Athlenda

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

NO FEAR, CAUSE No13 IS HERE..



Σε μια επική μάχη στην αρένα του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός οδηγούμενος από το ..Kastoria mentality και το κρύο αίμα του αρχηγού του στο τέλος, πήρε το πάνω χέρι στη σειρά και σήμερα παίζει το πρώτο ματς-μπολ. Το Hoopfellas μοιράζεται μαζί σας τις απόψεις του..



Χωρίς πολλές κουβέντες η σειρά είναι μια από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- και πιο ανταγωνιστικές της σύγχρονης ιστορίας του θεσμού, απεικονίζοντας σε τακτικό επίπεδο αυτό που προσφέρει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ποιότητα, σκέψη και  προσοχή στη λεπτομέρεια. Το ΟΑΚΑ ζει μεγάλες στιγμές, όντας πραγματικό καμίνι και αυτή την εβδομάδα έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της Ευρώπης. Από την άλλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης γράφει κάθε μέρα και μια καινούργια σελίδα στο προσωπικό του βιβλίο. Όπως γράψαμε και στη σελίδα του Hoopfellas στο facebook:  πιο clutch, πεθαίνεις..

Πάμε να δούμε λίγο τι ξεχωρίσαμε..


-Το παιχνίδι είχε σπουδαίες διακυμάνσεις και σημεία-κλειδιά, πάνω στα οποία μπορούν να «χτίσουν» οι προπονητές για το 4ο παιχνίδι. Τα 10 πρώτα λεπτά κυρίως (και κατά προέκταση όλο το πρώτο ημίχρονο)ήταν ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη για το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένος ο καινούργιος Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη. Πολύ ένταση στο παρκέ, άμυνα επιτομή της αμερικανιστί.. “take no prisoners” και τη γυαλάδα του underdog στο μάτι. Αυτά που εξελίχτηκαν στο παρκέ έβγαζαν ένα εκκωφαντικό κρότο, όχι ως προς τη διαφορά στο σκορ αλλά ως προς όλο το feeling, στα μάτια της μπασκετικής Ευρώπης  με τη Μπαρτσελόνα να δίνει την αίσθηση ότι ο ουρανός έχει πέσει πάνω στο κεφάλι της. Ίσως αυτό ήταν που ενεργοποίησε και τις αντιστάσεις της μεγάλης ομάδας μετέπειτα..

-Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε να διαχειριστεί τον τραυματισμό του Τζέημς Γκιστ, του οποίου η ικανότητα να χρησιμοποιείται ως κόμπο φόργουορντ αλλά και να αμυνθεί απέναντι σε δυνατά κορμιά στο βάθος του ζωγραφιστού ή γρήγορα γκαρντ ..εκεί έξω αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των multiple σχημάτων και αμυντικών επιλογών που δίνει στον Έλληνα προπονητή ένα ροτέησιον 7 (βία 8) παικτών, με δύο μόνο χειριστές αλλά πολλά καλοπροπονημένα παιδιά που μπορούν να καλύψουν μίνιμουμ δύο θέσεις στην πεντάδα.


Ο «Άρτζι» ξεκίνησε με τη γνωστή του post offense με επίκεντρο τον Σχορτσιανίτη, τοποθετώντας το «4» στη base line και στη πλευρά του Έλληνα σεντερ ή στο high post, θέλοντας να «φτιάξει» για τον Σοφοκλή μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση και πιο εύκολα προβλέψιμη όσον αφορά τις βοήθειες που θα δεχόταν. Με συγκεκριμένη παράταξη οι πράσινοι ανάγκασαν τον Πασκουάλ να στέλνει βοήθεια κάθετα με τον γκαρντ  συνήθως που μάρκαρε τον Ούκιτς (ή τον Ξανθόλουλο)ο οποίος αν δε λέγεται Σάδα, δύσκολα μποορεί να αποτελέσει πρόβλημα στο strong spin του Σχορτσανίτη. Σημειωτέον,  ότι με τον έτερο ψηλό στην άλλη πλευρά της base line η βοήθεια δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν έχεις «4» χωρίς ιδιαίτερα καλό footwork όπως ο Λόρμπεκ και ο Ουάλας. Έτσι δημιουργήθηκαν «προϋποθέσεις» για καλή επίθεση και φθορά στη φροντκόρτ των Καταλανών κυρίως από καταστάσεις αμυντικής ανισορροπίας.  

Στην άμυνα Σχορτσανίτης έμενε μέσα στο pickn roll των Καταλανών (Χουέρτας, Ναβάρο) αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι εάν παίξει λίγο πιο μπροστά/επιθετικά  το φάουλ ή το καλάθι είναι πολύ πιο εύκολα ενώ με τους Γκιστ-Λάσμε πάλι πήγαμε σε αλλαγές, ειδικά όσο περνούσε ο χρόνος σε συντριπτικό ποσοστό των περιπτώσεων.

-Ο Τσάβι Πασκουάλ αυτή τη φορά δε θα έλεγα ότι έχασε τη μάχη της σκακιέρας. Είχε την τύχη να έχει τον Ναβάρο έτοιμο για μάχη, η αύρα του οποίου οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην επίθεση και το ευθύβολο χέρι του Σάρας.

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα σε σχέση με τα άλλα δύο παιχνίδια, ήταν η κατανόηση από τους Καταλανούς, της σημαντικότητας του «ΠΡΕΠΕΙ να βάλω τη μπάλα στο ποστ» φυσικά με επιτυχία. Είδα μεθοδικότητα που διέκρινε την ομάδα σε αυτό το κομμάτι άλλωστε όλη τη χρονιά. Έπαιξε plays με high low συνεργασίες βάζοντας στη φάση συνεχόμενα double screens έως ότου κερδίσει την καταλληλότερη «αλλαγή» για να επιτεθεί. Ναυαρχίδα του ποστ παιχνιδιού ο Τόμιτς, ο οποίος μέχρι να στηθεί «άσπρος σαν πανί» στις προσωπικές λίγο πριν το τέλος, είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική ομάδα.

Η ΖΩΝΗ

Βέβαια η απόφαση που άλλαξε όλο το παιχνίδι ήταν η επιλογή άμυνας ζώνης από τον Ισπανό κόουτς, η οποία κόλλησε τον Παναθηναϊκό και έκοψε τον ρυθμό του.


-Έχω ακούσει/διαβάσει διάφορα τις τελευταίες ημέρες για αυτό το θέμα και το πρόβλημα των πρασίνων απέναντι στη ζώνη, κομμάτι το οποίο ως προπονητικό topic μου αρέσει αρκετά. Έκατσα πολύ προσεκτικά και μελέτησα την όλη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού απέναντι στη 2-3 που παρέταξε ο Πασκουάλ και «πάγωσε» το ΟΑΚΑ γυρίζοντας τούμπα ματς και ψυχολογία. Η σκέψη της ζώνης υπήρχε στο ρεπερτόριο επιλογών της Μπάρτσα και την είδαμε στη Βαρκελώνη απέναντι στο σχήμα 3 ψηλών του Πεδουλάκη..

Θα σας πω λοιπόν ότι σαν ανάπτυξη (ειδικά όταν είχε υπομονή και ας αστόχησε) ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο κακός όσο παρουσιάστηκε απέναντι στη ζώνη του Πασκουάλ.  Πρακτικά σαφώς και υπάρχει θέμα, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο μιας και η ομάδα δυσκολεύτηκε να σκοράρει και δεν «πάτησε» ποτέ απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τη διάταξη (και τα πρόσωπα μέσα σε αυτήν) αλλά κυρίως την προσέγγιση  της επίθεσης των πρασίνων απέναντι στην κατάσταση αυτή, αλλά επέλεξα να σταθούμε σε κάποιες λεπτομέρειες που εντέλει ίσως κάνουν τη διαφορά.


1.) Οι πράσινοι πνίγονται στην κυριολεξία με το που περνάει η μπάλα στον Τσαρτσαρή (σημείο κλειδί για να χτυπήσεις μια τέτοια άμυνα) στη γραμμή των προσωπικών μιας και η απόσταση μεταξύ των δύο γραμμών άμυνας της Μπαρτσελόνα δίνει ολοφάνερα  το «πράσινο» εκάστοτε ψηλό του Παναθηναϊκού να επιτεθεί με αρκετό χωρό μπροστά του πριν το «5» στο κέντρο της άμυνας.  Το λάθος βέβαια είναι ο χρόνος στην επίθεση μιας και οι πράσινοι βρίσκονταν με την πρώτη-δεύτερη πάσα στο σημείο εκείνο, νωρίς για εκτέλεση. Αυτή ήταν η «απάντηση» στην άμυνα (την ποιά..?) του Διαμαντίδη στον Σάδα, με το ίδιο νόμισμα μάλιστα. Τόσο ο Τσαρτσαρής όσο και ο Λάσμε επιτέθηκαν πάνω στους ψηλούς σε λάθος χρόνο, γεγονός που έφερε την κατηφόρα.

2.) Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να μετακινήσει τη ζώνη εκεί που θέλει πρώτα και αφετέρου να επιτεθεί. Του έλειψε, πολύ δυνατά θα έλεγα, ο γκαρντ με το καλό midrange και μακρινό σουτ και το attack the gap style (οι πράσινοι δεν επιτέθηκαν στον κενό χώρο καθόλου, ειδικά οι πλάγιοι και ο Ούκιτς..) Ο Πεδουλάκης διέγνωσε το πρόβλημα, λόγω του ο παίκτης που έπαιζε τον Ούκιτς δεν έβγαινε πάνω στον Κροάτη δυναμώνοντας την ομαδική άμυνα και παρέταξε σχήμα με Διαμαντίδη και δύο wings (Μπράμος, Μασιούλις) για να κάνει ακριβώς αυτό. Να μετακινήσει κατά κόρον την άμυνα πριν εκτελέσει/επιτεθεί.  Σε αρκετές φάσεις οι πράσινοι βρήκαν καλά σουτ, καθαρές και σε καλό timing «ματιές» στο καλάθι αλλά αστόχησαν. Γνώμη μου είναι ότι σήμερα, επειδή θα την ξαναδούμε αυτή τη ζώνη, οι πράσινοι μπορούν να δοκιμάσουν κάποια πράγματα όπως να παίξουν με skip pass περισσότερο και σκρίν παράλληλα στη δυνατή πλευρά είτε φέρνοντας παίκτες από πίσω (συνταγή Μπόμπι Νάιτ) από την ίδια την άμυνα ή και κάποια αλλαγή στην αρχική διάταξη, αλλά προπάντων να μην πέσουν στη παγίδα του λάθος τάιμινγκ γιατί η ομάδα δε θα «πατήσει» ποτέ στη ζώνη. Υπόψιν βέβαια, ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετωπίσεις μιας τέτοιας άμυνας, είναι να μην την αφήσεις καν να στηθεί.. Σαφώς και πρέπει να κοιτάξει το τρανζίσιον ο Παναθηναϊκός, ειδικά μετά το 27-28ο λεπτό όπου τα γκαρντ της Μπάρτσα (Σάρας-Ναβάρο) χάνουν πολύ σε ανάσες.. Δεν πρέπει να φοβηθεί ο Παναθηναϊκός μια τέτοια άμυνα πάντως. Μπορεί να τη διασπάσει αρκεί να είναι έτοιμος να το κάνει.

Θεωρώ σωστή την άποψη  ότι στο ανώτερο η άμυνα ζώνης μπορεί να διασπαστεί αλλά τα πράγματα προχωράνε και ακόμα και κάποιες ..ρετρό νόρμες εξελίσσονται. Δείτε τις τάσεις που χαράζει κάθε τελικό τουρνουά του NCAA ή θυμηθείτε το μοντέλο που λάνσαρε ο Ίβκοβιτς στον περυσινό Ολυμπιακό με τα γρήγορα «5», με αρχικό στόχο να αναχαιτίσει το πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού. Ή ότι ο Πεδουλάκης, ο οποίος ακολούθησε παρόμοια λογική με Λάσμε-Γκιστ, φέτος ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας «καθαρές» άμυνες ψηλών σε γκαρντς στα 3 ή 4/4 του γηπέδου. Αν και οπαδός της man to man άμυνας, θα σας πω ότι οι ζώνες (όχι παθητικές στατικές) μπορεί να αποτελέσουν την επόμενη μέρα, πάντα με τη μορφή ζον-πρες που καταλήγουν σε ζώνη καθώς μπορούν να συντελέσουν στο να αυξηθεί η ταχύτητα και το φιλοθεάμων
 του αθλήματος..


Αντίθετα απέναντι σε μαν του μαν ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός, με τη Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τον Μπράμος και κυρίως το παιχνίδι του χωρίς τη μπάλα το οποίο ο Ναβάρο δεν είχε τις δυνάμεις να ακολουθήσει. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ ήταν και πάλι εντυπωσιακός όντας ο παίκτης που ξεχώρισε σε προσωπικό επίπεδο. Επέφερε καίρια πλήγματα στην άμυνα των Καταλανών οι οποίοι θεωρώ ότι πρέπει να βρούν κάτι διαφορετικό από τον Ναβάρο, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπράμος βλέπει το καλάθι με αυτοπεποίθηση ..Ντανίλοβιτς.
Μιλώντας για «προσωπικό επίπεδο» δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω τους τρείς living legends της σειράς, Διαμαντίδη-Ναβάρο-Γιασικεβίτσιους. Καταλαβαίνετε ότι για τον ΔιαμΑαντίδη έχουν εξαντληθεί τα λόγια. Παρότι επαναλαμβάνω οι Καταλανοί του έχουν μειώσει τη δημιουργία (όσο ήταν ο Σάδα πάνω του αποφευγόταν το “switch”)αλλά ο τρόπος που εκτελεί στο crunch time είναι θρυλικός πλέον. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο τελευταίο 2λεπτο μοιάζει ..3μέτρα ύψος στα μάτια των αντιπάλων του. Είναι σε stroke εδώ και δε βλέπω το λόγο να μην συνεχίσει να είναι.. Από την άλλη ο Ναβάρο ήταν συγκινητικός. Σε μεγάλα διαστήματα κυριάρχησε στο παρκέ δίνοντας ρεσιτάλ εκτέλεσης αλλά μετά το 30’ κουράζεται και δυσκολεύεται να πάει μέχρι μέσα για αυτό και ο Πεδουλάκης έξυπνα πετάει τον Λάσμε σε ειδικές καταστάσεις πάνω του σε όλη τη σειρά μιας και ο Γκαμπονέζος μοιάζει ανυπέρβλητη εμπόδιο τη συγκεκριμένη στιγμή. Πολύ καλός και ο Γιασικεβίτσιους, μοιραίος όμως για το βιαστικό τρίποντο πρώτα και μετά το τελικό σουτ.  Η εξάρτηση της Μπαρτσελόνα από τους δύο σταρ της είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για αυτό και όταν ο Πεδουλάκης τους ματσάρει με τα πόδια και το μέγεθος των Λάσμε-Γκιστ οι Καταλανοί κολλάνε.


Εν κατακλείδι, οι πράσινοι πήραν ένα παιχνίδι το οποίο μετά το αρχικό εντυπωσιακό entrance έδειχναν ότι θα χάσουν (όπως η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς) και πηγαίνουν τώρα για τον υπέρ πάντων αγώνα. Προγνωστικά δεν υπάρχουν παιδιά. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός αλλά από την άλλη είναι φανερό ότι οι Καταλανοί (οι οποίοι παίζουν παρεμπιπτόντως καλύτερα με τον Αμπρίνες στο «3») δείχνουν να πιστεύουν περισσότερο στις δυνάμεις τους. Εάν όμως δε βγούν από την αρχή να πάρουν το τιμόνι, νομίζω ότι  ο Παναθηναϊκός θα έχει ευκαιρίες να ξεφύγει. Είναι πιο καλοπροπονημένη ομάδα. Ίδωμεν..



Δυστυχώς ο χρόνος πιέζει και δε μπορούμε να μιλήσουμε εκτενώς και για τον Ολυμπιακό. Κάτω του μετρίου οι ερυθρόλευκοι, ηττήθηκαν από μια ομάδα επιεικώς μέτρια και με πολλά κενά στη δική της άμυνα, ειδικά στο πικ εν ρολ και σε transition defense. Κομάντος όπως ο Λο και ο Χάινς δε φτάνουν όταν η ομαδική σου άμυνα είναι βούτυρο.. Σπουδαίο ματς από τον Λούκας. Ελπίζω να βρω χρόνο αύριο να πούμε περισσότερα..

Y.Γ: Αυτό που έγινε στη Βιτόρια ήταν «βιασμός». . Σίγουρα δεν αρμόζει σε ομάδα του Μεσίνα. Η Κάχα έπαιξε αντρικό μπάσκετ, με πολύ πίεση στα 4/4 του γηπέδο, νίκη σε κάθε προσωπική μονομαχία ενώ παράλληλα «θέριζε» από το τρίποντο. Για τον Ερτέλ τα έχουμε πεί. Ακόμα και όταν τον «έκραζαν» μέσα στη χρονιά παιδιά-καλοί γνώστες του αντικειμένου εδώ. Έχει πολύ καλές προδιαγραφές ο νεαρός πόιντ της Κάχα. Ειδικά ο Θοδωρής Παπαλουκάς αμφιβάλλω αν τον «είδε» όσο τον έπαιζε άμυνα, γιατί να να ακουμπήσεις και να προλάβεις να κάνεις φάουλ πρέπει να δείς πρώτα.. Και Ερτέλ και Ουέστερμαν οι «φρανσουά». Μάλιστα..


Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..





271 σχόλια:

  1. Αψογος για αλλη μια φορα. Εγω για την σειρα εχω μονο μια απορια. Γιατι καθονται και παιζουν 40 λεπτα αφου ξερουμε οτι παλι στο τελευταιο δευτερολεπτο θα κριθει... Θα επρεπε να εχουν καμια ωρα μαζορετες να ψυχαγωγουν, καρφωματακια με τραμπολινα και να κατεβαινουν στο τελος οι ομαδες να παιξουν κατευθειαν το τελευταιο λεπτο να γλυτωνουμε τα εγκεφαλικα και εμεις...
    Εγω παντως βρηκα τη λυση. ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ. ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ! Κυκλοφορει σε ροφημα ακομα και καραμελα στο φαρμακειο της γειτονιας. Εγω εχω ξεκινησει τις δοσεις μου απο το πρωι και το βραδακι θα ειμαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ. Σωζει ζωες λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θυμασαι Jim, το ειχα γραψει, οτι μια εδρα θα σπασει και ΔΕΝ θα ειναι στο Ρεαλ - Μακαμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. giati sthn ellada na mhn mporei na vgei enas perifereiakos ektelesths tou epipedou oxi tou kobe alla tou ertel h tou rakocevic h tou navarro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. yparxei enas anagnwstakhs ap to efhviko tou pao proerxomenos ap ta giannena,pou xwris na thelw vevaia na ypervalw mou fernei s auto to styl paikth perissotero apo opoiondhpote allo ellhna stis mikres hlikies.exeis gnwmh?

      Διαγραφή
  4. Να μην τα ξαναλέμε, αποδείχτηκε ξανά χθες με τον Ολυμπιακό: οι σειρές «best of 5» είναι σαν το τένις. Κάθε σετ (ματς, εν προκειμένω) ξεκινά από το μηδέν, όσο κι αν είναι το σκορ προηγουμένως. Δεδομένης και της ποιότητας / εμπειρίας της Μπάρτσα, λοιπόν, το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού δεν δίνει στον Παναθηναϊκό περισσότερο από 60% πιθανότητες πρόκρισης. Κι ας είναι η 4η αναμέτρηση πάλι στο ΟΑΚΑ.
    Έχουν γνώση οι φύλακες (Μήτσος, Τσαρτσαρής) όμως. Όσο κι αν η εξέδρα παρασύρει εύκολα, η ομάδα θα μπει συγκεντρωμένη. Όπως έγινε και στο τρίτο ματς. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι το γρήγορο +15 λειτούργησε αποπροσανατολιστικά, αλλά προσωπικά περισσότερο πιστεύω ότι το πρόβλημα το έφερε η ζώνη κι όχι τόσο η διαχείριση του ενθουσιασμού.
    Ήταν η πρώτη φορά που ο Πασκουάλ κέρδισε, έστω και για ένα ημίχρονο, μια μάχη από τον Πεδουλάκη: μετά από δύο στη σειρά θριάμβους του Έλληνα κόουτς, η ζώνη του Ισπανού τον έπιασε απροετοίμαστο. Ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε. Η ομάδα έβαλε τα λιγότερα τρίποντα από κάθε άλλο ματς της σειράς (μόλις 7, παρά τα 2 κρίσιμα του Μήτσου) κι ενώ μάλιστα ξεκίνησε με 4/6 στο ημίχρονο.
    Η αλήθεια είναι ότι κάπου εκεί φάνηκε η έλλειψη ενός ενδιάμεσου παίκτη (προσωπικά θυμήθηκα τους Πάνκο και Καπόνο) που θα μπορούσε με μια - δυο καλά διαβασμένες επιθέσεις να «ξεκολλήσει» την ομάδα. Είναι βέβαιο ότι στο 4ο ματς ο Πασκουάλ θα «φορέσει» περισσότερη ώρα - κι από νωρίτερα στο ματς - την ίδια ζώνη.
    Μια σκέψη για την αντιμετώπισή της είναι ο Μπανκς: όσο κι αν ο Αμερικανός βρίσκεται πλέον πίσω κι από τον Ξανθόπουλο, διαθέτει την προσωπικότητα για να πάρει δύο - τρία μεγάλα μακρινά σουτ.
    Πέρα από τα προφανή για Μήτσο, Μπράμο, Λάσμε, Γκιστ, έχω να πω ότι «κλειδί» στην ανατροπή από το -4 στο τελευταίο δίλεπτο ήταν ο Ματσιούλις: μεγάλη ασίστ στον Λάσμε (έχει καθαρό μυαλό να αντιληφθεί ότι ο χρόνος φτάνει για διείσδυση), κλέψιμο αμέσως μετά στον Ουάλας (ο οποίος πήγε να μας κάνει τη ζημιά του αιώνα με μεγάλο τρίποντο και ασίστ στον Σάρας).
    Στα υπέρ μας για το 4ο ματς ότι οι δύο που μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους, Ναβάρο και Σάρας, έπαιξαν ξανά πολύ (ειδικά ο Ναβάρο έπαιξε 35', περισσότερο κι από τον Δ.Δ.) και λογικά δεν θα είναι φρέσκοι. Ο άλλος μεγάλος κίνδυνος, ο Λόρμπεκ, συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις, ο δε Τόμιτς είναι σούπερ ποιοτικός, αλλά «λίγος» σε καρδιά. Ο Σοφοκλής των λίγων καλών στιγμών επιθετικά έφτασε στο τέλος να βγάζει σούπερ άμυνες με την κοιλιά και να κλέβει μπάλες. Από τους απέναντι, κάτι. Σάδα, Ινγκλς, Ουέρτας ούτε το καλάθι δεν κοιτούσαν (εξαίρεση το παλικαράκι ο Αμπρίνες).

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου περι Μπανκς. Την ωρα της ζωνης νομιζω οτι θα ειναι και η ωρα του Μπανκς. Οχι μονο απο την περιφερεια αλλα και ως ικανοτητα να τρεξει γρηγορο παιχνιδι πριν προλαβει να οργανωθει η αμυνα ζωνης οπως ειπε και ο Jim. Σημερα ΠΡΕΠΕΙ να μπουν τα μεγαλα σουτ. Βασικα ο μονος μου φοβος σημερα ειναι τα φαουλ. Δεν μας παιρνει να χασουμε παικτη λογω rotation, αλλα κατι μου λεει οτι η διαιτησια θα μας τσεκουρωσει με φαουλ σημερα... Μακαρι να βγω λαθος

      Διαγραφή
    2. Στμφωνω και γω πως ο μπανκς θα ηταν μια καλη λυση απεναντι στην αμυνα ζωνης αλλα ειναι δικοπο μαχαιρι γτ στη αμυνα θα ηταν τρικυμια.Αλλα ετσι ειναι κατι δινεις κατι παιρνεις.

      Big saras.

      Διαγραφή
    3. Καλή σκέψη ο μπανκς για τη ζώνη αν και η συγκεκριμένη άμυνα θέλει κατάλληλο διάβασμα από αυτόν που επιτίθεται...Νομίζω δίπλα σε διαμαντίδη να "σκανάρει" κάθε αμυντική κίνηση και μπανκς γκιστ με την αποφασιστική και πιο ευθεία ματιά προς το καλάθι,μπορεί να τους κόψει γρήγορα τον αέρα και να δώσει ώθηση στον Πάο.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο ρε Τζιμ, πραγματικά τα ματς του ΠΑΟ είναι ως τώρα η απόλαυση του μπασκετικού οπαδού, αν και γαύρος από κούνια, προτιμώ να χάσω το αυριανό ματς του Ολυμπιακού για να δω το αποψινό του ΠΑΟ... Τι να πω, παει μεταλλάθχηκα εδώ στα ξένα!
    Για την ομάδα μου δεν εχω να πω κατι άλλο εκτός από το ότι θέλουνε ξεματιασμα! Πολύ κακή εμφάνιση, δώσαμε δικαιώματα και ίσως το πληρώσουμε! Όχι ότι με χάλασε να δω ματσάκι και αύριο, παρασκευή μετά τη δουλειά!
    Καλη επιτυχία απόψε στον ΠΑΟ και παίδες μηΝ ξεχνάτε:
    Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΩΡΑΊΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να μην χαλαστουμε οι παναθηναικοι σημερα αν παει στο καλαθι παλι δεν γινεται να χανουν συνεχεια βολες στο τελος οι παικτες της μπαρτσελονα και ο διαμαντιδης να βαζει τα κρισιμα τριποντα αν παει παλι στο καλαθι ειναι πιθανο να χασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο Αργύρης και τα παιδιά το γνωρίζουν καλά αυτό και θα κάνουν ότι μπορούν για να μην κριθεί πάλι στο καλάθι. Αλλά η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και δεν θα παραδοθεί έτσι εύκολα. Ας έχουμε και την τύχη μαζί μας απόψε και να πάνε όλα καλά.

      Πάνος

      Διαγραφή
  7. Τζιμάρα πόσα θες για να γράφεις δύο αναρτήσεις την ημέρα?Λοιπόν ήδη έχω μπεί σε πολεμικό κλίμα για το βράδυ.Βλέπω μεγάλη μάχη.

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω την αίσθηση ότι σήμερα είναι η μέρα του Banks να κάνει το step up και να συνεισφέρει ουσιαστικά.
    Ίδωμεν!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προβλέπω πολύυυυ ΖΩΝΗ σήμερα με όλες τις πιθανές παραλλαγές..οποτε αν μπουν τα Σουτ παμε στο γνωστο man to man οπου πρακτικα-οχι θεωρητικά- υπερεχουμε..Οπότε ας ελπίσουμε να μπουν τα σουτάκια!!Σχόρτσα-Μπράμο προβλέπω να κάνουν μεγάλο παιχνίδι σήμερα.
    JIMTIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παντως ανεξαρτητα απο τον αν περασει η οχι ο παναθηναικος αυτη η σειρα αγωνων εκανε καλο στο μπασκετ ατομα που ασχολουνται ελαχιστα με το μπασκετ μιλανε για τους αγωνες παναθηανικος-μπαρτσελονα και για τον διαμαντιδη
    αν και διαμαντιδης εδωσε κακο παραδειγμα με την αποσυρση απο την εθνικη με αυτα που κανει φετος δινει το καλο παραδειγμα σε πολλα νεα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος ρε παιδια εφυγε απο την εθνικη και κανετε λες και σκοτωσε ανθρωπο.Ο ανθρωπος ειναι ταλαιπωρημενος με εγχειρησεις και τραυματισμους.Τριαντα τριων ετων ειναι, ο Γκαλης στην ιδια ηλικια σταματησε και δεν ηταν τοσο καταβεβλημενος.Δικαιωμα του ειναι προσφερε οταν μπορουσε και προς τιμην του λεει "να βγουν νεα παιδια που μπορει να βοηθησουν περισσοτερο απο αυτον".Τι θελετε να παιζει σαν καποιους(ποδοσφαιρο) που επιμενουν να παιζουν ενω δεν μπορουν και κοβουν νεα παιδια.

      Διαγραφή
    2. και ο Γκαλης εκεινη την εποχη εδωσε λαθος παραδειγμα

      Διαγραφή
    3. den to katalava.dikaioma toy einai.pali kati tha vriskate na ton vrizete.

      Διαγραφή
    4. δεν τον εβρισα και τα σχολια δειχνουν οτι οντως εκανε κακο

      Διαγραφή
  11. ΥΠΕΡΤΑΤΟΙ ελληναρες δημοσιογραφοι.. ακομη και τωρα συνεχιζουν να γραφουν για ταβανια της ομαδας και οτι οι παιχτες δν εχουν ταλεντο. Βεβαια οι περισσοτεροι εχουν αλλαξει και γραφουν για την ομαδαρα π εχει χτιστει αλλα και παλι ... http://www.leoforos.gr/blog/54378/anatrihila-opos-ten-prote-mas-phora
    Δλδ εχουμε δει καποιον παιχτη της μπαρτσα εκτος απο τους γνωστους και σιτεμενους να εχοθν περισσοτερο ταλεντο απο τους δικους μας??? Ποιοι αυτοι π εψαχναν τον ναβαρα στην τελευταια επιθεση και τελικα βγηκε ενα σουτ για κλαματα??
    ΘΑ το λεω συνεχεια μεχρι να το χωνεψουν ολοι!! Το οτι ο μπραμος παιρνει 200 χιλιαρικα ΤΩΡΑ δν σημαινει οτι αυτη ειναι η αξια του.. ανετα του χρονου μπορει να βρει ενα του 1 μυριου!!!
    Το οτι ρισκαραμε με τον παιχταρα ματσιου γιατι ναι μεν ειναι παιχταρας αλλα ειχε σοβαρο τραυματισμο δν λεει οτι ειναι αταλαντος. Το οτι ο ροκο επαιζε ενα ξεπερασμενο μπασκετ δν τον κανει αταλαντο. Το οτι ο σοφο ηταν περιεργος σαν χαρακτηρας και ειχε προβλημα με τα κιλα δν τον κανει ασχετο και αταλαντο.. τι να πει και ο αυστραλος ο τζαγουαι δλδ???
    Τα ιδια με γκιστ και λασμε. ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ δν κανουν τους παιχτες ουτε τις ομαδες αυτο να το βαλουμε καλα στο μυαλο μας.

    Στα του παιχνιδιου: κινηση ματ οτυ αρτζι να ξεκουρασει διαμαντιδη και να τον εχει στο παρκε μονο για 32 λεπτα (ποσο καιρο το φωναζω οτι δν μπορει ενας παιχτης να εχει καθαρο μυαλο στο τελος οταν εχει παιξει για 39 λεπτα...???) εκανε πραματα και θαυματα στο τελος ο αρχηγος
    Φανηκε οτι ο γκιστ δν μπορουσε να ακολουθησει για 30 λεπτα αλλα η παρουσια του ηταν απαραιτητη για το ροτεισον.
    Αλλο ενα σημειο π ρισκαρε ο αρτζι και π επρεπε να κανει σε πολλα παιχνιδια πριν ηταν ο σοφο στο 4ο δεκαλεπτο π συνηθως ηταν στο παγκο και εβλεπε απο εκει τους αγωνες. Εκανε την διαφορα και ανοιξε την αμυνα της μπαρτσα. Μπραμος ουκιτς και λιθουανος απλα συγκινητικοι
    ΚΑΙ ΤΕΛΟς ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΠΑΙΧΤΗ Της 10 ΤΙΑς... εχετε χρονο οσοι δν ψηφισατε διαμαντιδη να αλλαξετε γνωμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια απορια, αν και παναθηναικος: διαβαζεις λεοφωρο? η καφριλα και το "οπαδιλικι" στο αποκορυφωμα τους!

      Διαγραφή
    2. η λεωφορος θα βγαλει πρωτη καποια θεματα .. τσεκαρετο.. οσο για οπαδιλικι αστο μεγαλε.. το καθε σιτε βρωμαει.. πες μου ενα π να μν πουλαει οπαδιλικι να γελασω!!!

      Διαγραφή
  12. τζιμ θα διαφωνησω με το οτι η μπαρτσα αρχιζει να το πιστευει.. ισα ισα.. δες τις τελευταιες επιθεσεις της!!! τραγικες...
    κολησαμε στην ζωνη αφου δν εμπαιναν και τα τριποντα, ενω μεσα στην ρακετα ο τσαρτσα εχασε την μπαλα πολλες φορες και μαλιστα χωρις καποια ιδιαιτερη πιεση!!θα ελεγα ποιο πολυ τυχερο το come back τους παρα οτι πιστεψαν κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχω ενα προαισθημα για την τελευταια φαση του εφταστερου: Ασιστ του Διαμαντιδη απο την μια ακρη του γηπεδου, πεταγεται ο Λασμε απο το ταβανι μεσα απο τα λαβαρα και καρφωνει θεαματικα για ενα καταπληκτικο φιναλε, με τον Ναβαρο, 2 ωρες μετα το τελος του αγωνα, να προσπαθει να καταλαβει απο που και πως προσγειωθηκε ο γκανεζος πανω στο κεφαλι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά ξυπνήσαμε αδελφε, μέσα σε μία πισίνα σε 5στερο ξενοδοχείο, με τα ποτά δίπλα μας, με 4 ξανθιές να μας κοιτάνε λάγνα! :-)

      Διαγραφή
    2. Τώρα που το σκέφτομαι 2 ξανθιές και 2 μελαχροινές είναι πιο ρεαλιστικό! :b

      Διαγραφή
    3. να διευκρινησω πως οταν λες λαγνο βλεμμα εννοεις βλεμμα Πεδουλακη(το γνωστο με τα ματια εξω :D)

      Διαγραφή
    4. Χαχα, άστα και όταν τον κοιτάω όλο λέω: έχει θυρεοειδή αυτός! http://www.eyehealthweb.com/bulging-eyes/

      Διαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=UC4XEcuCDPc&list=UUKmM-GlMJlxgDCAnE_bpnTQ Ένα βιντεάκι για την άμυνα του Παναθηναικού για όσους δεν το έχουν δει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα πολυ καλο βιντεο. Διαμαντιδης Dr Octopus :D

      Διαγραφή
    2. Προφανώς φίλε ανώνυμε, παιζει ένα ρόλο μπασκετικού λίμπερο όσο είναι μέσα ο Σάδα, σε αυτό το κομμάτι ο ΔΔ είναι μανούλα... Το ενδιαφέρον είναι όταν μέσα έχει Σάρας-Ναβάρο-Αμπρίνες. Τότε δεν μπορεί να κάνει τα ίδια στην άμυνα, αλλά οργιάζει στην επίθεση, φτιάχνοντας παιχνίδι για όλους...

      Διαγραφή
  15. Δεν πειραζει εγω ειμαι ευχαριστημενος απο την ομαδα. Γενικα παιξαμε καλα. Ειχαμε σε κακη βραδια τον Ουκιτς και τον Διαμαντιδη με 0 στα 10 τριποντα. Αυτο ειναι το μπασκετ. Πρεπει παντως να πουμε οτι η Μπαρτσελονα το ηθελε πιο πολυ. Τους εβλεπες πως ετρεχαν για τα ριμπαουντ. Η σειρα παντως δεν εχει τελειωσει να περιμενετε εκπληξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jimara δεν θα ηταν μια καλη ιδεα η χρησιμοποιηση ζωνης 3-2 και απο μας για να μπλοκαρουμε τη μπαρτσα στη περιφερεια και να δωσουμε και μεις ανασες στα γκαρντ μας?

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμπεριέχει ρίσκο με παίκτες όπως ο Λόρμπεκ και κυρίως ο Τόμιτς που μπορεί να σε σκοτώσουν στο ποστ συν ότι πιθανόν να χάσεις σε αμυντικό ριμπάουντ. Σαφώς δε μπορούμε να μιλάμε με ντοκουμέντα, δε το έχει δοκιμάσει ο Παναθηναϊκός.

      Διαγραφή
    2. εδώ ο λόρμπεκ έγραψε τρίποντα και μάλιστα το ενα σε καίριο σημείο στο τέλος

      Διαγραφή
    3. ΔΕ λεεω πως μια τετοια αμυνα ζωνης θα ηταν η βαση της αμυνας σου αλλα οταν βλεπεις χουετρας αμπρινες ναβαρο να παρελασουν στην περιφερεια σου κατι πρεπει να κανεις για να παιξεις λιγο με το μυαλο τους αλλωστε σε τετοιες καταστασεις μια τετοια αιφνιδιαστικη κινμηση μπορει να πιασει απροετοιμαστη την αντιπαλη ομαδα.Κατι πρεπει να κανεις για να αλλαξεις τα δεδομενα σου δεν μπορει να συνεχιζεις στο ιδιο τεμπο.Οπως και στην επιθεση επρπε να δοκιμασει το μπανκ με διαδοχικα ντραιβ η ακομη και με τριποντα απο τη weak side o bank ουτως η αλλως ασχημος σουτερ δεν ειναι συν οτι επειδη γνκ ειναι εκτος κλιματος μπορει να σου εβαζαε καποια αψυχολογητα σουτ γιατι πολυ απλα δεν πολυνιωθει το παλικαρι.

      Big saras.

      Διαγραφή
  17. παιξαμε τοσο ασχημα πως ειναι δυνατον να χουμε 70 pir και 62pir η μπαρτσαλονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρατήρηση. Πώς γίνεται αυτό? Τελικά οι αριθμοί είναι ο πιο επιστημονικός τρόπος για να πεις ψέματα.
      jpg13

      Διαγραφή
  18. Τραγικη σημερα η ομαδα δεν αντεξε την πιεση.
    Κριμα βεβαια θα μιλαγαμε για τεραστιο αθλο να νικησεις μια τοσο ποιοτικη ομαδα 3 φορες σε μια εβδομαδα,αλλα δεν πειραζει.ετσι και αλλιως αυτος ο παο ειναι επιτυχημενος.
    Πμε για το 5ο και οτι γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέρουμε πότε έιναι το πέμπτο παιχνίδι; Τρίτη ή Τετάρτη;
    T-Mac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=247&seasoncode=E2012#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλάνο εναντίον ζώνης; Κανένα. Περνάγαμε τη μπάλα άσκοπα από το hi post και δεν είχαμε καθόλου κίνηση σε καμία πλευρά. Αφήσαμε εκτός και το Σοφοκλή, και αντίο ζωή.

    Ο Πεδουλάκης, στα δύο τελευταία παιχνίδια, τι σκέφτεται φθείροντας το Τζαβάι και όχι τον Τόμιτς;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημήτρη, γκαντεμιά!
    Μάλλον ήταν γρουσούζικος ο τίτλος σου για τον 3D απόψε.
    Ο Μήτσος πρέπει να έσκασε με την εμφάνιση αυτή.
    Ψηλά τα κεφάλια όμως. Πάμε για το 5ο ματς και ότι γίνει.
    Τεράστιο κέρδος η φετεινή χρονιά.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φάνηκε σήμερα η υπεροχή σε ποιότητα της Μπάρτσα. Μπήκαν στην εξίσωση Χουέρτας και Λόρμπεκ και πήγε κατηφόρα το ματς. Το έχω ξαναπεί στα μεγάλα παιχνίδια που ο Διαμαντίδης δεν κοιτάει καλάθι δεν έχουμε καμία τύχη. Και δεν μιλάω για τρίποντα αλλά για γενικά για το offensive mentality του αρχηγού. Ακόμα και έτσι πάντως αν έμπαιναν 2-3 ελεύθερα σουτ στην αρχή πριν ξεφύγει η Μπάρτσα θα είχαμε καλύτερη τύχη. Το δήλωσε και ο Πασκουάλ και είναι και η αλήθεια ότι για πρώτη φορά η Μπάρτσα έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα και το ματς αμέσως έγινε πολύ πιο εύκολο γι αυτούς. Κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα, μπήκαν σε καταστάσεις γνώριμες και άνετες γι αυτούς. Η άμυνα μας σήμερα είχε την διάθεση αλλά δεν είχε την συγκέντρωση των πρώτων αγώνων και για να πω την αλήθεια το περίμενα. Είναι φυσιολογικότατο δείγμα απειρίας σε τέτοια ματς που μερικές φορές η μεγάλη θέληση οδηγεί σε σφάλματα. Δεν μου άρεσε η ατολμία του Πεδουλάκη στο τελευταίο δεκάλεπτο να ρίξει μέσα τον Μπανκς μιας και ο Ούκιτς δεν τα πήγε καλά σήμερα στα σουτ.
    Τέλος πάντων, η Μπάρτσα πήρε μια νίκη που άξιζε 100%. Δεν γίνεται μονίμως το παιχνίδι να πηγαίνει στα μέτρα που το θες. Μοιραία κάποια στιγμή θα άλλαζαν οι ισορροπίες. Και πάλι, έχουμε ακόμα μια ευκαιρία και σαφώς έχουμε τις πιθανότητές μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να χτυπήσουμε πάλι παιχνίδι στο Παλαού, όσο δύσκολο και να είναι. Έβαλα και προσωπικό στοίχημα με φίλο μετά το break της Πέμπτης ότι θα πάει σε 5ο ματς και θα το πάρουμε. Για να δούμε...
    Υ.Γ. Χρωστάει ένα μεγάλο ματς στην σειρά ο Τσαρτσαρής. Το ξέρω, δυσκολάκι, δεν μοιάζει ικανός για εμφανίσεις του παρελθόντος αλλά αφήστε με να ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ κακός σήμερα, αλλά συμφωνώ και εγώ madness, το περιμένω από αυτόν τον παίκτη να αποχαιρετίσει (πιθανότατα) με κάποια μεγάλη εμφάνιση την Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    2. αυτό που πραγματικά δεν κατλαβαίνω είναι το εξής

      σε αφήνουν επειδικτικότατα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ

      γύρνα ρε κωστάκη και τράβα το το σούτ
      στην χειρότερη των περιπτώσεων θα το χάσεις
      ξαναστήσου και ξανατράβα την σκανδάλη
      άνα τα καταφέρεις και βάλεις κανα 2 ( δεν είναι και κάτι τρομερό αυτό το σουτ από τα 4-5 μέτρα ) τούς βάζεις ακόμα μια παράμετρο στην εξίσωση , ανακατεύεις λίγο το μυαλό του πασκουάλ

      ΠΑΡΤΟ ΤΟ ΣΟΥΤ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΆ ΚΑΙ ΞΑΝΑ
      δεν είσαι άπειρο μαθητούδι αλλά μπαρουτοκαπνισμένος ΕΚΤΕΛΈΣΤΗΣ
      τι διάολο ... ξέχασες να βάζεις την μπάλλα στο καλάθι ?

      ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ , δεν έγινε και τίποτα

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτη ακριβώς αυτά σκέφτομαι και εγώ. Δεν περιμένω τίποτα τρελό από τον Κώστα, τα διαπιστευτήρια του τα έχει καταθέσει πολλάκις, εγώ απλά θέλω να τον βλέπω να αγωνίζεται σαν Τσαρτσαρής έστω και 33 χρονών και όχι σαν ένα διστακτικό παιδάκι.

      Διαγραφή
  24. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...
    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ...ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛ (ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ) Η ΖΩΝΗ...
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ...ΠΟΩΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, Ο ΠΑΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΩΡΙΣΕΙ...ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙ) ΤΟ SWEEP ΤΗΣ ΡΕΑΛ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΧΑ ΘΑ ΖΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ...ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΒΑΣΚΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΑΜΠΑΚ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
    ΑΦΗΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ, Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΤΟΡΣΕΥ, ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΜΠΟΛ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟ ΔΡ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΜΙΣΤΕΡ ΧΑΥΝΤ, ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ...ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ 50-50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε Jim νόμιζα ότι η επιλογή του προηγούμενου ποστ (με τις προβλέψεις από την Ευρώπη) ήταν για να αποφύγεις κάποιον αποθεωτικό τίτλο που μπορεί να ήταν γκαντέμικος....γιατί τον έβαλες τώρα...???
    Πέρα από την πλάκα είναι πολύ δύσκολο γι αυτόν τον παναθηναϊκό να κάνει τρεις σερί νίκες απέναντι σ αυτή την Μπάρτσα, όμως για μένα έχει καλές πιθανότητες να κλέψει κάτι ακόμα στη Βαρκελώνη που θα ετοιμάζεται για φιέστα και μακριά από 25.000 ανυπόμονα βλέμματα, τα 15.000 των οποίων απογοητεύονταν και απογοήτευαν περισσότερο τους παίκτες μετά από κάποια άστοχα σουτ..
    Νομίζω ότι από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως το mentality των ισπανών ήταν πολύ υψηλότερο σήμερα.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πήρε κάποια λεπτά στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Μπανκς. Στηρίζω τον Πεδουλάκη στην προσσέγγιση του, αλλά στα δυο παιχνίδια του ΟΑΚΑ έχω την αίσθηση ότι είτε άργησε να κάνει κάποιες κινήσεις, είτε δεν τις έκανε καθόλου...
    Ό,τι και να γίνει μπράβο για την προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σήμερα ο Μπανκς δεν έπαιξε ούτε 1 λεπτό.

    Ζήτω ο προπονητής που όταν ήταν εν ενεργεία παίκτης σουτάριζε βολές με το ένα χέρι.

    Κάποτε γελάγαμε με τον συμπαίκτη του στο Περιστέρι, τον Αραποστάθη, που σουτάριζε βολές κουτάλα, με το ταμπλό!

    Αυτά για να θυμούνται οι πολιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ φίλε μου πως σουταρίζεις τις βολές, έτσι για να μαθαίνουμε και μεις οι άσχετοι;!

      Διαγραφή
  29. Άξια νίκη της μπάρτσα, κάκιστη εμφάνιση για τον παο.
    Δίνω ένα 35-65 υπέρ της μπάρτσα πλέον για την πρόκριση.

    Αθλιότατη πρώτη περίοδος με την ομάδα να ξυπνάει στα τελευταία 5 λεπτά της δεύτερης.
    Το πρόβλημα κατα τη γνώμη μου ξεκίνησε με τη χαλαρή άμυνα, οι ισπανοί έβαζαν τα πάντα και η ψυχολογία πήγε στο ταβάνι (σε συνδιασμό με την απίστευτη αστοχία μας). Μάλλον νόμιζαν πως το συμερινό παιχνίδι θα ήταν περίπατος (όπως έγινε χτες με τον ολυμπιακό).

    Πραγματικά ήθελα να πιστέψω πως ο Τσαρτσαρής είχε ακόμα κάτι να δώσει. Μετά το πρώτο παιχνίδι στην ισπανία είχε μάλιστα δηλώσει πως μετάνιωσε που ήταν τόσο διστακτικός στην επίθεση, σήμερα πάλι τα ίδια τον άφηναν επιδεικτικά όταν έπαιρνε μπάλα και αυτός δεν επιχείρησε τίποτα τελειώνοντας με 1/4 ελεύθερες βολές και αρνητικό PIR. Δυστυχώς πρέπει να φύγει.

    Ο Γκίστ έχασε τρια καρφώματα απο μόνος του (βρήκε στεφάνι) ενω μπορούσε να παίξει πιο safe. Μου πέρασε πως απλά προσπαθούσε να εντυπωσιάσει το πλήθος.

    Αφού το ματς είχε πάρει τον κατήφορο δε δοκίμασε καν να βάλει λίγο το Μπάνκς ίσως άλλαζε το mentality.

    Μήτσος άποντος, πολύ κακή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολλά καταπιεσμένα και πονεμένα παιδάκια έχουν πάρει τα πληκτρολόγια εις χείρας και βγάζουν τον "..." ψυχισμό τους...αγνοήστε τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αλεξ παιζουν με τα νευρα μας τα μομολα...

      Διαγραφή
    2. Όταν σε ένα χαζό παιδάκι σταματήσεις να του δίνεις σημασία, τότε το βουλώνει.
      Έτσι λοιπόν αγνοούμε επιδεικτικά τον κάθε ανώνυμο (ή μη) που μπαίνει μέσα σε ένα μπλόγκ απλά για να γράψει κακόβουλα σχόλια.
      Εδώ συζητάμε με μπασκετικά κριτήρια και δικαιολογούμε αυτά που λέμε. Ο Κάθε ένας έχει την ομάδα του αλλά η λογική και η επιθυμία να κρατηθεί το επίπεδο είναι κοινή για όλους.
      Ευθύνη του Jim να αφαιρεί τα σχόλια που μόνο στόχο έχουν να νευριάσουν και να ενοχλήσουν.

      Διαγραφή
  32. Λοιπόν παιδιά ας μιλήσουμε λίγο μπασκετικά, για την σημερινή ήττα δεν ευθύνεται η απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού, αποκλειστικώς υπευθύνως είναι η διαιτησία, αν σήμερα σφύριζε ο Μάνος θα κερδίζαμε περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είσαι ευτυχισμένος με το επιπέδου ψαραγοράς "αστείο" που πέταξες?Α ρε κόμπλεξ άσβεστο και αμέτρητο, γιαυτο θα είστε μια ζωή οι μισητοί όλων των ελλήνων φιλάθλων.

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να συμπληρώσω και κάτι άλλο, είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ αυτό που έγινε στο οακα.
    Όταν ένας χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό οπαδών δε μπορείς να βάζεις χύμα χιλιάδες οπαδούς. Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Υπήρχαν άνθρωποι σκαρφαλωμένοι στα κάγκελα, πόδια να κρέμονται από πάνω σου... Δεν υπήρχε ούτε ένας διάδρομος να μπορείς να περάσεις.
    Αυτά κύριοι αν συμβεί κάτι θα είναι αιτία για να ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ. Οι διάδρομοι πρέπει να είναι ελεύθεροι για εκκένωση ανα πάσα στιγμή.
    Το ότι εμείς πληρώνουμε εισιτήριο και όλοι μπαίνουν χύμα είναι μια μικρή λεπτομέρεια στο τι μπορεί να συμβεί αν κάτι πάει στραβά. Απλά απαράδεκτο αυτό που γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει γινει και στο παρελθον... στα διαφορα sold out αλλα περσυ με την Μακαμπι και αυτες τις μερες δεν ειχε προηγουμενο. Και ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ δεν ειναι να υπερηφανευομαστε που σε ενα γηπεδο με εισιτηρια 18.200, μπαινουν 25.000++ . Το αστειο ειναι οτι στα μεγαφωνα ακουγοταν και το γελειοδεστατο "παρακαλουμε μην καθεστε στους διαδρομους και τα σκαλια..."

      Μια φορα θα γινει η μαλακια, ΜΙΑ, και μετα θα τρεχουμε.
      Η πλακα ειναι οτι αν πας στο παιχνιδι με τον Ικαρο-Εσπερο θα φας ακυρο στη θυρα αν πας να μπεις τσαμπα...
      NOSF

      Διαγραφή
    2. Παιδιά χθες είχε κόσμο μέχρι και στην οροφή...όχι μονο στις σκαλωσιές, ή διπλά στον πίνακα, στην οροφή, δίπλα στα φώτα. Έχω χρόνια διαρκείας και κάθε χρόνο σε τέτοια ματς τα ίδια προβλήματα (μπαρτσα 2011, τελευταίοι τελικοί με ολυμπιακό, μακάμπι πέρυσι,με εφές παλιότερα)... να μη μπορείς να κάτσεις στη θέση και φυσικά καμμία αίσθηση ασφάλειας αν συμβεί οτιδήποτε.

      pan.tsak

      Διαγραφή
    3. χθές σε κάθε θέση αντιστοιχούσαν και 2 ή και 3 άτομα
      στο ίδιο καρεκλάκι (πληρωμένο από τον μαλ..) και άλλοι 2 τσάμπα
      ά να μην ξεχάσω ότι από τα 10 πληρωμένα τα 2 ήταν σπασμένα !!!

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Καλησπερα. Υπαρχει τεραστιο θεμα με μια απλη ζωνη. Λειπει ο παικτης που μπορει να παρει επιθεση να για να τη σπασει στυλ Drew Nicholas. Επισης δεν υπαρχει παικτης να ειναι καλος στο 1ον1 στον Παο. ΔΕΝ νοειται να μην μπορεις να περασεις τους Saras και Ναvarro, τους χειροτερους αμυντικους. Τελος δεν αντεχω να βλεπω τον Tomic με υφακι να το παιζει Divac. Καλος ο ψηλος αλλα ενταξει....

      Διαγραφή
  37. geia sou Jim. Kostas-salonikios, egw se eixa rwtisei an tha antexei o PAO, kai swsta mou eixes pei an tha i Barca. Sto mialo nomizw tha paixtei sto telos, ti les?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κώστα. Πολύ σωστά φίλε.. Καθαρά στο μυαλό εδώ που έχουμε φτάσει. Πολύ λεπτές οι ισορροπίες, η κάθε λεπτομέρεια μετράει.

      Διαγραφή
    2. Kalimera Jim kai oli i parea. Me apousia dinatotitas na spasoume ti zwni me diisdeiseis (sorry yia ta greklish!!) kai me 1 /18 triponta , pws na to parei to match. Kai parola auta, pali kala yiati se mia fasi ftasane sto kalathi etsi? Jim, yiati auti i distaktikotita pali ( i itan logw kalis aminas) apo Ukic kai Diamamntidi sto na mpoune mesa stin raketa? mono ligo o Bramos mou fanike oti to prospathise

      Διαγραφή
  38. καλησπερα τζημ.τελικα τι νομιζεις οτι μετρησε περισσοτερο.το αγχος και η απειρια η η ποιοτητα και η εμπειρια των καταλανων?ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Γιώργο. Το βάθος και η εμπειρία της Μπάρτσα (έχει παίξει πολλά τέτοια ματς)έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Έβαλε από την αρχή πίεση στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  39. Έγραψα χθες ότι περίμενα να κερδίσει ο ΠΑΟ και πιο εύκολα από ό,τι την Τρίτη. Προφανώς παραδέχομαι ότι έσφαλα. Δεν είμαστε ακόμα ως οργανισμός, ομάδα και προπονητής εκεί που μπορούμε να φτάσουμε. Ο Πεδουλάκης πάντως ήδη έδειξε σε αυτήν την σειρά μερικές φοβερές ιδέες. Αν σε αυτόν τον άνθρωπο δοθεί χρόνος στην Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια, θα συνεισφέρει σε εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο.

    ΥΓ: Δεν λέω ότι δεν θα με πειράξει αν δεν περάσουμε αλλά ρε π###στη μου, αν είναι να αναγκάζω την Μπαρτσελόνα να παίζει 50 λεπτά ζώνη για να με κερδίσει, νίκη το θεωρώ αυτό.
    Τζιμ θα διαφωνήσω μαζί σου για την ζώνη. Έχω μια αλλεργία σε ομάδες που το ρίχνουν στην ζώνη (όσο καλοδουλεμένη και σύνθετη και αν είναι) όταν σφίγγουν τα γάλατα και το κάνουν στάση ζωής. Άξια νικήτρια η Μπαρτσελόνα σήμερα και σεβαστός ο Πασκουάλ καθ'όλα, αλλά στο μυαλό μου, στο 'κανονικό' μπάσκετ, την σειρά την έχουμε ήδη κερδίσει. Η ζώνη άλλωστε είναι συνήθως το όπλο των αδυνάτων - και ας προκρίνονται καμιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι. Έγραψα στην ανάρτηση ότι είμαι υπέρτατος υποστηρικτής του man to man, η ζώνη σε αυτό το επίπεδο είναι περισσότερο θέμα μυαλού. Αλλά όταν συνοδεύεται με press είναι θέαμα ευχάριστο στο μάτι.

      Διαγραφή
    2. Άν έπαιξαν μια φορά ζώνη την τρίτη με τη σημερινή αστοχία είχαν όλους του λόγους για να το κάνουν. Το μακρινό σουτ δεν είναι το ατού του νεου παναθηναικού και μας ανάγκασαν να το χρειαστούμε σε μια βραδιά που δε βγήκε καθόλου. Με προβλημάτισε το ότι ο Αργύρης δεν είχε δυο τρεις εναλλακτικές σε αυτή την άμυνα ενώ ο Πασκουάλ το είχε εφαρμόσει από το προηγούμενο παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. Γιατι ρε παιδια τοση μανια με την αμυνα ζωνης στην Ελλαδα?

      Απο την εποχη του Ιωαννιδη ακουω το "οχι, εμεις δεν τη πιστευουμε τη ζωνη κλπ.".

      Μα οταν η ομαδα (Μπαρτσελονα) δεν μπορει να παιξει μαν-του-μαν και οι παιχτες ειναι κουρασμενοι, τι αμυνα περιμενουμε να παιξει??? θα βαλει Ναβαρο, Σαρας & Χουερτας μαν-του-μαν σε Διαμαντιδη/Ουκιτς/Μπραμο?

      Δηλ. οταν παιζουν ζωνη οι Μαβερικς ειναι ΟΚ?

      George@Manchester

      Διαγραφή
  40. τζημ καλησπερα και παλι.θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομα.η αμυνα που επαιξε ο πασκουαλ αποψε εμοιαζε με ατην που ειχε παιξει οζοτς πριν 2 χρονια με τον καλαθη πανψω στον ναβαρο?δηλαδη 4 ζωνη και κυνηγι στον μητσο?ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όχι, αυτή ήταν BOX-1. O Πασκουάλ παίζει καθαρά ζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως Jim θα πρεπε να δοκιμασει κ ο Πεδουλακhς μια ζωνη box-1 για να σταματησει τον Ναβαρο?..με τον Ουκιτς π.χ σε ρολο καλαθη? στα αντιστοιχα παιχνιδια μεσα στο οακα του 2011 ο Ναβαρο ειχε μεινει στους 9 κ 7 ποντους αντιστοιχα..ενω τωρα σκοραρε απο 17 στο καθε παιχνιδι..νομιζω κατι πρεπει να σκαρφιστει κ ο Πεδουλακης εκ νεου για να αιφνιδιασει τον Πασκουαλ..


      Διαγραφή
    2. Δεν είναι το ίδιο, ο Καλάθης είναι πιο τραχύς και πιο aggressive. Προβλέπη 3 φάουλ του Ούκιτς σε λιγότερο από 10' και τη Μπάρτσα στις βολές μέσα στο 5λεπτο.. Συμφωνώ, κάτι διαφορετικό θα πρέπει να βρεί που να αλλάξει το μομέντουμ και να του δώσει τα ηνία μέχρι να προσαρμοστεί σε αυτό ο αντίπαλος. Έχει καιρό να το προετοιμάσει.

      Διαγραφή
  42. Για άλλη μια φορά έγινε αισθητή η απουσία του Καπόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. δν φταιει κανενας πεδουλακης για οτι εγινε σμρ.. ισως παλι εκανε το λαθος και δν εβαλε μπανκς και ξανθοπουλο... παλι τα ιδια δλδ. αλλα δν φταει αυτος π ειχαμε τα τριποντα π ειχαμε.. δν φταει αυτοσ π λασμε και τσαρτσαρης δν μπορουσαν να σπασουν την ζωνη με απλα σουτ απο το υψος των βολων.. να ειμαστε λογικοι.. το μονο π μπορει να του πει καποιος ειναι γιατι εσκασε παλι τους ροκο και διαμαντιδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Με τον Banks θα μπορουσε να κανει το παιχνιδι λιγο ανω κατω. Δηλαδη με την πρωτη πασα να τρεξει λιγο την ομαδα για συντομες επιθεσεις με σκοπο να αλλαξει η ροη του παιχνιδιου. Σε σετ παιχνιδι δεν εχει την οξυδερκια ο Banks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίδες κουλάρετε, με τόσα σχόλια για την μη χρησιμοποίηση του Banks, θα πίστευα (αν δεν τον είχα δει με τα μάτια μου σε αγώνες και να μην ακουμπάει) οτι μιλάμε για τον νέο MJ που τον κρατάει ο Αρτζι στον παγκο επειδή έχει προσωπικά μαζί του!
      Τον Ξανθόπουλο όσες φορές τον έβαλε δεν έκανε τίποτα.

      Διαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα στην παρέα. Για ανάλυση του αγώνα θα περιμένω τον οικοδεσπότη;)
    Σήμερα όμως πιστευω πως ο κουτσ εκανε λαθη. Η μπάρτσα επαιξε πολυ στο α μερος με το χουερτας ο οποιος ηταν δραστηριος και ο διαμαντιδης αν και του εδινε χωρο αναγκαζοταν να τον κυνηγα. Δε νομιζεις Jim πως γιαυτο το λογο επρεπε να δωσει περισσοτερες ανασες ο πεδουλακης στον Δ.Δ?

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έπρεπε να ρισκάρει με τον Μπανκς και ας μη του έβγαινε, τη στιγμή που έπαιζαν τα δύο γκαρντ του δεν έβλεπαν καθόλου καλάθι. Έστω για λίγο. Βέβαια το ματς δε χάθηκε εκεί. Συνολικά ήταν καλύτερη η Μπαρτσελόνα από την αρχή.

      Διαγραφή
    2. Εγω πιστευω οτι παιχτες τυπου Μπανκς δεν κανουν για τετοια παιχνιδια και καλα εκανε ο Πεδουλακης που δεν τον εβαλε. Πιθανολογω οτι με το Μπανκς η διαφορα υπερ της Μπαρτσα θα ηταν μεγαλυτερη στο 1ο μερος.

      Το παιγνιδι αυτο χρηζει ειδικης αναλυσης αλλα εκ πρωτης οψεως φαινεται να εχουν γινει λαθη τακτικης που αφησαν τη Μπαρτσα να βρει επιθετικο ρυθμο και να οπλισει τους Ναβαρο/Τομιτς.

      Ισως ο Πεδουλακης να φοβηθηκε περισσοτερο απ' οτι θα 'πρεπε τα φαουλ στο 1ο ημιχρονο και θελοντας να εχει "καθαρους" τους ΔΔ/Ουκιτς/Μπραμο/Λασμε στο 2ο, δοκιμασε καποια σχηματα που ειχαν προβλεφθει απο τον Πασκουαλ και ηταν πιο ευκολο να τα χτυπησει.

      Παντως, ως φιλοσοφια τακτικης, τετοια παιχνιδια δεν πρεπει να κρινονται απο το αν θα μπουν ή οχι 3-4 μακρινα σουτ. Καποτε τα μακρια σουτ δεν θα μπουν και θα υπαρχει προβλημα στον Παναθηναϊκο (απο Οκτωβρη-Νοεμβρη το λεμε αυτο). Το παιχνιδι επρεπε να πηγαινει ποντο-ποντο και μεσα στη ρακετα.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  48. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Πεδουλάκη, απίστευτη η φάρσα που σκάρωσε στην Μπάρτσα.

    Ενώ μπορούσαμε να κάνουνε το sweep για πλάκα προτιμήσαμε να το πάμε στο 3-2

    Ίσως για να κάνουμε μερικές γερές προπονήσεις εν άποψη του φ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αφήστε παιδιά. Ο Πασκουάλ μας έκανε ματ σήμερα. Εγώ δεν θυμάμαι να έχει ξανακάνει τόσα τρικ μαζεμένα σε ένα παιχνίδι. Με την ζώνη μας κλείδωσε το μυαλό στην επίθεση. Σ' αυτό βέβαια φταίει και ότι δεν υπάρχει sevenfooter ψηλός να ακουμπήσεις την μπάλα στο ποστ. Οσο για την επίθεση εκεί ήταν κατά την γνώμη μου που έδωσε ρεσιτάλ. Παρατηρήστε ότι πήρε την μπαγκέτα από τα χέρια του Ναβάρο.

    Αποναβαροποιήθηκε τελείως σήμερα η Μπάρτσα. Εδωσε την μπάλα στον γρήγορο Χουέρτας, του απαγόρευσε τα πολλά σουτ και αλώνιζε τραβώντας μαζί του τον Διαμαντίδη και έτσι δημιουργουταν ανισσοροπία στην άμυνα. Συν ότι τον κούραζε γενικότερα.

    Και κάθε φορά που ο Γκιστ έβγαινε να μαρκάρει στην περιφέρεια έβγαινε ελεύθερο σουτ για τον Λόρμπεκ ή isolation του Τόμιτς με τον κοντύτερο Λάσμε χαμηλά στο ποστ. Και αν χανόταν το καλάθι, με τον Γκιστ έξω απ' την ρακέτα χάναμε και το ριμπάουντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim πιστεύεις πως ο πεδουλακης μπορεί να αλλάξει αμυντική τακτική και να πάει και αυτός σε καθαρές ζώνες με σκοπό να μπερδέψει και την μπαρτσελονα η αμυντικά θα συνεχίσει το ίδιο και θα κοιτάξει να ξεμπλοκαρει την επίθεση? Επιθετικά τι βλέπεις να κάνει για να ξεμπλοκαρει την ομάδα? Έχω την αίσθηση πως αν οι παίχτες δεν νοιωσουν σιγουριά μέσα από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας για την αντιμετώπιση της ζώνης του πασκουαλ το ματς θα είναι χαμένο πριν ξεκινήσει καθώς θα αισθάνονται ως μόνη λύση τους το τρίποντο και έτσι η μπάλα θα ζυγίζει τόνους σε κάθε σουτ από την αρχή του ματς... Με λίγα λόγια κατά τη γνώμη μου ο πεδουλακης πρέπει να βρει τακτική τέτοια που να πείσει τους παίχτες ότι θα βγει για να μπουν με τσαμπουκά και ελπίδα στο ματς.. Η γνώμη σου? Coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπερα μπασκετοφιλοι!
    Η διαφορά στα δικά μου μάτια ήταν στη συγκέντρωση,την κόπωση και τη νευρικότητα. Το ματς σήμερα ήταν συνέχεια του προχθεσινού 2ου ημιχρόνου. Η ζώνη που μπλοκαρε τον ΠΑΟ την Τριτη ηταν το κλειδι για να παρει τα ηνία η Μπαρτσελόνα από νωρίς σήμερα και να τον βγάλει εκτός ρυθμού. Ο ΠΑΟ φρακαρε, δεν του βγήκαν κάποια καλά σουτ και μετά ήρθε η νευρικότητα. Ευκολα λάθη και στις 2 ακρες του γηπεδου απο ελλειψη συγκεντρωσης. Χαμένα ριμπαουντ,λάθη στις επιθέσεις διστακτικότητα. Σε κάποιο σημείο η Μπαρτσελονα έκανε ότι ηθελε στο παρκε.Για την ακριβεια οτι δν εκανε σε 3 ματς. Βρηκε ρυθμο ο Χουερτας, ακουμπησε τη μπαλα στον Τομιτς, περασαν πολυ οι συνεργασιες στα πικ και με +15 μετα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο ΠΑΟ στα 40 λεπτα ενος αγωνα ειναι λογικο να βγαλει μεγαλυτερη κόπωση καθως στηρίζεται σε 8 παικτες. Αν σκεφτει κανεις ότι ο Τσαρτσαρης σε σχεση ε τις προηγουμενες χρονιες κανει υπερβαση και οτι ο Σοφο ειναι ενα βαρυ κορμι των 15 λεπτων το πολυ, η κοπωση πεφτει στους αλλους 6. Ας δουμε τα θετικά: το παιχνιδι εμεινε και παλι σε χαμηλο σκορ.Το 70 ειναι εικονικο καθως το τελευταιο 1,5 λεπτο ηταν παρωδια. Που σημαινει παρά το γεγονος οτι οι αλλοι εβγαλαν το παιχνιδι τους σημερα δεν ξεφυγαν παραπανω απο τα προηγουμενα ματς. Επισης θεωρω απιθανο να ξαναγινει τετοιο τραγικο επιθετικο παιχνιδι απο τον ΠΑΟ. Οποτε την Πεμπτη θα έχει ακομα ενα σκληρο ματς που θα το παρει ο πιο συγκεντρωμενος. Τρικ δεν υπάρχουν μετα από 4 ματς,ρόλο θα παίξει η μέρα και η έδρα.Ο Μπανκς δε θα ηταν ρισκο στο -15,ισως να εδινε καποια ωθηση,χειροτερα δε γινοταν σε εκεινο το σημειο. Κάτι τελευταίο: λειπει το σουτ απο μέση απόσταση πολύ. Αυτά από μενα. Καλο βραδυ σε ολους.

    Νικολας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσες φορές σηκώθηκε ο λάσμε από μέση απόσταση η μπάλλα ήξερες ότι δεν θα μπει απο την ώρα που έφευγε απο το χέρι του

      άσε που πολλές φορές δίστασε - όχι μία αλλά και 2 φορές στην ίδια φάση - να σουτάρει

      πρέπει να το δουλέψει αυτό το σουτάκι από τα 4 - 5 μέτρα γιατί κοντά στο καλάθι δεν έχει τύχη με τα ψηλά και βαριά κορμιά που έχουν οι άλλες ομάδες στην θέση που παίζει ... άν εξαιρέσεις τις πάρε/βάλε πάσες του ΔΔ δυσκολεύεται και το δείχνει

      Διαγραφή
    2. Νικόλα, απ τα πιο σωστά σχόλια που έχω διαβάσει. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, δεν είμαι σίγουρος για Μπανκς, αλλά έστω και κάτι λίγο να έδινε ίσως έπρεπε να τον βάλει.

      Διαγραφή
  52. Τα πράγματα είναι απλά...

    Ο Πεδουλάκης, ως νεότερος Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ή αν προτιμάτε ως μπασκετικός Ότο Ρεχάγκελ, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να χαλάσει το παιχνίδι (συνολικά, όχι μόνο της Μπάρτσα). Τι δεν είδαμε αυτές τις μέρες... Το Διαμαντίδη σε ρόλο λίμπερο, σχήματα με τρεις ψηλούς που απλά έκλειναν χώρους και πάει λέγοντας.
    Κι αυτό πραγματικά έπιασε. Είδαμε τους Καταλανούς να μένουν στους 60 πόντους, είδαμε παίκτες να φτάνουν στα όρια νευρικής κρίσης (Σάδα), άλλους που τους είχαμε συνηθίσει να αλωνίζουν να φοβούνται και να πάρουν την μπάλα στη ρακέτα (Λόρμπεκ).
    Όλα αυτά δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση: ότι ο Πεδουλάκης είναι καλός προπονητής που μπορεί να παρουσιάσει πράγματα. ΌΧΙ. Δεν είναι καλός προπονητής! Δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα πέραν από την καταστροφή του αθλήματος.

    Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Πότε; Όταν ο Πασκουάλ (που δεν είναι και καμία αλεπού)αποφάσισε να πέσει στο επίπεδό του. Λίμπερο εσύ, 60 λεπτά ζώνη εγώ. Ελεύθερο τον Σάδα εσύ; Ελεύθερο τον γεροΤσάρτσα εγώ.
    Και τι απάντησε ο Πεδουλάκης; Τι παραγωγικό είχε να αντιτάξει; Το απόλυτο τίποτα. Συγκομιδή που δεν φτάνει ούτε τους 13 πόντους ανά 10λεπτο.

    «Ποτέ μην λογομαχήσεις με έναν βλάκα: θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!»

    Ένα από τα γνωστά ιντερνετικά τσιτάτα.
    Ο Πασκουάλ λοιπόν τα κατάφερε σε αυτήν την μονομαχία...


    ΥΓ
    Στην αντίστοιχη αποστολή πριν 2 χρόνια, ο Ομπράντοβιτς είχε χρησιμοποιήσει αντίστοιχα μπασκετικά τερτίπια. Γενικά ο συγκεκριμένος κόουτς, ήταν μεγάλος θιασώτης του "ο σκοπός αγιάζει τα μέρα", χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και αντιαθλητικά μεθόδοθς (π.χ. Μάριτς) ή να προσπαθεί να "κλέψει" (π.χ. προσποιηθείτε για επιθετικό).
    Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με προπονητικές μετριότητες, είναι με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν τον παγίδευε κανείς. Αν ο Πασκουάλ τολμούσε να παρατάξει μια τέτοια άμυνα απέναντί του, είμαι σίγουρος ότι θα το μετάνιωνε οικτρά.
    Προπονητές όπως ο Ζοτς, ο Ντούντα, ο Μεσίνα ή ο Μπλατ, ακόμα και υποδυέστεροι όπως ο Πασκουάλ, προσπαθούν να φτιάξουν ομάδες που θα ανταπεξέρχοναι σε κάθε συνθήκη. Προπονητές σαν τον Πεδουλάκη, προσπαθούν να βρουν τη μια και μοναδική συνθήκη που θα τους δώσει την επιτυχία: την καταστροφή του παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είσαι πραγματικά κακός σαν άνθρωπος με αυτά που γράφεις και πραγματικά δεν θέλω να αναφερθώ στις "αστοχίες" σου.

      Διαγραφή
    2. πολυ εμπαθεια ρε παιδι μου α[εναντι στον Πεδουλακη

      Διαγραφή
    3. έχω τόση εμπάθεια για τον Πεδουλάκη, όσο είχα για τον Μάλκοβιτς, όσο είχα για τον Τάνιεβιτς όταν κατέβαζε σχήμα με τον Τούρκογλου στο 2 και τον Ιλιασόβα στο 3, όσο εμπάθεια είχε ένας μέσος Ευρωπαίος οπαδός για τον Ρεχάγκελ στο euro του 2008.

      Διαγραφή
    4. Συγγνωμη, εμενα μου αρεσε το ποστ σου 5:12 εστω κι αν οχι ολα οσα λες.

      Κατ' αρχην ναι, ο Πεδουλακης εχει ως αρχη την αμυνα και η αμυνα σχεδον παντα σημαινει καταστροφη του παιχνιδιου. Αλλα και η Μπαρτσελονα εφετος, οταν ειχε το Μαικλ, την αμυνα ειχε ως βασικο συστατικο του παιχνιδιου της. Ειχε βεβαια και πολλα επιθετικα plays αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε τη βαση απο την οποια ξεκινησαν και το ροστερ που εφτασαν να εχουν οι δυο ομαδες.

      Ο Πεδουλακης, με την καταστροφη του μπασκετ οπως λες, "is punching above his weight". Αυτο νομιζω θα συμφωνησεις ειναι καλυτερο απο το να βλεπεις τα play-offs απο τον καναπε οπως κανουν ομαδες που εντυπωσιασαν με το μπασκετ που επαιξαν εφετος οπως η Ζαλγκιρις/Χιμκι ή με ακριβα ροστερ οπως η Αρμανι/Φενερ.

      Δεν το κρυβω, κι εγω εχω αναρωτηθει αν το μπασκετ αυτο μας παει δεκαετιες πισω δηλ. στην εποχη των Ιωαννιδη, Μαλκοβιτς κλπ. Ειμαι ομως σιγουρος οτι υπαρχουν διδαγματα:

      (1) Αρκετοι θα πρεπει να παιρνουν σημειωσεις για το πως λειτουργει αυτη η αμυνα του Παναθηναϊκου με παιχτες τοσo χαμηλου μπατζετ ή παιχτες που δεν εκαναν σε αλλες ομαδες οπως ο Γκιστ. 1ος και καλυτερος νομιζω ο Μπαρτζωκας αλλα πιστευω και πολλες ευρωπαϊκες ομαδες οπως ισως και οι μελλοντικοι "εχθροι" Ο. & Ι.

      (2) Επισης αρκετοι μπορει να μελετουν την αμυνα ζωνης της Μπαρτσελονα ως αντιδοτο στο 5 εναντιον 5 και τα stagger plays του Πεδουλακη. Ειναι σιγουρο οτι και η Μπαρτσελονα η ιδια εμαθε περισσοτερα πραγματα για τον εαυτο της και εχει γινει πιο σκληρη χαρη στην αμυνα του Πεδουλακη.

      (3) και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: μας εχει χαρισει μια συγκλονιστικη σειρα που ειναι ανταξια (ισως και καλυτερη) των προηγουμενων σειρων play-offs επι εποχης Ομπραντοβιτς. Και οχι μονο δεν εχει τελειωσει ακομη αλλα το καλυτερο ειναι οτι περιμενουμε μια ακομη συγκλονιστικη σειρα στα ελληνικα play-offs με το Ολυμπιακο (οπου και ευχομαστε ολα να πανε καλα για να χαρουμε μπασκετ και σ' αυτη). Ποιος το περιμενε αυτο το περασμενο καλοκαιρι?

      Λοιπον ναι, ισως προκειται περι παρωχημενου και καταστροφικου μπασκετ αλλα πρεπει να παρδεχθουμε οτι ειναι κατι διαφορετικο γιατι δεν υπαρχουν πολλες ομαδες που παιζυν αυτο το μπασκετ. Π.χ. οι σειρες Ολυμπιακου-Εφες, Ρεαλ-Μακαμπι και ΤΣΚΑ-Καχα ειναι συγκριτικα πολυ βαρετες.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. Σωστός ο OP, παρόλο που η άποψη του ακούγεται πολύ αιρετική για τους έκθαμβους θαυμαστές του μπάσκετ του φετινού ΠΑΟ (μην πυροβολείτε όμως την αντίθετη γνώμη) αλλά σωστός και ο George@Manchester με τον αντίλογό του

      Διαγραφή
    6. Το έχω ξαναπεί. Η Μπαρτσελονα είναι η πιο βαρετή ομάδα της Ευρωλίγκας. Όλο το θέαμα της είναι τα τριποντα του Ναβαρο. Μέχρι εκεί. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελονα πρέπει να έκανε πάνω από 10 ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ καρφώματα. Οι συνδυασμοί Διαμαντιδη – Λασμε- Γκιστ καθώς και τα καρφώματα Γκιστ – Μπραμου σε αιφνιδιασμούς έχουν μονοπωλήσει το τοπ 10 της Ευρωλίγκας εδώ και πολλές αγωνιστικές. Όταν λες ότι η ομάδα παίζει καταστροφή μπάσκετ τότε συγγνώμη φιλαράκι αλλά μάλλον άλλο μπάσκετ βλέπεις

      Κώστας Β

      Διαγραφή
    7. Ευτυχώς που έχουμε Τσσκα και Μπαρτσελονα και βλέπουμε λίγο θέαμα δηλαδή. ΧΑΧΑΧΑ απλά έλεος!

      Κώστας Β

      Διαγραφή
    8. Στους πόσους πόντους κράτησε ο Ολυμπιακός την CSKA στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας; Στους 61;

      88 στη regular season, 85 στο top16, 83 στα playoffs. Οι μέσοι όροι πόντων της CSKA πριν το final 4.

      Επομένως, Αν μια ομάδα που πριν το final 4 έχει μέσο όρο γύρω στους 86 πόντους την κατεβάσεις στους 61, της έχεις καταστρέψει το παιχνίδι ή μήπως όχι;

      Μήπως είναι "βλάκας" και ο Ντούντα και ανάγκασε τον ύψιστο Καζλάουσκας να πέσει στο επίπεδο του;

      ΥΓ : Άλλο καταστρέφω το επιθετικό παιχνίδι του άλλου (ενδιαφέρουσα άποψη πάντως οτι μια άμυνα οφείλει να μην καταστρέφει την επίθεση του αντιπάλου, είχα άλλη εντύπωση) και άλλο καταστρέφω το άθλημα. Η σειρά αυτή θα μείνει στην ιστορία ως μια απο τις καλύτερες της Euroleague και έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολύ κόσμου στο άθλημα. Μακάρι να το καταστρέφουν το άθλημα πιο συχνά οι Πεδουλάκηδες και οι Pascual αυτού του κόσμου.

      Διαγραφή
    9. Christos Tsagkournis

      Προτού αρχίσεις τις ειρωνείες, θα ήταν καλύτερο να ρίχνεις μια ματιά και σε όσα έχει γράψει ο στόχος της ειρωνείας σου.
      Γιατί καλέ μου φίλε, δεν έγραψα ότι ο Πεδουλάκης απλά καταστρέφει το επιθετικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, αλλά καταστρέφει το άθλημα το ίδιο.
      Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι το σχήμα με Γκιστ στο 3 μπορεί να προσφέρει κάτι στην επιθετική λειτουργία της ομάδας σου.

      Και η σειρά πράγματι από άποψη σασπένς είναι φοβερή. Όσο και ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στο κορώνα γράμματα, ή αν προτιμάς όσο μια παρτίδα τάβλι (όχι σκάκι προφανώς). Αλλά από μπάσκετ έχει δει κάτι που να σε συνταράσει;
      Θα στο πω αλλιώς. Χθες που το ματς ήταν εύκολο για την Μπάρτσα, οπότε δεν υπήρχε κανένα "θριλερικό" ενδιαφέρον, εσύ ευχαριστήθηκες αγώνα;
      Εγώ πάντως με εξαίρεση την κινησιολογία του Τόμιτς, ΟΧΙ.


      υ.γ.
      Είμαι από αυτούς που θεωρούν την άμυνα ΘΕΑΜΑ. Χωρίς αυτήν εξάλλου, δε θα βλέπουμε ούτε ωραίες επιθέσεις. Αλλά αυτό που παίζει ο Πεδουλάκης, και σε αυτό που σύρθηκε ο Πασκουάλ, δεν είναι άμυνες. Είναι ταμπούρι αισχίστου είδους. Με τον Πεδουλάκη να μην έχει καν καμία άλλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του.
      Και προφανώς, δε ζητάω από τους προπονητές να εγκαταλείψουν τις τακτικές εκείνες που θεωρούν νικηφόρες, αλλά ως φίλαθλος, αυτό που θέλω να βλέπω είναι ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

      υ.γ.2
      Χαζοί Αμερικάνοι. Καταστρέφετε το άθλημά σας απαγορεύοντας τη ζώνη και του λίμπερο.

      Διαγραφή
    10. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, στα είπα οτι είχα να πω. Ούτως ή άλλως, δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τα επιχειρήματα σου. Εύκολος αγώνας για τη Barca, κανένα θριλερικό ενδιαφέρον, δεν καταλαβαίνω. Να σε ρωτήσω, απο περιέργεια, η Barca που είχε και εύκολο αγώνα, γιατί δεν προσέφερε θέαμα ας πούμε;

      Επίσης, να υποθέσω οτι οι φίλοι του Ολυμπιακού, όταν πέρυσι πετύχαινε το τελευταίο καλάθι ο Πρίντεζης, θα έπρεπε κανονικά να ρίχνουν καντήλια για τον βιασμό του αθλήματος απο την ομάδα τους;

      Φίλε μου το τι είναι ωραίο, είτε μιλάμε για αθλητισμό ή για γκόμενες/ους ή οτιδήποτε είναι πάντα υποκειμενικό. Το τι είναι ωφέλιμο για το άθλημα επίσης είναι σε ένα βαθμό υποκειμενικό. Πχ εσύ λες οι αμερικάνοι το κάνουν σωστά, εγώ λέω όχι. Πάντως το οτι μια σειρά προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου που δεν είναι πορωμένος με το αντικείμενο ωφελεί το άθλημα, σίγουρα δεν είναι, δεν μπορεί να είναι υποκειμενικό.

      Εν πάση περιπτώσει, εμένα μ'αρέσει αυτό το μπάσκετ πιο πολύ απο των Αμερικάνων. Εσένα όχι. Τόσο απλό είναι το θέμα. Πρέπει να βάλουμε τα εσχατολογικά περι καταστροφής του αθλήματος στην κουβέντα; Σώνει και ντε;

      Διαγραφή
    11. εφ'όσον το ωραίο μπάσκετ είναι υποκειμενικό, κα εφ'όσν υπάρχει πιθανότητα ο Πεδουλάκης να σου αρέσει περισσότερο από τους Λέικερς, την επόμενη φορά που θα δεις κάποιον να μιλάει για το ΘΕΑΜΑ, μην μπεις καν στον κόπο να απαντήσεις για ΝΙΚΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, γιατί είσαι εκτός θέματος.

      Επίσης να ξέρεις ότι εκτός του βραχυπρόθεσμου υπάρχει και το μακρυπρόθεσμο. Μπορεί η σειρά λόγω σασπένς να γέννησε σε πολλούς το ενδιαφέρον, αλλά αν όλες οι ομάδες αποφάσιζαν να προσεγγίζουν τους αγώνες όπως ο Πεδουλάκης, δε θα αργούσε πολύ η στιγμή που θα έπαιζαν μεταξύ συγγενών και φίλων.
      Αυτό ακριβώς έχουν καταλάβει οι χαζοί οι Αμερικάνοι και για αυτό έχουν ένα πολύ πιο εμπορικό προϊόν (κι αυτό δεν είναι υποκειμενικό αλλά μετριέται με νούμερα).

      Διαγραφή
  53. σημερα νομιζω περισσοτερο εχασε ο παναθηναικος παρα κερδισε η μπαρτσελονα.... σημειο κλειδι η 1η περιοδος που αν επερνες το προβαδισμα μετεφερες υστερα ολο το αγχος του αποκλεισμου στην μπαρτσελονα, η οποια απο το πρωτο λεπτο ειχε το προβαδισμα αρα και την αισθηση οτι θα κερδισει........ τωρα για το παιχνιδι.

    1ον ειμαι ενας απο αυτους που στηριζουν τον ουκιτς απο την αρχη της χρονιας αλλα σημερα με διεψευσε πανηγυρικα.... τον ουκιτς σε τετοιες μερες τον χρειαζεσαι οταν ο διαμαντιδης δεν ειναι στα καλα του και αυτος ηταν απων ουτε στο ενας εναντιον ενος δεν μπορουσε να περασει στα ποδια τον λορμπεκ και του εφευγε το κοντρολ της μπαλας....

    2ον σημερα φανηκε γιατι ο λασμε παρ οτι ειναι αρκετα καλος παικτης δεν θα εχει ποτε στην καριερα του πανω απο 600-700 χιλ συμβολαιο και σιγουρα δεν εχει καμια σχεση με τον μπατιστ των προηγουμενων χρονων... ο τομιτς ειναι αλλης κλασης ψηλος και δεν περιμενε να δημιουργουν μονο οι περιφερειακοι γι αυτον φασεις αλλα δημιουργει και ο ιδιος και νομιζω οτι ειναι το διδυμο που εχουν την μεγαλυτερη διαφορα οι δυο ομαδες και πολυ φοβαμαι οτι θα κρινει και το 5ο παιχνιδι.........

    3ον επισης το 6% που ειχαμε καποια στιγμη στα τριποντα ειναι ως εναν βαθμο φυσιολογικο οταν οι υπολοιποι παικτες που δεν εχουν παραστασεις απο τετοια ματς βλεπουν τους εμπειρους οπως τον διαμαντιδη να εχει air ball σε αμαρκαριστο τριποντο τον τσαρτσαρη σε βολη και τον ουκιτς να πεταει τουβλα........

    4ον απο την στιγμη που ουσιαστικα σ αυτην την ζωνη που επαιζε η μπαρτσελονα δεν ηταν δυσκολο να βγαλεις το ελευθερο σουτ αλλα να το βαλεις νομιζω τουλαχιστον ο μπανκς μπορουσε να χρησιμοποιηθει που μπορει να υστερει σε δημιουργια αλλα δεν ειναι χειροτερος σουτερ απο τον ουκιτς, ο μονος ισως λογος της μη χρησιμοποιησης του να ηταν η αμυνα αλλα και παλι.....

    5ον τελικα η σειρα εχει πολλα κοινα με το 11 η μεγαλη διαφορα ομως ειναι οτι η τοτε πενταδα διαμαντιδης-καλαθης(νικολας)-σατο-φωτσης και μπατιστ αν εξαιρεσει ισως καποιος το 3 σιγουρα σε ολες τις αλλες θεσεις τπερτερει αρκετα σε ποιοτητα σε σχεση με την τωρινη.......

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ βρε bod , μπροστά μου ακριβώς τα έριχνε ο ούκιτς και ήταν και αμαρκάριστος σε όλα

      2 να έβαζε
      και τα καρφώματα του γκίστ στο σίδερο
      και πάπαλα η μπάρτσα

      αλλά τι να κάνουμε , δεν μας έκατσε εμάς και τα βάζανε όλα αυτοί ... μα όλα ρε παιδί μου ?

      Διαγραφή
    2. Οχι παιδια, ο Μπανκς δεν χρησιμοποιηθηκε γιατι δεν μπορει να δει ουτε τη μυτη του, πως να τον βαλεις να διαβασει την αμυνα ζωνης της Μπαρτσελονα?

      Να θυμισω οτι στο 1ο παιχνιδι στη Βαρκελωνη ο Παναθηναϊκος εχασε διαφορα 12 ποντων (αν θυμαμαι καλα) στο 1ο ημιχρονο οταν μπηκε μεσα ο Μπανκς. Το παιχνιδι εκεινο πηγε στην παραταση και ισως να μιλουσαμε σε αλλη βαση τωρα αν η διαφορα εκεινη ειχε παραμεινει σε ενα καλο επιπεδο.

      Τωρα οσον αφορα τα τριποντα, με ποια λογικη πρεπει να στηριξεις την τακτικη ενος τετοιου κρισιμοτατου αγωνα στο μακρινο σουτ? Αν η ομαδα ειχε 50+% στα τριποντα αντε να πω οτι στεκει μια τετοια λογικη. Αλλά οταν εχεις 38% στο τοπ-16 ειναι θεμα στατιστικης και πρεπει να περιμενεις οτι δεν θα εισαι παντα τυχερος.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. bodiroga
      Εγώ φοβάμαι ότι η σειρά μοιάζει περισσότερο στην περσινή με τη Μακάμπι, και μάντεψε ποιος είναι η Μακάμπι...

      Διαγραφή
  54. Έσκασε ρε παιδιά η ομάδα. Έπαιξε τρία σερί παιχνίδια στα όρια (ή και λίγο πιο πάνω ίσως) των ικανοτήτων και των εμπειριών της, στο τέταρτο απλώς τα πόδια δεν ακολούθησαν.

    Εμφανής ήταν σήμερα η έλλειψη ενέργειας στην άμυνα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα ματς, την ώρα που η Μπαρτσελόνα προέταξε την προσωπικότητά της τη δύσκολη ώρα. Τρία τρίποντα ο Λόρμπεκ, ματσάρα ο Χουέρτας, εναέρια κυκλοφορία στα χέρια του Τόμιτς, θεός ο Ναβάρο (κι ας μην τον χώνεψα ποτέ).
    Δεν ήταν τα συστήματα σήμερα, ήταν η εμπειρία, τα μπαρουτοκαπνισμένα μυαλά.
    Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ είχε έναν σκασμό άστοχα τρίποντα, τα οποία ωστόσο στην πλειοψηφία τους ήταν σωστά εκτελεσμένα, σχεδιασμένες επιθέσεις και σουτ με καλές προϋποθέσεις. Δεν τους μπήκαν και τους κόπηκαν τα πόδια. Ναι, αν είχαν μπει 3-4 από τα 10τόσα που εκτέλεσαν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά αυτό είναι ένα αποδεκτό ρίσκο όταν στηρίζεσαι σε μακρινά σουτ και ο φετινός ΠΑΟ το κάνει αυτό σε μεγάλο βαθμό.
    Δεν υπήρχαν δυνάμεις να αμυνθούν στους Ισπανούς, τόσο ο Ούκιτς όσο και ο Διαμαντίδης έσκασαν σήμερα και λογικό είναι μετά από μια εβδομάδα στο 200%. Ίσως ο Ξανθόπουλος, που είναι σχετικά έμπειρος και έχει αξιοπρεπές σουτ, να μπορούσε να δώσει μερικές απαραίτητες ανάσες στον Διαμαντίδη, αλλά προτιμώ να επιστευτώ τον κόουτς που θα είχε τους λόγους του να μην το κάνει. Ομοίως και για τον Μπανκς, ο οποίος είναι φύρα στην άμυνα όποτε παίζει.

    Δεν πειράζει, η σειρά δεν τέλειωσε ακόμη και η Μπαρτσελόνα θα μας κάνει τη μεγαλύτερη χάρη του κόσμου αν νομίσει πως ξεμπέρδεψε. Ποιος ξέρει, μπορεί και την επόμενη Παρασκευή να μη βρίσκεται φούρνος όρθιος στη Βαρκελώνη για ψωμί.
    Ούτως ή άλλως αυτός ο ΠΑΟ έχει πετύχει πολλά περισσότερα απ' όσα περιμέναμε φέτος, χώρια που φαίνεται πως θα έχει πάλι πολύ ενδιαφέρον η σειρά των τελικών της Α1 με τα πολλά προβλήματα που βλέπω στον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες.

    Στο μεταξύ ως εδώ τα κέρδη είναι πολλά για τον ΠΑΟ.
    Αυτή η προημιτελική σειρά έδειξε για πρώτη φορά φέτος έναν τόσο πειθαρχημένο βασικό κορμό 7-8 παικτών που ελπίζω να παραμείνουν. Όλοι επιδέχονται βελτίωσης και δείχνουν ολοένα και καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα.
    Χαίρομαι πολύ για την επιλογή Πεδουλάκη και έχω πλήρως ξεπεράσει το αίσθημα του "πάει και τέλειωσε" μετά τη φυγή του Ζοτς. Διότι κάτι ξανάρχισε.
    Και μόνο η προσθήκη Φώτση θα κάνει μεγάλη διαφορά, δεν το συζητώ πως ένα ακόμη δυνατό 5άρι και ένας άσος γεμίζουν το ρόστερ για να περιμένουμε σπουδαία πράγματα του χρόνου.
    (Αρκεί να μην κάνει τίποτε αψυχολόγητα ο Γιαννακόπουλος πάλι, διότι δεν το κρύβω πως δεν του έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη.)

    Επιτρέψτε μου παρακαλώ δύο -ψιλοάσχετα με το σημερινό ματς- απωθημένα που θέλω να τα πω:

    1 - Ήμαρτον πια με τον Καπόνο. Ήταν ένα τραγικό λάθος αεροδρομίου από την αρχή ως το τέλος και μαγκιά του Πεδουλάκη που εξαρχής είχε διαφωνήσει. Ο τύπος ήταν απόμαχος, τα πιο αργά πόδια που έχω δει και αν ήταν ακόμη εδώ είτε δε θα είχε παίξει λεπτό (το πιθανότερο) ή θα είχε τελειώσει η σειρά με 3-0 (όχι 0-3) την Τρίτη. Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι ένα δίλεπτο με τη Ζαλγκίρις, η οποία τον έπαιξε άμυνα μετά από εκείνο το λάθος της και τον έσβησε. Το τι είχε κάνει κάποτε στο ΝΒΑ ουδόλως και μας απασχολεί εν έτει 2013.

    2 - Ο Τεόντοσιτς έκανε νομίζω το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του να πάει στον Ολυμπιακό τότε (καμία οπαδική διάθεση εδώ, ειλικρινά). Αυτός ο εξαιρετικός παίκτης είχε απόλυτη ανάγκη κάποιον να του τραβήξει 2-3 ξεγυρισμένες σφαλιάρες για να γίνει άνθρωπος και ο μοναδικός ενδεδειγμένος για τη δουλειά ήταν ο Ζοτς. Τώρα φοβάμαι πως είναι πια αργά για να κάνει το βήμα από πολύ καλός παίκτης σε ηγέτης. Σε μεγάλο βαθμό έκανε δώρο το Ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό πέρυσι και παραλίγο να είχε χαρίσει και τον ημιτελικό στον ΠΑΟ.
    Αυτό νομίζω πως είναι και η αχίλλειος φτέρνα της φετινής ΤΣΣΚΑ: φοβερό σύνολο αλλά δεν έχει τον ηγέτη, τον Ναβάρο, τον Ρούντι, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη. Πέρυσι είχε τον ΑΚ, φέτος όμως; Με τον Τεόντοσιτς εξαρτάς την τύχη σου σε ψυχοφάρμακα ή σε τι όνειρο είδε το μαλακισμένο το προηγούμενο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σπιροντασ, σχολια σαν το δικο σου θελω να διαβαζω εδω μεσα,γραφε πιο συχνα πλιςςςςς!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Σωστοτατος ρε φίλε!

      Νικολας Κ.

      Διαγραφή
    3. Τι αλλο νε πει κανείς ... τα ειπες ολα.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. κάνε λίγο υπομονή με τον Τεόντοσις. Είναι ακόμα πάρα πολύ μικρός για να συγκρίνεις τις ηγέτικές του ικανότητες με αυτές των Σπανούλη, Διαμαντίδη, Ναβάρο, που έχουν περάσει όλοι τα 30 τους.

      Ή δες το αλλιώς. Όταν ο Διαμαντίδης ήταν στη σημερινή ηλικία του Μίλος, πήγε κι έκανε σειρά play off με 6,7 ranking.

      Χωρίς αυτά να σημαίνουν ότι τίποτα δεν έχει πάει στραβά στην περίπτωσή του. Παρόλα αυτά, παραμένει πολύ μικρός, όντας παράλληλα ήδη στο κλαμπ των κορυφαίων. Αν πχ φέτος πάρει την πρώτη του ευρωκούπα, μπορεί να αλλάξουν πολλά...

      Διαγραφή
    5. Αμα τον ήθελε ο Ομπράντοβιτς θα τον έπαιρνε τον Τεόντοσιτς...
      Και μια που λες για μυαλωμένο ηγέτη, μήπως γιαυτό δεν πήρε τον Παπαλουκά στα γεράματα (για κάποια λεπτά) ο Μεσίνα;

      Διαγραφή
    6. αν ήθελε ο Ομπράντοβιτς θα έπαιρνε και τον Κρις Πολ για να σκουπίζει τον ιδρώτα του 3d.

      Διαγραφή
    7. Σωστά, άμα τον ζητούσε ο καλύτερος προπονητής, στον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης και ένας θεός ξέρει πόσες φορές συνεχόμενα φορές πρωταθλητή Ελλάδας, θα επέλεγε να παει στον Ολυμπιακό γιατί μπορεί η ομάδα να είχε να πάρει κάτι απο την περασμένη χιλιετία, μπορεί κάθε χρόνο να άλλαζε παίκτες, μπορεί να έχανε με κατεβασμένα χέρια κάθε σειρά τελικών, όμως ο Μίλος δεν μασάει, ήταν γραμμένος απο μικρός στη θύρα 7 και μεγάλωσε με αφίσα του Δεληκάρη στο δωμάτιο του. Και τσάμπα θα έπαιζε άμα λάχει. Ειδικά ο Μίλος.

      Διαγραφή
    8. @Christos Tsagkournis
      Αν απλά ο ολυμπιακός ήταν διατεθιμένος να πληρώσει την ομάδα του Τεόντοσιτς για να τον πάρει, ενώ ο ΠΑΟ δεν ήθελε να πληρώσει;
      Αυτός σου είναι ένας επαρκής λόγος ή μήπως ο ΠΑΟ δεν μπορεί να χάσει ούτε έτσι; Μήπως θα τον έδινε τσάμπα η Ζελίζνικ για να ευχαριστήσει τον Ομπράντοβιτς;

      Μόνο εξυπνάδες ορισμένοι...

      Διαγραφή
    9. Επίσης Christos Tsagkournis,
      και τον Σπανούλη τον ήθελε ο Ομπράντοβιτς για αυτό και του έδιναν συμβόλαιο τόσο όσο και του Διαμαντίδη. Αλλά αυτό προτίμησε να πάει σε αυτόν που έχανε με κατεβασμένα χέρια. Κι ας τον έπαιρνε τηλέφωνα για να τον μεταπείσει...

      Οπότε αφήστε αυτό το γελοίο, ότι όποιον ήθελε ο ΠΑΟ τον έπαιρνε γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά και πολύ πιο επαγγλεματικά από ότι φαντασιώνεστε.

      Διαγραφή
    10. Εξαρτάται τη διαφορά. Αν ο ΠΑΟ έδινε 2 μύρια και ο ΟΣΦΠ 2.2, πες μου εσύ που θα πήγαινες στη θέση του. Προσοχή. Ο ΟΣΦΠ του τότε, έτσι; Όχι ο τωρινός στρωμένος, έμπειρος και ανταγωνιστικός πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Και πες μου εσύ που θα πήγαινες. Κάπου που ανα δύο χρόνια παίρνεις Euroleague ή κάπου που έχουν ξεχάσει τι σχήμα έχει μια κούπα γιατί ασχολούνται με το πόσες βολές βάρεσαν στον εκάστοτε τελικό; Ο Μίλος δεν μου φαίνετια χαζό παιδί. Το αντίθετο, σε τέτοια τον έχω για μανούλα.

      ΥΓ : Πάντως εγώ αν έπαιζα στη Ζελιζνικ, ερχόμουν και τσάμπα.

      ΥΓ2 : Σε κάθε περίπτωση, είμαι σίγουρος οτι ο τελευταίος παίκτης που ζήλεψαν οι φίλοι του ΠΑΟ στη ζωή τους παίζει να είναι ο Μίλος. Μιλάμε για ΤΟΝ καραγκιοζη. Φαντάσου κράζουμε τον Ναβάρρο και τον Φερνάντες και μπροστά στον Μίλος είναι και οι δύο υπόδειγμα σοβαρότητας και αγωνιστικού ήθους.

      Διαγραφή
  55. καλα αυτοι υποτιθεται οτι ηταν κουρασμενοι περισσοτερο,πως γινεται να χουν τοση ενεργεια και εμας καποιοι δεν μπορουσαν να παρουν τα ποδια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πιστεύω ότι συνολικά η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ αλλά ήταν άτυχη στη περιφέρεια καθώς δεν μπήκαν τα σουτ που θα άλλαζαν την ψυχολογία της ομάδας.
    Κατά την γνώμη μου ήταν μεγάλο λάθος η μη χρησιμοποίηση του Σοφο στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου την ώρα όλοι οι ψηλοί της Μπαρτσελονα είναι φορτωμένοι με 4 φάουλ. Αν έμπαινε ή θα έκανε παρτυ ή θα τους έβγαζε με 5 φάουλ. Έτσι και αλλιώς ήταν σε μεγάλη μέρα ο Σοφο. Μέχρι και 6/7 βολές είχε…
    Δεύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μπανκς την στιγμή που Ουκιτς και Διαμαντιδης αδυνατούσαν να προσφέρουν λύσεις. Ίσως ο Μπανκς ήταν στη μέρα του και να έβαζε 1-2 τριποντακια. Εκτός του ότι θα μπορούσε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό και να πιάσει απροετοίμαστη τη Μπαρτσελονα. Ήταν φανερό εξάλλου ότι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε σε πολλές επιθέσεις να τρέξει με το Διαμαντιδη(όσο μπορεί να τρέξει).
    Ο Ναβαρο για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε γιατί θεωρείται μεγάλος παίχτης. Σε όλη τη σειρά έχει τραβήξει τη Μπαρτσελονα με την απόδοση του. Μπράβο του αν και 33 χρονών.
    Η ομάδα θα τα δώσει όλα στο 5 παιχνίδι. Χάσαμε το πρώτο στη παράταση με βοήθεια διαιτητών, πήραμε το δεύτερο. Ποιος είναι τόσο αδαής που να πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει την Μπαρτσελονα στο 5 παιχνίδι;

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημέρα και από μένα.

    Τζιμ κάποιες σύντομες ερωτήσεις, αν βρεις χρόνο απαντάς ακόμη και με ένα ναι ή όχι.

    1. Εχω την αίσθηση ότι στο β ημίχρονο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Σόφο, ειδικά στο σημείο που το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε Μπαρτσελόνα. Ίσως ένα ψηλό σχήμα σχήμα με Γκιστ-Λασμε-Σόφο. Γιατί όχι;

    2. Φάκελος "Χουέρτας". Και άλλοι ήταν καλοί αλλά η εμφανισή του ήταν κομβική με την έννοια ότι ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που αποσυντόνιζε την αμυντική στρατηγική του Πεδουλάκη. Συμφωνείς;

    3. Μπορεί ο Μασιούλις να αποτελέσει το κρυφό χαρτί του Πεδουλάκη στο 5ο ματς; Να πάρουμε το παιχνίδι με συνεχή ποστ και τάισμα του Λιθουανού αλά "Σόφο τσέπης";

    4. Ο Διαμαντίδης έπαιξε επίτηδες άσχημα προκειμένου να χάσουμε και να κάνει την "Διαμαντιδιά" του στο τελευταίο δευτερόλεπτο του 5ου αγώνα για να ενισχύσει τον μύθο του; (καλά, σε αυτό μην απαντάς :) )

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. σειραρα
    στην κινησαρα με τον γκιστ στο 2 ο πασκουαλ απαντησε με ζωναραααααα(που δεν εχουμε ξαναδει σε τετοιο επιπεδο τοσο πολυ).

    δυστηχως του πεδουλακη δεν του βγηκε η αντικινηση με τους 3 ψηλους ο βαζελος τα εσπασε και λογικα εχασε. θα μπορουσε να κανει τρελες με μπανκς και τον μαλλια που δεν παιζει αλλα δεν το τολμησε.

    πλεον η σειρα εχει φτασει στο πολυ απλο και βασικο ή θα τα βαλει απεξω και θα περασει ή δεν θα βαλει και δεν θα περασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λεωνιδα αυτο το βαζελας βαζελος ακουγεται ασχημα,σου χαλαει τα σχολια,πολυ γαυρος ακουγεσαι ενω δεν πρεπει να σαι.Αλλο βαζελος,αλλος παναθηναικος,αλλο γαυρος και αλλος ολυμπιακος εχει διαφορα.

      Διαγραφή
    2. δεν τα παω καλα με τους καθωπρεπισμους και τις πολιτικα ορθες εκφρασεις.Δεν ειμαι δημοσιογραφος για να μιμουμε τον λογο τους. ασε που βαριεμαι να γραφω το παναθηναικος...το βαζελος ειναι ποιο συντομο.

      Διαγραφή
  59. Αν είχε ακόμα τον Καπόνο ο Παο ο Πασκουάλ ούτε κατά διάνοια δεν θα τολμούσε να παίξει ζώνη. Έτσι βγάζει το ψωμί του ο Καπόνο, καταστρέφοντας ζώνες και ειδικά αυτή την ζώνη της Μπάρτσα θα την είχε για κολατσιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο γκαου θεε μου εισαι 12.06.

      Διαγραφή
    2. Troll-άρει ανελέητα αλλά εδώ όλως παραδόξως έχει δίκιο

      Διαγραφή
    3. Και εγώ πιστεύω οτι αν τον είχε στην ομάδα θα τον έβαζε για λίγο σε περίπτωση ζώνης, τύπου ειδική αποστολή.
      Ο Καπόνο όμως αν δεν κάνω λάθος μόνος του ζήτησε να φύγει! Άρα υποθετικό και ψιλοάκυρο το σχόλιο.

      Η θα 'πρεπε να του δίνει περισσότερο χρόνο ο Αρτζι ζημιώνοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας; Τότε δεν θα είχαμε φτάσει καν στο 5ο παιχνίδι.

      Sal Paradise

      Διαγραφή
    4. Να συμφωνήσω κι εγώ εδώ με τον 12:06..

      Aνδρέας

      Διαγραφή
  60. Καλημέρα...
    Ας δούμε τα δεδομένα πριν ξεκινήσει το χθεσινό παιχνίδι :
    Ο ΠΑΟ είχε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στην έδρα του, εκμεταλλευόμενος και το ψυχολογικό βάρος των Καταλανών από τον τρόπο που έχασαν το 3ο ματς. Παράλληλα, έπρεπε να διαχειριστεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν αυτό το match-ball και κυρίως την διαδεδομένη αίσθηση ότι η Μπάρτσα είναι στο καναβάτσο και θα λυγίσει. Επιπλέον, ήταν προφανές ότι στο κομμάτι της τακτικής ο Πασκουάλ θα πόνταρε αρκετές από τις πιθανότητές του στη ζώνη που αποδείχτηκε αποτελεσματική στο προηγούμενο ματς και στην ελπίδα ότι στην επίθεση θα δήλωνε παρών κάποιος από τους παίκτες που είχαν υστερήσει έως τότε. Ο Πεδουλάκης από την άλλη, βασιζόταν στην σταθερά αποδοτική άμυνα και στην ελπίδα θα βάλει στην αρχή της ζώνης 2-3 ελεύθερα σουτ ώστε αυτή να αχρηστευτεί . Επίσης, ευχόταν να αντέξουν στα 35’+ για άλλο ένα ματς οι ΔΔ-Ούκιτς, κάνοντας μία ακόμα υπερπροσπάθεια.
    Τι έγινε τελικά από όλα αυτά;
    Καταρχήν, ο Πασκουάλ αιφνιδίασε τους πάντες στήνοντας τη ζώνη από το 1ο λεπτό και την διατήρησε για σχεδόν 40’. Ο ΠΑΟ αν και την περίμενε και λογικά είχε δουλέψει το πλάνο αντιμετώπισής της, αιφνιδιάστηκε από τη χρήση της τόσο νωρίς. Τάισε αρκετά το Σόφο ο οποίος ανταποκρίθηκε πολύ καλά αλλά τα σουτ δεν έμπαιναν. Όσο δεν έμπαιναν τόσο έκλεινε η άμυνα και στο Σόφο με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί και αυτή η διέξοδος. Το +10 του 1ου 10λέπτου ήταν το απαραίτητο εφόδιο της Μπάρτσα για να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει το break και αυτό αποδείχτηκε ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Το -4 του ημιχρόνου μάλλον κολάκευε τους πράσινους οι οποίοι θα ξεκινούσαν το 2ο ημιχ. με πιο καθαρό μυαλό για την ανατροπή. Εκεί, όμως, η Μπάρτσα έκανε το σερί που της έδωσε τελικά και το ματς. Ο ΠΑΟ πλήρωσε, καταρχήν, την κούραση ΔΔ-Ούκιτς, την αδυναμία και απειρία να διαχειριστεί την κατάσταση του match-ball και τελικά το κακό του ξεκίνημα που έχτισε την αυτοπεποίθηση των Ισπανών.
    Τι γίνεται, τώρα;
    Η Μπάρτσα έχει εμφανώς το πάνω χέρι αλλά δεν έχει κριθεί τίποτα. Στις δηλώσεις του Πασκουάλ μετά το ματς περί άνετης νίκης και τα συναφή, διέκρινα μία τάση στην άποψη ότι σήμερα τελειώσαμε τη σειρά και δεν χάνουμε στη Βαρκελώνη. Αυτή η αίσθηση είναι το καλύτερο δώρο στον ΠΑΟ. Η ομάδα έχει πιθανότητες και θα τις παίξει μέχρι τέλους. Αν συγκρίνει, κανείς, τα δύο ματς της Βαρκελώνης με τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στα εκτός έδρας η ομάδα και πιο συγκεντρωμένη ήταν και πιο απελευθερωμένη. Άρα μπορεί να ξανακάνει το break και να προκριθεί. Ακόμα, όμως, και αν αποκλειστεί η χρονιά είναι ονειρεμένη και ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο αισιόδοξου. Αυτή η χρονιά πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βάση και με 2-3 προσεγμένες προσθήκες του χρόνου η ομάδα να γίνει πάλι top-class.

    Υ.Γ. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα ομάδα να παίζει σχεδόν 40’ ζώνη σε ματς τέτοιου επιπέδου. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το 1996, στα paly-off με τη Μπενετόν όταν ο Μάλκοβιτς επειδή δεν μπορούσε να περιορίσει τον Χένρι Γουίλιαμς έπαιζε 30’-35’ ζώνη κάνοντας το σταυρό του. Ειδικά το αξέχαστο 3ο ματς στο Τρεβίζο και πριν την τάπα του Στόγιαν, χάναμε 10 ή 12 πόντους και ο αθεόφοβος δεν άλλαζε τη ζώνη με τίποτα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως 77, εγώ δεν αιφνιδιάστηκα και πιστεύω ούτε ο Αργύρης, εσύ γιατί; Ήταν τόσο δύσκολη η θέση του Pascual και τόσο προφανές το πρόβλημα που δημιουργούσε η ζώνη που ήταν λογικό να την δεις απο νωρίς. Πιστεύω επίσης οτι ο ΠΑΟ ήταν όντως, σε ένα βαθμό, προετοιμασμένος καλά για αυτήν, έβγαλε τα ελεύθερα σουτ αλλά αστόχησε. Εκεί δεν ξέρω τι μπορείς να πεις.

      Πάντως, μάλλον παράσημο είναι για τον ΠΑΟ αυτή η ζώνη του Pascual, έτσι;

      Διαγραφή
    2. Παράσημο από τα λίγα. Για τη ζώνη έκανα την εξής σκέψη : Ο Πασκουάλ δεν θα ρισκάρει να παίξει όλη τη χρονιά, επιλέγοντας μία παθητική έως ακίνητη άμυνα από το πρώτο λεπτό. Μεγάλο ρίσκο, που του βγήκε και την κράτησε σχεδόν σε όλο το ματς. Κι επειδή, πολλοί συγκρίνουν την ζώνη του Πασκουάλ με το box and 1 του Ζοτς το 2011, έχω να πω ότι η μία άμυνα με την άλλη δεν έχουν καμία σχέση. Απλώς, αναρωτιέμαι τί θα γινόταν αν ο ΠΑΟ έμπαινε φουριόζος έβαζε 3-4 σουτ, έπαιρνε ένα προβάδισμα 5-6 πόντων και έτρεχε μετά να αλλάξει τη ζώνη και να ακολουθεί το σκορ. Επομένως, μάλλον, από απόγνωση επέλεξε τη ζώνη. Αντίθετα η αλλαγή στον τρόπο της επίθεσης της Μπάρτσα ήταν και εμφανής και αποτελσματική. Αυτό ήταν όντως κίνηση ματ του Ισπανού

      77

      Διαγραφή
  61. εγινε αυτο που περιμεναμε η αμαδα ηταν κουρασμενη δεν ειχε την ιδια ενεργεια και το καθαρο μυαλο σε τεταρτο παχνιδι σε 10 μερες στα θετικα οτι η μπαρτσελονα παλι εμεινε χαμηλα στο σκορ το παιχνιδι θα μπορουσε να κριθει στο τελος παλι στο καλαθι και ισως να κερδιαοπυμε αν ειμασταν πιο ευστοχει στιςε βολες και σε ενα-δυο τριποντα καποια στιγμη ειχαμε ενα 1 στα 19 τριποντα.Ο Πασκουαλε δεν καταφερε να βρει λυση απεναντι στην αμυνα του παναθηναικου απλα καταφερε να χαλασει την επιθεση η μπαρτσελονα αν και ποιοτικοτερο και μεγαλυτερο ροστερ ηταν αυτη που στο τελος αναγκαστηκε να προσαρμοστηστο παιχνιδι του παναθηναικου
    οτι και να γινει στο τελος ο παναθηναικος εκανε τρομερη προσπαθεια και υπερβαση σε αυτη την σειρα


    ΥΓ μακαρι να κερδισει σημερα ο ολυμπιακος να εχουμε μια ομαδα σιγουρα στο final 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρα την κάκιστη εμφάνιση , σκέψου το εξής

      3 καρφώματα του γκίστ στό σίδερο και 2 τρίποντα να είχαν μπεί και το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο

      δεν μπορείς να πείς ότι σε κέρδισε η μπάρτσα

      μάλλον δεν κερδίσαμε εμείς από την απίστευτη αστοχία ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ (α ρε ουκιτς - για να μην πω και μήτσο ) τρίποντα ... και όταν λέμε ελεύθερα εννούμε παντελώς ελεύθερα

      Διαγραφή
    2. όταν λέτε ότι θα μπορούσατε να είχατε κερδίσει αγώνες, που το μεγαλύτερο προβάδισμά σας ήταν το 0-0.......

      Διαγραφή
    3. 2.06 με την μπαρτσελονα παιζουμε του 22-2 οχι με καμια ομαδουλα της σειρας και με μισο ποντο να κερδιζαμε ειναι κερδος.Μια ομαδα με χωρις παγκο και δυο γκαρντ παλι καλα που φτασαμε μεχρι εδω.Με οποιαδηποτε αλλη ομαδα παιζαμε απο τον αλλο ομιλο να παιζαμε τωρα θα μασταν ηδη στους 4.

      Διαγραφή
    4. Και βέβαια θα ήταν κέρδος νίκη με μισό πόντο, και βέβαια τα έχετε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, και βέβαια η Μπαρτσελόνα είχε 22-2 και εσείς τις έχετε βγάλει το λάδι.

      Τα παραπάνω ωστόσο, δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να λέμε ψέματα ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε ένα παιχνίδι που δεν ισοφαρίσατε ποτέ μετά το 0-0

      Διαγραφή
    5. γιατι ξεχασες που ειχαμε ξεφυγει με 13 ποντους σε προηγουμενο αγωνα,οτι θελεις λες.Μονο χτες δεν ισοφαρισαμε και δεν ξεπερασαμε.

      Διαγραφή
    6. @2:52
      Έκανα κάποιο επικριτικό σχόλιο για την συνολική παρουσία του ΠΑΟ στη σειρά και δεν το κατάλαβα;

      Ειλικρινά απάντα μου. Επειδή έχει πάει πολύ καλά ο ΠΑΟ στα προηγούμενα 3 ματς, πρέπει να λέμε ψέματα ή να κοροιδεύουμε αλλήλους και για το 4ο;

      Ντε και καλά να συμπεριφερόμαστε σαν πρόβατα χωρίς κρίση;

      Διαγραφή
    7. τι να σου πω βρε ανωνυμε γιατι ποιος ειπε οτι χτες παιξαμε τελεια και θιχτικες και στο κατω κατω ανωνυμα γραφουμε μην λες βλακειες και θιγεσαι κιολας εισαι αστειος.Χαλια παιξαμε χτες, ευχαριστηθηκες τωρα,αντε ηρεμισε.

      Διαγραφή
    8. Παναγιωτης Βαγιας "δεν μπορείς να πείς ότι σε κέρδισε η μπάρτσα"

      Μπορείς και παραμπορείς, καμμιά φορά νικάνε και οι αντίπαλοι :)
      Στο κάτω κάτω η Μπάρτσα σε κέρδισε, όχι καμμιά ομαδούλα, αποδέξου το,

      Διαγραφή
    9. καμμιά φορά μπορεί , αλλά στο χθεσινό δες τι πάθαμε
      "3 καρφώματα του γκίστ στό σίδερο και 2 τρίποντα να είχαν μπεί και το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο "

      διαφωνείς σε αυτό ?

      Διαγραφή
    10. Με το άμα και το αν δουλειά δε γίνεται Παναγιώτη. Ο Pascual ΕΠΕΛΕΞΕ με τη ζώνη σαν το λιγότερο οδυνειρό δηλητήριο το τρίποντο και δικαιώθηκε. Επομένως, προφανώς και σε κέρδισε η Barca, γιατί αυτή σε άφησε, επίτηδες να σουτάρεις ελεύθερος. Προφανώς μια άλλη βραδιά μπορεί και να τα βάλεις αυτά τα σουτ και τότε θα έχεις κερδίσει εσύ τη Barca.

      Και, τέλος, αν εμείς ζητάμε για να κερδίσουμε "3 καρφωματάκια να μπουν και κανα-δύο τριποντάκια", η Barca τι να πει που το μόνο που ζητάει είναι εκείνο το τρίποντο του Διαμαντίδη με ταμπλό;

      Διαγραφή
  62. Τρέχα παίξε τώρα την Κυριακή στην Πάτρα με όλους τους παίκτες κουρασμένους, αν είχαμε τουλάχιστον τον Καπονάκο ξεκούραστο… ή ο Καπόνο δεν μπορούσε να κερδίσει μόνος του τον Απόλλωνα?? Λάθη λάθη λάθη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ante parata mas, kolimmene me ton kapono.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα! θέλω να πιστεύω οτι είναι συνέχεια ο ίδιος αυτός που γράφει για τον Καπόνο και δεν υπάρχει δεύτερος που το πιστεύει σοβαρά αυτό το πράγμα... ευτυχώς το παιχνίδι στη Πάτρα δε θα γίνει οπότε δε θα φανεί η τεράστια τρύπα που άφησε στο ρόστερ μας η φυγή του Καπόνο. ηρέμησες τώρα?

      Διαγραφή
    3. μαλλον ουτε ο ιδιος τον πιστευε, το γραφει μονο για να μας την σπασει.

      Διαγραφή
  63. Jim, anartisoula aurio meta kai ton Olympiako paketaki?
    Kostas-salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λίγα λόγια επιγραμματικά,

    - Είμαι περήφανος για αυτή τη σειρά όπως και αν καταλήξει, νομίζω και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων-οπαδών.
    - Αν το επόμενο ματς ήταν στο ΟΑΚΑ θα το χάναμε, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια φέτος, από μέσα, η πίεση της κερκίδας που ασκείται είναι πολύ μεγάλη - μάγκες ηρεμήστε μαζί σας είμαστε, στις χαρές και στις λύπες μαζί άλλωστε και προπαντός στις λύπες!
    - Νομίζω το σπάσιμο της ζώνης θα έρθει με ταυτόχρονη χρήση και Σόφο και Λάσμε και Γκιστ με το εξής τρικ Λάσμε σαν 3 στην άμυνα και 4 στην επίθεση, το αντίστροφο από τον Γκιστ.
    - Είναι μεγάλη κατάρα όταν παίζει καλά ο Σοφοκλής πάντα να χάνουμε, είναι πολύ μεγάλη κατάρα.
    - Στο Ranking είμαστε 8 μονάδες πάνω και χάσαμε άνετα αυτό φέτος δεν το έχω ξαναδεί.
    - Ο Τόμιτς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίχτης, δεν είχα την τύχη να τον δω συστηματικά μέχρι και αυτή τη σειρά και πραγματικά αυτά που κάνει, το πόσο καλά γυμνασμένος, κλπ είμαι με έχουν αφήσει ΑΦΩΝΟ. Όποιος λέει ότι η νέα γενιά Κροατών δεν έχει τσαγανό δεν ξέρει τι λέει, το παιδί είναι 25 και είναι απλά απίστευτος, ίσως και λίγο τρομακτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανύψηλο, με πλαστικές κινήσεις, αίσθηση του χώρου και σουτάκι, και ακόμα πολύ νέος.
      Αν συνεχίσει να εξελίσσεται τον βλέπω σύντομα για άλλες πολιτείες...

      Διαγραφή
    2. Τσαγανο γι αυτο εχασε 2 βολες στο δευτερο παιχνιδι και στο τριτο στο οακα πηγε να εκτελεσει 2 βολες και ηταν λευκος σαν πανι.??Για το ταλεντο του δεν διαφωνω μπορει να γινει μεγαλος παιχτης αλλα τα θεματακια του σαν κροατης τα εχει.Τα χουμε πει Drazen petrovic εφυγες και μπλα μπλα μπλα..

      Big saras.

      Διαγραφή
    3. Και ο Διαμαντίδης έχασε δυο βολές στη Μαδρίτη στο τέλος, έτσι δεν είναι; Συμβαίνουν αυτά. Και τον Σάδα που τον κράζουν όλοι γιατί δίστασε στο τελευταίο σουτ, μην ξεχνάμε οτι πιθανότατα υπάρχει εντολή για το ποιός θα πάρει το τελευταίο σουτ, έτσι; Και μην ξεχνάμε επίσης οτι ο Σάδα δεν είναι και απο τους καλύτερους σουτέρ, εξ ου και ο Παναθηναϊκός του επέτρεψε να βρεθεί σε θέση για σουτ. Δεν είναι σώνει και ντε έλλειψη τσαγανού κάθε δισταγμός ή κάθε αστοχία.

      Διαγραφή
  65. An telika den anablithei to match me tin Patra, elpizw na paixei o PAO me Gianopoulo,Skordili, Banks, Xantho apo 40 lepta. eleos diladi , kai as xasei me 30 pontous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Με 60 πόντους επίθεση δεν κερδίζεις παιχνίδι, για άλλη μια φορά μας έλειψαν οι πόντοι του Καπονάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τζιμ τωρα ποιος θεωρεις οτι εχει την ψυχολογια στη σειρα; Η Μπαρτσα εκανε μεγαλη νικη αλλα μηπως επεστρεψε σε αυτην το αγχος; Πιστευεις οτι ο ΠΑΟ μπορει να βρει τα ψυχικα αποθεματα να κανει και 2ο διπλο στο Παλαου και να παρει την προκριση;ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κοιταζωντας τα pir των δυο ομαδων ειδα για πρωτη φορα μια ομαδα με πιο ψηλο να χανει απο μια με μικροτερο.Δηλαδη ο παο ειχε 70 και 61 η μπαρτσα,μηπως λεω μηπως, η μπαρτσα δεν ηταν καλυτερη χτες παρα μονον εμεις ειμαστε αστοχοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πάντως, επειδή πολλά λέγονται για την ανακολουθία των pir με την εικόνα του παιχνιδιού, να πω κι εγώ ότι δεν καταλαβαίνω την λογική του συγκεκριμένου στατιστικού και (μέχρι να με πείσει κάποιος για το αντίθετο) το θεωρώ αναξιόπιστο. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο μετρά τα μπλοκ διπλά (ΠΑΟ +4, Μπάρτσα -4), κάτι που δεν κάνει με αντίστοιχου αποτελέσματος ενέργειες όπως τα κλεψίματα (ΠΑΟ 2 και όχι -2, Μπάρτσα 4 και όχι +2). Κάτι άλλο πιο σημαντικό: Πάιχτης βάζει δίποντο και δίνει pir στην ομάδα του +2 και στους αντιπάλους 0. Παίχτης βάζει 2 βολές (ίδιου αποτελέσματος ενέργεια) και δίνει pir +3 (2 πόντοι και ένα κερδισμένο φάουλ) και στην αντίπαλο -1 (ένα χαμένο φάουλ), δηλ. ουσιαστικά 4 πόντους στο pir.

    Εν ολίγοις κατ'εμέ... TENDEX. Πιο κοντά στην αλήθεια. Και εκεί Μπάρτσα 0.365>ΠΑΟ 0.315.

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα παράδειγμα από το χθεσινό ματς.
      η Μπάρτσα χάνει σουτ, ο Λόρμπεκ μαζεύει το επιθετικό σουτάρει και δέχεται μια μεγαλοπρεπή τάπα από τον Λάσμε καιτην μπάλα να καταλήγει στις εξέδρες.

      Ποια ήταν η αποτύπωση σε ranking; -1 η μπάρτσα για το πρώτο άστοχο σουτ, +1 για το επιθετικό, -1 για το δεύτερο άστοχο και επιπλέον -1 γιατί συνοδεύτηκε από κόψιμο, ενώ ο ΠΑΟ πήρε +1 για την τάπα. Σύνολο -2 για Μπάρτσα, +1 για ΠΑΟ
      Ποιά ήταν η πραγματική επίπτωση της φάσης; Ότι η Μπάρτσα ανανέωσε την επίθεση της.
      Ο δε Λόρμπεκ, που προσέφερε μια παραπάνω επίθεση στην ομάδα του, έφυγε με μείον 1.

      Διαγραφή
    2. Και τα φαουλ υπλογιζονται στο PIR. Ο Παναθηναϊκος ειχε μονο 15 φαουλ κατα και 22 υπερ. 15 φαουλ ειναι ανηκουστο για τετοιο παιχνιδι.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. και σκέψου ότι στη διαφορά τα φάουλ μετράνε x2. Δηλαδή για τα 7 παρπανίσια φάουλ ο Παο πήρε διαφορά στο pir 14 βαθμούς.

      Αν προσθέσεις και τους 8 από τις τάπες φτάνεις στους 22...

      Διαγραφή
    4. Για να λέμε και την αλήθεια, μερικά από τα fouls που δόθηκαν χθες στον ΠΑΟ απλά δεν υπάρχουν (θυμάμαι πρόχειρα 2 στο Σόφο και 1 στο ΔΔ που πραγματικά δεν έγιναν ποτέ)...

      Από την άλλη όμως θυμάμαι τουλάχιστον 3 περιπτώσεις που οι παίκτες της Μπάρτσα όχι απλά έκαναν βήματα, άρχισαν να κόβουν βόλτες στο παρκέ (1 Χουέρτας, 1 Ναβάρο και 1 Λόρμπεκ στο τέλος που πρέπει να έκανε 2-3 βήματα παραπάνω)...

      Το ματς χθες δεν κερδιζόταν με αυτά τα ποσοστά (όσο το παιχνίδι παιζόταν)...έλεγα προχθές για τα ποσοστά της Εφές στο ΣΕΦ, που είχε 6 ή 7% στο τρίποντο...ε δεν πίστευα ότι θα είχαμε ΑΚΟΜΑ χειρότερο ποσοστό σε κατά κανόνα ελεύθερα σουτ. Κλείσανε 1 βήμα μέσα ακόμα τη ζώνη τους και πάπαλα...

      Διαγραφή
  70. Να μεταφέρω και τη δική μου αίσθηση ότι το -δύσκολο εξαρχής- χθεσινό ματς ξεκίνησε στραβά και μετά δεν διόρθωνε με τίποτα, καθώς εκεί που χρειαζόσουν τη "σπίθα" 2-3 συνεχόμενων εύστοχων σουτ, είχες τραγική αστοχία. Επίσης για όσους λένε ότι ο ΠΑΟ και ο RG δεν ήταν έτοιμοι για την ζώνη χθες προφανώς βλέπουν διαφορετικό άθλημα.

    Υπήρχαν 3-4 συστήματα που τα δοκίμασαν αρκετές φορές και δεν έπιασαν ούτε μία φορά (step με Τσαρτσα, hi-low με Λάσμε-Γκιστ, το γνωστό iso του Σόφο, συν τα p'n'r -που δεν δουλεύουν καλά σε ζώνη πάντως). Ο Τσαρτσα συνεχίζει να είναι διστακτικός, Λάσμε-Γκιστ δεν έχουν καλή πάσα (το ξέραμε ήδη αυτό), και έμεινε να παλεύει μόνος του ο Σόφο (ώσπου τον ξέχασε -ή τραυματίστηκε ?- ο RG). Στην αρχή δούλεψε και το cross με τον Maciulis 2-3 φορές, μετά ήταν "γύρω-γύρω όλοι"....

    Εκπληκτική αστοχία, που τουλάχιστον στην αρχή δεν δικαιολογείται από την κούραση...άρα ή ήταν ΟΛΩΝΩΝ η "μέρα" τους, ή τους έφαγε το άγχος....αλλά και τον ΔΔ ?!?! Είχαμε 1/17, μην κοιτάτε το τελικό ποσοστό στα τρίποντα, ήταν τρίποντα "χαλαρά" και χωρίς πίεση...κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν όλοι τους πολύ αγχωμένοι...

    Πάντως στην αρχή το ματς ήταν Σόφο-Μπάρτσα, και επειδή είχαμε σταθερή σύνδεση με το καλάθι (δηλαδή μόνο ο Σόφο) δεν χάναμε με 20. Μετά είτε γιατί κουράστηκε είτε γιατί ο RG ήθελε να το πάρει από την άμυνα, άλλαξε το σχήμα με 2 και 3 ψηλούς, αλλά όπως είπα πιο πριν δεν δούλεψε ούτε μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. καπονο δωσε πονο. ενας καπονο θα εφαιρνε την ...προκριση. jayson θεε παρε την ΠΑΕ. καπονο και τα μυαλα στα καγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. etsi lewnida esi mas tsigklas toso kairo??

      Διαγραφή
    2. απαιτω απο την διευθυνση του ιστολογιου να διευκρινησει οτι δεν ειμαι ο εγκαθετος προβοκατωρας ερωτευμενος με τον καπονο δωσε πονο.

      Διαγραφή
  72. Αυτό το 3-2 δεν αντέχετε, καλύτερα να χάναμε με sweep 3-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλημέρα.

    Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έχασε χθες, σε τρία επίπεδα, την μεγάλη ευκαιρία που είχε. Κατ'αρχάς, με το σκορ στο 2-1, έχοντας πάρει 2 συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας σπάσει την έδρα και τα νεύρα του αντιπάλου του, η φόρα και το μομέντουμ και μόνο έδειχναν να αρκούν. Όμως, η επιτυχία της ζώνης του Pascual στο προηγούμενο παιχνίδι έδειξε πως η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα να κάνει το break. Ήταν ψιλοφανερό οτι στη Barca το πίστεψαν και αυτό πιστώνεται στον προπονητή τους, γιατί το πίστεψαν μέσα απο την τακτική του.

    Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός ήταν όταν σ'ένα παιχνίδι που φαινόταν στραβωμένο απο την αρχή, με τη Barca σε καλή βραδιά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο 31-33. Και μετά το χάος.

    Και η τρίτη μεγάλη ευκαιρία αφορούσε την φθορά απο τα συνεχόμενα παιχνίδια του Navarro και του Saras. Ο Pascual και την έκρυψε και ταυτόχρονα, με αυτό το πολύ γρήγορο, με-τη-μία passing game που είδαμε στην αρχή ανακάτεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να πετύχει 20 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ταυτόχρονα, η (επιτέλους) συμμετοχή του Lorbek και η κουλή εμφάνιση του Huertas, σε συνδιασμό με τα πάρα πολλά λάθη του ΠΑΟ στο δεύτερο ημίχρονο, τα εκνευριστικά πολλά επιθετικά rebounds της Barca και την απελπιστική αστοχία του ΠΑΟ απο την περιφέρεια έκαναν το παιχνίδι αδύνατο να κερδιθεί. Ειδικά με τον Διαμαντίδη σε τόσο κακή επιθετικά βραδιά.

    Κακά τα ψέματα, η Barca χθες δεν πιανόταν, ήταν φανερό απο την αρχή, έγινε φανερό και στο τέλος. Ο Pascual δεν το παράτησε, δούλεψε και πήρε άξια τη νίκη. Όπως λοιπόν ο Pascual δεν το παράτησε, έτσι και ο Πεδουλάκης, που πρέπει να προβληματιστεί πάρα πολύ απο την συμπεριφορά των παικτών του στο τελευταίο τρίλεπτο που η ομάδα έδειξε μια πολύ σπάνια εικόνα αποσύνθεσης, οφείλει να το παλέψει. Είναι ένα παιχνίδι, σε μια έδρα που ο Παναθηναϊκός έσπασε ήδη μια φορά και άξιζε να σπάσει άλλη μία, υπάρχουν μπόλικες μέρες μπροστά για δουλειά και το άγχος επιστρέφει στη Barca.

    Η ομάδα, ότι και να συμβεί, έχει όχι απλώς επιτύχει αλλά έχει υπερβεί κάθε προσδοκία, έχει κάνει υπερήφανους τους φίλους της και έχιε κάνει κόσμο που δεν ασχολείται με το μπάσκετ να ενθουσιαστεί. Το μόνο που μένει να δούμε πλέον είναι μια ανταγωνιστική, παθιασμένη εμφάνιση στη Βαρκελώνη, κι ας χάσουν.

    ΥΓ : Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ ήταν λίγο φάουλ χθες. Σύμφωνοι, η ομάδα δεν τον ζέστανε, λείψανε και τα μεγάλα σουτ και τα καρφώματα, αλλά όταν κάποιος χάνει βολή (για τον Τσαρτσαρή λέω), το γήπεδο οφείλει να χειροκροτά και να εμψυχώνει, όχι να κάνει μούγκα. Γενικά, 20+ χιλιάδες κόσμος στη μούγκα, όπως και να το δει κάποιος, μάλλον κακό κάνουν στην ομάδα παρά καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΛΟΙΠΟΝ, ο αγωνας στην Πατρα αναβληθηκε και η ομαδα εχει 1 εβδομαδα ξεκουρασης και ανασυγκροτησης, οπως και δουλειας πανω στην ζωνη και σε καποιες αλλες λεπτομερειες στην αμυνα.
    Για μενα το παιχνιδι θα ειναι 50/50, ειδικα οταν η ομαδα παρουσιαστει με γεματες τις μπαταριες. Εχτες πληρωσαμε το μικρο ροτειτιον, την μεγαλη αστοχια στην ζωνη, την κουραση και ασχημη εμφανιση διαμαντιδη και ουκιτς, οπως και οτι η μπαρτσα ειχε μεγαλη βοηθεια (για πρωτη φορα στην σειρα) απο 4/5 παιχτες της (ναβαρο, χοθερτασ, λορμπεκ, τομιτς, σαρας) οπως και μικρη απο ολους τους αλλους που παιξανε.
    ειμαι ακομα αισιοδοξος για την προκριση, ουτως η αλλως η ομαδα δειχνει καλυτερο χαρακτηρα στα εκτος παιχνιδια. Αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Επειδή όλοι μας μερικές φορές παρασυρόμενοι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, καλό είναι να ξαναθυμηθούμε κάποια πράγματα γιατί «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως». Καταρχήν, είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ολοκαίνουργια ομάδα (σε όλες τις βαθμίδες) η οποία διανύει τον πρώτο χρόνο της η οποία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας, έχει διαψεύσει τις Κασσάνδρες ουκ ολίγες φορές και επιπλέον έχει κρατήσει το ευρωπαϊκό της πρεστίζ σε υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τα φετινά ματς της Ευρωλίγκας και ιδιαίτερα τα 5 με την Μπαρτσελόνα, αποτελούν την παρακαταθήκη της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Η χρησιμότητα των αγώνων της σειράς των play-off για τους παίκτες, τους προπονητές και την διοίκηση είναι τεράστια. Από εκεί, λοιπόν, που ήμασταν ένα βήμα πριν την καταστροφή το καλοκαίρι, φτάσαμε την άνοιξη να ξινίζουμε τα μούτρα μας γιατί δεν κάναμε το 3-1 με την Μπάρτσα που πάει τρένο από την αρχή της χρονιάς. Και πολύ φοβάμαι ότι μετά τον πιθανό αποκλεισμό από το F4, αν χάσουμε και το πρωτάθλημα που είναι επίσης πιθανό, τότε έχουμε να δούμε πράγματα και θάματα. Από το να αντικατασταθεί ο προπονητής, μέχρι του να φύγουν οι πιο πολλοί παίκτες κλπ. Αν το Σεπτέμβριο μας έλεγαν ότι η ομάδα θα έφτανε ένα βήμα πριν το F4, τότε τι θα απαντούσαμε οι περισσότεροι; Καταλαβαίνω ότι όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να ολοκληρώσεις ένα μεγάλο επίτευγμα και χάνεις την πρώτη ευκαιρία, υπάρχει η σχετική απογοήτευση. Αυτό, όμως, αποτελεί φωτογραφία της στιγμής και δεν πρέπει να χαρακτηρίζει την εξαιρετική εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα. Όλες οι ομάδες-θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ όταν μπήκαν στην διαδικασία να ανοικοδομηθούν, χρειάστηκαν 2-3 χρόνια μέχρι να ξαναφτιαχτούν από μέταλλο πρωταθλητισμού. Εμείς, αποφύγαμε αυτό το χρονικό διάστημα και από την επόμενη, κιόλας, χρονιά παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Με άλλα λόγια η ομάδα χρειάζεται στήριξη, πίστη και πάνω από όλα να της μεταδώσουμε ότι είμαστε ήδη ευχαριστημένοι από την φετινή της εικόνα. Αν κάτσει και το παραπάνω, καλοδεχούμενο…

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά όλα, αν και μοίαζει λίγο με επικήδειο :P

      Ας περιμένουμε λίγες ημέρες, όλα είναι πιθανά σε αυτή τη σειρά.

      Διαγραφή
    2. Γιατί επικήδειο, ρε Χρήστο. Ακριβώς το αντίθετο, λέω. Ότι δεν πρέπει να κάνουμε κηδεία μετά το 2-2 και να μην κάνουμε αν γίνει το 3-2 και μείνουμε εκτός. Όσον αφορά την κατάληξη του 5ου ματς, κι εγώ υποστηρίζω ότι δεν είμαστε ξεγραμμένοι σε καμία περίπτωση. Λέω, απλά, ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε, δεν αλλάζει η εικόνα της ομάδας που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

      77

      Διαγραφή
    3. Να σε ρωτήσω κάτι από περιέργια;
      Θεωρείς τόσο μεγάλο άθλο, και τόση μεγάλη έκπληξη που η ομάδα σου πέρασε τη Μάλαγα;
      θεωρείς ότι έχει τόσο καλύτερο υλικό από εσένα; Κι αυτή πάντως ολοκαίνουργια ομάδα είναι (Ζόρις και Λίμα από πέρσι).

      Διαγραφή
    4. Πάνω απο εξαιρετική, είναι ένα μικρό (η μεγάλο) θαύμα. Αλλά σοβαρά, ας περιμένουμε, έχω καλό προαίσθημα. Εσύ;

      Διαγραφή
    5. Στην αρχή πίστευα ότι θα πάρουμε ένα ματς στο ΟΑΚΑ και θα αποκλειστούμε ηρωικά με 3-1. Μετά το πρώτο ματς, όμως, περιμένω να δω τα πάντα. Και πίστεψέ με δεν θα εκπλαγώ με τίποτα. Μακάρι το προαίσθημά σου να βγει αληθινό και να τα λέμε εδώ την άλλη Πέμπτη με άλλη διάθεση.

      77

      Διαγραφή
    6. Δεν πέρασε μόνο τη Μάλαγα η ομάδα του. Πέρασε και τον πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό του κυπέλου. Και κέρδισε και την Barca σε πέντε ημέρες όσες φορές την κέρδισε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί. Συμπεριλαμβανομένου του προαναφερόμενου πρωταθλητή Ευρώπης, που έχασε 76-68 εκτός και 77-90 εντός. Κάποια άλλη εύστοχη σύγκριση έχουμε να κάνουμε;

      Να σε ρωτήσω κι εγώ, έτσι απο περιέργεια, πότε πρέπει να είναι ικανοποιημένοι στον Παναθηναϊκό δηλαδή; Αν πάρουν την Ευρωλίγκα; Αν τους καλέσουν τιμητικά να συμμετάσχουν στο NBA; Έτσι απο περιέργεια ρωτάω.

      Διαγραφή
    7. Προς ανώνυμο 7:12 π.μ.:

      NAI

      77

      Διαγραφή
    8. Christos Tsagkournis τι ομαδα εισαι,νομιζα οτι εισαι παναθηναικος.Αν θελεις απαντας.

      Διαγραφή
    9. Δεν έχει σημασία και είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε το ad homimem, καλύτερα δηλαδή να κρίνεται μια άποψη ανεξάρτητα του ποιός την εκφέρει.

      Διαγραφή
    10. ωραιος!!!!οτι ομαδα και αν εισαι γραφεις σωστα.

      Διαγραφή
    11. @77
      ok...


      @Christos Tsagkournis
      Yπάρχει μια διαφορά μεταξύ του "είμαι ικανοποιημένος" και του μικρού ή μεγάλου θαύματος...

      Διαγραφή
    12. Έχεις δίκιο, δικό μου λάθος. Στο παραπάνω post μου κάνε replace το "ποτε πρέπει να είναι ικανοποιημένοι" με το "ποτε πρέπει να μιλάνε για μικρό (ή μεγάλο) θαύμα".

      Δεν ξέρω πως το έχουν αξιολογήσει εκεί, αλλά εγώ θα έλεγα τα εξής

      Ικανοποίηση : Τελικός πρωταθλήματος, top16
      Μικρό θαύμα : top8, οποιοσδήποτε τίτλος
      Μεγάλο θαύμα : final4, πρωτάθλημα
      Έπος : Triple crown

      Και κάπου ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη βαθμίδα, βάζω και το να βγάλεις το λάδι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης με μειονέκτημα έδρας.

      Διαγραφή
  76. Δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη χθές. Τρελή αστοχία.
    Τελικά από ότι φαίνεται καλύτερα να παίζουμε εκτός έδρας αν είναι να έχουμε τόσο άγχος.

    Δεν καταλαβαίνω το φόβο των παικτών να τελειώσουν τις φάσεις όταν κάνουν drive. Περνάς τον αντίπαλό σου, έχεις χώρο, πήγαινε για το μπάσιμο και ότι γίνει. Καλάθι, φάουλ, τάπα, οτιδήποτε αλλά κάνε το για να τους σπάσεις λίγο τον τσαμπουκά. Έστω κάνε ένα jump shoot βρε αδερφέ. Καλύτερα από το να σπας τη στεφάνη από το τρίποντο.

    Δεν θέλω να ξαναδώ παίκτες να διστάζουν στο ελεύθερο σουτ.
    Όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει ότι ο αρχικός δισταγμός στο σουτ καταδικάζει το σουτ σε δεύτερο χρόνο και δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Χωρίς αυτοπεποίθηση δεν βάζεις τίποτα.

    Τον Banks ή τον χρησιμοποιείς ή τον διώχνεις. Δεν τον κρατάς στον πάγκο να φέρνει νερά. Εγώ θα ήθελα να τον δω χθές όπως και τον Γιαννόπουλο (μην πω και τον Σκορδίλη). Αφού φάνηκε ότι δεν υπήρχαν τα αποθέματα να διεκδικήσεις την νίκη ας έκανες και κάτι κουλό. Μπορεί να ανακάλυπτες κάτι.

    Γενικά πάρα την πίκρα χθές και το ύφος των γραφομένων μου η ομάδα και ο Πεδουλάκης έχουν κερδίσει τον απεριόριστο σεβασμό μου για αυτά που έχουν πετύχει. Τρεις αντρίκιες νίκες (τον πρώτο αγώνα μας τον έκλεψαν οι γκρι)στα ίσια με break απέναντι στο φαβορί δεν είναι μικρό κατόρθωμα.

    Υ.Γ Ο Ingles και ο Wallace πόσα πληρώνουν για να παίζουν σε αυτή την ομάδα;

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Xτες χρεωθηκαμε με 15 φαουλ,γιατι επειδη δεν παιξαμε καλη αμυνα ή δεν σφυριζαν ευκολα οι διαιτητες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Για πολλοστη φορα θα πω οτι η ομαδα σε συναρτηση με το καλοκαιρι που προηγηθηκε και ο,τι συνεβη,μεχρι τωρα εχει κανει υπερβαση.Μην ξεχναμε οτι καποια στιγμη δεν ηταν σιγουρη η προκριση της στο τοπ-16..Φαβορι της σειρας ηταν και,δυστυχως,μετα τη χθεσινη ηττα εξακολουθει να ειναι η Μπαρτσα λογω μεγαλυτερου βαθους στο ροστερ και καλυτερης ποιοτητας παικτων..Η χθεσινη εμφανιση της ομαδας δεν ηταν αφυσικη(οπως κι αυτη της Μπαρτσα),αν σκεφτουμε οτι το τριφυλλι περα απο τον Διαμαντιδη,δεν εχει αλλο παικτη με παραπλησια προσωπικοτητα και ειδικο βαρος.Το μικρο ροστερ(λαθος επιλογες του προπονητη)εχει επιβαρυνει τους παικτες που τραβανε κουπι.Αυτα που εκριναν το ματς χθες απο την πλευρα μας ηταν η ελλειψη φρεσκαδας,η ελλειψη ψυχολογιας και η ελλειψη απαντησεων στην αναμενομενη και παλι ζωνη απο την πλευρα του Πασκουαλ..Η αμυνα,ο Διαμαντιδης,η βελτιωση καποιων παικτων μεσα στη σεζον,η φανελα με τα εξι αστερια κι ο μοναδικος κοσμος της ομαδας,εχουν φερει τον Παναθηναικο στο σημειο να παλευει για την εισοδο του στο φ-4..Αν προκριθουμε θα 'ναι μοναδικο κατορθωμα,αν σκεφτουμε τις συνθηκες του καλοκαιριου,αν αποκλειστουμε δεν συνεβη και τιποτα το σοβαρο.Αντιθετως,τα 5 ματς αυτης της σειρας θα 'ναι ο οδηγος για την επομενη σεζον.Αυτη η ομαδα με τις καταλληλες κινησεις το ερχομενο καλοκαιρι ειναι δεδομενο πως θα επανελθει στην κορυφη της Ευρωπης.Εχει απο τη μια ανθρωπους που εχουν την τεχνογνωσια κι απ' την αλλη ενα κοσμο που ειναι παντα διπλα στην ομαδα και σπαει τα ρεκορ προσελευσης καθε χρονια για πλακα,ειτε στα προημιτελικα ειτε στα φ4..Κι αν ακομα χασουμε φετος την ευκαιρια να 'μαστε για τριτη σερι χρονια σε φ4,υπομονη μεχρι του χρονου.Ο καιρος αλλωστε περναει γρηγορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα που αυτός ο κόσμος δεν εμφανίζεται στα υπόλοιπα παιχνίδια. Η ομάδα θέλει και οικονομική υποστήριξη.

      Πάνος

      Διαγραφή
    2. Να εμφανίζεται όπως και όποτε θέλει, άλλωστε αυτή τη στιγμή, όλη η Ελλάδα θέλει οικονομική υποστήριξη. Γίνεται όμως να μην καταλύονται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας; Και με 18 χιλιάδες μια χαρά γεμάτο είναι το ΟΑΚΑ, δεν χρειάζεται να κρέμονται απο την οροφή.

      Διαγραφή


  79. Του Νίκου Βαρλά/ varlas@eurohoops.net

    Ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει όλα τα κρίσιμα παιχνίδια με το δίδυμο Διαμαντίδης (36 λεπτά μέσο όρο στα πλέι οφ!) – Ούκιτς (30 λεπτά μέσο όρο) στην περιφέρεια και στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να κάνει προσθήκη, κάτι που δεν ισχύει για το ελληνικό πρωτάθλημα.

    Οι πράσινοι θέλουν ένα ακόμα γκαρντ για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν τον τίτλο. Πρώτος στόχος είναι ο Τζέρεμι Πάργκο με την ελληνική ομάδα να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Αμερικανό γκαρντ, που κόπηκε στις αρχές του μήνα από τους Σίξερς.

    Η πλευρά του παίκτη πρέπει να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο Πάργκο έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση, σκέφτηκε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπογράψει τώρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά αποφάσισε να μην κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για… ένα μήνα μπάσκετ.

    Η οριστική του απόφαση είναι να μείνει στις ΗΠΑ και το καλοκαίρι να εξετάσει όλες τις προτάσεις που θα έχει από το ΝΒΑ και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, προκειμένου να επιλέξει αυτή που του παρέχει την καλύτερη προοπτική για την καριέρα του.

    Έφτασε πολύ κοντά στο να πει το ναι ο Τζέρεμι Παργκο, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε πως δεν θα δεχτεί την πρόταση και έτσι ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει άλλες εναλλακτικές.

    Σύμφωνα με πηγές του Eurohoops ο Αργύρης Πεδουλάκης καταλήγει στην περίπτωση του Όλιβερ Λαφαγιέτ! Ο 29χρονος Αμερικανός της Ζαλγκίρις που στο φετινό τοπ-16 είχε 9 πόντους, 3.5 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής (με 37.8% στα δίποντα και 33.3% τρίποντα) θεωρείται η ενδεδειγμένη λύση.

    Έχει συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις, αλλά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα είναι σύμμαχος του Παναθηναϊκού και έτσι είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο Όλιβερ Λαφαγιέτ να τελειώσει την φετινή σεζόν με τα πράσινα, όχι της Ζαλγκίρις, αλλά του Παναθηναϊκού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αληθεύει η είδηση, είναι η καλυτερη επιλογή. Για το συγκεκριμένο παίκτη γράφω από την αρχή της χρονιάς στο blog ότι είναι ταμάμ για τον ΠΑΟ. Μακάρι...

      77

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω αν συμφωνει και ο Jim αλλα ο Λαφαγιετ ειναι ταμαμ για τον φετινο Παναθηναικο

      Διαγραφή
    3. καλος μπορει να ειναι αλλα θα αφησει την Ζαλκιρις??

      Διαγραφή