Athlenda

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ..



Οι καλύτεροι Euroleaguers της τελευταίας δεκαετίας μπαίνουν στο παρκέ του Hoopfellas. Αλήθεια, εσείς πάνω σε ποιόν θα χτίζατε τη δική σας ομάδα? Η δική μας και η δική σας ψήφος..



To Ηοοpfellas συλλέγει 10 μύθους της Ευρωλίγκας και σας προκαλεί να ψηφίσετε τον καλύτερο. Αλήθεια, αξιολογώντας όλους τους παρακάτω σταρ και με γνώμονα το πικ της καριέρας τους, πάνω σε ποιόν θα χτίζατε τη δική σας ομάδα..? 

Σημείωση: Πριν πάρετε την τελική απόφαση να διευκρινίσουμε ότι η επιλογή δεν έχει να κάνει με τον πιο επιτυχημένο ή αυτόν που προσέφερε/άφησε τα περισσότερα στη διοργάνωση. Τα κριτήρια είναι καθαρά ελεύθερα μπασκετικά. Ως μόνο προαπαιτούμενο στην επιλογή έβαλα την κατάκτηση ενός τίτλου Ευρωλίγκας γιατί αλλιώς θα γινόταν πανηγύρι (παίκτες όπως ο Σκόλα ή ο Καλντερόν έμπαιναν για πλάλα στη λίστα..). Για πάμε..

Sarunas Jasicevicius, o Πιανίστας..


Κάθε φορά που τον βλέπω στο παρκέ να δημιουργεί μου δίνει την αίσθηση ότι παίζει μια σαγηνευτική μελωδία στο πιάνο, με την οποία «μαγεύει» τους πάντες στέλνοντας μπάλα, συμπαίκτες και αντιπάλους εκεί που θέλει αυτός.  Κρατούσε τη μπαγκέτα στη Μακάμπι της διετίας 2003-05, της ίσως πιο δυνατής μπασκετικής αρμάδας στη σύγχρονη εποχή, πήρε τον μαγικό αυλό στα χέρια του με τον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε 4 τίτλους στη διοργάνωση, τους 3 συνεχόμενους, στα χρόνια της τεράστιας κυριαρχίας του. Μάλλον ο καλύτερος πικ εν ρολ παίκτης που είδαμε στο σύγχρονο μπάσκετ, σπάνιο μέταλλο winner με πολλά guts και χέρι αλφάδι στα δύσκολα. Παλεύει ακόμα με καλές πιθανότητες για τον 5ο του τίτλο..

Dejan Bodiroga, the boss..


Παίκτης σύμβολο της σύγχρονης εποχής, έθεσε νέα στάνταρντ στον όρο leader με τα επικά κατορθώματα του. Πήρε τρείς φορές τον τίτλο (2000, 2002, 2003 με Παναθηναϊκό και Μπάρτσα) στα χρόνια της υπεροχής του, όπου είχε ολόκληρη την Ευρώπη «υπό».. Ένας από τους καλύτερους fundamental παίκτες που ανέδειξε το παγκόσμιο μπάσκετ. Πόιντ φόργουορντ με ύψος 2.05μ.(o Tάνιεβιτς τον διαφήμιζε ως τον νέο Μάτζικ Τζόνσον..), τεράστιο ρεπερτόριο, μπασκετικό IQ στη στρατόσφαιρα αλλά πάνω από όλα, πολύ μεγάλη καρδιά.. Νομίζω ότι αυτό τον μετέτρεψε από σταρ σε θρύλο..  Sex, droga i Bodiroga..



Manu Ginobili, ο ποιητής..


Εντάξει, ξέρω, αυτός έφυγε για τους Σπερς το 2002 αλλά η κουβέντα είναι πολύ μπασκετική για να μη χωρέσει μια τέτοια εξαίρεση. Ο Τζινόμπιλι ήταν το πουλέν του Μεσίνα στην Κίντερ της μετά-Ντανίλοβιτς εποχής, μια ομάδα που έφτασε στην κορυφή το 2001 στην αξέχαστη best of five σειρά με την Τάου και στον τελικό το 2002 ενάντια στον Παναθηναϊκό. Ο Τζινόμπιλι παραμένει  στα 35 του ένας από τους πιο συναρπαστικούς παίκτες στο μπάσκετ σήμερα. Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά δεν γνωρίζεις πιο είναι το δυνατό του σημείο γιατί ακουμπά το άριστα παντού. Τρανζίσιον, μισό γήπεδο, παντού.. Μεγάλος winner και clutch performer από τους λίγους.. Τόσο έξυπνος, που κάνει τους υπόλοιπους ..έξυπνους να δείχνουν κουτοί.. Τον έχω χαρακτηρίσει «καλύτερο παίκτη του κόσμου για τις διεθνείς διοργανώσεις της FIBA» των μεικτών κανονισμών, πάνω από οποιονδήποτε σούπερ σταρ του ΝΒΑ καθώς η εξικοίωση του απέναντι στις «ευρωπαϊκές άμυνες είναι παροιμιώδης.  Από δυναμικός slasher πλέον έχει μετατραπεί σε έναν κορυφαίο κόμπο γκαρντ, στην καλά δουλεμένη επίθεση του Πόποβιτς. Παλιότερα όταν τον παρακολουθούσα ήταν απόλαυση. Τα τελευταία χρόνια, αυτό που βλέπω είναι ποίηση στο παρκέ..

Αntohny Parker, American Airlines..


Ο high flyer της Μακάμπι, ήταν (μαζί με τον Σάρας) το κεντρικό πρόσωπο του οργανισμού στα χρόνια που οι Ισραηλινοί έπαιξαν το λεγόμενο «μπάσκετ της υπεροχής». Ο Πάρκερ κυριάρχησε στην Ευρώπη από τη στιγμή που εξέλιξε το παιχνίδι του, πάνω από την υπάρχουσα και εντυπωσιακή αθλητική του ικανότητα. Κομπλέ παίκτης, έπαιζε 1-4 πραγματικά. Στο δεύτερο του πέρασμα από το Τελ Αβίβ ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη σε προσωπική φάση και σε καθαρές καταστάσεις ένας με έναν (συντριπτικό ποσοστό επιτυχίας), αποχαιρετώντας την «ομάδα του λαού» με 3 ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο Πάρκερ δεν ήταν μόνο η αθλητική βόμβα που κατέβαζε από τη base line στο καλάθι τις πάσες του Σάρας, αλλά και ένας πολύ δυνατός στα βασικά παίκτης, γι’αυτό και στάθηκε ως στάρτερ στο ΝΒΑ τόσα χρόνια..

Θοδωρής Παπαλουκάς, ο λύκος..


Παίκτης συνδεδεμένος με το κορυφαίο επίπεδο της διοργάνωσης, άλλαξε τελείως τη σκέψη που έχουμε στην Ευρώπη για το ρόλο του 6ου παίκτη.  Τα κατορθώματα του αναρίθμητα, όπως και το winner mentality του. Επηρέασε τόσο πολύ τη διοργάνωση με το γεμάτο αλτρουισμό και οξυδέρκεια παιχνίδι του στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας που οι αντίπαλοι του, τον είχαν καθήσει στο θρόνο του κορυφαίου παίκτη. Έφτασε στο πικ του στον μοιραίο γι’αυτόν τελικό της Αθήνας απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου έκανε μάλλον την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με την ομάδα του όμως να πέφτει.. Ο ίδιος παρ’όλα αυτά εκείνο το βράδυ, μεγάλωσε το θρύλο του. Ο Παπαλουκάς (των 8 συνεχόμενων φάιναλ φορ και των δύο κατακτήσεων) άλλαξε τα στάνταρντς στη θέση «1» ως μεγάλος leader και επιτομή του όρου pass first PG..

Juan Carlos Navarro, the Artist..


Για τον Ναβάρο τα λόγια είναι περιττά.. Έχω πεί ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο (η σωστή λέξη ίσως είναι  «μοναδικό») καλλιτέχνη της σύγχρονης Ευρωπαϊκής μπασκετικής σκηνής. Ο «Λα Μπόμπα» είναι στην πραγματικότητα η δική μας απάντηση στο Αμερικανικό μπάσκετ καθώς το σωματότυπο του έρχεται σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να παράγει αυτή η «μηχανή θανάτου». Αυτή τη στιγμή, παραμένει ο μεγαλύτερος δολοφόνος που φιλοξενεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με εκτελέσεις εν ψυχρώ που όμως έχουν τη δική τους καλλιτεχνική ομορφιά. Από τη στιγμή που γύρισε από το ΝΒΑ, όπου δούλεψε πολύ στην δημιουργία και βελτίωσε την αμυντική του επίδοση έγινε ασυναγώνιστος. Με 2 κατακτήσεις στο παλμαρέ του, στο δρόμο για το τρίτο.. Legend..

Δημήτρης Διαμαντίδης, the Rock..


Θεωρώ δεδομένο ότι το βραβείο του καλύτερου αμυντικού θα μετονομαστεί σε Δημητρης Διαμαντίδης trophy σε λίγα χρόνια (6 φορές νικητής) αλλά ο 3 D φυσικά είναι πολλά παραπάνω από κορυφαίος αμυντικός. Υπό τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με ηγέτη τον Έλληνα πόιντ γκαρντ, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα δικό του στυλ το οποίο δίδαξε ανα την Ευρώπη (hard nose defense/pickn roll offense) δίνοντας τα φώτα του winning basketball.  Μέσα από την επέλαση αυτής της συμμορίας στην Ευρώπη, ο Διαμαντίδης αναρριχήθηκε με τα δικά του κότσια σε καλύτερο πόιντ γκαρντ και μετά από λίγο παίκτη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ δημιουργώντας μια αίσθηση τρόμου στους αντιπάλους με την κυνικότητα του στα μεγάλα παιχνίδια. Στα 33 του, παραμένει ο καλύτερος παίκτης σε επίθεση μισού γηπέδου στην ΄Ηπειρο, κατάσταση στην οποία ο τρόπος λήψης των χειρουργικών αποφάσεων σε συγκεκριμένο χρόνο και καθεστώς πίεσης θα μελετηθεί τα επόμενα χρόνια..

Rimounas Siskaouskas, Smooth criminal...


Ένας από τους καλύτερους σύγχρονους ολ αράουντ παίκτες με αμφιλεγόμενη ηγετική φυσιογνωμία. Από το «σεμινάριο προσποίησης» στους τελικούς του Ιταλικού πρωταθλήματος με τη Μπενετόν του Μπλατ, στο χαμένο τρίποντου του Βερολίνου και τις βολές της Πόλης έως τις δύο κούπες σε Αθήνα και Πράγα. Δυνατό κορμί, κοφτερό μυαλό και φοβερή γνώση των βασικών από έναν παίκτη που ανέβηκε στην κορυφή αντιπροσωπεύοντας την απλότητα του αθλήματος. Άξιζε καλύτερο φινάλε..


Βασίλης Σπανούλης, Wanted..



Ο μοναδικός από τη λίστα που βρίσκεται στο πικ του και φυσικά ο νεαρότερος. Τα επιτεύγματα του είναι αρκετά για να αποτελέσουν διαβατήριο για αυτή.. Mε δύο κούπες στα 30 του και τη φήμη (?) του πιο ακρινού αυτή τη στιγμή παίκτη της λίγκας ο Σπανούλης συνεχίζει στο όνειρο κυνηγώντας την υστεροφημία. Έχει στοιχεία γκαρντ παλαιάς κοπής με fundamental παιχνίδι, χτιστό κορμί και ατσαλένιο πνεύμα. Η επόμενη διετία θα προσδιορίσει τη θέση του στο ranking των κορυφαίων της διοργάνωσης. Επικηρυγμένος -όχι από τους οπαδούς των πρασίνων αλλά- από κάθε άμυνα στην Ευρώπη..

Η γνώμη του Hoopfellas.. 

Θα πάρω Μανού Τζινόμπιλι.. Ανυπέρβλητη η καρδιά του Μποντιρόνγκα και τα killer insticts του Ναβάρο, ενώ οι Έλληνες γκαρντς μετά από τις προϋπάρχουσες επιρροές (των Αμερικανών πόιντ, Ρίβερς-Μπένετ-Έντνι) έδωσαν μια διαφορετική κατεύθυνση και έθεσαν νέα στάνταρντς/απαιτήσεις από/στη θέση που ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά ο Αργεντίνος είναι το απόλυτο πακέτο συνδυάζοντας τετράγωνη λογική και fundamentals συν το exotic του Αμερικανικού αθλητισμού γαρνιρισμένο με σπάνιο μέταλλο νικητή. Η δική μου ψήφος (πιο οριακά δε γίνεται) πάει εκεί..

Y.Γ: Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε είδους οπαδικές μ...ς και σκεφτείτε καθαρά μπασκετικά με επιχειρήματα. Μπορούμε να βγάλουμε πολύ ωραία κουβέντα σε ένα τέτοιο θέμα.. Περιμένω τις απόψεις σας..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


407 σχόλια:

  1. τζιμι τι μυαλο να καθαρισω;ολυμπιακος ειμαι,αλλα μεγαλωσα με τον μποντιρογκα..
    μεχρι να ερθει το 2012 και να γνωρισω τον θεο,βασιλη σπανουλη..τετοια ευρωλιγκα δεν πηρε κανενας..η ψηφος μου εκει..
    φοβερο αρθρο.
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν παικτες, δηλαδη καθαρα απο θεμα ικανοτητων Τζινομπιλι και Μποντιρογκα ειναι οι καλυτεροι. Δεν μπορω να διαλεξω απο τους 2. Αλλα αυτη η κατηγορια αφορα και την προσφορα και το εργο που εδειξαν αυτην την δεκαετια. Βασει αυτου ειμαι μεταξυ Παπαλουκα Σπανουλη Διαμαντιδη και Γιασκικεβιτσιους. Αν και Σπανουλης και Διαμαντιδης ακομα συνεχιζουν να σπανε τα κοντερ. Θα διαλεξω τον Παπαλουκα λογω του οτι αλλαξε την αντιληψη για το μπασκετ μιας ολοκληρης γενιας. Μεχρι τοτε ξεραμε οτι το play maker ηταν κοντος που τρεχει, σουταρει, κανει μπασιματα και μοιραζει απο εξω. Ηταν ο πρωτος 2μετρος play maker με τετοιο τρομακτικο μυαλο και κορμι ωστε να μπορει να ανταπεξελθει σε ολες τις καταστασεις αμυνας και επιθεσης. Ο πρωτος που ποσταρε τοσο συχνα για να δημιουργει ο πρωτος που καθιερωσε τις split out δυεισδυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παπαλουκάς έφερε σε ομαδικά δεδομένα αυτό που μας πρωτοσύστησαν οι Rigaudeau & Jaric. Δεν ήταν ο πρώτος, αλλά σίγουρα ήταν κυριαρχικός στην εποχή του

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  3. Sarunas Jasikevicius.Περα απο τις τεραστιες ικανοτητες του στο αθλητικο κομματι,οπως σωστα προανεφερες,θα σταθω σε ενα αλλο κομματι.Την επιρροη του στους μπασκετικους οργανισμους που αγωνιζοταν καθως και στο κοσμο των ομαδων αυτων.Η τρελα,το πεισμα του και ο μεγαλος σε ολα τα επιπεδα χαρακτηρας του.
    Για τους περισσοτερους παικτες που εγραψες στο αρθρο σου πραγματικα ευχομαι μεσα μου (μπασκετοφιλος γαρ)να μπορουσε να γυρισει το ρολοι πισω για να συνεχισουν να μας χαριζουν μοναδικες στιγμες οπως μονο αυτοι ξερουν/ηξεραν

    MrMigiagi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά από την συγκεκριμένη λίστα θα επέλεγα τέσσερις υποψηφίους. Τον Μανού, τον Μποντίρογκα, τον Σπανούλη και τον Σαρούνας.

    Και θα διάλεγα τον Μανού. Νομίζω ότι ο Τζινόμπιλι συνδυάζει τα πάντα σε μεγάλο βάθμο. Με συνέπεια. Διάρκεια. Ο άνθρωπος γνωρίζει μπάσκετ. Τι να λέμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Διαμαντίδης τα συνδιάζει όλα και συμφέρει ο πιο ολοκληρωμένος παίχτης της τελευταίας 15ετιας εν συνεχεία τζινόμπιλι σάρας και μποντιρόγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim νομιζω οτι αδικεις λιγο τους ψηλους! Και επειδη αν μετρησα καλα εχεις 9 αθλητες, νομιζω αξιζει και μια θεση στον Βουισιτς.

    Τωρα οσον αφορα τον κορυφαιο, ο Τζινομπιλι ειναι απλα ασυναγωνιστος. Το ταλεντο του, η μπασκετικη του ευφυια και ο χαρακτηρας του ειναι too much για να συγκριθει ακομα και με αυτους τους τεραστιους παικτες. Ο Μανου παιζει σε αλλο επιπεδο και η ερωτηση δεν ειναι αν προκειται για τον κορυφαιο παικτη της 10ετιας στην Ευρωπη, αλλα αν προκειται απο τα κορυφαια guard της δεκατιας στο ΝΒΑ.

    Για τον παραπανω λογο και καθως ο Μανου δεν ειχε πολυετη παρουσια στα ευρωπαικα γηπεδα, θα επελεγα αλλον για τον κορυφαιο της 10ετιας. Τον παικτη που δεν πηδουσε εφημεριδα, που οταν σπρινταρε βγαζανε τα ημερολογια, αλλα που ταυτοχρονα ισως να ειναι ο αθλητης που εχει "σπασει" τους περισσοτερους αστραγαλους στην ιστορια του αθληματος (ενταξει υπερβολη!), τον μοναδικο Ντεγιαν! Ακομα θυμαμαι, σε καθε διοργανωση που τους συναντουσε, τους καημενους αμερικανους να παραπατανε οταν τους ντριπλαρε με την "El Latigo".
    Μακραν ο πιο ολοκληρωμενος τεχνικα αθλητης, ισως και στην ιστορια του ευρωπαικου μπασκετ. Φανταστικος πασερ, μοναδικο ball-handing και ο παικτης που διδαξε πως πρεπει να παιζει στο post ο ψηλος περιφερειακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μποντιρόγκα Jim έχει τρεις τίτλους 2000,2002,2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζιμ ευγε! τρομερο αρθρο....
    μονο και μονο που στην λιστα βρισκονται τρια Ελληνοπουλα πραγματικα ανατριχιαζω.....συν απο τη λιστα απολαυσαμε/απολαμβανουμε εξι παιχταραδες!
    Οσο για τον καλυτερο πολυ δυσκολη επιλογη....ισως Τζινομπιλι ο καλυτερος, και μετα Ντεγιαν,Σαρουνας,Παρκερ και Μητσος αν και δευτερο στα σημεια θα επελεγα Μητσο λογο ολου του πακετου(μεταλο-χαρακτηρα-αμυνα-επιθεση-προσωπικη δουλεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. jim εγω θα διαλεξω διαμαντιδη.το μεγαλυτερο προσον του απο ολους τους αλλους παιχταραδες θεωρω οτι ειναι το ποσο καλυτερους κανει τους συμπαικτες του.νομιζω ο καθε προπονητης θα ηθελε να χτισει την ομαδα του πανω σε ενα τετοιο παιχτη.υγ1.πεντε στους δεκα εχουν παιξει στον παναθηναικο.δεν ειναι τυχαια τα 6 ευρωπαικα.υγ2.φοβερες οι αναλυσεις σου φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim ... Ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής τι λες να απαντούσε σε αυτο το ερώτημα, πέρα απο το συναίσθημα; Νομίζω και πάλι διαμαντιδη θα διαλεγε για να ξεκινήσει την ομάδα του. Πάντως πέρα απο το οπαδικο, νομίζω ότι έτσι όπως το θετεις για επιλογή παιχτη που να ξεκινούσε απο αυτόν η ομάδα, ο σπανουλης δεν έχει θέση στο τόπος 10. Ας πούμε και τον φαρμαρ να έπαιρνα το ίδιο μου έκανε.

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολη την παρεα,Ψηφιζω Διαμαντιδη..

    Θυμαμαι στον παο οτι ηταν συμπαικτης με σπαν-σαρας..Εκεινος ομως παντα καταφερνε να γινεται αυτο που χρειαζοταν η ομαδα..Ηθελε τριποντο το ειχες..Ηθελες αμυνα την ειχες..Ηθελες πικ εν ρολ το ειχες..Εχει αυτον το μοναδικο τροπο να σου δινει αυτο που χρειαζεσαι την δεδομενη χρονικη στιγμη..Την ομαδα μου σιγουρα θα την ξεκινουσα απο εκει..

    Τζινομπιλι,σιγουρα ειναι ενας παιχτης ο οποιος μοιαζει ασταματητος επιθετικα διοτι το ρεπερτοριο του ειναι τεραστιο και δεν μπορεις να προβλεψεις το οτιδιποτε..Αλλα στον τελικο του 2002 ο ΒΟΝΤ τον σταματησε μεσα στο σπιτι του..Μπορει να εχει παρει δαχτυλιδια ΝΒΑ αλλα εδω στα μερη μας νομιζω οτι δεν τα κατεφερε εξισου..Ασχετα αν το ταλεντο του ηταν τοσο μεγαλο ωστε να φυγει τοσο μικρος..Δεν εχει το winning spirit του σαρας-μποντ-ναβαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, το '02 δεν έπαιζε ο Ginobili με τον Bodiroga. Αν δεις τα τρομακτικά rosters των δύο ομάδων θα καταλάβεις για πόση συσσωρευμένη κλάση μιλάμε. Και στην τελική εκείνο τον τελικό δεν τον έχασε ο Manu.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ετυχε να δω το ματς προσφατα και εχεις δικιο σε αυτο που αναφερεις,απλα να εξηγησω καλυτερα τι θελω να πω..Ολοι αυτοι οι μεγαλοι παιχτες δεν εχασαν τιτλο στην εδρα τους..Ο Μανου εχασε..Και ηταν φαβορι..Στα κρισιμα σε εκεινο το ματς δεν βγηκε μπροστα..Ο ΔΔ το 2007 βγηκε μπροστα και πηρε τον τιτλο..Και ηταν μολις 2 χρονια στο υψηλο επιπεδο αν δεν κανω λαθος.. Ο Μανου πεφτει στα ματια μου λογο εκεινου του ματς..Τονιζω οτι τον κρινω καθαρα για το περασμα του απο Ευρωπη..Παντα σε μια ομαδα υπαρχει ενας ηγετης..Το 2002 ηταν οι Μανου-Μποντ στις ομαδες τους..Γιαυτο κρινονται σαν ηγετες.Και σαν ηγετης σε εκεινο το παιχνιδι απετυχε..Σαν ηγετη λοιπον προτιμω τον ΔΔ..Αλλωστε αυτο ειχε κανει και ο Ζοτς..Παρολο που ειχε Σισκα-Σπαν-Σαρας αυτος επελεγε ΔΔ..Αλλωστε η ερωτηση ειναι με ποιον χτιζεις μια ομαδα..Πιο ταλαντουχος επιθετικα ο Μανου μετα ο Μποντ..Καλυτερος δημιουργος ο Σαρας..Καλυτερος σουτερ ο Ναβαρο..Πιο ολοκληρωμενος-Πιο παιχτης για να γεμιζεις οποιοδιποτε κενο σου δημιοργειται ο ΔΔ..Και τα εχει ολα σε μεγαλο βαθμο αγγιζωντας το τελειο..Δεν ειναι σε μια κατηγορια ο καλυτερος οπως αλλοι αλλα ειναι με στους 3 καλυτερους σε πολλες κατηγοριες καιτο γουσταρω αυτο πολυ..


      Τον Manoy τον κρινω παντα με την αποδοση του στην Ευρωπη..Εκατσε λιγο και ισως ειναι αδικο να τον κρινω..Φιλικα..

      Διαγραφή
  12. Στα ευρωπαικά γήπεδα ως πορεία κορυφαίος imo είναι ο Σάρας.Μια ζωντανή διαφήμιση του ευρωπαικού μπάσκετ.Εξαιτίας του θεωρώ πως το ευρωπαικό μπάσκετ θα μπορούσε να τραβήξει τα βλέμματα φίλων του μπάσκετ και απο άλλες ήπειρους που πριν απο αυτόν ίσως και να θεωρούσαν χάσιμο χρόνου το να δεις έναν αγώνα μπάσκετ στην ευρώπη.Εγκέφαλος που ακροβατούσε ανάμεσα στην ιδιοφυία και την τρέλλα με το αποτέλεσμα να είναι άκρως θελκτικό σαν ένας πίνακας ζωγραφικής που δημιουργείται μια φορά και μένει στην ιστορία ως έργο τέχνης.Ενας παίχτης που σου έδινε την εντύπωση πως στην ένταση του πιο δύσκολου ματς θα αντιπαραβάλει ακόμα περισσότερη ένταση (το κομμάτι της τρέλλας που λέγαμε) και ενώ φαινομενικά δείχνει ανισορροπος με τις αντιδράσεις του,οι αποφάσεις που παίρνει στις δύσκολες στιγμές δεν είναι απλά με χειρουργική ακρίβεια αλλά με τέτοια απλότητα και οξυδέρκεια που δίνει την εντυπωση πως για αυτόν δεν υπάρχουν "δύσκολες στιγμές" στο άθλημα αυτό.

    Σαν παίχτης γενικά τώρα,ως μπασκετμπολίστας,νομίζω τζιμ πως το τερμάτισες το τοπικ βάζοντας τον αργεντινό μέσα.Χωρίς τον μανού η κουβέντα ίσως να είχε νόημα γιατί θα ακούγονταν αρκετές διαφορετικές και τεκμηριωμένες απόψεις.Με τον μανού λήγει ακαριαία όμως.Απιαστα τα κατορθώματά του σε εθνική και nba σε σχέση με τους υπόλοιπους.Στο υψηλότερο επίπεδο κατάφερε να θεωρείται super star.Οι υπόλοιποι το πολύ πολύ να το έβλεπαν ως εμπειρία αυτό το επίπεδο χωρίς χειροπιαστές διεκδικήσεις.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Βάζοντας τον Τζινόμπιλι ακυρώνεται κάθε συζήτηση. Εγώ λοιπόν θα τον βγάλω έξω απ' την λίστα.
      Σαν πρώτο θεωρώ τον Σάρα μπορεί να μην είχε την άμυνα ποτέ αλλά όταν έχεις τέτοιο παίχτη μπροστά, ε κάνε και συ κάτι σαν προπονητής να τον κρύψεις πίσω. Απλά φανταστικός επιθετικά με την άμυνα να μην μπορεί να διαβάσει καμιά επίθεση όταν έχει την μπάλα στα χέρια του.
      Μην το ξεχνάμε πάνω από όλα το μπάσκετ είναι θέαμα κάτι που μας το πρόσφερε απλόχερα ο Σάρας.
      Yannos

      Διαγραφή
  13. Δημήτρη Διαμαντίδη μακράν. Ο παίκτης βελτιώθηκε μέσα από την ομάδα. Κατέκτησε τίτλους, είναι ο καλύτερος αμυντικός χρόνια << μπασκετική ευφυΐα>> και χαρισματικός χαρακτήρας χωρίς τυμπανοκρουσίες. Αγαπώ πολύ και τον bodiroga αλλά εάν έφτιαχνα μια ομάδα θα ξεκινούσα από εκεί! Αλήθεια ποιος μπορεί να πει ότι με τον Διαμαντίδη στο peak του θα έφευγε αιφνιδιασμό η αντίπαλη ομάδα και ο παίκτης που θα εκτελούσε την προσπάθεια του αιφνιδιασμού θα αισθανόταν άνετα και σίγουρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim ξέχασες να αναφέρεις το ντόμπερμαν τον Πέρκινς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το κομπιούτερ τον ούκιτς.Για να μην πω τον γερομπίδη που γενικά ξεχνιέται απο τη μασωνία.

      Διαγραφή
    2. Ο 11:55 πρέπει να βλέπει πολύ μπάσκετ,
      πληροφοριακά το κλαμπ των φαν του γερομπίδη
      μαζεύεται σε αυτό το μπλοκ αργά το βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Ο Πέρκινς πρέπει να βγάλει πολύ γέλιο φέτος.
      Λογικά και το λίγο μπάσκετ που ήξερε πρέπει να το ξέχασε στην Κίνα.
      Μπασκεμπολίστας από το πρωτάθλημα της Κινάς μοιάζει με ανέκδοτο,
      όπως λέμε Αλβανός τουρίστας.

      Διαγραφή
    4. Διευκρίνηση για αμύητους, όταν μιλάμε για Μπίδη
      δεν εννοούμε τον ΔΔ
      αλλά τον ορίτζιναλ τον γίγαντα Χαραλαμπίδη.

      Διαγραφή
    5. Ανυπόμονο να έρθει το βράδυ για να διαβάσω
      τα ποστς για τον γεριμπίδη.

      Διαγραφή
  15. Τρομερή ανάρτηση Τζιμ, θα μπορούσα να διαβάζω τέτοιου είδους αναρτήσεις συνέχεια. Αν η ερώτηση ήταν ποιος είναι ο καλύτερος πιθανότατα θα διάλεγα τον Τζινόμπιλι ο οποίος εκτός από εξαιρετική πρώτη ύλη είχε την τύχη/ικανότητα να δουλέψει δίπλα σε Μεσίνα/Πόποβιτς/Ντάνκαν και να απογειωθεί.

    Όσον αφορά όμως στο χτίσιμο μιας ομάδας θα διάλεγα αυτόν που θα είχε τα εξής στοιχεία: ηγεσία, ικανότητα να κάνει τους συμπαίκτες καλύτερους, κρύο αίμα, clutch ability, ευφυΐα, άριστη γνώση των βασικών, άμυνα, ολοκληρωμένο παιχνίδι, επικοινωνία με συμπαίχτες και προσαρμογή σε διαφορετικές καταστάσεις. Βάσει αυτών των 10 χαρακτηριστικών λοιπόν θα διάλεγα Διαμαντίδη. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι 4 που θα πλαισιώσουν τον αρχηγό θα βρεθούν.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Τζιμ..Καταρχην ν' αρχισω παρατηρωντας το εξης Διαμαντιδης,Μποντιρογκα,Σισκαουσκας,Σπανουλης,εφτιαξαν τον μυθο τους φορωντας τη φανελα του Παναθηναικου,ενω ο Γιασικεβιτσιους τον συντηρησε και τον ανανεωσε..Με βαση τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του αγωνιστικου τους προφιλ και της προσωπικοτητας τους θα ψηφιζα Μποντιρογκα και Διαμαντιδη,πολυ απλα επειδη βλεποντας τους στο παρκε ειχες τη σιγουρια οτι ηταν αρκετη μια ενεργεια τους για να κρινουν το αποτελεσμα ενος αγωνα..Απεριοριστος θαυμασμος για τον Τζινομπιλι,ομως αυτος "ανηκει" στο αμερικανικο μπασκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απο αυτη τη λιστα,ο κορυφαιος ειναι ο μανου φυσικα,αλλα στο ευρωπαικο μπασκετ εμεινε λιγο,οποτε δεν θεωρω οτι αφησε μυθο πισω του...οποτε βαζω τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ,σαν πρωτο και λιγω πισω του,τον ΣΑΡΑΣ...παντως,ειναι πολυ πιθανο,οι περισσοτεροι προπονητες,να ψηφιζαν ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ,σαν βαση απο την οποια θα ξεκιναει η ομαδα τους.εγω ομως ψηφιζω ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα Jim και υπόλοιποι hoopfellas...
    Τζίμαρε ξεκίνησες ζόρικη κουβέντα...χρόνο να 'χουμε να λέμε και να γράφουμε...

    Δεν νομίζω να υπάρχει παίχτης σε αυτή τη λίστα που να μην ήθελα στην ομάδα μου...Μακάρι που λέει ο λόγος να είχα αυτή τη δεκάδα με προσθήκη 2 ψηλών τύπου Ράτζα ή Ρέμπρατσα!!!!Κόλαση...

    Θα προσπαθήσω να διαλέξω αντισυμβατικά...Εφόσον μιλάμe για τον καλύτερο παίχτη της ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ και από οσο διακρίνω , σε Ευρωπαικά γήπεδα, θα αποκλείσω τον Μανου τον οποίο θεωρώ καλύτερο όλων στη λίστα..Πολύ καλύτερος,για πολλούς λόγους που ήδη αναφέρθηκαν.

    Θα βγάλω Αμερικάνους, για να περιορίσω τη λίστα μου και θα καταλήξω να περιοριστώ πολύ δύσκολα είναι η αλήθεια σε 3D , Σάρας και Ντέγιαν...

    Ο ΔΔ για μένα είναι τοτεμ. - προσπαθώντας να αποκλείσω ψηφο μου με οπαδικά-συναισθηματικά κριτήρια - και φοβάμαι οι περισσότεροι θα κινηθούν προς τα εκεί...θα τον βάλω στην άκρη καθως και εκεί προσκυνώ...

    Σάρας ή Ντέγιαν ??Τρελό δίλημμα...Τρέλα (μπασκετική) και φαντασία απέναντι σε άριστη τεχνική και ολοκληρωμένο fundamental παίχτη που μπορούσε να παίζει από 1-4...Winning spirit και οι δύο με πολλούς τίτλους στο παλμαρέ τους...Δεν μπορώ εύκολα να επιλέξω...Οριακά θα επιλέξω Ντέγιαν...Δεν είναι οτι ο Saras υστερεί απέναντί του...Απλά ο Dejan μου έδινε πάντα την εντύπωση ενος πιο μυαλωμένου computerized παίχτη στις κρίσιμες στιγμές με την έννοια οτι δεν θα έπαιρνε ή θα εκβίαζε "τραβηγμένες" επιθέσεις , όπως κάποιες φορές προς τα τέλη της καριέρας του πλέον κάνει ο Σάρας (απόρροια φυσικά του πνεύματος νικητή που έχει αλλά και της καλώς εννοούμενης μοασκετικής τρέλας του).

    Πολύ καλό το άρθρο με φυτίλι για άπλετη μπασκετική και διαχρονική κουβέντα..

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζιμ, τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα.. Όλοι όσοι ανέφερες είναι παιχταράδες... Όλοι.. Αλλά Ντέγιαν, Μανού, Διαμαντίδης και Σάρας είναι ένα επίπεδο πάνω... Στον Διαμαντίδη θα έχτιζα την ομάδα μου... Αλλά οπτικά, δηλαδή στο μάτι, οι άλλοι είναι πιο ωραίοι να τους παρακολουθείς... Ντέγιαν λοιπόν, η καλύτερη τεχνική κατάρτιση που έχω δει ποτέ μου... Πιο αργός από όλους, καθόλου αθλητικός, καθόλου αλτικός, αλλά ο πιο μπασκετικός... δείτε στο you tube ένα βιντεάκι πώς χορεύει τον Κάρμελο Άντονι.. Fake master... Μοναδικός... Και συγγνώμη, τα έσερνε...

    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρά την προσωπική αρρώστια με Παπαλουκά, δε διαλέγω κανέναν, απλά χαίρομαι που έζησα όλη τους την καριέρα. Είναι δε μεγάλο θέμα το ότι υπάρχουν τα γιουτούμπου και οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να χαρούν τα κατορθώματά τους. Κρίμα που οι τωρινοί "έχασαν" τους προηγούμενους. Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κάτι τελείως άσχετο με το θέμα, μήπως σε λένε Τόλη?
      Constantine

      Διαγραφή
  21. Έχει δίκιο ο gioxon, ο Βούισιτς σίγουρα έχει θέση σε αυτή τη λίστα. (Ίσως κι ο Μπατίστ)

    Πόσο δύσκολο είναι να διαλέξεις μόνο έναν και πόσο όμορφο που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν παίξει στην Ελλάδα! Ο Τζινόμπιλι είναι η προφανής επιλογή όλων φαντάζομαι, αλλά ο Μανού της Ευρώπης (μέχρι το 2002) ίσως δεν είναι η πρώτη επιλογή των περισσότερων. Φαντάζομαι ότι ανάλογα την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε, θα επιλέγαμε κάποιον διαφορετικό. Αν θες να πάρεις την Ευρωλίγκα την ίδια χρονιά, μάλλον διαλέγεις Μποντιρόγκα ή Σάρας. Αμέσως επόμενες επιλογές μου με αυτό το κριτήριο θα ήταν Πάρκερ και Σπανούλης. Αν θες να φτιάξεις μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί πολλά χρόνια τότε διαλέγεις Διαμαντίδη ή Παπαλουκά και σε δεύτερο επίπεδο Σίσκα. Ο Ναβάρο είναι παιχταράς, αλλά θα ήταν η τελευταία επιλογή μου (ανάμεσα στους συγκεκριμένους παίκτες).

    Πάντως Jim γίνεσαι άδικος, γιατί μας βάζεις να διαλέξουμε μόνο έναν, όταν οι Ομπράντοβιτς, Μεσίνα, Πέσιτς και Γκέρσον είχαν ταυτόχρονα δύο και τρεις από αυτούς στην ομάδα τους. Παρόλα αυτά, θα απαντήσω: Παπαλουκάς, παρόλο που είμαι Παναθηναϊκός και έχω ζήσει απίστευτες στιγμές με τους Ντέγιαν, Σάρα, Σισκα, Διαμαντίδη και Σπανούλη (πάνω από τη μισή λίστα δλδ). Αλλά η πορεία, η εξέλιξη, η μπασκετική ευφυία, η σταθερότητα και τα επιτεύγματα του Παπαλουκά την προηγούμενη δεκαετία είναι ανατριχιαστικά. Αν ο Θοδωρής ήταν Παναθηναϊκός ή δεν ήταν τόσο "άρρωστος" Ολυμπιακός (το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι προς τιμήν του, γιατί το μπάσκετ είναι μεν επάγγελμα, αλλά δεν είναι καθόλου συμβατικό επάγγελμα και θέλει πίστη, αγάπη, αφοσίωση και συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα που παίζεις) και έπαιζε για τον Ομπράντοβιτς θα έσπερνε δεκαπλάσιο πανικό στην Ευρώπη από όσο έσπειρε και θα είχε κατακτήσει περισσότερους τίτλους.

    Joe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. sarunas jasikevicious oti kalitero exw dei ta xronia p vlepw basket jim..tha ton xaraktiriza ton mr.perfect.terastia kardia,kruo aima k to kalitero vlepontas ton prospathousa na exw ta matia m dekatessera p mporei na dwsei tin mpala..apla apolaustikos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς άσχετο, αλλά ως παλιός WWF fan, να πω ότι ο Mr.Perfect (Hennig) μας έχει αφήσει εδώ και χρόνια...ενώ ο Σάρας συνεχίζει ακάθεκτος ;-)

      Διαγραφή
  23. Δεν θέλει πολυ σκέψη.Για μένα τουλάχιστον.Αλλά θα εξηγηθώ...

    - Προσωπικά,ξεκινάω αποκλείωντας Ράμας και Πάρκερ. Κορυφαίοι παίκτες αλλά με τίποτα το Α και το Ω στις ομάδες που είχαν ένα Σαρας κι ενα Βουισιτς ή ένα σύνολο παικτών απο Διαμαντίδη και Μπατιστ μεχρι Παπαλουκά ,Σμόντις, Κριάπα και Κιριλένκο. Παικταράδες με όλη τη σημασία της λέξεως αλλά πίσω απο τους απόλυτους παικταράδες.

    - Σπανούλη αδυνατώ να αξιολογήσω. Για μένα καταξιωθηκε στην ουσία πέρσι. Πολυτιμο εργαλείο στη μηχανη του Ομπραντοβιτς, τα πάντα σε αυτό τον Ολυμπιακο. Πνευμα νικητη, εγωιστης, πλεον πολυ περισσότερο σκορερ αλλά εν ενεργεία ακομα και σιγουρα δεν ξεπερνάει κανενα από τους προηγουμενους.

    - Τα ίδια και για Ναβάρο. Εκτελεστής από τους λίγους αλλά ηγέτης μόνο στον τίτλο του 2009. Στη μαχη με το Σπανούλη πέρσι υστερησε στο Φάιναλ Φορ. Εξάλλου, όσο παικταράς και να είναι δε θα με καθήλωνε ποτέ στην τηλεόραση,ΠΟΤΕ!

    Παμε στους μεγάλους τώρα.

    - Ο Διαμαντίδης, Παπαλουκάς και Σάρας είναι τα κορυφαία play makers που έχω δει στα ευρωπαικά γηπεδα. Πάνω τους χτίζεις ομάδα.
    Ο ταπεινός Διαμαντίδης είχε πάντα καλούς συμπαικτες. Αλλά είναι ο παίκτης που έκανε σχεδόν πάντα το αδύνατο. Την ανατροπή,το κλέψιμο, το σουτ,το κοψιμο. Τα μπορούσε όλα. Τον αναγνωρισε ο Ομπραντοβιτς πάνω από τον καθε παικτη που επαιξε στον ΠΑΟ. Περιμένω επίσης να δω τι ακόμα έχει να δώσει μέχρι το πέσιμο της αυλαίας.
    Ο Σάρας μπορεί να παίξει ακόμα το πιο όμορφο pick στα ευρωπαικά παρκέ. Όχι στην ιδια συχνοτητα, αλλα μπορεί. Εγωιστής, νικητης, με καμία διαθεση να κρυφτεί στα δύσκολα κι ας το χάσει. Μετα το ΝΒΑ δεν ήταν ο ίδιος, αλλά παρέμενε ένας elite παίκτης,μια μπασκετική ιδιοφυία.Αν δεν είχε κάνει το άλμα ίσως να μιλούσαμε για τον κορυφαίο χωρίς πολλά πολλά. Αλλά είναι αυτός που είναι και τόλμησε κι αυτό.
    Μαζί με το Διαμαντίδη, ο Παπαλουκάς είναι ένας από τους κορυφαίους στο να κάνουν τους συμπαίκτες τους καλυτερους. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Αν θυμάμαι καλά τον είχε στείλει κάποτε η Δάφνη. Πήγε στον Πανιώνιο κι έκανε παπάδες με τον Διαμαντόπουλο. Πολύ όμορφο μπασκετ τότε ο Πανιωνιος,πραγματικά. Τσιμπησε ο Ολυμπιακος. Έφυγε νυχτα ελέω...Χαρίση και πήρε το αίμα του πίσω λίγα χρόνια μετά. Κι εκεί για μένα εδειξε τα καρυδια του.Οδήγησε την εθνική στο χρυσο και στο έπος με τις ΗΠΑ. MVP της ΤΣΣΚΑ στην επιστροφή της στο θρόνο, δε θα ξεχάσω ποτέ τη μάχη του με το Διαμαντίδη στην Αθήνα σε ένα μεγάλο ματς. Δυστυχώς επέλεξε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό στα 31 του και να επωμιστεί το αγχος για επιστροφη στην κορυφη σε μια ανισορροπη τοτε ομάδα. Από τα κορυφαία γκαρντ. Ηξερε πως παιζεται το παιχνίδι και το εδειχνε σε κάθε κινηση του. Ψηλος,αργός με ατεχνο σουτ αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ αντίληψη.

    Τζινόμπιλι είναι μια κατηγορία μόνος του. Ένα γκαρντ που τα έχει όλα.Στην Ευρωπη θα ηταν ηγεμόνας,χωρίς υπερβολή. Δεν τον έχω δει πολύ εκτός Κιντερ και εθνικής ομάδας. Δε λέω πολλά γιατί δεν υστερεί σε τίποτα απ όσο τον έχω δει. Αλλά...

    ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ: εαν ήθελα να μη χάνω ποτέ, τότε ο Μποντιρόγκα είναι ο ανθρωπός μου. Σοφτ κορμί,λαπάς. Αλλά ΗΓΕΤΗΣ στα χρόνια του και με τον ΠΑΟ και με τη Σερβία. Φοβερή αντίληψη,IQ τέτοιο που να τον κάνει να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του στο έπακρο. Στο μαν του μαν με το Μανού στα ντουζένια του, έδειξε ποιος ειναι το αφεντικό.ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ.

    Τζον Αμίτσι-πιο σκληρός πεθαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα παιδιά! Διαβάζω κανα χρόνο το blog αλλά πρώτη φορά μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω. Υπέροχο άρθρο Jim, νομίζω οτι σε πολλούς μας έχουν λείψει τα άρθρα εκτός αναλύσεων παιχνιδιών Ευρωλίγκας, άρθρα που προκαλούν και πιο ωραίες κουβέντες.

    Στο θέμα της ψηφοφορίας και εγώ θα βγάλω εκτός τον Μανού ο οποίος είναι πάνω απο όλους αλλά τον είδαμε λίγο στα μέρη μας. Από τους υπόλοιπους η μάχη μεταξύ Σάρας, Ντέγιαν και Διαμαντίδη είναι μεγάλη μέσα μου αλλά τα κατορθώματα του τρελουΛιθουανού μιλάνε από μόνα τους. Σάρας λοιπον!

    Pan.tsak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα Jim και καλημέρα σε όλη την μπασκετική παρέα.
    Το δίλλημα που μας έβαλες εμπεριέχει μέσα του την αδικία αφού για να καταλήξεις στον ΕΝΑΝ θα πρέπει να βάλεις στην άκρη τεράστιους παίκτες. Όλοι τους ήταν και είναι κορυφαίοι σε ταλέντο, ηγετική φυσιογνωμία και ικανότητες αλλά το πακέτο όλων αυτών που λάνσαρε ο Ντέγιαν Μποντίρογκα σε ένα κορμί 205 εκατοστών παραμένει αξεπέραστο ακόμη και σήμερα. Να γιατί ο Ντέγιαν παίρνει την ψήφο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εγώ θα διάλεγα
    μαέστρο: ομπραντοβιτς
    1ο βιολί: παπαλουκά, διαμαντίδη ή μποντιρόγκα
    "άρπα": μπατίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια πρόταση για συνέχεια. Jim φαντάζομαι πως το έχεις ήδη στο μυαλό σου. Καλύτερες ομάδες της δεκαετίας
      maccabi 03-05
      kinder 00-01
      panathinaikos 01-02,08-09
      barcelona 02-03
      cska 07-08
      olympiakos 11-12

      Διαγραφή
    2. Θα προσθέσω cska 2011-2012 και olympiakos 09-10 θα συμφωνήσω με panathinaikos 08-09 (οι 3 αυτές υπερομάδες είχαν πληθώρα αστεριών και πληρότητα σε όλες-σχεδόν-τις θέσεις)maccabi 03-05 και barcelona 02-03

      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
    3. Tau Ceramica 2005-06 ;;
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Unicaja Malaga '05-'06. Δεν τρολάρω. Τρομερό σύνολο, κι ας μην είχε προσωπικότητες εφάμιλλες των άλλων.
      @Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis, Ολυμπιακός '09-'10; Η πιο λειψή υπερομάδα ever! Χωρίς 4άρι (ο τρόπος που αγωνίζονταν τότε Kleiza & Μαυροκεφαλίδης δεν έχει σχέση με power forward) και με μοναδικό 2 τον -εκτός συστήματος- Halperin.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα και απο εμένα, πολύ δύσκολο να επιλέξεις...
    Καθαρά προσωπικά, ο Μανού δεν είναι για εδώ, ο άνθρωπος είναι θρύλος αλλά του Παγκόσμιου μπάσκετ, το αντίκτυπο του στην Euroleage είναι μικρό, ο Πριθιόνι θα ταίριαζε περισσότερο αλλά δεν έχει τίτλο, επίσης θεωρώ αδικούνται οι ψηλοι όπως σωστά είπε και ο gioxon πιο πάνω και για μένα εκτός του Βουισιτς σίγουρα και οι Μπατιστ-Σμόντις, ενώ πιστέυω πως στην θέση του Σπανούλη θα έπρεπε να είναι ο Χόλντεν, και όχι δεν είμαι βάζελος που μισώ τον σπαν κλπ κλπ. Τον θεωρώ μεγάλη παικτούρα αλλά όχι θρύλο, δεν τον είδα ποτέ ως κάτι παραπάνω απο ένα τρομερό σκορερ και δημιουργό, ίσως να μην βλέπω καλά. Εν κατακλείδι θα πω Σάρας με δυσκολιά, αλλά Σάρας, το ότι έχει 4 τίτλους και πέρυσι ηττήηθηκε για πρώτη φορά σε Φάιναλ φορ στις συμμετοχές του με 3 διαφορετικές ομάδες τον κάνει τον κορυφαίο, γιατί τα αγωνιστικά αναφέρθηκαν και απο άλλους ποιο πάνω.
    Ευχαριστώ για τον χώρο Jim
    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βγάλε το Μανού από τη λίστα για να ξαναρχίσει η συζήτηση!

    Τέλος πάντων ας τον ντριπλάρω (τι ιεροσυλία!!) επειδή ευρωπαϊκά δεν είχε και ιδιαίτερη καριέρα.

    Θα πάρω τον Σάρας. Γιατί συνδυάζει το θέαμα, την ουσία και την ταχύτητα όπως κανένας άλλος στη λίστα.
    Back up επιλογή έχω τον αγαπημένο μου Παπαλούκ, τον οποίο όμως δε θα τον διάλεγα, γιατί δε στήνεις ομάδα πάνω του (είναι 6ος παίκτης)

    Πάντως πλην του Μανού, ο καλύτερος των υπολοίπων είναι σίγουρα ο Ντέγιαν. Σταυρωτή τρίπλα μόνο με τους καρπούς και απίστευτα αποτελεσματικός και νικητης. Πολύ αργός όμως για τα γούστα μου.

    Για να μην τα πολυλογούμε...Το Μανού θα έπαιρνα!! :p

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Αν είχε βάλει το τρίποντο στο Βερολίνο και αποσυρόταν μετά, ίσως να διάλεγα και τον Σίσκα. Αλλά τα στερνά τιμούν τα πρώτα, και δυστυχώς ο Σίσκα τα'κανε θάλασσα τα τελευταία χρόνια...

      arisff

      Διαγραφή
  29. ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΤΙ ΚΟΥΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ Κ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ!!!

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!!

    nOTHING!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΚ ειμαι,αλλα θα συμφωνησω και θα διαφωνησω...γτ ειχες την τυχη οπως και ο Ολυμπιακος για μικροτερο διαστημα,να εχεις στο τιμονι σου τον Ομπραντοβιτς για μια 15ετια,ετσι ο ανθρωπος δημιουργησε και μεγαλουργησε.ΠΧ πηρε εναν ατεχνο παιχτη απο τον Ηρακλη τοτε,αλλα δουλευταρα και πεισματαρη και τον εκανε ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΙΧΤΗ(ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ),πηρε ενα 3-4αρι και τον εκανε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΝΤΕΡ(ΜΠΑΤΙΣΤ),πηρε ενα looser και τον εκανε winner(ΣΙΣΚΑΟΥΣΚΑΣ)...ολοι οι παιχταραδες ηταν δημιουργια του Ζελικο.Οι μονοι που ηταν γεννημενοι νικητες και αυτοδιδακτοι ηταν οι Σαρας και Μποντιρογκα απο τον Παο.Οσο για τον Ολυμπιακο ειχε την ατυχια να εχει μονο για 2 θητειες(2 κ 3ων χρονων) τον ΣΟΦΟΤΕΡΟ ολων ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ,οπου γιναμε μαρτυρες του περσινου επους με τα πιτσιρικια,φθηνους και ασημους ξενους και με μονο ενα ηγετη(Σπανουλη).Γιατι μη ξεχνας οτι παιχταραδες που ισως στο μελλον να ειναι σε αυτη τη λιστα(Τεοντοσιτς) ή ειχαν την ατυχια τραυματισμου(Ματσιγιαουσκας,Nεστεροβιτς) συν τους ακριβοπληρωμενους (Μπουρουση,Σοφο,Τσιλντρες,Κλειζα,) ή ακομη και παιχτες ΗΓΕΤΕΣ που ηρθαν αργα ή εφυγαν νωρις (ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ,ΒΟΥΙΣΙΤΣ) ολοι αυτοι ανηκαν στον Ολυμπιακο αλλα δυστυχως δεν ειχαν τη σωστη καθοδηγηση οπως οι παιχτες του Παναθηναικου επι Ομπραντοβιτς.Αν ο Ιβκοβιτς εμενε στον Ολυμπιακο οσο ο Ομπραντοβιτς θα μιλαγαμε τωρα για τις μεγαλυτερες κοντρες και ομαδες ολων των εποχων!!!

      Υ.Σ:Ειμαι αναμεσα σε Μποντιρογκα και Σαρας γτ ειναι οι μονοι παιχτες που κατεκτησαν τα παντα με τους παντες(Εθνικες ομαδες,διαφορετικες ομαδες στην Ευρωπη κτλ).Και δε χρειαστηκαν τη πλατη κανενος.
      Τον Τζινομπιλι τον βγαζω εκτος...γτ αυτος κατεκτησε τα παντα συν 3 πρωταθληματα ΝΒΑ.Οποτε μιλαμε για αλλο επιπεδο ικανοτητων!

      Διαγραφή
  30. Ντεγιαν Μποντιρογκα δεν υπαρχει αμφιβολια αμεσως μετα Τζινομπιλί ,Σαρας ,Διαμαντιδης και Ναβαρο.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. η καριερα που ειχε ο Τζινομπιλι και η εππιροη στο παγκοσμιο μπασκετ τον κατατασει πιο ψηλα απο τους υπολοιπους απο εκει και μετα ο Γιασικεβιτσιους ηταν ο πιο θεαματικος πασερ ενας παικτης ευχαριστηση να το βλεπεις να παιζει ισως λιγο πιο πανω απο τους τρεις ελληνες τον Μποντιρογκα τον Ναβαρο και τον Σισκαουσκας και τον Παρκερ
    ο Διαμαντιδης ηταν ενας παικτης που μεχρι πριν δυο χρονια συνεχως βελτιωνοταν εκανε περισσοτερα πραγματα μεσα στο παιχνιδι ειχε μεγαλη διαφορα ο παναθηναικος με τον Διαμαντιδη μεσα στο παρκε με τον Διαμαντιδη εκτος και εκανε καλυτερους τους συμαικτες του νομιζω οτι και αυτος οπως και ο Σπανουλης και ο Παπαλουκας ειναι καπως υποτιμημενοι στην χωρα μας αν ηταν Σερβοι οι Λιθουανοι τωρα θα τους ειχαμε πολυ ψηλοτερα το εχουμε αυτο το κακο σαν λαος΄.Η διαφορα του Σπανοθλη απο τους αλλους δυο ειναι οτι ο Παπαλουκας και ο Διαμαντιδης αλλαξαν μαζι με τον Γιασικεβιτσιους την θεση ενα στην ευρωπη

    ισως μεσα στους καλυτερους χωρουσε και ο Πριτζιονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ψήφος αφορά ποιος από αυτούς είναι/ήταν καλύτερος παίκτης;

    Και υπάρχει εστω και μια ψήφος που δεν πηγαίνει στον Τζινόμπιλι;

    Mα όλα τα μεγάλα κατορθώματα των αγαπημένων σας παικτών, τα έχει κάνει κι αυτός, τα έχει επαναλάβει, τα έχει συντρίψει και έχει φύγει για την επόμενη κορυφή.

    Ψηφίζετε παίκτες που είτε δεν κατάφεραν να περάσουν τον ωκεανό είτε τα κατάφεραν και γύρισαν πίσω σαν κλαμμένα γατάκια (Σάρας, Σπανούλης). Κι αυτός πήγε, έμεινε, σάρωσε, πήρε πρωταθλήματα,πήρε ατομικούς τίτλους, έπαιξε σε all star games.

    Είναι πιο μεγάλος σκόρερ από τους αγαπημένους σας σκόρερ, πιο καλός σουτέρ από τους μπόμπερ σας, πιο σκληρός από τους φοβερούς αμυντικούς σας, και ίσως να έχει περισσότερα κιλά αρχίδια από όλους μαζί τους clutch players σας. Α, έτσι και για τον χαβαλέ μοιράζει και 4 ασσίστ ανά αγώνα.

    Κατά τα άλλα τρομεροί και φοβεροί οι 3 Έλληνες guard. Αλλά θυμίστε μου κάτι: Τον κέρδισαν ποτέ;

    Τέλος, έστω και ως 25άρης και προτού διαγράψει την τεράστια καριέρα του, θα μπορούσε να έχει πάρει την εκδίκησή του από τον Μποντιρόγκα, λίγους μήνες μετά το Μπολόνια. Αλλά η ελληνική χούντα το απαγόρεψε.

    Με λίγα λόγια, παίδες, καλή και χρυσή η ευρωλίγκα. Τεράστια η Πανάθα, φοβερός κι ο Θρύλος. Αλλά όταν μιλάμε για παίκτες παγκόσμιου επιπέδου, καλύτερα ας κρατάμε και ένα μικρο καλάθι.

    υ.γ.
    Όποιος θέλει να δει πραγματικά τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη που αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, ας πατήσει στο google ή στο youtube, τον όνομα Anthony Parker.
    Ή ας δει τα στατιστικά του εδώ: http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=AOW&clubcode=TEL&seasoncode=E2005

    Τι; 18 πόντους, 55,8% δίποντα, 47,6% τρίποντα, 85,6% βολές, 5,3 ριμπ, 3,6 ασσίστ, 2 κλεψ, 24,9 αξιολόγηση; Σιγά τα αυγά. Εγώ ξέρω μόνο από Πανάθα και Θρυλάρα. Σιγά μην ασχολούμαι με παικτάκια δεύτερης κλάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΘΕΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΑΠΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ Κ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ!!!!

      ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ Κ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΣΟΦΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Και εγώ είμαι ελεύθερος να πιστεύω ότι η γη είναι τετράγωνη.
      Και εσύ είναι ελεύθερος να κριτικάρεις αυτή μου την πίστη.

      Διαγραφή
  33. Είναι διαφορετική η συζήτηση για τον μεγαλύτερο παίχτη της δεκαετίας και διαφορετική για το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρολίγκα. Ο Μανου είναι μάλλον ο καλύτερος παίχτης αλλά έπαιξε πολύ λίγο για να μπει στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους. Με την ίδια λογική μπορούμε να βάλουμε και τον Pau Gasol. Από τους υπόλοιπους διαλέγω Saras, για την διάρκεια, την ποιότητα και κυρίως την ιδιοφυΐα και την αντίληψη του παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα Jim και σε όλη την μπασκετοπαρέα.
    Το θέμα της ανάρτησης είναι από αυτά που ιντριγκάρουν διαχρονικά τους μπασκετόφιλους. Στη λίστα θα μπορούσαν να είναι και άλλοι. Η δυσκολία της επιλογής είναι προφανής. Εδώ μιλάμε για τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία 10ετία. Προσπαθώντας να καταγράψω τα κριτήρια επιλογής, κατέληξα στα εξής :
    1. Ηγετική φυσιογνωμία
    2. Πνεύμα νικητή
    3. Βελτίωση συμπαικτών
    4. Τεχνική αρτιότητα
    5. Επίδραση στο παιχνίδι και στην διοργάνωση
    6. Τίτλοι
    7. Παρουσία σε μεγάλα παιχνίδια
    8. Διάρκεια στο χρόνο
    9. Πληρότητα
    10. Αναγνώριση από τους ανθρώπους του χώρου
    Με βάση αυτά τα 10 κριτήρια και αναφερόμενοι πάντα στην τελευταία 10ετία, αποκλείονται, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, οι μέγιστοι κατά τα άλλα Σισκάουσκας, Πάρκερ, Σπανούλης, Παπαλουκάς. Απομένουν οι Τζινόμπιλι, Ναβάρο, Μποντιρόγκα, Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδης. Προσπαθώντας να τους αξιολογήσω στη βάση των 10 κριτηρίων, καταλήγω στην επιλογή του Διαμαντίδη. Δεν λέω ότι υπήρξε ο καλύτερος όλων ούτε ο πιο επιτυχημένος. Λέω, όμως, ότι είχε την μεγαλύτερη επίδραση σε όλα τα συστατικά που συνθέτουν την Ευρωλίγκα δηλ. την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, την διοργάνωση αλλά κυρίως το ίδιο το παιχνίδι.


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο. Βγάζοντας έξω τον Τζινόμπιλι (αφού έκανε γρήγορα το άλμα για ΝΒΑ έφτασε σε άλλο επίπεδο και δε μπορεί να κριθεί για Ευρωλίγκα), θα επιλέξω 3D γιατί η επίδραση του ήταν καταλυτική σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Επίσης είμαι χαρούμενος που 3 στους 10 είναι Έλληνες και τους έχω δει να κάνουν μαζί απίστευτα πράγματα στην Εθνική.

      tasiam

      Διαγραφή
    2. Πολύ ορθή προσέγγιση όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που έθεσες, ασχέτως της τελικής επιλογής σου. Ο τρόπος σκέψης είναι άρτιος ... και απαντά εμπεριστατωμένα μιας κι η αρχική ερώτηση ειναι πάνω σε ποιον θα έχτιζε κάποιος την ομάδα του :-)

      Διαγραφή
  35. Χωρίς ίχνος οπαδισμού πιστεύω ότι οι 3 έλληνες
    είναι κατώτεροι των ξένων και τους κατατάσσω
    στην 8η, 9η και 10η θέση της συγκεκριμένης λίστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο που ο ΔΔ εχει τις περισσοτερες διακρισεις (απο τους τρεις) κατα τυχη.

      Διαγραφή
    2. Κι ο Ρόμπερτ Χόρι έχει περισσότερα πρωταθλήματα από τον Τζόρνταν. Άρα είναι καλύτερος από τον Air; Εν τέλει, μιλάμε για διακρίσεις ή για ταλέντο και ποιότητα;

      Διαγραφή
    3. Διακρισεις οχι τιτλους και πρωταθληματα.Οταν ψηφιζεσαι τοσες φορες(ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ), αυτοματα μπαινεις σε μια κατηγορια μονος σου.

      Διαγραφή
    4. από που κι ως που έχει περισσότερες διακρίσεις από Ναβάρο, Τζινόμπιλι για παράδειγμα. Έλεος

      Διαγραφή
    5. Ε ναι ρε φίλος,τι να πουν τα δαχτυλίδια nba και τα χρυσά ολυμπιακά μετάλια μπροστά στο δέος και τη λάμψη που προκαλεί το "all euroleague best defender"

      Διαγραφή
    6. ΡΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο 2.37 ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΔ,Απαντα σε αυτον που ακυρωνει τους τρεις Ελληνες και λεει οτι o DD εχει διακρισεις στην ευρωπη 6 φορες ως καλυτερος αμυντικος,mvb παιχτης συγκριση των Ελληνων κανει.Ελεος εσεις κομπλεξικοι.ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ.

      Διαγραφή
    7. Μηπως εχει βγει ποτε καλυτερος ΕΥρωπαιος ο Διαμαντιδης και δεν το θυμαμαι; Η μηπως εχει διακριθει σε καλυτερη 5αδα μουντομπσκετ; Αν ημουν μπασκετμπολιστας ανετα θα ανταλλαζαολους τους τιτλους του ανυντικου για αυτα τα δυο.

      Διαγραφή
    8. Φυσικα και δεν θυμασαι ασχετε,βεβαια εχει βγει καλυτερος αμυντικος και ταυτοχρονα mvp της χρονιας .Περσι ενω δεν πηρε το ευρωπαικο μπηκε και στην πρωτη πενταδα ενω ο Σπαν στην δευτερη.Αντε με τον καθε εμπαθη μαθε πρωτα και μετα να λες εξυπναδες.

      Διαγραφή
    9. 7.45 εισαι απλα αστειος.Δεν θυμασαι Ε ΠΑΡΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ Διακρίσεις: Καλύτερος αμυντικός της Euroleague (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011). Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final Four της Euroleague το 2007 (Αθήνα) και 2011 (Βαρκελώνη). Μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης το 2007 (Αθήνα) και το 2011 (Βαρκελώνη). MVP της Ευρωλίγκας (2011).

      Διαγραφή
    10. 8.29 o Spanoulhs htan sthn kaluterh 5ada persy ths Euroleague kai MVP tou final four.Ara grafeis oti paparia sou erthei apla.

      Διαγραφή
    11. Εγω φταιω που ασχολουμαι με προβατα,ασχετους και αφελεις.
      ο ενας ο πρωτος, δεν ξερει τι του γινεται. Αγορι, ο Σπανουλης προφανως και ηταν στην πρωτη πενταδα. Ριχνε μια ματια πριν γραψεις αυτο πουχσου κατεβει στο τσερβελο. Αλλα αφου θα μπεις στο site της euroleague, εξηγησε μου κιολας γιαο;τι οσο επαιζαν μαζι ηγετης εμενε εκτος και ο δευτερος ηταν μεσα;

      Ο δευτερος στη σαφη ερωτηση αν εχει βγει καλυτερος Ευρωπαιος της χρονιας η 5αδα μουντομπασκετ μου απανταει για την ευρωλιγκα

      Διαγραφή
    12. http://en.wikipedia.org/wiki/All-Euroleague
      http://en.wikipedia.org/wiki/Dimitris_Diamantidis
      http://en.wikipedia.org/wiki/Vassilis_Spanoulis
      http://en.wikipedia.org/wiki/Theodoros_Papaloukas

      4 link κανενα συμπερασμα...εκαστως στο ειδος του!!!
      (κατω κατω εχει τις κατακτησεις του καθενος σε συλλογικο επιπεδο,δεξια στο πλάι τις ατομικες διακρισεις).

      Διαγραφή
    13. Περσι οσο οξυμωρο και αν ακουγεται βγηκε mvp o Σπανουλης αφου πηραν το ευρωπαικο αλλα τον εβαλαν στην δευτερη πενταδα ψαξτο.Ο ΔΔ ηταν στην πρωτη πενταδα.Δεν ειμαι κανενας απο τους παραπανω.Μακαρι να καταλαβαινα τι εννοεις. ""Ριχνε μια ματια πριν γραψεις αυτο πουχσου κατεβει στο τσερβελο. Αλλα αφου θα μπεις στο site της euroleague, εξηγησε μου κιολας γιαο;τι οσο επαιζαν μαζι ηγετης εμενε εκτος και ο δευτερος ηταν μεσα"" κανε μια μεταφραση.

      Διαγραφή
    14. μην τσακωνεστε ο Σπανουλης ειναι σχεδον 2 χρονια πιο μικρος ακομη εχει πολλα να δωσει και τοτε μπορει να φτασει ισως και να ξεπερασει το ΔΔ σε διακρισεις.Εξαλλου οι διακρισεις ειναι συνωνυμες με τις επιτυχιες της ομαδας,αν περσι εφταναν μονο στην τετραδα ο Σπανουλης δεν θα βγαινε mvp.

      Διαγραφή
    15. Οι ατομικές διακρίσεις του Διαμαντίδη:

      9 φορές All-Star στην Α1 Ανδρών: (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011)
      8 φορές στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος: (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012)
      5 φορές MVP του πρωταθλήματος: (2004, 2006, 2007, 2008, 2011)
      6 φορές καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011)
      3 φορές στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα (2007, 2011, 2012)
      2 φορές MVP του φάιναλ φορ Ευρωλίγκας ( 2007, 2011)
      2 φορές πρώτος σε ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα: (2007, 2010)
      2 Τριπλ Κράουν: (2007, 2009)
      Κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς 2007
      Έλληνας αθλητής της χρονιάς (2007)
      MVP του κυπέλλου Ελλαδας: (2009)
      Στην κορυφαία δεκάδα της Ευρωλίγκας για τη δεκαετία 2001-2010: (2010)
      κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας το 2011
      Πρώτος σε ασίστ στην Ευρωλίγκα το 2011)
      Κορυφαίος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος για το 2011
      Πρώτος στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος σε ασίσ
      Πρώτος σε κλεψίματα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος {ΤΟ 2012 ΜΠΗΚΕ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 5ΑΔΑ}ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ FINAL4 MVP O ΣΠΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΩΣ ΟΜΑΔΑ ΜΠΗΚΕ Ο ΔΔ

      Διαγραφή
    16. Y,G DEN EINAI OLES OI DIAKRISEIS TOY APLA DEN ITHELA NA TO PARAKANO,EDO KAI ALLOYS PEXTES MAS http://www.taneasou.net/?p=64599

      Διαγραφή
    17. ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΠΑΝ ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΤΙΜΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΔ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ 4ΟΣ Ο ΠΑΟ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ4 Στη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς βρέθηκε ένας ακόμη Έλληνας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, Την 5άδα συμπληρώνουν οι Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς και Έραζεμ Λόρμπεκ.

      Το Eurobasket.com, όμως, ανέδειξε και μια δεύτερη, «αναπληρωματική» πεντάδα κορυφαίων. Είναι οι: Μάικ Μπατίστ, Μπο ΜακΚάλεμπ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ρούντι Φερνάντεθ και Γιόνας Βαλαντσιούνας

      Διαγραφή
  36. Όταν έπαιζαν στην εθνική μαζί ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης,
    το πρώτο βιολί της εθνικής ήταν ο Παπαλουκάς
    και ο Διαμαντίδης τότε ήταν ρολίστας.
    Ρολίστας άλλωστε ήταν και στον Παο έως πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kala esi eisai asxetos,rolistas o DD ti allo tha akoysoyme.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 2:31 είσαι τελείως ότι να ' ναι!

      Διαγραφή
    3. Το ότι ο ΔΔ ξεκίναγε πεντάδα δεν αναιρεί το γεγονός
      ότι δεν ήτανε ρολίστας.
      Υποπτεύομαι ότι ορισμένοι δεν ξέρουν την έννοια του όρου ρολίστας
      το οποίο δεν είναι υποχρεωτικά κάτι το κακό.
      Πάντως τα τελευταία χρόνια ο ΔΔ έχει βελτιωθεί πάρα πολύ
      και έχει μεταμορφωθεί σε όντως all around player.

      Διαγραφή
    4. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, μάλλον ότι να'ναι λες...ή απλώς εσύ αγνοείς την έννοια του όρου "ρολίστας"...

      Εκτός και αν το "έως προσφάτως" εννοείς το 2004, οπότε τότε πάω πάσο....Ακόμα και τότε όμως (στον Ηρακλή δηλαδή), ήταν ο βασικός play maker (όπως και στον ΠΑΟ), από πότε ο ΒΑΣΙΚΟΣ play maker είναι ρολίστας ?!?!?!

      Ακόμα και στην Εθνική που λες, αναλάμβανε συγκεκριμένους ρόλους (το "ρολίστας" που λες εσύ...) σε συγκεκριμένα παιχνίδια και για πολύ συγκεκριμένους λόγους...

      Διαγραφή
    5. Ελα ρε μεγαλε,τι ειπες τωρα?Βελτιωθηκε ο Διαμαντιδης τα τελευταια χρονια?Για να το λες εσυ,ετσι θα ειναι..Γιατι εμεις νομιζαμε οτι εμεινε στασιμος..

      Διαγραφή
  37. Ντεγιαν Μποντιρογκα απλα και χαλαρα.,χωρις αλλες επεξηγησεις.. Μεσα σε μια λιστα με καταπληκτικους παικτες ξεχωριζει ευκολα...Η παρασταση που εδωσε απεναντι στους Αμερικανους σουπερ σταρ θα μεινει αξεχαστη..Σαρας και Διαμαντιδης επονται..Στον Σαρας θα εβαζα διπλα τις λεξεις μαγικος και ηγετικος και στον Διαμαντιδη της λεξεις ευφυης και αρχηγος...Αυτοι οι 3 παικτες απλα ξεπερνουσαν το παιχνιδι στο οποιο επαιζαν..Πισω απο αυτους Παπαλουκας και Ναβαρο,εμβληματικες φυσιογνωμιες,μεγαλες καριερες..Ο Τζινομπιλι,ειναι αδικο να βρισκεται στη λιστα,γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε οποιοσδηποτε επαιζε στο ΝΒΑ πως θα εξελισσοτανε..Μεχρι να παει εκει δεν εφτασε ποτε τα αλλα ιερα τερατα σε αποδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim, δεν τους κάνεις 15 τους παίχτες? Θα τσακωθούμε εδώ μέσα!!
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
    Εξαστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όχι πείτε μου, πραγματικά πείτε μου...αν κλείσω τα μάτια και διαλέξω έναν οποιονδήποτε στο πικ της καριέρας του θα έχει διαφορα;;;;...μιλάμε πραγματικά για κορυφαίους παίκτες με νοοτροπία winner....

    αν πραγματικα έπρεπε να διαλέξω κάποιον τότε θα έπερνα τον Dejspan Jiaskemantidioys!!!!

    Doctor B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ολοι αξεπεραστοι πραγματικα τυχεροι οσοι προλαβανε και τους παρακολουθησανε..Οι ανθρωποι που εκτοξευσανε το ευρωπαικο μπασκετ.
    να πω και το οπαδικο μου ομως , δεν ειναι τυχαιο οτι οι 5 απο την λιστα επαιξαν στον παναθηναικο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Bodiroga έβγαζε στο παρκέ υπεροχή με ένα παλιομοδίτικο τρόπο, κάπως πιο αλανιάρικο, έχοντας και τρομερό πλεονέκτημα το ύψος του, αλλά δε μου έδινε την εντύπωση ότι έκανε τους συμπαίκτες του τόσο καλύτερους. Περισσότερο αναλάμβανε να καθαρίσει ο ίδιος. Για μένα αυτό μετράει.

    Ο Σπανούλης θεωρητικά είναι στο peak του αυτή τη στιγμή, και έχει χτιστεί πάνω του η ομάδα ουσιαστικά μόλις πέρσυ. Εάν συνεχίσει σε αυτό το τέμπο στον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια ή πάει σε άλλη ομάδα και κάνει τα ίδια τότε θα μπορούσα να το σκεφτώ πολύ πολύ σοβαρά. Για τώρα τον πάω πάσο.

    Ο Siskauskas δε νομίζω ότι ήταν η αρχή και το τέλος καμίας ομάδας, όχι πως ήταν συμπληρωματικός απλά ήταν περισσότερο killer [έστω και με το μπαμπάκι :Ρ] παρά φυσικός ηγέτης μιας ομάδας.

    Ο Parker μπαίνει επίσης στη λίστα των killers. Ήταν ασταμάτητος αλλά μέσα σε μια ομάδα αρμάδα που τον εκμεταλλευόταν πλήρως. Η πολύ καλή παρουσία του στο ΝΒΑ το επιβεβαιώνει, αλλά δε θα έχτιζα μια ομάδα πάνω του. Ίσως στα 90s.


    Ο Παπαλουκάς έιναι ρέκορντμαν, έχει μυθικές επιτυχίες, είναι και από τους θεαματικότερους παίκτες της λίστας, ενώ έχει σπείρει τον τρόμο σε μεγάλη διάρκεια. Αλλά το γεγονός ότι στην ΤΣΣΚΑ έπαιζε ως ένας ,έστω πολύ ιδιότυπος αλλά, 6ος παίκτης, για μένα του ρίχνει ένα κλικ τις μετοχές για το ρόλο που τον θέλουμε. Προσπαθώ να το δω πολύ ψύχραιμα γιατί είναι [πολύ οριακά] ο αγαπημένος μου παίκτης της τελευταίας 10ετίας.

    Ο Ginobili είναι ο πιο πλήρης παίκτης απ'όλους ξεκάθαρα. Και στο ΝΒΑ και με την Εθνική, τις ηγετικές ικανότητες τις έχει δείξει. Αλλά τα λίγα του χρόνια στην Ευρωλίγκα νομίζω τον ρίχνει λίγο πίσω στη λίστα. Οι υπόλοιποι έχουν γράψει ιστορία στην Ευρωλίγκα.

    Ο Ναβάρο όσο αντιπαθής και να μου είναι [από φάτσα και μόνο], έχει επίσης αυτό το ένστικτο του αρπακτικού. Και έχει βελτιωθεί με τα χρόνια από απλός μπόμπερ σε πολύ πιο πλήρη παίκτη. Αλλά είναι και κάτι στο χαρακτήρα του που με ενοχλεί, και δε θα τον ήθελα ως παράδειγμα για την υπόλοιπη ομάδα.

    Ο ΔΔ, έχει το πιο πλήρες ευρωπαϊκό πακέτο. Δουλειά αλλά και φυσικό ταλέντο στην αμυνα, βελτιωμένος με τα χρόνια σε κάθε [μα κάθε!!!] τομέα της επίθεσης, αθλητής υπόδειγμα/πρότυπο για κάθε συμπαίκτη, οπαδό, προπονητή. Αντιπαθής μόνο στους δημοσιογράφους :Ρ. Ο ΠΑΟ στηρίζεται πάνω του πάνω από 5-6 χρόνια τώρα ασχέτως συμπαικτών. Έχει κάνει τυπικούς παίκτες ρολίστες να φαίνονται σούπερ εργαλεία δίπλα του, ενώ κάνει τους σταρ να γίνονται σούπερ σταρ. Αλλά ...

    ο Jasikevicius, ακόμα κι αν δεν είναι ο πιο πλήρης παίκτης, ακόμα κι αν πρέπει να είναι χαλαρά ο χειρότερος αμυντικός της λίστας [και γενικώς είμαι της ελληνικής σχολής "της αμύνης τα παιδιά"], για το Σαρούνας πάω πάσο. Με φυσικά προσόντα, τα χειρότερα από τους υπόλοιπους της λίστας και πάλι δε με ενδιαφέρει.
    Όλοι οι παίκτες της λίστας είναι φύση νικητές, δουλευταράδες, κρύο αίμα, με ρεκόρ, με μεγάλες παραστάσεις μπροστά σε οποιοδήποτε κοινό.
    Αλλά αυτό που τον ξεχωρίζει, και γι'αυτό θα του δώσω οριακά την ψήφο μου, είναι ότι μπορούσε ακόμα κι ένα παιχνίδι ρουτίνας να το παίζει για να χαίρεται ο κόσμος που βλέπει [πιστέυω μόνο ο Παπαλουκάς έχει αυτό το mentality από τους παίκτες της λίστας]. Ο Σάρας ήξερες ότι θα το κάνει αλλά δεν ήξερες με ποιον τρόπο, και περίμενες πως και πως για να το δεις.
    Μια ομάδα στημένη γύρω από το Σάρας εκτός από διεκδικήτρια τίτλων θα είναι η πιο θεαματική και εντυπωσιακή. Είτε έχει προπονητή τον ελευθέρων ηθών Γκέρσον [για μένα αδιαμφησβήτητα η πιο θεαματική ομάδα της δεκαετίας], είτε τον προγραμματισμένο Ζέλικο [το '08-'09 πιστεύω είχε την εντυπωσιακότερη ομάδα του ο ΠΑΟ].
    Τι καλύτερο να χτίσεις μια ομάδα, που εκτός από το να κερδίζει θα παίζει για να φχαριστιέται και ο κόσμος (όοοοολος);!

    Τα σέβη μου
    Mamuwalde
    :)

    υγ1: έχω πρόβλημα στο να γράψω μικρότερα ποστ, συμπαθάτε με... :)
    υγ2: όταν μπορείς να φτιάξεις ομάδα για να βλέπεις αυτά, γιατί να φτιάξεις μια ομάδα για να βλέπεις κάτι άλλο;
    http://www.youtube.com/watch?v=GwY_f93nSp0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κανω λαθος εισαι ολυμπιακος οποτε το ποστ σου εχει αξια,ξεφευγεις απο το οπαδικο.Τα σωστα ποστ χωρις εμπαθειες παντα αρεσουν εδω μεσα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ 100%. Αν και όντως στην πρώτη σου ανάρτηση έδωσες τόνο ΟΣΦΠ (μπορεί και να είσαι, μπορεί και όχι), στην παρούσα ανάρτησή σου τα είπες όλα. Αν και παναθηναϊκός, όντας συνομήλικος με τον Ντέγιαν και έχοντας δει όλα του τα κατορθώματα, δεν θα τον έβαζα στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Θα τον έβαζα ισόβαθμο με τον ΔΔ, γιατί ο καθένας με τον τρόπο του έφερνε ή φέρνει την ομάδα του έστω 1 πόντο μπροστά με την κόρνα της λήξης. Αλλά το πρώτο σκαλί ανήκει στο Σάρας, απλά γιατί το μπάσκετ είναι -ωραίο- άθλημα, και τέτοιοι παίκτες το βελτιώνουν και το προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...

      Κάτι π.χ. που δεν έκανε ο Manu, παρ'όλο που είναι καλύτερος συνολικά αθλητής/καλαθοσφαιριστής από όλους στη λίστα...

      Διαγραφή
  43. Νιώθω υπερήφανος σαν Έλληνας που στην λίστα αυτή υπάρχουν 3 Ελληνόπουλα και σαν Παναθηναϊκός που 5 απο τους 10 έχουν μεγαλουργήσει με την πράσινη φανέλα. Τεράστιο δίλλημα αλλά πάμε:
    Σίσκας: Μεγάλος αλλά έχασε πέρσι τον τίτλο μόνος του. 0/2 βολές;;;;; ο Σίσκα;;;; Γενικά και αυτός μεγαλούργησε σε ομάδες με βάση, ξεκάθαρος ηγέτης δεν υπήρξε ποτέ.
    Τζινόμπιλι: Κορυφαίος. Η θέση του είναι στο ΝΒΑ, εξαιρείται του διαγωνισμού.
    Πάρκερ: Η πιο American υποψηφιότητα. Αλλά είμαστε Ευρώπη εδώ οπότε...
    Ναβάρο: Κορυφαίος σκόρερ αλλά κάπου εδώ σταματούν τα θετικά του. Οργανωτικά μόνο τα απαραίτητα, στην άμυνα τα τυπικά και οι όλοι θεατρινισμοί του, του αφαιρούν πόντους. Θα μπορούσα να στήσω ομάδα πάνω του αλλά πραγματικά δεν θα το ήθελα.
    Παπαλουκάς: Προσωπικά τον θεωρώ λίγο υπερτιμημένο. Σαφέστατα ήταν ικανότατος παίκτης αλλά για συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο παρκέ. Και ήταν πολύ τυχερός που δούλεψε με τον Μεσίνα ο οποίος έστησε ομάδα πάνω του και την δούλεψε όσο δεν πάει. Στον Ολυμπιακό απέτυχε μεγαλοπρεπώς να ξεχωρίσει. Τεράστιος παίκτης αλλά δεν θα τον έβαζα με τίποτα στην κορυφή.
    Σπανούλης: Παιχταράς με τα όλα του. Εκτελεστικά, οργανωτικά, αμυντικά, ηγετικά. Από πέρσι ανήκει σε μια κλειστή κάστα παικτών που ουσιαστικά έχουν πάρει μόνοι τους έναν μεγάλο τίτλο. Λειτούργησε σωστά και ως παίκτης συνόλου στον Παναθηναϊκό και ως παίκτης ηγέτης στον Ολυμπιακό. Θα τον επέλεγα άφοβα αλλά έχει ακόμα μέλλον μπροστά του.
    Ντέγιαν: Τεράστιος παίκτης. Απλά απερίγραπτος σε αυτά που έκανε μέσα στο παρκέ. Υπήρχε μια τεράστια σιγουριά όταν είχε την μπάλα στα χέρια ο Ντέγιαν. Από 1-4, πολύ προσγειωμένος παρά το σχεδόν θεϊκό status του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα ήταν μια προφανής και δίκαια επιλογή αλλά κάπου χάνει σε σχέση τον (δικό μου) νικητή...
    Σάρας: Ο ιδανικός πλέι μέικερ. Απίστευτος παίκτης, δάκρυσα όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Προσωπική λατρεία. Ο τρόπος που εκτελούσε τα πικ εν ρολ ήταν ο ορισμός της απλότητας και της αποτελεσματικότητας. Θέαμα και ουσία, αποτελεσματικότητα και φαντασία βουνό και θάλασσα ο Σάρας. Ένας σούπερ σταρ των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Αν επέλεγα το καλοκαίρι θα διάλεγα ή αυτόν ή τον Μποντίρογκα αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς είδα κάποια πράγματα και άλλαξα άποψη.
    Διαμαντίδης: Δεν είχα καταλάβει 100% την πλήρη αξία του σαν παίκτη μέχρι φέτος αλλά πλέον το είδα. Ο ορισμός του less is more παιχνιδιού. Ο ορισμός του ηγέτη που είναι ηγέτης απλά επειδή μπορεί και είναι καλός σε αυτό, όχι επειδή το θέλει. Ο ορισμός του καλού συμπαίκτη που πάντα σε κάνει και σένα καλύτερο. Ο ορισμός του παίκτη προπονητή που εκτελεί με μαθηματική ακρίβεια τα πλάνα. Ο ορισμός του αμυντικού. Ο ορισμός του σκόρερ που δεν τραβά προσπάθειες απ τα μαλλιά αλλά όποτε είναι σωστό το κάνει. Ο ορισμός του παίκτη που θα τραβηχτεί πίσω από τα φώτα για να βγει μπροστά ο συμπαίκτης του. Ο ορισμός του αλτρουισμού αλλά και του winning mentality. Ο ορισμός του οργανωτή, του πασέρ, του floor general, του αρχηγού, του αθλητή, του ανθρώπου, τα πάντα. Ο ορισμός του μπάσκετ. Δεν υπάρχει άλλος σαν τον Δημήτρη Διαμαντίδη και ούτε θα υπάρξει ποτέ ξανά. Σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά φίλων του μπάσκετ και δεν το θεωρώ υπερβολή να πω ότι είναι ο Γκάλης της δεκαετίας μας. Δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος παίκτης της λίστας αλλά είναι σίγουρο ο πιο ολοκληρωμένος αθλητής και αυτό μέτρησε για μένα.
    YΓ1 Αυτές οι μεσοβδόμαδες αναρτήσεις του Τζιμ είναι όλα τα λεφτά
    ΥΓ2 Ένα πολύ καλό scouting report για τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Υποψήφιος για κορυφαίος της επόμενης δεκαετίας. Μεγάλο ταλέντο, αν δουλευτεί θα αφήσει εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μν παρασυρομαστε παιδια, πρεπει ναι εχει ποτεντιαλ ναι εχει μελλον αλλα θελει δουλεια ο μικρος. πολυ δουλεια.

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα Jim, φοβερή ιδέα για άρθρο!! Είναι απο αυτά που εγείρουν διαφωνίες για μέρες.. Για μένα η επιλογή συνοψίζεται στους εξής δύο : Ginobili και Διαμαντίδη.. Ναι ο Σάρας ήταν κάτι το ξεχωριστό στο peak του, ο Παπαλουκάς ήταν ό,τι κοντινότερο είχαμε σαν Magic της Ευρώπης, ο Bodiroga ένας πραγματικός νικητής που θα κάνουμε χρόνια να δούμε, οι Siskauskas, Parker απολαυστικοί και ο Σπανούλης με τον Navarro πραγματικά σπουδαίοι.. Για μένα η επιλογή όμως είναι εύκολη για τους 2 και τελικά θα καταλήξω στον Manu οριακά όπως λες και εσύ..
    Απλά ο mr. Ginobili είναι ένας underrated παίκτης ακόμα και σήμερα στο NBA. Μιλάμε για έναν τύπο που τα πήρε πραγματικά όλα στην καριέρα του. Αν έμενε Ευρώπη, ίσως η ιστορία της τελευταίας 10ετίας θα ήταν διαφορετική για πολλούς. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τους superstar του ΝΒΑ + έχει μέσα του και τον τρόπο σκέψης του Ευρωπαικού μπάσκετ. Πάντως είναι λίγο cheat η τοποθέτηση του σε αυτή τη λίστα και ξέρω πως αυτό το "αν έμενε Ευρώπη θα ήταν ο βασιλιάς όλων" είναι κάτι τελείως υποθετικό και υποκειμενικό, αλλά παρακολουθώντας τον στα διάφορα Mundobasket και Ολυμπιάδες αυτή είναι η πεποίθηση μου.
    Τέλος, θα θέλαμε και μια λίστα με τους ψηλούς κάποια στιγμή στο μέλλον. Το impact των ψηλών σε σχέση με τους κοντούς στο παγκόσμιο μπάσκετ νομίζω είναι αρκετά μεγαλύτερο.
    Kasper Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση jim. Παικτικά τον Manu δεν τον συγκρίνω με κανέναν. Νομίζω αν θα έμενε Ευρώπη,απλά θα κυριαρχούσε μέχρι σήμερα και θα έπαιρνε ΠΟΛΛΕΣ ευρωλίγκες. Η ερώτησή σου όμως είναι trivial: με ποιόν θα έχτιζες την ομάδα σου. Εξαρτάται λοιπόν: 1) με ποιόν προπονητή (zeljko, messina ή τον pablo laso ας πούμε?) και β) με τι μπάτζετ (δηλ. ποιούς θα είχε δίπλα του αυτός ο παίκτης)?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αφού ο Τζίμ επέλεξε τον παιχταρά Τζινόμπιλι έβαλε κεντρική φωτό του Σάρας με 3D. Σωστός!!

    tasiam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. εκτος απο τζινομππιλι π δν τον θυμαμαι στα χρονια π επαιξε ευρωπη, ολους τους αλλους τους θυμαμαι εναν εναν.
    ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ, μεγαλος παιχτης μεγαλη ψυχη, επαιζε αλλο μπασκετ π σμρ δν ξερω αν θα ηταν το ιδιο αποτελεσματικο.Μη αθλητικος αλλα ανετα επαιζε απο 1 εως 4. Για μενα ειναι τοπ παιχτης αλλα οχι ο νουμ 1.
    ΣΙΣΚΑ δν θα επρεπε να βρισκεται καν στην λιστα αφου υπαρχουν και αλλοι με περισσοτερο ταλεντο, περισσοτερους τιτλους και καλυτερο παιγμενο μπασκετ.
    ΣΠΑΝΟΥΛΗς δν εχει πετυχει ουτε τα μισα απο τους υπολοιπους, παντα ηταν στην σκια του διαμαντιδη και του γιασκε.
    ΠΑΠΑΛΟΥΚΑς εχει κανει μετρημενες καλες χρονιες και ειδικα τα περασματα απο γαυρο τν εχουν στιγματισει. Ισως απο τους λιγους π μπορει να ανταγωνιστει τον διαμαντιδη σε τομεις αμυνα δημιουργια σκοραρισμα.
    ΝΑΒΑΡΟ παιχτης με τα ολα του αλλα και μονο η υποκριτικη του για να παρει φαουλ οταν εχει παραδωσει πνευμα ο ιδιος για μενα τον βγαζει εκτος απο το την 1 θεση. Ο τοπ παιχτης πρεπει να ειναι νικητης και ηγετης, οχι να κλαψουριζει και να κανει τον κλοουν
    ΠΑΡΚΕΡ ΓΚΙΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗς AΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ , με τους 2 πρωτους να εχουν περασει και απο νβα εων ο τριτος οχι απο επιλογη του βεβαια. παρκερ και διαμαντιδης ειναι πιο ολοκληρωμενοι παιχτες και δν χρειαζεται ο κοουτς να τους κρυψει για καποιον λογο!!( πχ την αμυνα)
    Ειδικα φετος ο διαμαντιδης οδηγει μια ομαδα που ηταν το απολυτο αουτσαιντερ ακομη και προκριση στην επομενη φαση ομιλων.Κατι π αν θυμαμαι καλα δν το εχει πετυχει καποιος αλλος. εΙΔΙΚΑ Ο πΑΡΚΕΡ επαιξε μονο σευπερομαδα με παιχταραδες μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim, ευχαριστούμε για αυτό το ταξίδι…

    Είναι άδικο (αλλά και συναρπαστικό) να συγκρίνουμε παίχτες του πιο ψηλού επιπέδου στην Ευρώπη. Αναρωτιέμαι τι σημαίνει καλύτερος…
    Πιο ολοκληρωμένοι είναι ο Διαμαντίδης με τον Παπαλουκά.
    Καλύτεροι επιθετικοί είναι ο Σαρας με το Ναβάρο.
    Ο Μανού μας άφησε νωρίς, και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τον είδαμε στην Ευρώπη, αλλά παραμένει (μαζί με Νοβίτσκι) ο καλύτερος non-USA παίχτης που πέρασε από το μαγικό κόσμο …
    Ντέγιαν απλά μάγος.
    Σίσκα=Ντέγιαν με 5 χρόνια καθυστέρηση (αν και δεν υπήρξε ποτέ το 1ο βιολί)…
    Πάρκερ (μαζί με Μπατίστ και Χόλντεν) οι καλύτεροι αμερικάνοι που ενσωματώθηκαν στα ευρωπαϊκά δεδομένα…
    Για το Σπανούλη περιμένουμε τα καλύτερα…
    Και πολλοί άλλοι που απλά δεν χώρεσαν στη λίστα.

    Αν πρέπει να διαλέξουμε τον πιο εντυπωσιακό θα επέλεγα Σάρας… Αν πρέπει να επιλέξουμε τον καλύτερο all-around, τότε πάμε προς Διαμαντίδη. Αν πρέπει να διαλέξουμε σκόρερ, κλίνω προς Ναβάρο (δυστυχώς…). Αν θέλουμε game-changer πάμε προς Παπαλουκά… ο Μανού είναι εκτός συναγωνισμού…

    Με τεράστια δυσκολία και απλά επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα που παίζεται 40 λεπτά (σε άμυνα και επίθεση) θα επιλέξω το Διαμαντίδη, τον μοναδικό (αν δεν κάνω λάθος) που βγήκε σε μια χρονιά καλύτερος αμυντικός, mvp του final 4 και mvp της κανονικής χρονιάς (2011).

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ωραίο άρθρο Jim για ακόμα μια φορά. Ένα φάουλ βρίσκω μόνο, Σισκά και Σπανούλης επιτρέπεται να μπουν στην ίδια λίστα με τον Μανού μόνο αν αυτή η λίστα ονομάζεται "οι 10 κάτοχοι Ευρωλίγκας με τα λιγότερα μαλλιά". Μου θυμίζει την περίπτωση που ο GM των Timberwolves έλεγε live σε αμερικανική εκπομπή ότι ο Milicic μπορεί να γίνει σαν τον Webber. O Webber που ήταν παρόν του είπε να μην ξανατολμήσει να βάλει στην ίδια πρόταση τον Milicic με τον ίδιο.
    Τέλος πάντων κι εγώ πιστεύω ότι ο Μανού είναι ο κορυφαίος όλων. Καλύτερος σε όλα από τους άλλους με μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του.
    Αν το βγάλω εκτός δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο Parker ήταν εκπληκτικός επιθετικά παίκτης με τρομερά νούμερα.Έπαιζε και καλή αμυνα επίσης. Αλλά δεν ξέρω τι θα έκανε αν δεν ήταν και ο Σάρας μαζί του. Ο Διαμαντίδης και ο Ναβάρο επίσης ειναι θρύλοι της διοργάνωσης και θα τους μνημονεύουν όλοι για χρόνια.
    Αυτός όμως που με έχει εκπλήξει και ενθουσιάσει όσο κανείς ήταν ο Μποντιρογκα. Η τρομερή καρδιά του, ο πλουραλισμός των κινήσεων του, η ηγετική του φυσιογνωμία, η αντοχή του (πνευματική και σωματική) και όλα αυτά με ένα παλιομοδίτικο κορμί που αν το έβλεπες για πρώτη φορά δεν θα σου γέμιζε το μάτι. Αλλά τον ψηφίζω όχι για όλα αυτά αλλά γιατί ήταν το πρώτο βιολί μιας ομάδας που έχει μείνει στην ιστορία του αθλήματος. Της Γιουγκοσλαβίας που πήρε το παγκόσμιο μέσα στην Ιντιανάπολη. Μπορεί κάποιοι να μην τους πάνε τους πλάβι αλλά αυτό το κατόρθωμα ήταν μοναδικό και ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ.
    Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα.

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. το συγκεκριμενο αρθρο ελλειπε για να δεσει το γλυκο,μπραβο τζιμ.η μονη μου ενσταση ειναι η υπαρξη του τζινομπιλι στη λιστα γιατι κατα τη γνωμη μου δεν εχει θεση στο πανθεον της ευρωλιγκα.ειναι παιχτης που επαιξε και καταξιωθηκε στο nba.αρα δε θα ασχοληθω με αυτην την παιχτουρα στο παρον ποστ.

    η ερωτηση λοιπον του τζιμ ειναι ξεκαθαρη.πανω σε ποιον θα εχτιζες την ομαδα σου.οχι ποιον σαρεσει να χαζευεις στο youtube.προσπαθωντας λοιπον να απαντησω σε αυτο θα επελεγα δημητρη διαμαντιδη για τους εξης λογους.
    1)coachable.το μεγαλυτερο προσον για εναν παιχτη σημερα,που το ευρωπαικο μπασκετ σφυζει απο τακτικη και χρειαζεται παιχτες που αφομοιωνουν -εκτελουν,εχοντας 150 σφυγμους ,ακριβως οτι τους ζητησει ο προπονητης.
    2)ανεβαζει ενα λεβελ τουλαχιστον τους συμπαικτες του.δε χρειαζεται να πουμε πολλα πανω σε αυτο.ενα παραδειγμα θα δωσω.τσεκαρετε περσινα παιχνιδια ομπραντοριο και δειτε το λασμε.σε ενα πρωταθλημα που θεωρητικα ταιριαζει περισσοτερο στη φυση του,σε μια ομαδα που επισης θεωρητικα παιζει το μπασκετ που του ταιριαζει, ο λασμε ηταν απλος ενας μετριος και αθλητικος ψηλος(?).τωρα καντε αμμεση συγκριση με το λασμε του παναθηναικου ειδικα οταν παιζει με το μητσο.χαος η διαφορα.τα πραδειγματα ειναι ατελειωτα,απλα σκεφτηκα ενα προσφατο.
    3)γεματη στατιστικη.ο διαμαντιδης δε ''ζωγραφιζει'' πασσαροντας οπως ο σαρας.δεν εκτελει οπως ο ναβαρο.δεν ντριμπλαρει σαν το σπανουλη.ομως στο τελος του παιχνιδιου εχει και στις δυο ακρες του παρκε τα πληρεστερα στατιστικα.ειναι απλα φαινομενικος ,ιδιως στα καλυτερα του,και κυριως χωρις να εκβιαζει κατοχες προκειμενου να ''γραψει'' νουμερα.
    4)εχει καρδια νικητη.εχει σηκωσει απειρους τιτλους.εχει βαλει πολλα μεγαλα σουτ.εχει βγαλει τεραστια σημαντικες αμυνες.αυτο σε συνδιασμο με το νο2 πιο πανω,ασκει μια ακαταμαχητη επιρροη στους συμπαιχτες του που απολαμβανουν την ασφαλεια και την ηρεμια διπλα του.

    ειναι προφανες οτι προσπαθησα να απαντησω με τη λογικη ενος προπονητη που μπορει να διαλεξει ΕΝΑΝ απο τους παραπανω παιχτες στα καλυτερα του.αν εκρινα ως θεατης θα πηγαινα μαλλον σε σαρας.για λογους που οποιος θελει μπορουμε να συζητησουμε.
    Υ.Γ απο τη λιστα απουσιαζουν σχεδον οι ψηλοι οχι τυχαια.ο τζιμ γνωριζει καλα οτι μια ομαδα σπανια τη στηνεις πανω σε ψηλο παιχτη.σχεδον ποτε δλδ.επομενως ορθως κατα τη γνωμη μου ο τζιμ δεν εμφανισε παιχτες οπως ο μπατιστ στη σχετικη λιστα,οσο impact και να ειχαν αυτοι.
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι αναγκη να ψαξεις τον περσινο Λασμε δειτε πως επαιζε οταν απουσιαζε ο ΔΔ σε πολλα παιχνιδια.Δειτε τον Μπατιστ χωρις τον Μητσο, τι εκαναν μαζι και τι κανει τωρα.

      Διαγραφή
  51. 1ος ντεγιαν μποντιρογκα
    2ος σαρας
    3ος παπαλουκας-διαμαντιδης

    στη λιστα σιγουρα δεν θα επρεπε να ειναι ο σπανουλης.σιγουρα ειναι πολυ ταλαντουχος και αυτην την στιγμη ισως ο καλυτερος παικτης στην ευρωλιγκα αλλα δεν ειχε ποτε πρωταγωνιστικο ρολο εκτος απ τα τελευταια 2 χρονια ακομα και την 1η του χρονια στον ολυμπιακο στην σκια του τεοντοσιτς ηταν ενω στον παναθηναικο ηταν παντα πισω απο τον διαμαντιδη και τον σαρας..... οποτε σιγουρα αν ο σπανουλης συνεχισει τα επομενα 2-3 χρονια σε υψηλο ρυθμο οπως περυσι θα ανηκει σε μια τετοια λιστα αλλα ακομα οχι......
    οπως και ο τζινομπιλι δεν θα επρεπε να ειναι σε μια τετοια λιστα με δυο χρονια στην ευρωλιγκα μονο και με την 2η χρονια να τρωει τεραστια σφαλιαρα στον τελικο απο τον παναθηναικο μεσα στην μπολονια εστω και αν ο ιδιος ειχε κανει εκπληκτικη εμφανιση...........

    dejan bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. το πράγμα δεν θέλει και πολύ ανάλυση

    ως αξία παίχτη ο Ginobili δεν πιανεται το εχει αποδείξει σε κάθε διοργάνωση που έχει συμμετάσχει (ΝΒΑ , παγκόσμια , ιταλία , euroleague)
    παίχτης στον οποίο χτίζεις πάνω όλη την ομάδα σου
    τα κάνει όλα και συμφέρει
    αριστερόχειρας που τον κάνει ακόμα πιο δυσκολο αντίπαλο
    μακρα νουμερο 1

    αλλα τα προβλήματα του είναι ότι
    δεν είναι ευρωπαίος
    ήρθε στην μπολόνια έδειξε ότι δεν τον χωράει η ευρώπη προλαβε πηρε και ενα ευρωπαικό (με φοβερή ομάδα) και πήγε στο ΝΒΑ
    δεν τον έχουμε ζήσει δεν τον έχουμε γιουχαρει και δεν τον εχουμε χειροκροτήσει αρκετά ετσι ώστε να μας γίνει βίωμα (πχ τον Σκολα τον νιωθουμε πιο κοντά μας γιατi έκατσε τοσα χρόνια στην ΤΑΟΥ)

    απο εκεί και πέρα ο Bodiroga είναι ανώτερος όλων των υπολοίπων
    -με 3 κατακτήσεις (μόνο ο σάρας έχει 1 παραπάνω)
    (το πήρε με παιχταράδες δίπλα του στην θεσσαλονική αλλα το πήρε και στην Μπολόνια με λιγότερο καλούς συμπαίκτες το πήρε και με την κομπλεξική μπαρτσελόνα)
    -στην εθνική με όλους εκείνους για συμπαίκτες αν θυμάστε πάντα του έδιναν την μπάλα όταν έκαιγε
    εδώ χαζεύει τον Carmelo Anthony
    -δεν σταματιόταν στο man to man
    -επαιζε από 1 ως 4 στην επίθεση και φαινόταν σε καθε θέση ότι αυτή είναι η φυσικη του θέση και όχι οτι επειδη τον εβγαλε το σύστημα στο ποστ για παραδειγμα θα ποσταρε ευκολα επειδη είναι ψηλότερος
    -αξιοπρεπέστατος αμυντικός

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. εδώ χαζεύει τον Carmelo Anthony

    https://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέτρο σύγκρισης του Manu με τους υπόλοιπους που προανέφερες. Στο φάσμα δεκαετίας που αναφέρεσαι, δεν υπάρχει ούτε ο Ginobili (μιλάμε για ευρωπαϊκή καριέρα, έτσι;) ούτε ο τεράστιος Dejan Bodiroga (γύρω από αυτόν θα έκτιζα την ομάδα μου), είναι προγενέστεροι superstars της εποχής που αναφέρεσαι. Jim, πού είναι ο Vujcic; Γιατί κάτι μου λέει ότι δεν τον ξέχασες, αλλά τον ..προσπέρασες.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ολο το σεβασμο,οπως ειπα και πιο πανω ισως ο τζιμ σκεφτηκε οπως εγω.δλδ με τη λογικη οτι δε χτιζεις μια ομαδα πανω σε ενα ψηλο.εχεις αντιθεση αποψη?σε ρωταω γιατι πραγματικα με ενδιαφερουν αποψεις οπως η δικη σου
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Κουβέντα κάνουμε αδερφέ, κάθε γνώμη σεβαστή! Στο NBA είναι δεδομένο ότι, λόγω σπανιότητας, αν υπάρχει καλός διαθέσιμος ψηλός, του κάνουμε χώρο και τον ακριβοπληρώνουμε. Στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να γίνει το άθλημα πιο γρήγορο και πιο προσιτό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ανεβάσαμε το athleticism, αλλά χάνουμε σε κορμιά, για αυτό βλέπουμε undersized σχήματα (πχ Devin Smith power forward στη Maccabi) βασισμένα στην intensity που δεν έχουν οι "αγύμναστοι" ψηλοί που αγωνίζονται στα μέρη μας. Πριν μια δεκαετία, τέτοιες πεντάδες θα αντιμετωπίζονταν με χλεύη (πρωτοπόρος ο Obradovic σε τέτοια κολπάκια), σήμερα είναι δεδομένες. Ο Bodiroga που πρότεινα για κολώνα της "ομάδας" μου δεν είναι "ψηλός, στην περιφέρεια έβγαλε το ψωμί του. Η αναφορά μου στον Κροάτη center έχει να κάνει με την αξία του αυτή καθ' εαυτή, στα πλαίσια που έθεσε ο Jim (να έχει πάρει τίτλο). Δεν γίνεται να ανήκει σε αυτή τη λίστα ο Σπανούλης και όχι ο Vujcic, αν και από άποψη τίτλων ο Έλληνας προηγείται.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. sorry τοτε να κανω μια διευκρινηση.οταν λεω ψηλος δεν εννοω ψηλο κορμι.εννοω ψηλο σε θεση.βεβαιως δεν εννοουσα το μποντιρογκα φιλε μου.

      στην αμερικη φυσικα ακριβοπληρωνουν τετοιους ψηλους,αλλα οπως ειπες και μονος σου,τους κανουν χωρο.δεν τους δινουν τα κλειδια.
      ΤROUBLE

      Διαγραφή
  55. Τζιμ νομιζω πως ειναι ενα απο τα καλυτερα αρθρα σου εως τωρα. Εκπληκτικο, απολαυστικο και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Πιστευω πως ο Σπανουλης δεν αξιζε να βρισκεται στην λιστα οχι γιατι ειμαι Παναθηναικος αλλα εχοντας τις λιγοτερες διακρισεις και στην τελικη γιατι δεν ηταν τοσο καλος παικτης οπως ο Χολντεν ας πουμε ή ο Σαρπ ή ο Φορντ. Το ιδιο πιστευω και για τον Σισκαουσκας. Θα μποροσε να βρεθει καποιος πιο καλος. Βαζοντας στο μυαλο μου οτι για να χτισεις μια ομαδα στην Ευρωλιγκα πρεπει να παρεις καποιον παικτη που να ειναι πληρως εξοικειωμενος με το Ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου και να εχει ενα πληρες πακετο τοτε θα διαλεγα τον "Ντεκι". Η φιλοσοφια μου ομως ειναι οτι η ομαδα ξεκιναει απο τον ασσο ο οποιος πρεπει να ειναι και ο ηγετης της ομαδας. Διχως αμφιβολια αυτος θα ηταν ο Δημητρης Διαμαντιδης. Προσωπικη αποψη παντα. Θα ηθελα επισης να πω και την γνωμη μου για την κορυφαια πενταδα οπου πραγματικα θα γινει πολεμος. Θα εβαζα λοιπον.
    1)Γιασικεβιτσιους
    2)Διαμαντιδης
    3)Μποντιρογκα
    4)Σμοντις
    5)Μπατιστ
    Θα ηθελα να βαλω και μια ακομα 5αδα με παικτες που ειχαν μικρο περασμα απο την Ευρωπη ή ηταν λιγο παλιοτεροι αλλα πραγματικα αξιζει να αναφερθουν.
    1)Φορντ
    2)Ουιλκινς
    3)Κιριλενκο
    4)Σαμπονις
    5)Πεκοβιτς
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο τζινομπιλι ειναι μεγαλος παικτης πραγματι.στοφα σουπερ σταρ.διδαξε μπασκετ τους αμερικανους(το ντραιβ του το καναν πατεντα) εκτος απο φοβερος σουτερ.ο γιασικεβιτσιους μαεστρος,παιζει μια ταχυτητα πιο κατω απ τους αλλους,αλλα η αυτοπεποιθηση και η ανεση που εχει στις κινησεις τον ανεβαζουν αλλες δυο ταχυτητες πανω.natural.κατι σαν τον τσαβι στο ποδοσφαιρο.ο ναβαρο πολυ μεγαλος σουτερ και αλανι αλλα λιγο τι ξεπερασμενος.τα ψηλα γκαρντ στα οποια εντασσω και τον σισκαουσκας εθεσαν νεα στανταρντς στο παιχνιδι αλλα αναδεικνυονται πιο πολυ μεσα απ το συνολο(αν και ο διαμαντιδης ειναι εδω και κανα 10 χρονια μονιμα wallpaper).ο σπανουλης μπασκετοφατσα παλιας κοπης,θα μπορουσε να κανει σημαντικη καριερα στο ΝΒΑ,θα δουμε πως θα παει και φετος δεν εχει δωσει κατι το νεο ομως.ο παρκερ τρομερος αθλητης και ολοκληρωμενος παικτης,σε φοβιζε μονο η παρουσια του στο γηπεδο,αλλα οχι η εξαιρετικη ποιοτητα.εγω θα παρω μποντιρογκα.συνδυαζει παπαλουκα και σαρας σε πακετο φοργουορντ.ανεπαναληπτες επιτυχιες και με την εθνικη σερβιας(3 ευρωπαικα,ενα παγκοσμιο,ενα ασημενιο 2 ολυμπιακα μεταλλια) εκτος απ την ευρωλιγκα.ασφαλως και συναισθηματικα επηρεασμενος,αφου ο μποντ ηταν λιγο ο ηρωας της μπασκετικης μας νιοτης.το ταλεντο του τεραστιο αλλα και χειροπιαστο.σπουδαιο αλλα και γηινο.σερβικη μπασκετοφατσα πραγματικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρεπιπτοντως να σε τι τυπου παικτη θα μπορουσε να εξελιχθει ο χρυσικοπουλος,επειδη πηρε το ματι μου μια συζητηση σχετικη

      Διαγραφή
    2. δυστυχως νομιζω ο Λινος παει να εξελιχτει σε Ταπουτο νο2, μακαρι να διαψευστω γιατι το παιδι εχει προδιαγραφες για μεγαλα πραγματα. ΑΛεξ

      Διαγραφή
    3. οχι ρε δαγκα τη γλωσσα σου...εφερες και το χειροτερο παραδειγμα

      Διαγραφή
    4. το χειρότερο παραδειγμα ειναι ο διαμαντόπουλος

      Διαγραφή
    5. και αυτος...και ο κομματος αλλο ενα

      Διαγραφή
  57. Λυπάμαι που έχω σπάσει το χέρι μου και δεν θα μπορέσω να μακρυγορήσω.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΖΙΜ!
    Βγάζοντας απέξω μανού λόγω nbα κ επειδή είναι σαν παίκτης ο καλύτερος και τον μποντ. μιας και ειμαι μικρος κ δν τον εχω παρακολουθησει επαρκώς έχω να πω:
    γιασικεβίτσιους η πιο ηγετική και σπουδαία μορφή...
    σπαν ο παίκτης που θα διάλεγα να χτίσω την ομάδα ου με βάση και τα περσινά...
    Αλλά σαν μεγαλύτερο όλων και σπουδαιότερο στο πικ του ο ΔΔ.Τεράστια η επιρροή του στο παιχνίδι ενώ έδινεε την εντύπωση του άτρωτου,του ανίκητου,του leader σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.Χρειαζόταν πάντως και μεγάλους παίκτες δίπλα για να μεγαλουργήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τζιμ ΑΝ η ερωτηση ειναι με ποιον θα ξεκιναγες να φτιαξεις την ομαδα σου, τον παιχτη που θα ειναι το Α και το Ω μεσα στο παρκε τοτε δεν πιστευω πως υπαρχει αλλη απαντηση απ τον ΔΔ! Δεν υπαρχει καλυτερος ασσος που να διαθετει οσα ο Μητσος στον βελτιστο βαθμο. Απο αυτο και μονο θεωρω πως παραειναι ευκολο να διαλεξει καποιος ανεξαρτητου χρωματος...
    Παρολα αυτα αν η συζητηση ηταν για τον καλυτερο παιχτη που θα ηθελες να φερεις στην ομαδα σου τοτε παλι σχετικα ευκολη απαντηση...SEX DROGA BODIROGA! Ο μεγαλυτερος winner, ο πιο μπασκετικος (οπως πολυ σωστα ειπες), ο πιο clutch ο πιο all around, ο ΠΙΟ σε ολα!

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πρώτα απόλα δηλώνω υπερήφανος που έχω δει 5 από αυτούς να μεγαλουργούν μπροστά μου...Βγάζοντας απέξω τον manu... ο Σπανούλης πολύ μεγάλος παίχτης αλλά τέτοιοι σκόρερ βγαίνουν και θα ξαναβγούν...Ο Παπαλουκάς πολύ σημαντικός για την σημερινή αντίληψη της θέσης του PG... Από εκεί και πέρα ενώ Saras και Bodiroga είναι θρύλοι και αδυναμίες μου αντικειμενικά μια ομάδα θα την ξεκινούσα από τον Μήτσο... ο πιο ολοκληρωμένος παίχτης απόλους... διείσδυση, σουτ, πάσα, χειρισμός,ευφυία,αντίληψη του χώρου, ατομική άμυνα, ομαδική άμυνα,ηγέτης και χαρακτήρας που δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα... μα πάνω απόλα ο μεγάλος παίχτης ξεχωρίζει στην κακή του μέρα..και στο πόσο χρήσιμος είναι τότε στην ομάδα του και τότε είναι που ο ΔΔ κάνει την διαφορά ... αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. εγω γιατι νομιζω οτι στο τελος οι περισσοτεροι θα πουν μποντιρογκα?
    ισως η συμμετοχη του τζινομπιλι στη λιστα να ειναι λιγο ατοπη καθως ο παικτης τα μεγαλεια του δεν τα εκανε στην ευρωπη.οπως και του σισκαουσκας που ναι μεν ηταν μεγαλος παικτης,αλλα σιγουρα οχι οροσημο
    θα μ αρεσε να δω μια αντιστοιχη λιστα των καλυτερων ευρωπαιων(η και γενικοτερα,μη αμερικανων) που'χουν αγωνιστει στο ΝΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ελα για 3D παει η δουλεια χαχα...ας ειναι
    ειναι και συντοπιτης μας δυτικομακεδονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. αν ημουν προπονητης η απαντηση ειναι πολυ ευκολη.Δημητρης Διαμαντιδης και τελος.βεβαια δεν ειμαι και γιαυτο μετα απο πολυ σκεψη ντεγιαν μποντιρογκα.Ο μανου ειναι μια κατηγορια μονος του σιγουρα στα 10 καλυτερα ποιντ γκαρντ της δεκαετιας στην αλλη πλευρα του ατλαντικου.εδω δεν τον ειδαμε πολυ και στην τελευταια μεγαλη του παρασταση στον τελικο της μπολονια ο ΜΕΓΑΣ Ντεγιαν του εδειξε πως περνονται οι τιτλοι.Απο πλευρας θεαματος σαρας και ναβαρο ειναι με μεγαλη διαφορα μπροστα αλλα τα τελευταια χρονια ειναι μαυρη τρυπα στην αμυνα.(εκτος αν παιζουν μεταξυ τους χαχα).Σισκα παιχταρας αλλα παντα με αλλους διπλα του και δυστυχως γιαυτον μοιραιος σε βερολινο και πολη(ειδικα στην πολη δεν μπορεις να εχεις 0/2 βολες στην τελευταια επιθεση και να θες να σαι ο κορυφαιος της δεκαετιας)Βασιλης σπανουλης ο κορυφαιος αυτη τη στιγμη αλλα οχι τη δεκαετια ολοκληρη.
    χρηστος Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ωραίο ερώτημα, σχεδόν υπαρξιακό… Η δική μου shortlist είναι πάντως πιο short: με κριτήριο και τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα μαζί, θεωρώ ότι μόνο οι Γιασικεβίτσιους, Μποντιρόγκα και Διαμαντίδης διεκδικούν τον τίτλο, γιατί τα κατάφεραν σε διαφορετικές χρονικές εποχές, με διαφορετικές συνθήκες, άλλοτε όντας φαβορί κι άλλοτε αουτσάιντερ, σε μπάσκετ ταχύτητας ή μπάσκετ σκέψης.
    Αν μετράμε την απόλυτη ικανότητα, ασφαλώς η απάντηση είναι αυτή που έδωσες. Ο Τζινόμπιλι τα κατάφερε να γίνει εξίσου σταρ και στις δύο πλευρές του ωκεανού, προφανώς γιατί την τελευταία 10ετία ο Ατλαντικός ήρθε πιο κοντά στην Ευρώπη. Αλλά ως παίκτης Ευρωλίγκας ο λατρεμένος Μανού έχει μόνο… μισό τίτλο, στην πρώτη, διχασμένη διοργάνωση. Τον δεύτερο, όπου ήταν και γκραν φαβορί, δεν κατάλαβε πώς τον έχασε από τον Μποντιρόγκα. Κι ας είχε έδρα, καλύτερο σαπόρτ και σχεδόν ισάξιο προπονητή.
    Και για τους τρεις παραπάνω μπορεί να βρει κανείς επιχειρήματα. Όσο κι αν λατρεύω όμως Μήτσο και Μποντιρόγκα, ψηφίζω Σάρας. Καλό το απόλυτα ελεγχόμενο μπάσκετ που μας έμαθε ο Ομπράντοβιτς (και που το έμαθε άριστα και στους δύο πράσινους μύθους), η μεγαλοφυΐα της στιγμής του Σάρας ήταν το κάτι άλλο.
    Για τους άλλους υποψηφίους σου υπάρχει πάντα μια ένσταση: ο Ναβάρο έχει ουσιαστικά μόνο μία κούπα ως ηγέτης, ο Σπανούλης (όπως κι ο Δ.Δ.) έχουν ακόμη καριέρα και μπορούν να προσπεράσουν, ενώ για τους Σισκάουσκας, Παπαλουκά, Πάρκερ θεωρώ ότι δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένοι για να διεκδικούν μια τόσο «βαριά» διάκριση.
    Ψήφο στον μέγιστο Σάρας λοιπόν...

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σε όσες διοργανώσεις τα καλοκαίρια έπαιζαν οι Αργεντίνοι ήμουν μάζί τους .Εννοείται μετά τη δική μας Εθνική. Όσες φορές μας κέρδισαν, μας πόνεσαν αλλά το έκαναν αντρικά και τίμια. Ο Μανού είναι αγαπημένος για όλους αυτούς τους λόγους που έχουν αναφερθεί. Αλλά με πόνο ψυχής δεν παίρνω αυτόν...

    Η δική μου ψήφος πάει σε αυτόν που στο μυαλό μου έχω ως Mr Basketball.
    Big Saras. Ο μεγάλος Λιθουανός. Το δικό μου κριτήριο δεν είναι να πάρω έναν από αυτούς και χτίσω μια ομάδα αλλά τι απολαμβάνω περισσότερο όταν τον βλέπω να αγωνίζεται.
    1. Ο μάεστρος της ομάδας (Μακάμπι) που έπαιξε πυρηνοκίνητο μπασκετ. Αυτό μου αρέσει - ανάδειξη του επιθετικού ταλέντου που τα σάρωσε όλα
    2. Γουστάρω τις no look πάσες του και τα πικ εν ρολ του.
    3. Γουστάρω τον τσαμπουκά και τη γκρίνια του.
    4. ΗΓΕΤΗΣ. Μεγάλο μυαλό. Συγκλονιστική και η περυσινή του εμφάνιση (με τα αργά πόδια) στον ημιτελικό με ΤΣΣΚΑ . Παραλίγο να τους παρει μόνος του..
    5. Θέλει να παίζει - και παίζει χειμώνα - καλόκαίρι. Τα έχει πάρει όλα , συμβόλαια , τίτλους αλλά ΑΓΑΠΑΕΙ αυτό που κάνει ακόμα..

    Είμαστε συνομίληκοι . Αφού τα καταφέρνει αυτός - μπορώ και εγώ με τους μικρότερους και αθλητικότερους στα playgrounds.... χαχαχα
    Πάνος _Σπάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολύ δύσκολο ερώτημα Jim!!!
    O Manu είναι κάτι το ξεχωριστό. Διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, έπαιξε λίγο στην Ευρώπη, πήγε NBA και είναι βασικό μέλος της πιο σταθερής ομάδας της τελευταίας 10ετίας στο μαγικό κόσμο. Μαγικές εμφανίσεις και με την εθνίκη του ομάδα... Εκτός συναγωνισμού εντελώς. Κορυφαίος από αυτούς που έχεις στη λίστα!
    Αλλά αν διάλεγα να στήσω την ομάδα γύρω από έναν παίκτη στην Ευρώπη, δεν μπορώ παρά να πάω και εγώ στο Διαμαντίδη! Ίσως επειδή τον ζούμε από κοντά, παίζει χρόνια στην Ελλάδα, και τον έχουμε φρέσκο στη μνήμη μας(δεν έχει αποσυρθεί)...
    Αν πάντως μου δινόταν η ευκαιρία να διαλέξω τρεις παίκτες με τους οποιούς θα πήγαινα σε τελικούς ή σε ένα final4 για να σηκώσω μια κούπα, θα διάλεγα τη μαγική τριπλέτα Bodiroga-Ginobili-Διαμαντίδη στην περιφέρεια...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τζιμ, νομιζω μανου δεν μετραει με 2 χρονια στην Ευρωπη. Και ο ΔΔ θα μπορουσε να ειχε παει αμερικα (λεμε τωρα) και να ειχε φτασει 200% πανω. Επισης ο μανου το εχασε στο σπιτι του και οταν το χανεις στο σπιτι σου δεν μπορεις να εισαι πρωτος στην αυτη την λιστα. Ψηφιζω ΔΔ για 2 λογους 1) μπορει να κυριαρχησει στο παρκε σε ολους τους τομεις της στατιστικης για μεγαλο χρονικο διαστημα και καλυτερα απο ολους τους αλλους 9 εδω περα, και 2) MVP στην ευρωλιγκα και ταυτοχρονα ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, απλα δεν γινεται (στο νβα νομιζω μονο ο τζορνταν μια χρονια). Μετα νομιζω Παπαλουκας (η κλαση του στα παιχνιδια της Εθνικης με Γαλλια, Σλοβενια και ΗΠΑ απλα δνε υπαρχει) . Χαιρετω ΑΛεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πολύ ωραίο θέμα. Λοιπόν θα αποκλείσω τζινόμπιλι λόγω του ότι πέρασε τα πιο πολλά χρόνια της δεκαετίας στην απέναντι άκρη του Ατλαντικού που τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Αν είχε μείνει ακόμα 2-3 χρόνια στην Ευρώπη θα πήγαινε ασφαλώς σ αυτόν η προτίμησή μου. Από τους υπόλοιπους αν και γαύρος η ψήφος μου πάει στον ΣΑΡΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ γιατί απλά όσα χρόνια τον παρακολουθώ περιμένω να δω σε κάθε φάση τι είναι αυτό που θα σκεφτεί να κάνει !!

    bill_7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. poli endiaferon arthro, se provlimatizi efxarista.dedomeno oti den yparxoun apolites apadisis.jinobili os o kaliteros olwn stin lista,me vasi tin kariera t sto nba fisika.alla gia mena oi dio paixtes p m aresi na vlepw k ida sta evropaika gipeda giati ton jinobili ton ida mono sto nba, einai o papaloukas k giaskevitsus paroles tis adinamies tous o prwtos sto sout o defteros stin amina parousiazoun kati p kontevi tin teliotita op papaloukas tin pasa kai tin oksiderkia tin adilipsi tins fasis kai o lithouanos apla tin kaliteri ektellesi pick n roll meta ton nash. apo tous dio tha dialekso ton papalouka giati taftizomai perissotero me tin diadromi t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΖΙΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΨΗΦΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΗ ΛΟΓΩ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΙΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ''ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
    DIM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΤΕΣΣΑΡΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 90%+ ΑΠΟ ΤΑ 4-5 ΜΕΤΡΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σαν αξια θα διαλεξω Τζινομπιλι , σαν συνολικη προσφορα θα διαλεξω Διαμαντιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλησπερα jim!Σας παρακολουθω τοσο καιρο,τα ποσταρισματα σου ειναι τοσο μα τοσο μπροστα για τα δεδομενα της μπασκετικης αναλυσης στο ιντερνετ και περιμενα πραγματικα να σχολιασω για πρωτη φορα σε ενα κειμενο που δεν θα αφορουσε αμμεσα ή εμμεσα καποια απο της ομαδες μας.Και νομιζω δεν υπαρχει καλυτερο απο αυτο εδω το κειμενο!
    Η κουβεντα που ανοιγεις σημερα,αποκτα μια αλλη αξια γιατι κατα πλειοψηφια,το blog σου το παρακολουθουν φιλαθλοι με μπασκετικη παιδεια,οποτε (αν υπηρχε κι ενα poll) το αποτελεσμα ειναι πιο αντικειμενικο και διαυγες.
    Εαν εθετες το ερωτημα στους αναγνωστες σου αποστειρωμενα διχως αναλυσεις και προσωπικες σκοπιες,νομιζω οτι τα σχολια και οι επιλογες θα ηταν πολυ διαφορετικες απο αυτες που τωρα διαβαζεις.
    ΠΟλυ εξυπνα(και απολυτως σωστα κατα την γνωμη μου) εβαλες στο καδρο τον Τζινομπιλι,γιατι βασει εξελιξης και αποδοσης στην τελευταια δεκαετια ειναι one of a kind!αλλα ετσι αποσυμπιεσες και το διπολο Ολυμπιακου-Παναθηναικου για να μην γινει μαχη στα comments,αλλα να ασχοληθουμε με το μπασκετ αυτο,καθαυτο.

    Η δικη μου ψηφος λοιπον θα παει στον Ντεγιαν Μποντιρογκα!Επαιξε μπασκετ σε μια εποχη που το αθλημα αλλαζε μορφη και τροπο σκεψης στην Ευρωπη και αυτος ηταν ο συνδετικος κρικος αναμεσα στις 2 δεκαετιες!Το στυλ παιχνιδου του ηταν ρηξικελευθο για τα δεδομενα της εποχης αλλα ειχε και στοιχεια παλαιας κοπης!Εκανε πραγματα που εκαναν μετα απο αυτον,ο Διαμαντιδης,ο Παπαλουκας,ο Σαρας αλλα κουβαλαγε και κινησεις που εκαναν πριν απο αυτον ο Σασα Τζορτζεβιτς,και ο ομοαιματος του,Ντραζεν!Επαιξε μια δεκαετια σε πολυ υψηλο επιπεδο,κατεκτησε τιτλους με εκπληκτικες επιδοσεις,μεγαλες ομαδες τις εκανε ακομα μεγαλυτερες(Παναθηναικος,Μπαρτσα) και νομιζω οτι και σε 10 χρονια απο σημερα,το στυλ του θα ειναι ακομα συγχρονο!

    Για να πεσω κι εγω λιγο στο τριπακι του Manu,θα συμφωνησω οτι οντως τα δικα του skills,δεν τα ειχε κανενας,τοσα πολλα μαζεμενα και σε τετοιο(σχεδον αριστο) βαθμο και το σημειο που τα εξελιξε των κατατασουν στο πιο top επιπεδο,οχι αδικα!Αλλα οσο ηταν στην Ευρωπη,δεν αφησε το στιγμα του,οσο θα το ειχε αφησει εαν εμενε 2-3 χρονια παραπανω(οπως και ο Στογιακοβιτς).Φοβερος ο τιτλος που του δινεις για τις διεθνεις διοργανωσεις της FIBA.ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ!!

    Και μιας και πλατιασα,ας κανω και σχολιασμο για τους υπολοιπους της λιστας:
    Σαρας-Θα δεχτω το πιανιστας και θα πω καλυτερος,ο καλυτερος τζαζ-πιανιστας.Εδειξε πως ενας παικτης που ειχε την στοφα για να παιζει στις δεκαετιες '70-'80-'90,τα καταφερε τοσο καλα στο πιο μοντερνο μπασκετ.

    Διαμαντιδης-Ο Σαρας απο την αναποδη.Την δεκαετια του 2000,εδειξε πως θα πρεπει να ειναι οι τοπ μπασκετμπολιστες του σημερα.Πολυπλευροι,Πανεξυπνοι,Πρωταγωνιστες.3Π οχι 3D.

    Ναβαρο-Ο απολυτος σκορερ,που απλα υπαρχει για να μας θυμιζει,οτι ακομα υπαρχουν παικτες που τους τρεμουν ολες οι αντιπαλες αμυνες και οτι η πεμπτουσια παντα παραμενει,το να μπει η μπαλα στο διχτακι.

    Παπαλουκας-Ισως ο πιο ευφυης παικτης απο ολους της λιστας(ανταξιος του Μanu),γιατι εκτος απο το αθλημα καταλαβαινε απολυτα σε τι ειναι καλος,για να το κανει και σε τι ειναι κακος,για να μην το κανει(τουλαχιστον στα χρονια του πικ του).Στην Ελλαδα δεν εχουμε καταλαβει ακομα τι αξια εχει στο εξωτερικο.

    Παρκερ-Το οτι ειναι ο μοναδικος αμερικανος(ενω περασαν τοσοι πολλοι και καλοι),που ειχε τετοιο καταιγιστικο impact,τα λεει ολα!Περισσευε στην Ευρωπη,υπεραρκετος για το NBA.

    Σισκαουσκας-Ενας υπολογιστης,που γνωριζει τα βασικα του μπασκετ,οσο λιγοι τα τελευταια 20 χρονια στην Ευρωπη!επαιζε για οποιονδηποτε προπονητη,το ιδιο αλλα στις κρισιμες στιγμες η ψυχροτητα γινοταν ψυχρολουσια!

    Τον Σπανουλη δεν θα τον εβαζα στην λιστα ακομα.Ισως σε 2 χρονια απο σημερα!Στην θεση του θα συμφωνησω με εναν φιλο παραπανω που ελεγε οτι θα επρεπε να ειναι ο Βουισιτς!Στα καλα του ηταν ενας Ρατζα που ειχε καταπιει τον Παπαλουκα!

    Υ.Γ1-Η αρχικη φωτο του αρθρου,πολυ προβοκατορικη μεχρι να αρχισω να το διαβαζω.Ωραιο δολωμα...
    Υ.Γ2-Για τυχον παρεξηγησεις να δηλωσω,και οτι ειμαι φιλαθλος του Ολυμπιακου.
    Υ.Γ3-Συνεχισε φιλε την καλη δουλεια.Δεν παιζεσαι!


    DR.CHAOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Είχα πολύ καιρό να αφήσω σχόλιο σε κάποιο άρθρο (τα οποία διαβάζω τακτικά πάντα). Ένα τέτοιο θέμα και μια τόσο άψογη περιγραφή με ώθησαν όχι μόνο να απαντήσω, αλλά να διαβάσω πρώτα όλες τις απόψεις των ειπώθηκαν.
    Καθώς δεν τους πρόλαβα όλους δεν μπορώ να κρίνω. Για αυτά που είμαι σίγουρος είναι ότι ο Τζινόμπιλι είναι καθαρά εκτός συναγωνισμού και ότι αν δεν ήταν ο Διαμαντίδης δεν θα συζητούσαμε καν την ικανότητα "κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του" για ένα παίκτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. DIMITRIS DIAMANTIDISΤίτλοι/Διακρίσεις

    Πρωταθλητής Ευρώπης: 2007, 2009, 2011

    Πρωταθλητής ΕΣΑΚΕ: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011

    Κυπελλούχος Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012

    Με την Εθνική Ομάδα: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 με την Εθνική Ανδρών, Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 με την Εθνική Ανδρών, στους Μεσογειακούς Αγώνες 2001, 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 (Αθήνα), 2008 (Πεκίνο)

    Διακρίσεις: Καλύτερος αμυντικός της Euroleague (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011). Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final Four της Euroleague το 2007 (Αθήνα) και 2011 (Βαρκελώνη). Μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης το 2007 (Αθήνα) και το 2011 (Βαρκελώνη). MVP της Ευρωλίγκας (2011). MVP του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ 2006, 2007, 2008, 2011. MVP του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας 2009. Συμμετοχή σε 9 All Star Game του Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011)..MAKRAN O KALITEROS ME DIAFORA APO TON DEYTERO.APISTEYTOS PAIKTIS KAI ANTHROPOS SIMVOLO.PIGI EMPNEYSIS TELO.SEVASMOS STON 3D!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα εννοουσα πιο πανω και επεσαν τρεις να τα συγκρινουν με δαχτυλιδια και nba ολο ειρωνια.Η απαντηση ηταν σε καποιον που αμφισβητησε τους τρεις Ελληνες.Συγκριση στους Ελληνες εκανα.Οι διακρισεις σε συλογικο επιπεδο δεν πρεπει να μετρανε εδω.Οι ατομικες διακρισεις ειναι αυτες που σφραγιζουν καριερες,αποψη μου.

      Διαγραφή
    2. Αυτες τις διακρισεις να τις δει ενας πιο πανω που λεει οτι ο ΔΔ δεν εχει παρει ποτε αλλη διακριση παρα μονο αυτη του αμυντικου.Τζιμ υπεροχη αναρτηση με ωραιες αναλυσεις μονο απο οσους ξερουν μπασκετ και οχι αυτους που γραφουν με οπαδικες προτιμησεις(λιγοι).Το ενδιαφερον εχει εκτοξευθει και αυτο αποτυπωνεται στα πολλα σχολια,οχι τιποτα μεχρι μεθαυριο θα παταμε 5 φορες ΦΟΡΤΩΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ,ΑΧΧΧΧ!!!!!!!!"Α"

      Διαγραφή
    3. Αχαχουχα Α
      Δικια μου εισαι φιλεναδα

      Αχχχχχχχχχχ

      Διαγραφή
    4. Και που να δεις οταν θελεις να διαβασεις τα υπολοιπα και να κολλαει το pc γκρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!χεχεχε"Α"

      Διαγραφή
  75. ena exw na pw kaliteros theorite autos pou xeftilize kathe prosopiko antipalo... an thimaste paixnidia A1 sto klouvi twn patisiwn poloi efeugan me psixologika apo to parke auto pote kaneis allos sex droga kai dejan bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 3D χωρίς 2η σκέψη!
    Έχω δεί και έχω παρατηρήσει αρκετούς παίκτες μέσα στη 10ετία,κανένας όμως δεν είχε τόσο μεγάλη και θετική επιρροή πάνω στους συμπαίκτες του όπως ο Μήτσος.
    Όσο για τα προσωπικά χαρ/κά..ας το αφήσουμε καλύτερα,τα κάνει όλα και συμφέρει.
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιό σημαντικό Έλληνα μπασκετμπολίστα ώς σήμερα,και έχει ακόμα πολλά να δώσει,θυμηθείτε το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Saras. Τέσσερις ευρωλίγκες με τρεις ομάδες. Και το κυριότερο:
    Πάτησε τους αμερικάνους μόνος του το 2004. Το έχουν κάνει κι άλλοι (Ginobili, οι τρεις δικοί μας), αλλά αυτοί είχαν και βοήθεια. Ο Σάρας ήταν μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Σε όλα συμφωνώ αλλα θα έπρεπε να ειναι και ο τζον Ρομπερτ ΧΟΛΝΤΕΝ ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εντωμεταξύ, ξεχάστηκε ο 10ος της δεκάδας γιατί τα ονόματα της λίστας είναι μόνο 9... ψηφίστε τον δέκατο που λείπει λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ημουνα αναμεσα σε σε ντεγιαν και μανου,τελικα διαλεγω ντεγιαν..Ο Μανου θεωρω πως ειναι βεβαια πιο ολοκληρωμενος παιχτης λογω και της αθλητικης του ικανοτηας αλλα ο ντεγιαν πιστευω υπερεχει κατ εμε σε ευφια και μπασκετικη ικανοτητα πραγμα που καλυπτει το αθλητικο του κενο γιατι το μυαλο πολυ απλα παντα υπερεχει του σωματος..

    BIG SARAW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. skeftite enan paixti pou leipei apo tin omada sas .... kai nomizw oti oloi lene o ... DIAMANTIDIS ... kai epidei eimai vazelos kai anikei stin omada mou tha pw allon enan MANOU TZINOMPILI ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η απάντηση είναι μία:
    Δημήτρης ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (το λέει και το όνομα).

    Ο πιο ολοκληρωμένος γκάρντ της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη!!
    Παίκτης ομάδας που βελτιώνει συνεχώς του συμπαίκτες του, αγαπημένος των προπονητών, σταθερά καλός σε άμυνα και επίθεση, ιδανικός σε συνθήκες πίεσης, ατομική δουλειά και βελτίωση στις αδυναμίες του σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και φυσικά ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ μπασκετικό IQ και καταπληκτικός χαρακτήρας.

    Αυτή είναι η απάντηση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στο NBA γιατί λόγο της διαφοράς φιλοσοφίας δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ανάλογο στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

    Σίγουρα θα άρχιζα από αυτόν την ομάδα μου(και Γκάλη δυάρι).

    Μπράβο Δημήτρη!!

    Υ.Γ: Φίλαθλος του Άρη

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Sarunas Jasicevicius με τη λογική --- Δημήτρης Διαμαντίδης με το συναίσθημα - Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Απλα υπεροχοο...Τεραστιοι παιχτες ολοι...διχως οπαδισμους...Μια ερωτηση μονο...αναφερθηκες στον Εντνι, εννοεις τον Ταιους που ειχε παιξει και στον Ολυμπιακο?

    υ.γ. Και γω Μανου διαλεγω...η επιθετικη του ικανοτητα ειναι παροιμιωδης ακομα και για nba....ποσες φορες εχει κανει κουτους παικτες επιπεδου nba?

    JOHN-JOHN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 1. ginobili
    2. saras
    3. mitsaras
    η μονη διευκρίνιση που κάνω είναι ότι βάζω τον σάρας πάνω από Δ.Δ. λόγω του ανεπανάληπτου ρεκορ του όσες φορές πήγα final 4, το πήρα και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες. (το τελευταίο δεν μετρά λόγω σφαγής στον ημιτελικό)
    4. navarro
    5. bodiroga
    6. parker
    7. siskauskas
    8. papaloukas
    9. spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πάντως μπορώ να πω οτι η πιο ονειρική backcourt που θα μπορούσαμε να δούμε: διαμαντίδης-ναβάρο! Πραγματικά όλα τα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αχ τρελα διληματα βραδιατικα.
    Τι μας βαζεις τζιμακο σημερα.
    Εγω θα παρω το μελαμψο αγορι παρκερ λογω του απο οτι θυμαμαι ηταν προικισμενος.
    Δεν θυμαμαι την φατσα του ομως.εδω που τα λεμε δεν θυμαμαι να τον κοιταγα ποτε εκει.
    Τρελιαρης

    Αχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, ρε συ λούσυ ηρέμησε, διαβάζουν και μικρά παιδιά!

      Διαγραφή
  88. για τους προπονητες....διαμαντιδης ή σισκα
    για τους λατρεις του θεαματος....σαρας,παρκερ
    για τους λατρεις του αποτελεσματος...ντεγιαν
    και για τα τρια παραπανω....μανου

    ναβαρο,παπαλουκας,σπανουλης μια κλαση παρακατω απο τους υπολοιπους.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΝΤΕΓΙΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΗΤΣΟ,ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΑΡΑΣ ,ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,(ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ)ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 4 ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΔΙΝΕΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΝΤΕΓΙΑΝ...ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ...SIMPLY THE BEST...EΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΕΡΣΤΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΤΟΥ... http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4

    DEJAN BODIROGA 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. O Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο ορισμός του πιο ολοκληρωμένου παίκτη της δεκαετίας.Αποτελεί τον κορυφαίο guard στο μισό γήπεδο.Παίκτης με τον οποίον ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης εισήγαγε και μετουσίωνε κάτι πρωτόγνωρο: την pick n' roll offence. Με τον Δ.Δ ενορχηστρωτή, η επίθεση αυτή ήταν και είναι τόσο δύσκολο να την αναχαιτίσει η οποιαδήποτε άμυνα. Για αρκετά χρόνια το παιχνίδι έμιαζε να γίνεται άδικο για τον οποιονδήποτε αντίπαλο..Επιπλέον είναι μαγικό να ελέγχει ένας παίκτης όλο το ματς χωρίς να έχει σκοράρει παρά ελάχιστους πόντους: με εμμονή στην άμυνα, με ριμπάουντς με ασσιστ, με εξαιρετικές τοποθετήσεις..Mάθαμε ότι το μπάσκετ είναι και άλλα πράγματα-σημαντικότερα! όταν ο coach απαίτησε ο Δ.Δ να γίνει πιο επιθετικός το διαμάντι του ελληνικού μπάσκετ απέδειξε ότι μπορεί να κάνει και αυτό: να γίνει αρχηγός και ηγέτης της καλύτερης ομάδας μπάσκετ της τελευταίας 15 ετίας.Είναι στιγμές που νομίζεις ότι η ενέργειά του και το εγκεφαλικό παιχνίδι του έχουν βγεί από video game.. Δεν θέλω να βάλω τον Ginobili σε αυτή τη σύγκριση γιατί το συναίσθημα θα επηρεάσει την κρίση μου.
    Δεν μπορώ επίσης -αν και Παναθηναίκός- να κρύψω το θαυμασμό μου για τον Παπαλουκά τον οποίον τον θεωρώ τουλάχιστον ισάξιο του Δ.Δ. Δεν έχω φοβηθεί περισσότερο άλλον αντίπαλο παίκτη όλα αυτά τα χρόνια όσο φοβήθηκα αυτόν εκείνο το Μάιο του 2007. Θα έλεγε κανείς ότι όσο τον αποδοκιμάζαμε τόσο είχε βαλθεί να μας αποδείξει ότι είμαστε κορόιδα. Το είπε μάλιστα κιόλας σε κάποια φάση απευθυνόμενος στην κερκίδα και σε ένα πλήθος που παρακολουθούσε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς Ευρωλίγκας όλων των εποχών και έβριζε το Θοδωρή. Όσοι λοιπόν είδαμε εκείνο το ματς παρακολουθήσαμε μια τιτανομαχία ανάμεσα στους δυο πιο ολοκληρωμένους guards της δεκαετίας στο απώγειο της καριέρας τους, οι οποίοι απέδειξαν πόσο δύσκολη έως αδύνατη είναι η αντιμετώπισή τους από την αντίπαλη άμυνα. Απλά ο Θοδωρής (για να ιντριγκάρω και λίγο) θα ήταν μακράν το νούμερο ένα αν είχε περάσει από τα χέρια του Ζοτς.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ο Bob McAdoo όλους αυτούς τους είχε για πρωινό.
    Ο Bob μετά από 2 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ ήρθε στην Ευρώπη
    και πήρε και 2 πρωταθλητριών με την Olimpia Milano
    έχοντας μ.ο. 26 πόντους και 10 rebounds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για την τελευταία δεκαετία ωστόσο..

      Διαγραφή
    2. Jim εδώ σε βρίσκω φάουλ, Ο Bob είναι μακράν ο κορυφαίος μπασκεμπολίστας που έχει σηκώσει κούπα.

      Διαγραφή
    3. Όποιος δεν έχει δει τον Bob McAdoo, δεν έχει δει τίποτα από μπάσκετ.

      Διαγραφή
    4. Τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-ΑΑΑΑΑΝΤΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ λέμε τρελό αγόρι, όχι την εποχή του Νώε...!

      Διαγραφή
    5. Παίκτες πολυεργαλεία σαν τον McAdoo δεν υπάρχουν σήμερα.

      Διαγραφή
    6. Αχα λοιπον.
      ΠολυΕΡΓΑΛΕΙΟ εεεεε?
      Και αυτος μαυτος ηταν?

      Αχχχχχχχ

      Διαγραφή
    7. Αχ εκανα λαθος
      Σκιαστικα
      Εννοουσα "και αυτος μαυρος ηταν?´

      Αχχχχχχχχ

      Διαγραφή
    8. http://www.youtube.com/watch?v=CuQ3unu2YAQ

      Διαγραφή
  92. Νομίζω ο τίτλος καλύτερος παίχτης της 10ετίας και η πρόταση από κάτω για τον ποιον θα διάλεγα να χτίσω μία ομάδα γύρω του είναι λίγο αντιφατικά.

    Το ένα έχει το στοιχείο του ατομισμού στον πυρήνα του ενώ το άλλο έχει το στοιχείο του ομαδικού.

    Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη του Ginobili και του Parker στη λίστα. Και οι δύο παίχτες δεν έχουν θέση σε αυτή τη λίστα, είναι προφανώς πολύ καλύτεροι από κάθε άλλο παίχτη αυτής της λίστας, ξέρουμε όλοι τι έχουνε κάνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Όσο και αν εμείς οι Ευρωπαίοι σνομπάρουμε το ΝΒΑ, είναι γεγονός ότι παίχτης που στέκεται εκεί είναι πολύ καλύτερος από τους εδώ "βασιλιάδες". Παραδείγματα πολλά ας μην επεκταθούμε.

    Επίσης λείπουν πολλοί παίχτες. Σμόντιτς, Μπατίστ, Βούισιτς, Χόλντεν, Λάγκτον. Αλλά η διαλογή αυτή έχει πολύ υποκειμενισμό.

    Εν τέλει για να μην πλατειάζω άλλο. Είναι και θέμα τι θέλεις. Αυτό είναι το σημαντικότερο μακράν.

    Όμως! Ο 3D και ο V-Span με βάση τα κατορθώματά τους το 2011 και το 2012 αντίστοιχα, είναι οι μοναδικοί της λίστας που πήρανε Ευρωπαϊκό τίτλο με εμφανώς κατώτερο ρόστερ από τους υπολοίπους της λίστας.

    Επίσης, ο V-span έχει στο ενεργητικό του τον πολύ "κακό" αποκλεισμό από την Νιγηρία που αμαυρώνει λίγο τον μύθο του, παρόλο που η Ελλάδα είχε καταπληκτικό ρόστερ εφάμιλλο (στα χαρτιά) με αυτό των προηγούμενων χρυσών σελίδων.

    Σισκάουσκας για εμένα δεν υπάρχει καν.

    Οπότε μάλλον 3D, σίγουρα και λίγο οπαδικά αλλά νομίζω στο pick του ήταν ο καλύτερος (εξαιρώντας πάντα τους προαναφερθέντες 2).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Είμαι Ολυμπιακός.
    Ο καλύτερος στο σύνολο ήταν και θα είναι για αρκετό καιρό ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.
    Στην αρχή της δεκαετίας ήταν ο Ντέγιαν, μετά ήταν ο Πάρκερ, μετά ο Διαμαντίδης και τα τελευταία χρόνια ο Σπανούλης.
    Το πιο ωραίο μπάσκετ όμως όλα αυτά τα χρόνια το έχουμε δει μακράν από το Σαρας!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ο Σπανούλης έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Διαμαντίδη!
    Έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με δύο διαφορετικές ομάδες!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο λαζαρος παπαδοπουλος το ιδιο

      Διαγραφή
    2. Και ο Δημήτρης Παπανικολάου, αν και το 2007 δεν ήταν στην 12 του F4!

      Διαγραφή
  95. 1) Τζινόμπιλι
    2) Διαμαντίδης
    3)Παπαλουκάς

    με διαφορά...μύτης!!

    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. HoopFellas, 10άδα αναφέρετε αλλά 9 βάλατε στη λίστα. Νομίζω ότι δικαιωματικά ο 10ος μιας τέτοιας λίστας πρέπει να είναι ο Βούισιτς, καθώς στα δυνατά του χρόνια στη Μακάμπι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του απέκτησε τη στάμπα της πιο θεαματικής ομάδας της προηγούμενης δεκαετίας (κερδίζοντας 2 σερί Ευρωλίγκες εμφατικά), ενώ ήταν ο απόλυτος εκφραστής του ολοκληρωμένου μπασκετικά (μιλάω για επιθετικά προσόντα) Ευρωπαίου ψηλού (κάτι σαν μίνι-απόγονος του Σαμπόνις... που λέει ο λόγος, μην παρεξηγηθώ). Και για να μην ξεχνιόμαστε, και βάσει απόδοσης στα χαρτιά ήταν δεύτερος καλύτερος πίσω από τον Πάρκερ για την τότε Μακάμπι.

    Τώρα στα της επιλογής μεταξύ αυτών των 10, αν είναι να μιλήσουμε με κριτήρια καθαρά μπασκετικά, τότε η ψήφος πρέπει οπωσδήποτε να πάει στο μεγάλο Αργεντίνο, που είναι μοναδική περίπτωση παίχτη στα παγκόσμια χρονικά. Ο μόνος της 10άδας που σαν μπασκετική αξία μπορεί να τον κοντράρει μέχρι ενός σημείου είναι ο Μποντιρογκα. Επειδή όμως το impact του Μανου στην Ευρωλίγκα δεν ήταν μεγάλο (καθώς έφυγε νωρίς για Σαν Αντόνιο), προσωπικά επιλέγω το Σέρβο σαν πρώτη επιλογή, παρόλο που είμαι Ολυμπιακός, και παρόλο που γενικά μου την ψιλοσπάνε οι Σέρβοι, όσο κι αν τους παραδέχομαι (και δεν μπορείς να μην παραδεχθείς την μπασκετικότητα και την καριέρα αυτού του αλήτη).

    Αν είναι να κάνουμε και συνολική σύγκριση μεταξύ όλων, τότε η κατάσταση έχει ως εξής:

    Καθαρά παιχτικά:
    1) Ginobili
    2) Bodiroga
    3) Parker
    4) όλοι οι υπόλοιποι, με άλλες αρετές ο καθένας

    Για την Ευρωλίγκα και μόνο:
    1) Bodiroga
    2) Papaloukas-Saras-Diamantidis-Navarro-Parker-Ginobili
    3) Siskauskas-Spanoulis-Vujcic

    Υ.Γ:
    1) Κατ'εμέ είναι απογοητευτικό ανάμεσα σε όλους αυτούς τους υποψήφιους κάποιοι να λένε εκφράσεις του τύπου "Διαμαντίδης καθαρά" ή "κορυφαίος Έλληνας παίχτης όλων των εποχών ο Διαμαντίδης" (εκεί είναι να μένεις κόκκαλο πραγματικά - ). Δείχνει αφενός ότι κάποιοι δεν μπορούν να αποβάλουν τα οπαδικά τους κριτήρια, αφετέρου ότι η μαλάκινση-υπερπροώθηση ομοσπονδίας-ΜΜΕ και λοιπών αυλικών της τελευταίας 10ετίας στο πρόσωπο του "καλού παιδιού" 3D μια χαρά έχει κάνει τη δουλειά της, και σαν Έλληνες κεντράρουμε αρκετές φορές παραπάνω από όσο πρέπει στα δευτερεύοντα παρά στα βασικά αυτού του όμορφου αθλήματος.

    Ελπίζω όσα ανέφερα εδώ να μην παρερμηνευθούν επειδή είμαι Ολυμπιακός. Θεωρώ το Διαμαντίδη τεράστιο παίχτη, κι από τους πιο έξυπνους που έχω δει. Επίσης συμφωνώ με το άρθρο ότι στο 5 εναντίον 5 είναι ο καλύτερος κουμανταδόρος της Ευρώπης εδώ και κάποια χρόνια (άλλωστε το ανοιχτό γήπεδο ποτέ δεν ήταν το φόρτε του)... αν σε αυτό προσθέσει κανείς ότι είναι από τους σπουδαίους clutch παίχτες της γενιάς του, έχει φτιάξει εξαιρετικό στατικό σουτ, και ήταν ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης πριν λίγα χρόνια (δεν είναι πια, τώρα τις δυνάμεις του τις κρατάει για να φτιάχνει το παιχνίδι του ΠΑΟ μπροστά κατά βάση), τότε σίγουρα μιλάμε για ένα εξαιρετικό πακέτο παίχτη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μέχρι εκεί όμως παιδιά... μην πάμε έναν τεράστιο παίχτη να το βγάλουμε κατηγορία Λεμπρόν και Τζόρνταν επειδή ο Χατζηγεωργίου, ο Βασιλακόπουλος, ο Νάτου και δεν ξέρω γω ποιος άλλος έχουν αποφασίσει ότι α) το ελληνικό μπάσκετ είναι το καλύτερο, και β) το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης.

    2) Από όλη τη 10άδα, οι Μποντιρογκα-Σισκάουσκας είναι πρώην μπασκετμπολίστες, οι Σάρας-Παπαλουκάς-Βούισιτς στα τελευταία τους και δεν μπορούν να γιγαντώσουν το μύθο τους πια, ενώ οι Τζινόμπιλι και Πάρκερ στον άλλο πλανήτη (με τον πρώτο να έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του κι εκεί). Ωστόσο, τόσο οι ψιλομεγάλοι πια Διαμαντίδης και Ναβάρο, όσο και ο Σπανούλης που είναι ακόμα στα prime years του, ίσως ανέβουν κι άλλες σκάλες στην κατάταξη με αυτά που θα δώσουν στα επόμενα χρόνια (για τους δύο πρώτους μιλάμε για φέτος και για του χρόνου πιθανότατα, ο Μπιλ κατά πάσα πιθανότητα έχει ακόμα περισσότερο καλό μπάσκετ μπροστά του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις.
    Πιστευω οτι ο καλυτερος ηταν ο dejan
    Κοτζαμ σερβια με ντανιλοβιτς τζορτζεβιτς ντιβατς και και και,και ηταν μακρα ο καλυτερος.του δινανε στα δυσκολα την μπαλα.δεν θα ξεχασω τον ημιτελικο με την ελλαδα οπου χασαμε στην παραταση με τον κορωνιο σαν πλειμακερ μου μας επαιζε μονος του.θεος.
    Απο κει και περα τζινομπιλι και μαζι σαρας,διαμαντιδης λογω ΟΜΑΔΙΚΩΝ τιτλων οπου ηταν κυριοι πρωταγωνστες των ομαδων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα και επειδη πολλοι δεν τον αναφερετε
      Παρκερ.απιστευτη παιχταρα

      Διαγραφή
  98. Το χειρότερο δίδυμο ξένων που πήρε eurolrague είναι μακράν
    οι Γκριν και Κορνίλιους Τόμσον της Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ
    που πήραν τη μπουκιά μέσα από το στόμα από Τάρπλει και Πάσπαλιε.
    Στον ημιτελικό είχαν αποκλείσει και τον Παο των Γκάλη και Βολκώφ.
    Αυτοί οι 2 αμερικάνοι που είχε τότε η Μπανταλόνα
    αν ήταν στην Ελλάδα δεν θα έπαιζαν ούτε Α2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Η επιλογη μου ειναι αν μη τι αλλο ο La Bomba...σε μαγευει οταν παιζει, βγαζει ολη την ουσια του παιχνιδιου και σε ιντριγκαρει απολυτα...ενας γκαρντ με υψος 1.90 ξεφτιλιζει οποιον βρει στο διαβα του οποτε τον επιλεγω (σαν χαρακτηρας ομως... :\ )

    billyjoho

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλησπέρα σε όλους, ωραίο θέμα λοιπόν η αξία και των 10 είναι αδιαμφισβητητη αλλά αν έλεγες στον οποιονδηποτε προπονητη πως ένας από αυτούς έχει κερδίσει τον τιτλο του καλυτερου αμυντικού 6 φορές (τις υπολοιπες σιγουρα ηταν μεσα στους 5)δεν νομίζω να το σκεφτοταν και πολυ με τον ποιος θα ηταν ο πρωτος που θα ξεκίναγε την πεντάδα του.
    Προσωπικά όμως θεωρώ πως ο κυριος Τζινομπιλι έστω και βραχεια κεφαλη από ορισμενους είναι ο παίκτης του προπονητη,της ομαδας και του κοσμου όλου. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Θα ξεκινούσα την ομάδα των ονείρων μοΥ με τον τζινομπιλι(1).ξεχωρίζει εύκολα από τη λίστα. Πλάκα θα έκανε και στην Ευρώπη.
    ντέγιαν (2) φυσικά και ο ΔΔ (3)με τον Σάρας (4).
    Ο ναβαρο(5) μου έχει χαλάσει τα σχέδια μου πολλάκις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ama einai na leme gia ginobili,egw pshfizw nowitzki.tous pairnei xalara olous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή