Athlenda

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΑΝΚΣ: Money in the ..bank or not..?



Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να φέρει στην Αθήνα τον Μάρκους Μπανκς για να ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα.  Το Ηοοpfellas παρουσιάζει τον παίκτη και καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα..


Πάμε να τον τσεκάρουμε..


Ο Μπανκς είναι ένας γκαρντ με ύψος 1.88, χτιστό κορμί  και ένα aggressive στυλ –σε επίθεση και άμυνα- που παράγεται κυρίως από τη σωματοδομή του. Ελκυστική γαρνιτούρα τα δυνατά του πόδια. Αν και δεν είναι το «αγρίμι» που ήταν στα 25-26 του, παραμένει ένας πολύ φυσικός και γρήγορος γκαρντ και πλέον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα βασιστεί πολύ στο κορμί και την ταχύτητα του.


Ο 31χρονος Αμερικανός  είναι παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται καθαρά για παίκτη που μπορεί να βγάλει το ταλέντο σε καταστάσεις transition offense. Γρήγορος, δυναμικός, καλός ballhandler εκμεταλλεύεται τη φύση του για να φτάσει μέχρι μέσα επιδιώκοντας την επαφή. Θα τον δούμε πολλές φορές να χρησιμοποιεί μετά την τελευταία ντρίμπλα την τακτική του «παραμαζώματος» ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον το φάουλ πριν τελειώσει. Καλός penetrator. Θα διαγνώσει την αδράνεια προστατεύοντας τη μπάλα και προτάσσοντας το δυνατό κορμί του για να διεισδύσει. 


Παρ’όλα αυτά σε όλη του την καριέρα τον διέκρινε μια κρίση ταυτότητας, δεδομένου του ότι στο ΝΒΑ η «μπούκα» για έναν παίκτη τέτοιου ύψους απαιτεί και τα κατάλληλα προσόντα ως finisher που ο Μπανκς δεν έδειξε ποτέ ξεκάθαρα ότι διαθέτει. Αυτήν την κατάσταση περιέπλεκε το γεγονός ότι αποτελεί την επιτομή του streacky shooter. Μπορεί να σουτάρει από μακριά αλλά σε καμία περίπτωση με σταθερότητα. Στην Ευρώπη ποντάρω ότι αρκετοί προπονητές θα τζογάρουν με το σούτ του. Αν αστοχήσει ειδικά στα πρώτα 1-2 σχετικά ελεύθερα, αλλοιώνεται και ο μηχανισμός του ο οποίος δεν είναι καθόλου άσχημος με  σωστή τάιμινγκ μεταξύ ανύψωσης/απελευθέρωσης. «Έχει» την προσωπική φάση αλλά –πολύ σημαντικό- σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια κατάσταση όπου δεν έχει το πράσινο φώς να απολέσει 2-3 ή και 4 επιθέσεις σερί χωρίς να γυρίσει στον πάγκο. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα..


Ο Μπάνκς δεν διακρίνεται για το  μπασκετικό IQ  του, γι’αυτό και δεν έκανε το παραπάνω στο ΝΒΑ. Δε διαβάζει σωστά και στην Ευρώπη –ειδικά σε μια ομάδα η οποία έχει ως ναυαρχίδα της επίθεσης της την αποκωδικοποίηση μις ματς και γενικά «ευνοϊκών» για αυτήν καταστάσεων στο παρκέ- θα έχει θέμα. Στο μισό γήπεδο υστερεί. Θα σκουντουφλήσει, θα μπερδευτεί, θα κάνει το λάθος, αυτό παρτε το σαν δεδομένο.. Σε set επίθεση οι καλές άμυνες θα τον «διαβάσουν» και θα τον κάνουν στην 1η-2η επίθεση να φαίνεται παραφωνία. Εκεί αυτός θα παρατάξει midrange παιχνίδι το οποίο –όπως είπαμε- είναι ζαριά.. Ξέρει να πασάρει, ιδιαίτερα στην εξέλιξη προσωπικής φάσης αλλά η αναλογία ασσίστ/λαθών ήταν πάντοτε χαμηλή για αυτόν.. Για τον Μπανκς, στα 31 του και μετά από τόσα χρόνια στο ΝΒΑ, το στοίχημα στην Ευρώπη θα είναι να μπεί στο τριπάκι του «φρένου και της σκέψης», κατάσταση διόλου εύκολη για έναν παίκτη που έφαγε όλη του την καριέρα στα Αμερικανικά γήπεδα και σε ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ. Σαφώς και δεν είναι ο πόιντ γκαρντ που θα τρέξει μια επίθεση στο μισό γήπεδο.


Στο αμυντικό κομμάτι ο Μπανκς διακρίνεται ως on the ball defender. Ο Πεδουλάκης μπορεί κάλλιστα να ξεκινήσει την άμυνα του από αυτόν ψηλά, χρησιμοποιώντας την εξαιρετική του ικανότητα να πιέσει τη μπάλα. Μπορεί να γίνει στενός κορσές στον αντίπαλο χειριστή. Έχει τα πόδια να μείνει μπροστά του και το κορμί να τον βγάλει εκτός πορείας, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί σωστά τα χέρια του ώστε να κλέψει μπάλες. Η φύση του είναι τέτοια που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα φάουλ. Έχει aggressive στυλ και μέχρι να καταλάβει-από πρώτο χέρι- πως σφυρίζουν στην Ευρώπη, μπορεί να βρεθεί με γρήγορα φάουλ στην πλάτη του. Όχι τόσο καλός στην ομαδική άμυνα. Εδώ μπαίνει πάλι το γεγονός ότι είναι παίκτης «ενστίκτου» και όχι μυαλού. Δεν θα είναι εύκολο να τον ποστάρεις χαμηλά αλλά είναι πολύ εύκολο για έναν έξυπνο γκαρντ να τον φθείρει με φάουλ διαβάζοντας την επιθετικότητα του. Τον διακατέχει επίσης η νοοτροπία «πιέζω για να κλέψω τη μπάλα» και όχι για να «μείνω μπροστά από τον αντίπαλο μέχρι τέλους». Αν με τον καιρό μπορέσει να μπεί σε αυτήν την νοοτροπία, η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για τους πράσινους και να ηλεκτρίσει την κερκίδα στο ΟΑΚΑ..


Εν κατακλείδι.. Ο Μπανκς έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι των πρασίνων αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης που η ομάδα θα τον κοίταζε το καλοκαίρι, όταν έχτιζε το ρόστερ, ώστε να βάλει τα δυνατά του πόδια και το κορμί του δίπλα στον Διαμαντίδη, αλλά ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Γι’αυτό και εμείς- με γνώμονα ΠΑΝΤΑ αυτό που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα- προτείναμε έναν τελείως διαφορετικό παίκτη (Κουίν), ο οποίος θα μπορεί να υποκαταστήσει το Διαμαντίδη στο παρκέ και στην επίθεση μισού γηπέδου, παρατάσσοντας playmaking/leading abilities, σωστές αποφάσεις σε σωστό χρόνο και καλό περιφερειακό σουτ. Είναι ξεκάθαρο παιδιά, ας μη γελιόμαστε, ότι για να μπορέσει να «δείξει» ο Μπανκς στο παρκέ, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Πεδουλάκης ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξει το γήπεδο.. Δε γνωρίζω εάν η κίνηση έγινε με γνώμονα αυτή τη πρόθεση, αλλά οι πράσινοι έδειξαν τέτοια δείγματα απέναντι στη Ρεάλ. Εμείς είμαστε θετικοί σε αυτόν τον προσανατολισμό. Με τον Αμερικανό γκαρντ του δίνεται η ευκαιρία να απλώσει την άμυνα, να πιέσει  τη μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις γρήγορου ρυθμού (σε σχήματα που θα ζητήσουν περισσότερο..Μασιούλις στο «4») όπου ο παίκτης μπορεί να είναι παραγωγικός. Αν ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μπάνκς ως κάτι ποιοτικότερο του Κίτσεν, με την προσμονή να συνεχίσει η ομάδα στο ίδιο τέμπο, λυπάμαι αλλά θα το βρεί μπροστά του.. Όμως θέλω να πιστεύω ότι το προπονητικό τιμ έχει διαγνώσει το προβλέψιμο της σετ επίθεσης (πρέπει να δουλευτεί καλύτερα) που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα και προσανατολίζεται σε κάτι πιο fast pace στο οποίο συνηγορεί και η προσθήκη σουτέρ στο «3» ως συνδυασμό με τον Μπάνκς. Απλά δεν έχει άλλη επιλογή..

Υ.Γ: Eίναι η ευκαιρία για τον Κίτσεν να κάνει το step up, αν και συγκυριακά το παιχνίδι στο Παλαντέζιο, δεν μοιάζει ιδανικό.. Αν όμως βγεί από μια τέτοια κατάσταση δυνατός μπορεί να αποτελέσει πολύ καλό στοιχείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη συνέχεια.. 

210 σχόλια:

  1. Καλημερα...
    Για μια ακομη φορα αναλυτικος και μαλλον ακριβής;)
    Η αλήθεια ειναι πως μας εχει μπερδεψει λιγο το team του ΠΑΟ. Αν υποθεσουμε οτι επερνε Kapono και κρατουσε Banks θα εδιωχνε τελικα Kitchen η θα διαλεγε εναν απο τους δυο αποκλειστικα για Ευρώπη?
    Και αυτο σημαινει πως θα εμενε ως εχει στο 4 με πολυ χρονο στο macioulis σε αυτη τη θεση?
    Αρα θα αλλαζε σε μεγαλο βαθμο τον τροπο αναπτυξης βαση του οποιου σχεδιασε την ομαδα το καλοκαιρι...?

    Τελοσπανων για καποιο λογο δεν ειμαι αισιοδοξος, και παλι συγχαρητηρια για το αρθρο και καλο ξημερωμα;)
    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο αρθρο για αλλη μια φορα!μπραβο σου!για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω καταλαβει στο που αποσκοπει ενας παιχτης με τετοια χαρακτηριστηκα(οχι πολυ καλος σουτερ,ευκολα κανει το λαθος,πιθανο προβλημα με τα φαουλ στην ευρωπη,κ.α)δηλαδη τον παναθηναικο που θα τον βοηθησει;στη δημιουργια;που;

    Αποστόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ,ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΖΙΜ,ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο Τζιμ για το καταπληκτικα σου άρθρα...
    Ας ελπίσουμε οι πράσινοι να τρέξουν και να μην καψουν τον παίχτη..

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο το θέμα είναι να έχεις προγραμματίσει να τρέξεις, όχι να τρέξεις επείδη έχει κάποιον/κάποιους που μπορούν να παίξουν καλύτερα έτσι. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  5. Ωραίο άρθρο.
    Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει ο παίκτης αυτός στο "σκεπτόμενο μπάσκετ" που πρεσβεύει και διακηρύσσει ο Πεδουλάκης.
    Ακόμα δε και στην προοπτική να κάνει ο Πεδουλάκης πιο σύνθετο το στυλ του Παναθηναϊκού με ένα ελεγχόμενα "άναρχο" παιχνίδι για να τζογάρει σε καταστάσεις που δεν βγαίνει το παιχνίδι της ομάδας δεν συμφωνώ, γιατί αυτό που λείπει από την ομάδα είναι 1-2 καλές προσθήκες στο υπάρχον παζλ, που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα προτερήματα των υπαρχόντων παικτών.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα Τζίμ,
    ωραίο άρθρο, πάνω κάτω, αυτά που περιμέναμε. ελπίζω να συμπληρώσει ιδανικά τον ΔΔ.
    ελπίζω να έρθει και ο καπόνο αφού τον θέλει τόσο ο RG και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To μόνο θετικό είναι ότι μάλλον θα πάμε για 2 νέές επιλογές ξένων παικτών. Απ' ό,τι καταλαβαίνω και αυτή η επιλογή δεν είναι αυτό ακριβώς που μας έλειπε. Βέβαια όλα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο.Ως προς το ματς της Παρασκευής δε νομίζω ότι μπορούμε να εγείρουμε αξιώσεις νίκης με τόσο σημαντικές απουσίες. Ωστόσο -αν του Σόφο δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα- όλα θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές αφού αρκεί μία παραπάνω νίκη από την Καντού.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρετε Jim και Jimakia!
    Θυμάσαι το σχόλιό μου, οπότε ξέρεις ότι ακριβώς αυτό είχα επισημάνει. Είμαι σίγουρος οτι ο Πεδουλάκης δεν είναι χαζός να προσλαμβάνει φούρναρη για να του φτιάξει τα πλακάκια... Δηλαδή με Μπανκς, Καπόνο και στήριξη στον Κίτσεν, θέλει να αλλάξει το στυλ επίθεσης. Αυτό θα ξεκινήσει από την ανάλογη άμυνα. Επειδή μου είχες απαντήσει για ΔΔ και Σόφο, δεν πιστεύω ότι δεν τους χωράει αυτή η αλλαγή. Καταρχήν ο Μήτσος μπορεί να γίνει κάλλιστα ο μαέστρος μίας fast-pace ομάδας (η μπάλα τρέχει πιο γρήγορα από τα πόδια που λέμε...), εξάλλου σαν νοοτροπία είναι βγαλμένος από αυτό το μπάσκετ από εποχές Ηρακλή, και μαζί του έφερε στον ΠΑΟ το full-court zone press τότε... Ο Σόφο είναι αυτός που δε χωράει σε αυτό το μπάσκετ καθόλου, αλλά... Συμπερασματικά, πιστεύω ότι ο κόουτς φτιάχνει μία ομάδα που θα έχει δύο ταχύτητες που θα εναλλάσονται κατ'επιλογήν (εδώ είναι το δύσκολο), όπως με τη Ρεάλ πάνω κάτω.
    1. Fast-pace transition offense. Pressing (εδώ του έλειπε ακριβώς το στοιχείο ενός Μπανκς στον αντίπαλο PG, άρα συνηγορεί η μεταγραφή), τρελό ρυθμό, άμυνα στα όρια του φάουλ, ηλεκτρισμένη εξέδρα, Μήτσος διευθυντής γηπέδου αλλά η ομάδα ζει και χωρίς αυτόν κάποια λεπτά πλέον, με Λάσμε να τρέχει σαν άγριο άλογο και να είναι ο ηγέτης του μπάσκετ μας και ο μόνος αναντικατάστατος σε αυτό το στυλ. Βασικά υλικά: Ούκιτς, Μπανκς, Μπράμος, Κίτσεν, Καπόνο(;), Μασιούλις.
    2. Εξέλιξη του σημερινού στυλ. Post-ups μέχρι σπασίματος νεύρων, pick'n'roll και miss-match καταστάσεις. Εδώ αναντικατάστατος παίχτης ο Μήτσος (ούτε αλλαγή για τουαλέτα), σημείο αναφοράς στην επίθεση ο Σόφο (με λιγότερα λεπτά πλέον, και σε αυτήν την ταχύτητα ξεκουράζεις και τον Λάσμε). Βασικά υλικά: Καπόνο(;), Πάνκο, Μασιούλις, Τσαρτσαρής. Θα παιχτεί λιγότερα λεπτά, ως μπάσκετ ασφαλείας, τελευταίες επιθέσεις (βλ. ΚΑΟΔ), κρίσιμα παιχνίδια με καλύτερες γρήγορες ομάδες, στοχευμένη φθορά αντιπάλων παιχτών με post-ups από οποιαδήποτε θέση.

    Έτσι την βλέπω πλέον την ομάδα, και ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό το μπάσκετ δεν είναι συνήθως αυτό που φέρνει τίτλους. Aλλά με αυτό το ρόστερ είναι μονόδρομος και μπορεί να φέρει μεγάλες εμφανίσεις, νίκες, και εύκολο σκορ που τόσο λείπει. Στο μισό γήπεδο η επίθεσή μας όπως έχουμε ξαναπει είναι σε νηπιακό στάδιο όχι μόνο για Ευρώπη, αλλά φαίνεται και για Ελλάδα. Δεν γίνεται να παίζει και τις Δευτέρες ο μήτσος 40' με αργότέμπο και ματς στον πόντο... Απλά δεν γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα βγει στον Πεδουλάκη ό,τι σκέφτεται λοιπόν...

    ΥΓ. Δικαιώθηκε η σκέψη μας μετά τη φυγή Ντόρσεϊ, ότι ήταν το σοκ που χρειαζόταν. Αρχίζουν να το επαναλαμβάνουν πολλοί εντός και εκτός ΟΣΦΠ. Επίσης, διάβασα τον Πρίντεζη να δηλώνει πως ο Ντόρσει δεν ήταν καλά γιατί ένιωθε πως έπρεπε να κάνει πλέον πολλά περισσότερα από αυτά που έκανε πέρσι, και εκεί ήταν το γενικότερο πρόβλημα του ΟΣΦΠ... Όλοι στους ρόλους τους και μόνο ο Παπανικολάου να κάνει ένα βήμα προς το επίπεδο Σπανούλη. Θα φτάσει μακριά και φέτος.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Russell.... πολύ κατατοπιστική η ανάλυσή σου και μου ακούγονται πολύ λογικά. Γιατί θεωρείς ότι αυτό το μπάσκετ δεν είναι συνήθως αυτό που φέρνει τίτλους ? Κάτι αντίστοιχο δε θα μπορούσες να πεις ότι παίζει κι ο Ολυμπιακός ?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Ναταλία, κάποιο θεματάκι έχασα νομίζω αλλά καλύτερα. Μπα, ο Ολυμπιακός έχει επιθετική άμυνα, αλλά στην επίθεση παίζει "Σπανούλης" μπάσκετ. Αυτός ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και δημιουργεί τα πάντα, (όπως στον ΠΑΟ ο Μήτσος) με καλό μπάσκετ στο μισό γήπεδο. Ο κίνδυνος σε αυτό το τουρμποκίνητο ενστικτώδες transition μπάσκετ (το συνηθίζουν οι Σιένα, Μακάμπι από τις μεγάλες), είναι ότι συνήθως χάνει απέναντι στο εγκεφαλικό μπάσκετ υψηλού επιπέδου (του οποίου η Ρεάλ δεν είναι εκπρόσωπος για να είναι κριτήριο ο αγώνας). Αν καταφέρουν να σου κόψουν το ρυθμό πας στο plan B αναγκαστικά. Τα πόδια των Κίτσεν, Μπράμος, Λάσμε, Μπανκς, Ούκιτς είναι υπερβολικά γρήγορα για να μην το υιοθετήσεις, αλλά και ο Πεδουλάκης πιστεύει πολύ περισσότερο στο μυαλό για να στηρίξει το μέλλον του κεφαλιού του στα ποδάρια... Για να δούμε και με Καντού πώς θα του βγει, με λίγο Μπανκς και καθόλου Σόφο...

      # Russell

      Διαγραφή
    4. Γεια και πάλι... η απορία μου είναι στο κατά πόσο μπορείς να έχεις και τα δύο σε μια ομάδα και ανάλογα τον αντίπαλο ή τη ροή του αγώνα να εναλλάσεις το ρυθμό και το παιχνίδι. Θεωρητικά και ο αντίπαλος θα έχει περισσότερους γρίφους να λύσει ώστε να σε αντιμετωπίσει και οι πιθανές εναλλαγές στο ρυθμό να τον αποσυντονίζουν εντελώς. Είναι μια σκέψη βασισμένη σε απλή λογική κι όχι γνώση έτσι, για αυτό και δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να στέκει.

      Διαγραφή
  9. Σα να λέμε πως είναι ένας ποιοτικότερος Κίτσεν...
    Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αποκτήθηκε και ποιό είναι το πλάνο.
    Η ομάδα αν έπαιρνε γκάρντ θα έπρεπε να ξεχωρίζει στο μακρινό σουτ ή στο playmaking... Αυτός από ότι γράφεις εδώ δεν είναι εξαιρετικός σε κανένα από τα δύο.
    Ακόμα στους ψηλούς το rotation είναι εύθραυστο με Σόφο να έχει να παίξει 4 παιχνίδια τώρα και Τσαρτσαρή που φθείρεται όταν παίζει 30 λεπτά όπως στους πρώτους αγώνες. Διώξαμε τον Άρμστρονγκ ή υπάρχει ακόμα ώστε να πάρει χρόνο την Παρασκευή?

    Πολύ περίεργα τα πράγματα φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα είναι παίκτης του ΠΑΟ και λογικά θα είναι στην 12άδα την Παρασκευή. Καλό θα ήταν να βοηθήσει γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα
      Madness

      Διαγραφή
    2. Και κάνει το παιχνίδι της ζωής του ο Χίλτον την Παρασκευή και μας εκθέτει όλους...
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    3. Λες να τον επηρεάσει ο Banks και να θυμηθεί μέρες NBA ??? Ονειρικό σενάριο βέβαια .... Εύστοχο σχόλιο !!! Τώρα ειδικά που ο Σόφο έχει θεματάκι... γιατί είναι αρκετά περίεργος τραυματισμός δεν είναι τόσο απλός.

      Διαγραφή
  10. Jim καλημέρα...... εκπληκτικό άρθρο σε ευχαριστούμε πολύ για τα "φώτα" σου !!! Keep ... posting ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρρωστος και Πάνκο. Πολύ ενδιαφέρον το ματς με την Καντού. Frontline έχει απομείνει ο Lasme, ο Σκορδίλης και ο Μασιούλις (ας πούμε). Στο 3 αναγκαστικά Μπράμος και Γιαννόπουλος, guards οι Διαμαντίδης, Kitchen, Banks, Ξανθόπουλος. Πρέπει να κάνουν ηρωικό ματς οι εναπομείναντες της frontline για να κερδηθεί το ματς. Αναγκαστικά νομίζω θα πρέπει να πάει ο ΠΑΟ σε γρήγορο tempo, με μεγάλη πίεση στα αντίπαλα guards. Το καλό είναι ότι η Καντού δεν έχει τίποτα dominating ψηλούς και αν μείνει μακριά από τα φάουλ ο Λάσμε, κάτι μπορεί να γίνει. Xoxoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o παναθηναικος πρεπει να ανεβασει ταχυτητα και να τρεξει στο γηπεδο..εχει παιχτες που μπορουν να παιξουν επιθετικη αμυνα και να βγαλουν ενθουσιασμο!ταιριαζει αυτο το στυλ στην ομαδα και το ειδαμε και με ρεαλ..δεν εχεις πλεον σαρας,νικολας,σπανουλη,μπατιστ,πεκοβιτς που ξεχειλιζε το ταλεντο και επαιζαν σε οποιαδηποτε κατασταση,οποτε πρεπει πλεον να στηριχθεις στην αμυνα και στο ανοιχτο γηπεδο σε καθε ευκαιρια..το ιδιο εκανε περυσι και ο ολυμπιακος και πετυχε.ενταξει,ηταν ενα μοκρο θαυμα βεβαια,αλλα το στυλ παιχνιδιου που ξεκινησε να παιζει απο ιανουαριο και μετα,του ταιριαζε και πιστευω οτι ταιριαζει και στον φετινο παναθηναικο.ισως εκει και να ταιριαζει η μεταγραφη μπανκς,δλδ ενας παιχτης που ειναι καλος αμυντικος,και τρεχει πολυ καλα στο ανοιχτο γηπεδο.πρεπει να αλλαξουμε λιγο απο την φιλοσοφια του ζελικο και να υιοθετησουμε ενα πιο γρηγορο τεμπο παιχνιδιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ηθελα τη γνώμη σου Jim για τον προπονητή της εθνικής, ενα crash τεστ μεταξυ των υποψηφιων (Γιαννάκης, Μπλατ, Ομπραντοβιτς;, Κατσικάρης). Πιστευω οτι καλυτερος προπονητης σε ενα συνολο με τετοιους παικτες, θα ειναι τυπου Γκερσον. Άριστη διαχείριση υλικού, μέτρια προετοιμασία ομάδας, που σε εθνικό επίπεδο δεν την χρειάζεσαι. Υπάρχει κάποιος Ελληνας αντίστοιχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη περίπτωση αυτή, επειδή στα νιάτα μου ήμουν αντίστοιχος -λίγο πιο set game όμως- "Banks" (άσσος με δεμένο κορμί + βάρος, που κυρίως έστηνα το παιχνίδι και όταν μπορούσα ποστάριζα), να πω ότι σαν παίκτης είναι μια χαρά, δεν ξέρω για το streacky που λέει ο Jim γιατί δεν τον έχω δει σε πολλά παιχνίδια, αλλά είναι σίγουρο ότι είναι για διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που παίζει ο ΠΑΟ μέχρι σήμερα.

    Ακόμα και στο ματς με τη Ρεάλ που αναφέρει ο Jim, εγώ πιο πολύ θα τον έβλεπα ως πιθανή προσθήκη στη Ρεάλ παρά στο ΠΑΟ. Και αν μπορούσα να αντιστοιχήσω τον Banks σε ένα παίκτη του ΠΑΟ σήμερα, δεν θα επέλεγα Kitchen, αλλά τον Ούκιτς. Πιο πολύ δηλαδή φαίνεται να μπαίνει στην "υποδοχή" που έχει ετοιμάσει ο Αρτζι για τον Ρόκο (να στήνει παιχνίδι για αυτόν, κυρίως σύστημα με 1-2 παραλλαγές το πολύ, και κυρίως επιθέσεις των 10-12 secs max).

    Πάντως τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει στην Ευρώπη, ακόμα και 2μετρα PGs δύσκολα θα τον αντιμετωπίσουν στο ποστάρισμα. Στο mid/long range σούτ δεν φαίνεται και δεν είναι reliable (δλδ μάλλον streacky), οπότε χάνουμε μια επιλογή στην επίθεση.

    Πάντως θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να τον βάλει ο Αρτζι στο ματς με Καντού, σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι με 1-2 προπονήσεις ούτε εγώ θα ήθελα να με βάλει ο προπονητής μου, γιατί όση εμπιστοσύνη και αν έχω στον εαυτό μου, απλά θα χάλαγα όλα τα συστήματα μπροστά και πίσω.

    Άσχετο αλλά πρέπει να το πω: κάποιος μπορεί να πει στο Σκορδίλη ότι ΠΡΕΠΕΙ, έστω για τους τύπους, κάποια στιγμή να γυρίσει να κοιτάξει το καλάθι, να δείξει ότι απειλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγω πιστεύω οτι απόντος και του ούκιτς θα πρέπει να μπει στο ματς με Καντού. έστω και με αυτές τις 5 προπονήσεις που έχει κάνει με την ομάδα, ίσως και να προσφέρει σε κάποιους τομείς.
    απο το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν προσδοκώ τίποτα το ιδιαίτερο με τόσες απουσίες οπότε καλό είναι να πάρει χρόνο.
    απο την περιγραφή μου κάνει λίγο ως μακάλεμπ των ''φτωχών'' ή κάνω λάθος? αν είχε και τα τελειώματα του μακ ιδανικός θα ήταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είδα εκτός και ο Πάνκο, τουλάχιστον θα είναι εκεί αν χρειαστεί....άρα είμαστε -2 σίγουρα, και ακόμα 2 θα είναι στο πάγκο αλλά τι θα μπορούν να προσφέρουν....Μάλλον τον βλέπω τον Banks να μπαίνει σώνει και ντε....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. PWD, ειδικα το δευτερο σχολιο σου ειναι απαραδεκτο...Δεν καταλαβαινεις οτι με υβρεις δεν κερδιζεις τιποτα, ενω δεν βοηθας και την συζητηση???
      Ωραια, εβρισες χυδαια την Ναταλία..Τι καταλαβες?? Σεβασμος στο blog παιδια, ειναι από τα τελευταια μπασκετικά οχυρά..

      Χρηστος

      Διαγραφή
    6. PWD τραβα στο gwf να γράφεις τα κλαψομούνικα σχόλια σου.

      Διαγραφή
    7. Ναταλάκι μην απαντάς.
      Ξέρεις τι έχουν δεί τα μάτια μου στο ιατρείο μου και στο Δρομοκαίτειο ;
      Είσαι γλυκύτατη , πανέμορφη και ευγενικότατη.
      Ολο το πακέτο δηλαδή μιά σπουδαίας κοπελιάς για ουσιαστική παρέα , συζήτηση και ανταλλαγή σοβαρότατων απόψεων στο διαδύκτιο.
      Δεν σε κοπλιμεντάρω αγαπητή μου Ναταλί.
      Καταγράφω την αλήθεια.
      ΥΓ Θα σου πώ κάτι εντελώς ιατρικό.
      Οταν σε βρίζει κάποιος που δεν σε ξέρει τί συμβαίνει συνήθως;
      Είτε βρίζει το πρότυπο γυναίκας που είναι κοντά του κι έχει στο μυαλό του.
      Είτε βρίζει τον ίδιο του τον εαυτό.
      Μιά και δεν σε ξέρει.
      Προσδοκά να είσαι δηλαδή αυτό που ξέρει και που τον πλήγωσε ή δεν τον παραμέλησε.
      Αρα οι ύβρεις σε άγνωστο δείχνουν σοβαρή ψυχική αστάθεια , επιφανειακή ευκόλως βαλώμενη προσωπικότητα που αποκτά αμυντική διάθεση για κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει (και τον νίκησε) μέσα από την ανωνυμία.
      Doc

      Διαγραφή
    8. * τον παραμέλησε (χωρίς το δέν φυσικά)
      Συγχωρέστε με έχω δουλιεά στο νοσό και γράφω στα πεταχτά.
      Doc

      Διαγραφή
  16. Στο Καντού παίζεται η φετινή ζωή μας.
    Ολα τα λεφτά είναι στο Καντού.
    Πέρνα ΠΑΝΑΘΑ απ'την Ιταλία.
    Συνέχεια στην ευρωλίγκα = νίκη στο Καντού.
    *
    Ο Μπάνκς αν είναι penetrator όπως λέει ο Τζίμ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΡΕΛΑ.Ολα τα άλλα φιάχνονται λίγο πολύ.
    Αν δεν έχεις την τρέλα όμως του penetraning στο dna σου ξέχασε το , δεν αποκτιέται με προπόνηση.
    Εκεί θα σε ξανατσεκάρω ΜΕΓΙΣΤΕ JIM.
    Αν πέσεις μέσα και σε αυτό ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για μένα
    σε ένα ασσόδυο ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΑΊΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ θα τρελάνουμε κόσμο.
    Δώσε μου drive και πάρε μου την ψυχή.
    Γουστάρω να βλέπω να φωτογραφίζουν κουτί κι ακίνητοι !!!
    οι αντίπαλοι στο ζωγραφιστό , τον "κοντό" που διαβάζει τη φάση , βλέπει την αδύναμη πλευρά και αφήνει το τόπι αναπαυτικά στο καλάθι.
    Το ασσόδυο θέλει drive.
    Το τριάρι σούτ.
    Το τεσσάρι έκρηξη και penetraning.
    Κι ο σέντερ εκτόπισμα - δύναμη και timing.
    DOCTOR...baby...DOCTOR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. επειδη πολλοι αναρωτιουνται για την χρησιμοτητα του ΜΠΑΝΚΣκαι το λογο που αποκτηθηκε,θα ηθελα να πω το εξης.εχει κανεις αναρωτηθει εαν με τα χρηματα που μπορει να διαθεσει η ομαδα,μπορουμε να παρουμε παιχτη ο οποιος θελουμε,αρχικα να ειναι ελευθερος,να ειναι τρομερος σουτερ,να παιζει αμυνα,να ειναι αθλητικος και ηγετης....
    Μηπως ζηταμε πολλα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Όλη συζήτηση είναι στο αν χρειαζόμασταν playmaker ή σουτέρ & ψηλό.
      Ξέρουμε ποιά είναι η οικονομική κατάσταση το όλο θέμα είναι η επιλογή.

      Διαγραφή
  18. O Μπανκς θα αναλάβει τον μαυρούλη της Καντού και θα τον καταπιεί. Αφού του βγάλει τη γλώσσα έξω μετά θα πάει στον Μαρκοισβίλι. Κι άμα λάχει με τον όγκο του θα παίξει και 4άρι στη θέση του Πάνκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μια θέση στο Comedy Central για εσένα και όλους τους αστείους σαν εσένα.

      Διαγραφή
    2. Pwd απο ποτε εχεις να πας με γυναικα?

      Διαγραφή
  19. βρε Pwd τι θελεις εσυ εδω,βριζεις, αμφισβητεις,ειρωνευεσαι,αληθεια ολο αυτο σε κανει να νοιωσεις καλυτερα ετσι.Εβρισες χυδαια μια κοπελα που δεν γνωριζεις,τι να σου πω?? παντως απο επιπεδο σκιζεις.
    Ευχαριστουμε Τζιμ ωραια η αναλυση,δυο φορες την διαβασα για να την εμπεδωσω με το λεξικο στο χερι(μεταφραση στην google). :)) "A"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. pwd είχα μια αντιπαράθεση στο gwf και έγραφε ακριβώς τα ίδια. μιλάμε για κόλλημα στον εγκέφαλο. δεν θέλουμε τέτοιους εδω μέσα, χαλάνε το επίπεδο του μπλογκ.
    Loui

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ-> ΣΚΟΡ-ΤΡΕΛΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μιας και "εξαφανίστηκαν" όλα τα ατυχή σχόλια, πρόταση ας καθαρίσουμε και ότι άλλο δεν έχει να κάνει με την ανάρτηση ώστε να επαναφέρουμε το blog στο επίπεδο που του αρμόζει. Εγώ το έκανα ήδη. Tnx/Nat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά αν αναλογιστούμε ότι στους 15.000 υπάρχει και ένα "κοτόπουλο" καθημερινά, το ποσοστό νομίζω είναι εξαιρετικό. Απομονώστε τους και μην ασχολείστε. Τα άλλα αφήστε τα σε εμένα. Και IP υπάρχουν και όλα. Μπράβο Ναταλία για τον τρόπο που το χειρίστηκες.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Ναταλαρα,αρχοντισα...Ειμαστε μαζι σου..ΥΓ.Θυμασαι τι λεγαμε χθες??...Η πλακα ειναι οτι,οπως καθε φορα,ετσι και τωρα,εγω το εχασα ολον αυτον τον τζερτζελε...

      Διαγραφή
    3. Ναταλία, είσαι ο ορισμός του καλοπροαίρετου ανθρώπου.Respect...

      Διαγραφή
  23. ο καλύτερος σκάουτερ στη χώρα.μπράβο αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου JIM , ωραίο post!
    Πες μου ότι φέρανε ένα μικρό Blaylock στον Παναθηναϊκό και τίποτε άλλο..!
    Πέρα από την πλάκα ο παίχτης μπορεί να βοηθήσει, θεωρητικά τουλάχιστον, αλλά όλοι περιμέναμε έναν περισσότερο "μυαλωμένο" PG.
    Πάντως το ποσοστό του στα 3Ps δεν είναι άσχημο χωρίς να γνωρίζω βέβαια πως τα πάει όταν μιλάμε για κρίσιμα σουτ...θα δείξει...
    Καλή συνέχεια!

    mookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Μούκι ευχαριστώ. Θα σε απογοητεύσω.. Ο Μούκι ήταν εγκέφαλος.

      Διαγραφή
    2. Εδω ολόκληροι Pearl Jam ονόμασαν για "πάρτη του" ολόκληρη δισκάρα (TEN) με το νούμερο της φανέλας του το 1991 (αν θυμαμαι καλά...)Μεγάλη παιχτούρα ο Mookie...
      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω παιδιά, δεν τίθεται θέμα ομοιότητας απλά μ αρέσουν τα PGs που κοιτάζουν και το "κλέψιμο".
      Μπορεί να κάνω λάθος αλλά ο Μπάνκς είναι κοντά στο στύλ του Λόγκαν έχοντας βέβαια ορισμένα χαρακτηριστικά σε υψηλότερο επίπεδο από αυτόν και ελάχιστα υποδεέστερα.
      mookie

      Διαγραφή
  25. Τζιμάρα συγχαρητήρια για το αναλυτικό άρθρο που όμοιο του δύσκολα να βρει κάποιος στα Ελληνικά σάιτ και στις εφημερίδες, αλλά τώρα πρέπει να περάσουμε στο φλέγον ζήτημα και περιμένουμε με αγωνία να μας γράψεις κάτι για το γυναικείο μπάσκετ στην Σιγκαπούρη και στο Ουζμπεκιστάν.

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. den einai o pwd apo to allo forum aftos poy vrizei edw...copy paste kanei apla kai sas prizwnei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια-χαρά σε όλη την παρέα!

    Όταν πρωτοακούστηκε ο παίχτης πίστεψα ότι αποτελεί ακόμα μία (όχι απλά κακή αλλά λόγω εποχής) κάκιστη επιλογή του προπονητικού team, καθώς δεν κάλυπτε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως από τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο Παναθηναϊκός.
    Το παράδοξο;;; Μετά από το report του Jim, αντί να τονωθεί ακόμα περισσότερο αυτή η άποψη...μάλλον αναθεωρήθηκε!

    Και εξηγούμαι:
    1) Είναι μάλλον σαφές (γιατί αλλιώς μιλάμε μάλλον για τεράστια μεταγραφή-πατάτα) ότι ο Πεδουλάκης συνειδητοποίησε την προβλεψιμότητα και στασιμότητα της ανάπτυξης (κυρίως επιθετικά) της ομάδας του και αποφάσισε να το αλλάξει, βάζοντας το "απρόβλεπτο" και το "αλλέγκρο" σε ημερήσια διάταξη και όχι μόνο ως ξέσπασμα.

    2) Το πρόβλημα με αυτές τις προσεγγίσεις είναι ότι κατά κανόνα, τα πλεονεκτήματα στη μία πλευρά του παρκέ γίνονται μειονεκτήματα στην άλλη και αντιστρόφως. Ειδικά φέτος, αυτό ισχύει όχι μόνο για το παιχνίδι, αλλά και για τους περισσότερους παίχτες του Παναθηναϊκου (Σόφο-Πάνκο: Επίθεση+/Άμυνα-, Λάσμε-Κίτσεν: Άμυνα+/Επίθεση- κτλ.)

    3)Άρα τίθεται το ερώτημα αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να παίξει 2 διαφορετικά στυλ μπάσκετ, παραμένοντας αξιόπιστος και στις 2 πλευρές του παρκέ.

    Αν και οι ομάδες δε λειτουργούν σε καμία περίπτωση έτσι (μακάρι να ήταν τόσο εύκολο το μπάσκετ!), ενδεικτικά και μόνο πάμε να δούμε 2 διαφορετικές 5άδες:

    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνέχεια...)

      SLOW PASTE:
      Διαμαντίδης / Κίτσεν / Μπράμος / Τσαρτσαρής / Σχορτσανίτης (+ Γιαννόπουλος)

      ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, η πρώτη 5άδα αποτελεί την επιτομή του "σκεπτόμενου μπάσκετ" του Πεδουλάκη. Καλή κυκλοφορία της μπάλας από το computerized μυαλό του ΔΔ, με ηρεμία και υπομονή, μέχρι να βρεθούν οι προϋποθέσεις για καλή πάσα στον Σόφο ή για ελεύθερο σουτ.

      Τις (ελάχιστες) ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για διείσδυση (ελέω Σόφο) μπορούν να τις αναλάβουν με αξιοπιστία και οι 3 περιφερειακοί.

      Ο Τσαρτσαρής δίνει το ύψος και την πλαστικότητα κινήσεων που λείπει από τον Σόφο και ταυτόχρονα το αρκετά αξιόπιστο 3ποντο του δε θα δίνει τη δυνατότητα για triple team στον Σόφο από τον αντίπαλο.

      Επίσης, η παρουσία των γενικά "εύστοχων" ΔΔ και Μπράμος, μαζί με την εφεδρεία του Γιαννόπουλου, θα δώσουν λύσεις έξω από τα 6,75.

      Τέλος, θα σταματήσουν να σκουντουφλάνε ο ΔΔ με τον Ούκιτς και θα δωθεί η ευκαιρία στον Κίτσεν να αναδείξει τις ικανότητές του δίπλα στον ΔΔ, κάτι για το οποίο ουρλιάζει ο Jim από το καλοκαίρι.

      ΑΜΥΝΤΙΚΑ, το μεγάλο πρόβλημα του Σόφο καλύπτεται με την παρουσία 3 αμυντικών υπερόπλων στην περιφέρεια, που οι αντίπαλοι θα πρέπει να φτύνουν αίμα για να την περάσουν και να φτάσουν στη ρακέτα.

      Αλλά και μέσα στη ρακέτα, η παρουσία του Τσαρτσαρή με τα 2,09μ. ως "4" θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και θα συμβάλλει και σημαντικά στα rebounds.

      Στον τομέα των rebounds θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η έφεση από τα 2 guards, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει και σε αιφνιδιασμούς (δε χάνεται χρόνος για να πάρει την μπάλα από τον ψηλό ο άσσος), π.χ. με τον Μπράμος.

      (συνεχίζεται...)

      Διαγραφή
    2. (συνέχεια...)

      FAST PACE:
      Μπανκς / Ούκιτς / Μασιούλης / Πάνκο / Λάσμε (+ Ξανθόπουλος)

      ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, η 5άδα αυτή θα στηριχτεί πολύ...στην άμυνά της!

      Ο γρήγορος ρυθμός θα απελευθερώσει τον Ούκιτς (που δε θα πνίγεται πλέον από την παρουσία του ΔΔ), θα του δώσει δημιουργικό ρόλο στο παρκέ και φυσικά θα αναδείξει τις αρετές του Μπανκς.

      Αυτοί οι 2 αποτελούν και τους κύριους penetrators της ομάδας, και στο συγκεκριμένο σχήμα δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά κορμιά μέσα στη ρακέτα λόγω Σόφο, με αποτέλεσμα να βρουν περισσότερες ευκαιρίες για τελείωμα.

      Ο Μασιούλης με τη σωματοδομή του θα δώσει το ποστάρισμα που δεν έχει ο Πάνκο και θα υπάρχει η δυνατότητα για εναλλαγή των 2 στις θέσεις των forward, με τον Λιθουανό να κινείται προς τη ρακέτα και τον Πάνκο στημένο στο φτερό, "οπλισμένο" και σε ετοιμότητα για την πάσα.

      Η ενέργεια και η εκρηκτικότητα του Μασιούλη και του Λάσμε είναι "ταμάμ" για fast pace offence, με τον Γκαμπονέζο να δίνει ανανέωση επιθέσεων και εύκολους πόντους με επιθετικά rebounds, αλλά και τελειώματα/καρφώματα μετά από κάθετες πάσες.

      Το προβληματάκι στην περιφέρεια με την υπερβολική τρέλα των Ούκιτς/Μπανκς, μπορεί να καλυφθεί από την εναλλακτική του «Τρεχαντήρι ο Ξανθόπουλος», που η ταχύτητά του δεν αναιρεί τον πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, και μπορεί να σταθεί με αξιοπιστία σε αυτή την 5άδα.

      ΑΜΥΝΤΙΚΑ, η πίεση πάνω στην μπάλα από τους 2 guards θα αποφέρει απορρύθμιση του πλάνου του αντιπάλου, κούραση και εκνευρισμό του play maker (βλ. ΔΔ) και αρκετές ευκαιρίες για κλέψιμο και αιφνιδιασμό.

      Η δυνατότητα του Μασιούλη να μένει μπροστά από τον αντίπαλο θα είναι καθοριστική και μαζί με την παρουσία του Λάσμε, θα κρύψουν τις όποιες αδυναμίες του Πάνκο.

      Όσον αφορά τη ρακέτα, η παρουσία του Λάσμε δεν αφήνει περιθώρια ανάλυσης...Τα γνωστά!

      (συνεχίζεται...)

      Διαγραφή
    3. (συνέχεια...)

      ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

      1) Και στις δύο 5άδες υπάρχει πλήρης απουσία pick’n’roll, που με το υπάρχον ρόστερ μπορούν να προσφέρουν μόνο οι Διαμαντίδης-Λάσμε. Το ανακάτεμα των 5άδων (που νομοτελειακά θα γίνεται) θα πρέπει να οδηγεί στη συνύπαρξη αυτών των 2 στο παρκέ, με έμφαση στη δημιουργία καταστάσεων p’n’r.

      2) Η δεύτερη 5άδα διακρίνεται από την απουσία αξιόπιστου σουτ. Από τη μία είναι λογικό (και λόγω των τραγικών ποσοστών 3πόντων) να είναι οι καλύτεροι σουτέρ στο παρκέ μαζί με τον Σόφο. Επίσης, σε μία fast pace offence στηρίζεσαι λιγότερο στο εξωτερικό σουτ και περισσότερο στο να βρεις ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα και να μπεις στη ρακέτα. Ο Λάσμε εγγυάται και για κάποια "σκουπίδια" από τα χαμένα σουτ.

      3) Πώς θα αντιδράσει η δεύτερη 5άδα όταν δε θα της βγαίνει το παιχνίδι και θα αρχίσουν τα λάθη;;;;;


      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ να παίξει 2 διαφορετικά στυλ μπάσκετ, παραμένοντας αξιόπιστος και στις 2 πλευρές του παρκέ.

      Δε θα μπορεί, όμως, ποτέ να νιώθει σιγουριά για την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του, καθώς κάποια χτυπητά προβλήματα παραμένουν και δεν μπορούν να καλυφθούν με τέτοιες αλχημείες και αλλαγή του χαρακτήρα της ομάδας μέσα στη χρονιά.

      Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι, μετά από 12(!) μεταγραφές και οφθαλμοφανή λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, καταφέρνει να βρίσκεται στο σημείο να λέει «μπορεί και να πετύχει», είναι τεράστια επιτυχία(?) για την ομάδα του Πεδουλάκη.

      Υ.Γ.1: Φίλε Russell, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι ο ΔΔ δεν γίνεται να είναι βασικό συστατικό του fast pace, όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί είναι τόσο αναντικατάστατος στο slow paste, που θα καταλήξει να παίζει πάλι 30’-35’.

      Υ.Γ.2: Όποιος κατάφερε να φτάσει εδώ έχοντας διαβάσει όλο αυτό το τερατώδες έκτρωμα, τι να πω...Μάλλον έχει περισσότερα ψυχολογικά ακόμα και από τον γράφοντα!

      Διαγραφή
    4. Χαράς το κουράγιο σου ;-) .... φαντάζομαι πως όλοι εδώ με χαρά διαβάζουμε εμπεριστατωμένες αναλύσεις και αναμένουμε με αγωνία να δούμε τι μέλλει γενέσθαι εντός παρκέ και κατά πόσο όλα αυτά που κατατίθενται ως απόψεις/σκέψεις/"προβλέψεις" θα τα δούμε και στην πράξη.

      Διαγραφή
    5. Ο Μασιούλης, του Μασιούλη, τον Μασιούλη, κλίνεται δηλαδή:) Τέτοια Ελληνοποίηση έχει να γίνει από την εποχή που ο Τάρλατς είχε γίνει Μυλωνάς.

      Μου αρέσει πολύ η ανάλυσή σου. Και μένα μου φαίνεται ότι αυτή η μεταγραφή έγινε κυρίως για να βρεθεί ένας τρόπος να ενσωματωθεί κάπως ο Ούκιτς - ο οποίος ήταν από την αρχή λάθος μεταγραφή (το έλεγα) αλλά αφού τον έχουμε και τον πληρώνουμε κάπως θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Για το παιχνίδι της Παρασκευής τί να πω, όλα είναι πιθανά. Αν πάντως ο σημερινός Παναθηναϊκός πήγαινε να παίξει στο Ντέζιο την Καντού του περσινού Μαρτίου (με Μίτσοβ, Μπαζίλε, Σερμαντίνι) μια 20άρα την είχε χαλαρά:(

      Διαγραφή
    6. Ρε Κορλεόνη, γιγαντιαίο ποστάρισμα, παρ' όλα αυτά ευανάγνωστο και με ροή. Μια παρατήρηση μόνο, γιατί μετά από τόσο διάβασμα έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα και δεν είμαι για παραπάνω...Μπανκς-Ούκιτς στην ίδια 5άδα μου φαίνεται καθόλου, μα καθόλου λειτουργικό σχήμα.

      Διαγραφή
    7. poli kalo alla egw skeutomoun 5ada:
      banks/ mitsos/ bramos/ maciulis/ lasme(+ kitchen)
      full-court hard-press defence me emfasi sta podia kai pniximo tis kikloforias tou antipalou
      epithetika pick n roll me mitso lasme penetration me banks post me jonas i miss match se diavasma mitsou pos sou fainetai?

      Διαγραφή
    8. (sinexeia) prokeite gia ena sxima pou tha dwsei taxitita kai stis dio akres tou parke kai energeia kathos kai megali eukairia sto klepsimo kathos to wing span tis 5adas pianei to xiliometro
      sta meion oti an arxisei strava den tha isiosei pote kai meta to paixnidi me ton kaod an vrethei mprosta se kana paikti tipou misel apla klaiw

      Διαγραφή
  28. Ο Τζερι Σμιθ ειναι εκτος και ο Μαρκο Σκεκιτς ειναι αμφιβολος. Αυτοι οι δυο παιχτες της Καντου δεν παιζουν λεει την Παρασκευη,παιδια οποιος ξερει ειναι σημαντικοι η οχι??Τον Σμιθ το εχετε αναφερει ξανα, ο αλλος???"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν και θεωρώ οτι ο Μπάνκς όπως ήρθε θα φύγει μετά το πέρας του δοκιμαστικού 10ήμερου μου έδωσε την εντύπωσε απο τα βιντεάκια οτι είναι ένας ποιοτικά χειρότερος Ούκιτς!

    Τέλοσπάντων "Φτου-Ξελευτερία" είναι η δουλειά για τον ΠΑΟ αφού ούτε ο Καπόνο ήρθε ούτε ο Μπάνκς μπορεί να παίξει και μπορεί να αναγκαστεί να ψάχνει πάλι παίκτες από την αρχή ο Γιαννακόπουλος με τον Πεδουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. φιλε antpapreth,μην τρως κουτοχορτο,κανενας ΜΠΑΝΚΣ,δεν προκειται να φυγει οπως ηρθε.χρηματα δεν υπαρχουν κι αυτα που τπαρχουν ειναι για παιχτες καλους,οπως ο ΜΠΑΝΚΣ,που δεν μπορουν ομως να κανουν την διαφορα.Δεν υπαρχει περιπτωση ο Δημητρακης να αλλαζει τους αμερικανους σαν τα πουκαμισα.Αλλος ενας θα ερθει,ειτε λεγεται Καπονο αυτος,ειτε καπως αλλιως και τελος.Η χρονια θα βγει μ αυτο το ροστερ και οτι μπορουμε να πετυχουμε......Απο του χρονου θα δουμε τι μπορει να αλλαξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ Θάνο,σιγά τα λεφτά που θα του έδωσαν για να τον φέρουν εδώ για το δοκιμαστικό 10ήμερο. Επίσης ο Καπόνο αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδόν σίγουρο οτι δεν θα έρθει. Εγώ πάλι πιστεύω οτι θα έρθουν 2.

      Διαγραφή
    2. Φιλε ο ΜΠΑΝΚΣ θα παιξει με την Καντου.οι πληροφοριες που εχω εγω μεσα απο την ομαδα λενε οτι εχει ηδη υπογραψει συμβολαιο μεχρι το τελος της χρονιας.Ειναι σιγουρα ο ενας ξενος,τωρα απλα περιμενουμε τον αλλον,αν και ως προς αυτο το πιθανοτερ ειναι οτι θα περιμενουν την οριστικη απαντηση του ΚΑΠΟΝΟ εστω κι αν μπει ο Δεκεμβρης.Ο Αργυρης θελει τον συγκεκριμενο μπασκετμπολιστα και θα επιμεινει μεχρι τελους οπως εκανε με τον ΛΑΣΜΕ.....

      Διαγραφή
    3. Από το στόμα σου και στου...Δημήτρη το αυτί φίλε!Αν είναι αυτό που φαίνεται άλλο που δεν θέλω να μείνει να κουτουλάνε με τον Ούκιτς.

      Τώρα όσον αφορά τον Καπόνο αν έρθει και καταφέρει να τον κρύψει ο Αργύρης στην άμυνα νομίζω οτι θα αποδειχτεί εξαιρετική προσθήκη για σας.

      Διαγραφή
  31. quiz poianu pasignwstu ithopoiou miazi o roko leni ukic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ελπίζω μόνο, εν τέλει, να μας κάνει να χαμογελάσουμε και ο Ρόκο..όπως ο Adam! :)
    Giw13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Banks ,Banks he shot me down Banks,Banks that awfull sound ...
    αλλο ενα ωραιο και αναλυτικο σκαουτινγκ του ετσι κι αλλιως κατ'επαγγελμα σκαουτ Τζιμ που δεν αφηνει και πολλα περιθωρια αισιοδοξιας.Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να κατσουμε αναπαυτικα και να παρακολουθησουμε τον Παναθηναικο στη πορεια του προς το χτισιμο μιας νεας αυτοκρατοριας η την ολικη καταστροφη της παλιας και τα δυο ενδιαφεροντα.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντως για το μάτς με Καντού, δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή ο Amstrong; Άσχετο θα μου πείτε, αλλά με τέτοιες απουσίες στην front line (Σοφο, Πάνκο με ερωτηματικό), ίσως φανεί χρήσιμος (στο βαθμό που μπορεί να βοηθήσει)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι στην αποστολή λογικά..Από το να μπει ο Διαμαντάκος ας πούμε καλύτερα ο Άρμστρονγκ.

      Διαγραφή
  35. ακόμα κι αν χάσει ο Παο σήμερα, δύσκολα θα μείνει έξω. Θα πρέπει είτε να αυτοκτονήσει είτε να κάνει κάποια μεγάλη νίκη η Καντού. Γιατί:

    Αν χάσει ισοβαθμούν και πιθανώς η Καντού να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Όμως η Καντού μετά έχει να αντιμετωπίση Ρεάλ εντός, Φενέρ και Κίμκι εκτός. Πολύ δύσκολα θα χτυπήσει κάποιο από αυτά τα ματς, εκτός αν κάποια από τις αντιπάλους της είναι αδιάφορος.
    Από την άλλη, ο Παο υποδέχεται την Ολύμπια άρα έχει μια σίγουρη νίκη. Ταξιδεύει τελευταία αγωνιστική στη Ρωσία όπου οι πιθανότητες είναι εναντίον του, ενώ μπορεί να διεκδικήσει και ότι του αναλογεί από το ματς με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ, ώστε να αντιασταθμίσει τυχούσα νίκη-έκπληξη της Καντού.
    Με δυο λόγια; Οι φίλοι του Παο πρέπει να πίνουν νερό στο όνομα του Blazic που κοπάνησε την 30άρα του την προηγούμενη αγωνσιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σας λένε ότι αυτός που έκανε τα σχόλια δεν είναι το άτομο που είναι γνωστό σε οπαδικά forum ως PWD. Σβήνετε τα σχόλια του αλλά αφήνετε αυτά που κράζουν τον υποτιθέμενο PWD. Τι σκοπό έχει όλο αυτό και τι βοηθάει το blog σας στο κάτω κάτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να δούμε πρώτα με ποια frontline Ορέστη θα παίξουμε τα παιχνίδια αυτά και μετά θα μιλήσουμε για σίγουρες νίκες. Αν μας νικήσει η Καντού έχει τον πρώτο λόγο. Όσο άσχημα και αν ακούγεται. Η Καντού μην ξεχνάμε ότι έκανε πλάκα στη Φενέρ και η Ρεάλ δεν θα βάλει "τα χέρια της" στη φωτιά αν έχει ήδη εξασφαλίσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις- δεν είναι δα και η ομάδα που θα σκοτώσει κανέναν αντίπαλο εκτός έδρας. Θεωρώ για να μη μακρηγορώ ότι αν χάσουμε θα παλέψουμε με Φενέρ για την πρόκριση.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Φενέρ για να μείνει ετκός πρέπει να αυτοκτονήσει στην έδρα της είτε με Ολύμπια είτε με Καντού...
      Ζόρικο.
      Η πρόβλεψή μου είναι ότι εκτός απροόποτου ο ΠΑΟ πάει καρφί για 4ος. Εκτός αν τον "χτυπήσουν" τόσο οι τραυματισμοί αλλά και πάλι την Ολύμπια στην έδρα του ΠΡΕΠΕΙ να την κερδίσει και με μισό ρόστερ.

      Διαγραφή
  38. Λοιπόν, ανέβηκε επιτέλους το report του Μπανκς, φαντάζομαι πολλοί γκρινιάριδες της τελευταίας εβδομάδας να ικανοποιήθηκαν. Χαχα. Λίγο πολύ αυτά που περιμέναμε για τον Μπανκς, και στα σάιτ από Αμέρικα τα ίδια περίπου είπαν για τον παίκτη. Μεγαλύτερο του πρόβλημα η έλλειψη μπασκετικού I.Q. Τι να πω, περιμένω να δω ποιά είναι η φιλοσοφία της κίνησης, μα δούμε αν θα έρθει τελικά ο Καπόνο και μετά ας κρίνουμε την καινούργια ομάδα ως σύνολο γιατί αλλιώς άκρη δεν βγαίνει.
    Πολλές αλχημείες κάνει ο Αργύρης, μακάρι να του βγουν όλα όσα έιχε στο μυαλό του όταν έκανε τις επιλογές.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βλέπω τον Καιμακογλου και αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος θα ήταν φέτος ο Παναθηναϊκός με αυτόν τον παίκτη..
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κάνει τα πάντα και χέρι αλφάδι..
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. τρομερή εμφάνιση και απο νίκ. 20 πόντους 10 ασιστ 6 ριμπαουντ κόντρα στη γαλατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε καημακογλου-νικ καλάθη στη φετινή ομάδα θα ήσουν σε άλλο επίπεδο

      manu chao

      Διαγραφή
    2. ε ναι, αν είχες και ζοτς πηγαινες για 7ο.

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να το πεις και αντίστροφα: Ότι αν είχες Μασιούλις, Λάσμε πέρσι δεν παιζόσουνα. Χοχοχο

      Διαγραφή
    4. Αν το πεις αντίστροφα θα είχες ήδη το 7ο και θα πήγαινες για το 8ο ;-) Ναταλία

      Διαγραφή
  42. telos o milisitch apo tous celtics quiz pou tha teriaze twra stin europi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ οποια ομαδα του δινει τα καλυτερα ψυχοφαρμακα και τον παρακολουθει ψυχειατρος!!Ο παιχτης παραιτηθηκε απ το 1 εκατομυριο που επαιρνε στους σελτικς για να ειναι κοντα στην μητερα του-Ενας απ τους χειροτερους ευρωπαιους που περασαν λενε οι ειδικοι.Η Ρεαλ τον ηθελε τον αυγουστο-ισως παει σε καμμια τουρκια που ειναι και κοντα στο σπιτι του. Ρικ μακχορν

      Διαγραφή
  43. Jim συγχαρητήρια για το blog σου! Έχει γίνει εθισμός και αναμονή για καθημερινό refresh!
    Τελικά υπέκυψες στα παρακάλια και έγραψες για Μπανκς!
    Τις προτεινόμενες αλλαγές Μπερτομέου πως τις βλέπεις?
    G Kout

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vasika kai egw perimeno autin tin apantisi eidika gia ta 14 pou oute sto nba den iparxoun pws tha epireasoun proponites tipou vougiosevic kai poso makria einai i katargisi tis zonis kai i exomiosi me tous kanones tou nba. (mallon sou zitaw arthro perimenontas na arxisei to spurs-celtics)

      Διαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημερα Jim, γνωρίζεις καθολου το παρασκηνιο φυγης Σπανουλη από ΠΑΟ..Η κοντρα καλα κρατει μεταξυ Ζοτς-Ιτουδη και Σπανουλη..Εντυπωση μου εκανε την τελευταια διετια η ανηλεη κοντρα του Σπανουλη με Καλαθη και Σαρας..Ξερεις κατι περισσοτερο??
    Υποθετω οτι συνηθως αυτος που υπεκφευεγει να απαντησει εχει και το αδικο στην ιστορια (αν θυμαμαι ο Ομπραντοβιτς με Ιτουδη στο contra.gr ειχαν αναφερθει στο θεμα με Σπανουλη να αποφευγει να απαντησει για πολλοστη φορά..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ο μπανκς θα παιξει νομιζω πιο πολυ με δυο 2-3αρια διπλα του, δηλαδη μπραμος και μασιουλις ωστε να εχει το απολυτο κουμαντο με τη μπαλα στα χερια

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Kαλα εσυ δεν διαβασες τι εγινε??Ζητησε χρονο να το σκεφτει του εδωσαν περιθωριο να απαντησει οποτε θελει, ολα εδειχναν ηρεμα και ομαλα,και εμαθαν απο τα μμε οτι υπεγραψε στον οσφπ.Μαλιστα ειχα διαβασει οτι ειχαν κανει συμφωνια προφορικη ΠΑΟ ΟΣΦΠ να μην παιρνουν παιχτες ο ενας του αλλου.Δεν ειχαν προστριβες οσο ηταν στην ομαδα.Η ενταση προκληθηκε μετα την κινηση του να φυγει.Το ειδαν σαν κοροιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε λυπάμαι που θα στο πώ , αλλά φίλος ο "γάβρος" (δεν βρίζω κι η εφημερίδα τους έτσι λέγεται) δεν πιάνεται ποτέ.
      Οι Αγγελόπουλοι δεν καταλαβαίνουν από συμφωνίες ,
      αν είναι να κάνουν ευτυχισμένους τους 300 μπασκετικούς φίλους Ολυμπιακούς που πήγαιναν και στο Παπαστράτειο και συνεχίζουν στο ΣΕΦ !!!!!!!!!
      Δεν μιλάω για τους Τσουκαλάδες.
      Φαντάσουν τώρα να λήγει το συμβόλαιο Παπανικολάου και Μάντζαρη και να μπεί ο Γιαννακόπουλος στο κόλπο.
      Δεν είναι ωραίο και σωστό.
      Επρεπε οι δυό τους να έχουν την μεταγραφική εκεχειρία απαράβατη κι ας κτυπούσαν μαζί ίδιους πάικτες από αλλού.
      Gelalitaly Bianco

      Διαγραφή
    2. Με αυτη την εντυπωση εμεινα και γω στο προσκηνιο..Ομως στο παρασκηνιο τι εχει παιχτει?? Λεγεται οτι ο Ζοτς τον πριζωνε σε προπονησεις και αγωνες, ισχυει??

      Εντυπωση μου προκαλουσε παντα οποτε πηγαινε face to face στον Καλαθη και του εκανε μανουρες (το σκηνικο παιζοταν σε καθε επιθεση-αμυνα των ντερμπι..ο Καλαθης τον αγνοουσε επιδεικτικα, σε σημειο που και ο Σαρας κανα-δυο φορες ειχε επεμβει απωθωντας τον Kill-bill)..

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν είδατε εχθές Κωστόπουλο (άλλο μπουμπούκι κι αυτό-και δεν αναφέρομαι στα οπαδικά, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα), είχε τον Σπανούλη.. Εμμέσως πλην σαφέστατα είπε ότι είχε χαλάσει η επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και ότι δεν είχε τον ρόλο που θα ήθελε.. Σε μια ερώτηση δε του Κωστόπουλου για το πόσο τον είχε πειράξει όταν μια φορά τον έκανε αλλαγή ο Zoc επειδή ο κόσμος φώναζε το όνομά του (πώς το κατάλαβε ο μεγάλος Κωστόπουλος αυτό είναι άλλο θέμα..), ο Σπανούλης δεν το αρνήθηκε, γενικεύοντας βέβαια την απάντηση του..
      Τελικά φαίνεται ότι είτε οικονομικά είτε σαν παρουσία είτε μέσα στο γήπεδο ήθελε τον πρώτο ρόλο..
      Προσωπικά θεωρώ ότι ο καλώς εννοούμενος εγωισμός είναι καλός στον αθλητισμό, αρκεί να μην χαλάει τις ισορροπίες σε μια ομάδα.. Καλώς λοιπόν έφυγε (για τον Παναθηναϊκό) και για τον ίδιο, θα το δείξει η ιστορία..
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    4. Καλωσ η κακωσ πλεον ο Σπανουλησ και ο Περπερογλου αποτελουν τα μαυρα προβατα για τουσ οπαδουσ του Παο καθωσ δεν σεβαστηκαν την ομαδα που τουσ στηριξε και πηγαν στο αντιπαλο ενω σιγουρα ειχαν και αλλεσ επιλογεσ.Το αποκορυφωμα δε η εκδηλωσεισ παθουσ και κακιασ ( βγαζω γλωσσα και πανηγυριζω σαν μικρο παιδι ) δεν θα ξεχαστουν ποτε.Ακομα και ο σοφο( που θυμιζεται για το οξυθυμο των αντιδρασεων του) δεν θα εβγαζε τη γλωσσα μεσα στο σεφ στουσ Αγγελοπουλουσ και στο κοσμο που τον στηριξε...


      LOCOBALOKO

      Διαγραφή
    5. Tο εν λόγω καλοκαίρι είχε τεθεί το ερώτημα στον Ζοτς αν έπρεπε να διαλέξει για να κτίσει την ομάδα γύρω του ανάμεσα σε Μήτσο και Σπανούλη ποιον θα διάλεγε. Ο Ζοτς είπε λοιπόν πως θέλει και τους δύο αλλά αν έπρεπε να διαλέξει θα επέλεγε τον Μήτσο. Έτσι λοιπόν ο παύλος και ο θανάσης αξιολόγησαν ττις αμοιβές που θα έδιναν στους δύο παίκτες και έδωσαν λίγα παραπάνω χρήματα στον Μήτσο ως αρχηγό και ηγέτη της ομάδας και έκαναν στον σπανούλη μικρότερο συμβόλαιο αλλά μεγάλο. Ήθελαν να κρατήσουν και τους δύο αλλά ναδέιξουν συγρχόνως ποιος είναι ο πρώτος. Και αυτό φάνηκε όταν έλεγαν στον παύλο να δώσει τα ίδια ή λίγα πραπάνω στον σπανούλη για να μείνει αλλά αρνιόταν.Για αυτό έφυγε ο σπανούλης. Αν τότε ο Ζοτς έλεγε θέλω και τους δύο αλλά πάνω στον Σπανούλη θέλω να χτίσω την ομάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά καθώς θα είχαν μείνει και οι δύο αφού ο Μήτσος ήδη από προηγούμενες χρονιές έκανε πάντα πίσω για είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και θα ήθελα να τον ρωτήσω τον σπανούλη αν είχε διαλέξει αυτόν ο Ζοτς ως πρώτο βιολί αν θα έφευγε.
      κυριακή

      Διαγραφή
    6. Για όλα φταίει ο αλήτης ο Χοψωνίδης. Ο φραγκοΚιλλ Μπιλ.
      Που δε σεβάστηκε τους Γιαννακόπουλους που τον πήραν από τα αζήτητητα και τον έκαναν άνθρωπο. Που του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει ξανά μπάσκετ όταν η καριέρα του είχε πάρει τη κάτω βόλτα στον ΝΒΑ. Δε σεβάστηκε ούτε τον Ομπράντοβιτς που τον έκανε παίκτη, ούτε το Διαμαντίδη που του χάρισε τους τίτλους.

      Αλλά είπαμε: ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετιθέντος!!!


      Αυτός φταίει για όλα. Εξάλλου όλη η Παναθηναική οικογένεια είναι αμέμπτου ηθικής (με εξαίρεση τον Σπανούλη, τον Περπέρογλου και τον Λάκοβιτς που στην πραγματικότητα δεν έγιναν ποτέ μέρος της οικεγένειας). Ειδικά πιο ΗΘΙΚΟΣ από όλους είναι ο Ομπράντοβιτς. Ο άρχοντας της ηθικής!!!


      Υ.Γ.
      Επειδή εκτός από τυφλά οπαδικά σχόλια έχουν γραφτεί και ανακρίβειες. Η προσφορά που είχε γίνει εκείνο το καλοκαίρι σε Σπανούλη και Διαμαντίδη ήταν ισόποση. Ούτε λίγα περισσότερα ούτε λίγα λιγότερα.

      Διαγραφή
    7. πληροφοριες πως χθες κατα τη διαρκεια της συνεντευξης του Σπανουλη στο Κωστοπουλο μυριζε φετα ολη η Καντζα παραμενουν ανακριβεις
      χρου χρου

      Διαγραφή
    8. Αυτά κατάλαβες φίλε Ορέστη από τα παραπάνω σχόλια?
      Η ουσία είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις ο ΠΑΟ τους είχε κανακέψει ή συμπαρασταθεί αν θες σε υπερθετικό βαθμό (Σπανούλης με θέμα επιστροφής απο ΝΒΑ, Περπέρογλου με θέμα υγείας).. Εκεί έγκειται η διαφωνία ως προς τα όποια παράπονα εκφράζουν εκ των υστέρων, έχοντας ενδεχομένως βραχία μνήμη..
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    9. Για το Σπανούλη δε θα πω τίποτα, διότι δε θέλω να εμπλακώ σε μια ατέρμονη συζήτηση που 100% θα καταλήξει οπαδική αλλά ρε παιδιά για το Περπέρογλου τι ιδιαίτερο έκανε ο ΠΑΟ που θα έπρεπε αυτός να εκτιμήσει και τελικά δεν εκτίμησε; Ο παίκτης είχε ένα θέμα υγείας το οποίο αντιμετώπισε υπό την αιγίδα της ομάδας του όπως αυτή όφειλε και όταν έγινε καλά επέστρεψε κανονικότατα στην ομάδα και έπαιξε το μπάσκετ του και μάλιστα στους τελικούς σίγουρα δεν ήταν από τους χειρότερους. Απολύτως επαγγελματική συμπεριφορά εκατέρωθεν με άλλα λόγια.

      Δε ξέρω σοβαρή ομάδα που θα έκανε διακοπή συμβολαίου στο παίκτη όσο αυτός ήταν ασθενής ή θα έστελνε το παίκτη στο Γενικό Νοσοκομείο Τιράνων ας πούμε. Ούτε ο παίκτης από την άλλη λουφάρισε προφασιζόμενος αδυναμία. Προς τι λοιπόν οι μομφές κατά του Πέρπε για αχαριστία και οι έπαινοι υπέρ της διοίκησης του ΠΑΟ για φροντίδα και ενδιαφέρον προς το παίκτη πέρα από τα εσκαμμένα;

      Διαγραφή
    10. Γιατί αγαπητέ Πανάγο το καλοκαίρι ο ΠΑΟ ανανέωσε το συμβόλαιο του γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην ξαναπαίξει μπάσκετ...θα μπορούσε ο ΠΑΟ να πατήσει πάνω στον τραυματισμό του και να το ανανέωνε με το μήνα, με την εβδομάδα...ή και ακόμα με 200 χιλιάρικα αφού ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι ομάδα δεν θα έβρισκε.

      Νίκος

      ΥΓ. Για το θέμα Σπανουλη ας ασχοληθεί η επιστήμη της ψυχολογίας.

      Διαγραφή
    11. Άν πιστεύεις Νίκο πως μια ομάδα με το μέγεθος και την ιστορία του ΠΑΟ, θα έπρεπε να κάνει μηνιαίο συμβόλαιο σε όποιοδήποτε παίκτη πόσω μάλλον ένα διεθνή παίκτη και επί σειρά ετών βασικό της στέλεχος, άποψή μου είναι πως μικραίνεις την ομάδα σου πάρα πολύ σε ηθικό επίπεδο. Το ότι δεν το έκανε είναι μια αξιοπρεπής κίνηση την οποία ξεπλήρωσε ο παίκτης επανερχόμενος υγιής και παίζοντας για αυτή. Να σημειώσω πως το νέο συμβόλαιο ήταν μονοετές (εξ' αιτίας των αμφιβολιών που ανέφερες παραπάνω υποθέτω) και μειωμένο κατά 30% σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά.

      Ο Σπανούλης είχε το θάρρος να φύγει από το σιγουράκι και να πάει στον άμεσο και μονίμως 2ο μέχρι τότε αντίπαλο και κατάφερε σε 2 χρόνια να κερδίσει τα πάντα με τον ίδιο σε ρόλο αναμφισβήτητου ηγέτη. Το παληκάρι δεν έχει ψυχολογικά, έχει 10 κιλά @@.

      Διαγραφή
    12. Διαφωνώ φίλε μου. Γιατί να κάνει συμβόλαιο σε ένα παίκτη που υπήρχε περίπτωση να μην ξαναπαίξει μπάσκετ? Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι? Παρόλα αυτά του έκανε και τον στήριξε...το θέμα είναι άλλο...ο Περπερογλου έπρεπε να πάει στον Ολυμπιακό ή μήπως να πάει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα? Θα μου πεις ότι ο ΠΑΟ δεν καιγόταν και πάλι όμως...δεν πας.

      Νίκος

      ΥΓ: Τα συμβόλαια ήταν ολα μονοετή... όχι μόνο του Περπερογλου...η αρχή του τέλους.

      Διαγραφή
    13. Περί Σπανουλη... αναμφισβήτητα έχει ψυχολογικά...θα το δεις...που θα έπρεπε να το έχεις ακόμα και στον Ολυμπιακό δει. Τώρα εάν έχει 10 κιλά @@...δεν το γνωρίζω, παικταράς αναμφισβήτητα είναι αλλά Διαμαντίδης δεν θα γίνει ποτέ.

      Νίκος

      Διαγραφή
    14. To ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξει μπάσκετ ήταν μάλλον πολύ μικρό και για αυτό ο ΠΑΟ που προφανώς δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα του έκανε συμβόλαιο, το οποίο έκλεισε τέλος Ιουλίου ενώ το πρόβλημα διαγνώστηκε πολύ νωρίτερα επειδή ακριβώς κάνανε φύλλο και φτερό την υπόθεση πριν πέσουν οι υπογραφές.

      O Πέρπε ούτε δηλώσεις παναθηναικοφροσύνης έκανε ποτέ, ούτε υπήρξε προκλητικός για να υπάρχει "ασυμβίβαστο". Και αφού ο ΠΑΟ δεν έδειξε και κανά τρελό ενδιαφέρον και ας δεχθούμε πως προτάσεις από το εξωτερικό δεν είχε (επειδή είναι άμπαλος ή σακάτης όπως λέγανε πολλοί το καλοκαίρι) πήγε στον Ολυμπιακό. Σωστή επιλογή; Θα δείξει...

      Διαγραφή
    15. Δεν είσαι καθόλου καλά πληροφορημένος Πανάγο. Να μην ξαναπαίξει μπάσκετ ήταν πολύ πιθανότερο από ότι νομίζεις...τα παρουσιάζεις όπως σε συμφέρει. Εν πάση περίπτωσή, σοβαρός οπαδός του Παναθηναϊκού αμπαλο ή σακάτη δεν αποκάλεσε ποτέ τον Περπερογλου... άνευρο ή χωρίς αγωνιστική συνέχεια ίσως. Ο Ολυμπιακός τον πήρε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και καλά κανε...ο Περπερογλου δεν έπρεπέ να πάει. Όσο για δηλώσεις Παναθηναικοφροσύνης... καλός δεν έκανε... έχει όλο το χρόνο να κάνει ολυμπιακοφροσύνης.

      Νίκος

      Διαγραφή
    16. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, Διαμαντίδης δε είναι ούτε θα γίνει και ήταν ευτυχής συγκυρία αυτό, γιατί για να κάνει την υπέρβασή της η ομάδα του Ολυμπιακού χρειαζόταν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Σπανούλη και όχι του Διαμαντίδη.

      Αφου επιμένεις για τα ψυχολογικά, εξήγησέ μου γιατί έχει φτύσει 2 αντιπάλους ο άγιος Διαμαντίδης; Είναι τρελός ή κωλόπαιδο (ας δεχθώ πως τη μια φορά ίσως προκλήθηκε από το σίγουρα κωλόπαιδο Τεόντοσιτς, ο δύσμοιρος ο Σλοβένος του Πανελληνίου τι έκανε για να αξίζει τη ροχάλα);

      Αυτό που υποννοώ για το χαρακτήρα του ΔΔ είναι τόσο αβάσιμο και αυθαίρετο όσο και αυτό που λες εσύ για το Σπανούλη. Ξέρουμε κάποιον από τους 2 προσωπικά; Γνωρίζουμε εκ των έσω τα της ομάδας; Προφανώς όχι. Για αυτό πιστεύω πως ούτε ο ΔΔ είναι γκαγκα ούτε ο Σπανούλης ψυχάκιας.

      Διαγραφή
    17. Το ότι η πληροφόρησή μας διαφέρει δε σημαίνει απαραίτητα πως η δική σου είναι σωστή Νίκο. Την άποψη πως ψάξανε πολύ καλά τη περίπτωση του Περπε πριν υπογράψουν την υποστηρίζω λέγοντας πως δεν είναι ίδρυμα ο ΠΑΟ για να του δίνει λεφτά για πλάκα. Μου φαίνεται πιο ισχυρό επιχείρημα από το δικό σου που λίγο-πολύ υποθέτει πως ανανεώσανε το συμβόλαιο επειδή ο Στράτος είναι καλο παιδί και τον αγαπούσαν, ειδικά σε περιόδους οικονομικής στενότητας. 3άρι ψάχνανε, όχι γαμπρό.

      Επιπλέον πιστεύεις πως θα ρισκάριζαν να μείνουν χωρίς βασικό 3άρι αν οι πιθανότητες να μη ξαναπαίξει ήταν πολλές όπως λες; Απλά θα ψάχνανε για παίκτη μέσα στη χρονιά; Ο αγωνιστικός σχεδισμός του ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια δείχνει μεγαλύτερη σοβαρότητα.

      Ή θεωρείς πιθανό πως τον κρατήσανε στην ομάδα για επικοινωνιακούς λόγους, φοβούμενοι πως θα πάει στον Ολυμπιακό. Βρίσκω αφελές μια κορυφαία ομάδα να παίρνει ένα παίκτη που θα παίζει 15-20 λεπτά (και όχι 5 στη χάση και στη φέξη) για επικοινωνιακούς λόγους και όχι επειδή είναι κατάλληλος. Οι ομάδες αυτού του επιπέδου λειτουργού πολύ πιο σοβαρά και χτίζουν το ρόστερ τους με πολλή προσοχή. Ακριβώς το ίδοο ισχύει και για την απόφαση του Ολυμπιακού να τον εντάξει στο δυναμικό του.

      Όσο για τις μειωτικές αναφορές στο παίκτη απλά ρίξε μια γρήγορη ματιά σε σχετικές αναρτήσεις του μπλογκ και τα σχόλια που τις συνοδεύουν. Θα βαρεθείς να διαβάζεις...

      Ούτε ολυμπιακοφροσύνη θα πουλήσει το παληκάρι, είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος για να κάνει κάτι τέτοιο όπως έχει δείξει η πορεία του μέχρι τώρα, μην ανησυχείς.

      Διαγραφή
    18. Παναγο εκτελεις χρεη δικηγορου βλεπω χεχε η συζητηση αυτη δεν εχει κανενα νοημα ο καθενας κανει τις επιλογες του και ζει με αυτες και κανεις δεν μπορει να τον κρινει. Αλλωστε στον συγχρονο επαγγελματικο αθλητισμο τα παραδειγματα που ενας παικτης αλλαζει στρατοπεδο ειναι απειρα δεν ηταν ο πρωτος ο Σπανουλης ουτε ο τελευταιος και οπως σωστα ειπε ο Παναγος δεν τους θελουμε για γαμπρους για παικτες τους θελουμε.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    19. Δεν κάνω το δικηγόρο κανενός πλην της κοινής λογικής. Δεν έχω γράψει ούτε λέξη που να μην υποστηρίζεται με επιχείρημα. Δε γενικολογώ, ούτε ψυχανεμίζομαι.

      Ευτυχώς δικηγόρος δεν έγινα, θα ήμουν πολύ εκνευριστικός.

      ΥΓ Ουδεμία συγγένεια έχω με Σπανούλη ή Περπερογλου χαχα

      Διαγραφή
    20. Mύθος νο1: ο Παναθηναικός πήρε στον Σπανούλη από τα αζήτητα και τον έκανε άνθρωπο!

      Μόνο που ο Σπανούλης πριν πάει στον Παο είχε κάνει ήδη καταπληκτική χρονιά στο eurocup, είχε ήδη κληθεί στην Εθνική για το Γιουρομπάσκετ του Βελιγραδίου και κυρίως είχε και πάρα πολύ καλή πρόταση από τον Ολυμπιακό.
      Άρα ήταν ήδη hot όνομα και είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δυο ομάδες σαν τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ.

      Μύθος νο2.
      Ο Παο "του έκανε την χαρη" να τον πάρει από τον ΝΒΑ εκεί που είχε τελματώσει η καριέρα του.

      Η απάντηση είναι απλή: του έκανε τόση μεγάλη χάρη που αναγκάστηκε να του στάξει 1,6 εκατ. €. Ξαναλέω 1,6 εκατ € (αλήθεια ο 3d πόσα έπαιρνε τότε;;). Μεγάλη η χάρη του που λέμε...

      Μύθος νο3.
      Οι Γιαννακόπουλοι έδιναν περισσότερα λεφτά στο Διαμαντίδη και για αυτό στράβωσε ο Σπανούλης.

      Σε αυτό έχω απαντήσει ήδη. Το καλοκαίρι του 10 είχαν ισόποση πρόταση ύψους 2 εκατ. και οι δυο. Ο ένας την απέρριψε ο άλλος τη δέχτηκε

      Μύθος νο4.
      Ο Σπανούλης όσο έπαιζε στον Παο ήταν στη σκιά άλλων και κυρίως του Διαμαντίδη.

      Έχουμε και λέμε: ο Σπανούλης έπαιξε στον Παο 4 σεζόν (2005-2006, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010). Στις 4 αυτές σεζόν αναδεικνύεται 2 φορές μέλος της δεύτερης 5άδας και μια φορά mvp του final4. Τις σεζόν εκείνες ο μόνος παίκτης του Παο που παίρνει αντίστοιχη διάκριση είναι ο Πέκοβιτς (μέλος 1ης 5άδας). Τώρα πως ο παίκτης με τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις βρίσκεται στη σκιά του οποιουδήποτε, αυτό θα ήθελα πάρα πολύ να το μάθω. (σημ. για να προλάβω και πάλι τους εύθικτους: δεν γράφω πουθενά ότι είναι συνολικά καλύτερος ή χειρότερος του Διαμαντίδη ή του Σάρας ή του οποιουδήποτε. Αλλά τις 4 χρονιές που έπαιξε σε εσάς είχε απλά τις περισσότερες ατομικές διακρίσεις. Άρα δεν μπορεί να ήταν στη σκιά κανενός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επισκίαζε και κάποιον)


      Υ.Γ.
      Οι φήμες που θέλουν το περσινό συμβόλαιο του Περπέρογλου να ενεργοποείται μετά την ανάρωσή του δεν ισχύουν;

      Υ.Γ.2
      Φαντάσου να δουλεύεις σε μια εταιρεία και να έρχεται το αφεντικό να σου λέει ότι δεν θα συνεχίσεις να εργάζεσαι εκεί γιατί δεν του αρέσουν οι παρέες σου. Και παράλληλα να σου ζητάει να μην εργαστείς σε ανταγωνίστρια εταιρεία γιατί είναι ανήθικο και ότι πρέπει να φύγεις εξωτερικό θες δε θες. Λογική του κ@λου...

      Υ.Γ.3
      'Ενα παιδί που το έστελναν Ελβετία κάποια κορόιδα, που τον κανάκευαν και του φερόταν με φροντίδα και προδέρμ μήπως και αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας, που τον κυνηγούσαν χίλιοι γιατροί και διαιτολολόγοι μήπως και ψηθεί να βάλει το μπάσκετ πάνω από το ΦΑΙ του, αυτό το παιδί δεν είναι αχάριστο; Και πήγε και σε αυτούς που του φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα για την καταγωγή του.
      Αυτά δε μας βολεύουν;

      Διαγραφή
    21. Ο Σπανουλης ειχε ξεκινησει απο τον Ιανουαριο το νταλαβερι με τον Ολυμπιακο..Ολη η ιστορια ειναι το ψιψι..Αντι για δαφνοστεφανωμενο εφηβο,μπορει να βαλει ευρωπουλα στην φανελα...Οπως μαλιστα και ο ιδιος ομολογησε,καμαρωνοντας,μεσα σε 5 λεπτα εκτος απο την ομαδα του πουλησε ακομη και επι πολλα χρονια πρωην κοπελλα του,μολις αντικρυσε την νυν..Η αχαριστια και η εγωπαθεια του ειναι ανεπαναληπτη...Η οικογενεια Γιαννακοπουλου τον εκανε πλουσιοπαιδο,ο Ζελικο με τον Ιτουδη και τους συμπαικτες του,τον εκαναν παικτη υψηλου επιπεδου,και ολοι μαζι πασχισαμε να τον κανουμε ανθρωπο...Και ενα ευχαριστω δεν ακουσαμε..Για τον Περπερογλου,γνωστο και ως γατουλη,οτι και να πει κανεις ειναι ανευ νοηματος..Η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια..Το υποτιμητικο ,δοκιμαστικο ,σαν να επροκειτο για κανενα πρωτοπειρο παιδαρελι,μονοετες συμβολαιο που παρακαλετα υπεγραψε στον Ολυμπιακο,μας ελυσε την απορια που ειχαμε τοσα χρονια..Γιατι αυτο το παιδι να μενει τοσο στασιμο..Κατι τετοια παιδακια,δεν θελανε τους θεους Γιαννακοπουλους για προεδρους,που εδιναν και την ψυχη τους για καθε ενα απο τα καλοπαιδα της ομαδας,αφου τα χρυσοπληρωναν κιολας, αλλα καποιον σαν τον καπετανιο,που μολις ο οποιος αθλητης αντικριζε την λευκη επιταγη,εν μεσω πρωταθληματος,,την επομενη θα πηγαινε για στρατιωτικο περιπατο..Και ο αντιπαλος προεδρος βολτα...

      Διαγραφή
    22. Ο φτωχός πλην τίμιος Ορέστης...μην τσιμπάς Ορέστη... παρουσίασε με επιχειρήματα copy paste από το Red Planet την κατάσταση...με λογική "μπακάλη" (ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη από τους συμπαθέστατους επαγγελματίες)ή εάν θέλετε με λογική Ορέστη. Να μπω στην διαδικασία να αμφισβητήσω την επιχειρηματολογία σου δεν θα το κάνω, ο λόγος απλός.... γιατί και η δική μου θα είναι εντελώς υποκειμενική.

      Αυτό όμως που με εντυπωσιάζει με εσένα είναι το "δήθεν"...το έχεις αναγάγει σε επιστήμη!

      Νίκος

      ΥΓ. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική χθεσινή εμφάνιση του Παπανικολάου.

      Διαγραφή
    23. Και θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις τα περί ρατσιστικών συνθημάτων προς τον Σοφοκλή. Για τα κιλά του άκουσε τα απίστευτα αλλά για την καταγωγή του και το χρώμα του ΤΙΠΟΤΑ!!!! Είναι ΝΤΡΟΠΗ να γράφεις τέτοιες ανακρίβειες! Ο Σοφοκλής κατά την άποψη μου λοιπόν δεν έπρεπε να έρθει στον Παναθηναϊκό, το μόνο ελαφρυντικό εάν θες είναι ότι έκανε 2 χρόνια στην Μακαμπι.

      Νίκος

      Διαγραφή
    24. Δεν ξέρω αν είναι ελαφρυντικό φίλε Νίκο, αλλά είναι σαφώς μια ομαλή μετάβαση, κάτι που αρνούνται κάποιοι να το καταλάβουν και βάζουν στην ίδια μοίρα Σόφο και Σπανούλη για το αντίκτυπο των μετακινήσεών τους.. Επίσης, συμφωνώ απολύτως ότι ΠΟΤΕ δεν άκουσε κάτι ρατσιστικό ο Σόφο στο ΟΑΚΑ..
      Δημήτρης

      ΥΓ. Κρίνοντας από τα γραφόμενα του Ορέστη, και αφού ο Σπανούλης είχε στον ΠΑΟ επιτυχίες, ήταν ο κορυφαίος, έπαιρνε τα καλύτερα λεφτά και τον παρακαλούσαν να έρθει από το ΝΒΑ, τότε τελικά γιατί έφυγε? Αν είναι έτσι, μήπως εκεί έγκειται τελικά το θέμα χαρακτήρα και αρχών?

      Διαγραφή
    25. Ο Σόφο όντως δεν άκουσε ρατσιστικά συνθήματα (εκτός από κάποια λίγα "ουουουο") αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Το ότι του βρίζανε τη μάνα ήταν καλύτερο; Το κακό είναι πως συμβαίνει με όλους τους παίκτες και σε όλα τα γήπεδα.

      Κατά τα άλλα πιστώνω στους φίλους του ΠΑΟ ένα από τα πιο απλά και έξυπνα συνθήματα των τελευταίων ετών χωρίς ούτε μια βρισιά, το γνωστό συνδυασμό Σχορτσιανίτη-Σκλαβενίτη με σακούλες να ανεμίζουνε. Γελασα πολύ θυμάμαι!

      Νίκο, γιατί να μην πάει στο ΠΑΟ ο Σχορτσιανίτης; Άν αναλωνόταν σε καραγκιοζιλίκια "φιλάω φανέλα" σε κάθε καλάθι, κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις αιώνιας αγάπης στο δαφνοστεφανωμένο και κραυγές διαμαρτυρίας για αδικία από τους αντιπάλους θα συμφωνούσα μαζί σου. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα σκεφτόταν η διοίκηση καν να προβεί σε προσέγγιση του Σοφο, σκεφτόμενη τις αντιδράσεις του κόσμου. Οκ, έπαιξε κάποια χρόνια στον Ολυμπιακό, so what?

      Διαγραφή
    26. Ας τελειώσουμε αυτή τη συζήτηση κάπου εδώ...το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν οδηγεί πουθενά. Υβριστικά συνθήματα από όποια πλευρά και εάν προέρχονται είναι κατακριτέα και απαράδεκτα.

      Νίκος

      ΥΓ1: Έχουμε την τύχη να μας προσφερουν μπασκετικό θέαμα δυο ομάδες υψηλού επιπέδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μιζέρια του Ελληνικού πρωταθλήματος και της αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού έδιωξε κόσμο από τα γήπεδα. Εμένα προσωπικά πάντα με ξενέρωνε η αλητεία των οπαδών ακόμα και όταν πανηγύριζα πρωτάθλημα.

      ΥΓ2: Παραφέρθηκα σε μια ατέρμονη δίχως νόημα συζήτηση. Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι του μπλόγκ.

      Διαγραφή
  48. Φιλοι του ΠΑΟ , δυστυχως, πρεπει να ξεχασουμε τα ονοματα μπατιστ, Και, Βουγιουκα, Περπε, Σπανουλη (τους 2 τελευταιους νομιζω το εχουμε κανει ηδη).
    Δεν προκειται ποτε να ξαναρθουν στον ΠΑΟ γιατι εχουν τον ιδιο ατζεντη κ ο ΠΑΟ τα εχει πλεον τσουγκρισει μαζι του....
    Ας δουμε πλεον τι πορει να προσφερει το παρων υλικο μαζι με τις νες προσθηκες κ το να χτιστει ενας βασικος κορμος...
    Ενας καλος οδηγος θα ηταν 3D-Lasme-Sofo-Maciulis-Giannopoulos-bramos...
    Τα υπολοιπα οσο κ να τα σκεφτομαστε δεν μετραει..
    Ας συνεχισουμε μπροστα....
    Ειμαι περιεργος αποψε να δω πως θα παιξει ο Ολυμπιακος με την Εφες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σου θυμίσω και πως με τον ραζνάτοβιτς τον μάνατζερ τα είχε σπάσει η διοίκηση του παο μετά τη μετάγγραφή του παίκτη στον οσφπ αλλά φέτος πήραμε από αυτόν παίκτη. Νομίζω ο Πάνκο είναι στο γραφείο του ραζνάτοβιτς. Το πρόβλημα με τον εν λόγω μάνατζερ των παικτών που αναφέρεις ξεκίνησε όταο ο Δημήτρης του είχε ζητήσει την παραμονή του μπατίστ αλλά αυτός ζητούσε περισσότερα και γενικά ωθούσε τους παίκτες προς εξωτερικό για περίσσότερα χρήματα. Όλο αυτό που έγινε το καλοκαίρι ήταν μια προσπάθεια του Δημήτρη να δώσει ένα μάθημα στους μάνατζερ που δυστυχώς έχουν σηκώσει μπαιράκι και σχεδόν σέρνουν από τη μύτη ομάδες ακόμα και με ισχύ όπως ο παο και ο οσφπ.Αν και με την ανοχή των ομάδων γιατί ας μη ξεχνάμε πως ο θανάσης και ο παύλος έδωσαν σχεδόν όλους τους παίκτες του παο στον συγκεκριμένο μάνατζερ λέγοντας πως για να παίξουν στον παο θα βόλευε να συνεργαστούν μαζί του. Επίσης μη ξεχνάμε πως και ο οσφπ πέρσυ πολλούς παίκτες τους πήρε από τον Ραζνάτοβιτς που ήταν και μάνατζερ του ιβκοβιτς.Γενικά το παιχνίδι που παίζεται από τους μάνατζερ είναι μερικές φορές άθλιο.
      Υ.Σ στο onsports γράφει πως ο Δημήτρης πάει ιταλία για να δει τον αγώνα με την καντού αλλά και την αρμάνι και από κάτω γράφει για Φώτση.
      Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς η υπόθεση του Σπανούλη πονάει. Έγω ως Παναθηναικός πικράθηκα από τη συμπεριφορά του ενώ η ομάδα αποδεδειγμένα του φέρθηκε άψογα. Το μοναδικό ατόπημα των προέδρων ήταν ότι πλήγωσαν τον υπερβολικό εγωισμό του Σπανούλη δηλώνοντας όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι ο Διαμαντίδης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και το αγαπημένο τους παιδί. Η ομάδα θα έπρεπε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει, γιατί με δίδυμο Διαμαντίδη-Σπανούλη θα ήσουν η Νο1 ομάδα της Ευρώπης. Από την άλλη ο Σπαν εφόσον θίχτηκε θα μπορούσε να φύγει εκτός Ελλάδας και οχι να παέι στον αιώνιο αντίπαλο. Τώρα προσωπικά του εύχομαι να πληρώσει εντός γηπέδων την αχαριστία και την απληστία του.
      Jim Perry

      Διαγραφή
    3. χαχα.. φαντάσου να μην είχε πάρει την ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης όντας ο ηγέτης της ομάδας τι θα άκουγε ακόμα. Και τεράστιο συμβάολαιο έχει, όλα τα πήρε πέρυσι και συνεχίζει. Ο άνθρωπος πήρε μια επαγγελματική απόφαση και τελικά διακαιώθηκε. Μαγκιά του.. Και στο Μαρούσι μια χαρά του φέρθηκαν αλλά πήγε στον ΠΑΟ (καλό έ;). Και στον ΠΑΟ μια χαρά ήταν αλλά πήγε για την πρόκληση του NBA (δεν του βγήκε)
      Όσο για τον Batiste άγαλμα στους Τούρκους. Η αγωνιστική του πτώση είχε αρχίσει από πέρυσι. Όσο ήταν όμως στα μεγάλα παιχνίδια τα εδινε ΟΛΑ. Τίμιος...απλά μετά από κάποιο σημείο δε φτάνει αυτό. Καλύτερα να μείνει η ανάμνηση ως έχει παρά να σέρνεται στο παρκέ. Δες και φέτος τι έχει κάνει και πως θα συνεχίσει. Εντάξει, πάντα συντηρητικά ξεκινούσε, τα τελευταία χρόνια, και ανέβαινε Δεκέμβρη-Γενάρη αλλά νομίζω την έκαψε τη βενζίνη του.
      Ο ΠΑΟ ανανεώνεται. Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν εξυπηρετούν τίποτα.
      Διοίκηση - κόσμος -προπονητής- υπομονή και η δουλειά θα γίνει.
      Πάνος_Σπαρτη

      Διαγραφή
    4. Πες τα ρε συνονόματε και πατριώτη. Θα βγει ο Σπανούλης με το ζόρι κωλοπαιδαράς επειδή τόλμησε να φύγει από τον ΠΑΟ λες και είναι η μοναδική ομάδα του πλανήτη.

      Η ουσία είναι πως όπου έπαιξε, τα έδωσε όλα και έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ που μπορεί χωρίς να φοβάται να αναλάβει ευθύνες.

      Τα πήρε όλα και στο ΠΑΟ και στον Ολυμπιακό και είναι πρώτος μάγκας. Οι ιστορίες περί κακού χαρακτήρα κλπ είναι αερολογίες διότι πολύ απλά ουδείς γνωρίζει πραγματικά ούτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το ΠΑΟ ούτε το χαρακτήρα του ανθρώπου.

      Διαγραφή
    5. Οταν τον εφεραν πισω οι Γιαννακοπουλοι η μανα του βγηκε δημοσιος και ευχαριστησε τους Γιαννακοπουλους,ε τωρα μια αγνωμοσυνη την εδειξε.Και μονο που εστειλαν ανθρωπο οι Γιαννακοπουλοι για συμπαρασταση φτανει, οταν εκλαιγε και ελεγε οτι θελει να φυγει του συμπαρασταθηκαν χωρις συμφερον.Το οτι ειναι σπουδαιος παιχτης δεν αναιρει τον παλιοχαρακτηρα του.Ακομη το οτι δεν ειδοποιησε οτι παει οσφπ ειναι δειγμα μικροψυχου.Στον Ομπραντοβιτς ενα ευχαριστω δεν ειπε ποτε.Οταν φτυνεις εκει που εγλυφες γιατι ναι εγλυφε(οταν χαναμε ζητουσε συγγνωμη που στεναχωρησε τον κοσμο πουλωντας οπαδισμο)τι χαρακτηρα εχει λοιπον?? μου αρεσει που θιγεστε οι γαυροι.Παιχτη θελετε τι σας νοιαζει τι ανθρωπος ειναι??παιχτης ηταν παντα καλος, γιατι σωστος ανθρωπος δεν ηταν ποτε.

      Διαγραφή
    6. ρε μαγκες τι καθεστε κ ασχολειστε για τον αν ειναι καλος χαρακτηρας ο σπανουλης ή οχι?θεμα χρηματων ειναι ολα..χεστηκε ο σπανουλης αν τον βριζουν τωρα οι παναθηναικοι ή τον επευφημουν οι ολυμπιακοι..στο τελος της ημερας αυτο που μετραει ειναι τα παραπανω 1,2 εκατομυρια ευρω(χωρις να υπολογιζουμε διαφορα bonus) που πηρε απο τον ολυμπιακο γι'αυτα τα τρια χρονια σε σχεση μ'αυτα που θα παιρνε αν εμενε στον παναθηναικο..

      τα ιδια θα κανει κ το καλοκαιρι..αμα δε βαλει βαθια το χερι ο αγγελοπουλος θα παει οπου του δωσουν τα περισσοτερα(μπαρτσελονα,τσσκα)..το μονο μεμπτο που του προσαπτω ειναι τω εν μερει οπαδιλικι που πουλαγε οσο βρισκοταν στον παναθηναικο αλλα κ τωρα που ειναι στον ολυμπιακο..αφου ρε φιλε εισαι στυγνος επαγγελματιας κοφτο..

      enforcer

      Διαγραφή
    7. φετος ο μπατιστ δεν παει τοσο καλα γιατι ο ηλιθιος τον βαζει 4. με τον Παο 5 λεπτα επαιξε center και εβαλε 8 συνεχομενους πόντους. δειτε τους παιχτεσ πως παιζουν στο παρκε και μετα γραφετε την κουταμαρα σας. δεν λεω οτι δεν αρχισε η κατιουσα και οτι δεν θα ειναι η τελευταια του χρονια σε υψηλο επιπεδο αλλα να ποσο μπασκετ ξερετε μετα απο 3 μηνες τριβης με το αθλημα. αυτο που μ αρεσει παντως ειναι οτι σε μερικους απο μας, μας εμαθε το τοπι ο ζελικο και εκτος αυτου εμαθε ηθος σε εμας και στους παιχτες του.
      κανενας δεν αμφισβιτει την ποιοτητα του σπανουλη αλλα και ο ιδιος καταλαβε οτι με το να το παιζει ο cristiano του μπασκετ δεν θ ανεβει ποτε στην εκτιμηση των φιλαθλων του μπασκετ.
      εφετος παντως παρατηρω μεγαλη αλλαγη στον σπανουλη. πιο σοβαρος και πολυ πιο ομαδικος. με τον χαινσ βρισκονται με κλειστα ματια.
      και κατι τελευταιο. ο σπανουλης δεν θα γινει ποτε διαμαντιδης και ο διαμαντιδης ποτε σπανουλης. πολυ απλα γιατι ο σπανουλης δεν θα γινει ποτε ο οργανωτης και ο αμυντικος που ειναι ο διαμαντιδης και ο διαμαντιδης δεν θα γινει ποτε ο killer σπανουλης.

      Διαγραφή
    8. Εγω απο οσο γνωριζω , ο μανατζερ των παραπανω παικτων ειναι ο Ραζνιατοβιτς κ εκπροσωπος του στην Ελλαδα ειναι ο Λοτσος.
      Αυτος τα εκανε ολα απο οτι φαινεται τελικα...

      Ναι ο Πανκο εχει τον Ραζνιατοβιτς μανατζερ....

      Τεσπα ακρη δεν βγαζουμε.... αν θελει ο ΠΑΟ να μην φαμε αλλες πικρες ας βαζει ρητρες σε μερικα συμβολαια να μην μπορουν να πανε για 2 χρονια σε Ολυμπιακο, οταν φευγουν απο τον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    9. Έγιναν πολλά σε αυτή την ιστορία. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και κάποιες συμπεριφορές που δεν άρεσαν στον Σπανούλη (δικό του θέμα είναι) σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο μάνατζερ, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η προοπτική που είχε ο Σπανούλης στον Πειραιά να ηγηθεί της ομάδας. Στην τελική, ο Παναθηναϊκός κερδισμένος βγήκε, την χρονιά που έφυγε ο Σπανούλης πήραμε Ευρωλίγκα, με τον Διαμαντίδη ως απόλυτο και μοναδικό ηγέτη (χωρίς Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους) να κάνει την καλύτερη του χρονιά. Και ο Σπανούλης κερδισμένος βγήκε αφού πήρε ένα ελάχιστα μεγαλύτερο συμβόλαιο και στον δεύτερο του χρόνο πήρε μόνος (βοήθησαν όλοι αλλά μην λέμε ότι να' ναι) Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα και πλέον είναι ο απόλυτος ηγέτης, ο αρχηγός και ο σταρ του Ολυμπιακού. Win - win που λένε και οι Αμερικάνοι.
      Μadness

      Διαγραφή
    10. Γειά σου ρε Madness. Η πιο νηφάλια κατάθεση άποψης που έχω δει από οπαδό του ΠΑΟ επί του θέματος.

      Διαγραφή
  49. Jim εχεις αποψη αλλα με τον Κιτσεν (΄η τσικεν???) μας τα χαλασες->επιμενεις (με ωραιους αμερικανικους μπασκετικους ορους) σ'εναν παικτη που εχει χειροτερο σουτ κι'απαυτο του Καλαθη! Ντροπή να κυκλοφορουν τετοιοι "Αμερικανοι". Οσο αφορα τον Αμστρονγκ...ασε καλυτερα...το παιδι τουλαχιστον μπασκετ δεν ξερει (κι ας ειχες γραψει θετικα σχόλια->αλλο ενα ατοπημα!). Παντως συνεχισε να μας πορώνεις...αν και το μπασκετ ειναι πιο απλο αποτι νομιζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε.. Μπααα.. Μάλλον είσαι φρέσκος στο μπλογκ. Δεν επιμένω σε κανέναν Κίτσεν απλά νομίζω ότι είναι κατανοητό πως δε μπορεί μια ομάδα στο δίμηνο να αλλάζει όλους τους παίχτες. Τη γνώμη μου και για τα δύο παιδιά την ξέρουν όλοι από την αρχή. Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  50. Μόλις διάβασα ότι ούτε ο Σκορδίλης θα πάει Ιταλία...... και πως ο Γιαννακόπουλος πάει Μιλάνο όπου θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Αρμάνι και θα μιλήσει λέει με το Φώτση......Μεγάλο κουπί θα τραβήξει αύριο η ομάδα, συνήθως οι δυσκολίες σε πεισμώνουν και βγάζεις το 120 τοις εκατό και συσπειρώνουν τις ομάδες, για να δούμε ..... Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μασιούλις στο 4, Λάσμε στο 5, άντε και ο Άρμστρονγκ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει ο αγώνας στο Καντού. Πρέπει να βγάλουν 40 λεπτα οι δύο πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. θα παίξει πάνω απο 30 λεπτά ο λάσμε φαίνεται...(αν του επιτραπεί από τα φάουλ,οπού πολύ έξυπνα θα μπορούσαν να τον σημαδέψουν) αναγκαστικά ο άρμστρονγκ θα πρέπει να παίξει γύρω στο 10λεπτο αν όχι παραπάνω,ενώ ακόμα και ερωτηματικό ο τσαρτσαρής θα πάρει πολύ χρόνο...αναγκαστικά με τα κατεβάσματα μασιούλις στο 4,μπορεί να δούμε αρκετά διαμαντίδη και στο 2 ή και στο 3...οπότε εφόσον δεν παίξει ο ούκιτς πολύ χρόνο θα πάρει ο ξανθόπουλος.Ακόμα και ο μπανκς δεδομένης της κατάστασης θα πρέπει να πάρει κάμποσο χρόνο συμμετοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αν το παιχνιδι με ρεαλ ειναι οδηγος για την συνεχεια τοτε βλεπου που το παει ο κοουτς με μπανκς. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δν εχει διαρευσει τι παιζει με το συμβολαιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πάμε και για στοιχηματάκι σήμερα.. 1 η Μάλαγα και ρίσκο με διπλό Άλμπα.Τον πιστεύω τον Ομπράντοβιτς, μπορεί να το πάει χαμηλά το παιχνίδι.Λιγουρευόμουν το διπλό της Τσεντεβίτα αλλά με την απομάκρυνση του Μάλκοβιτς άλλαξαν πράγματα.Γνώμες παιδιά!
    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. τελικά ο μπάνκς είναι στην αποστολή?
    όξω και ο σκορδίλης? με μισή ομάδα πάμε να παίξουμε.
    ελπίζω να βάλει μια 30αρα ο άρμστρονγκ πριν φύγει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εγώ λέω ότι ο Δημήτρης πάει Ιταλία όχι για Φώτση αλλά για Σάριτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Σάριτς χρειάζονται 550.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος, αν δε κάνω λάθος. Υπάρχουν; Ο ΓΑΠ θα έλεγε ναι, αλλά οι Γιαννακό δε ξέρω τι γνώμη έχουν...

      Διαγραφή
    2. Ενώ ο Φωτσης θα έρθει με λιγότερα ή ελεύθερος...

      Διαγραφή
    3. Το ενδεχόμενο της άμεσης επιστροφής του Φώτση κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας...

      Διαγραφή
    4. Ίσως ναι, ίσως όχι... αναμφισβήτητα εύχεσαι να μην συμβεί ποτέ... εάν όμως συμβεί τι θα πεις?

      Διαγραφή
    5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ Η ΟΧΙ?

      Διαγραφή
    6. Αν συμβεί τι περιμένεις να πω ρε ανώνυμε; Καλώς τα δεχθήκατε; Καλορίζικος; Καλά κρασιά; Διάλεξε ό,τι γουστάρεις. Άν υποννοείς πως τρέμω το ενδεχόμενο επιστροφής του Φώτση, είσαι μακριά νυχτωμένος.

      Διαγραφή
    7. ποιος σε υπολογιζει εσενα αν τρεμεις η οχι, ολη μας η εννοια ειναι τι θα κανεις εσυ.Ασε μας ρε Παναγη.

      Διαγραφή
  57. Μου το είπε ο Πάρις ο Δερμάνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ευχαριστώ για το όμορφο άρθρο, αλλά σε παρακαλώ μην ξαναχρησιμοποιήσεις την άθλια έκφραση "το προπονητικό τιμ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ραιαν Γκομεσ που προτεινε ο Τζιμ εκλεισε σε μια ομαδα στην Γερμανια...για ποσο θα κοιμουνται εκει στο Παο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. O Φώτσης θα βοηθούσε τον ΠΑΟ αρκετά και θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα. Θα χρειαστούν όμως χρήματα και εκεί είναι που διαφωνούμε όλοι οι παναθηναϊκοί είναι γιατί δεν δόθηκαν αυτά τα χρήματα πχ στον Καϊμακόγλου ώστε να μείνει... Προσωπικά δε νομίζω αυτό το σενάριο να είναι αλήθεια.

    Εξαιρετικός Ολυμπιακός απόψε, δημιούργησε πανικό στην Εφές.

    Καλή επιτυχία στην Πανάθα αύριο, τα λέμε ξανά στην ανάλυση του Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. σουπερ ο οσφπ παιδια.δε το περιμενα τετοια διαφορα.
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Σπανουλης ειναι παικταρας,οτι και να λετε ..Αν εξαιρεσεις την τριαδα των εξ ορισμου κορυφαιων γκαρντ της δεκαετιας[Σαρας,Μητσαρας,Ναβαρο],ανηκει σιγουρα στους επομενους 7-8,λιγο κατω απο Μακ Καλεμπ,Ουκιτς,Λακοβιτς,Πλανινιτς,Πριτζιονι,Καλαθη,Παπαλουκα,Ρουμπιο,Μακινταιρ,Χολντεν και λιγο πανω απο Ζηση,Χουερτας,Ρακοτσεβιτς,Γιουλ,Σβεντ,Μπετσιροβιτς.Λο,Μαντζαρη,Ροντριγκεζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάει ο κόσμος

      Διαγραφή
    2. δυνατό τρολλάρισμα

      Διαγραφή
    3. Ρε μη ψαρωνετε...Χαβαλε κανω,ετσι να σπασουμε λιγο την μονοτονια..Τρολαρω που λεει και ο φιλος....Παναθηναικος ειμαι,δε γουσταρω ουτε ζωγραφιστο να βλεπω τον Σπανουλη,αλλα λετε να μην ξερω οτι ειναι παικταρας?Ειπαμε Παναθηναικος ειμαι και χαβαλες,οχι στραβος..Παντως περα της πλακας,πιστευω οτι ο Σπανουλης ,ειναι κατω απο τους 3 που προανεφερα,αναφορικα με την καριερα τους,αλλα και αναφορικα με την συνολικη τους αξια...Δεν εχει βαλει ακομα την ιδια σφραγιδα με αυτους στο Ευρωπαικο μπασκετ..Ισως σε 3 χρονια,να το εχει κανει..Σαρας,μακραν κορυφαιος ασσος,Ναβαρο μακραν κορυφαιο δυαρι,Μητσος μακραν κορυφαιος ολ αραουντ και Ο Σπανουλης ειναι κατι αναμεσα στους 3,αλλα η δικη μου αποψη,ειναι πως ειναι ενα βημα πιο πισω..Για καποιο λογο,στους 3 κολλαω διπλα τη λεξη σταρ,ενω στον Σπανουλη,μου φτανει το "παικταρας¨"

      Διαγραφή
  63. Εντάξει ρε φιλαράκι,είπαμε να είμαστε Παναθηναικοί αλλά μη μου βάζεις το Σπανούλη κάτω από ΜακΚαλεμπ,Ουκιτς,Λακοβιτς,Πλανινιτς,Καλαθη..Αμαρτία από το Θεό είναι..

    vrankovic s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. βλέπω τη "φούσκα" να μην σκάει και τόσο γρήγορα, ε;


    Μια σημαντική παράμετρος.
    3 σερί πολύ καλή εμφάνιση και ευρεία νίκη με τρίτο διαφορετικό mvp (Σπαν, Χάινς, Παπ). Τώρα μας χρωστάει και μια εμφάνιση ο Πρίντεζης για να δέσει το γλυκό...


    Αυτός ο Παπανικολάου ψιλοκαλός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα και όλοι κρίνονται από την διάρκεια...ας μην βιάζεσαι! Όταν σφίξουν τα γάλατα θα φανεί...

      Διαγραφή
    2. όλοι και όλα κρίνονται από τη διάρκεια...οπότε μας συμφέρει...


      Γιατί πριν κάνα μήνα διάβαζα για τον Ολυμπιακό που κατέρευσε, που ήταν φούσκα και έσκασε και δε θυμάμαι τι άλλο. Αλήθεια, τότε προέτρεψες του "βιαστικούς" να περιμένουν;

      Διαγραφή
    3. Καλά φίλε! Sorry! Θρύλος εχθές σούπερ! Φουλ για Ευρωλιγκα! Δεν έχει αντίπαλο φέτος! Ξέσκισε Εφες και κατατρόπωσε Αρμανι και Καχα.

      Εντάξει τώρα?

      Διαγραφή
    4. Να έβλεπα που θα ήταν τώρα ο Ολυμπιακός αν δεν είχε γίνει η καραμπόλα και το από το πουθενά σουτ του Σλούκα με την Cedevita..... Πιθανότατα με άλλο προπονητή.. Οπότε αφήστε φίλοι Ολυμπιακοί τις θριαμβολογίες, κρίμα είναι..

      Διαγραφή
    5. Ναι, φούσκα είναι. Τι ζόρι τραβάς? Σιγά τις ομαδάρες που κέρδισε.

      Άντε γιατί το έχεις παρακάνει με το εμετικό στιλάκι σου πιτσιρίκο. Και ο Παπανικολάου σε τρομερή φόρμα για πόσο όμως? Θυμίζει τον περσινό Πρίντεζη...

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  65. ρε παιδια,τι καθεστε και απαντατε στον 'ορεστη';το παλικαρι νομιζει οτι βρισκεται σε κανα οπαδικο μπλογκ και ηρθε να διαπληκτιστει με τους 'αντιπαλους'...μην δινετε σημασια,το παιδι γουσταρει να προκαλει,απλα...μπορουν μια χαρα σ'αυτο το μπλογκ να γινουν συζητησεις με φιλους ολων των ομαδων,με ειρωνιες και διαφορα προκλητικα ομως,καλυτερα οχι,χαλαμε και το φοβερο αυτο μπλογκ...αφηστε τον ορεστη και τον καθε ορεστη να τρωγεται μονος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. dim.z. οπως τα λες ειναι,η ειρωνια εχει ονομα εδω μεσα,Ορεστης.
    "Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:
    Φιλοι του μπλογκ που θελετε να ξεκατινιαστειτε για το αν ειναι καλυτερος ο ΠΑΟ η ο Ολυμπιακος και για 3D η v-span, μπορειτε να πατε σε αλλα πολυ ωραια site οπως τα gazzeta και τα sentragoal, και να μας αφησετε τους υπολοιπους υγιεις εδω περα να κουβεντιαζουμε.
    Να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη έχεις και εσύ τα δίκια σου..... εν μέρει θα συνηγορήσω.... Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως οι αθλητές δεν τα βλέπουν τα πράγματα όπως εμείς. ΠΟλύ λογικά είναι αυτά που λέμε όλοι εμείς, πολύ λογικά τους φαίνονται και εκεινών ότι και να επιλέξουν. Για αυτό εμείς λεγόμαστε φίλαθλοι, οπαδοί, τρελαμένοι, πορωμένοι ή ότι άλλο, για αυτό εκείνοι ονομάζονται επαγγελματίες αθλητές. Ελάχιστες είναι οι εξαίρεσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, και ολοι τις ξέρουμε για αυτό και αυτοί οι αθλητές απολαμβάνουν της καθολικής αποδοχής της πλειοψηφίας των φιλάθλων ανεξαρτήτων οπαδικών προτιμήσεων. Άλλωστε σε ένα θέμα που έγκειται σε αρχές και αξίες πάλι είναι λογικό να διαφωνούμε γιατί ο καθένας από εμάς έχει το δικό του σύστημα αξιών. Υπάρχει βέβαια μια σχετικά αντικειμενική βάση και είναι στο κομμάτι "σεβασμός". Αλλά ακόμα και αυτό αξιολογώντας την απλή καθημερινή μας ζωή, είναι τόσο διαφορετικό για τον καθένα μας που θαρρώ πως τέτοιες συζητήσεις δε βγάζουν πουθενά.

      Διαγραφή
  68. ολοι την λετε στον Ορεστη και τον αποκαλειται ειρωνα και εριστικο...αλλα αλλοι προκαλουν αποκαλωντας καφενεια καθε αντιπαλο του Ολυμπιακου. Απο οτι εχω καταλαβει ολοι οι Ολυμπιακοι ειναι εριστικοι και οι υπολοιποι γνωστες του αντικειμενου... (πως και εγω θυμαμαι θριαμβολογιες μετα τη νικη του Παο επι της Ρεαλ)?

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά μεγάλη απέναντι σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο που είχε δείξει τα δόντια του στον Ολυμπιακό. Επέτρεψε μου όμως να θεωρώ αν όχι καφενεία άκρως προβληματικές τις Αρμάνι και Καχα. Θριαμβολογίες είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρχουν αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στη Ρεαλ αν μη τι άλλο σε παρασέρνει... θέλεις το όνομα, το ροστερ, το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού, σε παρασέρνει κακός μεν αλλά συμβαίνει. Ξεχνάς όμως και την κρητική που ασκείτε από τους περισσότερους στον Παναθηναϊκό, στον Πεδουλακη, στο ροστερ.

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε σε αυτό το μπλογκ γράφουν κατά πλειοψηφία φίλοι του ΠΑΟ και υπάρχουν και αρκετοί ανάμεσά τους που γράφουν με ύφος ανάλογο του Ορέστη ο οποίος όμως συχνά το παρακάνει, κοινώς τα θέλει ο κώλος του. Επειδή η πράσινη πλειοψηφία είναι ισχυρή "περνάει" πως ο Ορέστης είναι είρωνας και προκλητικός ενώ ανάλογα πράσινα σχόλια περνάνε λίγο στο ντούκου γιατί η πλειοψηφία δεν θίγεται από αυτά. Τα ενίοτε προβοκατόρικα σχόλια του Ορέστη (νομίζω πως το κάνει επίτηδες ο μπαγάσας για να τους πριζώσει) θίγουν περισσότερο κόσμο και η εντύπωση μένει. Ουτε εμένα μου αρέσει αλλά έτσι είναι...Μη σε αποθαρρύνει αυτό από το να συμμετέχεις. Τα περισσότερα παιδιά εδώ μένουν μακριά από τέτοιες συμπεριφορές.

      Μεγάλο παιχνίδι η ομάδα χθες, έχει βρει το δρόμο της, το ταβάνι της θα φανεί αργότερα αλλά φαίνεται ψηλό.

      Διαγραφή
    3. Παναγο δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με αυτα που λες.Απλα ενοχληθηκα επειδη οποτε βλεπω σχολιο ολυμπιακου φιλαθλου βλεπω απο κατω σχολια και κρισεις απο αλλους οπαδους που μας θεωρουν ασχετους και εριστικους (τους ολυμπιακους)... λες και τα 6 ευρωπαικα σε κανουν γνωστη του αθληματος ( εκτος και αν επαιζαν και αυτοι στον Παο)

      Αλεξανδρος

      Διαγραφή
    4. Την ελαφρώς αλαζονική αντίληψη πως έχουν την αποκλειστικότητα στη μπασκετική γνώση δυσκολεύονται να τη κρύψουν πολλοί πράσινοι φίλοι μας, είναι αλήθεια. Τα σχόλια περί άδειου ΣΕΦ, ποδοσφαιρικών οπαδών κλπ, επίσης πάνε σύννεφο λες και ο μπασκετικός Ολυμπιακός γεννήθηκε το 2005 με τους Αγγελόπουλους...αλλά σου ξαναλέω οι περισσότεροί όντως ξέρουν τι γράφουν, με τους αρλούμπες μην ασχολείσαι.

      Το πολύ-πολύ να γράφεις εσύ και να σου απαντάω (μόνο) εγώ, ερυθρόλευκο γκέτο...χαχαχα

      Διαγραφή
  69. Κατα τη γνώμη μου,ο Παναθηναικός αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι το περιφεριακό σουτ για να ανοίξει τις άμυνες.Αν έχεις 5/20 και τα 15 απο αυτά είναι ελεύθερα δεν πας πουθενά. Ο Καπόνο αυτό το σκοπό είχε, ο Μπανκς τώρα σαν κίνηση απελπισίας μου φαίνεται λόγω Κιτσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μάγκες αντικειμενικοτητα δεν πάει να πει ίσες αποστάσεις. Εγώ είμαι ολυμπιακός μπασκετικός και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης στα ρόστερ και τη δυναμική των αιωνίων. Ο Ολυμπιακός έχει Σπανούλη, Παπ, Πριντ, Χάηνς και τους πλαισιώνει από παίκτες πάνω κάτω σταθερής απόσδοσης(Λο,Αντιτς, Πέρπε) και καλής προοπτικής(Μάντζαρης, Σλούκας). Ο ΠΑΟ έχει κάποιες σταθερές αξιές αλλά πολλά ερωτηματικά και ανισοβαρή στελέχωση του ρόστερ(ηλικιακά και ποιοτικά). Είναι απλά τα πράγματα για μένα, όπως απλό είναι ότι μπορούν και να αλλάξουν με πιθανές προσθήκες από τον ΠΑΟ και αν ξεπεταχτούν κάποιοι από τους υπάρχοντες που πιστεύω ότι μπορούν όπως οι Κίτσεν, Μπράμος.
    Σοβαρά τώρα κάνω κάπου λάθος;
    Υ.Γ. Είμαι ο ίδιος που έλεγα στους φίλους μου γαύρους όταν είχαμε Κλέιζα και Τσίλντρες ότι ο ΠΑΟ είναι καλύτερος γιατί το ρόστερ του έχει τους καλύτερους περιφερειακούς(ΔΔ,Σπαν,Σάρας) και ψηλούς(Πέκο, Μπατίστ) και είναι πιο ισσοροπημένος σε άμυνα και επίθεση.

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για σας παιδιά και Jim.Συγχωρήστε μου το ετεροχρονισμένο και ίσως off tοpic σχόλιό μου

    Αδερφέ Ορέστη με το να καλύπτεις τα κόκκινα επιχειρήματα με ορθό λόγο,με το να προκαλείς διακριτικά χρησιμοποιώντας όμορφα την ελληνική γλώσσα και το μπόλικο μυαλό που προφανώς έχεις,δε σε κάνει λιγότερο φανατικό η λιγότερο προκλητικό από κάποιους,λίγους ευτυχώς, πράσινους η κόκκινους που εμφανίζονται κατά καιρούς στο μπλογκ και νομίζουν πως είναι σε οπαδικό σάιτ.Και γω φανατικός είμαι και δεν το κατηγορώ αυτό, αλλά συνήθως όταν έχω οπαδική σκέψη την κρατάω μέσα μου και εδώ γράφω μόνο όταν θεωρώ σημαντικό να μπω στην εκάστοτε κουβέντα η να ρωτήσω κάτι τον Jim.Εξάλλου έχω γράψει 2-3 φορές όλες κ όλες.Επίτρεψέ μου όμως αγαπητέ να σου απαντήσω με το δικό μου φτωχό μυαλό σε όλα εκείνα που έβαλες σε αριθμητική σειρά, κατα τρόπο όμοιο με το δικό σου.
    Αλήθεια ΝΟ1
    Ο Παναθηναικός όντως δεν πήρε το Σπανούλη απο τα αζήτητα και ήταν πραγματικά χοτ όνομα εκείνη την εποχή.Ποτέ όμως κανένας σκεπτόμενος παναθηναικός δεν είπε πως του κάναμε χάρη και πως σε μας, απο σαπάκι έγινε υπερπαίχτης.Αυτές οι γενικεύσεις δεν αρμόζουν σε επικοδομητικό διάλογο και είναι κλασσικό παράδειγμα υπερβολής των λεγομένων των άλλων για να στηρίξω τα δικά μου επιχειρήματα.Γνωστές προπαγανδιστικές μέθοδοι δηλαδή, που χρησιμοποιούν συνήθως αρθρογράφοι και οπαδοί σε χρωματισμένα σάιτ και εφημερίδες.Αυτο που λέμε όλοι για το Σπανούλη και είναι ηλίου φαεινότερον, είναι πως μέσα απο τον Παναθηναικό αναδείχθηκε το ταλέντο του,το δούλεψε και μαγκιά του που έγινε καλύτερος δίπλα στον κορυφαίο κόουτς της Ευρώπης.Αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής Ευρώπης φορώντας τα πράσινα με ότι συνεπάγεται αυτό για την καριέρα και την εξέλιξή του.Δε λέω τι θα έκανε αν είχε επιλέξει άλλη ομάδα τότε, τον Ολυμπιακό η κάποια ξένη.Αυτή όμως επέλεξε,αυτή τον έκανε mvp,πρωταθλήτή Ευρώπης κ Ελλάδας.Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να σου θυμίσω πόσοι και ποιοι παικταράδες πέρασαν αυτά τα χρόνια απο τον Ολυμπιακό και έμειναν άτιτλοι και τους έφαγε η μαρμάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα η αλήθεια ειναι παντα πρασινη.....

      Αλεξανδρος

      Διαγραφή
    2. και η μακακία κόκκινη...

      Διαγραφή
    3. Αλέξανδρε τον παρεξήγησες το φίλο και τον αδικείς. Καλά τα λέει. Διάβασε και τα παρακάτω. Υπομονή που έλεγε και ο Γιαννάκης...

      Διαγραφή
  72. Αλήθεια Νο2
    Ο Πάο προφανώς και δεν του έκανε χάρη παίρνοντάς τον πίσω, αλλά όντως στήριξε την καριέρα του Σπανούλη.Πληρώνοντας κιόλας αν δεν κάνω λάθος buy out για να τον φέρει, ενώ απο την άλλη δεν είχε ποτέ σταθεί εμπόδιο στο αμερικανικό του όνειρο.Σίγουρα θα έπαιζε μπάσκετ κ δε θα καταστρεφόταν
    αλλά ποιος μου λέει πως αν βολόδερνε μερικά χρόνια σε πάγκους ομάδων του ΝΒΑ δε θα γύριζε στην ευρώπη χειρότερος και με μικρότερα συμβόλαια.Αν εσύ λοιπόν δε βλέπεις σε αυτήν την περίπτωση τίποτα που να χωρά αν μη τι άλλο ψήγματα ευγνομωσύνης από μέρους του προς την πλευρά του σωματείου,οκ.Άποψή μου είναι πως χρωστά στην ομάδα και αυτός και οποιοσδήποτε αθλητής, κόκκινος η πράσινος η μπλε, είχε παρόμοια ιστορίA
    Aλήθεια Νο3
    Οι Γιαννακόπουλοι έδιναν τα ίδια λεφτά (2 εκ και στους δύο-δεν ξέρω ακριβή ποσά πάω με τα δικά σου στοιχεία-) άρα δεν αδικήθηκε, άρα τα πιο πολλά επιχείρηματα των ολυμπιακών πάνε στο βρόντο άρα δεν υπάρχει άλλος σαφής λόγος για να φύγει απο την ομάδα εκτός και του ότι έπαιζε στη σκιά των αλλων(κάτι βέβαια που εσύ καταρρίπτεις στη συνέχεια).Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήταν Ολυμπιακός απο μικρό παιδί και να γούσταρε να πάει στον Οσφπ και μαγκιά του, αλλά μαγκιά μας και μας για έναν τέτοιο ενδεχόμενο λόγο, να τον κράζουμε μία ζωή.Απλα σε αυτήν την πιθανότητα, να
    θυμίσω τον φόλα γάυρο Καιμακόγλου που ούτε καν έδωσε δικαίωμα πως θέλει να πάει προς Πειραιά
    μεριά το καλοκαίρι και που όσο έπαιξε στον Παναθηναικό ήταν υπόδειγμα επαγγελματία.Αντίστοιχα και ο Μάντζαρης που απο κάργα Παναθηναικός,σεβόμενος το σωματείο που ανήκει και τον ιδρώτα που ίδιος χύνει, έχει εξελιχθεί σε μέγα Ολυμπιακό.Αυτά φυσικά αφορούν την αθλητική τους ιδιότητα.Ουδόλως με νοιάζει αν στη μπάλα ο ένας πανηγυρίζει ακόμα το γκολ του Μήτρογλου και ο άλλος του Τοτσέ ή αν
    στο pro φανατίζονται ο ένας με κόκκινα και ο άλλος με πράσινα.

    Αλήθεια Νο4
    Ο Σπανούλης όντως έπαιζε στη σκιά των άλλων όχι όμως απο πλευράς αξίας, ούτε τίτλων, ούτε
    προσωπικών επιτυχιών κ διακρίσεων.Ήταν κορυφάιος αθλητής,αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως αληθώς σε σειρά προτεραιότητας,ήταν πίσω απο Διαμαντίδη,Σάρας,Μπατίστ.Επίσης, πιθανόν να έβλεπε πως όσο ήταν δίπλα στο Μήτσο δε θα γινόταν ποτέ Νο1 στην καρδιά του κόσμου και ποτέ ο απόλυτος ηγέτης που θα οδηγούσε μόνος του την ομάδα σε επιτυχίες. Κάτι που κατάφερε -κ μπράβο του- στον Ολυμπιακό.Τώρα με το να βάζουμε ως επιχείρημα τις ατομικές του διακρίσεις δεν σημαίνει απολύτως
    τίποτα γιατί όπως εξήγησα κανείς δεν είπε ποτέ πως στον Πάο ήταν μικρός αθλητής.Απλώς ήταν
    δέυτεροτριτος στην ιεραρχία.Δεν μειώνω την αξία του, ίσα ίσα που πιθανόν να ήταν καλύτερος όλων
    των άλλων και ίσως επειδή το ήξερε και ένιωθε αδικημένος δεν άντεχε να μην είναι Νο1 και έτσι
    έψαξε νέες προκλήσεις στην καριέρα του.Πολύ πιθανόν να έκανα το ίδιο στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου φίλε αλλά ο Σπανούλης στον Παναθηναϊκό ήταν το Νο2 πίσω από Μήτσο και μόνο Μήτσο. Σπουδαίος ο Μάικ αλλά οι άλλοι 3 του έδιναν τα καλάθια, σπουδαίος και ο Σάρας (και αγαπημένος προσωπικά) αλλά ο ζοτς δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ όσο εμπιστευόταν τον Σπανούλη.
      Madness

      Διαγραφή
  73. υγ- Οι φήμες που θέλουν το περσινό συμβόλαιο του Στράτου(δεν τις ξέρω, τις παίρνω ως δεδομένες απο
    τα λεγόμενα σου) να ενεργοποιείται μετά την ανάρρωση του ισχύουν δεν ισχύουν, τι ακριβώς
    εξυπηρετουν στην όλη ανάλυση και επιχειρηματολογία σου; Θυμίζω πάντως,με ότι συνεπάγεται αυτό για το συμβόλαιο του, (χωρίς να το ασπαζομαι) πως το παιδί δεν είχε έναν απλό τραυματισμό, αλλά σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του εν γένει.
    Υγ 2 Φαντάσου να δουλευεις σε μία εταιρία και οι παρέες σου να είναι άνθρωποι της μοναδικής
    άμεσα ανταγωνιστικής με τη δικιά σου εταιρίας και η επιτυχία, η δόξα και το χρήμα να χωρά μόνο τη μία από τις δύο κάθε φορά.θα δικαιολογήσεις την καχυποψία του αφεντικού σου και την προσπάθειά του να προτατέυσει το μαγαζί του και να κρατήσει τα κεκτημένα χωρίς να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργαστείς για το μεγάλο αντίπαλο ή όχι;
    Υγ 3 ο Σχορτσιανίτης είναι ενα παιδί που όντως είχε πολλά θέματα στο παρελθόν και έχεις δίκιο σε όσα του προσάπτεις αλλά σου διαφεύγουν κάποιες λεπτομέριες.Πήγε στον μεγάλο αντίπαλο 2 χρόνια μετά.Δεν έχει προκαλέσει,ως τώρα τουλάχιστον, κανέναν και δεν έχει πουλήσει
    παναθηναικοφροσύνη.Επίσης, όσο εγώ θυμάμαι και ήμουν μέσα σε όλα τα παιχνίδια, η εχθρική
    συμπεριφορά των πράσινων οπαδών δεν πήγαζε απο το χρώμα και την καταγωγή του αλλά απο τα κιλά του και φυσικά την κόκκινη φανέλα του.Τώρα αν μεμονομένα κάποιοι είχαν ρατσιστική συμπεριφόρα και δεν τους αντιλήφθηκα, είναι σίγουρα κατακριτέο αλλά δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα απο λίγους ανεγκέφαλους και εύχομαι κάποια στιγμή να σταματήσει.Αν πάλι θεωρεί κάποιος ρατσιστικό τα "χοντρέ" κ "έφαγες όλο το σκλαβενίτη", θα πρέπει να κατηγορηθεί ως ρατσιστής και όποιος τραβάει
    τα αυτιά του, όταν πλησίαζει την κερκίδα ο Παπανικολάου για πικάρισμα λόγω του μεγέθους που έχουν τα αυτά του Κώστα.Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε επίσησς να θεωρήσουμε ρατσιστικό κ το παλιό "Στιβ τα μπούτια σου", ή το "Ειναι παρθένα του Ελληνιάδη η χτένα" και εγώ να προσφεύγω στον ΟΗΕ κάθε φορά που με κοροιδεύουν για το μεγάλΟ μου κεφάλι.
    Για να τελειώσω να σου υπενυθμίσω πως σε αυτήν την εξίσωση που βάζεις για το Σόφο, ξεχνάς τη
    σύγκριση με τον Στράτο που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο και μάλιστα κατευθείαν.Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν και να ματωμένο το κεφάλι του.Όσο για πραγματικά ρατσιστική συμπεριφορά, δε νομίζω πως υπάρχει τρανότερο παράδειγμα απο το "χιουμοριστικό" εκείνο βιντεάκι που προβαλλόταν παλιότερα και για καιρό, απο οπαδική εκπομπη στο κανάλι του ιδοκτήτη των ερυθρόλευκων Παε και Καε και έδειχνε τον Ολίζαντέμπε σε μοντάζ με την ατάκα του βέγγου, "ΑΜΑΝ Ο ΚΑΖΑΜΠΟΎΜΠΟΥ!!!"
    Τέλος, μια και σου αρέσουν οι θεωρίες,να αναφέρω και γω μία.Ισχύει η δεν ισχύει πως ένας
    σημαντικός λόγος που δεν ήθελε να πάει ο Σόφο στην Ελβετία, ήταν οι μοντέρνες - αμφιλεγόμενeς
    μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν εκεί;Ολυμπιακός μου το έχει πει αυτό για να εξηγούμαι.

    Φίλε Ορέστη συγχώρεσέ μου τυχόν προκλητικό λόγο,γράφοντας με τον ίδιο τρόπο με σένα ήταν ίσως
    αναπόφευκτο -και δεν το λέω ειρωνικά-.Δε σε ξέρω προσωπικά και μπορεί στην πραγματική ζωή να είσαι ο κολλητός μου φίλος, ο πιο αξιόλογος τύπος.Σχολιάζω απλώς τα γραφόμενά σου.
    Εν κατακλείδι ο σκοπός μου δεν είναι ούτε να δειχθώ προσωπικά ούτε να μειώσω εσένα η κανέναν
    άλλον.Jim και λοιποί φίλοι του μπλογκ με συγχωρείτε για το μέγεθος του κειμένου μου,αν κάποιοι ενοχληθούν απο αυτό, ή τα γραφόμενά μου, ζητώ απο τον διαχειριστή να το αφαιρέσει άμεσα.
    υγ1. Μεγάλο παιχνίδι ο Οσφπ εχτές, δυστυχώς για μας είναι και φέτος εξαιρετική ομάδα
    υγ2. Καλή επιτυχία στον πληγωμένο Παναθηναικό στο δικό του "τελικό" σήμερα
    Υγ3 respect στον Πανάγο που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς κ ας είναι αλλόθρησκός μου.
    Καλό μεσημέρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το μόνο που έχω να σου πω είναι πως αξιοπρεπείς, δομημένες και ούτε ελάχιστα προκλητικές καταθέσεις απόψεων με επιχειρήματα οφείλουν να είναι επώνυμες έστω και με nickname για να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Και δεν το λέω για να ανταποδώσω το καλό σου λόγο, το εννοώ για το καλό του μπλογκ. Πληθαίνουν οι ανώνυμες ειρωνείες/εξυπνάδες/τρολαρίσματα επικίνδυνα.

      Διαγραφή
    2. Είσαι σωστός Πανάγο!!!

      Νίκος

      Διαγραφή
  74. na apantiso ston filo oresti oti otan o ivkovic itan stin csska(2002-2005) to 05 eixe giro stis 50 nikes sinexomenes paizontas eksairetiko mpasket kai to final four ginotan stin russia,apotelesma i csska apokleietai ston imiteliko..to formarisma tou osfp exei ginei lathos periodos,ektos bebaia an to paei etsi oli tin xronia pragma pou to theoro adinato..an ginotan tora to final four ola ta lefta tha ta pontara ston osfp..

    ΑπάντησηΔιαγραφή