Athlenda

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Landing in London..(?)



Οι ελληνικές ομάδες είναι εδώ, στην καυτή ποστ σίζον της Ευρωλίγκας που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Κώστας Παπανικολάου κουβάλησε τον Ολυμπιακό στο κρισιμότερο ματς της σεζόν και οι ερυθρόλευκοι ξεκινούν τον πόλεμο πλέον από θέση ισχύος. Μεγάλη μάχη σε ένα ΟΑΚΑ καμίνι έδωσε ο Παναθηναϊκός ο οποίος έπεσε όρθιος απέναντι στο ρομπότ του Μεσίνα. Οι εντυπώσεις του Hoopfellas από τα παιχνίδια..



Αντί ενός μικρού προλόγου θα πω ότι είμαι από αυτούς που δεν ήταν θετικοί μπροστά σε μια ενδεχόμενη εμφύλια μάχη των ομάδων μας στα πλέη-οφς της διοργάνωσης. Ναι, θα είχαμε σίγουρα έναν εκπρόσωπο σαν χώρα στο Λοδίνο. Όμως κάτι μου λέει ότι ο νικητής θα πήγαινε «άδειος» συναισθηματικά στο φάιναλ φορ. Όταν, για ευνόητους λόγους, η πρόκριση στο Λονδίνο (μέσα από μια τέτοια σύγκρουση) αποκτά μεγαλύτερη σημασία ίσως και από το ίδιο το τρόπαιο (ή τη συμμετοχή στον τελικό) κινδυνεύει σημαντικά η ψυχολογική σου ισορροπία. Αντίθετα τώρα και οι δύο ομάδες (ειδικά ο Παναθηναϊκός που μπαίνει στη σειρά ως underdog) μπορούν να πάρουν ώθηση εφόσον βγούν ζωντανές.. Αυτά θα τα πούμε αναλυτικά αύριο (ή το αργότερο το μεσημέρι της Δευτέρας) με ειδική ανάρτηση στην οποία θα παρουσιάσουμε τις δικές μας πιθανότητες πρόκρισης για κάθε ζευγάρι της ποστ σίζον ξεχωριστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ


-Η εικόνα του όλου σκηνικού που στήθηκε στο ΟΑΚΑ για το συγκεκριμένο παιχνίδι καταρχήν, αποτελεί κέρδος για τον Παναθηναϊκό. Δε το συζητώ, κάποια πράγματα πολλές φορές είναι μεγαλύτερα και από την ίδια τη νίκη. Γήπεδο καμίνι, με τους οπαδούς να στηρίζουν και να δίνουν το στίγμα τους ότι πιστεύουν σε αυτή την ομάδα. Το κέρδισε αυτό ο φετινός Παναθηναϊκός..
-Η ΤΣΣΚΑ αδιαμφισβήτητα είναι μια ομάδα που δεν ταιριάζει στους πράσινους. Δε ματσάρουν καλά μαζί της κυρίως λόγω των κορμιών/φυσικών χαρακτηριστικών και του βάθους της. Αυτό είναι δεδομένο, αλλά μικρή σημασία έχει πλέον αφού δε θα βρεθεί μπροστά στην ελληνική ομάδα σε μια σειρά πλεη-οφς αλλά μόνο –και εάν..- σε ένα ενδεχόμενο μονό ματς για τον τίτλο, όπου η προσέγγιση είναι διαφορετική και όλα ανοικτά.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης το πήγε καλά το ματς, τηρουμένων των αναλογιών. Είχε απέναντι του μια ομάδα που παίζει πολύ καλά στο μισό γήπεδο και έχει περισσότερες επιλογές και τρόπους επίθεσης από τη δική του. Επικεντρώθηκε στο να παρουσιάσει ένα ροτέησιον το οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο αγωνιστικό πλάνο, στοχεύοντας να κρατήσει στο παρκέ -χωρίς κάθε είδους φθορά-  τους δύο παίκτες του, οι οποίοι βάζουν τον φετινό με τη παρουσία τους, σε άλλο επίπεδο. Διαμαντίδης και Λάσμε.  Για αυτό λοιπόν ξεκίνησε τον Σοφοκλή στο «5» και στη συνέχεια επέλεξε τον Γκιστ πάνω στον Κρίστιτς. Ο Σέρβος (αποτελεί το κέντρο βάρους της ποστ επίθεσης του Μεσίνα) αποτελεί πολύ επικίνδυνη πηγή φθοράς για τον Λάσμε, δεδομένου του μεγάλου κορμιού του και της άψογης τεχνικής του συν το ότι επιτίθεται πολλές φορές ωμά με πλάτη, σε αντίθεση με τον Κάουν ο οποίος είναι «πάρε-βάλε» ψηλός με κίνηση γύρω από το καλάθι, στυλ το οποίο προκαλεί μικρότερη φθορά στην αντίπαλη άμυνα (αναφέρομαι κυρίως στο κομμάτι των φάουλ). Σωστή επιλογή.

-Το ψηλό σχήμα που λανσάρει ο Μεσίνα στα τελευταία ματς των Ρώσων (Κριάπα «3», Έρτσεγκ «4») αποτελούσε τροχοπέδη για το ποστ παιχνίδι του Παναθηναϊκού μιας και μπορούσε με το καλύτερο αμυντικό φόργουορντ της διοργάνωσης (Κριάπα) να ματσάρει χαμηλά τον Μασιούλις. Ήταν δεδομένο όμως ότι η ελληνική ομάδα θα βρεί τρίποντο στις περιστροφές από το «4» (ο Έρτσεγκ δεν είναι ο πιο γρήγορος σε αυτό το κομμάτι, αντίθετα ίσως ο Βορόντσεβιτς να κόλλαγε καλύτερα) και έτσι έγινε, με τους Γκιστ-Τσαρτσαρή, με τη διαφορά όμως ότι οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι μετά από έξτρα πάσα, γεγονός-κλειδί στο επιθετικό τους performance.


Οι Ρώσοι έστελναν βοήθεια δεύτερο μεγάλο κορμί στον Σχορτσανίτη (με φόργουορντ κυρίως) αν και τα γκαρντ τους ακόμα έχουν μεγάλο άνοιγμα χεριών (χαρακτηριστικό στο σωματότυπο όλου του ρόστερ τους) που «κλείνει εκνευριστικά το γήπεδο, μειώνει τις αποστάσεις (το spacing του αντιπάλου πρέπει να είναι δουλεμένο στην εντέλεια)και χαλάει τις γωνίες πάσας (passing lanes) και συνολικά τον ρυθμό επίθεσης. Γι’αυτό και ανέφερα το τρίποντο από έξτρα πάσα. Εκεί μπορείς να χτυπήσεις μια τέτοια άμυνα, να ρίξεις το τοίχος. Αυτό έχει συμβεί σε πολλές από τις φετινές ήττες της ΤΣΣΚΑ φέτος.

-Από την άλλη πλευρά η αμυντική συμπεριφορά των πρασίνων παίρνει αρκετά καλό βαθμό συνολικά. Μη ξεχνάμε ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που παίζει ένα multiple half court offense style, με ποστ παιχνίδι (από όλες τις γραμμές του ρόστερ), συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα, σωστές αποστάσεις και πολύ καλό midrange παιχνίδι καλύπτοντας έτσι μια σχετική αδυναμία στο μακρινό σουτ, με μετρ του είδους όπως ο Ουίμς, ο Κριάπα (πλέον..) ή ο Κρίστιτς (face up καταστάσεις). Ο Αργύρης Πεδουλάκης έπαιξε φλοτ τον Παπαλουκά (προκλητικά) και τον Τζάκσον απαντώντας στην αντίστοιχη άμυνα του αντιπάλου στον Ούκιτς και τον Ξανθόπουλο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η –απόλυτα επιτυχημένη- στοχοποίηση (στην πράσινη επίθεση) του Ουίμς, ο οποίος είχε μπεί καλά στο ματς, φορτώνοντας στις αρχές 3ης και 4ης περιόδου με το τρίτο και τέταρτο αντίστοιχα φάουλ και βγάζοντας τον εκτός με τον εξίσου δυνατό αλλά πιο «τραχύ» Μασιούλις χαμηλά. Από την άλλη θα πρέπει να αναφέρουμε την τακτική του Μεσίνα, με την οποία η ΤΣΣΚΑ μετά από τις αλλαγές που συνηθίζει στην άμυνα του ο Παναθηναϊκός , να ψάχνει το miss match χαμηλά στο ζωγραφιστό και όχι να επιτεθεί με ντράιβ περιφερειακού πάνω σε ψηλό. Το έκανε ακόμα και όταν ψηλά είχε μείνει ο Σχορτσανίτης κυρίως στις καταστάσεις που στη φάση δεν αναμιγνυόταν ο καλύτερος της slasher,  Ουίμς. Επιλογή που τελικά της βγήκε..


-Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο όταν στο παρκέ πάτησαν οι Λάσμε-Μπράμος. Η ΤΣΣΚΑ σταμάτησε να χτυπάει στο πικ εν ρολ με τον παίκτη του Σχορτσανίτη (εμφανή η πρόθεση από την αρχή, αν και για να τα λέμε όλα το κάθε αμυντικό λάθος σε οποιαδήποτε θέση δημιουργούσε άμεσα κίνδυνο αλεϋ-ουπ..), η επίθεση των γηπεδούχων έγινε πιο ευέλικτη και γενικά σαν σύνολο μπορούσε να τρέξει και να σταθεί καλύτερα στο μισό γήπεδο δίπλα στους Ρώσους.

Ο Μάικ Μπράμος ήταν ο παίκτης που «σήκωσε» την επίθεση των πρασίνων, πιστοποιώντας την αγωνιστική άνοδο μετά από ένα σχετικά μακρύ, νεκρό διάστημα στο τοπ-16. Είχε αυτοπεποίθηση, ήταν έτοιμος ψυχολογικά να πάρει τα σουτ και έδωσε και φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο με τα πολύ καλά του τρεξίματα. Ο Ελληνοαμερικανός wing αποτελεί  -στα δικά μου τουλάχιστον μάτια- από μόνος του και με το προσωπικό του στυλ τη χαρακτηριστικότερη έκφραση της αγωνιστικής φυσιογνωμίας του φετινού καινούργιου Παναθηναϊκού. Πειθαρχία, σκληράδα, athleticism αμυντική προσήλωση. Το σουτ στο 39’30’’ το οποίο «ξέρασε» το καλάθι θα μπορούσε εν τέλει να δώσει και τη νίκη στους γηπεδούχους.


-Σε προσωπικό επίπεδο οι δύο φυσιογνωμίες που ξεχώρισαν για την «αρκούδα» ήταν ο Βίκτορ Κριάπα και ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο Ρώσος φόργουορντ ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης που πάτησε την Πέμπτη το παρκέ του ΟΑΚΑ. Εντέλει και αυτός που έκανε τη διαφορά στο τέλος. Η ευστροφία του στο μισό γήπεδο είναι τόσο εντυπωσιακή ώστε να στέκεται πλέον με αξιώσεις δίπλα στην εντυπωσιακή αμυντική του ικανότητα. Έχουμε μιλήσει και άλλες φορές φέτος για το πόσο πολύ τον έχει αναμείξει ο Μεσίνα στο δημιουργικό κομμάτι της ρωσικής επίθεσης φέτος. Είδαμε φάσεις με αρχικό σχηματισμό δύο ψηλών στο high post όπου έπαιρνε την πρώτη πάσα και δημιουργούσε παίζοντας (συνήθως με τον Κρίστιτς) κάτι μεταξύ faκe pickn roll και high low σε κίνηση όμως, αλλά και δημιουργία από το ποστ ή ακόμα και σπλιτάρισμα. Εξαιρετικός, τα νούμερα του άλλωστε είναι ενδεικτικά (13π. 7 ριμπ. 6 τελικές).


Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε επίσης μια πολύ μεστή εμφάνιση, κερδίζοντας  τη μάχη της περιφέρειας από τα πράσινα γκαρντ. Ήταν μια απάντηση σε όσους πίστευαν ότι «τελείωσε», ίσως όμως πρώτα από όλα (θα πω εγώ) στον ίδιο του τον εαυτό. Με τον Θοδωρή στο τιμόνι  η ΤΣΣΚΑ έπαιζε αυτό που έπρεπε μέχρι τέλους, κυνηγώντας με υπομονή τη καλύτερη επιλογή με καθαρό μυαλό. Και μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο επιθετικής ανάπτυξης των Ρώσων, χρειάζεται ακριβώς αυτό από τον πόιντ γκαρντ για να λειτουργήσει σωστά. Ο Παπαλουκάς υπήρξε σημαντικός  της σιγουριάς που έβγαζε η ΤΣΣΚΑ στα καλά διαστήματα του Παναθηναϊκού, όπου οι Ρώσοι έδιναν την αίσθηση ότι «δεν πανικοβαλλόμαστε, θα το πάρουμε το παιχνίδι». Μπράβο λοιπόν στο Θοδωρή.. Η ΤΣΣΚΑ μπαίνει στην τελική ευθεία της διοργάνωσης ως το πρώτο φαβορί πλέον (βάσει της αγωνιστικής της κατάστασης) και αυτή η προοπτική είναι ότι καλύτερο για τον Έλληνα γκαρντ στο τέλος της σπουδαίας του καριέρας.


-Πάμε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη.. Είναι τέτοιος ο βαθμός ετοιμότητας/σταθερότητας του κάθε βράδυ που οι δύο σερί κακές του εμφανίσεις έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης. Έτσι είναι.. Το θετικό βέβαια που εντοπίζεται, έχει να κάνει με το ότι η ομάδα έπαιξε στα ίσα την ΤΣΣΚΑ στη κακή βραδιά του 3D. Το κρατάμε αυτό..

Από την αρχή, όπου η επίθεση των πρασίνων αντιμετώπιζε δυσκολίες, ο αρχηγός εξαναγκάστηκε θα έλεγα σε κάποιες ενέργειες πέρα από το παιχνίδι του, γεγονός που του χάλασε το ρυθμό ενώ φανερά μετά από κάποιο σημείο εκνευρίστηκε όταν έβλεπε ότι δεν έρχεται το παιχνίδι σε αυτόν.  Συμβαίνει.. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται  εν όψει της σειράς με την Μπαρτσελόνα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, ήρεμο δυνατό και συγκεντρωμένο. Δε τον φοβάμαι.. Πρόκειται για τον –ίσως- πιο δυνατό πνευματικά παίκτη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο οποίος αποτελεί «τοτέμ» σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Με τον Διαμαντίδη του τελευταίου καιρού (εκτός φυσικά των δύο τελευταίων ματς) οι πράσινοι πάνε παντού-με οποιονδήποτε στα ίσα.. Αυτόν θα κοιτούν όλοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι για δύο εβδομάδες πλέον. Μεγάλο πλεονέκτημα του για την ..επαναφορά, εκτός από το πόσο πνευματικά συγκροτημένο άτομο είναι, το πληθωρικό παιχνίδι με το οποίο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του αντλώντας και ο ίδιος δυνάμεις από κάθε φάση σε οποιοδήποτε σημείο του παρκέ. Αυτό βέβαιο δεν αλλάζει το ότι εάν οι πράσινοι θέλουν να αξιώνουν πρόκριση απέναντι στη Μπαρτσελόνα ο Διαμαντίδης πρέπει να είναι και πάλι ΣΤΑΘΕΡΑ, όχι βαρόμετρο..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΙΜΚΙ


Αν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ είχε περισσότερο προπονητικό ενδιαφέρον, αυτό του Φαλήρου υπερείχε σε βαθμολογικό μιας και οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές.

-Το ΣΕΦ δε γέμισε σε τέτοιο ματς και το γεγονός ξένισε λίγο. Όλοι νομίζω θα περιμέναμε μια διαφορετική εικόνα και  αυτό πιθανόν έπαιξε το ρόλο του στο αρχικό «μούδιασμα» των ερυθρολεύκων.


-Ο Ολυμπιακός σωστά σχεδίασε τη στρατηγική του πάνω στο ματς του πρώτου γύρου, όπου η Κίμκι όπως είχαμε σχολιάσει τότε –παρά το αποτέλεσμα-  είχε βγάλει στην επιφάνεια πολλές από τις αδυναμίες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.  Η βάση του αμυντικού πλάνου (πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η νίκη των ερυθρολεύκων) ήταν 1.) ο περιορισμός του πικ εν ρολ των Ρώσων 2.) το να στείλει η ερυθρόλευκη άμυνα τη μπάλα μακριά από το ποστ, στοχοποιόντας τον Λόντσαρ που είναι πολύ ικανός σε αυτό κομμάτι. Και οι δύο αυτοί τομείς, οι οποίοι πέρυσι αποτελούσαν το δυνατό στοιχείο του αγωνιστικού στυλ της ομάδας, φέτος είναι η «πληγή» των Πειραιωτών, οπότε εκ των προτέρων η ελληνική ομάδα γνώριζε το που θα χτυπήσει ο αντίπαλος. Ο τελικός βαθμός στο αμυντικό effort είναι πολύ καλός. Ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια, είχε αμυντικό πλάνο. Εκεί που πάλι δεν τα κατάφερε ήταν στην άμυνα μακριά από τη μπάλα, παιχνίδι στο οποίο όμως οι Ρώσοι είναι πολύ ικανοί.  Είδαμε πάλι τους πρωταθλητές να «τρώνε» κοψίματα πάνω στην άμυνα τους και πάσες σε πρώτο χρόνο, τρόπος επίθεσης με τον οποίο ρολάρει η Κίμκι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε και στην transition defense, όπου οι περιφερειακοί του παρουσίασαν ετοιμότητα βγαίνοντας γρήγορα πάνω στη μπάλα και στέλνοντας τον ντριμπλέρ στις γωνίες, με συνολικά γρήγορες επιστροφές.  Η αλήθεια είναι ότι η Κίμκι διαθέτει μια versatile ανάπτυξη στο επιθετικό κομμάτι και η αμυντική επιτυχία έχει σοβαρό βαθμό δυσκολίας. Εγώ λοιπόν δίνω credit στους ερυθρόλευκους σε αυτόν τομέα. Ναι, η απουσία ενός λίμπερο-προστάτη όπως ο Ντόρσεη στο κέντρο του ζωγραφιστού έχει βγάλει τις όποιες αδυναμίες της ομαδικής άμυνας αλλά η ουσία είναι ότι δέχθηκαν μόλις 70 πόντους . Μπράβο..


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε κάποιες προσαρμογές στο ροτέησιον του. Με οδηγό την καλή αμυντική συμπεριφορά του Κατσίβελη στο ματς της Μόσχας άφησε  σωστά έξω τον Πέρκινς ( χρεώνω στον κόουτς την λάθος οπτική στο θέμα του Αμερικανού είτε για τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί είτε για το εάν τον απέκτησε για να τον χρησιμοποιήσει έτσι, αλλά η προώθηση του Κατσίβελη την Πέμπτη ήταν σωστή επιλογή) ενώ επέλεξε να πάει στο «5» κυρίως με τους Χάινς-Πάουελ, παίζοντας και με πιο light σχήματα (Περπέρογλου-Παπανικολάου στα φόργουορντς) τα οποία δεν κόστισαν overall ριμπάουντ αλλά και σε συγκεκριμένο διάστημα με πιο βαριά (Χάινς-Πάουελ). Το βασικό μπακόρτ (Σπανούλης-Λο) επίσης, ήταν άστοχο αλλά σε κάθε περίπτωση είχε σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του ρυθμό καθώς τόσο ο αρχηγός των ερυθρολεύκων όσο και ο Αμερικανός γκαρντ δημιούργησαν πολλές καταστάσεις για την ομάδα τους (παραπάνω από το άθροισμα των 13 ασσίστς..)

Το ριμπάουντ και το αμυντικό τρανζίσιον αποτέλεσαν την ναυαρχίδα των ερυθρολεύκων στο να ελέγξουν τον ρυθμό και να πάνω σε παιχνίδι 70 κατοχών, τέμπο το οποίο στη παρούσα κατάσταση (έτσι όπως εμφανίζεται ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό..) έδινε περισσότερη σιγουριά στους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα βρήκε ευκαιρίες (όχι πολλές αλλά αξιοποιήσιμες)  στο ανοιχτό γήπεδο, οι οποίες την «σήκωσαν» βοηθώντας στη δημιουργία μια διαφοράς στο μέσο του παιχνιδιού.


-Και πάλι ο Ολυμπιακός παρουσίασε διακυμάνσεις στην απόδοση του, αυτό ήταν εμφανές. Είδαμε διαστήματα στα οποία έμοιαζε αδύναμος, με συνέπεια η Κίμκι να ξαναμπεί στο ματς και εν τέλει να το φέρει στα ίσα. Θεωρώ ότι απέναντι σε μια εξίσου ταλαντούχα ομάδα αλλά με διαφορετικό mentality αυτό πιθανόν θα κόστιζε στους ερυθρολεύκους. Ο Κουρτινάιτις  ήρθε να παίξει το παιχνίδι του χωρίς αναστολές. Είδε τον Ολυμπιακό να του φεύγει μιας και η δυνατή ελληνική άμυνα είχε επηρεάσει τον συνεκτικό ιστό του παιχνιδιού της Κίμκι, ξαναγύρισε στο ματς αλλά ήταν άτυχος όταν ενεργοποίησε τα δικά του plays ασφαλείας με αποδέκτες τους δύο ίσως πιο clutch παίκτες του και αναφέρομαι στο ρωσικό δίδυμο Φριντζόν-Μόνια που συνολικά σούταρε με 3/15σ.. Έβλεπα τον Φριντζόν στο γνωστό play όπου μετά από down screen βγαίνει στις προσωπικές για εκτελέσει (σούτ που το βάζει σε απίστευτη συχνότητα ακόμα και με..το πόδι) να χάνει τον συγχρονισμό του και τον Μόνια να τελειώνει με 0/6 τρίποντα, αρκετά από αυτά με καλές προϋποθέσεις για έναν πολύ έμπειρο παίκτη. Με 5/25 τρίποντα (έτσι όπως ήταν η φύση του συγκεκριμένου αγώνα) η Κίμκι δε θα μπορούσε να «καβαλήσει» και να πάρει το διπλό. Ο δυναμισμός του Πολ Ντέηβις (που όντως προβλημάτισε τον Ολυμπιακό) δεν έφτανε..


-Σε προσωπικό επίπεδο, τα λόγια περιττεύουν για τον Κώστα Παπανικολάου. Προσπαθώ να βρώ σε ποιόν τομέα δεν ήταν καθοριστικός αλλά δε μπορώ.. Ο 22χρονος φόργουορντ μετά από μια περίοδο χαμηλών πτήσεων έχει βρεί ρυθμό για τα καλά και με την απόδοση του είναι τον τελευταίο καιρό η μεγαλύτερη σταθερά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό που ξεχωρίζω στο συγκεκριμένο παιδί είναι η φλόγα του. Το βλέπεις, δε θυμίζει «αφ’υψηλού» πρωταθλητή αλλά νεαρό διεκδικητή πεινασμένο, που δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα.. Αυτό ακριβώς το αγνό feeling γαρνιρισμένο με τον δυναμισμό του διεθνή φόργουορντ τραβάει όλη την ομάδα τον τελευταίο καιρό. Ο Παπανικολάου απλά παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο. Και όσο παραμένει τόσο clutch ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μεγάλους στόχους έστω και αν αυτή τη στιγμή, η ομάδα –βάσει του μπάσκετ που παρουσιάζει- δεν πείθει σε μεγάλο ποσοστό ότι θα έπρεπε να μπεί στην ποστ σίζον με πλεονέκτημα έδρας. Τα 6/6 τρίποντα και τα 12 ριμπ. είναι νούμερα ασύλληπτα για παίκτη ο οποίος μάλιστα δεν αποτελεί καν τοπ-3 επιλογή στην επίθεση της ομάδας του. Δε λέω μπράβο εδώ γιατί θα είναι λίγο..


-Ο Κάιλ Χάινς αξίζει κάθε ένα από τα χειροκροτήματα που πήρε στο τέλος του ματς. Όπως πάντα έδωσε όλα και αποδείχθηκε καθοριστικός, με την ενέργεια και το προσόν της ταχύτητα του σε μικρό χρόνο με το οποίο κερδίζει τα αντίπαλα θηρία. Πάνω σε αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα βάσισε ο Ολυμπιακός πέρυσι τα πιο δυνατά plays ασφαλείας του στην 4η περίοδο. Τον είδαμε απέναντι στα ψηλά κορμιά της Κίμκι να κερδίζει χώρο με κάθε είδους τρόπο, να σκοράρει  με τη «δική του φάση» παίρνοντας πλάτη στα 3μέτρα και με γρήγορη περιστροφή να αφήνει πίσω τον αντίπαλο και να φθάνει μέχρι τέλος. Τέτοια «παιχνίδια» ( όπως και το ντράιβ λαμβάνοντας τη μπάλα πρόσωπο στο high post) πρέπει να ψάξει περισσότερο ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα, ειδικά απέναντι στα ψηλά κορμιά της Εφές.. Σημειολογικά θα σας πω ότι αποτελούσαν τις «φάσεις» με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στο playbook της περυσινής ομάδας..

Y.Γ: Μέχρι το βράδυ θα δώ και το ματς της Βιτόρια.. Όποιος θέλει, μιλάμε..

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..

114 σχόλια:

  1. Συγγνώμη δεν έχω προλάβει να διαβάσω το άρθρο σου αλλά αυτό που έγινε σήμερα στα Τρίκαλα είναι η ληστεία του αιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με 0/6 βολές στο τέλος, απλά αυτοκτονείς ! δε κρίθηκε το παιχνίδι στο αν ήταν εκπρόθεσμο το τελευταίο σουτ.

      geof

      Διαγραφή
    2. Ελληνάρες όλοι. Ρε παιδιά μισό λεπτό... Σοβαροί να είμαστε. Δεν έχει σημασία αν έχουν χαθεί ή όχι, οι διαιτητές είναι για να παίζουν δίκαια. Δεν διορθώνουν το λάθος με λάθος. Στο τελευταίο φάουλ υπέρ της Κηφισιάς δεν έγινε τίποτα και δεν έπρεπε να σφυριχτεί, ενώ το καλάθι είναι φανερά εκπρόθεσμο. Για γέλια.

      Διαγραφή
    3. Ληστεία αυτό που έγινε ε?Οι έξι τεχνικές ποινές του πρώτου γύρου και μάλιστα σε σετάκια των τριών τι ήταν?Εσύ το θεωρείς ληστεία επειδή είδες το ματς από την τηλεόραση η οποία να υποθέσω ότι έχει και super slow motion??Το χρονόμετρο είναι γεγονός ότι ''κόλλησε'' μετά την δεύτερη άστοχη βολή του παίχτη της Κηφισιάς και έμεινε στα 3.1 και αφού απέκτησε την κατοχή ο δικός μας παίχτης (Γκιουλέκας) παίρνοντας το ριμπάουντ.Όμως το περίφημο βιντεάκι που εξασφάλισε η Κηφισιά και διοχέτευσε στο internet και στο οποίο έχει προσθέσει ένα χρονόμετρο δικό της προκειμένου να δείξει τελικά ότι η επίθεση της ομάδας μας διήρκησε 4.03 δευτερόλεπτα δηλαδή 0.93 δευτερόλεπτα παραπάνω απ'ότι έπρεπε,είναι τελείως ανακριβές διότι αυτό που δεν έκαναν οι άνθρωποι της Κηφισιάς,κι αυτό προφανώς έγινε σκοπίμως, είναι το ότι απέκρυψαν ότι το χρονόμετρο, όταν ξεκίνησε να μετράει μετά το ''ξεκόλλημά'' του,δεν ξεκίνησε από τα 3.1 δευτερόλεπτα αλλά από τα 1.9!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Ζητώ συγνώμμη από τα υπόλοιπα παιδιά αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω σε ένα σχόλιο το οποίο χαρακτηρίζει ληστεία την νίκη της ομάδας μου η οποία είναι γεγονός ότι επιτεύχθηκε με ένα τελείως οριακό καλάθι.

      Διαγραφή
    5. είναι γνωστό στην μπασκετική πιάτσα ότι σπρώχνονται από παντού τα Τρίκαλα επειδή έχει ενδιαφέρον και λεφτά η αγορά

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΜ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΟΥ.......
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα τελειο το αρθρο Τζιμ...Εγω σε ενα παιχτη θελω να σταθω...Πολ Ντεηβις...Για μενα ο καλυτερος ψηλος αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη...Συμφωνεις?

    ΤΖΩΝ-ΤΖΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργά πόδια ρε φίλε και άλμα για να περνάει πάνω από βρεγμένη εφημερίδα. Βέβαια κομβικό σημείο όταν χρεώθηκε το τέταρτό του φάουλ που δεν ήταν. Πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους αλλά όχι ο καλύτερος overall λόγω άμυνας.

      Διαγραφή
    2. Μιλώντας τελείως θεωρητικά,σκεφτείτε στον Παναθηναικό Ντέιβις και Ζήση...Θα αντιμετώπιζε πιο εύκολα την φροντ λαιν της ΤΣΣΚΑ και θα έτρεχε τα γκαρντ της Μπαρτσα ακούραστα...

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε συμφωνω σε αυτο που λες..αλλα ρε φιλε μου κανει εντυπωση οτι παροτι δεν καθολου αλτικος, ειναι μεσα σε ολα τα ριμπαουντ,βγαινοντας κερδισμενος μαλιστα τοσο στα αμυντικα οσο και στα επιθετικα!!!

      xarhs knick: Σιγουρα, δεν το συζητω!!!

      ΤΖΩΝ-ΤΖΩΝ

      Διαγραφή
    4. Παιδια εγω πιστευω πως βασει αριθμων το καλυτερο 5 της διοργανωσης μεχρι τωρα ηταν ο Ζοριτς...Μετα ερχονται ο Τομιτς, ο Κριστιτς, ο Ντειβις και πιο πισω θα εβαζα τον Λασμε γιατι οποιος παρακολουθει ΠΑΟ θα συμφωνησει οτι χωρις τις σκεψεις του Διαμαντιδη επιθετικα ειναι ακακος.Αμυντικα σιγουρα ο καλυτερος ψηλος στην Ευρωπη αλλα επιθετικα και συνολικα ισως πισω απο τους προαναφερθεντες για τον λογο που ειπα...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  4. Τζιμ πάλι φοβερός. Βεβαια πρέπει να παραδεχτείς ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού απο άποψη ενέργειας και άμυνας και επίθεσης στο τρανζίσιον παιχνίδι. Μου έκανε εντύπωση πως δούλεψε καλά το δίδυμο Πάουελ Χάινς, με τον Πάουελ στο 4. Ενέργεια στην διεκδίκηση του ριμπάουντ. Θα διαφωνήσω μαζί σου αν και στο πνεύμα σου θα συμφωνήσω για τη χρησιμοποίηση του διδύμου σπανούλη-λο καθώς ο σλούκας επιθετικά δεν ήταν σε καλή μέρα. Ο κατσίβελης μπορούσε να παίξει και άλλο μετα και το τρίποντο που έβαλε και του έδωσε αυτοπεποίηθηση, αλλα ο κόουτς ήθελε να πάρει το μάτς και προτίμησε την εμπειρία του Λο και του Σπανούλη. Ηθελα να σε ρωτήσω στο ματς με την Εφές βλέπεις τη χρησιμοποίηση του Σερμαντίνι απέναντι στον Ερντέν? Πως την βλέπεις αυτη τη μονομαχία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζίμ είπες πως δεν φοβάσαι τον 3D αλλά είσαι σίγουρος πως μπορεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό 4-5 παιχνίδια σε 2 εβδομάδες??
    Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βγεί μπροστά ο Μπάνκς για περίπου 10-15 λεπτά για να ξεκουράσει τον Μήτσο..Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει τεράστια ψυχολογική προετοιμασία του Μπάνκς από το τεχνικό επιτελείο για αυτή τη σειρά..Γνώμη σου?? coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ φίλε, ειναι απαραίτητο να ανεβεί ο Μπάνκς. Η Μπάρτσα έχει τεράστιο βάθος στα γκάρ. Ο ΠΑΟ δεν θα μπορέσει να την βγάλει ευκολα με τοσα πολλά και δύσκολα ματς σε τέτοιο χρονικό διάστημα. Πιστευω πως μπορεί να βοηθήσει. Μια καλή άμυνα, καμία ασσιστ, να πάρει κανένα σουτ. Έχει προσωπικότητα, πρέπει να τον προετοιμάσουν οι προπονητές της ομάδας και να τον εντάξουν στα πλάνα της ομαδας, αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορούνε να τα κάνουν όλα ο Ούκιτς και ο ΔΔ.
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΜΠΑΝΚΣ. ΜΑΚΑΠΙ ΝΑ ΒΟΗΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.....
      # ΑΚ-13 #

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς..Κατα την γνώμη μου ο Μήτσος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 28 λεπτά αγώνα για να αντέξει 4 ματς(εκεί το βλέπω να πηγαίνει) όποιος και αν προκριθεί. Αν αναλογιστούμε την εμφάνιση του Μπάνκς με την CSKA κατά την γνώμη μου δεν ήταν κακή. Σε περιπου 9 λεπτά έβγαλε 3 ασσίστ, έκανε 1 κλέψιμο από το οποίο προήλθε και αιφνιδιασμός, έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Gordon και τον Τεόντοσιτς (και τα 2 φάουλ που του χρέωσαν πάνω στον Σέρβο απλά έγινε για να συμπληρώσει και ο ΠΑΟ τα 3 στην 4η περίοδο - εδώ νομίζω θα συμφωνήσει και ο Τζίμ) χώρια και πάλι την ηγετική φυσιογνωμία που βγάζει στο παρκέ. Ειδικά αν το έβλεπες το ματς από το γήπεδο αυτό ξεχείλιζε..
      Οπότε κατά την γνώμη μου ο Μπάνκς πρέπει να αποτελέσει τον κρυφό άσσο του Πεδουλάκη κάνοντας απλά πράγματα..Μοναδικό ατόπημα του από το ματς με την CSKA το coast to coast που έκανε και έφαγε τάπα από 2 άτομα..Αυτό πρέπει να το επιχειρεί μόνο όταν είναι απόλυτα βέβαιος..

      Διαγραφή
    4. Ιεροσυλία να συγκρίνεις αδερφέ Α.Κ. τον Μπανκς με τον Ξανθόπουλο. Μόνο αυτό... Ο Μπανκς άλλο επίπεδο

      Διαγραφή
    5. ΑΚ-13, δεν ξέρω. Ο Μπάνκς οταν ειχε πρωτοέρθει έκανε πολύ καλες εμφανίσεις. Δεν ξέρω τι έγινε στην πορεία και χάλασε (κάτι οικογενειακό ειχα διαβάσει). Το μόνο σίγουρο ειναι οτι ο Μπάνκς μπορεί να δώσει περισσότερα. Τον έχουμε δεί να κάνει περισσότερα. Τώρα ειναι η στιγμή να δείξει την αξία του . Παρ'ολα αυτα το καλύτερο θα ήταν να βοηθήσουν και οι δύο. Ο Ξανθόπουλος ειναι υποτιμημένος. Ο Πεδουλάκης πρέπει να πάρει το 100% απο αυτά που έχει.
      Σίμος

      Διαγραφή
    6. Sorry, στο 8.12 ο coolxaris είμαι..
      Και εγώ θεωρώ την ποιότητα του Μπάνκς πολύ παραπάνω από του Ξανθόπουλου..coolxaris

      Διαγραφή
    7. Καλά ρε παιδιά κάνουμε πλάκα; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Banks! Νομίζω πως εκτός από το σκεπτόμενο μπάσκετ ο Πεδουλάκης θέλει να μοιάσει κ σε άλλες πλευρές του Ζέλικο όπως η εμμονή του να περιθωριοποιεί Αμερικάνους guard με προσόντα,ικανότητες κ προσωπικότητα(βλ. Delk,Logan)! Το να βλέπεις το Banks με τις ομάδες επιπέδου Α1 είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αφού πολλές φορές "ξεφτιλίζει" αντίπαλους περιφερειακούς με τις εμπνεύσεις του! Στο προχθεσινό αγώνα δε στα λεπτά που πήρε ήταν οικονομικότατος κ έδειξε ξεκάθαρα πως το μόνο που χρειάζεται είναι να του δωθεί χρόνος με τη μπάλα στα χέρια ώστε να βρίσκει ρυθμό! Απορώ ακόμη κ με την υπομονή του να αναμένει καρτερικά στον πάγκο απολαμβάνοντας το Μήτσο να αποδίδει κάκιστα!Πρέπει να είναι ο μόνος παίκτης στον κόσμο μαζί με τον Kobe Bryant που είναι στο απυρόβλητο ό.τι κ να κάνει! Φυσικά κ το δικαιούται με τα πεπραγμένα του αλλά πλέον όποτε συμβαίνει καταδικάζει κ την ομάδα σε απώλειες! Ας αντιλειφθεί κ αυτός πως πρέπει να παίζει maximum 28 min ώστε να παραμένει ενεργητικός κ με πιο καθαρό μυαλό ακόμη κ αν το παιχνίδι του στραβώνει! Κάτι αν΄τιστοιχο ισχύει κ για τον Gist, που προσωπικά θεωρώ αστείο να παίρνει λιγότερα λεπτά συμμετοχής από τον Τσαρτσαρή! Εναντίον της CSKA η 5άδα με Banks,Ukic,Bramos,Gist, Lasme(Sofo) έμοιαζε να βγάζει φωτιές τα λεπτά που βρέθηκαν μαζί στο παρκέ! Το σωστό rotation θα αποτελέσει μεγάλο στοίχημα ενόψει συνέχειας!

      Διαγραφή
    8. Χίλια εύγε ρε Θορ!!!! "Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου"- που λέει κιο Τσάκωνας- στο Panathinaikos BC να γραφώ για πλουραλισμό σε παίκτες και τακτικές εξίσου. Αυτό ακριβώς- την ουσιαστική αξιοποίηση Γκίστ και Μπανκς- δεν κάνει ο Άρτζι.... όλα τα κρίσιμα ντέρμπι και κυρίως στα 4α δεκάλεπτα παίζει αυστηρά το ίδιο σχήμα ΔΔ,Ούκιτς,Μπράμος,Μασιούλις,Λάσμε σε όποια κατάσταση κιαν βρίσκονται ή έχουν αποδώσει μέσα στο παιχνίδι. Λ.χ. με Ρεάλ ήθελε Γκιστ, π.χ. με Εφές μέσα ήθελε Σόφο αντί Λάσμε τελευταία επίθεση, με Μάλαγα έξω τα ίδια, με Τσεεσκα τα ίδια και περισσότερα. Μονίμως το ίδιο play: Ο βιονικός Λάσμε κουρασμένος-μπλοκαρισμένος στο τέλος των αγώνων, καμία πιθανότητα για pick n roll alley up από σαφώς ψηλότερα/βαρύτερα κορμιά και οι επίσης βιονικοί Μασιούλις/Μπράμος να γυρνάνε τη μπάλλα χωρίς πιθανότητα ξεμαρκαρίσματος με τα γνωστά "ξεμασκαλισμένα" σουτ/δοκάρια απτα +7μέτρα. Αποτέλεσμα τζάμπα ήττες κιακόμα πιο τζάμπα χάσιμο διαφοράς που είχαμε με την Εφές, θα'μασταν τρίτοι και θα παίζαμε με οσφπ που ναι, ελλείψει ντόρσευ/μάντζαρη μας ταιριάζει απείρως περισσότερο απ'τη φετινή μπάρτσα. Τεσπα. Ίδωμεν....
      Σπήλιος.

      Διαγραφή
  6. Jim ευχαριστούμε για το άρθρο. Πολύ καλό.όπως πάντα. Ερώτηση γιατί δεν έχω άποψη ήμουν μέσα και δεν είχα ριπλει. Ήταν τόσο κακή η διαιτησία με τσσκα; Η απλά ο πρόεδρος βγάζει το απωθημένο του λόγο του περσινού ημιτελικού. Πρόσεξα λάθη των διαιτητών αλλά δεν έφυγα από το γήπεδο νιώθοντας αδικημένος. Αντίθετα τα είχα με το πάγκο των ρωσων που ήταν πολύ προκλητικοί. Βέβαια οι κάφροι Δεν έχουν καμία δικαιολογία. Ας απαντήσει κάποιος που είδε το καστ από την τιβί και έχει άποψη. Καλό σου κου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το τελος ειδικα με το παραμικρο σφυριζαν υπερ τους.Σε μια φαση επεσε μονος του ο Τεοντοσιτς και εδωσαν φαουλ και βολες,16-21 οι βολες υπερ τους.Ο Μπανκσ χρεωθηκε με δυο φαουλ μεσα σε 2 λεπτα.Ο ΔΔ με τρια ατομα πανω του εγιναν μονο 4 φαουλ ενω ο Τεοντοσιτς 6 και 8 υπερ του Κριστσ.

      Διαγραφή
    2. Λάθη γίνονται, και πολλές φορές είναι εκνευριστικά προφανής η διάθεση των διαιτητών. Το παιχνίδι του ΠΑΟ με την Khimki στη Ρωσσία ήταν ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα. Παρ'όλα αυτά νομίζω πως ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ομάδες πρέπει να παραμένουν σοβαρές και ψύχραιμες και να μην δημιουργούν θέμα διαιτησίας. Εμένα τουλάχιστον αισθητικά με ξενίζει, μου θυμίζει υπερβολικά πολύ ελληνικό ποδοσφαιρο.

      Διαγραφή
  7. Ο Μητσάρας ήταν ο MVP της CSKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ωραια δουλεια μητσο οπως παντα αλλωστε, διαφωνω ομως στο κομματι για τον Διαμαντιδη. Οριζοντιως και καθετως! Το μπασκετ ειναι ομαδικο αθλημα, παρατασσονται 5 εναντιον 5 και σχεδον παντα κερδιζει ο καλυτερος. Σε καμια περιπτωση λοιπον για μενα το ματς δεν χαθηκε επειδη ηταν κακος ο Διαμαντιδης, γιατι το να βγαλεις τον καλυτερο παιχτη του αντιπαλου σου εκτος ρυθμου ειναι και αυτο μερος του παιχνιδιου και μαλιστα πολυ κομβικο. Οι μεγαλοι παιχτες οπως ο ΔΔ μπορει να καθορισουν εναν ολοκληρο τιτλο, αν επροκειτο για 1 νοκ αουτ ματς, αλλα ελαχιστες φορες ενας παιχτης μονος του κερδιζει μια πολυ καλη ομαδα, ποσο μαλιστα εναν τιτλο σε σειρα αγωνων(ουτε ο M.J δεν το εχει καταφερει αυτο). Εμεις ως Παναθηναικος επιθετικα δεν εχουμε τις λυσεις αν ο Μητσος βρεθει εκτος φορμας ή αν ο αντιπαλος τον περιορισει και εκει φαινεται η ποιοτητα της καθε ομαδας. Δυστυχως φετος το ταβανι μας (και λογω κακης καταρτισης του ροστερ) το πιασαμε... Η Τσσκα δεν με ενθουσιασε παλι, εμπλεξε στην πολυ καλη μας αμυνα και εδειξε αδυναμια επιθετικα αλλα απ την αλλη, ποιος πιστευει οτι ακομα και ο περσινος Παναθηναικος με τα καλα και τα κακα του δεν θα νικουσε (και γιατι οχι με καλη διαφορα) αυτη την τσσκα μες στο Οακα; Θεωρω πως επιθετικα γιατι εκει επικεντρωνεται το μεγαλο προβλημα εχουμε ισως την χειροτερη απ τις 8 ομαδες που θα παιξουν για το f4 και σε επιπεδο εξαστερου την χειροτερη ισως της 10ετιας, κατι που πρεπει να αλλαξει αμεσα στο μελλον.

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομιζω οτι κανενας μπασκετικος δεν ηθελε αναμετρηση Ολυμπιακου-Παναθηναικου οχι τοσο για τον λογο που λεει ο jim αλλα γιατι οι καφροι οπαδοι των ομαδω οχι ολοι οι οπαδοι αλλα μια μεριδα θα κατεστρεφε αυτη την σειρα αγωνων

    η εμφανιση του Παπανικολαου ηταν απιστευτη δεν νομιζω οτι στην υπολοιπη καριερα του δεν θα ξανατελειωσει αγωνα με 6/6 τριποντα αρνητικο για τον Ολυμπιακο οτι ο Σπανουλης εδειξε κουρασμενος

    προβλαημα για τον Παναθηναικο στην σειρα με την Μπαρτσελονα το μικρο ροστερ δεν ξερω αν θα αντεξουν ολοι οι παικτες και πιστευω οτι η χτεσινη εμφανιση Διαμαντιδη δεν θα επαναληφθει στα προσεχη ματσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειδα το παιχνιδι του ολυμπιακου

    η αστοχια των ρωσσων δεν τιμωρησε τις κακες περιστροφες και η αποδοση του παπανικολαου εκανε την διαφορα.

    ευτηχως που οι τουρκοι ειναι μεγαλα τσιρκα και δυσκολα δεν θα περασουμε.

    αλλα με αυτες τις εμφανισεις δεν παει παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΚΑ...ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΣΣΚΑ, ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΠΑΟ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ...Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΕΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΦΘΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ, ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΚΙ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ 30 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ; ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΠΙ ΙΒΚΟΒΙΤΣ, ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ο ΟΣΦΠ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ (ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ 2-1 ΜΕ ΣΙΕΝΝΑ).ΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΑ (ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ). ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΑ (ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, ΝΤΟΡΣΕΥ), ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΔΗ 24 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ...
      ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ.

      Διαγραφή
    2. τα ιδια ελεγα και χειροτερα. οταν δινεις ευκαιριες να την φας και ο αλλος τα σπαει δεν παιζεις αμυνα. σε μια αλλη ομαδα σε μια αλλη μερα θα την φας και θα τσουξει.

      οπως επεισης το ποσοστο του μικρου ειναι εξωπραγματικο.

      δεν διαφωνω οτι υπαρχουν δικαιολογιες....αλλα με δικαιολογιες δεν πας πουθενα.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΠΕΞΕ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ Η ΚΙΜΚΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΑΘΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΘΕΣ Ο ΠΑΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 6/6 ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΤΟ 3/3 ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΛΕΝΚΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

      Διαγραφή
  11. Jim πολύ καλή η ανάλυση σου. Επιγραματικά Παπανικολάου-Χάινς και Παπαλουκας-Χριάπα έκριναν τις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναικός σε τρίτο σερί δυνατό ματς έδειξε "σκασμένος" στους γκαρντ(Διαμαντίδης-Ούκιτς). Η Μπάρτσα βγάζει λαγούς συνέχεια. Έχουν ματς και αύριο, ίσως φανούν κουρασμένοι. Ο Ολυμπιακός αν προφυλάξει την έδρα του δεν θα έχει πρόβλημα(4 εντός έδρας ήττες είναι πολλές). Ίδωμεν.

    Υ.Γ. Τώρα που μας σχόλασαν όλοι οι υποψήφιοι MVP(Μπράουν,Πλάνινιτς-Ντέιβις-Μαικλ) πάμε για Κρστιτς-Ουίμς-Τόμιτς ή έχεις στο μυαλό σου κάποιον άλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρω απιθανο ο MVP να βγει παιχτης που δεν θα παει φ4. Οι παικτες που προανεφερες ειναι τα φαβορι. Οπως εχουν τα πραγματα με τη Μπαρτσα καλυτερη ομαδα της διοργανωσης φετος ημουν σιγουρος για Μαικλ. Τωρα πιστευω Τομιτς. Αν αποκλειστει απο τον ΠΑΟ δεν θα το παρει. Αν θεωρησουμε οτι η ΤΣΣΚΑ θα περασει σιγουρα μαλλον προσθετω τον Τεοντοσιτς στην 3αδα των υποψηφιων (ισως και κριαπα αν και εχασε πολλα ματς) αλλα θα εξαρτηθει και απο την αποδοση τους στα πλειοφ. Αν κανει καλα παιχνιδια ο Σπανουλης στους 8 και περασουν θα πρεπει να θεωρειται υποψηφιος(αντιστοιχα και ο Φαρμαρ αλλα με λιγοτερες πιθανοτητες) ενω απο ΠΑΟ-ΡΕΑΛ-ΜΑΚΑΜΠΙ δεν νομιζω να λογαριαστει καποιος αλλος παικτης
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. αν περάσει ο Ολυμπιακός final4, ο Σπανούλης διατηρήσει τα νούμερά του, και δεν εμφανιστεί κάποιος να βάζει τριαντάρες στους 8, δίνω 90% στο Σπανούλη.

      Διαγραφή
    3. Κάπως έτσι είναι...δεν ξέρω αν θα μπορούσε να έχει μια ελάχιστη πιθανότητα να είναι υποψήφιος και ο Παπ αν κάνει μεγάλη σειρά και συνδυαστεί με πρόκριση του Οσφπ.
      Αυτοί που "παίζουν" πάντως πιο γερά είναι κατά σειρά τόμιτς-τεόντοσιτς-σπανούλης-φάρμαρ-ρούντι-(λάμπε???)

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα και από εμένα ωραίο άρθρο jim...Στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά για φέτος ότι δεν υπάρχει η ομάδα φόβητρο αφού αυτός ο πολύ μέτριος επιθετικά Παναθηναικός έπαιξε τους Ρώσους στα ίσια... δυο πράγματα που δεν αναφέρθηκαν.. ο Τσαρτσαρής έδωσε ακριβώς αυτό που θα ήθελα να δίνει σε κάθε φετινό μας παιχνίδι... ο Σοφοκλής τράβηξε πολύ ζόρι με τον Kaun ο οποίος νομίζω έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα δύο τελευταία χρόνια από εκείνο το άτεχνο αγγούρι σε έναν αξιοπρεπέστατο finisher... Όσον αφορά τον Ολυμπιακό μια βαθιά υπόκλιση στον Παπ.. η Κίμκι αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών όλων μας και στα δύο της τελευταία παιχνίδια... ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι ήταν επίσης μέτριος και μονοδιάστατος αλλά έβγαλε περισσότερη ενέργεια από τα προηγούμενα παιχνίδια του και αυτό μαζί με τον Παπ ήταν αρκετό .. κομβικό το ανύπαρκτο 4ο φάουλ του Davis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο ρε Τζιμ, ακόμη κι αν σε περιμένουμε, νομίζω πως πάντα αξίζει τον κόπο, μας ανοίγεις τα μάτια σε πολλά πράγματα...

    Αν ο Ναβάρο είναι εκτός (μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό και να γίνει καλά το παιδί, αλλά να είναι εκτός για 3 βδομαδούλες!) βλέπω τον ΠΑΟ στο 40-60 να περάσει, και πιθανότητα 100% για ΜΑΤΣΑΡΕΣ! Να βλέπεις μπάσκετ και να μην δίνεις της γκόμενας δίπλα!
    Ο Ολυμπιακός θύμισε την περσινη ομάδα ανά διαστήματα, έβγαλε τρομερή ενέργεια κυρίως με Παπ-Χάινς-Πριν και Κατσίβελη, αλλά ειδα και τους υπόλοιπους να είναι "εμπνευσμένοι" και να θέλουνε να καταθέσουνε στα παρκέ ό,τι έχουνε. Ακόμη και αυτός ο Πάουελ με το μπλαζέ του ύφος και την κακή του άμυνα που όμως καλύπτεται πια αξιοπρεπώς κυρίως απο τα φόργουοντ. Ειδικά όταν μέσα είναι ο Παπ και κλείνει προς τα μέσα, και πάει να παρει τα βήματα, δεν μπορεί να νιώθουνε ευχάριστα πολλοί ψηλοί... Ακόμη και ο Περπ έκανε καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι κλείνοντας και κάνοντας φάουλ... Πάντως όπως είπε ο Κουρτινάιτις, η Κίμκι έχασε από την κούραση, αλλά 5/25 τρίποντα δύσκολα θα ξαναέχει...
    Και τώρα μάγκες... δέστε τις ζώνες σας και... διώξτε τις γυναίκες από το σπιτι, γιατί από βδομάδα ΚΑΘΕ βράδυ έχει ματσάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Μητσάρας κατάντησε βαρίδι για την ομάδα,
    ίσως είναι καλύτερα να αποχωρίσει το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κατάντησες βαρίδι για τον Παναθηναϊκό..Καλύτερα να μην ξανασχοληθείς με μπάσκετ...
      Ότι και να καθόμουν να σου εξηγήσω χαμένος κόπος θα ήταν.
      coolxaris

      Διαγραφή
    2. Όταν κάποιος πάει να γράψει μια διαφορετική άποψη αμέσως να του επιτεθούμε χωρίς επιχειρήματα ή δεν θα έρθει κάποια στιγμή που θα αποχωρήσει ο ΔΔ?? θα παίζει αιώνια??

      Διαγραφή
    3. Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο εάν ο Μήτσος προφασισθεί τραυματισμό για να αποφύγει τα παιχνίδια με την Μπάρτσα, το λέω γιατί εάν ήμουν στη θέση του έτσι θα σκεπτόμουν και θα έπραττα. Κακά τα ψέματα η ομάδα θα πρέπει να ψάξει για τον αντικαταστατή του το καλοκαίρι και να κρατήσει τον Μήτσο χρησιμοποιώντας τον όπως η CSKA τον Παπαλουκά, αυτό θα ήταν το ιδανικό.

      Διαγραφή
    4. κοθνα λιγο το κεφαλακι σου να δεις αν υπαρχει κατι μεσα...ακου να προφασιστει τραυματισμο....οχι απλως ψεκασμα,μιλαμε για εγκεφαλικη παραλυση

      Διαγραφή
    5. Πες τα ρε φίλε, δώσε χρώμα στο blog...

      Διαγραφή
    6. 11.54 32 eton einai oxi 36,oti sas kapnisei lete.

      Διαγραφή
    7. ρε παιδια ειχε παντρευτη το πρωι με πολιτικο. τραβαειζορια

      Διαγραφή
    8. σε ολο τον αγωνα σχεδον, ειδικα μετα απο ενα ταιμ αουτ αν προσεξατε επιανε το στομαχι του και εκανε μορφασμο φαινεται καθαρα με κοντινο πλανο,αυτο το ζορι ειδα εγω.

      Διαγραφή
    9. γαυρακο τελεια θα ταν απο τωρα να φυγει ο ΔΔ,πονηρουλη.

      Διαγραφή
    10. πάντως να του πάρει το σκαλπ και στα 36 του ο Παπαλουκάς δεν το περίμενα. Ευτυχώς που συναντήθηκαν και στην Ελλάδα με Έλληνες διαιτητές γιατί οι υπόλοιπες μεταξύ του μονομαχίες θα ήταν μονότερμα.

      Διαγραφή
    11. πωπωπω πικρες που εχουν παρει καποιοι απο τον διαμαντιδη... αν θελετε να βγαλετε κομπλεξ και οπαδικα απωθημενα πηγαιντε σε κανα ρεντ πλανετ κλπ να τα γραφετε αυτα.

      Διαγραφή
  15. Δυο χρόνια πριν τέτοια εποχή το Hoopfellas ήταν στα σπάργανα, με πολύ λιγότερους followers, οπότε δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα έγραφαν πριν από εκείνες τις αναμετρήσεις με την Μπάρτσα. Ρίξτε μια ματιά στα σχόλια του προηγούμενου θέματος, λίγο μετά τα ματς της Πέμπτης: το 80% των κόουτς του πληκτρολογίου έβγαλαν πόρισμα: σουίπ η Μπάρτσα! Πόσο λίγη γνώση – όχι μπασκετική, γενικά αθλητική – πρέπει να έχεις για να είσαι κατηγορηματικός…
    Το 2011 η Μπαρτσελόνα, εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, είχε Ναβάρο, Λόρμπεκ, Ρούμπιο, Άντερσον (αντι-Μάικλ) σε σούπερ κατάσταση, ο δε Παναθηναϊκός είχε κάνει πολύ μέτρια σεζόν: ήττες στο ΟΑΚΑ από Λιέτουβος Ρίτας, Βαλένθια, Αρμάνι, ουσιαστικά είχε χάσει κι απ’ την Ολίμπια (ανατροπή μια στη δεκαετία).
    Ο Παναθηναϊκός όμως επιβλήθηκε, πρώτιστα εγκεφαλικά: οι Καταλανοί είναι ιδιαίτερη ράτσα στο θυμικό τους. Οι νίλες τους σε ποδόσφαιρο (Στεάουα) και μπάσκετ (Μπάνκο Ρόμα με Λάρι Ράιτ, Ποπ 84 με Άιβι Λέστερ και Παβλίσεβιτς), έμειναν μνημειώδεις: δεκαετίες ολόκληρες ήταν οι απόλυτοι λούζερ και στις δύο μπάλες. Ειδικά με ομάδες που τους κατάφεραν ιστορικές πλάκες στο παρελθόν, βγάζουν κουσούρια μειονεξίας. Όσο δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να πέσει μαζί τους, άλλο τόσο κι αυτοί πάγωσαν. «Espera Diamantidis» ήταν ο τίτλος της «El Mundo Deportivo». Όποιος κατέχει το ισπανικό, καταλαβαίνει…
    Ναι, δεν υπάρχει πια Ομπράντοβιτς. Μόνο που ο Σέρβος ενυπάρχει ακόμη στο DNA της ομάδας… Όχι μόνο μεταφυσικά (βαριά φανέλα κι έτσι), αλλά κι αγωνιστικά. Το μπάσκετ που παίζει ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο μακριά από εκείνο του Ζοτς. Μήτσος στο κουμάντο, άλλωστε.
    Η Μπάρτσα έχει 22-2 φέτος, βρέθηκε όμως σε χαμηλού ανταγωνισμού ομίλους. Κι ίσως να μην έχει δοκιμαστεί αρκετά ο χαρακτήρας της όταν / αν έρθει «στραβή». Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός του 15-9 έχει φάει τις σφαλιάρες του, έχει παίξει ένα σωρό «τελικούς», με εξαιρετικά υψηλό μάλιστα ποσοστό επιτυχίας όταν μπήκε στη μέση το «πρέπει», ακόμη και υπό δυσμενέστατες συνθήκες: Ρεάλ, Καντού (1ο γύρο), Ζαλγκίρις, Μάλαγα, ξανά Ζαλγκίρις, Εφές, Μαδρίτη, Μπάμπεργκ (2ο)…
    Σαφώς και η ποιότητα του μπάσκετ της Μπάρτσα είναι ανώτερη. Συνεργασίες, αυτοματισμοί, credit στον Πασκουάλ. Μόνο που δυο μήνες τώρα η Μπάρτσα δίνει παιχνίδια άνευ σημασίας, την ώρα που ο μέτριος Παναθηναϊκός του 1ου γύρου έχει δώσει στο τοπ16 ένα σωρό τελικούς, σφυρηλατώντας ξανά χαρακτήρα. Νικάει (Κάουνας, Εφές, Μαδρίτη), χάνει (Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ), αλλά ξαναβρήκε ταυτότητα ομάδας που πολεμάει σε κάθε έδρα.
    Σύμφωνοι, οι γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα καταπονημένοι, αλλά μήπως δεν ισχύει το ίδιο για την Μπάρτσα; Χωρίς Μάικλ, Ραμπασέδα το «3» μοιάζει ορφανό (ο Αμπρίνες είναι παιχτάρα, αλλά αδοκίμαστος), ο Ναβάρο σέρνει τραυματισμούς. Η δε περιφέρεια δεν έχει τόσες αμυντικές λύσεις και κορμιά για να εξουθενώσει τον Δ.Δ.
    Στο «5» παρά το μπόι του Τόμιτς, οι ομάδες είναι εξίσου δυνατές. Βασικό πλεονέκτημα της Μπάρτσα είναι στο «4»: το Γκιστ vs Λόρμπεκ ίσως στοιχίσει, αλλά υπάρχει και Τσαρτσαρής που ματσάρει καλά τον Σλοβένο.
    Το κυριότερο: η Μπάρτσα δεν πολυτρέχει: στο 5-5 το πάει, χωρίς μάλιστα να παίζει το «ξύλο» που εναντίον της πανύψηλης ΤΣΣΚΑ αποδείχτηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει. Το 5-5 είναι το «γήπεδο» της Μπάρτσα, αλλά και του Πεδουλάκη.
    Επιπλέον, κι ο Παναθηναϊκός είναι σταθερά καλός δυο μήνες τώρα. Με εκκίνηση την άμυνα, θα πολεμήσει. Θα χάσει 3-0; 3-1; 3-2; Θα κάνει μπρέικ; Σουίπ; Ό,τι κι αν συμβεί, θα το κάνει με την αξιοπρέπεια του έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του δίνει η παρουσία του κυρίου με το «13» στο ρόστερ του. Όταν ο δρόμος δυσκολεύει, συνεχίζουν οι σκληροί.
    Όποιος προεξοφλεί πρόκριση της Μπάρτσα, ας διαβάσει μπασκετική ιστορία. Η ένδοξη του Παναθηναϊκού γράφτηκε μέσα από μεγάλες υπερβάσεις…
    Υ.Γ. Αγνοήστε τα troll...

    Δ. ΑΛΕΞ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δαβίδ μόνο μια φορά κερδίζει τον Γολιάθ, δεν είναι κάθε μέρα του Αι Γιαννιού, κατά τα αλλά και εγώ μαζί σου είμαι. Οι Ισπανοί έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ αφελείς ειδικά όταν παίζουν με ελλ. ομάδες.
      Υ.Γ. Αγνοήστε τα troll...

      Διαγραφή
    2. Δ.Αλεξ σωστος!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Δ. ΑΛΕΞ
      Πολύ σωστή προσέγγιση. Θα ήμασταν αφελείς να πιστεύουμε ότι επειδή το κάναμε πριν 2 χρόνια, θα το ξανακάνουμε εύκολα φέτος. Δεν πρέπει να προεξοφλούμε τίποτα, η Μπάρτσα μας έλαχε πάλι, αυτή μας φράζει το δρόμο προς το Λονδίνο, θα την αντιμετωπίσουμε. Εγώ προσωπικά, και πιστεύω οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί, θέλω να δω την ομάδα να το παλεύει και να πουλάει ακριβά το τομάρι της, και ό,τι και να γίνει θα μαστε πλάι της. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας απολαύσουμε τα παιχνίδια.

      Μάνος

      Διαγραφή
    4. Απο ποτε ο μπασκετικος ΠΑΟ ειναι Δαβιδ???

      Διαγραφή
    5. νομίζω ότι έχουμε μεγαλοιποιήσει εκείνην την πρόκριση του παο επί της μπάρτσα.
      οι καταλανοί ήταν βεβαίως το φαβορί, το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη, αλλά όσο έκπληξη μπορεί να είναι η πρόκριση μιας ομάδας με κόουτς Ομπράντοβιτς και παίκτες όπως Διαμαντίδη, Μπατίστ, Φώτση, Καλάθη, Σάτο, Νίκολας.
      Δεν είναι δα σαν να πήρε το γιούρο ο Τραϊανός και ο Ζαγοράκης.

      Διαγραφή
  16. για το φαιναλ-φορ, μαλλον τσσκα, ρεαλ ,οφσπ και μια εκ των μπαρτσα-παο..
    ο παο, βλεποντας την εξελιξη στον αλλο ομιλο, νομιζω εσκεμενα εχασε για να αποφυγει τον οφσπ (εκανε σε 4 επιθεσεις φαουλ στο τελος).. δυο σειρες 5 αγωνων σε διαστημα 2 μηνων, με μειονεκτημα εδρας για να κανεις μπρεικ, παει πολυ (με κινδυνο να χασεις και τη 2)..
    ενω τωρα ο οφσπ ειναι σε κατασταση που και να περασει, ολοι θα πουνε οτι εκανε το αυτονοητο..
    ο παο αν περασει, θα θεωρηθει τρομερη επιτυχια.. αν αποκλεισθει, οκ, κανενας δεν θα πει κατι..
    ασε που η μπαρτσα, χωρις ναβαρο και μαικλ, θα εχει τρομερες δυσκολιες σε σειρα 5 αγωνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο φετινό top8 προβλέπω να υπάρχει τουλάχιστον 1 σίγουρο sweep, ποια θα είναι αυτό?? Σωστά σκεφθήκατε μέσα σας, αυτό θα είναι!
    ΥΓ όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα μάλλον η Καβάλα έπεσε.
    Για τον Κολοσσό σήμερα ήταν νίκη βάλσαμο/σωτηρία.
    Η Ελευσίνα έδειξε ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους.
    Πολλά θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι Περιστέρι–Ηλυσιακός.
    Για μένα μετά την μεταγραφική ενισχύσει του Περιστερίου αυτός που θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2 θα είναι ένας μεταξύ Ελευσίνας και Ηλυσιακού.

    Τζιμ περιμένουμε αυτό που μας υποσχέθηκες στο προηγούμενο θέμα σου, να γράψεις δηλαδή ένα σεντόνι για τις ομάδες της ουράς της βαθμολογίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παντως σε μια εταιρεια στοιχηματων ειδα αποδοσεις για προκριση στην επομενη φαση:
    Μπαρτσελονα-ΠΑΟ : 1,08 - 7,00
    ΤΣΣΚΑ-Καχα : 1,10 - 6,25
    ΟΣΦΠ-Εφες : 1,35 - 3,05
    Ρεαλ-Μακαμπι : 1,33 - 3,15
    Και ολοι ξερετε οτι οι αποδοσεις δεν βγαινουν τυχαια , υπολογιζονται πολλοι παραγοντες και ΣΥΝΗΘΩΣ πεφτουν μεσα. Αρα ενα 15% το πολυ για ΠΑΟ και 70% για ΟΣΦΠ. Ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα. Οι αριθμοι μιλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2011 ποσο εδινε το Μπαρτσελονα-Παο? Το οσφπ-σιενα? Το διπλο της σιενα στο 2ο ματς η την προκριση της μετα τη 40αρα? Περσι ποσο εδινε να το παρει ο οσφπ. Πολυ πιθανο να πεσεις μεσα γιατι αυτο λεει η λογικη αλλωστε. Αλλα ειναι το λιγοτερο βλακωδες να προσπαθεις να δωσεις ποσοστα στον αθλητισμο. Αν το μπασκετικο σου IQ περιοριζεται στο να διαβαζεις αποδοσεις του στοιχηματος τοτε λυπαμαι φιλε αλλα δεν εχεις θεση σ'αυτο το μπλογκ

      Διαγραφή
    2. Μιλησα για πιθανοτητες. Δεν εκανα προβλεψη. Και οι πιθανοτητες ειναι πανω κατω αυτες που δινουν οι εταιρειες. Τωρα αν εσυ με το δικο σου iq καταλαβες οτι ξεγραφω τον ΠΑΟ ή θεωρω δεδομενη την προκριση του ΟΣΦΠ, τοτε παω πασο. Αλλα οχι επειδη παιζει η ομαδα μας και ειμαστε συναισθηματικα δεμενη μαζι της να δινουμε ο,τι πιθανοτητες να'ναι κατα το δοκουν. Αντε να το παρουμε και μπασκετικα να δουμε. Ατομικα σε ποια θεση υπερτερεις εναντι της Μπαρτσα? Στους γκαρντ? Μηπως νομιζεις οτι ο ΔΔ θα βγαλει 5 συνεχομενα 40λεπτα? Η στη θεση 3 λογω τραυματισμου του Μαικλ? Ποσα καλα παιχνιδια στη σειρα θα κανει ο Ματσιουλις για να πεις οτι θα εχεις πλεονεκτημα εναντι της Μπαρτσελονα σ΄αυτη τη θεση? Η' μηπως περιμενεις ο Σοφο ξαφνικα να γινει ο υπερπαιχτης και να παρει παραμαζωμα τα απεναντι θερια? 10 χρονια δεν το κανε θα το κανει τωρα? Στη θεση 4 εισαι με διαφορα μειον. Η μηπως εχεις καλυτερο προπονητη? Οσο για τους παιχτες με εμπειρια σε τοπ επιπεδο εσυ εχεις ΔΔ, Τσαρτσαρη , Σοφο και ολιγο απο Ουκιτς και οι αλλοι εχουν Ναβαρο , Σαρας , Λορμπεκ , Χουερτας. Μην ξεχνας και το μειονεκτημα εδρας.
      Και επειδη γραφεις οτι ειναι βλακωδες να δινεις ποσοστα στον αθλητισμο , καποιοι ''βλακες'' που βγαζουν αυτα τα ''βλακωδες'' ποσοστα εχουν θησαυρισει απο κατι ''εξυπνακηδες'' που εχουν την ''εξυπνη'' αποψη οτι θα μετρησει η φανελα.

      Διαγραφή
    3. Μπαίνω στη θέση του μπούκ και σου λέω απροκάλυπτα ότι το 1.08 της Μπάρτσα είναι "τυράκι". Άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα. Σαν αξία πονταρίσματος δεν υπάρχει. Θα τα πούμε και στη σχετική ανάρτηση.

      Διαγραφή
    4. νομίζω ότι ο ανώνυμος 2:45 ταπείνωσε τον ανώνυμο 2:08.
      Ύστερα από την τελευταία φράση για τις στοιχηματικές, ο 2:08 θα ήταν πρέπον να λάβει την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

      Διαγραφή
    5. Ολοι ξερεται οτι οι αποδοσεις δεν βγαινουν τυχαια. Το πολυ 15% ο ΠΑΟ. Οι αριθμοι μιλανε. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. Συγγνωμη αν καταλαβα λαθος αυτη τη στατιστικη ορολογια που χρηησιμοποιησες. Εχεις δικιο δεν εκφραζεις πουθενα αποψη και μιλας μονο με αριθμους. 1ο δεν με ενδιαφερει το στοιχημα και τα κριτηρια που παιζει καποιος. 2ο Αν συνεχιζω να καταλαβαινω λαθος αυτο που θελεις να πεις ξαναδιαβασε τις πρωτες γραμμες αυτου του σχολιου, τα δικα σου λογια και πες μου τι καταλαβαινεις. Και ΝΑΙ ΡΕ μετραει η φανελα. Οχι το ρουχο ουτε το υφασμα ουτε το χρωμαουτε τοτριφυλλι. Ειναι η περηφανεια του καθε παικτη που τη φοραει και τα καρυδια του την ωρα που χρειαζεται. Γιατι ακομα και οι ευρωπαιοι παικτες μας μεγαλωσαν βλεποντας αυτη τη δυναστεια να χτιζεται. Ειναι τα λαβαρα στην οροφη του ΟΑΚΑ. Ειναι ο κυριος με το 13 στο παρκε και ο αλλος κυριος με το 4 κατω απο το σακακι στον παγκο. Ειναι ο κοσμος που χειροκροτει στις χαρες και στις λυπες στα καλα και στα κακα. Αυτος που παει στο ξενοδοχειο μετα την απωλεια του πρωταθληματος και στηριζει την ομαδα. Αυτος που ειναι ΠΑΝΤΑ εκει και μαρκαρει και αυτος τον καθε αντιπαλο με τη φωνη του και σπρωχνει τη μπαλα στο καλαθι. Εβαλες ωραια τα εισαγωγικα αλλα τα ξεχασες στη λεξη φανελα. Γιατι φανελα αγαπητε μου ειναι ολα αυτα και ακομα περισσοτερα

      Διαγραφή
    6. Γιατι οι αλλοι δεν εχουνε φανελα? Μπαρτσα ειναι φιλε οχι Αναγεννηση Τραχανοπλαγιας. Και το σημαντικοτερο για μενα σε σχεση με το 2011 εχεις μονο τα εξης κοινα: Διαμαντιδη και Τσαρτσαρη. Και τον κοσμο μονο για τα εντος εδρας (αυτο με τον Αλβερτη δεν το σχολιαζω. Σου λεω μονο οτι αν τα παλαμακια του Παπαλουκα επιαναν τοπο ο ΟΣΦΠ θα ειχε αλλα 2 ευρωπαϊκα τωρα).Ουτε εχεις προπονηταρα στον παγκο να βγαζει λαβρακια ουτε το ροστερ του '11. Η ομαδα αλλαξε παρα πολυ. Το οτι θα το παλεψεις ειναι δεδομενο οχι για τη φανελα αλλα κυριως γιατι το μπασκετ του Πεδουλακη ειναι τετοιο που τα πιο πολλα παιχνιδια κρινονται στα τελευταια λεπτα λογω της εμφασης στην αμυνα και της σκληραδας των παιχτων σου.
      Αν ειχες ας πουμε Καζλαουσκας στον παγκο με το υπαρχον ροστερ μπορει να εχανες και καποιο παιχνιδι με 20 ποντους και πανω.
      Σχετικα με το ''τυρακι'' που ανεφερε ο Τζιμ. Τυρακι ειναι να δινεις μια αποδοση 1,20 που την εκτιμας για 1,10 ας πουμε (κι ενω πιστευεις οτι δεν θα επαληθευτει) και οχι 1,08. Στην συγκεκριμενη περιπτωση μαλλον τυρακι ειναι το 7,00 στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  20. Δεν ειναι χαζος ο Μεσινα που πηρε τον Παπαλουκα στην ομαδα του μεσουσης της περιοδου. Κανει πολυ γεματα και ωριμα παιχνιδια φετος και η ηλικια του δεν αποτελει τροχοπεδη. Και την Πεμπτη εκανε πολυ μεστο παιχνιδι. Η παρουσια του δινει ηρεμια και σιγουρια σε ολη την ομαδα. Επειδη πιστευω οτι ευκολα η δυσκολα η ΤΣΣΚΑ θα περασει την Καχα, ανυπομονω να τον δω σε ενα ακομα Φ4 στην καριερα του!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα, σε όλους.
    Συμφωνώ με την ανάλυσή σου, Jim. Για τον Ολυμπιακό ήταν φανερό ότι η εξωπραγματική εμφάνιση του Παπανικολάου και η αστοχία της Χίμκι έξω από τα 6,75, ήταν οι καθοριστικότεροι παράγοντες. Νομίζω ότι η σειρά με την Εφές είναι πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται. Πολλοί βιάζονται να προεξοφλήσουν την πρόκριση του Ολυμπιακού λαμβάνοντας υπόψη την κακή κατάσταση των Τούρκων. Θυμίζω ότι οι Τούρκοι φτάνουν στην πηγή (F4) μετά από αρκετά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του. Ο ΠΑΟ έχασε λόγω της κακής ημέρας των δύο γκάρντ. Μία υποτυπωδώς καλή εμφάνιση Διαμαντίδη-Ούκιτς θα έδινε το ματς στους πράσινους. Η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα από τα τυπικά φετινά της παιχνίδια. Η σειρά με την Μπάρτσα έχει κάποια δεδομένα και φαίνεται ότι θα καθοριστεί από δυο-τρία σημεία, που όσο και αν φαίνεται παράξενο θα κριθούν από τους πράσινους και την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στα συνεχόμενα ματς. Έχει λιγότερους αστάθμητους παράγοντες από τη σειρά του Ολυμπιακού και επιπλέον έχει πολύ παιχνίδι μυαλού και πνευματικής ισορροπίας. Το κλειδί είναι ξεκάθαρα η παρουσία του Διαμαντίδη. Με καλό τον αρχηγό ο ΠΑΟ έχει σοβαρές πιθανότητες να πετύχει την πρόκριση. Φαβορί, πάντως, παραμένει η Μπάρτσα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Τζιμ..Σωστα τα σχολια σου για το ματς του τριφυλλιου,αλλα τελικα και παλι αποδειχτηκε οτι οταν φτιαχνεις ομαδα που λογω φιλοσοφιας και στελεχωσης στα σοβαρα ματς κατεβαζεις το σκορ στους 65 ποντους ειναι αναποφευκτο οτι οπως μπορεις να τα κερδισεις,μπορεις και να τα χασεις.Κι επειδη παντα η επιθεση κερδιζει την αμυνα,μετραει η ποιοτητα των παικτων.Ο φετινος Παναθηναικος με τα τραγικα λαθη που εγιναν το καλοκαιρι στη στελεχωση του ροστερ ειναι σχεδον ακατορθωτο να παει στο φ4.Η Μπαρτσελονα ακομα και με τις απωλειες της ειναι πιο ποιοτικη ομαδα.Συγκριση με το 2011 δεν μπορει να γινει γιατι τοτε ειχαμε καλυτερο ροστερ και καλυτερο προπονητη..Θα 'θελα την αποψη σου για τον Ντιλεινι..Το καλοκαιρι σε δυο θεσεις πρεπει να δοθει εμφαση,πρωτα στον γκαρντ που θα πλαισιωσει τον Μητσαρα και θα τον απαλλαξει απο την υποχρεωση να παιζει 38' σ' ολα τα ματς κι υστερα στο πενταρι που θα κυριαρχει και στις δυο ρακετες,γιατι καλος ο Λασμε,αλλα ρολιστας..Και μια κουβεντα για τον Βαλε-Ρηγα.Αν καποιος αξιολογησει τις διατησιες που ειχε και εχει σε κρισιμα ματς ο Παναθηναικος,απο τοτε που ο συγκεκριμενος ανελαβε υπευθυνος διαιτησιας στην Ευρωλιγκα θα καταλαβει γιατι ο συγκεκριμενος τυπος δεν τολμαει να εμφανιστει στο ΟΑΚΑ,αλλα ακομα και στα φ4 κρυβεται για να αποφυγει δυσαρεστες συναντησεις..Θα 'θελα να σχολιασω κατι για τον Παπανικολαου.Ειναι παικτης με προσωπικοτητα,εχει φυσικα προσοντα,αλλα μεχρι τωρα τα καλα του παιχνιδια ειναι αυτα στα οποια σκοραρει απο το τριποντο,ειδικα σαν σποτ σουτερ.Δεν εχει εξελιξει το παιχνιδι του στο ενας εναντιον ενος,στον τομεα της δημιουργιας κι αυτο θα το βρει μπροστα του στο κοντινο μελλον,μην ξεχναμε οτι ειναι 90αρης,κι αν θελει να κανει το μεγαλο βημα στην καριερα του πρεπει να βιαστει.Ο χρονος περναει γρηγορα και η περιπτωση του Ταπουτου πρεπει να τον παραδειγματισει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κακα τα ψεματα ο πεδουλακης πλεον ξεμενει απο λυσεις. ναι εχει κανει λαθη ναι εχει χασει αγωνες γιατι τους φοβηθηκε , ναι στους τελευταιους 2 αγωνες ο διαμαντιδης χτυπησε 35 αρια και με τσσκ φανηκε να εινια καπως. ΑΛΛΑ σε αυτο το επιπεδο και σε αυτη την φαση μετραει το γεγονος οτι του λειπουν παιχτες στο 1 στο 2 και στο 5. βεβαια δικη του επιλογη ηταν ο μπανκς που δν παιζει οπως και ο καπονο???? που εφυγε....
    κατι ακουστηκε για γκαρτν απο ουκρανια μερια νομιζω.. ξερει καποιος κατι?? (για ελληνικο πρωταθλημα παντα) να πω την αληθεια πιστευα οτι θα γυρισει ο κουζινας απλα για το τυπικο των ξενων.... ντιλεινι λεει η ονοματολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα συνονοματε κ στους υπολοιπους!
    Θελω να σταθω λιγο σε αυτο που γραφεις για τον Διαμαντιδη και το πόσο δυνατος ειναι πνευματικά.
    Έχεις ξαναδει τον Διαμαντιδη σε τοσο κρίσιμο σημειο του παιχνιδιου να χανει και τις 2 βολες;Το ιδιο εγινε και στην Μαδριτη αν θυμασαι και ετσι χαθηκε και η διαφορα...Δεν βλεπεις μια αλλαγη σε αυτον τον τομεα φέτος;
    Εμένα, θα έλεγα πως αυτο μου φαινεται ανησυχητικο και μακαρι να με διαψευσει ο Μητσος.Δείχνει επηρεασμενος,αλλα δεν ξερω απο τι...Όπως είπες ειναι(ή ηταν;;;;) ένας απο τους πιο δυνατους πνευματικα παικτες της ευρωπης.
    Καλη επιτυχια και στις 2 ομαδες.
    Ευχομαι σε εμας του Παναθηναικους να ζησουμε οτι και το 2011...Με Barca.

    Δημητρης Berkshire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o diamantidhs eixe kai ena mikro traumatismo tis proigoumenes meres... bale kai kourasi psixologiki ktl ktl , bale kai gamo ahaha

      Διαγραφή
    2. Ναι,αλλα υποτιθεται οταν παντρευεσαι εισαι χαρουμενος και πετας ...Εγω,ψηλοπεσμενο τον ειδα...χαχ

      Δημητρης Berkshire

      Διαγραφή
    3. hahahaha e mallon kati tha ekane sinexeia tis proigoumenes meres!!! AHAHAHAH

      Διαγραφή
    4. Αυτό είπα και εγώ.. σε όσο κακή μέρα και να είσαι όπως και να σου έχει πάει το παιχνίδι όταν είσαι παίχτης της κλάσης του μήτσου δεν δικαιολογείται το 0 στις 2 βολές... και μετά από 5 παρατάσεις έπρεπε να τις βάζει ο συγκεκριμένος παίχτης και με χάλια ψυχολογία αγώνα

      Διαγραφή
    5. dim δες το χερι του διαμαντιδη ειδικα στην δευτερη βολη , τετοιο σπασιμο καρκου δν εχω δει να κανει σε σουτ....

      Διαγραφή
  25. σαν να βλεπω ομως το 2011 να επαναλαμβανεται.........
    με τον παναθηναικο να ειναι ξεγραμμενος απο τους περισσοτερους.... με ενα κακιστο top16 που περασες καταιδρωμενος εξαιτιας μια νικης στο οακα με την καχα στο σουτ.... με ηττα ακομα και απο την λιετουβος μεσα στο οακα... με εναν παναθηναικο που λεγανε ολοι οτι δεν προκειται να περασει την μπαρτσα με τιποτα με μονο 2 περιφερειακους διαμαντιδη και νικολας αφου μεχρι τοτε ο καλαθης ηταν ανυπαρκτος οπως και ο σατο,τεπιτς......

    με μια μπαρτσελονα να ειναι το απολυτο φαβορι αηττητη στο τοπ16 και με φαιναλ4 εντος εδρας.......... οπως και τωρα ετσι και τοτε ηταν τραυματιας ο μαικλ.......... σαν πολλα κοινα εχει το 2011 με το 2013.........

    στην τελικη νομιζω ο κυριος στοχος του παναθηναικου ειναι να ειναι του χρονου στο λονδινο και να κατακτησει το 7ο...... φυσικα οταν εχεις 6 ευρωπαικα και συνεχομενες κατακτησεις 2007-2009-2011 και οχι 1 καθε 15 χρονια δικαιουσε να ελπιζεις καθε χρονια ακομα και με 10 καινουργιους παικτες.........

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα φιλε μου αν ξαναγινει οτι εγινε το 2011 θα τρελαθει πολυς κοσμος...
      Ποτε μη λες ποτε... Πιστευω οτι θα δουμε μια καλη κ ενδιαφερουσα σειρα....

      Διαγραφή
    2. Μαζι σου σε ολα.Να ειμαστε οσο το δυνατον ανταγωνιστικοι.Εχω καλη διαισθηση

      Διαγραφή
  26. Respect στην Πανάθα!!!!! Ο ΠΑΟ και η ΤΣΣΚΑ είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ,από όταν σε αυτό το επίπεδο θεσπίστηκε το best of 5.Μάλιστα η ΤΣΣΚΑ (επειδή πλασαριζόταν και καλύτερα,αλλά και πιο τυχερή στις διασταυρώσεις),έχει δώσει πιο εύκολες σειρές,Μπιλμπάο,Παρτιζάν κλπ.
    Ο ΠΑΟ έχει αποκλείσει Μακάμπι (Λάνγκφορντ,Σμιθ,Χέντριξ)
    Σιένα (ΜακΙντάιρ,Καουκένας,Σάτο,Στόουνρουκ) και βέβαια την ανίκητη (χαχα!!) για 2 χρόνια Μπάρτσα.
    Το συνολικό σκορ είναι 9-4 με 5-2 στο ΟΑΚΑ και 4-2 εκτός έδρας που μας ενδιαφέρει τώρα.Ναι, 66% ποσοστό εκτός έδρας,σε τόσο μεγάλα ματς,με 1/2 στη Μακάμπι,1/2 στη Μπάρτσα και 2/2 στη Σιένα.
    Επίσης πολλά ματς από τις 9 νίκες είναι στο τέλος,αλλά ΟΛΑ ΤΑ 4 ΜΑΤΣ που έχασε είναι στο πόντο,στην τελευταία κατοχή.
    Πολλές αλλαγές έχουν γίνει,αλλά το τριφύλλι με τα αστεράκια είναι ακόμα εκεί στο στήθος και ''απαιτεί'' από μόνο του σεβασμό.
    Εδώ είναι play offs!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και συνεχίζω,το 2011 είχαμε βέβαια Ομπράντοβιτς και ίσως(;) καλύτερη χημεία,αλλά από πλευράς στελέχωσης είμασταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
      Κατεβήκαμε με
      ΔΔ και Ντρου στα γκαρντ (με ολίγον από Νικ,που δεν ήταν ακόμα με τπτ σταθερά)
      Σάτο μέτριο μέχρι τότε,χειρότερο απο Μπράμο και Μασιούλις (με ολίγον από Πέρπε)
      και Μπατίστ,Φώτση μόνο (με ολίγον από Βουγιούκα και ακόμα πιο ολίγον Μάριτς).Ο Καιμάκ ήταν τελείως παροπλισμένος την πρώτη του χρονιά,Τέπιτς μηδέν.
      Και κάναμε όχι μία,αλλά 3 νίκες σε μία βδομάδα,η τελευταία χωρίς και τον Ντρου.

      Διαγραφή
  27. Με την Μπάρτσα θα παίξει 0 Παο. Χαχαχχαχχαχαχχχχαχ
    Φάνης Χριιιτοδούλου!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το 1983 ο παναθηναϊκός έκατσε και έχεσε από τον Μακεδονικό 3-0 για να πέσει ο Πανιώνιος. Στο πρώτο γύρο Παο- Πανιώνιος 1-3 με Παπαμηχαιλ. Λατουσέ και ένα λαχείο τον Αποσπόρη, .Το κόμπλεξ του Παο απέναντι στον Πανιώνιο είναι απίστευτο/τεράστιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα γενέθλια του Μπίδη

    http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=13&cid=169&id=26859&t=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπερπολύτιμη νίκη κόντρα σε όσους είχαν προαποφασίσει πως ο Πανιώνιος "έπρεπε" να ηττηθεί μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση-νίκη επί του Παναθηναϊκού, πέτυχε σήμερα ο Ιστορικός.


    Με την ίδια όμως ψυχή κατάφερε, παρόλα τα φάλτσα σφυρίγματα, να περάσει έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο μπροστά νικώντας έναν αξιόμαχο αντίπαλο ο οποίος, αν κρίνουμε από την σημερινή του εμφάνιση, ίσως και να τον αδικεί η βαθμολογική του θέση.

    Η ομάδα μπήκε κάπως μουδιασμένα, ίσως πάλι και να μούδιασε βλέποντας τον Αθηναίου να φορτώνεται με δύο φάουλ από το ... 25ο δευτερόλεπτο !

    Τέλος καλό όλα καλά, θα πω μόνο και μπόλικες σόδες σε όσους είχαν σίγουρη την ήττα του Πανιωνίου απόψε.

    Αύριο πάλι "όλοι" θεωρούν ότι ο ΠΑΟ "πρέπει" να κερδίσει.
    Έλα μου όμως που εμάς μας χαροποιεί τόσο να χαλάμε σούπες ...

    Πολλά συγχαρητήρια στα μπασκετικά Πανθήρια που πήραν Απόλλωνα και Σύστημα.
    Συγχαρητήρια και στον Απόλλωνα Πάτρας για το όμορφο μπάσκετ που έπαιξε.
    Καλή επιτυχία στα ποδοσφαιρικά Πανθήρια αύριο στο ΟΑΚΑ. Χωρίς άγχος και με συγκέντρωση 90 λεπτά το έχουμε το ματσάκι.

    ΥΓ. Περαστικά στον Τέρνερ. Πάντα μουδιάζει το Αρτάκης όταν ένας αθλητής σφαδάζει πεσμένος στο παρκέ, από τότε ...

    ΥΓ2. Καταλάβαμε γιατί δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη ο αγώνας, όχι πως ντρέπονται τις κάμερες, λέω γω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου απαντησω μολις σταματησει ο Παππας να σουταρει βολες
      DACIA

      Διαγραφή
    2. DACIA εδώ βάρεσε 12 ο ΔΔ που ποτέ δεν μπαίνει μέσα και βαράει μόνο 3ποντα και παίζει πικ νρολ,να μη βαρέσει 2 παραπάνω ο Παππάς που σε κάθε φάση πάει σε μπάσιμο??

      Διαγραφή
    3. περις νομιζεις αν θελει ο ΔΔ δεν μπαινει μεσα,τι πιο ευκολο να διεισδυσει για να παρει φαουλ,ο ΔΔ δεν βαραει μονο τριποντο σε ορισμενα παιχνιδια μπαινει και κατω απο την ρακετα.Τουλαχιστον δεν κανει σαν να τον εχει χτυπησει ρευμα οπως κανουν αλλοι.

      Διαγραφή
    4. Το τι μπορεί να κάνει ο ΔΔ στα περισσότερα πράγματα ,δεν συγκρίνεται καν με αυτά που μπορεί ο Παππάς,αλλά εδώ σου λέω για το πως επιλέγει να παίζει.Τον είδα να χορεύει τον σλότερ και να κάνει πολλά δύσκολα πράγματα(έστω κι αν δε μπορεί να τα κάνει ακόμα όπως πριν 2 χρόνια) αλλά εδώ μιλάμε για συγκεκριμένα περιστατικά.Αλλά εδώ απαντάω για το σχόλιο με τις βολές του Παππά που το κύριο και σχεδόν μόνο στοιχείο του παιχνιδιού του είναι το μπάσιμο,η διείσδυση και το 1-1.Από τη στιγμή λοιπόν που ο ΔΔ δεν συνηθίζει τις εισόδους μέσα στο καλάθι(το μαρτυρούν τα νούμερα του με τριπλάσιες προσπάθειες 3πόντων από τα 2ποντα).Αν μάλιστα θες να συγκρίνεις και με βάση την αμερόληπτη ευρώπη,ο Παππάς είχε 5.5 περίπου βολές ανά παιχνίδι με 6.2 κερδισμένα φάουλ ενώ ο ΔΔ έχει 4 κερδισμένα φάουλ με λιγότερες από 3 βολές μ.ο.
      Οπότε αν θες να συγκρίνεις πράγματα σκέψου τι είναι πιο παράλογο:ο Παππάς να βαράει 14 βολές σε παιχνίδι που έπαιξε 35 λεπτά έβαλε άλλους 20 πόντους πέρα από τις βολές με 7 δίποντα και πολλές προσπάθειες,ή ο ΔΔ να βαράει 12 σε παιχνίδι με ελάχιστα δίποντα(αν όχι καθόλου,δυστυχώς δε μπορώ να βρω τα στατιστικά) και γενικά το γνώριμο περιφερειακό-οργανωτικό παιχνίδι του?

      Διαγραφή
    5. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του "πήρα πολλές προσπάθειες οπότε πρέπει να έχω περισσότερες βολές..."
      'Ολοι μας σχεδόν έχουμε παίξει μπάσκετ και γνωρίζουμε πως μπορεί να πάει κάποιος στην γραμμή των προσωπικών....
      Δηλαδή επειδή ο Διαμαντίδης δέν επιχειρεί δίποντα αυτό σημαίνει αυτόματα πως οι βολές που εκτελεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατα ορισμένους...
      Στο υποθετικό σενάριο που κάποιος αμυντικός προσπαθεί να μου βγάλει το λάδι (είτε με λένε Σπανούλη,είτε Σόφο είτε ΔΔ είτε Παππά είτε οποιοσδήποτε καλός παίκτης είμαι..) αυτό δεν συνεπάγεται οτι είναι φυσικό να κερδίσω και φάουλ? Ακόμη και σε μή προσπάθεια για σούτ ?
      Απο πιτσιρικάς που θυμαμαι να παίζω σε ομάδες , έχει μείνει στο μυαλό μου η ρήση των προπονητών μου " βγάζετε λίγη ενέργεια , έχουμε στατική άμυνα , δείτε απλά ποσα φάουλ έχουμε κάνει ". Φυσικό μου φαίνεται ο πιεστικός αντίπαλος να κάνει και φάουλ...
      Ξεκολάτε λίγο με το πόσες προσπάθειες παίρνει ο κάθε παίχτης. Το σύγχρονο μπάσκετ εμπεριέχει πολλή τακτική και μέρος αυτής είναι και το να φθείρεις τον αντίπαλο ψυχολογικά , με κόπωση και με φάουλ...(πχ συχνα ποσταρίσματα σόφο κ λοιπών dominate ψηλών)
      ΥΓ. Προσωπικά με την μπασκετική ευφυία που έχει ο ΔΔ και γνωρίζοντας πως δεν επιχειρεί πολλά σούτ 2 πόντων θα προσπαθούσα όσο μπορώ να τον κουράζω και να έχω το χέρι μου στο πρόσωπό του για να μην βγάλει την εύκολη για αυτόν πάσα...Επόμενο είναι αφού είναι και ένα επίπεδο παραπάνω να του κάνω και κάποια φάουλ...όσοι από εσας μπορείτε να μαρκάρετε πιεστικά και αναίμακτα (φάουλ) παίκτες σαν τον ΔΔ και τον Span μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας...

      Run TMC

      Διαγραφή
  31. Που είσαι Καπόνο, μας λείπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Πεδουλάκης στα νιάτα του ήταν πολύ μεγάλος παίκτης και στα τελευταία του κατάντησε να σουτάρει βολές με το ένα χέρι, ας ευχηθούμε ότι ο ΔΔ δεν θα καταλήξει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ήλπιζα ότι εστω κι ένας από το τσούρμο των ηθικολόγων που μαζεύτηκε να προηγούμενη βδομάδα στο blog, για να καταδικάσουν τις δολοφονικές βρισιές και τις αποτρόπαιες κατάρες κατά του Διαμαντίδη, θα βρισκόταν έστω και ένας που για να κρατήσει τα προσχήματα θα αναφερόταν στην καταγγελία του Βατούτιν. Καταγγελία που όσοι γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι ευσταθεί.
    Οι φίλοι λοιπόν του ΠΑΟ δε βρήκαν να πουν ούτε κουβέντα να που για τις ροχάλες και για τα μπουκάλια προς τον πάγκο των Ρώσων στο ΟΑΚΑ. Φαίνεται ότι είτε συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές (αρκεί να εφαρμόζονται από τη δική τους ομάδα) είτε ακόμη χειρότερα, είναι αυτοί οι ίδιοι που πάνε στο γήπεδο για να φτύσουν και να χτυπήσουν αθλητές.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ , ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;

      ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. φιλε ανωνυμε(τοσο δυσκολο ειναι να φιαξεις ενα προφιλ???)
      κανεις δν ειπε οτι ο κοσμος του παο του γαυρου κτλ κτλ ειναι αγιοι( ουτε ο τσαλικης δν ειναι αγιος αλλωστεhttp://www.youtube.com/watch?v=i00WwL9ydPQ)
      αλλα ο πεδουλακης ξεσπασε γιατι ακουσε τις κουταμαρες απο τον κοουτς του πανιωνιου για να γλιψει του φιλαθλους του , ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΛΟΝ,εκαναν οτι εκαναν)

      Διαγραφή
    3. Καλυτερα να τα πετας παρα να τους τα δινεις να πινουν παντως ετσι?

      Διαγραφή
    4. Στους 20000 θα βρεθούν και 20 ζώα που θα πετάξουν αντικείμενα την στιγμή που όλο το γήπεδο τους αποδοκιμάζει... καταλαβαίνεις την διαφορά μας νομίζω

      Διαγραφή
  34. ρε ηθικολογε εισαι σιγουρος οτι οι ροχαλες οπως λες εφτασαν εκει που λες.Στο τελος εγινε οτο εγινε.Δηλαδη οι καταρες αυτοπροσωπος ειναι το ιδιο με το γιουχαισμα και πεταγμα μπουκαλιων,βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο και βεβαια ειναι ντροπη.Αν εισαι τοσο ευθικτος και κομπλεξικος με τον κοσμο του Παο τι να σου κανουμε που δεν ειδες τις 20.0000 και ειδες του 20 που εκαναν αυτα τα αισχη.Αισχος και ντροπη ειναι να υπαρχουν καποιοι σαν και σενα να περιμενουν τους καφρους για να βγαλεις την χολη σου.Χτυπησαν και αθλητες ε??Ελα καλε,εγω γιατι στο τελος του αγωνα ειδα τους Ρωσους στην μεση του γηπεδου να χειροκροτονε τον κοσμο και ο κοσμος αυτους,ο καθενας μπορει να το δει αυτο.Οσο για τον Ρωσο ας μην καναμε τις καταγγελιες για την διαιτησια και δεν θα ελεγε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστο σχολιο, στο τελος τους χειροκροτησε ο κοσμος, να θυμισω οτι στους ρωσους παιζουν οι 2 τεο π ειδικα ο σερβος ειναι προκλητικοτατος!!! μν ξεφευγουμε το μπουκαλι σε αθλητη οτι και να μας κανει ειναι υπερβολη, αλλα ο κοσμος του δν εβριζε τους ρωσους εβριζε τους 2 που ανεφερα.

      Διαγραφή
  35. κακα τα ψεματα το να λεει ο ενας οπαδος στον αλλον ποιος ριχνει το λιγοτερο ξυλο αρα ειναι ο ηθηκοτερος ειναι αστειο. Ασ παραδεχτουμε οτι στην ελλδα και σε αλλες χωρες στο γηπεδο βγαζουμε τα προβληματα μας. στην αγγλια π ειμαι τετοιο θεμα δν υπαρχει πλεον.
    Στην ελλαδα ομως τα πραγματα χειροτερευουν . ειμαστε λαος που απο τουρκοκρατιας μας εχουν στην φαπα!! τωρα μνημονια και σια .. τι να σ κανει ο αλλος. το εχει στο dna του απο τουρκοκρατιας, φαπες τρωει μικρος, φαπες τρωει και οταν μεγαλωσει ακομη και απο την γυναικα του. ε τωρα ηρθανε και τα μνημονια και τελος. Αν δν καταλαβουμε οτι οι αθλητες ειναι διασκεδαστες και βγαζουν το ψωμι τους, τα προβληματα δν θα σταματησουν ποτε.
    Στον παο λιγο ο ομπρα, λιγο οι τιτλοι, λιγο οι παιχταραδες π ερχονταν εχουν αλλαξει την κατασταση καπως. π βεβαια εδειξε οτι οταν λειπουν τα παραπανω γινομαστε και εμεις κανιβαλοι... να ξεχασω τα γιουχα σε τεπιτς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αυτό με την "οπαδική παιδεία" που προσπαθούν κάποι φίλοι του Πάο να βγάλουν ότι έχουν είναι ότι πιο υποκριτικό έχω δει...Πρώτη φορά ακούω από άνθρωπο να λέει οτι τα μπουκάλια και τα αντικείμενα(ή οι φωτοβολίδες) είναι προτιμότερα από τα βρισίδια,τα μπινελίκια ή τις δήθεν κατάρες...Μπινελίκια πέφτουν σωριδόν και χιλιάδες σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας τουλάχιστον...Αν θυμάμαι καλά(γιατί δεν είδα και το ματς της πέμπτης αν έγιναν τα ίδια) πέρσι με τη μακάμπι όλο το γήπεδο φώναζε "οε,οε παπαλουκά π.... γιε".Κι εσείς τώρα πάτε να μας βγάλετε για τη ζούγκλα του αρτάκης...τα ζώα και τους άμπαλους τους πανιώνιους που βρίζουν το καλύτερο παιδί του ελλ.μπάσκετ κλπ...
      Τα ίδια και ο κόουτς σας που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί γι αυτό το πράγμα τη στιγμή που έχουμε δει ουκ ολίγα ντροπιαστικά περιστατικά και έχουμε ακούσει ακόμα πιο ντροπιαστικά πράγματα και βωμολοχίες να γίνονται σύνθημα από τους οπαδούς των αιωνίων και να ακούγονται από μεγάλη μερίδα του γηπέδου.Αντίθετα εγώ δεν άκουσα κανένα σύνθημα μαζικό "Διαμαντίδη μπ... π... γιε".Άλλο να γίνονται τα μεμονωμένα βρισίδια ή οι κατάρες ανεγκέφαλων και οι χειρονομίες προς την προκλητική συμπεριφορά του,κι άλλο να παρουσιάζετε μια εικόνα στάβλου και ζώων πανιωνίων(που γίνεται κατα βάθος επειδή σας κόντραρε στα ίσια.)
      Παρακαλώ να δημοσιευτεί..καταλαβαίνω ότι είναι άσχημο να μιλάμε για εξωαγωνιστικά θέματα και να πηγαίνει αλλού το θέμα για ένα μπασκετικό μπλογκ,αλλά από τη στιγμή που βλέπω τόσα σχόλια δυσφήμισης και μονομερούς παρουσίασης,δε μπορώ να μην εκφράσω την άποψη μου και να σημειώσω αυτό.Chris η απάντηση δεν είναι προς σε σένα αποκλειστικά αλλά σε μεγάλο μέρος των παραπάνω σχολίων...

      Διαγραφή
  36. εκτος απο εμας τα παιχνιδια πριν δυο χρονια τα θυμουνται και οι ισπανοι και θα εχουν το νου τους να μην την ξαναπατησουν απο τον Παναθηναικο

    καθε χρονια αν δεν κανω λαθος καποια ομαδα με μειονεκτιμα εδρας καταφερνει να περασει στο final 4 ας ελπιζουμε να ειναι ο παναθηναικος που ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο και οχι η εφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μεγαλη προσοχη σ αυτο το διαολακι τον Αμπρινες...
    ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Κριστμας υπεγραψε στη Σιενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παιδια εναν center τυπου μπουρου να καθαριζει ριμπαουντ και να ναι libero. ελεος........ το καταλαβαινει και μικρο παιδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζιμαρα αναρτηση με ζευγαρια σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα....Άντε Τζιμ ανέβασε την ανάρτηση...Όπως καταλαβαίνεις αυτή την ανάρτηση περιμένουμε όλοι...coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim να πάω για φαι ή θ ανεβεί κανά μεσημεριανό σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάτε και πάρτε και κανέναν υπνάκο.. Μετά τις 5 υπολογίζω παιδιά..

      Διαγραφή
  43. εαν το ροτεισον περιοριστει μονο σε 8 παικτες ειμαστε ηδη αποκλεισμενοι απο την μπαρτσα και εχουμε ηδη χασει το πρωταθλημα απο τον οσφπ . απλα πραγματα . κι οσο για την μεταγραφη καποιου ξοφλημενου παικτη του γιουροκαπ λιγο πριν αρχισουν οι τελικοι της α1 το θεωρω μαλλον αστειοτητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή