Athlenda

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

CELTIC PRIDE..



Με «Κέλτικη περηφάνια» και μια επική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο  ολοκαίνουργιος Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στη νέα εποχή της ομάδας.. Κατώτερος των περιστάσεων  ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στο κομμάτι «χημεία» μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη. Το Hoopfellas γράφει για τον χθεσινό τελικό..

Πάμε Ελληνικό..


-Στον Παναθηναϊκός πρίν από τον τελικό ακόμα, μου είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι το θέλει περισσότερο, φάνηκε άλλωστε από τις δηλώσεις παικτών-προπονητών των δύο ομάδων, κατά τις οποίες οι πράσινοι παρουσίαζαν το παιχνίδι του Ελληνικού ως ματς δίχως αύριο, την ώρα που οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να παίζουν "ένα ακόμα ντέρμπι..'


Αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο γήπεδο, από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται, ότι δηλ. ο Παναθηναϊκός το ήθελε περισσότερο, γιατί έτσι ήταν τελικά.. Οι πράσινοι χρησιμοποίησαν ως κίνητρο την πρόσφατη ήττα στο Φάληρο  και –με τη σκέψη των δύο ηττών φέτος- μπήκαν στο παρκέ με πολύ πάθος απορρέοντας το συναίσθημα του «δε χάνω σήμερα». Κύριος εκφραστής όλου αυτού του πακέτου και της Celtic pride που έβγαλε ο Παναθηναϊκός ήταν φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αρχηγός της «συμμορίας»,  που έδωσε το σύνθημα και τις γρήγορες διευκρινήσεις στους αντιπάλους για το ποιος κάνει κουμάντο από την πρώτη στιγμή.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης παρουσίασε κάποιες προσαρμογές  σε σχέση με το παιχνίδι του Φαλήρου, προσεγγίζοντας διαφορετικά τους κοινούς στόχους (σε άμυνα και επίθεση) που είχε και στα δύο παιχνίδια. Εν ολίγοις, η γενική φιλοσοφία ήταν η ίδια, άλλαξε όμως η εκτέλεση.  Πολύ σωστά σκεπτόμενος, κατά τη γνώμη μου, άφησε το under στην αντιμετώπιση του Σπανούλη από τον γκαρντ του σε καταστάσεις πικ εν ρολ  (σκεπτόμενος ότι ο Έλληνας σταρ θα είναι πιο «έτοιμος» πλέον) και πήγε σε άμυνα flash & recover με κάποιες παραλλαγές, δεδομένου ότι ανά περιπτώσεις χρησιμοποίησε καθαρές « αλλαγές» διαβάζοντας ότι ο κίνδυνος για ποστ παιχνίδι του αντιπάλου ήταν μικρός. Έτσι ο Σπανούλης βρισκόνταν κάθε φορά σε ένα εξαντλητικό τετ α τετ με τους Λάσμε-Γκιστ, έχοντας τα μακριά χέρια του  Ούκιτς πίσω του, να ελέγχουν το απότομο σταμάτημα και το σουτ από μέση απόσταση. Άμυνα που χρησιμοποιούσε και ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς, ο οποίος βέβαια είχε την πολυτέλεια να πάει (με αμυνόμενους τους Μπατίστ-Διαμαντίδη) και σε καθαρά switch δεδομένης της ικανότητας του Διαμαντίδη στο να μαρκάρει ψηλότερους αντιπάλους στο ποστ.  Επιτυχημένη αμυντική προσέγγιση της περίπτωσης Σπανούλη λοιπόν από τον Πεδουλάκη για δεύτερο σερί ματς..  Βέβαια σε αρκετές καταστάσεις η πράσινη άμυνα στο ξεκίνημα του drive του Σπανούλη (και ανάλογα με την ισορροπία συνολικά στα μετόπισθεν) κρατούσε παίκτη «μέσα» με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρεί καλά σουτ με τον Άντιτς από το τρίποντο και τον Σπανούλη να φτάνει τις 7 τελικές. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα..

Συνολικά η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά καλή, υποδειγματική εως άψογη στην πρώτη περίοδο (όπου έκανε την διαφορά) και έφτασε να δεχτεί 78π. γιατί παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής στο penetration του Έησι Λο, κατά το φινάλε του παιχνιδιού.  Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό effort των πρασίνων στο αμυντικό κομμάτι, θα έλεγα ότι έπρεπε να δεχθούν μαξιμουμ 70-72 πόντους..

-Επιθετικά ο Παναθηναϊκός άλλαξε λίγο τη διαδικασία λειτουργίας των πραγμάτων, όχι όμως και το παιχνίδι του.  Το επιθετικό πλάνο είχε μεγαλύτερη ποικιλία, μετατοπίζοντας λίγο το κέντρο βάρους του. Λιγότερα stagger και down screens που οδηγούσαν τον Διαμαντίδη στην κορυφή ώστε να επιτεθεί με κεντρικό πικ εν ρολ. Διπλά cross screens ώστε να παίξει side pick n roll και βασική επιθετική διάταξη στο χθεσινό ματς (χρησιμοποιείται κατά κόρον τελευταία) το σκριν επιλογής, κατά το οποίο ανέβαζε τους δύο ψηλούς παράλληλα στην κορυφή για σκριν στον Διαμαντίδη (κεντρικός παίκτης με τη μπάλα), τον αρχηγό να επιλέγει και τα ψηλούς να ακολουθούν τη φάση (ο Λάσμε ως κύριος σκρίνερ με κίνηση προς το καλάθι πίσω από τον Διαμαντίδη και ο Γκιστ π.χ. με pop out). Απομόνωση του Σοφοκλή κάτω από γραμμή των προσωπικών, ώστε να πάει κατευθείαν με drop step στο καλάθι, ή επιλογές για τριά σκριν στον Καπόνο από τη base line (πολύ σημαντικοί οι πόντοι του). Είναι πάντως ενδιαφέρον να προσέξετε το ποσοστό αποτελεσματικότητας όλων των plays του Παναθηναϊκού που τη θέση του Διαμαντίδη παίρνει ο Ούκιτς (ο Πεδουλάκης το «δίνει» αυτό στον Κροάτη). ..  Η διαφορά είναι συντριπτική..


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του, η οποία από το ψυχολογικό κομμάτι φαινόταν λίγο «μπλαζέ», ευθύνη η οποία βαραίνει και τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός αμυντικά και είχε μεγάλο πρόβλημα στο να τελειώσει φάσεις όσο βρισκόταν ο Λάσμε στο παρκέ (ο Γκαμπονέζος ήταν φοβερός και εχθές). Η παρατεταμένη αστοχία του Παπανικολάου τον τελευταίο καιρό έχει «κολλήσει» την επίθεση της ομάδας και μάλιστα εχθές δυνάμωσε την κλειστή άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός δείχνει επίσης να έχει μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη ελλείψει του μόνου pass first PG του, του οποίου η απουσία έχει επιφέρει μεγάλο χτύπημα στη χημεία της ομάδος.  Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν δημιουργία, πέραν του Σπανούλη και προσπαθούν να βρούν εναλλακτικές σε αυτό το κομμάτι, κυρίως με τον Περπέρογλου στο ποστ.


Δεν είδα όμως και τον κόουτς Μπαρτζώκα να βγαίνει μπροστά και να αλλάζει λίγο το παιχνίδι, ανακατεύοντας την τράπουλα...  Πήγε στο ίδιο μοτίβο μέχρι τέλους, κάνοντας μόνο την κίνηση με τα τρία γκαρντ όπου ο Πεδουλάκης άργησε να διαβάσει, αφήνοντας τον Καπόνο στον Λο (και όχι στον Σλούκα όπως έπρεπε) με συνέπεια να χάσει τη φάση, μέχρι να το καταλάβει και να αλλάξει τον Αμερικανό με τον Μπράμος (αν και του πιστώνω ότι λίγο πρίν και όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν πλησιάσει άλλαξε τελείως το σχήμα του, με Μασιούλις-Σόφο φροντκόρτ και έκοψε τον ρυθμό του Άντιτς). Νομίζω πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει προσεγγίσει λάθος την κατάσταση Διαμαντίδη. Το ότι ο Σλούκας έπαιξε κάποια λεπτά σχετικά(..) καλά πάνω στον 3D στο ΣΕΦ, δε σημαίνει ότι μπορεί να μαρκάρει τον σταρ του Παναθηναϊκού. Δεν έχει αυτή την κράση το Ελληνόπουλο του Ολυμπιακού και δύσκολο (μάλλον απίθανο) να αποκτήσει. Αντίθετα ο Λο, με το δυνατό κορμί που μπορεί να σπάσει το stagger και να μείνει «εκεί» (μαζί του) στις επαφές είναι πιο συνετή λύση, όπως και ο ..Παπανικολάου. Ο Ίβκοβιτς το είχε δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές, περίμενα και από τον Μπαρτζώκα να το κάνει, ειδικά τις στιγμές που λείπει το post-3 (Μασιούλις)του αντιπάλου από το παρκέ.  Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί..

Ο παίκτης που ουσιαστικά «άνοιξε» την άμυνα του Παναθηναϊκού (και υποχρέωσε τον Πεδουλάκη να χαμηλώσει την πεντάδα του) ήταν ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος έπαιξε  άριστα τον ρόλο του «stretch-4» (17π. 4/6 τριπ.-7 ριμπ.) και ανάγκασε τον αντίπαλο να «βγεί» προς τα έξω, ανοίγοντας δρόμους για τον Σπανούλη. Πιστώνω στον Μπαρτζώκα το γεγονός ότι είχε την οξυδέρκεια να δώσει τη μπάλα στα χέρια του Λο στο τέλος του παιχνιδιού, κίνηση η οποία θα μπορούσε να είχε βοηθήσει τους ερυθρόλευκους να κλέψουν το ματς, εάν ο Λάσμε δεν ευστοχούσε σε διαδοχικές προσωπικές. Έχουμε πεί για τον Λο (ο οποίος ήταν αόρατος στο 1ο ημίχρονο).. Το παιδί αυτό έχει φοβερό mentality,  κράση σπουδαίου παίκτη και είναι πολύ ανταγωνιστικός αλλά κυρίως clutch.. Ξέρετε πολλούς παίκτες στην Ευρώπη που μπορούν να σκοράρουν τόσο ωμά, σε τέτοιο χρονικό σημείο, απέναντι στον Λάσμε στο ζωγραφιστό..? Εγώ όχι..


-Είναι φανερό ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν συγκεκριμένα αλλά σοβαρά προβλήματα να λύσουν, που αφορούν κυρίως το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό μπάσκετ και η ομάδα χρειάζεται βοήθεια. Θα ξαναπώ ότι το βασικό του πρόβλημα είναι ο Πάουελ. Θυμηθείτε τη δυναμική που έδινε στο αμυντικό κομμάτι (και στη ρακέτα της ομάδας) ο Τζόη Ντόρσεη, ο οποίος θα αποτελούσε ιδανικό αντίβαρο για την φροντκόρτ του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι  κέρδισαν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ και –ειδικά όσο βρίσκεται ο Λάσμε στο παρκέ- υπάρχει συγκριτική διαφορά στις δύο γραμμές ψηλών, αυτό έχει φανεί ξεκάθαρα πλέον. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής Πάουελ με έναν παίκτη πιο φρέσκο, που θα κάνει αισθητή την παρουσία του αμυντικά στο ζωγραφιστό και θα ανεβάσει τα vibes στο παρκέ (ο Χέντριξ που είχε στα συν το ποστ παιχνίδι ήταν μεγάλη ευκαιρία αλλά μας τελείωσε).. Για τα γκαρντ τα έχουμε γράψει πρόσφατα. Ο Κατσίβελης αυτή τη στιγμή, χρειάζεται 4-5 παιχνίδια για να πατήσει. Μπορείς να πάρεις το ρίσκο με τέτοια ματς στην Ευρωλίγκα..? Αν ναι κάντο, αν όχι πάρε παίκτη.. Η περιφέρεια αρχίζει και χάνει ανάσες/φρεσκάδα..


-Ο Ρόκο Ούκιτς έκανε σαφώς το καλύτερο του παιχνίδι στην Ελλάδα και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα (δε λέω κρυφό χαρτί, γιατι αυτός που έχει τέτοιο χαρτί συνήθως το ξέρει, αμφιβάλλω εάν λοιπόν το περίμενε ο Πεδουλάκης..) στη νίκη του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν. Το παιχνίδι «βγήκε» σταδιακά στον Ούκιτς, βήμα-βήμα, ώσπου έφτασε στο σημείο να είναι ζεστός και με αυτόπεποίθηση (είναι πολύ μεγάλο ζήτημα για τον Κροάτη) στο τέλος του ματς σκοράροντας ένα πολύ κρίσιμο γκολ-φάουλ, τη μόνη φορά που ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χώρο στον Κροάτη, με τον ψηλό να τον περιμένει στα 2 μέτρα πίσω και ο Ούκιτς σκόραρε από μέση απόσταση χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του, η οποία κορυφώθηκε μετά το εντυπωσιακό τρίποντο στη λήξη της επίθεσης, υπό την πίεση του Σπανούλη.

Ο Ούκιτς αναμφίβολα δεν είναι ο γκαρντ που χρειάζεται ο Παναθην αϊκός (η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα στο «1») και βάσει συμβολαίου η επιλογή θα μείνει μάλλον αξέχαστη –σε μια τέτοια δύσκολη περίοδος- αλλά καλύτερα να πούμε ένα ειλικρινές μπράβο στο παιδί, που βρήκε το σθένος να κάνει το καλό του ματς σε έναν τελικό. Τώρα για το MVP, απλά θα το αφήσω ασχολίαστο..

Diamonds are forever..


Είναι απλά απολαυστικό να παρακολουθείς τον Δημήτρη Διαμαντίδη στα ντερμπι των αιωνίων.. Ο «πιο αργός» «λιγότερο αθλητικός» (και έτσι είναι, πέρα από την πλάκα) Διαμαντίδης κρατούσε το καλύτερο για τον τελικό.. Στα μάτια μου, αυτά που διαπράττει ο συγκεκριμένος στα ..συγκεκριμένα παιχνίδια, η άνεση με την οποία παίζει αυτού του είδους τα ντέρμπι είναι κάτι μοναδικό. Ο Διαμαντίδης παίζει με τα ματς με τον Ολυμπιακό με αυτοπεποίθηση.. Μάικλ Τζόρνταν. Έτσι ακριβώς.. Τα κατορθώματα, η ιστορία και το μπαγκράουντ του το επιτρέπουν. Ο αντίπαλος διατηρεί έναν φόβο απέναντι του. Το έχει κερδίσει αυτό ο Έλληνας γκαρντ με τις παραστάσεις του μέσα στα χαρακώματα. Το χθεσινό ματς ήταν στυγνό καθάρισμα.. Δείτε πόσο κυνικά μπαίνει στο παρκέ και αρχίζει εκτελεί κάθε play με μαθηματική ακρίβεια και κομπιουτεράιζντ μπασκετ στο ανώτερο επίπεδο. Πώς δημιουργεί ρήγματα και πηγαίνει ένα βήμα/μια σκέψη παραπέρα αφήνωντας τους πέντε αμυντικούς να κοιτούν το ελεύθερο τρίποντο που έρχεται και ταυτόχρονα ακυρώνοντας τους βρίσκοντας την «καλή» πάσα-κάρφωμα στον Λάσμε στην καρδιά της ρακέτας (η οξυδέρκεια στα κόκκινα..). Τα λεγόμενα plays-ασφαλείας του φετινού Παναθηναϊκού (για ειδικές καταστάσεις που η ομάδα χρειάζεται επειγόντως σκορ) έκαναν πάλι εχθες την εμφάνιση τους στο τέλος τελικού, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να βρίσκει δις τον Λάσμε με αλεϋ-ουπ στο ζωγραφιστό, τη δεύτερη φορά μάλιστα αφού ο ίδιος έφτασε στο σημείο εκμεταλλευόμενος το μέγεθος του (συνεργασία  που κάνει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη, να «πατήσει ρακέτα». Πάνω από όλα όμως είναι η αύρα του και η σιγουριά με την οποία ποτίζει τους γύρω του στα κρίσιμα σημεία.. Τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό ανανέωσαν τα κύτταρα του Διαμαντίδη, ο οποίος έστειλε ανοιχτά το δικό του μήνυμα για το ποιος είναι το «αφεντικό» σε παιχνίδια-τελικούς στο τοπ-επίπεδο ανά την Ευρώπη.. 

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..
 http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274
 


219 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Jim, περίμενα το post σου, όπως όλοι μας άλλωστε.
    Καθαρή επικράτηση του Παναθηναϊκού σε ένα θεαματικό, γεμάτο σασπένς, αλλά εγκληματικό παιχνίδι. Κακώς ξεκίνησε (με τα γνωστά 900+900 κάφροι), κακώς συνεχίστηκε και κακώς τελείωσε. Γελοιότητα η ένσταση των ερυθρολεύκων, εφόσον επέλεξαν να κατέβουν στο παιχνίδι μετά τα επεισόδια. Ίσως η εις βάρος τους διαφορά σε εκείνο το σημείο του αγώνα να έπαιξε ρόλο, στη λογική ότι θα κατηγορηθούν επειδή έχαναν με κατεβασμένα τα χέρια, άρα το παράτησαν, αλλά και πάλι ντροπή και υποκρισία. Κατατοπιστικοί μεν οι Αγγελόπουλοι στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, τα όσα βέβαια δήλωσαν με συγκεκριμένους αποδέκτες ελέγχονται. Προφανώς τα όσα ακούστηκαν για πράσινη υπεροχή στα φάουλ και στις βολές είναι καραγκιοζιλίκια. Τεράστιοι αθλητές οι Διμαντίδης & Σπανούλης, αλλά εκτός γηπέδου περίμενα μεγαλύτερη προσωπικότητα. Ας τολμήσουν να πάρουν μια φορά τις ομάδες τους και να αποχωρήσουν σαν κύριοι, αλλά είναι πολλά τα λεφτά..
    Είχα επισημάνει και την περασμένη βδομάδα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε μερικώς από τη διαιτησία (και η έδρα πάιζει το ρόλο της), αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίθηκε από αυτήν το αποτέλεσμα. Η διαιτησία χθες ήταν κακή εκατέρωθεν, αλλά σε τόσο δυναμιτισμένο κλίμα το να εποπτεύεις είναι ζόρικη δουλειά. Ανυπόστατες και γελοίες οι δηλώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου. Κρίμα, γιατί το όνομα που κουβαλάει είναι μεγάλο και η φανέλα που διοικεί πολύ βαριά. Ότι θα έβρισκε ο Αλαφούζος μιμητές και στο μπάσκετ..
    Στα αγωνιστικά τώρα, κάκιστη πρώτη περίοδος για τον Μπαρτζώκα και τρίτη για τον Πεδουλάκη. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, "do or die", και τα πολλά φάουλ ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός, βάση της έκβασης του αγώνα, θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι (κλοπή πραγματική) αν έκανε αυτός τα γρήγορα φάουλ, αντί του Ολυμπιακού. Αν δεν έβγαζε αυτή την προσωπικότητα στις τελευταίες επιθέσεις, θα μιλούσαμε για δευτεροκλασάτη ομάδα, σκιά του ένδοξου ανταγωνιστικού παρελθόντος της. Με τόσες περισσότερες κατοχές, από το +17 κατάφερε και πήγε το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ, θα ήταν έγκλημα αν το έχανε.
    1η Περίοδος: Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην άμυνα και εξισορρόπησε τις κακές επιθετικές του επιλογές με τον βιονικό αριθμό των 8(!!) επιθετικών rebounds. Εκτός κλίματος αγώνα ο Powell. Κακή τελική δωδεκάδα από τον Μπαρτζώκα, με δυόμιση λεπτά του Gecevicius και μηδέν του Κατσίβελη ίσως έπρεπε να πάρει τον Μαυροειδή. Νωθρός ο Ολυμπιακός στα αμυντικά rebounds, τραγωδία μπροστά. Μέτρησα μόλις τρεις αξιοπρεπείς επιθετικές προσπάθειες στα δύο ελέυθερα τρίποντα του Πρίντεζη (1/2) και στην πάσα του Σπανούλη (πολύ διστακτικός στο πρώτο μέρος) για το κάρφωμα του Hines. Ο Ukic ξεκίνησε με τα γνωστά του τερτίπια, αλλά το τρίποντο που έβαλε άλλαξε την ψυχολογία του και του έδωσε πνοή για τη συνέχεια.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2η Περίοδος: Πολλά και γρήγορα φάουλ από τις δύο ομάδες προμηνύουν έναν σκληρό τελικό. Ο Σπανούλης αρχίζει να ζεστένεται, αλλά με "κακά" σφυρίγματα: Lay-up καθαρά βήματα και το goaltending του Gist το οποίο δεν είμαι σίγουρος αν ήταν. Η ΕΡΤ δεν μας βοήθησε με καλό replay. Κορυφαίοι της περίοδου Antic-Διαμαντίδης, με τον Σκοπιανό να μπλέκει ηλιθίως σε καβγά που δεν χρειαζόταν με τον Lasme χάνοντας προς στιγμήν τον ρυθμό του. Ο Πεδουλάκης, που, σύμφωνα με την Κουρούνα, χθες γλίτωσε την απόλυση, σίγουρα δεν περίμενε τέτοια απόδοση από τον Antic και για αυτό δεν τον αντιμετώπισε με σκληράδα στην περιφέρεια (θετικός καιστο περασμένο ματς, κυρίως στον τομέα του αμυντικού rebound). Η διακοπή λόγω επεισοδίων παραδόξως δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό (συνήθως έτσι γίνεται όταν είσαι από κάτω) και ο λήθαργος συνεχίζεται με πάρτυ του Παναθηναϊκού. Να τονίσω εδώ ότι ο coach του ΠΑΟ επέλεξε αργό ρυθμό σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός να μην ξεφύγει τρομερά στο σκορ, με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα. Την περασμένη βδομάδα εκθείασα τον Τσαρτσαρή για την συμβολή του στα ντέρμπυ, χθες όμως φλέρταρε με τον τίτλο του χειρότερου του αγώνα. Τέλος, σε οποιαδήποτε σοβαρή διοργάνωση το συγκεκριμένο παιχνίδι-τραγέλαφος θα είχε λήξει στα 17 πρώτα του λεπτά, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και έχουμε ΕΟΚ και Βασιλακόπουλο.
    3η Περόδος: Με κλασικό "κουλό" τρίποντο του Σπανούλη (το έχει αυτό το σουτ, αλλά το παρακάνει) ανοίγει ο ρυθμός του αγώνα και ξεκινάει η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Βιαστικές επιθέσεις του Παναθηναϊκού, που δεν μπορεί να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του, δίνουν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Κακός οργανωτής ο Σλούκας, με σωρεία λάθος πασών σε όλο το παιχνίδι, χαλάει το momentum της ομάδας του. Φάκελος "Περπέρογλου", μία εβδομάδα μετά: χωρίς τον παράγοντα έδρα και με την μπάλα στα χέρια από τα φτερά (είναι γνωστή η αποτελασματικότητά του off ball), ο πρώην πράσινος forward είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά τραγικά αργές αποφάσεις απέναντι σε μία άμυνα που πανευρωπαϊκά σπάει κόκκαλα. Η τεχνική ποινή για διαμαρτυρία που του δώθηκε θεωρώ ότι δεν ήταν κάν φάουλ, αλλά με τόσα μαζεμένα λάθη από μεριάς του ήρθε κι έδεσε, καλώς τον τράβηξε στον πάγκο ο Μπαρτζώκας. Του Μπράμου μάλλον δεν του πάει ο Ολυμπιακός σαν αντίπαλος, και ορθώς δεν εκβίασε προσπάθειες. Πολλά κενά διαστήματα από τους ερυθρόλευκους, το μεγάλο τους δηλαδή πρόβλημα όλη τη χρονιά, μαζί με τη low intensity. Φορτωμένος με φάουλ στο τέλος της περιόδου ο Lasme, τεράστιο πλήγμα νωρίς για τους πράσινους.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4η Περίοδος: Τα πολλά γρήγορα φάουλ δεν τα είδαμε σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού από τους αιώνιους, παρόλα αυτά Hines & Law φορτώθηκαν σχετικά νωρίς με 4 και ο σχεδιασμός του Μπαρτζώκα πήγε στράφι, σε ένα δεκάλεπτο που σε γενικές γραμμές οι δύο προπονητές στάθηκαν καλά. Ο Ολυμπιακός, με τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια και χαρακτήρα (πολλά ελεύθερα) καταφέρνει και γυρνάει το παιχνίδι. Σε αυτό συντέλεσε και η 3 guard lineup που παρέταξε ο Μπαρτζώκας, από τις κινήσεις-κλειδί στην αναμέτρηση. Εκεί ξεκινάει το "show" του Σπανούλη... Δύο σερί φορές επιχείρησε το quick release μακρινό τρίποντό του (0/2), δύο φορές ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με αιφνιδιασμό στο +4. Και αν στην πρώτη προσπάθεια ζύγιζε τον εαυτό του, στην δεύτερη καταχράστηκε μία πολύ κρίσιμη επίθεση. Φλερτ Διαμαντίδη με δεύτερη τεχνική ποινή και ντισκαλιφιέ για παρατεταμένο μαρκάρισμα στον Antic χωρίς πρόθεση για την μπάλα. Σπάνια δίνεται η παράβαση, αλλά το βλέμα του ΔΔ "κάνω φάουλ, σφύριξέ το" είναι ενδεικτικό. Πράσινο πάρτυ στο κρίσιμο τέλος, με τον καταπληκτικό Law (εξαφανισμένος στον πρώτο ημίχρονο) να τα βάζει με όλη την άμυνα (είχε και το advantage ότι ο ΠΑΟ φοβόταν το τρίποντο) και να σκοράρει με απανωτά μπασίματα. Όταν θόλωσε στο φινάλε ο Σοφοκλής με τα ..triple team, το σχήμα Lasme-Gist (που πολύ έχουμε λοιδωρήσει στο blog) λειτούργησε υποδειγματικά υπό την καθοδήγηση του Διαμαντίδη, ο οποίος έκανε χαβαλέ στο p'n'r τραβόντας ταυτόχρονα τους Σπανούλη & Hines πάνω του. Η γνωστή άμυνα του Gist εξύψωσε τον Antic στα όρια του MVP, αλλά στο τέλος δεν στοίχισε. Ο Lasme κάνει carreer-wear, είναι φανερά βελτιωμένος από την πρώτη νιότη του στην Partizan (και χωρίς προετοιμασία, έτσι;), έδειξε ψυχραιμία και σοβαρότητα στις βολές (έχασε και μία, αλλά..).
    Ο Παναθηναϊκός ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ και αυτό φάνηκε στις επιλογές στο τέλος του αγώνα. Οι τελευταίες άμυνες με τον Ολυμπιακό πελαγωμένο να ψάχνει για τρίποντο είναι ενδεικτικές.
    Υ.Γ: Τον κράζω όλη τη χρονιά και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά χθες ο Ukic ήταν χάρμα οφθαλμών με κρίσιμο σκοράρισμα από αυτό που ξενερώνει τον αντίπαλο. Σαφώς και δεν επικροτώ τις τραβηγμένες επιθετικές επιλογές του, ειδικά από τη στιγμή που το παρελθόν του είναι βεβαρημένο, αλλά δεν μπορώ να μην του βγάλω το καπέλο. Θύμισε τον συμπατριώτη του τον Mulaomerovic από την υπερομάδα του '02 στο Final-4 της Bologna, που όλη τη χρονιά κούτσανε και στα κρίσιμα έδειξε χαρακτήρα. μακάρι να έχει την ανάλογη συνέχεια, με αυτοπειθαρχία..
    Υ.Γ.2: Στο Final-4 της Αθήνας το '07 πήρε το βραβείο του MVP στερώντας το από τον (κατ' εμέ) αληθινό MVP του τουρνουά Ramunas Siskauskas. Χθες, παίζοντας απέναντι στον (τραγικό για δεύτερο σερί παιχνίδι, όχι βέβαια τόσο όσο στο πρώτο) "μεγάλο" του αντίπαλο Σπανούλη, ο Διαμαντίδης στερήθηκε το βραβείο του κορυφαίου άδίκως, αλλά χαλάλι του. Ξεκίνησε το παιχνίδι με δύο σερί άστοχα τρίποντα από τo high post, σουτ που ναι μεν το έχει, αλλά μετά από screen, όχι σε πλήρη κίνηση όπως χθες, κι όμως δεν πτοήθηκε, συνέχισε να σκοράρει ακατάπαυστα. Γέμισε ακόμη ένα φύλλο στατιστικής στην καριέρα του (3 μόλις λάθη σε τέτοιο ματς σε 35 λεπτά, βοήθησε και ότι δεν κατέβαζε ο ίδιος την μπάλα), έσωσε την καρέκλα του προπονητή του, το γόητρο της ομάδας του, ανανέωσε τα κίνητρά του σε μία μεταβατική σεζόν, απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ!!!!!!!!!!!!

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poly kalos Jim ,mono pou adikois ligo ton oukits ... o kroatis einai kalos paixtis ... arkei na tou peis ti thes apo auton mesa sto gipedo ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα να'σαι καλά.. Έχω πεί την άποψη μου φίλε πριν πατήσει παρκέ στο ΟΑΚΑ.. Ίσα ίσα που είπαμε και μπράβο στο παιδί για εχθές. Αυτό όμως δεν τον κάνει κατάλληλο ξαφνικά.. Ο Παναθηναϊκός πονάει στο "1"..

      Διαγραφή
    2. Πραγματι Jim ο Ουκιτς δεν ειναι ο παιχτης που ηθελε ο Παναθηναικος διπλα στον Διαμαντιδη...λαθος του καλοκαιριου...συμφωνουμε.Ομως αυτη τη στιγμη αυτον εχεις και πρεπει να παρεις οτι μπορει να σου δωσει...Θεωρω οτι προσπαθει να ανταπεξελθει στο ρολο του και μπορει να κανει πραγματα...ειναι πολυ πιο ομαδικος και λιγοτερο επιπολαιος απο παλια και αυτο πρεπει να του το πιστωσουμε.Χθες ακομη και στο πρωτο ημιχρονο που δεν ειχε σκορ κραταγε καλα τον ρυθμο και μαρκαρε καλα τον Σπανουλη..
      Με τα δεδομενα που εχουμε θεωρω οτι το διδυμο Ουκιτς-Διαμαντιδη ειναι το ιδανικοτερο και επιθετικα και αμυντικα..Πιστευω επισης οτι οταν η ομαδα επανακτησει rebound power -κατι που μπορει να γινει οσο θα προσαρμοζεται καλυτερα ο Γκυστ - θα μπορει να παιξει και γρηγορα

      Διαγραφή
  5. Kαλησπέρα σε όλους..Jim,για μένα την διαφορά την έκανε ο Ούκιτς.Ένας παίχτης απρόβλεπτος που χτες έδειξε δείγματα του ταλέντου του.Πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής(στοιχείο σημαντικό κατά την γνώμη μου για ένα τέτοιο τύπου παίχτη που συνήθιζε να αποτελεί πρωταγωνιστή στις προηγούμενες ομάδες του)και για πρώτη φορά φέτος ο Πεδουλάκης έδειχνε να τον εμπιστεύεται.Στα ματς που προηγήθηκαν,δεν έπαιζε πάνω από 20λεπτά και έτσι δεν είχε την αυτοπεποίθηση να πάρει προσπάθειες σαν τις χθεσινές.Θεωρώ λοιπόν τον Ούκιτς τον πιο κομβικό παίχτη της χθεσινής νίκης του παο,μιας και οι Διαμαντίδης,Λάσμε αποτελούν την σταθερά της φετινής ομάδας.Με δεδομένο λοιπόν πως οι 3D,Λάσμε παίζουν εναντίον του οσφπ εξαιρετικά,χρειαζόμασταν 2-3 ακόμα παίχτες που θα βοηθούσαν την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω.Αυτούς τους συμπαραστάτες τους βρήκαν στα πρόσωπα των Ούκιτς-Σόφο-Γκιστ. Εύκολους πόντους πήρε η ομάδα και από τον Καπόνο που για 1η φορά δημιούργησε για τον εαυτό του.Πολύ καλό το ότι δεν περίμενε απομονωμένος στην γωνία για κάποιο ελεύθερο σουτ αλλά δοκίμασε να σουτάρει από τα 4-5 μέτρα.Πολύ σημαντικό όπλο ο αμερικάνος στην επίθεση.Για την άμυνα υπάρχει θέμα.Δεν ξέρω γιατί δεν δοκιμάζουμε κάποια μορφή ζώνης να τον καλύψουμε μιας και αποτελεί "τρύπα" στα μετόπισθεν.Οι Λάσμε-Γκιστ έδεσαν στην άμυνα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί όταν παίζουν και οι 2,κόβονται οι διεισδύσεις των κοντών και δεν παίρνουν σκορ οι αντίπαλοι μέσα από την ρακέτα. Κλείνοντας τα του παναθηναικού,μπορώ να πω πως έχω απογοητευτεί από τον Μπανκς.Δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα και την αποσυντονίζει..Δεν ξέρω αν υπάρχει σκέψη αντικατάστασής του με κάποιο πιο "εγκεφαλικό"περιφερειακό αλλά πιστεύω πως αυτό θα είναι απαραίτητο για την συνέχεια μιας και παίζουμε ουσιαστικά μόνο με 2 καθαρούς περιφερειακούς..Με πιθανή απόκτηση Φώτση δυναμώνει πολύ η frontline του παο...Αν γίνει η μεταγραφή πρέπει να κάνει ο ΔΓ ένα μεγάλο δώρο στον τεράστιο Σέρτζιο..
    Στα του οσφπ πιστεύω πως την διαφορά την κάνει ο Λο και ο Χάινς.Όταν έβγαινε από το παρκέ ο Χάινς,χτίζονταν διαφορές για τον παο και όταν έμπαινε καλύπτονταν.Ο Σπανούλης δείχνει κουρασμένος και στο χθεσινό παιχνίδι είχε να αντιμετωπίσει και τον αφηνιασμένο Ούκιτς,άρα η κούρασή του μεγάλωνε μιας και τον κυνηγούσε και στην άμυνα..Ο Παπανικολάου είναι ντεφορμέ και αυτό έχει στοιχίσει πολύ στο φετινό οσφπ.Δεν έχει την αυτοπεποίθηση των προηγούμενων μηνών και έτσι δεν προσφέρει πολύ στην επίθεση και δεν βγάζει την ίδια ενέργεια στην άμυνα..Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τον οσφπ μιας και ο περσινός Πρίντεζης λείπει πολύ φέτος..Δεν έχει τα ίδια τρομερά ποσοστά 3πόντων και αυτό κάνει τον οσφπ λιγότερο απρόβλεπτο αφού οι 2 του βασικοί forward του δεν είναι σε καλή κατάσταση και όλοι περιμένουν τα πάντα από τον εγωιστή Σπανούλη που στα κρίσιμα σημεία των ματς με τον παο θολώνει προσπαθώντας να γίνει ήρωας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ζέλικο, σε κάπια πράγματα με βρίσκεις σύμφωνο σε άλλα όχι φίλε.. Δε βλέπω περιθώριο βελτίωσης στον Ούκιτς. Του πιστώνω όπως και στον Γκιστ ότι έπιασε καλή απόδοση σε τέτοιο ματς.. Ο Πρίντεζης ναι δε σουτάρει το ίδιο, θεωρώ θα ανέβει όμως, είναι "σταθερά". Το πρόβλημα είναι στο "5"..

      Διαγραφή
  6. Κυριακη,18.35 μπαινω καθυστεριμενος στο παρακμιακο συνοικιακο καφενειο του Πανου.Ειναι ολοι εκει,απο τη μια πλευρα οι καλοι(παναθηναικοι)απο την αλλη οι κακοι(γαυροι)και μπροστα μπροστα ο ασχημος(πανος).Ο πατερας του καλλητου μου ,μου εχει κρατησει θεση διπλα του.Με το που καθομαι αρχιζει ο μονολογος του κυρ ταδε οτι εφταιγε το γεγονος οτι εκανε σεχ με τη γυναικα του οντας η ιδια σε προχωρημενη εγκυμοσυνη και γιαυτο ο γιος του βγηκε μ@@λακας.Ριχνω μια γρηγορη ματια στον κολλητο μου που καθεται μαζι με τουσ γαυρους και συμφωνω μαζι του.Παραγγελνω στον Πανο καφε,μου λεει να παρω τα φρυδια του και πως αν ηθελα καφε να ερχομουν νωρις.χωρις να χασω χρονο παιρνω τηλ στη διπλανη καφετερια και παραγγελνω εναν σε πλαστικο.Διπλα μου συζητουν ποιος την εχει μεγαλυτερη ο Λασμε η ο Σοφο,ενας αλλος λεει πως αν ο Στεφαν επαιζε στο γαυρο θα τον ελεγαν Λασμπεεε.Ολοι ομως συμφωνουμε πως το παιδι του Σοφο ειναι τυχερο που θα εχει τσαμπα μονοζυγο.Ο Σπανουλης κανει τη μια μακακια πισω απο την αλλη,κοροιδευουμε τους γαυρους πως αν η γυναικα του ψωνιζε απο τον αγιο βασιλη θα την ελεγαν χοχοψωνιδου.Ο αγωνας διακοπτεται,ολοι συμφωνουμε πως επρεπε να κλειδωσουν τουσ οπαδους μεσα στο γηπεδο,να εβαζαν τιγρεις και λιονταρια και την επομενη μερα να τους ανοιγανε και να εβλεπαν το μοναδικο επιζωντα με το κυπελο στα χερια.Το ματς ξεκιναει παλι, ο Σπαν σιαμαρτυρεται για φαουλ λες και μολις του εχουν πει πως το παιδι ειναι του Μπατιστ.Το περνει,εκτελλει βολες,ο Μπραμος την πεφτει στις τσιρ λιντερ,εμεις χειροκροταμε και φωναζουμε Μπραμο γερα πηδα την ξανθια,τουλαχιστον αμα χασουμε να εχουμε μαμησει τπτ.Ο καμεραμαν κανει κοντινο στον ξανθοπουλο,καποιος πετιεται και λεει πως αυτη δεν ειναι ομαδα ειναι ελληνικη ταινια του 60 και οτι σε λιγο θα παιζουμε με Μαρθα Βουρση και Ελενη Χατζηαργυρη..(συνεχεια)..Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνεχεια)..Ο Αρτζι ζηταει τime out,η καμερα μενει στον παγκο μας και ακουμε τις οδηγιες.Ο κοουτσ λεει στο Λασμε,Στεφανε you go καταπαν στο χαινς,you must περδικλωσ him and ριξτουν down.Ο Λασμε απανταει,μην κουραζεσαι κοουτσ εμαθα ελληνικα.Ο Αρτζι βουρκωνειπαιρνει αγκαλια το Λασμε και του λεει you motherfucking μπασταρδε you συγκινισες me μποχου μποχου.Του λεει ο Λασμε,το συστημα λες κοουτσ και λεει ο Αρτζι,οχι ρε μ@@λακα κλαιω απο χαρα.Σηκωνεται ορθιος και λεει σε ολους,τωρα θα παιξουμε αυτο που μεταφερει τους φανταρους.Ο Διαμαντιδης ρωταει,σταγερ η καναδεζα κοουτσ.Ο Αρτζι το σκεφτεται λιγο και λεει σταγερ.Μπαινουν ολοι αφινιασμενοι μεσα,παιζουν,η διαφορα χανεται.Εμεις κραταμε τα φρυδια μας για γουρι στις βολες του στεφαν.Οι διπλανοι αρχιζουν να πλακωνονται για το ποιος ειναι ο καλυτερος ο μεσι η ο ροναλντο.Αρχιζουμε και τους βριζουμε εμεις λεμε οτι ειναι ο μεσι και οι γαυροι ο ροναλντο.Αρχιζουμε και τους πεταμε μπουκαλια,καφεδες,τασακια σπαμε το μαγαζι...Γυρναω σπιτι,σκεφτομαι αθτα που εγιναν σημερα,για λιγο κολλαω..Μονολογω...Μαλακιες,ο μεσι ειναι καλυτερος και καπου εκει κοιμαμαι...Μητσος

      Διαγραφή
    2. Ευχάριστο διάλειμμα φίλε,να'σαι καλά

      Διαγραφή
    3. Καλό το Part I αλλά το Part II είναι επικό.

      saxon

      Διαγραφή
    4. Μπραβο φίλε Μήτσο, στα πατώματα βρέθηκα μετά το σχολιο σου... θέλουμε κι άλλα!

      Διαγραφή
  7. Jim καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Φοβερή τεχνική ανάλυση. Μια τέτοια θέλαμε να διαβάσουμε, γιατί από χτες/σήμερα το πρωί μας έχουν πρήξει όλες οι αυθεντίες με τα επεισόδια. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι τα καταδικάζουν και ντρέπονται γι'αυτό το θέαμα, αλλά από κει και πέρα παίχτηκε και παιχνίδι το οποίο έχρηζε τεχνικού σχολιασμού, όπως ΑΡΙΣΤΑ έπραξες. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τα γραφόμενά σου, αριστοτεχνικός χειρισμός του ντέρμπι από Διαμαντίδη, φοβερή μέρα για Ούκιτς, ουσιαστική βοήθεια από Γκιστ, Σχορτσιανίτη, Καπόνο. Επίσης, για να αναγνωρίζουμε και τον αντίπαλο, Λο, Χαινς (πρωτίστως) και Άντιτς (δευτερευόντως)έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και ήταν οι καλύτεροι του ΟΣΦΠ.
    Κάτι τελευταίο, θεωρώ πως η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το ματς σχετικά με τη διαιτησία είναι εντελώς άστοχη. Και προς τις 2 πλευρές έγιναν κάποια λάθη, αλλά πιστεύω όχι ηθελημένα. Και ο τραυματισμός του Χάινς από τους ανεγκέφαλους δεν αποτελεί δικαιολογία, και ο Μπράμος τραυματίστηκε από ιπτάμενο αιχμηρό αντικείμενο (πού ζούμε, στην Ουγκάντα;;). Θα εκτιμούσα και την άποψή σου επ'αυτού, αν πάλι δε θες σεβαστό.
    Συνέχισε την καλή δουλειά!
    Με εκτίμηση ΜΑΝΟΣ

    Υ.Γ.: Τέτοιες γνώσεις επί του αθλήματος με βάζουν σε υποψίες ότι είσαι ο Ιτούδης (Jim κι αυτός γαρ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Μάνο, ευχαριστώ πολύ φίλε..

      Y.Γ: Σιγά μην είμαι και ο ...Πιανιτζιάνι

      Διαγραφή
  8. Απολαυστική ανάρτηση αν και θα χρειαστεί ομολογουμένως όχι μόνο 2η και 3η και 4η ανάγνωση και βοήθεια από το κοινό και λεξικό :-) ... Οπότε μέχρι να μάθουμε τι εστί "stagger και down screens", "διπλά cross screens" κοκ σχόλια επί του καθαρά αγωνιστικού κομματιού δεν έχει. Εγω θα εκθειάσω ακόμη μία φορά το Διαμαντίδη για το γεγονός ότι είναι ΗΓΕΤΗΣ με όλη τη σημασία της λέξης (όχι μόνο εντός γηπέδου), total respect ΑΡΧΗΓΕ !! Ας ελπίσουμε αυτός ο τίτλος να μην εφησυχάσει, εγώ θα έβαζα το βίντεο αυτού του αγώνα πρώτα στον εαυτό μου και στο υπόλοιπο τιμ και μετά στους παίχτες άπειρες φορές για να τους δώσω να καταλάβουν τι δεν πρέπει να κάνουμε ώστε να μετατρέπουμε ένα παιχνίδι δικό μας σε ντέρμπυ .... Jim σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ναταλία, να'σαι καλά.. Σε ποιά ανάγνωση είσαι τώρα..? Ο Παναθηναϊκός χωρίς Διαμαντίδη-Λάσμε στο παρκέ είναι "άλλη ομάδα", υπάρχει και το θέμα στα γκαρντ (δε μπορούν να παίξουν μισό γήπεδο ώστε να συντηρηθεί η διαφορά) οπότε καταλαβαίνεις ότι δε θέλει πολύ για να "γυρίσει έμα ματς"..

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Τζίμ ! Γράφω πρώτη φορά,ωραίο άρθρο όπως πάντα ..
    Καθαρη και δίκαιη νικη του Παναθηναικού .. Εγω θέλω να ρωτήσω την γνώμη σου για 2 πράγματα ...
    1) Σε γνωστο αθλητικό σάιτ έγραψε δημοσιογράφος οτι αν αποκτηθεί παίκτης στην θέση του Μπάνκς, η ομάδα έχει τύχη και για το κάτι παραπάνω φέτος ... Προσωπικά συμφωνώ, εσύ ?
    2) Ο Πεδουλάκης στην τελευτάια επίθεση δίνει το φάουλ που έχει να δώσει και μετά επιλέγει να μην κάνει φάουλ αλλά να παίξει καθαρή άμυνα (Ίσως λογω αλλαγών στα σκριν) .. πως κρίνεις το σκεπτικό του ?

    NickD13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και ευχαριστώ Νικ.. Εξαρτάται ποιό είναι το παραπάνω.. Θέλεις όντως παίκτη στον "άσσο", δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο μπορείς να πάρεις και τι.. Ο Πεδουλάκης έπαιξε με αλλαγές και πιθανόν να έκανε φάουλ, απλά ο Σπανούλης πήρε τη μπάλα μακριά από το καλάθι και ο ΠΑΟ ρίσκαρε..

      Διαγραφή
    2. Εγω θεωρω οτι σωστα δεν εκανε φαουλ ο Παναθηναικος στην τελευταια φαση.... μια και το παιχνιδι σε περιπτωση βολων περιπλεκεται και στο πιο ακραιο σεναριο μπορεις να χασεις (βολη+τριποντο)..Απλα πιεζεις και κανεις οσο το δυνατον πιο δυσκολες τις συνθηκες για το τριποντο...ακομα και αν μπει δεν χανεις...Κατα συμπτωση συναντησα καπου τον Κωστα Παταβουκα και ρωτησα τη γνωμη του...Μου απαντησε οτι θα εκανε φαουλ οπωσδηποτε και οτι ο Παναθηναικος εκανε λαθος....
      Το 'βιβλιο' τι λεεει για τετοιες περιπτωσεις?

      Διαγραφή
    3. Θα παω με τον Παταβουκα!
      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    4. Γεια στην παρέα.Παιδιά αν έκανε φάουλ θα έβαζε στο παιχνίδι και τη νίκη του ολυμπιακού σε ακραίο αλλά υπαρκτό σενάριο ενώ με άμυνα στη χειρότερη θα πήγαινε παράταση με τον ολυμπιακό χωρίς ΧΑΙΝΣ,ΣΛΟΥΚΑ και τον ΛΟ με 4 φάουλ.

      Διαγραφή
    5. Παω και εγω με τον Παταβουκα..Μαλιστα θεωρω εγκλημα το να μην κανεις φαουλ σε αυτη τη περιπτωση..Ηταν ο μονος τροπος που μπορουσες να χασεις το κυπελλο

      Διαγραφή
    6. Ειναι μαγκια να παιξεις καθαρη αμυνα κ να το παρεις στο τελος με ρισκο,αλλα μεγαλη κακακια να το χασεις επειδη δεν το κανες.
      Στην συγκεκριμενη φαση κ γω θα του δινα δυσκολο σουτ μιας κ το πολυ πολυ να σε ισοφαριζε χωρις να χεις καλες προυποθεσεις γιαυτο.
      Αλλα υποτιθεται κ το πιο συνηθισμενο ειναι οτι πας για το φαουλ.
      Βεβαια μεμτρεις μπροστα ολα ειναι υποκειμενικα

      Διαγραφή
    7. Θεωρώ ότι πολλές φορές σου δίνει τις απαντήσεις και το ίδιο το ματς. Όταν έχεις μια περιφερειακή γραμμή σε κακή μέρα με μοναδικούς καλούς παίχτες τον Λο και τον Σλούκα ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιέσεις στο σουτ βάζοντας τον καλύτερό σου αμυντικό στον Λο (Διαμαντίδης) και περιορίζοντας τους υπόλοιπους με τα ψηλά χέρια των παιχτών σου για ένα δύσκολο σουτ. Προσωπικά θεωρώ ότι σωστά έπραξε ο Πεδουλάκης. Διάβασε το ματς και αντέδρασε όπως έπρεπε. Ακόμα και ο μέγας τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινε σε φάουλ. Έδειχνε εμπιστοσύνη στην άμυνά του και αυτή τον αποζημίωνε. Και ο Πεδουλάκης κέρδισε πολλά με αυτή του την κίνηση και πάνω από όλα τους παίχτες του.
      Yannos

      Διαγραφή
  10. καλησπερα κι απο μενα! πολυ καλη αναλυση του αγωνα..εμεινα εκπληκτος στο ματς απο τη διαφορα στα ριμπαουντ, τομεα που ο παο ποναγε τον τελευταιο καιρο..ο παναθηναικος αξιζε τη νικη σαφεστατα..
    θα ηθελα μια ξεχωριστη αναφορα, (αν οχι σε αναρτηση, εστω σαν απαντηση στο σχολιο μου) ετσι λιγο πιο αναλυτικα, στον πεδουλακη που συνεχιζει να αμφισβητειται απο πολλους..
    δεν εχει συστηματα λεει για τον καπονο, δεν εχει συστηματα περα του τριποντου, δε κανει το ενα , δε κανει το αλλο..μηπως αυτοι, υποτιμουν τον κοουτς, οπως εγω νομιζω; εγω βλεπω την ομαδα αμυντικα να ειναι πολυ δυνατη, και επιθετικα για τουλαχιστον 15-18 λεπτα επισης πολυ καλη, αλλα η αληθεια ειναι στερειται ορισμενες φορες δυναμεων και φαντασιας στη δημιουργια..σε πολλα ματς ο παο δεν επαιξε καλα ,και αυτο το πιστωνουν στον πεδουλακη , ενω στις νικες , στους παικταραδες , στο διαμαντιδη , στον κοσμο στις εξεδρες..γιατι τετοιο μισος για τον προπονητη, και μαλιστα απο καποιους που πιθανον δε ξερουν το αθλημα; εσυ τι πιστευεις, περα απο τον φυσιολογικων λαθων που γινονται, ο πεδουλακης ειναι κατωτερος απο ο,τι θελαμε , ή ανωτερος του αναμενομενου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα είπε όλα και ο Jim και ο Desticado Davarosz παραπάνω. Ο ΠΑΟ ανώτερος στο σύνολο του παιχνιδιού. Μεγαλύτερο πάθος και ενέργεια, μπήκαν λυσασμένοι μέσα στο παιχνίδι, επέβαλαν το ρυθμό τους και δεν τους επηρρέασε ούτε η διακοπή. Όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις μεγάλες, για ένα τέτοιο παιχνίδι, διαφορές που πήρε και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κλέψει την νίκη στο τέλος.
    Η τετράδα Διαμαντίδη(τα σχόλια περρισεύουν), Ukic(χρωστούσε ένα τουλάχιστον καλό ματς και φαίνεται πως ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής τον βοήθησε), Lasme(άλλη ομάδα είναι ο ΠΑΟ χωρίς αυτόν και φάνηκε όταν χρεώθηκε με φάουλ) και Gist(απρόσμενα καλός για μένα) ήταν καταλυτική. Και ολίγη από Καπόνο που έδωσε σημαντική βοήθεια στη επίθεση. Η αντίδραση της ομάδας όταν πέρασε ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ δείχνει κάτι για το χαρακτήρα της, νομίζω. Άλλη ομάδα, χάνοντας το +17, θα είχε καταρρεύσει μετά το προσπέρασμα. Για δεύτερο ματς δεν φάνηκαν τα τριάρια του.
    Ο Ολυμπίακος, κατώτερος του αναμενομένου. Μόνο οι Law, Hines(μαχητής) και Σλούκας το πάλεψαν. Ο Antic περισσότερο του έδωσαν τα ελεύθερα σουτ και τα έβαλε.

    ΥΓ: Παρένθεση(και επειδή ο τίτλος με προκαλεί...) έχετε δει τους Celtics τελευταία; Αναγεννήθηκαν μετά το πλήγμα με Ρόντο(κυρίως) αλλά και Σάλιντζερ(καθώς δεν έχουν βάθος πάγκου στους ψηλούς). Τρομερή ενέργεια από τους "παπούδες" και όμορφο μπάσκετ. Την έννοια του "κάνω φάουλ για να μη φάω τρίποντο στο τέλος" δεν την ξέρουν, βέβαια, εκεί στο Αμέρικα...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερή ποιότητα ως σύνθεση οι Celtics, ακόμη και τώρα, παρά τις απουσίες, αλλά ας μην γελιόμαστε, δεν έχουν μέλλον με την παρούσα σύνθεση. Ξενέρωσα απίστευτα όταν πέρυσι έχασαν τους τελικούς στους παραπέντε, αλλά φέτος δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. Θα μπουν στα playoff έτσι κι αλλιώς, καθώς όσοι μείνουν απ' έξω απλά δεν το' χουν (ρίξτε μια ματιά στην κατάταξη, η Philadelphia είναι λοιψή και το Toronto δεν προλαβαίνει), αλλά θα είναι με μειονέκτημα έδρας και δεν έχουν το βάθος να συνεχίσουν στο β' γύρο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Desticado και εγώ είχα ξενερώσει τότε, γιατί τα είχαν δώσει όλα, έφτασαν στο όριο τους τους Heat ενώ όλοι τους είχαν ξεγραμμένους. Anyway...
      Δεν μπορούν σίγουρα να φτάσουν μακρυά φέτος αλλά μόνο που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Knicks του Anthony ή τους Heat των τριών, αξίζει να τους δεις. Άλλωστε αν υπάρχουν δύο ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους δύο πρώτους σε mentality είναι οι Celtics και οι Bulls του Thibodeau. Και η Indiana, καλή και σφιχτή ομάδα.

      theo

      Διαγραφή
    3. Theo, μακάρι να γυρίσει γερός ο Rose (δύσκολο και μεγάλο ρίσκο) και να το σηκώσουν οι Bulls φέτος κι ας είναι κρίμα για τον Durant. Καμία σχέση με τους Κέλτες, ομαδάρα με όλη τη σημασία της λέξης. Λείπει ο περσινός τους πάγκος, πολύ. Στο βάθος του δρόμου, όμως, βλέπω Miami. Με τον Birdman κερδίζουν πόντους above the rim

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Οι σελτικς οπως λεει κ ο desti δυσκολα να αντεξουν στα πλει οφφς, Σε ολα τα ζευγαρια με μειονεκτημα κ με τοσο μικρο ροστερ δεν... Ο πιρς κ ο γκαρνετ τα δινουνε ολα αλλα θα στερεψουνε αργα ή γρηγορα. Μπουλς αναμεουμε τον ντερικ αλλα δε τους βλεπω φετος.Μιαμι ειναι το μεγαλο φαβορι, κ πιστευω επισης οτι μολις μπουνε στα πλει οφφ θα φορτσαρουνε αν κ εχουν κανει κατι κακες ηττες. Μεσα σε ολα ο κοσμος συνεχιζει να υποτιμα τους σπερς, η επελαση στην κανονικη περιοδο συνεχιζεται κ χωρις τιμ/μανου αν κ καναμε κ εμεις 1 ηττα :( . Σαν να βλεπω τον παγκο πολυ πιο δυνατο φετος.

      Διαγραφή
    5. Οι Spurs πραγματικά συνεχίζουν απτόητοι και φέτος. Νομίζω ότι επειδή δεν είναι πολυδιαφημισμένοι κτλ. οι παίκτες τους, τους υποτιμά ο κόσμος. Μπορεί να είναι και θέμα marketing και προβολής. Αλλά είναι ΟΜΑΔΑ το Σαν Αντόνιο. Παρεμπιπτόντως δεν είναι η πιο σταθερή ομάδα της τελευταίας 15ετίας σε top επίπεδο;
      Σήμερα έχει Σαν Αντόνιο-Σικάγο νομίζω...

      theo

      Διαγραφή
    6. LAC σταθεροποιήθηκε στη 3η θέση της Δύσης, έκανε προχθές μεγάλη νίκη (και σήμερα άλλη μία), και πάνε τρένο..περιμένω να δω μεθαύριο το ντόπιο ντέρμπυ...για να δούμε τι θα δούμε :-)

      Διαγραφή
    7. zoze μεγαλο λαθος αυτο που λες για Σελτικς! Ειναι η μοναδικη ομαδα η οποια μπορει να βγει στα play offs και να μασησει σιδερα, εχοντας στον παγκο παιχτες που ξερουν ποτε πρεπει να φορτσαρουν και προπονητη που μπορει να δωσει την απαραιτητη ωθηση. Εγω προσωπικα φετος βλεπω μεγαλες μαχες στην ανατολη απ την αρχη, δεν πιστευω οτι το Miami θα εχει τοσο ευκολο εργο σε εδρες οπως αυτη της Indianapolis αν καταφερει και προσπερασει το εμποδιο των Σελτικς οι οποιοι ισως και να επιδιωκουν το πρωτο ματσαρισμα (1η φαση πλει οφφς) για να τους πετυχουν απροετοιμαστους. Οσο για spurs ειναι η πιο ομαδα απ ολες, αλλα θεωρω πως οπως και περσι θα ξεφουσκωσει...

      Raging Bull

      Διαγραφή
  12. Τζιμ τελειο το αρθρο απλα απολαυστικα.Πιστευεις οτι ο κακος χτες οσφπ με τον ματζαρη θα επαιρνε το παιχνιδι;Επισης γιατι θεωρεις πως ο Σοφο δεν επαιξε τοσο πολυ; Ο Μπανκς εμαθα πως εχει ενα οικογενειακο προβλημα καλο θα ηταν να δειξουμε ολοι κατανοηση μας εχει βοηθησει αρκετα.Τι λες για Φωτση θα βοηθησει αν ερθει;Και κατι τελευταιο: Θεωρω τον Διαμαντιδη τον καλυτερο παικτη (οχι μονο γκαρντ, ΠΑΙΧΤΗ) στην Ευρωπη. Ποια η αποψη σου;Αν εχτιζες μια ομαδα θα ξεκιναγες με αυτον;ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους...
    Jim για άλλη μια φορά απολαυστικός
    Εγω θα ήθελα να μεινω λιγο στην κινηση των παικτών του Ολυμπιακου να απεχουν απο την απονομή.
    Προφανως βεβαια δεν ηταν το χειροτερο που συνεβη χθες αλλα
    τους οπαδους τους ξέρουμε, απο τις διοικησεις ειναι φανερο πως δεν πρεπει να περιμενουμε τπτ και δε σχολιαζω καν τους δημοσιογραφους οπαδους που εχουν κατακλύσει το χωρο τα τελευταία χρονια....
    Μεσα σε ολα λοιπον οι μονοι που κρατουσαν ενα επιπεδο αξιπρεπειας ελπιδοφορο για το ελληνικο μπασκετ ηταν οι παικτες. Και αυτο χθες τελειωσε. Και προσωπικα δεν καταλαβαινω το λογο, αν ηταν λογο διατησιας δεν το βλεω λογικο, η διατισια δεν καθορισε αποτελεσμα και ετσι κιαλλιως αυτο ειναι δουλεια της διοικησης.
    Αν ο λογος αποχης ηταν οτι δεν επρεπε να ξεκινησει ο αγωνας θα περιμενα απο τους ελληνες παικτες να επικοινωνησουν μεταξυ τους και να φυγουν απο το γηπεδο(οπως εχουν απειλησει δεκαδες φορες διαμαντιδης και σαπνουλης). Ομως αυτο δεν εγινε αποσο ξερουμε. Αρα αυτη η κινηση για μενα ειναι απαραδεκτη ως αποφαση παικτων.
    Δεν ειμαι συνωμοσιολογος αλλα ελπιζω αυτο να μην ειναι η αρχη του τελους της Εθνικης...

    than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (Επειδή τα πιο σημαντικά γράφονται πριν από τα αθλητικά)

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ, ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ
    Αυτό και μόνο έχω να πω για τους δήθεν οπαδούς και των δύο ομάδων. Όχι, δεν τους τσουβαλιάζω όλους τους οργανωμένους. Αλλά αυτά που έχω δει κάποιες φορές που έχω τύχει να μπω ανάμεσα στους οργανωμένους της ομάδας μου, πραγματικά με έκαναν να φρίξω. Και βέβαια όλοι είδαμε για μια ακόμα φορά τι συνέβη στον τελικό κυπέλου. Ο αθλητισμός (ειδικά ο ομαδικός) είναι απλά αυτό: αθλητισμός. Είναι ομορφιά. Ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο τον χρειαζόμαστε. Τα νέα παιδιά τον χρειάζονται. Προάγει, το ευ αγωνίζεσθαι, την ομαδικότητα την αλληλοβοήθεια και εν τέλει την αλληλεγγύη.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν: Ποιος ωφελείται από αυτή τη συνεχιζόμενη κατάντια; Ωφελούνται οι ομάδες; ΟΧΙ. Ωφελούνται οι αθλητές; ΟΧΙ. Ωφελείται το άθλημα; ΟΧΙ.

    Υπάρχει κάποιος που να θέλει και να επιζητά αυτές τις καταστάσεις;;; Για κάτσε λίγο… Ποιος μπορεί να είναι αυτός/αυτοί;

    Η αστυνομία σε αμέτρητες κινητοποιήσεις (συλλαλητήρια, απεργίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κτλ) κάνει τυφλές συλλήψεις… Μιλάμε για αστυνομική δύναμη το πολύ 20.000 με (ειρηνικούς) διαδηλωτές που έχουν φτάσει το μισό εκατομμύριο. Εκεί καταφέρνουν να διαλύσουν τον κόσμο που διεκδικεί αξιοπρέπεια, που διεκδικεί τα δικαιώματά του. Και προχωρούν σε εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις (τυφλές και πολλές φορές χωρίς κατηγορητήριο-χωρίς αποδεικτικά στοιχεία).

    Ερωτώ, λοιπόν: Σε κλειστό χώρο, με τις κάμερες να καταγράφουν τα πάντα, όπου υπάρχουν μόνο 1800 χουλιγκάνοι και δεν ξέρω κι εγώ πόσοι αστυνομικοί, ΜΑΤ κλπ, ΔΕΝ μπορούν να βρουν ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια;;; ΔΕΝ μπορούν να συλλάβουν αυτούς τους λίγους (παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου) που απειλούν ανθρώπινες ζωές αθλητών και μη; Αν (ο μη γένοιτο) το αιχμηρό αντικείμενο που πέτυχε το Μπράμο στο μπράτσο, τον είχε πετύχει δέκα πόντους πιο ψηλά στο μάτι, αν (ο μη γένοιτο πάντα) η φωτοβολίδα που έριξε κάποιο ζώο (ναι, είναι ζώο, ο άνθρωπος είναι έλλογο ον και σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του, δεν λειτουργεί μόνο με το ένστικτο) προκαλούσε έγκαυμα στο Χάινς, αν ο τύπος που έφτασε μέχρι το παρκέ με την πεταλούδα, ή τη φαλτσέτα, ή ότι τέλος πάντων είχε, μαχαίρωνε κάποιον, τότε τι θα γινόταν;;;

    Είναι προφανές ότι κάποιοι ωφελούνται… Δεν θέλω να φτάσω σε θεωρίες συνομωσίας, αλλά ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ από κυβέρνηση, αστυνομία, ΚΑΕ, οργανωμένους οπαδούς να σταματήσουν όλες αυτές οι επικίνδυνες καταστάσεις, τότε θα γινόταν!

    Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να επεμβαίνει και να τηρεί την έννομη τάξη, όχι να αποτελεί (όπως και οι ίδιες οι ανακοινώσεις των σωματείων των αστυνομικών αναφέρουν) τον πολιορκητικό κριό στις διεκδικήσεις του λαού και των εργαζομένων. Είδαμε καμιά έννομη τάξη να τηρείται χθες;;;

    Της στιγμή που τραυματίστηκε ο Χάινς ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί. Να μην γίνει καθόλου. Σίγουρα από τους 1800 οπαδούς ΔΕΝ είχαν έρθει όλοι για πόλεμο. Αλλά δεν έκαναν και τίποτα για να σταματήσει αυτό το κακό. Και ο καθένας φέρει και την ευθύνη του ακόμα και αν είναι μικρή.

    Οι ομάδες εξ αρχής δεν έπρεπε να βγουν να παίξουν το παιγνίδι. Από τη στιγμή όμως που άρχισε ο αγώνας, καλά έκαναν και βγήκαν –και ξαναβγήκαν- να παίξουν ένα (όμορφο και συναρπαστικό) παιγνίδι. Έστειλαν το μήνυμα ότι οι κάφροι και οι «τζάμπα μάγκες» δεν θα χαλάσουν τον αθλητισμό, δεν θα επηρεάσουν το μπάσκετ…

    Και στο κάτω-κάτω, ας δουν ποιοι πραγματικά τους καταστρέφουν τη ζωή (Μνημνόνια, ΔΝΤ, κυβερνήσεις, τραπεζίτες και το λοιπό σύστημά τους). Όχι, δεν φταίει ο Ολυμπιακός στους οπαδούς τους Παναθηναϊκού, ούτε ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του Ολυμπιακού (και τους ΠΑΟΚ, και της ΑΕΚ και όλων των άλλων) για την ανεργία, για την κατακόρυφη πτώση του μισθού τους, την άδικη φορολόγηση, την έλλειψη δημοκρατίας, τους κατεστραμμένους θεσμούς και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος αδερφέ, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερημω.. Ντροπή σε όλους μα όλους τους εμπλεκόμενους, φυσικά με διαφορετικό μερίδιο ευθύνης έκαστος, πολιτεία, ομοσπονδία, αστυνομία, διοικήσεις, παίκτες, οπαδούς, τηλεοπτική κάλυψη, δημοσιογράφους για αυτό το επαναλαμβανόμενο σκηνικό.
      Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, ακόμα και σήμερα, εν έτη 2013, θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις καλύτερη backcourt από Παπαλουκά-Διαμαντίδη-Σπανούλη

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Φιλε λες και σωστα πραγματα αλλα αν θελουμε να βρουμε ακρη πρεπει ν'αφησουμε τα κομματικα στην ακρη...Η πολιτικη δεν θα λυσει ποτε προληματα που η ελληνικη κοινωνια ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να λυσει...Χουλιγκανοι υπηρχαν και προ κρισης που οι αγελαδες ηταν παχιες...Ο χουλιγκανισμος αντιμετωπιστηκε απο ολες τις χωρες... οτι αποχρωσης κυβερνηση... κι'οτι πολιτικο συστημα κι'αν εχουν...Εδω υπαρχει ανοχη...και πολυ πολυ υποκρισια...
      Τι θα πει δηλαδη οργανωμενοι οπαδοι? Οργανωμενες εγκληματικες συμμοριες ειναι...Τι θα πει οχι ολοι? Οι αλλοι που πανε μαζι τους δεν ξερουν ποιους ακολουθουν δηλαδη?
      Καποτε ενας υπουργος μετα τα μαχαιρωματα της Παιανιας περασε νομο να κλεισουν ολοι οι συνδεσμοι...Πεσανε ολοι επανω του ... ε και τελικα δεν εγινε τιποτα...ο νομος μπορει να ισχυει ακομα αλλα δεν εφαρμοστηκε...
      Ολοι μα ολοι ξερουν οτι εκει ειναι το προβλημα ...στους οργανωμενους συνδεσμους...γιατι δεν κανουν κατι?
      Γιατι δεν θελουν ...επειδη δεν θελουμε...
      Υπαρχει κομμα που θα πει στο προεκλογικο του προγραμμα οτι... ψηφιστε με.. "εγω θα κλεισω τους συνδεσμους και θα κτυπησω τον χουλιγκανισμο"...Υπαρχει?
      Ποιος θα θιξει συμφεροντα πουλματζηδων που τους μεταφερουν.. ιδιοκτητων που τους νοικιαζουν χωρους...κλπ κλπ.
      Αφηνουμε το προβλημα να διογκωνεται...και οι δυναμη των χουλιγκανων ολο και αυξανει....Το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απ'οτι φαινεται....Επηρεαζουν διοικησεις ...προεδρους... καταλαμβανουν ολοκληρες ομαδες (δες Παναθηναικος ποδοσφαιρο)...Επεκτεινονται και σε αλλους εγκληματικους χωρους χρησιμοποιοντας το Know how τους ..Μικρες ομαδες τους πουλανε προστασια σε μαγαζια...προσφερουν υπηρεσιες σε αναρχικους και χρυσαυγιτες...διακινουν και εμπορευονται τα ναρκωτικα...χαφιεδιζουν στην αστυνομια....Ειναι ατελειωτος ο καταλογος των δραστηριοτητων τους....
      Και η ελληνικη κοινωνια τι κανει ? υποκρινεται ειναι η απαντηση.....
      Αντι να το λυσει ο καθενας ερμηνευει το φαινομενο κατα πως τον βολευει...
      μετα απο καθε γεγονος αγανακτει... σιχτιριζει.. μετα το ξεχναει... τους χαιδευει και μενει εκπληκτη!!!! στο επομενο γεγονος...κοκ
      Ελληνικη υποκρισια σε ολο το μεγαλειο της!!!!!!


      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Θάνε,
      Οι χουλιγκανς είναι ίδιον της Ευρώπης. Και έχουν αντιμετωπιστεί εντός των γηπέδων σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Σ' αυτές τις χώρες υπάρχουν βέβαια οργανωμένοι σύνδεσμοι και οργανωμένοι οπαδοί. Δηλαδή μου λες ότι η Mnachester United, η Barcelona, η Ρεαλ δεν έχουν οργανωμένους οπαδούς; Και ειδικά για τη Ρεαλ έχουν γίνει έρευνες και ρεπορταζ για τη σχέση ορισμένων παιχτών (στο ποδόσφαιρο) και αρκετών οπαδών της με ακροδεξιές-φασιστικές-ρατσιστικές οργανώσεις.
      Το blog είναι αθλητικό και δεν θέλω να μπω σε πολιτικές αναλύσεις. Αλλά το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι αναρχικούς και χρυσαυγίτες είναι εντελώς λάθος, ανιστόρητο και επικίνδυνο. Επειδή οι αναρχικοί παρουσιάζονται ως μπαχαλάκηδες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Ή τουλάχιστον δεν σημαίνει ότι όλοι οι αναρχικοί είναι μπαχαλάκηδες. Τέλος πολιτική είναι η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, και όχι το καθεστώς του δικομματισμού. Όταν κατεβαίνει μισό εκατομμύριο στο Σύνταγμα είναι πολιτική (και σταματώ εδώ)
      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε πολιτικη ειναι ολα και ειμαι απολυτα συμφωνος...
      Πολιτικη βουληση χρειαζεται βεβαια..αλλα δεν υπαρχει... γιατι σκονταφτει σε κομματικες δηθεν αντιπαραθεσεις.Γι'αυτο και δεν προκειται να λυθει ποτε...
      Εχουμε ενα ταλεντο σ'αυτο ως κοινωνια να αναγαγουμε και το απλουστερο προβλημα σε ζητημα κομματικης αντιπαραθεσης.
      Εν τελει δεν μας ενδιαφερει να λυσουμε το οποιο προβλημα...Το παν.. το απαν.. ειναι να συντηρειται ο καβγας..
      Μερος του πρωτου σχολιου σου θεωρω οτι ειναι σ'αυτο το πνευμα...."στο κάτω-κάτω, ας δουν ποιοι πραγματικά τους καταστρέφουν τη ζωή...κλπ...κλπ.." νομιμοποιεις την συμπεριφορα τους και τους προτρεπεις να μεταφερουν την δραση τους σε αλλο πεδιο που εσυ πιστευεις οτι μπορει να ειναι χρησιμοι....Μ'ολο το σεβασμο στην αποψη σου εδω θα διαφωνησουμε..

      Πριν μερικα χρονια ειχαν πιασει ομαδα αναρχικων που ολα τα μελη της ηταν πρωτοκλασατοι συνδεσμιτες της ΑΕΚ...παραλληλα εκαναν διαρρηξεις κλοπες κλπ .Δεν ξερω αν αυτο χαλαει το image που εχεις για τους αναρχικους...δικαιωμα σου να πιστευεις γι'αυτους οτι θελεις...και αν υπαρχουν χουλιγκανοι χρυσαυγιτες βαλτους εσυ σε αλλο τσουβαλι ...Αλλος μπορει να βαλει τους Παναθηναικους χουλιγκανους σ'ενα τσουβαλι και τους Ολυμπιακους σε αλλο...
      Ενα ειναι σιγουρο ...με αυτη την αντιμετωπιση το τσουβαλι του χουλιγκανισμου θα ειναι παντα γεματο.

      Διαγραφή
  15. Για πιθανή μεταγραφή Φώτση ποιά γνώμη σου Τζιμ?
    KG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο αγωνιστικό τώρα (δεν θα κάνω τη χάρη στους κάφρους να μου χαλάσουν το παιγνίδι που αγαπώ). Ο Παναθηναϊκός κέρδισε επειδή το ήθελε πιο πολύ. Φάνηκε να λειτουργεί σαν ομάδα, ειδικά στο ριμπάουντ που ήταν πολύ πεσμένος τους τελευταίους δυο μήνες. Ο Γκιστ βρήκε το ρόλο του (δεν θυμάμαι να έχασε περιστροφή) σε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Πολύ περισσότερο από αυτόν ο Ούκιτς (έπαιξε καλή άμυνα όση ώρα ήταν πάνω στο Σπανούλη και σκόραρε, αλλά δημιουργία δεν έχει…). Ελπίζω να συνεχιστεί και η ομάδα να δείξει σημεία ανάκαμψης και πολυφωνίας, ειδικά στην επίθεση… Ο Ολυμπιακός έχει φανερό πρόβλημα στους ψηλούς του… Και αυτό θα του κοστίσει (όπως θα κοστίσει και στη Ρεάλ, ή οποία αντιμετωπίζει το αντίστοιχο πρόβλημα). Η άμυνα του Παναθηναϊκού, έτρωγε σίδερα. Μπορεί να μην φαίνεται από το τελικό σκορ των 78 πόντων, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ψηλά ποσοστά (για ντέρμπυ). Οι σαφώς περισσότερες κατοχές του Παναθηναϊκού (απόρροια της καλής άμυνας και της διάθεσης για ριμπάουντ) θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει και το σκορ σε υψηλότερα επίπεδα.

    Διαμαντίδης, για μια ακόμα φορά αργηχός. Πάλι έκανε τα πάντα στο παρκέ, αλλά αυτή τη φορά είχε και τον Ούκιτς δίπλα του (με κρίσιμα, αν και τυχερά καλάθια). Αντίθετα ο Σπανούλης ήταν μέτριος –προς κακός- και δεν έδωσε στην ομάδα του αυτά που θα περίμενε από τον ηγέτη της… Ο Λο έσωσε την περιφέρεια του Ολυμπιακού.

    Το περίεργο της υπόθεσης είναι η εμφανής απουσία των τριαριών και των δύο ομάδων (πλην Καπόνο, ο οποίος απλά έκανε τη δουλειά που αναμενόταν από αυτόν, σκοράροντας 8 πόντους). Αλληλοεξουδετερώθηκαν ή περνάνε περίοδο κάμψης (όλοι μαζί);;; Θα δείξει το – κοντινό - μέλλον. Άλλωστε οι ομάδες τώρα θα αρχίσουν να ανεβάζουν στροφές…

    Γενικά οι δύο ομάδες είναι ισάξιες και αναμένουμε ωραία σειρά τελικών… Εκεί ας γίνουν όλοι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών… Ή με νέα παιδιά από μπασκετικά σωματεία στις κερκίδες… Για να απολαύσουμε μπάσκετ, να απολαύσουμε τον αθλητισμό… Και να πάρουν ένα μάθημα οι δήθεν άντρες-μπετόβλακες-κάφροι-οπαδοί του χάους και της ισοπέδωσης των πάντων. Επιτέλους πια ας λειτουργήσει κάτι σωστά στην πρωταθλήτρια της διαφθοράς και της διαπλοκής, στην μικρή αλλά αγαπημένη Ψαροκώσταινα…

    Αυτά «τα ολίγα» προς το παρόν (έκοψα αρκετά από αυτά που είχα γράψει στην αρχή…). Jim, γράφω στο blog σου και πουθενά αλλού… Γιατί εδώ υπάρχουν (με επικεφαλής εσένα) άνθρωποι που αγαπάνε και γνωρίζουν το μπάσκετ…

    Τελειώνω με μιαν ερώτηση. Ξέρεις αν ο Μπανκς έχει προσωπικό πρόβλημα; Στον αγώνα με το Ρέθυμνο έφυγε στα μέσα του ματς. Και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την κατακόρυφη πτώση του

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα μισά του παιχνιδιού με το Ρέθυμνο είχε φύγει για να ¨παρευρεθεί¨ μέσω skype στη δίκη για την επιμέλεια των παιδιών. Ίσως και να έχει επηρεαστεί, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε όμως αν όντως φταίει αυτό.

      Διαγραφή
  17. Απολαυστικός ο Τζιμ, απολαυστικός και ο desti, πολύ όμορφη ανάλυση φίλε...Εγώ με τη σειρά μου θα σταθώ σε 2-3 παράγοντες από μεριάς Παναθηναϊκού:
    Ούκιτς: Εντάξει, σαφώς και δεν θα παίζει συνέχεια έτσι. Αλλά μας έδωσε ένα δείγμα του τι είναι ικανός να κάνει όταν τον εμπιστεύονται. Ο Πεδουλάκης του έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής και ο Ρόκο έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην καλή του εμφάνιση είχε μόλις μία ασσίστ (βέβαια αν σε 2-3 πάσες του οι συμπαίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι θα είχε περισσότερες). Αυτό κάνει ο Ούκιτς. Σκοράρει. Τον είδαμε να κάνει όλες τις κινήσεις που του έχουν φτιάξει ένα όνομα στην πιάτσα και στην άμυνα ήταν αρκετά καλός. Ας αποτελέσει αυτή η εμφάνιση οδηγό για τον Πεδουλάκη και για τον ίδιο τον παίκτη. Όπως είναι η κατάσταση στην περιφέρεια ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει λίγα και να κερδίσει πολλά από τον Ούκιτς. Ας του δοθεί χρόνος και πιστεύω έχει την νοοτροπία να βοηθήσει. Για πρώτη φορά τον βλέπω να μπαίνει τόσο επιθετικά στο ματς. Συγκεντρωμένος και με διάθεση να εκτελέσει και όχι να προσπαθεί να κάνει τον Διαμαντίδη ενώ είναι φανερό ότι δεν μπορεί. Έτσι βοηθάει.
    Για Διαμαντίδη δεν έχω να πω πολλά. Τα είπε όλα ο Τζιμ. Θα αρκεστώ να πω ότι όταν τελειώσει την καριέρα του πρέπει όχι μόνο να κρεμάσουμε την φανέλα του στην οροφή αλλά να ονομάσουμε και το γήπεδο στάδιο Δημήτρη Διαμαντίδη. Μύθικος παίκτης.
    Γκιστ: Σταθερά ανεβασμένος σε σχέση με τον Γκιστ των πρώτων παιχνιδιών. Δεν αποφεύγει τα λάθη αλλά η γενική αμυντική και επιθετική του συμπεριφορά δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να είναι καλύτερη. Δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει αλλά είναι σε θέση να βοηθήσει αρκετά αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.
    Και τώρα δύο - τρεις ομαδικές παρατηρήσεις.
    Μπορεί να έχουμε πρόβλημα στον άσσο αλλά υπάρχουν τρικ για να κρύψεις τέτοιες αδυναμίες. Το σουτ από τα 4-5 μέτρα για παράδειγμα. Στοιχείο που σε όλη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν είχε. Χτες ο Καπόνο και ο Ούκιτς εκτέλεσαν και αυτόματα όλα γίνανε πιο εύκολα στην επίθεση της ομάδας. Ειδικά ο Καπόνο εμφανίζεται αρκετά ευπροσάρμοστος και επιθετικά βοηθάει σε καίρια σημεία και όχι μόνο από το τρίποντο. Καλύτερος απ' αυτό που περίμενα.
    Το δίδυμο Λάσμε - Γκιστ για πρώτη ίσως φορά απέδωσε πολύ καλά. Έσφιξαν την ρακέτα (εντολή του Πεδουλάκη το ελεύθερο σουτ από Άντιτς) και ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει στο παρκέ αμυντικά. Επιθετικά ο Γκιστ βοηθούσε με τα σκριν του να πάρει πιο καλά την μπάλα ο Λάσμε. Στα 2 alley hoops του Λάσμε έχει κάνει καλό σκριν ο Γκιστ.
    Για πρώτη φορά είδαμε και για πολύ ώρα σχήμα με δύο γκαρντ. Επιτέλους. Αποκτά τελείως άλλη διάσταση η επίθεση όταν στο παρκέ υπάρχουν δύο περιφερειακοί παίκτες. Μακάρι να συνέλθει και ο Μπανκς γιατί τον χρειαζόμαστε.
    Και τώρα ας κάνουμε μια κουβέντα περί τεράτων....to be continued

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παίδες, μας έφαγε το αεροπλάνο και δεν είδαμε-ακούσαμε ούτε λεπτο του ματς, μήπως έχει κανένας τρόπο να του δούμε; Σε youtube, torrent, δεχόμαστε προσφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=IHGgrTv83Ww

      theo

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=IHGgrTv83Ww

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά theo! Μπορεί να είμα γαύρος και να χαλιέμαι που χάσαμε αλλά πάνω από ολα ΓΟΥΣΤΑΡΩ τη σπυριαρα.
      Παρεπιπτόντως εβρισκόμενος εν Ισπανία την προηγούμενη βδομάδα απόλαυσα μερικά δεκάλεπτα Copa Del Ray και αν πω ότι δε ζήλευα θα είμαι μεγάλος ψεύτης...
      Μπράβο προκαταβολικά στον ΠΑΟ που έβγαλε ψυχή, νεύρο και τσαμπουκά από όσα έχω καταλάβει. Μην ξεχνάτε πως η ιστορία ΠΑΝΤΑ γράφεται από τους νικητές και σπανίως από τους νικημένους! Αν λοιπόν είσαι στο ηττημένο στρατόπεδο, σεβασμός στο νικητή, τιμή και στήριξη στον νικημένο.

      Διαγραφή
    4. @Napidious

      Είσαι πολύ σωστός φίλε μου, μπράβο που δεν επιδόθηκες σε άναρθρες κραυγές για διαιτησία κλπ. Είδες και πέρυσι όταν η ομάδα σου σταμάτησε να ασχολείται με διαιτητές (η ομάδα εννοώ, γιατί οπαδοί και οπαδικοί δημοσιογράφοι πάντα ασχολούνται)και κοιταξε το αγωνιστικό κομμάτι, έδρεψε καρπούς γλυκούς και αναμφισβήτητους και απέσπασε συγχαρητήρια απ' όλους μας (ή σχεδόν τελοσπάντων).
      Μακάρι όλοι οι οπαδοί να σκέφτονταν παρομοίως.

      ΜΑΝΟΣ (σου παρέθεσα ταυτόχρονα με τον theo το λινκ πιο πάνω και ξέχασα να συστηθώ)

      Διαγραφή
    5. Ωραίος Napidious... Όπως λέει και ο ΜΑΝΟΣ μακάρι όλοι μας να σκεφτόμασταν έτσι.

      theo

      Διαγραφή
  19. Ο τελικός έμοιαζε αρκετά στο ματς του ΣΕΦ, αλλά με μια ουσιαστική διαφορά: ο Παναθηναϊκός βρήκε μπόλικο σκορ από τις θέσεις 2-3-4. Με Ούκιτς, Γκιστ, Καπόνο «οπλισμένους» και τους Διαμαντίδη, Λάσμε, Σόφο να έχουν σχεδόν την ίδια παραγωγή, ο Ολυμπιακός που και πάλι είχε σοβαρούς υστερήσαντες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου πολύ κάτω από τα περσινά τους στάνταρ) είναι κατόρθωμα που διεκδίκησε το ματς. Χάρη κυρίως στην ικανότητα του Λο όταν το ματς γίνεται ροντέο.
    Βαθιά υπόκλιση στον Ούκιτς: το παλικαράκι έπαιξε εξαιρετική άμυνα (για 2ο στη σειρά ματς έβγαλε από τον ρυθμό του τον Σπανούλη) και - κυρίως - είχε όλους ανεξαιρέτως τους πόντους του καθοριστικούς! Και πέρα από το τρίποντο της απελπισίας (άντε να βάλουμε κι εμείς ένα τέτοιο, βαρεθήκαμε να τρώμε), δεν πήρε και παράλογες επιθέσεις. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, ήταν η 1η φορά που έπαιξε τόση ώρα μαζί με τον Δ.Δ. και δεν τον παρέσυρε στον να κολλάνε την ομάδα.
    Για τον Μήτσο τα λόγια περισσεύουν. Ο άνθρωπος δεν έχει πλέον τις ίδιες δυνάμεις, αλλά το μυαλό του είναι πιο κοφτερό από ποτέ. Έχω ενάμιση χρόνο φωνάζω για το εγκληματικό λάθος να μην αρπάξουμε πέρσι τον Λούκας Γκόρντον, ο οποίος θα απάλλασσε τον Μήτσο από τις βαριές δουλειές και θα του επέτρεπε να αφοσιωθεί στην παραγωγή σκορ. Τώρα ο συγκεκριμένος είναι απλησίαστος, αλλά είναι φανερό ότι περισσότερο κι από τον Φώτση (που φυσικά και θα δώσει πολλά αν αποκτηθεί, δεν είναι δυνατό να παίζει 20-25 λεπτά σ' αυτή την ηλικία ο Τσαρτσαρής), η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ τέτοιου τύπου.
    Τρομερή έκπληξη ο Γκιστ. Λίγες φάσεις «έχασε», σε αρκετές στάθηκε στο ύψος του. Οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι βελτιώνεται, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα περιορίσει τα μεγάλα κενά του διαστήματα.
    Μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας, για μένα, σε νοητικό επίπεδο: οι περσινές επιτυχίες του Ολυμπιακού είχαν σηματοδοτήσει την έναρξη της κυριαρχίας του στον τομέα της εγκεφαλικής επιβολής, της πίστης δηλαδή στο «είμαστε δεδομένα καλύτεροι». Αυτό φάνηκε να αμφισβητείται στο ΣΕΦ και χθες κλονίστηκε σημαντικά. Μεγάλη αυτοπεποίθηση σε κρίσιμες επιθέσεις και, το κυριότερο, από τα 40' του ματς ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ μόνο για 15''. Τέτοια κυριαρχία στα ριμπάουντ είχαμε πέρσι μόνο από την ανάποδη, με τον τότε υπέρτερο αθλητικά Ολυμπιακό να τα μαζεύει όλα.
    Γενικά συμπεράσματα: Στο 1ο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά στο 2ο στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός τον κοίταξε για μεγάλο διάστημα του αγώνα στα μάτια. Χθες αποδείχτηκε ότι το αγωνιστικό πλεονέκτημα των κόκκινων είναι πλέον μικρό, σχεδόν αμελητέο, προϊόν σχεδόν αποκλειστικά της μεγαλύτερης ομοιογένειας. Αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει ως το τέλος το πάντα καθοριστικό πλεονέκτημα έδρας. Όπερ σημαίνει ότι τον Μάιο θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να κάνει σημαντική υπέρβαση.
    Υ.Γ. Μετά το ματς του ΣΕΦ είχα μια αντιπαράθεση σχολίων με έναν φίλο για τη διαιτησία, τον παρέπεμψα για μετά τον τελικό, όταν οι διαιτητές σε ουδέτερο πλέον περιβάλλον θα σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια. Κατάλαβε τι εννοούσα;

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κριτικη των παιχτων:
    Μητσο(γκαλης) 3Dης: Πολυ βαρετος εχει καταντησει βρε αδερφακι μου. Τα ιδια και τα ιδια. Αλεουπ πασες , ολες οι βολες μεσα , σκοραρισμα. Ασε και σε κανεναν αλλον να κανει τιποτα. Οι αλλοι κλεφτες θα γινουν?
    Ροκο(Νο4)Λενι(Κραβιτς)Ουκιτς: Εξεσκισθη. Το τριποντο με σπασιμο της μεσης και με τον Λακη κολλημενο πανω του ολα τα ευρα. Μεγαλη βοηθεια σημερα στην περιφερεια του ΠΑΟ.
    Μπανκς(Μπανι): Ποτε τον εβαλε ο Αρτζι Μπουρτζι και Λουλας μεσα και δεν το θυμαμαι?
    Bramos: Δεν βοηθησε πολυ οπως και μεσα στο ΣΕΦ αλλα δεν χρειαστηκε κιολας.
    Λιθουανος γιγας(λεμε τωρα): Κι αυτος οπως κι ο παραπανω. Αλλα με τετοια αποδοση των απεναντι 3αριων δεν φανηκε η κακη του αποδοση.
    Κα(πονος): Κρισιμα καλαθια αλλα αμυντικα δεν το χει ως γνωστος. Θα δειξει στην πορεια αν μπορει για παραπανω.
    Ξεσ(Γκιστ): Αυτος δεν ειναι που ολοι ελεγαν πως δεν το χει το τριποντο? Εμενα μια χαρα μου φανηκε το αγορι. Πολυ ενεργεια επισης με χαι λαιτ το καρφωμα που του ακυρωσανε επειδη οι κακοι διατητες επειδης λενε κρεμαστηκε σαν το πιθηκι. Λεπτομερειες.
    Τσαρτσαρτσαρτσαρηςςς: Επαιξε λιγο και καλυτερα. Ενα + για Αρτζι.
    Λασμε ο Αφρικανος με τη τεραστια......προσωπικοτητα: Παλι γαμ... και εδερνε στη ρακετα σε αμυνα και επιθεση και φοβιζε κοσμο και κοσμακη. Πολυ κρισιμες οι βολες που εβαλε στο τελος αλλα και οι συνεργασιες με ΔΔΔ.
    Ντουλαπας: Οπως και στα περισσοτερα ντερμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ (και με τις δυο ομαδες) δεν εκανε κατι σπουδαιο (εξαιρεση το προηγουμενο ματς) αλλα δεν ηταν και αρνητικος. Κουραζεται και ευκολα το αγορι και δεν εχει και πιτσες στον παγκο οταν γινεται αλλαγη , να παιρνει δυναμεις.
    Φωτης (Συνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριτικη παικτων ΟΣΦΠ:
      ΦραγκοΚillBill: Παλι ενατιον του ΠΑΟ στο τελος βγαζει τον κακο του εαυτο και κρεμαει την ομαδα με αψυχολογητα σουτ και τραβηγμενες επιλογες προσπαθωντας να αποδειξει οτι ειναι ο καλυτεροτερος. Ας του πει καποιος του αγοριου να καλεσει τον Μητσογκαλη σε μια μονομαχια με πιστολια , σπαθια , κατσαβιδια , δεν ξερω ξω τι αλλο , να μεινει μονο ενας να τελειωνουμε. Καλαθοσφαιριση παιζουμε Βασιλ' και οχι αντισφαιριση.
      Σλουκι(Λουκ): Εβαλε κανα δυο σουτακια αλλα οχι και πολλα πραγματα. Κι απο αμυνα αστο καλυτερα. Δεν μπορει αμυντικα το παλικαρι.
      Λο ο IV (ο Λεοντοκαρδος): Τιτανοτεραστιος , τρισμεγιστος στην τελευταια περιοδο με τα ντραιβ αλλα δεν ηταν αρκετο. Μεγαλο λαθος που στις τελευταιες επιθεσεις δεν προσπαθησε να κλεψει τη μπαλα απο τον Μπιλι δε Κιντ και να βαρεσει αυτος κανενα σουτ.
      Γκετσε(μεσα Πολυχρονη): Αυτο το ξανθο αγορι γιατι το βαζει να παιξει?
      Παπανικ(ολλαο)υ: Παλι κολλησε αυτος επιθετικα. Μαλλον παει με τις εποχες η ευστοχια του. Δεν εξηγειται αλλιως. Το φθινοπωρο ολα μεσα. Με το που μπηκε ο χειμωνας για τα καλα , ολα τα τριποντα πανε ακλαυτα.
      Περ(ιμενουμε να βαλει κανενα τριποντο)περογλου: Ενα ματς ηταν και παει. Κι εκει που απαντες στο λιμανι ελεγαν οτι ο Στρατος ειναι για τα ντερμπι , αυτος εξαφανιστηκε παλι. Και οχι μονο αυτο αλλα τρωει και τεχνικη ποινη και -4 ποντους η ομαδα του. Ας προσεχε.
      Πριντ (ο μασελοφορος): Σε ρηχα νερα η αποδοση του επιθετικα , τα εκανε σκατα αμυντικα στο 1ο δεκαλεπτο αφου , οπως ολος ο ΟΣΦΠ , μαζευε ριμπαουντ μονο με αιτηση.
      Αντιτς (ο καραφλος γενειοφορος): Κι ομως υπαρχει ζωη στον πλανητη Περο. Κι ενω ο Αρτζι τον αφηνε ελευθερο στο τριποντο (ορθα σκεπτομενος) αυτος χτες τα εβαζε. Ως εκει ομως.
      Χαινς (ο σεντερ τσεπης): Και ως τετοιος φανηκε να ειναι χθες αλλα και ολη τη χρονια απεναντι σε γομαρια ψηλους που τον εμαθαν πλεον και τον εχουν ξεσκισει στο ταπιδι. Προσπαθησε βεβαια οπως σε καθε αγωνα αλλα δεν εχει βοηθειες απο τους αλλους ψηλους.
      (Αντε Τζους)Παουελ: Καποιος στον ΟΣΦΠ να τον σουταρει,δεν κανει το παλικαρι. Η διαφορα του 1ου δεκαλεπτου απο ΠΑΟ χτιστηκε μ'αυτον στο παρκε και επαιρνε ριμπαουντ και η κουτση Μαρικα.
      Σερμπαντινας: Δεν επαιξε πολυ , δεν ειναι για πολλα πολλα εξαλλου.
      Φωτης

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, έλιωσα φίλε, να σαι καλά!

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    3. επετρεψε μου να σχολιασω οτι τετοιου ειδους ''κριτικη παικτων'' δε μου μοιαζει και τοσο αστεια..

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχαχα, μου θύμισες τα ντόνατ του Σακίλ και τα χάμπουργερ του Μίλισιτς με τις πίτσες!!!
      Ody

      Διαγραφή
  21. καλσπερα σε ολους..νομιζω το παιχνιδι,οι παιχτες,η τακτικη και γενικα οτι εχει σχεση με το αγωνιστικο κομματι,δυστυχως,περνα δευτερο..αλλη μια φορα τα ιδια αλλη μια φορα κερδισαν τα 1000-1500 ατομα που το μονο που θελουν ειναι να ψευτοτσαμπουκαλευτουν..τι φαιναλ 8,τι φαιναλ 4,στη χωρα αυτη τιποτα δε μπορει να γινει οπως πρεπει..λυσεις υπαρχουν ομως το κρατος δε θελει,οι παραγοντες δε θελουν και εμεις οταν οι 2 ομαδες συναντιουνται σε τελικο δε θα μπορουμε να τις παρακολουθησυμε απο κοντα..ποιο παιχνιδι λοιπον να σχολιασουμε?αυτο που θα το βλεπουμε για παντα απο τον καναπε μας?που στην επομενη συναντηση τους θα καθομαστε στη tv και θα λεμε "τωρα θα διακοπει,τωρα θα διακοπει"?στη χωρα σου δε σε αφηνουν να πας δεις την ομαδα σου.τι να τα κανω τα στατιστικα του διαμαντιδη,τη τακτικη του μπαρτζωκα,τα σουτ του καπονο και τα ντραιβ του σπανουλη..αφου τη χαρα του παιχνιδιου θα την εχω μονο μεσω της τηλεορασης..ωραιο μπασκετ,να το χαιρονται..ολοι αυτοι,λοιπον, οι παλικαραδες αφου τοσο μισιουνται μεταξυ τους ας δωσουν ενα ραντεβου καπου στη θηβα που εχει και μεγαλα χωραφια και να τους αφησει η αστυνομια ελευθερους..να παιξουν ξυλο μεχρι να σκοτωθουν..πραγματικα,δε θα κλαψει κανεις.. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλησπερα Jim τελικα ειχαμε θαυμα ουκιτς ...μακαρι ν τ ξαναδουμε(κομματακι δυσκολο)μακρι να ειχαμε 2 αξιοπιστα γκαρντ,ως παναθηναικος την λεξη απωλεια την συνδυαζω με 3 προσωπα(Μποντιρογκα,Σισκα(αν και εμεινε ελαχιστα αλλα τεραστιοσ παιχτης)και φυσικα Ζοτς)Η τεταρτη ειναι αυτη που μενει ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ!!!Ελπιζω να εχουμε καταλαβει ολοι τι παιχτη βλεπουμε αυτη τη στιγμη και ποσο τυχεροι ειμαστε που παρακουλουθουμε τον κορυφαιο Ελληνα αθλητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim gia su..o diamantidis dn perigrafete, auto mono... dikei ke kathari niki, distixos i vlakia omos dn therapeuete (gia tus kafrus milao...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και κατι τελευταιο θα ηθελα τον εκατοστε χαμενο παρισσοτερο αξιοπρεπ και και οχι να ανωλωνεται σε φθηνες δικαιολογιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παιδιά καλησπέρα,εκπληκτικό το blog Jim(το παρακολουθώ πολύ καιρό),απολαυστικές αναλύσεις πραγματικά..
    2,3 πραγματάκια μόνο..ΒΑΣΙΚΑ κατά τη γνώμη μου!
    Πρώτα απ'όλα υπάρχει αρκετός κόσμος που περίμενε μια τέτοια εμφάνιση από τον Κροάτη,και δικαιώθηκε περίτρανα.Κατά δεύτερο λόγο πιστεύω πως ο Γκίστ έπαιξε ανέλπιστα καλή άμυνα και έδειξε φοβερή διάθεση και στο επιθετικό κομμάτι,μέρος της βελτίωσης πρέπει να πιστωθεί και στον Άρτζι που κατάφερε επιτέλους να τον ταιριάξει με τον Λάσμε,δημιούγησαν ''τοίχος'' και έπεται συνέχεια..
    Για τον 3D τι να πεί κανείς,τα είπε όλα ο Jim και είμαι σίγουρος ότι θα έιχε να πεί και άλλα πολλά ακόμα εάν δεν τον περιόριζε το βασικό θέμα του άρθρου.
    Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειξε απρόσμενα ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς,εκπληκτικός Αντιτς(σε όλο το ματς) και πολύ καλός Λο(στο τελευταίο 10λεπτο..) αλλά μέχρι εκεί.Παρουσιάστηκε άνευρος στα ριμπάουντ και για άλλη μια φορά πλήρως εξαρτώμενος από τον Λαρισσαίο γκάρντ.
    Παρ'όλα αυτά πιστεύω πως μέχρι τα playoff έχει πολλή δουλειά και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

    Υ.Γ.: Για τα καφριλίκια δε χρειάζεται να μιλάμε,το παρέβλεψα γιατί εδώ μέσα μιλάμε για μπάσκετ και ΜΟΝΟ γι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δημοσιογραφος εισαι φιλε?ακου "Λαρισσαιος γκαρντ" JOKER

      Διαγραφή
    2. Όχι,τον λέω και ακατανόμαστο μερικές φορές ;)

      Διαγραφή
  26. Eγω θα φανω για μια ακομα φορα 'αιρετικος'. Για μενα ο ΠΑΟ χθες απετυχε. Εξηγουμαι , ξεροντας πως παλι καποιοι θα με αποκαλεσουν Ελληναρα, και διαφορα κοσμητικα. Αδιαφορω πληρως.
    Πρωτα απ ολα οι στοχοι οι βασικοι μιας ομαδας σα τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ ειναι πρωτα απ ολα το Ευρωπαικο και μετα το Πρωταθλημα. Το κυπελλο το πηρε και περυσι ο ΠΑΟ αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν η χρονια επιτυχημενη απο τη στιγμη που χαθηκε ο τιτλος, κατα συνεπεια, αν χαθει το πρωταθλημα τοτε η χρονια τη θεωρω αποτυχημενη. Βεβαια ειναι η μεταβατικη χρονια που λενε ολοι και οι αλλαγες κλπ κλπ, αλλα περυσι ο ΟΣΦΠ απεδειξε οτι αυτα δεν ισχυουν.
    Λοιπον, η δικη μου αναλυση ξεκιναει απο 2 βασικα λαθη του ΠΑΟ. Το 1ο το διορθωσε χθες και επιτελους η ομαδα επαιξε πιο γρηγορα και τα αποτελεσματα φανηκαν. Το 2ο ομως λαθος που ο ΠΑΟ κανει σε καθε κρισιμο αγωνα φετος ειναι η περιφερειακη του αμυνα.
    Κυριε Πεδουλακη, εχεις 17 ποντους διαφορα,και μετα ξανα 13 ποντους. Γιατι αφηνεις τον ΟΣΦΠ να εκτελει κατα ριπας τριποντα? Χθες βαλανε 10 στα 26, και αν εξαιρεσουμε το 1ο ημιχρονο που ηταν αστοχος ο Ολυμπιακος, στο 2ο ο ΠΑΟ δεχτηκε καταιγισμο. Μονο και μονο απο τα τριποντα δημιουργηθηκε διαφορα 9 ποντων (7/21 ο ΠΑΟ).
    Αντι να δωσει λοιπον το τριποντο, για μενα η καλυτερη στρατηγικη ειναι να εκλεινε το σουτ και να αναγκαζε τους περιφερειακους του ΟΣΦΠ να μπουνε στη ρακετα, οπου ο ΠΑΟ ειχε σαφεστατη υπεροπλια. Ομως ο Πεδουλακης επελεξε να παει το παιχνιδι στη ρωσικη ρουλετα. Ειναι πραγματικα πολυ μεγαλο θεμα για την ομαδα να μην εχει κρατησει ΟΥΤΕ ΜΙΑ διαφορα φετος και προκαλω οποιονδηποτε να μου υποδειξει ενα παιχνιδι που ο ΠΑΟ πηρε τετοια διαφορα και την κρατησε.
    Εφτασε λοιπον ο ΠΑΟ να κινδυνεψει να χασει ενα παιχνιδι δικο του. Λενε πολλοι οτι ο ΠΑΟ επαιξε καλα και ο ΟΣΦΠ μετρια. Δηλαδη αν εχουμε ενα παιχνιδι που κριθηκε σε 1 σουτ, γιατι λεμε οτι ο ενας ηταν καλος και ο αλλος μετριος? Για μενα ο ΠΑΟ στο β ημιχρονο ηταν ΚΑΚΟΣ. Εφαγε 48 ποντους στην αμυνα,αυτο και μονο τα λεει ολα.
    Εχεις 17 ποντους διαφορα και αντι να βαλεις μεσα τον Καπονο να τους τελειωσεις, εκει που η επιθεση κολλαει, κρατας τον ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ Τσαρτσαρη, ο ανθρωπος ηταν μαυρη τρυπα χθες. Και για καποιους που θα σπευσουν να πουνε διαφορα, εκτιμω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον Τσαρτσαρη, αλλα φετος ειναι φανερο οτι ο παικτης δε παιζει, δε φταιει ομως ο ιδιος αλλα ο προπονητης που τον εκθετει. Ενας Φωτσης θα απογειωσει πραγματικα τον ΠΑΟ.
    Πιστευω οτι ο Πεδουλακης πρεπει επειγοντως να διορθωσει αυτο το κομματι για να προχωρησει η ομαδα, την περιφερειακη αμυνα. Εγω δεν τρωω το δολωμα οτι πηραμε το κυπελλο, οι πραγματικοι στοχοι ειναι οι αλλοι 2. Το ροστερ της ομαδας ειναι καλο, πιστευω οτι μπορει να γινει η υπερβαση.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη, καταρχάς δεν βλέπω για ποιο λόγο να χαρακτηριστείς αιρετικός ή οπωσδήποτε αλλιώς. Εκφέρεις μια άποψη και είναι δικαίωμά σου. Και θεωρώ ότι στις νίκες, η κριτική είναι περισσότερο αναγκαία απ'ότι στις ήττες. Η ήττα ούτως ή άλλως σε ταρακουνάει και ψάχνεις να διορθώσεις τα λάθη σου. Στις νίκες όμως πολλές φορές επαναπαύεσαι.
      Τώρα όσον αφορά την τακτική είναι επιλογή του κάθε προπονητή. Προφανώς ο Πεδουλάκης επέλεξε να κλείσει τους διαδρόμους στον Σπανούλη. Έτσι τραβούσε τους παίκτες μέσα στο ζωγραφιστό και άφηνε τα σουτ ελεύθερα. Είναι ανάλογα τον αντίπαλο και την τακτική που θα επιλέξεις να τον αντιμετωπίσεις. Δεν μπορείς να καλύψεις τα πάντα. Λες "θα πεθάνω από τα σουτ των άλλων αλλά όχι από το Σπανούλη". Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Πάντως έχεις δίκιο, και το έγραψα και εγώ παραπάνω, πως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις διαφορές και αυτό πρέπει να το προσέξουν.
      Τώρα για τους στόχους που πρέπει να έχει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός δεν έχεις άδικο. Έγω θα προσέθετα πως και άλλες ελληνικές ομάδες(ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ) θα έπρεπε να έχουν παρόμοιους στόχους. Άλλα τότε θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ εγώ γραφικός ή ονειροπόλος. Σίγουρα η φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟ είναι ίσως η πιο βαριά στην Ευρώπη την τελευταία 15ετία. Αλλά πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψει τις περιστάσεις. Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι ουσιαστικά από το μηδέν. Χωρίς την ομοιογένεια και τον προπονητή που είχε συνηθήσει να έχει για πάνω από δέκα χρόνια. Και θα προσέθετα εγώ πως είναι απρόσμενα ανταγωνιστική για αυτά τα δεδομένα. Τώρα είναι δικαίωμα του καθένος να βάλει τον πήχη όπου αυτός νομίζει.

      theo

      Διαγραφή
  27. Είναι πέραν της δικής μου νόησης, το πως μπορεί ένα ανθρώπινο ων να νιώσει ευχαρίστηση τραυματίζοντας ένα άλλο. Για ποιόν λόγο να ρίξεις ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ στον Χάινς; Θα σε πληρώσουν; Θα το χαρείς; θα το παίξεις μάγκας στην υπόλοιπη αγέλη; Για ποιο λόγο να ρίξεις μαχαίρι/πέτρα στον Μπράμος; ΓΙΑΤΙ;
    Άντε, να πω ότι οι οπαδοί μεταξύ τους θα πλακώνονται μια ζωή. Κακώς αλλά ας το δεχτώ. Παρατηρώ όμως ότι πλέον όλο και πιο συχνά γίνονται στόχος οι παίκτες. Και πέρσι με το πούλμαν στο ΣΕΦ. Τι φταίνε οι κακομοίρηδες οι παίκτες; Δεν αργεί δυστυχώς η μέρα που θα χάσουμε κάποιον παίκτη έτσι. Το βλέπω να έρχεται.
    Η αστυνομία είναι στεγνά βαλτή να κάνει τα στραβά μάτια. Τους βολεύει να διατηρεί τις αγέλες σε εμπόλεμη κατάσταση. Τόσο κόπο έκανε ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης κλπ. για να τις φτιάξουν τις αγέλες. Άφησε τους εκεί να σκοτώνονται για τις παπαριές γιατί αν πάνε έξω από την Βουλή και διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό της ζωής του δεν μας συμφέρει. Άφησε τους μέσα στο ναρκωτικό που λέγεται οπαδισμός να ζούνε μέσα στην δική τους πλάνη.
    Και πιο εγκληματίες από όλους οι πρόεδροι, αυτοί που το παίζουν θεοί επειδή έχουν από πίσω τους κάποια εκατομμύρια ευρώ και καμιά εκατοστή πρόβατα στις διαταγές τους. Να κάνουν διαγωνισμό ποιός είναι λιγότερο βρώμικος από τον άλλο, σε ένα θέατρο υποκρισίας και παραλόγου. Διαμαρτύρονται συνεχώς, τρομοκρατούν, απαιτούν, ονομάζουν υπεύθυνους και πάντα αυτοί δεν είναι!!
    Σόρυ αλλά εγώ δεν θα συμμετέχω. Είναι όνειρο ζωής για μένα, όντας Μακεδόνας, να δω έναν αιώνιο τελικό στο ΟΑΚΑ αλλά δεν έχω την όρεξη ούτε ξύλο να παίξω, ούτε την μάνα του Σπανούλη να βρίσω ούτε να παίξω σκοποβολή με το κεφάλι του Χάινς.
    Ας γίνει επιτέλους κάτι και να πετάξουμε τους άρρωστους μακριά από το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικά. Ας σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των προέδρων, καθώς αποτελούμε έτσι συνένοχους στο έγκλημα, επειδή απλά και μόνο βάζουν λεφτά για την ομάδα που αγαπάμε. Οι δηλώσεις περί πελατών από τον κ. Γιαννακόπουλο για μένα σηκώνει αποχή από το ΟΑΚΑ στο επόμενο ματς. Ας δεί το γήπεδο άδειο να σου πω εγώ πότε θα ξαναβρίσει και πότε θα αποφασίσει να το παίξει "αλήτης". Τα ίδια σαφώς και ισχύουν για τους απέναντι. Aυτοί είναι οι δημιουργοί των τεράτων και αυτοί πρέπει πρώτοι να αλλάξουν προκειμένου να δούμε άσπρη μέρα στην Ελληνικό αθλητισμό. Τον αθλητισμό του χλευασμού, της ψευτομαγκιάς και της απόλυτης παράνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσον αφορα τις σχεσεις οπαδων παο με διοικησεις εισαι ασχετος φιλε, σχολιασε το παιχνιδι και ασε τα τσουβαλιασματα

      Διαγραφή
  28. Jim τι ξέρεις σχετικά με Φώτση?
    Διαβάζω διάφορα στο twitter ότι αυτά που ακούγονται έχουν βάση μιας και ιταλοί δημοσιογράφοι το αναφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. θα παει 3 πενταρι ο Τσαρι και εξεδρα ο Σκορδιλης...
      dejan bodiroga 13

      Διαγραφή
    2. Στο 4.

      Μετά πάει ο Τσαρτσαρής αποκλειστικά στο 5 και περιθωριοποιείται Σκορδίλης (δηλαδή δεν παίρνει ούτε τα 3 λεπτά του στην Α1).

      Με λίγα λόγια
      5- Λασμε, Σοφο, Τσαρτσαρης
      4- Γκιστ, Φωτσης, Μασιουλις αμα λάχει.

      Ακούγεται πολύ καλό, το αν θα γίνει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

      Διαγραφή
  30. χθες ο παο καταλαβε οτι μπορει να κερδισει τον ολυμπιακο!!οχι να του κλεψει ματς αλλα να τον κερδισει...
    αυτο θα παιξει τεραστιο ρολο στους τελικους, οπου θα ξανασυναντηθουν!!

    οταν θα ξαναπαιξουν οι 2 ομαδες και παρουσιασουν αναλογη εικονα, με τα δεδομενα να υφιστανται οπως τωρα, τοτε η διαφορα δε θα ναι 3π μονο αλλα πολλη μεγαλυτερη...

    αγωνιστικα, τα ειπατε ολα.

    ο πεδουλακης εχει φτιαξει με σχετικα λιγα χρηματα ενα πολυ αξιολογο ροστερ το οποιο εχει πληροτητα σε ολες τις θεσεις.του κοστισε κανα εκατομμυριο παραπανω και καποιους αγωνες που εχασε η ομαδα επειδη στηθηκε 2 φορες αλλα φαινεται οτι αξιζει τον κοπο.

    λενε ολοι οτι στο ποιντ εχουμε προβλημα!!αν εχει προβλημα ο παο του διαμαντιδη τοτε ο οσφπ που δεν εχει καν αμιγως ποιοτικο first-pass (και οχι παικτη που κατεβαζει απλα τη μπαλα) ποιντ τι εχει?η τσσκα που αναγκαστηκε να καλεσει τον 36χρονο τεο τι εχει?η μπαρτσα που εχει τον ταρζαν απο τη βραζιλια τι εχει?μαγκες, ολα δε μπορουμε να τα χουμε!!!και στην τελικη, ποιο δευτερο ποιντ εχει καταστει τοσο καταλυτικο οσο ο μπανκς στην ευρωλιγκα?ας μου απαντησει καποιος...

    γραφουν ολοι για το μητσο που ειναι βαρυς, που εκνευριζεται ευκολα, που κανει λαθη, που που που...εγω βλεπω εναν παικτη που πραγματικα γουσταρει φετος, που δινει τον καλυτερο του εαυτο και φετος, που προσπαθει να κανει μαγκες και τους φετινους συμπαικτες του (μαζι με ολους οσους εχουν περασει απο διπλα του, ονοματα μη λεμε...) και που πανηγυριζει σα μικρο παιδι το κυπελλο ,οπως καναμε πιτσιρικαδες στις ομαδες μας στις πρωτες μας νικες!!!
    αγωνιστικα?οπως τα γραφει ο jim!!η ηρεμια του σε τετοια ματς απλα τρομαζει!!μα ναι το ματς στην κοψη του ξυραφιου και ο τυπος να βγαζει αλευ ουπ φασεις?

    οσο για τον ολυμπιακο, ειναι στα σχοινια αλλα δε θα αντεξει για πολυ αν συνεχισει ετσι!!ξαναλεω, το ψυχολογικο αβανταζ εναντι του παο του τελειωσε χθες!!την επομενη φορα που θα παρουσιαστει ετσι σε ντερμπυ θα μπλεξει ασχημα, πολυ ασχημα!!

    οκ, εφυγε ο ντορσει!!οκ, αντικατασταθηκε απο εναν ακαταλληλο παικτη!!σταματαει η ζωη σε αυτα τα λαθη?

    οσο δεν ακουμπαει τη μπαλα στη ρακετα ο οσφπ θα χει τον πρωτο λογο για την ηττα απο σοβαρες ομαδες!!πριντεζης-αντιτς-σερμα οπωσδηποτε αρμοδιοτητες στο ποστ!!!περυσι ο χαινς τους επαιρνε ολους στα ποδια ή σουταρε απο μεση αποσταση!!τι εγινε φετος?

    οσο για το σπανουλη...εχει χασει το δρομο του!!λαθος επιλογες, λαθος πασες, μηδεν αμυνα!!μονο το ηγετιλικι του χει μεινει φετος...κριμα.

    υ.γ το να ξανακανει ο,τι εκανε χθες ο κροατης δεν το περιμενω.8-10π να δινει, την καλη αμυνα που ομολογουμενως παιζει και να τρεχει οποτε μπορει!!αυτα θελουμε...

    υ.γ ο λασμε δε χρειαζεται καν μανατζερ!!φροντιζει γι αυτο ο μητσος...

    υ.γ 14 λεπτα ο πριντεζης?αδικαιολογητο...

    υ.γ μεγαλη βοηθεια ο καπονο χθες

    υ.γ περιεργη περιπτωση ο λο!!τρομερος παικτης αλλα , δεδομενου οτι ειναι πανομοιοτυπος παικτης με το σπανουλη, του δινεις τα κλειδια?εκει ειναι το θεμα...στο ερωτημα αυτο θα κληθουν να απαντησουν και να πραξουν αναλογα λιαν συντομως στον ολυμπιακο!!jim τη γνωμη σου...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ: Ταρζάν ο Huertas; Η παικτούρα;;;;; Έμπλεξε με προπονητή που παίζει αμυντικογενές μπάσκετμ εκεί χαλάει ενίοτε το γλυκό. Ο Law πήγε στον Ολυμπιακό ως αποτυχημένος σβούρας από την Partizan. Τρομερός παίκτης με την αγωνιστική έννοια, αυτή του "μέλους του συνόλου" δεν ήταν, έγινε. Κατάφερε να συνυπάρξει με τον Σπανούλη και αυτό τον ανέβασε. παρόλα αυτά δεν έχουν σχέση οι δύο παίκτες, ο Σπανούλης είναι χαλαρά ανώτερος. Ο Πρίντεζης έπαιξε λίγο γιατί ήταν κρύος από το τρίποντο. Το έτερο 4άρι (Antic) από την άλλη όχι. Και όταν κυνηγάς στο σκορ θες ζεστό παίκτη. Όσο για τον Banks, αν στη θέση του είχες έναν playmaker, έστω φθηνό (Anton Gavel της Bamberg και πρώην του Άρη) και στη θέση του ...MVP έναν σκληροτράχηλο spot-shooter (ή έστω σκληρό αμυντικό με εμβέλεια) θα έκανες παπάδες.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα στον γκουρού,πολύ καλή ανάλυση την διάβασα τρεις φορές.Noμίζω η μισή ελλάδα την περίμενε.Τζιμ το να πληρώσουμε τόσα λεφτά για φώτση φέτος το βλέπω χαζό.Έπαιρνες δύο γκαρντ στα κυβικά του δικού του Πέρκινς.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλη δουλεια jim...φαινεται και απο την τεραστια απηχηση που εχεις...γεμισε η σελιδα απο ποστ στο πι και φι...μηπως εκρυψε τον καπονο στο πρωτο παιχνιδι ο αρτζι?γιατι ναι μεν ο 3δ εκοβε και εραβε (με 12 βολες ομως) και ο ουκιτς εβγαλε ματια αλλα οι γκιστ καπονο ηταν οι πιο κρισιμοι...σε τετοιο παιχνιδι ο παο ειχε 5-6 παιχτες που επαιξαν αλανθαστα.ο ολυμπιακος δειχνει οτι ειναι μεγαλη ομαδα οταν παει να γινει κυπελουχος με ενα ξεσπασμα.συγχαρητηρια στους δυο κοουτς που μας εδωσαν ενα τοσο καλο παιχνιδι τελικου(καθαρα αγωνιστικα και με σασπενς)...μοιραιος για μενα ηταν ο σπανουλης και ο παπανικολαου που δεν (ξανα)δοκιμασε το χερι απο τα 6,75 μετα απο 2 σερι αστοχα στην 4η περιοδο...
    θα ηθελα πολυ να δω στην ομαδα του ολυμπιακου εναν ελληνα (+μηδενικος χρονος προσαρμογης) του στυλ καλαμποκη/αποστολιδη που εχουν και υψηλο κινητρο και θα βαλουν το εγω κατω απο την ομαδα χωρις να βλαψουν την χημεια...ο ενας εχει μια τελευταια ευκαιρια να παρει εναν τιτλο στα 35 του και ο αλλος να αναγεννησει την καριερα του...ταπεινη μου γνωμη μπορουν να δωσουν 15 ποιοτικα λεπτα στην πληγωμενη περιφερεια του ολυμπιακου...jobo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Jim, καλησπέρα και καλή εβδομάδα.Την άποψή σου για την παρακάτω εξέλιξη :
    Με πιθανή προσθήκη του Φώτση η ομάδα φαίνεται υπερπλήρης στις θέσεις 4-5. Με ενδεχόμενη αντικατάσταση και του Μπάνκς, μετά το τέλος του α' γύρου της Ευρωλίγκας, πιστεύεις ότι η ομάδα έχει καλές πιθανότητες για F4; Μήπως τα δύο νέα πρόσωπα αναγκάσουν την ομάδα να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ως προς την διαμόρφωση της χημείας της, πολύ περισσότερο που αυτό θα γίνει για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά;

    Ευχαριστώ

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγω θελω μονο να δωσω συγχαρητηρια στον Πεδουλακη που διαβασε σωστα αυτη τη φορα τις απαιτησεις του αγωνα και εκανε σωστη διαχειριση των παικτων...
    Αυτο που προεχει τωρα ειναι η ομαδα να παει στη Μοσχα και να παρει το διπλο ,που σε συνδοιασμο με μια -οχι απιθανη- ηττα της Ζαλγκιρις στη Γερμανια,θα οδηγησει τον Παναθηναϊκό απο τωρα στην επομενη φαση.
    Προβλεψη?Θα υποφερει πολυ η CSKA να νικησει,αν νικησει φυσικα (χε,χε...)

    ΥΓ1.Εγω θεωρω σαν λαθος του Πεδουλακη την αλλαγη του Κιτσεν.Βιαστηκε ισως απο την πιεση του κοσμου και του do or die αγωνα απεναντι στην Καντου ,να τον βαλει σε δευτερη μοιρα και στο τελος να τον αλλαξει...Επρεπε να περιμενει την σταδιακή του ωριμανση στη πορεια της χρονιας και το αναμενομενο ξεπεταγμά του σε αυτη τη φαση που βρισκομαστε τωρα.Ηθελε εναν εξισορροπιστη η ομαδα στα guard οπως ο Ντεργουιν,που θα βρισκοταν αναμεσα στο "λογικο" παιχνιδι του Διαμαντιδη και στο "having guts" παιχνιδι του Ουκιτς...Τελοσπαντων...Οποιος δεν δουλευει δεν κανει λαθη και ο κοουτς εχει αποδειξει και με το παραπανω, και την ικανοτητα του να καθεται στον παγκο του Παναθηναϊκού και την εργατικοτητα του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κιτσεν ειναι δανεικος στην καντου ?

      SimpleMan

      Διαγραφή
    2. Όπως πίστευα απο την αρχή τον Ροκο έτσι πίστευα και τον Κιτσεν.Νομίζω ότι απλά πέρναγε ενα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.Κατα τη γνώμη μου τώρα που ο Ουκιτς βρήκε το ρόλο του στην ομάδα,(έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον) ο Κίτσεν θα ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο,συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Διαμαντίδη και στον Ουκιτς.Αν μη τι άλλο,θα ήταν σίγουρα καλύτερος του Μπανκς.

      SimpleMan

      Διαγραφή
  35. διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα ηξερα οτι ο αρτζι ειναι τοπ κατα την διαρκεια του παιχνδιου, ομως βλεπω οτι κολλαει στα παιχνδια ενω αντιθετα κανει καταπληκτικα διαβασματα. Μηπως χρειαζεται βοηθο???
    Οπως ειπες αργησε να διαβασει τις αλλαγες στο παιχνδι του γαυρου και χασαμε τισ διαφορες. Βεβαια στο προηγουμενο ποστ οταν το εγραψα ενας φιλος γυρισε να μ πει οτι ειναι το ιδιο διαβασμα αντιπαλου και παιχνδιου...
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΚς ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ??? ΔΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΧΤΗς Π ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗς ΕΥΡΟΛΙΓΚΑς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλα τα σημεία και άξιζε την κούπα. Το πιο σημαντικό είναι ότι χτύπησε στα μειονεκτήματα του αντιπάλου του και του βγήκε. Επίσης δεν άφησε τον αντίπαλο να κάνει το αντίστροφο. Θεωρώ ότι αδίκησαν τον εαυτό τους με την χθεσινή απόδοση διότι άφησαν τον ΟΣΦΠ, που ήταν σε κακή μέρα και άστοχος να τους πλησιάσει. Συγχαρητήρια στον ukic που στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι τίτλου απέδειξε ότι έχει guts. Ο banks δεν ξέρω γιατί έχει κάμψη. Ίσως ο Jim να μας πει γιατί έπαιζε καλυτέρα στα πρώτα παιχνίδια που ήρθε και τώρα όχι. Ενδεχομένη απόκτηση Φώτση κάνει τον Παναθηναϊκό την ομάδα με την καλύτερη αθλητική front line στην Ευρώπη. Δεν ξέρω εάν πρέπει να γίνει κίνηση για καθαρόαιμο point guard και εάν αυτό που θα βρεθεί θα είναι προσθετικό εργαλείο τη δεδομένη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα σε ολους
      τζιμ φιλε μου,νομιζω οτι το σημερινο ποστ σου απευθυνεται αποκλειστικα σε μυημενους στο χωρο του μπασκετ.εχει ορολογια καργα και αναλυση τακτικης σε τοπ επιπεδο.μπραβο απο μενα.
      2-3 σχολια απο μενα λοιπον πανω στο ηδη πληρες αρθρο σου.
      1)τον ουκιτς τον περιμενε ο αργυρης..ο τροπος που τον χρησιμοποιησε τη δευτερα στο σεφ το αποδεικνυει αλλωστε.σκεψου οτι στο σεφ δεν του εμπιστευτηκε ουτε τον αφοπλισμο του σπανουλη.αποστολη που ανελαβε ο ξανθοπουλος ενω ο κροατης παραγκωνιστηκε επιδεικτικα.το αποτελεσμα ηταν κανεις να μην τον περιμενει χτες και εχοντας σαφεις οδηγιες να τελειωσει φασεις, εκανε οργια.επισης εκανε δουλεια που δεν φανηκε.εκνευρισε το σπανουλη,ο οποιος βλεποντας οτι ο ''πουθενας'' κροατης σκοραρει στα μουτρα του,προσπαθουσε εναγωνιως να βρει σκορ με κακες ενεργειες.
      2)ο πεδουλακης ειν αι γνωστο οτι δινει το τριποντο.απλα επιλεγει να το δωσει απλοχερα αφου ο σουτερ περνωντας απο τα σκριν εχει φαει ξυλο.ειναι ξεκαθαρη τακτικη και συνηθως αποτελεσματικη.το οτι ο αντιτς θα εκανε χτες 4 μεγαλα σουτ δεν το περιμενε βεβαια,ουτε και μπορουσε να το περιορισει καθως επελεξε να κρυψει τη ρακετα.
      3)ο παο χτες εμπλουτισε τα πλεις του.εβαλε ψευτο loop κινησεις και πλατυασε την αμυνα με σκοπο να δωσει ευκολοτερη δημιουργια στα γκαρντς.αυτο σε συνδιασμο με το ελαφρως τσιμπημενο τεμπο σε σχεση με τη δευτερα του εδωσε σκορ.
      4)ο ολυμπιακος εκανε ενα κακο παιχνιδι σε ολα τα επιπεδα και αυτο που με προβληματιζει ειναι το παρατεταμενο ντεφορμαρισμα του παπανικολαου..λες να μην ειναι ντεφορμαρισμα τελικα?
      5)ο μπαρτζωκας συνολικα εχασε χτες στο coaching ,ομως αυτο που του αναγνωριζω ειναι ο αφοπλισμος του μπραμος και του ματσιουλις για δευτερο συνεχομενο ματς.ο μπαρτζωκας γνωριζοντας το προβλημα με τα γκαρντ του παο,ηξερε οτι ο μπραμος θα κατεβει στο 2.ανεβασε την αμυνα του λοιπον πιο ψηλα και ξεγυμνωσε την αδυναμια του.την τριπλα.τον αναγκαζε να κανει μια τριπλα και να σταματαει,πραγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. πλεον στο μπασκετ ενεργεις τουλαχιστον μετα απο 2 τριπλες,και σιγουρα δεν πιανεις τη μπαλα.
      Υ.Γ.στο φιλο κρις νας .νομιζω φιλε κρις οτι εχεις μπερδεψει το διαβασμα του παιχνιδιου με την προετοιμασια του παιχνιδιου.στην προετοιμασια του παιχνιδιου και ο μπαρτζωκας ειναι πολυ καλος.στο διαβασμα του παιχνιδιου θες ενστικτο.αυτο το χει ο αρτζι.αν ο καθε προπονητης εκανε τις αλλαγες που θα ηθελε ο καθε φιλαθλος τοτε ολοι οι φιλαθλοι θα μπορουσαν να γινουν προπονητες.
      Υ.Γ 2 Ενα μπραβο στο τζονυ ροτζερς που επιτελους τον δικαιωσε ο κροατης.στο ειχα πει σε προηγουμενο ποστ αν θυμασαι οτι 2 ατομα τον πιστευουν.εσυ και ο αρτζι.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Φίλε TROUBLE πολύ σωστά δομημένο σχόλιο, είσαι προπονητής αν επιτρέπεται;

      ΜΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω μανο.ναι φιλε μου προπονητης ειμαι
      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Και εγω τραμπλ μην με ξεχνας.Σταθης

      Διαγραφή
  37. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!

    ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΕΣΚΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. O UKIC KALOS STO TELIKO ALLA DEN KANEI...O MPANKS DUSTUXOS ANTI NA VELTIONETAI ,XANETAI...THELOUME OPOSDIPOTE KALO PLAYMAKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. To deal με την Αρμάνι πρέπει να είναι σε καλό δρόμο.
    O Σκύλος του sportdog γράφει στο twitter:

    Πόσο πιθανό;Να το θεωρείται βέβαιο πως θα ντυθεί στ πράσινα μόλις σπάσει τ συμβόλαιο στ Μιλάνο.Το λένε μέσα απ την ομάδα άνθρωποι που ξέρουν

    Όταν ο φυσικοθεραπευτής του ΠΑΟ,γράφει στο προφίλ του στο FΒ "νοικιάστε καμμιά ταινία Batman μπορεί να χρειαστεί" δεν το γράφει στην τύχη.

    Ο Άκης Παναγιωταράς δεν είναι τυχαίος.Ειναι χρονια&ξέρει.Εκτός του οτι είναι&κουμπάρος τ Φράγκι,είναι γάτος.Δεν έγραψε στη τύχη τέτοιο πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξει ρε τι μας ειπες τωρα? Ότι θα ντυθεί στα πρασινα μολις σπασει το συμβολαιο του. Μηπως ανακαλυψε και τον τροχο ο σκυλος? Εννοειται πως θα παει στον ΠΑΟ που θα πήγαινε αφου ψαχνεται απο το καλοκαιρι να γυρισει. Το θεμα ειναι αν θα σπασει και απο οτι φαινεται δεν λεει τιποτα για αυτο περα απο το ποστ του ακη.

      Διαγραφή
  40. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ πως ο Τζιμ και οι υπόλοιποι φίλοι τα είπαν όλα. Εγώ απλά θα επισημάνω τα εξής:

    1. Η συνεργασία ΔΔ - Λάσμε μπορεί να συνεχιστεί εις το διηνεκές, ο ΟΣΦΠ για γνωστούς λόγους δεν μπορεί να το ανακόψει.
    2. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι τρομερά σημαντική για την δημιουργία μιας νέας επιτυχημένης ομάδας. Αγοράζει πολύτιμο χρόνο σε όλους και είναι καίριο χτύπημα για τον ΟΣΦΠ.
    3. Ο Γκιστ είναι μια χαρά παίχτης για εμένα. Σέβομαι απεριόριστα τη γνώμη του Τζιμ αλλά κάποιοι εδώ μέσα θα πρέπει να διαμορφώνουν δική τους άποψη.
    4. Άλλο ένα must-win παιχνίδι που πήρε η ομάδα.
    5. Ο Άρτζι θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον για 1,5 χρόνο ακόμα.
    6. Μεγάλος παίχτης είναι αυτός που και στην κακή βραδιά του δεν είναι αρνητικός για την ομάδα του. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. παντως εχει καταντησει ανεκδοτο αυτο το πραγμα με τον περκινς που σε καθε αρθρο διαβαζω τα μισα σχολια να τον αναφερουν....
    αμφιβαλλω αν οι μισοι τουλαχιστον που τον αναφερετε εχετε εικονα του παικτη..... φετος ειδικα ο περκινς ειναι απ οτι ξερω τραγικος τον εδιωξαν απο την ντονετς και στην κινα εχει 3-34 (8.8%) στα τριποντα . ενας παικτης που ουσιαστικα ειναι στυλ καλαθη αλλα δυο τρεις φορες χειροτερος που στην καριερα του πανω απο 30% στα τριποντα δεν νομιζω να εχει σουταρει.....
    μετα τον τραυματισμο του στη μακαμπι νομιζω δεν επεστρεψε ο ιδιος παικτης που ηταν και σιγουρα δεν θεωρω οτι πρεπει να παρει τετοιο παικτη καθως αμυντικα ο παναθηναικος δεν εχει προβλημα που ειναι το δυνατο κομματι του περκινς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. In Jim we trust. Πέραν του τρίποντου φίλε ο Πέρκινς είναι καλός οργανωτικά; Μπουκάρει αποτελεσματικά; Κατεβάζει γρήγορα και με ασφάλεια την μπάλα; Αν τα κάνει αυτά καλά δεν με νοιάζει το τρίποντο. Οι ερωτήσεις δεν είναι ρητορικές καθώς δεν έχω εικόνα του παίκτη, ειδικά φέτος.

      Διαγραφή
    2. o jim δεν εχει το αλαθητο οποτε οπως νομιζω αναφερει και ενας φιλος παραπανω καλο ειναι να εχουμε και προσωπικη αποψη.... πχ χωρις να ασκω κριτικη σε καμμια περιπτωση στον jim οποιος διαβαζει καιρο το blog ξερει πως περυσι θεωρουσε τον kevin lucas ως τον παικτη που θα κανει την διαφορα και δεν ηταν ετσι οπως υπαρχουν και περιπτωσεις οπως ο λασμε που o jim τον πιστευε απο την αρχη οτι θα κανει την διαφορα ενω εγω προσωπικα δεν τον πιστευα.....

      Διαγραφή
    3. Τζιμαρα πολυ ωραιο αρθρο, αυριο θα γραψω κ εγω 2 λογια για το ματς μιας κ ειναι αργα κ εχω δουλεια το πρωι. Ενα σχολιο για τον περκινς, ισως να ταιριαζε οντως παρα πολυ αλλα μην ξεχναμε οτι ο τυπος πηγε Ουκρανια φευγει απο εκει δεν γνωριζω τους λογους κ παει στην Κινα , με λιγα λογια ορισμος του μισθοφορου. Δεν θελω τετοιους παιχτες στο ΠΑΟ. Σαφως υπαρχουν εξαιρετικοι παιχτες στο κινεζικο πρωταθλημα αλλα ο περκινς μπορουσε να βρει συμβολαιο σε καλη ομαδα που παιζει ευρωλιγκα κ εκανε 2 επιλογες σερι για τα λεφτα.Ισως επηρεασμενο το παιδι απο τον τραυματισμο του. Στην εντελη καλα εκανε επαγγελματιας ειναι

      Διαγραφή
  42. ο τιτλος θα έπρεπε να είναι: O Captain My Captain!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. πόσο καραγκιόζηδες μπορει να είναι εκεί στο nba?
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SPccgGZTyx4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Jim τι θα γινει ρε φιλε με τις μανουρες στα γηπεδα;
    μας τα εχουν ζαλισει.τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια.
    ξεκιναμε να δουμε το ματς να μας περασει η ωρα
    και μεχρι να τελειωσει εχει φυγει ολη μερα
    ελεος,

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ενδεχομενη αποκτηση του φωτση δημιουργει την καλυτερη φροντλαιν στην ευρωπη και πραγματικη κολαση του δαντη για οποιον αντιπαλο τολμησει να πατησει το ζωγραφιστο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ο παναθηναικος αν μπορεσει και παρει φωτση θελει απλως ενα καλο ποιντ γκαρντ για να γινει φαβορι για την ευρωλιγκα...θα διαλεγα εισι λο για του χρονου στη θεση μπανκς και ζηση αντι ουκιτς και θα μουν αχτυπητος,τι προσθηκες προτεινεις τζιμ για του χρονου(κρατωντας τον φετινο κορμο) αν και ειναι νωρις?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. φετος αποδεικνυεται οτι η περυσινη επιτυχια του οσφπ ηταν 100% υποθεση ντουντα και κανενος αλλου . κανενος αλλου ομως λεμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εξαιρετική ανάλυση, Τζιμ. Μερικές απορίες κυρίως για την άμυνα του Ολυμπιακού.

    1) Ο Μπαρτζώκας τι προσπαθεί να κάνει αφήνοντας ουσιαστικά το Διαμαντίδη να μπαίνει ελεύθερα στο ζωγραφιστό; Σίγουρα, δεν είναι καλός finisher, αλλά μετά το collapse των αμυνών και μέσα στο ζωγραφιστό, ανενόχλητος, βγάζει πολύ συχνά τις καλύτερες ασσίστ του. Νομίζω πως και στα κεντρικά και στα side p'n'rs, ο Μπαρτζώκας όφειλε να δοκιμάσει πολύ hedge out και double team με τον παίκτη του σκρήνερ ή το 4, ώστε να τον παγιδέψει αν γινόταν στη γωνία, να βγάλει τη μπάλα απ' τα χέρια του με κακές για τον ΔΔ προϋποθέσεις, να τον δυσκολέψει να μπει και να διαβάσει καταστάσεις και να μην δώσει τη μπάλα χωρίς πίεση. Ακόμα και φάουλ να του έκαναν, θα ήταν τουλάχιστον εκτός ρακέτας.

    2) Πέρα από το ότι δεν χρησιμοποίησε τον Παπ για το μαρκάρισμά του, γιατί δεν δοκίμασε κάποιο overplay στα 4/4 ακόμα και με τον Σλούκα ή τον Γκετσεβίτσιους, απλά για να τον κουράσει και να τον εκνευρίσει;

    3) Ο Πάουελ είναι ελαφρύς, ο Σερμαντίνι επίσης. Ο Χάινς θα μπορούσε να παίξει το Σοφοκλή πολύ καλά overplay πιστεύω. Αλλά νομίζω πως η καλύτερη λύση θα ήταν ένα σχήμα με τον Άντιτς στο 5 όταν ο Σοφοκλής μπαίνει. Είναι ο μόνος ψηλός του Ολυμπιακού που μπορεί να κρατήσει κάπως τη θέση του απέναντι στο drop step του.

    Περιμένω τη γνώμη σου!!!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από Ιταλία "Το Μιλάνο δουλεύει το ενδεχόμενο αποδέσμευσης του Φώτση καθώς είναι στη φάση ξεφορτώματος (ψάχνει για παίκτη από την ευρωπαϊκή αγορά). Διόλου απίθανο να γυρίσει στην πατρίδα του.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οποτε δν ειναι ραδιο αρβίλα η κινητικότητα σήμερα!

      Διαγραφή
  50. Τζιμ καλημερα!!! Σε διαβαζω απο τα πρωτα αρθρα σου και χαιρομαι που σε ανακαλυψε αρκετος κοσμος. Τελικα κανενας καλος δεν χανεται. Αν ειναι ευκολο θα ηθελα να εξηγησεις εσυ ή καποιος αλλος συμφορουμιτης τι ειναι το stagger, down screens και cross screens. Ευχαριστω
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nai kai egw to thelw autooooo !!!

      Jim !!!

      MANOS

      Διαγραφή
    2. Ο Jim φαντάζομαι θα έχει να προσθέσει σημαντικές λεπτομέρειες αλλά αν δεν κάνω λάθος....

      Stagger:Ο αμυντικός "σπάει" το σκρίν βάζοντας το κορμί του ανάμεσα σε αυτόν που δίνει και σε αυτόν που δέχεται το σκρίν (http://www.youtube.com/watch?v=7No4tIisxDY)

      down screens: Κομμάτι του επιθετικού συστήματος με σκρίν στο Low post (http://www.youtube.com/watch?v=Cx1bPHCNThs)

      cross screens: ο επιθετικός παίκτης ξεκινώντας απο την περιφέρεια κόβει προς την ρακέτα και στήνει σκρίν χαμηλά. (έχει και παραλλαγές:http://www.youtube.com/watch?v=fEQBwqt3PfU )

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστω εισαι ενας μικρος θεουλης. Ειδικα στο δευτερο βιντεο παιζει πολυ κυνηγητο.
      Γιαννης

      Διαγραφή
  51. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ!ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ http://trifillakia.blogspot.gr/2013/02/trifillakia_12.html ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερο μπλογκ, κυριως μπασκετικο... Με αναλυσεις βγαλμενες απο δορυφορικο συμποσιο φιλοσοφων του παγκοσμιου μπασκετ..

      Διαγραφή
  52. kalispera jim!syniditi epilogi profanos na apesxis apo pio diopote sxoliasmo pera apo to match.i istoria itan ali proxthes.oi dilvsis aggelopoulon afta exoun simasia kai i grafiki apandisi o pellatis exei panta dikaio.sxoliazis ena paixnidi katatin diki m apopsi apo lanthasmeni vasi...asxeta k sxetika me ta proigoymena perisotero simeologika, pragmatika den thelo na bo se leptomeries alla mono kati den adexo na min sxoliasw...o diamadidis posa kalathia vazi kathe fora me ton olympiako...i mipos panta oi perisoteri pontoi t einai m voles k min akousw oti tis kerdizi giati an itan etsi o spanulis o kaliteros paixtis stin diesdisi...aplas des to ifos t law meta to trito foul p t katalogizoun, apognosi apo ena antagvnistiko paixti, apognosi giati apla den mpori na to paiksi amina.Pragmatika tha itan poli endiaferon na ipirxe ena statistiko derbi evroligas pose voles ekteli meso oro k poses sta derbi t enxoria...megalos paixtis alla exo varethi na ton vlepo na kounai ligo tin mesi kai n tou dinoun faul.Apo ena opado t basket pano apo ola k t olympiakou Aggelopoyloi minetai opos isaste ston idio dromo giati an den isastan k esis pragmatika tha eklina tin tileorasi kai tha evlepa mono nba kai ftani...alla toulaxiston exei allo saspenis na ypostirizis ton ithiko kai as meni me afto mono.Parapera simfono apolita gia Pawell,sta guard na min paroune kanena metagrafi trion minon na pethanoume me ton katsiveli k na stamatisi na xrisimopie to lithouano p einai kalos paixtis gia eurocup mexri ekei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω ότι μερικοί συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι...πρέπει να καταλάβεις ότι ακόμα και η ικανότητα του να παίρνεις το foul από τον αντίπαλο αμυντικό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, και ή το έχεις ή το αποκτάς σε κάποιο βαθμό. Χώρια που απλά μερικές φορές οι αντίπαλοι αμυντικοί εκνευρίζονται απλά και μόνο επειδή δεν μπορούν να μαρκάρουν -κανονικά, όχι όπως το εννοείς εσύ- τον ΔΔ, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε βιαστικές και απότομες κινήσεις, που εύκολα μεταφράζει ένας έμπειρος παίκτης σε fouls drawn....

      Αλλά όπως είπα και σε άλλο φίλο του ΟΣΦΠ -ή σε σένα, δεν γνωρίζω λόγω ανωνυμίας- αυτή η ιστορία όπου όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει τον ΠΑΟ και τον ΔΔ ως τους καλύτερους της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια ΠΛΗΝ των γαύρων έχει καταντήσει γελοία....

      Διαγραφή
    2. Σεβαστή η άποψη σου(αν και διαφωνώ κάθετα..) αλλά γράφε ελληνικά ρε φίλε ή τουλάχιστον βάλε κάνα κόμμα

      Διαγραφή
  53. @TROUBLE

    Δεν τιθεται για μενα ζητημα δικαιωσης ή μη δικαιωσης σχετικα με τον Ουκιτς...
    Θα ηταν μικροπρεπεια εκ μερους μου να βγω και να αρχισω να κομπαζω ή να τη λεω στους εχοντες διαφορετικη αποψη για τον Κροατη...
    Όχι…Γι αυτό και δεν το εκανα στην προηγουμενη μου αναρτηση…
    Σημασια μεγαλυτερη από την δικαιωση εχει η διαθεση για σκεψη και προβληματισμό,η αναπτυξη της κριτικης ικανοτητας ,ο σεβασμος στον συνομιλητη και στις αποψεις του,η υποστηριξη με επιχειρηματα των αποψεων σου,η εκτιμηση του ιδρωτα και των προσπαθειων ενός αθλητη ή ενός προπονητη...
    Ακομη και λαθος να εχεις σε μια αποψη,αν ενεργεις με αυτόν τον τροπο βελτιωνεις πρωτα και κυρια τον εαυτο σου και κατά δευτερο και τους υπολοιπους…
    Σεβομαι παρα πολυ και διαβαζω με ενδιαφερον ολων τις αποψεις και του Panos Geo,και του Desticado,εσενα φυσικα,της Ναταλιας,της "Α",του Μ.Π.Λ.Α,του @George απο το Μαντσεστερ,του Madness,του Σταθη,του Ζelico,του Οdy,του Ζoze,του COOL ΚΩΣΤΑ, του Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis,του theo,του Ορεστη,του Νapidius,του Παναγου,του Μαρινου,του Δ.ΑΛΕΞ,του ΑΚΗ,του Joker,του Στοουνρουκ,του ΣΜ,του Ανδρεα,του chris nas,του peris,του vet13, saxon,Rica, syndroam,Greg_m, manu chao, WILKINS και ολων οσων μπαινουν στον κοπο και γραφουν εδώ μεσα στο καλυτερο μπασκετικο και όχι μονο blog της χωρας ....Μια παρεα ειμαστε ολοι εδω,με διαφορετικες αποψεις και με διαφορετικη οπτικη για τα πραγματα.Λογικο να υπαρχουν διαφωνιες,αλλα μεχρι εκει…
    Αν λοιπον καποιους τους τσαντισα ή τους στεναχωρησα με τις αποψεις μου ή τον τροπο που εξεφρασα τα επιχειρηματα μου,θα ηθελα να ζητησω συγνωμη…
    Αντι επιλογου θα βαλω αποσπασματα από τις δηλωσεις του Πεδουλακη για τον Ουκιτς,καθως και δηλωσεις του ιδιου του Κροατη:
    Πεδουλάκης:
    «Ο Ούκιτς είναι εδώ και καιρό συνεπής στην άμυνα. Στην ομαδική άμυνα, δεν του είχαν επισημάνει ορισμένες λεπτομέρειες στις ομάδες, που έπαιζε. Στην Ελλάδα το κομμάτι της τακτικής είναι πολύ πιο ανεπτυγμένο σε σχέση με άλλες χώρες. Και αλήθεια επίσης είναι ότι στα 28-29 σου δεν μπορείς να αλλάξεις πάρα πολλά όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού. Ο Ρόκο προσπαθούσε να έρθει στον δικό μας τρόπο σκέψης. Του λέγαμε να είναι πιο ήρεμος, να βγάζει μεν την ενέργεια, που έχει, θα έπρεπε, όμως, να περιορίσει την παρορμητικότητά του. Με τη Μάλαγα φάνηκε να είναι κακός για κάποιες ενέργειες, που έκανε στο τέλος και δεν του βγήκαν, αλλά η γενικότερή του εμφάνιση δεν ήταν άσχημη. Νομίζω ότι πλέον δικαιώνεται. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ απαιτητικός, κάποιοι παίκτες μπορούν να το αντέξουν, κάποιοι όχι».
    Ουκιτς:
    «Είμαι ρεαλιστής. Ξέρω όταν παίζω καλά και όταν δεν είμαι καλός. Έχω τα σκαμπανεβάσματά μου. Φέτος έχω έναν διαφορετικό ρόλο (σ.σ.: περισσότερο οργανωτικό) σε σχέση με άλλες χρονιές. Δεν είναι εύκολο να βάλω τρελά νούμερα ή να έχω φοβερές εμφανίσεις στον επιθετικό τομέα, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος στην
    ομάδα μου. Χθες (σ.σ.: προχθές) είχα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και αντιλήφθηκα ότι μπορώ να συνεισφέρω κάτι παραπάνω. Ήμουν σε καλή μέρα και τυχερός σε μερικά σουτ. Ξέρω μπάσκετ. Έχω καριέρα πίσω μου. Φυσικά θα πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύω κάτι και επίσης, αν δεν έχεις συνέπεια ως παίκτης και ως σύνολο δεν κάνεις τίποτα. Άρα θα πρέπει να έχουμε διάρκεια. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορώ να σκοράρω 20 πόντους σε 6 λεπτά ή να έχω 10 ασίστ σε 5 λεπτά. Πάντως αυτή η εμφάνιση θα βοηθήσει και εμένα, αλλά και την ομάδα. Νιώθω ότι όλη η ομάδα είναι χαρούμενη για εμένα. Καταλαβαίνουν ότι ο ρόλος μου δεν είναι εύκολος φέτος. Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω σκληρά και να είμαι θετικός. Το ξέρουν και τους εκτιμώ. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που έχω τόσο καλούς και έξυπνους συμπαίκτες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν επαιζε οπως στο κυπελο ο Ουκιτς θα ειμαστε πληρης,ετσι δεν ειναι??Εχω δει παιχνιδια του πριν ερθει σε μας και επαιζε ετσι και καλυτερα.Δυσκολα καλαθια στυλ Σαρας με ωραιες διεισδυσεις.Ακουσα τον Πεδουλακη να λεει οτι ο Λασμε πριν δεν επαιζε ως σεντερ,δηλαδη τι ηταν 4αρι??."Α"

      Διαγραφή
    2. Johnny, με όλο το σεβασμό έχεις πέσει σε ατόπημα, λόγο ίσως ήθους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγγνώμη, ακόμη και από αυτούς που στεναχώρησες. Δεν θα σου υποδείξω εγώ τι θα κάνεις και τι θα γράψεις, αλλά η οποιαδήποτε γνώμη ειδικά κάποιου που γράφει σε ένα μπασκετικό blog με μπασκετικά κριτήρια είναι απόλυτα σεβαστή. Συμφωνώ με όσα γράφεις παραπάνω. Νομίζω ότι η μπασκετική κριτική που γίνεται στον Κροάτη δεν εφορά τον ίδιο τον Ukic, αλλά την επιλογή Ukic, εμμέσως πλην σαφώς Πεδουλάκη και GM του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης είναι εμφανώς βελτιωμένος στην άμυνα και πιο συγκεντρωμένος στην επίθεση. Γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, τόσο μπορεί το παλικάρι τόσο παίζει. Η Macabbi στη μετά-Jasikevicius σεζόν έχασε τον τελικό από τον Παπαλουκά με την ίδια πάνω κάτω σύνθεση, απλά το κουμάντο (ποιο;...) το είχε ο Solomon. Δεν φταίει ο Αμερικανός που έκανε μαντάρα την επίθεση, αλλά ο Gerson που τον επέλεξε, έχοντας κάμποσα αρνητικά δείγματα γραφής. Όπως έγραψες μια παρέα είμαστε όλοι και ανταλλάζουμε απόψεις. Προσωπικά είχα υποτιμήσει τις αμυντικές προσαρμογές του Ukic στους προσωπικούς του αντιπάλους, μέχρι που ξεκίνησες να αναλύεις play-by-play την προσφορά του. Συνέχισε και μη μασάς, όπως έγραψες δεν τίθεται θέμα δικαίωσης ή μη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  54. Καλά εκεί στο Μιλάνο αλλάζουν γνώμη σαν τα πουκάμισα. Μέχρι χθες όλα έδειχναν πως διώχνουν τον Φώτση και σήμερα βγαίνει ο πρόεδρος της ομάδας και λέει ότι όχι τον θέλουμε τον Φώτση. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η ομάδα κάθε χρόνο κάνει μια τρύπα στο νερό. Δεν ξέρουν τι θέλουν, ποιους παίκτες θέλουν και ποιους δεν θέλουν. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο θα ταν να περιμενουμε λιγο να δουμε αν ισχυει αυτο το οτι δεν τον δινουμε,γιατι παιζεται μια δυνατη αποζημιωση κ το συμβολαιο ΑΝ ερθει στον παο στην τελικη.
      Ειναι λογικο να κανει τετοιες δηλωσεις καποιος που παει για παζαρια.
      Ας περιμενουμε λιγο παντως.

      Διαγραφή
  55. Καλημέρα σε όλους.
    Το άρθρο απλά εξαιρετικό όπως και τα περισσότερα σχόλια.
    Σχετικά με την αγωνιστική και όχι μόνο κατάσταση των «αιωνίων» καταθέτω κάποιες διαπιστώσεις :
    Για τον ΠΑΟ είναι προφανές ότι με πιθανή προσθήκη του Φώτση και ενδεχόμενη αντικατάσταση του Μπάνκς, ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να το παλέψει, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές του για F4. Ο Φώτσης θα προσαρμοστεί αμέσως και απομένει η κατάλληλη επιλογή ενός guard (δύσκολο εγχείρημα πάντως) ώστε ο χρόνος της νέας προσαρμογής να ελαχιστοποιηθεί. Πιστεύω ότι η νίκη στον τελικό έχει πολύπλευρη επίδραση, κυρίως, στον ψυχισμό της ομάδας και την τόνωση της αυτοπεποίθησής της.
    Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα δείχνουν πιο θολά. Επιβάλλεται η αντικατάσταση του Πάουελ με έναν άλλου τύπου center (δύσκολο εγχείρημα κι αυτό) που θα ταιριάζει καλύτερα με το υπάρχον ρόστερ αλλά και με τη front-line του ΠΑΟ. Επίσης, αποκτά μεγάλη σημασία η επιλογή του αντικαταστάτη του Μάντζαρη (δεν πιστεύω ότι θα ενεργοποιηθεί ο Κατσίβελης) καθώς η περιφερειακή γραμμή δείχνει λειψή και κουρασμένη (κυρίως πνευματικά). Αν αυτές οι αλλαγές αποδειχθούν επιτυχημένες τότε ο Ολυμπιακός μπαίνει με αξιώσεις στα play-off.
    Τέλος, έχει καταντήσει πλέον κουραστική η δικαιολογία της σωματικής κούρασης των παικτών. Οι σημαντικοί παίκτες του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού τα ΣΚ ξεκουράζονται αφού τα σοβαρά ματς του πρωταθλήματος είναι ελάχιστα. Στην Ισπανία, δηλ., τι να πούν;


    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. τελικά ο kitchen απογοητευει και στη cedevita.
    http://www.abaliga.com/a5992/ABA_Contents/Interviews/One_other_point_guard_is_needed.html
    Απ οτι φένεται έχει τραυματισμο (πελματιαια απονευρωσίτιδα?) οπότε και να τον κρατούσαμε μάλλον θα γρινιάζαμε περισσότερο. μακάρι το καλοκαίρι να ξεκαθαρίσει το θέμα του και ή να αποδεσμευτεί ή να μας εκπλήξει όλους θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Να γράψω και εγώ μερικές σκέψεις για το παιχνίδι, αλλά και να σχολιάσω μερικά που είδα και διάβασα από τον Jim και τα άλλα παιδιά.

    Καταρχήν για τον ΠΑΟ.

    - Στην άμυνα δεν έκανε πολλά διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το ματς στο ΣΕΦ, πέραν του ότι, ίσως επειδή ο RG είδε και κατάλαβε ότι τα 3αρια μας είναι σε κακό φεγγάρι, επέλεξε συνειδητά ψηλά σχήματα, έχοντας πάντα μέσα συνδυασμούς Σόφο, Λάσμε, Gist και Τσαρτσαρή. Προφανώς -όπως είπε ο Jim- επέλεξε να κλείσει τη ρακέτα, να δημιουργήσει "ναρκοπέδιο" μέχρι τα 4 μέτρα, και είπε σχεδόν ξεδιάντροπα στο γαύρο να σουτάρει απέξω. Μια υποσημείωση όμως εδώ, που ταυτόχρονα εξηγεί πως βρήκε τόσα ελεύθερα σουτ το εκάστοτε 4αρι του ΟΣΦΠ: επιλέγοντας πάντα να δώσει συγκεκριμένο διάδρομο στο Σπανούλη, που όμως στο τέρμα του είχε πάντα κάποιο 4/5αρι μας, και ταυτόχρονα ελέγχοντας το stop-shot του από τα 5-6 μέτρα, το 4αρι του ΟΣΦΠ είχε πεδίο ελεύθερο έξω από τη γραμμή. Για τον φίλο που λέει ότι η άμυνα ήταν κακή γιατί ακριβώς έδωσε τόσα ελεύθερα σουτ, θα του πω ότι αν ο ΠΑΟ ήταν δεμένος ως ομάδα και οι αλλαγές ήταν αυτόματες και πάντα σωστές, τότε δεν θα υπήρχε ούτε αυτό το κενό, καθώς στην αλλαγή ο παίκτης που θα έμενε πίσω θα έκανε μερικά πλάγια βήματα, θα έπιανε το 2αρι, θα είχαμε περιστροφή στο 3-4, και άρα δεν θα είχαμε και το ελεύθερο σουτ από το αντίπαλο 4αρι. Δεν έχουμε δέσει, αυτή η περιστροφή δεν μπορεί να δουλέψει ακόμα (π.χ. στο ΣΕΦ ο Gist την έχασε 2-3 φορές), άρα καλύτερα να δώσεις κάτι μακρυνό με μικρά ποσοστά, παρά κάτι πιο κοντινό με σαφώς καλύτερα ποσοστά.

    - Στην επίθεση όμως, είχαμε την επιστροφή του p'n'r με θεαματικά αποτελέσματα. Έχω πει ότι μόνο ο Σάρας μπορεί να βγάλει no-look πάσα όταν το ρολόϊ τελειώνει, αλλά χθες ο ΔΔ έδειξε ότι ανετότατα κάνει -περίπου- το ίδιο, με alley-hoop με τη διαφορά του τελικού στους 2 πόντους. Είχαμε επίσης το 4-5μετρο σουτ από ντρίμπλα που μας έλειψε τόσο (Καπόνο), ενώ σημαντικότατη ήταν η τεράστια διαφορά στα επιθετικά rbds. Βέβαια, με το Σερμαντίνι εκτός για αρκετό χρόνο και βασικό 5αρι στα 1,96μ, ενώ εσύ έχεις Λάσμε, Gist, το περίεργο είναι όταν συμβαίνει το αντίθετο.

    - Δεν ξαναλέω για ΔΔ και Ukic, τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε. Ο Καπόνο έδωσε σε λίγο χρόνο πολλά πράγματα, αλλά θεωρώ ότι μόλις βελτιώσει λίγο την ταχύτητά του στα πόδια (για να περάσει από τα screens), το απίστευτο release που έχει θα του επιτρέψει να δώσει πολύ περισσότερα. Από την άλλη όμως, θεωρώ ότι ο Gist σε 2-3 περιπτώσεις ξεχάστηκε -πάλι- στην άμυνα (χαρακτηριστικότερη η -μη- άμυνα στον Σπανούλη σε αιφνιδιασμό, που Gist-Ukic τον άφησαν πρακτικά να σουτάρει ανενόχλητος για τρίποντο), ενώ το τελευταίο του κάρφωμα σωστά δεν μέτρησε αλλά ήταν σοβαρό λάθος εκ μέρους του (λες και δεν ξέρει τον κανονισμό). Από την άλλη ο Lasme μου φάνηκε ή όντως πήγε εσκεμμένα στις τελευταίες φάσεις στη γραμμή ? Μήπως ένιωθε ότι είχε τις βολές και ήθελε εξιλέωση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα του ΟΣΦΠ:

      - Εξίσου μεγάλη απουσία των 3αριων του, και -πρωτόγνωρη- αδυναμία του Πριντ να ποστάρει (νομίζω το έκανε μόνο 1 φορά). Βέβαια, το γεγονός ότι, όπως είπα παραπάνω, πάντα έβλεπε έναν εκ των Λάσμε-Gist να περιμένει από πίσω τον απέτρεψε. Δεν του βγαίνουν και τα σουτ, όπως και σε Παπ, και άρα πάπαλα...Το ίδιο ισχύει και τον Στρατούλη, μόνο που εδώ έχεις παίκτη που ξέρει πολύ καλύτερα να περνάει το σώμα του αντιπάλου ποστάροντας, άρα εδώ είναι καθαρά θέμα της επιλογής του RG ότι ούτε εδώ είχε λύσεις ο ΟΣΦΠ. Και τι έμεινε τελικά ? Οι ηρωισμοί του Σπανούλη, τα τρίποντα του Antic, o "παλεύω-με-τα-θηρία" Hines, και οι προσπάθειες του Law στο τέλος. Τι όνειρο είδε ο Μπαρτζώκας με Gece και Κατσίβελη....?

      - Στην άμυνα ο ΟΣΦΠ πήρε -επιεικώς- κακό βαθμό. Ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να "χαλάσει" το p'n'r του ΔΔ είναι ο Σερμαντίνι, τόσο γιατί έχει μάθει τα βασικά υπό τον Ζοτς, όσο και γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως "κουρτίνα" απλά και μόνο μένοντας ένα βήμα πίσω και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά έτοιμος να κόψει την ψηλή πάσα (και φυσικά περιμένοντας ότι ο συμπαίκτης του θα γυρίσει στην πλάτη του να τον καλύψει όταν αυτός θα βγει να κόψει την πιθανή διείσδυση ή πάσα από τον ΔΔ). Και τι κάνει ο Μπαρτζώκας ? Τον αφήνει στο πάγκο, έχοντας μέσα τον Hines (που ο Λάσμε πιθανότατα μπορεί να περάσει από πάνω του) ή τον Powel, που δεν μπορεί ούτε να μαρκάρει ψηλά, ούτε να βγει γρήγορα στη μπάλα, λόγω ποδιών.

      Αλλά και η άμυνα που επέλεξαν να παίξουν στο Σόφο και στον ΔΔ γενικά ήταν κακή. Στο Σόφο έγιναν από την αρχή προσπάθειες για παγίδες, αλλά (α) το περίμενε, και (β) έλειπε αυτή η δύναμη και το πάθος που έκαναν τη διαφορά πέρσι. Έτσι ο Σόφο γύρναγε εύκολα, είτε για πάσα είτε για τελείωμα. Ειδικά εκείνη η φάση που τον ντουμπλάρουν αλλά τελικά τον αφήνουν και ο Σόφο τελειώνει εύκολα με lay-up έδωσε το στίγμα ότι ο ΟΣΦΠ δεν έχει μπει για να το πάρει πάση θυσία.

      Γενικά, και πάλι δεν μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟ έπαιξε κάποιο super παιχνίδι, αφού πέραν των παικτών που ανέφερα, δεν υπήρξε κάποιος άλλος που να βγήκε μπροστά. Δηλαδή από τους 10 "ενεργούς" παίκτες (τα δευτερόλεπτα του Σκορδίλη δεν μετράνε), Τσαρτσαρής, Μπράμος, Μασιούλις ήταν απόντες, ενώ ο Banks είπαμε ότι είναι σε ειδική κατάσταση αυτό το καιρό.

      Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον ΟΣΦΠ όμως, καθώς πέραν των Σπανούλη, Hines, Law, Antic, οι λοιποί έκαναν λίγα ή ελάχιστα πράγματα...

      Όπως είπε και ένα παιδί παραπάνω, η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟ δεν ήταν ότι πήρε το Κύπελλο, αλλά ότι έδειξε ότι δεν μπορεί απλώς να "κλέψει" ματς, αλλά ότι μπορεί να κερδίσει στα ίσια τον ΟΣΦΠ, αν και εφόσον τραβήξουν 1-2 παίκτες επιπλέον των γνωστών (καθώς οι εγγυημένοι "αυτοματισμοί" δεν υπάρχουν πλέον).

      Διαγραφή
    2. -το σουτ απο μέση απόσταση το έδωσε και ο ουκιτς.
      -στην απουσία των τριαριων του παο(πλην καπονο) θα διαφωνίσω. δεν παιχτηκαν plays γι αυτους (σε αντιθεση με τον αγώνα του σεφ) ενώ αμυντικά τα πήγαν περίφημα. ο ματσιουλις έπαιξε και στο 4 για να ξεκουράσει τον γκιστ.
      -ο σερμαντινι δεν είναι ο μοναδικός παιχτης που μπορει να χαλάσει το p'n'r του παο(αστειο επιχείρημα το οτι έχει παίξει υπο της οδηγίες του ζοτς). λάθος του μπαρτζωκα που δεν δοκίμασε τον παπ πάνω στον διαμαντίδη διότι θα μπορούσε να ακολουθήσει ικανοποιητικά τον λασμε
      -όσο για τα ελεύθερα σουτ του αντιτς ήταν ρίσκο και όχι λάθος περιστροφή.

      Διαγραφή
    3. Mάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις λίγο αυτό -το σεντόνι, ομολογουμένως- που έγραψα, γιατί λέμε τα ίδια:
      (α) για τα 3αρια είπα ότι ο RG είδε εξαρχής ότι είναι σε κακό φεγγάρι (και άρα δεν τους έδωσε plays)
      (β) τον Σέρμα τον συγκρίνω με Hines και Powel ως τον παίκτη ρακέτας, και όχι με οποιονδήποτε άλλο PF/PG (όπως Παπ)
      (γ) το να κάνεις έστω και 10 προπονήσεις με τον Master of PnR Ζοτς δεν βοηθάει ?!?!
      (δ) είπα ακριβώς ότι τα σουτ το Antic ήταν -προκλητική- επιλογή του RG, γιατί η προσπάθεια να τα καλύψει δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια ανέτοιμη ομάδα όπως ο ΠΑΟ...
      (ε) για τον Ukic είπα εξαρχής ότι δεν θα πω κάτι, τα είπε όλα και ο Jim στην αρχή.

      Εκτός και αν τα έγραψες για να συμφωνήσεις μαζί μου....:-)

      Διαγραφή
    4. -και σου λεω οτι τα 3αρια ειδικά o machiulis μια χαρα ήταν σε όλους τους τομεις πλην του σκορ που δεν πήραν plays. αν έπαιρναν προσπάθειες και δεν έβγαιναν τότε θα δεχόμουνα ότι τους είδε ο πεδουλακης ότι δεν τραβάνε και βρήκε άλλες λύσεις.
      -για τον σέρμα καλύτερα ξαναδιάβασε εσύ τι εγραψες καθώς αναλύεις το πως θα κοπεί η πάσα και μονο.
      -(γ) ΟΧΙ. από το να παίζεις το PnR ικανοποιητικά μέχρι να μπορείς να διαβάζεις το αντίπαλο PnR και να το χαλάς θέλει πολύ παραπάνω από απλά 10 προπονήσεις.

      Διαγραφή
    5. - Maciulis και Μπράμος είναι (εδώ και αρκετές μέρες) σε "κακό φεγγάρι", στον αγώνα του ΣΕΦ ήταν δύο μηδενικά (στην επίθεση, σε set και στο transition, στην άμυνα προσπαθούν όπως πάντα γιατί είναι σκυλιά). Δεν χρειάζεται να πάρουν επιθέσεις όταν ξέρεις -και τους βλέπεις- ότι δεν θα τραβήξουν...

      - Για τον Σέρμα έγραψα αρχικά αυτό που είπα και μετά: είναι ο μοναδικός -ψηλός- που μπορεί να χαλάσει το pnr, όπως απέδειξε εξάλλου πριν μερικές μέρες στο ΣΕΦ. Δεν μπορούν Hines, Powel, Μαυρο, ούτε Antic. Δεν αναφέρομαι ούτε σε Παπ ούτε σε κάποιον άλλο που θα είναι ο περιφερειακός....

      - Για το p'n'r διαφωνούν μαζί σου (περί προπονήσεων με Ζοτς) σχεδόν όλοι οι παίκτες που έχουν κάνει έστω και προπονήσεις προετοιμασίας μαζί του. Το αν ο Σέρμα μπορεί ή όχι να διαβάσει και να σπάσει το αντίπαλο p'n'r ξαναλέω ότι το απέδειξε στο ΣΕΦ. Δεν είπα ότι είναι καμιά ιδιοφυία, αλλά σε σχέση με τους λοιπούς ψηλούς του ΟΣΦΠ έχει master σε αυτό το τομέα...

      Διαγραφή
    6. Συγγνώμη που θα παρέμβω στη συζήτηση , αλλα το θέμα με το πικ & ρολ του παναθηναικού πάει περίπατο από τη στιγμή που ο Μπαρτζώκας προσπάθησε πρωτίστως να σταματήσει το inside game με το Σοφοκλή.
      Αν παρατηρήσετε καλά , όποτε μπήκε μέσα ο Σοφο για να ματσάρει ο Μπαρτζώκας το μαρκάρισμά του σωστά στην άμυνα έβαζε τον Χάινς , αφού κανένας άλλος ψηλός του ΟΣΦΠ δεν μπορούσε να μαρκάρει αποτελεσματικά...Και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.
      Οπότε αφού δεν μπορεί να παίξει 40' ο Χάινς , τον άλλαζε όποτε άλλαζε ψηλό ο ΠΑΟ για ανάσες και προστασία από τα φάουλ...Συν της άλλης δεν μπορούσε να μαρκάρει τις ψηλές πάσες του ΔΔ εξου και η χρήση του μόνο με αντίπαλο ψηλό το ΣΟΦΟ.
      Ο Μπαρτζώκας προτίμησε να αντιμετωπίσει το Σοφο με Χαινς και να ρισκάρει τις πάσες του ΔΔ χρησιμοποιώντας τους Πάουελ και Σερμα.Στο ταμείο...? Και δεν τα κατάφεραν οι τελευταίοι αμυντικά (Καλα ο Πάουελ ούτως ει άλλως δεν το πολυέχει ακόμη... )αλλα και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν επιθετικά αφου με Γκιστ-Λασμε στην άμυνα ο ΠΑΟ εκλεινε όλο το ζωγραφιστό...
      Προσωπική μου άποψη καθαρά από οσο κατάφερα να "διαβάσω"¨το παιχνίδι του ΟΣΦΠ...

      Run TMC

      Διαγραφή
  58. Η παραταση ειναι ενα καινουριο παιχνιδι απο την αρχη[0-0],η ψυχολογια θα ηταν με τον Ολυμπιακο,με 1-2 φαουλ,αποκτουσε και ο ΠΑΟ προβλημα με τα φαουλ[πχ Λασμε],Διαμαντιδης και Ουκιτς ειχαν ηδη παιξει 36 λεπτα,Ο Σπανουλης θα εβιαζε σε καθε φαση,καθε σφυριγμα,και με 2-3 δευτερολεπτα και χωρις ταιμ αουτ ηταν δυσκολο να σχεδιαστει κατι απο τον Ολυμπιακο..Ο κινδυνος ηταν να βγαλει τη δευτερη βολη εξω επιτηδες ο παικτης,[αφου φυσικα επρεπε να εχει βαλει την πρωτη]αλλα και παλι επρεπε σε 2-3 δευτερα να παρεις το επιθετικο ριμπαουντ,να δωσεις εξω,να σουταρεις 3ποντο και να μπει [για να χασεις] ..Εαν γινοντουσαν ολα αυτα θα ησουν και ιδανικος αυτοχειρας και φουλ γκαντεμης...Βεβαια,παντα υπαρχει ρισκο,αλλα οταν δινεις το σουτ,ειναι αρκετα υψηλο,και ειδικα στον Σπανουλη ρισκαρεις και το γκολ-φαουλ..Τελικα παντως φιλε Πανο-γκεο ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος..Οποτε ειναι οκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα μεσα της τριτης περιοδου ο Λασμε ειχε 4 φαουλ.

      Διαγραφή
  59. Υπαρχει καποια πιθανοτητα να εξεταστει του Ντε Κολο στον ΠΑΟ. Εδω και κανενα τριμηνο τον εχουν στειλει οι Σπερς στη θυγατρική τους στη Ντι-Λιγκ. Αλλα δυστυχως δεν ξερω ποσα παιρνει, αν θελει να φυγει και πως σπανε τα συμβολαια στο ΝΒΑ. Περαν τουτου ειναι ιδανικος για αυτο που χρειαζεται ο ΠΑΟ. Ικανος αμυντικος, καλος στο κατεβασμα, πολυ καλος πασερ και εξαιρετικος σουτερ αποτι θυμαμαι. Αντιστοιχα θα μπορουσε να παιξει και για οσφπ αυτη την περιοδο που ψαχνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτες με τα CD των Parker, Ginobilli, έπαιξε 33 λεπτά, 3/11 εντός πεδιάς, 7 ασσίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη, απέναντι στους χωρίς Heinrich Bulls.

      Odz

      Διαγραφή
    2. Ο Ody είμαι, έβαλα καταλάθος γερμανικό πληκτρολόγιο που αλλάζει το y και το z...

      Διαγραφή
    3. Παιχταρα αλλα δεν τον βλεπω να ερχεται ευρωπη συντομα κ χλωμο με λιγα χρηματα

      Διαγραφή
    4. Αδερφέ, δεν νομίζω ο coach Pop να έχει πρόθεση να τον αποδεσμεύσει, άσε που ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε κατά διάνοια του budget που απαιτείται για την απόκτηση του Γάλλου. Θα ήταν σπουδαία κίνηση, αλλά και πάλι οι πράσινοι χρειάζονται αληθινό playmaker. Αντιθέτως, στην θεωρητική περίπτωση που ο παίκτης είναι διαθέσιμος, θα ήταν εξαιρετική προσθήκη για τον Ολυμπιακό ή τη Macabbi

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Δεν υπαρχει αυτη την εποχη η περιπτωση να αποδεσμευσει τον ντε κολο ο ποπς, τον ειχε καταβασει d leaque αλλα τον επανεφερε σχετικα γρηγορα , παιζει σχεδον σε ολα τα ματς τωρα τελευταια μιας κ ο μανου ειναι γυαλινος. Χθες δεν ειδα τον αγωνα αλλα επαιξε 33 λεπτα κ ηταν εξαιρετικος. Αυτο εγινε γιατι ο παρκερ εχει αναβασει τους μ.ο. λεπτων του κατα 4~5 λεπτα περιπου κ αυτο ειναι ανεπιτρεπτο για τον ποπς, περιμενα να σας πω την αληθεια να παιξει κ με τους μπουλς κ να ξεκουραστει πριν το ματς με τους κλιπερς, αλλα προφανως μιας κ ελειπε κ ο χαινριχ ο ποπς αποφασισε να τον παρκαρει με δικαιολογια :).

      και χωρις τους σουπερ σταρ περασαμε κ απο το σικαγο, ειναι να τρελαινεσαι με τον ποπς, για οσους δεν εχουν τρελαθει, εγω ειμαι χρονια τρελαμενος ...

      Κλεινοντας το συμβολαιο του ντε κολο ειναι κοντα στο 1 μυριο ευρω το χρονο, 2ετες εχει.

      Διαγραφή
  60. Jim, τι γίνεται με Φώτση;
    Κανένα νέο από Ιταλία;
    Το θέμα ξεφούσκωσε ή οι Ιταλοί κάνουν τακτικισμούς;

    77




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι Ιταλοί κάνουν τακτικισμούς.

      Διαγραφή
    2. Τρομάρα τους. Αυτά τους έλειπαν.
      Έχουν διώξει δύο πενταδάτους παίκτες (Κουκ,Χέντριξ), πάνε μάλλον και για τρίτο και έχουν το Σέρτζιο κορώνα στο κεφάλι τους.
      Ένα καράβι λεφτά στο βρόντο.
      Τί παζαρεύουν τώρα;
      Οι μεγαλύτεροι «Κώτσοι» της Ευρώπης μαζί με τη Φενέρ.

      77

      Διαγραφή
  61. Μάγκες ένα σχόλιο για το Φώτση. Όσο κατώτερος των προσδοκιών προπονητής και να είναι ο Scariolo, σίγουρα ο ίδιος ο Έλληνας forward δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι πλέον ο game changer, ή έστω η σταθερά σε άμυνα και επίθεση που ήταν σε Real, Dinamo και Παναθηναϊκό. Αν ρίξετε μια ματιά αποκλειστικά στη στατιστική του (ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέμματα) θα δείτε ότι είναι από τους διακριθέντες της ομάδας, μαζί με Μπουρούση-Langford-Hairston τόσο σε Ιταλία, όσο και σε Ευρώπη. Τα ποσοστά του στα τρίποντα είναι εξαιρετικά, δείγμα ότι ακόμη και αν ο προπονητής του δεν τον εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό, δεν σουτάρει υπό κακές προϋποθέσεις. Τα τονίζω αυτά για να πω ότι ενδεχόμενη απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό δεν μεταφράζεται σε εισιτήριο για το Λονδίνο. Σε περίπτωση, πάντως, που η μεταγραφή ολοκληρωθεί (δεν το βλέπω πριν το καλοκαίρι, εκτός και αν στο Μιλάνο με την αποπομπή των Cook & Hendrix θέλουν να συνεχίσουν την πλήρη αποδόμηση ενός καλού συνόλου) θα είναι τεράστια ενίσχυση. Μιλάμε για ένα κορμί 2.10 με διδακτορικό στο rebound (φέτος μας τα χαλάει λίγο, αλλά περνάνε και τα χρόνια, το άλμα μειώνεται), έξυπνο αμυντικό, που εκτος από τη δική του προσφορά θα γεμίσει και το κενό που δημιούργησε ο Τσαρτσαρής στη frontline με την ανυπαρξία του.
    Υ.Γ: Ο αντικαταστάτης του Cook, Marques Green έκανε μία τραγική χρονιά σε Κροατία και Eurolegue με την Cedevita, αλλά στη Milano μέχρι στιγμής σε 5 παιχνίδια οργιάζει!!!! Ο κοντοπίθαρος σβούρας που έβγαλε μάτια με την Avelino παρέα με τον γνώριμό μας Devin Smith της Μαcabbi (και απέτυχε οπουδήποτε εκτός Ιταλίας..) δείχνει ότι η Lega1 είναι το πρωτάθλημά του!
    Υ.Γ.2: Jim, στο eurohoops.net την προηγούμενη εβδομάδα γράφτηκε ότι ο Tsintsadze θα κάλυπτε το κένο του Μάντζαρη στον, Ολυμπιακό, σήμερα ακούγεται το όνομα του Shelvin Mack. Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία στην άμυνα και το ballhandling. Πώς τον κρίνεις;

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Davarosz, έχεις δίκιο ως προς την απόδοση του Φώτση. Κάθε παίκτης, όμως, χρειάζεται βοήθεια και από την ομάδα για να αναδείξει τις ικανότητές του. Και ο Φώτσης δεν την πήρε.
      Όταν, όμως, ένας προπονητής δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα προσόντα και να καμουφλάρει τις αδυναμίες του κάθε παίκτη, τότε δεν είναι ικανός. Το παιχνίδι, πλέον, είναι πιο πολύπλοκο σε σχέση με το παρελθόν και η τακτική είναι σημαντική παράμετρος. Δεν ταιριάζουν όλοι οι καλοί παίκτες παντού και πάντα. Ο Σκαριόλο επέλεξε τους σωστούς παίκτες αλλά δεν τους δούλεψε σε αντίθεση με τον Πιανιτζιάνι που επέλεξε λάθος πάικτες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Και οι δύο, έκαναν μια τρύπα στο νερό.
      Όσον αφορά την ένταξη του Φώτση και την επίδρασή του στο παιχνίδι του ΠΑΟ, προφανώς και δεν θα εκτοξεύσει την ομάδα αλλά θα της δώσει έξτρα επιλογές στο παιχνίδι που δεν έχει ως τώρα από το ''4''.

      77

      Διαγραφή
    2. Ότι ο Armani έδωσε τη δουλειά στον Scariolo μονο και μόνο επειδή είναι ο πιο ...καλοντυμένος προπονητής στας Ευρώπας είναι γεγονός! Από την άλλη, αν υπάρχουν δύο head coaches στην Ευρώπη που ακολουθούν πιστά το δόγμα Riley (my way or the highway) είναι οι Ivanovic & Obradovic (και ο Ivkovic στα 90's). Πίστεψέ με, το τοτέμ Ζοτς στον Παναθηναϊκό σπάνια αξιοποιούσε στο έπακρο τα προσόντα όλων των παικτών του, για την ακρίβεια μερικούς τους "έριχνε" κιόλας. Για αυτό και κέρδιζε. Έπαιρνε πχ το 150% από τον Καλαϊτζή, τον Middleton και τον αμούστακο Διαμαντίδη (καλά, ακόμα αμούστακος είναι) και το 50% με το ζόρι από Katash, Becirovic ή Χατζηβρέττα, Παπανικολαόυ. Κι όμως οι ομάδες που έστηνε ήταν πάντα πρωταγωνίστριες, με εξαίρεση ίσως την μεταβατική περίοδο του Σπόρτιγκ. Δεν διαφωνώ μαζί σου, απλά στο σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό πάιζει τεράστιο ρόλο το mentality που έχει ο παίκτης προκειμένου να μπει σε ρόλους και καλούπια. Όχι ότι δεν το έχει ο Φώτσης, απλά φέτος είναι μια χρονιά που μάλλον θα θέλει να ξεχάσει

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο για τον Ζοτς. Μπορώ να προσθέσω και άλλα ονόματα από τους οποίους δεν πήρε τίποτα π.χ. Ντέλκ, Γιαφτόκας, Χάισλιπ, Μάριτς, Μουλαομέροβιτς κ.α.Το θέμα είναι ότι το ομαδικό αποτέλεσμα τον δικαίωνε σχεδόν πάντα. Άρα, δεν κόστιζε στην ομάδα η κάθε τέτοια αστοχία. Αντίθετα, ο Σκαριόλο έχει μαζέψει αρκετούς καλούς παίκτες που παίζουν σαν μπουλούκι. Διώχνει κάποιον, παίρνει κάποιον άλλο αλλά το μπουλούκι παραμένει. Δεν παραγνωρίζω, βέβαια, και το γεγονός ότι ο Φώτσης είναι πλέον 31-32 και όχι κανένα πιτσιρίκι που μαθαίνει.

      77

      Διαγραφή
    4. Παιδιά στο 4 έχουμε πρόβλημα, ο Τσάρι δεν δίνει καλά ματς.Η μετακίνηση του Φωτσένκο στη Πανάθα,μόνο ευχάριστο σοκ μπορεί να αποτελέσει για τον παίκτη,ίσως να του δώσει την έξτρα ώθηση που χρειάζεται έτσι ώστε να βρεί τον παλιό καλό ευαυτό του.

      Διαγραφή
    5. Μπετσιροβιτς=1η Μαγικη χρονια μετα ταλαιπωρηθηκε απο τραυματισμους και εμεινε στη σκια του σαρας.
      Ντελκ= Δεν εδειξε ποτε να εχει το σουτ και τα κοτσια για να παιξει σε ομαδα του Ομπραντοβιτς
      Παπανικολαου= Ειχε παρει φθινουσα πορεια η καριερα του αλλα ειναι ισως ο μονος παικτης που ισως μπορουσε να αξιοποιηθει περισσοτερο. Στο καταλληλο σημειο ομως τον χρησιμοποιησε και ηταν κλειδι στο να παρει το πρωταθλημα. Τυχη ή ικανότητα δεν θα μαθουμε ποτε.
      Γιαφτοκας-Μαριτς= Υπερτιμημενοι, αθλιοι στις βολες πραγμα που μισει ο ζοτς και ουσιαστικα ο πρωτος δεν δικαιωσε ποτε τις προσδοκιες που τον συνοδευαν ουτε αφοτου εφυγε απο τον ΠΑΟ. Ειχαν την ατυχια να πεσουν πανω στον κορυφαιο σεντερ της Ευρωπης την πενταετια 06-11 Μαικ Μπατιστ αν και ο τελευατιος δεν καταφερε να αναδειχθει ουτε στο κυκνειο ασμα του Μαικ οχι απο τον ΠΑΟ αλλα οπως φανηκε απο το μπασκετ γενικοτερα. Χαισλιπ= τραυματιστηκε και εφυγε αλλα ετσι κ αλλιως δεν καταφερε να προσαρμοστει στο μικρο διαστημα που εμεινε. Ισως να μπορουσε να δωσει παραπανω αν δεν χτυπουσε και φαινοταν να τον υπολογιζει ο ζοτς.
      Οι πλειστοι οσοι δεν καθιερωθηκαν στον ΠΑΟ δεν επαιξαν και κανενα μπασκετ της προκοπης φευγοντας. Μπορουμε να κατηγορησουμε τον Ζοτς οτι οι περιπτωσεις που δουλεψε με μικρους ωστε να τους αναδειξει ειναι μετρημενες και λιγες αλλα κανεις δεν μπορει να πειπως δεν επαιρνε το μαξιμουμ απο αυτο που ΗΘΕΛΕ απο τους παικτες του και οτι δεν τους χρησιμοποιουσε σωστα

      Διαγραφή
  62. Ο Φώτσης ακόμα και τώρα, μετά από δυο μέτριες χρονιές(σε ομάδα τσίρκο), είναι παίχτης πολύ μεγάλης κλάσης με κρύο αίμα και τεράστιες παραστάσεις.Έχει σταθερό σουτ από το τρίποντο σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη ομάδα(εξαιρείται ο Καπόνο) και παίζει με μυαλό σε αντίθεση με τον Γκίστ,που βασίζεται στα προσόντα του.Ο νέος Παναθηναΐκός χρειάζεται μια δεύτερη σταθερά δίπλα στο Μήτσο και αυτή τη στιγμή ο Αντώνης είναι ότι καλύτερο.

    rx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Λίγο άσχετο με το θέμα της ανάρτησης, αλλά επειδή τα 'καλά' πρέπει να αναγνωρίζονται, ρίξτε μια ματιά στη συνέντευξη του Άρτζι που έδωσε στον ΟΠΑΠ-TV.... (υπάρχει και στα Πράσινα Νέα και στο Λεωφόρος, φαντάζομαι θα είναι κι αλλού). Τι να πω ρε παιδιά, μπορεί να μην έχει βγάλει plays ΑΚΟΜΑ για τον Καπόνο αλλά ανθρώπους με τέτοιο ήθος, καλλιέργεια, συναίσθηση του που βρίσκονται κοκ θέλω στην ΠΑΝΑΘΑ, και τίποτα λιγότερο. Το τι μπορεί σαν προπονητής υπάρχουν πιο αρμόδιοι να το αξιολογήσουν (αν και εμένα με πείθει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Ναταλία. Γνώμη μου είναι ότι ο Άρτζι πρέπει να κάτσει για άλλον 1,5 χρόνο τουλάχιστον. Ελπίζω όμως να μην ξεχάσουν κάποιοι τον χαρακτήρα και την παιδεία του όταν η ομάδα θα κάνει αρνητικά αποτελέσματα...

      saxon

      Διαγραφή
    2. Απολαυστικός κάθε φορά στις δηλώσεις του ο προπονητής. Και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κριθεί στο τέλος της διετίας. Η φετινή μεταβατική χρονιά θα δώσει τον κορμό της επόμενης σεζόν και με 2-3 πιο προσεγμένες και στοχευμένες κινήσεις, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ελκυστικός και έτοιμος για triple crown. Αλλά θα το πω για ακόμη μια φορά. Προσοχή στις ανανεώσεις!

      Διαγραφή
    3. Καθολου ασχετο Ναταλια μου.Αυτη η νικη εδωσε πιστωση χρονου στην ομαδα,παιχτες και προπονητικο τιμ.Ο Πεδουλακης αγαπαει και προσπαθει για το καλυτερο, αξιζει μια ευκαιρια.Εγω τον συμπαθησα απο την πρωτη μερα,απο μπασκετ δεν ξερω αν το χει(το χει καλε αφου το λεει ο Τζιμακος μας).Να σταματησουν οι χυδαιες επιθεσεις επιτελους,και καλα απο οπαδους αλλων ομαδων αλλα απο δικους μας δεν το δεχομαι.Υ.Γ την ειπε και στον πατερα Συριγο γιατι μας την ελεγε με την πρωτη ευκαιρια.Ειπε διαφορα αλλα το κορυφαιο ηταν αυτο που ειπε για ΔΔ "δεν μπορει να προσπεραση πια ουτε εμενα" στο πρωτο παιχνιδι μετα τον τραυματισμο του.Αχ το ειπα(πολυ με νευριασε)Αυτα."Α"

      Διαγραφή
    4. Όταν συζητάμε για κάποιο επαγγελματία και λέμε πως είναι καλός χαρακτήρας, είναι σα να λέμε πως δεν το 'χει. Ας αφήσουμε τα καλά παιδιά. Ο κόουτς είναι επαγγελματίας και θέλει να κρίνεται σαν επαγγελματίας.

      Ο Αργύρης, είναι καλός προπονητής, αλλά η δουλειά του το καλοκαίρι για μένα πήρε πολλά μεγάλα μείον. Το ρόστερ που έφτιαξε είχε θέματα σε κάθε θέση πέρα κάπως από τους πλάγιους. Τα αποτελέσματα; Ο σκόρερ Ούκιτς να κάνει τον οργανωτή, ο defensive specialist Lasme να κάνει τον roll man στα πικ εν ρολ για πρώτη φορά στην καριέρα του, να μην υπάρχει 2ος παίκτης που να μπορεί να δημιουργήσει και ο Τσαρτσαρής να παίρνει πολλά λεπτά σε υψηλό επίπεδο.

      Επίσης, ο Πεδουλάκης έστειλε τον Περπέρογλου λέγοντας πως δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα, άφησε τον Πατ Καλάθη να φύγει, αγνόησε τον Παππά αλλά και το Σλούκα που ήταν ελεύθερος, έφερε μόνο το Μπράμο και το Γιαννόπουλο ως ταλέντο και αυτός καπακώθηκε από τον Καπόνο. Γενικώς δεν δημιούργησε έναν νέο ελληνικό κορμό για τη συνέχεια του συλλόγου.

      Γενικώς, με τα λάθη του στη στελέχωση, ακόμα και με το double, δεν θα τον εμπιστευόμουν για την επόμενη χρονιά. Το καλύτερο θα ήταν ένας καλός gm. Αλλά στην Ευρώπη ουσιαστικά δεν έχουμε gms.

      Επιστρέφοντας στο θέμα χαρακτήρας, κανένας δεν είναι καλό παιδί. Ούτε ο Αργύρης, ούτε ο Διαμαντίδης, ούτε ο Durant ούτε κανένας. http://blog.newsok.com/thunderrumblings/files/2012/12/Not-nice-KD.jpg

      Ody

      Διαγραφή
  64. Σεβασμός στον coach, είναι πολύ αξιόλογος, υπερήφανος και αξοπρεπής άνθρωπος. Αγαπάει την ομάδα, ξέρει πολύ μπάσκετ και πλέον θα έχει όλο το χρόνο να χτίσει αυτό που οραματίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Atoni marino profanos xanis to noima afton p leo i egw den kriatalopihsa ta legomena.profanos k diamadidis einai paixtaras mes stous pente kaliterous elines olon to epoxvn sigoura alla afto den aneri to allo...afta giatin aksia t giati afto p vlepo k genika twra mesa sto site einai mia ithelimeni apathia pros tetektenomena i apla exoun gini kati anamenomeno k eponos fisiologiko...gia mena den einai afto p adiprosopevoun oi gianakopouloi den einai oi apiles stous diatites...alla oi pathogenies aftes fille exoun fathiteres aities giati vriskoun k t kanoun giati poloi opadoi afta theloun,sto onoma mia koupas k mias nikis.K file milao gia olous anekserotos omadas, xoris na apoklio kai to adistrofo alla pragmatikotita i koinwnia afto dixni ti telika einai pliopsiafia...k na s po k kati as dexto oti ola ta foul itan kathe fora,den dimiourgiti ediposi omws tis anaksiokratias i amerolipsia fille einai kritirio antikimeniko oxi mono prepi na yparxi alla k na fenetai, kai afto san to elaxisto orio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβώς αυτό λέω: ότι μην παίρνεις καν υπόψη σου τι λέμε εμείς (ΠΑΟ, τρίτοι, γενικά οι έλληνες κλπ), αλλά δες τι λένε εξωτερικοί σε εμάς παράγοντες (από Ευρωλίγκα μέχρι FIBA και ΝΒΑ). Ο ΠΑΟ είναι κατά τεκμήριο η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης από το 1996 και μετά, ενώ ο ΔΔ πέρα από τους ομαδικούς τίτλους έχει κερδίσει δεκάδες προσωπικές βραβεύσεις και διακρίσεις. Το ότι έχει μπει σε all-time δεκάδες ή και πεντάδες διαφόρων κατηγοριών αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές...

      Και σου ξαναλέω ότι ακόμα και το "αναγκάζεις" τον αντίπαλο να σου κάνει foul και να σε στείλει στις βολές είναι χαρακτηριστικό μεγάλου παίκτη (όπως και του Παπαλουκάμπ και του Φραγκούλη, ασχέτως ομάδας και πεποιθήσεως).

      Δηλαδή με τη δική σου λογική, ο Γκάλης που εκβίαζε τα αμυντικά foul κουνώντας τα δικά του χέρια (πράγμα που ανάγκασε αργότερα τους διαιτητές να σφυρίζουν την κίνηση αυτή ως επιθετικό foul εξαιτίας ακριβώς του Γκάλη), θα έπρεπε να είναι ο πιο μισητός παίκτης στο κόσμο....

      Για τα περί δηλώσεων και συνεντεύξεων δεν έχει νόημα να συζητάμε...ας το κρατήσουμε μπασκετικό...

      Διαγραφή
    2. Αυτο πια με τις απειλες στους διαιτητες ειναι γελοιο.Οσο αφορα τον ΔΓ οι απειλες και τα "περι αλητειας" ειναι αποκυηματα φαντασιας αυτων που τα διεδωσαν.Αποδειξη οτι ποτε δεν κληθηκε σε απολογια στον αθλητικο δικαστη ο ΔΓ,ακομη και αυτο ψεμα ηταν.Η Καε τα διαψευδει ολα, σε ελαχιστα σαιτ ειδα την απαντηση της ΚΑΕ ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  66. mia diorthosi pros ton andoni,to onoma m tefkros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. τον Μιλενκο θελαμε τωρα στη θεση του Μπανκσ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε φιλε, υπαρχει κ αλλος που γουσταρε το μιλενκο? Νομιζα πως ειμαι ο μοναδικος.. να βρεθουμε να πιουμε καφε..χαχαχα.. dim

      Διαγραφή
    2. Εννοειται οτι στηριζα μιλενκο!ηταν λαθος του ζοτσ που τον εδιωξε..χαχα

      SimpleMan

      Διαγραφή
    3. Και εγω στηριζα Μιλενκο παιδια (οπως καθε παικτη του ΠΑΟ, ακομα και Αρμστρονγκ) αν και πηρε πολλες ευκαιριες δεν απεδωσε, καποιες φορες εδειχνε αδικαιολογητα φοβισμενος ομως. Πολλοι παικτες μετα την Παρτιζαν δεν απεδωσαν τα αναμενομενα (Τριπκοβιτς, Βελισκοβιτς, Μαριτς, Ρασιτς, Μποζιτς και τον παντα αγαπητο Κετσμαν).Απλα δεν βγηκε.Τωρα που βρισκεται ξερουμε;ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. κάνει μια κακή σεζόν στην Καχασόλ

      Διαγραφή
    5. ο τεπιτς έχει φοβερή σωματοδομή για σύγχρονο γκαρντ και ξέρει πολύ μπασκετ!! προφανώς το πρόβλημα που έχει είναι στα τριγύρω. δεν έχει τον απαραίτητο τσαμπουκά, την αυτοπεποίθηση και τη συγκέντρωση που πρέπει να έχει για να σταθεί σαν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

      Διαγραφή
  68. Κλασικά μυρίστηκαν φράγκα στην Ιταλία αφού ο ΔΓ έχει καψούρα με Φώτση και είπαν να το τρενάρουν λίγο μπας και...Αλλά δεν, πρέπει να το πάρουν είδηση ότι έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι ο Φώτσης επιστρέφει, άμα γίνει από τώρα θα γλιτώσουν ένα καλό ποσό 400 χιλιάδων ευρώ, θα χάσουν βέβαια τον παίκτη αλλά πλέον δείχνουν ότι δεν τον θέλουν τον Αντώνη. Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει η μεταγραφή, απλά θα παιχτεί μια διαπραγμάτευση.
    Παρότι δεν βρίσκεται στα ντουζένια του, ο Φώτσης μπορεί να είναι καθοριστικός καθώς από το 4άρι φέτος ζητάμε το μακρινό σουτ, τα ριμπάουντ και τις καλές περιστροφές στην άμυνα. Και ο Φώτσης τα έχει όλα αυτά. Μαζί και με τον σταθερά ανεβασμένο Γκιστ θα κάνουν ένα καλό δίδυμο και επιτέλους θα δούμε και τον Τσαρτσαρή σε ρόλο τρίτου παίκτη στις θέσεις 4-5, ένας ρόλος που πιστεύω θα του επιτρέψει να προσφέρει ποιοτικά λεπτά χωρίς να φάινονται οι τρανταχτές πια αδυναμίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι και σταθερά ανεβασμένος ο γκιστ. απλά εκεί που λέγαμε ότι δεν το χει μας απέδειξε το αντίθετο. έχει πολύ δρόμο ακόμα. και δεν μιλάω για την απόδοσή του στον τελικό και μόνο. ο φόβος μου ήταν ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να δέσει με την φιλοσοφία του coach και το "σκεπτόμενο"-σετ παιχνίδι που παίζει ο παο. για μένα η ικανοποιητική προσαρμογή του πιστώνεται στο προπονητικό team και στην καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει μεταξύ των παιχτών. πολύ έλεγαν ότι ο καπόνο, για παράδειγμα, δεν θα δεχτεί να παίζει 8-10 λεπτά ανά αγώνα. μου έκανε φοβερή εντύπωση η ομαδικότητα των παιχτών στον τελικό και το γεγονός ότι σε κάθε φάση (ακόμα και στο γκολ φαουλ του σερμα στο τελος του ημιχρόνου) οι παίχτες έδιναν τα χέρια δείγμα ότι έβαζαν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. και δεν υπερβάλλω όταν λέω σε ΚΑΘΕ φάση.
      το μόνο που με χαλάει είναι τα νεύρα του μήτσου.

      Διαγραφή
  69. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά του Γιαννακόπουλου και αμφιβάλλω κι αν ο ίδιος τα γνωρίζει, αλλά αντικειμενικά ο Φώτσης δεν αξίζει 400.000 ευρώ + buyout μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με τα λεφτά αυτά παίρνεις διαστημικό guard που το έχεις περισσότερο ανάγκη. Τον De Colo τον παίρνεις σίγουρα και με λιγότερα αν τον δίνουν (πάντα μέχρι το τέλος της χρονιάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να ρισκάρουμε με έναν καινούριο παίχτη(στο θέμα της εξοικίωσης) ενώ μπορούμε να έχουμε έναν ετοιμοπόλεμο?
      Και στις 2 θέσεις ''πονάμε'' εξάλλου

      Διαγραφή
  70. as to kratisoume basketikoeinai kathiri ypekfigi adoni k tpt ligotero k malista ithelimeni skopimi k efkairiaki...oson afora to diamadidi min epanalamvanis ta gnwsa i aksia t einai kathola anagnwrismeni(k apo mena ksanediavase an thelis afta p egrapsa)...afta p lew den ta lew giati eimai olympiakos mpori to pathos m na exei na exei sxesi oxi i krisi m(an den imoun olympiakos prosopika den asxoloumoun me to basket opws stamatisa k sto podosfairo,o nown noito)afta p lew ta leew giati oxi giati an adikithike olympiakos k exase ena kipello ena prwtathlima,alla giati o kompos eftase sto kteni o mikros o gios einai epikindinos k afto p lew einai afto p ipan k oi paixtes simera min vazoume olous sto idio kazani...kapioi xoun perisoteres eftjhines k kapies ligoteres...k pes fille m fille adoni an oi aggelopouloi apoilousan tous dioetites oti tha t kanoun ta idia p ekanan sto piloidi to spiti kalokairino diladi o spanoulis epaize sti diki s omada k se mena o diamadidis k ektelousan antistixa 12 k 2 voles tha isoun dikaiologimenos na exeis amfivolies(k oso gia totalento sta foul stin evroliga o spanpulis kathe xrono einai sti triada meta kerdismena foul)gia skepsouto...kali avgi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ πιστεψες κανονικα τις απειλες,τι λες ρε φιλε ησουν μπροστα??.Αφελης μονο θα πιστευαν οτι πισω απο την επιθεση ηταν ο ιδιος ο ΔΓ.Ο ιδιος και μονο που γραφτηκε ως φημη (απο τις κατινες αδελφους Αγγελοπουλους αυτοι τα διερευσαν τελικα),επρεπε να τον προσεχει οχι να βαλει να τον χτυπησουν.Ο πρωτος υποπτος θα ηταν αυτος.Περσι χτυπησατε το πουλμαν του ΠΑΟ ειπατε λοιπον οτι οι ιδιοι εμεις το χτυπησαμε για να τους ιντριγκαρουμε να παιξουν πιο σκληρα.Με αυτη την λογικη λοιπον και εγω τωρα λεω οτι το εκαναν γαυροι για να τον ενοχοποιησουν αφου αυτος ηταν ο πρωτος υποπτος.Ουτε καν κληση σου λεει για απολογια δεν δεχτηκε.Αντε προβατα.Αυτο περι αλητειας το χε πει ο Ιωαννιδης πριν χρονια σε κατι αναλογο, το θυμηθηκαν λοιπον τωρα και το διεδωσαν ανωνυμα.Σε σοβαρα σαιτ το ανεφεραν μονο ως φημη αφου ανωνυμα ηταν η περιγραφη.Τι ψαχνεις μωρε για βολες 4 φαουλ εκανε ο ΔΔ τα ιδια φαουλ κανανε οι ομαδες ενα παραπανω ειχατε εσεις 26-25.

      Διαγραφή
    2. Όπως είπα και πριν -και αγνοείς- η ικανότητα ενός παίκτη να πάρει foul και να πάει στη "γραμμή της φιλανθρωπίας" είναι ξεχωριστό, μετρήσιμο και πολύ σημαντικό στατιστικό στο ΝΒΑ. Αυτό αποδεικνύει αυτό που λέω, ότι -πέρα από τα fouls που γίνονται κανονικότατα ή εσκεμμένα- ο ΔΔ, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς, ακόμα και ο Σόφο αν θες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Όπως επίσης προείπα, πρώτος -Έλληνας- διδάξας, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ τα τελευταία 35 χρόνια, ήταν ο Γκάλης.

      Για το θέμα των δηλώσεων: εγώ ξέρω ότι δεν άκουσα ΠΟΤΕ το ΔΓ να λέει αυτά που έγραψαν Γαύρος και Πρωταθλητής περί "αλητείας", "θα με βρείτε μπροστά σας" κλπ. Ότι τον έχω ικανό να το πει, ναι, ότι όμως τα είπε επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω, από την στιγμή που το έγραψαν ΜΟΝΟ οι δύο αυτές "έγκριτες" κωλοφυλλάδες.

      Όπως επίσης δεν άκουσα από πουθενά αλλού το "πείτε του πως πέθανε" που -ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ- είπε ο Σόφο για τον Antic, επίσης όπως έγραψε ο Γαύρος.

      Από την άλλη όμως ξέρω και είδα και άκουσα τους αυγουλομάτηδες να φτιάχνουν μπλουζάκια, να διαμαρτύρονται εντόνως πριν, κατά και μετά το τελικό (και ακόμα πιο μετά στη συνέντευξη), όπως επίσης ξέρω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 "δημοσιογράφοι" που γράφουν στήλες "άποψης" σε "αμερόληπτες" εφημερίδες, οι οποίοι προετοιμάζουν το κλίμα για τη "σφαγή του καλού ΟΣΦΠ" σε ΚΑΘΕ ματς με τον ΠΑΟ...

      Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ΟΣΦΠ έχανε ή έχασε ή χάνει από την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης...Τα συμπεράσματα δικά σου και δικά σας....

      Διαγραφή
  71. Μεινατε στις βολες που χτυπησε ο ΔΔ,αυτες που χτυπησε στο Σεφ ο Σπαν σου αρεσαν εεεεε???Εκεινος ηταν βουτηχτης κανονικος.Επεφτε μονος του ο Παπ και δινανε φαουλ.Το φαουλ εντος χρονου του Παπ στον Γκιστ το ειδαν ολοι δεν μετρησε ομως θα ταν το τριτο φαουλ για το φτακλακι σας.Μην μου λες για διαιτησια γιατι λαθη γινονται.Τα εσκεμμενα μονο ειναι εκ του πονηρου,οπως το φαουλ του Γκιστ που ακυρωθηκε επι τουτου.27/19 ηταν υπερ σας οι βολες σας στο Σεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Γεια σου Τζιμαρα και λοιποι μαγκες..Ο Πεδουλακης πολυ αξιολογος στην συνενετευξη ..Στο παιχνιδι,δαγκωσε τον Μπαρτζωκα,κατεβασε την ομαδα με σωστη ψυχολογια,απλως η απωλεια των 17 ποντων διαφορας,ειναι απο μονη της κακη ειδηση..Ο Ουκιτς καταπληκτικος και καθοριστικος..Το πιο εντυπωσιακο ειναι η εκπληκτικη φυσικη του κατασταση,που τον βοηθησε να παιξει φοβερη και πολυ στοχευμενη αμυνα..Διαμαντιδης διαστημικος,Λασμε αρχοντας των αιθερων,Καπονο προσωπικοτητα και πειρα,Σοφο κανει οτι μπορει με μεγαλη διαθεση .Γκιστ πολυ καλος στην αμυνα στα γκαρντ και γενικα φτιαχνει και το μυαλο του σιγα-σιγα..Το κακο ειναι οτι κανει διακοπες η σκεψη του,το καλο ειναι οτι σε πολλα παιχνιδια δινει 4-5 σημαντικες φασεις [πχ κρισιμα 3ποντα, κοψιματα]..Μπραμος,πεσμενος και αμυντικα,Μπανκς αλλου για αλλου,δεν συγκεντρωνεται με τιποτα και ο Τσαρτσα,δυστυχως,δινει μια πολυ λυπηρη εικονα στο παρκε..Ο Ολυμπιακος,κακος,κυριως λογω Σπανουλη,με το μυαλο διαρκως στην διαμαρτυρια και στο παραμυθι..Ο Μπαρτζωκας δεν βοηθησε την ομαδα,και γενικως εκει ολοι ζουν στη σκια του Σπανουλη..Φωναζει ο Μπιλ,φωναζουν και οι αλλοι,πεφτει ο βουτηχτης,πεφτει και ο Παπανικολαου,οποιος παρει τη μπαλλα τρεμει να σουταρει μηπως τον λοξοκυταξει ο αρχηγος,και ολοι δηλωνουν υποταγη..Παπ,πολυ και συνεχιζομενα πεσμενος,με στοιχεια κακης νοοτροπιας,θα επιστρεψει ομως δριμυτερος,ο Πεπερογλου περιφερει ασκοπως το σαρκιο του στο παρκε προκαλωντας θυμηδια..Η πτωση του Πριντεζη,αποτελει ευθυνη του κοουτς μαλλον,Χαινς θετικος και φιλοτιμος παντα,ενω ο Λο,μακραν κορυφαιος,πραγματικα αξιολογος παικτης..Ο Σλουκας αψυχολογητος,ο Μαντζαρης λειπει εμφανως..Και ο Αντιτς,αν και οι Ολυμπιακοι δεν του δινουν πολυ σημασια,παιζει καλα σε αρκετα σημαντικα παιχνιδια..Εν κατακλειδι,οι 2 ομαδες δεν απεχουν πολυ,εχουν εμφανεις αδυναμιες στα ροστερ τους..οποτε ολα ειναι θεμα ημερας και λεπτομερειων και ποιος το θελει περισσοτερο..Τις διαμαρτυριες του Ολυμπιακου για τους διαιτητες,δεν τις πιστευουν ουτε οι ιδιοι..Παραμυθιαζονται μεταξυ τους..Ευχαριστω για τον χρονο σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Φίλοι καλοί καλησπέρα,
    Αρχηγέ Jimmi πές μου σε παρακαλώ ότι κακώς έχω την αίσθηση ότι η φροντλαιν του Παναθηναικό δεν ματσάρει την αντίστοιχη των Ρώσων. Φοβάμαι επίσης πως οι πλάγιοι είναι σε κακή περίοδο απέναντι στον Γουίμς και τον Κρίστμας. Ως μόνες ελπίδες μοιάζει να είναι α) το αλλοπρόσαλο παιχνίδι του Τεόντοσιτς που μπορεί να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ μακριά απο το στόχο της και β) η διαφαινόμενη απουσία Κριάπα.
    Κάνε μας σε παρακαλώ μια σκιαγράφηση των δεδομένων του ματς πριν το τζάμπολ.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... η φροντλαιν του Παναθηναικού, σόρυ.
      Οοδωρής

      Διαγραφή
  74. Καλημέρα "καλόπαιδα".. Το μεσημέρι, αν προλάβουμε, για Φώτση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζιμακο.
      Τι φτιανς?

      Διαγραφή
    2. Και λίγη ανάλυση για τα ματς μεθαύριο ίσως....*hint-hint*....

      Όπως λέει και ο Θοδωρής, έχω την εντύπωση ότι θα χάσουμε το ματς από τα 3-4αρια τους, στο ασόδυο και στο 5 θα την βρούμε την άκρη...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, σε όλους.
      Το ματς στη Μόσχα είναι περίεργο και ανοιχτό για όλα. Η ΤΣΣΚΑ φαίνεται σαν να έχει κάνει πισωγύρισμα. Είναι σε δύσκολη φάση και ειδικά αν δεν παίξει ο Κριάπα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει σε ματς must win. Χωρίς τον Κριάπα, θα παίξει αρκετή ώρα με Κρίστιτς και Κάουν. Ο ΠΑΟ πρέπει να προσέξει τις εξάρσεις του Γουίμς στον οποίο θα πέσει μεγάλο βάρος με πολύ isolation. Όπως και να έχει η ομάδα ξεμπούκωσε στον τελικό και πρέπει να παίξει απαλευθερωμένα χωρίς πίεση.
      Ποιά η γνώμη σου Jim;

      77

      Διαγραφή
  75. tha simfonisw gia ta siberasmata alla kseris lene yparxoun dio logikes gia to syperasma andoni,i mia na psaxnis ti peristatiki martiria k na kataligis se ena symperasma k i alli einai na koitas aftin exontas isws k yporinidita ena prokathorismeno symperasma sto mialo s(me liga logia vlepis oti thelis na dis)gia afto ase tis fillades aftes fille agw den eimai fanatikos k den diavazw teties efimerides, des omws an thelis tin sinedefksi dio proedron me ithos (afto einai anamfisvitito)p lene ta pragmata apo to diko sto stoma xwris na krivontai den diapsevdontai k kanena den lei gia dyfimisi dioti fille o logos p vgikan k t ipan oi idioi einai giati apoktoun egirotita afta p ipan, an thelis akous i mporis na psaxnis t diki s martiria gia na kataligis sto symerasma p thelis...tpt allo den exo pw an thelis mporis na psaksis na ksefigis apo t opadiko epikalima k na dis anden thelis k pali diki s epilogi...dialegis k pairnis...efxomai t prwto alla istoriko dixni t antitheto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εάν είναι δυνατόν, προσπάθησε να γράφεις στα Ελληνικά για να μπορούμε να σε διαβάσουμε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για τα greeklish, τα Ελληνικά λέγονται και γράφονται και ακούγονται πάρα πολύ ωραία όπως πρέπει...

      Επίσης είμαι 40 χρονών, ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό από τα 8 μου και ποτέ δεν ήμουν οπαδός/συνδεσμίτης...μυαλό έχω, βλέπω ακούω και κρίνω μόνος μου. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει "οπαδισμός" ή -όπως λες- "τύφλα" στο να δω την αλήθεια...

      Δεν περιμένω ούτε το ΔΓ, ούτε τους Αφους, ούτε φυσικά τις κιτρινοφυλλάδες να μου πουν τι να πιστέψω και ποια είναι η "αλήθεια"....

      Διαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Jim, τί γίνεται στη Ζαλγκίρις;
    Θα το διαλύσουν το μαγαζί; Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος παίκτης από τους ξένους της που να ταιριάζει σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό; Εκτιμώ πολύ το Λαφαγιέτ και νομίζω θα ήταν ταμάμ για ΠΑΟ. Τί λες;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαφαγιέτ και για τους δύο θα ήταν πολύ καλή επιλογή..

      Διαγραφή
    2. Τον Μακ που ακούγεται για Ολυμπιακό, τον γνωρίζεις; Σήμερα ακούστηκε ότι εξετάζουν και Πέρκινς που παίζει στην Κίνα.

      77

      Διαγραφή
  78. Jim, άσχετο και με όλο το θάρρος, θα ήταν πιστεύω άκρως ενδιαφέρον να αφιέρωνες μία ανάρτηση για τον Παν. Γιαννάκη. Μπορεί να φαίνεται ανεπίκαιρο και να μην ενδιαφέρει πολλούς στην παρούσα φάση, αλλά η παρουσία του Γιαννάκη στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ως παίκτης και ως προπονητής, έχει αποτελέσει πεδίο αντιπαραθέσεων και αμφισβητήσεων για πολλούς (χαρακτηριστικές είναι οι αλλαγές των απόψεων του Φ. Συρίγου διαχρονικά). Έχει αξία η γνώμη σου για την φετινή του παρουσία στη Λιμόζ και την προοπτική του για επάνοδο στο top επίπεδο. Θεωρώ ότι έχει αδικηθεί και ως προς την αγωνιστική του αξία αλλά πολύ περισσότερο και για την προπονητική του επάρκεια.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ναι.. Ο Μακ έχει ποιότητα φίλε, αρκετά καλός παίκτης. Βέβαια δεν είναι ο πόιντ τύπου Μάντζαρη, αλλά έχει χαρακτηριστικά (δυνατό κορμί, άμυνα) που μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Είναι λίγο αλμυρός.. Για τον Γιαννάκη έχουμε γράψει νομίζω 2 φορές φέτος και θα ξαναγράψουμε γιατί βλέπω Λιμόζ αρκετά. Πάντα έχει ενδιαφέρον. Στη Γαλλία πάντως είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη δουλειά του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή