Athlenda

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τι πιστεύει η Ευρώπη για ΤΗ σειρά..?




Το Hoopfellas μίλησε με αρκετούς ανθρώπους του αθλήματος από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, παίρνοντας μια γεύση από το κλίμα που επικρατεί και την αίσθηση που έχει αφήσει Η κορυφαία σειρά των play-offs όσον αφορά την εξέλιξη της..



Ήταν ένα off the record gallop, απλά για να αφουγκραστούμε τον απόηχο της σειράς στο εξωτερικό και κυρίως το πώς βλέπουν το μέλλον αυτής περίπου 70 επαγγελματίες του αθλήματος εκτός Ελλάδος (μάνατζερ, προπονητές, παίκτες, αναλυτές κλπ.) και κατά μήκος όλης της Ευρώπης. Από το..Ισραήλ και τα Βαλκάνια, μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο δεδομένου ότι τα play-offs όπως είναι φυσικό έχουν καθηλώσει όλους τους μπασκετικούς.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι  τελικό αποτέλεσμα και ο νικητής της σειράς έχει προβληματίσει πολύ κόσμο, με τη σειρά πλέον να έρχεται στην Αθήνα. Από τα 72 άτομα  με τα οποία ήρθαμε σε επικοινωνία  τα 32 ψήφισαν Παναθηναϊκό, τα 36 Μπαρτσελόνα και τα 4, πραγματικά, δε μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά.. Είναι πάντως ισχυρή ακόμα η τάση ότι οι Καταλανοί θα πάρουν ένα από τα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι οι πράσινοι θα περάσουν στο 5ο παιχνίδι δηλ. ακόμα και η σειρά γυρίσει στο Παλάου Μπλαουγκράνα.  Ενδεικτικά θα σας πω ότι η Τουρκία έβγαλε Μπαρτσελόνα,  η Ιταλία και η Σερβία είναι στο 50-50 (αν και πάνω από τα μισά άτομα από τις δύο αυτές χώρες μου επισήμαναν ότι θα ήθελαν να περάσει ο Παναθηναϊκός..), κορυφαίος αναλυτής του Ισραήλ ψήφισε Μπαρτσελόνα σε αντίθεση με τα φιλαράκια μας από το γαλλικό catch&shoot που ήταν κάθετα για «1-3» υπέρ της Ελληνικής ομάδας, όπως και η πλειοψηφία της Βόρειας Ευρώπης. Ο Μάρκους Άρνολντ (φόργουορντ της Αλιάγα Πετκίμ) μίλησε για δύο πολύ ποιοτικές ομάδες και πήρε από ένστικτο και μόνο Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός στατιστικός αναλυτής Ρομπέρτο Αζαρ  έδωσε 1η επιλογή τις δύο νίκες των πρασίνων στο ΟΑΚΑ και εάν αυτό δε συμβεί ποντάρει σε νίκη της Μπαρτσα στα 30 τελευταία δεύτερα της παράτασης του 5ου ματς, ζητώντας να του στείλω έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων εάν αυτό συμβεί (..ο Αργεντινός στον Έλληνα τώρα, για λεφτά.. Τι βρεγμένος, τι μούσκεμα δηλαδή..) ενώ ο το πρώην bad boy της Λιμόζ (στο παρκέ..) και θρυλικός πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος (με την ΑΕΚ) Τζιμ Μπιλμπά  έδωσε και προγνωστικό για τον ΟΠΑΠ ψηφίζοντας νίκη της Μπαρτσελόνα στο τρίτο ματς με 5 πόντους, νίκη του Παναθηναϊκού την Πέμπτη και 5ο ματς στο οποίο συμπλήρωσε ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε..


Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ για πόλεμο στο ματς της χρονιάς. Ο Γκιστ είναι ακόμα αμφίβολος, όμως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι υπέρ του κάτι που είναι σημαντικό καθώς αποτελεί σπουδαίο εργαλείο στην αμυντική τακτική και το ροτέησιον του Πεδουλάκη με την πολυχρηστικότητα του ενώ παράλληλα έχει παίξει εξαιρετικά τον Λόρμπεκ. Είπαμε, χρειάζεται αποφασιστικότητα, υπομονή, πειθαρχία και προσήλωση στο πλάνο. Ο κόσμος είναι εκεί για να βοηθήσει, όχι για να αγχώσει, αν και αυτό είναι αλήθεια ότι δεν προγραμματίζεται και μπορεί να συμβεί .


Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των δύο πρώτων αγώνων  δίνει το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια. Μια ομάδα πιο σκληρή, αθλητική, διψασμένη σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό βέβαια μπορεί και να αλλάξει, είναι πολύ λεπτή η γραμμή ισορροπίας των πραγμάτων. Πέρυσι η Μπαρτσελόνα βίωσε μια παρόμοια κατάσταση μετά τους δύο πρώτους τελικούς της ACB απέναντι στην πολύ πιο φρέσκια, αθλητική και διψασμένη Ρεάλ, ταξιδεύοντας στη Μαδρίτη με το πολύ επιεικές για αυτήν 1-1. Έχασε με κάτω τα χέρια το 3ο ματς (85-59..) αλλά βρήκε με κάποιον τρόπο το κουράγιο μπροστά σε 14.000 κόσμο (που περίμεναν την απονομή..)  να πάρει το ματς και να κατακτήσει το τρόπαιο στις λεπτομέρειες στη Βαρκελώνη. Αυτός ο "τρόπος" και στα δύο παιχνίδια της ανατροπής, λεγόταν Πιτ Μάικλ..

Για να δούμε, το βράδυ πλησιάζει..


Υ.Γ: Δίκαια η Λοκομοτίβ του Νικ Καλάθη κατέκτησε τον τίτλο του Eurocup απέναντι σε μια ισχνή Μπιλμπάο. Το Κράσνονταρ στην Ευρωλίγκα λοιπόν από τη νέα σεζόν. Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/the-prestige.html ) αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Δυτ. Ρωσίας, μια σύγχρονη business city η οποία παρουσιάζει μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης (μέσα στη γενικότερη παγκόσμια οικονομική κρίση) και στην Κουμπάν υπάρχει διάθεση και χρήμα. Συγχαρητήρια και στον Πασούτιν. Μετά την Ούνικς το ’11 οδηγεί και την Λοκομοτίβ στην κατάκτηση του Eurocup. Πραγματικά καλός προπονητής, το είπαμε και πέρυσι, από τους νέους αστέρες στην ευρωπαϊκή σκηνή. Από τη στιγμή μάλιστα που προσέθεσε τον Χέντριξ το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας ανέβηκε κατά πολύ δείχνοντας ότι στοχεύει αποκλειστικά στον τίτλο.  Η Μπιλμπάο από την άλλη πνίγεται στα προβλήματα της. Ακούγεται ότι εάν δε μπεί ένας δυνατός χορηγός η ομάδα δύσκολα θα μπορεί να κρατηθεί ανταγωνιστική το καλοκαίρι και ο Κατσικάρης δείχνει δύσκολο να συνεχίσει. Το μέλλον του είναι προς ανατολάς..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..


230 σχόλια:

  1. Jim, με την παράθεση των απόψεων των απανταχού μπασκετικών, το μόνο που κατάφερες είναι να μεγαλώσεις την προσμονή και την αγωνία μας για το ματς. Το περσινό παράδειγμα των τελικών της ACB, είναι μεν ενδεικτικό αλλά περιλαμβάνει και τη Ρεάλ της οποίας η πνευματική και ψυχική ισορροπία είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενα.

    Υ.Γ. Τα δικά σου προγνωστικά, δεν μας τα αποκάλυψες;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι.. Δεν υπάρχουν προγνωστικά. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στα μάτια μου, έχει το μομέντουμ αλλά υπάρχει και ο αστάθμητος παράγων. Θεωρώ ότι ένα καλό παιχνίδι του Λόρμπεκ (τον οποίον περιμένουν οι Καταλανοί..) μπορεί να αλλάξει ισορροπίες.

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς δεν τις άλλαξε Jim. Στο τσακ. Ο ναβαρο με έχει πληγώσει πολλές φορές έκανε καλό παιχνίδι αλλά είναι κρίμα να τον βλέπεις να κουτσενει. Τρομερή η ατμόσφαιρα ΣτΠ γήπεδο. Είναι όμως άσχημο να μην μπορείς ούτε προς νερού σου να πας (sic). Μας έβγαλε τη ψυχή η ομάδα.... Περιμένουμε Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι και πρόκριση. Στα μάτια μου βελτιωμένη η Μπάρτσα. Θέλει πολύ προσοχή. Πολύ ωραίο το άρθρο πέρα από τα συνηθισμένα. Αν θες βοήθειες με γραφήματα κλπ ποτέ εδώ είμαστε.

      Διαγραφή
  2. εγω ολου τους φιλους βαζελους τους εκραξα να πανε.υπηρχε ενας που εκραζε ακομα πεδουλακη (δεν ειχε παει στον συνδεσμο και δεν ειχε παρει γραμμη οτι τα κοζα αλλαξαν).

    Μονο ο γιασισκεβιτσιους μπορει να τους παρει το παιχνιδι σημερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Τζιμ,
    Ευχαριστούμε πολύ για τις τακτικές αναρτήσεις!
    Αναγνωρίζουμε το φόρτο εργασίας που έχει πέσει στο Hoopfellas τις τελευταίες εβδομάδες και σε υποστηρίζουμε ψυχολογικά για τη συνέχεια!
    Σε μια παραλλαγή του ερωτήματος "η Μπάρτσα θα αντέξει ?" εγώ θέτω "ο Jim θα αντέξει ? ".
    (Και απαντώ "εννοείται"!)

    Mookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα παιχταρά μου. Ευχαριστώ πολύ. Εννοείται.. Σκυλί μαύρο, του..πολέμου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε τον Jim για το χρόνο που βρίσκει και κάνει τις πολύ ενδιαφέρον αναρτήσεις. Δεν ξέρω αν αυτός, ο Παναθηναικός ή η Μπάρτσα θα αντέξει. Εγώ δεν βλέπω να την βγάζω μέχρι το βράδυ. Η ταχυκαρδία εχει ξεκινήσει ήδη.. Πολυ αγχωτική αυτή η σειρά παιχνιδιών. Πάλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο θα κριθεί...

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Τζιμ, προγνωστικά δεν χωράνε, το παρελθόν δε συνέβαλε ποτέ ενεργά σε αγώνα. Όποιος έχει τα κότσια και την αποφασιστικότητα, αυτός θα κερδίσει. Αν νομίζουμε πως με τον κόσμο θα κερδίσουμε πλανιόμαστε γιατί δεν έχουμε ομαδούλα απέναντί μας. Και πάλι από την άμυνα θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα των 2 πρώτων αγώνων βλέπω ανοιχτό το δρόμο μέχρι την κούπα χωρίς υπερβολή. Παίκτες με μεγάλες δυνατότητες που μέχρι στιγμής δεν έχουν τραβήξει καλούνται σήμερα να αφυπνιστούν. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε Σχορτσιανίτη και Ματσιούλις, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν λίγο παραπάνω, ενώνοντας το πάθος τους με Διαμαντίδη, Μπράμος, Γκιστ και Λάσμε. Μακάρι να με δικαιώσουν και να κλείσουμε τη σειρά στην Αθήνα.

    Υ.Γ: Ο Γιαννακόπουλος ακούω διαπραγματεύεται με Τζέρεμι Πάργκο για τα πλέι-οφ της Ελλάδας, θέλω τη γνώμη σου Τζιμ. Και το καλοκαίρι Καλάθης με τα χίλια, είναι το alter-ego του Μήτσου!

    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικηφόρε. Σήμερα καλό είναι να επικεντρωθούμε στη ματσάρα του ΟΑΚΑ.. Τίποτε άλλο.. Έχουμε χρόνο να αναλύσουμε τα πάντα.

      Διαγραφή
  5. Είδα περίπου τον μισό τελικό του Eurocup και με απογοήτευσε η Μπιμπάο όχι διότι έχασε αφού έτσι και αλλιώς το έμψυχο δυναμικό της ήταν πολύ πιο γεμάτο (η Ούνιξ ήταν μάλλον "καταλληλότερος" αντίπαλος) και ο προπονητής της πολύ περπατημένος αλλά η ευκολία με την οποία ήρθε η ήττα. Στο 2ο ημίχρονο μέχρι το 35' που έκατσα να δω, δε διέκρινα πείσμα, πάθος από τους παίκτες και ειδικά αυτός ο Χάμιλτον έδειξε απίστευτα νωθρός (ή μήπως "γατάκι";)!

    Ο Κατσικάρης δεν είναι και τόσο "Έλληνας" ως προπονητής αν αυτό που έδειξε στον τελικό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής.

    Για το σημερινό, no bet! Όλα ανοικτά και με περιθώριο για αποτέλεσμα έκπληξη και όχι ακόμα ένα κλειστό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανάγο, όντως η Μπιλπάο ήταν σκέτη απογοήτευση. Όχι γιατί έχασε αλλά για τον τρόπο που προσέγγισε το ματς. Ο Κατσικάρης έχει κάνει καλή ομάδα για την ACB, με παίκτες από τα λιμά της Ρεάλ και της Μπάρτσα (Ερβέλ, Μουμπρού, Λόπεζ, Γκριμάου), δεν έχει τρίτο κλασσικό γκάρντ και παίζει διαφορετικό στυλ από αυτό που εμείς ονομάζουμε ελληνικό. Νομίζω, ότι και η βελτίωση του Βασιλειάδη δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο διαβάζαμε, αν και δεν έχω μεγάλο δείγμα γραφής. Αν έχει βελτιωθεί ο Βασιλειάδης, τότε ο Μπράμος ή ο Παπανικολάου τί έχουν κάνει; Η πορεία του Κατσικάρη στην εθνική Ρωσίας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αν αποτύχει θα πρόκειται για ένα τεράστιο πισωγύρισμα στην καριέρα του. Πιστεύω ότι βιάστηκε να την αναλάβει. Έπρεπε πρώτα να δοκιμαστεί σε ένα τοπ κλάμπ της Ευρωλίγκας, με παίκτες-ονόματα και μετά να πάει σε εθνική ομάδα που είναι και κάτι εντελώς καινούργιο γι' αυτόν.

      77

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να είμαι κανας ειδήμων, νομίζω πως ο Βασιλειάδης έχει σταθεροποιήσει το σκοράρισμά του ή το σουτ του αν θες αφού οι πόντοι του από αυτό εξαρτώνται κυρίως δεδομένου ότι δεν είναι και κανάς μέγας αθλητής ή slasher.

      Ο Παπ και ο Μπράμος είναι ανελκυστήρας με λόξυγγα σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα στο σκοράρισμα αν και σίγουρα με πιο πολύπλευρη προσφορά σε άμυνα, ριμπάουντ από το Βασιλειάδη.

      Για να το πάω λίγο παρακάτω το καλοκαίρι στην Εθνική θα ήθελα να δω το Βασιλειάδη να ζευγαρώνει με έναν εκ των Παπ-Μπράμου στο 3.

      Και μένα βιαστική κίνηση μου φαίνεται η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρωσίας αλλά η πρόκληση είναι μεγαλη και το ύψος της αμοιβής επίσης. Μακάρι να διαπρέψει.

      Διαγραφή
  6. καμια πληροφορια για το θεμα παργκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμένω περισσότερα απο το Σάτο σήμερα...:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κριμα την μεταδοση σημερα δεν θα την κανει ο Φ.Συριγος μας πηγε γουρι ο "Σατο" την τελευταια φορα."Α"

      Διαγραφή
    2. Φίλε το καλύτερο ήταν που ρωτάει το διαμαντίδη:Μήτσο είσαι συγκινημένος?(έλεος...)
      .Όχι,ο ιδρώτας είναι που στάζει...(καθαρή απάντηση σαν να του λέει: πόσο μ*λ*ας είσαι...)
      Είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο στη μάχη του πιο ηλίθιου εκφωνητή..Χατζηγεωργίου ή Συρίγος?
      Ο πρώτος απίστευτα άσχετος,ο δεύτερος απίστευτα γελοίος...
      Που σαι Σκουντή να δεις δόξες...(το παλεύει κι αυτός από ραδιόφωνα-εφημερίδες όπου μπορεί..)

      Διαγραφή
  8. Όπως έγραψε κι ένας φίλος στην προηγούμενη ανάρτηση, ο Γκιστ δεν θα είναι ο ίδιος παίκτης, δεν είναι το "βουνό" που στηρίζεται στον όγκο του, και το πρόβλημα του θα τον κάνει λιγότερο αθλητικό, αν παίξει... Και η απορία είναι: τον έχεις στην αποστολή για να μην ξέρει ο αντίπαλος αν θα παιξει ή όχι, αλλά τον βάζεις να παιξει ανέτοιμο με ρίσκο να μην τον έχεις την πέμπτη και να είναι απλά κακός λόγω του προβλήματος του; Μακάρι το παιδί να μπει μέσα και να δούμε και κάρφωμα ανεμόμυλος στο αιφνιδιασμό!
    Σε κάθε περίπτωση εγώ βγάζω να πρασινοκοκκινα κασκόλ μου απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάτερ ημών
    ο εν τοις ουρανοίς,
    αγιασθήτω το όνομα Σου.
    Ελθέτω η βασιλεία Σου.
    Γενηθήτω το θέλημα Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης.
    Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον.
    Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
    ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών.
    Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν,
    αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.
    Και δος ημίν τη νίκη σήμερον
    εινα ελθέτω η πράσινη βασιλεία επι της γής
    Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για τον Πεδουλακη τι γνωμη εχει η ευρωπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή ερώτηση, αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση (αν υπάρχει) !

      geof

      Διαγραφή
  11. Η πιό μπασκετική περίοδος της σεζόν,ωραίο το γκάλοπ Τζιμάρα,οτι πρέπει για ζέσταμα!!
    Δε χαλιόμαστε με τπτ σήμερα,απολαμβάνουμε μπασκετάκι και τριφυλλάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑΙΟ NICKNAME, ΕΓΡΑΨΕΣ......................
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  12. "Hoopfellas: Τι πιστεύει η Ευρώπη για ΤΗ σειρά..?" ή αλλιώς "Πώς ο Jim Conway ξεβρακώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των μπασκετικών δημοσιογράφων". Πρωτότυπο άρθρο-έκπληξη, μπράβο Δημήτρη! Αν ο Παναθηναϊκός είχει βαθύτερο roster θα ήθελα να περάσει μέσα από τη Βαρκελώνη, έτσι για το γαμώτο! Ανήκω σε αυτό το 4/72 που δεν θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι τους για καμία από τις δύο ομάδες. Τα λέμε σε κανα δύωρο, μακάρι με ευτυχείς ειδήσεις.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. paides de borw na apofasisw akoma pio einai to swsto oskar gia ti jouanita apopse.... poso 8eatro pia....anupomonw na fugei i skartadoura se an8rwpino dunamiko apo ton evrwpaiko xwro..dhladh auth h fournia ton ispanwn i8opoiwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσαρτσαρης σε 10 λεπτα play time εχει 1 rebound και 5 λαθη! Μιλαει η εμπειρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είμαστε εμπαθείς παρακαλώ. Αν δεν κάνω λάθος έχει χρεωθεί δύο λάθη που δεν ήταν δικά του (π.χ. η πάσα του Ούκιτς στη γωνία). Επίσης η πάσα του στον Λάσμε στο ζωγραφιστό μετά από ένα βαθύ ντράιβ ήταν καλή ιδέα - αν το ίδιο λάθος έκανε ο Μήτσος θα ήσουν ΟΚ. Μην ξεχνάμε ότι αν και με ράνκινγκ -5 έχει κερδίσει 8 πόντους στο +/-. Περισσότερο με χάλασε που τον κέρδισε ο Λόρμπεκ σε 2-3 φάσεις στο ποστ.

      Σε κάθε περίπτωση μας τον γρουσουζεύεις. Με τον Γκιστ στο 50% θα χρειαστούμε τον Τσαρτσαρή για τουλάχιστον άλλα 12'.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  15. δεν τον μπορω αλλο τον Ναβαρο δεν μπορω αλλα τους θεατρινισμους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντί να πείτε και ευχαριστώ που στις μισές φάσεις έβγαινε από τα σκριν και τον σάπιζαν στο ξύλο χωρίς να δίνεται τίποτα,παραπονιέστε για τον ναβάρο.

      Διαγραφή
    2. ποιο ξυλο? τον παρατηρουσα σε ολα τα ρεπλαυ... εχει ανεβασει τους θεατρινισμους σε αλλο επιπεδο.. μεγαλος παικτης αλλα και μεγαλος μπαγλαμας ο τυπος..

      Διαγραφή
    3. νταξει peris,Ναβαρο με το πολυ μυαλο και κλαση αλλα με τα αργα ποδια ειχε φαουλ 8-1.Εσυ ομως θαθελες ναναι 18-1 ε; Ή να παρει 25 μηπως;Καλα κρασα!!

      Διαγραφή
    4. φίλε μου αν είχε αργά πόδια δεν θα χε γίνει αυτό που είναι...θα ήταν ένας ευρωπαίος καπόνο(πες τον και γκετσεβίτσιους)...
      Υπήρχαν φάσεις,αντίστοιχα με αυτές που αδικήθηκε στο 1ο παιχνίδι ο Πάο που τον πήγε αρκετά η διαιτησία...περιπτώσεις που έφαγε ξύλο ο ναβάρο όπως έβγαινε από τα σκριν.Το φάουλ του τσαρτσαρή στον σάρας στο κρίσιμο σημείο που τελικά αστοχεί ο λιθουανός κλπ...

      Διαγραφή
  16. Εγω δεν μπορω αλλο αυτη τη σειρα... παλι στο τελευταιο δευτερολεπτο θα κριθει.. πολυ αγχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ade geia spanomaries...o AUTOKRATORAS SAS EPESE KAI PALI BARUS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΑΖΩ ΟΜΑΔΑ!!!!
      ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ Κ ΜΕ ΘΕΛΩ!!!!
      ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΜΑΣ ΠΑΝΑΘΑ.................

      Διαγραφή
  18. Αυτή η τελευταία επιθεση της Μπάρτσα, ήταν σχεδιασμένη; Ας περιμένουμε, βέβαια την Πέμπτη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...αν και το μυαλό τους, τους το έχει ψιλοχοντροχαλάσει ο Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση οτι ο Πέδουλας λέει τον Μήτσο να τραβηχτεί προς τα πίσω ώστε να γίνει το κλέψιμο. Η την έχει πάρει χαμπάρι οτι το σύστημα λέει να πάει η μπάλα στον Τόμιτς ή είναι Προφήτης.

      Μοντέρο

      Διαγραφή
    2. Ήταν ο Σάδα μέσα και είπε να τον βάλει λίμπερο... Πάντως, αν δεις τη φάση, αυτό ακριβώς ήθελε ο Πεδουλάκης. Στο βάθος της εικόνας χτυπιέται και φωνάζει στο Διαμαντίδη να πάει πιο πίσω από την τελική. Μάλλον, για να κόψει πιθανή πάσα σε κόψιμο μέσα στη ρακέτα...

      Διαγραφή
  19. Ευχαριστώ τον Θεό που μ'αξίωσε να ζήσω τέτοιες χαρές με την Πανάθα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτός ο παίκτης είναι η επιτομή του clutch player.Τρίποντο με παγωμένο αίμα,τάπα ο λάσμε,καπάκι κλέψιμο ο Μητσάρας. Με προβλημάτισε η ζώνη της μπάρτσα και ο Τόμιτς 2,18 που φαινόταν ασταμάτητος αλλά ευτυχώς τους γεμίσαμε με φαουλ νωρίς. Αυτοθυσία Σόφο με βουτιά που πήγε να σπάσει το παρκέ,Γκιστ σε όλο το παιχνίδι άφαντος και στο 4 δεκάλεπτο παρα μα παρα πολύ θετικός. Κακή άμυνα στα 2 συνεχόμενα 3ποντα της μπάρτσα.

    Μοντέρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν ειδα τον Τόμιτς να πηγαίνει στις βολές κατάλαβα οτι θα τις έχανε και τις δύο. Ηταν τόσο το άγχος του που νόμιζες οτι θα κλάψει... Τρομερή στιγμή.
    Ψιλοτυχερό το τρίποντο του Διαμαντίδη, αλλα αυτη η σειρά έτσι οπως εξελίσσεται θέλει και τύχη.
    2-1 το σκόρ τωρα, ολο το άγχος στους Ισπανους τωρα καθώς με ηττα πανε σπίτι τους σε αντίθεση με τον Παναθηαναικο που αν χασει εχει ευκαιρια να πάει και σε 5ο παιχνίδι. Ελπίζω να μην φτάσουμε εκει, αλλα αν φτασει μπορεί να κερδίσει. Το εχει ξανακανει εξαλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι κ αλλιως ειναι κακος στις βολες.ποσο μαλλον σε κρισιμη στιγμη με 20000+απο πανω να σφυριζουν

      Διαγραφή
  22. kala pws kia eidame to vlado (jankovits) sto nao shmera???autos den einai psilo krufo-fanero gavros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/309973-Rabei-to-ebdomo-sto-OAKA-o-Panathhnaikos
      και μονο που δημοσιευει την φωτογραφια το site του προεδρου λεει πολλα..... αλλα ολα αυτα το καλοκαιρι τωρα προτεραιοτητα εχει το λονδινο και το πρωταθλημα

      Διαγραφή
    2. Παίδες και ο Μάντζαρης στο final4 της Βαρκελώνης ήταν στις εξέδρες και η κοπελιά του φορούσε τη φανέλα του Παναθηναικού αλλά αλλού κατέληξε.
      jpg13

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή αφού πήγε στο Οάκα να δει ένα παιχνίδι που θα ήθελε να δει η μισή Ευρώπη σημαίνει οτι είναι βάζελος,ε?
      Καλά..ότι να ναι...

      Διαγραφή
    4. http://1.bp.blogspot.com/-HbCR_50rnaw/T94TZl17idI/AAAAAAAAACI/Fy90ASsdOlk/s1600/fmd.jpg δεν φορουσε μονο η κοπελια του φανελα αλλα και ο ιδιος μπλουζα οργανωμενων του παναθηναικου. επισης στην περιπτωση μαντζαρη ο παικτης περιμενε 2 μηνες τον παναθηναικο αλλα δεν τον ηθελε ο ζοτς καθως δεν τον θεωρουσε ικανο για μια θεση στη 12αδα και πηγε στον ολυμπιακο.......... οσο για τον γιανκοβιτς εγω το μονο που λεω ειναι να περιμενουμε μεχρι τον ιουλιο οσο για εσενα peris προφανως ο γιανκοβιτς δεν ειναι παναθηναικος οπως δεν ειναι και ολυμπιακος και καλα οτι να ναι ειναι αυτα που γραφοταν οτι δεν θα πηγαινε ποτε στον παναθηναικο λογω αλβερτη.... υπομονη το καλοκαιρι πλησιαζει............

      Διαγραφή
  23. Ρε τι θα παθουμε με αυτην την σειρα
    Ελεος δηλαδη .καρδια στο ανθος μας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικά με ποιές ακριβώς λέξεις να περιγράψεις τις ενέργειες του Διαμαντίδη στο τελευταίο 2λεπτο; Το ματς πάντως το έδωσε στο τέλος ο Σάρας, εκεί στο +4 της Μπάρτσα πήγε να το τελειώσει με τρίποντο ενώ είχε μείνει χρόνος και στη φάση με το κλέψιμο του Ματσιούλις έχει κάνει κάκιστη πάσα για την ποιότητα του. Σε όλο το υπόλοιπο ματς βέβαια ξήλωνε...
    Πολλά μπράβο ειδικά σε Μπράμος και Γκιστ. Στον Έλληνα γιατί έχει βάλει στο παιχνίδι του ωραία power finish κάτι που πίστευα ότι άνετα μπορεί να το κάνει και στον Αμερικανό που στο τελευταίο δεκάλεπτο παρότι έπαιζε τραυματίας κατέθεσε ψυχή.
    Υ.Γ. Για τον Λάσμε πρέπει να γίνει υπέρβαση για να μείνει του χρόνου. Η αξία του αυτή τη στιγμή είανι κοντά στο εκατομμύριο (και βάλε). Πιστεύω και ο ίδιος να διαγνώσει ότι μπορεί στον Παναθηναϊκό να μακροημερεύσει και να μην πάρει απόφαση καθαρά χρηματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι σωστά επραξε ο Σαρας και έριξε τρίποντο. Ηταν ελέυθερος και το τρίποντο το έχει. Εξαλλου ήξερε οτι στο τέλος του παιχνιδιού κανείς άλλος δεν θα ηθελε να πάρει προσπαθειες, οποτε την πήρε μόνος του.
      Μεγάλο παιχνίδι ο Μπραμος. Και τι δεν έκανε αυτο το παιδι στο γήπεδο

      Διαγραφή
  25. Δημήτρη αποκαλύπτομαι.
    Πεδουλάκης: μακράν ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, ανεξαρτήτως της κατάληξης.
    Μπράμος: τον αμφισβήτισα έως τις γιορτές και τον ψιλοσνόμπαρα απο καιρού εις καιρόν, αλλά είναι η πραγματική αποκάλυψη της χρονιάς.
    Το δίδυμο Γκιστ-Λασμε, για τα λεφτά του είναι σούπερ.
    Άντε, δυνατά για το 3-1 και φύγαμε για τελικό κόντρα στους εκλεκτούς του συστήματος.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν γίνει 5ο παιχνίδι η Μπάρτσα θα το πάρει περίπατο μέσα στην Ισπανία οπότε το 4ο παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι η μεγάλη και τελευταία ευκαιρία του Παο για να πάει στο f4.
    Αν θέλετε την γνώμη μου ο Παο έχει τόσες πιθανότητες να πάει στο φετινό f4 όσες πιθανότητες έχει και η Εφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Jim είπε κάτι στο άρθρο του,"θα αντέξει η μπαρτσελόνα;" εκτός απο Διαμαντίδη και Τσάρτσα η υπόλοιπη ομάδα περνάει απο τοίχο και παίζουν άνετα και 6ο παιχνίδι.

      Θα επαναλάβω τα λόγια του Jim "θα αντέξει η μπαρτσελόνα;"

      Μοντέρο

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σου!Ο παναθηναικός για να περάσει χρειάζεται έναν μπίδη.τώρα ειναι απίθανο.

      Διαγραφή
    3. Ναι,σε αυτα τα 7 ματς play offs με Παο εχει παρει τα 2,το ενα στον 1 ποντο και το αλλο στην παραταση (στα 2 ματς που ειχε και την περισσοτερη ευνοια διαιτητικα).
      Μην ανησυχεις,τα νουμερα ειναι μαζι σου!!!
      Ετσι,Παναθα,μοιρασε πονο!!!
      Δειξε στον Β ομιλο του τοπ16 που προσπαθουσε ποσους μηνες τωρα να κερδισει την Μπαρτσα (μονη ηττα στις 3 Ιανουαριου,χαχα),πως κερδιζεται.
      Το ειδες να μαθαινεις; Ετσι κερδιζεται η Μπαρτσα.

      Διαγραφή
    4. Τον Μπίδη πολλοί τον λιγουρεύονται, για να δούμε που θα καταλήξει το καλοκαίρι, μάλλον θα τον πλανέψουνε οι σειρήνες του ΝΒΑ,

      Διαγραφή
    5. δεν ξέρω και το όνομά σου .....ευχαριστώ που με έκανες και γέλασα......η γνώμη σου πραγματικά είναι ρεαλιστικότατη μετά τα τρία πρώτα μάτς......χαχαχα

      Διαγραφή
    6. ο bryant εκλαιγε ,οχι γιατι τραυματίστηκε,αλλα γιατί αρχίζει μια καινούρια εποχή στο nba.bidi's era..

      Διαγραφή
    7. ρε 2.18 ο Παναθηναικος ετσι εχει επιλεξει να παιζει και ετσι θα νικα η θα χανει.Σετ παιχνιδι λιγες κατοχες και σκληρη αμυνα.Η ψυχη και η μαχητικοτητα τον εσωσε.Ετσι Τζιμ καλα δεν τα λεω καλα χεχεχεχε!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. ρε 2.18 τόσες λίγες ελπίδες δίνεις στην Πανάθα αφού η Εφές δεν περνάει ούτε με θαύμα!

      Διαγραφή
    9. ΜΛΜ (ΜΗ ΛΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ)

      Διαγραφή
    10. Την παλεύειες φίλε?

      Διαγραφή
  27. Παιδιά, καλά! Αν ο φετεινός Σάρας έπαιζε πέρυσι στην τριφυλάρα, τότε η διαιτησία δεν θα είχε επηρεάσει το αποτέλεσμα του ημιτελικού στην Πόλη.
    Στο 1ο και στο 3ο φετεινό ματς ήταν πυραυλοκούνητος ο άνθρωπος. Ευτυχώς απόψε δεν υπήρξε και καθοριστικός για το αποτέλεσμα...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σάρας πέρσι Τεό έκανε ματσάρα στον ημιτελικό.

      Διαγραφή
    2. Tον είδα κι εγώ σε αυτή τη σειρά πολύ πιο ελεύθερο να δρα και να εκτελεί αλλά και να δημιουργεί πιο άνετα...
      Μήπως ο Ζοτς τον περιόριζε παραπάνω απ'όσο θα πρεπε?

      Διαγραφή
    3. Περυσι τον ημιτελικό πήγε να τον πάρει μονος του ο Σάρας! Έκανε τεράστιο παιχνίδι...γενικά ο Σάρας πέρυσι έκανε τεράστια χρονιά..ίσως η καλύτερη του στον Παναθηναϊκό.

      Pan.Tsak

      Διαγραφή
  28. Πείτε μου τώρα ότι αν η Μπάρτσα αντί Πασκουάλ είχε Μαρκόπουλο και αντί Σάδα Μπίδη δεν θα κέρδιζε άνετα τον ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γίγας Μπίδης θέλει 10 σαν τον Ναβάρο, αλλά δυστυχώς το καλοκαίρι θα τον χάσουμε, θα πάει στο ΝΒΑ να καλύψει το κενό του τραυματία Kobe Brayant.

      Μετά το τραυματισμό του Kobe Brayant χάσαμε κα την τελευταία ελπίδα για να τον κρατήσουμε στο ελλ. πρωτάθλημα, σίγουρα τα αμερικανάκια θα τον χρυσοπληρώσουν για απολαύσουν και αυτοί λίγο ποιοτικό μπάσκετ.

      Διαγραφή
  29. Τί έγινε ρε παιδιά, κερδίσαμε και ξαφνικά γίναμε απαιδιόδοξοι και πάμε για 5ο παιχνίδι;;; Γιατί έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.40 οχι καλε εμεις,οι αλλοι."Α"

      Διαγραφή
    2. Έχει κολλήσει το μυαλό του Μπιδόπληκτου.

      Μοντέρο

      Διαγραφή
    3. χεχεχεχε!!!!!!!!!!οπως τα λες, Μπιδοπληκτος.

      Διαγραφή
    4. Δεν σε κοροιδεύω. Απλά ενώ βγάζεις γέλιο μην γράφεις τόσα ποστ γιατί λερώνεις στην τελική ένα πολύ ωραίο μπλογκ. Εδώ μέσα έχει θησαυρούς και πρέπει όσο περισσότεροι να μπορούν να διαβάζουν.

      Μοντερο

      Διαγραφή
  30. Ρε παιδιά, ρε Τζιμ... πείτε μου κάπιος, γιατί πάλι ο Τσαρτσαρής σε σχήμα με 3 forward να χάνει, αυτή τη φορά, τον Σάρας στο τέλος και να κινδυνεύει να πάει το ματσ σε παράταση.
    Ωραίο το τρικ με τους 3 forward, σπουδαίος και έμπειρος ο Τσαρτσα, άλλα ρε πούστη μου (σορη κίολας) έχει χάση στο πρωτο ματσ τον Τόμιτσ πριν την τάπα του Γκιστ και άλλη μία ή δύο φορές σε παρόμοιες καταστάσεις το μαρκάρισμα (έλεος).

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ αφελές το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ομαδάρες όπως το Ρέθυμνο, ο Ίκαρος και ο Καοδ θα την καθάριζαν σαν αυγό την Μπάρτσα με sweep.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDTGZmkAsF0 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. νομιζω τζιμ ο παο εχει μακραν του δευτερου την πιο καυτη εδρα σε ολον τον πλανητη σε παιχνιδια πλεη οφ . οχι δεν κανω πλακα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε παιδια γιατι τοση χολη με τσαρτσα..??Πραγματικα δεν καταλαβαινω γτ..Ενταξει ηταν κακος εκανε λαθη αλλα μην ξεχναμε οτι ελειψη γκιστ ο ανθρωπος δεν εχει πολλες ανασες και ειναι λογικο να κανει καποια λαθη που υπο αλλες συνθηκες δεν θα τα κανε.Το χουμε πει ο παναθηναικος παιζει με 8 παιχτες και δεν εχει καλο ροτεισον και ο τσαρτσαρης ειναι μπακ απ λυση.

    Jim θελω την αποψη σου για το χρονο που πηρε ο σοφο σημερα.Πιστευω πως ο αρτζι σκεφτηκε να φθηρει τη μπαρτσα σημερα στους ψηλους και καπου στο τελος παραλιγο να του βγει σε κακο με τη ζωνη της μπαρτσα.Παλι στο τελος εδωσε ανασα νικης ο αρχηγος.

    Big saras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Big Saras επειδή μιλάω πιο πάνω για Τσαρτσαρή, θα σου απαντήσω πως τον θεωρώ μεγάλο εργαλείο και πολυτέλια για το νέο Παναθηναϊκο. Απλά θεωρώ παιδικά τα λάθη σε τέτοιο σημείο στην άμυνα και πρωσοπικά θα προτιμούσα Μασιούλης.

      Τάκης

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνω σε αυτο που λες αλλα οταν το μυαλο θολωνει απο τη κουραση αυτο γινεται.Δες σε καποια στιγμη που ο σαρασ σε αιφνιδιαμο χανει τη μπαλα απο τα χερια του λογω καθαρα κουρασης και ο πασκουαλ τον αποσυρει κατευθειαν.

      Στο 4 επαιξε και ο μασιουλης εχεις δικιο ισως επρεπε να παιξει παραπανω αλλα ο αρτζι πιθανον φοβηθηκε τα ματσαρισματα με τους ψηλους τη μπαρτσα.

      Big saras

      Διαγραφή
    3. Ζητάω συγνώμη έπρεπε να διευκρινίσω πως μιλάω για τη τελευταία φάση όπου χάνει τον Σάρας στις αλλάγες και όχι για τα λάθη τις στατιστικής. Σ'αυτά έχεις δίκαιο, είναι καθαρά λόγο κούρασης και μπορεί να συμβεί και στιυς καλήτερους.

      Τάκης

      υ.γ. Αν δεις πιο πάνω γράφω σε τι ακριβως αναφέρομαι

      Διαγραφή
    4. Παιδιά έχω την εντύπωση οτι ο Μασιούλις μπήκε και έπαιξε 4 κάποια λεπτά αλλά η εικόνα που μου άφησε ήταν πως είχε πρόβλημα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά (είδα το παιχνίδι στο γήπεδο, στριμωγμένος σε κάτι σκαλιά στο πάνω διάζωμα οπότε δε μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος αλλά σίγουρα κάποιος θα μπορέσει να μας το αναλύσει λίγο καλύτερα)

      Ο Τσαρτσαρής είναι εξαιρετικός για συγκεκριμένο χρόνο, χθες με τον Γκιστ εκτός αγώνα για τρεις περιόδους πήρε περισσότερη ώρα στο παρκέ με αποτέλεσμα να κουραστεί και να κάνει λάθη όπως είπε και ο Big Saras. Πάντως ανέκαθεν η δουλειά του Τσαρτσαρή ήταν δύσκολο να διαβαστεί μέσα στο γήπεδο αλλά είναι πολύ σημαντικός ακόμα και τώρα για την ομάδα. Ας μη ξεχνάμε πως αν δεν είχε τραυματισμούς θα είχαμε 1-2 αστεράκια ακόμη να καμαρώνουμε...

      pan.tsak

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ 1000% με τον pan.tsak! Οι τραυματισμοί του Τσαρτσαρή ήταν κομβικής σημασίας, και για μένα, ο κύριος λόγος αποκλεισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο αποκλεισμοί το 2008 και 2010 έγιναν με τραυματία τον Τσαρτσαρ. Είναι πολύ έξυπνος παίχτης και φέτος είναι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ!
      jpg13

      Διαγραφή
  35. Νομίζω οτι είναι πρακτικά αδύνατον να μην συμπαθείς τον ΠΑΟ σαν ομάδα φέτος. Αδιανόητα κατορθώματα απο την ομάδα του Αργύρη.

    Στα πιο σοβαρά τώρα, ο Gist είναι κάνει όλη την διαφορά στη σειρά. Φάνηκε και την ώρα που πατούσε παρκέ αλλά φάνηκε κυρίως την ώρα που δεν πατούσε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι σε καλή κατάσταση την Πέμπτη.

    Η οποία Πέμπτη θα είναι πολύ δύσκολη ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στη ζώνη της Barca. Το άλλο πρόβλημα είναι ο Τόμιτς αλλά σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η παρουσία του Gist.

    Μπράμος απο άλλη διάσταση, όλοι τους όμως συγκινητικοί. Ο Τσαρτσαρής που τρώει κράξιμο αδικείται πολύ απο τους φίλους του ΠΑΟ, η παρουσία του, με τα καλά της και τα κακά της, σε αυτή τη σειρά έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

    Το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι μακράν το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα έχει δώσει ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν. Ακόμα και ένας ενδεχόμενος τελικός Ευρωλίγκας θα έχει λιγότερη πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω οτι θα ναι ο πιο ευκολος που χει δωσει με την μπαρτσελονα φετος....αφου δεν χαθηκε το σημερινο....stonerook

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής μας έχουν κάνει όλους να ξεχνάμε οτι η Barca είναι θηρίο. Και προφανώς ο Παναθηναϊκός παίρνει τεράστιο credit γι'αυτό.

      Όμως, δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η Barca μπορεί να πάρει το παιχνίδι, το μόνο που χρείαζετια είναι να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να συμβεί. Μην ξεχνάς, οι μεγαλύτερες κηδείες έχουν γίνει σε φιέστες. Μια τέτοια έκανε πέρυσι η Barca στην Real αν δεν κάνω λάθος.

      Το καλό, το πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό είναι οτι η Barca έχει υποστεί τεράστιο mindfuck, υπάρχει άγχος (Τόμιτς στις βολές, σχεδόν έτρεμε) και εκνευρισμός (χριστοπαναγίες μετά το τελευταίο καλάθι του Λάσμε με τη λήξη της πρώτης περιόδου), γίνονται πολλά λάθη (8 κλεψίματα στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός) και αδυναμία της Barca να επιβληθεί εκεί που υπερέχει (ο Λάσμε έχει μαζέψει υπερβολικά πολλά rebounds μέσα απο τα χέρια του Tomic).

      Το κακό όμως είναι οτι η Barca σήμερα τρόμαξε πολύ τον Παναθηναϊκό με τη ζώνη της και επίσης μην ξεχνάμε οτι γύρισε απο το -15, μπροστά σε 22.000 κόσμο, έτσι;

      Διαγραφή
    3. η αμυνα ζωνης ειπανε στην νοβα ειναι οτι χειροτερο στο παιχνιδι γινεται για να κρυψεις τις αδυναμιες της αμυνας(ναβαρο-σαρας)και αφηνεις την επιθεση στον αντιπαλο αν δεν του κατσουν τα τριποντα ή οι επιθεσεις σωθηκες.Ισχυει αυτο??

      Διαγραφή
    4. Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο οτι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που έχει το super περιφεριακό σουτ και αποφεύγει πολύ σε αυτή τη σειρά τα drives (καλά κάνει, η Barca καλύπτει το κενό lane στο κέντρο της με τα πλοκάμια του Tomic) και επειδή σίγουρα δεν γίνεται να τρέξει στο transition χρειάζεται κίνηση, γρήγορο διάβασμα της αντίδρασης της άμυνας και γρήγορες (όχι απαραίτητα πολλές) πάσες σε σωστό timing.

      O μόνος σίγουρος τρόπος να απαλλαχθεί ο Παναθηναϊκός απο τη ζώνη την Πέμπτη είναι να βρίσκεται μπροστά με 10 πόντους μέχρι το 25'-28'. Σε αυτή την περίπτωση η Barca α-πο-κλει-ε-ται να παίξει ζώνη και σίγουρα όχι για τόσο μεγάλα διαστήματα.

      Πάντως, ταπεινή μου γνώμη είναι οτι σήμερα ο Αργύρης άργησε πολύ να αντιδράσει στη ζώνη, ίσως με δεδομένο οτι η Barca ήταν πίσω στο σκορ να μην πίστευε οτι ο Pascual θα την χρησιμοποιήσει για μεγάλο διάστημα.

      Διαγραφή
    5. Chris συμφωνώ στο ότι ο RG μάλλον άργησε πολύ να αντιδράσει στη ζώνη...Καθυστέρησε πολύ να βάλει τον Μπράμο απέναντι σε αυτή τη ζώνη που είναι ίσως ο καλύτερος αυτή τη στιγμή spot shooter στον παναθηναικό και ίσως θα μπορούσε με μεγαλύτερο spacing και χρησιμοποίηση του Σοφο να είχε πάρει περισσότερα ελεύθερα σούτ (λόγω double team πάνω στον Σόφο) αλλά και μεγαλύτερη και γρηγορότερη φθορά των ψηλών...Φυσικά εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο η χρησιμοποίηση του Σοφο σε μια ζώνη (πάρα πολλά θα έλεγα) αλλα θα μπορούσε κερδίζοντας τις 2-3 πρώτες επιθέσεις να είχε κάνει τον Πασκουάλ να αναθεωρήσει για την παθητική ζώνη που έπαιξε...
      ΥΓ. Πιστεύω πως στην επιτυχία της ζώνης του Πασκουάλ βοήθησε η αστοχία του Λάσμε στα ελεύθερα σουτ που του δώθηκαν από τη γραμμή περίπου των προσωπικών καθώς επίσης και ο φόβος και οι ενδοιασμοί του Τσαρτσα να πάρει κάποια σουτ.Το δεύτερο ειδικά φαίνεται έντονα από το δεύτερο κιολας ματς.
      Run TMC

      Διαγραφή
    6. Εντάξει εγώ πιστεύω οτι μπορούσε να την τεστάρει τη ζώνη λίγο πως αντιδρά με Σόφο η/και Μπράμος αλλά εγώ είμαι εγώ και ο Πεδουλάκης είνια ο προπονητής του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, προφανώς ο άνθρωπος το είδε, το γύρισε στο κεφάλι του και αποφάσισε κάτι άλλο. Καλά έκανε και πιστεύω την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, άλλο το πόσο αποτελεσματικός θα είναι.

      Τώρα, να περιμένεις απο τον Λάσμε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο με σουτ απο τα 4-5 μέτρα είναι κομμάτι τραβηγμένο αφού και να βάλει μερικά η άμυνα αποκλείεται να προσαρμοστεί, θα συνεχίσει κυνικά να του αφήνει το σουτ. Ο δε Τσαρτσαρής αφού δε νιώθει οτι το έχει το σουτ καλώς δεν το εκβιάζει.

      Καλημέρα σε όλους όσους έχασαν χρόνια απο τη ζωή τους με το χθεσινό παιχνίδι.

      Διαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα με μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν ..

      Διαγραφή
    2. Jim kalispera. Θα έβαζες Γιαννόπουλο πάνω στον αμπρινες; Σου άρεσε ο ΠΑΟ σήμερα; Προσωπικά το φοβήθηκα το παιχνίδι περισσότερο από τα υπόλοιπα. Πολύ Στράβωμα με αυτή τη ζωνη..

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Taagor.. Όχι φίλε, ούτε πιωμένος.. Σε καμία περίπτωση. Υπάρχει θέμα με τη ζώνη. Ο Παναθηναϊκός δε "πάτησε" σε καμία στιγμή απέναντι της.

      Διαγραφή
    4. Χαχα... Σίγουρα πρέπει να έχω κάνει χειρότερα πιωμενος! Θα παίξει πολύ ζώνη Μπάρτσα την Πέμπτη...

      Διαγραφή
  37. σημερα ηταν το κυκνειο ασμα της μπαρτσελονα κατα πασα πιθανοτητα....
    1ον χρησιμοποιησε 36 λεπτα τον ναβαρρο βλεποντας οτι ειναι η μεγαλη του ευκαιρια για break......
    2ον εχασε ενα παιχνιδι που οι δυο καλυτεροι παικτες του βαση στατιστικων ηταν απο την ομαδα του τομιτς και ναβαρρο.....
    3ον το τελευταιο λεπτο της αναμετρησης νομιζω κανει πολυ μεγαλυτερο κακο στην μπαρτσα απο το να χασει απλα το παιχνιδι καθως δειχνει οτι κανενας δεν πιστευε στη νικη και ολοι εψαχναν τον ναβαρρο
    4ον ο πασκουαλ ειναι η απογοητευση της σειρας. τραγικο κοουτσαρισμα, η μονη νικη του απεναντι στον πεδουλακη ειναι αυτη η ζωνη της πλακας που μπλοκαρε χωρις λογο ο παναθηναικος και η αργοπορημενη απο τον αρτζι χρησιμοποιηση του σοφο στο 3ο 10λεπτο οταν ο τομιτς εκανε παρτυ........

    τωρα για τα σχολια περι διαιτησιας που διαβαζω παραπανω προφανως απο φιλο του ολυμπιακου ναι πραγματικα ανεξαρτητως απο τα καραγκιοζιλικια του ο ναβαρρο εφαγε αρκετο ξυλο ομως παρομοιο εφαγε και ο διαμαντιδης και ειδικα στα 2 πρωτα παιχνιδια απο τον σαδα και μεχρι στιγμης στη σειρα ο ναβαρρο εχει 17 υπερ του φαουλ και μονο 1 κατα...........

    για μενα ο μονος τροπος να γυρισει η σειρα ειναι η απειρια των παικτων που τωρα που ειναι ενα βημα πριν το φαιναλ4 τους γυρισει αυτο σε αγχος............. σε ολους τους αλλους τομεις αυτη την στιγμη υπερτερουν της μπαρτσελονας.....

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. bodiroga 20 φαουλ εμεις 20 αυτοι.Ο ΔΔ παλι μονο 4 φαουλ κερδισε.Ο Ναβαρο με το παραμικρο τα κερδιζε.

      Διαγραφή
    2. αστους να λενε,μια ζωη για την διαιτησια μιλανε.

      Διαγραφή
  38. τζιμ καλησπερα....υπομονη ή τρεξιμο η απαντηση στη ζωνη του πασκουαλ(αν και η υπομονη που εδειξε στην επιθεση με το καρφωμα του λασμε ειναι οδηγος)καλη η μπαρτσελονα αλλα πολυ μυγιαγγιχτη ομαδα σε καθε επαφη θελουν φαουλ.....θελουμε τα φωτα σου...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν. Επέτρεψε μου να τα πούμε στην ανάρτηση. Υπάρχει θέμα στη ζώνη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι έτοιμος μεθαύριο.

      Διαγραφή
    2. η απαντηση πιστευω θα ταν τρια γκαρντ και γκιστ λασμε....αλλα που να βρεθει το τριτο γκαρντ???γρηγορα τζιμ ερχεται η πεμπτη...stonerook

      Διαγραφή
  39. Ανετη επικρατηση στο PIR με 71-60.
    Αυτο που δειχνει κυριως ειναι τον πλουραλισμο του ΠΑΟ,με 6 παικτες με διψηφια αξιολογηση,με Μπραμος,ΔΔ,Ουκιτς στην περιφερεια και Λασμε,Σοφο,Γκιστ μεσα.
    Η Μπαρτσα ειχε τους 2 υψηλοτερους στην αναμετρηση Ναβαρο,Τομιτς (18,23)αλλα μονο 3 με διψηφιο (Σαρας 10) κι επομενος μονο με 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Στο ναο(οακα)του μπασκετ και σημερα συνερευσαν κατα χιλιαδες οι πιστοι του πρασινου θεου για να δουν και παλι τον αποστολο του να πραγματοποιει καποια απο τα συνηθη θαυματα του..Μεγαλη η χαρη σου αγιε Διαμαντιδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=243&seasoncode=E2012#!boxscore τα στατιστικα του αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε σεις ειστε σιγουροι οτι ο Διαμαντιδης δεν ειναι νεφελιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ. Τεράστια νίκη η αποψινή. Κατά την γνώμη μου πιο μεγάλη από τη νίκη μέσα στην Ισπανία.
    Οσο για τα τεχνικά θα μας τα αναλύσει ο Jim καλύτερα, απλά αίσθηση μου είναι ότι αν δεν έπαιζε ο Γκιστ στην τελευταία περίοδο δεν κερδίζαμε με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ιδια αισθηση ειχα και εγω,παθος και θεληση αυτο μου εβγαλε.Αυτος οτι δηλωση το κανει,ωραιος.

      Διαγραφή
  44. Τελικα τα ματς με την Μπαρτσελονα θα μεινουν στην ιστορια του ευρωπαικου μπασκετ.Κι αυτα του '11 και τα φετινα..Δεν ξερω τι θα καταφερει φετος αυτος ο Παναθηναικος,αλλα δειχνει πως χτιζεται κατι που και τα χρονια που ερχονται θα συνεχισει να μας κανει περηφανους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γήπεδα σαν τα σημερινά τα θυμάσαι για πάντα... Ευχαριστώ αυτή την ομάδα για τις στιγμές που μου έχει χαρίσει... Γίναμε καρδιακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καλησπερα τζημ.μεγαλη νικη με ανατροπη στο τελευταιο διλεπτο αλλα καταθεση ψυχης γιατι το παιχνιδι εδειχνε οτι δν γυριζε καποια στιγμη στο τελος.μην ξεχναμε στο 59-63 η μπαρτσα ειχε και επιθεση και μαλιστα αμαρκαριστο τριποντο του σαρας.και ομως.........χτιζει μεταλλο η ομαδα.μακαρι να μεινουν ολοι του χρονου.μικρο σχολιο για τζερεμι παργκο τζημ θα παρακαλουσα που ακουστηκε για παο οπως και για το τι πρεπει να κανει ο παο για να αντιμετωπισει αποτελεσματικοτερα τη ζωνη του πασκουαλ.ευχαριστω πολυ.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Γιώργο. Για τον Πάργκο υπάρχουν στοιχεία στην αρχειοθήκη του Hoopfellas. Δε θα ήθελα να εκφραστώ για παίχτη τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός παίζει μια -ιστορική- σειρά πλέη-οφς, αν μου επιτρέπεις. Από βδομάδα (μακάρι νωρίτερα) ότι θέλετε.

      Διαγραφή
  47. Ρε παιδια για τον Τζερεμι Παργκο που τον εχει σχεδον κλεισμενο ο Γιαννακοπουλος γιατι δεν ακουγεται τιποτα; Μηπως αυτο που διαβασα δεν ισχυει;ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σταθη και να τον ειχαμε κλεισει(σχεδον) με το προστιμο των 150.000 σιγα μην παρουν αλλο παιχτη.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζο αφου η ιστοσελιδα που διαβασα λεει πως θα ερθει για τα πλει οφ του πρωταθληματος και δεν θα παρει πανω απο 45 χιλιαδες δολαρια ητοι περιπου 35-40 χιλιαδες ευρω..Γραφει επισης οτι το εχει επιβεβαιωσει και ο μανατζερ του..ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  48. Πάντως, σήμερα πήγαν όλα... στραβά: α) Χάσαμε μεγάλη διαφορά (15 π.), β) βρήκαν τρόπο αντιμετώπισης της επίθεσης (ζώνη), γ) έπαιξαν όλοι οι παίκτες-κλειδιά τους καλά (Ναβάρο-Σάρας-Τόμιτς, ακόμα κι ο Λόμπερκ), δ) έβαλαν δύο μεγάλα τρίποντα στα καπάκια μετά το πρώτο τρίποντο του Διαμαντίδη (εκεί τα είδα όλα) και παρόλα αυτά κερδίσαμε. Αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντικό, αλλά μην ξεχνάμε ότι και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε (δις μάλιστα) και τελικά κέρδισε το πρώτο παιχνίδι.

    Έχω την αίσθηση ότι πολύ σημαντικό για το επόμενο παιχνίδι είναι να μπούμε δυνατά από την αρχή (όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια). Δεν πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν. Πρέπει να νιώθουν πίεση συνέχεια. Ακόμα κι αν βάλουν μεγάλα σουτ (που σίγουρα θα βάλει 1-2 ο Ναβάρο) να είναι σε μειονεκτική θέση. Δεν εννοώ απαραίτητα το σκορ, αλλά την "αύρα" του παιχνιδιού. Σήμερα, στο τέλος εκείνοι είχαν την αύρα κι εμείς το πήραμε. Μακάρι να πάρουμε και το μεθαυριανό (και λίγο πιο εύκολα, γιατί πόναγε η καρδιά μου για πολλή ώρα μετά το ματς).

    Joe

    Υ.Γ.: Ο Πεδουλάκης αναφέρθηκε και στη ζώνη και είπε ότι την είχαν δουλέψει τις τελευταίες δύο μέρες, αλλά ο ενθουσιασμός της κερκίδας τους παρέσυρε σε λάθος επιλογές. Αν το καταλαβαίνω καλά -Τζιμ βοήθησε- σημαίνει ότι ήθελε να γυρνάει υπομονετικά η μπάλα και όχι βιαστικά τρίποντα. Άρα η απάντηση στον φίλο που είπε πιο πάνω για τρέξιμο, νομίζω είναι αυτονόητη: Ακόμα πιο αργά...

    Υ.Γ 1: Τζιμ, η Ρεάλ μας διέψευσε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Joe. Βασικά απογοήτευσε η Μακάμπι, φάνηκε από το ξεκίνημα ότι δεν της πάει το ματς. Πολύ νευρικοί, πολύ λίγη. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Οι προδιαγραφές της δεν ήταν για παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά πίστευα ακόμα και μετά το 2-0 οτι η Μακάμπι έχει τύχη. Δεν είδα κανένα απο τα 3 παιχνίδια και, παρ'ότι η Real είναι ίσως ο πιο αντιπαθητικός σύλλογος για μένα, όταν σκουπίζεις την Μακάμπι πρέπει να σου λένε ένα μπράβο. Μπράβο επίσης πρέπει να πάρει η Real που μετά τις απανωτές ήττες προς το τέλος του top 16 δεν κατέρρευσε και φαίνεται να συνέρχεται. Κι όλα αυτά για μια ομάδα που όλοι αποκαλούμε "soft".

      Διαγραφή
    3. Το είχα γράψει πριν τα παιχνίδια. Αν κατάφερνε ο Λάσο και έμενε έξω απ' αυτή την Μακάμπι θα έπρεπε να φύγει μόνος του. Η Μακάμπι καλή και άξια αλλά είχε ταβάνι τα play off. Κακά τα ψέματα ο Μπλάτ έφτιαξε ένα σύνολο που παίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που παίζει και η Ρεάλ. Όπως το είχα πει και πριν το ματς. Επειδή η ποιότητα της Ρεάλ σε όλες τις γραμμές είναι δύο επίπεδα πιο πάνω η Μακάμπι δεν έχει τύχη. Αν είχε φτιαχτεί με άλλο προσανατολισμό (αργό τέμπο) θα είχε τύχη. Αλλά σ' αυτόν το ρυθμό που παίζει είναι το ψωμοτύρι της Ρεάλ. Αν θυμάσαι Jim είχα δώσει ακριβώς τα ίδια ποσοστά για Ρεάλ και Τσσκα. Ο Ολυμπιακός περνάει αν είναι σοβαρός που μέχρι τώρα είναι και ο Παναθηναϊκός έχει τύχη κυρίως λόγω των απουσιών της Μπάρτσας και του χαρακτήρα που δείχνει όταν παίζει σε τελικές σειρές στην Ευρώπη.
      Ο Παναθηναϊκός μπορεί και πρέπει να περάσει εκεί που έχει φτάσει η σειρά. Από τεχνικής πλευράς θεωρώ ότι δεν έχουν κάποια έκπληξη πλέον οι δύο προπονητές αφού τα χαρτιά τους τα άνοιξαν στα δύο τελευταία ματς και πλέον μόνο κάποιος Χ Factor μπορεί να καθορίσει την τύχη του αυριανού ματς. Αλλιώς τα αστέρια των δύο ομάδων θα καθορίσουν τον νικητή. Όποιος καταφέρει και διαχειριστή τον παράγοντα κούραση μέχρι το τελευταίο λεπτό θα είναι και ο νικητής. Ο Πεδουλάκης κατάφερε και κράτησε τον Διαμαντίδη μέχρι τέλους φρέσκο και βγήκε στο ματς. Αντίθετα ο Πασκουάλ ξεζούμισε Σάρας και Ναβάρο και φάνηκε στο τέλος. Ειδικά ο Σάρας από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να πασάρει στο σωστό ύψος και στη σωστή γωνία. Ήταν φανερό ότι δεν είχε ανάσες και ο Ναβάρο είχε χάσει τα πατήματά του που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η ευστοχία του.
      Επομένως αν δεν έχουμε κάποιο αστεράκι για το ματς αύριο το παιχνίδι θα το πάρει αυτός που θα μπει πιο ξεκούραστος στο τελευταίο δεκάλεπτο.
      Yannos

      Διαγραφή
    4. Η Μακάμπι προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση στη Βαρκελώνη. Αν είχε κερδίσει και ήταν δεύτερη, θα έπαιζε με πλεονέκτημα με την Εφές και θα είχε σοβαρές πιθανότητες να πάει στο Φ4, άρα να ξεπεράσει το ταβάνι της χάρις σε ένα ματς. Εκεί έχασε την ευκαιρία της. Πάντως αποκλείστηκε με κατεβασμένα ta χέρια. Αυτό ήταν το απογοητευτικό. Εκ των υστέρων μας φαίνεται λογικό. Πριν τη σειρά, η συντριπτική πλειοψηφία μας, θεωρούσε ότι θα είναι ανταγωνιστική.

      Joe

      Διαγραφή
  49. Καλή η μικρο-ανάλυση του αγώνα και η αγωνία για την συνέχεια, αλλά αν κάποιος ουδέτερος παρατηρούσε την σειρά από μακριά και ήξερε τον συνδυασμό καταπόνησης-ψυχολογίας για κάθε ομάδα, θα έλεγε ότι λογικά αφού η Μπαρτσελόνα έχασε 3ο ματς δύσκολα θα κερδίσει το 4ο. Άποψή μου: ο ΠΑΟ θα κερδίσει και με διαφορούλα (6-7π.) στο τέλος.

    ΥΓ: Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου σήμερα εδραίωσε την θέση του στο πάνθεον των σπουδαίων φωνών της ζωής μας. Ειδικά εκεί που είπε για την 'λέιζερ πάσα του Διαμαντίδη που κάνει άλει χουπ στον Λάσμε στα ουράνια' η καρδιά μου δάκρυσε και τα μάτια μου ματώσαν. Σεβασμός και δέος, τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χατζηγεωργίου μου προκαλεί τάση για εμετό. 2 ώρες πίπες λέει όπως οι περισσότεροι speakers και μετά το "δεν περιγράφω άλλο" και το "βάλ' το αγόρι μου" προσπαθούν να πουν κάποια ατάκα στην σωστή στιγμή για να γίνουν bitακι στα καλοκαιρινά beach clubs.
      υ.γ. η ασσιστ του μήτσου μπορεί και να έμπαινε μέσα...

      Ένας Γίωργος

      Διαγραφή
  50. Οι Spurs φέτος θ' αποκλειστούν στον πρώτο γύρο. Το τσιμέντωσαν πριν λίγο υπογράφοντας τον T-Mac!!!

    Jim, ποια θεωρείς την καλύτερη επίθεση απέναντι στη ζώνη που δοκίμασε σήμερα η Barcelona; Εγώ θα έλεγα συνεχές drive and kick, drive and kick μέχρι να βρεθεί ελεύθερος παίκτης για τρίποντο με παίκτες κάτω απ' το καλάθι για το επιθετικό, ή να γίνει κάποιο λάθος στην άμυνα και να βρεθεί παίκτης μόνος με το καλάθι. Δεν θα πρότεινα ψηλό στο hi post.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στην τελευταια επιθεση ο Γκιστ εχει παρει τα βηματα απο την αδυνατη πλευρα,οπουδηποτε προς τα πανω την πεταξει ο Λασμε την εχει καρφωσει ο Γκιστακος,αλλα ο Στεφαν (και με χαμηλωμενο τον αντιπαλο ψηλο) την πασαρει χαμηλα και κανει το λαθος.Δεν πειραζει,αλευ χουπ των 2 ψηλων σε τετοιο σημειο δεν ειναι ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψύχραιμία παίδες. Μην είμαστε υπερβολικοί. Τον Λάσμε έχουμε, όχι τον Κριάπα.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα hoopfellas,

    Συναρπαστική σειρά πραγμάτικα. Διαβάζοντας με προσοχή όσα γράφονται εδώ κυρίος αλλά και σε άλλα σάιτ, και εν αναμονή της ανάρτησης του Τζιμ θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. Για μένα χθες ήταν τα χειρότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκου από τα 3 σε αυτή τη σείρα. Έχοντας δουλέψει την ζώνη όπως είπε ο Πεδουλάκης, περίμενα καλήτερη αντίδραση. Φυσικά η δουλεία φαίνεται από το γεγονός ότι περνάει η πάσα στο highpost με ευκολία, μετά όμως... ίσως έλειπε το καθαρό μυαλό.
    Επίσης θα ήθελα να εστιάσω στις 10 συνολικά ασσιστ του Παναθηναϊκου. Πολύ μικρός αριθμός που δίχνει το μέτριο παιχνίδη και το βραχυκύκλωμα στη ζώνη. Πρώτος στις ασσίστ ο Σόφο με 3 και μπράβο του γιατί έδωσε μεγάλη μάχη και για 'μένα έκανε τη διαφορά. Ίσως έπρεπε να πάρει, εκ τον υστέρων πάντα, περισσότερο χρόνο.

    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα.Σκέφτομαι συνέχεια αυτό που έγραψε ο Τζιμ για το περυσινό παράδειγμα στους τελικούς της ACB. Θέλει πολύ προσοχή.

    Mάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καταρχήν, η σειρά ΠΑΟ-Μπάρτσα που παρακολουθούμε είναι η σειρά της δεκαετίας μακράν της δεύτερης. Το χθεσινό ματς ήταν η τρίτη πράξη του έργου και είχε την ίδια εξέλιξη με τα δύο πρώτα. Μερικά στοιχεία που, κατά την γνώμη μου, έκριναν το αποτέλεσμά του είναι :
    1. Στα πολυαναμενόμενα τρικ από τον Πασκουάλ, εντάσσεται η παρατεταμένη χρήση (σχεδόν όλο το β’ ημίχρονο) μιας πολύ παθητικής ζώνης 2-3 που μετατρεπόταν ανά περίπτωση σε 2-1-2. Η επιλογή της ζώνης δεν ήταν τόσο ένα τρικ αλλά μία απεγνωσμένη προσπάθεια του Πασκούαλ να κρατήσει στις θέσεις 1-2 τους Σάρας, Ναβάρο χωρίς να του κοστίσει αμυντικά. Υπό άλλες συνθήκες (αν π.χ. ο ΠΑΟ διέθετε ένα τρίτο αξιόπιστο γκαρντ) ο Σάρας δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει στον 1. Ο ΠΑΟ κόλλησε στη ζώνη, κάνοντας κάκιστες επιλογές και για ένα πεντάλεπτο περίπου δεν μπορούσε να σκοράρει με τη ζώνη στημένη. Παραλίγο να χάσει ολόκληρο το ματς σ’ αυτό το σημείο.
    2. Πολλοί λένε για τον σημαντικό ρόλο του Σάρας. Εγώ θα πω ότι ο Σάρας ήταν μία από τις αιτίες που ο ΠΑΟ στάθηκε όρθιος στο τέλος. Μπορεί μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Λιθουανός να ήταν πολύ καλός αλλά οι επιλογές του και η αγωνιστική του συμπεριφορά στα κρισιμότερα σημεία του αγώνα ήταν καταδικαστικές για την Μπάρτσα.
    3. Πιστεύω ότι το χθεσινό ματς ήταν το χειρότερο από τα τρία που έπαιξε η ομάδα. Ίσως, παρασύρθηκε από το πλήθος, ίσως ξαφνιάστηκε από τη ζώνη (αν και μετά το ματς ακούσαμε ότι ήταν προετοιμασμένοι), ίσως χαλάρωσε από το +15. Πάντως, υπήρχαν πολλά κομμάτια του ματς που η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της και πάσχιζε μετά να επανέλθει.
    4. Ο Διαμαντίδης ξεκίνησε το ματς πιο ενεργητικός επιθετικά, επιλέγοντας στην αρχή να πάει μέχρι μέσα ψάχνοντας και το φάουλ. Θυμίζω ότι μετά το τζάμπολ βγήκε και επανήλθε στο 5’, έχοντας απέναντί του την Μπάρτσα να έχει κάνει κάποια φάουλ και όντας ξεκούραστος να προσπαθεί να πάει σε drive, τελειώνοντας αρκετές φάσεις. Η άμεση έξοδός του μετά το τζάμπολ έχει να κάνει, προφανώς, με το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε ο Σάδα.
    5. Επιμένω ότι η ομάδα χρειάζεται ένα βελτιωμένο Σόφο από τον οποίο δεν έχει πάρει αυτά που πρέπει. Είναι σημεία που η εξέλιξη του ματς φώναζε για την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ο Σόφο. Όμως ο Άρτζι φοβήθηκε το βαθμό συγκέντρωσης του παίκτη, κυρίως στην άμυνα, και προτίμησε τη σιγουριά του κουρασμένου αλλά πιστού Λάσμε.
    6. Το ματς της Πέμπτης θα είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τη φετινή ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί μπροστά στην απόλυτη υπέρβαση. Ένα βήμα πριν κατακτήσει την δική της κορυφή. Αυτό το στοιχείο δίνει στο ματς άλλη μία διάσταση και βάζει την ομάδα σε μια ακόμη δοκιμασία. Από την άλλη, το καταρρακωμένο ηθικό των μπλαουγκράνα ισορροπεί την κατάσταση. Το θέμα είναι ποιος θα υπερβεί τον εαυτό του για να πάρει το ματς. 50-50, λοιπόν.
    7. Για τον ΔΔ, οι λέξεις είναι πλέον λίγες. Ο τύπος παίζει λες και περιμένει τα καυτά σημεία του αγώνα, τα οποία αντιμετωπίζει με τέτοια ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση που σου δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τη λάθος απόφαση. Για μένα είναι, πλέον, το απόλυτο σύμβολο του ευρωπαϊκού μπάσκετ γιατί κυρίως έδωσε και δίνει άλλη διάσταση στο ίδιο το παιχνίδι.
    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. θα ξεκινησω με τον πονοοοο μουυυυυυ Μαικ Μπραμος. γιατι δεν πηραμε αυτον τον παικτη ποτε δεν το καταλαβα ταιριαζε στα χνωτα της ομαδας μας οσο κανεις ελληνας. Αποδυκνυει το μεγεθος της μαλακιας περυσσι το καλοκαιρι(και οσο βλεπω τον λατρεμενο περπερογλου με ποιανουν τα νευρα μου).

    Ο διαμαντιδης αρχιζει να μην μοιαζει ανθρωπινος νεφελιμ εξωγηινος δεν ξερω τι.δεν μπορει ρε ανθρωπε στο ποιο κρισημο σημειο να σηκωνεσε χωρις να πατας καλα και να το βαζεις με ταμπλο-δεν μπορεις δεν ειναι απλα στατιστικο λαθος.

    επεισης δεν εχω ξαναδει ομαδα να ξερχαβαλωνεται ετσι χανωντας το 3ρι της. η μπαρτσελονα μετα μαικλ εποχη ειναι μια αλλη ομαδα.

    η ζωνη (2-2-1 που γινοταν 2-1-2 ?) θα ειναι προβλημα και την πεμπτη.

    τελος συγχαρητηρια στον βαζελο λαο: εκπληκτικο perfomance χθες!

    υ.γ. αντε να σκουπισουμε τους μογκολους σημερα γιατι πρεπει να καταστρωσουμε σχεδιο πως θα κερδισουμε την μπαρτσελονα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον μπραμο τον ηθελε και ο γαβρος το καλοκαιρι (ακουστηκε), οπως ειπε και ο ιδιος,αλλα διαλεξε εμας δεν ξερω τον λογο ενστικτο,τα εξι ευρωπαικα??.Τον Περπερογλου τον πηρατε για να μας την σπασετε.

      Διαγραφή
    2. Lewnida χωρίς παρεξήγηση, πόσο χρυση αυγή είσαι? αν όχι δεν το λέω για να σε προσβάλω και τιμή σου που δεν έχεις έχθρα για την αντίπαλη ελληνική ομάδα αλλά αυτό το "μόγκολους" στο τέλος τι το θελες?

      Διαγραφή
    3. Οι Σελτζούκοι Τούρκοι ξεκίνησαν ως νομαδικό φύλο από τις μογγολικές στέπες και κατέληξαν στη Μικρά Ασία τον 11ο-12ο αιώνα, τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Δες ένα Μογγόλο, βάλτον δίπλα στον "όνομα και πράγμα" Τούρκογλου (πριν τη βλεφαροπλαστική ειδικά) και θα διαπιστώσεις την ομοιότητα.

      Στη πορεία αναμείχθηκαν με Πέρσες, Άραβες, ΄Ελληνες (πολλοί από αυτούς εκτουρκίστηκαν οικειοθελώς ή βίαια) και ευτυχώς για αυτούς οι "Τούρκογλου" λιγοστέψανε αλλιώς δε θα βγάζανε γκόμενα με τίποτα...χαχαχα

      Άν εννοεί τη λέξη με τον απίστευτα υποτιμητικό τρόπο που χρησιμοποιούμε για τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι επικός μ@##!ς αλλά πολύ αμφιβάλω.

      Ανώνυμε 2.12 βρίσκεις τόσο αξιέπαινη την μη έχθρα ενος ανθρωπου προς μια αντιπαλη ομάδα μπασκετ ("τιμή σου...") αλλά ταυτόχρονα τόσο "αξιόποινη" τη περιγραφή των Τούρκων ως Μογγόλων και φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι αν είναι χρυσαυγίτης ο άνθρωπος; Μη μπερδεύουμε τις μπάλες μπάσκετ με την ιστορία παιδιά...

      Διαγραφή
    4. ρε φίλε όπως και να το εννοεί το λέει υποτιμητικά για ένα λαό και όχι για μια φυλή..
      την μη έχθρα για μια αντίπαλη ομάδα τη θεωρώ αξιέπαινη γιατί είναι κουτό να σκοτωνόμαστε για ανούσια πράγματα που βολεύει τους ίδιους που βολεύει και η άνοδος της χα.. "να σκοτώνονται οι λαοι για τ αφέντη το ψωμι"
      ο μόνος δίκαιος πόλεμος είναι ο ταξικός.

      Διαγραφή
    5. Οι τουρκοι(τουλαχιστον οι κεμαλιστες) αυτοπροσδιοριζονται σαν μογκολοι με τους γκριζους λυκους, την ergenekon και λοιπα παραμυθια.
      Απο στην ιστορια μας ξερουμε ποσο DNA εχουν παρει απο οσους λαους ειχαν υπο την κατοχη τους για αυτο βλεπεις διαφορες φατσες και για αυτο εχουν και τοσο ωραιες γυναικες .

      Επεισης δεν τρεφω καμι συμπαθεια σε ουγκ ναζιστες που ντρεπονται να πουν τι ειναι στην πραγματικοτητα και η πολιτικη τους θεωρησει ειναι να κυνηγανε πακιστανους στα πανηγυρια. αυτα για τις πολιτικες μου πεποιθησεις.

      οσον αφορα τον βαζελο ηταν το underdog και με εκπληκτικες αποδοσεις παικτων και προπονητη εχει αναστρεψει την κατασταση και κραταει και αυτος ψηλα το μπασκετακι μας.επεισης ειναι priceless να βλεπεις αυτο το νουμερο τον ναβαρο να φευγει με το κεφαλι κατω (οπως θα το χαρω να φυγει το ετερο νουμερο ρουντι το ηλεκτροσοκ φερναντεθ)

      Διαγραφή
    6. σκατα στους ναζί απ όπου κι αν προέρχονται

      Διαγραφή
  56. Τα σημεία που έκριναν τον αγώνα:

    Α) Ο Σάρας με 3/3 τρίποντα μέχρι εκείνη την ώρα με 1,5 λεπτό για να λήξει το ματς αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο… Να σαι καλά ρε Σάρας, για 2η φορά μπορούσες να μας σκοτώσεις και αστόχησες

    Β) τα δυναμικά finishing, τα οποία δίνουν και ψυχολογία, και η ενέργεια του Μπράμου στην άμυνα, ειδικά πάνω στο Ναβάρο και ειδικότερα στο 2ο ημίχρονο

    Γ) στη μαχητικότητα του Γκιστ που αν και ανέτοιμος σωματικά ήταν παρών και έδωσε ανάσες σκοράροντας 4 πόντους από «χαμένες μπάλες» στα τελευταία λεπτά

    Ε) στον κόσμο του Παναθηναϊκού που ήταν καταπληκτικός για μια ακόμα φορά…

    Στ) Στην σκυλίσια άμυνα των τελευταίων δευτερολέπτων και στο διάβασμα (και βέβαια την αδυναμία λόγω και της πίεσης του κόσμου) ότι η μπάλα θα πάει στο Ναβάρο. Όπως και στο 2ο ματς. Και ότι ο Λάσμε θα πρέπει να καταλήξει πάνω στο Ναβάρο.

    Ζ) και βέβαια στο μεγάλο ΔΔ (φάνηκε από την αρχή ότι είχε κέφια με 3/3 διεισδύσεις) και το (μάλλον τυχερό) τρίποντο με ταμπλώ (!) που μας έβαλε μπροστά

    Σε 2 τουλάχιστον φάσεις ο Τόμιτς των 2,17 και των 6/6 διπόντων βρέθηκε σε απόσταση βολής, με το Λάσμε ή τον Γκιστ ένα μέτρο μακριά (στην πλάτη του), μετά το hedge out αλλά προτίμησε να μην εκτελέσει. Θα μπορούσε άνετα να καρφώσει (ή τουλάχιστον να πάρει το φάουλ. Έλλειψη αυτοπεποίθησης;

    Συγχαρητήρια στην ομάδα. Έχασε εύκολα το +15 του 2ου δεκαλέπτου, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, έπαιξε άμυνα με πάθος. Αυτή της έδωσε τη νίκη. Τίποτα δεν τέλειωσε, αλλά φαίνεται ότι με την απαραίτητη συγκέντρωση μπορεί να προκριθεί. Στο final 4 anything goes…

    Αργύρης Πεδουλάκης. Ένας προπονητής που μπορεί να αφήσει εποχή στην Ευρώπη. Καθαρά νοοτροπία ελληνικής σχολής και με λειψό ρόστερ, ειδικά σε guards, όπου στηρίζεται το ελληνικό μπάσκετ…

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να επισημάνω μια γενικότερη διαφωνία ως προς την "ελληνική" σχολή μπάσκετ. Περισσότερο σέρβικη θα το λεγα και όχι τόσο σχολή όσο πονηριά και προπονητική.
      Κακά τα ψέματα οι σέρβοι μέχρι πρότινος (πέρυσι) ήταν η ραχοκοκαλιά του ελληνικού μπάσκετ. Ιβκοβιτς, Ζοτς, Πρέλεβιτς, Σούμποτις, Σάκοτα, Γιάνκοβιτς, Πάσπαλι, Μποντιρογκα, Στογιάκοβιτς και άλλοι πολλοί... Απλά ταιριάζουμε σαν κουλτούρα (θρησκεία, τσίπουρο, χάλκινα) και βρήκαν επαγγελματική στέγη στην Ελλάδα που προτίμησαν από τη ρημαγμένη οικονομικά από πολέμους-διάλυση Γιουγκοσλαβίας. Απλά ο Ομπράντοβιτς, που είναι ουσιαστικά ο αρχιτέκτονας του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ, ήξερε ότι χρειαζόταν (ελληνικό) κορμό για να χτίσει την αρμάδα του. Όπως εξάλλου είχε δηλώσει ο Πεδουλάκης στην αρχή της χρονίας θα ήταν χαζός αν άλλαζε τη φιλοσοφία του παναθηναικού-ομπράντοβιτς.
      Παρόλα αυτά δεν υποτιμώ την ελληνική σχολή και θεωρώ ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα βγάζουμε παιχταράδες που θα στελεχώνουν ομάδες από το πάνω ράφι της ευρώπης.

      υ.γ. ο ζοτς κατά τη γνώμη μου θα αποφύγει να εργαστεί σε τουρκία-ιταλία γιατί δεν θα είναι εύκολο να χτίσει κορμό με γηγενείς παίχτες. οπότε φοβάμαι ότι απο ελλάδα, ρωσία, ισπανία θα επιλέξει ισπανία (Barca?) καθώς ο Παναθηναικός θα συνεχίσει με πεδουλάκη (προσωπικά τη δεδομένη στιγμή προτιμώ τον Rg από τον ζοτς χωρις να τον θεωρώ καλύτερο) και ρωσία νομίζω θα την απορρίψει σαν χώρα. μακάρι να κάνει το βήμα στο nba μπας και αρχίσω να παρακολουθώ και αμερικάνικο πρωτάθλημα...

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Ο Ζοτς στη Μπάρτσα; Δύσκολο πολύ..ο Ζοτς είναι συνδεδεμένος με τη Ρεαλ και δε πιστεύω οτι θα πάει εκεί...

      Από Ελλάδα δε νομίζω οτι θα έχει πρόταση ;-) οπότε έμεινε Ρεαλ (αν αποκλειστεί στον ημιτελικό είτε από Παναθηναϊκό είτε από Μπαρτσελόνα θα φύγει εύκολα ο Λάσο) και μετά μονο Τουρκία και Ιταλία..δε νομίζω οτι θα φύγει ο Μεσίνα άρα και η επιλογή της Ρωσίας μένει πίσω...

      pan.tsak

      Διαγραφή
    3. Φίλε pan.tsak, ο Ζοτς το καλοκαίρι θα ζυγίσει πολύ προσεκτικά την όποια επιλογή του. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν μείνει και 2ο χρόνο εκτός. Οι ομάδες που μπορούν να τον δελεάσουν είναι λίγες. Η Ρεάλ και η Μπάρτσα, ανάλογα την κατάληξη της Ευρωλίγκας, είναι δύο από αυτές. Στη Ρωσία, εκτός ΤΣΣΚΑ, αποκλείεται. Στην Τουρκία πρέπει να στήσει από την αρχή Έφες ή Φενέρ και γενικώς δεν νομίζω ότι του ταιριάζουν οι Τούρκοι ως νοοτροπία. Και υπάρχει και η Αρμάνι που φαίνεται πιο εύκολο project. Πάντως, τα περί ΝΒΑ δεν νομίζω ότι ευσταθούν.

      77

      Διαγραφή
    4. Φίλε Ένα Γιώργο, η ελληνική σχολή υπάρχει. και, ναι, προφανώς βοήθησαν οι Γιουγκοσλάβοι έπαιξαν μεγάλο ρόλο για τη δημιουργία της (άλλωστε τίποτα δεν προκύπτει από παρθενογέννεση), αλλά η σχολή εξελίσσεται και ανάλογα με τους παίχτες που έχεις... Τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής σχολής είναι: εργατικότητα, ταχύτητα σκέψης, μυαλό και ομαδικότητα. Αυτά δεν μπορείς να τα έχεις χωρίς τοπ περιφερειακούς που να έχουν πρώτα στο μυαλό τους την ομάδα και τη δημιουργία... Γι' αυτό περάσαμε τα "πέτρινα χρόνια" της εθνικής ομάδας 1999-2004... Όταν άρχισαν να ξεπετάγονται και μετά να εδραιώνονται στο ευρωπαϊκό στερέωμα οι Παπαλουκάς-Διαμαντίδης-Σπανούλης, με Ζήση, Χατζηβρέττα από πίσω, τότε είδαμε την ομάδα που μας χάρισε τόσες ωραίες στιγμές, παίζοντας συναρπαστικό μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο... Αυτό κάνει και ο φετινός Παναθηναϊκός: Είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ, με το ΔΔ να κινεί τα νήματα και τους υπόλοιπους παίχτες να παίζουν με αυταπάρνηση...

      Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis

      Διαγραφή
  57. Μια και ανέφερε ο φίλος Λεωνίδας προηγουμένως τον Πέρπε (άκυρο το μογκόλοι στο τέλος όντος) και βλέποντας την συμπεριφορά και την στάση ενός πραγματικά πολύ μεγάλου παίχτη... δηλαδή του Σάρας θέλω να σταθώ λίγο στο πόσο μικρός σαν άνθρωπος πρέπει είναι ο Περπέρογλου. Ο Σάρας με το τρίποντο του έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (59-63) σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και μας άφησε μουγκούς (μακράν η χειρότερη στιγμή του αγώνα). Εκείνη τη στιγμή λοιπόν... αυτός ο τεράστιος παίχτης... που δεν θα τον έκανε κανείς μας γαμπρό φαντάζομαι (έτσι jim;;) δεν έσφιξε ούτε καν την γροθιά του σεβόμενος τους οπαδούς της πρώην ομάδας του και μόνο... Αυτό που βλέπει κανείς τελικά είναι ότι αθλητές που δεν έχουν ίσως και την καλύτερη φήμη για τον χαρακτήρα τους (λίγο τρελοί, λίγο ψώνια ίσως - βλέπε Rονάλντο στη μπάλα και πώς αντέδρασε όταν απέκλεισε την Man Un) αλλά είναι μεγάλοι παίχτες έχουν και "μεγάλη" συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που στο παρελθόν τους έχουν χειροκροτήσει. Αυτά πρέπει να βλέπουν κάτι παικτάκια της σειράς από όπου και αν προέρχονται που απλά ο κόσμος και κατά συνέπεια η ιστορία του αθλήματος θα τους ξεχάσει ΚΑΙ για την συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ήρθα σ‘ έναν πόλεμο σαν αντίπαλος, αλλά πραγματικά ένιωσα σαν να γυρίζω σπίτι μου! Το χειροκρότημα και τα συνθήματα του κόσμου στην διάρκεια της προθέρμανσης μου έφεραν δάκρυα στα μάτια και μέσα μου αισθάνομαι άσχημα, που έπρεπε να παίξω στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού σε μία προημιτελική σειρά με τόσο μεγάλη ένταση και με έπαθλο την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ! Θα ήθελα να είχα επιστρέψει εδώ, όπως έγινε και με τον Μάϊκ (σ.σ.: Μπατίστ), σε ένα πολύ πιο αδιάφορο παιχνίδι, για να το ευχαριστηθώ, να δω τους φίλους μου, να χαιρετήσω τους φιλάθλους και να ανταποδώσω την αγάπη τους! Αλλά τα ‘φερε έτσι η μοίρα που πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι της ομάδας μου... Το λέω αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου και περιμένω να έρθει το βράδυ της Πέμπτης για να λυτρωθώ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος να γυρίσω στην Βαρκελώνη και να αφήσω πίσω μου όλα αυτά τα δύσκολα συναισθήματα που νιώθω τα τελευταία εικοσιτετράωρα!», κατέληξε ο Saras!

      Διαγραφή
    2. Εγώ απλά θέλω να θυμίσω, μιας και το πιάσαμε αυτό, το χειροκρότημα του κόσμου του Παναθηναϊκού όταν ο Περπέρογλου πέρασε αλλαγή σ'ένα παιχνίδι με το Περιστέρι μετά απο την πολύμηνη αποχή του, το οτι όταν πέρασε στο παιχνίδι πήγαν όλοι οι παίκτες πάνω του να τον εμψυχώσουν και το οτι κάθε φορά που έπιανε την μπάλα έπαιρνε χειροκρότημα.

      Οι παίκτες είναι επαγγελματίες θα πει κάποιος και σίγουρα κι εμείς που κοιτάμε απο μακριά τα χρήματα θα κοιτούσαμε. Όμως, οι παίκτες είναι και δημόσια πρόσωπα και όπως απολαμβάνουν της συμπάθειας των οπαδών, έτσι μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν και τη χλεύη τους. Άλλωστε, οσο κανείς δεν θέλει το κακό του ανθρωπου Περπέρογλου, είναι ελεύθερος να θέλει το κακό του παίκτη Περπέρογλου και, διάολοε, μπασκετάκι είναι, ας έχει και λίγο κάζο, λίγο αλατοπίπερο, δεν έγινε και τίποτα.

      Αν και δεν βλέπω σοβαρό λόγο να ασχολείται κάποιος απο τον Παναθηναϊκό, ο Περπέρογλου έχει ήδη ξεχαστεί αγωνιστικά.

      Για τον Σάρας, δεν περιμενα κάτι διαφορετικό, ο παίκτης λατρεύεται εκτός απο την μπασκετική του ιδιοφυϊα και για τον (μπασκετικό) χαρακτήρα του.

      Διαγραφή
    3. Ο Σάρας πραγματικά είναι ευλογημένος. Αγαπήθηκε και αγάπησε τρελά όπου και να έπαιξε. Και εγώ θα ήθελα να επιστρέψει σε ένα πιο χαλαρό ματς για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει.
      Όσον αφορά τον Περπέρογλου, δεν μπορώ να καταλάβω καν γιατί γίνεται η όποια συζήτηση. Σε πρώτη φάση τα τριάρια μας φέτος κάνουν πάταγο και έτσι κι αλλιώς ο Πεδουλάκης δεν ψήθηκε ιδιαίτερα να τον κρατήσει. Οπότε ο Πέρπε πήγε εκεί όπου τον ήθελαν.

      Διαγραφή
    4. Η συμπεριφορά έχει να κάνει και με την αυτοπεποίθηση που νιώθει ο παίκτης (όχι μόνο με τον χαρακτήρα του). Αν νιώθει καλά με τον εαυτό του και την απόδοσή του και δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, είναι κουλ και σέβεται την πρώην ομάδα του. Αν νιώθει πίεση και την ανάγκη να αποδείξει ότι έκανε σωστή επιλογή ή ότι δεν έχει ξοφλήσει, τότε συνήθως συμπεριφέρεται παθιασμένα και προκαλεί τον κόσμο.

      Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να σκέφτονται μόνο τα χρήματα. Όλοι οι επαγγελματίες, όχι μόνο οι αθλητές. Όλοι μας δηλαδή. Αν είσαι σε μια εταιρεία και σου συμπεριφέρονται καλά και το εργασιακό σου περιβάλλον είναι ιδανικό, δεν τους πουλάς για να πας στην ανταγωνίστρια για μερικά χιλιάρικα. Ίσως πολλοί να διαφωνούν, αλλά -ειδικά τώρα με την κρίση- πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν. Οι επαγγελματικές επιλογές, όπως όλες οι επιλογές στη ζωή, πρέπει να είναι συνιστώσα πολλών παραμέτρων.

      Πόσω μάλλον για τους αθλητές, οι οποίοι αποτελούν είδωλα, ινδάλματα, δημόσια πρόσωπα κτλ. Η υστεροφημία είναι σημαντικό πράγμα, σημαντικότερο -κατά τη γνώμη μου- από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (όταν έχουν ήδη κερδίσει εκατομμύρια). Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι αν ένας αθλητής αλλάξει φανέλα και πετύχει, τότε θα πρέπει να θεωρείται ότι έκανε σωστή επιλογή, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σκεφτείτε τον Οικονόμου (μια ζωή στιγματισμένος - όχι μόνο γιατί πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά για τον τρόπο που πούλησε την ομάδα όταν έφυγε πρώτη φορά), τον Δ. Παπανικολάου (επίσης στιγματισμένος, παρόλο που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό) ή στο ποδόσφαιρο παίκτες όπως ο Δεληκάρης, ο Βαμβακούλας, ο Μπάγεβιτς φυσικά και τόσοι πολλοί άλλοι. Αξίζει τον κόπο άραγε να φορτώνεσαι αυτή την στάμπα για μια ζωή; Προφανώς αποτελεί προσωπική απόφαση του καθενός, ανάλογα και με την κοσμοθεωρία του. Στο τέλος, όμως, οι περισσότεροι αθλητές που μένουν για πάντα στη μνήμη μας είναι εκείνοι που συνδύαζαν τις αθλητικές αρετές με το ήθος. Θα ήταν ο Αλβέρτης ότι είναι αν είχε πάει εκείνον τον Γενάρη στη Φορτιντούτο Μπολόνια; (οι περισσότεροι εδώ μέσα θα θυμάστε)

      Ο Περπέρογλου πάντως, το χειρίστηκε πολύ λανθασμένα νομίζω. Και αναφέρομαι κυρίως στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Σπανούλης είχε ορισμένους, συγκεκριμένους, λόγους για αυτή την απόφαση (και επίσης δεν μίλησε πολύ, παρόλο που έβγαλε κάποια πικρία). Ο Περπέρογλου αντιθέτως μίλησε πολύ (πάντα ήθελα Ολυμπιακό κτλ), ενώ ο Παναθηναϊκός -εκτός όλων των άλλων- τον στήριξε πάρα πολύ πέρσι, στην πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας του. Κρίμα.

      Και τέλος (μετά από όλη αυτή την πολυλογία), θέλω να συμφωνήσω με τον Χρήστο από πάνω. Είναι δυνατόν να μην περιμένεις τη γιούχα; Ή είσαι επαγγελματίας σε όλα ή σε τίποτα. Δεν μπορείς να τα θέλεις όλα δικά σου. Όλοι διαβάσαμε τις δηλώσεις Σάρας (θα τους καταλάβω αν με δουν ως εχθρό). Ο άνθρωπος είναι και επαγγελματίας και κύριος.

      Joe

      Διαγραφή
    5. Σωστός ο Madness. Έχει γίνει, πλέον, σαφές ότι ο Πεδουλάκης δεν ήθελε τον Περπέρογλου. Ο τρόπος που παίζει η ομάδα, μας κάνει να καταλαβαίνουμε το γιατί. Είναι τόσο απλό. Αντίθετα, νομίζω, θα έδινε τα πάντα για να είχε 12'-15' σ' αυτά τα ματς το Σάρας αντί του Μπάνκς. Αλλά ο Σάρας δεν πίστεψε το καλοκαίρι το project. Του πρότειναν να αποσυρθεί και να αναλάβει κόουτς, αυτός ήθελε να παίξει έναν ακόμη χρόνο και αποφάσισε να πάει στην Μπάρτσα, γιατί πίστεψε ότι εκεί θα είχε μία τελευταία ευκαιρία για να πάρει την κούπα και να κλείσει τη μεγάλη του καριέρα όπως πρέπει. Εύχομαι, από την Πέμπτη και μετά να το μετανιώσει που δεν έμεινε.

      77

      Διαγραφή
    6. Joe, η βασική διαφορά μεταξύ ημών και των παικτών είναι οτι εμείς δεν έχουμε οπαδούς. Αν εγώ φύγω απο την Google και πάω στην Apple, ποιός θα με κράξει; Το πρώην αφεντικό μου; Ε, και; Αφεντικό μου είναι, όχι φίλος μου η γκόμενα μου.

      Έχοντας πει αυτό, θα σου πω οτι εγώ προσωπικά δεν έφυγα απο την εταιρία μου όταν ανταγωνίστρια μου έδινε ακριβώς τα διπλάσια χρήματα. Γιατί; Γιατί ήταν η πρώτη εταιρία που δούλευα, μου έδωσε την ευκαιρία, πίστεψε σε μένα και έμαθα πολλά εκει μέσα. Και γιατί ήμουν τόσο καιρό εκεί που την θεωρούσα σπίτι μου. Ξέρεις ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Αλλαγή διοίκησης, αφίξεις νέου, χαϊδεμένου προσωπικού, απαξίωση, βαρεμάρα, απόλυση, 1.5 χρόνο ανεργία. Έκανα καλά λοιπόν; Εγώ λέω όχι. It's just business, nothing personal, έτσι πρέπει να το βλέπει ο εργαζόμενος, ακριβώς γιατί έτσι το βλέπει και ο εκάστοτε εργοδότης.

      Και απο την άλλη όμως, έχω δει τυχοδιώκτες και γυρολόγους να τρέχουν πίσω απο τα γκαφρά όπως η Βιετναμέζα πόρνη πίσω απο αμερικάνο πεζοναύτη και στο τέλος να την πατάνε γιατί έχουν κάψει γέφυρες με όλους.

      Στα μπασκετικά τώρα, προσωπικά πιστεύω οτι δεν αξίζει τον κόπο να περνάς απέναντι, αυτή η στάμπα σου μένει για πάντα. Ασχέτως του ποιός είναι καλύτερος, ο Διαμαντίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Παναθηναϊκών. Ο Σπανούλης θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Ολυμπιακών όμως;

      Αυτό, όσα λεφτά και να βγάλεις, δεν αγοράζεται με τίποτα.

      ΥΓ : Αγοράζονται όμως όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι και λίγο.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνούμε, Χρήστο. Προφανώς κάθε επιλογή έχει θετικά κι αρνητικά. Το σημαντικό όμως είναι πως την υποστηρίζεις με τη συμπεριφορά σου. Εμείς δεν έχουμε οπαδούς από πίσω μας, που σημαίνει ότι η απόφαση των αθλητών πρέπει να λαμβάνεται ύστερα από πολλή περισσότερη σκέψη.

      Τώρα για την εμπειρία σου, τι να πω; Αδερφέ, μακάρι να βρεις δουλειά σύντομα (αλλά να συνεχίσεις να βρίσκεις χρόνο να γράφεις εδώ!). Πάντως, η δική μου εμπειρία, η οποία επίσης περιλαμβάνει παρόμοια περιστατικά με επώδυνες απολύσεις, με έχει διδάξει ότι το να χτίζεις προσωπικές σχέσεις, βοηθάει την καριέρα σου. Αν είσαι σωστός στη συμπεριφορά σου και όχι τυχοδιώκτης, σε βάθος χρόνου δικαιώνεσαι. Στο μέτρο του δυνατού βέβαια, γιατί δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Επαγγελματίας όμως δεν είναι αυτός που τρέχει πίσω από τα χρήματα. Αυτό έχουμε παρανοήσει κι αυτό προσπαθώ να πω.

      Υ.Γ.: Με τόσα που έχουν βγάλει, αγοράζουν ό,τι γουστάρουν! Αν μιλάγαμε για παίκτες που παλεύουν να επιβιώσουν (μικρότερων ομάδων και κατηγοριών ή άλλων αθλημάτων), θα είχα εντελώς διαφορετική άποψη. Πχ στο βόλεϊ. Μπορεί να κατηγορήσει κανείς έναν βολεϊμπολίστα που πήγε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό; (Εκτός από τον Χατζηαντωνίου. Άλλοι καιροί, άλλη περίπτωση). Έχει άδικο ο Ανδρεάδης που κηνυγάει τον Παναθηναϊκό για τα δεδουλευμένα του; Όχι φυσικά. Αλλά εδώ μιλάμε για τον Σπανούλη των 3 εκ. το χρόνο και τον Περπέρογλου των τόσων εκατοντάδω χιλιάδων ευρώ το χρόνο (δεν ξέρω πόσα παίρνει για να είμαι ειλικρινής). Επίσης, θυμάμαι την απάντηση του Τσαρτσαρή το καλοκαίρι που πήγε ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό: "Έχουμε βγάλει τόσα εκατομμύρια. Για ένα παραπάνω; Δεν θα το έκανα ποτέ". Μιλάνε για τα εκατομμύρια, λες και είναι 10ευρα, αλλά έτσι είναι για αυτούς.

      Joe

      Διαγραφή
    8. Και μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τα χρήματα. Ο 37χρονος Γιασικεβίτσιους πήγε στην Μπαρτσελόνα με το 1/3 των χρημάτων που θα έπαιρνε αν έμενε στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
    9. Φίλοι δεν κατηγορώ τον Περπε που άλλαξε ομάδα. Δικαίωμα του. Πόσο μάλλον αν δεν ήταν απαραίτητος στον προπονητή. Σχετικά με "στίγμα" που ανέφερε κάποιος δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της απόφασης του αλλά ο τρόπος που κάποιος παίρνει αυτή την απόφαση και ο τρόπος που συμπεριφέρεται αφού έχει πάρει αυτή την απόφαση. Τo cut the long story short κανείς δεν θα ασχολείτο με την Πέρπε αν δεν πανηγύριζε προκλητικά τα τρίποντα μέσα στο OAKA και δεν έκανε τις δηλώσεις που έκανε.

      Διαγραφή
    10. Τaagor τι δηλώσεις λες; Εγώ απ ότι θυμάμαι το μόνο που είπε είναι ότι ήταν να πάει Ολυμπιακό το καλοκαίρι του '07 αλλά τελικά τον ειδοποίησαν από την διοίκηση ότι έχουν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και εκεί πήγε τελικά. Μια απόφαση που δεν μετάνιωσε όπως είπε. Αν είπε και κάτι άλλο που εγώ δεν το ξέρω..

      Διαγραφή
    11. Ακριβώς αυτό που γράφεις. Παρουσίασε τον εαυτό του λες και εξαναγκάστηκε να πάει στον Παναθηναικό απο τους manager. Δεν είπε ποτέ ότι δεν το μετάνιωσε madness... αν η μνήμη μου δεν με απατά. Άλλα όπως και να έχει επειδή ήμουν ακριβώς απέναντι από τον πάγκο του Ολυμπιακού στο 1ο derby και σχεδόν στο ίδιο ύψος σε βεβαιώνω ότι ήταν ΤΡΑΓΙΚΑ προκλητικός και δεν είχε λόγο κανένα - ούτε ο Τεοντοσιτς τέτοια συμπεριφορά....

      Διαγραφή
  58. Τζιμ, μπορεις να αναφερεις συνοπτικα μερικους τροπους με τους οποιους αντιμετωπιζεται η ζωνη εκτος απο το περιφερειακο σουτ? επειδη αναφερθηκε και ο ιτουδης σε αυτο και το θεωρουμε-λανθασμενα μαλλον-ως την μονη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κάποιες σύντομες παρατηρήσεις μιας και πιέζει ο χρόνος...
    1.Άλλη μια φορά ο Πάο ήταν σταθερός,αυτή τη φορά μοιράστηκε καλύτερα από κάθε άλλη ο χρόνος και το παιχνίδι της ομάδας βρήκε πολλές άκρες.Αυτή τη φορά δεν πήγε τόσο πολύ στο ποστ ο Πάο και εκδήλωνε με πιο συνεχή ροή τις επιθέσεις του.Φοβερή ώθηση σε αυτό ο μπράμος με τις κινήσεις του χωρίς τη μπάλα.
    2.Ο Πάο δεν είχε ξαναδείξει ποτέ πριν τέτοιο πρόβλημα στη ζώνη.Δεν είναι η οποιαδήποτε ζώνη που τον δυσκόλεψε.Ήταν η συγκεκριμένη που τον έκοβε στα 2.Γενικά οι Πράσινοι δεν έχουν τόση κίνηση στην επίθεση τους και αυτή η άμυνα που έβαζε ένα παίκτη στις βολές(λάσμε) και τους υπόλοιπους διασκορπισμένους στις γωνίες,ανάγκαζε τον Πάο να είναι διστακτικός και να δυσκολεύεται να βρει λύσεις.Αντίθετα είχε πάει εξαιρετικά απέναντι σε ζώνη στο τέλος στο κάουνας αλλά και σε κάποιο άλλο ματς που δεν μπορώ να θυμηθώ.Γενικά βοηθάει πολύ σε αυτό ο ΔΔ που μπορεί να διαβάσει την άμυνα και να βρει το κενό που αφήνει στιγμιαία η ζώνη όταν παίζεται άλλα χθες τον μπλόκαρε πολύ τον Πάο.
    3.Η Μπάρτσα έπαιξε για πρώτη φορά χθες το μπάσκετ που μας είχε συνηθίσει στο 3ο δεκάλεπτο. Ήταν το καλύτερο κομμάτι της σε αυτή τη σέιρά όπου χτύπησε τον Παναθηναικό και αμυντικά και επιθετικά ακουμπώντας μπάλα στον τόμιτς και κίνηση γύρω του με τον κροάτη να διαβάζει κατάλληλα το παιχνίδι.
    4.Εξακολουθούν να είναι άφαντοι στη σειρά παίκτες όπως ο χουέρτας και ο λόρμπεκ που ήταν σαν παίκτες, ο βασικός λόγος που η Μπάρτσα ήταν ακλόνητο φαβορί στη σειρά.Είχε αυτή την παραπάνω ποιότητα στην περιφέρεια(έχοντας τον βραζιλιάνο΄,τον σάδα,τον σάρας και τον ναβάρο) ενώ στο 5 και το 5 είχε ψηλούς επιπέδου(λόρμπεκ τόμιτς,τζαβάι).Όσο ο σλοβένος είναι έξω από τα νερά του και αδύναμος να ανέβει πνευματικά και αγωνιστικά(διακρίνω προβληματάκι να ανέβει στα μεγάλα ματς σε όλη του την καριέρα,πρόβλημα που διακρίνει κι άλλα τεσσάρια εκτός των δικών μας φώτση-πρίντεζη) και η μπάρτσα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ναβάρο-τόμιτς και την μεγαλοφυία του σάρας, ο Πάο έχει σαφές προβάδισμα.
    5.Παρόλα αυτά ο Πάο ήταν φάτσα-κάρτα με την ήττα χθες,αλλά έδειξε μια ανωριμότητα η καταλανική ομάδα αδικαιολόγητα.Δεν μπόρεσε ο Πασκουάλ να τους ηρεμήσει με ένα τάιμ-αουτ μια φωνή,κάτι ώστε να τους στρώσει.
    6.Καλύτερη 5άδα στη σειρά
    ΔΔ-Ναβάρο-Μπράμος-Γκιστ-(Τόμιτς-Λάσμε.)

    ΥΓ.Τελικά επιβεβαιώθηκα.Πολύ εύκολα η Ρεάλ σε ρυθμό ρελαντί...Μπορεί να μην έχει τρομάξει και να μην έχει παίξει φοβερό μπάσκετ,αλλά φανταστείτε τι θα λέγαμε τώρα αν ο Πάο απέκλει την μακάμπι 3-0 δίχως καν να τον απειλήσει σε ένα από τα 3 ματς.Ανώτεροι σε ποιότητα οι Ισπανοί,ένας Μπλατ δε φέρνει την άνοιξη,προσπαθώντας να κάνει ότι τρελό του έρθει για να φέρει τα πάνω κάτω.Δεν χρειάστηκε κανένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα η Ρεάλ από τον Λάσο.Μπήκε και έκανε το παιχνίδι της και σκόρπισε τους Ισραηλινούς με το φτωχό ρόστερ.
    Την είχα για 2ο φαβορί τη Ρεάλ πίσω από Τσσκα και μάλλον εκεί την κρατάω.Απίστευτα αμφίρροπο όμως θα είναι το φάιναλ4.Αααν περάσουν οσφπ-πάο-τσσκα βλέπω σχεδόν 25% σε όλους.Ο Πάο θα έχει κάνει μια μεγάλη υπέρβαση και θα μπαίνει με φοβερή αυτοπεποίθηση και δίψα,ο Οσφπ δίχως να έχει κάνει κάτι το τρομερό μπαίνει με τον τσαμπουκά και το μέταλλο της περσινής ομάδας και ηγέτες που σε αυτά τα παιχνίδια μπορούν να τραβήξουν(σπαν-παπ-πριντ).Η ρεάλ μπαίνει με άνεση και απόλυτη αφοσίωση στο στόχο που είναι η κούπα,ενώ η τσσκα μπαίνει φυσικά με το πιο πλήρες μάλλον ρόστερ και την σιγουριά που αποπνέει πλέον ως ομάδα και με τον προπονητή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρέσει που είπα και σύντομες...

      Διαγραφή
    2. και φυσικά θα είναι το πιο βαρύ final4 της ιστορίας αν έχει ρεαλ, παο, τσσκα, οσφπ...22 ευρωπαϊκά στο παρκε...

      pan.tsak

      Διαγραφή
  60. δεν θα αντεξουνε ο σαρας και ναβαρο για μεγαλο ματς την πεμπτη...ειναι μεγαλη η κουραση και θα το δειτε. Νομιζω ο ναβαρο εχει φαει και μια γονατια απο χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. καλησπερα φιλε..δεν ειμαι ο τζιμ βεβαια αλλα ισως μπορεσω να σου απαντησω.
    1)υπαρχουν σχεδον τοσες ζωνες ,οσοι ειναι και οι προπονητες που τις χρησιμοποιουν.κιαυτο γιατι ο καθε προπονητης επιλεγει τη ζωνη-ες που ταιριαζει στην ομαδα του και κανει παραλλαγες συμφωνα με τα δικα του κριτηρια.αυτο βεβαια περισσοτερο εγκυπλοπεδικα το αναφερω και ας υποθεσουμε οτι εχουμε 3-4 γνωστες ζωνες να αντιμετωπισουμε(2-3,3-2,1-3-1 κτλ)
    2)δυστυχως δεν προλαβα να δω το χτεσινο ματς αλλα υποθετω,σε συνδιασμο με οσα ακουσα οτι ο πασκουαλ επαιξε 2-3 ζωνη.το περιφερειακο σουτ προφανως ειναι καρφι στην καρδια μιας ζωνης,ομως δεν ειναι (δεν πρεπει) ο ενδεδειγμενος τροπος αντιμετωπισης της.η συγκεκριμενη αμυνα εχει αδυναμιες στα εξης σημεια.στα wings και στο high post.προφανως λοιπον αν εχεις υπομονη και κινητικοτητα θα βρεις ελευθερα σουτ απο τα φτερα.αλλα ολοι οι προπονητες πρεπει να ειναι ετοιμοι να χτυπησουν στο χαι ποστ ως εναλλακτικη.
    3)πως γινεται αυτο?χοντρικα πρεπει να υπαρχει παιχτης στο χαι ποστ ο οποιος να μπορεσει να εκτελεσει σουτ απο μεση αποσταση.επισης πρεπει τη ζωνη να την απασχολεις με διαρκη κοψιματα στην πλατη της και κυριως πανω στην baseline.αυτο σου δινει επιλογη σουτ και επιλογη high - low συνεργασιας(δλδ χτυπας εν τελει κοντα στο καλαθι,εκει που υποτιθεται ειναι η δυναμη της συγκεκριμενης ζωνης)
    4)τι εκανε λαθος ο παναθηναικος?οπως ειπε και ο αρτζι επαιξε πολυ μα παρα πολυ παραλληλα.δηλαδη ,για μεγαλο διαστημα εκανε αυτο που θελει η ζωνη.που σημαινει μακρινες παραλληλες πασσες απο φτερο σε φτερο και ΚΥΡΙΩΣ τριπλα παραλληλα με τη βασικη γραμμη.κατα κανονα στη ζωνη η τριπλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εκτος και αν ειναι ΚΑΘΕΤΗ προς το καλαθι.
    5)τι θα κανει ο παναθηναικος?θα χρησιμοποιησει το pick n roll με κοντο παιχτη ως screener.θεωρω οτι αυτος θα ειναι ο ματσιουλις.και θα χτυπησει τη ζωνη απο τα σημεια που προανεφερα.θα δουμε πολλες high low συνεργασιες υποθετω και αν ολα πανε καλα αρκετα καθαρα σουτ απεξω
    6)ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΔΥΝΑΤΟ ειναι να χρησιμοποιησει ο πασκουαλ ακριβως την ιδια αμυνα.δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μην υπαρξει παραλλαγη σε αυτο το πραγμα που λεγεται 2-3 και κανενας σοβαρος προπονητης σοβαρης ομαδας δε θα παει να κλεψει ενα ματς σε τετοια σειρα παρουσιαζοντας για τριτο παιχνιδι σερι την ιδια ζωναρα.αν το κανει αυτο θα χασει πανηγυρικα.ο παο θα αντιδρασει ακομα καλυτερα σε αυτην την περιπτωση ειναι βεβαιο.μακαρι λοιπον να συνεχισει ο πασκουαλ...

    τελος περιμενω την αποψη του τζιμ με μεγαλο ενδιαφερον και ελπιζω να σε ψιλοκαλυψα φιλε
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. στην χθεσινη ζωνη η καλυτερη αντιμετωπιση αν το δεις καθαρα τακτικα ήταν μια πενταδα

    ΔΔ
    Μπραμος
    Μασιουλης
    Γκιστ
    Λασμε

    σε μια επιθετικη διαταξη 2-1-2
    με Μασιουλης στην βολη και εναλλακτικα ισως και τον Μπραμος

    βεβαια οταν βαζεις πενταδα σκεφτεσαι και την αμυνα

    Ο Ομπραντοβιτς τις έσπαγε πολυ έυκολα αυτες τις ζωνες με τα σουτακια του Μπατιστ στα 3-4 μετρα

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα σε όλη την παρέα.Άλλο ένα ψυχοβγαλτικό ματσάκι που ευτυχώς νικήσαμε με μεγαλύτερη δυσκολία από το 2ο ματς της Βαρκελώνης.Ενώ ξεκινήσαμε καλά και η ομάδα δούλευε ρολόι και στην άμυνα αλλά κυρίως στην επίθεση,αυτή η άμυνα ζώνης του Πασκούαλ μας αποσυντόνισε.Το κακό είναι πως δεν ήμασταν τόσο εύστοχοι από το τρίποντο για να ανοίξουμε την άμυνά τους και ο Σόφο (παρότι ήταν καλύτερος από τα ματς της Βαρκελώνης)δεν έβαλε 2-3 εύκολα καλάθια για να ξεκολλήσουμε.Πολλά μπράβο στο Μπράμος που δείχνει να ανεβαίνει την καταλληλότερη στιγμή και στον καταπληκτικό Gist που στην τελευταία περίοδο ήταν κομβικότατος,ειδικά στο σημείο που ευστόχησε σε 2 συνεχόμενες επιθέσεις (ενώ οι επιθέσεις μας ήταν "σκοτωμένες" ).
    Για τον ΔΔ δεν μπορούμε να πούμε πολλά.Είναι ο ηγέτης μας και το δείχνει όταν η μπάλα καίει.
    Μοιραίος για την Μπάρτσα ήταν και ο Σάρας που στο τέλος έχασε τα πιο κρίσιμα σουτ(προφανώς λόγω κόπωσης).Επίσης,ο Ναβάρο έχει βρει τον μπελά του με τον Λάσμε.Δεν μπορεί ούτε να διεισδύσει ούτε να σουτάρει τρίποντο..(στα κρίσιμα σημεία των ματς)
    Για το ματς της Πέμπτης είμαι αισιόδοξος.Αφού η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να νικήσει ένα μέτριο(σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς) Παναθηναικό έχοντας τους Ναβάρο-Σάρας-Τόμιτς σε τόσο καλή μέρα τότε πιστεύω πως την Πέμπτη η νίκη είναι κοντά.Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι συγκέντωση και καθαρό μυαλό σε πιθανά τρικ του Πασκουάλ.
    Αυτή την εκτίμηση την στηρίζω
    1)στην μεγάλη έλλειψη προσωπικότητας από τους περισσότερους παίχτες της Μπαρτσελόνα στα κρίσιμα σημεία του ματς(εκτός από τους παιχταράδες Σάρας-Ναβάρο).Χαρακτηριστικό το τελευταίο λεπτό του αγώνα που ο Τόμιτς χάνει 2 πολύ κρίσιμες βολές και ο "μάγκας" Σάδα ενώ ήταν ελεύθερος έψαχνε τον 33χρονο Ναβάρο..
    2)στην κόπωση των Σάρας-Ναβάρο.Η Μπαρτσελόνα λειτουργεί πολύ καλά επιθετικά,έχοντας στην 5αδα της και τους 2.Με δεδομένη την κούραση του ματς της Τρίτης όπου αυτοί οι 2 έπαιξαν πάνω από 25 λεπτά με κάνει να πιστεύω πως δεν θα είναι τόσο αποδοτικοί και φρέσκοι.
    Κλείνοντας,δεν περίμενα με τίποτα η Ρεάλ να κάνει sweep απέναντι στην Μακάμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ήμασταν σαγηνευμένοι από το τοπ-16 των 14 αγωνιστικών αλλά φαίνεται ότι το τίμημα αυτού είναι η κούραση στα πλέι οφ που μειώνει κατά πολύ τις δυνατότητες των πιο αδύναμων ομάδων. Αν τελειώσουν και οι άλλες δυο σειρές σήμερα, και ανεξάρτητα από τις συγκινήσεις του ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα, η Ευρωλίγκα θα έχει θεματάκια να σκεφτεί. Ίσως ένα τοπ-12 με δυο ομίλους των 6 να είναι πιο λογικό...

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά, Ζέλικο. Τα φαινόμενα, όντως, δείχνουν ότι η Μπάρτσα δεν έχει σφυγμό και το μυαλό της έχει πειραχτεί ανεπανόρθωτα. Μην την ξεγράφουμε, όμως. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο, να κερδίσουμε όπως κερδίσαμε το 2011 το 4ο ματς, όπου κρίθηκε γύρω στο 35'. Το δεύτερο, να πάει και το 4ο ματς όπως τα άλλα τρία, δηλ. στο σουτ. Ε, τότε όλα είναι 50-50. Αυτή τη φορά, όμως, και σε σχέση με τα τρία προηγούμενα ματς, τα κλειδιά τα κρατάει ο ΠΑΟ.

      77

      Διαγραφή
    3. Μια μικρή υπενθύμιση, guys. Πέρσι στη θέση της Μπαρτσελόνα βρέθηκε ο Παναθηναϊκός (χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι με κάτι απίστευτα τρίποντα του Μπλου και το τρίτο στο Τελ Αβιβ) και κανείς δεν πίστευε ότι θα γυρίζαμε τη σειρά. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, χάναμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του 4ου παιχνιδιού. Και τελικά πήγαμε στο Φ4. Οπότε, ας μην ξεγράφουμε ακόμα την Μπαρτσελόνα. Θα είναι πολύ δύσκολο το ματσάκι. Μακάρι βέβαια να το κάνουμε να φαίνεται εύκολο.

      Joe

      Διαγραφή
    4. Φίλε Απεργοσπάστη, αυτό που λες διαβάζεται και αλλιώς. Αν θέλουμε, εγώ θέλω, να πάμε σε μία κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα των 24-32 ομάδων, τότε τα πολλά παιχνίδια είναι απαραίτητα. Επίσης, με τα πολλά ματς, στο F4 φτάνουν οι πραγματικά καλές ομάδες. Δεν παραγνωρίζω ότι έτσι χάνεται η μαγεία της έκπληξης ή οι σταχτοπούτες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Αλλά αν θέλουμε το ευρωπαϊκό μπασκετ να αποκτήσει μία διοργάνωση επιπέδου, τότε και τα παιχνίδια πρέπει να είναι πολλά, και τα λεφτά που θα παίρνουν οι ομάδες πολύ περισσότερα και τα ρόστερ πιο γεμάτα. Πιστεύω ότι από του χρόνου που θα διανύσουμε την 2η χρονιά του νέου συστήματος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, οι ομάδες θα σχεδιαστούν διαφορετικά και θα δομηθούν έτσι ώστε να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες. Αυτό που πρέπει να λλάξει είναι ο τρόπος επιλογής των ομάδων, αφού συχνά βλέπουμε ομάδες κάτω του μετριου να μετέχουν στην Ευρωλίγκα και άλλες που πραγματικά αξίζουν να πάιζουν στο Eurocup ή πουθενα.

      77

      Διαγραφή
    5. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς της Πέμπτης.Απλά όπως τονίστηκε και από άλλους φίλους δεν είναι σε καλή κατάσταση η Μπαρτσελόνα και απέναντί της έχει μία πεινασμένη ομάδα που παίζει πολύ στην δύναμη και σε μεγάλη ένταση τα παιχνίδια της.Η Μπαρτσελόνα δεν έχει ούτε τα κορμιά ούτε τις φυσικές δυνάμεις να αντέξει τόσο επίπονα ματς τόσο σύντομα(εκεί πιστεύω θα χτυπήσουμε και στο επόμενο ματς τους Καταλανούς).Συμφωνώ μαζί σου φίλε 77.Το πάνω χέρι αυτή την στιγμή το έχει ο παο,ωστόσο όπως λέει και ο φίλος joe χρειάζεται προσοχή.

      Διαγραφή
    6. Φίλε 77 θα συμφωνήσω με τον απεργοσπάστη.Σκέψου πόσο ανταγωνιστικότεροι θα ήταν οι όμιλοι αν αποτελούνταν από 6 ομάδες.Στο 1ο όμιλο θα έλειπε η κάκιστη Μπεσίκτας και η τραγική Φενέρ και από τον 2ο όμιλο οι 2 γερμανικές.Σκέψου οτι παίζανε από ένα σημείο και μετά χωρίς νόημα οι συγκεκριμένες ομάδες(και κυρίως οι τουρκικές που έιχαν αποκλειστεί πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος του τοπ 16.)Σίγουρα,είναι καλό για την διοργάνωση να γίνονται τόσο πολλοί αγώνες αλλά οι ομάδες και κυρίως οι παίχτες εξοντώνονται..Πιστεύω δηλ πως η ανταγωνιστικότητα σε 2 ομίλους των 6 ομάδων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι ομάδες θα είχαν 2 βδομάδες επιπλέον ξεκούρασης πριν το τοπ 8.Τώρα το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν υπάρχουν ημερομηνίες για ξεκούραση..Πάντως δεν πιστεύω να υπάρξει κάποια άμεση αλλαγή στην δομή του τοπ 16.

      Διαγραφή
    7. ...και να έπαιρναν όντως και κανένα φράγκο παραπάνω να το έλεγες...όταν ο πρωταθλητής ευρώπης παίρνει 250000 πριμ τα μονα έξτρα λεφτά είναι από τα εισιτήρια των περισσότερων αγώνων. Είναι τραγικό ο πρωταθλητής ευρώπης να παίρνει μικρότερο πριμ από ό,τι παίρνει για μία ισοπαλία μία ομάδα στο ch.l. μηπως να προσλάβουν την team για marketing?

      pan.tsak

      Διαγραφή
    8. Zelico, μου ανέφερες μόνο 2 από τις 16 ομάδες. Είναι απολύτως φυσικό να υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα. Δες, όμως, και τις Άλμπα και Μπάμπεργκ που τίμησαν την διοργάνωση. Από την άλλη, είμαι υπέρμαχος της ιδέας οι ομάδες που θα παίζουν στην κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα να μετέχουν στα εθνικά μόνο στα play-off. Για παράδειγμα, φέτος ο ΠΑΟ θα παίξει max στο ελληνικό πρωτάθλημα 26+3+5+5 = 39 ματς, στην Ευρωλίγκα max. 10+14+5+2 = 31 ματς και στο κύπελλο 1+1+1 = 3 ματς. Γενικό σύνολο 39+31+3 = 73 ματς. Δεν θα ήταν καλύτερα να έπαιζε 45 στην Ευρωλίγκα + 13 στο πρωτάθλημα + 3 στο κύπελλο = 61 ματς ; Λιγότερα αλλά πιο ενδιαφέροντα.

      77

      Διαγραφή
    9. Να ρωτήσω κάτι; Ειλικρινά τώρα και χωρίς πλάκα. Στο NBA που παίζουν 82 παιχνίδια regular season και οι αποστάσεις που ταξιδεύουν κάνουν το Αθήνα - Μόσχα ταξιδάκι αναψυχής, πως ακριβώς δουλεύει αυτό; Γιατί εκεί δουλεύει μια χαρά αλλά εδώ μιλάμε για φυσική εξόντωση των αθλητών;

      Δεν είμαι υπέρμαχος της ιδέας, απλά ρωτάω

      Διαγραφή
    10. Γιατί, φίλε Χρήστο, τα 82 ματς της RS είναι αγώνες επίδειξης, χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Το παραγματικό ΝΒΑ ξεκινάει στα play-off. Και γιατί το καλοκαίρι οι παίκτες κάθονται τουλάχιστον 4 μήνες χωρίς καμία αγωνιστική υποχρέωση.

      77

      Διαγραφή
    11. Μια χαρά είναι ο αριθμός των παιχνιδιών και αν θέλουμε να λεγόμαστε και σοβαρό πρωτάθλημα δεν νοείται να μπαίνουν 2 ομάδες απ' ευθείας στα πλέι οφ. Απλά δεν γίνεται. Αφού η κατάσταση είναι γνωστή ας κάνει κάθε ομάδα τα κουμάντα της. Μπορούν να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ας πούμε να τελειώνουν η μεταγραφές με το τέλος του τοπ-16 και όχι στη μέση του ή να υπάρχει μια βδομάδα κενό πριν την έναρξη των play offs.
      Γενικά να ξέρετε, δεν είναι χαζοί εκεί στην Αμερική που πάντα ήθελαν να γίνονται πολλοί αγώνες. Έτσι χτίζεται το franchise. Η Ευρωλιγκα έχει πολλά βήματα να κάνει σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω μπορεί να ανεβάσει ένα επίπεδο πιο πάνω την όλη διοργάνωση με ορισμένες κινήσεις.
      Ήδη το βλέπω γύρω μου, άτομα που έβλεπαν μπάσκετ μία στο τόσο, μετά του πρώτους αγώνες του τοπ-16 δεν έχουν χάσει αγώνα. Ανέβηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον στην post season και αυτό μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει.

      Διαγραφή
    12. γιατι στο nba μεχρι περιπου το allstar ειναι "τσιρκο" και οχι αγωνες μπασκετ

      Διαγραφή
    13. Στο ΝΒΑ το σύστημα είναι δομημένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει πολύ μεγάλη off-season κατά τη διάρκεια της οποίας οι παίκτες κάνουν ατομικές προπονήσεις και μετά ακολουθεί η ομαδική προετοιμασία και μια πολύ μα πολύ πυκνή κανονική περίοδος η οποία ουσιαστικά δεν επιτρέπει "κανονικές" προπονήσεις (όπως τις εννοούμε στην Ευρώπη τουλάχιστον) αφού 82 αγώνες μέσα σε 5 μήνες αλλιώς δε χωράνε.

      Υποθέτω πως στη κανονική περίοδο δε παίζει κανένας στο 100%, αλλιώς δε μπορώ να εξηγήσω πως μπορεί καθαρός ένας οργανισμός να αντέξει να παίζει τόσο συχνά παράλληλα με χιλιάδες αεροπορικά μίλια.

      Το καινούριο σύστημα της Ευρωλίγκας δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο για έκπληξη ή ανανέωση των ομάδων που πάνε μέχρι το τέλος. Το ΝΒΑ έχει κάποιους μηχανισμούς για να εξισορροπεί τα πράγματα με το salary cap και το draft αλλά στην Ευρώπη το χρήμα (μαζί με τη σωστή του διαχείριση φυσικά) κάνει κουμάντο, πόσω μάλλον τώρα που το καινούριο σύστημα διεξαγωγής (δείχνει να) απαιτεί ακόμα μεγαλύτερα ρόστερ.

      Διαγραφή
    14. Ωραίες απόψεις από όλους παιδιά. Να πω κι εγώ τα δικά μου:

      α) Αριθμός αγώνων: Πλάκα-πλάκα, αν τα βάλετε κάτω, μια Ισπανική ομάδα μπορεί να παίξει σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωλίγκα όσα ματς παίζει μια ομάδα του ΝΒΑ: Ισπανία (38+13+3)+Ευρωλίγκα 31=85 αγώνες, τρεις παραπάνω από την κανονική περίοδο του ΝΒΑ!!! Αλλά αγώνες σχεδόν όλοι ζωής και θανάτου, σε έδρες-καμίνια καμιά φορά, με ένταση που δεν βρίσκεις στο ΝΒΑ - αλλά και με τελείως άλλες σωματικές προδιαγραφές από την Αμερική. Αν πάει έτσι το πράγμα, η καριέρα του Ναβάρο πχ θα τελειώσει 2-3 σεζόν πριν το κανονικό της. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων αστέρων παίζει και φουλ καλοκαίρια στις εθνικές, σε αντίθεση με τους Αμερικάνους.

      β) Με αυτό το δεδομένο, δυο επιλογές υπάρχουν: Μια αυτή που είπε ο φίλος για συμμετοχή των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων μόνο στα πλέι οφ των χωρών τους. Η άλλη είναι η πιο ορθολογική διαχείριση των παιχτών από τις διοργανώσεις τους.
      Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος συντονισμός και εξορθολογισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Για παράδειγμα, για ποιο λόγο να έχουν η Ισπανική και η Γερμανική λίγκα 18 ομάδες; Η Ιταλική 16; Εμείς 14 (κανονικά μάξιμουμ 8 έπρεπε να έχουμε όπως το Βέλγιο αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Λιγότερες ομάδες σημαίνει περισσότερα έσοδα ανά ομάδα από την εγχώρια αγορά και περισσότερες δυνατότητες για την προβολή του μπάσκετ μέσω των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
      Δεύτερο, και σχετικό: Πρέπει επιτέλους να ακυρωθεί το Γιούροκαπ. Σκεφτείτε στο φετινό τοπ-16 αν αντί για τις δυο Γερμανικές και Τούρκικες έπαιζαν η Κουμπάν, η Μπιλμπάο, η Βαλένθια κλπ. Το μέλλον είναι μια ενιαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, 32-40 ομάδων.

      γ) Δεν συμφωνώ ότι η υπερπληθώρα αγώνων στην κ.π. χτίζει το μπραντ. Εν πάση περιπτώσει, λίγο λιγότεροι αγώνες σημαίνει καλύτερη ποιότητα αφού οι παίχτες θα είναι πιο ξεκούραστοι. Στην Αμερική για παράδειγμα πολύς κόσμος συζητάει για την χρησιμότητα της κ.π. στο ΝΒΑ. Η σύγκριση με το NFL, όπου κάθε εβδομάδα οι αγώνες είναι πραγματικό γεγονός, είναι χαρακτηριστική. Νομίζω πολύς κόσμος θα προτιμούσε μια κ.π. 60-66 αγώνων στο ΝΒΑ αλλά όπου οι παίχτες θα τα έδιναν όλα.

      δ) Όπως είπε κάποιος, με το νέο σύστημα η Ευρωλίγκα κινδυνεύει να γίνει υπόθεση 3-4 ομάδων - ίσως μόνο 2-3. Κάποτε μια ομάδα μπορούσε να έχει 'χρηστικό' ρόστερ 8 παιχτών σε σύνολο 10. Σήμερα είμαστε περίπου στους 9-10 στους 12. Με αυτά που είδαμε φέτος πάμε στους 11-12 στους 15! Πόσες ομάδες θα έχουν δυνατότητα να ακολουθήσουν; Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι 8 θέσεις των πλέι οφ καταλαμβάνονται από τις ίδιες 8 ομάδες κατά 90%. Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο τα φάιναλ φορ να είναι γνωστά ήδη πριν την αρχή της σεζόν; Εμένα πάντως κάτι σαν την Παρτιζάν του 2008-2010 μου λείπει, όπως και θα ήθελα να προχώραγε φέτος η Ζαλγκίρις.

      ε) Και εν πάση περιπτώσει, αν είναι να φτάσουμε εκεί, ίσως θα πρέπει η Ευρωλίγκα να μειώσει την κ.π. και να θεσμοτήσει πλέι οφ για τους ημιτελικούς. Σκεφτείτε όλα τα φάιναλ φορ της τελευταίας δεκαετίας και φανταστείτε τί σειρές θα βλέπαμε. Αφού η Ευρωλίγκα δίνει τόσο λίγα χρήματα μόνη της, ας εκμεταλλευθούν τουλάχιστον οι ομάδες την ίδια τους την εμπορικότητα που με την σειρά της θα αντανακλά σε όλη την διοργάνωση. Οι επιπλέον 8 αγώνες που επιβλήθηκαν στο τοπ-16 είναι ακριβώς ο αριθμός επιπλέον αγώνων που θα είχαμε αν οι ημιτελικοί και οι τελικοί γινόντουσαν best of 5.

      Διαγραφή
  64. Ο Σαδα είχε δηλώσει ότι όποιος φοβάται να μην έρθει στο ΟΑΚΑ.

    Ερώτηση: Αυτός γιατί ήρθε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. http://www.slang.gr/lemma/show/magkia_klania_ki_o_kolos_katafugio_19719

    Νομίζω σε κάλυψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=120999:2013-04-17-11-19-17&catid=77:psarakis&Itemid=103

    Golder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, τα είπε όλα η παρέα μας εδώ. Εχω όμως μια απορία... Αυτος ο Ουάλας, ποίον πλήρωσε και κατάφερε να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα; Η απορία αυτη με τυραννάει απο τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακο πέρυσι. Πραγματικά, απ'οπου και να κοιτάξω, φτάνω στο συμπέρασμα οτι ειναι πραγματικά ΛΙΓΟΣ. Δεν είναι παίκτης αυτού του επιπέδου. Προσπαθώ να καταλάβω τι ειδαν σε αυτο το παικτακι οι Καταλανοι. Ούτε δυνατός είναι, ουτε καλός αμυντικός, ουτε ποστ παιχνίδι έχει, ουτε σουτ έχει, ουτε ιδιάιτερα αλτικός 'η αθλητικός ειναι, ουτε κάποια ευφυΐα ή υψηλό μπασκετικό IQ,.. εεε τι στο διάλο έχει;! Μου λέει κανείς;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Jim αναμενουμε αναρτηση..

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. παιδια υπηρχε φαουλ του γκιστ στον ναβαρο στα τελευταια δευτερ πριν περασει το κεντρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να υπάρχει καλά κάνανε κ δε το σφύριξαν γιατί στη βαρκελώνη το αντιαθλητικό στο Γκίστ που δε σφυριξαν στην ουσία το έκανε παράταση.

      Διαγραφή
    2. του τσαρτσαρη στον σαρας πριν χασει το σουτ απ τη γωνια?ΠΟΡΝΗ EUROLEAGUE..

      Διαγραφή
    3. Δεν είδα φάουλ. Όταν τον πλησίασε αρκετά αμέσως αποτραβήχτηκε και τον άφησε να πέσει στον Διαμαντίδη (ή τον Λάσμε, δεν θυμάμαι).

      Διαγραφή
    4. ο Σαρας εκανε συνεχεια φαουλ στον ΔΔ και δεν εδιναν τιποτα.Ο ΔΔ εδωσε τρεις ασιστ ολες και ολες ολη η αμυνα ηταν πανω του και πηρε 4 φαουλ, εκανε τρια σε ολο τον αγωνα.Ο Ναβαρο 8 φαουλ και χρεωθηκε 1.20 φαουλ αυτοι 20 εμεις.

      Διαγραφή
    5. Oι Ισπανοί έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία,ανάλογα αυτών που είχαν και οι φίλοι του Πάο στον πρώτο προημιτελικό...
      Όπως καταλαβαίνετε κανείς δεν πολεμάει κανέναν...αφήστε το σύνδρομο της καταδίωξης...
      Χθες,θέλετε δε θέλετε,δόθηκαν ΠΟΛΛΑ κουκιά στον Πάο από τη σφυρίχτρα..

      Διαγραφή
    6. peri κοψε την πλακα.Στον πρωτο αγωνα η μπαρτσα ειχε μειον εφτα φαουλ λιγοτερα.Οι ισπανοι θελανε 18 φαουλ πανω στον Ναβαρο και δεκα στον Σαρας.Εχτες τα φαουλ ηταν τα ιδια για τις δυο ομαδες.Η μηπως σφυριχτηκαν τα φαουλ του Σαρας πανω στον ΔΔ.

      Διαγραφή
    7. Γιατί έχω μια περίεργη υποψία οτι όπου να'ναι θα γίνει συσχετισμός του μαρκαρίσματος του Gist με αυτό του Αθηναίου πάνω στον Διαμαντίδη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο; Γιατί;

      Διαγραφή
  70. Μια ακομα ερωτηση... Ο νικητης της Euroleague παιρνει 500000€ και ο Γιαννακοπουλος για τις δηλωσεις εφαγε 150000??? αυτος ο ανεξαρτητος δικαστης πρεπει να ειναι πολυ ανεξαρτητος τοσο που δεν ξερει τπτ για Euroleague... θα έπρεπε να ευγνωμονεί τον παναθηναικο που έκανε αυτην την σειρα... τα αλλα πανε για 3-0...

    Telamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελαμον περσι ψαξε να βρεις δηλωσεις των Αγγελοπουλων που ειπαν οτι περσι πηραν 300.000 για το ευρωπαικο.

      Διαγραφή