελυαν μεχρι και το πως πινει τον καφε του ο νεος αυτος ντραζεν πετροβιτς...τα ιδια και για πανκο οτι περιμενες κατι πιο δυνατο,τα ιδια και για κιτσεν που ανεφερες χαρακτηριστικα οτι θα δεν θα κολαγε με ουκιτς,δεν ηταν η ενδεδειγμενη λυση και οτι χρειαζομασταν καθαρο σουτερ!Για τον λασμε εσκουζες οτι προκειται για μια αψογη επιλογη και παρολο που ηταν ο τελευταιο παιχτης που ηρθε ειδη δειχνει οτι αποτελει εναν απο τους παιχτες που μπορει να χτισει ο νεος παο....σε ολα μεσα μεγαλε μητσαρα και με λυπη μου αντιλαμβανομαι οτι εσυ που διατηρεις ενα μπλοκ και δεν βγαζεις κανενα οικονομικο οφελος απο αυτο εισαι πολυ ανωτερος απο τον κυριο πεδουλακη ο οποιος διατελεσε 18 χρονια παιχτης και αλλα 17 χρονια προπονητης και δεν ηταν σε θεση με 800 χιλιαρικα να βρει εναν ΚΑΡΥΔΑΤΟ γκαρντ-εμπειρο-μυαλωμενο να αποτελεσει τον στυλοβατη μαζι με τον διαμαντιδη στα γκαρντ και στην συνεχεια να βρει 2 σωστους αμερικανους να δεσει η ομαδα σε γκαρντ και φρονκορτ...ποσο μα ποσο διαφορετικη 8α ηταν η ομαδα με καποιους απο τους πουλεν,κολεμαν,περκινς,κριστμας,τομσον,τζεφ αντριεν,νταβον τζεφερσον,ζηση,ρακοβιτς και ποσους αλλους εσκουζες να ανοιξουν τα ματια τους να παρουν στον εξαστερο ! ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ αυτοι οι παιχτες ειχαν μαξιμουμ κασε 500.000 ο καθενας οποτε το θεμα δεν ειναι οικονομικο απλα ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ερασιτεχνισμος του τεχνικου επιτελειου....περαστικα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ψυχραιμιααααα αυτο το πικ & ρολ γιατι εχει χαθει εντελως απο το απιχνιδι του μας μπορει να μου εξηγησει καποιος που καταλαβαινει γτ εγω αδυνατο ειλικρινα... ειναι προπονητικη επιλογη? αδυναμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί απλά δεν έχουμε τους ψηλούς για να το παίξουμε..ο μόνος που ίσως να μπορεί να το κάνει είναι ο Άρμστρονγκ που όπως φαίνεται αποχωρεί. θέλει γρήγορα πόδια και καλή κίνηση με το σώμα το πικ εν ρολ και όπως καταλαβαίνεις Σόφο δεν, Λάσμε πάλι δεν...

      Διαγραφή
  34. Ημουν απαισιοδοξος και το ειχα πει ομως δεν περιμενα τετοια αποκαρδιωτικη εμφανιση κυριως στο κομματι της προσπαθειας παρα στο αποτελεσμα.Τελευταια φορα που θυμαμαι το Παναθηναικο να μου βγαζει το σημερινο συναισθημα ειναι το 1991 με Παβλισεβιτς με τη διαφορα οτι σε εκεινη την ομαδα υπηρχαν νεοι ταλαντουχοι ελληνες παικτες ετοιμοι να αρπαξουν την ευκαιρια και να δημιουργησουν το κορμο πανω στον οποιο χτιστηκε ο Παναθηναικος που ολοι ξερουμε, ουτε αυτο δεν υπαρχει σημερα.
    Επιμενω πως το προβλημα ειναι στη περιφερεια οπου χρειαζεται μια ηγετικη μορφη ενας χαρισματικος σκορερ διπλα στο Διαμαντιδη που ουτε ειναι τετοιος ουτε και ηταν ποτε.Τον Διαμαντιδη που εχω στο μυαλο μου βεβαια οχι το σημερινο.....
    Θα ηθελα την αποψη του Τζιμ για τον φετινο ΔΔ και αν εχει καποια εξηγηση η τοσο μεγαλη πτωση του εκτος απο το πασιφανες...του λειπει πολυ ο Ζοτς.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα για μενα σημερα τελειωσε ο πεδουλακης. τραγικο κοουτσαρισμα με αποκορυφωμα το οτι δεν προστατευσε τον διαμαντιδη αφου παροτι ηταν ο χειροτερος κατι που μπορει να συμβει σε ολους τους παικτες σε εναν αγωνα τον κρατησε 34 λεπτα παρολου που ο ουκιτς και ο κιτσεν τουλαχιστον δεν ηταν αρνητικοι......

    τραγικη διαχειριση του σοφο και εχω την υποψια οτι οι κακες του εμφανισεις στους προηγουμενους αγωνες οφειλεται σε οδηγια του πεδουλακη να περιμενει να ερθει βοηθεια πανω του και να πασαρει εξω ενω ο σοφο πρεπει να γυρναει οσο πιο γργορα μπορει προς το καλαθι πριν τον προλαβουν οι παικτες που πανε για βοηθεια......

    επισης μου φαινονται περιεργο τα 10 3ποντα που εκτελεσε ο μασιουλις και η μη χρησιμοποιηση καθολου ειδικα στο 4ο δεκαλεπτο του γιαννοπουλο οταν ψαχναμε σουτ απο την περιφερεια.

    ακομα και στον σχεδιασμο εχουν γινει τραγικα λαθη οπως η μεταγραφη ουκιτς ο οποιος μπορει να ειναι πολυ καλος παικτης αλλα εχει ιδια χαρακτηριστικα με τον διαμαντιδη και η συνυπαρξη τους κανει κακο και στους δυο....... οταν μιλας για ανανεωση δεν μπορει ναι παιρνεις εναν 35χρονο παικτη σε μια θεση που εχεις ηδη εναν 33χρονο παικτη...... επισης δημιουργηθηκε ομαδα με μονο 3 γκαρντ αφου ο ξανθοπουλος δεν υπολογιζεται οποτε ενα γκαρντ να ειναι σε ασχημη μερα υπαρχει προβλημα.....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.youtube.com/watch?v=z-gyjtOnwA8
    We miss you...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φωναζατε ολοι τοσο καιρο να φυγει ο Armstrong,και το αποτελεσμα ηταν να χαλασει η ισορροπια στους ψηλους της ομαδας.
    Ηδη ο Παναθηναϊκός μετραει δυο εκτος προγραμματος ηττες.
    Καταρχην αποβληθηκε με 5 φαουλ ο Σοφο,ενω επαιξε μονο για 13 λεπτα σε εναν αγωνα που θα μπορουσε να ειχε κανει παρτι.
    Γιατι συνεβη αυτο?
    Γιατι απλουστατα ο Πεδουλακης αναγκαστηκε να ριξει πιο συντομα απο το αναμενομενο στο παρκε τον Σοφοκλη,μιας και ο Σκορδιλης δεν ειχε καλη αμυντικη ισορροπια.Ετσι επιταχυνθηκε η φθορα του στα φαουλ.
    Επισης ο Σκορδιλης,με τα γρηγορα φαουλ που εκανε εδωσε πολυ πιο γρηγορα απο το αναμενομενο το bonus βολων στην Himki.
    Τελος ,ο Πεδουλακης,λογω της απουσιας ενος 3ου πενταριου,αναγκαστηκε να παει με ακομη και με Τσαρτσαρη στο 5,με μαλλον οδυνηρα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικα και φωναζαμε να φυγει ο Αρμστρονγκ...αν μαλιστα ειχε φυγει απο την πρωτη στιγμη και ειχε ερθει το 4αρι που τοσο απελπισμενα χρειαζομαστε ισως τα πραγματα ηταν διαφοερτικα τωρα.
      Τωρα στα του σημερινου παιχνιδιου δεν επαιξε τον ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ρολο η "ελειψη" του Αρμστρονγκ ...προφανως !
      Αν χρειαζεσαι αναλυση στο γιατι...τζαμπα κουβεντα κανουμε,καποια πραγματα ειναι φως φαναρι.
      Η ομαδα πληρωνει τις ΚΑΚΙΣΤΕΣ επιλογες του καλοκαιριου(Ουκιτς..πρωτος πρωτος-Αρμστρονγκ-Κιτσεν) και την απειρια του Πεδουλακη αλλα και της πλειοψηφιας του ροστερ σε "must win" κααστασεις -παιχνιδια.
      Τα πραγματα πλεον ειναι λιγο πολυ ξεκαθαρα...2 καλες προσθηκες στις θεσεις που λιγο πολυ ολοι(και ο Jim )
      συμφωνουμε και δουλεια απο τον Πεδουλακη(κυριως στο ψυχολογικο κομματι) ωστε να μην μεινουμε προωρα εξω απο την euroleague

      Γιωργος

      Διαγραφή
    2. Εφοσον πηρε ο Παναθηναϊκός τον Σοφοκλη,θελει υποχρεωτικα 2 πενταρια - σωματοφυλακες διπλα του.Αλλιως θα υπαρχει συνεχως θεμα στους ψηλους.

      Διαγραφή
    3. Θελει ενα αθλητικο τεσσαρι γιατι με πανκο η τσαρτσα στο τεσσερα και σοφο στο πεντε εχεις πολυ αργα ποδια στην αμυνα και οι αντιπαλοι κανουν παρτι στο ζωγραφιστο..
      Φιλικα..

      Διαγραφή
    4. Καλα οτι θελει και εναν combo-forward δεν το συζητω.Ή μηπως δεν θελει και εναν scoring guard?
      Αλλα επιμενω οτι με Σοφοκλη στο ροστερ,ο Παναθηναϊκός χρειαζεται αλλο εναν καλο 5αρι (οπως θα ηταν π.χ. ο Βουγιουκας ή ο Γλυνιαδακης),γιατι αλλιως σε καθε αγωνα θα εχουμε χοντρο προβλημα.Δεν ηταν χαζος ο Ζοτς που ολα τα χρονια ειχε 3 καλα 5αρια στον παγκο του π.χ. Τομασεβιτς - Γιαφτοκας - Μπατιστ ή περσι Μπατιστ - Βουγιουκας - Μαριτς. Οι λυσεις Σκορδιλη ή Τσαρτσαρης στο 5 ειναι ημιμετρα.

      Διαγραφή
    5. Ο Τζονι εχαι απολυτο δικιο..Γενικα αν ειχε μεινει το διδυμο Καιμακογλου-Βουγιουκα θα μιλουσαμε για αλλη ομαδα..

      Διαγραφή
    6. συμφωνω και εγω, απλα τωρα ειναι πιο ρεαλιστικο να κινηθει για ενα τεσσαρι για πιο πολλα μπαλωματα....Ειπαμε ο σχεδιασμος που εγινε ηταν κακιστος

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζίμ. Περιμένουμε την όπως πάντα νηφάλια γνώμη σου για το ματς.

      Διαγραφή
  39. Για να μιλησουμε απλα και λογικά....η ομάδα χρειάζεται αλλαγή απο την αρχή έστω και τώρα.....νωρίς είναι ακόμα......σιγουρα γι αυτό που βλεπουμε δν φταίει ο κίτσεν ούτε ο ούκιτς αλλά κυρίως ούτε ο καταπονημένος-τραυματίας μήτσος που αναγκαζεται να παίζει στην χειρότερη 32 λεπτά!Το 30% το έχει ο προπονητής για το τραγικό κοουτσαρισμά του....(γελάω με τον σόφο στην πεντάδα με 4 φαουλ στο 30) και για τις επιλογές του.....60% η διοικηση για την επιλογη προπονητή και 10% παίχτες τυπου άρμστρονγκ-πανκο-ξανθόπουλους και κίτσεν που δν φταίνε σε τίποτα που είναι λιγοι για τον παναθηναικό!Εγώ σαν οπαδός προτείνω 3-4 πράγματα που πρεπει να αλλάξουν!
    1ον)ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ.
    2ον)ΛΥΣΗΜΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΚΟ-ΑΡΜΟΣΤΡΟΝΓΚ-ΚΊΤΣΕΝ
    3ον)Απόκτηση :4ΑΡΙ ΜΕ ΣΟΥΤ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...-ΧΕΙΝΤΡΙΞ(ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΑΡΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ
    4ον)ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥς ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ Ο Δ.Γ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος,αλλα τους ταμπουκισμους που τους ειδες.Οταν πηγε ο Θανασης εκανε καλα εεεε???Οταν πηγαινει ο ΔΓ ειναι τραμπουκισμος,ωραιος εισαι!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Έστω καταδικάζω γενικά τους τραμπουκισμούς.....αλλα τουλαχιστον ο Θ.Γ έβαζε λεφτά πολλά λεφτά....ο μητσάρας παει με ψυχουλα να φτιάξει ομαδάρα!

      Διαγραφή
    3. Αλλες εποχες και μην ξεχνας τα λεφτα που εβαζαν θειος και πατερας μειωναν και την δικη του τσεπη,τι στο καλο κληρονομος θα ταν.

      Διαγραφή
  40. Πιστευα οτι η υπερκουπωση της περασμενης δεκαετιας μας ειχε κανει διαφορετικους ως οπαδους. Δυστυχως ανηκουμε κ εμεις σε αυτη τη μοναδικη καστα του αχαριστου ελληνα οπαδου. Η υπομονη μας κ η πιστη μας στη νεα ομαδα κρατησε ενα μηνα κ κατι μερες, ο πεδουλακης ειναι για πεταμα, οι παιχτες γατακια.. εδω καποιοι στησανε στο αποσπασμα κ το διαμαντιδη. ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ και ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως τα ιδια σκεφτομαι και εγω,αν ηταν τα αδελφια θα υπηρχε αλλη αντιμετωπιση ο ΔΓ ειναι ανεπιθυμητος απο παντα,ηθελα να ξερα αν δεν ηταν και αυτος που θα ημασταν

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν ειναι αχαριστος επειδη ασκει κριτικη, για το τωρα προφανως και οχι για τα περασμενα, επισης κανεις δεν ειναι υπερανω κριτικης εστω και αν λεγεται Δημητρης Διαμαντιδης η Μαικλ Τζορνταν εκτος αν προτεινεις καθε Παρασκευη να πηγαινουμε στο ΟΑΚΑ και να συζηταμε τι ωραια που περασαμε 15 χρονια, οπως εχει πει και καποιος που ξεχναω ποιος το οτι εφαγες αστακο σημερα δεν σημαινει οτι θα πεινασεις λιγοτερο αυριο.Η πεινα για καλο μπασκετ πρωτα και αποτελεσματα μετα ειναι συνυφασμενη με την ιστορια αυτης της ομαδας...
      χρου χρου

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα Τζιμ,

    μια ακόμα τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Είχα προειδοποιήσει 2 φορές ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει θέμα με τον Διαμαντιδη εάν συνεχίσει ο Πεδουλακης να τον διαχειρίζεται με αυτόν τρόπο και εάν η ομάδα δεν βρει σύντομα αυτοματισμούς. Ο Διαμαντιδης είναι αλτρουιστής, έτσι είναι από χαρακτήρα αλλά έτσι γαλουχήθηκε ολα αυτά τα χρόνια με τον Ζελικο. Παρατήρησα στον αγώνα με Καντου ότι έχει έναν εκνευρισμό, το ίδιο και με Ικαρο. Απόψε ήταν πασιφανές...ο Διαμαντιδης δεν διασκεδάζει το παιχνίδι φαίνεται από το body language... κάτι φταίει, το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό, πιστεύω ότι νιώθει ότι οι περισσότεροι δεν τον ακολουθούν. Παρακολουθώ την ομάδα ανελλιπώς και πραγματικά τον Διαμαντιδη δεν τον εχω ξαναδει ετσι...Ας ξυπνήσουν διοίκηση και Πεδουλακης πριν τον χάσουν τον παίκτη. Για τα αγωνιστικά δεν έχω λόγια, τα έχουμε ξαναπεί και πάλι τα ίδια λάθη βλέπουμε. Μου έκανε εντύπωση η κακή αμυντική λειτουργία όπου τρώγαμε εύκολα καλάθια σε επιθέσεις 7-8 δευτερολέπτων και η ομάδα δεν είχε καν προλάβει να στηθεί στην άμυνα...η απόδοση του Πανκο με προβληματίζει επίσης.


    Ευχαριστώ
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νίκο. Θα συμφωνήσω σε κάποια πράγματα. Το καλοκαίρι είχαμε πεί ότι ο Διαμαντίδης σε αυτή τη φάση της καριέρας του χρειαζόταν "πανοπλία", από γκαρντ γύρω του, με πρώτο και καλύτερο έναν bodyguard -όπως π.χ. λέγαμε τον Πέρκινς- ο οποίος θα τον προστατέψει από όλων των ειδών τη φθορά και θα βγεί μπροστά στην άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε ο αρχηγός να έχει περισσότερες ανάσες και να επικεντρωθεί σε κομμάτια που τον χρειάζεται περισσότερο η ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Τζιμ. Επέτρεψε μου να ποσταρω ένα ΥΓ. από τον Βασίλη Παπαθεοδωρου του Γκαζετα. Πλήρης ταύτιση απόψεων με το σχόλιο μου παραπάνω για τον Διαμαντιδη.

      Η εικόνα του Διαμαντίδη αποτυπώνει τον νέο Παναθηναϊκό. Ένα παιδί που γαλουχήθηκε μέσα από τη συνεργασία, και αναδείκνυε από την ομαδικότητα όλα τα ταλέντα του, τώρα βλέπει πως όλη η ομάδα περιμένει τα πάντα απ' αυτόν και νιώθει αυτό ακριβώς που αισθάνεται ακόμα και ένας απλός θεατής. Απελπισμένος.

      Ευχαριστώ
      Νίκος

      Διαγραφή
  42. Κακή βραδιά, ξεγύμνωμα.. Ίσως και αφετηρία για κάτι καλύτερο από εδώ και πέρα. Πέταξες το διπλό στη Λουμπλιάνα, με το αντίστοιχο διπλό των Σλοβένων στο Παλαντέζιο να σε κρατά ζωντανό. Σήμερα δυστυχώς επαληθεύθηκαν όλα όσα μιλούσαμε, περί σχεδιασμού, τόσο καιρό. Το ανησυχητικό είναι η εμφάνιση. Ο αντίπαλος σου (Καντού) από την άλλη ανεβαίνει ( παίρνει και παίκτη)και σε περιμένει εντός.. Τα έχω βάλει όλα κάτω για να κάνουμε με την νέα ανάρτηση μια συζήτηση όλοι μαζί, όχι για "τα λάθη του καλοκαιριού" (αυτά τα είπαμε πριν πατήσουν παρκέ) αλλά για το "τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα".. Αύριο ανάρτηση φούλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάω για ύπνο δηλαδή;

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα τζιμ

      καταρχήν συγχαρητήρια για το ηθος σου..και εξηγούμαι.
      Θα μπορούσες να θριαμβολογείς ακατάσχετα για τις καλοκαιρινές επιλογές του παο , μιασ και ησουν απέναντι στις περισσότερες απο αυτές.

      Για τον παο και το σημερινό ματς , θα πω οτι μόνο αν έχει παίξει κάποιος μπορεί να καταλλάβει βραδιές σα τη σημερινή.Να ψάνεις τρύπα να κρυφτείς και να μη βρισκεις...

      Τέτοια ματσ δε χρίζουν τεχνικής ανάλυσης δυστυχώς το πισι θέλει restart και με χαρά θα ακούσω το τζιμ.

      και κατι τελευταίο τζιμ

      γράψε σα να πρόκειται να σε διαβάσουν απο την καε...γιατί θα σε διαβάσουν

      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. συγνώμη για το λίγο ανορθόγραφο ποστ αλλα ειλικρινά είμαι εν κινήσει

      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Σ'ευχαριστώ φίλε.. Δε χρειάζεται ειδικό κίνητρο για να γράψω πλέον στο hoopfellas.. To επίπεδο και η γνώση του κοινού αρκεί.

      Διαγραφή
  43. ρε jim ο αρόγιο με πόσα έρχεται....δν μας κάνει δλδ αυτός ο παιχταράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οταν το καλοκαιρι του 02 εφυγε ο ντεγιαν, πηγαμε στα πατησια κ εκλεισε η κανουλα ο ζελικο ξεκινησε το χτισιμο της νεας ομαδας. Πηρε οχτω νεους παιχτες.. πρε τον τσαρτσαρη,το χατζηβρεττα,εφερε πισω το φωτση αλλα λογω μπατζετ πηρε κ το ζουζα κ τον αρτεμη τον κουβαρη κ το μασλαρινο.. τα θυμαστε? Εκεινη η ομαδα για δυο χρονια δεν ακουμπαγε στην ευρωλιγκα, πηγε f4 το 05 και με προσθαφαιρεσεις φτασαμε στην ομαδα που σαρωσε τα παντα το 07-11. Μονο που τοτε,στα πρωτα χρονια δεν υπηρχε ολυμπιακος κ περναμε το πρωταθλημα για πλακα. Οποτε ας ειμαστε λιγο ψυχραιμοι κ υπομονετικοι. Αν βαλουμε τη θηλια στ λαιμο αυτης της ομαδας το μονο που θα καταφετουμε θα ειναι να την καψουμε μονοι μας. Υπαρχουν κκ καλοι παι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγάλη διαφορά είναι πως φρόντισε να εξοπλιστεί η ομάδα με ένα κορμό ελλήνων παικτών και λίγους ξένους με τα χρόνια. Την 1η χρονιά ο Τσαρτσαρής κι ο Λάκοβιτς, τη δεύτερη ο Παπ, ο Χατζηβρέττας κι ο Μπατίστ, την τρίτη ο Διαμαντίδης και την τέταρτη ο Σπανούλης.

      Συν οι Μίντλετον, Λάζαρος, Καλαϊτζής, Αλβέρτης που αποτέλεσαν έναν κάποιο κορμό.


      Ο Παναθηναϊκός δεν επένδυσε σε νέους παίκτες φέτος. Τη νέα γενιά την ελέγχει απόλυτα ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο έχει τους 3 πιο πολλά υποσχόμενους, αλλά έχει και το γόητρο του πρωταθλητή.

      Ο Νικ Καλάθης έπρεπε να μείνουν με κάθε κόστος.

      Ody

      Διαγραφή
  45. καλησπερα τζιμ.σου ειχα γραψει για τον ουκιτς και οτι καλυτερα θα ηταν να αποδεσμευτει αυτος παρα ο κιτσεν.μετα την σημερινη εμφανιση δεν εχεις απο που να πιαστεις.θεωρω γιατι ημουν στο γηπεδο οσο αιρετικο και ανακουστει οτι ο διαμαντιδης αν δεν επαιζε στο πρωτο ημιχρονο η ομαδα θα ειχε πολυ μεγαλυτερη διαφορα απο τρεις ποντουςαπο μια μετριοτατη κιμκι.ηταν αδιαφορος και αυτο ειναι που με ανησυχει πολυ.το παρατηρησες και εσυ?εγω που ημουν μεσα δεν στεκομαι στα χαμενα σουτ η στα τραγικα του λαθη αλλα στην απιστευτη αδιαφορια του.το χειροτερο ειναι οτι ο αρτζι τα περιμενει ολα απο αυτον και αυτοες δεν ανταποκρινεται δυστυχως.αορετικο αυτο που θα πω αλλα καλυτερα να ξεκουραστει αρκετα στα επομενα παιχνιδια απο την στιγμη που κατα την γνωμη μου αποκλειστηκαμε αποψε απο την ευρωπη ουτως ωστε να βρει αναλλακτικο σχεδιο η ομαδα χωρις μητσο και με την καταλληλη ενισχυση σ το δυο και στο 4 και με τον μητσο υγιη και ξεκουραστο και ελπιζουμε ευδιαθετο να μπορεσουμε να διεκδικησουμδε τις πιθανοτητες μας στπυς εγχωριους τιτλους.σε ευχαριστω και ευγε για τις γνωσεις σου οσο και για την καταρτιση σου στο αθλημα.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπαρχουν καλοι παιχτες σε καλη ηλικια που μπορουν να αποτελεσουν το κορμο για τα επομενα χρονια. Ας μαην τα κυρωνουμε ολα. Dim
    Sorry για την πολυλογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γιώργο σε ευχαριστώ. Δεν αποκλείστηκες, καταλαβαίνω την απογοήτευση που υπάρχει, αλλά έχει δρόμο ακόμα η διοργάνωση. Δε θυμάμαι αν το είχα πεί σε εσένα αλλά "και εγώ τον Ούκιτς θα άλλαζα", όμως το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο και μπορώ να το καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim αυτο ειναι το θεμα τα λαθη του καλοκαιριου.Οπως το βλεπω εγω ο στοχος του παο θα πρπει να ναι απο τη σημερινη ομαδα να φτιαξει ενα κορμο με 6-7 παικτες και με σωστες κινησεισ το επομενο καλοκαιρι να φτιαξει μια σπουδιαια ομαδα εστω και με μικροτερο budget.
    Υ.Γ.Ποσταρα πριν,και λιγο μετα τον αγωνα,το βιντεο του Ζοτς μετα το παιχνιδι με τη Προκομ.Αλλες εποχες αλλη ομαδα σιγουρα.Αλλα η ννοοτροπια πρεπει να μενει η ιδια.Για ολα τα παιδια του σημερινου ροστερ ειναι μεγαλη τιμη να βρισκονται εδω σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το θυμάμαι το ξέσπασμα. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα, άλλες καταστάσεις. Χρειάζεται ηρεμία και πείσμα. Ένα καλό ματς στο Παλαντέζιο μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Είναι όμως πολύ δύσκολη έδρα. Πολύ πιό δύσκολη από τη Μόσχα.. Το διπλό των Σλοβένων συμβαίνει μια στο τόσο..

      Διαγραφή
    2. Δεν με νοιαζουν τα αποτελεσματα αλλα η ννοοτροπια.Η αισθηση του καθε παικτη παικτη πως ειναι σε μια μεγαλη ομαδα και εχει την ευκαιρια της ζωης του.Σημερα ειδα μια μετρια ομαδα οπως η Κιμκι να κυριαρχει μεσα στο γηπεδο μου.Ναι να χασω δν με πειραζει αλλα οχι ετσι

      Διαγραφή
  49. Δεν θα πρωτοτυπησω θα πω κατι που γραφοταν στη μπασκετικη πιατσα για το κοουτς πεδουλακη πριν καν αναλαβει,παρα πολυ καλος στο να δημιουργει και να ψηνει ελληνες παιχτες περνοντας το 100% αλλα με τους αμερικανους και του ξενους γενικα παντα ειταν το λιγοτερο μετριος!Ο παο σε αυτο το restart νομιζω διαλεξε απλα λαθος ατομο,το μπατζετ ΔΕΝ ειναι μικρο ουτε για ευρωλιγκα απλα ειναι λαθος δομημενο,παιχτες υπαρχουν το γραφεις συνεχεια τζιμ προτεινωντας μαλιστα,θα βιαστουν τωρα και σιγουρα θα παρουν παιχτη τωρα αν τους βγει....ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. συγγνωμη για το νεο σχολιο μου τζιμ αλλα ηθελα να προσθεσω κατι. ο πανκο σεν ειναι σε καλη κατασταση αλλα το παιδι δεν ειναι τοσο κακο οσο δειχνει.ξερει μπασκετ αλλα νομιζω εχει γινει ενα μεγαλο λαθος με τις φφτωχες μου γνωσεις στο αθλημα απο το προπονητικο σταφ.ο πανκο αποκτηθηκε ως τεσσαρι ενω η νοοτροπια του το κορμι του και γενικα η αντιληψη του στο μπασκετ ειναι καθαρου τριαριου.χαραμιζεται και αδικειται απο τον τροπο που χρησιμοποιειται γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο είναι αργός αμυντικά για "3".. Και λίγο σοφτ για "4".. Ξέρει μπάσκετ. Αλλά δε θα τον κοίταγα το καλοκαίρι, το έχουμε πεί άλλωστε.

      Διαγραφή
  51. Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟ είναι ότι ο Πεδουλάκης δεν έχει δώσει ξεκάθαρους ρόλους και ξεκάθαρο προσανατολισμό στον κάθε παίχτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό η ομάδα.
    Είναι ξεκάθαρο ότι οι παίχτες τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι να κάνουν με την μπαλά και πολύ περισσότερο χωρίς αυτήν!!!
    Πρέπει να αναδιανεμηθούν οι ρόλοι χθες! Να πάρει ο ΔΔ το κουμάντο στα χέρια του, να πάει καθαρά στον άσσο, να φύγει η μπαλα από τα χέρια του Ούκιτς
    (όποτε οργανωνει σχεδόν μας μένει η μπάλα στα χέρια).
    Πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ο Λάσμε παίζει στο 4 ή στο 5, Δεν γίνεται ένας πάιχτης με ένα μήνα στην ομάδα να μπορεί να παίζει σε δύο θέσεις. Σήμερα δεν ήξερε που να πρωτομαρκάρει.
    Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι στο παρκέ όταν η ομάδα παίζει σετ, και ποιοι όταν η ομάδα χρειάζεται τρανζίσιον.
    Ο κάθε παίχτης έχει κάποια χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να τα βάλει στο παιχνίδι ο κόουτς και όχι όπως κάνει μέχρι τώρα να προσπαθεί να βάλει τους παίχτες να παίξουν αυτό που έχει ο ίδιος στο μυαλό του άσχετα αν μπορούν ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Jim ποιον προτιμάς να δεις στου φετινούς Lakers?
    Jerry Sloan με πολλά πικ εν ρολ ή τον Phil και το τρίγωνο;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν εικόνα θα ήθελα κάτι καινούργιο. Σλόαν.. Και με Νας ταμάμ για πικ εν ρολ.. Δε ξέρω ο Κόμπι τι λέει..

      Διαγραφή
  53. Jim μεγαλη νικη η Ζαλγκιρις.τους παιρνει εναν εναν τον αερα.που να την εχεις στα νοκ αουτ με με πλεονεκτημα εδρας δικο τους.
    καλη νικη και η Καντου.γιατι επαιξαν τοσο λιγο ο Μακαλεμπ,ο τουρκοβοσνιος και ο Σαβας;το ειδες;
    για σημερα εχει Νικς-Νταλας και τζουρες απο Μεμφις-Χιουστον

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τροφή για σκέψη αναφορικά με το ρόστερ του ΠΑΟ: Ακριβώς το ίδιο ρόστερ με Ζοτς-Ιτούδη στο τιμόνι. Τι διαφορετικό θα βλέπαμε. Και μην απαντήσει κανείς ότι δεν θα διάλεγε ποτέ αυτούς τους παίχτες. Υποθετικά... Πως θα τους αξιποιούσε? Τι λέτε? Jim?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθετικά και μόνο..
      θα είχες 1 αποτέλεσμα ακόμα θετικό τπτ αλλο.Οι προπονητές δεν είναι μάγοι.Καταλαβετέ το οι φίλαθλοι.Αυτή τη στιγμή ο παο δεν έχει πρόβλημα τακτικής η έστω, οχι τόσο μεγάλο.Το ειπε πριν ο τζιμ.Τα πάντα ξεκινούν αποτο recruiting στο οποίο φαίνεται οτι υπήρξε αστοχία

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια δεν βλέπεις πρόβλημα τακτικής αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟ?

      Διαγραφή
    3. Έτσι όπως το βλέεπω εγώ οχι τόσο μεγάλο.Αν θεωρείς οτι είναι πρόβλημα τακτικής οτι δεν υπάρχει ουτε ενας κοντός να παίξει ενας με εναν σε επίπεδο euroleague τότε οκ.

      Επίσης αν θεωρείς οτι το 30-40 % στις βολές και το 20 % με το ζόρι στα τρίποντα είναι θέμα τακτικής πάλι οκ.

      εγω λεω οχι.Όπως δεν είναι θέμα τακτικής η πίεση που δέχονται οι παίκτες -προπονητές το τελευταίο διάστημα.

      Ας μην είμαστε αφελείς.Λέτε ο πεδουλάκης ,ο μπαρτζώκας και ο κάθε ενας σε αυτό το επίπεδο να έχει ''κακά συστήματα΄΄?Κάτι τέτοιες παπαριές ακούω στο γήπεδο και μου σηκώνετααι η τρίχα

      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Χαλάρωσε κόουτς... ΣΙΓΟΥΡΑ πρόβλημα τακτικής είναι ότι ο ΠΑΟ είναι τρομερά προβλέψιμος επιθετικά όταν παίζει ο Σοφο μέσα. Σίγουρα είναι πρόβλημα τακτικής όταν οργανώνει ο Ούκιτς αντί του κορυφαίου γκαρντ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι πρόβλημα τακτικής ότι δεν έχουμε δει σε 2 μήνες ούτε μισό πικ εν ρολ. Σίγουρα είναι πρόβλημα τακτικής ότι δεν έχουμε δει επίσης μισό αιφνιδιασμό.
      Ακόμα πιο σίγουρα είναι πρόβλημα τακτικης οι τραγικές αποστάσεις στην άμυνα. Δεν κλείνουμε ούτε την ρακέτα αλλά ούτε και την περιφέρεια παραδόξως. Και το κυριότερο είναι ότι δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ αντίπαλο μέχρι τώρα σκάουτινγκ. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε αδιάβαστοι.

      Διαγραφή
    5. πάμε ενα ενα
      1)Με σοφο μπορείς να κάνεις ΕΝΑ και μονο πράγμα και αυτό ή το δέχεσαι όταν τον υπογράφεις είτε δεν το παίρνεις καν
      2)ΟΧΙ. είναι επιλογή να οργανώνει ΚΑΙ ο ούκιτς(συμφωνώ οτι δεν ειναι καλος σαυτο)για να αποφορτίζεται ο διαμαντίδης και ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ο παο.Καμια ομάδα δεν παει με εναν οργανωτη και μόνο.
      3)Αν δεν έχεις δει πικ 2 μήνες απο τον παο τοτε σταματάω εδώ.Σήμερα παραδειγμα έπαιξε περίπου 50.Αυτό που σε ενοχλεί είναι η αποτελεσματικότητα των πικ εν ρολς και έχεις δίκιο.Αλλα το πικ είναι μια συνεργασία που απιτεί 2 καλου΄ς σε αυτο. Ένας δε φτάνει.
      4)η ομάδα τρέει περισσοτερο απο πέρσυ και έχει καλύτερο πρώτο αιφνιδιασμό.τσέκαρε τους αριθμούς και θα το διαπιστώσεις.
      5)Δεν υπάρχουν αποστασεις στην αμυνα.(αν θες το συζηταμε είναι μεγαλη κουβεντα)
      6)το αν έχει γίνει σκαοουτινκ η οχι ασ μας το πει καποιος άλλος.Πάντως αποκλείεται να μην έει γινει φίλε.εδω πλέον σκαουτιν γίνεται στα ερασιτεχνικά. μη λες οτι ναναι

      TROUBLE

      Διαγραφή
    6. 1.Μα κι αυτό το ένα με τον Σόφο
      (που συμφωνώ) γίνεται λάθος γιατί παόρνει μακριά την μπάλα κι αναγκαζεται να ντριμπλάρει και εκεί τελειώνει η φάση. Με τον Μπλάτ στην Μακάμα έβαζε 20 πόντους σε 20 λεπτά.
      2.Αλλό να έχεις εναλλάκτικό οργανωτή άλλο να οργανώνει ο Ούκιτς συνέχεια και ο Μήτσος να κοιτάει. Μα δεν έχεις παρατηρ'ησει ότι ο Κροάτης κατεβάζει χαρακτηριστικά αργά τη μπάλα και μέχρι να περάσει το κέντρο και να ''έχει'' την πρώτη καθαρή ματιά έχουν περάσει τα 14δ. και ουσιαστικά έχει τελειώσει η επίθεση? Αντίθετα σήμερα όταν πήγε στο 2 σε κάποιες φάσεις δεν ήταν τόσο κακός. Εβαλε και δύο τρίποντα (το σουτ φαίνεται ότι μάλλον το δούλεψε).
      3. Τα 50 πικ που τα είδες σήμερα? Ενα καθαρό βγήκε στην άλει ουπ του ΔΔ στον Λάσμε στο πρώτο ημίχρονο. Εσύ με ποιον τα είδες σήμερα τα πικ? Με τον Σόφο στο παρκέ ούτε κουβέντα για πικ και σήμερα έπαιξε περίπου 30 λεπτα.
      4. Περισσότερο από πέρσι να τρέχει, δεν το βλέπω. Ακόμα κι αν προσπαθεί δεν είναι δυνατόν να βγει το τρανζίσιον με την αναιμική άμυνα που παίζει, αλλά ούτε και μετά από αμυντικό ριμπάουντ που ματώνουμε να το πάρουμε (άλλο κομμάτι αδούλευτο αυτό).
      5. όσο για το σκάουτινγκ δεν διαφωνώ ότι μάλλον θα πρέπει να γίνεται λόγω μεγέθυς ομάδας οπότε καταλήγουμε ότι γίνεται πολύ λάθος διάβασμα του αντιπάλου.

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ μαζί σου ,σου λέω απλά οτι βλέπουμε διαφορετικά το βασκετ.Καλό είναι να διαφωνουμε αν υπάρχουν επιχειρήματα.
      απο όλα όσα είπες παραπάνω μόνο σε ενα συμφωνώ.Οτι ο ούκιτς ΔΕΝ κάνει για άσσος.(ναι αργεί χαρακτηριστικά να περάσει το κέντρο).

      Σε όλα τα υπόλοιπα θα σε παροτρύνω να τα ξανασκεφτείς με ψυχραιμία και θα δείς οτι είσαι υπερβολικός ισως.
      -Πέρσυ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ο σοφο στη μακαμπι(γιαυτο και εφυγε)Hθελα να ξερα που είδες τους 20 ποντους σε 20 λεπτα
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JXX&seasoncode=E2011

      -playmaker στο συγχρονο μπασκετ δεν είναι απαραιτητα αυτός που κουβαλάει την μπαά απτην αμυνα στην επίθεση.

      -Το οτι δε βλέπεις παραγωγικότητα απο το πικ εν ρολ ναι είναι ενα θέμα, που όμως σου εξήγησα.Θέλει 2.περσυ είχες διαμαντιδη και μαικ.και σαρας και μαικ.

      -ΤΡΕΧΕΙ πολύ περισσότερο απο πέρσυ και κατεβάζει πολλα περισσότερα ριμπαουντ μεχρι στιγμής απο πέρσυ.Ουσιαστικά είναι το μόνο που κάνει καλυτερα απο πέρσυ

      TROUBLE

      Διαγραφή
  55. Θα πω κάτι που εκφράζει πολύ κόσμο και ας μην αρέσει εδώ μέσα,έχει γίνει λαϊκή απαίτηση πλέον γιατί το άκουσα στο γήπεδο από διαφορετικές παρέες και ένιωσα ότι τελικά αυτή σελίδα εδώ είναι ένας μικρός θυσαυρός.
    JIM ΘΕΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΚΑΕ.ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάθε τέτοιο πόστ ο τζιμ απαντά μετριοπαθώς και μπράβο του.Εκτός απο ταλέντο και πολλή δουλειά είναι και σεμνό παδί όπως φαίνεται.Θα ήταν ωραία ιδέα να συμμετείχε στo recruting team ο τζιμ.

      Απο κεί και πέρα όμως καλό είναι να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη, οτι εκτός απο καλό "διάβασμα" παιχτών και ένστικτο, χρειάζεται βαθιά γνώση και τρομερή πληροφόρηση για τους παίχτες και το backround αυτών.Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες που καμιά φορά κρίνουν μια μεταγραφή και ο φίλαθλος κόσμος μετά απορεί και αναρωτιέται

      TROUBLE

      Διαγραφή
  56. Τζιμ θα μιλησω οσο πιο ξεκαθαρα μπορω.Η ομαδα κολωνει!!!Και δεν μπορω να πιστεψω στα ματια μου οτι κολωνει ακομα και η κολωνα μας ο Διαμαντιδης.Ετσι φαινεται.Οι παικτες παιζουν με το πιστολι στον κροταφο και μοιραια θα ερθει και η ηττα απο την Ρεαλ την αλλη εβδομαδα που θα μας καταρακωσει.Οι παικτες θελουν εναν κουβα κρυο νερο στα μουτρα για να ξυπνησουν.Δεν γινεται να ξεχασαν το μπασκετ που ξερουν.Ενταξει οκ ας γινουν 1-2 προσθηκες για να βελτιωθουμε.Θα γινει ομως αυτο;ή μηπως θα μπερδεψει και αλλο η κατασταση;Ρισκο.Το θεμα ειναι οτι με το να μην ρισκαρουμε τωρα ρισκαρουμε ακομα περισσοτερο (αν με πιανεις) μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη.Εγω εχω εμπιστοσυνη στον Πεδουλακη και στον ΔΙαμαντιδη και κατι σχολια που διαβαζα σημερα οτι ηταν αδιαφορος γιατι δεν θελει να δεχεται ετνολες απο τον προπονητη του και οτι δεν ειναι ανταγωνιστικη η ομαδα εγω τα ακουω βερεσε.Ο Μητσος ουδεποτε εχει δωσει τετοια δειγματα συμπεριφορας.Ειμαι σιγουρος πως βρισκεται σε μια αγωνιστικη κριση στην οποια βρισκεται ολη η ομαδα απο την αρχη της χρονιας.Και πως να μην γινει αυτο αλλωστε οταν σε ενα πολυ δυνατο αγωνα (γιατι ειναι πολυ δυνατη ομαδα η Κιμκι) βλεπεις 3 χιλιαδες κοσμο;Στηριζω μεχρι τελους και ειμαι σιγουρος πως με τον χρονο ολα θα φτιαξουν.Και οι βολες θα μπουν επιτελους και τα ελευθερα σουτ και με τις προσθηκες θα ανεβει επιπεδο ολη η ομαδα.Βεβαιως θα ηθελα και εγω τον Ζελικο στον παγκο αλλα πρεπει να συμβιβαζομαστε και να εκτιμαμε οσα εχουμε και οχι οσα δεν εχουμε.Συγγνωμη αν κουρασα αλλα πραγματικα ηθελα να πω καποια πραγματα που αισθανομουν.
    Υ.Γ. Παλι ο Ουκιτς σημερα εφταιγε;Δηλαδη τι αλλο να κανει;Να δω οταν θα φταιει πραγματικα τι θα λενε καποιοι.Θα τον σταβρωσουν πιθανοτατα.
    Υ.Γ.2. Στις χαρες και στις λυπες μαζι ΠΑΟ παντα μοναχα εσυ.Παναθηναικος για μια ζωη απο την Λεωφορο ειμαστε και θα τα καταφερουμε.Γιατι εχουμε κατι που οι αλλες ομαδες δεν εχουν.Περηφανια.Και με τον καιρο θα το καταλαβουν ολοι οσοι ειναι στην ομαδα.Θα το δειτε.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -5 μας εδωσε ο μητσος στο fantasy.Αυτο ειναι που λεμε τα ειδα ολα!

      Διαγραφή
  57. ακόμα πιο τραγικό είναι οτι θέλουν να περιμένουν μέχρι το Γενάρη για μεταγραφές.
    ελπίζω μετά και απο αυτή την ήττα να γίνει κάτι αλλιώς πάμε για αποκλεισμό ''ντροπή'' απο τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεια χαρά...
    Λίγα σχόλια για τον χθεσινό Παο.

    1. Δεν είναι μόνο οι 0 πόντοι ή το -5 στο rank. Φανταζόταν ποτέ ο Πλάνινιτς ότι θα αγωνίζεται με την ομάδα του Διαμαντίδη και θα κάνει τέτοιο πάρτυ; Μάλλον όχι.
    Το είχα γράψει και πριν λίγες μέρες. Ο Διαμαντίδης δεν είναι πια ο υπεραθλητής που ήταν. Μεγάλωσε, ωρίμασε το παιχνίδι, έγινε πιο μεστός, αλλά το κορμί βάρυνε. Δεν μπορεί να κάνει τα αμυντικά όργια που έκανε πριν 4-5 χρόνια, αλλά κυρίως δεν μπορεί να είναι παντού και να κάνε τα πάντα. Ο Ομπράντοβιτς το είχε καταλάβει αυτό και του είχε ρίξει δίπλα του καταπληκτικούς αθλητές, όπως ο Σάτο και ο Καλάθης. Ο Πεδουλάκης δεν το είδε και τον εκθέτει.

    2. Πέραν του κακού recruiting που οι περισσότεροι επισημαίνεται εδώ, ο Πεδούλας κάνει και άθλια διαχείριση παικτών και χρόνου. Όχι μόνο στην περίπτωση του Διαμαντίδη, που νομίζει κανείς ότι προσπαθεί να τον εξοντώσει. Πάρτε για παράδειγμα τη διαχείριση των ψηλών. Έχεις επί της ουσίας 2,5 σέντερ. Ο 0,5 από αυτούς είναι ο Σκορδίλης, ο οποίος παλεύει όσο λίγοι, και μπράβο του, αλλά το επίπεδό του δεν είναι για Ευρωλίγκα. Από τους άλλους δυο, ο ένας έχει κάνει σε λίγότερο από δέκα λεπτά 4 φάουλ και έχεις 13 λεπτά αγώνα μπροστά σου. Τι κάνει ο RG; Επιλέγει να παίξει για πάνω από 5-6 λεπτά με δίδυμο σέντερ. Με ποια λογική; Επίσης πρέπει κάποιος να του πει ότι ο Σόφο δεν πρέπει να παίζει τα τελευταία λεπτά. Εμείς οι φίλοι του Ολυμπιακού σας το είχαμε επισημάνει. Τώρα το βλέπετε και εσείς. Ο Πεδουλάκης φαίνεται να μην το καταλαβαίνει.
    Για να προλάβω του κακοπροαίρετους, δεν θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας είναι καλύτερος του Αργύρη.

    3. Με δεδομένη την άθλια εικόνα του Διαμαντίδη, δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου έκπληξη η νίκη της Χίμκι. Με συχγωρείτε, αλλά το υπόλοιπο ρόστερ του Παο είναι χειρότερο από των Ρώσων. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.

    4. Διάβασα από κάποιον φίλο ποιο πάνω (ας με συγχωρέσει που δε θυμάμαι το όνομά του) ότι ο Παο πρέπει να αποδεσμεύσει 2-3 παίκτες και τον προπονητή. Με τι λεφτά ρε παιδιά; Και επίσης με τι κίνητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι.οταν βγαζεις εμπαθεια μου την σπας,τωρα λες την γνωμη σου απλα και την δεχομαι."Α"

      Διαγραφή
  59. Jim και φίλοι καλημέρα,
    Η χρονιά στην ευρώπη χάθηκε - αφού δεν υπάρχουν χρήματα να φέρεις 2 παιχταράδες να σε τραβήξουν και να ισιώσεις. Όσο πιο γρήγορα το παραδεχτείς τόσο το καλύτερο. Ο ΔΓ μας έχει ξενερώσει όλους με τις πα@@ριές και τις μαγκιές (να στέλνεις φουσκωτούς να δείρουν τους κακούς δημοσιογράφους που τολμούν να μιλάνε).
    Ζητάμε, έστω και τώρα να σώσει την ομάδα και τους φιλάθλους και να συμφωνήσει με τον Πεδουλάκη στα αυτονόητα.
    Εγώ, στη θέση τους θα έκανα 3 πράγματα:
    1. Ο Σοφοκλής οφείλει να δουλέψει επαγγελματικά με τα πόδια του (και το κορμί του) γιατί αλλιώς θα πάει σε συμβόλαιο 50-100 χιλ., απο ομάδες μάλιστα που δεν θα έχουν καν να τον πληρώσουν και θα του τα χρωστάνε. Είναι αρκετά μεγάλος πια για να καταλάβει πως το μπάσκετ είναι πρώτα άθλημα και μετά πορδές.
    2. Κατανοητό που δεν μπορεί να φέρει 2 παιχταράδες (και μην ακούω πως δεν βρίσκονται γιατί τρελαίνομαι - το μελιτζανί του Ζότς). Παίρνει έναν καλό άσσο με καλό σουτ (ντράιβ έχει απο Ούκιτς και λίγο απ' όλα απο ΔΔ) - απλό.
    3. Επικεντρώνεται στο πως θα τους κάνει πρώτα ομάδα και μετά πως θα νικήσει. Το ουσιώδες στοίχημα είναι να παίξεις πρώτα μπάσκετ και όχι να κοροϊδέψεις (κλέβοντας παιγνίδια). Ας καταχτηθεί πρώτα αυτό και μετά θα έρθουν όλα, αλλά θα έρθουν ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ.
    ΥΓ 1. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα σχήμα (για sos καταστάσεις ) Α) στη επίθεση με Ξανθόπουλο, Ούκιτς, ΔΔ, Τσάρτσα ή Μασιούλις, Σόφο και Β) στην άμυνα μέ Ξανθόπουλο (η ΔΔ και 3 Μασιούλις), Κίτσεν, ΔΔ, Τσάρτσα και Λάσμε.
    ΥΓ 2. Η μόνη ευκαιρία που δόθηκε στον Άρμστρονγκ ήταν οι προπονήσεις. Στα μικρά έως ανύπαρτκτα διαστήματα που πήρε στους αγώνες, άπαντες τον αγνοούσαν επιδεικτικά. Δεν πήρε ούτε ένα σκρίν να σουτάρει απο χάι πόστ, τυχαίο;. Jim πέφτω τόσο πολύ έξω ή τρέχει κάτι άλλο;
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή εκφράζεσαι δημοσίως για πράγματα που δε γνωρίζεςι καλό θα ήτανε να κόψεις αυτή την κακή συνήθεια διότι είναι προφανές πως η μόνη σου σχέση με το μπάσκετ είναι η παρακολούθηση αγώνων στην τηλεόραση..Άστο καλύτερα ρε φίλε..

      Διαγραφή
  60. jim ti les gia koufo??15 podoi 10 rebs 2 klepsimata 3 tapes ...e3airetikos...vlepeis na lampsei fetos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΘΟΔΩΡΗ στελνει μπραβους να δειρει δημοσιογραφους???Ελα ρε συ πεσμας και μας μπροστα ησουν και ξερεις... οτι σαχλαμαρα σκεφτει λεει ο καθενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε καταλαβαίνω φίλε μου. Να παραδεχτώ ότι λέω και σαχλαμάρες και μαλακίες και ότι θες.
      Αλλά να αποδέχεστε αυτό το στυλάκι του κάθε Δ. Γιαννακόπουλου και Μαρινάκη ειλικρινά είναι κατάντια. Ο Μπέος σας χάλασε.
      Λυπάμαι που γίνεται αποδεκτό χωρίς να τους υποχρεώνετε να σκάσουν. Δεν σας τιμά αλλά "περί ορέξεως"...
      Επί της ουσίας έχεις κάτι να μου πεις;
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Απλά σε ρωτάει αν ήσουν αυτόπτης μάρτυρας ή αν το διάβασες κάπου ή αν έχεις άλλες αποδείξεις, γιατί δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας.

      Διαγραφή
    3. Αφού σου αρέσει κοίταξε να το χορτάσεις.
      Εγώ δεν θα πάρω. Ευχαριστώ, δεν είμαι φίλος.

      Διαγραφή
    4. Σηκωθείτε και φύγετε από εδώ μέσα και κάντε αυτές τις συζητήσεις αλλού. Αυτό το μπλόγκ είναι για υγιείς ανθρώπους. Ρε συ Jim μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να κόβεις κάποιους εδώ μέσα; Τι φταίμε οι υπόλοιποι δηλαδή;

      Διαγραφή
  62. Συγγνωμη εσενα θα σου αρεσε να γραφουν κατι για σενα χωρις να ισχυει??Δεν ξερω αν ισχυει φυσικα αλλα η κατηγορια σου ειναι καταπτυστη.Ειναι βαρια κατηγορια.Ξερεις υπαρχουν χουλιγκαν που ειναι ανισοροπα ατομα και αντιδρουν ανεξελεκτα στην καθε αρνητικη κριτικη για την ομαδα που πιστευουν.Καλα θα ειναι να προσεχουμε οταν γραφουμε δημοσια για καποια ατομα.Πεστο στους φιλους σου.Σορρυ δεν εχω χρονο για συζητηση,βιαζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη και απο μένα.
      Δεν είχα καταλάβει πως απο αυτό το βήμα απευθύνομαι σε χούλιγκαν.

      Διαγραφή
  63. Mαγκες τα πραγματα ειναι απλα.Οι παιχτες που ηρθαν δεν ειναι το ιδιο καλοι και στις δυο πλευρες του παρκε σε αμυνα και επιθεση, πχ Σοφο καλος επιθετικα κακος αμυντικα,το ιδιο και ο Λασμε δυνατος αμυντικα ,αδυναμος επιθετικα,Πανκο αδυναμος αμυντικα καλυτερος επιθετικα.Ο Αρτζι πρεπει να βρει ρολους στους παιχτες και να παρει οτι καλυτερο μπορει απο τον καθενα.Ο καλοκαιρινος κακος σχεδιασμος φαινεται τωρα. το παιχνιδι του Παο ειναι τρομερα προβλεψιμο,με την Χιμκη οσο επεζε ο Σοφο ολοι την μπαλα εκει,μολις εβγαινε αλλαγη,γυρω-γυρω ολοι και τριποντο...
    Ο Αρτζι πρεπει να βαλει και αλλα κομματια παιχνιδιου γιατι τωρα μας διαβαζει και παιδικη ομαδα...
    Σιγουρα θελει ενα τεσσαρι αθλητικο με καλο εξωτερικο σουτ και μετατοπιση του Τσαρτσα στο πεντε,και εναν περιφεριακο ¨εγκεφαλο¨ με σουτ
    υγ με αυτο το τουρλουμπουκι κινδυνευει να καει και ο Μητσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αφού ρε Πεδουλάκη δεν εμπιστεύεσαι τον Ξανθόπουλο πάρε τον Jaric που έχει και ελληνικό διαβατήριο και μπορεί να ξεκουράζει ευπρόσωπα τον Μήτσο, να μην πω να το παίρνει πάνω του όταν ο Μήτσος δεν είναι σε μέρα. Οπότε έχεις τριάδα point guards τον Μήτσο, τον Jaric και τον Κίτσεν (ευρωλίγκα μόνο). Μετά μου θες ένα καλό δυάρι με τρίποντο να πλαισιώνει τον Ukic που δεν έχει τρίποντο. Πάρε τηλ. τον Jim και θα σου δώσει πέντε ονόματα. Μαζί με τον Άρμστρονγκ διώξε και τον Πάνκο τον software και πάρε διδυμάκι τον Balkman και τον Mike Hall και αν έχεις από κωλοφαρδία προκριθεί στο τοπ 16 είσαι μέσα σε όλους τους στόχους και χτυπάς τρεις κούπες. Αρκεί να ξυπνήσεις τώρα μαζί με τον Δ.Γ.. Μάθε μπαλίτσα Πεδουλάκη και συ Δ.Γ. βγάλε τα καβούρια από την τσέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε τόσες αλλαγές, εσύ παίζεις basketball manager φίλε

      Θα πάρουμε κάποιον στη θέση του Άμστρονγκ και θα πορευτούμε μέχρι το τέλος με αυτό το ρόστερ

      DD

      Διαγραφή
  65. O Aubrey Coleman είναι ελεύθερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεγραψε νομιζω στους Toros της D - League,μετα απο ενα συντομο περασμα στην Τσεχια.

      Διαγραφή
  66. Ο Ολυμπιακος απο την τεταρτη αγωνιστικη της περσινης χρονιας και με εξαιρεση τον τελικο του κυπελου (το αποτελεσμα του οποιου μακροπροθεσμα εδειξε πως βγηκε σε καλο), εχει παρει ολα τα παιχνιδια που επρεπε να παρει. Αν καταφερει να παρει 10 ποιοτικα λεπτα απο το νεο αμερικανο του θα εχει και φετος αξιοθαυμαστη πορεια και με πολυ χαμηλοτερο μπατζετ απο τις διαφημιζομενες ομαδες. Να πω εδω πως το μπατζετ κερδιζει πολλα σφυριγματα στην ευρωλιγκα! Για το Μαυροειδη ειχα γραψει και σε οπαδικο φορουμ πως περιμενα απο το ματς με τη Δραμα και μετα να φορτωσει σιγα σιγα, οπως και φαινεται να κανει. Το μονο θεμα που μενει ειναι η ενσωματωση των Σλουκα, Λο, και Περπέρογλου, Άντιτς στο παιχνιδι ρολων τις ημερες που δε θα μπαινει το σουτ. Αυτα τα ολιγα απο μενα. Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. jim o ed house se ti katastash einai ?? den 8a boruse na einai kalh epilogh gia pao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. jim, ο ιγκορ μιλοσεβιτς ειναι ακομα ελευθερος?χρειαζομαστε καποιον να βοηθησει στο σκοραρισμα.δημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. στη nova είπαν οτι υπήρξε συμφωνία με michael pietrus και χάλασε λόγω των όρων που ήθελε να βάλει στο συμβόλαιο για διακοπή του, σε περίπτωση πρότασης απο nba ακόμα και μέσα σε αυτή τη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. jim padws egw 8a allaza oukits kai kitchen me bergini kai pappa kai 8a e3ikonomousa polla xrhmata sun ta 1800 xiliarika pou kerdise apo apodesmeush armstrong gina parw akoma duo 4aria(i ena 3-4 kai ena 4-5) o enas ek twn apoiown paiktaras kai o allos kaloutsikos gia na adika8ista ligo ton xrono ton panko kai tsari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δύο έχουν συμβόλαιο. Εκτός αυτού θέλεις γκαρντ για 1ο επίπεδο, δηλ. να λειτουργήσει όπως leader. Οπότε πρέπει να έχει και τη σχετική εμπειρία που τα δύο παιδιά δε την έχουν. Η προσθήκη πάντως που πρέπει να γίνει πρώτα είναι στα φόργουορντ.

      Διαγραφή
  71. jim περιμενουμε ευλαβικα την αναρτηση σου!! 100 φορες εχω κανει ανανεωση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή