Athlenda

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

TO ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ..



Ο Ολυμπιακός μπόρεσε και διαχειρίστηκε  ένα παιχνίδι με αρκετό άγχος, κατακτώντας τη πολυπόθητη νίκη για το 1-0 στη σειρά. Εκκωφαντικός ο Πρίντεζης, κυριολεκτικά μόνος του κουβάλησε μια ολόκληρη επίθεση σε ένα τέτοιο ματς..


Σπουδαίας σημασίας νίκη για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο ματς της σειράς με την Εφές, το οποίο πήγε πάνω κάτω όπως το περιμέναμε. Πολύ σκληρές μονομαχίες (ειδικά από ένα σημείο και μετά θα έλεγα σώμα με σώμα), δυνατό παιχνίδι  χωρίς υψηλό βαθμό ποιότητας, με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες.

Ας δούμε δύο-τρία πραγματάκια, άξια σχολιασμού..


-Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να τρέξει. Το λέμε πολύ νωρίτερα μέσα στη χρονιά ως γενική εκτίμηση για το παιχνίδι που λανσάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι αποκλειστικά για τη σειρά με την Αναντολού.  Η ελληνική ομάδα βγάζει μάτι ότι «λύνεται» στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράρει πολύ πιο εύκολα (ειδικά όταν στο παρκέ βρίσκεται η τριάδα Πρίντεζης-Σπανούλης-Λο, παίκτες-θεριστές στην transition offense) βρίσκοντας έτσι ρυθμό στο παιχνίδι της. Παρατηρείστε ότι και εχθές το καλό διάστημα στη δεύτερη περίοδο ήρθε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Συνολικά οι Τούρκοι υστερούν σαν συμπεριφορά στο αμυντικό transition, ειδικά τις στιγμές που είναι εκτός παρκέ οι Λούκας-Γκονλούμ είναι εξαιρετικά ευάλωτοι. Σαν λογική (βλέποντας παράλληλα τις πραγματικά μέτριες επιδόσεις στο μισό γήπεδο) οι πρωταθλητές πρέπει να ανεβάσουν το τέμπο και να μην εγκλωβιστούν σε παιχνίδι 65-70 κατοχών όπου τα μεγάλα κορμιά και η ικανότητα του Φάρμαρ μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες παραμέτρους.


-Το τρίποντο από τη θέση «4» με τον Πρίντεζη έδωσε το κάτι ξεχωριστό στην επίθεση του Ολυμπιακού και σήκωσε τον Έλληνα φόργουορντ  που πέρυσι τέτοια εποχή σκόραρε από τα 6.75 και με το..πόδι ενώ φέτος έχει πάθει ψυχολογικό. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι του που επηρέαζε όλη την επίθεση του Ολυμπιακού, με τον Μπαρτζώκα να κρατά πολλές φορές αναγκαστικά στο ματς τον Άντιτς που μπορούσε να απειλήσει από μακριά ώστε να μη χαλά  το spacing στην επίθεση. Ο Πρίντεζης ήταν εκπληκτικός εχθές. Έπαιξε μακριά από το ποστ (δεν βρήκε και στην ουσία δεν επεδίωξε καν καθαρές καταστάσεις, για αυτό ο Μαχμούτι ξεκίνησε ο Γκόνλουμ στο «4») απέναντι στα ψηλά κορμιά των Τούρκων, λαμβάνοντας τη μπάλα ψηλά στο «φτερό» και ξεκινώντας βάζοντας την στο παρκέ και πηγαίνοντας μέχρι μέσα ή κινούμενος στον κενό χώρο, σε μια ακτίνα 3-4μ. γύρω από το καλάθι και τελειώνοντας με το δικό του ιδιαίτερο στυλ δηλ. του μυστήριου αυτού είδους midrange game (που, μεταξύ μας,  δεν είναι midrange).. Όταν φορτώθηκε με 4 φάουλ στο 37’, ο κόουτς Μπαρτζώκας   χαμήλωσε με φόργουορντ τους Περπέρογλου-Παπανικολάου και εντέλει καθάρισε το ματς αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα.


-Ο Μαχμουτί επέλεξε για ένα σεβαστό διάστημα ζώνη 2-3, στην οποία ο Ολυμπιακός στόχευσε να χτυπήσει με διείσδυση πατώντας στην καρδιά της ρακέτας του αντιπάλου και ψάχνοντας είτε την εξωτερική πάσα είτε τον καλό receiver στη base line. Σαν γενικότερη φιλοσοφία επίθεσης ο Ολυμπιακός έψαξε πολύ τη πάσα στην αδύνατη πλευρά θέλοντας εμφανώς να επιτεθεί από εκεί , αν και οι δυνατοί του παίκτες σε αυτό το κομμάτι επίθεσης, Λο-Παπανικολάου, δε βρέθηκαν σε σπουδαίο βράδυ.

Στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνεται μια καλή ευκαιρία σε βάθος και αναφέρομαι σε ολόκληρη τη σειρά να χτυπήσει με pick'n roll επίθεση, μιας και τα ψηλά κορμιά του Μαχμουτί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  (ιδιαίτερα ο Μπάρατς) αναγκάζοντας τον Τούρκο προπονητή να αφήνει «μέσα» τον ψηλό, δίνοντας midrange παιχνίδι μετά από ντρίμπλα στον εξπέρ του είδους Σπανούλη (και ο Σλούκας μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει εδώ) ο οποίος όμως ήταν και εχθές άστοχος (2/12, τα λέει όλα..) αν και τα ριμπάουντς και οι 8 τελικές σε παιχνίδι 65 πόντων είναι πολύ σημαντικοί αριθμοί. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν αυτό το αβαντάζ στην πικ εν ρολ επίθεση ξεκάθαρα όταν ο Σπανούλης συνδεθεί (σε νορμάλ πλαίσια)με το καλάθι και μέχρι να αλλάξει οπτική ο Μαχμούτι και να «χαμηλώσει»  με Γκόνλουμ στο «5» Σαβάνοβιτς «4», κάτι που δε βλέπω να γίνεται καθώς στην Εφές φαίνονται πεπεισμένοι για το πλεονέκτημα που τους δίνουν τα μεγάλα τους κορμιά, το οποίο ουσιαστικά δεν είναι κομβικό γιατί δεν υπάρχει ο κλασσικός ψηλός scorer-finisher που θα χτυπήσει στο πρόβλημα του αντιπάλου στη καρδιά της ρακέτας.


-Σαφέστατα το παιχνίδι για τους γηπεδούχους κερδήθηκε από την άμυνα. Είχαμε εστιάσει στη στροφή που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι, με οδηγό το ματς του ΣΕΦ με την Κίμκι. Και πάλι οι ερυθρόλευκοι πήραν καλό βαθμό σε αυτόν τον τομέα, με τον Λο να παίζει πολύ καλά τον Φάρμαρ, φθείροντας τον με το σκληρό κορμί του στις επαφές. Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα είχε ταχύτητα στις περιστροφές όποτε χρειάστηκε και έβαλε κορμιά μπροστά από την τελικά προσπάθεια του αντιπάλου, ίσως για να ματσάρει την έλλειψη άμυνας ψηλά. Είναι βέβαια αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ο αντίπαλος σκόραρε αποκλειστικά μέσα από το κέντρο της ρακέτας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πόντων είναι lay ups , αρκετά από οποία προήλθαν μετά από επιθετικό ριμπάουντ και κάποια άλλα (λιγότερα) από τρανζίσιον παιχνίδι, κυρίως από τον άξονα Λούκας-Γκονλούμ.. Οι Τούρκοι ήταν τραγικοί από το τρίποντο (1/19), σουτάροντας μάλιστα αρκετά σουτ καλών προϋποθέσεων θα πω αυτό που γράφεται κατά κόρον, ότι δηλ. «δε μπορεί να ξανά είναι τόσο άστοχοι» για τον απλούστατο λόγο ότι τους έχω ξαναδεί να είναι εκνευριστικά άστοχοι..


-Τέτοιες νίκες σε αυτά τα ματς είναι χρυσάφι. Ο Ολυμπιακός , επαναλαμβάνω ευρισκόμενος μακριά ακόμα από τον όρο «ικανοποιητικό μπάσκετ» (τουλάχιστον στα μάτια μου) καταφέρνει και κάνει την πρώτη νίκη σε μια σειρά πλεη-οφς  και πηγαίνει την Παρασκευή για το 2-0. Δε θα είναι καθόλου εύκολο. Ακόμα και εάν γίνει (ή όχι), η σειρά δείχνει ότι μπορεί κάλλιστα να φτάσει στα 5 παιχνίδια. Οι ισορροπίες ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι λεπτές..

Υ.Γ: Με το να διαλέγει η Ευρωλίγκα ως φάση της βραδιάς το επιθετικό ριμπάουντ του Χάινς, τιμάει στην ουσία έναν παίκτη-μαχητή (με την κυριολεκτική έννοια του όρου..) που είναι πρωτοπαλίκαρο στο πεδίο μάχης με συνέπεια, κάθε βράδυ. Η σειρά αυτή, με τους «δεινόσαυρους»  του Μαχμουτί απέναντι του, είναι μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία να δείξει το τι πραγματικά μετράει στο σημερινό μπάσκετ. Και αυτό σίγουρα δεν είναι το ύψος..

Y.Γ2: Στη πρώτη ευκαιρία θα μιλήσουμε και για τα άλλα δύο ζευγάρια. Πιθανόν μετά τα δεύτερα ματς.. 

Μπείτε στην παρέα μας στο facebook..


232 σχόλια:

  1. Jim απολαμβάνω τον μπασκετικό σου οργασμό αυτή τη βδομάδα! Τα συγχαρητήρια μου για τα αρθρα.αλλά κ για το γεγονός οτι φωνάζεις εδώ και καιρό για την αξιοποίηση του κατσιβελη. Αν είχε πάρει ψηλό ο ΟΣΦΠ θα ήταν ένα κλικ καλύτερος. Με τα αν όμως..

    Άγγελος Κορωνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Άγγελε, να'σαι καλά..Είναι οι μέρες φίλε τέτοιες..

      Διαγραφή
  2. jim πιστευεις οτι με δεδομενη την κακη κατασταση του αντιτς θα πρεπει ο μπαρτζωκας να ξαναδοκιμασει το σχημα μα παουελ-χαινς???ειναι ικανος ο παουελ να μαρκαρει γκονλουμ η σαβανοβιτς κατα τη γνωμη σου???
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκονλούμ ναι, Σαβάνοβιτς με τίποτα Γιάννη. Αλλά θα μπορούσε ο Χάινς.

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή ανάρτηση, Jim.
    Στα μάτια μου ο Ολυμπιακός αν συνεχίσει έτσι, παίζει με τη φωτιά. Αν δεν ξεμπουκώσει ο Σπανούλης, δύσκολα θα πάρει το ματς της Παρασκευής. Επίσης, νομίζω ο Μαχμούντι δεν θα αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης του Πρίντεζη θεωρώντας ότι τα χθεσινά του ποσοστά ήταν εξωπραγματικά. Για να ευλογήσω τα γένια μου, η σειρά αυτή είναι όπως την προέβλεψα. Οι διαφορές των ομάδων είναι ελάχιστες και τα ματς θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού.

    Υ.Γ. Ο Χάινς, φίλε, έχει νικήσει νόμους, κανόνες και την ίδια τη φύση. Απόλυτος σεβασμός στο παιδί που μεταξύ άλλων φαίνεται και άριστος χαρακτήρας.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η άμυνα χθες, η καλύτερη του 2013 (σιγά το δύσκολο θα μου πεις), από τις καλύτερες της φετινής περιόδου. Ειδικά πάνω στο Φάρμαρ έγινε καλή δουλειά αν και περίμενα πως θα έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του περισσότερη ώρα. Ίσως τη δώσανε στο Γκόρντον για να φθείρει το Σπανούλη. Ευτυχώς αυτή τη φορά δε του δώσαμε του Τζαμόν ό,τι αριστερό drive υπήρχε διαθέσιμο για να μας κλείσει το σπίτι.

    Επιθετικά πρέπει να εμπλουτίσουμε το παιχνίδι μας, αφού (συμφωνωντας απόλυτα με τον Τζιμ) το αργό παιχνίδι με λίγες κατοχές εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους για εμάς παρά για εκείνους ενώ εκείνοι υστερούν φανερά σε ένα ανεβασμένο τέμπο.

    Διέκρινα μια διστακτικότητα στο σουτ σε αρκετές φάσεις με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Σπανούλη επειδή κανείς δεν ήθελε να σουτάρει (εδώ ο DD μάλλον θα διαφωνήσει και θα κράξει λίγο το Σπαν για κατάχρηση προσπαθειών και χρόνου χεχε). Αυτό μου δείχνει πολύ άγχος και το δικαιολογώ σε ένα βαθμό αφού το ΣΕΦ δεν ήταν απόρθητο κάστρο φέτος και το παιχνίδι ήταν πολύ κρίσιμο αλλά όλοι σχεδόν μετά τα περσινά τέτοιες καταστάσεις πρέπει να τις μασάνε.

    Ήταν η ιδέα μου ή οι διαιτητές αφήσανε πολύ τις επαφές; Έτσι όπως είδα το παιχνίδι από την εξέδρα τα φάουλ μου φάνηκαν πολύ λίγα...

    Πρίντεζης καταπληκτικός επιθετικά, πίσω έφαγε αρκετούς (κάποια στιγμή έχασε τον Γκονλούμ σε 2-3 φάσεις κολλητά) αλλά εντάξει το παληκάρι έδειξε τα αυγά του, βρήκε ελευθερα σουτ και τα έβαλε. Μαγκιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Πανάγο ο Πρι είχε κάποιες κακές άμυνες. Τέλος καλό, όλα καλά..

      Διαγραφή
  5. όντως μέτριοςο οσφπ παιδια αλλά δείχνει ότι θα περάσει. μέτρια και η εφες.η ρεάλ θα ήταν πολύ πιό δύσκολη για τους Πειραιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ 15 ΦΑΟΥΛ Ο ΟΣΦΠ 21 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙ 18 ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ 25 ΤΟΥ ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζιμακο καλησπερα. εχω καποιες αποροιες, 1)τελικα μου σχολιαζεις διετησια η οχι; γιατι εχω δει χοιροτερα απο το ματς με την μπαρτσα και ειχες ενα στυλ (σωστα για μενα) δεν σχολιαζω διετησια. και τωρα μπαινει σε σχολιο!2)δεν ξερω αν το πηραμε χαμπαρι αλλα ο γκιστ βαρεσε 2 βολες στο τελος δηλαδη το φαουλ το δωσανε (αυτοι που μας σφαζουν) αλλα τις εχασε... υ.γ. δεν ειναι επιθετικο το σχολιο προς εσενα η κανεναν απλα απορω... μιλαμε η δε μιλαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε ασχετε αλλο φαουλ και αλλο αντιαθλητικο βολες συν την κατοχη μπαλας και ενας ασχετος το ξερει αυτο.αμαν με τον καθε ενα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και σε σένα. Εαν κατάλαβες το σχόλιο με τη διαιτησία είχε το νόημα "μην ασχολείστε με τη διαιτησία.." Πολλές φορές το να αλλάξουμε την οπτική μας ή την αθλητική μας κουλτούρα λίγο είναι πιο σημαντικό ακόμα και από έναν ευρωπαϊκό τίτλο..

      Διαγραφή
    3. τζιμακο μαζι σου ΑΛΛΑ το σχολιο ηταν οτι αδικηθικε η ταδε ομαδα. πραγμα προτογνωρο για σενα και μοναδικο. ΠΡΩΤΗ φορα το ειδα και το ειπα φιλικα παντα και με εκτημηση.

      Διαγραφή
    4. ανωνημος η κατοχη ειναι 3 δευτερα πανω κατω στο ματς με δυο ομαδες που δεν σκοραρουν σε επιθεσεις 24 δευτερολεπτων... ας μην το συνεχησουμε ε;

      Διαγραφή
    5. Και πολύ καλά έκανες. Ακόμα και εαν αδικείσαι όμως (δε μιλάω για προχθές αλλά σαν γενική φιλοσοφία) πρέπει να μάθεις να παίζεις στην κόντρα. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που έμαθα από το μπάσκετ και σταδιακά είδα πόσο σημαντικό είναι και εκτός αθλήματος φυσικά. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    6. αυτο το πιστευω και γω. η θεληση νικαει τις δυσκολιες. καλη σηνεχεια τζιμ

      Διαγραφή
  8. Το ματς της χρονιάς το βράδυ παιδιά..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.gazzetta.gr/a2-andron/article/389373-apokalypsi-nigirianos-o-antetokoympo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o erasitexnismos olwn twn paragontwn apo to aparadekto Iwanidi mexri ton Dim Gianakopoulo se olo to megaleio tis teleutaies meres. Kai ola auta otan o PAO kanei tetoies emfanisares, kai mas xanathimizei ti einai to basket stin Ellada. Eimai 47 xronwn, kai blepw basket sti Thesniki apo tote pou o Papageorgiou tou Ari ebaze 30res ena xrono prin erhtei o Galis. To talento iparxei kai mpoliko se paiktes kai proponites (kapelo ston RG pou oloi krazane, alla kis ston Soulli kai se allous) alla oi 'paragontes' asta na pane...

      Διαγραφή
  10. Τζιμάρα πως τον είδες τον Άντιτς χθες?Πολύ κακός ε?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ΤΕΟ.. Ναι, κακός εχθές. Εδώ του πήρε τρείς φάσεις να δέσει τα κορδόνια του. Αν δε σφύριζε ο ρεφ ακόμα θα πάλευε..!

      Διαγραφή
  11. 5+1 tips to win the series (and proceed):
    1) Σουτ από μέση απόσταση, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Jim. Σλούκας & Powell (δυστυχώς) οι θύτες
    2) Iso με Περπέρογλου από το φτερό ή Law στην baseline, κατά προτίμηση από τη δεξιά πλευρα (και οι δύο), όταν λείπει ο Πρίντεζης (και μοιραία το inside game πάει περίπατο). Η παρουσία του Antic στην αριστερή γωνία ή του Παπανικολάου στο αγαπημένο του αριστερό φτερό και ταυτόχρονα του Hines στο low post (άξιος επιθετικός rebounder και μαχητής) ενδείκνυται.
    3) Ποτέ ξανά σχήμα με Sermandini-Antic. Το προφανές ματσάρισμα των ψηλών κορμιών των Τούρκων με σκοπό το αμυντικό rebound (και όχι το πάρτυ του Erden) είναι δυσλειτουργικό. Μεγάλο πρόβλημα ασυνεννοησίας στα box out οι δύο ψηλοί και μάλλον οφείλεται σε κακό mentality του Γεωργιανού, καθώς στις ειδικές καταστάσεις που ο αργοκίνητος Antic παίζει στην άμυνα ως center, είναι αποδοτικός στο να καθαρίζει το ταμπλό.
    4) Στις φάσεις που ο Mahmuti αντιμετωπίζει τους ερυθρόλευκους με half-curt press, είναι προτιμότερο να "κουβαλάει" την μπάλα ο Σπανούλης, παρά ο Law, αφού έτσι κι αλλιώς θα γίνει η αλλαγή στην κορυφή μόλις η μπάλα περάσει τη γραμμή. Λεπτομέρεια, αλλά είναι δευτερόλεπτα για χάσιμο όσο να 'ναι.
    5) Τα βιαστικά σουτ του Σπανούλη να περιοριστούν στο ελάχιστο, όσο η επίθεση δεν έχει τοποθετεί σωστά. Στη συχνή περίπτωση αστοχίας, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι σωστά τοποθετημένοι ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις επιθετικό rebound, ακόμα και μετά από το πλάγιο screen στην κορυφή. Συν τις άλλοις η Efes δεν θα τρέξει εύκολα σε αιφνιαδιασμό, γιατί δεν θέλει να ανοίξει το ρυθμό να δώσει στον Μπαρτζώκα βούτυρο στο ψωμί του.
    ...6) Αν ο Farmar αρχίσει τα μαγικά του, σταματιέται μόνο από τον ..εαυτό του. Ζεστός είναι δολοφόνος. Ο μόνος παίκτης που μπορεί να τον μαρκάρει χωρίς να κουραστεί και να πέσει η απόδοσή του στην επιθεση είναι ο Perkins. Ο Κατσίβελης είναι πάρα πολύ φιλότιμος και μετρημένος, όμως του λείπουν ανάσες. Θα μου πείτε ότι ο Perkins είναι έτσι κι αλλιώς "σκάρτος" στην επίθεση. Ο παίκτης δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν πλάγιος. Επίσης, τέτοιες σειρές κερδίζονται από την άμυνα, οπότε "τι είχαμε, τι χάσαμε"

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ κακός χθες ο Άντιτς,δε βοήθησε σε τπτ την ομάδα.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο Πριντεζης,περιμένω καλύτερα ποσοστά στα σουτ απο Παπανικολάου,Λο και Σλούκα.Επίσης παρα πολυ κακος ο Σπανούλης,ίσως το μοναδικό λάθος χθες του Μπαρτζώκα που τον κράτησε τόσο πολύ στο ματς χθες στο β ημίχρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω αυτές τις μέρες των play-offs το Hoopfellas είναι ότι πιο καυτό στην ιντερνετική αγορά. Μπράβο Τζιμ..

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμ κατι ασχετο με το παιχνιδι. 1)Την αναλυση την γραφεις με την πρωτη θεαση του ματς ή το ξαναβλεπεις την επομενη και με πιο καθαρο μυαλο αναλυεις. 2)Μπορει να γινει κατι με την ωρα στο μπλογκ γιατι νομιζω θα βοηθουσε στην καλυτερη κατανοηση και κατατοπιση στα σχολια και ειδικα στις απαντησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα κι απο μενα. Κακο ποιοτικα ματς χθες και απο τις δυο ομαδες, κυριως απο την Εφες βεβαια, που δε σταυρωνε σουτ ουτε με σφαιρες. Τρομερη αμυνα απο τον Ολυμπιακο στα γκαρντ της Εφες, τα οποια δε φανηκαν ιδιαιτερα και αυτο πιστευω οτι ηταν το κλειδι της νικης(μαζι με την εμφανιση του Πρι). Μετριο παιχνιδι και απο το Σαβανοβιτς, ο οποιος συνηθως προσφερει περισσοτερα στο παιχνιδι της Εφες. Καταπληκτικος ο Πριντεζης χθες, ξαναβρηκε και το χερι του απο τα 6,75...Και ο Χαινς απο κοντα εννοειται. Ο,τι και να ειπωθει γι αυτον τον παιχτη ειναι λιγο. Περιεργη σειρα παντως, κλειστο προβλεπω και το αυριανο παιχνιδι. Θα ειναι σημαντικο να γινει το 2-0 ,αν και το σεναριο πεμπτου παχνιδιου δεν ειναι εντελως απιθανο. Ο Ολυμπιακος βεβαια φετος, εχει κανει καλα παιχνιδια εκτος, γεγονος που κανει τη σειρα ακομα πιο απροβλεπτη.Αυτα τα ολιγα...Φευγω σφαιρα για Μπαρτσα -ΠΑΟ!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. telika ta korakia kai stohli akoma kai onoma na alla3oun paramenoun korakia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Τζιμ και παρεα, μας έφαγε η δουλειά και είδα μετά το 2ο δεκάλεπτο το ματς του ολυμπιακού. Νομίζω πως κέρδισε κάνοντας αυτό που τον έκανε και πέρυσι πρωταθλητή, ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Φαίνεται κι από τις αναρτήσεις σου Τζιμ, πόσο περισσότερο τεχνική ανάλυση έχει το ματς Μπαρτσελώνα-ΠΑΟ και πόσο λιγότερη το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.
    Καλή επιτυχία απόψε στον ΠΑΟ, καλό πρώτο ημίχρονο, μακάρι να μπούνε μερικά σουτ από τα 3/αρια μας... Ελπίζω ο ΔΔ να ανέβει κι αυτός, αν και προφανώς είναι κουρασμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Abrines σε 10 λεπτα 15 rating. Ο καλυτερος παιχτης της μπαρτσελονα. Δεν την παλευω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επανάληψη του 2011? Βρε, μήπως, είχε δίκιο ο Ζοτς που έλεγε για τον Πεδουλάκη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗς!! ΔΗΜΗΤΡΗς ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ... μπραβο σε λασμε γκιστ ουκιτς και μπραμο. ΤΟΥ βγηκε του αρτζι σμρ και μπραβο και σε αυτον. μεγαλο ρισκο η τελευταια αμυνα π εδειξε. μπραβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή






  21. Απίστευτη εμφάνιση του Παναθηναικού. Αυτή η ομάδα έχει τεράστια καρδιά.




    GREENRED CHANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτα παθαινεις κ. Μπερτομεου οταν παιζεις 50/50 τον Παναθηναικο. Την επομενη να τους βαλεις να παιξουν 70/30 για να εχει και η μπαρτσελονα καμια ελπιδα να κερδισει. Την τσιμπησες βεβαια την τεχνικη ποινη σου, αλλα δεν υπολογισες τα @@ του Διαμαντιδη στον ... σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ. MADNESS EIXEΣ ΔΙΚΙΟ TEΛΙΚΑ."A"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανάθα είσαι "Α". Το είχα κάνει και εγώ το λάθος το '11 να μην πιστέψω πλήρως στην ομάδα. Φυσικά και μετά τα πρώτα 3 λεπτά του πρώτου παιχνιδιού αναθεώρησα. Δεν το ξανακάνω το λάθος.

      Διαγραφή
  24. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, αλλά σχεδόν τέλεια στην άμυνα. TOs/Asts αρνητικό για μας, θετικός για Μπάρτσα, αλλά η διαφορά στα Off/Def Rbds και τα Blocks (που μας κράτησαν στο παιχνίδι) ήταν τελικά αυτά που έγειραν τη πλάστιγγα.

    Η Μπάρτσα πήγε να βρει ήρωες από το πουθενά (Abrines, Sada ξανά), ενώ έπαιξε κανονικά για τα μέτρα του ο Navarro. Ευτυχώς ο Σάρας έχασε το σουτ που θα άλλαζε την ισορροπία, αντιθέτως με προχθές. O Σόφο ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά τρία συνεχόμενα double-teams τον έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Εκεί όμως πήραν σκυτάλη Lasme και Gist, που εξαφάνισαν Tomic, Jawai και Lorbec. Άρα ότι έκαναν τα PGs. Και η διαφορά είναι ότι στο τέλος, το ματς κρίθηκε από τον παίκτη που το έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά ξεχωριστή μνεία στον απίστευτο σήμερα Μπράμο. Το παληκάρι έκανε τα πάντα. Κλασσική περίπτωση που αποδεικνύει ότι το PIR δεν λέει -πάντα- την αλήθεια.

      Διαγραφή
  25. Btw ολα τα λεφτα η φατσα του Σαρας οταν εληξε το χρονομετρο. Θα ηθελα να ειμαι στο μυαλο του εκεινη τη στιγμη. "εφυγα απο τον παναθηναικο που ηταν τελειωμενος το καλοκαιρι για να παω στη μπαρτσα που διεκδικει το τροπαιο και τωρα ειμαι με το ενα ποδι εξω απο την πρωην ομαδα μου. Μηπως εκανα λακία που εφυγα το καλοκαιρι; μηπως να βρω την πιο ποντερη γωνια του γηπεδου και να αρχισω να χτυπαω την κουτρα μου;" αυτες και αλλες απειρες σκεψεις πρεπει να περασαν απο το μυαλο του εκεινη τη στιγμη. Οπως και ολων των πρωην παιχτων του παναθηναικου που την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια το καλοκαιρι και σημερα εβλεπαν τον εξαστερο απο τον καναπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε....βλεπε κυριως μπατιστ...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ.. Όμως έκαναν τις επιλογές τους και δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους αλλά με τα παιδιά και τον coach που είχαν τα @@ να σηκώσουν το βάρος της τεράστιας φανέλας και να δίνουν την ψυχή τους σε κάθε αγώνα. Και θα έλεγα το ίδιο ακόμη και αν τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά και δεν έφτανε η ομάδα ούτε καν στο top16. Η ομάδα πάνω από όλους.

      JM13

      Διαγραφή
  26. Αυτό που έλεγα βλέποντας το παιχνίδι είναι ότι πιο πολύ και από την εμφάνιση των παικτών, μια νίκη μέσα στη Βαρκελώνη την άξιζε πέρα για πέρα ο Πεδουλάκης. Θα ήταν μεγάλη αδικία να έφευγε με δύο ήττες με όλα αυτά που παρουσίασε. Νομίζω ότι παγίδευσε τον Πασκουάλ και παρουσίασε ορισμένα σχήματα που θα συζητηθούν πολύ από τους ειδικούς. Αναμένω την ανάρτηση και του Jim.

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νίκησε η ομάδα στην οποία δεν ήθελε να παίξει ο Μαυροειδής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός!! Μετά από τέτοιο μάτς αυτό θυμήθηκες;

      Διαγραφή
    2. 2.Ο1 ναταν μονο αυτος καλα θα ητανε,αλλα βρε αθεοφοβε αυτον βρηκες να θυμηθεις.

      Διαγραφή
  28. NAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τρομερό σε αγωνία και εξέλιξη ακόμα ένα παιχνίδι!!! Μπράβο στα παιδιά και στον coach. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Είμαι σίγουρος ότι σήμερα πολλοί θα μετάνιωσαν που έφυγαν το καλοκαίρι.. ΌΛΟΙ να γεμίσουμε το ΟΑΚΑ στα επόμενα 2 παιχνίδια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και τα επόμενα παιχνίδια είναι εξίσου δύσκολα-αν όχι δυσκολότερα. Συγκέντρωση, ηρεμία, ξεκούραση και ΓΕΜΑΤΟ οακα! Τις αναλύσεις τις αφήνω για τα παιδιά και τον Jim που ξέρουν πολλά περισσότερα από εμένα..

    JM13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε Τζιμ κοιτα που αρχισα να συμπαθω τον Γκιστ!!!!!!! φαντασου να μην ειχε γινει η ανταλλαγη με πανκο!!!!!!


    Νικος Ναυπλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Mεγάλο κοουτσάρισμα ο πεδουλάκης(μελανό σημείο η ¨περίεργη" χρησιμοποίηση του τσάρτσα και με -13 στο +/-.)
    Τελικά συνειδητοποίησα χθες που πήγα να δω τον Οσφπ σε καφετέρια,ότι το μπάσκετ για να το απολαύσεις αληθινά πρέπει να χεις τη μούρη στην οθόνη...
    Αυτό που είδα είναι ότι όντως επεδίωξε το ανοιχτό γήπεδο ο Μπαρτζώκας και με τον Πρίντεζη να δίνει εύκολα καλάθια,ξεμπούκωσε επιθετικά και ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά βρήκε λύσεις.
    Περισσότερη κουβέντα αύριο για Πάο και για Ολυμπιακό αφού δω καλά το 2ο ματς αύριο τα μεσάνυχτα.
    Σπουδαία εμφάνιση οι πράσινοι,μεγάλο παιχνίδι λάσμε-μπράμος αλλά και ο γκιστ.Ο Διαμαντίδης μας θύμισε παλιές καλές εποχές που ήταν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ clutch player.Κάτι που είχε αρχίσει να σπάει...μεγάλο τρίποντο και πιο ξεκούραστος πνευματικά τα τελευταία δευτερόλεπτα ώστε αυτή τη φορά να καθοδηγήσει σωστά την ομάδα παρά το εξαιρετικό του κλείσιμο στο τέλος ώστε να μην πάρει μπάλα.Ο ούκιτς το πιο χοτ όνομα στο φόρουμ πριν από ένα μήνα δείχνει τη μεγάλη του επιτυχία.Αδελφή ψυχή του ΔΔ στην περιφέρεια και ώριμο παιχνίδι συνοδευόμενο από καλή εμφάνιση σε όλους τους τομείς.Μεγάλο μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @peris, ο Ukic, σαν άλλος Σπανούλης, λειτούργησε αρκετά απερίσκεπτα σε ορισμένες στιγμές. PIR -> 3... Αρνητικός σήμερα ο Τσαρτσαρής, με εξαίρεση τα έξυπνα φάουλ που κερδισε με το σαγόνι του κολλημένο στους αγκώνες διαδοχικά των Tomic & Jawai. Βέβαια αρνητικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Lorbek, ελλείψη του Pete Michael έχει μεγάλο πρόβλημα ο Σλοβένος. και φέτος δεν υπάρχουν Vazquez και Ndong να τρέχουν εκεί που αυτός ζορίζεται, εξού και το αυστηρότατο set game. Για τον ΔΔ τι να πούμε, ΟΡΓΙΑ!!!!!! Σε ένα ματς που είχε περισσότερα λάθη από τελικές πάσες, έτσι;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Koίτα,εξαιρετικό στήσιμο ο Πάο,αλλά νέα ομάδα δίχως το ταλέντο να ξεχειλίζει και σε επίπεδο συνεργασιών και αυτοματισμών δεν παρουσιάζει κάτι το φοβερό,οπότε νομίζω χρειάζεται και καμιά "απερισκεψία" ώστε να δώσει και το απρόβλεπτο στην επίθεση από τον ούκιτς.Έχει βρει τον καλύτερο ρόλο στην καριέρα του...Εκμεταλλεύεται τα μακριά του χέρια και το δυνατό σώμα του(ως γκαρντ) για τις διεκδικήσεις,την καλύτερη άμυνα και ψάχνει τηρουμένων των αναλογιών και τις δικές του φάσεις,μένοντας εδραιωμένος στο backcourt μιας μεγάλης ευρωπαικής ομάδας.Γενικά,για να κάνει μεγάλο επιθετικά ματς χρειάζεται πιο γρήγορο ρυθμό,και παιχνίδι στο τρανζίσιον όπως στο κάουνας.Αυτο με τα λάθη του ΔΔ μπορεί και να ερμηνευετεί θαρρώ.Τα λάθη του είναι κοντά στον μ.ο του.Οι ασίστ όχι και τόσο,αλλά δεν πιστεύω πως είναι τόσο προιόν της καλής άμυνας των καταλανών πάνω του αλλά του παιχνιδιού του Πάο.Σε πολλές φάσεις,αντίθετα με τα άλλα παιχνίδια,και λόγω του πλήθους επιθέσεων στο ποστ,μειώθηκε η ανάγκη δημιουργίας από τον Διαμαντίδη και γενικά η ομάδα δείχνει αρκετές φορές να μην εξαρτάται τόσο "αρρωστημένα" από τον αρχηγό της.Παίζει πιο ομαδικά στην επίθεση,γυρνάει τη μπάλα και με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω φτιάχνουν φάσεις και άλλοι παίκτες.(και 3 κλεψίματα πάντως,ειδικά το πορτοφόλι του χουέρτας ήταν εξαιρετικό).Για λόρμπεκ σου έγραψα πιο κάτω,πάντως νομίζω τα 2 5άρια της μπάρτσα φυσικά με προεξάρχοντα τον Τόμιτς ήταν αυτά που έκαναν τους Ισπανούς την καλύτερη ομάδα σε ρέγκιουλαρ σίζον-τοπ16 οπότε νομίζω υπερκαλύπτουν την αμυντική δουλειά ντονγκ-βάζκεζ.

      Διαγραφή
    3. Του Pasqual του αρέσουν τα πολλά ψηλλά κορμιά και τα προτιμάει. Στους προανεαφερθέντες βάλε και Kosta Perovic, για άλλη δουλειά of course, δεν είναι αθλητικός. Αυτή η frontline θα έκανε την φετινή Efes να μοιάζει κοντοπίθαρη. Και με τρομερή αλληλοκάλυψη, μπόλικες συνεργασίες, καταπληκτικά plays. Πέρυσι που ο Vazquez ήταν σκιά του εαυτού του και ο Ndong παραμεγάλωσε, προέκυψε ο Dorsey και τους έκανε μια χαψιά στον ημιτελικό. Η φετινοί ψηλοί τους είναι σαφώς ποιοτικότεροι, με μπασκετοσύνη που λέει και ο απαράδεκτος ο Χ#Γεωργίου.
      Θα συμφωνήσω για Διαμαντίδη και για την εξαιρετική άμυνα της Barca (ψιλοαναμένομενο). Δυστυχώς στο 4ο δεκάλεπτο ήταν φανερό ότι τον έψαχναν συνεχώς όλοι οι συμπαίκτες του και εκείνος έμοιαζε κλαταρισμένος. Τα τρίποντα του Μπράμου, πχ, ήταν σωστές σαν ατομικές αποφάσεις, αλλά τραβηγμένα για ομαδική λύση.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  31. Παιδια με το συμπαθιο αλλα παρακολουθωντας το τελος του παιχνιδιου ειχα μια ξαφνικη ονειρωξη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παιδια μαζι σας ,συμφωνω σε ολα ,αλλα ποδια στη γη και ψυχραιμια! Ερχονται δυο δυσκολα ματς!!
    Μεγαλο κοουτσαρισμα απο Αρτζι και στα δυο ματς και απολυτη συγκεντρωση και πιστη απο ολη την ομαδα. Αυτη ειναι και η μεγαλυτερη νικη του φετινου Παναθηναικου. Παμε γερα!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πρεπει να σταματησουν να το λενε clutch να μετονομαστει σε Διαμαντιδης να τελειωνουμε
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν την ξαναπαθουν οι της μπαρτσα θα ναι κ επισημα η σκυλα των πρασινων:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Remake of 2011?" #road_to_london
    PART 1
    Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος (τηρουμένων των αναλογιών και της αμυνάρας του Πεδουλάκη) του κορυφαίου scorer στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ο Navarro, όπως οι περισσότεροι φοβόμασταν και προβλέψαμε ότι δεν είναι τόσο άστοχος για δεύτερο σερί αγώνα, γάζωνε με το γνωστό ξενερωτικό τρόπο από το πρώτο μέχρι το.. πρότελευταίο λεπτό. Γιατί στο τελευταίο την παράσταση έκλεψε ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας της "μετά-Γκάλη" εποχής. Σφράγισε ένα επικό dejavu διπλό κάνοντας τη μεγαλύτερη μαλακία της καριέρας του. Και δικαιώθηκε, γιατί καλές οι αναλύσεις μας, μπορούμε να μιλάμε ένα βράδυ ολάκληρο για τα miss-match και τη σημασία τους, αλλά τα "κάκαλα" μας ξεπερνάνε.
    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, όπως και την Τρίτη, με μπόλικο physical game, δύο κολλητές ίδιες φάσεις με τον Σχορτσανίτη να αναγκάζει τον Pasqual να αλλάξει πολύ νωρίς τα πλάνα του στην άμυνα. Η απάντηση του Ισπανού στην ψηλή πεντάδα του ΠΑΟ ήταν ζώνη με σκοπό να παίρνει ο Gist προσπάθειες μόνο από την κορυφή και να αποτρέπονται οι διεισδύσεις. Έτσι, πολύ γρήγορα η Barca ροκάνιοσε τη διαφορά και πήρε κεφάλι στο σκορ. Το ματς πήγε έτσι μέχρι τέλους, και τι τέλους..
    1) Με τον Navarro σε τέτοιο βράδυ (τους το χρωστούσε) ήταν αναμενόμενο να επιτρατευτεί ο αμυντικός Sada και να μην ρισκάρουν με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση La Bomba & Saras. Πάντως μόνο δέος προκαλέι αυτό που έδειξε ο φακός σε κάποια φάση με τον τεράστιο Jasikevicius να κράζει τον Navarro και τον Ισπανό να σκύβει το κεφάλι.
    2) Ο Tomic αντιμετωπίστηκε πολύ καλύτερα από προχθές, με physical game που τον αποσυντόνισε αρκετά. Ήταν ο χειρότερος παίκτης των Καταλανών στο +/-
    3) Ο Διαμαντίδης φέτος το έχει παρακάνει με την γκρίνια και αυτό φαίνεται να επηρρεάζει και την απόδοσή του. Έχει πάθει "Σπάνούλης". Φλέρταρε σε όλο τον αγωνα με την τεχνική ποινή μαζί με τον Pasqual. Και επειδή όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια, την έφαγε ο Maciulis για ειρωνία σε σφύριγμα στον Jasikevicius. Χαρακτηριστική είναι μία φάση που από τη διαμαρτυρία του, χάνει τον αιφνιαδιασμό του κατα πολύ πιο αργού του Wallace και υποπίπτει στο πρώτο του φάουλ.
    4) Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ασυνεννοησίας Διαμαντίδη με Ukic, όταν η μπάλα καίει. Θέλουν και οι δύο την μπάλα δικιά τους. Δουλειά του Πεδουλάκη είναι να τους ηρεμήσει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στον Κροάτη, που πάντως δεν έχει πάντα άδικο.
    5) Πολλά λάθη από τους πράσινους και rebounds με τη σέσουλα. Αν δεν ήταν τόσο συγκλονιστικοί από τα 6,75 θα θύμιζαν την ομάδα του πρώτου μισού της σεζόν. 13 λάθη στο 24' είναι μεγάλος αριθμός, απόρροια και της καταπληκτικής άμυνας της Barcelona. Στο πρώτο ημίχρονο από την άλλη, τα επιθετικά σκουπίδια ήταν 5-0 υπέρ του ΠΑΟ (στο δεύτερο ημίχρονο η βοήθειες που έβγαιναν στα σουτ από μέση απόσταση άλλαξαν αυτήν την εικόνα, 8-2 υπέρ των γηπεδούχων).
    6) Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι Έλληνες περιφερειακοί την τρίτη απέναντι στον Saras, να τον χτυπήσουν δηλαδή στα πόδια, το έκανε ο Lasme και μάλιστα με αριστερή τρίπλα. Χιλιάδες μπράβο για τον Γκαμπονέζο που από άτεχνος intent undersized αμυντικός εξελίσσεται σε πλήρη πάικτη. Όσο μέχει υγιής θα βελτιώνεται. Καλά θα κάνει ο Γιαννακόπουλος να τον ανανεώσει γρήγορα, αν δεν το έχει κάνει ήδη, τέτοιο τερματοφύλακα δεν θα ξαναβρεί! 3 blocks και απόψε από τον πρώτο stopper της διοργάνωσης, με highlight την θρασύτατη και στα ίσια τάπα στο floater του Navarro (το μεγαλύτερό του όπλο και σήμα κατατεθέν του) στο κρίσιμο φινάλε.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PART 2
      7) Ο Sada δεν είναι ούτε κακός παίκτης ούτε κακός σουτέρ, όπως πολλοί φίλοι ίσως να παρατήρησαν. Σημερα ήταν στη μέρα του και τιμώρησε την άμυνα του Πεδουλάκη (ακριβώς την ίδια άμυνα έπαιξαν και στον Ξανθόπουλο, δίνοντάς του το τρίποντο επιδεικτικά). Μάρκαρε με συνέπεια, δημιούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό και θεωρώ πως ήταν πολύ πιο σοβαρός από τον Huertas, παρά τις 4 assists του Βραζιλιάνου ( με 1 λάθος). Το καραγκιοζιλίκι του Marcelinho με το ανύπαρκτο φάουλ (από το Navarro τα έμαθε;) που κάνει σαν να ηλεκτρίστηκε και βέβαια δεν σφυρίχτηκε πρέπει να συμπεριληφθεί στα βιντεάκια του Shaq με τις βλακείες της εβδομάδας.
      8) Ο Abrines, πέρα από το αστείερευτο ταλέντο του (τρομερή φινέτσα ο μικρός), πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά. Αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά, όπως και πέρυσι στη Malaga. Το '12 ήταν draft material, το '14 θα είναι έτοιμος δολοφόνος.
      9) Ο αφανής (εντάξει όχι και τόσο) ήρωας του φετινού Παναθηναϊκού λέγεται Michael Μπράμος. Μακράν ο οικονομικότερος παίκτης των πρασίνων
      10) Στη σειρά με την Barcelona, με το set παιχνίδι να είναι επιθυμία και των δύο προρπονητών, ο Ξανθόπουλος έχει να δώσει. Δεν είναι ο κατάλληλος παίκτης, όμως θα βοηθήσει περισσότερο από τον Banks που θέλει να τρέξει το γήπεδο.
      11) Last but not least: Αν συνεχίσει έτσι ο Διαμαντίδης, θα καέι πριν το Λονδίνο. Σήμερα έκανε μία ακόμα κατέθεση ψυχής, παρότι ήδη από το '35 "κούτσαινε". Δυστυχώς, εκτός από τη σωματική καταπόνησ, ήταν και πιο αργός στις επιλογές του. Το σχόλιο του Johnny Rogers στην euroleague.tv για την σκοτωμένη προτελευταία επίθεση των πρασίνων ήταν "γιατί δεν παίρνει την μπάλα ο Διαμαντίδης". Υπενθυμίζω ότι σε εκείνο το σημείο του αγώνα η επαναφορά έγινε από πλάγια και το pressing ήταν ασφυκτικό. Η απάντηση για μένα βρίσκεται στην κούραση. Ο Jim το λέει από την αρχή της χρονιάς, ο ΠΑΟ πρέπει και με ορθό rotation και με πλάγια screens να προστατεύσει τον ηγέτη του. Θα μου πείτε ότι πλέον είναι ίσως αργά. Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος, το τονίζω, Έλληνας μπασκετμπολίστας των ημερών μας έκανε και πάλι την Ευρώπη να παραμιλάει.
      Υ.Γ.: Φάκελος "James Gist": Μετά το trade με τον Panko, ήμουν από αυτούς που έκρινα ακατάλληλη τη μετεγγραφή για αρκετούς λόγους. Σίγουρα δεν είναι ο πιο φερέγγυος που κυκλοφορεί. Πολλές φορές το παρακάνει με την περιφερειακή άμυνα (την Τρίτη στον Jasikevicius απόψε στον Abrines). Δεν είναι και λίγες οι φορές που ξεχνιέται στην άμυνα (δικό του λάθος το "play of the night" τρίποντο του Navarro που σφράγισε το 1-0), ή τρέχει μια ταχύτητα παραπάνω στο transition από τους συμπάικτες του, "χαλώντας" έτσι την πάσα. Ο Αμερικανός παίζει σε top φόρμα στον Παναθηναϊκό, ο ρόλος του stretch 4 του ταιριάζει πολύ περισσότερο από αυτόν που είχε σε Partizan & Fenerbachse που αναλωνόταν κυρίως στη ρακέτα. Σε όλο αυτό τα μέγιστα έχει συμβάλει ο Πεδουλάκης, ο πιο υποτιμημένος Έλληνας προπονητής.
      Συγγνώμη για πολλοστή φορά για την έκταση. Είναι τόσο κομβικής σημασίας το σημερινό διπλό!!!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Μην ξαναζητήσει ποτέ κανείς στο hoopfellas συγνώμη για την έκταση του σχολίου!!! Ειδικά εσύ Desti. Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο!! Αν αναλογιστούμε το μέγεθος της σημερινής επιτυχίας μάλλον μπορώ να πω ότι περιορίστηκες!!
      Συμφωνώ 200% σε ότι λες, στον φάκελο Τζέιμς Γκιστ έχω απλά να αναφέρω ότι το παλικάρι όσο τρελαμένος και να είναι τον βλέπω από τη στιγμή που πάτησε ΟΑΚΑ ότι έχει αρχίσει να παίζει ΠΟΛΥ μα πάρα ΠΟΛΥ πιο εγκεφαλικά και ουσιαστικά στην επίθεση. Κι αυτό μετράει. Μετά τις 2 αναμετρήσεις στην Βαρκελώνη για μένα έχει κερδίσει με το σπαθί και την τρέλα του μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Του αξίζει και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Σπουδαίος αθλητής με τα καλά και τα κακά του.

      Διαγραφή
    3. dd το ειρωνικο χειροκροτημα του Γιονας δεν το ειδες??αυτο πληρωσε(κακως) οχι τις διαμαρτυριες,σημερα μας επαιξαν δικαια 18-19 τα φαουλ.

      Διαγραφή
    4. @Madness, θα μου επιτρέψεις όμως να ζητήσω συγγνώμη για τα ορθογραφικά............. Ντροπή ρε φίλε!!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. @ανώνυμε 3:25, αυτό ακριβώς έγραψα: "....Και επειδή όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια, την έφαγε ο Maciulis για ειρωνία σε σφύριγμα στον Jasikevicius......" . Απόψε δεν σας έπαιξαν δίκαια, σας έπαιξαν, παραπάνω από δίκαια.... Τώρα που πέρασε λίγο η ώρα και χαλαρώσαμε, έγινε ή δεν έγινε (διπλό) φάουλ από τον Ukic στον Jawai ένα λεπτό πριν τη λήξη, στη διεκδίκηση του rebound, ακριβώς πριν την τάπα του Lasme; Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αδικήθηκε η Barcelona, αλίμονο. Απλά και τέτοια σφυρίγματα είναι μέσα στο παιχνίδι.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Μπράβο πολύ καλή η ανάλυσή σου. Ο Διαμαντίδης μου φάνηκε αρκετά κουρασμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ευτυχώς μεσολαβούν μέρες μέχρι την Τρίτη για λίγη ξεκούραση. Πίστευα ότι ο banks κάποια στιγμή θα ανέβει και θα βοηθούσε λίγο έστω για να μοιραστεί καλύτερα ο χρόνος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Πάντως με το να ξεκινήσει ο ξανθόπουλος μου δείχνει ότι ο RG δεν τον εμπιστεύεται καθόλου. Ακόμη πιστεύω πάντως ότι μπορεί να βοηθήσει για λίγο και είναι αναγκαίο να το κάνει.

      JM13

      Διαγραφή
    7. δεν δικαιουνταν τρεις βολες ο Ματσιουλης οταν του εκαναν φαουλ και στην αμεσως επομενη επιθεση δεχτηκε τεχνικη ποινη??.Δηλαδη την δικαια αντιμετωπιση την λεμε παραπανω απο δικαια,ωραιος εισαι DD.Τετοιες φασεις που περιγραφεις εγιναν ενα σωρο.Καποια στιγμη ο Ναβαρο εκανε επιθετικο φαουλ(εσπρωξε με το χερι) νομιζω στον Ουκιτς και μας εδωσε φαουλ και πηγαν στις βολες.Μην ψυριζεις την μαιμου,τα λαθη ειναι ανθρωπινα,στο πρωτο παιχνιδι μας αδικησαν,μπορει και εσκεμμενα.Μου αρεσει να διαβαζω αναλυσεις και ειδικα τις δικες σου,αν ηξερα τι ομαδα εισαι θα καταλαβαινα πιο πολλα.

      Διαγραφή
    8. @Ανώνυμε_3:40, να σε προλάβω κι εσένα, δεν είμαι γαύρος, είμαι αεκτζής. Δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω, φαντάζομαι ούτε κι εσένα, αλλά το πανηγύρι που έκανα μετά το τρίποντο του Peja στο ΣΕΦ το '98, στον πέμπτο ημιτελικό (ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ), γαύρος δεν θα το έκανε ποτέ. Όπως και την ξενέρα που έφαγα βλέποντας τον Χατζή στα ερυθρόλευκα. Ίσως αυτό το "παραπάνω από δίκαια" ήταν άκομψο, σόρρυ. Η έδρα, πάντως, πάντα παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τα σφυρίγματα, αυτό εννοώ. Πανάξια νίκη του Παναθηναϊκού, αν η Barca δεν είχε Saras θα έλεγα ότι είχατε περάσει ήδη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Συγχωρεμένος, Desti. Μην το συζητάς, χαιρόμαστε να σε διαβάζουμε, μπαίνεις εύκολα στο τοπ-5 των "ζουμερών" σχολιογράφων του μπλογκ.

      Συμφωνώ με τα περισσότερα που λες, μόνο δύο ενστάσεις έχω. Ναι, εκτιμώ τον Βίκτορ Σάδα που ξεχωρίζει ως διαχρονική πανοπλία (που λέει και ο Jim) του Ναβάρο. Έχει αθλητικά προσόντα, έχει και ψυχάρα. Πρεσάρει την μπάλα, τρομερός ριμπάουντερ, φονικός στα back door cuts. Αλλά καλός σουτέρ με ποσοστό καριέρας 22% στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει.

      Το δεύτερο αφορά τον Λασμε και την παικτική του εξέλιξη. ΟΚ, χαίρομαι να εμπλουτίζει το παιχνίδι του, αλλά ομολογώ ότι κάθε φορά που σηκώνεται για jumper από τα 5 μέτρα, αφενός κλείνω τα μάτια, αφετέρου συνειδητοποιώ πως τρέξαμε μία ακόμα κακή επίθεση. Μακάρι να γίνει στα 30 του νέος Κούκοτς (λέμε τώρα), αλλά για την ώρα μου φαίνεται πως μαθαίνει τεχνική "στου κασίδη το κεφάλι". Είναι μεγάλο το ρίσκο να τον έχουμε να πειραματίζεται σε τόσο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

      Από την άλλη, ας είναι πάντα τέτοιος αμυντικός σκύλος και χαλάλι του.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    10. @Shaddamm, για τον Sada δεν θα επιμείνω, απλά τον λατρεύω σαν παίκτη από εποχές Girona, σειρούλα με Marc Gasol, όταν παραχωρήθηκαν επειδή ήταν (άκουσον άκουσον) κατάλληλοι για το επίπεδο της Barcelona. Για τον Lasme δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο στο θέμα mid-range shot. Το έχω ξανασχολίασει, έχει καλό release, αλλά συχνά είναι off balance και προϊόν δισταγμού. Επίσης, κάτι που παρατήρησα σε δύο φάσεις σήμερα, δεν έχει την σωστή αίσθηση του χρόνου. Πολλοί παίκτες δεν την έχουν, απλά όταν παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν τους βγαίνουν είναι που προδίδονται. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφερόμουν αποκλειστικά στο σουτ από μέση απόσταση, στο οποίο, και πάλι, είναι βελτιωμένος, κι ας είναι αφερέγγυος. Γενικά η παρουσία του αρχίζει και γίνεται αισθητή και στην επίθεση. Φυσικά απέχει πάρα πολύ από το να γίνει post pressence υψηλού επιπέδου. Εδώ που τα λέμε, κι ο Dwight Howard αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα... Τζάμπα τα λεφτά και τα χαμένα καλοκαίρια στο πλευρό του Hakeem.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    11. @Shaddamm, για τον Sada να συμπληρώσω ότι καλά έκανε ο Πεδουλάκης και τον άφηνε αφύλακτο. Όπως καλά έκανε και ο Pascual και έδινε τρίποντα στον Τσαρτσαρή από την κορυφή, ή ο Mahmuti στον Πρίντεζη (αυτός την πάτησε για τα καλά). Πάντα αυτή η τακτίκή ενέχει ρίσκο, ειδικά όταν πρόκειται για περιφερειακό πάικτη. Ψυχολογία και πρώτος αναγνωριστικός αγώνας είναι πολύ βασικοί τομέις στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Sada και έμπειρος είναι και οξυδερκής, ήξερε ήδη από το βράδυ της τρίτης ότι θα σουτάρει σχεδόν αφύλακτος. Και γνώμη μου είναι ότι και στα παιχνίδια της Αθήνας αυτή πρέπει να είναι η αντίμετώπισή του, όταν η άμυνα θα ταμπουρώνεται προς τα μέσα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    12. Desti, αν και ΑΕΚτζης, ανέλυσες το ματς του ΠΑΟ καλύτερα από τους παναθηναϊκούς :-)

      Για τον Sada έχω μια αντίρρηση σχετικά με τον μηχανισμό του, πραγματικά απορώ πως είχε σε δύο σερί ματς τέτοια ευστοχία (για Sada). Να μου πεις, στο σχόλιο ήταν ο Rogers, του οποίου ο μηχανισμός ήταν παράδειγμα προς αποφυγή, και όμως τα κόλλαγε ανελλιπώς...

      Πάντως θεωρώ ότι, ακόμα και αν η εντολή είναι αυτή -να τον αφήνουν- ένα χέρι σηκωμένο μπροστά του, έστω για τους τύπους, πρέπει να το έχει ο αμυντικός που είναι στη πλευρά του.

      Όσο για τον Abrines, δεν ξέρω για σας, αλλά μου θυμίζει πολύ τον "τσαμπουκά" και την ποιότητα που έβγαζε από τους παίδες ο Rubio...να μου πεις, κοντοσειρές είναι (2 χρόνια διαφορά έχουν), αλλά έτσι τον βλέπω...

      Διαγραφή
    13. Επίσης, για το θέμα της διαιτησίας, να πω ότι η χθεσινή ήταν όαση μπροστά στην προχθεσινή...έστω και το 51-49 είναι απολύτως αποδεκτό (τα σπόρια πρέπει να τα παίρνει ο γηπεδούχος). Η φάση με τον Maciulis μπορεί να ήταν φάουλ στο σουτ (κρίνοντας από την πορεία της μπάλας πρέπει να τον βρήκε στο πήχη), αλλά μετά έπρεπε να πάρει τεχνική ποινή λόγω της αντίδρασής του...

      Διαγραφή
    14. Αντώνη, μιας και ανάφερες τους μηχανισμούς, Shawn Marrion, Magic Johnson, Roger Mason ( starter κάποτε στους Spurs και ντουέτο για ένα φεγγάρι με τον Marquee Perry στα πέτρινα χρόνια του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό) και επί το ελληνικότερον Γιώργος Μπαλογιάννης (ορισμός του "αφήστε τα box-out και πάτε για μακρινό rebound") θα είναι πάντα εδώ για να μας διαψεύδουν! Δεν συνοπολογίζω περιπτώσεις τύπου "Μπουρούση" ή "Πρίντεζη" που θέλουν κανα μισάωρο μέχρι να σουτάρουν

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    15. Shawn Marrion, μαζί με τον Mason οι Lurches του ΝΒΑ...ώμοι λες και κάνουν 250κιλά κωπηλατική + πιέσεις...

      Πάντως ακόμα και μεγάλοι σουτέρ/σκόρερ (από Πάσπαλιε και Bond μέχρι Κούουσμα) είχαν περίεργους μηχανισμούς...

      Διαγραφή
  36. Εχω την εντυπωση οτι η Μπαρτσα παιζει το Σ/Κ για το ACB, ενω ακολουθει το ταξιδι (δηλ. επιπροσθετη ταλαιπωρια) στην Αθηνα...Αντιθετα,ο ΠΑΟ δεν εχει αγωνιστικες υποχρεωσεις το Σ/Κ...Ας με επιβεβαιωσει ή διορθωσει καποιος..

    Μοναδικη ευκαιρια να εκμεταλλευτουμε την κοπωση των παικτων της αντιπαλου ομαδας και να μετατρεψουμε σε καμινι το ΟΑΚΑ..

    Estiakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι παιζει με την Γκραν Καναρια την κυριακη , και η Ρεαλ το ιδιο. Οι ελληνικες ομαδες δεν εχουν αγωνες.. δεν θα γινει καν αγωνιστικη.
      Κοπωση του αντιπαλου βλεποντας ψυχρα τα νουμερα των αγωνων δεν πολυ-βλεπω. Εμεις βασιζομαστε σε rotation 7,5 παιχτων , ενω ο αντιπαλος σημερα ειχε 10 παικτες με χρονο ανω των 10 λεπτων.
      Το καμινι ΟΑΚΑ , ειμαι σιγουρος οτι αγχωνει τους παικτες μας φετος.Τοσο που "ησυχασα" που στην Α1 θα εχουμε μειονεκτημα με τον οσφπ... Παμε για 2 τεραστια ματς. Τιποτα δεν εχει τελειωσει ακομη!!
      NOSF

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡA
      NOSF

      Διαγραφή
    3. Φιλε NOSF ξεχνας ομως οτι δεδομενου οτι το low post παιχνιδι των καταναλων τεινει να ... εξουδετερωθει από την αεροπορια των Λασμε-Γκιστ (συνδρομη Τσαρτσαρη-Σοφο)...η Μπαρτσα περιοριζεται στο απιχνιδι των περιφερειακων της...Θεωρεις οτι οι Ναβαρο-Σαρας θα ανταπεξερθουν σε διπλο παιχνιδι την αλλη βδομαδα, προερχομενοι μαλιστα από αγωνα πρωταθληματος???Αμφιβαλλω..Το momendum δειχνει ΠΑΟ πιστευω..

      estiakos

      Διαγραφή
    4. Εννοειται.. το μομεντουμ δειχνει εμας.
      NOSF

      Διαγραφή
    5. δεν θα παιξουν την Κυριακη Ναβαρο-Σαρας(υποθετω) οπως δεν επαιξαν ουτε αυτην που περασε,τους ξεκουρασε ειπε λογω μικροτραυματισμων ο Πασκουαλ."Α"

      Διαγραφή
    6. Barcelona - Gran Canaria 14-4-2013

      http://www.fcbarcelona.com/basketball/calendar

      Γιατί τα πάντα θυμίζουν 2011;;; Ακόμα και το comeback από μεγάλη διαφορά (τότε -16, σήμερα -13)...

      Η ομάδα του Παναθηναϊκού αξίζει πολλά συγχαρητήρια... Κατάθεση ψυχής, αν και επιστρέψαμε πάλι πολύ στη λύση των τριπόντων, το ποσοστό των οποίων μας έσωσε τη νίκη...

      Για τον Ολυμπιακό κακό παιγνίδι... 1/19 τρίποντα ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα δεν βλέπεις. Αυτό και μόνο δείχνει ότι ο οι πειραιώτες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στα επόμενα παιγνίδια... Δεν συγκρίνεται το 27% του ολυμπιακού με το 6% της Εφες...

      Papaloukas-Diamantidis-Spanopulis

      Διαγραφή
  37. Όπως είχα γράψει και σε άλλη ανάρτηση, αυτή η σειρά σημαίνει πάρα πολλά κυρίως για τον Πεδουλάκη. Σήμερα απέδειξε ότι όταν έλεγε την Μπαρτσελόνα 'χαζή ομάδα' το έλεγε μετά λόγου γνώσεως (ό,τι κι αν εννοούσε). Περισσότερο κι από την ομάδα, θέλω να προκριθούμε κυρίως για αυτόν. Τέτοια προπονητική δουλειά στην Ευρωλίγκα από Έλληνα προπονητή και σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε ξαναδεί. Το φάιναλ φορ θα είναι η ανταμοιβή του. Μεχρί τότε όμως έχουμε καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'ΧΑΖΗ ΟΜΑΔΑ' πότε το ειπε αυτο, δεν το ειδα πουθενα.

      Διαγραφή
    2. Το είχε πει όταν παίζαμε με την Μπαρτσελόνα το '11 ως σχολιαστής τότε στην εκπομπή της Νόβα.

      Διαγραφή
    3. αααα,για αυτο μου ξεφυγε,αφου το ειπε τοτε θα το λεει και τωρα.

      Διαγραφή
  38. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=239&seasoncode=E2012#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παραμένω τακτικός αναγνώστης του blog αν και σπάνια σχολιάζω πλέον...αλλά δεν γίνεται να μην σχολιάσεις την δήλωση της εισόδου του Jim κάθε φορά...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. γεια σου αρχηγε, οπως καταλαβαινεις ακομη να συνελθουμε, το πρωτο σου σχολιο? Θα αντεξει ο παο να κανει τετοιες ενφανισεις (αλλες δυο)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι. Η μέχρι στιγμής εικόνα (επειδή χρησιμοποίησες το ρήμα "αντέχω) βγάζει άλλο ερωτηματικό. Θα αντέξει η Μπαρτσελόνα..? "Φυσικά" ο Παναθηναϊκός είναι πιό έτοιμος.

      Διαγραφή
    2. αλήθεια jim και έπειτα από το σχόλιο σου θα ήθελα ακόμα ένα σχόλιο για την απόδοση του Ναβάρο...δεν ήταν έτοιμος λέγανε αλλά και στα δυο μάτς δήλωσε παρών....δε θα επηρεαστεί καθόλου από τον τόσο χρόνο που έπαιξε ή απλά ήταν στάχτη στα μάτια το δήθεν πρόβλημα του για αποπροσανατολισμό....δε λέω φυσικά οτι δεν έχει πρόβλημα όλοι το γνωρίζουν αυτό...απλά ίσως το διόγκωσαν τώρα λόγω πλευ οφ

      Διαγραφή
  41. τζημ καλησπερα.μεγαλη νικη αποψε και γενικα μεγαλο ματς.θα ηθελα με πινελιες την γνωμη σου σλλσ κσι γισ το ματς της τριτης.αιμα και αμμος?η μπασκετικη αξια του μπραμος ανεβηκε ενα σκαλοπατακι αποψε.σε ευχαριστω παρα πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Δε χρειάζεται να σου πω εγώ ότι θα είναι "αίμα κ άμμος".. Ο νικητής του τρίτου πιθανόν να πάρει και τη σειρά. Και Μπράμος και Γκιστ..

      Διαγραφή
  42. καλησπερα τζιμ....αποψε απαντηθηκε ποιος θα ναι ο προπονητης της χρονιας....καποιοι οφειλουν μια συγνωμμη για τα ειρωνικα σχολια....νομιζω η ασθενεια του μαικλ θα κρινει τη σειρα λες και εχει χασει την ταυτοτητα της η μπαρτσελονα,λες και καποιον ψαχνουν στα φτερα και δεν τον βρισκουν και αυτο επηρεαζει και το παιχνιδι ων ψηλων...τι λες για το τριτο παιχνιδι?περιμενουμε αναρτηση εναγωνιως...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κάπταιν..Γράψαμε από την αρχή πόσο αναμένεται να κλονιστεί η λειτουργία της Μπάρτσα χωρίς τον Μάικλ γιατί διάβαζα τριγύρω απόψεις στυλ "καλοδουλεμένη θα το καλύψει" κτλ.. Επηρεάζει τρομακτικά το ποστ παιχνίδι της και το αμυντικό κομμάτι. Τρίτο..? Ο νικητής πολύ πιθανόν να πάρει τη σειρά.

      Διαγραφή
    2. @Stonerook, μόνο αν γίνει κανένα θαύμα και πάει η Baskonia στο Λονδίνο δικαιούται να χάσει ο Πεδουλάκης τον τίτλο του κορυφαίου. Η Barcelona, με την απουσία του Mickeal είναι -2 παίκτες, ένας αυτός και ένας ο Lorbek.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. desti,είναι και σαν συγκοινωνούντα δοχεία οι 2 παίκτες...Με Μάικλ μέσα,όπως έχει ειπωθεί σωστά ο λόρμπεκ λειτουργεί ως stretch-4 και κινείται από έξω προς τα μέσα.Τώρα έχει μπερδευτεί λίγο στις κινήσεις του,τον ταλαιπωρεί πολύ και ο γκιστ,καθοριστικοί παράγοντες...

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα Jim. Κρεμόμαστε από την πένα σου... χαχαχα. Αυτη θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα ανάρτηση της χρονιάς, μέχρι την επόμενη... Οσο για ο ροτέισον πως σου φάνηκε σημερα που αντί να μεγαλώσει μίκρυνε κιόλας (εκτός ο Μπανκς και ακόμα λιγότερο χρόνο συμμετοχής ο Σόφο)?????? Παρ' όλα αυτά θα τολμήσω να πω οτι αυή η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη του 2011!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Έτσι θα πας, με αυτό το ροτέησιον. Και το ξεκίνημα του Ξανθόπουλου θετική προσθήκη, έδωσε ότι μπορούσε το παιδί. Πλέον η θέληση είναι τόσο μεγάλη που υπερβαίνεις εαυτόν..

      Διαγραφή
    2. έχασα τα πρώτα 4 λεπτά...το λέι απ πάντως με το αριστερό μια χαρά...Τον αφήνουν και πιο πολύ στα σουτ όπως και ο Πάο τον σάδα,είναι σημαντικά αυτά τα 5 εώς και 10 λεπτά κατ'εμέ που μπορεί να δώσει.Έπαιξε και ρόλο στην απόδοση του ούκιτς ότι δεν ξεκίνησε και φάνηκε πιο φρέσκος ο κροάτης ερχόμενος από τον πάγκο.Ίσως χρειαστεί και ανάλογο κόλπο με σκορδίλη για κανά 3λεπτο,να γλιτώσει κανά φάουλ από λάσμε.

      Διαγραφή
  44. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που πλέον, όταν τα ματς του ΠΑΟ φτάνουν προς τη λήξη τους τους και είναι σε δύσκολη θέση, μου δίνεται η εντύπωση πως απλώς "κάτι θα κάνει ο Διαμαντίδης και θα κερδίσει", έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα Jim. Συμφωνώ με τη διαπίστωση ότι η φτώχεια στα γκαρντ θα πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη: ένα step-up του Μπανκς σε αυτή τη φάση της σεζόν ανήκει περισσότερο στη σφαίρα της ευχής/φαντασίωσης. Δηλαδή, μακάρι να αντέξει το καλό μας δίδυμο που έχει πια βρει όση χημεία του επιτρέπουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά των δύο παικτών - παραπάνω δεν έχει.

    Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ως τώρα είναι τα μέτρια performances (τι μας κάνεις με την ορολογία!) του Μασιούλις. Λόγω απουσίας του Μάικλ φανταζόμουν ότι ο Λιθουανός θα γίνει ΤΟ κλειδί της σειράς. Μέχρι τώρα το σύστημα του δίνει μπάλες (και πώς να γίνει αλλιώς, το mismatch βγάζει μάτια), αλλά ο μάγκας δεν αποδίδει. Σήμερα τουλάχιστον δούλεψε περισσότερο στη βρωμοδουλειά. Τι βλέπεις για την πάρτη του από δω και κάτω;

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα δικτάτορα.. Τον περίμενα καλύτερο σήμερα επιθετικά. Θεωρώ ότι μπορεί να βρεί ρυθμό από την περιφέρεια για να κάνει "δουλειά" στο ποστ όπου όντως υπάρχουν καταστάσεις για αυτόν. Σημαντικός παράγοντας για τα δύο ματς της Αθήνας.

      Διαγραφή
    2. @Shaddamm, Ingles & Wallace είναι ψηλά κορμιά. Όσο δυνατός και μυώδης κι αν είναι ο Λιθουανός, δεν είναι έυκολο να ποστάρεις ψηλότερο αντίπαλο. Επίσης δεν πήρε πληθώρα ελευθέρων σουτ, μην κοιτάς τον Μπραμο, ο Ελληνοαμερικανός έχει και shot off dribble.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Κάτι ακόμα που δεν το έχει πει κανένας: παίζει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ άμυνα -για τα δικά του μέτρα- ο Σάρας. Σε μία φάση δεν τον άφησε καν να ποστάρει !!!!, ενώ σε επόμενη τον παρενοχλούσε τόσο πολύ που δεν μπόρεσε καν να πάρει θέση !!!!!! τον Maciulis....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !!!

      Φάνηκε όμως ότι ότι έδινε πίσω στην άμυνα, του αφαιρούσε ενέργεια μπροστά...37 χρονών και ως γνωστόν, ο πανδαμάτωρ χρόνος....

      Διαγραφή
    4. Ο Jasikevicius στα γεράματά του παρουσιάζει τα εξής "παράδοξα":
      1) παίζει εξαιρετικά απέναντι σε κλειστές άμυνες, ενώ στην καριέρα του καθιερώθηκε ναι μεν ως p'n'r machine, αλλά αγωνιζόταν σε ομάδες που έτρεχαν το γήπεδο όπως Maryland, Lietiuvos Ritas, Barcelona, MaccabiTA, Olimpija Ljubljana, Golden State Warriors (οι τελευταίοι όχι από προσωπική επιλογή προφανώς), πλέον είναι δολοφόνος στα πολύ κλειστά παιχνίδια (το τελευταίο του final-4 με τον Παναθηναϊκό είναι αδιάψευστος μάρτυρας). Είναι τέτοια η προσωπικότητά του και η συγκέντρωσή του που ακόμα και στα πιο κλειστά παιχνίδια μπορεί να κάνει ότι θέλει (για έναν 37άρη πάντα).
      2) Ενώ στην άμυνα, στην οποία είναι πολύ φιλότιμος και δραστήριος όπως είπε ο peris, είναι αργός και το footwork δεν βοηθάει, στην επίθεση είναι στιγμές που μοιάζει γοργοπόδαρος. Η εξήγηση είναι ότι διαβάζει καταπληκτικά το παιχνίδι και ξέρει να προστετεύει την μπάλα όταν θα επιχειρήσει να διεισδύσει. Μιλάμε για τον παίκτη που πριν τρία χρόνια θεωρήθηκε τελειωμένος. Απόλαυση να τον παρακολουθείς ακόμη και στο κακό του βράδυ

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα Τζιμ και σε όλη την παρέα.

    Καθόλη τη διάρκεια του ματς σκεφτόμουν τι ειπώθηκε εδώ μέσα για τον Abrines. Πραγματική αποκάλυψη σήμερα ο 20χρονος.
    Τον βλέπω να πηγαίνει προς ΝΒΑ μεριά πολύ σύντομα, ίσως και στο τέλος της χρονιάς.
    Ο Πεδουλάκης και σήμερα, όπως και την Τρίτη, έκανε φανταστικό coaching κατά τη γνώμη μου.

    Αν και, για να πω την αλήθεια, αναρωτιόμουν στη διάρκεια του αγώνα: Αν δεν ήμασταν στην Ελλάδα, δεν ήμασταν Ευρωπαίοι αλλά στην Αμερική και βλέπαμε αυτό το μπάσκετ, ειδικά δε διαφημιζόμενο ως ματς μεταξύ δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα, πόσο θα μας άρεσε το θέαμα;
    food for thought..

    Rick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πόσο θα μας άρεσε το «θέαμα» γιατί αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όντως ήταν ένας αγώνας άκρως αντιπροσωπευτικός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με έμφαση στις άμυνες και πάρα πολύ τακτική. Και εν τέλει αυτό είναι που περιμένει να δει κανείς σε μια αναμέτρηση δύο εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρωλίγκα. Τους προπονητές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο...

      Έλρικ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Rick.. Τυγχάνει να είμαι από αυτούς που βρίσκουν σπάνια ομορφιά κ σε παιχνίδια που λήγουν 65-63.. Υπάρχει πολύ τακτική, σε υψηλό επίπεδο, στο συγκεκριμένο ματς απ και μου αρέσει.

      Διαγραφή
    3. Οι Αμερικανοί στήνονται στις οθόνες τους για να δουν κάτι Γουίτσιτα Στέιτ-Μοντάνα να τελειώνουν 45-42. Αν έχουν 'μυηθεί' στην σημασία του παιχνιδιού και καταλαβαίνουν το διακύβευμα, θα βλέπαν και ματς που θα τελείωνε 2-1. Ξέρουν πολύ περισσότερο μπάσκετ από όσο φανταζόμαστε. Επίσης πολύ λίγοι Αμερικάνοι θα σου πουν ότι η κανονική περίοδος του ΝΒΑ είναι το τοπ μπάσκετ που βλέπουν. Τα πλέι οφ του ΝΒΑ είναι πραγματικά το καλύτερο μπάσκετ του πλανήτη, από εκεί και κάτω όμως κάθε διοργάνωση έχει την δική της μαγεία και είναι θέμα γούστου. Εγώ πάντως ένα ματς Ατλάντα-Γιούτα στην μέση του χειμώνα δεν μπορώ να το παρακολουθήσω εύκολα.

      Διαγραφή
    4. Πάντως εδώ έχω σοβαρό παράπονο από τον Πασκουάλ.Όπως λέμε όλοι για τον αμπρίνες φοβερή αποκάλυψη...Αλλά τόσο καιρό γιατί δεν έπαιρνε χρόνο??Είναι λογικό στο σημείο που βρισκόμαστε σε τέτοια παιχνίδια να μη γίνεται να πάρει και πολύ χρόνο,αλλά όλη τη χρονιά έβγαζε ο μάικλ τα 30λεπτα μέχρι και στο ισπανικό και όλα τα υπόλοιπα ο λίγο "ξινός" ραμπασέδα.Καλός μεν,αλλά δίχως να έχει κάνει τη διαφορά.Ο αμπρίνες σπάνια έπαιζε έστω και για ένα 5-10 λεπτο.Με το που έπαιξε έκανε το μπαμ..αδικαιολόγητη τάση του Πασκουάλ για μένα.Μου αρέσει οι προπονητές να μη "θάβουν" τους αναπληρωματικούς και ειδικά νέα ταλέντα.

      Διαγραφή
  47. τζημ καλησπερα και παλι .μιας και το ανεφερες που αποδιδεις πολυ συντομα πες μου αυτην την μεταλλαξη του γκιστ σε εναν παιχτη που μπορει να σουταρει να ψιλοβαλει την μπαλα στο παρκε να κανει ντραιβ?παντως οπως και να εχει εχει ψυχη το παιδι και νευρο πολυ.πραγματα που μετρανε σε δυνατα ματς ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρακτήρας και περιβάλλον. Το παιδί έχει δουλέψει με την ομάδα είναι φανερό και κυρίως βρήκε ρόλο για να βγάλει τη δουλειά αυτή.

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα Jim και στην παρέα. Δικαίωση του rg και. Του jim για τη σημασία της σκυλίσιας άμυνας που φάνηκε να χάνει η ομάδα στο δεύτερο γύρο και που ευτυχώς με τη φυγή καπονο επέστρεψε και μας φέρνει ως εδώ. Με Άλμπα ήταν η επιτομή του δόγματος και στα δύο τελευταία παιχνίδια φυσικά. ΓΚέιτ εκπληκτικός. Τεράτια απογοήτευση ο σοφο. Θα ήθελα το.σχόλιο σου jim.για σοφο. Περιμένουμε πιο έξυπνο παιχνίδι από αυτόν.ουκιτς έχει κάνει τρομερή αμυντικά πρόοδο στα μάτια μου. Λάσμε και ΔΔ αποφασιστικής σημασίας ενέργειες. Αλλά και πάλι credit στον Αργύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Taagor.. Δε θα έλεγα απογοήτευση ο Σόφο, στη παρούσα φάση προέχει η ομάδα, ο καθένας δίνει ότι μπορεί για όσο κρίνεται κατάλληλο. Και ο Γκιστ και ο Ούκιτς έχουν προοδεύσει αρκετά. Η διαφορά στο παρκέ όμως είναι ο Λάσμε. Στο λέω με μεγαλύτερη σιγουριά από το να σου πω πως "ο Παναθηναϊκός κέρδισε σήμερα".. Είναι τόσο προφανές πλέον που κάνει μπαμ..!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ όσο δεν πάει για λάσμε! ! Στο πάρκε πάλευε ο άνθρωπος για το ριμπάουντ μετά το σουτ του μπρςμος.συγκινητικός. Η τάπΑ σε ναβαρο μισό παιχνίδι. Ήθελε νατη πάρει σπίτι του... και βγήκε έξω με τη μπάλα αγκαλιά.. Προσφέρει τρομερή ευελιξία στους σχηματισμούς Και έχει τρομερή ενεργεια. Όσο για σοφο δεν τον κατηγορώ. Απλά αλλα μπορεί και για αυτό περιμένουμε αλλά. Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    3. Staphane Lasme: ο Dorsey του '13!!! Άξίος!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα. Δεν θέλω να γράψω πολλά. Μόνο τα εξής δύο.

    1. Τι πάθανε οι διαιτητές σήμερα; Πολύ σεβασμός στον φιλοξενούμενο, τόσο μου έκανε εντύπωση που νόμιζα οτι παίζανε στο ΟΑΚΑ.

    2. Ο Πασκουάλ δεν είχε να δώσει φάουλ στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟ; Η αλλαγή στο σκριν που έφερε τον Διαμαντίδη με τον Jawai έγινε βάσει πλάνου; Και ο Πεδουλάκης στην επόμενη επίθεση μάτσαρε τον Lasme πάνω στον Navarro, αλλά νομίζω (όπως αποδείχθηκε απο την μεγαλοπρεπή τάπα) οτι του Πεδουλάκη η έμπνευση είχε αρκετή δόση λογικής. Του Πασκουάλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο πεδουλακης το εχει ξανακανει σε παιχνιδι στο οακα με μαλαγα αν θυμαμαι καλα.

      Διαγραφή
    2. Ο Πεδουλάκης πήγε ξεκάθαρα και στοχευμένα τον Λάσμε στον ναβάρο ώστε να του κλείσει το οπτικό πεδίο,ξέροντας ότι ο λα μπόμπα δεν είναι παίκτης που θα δοκιμάσει λέι απ (όπως σπανούλης) αλλά θα δοκιμάσει το σουτάκι από μέση απόσταση.Εξαιρετική επιλογή...Τώρα το άλλο με τον Τζαβάι δεν μπορώ να το δικαολογήσω..Λογικά είχε δοθεί εντολή για αλλαγές σε όλα τα σκριν περιμένοντας είσοδο στο καλάθι όπως στο προηγούμενο ματς με την πάσα στον γκιστ.Ορθή επιλογή από τον διαμαντίδη,βρήκε το θάρρος της επιλογής του από το να ψάξει πάλι κάποια πάσα,σπλιτ άουτ που θα μπέρδευε και την ομάδα.

      Διαγραφή
    3. Και δεν υπάρχει πλέον N'Dong για να μπορέσει να κυνηγήσει με πιο γρήγορα πόδια τον ΔΔ. Πιο κακή επιλογή μου μοιάζει το ότι άφησε τον Jawai μέσα (αφού έδωσε εντολή για switch προφανώς ήξερε ποιος θα πάρει τη μπάλλα), αλλά και ποιον να βάλει ? Να που στη συγκεκριμένη φάση η Μπάρτσα φαίνεται ότι είχε την έλλειψη στο roster...

      Διαγραφή
  50. Υπάρχουν φορές που τα dejavu κάνουν μπαμ. Σύμφωνα με την ταινία Matrix πρόκειται για βλάβες του συστήματος. Η σειρά βρωμάει. Το μέτρο ξεκίνημα του ΠΑΟ στη διοργάνωση, η ταμπέλα του απόλυτου outsider, τα two and a half (?)guards, ο τραυματισμός του Μάικλ, ειδικά σήμερα ο Συρίγος στην περιγραφή, μέχρι και ο Ρομέιν Σάτο έκανε την εμφάνιση του και πήρε καλάθι και φάουλ από τον Σάρας.
    Και λίγα λόγια σοβαρά. Νομίζω απαντήθηκαν στα 2 πρώτα ματς πολλά από τα ερωτήματα που είχαμε πριν την σειρά. Όπως το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κρατήσει την Μπαρτσελόνα 3 ματς στους 60 πόντους. Το έκανε ήδη στα 2. Η αν θα μπορέσει ο Λάσμε να τα βάλει με τα ψηλά κορμιά της Μπάρτσα. Η αν θα βγάλει ο Παναθηναϊκός 80 λεπτά παιχνίδι σε 2 μέρες με 2 περιφερειακούς. Το έκανε και μάλιστα για 85. Η αν θα κάνει το step up ο Γκιστ. Το έκανε.
    Πλέον η σειρά έρχεται στο ΟΑΚΑ. Τα πράγματα για μένα είναι πλέον ακόμα πιο δύσκολα. Όσο και αν οι δηλώσεις λένε το αντίθετο, στην πραγματικότητα θα έχει και ο Παναθηναϊκός άγχος. Το οποίο πολλά παιδιά δεν το έχουν διαχειριστεί ξανά. Ειδικά φέτος έχουμε και αρκετούς παίκτες που συνολικά μέχρι τώρα στη σεζόν αποδίδουν καλύτερα εκτός έδρας όπως ο Ούκιτς π.χ. Απ' την έδρα μας έχουν περάσει άλλωστε και η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ. Και η Μπαρτσελόνα μπορεί.
    Αλλά ακόμα κι έτσι αυτά τα 2 παιχνίδια στο ΟΑΚΑ θα είναι ένα καινούργιο τεστ γι αυτή την ομάδα. Και σίγουρα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η ομάδα θα βγει πιο έμπειρη και καλύτερη. Έτσι είναι όλα τα ματς για τον φετινό ΠΑΟ. Κάθε ματς ξεχωριστά και όπου μας βγάλει. Το ταβάνι δεν υπάρχει.
    ΥΓ1 Με συγκλόνισε ο Γκιστ και στα 2 ματς. Πάθος σκέτο. Συμφωνείς νομίζω Τζιμ.
    ΥΓ2 Το διπλό πριν 2 χρόνια έδωσε άλλη ώθηση στους παίκτες της ομάδας. Ειδικά ο Σάτο μετά από εκείνο το ματς ήταν άλλο παίκτης. Καλό θα ήταν ο Μπράμος να συνεχίσει να γαζώνει και στην Αθήνα.
    ΥΓ3 Πολύ καλός ο Πεδουλάκης ΚΑΙ σήμερα αλλά σχήμα με τον Τσαρτσαρή στην κορυφή της ρακέτας με πλάτη στο καλάθι να το παίζει οργανωτής δεν θέλω να ξαναδώ. Μάλλον τον βάζει εκεί για να λειτουργήσει σαν σκαλοπάτι στην ανάπτυξη αλλά μόνο λάθη βγήκαν σε εκείνες τις φάσεις.
    ΥΓ4 Το νικητήριο τρίποντο το έβαλε ο Διαμαντίδης αλλά το πιο κρίσιμο ο Μπράμος. Μας έδωσε ζωή στο 64-60 με βόμβα εν κινήσει. Σε δημιουργία του -καλού και σήμερα- Ούκιτς. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να υποθεσω συμφωνεις οτι εχουμε πολυ καλο υλικο φετος π δν εχει τπτ να φοβηθει σε σχεση με αλλες χρονιες.. κ επιτελους σωστες δηλωσεις απο τον κοουτς.. η μπαρτσα εχει βαθος.. οχι καλητερο υλικο.. να ξερουμε και τι λεμε. σμρ ανοιξε και αλλο το ροτεισον της με 10 παιχτες ενω εμεις παλι στους 8.
      οσο ο αρτζι δν φοβαται τοσο καλητερος θα ειναι!!!
      Ο γκιστ ειναι ο ξενος με την μεγαλυτερη βελτιωση μεχρι τωρα. μπραβο στον κοουτς και τον προεδρο π τον εφεραν

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω σε ολα madness.Ευγε!!

      Διαγραφή
    3. Ο Γκιστ αποδεικνύει στους ανθρώπους που πρώτα κοιτάζουν το μυαλό στο παιχνίδι και μετά όλα τα άλλα,οτι το πάθος και η δυναμικότητα τα ξεπερνάνε όλα.Και μετρ του μπάσκετ και των τακτικών όπως ο Τζιμ δεν ήταν υπέρ της τράμπας πάνκο-γκιστ(ούτε εγώ είχα κατενθουσιαστεί,λόγω των πολλών αλλαγών) επειδή τρώει προσποιήσεις,αργεί στις περιστροφές,κάνει χαζές ενέργειες επιθετικά κλπ.Ένας τέτοιος παίκτης όμως είναι που μαζί και με τον μπράμο δίνουν φρεσκάδα και ζωντάνια στην ομάδα(αυτά που για ένα ακόμη χρόνο λείπουν από τη μπάρτσα) και με πάθος δύναμη,αθλητικά προσόντα τα δίνουν όλα.Σε αυτή τη φάση των 8,παίρνουν μπροστά τα πιο νέα παιδιά.Οι 2 αυτοί παίκτες έιναι σε εξαιρετική ηλικία και σε αυτή τη σειρά των πλέιοφ τα δίνουν όλα και λογικά θα είναι και οι πιο έτοιμοι και επαναφορτισμένοι ενόψει τρίτης...Συμφωνω και σε όλα τα υπόλοιπα,ο Πάο βρήκε 2 τεράστια σουτ,και τα 2 πολύ δύσκολα.Ο Μπράμος αν είναι στις μέρες του(και όχι στη μέρα του..) μπορεί να γαζώσει ανελέητα και να κάνει χιλιάδες πράγματα στο παρκέ...Value for money..

      Διαγραφή
    4. chris καλύτερο βάθος δεν σημαίνει και καλύτερο υλικό; Πιστεύω ότι οι 7-8 παίκτες που είναι οι ενεργοί στο rotation της ομάδας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο (όχι άριστο). Αλλά πάγκος......peris συμφωνούμε. Για μένα θέλει στο μπάσκετ και μυαλό και πάθος και πιστεύω το φετινό μείγμα του Πεδουλάκη τα έχει και τα 2.

      Διαγραφή
  51. Εκει μας φτασανε,με τοσα που εχουμε τραβηξει αν μια διαιτησια κινειται πιο κοντα στο 50-50 να αναρωτιεστε πως εγινε αυτο;
    Πιο λογικα πραγματα χτες,μονο στο -2 στα φαουλ(ΠΑΟ 19-Μπαρτσα 17) και χειροτερη στιγμη το μη καταλογισμο 3βολων στο φαουλ για τριποντο υπερ του Μασιουλις στο 50-48 που με τη τ.ποινη εγινε 54-48 αντι ισως και να περασουμε μπροστα.
    Μπροστα σε αυτα που εχουμε δει,βεβαια σου φαινεται ισως οτι επαιξαν και Παναθηναικο (;) οι διαιτητες.
    Να θυμισω για συγκριση οτι ο Ολυμπιακος ειχε στο Παλαου +6 φαουλ υπερ(Μπαρτσα 22-Ολυ 16) και στο ΣΕΦ +8 (Ολυ 20-Μπαρτσα 28).
    Παντως ειναι λογικο με οσα εχουμε δει μολις δε μας καθαριζουν οι διαιτητες να φαινεται too good to be true,αρα ευνοια.
    Εκει μας καταντησαν,δλδ αν ειχαμε και καποια φαουλ συν στη σουμα μηπως λεγαμε οτι σφυριζε και ο ΔΓ.
    Συμφωνω με τη σταση του προεδρου.Κι ο αγιος φοβερα θελει...ποσο μαλλον τα λαμογια της Ευρωλιγκας.
    Οχι πια αλλη μουγκα οπως περσι στον ημιτελικο με την Τσσκα,αυτοι δεν καταλαβαινουν τιποτα και θα συνεχισουν εκτος ισως (;) αν τους κραζεις,ισως τοτε βαρεθουν και σε αφησουν λιγο πιο ησυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Χρηστο Τσαγκουρνη...

      Διαγραφή
    2. Ειρωνικα το είπα το περι διαιτησίας φίλε μου, επειδή κι εγώ εκνευρίστηκα απο αυτά που έγιναν την Τρίτη γιατί μου θύμισαν λίγο απο Khimki, λίγο απο CSKA. Πέρα απο την πλάκα όμως, πάντα υποστηρίζω οτι η διαιτησία, καλή κακή, πρέπει στο μπάσκετ να μένει στην άκρη ως κάτι δευτερεύον και, τουλάχιστον εμείς που μας αρέσει να βλέπουμε μπάσκετ να μην επικεντρώνουμε στο πόσα φάουλ πήραμε εμείς, πόσα ο άλλος κλπ. Άλλωστε η γκρίνια για τη διαιτησία διαχρονικά έχει αποδειχτεί οτι δεν σε πάει πουθενά. Το να βελτιώνεσαι σαν ομάδα σε πάει.

      ΥΓ : Πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, έχει κανείς ξεκάθαρη άποψη για τη φάση με την τάπα του Gist στον Huertas ή του Lasme στον Jawai; Ήμουν πολύ αποασχολημένος να ουρλίαζω απο, ας πούμε ηδονή για να είμαστε κόσμιοι, που δεν παρατήρησα στο replay αν η μπάλα βρήκε ταμπλό.

      Διαγραφή
    3. Σωστός, ούτε εγώ το είδα, και έδειξαν ένα replay από την κάμερα στη βασική που δεν φαίνεται καθαρά...πάντως πρέπει να υπάρχει ένα φαουλάκι του Ukic πριν σηκωθεί...αλλά το χέρι του κατεβαίνει έξω από τον κύλινδρο του Jawai, γι'αυτό ίσως δεν το δώσανε...

      Διαγραφή
    4. Στην τάπα του Γκαμπονέζου, φάουλ κάνει ο Ukic από πίσω, άσχετα που το θηρίο δεν κουνιέται με τίποτα. Για τον Lasme δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το μεμπτό. Καλή παρατήρηση πάντως, να το ψάξουμε.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Tώρα ξαναείδα τις φάσεις, τελικά ο ΔΔ είναι μπροστά στον Jawai και δεν κάνει φάουλ, το κόψιμο είναι κανονικό, αλλά ο Ukic κάνει φαουλάρα που δεν είδαν οι διαιτητές (ή είδαν και δεν έδωσαν)...ο διαιτητής βάσης δεν το είδε γιατί ο Jawai είναι ακριβώς μπροστά από τον Ukic, ενώ ο διαιτητής κορυφής μάλλον επίσης δεν το είδε γιατί ήταν μπροστά του ο Ukic...τύχη ?

      Διαγραφή
    6. Τύχη ξετύχη, ήταν περιστατικό σε πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, στο κρισιμότερο ίσως και άλλαζε τα πάντα (όπως το αντιαθλητικό στον Gist στο πρώτο παιχνίδι ας πούμε και ακόμα πιο καθαρό γιατί για το αντιαθλητικό υπάρχει και το υποκειμενικό κριτήριο του διαιτητή). Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι λάθος να ουρλίαζουμε (εμείς οι φίλαθλοι, οι διοικήσεις καλά κάνουν και το κυνηγάνε το θέμα) για τη διαιτησία όταν αδικούμαστε και να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν ευνοούμαστε. Η διαιτησία στο μπάσκετ μπορεί να επηρεάσει αποτέλεσμα σε μικρότερο ή τουλάχιστον σε διαφορετικό βαθμό απ'ότι στο ποδόσφαιρο και συνήθως πιο ύποπτα είναι περιστατικά τύπου να φορτωθεί ένας key παίκτης με φάουλ απο νωρίς παρά να καταπιούν ένα φάουλ.

      Διαγραφή
  52. 1)Ο Πεδουλακης μετά τα δυο τελευταία παιχνίδια, πήρε το account και το password σου Jim και διέγραψε εντελώς την ανάρτηση που είχες κάνει για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Δεν τίθεται θέμα πλέον.
    2) Από ότι λένε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει διάταγμα σύμφωνα με το όποιο θα απαγορεύεται να τρώμε... μπανάνες καθώς αυτό, κατόπιν της καταγγελίας της ΤΣΣΚΑ το να τρως μπανάνες είναι... ρατσιστικό. ΧΑΧΑΧΑ, και εγώ νόμιζα ότι ο δικός μας πρόεδρος είναι γραφικός μετά τις τελευταίες καταγγελίες περί διαιτησίας. Νομίζω ότι ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ τον ξεπέρασε κατά πολύ. Α μην ξεχάσουμε και το κάπνισμα ε; Είναι δυνατόν να καπνίζουν οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο; Δεν ξανάγινε!
    3)Πασκουαλ. Ο μεγαλύτερος και πιο φανατικός fanboy του Διαμαντιδη;
    4)Ο Ζοτς το καλοκαίρι αποχώρησε γιατί δεν μπορούσε λέει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα με αυτό το μπατζετ. Τι να σκέφτηκε άραγε μετά τα 2 τελευταία ματς με την Μπαρτσα; "πρέπει να δηλώσω γρήγορα βοηθός στον Αρτζι πριν προλάβει άλλος και πάρει την θέση. έχω πολλά πράγματα να μάθω πέρα από το να έχω ατελείωτο μπατζετ και να παίρνω όποιον παίχτη γουστάρω για να κάνω μια ικανοποιητική ομάδα¨
    5)50/50 διαιτησία τον Παναθηναϊκό; ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ και το πλήρωσαν...
    6)Άσχημο παιχνίδι χτες. Μηδενικές φάσεις σε όλη τη διάρκεια σε αντίθεση με το προχθεσινό ματς που τα καρφώματα έπεφταν βροχή από τον παναθηναϊκό. Όσο για την μπαρτσα τι να πω. Πρέπει να παίζει το πιο άσχημο μπάσκετ στη διοργάνωση. Από θέαμα μηδέν και το χειρότερο ότι ούτε νίκη δεν παίρνει. Έχουν φτάσει πλέον στο επίπεδο να πανηγυρίζουν σαν θέαμα τα τρίποντα του Ναβαρο.. μέχρι εκεί.
    7)Από την επόμενη διοργάνωση έχω ακούσει ότι η Μπαρτσα δεν θα παρακολουθεί τι κάνει στα δικά της ματς αλλά τι κάνει ο παναθηναϊκός, ώστε να αποφεύγει πιθανά διασταυρωματα…
    8) Μια από τα ιδία φέτος ο Πασκουαλ. Πάλι σάρωσε την κανονική περίοδο και πάλι απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ στα κρίσιμα ματς. Πρέπει να είναι ο πιο αποτυχημένος προπονητής στη ιστορία της ευρωλίγκας. Ο Ζοτς κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια για το καλοκαίρι

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Κώστας. Ο Obradovic πάντοτε στην καριέρα του κοιτούσε τον κώλο του. Φυσικά είχε την ικανότητα να το υποστηρίξει αυτό, ζητώντας πάντα τις ιδανικότερες συνθήκες σε όλους τους προορισμούς του (εξαιρείται το ντεμπούτο του στην Partizan). Ακόμα και στα χρόνια του Σπόρτινγκ, όταν δεν είχε γιγαντωθεί σε τέτοιο μυθικό βαθμό το όνομα του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟ είχε μεγαλύτερο budget, σταθερότερη διοίκηση και αγωνιζόταν σε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Ο Πεδουλάκης δεν είναι Ζοτς και δεν πρόκειται να γίνει, αξίζει όμως σεβασμού. Όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε και την αύρα που προσφέρει η φανέλα, για την οποία θα μας μιλήσουν όλοι οι αθλητές ανά την Ευρώπη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. ο Ομπραντοβιτς εφυγε κυιως λογω του νεου προεδρου

      Διαγραφή
  53. δειτε τι γραφουν οι ξενοι "A los niños que estan empezando les deberían poner vídeos de Diamantidis" Στα παιδάκια που ξεκινάνε, θα έπρεπε να βάζουν βίντεο του ΔΔ

    "este tío se merece un monumento en Grecia" Του αξίζει ένα άγαλμα αυτού του τύπου στην Ελλάδα

    "Navarro debería volver a nacer 10 veces para ser la sombra de Diamantidis ¡Que grande!""Ο Ναβάρο θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί 10 φορές, για να γίνει η σκιά του Διαμαντίδη. ¡Que grande!"

    "Mientras los sobrevalorados como Navarro meten puntos, las estrellas como Diamantidis ganan títulos" -->"όσο υπερτιμημένοι σαν τον Ναβάρο βάζουν πόντους, αστέρια σαν τον ΔΔ κερδίζουν τίτλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ""Ο Ζοτς το καλοκαίρι αποχώρησε γιατί δεν μπορούσε λέει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα με αυτό το μπατζετ. Τι να σκέφτηκε άραγε μετά τα 2 τελευταία ματς με την Μπαρτσα; "πρέπει να δηλώσω γρήγορα βοηθός στον Αρτζι πριν προλάβει άλλος και πάρει την θέση. έχω πολλά πράγματα να μάθω πέρα από το να έχω ατελείωτο μπατζετ και να παίρνω όποιον παίχτη γουστάρω για να κάνω μια ικανοποιητική ομάδα""
    Συμφωνώ απόλυτα Κώστα
    το προπονητη τον κάνουν οι καλοί παίκτες και ο ζοτς για εμένα που είχε το "άπειρο μπάτζετ" έφερε αρκετά παλτά στον παναθηναικό!
    Μεγάλη νίκη... ο παναθηναικός αμυντικά για έμενα ήταν και πάλι εκπληκτικός, αλλά άτυχος επιθετικά(περίμενα περισσότερα απο ματσιούλις-ουκιτς ακόμα και μπάνκς!η σειρά έχει δρόμο ακόμα και νομίζω ότι ο πεδουλάκης θα τους χρειαστεί όλους ασχέτως με την μικρή συμμετοχή που είχαν στα 2 πρώτα ματς.
    Διαμαντίδης πρόσθεσε ενα ακόμα χάιλάιτ στην καρίερα του για να βλέπουν οι επόμενες γενεές!
    Ο πεδουλάκης για εμένα έχει ενα πολύ σημαντικό προτέρημα Μαθαίνει Κάθε Μέρα!!!δεν είναι κολλημένος και αυτό είναι στα σύν του!
    Jim keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πολύ θα ήθελα να πάρω μέρος στη μεταμεσονύχτια συζήτηση, που διάβασα σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζουν τα ωράρια όλων μας. Θέλω, καταρχήν, να υποκλιθώ στον χθεσινό οίστρο του φίλου Desti ο οποίος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και να σημειώσω και τις καίριες παρεμβάσεις του Madness.
    Για το χθεσινό, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πολλά και στο τέλος να μην έχουμε πει τίποτα. Στα 40’ του ματς , είδαμε κυριολεκτικά τα πάντα. Αρχίζω, λοιπόν :
    1. Δεν ξέρω τις εντολές του Πασκουάλ στη φάση του τρίποντου του Μήτσου. Η Μπάρτσα είχε φάουλ να δώσει. Αν δεν έδωσε εντολή για φάουλ, τότε έκανε λάθος που ίσως του κοστίσει τη σειρά ολόκληρη. Αν έδωσε εντολή και δεν εκτελέστηκε, τότε υπάρχει θέμα στην Μπάρτσα ως προς την εφαρμογή του πλάνου του κόουτς. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αιτία που ο Σάδα ήταν εκτός εαυτού μετά τη λήξη.
    2. Είναι απορίας άξιο, πώς ο Μήτσος σε 35’ πήρε μόνο 3 προσπάθειες στην επίθεση. Έχω την αίσθηση ότι έχει εξαντληθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο που θα βγάλει τα 2 ματς της επόμενης εβδομάδας στους ίδιους ρυθμούς. Στην τελευταία φάση έκανε το αντίθετο από την αντίστοιχη φάση με την ασίστ στον Γκιστ στο 1ο ματς. Δεν ήθελε παράταση, πίστεψε ότι θα του γίνει φάουλ τακτικής, αφού θα ήταν το 4ο της Μπάρτσα και όταν διαπίστωσε ότι ο Τζαγουάι δεν είχε τέτοια πρόθεση, πήρε τη μεγάλη απόφαση με τεράστια αυτοπεποίθηση αδειάζοντας τον αντίπαλο με απίστευτη ντρίπλα και step back.
    3. Η επιστροφή από το -13, ήταν το μεγαλύτερο παράσημο της χθεσινής βραδιάς. Και, μάλιστα, με πρωταγωνιστές τους Γκιστ, Λάσμε και Μπράμος που δεν έχουν παραστάσεις από τέτοια ματς. Το τρίποντο από τη γωνία του Μπράμος στο 64-60, ήταν καθοριστικό.
    4. Σχετικά με αυτά που προηγήθηκαν του ματς, καλό είναι να μην δίνουν ορισμένοι credit στο ΔΓ για την 50-50 διαιτησία. Όσοι νομίζουν ότι η διαιτησία ήταν καλή γιατί άρχισε να φωνάζει ο Πρόεδρος είναι βαθιά γελασμένοι και προτρέχουν. Για να τα λέμε όλα, χωρίς να επηρεάζει το αποτέλεσμα, όπως υπάρχει φάουλ στο Μασιούλις στο τρίποντο από το Σάρας και άδικη τεχνική ποινή μετά, έτσι υπάρχει καθαρό φάουλ του Ούκιτς στον Τζαγουάι πριν ο Λάσμε του κολλήσει την μπάλα στο ταμπλό.
    5. Στην περίπτωση του Γκιστ, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ήμουν από αυτούς που δεν πίστεψαν το trade με τον Πάνκο, αλλά ο Γκιστ και ο Άρτζι μας έστειλαν αδιάβαστους. Αυτό ισχύει, ανεξάρτητα του πώς θα παίξει ο Αμερικανός από εδώ και πέρα. Τεράστιο παράσημο του κόουτς η μετάλλαξη του παίκτη.
    6. Τα ματς στο ΟΑΚΑ θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Φαίνεται ότι η ομάδα νιώθει καλύτερα παίζοντας εκτός έδρας αφού μένει απολύτως προσηλωμένη στο πλάνο της και δεν παρασύρεται από την εξέδρα. Όσοι βρεθούν στο γήπεδο θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και ψύχραιμοι. Το 3ο και το 4ο ματς θα είναι δύο καινούργιες δοκιμασίες για την ομάδα.
    7. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από το Σόφο. Έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ο παίκτης των 15’ και να μην επηρεάζεται από 1-2 λάθη, σαν να είναι 20χρονος ρούκι.
    8. Η Μπάρτσα για να πάρει το ματς που χρειάζεται στο ΟΑΚΑ, πρέπει να βρει τον καλό Λόρμπεκ. Χωρίς επιθετική παρουσία από το Σλοβένο, οι πιθανότητές της περιορίζονται σημαντικά.
    Υ.Γ. Φοβερή φινέτσα και απίστευτο σουτ από τον πιτσιρικά Αμπρίνιες.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα αυτα που γραφεις αλλα το οτι η ομαδα νιωθει καλυτερα στα εκτος και οχι στην εδρα της απο που το το συμπερανες;εγω ειδα οτι στα μεγαλα παιχνιδια στο οακα,καναμε πολυ καλες εμφανισεις και πηραμε και μεγαλες νικες,οπως με ρεαλ στον πρωτο αγωνα,ακομη και στο δευτερο μεχρι το 35 παιζαμε πολυ καλα και χασαμε δικο μας παιχνιδι...επισης με φενερ,με εφες,ακομη και τωρα με τσσκα,ηταν ντερμπι απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο λεπτο και χρειαστηκαν και καποια σφυριγματα των διαιτητων,εκτος απο τα δικα μας λαθη, για να ερθει η ηττα..δεν εχει δειξει η ομαδα οτι πιεζεται απο την εξεδρα.
      δεν ξερω τι θα γινει με μπαρτσελονα,μιας και τωρα ειναι πολυ πιο κρισιμα τα παιχνιδια,αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει δωσει τετοια εντυπωση η ομαδα.

      Διαγραφή
    2. @77, μετά την ανάλυσή σου μπορεί και να ανθεωρήσω για το κατά πόσο ο Διαμαντίδης έκανε μεγάλη μαλακία, όπως έγραψα παραπάνω. Σχόλιο γνωστού φίλου του Oλυμπιακού στο twitter τα λέει όλα: "Pascual with that last tragic defense choice(Jawai on DD), gave an excellent idea to Pedoulakis(Lasme on Navarro)".
      Σε ευχαριστώ για το credit. Μακάρι να περνάνε οι ελληνικές ομάδες με νίκες σαν τη χθεσινή και να βγάζουν χαρακτήρα και ας μαλώνουμε εδώ μέσα όσο θέλουμε

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Desti, καλημέρα.
      Νόμιζα ότι δεν θα είσαι στο blog τέτοια ώρα μετά την χθεσινή πληθωρική σου παρουσία. Για την επιλογή του ΔΔ στην τελευταία φάση, έχω την εντύπωση ότι βάρυναν δύο παράγοντες στην επιλογή του. Ο πρώτος είναι ότι ήταν εξουθενωμένος. Ακόμα και τον βαρύ Τζαγουάι είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να τον περάσει. Αν προσέξεις στην αρχή κάνει μία ψευτοκίνηση ότι θα μπει αλλά χάνει λίγο τον έλεγχο της μπάλας και ξανατραβιέται πίσω. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ότι πίστεψε ότι η ομάδα δεν θα είχε πολλές πιθανότητες σε δεύτερη παράταση εντός 48 ωρών. Κι έτσι το αποφάσισε. Έχει ενδιαφέρον, πάντως, τί ζήτησε ο Πασκουάλ στο tim-out. Ο Σάδα μετά το τέλος σπρωχνόταν στα αποδυτήρια με ένα μέλος του τεχνικού τιμ όντας πολύ εκνευρισμένος. Γιατί άραγε; Επειδή δεν εφαρμόστηκε η εντολή του Πασκουάλ ή γιατί διαφώνησε με την επιλογή του να μην κάνει φάουλ και να μείνει ο Τζαγουάι στον ΔΔ. Και δύο ακόμα απορίες :
      1. Το τελευταίο σουτ του Σάρας ήταν εμπρόθεσμο;
      2. Ο Λάσμε μετά την αλλοίωση στο Ναβάρο πώς βρέθηκε εκτός γηπέδου; Παραπάτησε ή σπρώχτηκε. Ρωτάω γιατί αν έβαζε το σουτ ο πανούργος ο Λιθουανός, τώρα όλοι θα ασχολούνταν με το φάουλ (αν τελικά υπήρξε) που δεν δόθηκε στο Λάσμε.

      Υ.Γ. WALLACE, C.J.respect. Ο Γκιστ τον κατάπιε αμάσητο και στα δύο ματς.

      77

      Διαγραφή
    4. @dim.z., εντύπωση έχω και όχι βεβαιότητα ότι ομάδα αισθάνεται πιο άνετα στα εκτός έδρας. Θεωρώ ότι επειδή δεν έχει πίεση αποτελέσματος στην Ευρωλίγκα, ως καινούργια ομάδα, συγκεντρώνεται 100% στο σχεδιασμό της. Στο ΟΑΚΑ, μπορεί πιο εύκολα να παρασυρθεί και να παρεκκλίνει από το πλάνο, έχοντας στην εξίσωση την εξέδρα. Αυτά τα περί έδρας, βέβαια, όσο περνούν τα χρόνια έχουν όλο και μικρότερη σημασία. Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα η έδρα είναι τόσο σοβαρή υπόθεση.

      77

      Διαγραφή
    5. @77 :

      2) den uparxei foul ston Lasme. Apo thn fora tou, vghke eksw me thn mpala.

      1) ontws to shoot tou Saras den htan emprothesmo. Fainetai sto video oti arxizei na kilaei to xronometro mono otan pairnei thn mpala o Saras !

      MANOS

      Διαγραφή
    6. Φάουλ στον Lasme δεν έγινε. Έχει όμως ήδη πατήσει γραμμή, πριν βγει ολόκληρος απο το γήπεδο. Η φάση φαίνεται τον κάνει να φαίνεται χαζός και πιθανώς πάνω στην έκσταση της τάπας να έχει σαλέψει λίγο, αλλά νομίζω βγήκε ολόκληρος αφού άκουσε το σφύριγμα του διαιτητή.

      Το σουτ του Σάρας είναι εμπρόθεσμο. Το χρονόμετρο πρέπει να κυλήσει μόνο αφού ακουμπήσει τη μπάλα ο Σάρας, όπως και συνέβη.

      Θα προσθέσω άλλη μια απορία. Εκείνο το καλάθι του Wallace που κρίθηκε εκπρόθεσμο, έχει κανεις replay; Η εντύπωση που μου δόθηκε ήταν οτι ήταν εμπρόθεσμο (μπήκε πριν βαρέσει η κόρνα) αλλά είτε το χρονόμετρο καθυστέρησε να ξεκινήσει ή η κόρνα καθυστέρησε να ακουστεί (μάλλον το πρώτο). Το'χει κανείς; Και τις δύο τάπες, Gist στον Huertas και Lasme στον Jawai θα ήθελα να ξαναδώ.

      Διαγραφή
    7. Απαντώ στην απορία μου. Στη φάση του Lasme με τον Jawai, συμβαίνουν (νομίζω) τα εξής τρία. Πρώτον, ο Ukic κάνει φάουλ στον Jawai που δεν δίνεται. Δεύτερον, η μπάλα ακουμπάει στο ταμπλό πριν την τάπα του Lasme (άρα το καλάθι πρέπει να μετρήσει, σωστά;). Το καλάθι του Wallace που είναι πολύ δύσκολη φάση φαίνεται βάσει χρονομέτρου της τηλεόρασης και κόρνας του γηπέδου εκπρόθεσμο.

      Διαγραφή
    8. Για το σουτ του CJ είναι καθαρή η φάση, φάνηκε στα replays: την ώρα που τελειώνει το turn-around στον αέρα και πριν αφήσει τη μπάλα, φαίνεται πάνω αριστερά το χρονόμετρο των 24" που δείχνει ήδη 0...

      Διαγραφή
    9. Πολύ σωστός ο 77 για ακόμη μια φορά. Ειδικά στο σημείο με τον Σόφο συμφωνώ 100%. Έχει δυνατότητες αλλά υπάρχουν φορές που θυμίζει τον 22χρονο πιτσιρικά του Ολυμπιακού που μόλις έβλεπε double-triple team πάνω του άλλαζε πάνες.
      Για τις φάσεις να καταθέσω την άποψη μου. Όλες οι τάπες είναι καθαρές πιστεύω. Ψηλά δεν υπάρχει παράβαση, ούτε έχει βρει η μπάλα ταμπλό. Μοναδική αμφιβολία έχω στην πρώτη φάση με τον Χουέρτας που την τρώει από Γκιστ και Τσάρι. Εκεί ίσως να έχει βρει ταμπλό αλλά η φάση έγινε γρήγορα. Στην φάση του Τζάγουαϊ είναι καθαρή τάπη αλλά έχει προηγηθεί καθαρό φάουλ του Ούκιτς κάτω.

      Διαγραφή
  56. Καλημέρα. Παρατηρώ μια περίεργη διάθεση, πάνω στους πανηγυρισμούς, πολύ δυσοίωνη. Να βγάλουμε τον Αργύρη προπονητή της χρονιάς, να τρίψουμε στη μούρη του Obradovic την αποχώρηση του, να μειώσουμε τον Pascual. Και απλά θα ήθελα να θυμίσω οτι η σειρά είναι στο 1-1 και, μπορεί η ψυχολογία και το momentum να δείχνουν Παναθηναϊκό, οι αντοχές βάσει βάθους roster όμως δείχνουν Barca. Επίσης, ξαναλέω, οι καταλανοί έχουν μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης της εικόνας τους απ'ότι ο ΠΑΟ, είναι δηλαδή πιο λογικό στο επόμενο παιχνίδι να δούμε μια καλύτερη Barca παρά έναν καλύτερο ΠΑΟ (βλέπε Navarro στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι, καμμία σχέση).

    Γι'αυτό λίγο υπομονή γιατί ασχέτως έδρας, οι δύο ομάδες δείχνουν οτι όλα τα παιχνίδια της σειράς θα κριθούν στον πόντο. Και εκεί δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Για παράδειγμα, εμένα μου φαίνεται πιο λογικό να είχε κερδιθεί το πρώτο παιχνίδι και να είχε χαθεί το δεύτερο.

    Στα του παιχνιδιού τώρα, είχαμε όλοι πει κάποια πράγματα που μπορούσε να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός. Εγώ είχα πει μεταξύ άλλων οτι πρέπει να βρει σουτ απο τον Μπράμος. Τα βρήκε και ήταν καθοριστικότατα, το timing του Michael ήταν απίστευτο. Είχα πει επίσης οτι ο ΠΑΟ πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά απο τη Barca όταν αυτή κάνει trap στον χειριστή, είτε αυτός είναι ο PG μας είτε ο Σόφο, να διαβαστεί γρήγορα η άμυνα τους και να βρεθεί ο ελεύθερος παίκτης. Οι guards το έκαναν σε ένα βαθμό, ο Σόφο όχι και του κόστισε ένα παιχνίδι στον πάγκο. Πιστεύω οτι ο Πεδουλάκης δύσκολα θα παραμελήσει να δουλέψει σε αυτό με τον Σχορτσανίτη και οτι αυτό είναι ένα κομμάτι που μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια της σειράς.

    Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα στο παιχνίδι του ΠΑΟ είναι η απουσία plays με ποστάρισμα του Maciulis. Πραγματικά πιστεύω οτι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει πάρα πολλά απο αυτό, όχι μόνο σε πόντους αλλά κυρίως στο οτι θα αναγκάσει τον Pascual να ανασκουμπωθεί στην άμυνα.

    Το τρίτο πρόβλημα είναι τα drives. Το drive του άτεχνου Lasme απο το key μέχρι το καλάθι (εκεί που πήρε goal foul) νομίζω οτι φανερώνει οτι η Barca με τον τρόπο που αμύνεται σε αυτή τη σειρά έχει θεματάκια σε αυτό τον τομέα τα οποία τουλάχιστον ο Ukic μπορεί να τα εκμεταλευτεί. Εγώ θα πω οτι και ο Gist μπορεί, ερχόμενος απο το φτερό ή σε δεύτερο χρόνο. Όποτε το επιχείρησαν αυτοί οι δύο ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος.

    Και δεν ξεχνάω και τον Τσαρτσαρή. Καταλαβαίνω οτι ίσως να νιώθει οτι δεν το έχει το σουτ αυτή τη στιγμή, αλλά του δίνουν προκλητικά πολύ ελεύθερο χώρο, ειδικά στην κορυφή και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

    Τέλος, διάβασα κάπου ένα άρθρο με τίτλο "Σούταρε αγόρι μου". Νομίζω Παπαδογιάννης. Είχε γραφτεί μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού και παρακινούσε τον Διαμαντίδη να πάρει περισσότερες προσπάθειες, σαν αυτή που πήρε χθες απέναντι στον Jawai. Εγώ θέλω τώρα, και αφού χθες κόντεψα να διαλύσω το σπίτι μου απο τους πανηγυρισμούς μετά απο αυτό το σουτ να πω πως δεν συμφωνώ. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι...έναν Σπανούλη. Με τη μπάλα στα χέρια ενός παίκτη σαν τον Δημήτρη, το να δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις είναι τουλάχιστον προβληματικό και αυτό πιστεύω το ξέρει καλύτερα απ'όλους ο Πεδουλάκης (και ο ίδιος ο Δημήτρης). Επίσης να πω οτι στη φάση του σουτ, κάτω απο το καλάθι βρίσκεται απομονωμένος ο Lasme με τον Sada. Οχι οτι σημαίνει κάτι αυτό, αλλά αυτά θα λέγαμε αν το σουτ δεν έμπαινε.

    ΥΓ : Πάρα πολύ καλή δουλειά πάνω στον Tomic, πραγματικά δεν τον έχω δει ποτέ τόσο εκτός παιχνιδιού και μιλάμε για έναν απο τους πιο σταθερούς contributors στην επίθεση της Barca.

    ΥΓ2 : Τελικά ο Pascual έπρεπε να κάνει φάουλ στη φάση του σουτ (πριν το σουτ εννοείται);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρηστο,δεν πανηγυριζει κανεις οτι και καλα προκριθηκαμε,αλλα επειδη η ομαδα δειχνει χαρακτηρα,δειχνει μαγκια,παθος,δειχνει οτι αξιζε να ηταν ακομη και στο 0-2 τωρα,ενω πριν μια βδομαδα σχεδον ολοι μας ειχαν τελειωμενους!δεν μπορουμε να την κοντραρουμε,να μην διασυρθουμε,θα παει σκουπα η σειρα,τι να κανει ο πεδουλακης μπροστα στον πασκουαλ και αλλα τετοια ωραια!και τωρα η σειρα ειναι 1-1,με τα 2 επομενα στο οακα και αισθανεσαι και αδικημενος...!δεν ειναι επιτυχια αυτο δλδ;
      οτι και να γινει στα υπολοιπα ματς,ο παναθηναικος εδειξε και παλι ποσο μεγαλη ομαδα ειναι,εδειξε οτι εχει πολυ βαρια φανελα και δεν υπαρχει κανενας αντιπαλος να τον τρομαξει,μαλλον οι αντιπαλοι τρομαζουν και μονο απο την φανελα!ακομη και να μην περασουμε,τα παιδια και ο προπονητης και ολοι οσοι ανηκουν στην ομαδα,ειναι αξιοι συγχαρητηριων...

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η σούμα και οι εμφανίσεις έδειξαν μία πολύ καλή παρουσία, συνεπικουρούμενη του αποτελέσματος, απέναντι στην πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης 9με πολλά σκαμπανεβάσματα στο εγχώριο πρωτάθλημά της, κοινώς το ξέραμε ότι δεν είναι άτρωτη). Κατά την γνώμη σου ποιον θα θεωρούσες προπονητή της χρονιάς; Ένα από τα φαρορί είναι αναμφίβολα και ο Pasqual (θα ψήφιζα Πεδουλάκη ή Tabak), ενδεχόμενη, όμως, πρόκριση του Παναθηναϊκού θα του στερήσει αυτήν την ευκαιρία.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Εγώ αναγκαστικά καθότι Περιστεριώτης τον Πεδουλάκη θα διάλεγα ούτως ή άλλως. Πιο σοβαρά όμως, πιστεύω οτι αναγκαστικά θα πρέπει να έχεις βρεθεί τουλάχιστον στα play offs, δηλαδή ο Κουρτινάιτις ή ο Plaza δεν μπορούν να είναι προπονητές της χρονιάς, έτσι; Και απο αυτούς τους 8 που πέρασαν, οι ομάδες με τα μεγάλα budgets (Barca, CSKA) θα πρέπει να πάρουν τίτλο για να είναι υποψήφιοι οι προπονητές τους. Ο Μαχμούτι θα πρέπει να πάει final 4 γιατί δεν διοικεί καμμιά ομάδα φερέλπιδων, άρα υπάρχουν απαιτήσεις. Άρα κατα σειρά, τα μίνιμουμ κριτίρια για κάθε προπονητή έχουν ως εξής για μένα.

      Ο Μεσίνα, αν πάρει την Ευρωλίγκα.
      Ο Πασκουάλ, αν πάρει την Ευρωλίγκα.
      O Πεδουλάκης αν πάει final 4 έχοντας σκοτώσει το φαβορί με μειονέκτημα έδρας, όντας πρωτάρης και δουλεύοντας με χαμηλό budget και ολοκαίνουργια ομάδα σχετικά άπειρων απο μεγάλες παραστάσεις παικτών.
      Ο Τάμπακ αν καταφέρει να περάσει στο final 4 έχοντας σκοτώσει το έταιρο φαβορί δουλεύοντας σε μια απο τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της regular season.
      Ο Μαχμούτι αν καταφέρει επιτέλους να περάσει τουρκική ομάδα σε final 4.
      Ο Μπλατ αν πάει τελικό με την έταιρη μεγάλη απογοήτευση της φετινής regular season.
      O Λάσο με τίποτα γιατί απλά είναι η μαύρη τρύπα της Ρεάλ.
      Ο Μπαρτζώκας με τίποτα γιατί έχει χάσει τον έλεγχο στον Ολυμπιακό και ακόμα και αν πάρει την Ευρωλίγκα θα έχει σχετικά μικρή συμμετοχή στο κατόρθωμα.

      Διαγραφή
    4. Αν ο Πεδουλακης λεγοταν Ομπραντοβιτς, σημερα τα μιντια θα εγραφαν διθυραμβους, οπως ο μαγκας που το εκανε ξανα, ο προφεσσορας, ο μεγιστος, ο αρχοντας, ο νο 1, ο δεν υπαρχει αλλος κλπ.

      Τελικα ο Πεδουλακης δεν αξιζει το θαυμασμο μονο λογω της χθεσινης νικης ή γιατι εχει φερει τον Παναθηναϊκο εδω που τον εφερε, αλλα και γιατι ανεβαζει το ονομα του Ελληνα προπονητη στην Ευρωπη.

      Για πολλους (κι εγω ήμουν μεσα σ' αυτους), δεν "υπηρχαν" οι Ελληνες προπονητες. Αλλα μετα τη χτεσινη νικη, αναρωτιεμαι αν ξενοι προπονητες οπως π.χ. ο Ομπραντοβιτς, μπορει μεν να ωφελησαν τα μεγιστα αλλα ωφεληθηκαν κι αυτοι και βελτιωθηκαν μεσα απ' τον ανταγωνισμο και την τακτικη με αντιπαλους Ελληνες προπονητες.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. George καλά κάνουν τα μέσα και είναι δύσπιστα. Ο Obradovic την έχει κερδίσει με το σπαθί του αυτή την καθολική αναγνώριση, το είπες άλλωστε κι εσυ, "ο μάγκας που το έκανε ΞΑΝΑ". Το καλύτερο για τον Αργύρη είναι να τον αφήσουν να χτίσει, τόσο το όνομα του, όσο και την ομάδα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως όπως όσοι τον αμφισβητούσαν πριν, τον αποθεώνουν τώρα και θα τον αμφισβητήσουν ξανά στο τέλος.

      Προσωπικά, παρ'ότι τον ξέρω σαν προπονητή και ξέρω τι μπορώ να περιμένω, ανυπομονώ να τον δω την επόμενη σεζόν καθώς η φετινή ήταν πολύ ιδιαίτερη, με πάρα πολλές δυσκολίες και αναγκαστικά πολλές αστοχίες (δεν είναι εύκολο να στελεχώσεις εξ αρχής μια ομάδα, ετσι;).

      Διαγραφή
    6. Χρήστο και γείτονα συμπεριστεριώτη αδικείς το Μπαρτζώκα (και οποιονδήποτε άλλο προπονητή) με το σχόλιό σου περί μικρής συμμετοχής. Οι εποχές (αν υπήρξαν τέτοιες ποτέ) που μια ομάδα ξεκίναγε και τελειωνε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παιχνιδιού και με 3, πολλές φορές και παραπάνω παίκτες να παίζουν σχεδόν 40 λεπτά έχουν περάσει και όλες οι ομάδες που προχωράνε έχουν τη σφραγίδα του προπονητη τους και του επιτελείου του, ακόμα και αν καταλήγουν σε συνονθυλεύματα παρόμοια με αυτό της Φενέρ (ο Ολυμπιακός μικρή σχέση έχει όμως με αυτό).

      Το επιχείρημα κάποιων πως προπονεί την ομάδα του Ιβκοβιτς δεν έχει βάση αφού με την αλλαγή του Ντόρσει και τον τραυματισμό του Μάτζαρη η ομάδα έχει ριζικά διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε κάποια κομμάτια του τουλάχιστον (όπως π.χ. η άμυνα στη ρακέτα - η ποιά; χαχαχαχα) σε σχέση με πέρυσι οπότε ό,τι καλό ή κακό βγει από αυτό θα πρέπει να του πιστωθεί ή χρεωθεί ανάλογα.

      Δεν υπάρχει "αυτοθέσμιση" (αυτά είναι για τους αναρχικούς) σε ομάδες σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό/τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού σε βάθος χρόνου,(δέχομαι όμως πως συμβαίνει σε μεμονωμένες περιστάσεις), υπάρχει αρχηγός και αυτός ειναι ο προπονητής.

      Άν με το καλό γίνει το repeat είναι αδύνατο να μην έχει συμμετοχή στην επιτυχία και μάλιστα κομβική.

      Ο Πεδουλάκης πρέπει να θεωρηθεί από τους 2-3 πιο πιθανούς προπονητες της χρονιάς, ανεξάρτητα από τη τελική έκβαση της σειράς με τη Μπαρτσελόνα. Έβαλε όχι το λιθαράκι του αλλά μια κοτρώνα στο μέγεθος του Σόφο και του Τζαβαι μαζί στο οικοδόμημα που ονομάζεται ελληνική προπονητική σχολή (για πολλούς there is no such thing αλλά διαφωνώ).

      Διαγραφή
    7. δεν θα επρεπε να εχουμε ξεχασει ολοι
      τι παικτης ηταν ο αργυρης και εας μην ηξερε να σουταρει.

      ποσα χρονια παλευε τα θηρια με τους κουλους (αντε στις καλες χρονιες να μην ειχε πολλους καλους παικτες).

      τι μπασκετ παιζουμε στην ελλαδα!

      πραγματικα ηταν εξαιρετικος και αυτος(μαζι με το σταφ του) που εκανε την διαφορα. το ροταισιον του ηταν υποδειγματικο, οι εμπνευσεις του μοναδικες.η τυχη ειναι με τους ικανους για αυτο οι μοιρες αποφασισαν να στειλουν τον μαικλ.

      διαφωνω με εναν φιλο που λεει οτι δεν υπαρχουν περιθωρια βελτιωσεις:
      ο ουκιτς πρεπει να κανει παρτυ με αυτους που τον μαρκαρουν.
      το ποστ παιχνιδι με τον μασιουλις πρεπει να δουλευτει
      το σχημα με τους 3 ψηλους και την μπαρτσελονα ζωνη θελει παρα πολυ δουλεια δεν υπαρχει λογος να το σπασεις απεξω 3ποντα.

      υ.γ. ο μπαρτσωκας ηδη σκεφτεται πως θα αντιμετωπισει τον γκιστ πανω στον σπανουλη.

      Διαγραφή
    8. @Χρήστο και λοιποί, έχω την αίσθηση ότι τα βραβεία προκύπτουν με την λήξη των play-off και ανακοινώνονται (αυτό σίγουρο) την παραμονή του τελικού, ημέρα Σάββατο, σε ειδική τελετή. Το αναφέρω απλώς για να αναθεωρήσουμε τα κριτήρια επιλογής του κορυφαίου βάση της επίσημης αρχής.
      @George, έχω πολλάκις προσπαθήσει να μετριάσω τον μύθο του Obradovic, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως ο Ζοτς τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα την είχε καθαρίσει. Ελκυστικότερη επίθεση, ομάδα-ιδανικός προορισμός για πολλούς από τους αποχωρήσαντες, σοφότερος κατά ένα χρόνο μετά το μάθημα που πήρε από τον κουμπάρο του για το πώς παίζεται το inent-basketball (που φοράει αρκετά φέτος ο ΠΑΟ), θα ήταν ήδη στο λονδίνο, όπως πέρυσι και θα περίμενε με την προσδοκία να μην τον σφάξουν ξανά για χάρη της CSKA.
      @Leonidas, ο Σπανούλης δεν διάγει περίοδο καλής φόρμας. με το φτωχό μου το μυαλό, παρόλα αυτά, θεωρώ έγκλημα το μαρκάρισμα που ανέφερες στο υστερόγραφο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Για να μην παρεξηγιέμαι, τον Μπαρτζώκα τον συμπαθώ πάρα πολύ σαν προπονητή και θεωρώ οτι ήταν πολύ καλή η επιλογή του απο τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

      Αυτό που του χρεώνω δεν είναι το κακό μπάσκετ που παίζει η ομάδα, δεν είναι οτι το στυλ μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός το απεχθάνομαι απο μικρός, δεν είναι καν το γεγονός οτι έχει κάνει έναν παίκτη σαν τον Πέρκινς να θυμίζει παίκτη Α2. Αυτό που του χρεώνω είναι οτι στην ομάδα του υπάρχει αγωνιστική (και όχι μόνο) απειθαρχία, οτι δεν έχει βελτιώσει τις αδυναμίες της ούτε στο ελάχιστο και οτι αυτό που βλέπουμε φέτος είανι το μπάσκετ του απο μηχανής θεού. Ένας δηλαδή κάθε βράδυ να τραβάει κουπί για όλους (προχθές ο Πρίντεζης, με την Khimki ο Παπανικολάου, κ.ο.κ.). Συν οτι όταν η ομάδα χρειάζεται βοήθεια απο τον πάγκο, αυτή δεν φαίνεται να έρχεται σχεδόν ποτέ.

      Και το γαμώτο είναι οτι ο Μπαρτζώκας είναι πολύ καλύτερος απο την εικόνα που δείχνει φέτος, αλλά δυστυχώς έμπλεξε άσχημα. Έχει όμως την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο (και σεβασμό) αν το τελείωμα της χρονιάς είναι καλό. Θα δούμε.

      Διαγραφή
    10. Για να μη παρεξηγηθώ και εγώ, το κεντρικό νόημα το σχολίου αφορούσε όχι στο Μπαρτζώκα ειδικά αλλά στην επιρροή του προπονητή γενικά στην επιτυχία (ή αποτυχία) μιας ομάδας.

      Η αναφορά του Χρήστου στο Μπαρτζώκα με το σχόλιο "ακόμα και αν πάρει την Ευρωλίγκα θα έχει σχετικά μικρή συμμετοχή στο κατόρθωμα" αποτέλεσε την αφορμή να εκφράσω την αντίθεσή μου στο σκεπτικό αυτό.

      Θεωρώ αδύνατη την αποσύνδεση ενός προπονητή από την επιτυχία της ομάδας του ή ότι του αναλογεί μικρό μέρος από αυτή (πόσω μάλλον αν αναλογιστούμε πως σε περίπτωση αποτυχίας, αυτή θα του χρεωθεί σχεδόν 100%).

      Διαγραφή
  57. Ο Παναθηναικος εχθες ( και την τριτη ) εκανε αυτο που ειχε υποσχεθει ο προπονητης του στην αρχη της χρονιας. Θα τα δινουμε ολα ειχε πει προσπαθωντας να ειμαστε ανταγωνιστικοι παντου. Εχοντας διαβασει ολα τα σχολια και τις απιστευτες αναλυσεις ολων των φιλων θεωρω οτι δυσκολα μπορει να προσθεσει κανει κατι καινουργιο ( τα ειπατε ολα μαγκες) . Αυτο που θελω να πω εγω ειναι οτι ειδικα για τους φιλαθλους του ΠΑΟ απαιτηται ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση οχι αλλαζονειες .Εγινε ενα μεγαλο βημα για την σφυρηλατηση του χαρακτηρα αυτης της ομαδας, για την προκριση υπαρχει ακομα << ανηφορα>>. Και ενα τελευταιο .Οποιος δεν βαριεται να διαβασει τα δυο αρθρα που παραθετω. Εχουν γραφει απο τον ιδιο ανθρωπο με διαφορα λιγων μηνων και καταδεικνυουν τον τροπο με τον οποιο λειτουργει η ελληνικη δημοσιογραφια: http://www.gazzetta.gr/euroleague-panathinaikos/article/341820-telos-epoxis-ora-enoxis

    http://www.gazzetta.gr/euroleague-panathinaikos/article/389468-ayto-soyt-tha-krinei-eyropaiko

    ( και ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος ειναι κατα την γνωμη μου απο τους καλους( αλλα ουτε ενα Mea culpa) Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Civil, σωστός... Τώρα μου έρχονται και μένα στο μυαλό, όλες οι γραφικότητες του χειμώνα.

      77

      Διαγραφή
    2. Civil αγόρι μου ν αγιάσει το στόμα σου..Ειλικρινά έχω σταματήσει να διαβάζω άρθρα.Δεν ξέρω αν είμαι ακραίος αλλά πιστεύω ότι έχουν μαζευτεί άσχετοι άνθρωποι στις ιστοσελίδες να λένε αυτό που λέει η ορμή του κόσμου απλά με λίγο πιο μπασκετικούς όρους.Αν είναι από τους καλούς,οι άλλοι πώς είναι;;;!!

      Χάρης

      Διαγραφή
    3. Civil, σωστός σε όλα εκτός απο ένα ο συγκεκριμένος, (παπαθεοδώρου), είναι ο ορισμός του Στημένου!!! Μην το Ψάχεις...
      Ανδρέας

      Διαγραφή
    4. σε αντιδιαστολή με τον παραπάνω δημοσιογράφο του gazzetta ,
      δείτε τι μπορείς να γράψεις αν έχεις φιλότιμο
      http://www.dailygoal.gr/shownews.php?new_id=20719.html

      Διαγραφή
    5. Civil, όλα τα λεφτα στο πρώτο άρθρο είνaι το σχόλιο ενος τύπου απο κάτω που λέει:
      "Κράτα το αυτό το άρθρο που έγραψες και ξαναβάλτο στο τέλος της σεζόν".



      Διαγραφή
    6. Ρε Civil_13, τόσο ωραία μπλογκάρα έχει στήσει το παλικάρι ο Δημήτρης, όαση μαζί με τα παιδιά από το theartofflopping, που ασχολούνται και με διαφορετικό αντικείμενο, τι να το κάνω το gazzetta; Το χειρότερο site στην Ελλάδα για οποιοδήποτε άθλημα ΜΑΚΡΑΝ! Όσοι θυμούνται τις ψευτοπατριωτικές κορώνες στο πρόσφατο ξύλο Ελλάς-Σερβία του "Ακρόπολις" δεν ξαναδιάβασαν ποτέ αυτή την αηδία. Όπως και τα παλικάρια από το NBA-Greece, τα οποία καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ομολογουμένως, είναι στην πλειοψηφία τους άσχετοι, αρθρογραφία ενδιαφέρουσα μεν, αλλα γεμάτη λάθη και ξενόφερτες αμερικανιές. Κακό πράγμα όταν ερασιτεχνισμός γίνεται βιοπορισμός. Άσε που στο fb και οι δύο σβήνουν σχόλια, αν δεν τους παίρνει, και δεν αναφέρομαι στα υβριστικά
      Εννοείται ότι δεν σε κράζω και συμφωνώ σε όλα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. Για να κατανοήσεις τι ρόλο βαράει ο καθέ δημοσιογράφος απλά βλέπεις πότε γράφει και το στυλ με το οποίο γράφει. Ο συγκεκριμένος βροντοφωνάζει παρών μετά από κάθε ήττα, ή μετά από "δύσκολη" νίκη, για να κράξει, να ειρωνευτεί, να το παίξει μετά χριστόν προφήτης και τέτοια συναφή. Το δε στυλάκι του, πιο ξερόλας πεθαίνεις. Κλασσικός Ελληναράς. "Στην καλύτερη ο ΠΑΟ να κοντράει στα ίσια μόνο στην έδρα του ομάδες τύπου Ζαλγκίρις και Μάλαγα". Και τα επιχειρήματα του μοναδικά. Κάτι για μπασκετικούς Τοτσέδες έλεγε και κάτι για Ούκιτς που θυμίζει Βύντρα σε γκάφες. Θα μου πεις είναι πολύ πιο εύκολο και πιασάρικο να γράψεις μετά από ήττα του ΠΑΟ: "Ούκιτς, ο Βύντρα του μπάσκετ" παρά να γράψεις πχ "Ούκιτς, δεν απέδωσε σωστά καθώς έχει συνηθίσει σε άλλους ρόλους και η μετάβαση από ένα μπασκετικό πρότυπο ενστίκτου σε ένα πρότυπο βασισμένο σε πειθαρχία του πέρνει χρόνο". Λίγος για τοπ επίπεδο ο ΠΑΟ, όπου τοπ επίπεδο βάλε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπάρτσα". Βλέπεις πόσο έχει δικαιωθεί;;;
      Προτείνω να αποφύγεις άλλες τοποθετήσεις του. Τυχοδιώκτης μεγιστος και άσχετος στο φουλ. Όπως έκραζε τότε, έτσι αποθεώνει τώρα μετά θα ξανακράξει πάντα με καθαρά ποδοσφαιρική νοοτροπία και χωρίς κανένα κριτήριο. Κλασικός Έλληνας καταστροφολόγος-δημοσιογράφος δηλαδή. Γι αυτό το hoopfellas είναι πραγματική όαση στην Ελληνική μπασκετική σκηνή. Jim και πάλι μπράβο για τον μπασκετικό παράδεισο που έχεις φτιάξει. Έχεις βαρεθείς να το ακούς αλλά πραγματικά αξίζει να αναφέρεται έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!!
      Σόρρυ για το ξέσπασμα αλλά τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες πραγματικά με βγάζουν έξω από τα ρούχα μου.

      Διαγραφή
    8. Madeness, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι. Αν ήταν να παίρνουμε τοις μετρητοίς τέτοιους κωλοτούμπες, θα ασχολούμασταν με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλη τη φαιδρότητα που το χαρακτηρίζει. Το μπάσκετ, με όλα τα στραβά του, είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Με τις εξαιρέσεις του, βεβαίως, τις οποίες οφείλουμε, εμείς οι μπασκετικοί, να μην ξεχνάμε. Όπως π.χ. ο «κορυφαίος» μπασκετικός δημοσιογράφος που έχει κάνει ουκ ολίγες κωλοτούμπες στην πολύχρονη σταδιοδρομία του, εμφορούμενος από ιδιοτελή κίνητρα. Αλλά, όπως βλέπεις του τα συγχωρούν όλα. Να μην μετρήσω πόσες φορές έχει εκφράσει εντελώς αντίθετες απόψεις, αξιολογώντας προπονητές, παίκτες, παράγοντες (βλ. Γκάλης, Γιαννάκης, Ιωαννίδης, Ίβκοβιτς, Βασιλακόπουλος, Αγγελόπουλοι και δεν έχει τελειωμό η λίστα). Ακόμη και για τον Άρτζι, πέταξε κάτι σποντίτσες σε κάποιο σημείο της χρονιάς, πριν φτάσουμε στην αποθέωση του τελευταίου 2μήνου.

      77

      Διαγραφή
    9. Και το χειροτερο, οι απαντησεις του σε σχολιαστες που του θυμιζουν τα γραφομενα του.Θα ηταν εκνευριστικες αν δεν ηταν θλιβερες... Συμπερασμα: Ας προστατεψουμε αυτον τον υπεροχο μπασκετικο χωρο.
      Civil 13

      Διαγραφή
  58. Αυτη tη συνευντευξη του ΔΔ στη Νοβα μετα το τελoς του αγωνα πρεπει να τη γραψουν σε DVD και να τη δινουν σε καθε νεο παιχτη που αρχιζει το μπασκετ τωρα.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες τωρα??εδω βγηκαν καποιοι και ειπαν οτι ειναι ντροπη για τον Ελληνικο αθλητισμο (απο Αρτακη πλευρα),το ακουσαμε και αυτο.Την ειδα την συνεντευξη, ενας ειναι ο ΔΔ δεν υπαρχει αλλος.Οπως ειπε και ο Οικονομου μετα απο 20-30 χρονια θα βγει αλλος ΔΔ,δεν εννοουσε μονο στο ταλεντο αλλα και για τον χαρακτηρα του.

      Διαγραφή
  59. μηπως ο Παναθηναικος ο φετινος ειναι η Λιμοζ του 2013?
    Την Λιμοζ ελαχιστα την θυμαμαι και δεν το εννοω υποτημιτικα για τον Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορείς να πεις πιο απλά και ο Οσφπ του 2012.(αν και για μένα πέρσι οι προδιαγραφές και το ρόστερ του οσφπ ήταν ακόμα πιο χαμηλές και ήταν ακόμα πιο μεγάλο το κατόρθωμα του.)

      Διαγραφή
    2. Πιστευω ο φετινός ΠΑΟ ειναι πιο κοντα στο μπασκετ που επαιζε η Λιμοζ σε θεμα αμυνας και ταχυτητας. Ο περσυνος ΟΣΦΠ επαιζε πολυ πιο γρηγορα, καμια σχεση με το αργο μπασκετ που προσπαθει να επιβαλλει σε καθε παιχνιδι ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  60. ο αργυρης πεδουλακης αλλαζει τον ευρωπαϊκο μπασκετικο χαρτη.Ο παναθηναϊκος καθιερωσε το pick n roll ο παναθηναϊκος θα το αποκαθηλωσει.

    η μπασκετικη ιστορια θα πρεπει να γραψει το ονομα του αργυρη πεδουλακη. Οι μανατζεραιοι ψηλων με γρηγωρα ποδια μολις ειδαν το μπατζετ των παικτων τους να εκτινασεται το καλοκαιρι θα ειναι περιζητητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεωνίδα, το παγκόσμιο μπάσκετ στη θέση 5 οδεύει προς τα εκεί, κι ας λέει ο Shaquille ότι προτιμάει τον Brook Lopez από τον Howard. Τα μεγάλα κορμιά θα πάνε στο NBA, οι υπόλοιποι θα μας κάνουν την τιμή. Για κάθε Dorsey ή Lasme θα έχεις και τον underachiever Slaughter, δεν όλοι γκανιάν, αλίμονο. Ο πρώτος πάντως που έπαιξε στην σύγχρονη Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο ήταν ο Massey στον Άρη (βρισκόταν στην shortlist του Πεδουλάκη το καλοκαίρι). Θα έδινα τα credits στον Ivkovic, αλλά βλέποντας τον Ολυμπιακό του '11 με Nesterovic-Μπουρούση-Μαυροκεφαλίδη-Γλυνιαδάκη-Erceg-Nielsen, μάλλον δεν αποτελεί πρωταρχική πατέντα του Σοφού το περσινό roster.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  61. Μπραβο στον Αρτζυ που με την επιμονη του για Λασμε-Γκιστ,με 800χιλ συνολικα (οσα επαιρνε μονος του ο Μαριτς) εφτιαξε ρακετα αθλητικη,καρυδατη και αποτελεσματικη και στην επιθεση (μεσα απο τα συστηματα του).

    Μαζι με Ουκιτς,Μασιουλις πετυχε στους 4 απο 6 ξενους,βγηκαν αυτοι που εχουν υψηλη ευρωπαικη εμπειρια Ευρωλιγκας (οχι Αρμστρονγκ απο Γαλλια μονο εννοω),ενω απετυχαν οι Μπανκς,Καπονο,που δεν ειχαν ξαναπαιξει Ευρωπη (hint για τις επομενες μεταγραφες το καλοκαιρι;).

    Ο Μπανκς παντως μπορει να βοηθησει στο ΟΑΚΑ,να γινει λιγο factor,εκει αισθανεται πιο ανετα κι εχει κανει τα λιγα καλα του παιχνιδια,3/3 τριποντα με Ζαλγκιρις,Μαλαγα και Εφες.

    Εδω παντως να πουμε και για το προβλημα στη διαφορα ροτεισον στις 2 ομαδες,οτι οι αδικουμαστε απο μια ομαδα σαν την Μπαρτσα που μπορει και εχει 11-12 ξενους παικτες,(επικροτουμε βεβαια τον κανονισμο των 6 ξενων για τα ελληνοπουλα μας).Βεβαια Ευρωλιξκα μπορεις να παρεις οσους θες,αλλα ειναι αντιπαραγωγικο να ειχες 2-3 ακομα ξενους μονο για Ευρωπη.
    Η Μπαρτσα παιζει ουσιαστικα με ισπανους Σαδα,Ναβαρο,συν το μικρο Αμπρινες χτες,που αν ειχε καποιους τραυματιες Μαικλ,Τοντοροβιτς ή ειχε δηλωσει εγκαιρα Ολεσον θα ηταν εξω κι ο μικρος.
    Ενω εμεις αφου ακριβυναν καποιοι καλοι ελληνες που ειχαμε,ειμαστε υποχρεωμενοι να εχουμε και μικροτερους,εκτος ροτεισον μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Συμπληρωνω,με Φωτση στη ρακετα και 2 γκαρντ αντι Μπανκς (τωρα εχω μονο 5 ξενους) παμε για μεγαλα πραγματα του χρονου.
    Επιμενω για 2 γκαρντ (αν δεν ειναι και οι 2 ξενοι,ας ειναι ο ενας μαζι με Νικ ή Ζηση,μια χαρα),θες 4,οι 3 ειναι λιγοι,αν χτυπησει ενας,κατεβαινεις παλι με 2 οπως φετος.
    Ετσι θα μας κρατησει και για χρονια ο Μητσος,που αν ξερει οτι θα παιζει 25 λεπτα,θα ειναι και πιο ενεργητικος και στην αμυνα,ενω τωρα βλεπουμε οτι ψιλοκραταει δυναμεις για να αντεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Στα credits του Άρτζι, εκτός από τη συνεχή βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας, πρέπει να αναγνωριστεί και η ατομική βελτίωση κάποιων παικτών κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ο Λάσμε, καταρχήν, έχω προσέξει ότι έχει πολύ βελτιωμένο ποσοστό στις βολές, εμπιστεύεται όλο και περισσότερο του σουτ από μέση απόσταση και χθες είδαμε μέχρι και drive μετά από ντρίπλα από τα 5m. Επίσης, είδαμε τον Γκιστ να ξεκινάει από τα 6,75 με ντρίπλα και είτε να τελειώνει τη φάση είτε να δίνει ασίστ στον ψηλό, να έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο αντίληψης του παιχνιδιού (ειδικά στην άμυνα). Ακόμη, βλέπουμε τον Μπράμο να εκτελεί για 3 βγαίνοντας από σκριν χωρίς να είναι απαραίτητα στημένος για το σουτ και όλο και συχνότερα να προσπαθεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να δημιουργήσει. Και, βεβαίως, έχουμε παρατηρήσει την βελτίωση του Ούκιτς σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού το τελευταίο 2μηνο. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο προπονητής δουλεύει πολύ με την ομάδα και παιδεύεται να βρει λύσεις από τους παίκτες που έχει ώστε να καλύψει τα αναμφισβήτητα κενά στο ρόστερ. Αν καταφέρει και εντάξει στο rotation έναν από τους Μπάνκς ή Ξανθόπουλο (πιθανότερος ο δεύτερος), τότε θα μιλάμε για ένα σύνολο που θα έχει τη σφραγίδα του φαρδιά πλατιά. Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι και αυτός μαθαίνει κάνοντας λάθη, όπως και το υπόλοιπο αξιόλογο team, αλλά είναι τόσο αφιερωμένος σ’ αυτό που κάνει που του αξίζει και ο σεβασμός και η αναγνώριση, ανεξαρτήτως πόσους τίτλους τελικά θα κατακτήσει φέτος. Ευκαιρία θα έχει το καλοκαίρι να βελτιώσει και την ικανότητά του στις επιλογές των παικτών αφού θα χρειάζεται 2-3 προσθήκες για να κάνει την ομάδα ακόμα πιο ποιοτική.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Νομίζω ότι τα περισσότερα μπράβο πηγαίνουν:
    α)κυρίως στον Αργύρη γιατί βελτίωσε και πράγματα που δύκολα αλλάζουν σε τέτοια ηλικία (όπως πχ το μυαλό των Γκίστ-Ούκιτς) αλλά και γιατί παίρνοντας ακόμα και δύσκολες αποφάσεις (πχ Καπόνο) έφτιαξε μια ομάδα που θα τα δώσει όλα
    β) σε αυτά τα παιδιά που κατάφεραν να βελτιωθούν πχ ο Λάσμε είναι εκπληκτικός αλλά ήταν απο την αρχή, απλά προσαρμόστηκε. Οι Γκιστ-Ούκιτς (κυρίως) βελτιώθηκαν παρα πολύ
    γ) τι να πει κανείς για ΔΔ??
    δ) και τέλος στον πρόεδρο γιατί με τις επιλογές του, τη στήριξη του στον Άρτζι αλλά και τις "τοποθετήσεις" του τις τελευταίες ημέρες την έκανε τη δουλειά (τη μισή τουλάχιστον, απομένει η πρόκριση): το καλάθι που δεν μέτρησε στο τελευταίο λεπτό της Μπάρτσα δεν το έπαιρνες αλλιώς σαν σφύριγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 77 Ayto pou eipes gia ton Gist kanei mpam.Poly veltiwmenos st genikoteri antilipsi tou paixnidiou kai sto diavasma tou 5 enation 5.Assist,swsta teleiwmata,maxitikotita se amyna kai rebound.Deixnei oti exei doulepsei poly.Pragmatika dikaiwthike o RG gia tin antallagi me ton Panko.Ligo tis voles prepei na doun..Wste na min xanontai eykoloi pontoi pou ston 1 agwna tha s eixan dwsei ti niki kai twra th milagame gia to 0-2....
    Sorry gia ta greeklish,alla einai i moni epilogi..

    Dimitris Swindon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. gia to OAKA, kai etsi opws fanike i Barca, nomizw oi dio paiktes tis Barca stous opoious prepei na epikentrwthei o PAO ein sigoura Sada kai Abrines. Autoi oi dio tha ta dwsoun ola (kai emena mou fanike oti tha exoun kai pio kali psixologia apo Saras, kai isws Navaro). O Sada exei parei ta panw tou epithetika, kai o Abrines den masaei me tipote fainetai isws logw ilikias na exei agnoia kindinou. Isws bebaia sto OAKA me 23000+ auto na allaxei :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μεγάλη νίκη η χθεσινή, πολύ μεγαλύτερη από αυτή του 2011.

    - Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε.
    - Ο Ναβάρο μπροστά στον Ξανθόπουλο φαίνεται Μουρεσάν.
    - Ο Χουέρτας είναι κακός ηθοποιός, ευτυχώς για αυτόν που διάλεξε το μπάσκετ.
    - Το σύστημα 1 pg + μπράμος, ματσιούλης, γκιστ, λάσμε απέδωσε καταπληκτικά. Ήταν το μοναδικό που θα ξεκούραζε τους ούκιτς, 3D. Για να μην πήγε η Barcelona σε πίεση στα 4/4 σημαίνει ότι δεν έχει τις ανάσες για κάτι τέτοιο.
    - Ο Τσαρτσαρής για να είναι τόσο, για τα δεδομένα του, αέρινος φέτος πρέπει να έχει λιώσει στην προπόνηση.
    - Η διαιτησία δεν ξέρω αν ήταν 50-50 ή 40-60 ή 30-70 υπέρ μας αλλά πραγματικά ήταν η καλύτερη διαιτησία που έχω δει τα τελευταία χρόνια.
    - Απλά κλαίω από χαρά με τους RG, μπράμο, γκιστ και ούκιτς. Έχουν δείξει τεράστια βελτίωση από αγώνα σε αγώνα.
    - Εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και πάει στο final 4 φέτος αξίζει μία εξαίρεση και να ανεβεί στο ΟΑΚΑ ένα banner αφιερωμένο σε αυτό!
    - Όσο πόνο μας έχει δώσει η Ισπανία σε εθνικό επίπεδο άλλο τόσο πόνο και ίσως περισσότερο της έχουμε δώσει εμείς σε διασυλλογικό.
    - Το καλοκαίρι εάν είναι υγιείς και μονοιασμένοι ο Μπράμος με τον Παπανικολάου έχουν όλα τα εχέγγυα να συνθέσουν το πιο δυνατό 3 της διοργάνωσης.
    - Μάγκες από όλα τα στρατόπεδα μην ασχολείστε με τους δημοσιογράφους είναι πολύ μέτριοι για να καταλάβουν το επίπεδο μπάσκετ που παίζεται πλέον (αυτό ισχύει και για τους άλλους "ξερόλες" δημοσιογράφους).
    - Στο ΟΑΚΑ πάμε να φωνάζουμε (και μόνο!) από το πρώτο δευτερόλεπτο, ελπίζω να μην καπνίζεται γιατί θέλω γερά πνευμόνια και φωνητικές χορδές! :D


    - Τέλος θα ήθελα από κάποιον να μας γράψει 2 πράγματα για το ιστορικό των δύο πιτστιρικάδων βοηθών του RG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαωλόπουλος: http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=7&personId=68&seasonId=-1

      Βόβορας: http://www.paobc.gr/page.ashx?pid=7&personId=70&seasonId=-1

      Διαγραφή
  68. Δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο να προσθέσω πάνω σε αυτά που έχει ήδη αναφέρει η παρέα μας εδώ στο Hoopfellas. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια τεράστια νίκη, ενα επίτευγμα το οποίο ανεξαρτήτος απο το αν προκριθούμε ή αποκλειστούμε, ειναι αξιοθάυμαστη και συγκλονιστική η προσπάθεια του Παναθηναικού. Πρωταγωνιστές του μάτς, Διαμαντίδης (κυρίως λογο του ΜΕΓΑΛΟΥ σουτ στην εκπνοή), Λάσμε (σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση) και ο Μπραμος ο οποίος ξεμπούκοσε επιθετικά την ομάδα σε πολλά (και καίρια) ασημεια του αγώνα. Επίσης, ο έξτρα παίκτης για τον οποίο συζητούσαμε και περιμέναμε να φανεί στην σειρα, ακούει στο όνομα Τζειμς Γκίστ. Πραγματικά, με εκπλήσει με τις τελευταίες εμφανίσεις του. Τρομερό πάθος, ενέργια, πολύ καλός αμυντικά, ενεργητικός στην επίθεση, αλλα πάνω απόλα πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος. Τα εύσημα στον Πεδουλάκη για την αλλαγή αυτου του παιδιού, και για την θετική εξέλιξη του στοίχηματος της ανταλλαγής με τον Πανκο.
    Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Ούκιτς, αλλα τα έχουμε πεί ήδη το τελευταίο δίμηνο για τον Κροάτη. Πολύ ώριμος στο παιχνίδι του, έχει δέσει απόλυτα με τον ΔΔ, και περιττό να πούμε πόσο σημαντικός ειναι για την ομάδα. Απο κει και πέρα περιμένω περισσότερα απο τους Σόφο και Ματσιούλις. Θεωρώ πως με την απουσία του Μαικλ, ο Λιθουανός οφείλει να κάνει περισσότερα στην επίθεση. Μου φαίνεται δυστακτικός... Ο Σόφο μπορεί καλύτερα. Δεν θα έλεγα πως ειναι απογοήτεση, αλλα μπορεί να κάνει σαφώς περισσότερα. Αν ανεβεί, μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στους Καταλανούς.
    Κλειδί για την συνέχεια είναι το πως θα διαχειριστούν την σωματική κούραση οι παίκτες, αλλα πάνω απόλα πως θα διαχειριστούν ψυχολογικά αυτην την νίκη. Ευελπισθώ οτι δεν θα παρασυρθούν, και οτι θα παραμείνουν προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε...
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ξερεις κανεις τι ομαδα ειναι ο Τασσος Μαγουλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολυμπιακος. γιατι?

      Διαγραφή
    2. γιατι??το καταλαβα απο τον τροπο που απαξιωνει ΔΔ και Παναθηναικο.Απαραδεκτος, οχι τιποτα φοραει τον μανδυα του αντικειμενικου.Ο Παπαδογιαννης οτι και να ειναι το κανει καλα και εχει χιουμορ.

      Διαγραφή
  70. Jim τι γίνεται με αυτή την τσσκα.Ο Καούν παίζει 18 λεπτά σε ένα ημίχρονο,ο κρστιτς πάει να γίνει μόνιμο 4άρι και ο κριάπα μόνιμο 3άρι.Ο γουίμς γκαρντ και ο μίτσοβ άσσος...Τον Ψηλορείτη θα κατεβάσει ο Μεσίνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δε θέλω να γίνω ειρωνικός αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ.. Τάμπακ για προπονητής της χρονιάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Χαχα.. Πέρα από την πλάκα οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση του απέναντι σε αυτή την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει πάει καθόλου άσχημα ο Τάμπακ αν αναλογιστείς το πως έπαιζε αυτό το σύνολο και που το έφερε εν τέλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κάνω εν μέρει πλάκα, αλλά νομίζω ότι μετά τη λήξη του final four δε θα υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι ο προπονητής της χρονιάς, όχι ότι τώρα υπάρχει, για μένα τουλάχιστον. Το πάω λίγο μακριά, αλλά με ιντριγκάρει ιδιαίτερα ένας τελικός με την ΤΣΣΚΑ, μετά και τα τελευταία εξωαγωνιστικά που έχουν διαδραματιστεί. Το πρότεινα μάλιστα και σε ένα φίλο μου Ολυμπιακό που δουλεύει στην Αγγλία, ώστε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα δωρεάν φέτος. Πριν το χθεσινό παιχνίδι η κατάκτηση του τροπαίου από τον Παναθηναικό έδινε 41,00 απόδοση. Fair value bet αν μη τι άλλο, δε νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. jim ετοιμάζεις ανάρτηση για το χθεσινό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή