Athlenda

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΣΤΑΣΗ..



Ένας αφιονισμένος Παναθηναϊκός πέρασε από πάνω την Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάζοντας στο παρκέ στοιχεία που δεν είχε δείξει μέχρι τώρα, χαρίζοντας  παράλληλα –το πιο σημαντικό- στους φίλους του ελπίδα.. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Αργύρη Πεδουλάκη.


Αναμφίβολα για ΑΥΤΟ μιλάγαμε το καλοκαίρι εδώ μέσα, όταν ρωτούσατε πως περιμένουμε τον φετινό Παναθηναϊκό και τι μπάσκετ θα παίξει.. Ομάδα που θα βγαίνει για να δαγκώσει λαρύγγια, σκληροτράχηλη, η οποία θα ζεί και θα πεθαίνει από την άμυνα της. Το είδαμε για πρώτη φορά εχθές το βράδυ, σε τέτοια ένταση όπου μάλιστα έπνιξε τον αντίπαλο και τα δικά του φαντάσματα. Αυτό το στυλ μπάσκετ, εφόσον οι πράσινοι περάσουν στην επόμενη φάση, μπορεί να κάνει την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ιδιαιτέρως επικίνδυνη..

-Οι πράσινοι είχαμε πεί ότι αναμένονταν να εμφανιστούν θυμωμένοι μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, έτοιμοι να πεθάνουν στο παρκέ. Μεγάλο πλεονέκτημα για έναν προπονητή να έχει παίκτες με τέτοιο ψυχολογικό κίνητρο. Στον Παναθηναϊκό έγινε σωστή προεργασία στο συναισθηματικό κομμάτι πριν το ματς με την πρωτοπόρο του ομίλου, οπότε αυτό που είδατε μόνο τυχαία δεν βγήκε..

-Αυτό που «έβγαλε» λοιπόν ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο, ήταν η έκρηξη από τη παρατεταμένη προσμονή για κάτι που δουλεύει η ομάδα καιρό. ΑΥΤΟ είναι το μπάσκετ που πρέπει να παίζει φέτος ο Παναθηναϊκός, σε αυτόν τον «ρυθμό» και αυτήν την «ένταση», με ακριβώς τόση «ενέργεια».  Πάνω σε αυτές τις έννοιες θα χτιστεί το πλαίσιο που θα κινηθεί η φετινή ομάδα. Έχει τα συστατικά. Το ρόστερ έχει δεχθεί γερές ενέσεις τουλάχιστον στο αθλητικό κομμάτι, είναι πιο «φυσικό».. Σε ορισμένα σημεία του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έπαιξε την επιτομή της "take no prisoner defense". Ιδιαίτερα το σχήμα με τους Λάσμε, Μπράμος, Διαμαντίδη και Κίτσεν μπορεί να δουλέψει πολύ σωστά προς αυτή την κατεύθυνση.


-Ο Παναθηναϊκός προστάτεψε σχεδόν στην εντέλεια το ζωγραφιστό του. Πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα απέναντι σε αυτήν την ομάδα. Οι Μαδριλένιοι σούταραν σχεδόν τα ίδια δίποντα με τρίποντα (33 με 30) τελειώνοντας με μόλις 36% (12/33..) στα δίποντα. Οι πράσινοι «εκλεισαν» γύρω από τη ρακέτα τους, ρισκάροντας είναι αλήθεια κάποια σουτ, η οποία ειδικά όσο βρισκόταν στο παρκέ ο Στεφάν Λάσμε θύμιζε πολεμική ζώνη.  Ο Αργύρης Πεδουλάκης αντιμετώπισε πολύ σωστά τις σταθερές της επίθεσης του Λάσο.  (1) Ξεκίνησε τον Διαμαντίδη στον Ρούντι παίζοντας με αλλαγές με συνέπεια ο χρόνος άμυνας στην εκτέλεση/τελική προσπάθεια του Ισπανού να είναι μοιρασμένος μεταξύ του αρχηγού και του Μασιούλις. Επίσης  (2) «έκοψε» το post παιχνίδι του Σουάρεθ και κυρίως το επιθετικό ριμπάουντ κάνοντας τον να αισθανθεί άβολα στην περιοχή δράσης του με τον πολύ δυνατό Μασιούλις στην πλάτη του, ενίοτε και μπροστά του, ενώ (3) βελτίωσε σημαντικά την πρώτη γραμμή άμυνας (αυτό που λέμε τόσο καιρό, όπου ο αντίπαλος περνούσε εύκολα με ντρίμπλα και χωρίς να έχει δώσει τέτοια κατεύθυνση η πράσινη άμυνα) κόβοντας κάθε διάδρομο για επέλαση στον Γιούλ. Ήταν η καλύτερη αμυντική επίδοση οποιασδήποτε ομάδας απέναντι στη Ρεάλ φέτος, μιας και οι πράσινοι έγιναν η πρώτη ομάδα που κρατά την αρμάδα του Λάσο κάτω από τους 79 πόντους. Η Ρεάλ σημείωσε μετά βίας 68 στο πεδίο μάχης του ΟΑΚΑ..


-Η επίδοση της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι  ξεκλείδωσε και την επίθεση της. Αλήθεια, πόσο άλλαξαν την εικόνα όλου του ματς τα καλάθια των πρασίνων στο τρανζίσιον? Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έτρεξε (επίσης για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματικά) μετά από κλέψιμο, εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, μακρινή πρώτη πάσα. Άπλωσε την άμυνα του, πίεσε πολύ τη μπάλα δημιουργώντας πρόβλημα στις μεταβιβάσεις του αντιπάλου και εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό γήπεδο. Έχει παίχτες ο Παναθηναϊκός για να τρέξει, έστω και εάν η κεντρική επιθετική φιλοσοφία του αφορά το μισό γήπεδο και τον άξονα Διαμαντίδη-Σχορτσιανίτη που πρέπει να δουλευτεί καλύτερα ώστε σε αρκετά ματς να μην κολλάει την ομάδα όπως και ο αντίστοιχος των Τεόντοσιτς-Κρίστιτς στη Μόσχα). Finishers υπάρχουν, όπως ο Μπράμος, ο Μασιούλις, ο Ούκιτς ή ο Κίτσεν και φυσικά ένας γρήγορος ψηλός όπως ο Λάσμε. Αυτά βέβαια όταν η ομάδα βρήκε λύσεις από την άμυνα της και άνοιξε το γήπεδο (απέναντι σε μια ομάδα εξπέρ σε αυτό) προσεκτικά και με πάντα ευνοϊκές προϋποθέσεις και όχι ασυλλόγιστα .

-Παρατήρησα στο ξεκίνημα ειδικά ότι ο Παναθηναϊκός έβγαζε με σωστή κυκλοφορία της μπάλας καλά «εν δυνάμει» σουτ τα οποία στερούνταν εκτελεστή σε πρώτο χρόνο.  Αυτό γίνεται από την αρχή της σεζόν. Η μπάλα γυρνάει σωστά, δημιουργούνται ρήγματα είτε με διείσδυση είτε με in-out παιχνίδι που αλλοιώνουν την ισορροπία της αντίπαλης άμυνας αλλά η έλλειψη  (1) αυτοπεποίθησης από συγκεκριμένους παίκτες (Πάνκο) και (2) η φύση του ρόστερ που δεν έχει τους περιφερειακούς που ζούν για τέτοιες φάσεις και εκτελούν άμεσα σε πρώτο χρόνο, στερούν ένα πολύ δυνατό όπλο στο μισό γήπεδο.


-Οι γηπεδούχοι πάντως πέτυχαν απόλυτα στο πλάνο τους, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και «παίρνοντας» τις κατοχές (όπως σε πολλά ματς φέτος), σκοράροντας με υψηλό ποσοστό στα δίποντα (55% παρότι ο Σχορτσιανίτης είχε μόλις 1/3σ.) και -για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ – μειώνοντας τα λάθη τους συν το ότι σκόραραν με πολύ καλό ποσοστό από τις προσωπικές.  Είδατε λοιπόν όταν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος σε αυτούς τους τομείς, οι οποίοι αποτελούν σημαντικότατες λεπτομέρειες του παιχνιδιού πλέον, μπορείς να κερδίσεις σπουδαία ματς, ακόμα και με 3/19 τρίποντα..

Πολύ καλό βαθμό στον Αργύρη Πεδουλάκη, που νίκησε τον Πάμπλο Λάσο  έχοντας απαντήσεις στα πάντα. Ο προπονητής των πρασίνων χρησιμοποίησε πολύ σωστά το ροτέησιον του, παίρνοντας παιχνίδι από παίκτες ρόλων και παράλληλα κρύβοντας την απουσία του Τσαρτσαρή. Έπαιξε αρκετά και με undersized lineups με τον Μπράμος στο «3» και τον Μασιούλις στο «4» καταφέρνοντας με το περίσσειο πάθος των παικτών του να μη χάσει σε ριμπάουντ και άμυνα στο inside game.


-Σε ατομικό επίπεδο ο Στεφάν Λάσμε απλά έδειξε σε όλους γιατί ή τόση κουβέντα όλο το καλοκαίρι, ειδικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Μακράν η κορυφαία παρουσία στο παρκέ, αγωνιζόμενος με απίστευτη σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση. Η στατιστική έγραψε 15π. (5/5 σ.-5/6 βολές) 8 ριμπ και 2 τάπες.. Εγώ θα πώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε πόσα σουτ αλλοίωσε με την παρουσία σε όλο το ματς. Μόνον ο Ρέγιες κατόρθωσε να σκοράρει μια φορά μπροστά του και μια φορά τον «πήρε» ο Σλότερ  σε δεύτερο άλμα κάνοντας το φόλοου. Κανένας άλλος, κανένας γκαρντ (με τα εξαιρετικά πόδια που διαθέτουν οι Ισπανοί περιφερειακοί) δε τον πέρασε μετά από switch.. Αναλογιστείτε ότι ο Γκαμπονέζος  έβγαινε παντού σε απόσταση 5 μέτρων να μαρκάρει κάθε τελική προσπάθεια. Τελικά, είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις μπροστά στον Λάσμε..

 Κίτσεν και Μπράμος αποτέλεσαν τα κλειδιά του χθεσινού Παναθηναϊ κού, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό. Είχαμε πεί για τον Αμερικανό, πόσο καλό του έκανε το «τρίψιμο» σε ένα δύσκολο ματς με την Κίμκι και το «έβγαλε» παίζοντας με αρκετά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εναντίον της Ρεάλ. Πολύ γρήγορος με τη μπάλα ή χωρίς, ειδικά σε καταστάσεις τρανζίσιον, εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι , σοβαρός και μετρημένος αλλά πλέον με την έννοια του «ξέρω τι κάνω». Ο Μπράμος  ήταν πυρηνικός στο αμυντικό κομμάτι κυνηγώντας μανιασμένα κάθε σουτ και μένοντας μπροστά από τον αντίπαλο μέχρι τέλους ενώ παράλληλα έδωσε σπουδαίες λύσεις στην επίθεση με σουτ και τρανζίσιον. Οι δύο τους άλλαξαν την υφή της πράσινης άμυνας.. Επιτέλους καλό παιχνίδι και για τον Άντι Πάνκο, ο οποίος βρήκε τα πατήματα του σιγά σιγά και βοήθησε και στο κομμάτι των ριμπάουντς (8).  Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκίνησε με 0/3 και για πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ ξύπνησαν τα φαντάσματα του ματς με την Κίμκι, όμως ο 3D το διαχειρίστηκε πολύ καλά. Πήρε τις ανάσες του, επέστρεψε παίζοντας αρκετά στο «1», πήγε προς τα μέσα σε «σίγουρες» φάσεις ώστε να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και έψαξε τους συμπαίκτες του (για άλλη μια φορά οι λόμπες στον Λάσμε οδήγησαν σε εξαιρετικές συνεργασίες) τελειώνοντας με 8 ασσίστς. Εμείς λέμε, αρκετά καλός..


-Και επειδή εδώ δε διαβάζεται τίποτα ύμνους ας πούμε και ένα δύο πραγματάκια που δεν μας άρεσαν. Transition defense.. Ο Παναθηναϊκός κατ’εμέ, στάθηκε τυχερός σε πολλές φάσεις χθές δεδομένου του ότι έδωσε ελεύθερα σουτ σε πρώτο χρόνο στην Ρεάλ,  η οποία –περιέργως- ήταν πολύ άστοχη  Θέλει «αυτοματισμούς» και αυτό το κομμάτι. Δε φώναξε τυχαία ο Διαμαντίδης στον Μασιούλις π.χ. όταν σε κατάσταση αμυντικού τρανζίσιον πήρε ο Έλληνας γκαρντ «πήρε» το κόψιμο απέναντι και ο Ροντρίγκεθ έμεινε επιδεικτικά μόνος στο τρίποντο, με τον Λιθουανό ριζωμένο στο ποστ. Άσχετα με αυτό, οι πράσινοι πρέπει να δουλέψουν το «βρίσκω γρήγορα τη θέση μου» και το «προσαρμόζομαι ανάλογα με την κατάσταση» στο αμυντικό τρανζίσιον. Η αστοχία μιας ομάδας που «θερίζει» σε τέτοιες καταστάσεις  μπορεί να επαναληφθεί. Επίσης παρατήρησα σε μερικές φάσεις λανθασμένο spacing, με πολύ κοντινές αποστάσεις σε side plays όπου έδιναν την ευκαιρία στην άμυνα να ελέγξει καταστάσεις πιο εύκολα.  Κάποια πράγματα σίγουρα θέλουν δουλειά..


-Η Ρεάλ ήταν πολύ κακή και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να μπεί στο παιχνίδι μετά το δεύτερο δεκάλεπτο. Έπαιξε ρόλο και ο αντίπαλος της αλλά και για εμένα η λάθος προσέγγιση του ματς. Δεν διάβασε, δεν εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις (με τον Μίροτιτς π.χ.) και ήταν σοφτ. Μου θύμισε υπερβολικά το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα απέναντι στην Κίμκι. Ανησυχητικά σημάδια κύριε Λάσο..

Υ.Γ.: Στη Λουμπλιάνα η δουλειά έγινε αλλά το ματς στο Παλαντέζιο παραμένει τελικός. Το ξαναλέω, πολύ πιο δύσκολο από το χθεσινό..



103 σχόλια:

  1. Jim άψογος όπως πάντα. Αφήνω τους φίλους να σχολιάσουν αλλά με αφορμή το Lasme vs Massey vs Wilkinson που είχες ανεβάσει παλιότερα να ένας φοβερός διάλογος μεταξύ Massey και Καλαιτζή στο twitter που παίζει σήμερα στα αθλητικά site. Αξίζει να διαβαστεί για τις ατάκες!

    http://www.leoforos.gr/sites/default/files/article/2012_11/pao_1.jpg

    Marut

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για το εκπληκτικό άρθρο. Δε θα έβαζες μαζί με τον Μπράμο και τον Κίτσεν και τον Ματσιούλις ?? Χθες κι εκείνος πίεσε πάρα πολύ, προσπαθούσε για το κλέψιμο, πήγαινε στο ριμπάουντ, ήταν εξίσου πολύ ενεργητικός και έβγαλε πάθος και ένταση. Εκτός αν δεν τον αναφέρεις με τη λογική ότι το έχει κάνει ξανά ενώ οι άλλοι φάνηκαν τόσο πρώτη φορά. Keep up γιατί μας χρωστάς και κάτι ακόμη χιχιχι ;-) Να είσαι καλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Ναταλία για Ματσιούλις. Και αυτός έβγαλε πολύ πίεση πάνω στο Ρούντι και τον έβγαλε εκτός ρυθμού και στο παιχνίδι γενικά πολύ ενέργεια.
      Και ο Ρούντι δεν είναι κανένα γατάκι σαν τους ψηλούς της Ρεάλ. Μεγάλο βάθος και ταλέντο οι Ισπανοί αλλά όταν αρχίζουν το πλέι όφς θα πέφτουν κορμιά σαν το χτεσινό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν είναι φτιαγμένοι για τέτοια.. αλλά αυτά είναι για αργότερα.
      Ο ΠΑΟ ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΣ και αυτό μετράει σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Και κάτι ακόμη.......... επειδή το ανεφέρετε πολύ τον τομέα της ψυχολογίας και το είπε και τώρα ο Jim για την αυτοπεποίθηση στα ελεύθερα σουτ που ναι μεν έβγαιναν αλλά δεν τα επιχειρούσε κανείς. Πόσο βάση έχει το γεγονός πως όταν βρεθεί αυτό ο κλασσικός σουτέρ που θα τα βάζει οπότε ο Πάνκο και ο Ούκιτς και ο Μπράμος και όποιος έχει έστω μια μικρή έφεση στο τρίποντο θα νιώθουν πιο απελευθερωμένοι να το τολμήσουν τελικά γιατί δε θα είναι το δικό τους σουτ που θα κρίνει το παιχνίδι γιατί ήδη θα υπάρχει η "σιγουράτζα" από πίσω. Πχ χθες τον Πάνκο τον έβγαλε άπειρες φορές ο 3D σε θέσεις βολής αλλά δεν το τολμούσε. Πόσο ευεργετικά θα επιδράσει η ύπαρξη του Καπόνο αλήθεια ?? Μια σκέψη κι αυτή...........

      Διαγραφή
    3. Πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη, Ναταλία. Δεν έχεις καθόλου άδικο. Οι παίκτες που αναφέρεις μπορούν να πετύχουν τρίποντο, αλλά είναι σαφώς low volume shooters. Πιθανόν να λειτουργήσουν καλύτερα, αν υπάρχει στο ρόστερ ένας πραγματικός sniper, έτσι ώστε να μπαίνουν αυτοί επικουρικά στο κομμάτι του σουτ.

      Μακάρι να λειτουργήσει έτσι. Σε κάθε περίπτωση η σκέψη σου ήταν για μένα μια αποκάλυψη. Μέρες τώρα απορώ τι στο καλό θέλει η ομάδα με τον μονοδιάστατο Καπόνο. Αν όμως η παρουσία του επιδράσει καταλυτικά και ανεβάσει τους υπόλοιπους, τότε μέσα. Ξαναλέω, μακάρι...

      Shaddamn

      Διαγραφή
    4. Καλά δεν είναι ότι τον πήραν με αυτή τη λογική..... αν όντως αυτό που λέμε ότι μας λείπει, είναι 4άρι με σουτ, προφανώς δεν θα υπήρχε κάτι με τόσο αξιολόγο σουτ σε αυτή τη θέση και σε τιμή που να μπορούμε να αντέξουμε .... οπότε από εκεί και πέρα πας στην αμέσως καλύτερη επιλογή. Εμείς στην προκειμένη εξετάζουμε αν θα μπορέσει η επιλογή αυτή να ωφελήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το προφανές που είναι πιστεύω 3-4 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι και μεγαλύτερη ελευθερία στο Σόφο και στον Ούκιτς ή στον Μπανκς. Τι εστί sniper αλήθεια ? Tnx/Nat(alia)

      Διαγραφή
    5. Με συγχωρείς, αντρική ορολογία. Sniper = ελεύθερος σκοπευτής.

      Δεν θέλω να εκμηδενίζω έναν φτασμένο ρολίστα του NBA, προφανώς ο Καπόνο είναι "χεράς" από τους λίγους. Απλώς, στα μέχρι τώρα ματς η ομάδα έπασχε από ενέργεια στη ρακέτα, πλήν Λάσμε φυσικά. Το έχει γράψει επανειλημμένα ο Jim, το λένε κι άλλοι εδώ στα σχόλια, ότι πρώτη χρησιμότητα θα ήταν ένα 4άρι υψηλής ενέργειας, ει δυνατόν επιπέδου Λασμε. Το καλό τρίποντο είναι επιθυμητό, αλλά κάπως πιο δεύτερο σε αναγκαιότητα. Πάνκο και Τσαρτσαρής τα κουτσοκαταφέρνουν από μακριά.

      Αυτό που κυρίως με χαλάει με την επιλογή Καπόνο είναι ότι καίει 100% τον Χάρη Γιαννόπουλο που ως παίκτης μου είναι πολύ συμπαθής, αν και πρέπει κάτι να κάνει με το λουκ του. Κάνει μόνο για μπλοκ αναρχοαυτόνομων σε διαδήλωση...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  3. Jim συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις. Στον αγώνα με την Ρεαλ το μόνο που έλειπε από την ομάδα ήταν το τρίποντο..Πιστεύω ότι με την απόκτηση του Bomber ΚΑΠΟΝΟ ανεβαίνουμε επίπεδο. Ανοίγονται διαδρόμοι στον Ουκιτς και απελευθερώνεται ο Σχορτσιανίτης. Αν βγει και καλός ο Μπανκς μιλάμε για τελείως διαφορετική ομάδα. Συμφωνείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικα μετα τα χθεσινα αποτελεσματα δεν ειναι τελικος μεσα στην Καντου. Τελικος θα ειναι η 8η αγωνιστικη Καντου-Ρεαλ, Παο-Φενερ. Η Καντου για να περασει πρεπει να νικησει τη Ρεαλ κ ο Παο να χασει απο Φενερ. Αν νικησει ο Παο περναει αυτος ασχετα με το αν χασει στην Καντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας λόγος λοιπόν ακόμη με τη Φενέρ να είμαστε στο ΟΑΚΑ 25000 νοματαίοι ώστε αυτό το παιχνίδι να μη χαθεί με τίποτα ;-)

      Διαγραφή
    2. ετσι ναταλακι ολοι μεσα να στηριξουμε τν ομαδα μεχρι οπου παει...για τν τρελα μας το μασκετ κ τν παναθα..το αξιζουν κ οι δυο λογοι

      balf

      Διαγραφή
    3. ναταλια αμα νικησουμε στην καντου οχι 25 αλλα 30000 θα ειμαστε, να εισαι σιγουρη!!

      greenE

      Διαγραφή
    4. Παίδες (αν μου επιτρέπετε την έκφραση) εγώ το εισιτηριάκι μου το έκλεισα ήδη και το έχω στο τσεπάκι για να είμαι σίγουρη. Γιατί ξέρω πως μετά τη νίκη με την Καντού θα εμφανιστούν σίγουρα και όλοι οι γνωστοί πανηγυριτζήδες που πάνε μόνο στα καλά και δε θα το διακινδύνευα με τίποτα να είμαι εκτός ;-)

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΜΩς ΟΜΩς ΛΕΩ ΑΝ ΠΕΞΟΥΜΑΙ ΟΠΩΣ ΧΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΑΛ 4 ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙς ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΕ ΜΕ ΦΕΝΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΜΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  5. Jim Sorry και κάτι ακόμη....... γιατί αυτό που είδαμε χθες δεν το είδαμε και κόντρα στην Χίμκι ή κόντρα στη Φενέρ και τον Ίκαρο ? Ποιες θα μπορούσες να πεις ότι είναι οι αιτίες/λόγοι για αυτή τη μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των εμφανίσεων της ομάδας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυο λογια για τς μεταγραφεσ jim ???

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζιμ είχα γράψει εχτές το βράδυ αμέσως μετά την ήττα της Καντού και την νίκη του Παναθηναικού ένα αναλυτικό σχόλιο με το πως θα είναι τα πράγματα για την υπόθεση πρόκριση του Παναθηναικού σε περίπτωση νίκης στο Καντού, σε περίπτωση ήττας από την Καντου με 1 πόντο διαφορά και σε περίπτωση ήττας από την Καντού με περισσότερους από 2 πόντους.

    Δυστυχώς το σχόλιο που έγραψα δεν έχει εμφανιστεί όπως και δεν έχουν εμφανιστεί και πολλά άλλα σχόλια στο προηγούμενο άρθρο από εχτές το βράδυ και μετά.

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμφανίζονται αρκεί να επιλέξεις "Φόρτωση περισσοτέρων" ...... μπράβο σου που έκατσες να το αναλύσεις έτσι, σε ευχαριστούμε !!!

      Διαγραφή
    2. εχει δικιο η ναταλια..στο τελος καθε σελιδας και ειδικα σ αυτες που υπαρχει τρελος αριθμος σχολιων(οπως αυτο των power rankings) σου εμφανιζει την επιλογη "φορτωση περισσοτερων"...
      η αναλυση σου by the way ειναι πολυ σωστη,οπως κ αυτη που εκανες πριν τον αγωνα με καντου..

      tarantino13

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά.

      Είχα πατήσει και εχτές το φόρτωση περισσότερων χωρίς να ξερω ότι με αυτό φορτώνονται καινούρια σχόλια, αλλά στο internet explorer που χρησιμοποιώ μου έγρψε φόρτωση χωρίς να μου εμφανίσει καινούρια σχόλια και δεν το ξαναπροσπάθησα γιατί θεώρησα ότι ίσως τα σχόλια να παιρνάνε από εγγριση και μετά να εμφανίζονται.

      Τώρα που μου είπατε εσείς ότι οντως με αυτό εμφανίζονται τα σχόλια επιχείρησα πάλι με explorer αλλά πάλι δεν μου τα εμφάνισε και τελικά επιχείρησα μέσω google chrome και μου το εμφάνισε όλα μια χάρα.

      --ΘΡΥΛΕΩΝ--

      Διαγραφή
  8. εχει δικιο η ναταλια..στο τελος καθε σελιδας και ειδικα σ αυτες που υπαρχει τρελος αριθμος σχολιων(οπως αυτο των power rankings) σου εμφανιζει την επιλογη "φορτωση περισσοτερων"...
    η αναλυση σου by the way ειναι πολυ σωστη,οπως κ αυτη που εκανες πριν τον αγωνα με καντου..

    tarantino13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα και από μένα...
    Λοιπόν, χτες έγινε ένα καλό ματς από πλευράς Παναθηναϊκού και για πρώτη φορά φέτος παίξαμε σωστό μπάσκετ φιλοσοφίας Ομπράντοβιτς. Επιτέλους βγάλαμε fast break points, επιτέλους είχαμε πολλά steals στην άμυνα και μειώσαμε σε λογικό βαθμό τα λάθη μας, επιτέλους ένα καλό ματς από τον Κίτσεν. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά από τον Ματσιούλις που αποτελεί τον σταθερά καλύτερο παίκτη της ομάδας σε συνδυασμό άμυνας και επίθεσης. Σκυλιάζει αμυντικά και στην επίθεση έχει βρεί τα πατήματα του. 2-3 φάσεις δεν του κάθισαν και πολύ καλά, είπαμε δεν είναι και σκόρερ ολκής αλλά με το παραπάνω βγάζει στο παρκέ το "μεροκάματό" του. Τίμιος ο Λιθουανός και βασικό στοιχείο της φετινής ομάδας. Η άμυνα μας γενικά ήταν για σεμινάριο. Επιλέξαμε να αφήσουμε πολλά σουτ στην Ρεάλ και να κλείσουμε τα εύκολα καλάθια και τελικά μας βγήκε καθώς μόνο ο Σουάρεθ μας έκανε ζημιά. Ο Ρούντι κλείστηκε πολύ καλά και ο Γιούλ βγήκε εκτός παιχνιδιού. Ο Σλότερ που έχει συζητηθεί αρκετά εδώ στο hoopfellas είναι παίκτης επιπέδου και περιορίστηκε αισθητά από τον Λάσμε που δείχνει να βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από τον Αμερικανό. Καλός και ο Ούκιτς που πήρε τα σουτ του, είχε κλασικά μοιρασμένα ποσοστά αλλά τα κρίσιμα τα έβαλε ενώ δεν έδειξε χτες να κολλάει τόσο πολύ την επίθεση. Δεν θεωρώ πάντως τυχαίο οτι με αυτόν στην πεντάδα πήραμε την διαφορά και χωρίς αυτόν στην πεντάδα την διατηρήσαμε.
    Σε στοιχεία που αφορούν το μέλλον της ομάδας είδα οτί το κενό στο 4 τουλάχιστον προς το παρόν, θα καλυφθεί εκ των έσω. Ματσιούλις και Λάσμε θα πάρουν λεπτά στην θέση αυτή με τον Λιθουανό να δείχνει οτι μπορεί να κάνει δουλειά καθώς έχει post παιχνίδι και απειλεί από την περιφέρεια. Τουλάχιστον σύμφωνα και με αυτά που δήλωσε ο Πεδουλάκης σήμερα για το περίφημο 4-1 στην επίθεση. Η απόκτηση Καπόνο έρχεται να μπλέξει λίγο τα πράγματα αλλά στην φάση που είμαστε ένας σουτέρ τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο θα φέρει βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς. Προβλέπω ότι ίσως να παίξει και ο Καπόνο στο 4 σε στυλ Αλβέρτη τα τελευτάια χρόνια της καριέρας του. Το σουτ του τον βοηθάει ενώ αν βάλει 1-2 πραγματάκια στο παιχνίδι του ακόμη (όπως την αμυντική προσήλωση που είναι θέμα διάθεση) και λίγο παραπάνω δύναμη (άλλωστε στην Ευρώπη δεν θα έχει τόσο μεγάλο θέμα όσο είχε στο ΝΒΑ). Πάντως μην περιμένουμε να έρθει και να κοπανάει 20 πόντους το ματς. Μια ζωή role player ήταν και αυτό θα κάνει και στον ΠΑΟ. Μάλλον δεν είναι αυτό που ακριβώς ψάχναμε αλλά μπορεί να βοηθήσει. Αλίμονο αν ένας τέτοιος καλός ρολίστας του ΝΒΑ δεν έχει χώρο στην Ευρώπη. Για τον Μπανκς δεν έχω να πω κάτι παρά οτι αν συνεχίσει ο Κίτσεν να ανεβαίνει τον βλέπω αυτόν για μόνο Ευρωλίγκα. Οπτικά πάντως φαίνεται χτιστός, δυνατό παιδί, θα δούμε που μπορεί να βοηθήσει και αυτός.
    Και τέλος ένα σχόλιο για τους απαισιόδοξους. Φυσικά και τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά στην τελική είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 10 παίκτες. Στην ομάδα έχουν έρθει καλοί αθλητές, με βλέψεις και φιλότιμο. Μέχρι και ο Αρμστρονγκ, προσπάθησε αλλά απέτυχε. Ο Πάνκο έστω σε μέτρια κατάσταση να είναι βοηθάει επιθετικά, ο Ματσιούλις είναι φοβερός, το ίδιο και ο Λάσμε, ο Μπράμος δείχνει στοιχεία σοβαρού παίκτη, ο Σόφο έδειξε που μπορεί να βοηθήσει. Θέμα σύγκρισης με την παλιά φρουρά δεν υπάρχει. Φυσικά και είναι καλύτεροι ο Καλάθης, ο Σάρας, ο Μπατίστ, ο Φώτσης κλπ. Και φυσικά ο Πεδουλάκης δεν είναι Ζοτς. Αλλά το κράξιμο δεν βγάζει πουθενά και δείχνει στοιχεία κόμπλεξ. Στο ματς με την Κίμκι δεν βας βγήκε τίποτα, χτες μας βγήκαν πολλά. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία και την κατάσταση και με πολλά ακόμη. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και χρειάζεται υποστήριξη. Ο Πεδουλακης πολύ σωστά έθεσε σήμερα το παράδειγμα της Βαρέζε, ομάδας με 5 Ευρωπαϊκά που πλέον δεν υπάρχει στον χάρτη. Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο έστω και με παίκτες πιο "λίγους". Και αυτό είναι που μετράει, το κεφάλι ψηλά. Και αν οι παίκτες δουλέψουν και δέσουν και αν οι προσθήκες βγουν επιτυχημένες δεν βλέπω κανέναν λόγο για να μην πανηγυρίσουμε και φέτος μεγάλες στιγμές.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FILE DEN VARIOSOUNA NA TA GRAPSIS OLA AFTA
      MARKOS

      Διαγραφή
    2. και λίγα είναι μάρκο..μεγάλη αρρώστια η μπασκετοκουβέντα και πιστεύω εδώ το σάιτ προσφέρεται για τέτοιες κουβέντες
      Madness

      Διαγραφή
    3. file mathitis ime kai to grapsimo to skilovarieme alla an einai gia tin panatha xalali

      Διαγραφή
  10. JIM GIA TON KAPONO TA EIPES..THELOUME TH GNOMH SOU GIA TON XONTROULH TON MPANKS....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες μας καλυτερα εσυ τη γνωμη σου για μασιούλις κιτσεν και μπραμος κωλοτουμπα

      Διαγραφή
    2. Απόγονε τι έγινε ;
      Η κωλοτούμπα πάει σύνεφο βλέπω ε ;

      Διαγραφή
  11. Για το ΠΑΟ το χθεσινοβραδινό παιχνίδι ήταν do-or-die όπως λένε και στο χωριό μου αφού με 2 εντός έδρας ήττες δύσκολα περνάς ενώ η Ρεάλ μου φάνηκε πως είχε μια "μη μου άπτου" προσέγγιση στο παιχνίδι ειδικά από το 2ο 10λεπτό και μετά όταν σφίξανε τα "αμυντικά" γάλατα. Δε προσπάθησε καν να ακολουθήσει το ρυθμό και την ένταση του ΠΑΟ. Συνολικά πλην Λιουλ(πέρα από τις πολλές τεχνικές αρετές, παίζει με τσαγανό χωρίς ισπανικά καραγκιοζιλίκια) και του κοντούλη του Ντρέιπερ δεν είδα και πολλη σπίθα στο βλέμμα...ίσως είναι και δείγμα πως δε κυνηγήσανε το παιχνίδι επειδή δεν ήταν απαραίτητο (ίσως για αυτό ο Φερνάντεθ έπαιξε τόσο λίγο) αλλά με τέτοια μυαλά και νοοτροπία δε τη βλέπω τη Ρεάλ να φτουράει όταν ζορίσουν τα πράγματα. Ομάδα Softex...

    ΠΑΟ δε θα σχολιάσω διότι κινδυνεύω να εκτεθώ, θα έχει σκαμπανεβάσματα για αρκετό καιρό ακόμα, θα το αφήσω στους πράσινους φιλους μου το θέμα...σίγουρα πάντως όταν παίζουνε με τέτοια ένταση και καθιστούν τη ρακέτα ναρκοπέδιο θα πουλάνε ακριβά το τομάρι τους.

    Στην άμυνα στο ποστ ο Λάσμε απέναντι σε βαρύ και δυνατό αντίπαλο υποθέτω πως δεν είναι κανά τέρας, τι θα γίνει με την άμυνα στη ρακέτα αν φθαρεί με φάουλ ο Λάσμε παίζοντας απέναντι σε τέτοιο παίκτη; Ο Λασο δε το δοκίμασε αλλά μου φάνηκε μάλλον "αφηρημένος"...όλο και κάποιος θα το σκεφτεί στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός ο Πανάγος. Σε κάποιο ματς αναπόφευκτα θα στοχευθεί ο Λάσμε, ιδιαίτερα στις επόμενες φάσεις της Ευρωλίγκα (αν όλα πάνε καλά που θα πάνε)για να μαζέψει φάουλ καθώς χωρίς αυτόν η άμυνα πέφτει ένα επίπεδο. Πάντως μέχρι τώρα δείχνει ιδιαίτερα κοντρολαρισμένος, αποφεύγει περιττά φάουλ και τοποθετείται ιδιαίτερα σωστά για το timing ας μην μιλήσω καλύτερα, ο τύπος το έχει άριστα το θέμα, οπότε θέλει προσπάθεια και λάθη από τον ίδιο για να τον φορτώσεις με φάουλ.
      Για την Ρεάλ και εμένα μου έκανε εντύπωση, από την στιγμή που πήραμε το +10 δεν επέστρεψαν ποτέ στο ματς. Συμφωνώ μια ήττα στο ΟΑΚΑ σαφώς και ήταν εντός προγράμματος γι αυτούς αλλά η Ρεάλ δεν έχει το στάτους για να αφήνει παιχνίδια. Με τις επιτυχίες της να βρίσκονται πολλές δεκαετίες πίσω, πρέπει στην Ευρώπη να παλεύει το κάθε ματς για να εδραιώσει μια φιλοσοφία νικητή. Για μένα στα μάτια μου, όσο ακριβό ρόστερ και να έχουν δεν με φοβίζουν ποτέ σαν αντίπαλοι. Πιστεύω ότι είναι σαν ομάδα φτιαγμένη και βασισμένη πάνω στα ατομικά ταλέντα των παικτών της οι περισσότεροι εκ των οποίων χτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Φορτώθηκαν και με φάουλ παίκτε κλειδιά όπως ο Σλότερ και ο Γιούλ και κάπως έτσι το χάσανε εύκολα το ματς. Φυσικά και θα έχουμε και άλλα σκαμπανεβάσματα αλλά χτες και εμείς κάναμε πολύ σοβαρό ματς, ιδιαίτερα στην άμυνα. Έχουμε δρόμο ακόμα και εμείς και ο Ολυμπιακός στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία σήμερα. Πρέπει να γίνει το Ελλάδα - Ισπανία 2 0.
      Madness

      Διαγραφή
    2. Ναι εντάξει Πανάγο αλλά το ερώτημα που θέτεις για την αμυντική παρουσία του Παναθηναικού αν φορτωθεί ο Λάσμε με φάουλ έχει εύκολη απάντηση και είναι ξεκάθαρη....άμυνα στην ρακέτα απόντος του Λάσμε ΔΕΝ υπάρχει ΑΛΛΑ........είναι αυτό το ερώτημα και λίγο σαν το ''έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα''.Και εννοώ φίλε ότι λίγο πολύ όλες οι ομάδες έχουν ένα σημείο ή ένα πρόσωπο αν προτιμάς κλειδί είτε στην επίθεσή τους είτε στην άμυνά τους είτε γενικότερα στην αγωνιστική τους φυσιογνωμία.Τι θα γίνει ας πούμε αν είναι κακός σε ένα ματς ο Σπανούλης ή τι θα γίνει αν είναι κακός σε ένα ματς ο ΜακΚάλεμπ ή τι θα γίνει αν δεν τραβήξει σε ένα ματς ο Ρούντι ή τι θα γίνει αν δεν σπρώχνει ο Φάρμαρ ή τι θα γίνει αν απουσιάσει από ένα παιχνίδι ο Κρστιτς κ.λ.π.

      Διαγραφή
    3. Συνονόματε καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά αμυντικά τουλάχιστον η ψαλίδα ανάμεσα στο Λάσμε και το Σόφο είναι χαοτική και μετά υπάρχει ο Σκορδίλης(;). Το πρόβλημα είναι προφανές νομίζω. Μετά το Σπαν υπάρχει ο Λο και ο Σλούκας, μετά το Μασιουλις ο Μπράμος, ο Φάρμαρ έχει πίσω του ένα καλό διεθνή τούρκο και το Βούγιασιτς κοκ. Όλοι οι παίκτες που ανεφερθηκαν έχουν παίκτες να τους υποκαταστήσουν, έστω σε χαμηλότερη ποιοτική στάθμη. Μετά το Λάσμε ΤΙΠΟΤΑ (εκτός και αν μπορεί να θεωρηθεί αμυντικό φόβητρο ο Τσαρτσαρής στα γεράματα).

      Διαγραφή
    4. Μα συμφωνώ απολύτως ότι είναι χαοτική η διαφορά ανάμεσα σε Σόφο και Λάσμε όσον αφορά την αμυντική τους παρουσία.Γι'αυτό άλλωστε και υπερθεμάτισα λέγοντας ότι απλά ΔΕΝ υπάρχει άμυνα στην ρακέτα απόντος του Λάσμε.Από κει και πέρα με συγχωρείς αλλά είναι ιεροσυλία να μπαίνει έστω ως back του Σπανούλη ο Σλούκας ή ο Λο. Για τον Βούγιασιτς δεν θα έλεγα το ίδιο αλλά είναι απολύτως μονοδιάστατος....η μπάλλα στα χεράκια μου να σουτάρω για τρεις ακόμη κι από το σπίτι μου αν χρειαστεί.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνούμε διαφωνώντας στις λεπτομέρειες. Απλά εκτιμησή μου είναι πως το χάσμα μεταξύ Λάσμε και των αναπληρωτών του είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ποιοτικές διαφορές που έχουν τόσο ο ΠΑΟ όσο και οι ανταγωνιστες του σε άλλες θέσεις. Λογικά θα σε χτυπήσουν εκεί πολύ φέτος. Κάτι θα σκεφτεί ο Άρτζι...

      Διαγραφή
  12. θα παει βοηθεια η θα τον παιξει απο μπροστα...το μπασκετ ειναι απλο αθλημα ο ΛΑΣΜΕ δν κολωνει πουθενα ζει κ αναπνεει για τν αμυνα!!!

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sigkentrwsi.. auto gia mena allakse.. kai me otn ikaro rixname 16 kai telika xasame giati xasame tin .. sigkentrwsi.
    gia ton kitsen perimena oti tha paiksei auto pou diabazame sta filika. megali beltiwsi kai SIGKENTRWSI.
    poli kalo stisimo apo pedoulaki eidika ap tin stigmi pou paizame me meion tsartsari kai meion amstro p einai ektos omadas.
    eimai periergos gia tin katanomi twn rolwn pou tha ginei pleon me tous neous paixtes, kai an telika o banks ipograpsei..
    o kapono gia mena aneta mporei na paiksei amina stin eurwpi.. usa to exase giati mpikan sto athlima polloi athlitoikoi paixtes p apla tou eskagan se ogko allon ena kapono.. eurwpi einai oloi poli pio light mn trelathoume.. xthes pali ipirksan eleuthera soutakia kai telika kaneis dn ta tolmise, dn nomizw oti einai anefikto ena sxima me diamanti bramos kapono matsioulis lasme . xthes to dokimase o koouts me xamila sximata kai bgikane.
    Telos gia alli mia fora poli kalo diabasma antipalou kai paixnidiou apo pedoulaki giati polla exei akousei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ήταν η συγκέντρωση ή κάτι άλλο αλλά η έκφραση του προσώπου του Μασιούλις σε μία φωτογραφία που κυκλοφορεί σε όλες τις εφημερίδες και τα σαιτς σήμερα τα λέει όλα......τέτοια ένταση ,τέτοιο ξέσπασμα και τέτοια πίεση είναι πρωτοφανή πραγματικά.

      Διαγραφή
    2. pragmatika pisteuw oti einai thema sigkenrwsis kai bebaia entasi p dn eixame se alla paixnidia.. pleon linontai paidia opws o panko p an exeis proseksei itan poli distatikos mexri twra..
      poli energeia pou bgike kai sto gipedo ap olous...

      Διαγραφή
  14. Η ανάλυσή σου άψογη για μια ακόμη φορά. Λίγοι είναι αυτοί που διαπιστώνουν την πολύ καλή εμφάνιση του 3D. Άσχετα με τα 0/3 από τα 6,75. Ο άνθρωπος ήταν παντού. Επίσης εξαιρετικός ο μπράμος, ο οποίος δεν αφησε τον καρρολ να δει το καλάθι ούτε μια φορά. (μάλλον μια). Η καλύτερη εμφάνιση του παο μέχρι στιγμής, τουλάχιστον αμυντικά.
    Πολύ aggressive και στην επίθεση (επιτέλους) με αρκετές διεισδύσεις, κάτι που δεν μας είχαν συνηθήσει.
    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jim perimena pos ke pos afto to arthro kathe 5 lepta ke refresh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Λάσμε γράφει ιστορία. Ακόμη και να φύγει του χρόνου αυτά που κάνει θα τα θυμούνται οι φίλοι του μπάσκετ για πολύ καιρό ανεξαρτήτως ομάδας. Οπως ακόμη θυμάμαι τον Ντάνι Βρέινς που πέρασε μια εποχή από την ΑΕΚ και κάποιους άλλους παικταράδες που μας έκαναν τη χάρη να έρθουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΝΙΚΑΣ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΕ 11 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΣΜΕ ΤΑΠΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΠΕΧΤΟΥΡΑ ΜΠΡΑΜΟΣ Η ΚΑΛΥΤΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΙΤΣΕΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΝΚΟ ΟΥΚΙΤΣ ΚΣΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΔ ΒΡΟΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΒΠ ΗΙΛΤΟΝ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τον φάγατε τον ούκιτς. δύο εβδομάδες όξω με θλάση και στη θέση του στην ευρωλίγκα ο μπανκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετά την καταπληκτική αυτή εμφάνιση έχω να πω μόνο μπράβο.
    Συμμετοχή όλων των παιχτών σε άμυνα και επίθεση, μια γροθιά όλοι και επιτέλους λίγα κότσια να κάνουν αυτό που πρέπει! Ο Διαμαντίδης όταν μπορεί να στηριχτεί έτσι από τους συμπαίχτες του κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και δεν ταλαιπωρείται.

    Μια ανησυχία έχω πλέον για τον Σόφο ο οποίος στα τελευταία τρία παιχνίδια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα... Δε μπορεί να σκοράρει, κάνει λάθη. Ένας Σόφο από τα παλιά σα να λέμε. Μακάρι να δημιουργηθεί μια κατάσταση με Καπόνο πλέον ώστε να τον βρίσκει κατευθείαν με εξωτερική πάσα για σίγουρο 3ποντο. Η επίθεση είναι μονοδιάσταση και γνωστή πλέον όταν είναι μέσα ο Σόφο και αυτό την καταντά άχρηστη.

    Τώρα που ο Ούκιτς είναι τραυματίας πως θα το αντιμετωπίσουμε?
    Ο Μπανκς είναι ασσόδυο? Μπορεί δηλαδή να παίξει στη θέση του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Banks όπως και ο Ukic είναι πιο πολύ άσσοι αλλά παίζουν και στην θέση 2. Τώρα ο Μπανκς είναι σε δοκιμή, δεν ξέρω αν μπορεί να αγωνιστεί στις επίσημες διοργανώσεις...

      Διαγραφή
    2. o allos o mikros o karamalengos den ipologizetai

      Διαγραφή
    3. Syndroam προφανώς και έχεις κατά νου τα 9/9 δίποντα και τις 5/5 βολές του πρώτου αγώνα της ευρωλίγκας μέσα στην Μαδρίτη φίλε.Πάντως χθες ειδικά έπαιξε λιγότερο από άλλες φορές και ολοκλήρωσε τρεις προσπάθειες εκ των οποίων μόνον την μία επιτυχώς.Άρα τροφοδοτήθηκε λιγότερο και αν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα ότι έπαιξε με ένεση στο πόδι.
      Με λίγα λόγια δεν θα βλέπουμε τον Σοφοκλή του πρώτου αγώνα μέσα στην Μαδρίτη αλλά δεν θα βλέπουμε και τον Σοφοκλή των δύο τριών τελευταίων αγώνων.

      Διαγραφή
  20. grafthke kai isxuei oti o bankjs 8a antikatasthsei ton oukits sto mats me kantou...den 3erw omws ama 8a einei plhrws etoimos mexri tote...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τζιμ φιλε υπερβολικα καλο το αρθρο σου-ακομα ενα-αξιζει να το διαβασει κανεις και 4 και 5 φορες.Παντως του Λασμε εκτος απο τα 2 καλαθια που εφαγε απο Ρεγιες Σλοτερ πουληθηκε σε ενα σκριν και εφαγε ενα φθηνο (για την κλαση του) καλαθι απο τον ισπανο.Προσεχε ομως δεν κατηγορω σε καμια περιπτωση τον Γαμπονεζο που ειναι τρομακτικος στην αμυνα απλα σε διορθωνω.Πανκο πρεπει μετα απο αυτη την εμφανιση να "φτιαχτηκε" και ο Κιτσεν να καταλαβε τι θελουμε.Εκανε οσα πρεπει να κανει ενας παικτης που ειναι 4η το πολυ 3η επιλογη στα γκαρντ.Μπραμος και Μασιουλις τα πηγαν περιφημα πανω στον Ρουντι και επιθετικα εδωσαν πολλες λυσεις.Ο Μασιουλις ηταν ο παικτης που με εντυπωσιασε περισσοτερο στις μεταγραφες το καλοκαιρι.Τωρα ο Σοφο με καποια προβληματα στην μεση του και παλι καλα εσπαγε την μπαλα στα γκαρντ αλλα παλι δεν εμπαιναν τα 3ποντα.Ουκιτς παρα πολυ καλος σε ακομα ενα παιχνιδι.Ειναι σημαντικο να εχεις εναν παικτη που ξερεις οτι θα σου δωσει στανταρ 10 ποντακια σε εναν αγωνα μου αρεσει πολυ μεχρι στιγμης και δεν καταλαβαινω την αμφισβητηση που δεχεται...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη με κάθε επιφύλαξη αυτό που θα γράψω γιατί έχω πει δεν έχω γνώσεις μπασκετικές απλώς καταγράφω αυτά που βλέπω.... σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις έδειξε ένα "χ" σχήμα ο 3D και το ζήτησε ο Πάνκο να το αλλάξουν και όντως έτσι κι έγινε, έδειξε άλλο σύστημα ο αρχηγός. Το αποτέλεσμα ήταν καλάθι από τον Πάνκο και σχετικά εύκολα θα έλεγα. Κάτι που δείχνει ότι και του κόβει και μπαίνοντας όλο και πιο πολύ στο κλιμα της ομαδας θα μπορέσει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο και ίσως αν σκέφτονται και εκείνοι να μπορέσουν να αποφορτίσουν το Μήτσο από το τόσο μεγάλο βάρος. Για τον Ούκιτς φαντάζομαι η αμφισβήτηση έγκειται στο ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικός σε όλες τις προσπάθειες που παίρνει. Πάντως στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε οτι έχει σκεφτεί το προπονητικό τιμ και συγκεκριμενες κινήσεις για να μπορεί να πηγαίνει ο Ούκιτς μέχρι μεσα και να σκοράρει γιατί υπήρξαν δύο συνεχόμενες επιθέσεις που τις τελειώσε με πανομοιότυπο τρόπο ο Ούκιτς. Σίγουρα ένα παιχνίδι δε λέει τίποτα, αλλά ίσως και να λέει πολλά. Ότι απλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Το που θα οδηγήσει δεν έχει σημασία. Πολλές φορές η διαδρομή έχει μεγαλύτερη ομορφιά από τον προορισμό.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει ο Ούκιτς να αποκτήσει νηφάλιο μυαλό. Είναι προικισμένος, ψηλός, γρήγορος έχει εμπειρία έχει αξιοπρεπέστατο σουτ από μέση μακρινή απόσταση. Και δείχνει να έχει κατανοήσει ότι είναι το δεύτερο βιολί πίσω από Διαμαντίδη. Αλλά ας πούμε κοίτα χτες μετά τα δύο εύστοχα μπασίματα, βρέθηκε σε μις ματς με τον Μίροτιτς το οποίο σωστά πήγε να το πάρει αλλά το έκανε τελείως λάθος με αποτέλεσμα να φάει τάπα από το ταμπλό, ενώ και στο τρίτο δεκάλεπτι βάζει 5 σερί πόντους σε κρίσιμο σημείο και μπράβο στο παλικάρι αλλά μετά τρελαίνεται και πάει μόνος εναντίον όλων και φυσικά κάνει λάθος. Πρέπει να κοντρολαριστεί. Μου θυμίχει ώρες ώρες μια πιο επιθετική βερσιόν του προπέρσινου Καλάθη που έκανε δύο καλές ενέργειες και νομοτελειακά καπάκι ένα λάθος και εκεί τον έβγαζε ο Ζότς..Χεχε..Πάμτως όπως είπες είναι μεγάλη υπόθεση σε αυτό το επίπεδο οι 10 πόντοι που δίνει σε κάθε ματς ο Ούκιτς και νομίζω λόγω και την απειρίας σε Ευρωλίγκα του Μπανκς ότι θα φανεί η απουσία του στην Καντού (αν τελικά δεν προλάβει το ματς)
      Madness

      Διαγραφή
    3. Καλέ μου Madness και ότι νόμιζα ότι το είχα μου πετάς το μις ματς και με στέλνεις αδιάβαστη χιχι... αν το καταλαβαίνω καλά βρέθηκε με παίχτη διαφορετικής θέσης άρα και διαφορετικού σωματότυπου-χαρακτηριστικά ? Και τι έκανε λάθος τελικά και έφαγε την τάπα ? Τι είναι δηλαδή αυτό που δεν υπολόγισε, που δεν σκέφτηκε σωστά ? Όσο για τον Μπανκς καλό για μας να είναι τέτοια η παρουσία του που να μη φανεί η απουσία του Ούκιτς ;-) Tnx/Nat

      Διαγραφή
    4. Μαντνες νομιζω πως ηταν 2 παικτες πανω στον Ουκιτς σε εκεινη τη φαση.Κακως που δεν πασαρε βεβαια και νομιζω οτι υπηρξε ενα απο τα πολλα φαουλ που δεν πηραμε.Πιστευω ομως πως μας λειπει λιγη απο την τρελα του Ροκο.Το θελουμε λιγο αυτο το απροβλεπτο λιγο ομως οχι πολυ...Ο Ουκιτς δεν κανει πολλα λαθη ουτε και πολλες ασσιστ και πιστευω πως με τον καιρο θα δεσουν με τον Διαμαντιδη.Αποκαλυψη για'μενα ηταν ο Κιτσεν παντως.Χωρις πολλα πολλα σουταρε επιτελους με εμπιστοσυνη εκανε καλες πασες πιεζε πολυ στην αμυνα ετρεχε σωστα στον αιφνιδιασμο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    5. Αυτό είναι το μις ματς ακριβώς. Βρέθηκε ο γκαρντ Ούκιτς που είναι γρήγορος παίκτης απέναντι στον φόργουορντ Μίροτιτς που είναι αργός σε σχέση με τον Κροάτη και σωστά τον πήγε στα πόδια για να βάλει εύκολο καλάθι. Για να λέμε την αλήθεια η καλή άμυνα του Ισπανού έπαιξε και αυτή ρόλο καθώς τον οδήγησε σε..τοίχο αλλά τέτοιες φάσεις πρέπει να τις έχει σε αυτό το επίπεδο. Σωστός Στάθη και εγώ πιστεύω ο Ούκιτς είναι βασικό στοιχείο της ομάδας και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό φέτος
      Madness

      Διαγραφή
  22. Jim το ότι οι Ισπανοί έβγαλαν και ελεύθερα σουτ χθες δεν σημαίνει ότι τους τα δώσαμε εμείς.Μην ξεχνάς ένα back step shoot του Ρούντι που παραλίγο να φτάσει το πόδι του στην εξέδρα κι όμως το έβαλε.Μην ξεχνάς ότι τα 3 από τα 4 τρίποντα του Σουάρεζ ήταν πάνω σε άμυνα.Μην ξεχνάς ένα τρίποντο του Γιουλ από τα 8 μέτρα.Θέλω απλά να πω ότι δεν ήταν πολλά τα ελεύθερα σουτ των Ισπανών , ούτε νομίζω ότι ήταν ρίσκο του Πεδουλάκη αυτό.Τα παιδιά κυνηγούσαν πάρα πολύ γρήγορα και σαν σκυλιά στην άμυνα.Επίσης μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο μέρος κρατήθηκαν κοντά στο σκορ αποκλειστικά και μόνο από τα τρίποντά τους.Και κάτι για την Ρεάλ.....είναι κλασσικό παράδειγμα ομάδας η οποία αναπνέει όσο οξυγόνο της αφήνει η παρουσία του φύσει και θέση ηγέτη της,δηλαδή του μεγάλου Ρούντι.Είναι πάρα πολύ μεγάλη η εξάρτησή της Ρεάλ από τον Ρούντι Jim και θυμίζει την εξάρτηση της Κάχα από τον Τελέτοβιτς,άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι φέτος η Κάχα παραπαίει τουλάχιστον έως τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κάποιες φάσεις που το δώσαμε ξεκάθαρα, ιδιαίτερα στον Γιούλ..Εντάξει σε Ρούντι και Κάρολ δεν δώσαμε αλλά στους αλλους δώσαμε σουτ. Και στον Σουάρεθ που λες, μεν είναι μαρκαρισμένα αλλά με καθυστέρηση. Έχει ήδη οπλίσει και μετά πάει η άμυνα πάνω..Οι καλοί σουτέρ δεν κολλάνε σε αυτά...

      Διαγραφή
    2. Φίλε θέλω να πω ότι όταν ο αντίπαλος σουτάρει 30 τρίποντα ε τι στο καλό,όλο και κάποια θα είναι υπό καλές προυποθέσεις γιατί κάποιες φορές θα γίνει και κάποια extra πάσα και κάποιες άλλες φορές μπορεί να κολλήσαμε εμείς στην άμυνα.Εγώ πάντως να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι κάποια σουτ να τους τα αφήσαμε επιδεικτικά να τα κάνουν αμαρκάριστοι αλλά για να το λες θα το θυμάσαι καλύτερα εσύ.Τώρα για τον Σουάρες φίλε τι σημαίνει είχε οπλίσει?Έπαιρνε την μπάλλα και σούταρε πάνω σε άμυνα απλά....

      Διαγραφή
  23. re paidia o banks 8a einai etoimos mexri to mats me tin kandou pou len oti 8a einai to vasiko pg me ton 3d???mou fenetai xreazetai terastia proponhsi na xasei kamia 10 kilakia kai kai na ftia3ei fysikh katastash...epishs einai kalos gia ton idio pou to prwto epishmo mats pou eide apo koda einai auto me th real giati 8a katalve ti shmainei o pao kai th prosdokies yparxounnn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι υπερβαρος προς Θεού. Δες ένα - δυο βιντεάκια στο youtube, πάντα έτσι ήταν..Μυική μάζα είναι αυτή που έχει...Χτιστός τέρμα είναι και παρόλα αυτά έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του. Αν συνδυάζει δύναμη και ταχύτητα το παλικάρι είναι καλός συνδιασμός. Έτοιμος με 5-6 προπονήσεις δεν θα είναι αλλά αν δώσει 2-3 λεπτά ανάσες θα είναι ΟΚ σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    2. edw leme oti 8a analabei ton rolo tou traumatia oukits sto mats sthn italia...

      Διαγραφή
    3. Πω πω ειδες μερικοι το ματι τους ειναι ζυγαρια φαινεται...Μηπως ειναι και το πληκτρολογιο σας;; Ποσα κιλα με κανετε;;;
      Σταθης

      Διαγραφή
  24. Jim, αποκαλύπτομαι.
    Μόνοι εσύ και ο Πεδουλάκηςείχατε πεποίθηση για το μέγεθος Lasme.
    Ηθελα να ξερα, στη Ρεάλ ή στη Μπάρτσα - που τον είχαν μες τα χέρια τους - δεν χρειαζόταν αυτός ο παίκτης;
    Αναλογίζομαι τι δυναμική θ' αποκτούσε η ομάδα αν είχαν εισακουστεί κάποιες απο τις καλοκαιρινές σου προτάσεις...
    Jimmi γερά!
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη, εννοώ πως τον είχαν μες τα πόδια τους, στο πρωτάθλημά τους, δεόντως τσεκαρισμένο. Ήταν πολύ εύκολο να τον υπογράψουν. Ειδικά για τον Πασκουάλ που έχει σφιχτή ομάδα - και δένει εύκολα - αλλά και στη Ρεάλ θα έδεινε πράγματα που δεν τολμά καν να φανταστεί πως θα τα πάρει απο το σημερινό ρόστερ.
      Θα ήθελα να τον δω ζευγάρι με τον Χάινς, πιστεύω πως θα έκαναν παπάδες.
      Απορώ επίσης με το Ζοτς που δεν πήρε τον Λασμε για μπακ απ του Μαικ. Όπως απορώ που δεν πρόσεξε έγκαιρα τον Κάιλ Χάινς, όπως απορούσα και πιο παλιά, πριν γίνουν φίρμες και απλησίαστοι, που δεν κυνήγησε τους Σκόλα και Σπλίτερ.
      Jimmi, ο Πάουελ δείχνει πολύ σωστή μεταγραφή. Μοιάζει ολοκληρωμένος παίχτης.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. @Θοδωρής

      Όντως είναι να απορείς που καμία άλλη μεγάλη ομάδα δεν ασχολήθηκε με τον Λάσμε. Δεν ξέρω αν κρίβει κάποιο λάκκο η φάβα και αν ο παίκτης έχει μειονεκτήματα που δεν έχουμε δει ακόμα, αλλά μερικά πράγματα βγάζουν μάτι: και η άμυνα του Λάσμε, η ικανότητά του για ριμπάουντ δεν κρύβονται με τίποτα. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο καλός όσο δείχνει μέχρι τώρα (γιατί σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για top5 σέντερ) αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο παίκτης δε θα χωρούσε σε ΚΑΘΕ Ευρωπαική φροντλάιν.

      Η Ρεάλ πάντως, για παρόμοιο λόγο πήρε τον Σλότερ. Μοιάζουν τόσο σε σωματοδομή όσο και σε αθλητικά προσόντα, αλλά ο Γκαμπονέζος φαίνεται να έχει υψηλότερο μπασκετικό iq και κατά συνέπεια καλύτερες τοποθετήσεις και ωριμοτερες επιλογές.

      Όσον αφορά τον Ζοτς δεν ξέρω γιατί δεν πήρε Λάσμε, αλλά τον Χάινς αποκλείεται να τον πίστευε, ενώ για να πάρεις Σκόλα και Σπλίτερ πρέπει να έχει κατάλληλο σκάουιτινγκ (που για την ν. Αμερική φαίνεται να έχει μόνο η Κάχα) ενώ παράλληλα να μην αγοράζεις παίκτες μόνο από έναν μάνατζερ. Πάντως, έτσι κι αλλιώς δε χρειαζόταν μπακ απ του Μπατίστ αλλά παίκτη που να αποτελεί ΔΙΔΥΜΟ (ιδανικός τέτοιος ήταν ο Πέκοβιτς)

      Διαγραφή
  25. Στην αναλυση σου jim δεν αναφερεσαι καθολου στο ουκιτς και πιστευω οτι απο την αρχη της σεζον τον αδικεις....

    τα στατιστικα μπορει να μην παιζουν μπαασκετ αλλα τα θεωρω αρκετα σημαντικα.
    στην φετινη ευρωλιγκα ο ουκιτς ειναι ο 2ος σκορερ του παναθηναικου με 11 ποντους κατα μεσο ορο,ουσιαστικα 1ος σε ποσοστο στα τριποντα 36,4% τον περναει μονο ο γιαννοπουλος που εχει εκτελεσει μονο 4 προσπαθειες, εχει κατα μ.ο 2,7 ριμπαουντ ενω στο χτεσινο παιχνιδι ειχε και 2 επιθετικα, μπορει να εχει μονο 1,5 ασσιστ ανα παιχνιδι αλλα παραλληλα κανει και τα λιγοτερα λαθη 0,8 ενω κερδιζει και τα περισσοτερα φαουλ μετα τον διαμαντιδη. παρολα αυτα του γινεται συνεχως κριτικη ξεχνωντας κιολας οτι δεν εκανε ουτε καν προετοιμασια με την ομαδα αφου επαιζε με την εθνικη κροατιας.....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον πηγαινει με τιποτα ο Τζιμ τον Ουκιτς, ενταξει εχει τα δικια του ομως κι εγω νομιζω πως ο Ουκιτς προσπαθει να μπει σε μια ομαδα που δεν του παει σαν ιδιοσυγκρασια δεν ειναι αδιαφορος ουτε καν αρνητικος ομως η ολη αμφισβητηση εχει να κανει με την αμοιβη του αφου ειναι ο 2ος πιο ακριβοπληρωμενος παικτης και για τον Τζιμ θα πρεπε να δινει πιο πολλα ,θα δουμε ομως η χρονια εχει δρομο εμενα προσωπικα μου αρεσει σαν παικτης μου θυμιζει στη κοψια τον καποτε αγαπημενο μου Κομαζετς να ειχε και το σουτ του καλα θα ητανε.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι δε προσπαθεί το παιδί, το αντίθετο.. Απλά τον θεωρώ λάθος επιλογή για αυτό που θέλεις να παίξεις. Τι μου θύμησες.. Άριαν.. Παιχτούρα. Κίλερ..

      Διαγραφή
    3. Αριαν ε ;τα οργια που ειχε κανει μεσα στο ΣΕΦ στο παιχνιδι της κανονικης περιοδου δεν τα εχει κανει κανενας παικτης στον Ολυμπιακο του Ιωαννιδη και μαλιστα εκτος εδρας 40 ειχε βαλει επαιζε μονος του τρομερος παικτης πραγματικα, κριμα που δεν εκανε την καριερα που αξιζε λογω των ψυχολογικων του προβληματων.
      χρου χρου

      Διαγραφή
  26. Κολλητέ, συγνώμη αλλα ΑΠΑΙΤΗΣΕ να γράφουν ολοι σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να βαριούνται να γράφουν σωστά...και δεν είναι δουλειά αυτή να καθόμαστε να αποκρυπτογραφούμε τα ορνιθοσκαλίσματά τους...εγώ έχω αρχίσει και αγνοώ όσα σχόλια είναι γραμμένα έτσι
    Ρε παιδιά έλεος, λυπηθείτε μας
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδή η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει, θα έπρεπε την πολύ ορθή πρότασή σου να την θέσεις λιγουλάκι πιό ευγενικά

      με το συμπάθειο δηλαδή φίλε μ.π.λ.α. , δεν θα πείραζε να έγραφες ένα "παρακαλώ"

      Διαγραφή
    2. Φίλε, την έχω ξανακάνει αυτή τη πρόταση, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω. Και παρακάλεσα, και ευγενικός ήμουν, αλλα βλέπω ότι δεν νοιάζει κανέναν όπως μπορείς να διαπιστώσεις καθώς ακόμα και τώρα είναι κάμποσοι που συνεχίζουν να γράφουν ιερογλυφικά...
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    3. Μην τα διαβάζετε λοιπόν...


      min ta diavazete an to protimate etsi

      Διαγραφή
    4. ορέστη
      πήγες στο άλλο άκρο φίλε μου
      για ποιό λόγο πάς εκεί ?

      αν κάποιος σου λέει ευγενικά να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να γράψεις με ελληνικούς χαρακτήρες , δεν υπάρχει λόγος να του πετάς κατάμουτρα το "μην τα διαβάζεις"

      προφανώς ΘΕΛΕΙ να τα διαβάσει
      βοήθησέ τον να το κάνει

      δεν νομίζω ότι θα το παίξει κανένας μορφωμένος και να διορθώσει γραμματικά λάθη κάποιου φίλου κοροιδεύοντας από πάνω

      κάνε μια προσπάθεια και εσύ

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλη την μπασκετοπαρέα! Jim πραγματικά ανέφερες και πάλι ΟΛΕΣ τις σκέψεις μου. Αν έγραφα εγώ το άρθρο ίσως ήμουν λίγο πιο μετριοπαθής στα θετικά, γιατί με προβληματίζει η επίθεση που κολλάει στο μισό γήπεδο. Με ένα pick'n'roll που δεν βγαίνει συνήθως, αν εξαιρέσουμε τα Μήτσος-Λάσμε στον αέρα και μόνο, και τα post-ups που επίσης έχουν κολλήσει χωρίς Σόφο. Επίσης εγώ τα σουτ μας δεν τα βλέπω να βγαίνουν και τόσο ελεύθερα. Γενικά νομίζω ότι η half-court offence (που υποτίθεται θα ήταν το στυλ μας) έχει σοβαρό πρόβλημα και θέλει πάρα πολλή δουλειά για το τοπ επίπεδο αμυνών. Η άμυνα έχει ακριβώς τα προβλήματα που είπες αλλά είναι σε εξαιρετικά τοπ επίπεδο για την εποχή (κυρίως λόγω Λασμε που το λέγαμε ότι είναι και ηγέτης με influence στην άμυνα), και θέλει δουλειά κυρίως στις περιστροφές που κολλάνε. Εγώ δεν έπαθα πλάκα, είδα την εξέλιξη που περιέγραψες και όλα αυτά τα θετικά που είδαμε όλοι, αλλά δεν είδα πολύ καλό μπάσκετ από την ομάδα σε τακτικό επίπεδο, και θεωρώ ότι η έκταση της νίκης οφείλεται στην Ρεάλ (λατρεύω το ρόστερ της, λίγος ο Μίροτιτς για τις προσδοκίες μου, καμία επίδραση ο προπονητής στην ομάδα) που παραιτήθηκε από τον αγώνα! Σε τρία πράγματα θα ήθελα τη γνώμη σου:
    1. Ο Μπράμος φωνάζει από καιρό ότι είναι ο αδικημένος της 15άδας μας. Μακροπρόθεσμα τον προτιμώ SG, είναι μικρός, βελτιώθηκε αρκετά με την μπάλα, έχει potential να γίνει δημιουργός, έχει τρομακτικά ποδάρια, σαν δυνατό 2 θα γίνει υπερόπλο ενώ στο 3 -που θα αρχίσει να ψηλώνει και στην Ευρώπη- θα ξεπεραστεί. Έτσι κι αλλιώς στην εξίσωση μπαίνει κι ο Καπόνο, που πιστεύω θα πάει περισσότερο τον Μπράμο στο 2 παρά τον Μασιούλις πιο PF από ότι παίζει.
    2. Η ομάδα χρειάζεται έναν PG που να μην κάνει πολλά πράγματα, αρκεί να έχει τρίποντο, μυαλό και ασφαλή χέρια!! Να παίρνει την μπάλα αγκαλιά και να κοιμάται η ομάδα ήσυχη! Κάτι σαν Ιλιέφσκι. Φοβόμουν μην πέσει η διαφορά από τους 10, γιατί εκεί όλοι ψάχνουν τον Μήτσο και τα κάνουν πάνω τους. Περίμενα τον Ξανθόπουλο να πάρει αυτόν τον ρόλο, αλλά με απογοητεύει. Ο Μπανκς (σε προλαβαίνω) δεν φαίνεται να είναι αυτό το πράγμα.
    3. Το σημαντικότερο ερώτημά μου μετά το χθεσινό ματς. Έπαθα πλάκα με το ξέσπασμα στην transition offense της ομάδας, δεν το περίμενα ειδικά απέναντι στη Ρεάλ... Το ανέφερες κι εσύ. Με δοδομένο ότι το ρόστερ που θα χτιζόταν για αργό & εγκεφαλικό μπάσκετ, τελικά είναι χτισμένο ταμάμ για γρήγορο & ενστικτώδες μπάσκετ, κατά πόσο πιστεύεις ότι ο Πεδουλάκης πρέπει να αλλάξει το στυλ επίθεσης και να προσαρμοστεί στους παίχτες του; Με full-court press, με πίεση ψηλά και στο μισό γήπεδο, με ξύλο στα 4 πρώτα φάουλ (χθες τα σπαταλούσαμε στα σουτ) και με τρελό ρυθμό. Δεν πιστεύω γενικά σε αυτό το στυλ μπάσκετ (Παναθηναϊκός γαρ), αλλά αυτοί οι παίχτες νομίζω ότι κάνουν για αυτό, και το να τους μάθεις να παίζουν αργά και εγκεφαλικά δε μου φαίνεται αποδοτικό, ειδικά όταν προσθέτεις και Καπόνο-Μπανκς αντί για κάτι άλλο.
    Ελπίζω να μη φάνηκα απαισιόδοξος γιατί δεν είμαι. Ο Καπόνο δε με γέμιζε ποτέ σαν NBAer, αλλά είναι από τους καλύτερους σουτέρ της δεκαετίας στον κόσμο, και θα βοηθήσει πολύ με την εξειδίκευση αυτή. Το κίνητρό του και το mentality fit με προβληματίζουν περισσότερο από τα παιχτικά του μείον...(Η μεταγραφή μου θυμίζει λίγο Τρέισι Μάρρευ... Τί τρέλα του Ζοτς ήταν κι αυτή τότε!) Ευχαριστώ!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Russell σχετικά με το χτίσιμο του ρόστερ το οποίο προοριζόταν για αργό και εγκεφαλικό μπάσκετ όπως λες θα ήθελα να εκφράσω την διαφωνία μου φιλικά λέγοντας ότι γνώριζε από την αρχή ότι δεν έχει τον ή τους παίχτες που θα τραβήξουν το σκορ άρα νομίζω ότι θα ήταν παράλογο, με δεδομένο αυτό το μείον,να πάει σε αργό μπάσκετ.Αυτό που πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του ήταν η γρήγορη,σκληρή και πιεστική άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντς ώστε να βγάζει περισσότερες κατοχές για να καλύψει έτσι την έλλειψη του σκόρερ.

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Russell. Πολύ σωστές οι σκέψεις σου φίλε. Στο σύγχρονο μπάσκετ ο Μπράμος είναι πιο πολύ "3", δίπλα σε ένα two guard μπακόρτ. Ο πόιντ γκαρντ που αναφέρεις ξέρεις πόσο κοστίζει αυτή την εποχή..? Ο Κουίν ήταν ευκαιρία.. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση σε ένα πιό γρήγορο τέμπο. Τα βασικά σου επιθετικά όπλα (Διαμαντίδης-Σοφοκλής) είναι φτιαγμένα για μισό γήπεδο.

      Διαγραφή
  28. αφου πηγε σε λυση Καπονο ο Παναθηναικος πρεπει να παρει τουλαχιστον συμπληρωματικο 4-5
    δεν βγαινει ετσι η χρονια
    θελεις παιχτη και ας ειναι και ο Ντικουδης(ελευθερος δεν ειναι ακομα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. geia sou jim epestrepsa drimiteros an kai den exw xasei comment opws kai arthro sou ofeilw na enimerwsw !!! loipon sta dika mas twra i analisi sou apistefti gia alli mia fora kai pistevw oti me tetoies eikwnes den exei na fovatai tipota o fetinos pao..i elefsi kapono sigoura tha voithisei tha anoikei tin epithesi san ventalia eidika me 5ari ton sofo tha dwsei vima kai dromo ston ukic klp klp.. egw allou thelw na stathw pantos giati sto thema tou kitchen me kalipses sou eixa pei apo ta prwta match tou amerikanou kai kuriws prin to match me ti fener oti einai ena poluergalio kai oti siga siga tha vrei patimata alla kai fusika akoma thelei polu xrono, gia lasme ta logia peritta einai mia lite eikwna tou ibaka xaxa kai ekei pou thelw na stathw einai oti xairomai pou to texniko epitelio tis omadas arxizei kai prosarmozei sustimata kai panw ston ukic eidika duo faseis pou pire sti prwti periodo fanike auto pou lew!! auto to paidi einai necessary gia tin omada 10 points se kathe match einai simantiko gia auto to epipedo episis kai kapoia kathoristika kalathia pou vazei opws ena triponto se ena diskolo seimio me tin real kai an den paiksei stin italia einai provlima!! giati sto diko mou to mualo toulaxiston einai simantiko se mia omada me sklirotraxili amuna na exeis kai ton loco pou tha traviksei to scor kai fusika kai ton coach pou tha ton aposirei otan tha to parei panw tou kai tha arxizei na to xanei telos mia gnwmi gia jennings twn bucks kai lillard ton portland megala asteria..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. shift+alt=EL...please!!!
      El Greco

      Διαγραφή
    2. υπάρχει μια απλή λύση για όποιον δε γουστάρει να διαβάζει greeklish... Να μην τα διαβάζει!

      Δε σας υποχρέωσε κανείς να βγάζετε τα μάτια σας, άρα δεν μπορείτε να υποχρεώσετε και κανένα (ή να τον ειρωνεύεστε) να γράφει όπως εσείς προτιμάτε.

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστα οποιος δεν θελει δεν διαβαζει
      χρου χρου

      Διαγραφή
    4. Φιλε Ορεστη σου περασε απο το μυαλο οτι ισως ενδιαφερόμαστε να διαβάσουμε τη γνωμη του φίλου απο πάνω που γράφει greeklish και επειδη δεν μπορουμε (γιατι είναι ιδιαίτερα κουραστηκά τα greeklish) του λεμε να γράψει ελληνικά (και με please). Την ειρωνία που την είδες?

      Διαγραφή
    5. Ορέστη...Μήπως είσαι Ολυμπιακός;

      Διαγραφή
    6. Δεν το είχες καταλάβει φίλε ή είναι ρητορική η ερώτηση?

      Διαγραφή
    7. οκ ρε μαγκες το πιασα !!! με λιγα λογια η ομαδα λειτουργει σωστα και με βασεις και αυτο ειναι πολυ σημαντικο πραγμα.φαινεται να δουλευουν συστηματα πανω στον ukic ο οποιος ειναι σημαντικο μερος του παζλ του φετινου παο και φαινεται να δουλευουν και με αρκετους αυτοματισμους πολλοι παιχτες δειτε διαμαντιδη λασμε η οι κινησεις του μπραμος στο χωρο..αυτα

      Διαγραφή
    8. μπράβο ρε Κυριάκο!!!
      να σημειώσω πως ο Καπόνο δεν έρχεται Κυριακή, κάτι βρωμάει εδω...
      El Greco

      Διαγραφή
    9. οικογενειακο προβλημα μην ψαρωνεις !!! χαχα

      Διαγραφή
    10. Γειά σου ρε Κυριάκο.. Ο Τζένινγκς αδικείται λίγο στο Μιλγουόκι, αν ήταν σε μεγαλύτερη αγορά θα είχε άλλο περιτύλιγμα. Ο Λίλαρντ φοβερά potential, το'χει..

      Διαγραφή
  30. paidia ta top 10 tis euroleage vgikane;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μόλις γύρισα σπίτι και διάβασα το πρόβλημα με καπόνο. ο παίχτης δεν βλέπω να έρχεται αν είναι κάτι σοβαρό όπως γράφουν.
    εν το μεταξύ, δεν ξέρουμε και τι μας γίνεται με τον μπάνκς. ρε τζιμ, αν βρεις χρόνο, πες δυο πράγματα, δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις αναλυτικά το προφίλ του. κάνει ή δεν κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ομάδα ρόλαρε και κέρδισε μία απρόσεχτη Real. Οι απανωτές κακές επιθέσεις που οδήγησαν σε συνεχόμενους αιφνιδιασμούς από τον Παναθηναϊκό είναι απαράδεκτες για τέτοιο επίπεδο, και φυσικά αυτό δεν μειώνει την ένταση που έβγαλαν οι πράσινοι στην άμυνα. Η επίθεση του Παναθηναϊκού κολλάει, ειδικά όσο λείπει το τρίποντο. Αν δεν περιορίσουν τη χρήση του Ukic (όπως συνέβει με τον Armstrong) τα προβλήματα στην επιθετική λειτουργία θα συνεχιστούν. Ο τύπος είναι μετριότατος στην άμυνα και με τις προσωπικές κακές ενέργειές του στοιχίζει σε μία ομάδα που προσφέρε τα μέγιστα στο αμυντικό κομμάτι, έτσι χάνεται ο ρυθμός. Μπράβο στον Παναθηναϊκό, προσωπικά η έκπληξη της σεζόν μαζί με την BJK. όσο κι αν ξενερώνουν οι οπαδοί του ΠΑΟ, το ρόστερ παραείναι κακό και ασύνδετο, η φανέλα δεν έχει βοηθήσει ακόμα στα κρίσιμα, κι όμως το σύνολο του Πεδουλάκη είναι ανταγωνιστικό στα περισσότερα παιχνίδια. Τον Banks δεν τον γνωρίζω, τον Kapono δεν τον εκτιμώ για Ευρώπη, κι όμως η ομάδα ψάχνει πραγματικά δυο αλλαγές, όχι παραπάνω, για να αλλάξει δυναμική. Μακάρι να διαψευστώ στη συνέχεια

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΟΝ ΚΟΥΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΕΟ ΤΟΥ
    ΜΑΡΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει οψιόν η βαλένθια. σιγά μην τον αφήσει να φύγει. θα πάρει πόδι ο μάρκο ο κέσελ.

      Διαγραφή
  34. Επιτέλους, μετά τα περσινά playoff της Euroleague απέναντι στη Μακάμπι χαμογελάσαμε ξανά στο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το μόνο σίγουρο -γιατί δεν παίξαμε κάποιο τρελό μπάσκετ- είναι ότι, τουλάχιστον οι περισσότεροι παίκτες, έδειξαν ότι το θέλουν και θα το πάρουν το ματσάκι βρέξει-χιονίσει. Πριν ξεκινήσει το ματς, στο πηγαδάκι που κάναμε με τα παιδιά στις τριγύρω θέσεις τους είπα ότι σήμερα θα φανεί ποιοι από τους παίκτες θα κάνουν step-up και θα δείξουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

    Και πριν περάσουν 15 λεπτά παιχνιδιού, δικαιώθηκα. Ο Κίτσεν έδειξε γιατί ήρθε, ο Μπράμος και ο Μασιούλις ήταν καλοί και σωστοί μπροστά και πίσω, ο Σόφο κλείστηκε αλλά ευτυχώς έδειξε ότι μετά το plan A ("stop Sofo") ο Λάσσο δεν είχε κάτι άλλο. Την πάτησαν δηλαδή προσπαθώντας να μην την πατήσουν ;-) Γενικά όλοι έδειξαν ότι το μπασκετάκι το κατέχουν, απλά μέχρι στιγμής -και για καιρό ακόμα- η ομάδα θα πηγαίνει 1-1, μέχρι να μπορέσει να ρολάρει.

    Για όσους λένε πικρόχολα σχόλια ("γιατί έπαιξε λίγο ο Ρούντι", "δεν παίζανε άμυνα", ο άλλος είπε ότι το στήσαμε κιόλας το ματς -ένα βλαμμένο στο gazzeta), ένα έχω να πω: τα νεύρα του Ρούντι από τις συνεχείς τάπες και το ανελέητο κυνηγητό φάνηκε στη φάση που προσπάθησε να καβαλήσει το Μπράμο, χωρίς καμία ελπίδα για rb. Και όταν είδαν ότι το ματς θα το πάρουμε σώνει και ντε, απλά το πήραν απόφαση...

    Για το χθεσινό ματς, τι να πω ? Επανάληψη με τον Ίκαρο, απλά χθες βρέθηκε ένας Σόφο να βάλει 1 καλάθι και οι άλλοι από 1-2 βολές και το πήραμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο άλλος είπε ότι το στήσαμε κιόλας το ματς -ένα βλαμμένο στο gazzeta"

      Γι αυτό ακριβώς το λόγο έχω -σχεδόν- σταματήσει να διαβάζω τα "έγκριτα" sites.. Την θέλω την ψυχική μου υγεία και αν μη τι άλλο με βοηθάνε τα πολιτισμένα σχόλια που διαβάζω εδώ μέσα...
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  36. Η Ρεάλ παρουσιάστηκε εντελώς αδιάφορη σαν να μην ήθελε τη νίκη. Άλλωστε ο Παναθηναικός καιγόταν και όχι οι Ισπανοί. Η Ρεάλ αν χρειαζόταν τη νίκη να είστε σίγουροι ότι θα περνούσε περίπατο!! και δεν θα σούταρε ο Ρούντι στο τέλος του χρόνου από τα 8 μέτρα ούτε θα τους έμενε η μπάλα στα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ανέφερα και πιο πάνω -και συμφώνησε και ο φίλος Δημήτρης- ίσως θα ήταν καλύτερο να πέρναγες μια βόλτα από το redplanet...εδώ χαραμίζεσαι...

      Διαγραφή