Athlenda

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ




Στη κακή βραδιά του Δημήτρη Διαμαντίδη το οικοδόμημα του φετινού Παναθηναϊκού ξεγυμνώθηκε μπροστά στο κοινό του, μιας και όλα τα «λάθη» της off season βγήκαν στον αφρό. Η Κίμκι του Ρίμας Κουρτινάιτις το εκμεταλλεύτηκε άριστα αλλά δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα.. Το επόμενα δύο  ματς  που έρχονται είναι κομβικά και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στις 23 Νοέμβρη (σε δύο εβδομάδες από τώρα) οι πράσινοι να παίζουν έναν πραγματικό τελικό στο Παλαντέζιο..


Νομίζω ότι όλοι όσοι έβλεπαν το σχεδιασμό να εξελίσσεται το καλοκαίρι περίμεναν μια βραδιά σαν και αυτή. Το είχαν στο μυαλό τους.. Πλέον μετά το χαστούκι, η ομάδα χρειάζεται ανασυγκρότηση γιατί τις επόμενες δύο αγωνιστικές παίζεται η χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Εχθές..


-Ο Κουρτινάιτις το είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Ξεκίνησε τον Μόνια αντί του Φριντζόν, ανεβάζοντας τον Ρίβερς στο «2» και αναθέτωντας του τον Διαμαντίδη. Έτσι με τον Μόνια – που μπορεί να μαρκάρει μέχρι και ..τους οπαδούς- έκοψε το ποστ παιχνίδι του Μασιούλις το οποίο ειδικά στα τελευταία ματς αποτελεί πηγή παραγωγής και δημιουργίας για την πράσινη επίθεση.  Στο επιθετικό κομμάτι ο Λιθουανός προπονητής είχε τραβήξει έναν μεγάλο κύκλο στο μπλοκάκι του σημαδεύοντας το ζωγραφιστό του Παναθηναϊκού. Η Κίμκι μπήκε ολοφάνερα με αποκλειστικό σκοπό να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στο ποστ μέχρι αυτός να ματώσει και το έκανε πολύ αποτελεσματικά.

-Το δίδυμο Πλάνινιτς-Λόντσαρ υπήρξε η ναυαρχίδα και ο άξονας αυτού του τρόπου επίθεσης. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα με το συνδυασμό μεγέθους/ταχύτητας/τεχνικής κατάρτισης του Λόντσαρ κατά πρώτο λόγο (αλλά και του Πλάνινιτς) μιας και ο Σχορτσιανίτης ήταν αδύνατο να ακολουθήσει τον Κροάτη που έχει και το συν της γρήγορης εκτέλεσης κοντά στο καλάθι.


-Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε τον Κίτσεν πάνω στον κινητήριο μοχλό του αντιπάλου Ζόραν Πλάνινιτς , αλλά ήταν φανερό ότι δεν τον είχε ετοιμάσει καλά για αυτό το ρόλο/αποστολή. Βαρέθηκα να δαγκώνομαι στη πρώτη περίοδο από την ευκολία με την οποία πόσταρε ο Κροατής γκαρντ, το πόσο άνετα έφτανε μέχρι εκεί και αντιμετώπιζε μια παθητική άμυνα. Τον Πλάνινιτς πρέπει να τον πονέσεις από την αρχή, να τον χτυπήσεις με το σώμα, να τον βγάλεις από τη πορεία του και κυρίως να μην τον αφήσεις να νιώσει άνετος στο να πάει με τη μπάλα παντού ώστε να κάνει το παιχνίδι του. Ο Κίτσεν δεν ήταν καθόλου ενεργητικός/σκληρός, οπισθοχωρούσε συνεχώς και τον περίμενε παθητικά στο ποστ, όπου και είχε μειονέκτημα. Λάθος προσέγγιση της κατάστασης..  Ίσως έπρεπε από την αρχή να πάει στον Κροάτη είτε ο Μασιούλις είτε ο Μπράμος.
\

-Ο Έλληνας προπονητής τον απέσυρε και στην 2η περίοδο όταν και τον επανέφερε ο Αμερικανός ήταν σαφώς πιο ενεργητικός, σε ένα ματς που πραγματικά είχε ρόλο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Έπρεπε μάλλον να έχουν προηγηθεί και άλλα τέτοια ώστε να είναι πιο εξοικειωμένος σε τέτοιες καταστάσεις και έτοιμος.

-Ο Κ.C. Rivers έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του (δεν ήταν ο μόνος εχθές), καθόλου αντιπροσωπευτικό των πραγματικών δυνατοτήτων του παίκτη. Πάλι καλά.. Αντίθετα κλειδί για την Κίμκι αποτέλεσε ο Κόπονεν που πέτυχε καθοριστικά σουτ τελειώνοντας με 12π. σε 22’. Το χρειαζόταν αυτό το ματς ο Φινλανδός, ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν στη Ρωσία μιας  και ο Κουρτινάιτις περιμένει περισσότερα από αυτόν.

-Η άμυνα του Παναθηναϊκού σαν σύνολο παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι στερούνται ταχύτητας στις περιστροφές και σε θέμα σκέψης και φύσης (στη θέση «4», όπου η ομάδα είναι αργή στο συγκεκριμένο κομμάτι). Ο Κουρτινάιτις φόρτωσε επιθέσεις στο ζωγραφιστό με τους  Ντέηβις-Λόντσαρ να παίρνουν μπάλες μετά από cuts σε κομβικά σημεία και μετά από σωστές –σε συγχρονισμό συνεργασίες με τα γκαρντ. Το κομμάτι που θέλει δουλειά –και βγάζει μάτι- είναι η άμυνα στο τρανζίσιον παιχνίδι. Παρακολουθήστε πόσες φορές ο Πλάνινιτς αλώνιζε το γήπεδο χωρίς να βγεί χέρι στη μπάλα να τον σταματήσει τουλάχιστον στα 7-8 μέτρα από το καλάθι.  Έπιασα παίκτες να έχουν πλάτη –γυρνώντας πίσω- μη έχοντας αντιληφθεί το πόσο γήπεδο έχει διασχίσει η μπάλα. Είναι φανερό ότι υπάρχει και έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι η πράσινη στο συγκεκριμένο κομμάτι άμυνας δεν έβρισκαν –είτε δεν έφταναν εγκαίρως στις θέσεις τους- με συνέπεια οι Ρώσοι να βρίσκουν ανοιχτά σουτ. Όταν δε η ομάδα άπλωσε την άμυνα της σε όλο το γήπεδο –κατά τη γνώμη μου εκτέθηκε. Εδώ θέλει δουλειά ο Παναθηναϊκός.


-Για ένα ακόμα ματς (3ο σερί) οι πράσινοι δεν κατάφεραν να φτάσουν καν τους 70 πόντους (64 στη Πόλη, 68 με Ίκαρο,  67 εχθές). 1.) Είχαμε πεί από την αρχή της σεζόν το πόσο σημαντική είναι για την λειτουργικότητα της επίθεσης η θέση «4», όπως είναι δομημένη η ομάδα. Τσαρτσαρής και Πάνκο τελείωσαν το ματς με 0/10 σουτ..  Η συγκεκριμένη θέση αποτελεί πληγή για όλη τη λειτουργία της ομάδας και εκεί χρειάζεται άμεσα προσθήκη 2.) Για ένα ακόμα ματς ο Μασιούλις πήρε τη μερίδα του λέοντος στις επιθέσεις (13). Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι  το συγκεκριμένο κομμάτι δε λειτουργεί καλά. Ο Λιθουανός δεν είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει τον  σκόρερ σου σε τέτοιο επίπεδο. Αντίθετα θα ήταν εξαιρετικός εάν είχε έναν τέτοιο (π.χ. Κρίστμας) μπροστά του και έβγαινε από τον πάγκο.

Οι πράσινοι βρήκαν καλά σουτ στο ξεκίνημα, απόρροια της οξυδέρκειας των γκαρντ και των.. τεσσάρων παιχτών που έστελνε στο ποστ ο Κουρτινάιτις κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στον Σχορτσιανίτη, τον οποίο ο Πεδουλάκης έψαξε πολύ στο ξεκίνημα. Ο Ούκιτς είχε μεν 13π.(5/12 σουτ)δεν  επιτίθεται  μέσα από εύρυθμη επιθετική λειτουργία για αυτό πονά και λιγότερο τον αντίπαλο. Οι πράσινοι έμειναν στα 18/39 2π. και 5/24 3π. συν το πολύ κακό, για μια ακόμα φορά, 16/29 στις προσωπικές. Με "νεκρό" τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτα φυσιολογικό να μοιάζει «ζαλισμένος» στο μισό γήπεδο καθώς κανένας από τα υπόλοιπα γκαρντ δε μπορεί να «τρέξει» τέτοιου είδους επίθεση.

-Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μετά από πολύ καιρό έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (37-45) κάτι που όμως δεν της κόστισε κατοχές μιας και είχε περισσότερα επιθετικά και ένα λιγότερο λάθος.


-Ο τίτλος του κειμένου σαφώς και αναφέρεται στον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Φέτος ξεκάθαρα έχει μπεί σε μια νέα κατάσταση, με συνέπεια οι αρμοδιότητες του να έχουν διαφοροποιηθεί. Ο Διαμαντίδης τόσα χρόνια λειτουργούσε σε ένα αυστηρά προστατευόμενο περιβάλλον, με μοιρασμένους ρόλους και ένα σύστημα/στυλ παιχνιδιού στο οποίο ο ίδιος –με τα κατάλληλα εργαλεία δίπλα του- έγινε Ο Μάστερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο ίδιος ο Έλληνας γκαρντ αποτελούσε τον "προστατευόμενο" του ίδιου του Ομπράντοβιτς που ενεργούσε ως κυματοθραύστης και μια ματιά προς αυτόν αποτελούσε ιδανική πηγή τροφοδοσίας δυνάμεων. Στην νέα ημέρα που ξημέρωσε ο Διαμαντίδης έγινε αυτός ο προστάτης της ομάδας και όλοι κοιτούν αυτόν για αντλήσουν δύναμη, να πάρουν κάτι από τη μαγεία του παρελθόντος που κουβαλάει πάνω του.

Ας μη παρασυρόμαστε. Η αλήθεια είναι ευανάγνωστη. Ο Διαμαντίδης παραμένει ένας από τους τοπ παίκτες αυτής της διοργάνωσης, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Αυτό που είδατε εχθές (και μπορεί να συμβεί στον καθένα) κάποια στιγμή θα έβγαινε γιατί πολύ απλά η ίδια του η ομάδα δεν τον προστάτεψε το καλοκαίρι. Όταν έχεις την τύχη να χτίζεις ένα σύνολο πάνω στον Διαμαντίδη, σε αυτή τη φάση της καριέρας του, κοιτάς να «ντύσεις» τη περιφέρεια γύρω του με τα κατάλληλα εργαλεία που θα τον προστατέψουν, θα καλύψουν τις αδυναμίες του και θα τον κάνουν να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα κομμάτια που η ομάδα τα έχει περισσότερο ανάγκη. Μόνο έτσι θα πάρεις το καλύτερο του και θα τον κάνεις να μακροημερεύσει στο σταρ σύστεμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τώρα που η αθλητική του η ικανότητα δεν είναι η ίδια. Η τωρινή δομή του Παναθηναϊκού στα γκαρντ δε βοηθά τον 32χρονο Διαμαντίδη και αυτό φαινόταν στα τελευταία ματς, όπου αναγκάζεται πλέον να κάνει σε καθημερινή βάση πράγματα που δεν έκανε σε αυτή τη συχνότητα ποτέ. Γι’αυτό αναφέραμε το καλοκαίρι τον Πέρκινς ή τον Κρίστμας. Το θέμα είναι ότι όπως είναι δομημένη η ομάδα ο κινητήριος μοχλός της – ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια-  φθείρεται. Η ίδια του η ομάδα θα πρέπει να τον βοηθήσει.  Αλλιώς θα καταρρεύσει μαζί του..

Υ.Γ. Όντως έγινε προσέγγιση στον Μ.Πιετρούς και σωστά δεν προχώρησε γιατί ο  παίκτης ήθελε να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο του ΝΒΑ μέσα στη σεζόν. Πολύ καλή επιλογή αλλά μια ομάδα του status των πρασίνων δε μπαίνει καν σε τέτοια διαπραγμάτευση.

Y.Γ.1: Θα υπάρξει προσπάθεια αύριο να ανεβάσουμε για το ματς της Μόσχας γιατί δυστυχώς σήμερα δε προλάβαμε και είναι πολλά αυτά που θα θέλαμε να γράψουμε. Αν δε γίνει αυτό, σίγουρα θα υπάρξει κάποιο σχόλιο..

142 σχόλια:

  1. jim boreis na sxoliaseis to sxolio mou(proteleutaio einai) sxetika me vergini kai pappa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NBA free agent forward Kenyon Martin turns down offer from Greece Panthianakos in hope of finding an NBA one
    και
    στη nova είπαν οτι υπήρξε συμφωνία με michael pietrus και χάλασε λόγω των όρων που ήθελε να βάλει στο συμβόλαιο για διακοπή του, σε περίπτωση πρότασης απο nba ακόμα και μέσα σε αυτή τη σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλεον ειναι φανερο οτι η ομαδα ψαχνεται για παικτη και ας ελπισουμε να ερθει ο καλυτερος!

      Διαγραφή
    2. ας δώσουν ένα συμβόλαιο στον Γουίλιαμς να τελειώνουμε. θέλουμε σουτέρ στο 4 δεν το βλέπουν?

      Διαγραφή
  3. Παιδια ποτε εγινε αυτο με τον Μαρτιν και τον Πιετρους που λετε;για τωρα η για το καλοκαιρι μιλαμε;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Greg θέλουμε πόντους και με άλλον τρόπο πλην των τριπόντων ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ μπαίνουν αυτά.Θέλουμε πόντους από ένα τεσσάρι με σουτ οπωσδήποτε από μέση απόσταση και όχι τεσσάρι ακροβολισμένο να μπουμπουνίζει για τρεις γιατί ακόμη και να μπαίνουν δεν είναι τρόπος επίθεσης επαγγελματικής ομάδας αυτός.Θέλουμε πόντους από ένα τεσσάρι που θα μπορεί να πάρει την μπάλλα πιο μακριά από το ζωγραφιστό και να μπορεί να στήσει την φάση για τον εαυτό του κάτι το οποίο θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν και τα τριάρια μας αλλά είναι κάτω του μετρίου σε δημιουργία ατομικής φάσης.Και επιτέλους θέλουμε ένα κανονικό τεσσάρι γιατί ο Πάνκο δεν είναι τεσσάρι ή παρά είναι light για αυτή την θέση.Δεν μπορεί να λέγεται power forward ένας παίχτης ο οποίος είναι εμφανές ότι δεν έχει στο παιχνίδι του ή στο ρεπερτόριό του το τελείωμα της φάσης πηγαίνοντας στην σωματική επαφή.Και θέλουμε και έναν παίχτη ο οποίος να μπορεί να δει μία έξυπνη πάσα ή τουλάχιστον να μην δίνει την μπάλλα στον Σόφο όταν αυτός την ζητάει out of paint γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ντριμπλάρει για να φτάσει στο πεδίο δράσης του.Το τελευταίο αφορά τον Κίτσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτίσει rotation. Αν δεχτούμε ότι οι Σκορδίλης, Γιαννόπουλος και Ξανθόπουλος είναι φθηνοί εργάτες που κυρίως καλούνται να ξεκουράσουν τους βασικούς στα ματς πρωταθλήματος, τότε μένουμε σε 10 παίκτες από το υπάρχον ρόστερ. Το ενεργό rotation μιας ομάδας στα παιχνίδια από το top-16 και μετά είναι συνήθως 8-9 άτομα. Ο Πεδουλάκης πρέπει να βρει αυτούς που μπορούν να προσφέρουν και να τους αξιοποιήσει στο έπακρο (π.χ. να αποφύγει τη συνύπαρξη παικτών που δεν "κολλάνε" στα χαρακτηριστικά, όπως Ούκιτς-Διαμαντίδης, γεγονός που καθιστά σε πολλές περιπτώσεις στατική την ομάδα). Άποψη μου είναι ότι πρέπει να καθιερωθεί ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού με δυναμική άμυνα πάνω στη μπάλα και όσο το δυνατόν περισσότερο τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Έτσι, θα αξιοποιηθούν τα ψηλά και αθλητικά κορμιά του ΠΑΟ στην περιφέρεια (Μπράμος, Μασιούλις, ίσως και Κίτσεν) με "μαέστρο" τον τρελο-Ούκιτς. Ο Διαμαντίδης πρέπει να υποχωρήσει σε ρόλο 6ου παίκτη, ώστε να αποδίδει καλύτερα σε λογικά πλαίσια (25 λεπτά ανά παιχνίδι) και να δίνει ισορροπία και συγκεκριμένα plays στο παιχνίδι της ομάδας. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει είτε ο Κίτσεν να ανεβάσει την απόδοσή του κυρίως στις επιλογές του οργανωτικά και αμυντικά (γιατί το σουτ, ειδικά με τον μηχανισμό που διαθέτει αυτός, είναι θέμα ψυχολογίας) είτε να αποκτηθεί ένας παίκτης με δυνατό frame (1.95 και πάνω) και αξιόπιστο σουτ που να εκμεταλλεύεται τα split out του Σόφο και να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην άμυνα. Ο Μπράμος πρέπει να καθιερωθεί στο rotation γιατί έχει αρκετά από τα στοιχεία που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός (σωστό mentality και τρομερή αντίληψη στην άμυνα, συμπαθητικό -αν και στατικό- σουτ). Ο Σόφο πρέπει να διαχειρίζεται με μέτρο (15 λεπτά) και να πλαισιωθεί από ένα 4άρι που θα μπορεί να εκτελέσει από το τρίποντο και θα είναι τουλάχιστον πιο δυναμικός στην άμυνα από τον Πάνκο. Ο Λάσμε είναι παίκτης-κλειδί καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει ένας τόσο αποτελεσματικός rim protector και αμυντικός βοήθειας. Ο Μασιούλις επίσης είναι σταθερός στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά πρέπει να έχει λιγότερες ευθύνες στο επιθετικό κομμάτι, ενώ θα του ταίριαζε ένας πιο γρήγορος ρυθμός στην επίθεση, καθώς στο 5 εναντίον 5 δυσκολεύεται λόγω του μέτριου χειρισμού του (εδώ θα κόλλαγε καλύτερα ο Πέρπε). Ο Τσαρτσαρής πρέπει επειγόντως να περιοριστεί σε ένα 10λεπτο ρόλο ώστε να δίνει αυτά που μπορεί (μάστερ στην ομαδική άμυνα, ανεπανάληπτες στιγμές με Μπατίστ) χωρίς να γίνεται πηγή λαθών. "Κουμπώνει" καλά με το Λάσμε (in-out παιχνίδι) και είναι χρήσιμος στο να εκμαιεύσει φάουλ από τους αντίπαλους ψηλούς.
    Με άλλα λόγια:
    Ούκιτς, Κίτσεν ή μεταγραφή, Μασιούλις, μεταγραφή, Σχορτσανίτης
    Διαμαντίδης, Μπράμος, Λάσμε, Τσαρτσαρής από τον πάγκο

    Η ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού είναι εξίσου σημαντική με τις οποιεσδήποτε προσθήκες. Μέχρι στιγμής ο Πεδουλάκης έχει απογοητεύσει σε αυτό τον τομέα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σώσει την παρτίδα για φέτος (με μια πρόκριση στο top-16 και ίσως ένα κύπελλο για να "γλυκάνει" τον απαιτητικό του κόσμο) και να θέσει κάποιες βάσεις για το μέλλον που προμηνύεται χωρίς το Διαμαντίδη... Για αυτό καλό θα ήταν να συνεχίσει την επένδυση σε ταλέντα νεαρής ηλικίας και κυρίως να αποκτήσει νοοτροπία σοβαρής ομάδας. Να έχει το fighting mentality μιας π.χ. Σιένα επί Πιανιτζιάνι (σάμπως είχε μεγάλο μπάτζετ ή βάθος στον πάγκο) και να διεκδικεί κάθε μπάλα. Το προσωνύμιο "Εξάστερος" ανήκει στην αρμάδα του Ζοτς και πρέπει να αποφεύχθουν περαιτέρω επικοινωνιακά λάθη από τη διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι νέοι παίκτες, προπονητές και διοικούντες ας παλέψουν για κάτι νέο, ταπεινότερο ίσως, αλλά εξίσου υγιές. Σίγουρα με τις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο, αλλά με το μεράκι και την επιμονή θα επιβιώσουμε γενικά ως χώρα.

    Μάξιμος (μαθητής Γ' Λυκείου και μπασκετικός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάξιμε υπάρχει rotation και rotation.Δεν είναι μέρος του rotation το να χρησιμοποιείς έναν παίχτη για δυο τρία λεπτά.Όταν ''σφίγγουν'' τα γάλατα δεν υπάρχει κανένα rotation.Τότε αναγκαστικά το περιορίζεις και βασίζεσαι στους παίχτες που σου έχουν δείξει ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος
      Δεύτερον πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την καραμελίτσα με τον χρόνο συμμετοχής ενός παίχτη και με την ποιότητα που θα έχει η απόδοσή του αν τυχόν παίξει μερικά λεπτά παραπάνω.Ο Νας στα 38 του την περασμένη σεζόν είχε νομίζω σχεδόν 33 λεπτά μέσο χρόνο συμμετοχής στο Φοίνιξ και γενικά έχει κοντά στα 33 λεπτά μέσο χρόνο συμμετοχής τα τελευταία 12 χρόνια σε πολύ περισσότερα παιχνίδια και με διαδοχικά ταξίδια!!!!
      Τρίτον ο Ούκιτς δεν ήταν ποτέ του πραγματικός μαέστρος αλλά ένας παίχτης με αγωνιστικά χαρακτηριστικά αυστηρά περιχαρακωμένα.Στα δέκα χρόνια της καριέρας του δεν εξέλιξε κανένα από αυτά ή αν το θέλεις διαφορετικά δεν βελτίωσε τίποτα.Θα τελειώσει φάση στον αιφνιδιασμό ή έστω στο transition παιχνίδι,θα κάνει τα drives του όταν βρει χώρους βασιζόμενος στην τρέλλα του και στο ότι του αρέσει να πάει στο ένας με έναν.Αν έχει ''νάρκες'' η ρακέτα θα κάνει αυτά τα εκνευριστικά χαμηλά και μακρινά lay up κι ο Θεός βοηθός.Όσο για το σουτ του ούτε λόγος να γίνεται καθώς είναι ο ορισμός της αστάθειας.Εάν δεν ήταν προελεύσεως Κροατικής ,δηλαδή της τέως Γιουγκοσλαβικής σχολής,δεν θα είχε κάνει σε καμμιά περίπτωση τα συμβόλαια που έχει κάνει έως τώρα.

      Διαγραφή
    2. συμφωνω σε ολα το κακο ειναι οτι με το χτισιμο της ομαδας απο τους συγκεκριμενους παιχτες, με τα ανομοια χαρακτηριστικα στις δυο πλευρες του παρκε(αμυνα-επιθεση)οι εκαστοτε πενταδες ειναι σταυρολεξα για δυνατους λυτες και ο Αρτζι φαινεται να δυσκολευεται να τα λυσει..

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς επειδή ο Ούκιτς δεν έχει τα χαρακτηριστικά του μαέστρου και επειδή -καλώς ή κακώς- αυτόν επιλέξαμε και με μεγάλο συμβόλαιο μάλιστα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να καθιερώσουμε ένα γρήγορο στυλ παιχνιδιού που δεν θα τον αναγκάζει να κάνει πράγματα που δεν έχει επιδείξει ποτέ στην καριέρα του (πράγματι αυτό το "jump stop" στη ρακέτα που συνήθως καταλήγει σε βήματα είναι εκνευριστικό). Παίκτες να το κάνουμε αυτό έχουμε (πλην ενός σουτέρ). Όσον αφορά στα λεπτά του Διαμαντίδη, το θέτω περισσότερο υπό την έννοια ότι αυτή τη στιγμή τα περιμένουμε ΟΛΑ από αυτόν και χωρίς την ψυχολογική ασπίδα του Ζοτς και το ιδιαίτερο δέσιμο εκείνης της ομάδας, ο Μήτσος δυσκολεύεται στα 32 του να οργανώσει ένα συνονθύλευμα από μισθοφόρους, χωρίς αυτοματισμούς και με ένα προπονητή που εμφανώς μεταφέρει το άγχος του στην ομάδα. Είναι σημαντικός ο ψυχολογικός τομέας όταν καλείσαι να είσαι ηγέτης και είναι απόλυτα λογικό να έχει απογοητευθεί με αυτά που βλέπει. Για το rotation απλώς πιστεύω πως αν "σφίξει" και δοθεί περισσότερος χρόνος σε κάποια παιδιά ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να "βγουν μπροστά" και να αναλάβουν ευθύνες, τότε θα βελτιωθούν αναπόφευκτα (Μπράμος, Σκορδίλης, Κίτσεν). Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι διορθωτικές κινήσεις είναι απαραίτητες. Ο Άρτζι πάντως με έχει απογοητεύσει τόσο με τις επιλογές του όσο και με τον τρόπο που τις διαχειρίζεται... Δύσκολο σταυρόλεξο indeed ο Παναθηναϊκός. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

      Μάξιμος

      Διαγραφή
    4. συμφωνω στα περισσοτερα ας ελπισουμε τουλαχιστον να παρουν ενα τεσσαρι, με τα χαρακτιριστικα που λενε οι περισσοτεροι, και που εχει πει εδω και καιρο ο Τζιμ, τουλαχιστον να μπαλωθουν καποιες τρυπες..

      Διαγραφή
  6. Σωστός Παναγιώτη.
    Ο Σόφο πρέπει να κυκλοφορεί αμέσως τη μπάλα, χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν την παίρνει μακριά.
    Ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει νά ξέρει και να παίζει μπάσκετ, εκτός απο το σουτ.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι'αυτό λέω Θοδωρή ότι ΔΕΝ πρέπει να του δίνουν την μπάλλα έξω από το ζωγραφιστό γιατί έτσι κι αλλιώς εκεί δεν θα πάει triple ή και tetraploid team πάνω του γιατί είναι απολύτως ακίνδυνος ,άρα αφού δεν μπορεί και να ντριμπλάρει για να πλησιάσει χαμηλά, θα την ξαναδώσει ή σε αυτόν ο οποίος του την έδωσε ή σε αυτόν που είναι στην γωνία που έχει στο οπτικό του πεδίο γιατί μόνο αυτούς τους δύο θα βλέπει καθώς πιθανότατα οι άλλοι τρεις είναι στην πλάτη του και ο Σόφο δεν είναι για να γυρίζει με την μπάλα στα χέρια για να ψάξει την πάσα στην weak side αλλάζοντας τελείως την γωνία της πάσας του.Άσε που αν βρει κανέναν αντίπαλο με τον αγκώνα μπορεί να τον αφήσει και στον τόπο.

      Διαγραφή
    2. Επισης εχτες τον διαβασαν και αμυντικα στα αργα ποδια που εχει(οπως εκανε και ο Ζοτς)...
      Πρεπει να αποκτηθει ενα τεσσαρι με γρηγορα ποδια για διπλα του για να μην εκτειθεται στην αμυνα

      Διαγραφή
    3. Φίλε ΝΙΟΝΙΟ δεν χρειάζεται πιστεύω να ξέρει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση ο αντίπαλος γιατί τα πόδια του Σόφο και του κάθε Σόφο ,ο οποίος δρα αποκλειστικά και μόνον πάρα πολύ χαμηλά,δεν έχει καμιά διαφορά με το αν είναι γρήγορα ή όχι αφού το πεδίο δράσης του είναι δύο βηματισμοί το πολύ.Άρα και τα πόδια του Γιουσέιν Μπόλτ να είχε δεν θα έκανε καμία διαφορά εκεί.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω...απλα εχτες τον στοχευσανε παρα πολυ,οπως και ολους τους ψηλους μας και αναδειξανε το τεραστιο αμυντικο προβλημα του...Η σωστη λεξη δεν ειναι διαβασμα αλλα στοχοποιηση, διορθωνω...

      Διαγραφή
  7. jim θέλω εκτός από το ματς της μόσχας που είπες οτι θα σχολιάσεις,να μας πεις κάποια στιγμή για τον φετινό πανιώνιο( με τον παππά ηγέτη,να δείχνει ότι έχει αυτά τα στοιχεία που λείπουν από τον μάντζαρη και το σλούκα,το μπάσιμο το γερό πάτημα,και την ικανότητα να σκοράρει και να μαζεύει την άμυνα πάνω του θυμίζοντας κάτι από σπανούλη..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παιδια ,νωρις ειναι ακομα μην κρινετε την ομαδα απο 8-9 παιχνιδια.
    Δαμιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαμιανέ είναι νωρίς όσο δεν δείχνεις να εκτροχιάζεσαι.Έχουν δοθεί 10 επίσημα παιχνίδια και αυτή την στιγμή ο Παναθηναικός εξακολουθεί να παίζει είτε με τον Σόφο,είτε με το τρίποντο ,είτε με τα drives ή έστω mini drives του Ούκιτς.

      Διαγραφή
  9. όταν στα 11 κρίνεται η πρόκριση στους 16, δεν είναι καθόλου νωρίς.

    όσο για Μάρτιν και πιετρούς, τελικά λεφτά υπάρχουν ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση του θέματος διαχείρισης του Διαμαντίδη. Ακριβώς τα ίδια προσπάθησε να εκφράσω κι εγώ στα προηγούμενά μου ποστ.

    Και να πρασθέσω ότι τώρα φαίνεται πόσο τεράστιο ήταν και είναι το τεράστιο κατόρθωμα του Σπανούλη. Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω την αξία του Διαμαντίδη, η ικανότητα του Σπανούλη να παίρνει ομάδες στις πλάτες του και να τις οδηγεί στην κορυφή είναι σπάνια και εξαιρετική.

    Όσο περνάει ο καιρός ο θαυμασμός μου γιγαντώνεται, για αυτόν τον παίκτη που μπορεί να κάνει τα πάντα!!!


    υ.γ.
    Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι του Παο για την αναφορά μου αυτή, αλλά τα κατορθώματά του με κάνουν να θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με αυτόν, από ότι η απόδοση του Πάνκο και του Κίτσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεκολλα με την συγκριση διαμαντιδη-σπανουλη!!μας κουρασες...ποιος νοιαζεται..να ναι καλα και οι δυο να παιζουν μπασκετ..

      Διαγραφή
    2. Ρε αγόρι μου βλέπεις φαντάσματα; Όταν κάνει κάποιος μια σύγκριση, καταλήγει και σε ένα συμπέρασμα. Είδες κάπου να αφήνω έστω και μια νύξη για το ποιος είναι καλύτερος ή όχι;
      Επειδή έχετε συνηθίσει να ακούτε μόνο ύμνους και ευαγγέλια ή να ακούτε ότι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος κι άλα γραφικά, δε σημαίνει ότι όποιος κάνει οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο όνομά του, το κάνει για να τον μειώσει και να τον συγκρίνει ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο ψυχανεμίζεσαι...


      Για να τελειώνουμε.

      Ο Διαμαντίδης είναι ένας εκ των σημεντικότερων σούπερ σταρ της δεκαετίας για την Ευρωλίγκα. Και ακριβώς γιατί ανήκει σε αυτήν την κατηγορία παικτών, όταν βλέπω ότι ούτε κι αυτός ο σπουδαίος παίκτης δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε πέρσι ο Σπανούλης, με συγχωρείς, αλλά θέλω να το αναφέρω.

      Ούτε τους συγκρίνω, ούτε τίποτα...


      υ.γ.
      Αλήθεια, σε φοβίζει περισσότερο η "υποτιθέμενη" σύγκριση ή μήπως το αποτέλεσμά της; Μήπως αν το μομέντουμ ήταν άλλο θα έμπαινες μόνος σου στη διαδικασία να συγκρίνεις; Η στάση σου και η δήθεν ευθιξία σου κάτι τέτοιο μου δείχνει.

      Διαγραφή
    3. Ορέστη λες ότι δεν τους συγκρίνεις και καλά κάνεις γιατί είναι και οι δύο τεράστιοι παίχτες ΑΛΛΑ γράφοντας ''επειδή έχετε συνηθίσει......και άλλα γραφικά'' καθώς και '' ούτε κι αυτός..........πέρσι ο Σπανούλης'' προφανώς τους συγκρίνεις και όχι μόνο.

      Διαγραφή
    4. κανεις μονος του δεν μπορει να κανει τιποτα..μην τρελαινεσαι και μην θεοποιεις κανενα..οπως και αν λεγεται..

      Διαγραφή
    5. @Panagiwths Bouras

      Αν στις προθέσεις μου ήταν να μειώσω ή να προσβάλω τον Διαμαντίδη θα έγραφα ότι ανήκει στους σημαντικότερους σούπερ σταρ της δεκαετίας;

      Το γεγονός ότι πολλοί φίλοι του Παο έχουν παραμυθιαστεί από διάφορους καλοθελητές δημοσιογράφους και έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι ο Διαμαντίδης είναι ισάξιος του Νοβίτσκι και ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αυτό δεν έχει να κάνει με την ίδια την αξία του παίκτη. Εξάλλου, μόνο για υπεροψία και βεντετισμό δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις.
      Απλά ακριβώς αυτό το παραμύθιασμα, είναι που κάνει ορισμένους να μην ανέχονται οποιοδήποτε σχόλιο δεν εντάσσεται ακριβώς σε αυτήν τη γραμμή.


      Όσο για το "πέρσι ο Σπανούλης", με συγχωρείς αλλά πέρσι ο Σπανούλης -κατά τη γνώμη μου- έκανε κάτι τεράστιο και ανεπανάληπτο. Και θα το θυμάμαι για πάντα και θα το μνημονεύω μέχρι να βρεθεί ο επόμενος δικός μας παίκτης (Έλληνας εννοώ) να κάνει το δικό του θαύμα.

      Δεν αναφέρω πουθενά ότι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς έχουν καταφέρει μεγαλύτερα ή μικρότερα κατορθώματα. Αλλά τώρα είναι η σειρά του Σπαν να ακούσει τα καλά λόγια.

      Αυτό όμως φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους. Κρίμα!

      Διαγραφή
    6. ΟΡΕΣΤΗ.... Ο Σπανουλης ειναι ο καλυτερος παικτης ΟΛΩΝ των εποχων. Ο Ολυμπιακος η καλυτερη ομαδα μπασκετ ever και ο ΠΑΟ θα παει πολυ χειροτερα για πολλα χρονια.
      Ευχαριστημενος?
      Μπορεις να μας αδειασεις τη γωνια επιτελους?
      Δεν αντεχεται το κομπλεξ σου και παρασυρεις κι αλλους σε διενεξεις.
      πανε στο γκαζεττα να τσακωνεσται με Παναθηναικους κι αυτοι με σενα.
      Β.

      Διαγραφή
    7. αδιαφορη και ακατασχετη φλυαρια..δεν μας νοιαζει λεμεεε..ωριμασε..

      Διαγραφή
    8. Συμφωνω φιλε για την ποιοτητα του Σπαν, αλλα ηγειται μιας πιο ετοιμης και με ευδιακριτους ρολους ομαδας...
      Ανομοια συγκριση....
      Θυμισου την πρωτη του χρονια στο λιμανι σουταρε με αντιπαλο τον Παο και εκανε air-ball..
      Φιλικα

      Διαγραφή
    9. @Νιόνιος

      Η φετινή ομάδα είναι πράγματι πιο έτοιμη και οι ρόλοι είναι πράγματι πιο ευδιάκριτοι.

      Αλλά πέρσι; Ειδικά στην αρχή της σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός ψαχνόταν, ο Σπανούλης έκανε όργια και κράτησε ζωντανή την ομάδα δίνοντάς της χρόνο.
      Και όταν ανέβηκε συνολικά η ομάδα, συνέχιζε να ηγείται, με πιο φυσιολογικούς όρους μέχτι που την έφτασε στην κορυφή.

      υ.γ.
      Την πρώτη χρονιά, είχε πράγματι ένα θεματάκι με τον Παο, αλλά συνολικά ήταν και τότε πάρα πολύ καλός.


      @Β.
      Αν στο μυαλό σου αυτά που λέω μεταφράζονται στο ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα ever, ή ότι ο Σπανούλης είναι καλύτερος ever, τότε έχει σοβαρό πρόβλημα αντικειμενικότητας και ανοχής στην διαφορετική άποψη.
      Αν η άποψη ότι ο Σπανούλης κατάφερε πέρσι απίθανα πράγματα δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό σου, τότε πήγαινε ευθής αμέσως στο leoforos.gr

      Διαγραφή
    10. φιλε Ορεστη περσι ο οσφπ ειχε προπονητη το Ντουντα....
      Θυμισου την χρονια του Σπαν με τον Τεοντοτιτς και φαντασου ειχαν προπονητη τον Σερβο....
      Σκεψου φετος Μητσο-Ουκιτς...Ειναι και θεμα χημειας...
      Φιλικα..

      Διαγραφή
    11. ΩρεσΤακη Τσουκαλα χαλας το μπλογκ...
      Σταθης

      Διαγραφή
    12. Δεν αντεχεσται αλλο με τιποτα οι Ολυμπιακοι με τον Σπανουλη..Με τιποτα ομως...Ναναι καλα το παιδι,να τον χαιρεσται και αφηστε μας και εμας τους Παναθηναικους κατι τοσο αντιπαθητικες,αχαριστες,φιλοχρηματες και εγωπαθεις φυσιογνωμιες να μην τις γουσταρουμε..

      Διαγραφή
    13. Ορέστη ... Μη ξεχνάς πως αν δίνανε στον ομπραντοβιτς για να ξεκινήσει μια νέα ομάδα τον διαμαντιδη ή τον νοβίτσκι, τον διαμαντιδη θα επέλεγε. Οχι γιατι είναι καλύτερος, αλλα ο πιο χρήσιμος στην Ευρώπη για να παίξεις σοβαρό σκεπτόμενο μπάσκετ.

      Pasqual

      Διαγραφή
    14. @Nιόνιος

      Φίλε, για μένα δεν είναι το θέμα να συγκρίνουμε τις δυο καταστάσεις. Απλά ήθελα να αναφέρω ότι πέρσι είδαμε τον Σπανούλη να κάνει κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δε θα το ξαναδούμε για άλλα τόσα.
      Πάντως, στην αρχή της χρονιάς είχε δίπλα του τον Καλίν Λούκας και τον Κατσίβελη. Για ποια χημεία να μιλήσουμε; Πάρτι θα έκανε αν είχε δίπλα του τον Ούκιτς.
      Την πρώτη του χρονιά πάντως, δεν ήταν και τόσο τραγικός όσο για κάποιον περίεργο λόγο πιστεύετε. 14 πόντους και 14 rank είχε, και πέρασε και βαρύ τραυματισμό.

      Παρεμπιπτόντως, πιστεύω ότι στους επόμενους αγώνες θα έρθει μεγάλο ξέσπασμα του Διαμαντίδη. Το έχουν παρακάνει ορισμένοι δημοσιογράφοι αλλά και οπαδοί του Παο, και ο Διαμαντίδης θα απαντήσει εκεί που ξέρει.


      @pasqual

      Αν ο πρόεδρος της επόμενης ομάδας του Ζοτς, τον φώναζε στο γραφείο του και του έλεγε: "θα σου κάνω δώρο, εκτός προυπολογισμού, είτε τον Διαμαντίδη είτε τον Νονίτσκι. Διάλεξε ποιον από τους δυο θέλεις", ο Ζοτς θα απαντούσε "who's Diamantides?"

      Eίπαμε παιδιά. Καλός, χρυσός ο Διαμαντίδης, καλός, χρυσός κι ο Σπανούλης αλλά όταν μιλάμε για ΜΥΘΟΥΣ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ μπάσκετ, ας είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι.

      Διαγραφή
    15. @ OΡΕΣΤΗΣ

      Ορέστη εξακολουθείς να κάνεις συγκρίσεις και να μιλάς ψιλοαπαξιωτικά αναφέροντας παραμυθιάσματα από δημοσιογράφους θαρρείς και τρώμε σανό.

      Διαγραφή
    16. @Panagiwths Bouras

      Για να μην τρελαθούμε τελείως...

      Άσε απ'έξω για λίγο το Διαμαντίδη.
      Ξαναλέω αυτό που έγραψα ακριβώς στην τελευταία πρότασή μου.

      Απλά ήθελα να αναφέρω ότι πέρσι είδαμε τον Σπανούλη να κάνει κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δε θα το ξαναδούμε για άλλα τόσα.

      Διαφωνείς ότι έκανε κάτι σπουδαίο αλλά και σπάνιο; Είναι κάτι προσβλητικό για οποιονδήποτε άλλον αθλητή του πλανήτη; Μειώνει κάποιον; Αν ναι, ποιον;
      Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, τέλος πάντων, σε αυτή τη διαπίστωση; Είναι εκτός ορίου σκέψης και πράξης αυτού του blog το να μπορεί κάποιος να εκφράσει το θαυμασμό του σε κάποιον παίκτη που παίζει στον Ολυμπιακό;

      Ας μου απαντήσει επιτέλους κάποιος στα παραπάνω ερωτήματα.


      Πάμε και στον Διαμαντίδη...
      Που ακριβώς άφησα έστω και μισό υπονοούμενο που θίγει, προσβάλει ή απαξιώνει τον συγκεκριμένο παίκτη. ΠΟΥ;
      Εκτός αν έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε ως απαξίωση το να τον θεωρούμε χειρότερο από τον Νοβίτσκι.


      Απάντησε μου ελικρινά σε αυτά που σε ρωτάω για να τελειώνει σιγά σιγά αυτή η ιστορία.

      Διαγραφή
    17. Μα δεν ανέφερες ΑΠΛΑ αυτό που έκανε πέρυσι ο Σπανούλης και το οποίο δεν χρειαζόταν φυσικά να το αναφέρεις γιατί το είδαμε ΟΛΟΙ.Έκανες όμως ξεκάθαρα την σύγκριση γιατί έγραψες '' ούτε κι αυτός ο σπουδαίος παίκτης δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε πέρσι ο Σπανούλης'' .Γράφοντας το ''ουτε κι αυτός....δεν μπορεί....'' το πας ολοφάνερα στην σύγκριση.
      Φυσικά και δεν είναι εκτός ορίων το να εκφράζεις τον θαυμασμό σου σε έναν ΣΠΟΥΔΑΙΟ παίχτη,όπως ο Σπανούλης, απλά θεωρώ ότι ήταν άσχετο με το θέμα της ανάρτησης που είναι η ανάλυση του αγώνα με την Κίμκι συν το ότι δεν ετέθη πουθενά ζήτημα σύγκρισης εδώ

      Διαγραφή
    18. Δηλαδή όλο το πρόβλημα είναι ότι έγραψα την πρόταση "ούτε κι αυτός ο σπουδαίος παίκτης δεν μπορεί να κάνει αυτό που έκανε πέρσι ο Σπανούλης";

      Και για αυτό το λόγο έχετε πέσει να με φάει;
      Για μια έμμεση "σύγκριση", που ούτε προσβλητική είναι ούτε μειωτική, ούτε καν "ΚΑΝΟΝΙΚΗ" σύγκριση δεν είναι.

      Μήπως είστε λίγο εύθικτοι; λέω εγώ τώρα


      Ευχαριστώ επίσης που μου θέτεις το σχόλιο μου "εντός ορίων". Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά που θα θέλω να εκφράσω μια απλή και διόλου προσβλητική (για κανέναν) άποψη, να βρω και το κατάλληλο timing.

      Διαγραφή
    19. Είδες όμως που τώρα αυτοαναιρείσαι κάνοντας λόγο για σύγκριση την οποία βάφτισες έμμεση?Έχεις την άποψή σου και είναι σεβαστότατη αλλά μην προσπαθείς να την κάνεις κάλυψη-απόκρυψη με σπεκουλάρισμα.Όσο για το timing δεν είναι προυπόθεση σε ένα μπασκετικό και ΟΧΙ οπαδικό blog αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και άστοχο φίλε.

      Διαγραφή
    20. Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά τα εισαγωγικά (") λες να τα έβαλα τυχαία; Επίσης τη λέξη "κανονική" και αυτή τυχαία την έβαλα;

      Σύγκριση θα ήταν να ξεκινησω να απαριθμώ το τι έχει κάνει ο καθένας στην καριέρα του και να καταλήξω σε συμπεράσματα. Το να αναφέρω ότι ο ένας από τους δυο έχει καταφέρει κάτι που δεν το έχει καταφέρει κανείς, αυτό δεν είναι σύγκριση. Γιατί πολύ απλά και ο Διαμαντίδης έχει καταφέρει πράγματα που ο Σπανούλης δεν θα μπορούσε να κάνει (όπως το να βγαίνει σταθερά και αδιαλείπτως αμυντικός της χρονιάς).

      Αλλά τα δικά σας "εύθικτα" μυαλά, δεν μπορούν μάλλον να φανταστούν ότι κάποιος εξυμνεί έναν κόκκινο χωρίς παράλληλα να μειώνει/προσβάλει/υποτιμά κάποιον πράσινο.

      Είναι ώρα επίσης να καταλάβεις ότι τα περί ορίων και timing ήταν απλώς ειρωνικά. Δε θα σε ρωτήσω πότε θα γράψω κάτι, από τη στιγμή φυσικά που δεν προσβάλω κανέναν.

      Και προφανώς, την εμδομάδα που οι μισές αν όχι όλες μπασκετικές στήλες (της παρούσης συμπεριλαμβανομένης) ασχολούνται με το αν ο Διαμαντίδης μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα, δεν είναι καθόλου περίεργο ή άστοχο να θυμηθεί και να σχολιάσει κανείς ότι ο Σπανούλης πέρσι έφερε μια παρόμοια αποστολή εις πέρας, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Τόσο σπουδαία αποστολή, που πολλοί την ονόμασαν θαύμα, και τόσο δύσκολη που να μην μπορεί να την επαναλάβει ούτε ο τεράστιος Διαμαντίδης.


      Αν τα παραπάνω σας φαίνονται "σπεκουλάρισμα", συγχωρείστε με αλλά το πρόβλημα είναι στο μυαλό σας.
      Μπορείτε ελεύθερα να συνεχίζετε να πιστεύετε ότι θέλετε και να γράφετε ότι θέλετε, αλλά δε σας επιτρέπω να κάνετε κουμάντο στο τι θα γράφω και με το τι ασχολούμαι, μόνο και μόνο επειδή είμαι φίλος του Ολυμπιακού.

      υ.γ.
      Δε θα μπω σε διαδικασία να απαντήσω σε κανένα άλλο ποστ, που αντί να ασχολείται με το ΜΠΑΣΚΕΤ, ασχολείται με το αν κάνω συγκρίσεις, αν μειώνω ή δεν μειώνω κάποιον. Σε τελική ανάλυση, αν γούσταρα να κάνω συγκρίσεις θα τις έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη.

      Διαγραφή
    21. Ομποοοο....Τι εκανε ο Σπανουλης και τι εκανε ο Σπανουλης και τι εκανε ο Σπανουλης.Εγω στην Πολη στον τελικο θυμαμαι εναν Πριντεζη και εναν Παπανικολαου να γυρνανε μονοι τους τον αγωνα...Τωρα που λες για τον Διαμαντιδη..Ειχε γινει ερωτηση στον Ζοτς το 2009 οταν ειχε και Σπανουλη και Διαμαντιδη και Σαρας : "μπλα μπλα μπλα...και εχεις και τον Διαμαντιδη που ειναι ενας απο τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη μπλα μπλα μπλα..." και λεει ο Ζελικο...:"μπλα μπλα μπλα....θα διαφωνησω ομως μονο σε ενα πραγμα..Δεν ειναι ενας απο τους καλυτερους, ειναι ο καλυτερος.."...Τωρα αυτο που εκανε ο Μητσος πριν 1.5 χρονο το 2011 να αποκλεισει μονος του την Μπαρτσα και να βγει MVP κανονικης περιοδου, MVP Final 4, Καλυτερος Αμυντικος και μελος της καλυτερης πενταδας στην θεση του point guard αν σου φαινεται λιγο τοτε ενταξει γιατι ουτε αυτο το εχουμε δει απο καποιον αλλον παικτη.Εχει κουρασει αυτη η ιστορια...Και ναι εκει που λες οτι ο Ζελικο θα ελεγε :"Who's Diamantides" ναι τον υποβιβαζεις παρα πολυ πρωτον γιατι το λες σαν τον Σερ Αλεξ με τον Γιουρκα λες και ειναι κανα παιχτακι της σειρας και οπως ξερεις δεν λεγεται Diamantides δεν ειναι Κυπριος αλλα Diamantidis αν θες να γραφεις το ξενο ονομα του.Αυτα απο εμενα.Και χαλας το μπλογκ φιλε σταματα να κανεις κακοβουλα και κουτοπονηρα σχολια.Σε εχουμε παρει πρεφα...Τζιμ βαλε και παλι εγκριση στα σχολια.
      Σταθης

      Διαγραφή
    22. 1. Που ακριβώς είπα ότι ήταν λίγο αυτό που έκανε ο Διαμαντίδης το 2011; Που ακριβώς είπα ότι ο Διαμαντίδης δεν έχει καταγράψει στους δικούς του άθλους στο Ευρωπαικό μπάσκετ; Που ακριβώς είπα ότι ο Διαμαντίδης δεν είναι σούπερ σταρ της Ευρωλίγκα; ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

      2. Ναι, who is diamntidis and who is spanoulis όταν μιλάμε για το Νοβίτσκι και άλλους θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ.
      Εσένα σου φαίνεται υποτίμητικό σχόλιο; Εμένα μου φαίνεται απλά η αλήθεια.

      Διαγραφή
    23. κουρασες λεμεεε...φλυαρος..

      Διαγραφή
    24. ΟΡΕΣΤΗ εξακολουθείς να λειτουργείς σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του και μάλιστα κρύβοντας την οπαδική του ταυτότητα πίσω από το δάχτυλο του αν και απολύτως ανεπιτυχώς.Έκανες ένα άκυρο και οπαδικό σχόλιο το οποίο το έπλασες στην συνέχεια σε μία σύγκριση μεταξύ των δυο αυτών αθλητών.Καταλάβαμε ότι θεωρείς τον Σπανούλη ως τον κορυφαίο Έλληνα καλαθοσφαιριστή και δεν χρειαζόταν να μπλέξεις και τον Νοβίτσκι σ'αυτό.

      Διαγραφή
    25. Παναγιώτη να ασχετολογείς μόνο και μόνο για να μου υποδείξεις ότι στο συγκεκριμένο blog απαγορεύεται οποιοδήποτε σχόλιο δεν είναι καταπράσινο.

      Διαγραφή
    26. Παναγιώτη εξακολουθείς να ασχετολογείς μόνο και μόνο για να μου υποδείξεις ότι στο συγκεκριμένο blog απαγορεύεται οποιοδήποτε σχόλιο δεν είναι καταπράσινο.

      Διαγραφή
    27. Μάλιστα....ενώ οι δικές σου άκυρες συγκρίσεις ΧΩΡΙΣ να έχει τεθεί και τέτοιο θέμα και μάλιστα ούτε υπό μορφήν γκάλοπ βρε παιδί μου ταυτόχρονα με ένα απερίγραπτο παραλλήρημα ωδή στον Σπανούλη εντάσσεται στην κατηγορία των μη οπαδικών σχολίων.....

      Διαγραφή
    28. ΩρεσΤακη Τσουκαλα ειπες οτι δεν θα ξανααπαντησεις σε εμας γιατι γραφεις απλα την αποψη σου.Συνεχιζεις ομως.Αυτο παει να πει οτι κατι απο αυτα που ειπαμε σε ποναει.Ε βεβαια ετσι ειναι οταν καθε σκαουτερ λει πως ο Διαμαντιδης στο ΝΒΑ θα ειχε θεση βασικου σε πολλες ομαδες ετσι ειναι.Περαστικα.
      Σταθης

      Διαγραφή
    29. Δεν πειράζει Στάθη....μιας και το άρθρο αφορά τον Παναθηναικό ας μιλήσουμε για την ομάδα μας.

      Διαγραφή
    30. Φιλε Παναγιωτη ποτε δεν θελησα σε αντικειμενικοτατο μπλογκ/ποστ να κανω συγκρισεις μεσα στις 2 ομαδες και στους παικτες τους.Αλλα οταν υποτιμανε τον Μητσαρα τοτε ναι θα υπερασπιστω τον καλυτερο παικτη και (ναι τολμω να το πω) τον πληρεστερο μπασκετμπολιστα που γεννησε το Ευρωπαικο μπασκετ.
      Σταθης

      Διαγραφή
    31. Μαζί σου και εγώ,δεν διαφωνώ, απλά είμαι λίγο πιο μετριοπαθής αν το θέλεις σε ότι έχει να κάνει με την εξάρτηση από έναν παίχτη σε ομαδικό άθλημα.Τέλος πάντων δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα έγκειται στο αν μπορεί να δομηθεί ή όχι ο νέος Παναθηναικός γύρω από τον 3D.Όσον αφορά την ομάδα πιστεύω ότι υπήρξαν αστοχίες κάτι που είναι λογικό όταν κάνεις 10 νέες προσθήκες αλλά μακάρι να μην πάμε σε νέα αστοχία π.χ Καπόνο γιατί τότε φορτώνουμε το τρία με έναν ακόμη παίχτη ο οποίος κατά τα φαινόμενα το μόνο που έχει στο ρεπερτόριό του είναι το μακρινό σουτ.

      Διαγραφή
  11. Πολύ καλησπέρα Jim!
    Τη γνώση σου(αν υπάρχει στην παρούσα φάση) για το τι μέλει γενέσθαι με Kenyon Martin θα ήθελα και την άποψή σου για αυτόν τον παίκτη για Παναθηναϊκό.
    Σε ευχαριστώ.
    Giw13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Ο Μάρτιν όπως θα διάβασες θλελει να παραμείνει στην πατρίδα του. Βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, άλλωτε ένας σπουδαίος αμυντικός πάουερ φόργουορντ και η πανοπλία του Κιντ στους Νετς του Σκοτ. Στην Ευρώπη είναι πιό πολύ "5", δε θέλει ο Παναθηναϊκός τέτοιο παίκτη τώρα.

      Διαγραφή
  12. παρόλο που είμαι από αυτούς που στηρίζουν την νέα προσπάθεια στο μέγιστο σήμερα αν πω οτι δεν απογοητεύτηκα θα είμαι ψεύτης… ο ukic είναι για μένα η καταστροφή αυτής της ομάδας… αν στην θέση του υπήρχε για να μην πω ενας σπανούλης ένας loucas η ομάδα θα ήταν δύο κλάσεις πάνω…. για εμένα αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει μαζί με εναν σκόρερ PF που θα έρθει να δέσει δίπλα στον lasme που επιθετικά δεν το έχει… το πιο άσχημο είναι οτι η ομάδα στο -5 με 5 λεπτά αγώνα ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ παράτησε το παιχνίδι…. η fener απτην οποία χάσαμε αμαχητί με μέτρια εμφανισή της, έφαγε 20 απο την μικρομεσαία kantu…. η khimki μία ομάδα που έβγαλε τα βασικά στο γήπεδο με απίστευτη αστοχία στο τρίποντο ενώ εχει πολύ καλούς σουτέρ μας κέρδισε επίσης εύκολα… δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει αλλά για μένα ο ukic ήταν το μεγαλύτερο fail του σχεδιασμού… απαράδεκτοι και στις βολές….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Πλάνινιτς ήταν ελεύθερος το καλοκαίρι? Και αν ναι πόσο κόστισε στην Κίμκι? Δεν θα βοηθούσε πολύ περισσοτερο απο τον Ουκιτς? Τζιμ θα θελα την γνώμη σου... Ευχαριστώ.
    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ!! Εγκεφαλικός παίκτης...http://www.in-the-game.org/?page_id=1386 Eδώ λέει 1.500.000€.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    2. Όχι παιδιά δεν ήταν. Πολύ ακριβότερος του Ούκιτς. Στη Κίμκι έχει το γενικό κουμάντο και κάνει όλο το παιχνίδι..

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Jim. Άλλη μια ψυχραιμη και εξαιρετικη αναλυση.
    Είναι προφανες και τα εχεις πει εδώ και καιρο ότι εχουν γινει λαθη στο στησιμο της ομαδας. Το μπατζετ ηταν ικανοποιητικο αλλα ο Πεδουλακης εχει κανει πολλα λαθη. Δεν είναι δυνατο να λεει συνεχεια για το σκεπτομενο μπασκετ και να δεινει το ακριβοτερο συμβολαιο στον Ουκιτς, έναν πολύ καλο παιχτη αλλα τον ορισμο του αναρχου μπασκετ. Για μενα ο Ουκτις πρεπει να φυγει (θεωρητικα μιλωντας γιατι με το συμβολαιο που εχει απλα δεν γινεται), αν και ο Πεδουλακης ειχε πει σε ανυποπτο χρονο ότι μετα τα Χριστογεννα θα είναι αυτος που πρεπει και θα δεσει με τον αρχηγο. Τι να πω, σιγουρα ξερει καλυτερα.
    Θυμασαι σε ένα σχολιο μου πριν λιγες μερες που ειχα γραψει για γκελα στο ΟΑΚΑ. Δυστυχως επεσα μεσα γιατι η ομαδα δειχνει πολύ αγχωμενη και πιεσμενη μεσα στο ΟΑΚΑ.
    Εχεις γραψει ότι εκτιμας (προπονητικα) τον Πεδουλακη και τον τιμ γενικα. Τον Αρτζι και εγω τον εκτιμω αλλα για το τιμ δεν ειχα αποψη πριν τους δω στον ΠΑΟ. Νομιζω όμως ότι η ομαδα δεν είναι αρκετα διαβασμενη στα ματς, εκτος και αν δεν της βγαινει στο γηπεδο. Σχετικα με τον Αρτζι είναι πολύ αγχωμενος και αυτό φαινεται πολύ στο γηπεδο. Χθες σε καποια φαση νωρις στο ματς κερδιζει φαουλ ο Σοφο και τον κανει διπλη αλλαγη μαζι με τον Πανκο ενώ στην ιδια φαση πρεπει να εκτελεσει βολες. Δεν είναι δυνατο να το ειδα εγω από τις κερκιδες που ειμαι ασχετος και να μην το πηρε πρεφα ο κοουτς. Προφανως είναι πολύ αγχωμενος και αυτό του βγαινει με αποτελεσμα να μην εχει καθαρο μυαλο. Παντως γνωμη μου είναι ότι ο Μανωλοπουλος θα πρεπει να ‘συμμετεχει’ περισσοτερο στο κουτσαρισμα βοηθοντας τον Αρτζι. Αληθεια ξερεις τι εγινε με τον Πιστιολη? Στις αρχες της χρονιας καθοταν με τους εκτος 12αδας και με τον Ικαρο και χθες δεν ηταν καν στο γηπεδο. Αν τον διωξανε είναι κριμα γιατι είναι γνωστης του αθληματος.
    Παντως εμεις πρεπει να στηριξουμε την ομαδα και τον προπονητη. Αυτή η ιστορια ισως μας βγει και σε καλο. Πλεον εχουμε τελικους μπροστα μας που αν τους παρουμε η ομαδα θα ατσαλωθει και θα αποκτησει προσωπικοτητα. Αν όχι, τοτε θα σημαινει ότι δεν αξιζαμε να περασουμε και πρεπει με ψυχραιμια να αφοσιωθουμε στον ελληνικο πρωταθλημα στο οποιο ειμαστε ηδη πισω.
    Αυτά, και σε ευχαριστουμε που μας ανοιγεις τα ματια και διαβαζουμε ψυχραιμες και εμπεριστατωμενες αποψεις. Μακαρι να αποζημιωθεις και υλικα γι’ αυτό που κανεις γιατι πραγματικα το αξιζεις. Ολοι οι ασχετοι εχουν πλουτισει πουλωντας οπαδιλικι και βγαζοντας όλα τα συμπλεγματα τους απεναντι σε ότι δε γουσταρουν. Αυτό που γινεται από χθες με τον ΔΓ πραγματικα δεν εχει προηγουμενο.
    Να σαι καλα.

    Big

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον πιστιολη των έφαγαν για να φέρουν τον βωβορα...

      Διαγραφή
    2. Ο Αρτζι χωρις τον βοβωρα δεν παει πουθενα..Κατι σαν ακολουθος..

      Διαγραφή
    3. Πάει και χωρίς τον Βόβορα ο οποίος το 2009 ήταν εκ των συνεργατών του Γιαπλέ στον Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ

      Διαγραφή
    4. Μηπως λοιπον ο Πεδουλακης επρεπε να καταλαβει κατι που και ενα μικρο παιδι καταλαβαινε,οτι η δουλεια ειναι πολυ στον Παναθηναικο και οι αναγκες και υποχρεωσεις των βοηθων ηταν μεγαλυτερες και για υψηλοτερο επιπεδο??[Σκαουτινγκ αντιπαλου,παικτων,προπονηση και βελτιωση δικων σου παικτων,προσωπικη σχεση και επαφη με παικτες και προετοιμασια,ψυχολογικη και αγωνιστικη,διαβασμα διατητων,προυπαρχουσες επαφες και γνωριμιες στον χωρο,επικοινωνιακη πολιτικη και πολλα αλλα]..Και στην αρχη νομιζω,ηθελε μονο τον Βοβορα..Σημειωσε οτι μεχρι τωρα η ομαδα παει στα τυφλα απο σκαουτινγκ..Γενικα οι Ελληνες προπονητες εχουν μια ανασφαλεια γυρω απο τον βοηθο τους..

      Διαγραφή
  15. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=112631:qq-&catid=72:kogkalidis&Itemid=98 ο κογκας επιμένει για παπαλουκά...είναι αυτό που μας λείπει στο σήμερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμάρα, συγχαρητήρια για το καταπληκτικό μπλογκ και τις πολύ εμπεριστατωμένες και εύστοχες αναλύσεις που κάνεις.

    Φαντάζομαι ότι ο παίχτης που πιστευες και σε έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής στην φετινή Ευρωλίγκα είναι ο Κέλβιν Ρίβερς.

    Ο παίχτης έχει σπάσει τα στεφάνια έξω από τα 6.75 και έχει μέχρι στιγμής 5/26 τρίποντα με ποσοστό 19,2% και το άσχημο είναι ότι παρόλο που ειναι εκνευριστικά άστοχος επιχειρεί σε κάθε αγώνα κάτι παραπάνω από 5 τρίποντα με αποτέλεσμα να είναι αρνητικός για την ομάδα του και να έχει μετά από 5 αγωνιστικές μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης μόλις 4,2

    Για να κάνουμε και λίγη πλάκα είχες γράψει ότι αυτος ο παίχτης θα βοηθούσε πάρα πολύ αν τον έπαιρνε ο Παναθηναικός και όντως εχτές ο Ρίβερς ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίχτης του Παναθηναικού με 0/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και -6 στο σύστημα αξιολόγησης σε 24 λεπτά που αγωνίστηκε.
    Λίγο παραπάνω να αγωνιζόταν θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Παναθηναικός αλλά από την άλλη η Κίμκι είχε σε μεγάλη μέρα τον Διαμαντίδη.

    Διάβαζα πριν λίγο την ανάλυση που έκανες πριν 2 μήνες όταν ο Παναθηναικός είχε κλείσει τον Αρμστρονγκ και είναι τρομερό πόσο εύστοχος ήσουν σε όλα όσα έγραψες.
    Αυτά που έγραφες εσύ πριν 2 μήνες από αυτό εδώ το μπλογκ για το τεράστιο πρόβλημα αντίληψης που έχει ο Αρμστονγκ ο Πεδουλάκης τα έλεγε πριν 2 εβδομάδες.

    --ΘΡΥΛΕΩΝ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θρυλέων και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όντως δεν έχει ξεκινήσει καλά στην Ευρωλίγκα. Στη Βαλτική βέβαια έχει 15 π.μ.ο. με 63% στα 24 τρίποντα που έχψει επιχειρήση.. Ο Ρίβερς εν ολίγοις δε δίνει εξετάσεις. Έχει στα συν ότι παίζει και αρκετά καλή άμυνα, οπότε μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα και στις κακές shooting nights του.. Πάλι θα τον επέλεγα, το μόνο που του λείπει είναι παιχνίδι με τη μπάλα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση Τζιμάρα.
      Τα άσχημα ποσοστά στην Ευρωλίγκα μου έκαναν εντύπωση γιατί ο παίχτης ηταν πάντα πολύ αξιόπιστος σουτέρ 3 πόντων και ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια είχε τρομερά ποσοστά με Λοκομοτίβ και Βίρτους Μπολόνια.

      Κοίταξα τώρα τα φετινά ποσοστά του στην VTB και όντως είναι εκπληκτικά 5/7 τρίποντα εναντίον της Αστάνια, 2/5 εναντίον της Τούρο, 4/5 εναντίον της Ντόνετσκ και 4/7 τρίποντα εναντίον της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.
      Συνολικά σε 4 παιχνίδια έχει 15/24 τρίποντα με ποσοστό 62,5 % και βλέπεις και αυτό το 5/26 με ποσοστό 19,2 % στην Ευρωλίγκα και θυμόμαστε τον Κέσελ της Εθνικής Σερβίας με τον Κέσελ του Ολυμπιακού.

      Για το μόνο που κρατάω επιφυλάξεις είναι για το γεγονός ότι ο παιχτης για πρώτη φορά φέτος αγωνιζεται στην Ευρωλίγκα και εκεί οι άμυνες είναι καλύτερες και δεν τον αφήνουν να σουτάρει με ευκολία και για αυτό να μην καταφέρνει να έχει στην Ευρωλίγκα τα μεγάλα ποσοστά που είχε στις προηγούμενες διοργανώσεις αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον πάνω από 30% πρέπει να έχει και στην Ευρωλίγκα.

      Το ότι είναι και καλός αμυντικός είναι ένα τεράστιο προσόν και ίσως στην Ευρωλίγκα να σπαταλαέι περισσότερη ενέργεια στην άμυνα που αντιμετωπίζει καλύτερους παίχτες με αποτέλεσμα να μην έχει τόσες πολλές δυνάμεις για την επίθεση.
      Θυμάμαι σε μια χαρακτηριστική φάση στον αγώνα με τον Παναθηναικό σηκώθηκε για τρίποντο και η μπάλα δεν έφτασε ούτε στο ένα μέτρο κοντά στο καλάθι.

      Πάντως είναι ένας πολύ ενδιαφέρων παιχτης και περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και στην συνέχεια της διοργάνωσης όταν θα έχει περισσότερα παιχνίδια Ευρωλίγκας στα πόδια του και το δείγμα θα είναι μεγαλύτερο.

      --ΘΡΥΛΕΩΝ--

      Διαγραφή
  17. Jim τι λες για τους παρακατω παικτες? ταιριαζει κανεις τους στον Παναθηναικο (με πιθανη αντικατασταση καποιου παικτη βεβαια) : Leon Powe, Andrew Goudelock, Kelenna Azubuike ...δεν πιστευω κανεις τους να ξεπερναει τα 500.000

    Avavalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Goudelock είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Φονικός σουτέρ και με καλή νοοτροπία γενικά στο παιχνίδι του. Στην ηλικία του όμως θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους να μείνει στο ΝΒΑ.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους. Καταρχάς δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ΠΑΟ κινήθηκε για τον Μάρτιν, τον Καπόνο ή κάποιους άλλους ξεζουμισμένους που έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Επιπλέον, δεν νομίζω ο Ούκιτς να ήταν 100% επιλογή του Πεδουλάκη, τα κουσούρια του ήταν γνωστά σε όλους, μόνο μυαλωμένο δεν μπορεί να τον πει κάποιος.

    Επίσης, υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των απαιτήσεων και των στόχων που θα πρέπει να έχει αυτή η ομάδα. Ταλέντο υπάρχει αλλά η ομάδα (μαζί και ο κόουτς) κωλώνει στα δύσκολα. Ίσως θα έπρεπε να τονιστεί πως η φετινή χρονιά θα ήταν απλά μια μεταβατική περίοδος χτισίματος του νέου ΠΑΟ και η ομάδα να πλαισιωθεί κατάλληλα. Δυστυχώς ο πρόεδρος έθεσε τον πήχη ψηλά αλλά δεν στελέχωσε και την ομάδα ανάλογα. Το κακό είναι πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά στο ρόστερ, οπότε θα πρέπει να πορευτούμε περίπου όπως έχουμε και να ελπίζουμε σε βελτίωση με τον χρόνο. Ο Jim σε γενικές γραμμές έχει αναφέρει τί χρειάζεται να αλλάξει.

    Μέγας και τεράστιος ο Ζοτς αλλά εάν είχε φροντίσει να αποκτήσει κάποια νέα παιδιά αντί για Λόγκαν, Σμιθ, Τέπιτς κτλ. τώρα θα κάναμε άλλη συζήτηση.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o tepic ειναι 25. οταν τον πηραμε ηταν 22. ο ζοτς να φροντισει για τον πεδουλακη??? ο ομπραντοβιτς παντα ειχε ροστερ 15-16 με τους πιτσιρικαδες συν δανεικους. μονο πεισυ εμεινε με 13 παιχτες γιατι ηξερε οτι θα ηταν η τελευταια του χρονιά στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    2. Ζητώ συγνώμη εάν δεν ήμουν ξεκάθαρος. Δεν εννοούσα ότι ο Ζοτς αποκτούσε μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Δεν κοίταξε όμως όσο έπρεπε το μέλλον της ομάδας και όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι πρόβλημά του. Πόσο διαφορετικός θα ήταν τώρα ο ΠΑΟ εάν είχε αποκτήσει Μάντζαρη και Παπανικολάου αντί για Λόγκαν και Σμίθ; Δεν θα έπρεπε να το κάνει για τον Πεδουλάκη αλλά για την ίδια την ομάδα και για το μέλλον της. Το ότι ήξερε ότι θα φύγει δεν μου λέει τίποτα.

      Όσο για το τωρινό καθεστώς, θα πρότεινα να τελειώνει το αστείο με τους σιτεμένους NBAers και να αφήσουν τον Πεδουλάκη να κάνει τη δουλειά του. Κάτι μου λέει οτι οι μεταγραφές που ακούγονται είναι περισσότερο επιλογές του προέδρου παρά του κόουτς.

      saxon

      Διαγραφή
  20. Καλησπερα σε ολους, το site απλά ειναι πρωτοποριακο οσο αναφορα το αθλημα που λεγεται μπασκετ και αξιζουν πολλα μπραβο στους συντελεστες του. Δεν θα μπω προς το παρον στη διαδικασια σχολιασμου της εως τωρα παρουσιας των Παο και Ολυμπιακου στην Ευρωλιγκα, αλλα γενικοτερα πιστευω πως θα είναι πολυ ισορροπημενη χωρις ξεκαθαρα φαβορι μετα απο πολλα χρονια. Ευχαριστω πολυ καλο βραδυ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αψογο σχολιο για πολλοστη φορα Jim τα εγραψες ολα!
    Ειδικα για τον Μητσο τα ελεγες ολο το καλοκαιρι
    Το προβλημα του Μητσου ειναι η μη προστασια του με την επιλογη λαθος παιχτων διπλα του ειδικα του Ουκιτς....(Που τουλαχιστον φαινεται να δουλευει το σουτ)
    Νομιζω οτι εχτες φανηκε πιο επιβεβλημενη η αποκτηση ενος τεσσαριου με γρηγορα ποδια,αθλητικο, και με καλο εξωτερικο σουτ γιατι ο μονος που μπορει να παιξει αμυνα χαμηλα(ποδια) απο τους ψηλους ειναι μονο ο Λασμε και τα κουκια δεν βγαινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. se parakalo grapse gia moscha. afto pou egine ekei den to eicha dei pote. O barcelona "dialise" ti cska kai malista me tin megaliteri diafora mou echase i moscha mesa stin edra tis. ti egine akribos ekei= giati toso megali diavora?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπερα jim..μηπως ξερεις ποσο στοιχισε ο κοπονεν στην κιμκι?περισσοτερα απ'οσα στοιχισε ο ουκιτς?ξερω οτι μεχρι περυσι αγωνιζοταν στην ιταλια με τη βιρτους...τον ειχα παρακολουθησει κ στο περσινο ευρωμπασκετ με τη φινλανδια οπου ειχε πραγματοποιησει πολυ καλο τουρνουα,ωραιος παικτης με φονικο σουτ,καλο drive κ σοβαρος στο παιχνιδι του χωρις τραβηγμενες ενεργειες..
    επιπλεον θα διαφωνησω εν μερει με τη τοποθετηση σου για τον ουκιτς..για μενα περα των αρμστρονγκ,πανκο η μεγαλυτερη απογοητευση ειναι ο κιτσεν..περα απο καποια καλα στοιχεια στο transition παιχνιδι κ την εφεση του στο αμυντικο ριμπαουντ δεν εχει δειξει κατι αλλο..οργανωτικα στο set παιχνιδι δεν εχει δειξει κατι το ιδιαιτερο..εκτελεστικα υστερει τραγικα στο σουτ κατι το οποιο νομιζω πως δεν ειναι θεμα ψυχολογιας αλλα θεμα δουλειας..προφανως τοσα χρονια ο κιτσεν δεν ειχε δουλεψει στο σουτ του οσο θα πρεπε..κ δε μιλαμε μονο για το τριποντο αλλα κ το σουτ απ'τα 4-5 μετρα..χαρακτηριστικο οτι στο παιχνιδι με τον ολυμπιακο(εστω κ το λιγο που επαιξε) κ χθες οι αντιπαλες αμυνες μετα απο σκριν του αφηνανε επιδεικτικα ελευθερο το σουτακι απ'τα 4-5 μετρα..τελος αμυντικα ο κιτσεν δε δειχνει κ κανας βραχος στην αμυνα..χθες εγινε ερμαιο στις διαθεσεις του πλανινιτς..

    enforcer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ίδια λεφτά είναι enforcer. 800 για τα δύο πρώτα χρόνια και 900 για τον τρίτο, σύνολο 2.5εκ για 3ετές ο Κόπονεν. Είναι σε καλή ηλικία ακόμα (88αρης), καλός παίκτης.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους! Καταρχάς ας ξεκινήσουμε με την κοινή παραδοχή πως ο Δ.Διαμαντίδης έχει υπάρξει ίσως ο πληρέστερος περιφερειακός στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία(ο μόνος ικανός να μετουσιώσει σε πραγματικότητα το περιβόητο 5-to-5(από 5 κ πάνω σε 5 διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες) που τόσο σπάνιο θεωρείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού).Όμως καλό είναι να θεωρήσουμε πως αυτό ανήκει στο ένδοξο παρελθόν του, με το παρόν του φυσικά να δύναται να συνεχίσει να είναι σπουδαίο αν όλοι καταλάβουν πως μπορεί να προσφέρει αλλά με διαφορετικό τρόπο! Από πέρυσι έχει γίνει πασιφανές πως η δυσκολία στην ανάγνωση αυτής της πραγματικότητας έφερε τον ΠΑΟ επανειλημμένως σε πολύ δύσκολη θέση ,με τον ΔΔ να είναι μονίμως στο απυρόβλητο κ να ψάχνεται συνεχώς το κατά πόσο ο Καλάθης(μεγάλη αδυναμία κ τεράστια απώλεια) ή ο Λόγκαν είναι ανεπαρκείς κ δε προσφέρουν τη χείρα βοήθειας στον ΔΔ που αδυνατεί να τα κάνει όλα μόνος του(σας θυμίζει κάτι;)! Ο Πεδουλάκης ερχόμενος στον ΠΑΟ θεώρησε πως θα κτίσει μια ομάδα που θα τροφοδοτείται συνεχώς(αγωνιστικά κ ψυχολογικά) από το μεγάλο της ηγέτη!Αυτός όμως αδυνατεί να επωμιστεί ένα τέτοιο βάρος κ ιδίως το προπονητικό επιτελείο φαίνεται να ακροβατεί στο κενό χωρίς δίχτυ ασφαλείας(ΔΔ). Απόλυτα αναγκαίο να πέσει(τουλάχιστον) η ομάδα μαχόμενη με τις επιλογές του coaching staff κ να δούμε τι το διαφορετικό μπορούν να προσφέρουν οι νέες προσθήκες της ομάδας χωρίς τον στραγγαλισμό τους από την παρουσία του ΔΔ, που αφαιρεί από τους περισσότερους την όποια πρωτοβουλία κ χώρο κινήσεων κ την αναγωγή του σε 6ο παίκτη(όπως ήδη εύστοχα έχει αναφερθεί)! Το να χρησιμοποιείται τόοοοοσο πολύ ,σε τόσο κακές βραδιές του εκθέτει τόσο αυτόν όσο κ το προπονητικό επιτελείο! Γιατί να μη δούμε σχήματα όπου ο ΔΔ θα προστατεύεται τόσο εντός όσο κ εκτός παρκέ όταν κ θα μπορεί πράγματι να ξαναβρεί τα πατήματά του!Πλέον κ πάνω από όλα ένας εκ των δύο παικτών που πρέπει να αποκτηθούν ,οφείλει να είναι παίκτης με προσωπικότητα ώστε να ξεκολήσει το κάρο από τη λάσπη! Δεν υπάρχει; Τότε υπομονή.....αφού η (κ αθλητική) ζωή κύκλους κάνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Μήτσος θα δώσει απαντήσεις... Εχει μεγάλη καρδιά! Απλά πρέπει να πάρει την μπάλα στα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δωστου κατι παραπανω του πιετρους και θα σου πω εγω αμα θελει οψιον για nba μετα...μια τετοια μεταγραφη χρειαζεται η ομαδα και οχι φτηνιαρικα ρισκα τυπου αρμστρονγκ,κιτσεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. ΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΟΥΤΣ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ..ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΥΚΙΤΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΟΒΑΡΑ. Ή ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΑΓΑΡΙΑ ΣΤΥΛ ΚΙΤΣΕΝ, ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ "ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ"...ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ...ΣΟΡΡΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τζιμ βαλε τα σχολια να περνανε παλι απο εγκριση μερικοι θελουν να το κανουν ρεντ πλανετ εδω μεσα...Σ'το λεω για το καλο σου φιλε..
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim προταθηκαν 3 παιχτες για τον Παο, Ποια η γνωμη σου?

    Άνταμ Μόρισον- φόργουορντ
    Μπλέικ Αχέρν - γκαρντ
    Τζέισον Καπόνο φόργουορντ

    ΥΓ ποια η αποψη σου για τον Παππα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μορισον ειναι παιχταρασ αλλα κτ ειχα ακουσει πωσ θα σταματησει το αθλημα αν δεν βρει αυτο που θελει στ ΝΒΑ δεν ξερω βεβαια ποσο καλα αμεινεται γτ απο σουτ και γενικα ποντουσ ειναι αρκετα καλος μακαρι να ρθει.....


      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Ο Μόρισον το σταμάτησε το άθλημα επειδή κόπηκε από τους Μπλέιζερς και είχε δηλώσει πως δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Εκτός αυτού, είναι μυστήριο τραίνο και δεν είναι 4 ούτε κατά διάνυα. Πολύ καλός σκόρερ όμως.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Παιδιά όχι Μόρισον.. Έχει θέματα το παιδί. Σε καμία περίπτωση..

      Διαγραφή
  30. Γιώργος Θεοδωρίδης11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:26 π.μ.

    1. Ο Διαμαντίδης τόσα χρόνια με τον Σέρβο ήταν σαν παίκτης θερμοκηπίου. Τώρα που βγήκε στην άγρια φύση έχει πρόβλημα. Λύνεται μόνο με παίκτες - προσωπικότητες δίπλα του. Όχι με παιδάκια (Κίτσεν, Ούκιτς κλπ).
    2. Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τον Άρμστρονγκ, θεωρώ τον Πάνκο. Είναι δυνατόν να έχει τόσο λίγη επαφή με το καλάθι; Και δεν ξέρει να παίρνει ούτε φάουλ.
    3. Οι επιλογές που έχεις νομίζω ότι είναι: Ή παίρνεις 2 παίκτες στυλ Κίτσεν και πας για 2-3 χρόνια μετά (με τον Άρτζι όμως;) ή παίρνεις δυο μπαρουτοκαπνισμένα μπασκετικά γερόντια στυλ Παπαλουκά και πας για ό,τι κάτσει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε,αφού είσαι άσχετος από μπάσκετ,γιατί εκφέρεις γνώμη?

      Διαγραφή
  31. jason Kapono τελικά πάει να χτυπίσει ο παναθηναικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως εγραψε ο τζιμ στην αναρτηση για λακοβιτς-σιενα `και η σαλατα συνεχιζεται` !!!

      Διαγραφή
    2. φιλε chris εγω αυτο που ξέρω είναι οτι ο παναθηναικός θα αποκτήσει 2 παίχτες.....ενα 4αρι με καλό περιφεριακό σουτ....και ενα παίχτη ανεξαρτήτου θέσης(εκτος 4-5 φυσικα) που και αυτός να έχει σουτ περιφεριακό......ο καπόνο είναι για την 2η κατηγορία....και μιλάμε για δολοφονικό σουτέρ!και σύμφωνα με τα λεφτά που ζήτησε απο τον ολυμπιακό το καλοκαίρι....δεν θα κοστίσει και πάρα πολύ!

      Διαγραφή
    3. ο καπονο ειναι καθαρο 3αρι και εχουμε ειδη 3 παιχτες εκει...αν ειναι να γινουν 2 μεταγραφες αυτες πρεπει να `ναι ενος καθαρου ασσου και ενος τεσσαριου...3αρι δεν χρειαζομαστε καθολου...

      Διαγραφή
  32. o Kapono είναι ενα εκπληκτικός σουτερ 3 πόντων. Νομίζω όμως είναι περισσότερο 3αρι... Δεν ξέρω πες μας την γνώμη σου jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου απαντησω εγώ(jim και γω άλλωστε)...ο καπόνο ήταν 3 και λίγο 2.....πλέον έχει βαρύνει και είναι μόνο 3....στην ευρώπη που είναι διαφορετικά τα πράγματα μπορει να τον δείς και αλλού!

      Διαγραφή
    2. Πλάγιος παίκτης, για την Ευρώπη "3" παιδιά.

      Διαγραφή
  33. τελικα ο παο κλεινει καπονο(συμφωνια 150 χιλιαρικι και ενα χρονο )....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για 150 ο καπόνο δν πάει ο καπόνο ούτε απο το σπίτι του στο αεροδρόμιο του L.A....να θυμίσω ότι όταν ψάχτηκε ο ολυμπιακός πριν λίγο καιρό ζήτησε 800.000.....οπότε λίγο δύσκολο να έπεσε τόσο πολύ....το λιγότερο που πιστεύω θα πάρει αν έρθει...είναι ένα 500αράκι....το λιγότερο!

      Διαγραφή
  34. O Μόρισον είναι απίστευτη παιχτάρα στο σουτ. Δεν μπορείς να τον αφήσεις αμαρκάριστο ούτε στα 9 μέτρα! Στα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού είναι μέτριος όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. kai pali blepw oti stin epilogi paixti iparxei mperdema kai dn ennow se emas tous filathlous. alla ston idio ton koouts.. oi paixtes p bgike oti ipirksan epafes dn exoun kamia sxesi metaksi tous!!! michael pietrus kai kapono!!! exoume ena themataki me ton sxediasmo mou fainetai... kai telika ta tou kalokairiou dn einai tixaia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. οτι πληρωνεις περνεις σ αυτη τν ζωη..κ ο φετινος παναθηναικος δν πληρωνει κ αυτα που πληρωνει τα δινει σε λαθους παιχτες...2 λυσεις υπαρχουν1)αν εχεις μικρο μπατζετ περνεις καλο ονομα σε ξενο προπονητη(μονο κατσικαρης απο ελληνες)ωστε εχοντας ματι(σε θεματα στελεχωσεις ροστερ) να σου φτιαξει μια καλη ομαδα κ με μικρο μπατζετ(βλ πλαθα κ ζαλγκηρης) η 2) περνεις απειρο κ μετριο προπονητη(πεδουλακης) αλλα περνεις παιχτες γνωστους με μικρο ρισκο...αλλιως το τοπ16 ειναι το ταβανι σου

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε balf δεν νομίζω οτι έχει πολύ μικρό budget η Ζαλγκίρις.

      Ούτε τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς ούτε ο Καουκένας νομίζω οτι γύρισαν στην Λιθουανία με ψιλά. Ίσως να έχει κατι τις μικρότερο από τον ΠΑΟ. Ίσως όμως...

      Διαγραφή
  37. jim thelw tin gnwmi sou gia kapono kai an pragmatika tha einai mia para polu swsti kinisi kai episis thelw mia mini analisi gia to match cska vs barca akousa gia apistefto navarro kai ligo tin gnwmi gia ton bobby brown tis siena!!! auta kata ta alla ena minima stous filous tou pao osw uparxoun gianakopouloi to basket den tha ginei pote san ti mpala iremiste kai min ektitheste peri pedoulaki kakis omadas giati ton fevrouario tha exoume kwlotoumpes kai to vlepw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. jim θα φτιάξεις το προφίλ του Καπόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αδέρφια και αγαπητέ Jim, διαπιστώνω ένα φοβερό πισωγύρισμα νοοτροπίας στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι Νοέμβριος και ήδη ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια αλλαγή στο ρόστερ του (μάλλον αναγκαστική) και ο Παναθηναϊκός έχει πάρει απόφαση να κάνει μία και συζητάει άλλη μία, ενώ υπάρχουν και γκρίνιες για τον προπονητή.

    Εντάξει, ο Ολυμπιακός έκανε δύο αλλαγές πέρσι, οι οποίες επί της ουσίας του χάρισαν το Ευρωπαϊκό, αλλά δεν τις έκανε απαξιώνοντας το έμψυχο υλικό του. Δεν το έκανε στη μέση του πρώτου γύρου, έπειτα από μία ήττα. Να θυμίσω δε ότι στον πρώτο γύρο δυσκολεύτηκε τρομερά και προκρίθηκε την τελευταία στιγμή.

    Όσο δε αφορά τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς, τον οποίο όλοι οι φίλαθλοι αναπολούν, δεν έκανε αλλαγές παικτών ούτε για αστείο. Ούτε καν προσθήκες (μόνο σε εξαιρετικές, πολύ σπάνιες περιπτώσεις). Ο Ζοτς δεν υποτιμούσε ποτέ τους παίκτες του. Μπορεί να τους απειλούσε (θυμόμαστε τη γνωστή συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη! επί της Πρόκομ), αλλά τους έδειχνε έμπρακτη εμπιστοσύνη. Ακόμα κι όταν η χρονιά ήταν χαμένη. Κάπως έτσι έχτισε και το όνομα του. Υπάρχει παίκτης που να μη θέλει να παίξει για τον Ομπράντοβιτς; Όχι, γιατί ξέρει ότι θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν και θα στηριχτεί ακόμα κι όταν δεν θα παίζει τίποτα. Ο Σμιθ πέρσι για παράδειγμα. Δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, η ομάδα πήγε στο Φ4, έχασε την πρόκριση στον τελικό στις λεπτομέρειες και -το σημαντικότερο- κανείς δεν έθεσε καν θέμα αντικατάστασης.

    Ερχόμαστε στο σήμερα. Μπορεί να προσφέρει ο Άρμστρονγκ; Όχι, είναι σαφές. Μπορεί να προσφέρει ο Κίτσεν. Ίσως, αλλά δεν θα τα καταφέρει, γιατί ζει με ανασφάλεια. Μπορεί ο Πεδουλάκης να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας αποτύχει; Αμφίβολο, γιατί ήδη υπάρχει γκρίνια.

    Ακούω και διαβάζω πολλούς Παναθηναϊκούς να λέει για ηττοπάθεια της ομάδας. Η ηττοπάθεια ξεκινάει από τους φιλάθλους. Ξέρεις ότι στη μετα-Ζοτς εποχή θα γίνουν λάθη, θα υπάρξουν -αδιανόητες μέχρι σήμερα- αποτυχίες κτλ. Το ζήτημα είναι να δείξεις τι έμαθες τόσα χρόνια. Να εμπιστευτείς την ομάδα, δλδ, και να της δώσεις πίστωση χρόνου επί της ουσίας.

    Μα τι περιμέναμε; Να πετάει η ομάδα; Όταν έχουμε συνηθίσει 13 χρόνια με τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών (πολλοί από εμάς εδώ μέσα ίσως δεν θυμούνται καν τον Παναθηναϊκό προ-Ομπράντοβιτς), η επόμενη μέρα (ακόμα και λεφτά να υπήρχαν) θα ήταν πολύ δύσκολη. Αναμενόμενο.

    Η κριτική στην ομάδα πρέπει να είναι παραγωγική, όπως οι αναλύσεις του Jim. Όχι, μίζερη και ηττοπαθής. Δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα αυτού του είδους η κριτική. Φυσικά δεν είναι στο απυρόβλητο, μην παρεξηγηθώ. Αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και αντίληψη της νέας πραγματικότητας.

    Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Αυτό που έκανε πέρσι, ήταν θαύμα. Θαύμα από αυτά που δεν θα ξεχαστούν ποτέ (Όπως της Μπανταλόνα το '94, της Ζαλγκίρις το '99, του Παναθηναϊκού το 2002, και θα πρόσθετα σε αυτά και του Παναθηναϊκού το 2011). Ηρωισμός και υπέρβαση.

    Αλλά αυτά δεν γίνονται κάθε χρόνο. Και μια κακή επόμενη χρονιά δεν ακυρώνει σε τίποτα την προηγούμενη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και χρειάζεται στήριξη. Από κάθε υγιή φίλαθλο. Λάθη γίνονται και θα γίνουν, κακές στιγμές και χρονιές θα υπάρξουν. Αλλά υπάρχει υγεία στο μπάσκετ του Ολυμπιακού πλέον -χάρη στους προέδρους του- και αυτό δεν πρέπει να ακυρώνεται. Είναι τυχερός που ο Παναθηναϊκός παραπαίει, για αυτό υπάρχει μια σχετική ανοχή. Σκεφτείτε (και κλάψτε) τι θα γινόταν αν ο αντίπαλος του είχε τον Ζοτς ή αν τον είχε νικήσει στο ντέρμπι. Θα είχαν πέσει όλοι σαν κοράκια να φάνε τον Μπαρτζώκα και ορισμένους από τους παίκτες.

    Joe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BRAVO JOE ΌΠΩς ΤΑ ΛΈς ΑΚΡΙΒΏς ΕΊΝΑΙ
      ~ BOSS ~

      Διαγραφή
    2. Haislip, Vujanic, Golemac, Prkacin, Mujezinovic, Buford, Hunter, Murray, Baxter, Shermadini, Kutluay (τη δεύτερη θητεία). Και φυσικά το ότι προέβει σε συμπληρώματα για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είναι κάτι αρνητικό για τον Obradovic

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Φίλε Davarosz, είπαμε ότι προσθήκες είχε κάνει. Πες μου όμως έναν παίκτη που έδιωξε/αντικατέστησε στη μέση της χρονιάς. Ούτε καν τον Ντελκ που έπαιρνε ένα σκασμό λεφτά και δεν τον υπολόγιζε από την πρώτη εβδομάδα. Ούτε καν τον Κάτας που πληρωνόταν και δεν έπαιζε.

      Δεν το παίζω υπεράνω. Κι εγώ περιμένω πως και πως να δω τον Παναθηναϊκό να παίρνει έναν παίκτη της προκοπής στη θέση του Άρμστρονγκ. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτό είναι δείγμα ανασφάλειας και ηττοπάθειας. Αν είχαμε Ομπράντοβιτς στον πάγκο, δεν θα συζητάγαμε τώρα για αλλαγή παίκτη.

      Joe

      Διαγραφή
  40. re jim eimai o monos pou pisteuw oti o kapono einai aplos enas xeras pou den xerei na kanei tipota allo mesa sto gipedo enas getsevicius politelias pou ama pesei mesa stis zones den tha vriskei oxi sout alla oute pasa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχχαχαχαχαχαχαχα τι γκετσε ρε φιλε.....ο γκετσε τον εχει αφήσα τον καπόνο στο δωματιο του!

      Διαγραφή
    2. apo ti stigmi pou mpainoun kai oi 2 sto paixnidi me entoli prota soutare kai meta skepsou mporo na tous sigrinw kai as allazoun ta pososta alla kata ta alla den diafoneis

      Διαγραφή
  41. Jim, έχω υποστηρίξει ότι η ομάδα χρειάζεται point guard και 3-4 με σουτ και ενέργεια.
    Στη λογική αυτή πρότεινα ενδεικτικά τον Mickael Pietrus, πιο πολύ ενστικτωδώς και σαν ευκαιρία για κουβέντα, επειδή έχει & σουτ & καλό κορμί αλλά & καλή ηλικία.
    Δεν κρύβω πως το ντεφορμάρισμα Τσάρτσα ταυτόχρονα με την έκλειψη Πάνκο με κλόνισαν. Ίσως τα είχες προβλέψει, πάντως εντόπισες το πρόβλημα ακριβέστερα.
    Η πρόταση για Mickael Pietrus δεν σου κρύβω πως είχε υπόψη και τις δικές σουν ενστάσεις στο ρόστερ. Σκεπτόμενες πως ένα 2-3 άρι απο ΝΒΑ, με καλό κορμί και ηλικία, τουλάχιστον στην επίθεση μπορεί να στην Ευρώπη να σταθεί και στο 4.
    Ο Kapono όμως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πατήσει ρακέτα και δεν μπορεί επίσης να δώσει ενέργεια. Αν καί έχει πληρωθεί ένα σκασμό χρήματα η κατιούσα στην καριέρα του χρονολογείται ήδη μια πενταετία. Φοβάμαι πως θα δώσει μόνο το σουτ αλλά θα απουσιάζει απο πολλές παραμέτρους του παιγνιδιού.
    Για τους φίλους που έσπευσαν να ακυρώσουν τον KC θα πω τούτο: Καλά, ο Πεδουλάκης είναι σε σύγχιση, ok. Ο Μπλάτ έχει το ίδιο θέμα που κυνήγησε να τον υπογράψει;
    Παιδιά, ο KC έχει καβατζώσει $110,784,447 τουλάχιστον, έχει γράψει 9.000 πόντους και πέρσι, στην κακή του χρονιά είχε > 22 min παρουσία μ.ο. Πιο πολύ φοβάμαι παιχταράδες σαν τον Shawne Williams (είναι και soft) παρά τον KC. Αν έρθει ο KC ευρώπη (που δεν ήρθε) θα έρθει για να πάρει την κούπα και να λέει στα γεράματα ότι πήρε για πλάκα το ευρωπαϊκό, όχι για τα 500 χιλ. του ΠΑΟ.
    Φοβάμαι πως ο Kapono, άντε να σε πάει στους 16, μέχρι εκεί είναι το παλικάρι.
    Jim τη γνώμη σου, σε περιμένουν όλοι οι μπασκετικοί.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μπλατ χρειαζοταν ακριβως τετοιου τυπου παιχτη οπως ο μαρτιν ενω ο παο χρειαζεται 4αρι με καλο σουτ...δλδ αν παρει τον μαρτιν που θα χωρεσει μαζι με λασμε και σοφο???δν νομιζω ο μαρτιν να μπορει να σταθει στο 4 στην ευρωπη...για αυτο ακριβως ειναι βεβιασμενη επιλογη η προταση του παο...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, στη ρακέτα θα κάνει πάρτυ, θα έχει ~ 15 μ.ο., θα παίρνει 6-7 φάουλ και θα βγάζει 1 προς 1 και Λάσμε και Σόφο.
      Άσε το τρίποντο γιατί το μπάσκετ παίζεται στο ζωγραφιστό. Με αυτόν αλάζει το παιγνίδι σου γιατί κυριαρχείς στη ρακέτα. Θέλεις σούτ απο 5 μέτρα που το έχει και ο Ούκιτς και ο ΔΔ - και ασίστ.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. θοδωρη αν δεις τα ροστερ ολων των ομαδων της ευρωλιγκα θα δεις οτι ολες εχουν τουλαχιστον ενα 4αρι με πολυ καλο σουτ...εγω νομιζω οτι το τριποντο απο τη θεση 4 ειναι σημαντικο για να ανοιγουν οι αμυνες...π.χ. σκεψου ποσο ''πονεσε'' τον παο περυσι η φυγη του φωτση.......
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  42. Συγνώμη, K-M(art).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. jim mou fenetai oti o dendy tou kolosou aneta steketai se omada euroligkas min pw oti xalara borei na pai3ei ston pao twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τρικυμία κάπου εκεί στην ΚΑΕ. Ποιος Καπονο και κουραφέξαλα...θα είμαι ακραίος αλλά δεν υπάρχει παίκτης Καπονο...εάν ισχύει τελικά πραγματικά δεν ξέρουν τι θέλουν στην ΚΑΕ. Η ομάδα έχει συγκεκριμένες ανάγκες και σπασμωδικά προσπαθούν να τις μπαλώσουν.

    Ευχαριστώ
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για μενα χρειαζεται ενας παικτης με τα χαρακτηριστικά του Kapono.
    Εχει αναγκη ο Παναθηναϊκός εναν swingman που να τα χωνει απο μακρυα μιας και οι Μπραμος,Γιαννοπουλος,Kitchen δεν το εχουν αυτο,τουλαχιστον σε σταθερη βαση.
    Επιπλεον ο Ματσιουλις πρεπει να εχει εναν ισοτιμο συμπαραστατη στο 3,μιας και μονος του δεν μπορει να "σηκωσει" τη θεση.
    Επισης το μεγαλο κορμι που εχει ο Kapono,ισως του δωσουν και καποια λεπτα στο «4».
    Ωστοσο , ο Παναθηναϊκός ,αν παρει τον Kapono,πρεπει κατά την αποψη μου να παει για forward/center μετα.
    Δεν θελει αλλον σουτερ στο 4 ο Παναθηναϊκός,μιας και εκει υπαρχουν ηδη οι Panko και Τσαρτσαρης,οι οποιοι κανουν διδυμα με τους Σοφο και Λασμε αντιστοιχα.
    Εκει ο Παναθηναϊκός χρειαζεται ενεργεια ,δυναμη και σκληραδα.
    Θελει έναν παικτη πασπαρτου που να μπορει να μαρκαρει από το 1-5.
    Θελει καποιον που να συμπληρωσει την ασπιδα προστασιας του Σοφο.
    Θελει καποιον που να «κοψει μαχαιρι» τη σκεψη κάθε αντιπαλου για drive ή για παιχνιδι στο post.
    Ο παικτης που περιεγραψα είναι ο Balkman.
    Μπορει να επιτεθει με πλατη στο καλαθι σαν 3αρι,μπορει να απειλησει από μακρυα σαν 4αρι (όχι καλα ομως) ή να περιμενει για «ταϊσμα» κατω από το καλαθι σαν 5αρι.
    Άλλα ο Παναθηναϊκος πρεπει να τον παρει για αμυντικους λογους κυριως λογους,και να βασιστει στην ενεργεια που βγαζει αυτος ο παικτης επιθετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παιδιά θα προσπαθήσουμε το βράδυ να ανεβάσουμε για Καπόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. pare dendy kai kapono kai sun oti 8a anebei siga siga o kitchrn kai i katastash dior8w8ike...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. tzim εχεις καταλαβει οτι ολοι κρεμονται απο τα χειλη σου,ουπς χερι σου,γραψε απλα καλος,χαλια, μετριος,η απλα ενα μπλιαχ και ολοι θα καταλαβουμε, που να περιμενουμε το βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πετυχημένο ομολογώ...... αλλά καλύτερα ολόκληρη ανάρτηση γιατί όσο και να γράφει ο Jim δε μας φτάνει..... Πάντως παρά και την πίκρα εγώ θα είμαι αύριο κοντά στην ομάδα και όποτε μπορώ θα είμαι να τους στηρίξουμε και όπου βγει. Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τζιμ, βλέπω τώρα Βαλένθια - Κάχα και βλέπω ένα playmaker να κάνει παπάδες και λέω: έναν τέτοιο θέλει ο ΠΑΟ. Κοιτάζω λίγο καλύτερα και είναι ο Chris Quinn, όπως είχες πολύ σωστά προτείνει πριν λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον έχουν πάρει με συμβόλαιο ενός μήνα μετά τον τραυματισμό του Κελάτι

      Διαγραφή
  51. Ωραια τα λεσ Ναταλια μου και εγω γυναικα ειμαι,η αγωνια για τον Καπονο ειναι απο το πρωι,ας γραψει ετσι μια λεξουλα κατι τελος παντων, να και μετα ας γραψει ολοκληρο κατεβατο.Εννοειται οτι παρα την πικρα ειμαστε κοντα στην ομαδα,αν έμενα Αθηνα θα μουν σαν την τρελη σε καθε παιχνιδι μεσα.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. το έχει γράψει και το onsports που είναι ιδιοκτησία Δ.Γ.
    Jim περιμένουμε την ανάλυσή σου, αν και ξέρουμε οτι δεν συμφωνείς με μεταγραφή πλάγιου σουτέρ (και δίκιο έχεις). έστω και σε αυτή τη θέση, πιστεύεις οτι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ευρωλίγκα? ο μασιούλις θα τα καταφέρει ως 4άρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. jim ποσο πιστευεις θα μας κοστιζαν μαζι μπαλκμαν-καπονο; θα αξιζε να παορουμε δυο παιχτες που ο καθενας ειναι εξαιρετικος σε εναν τομεα (3ποντο ο καπονο-αμυνα ο μπαλκμαν);

    ΦΥΣΙΚΑ καταπληκτικο και διαφωτιστηκοτατο το αρθρο σου.

    greenE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο παναθηναικός προς το παρών δν πέρνει άλλο παίχτη σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.....αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι οτι μπορει να πάει ο μασιούλις στο 4....τουλάχιστον προς το παρών....εκτός και αν αποφασιστεί να αντικατασταθεί ο κίτσεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Scouting Report για Kapono

    http://www.draftexpress.com/profile/Jason-Kapono-3101/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ελπίζω να μην το δω αυτό με τον Καπόνο. Έχουμε μια ομάδα χωρίς άμυνα και χωρίς δημιουργία και πάνε να πάρουν έναν ανύπαρκτο αμυντικό και μηδενικό δημιουργό (δεν δημιουργεί ούτε για τον εαυτό του!). Για να τους δώσει τι;

    Χώρια που έχουμε ήδη 3 SF. Τι σκέφτονται οι τύποι;

    Jim, θα σε παρακαλούσα να ανεβάσεις (έστω στο "ξεπετουά") ένα report για τον Καπόνο. Όχι ότι με ενδιαφέρει να το διαβάσω - κάθε άλλο. Αλλού το πάω. Το καλοκαίρι σε 1-2 περιπτώσεις ανέβασες κείμενα για παίκτες που τελικά η μεταγραφή τους χάλασε. Ίσως να τα "καταφέρεις" και πάλι.

    Είσαι η μόνη μου ελπίδα...

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ο Μασιουλις ειναι 3-4 ο Γιαννοπουλος ειναι τελευταια επιλογη και ο Μπραμος ειναι 2 και σπανια 3.Τι σε κανει να πιστευεις οτι εχουμε 3 Σμολ Φοργουορντ;Πανκο ειναι αρχικα 4.
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Φίλε Στάθη ο Μπράμος αποκτήθηκε από τον παο για να παίξει κυρίως στο 3 και σε σπάνιες περιπτώσεις στο 2.Αν δεν κάνω λάθος το παιδί είναι sf.Αυτή την στιγμή ο παο έχει 3παίχτες για την θέση 3 και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να παίξει στο 3 και ο Πάνκο(έχει δοκιμαστεί φέτος και ήταν και η θέση που έπαιζε νεότερος).Άρα η πιθανή απόκτηση Καπόνο θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε 4 τριάρια εκ των οποίων ο ένας(Μασιούλις)θα ανεβαίνει και στο 4 τουλάχιστον μέχρι να δούνε αν θα γίνει κάποια νέα αλλαγή(προσθήκη ή αντικατάσταση Κίτσεν).Δεν ξέρω τον παίχτη(Καπόνο) αλλά ακούω πως διαθέτει μόνο τρίποντο και από άμυνα και τομείς όπως το ριμπάουντ είναι λίγος.Μπορεί να προσφέρει βέβαια και να βελτιώσει την ομάδα επιθετικά..Ίδωμεν..zelico

      Διαγραφή
  57. η ομαδα μονο τριαρι δεν χρειαζεται.....απαραιτητα παικτη στο 4-5 και καθαρο πλειμεικερ για να μην σκασει ο διαμαντιδης.ο πλειμεικερ να πυροβολει απο μακρια(οχι κιτσεν ουτε μπεντρουμ) και ο ψηλος να εχει σουτ απο μεσαια αποσταση(που δεν εχει ο λασμε ) αυτα και καληνυχτα σε ολους....
    giorgio k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή