Athlenda

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: TO RECRUITING ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ.



"These days it is much more important how you create the team, than how you coach the team. If you make mistakes in recruiting, it is going to cost you."   ETORRE MESSINA

«Στις μέρες μας είναι πολύ πιο σημαντικό το πώς δημιουργείς μια ομάδα, από το πώς την    κοουτσάρεις. Αν κάνεις λάθη στην επιλογή παικτών, θα σου κοστίσει»


Με τα ρόστερ σχεδόν συμπληρωμένα, το Hoopfellas επιχειρεί μια αξιολόγηση της δουλειάς του καλοκαιριού σε επιλεγμένα κλαμπ της Ευρωλίγκας, Προσοχή. Οι σκέψεις μας αφορούν αποκλειστικά το recruiting και όχι την ολοκληρωμένη άποψη μας για τις ομάδες. Είναι σαφές ότι το πόσο σωστά θα δουλέψουν προπονητές και παίκτες  κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι αυτό θα κρίνει την πορεία των ομάδων. Αλλά η σωστή επιλογή, το χτίσιμο, βάζει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη χρονιά. Αυτό αξιολογούμε τώρα.  Για πάμε..

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Δεν μας ενθουσίασε. Ούτε καν, παρότι έδειξε διάθεση να ξοδέψει χρήματα. Πλήρωσε υπεραξίες στα πρόσωπα των Λόρμπεκ και Σάδα, παίκτες ναι μεν βασικοί στο παιχνίδι των Καταλανών αλλά όχι αναντικατάστατοι. Κυρίως στην υπόθεση Λόρμπεκ η Μπαρτσελόνα ξέφυγε τελείως πληρώνοντας τον Σλοβένο 3 εκ. ευρώ ετησίως (!!!) για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να τον ανανεώσει. Ξήλωσε τη θέση «5» αφήνοντας τους Ν’Ντόνγκ-Βάσκεθ-Πέροβιτς και αποκτώντας τους Τζαβάι-Τόμιτς, κορμιά λιγότερο ευκίνητα αλλά με περισσότερο παιχνίδι στο ποστ, ενώ στα γκαρντ προσέθεσε τον Γιασικεβίτσιους. Το πιο φωτεινό σημάδι στον προγραμματισμό της Μπαρτσελόνα είναι η στροφή σε μερικούς νέους παίκτες, σχεδιάζοντας να δημιουργήσει τον κορμό για το άμεσο μέλλον. Κράτησε τελικά τον Ραμπασέδα, πήρε τον Αμπρίνες, τον Χεζόνκα και τον Τοντόροβιτς ανανεώνοντας παράλληλα τον Πασκουάλ. Χρειάζεται επειγόντως ένεση φρεσκάδας.. Οι Καταλανοί μοιάζουν αργοί, γερασμένοι, παρωχημένοι και –ειδικά με την απουσία του Ναβάρο- χωρίς φαντασία, σχεδόν προβλέψιμοι. Ο Πασκουάλ μετά τα περυσινά πρώτα δείγματα, σαφέστατα πλέον προσανατολίζεται σε πιο αργό τέμπο διαλέγοντας ξεκάθαρα παιχνίδι μισού γηπέδου για τη φετινή Μπάρτσα, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις του. Νομίζω χωρίς τον Ναβάρο υγιή (κάτι στο οποίο πολύ δύσκολα μπορείς να ποντάρεις λόγω της πελματιαίας απονεύρωσης) οι Καταλανοί δεν πρέπει να λογίζονται μέσα στα πρώτα φαβορί για το Λονδίνο..

ΒΑΘΜΟΣ: 7.5/10




KΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ


Με αυστηρά προσωπικές επιλογές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς οι Βάσκοι επιχειρούν ένα Mini lifting φέρνοντας φρέσκα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά. Σε αυτά τα παιδιά προσπαθεί να δώσει άμεσα ο Μαυροβούνιος προπονητής αυξημένες αρμοδιότητες από το ξεκίνημα της σεζόν. Κυρίως πρόκειται για αθλητές που κολλάνε στο γρήγορο και απαιτητικό μπάσκετ του Ιβάνοβιτς. Οι Βάσκοι με προσωπικές ενέργειες του Ντούσκο έκλεισαν τον Γάλλο Φαμπιέν Κοζέρ (παίκτη που μπορεί να αποτελέσει την αποκάλυψη ανάμεσα στα κόμπο γκαρντ της διοργάνωσης, με ένα 500αρικο ετησίως..) πακέτο με τον Πλεής, κινήσεις στις οποίες είχαμε αναφερθεί διεξοδικά τον Ιούνιο. (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/06/euro-signs.html#comment-form).
Συνεχίζοντας τα ψώνια από την αγαπημένη του Γαλλία (έχει αδυναμία στην συγκεκριμένη αγορά) ο Μαυροβούνιος προσέθεσε το «πατριωτάκι» του Τέηλορ Ρότσεστι, καλό πασέρ με μεγάλη ικανότητα στο ντρίμπλινγκ και με τους Καμπέθας-Ερτέλ (έμεινε τελευταία στιγμή και έχει κερδίσει τη θέση «1» στα φιλικά) έκλεισε τον άσσο. Ο Ιβάνοβιτς ξέρει ότι έχει με 4ετη τους Κοζέρ-Πλεής και για 3 ακόμα χρόνια τους Ερτέλ-Νεμάνια Μπιέλιτσα (δείχνει ότι φέτος μπορεί το παραπάνω βήμα, παίζει πιο πολύ στο «4») και εκεί θα χτίσει. Σπουδαία επαναφορά από τον “Τσαπού” Αντρές Νοτσιόνι ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης μέχρι τώρα και  συνθέτει ένα πολύ σκληρό διδυμο με τον Σαν Εμετέριο. Το κακό είναι ότι οι Βάσκοι έχουν έξω τον Λαμπέ πάλι και τον Μίλκο Μπιέλιτσα.  Η Κάχα(ευρωπαϊκό μωσαϊκό το ρόστερ, μακριά από Αμερικανούς) θυμίζει ομάδα υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή και ο όμιλος της στην Ευρωλίγκα δεν αφήνει περιθώρια. Οι κινήσεις όμως δίνουν μια φρεσκάδα και μια προοπτική στο κλαμπ..

ΒΑΘΜΟΣ: 8.2/10



ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ


Το Μιλάνο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες οικονομικές του δυνατότητες χτίζοντας ένα σπουδαίο ρόστερ το οποίο έχει πλέον την ευκαιρία να πάρει τα πρωτεία στην Ιταλία και να κοιτάξει ψηλά στην Ευρωλίγκα. Το γεγονός ότι κατάφερε να υπογράψει δύο παίκτες για τους οποίους  ο Μπλάτ είχε δηλώσει «να μείνουν με κάθε κόστος» δείχνει τη δυναμική του κλάμπ πλέον. Λάνγκφορντ και Χέντριξ αποτελούν top-5 στις θέσεις τους στην διοργάνωση και συνδυασμό με την παραμονή τελικά του Χαίρστον δημιουργούν μια εκπληκτική τριάδα. Ο Σκαριόλο κοίταξε να συμπληρώσει με παίκτες ρόλων αντικαθιστώντας τον Ρόκα με τον νεότερο Κιότι και προσθέτοντας τον Στίπσεβιτς στα γκαρντ. Αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία των Φώτση-Μπουρούση-Κουκ και κυριώς –κατ’εμέ- των νεαρών Τζεντίλε και Μέλι  καταλήγει ότι το ρόστερ είναι κομπλέ. Αν ο Σκαριόλο καταφέρει και σταθεροποίησε το αμυντικό performance αυτού του συνόλου σε ικανοποιητικό επίπεδο η Αρμάνι θα είναι πραγματικά δυνατή. Η διοίκηση πάντως έκανε το καθήκον της. Ο Σκαριόλο να δούμε..

ΒΑΘΜΟΣ:9/10


ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ


Αυτό δεν ήταν αλλαγή σελίδας, αλλά βιβλίου ολόκληρου.. Τέλος εποχής και γενικό restart  από τον Μινούτσι ο οποίος πέρασε την ομάδα στην εποχή Λούκα Μπάνκι. Η Μοντεπάσκι άφησε με συμφωνία κυρίων ελεύθερο τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι, τσέπωσε από «τον ίδιο» ουσιαστικά 1.3 εκ. για τον Μακάλεμπ και του παραχώρησε την ελευθέρας του Άντερσεν. Κράτησε στην Τοσκάνη τον καλύτερο αμυντικό σμολ-φόργουορντ στην Ευρώπη, Ντέηβιντ Μος, υπεγραψε τον «σκύλο» Σανικίτζε και τον βασικό πόιντ της σκουάντρα ατζούρα  Ντέηβιντ Χάκετ (τον ζαχάρωνε από πέρυσι). Ο Ματ Τζάνινγκ έχει προοπτική να γίνει παίκτης υψηλού επιπέδου. Καλά όλα αυτά. Έχει και  άλλα όμως..  Η Μοντεπάσκι άφησε χωρίς καμία συζήτηση για παραμονή τον Πιέτρο Αραντόρι, ο οποίος θακλείσει σπίτια φέτος πηγαίνοντας μάλιστα σε έναν κατευθείαν ανταγωνιστικό σύλλογο (Καντού). Μέσα στο γενικό restart μπερδεύτηκε και.. έδιωξε τον Κριστόφ Λαβρίνοβιτς ο οποίος ήθελε να μείνει και τελικά έμεινε με το στυλό στο χέρι έτοιμος να υπογράψει.. Οι Έζε-Κασούν-Κεμπ αντιμετωπίζουν θέματα φυσικής κατάστασης από την πρώτη στιγμή, με τον τελευταίο μάλιστα να τραυματίζεται και τη Σιένα να έχει βγεί στην αγορά. Οι Ράζιτς-Κανγκούρ (επέστρεψε από δανεισμό) εντάσσονται στο κεφάλαιο «ροτέησιον ξένων παικτών» για το οποίο ο σύλλογος είναι διάσημος τα τελευταία χρόνια. Τέλος ο Μπόμπι Μπράουν.. Περίμενα κάτι διαφορετικό εκεί. Πούλεν, Τζος Ακονιόν, κάτι τέτοιο.. Δεν ενθουσιάστηκα, το αντίθετο μπορώ να πώ. Μέχρι τώρα όμως είναι leader και αποδίδει εξαιρετικά προσπαθώντας μάλιστα να γίνει πιο passive. Αν σταματήσει και κάποιους χαρταετούς που πετάει ώρες ώρες θα είναι καλύτερος. Ο Μπάνκι θέλησε να προσθέσει περισσότερα όπλα στο 5-5 και να δυναμώσει στο κομμάτι του ριμπάουντ, φτιάχνωντας ένα πιο ορθολογικό ρόστερ. Η εντύπωση που αφήνει το καλοκαίρι πίσω του είναι ότι η Μοντεπάσκι θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερο ρόστερ με τα ίδια χρήματα.. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Σιένα να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Ιταλία φέτος, τεράστια θα έλεγα για τον Μπάνκι. Πέρα από όλα αυτά πάντως ο σύλλογος συνεχίζει να δουλεύει σωστά και αποτελεί πρότυπο οργάνωσης.

BΑΘΜΟΣ: 7.5/10



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, όπως πολλοί θα σκέφτηκαν αυτό καλοκαίρι, αναφερόμενοι σε επίπεδο αποφάσεων («τους κρατάμε όλους»). Ο Ολυμπιακός έπρεπε να καλύψει την υπεραξία που δημιουργήθηκε πέρυσι μετά την αναπάντεχα επική σεζόν του. Θεωρώ τεράστια επιτυχία την ανανέωση της συνεργασίας με τους Πρίντεζη-Ντόρσεη-Λο και μετέπειτα Σλούκα, με την διοίκηση να ξεκινά σε όλες τις περιπτώσεις (εκτός του Σλούκα που ήταν 50-50) με τα προγνωστικά ουσιαστικά κατά της. Μεγάλη υπόθεση. Κατάφερε μάλιστα και βελτίωσε την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας με δύο διεθνείς παίκτες που αποτέλεσαν και επικοινωνιακά χτυπήματα.Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που πρέπει σε υπερθετικό βαθμό, με μοναδικό μελανό (πραγματικά) σημείο την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς (σε περίπτωση παραμονής θα έπιαναν καθαρό 10/10 από εμάς). Είναι μεγάλη η ευθύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και της διοίκησης που επέλεξε τον  ικανό  Έλληνα προπονητή.. Το ρόστερ του είναι  είναι τόσο καλό που του φωνάζει «στο χέρι σου»..

BAΘΜΟΣ: 9.2/10



EΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ


Σοβαρή δουλειά μετά από χρόνια. Η διοίκηση έφερε τον Οκτάι Μαχμουτί και αυτός βρήκε έναν κορμό παικτών με συμβόλαια, όχι ότι καλύτερο για έναν προπονητή που μπαίνει σε μια νέα κατάσταση. Παρ’όλα αυτά το ρόστερ των Τούρκων φαίνεται πολύ σωστά δομημένο με ποιότητα που ξεχειλίζει, υιοθετώντας με τις προσθήκες του καινούργιου προπονητή ένα πιο σκληρό, αμυντικό προφίλ. Ο Μαχμούτι  άλλαξε τα γκαρντ φέρνοντας το δικό του πολυεργαλείο, τον quarterback Τζαμόν Λούκας από τη Γαλατά και τον Τζόρντι Φάρμαρ ο οποίος θα αναλάβει το κουμάντο , πείθοντας τον ότι το μέλλον του είναι στην Ευρώπη(3ετές με 2.9 εκ. ετησίως). Φρεσκάρισε τα φτερά με τον Μπατούκ και απέκτησε τον Ερντεν ώστε να γίνει η κολόνα της ομάδας.  Με 4 κινήσεις και πολύ δουλειά η Εφές αναμένεται να αλλάξει πρόσωπο. Ένα κενό διακρίνεται στη γραμμή ψηλών όπου λείπουν τα γρήγορα πόδια στο «5» αν και θεωρούμε ότι ο Μαχμουτί θα δοκιμάσει αν χρειαστεί εκεί τον Γκονλούμ. Εξαιρετική δουλειά..

BAΘΜΟΣ: 9/10



ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ


Οι αναγγελίες για 43εκ. ευρώ μπάτζετ πήγαν περίπατο μιας και ο Ετόρε Μεσίνα είχε άλλα-πιο γήινα και πρακτικά- πράγματα στο μυαλό του.  Υπέγραψε τους δύο Σερβους Έρτσεγκ-Μίτσοβ οι οποίοι ερχόντουσαν από καταπληκτική χρονιά, ενισχύοντας τη γραμμή των φόργουορντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα των Κριάπα-Βορόντσεβιτς (μεγάλης σπουδαιότητας η παραμονή του), ενώ στα γκαρντ είδε στον φτεροπόδαρο Άαρον Τζάκσον έναν «Χόλντεν υπό κατασκευή» και στον Ντρού Νίκολας τον απαραίτητο σουτέρ ποιότητας . Η μεγάλη κίνηση ήρθε με τον Σόνυ Ουίμς βέβαια, αποτέλεσμα των επιρροών της θητείας του Ιταλού  στους Λέηκερς καθώς φέτος  η –σε αυστηρά πλαίσια, κανόνες και αρχές- επίθεση του, θα αναπτύξει χώρους και για ένας με έναν παιχνίδι με τον Αμερικανό, κομμάτι στο οποίο είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη.  Η ΤΣΣΚΑ δουλεύει πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Όταν μπορεί να παίξει άμυνα υψηλού επιπέδου κάθε βράδυ θα αρχίσει να ξεχωρίζει από τις περισσότερες ομάδες, ακόμα και αν το ρόστερ της δεν είναι –όπως πολύ προλόγιζαν- διαστημικό. Οι Ρώσοι  έχασαν τον Κιριλένκο (και τον Σβεντ) αλλά υπέγραψαν τον.. Μεσίνα. Στα δικά μου μάτια το ταμείο είναι σύν.

ΒΑΘΜΟΣ: 8.7/10


MAKAMΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ


«Στραβές» από παντού τύχαιναν στον Ντέηβιντ Μπλατ στην προσπάθεια του να φτιάξει με ένα «σφιχτό», για τα δεδομένα της Μακάμπι, μπάτζετ μια μοντέρνα ομάδα που θα παίξει σύγχρονο μπάσκετ και θα είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Εισηγήθηκε πρίν το τέλος της σεζόν την παραμονή του Λάνγκφορντ και του Χέντριξ, ως πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτίσει την νέα ομάδα. Τους έχασε. Ο Οχαγιόν πήγε μια βόλτα στη Ρωσία και γύρισε με τη μούρη κάτω. Κανείς δε ξέρει πόσο πολύ μπορεί να τον επηρεάσει πλέον στο παρκέ γιατί «χρώμα δεν άλλαξαν τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε..». Αντί αυτού πήρε τον Ροθ, ο οποίος μάλιστα πάει αρκετά καλά στην pre season.  Ο Μενσά Μπονσού κόπηκε λόγω τραυματισμού και στη θέση του έφτασε πρόσφατα ο Μάλκομ Τόμας, πολύ αθλητικός καλός αμυντικός αλλά από παιχνίδι στη ρακέτα είναι  “what is this?”. AΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά τη γνώμη μας δεν πήγε για τον Ντορόν Πέρκινς (αν και βγήκε προς τα έξω ότι ζήτησε πολλά σε μια φιλολογική κρούση που του έγινε..) . Μετά από πολύ ψάξιμο στο «2» έκλεισε με ένα 500αρικο τον Ντέηβιντ Λόγκαν (650χιλ. το 2ο χρόνο, η οψιόν στην ομάδα) ο οποίος ήταν στο στόχαστρο 2 χρόνια τώρα, ποτέ σαν πρώτη επιλογή όμως.  Έγιναν και καλές κινήσεις όμως. Ο Κάνερ Μέντλεη είναι ένας κομπλέ φόργουορντ, ιδανικός για την επίθεση του Μπλάτ, με τους Ισραηλινούς να πληρώνουν το κάτι παραπάνω για να τον υπογράψουν. Ο Χίκμαν είναι  μια πιλό οικονομική version του Πέρκινς, καλοπροπονημένος γκαρντ με δυνατό κορμί και leader στο παρκέ. Ο Σερμαντίνι ήρθε νωρίς νωρίς για να απλώσει δίχτυ στο ζωγραφιστό και να δώσει σκορ, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να του ζητηθούν περισσότερα από αυτά που μπορεί καθώς ούτε ο Τόμας ούτε ο Τζέημς έχουν ποστ παιχνίδι. Value/money επιλογή Ο Λάντεσμπεργκ  που μπορεί να αποτελέσει  κρυφό άσσο στη συνέχεια, θετική η παραμονή Ελιάγχου ο οποίος δίνει ποιότητα στο 4 μαζί με τον Μέντλεη. Γενικά η Μακάμπι ενεργοποίησε αρκετές φορές εναλλακτικές στον προγραμματισμό της για να καταλήξει στο υπάρχον ρόστερ. Σίγουρα μπορούσε καλύτερα, αλλά έχει το πλεονέκτημα του Μπλάτ στον πάγκο, ο οποίος με διάφορες αλχημείες μπορεί  να φέρει την ομάδα στα ίσα της..

ΒΑΘΜΟΣ: 7.8/10



ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ


Οff the record αυτή είναι η ομάδα που φυσάει το χρήμα περισσότερο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.. Μπάτζετ “endless” (ατελείωτο) όπως μου το χαρακτήρισε Τούρκος συνεργάτης. Ο Πιανιτζιάνι έτσι, είχε την πολυτέλεια να φέρει τις δικές του «σταθερές» για να εγκαθιδρύσει ένα νέο στυλ μπάσκετ εκεί, το δικό του μπάσκετ. Τα’σκασε χοντρά για τον Μακάλεμπ, πήρε δωράκι την ελευθέρας του Άντερσεν, έφερε τον Μπατίστ για να του παίξει το αγαπημένο του hedge out, τον Σάτο και πρόσθεσε τον ταλαντούχο Ιλκάν Κάραμαν στο «4» και τον passive Ερμίς από την Μπάνβιτ. Είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας για τη Φενέρ πόσο δελεαστικό ήταν το πρότζεκτ για έναν νέο προπονητή, ο οποίος θα είχε την ευκαιρία να χτίσει από την αρχή. Ταλέντο, ποιότητα, βάθος, όλα αγγίζουν το μέγιστο. Βρίσκουμε όμως μια μικρή ατέλεια, που σχετίζεται στο «αιώνιο» (από ότι φαίνεται) κόλλημα του Ιταλού με την επιλογή light ψηλών. Σε περίπτωση που χάσει τον Μπατιστ (και μαζί την δύναμη και το physical game του) κινδυνεύει όλη η χημεία της φρόντκορτ.. Πολύ μεγάλο το ρίσκο για ένα οικοδόμημα εκατομμυρίων..

ΒΑΘΜΟΣ: 9/10



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Έχουμε συζητήσει ουκ ολίγο για το θέμα. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφές ότι έχει ποιότητα αλλά είναι τουλάχιστον συζητήσιμο το αν ξόδεψε σωστά τα λεφτά του, φέρνοντας ότι καλύτερο μπορούσε στο  ΟΑΚΑ. Σίγουρα με τα 800 του Ούκιτς υπήρχαν επιλογές.. Βέβαια το μπέρδεμα φαίνεται να έχει γίνει στη φρόντκορτ  όπου οι πράσινοι υπέγραψαν δύο αμερικανούς  στο «5» πίσω από τον Σχορτσιανίτη και άφησαν το «4» τον 35χρονο Πάνκο (μπορεί να αποδειχτεί κλειδί σαν floor spacer στο μισό γήπεδο, αλλά ήταν ο ιδανικός παίκτης στο «4»?) και τον 33χρονο Τσαρτσαρή. Πιθανολογώ ότι εάν ο Λάσμε έκλεινε νωρίς, οι πράσινοι θα έκλειναν Έλληνα sevenfooter και Αμερικανό φόργουορντ (4/3). Από την άλλη, το τωρινό ρόστερ σου δίνει την εντύπωση ότι  1.) ο Άρμστρονγκ για δεύτερη-Τρίτη λύση στο «5» είναι πολυτέλεια ( σαν μοναδικό «5» πίσω από τον Σόφο είχε θέμα, αλλά για για δευτερότριτη λύση δίνει ποιότητα) 2.) ο Αργύρης Πεδουλάκης ποντάρει σημαντικά στον Κώστα Τσαρτσαρή. Οι πράσινοι δημιούργησαν μια καινούργια ομάδα που προσανατολίζεται να παίξει φανατικά στην άμυνα, προστατεύοντας το ζωγραφιστό της  και μη δίνοντας ούτε έναν εύκολο πόντο στον αντίπαλο. Το περιφερειακό σουτ πιθανόν επίσης να είναι ένα θέμα.. Ίδωμεν. Αισιοδοξία και καλό προπονητικό τιμ υπάρχουν..

ΒΑΘΜΟΣ: 7.8/10



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ



Ακούμπησε το άριστα στην off season. Eκτίμησε την πολύ καλή δουλειά του Λάσο πέρυσι, κράτησε τον βασικό κορμό της (επαναφέροντας τον Ρούντι και ανανεώνοντας με πολυετές τον Γιούλ) και προσέθεσε παίκτες-εργαλεία που της δίνουν επιπλέον φυσική δύναμη, ταχύτητα και επιλογές. Ντράπερ και Σλότερ είναι πολύ καλές επιλογές. Από τον Χετσχάιμερ θεωρώ ότι μπορούσε να βρεί καλύτερο παίκτη αλλά έτσι δυναμώνει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ο Λάσο δείχνει να καθιερώνει το δίδυμο Γιούλ-Ρούντι στα γκαρντ (μακραν το πιο πυραυλοκίνητο στη διοργάνωση) αλλά θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός και δυσκολεύουν τα ματς θα προσθέσει και άλλον γκαρντ δίπλα τους περνώντας τον Ρούντι στο «3». “There is new sheriff in town” για την ACB όπου η Ρεάλ μοιάζει φαβορί  ενώ στην Ευρωλίγκα είναι ξεκάθαρα η team to watch παίζοντας το τρανζίσιον με εκπληκτική ταχύτητα εκτέλεσης. Δυνατό φαβορί για να φτάσει μέχρι τέλους..

ΒΑΘΜΟΣ: 9.5/10

219 σχόλια:

  1. Jim καλησπέρα! Φοβερή ανάλυση .Σου γράφω για πρώτη φόρα είναι εκπληκτικό το σιτε και οι πληροφορίες του και το οποίο επισκέπτομαι καθημερινά. Οι απαντήσεις όμως από όλους θα δοθούν στο παρκέ ενώ σοβαρό σημείο για όλες τις ομάδες που θα παίξει καθοριστικό ρόλο θα είναι και οι τραυματισμοί. Ο ολυμπιακός πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση, οι Τούρκοι παρουσιάζονται σοβαρό ενισχυμένοι η Ρέαλ Μαδρίτης το ίδιο. Ο παναθηναϊκός καβαλάει τα 6 αστέρια και σίγουρα δείχνει ότι θα είναι ευκολοκατάβλητος από καμία ομάδα. Η Μιλάνο φοβερό ροστερ ερωτηματικό για το κάτι παραπάνω. Θα δούμε πολλά κλειστά παιχνίδια φέτος θεωρώ εγώ. Δεν θα υπάρχει μια ομάδα όπως πέρσι η ΤΣΣΚΑ που πήγαινε τρένο αλλά έκανε πολύ κακό Φαιναλ φορ (και το παιχνίδι με τον Παο δεν ήταν το καλύτερο της και δεν είχε σχέση με όλη την παρουσία της κατά την διάρκεια της περσινής σεζον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε, να'σαι καλά και ευχαριστώ. Προβλέπεται πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση όντως..

