Athlenda

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΙΙ..



Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε μίνι-αδιέξοδο όσον αφορά τον παίχτη που θα συμπληρώσει τη γραμμή των ψηλών, το Hoopfellas παραθέτει δύο ακόμα επιλογές που μπορούν να αποδειχτούν «κλεψίματα»..


 Αποτελεί πλέον το πιο καυτό θέμα στην Ελληνική μπασκετική επικαιρότητα.. Οι πράσινοι φαίνεται ότι μπορούν να διαθέσουν ένα αξιόλογο ποσό για τον φόργουορντ που ψάχνουν αλλά κάθε περίπτωση παρουσιάζει και διαφορετικού είδους δυσκολίες. Ενώ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκλεισε σχετικά γρήγορα το «βασικό» δίδυμο ψηλών της –με Σχορτσιανίτη-Πάνκο- φαίνεται ότι αργεί –ίσως εσκεμμένα- να κάνει το ίδιο για τον παίκτη που όπως φαίνεται θα καθορίσει το τελικό βάθος και τη ποιότητα της φρόντλάιν. Πάμε να τσεκάρουμες δύο δυνατές επιλογές..


Nταβόν Τζέφερσον: O παίκτης φαινόταν ότι θα μείνει  στη Ρωσία αλλά τελικά δεν έχει κλείσει. Είχε περίοπτη θέση στις λίστες με τους Αμερικανούς που προτείναμε  (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html ) καθώς κυριάρχησε στη Ρωσική λίγκα με την Τρούμφ τελειώνοντας πρώτος σε σκορ-ριμπάουντ-τάπες. Ο Τζέφερσον είναι ένας ιπτάμενος φόργουορντ, 4/3 για το ΝΒΑ αλλά 4/5 για τα δικά μας μέρη. Δεν έπιασε ποτέ τη μονιμότητα στο ΝΒΑ γιατί απλά με το –πραγματικό του ύψος- 1.99 του ήταν undersized για «4» και ο ίδιος δε δούλεψε ποτέ σοβαρά στο κομμάτι της ντρίμπλας και του περιφερειακού σουτ. Για την Ευρώπη όμως  είναι πραγματικό τέρας μέσα στο καλάθι. Η ακτίνα δράσης του ξεκινά από τα 4.5-5 μέτρα και μέσα όπου είναι ασυναγώνιστος γιατί απλά είναι και «μπαλαρίνα και.. γκάνγκστερ» . Παίζει καταπληκτικά με πλάτη, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μύες του σαν ωμός παίκτης του low post και να σκοράρει ή να παρουσιάσει μια τεράστια γκάμα κινήσεων ( απανωτές προσποιήσεις, χουκ, μπάσιμο σε μικρό χώρο, τελειώματα με finger rοll από δύσκολες γωνίες ή βροντερά καρφώματα) που θα δυσκολέψουν κάθε αμυντικό. Το ξέρει το άθλημα. 


 Χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα το κορμί του, φαίνεται στις τοποθετήσεις του. Αρκετά καλή συμπεριφορά στο πικ εν ρολ, του αρέσει να τελειώνει σε πρώτο χρόνο. Ειδικά αν βρεθεί φάτσα με το καλάθι κινδυνεύεις να γίνεις αφίσα.. Εκπληκτικός μπλοκέρ, έχει μακριά χέρια (wingspan 6’9.5’’) και εξαιρετικό τάιμινγκ. Δεινός ριμπάουντερ σε επίθεση και άμυνα, ξέρει να πασάρει τη μπάλα. Τα αθλητικά του προσόντα είναι too much για την Ευρώπη. Πάμε και στα άλλα τώρα.. Δυστυχώς τριποντάκι δεν έχει το μενού.. Ο Τζέφερσον μπορεί να σκοράρει από τα 4,4-5 μέτρα, όπου τραβιέται συχνά κυρίως όμως για να εκμεταλλευτεί το δυνατό του πρώτο βήμα. Παρά το ύψος του είναι καθαρά παίκτης ρακέτας. Μέτριο ballhandling, κακό για παίκτη που θέλει να λέγεται ότι μπορεί , έστω για λίγο να τραβηχτεί και στο «3». Απόρροια αυτού τα αρκετά λάθη, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων οφείλεται σε κακό χειρισμό της μπάλας. Μέτριος στη προσωπική άμυνα παρότι μπορεί να αποτελέσει φόβητρο στο ζωγραφιστό και να παίξει χωρίς βοήθειες, λόγω δύναμης και χεριών ( έχει φοβερά χέρια) πολύ ψηλότερους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει κιλά, ανεβάζοντας το ποσοστό λίπους στο σώμα του. Είναι λίγο μυστήριο παλικάρι, στριφνός θα λέγαμε, όμως τον κατατάσσουμε στις περιπτώσεις που μπορεί να δείξει άλλο πρόσωπο σε μια ομάδα απαιτήσεων και με έναν προπονητή που θα τον σπρώξει στα άκρα του όπως ο Πεδουλάκης.


Jeff Adrien:  H επιτομή του physical undersized «5», μια από τις καλύτερες αφίξεις ΝΒΑερ στην Ευρώπη πέρυσι. Χτιστό κορμί, φοβερά χέρια και ίσως οι καλύτεροι ώμοι που είδε η Lega A τα τελευταία 2-3 χρόνια. «Τουμπανιασμένος» στην αργκό.. Εργάτης και μαχητής από τους λίγους. Τέτοιο ριμπάουντερ έχει να δει ο Παναθηναϊκός από την εποχή του Αντόνιο Ντέηβις (για να μη πώ Εντγκαρ Τζόουνς..). Η ικανότητα του στο συγκεκριμένο τομέα είναι παροιμιώδης, πιθανόν να πάρει τον σχετικό τίτλο στην Ευρωλίγκα.. Θα τον λατρέψει ο Πεδουλάκης. Πολύ καλός σκρίνερ. Με τον Μπετσίροβιτς στο ποστ έκανε πάρτι από τη weak side τελειώνοντας κυρίως με κάρφωμα. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει με τον Διαμαντίδη..  Δεν είναι ο σούπερ αθλητής (average για Αμερικανό στην Ευρώπη) αλλά το κορμί και το μεγάλο άνοιγμα χεριών του (7’0’’ για παίκτη περίπου 2.01..)του επιτρέπουν να μαρκάρει με επιτυχία παίκτες αρκετά ψηλότερους. 


 Δεν ισχύει το ίδιο όταν βγεί στην περιφέρεια. Θέλει βελτίωση στο footwork. Τρίποντο ξεχάστε το. Μέτριος σουτέρ, αν και δουλεύει για να αυτοματοποιήσει το σουτ από τα 5 μέτρα, με πολλά upsides.  Σουτέρ του 60-65% από τις προσωπικές. Δε ζητά πολύ τη μπάλα στην επίθεση, την κυνηγά όμως μανιασμένα στην άμυνα. Θα σκοράρει από επιθετικά και καλές πάσες στο ζωγραφιστό. Παιδί του Κάλχουν στο U-Conn. Μεγάλη καρδιά, κάθε φορά που πατάει παρκέ σημαίνει dogfight.. Για αυτό που θέλει να παρουσιάσει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι σούπερ.  Έχει την ιδιοσυγκρασία του αθλητή που μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στο ΟΑΚΑ..


 Ξέρω τι θα μου πείτε.. Χωρίς τρίποντο που πάμε..? Ναι σύμφωνοι. Αλλά πλέον πρέπει να κοιτάμε όλο το πακέτο και στο παρόν ρόστερ βγάζει μάτια η αδυναμία της φροντκόρτ να σπρώξει τα δυνατά «5» αυτής της λίγκας. Οι πράσινοι πρέπει να ποντάρουν σε παραγωγική χρονιά από το τρίποντο, των Πάνκο-Τσαρτσαρή. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε τον Άντιτς και τον Πρίντεζη εκεί. Κανένας τους δε πέταγε φωτιές από το τρίποντο, άσχετα αν τελικά ο «Πρι» από ένα σημείο και μετά τα έβαζε πιο εύκολα και από τον Ρέη Άλεν.. Και τα δύο παιδιά που τσεκάραμε είναι εξαιρετικοί παίκτες σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού που οι πράσινοι χρειάζονται βοήθεια συν το γεγονός ότι η διοίκηση δε θα χρειαστεί να πληρώσει υπερβολικά χρήματα (γύρω στο 700αρι, αν δεν ανακατευτούν οι Ρώσοι για τον Τζέφερσον). Η δική μας επιλογή παραμένει ο Βελίτσκοβιτς (με δεδομένο το ότι από Νοέμβρη θα είναι υγιής πάντα), μας αρέσει και ο Μπάλκμαν. Απλά παρουσιάσαμε δύο Αμερικανούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά –επαναλαμβάνω σε διαφορετικούς τομείς- την ποιότητα της πράσινης φροντλάιν. Είναι κατανοητό ότι πολύ δύσκολα  τώρα –με τη παρούσα στελέχωση κιόλας- θα βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει όλα τα θέλω..

79 σχόλια:

  1. Καλημέρα αγορίνα,
    Διακρίνω μια αντίφαση. Από τη μία ολόσωστα λες ότι "το παρόν ρόστερ βγάζει μάτια η αδυναμία της φροντκόρτ να σπρώξει τα δυνατά «5» αυτής της λίγκας" και απο την άλλη προτιμάς τον βελίτσκοβιτς. Πώς ακριβώς αυτός, ένα μέτριο 3-4άρι που δεν έχει καταφέρει σχεδόν τίποτα σε υψηλό επίπεδο, θα σπρώξει τα 5-άρια, έστω και τα αδύναμα; Άσε που δεν έχουμε ιδέα σε τι κατάσταση θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του (αν επιστρέψει τον νοέμβριο) και πότε θα μπει σε φουλ ρυθμούς. Με λίγα λόγια: καλά κρασά. Επιπλέον, αφήνεις την ομάδα με 2 πεντάρια (καθώς ο τσαρτσαρής δεν υπολογίζεται για προφανείς λόγους). Ποιός θα παίξει πεντάρι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάθει τίποτα ο σόφο ή ο άρμστρονγκ; Ο διαμαντίδης;
    Επιπλέον τα 700χιλ για τον Τζέφερσον μου φαίνονται πολλά. καθώς η επιλογή του έχει αρκετό ρίσκο και δε ξέρων αν κολλάει στο υπάρχον ρόστερ . Ας πάρει καλύτερα τον γλυνιαδάκη (λέμε τώρα) να έχει καποιον με μούσκουλα να σμπρώχνει

    να σαι καλά φίλε
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το φιλαράκι.. Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει αδυναμίες και στο "5" (πήρε παίκτη που δυσκολεύεται να σπρώξει) και στο "4" όπου θέλει αθλητικά προσόντα και τρίποντο αν είναι δυνατόν. Σαφώς και δεν μπορείς να τα καλύψεις όλα με έναν παίκτη, ο Γκαρνέτ έχει συμβόλαιο.. Θεωρώ ότι η καλύτερη κίνηση -για πολλούς λόγους-, ο πιό έτοιμος παίκτης που θα προσφέρει στάνταρντ (έβαλα τον αστερίσκο να είναι υγιής) στο μπάσκετ που φαντάζομαι ότι θα παίξει ο Πεδουλάκης είναι ο Βελίτσκοβιτς. Τα 700 του Τζέφερσον είναι δολάρια. Μη σου φανεί κάπως όμως εαν μείνει στη Ρωσία να πάρει και παραπάνω σε ευρώ.. Ο Γλυνιαδάκης θα ήταν σούπερ για τρίτο "5".

      Διαγραφή
    2. *...Ο Γλυνιαδάκης θα ήταν σούπερ για τρίτο "5" άσε που θα έφτιαχνε η χημεία της φροντκόρτ με έναν τέτοιο παίκτη αλλά..

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Jim, thanks και πάλι για το blog σου! Τον Jefferson δεν τον έχω δει καθόλου, οπότε δεν έχω άποψη, αλλά η περίπτωση του Adrien πέρασε και απο το δικό μου μυαλό. Θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο στον Παναθηναικό, απλά το θέμα είναι ότι δεν βλέπω διάθεση από την διοίκηση και το προπονητικό team (?) να ρισκάρουν για τέτοιου είδους μεταγραφή - "steal" άγνωστου -στο ευρύ κοινό- παίκτη.. Ο κόσμος είναι ήδη κάπως μουδιασμένος, οπότε θεωρώ πως θα πάνε για "όνομα" τύπου Balkman.. Συμφωνώ με τον Μ.Π.Λ.Α. πως 700 είναι αρκετά.. Ξαναλέω δεν τον ξέρω τον παίκτη καν, αλλά είναι τόσο καλός στα κομμάτια που είπες που να δικαιολογεί τόσο μεγάλο κασέ ? Προσωπικά αποκλείω την περίπτωση Jefferson..

    Kaspaer Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Kaspaer.. 1ος σκόρερ/ριμπάουντερ/μπλοκέρ της λίγκας.. Ο Μάσευ πόσα παίρνει, ξέρεις..? Παίζουν πολλά χρήματα από κεί, δεν είναι υπερβολικό το ποσό. Είναι θηρίο ο Τζέφερσον, μπορεί να γκρεμίσει τα καλάθια και ξέρει το άθλημα καλύτερα από τους περισσότερους υποψηφίους. Ο Adrien μου αρέσει πολύ αλλά θα τον υπέγραφα αντι του Αρμστρονγκ για να'μαι ειλικρινής.. Να'σαι καλά και ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα
    κάποιες πληροφορίες λένε ότι η ομάδα είναι κοντά στον Adre Smith που παίζει στο Ιταλικό πρωτάθλημα..Ισχυεί και αν ναι έχει καλή άποψη για αυτόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τεράστια παικτούρα αυτός που λες (τον έχει αναφέρει και ο jim Πολλάκις) αλλά έκλεισε Ρωσία!

      PS:μου κάνει εντύπωση που ο Jefferson ως πρώτος σκόρερ και rebounder δεν έχει ακόμα υπογράψει στη Ρωσία????...

      Διαγραφή
    2. Kαλησπέρα. Όπως είπε το φιλαράκι μου ο palok ο Σμιθ έχει κλείσει πολύ καιρό τώρα στη Σαμάρα. Πολύ καλός παίκτης, τον είχαμε στις λίστες μας

      (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html)

      Τέτοιους παίκτες ήθελε ο ΠΑΟ, να βρίσκονται σε άνοδο και να συνεχίζουν για το τοπ τους, με φιλοδοξία, αλλά άργησε.. Για τη φετινή ομάδα θα επέλεγα τέτοιου είδους αθλητές.

      Διαγραφή
    3. Έλα ντε, πάλοκ.. Ψάχνεται για κάτι καλό. Προφανώς κάτι περιμένει..

      Διαγραφή
  4. jim καλημερα! εχω διαβασει σε μια ιστοσελιδα πως 1ος στοχος του παο ειναι ο γι γιανλιαν, και σε ρωταω λοιπον ποσο καιρο θα ειναι τραυματιας και αξιζει να τον περιμενουμε; επισης ο μπαλκμαν, που επισης ακουγεται πολυ εντονα, απο επιθεση πως τα παει, απο τριποντο; ακομα πιστευεις πως καποιος απο τους παραπανω ειναι καλυτερος απο μπαλκμαν και γενικα κλυτεροι απο τα ονοματα που ακουγονται; τελος η μεταγραφη του μιλισιτς διαβασα χαλασε οποτε αποκλειουμε και τελειως τον ποτσιους;
    ακομα μια καταπληκτικη δουλεια, jim keep walking!

    greenEmperor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε greenE σε ευχαριστώ. Ξέχνα τον Γιανλιάν, παίζει να χάσει όλη τη σεζόν.. Σαν παίκτης πολύ καλός, στάρτερ σε επίπεδο ΝΒΑ. Για τον Μπάλκμαν γράψαμε δύο κουβεντούλες στην ανάρτηση της Δευτέρας. Όχι το τρίποντο δεν είναι το φόρτε του, αν και θα σουτάρει εφόσον φλοτάρει ο αμυντικός, δε το συζητώ. Ο Πόσιους διάβασα ότι θα παραμείνει Μαδρίτη..

      Διαγραφή
  5. Μια απορία: συζητάμε υποτίθεται ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει 7ο ξένο τον πιτσιρικά Κινέζο μόνο για Ευρωλίγκα... Γιατί να μην πράξει το ίδιο και για δυο πραγματικά ανταγωνιστικούς παίκτες... Σκέψου για παράδειγμα πόσο γεμάτη θα είναι η ομάδα με ένα "θηριάκι" Αμερικανό 4άρι και τον Βελίτσκοβιτς ή τον Πότσιους. Στο κάτω - κάτω, με το νέο σύστημα η Ευρωλίγκα είναι φέτος τόσο μεγάλη (10 αγωνιστικές ο 1ος γύρος, 14 ο 2ος, συν τα πλέι οφς, πάμε για 30+ αγώνες...). Μόνο μειονέκτημα είναι η έλλειψη μιας έξτρα λύσης για τα ματς με τον Ολυμπιακό. Πλεονέκτημα ότι αν τυχόν δεν "βγει" κάποιος, υπάρχει και δυνατότητα επιλογής. Κι αυτό για Μάιο. Όσο για το κόστος, περίπου 1-1,2 εκατ. ευρώ κι οι δύο μαζί...
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα Μητσάρα, not bad.. Ενδιαφέρον η σκέψη σου, η Σιένα αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια δε βοηθά και το ελληνικό πρωτάθλημα για να υποστηρίξεις μια τέτοια επιλογή, αλλά φέτος βλέπω περισσότερο ανταγωνισμό. Γιατί όχι..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω συμφωνω με τον μητσο αλλα γιατι οχι να σκεφτουμε την περιπτωση της αποκτησησς ενα καλου 4αριου(εχω προτεινει αρκετες επιλογες στο προηγουμενο αρ8ρο με τον λασμε και τον μπαλκμαν τις οποιες 8α η8ελα να σχολιασεισ τζιμ οποτε μπορεσεις) και του κομματου ο οποιοσ στο κατω κατω εχει αποδει3ει οτι το αξιζει¨? παραλληλα και οι 2 παικτεσ 8α εχουν δικαωμα συμμετοχης τοσο στην ευρωπη οσο και στην ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο Adrien που γραφεις , αν μπορει να δωσει αυτα που περιγραφεις , και να τα παρουσιασει σε ενα τοσο υψηλο επιπεδο , οσο αυτο του Παναθηναικου , στα δικα μου ματια ειναι ιδανικη λυση . Τι να πω ..μακαρι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπορεί. Μ'αρέσει πολύ και εμένα. Αλλά το ξαναλέω, αντί του Άρμστρονγκ

      Διαγραφή
  9. Jim,ριξε μας καμμια προταση παικτη απο Ευρωπη που ισως θα μπορουσε να σπασει το συμβολαιο του με κανενα 150αρι.Οταν ο παικτης ειναι φιλοδοξος και εχει την ευκαιρια της ζωης του,και θελει να φυγει,σπαει ευκολα ενα συμβολαιο,σε συνεργασια με τον μανατζερ,ειδικα εαν παιζει σε μικρομεσαια ομαδα..Πρεπει ομως να ψαχτει κανεις..Ο Ντασιτς,εκλεισε Μπεσικτας,αλλα δεν εχει υπογραψει νομιζω,η οχι?Ξεκινησε ως σουπερ προοπτικη[απο τις καλυτερες που εμφανιστηκαν τα τελευταια χρονια],εμεινε πολυ στασιμος,αλλα βγαζει ματια με το Μαυροβουνιο,ψαχνει την ευκαιρια του.Μπορεις να πεις τη γνωμη σου,Jim γι αυτον τον παικτη?Πιασε λιγο και Ευρωπη,μας ενδιαφερει.Ο γαλλος πιτσιρικας ο Βεστερμαν που παρακαλουσε να ερθει,βγαζει ματια στην Παρτιζαν..Αυτα λεμε,τοσο καιρο,που ειναι το ματι του προπονητη να σταθει πανω απο την Ευρωπη να μαζεψει 2-3 ταλενταρες?Βλεπεις παει να τον παρει η Παρτιζαν,τσιμπα τον,κατι θα ξερουν.Στην Καρσιγιακα που νομιζω πως ξερουν και το εχεις μνημονευσει ,τσιμπισανε τζαμπα τον Νιγηριανο τον Αμινου.[2.11 24 χρονων],αδελφο του ΝΒΑερ με καλυτερη χρονια στη Γαλλια απο τον Αμστρονγκ.Ο Ιβανοβιτς 18 χρονων απο Μπουτοκνοστ,σουπερ προσπεκτ,τσιμπα τον.Ο Σαριτς,αμαρτια να τον χασεις..Ασχετα με την φετινη χρονια εαν δεν ξυπνησουν ΠΑΟ και Ολυμπιακος,να σταματησουν να ψαχνουν τυχαρπαστα Αμερικανακια και να χτυπησουν φλεβες χρυσου,για να κρατηθουν σε βαθος 10 ετιας.Προτιμω απο ενα τυχαιο Αμερικανο να μου φερει ενα ταλεντο 20 χρονων και να πονταρει[αλλα ταλεντο λεμε τυπου Σαριτς,οχι Ελληνοπουλο δηθεν ταλεντο]Ουτως η αλλως παικταρα δεν φερνεις και Ευρωπη πας για το θαυμα και Ελλαδα εισαι 50-50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φίλε και εγώ αυτής της λογικής είμαι. Είναι θέμα νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε έτσι. Δε χρειάζεται να κοιτάς ποιόν πάρει η Παρτίζαν, είναι αδιανόητο να μην έίσαι εσύ καλά πληροφορημένος. Ο Σάριτς παρεπιμπτοντως τον έκλεισε ο Κατσικάρης με πολυετές και σκέφτεται να τον δώσει δανεικό. Ο Ντάσιτς έχει προσόντα και εξαργύρωσε το πολύ καλό τουρνουά που κάνει το Μαυροβούνιο. Το θέμα είναι να τους αποκτάς και να τους αξιοποιείς σωστά. Κοίτα τον Έρτσεγκ π.χ. είχε ευκαιρίες εδώ αλλά σίγουρα κάτι πήγε λάθος..

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Τζιμ. Θέλω να σε ρωτήσω την άποψη σου για τον Μάσει.
    Είμαι αριανός βέβαια οπότε ίσως να μην είμαι αντικειμενικός λόγω αδυναμίας που του έχω αλλά μου φαίνεται ιδανική λύση για ΠΑΟ. Καλό ριμπάουντ, παιχνίδι και με πρόσωπο και με πλάτη, μαρκάρει αποδεδειγμένα καλα ψηλότερους αντιπάλους και πολύ καλά πόδια για να ακολουθήσει κοντύτερους παίχτες στις αλλαγές.
    Επίσης έχει και συμπαθητικό τρίποντο. Δεν είναι μέγας σουτέρ αλλά δν τον αφήνεις και εντελώς σαν άμυνα.
    Ζητάει πολλά λεφτά?

    Κρίτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη παρατηρηση.Γιατι δεν τον αρπαζουν?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στα παιδιά.. Είχα γράψει προ-Άρμστρονγκ ότι ο Μάσεη σαν επίπεδο-ποιότητα παίζει με κλειστά τα μάτια στο φετινό ΠΑΟ, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θέλει. Πλέον δε λύνει κανένα πρόβλημα της ομάδας. Ούτε μπορεί να σπρώξει βαριά 5 ούτε να σουτάρει τρίποντο. Έχει βέβαια πολλά πλεονεκτήματα. Θα μου πείς ότι ούτε ο Τζέφερσον τα έχει αυτά, αλλά έχει περισσότερη εξέλιξη μέσα του από τον Τζέρυ.

      Διαγραφή
  11. Jim, θέλω να σε ρωτήσω πως έχεις εικόνα για τόσους πολλούς παίκτες, ομάδες και πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, τη στιγμή που το μπάσκετ τείνει να εξαφανιστεί από την τηλεόραση. Από που βλέπεις τα παιχνίδια? Ξέρεις αν θα δείξουν τίποτα φέτος τα 2 συνδρομητικά?

    nkats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίντερνετ φιλαράκι.. Έχω και τα απαραίτητα (συνδρομητικό συν έξτρα δορυφορικά) αλλά τα περισσότερα από διαδίκτυο και από φίλους-συνεργάτες στο εξωτερικό. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το τι θα δείξουν..

      Διαγραφή
    2. Jim, μέσα στην χρονιά όταν έχει κάποιο ωραίο ματσάκι δεν αρχίζεις να ποστάρεις link να παίρνουμε μάτι και εμείς ? :-D
      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  12. jim τι θα έλεγες για τροι μερφυ;ποιο ειναι το κασέ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eγώ πάντως αυτό που έχω καταλάβει από τα λεγόμενά σου Jim,αλλά και απο την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να κλείσει κάποιο 4ρι,είναι ότι η επιλογή του 'Αρμστρονγκ ήταν κάπως βιαστική.'Ετσι,τώρα ψάχνουν πολυδιάστατο παίκτη για το "4",(αφού δεν υπάρχει κάποιο "5" φόβητρο σωματικά των 20-25 λεπτών)κάτι που δε βρίσκεις εύκολα με τα χρήματα που απ'ότι φαίνεται προτίθεται να δώσει η ομάδα.Προσωπικά,έχω την εντύπωση πως όποιος και να αποκτηθεί θα χρειαστεί αρκετή τύχη,αλλά και να "βγουν" στον Πεδουλάκη πολλά στοιχήματα που έχουν μπει φέτος...

    plokamias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι νομίζω για την επιλογή. Δε θα την έλεγα βιαστική, τέτοια ομάδα έχει κάνει τον προγραμματισμό της αλλά βλέπεις τη δυσκολία να συμπληρώσεις το επόμενο κομμάτι..

      Διαγραφή
  14. ναι jim pes mas gia ton troy murphy dld ennow na mas analuseis ligo to paixnidi toy kai to kase tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πέσει η μετοχή του στο ΝΒΑ γι'αυτό τον "ψωνίζουν" στην Ευρώπη. Αρκετά καλός. Ψηλός, πολύ καλό σουτ, το γνωρίζει καλά το άθλημα. Μέτριος αθλητικά, αλλά καλός ριμπάουντερ. Θα του πάρει λίγο καιρό να "πατήσει" στην Ευρώπη αλλά μετά μπορεί να δείξει πολλά. Θα ρωτήσω σε τι τιμή παίζει τώρα και θα σας πω..

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστούμε για τα ωραία άρθρα Jim, τους παίχτες δυστυχώς δεν τους ξέρω οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Μου αρέσει η ιδέα του ρίσκου, ειδικά όταν αυτό μπορεί να αποδώσει. Συνεχίζω να ψηφίζω Βελίτσκοβιτς απλά επειδή τον γνωρίζω, ξέρω δηλαδή ότι είναι φανταστική πρώτη ύλη και έχει την προοπτική για μεγάλα πράγματα. Από εκεί και πέρα δε θα με χάλαγε ένα αμερικανάκι σαν αυτά που περιγράφεις, που ξέρεις, μπορεί στην τελική να βρούμε έναν νέο Μπατίστ.

    Για τον Άρμστρονγκ έχεις δίκιο, all the way, μην κοιτάς αυτά που σου έγραψα. Δεν πρέπει να ξεχνάς όμως ότι ο άρρωστος θέλει παρηγοριά, αν δεν το κάνεις, θα κλωτσήσει (ή θα πεθάνει). :)

    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην διοίκηση της ομάδας έχει επικρατήσει πανικός μετά την μαζική φυγή όλων σχεδόν των πρώην παιχτών της ομάδας. Εξού και ο περίεργος μεταγραφικός σχεδιασμός που εγείρει τόσα ερωτηματικά. Η διοίκηση θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, πάνε οι εποχές που κρατούσαμε παίχτες με λιγότερα λεφτά, πάνε οι εποχές που αν θέλαμε παίχτη τον κλείναμε αμέσως. Με μειωμένο budget και χωρίς Ζοτς στον πάγκο, η ομάδα δεν αποτελεί πλέον θέλγητρο όπως κάποτε.

    Και κάτι ακόμα -σχετικά με την αναμενόμενη μεταγραφή-: Ας μην έχει κανά τρελό τρίποντο ο παίχτης που θα πάρουμε, δεν γίνεται με 7-8 κατοστάρικα να περιμένεις και αθλητικά προσόντα, και παιχνίδι με πλάτη και τρίποντο. Και εγώ θα ήθελα καμιά Φεράρι με 2-3 χιλιάρικα αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω.
    Στην τελική τρίποντο έχει και ο Πάνκο και ο Τσαρτσαρής. Χρειαζόμαστε πρωτίστως έναν αθλητικό παίχτη που να βγάζει απίστευτη ενέργεια μέσα στο παρκέ. Ένας παίχτης σαν τον Μπάλκμαν πληρεί τις προδιαγραφές της θέσης.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειλικρινα ,... πιστευεις οτι στην ΚΑΕ , τους ξερουν αυτους τους παικτες ? θελω να πω ... οτι αν μεσα στη χρονια , αποδειχτουν αυτα που εγραφες για τον Αρμστρονγκ πχ ... τοτε μαλλον καποιοι μεσα στην ομαδα δε κανουν σωστα τη δουλεια τους.
    Κατα τη γνωμη μου , αν οτι γραφεις για αυτους τους δυο παικτες ισχυει και στην πραγματικοτητα , τοτε θα επρεπε να τους εχουμε κλεισει χτες . Και εκτος αυτου καποιος ισως θα επρεπε να σε εχει προσλαβει σε ενα καταλληλο ποστο .

    Πραγματικα διαβαζω το μπλογκ σου , περιπου 2 μηνες .. το τσεκαρω σε καθημερινη βαση , και με εκπλησει το γεγονος , οτι εκτος απο τις γνωσεις σου πανω σε ονοματα και παικτες , δημιουργεις ενα προφιλ και εκφερεις την αποψη σου εμπεριστατωμενα χωρις αερολογιες . Ειλικρινα , περιμενω μεσα στη χρονια να δω μερικους απο τους παικτες που εχεις αναφερει εχοντας την κρυφη ελπιδα οτι τα scouting report σου , τελικα δεν ειναι τοσο καλα ... γιατι αν αποδειχτουν ετσι οπως τα λες , θα απογοητευτω πολυ απο τον τροπο που δουλευει η ομαδα μου . (ειδικα αν ''βγουν'' αυτοι οι δυο γκαρντ της Μπιελα που ελεγες τοσο καιρο οτι ηταν ιδανικοι ...και εμεις πηραμε ουκιτς και κιτσεν ... τι να πω .. !

    με εκτιμηση
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα σ'ευχαριστώ, ειλικρινά. Θα σου πώ τι πιστεύω.. Ομάδες τέτοιου επιπέδου και γνωρίζουν τα ονόματα και έχουν γνώστες πολύ καλούς. Δεν τους ξέρω. Το θεωρώ δεδομένο. Το μπλογκ στοχεύει να βγάζει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Άλλο σκαουτινγκ ριπόρτ και άλλο πρόβλεψη., Στο ριπόρτ δε πέφτουμε έξω, στο λέω από τώρα, τσέκαρε παίκτες που γνώρισες μετέπειτα. Η πρόβλεψη είναι όμως άλλο πράγμα.. Εξαρτάται από πολλά το αν θα βγεί ή όχι. π.χ. κοίτα το ριπόρτ του Ντόρσεη πρίν έρθει κ πές μου.. Η πρόβλεψη μου όμως ήταν ότι δεν είναι ο παίκτης που θα αλλάξει τις ισορροπίες κ όμως είδες τι έγινε.. Ένας παίκτης μπορεί να βγάλει έναν εαυτό σε συγκεκριμένο περιβάλλον κ συνθήκες. π.χ. μιας κ ανέφερες τα γκαρντ της Μπιέλα για εμένα ο Κόλεμαν έκανε μεγάλο λάθος που πήγε στη Νίρμπουργκ. Ο Πούλεν αντίθετα θα παίξει..

      Διαγραφή
  17. Πολύ καλές επιλογές και οι δυο Jim. Δεν είμαι σίγουρος για το τι σκέφτεται να δώσει ο Γιαννακόπουλος σε λεφτά αλλά η σχέση κόστους – προσόντων/απόδοσης των εν λόγω παικτών είναι πολύ καλή.
    Τώρα για το τρίποντο που αναφέρεσαι δεν νομίζω ότι είναι και αυτό που ψάχνουν στο 4αρι.
    Το τρίποντο μπορεί να το πάρει και από άλλους παίκτες ο Πεδουλακης (όχι ότι δεν θα λείψει αλλά λέμε τώρα).
    Πιστεύω ότι η ομάδα στήνεται με βάση το πώς μπορεί να διεκδικήσει τα ηνία ξανά στην Ελλάδα. Και λογικά βλέπουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα ματσαρίσματα στα πολλά γρήγορα, δυνατά και ποιοτικά 4αρια του αντιπάλου. Άρα θέλει παίκτη που να προσφέρει ενέργεια, να σπρώχνει και να κυνηγάει και οι παίκτες που αναφέρεις κολλανε τέλεια σε αυτό.
    Τώρα ο κρίσιμος παράγοντας για μένα είναι τα λεφτά γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ο Γιαννακοπουλος είναι διατιθέμενος να ξοδέψει πάνω από 200 χιλιάρικα για παίκτη. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Γιατί κάποιες πληροφορίες λένε ότι τον Adre Smith όντως τον πλησίασε και τον παζάρευε για €200.000. Και φυσικά ο παίκτης την έκανε για αλλού.
    Μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ. Ο Σμιθ έχει κλείσει πριν δύο μήνες, το ξαναλέω τέτοιο παίκτη σε φάση ανόδου ήθελαν οι πράσινοι..

      Διαγραφή
    2. Ο Σμιθ έκλεισε επίσημα χθες.Είχε συμφωνήσει με την Ρωσική εδώ και 2 μήνες προφορικά αλλά περίμενε εμάς για μια καλή πρόταση που δεν ήρθε ποτέ..Τσεκαρε το ότι ανακοινώθηκε χθες επίσημα http://www.bcred.ru/

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον φίλο για τον Σμιθ.Ήταν πολύ κοντά σε εμάς αλλά του δίναμε ελάχιστα χρήματα. Επίσης είμαι σίγουρος ότι τον παίχτη που θα πάρουμε δεν πρόκειται να είναι απο NBA και ούτε από ομάδα Euroleague

      Διαγραφή
  18. Κατα την ταπεινή μου γνώμη κάνουμε συζήτηση χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό θέμα διότι δεν βλέπω τον Παναθηναικό να παίρνει 4αρι προς το παρόν και άμα πάρει θα πάρει τον Κόμματο.Λόγο οικονομικής στενότητας θα αρχίσει όπως έχει και θα δει στην πορεία πως θα πάει το θέμα οπότε νομίζω ότι τζάμπα σπάμε τα κεφάλια μας!Τώρα όσο αφορά το Τopic δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω αυτή τη φορά με τον JIM τόσο και ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναικός θέλει αυστηρά 4αρι που να μπορεί τουλάχιστον να παίζει αξιοπρεπώς μακριά από το καλάθι με ένα αξιοπρεπές σουτάκι αν το θέμα μας είναι επιθετικό γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να συνυπάρχει μόνο με τον Armstrong διότι με τον Σόφο θα τρακάρουν άσχημα και αυτό θα δένει τα χέρια του Αρτζι ως προς το πόσο μεγάλη ευελιξία μπορεί να έχει στην δημιουργία σχημάτων.Άρα παίρνοντας ως δεδομένο το λάθος επιλογής του Armstrong τουλάχιστον τώρα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην άμυνα και στα ριμπαουντ όπου για εμένα θα έχει τεράστιο πρόβλημα διότι ποντάκια θα δίνουν κουτσά στραβά οι άλλοι ψηλοί.Γιαυτό προτιμώ μακράν τον Βalkman που στο κάτω κάτω της γραφής έχει αποδείξει ότι μπορεί άνετα να τα βάλει με παίχτες υψηλής κλάσης και δύναμης.Στους Nuggets που είχε πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής (και ειδικά όταν συνυπήρχε με τον Andersen) ήταν πάρα πολύ καλός έβγαζε ενέργεια και έκανε τρομερή δουλεία σε άμυνα και ριμπάουντ.Τι τα λέμε όμως όλα αυτά δεν θα πάρει ψηλό ο Παναθηναικός να το θυμάστε ;)


    Γιώργος Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο ο Παναθηναϊκός θα ρισκάρει πολύ να μπεί στην Ευρωλίγκα έτσι. Ο Μπάλκμαν είναι σπουδαία λύση. Μαρκάρει παντου. ΠΑΝΤΟΥ..

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς γιαυτό τον προτιμώ γιατί μπορεί να μαρκάρει και κοντά και ψηλά 4αρια και 5αρια με την ίδια άνεση!!Τώρα για τους παίχτες που είπες για τον jefferson δεν έχω άποψη δεν τον έχω παρακολουθήσει αλλά για τον Adrien θα τον γούσταρα τρελά για center μακράν καλύτερος στα πάντα από Armstrong άλλα άμα τον πάρεις αναιρείς τον δεύτερο διότι μαζί δεν βλέπω να μπορούν να παίζουν!

      Διαγραφή
  19. Jim σε ανακάλυψα αυτό το καλοκαίρι και ομολογώ πως μπορεί να μάθει κανείς πολλά πράγματα διαβάζοντας τα άρθρα σου .. Όσον αφορά τους παίχτες που πρότεινες, ο Adrien πιστεύω πως δεν ταιριάζει τόσο γιατί αν και θα μπορεί να ματσάρει πολύ καλά τον Ντόρσευ αφού όπως ανέφερες παίζει κυρίως στο 5 θα συνεχίζει να υπάρχει κενό στο 4 ... Αντίθετα ο Τζέφερσον πιστεύω πως θα ταιριάξει πολύ με τον Άρμστρονγκ και θα δώσει και παιχνίδι στο low post, πράγμα πολύ σημαντικό για την ομάδα ... Δηλαδή εξαιρώντας το τρίποντο που αν είχε τότε θα ήταν και πολύ πιο ακριβός αποτελεί εξαιρετική επιλογή ...
    rondo_13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε παιχτούρα Rondo.. Ναι ο Αντριεν είναι 5 όντως. Όπως είναι τώρα η ομάδα με τον Άρμστρονγκ ταιριάζει πιό πολύ ο Τζέφερσον. Απλά ο Αντριεν ήταν πανοπλία στην άμυνα που δεν έχεις τώρα..

      Διαγραφή
  20. FILE JIM POTE TO KOVEIS NA EXOUME EKSELIKSEIS GIA AFTO TO THEMA;
    KSEREIS KATI GIA TON ELLINA POU THA PAREI;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Απ'ότι φαίνεται ούτε βιασύνη. Για οτιδήποτε μάθω θα ενημερώσω εδώ Πασχάλη..

      Διαγραφή
  21. Davon με κλειστά μάτια..Και οικονομικός και με κίνητρο ισχυρό για καταξίωση και με τα κατάλληλα προσόντα. Μόνο στο τρίποντο δεν είναι δυνατός αλλά όπως ανέφερε και ο Jim εκεί βασίζεσαι στον Πάνκο (που υποτίθεται είναι το καλό του στοιχείο). Μ' αρέσει που ξεκινάει τις προσπάθειες του και από μακριά από το καλάθι, τρομερά αθλητικός, είναι ο,τι ψάχνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως έχεις πει και εσύ Jim η λύση είναι μία velickovic ,να έρθει να κουμπώσει στο 4 και σε κάποιες περιπτώσεις στο 3.Η μπασκετική του παιδεία μας χρειάζεται απαραιτήτως. Σίγουρα θα είναι ρίσκο μέχρι να επιστρέψει απ τον τραυματισμό του..αλλά τον παίχτη αυτόν τον έχουμε δει λίγο πολύ όλοι και ξέρουμε για το τι είναι ικανός να καταθέσει στο παρκέ. Μπορεί να προσαρμοστεί πολύ καλύτερα στα διάφορα σχήματα του Άρτζι από οποιονδήποτε αμερικάνο. Επίσης είναι ενας παίχτης που στα καλά του είναι καλύτερος από πρίντεζη (άποψή μου). Πιστεύω πως με velickovic οι ισορροπίες θα αλλάξουν κατά πολύ τόσο σε Ελλάδα όσο και σε ευρώπη.saras 19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ισορροπίες θα αλλάξουν πολύ; Σε ευρώπη; Από έναν παίκτη που το μόνο που έχει να επιδείξει στη καριέρα του είναι μια καλή σχετικα χρονιά στο ΤΟΠ16 το 2009; Πέραν τούτου σχεδόν τίποτα. Πήγε στη Ρεάλ, αλλά αποδείχτηκε πολύ ζόρικη γι'αυτόν.
      Πήρε ευκαιρίες σε υψηλό επίπεδο αλλα αποδείχτηκε λίγος (όπως και τα άλλα καρντάσια της τότε παρτίζαν τέπιτς, τρίπκοβιτς, αν και τον θεωρώ φανερά ανώτερο αυτών των δύο, αλλα λίγο για τοπ επίπεδο εκτός και αν είναι μπακ απ πχ του Φώτση οπότε τότε είναι σούπερ)
      Ο Πρίντεζης, συγνώμη, αλλά είναι φανερά καλύτερος και με συνεχή βελτίωση σε τομείς που υστερούσε, με μοναδική ίσως αδυναμία το τρίποντο, στο οποίο δεν είναι όμως κακός, όπως ούτε και ο Βελίτσκοβιτς είναι Τελέτοβιτς (τι κάθομαι και συγκρίνω τώρα..ούτε καν τσαρτσαρής δεν είναι).
      Άσε που αφήνεις την ομάδα με ΔΥΟ 5-άρια, οπότε θα σου κάνουν πλάκα οι άλλες ομάδες. Αν είχε κλείσει η ομάδα στο 5, τότε ο Βελίτσκοβιτς θα ήταν μια αξιοπρεπής προσθήκη (των 300χιλ) αλλα σε καμία των περιπτωσεων game changer.
      Πραγματικά, όσο και αν προσπαθώ, αδυνατώ να καταλάβω τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου παίχτη, στο υπάρχον ροστερ τη δεδομένη στιγμή...

      @Τζιμ, έκατσα και τον είδα τον Τζέφερσον, και μ'αρέσει πολύ. Τα 700χιλ τώρα φαίνονται ΟΚ αν και ο κόσμος θα κλοτσήσει καθώς δεν είναι το όνομα που θα περιμένανε...αλλα πιστευω πως θα βοηθήσει πολύ, έτσι όπως έχουν τώρα τα πράματα.
      Τι μισθό θα έχει ο Αρμοστρονγκ;
      Τα λέμε κολλητέ
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Ο Άρμστρονγκ φιλαράκι έπαιρνε 200χιλ. πέρυσι στην Αsvel. 300 με 350 υπολόγισε φέτος.. Είναι καλός ο Τζέφερσον και ταιριάζει στο παρών ρόστερ γιατί μπορεί να συνυπάρξει ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ψηλούς του ΠΑΟ δημιουργώντας πολλούς συνδυασμούς. Αυτό είναι πολύ βασικό..

      Διαγραφή
  23. Κακά τα ψέμματα με τον Σέρβο υγιή αποκτάς ποιότητα saras19 που τώρα δε θα έλεγα ότι την έχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. παιδιά ο τζεφερσον είναι οτι πρέπει. είναι πολύ εντυπωσιακός και οι φίλαθλοι θα τον αγαπήσουν αμέσως, ξεχνώντας τα ονόματα του ΝΒΑ. μακάρι..η πλειοψηφία ξέρει μπάσκετ και θα εκτιμήσουμε μια τέτοια κίνηση. εγώ τον θέλω περισσότερο από βελίσκοβιτς και μπάλκμαν τζιμ.

    Νίκος Πατήσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να παίξει μαζί με τον Σόφο λόγω ταχύτητας και με τον Πάνκο ή τον Άρμστρονγκ λόγω δύναμης. Σου λύνει τα χέρια..

      Διαγραφή
  25. συγχαρητηρια στο καλυτερο εδω και παρα πολυ καιρο αλλα πλεον και πιο πολυσυχναστο μπασκετικο στεκι της χωρας. οι καλυτερες λυσεις τζιμ για εμενα ηταν οι τολιβερ, μπλατσε.

    zurich,switzerland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα, σε χάσαμε φίλε.. Τι κάνει η όμορφη Ζυρίχη? (Θα είμαι εκεί για 1 εβδομάδα τον Δεκέμβρη Για τον Τόλιβερ είχαμε αφιερώσει ολόκληρη ανάρτηση. Βλέπεις τι γίνεται με την πάρτη του.. Περιζήτητος! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς να μας έρθεις! Πέρνα και καμιά βόλτα απο τα μέρη μας (Λουγκάνο), έχουμε φέτος τον Barber Korvotney, τoν οποίο τον θεωρώ καλό παίκτη, ειδικά για τα χαμηλά στάνταρντ της ελβετικής λίγκας...
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε αρρώστια εκεί και συ? Θα μιλήσουμε εκείνες τις μέρες μήπως συναντηθούμε. Τον ξέρω από το Όμπορν πολύ καλός ριμπάουντερ

      Διαγραφή
  27. Δημήτρη την καλησπέρα μου. Μια λίγο αδιάκριτη ερώτηση..Δουλεύεις πουθενά πάνω στο αντικείμενο του μπάσκετ?
    Στέλιος Κατσιμίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Στέλιο. Αυτή τη στιγμή είμαι free agent!! Η επόμενη ανάρτηση "πάρτε τον" που θα ανεβάσω θα μιλάει για εμένα..

      Διαγραφή
  28. Ο Βελιτσκοβιτς ειναι καλο ρισκο,γιατι αν σου βγει,μπορει να γινει για 5-6 χρονια βασικο γραναζι και εχει δυνατοτητες,εαν βρει τον δρομο του να γινει παικτης επιπεδου τοπ ομαδων.Εννοω οτι εχει πιο ψηλο ταβανι απο αλλους,εαν φυσικα βγει..Αξιζει τον κοπο,και ειναι καλος 3ποντος,κατι που λειπει απο την ομαδα..Ειναι λαθος να λεμε οτι το 3ποντο απο το 4 θα το καλυπτει ο Πανκο..Δηλαδη οταν δεν θα ειναι στο παρκε ο Πανκο,δεν θα εχεις 3ποντο απο το 4??Αφου δεν υπαρχουν καλοι περιφερειακοι σουτερ,ας δεσουμε το σουτ απο το 4..Γενικα με τα μπαλωματα και τους συνδιασμους-αντε να βολευτουμε[του στυλ βαφτιζουμε τον καθε παικτη αναλογα με τις αναγκες μας] ,θα καταληξουμε να ειμαστε παντου συμπαθητικουληδες και πουθενα σουπερ..Οπως με την κοτσανα με το 3ο πενταρι..Σοφο,καλος αλλα ρισκο,Αρμστρονγκ μετριος και ρισκο,Σκορδιλης λιγος και ρισκο...Ισως η μονη πενταδα που μπορει να κανει τη διαφορα ειναι Ξανθοπουλος,Κιτσεν[η Μασιουλις],Μπραμος,Τσαρτσαρης[η Κοματος] ,Σκορδιλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί, ο Αρμστρονγκ είναι πιο λογική επιλογή από τον Άντριεν. Ο ένας έχει παίξει 300 παιχνίδια στο ΝΒΑ κι ο άλλος μόλις 31. Έχει καλά στοιχεία ο Άντριεν αλλά ακόμη του λείπουν οι εμπειρίες που χρειάζεται (και ο Αρμστρονγκ θέλει εμπειρίες αλλά τουλάχιστον έχει στην πλάτη του μια εξαετία στο ΝΒΑ σε ρόλους ενεργούς) για να σταθεί άμεσα σε μια νέα ομάδα υψηλού επιπέδου. Και ο Αρμστρονγκ έχει το κίνητρο να ανέβει και την όρεξη δείχνει να έχει (πρώτη μέρα μετά απο υπερατλαντικό ταξίδι πήγε για προπόνηση) οπότε ας δούμε τι θα γίνει και μετά σχολιάζουμε. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια είναι σωστή επιλογή ο Χίλτον και λόγω ύψους και είναι στο χέρι του και στο χέρι του Πεδουλάκη να βοηθήσει.
    Για 4άρι ο Τζέφερσον φαίνεται σωστή επιλογή. Έχει παιχνίδι και με πλάτη πλάτη και με πρόσωπο, κουμπώνει καλά και με Σόφο και (πιο πολύ) με Χίλτον, είναι και σε ανoδική πορεία και έρχεται απ;o μια χρονιά που ήταν κορυφαίος σε ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως το ρωσικό. Μοιάζει ιδανική και (σχετικά) safe επιλογή.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λίο και ευχαριστώ για το σχόλιο. Τα 300 ματς στο ΝΒΑ μπορεί να λένε πολλά μπορεί και τίποτα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Ο Άντριεν απλά είναι "παίκτης-Πεδουλάκη"..

      Διαγραφή
  30. οι παικτες που αξιζουν πλεον απο νβα στις θεσεις 4-5 ειναι:1)κρις αντερσεν (nuggets 34 ετων,βαθμος:6,5 κυριως προβλημα ο χαρακτηρας του....),2)κενυον μαρτιν(clippers 34 ετων,βαθμος:8 το μονο προβλημα ο χαρακτηρας του και το κασε του....),3)αντονι τολιβερ (timberwolves 27 ετων,βαθμος:7 αρκετα καλος....)4)λου amundson(pacers 29 ετων,βαθμος:7,5 ιδανικος...παρα πολυ καλος αμυντικα,επιθετικα ετσι κι ετσι αλλα σε γενικες γραμμες παιχταρας...)5)swane williams (blazers 26 ετων,βαθμος:7 καλος σε 3ποντα,νουμερο 17 στο ντραφτ,εξελιξιμος μπορει να βοηθησει....)6)ji gianlian (maverics 24 ετων,βαθμος: 8,παιχτουρα στην ευρωπη θα εκανε θραυση...)7)renaldo balkman (knicks 28 ετων,βαθμος: 8,5 εκπληκτικος αμυντικα δινει μεγαλη ενεργεια και δεν ειναι και τραγικος σουτερ...)8)josh howard (jazz 32 ετων,βαθμος:7 εχει πεσει η αποδοση του πολυ τα τελευταια χρονια αλλα μπορει πιστευω ανετα να βαζει 15-20 ποντους .....)9)tracy mcgrady (hawks 33 ετων,βαθμος:7,5 εχει προβληματα με τα γονατα του εχει πεσει τα τελευταια 4-5 χρονια αλλα ειναι παιχταρας και στην ευρωπη μπορει να κανει πλακα,μονο προβλημα οι τραυματισμοι του και η κακη αμυνα του...)10)d.j white(bodcats 24 ετων,βαθμος:7 αρκετα καλος......)αν θελεις απαντησε μου και πες μου ποιον θεωρεις καταλληλο για τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Έχω πεί τη γνώμη μου. Βελίσκοβιτς, Μπάλκμαν συν τα δύο παιδιά της παρούσας ανάρτησης είναι καλές επιλογές. Από τους παίκτες που αναφέρεις τώρα.. Ο Γιανλιάν είναι τραυματίας οπότε βάλε τον στην άκρη (μπορεί να χάσει τη σεζόν). Θα διάλεγα Τόλιβερ έχοντας και τη παράμετρο Άρμστρονγκ στο μυαλό μου. Αλλά είπαμε ο συγκεκριμένος θα κλείσει ΝΒΑ. Ο Άμουντσον αντί Άρμστρονγκ επίσης θα ήταν πολύ καλός.

      Διαγραφή
  31. Γεια σου Jim!Είναι οφθαλμοφανες ότι εχει γινει χοντρο λαθος σε ότι αφορα τις θεσεις των φοργουορντ στο μεταγραφικο σχεδιασμο του Παναθηναϊκού .
    Γιατι για τις άλλες θεσεις(1/2 και 5) - ανεξαρτητα αν καποιος εγκρινει ή όχι τους παικτες που αποκτηθηκαν - δεν μπορει παρα να συμφωνησει ότι τα χαραχτηριστικά τους κουμπωνουν και δενουν καλα μεταξυ τους.
    Για μενα,οπως είναι η κατασταση τωρα ,η παρτιδα σωζεται με καποιες αλχημειες και με 1-2 καλες τελικες μεταγραφικες κινησεις.
    Καταρχην ,ο Πεδουλάκης δεν εχει άλλη επιλογη παρα να βαλει τον Μασιουλις στο ροτεισον της θεσης «4».Πιστευω ότι αυτό σχεδιαζει,αφου και τριποντο εχει,και δυναμη εχει,και παιχνιδι ψηλά εχει,καιταχυτητα για τη θεση εχει,ενώ με τον Αρμστρονγκ ή τον Τσαρτσαρη διπλα του θα καλυπτεται και το ψιλοχαμηλο υψος που εχει .
    Αν τα καταφερνει ο Χαινς στο 4/5 τοτε γιατι όχι και ο Μασιουλις σαν full –time 4αρι?
    Στην περιπτωση αυτή θα ειχε και νοημα και η επιλογη του Πελεκανου για το «3»,οπου μαζι με Μπραμο και Γιαννοπουλο και με τα σχηματα των 3 κοντων,θα μπορουσε να βελτιωσει τον ανταγωνισμο της θεσης αυτης…
    Επισης αν υποθεσουμε ότι οι Φωτσης,Μαυροκεφαλιδης δεν πλησιαζονται οικονομικα ή για εξωαγωνιστικους λογους,δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Παναθηναϊκός δεν κοιταξε την περιπτωση Σακοτα.Ενταξει δε είναι γρηγορος ,αλλα είναι Ελληνας διεθνης,26 ετων,4αρι,ποιοτικος ,με τριποντο και με προϋπηρεσια στην ομαδα.Νομιζω ότι εχει ξεπερασει πληρως το σοβαρο προβλημα υγειας του ,ενώ περσι αγωνιστηκε καλα σε Βελγιο και Ρωσια.
    Με την λειψανδρια που υπαρχει σε ποιοτικους Ελληνες,ο Σακοτα θα ηταν καλη επιλογη.Ξερεις Jim αν γυρισε τελικα στην Ιταλια και στη Βαρεζε?
    Τελειωνοντας,επιμενω ότι ο ξενος που θα αποκτηθει πρεπει να είναι 4/5 οπωσδηποτε!Το εχει περισσοτερο αναγκη ο Παναθηναϊκος από έναν combo – forward όπως ο Βελιτσκοβιτς.Ενας Balkman θα ηταν σουπερ για αυτην την θεση,μιας και μπορει να αντιμετωπισει τους Πριντεζη,Χαινς,Αντιτς.Οπως ο Πεδουλάκης θωρακισε τον Διαμαντιδη με Ουκιτς,Κιτσεν και Ξανθοπουλο, ετσι πρεπει να θωρακισει τον Σοφο με έναν ακομη ,δυνατο και γρηγορο ψηλο,εκτος από τους Αρμστρονγκ και Τσαρτσαρη .
    Οσο για το τριποντο ,δεν νομιζω ότι είναι τοσο απαραιτητο,οσο το να εχει μια επιθετικη σταθερα στο παιχνιδι του κυριως κοντα στο καλαθι.
    Παντως,ο Παναθηναϊκος εχει μεχρι τωρα 9 παικτες με ικανοτητα στο τριποντο(οσους και ο Ολυμπιακος),ενώ περσι ειχε 8.Μαλιστα,θυμαμαι ότι και περσι η ιδια κουβεντα γινοταν για τον Ολυμπιακο,δηλαδη που παει χωρις κλασικο σουτερ.Αλλα ολοι ξερουμε την καταληξη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζόνυ αρκετά καλό το σχόλιο σου.. Ο Σάκοτα δε νομίζω ότι κάνει γι'αυτό που χτίζει ο Πεδουλάκης. Οχι.. Πάντως ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι έχει στο μυαλό του το προπονητικό τιμ. Και ο Μπάλκμαν κόμπο-φόργουορντ είναι άσχετα ότι μπορεί να μαρκάρει και στο "5" τους undersized της Ευρώπης. Είναι πολύ καλή επιλογή, έχω τοποθετηθεί άλλωστε..

      Διαγραφή
  32. Jim καλησπέρα,
    Θά 'θελα να μου εξηγήσεις γιατί αυτή η επιμονή με το κίνητρο. Θυμάμαι περιπτώσεις εκπληκτικών παικτών απο NBA που αν και δεν είχαν να αποδείξουν τπτ στην Ευρώπη, ήρθαν και έβγαλαν μάτια. Αναφέρω ενδεικτικά Bob McAdoo (κολητά δύο κούπες), Spencer Haywood, Dominique Wilkins, Byron Scott και αρκετοί άλλοι. Ήταν όμως όλοι γεννημένοι νικητές και κάποιοι (πχ McAdoo & Scott) και υποδείγματα επαγγελματία.
    Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός, στη μετά Zelico εποχή, έχει πρώτιστα να διαφυλάξει το πνεύμα του νικητή - το ασυμβίβαστο με την ήττα.
    Ο Αrmstrong δεν κάνει στην ομάδα κυρίως γιατί δεν παίζει με ψυχή.
    Χρειζόμαστε οπωδήποτε έναν παίκτη νικητή και δεινό σκόρερ, που να φθείρει με φάουλ και να καταπονεί ψυχικά τον αντίπαλο, και να μπορεί - μαζί με το Μήτσο να εμπνεύσει τους καινούργιους.
    Χωρίς τέτοιον παίκτη, ο Παναθηναϊκός του 12-13, το μόνο κοινό που θα έχει με την παλιά ομάδα θα είναι το όνομα και η φανέλα θα "μικρύνει" πολύ.
    Το Λάσμε δεν τον θυμάμαι. Το προφίλ που μεταφέρεις ταιριάζει για συμπλήρωμα.
    Ο Armstrong δεν μου ταιριάζει.
    Νομίζω επίσης πως ο Πελεκάνος έχει περισσότερη ψυχή απο τον Κόματο.
    Πελεκάνος στο 3, Nταβόν Τζέφερσον για 4 & Κένυον Μάρτιν για 5. Ο Αρμστρονγκ για την Ευρώπη.

    Φιλικά,
    Θόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θοδωρή. Απλά σύγκρινε τους αθλητές που μου παραθέτεις σαν παραδείγματα (ως ταλέντο και επαγγγελματισμό) με τα ονόματα που παίζουν τώρα.. Καλή η σκέψη σου για Άρμστρονγκ-Ευρωλίγκα. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα διαθέσει ο ΠΑΟ χρήματα για δύο παίκτες. Πολύ δύσκολο..

      Διαγραφή
    2. Jim, υποτίθεται οτι τα διέθετε πριν 20 μέρες για Φώτση. Είναι ακορντεόν το μπάτζετ;
      Θόδωρος

      Διαγραφή
    3. Απλά ο Φώτσης τοποθετείται στις ειδικές περιπτώσεις. Πάντα υπάρχουν σε μια ομάδα τέτοιες που θα προσπαθήσεις για την υπέρβαση

      Διαγραφή
    4. Jim, εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ είμαι απλός μπασκετικός φίλαθλος και Παναθηναϊκός.
      Όμως ο Πεδουλάκης όταν επέλεξε και "έμπλεξε" με το Σόφο σίγουρα γνώριζε πως στο 5 ήθελε 2 λύσεις ακόμα και όχι μια.
      Στο τέσσερα επίσης θέλει ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και ενέργεια. Και σε επίθεση και σε άμυνα.
      Και για να μην κλείνει η άμυνα εύκολα το Σοφοκλή και τον αχρηστεύει πρακτικά (και τον Χίλτον επίσης γιατί και αυτός δεν είναι ολοκληρωμένος σέντερ), χρειάζεται όχι κατ' ανάγκη τρίποντο, αλλά τουλάχιστον δύο αξιόπιστους σουτέρ (στη φάση, στην κίνηση και κάτω απο άμυνα) απο 5-6 μέτρα. Άλλως μπορείς να ματσάρεις το Σόφο σχετικά εύκολα - να θυμίσω εδώ τον Τομάσεβιτς παλιότερα και τον τελικό της Βαρκελώνης πρόπερσι, όταν και υποτίθεται πως ο Σοφοκλής ήταν σε καλή κατάσταση.
      Είναι απλό, για να εκμεταλευτείς το Σόφο και να σου δώσει αυτά που μπορεί χρειάζεται προστασία και συντήρηση για να μη χαθεί η σεζόν. Διαφορετικά είναι δώρο άδωρο.
      Σ' ευχαριστούμε για τη βήμα σου γιατί μας δείνεις πράγματα.
      Θόδωρος.

      Διαγραφή
  33. τζιμι κατι τελειως ασχετο.διαβαζα οτι σαν σημερα πηρε το παγκοσμιο στην ιντιαναπολις η σερβια.το ειχα δει τοτε το ματς(σε καφετερια με φασαρια κλπ).ξαναειδα τωρα τα τελευταιa λεπτα.δεν θυμαμαι για ποια φαση διαμαρτυρονται οτι τους εσφαξε ο πιτσιλκας.για τα τελευταια δευτερολεπτα;για το φαουλ που δεν σφυριξε στο τελος στο μπασιμο;μηπως θυμασαι;
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η Αργεντινή διαμαρτύρεται για -όντως ανύπαρκτο- φάουλ του Σόλα στον Ντίβατς στη σέντρα λίγα δεύτερα πριν το τέλος ενώ στα καπάκια ζήτησε φάουλ στη μπούκα του Σκονοκίνι για το νικητήριο καλάθι. Χαμός είχε γίνει. Glory days..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπέρα,
    μήπως να φτιάξεις και ένα αφιέρωμα στον Λασμε?
    μας έσκασε όλο το καλοκαίρι οπότε να μάθουμε τίποτα και γι΄αυτόν. μπορέι να κλείσει τελικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το χε βαλει πριν κανα μηνα
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_19.html#comment-form

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Γκρέκ.. Σου έδωσε το λινκ ο φίλος έγκαιρα βλέπω..

      Διαγραφή
    3. ναι, τώρα το είδα, θενκς.
      εξαιρετικό το μπλογκ σου, έχω εντυπωσιαστεί απο τις γνώσεις σου. δημοσιογράφος είσαι ή απλά χόμπι?

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Γκρέκ.. Χόμπι. Βασικά πάθος..

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα Jim!
    Και συγχαρητήρια για το blog.
    Την άποψή σου σε κάτι.. Αν αποκτηθεί Λάσμε πιστεύεις ότι μπορεί να συνυπάρξει μαζι και με Άρμστρονγκ ή είναι "ίδιοι" παίκτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε, σ'ευχαριστώ. Σκουντουφλάνε.. Όχι, δε θα τους τοποθετούσα στο συγκεκριμένο ρόστερ. Σε μιά άλλη ζωή, εφόσον έχεις την πολυτέλεια πίσω από τον Σόφο να έχεις δύο τέτοιους παίκτες στο "5", ναι.

      Διαγραφή