      Διαγραφή
  2. πολυ ωραιο αρθρο , οσον αφορα την Ρεαλ με προβληματιζει η αμυνα της πολυ , αυτο το τρανζιτιον παιχνιδι , ειναι ωραιο , θεαματικο αλλα οταν χρειαστει να παιξει με σκληροτραχυλες ομαδες οπως οι ελληνικες , τι θα κανει ??? (υπαρχουν φυσικα σλοτερ και μπεγκιτς στο πεντε για ξυλο , αλλα...).Επισης ο ντραπερ οπως εχεις ξαναπει εχει απιστευτη (σταυρωτη) τρυπλα , αλλα μπορει να οργανωσει ?? Θα ηθελα να δω σχηματα στην ευρωπη ροντριγκεζ-γιουλ-ρουντι-μιροτιτς-σλοτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε Καλού.. Για να τη δούμε τη Ρεάλ σε τέτοιες καταστάσεις.. Η βαθμολογία μην ξεχνάς αναφέρεται στο χτίσιμο μόνο. Ο Μπέγκιτς δεν είναι για ξύλο. Ο Σλότερ, ο Ρέγιες ναι.. Το σχήμα αυτό θα είναι το καλό της μόνο που κάπου πρέπει να χωρέσει και ο καλύτερος επιθετικός της παίκτης , που για εμένα είναι ο Κάρολ..

      Διαγραφή
    2. Ναι , ο καρολ οταν παρει φωτια πραγματικα ειναι δολοφονος , αλλα φετος απ'οτι εχω δει τον βαζει στο 1 και ο ντραπερ γιατι απ'οτι ειδα με την μαλαγα δεν μπορει να οργανωσει τον βαζει στο 2. Ο ρεγες εχει μεγαλωσει πια . Ναι το καταλαβα οτι ειναι στο χτισιμο αλλα γενικα φαινεται οτι θα ειναι απο τους βασικους διεκδικητες.Σ'ευχαριστω για την απαντηση.

      Γιωργος

      Διαγραφή
  3. Χωρις πλακα φετος θα ναι πολυ ενδιαφερον η ευρωλιγκα.
    Πολλες καλες ομαδες κ outsider που κανουν ευκολα ζημια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ego pistebo oti i malaga tha exi kali omada fetos.........kai episis i kantoy dixni skliro karidi idika stin italia..........i makampi panta tha ine ipologisimi.
      stathis

      Διαγραφή
  4. καταπληκτικός. Μπορείς να μας πείς και τα τελικά μπάτζετ των παραπάνω ομάδων (+ το κάθε συμβόλαιο των παικτών, αν σου είναι πρόχειρα τα νούμερα)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου palok. Θα κοιτάξω να τα βρώ να τα συζητήσουμε κιόλας..

      Διαγραφή
  5. Jim καλησπερα.Περιττο να σου πω οτι για αλλη μια φορα εδωσες ρεστα.Ειδικα τα δεκαδικα τυπου 9.2 τα γουσταρα τρελα!Μηπως ειδες τον αγωνα Real Madrid-Unicaja Malaga σημερα;Τι σχολια εχεις να κανεις;
    Υ.Γ. κανε σε παρακαλω πολυ κατι με αυτο το coctail ελληνικων και αγγλικων με το ονομα greeklish.Πονανε τα ματια μας!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Όχι θα το δω όμως αύριο.

      Διαγραφή
    2. Ετυχε να το δω χθες το ματς και μου φανηκε πολυ καλο αγωνιστικα,αν και ηταν μολις 1η αγωνιστικη για την acb.Η ρεαλ ειδικα στην περιφερεια θεωρω οτι ειναι πληρης και ισως ο προπονητης της εχει ενα μικρο θεμα στο πως θα διαχειριστει ολους αυτους του παικτες που εχει και πως θα δοκιμασει να τους ταιριαξει.Ο Mirotic φανηκε ποσο εξαιρετικο footwork διαθετει στο post και χρησιμοποιει εξαιρετικα για μενα πολλα head και ball fakes που θυμιζουν κατι απο Scola.Οταν το δεις σε παρακαλω κανε κανενα σχολιο.Περιμενω καλη πορεια απο τη φετινη Real..
      gelo

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίο το άρθρο,τζιμ.Θεωρώ πως φέτος δεν υπάρχει καμία ομάδα που να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες όπως στο παρελθόν.Αυτό σημαίνει πως θα δούμε μια πολύ συναρπαστική και ανταγωνιστική ευρωλίγκα.Ξεκινώντας από τις ελληνικές ομάδες,είμαι σίγουρος πως θα πάνε καλά.Για τον οσφπ έχω την αίσθηση πως όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα μπορέσει να διαχειριστεί ο Μπαρτζώκας τα αποδυτήρια της ομάδας και το πως θα χειριστεί παίχτες με εκρηκτικό χαρακτήρα(Ντόρσει).
    Αν καταφέρει και ελέγξει το συγκεκριμένο κομμάτι,τότε ο οσφπ είναι από τα φαβορί για final4.Για τον παο τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα δέσει η ομάδα.Αν πιάσει το στοίχημα Πάνκο και Ούκιτς τότε θεωρώ ότι έχει καλές πιθανότητες για Λονδίνο.
    Τις ιταλικές φέτος δεν τις φοβάμαι..Πιστεύω πως η Σιένα έχει πέσει πολύ και η Αρμάνι έχει κακό προπονητή παρά το πολύ ποιοτικό ρόστερ.Η Καντού θα είναι η πιο απειλητική ομάδα από την Ιταλία κατά την γνώμη μου.
    Για την csska δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί.Ο Μεσίνα είναι καλός προπονητής αλλά οι επιτυχίες του ήταν με την "έτοιμη" csska(από τον Ίβκοβιτς).Αντίθετα,με τη Ρεάλ που προσπάθησε να την χτίσει απέτυχε οικτρά.Άσχετο,αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος πάνω του(άλλος άνθρωπος γύρισε από αμερική).
    Η Ρεάλ είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.Παίζει εκεί και η αδυναμία μου o Ρούντι(μεγάλο απωθημένο μου.Ειδικά το καλοκαίρι του 2010 τον περίμενα πως και πως,αλλα ήρθε στη θέση του ο Σάτο).Έχω την αίσθηση πως θα δυσκολευτεί με τις σκληρές ομάδες(τύπου παο,οσφπ,σιένα,καντού κλπ).Η Μπάρτσα είναι απλά κορεσμένη και γερασμένη.Δεν τις δίνω καμία πιθανότητα για final 4.
    Aπό Τουρκία περισσότερο εμπιστοσύνη έχω στην Εφές παρά στην Φενέρ.Θεωρώ πως η Φενέρ επένδυσε πολλά λεφτά στο ταλαιπωρημένο κορμί του Μπατίστ(μεγάλος παίχτης)που είναι κάτι που θα της στοιχίσει στο μέλλον μιας και ο Μάικ θα έχει σίγουρα κάποιον τραυματισμό μέσα στη χρονιά.
    Για την Κάχα έχω την αίσθηση πως θα είναι το ίδιο "αφελής" με τις προηγούμενες χρονιές.Η Μακάμπι θα παλέψει και στους 8 αν έχει καλή κλήρωση ίσως περάσει στο final 4.
    Συνοψίζοντας, η ρεαλ,οι ελληνικές ομάδες,η τσσκα σε πρώτο πλάνο και μετά η μπαρτσελόνα,η μακάμπι,η εφές και η καντόυ/σιένα θα παλέψουν για μία θέση στο Λονδίνο.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κι έτοιμη από τον Ίβκοβιτς η ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα... Ο Ντούντα είχε μαζέψει ένα σωρό σκόρερ (Μάρκους Μπράουν, Τουρκτσάν, Γκρέιντζερ, Ντικούδη, Μούρσεπ, αλλά και τον Χόλντεν που έπαιζε ακόμη όπως στην ΑΕΚ), ο Ιταλός έφτασε να χάσει με τραυματισμό ως και τον Άντερσεν και στηρίχτηκε σε σούπερ άμυνα. Με νέους εντελώς πρωταγωνιστές (Σμόντις, Λάνγκντον, Βάντερπουλ) και τους Χόλντεν, Παπαλουκά "μεταλλαγμένους".
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. Μήτσο,δεν παύει η τσσκα να είχε μία βάση 5-7 παιχτών και με τις επιλογές του,ο Μεσίνα κατάφερε και πέτυχε.Μην ξεχνάμε ότι στηρίχτηκε και στα δικά του παιδιά(Σμόντις,Άντερσεν)που τα είχε μαζί του στην Κίντερ και προσπάθησε να τα πάρει και στη Ρεαλ.Δεν τον υποτιμώ(τον θεωρώ το νούμερο 2 μετά τον ζοτς) αλλά πιστεύω πως πέτυχε επειδή πήγε την κατάλληλη στιγμή στην τσσκα και είχε,όποτε χρειάστηκε την βοήθεια της διαιτησίας.zelico

      Διαγραφή
    3. zelico θα συμφωνήσω με τον Μήτσο για τον Μεσίνα. Μην μας λες όλα όσα διάβασες παραπάνω και μην κάνεις τα λάθη που διαβλέπεις για την Κάχα. Μπορείς να γράψεις κάτι δικό σου σίγουρα.... απλά κανε μια προσπάθεια, θα είναι σίγουρα βελτίωση.Samothrace

      Διαγραφή
    4. samothrace,τί έγραψα και σε πείραξε?Την άποψή μου είπα.Δεν καταλαβαίνω τι σε ενόχλησε.Μπορεί σε κάποια πράγματα να συμφωνώ με το τζιμ και σε κάποια άλλα να διαφωνώ.Mπορεί να διαφωνείς με αυτά που λέω αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο η ειρωνία.Για την Κάχα πιστεύω πως θα παίζει όπως πέρσι και πρόπερσι και τελικά θα κάνει μία τρύπα στο νερό.Η μόνη χρονιά που χάρηκα ομάδα του Ιβάνοβιτς ηταν η μεγάλη Ταου του 2005 με Σκόλα,Μασιγιάουσκας,Πριτσιόνι κλπ.Ζelico

      Διαγραφή
    5. Απλά,αν 8έλαμε ανακεφαλαίωση οσων διαβασαμε παραπανω 8α στην ζητουσαμε. Αν δεν εχεις κατι καινουργιο ή διαφορετικο να πεις, δεν ειναι απαραιτητο να μας ξαναπεις τα ιδια.. επειδη μπορεις και καλυτερα στο ειπα αυτο.Οσο για την Καχα δεν διαφωνω, τον χαρακτηρισμο σου πηγα να δανειστω.Samothrace

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΑΤΕ ΞΕΧΩΡΙΖΩ 2 ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ F4,Η ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΛΥΨΗ ΤΟΥΣ 2 ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΟΟΥΤΣ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΙΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ"Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ"-ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΙΑΝΙΤΖΙΑΝΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ-Ο ΣΚΑΡΙΟΛΟ ΠΑΛΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ-ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΙΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ F4,ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπε και ο Jim για Fener θα έχει θέμα στους ψηλούς αν πάθει κάτι ο Batiste...θα βρεθεί να παίζει σε ματς όπως & πέρσι η Siena με τον Ολυμπιακό και θα τον κάνει μπαλάκι ο κάθε Hines...

      Antoine

      Διαγραφή
  8. jim eisai foveros alla den aksiologis poli sosta tin panatha.den iponow tpt.apla epeidi tin eida tin omada aqpo konta sto rethimno exei poli kales epiloges se kathe thesi.me tin prosthiki tou lasme apogionete.apantise mou sta epixirimata..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε. Το ξαναλέω η βαθμολογία αναφέρεται στη στελέχωση. Ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερες επιλογές. Έχει όμως πολύ καλό προπονητή, βασικό..Θα τον κρίνουμε με πιό δυνατούς αντιπάλους.

      Διαγραφή
    2. se poia epixeirhmata??? den edwses oute ena epixeirhma.. kai den diiavases kai ton prologo...

      Διαγραφή
  9. ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΗ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΑΠΟ ΠΑΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΜΥΝΑ ΤΕΡΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΤΟ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ ΑΜΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πω κι εγω τα δικα μου:
    1. BARCELONA: Μακραν η πιο αργη (top class) ομαδα.
    2. ARMANI: Μαγικη πρωτη 5αδα, αλλα που πας με Σερχιο...
    3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Respect στην fake φωτο του Περπερογλου! χαχαχαχαχα
    4. CSKA: Ερωτηματικο η αντιδραση του Τεοντοσιτς που πλεον θα νιωσει εντονο ανταγωνισμο απο τον πολυ καλο παιχτη Jackson (ισως ο Ετορε να μεταφερει τον Μιλος στο 2). Επισης, ο Νικολας ποσο καλυτερος μπορει φετος να εμφανιστει απο το περσινο εκεινο χάλι?
    5. Fener: Εχει πονταρει πολλα σε δυο παικτες με καθοδικη πορεια (Σατο, Μπατιστ)! Για να δουμε και τον Σιμονε μακρια απο το σπιτι του και μαλιστα σε ενα τοσο ανταγωνιστικο πρωταθλημα.
    6. Παναθηναικος: Ακαταλαβιστικο χτισιμο, τι να πρωτοπεις... Υπεραξια στον Ουκιτς, ερωτηματικα Πανκο και Κιτσεν, γυμνια στο 4 με 1.5 παιχτες (Πανκο, Τσαρταρη), και εκτος λογικης η αποκτηση του Λασμε -ο οποιος ουσιαστικα καιει τον Αρμστορνγκ-.
    7. Efes: Θεωρω θα ειναι η πιο σκληρη ομαδα της διοργανωσης. Δεν με πειθει ομως στο 5.
    8. Real: Θα θυμηθουμε εποχες της μεγαλης Maccabbi. Κατι μου λειπει στο 5 ομως. Δεν ξερω καθολου τον νεο παιχτη που απεκτησε. Αν παρει πραγματα και απο αυτον....μακραν 1ο φαβορι!

    Jim, θελω και το δικο σου RECRUITING. Την ιδανικη για σενα 5αδα που θα συνδυαζει ταλεντο και χημεια (οποιονδηποτε παιχτη της φετινης ευρωλιγκας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Τζίο.. Φίλε πίστεψέ το δε το'χα δεί καν για τη φωτό (έκανα επιλογή από το αρχείο μου χωρίς να την ανοίξω), την άλλαξα. Θα ήταν πιό βολικό να μου δώσεις έναν κορμό παικτών, μιας οποιαδήποτε ομάδας (στην αρχή του καλοκαιριού και να στη στελεχώσω σύμφωνω με τα δικά μου γούστα. Είναι πιό real, πιό τίμιο..

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο Gio! Jim, πάρε τη Φενέρμπαχτσε και στελέχωσε τη. Ας πούμε ότι το καλοκαίρι οι Τούρκοι αποφάσισαν να προσλάβουν τον Robert De Niro αντί του Πιανιτζάνι (και οι δύο Ιταλικής καταγωγής). Τι θα έκανες;

      Joe

      Υ.Γ.: Διαλέγω Φενέρ γιατί έχει endless budget, όπως λες και γιατί τη χαρακτήρισες δελεαστικό πρότζεκ για έναν νέο προπονητή.

      Διαγραφή
    3. Θα έπαιρνα τον Πιανιτζιάνι βοηθό και lineup τους Μακάλεμπ-Καουκένας (ή έναν εκ των δικών μας 3D-K.Bill)τον Ντελφίνο στο "3" και τους Στόουνρουκ-Σκόλα ρακέτα, βγάζοντας από πίσω Ντόρσεη-Μος-Ντορόν Πέρκινς. Πολύ χαρτί, θα τις είχε κόψει ο πρόεδρος..

      Διαγραφή
    4. Y.Γ. Πέρα από την πλάκα σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάς να τονώσεις το εγχώριο στοιχείο, που είναι πολύ βασικό στη συνοχή και στο επικοινωνιακό κομμάτι με τον κόσμο. Με πιάνεις.. (Πρέλντζιτς, Ιλίασόβα, Καντέρ..)

      Διαγραφή
    5. Πιανιτζιάνι βοηθό; Σωστός! Joe

      Διαγραφή
    6. ρε αρχηγέ με Στόουνρουκ-Ντόρσει-Μος-Πέρκινς στο ίδιο ρόστερ ή και στην ίδια 5άδα ακόμα(!) θα έκανες τους αμυντικούς Χάρλεμς...και δε σου το 'χα για οπαδό τέτοιων παικτών (οκ, ένα μήνα διαβάζω το μπλογκ οπότε ψιλοδικαιολογούμαι)

      Διαγραφή
    7. won't argue there...η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η άμυνα

      Διαγραφή
  11. Ξεκινάω με τη σειρά που αναφέρθηκες;
    1) Τα χαΐρια της Barca με την πλήρη αποδόμηση μίας κουρασμένης αλλά ποιοτικότατης frontline τα είδαμε σήμερα όταν έκανε τον Sinanovic να φαντάζει Shaquille.. Ερωτηματικό η φυσική κατάσταση των Navarro, Mickeal & Jasikevicius (οι μεγαλύτερες προσωπικότητες που διαθέτει μαζί με τον Sada που μονίμως υποτιμάς) και τα αμυντικά plays στην περιφέρεια (πολύ περιορισμένα σχήματα διαθέσιμα)
    2) Όχι και potential star o Bjelica.. Μήπως πρέπει να αρχίσει να σοβαρεύεται ο Ivanovic; Για το επίπεδο διαχρονικά της Tau, Jawai (τρομερό Top16 με Unics) και κάποιος πρώην NBAer - πρώην αθλητής ονόματι Lampe (άτυχος, αλλά έτσι είναι η ζωή, οφείλεις να κοιτάς μπροστά) είναι πολύ λίγοι για τη θέση 5. Το περιορισμένο μπάτζετ δεν ξέρω πόσο μπορεί να αποτελέσει σημαντική δικαιολογία για αυτήν τη στελέχωση του ρόστερ.
    3) Ολυμπιακός: Μάντζαρης και Παπανικολαόυ ξεψαρωμένοι, με τον δεύτερο να θυμίζει Διαμαντίδη μετά το περιβόητο "Βάλ' το αγόρι μου". Τόση είναι η αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει και πρέπει να δουλέψει λίγο ακόμα για να ανέβει σε top επίπεδο. Πρίντεζης, Dorsey & Law, μετά από τα αποτυχημένα περάσματά τους από Ισπανία και Σερβία έχουν πλέον αποβάλει το άγχος που είχαν. Για τους δύο Αμερικανούς νομίζω ότι δεν τίθεται και ζήτημα έλλειψης κινήτρου, ειδικά ο Law πιστεύω πως θα βελτιώσει και το shot selection του μετά τις εμπειρίες που αποκόμισε. Για τον Έλληνα forward ακούγονται πολλά αναφορικά με την όρεξη που έχει, θα δείξει μέσα στη χρονιά. Ο Περπέρογλου δεν είναι ο κορυφαίος παίκτης που πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν. Σίγουρα αποτελεί καλύτερη λύση από Keselj και Πελεκάνο σε όλα τα επίπεδα, έχει τον πλουραλισμό που δεν έχουν οι προκάτοχοί του. Ο περυσινός Ολυμπιακός δεν είχε ανάγκη τους δύο προαναφερθέντες, άρα τα παιχνίδια της υγείας του Στράτου δεν αποτελούν απαραίτητα βαρόμετρο, κοινώς η ομάδα από την παρουσία του μπορεί να έχει μόνο κέρδος. Παρόλα αυτά ο Μπαρτζώκας δείχνει να τον πιστεύει αρκετά (καλώς, αρκεί να υπάρχει και plan B) κυρίως στην επίθεση. Ο Antic είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Περπέρογλου. Κάνει συγκεκριμένα πράγματα σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό και φυσικά ταίριαξε απόλυτα με τον Hines. Ενδεχόμενη δικιά του κακή φυσική κατάσταση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ερυθρολεύκους. Ο Παπαδόπουλος ήταν κακός με όλη τη σημασία της λέξης και μετριότατος για το σύγχρονο μπάσκετ. Ο Γλυνιαδάκης κακώς κατ' εμέ δεν πήρε ευκαιρίες, αλλά κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Ντούντα. Ο Μαυροειδής που αντικατέστησε τους δυο τους είναι τρομερός finisher στο pick 'n' roll, ενώ τα γρήγορα πόδια του θα βοηθήσουν και στην άμυνα. Θα δώσει και ανάσες και λύσεις. Σε περίπτωση που αποδειχθεί υπέρ το δέον καλός, εύχομαι να μην μπει ο Μπαρτζώκας στο τριπάκι να χρησιμοποιήσει τον Hines στο 4 ως σύγχρονο Barkley για να του βγει το rotation (το βλέπω να έρχεται και για αυτό το αναφέρω). Ο Σλούκας θα είναι μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί να σταθεί άξια ως role player, και μάλιστα πλάι σε playmakers που θέλουν την μπάλα δικιά τους (όπως οι Law - Σπανούλης); Άφησα στο τέλος τον προπονητή. Coach με σαφή αμυντικό προσανατολισμό όπως ο προκάτοχός του και με πετυχημένη παρουσία στην Euroleague με το Μαρούσι. Τα συστήματά του όμως δεν τα λες και ίδια με αυτά που έπαιξε ο Ντούντα πέρυσι. Φυσικά ποτέ δεν είχε στη διάθεσή του τέτοιο ρόστερ. Συμπερασματικά βλέπω μία καταπληκτική ομάδα + τον Gecevicius. Και φυσικά ο Ολυμπιακός έχει μία θέση ξένου ακόμα στη διάθεσή του σε περίπτωση που μελλοντικά κάτι στραβώσει. 10/10 από εμένα

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Desticado καλησπέρα. Γράφε..
      1. Κάνεις λάθος, εκτιμώ τον Σάδα πάρα πολύ, σκληροτράχηλος γκαρντ έξω από την ισπανική κόπια.
      2. Ο Τζαβάη είναι στη Βαρκελώνη φίλε.
      3. Ο Λό πέρυσι είχε εξαιρετικό shot selection
      4. O Μαυροειδής δεν είναι τρομερός finisher, αλλά γενικά είναι εξαιρετικός σαν συμπεριφορά στο pnr.
      5. O Γκεσεβίτσιους θεωρώ μπορεί να παίξει καλύτερα φέτος.
      6. Για τον Μπαρτζώκα θα δούμε φίλε. Καλός προπονητής αλλά το βάρος είναι μεγάλο. Δε θα έχει καθόλου εύκολο έργο.. Συνολικά ναι, πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός.

      Διαγραφή
  12. 4) Για τις δύο Τούρκικες θα πω απλά πως πόνταραν πολύ στο θέμα προπονητή και αυτομάτως ανέβηκαν level. Ο Farmar δεν κάνει για Ευρώπη.. Μπορεί να βάζει τριαντάρες με τρίποντα από το υπερπέραν, αλλά δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Μεγάλο αίνιγμα, που αν βγει, θα πάρει και το MVP σπίτι του (άλλη κλάση - περίεργο mentality για ηγέτη). Η παρουσία του Gordon στην περίπτωση που ο Farmar χάσει τον μπούσουλα είναι ευεργετική. Τεράστιο κενό στην άμυνα όταν θα παίζουν μαζί με τον παλιοφιλό του τον Vujasic. Για τη Fener συμφωνώ απολύτως. Θα την πατήσει όπως η Σιένα την περαμένη σεζόν. Ο Batiste δεν θα βγάλει υγιής ολόκληρη τη χρονιά.
    5) Συνεχίζοντας από το ρητό του Messina: Σέρβική υπόθεση: Ο Erceg προορίζεται για βασικός ή για συμπληρωματικός (τον βλέπω σε ένα ρόλο αντίστοιχο του Antic στον Ολυμπιακό, αρκετά αργός για κάτι παραπάνω στο 4); Αλλάζουν πολλά ανάλογα μες τις προθέσεις του Ιταλού. Ο Micov έκανε καλή χρονιά στην Cantu, αλλά από την CSKA περιμένεις κάτι παραπάνω από έναν καλό παίκτη με all-around παρουσία, επομένως ισχύει η ίδια ερώτηση που έκανα και για τον Erceg, κι ας μην είναι οι ίδιοι πάικτες. Ο Teodosic μπορεί να συνυπάρξει με τον Jackson (πουλέν μου στο Euroleague Fantasy πέρσι); Ο Krstic είναι απόλυτα υγιής; Ο Weems μπορεί να παίξει άμεσα την άμυνα του Έκτωρα; Ρωτάω, γιατί ως πλάγιο δεν τον λες ούτε Siskauskas, ούτε Langdon ούτε Vanderpool. Και η ερώτηση του ενός εκατομυρίου. Αυτή που σε κάνει από διεκδικήτρια σε σούπερ φαβορί: Ο Nicholas σε τι κατάσταση βρίσκεται;
    6) O Draper στην Cedevita και ειδικά πρόπερσι μας πρόσφερε τρομερά one man show. Στη Real με Llul και Sergi ίσως κολλήσει στο rotation. Jim, ο Hettsheimer έχει τη σκληράδα του Tomic (όχι και ο πιο σκληρός center, αλλά τη δουλειά του την έκανε από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη); Μπορεί να προσφέρει άμεσα σε ομάδα που ανήκει στην ελίτ;
    Ελπίζω ότι θα έχουμε και μια παρόμοια ανάλυση για το ρόστερ της Zalgiris των τόσων εξαιρετικών επιστροφών

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκόρντον έχει ακριβώς αυτό το ρόλο.. Ο Φάρμαρ βελτίωσε πολύ τις αποφάσεις του όταν κατάλαβε το μπάσκετ που παίζεται εδώ, στη θητεία του στη Μακάμπι. Οι Σέρβοι ξεκινούν (έχει σημασία αυτό) τη σεζόν ως αλλαγές. Υπάρχουν οι Κριάπα-Ουίμς-Βορόντσεβιτς άλλωστε.. Ο Αμερικανός έχει καλύτερα ένας με έναν προσόντα από όλους όσους ανέφερες, θα είναι όμως τιμή του να τους φτάσει σε winning spirit και mentality κάποτε. Μεγάλοι παίκτες.. Ο Νίκολας..(?). Ερωτηματικό φίλε. Ελπίζουν να βρεί ρυθμό μέσα στη σεζόν, μέχρι τώρα ψάχνεται. Ο Μεσίνα δοκιμάζει διάφορα πάντως.. Τεόντοσιτς-Τζάκσον, ανεβάζει στο "2" τον Ουίμς κλπ. Ο Τόμιτς μου αρέσει, η καλύτερη προσθήκη της Μπ΄ρτσα φέτος αλλά δεν έχει σχέση με σκληράδα. Ο Χετσχεημερ είναι πιό δυνατός παίκτης, θέλει δουλειά στο κομμάτι ταχύτητα-άμυνα όμως. Οι Ζαλγκίρις μόνο που έφερε Καουκένας-Κ. Λαβρίνοβιτς ανεβαίνει σε σχέση με πέρυσι αλλά φίλε εαν δεν αλλάξει νοοτροπία το κλαμπ να αφήσει τον προπονητή να δουλέψει.. Άκλαυτη θα πάει. Κρίμα, πολύ ταλέντο.

      Διαγραφή
  13. Αν αναλογιστούμε πως ο ΟΣΦΠ πέρσι ξεκίναγε με 5.4 + 1.4 μόνο από τον Ντούντα , σύνολο 6.8/10 το πολύ !!
    Δεν είναι άσχημα το 7.8/10 του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ για να βάλει το 7ο αστέρι στην φανέλα του στο Λονδίνο και το 8ο στην επόμενη πόλη του φάιναλ φόρ !!!!!!!
    7.8 (στα 10) ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Jim από την πολυ καλή σου ανάλυση.
    7ο και 8ο αστέρι δηλαδή καπάκι.
    Τυχαίο ;
    Δε νομίζω !
    Νο bad !!!!!!!!!!
    Doctor baby...Doctor !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Jim!!!! Έγραψες τόσα και δεν μπορώ να τα βάλω σε μία σειρά! Για τον Παναθηναϊκό δεν θα σχολιάσω περαιτέρω, έχει γίνει κάθε είδους ανάλυση σε προηγούμενα ποστ. 7.8 στον Παναθηναϊκό;;;; Η Partizan για τα δικά τοης δεδομένα τι πρέπει να πάρει; 20;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα! Α ρε doc.. Κορυφή. Desti και η Παρτίζαν και η Καντού μου αρέσουν αρκετά και σαν recruting και σαν προπονητική φιλοσοφία.

      Διαγραφή
  14. Last, but not least: Milano. Πολλοί καλοί scorers για μία μπάλα. Η οποία θα πηγαίνει στα χέρια του Langford. Και χωρίς χημεία μεταξύ τους. Ο Scariolo έχει δείξει ότι στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να ανταπεξέλθει (βλεπε Εθνική Ισπανίας, με άλλη χημεία, εμπειρία και ειδικό βάρος φυσικά), χωρίς να κόψει τα φτερά κανενός. Απλά αν τους πάρει η κατρακύλα, όπως πέρυσι μετά την αναμενόμενη φυγή του Gallinari, δεν νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Άραγε του Obradovic θα του πηγαίνουν τα Αρμανι; Ίσως αν στη θέση του Gentile (που σαν ικανότητα εκτιμώ απεριόριστα, αλλά δεν μου κολλάει σε αυτό το ρόστερ) υπήρχε κάτι από τον παλιό καλό Soragna (όχι ο ίδιος, αλλά τέτοιου στυλ πάικτης) να υπήρχε μεγαλύτερο δέσιμο. Καταλύτης ο Melli. Ενδεχόμενη ωρίμανσή του δίνει αρκετό από το απαιτούμενο βάθος που ζητείται και θωρακίζει τη γραμμή των ψηλών.
    Τεράστιο ερωτηματικό η Maccabi από όλες τις απόψεις. O Hickman ξεκίνησε φουριόζος στην pre-season.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη παιχτούρα ο Σοράνια φίλε.. Θα τον ήθελα με κλειστά τα μάτια στην ομάδα μου μόνο και μόνο για την no fear νοοτροπία του.. Πάντως έχουν παίκτες ρόλων φίλε..

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα jim, εηαιρετικο το αρθρο οπως παντα αν και πιστευω πως το συγκεκριμενο αρθρο θα το ξανα δουμε μεσα στην χρονια με μεγαλυτερη αναλυση και ιως και με αλλες ομαδες, ισως μετα την πρωτη φαση της ευρωλιγκας..
    η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι: η φουρνα της μπαρτσα με ναβαρο και λοιπους τελειωσε, απο τις ομαδες που παρουσιασες μαλλον ειναι η πο αργη, πιστευω το μεγαλυτερο λαθος ειναι η απομακρυνση του Βακες και για πιο λογω πηρανε αυτον τον Τζαβαι; ο ανθρωπος ειναι ξυλοκοπος, αποτυχημενος μποξερ ή θα μπορουσε να ειναι πορτιερης σε κλαμπ στο Λ.Α, τον ειδα στο παιχνιδι με Ρεαλ, τραγικος.. Ρεαλ Μαδριτης, σταθερο ροστερ, προσθεσε μερικους καλους παικτες και δειχνει να μπορει να παει μακρυα, πιστευω πως θα δουμε καλο μπασκετ και θα προχωρησει στην ευρωπ.. Καχα Λαμποραλ, ισως η φετος να ειναι η χρονιας της και να μπορεσουμε να την συγκρηνουμε με την Ταου που ξεραμε τις σεζον 06 κι 07... Αρμανι Μιλανο, ευτυχως εφυγε ο Πιαντζιανι απο την Σιενα και θα δουνε κανα πρωταθλημα, αν και πιστευω, με Σκαριολο; ο Καζλαουσκας του νοτου.. Σιενα πιστευω πως περναει σε νεα εποχη, την μετα εποχη Πιανιτζιανι, κατι σαν τον ΠΑΟ αλλα με διαφορετικα κριτηρια, πολυ δυσκολα θα παραμεινει για εφετος πρωταθλητρια.. ΤΣΣΚΑ: επιτελους γυρησε ο Μεσινα και θα βαλει σε ταξη καποια πραγματα, οπως ν ριχνει σφαλιαρες σε κατι κακομαθημενα παιδιακια (τεοντοσιτς)(ο λογος που εχανε ο ολυμπιακος τα πρωταθληματα και κανεις δεν το παραδεχοτανε).. Μακαμπι, ο Μπλατ προσπαθησε να κρατησει τον κορμο της ομαδας αλλα δεν τα πολυ καταφερε, σχετικα καινουργια ομαδα και στα φυλικα εως τωρα δειχνει οτι θα κινηθει πανω κατω σε ιδια νοοτροπια, δεν νομιζω πως φετος μπορει να παει πολυ μακρυα... τουρκικες ομαδες, τα λεφτα οντως περισσευουν αλλα πιστευω πως φετος ισως να κανουν το κατι παραπανω, ειδικα η φενερ, πιστευω πως στις τουρκικες ομαδες ελειπε η νοοτροπια του πρωταθλητη τα προηγουμενα χρονια αλλα πλεον με Πιανιτζιανι ισως το καταφερουν, ρισκο οπως και στην σιενα οι κοντοι ψηλοι, ο Μπατιστ ειναι 35 οχι 28 και 30 να κανει ο,τι θελει μεσα στο γηπεδο, ισως επρεπε να ειαι πιο προσεκτικος σε αυτο το κομματι... οσο για τον ΠΑΟ θα κανω υπομονη να δεσει η ομδα και να δω πως θα παρουσιαστει σε ενα μηνα απο τωρα και ειδικα μετα τα πρωτα επισημα παιχνιδια αλλα και καλα να μην τα παει, ΠΑΟ εισαι ρε γμτ...

    με εκτιμηση Αποστολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αποστόλη. Η Φενέρ δεν έχει "κοντούς" ψηλούς, απλά λίγο λάιτ.. Υπομονή είναι η λέξη κλειδί για τον Παναθηναϊκό. Τον πιστεύω τον Πεδουλάκη φίλε.. Αν "του δοθεί" χρόνος θα κάνει ομάδα.

      Διαγραφή
  16. Συμφωνώ με την ανάλυση για τον ΠΑΟ, διαφωνώ με τη βαθμολογία που τη θεωρώ μικρή, γιατί πιστεύω περισσότερο στην ανατροπή που θα φέρουν Ούκιτς, Κίτσεν, Πάνκο, Λάσμε, Μασιούλις. Ο Άρμστρονγκ, όπως το λες ακριβώς, είναι μια πολύ ποιοτική δευτερότριτη λύση. Ο ΠΑΟ χωρίς τραυματισμούς είναι για μένα φαβορί για final four, με τραυματισμούς καταρρέει το οικοδόμημα και δεν πάει για τίποτα. Dred11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε τζιμαρα τι εχεις κανει?ζημια!σε διαβαζω κολλημενα εισαι τοπ.
    ο αλλος στο λεοφορος.γρ. σε εκανε κοπι πεηστ.εβαλε διευθυνση αλλα εχω παρατηρησει πολλους που σε κανουν,παρε το λινκ σε περιπτωση που δε το εχεις δει http://www.leoforos.gr/blog/46556/kalorizikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Πληρέστατη παρουσίαση, συνοπτική, αλλά και μεστή μαζί. Ακριβώς όμως επειδή από τις παρατηρήσεις σου περιμένουμε να αγγίξουν το τέλειο σε ευστοχία, να καταθέσω κι εγώ τις ενστάσεις μου. Ανά ομάδα:
    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα, νομίζω όμως ότι δεν δίνεις όση σημασία αξίζει στην απόκτηση του Τόμιτς.
    KΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Είσαι μάλλον επιεικής γιατί προφανώς εκτιμάς περισσότερο από ό,τι εγώ τον Ιβάνοβιτς. Συμφωνώ για τον Κοζέρ, τον είδα πέρσι στο ΠΑΟΚ – Σολέ και μου έβγαλε τα μάτια, αλλά για μένα η ομάδα δεν είναι ερωτηματικό, είναι κακοστελεχωμένη.
    ΑΡΜΑΝΙ: Θεωρείς αλήθεια τόσο καλό ψηλό τον Χέντρικς;
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεν σημειώνεις ότι βγάζει πολύ «σοφτ» διάθεση για άμυνα, αλλά κι ότι λείπει ο παίκτης ρακέτας – σημείο αναφοράς στην επίθεση.
    ΣΙΕΝΑ: Δεν σχολιάζω, γιατί γνωρίζω ελάχιστα από τα νέα της πρόσωπα. Μοιάζει όμως ενδιαφέρον πείραμα
    EΦΕΣ: Συμφωνώ απόλυτα. Μεγάλη τιμή στον Μαχμούτι που θα επιχειρήσει να κάνει ομάδα με τις επιλογές του Σαρίτσα σε μαγάλο βαθμό. Με λίγες, αλλά σούπερ ποιοτικές προσθήκες.
    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ρίσκο… Ο Μεσίνα συνήθως βάδιζε την πεπατημένη (θυμήσου ότι έπαιρνε μαζί του όσους εμπιστευόταν: Σμόντις, Άντερσεν, Σισκάουσκας). Και δεν αναφέρεις την παραμονή του Τεόντοσιτς, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Ιταλού. Θα τον μεταμορφώσει, όπως έκανε κάποτε με τον Παπαλουκά; Γιατί αργότερα επιχείρησε να το πράξει και με τον Πλάνινιτς, αλλά τσάμπα…
    ΜΑΚΑΜΠΙ: Κι εγώ έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μπλατ, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τις ανακαλύψεις του (Λάντεσμπεργκ, Χίκμαν, Τόμας, Ροθ), αλλά αμφιβάλλω για το αν ο Σερμαντίνι μπορεί σ’ αυτό το επίπεδο. Για τον δε Λόγκαν, σηκώνω τα χέρια ψηλά: όσο κι αν στο τρεχαλητό της Μακάμπι θα κολλήσει καλύτερα, μου είναι αδιανόητο πώς μπορεί αυτό το γατάκι να βρίσκει και 3η συνεχή χρονιά συμβόλαιο σε τοπ ομάδα…
    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Από τον σπουδαίο Πιανιτζιάνι περίμενα περισσότερη ευρηματικότητα κι όχι να μεταφέρει την Τοσκάνη στην Πόλη… Με το ξαναζεσταμένο φαγητό των παλιόφιλών του ο Ιταλός χάνει στα μάτια μου. Έβγαλε τα πράσινα και φόρεσε τα κιτρινόμαυρα στην ίδια ομάδα που είχε τα τελευταία χρόνια…
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δεν σημειώνεις πουθενά πόσο ψήλωσε και δυνάμωσε η ομάδα. Με εξαίρεση τον Σάτο (αμυντικά), αφού ο Μπατίστ δεν ήταν πια ο ίδιος, στο φετινό ρόστερ τα στελέχη ένας προς έναν μοιάζουν να έχουν περισσότερη αθλητική ικανότητα από τους προκατόχους τους.
    ΡΕΑΛ: Σε μια χρονιά χωρίς καθαρό φαβορί στην εκκίνηση (όπως ήταν πέρσι η ΤΣΣΚΑ, πρόπερσι η Μπάρτσα, παραπρόπερσι ο Παναθηναϊκός), συμφωνώ μαζί σου ότι μπορεί να κάνει υπέρβαση. Θα πρέπει όμως να αποδειχτεί έμπρακτα ότι 1) ο Ρούντι είναι και ηγέτης, εκτός από αθληταράς και 2) η ομάδα έχει ξεπεράσει τις αναστολές της όταν κρίνονται οι τίτλοι. Οι διεθνείς, γιατί στην Ισπανία το σηκώνει κάπου – κάπου…
    Ευχαριστώ για τον χώρο
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κατα τη γνωμη μου στους 4 θα βρισκεται η ρεαλ,μια τουρκικη(μαλλον εφες),ενω θα γινει μαχη για τις αλλες 2 θεσεις με μεγαλα φαβορι την δευτερη τουρκικη,τον Ολυμπιακο και την ΤΣΣΚΑ.η διαφορα των δικων μας ομαδων σε σχεση με τις αλλες ειναι οτι οι δικες μας ειναι χτισμενες πανω σε 2 μεγαλα PG,τον Διαμαντιδη και τον Σπανουλη.δυο παιχτες θρυλους του ευρωπαικου μπασκετ με ευρωλιγκες,κουπες,μεταλια,μεγαλες νικες, παιχτες ηγετες οταν η μπαλα καιει.μεγαλο πλεονεκτημα για να παραμεινουν ανταγωνιστικοι στην διαρκεια της σεζον.ο Ολυμπιακος εκλεισε τα κενα του,με εξαιρεση την ελειψη ενος εμπειρου σουτερ στη θεση 2,δυναμωσε πολυ στο 3 και συνεχιζει με κεκτημενη ταχυτητα βγαζοντας ενεργεια και αυτοματισμους.μεγαλο του μειονεκτημα οτι φετος θα ειναι ολοι υποψιασμενοι και τα παιχνιδια του θα εχουν μεγαλυτερο συντελεστη δυσκολιας.οσον αφορα τον Παναθηναικο βαση του μπατζετ που ειχε εχει φερει καλους παιχτες και αυτος με εξαιρεση την ελειψη ενος καλου σουτερ στο 2 και ενος αναπληρωματικου του Μασιουλης.με το ρισκο της αποκτησης του Σχορτσιανιτη η επιλογη ενος πενταριου και ενος 4/5 ηταν μονοδρομος,αλλιως θα ηταν μεγαλο το ρισκο.για 18-20 λεπτα που θα παιζει ο Πανκο θα υπαρχει σουτ απο το 4.τον υπολοιπο χρονο θα παιζει εσωτερικες απομονωσεις με το Σχορτσιανιτη,το Λασμε να καραδοκει στα 3-4 μετρα να παει ο παιχτης που τον φυλαει για βοηθεια και τους υπολοιπους στημενους ειτε για σουτ ειτε για ρηγμα με τα ντραιβς(θα ειναι πολλα).θελει υπομονη στην επιθεση για αυτο εστησαν την ομαδα βαση της αμυνας που φτιαχνεται ευκολοτερα, για να μεινει η ομαδα ανταγωνιστικη.τετοια διαλυση ροστερ εχει να γινει σε πετυχημενη ομαδα απο την εποχη της Γιουγκοπλαστικα και ειδατε που κατεληξε.δεν ειναι ευκολες αυτες οι καταστασεις.με μια διαφορα,ενω σε αυτην οι μεγαλοι παιχτες εφυγαν στον Παναθηναικο ο μεγαλος παιχτης Διαμαντιδης εμεινε.
    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατά πως φαίνεται κλειδιά της χρονιάς για τον Παναθηναικό θα είναι 1) Οι ανάσες/μη τραυματισμός του Maciulis. 2) Η απόδοση των Panko, Τσαρτσαρή.Αν του κάτσουν καλά και οι δύο αυτές προυποθέσεις μπορεί να πάει πολύ ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν ημουν πεδουλακης θα εφερνα αντι για τον ουκιτς τον τζαμον λουκας και αντι του αρμστρονγκ τον μαυροκεφαλιδη(αφου δεν γινοταν του φωτση) και θα ημουν δυο σκαλες καλυτερος και ισορροπημενος χωρις τεραστια διαφορα στο μπατζετ.....βεβαια τον αρμστρονγκ δεν τον εχουμε δει...τι λες jim?

    stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που δεν είσαι ο Πεδουλάκης...

      Διαγραφή
    2. Χωρίις τεράστια διαφορά στο μπάτζετ; Δεν νομίζω...

      Διαγραφή
    3. Ο Μαυροκεφαλιδης δεν υπαρχει στο 5.
      Ο Μαυροκεφαλιδης παιρνει 1 μυριο και ο Αρμστρονγκ 400χιλ.
      Τον Λουκας η Εφες τον αγορασε και το κασε του πλεον ειναι ψηλο.
      Ο Λουκας ειναι καθαρο 2αρι, ενω ο Ουκιτς κυρίως άσσος.

      Διαγραφή
    4. Ο Λούκας θα μου άρεσε πολύ σαν πανοπλία του Διαμαντίδη στο μπακόρτ. Ο Μαυροκεφαλίδης καλός αλλά 1. ακριβός (όπως πλέον και ο Λούκας έτσι?) 2. Θες εκεί έναν πιό "πεντάρι"..

      Διαγραφή
  22. Jim,συγχαρητηρια για το εξαιρετικο σου αρθρο!
    θελω να κανεις μια συγκριση αναμεσα σε Πεδουλακη και Μπαρτζωκα και ποιον θεωρεις καλυτερο και σε τι..


    JONNNN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννακα γειά σου.. Θα το κάνουμε κάποια στιγμή. Πάντως όπως είπα ότι ο ΟΣΦΠ υπερέχει σαν ρόστερ (ειδικά στο κομμάτι συνοχή που παίζει ρόλο) θα σου πώ ότι κατά τη γνώμη μου ο Παναθηναϊκός έχει ένα πλεονέκτημα στο coaching. Εκτιμώ πολύ τον Πεδουλάκη. Βέβαια σε ένα τέτοιο κλαμπ έχεις πολλά πράγματα να χειριστείς..

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Jim,

    Δεν συμφωνώ με το 9.2 για τον Ολυμπιακό. Λες ότι η αξιολόγηση γίνεται με βάση το χτίσιμο της ομάδας και μόνο, αλλά είναι προφανές ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είσαι επηρεασμένος από τις περσινές επιτυχίες της ομάδας. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το 9.2 για μία ομάδα που δεν έχει ψηλό με παιχνίδι με πλάτη...και που ενώ είχε την ευκαιρία να αποκτήσει έναν παίχτη με αυτά τα χαρακτηριστικά (καθώς και μία θέση ξένου διαθέσιμη) πήγε και πήρε τον Μαυροειδή. Τώρα θα μου πεις βέβαια "με αυτήν την συνταγή κατέκτησε τα πάντα πέρσι", αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, καθώς κάθε μέρα δεν είναι του Αι Γιαννιού. Είπαμε το μπάσκετ αλλάζει, καλοί οι αθλητικοί, undersized ψηλοί κτλ κτλ, αλλά από πότε έγινε περιττή η καλή τεχνική και το παιχνίδι στο ζωγραφιστό;

    Επίσης δεν συμφωνώ με την κατακλείδα σου "Το ρόστερ του είναι τόσο καλό που του φωνάζει «στο χέρι σου»..". Γιατί είναι τόσο καλό το ρόστερ του Ολυμπιακού; Πάλι μιλάς όντας επηρεασμένος από τα περσινά. Θα έλεγες πέρσι το καλοκαίρι (χωρίς το Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα που επακολούθησαν) ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού ειναι τόσο καλό; Τότε που οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί λοιδωρούσαν την διοίκηση και τον Ίβκοβιτς και θεωρούσαν δεδομένη την πλήρη αποτυχία της ομάδας;

    Τόσο καλοί οι Λο, Μάντζαρης, Σλούκαας, Γκέτσε, Άντιτς, Χάινς, Ντόρσει κτλ; Ή ο Πρίντεζης που περιμέναμε να τριανταρίσει σχεδόν για να παίξει μπάσκετ επιπέδου και τώρα ξαφνικά τον βαφτίσαμε πυραυλοκίνητο;

    Η περσινή ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πολύ μεγαλύτερο ερωτηματικό από την φετινή του Παναθηναικού. Αλλά τα καλά αποτελέσματα κάνανε τους πάντες να δοξάζουν την "αρμάδα" και να βαφτίσουν υπερπαίχτες αυτούς που μέχρι προχθές αποκαλούσαν σαπάκια.

    Δεν έχω καμία εμπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό, απεναντίας τον θαυμάζω για αυτά που πέτυχε πέρσι. Απλά νομίζω ότι διάκεισαι θετικά (όπως και πολλοί άλλοι) απέναντι του λόγω των περσινών επιτυχιών και όχι τόσο λόγο της ποιότητας του ρόστερ του.

    Αργύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός ο Αργύρης. Σαν roster/μονάδες ο ΠΑΟ υπερτερεί σαφέστατα του ΟΣΦΠ. Αυτό που μένει είναι το δέσιμο της ομάδας και το οποίο κατά τη ταπεινή γνώμη ενός δευτεροκλασσάτου μαφιόζου θα επέλθει. Ο κατά τα άλλα ευφυέστατος Jim έχει ένα μικρό έρωτα αλλά ιταλικά στο κόκκινο εξαιτίας του οποίου υποκύπτει σε λαθάκια μερικές φορές (αυτά έχουν τα πάθη), αλλά δεν πειράζει εμείς τον αγαπάμε και με τα ελατtώματα του :)

      Και μιας και το έφερε η κουβέντα πολλά ακούγονται στο παρασκήνιο σχετικά με την ενέργεια που βγάζανε οι αθλητές του ΟΣΦΠ, μερικοί εκ τον οποίων γίνανε stars εν μια νυκτί και σε μια ομάδα με ένοχο παρελθόν. Να κρατάτε μικρό καλάθι. Εξάλου όπως οι παίκτες έτσι και οι ομάδες κρίνονται απο την διάρκεια τους.

      Και όπως ο Αργύρης ούτε και εγώ έχω καμμία εμπάθεια προς τον ΟΣΦΠ, τον τίμιο ΟΣΦΠ όμως...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα που εμφανίστηκε στο top-16 μετά βίας(ας όψεται η φυγή του Βatum από Nancy ελέω λήξης του lock-out)με μία μόλις νίκη εκτός έδρας! Εκ του αποτελέσματος φυσικά κρίνεται υπερεπιτυχημένη,αλλά ας μη ξεχνάμε πως για να φτάσει εκεί καταστρατηγήθηκαν όλοι οι νόμοι του μπάσκετ.Με προεξάρχοντα φυσικά την παντελή απουσία παιχνιδιού στο post κ υπερβολικά κοντή γραμμή ψηλών! Ο Οσφπ αποτέλεσε μια σύγχρονη Limoges κ όσο παράδοξο θα θεωρούσε κανείς να επαναλάβει εκείνη η ομάδα άλλο ένα θαύμα ,άλλο τόσο είναι να θεωρεί κανείς πως ο Οσφπ διαθέτει πυρινικό οπλοστάσιο!!!!

      Διαγραφή
    3. Με αφορμή τα σχόλια του Αργύρη μάλλον φάνηκε αρκετή εμπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό από (προφανώς) φίλους του ΠΑΟ. Κατανοητή σε ένα βαθμό, αλλά αυτός ο βαθμός ξεπεράστηκε κάτα πολύ με σχόλια όπως ο "τίμιος" ΟΣΦΠ και υποννοούμενα για ντόπα(;), όπως η παρομοίωση με μια σύγχρονη Λιμόζ (απολύτως καμμία σχέση σε οποιοδήποτε επίπεδο) και τέλος η υποβάθμιση των παικτών του Ολυμπιακού με άκομψα/ειρωνικά/υποτιμητικά σχόλια σαν αυτό για τον 27χρονο ακόμα Πρίντεζη που έπρεπε να 30ρίσει(!!!) για να παίξει μπάσκετ της προκοπής λες και είναι κανάς χθεσινός, ή ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι νόμοι του μπάσκετ ή το άρση του lock-out(!) για να πετύχει ο Ολυμπιακός με τους ανεπαρκείς, άμπαλους, ντοπαρισμένους, κωλόφαρδους ή δε ξέρω γω τι άλλο παίκτες που διαθέτει αλλά όχι αξιόλογους ή ικανούς.
      O Τζιμ έχει αναφέρει πολλές φορές παραπάνω πως αξιολογεί τη συμβατότητα, τη χημεία του έμψυχου δυναμικού και όχι την ομάδα συνολικά. "Οι σκέψεις μας αφορούν αποκλειστικά το recruiting και όχι την ολοκληρωμένη άποψη μας για τις ομάδες" γράφει πιο συγκεκριμένα και αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός που είναι σχεδόν ακριβώς ίδιος με πέρυσι με 2 πολύ ποιοτικές προσθήκες, φυσιολογικά παίρνει υψηλό βαθμό...οπότε μη τρελαίνεστε, δεν έγινε ξαφνικά γάβρος ο Τζιμ, μια χαρά τα λέει

      Διαγραφή
    4. Πανάγο, δεν λέμε εδώ -και αλλού- κάτι τρομερά διαφορετικό από αυτό που έλεγαν και οι ίδιοι οι οπαδοί/φίλοι του ΟΣΦΠ -που ξέρουν από μπάσκετ, όσοι είναι αυτοί- πέρσι τέτοιο καιρό. Δηλαδή μια ομάδα που είχε στραβή/ημιτελή σύνθεση, και αγνοούσε βασικές αρχές του μπάσκετ.

      Ούτε φυσικά λέμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είδε όλη η Ευρώπη πέρσυ την άνοιξη, δηλαδή μια ομάδα που ζορίστηκε μέχρι το Top16, ξαφνικά να κάνει τρελά διπλά (έστω και τυχερά) ή να αποκλείει ομάδες σαφώς καλύτερες από αυτή.

      Άρα μην βλέπεις παντού φαντάσματα, εσείς τα λέγατε πέρσυ, εμείς απλώς τα επαναλαμβάνουμε φέτος, προσπαθώντας να εκτιμήσουν την αντίστοιχη πορεία των ελληνικών ομάδων.

      Α και κάτι τελευταίο: κανένας φίλος του ΠΑΟ δεν ακούστηκε να λέει "μου τελείωσε το φάρμακο"...κάποιος παίκτης του ΟΣΦΠ ήταν...άρα και εδώ δεν υπάρχει προκατάληψη, απλώς παραθέτουμε γεγονότα...

      Διαγραφή
    5. Άν εσύ πιστεύεις πως μια αναπόδεικτη αναφορά για ένα φάρμακο που πιθανολογείται πως πηρε παίκτης του Ολυμπιακού από άνθρωπο άσχετο με τον Ολυμπιακό συνιστά βάση για να αφήσεις υποννούμενα σχετικά με ντοπάρισμα της περσινής ομάδας, τι να πω δε ξέρω. Μάλλον τα φαντάσματα κυκλοφορούν πολύ εκεί έξω...
      Όσα λέγονταν στην αρχή της περσινής χρονιάς υποθέτω πως θα έπρεπε να τα έχετε ξεπεράσει μετά από τόσο καιρό. Το να κάνεις αναφορές σε αυτά τα περσινά φέτος, μετά από όσα έκανε αυτή η ομάδα και με τις προσθήκες που έκανε φέτος, τα θεωρώ άχρηστα...Το διπλό στη Σιένα το θεωρείς τρελό, τυχερό ή τη πρόοδο της ομάδας μέσα στη χρονιά "ύποπτη"; Τότε μάλλον εσύ αγνοείς βασικές αρχές του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα...το να υποστηρίζει κάποιος μια επιτυχημένη ομάδα δε καθιστά και τον οπαδό γνώστη του αντικειμένου έτσι; Γιατί πολύ μπασκετικοί την "έχετε δει" όλοι οι πράσινοι λες και το μπάσκετ ανακαλύφθηκε το 1996 (αυτό για το αστειάκι με τους "όποιους" οπαδούς του ΟΣΦΠ που ξέρουν από μπάσκετ). Αν το ύφος της απάντησης σου φάνηκε επιθετικό, δεν είναι...προς αποφυγή παρεξηγήσεων

      Διαγραφή
    6. Και τι δεν δοκιμάσανε εκεί στο λιμάνι, ξοδέψανε πολλά λεφτά, φέρανε μεγάλα ονόματα, αλλάξανε προπονητές, παίχτες, ομάδες ολόκληρες, κλάψανε (και ακόμα κλαίνε), ευνοηθήκανε, ε στο τέλος τους δικαίωσε η επιστήμη...

      Ο Dorsey γιατι τέτοια συναισθηματική κατάρευση άνευ λόγου και αιτίας ; Παρενέργιες μήπως; 'Αλλο ενα μαύρο σύννεφο καπνού πλανάται πάνω απο το ΣΕΦ.

      Όποιος θέλει δικαίωμα του να παραμυθιάζεται, ένας wiseguy όμως δέν μασάει απο κάτι τέτοια ;)

      Διαγραφή
    7. Πανάγο, καμία διάθεση παρεξήγησης, ειδικά εδώ που μιλάμε καθαρά για μπάσκετ. Για το θέμα της προϊστορίας, εγώ που είμαι 40 χρονών και είμαι "μπασκετικός" -όπως λένε, έχω δει τον Κορωναίο live στον Τάφο στην πρώτη του θητεία, αν σου λέει κάτι αυτό- οπότε δικαιούμαι να λέω και "καμιά κουβέντα παραπάνω...." που λέει και το άσμα

      Όσο για τα "περίεργα διπλά", δεν το είπα με την έννοια που το κατάλαβες, αφού κάνω συγκεκριμένη αναφορά πιο κάτω σε αυτό που και εσύ αναφέρεις. Εγώ το είπα με την έννοια του ότι, μια ομάδα που δυσκολευόταν να νικήσει εκτός ομάδες που δεν πέρασαν καν από την φάση των ομίλων, ξαφνικά -οφείλεις να το παραδεχτείς- κάνει διπλά σε έδρες ομάδων που θεωρούνταν φαβορί για το F4.

      Ήταν μάλιστα τόσο εκπληκτική η μεταστροφή αυτή, που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες δεν το πίστευαν, και φαινόταν καθαρά στις δηλώσεις τους (αλλά και των αντιπάλων τους).

      Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι άπαντες, συμπεριλαμβανομένων των ολυμπιακών, εξεπλάγησαν από αυτή την αλλαγή, παρόλο που οι ίδιοι μέχρι πριν από μερικές μέρες ή βδομάδες, δεν έδιναν καμία τύχη στην ίδια την ομάδα τους...

      Διαγραφή
    8. Παρακολουθώ περίπου ένα μήνα το μπλογκ(Jim φοβερή δουλειά) και γράφω πρώτη φορά γιατί μου φάνηκαν κάπως περίεργες οι παραπάνω τοποθετήσεις:"O ΠΑΟ έχει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό,ο Ολυμπιακός δεν θα περνάγε στο τοπ 16 αν εμενε ο Μπατούμ,αγωνιστικό συνοθύλευμα πέρυσι στις αρχές ο Ολυμπιακός,ντοπέ ο Ντόρσει κά.Ας τα πιάσουμε με τη σειρά
      1.Play makers-Guards:Law,Mantzaris,Katsivelis,Spanoulis,Sloukas,Gecevicius vs Dimamantidis,Kitchen,Xanthopoulos,Ukic,Bramos
      Θεωρητικά ο Ολυμπιακός διαθέτει πληρέστεη περιφερειακή γραμμή αφού πέρα από τον καλύτερο Ευρωπαίο combo ,διαθέτει έναν σταθερό Αμερικανό που έδειξε να προσαρμόζεται στο σετ παιχνίδι,ειδικά στους τελικούς πέρυσι, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη,κυρίως στην πίεση πάνω στη μπάλα, έναν πολύτιμο ρολίστα(Σλούκας),ανέτοιμος ακόμα για starter ή 6ος παίκτης ,αλλά που πολύ εύκολα μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα,και από εκεί και πέρα έναν καθαρόαιμο σουτέρ που στα φιλικά έδειξε να έχει αποκτήσει ψυχολογία και τον Κατσίβελη που προσωπικά τον τοποθετώ πολύ πιο ψηλά από τον Ξανθόπουλο ως αγωνιστική αξία,λόγω σωματοδομής και άμυνας.
      Ο ΠΑΟ από την άλλη έχει Διαμαντίδη(ένα κεφάλαιο μόνος του),Ούκιτς(Κόπια Σπανούλη αλλά ένα με δύο επίπεδα πιο κάτω μέχρι να αποδείξει το αντίθετο),Κίτσεν(δεν τον γνωρίζω,αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να βγει "καλύτερος" από τον Λω σε συνολική προσφορά),Μπράμος(Ρολίστας με αξιοπρεπές σουτ και αρκετά καλή άμυνα) και Ξανθόπουλο(συμπληρώνει δωδεκάδα).
      Για να υποστηρίξουμε ότι ο ΠΑΟ είναι πληρέστερος στην περιφέρεια, θα πρέπει ο Διαμαντίδης να κάνει career season(στυλ 2010 2011),ο Ούκιτς να σκοράρει και να οργανώνει σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ ό,τι μας έχει συνηθίσει, ο Κίτσεν να βγει μεγαλύτερο λαβράκι από τον Λούκας και ο Μπράμος να γίνει νέος Χατζηβρέτας(τελευταίων σεζόν).Από την άλλη ,όμως,αν ένας εκ των ΔΔ(ειδικά αυτός),ο Ούκιτς ή ο Κίτσεν δεν αποδώσουν τα μέγιστα(περίπτωση Λόγκαν) ή υπάρξει τραυματισμός,τότε ο ΠΑΟ μένει με 2 δημιουργούς.
      Λογικά ,λοιπόν,εδώ υπερέχει ο Ολυμπιακός των 5 εν δυνάμει δημιουργών και του ενός σουτέρ.





      Διαγραφή

    9. Forwards:Papanikolaou,Perperoglou,Printezis,Antic vs Maciulis,Giannopoulos,Panko,Lasme,Tsatsaris.
      Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο 3 ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευ. μπάσκετ,που πλέον μετά το F4 και την παρουσία του στην Εθνική νομίζω ότι θα κέρδιζε θέση starter σχεδόν σε κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας με πλήρες επιθετικό οπλοστάσιο και πολύ δυνατή άμυνα.Επίσης διαθέτει τον Περπέρογλου,ως ρολίστα των 15-20 λεπτών,έναν παίκτη δηλαδή που μπορεί να δώσει ώθηση στην επίθεση,αλλά και να αμυνθεί από αξιοπρεπώς,ως πολύ ικανοποιητικά.
      Στο "4"ο Πρίντεζης αν δεν κάνω λάθος ήταν το καλοκαίρι το πιο περιζήτητο τεσσάρι στην αγορά,ενώ ο περσινός Άντιτς με το αξιοπρεπές σουτ και την πολύπλευρη συνεισφορά είναι ιδανικό συμπλήρωμα. Ο ΠΑΟ στο "3" έχει Μασιούλις και Γιαννόπουλο.Ο μεν Μασιούλις είναι ένα δυναμικό τριάρι που όμως όσο τον θυμάμαι από Μιλάνο και μετά τον λες τελείως average ,ενώ ο Γιαννόπουλος προέρχεται από καταπληκτική χρονιά,όμως σε μια ομάδα με μηδέν άγχος και πλήρη ασυλία.Επίσης,είναι πολύ light και δύσκολα μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από ελεύθερα σουτ και λίγα αμ. ριμπάουντ.
      Στο "4" υπάρχουν οι Πάνκο,Τσαρτσαρής και Λάσμε(4-5).Ο Πάνκο είναι ένας παίκτης με καλό σουτ και σκορ κοντά στο καλάθι(δεν έχω εικόνα από ολόκληρο παιχνίδι),με μηδενική εμπειρία από ευρωπαικές διοργανώσεις και με τη Λαγκούν Άρο να αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει παίξει.Ο Τσαρτσαρής από την άλλη εδώ και 1-2 χρόνια δεν είναι ο παίκτης που ήταν και υστερεί κυρίως σε ταχύτητα.Ο Λάσμε είναι έναςπολύ χρήσιμος αμυντικός,ο οποίος,όμως, στη μοναδική μεγάλη ομάδα που έπαιξε,δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο.Ίσως,βέβαια, εξελιχθεί σε "πράσινο" Ντόρσει καθώς τις προδιαγραφές τις έχει.
      Αν ,λοιπόν,ο Μασιούλις δεν ανέβάσει ένα επίπεδο την απόδοση του,αν ο Γιαννόπουλος δεν μπορέσει να μπει στο βασικό rotation ως spot shooter αξιώσεων,αν ο Πάνκο κάνει για δεύτερη συνεχή σεζόν career season στα 35 του,αν ο Τσαρτσαρής δεν επανέλθει στα προ τριετίας αγωνιστικά επίπεδά του,και αν ο Λάσμε δεν γίνει ο αμυντικός ογκόλιθος,τότε ο Ολυμπιακός υπερέχει εμφανώς,τουλάχιστον από πλευρά ονομάτων τη δεδομένη χρονική στιγμή.

      Διαγραφή
    10. Centers:Dorsey,Hines,Mavroeidis,Georgakis vs Sofo,Armstrong,Skordilis
      Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία "μέτρια προς το καλή" τριπλέτα ψηλών(δεν υπολογίζω Γεωργάκη),η οποία διαθέτει έναν καταπληκτικό αμυντικό(ειδικά στα πόδια) που όμως δεν έχει σχεδόν καθόλου τελειώματα και συχνά παρασύρεται με αποτέλεσμα να γεμίζει φάουλ και να εκνευρίζεται,έναν "γίγαντα τσέπης" που όμως θεωρώ πως δύσκολα θα πιάσει τα περσινά στάνταρτς και έναν "χλιαρό" Έλληνα ψηλό,μέτριο στην άμυνα και λίγο καλύτερο στην επίθεση.
      Ο Ολυμπιακός,δύσκολα θα πάρει πάνω από 20-25 πόντους ανά παιχνίδι από τους 3 ψηλούς,οι οποίοι επίσης έχουν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ(φάνηκε ξεκάθαρα στα φιλικά) αφού ο Ντόσει όσο καλό timing έχει στα επιθετικά ριμπάουντ και στην άμυνα,τόσο αφαιρείται στη διεκδίκηση των αμυντικών.Επίσης, ο Χάινς λόγω ύψους χάνει αρκετά ριμπάουντ σε κάθε αγώνα,ενώ ο Μαυροειδής ποτέ δε διακρίθηκε ως ριμπάουντερ.
      Ο Παναθηναικός διαθέτει Σόφο,Άρμστρονγκ,Σκορδίλη (και Λάσμε).Ο Σόφο αποτελεί τη δύναμη κρούσης στη ρακέτα,ένας παίκτης με μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο και καλό post game,ο οποίος όμως στην άμυνα φορτώνεται εύκολα με φάουλ(εξαρτάται πως θα τον σφυρίζουν και οι διαιτητές βέβαια),και θα έχει πρόβλημα απέναντι στον ευκίνητο Χάινς.Ο Άρμστρονγκ χωρίς να έχω πλήρη εικόνα είναι ένας χρήσιμος Αμερικάνος που μπορεί και να σουτάρει,ο Σκορδίλης,λογικά,θα μπαίνει για 2 3 λεπτά στα μεγάλα ματς να κάνει κάποιο φάουλ και να ξεκουράσει το Σόφο,ενώ ο Λάσμε αν χρησιμοποιηθεί στο 5 θα θωρακίσει σε μεγάλο βαθμό τη ρακέτα,ενώ όταν παίζει στο 4 θα είναι "ασπίδα " του Σόφο. Όσον αφορά στους centers,o ΠΑΟ έχει μικρό πλεονέκτημα από τη στιγμή που ο Σόφο θα είναι σοβαρός και υγιής.Αν όμως ο Σόφο σταθεί κατώτερος των αναμενώμενων, τότε δύσκολα θα κυριαρχήσει ο ΠΑΟ στο ζωγραφιστό.
      Συμπερασματικά,ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες μονάδες και πληρέστερο ρόστερ, ενώ η μία κενή θέση ξένου του επιτρέπει να διορθώσει τις όποιες ατέλειες με μεγαλύτερη ευκολία.

      Διαγραφή
    11. Πώς είναι δυνατόν ο περσινός Ολυμπιακός των αρχών να είναι ένα συνοθύλευμα, τη στιγμή που έκανε 5 στα 5 στο ΣΕΦ και έφτασε κοντά στο να πάρει διπλά σε δύο πολύ δυνατές έδρες(Κάχα Λαμποράλ,Καντού) είναι μάλλον λαικισμός.Επίσης η Νανσύ με Μπατούμ πήγε στο ΣΕΦ και έχασε εύκολα με τον Πελεκάνο μάλιστα να κλειδώνει τον Γάλλο στην άμυνα,και να εκτελεί στην επίθεση.Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου και να έχανε ο Ολυμπιακός,είχε ήδη προκριθεί.

      Διαγραφή
    12. Επιπλέον, ντοπέ ο Ντόρσει!!!Μάλιστα...Όποιος έχει αποδείξεις δεκτές.
      Mακάρι να παρακολουθήσουμε και φέτος μεγάλες μάχες μεταξύ των αιωνίων.Αν και φίλαθλος του Ολυμπιακού(όπως θα καταλάβατε),ο φετινός ΠΑΟ με εξιτάρει ,αφού θα δούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό .
      Υ.Γ. προς Jim:Αν παρακολουθείς χαμηλότερες κατηγορίες και κυρίως Α2,πιστεύεις ότι οι Γκίκας,Αντετοκούμπο Θ. , Αντετοκούμπο Γ. θα μπορέσουν να σταθούν στο τοπ επίπεδο Ολυμπιακού-Παναθηναικού?Επίσης,ποια η γνώμη σου για Κανονίδη και αν θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό ως 15ος και ως μελλοντικό project και τέλος αν εκτός από Χαραλαμπόπουλο(απίστευτο project-θα τον ήθελα στο Λιμάνι) και Διαμαντάκο ο ΠΑΟ έχει αποκτήσει και Παπαγιάννη,Αντετοκούμπο Γ.

      Διαγραφή
    13. Να αγιάσει το πληλτρολόγιό σου ανώνυμε.

      Διαγραφή
  24. Ίσως θα έπρεπε στην αξιολόγηση των ομάδων να μην περιλαμβάνονται οι Ελληνικές, για να αποφευχθούν οι παρενέργειες. Γιατί με τη διάθεση που έχουν κάποιοι θα φτάσουμε να συζητάμε για το ότι ο Πρίντεζης είναι χειρότερος του Πανκο ή ότι ο Γιαννούλης έπαιρνε αναβολικά από το ιατρικό επιτελίο του Ολυμπιακού (με το ένοχο παρελθόν).

    Στα του άρθρου...

    Μεγάλη απογοήτευση της μεταγραφικές σεζόν η Μπαρτσελονα. Έπεσε σαφώς επίπεδο και πλέον ελπίζει μόνο σε σεληνιασμένο Ναβάρο. Παρόλα αυτά είναι τεράστια ομάδα και δεν μπορείς να την ξεγράψεις επουδενί.

    Η Ρεαλ έχει μόνο ένα ερωτηματικό στη θέση 5. Έχει ενδεχομένως την καλύτερη και πολυπληθέστερη περιφέρεια της λίγκας, έχει καλούς παίκτες στα φόργουορντ και αν ο Βραζιλιάνος είναι καλός παίκτης τότε η Ρεάλ μετατρέπεται μάλλον σε πρώτο φαβορί.

    Η ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα, παρότι έχασε τον καλύτερο φόργουορντ της σύγχρονης ευρωλίγκας, παραμένει πυραβλοκίνητη σε αυτές τις θέσεις. Ουίμς, Χριάπα και Βοροντσέβιτς, συνεπικουρούμενοι από Μίτσοβ και Ζόραν, αποτελούν πολύ δυνατό σύνολο. Ο μυαλωμένος γκαρντ έλειπε από αυτήν την ομάδα, ερωτηματικό η κατάσταση του Νίκολας.

    Απίστευτη η περφερειακή 3άδα της Εφές, με τρελά αθλητικά προσόντα. Λείπει σίγουρα ένας αθλητικός σέντερ.

    Η Φενέρ πιστεύω ότι διάλεξε λάθος μονοπάτι, πληρώνοντας τους παίκτες της για αυτά που έχουν κάνει μέχρι τώρα και όχι για αυτά που θα κάνουν στο μέλλον.

    Η Αρμάνι έχει φέτος γεμάτο ρόστερ και θα είναι πολύ δυνατή. Όσοι κατηγορούμε τον Σκαριόλο για κακό προπονητή ας κοιτάξουμε στην άκρη του πάγκου μας.

    Τώρα, όσον αφορά στον ολυμπιακό και στο παο, ο πρώτος θεωρώ ότι άγγιξε το τέλειο στη μεταγραφική περίοδο με δεδομένο πάντα το μικρό του μπάτζετ. Θα γούσταρα και τον Κρίστμας βέβαια, αλλά...
    Ο παο πιστεύω ότι κινήθηκε σε ρηχά νερά. Πολλά ρίσκο (μερικά και ακριβοπληρωμένα) για μια νέα ομάδα, παίκτες χωρίς σημαντική εμπειρία και ανισοβαρής στελέχωση ανά θέση.


    υ.γ.
    λέτε να δούμε τρεις Ιταλούς κόουτς στο Λονδίνο;

    υ.γ.2
    δεν κρατιέμαι να μην απαντήσω. Η ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού έχει όνομα και επώνυμο: Ανδράς Γκατζούλης. Κι όποιος έχει αμφιβολίες ας απευθυνθεί στον Σκορτσιανίτη για να του εξηγήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκατζουλης????Τι αλλο θα ακουσουμε ρε παιδια....Που τον ειχανε για ξου και τον ξαναπηρανε για να ψησει το κολληταρι του τον Σπανουλη,να παει στον Ολυμπιακο??Μη λετε οτι σας κατεβει...

      Διαγραφή
  25. πες τα ρε αργυρη,γιατι θελουν να μας παρουσιασουν τον ολυμπιακο σαν τους σικαγο μπουλς!οταν ηρθαν περυσι αυτοι οι παιχτες,ακομη και οι ολυμπιακοι κοροιδευανε και λεγανε καταντια για την ομαδα και τωρα θελουν να μας τους παρουσιασουν σαν ασταματητους!ναι ρε παιδια,η ομαδα πετυχε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ολοι αυτοι παιχταραδες...με μια χρονια,παιχτες που δεν ειχαν να παρουσιασουν τιποτα αξιολογο στη μεχρι τωρα καριερα τους,εγιναν μεσα σε 3 μηνες(γιατι τοσο ηταν το διαστημα σχεδον που επαιξε μπασκετ ο ολυμπιακος)παιχταραδες!εκτος απο 2-3 παιχτες,ολοι οι αλλοι ειναι μετριου επιπεδου που ομως καταφερε ο ιβκοβιτς και τους ταιριαξε μεταξυ τους και εφτιαξε ΟΜΑΔΑ.περυσι ολοι αυτοι παιζανε στο 120%των δυνατοτητων τους,ηταν η καλυτερη χρονια της καριερας τους..το οτι εδεσαν μεταξυ τους,δεν τους κανει ολους παιχταραδες,ελεος δλδ..δεν ειναι δυνατον να ακουω ολυμπιακους να λενε,που πατε με ουκιτς,με πανκο και μασιουλις!δλδ ειναι καλυτεροι ο αντιτς,ο μαυροειδης κτλ;ποιος ηξερε τον ντορσει,τον χαινς;τι ειχαν κανει μεχρι τωρα στην καριερα τους;υπηρχε εστω και ενας που πιστευε οτι ο πριντεζης θα εκανε τετοια χρονια;εφτασε 27 χρονων για να πουμε οτι επαιξε μπασκετ!θελω να πω οτι ναι μεν εφτιαξε ομαδα,σαν συνολο ο ολυμπιακος,αλλα οχι και να μου παρουσιαζονται ολοι τους σαν παιχταραδες..γιατι αυτο βγαζουν προς τα εξω οι πλειοψηφια των φιλων του ολυμπιακου!δεν γινεται με ΜΙΑ χρονια ,και με παιχτες που οι ιδιοι κοροιδευαν,να εγιναν σικαγο μπουλς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπαρχει περιπτωση αυτη η CSSKA να μην παει τελικο.

    Το θεμα ειναι οτι, οταν θα ειναι στο Λονδινο, δεν θα υπαρχει πλεον κανενας Obradovic να τη σταματησει.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Τζόρτζ. Εγώ θα το θέσω αλλιώς.. Αν πάει Λονδίνο η ΤΣΣΚΑ, με τον Μεσίνα θα έχει ένα πλεονέκτημα τουλάχιστον, σημαντικό. Στον πάγκο..

      Διαγραφή
  27. Ας μιλήσω για τον παναθηναικό.....1)στην θέση 1-2 εχω 2 ενστάσεις......α)ο κίτσεν φαινεται να είναι φοβερός παίχτης τα κάνει όλα στο γήπεδο....αλλα απο εμπειρία....???δεν ειναι αλλωστε κανενα παιδάκι 21 χρονων...είναι 26 κ δεν έχει τρομερές εμπειρίες απο καταστάσεις σεφ κτλ.....εκεί λοιπόν θεωρω τραγικό λάθος που δεν κινήθηκε ο παναθηναικός για τον ζήση η έστω τον βασιλειάδη.....που σ δίνει κ εμπειρία.....σου δίνει και μια θέση ξένου που θα πω παρακάτω που χρειάζεται....β)ξανθόπουλος?ένας καλός παίχτης για τον πανιώνιο...για τον παναθηναικό είναι για 13-14ος παίχτης....είναι και 29 χρονών.....εδώ επίσης θεωρώ τραγικό που δν κινήθηκε για τον παππα.....2)θέση 3 υπερπλήρης απλά....2κλασεις ανωτερος στην θέση αυτή σε σχέση με περσυ....με μασιουλις-μπράμο-γιαννοπουλο...και καμια φορά πάνκο αν χρειαστεί..3)θέση 4.....πολύ καλός με πανκο λασμε και τσαρτσ...αλλά.....ο λάσμε είναι πιο πολύ 5αρι......εδω λοιπον αν ο παναθηναικός είχε πάρει τον έλληνα που είπα πριν(ζήση ή βασιλειάδη)θα είχε την ευκαιρία να πάρει ενα πιο κλασικό 4αρι....χωρίς πολλα λεφτα....η ακόμα να κρατήσει και τον σμιθ....στην χειρότερη ως τελευταία επιλογή αν κ δν τον προκρίνω το συγκεκριμένο... 4)θεση 5.....με σοφο-αρμ και λασμε που θα ερχεται τρομερή τριάδα...αν γινόντουσαν τα παρακάτω που είπα.....θα είχες κλασική 3αδα με σοφο-λασμε-αρμ....3αδα ολκής πραγματικό ετοιμη να καταπιεί κάθε αντίπαλο....αλλα και εδώ εχει γίνει λάθος...σκορδίλης????δν θέλω να υποτιμήσω τον συγκεκριμένο παίχτη αλλα δεν κάνει ούτε για 15ος παίχτης....κάποτε ο παναθηναικός είχε τον σερμαντίνι 13ο παίχτη...αλλαξαν οι εποχές ομως...παρόλα αυτά θα μπορουσαν να πάρουν ένα πιο ελπιδοφόρο παίχτη αντι του 26χρονου σκορδίλη....οπως ας πούμε τον Σαρικοπουλο...η τον συμπαίχτη του αρμοστρονγκ στην βιλερμπάν τον Χαριτόπουλο...ΥΓ1)να προσθέσουμε στην θέση 4 και τον νέστωρα κόμματο...που μν ξεχνάμε πέρσυ ηταν ο 1ος σκόρερ της Α1 και θα δώσει πολύτημες λύσεις κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα που λογικά θα ξεκουράζει τον πανκο....μιας και φέτος η ευρολίγκα είναι τεράστια!ΥΓ2)Υποτιμάς πολύ τον ούκιτς και νόμιζω οτι κάνεις τεράστιο λάθος....Όσον αφορά της άλλες ομαδες θα συμφωνήσω λίγο πολύ.....για τον Ολυμπιακό όντως έχει πολύ καλό σύνολο.....αλλα ο προποτητης του επειδή τον παρακολουθώ πολλα χρόνια....εχει 2 βασικά ελλατώματα....1ον)δεν έχει PLANB και αυτό φάνηκε κ με την λοκομοτιβ κούμπαν....που στην τελευταια φάση σχεδίασε μία απαράδεκτη επίθεση.....που μπορούσε να την προβλέψει κ κάποιος που δεν ασχολείτε με το άθλημα....2ον)νομιζει οτι είναι ο ίβκοβιτς.....και το λέω αυτό...γτι ο ντούντα 40 λεπτά διαμαρτυρόταν έβριζε....και ετρωγε το πολύ 1 τεχνική ποινή......ο μπαρτζώκας αν συνεχίσει να το κανει αυτό....θα τρώει 3 σε κάθε παιχνίδι......!!!!!

    κίτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν παλικάρια.. Να ξανασυστηθούμε. Δε θέλω ποντικομαχίες στο μπλογκ. Ούτε οπαδικές παπ..ς. Είμαστε παρεού και μιλάμε για μπάσκετ. Οτιδήποτε θέλει ο καθένας. Μη βάλουμε moderation μ@#@..α είναι. Ούτε Παναθηναϊκός είμαι ούτε Ολυμπιακός. Αλλά και να ήμουν δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφουμε εδώ μέσα. Ισιώστε. Πάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή προφανώς αναφέρεσαι και σε μένα (και δικαίως) απλά θα πω πως δε χρειάζονται υποννούμενα για ομαδικές ντόπες, συλλογική οπαδική ασχετοσύνη ή κωλοφαρδία ή ειρωνικά σχόλια για κλάψες ή εύνοιες κλπ. Αυτά είναι πολύ δύσκολο να μένουν αναπάντητα. Εγώ σταματάω εδώ, περιμένω το ίδιο και από τους άλλους εμπλεκόμενους.

      Διαγραφή
    2. Τι δεν καταλαβαίνετε από την βαθμολόγηση του Jim??? Η βαθμολόγηση δεν είναι αξιολόγηση της ομάδας αλλά του τρόπου που έστησαν το ρόστερ τους με βάση το διαθέσιμο μπάτζετ και τους διαθέσιμους παίκτες στην αγορά. Τα οπαδικά παιδιά αλλού, εδώ όλοι υποστηρίζουμε κάποια ομάδα προφανώς αλλά αυτό που κάνει το μπλοκ ωραίο είναι η έλλειψη οπαδικότητας. Όσοι θέλουν να συγκρίνουν ποιός την έχει πιο μεγάλη (την ομάδα) παρακαλούνται αν παν αλλού και να μας αφήσουν τους υπόλοιπους να απολαύσουμε το μπλοκ
      Space cruncher

      Διαγραφή
    3. Ε ναι ρε παιδια μην το ξεφτυλιζουμε
      Οτι εγινε εγινε οπως εγινε εδω ειμαστε παρεα κ συζηταμε καθαρα για μπασκετ
      Οποιος θελει μπινελικι ευτυχως υπαρχουν πολλα site για αυτο

      Διαγραφή
  29. Εγώ θα σχολιάσω μόνο τα του Παναθηναϊκού, καθώς ούτε θέλω ούτε έχω ασχοληθεί πολύ για να ξέρω τις επιλογές των άλλων ομάδων.

    Αν και τα έχουμε ήδη πει, θεωρώ ότι τα στοιχήματα του φετεινού Παναθηναϊκού είναι περισσότερα από όσα νομίζουμε -ή θέλουμε να παραδεχτούμε :-)

    1) Πρώτο -κατά τη γνώμη μου- και μεγαλύτερο. Όπως το έχουμε ήδη σχολιάσει, φαίνεται ότι ο Αρτζι πιστεύει πολύ στον Τσαρτσα, ή απλώς έχει κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό του. Κρίνοντας έτσι λοιπόν τη θέση "4", θεωρώ ότι η επιλογή του Πάνκο είναι άμεσα συνδεδεόμενο με το προαναφερθέν στοίχημα. Αν μπορέσει ο Πάνκο να αποτελέσει "game-changer" παράγοντα, είτε από μέσα είτε από έξω από το ζωγραφιστό, τότε το πρώτο στοίχημα θα έχει κερδιθεί.

    2) Αν και δεν βλέπω πολλά σχόλια, θεωρώ ότι δεύτερο σημαντικό στοίχημα είναι ο Μπράμος. Δεν θεωρώ ότι θα είναι, ούτε μπορεί να είναι, game-changer παράγοντας -όπως π.χ. ο Πάνκο ή ο Λάσμε- αλλά αν ΔΕΝ τραβήξει αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί, τότε θα έχουμε από το πουθενά, μια επιπλέον τρύπα στο φτερό.

    3) Ο Σόφο είναι γνωστή και εγγυημένη ποσότητα, και από τους λίγους "ψηλούς" στην Ευρώπη που μπορείς να βασιστείς επάνω του για "καθαρό" παιχνίδι βαθιά στη ρακέτα (του στυλ "πάρτη και βάλτη"). Δεν βλέπω κάτι περίεργο εδώ, πέραν βέβαια του κατά πόσο θα μπορέσει ο Σόφο να συνεχίσει τις τελευταίες δύο χρονιές του.

    4) Και ερχόμαστε στο γνωστό θέμα του 4/5αριου, και τις επιλογές Λάσμε και Armstrong. Εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, καθώς ο Λάσμε είναι μάλλον ο παίκτης που έψαχνε εξαρχής ο Αρτζι, αλλά από την άλλη ο Armstrong δεν είναι καθόλου κακός παίκτης. Ίσως θέλουμε να κάνουμε σχήματα με twin-towers στο πιο light και κινητικό, ίσως θέλουμε να εφαρμόσουμε περισσότερα σχήματα με ελάχιστη παρουσία βαθιά στη ρακέτα....?

    Τα μέχρι τώρα δείγματα (και χωρίς να μπορούμε να δούμε δια ζώσης) δείχνουν ότι πάμε για όλα ταυτόχρονα, καθώς τα έχει δοκιμάσει όλα ο προπονητής. Απομένει να δούμε στη πράξη πόσο καλά και τι ποσοστό επιτυχίας θα έχουν σε συνθήκες κανονικού αγώνα, και μάλιστα επιπέδου Euroleague.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα προσθέσω ίσως τη μοναδική αναφορά που θα κάνω σε άλλη ομάδα, καθώς θεωρώ τον Weems τον καλύτερο -όχι απλώς ανάμεσα στους καλύτερους- one-on-one παίκτη σε όλη την Ευρώπη. Πραγματικά ο τύπος δεν υπάρχει, αν ο Σόφο ή ο Πέκοβιτς είναι οι παίκτες "πάρτη-βάλτη" για το ζωγραφιστό, ο Weems είναι ο αντίστοιχος παίκτης από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην περιφέρεια. Και καλώ οποιονδήποτε να με διαψεύσει...

      Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η CSKA είναι φέτος ίσως και πιο δυνατή από πέρσυ...

      Διαγραφή
  30. Γιατί δεν είναι λίγο ψύχραιμοι οι φίλοι του Παο; Κάθονται τώρα και χολαίνονται, τσαντίζονται, υποτιμούν παίκτες εγνωσμένης αξίας, φτάνουν στο σημείο να λένε ότι για ντόπα επειδή ο Μπουρούσης έκανε ότι έκανε (αποδεδειγμένα χωρίς καμία εμπλοκή ή ανοχή της ΚΑΕ). Κι όλα αυτά γιατί;

    Και ξαναλέω: γιατί δεν είναι πιο ψύχραιμοι και να κάνουν μια πιο ώριμη αποτίμηση. Λέμε φερειπείν όλοι, ότι η Μπάρτσα φέτος είναι χειρότερη και ότι δύσκολα θα φτάσει μέχρι φάιναλ4. Θέλετε να κάνουμε όμως μια σύγκριση των ρόστερ του Παο και της Μπάρτσα.
    Καταρχήν ο υγιής Ναβάρο ισοσκλείζει και με το παραπάνω την προσφορά του Διαμαντίδη. Οπότε ας τους βγάλουμε εκτός σύγκρισης ως οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων τους. Κι ας πάμε παρακάτω.
    Έχει αμφιβολία κανείς ότι ο Χουέρτας είναι καλλύτερος του Ούκιτς; Έχει αμφιβολία κανείς ότι ο Σάδα μπορεί να κάνει καλύτερα τα όσα κάνει ο Κίτσεν; Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο Σάρας είναι κλάσεις ανώτερος του Ξανθόπουλου; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο Μάικλ είναι χειρότερος του Ματσιούλις (ρίσκο η υγεία και των δυο); Όσοι είδαν στους ολυμπιακούς τον Ingles, τον συγκρίνει με τον Μπράμο; Μπορεί ο Τσάρτσα να ανταγωνιστεί τον Λόρμπεκ; Είστε σίγουροι ότι ο Πάνκο είναι ικανός να κάνει τη διαφορά με αντίπαλο τον Γούαλας. Στο 5 ο Παο είναι καλύτερος, κυρίως λόγω Σόφο, γιατί κατά τα άλλα το δίδυμο Λάσμε-Άρμστρονγκ είναι χειρότερο από το αντίστοιχο, Τόμιτς-Τζαβάι. Παρόλα αυτά η παρουσία του Σχορτσανίτη καθιστά τη θέση 5 του Παο καλύτερη. Είναι όμως τόσο καλύτερη που να απαντάει στη συντριπτική υπεροπλία της Μπάρτσα στις υπόλοιπες θέσεις;

    Πως λοιπόν από τη μια ισχυριζόμαστε ότι η Μπάρτσα είναι κακή αλλά από την άλλη διαβάζουμε ότι ο Παο είναι ανίκητος;

    Θέλετε να δούμε και μια άλλα πλευρά; Πόσοι παίκτες του Παο έχουν αγωνιστεί σε final4; Από τους νέους ο Σόφο και ο Ούκιτς πριν από 6-7 χρόνια.
    Πόσοι έχουν αγωνιστεί σε πλέυοφφ ευρωίγκας; Ο Ούκιτς έχει να αγωνιστεί από το 2007, ο Ματσιούλις ποτέ και μόνο ο Σόφο τα κατάφερε πέρσι.
    Με λίγα λόγια: πέραν του Σόφο και του Λάσμε, ο Ματσιούλις στα 28 του δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα πλέυ οφφ, ο Ούκιτς από τότε που ήταν ταλέντο στην Ισπανία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στα πλέυ οφφ, ο Αρμστρονγκ έχει φτάσει μέχρι τους 16 του eurocup, ο Πάνκο έχει παίξει έναν αγώνα eurocup, ο Κίτσεν κανέναν αγώνα, ο Μπράμος μέχρι τη regular του eurocup, ο Γιαννόπουλος δεν έχει ευρωπαική συμμετοχή. Μπροστά στους τελευταίους ο Ξανθόπουλος μοιάζει γκουρού του ευρωπαικού μπάσκετ καθώς έχει φτάσει μέρχι ημιτελικό eurocup.
    Με αυτούς τους παίκτες γιατί γράφετε ότι θα τα σαρώσετε όλα; Αν ήταν τόσο καλοί γιατί δεν έχουν καταφέρει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον παρεξήγησες, ή δεν διάβασες καλά τα σχόλιά μας...το αντίθετο από ότι νομίζεις έχουμε πει, τουλάχιστον όσα έχω δει εγώ (ξαναλέω, από ανθρώπους που ξέρουν μπάσκετ και όχι ότι διαβάζουν σε πράσινη/γαύρο/κ.α.). Ο ΠΑΟ φέτος είναι σχεδόν ένα μεγάλο στοίχημα, και ουδείς λέει ότι είναι καλύτερη ομάδα από πέρσυ. Πως θα μπορούσε άλλωστε ?

      Αυτό που λέμε είναι ότι φαίνεται πιο ΠΛΗΡΗΣ από πλευράς μονάδων (φαίνεται ότι δεν θα παίζουμε με 7,5 παίκτες όπως πέρσυ), και ότι ΑΝ βγουν τα ΠΟΛΛΑ στοιχήματα που έχει βάλει ο ΔΓ και ο Άρτζι, ΙΣΩΣ γίνει καλύτερη ομάδα...

      Κάθε άλλο παρά σίγουροι για F4 είμαστε....

      Διαγραφή
    2. Ορέστη, είδες πολλούς Παναθηναικούς να ισχυρίζονται πως φέτος θα τα σαρώσουμε όλα; Συμφωνώ με τον Jim ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες επιλογές στην στελέχωση του ρόστερ. Αντί του Ούκιτς για παράδειγμα (για τον οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα) θα προτιμούσα έναν παίχτη καλύτερο στο σετ παιχνίδι. Αντί του Πάνκο θα προτιμούσα κάτι καλύτερο και πιο φρέσκο. Και σίγουρα αντί του Άρμστρονγκ (που για εμένα αποτελεί την χειρότερη φετινή μας μεταγραφή) θα ήθελα κάτι πολύ καλύτερο. Τέλος, η έλλειψη κλασικού σουτέρ είναι πρόβλημα. Δεν έχω πρόβλημα με το 7.8 που έδωσε ο Jim στον ΠΑΟ, διαφωνώ όμως κάθετα με το 9.2 που έδωσε στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει τίποτα το οπαδικό/μεροληπτικό/εμπαθή σε αυτό.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    3. Φιλε εισαι πολυ λαθοσσε πολλα
      Με το δικο σου σκεπτικο με αν κ αν κ συγκριση του ροστερ ο ολυ επρεπε να παιζει europa cup.κ πολλοι παιχτες τηςbarca εχουν περασει το pick toys οσο κ ονοματα αν ηταν.
      Πχ ναβαρο υγιη πλεον με τον συγκεκριμενοτραυματισμο πολυ δυσκολα θα δεις.michael να εχει διαρκεια κ επισης υγιεις σε τοσο μεγαλη σεζον το ιδιο.ηλικιακα καθλητικα ειναι ξεπερασμενοι
      Το καμπανακι του ΣΚ της valladolid θα γινει καμπανα ως το τελος της σεζον.
      Οτι στοιχημα πατε final 4 δεν αντεχουν τα κορμια τους να πανε

      Διαγραφή
    4. φίλε Πανο geo, μεταξύ μας τώρα αλλά και ο παο έχει ένα 3άρι που έχει να παίξει 2 χρόνια σοβαρό μπάσκετ λόγω τραυματισμού, τα δυο 4άρια του είναι υπερήλικες, και ο βασικός του σέντερ έχει ολοκληρώσει 2 σεζόν στην καριέρα χωρίς τραυματισμούς ή διατροφικές περιπέτειες. Ενώ το αστέρι της ομάδας σου στα κρίσιμα της σεζόν θα έχει κλείσει τα 33 του χρόνια. Οπότε κι από αυτήν την άποψη δεν είστε σε πολύ καλύτερη φάση.

      Συμφωνώ πάντως ότι η Μπάρτσα δεν είναι μες στα φαβορί για τους 4, χωρίς να αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη αν συμβεί το αντίθετο.

      Διαγραφή
  31. Πανάγο,

    Το "τριανταρίσει" για τον Πρίντεζη ήταν καθ'υπερβολήν, εξού και το "σχεδόν". Θυμάσαι εσύ καμια σπουδαία χρονιά του Πρίντεζη πριν την περσινή; Εγώ όχι. Να σου θυμίσω πως έφυγε από εσάς για να πάει στην Μάλαγα; Ή πώς επέστρεψε από εκεί με την ουρά στα σκέλια, δεχόμενος τεράστια μείωση αποδοχών; Του βγάζω το καπέλο για την φανταστική βελτίωσε που έδειξε, απλά αυτό που θέλω να αναδείξω είναι πως παίχτες που μέχρι πέρσι θεωρούνταν μετριότητες (από τους ίδιους τους Ολυμπιακούς) βαφτίστηκαν ξαφνικά παιχταράδες, πυραυλοκίνητα κτλ.

    Μεγάλη μερίδα οπαδών της ίδιας σου της ομάδας θεωρούσε την περσινή σεζόν χαμένη από χέρι και πίστευε πως δεν έχει καμία τύχη ούτε στην Ελλάδα, ούτε -πόσο μάλλον- στην Ευρώπη. Τώρα αν εσύ δεν ανήκες σε αυτούς και πίστευες πως με Μάντζαρη, Σλούκα, Άντιτς και ΣΙΑ μπορούσες να σηκώσεις Ευρωλίγκα τότε πάω πάσο.

    Αργύρης

    ΥΣ: Προσωπικά δεν έκανα καμία αναφορά ούτε σε ντόπες, ούτε σε θέματα ήθους. Μίλησα καθαρά αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως δε γίνεται ένας παίκτης με μια καλή χρονιά να θεωρείται ξαφνικά υπερπαίκτης, έτσι δεν πρέπει να γίνεται και το αντίθετο.

      Ο Πριντεζης λοιπόν από το 2007 είχε δείξει ήδη ότι μπορεί να γίνει αξιόπιστος παίκτης. Και από τότε η μόνη πραγματικά κακή του σεζόν ήταν η προπέρσινη. Μια ιδιαίτερη σεζόν, έτσι κι αλλιώς γιατί προερχόταν από πολύ άσχημο τραυματισμό.
      Κατά τα άλλα, το 08-09 ολοκληρώνει σεζόν με σχεδόν 9 πόντους μ.ο. που του εξασφαλίζει συμβόλαιο 7 ψηφίων στην Μάλαγα. Την πρώτη του χρονιά στην Ανδαλουσία, ολοκληρώνει την ευρωλίγκα με το διόλου ευκαταφρόνητο 11,7 πόντους. Τη χρονιά που δεν παίζει καλά, αντί να απογοητευτεί δουλεύει σκληρά και επανέρχεται την περσινή σεζόν δυνατό και σε ώριμη πλέον ηλικία και κάνει τη πιο μεστή σεζόν του. Μέχρι την απόμενη φυσικά. Φυσιολογικότατη πορεία έχει μέχρι τώρα λοιπόν.

      Θα μπορούσα φυσικά να σου αντιστρέψω την ερώτηση και να σε ρωτήσω σε τι ηλικία έκανε την πρώτη του καλή σεζόν ο Καιμάκ.


      Έχεις δίκιο πάντως ότι πέρσι δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη. Αλλά υπάρχουν δυο μικρές λεπτομέρειες. Η πρώτη είναι ότι υπήρχαν παίκτες ερωτηματικά, παίκτες άγνωστοι και παίκτες σε μικρή ηλικία. Αρκετοί βγήκαν, άλλοι όμως όχι. Υπάρχει η περίπτωση του Χάινς αλλά υπάρχει και του Χάουαρντ. Υπάρχει ο Μάντζαρης και ο Σλούκας, αλλά υπάρχει και ο Λούκας. Υπάρχει ο Παπ αλλά υπάρχει και ο Κέσελ. Θέλω να σου πω ότι πέρσι βαδίζαμε στα τυφλά με παίκτες που καλά καλά δεν ξέραμε. Φέτος τους έχουμε δει, τους γνωρίζουμε και ξέρουμε τι να περιμένουμε. Όχι, ο Άντιτς δεν έχει νέος Ντάνκαν, αλλά ξέρουμε ότι θα βγάλει δύναμη, πάθος, ότι θα παλέψει για όλα τα ριμπάοντ και ότι θα προσφέρει 4-5 πόντους.
      Η δεύτερη λεπτομέρεια είναι ότι σε σχέση με την περσινή εκκίνηση ο ολυμπιακός είναι πολύ ενισχυμένος σαν ρόστερ. Ο Λούκας αντικατστάθηκε με τον ΝΒΑερ Λο, ο Κέσελ με τον διεθνή και μπαρουτοκαπνισμένο Περπέρογλου, ο ανύπαρκτος Χάουαρντ έφυγε για να έρθει το αμυντικό υπερόπλο Ντόρσει, τα λεπτά του αργοκίνητου Λάζαρου θα τα πάρει ο διεθνής Μαυροειδής.

      Όχι λοιπόν, ο ολυμπιακός δεν έγινε ούτε σικάγο ούτε Βοστώνη. Έχει όμως μια χαρά ρόστερ που του επιτρέπει να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

      Διαγραφή
    2. Oι μετριότητες ήταν ή χαρακτηρίζονταν τέτοιες πέρυσι. Από τότε έχουν περάσει αθλητικά έτη φωτός και αυτό το συνοθύλευμα του περσινού Οκτωβρίου δεν υπάρχει πια. Ο φοβισμένος Μάτζαρης και ο ανύπαρκτος Σλούκας δεν υπάρχουν πια, είναι άλλοι παίκτες. Οπότε οι αναφορές στο παρελθόν δεν έχουν νόημα. Το άρθρο του Τζιμ και όλη η κουβέντα (πρέπει να) γίνεται για φέτος. Τα ονόματα είναι ίδια αλλά ο Μάτζαρης π.χ. πριν 12 μήνες θα έβλεπε το Διαμαντίδη και θα του ζητούσε αυτόγραφο χεσμένος, τώρα μπαίνει στο παρκέ ισότιμα (όχι ισάξια, ισότιμα). Η διαφορά είναι τεράστια όπως αντιλαμβάνεσαι. Με άλλα λόγια, δε λέει κανείς πως γίνανε παικταράδες για το ΝΒΑ οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά αντικειμενικά είναι απείρως καλύτεροι από ότι ήταν πέρσι. Με αυτή τη παραδοχή ως αφετηρία και με τη προσθήκη 2 πολύ καλών παικτών (παικτες της Εθνικής Ελλάδος είναι διάολε, καλοί θα είναι) η υψηλή αξιολόγηση του Τζιμ μου φαίνεται απόλυτα λογική

      Διαγραφή
    3. Η μόνη αξιόλογη χρονιά του Πρίντεζη πριν την περσινή ήταν η πρώτη του σεζόν στην Μάλαγα, αυτό. Το επταψήφιο συμβόλαιό του δεν μου λέει τίποτα, παραδείγματα αντίστοιχα άφθονα. Θεωρείς την εξέλιξη του Πρίντεζη φυσιολογική; Αν ναι, πάω πάσο. Εγώ δεν την θεωρώ καθόλου φυσιολογική, ο Πρίντεζης βελτίωσε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του και η βελτίωση ενός παίχτη δεν είναι καθόλου δεδομένη. Όταν αποφάσισε να φύγει πάντως δεν σας έλλειψε ιδιαίτερα (απ'όσο θυμάμαι) εσάς τους Ολυμπιακούς γιατί εσείς οι ίδιοι τον θεωρούσατε μετριότητα. Τώρα έγινε το σύμβολό σας, ο παιχταράς, αυτός στον οποίο πάντα πιστεύατε κτλ.

      Τέλος πάντως, το θέμα μας δεν είναι ο Πρίντεζης. Είναι ολόκληρο το ρόστερ σας. Πέρσι τέτοια εποχή γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με τις κινήσεις της ομάδας σας. Εσείς οι ίδιοι γελούσατε. Από Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Τσίλντρες, Κλέιζα, Βούισιτς, Μπουρούση κτλ πήγατε σε ένα τσούρμο πιτσιρίκια και παίχτες αμφιβόλου ποιότητας.

      Τώρα βέβαια θα μου πείτε, "ναι αλλά με αυτούς τους παίχτες κατακτήσαμε τα πάντα". Σωστό, αλλά αυτό είχε να κάνει περισσότερο με το κοουτσάρισμα του Ίβκοβιτς και την καλή χημεία που δημιουργήθηκε μεταξύ των παιχτών σας παρά με την τρομερή ποιότητα του ρόστερ σας.

      Δεν γίνεται δηλαδή να κοροιδεύετε τον Ούκιτς και να εξυμνείτε την ποιότητα του Μάντζαρη. Να απαξιώνετε τον Σοφοκλή και αποθεώνετε τον Ντόρσει, έναν γυρολόγο που έφυγε σαν αποτυχημένος από την Κάχα και που πέρα από την άμυνά του (με πόσα λάθη έτσι;) δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει. Να αποκαλείτε υπερήλικα τον περσινό ΜVP της ACB Πάνκο και να εξυμνείτε τον Άντιτς!

      Όχι λοιπόν. Από πλευράς ποιότητας ρόστερ, δεν έχετε καθόλου καλύτερο από το δικό μας. Αυτό που έχετε είναι ομοιογένεια, χημεία. Μένει λοιπόν να το αποκτήσουμε και εμείς.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη ρε Αργύρη αλλά είσαι υπερβολικός με το θέμα του Πρίντεζη. Δηλαδή όταν ένας παίκτης 23-24 χρονών τελειώνει τη χρονιά με 8,8 πόντους και 8,5 rkg δεν είναι αξιόλογη χρονιά; Και έφτασε μέχρι fina4, δεν είναι ότι αγωνιζόταν σε μικρή ομάδα.
      Και πράγματι όταν έφυγε δε μας έλειψε γιατί ήρθε στη θέση του ο Κλέιζα. Αν με ρωτάς ποιος από τους δυο είναι καλύτερος, τότε σου απαντάω άνετα ο Λίνας. Αλλά αυτό συζητάμε;
      Εγώ λοιπόν θεωρώ φυσιολογικό ένας παίκτης που στα 23-24 βάζει 9 πόντους σε ομάδα final4, που ένα χρόνο βάζει 12 πόντους σε μέτρια Ισπανική ομάδα, να βάζει στα 27 του και έπειτα από τρελή δουλειά, 10,5 πόντους. Ειλικρινά δεν βλέπω τίποτα το περίεργο σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό που ενδεχομένως να μην περιμέναμε είναι ο Πριντ να βάζει buzzer beater σε τελικό ευρωλίγκας. Να που το βαλε όμως και που ευτυχώς ούτε και ο πιο κακοπροαίρετος δεν μπορεί να πει ότι αυτό είναι προιον ντόπας.


      Όσον αφορά στο ρόστερ μας, ναι πράγματι, πέρσι είχαμε παίκτες αμφιβόλου αξίας. Στο χρόνο όμως που πέρασε αυτήν την αξία την απέδειξαν. Γιατί αυτό που λες με τη ομαδική λειτουργία είναι σωστό και άριστο. Αλλά από την άλλη, δε σημαίνει ότι ο Χάινς δεν απέδειξε ότι είναι παίκτης πρώτης κλάσσης. Γιατί δεν τον έσπρωχνε ο Ίβκοβιτς όταν έσβηνε τα φώτα στον Μπατίστ ούτε όταν έπαιζε στα ίσια τον Άντερσεν.
      Έτσι κι αλλιώς, σου έχω ήδη γράψει ότι σε σχέση με το περσινό ρόστερ έχουν 4 σημαντικές προσθήκες.

      Επίσης τον Ούκιτς δεν τον κοροίδεψε κανείς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να λέμε και αυτά που βλέπουμε. Κι αν θες τη γνώμη μου, προτιμώ χίλιες φορές τον Λο, που απέδειξε τόσο με Σιένα όσο και με Παο, ότι είναι γεννημένος για κρίσιμα ματς. Ο Ούκιτς;;;

      Ούτε απαξίωσε κανείς τον Σόφο. Αλλά γνωρίζουμε και τα όριά του. Γνωρίζουμε όλοι την άμυνα του, γνωρίζουμε όλοι τα ριμπάουντ του, γνωρίζουμε τα φάουλ του, γνωρίζουμε την αξιοπιστία του, γνωρίζουμε την ικανότητά του να προσφέρει στα κρίσιμα της σεζόν. Και για αυτό προσωπικά προτιμώ τον Χάινς. (Παρεμπιπτόντως, στις δυο καλές του σεζόν ο Σόφο αντιμετώπισε συνολικά 6 φορές την 3άδα Μπατίστ, Μάρις, Βουγιούκα. Να σου θυμίσω τον απολογισμό;)

      Επιπλέον, ξέρεις σίγουρα κι εσύ ότι υπάρχουν παίκτες που κάνουν και παίκτες που δεν κάνουν για μεγάλες ομάδες. Ο Άντιτς απέδειξε περίτρανα ότι κάνει για τέτοιες ομάδες. Δίνει 7 αλλά δίνει ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ 7. Για τον Πάνκο μπορείς να πεις κάτι τέτοιο; Που έτσι κι αλλιώς η σύγκριση Πάνκο πρέπει να γίνει με τον Πρίντεζη. Εκτός αν ο Πάνκο είναι χειρότερος και από τον γερασμένο Τσαρτσαρή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει έτσι κι αλλιώς νόημα να συζητάμε για συγκρίσεις.


      Σε κάθε περίπτωση εσύ μπορείς να νομίζεις ότι έχει καλύτερο ρόστερ. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει καν πεδίο σύγκρισης. Δε θα τα χαλάσουμε.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, όλοι ανεξαιρέτως, έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Οι νέοι παίκτες του Παο, παρότι είναι σε προχωρημένη ηλικία, δεν έχουν αποδείξει τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Σχετικά με τον Πρίντεζη (αν και αρκετά το τραβήξαμε το θέμα αυτό) δεν κοιτάω τους πόντους του. Δεν μου λένε τίποτα. Κοιτάω την βελτίωση του παίχτη. Ο Πρίντεζης σκόραρε (στο παρελθόν)είτε από αιφνιδιασμούς, είτε από έτοιμες πάσες. Πλέον έχει βελτιώσει θεαματικά το παιχνίδι του στο low post αλλά και το σουτ του. Και όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο, του βγάζω το καπέλο για αυτό. Προσωπικά πάντως δεν είχα προβλέψει την βελτίωση αυτή και επιμένω πως δεν πρέπει να εκλαμβάνεις την βελτίωση ενός παίχτη ως δεδομένη γιατί δεν είναι. Ο Φώτσης για παράδειγμα ποτέ δεν βελτιώθηκε σε αυτόν τον τομέα (ποστάρισμα). Επίσης δεν είχα προβλέψει την φοβερή βελτίωση του Καιμακόγλου.

      Στα του ρόστερ τώρα. Ο Χάινς μου αρέσει και θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Δεν νομίζω όμως ότι κάνει για βασικό 5άρι σε μία ομάδα που έχει στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Το ύψος του είναι θέμα. Και μην μου αναφέρεις μεμονωμένα παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους μεν, βετεράνους δε παίχτες γιατί και εγώ μπορώ να σου αναφέρω την απόδοσή του στο περσινό final 4. Επαναλαμβάνω, καλός παίχτης, θα τον ήθελα στον ΠΑΟ, αλλά μέχρι εκεί. Με τίποτα βασικός σε ομάδα που στοχεύει ψηλά.

      Ο Άντιτς που αναφέρεις είναι ένα καλό γρανάζι στην ομάδα σας, δεν έχει ιδιαίτερη ποιότητα αλλά μπορεί να προσφέρει πέντε πράγματα σε σταθερή -όπως λες και εσύ- βάση.

      Ο Ντόρσει δεν μου αρέσει παρά τα φανταστικά του αθλητικά προσόντα. Περισσότερο αθλητής παρά μπασκετμπολίστας. Ανύπαρκτος επιθετικά, ενώ ακόμα και στην άμυνα που υποτίθεται είναι το δυνατό του σημείο, κάνει πολλά λάθη.

      Τέλος πάντων, μην πάμε σε ανάλυση του κάθε παίχτη ξεχωριστά, έχετε αξιοπρεπές ρόστερ, όμως πολλές Ευρωπαικές ομάδες έχουν αντίστοιχο ή και καλύτερο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξεχωρίζετε βάση ρόστερ, ξεχωρίζετε βάση της ομοιογένειας που έχετε δημιουργήσει. Μένει να φανεί αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο και φέτος.

      Όσο για εμάς, δεν είπα ποτέ ότι έχουμε καλύτερο ρόστερ, απλά ότι δεν έχουμε χειρότερο. Μπορούσαν να είχαν γίνει κάποιες καλύτερες επιλογές παιχτών αλλά ακόμα και έτσι πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να διατηρηθούμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

      Αργύρης

      Διαγραφή
    6. Δεν είπα για τον Πρίντεζη ότι η πορεία του είναι μονόδρομος ούτε ότι έπρεπε να είχαμε προβλέψει ότι θα γίνει τόσο καλός. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι και τόσο παράλογη. Είναι ένα από τα πολλά σενάρια που θα χαρακτηριζόταν ως "φυσιολογικά". Θα μπορούσε να μην είχε δουλέψει τόσο και να είχε μείνει πίσω. Θα μπορούσε να μην είχε ατυχίες και να ήταν ακόμα καλύτερος. Δε λέω ότι δε βελτιώθηκε, λέω απλά ότι δεν πρόκειται περί κάποιου θαύματος (Πολύ πιο εκπληκτική θεωρώ την εξέλιξη του Καιμακόγλου χωρίς να υπονοώ το παραμικρό).

      Στις κρίσεις σου για τους παίκτες δε θα αναφερθω. Κάπου διαφωνώ κάπου συμφωνώ. Μόνο για την άμυνα του Ντόρσει επέτρεψε μου να πω τη γνώμη μου ότι πρόκειται για ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη στη θέση του. Κάνει τα πάντα, χαλάει πάμπολλές επιθέσεις, φοβίζει ακόμα και παίκες σαν το Διαμαντίδη να πατήσουν την ρακέτα.

      Τέλος, κι εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν ευρωπαικές ομάδες που έχουν καλύτερο και ισάξιο ρόστερ (τσσκα, ρεάλ, αρμάνι, τούρκικες, τουλάχιστον αυτές), για αυτό και θα θεωρήσω επιτυχία να βρεθούμε ξανά στο final4. Απλά θεωρώ ότι το δικό σας ρόστερ δεν είναι στην ίδια κατηγορία.

      Αυτά...
      Δεν ξέρω αν μένει κάτι άλλο να διευκρινήσουμε.
      Χαίρομαι πάντως που μπορούμε να διατηρούμε ένα επίπεδο στο διάλογό μας, ακόμα και όταν διαφωνούμε.

      Διαγραφή
  32. Γεια σου Jim!Εγω θα ψιλοδιαφωνισω σε μερικα κομματια της αναλυσης σου σχετικα με το κτισιμο του Παναθηναϊκού.Υπαρχουν παρα πολλα αλλοθι σχετικα με τις κινησεις της ομαδας,ενω σε γενικες γραμμες το ποτηρι όχι μονο δεν είναι μισοαδειο, όπως το βλεπεις εσυ , αλλα είναι κοντα στο να γεμισει και να υπερχειλισει…
    Παμε λοιπον στην αναλυση από τη δικια μου σκοπια των πραγματων…
    Το μοναδικο «κενο» που υπάρχει αυτή τη στιγμη , στο ροστερ του Παναθηναϊκού ,είναι η ελλειψη ενός επιπλέον αθλητικού combo – forward ,στο 3 / 4, με ικανοτητα στο τριποντο ή τουλαχιστον ενός παικτη που θα διαθετει καλυτερο «πακετο» σε αμυνα κι επιθεση από τον Νεστορα Κομματο,που μαλλον θα είναι ο εκλεκτος για τη θεση αυτη .
    Όμως αυτή η ελλειψη επαρκειας στο 3 / 4 μπορει να πει κανεις ότι είναι τελικα διαχειρισιμη ειτε από τον εσωτερικο ανταγωνισμο ειτε από την εφαρμογη καποιων προπονητικων αλχημειων απο τον Πεδουλάκη π.χ. σχημα με 3 κοντους,Maciulis ή Lasme στο «4» κτλ.
    Όταν ο Παναθηναϊκός εχασε τους Βουγιουκα και Μαυροειδη,χωρις να φταιει,και με την παρουσα αγορα των Ελληνων sevenfooter να είναι ειτε ανεφικτη (Κουφος,Μπουρουσης, Γλυνιαδακης) ειτε ανεπαρκης (Σαρικοπουλος,Ασημακοπουλος),επρεπε απαραιτητα να κοιταξει την ξενη αγορα για να βρει έναν above the rim / sky – jumper ψηλο,από εκει.
    Ο Σοφο χρειαζοταν απαραιτητα 2 σωματοφυλακες ψηλους διπλα του.Και αν στο προσωπο του Lasme,ο Πεδουλακης βρηκε τον ιδανικο undersized ψηλό που εψαχνε,στον Armstrong εντοπισε έναν value for money ψηλο που με τα αθλητικα του προσοντα δινει μεγαλυτερο βαθος και ποιοτητα από τον Σαρικοπουλο ή τον Ασημακοπουλο,που ακουγονταν σαν λυσεις απο Ελλάδα.
    Η κινηση λοιπον αυτή ουτε περιττη ηταν ουτε πολυτελειας.
    Ηταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
    Μακαρι να υπήρχαν πολλοι ποιοτικοι Ελληνες σε κάθε θεση ,ώστε να καλυπτε ο Παναθηναϊκός τις αναγκες του και να εβρισκε στο «3 / 4» ή στο «5» αυτό που ηθελε,αλλα δυστυχως οι επιλογες είναι περιορισμενες και σε πολλες περιπτωσεις ανεφικτες.
    Περισσοτερο πιστευω ότι πληρωνει τωρα ο Παναθηναϊκός τα λαθη του Ομπραντοβιτς,με Μαντζαρη,Παπανικολαου,Χρυσικοπουλου παρα τις μεταγραφικες αναποτελεσματικοτητες με Βουγιουκα και Μαυροειδη.
    Οσον αφορα τις θεσεις των guard,καταλαβαινω τις ενστασεις σου για τον Ukic,αλλα εγω συγκυβερνητη της ομαδας μαζι με τον 3D,δεν θα εκανα ποτε καποιον απειρο από ευρωπαϊκο παιχνιδι Αμερικανο Κολεγιοπαιδα ,στο στυλ του Pullen ή καποιον, παρομοιο με τον Διαμαντιδη ,defense-monster σαν τον Perkins.
    Με την απωλεια του Saras ο Παναθηναϊκος εχασε ,εκτος των αλλων,αρκετη από την «τρελα» και το unexpected game του Λιθουανου,και χρειαζοταν να τα αναπληρωσει με το in & out of rules game του Κροατη.
    Στη δικια μου οπτικη για τα πραγματα ο (captain) Διαμαντιδης πρεπει να είναι η προσωποποιηση της σταθεροτητας και του low risk leadership,o (number one) Ukic πρεπει να διεπεται από το ένα risky spirit και ένα braveness attitude ,και ο (number two) Kitchen θα πρεπει να είναι η universal balance ή αλλιως το «μποζονιο του Θεου» που θα εξισορροπει το παιχνιδι του Παναθηναϊκού στις δυο πλευρες του γηπεδου.
    Ολοκληρωνοντας, αν φτανεις μετα από 12 νεες μεταγραφες (συν 2 οι πιτσιρικαδες) να καλυπτεις τα9/10 των κενων σου,εχοντας 4-5 εκατ.»καθαρα» να ξοδευσεις,αριθμητικο περιορισμο στην επιλογη των ξενων να κανεις,λειψανδρια στους ποιοτικους Ελληνες να αντιμετωπισεις,καθως και πολλες ανατροπες και δυσκολιες να διαχειριστεις,τοτε σιγουρα παιρνεις 10 με τονο για την προσπαθεια και πανω από 8-8.5 για το αποτελεσμα.

    ΥΓ1.Real – Efes – CSKA – Παναθηναϊκος τα δικα μου φαβορι για Λονδινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου παιχτούρα! Ωραία τα είπες, σε μερικά κομμάτια έχεις πολύ σωστές θέσεις. Έχει περιγράψει εξαιρετικά τη χημική ένωση της περιφέρειας του Παναθηναϊκού με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο κάθε παίκτης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ούκιτς είναι ο ιδανικός για το ποσό που δαπανήθηκε(πρόσεξε, πάντα έτσι τον κρίνουμε). Είχα πεί π.χ. σε ανύποπτο χρόνο ότι ιδανικός παρτενέρ του Διαμαντίδη στον φετινό ΠΑΟ θα ήταν ο Λο.. Όντως ένα defensive monster δεν είναι συμβατό (θα ταίριαζε καλύτερα ένας Τζέρεμι Πάργκο) αλλά μήπως με το πέρασμα του χρόνου ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει έναν τέτοιο παίκτη δίπλα στον αρχηγό του ώστε αυτός να αφοσιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι περισσότερο? Λέω ρε παιδί μου..

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτο εγραψα Jim για λαθη του Ομπραντοβιτς με τους Μαντζαρη και Παπανικολαου.Αν τους ειχε υπογραψει, τωρα ο Παναθηναϊκός θα ηταν ανετος και ωραιος.Περσι ο Μαντζαρης,παρακαλαγε σαν τρελος να ερθει στο τριφυλλι,αφου εκτος των αλλων ειναι και οπαδος του. Θα μπορουσε λοιπον να ψηθει ενα χρονο διπλα σε Διαμαντιδη και Καλαθη,και οταν με το καλο θα εφευγε ο ακριβος Ελληνοαμερικανος, να επαιρνε τη θεση του.Στην περιπτωση αυτη δεν θα χρειαζοταν ο Παναθηναϊκός να ψαχνει στο μελλον για παικτη τυπου Perkins,ουτε να καταφευγει φετος σε ημιμετρα τυπου Ξανθοπουλου.
      Επισης ,δεν μπορεις να αφηνεις τον Παπανικολαου, να παει στον αιωνιο αντιπαλο και γενικα μα μην επενδυεις σε ουτε ενα ταλεντο της χρυσης Εθνικης Εφηβων.
      Και οταν το αποφασιζεις τελικα,η επιλογη σου να ειναι ο Μπογρης της Κοκκινου.Ελεος βρε Ζοτς!!!!
      Αν ειχε τωρα ο Παναθηναϊκός τον Παπανικολαου,οπως ειναι χτισμενο το ροστερ του,θα επρεπε στην Euroleague,να παρουν το τροπαιο, να του βαλουν ενα πρασινο φιογκακι και να το στειλουν αεροπορικως στην Αθηνα,ακυρωνοντας το φετινο πρωταθλημα λογω ασυναγωνιστου Παναθηναϊκού.Μου φαινεται οτι ο παμπονηρος Σερβος διεβλεπε το τελος της παναθηναϊκής παρουσιας του,2-3 χρονια πριν,και μαλλον θελησε φευγοντας να μην αφησει καθολου βενζινη στον κινητηρα της Παναθηναϊκής μηχανης.Ισως απο εγωισμο,ισως απο αλαζονεια,μαλλον ηθελε το copyright by Zelico,να μην γινει κτημα κανενος αλλου.


      Διαγραφή
    3. johnny rogers,θα συμφωνήσω μαζί σου σε ό,τι αφορά το ότι ο παο δεν επένδυσε σε νέους Έλληνες πλην Καλάθη.Αλλά στη χρόνια που ο Παπανικολάου πήγε στον οσφπ,οι Αγγελόπουλοι έσκασαν 1εκ στον Άρη.Είναι ο καλύτερος Έλληνας της γενιάς του αλλά αν ήμουν διοίκηση δεν θα έδινα 1 εκ!!!! για ένα 18χρονο παίχτη που απλά έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί.Θα επένδυα όμως σε Έλληνες όπως ο Γιαννόπουλος,Γιάνκοβιτς,Παππά κλπ.Επίσης,ακούγονταν πως ο παίχτης δεν άρεσε στον Ιτούδη.
      Για τον Μάντζαρη τα πράγματα είναι όπως τα λες.Δεν άρεσε στο Ζοτς και προτίμησε να στηριχτεί στον 36 Σάρας μιας και ήξερε ότι μάλλον θα ήταν η τελευταία του χρονιά(όπως τελικά έγινε).
      Τζιμ, δεν διαφωνώ στο ότι ο Λόρμπεκ πληρώθηκε περισσότερο από αυτό που άξιζε αλλά δεν υπήρχαν πολύ καλύτεροί του στην αγορά.Τον κατατάσσω στην 5αδα των καλύτερων τεσσαριών της Ευρώπης,οπότε πιστεύω πως άξιζε την υπέρβαση που έγινε.zelico

      Διαγραφή
    4. Μια βιαστική σημείωση, Johny, μάλλον το πρόβλημα ήταν η διαδοχή της διοίκησης από τους αφούς Γιαννακόπουλους, που μέχρι να βρεθεί η λύση στο Δημήτρη φτιάχτηκε η μιας χρήσης ομάδα της προηγούμενης χρονιάς, με όλα τα συμβόλαια πλην Μήτσου να λήγουν.

      Βλέποντας πως έχει το Μήτσο κι έναν εξαιρετικό αμυντικό, τον Καλάθη, ο Ζοτς αποφάσισε πολύ σωστά να ποντάρει σε ένα μονοετές του Γιασικεβίτσιους που έφερε πίσω το απρόβλεπτο που έλειπε απ την ομάδα του 2010-2011, αντί να υπογράψει έναν ακόμα defensive stopper, άπειρο, όχι ιδιαίτερα θρασύ, με προοπτικές που σε ένα χρόνο δύσκολα θα ξεδιπλώνονταν.


      Ody

      Διαγραφή
  33. Λέω ρε παιδί μου.JIM παιδίμου, γιατί δανείζεσαι από ποδοσφαιρικούς φράσεις;Κατά τ΄άλλα θα συμφωνήσω με rogers για την θέση <<5>> μαζί σου για την περιφέρεια.Συνέχισε την καταπληκτική δουλειά σου και σε παρακαλώ κλείσε τους οπαδούς ή συμμόρφωσέ τους.Ωραίες οι αναλύσεις σου αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή αν μπορούσες να κάνεις άρθρο για την ομαδικότητα(team scouts) των παραπάνω b.c γιατί το personal scout των παικτων το εμπεδώσαμε αλλά όπως μας έχει διδάξει το σέρβικο λόμπι(my way) η ομάδα νικάει και όχι μεμονωμένοι παίκτες. Και το υποστηρίζω με τον περσινό Ολυμπιακό που όταν τραυματίστηκε ο Σπανούλης και οι μικροί πήρανε νίκες χωρίς εκείνον αυξήθηκε κατακόρυφα η αυτοπεποίθεσή τους.Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων,κάποιος fan των 90s(yogoplastica-pop 84)
    Φάνης Χριστοδούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φάνη να'σαι καλά.. Το team scouting μας αρέσει ακόμα περισσότερο. Είμαι και εγώ φαν του λόμπυ..

      Διαγραφή
  34. τελικά έμαθες για τον wilkinson αν είναι free agent από unics? αν ναι,ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα από το recruiting κάποιων ομάδων στην ευρωλίγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τζιμι συνέχισε ρε μάγκα.
    στην τσσκα ο Τζάκσον(παικτάρα) παίζει με τον Τεόντοσιτς στο 2;που να τον βάλει σε σειρά ο Μεσινα τον Μίλος;μύλος..μου μυρίζεται. επίσης τον Μεσίνα τον έχω για τοπ τοπ επίπεδο-αλλά στην ρεάλ τα ψιλοέκανε ρόιδο
    είδες καθόλου φιλικά οσφπ;τον Μάτζαρη βλέπω πάλι άτολμο επιθετικά. μόνο κατεβάζει την μπάλα κ κανένα σουτ(σουτ που λέει ο λόγος)
    η Αρμάνι με.. κόουτς τον Σκαργιόλο ελπίζει ότι θα κάνει το μπαμ και φέτος;
    charles barkley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Κάρολε.. Τους βάζει μαζί, εναλλάσσονται στο ασόδυο. Είδα ΟΣΦΠ.. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα παιδιά (και τους Αμερικανούς) τώρα που η ομάδα δεν βρίσκεται σε stroke..

      Διαγραφή
  36. Τζιμ, παράκληση.
    Που και που να δίνεις τις πηγές, τη "βιβλιογραφία", για να μαθαίνουμε και μεις οι αδαείς.

    Όπως είδαμε ο ΠΑΟ είναι φορτωμένος στο 5.
    Αντίθετα στο 4 είναι δεν είναι.
    Δεν είναι ακριβώς ok και στο 1/2.

    Δεν θα ήταν απείρως πιο λειτουργικό, έστω με αυτές τις βασικές επιλογές, αντί για Νέστωρα στο να πάρει Πελεκάνο στο 3 για να μπορεί αφενός ο Μπράμος να κατέβει πιο απερίσπαστος στο 2 σε ανάγκη και ο Μασιούλης να δώσει λεπτά στο 4 ;

    Ακόμα, σε περίπτωση που ο ΔΔ ή κάποιος εκ των Κίτσεν/Ούκιτς έχουν κάποιο τραυματισμό, δεν θα ήθελε για 5-10 min κάποιο έμπειρο 1/2 ;

    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ...ο Μασιούλης... γουστάρω!
    Σε άλλες εποχές, ο ξανθός, θα έψεχνε για ρίζες.
    Λέμε τώρα
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μαντζαρης λο κατσιβελης σπανουλης σλουκας φοβερη περιφερεια αντιτς πριντεζης χαινς ντορσυ μαυροειδης οι ψηλοι του αιωνα περπερογλου παπανικολαου γκετσεβιτσιους στα ποδια τους ολο το εν μπι ει θυμιζει τους λεηκερς του πατ ραιλι η ομαδαρα του μπαρτζωκα του προπονητη των τιτλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βλεπω πως ολοι μιλοντας για παο επικεντρωνονται στη γραμμη των ψηλων.Εγω γιατι νομιζω πως χρειαζεται οπωσδηποτε ενα ακομη ασσο?Περα απο το Διαμαντιδη υπαρχει ο Ουκιτς(ικανος για το καλυτερο και το χειροτερο),ο Κιτσεν(οσο καλος και αν ειναι δν νομιζω πως η οργανωση ειναι το δυνατο του σημειο)και ο Ξανθοπουλος(λιγος για υψυλο επιπεδο).Ενας παικτης τυπου Ζηση εστω και Σαρας θα δυναμωνε πολυ την ομαδα.Και μη ξεχναμε πως λογω Euroleague το προγραμμα θα ναι βαρυ φετος.

    Spider
    Υ.Γ.Πρωτη φορα γραφω εδω οποτε συγχαρητηρια Jim.Γενικα ποτε δν σχολιαζω σε κανενα site καθως το θεωρω χασιμο χρονου με το καθε μαλ.... που βγαζει το αχτι του.Αλλα το blog σου ειναι κορυφη και τα παιδια που σχολιαζουν εχουν σημαντικο μεριδιο σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για τον Παναθηναϊκό...
    Πολλοί φίλοι τον τοποθετούν ανάμεσα στα φαβορί. Διαφωνώ μιας και θεωρώ ότι οι επιλογές του στη στελέχωση του ρόστερ έχουν πολύ υψηλό ρίσκο μία προς μία. Αυτό είναι λογικό μιας και έπρεπε να βρεθούν πάνω από δέκα παιχτες και με περιορισμένο σχετικά μπάτζετ. Συγκεκριμένα:
    1. Ούκιτς: Πολύ δημιουργικός επιθετικά με πληθώρα κινήσεων, μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους και είναι πολύ γρήγορος. Παρά τα προσόντα του όμως, η απειθαρχία του, οι κακές επιλογές και η κακή άμυνα δεν του έδωσαν ποτέ τοπ στατους ευρωπαίου παίκτη. Τον θεωρούσαμε πάντα μαστροχαλαστή, κάτι σαν τον κουαρέσμα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πιανιτζάνι δεν το σκέφτηκε καν..
    2. Κίτσεν: Δείχνει καλά στοιχεία αλλά με πολύ χαμηλού επιπέδου ομάδες μέχρι στιγμής στα φιλικά. Επίσης είναι 26 και δεν έχει βρεθεί ακόμα σε ομάδα ούτε επιπέδου παρτιζάν ή Μπάμπεργκ. Μην τον κρίνετε σαν 22.
    3. Μασιούλις: Πολύ καλό all around 3άρι. Προέρχεται όμως από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.
    4. Μπράμος: Εκρηκτικός και με καλό σουτ που θα χρειαστεί. Είναι όμως 25 όχι 21 σαν τον παπ η το χρισικοπ. Είχε 5 πόντους σε μικρή ομάδα της ACB.
    5. Λάσμε. Η καλύτερη κίνηση μέχρι τώρα για τους λόγους που αναφέρει ο τζιμ. Είναι πολύ αποτελεσματικός ρολίστας. Κάτι σαν τον ντόρσεη. Τέτοιοι υππάρχουν πολλοί. Δεν βγαίνουν όλοι όμως Ντόρσεη ή Σλότερ.
    6. Αμστρονγκ. Δεν τον ξέρω. Μία παρατήρηση: Κοιτούσα τα στατιστικά του με τη Βιλερμπάν και σκεφτόμουν τι θα έκανε ο Βουγούκας στη θέση του. Τι λέτε?
    7. Πάνκο. Πολύ καλός επιθετικά. Απειλεί και από μακριά που είναι απαραίτητο για να απελευθερώνεται ο Σόφο. Είναι όμως 35 και παίζει πάντα σε μικρές ομάδες ακόμα και β εθνικών κατηγοριών. Κάτι θα λέει και αυτό.
    8. Σόφο. Η μεγάλη μου ένσταση. Επιρρεπής στα φάουλ, στα βήματα και γενικώς στα λάθη. Δεν έχει ανάσες και άλματα με πρόβλημα στα ριμπάουντ. Έχει κακό footwork με αποτέλεσμα να είναι πολύ κακός στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Υποτίθεται όμως ότι φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι. Και όμως σε όλη του τη καριέρα μόνο πρόπερσι ειχε πάνω από δέκα πόντους παρότι όποτε παίζει τροφοδοτείται συνεχώς.
    Οι παραπάνω παίχτες είναι καλοί απλά για να έχει ελπίδες για το κάτι παραπάνω ο παο πρέπει να του βγουν σχεδόν όλοι και ο Διαμαντίδης να είναι για άλλη μια χρονιά διαστημικός. Το δεύτερο το θεωρώ πιο πιθανό από το πρώτο. Τι λες Τζιμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χανεσαι εσυ εδω προτεινω να αναλαβεις την εθνικη ομαδα τωρα που χρειαζεται ενα εμπειρο προπονητη να την οδηγησει στις επιτυχιες

      Διαγραφή
    2. Εσυ τωρα γιατι να ειρωνευτεις?

      Και μη μπερδευτεις και πιστεψεις οτι ειμαι ο απο πανω...απλα μπαινω εδω επειδη δεν παιζει τοση "εξυπναδα"...δε σχολιαζω σχεδον καθολου...

      Παρακληση αν εχετε να πειτε κατι με ασχημο τροπο για καποιον...απλα πατε ολου.

      Οχι μονο για σενα...γενικα...πολυ οπαδοκατασταση ξαφνηκα.

      Διαγραφή
    3. Εεισαι υπερβολικος
      Τους εβγαλες ολους με σοβαρα κουσουρια κ μεγαλα αινιγματα.
      Με το δικο σου σκεπτικο παμε για τοπ 16 μονο

      Διαγραφή
    4. Καποιοι μαλιστα βγαλανε υπεριληκα τους πρασινους
      Που εχουν ριξει κ μεσο ορο ηλικιας κ ειναι πολυ περισσοτερο αθλητικοι
      Καλη η κουβεντα μεταξυ μας αλλα ρε παιδια μην λεμε κ πραγματα που δεν ευσταθουν.
      Κ ενταξει για τους πιο πανω λογους ο παο ειναι αινιγμαα-κυριως επειδη ειναι παρα πολλοι νεοι παιχτες μαζεμενοι, αλλα μην λυσμονητε το τι εκανε περσι ο ΟΛΥ με τι ομαδα.παλιοτερα ποσο αξιομαχες ηταν ομαδες οπως partizan k zalgiris.
      Κ κατι ακομα το μπασκετ ξανααλλαξε.πλεον επιβαλονται οι αθλητικες ομαδες κ οιδυο ελληνικες μαζι με ρεαλ κ cska ειναι.αντε κ αρμανι

      Διαγραφή
  41. Σαφώς και εισαι λίγο υπερβολικός φίλε μου ή καλύτερα λίγο εμπαθής.
    1. Η ωριμότητα στο παιχνίδι είναι ενα χαρακτηριστικό που σπάνια υπάρχει έμφυτο σε κάποιον αθλητή (π.χ. Διαμαντίδης) και ο Ούκιτς βρίσκεται στην κατάλληλη μπασκετική ηλικία, στην κατάλληλη ομάδα και έχει τον κατάλληλο παίχτη δίπλα του για να την αποκτήσει και στα 28 του να θεωρηθεί πια κορυφαίος.
    2. O Kίτσεν δεν δείχνει καλα στοιχεία. Δείχνει στοιχεία που σπανίζουν για combo guard. Εκτός και αν θυμάσαι κάποιο ασσόδυο τελευταία να παίρνει 18 rebounds σε αγώνα πρωταθλήματος και να τελειώνει την χρονιά μέσα στο top 10 της λίγκας στο συγκεκριμένο τομέα.
    4. Ο Μπράμος είχε 10 πόντους στην ACB και γιατί ακριβώς πρέπει να είναι 21 χρονών??? 24 πήρε ο πάο τον πέρπε με μία χρονιά καλή στην Α1, πιστεύω οτι ο Μπραμος είναι λίγο πιο ψημένος με 2 χρόνια στην Ισπανία και στην Εθνική..
    5. Εδώ τα πράγματα είναι απλά.. Ήθελες ένα παίχτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στυλ και πήρες απο το πάνω ράφι. να μην σου βγουν τέτοιου τύπου παίχτες που βγάζουν το ψωμί τους με την άμυνα δύσκολα.. Εκτός και αν περιμένεις λανθασμένα και άλλα περα απο αύτο
    6. Συγκρίνεις διαφορετικού τύπου ψηλούς. Και αν ο Ιαν είχε 14 π. αντί για 11 του Αρμστρονγκ και 5,5 rebounds αντί για 7,5 τι συμπέρασμα βγάζεις??? Και πάλι σημασία έχει τι ψάχνεις και ο Παο σκορ είχε απο τον Σόφο.
    7. Θές να σου θυμήσω Αμερικάνους άνω των 35 που διακρίνονται ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο?? Να τον δούμε λοιπόν.. Τα υπόλοιπα βαραίνουν τον ίδιο και είναι και θέματα επιλογών. Τον mvp της ACB παρόλα αυτά αν σου κάνουν τα χαρακτηριστικά του τον παίρνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
    8. Οι 10 πόντοι που έχει μ.ο. απορρέουν απο τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχης του που δεν ξεπερνούσε ποτέ τα 18-20 λεπτά. Ωστόσο σε 15 λεπτά μπορεί να σου δώσει τέτοια υπεροχή και δυναμική που στο παρελθόν ίσως μόνο ο Πέκοβιτς μπορούσε. Και αυτα τα 15 λεπτά για πολλούς λόγους μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Αρκεί να μείνει υγειής.
    Σαφώς και θα μπορούσαν σε κάποιες θέσεις, κρίνοντας εκ των προτέρων, π.χ. Αρμστρονγκ να γίνουν καλύτερες επιλογές αλλά να ξέρεις οτι η βαριά φανέλα σε συνδιασμό με την κατάλληλη προπονιτική κατεύθυνση σε ανεβάζει επίπεδο ατομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σόρυ Ανώνυμε, αλλά θέλω κι εγώ να θέσω υποψηφιότητα για την Εθνική Ελλάδος. Για τον Ολυμπιακό:
    1. Σπανούλης. Ανύπαρκτος πέρσι, ο Ολυμπιακός έκανε τα καλά του διαστήματα όταν αυτός δεν έπαιζε. Θυμάμαι ακόμα το σύντομο πέρασμά του από το NBA όταν με το που έπαιρνε την μπάλα έκανε βήματα ή γκέλαρε η μπάλα κι έφευγε άουτ με τον Σπανούλη να κρύβει το πρόσωπό του από ντροπή.
    2. Μάντζαρης, Κατσίβελης, Σλούκας. Είναι αστείο να μιλάμε για τους πιο άμπαλους παίκτες της Ευρωλίγκα. Δεν είναι τυχαίο που καμιά σοβαρή ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε να τους εντάξει στο δυναμικό της και κάποιες όπως ο ΠΑΟΚ που ζητούσαν τον Σλούκα δανεικό θα τον χρησιμοποιούσαν ως αναπληρωματικό του Μακ Γκραθ.
    3. Παπανικολάου. Καλό all around τριάρι. Μόνος του οδήγησε την Εθνική το καλοκαίρι στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά. Θα παλέψει δυνατά για να κλέψει τη θέση του Περπ στην πεντάδα.
    4. Περπ. Προσπαθούσε επί δύο μήνες να βρει ομάδα από το NBDL ως την Ρωσία. Ξέρει όμως να ποστάρει ωραία και ηρεμεί το παιχνίδι με το χαμένο στο διάστημα βλέμμα του.
    5. Άντιτς. Πολλές παραστάσεις υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμού με την Academica Σόφιας.
    6. Πρίντεζης. Ηis airness. Τα λόγια περιττά. Το καλύτερο 4άρι της Ευρωλίγκα. Θυμόμαστε όλοι πως έσβησε στον τελικό τον Κιριλένκο.
    7. Ηines.Μπορεί να μην έγινε ποτέ draft, αλλά υπήρξε η κολόνα των Brose Baskets. Γνωστός για την υψηλή τεχνική του και τη γνώση των fundamentals.
    8. Joeye. Aκούγεται ότι τελευταία ακούει πολύ το Hey Joe του Ηendrix. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζει τον Καμπούρη.
    9. Acie. Tα κάνει όλα τόσο καλά που δεν καταλαβαίνει κανείς ότι παίζει.
    10. Μαυροειδής. Ήταν τόσο μεγάλο το impact του στην Bilbao που όταν έφυγε τους έπιασαν τα κλάματα.
    Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει φέτος την Ευρωλίγκα μόνο από τον κακό του εαυτό. Τί λες Jim;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) All Euroleaguer για μία ακόμη χρονιά (μάλλον χαριστικά...)
      2) draftexpress.com για τους δύο τελευταίους, ειδικά για Σλούκα. Μάντζαρης: Άμπαλος για τρίτος playmaker.... ΟΚ!
      3) Γελούσαν οι οπαδοί των Knicks στο άκουσμα του ονόματός του στο τελευταίο draft. Άλλωστε είναι γνώστες του αντικειμένου, έχουν χορτάσει παιχταράδες την τελευταία δεκαετία στο MSG...
      4) Τουλάχιστον οι μισές ομάδες στην Ευρώπη εχουν καλύτερους παγκίτες από αυτόν
      5) ΑΕΚ (Ευρωλίγκα), Ρωσία, FYROM
      6) ..........
      7) Μετά την τραγική περσινή χρονιά του προφανώς δεν θα αγωνιζόταν σε καμία ομάδα επιπέδου final-4. Ευτυχώς που ο άσχετος Ivkovic δεν έφτιαξε plays για αυτόν και σώθηκε η χρονιά.
      8) Εμένα πάλι όταν σηκώνεται από το έδαφος μου μοιάζει αρκετά ευθυτενής
      9) Tim Hardaway δεν τον λες, αλλά όταν ξεκινάει την σταυρωτή ξεκινάει και ο πονοκέφαλος του αντιπάλου.
      10) Ο Έλληνας ψηλός με το πιο αργά πόδια ever.
      Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός μόνο με θαύμα θα περάσει στο Top-16.... Τι λες ανώνυμε;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Θυμήθηκα μια φάση του Σπανούλη στο ΝΒΑ που έφυγε στον αιφνιδιασμό από θέση offside και ενώ το γήπεδο κρατούσε την ανάσα του μήπως κάνει τίποτε βήματα ή του φύγει η μπάλα άουτ, αυτός καταφέρνει και κάνει το lay up και γίνεται πανζουρλισμός!!! Ούτε γκολ να είχε βάλει. Ελπίζω να πάει στο NBA και ο Κατσίβελης αφού τον θέλουν τόσο. Να τους μάθει μπαλίτσα!

      Διαγραφή
  43. Το περσινό μομέντουμ του διαλυμένου παρολίγο ΟΣΦΠ και της τυπικής φυγής των Αγγελόπουλων , δεν σας έβαλε μυαλό μου φαίνεται.
    Και ξαναβγάζετε παίκτες άσχετους και ομάδες καμμένες από τώρα.
    Οταν έχετε το παράδειγμα του αιώνα , μιά ομάδα που φιάχτηκε για να μην διαλύσει , ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ !
    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ κύριοι ότι και να γίνει.
    Και ας βγάλετε όλους τους νέους του παίκτες σκάρτους.
    Και μπορεί ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ αλλά και να ΠΑΤΩΣΕΙ.
    Κι ο ΟΣΦΠ ειναι ΟΣΦΠ.
    Μιά ομάδα που έβγαλε όλο το φιλότιμό της και το κατέθεσε στο παρκέ όταν Η ΜΠΑΛΑ ΕΚΑΙΓΕ !
    Είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
    Την λατρεύω αυτή την μπασκετική ομάδα.
    Αλλά πιό πολύ λατρεύω το μπάσκετ.
    Δεν υπάρχει σαν άθλημα.
    Ας μην το ποδοσφαιροποιήσουμε.
    Ας κοιτάξει ο καθένας την ομάδα του.
    Εμένα ο ΟΣΦΠ μου αρέσει.
    Απλά.
    Και δεν θα ισοπεδώσω τίποτα για τον οπαδικό παραλογισμό μου.
    Οσο για τον Αρμστρογκ πχ της ΠΑΝΑΘΑΣ , τι μπορούμε να πούμε ;
    Και πώς θα αξιολογήσουμε ένα πάικτη με 250 παιχνίδια στο ΝΒΑ που μπορεί να κάνει παπάδες , αλλά μπορεί και να τον αλλάξει ο Πεδουλάκης.
    Αυτό είναι το ΜΠΑΣΚΕΤ.
    Η απρόβλεπτη ομορφιά του αθλητισμού που δεν μπαίνει σε καλούπια οπαδικά.
    Το ΜΟΝΟ άθλημα της γής και του αέρα σε μεγάλες και απίστευτες δόσεις και των δύο "στοιχείων" !
    Που μόνο στην Ελλάδα ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΟΠΑΔΙΣΚΟΙ τό έχουν κάνει και του νερού , πετώντας μπουκάλια εμφιαλομένου στους παίκτες ! !

    ΥΓ Μη ποδοσφαιροποιήσετε ποτέ το μπάσκετ.
    Θα κλείσουμε κάθε αμειγώς απολαυστική χαραμάδα στη κατάμαυρη κουρτίνα της αθλητικής υποτέλειας μας ώς λαός !
    DOCTOR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μεγαλος αγορι μου...Ο φιλος σου ο Σταθης απο τα Π.Ν.

      Διαγραφή
    2. Στάθαρε I Love You !
      Doc

      Διαγραφή
  44. tzim,ποια η γνώμη σου για τον Μπρέμερ που πήρε η Φενέρ?zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτόμουν μήπως γράψω.. Καλή, ανεβάζει την ποιότητα της στα γκαρντ αρκετά.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. γραψε ναι ολη η ευρωπη περιμενει με αγωνια τα αρθρα σου ο μεσινα ο πιανιτζιανι ο πασκουαλ ολοι με ανοιχτο το στομα διαβαζουν τις κριτικες σου και αναρωτιουνται πως αυτοι που πληρωνονται εκατομυρια δεν μπορουν να βρουν τα πασιφανη που εσυ γραφεις και πεφτουν σε σωρεια λαθων ποιος να κρυβεται πισω απο αυτες τις περισπουδαστες κριτικες και αναλυσεις το φαντασμα του νικολιτς μηπως?

      Διαγραφή
    4. Μπουαχαχαχαχα! Πες τα.. Σιγά μην είμαι και ο Γκρεκ Πόποβιτς.!!

      Διαγραφή
    5. Jim...keep walking!

      Εμενα μαρεσεις πιο πολυ απ τον Ποποβιτς!

      Διαγραφή
  45. ..πως θα γινει να "φαμε" τον αλεξανδρη κ να ξαναφερουμε τον μπλατ;jim,εχεις μηπως γραψει ποτε τπτ για την περιοδο μπλατ στον αρη?αν υπαρχει αρθρακι θα μ ενδιεφερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. quarterback, recruiting, αμυντικό performance, leader, να γίνει πιο passive, pre season, οικονομική version, value for money επιλογή, physical game, hedge out, floor spacer, frontcourt, sevenfooter, off season, team to watch, shot selection, αμυντικά plays, frontline, finisher, ανέβηκαν level, supermobile ψηλός, aggressive μπάσκετ, toughness, put backs, wingspan, timing στα blocks, ballhandling, παίζει under control, δεν έχει το athleticism που θα του δώσει την ώθηση στο finishing, είναι υπερβολικά streacky, rotate defense, να παίξει switch, σαν overall όμως θα διαλέξουμε, hard working soft speaking team player, scoring feeling, fundamentals, είναι εξαιρετικός στο paint και τρομερή η intensity που βγάζει, defensive stopper, να βρει έναν above the rim / sky – jumper ψηλό, in & out of rules game, defense-monster, το unexpected game του Λιθουανού, low risk leadership, πρέπει να διέπεται από το ένα risky spirit και ένα braveness attitude, να είναι η universal balance ….

    Έχω μείνει speechless από το επίπεδο της αγγλομάθειας … !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να δούμε/βρούμε και τα συνολικά budgets που έπαιξαν φέτος...το "endless budget" της Φενέρ σε τι ακριβώς μεταφράζεται ? Ή το "περιορισμένο" του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ, μέχρι πόσο χαμηλά δηλαδή έπεσε ?

    Αν κάποιος -ίσως ο Jim- μπορεί να βρει τα νούμερα θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί θα προσέθετε ένα σημαντικό παράγοντα στην αξιολόγηση των παικτών που πήραν οι ομάδες: πόσα ακριβώς χρήματα είχαν στην διάθεσή τους για να πάρουν τους πάικτες που ήθελαν/έπρεπε/μπορούσαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Του ασπρισαν τα μαλια του Εκτορα.Μεγαλωσε και αυτος...
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Επειδη εισαι εξαιρετικος σε αυτα που γραφεις και μου αρεσει πολυ η πραγματικα αντικειμενικη σου αποψη(ακομα και οταν διαφωνω)προτινω για εμπλουτισμο και νεες ιδεες να γραψεις και μια κατηγορια future power rankings για την ευρωλιγκα(αλα espn)!Επισης μαζι με τις αναλυσεις θα προτιμουσα και λιγα στατιστικα για να δινουν ετσι μια μεγαλυτερη βαρυτητα και επιχειρηματολογια στις αναλυσεις.Και παλι συγχαρητηρια και περιμενουμε παντα καθε καινουριο σου αρθρο.Μαζι με το blog.in the game ειστε τα καλυτερα μπλογκ του ευροπαικου μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Αν ψάξεις στην αρχειοθήκη θα δείς ότι βάζουμε power rankings.. Πριν το ξεκίνημα της Ευρωλίγκας θα κάνουμε κάτι καλό.. Πολύ σύντομα δηλαδή.

      Διαγραφή
  50. Καλησπέρα σε όλους.Ωραία κουβέντα παιδιά.Κοίτα να δείς που τελικά παναθηναικοί κ ολυμπιακοί μπορούν να κάνουν ωραίο διάλογο με επιχειρήματα.Νομίζω πως αυτό είναι "νίκη" του jim αφου το μόνο περιθώριο που δίνει είναι αυτό της μπασκετικής ανάλυσης κ της ευπρεπούς συζήτησης.Χίρομαι να μπαίνω εδώ μέσα να διαβάζω μάγκες.Μπραβο σε όλους.Παρότι φανατικός παναθηναικός (το ομολογώ είμαι ένας από εκείνους που έχασαν δεκα χρόνια απο τη ζωή τους όταν μπήκε το πεταχτάρι του Πρίντεζη στον τελικό) χαίρομαι να βλέπω αξιόογηη κουβέντα με αλλόθρησκους ολυμπιακούς κ όχι γαύρους κ παναθηναικούς κ όχι βάζελους.Τελοσπάντων μάλλον το κούρασα το θέμα.Άλλο ήθελα να πω κ συγχωρήστε την πολυλογία μου.Έχω την αίσθηση ως θεατής κ φίλαθλος κ απο το λίγο μπάσκετ που ξέρω, πως ο Παναθηναικός πονάει απο τη μη ύπαρξη ενός καθαρόαιμου σουτέρ.Ενός πάιχτη που όταν η ομάδα κολλάει θα στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό απο το σπίτι του.Έναν πάιχτη που θα έχει τις 20αρες για πρωινό.Οκ τα προηγούμενα χρόνια κάτι τέτοιο δεν κολλούσε στη νοοτροπία του ζοτς.Μήπως όμως φέτος, κ σε συνδυασμό με τα μεγάλα στοιχηματα του ρόστερ θα ήταν απαραίτητη η προσθήκη ενός τέτοιου είδους σουτέρ;
    Θα μου πείς ρε μεγάλε πιος τέτοιος υπάρχει κ σε λογική τιμή;Αυτό δεν το ξέρω κ περιμένω απο εσάς τους γνώστες του αθλήματος να μου το πείτε αν υπάρχει κ αν θα ήταν χρήσιμη η προσήκη του.Δεν ξέρω, έχω απλώς την αίσθηση πως κοιτώντας το ρόστερ του παναθηναικού λείπει ο σούπερσταρ που θα κάνει τη διαφορά σε ένα νέο σύνολό,Φυσικά όταν λέω σουπερσταρ εννοώ τον πάικτη εκείνον που θα αγωνίζεται στο 2-3 κ θα έχει 55% στα τρίποντα κ θα βγάζει τα κάστανα απο τη φωτιά όταν η ομάδα δεν "λειτουργεί".Επίσης μια θερμή παράκληση.Από τη στιγμή που το σαιτ ξέφυγε σε επισκεψιμότητα κ πλέον μπαίνουν κ ανίδεοι από μπασκετικούς όρους άνθρωποι όπως εγώ, θα ήθελά να περιορίσετε στις απολύτως απαραίτητες τις αγγλικές εφράσεις κ όρους μόνο σε αυτές που δεν χωρούν μετάφρασης.Εγώ ξέρω καλά αγγλικά κ μεταφράζω τι θέλετε να πείτε.Κάποιος άλλος όμως που θα θέλει να μάθει κ διψάει να καταλάβει το παιχνίδι όπως εσείς το παρουσιάζετε,ισως να μην τα καταφέρενει. Ευχαριστω παιδιά,καλο απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που λες οτι μια μεγαλη ομαδα στην επαννεκινηση της χρειαζοταν εναν σουπερ σταρ να μπορει να παρει την ομαδα στους ωμους της,ειδικα στην αρχη που δεν θα εχει αυτοματισμους ,ειναι τελειως αυτονοητο για οποιονδηποτε μπορει να σκεφτει λογικα,εκτος απο τον κοουτς Αρτζι..Θες για να μην στεναχωρησει τη διοικηση ,θες γιατι το μπατζετ των 12 πρεπει να εγινε 4-5 θες γιατι φοβηθηκε να μπλεξει με εναν τετοιο παικτη,δεν τεθηκε ποτε θεμα τετοιας μεταγραφης..Εδω κοπηκε ο Κοματος σημερα για οικονομια φανταζομαι,και οταν ο Τσαρτσα θα ειναι στα πιτς να δουμε τι θα κανουμε

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη αλλά να νομίζεις πως ο παο δεν έχει σούπερ σταρ παίκτη μάλλον ζεις σε άλλο γαλαξία. Αν δεν είναι αυτός ο παίκτης που γράφεις ο Μήτσος που θα πάρει πάνω του κρίσιμες επιθέσεις και μεγάλα σουτ τότε ποιος είναι; Σιγά μην είναι το μπάτζετ του παο 5εκ, δηλαδή το συμβόλαιο του Μήτσου και υπόλοιποι παίκτες, προπονητές παίζουν για ψίχουλα. Επίσης ο κόμματος κόπηκε αλλά όπως αποκάλυψε ο Άρτζι ο παο ψάχνει έναν ακόμα παίκτη. Αλλά που ξέρει ο Άρτζι εσένα έπρεπε να προσλάβει ο Δημήτρης και να φέρεις τον σούπερ σταρ παίκτη που δεν υπάρχει στην ομάδα

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και απο μενα καλώς σας βρήκα.

      -για τον φίλο πιο πάνω...είναι άλλο πράγμα η μή ύπαρξη καθαρόαιμου σουτέρ που να τη βάζει όπως λες απο το σπίτι του και εντελώς διαφορετικό ένας παίχτης που να καθαρίσει οταν η μπάλα καίει.Τέτοιον έχει ο παο.

      -μια παρατήρηση για το πόσο λειτουργικός θα είναι ο λασμε.Εκτιμώ σε αντίθεση με το jim, οτι θα παίξει πολλη ώρα.εννοώ ΠΟΛΛΗ.Και δε θα κάψει κανέναν.Με τον εξής τρόπο.

      1)θα παίξει στο 4 με παρτενέρ τοsofo στο 5(ελαχιστο χρονο ,λογω απουσιας high low παιχνιδιου, αν και εκτιμώ οτι δεν είναι τόσο κακός μεε τη μπάλα στα 5 μετρα)

      2)θα παίξει 4 με παρτενέρ τον armstrong στο 5.ισως λιγο περισσοτερο χρονο και αναλογα με την απόδοση του armstrong.

      3)θα παιξει 5 με τον panko sto 4 και το maciulis ή μπραμο στο 3 οταν θα θέλει να τρέξει η ομάδα.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα φίλε κ καλώς ήρθες. Κάνεις μάλλον κάποιο λάθος, θεωρώ ότι ο Λάσμε θα έχει τον περισσότερο χρόνο στο παρκέ από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλον ψηλό του Παναθηναϊκού. Και σίγουρα τα ζευγάρια που μας έδωσες θα φορεθούν.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα φίλε και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει και σούπερ σταρ (Τον σούπερ σταρ..) και θα στηριχτεί στην ομαδική λειτουργία όσον αφορά το σκοράρισμα. Όμως χρειαζόταν έναν σουτέρ -όπως πολύ σωστά ανέφερες- στο μισό γήπεδο. Είχα γράψει ότι τα τελευταία χρόνια πολλές ομάδες έφτασαν ψηλά χωρίς σπουδαίο σουτέρ στην περιφέρεια (Σιένα, Μακάμπι του Πάργκο κλπ.) αλλά αυτές θέριζαν στο τρανζίσιον. Ο Παναθηναϊκός θα βασιστεί στη σετ επίθεση και γι'αυτό αυτή η ανάγκη ίσως ήταν επιτακτική.. Το μπλογκ ξεκινώντας απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό, γι'αυτό και η ορολογία μιας και πολλές μπασκετικές ξενόγλωσσες φράσεις δεν βρίσκουν απτή επεξήγηση στη γλώσσα μας και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα. Σωστή η παρατήρηση σου πάντως, θα τη λάβω υπόψη μου..

      Διαγραφή
    6. συγγνωμη μαλλον δεν το εγραψα σωστα.δεν εννοουσα τόσο για το χρόνο συμμετοχής όσο για το κατά πόσο λειτουργικός θα είναι ο λάσμε μετά την απόκτηση του αρμστρονγκ.

      Διαγραφή
    7. Καλα εσυ παραπανω τι εισαι,ο δικηγορος του Αρτζι και πεταγεσαι και ειρωνευεσαικαι κοροιδευεις?Αλλα αλλο μου κανει εντυπωση,που ειχες απαντησεις και για τα τρια που εθεσα..Τι ακριβως εισαι κυβερνητικος εκπροσωπος η ξερολας?Παμε τωρα στο θεμα μας.Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου σ αρεσει δεν σ αρεσει..Χρησιμοποιησα τον ορο σουπερ σταρ επειδη τον χρησιμοποιησε αυτος στον οποιο απαντησα.Προφανως σουπερ σταρ εχουμε και προφανως σουπερ σκορερ δεν εχουμε.Εαν καταλαβες οτι ψαχνω τον παικτη που θα παρει τη μπαλα στα κρισιμα,καταλαβες λαθος..Ψαχνω τον παικτη που θα ειναι συνεχης απειλη και θα φθειρει την αντιπαλη αμυνα,και εκτος αυτου στην δυσκολη η κακη βραδια θα βαλει καμια 25αρια ποντους να καθαρισει.Δεν καταλαβαινεις οτι ο Μητσος στα 33 του δεν μπορουμε να του τα ζηταμε ολα?..Το δημιουργω και εκτελω ταυτοχρονα αποδειχτηκε καταστροφικο φετος[σου θυμιζω τον ημιτελικο]και εκτος αυτου δεν κυκλοφορουν τοσα κοροιδα στην Ευρωπη που θα σου αφησουν ελευθερο τον Μητσο στα μεγαλα ματς και στα κρισιμα σημεια.Γι αυτο σου προτεινω να ερθεις και εσυ στον δικο μου γαλαξια οπου ψαχνουμε 10 φασεις μπροστα και προσπαθουμε να προλαβουμε αλλες 10 παγιδες.. Οσο για τον Κομματο εαν τραυματιστει ο Τσαρτσαρης,ποιον θα βαλεις 4αρι διπλα στον Πανκο?Τον περιφερειακο που θα ερθει?Μην μου πεις τον Λασμε,γιατι αυτος εχει να καλυψει και τον Σοφο στο 5,αφου ο Αρτζι δεν υπολογιζει τον Σκορδιλη που ο ιδιος διαλεξε..Για να τελειωνουμε,πιστευω πολυ περισοτερο απο τον καθενα στον Αρτζι,φτανει να αποφασισει να δουλεψει σαν Αργυρης Πεδουλακης και οχι σαν Τοτης Φυλακουρης..

      Διαγραφή
    8. τον Ζοτς τον πιστεύεις ή και αυτός κατά την άποψη σου τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να δουλεύει σαν Ομπράντοβιτς. Και το γράφω αυτό γιατί ο Ζοτς ήταν που έχρισε απόλυτο κουμανταδόρο στην ομάδα τον Μήτσο και η απόδοση της ομάδας εξαρτιόταν από την απόδοση του Μήτσου. Επίσης σε καμια από τις ομάδες που χειριζόταν ο Ζοτς δεν υπήρχε αυτός ο παίκτης που να βάζει 20και πόντους για να ξελασπώσει η οπάδα. Ο Ζοτς ότι έκανε ήταν καλό όπως τη χρονιά που πήραμε το έκτο ενώ όλοι φώναζαν(δημοσιογράφοι, διοίκηση και φίλοι της ομάδας σε σχόλια) πως υπάρχει κενό στο 1-2 και ο αυτός αρνιόταν. Τώρα ο πεδουλάκης δεν δουλεύει που άφησε κάποιο κενό. Άσχετα που μπορεί να παίξει και ο Μασιούλις στο 4 xωρίς πρόβλημα.Ε πίσης φετός επειδή ο Μήτσος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και δε μπορεί να οργανώνει και να εκτελεί για αυτό αποκτήθηκε και ο Ξανθόπουλος ο οποίος θα παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα για να είναι φρέσκος ο Μήτσος. Για αυτό και μάλλον ο αποκτηθεί ο Μιλόσεβιτς. Α!όσον αφορά το 4.Για να χαρείς και να ησυχάσεις πως ο πεδουλάκης δουλεύει σαν κανονικός προπονητής και όχι σαν φυλακούρης να σου πω πως αν ο Αρμοστρονγκ δεν καταφέρει να ταιριάξει στην ομάδα θα υπάρξει αλλάγή

      Διαγραφή
    9. Εχω υποστηριξει θερμα τη λυση Πεδουλακη,οταν διαφωνω λες να εχω κακο σκοπο,ποσο μαλλον οταν ειμαι διπλα σε αυτην την ομαδα πολλα χρονια και θεωρω την οικογενεια Γιανακοπουλου σαν τεραστιους ευεργετες και τωρα στη κακιστη γενικη συγκυρια ο Δημητρης,βγαινει μαγκικα μπροστα υπο πολυ δυσκολες συνθηκες..Αυτη τη στιγμη γινεται επανεκινηση μιας ομαδας που λατρευουμε,ειναι κομματι της ζωης μας αλλα οι διαφωνιες μπορουν να γινουν καμπανακια και να προλαβουμε δυσαρεστες εκπληξεις.Αυτο με ενδιαφερει και οχι να φωναζω εκ των υστερων, οσοι χαιδευουν αυτια θα ειναι οι πρωτοι που θα αρχισουν να φωνασκουν σε περιπτωση αποτυχιας,κατι που εγω δεν θα κανω γιατι ξερω οτι δεν μπορεις παντα να κερδιζεις.Ο δε Αρτζι,μπορει να κανει οσα λαθη γουσταρει,αλλα επισης θα ειναι ο πρωτος που θα φυγει σε μια στραβη.Βλεπω πολλους να ειναι ετοιμοι να επιτεθουν στον παναθηναικο φιλαθλο,αλλα οταν οι Αγγελοπουλοι η οι Σπανουληδες κραζουν δεν τους βλεπω να αγριευουν μπρος τον αντιπαλο.Παμε στο θεμα μας.Αλλη ομαδα με Ζοτς,και αλλη περιπτωση τωρα.15 χρονια φτιαχνοταν η ομαδα με συνοχη,αρχες αλλα και εκει αστοχιες υπηρχαν.Ειναι ομως και οι αστοχιες μεσα στο παιχνιδι.Στο νεο ξεκινημα η ομαδα χρειαζεται στηριγματα και ο Αρτζι χρειαζεται βοηθεια απο το υλικο του.Σε αυτο το ροστερ υπαρχουν πολλα ρισκα,κενα και ερωτηματα. .Δεν ειπα ποτε οτι ο Αρτζι δεν δουλευει,αντιθετα τον θεωρω κορυφαιο Ελληνα προπονητη,γουσταρω που ειναι εδω για να παιξει το στοιχημα του,αλλα το μπερδεμενο χτισιμο,το γεμισμα της ομαδας με δικα του παιδια,η αδιαφορια του στο να παραμεινουν καποια παιδια,οπως επιθυμουσαμε και οι φιλαθλοι,ωστε να υπαρχει καποια συνεχεια,και η επιλογη του να γεμισει με ρισκα ειναι πραγματικα γεγονοτα και οχι προσωπικες μου αποψεις.αρα δεν σχολιαζω αλλα περιγραφω μια κατασταση.ο Μητσος θα σκασει στο τελος,ο Πανκο ειναι 35 χρονων και ποτε δεν εχει παιξει 2 μεγαλους αγωνες την εβδομαδα,ελαχιστοι εχουν πειρα Ευρωλιγκας,σε 2 εβδομαδες εχουμε 2 κρισιμα ντερμπι και ο Λασμε σουλατσαρει ακομη στο Αμερικα.[απαραδεκτο να μας ταλαιπωρει 2 μηνες και να μην εχει ο κοουτς plan b],ο Τσαρτσαρης ειναι επιρεπης,ο Μσσιουλης προερχεται απο σοβαρο τραυματισμο και χαμενη χρονια και για να παιξει στο 4,πρεπει να εχει βγει ο Μπραμος στο 3.Δηλαδη εσυ βλεπεις κατι απο αυτα λαθος?ΟΚ,μπορει ολα να πανε καλα και μακαρι.Οσο για τον σκορερ των 20+ ποντων θα σε εκπληξω αλλα δεν τον θελω τοσο για τα μεγαλα ματς,που μαλλον θα ειναι κλειστα[ειναι μανουλα σε αυτο ο Αρτζι],αλλα για τα πιο μικρα παιχνιδια πχ στην Καβαλα η στη Λουμπλιανα,προς αποφυγη γκελων οπου ενας τετοιος παικτης θα ξεχωριζει σαν τη μυγα μες το γαλα αλλα και δεν θα υπαρχει σε αυτες τις ομαδες αμυντικος η αμυντικη λειτουργια να τον σταματησει.Και υπαρχουν και πολλα καλα,τα εχω περιγραψει αλλη φορα.Για το Φυλακουρης,δεν εννοω σε αξια,αλλα να καταλαβει Ο Αρτζι οτι ειναι στον αυτοκρατορα της Ευρωπης και πρεπει να επιδειξει την γνωστη δυναμικη του προσωπικοτητα να αντιληφθει οτι ειναι αλλες οι απαιτησεις,και να μην γινει γιεσμαν..Αν με ακουσει θα ειναι για καλο του.Εαν ομως αποτυχει,μην βγει να τα ριξει στην διοικηση,δεν θα το δεχτω.Εδω παντως δεν ειναι Περιστερι και εαν χασεις σε 15 μερες απο τον Ολυμπιακο 10 ποντους,πεταξε η πρωτη θεση.Τελος κατα την γνωμη μου,Ο Αρτζι τον Ολυμπιακο και τον Μπαρτζωκα στην Ελλαδα τουλαχιστον θα τον δαγκωσει και ακομη οτι αλλο το στρατηγικο και η κεντρικη ιδεα[που για εμενα ηταν σε λαθος κατευθυνση]και αλλο το τελικο αποτελεσμα που μπορει να ειναι μια ευχαριστη εκπληξη Σεβομαι τις αποψεις σου,χαλαλι μας,και οι δυο Παναθηναικοι ειμαστε και ποναμε την ομαδα.Και παλι φιλοι..[Ασε που βλεπω να μας κυνηγαει ο Jim σε λιγο]

      Διαγραφή
  51. Γεια χαρά κολλητέ!
    Τώρα είδα την ανάρτηση με σχεδον 120 σχόλια! Άντε να τα χιλιάσεις, μακριά όμως από οπαδικά σχόλια και σχόλια γκρίκλις.
    Εγώ θα σταθώ στην ομαδάρα μου (μπορεί κάποιος τζες να έγραψε κάτι αλλά πραγματικά δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω 120 σχόλια τώρα!)
    1)Λες για τον Ερτέλ ότι κερδίζει τ θέση στο "1". Εγώ φιλικά φέτος δεν έχω δει καθόλου γιατί δε μου λεν απολύτως τίποτα (για τον ιδιο λόγο που δεν βλέπω και προπονήσεις). Αλλά με βάζη τη περσυνή ΤΡΑΓΙΚΗ σεζόν του Ερτέλ που έμπαινε και κουτούλαγε, αν πάει με αυτόν στο "1" του ζήτω που καήκαμε. ϊσως να έχει κάποια καλά προσόντα αλλά έχω την εντύπωση ότι δε ξέρει τι παίχτης είναι¨σουτέρ δεν είναι (καθε άλλο), οργανωτής δεν είναι, πολύ μέτριος, είναι γρήγορος, έχει καλή διείσδυση, αλλά μέχρι εκεί...Ο καμπέθας και αυτός ξέρουμε τι είναι, μέτριος, οπότε στο "1" φαίνονται τρομερά αδύναμοι...
    2)Στο "2" έχει τον Όλεσον, εντάξη δε θα τον σχοιάσω, δε μ'αρεσε ποτέ αυτός, αλλα κολλάει μερικά τρίποντα σε μερικούς αγώνες οπότε οκ. Αίνιγμα τι θα δείξει φέτος αυτός ο Rochestie, έκανε μεγάλη χρονιά πέρυσι, αλλά άλλο ΤΑΟΥ και σιπανία, και άλλο γαλλικό πρωτάθλημα..μακάρι να βγει..Τον Κοζε΄ρ δεν τον έχω δεί, αλλα πιστεύω ότι έχει καλό πακέτο για να κάνει καριέρα (αν και είναι παππούς, 26 νομίζω;)
    3)καλά στα φόργουορντ θα έχει πολύ πλάκα. Αυτός ο Λαμπέ, ενώ είναι ωραίος κυρίως επιθετικά, μια ζωή τραυματίας είναι. Ο μίλκο-καοτόνικ, απλά είναι μαχητικός αλλά δε δίνει τίποτα παραπάνω ούετε σε ποιότητα, ούτε σε δύναμη. Μόνο ο παιχταράς νοτσιόνι θα παλεύει φέτος για όλους, ειδικά μέχρι να επιστρέψει ο Λαμπε
    Για τον έτερο Μπιέλιτσα, πραγματικά δε ξέρω τι να πω: αν και μ'αρεσει σαν παίκτης, έχει ικανότητες και δυνατότητες, κάτι δε φαίνεται να κολλάει.
    Το μεγάλο μειονέκτημα της ΤΑΟΥ είναι ότι δε θα έχει τους 20+ πόντους και τα 6+ ριμπάουντ, και το σκοράρισμα με κάθε τρόπο και απο οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και κάτω απο οποιαδήποτε άμυνα του παιχταρά Τελέτοβιτς...συγνώμη, αλλά ο Τελέτοβιτς στα 23 ήταν 10 κλάσεις παραπάνω από τον μπιέλιτσα (26 είναι το παιδί τώρα, φαντάσου).
    Παρεπιμπτώντος, δε ξέρω κατά πόσο κολλάει σε αυτόν που είνα στους ΝΕΤΣ, δύσκολα θα βρει χρονο ειδικά τη πρώτη χρόνιά, μάλλον έπρεπε να πάει στους Καβαλιέρς, να έχει 20-25 στάνταρ λεπτά, ειδικά τώρα που έφυγε ο παικταράς ο Τζάμισον, θα έχει αρκετό ελευθετο χρόνο. Αλλα θα δούμε...περιμένο πως και πως τα ντερμπι της Ν.Υ. φέτος, και πιστευω πολύ στους ΝΕΤΣ, έχουν αξιόλογη ομάδα αλλα δεν εμπιστευομαι καθόλου τον τζόνσον (όχι τον Τζο...μη τρελαθούμε)
    Επίσης δε μου άρεσε καθόλου το κτίσιμο της Μπαρτσελόνα, πιστευω το 7,8 που εδωσες είνα υπερβολικό, αλλα οκ, το αφήνω για άλλο ποστ
    Άντε φιλαράκι, να σαι καλά, να τα λέμε και να γουστάρουμε
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Μπλά, που είσαι ρε φιλαράκι? Τι κάνει το Λουγκάνο, μουντάδα? Λοιπόν, στο αγαπημένο μας θέμα.. Η ομάδα είναι σε φάση ανασυγκρότησης, δουλεύει για να γίνει ΟΜΑΔΑ. Κυρίως στην άμυνα θέλει χρόνο για να φτάσει στα στάνταρντς του Ιβάνοβιτς. Ο Ερτέλ ήταν για φεύγα αλλά έκανε πολύ καλή preseason και ξεκινάει πλέον. Πρέπει να τσαμπουκαλευτεί λίγο φίλε, αυτό είναι το θέμα του. Ταλέντο έχει πολύ, αλλά αν δε μπορεί ο Ιβάνοβνιτς να τον αγριέψει , δε μπορεί κανείς.. Ο Καμπέθας και ο Ρότσεστι συμπληρώνουν τον άσσο. Ο Ντούσκο παίζει και με 2 πόιντ από τους 3 στην πεντάδα. Ο Κοζέρ είναι το '87 και είναι παιχτούρα. Έξυπνος, μπορεί να "δείξει" αμέσως. Ο Λαμπέ είναι "5".. Τραυματίας. Σκέψου ότι ο πιό σταθερός παίκτης της φροντκορτ μέχρι τώρα σε όλα τα ματς είναι ο Σονσέκα.. Ο Νοτσιόνι το'παμε, είναι σε ..αγρία κατάσταση. Τα ντερμπι της Ν.Υόρκης θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα φέτος. Ματσάρες, δεν χάνονται.. Ο Έηβερι Τζόνσον είναι καλός προπονητής, τον εκτιμώ, αν θες τη γνώμη μου.. Αντίθετα δε τρελάθηκα ποτέ με το πούλεν σου τον Τελέτοβιτς.. Πολύ ασανσέρ..

      Στείλε μου το μέηλ σου μπας και γνωριστούμε όταν ανέβω τον Δεκέμβρη.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε!
      Μουντάδα; Στο Λουγκάνο; Έχουμε πήξει στον ήλιο φίλε! Πολύ ωραίος φθινοπωρινός καιρός!
      Για μένα η ΤΑΟΥ φελτος είναι το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ, αν και πιστευω ότι πολύ δύσκολα θα κάνει κάτι, απλά όπως είπες χτίζεται για τα επόμενα 2-3 χρόνια, μπας και καταφέρουν και βγουν τα πολλά στοιχήματα.
      Από την άλλη, δεν είναι και πιτσιρίκια οι παικτες, ο πιο μικρός είναι ο Μεμάνια Μπιέλιτα ο οποίος είναι 23! οπότε κρατάω πολύ μικρό καλάθι, όχι μόνο γαι φέτος αλλα και για τα επόμενα χρόνια. Τον Ερτέλ δεν τον μπορώ καθόλου σα παίκτη, έχει ταλέντο, αλλα σε λίγα πράγματα, απο την άλλη έχεις πολλές αδυναμίες. Πιστεύω στον ρότσεστι φέτος...
      Εντάξη για τον Τελέτοβιτς γούστα είναι αυτά, αλλα δεν τον λες και ασανσέρ, μιλάμε για έναν παίκτη που πέρυσι (στα 25 του!) είχε σταθερά πάνω απο 20 ποντους σε κάθε ματς. Δε ξέρω πολλά τεσσάρια (και όχι μόνο τεσσάρια) με τέτοια αντίληψη και με τόση τρομερή έφεση στο σκορ (και στο ριμπάουντ!)
      Τσάκω και το μέηλ: georgios@idsia.ch μπας και καταφέρουμε να τα πούμε και από κοντά! (και ναι! Γιώργος εδώ!)
      Γειά σου φίλε, και να'σαι πάντα καλά και δυνατός και μπασκετικός!
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    3. Έγινε Τζορτζ, να'σαι καλά φίλε..

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα
    από ότι διάβασα ο Πεδουλάκης στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου αποκάλυψε πως θα αποκτηθεί και άλλος παίκτης για την περιφέρεια. Μάλλον για Έλληνα θα κινηθεί. Jim έχεις στα υπόψιν κάποιον έλληνα καλό για συμπληρωτικό ρόλο; Επίσης ο Παπαδογιάννης έγραψε πως ο παο εκτός από τους μικρούς χαραλαμπόπουλο και διαμαντάκο απέκτησε και παπαγιάννη και αντετοκούμπο. Αληθεύει;Σε ρωτάω γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριακή γειά σου. Ο Παπαγιάννης είναι "κλεισμένος" από την αρχή της off season, ο πατέρας του έχει διαλέξει Πεδουλάκη. Αυτός άλλωστε τον έβαλε να παίξει. Και να ξέρεις υπήρχε ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον μικρό..

      Διαγραφή
  53. Το δίπολο πρασίνων-κόκκινων άλλη μια φορά κυριάρχησε μιας εξαιρετικής και αμιγούς μπασκετικής ανάλυσης που αναφερόταν μεν και στους αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ αλλά και σε πλείστες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες αποκαλύπτοντας, όπως πάντα άλλωστε, μόνο τη γνώμη του γράφοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Jim ξερεις μηπως γιατι δεν κρατησαν τον Κομματο?Για το 40ρι που θα επαιρνε?Με Σκορδιλη και ευπαθη Τσρτσα,και 35αρνη Πανκο,ειναι δυνατον να μην εχεις εστω και τον Κομμματο για ωρα αναγκης..Αληθευει οτι ο Ντικουδης κοπηκε γιατι ζητουσε 70 και του εδιναν 40?Ποιον περιφερειακο θυμηθηκε αραγε ο Πεδουλακης και θελει να φερει,ο Παπαμακαριος εχει ομαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ξέρω ότι ποντάρει στον Γιαννόπουλο. Γιατί να μην πάρει αυτός τον garbage time του Κόμματου? Αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Αν τον ήθελε, τον υπέγραφε.

      Διαγραφή
    2. Οι ομαδες κρινονται απο τις λεπτομερειες.Μια πρωτη αισθηση που εχω ειναι οτι ο Γιαννοπουλος εχει αρχισει μουδιασμενα,και ακομη ο Κομματος ακουμπαει και στο 4..Με Πανκο 35 χρονων να εχει πρωτη φορα τετοιο βαρυ προγραμα στην καριερα του ,με Σοφο,Τσαρτσαρη καθε χρονο 2-3 μηνες εξω και με αμφιβολο Αρμστρονγκ,θεωρω απιθανο να μην χρειαζοταν ο Κομματος αρκετα μεσα στη χρονια.Και εχει και το 3ποντακι του και το μποι του.Τον βαζεις 2 λεπτακια μεσα να κανει φαουλ,του δινεις και ενα σουτ..Εστω και μονο για το ντερμπι που δεν προβλεπεται να παιξει ο Λασμε[αλλη χαζομαρα αυτη και δεν μιλαει κανεις,ο Λασμε δε φτανει που μας ταλαιπωρησε τοσο, ακομη βολοδερνει στην Αμερικη,με Ομπραντοβιτς θα ειχε ερθει κολυμπωντας]Jim,Σ ευχαριστω για την απαντηση

      Διαγραφή
  55. Jim ποια είναι η πρώτη τετράδα που σου έρχεται στο μυαλό για F4? Μην μου πεις ότι είναι νωρίς. Καφενειακά σε ρωτάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καφενειακά σου απαντάω δε μου έρχεται κάτι. Είναι πολλές οι ομάδες που "μπορούν".. Από καλή βάση ξεκινά η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ, αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό..

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η CSKA με το ρόστερ που έχει, είναι ακλόνητο φαβορί τουλάχιστον για F4....και κάτι μου λέει ότι φέτος δεν θα "πουλήσει" τον τελικό, ένεκα του ότι θα υπάρχει ένα ξύπνιος προπονητής στον πάγκο (με την έννοια του ότι δεν θα κοιμάται)...:-)

      Διαγραφή
  56. jim πλέον στο μπλογκ σου γίνονται τόσα σχόλια που αν δεν μπω μια μέρα την επόμενη θέλω διπλάσιο διάβασμα για να διαβάσω τις γνώμες όλων.... θέλω να σε ρωτήσω αν ασχολείσαι με euroleague fantasy challenge... αν το γνωρίζεις και σε ψήνει η ιδέα φτιάξε league για τους αναγνώστες σου!!! με τα λαυράκια που έχεις εδώ μέσα θα γίνουν επικές μάχες... για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήθελα και καμία συμβουλή αν γίνεται!!!! συνέχισε έτσι στο μυαλό μου είσαι ήδη μπασκετικά στο ίδιο επίπεδο με τον φίλιππα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Δημήτρη και σε ευχαριστώ. Ασχολούμαι ναι, ρώτα λίγο πρίν την έναρξη να σου πώ. Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου..

      Διαγραφή
  57. Στο τελος το γ€&@€&@ες χαχα
    Πλακα κανω φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. χαχαχαχ ήταν υπερβολικό όντως αλλά και το να γράψω είσαι δεύτερος μετά τον φίλιππα δεν μου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. http://www.youtube.com/watch?v=ONgFKUM0OGw&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. αν όμως ο παίχτης είναι έλληνας δεν τον ενοχλεί!
    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=IVdkCxy-tNI
    Ένας και μοναδικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δεν σχολίασα τον χαρακτήρα ή τον άνθρωπο Συρίγο... μπορεί να είναι υπερόπτης αλαζόνας και ξερόλας αλλά τα καντάρια μπάσκετ που ξέρει αυτός δεν τα ξέρουμε μαζί όσοι γράφουμε εδώ μέσα... αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ξενέρωσα με Κόμματο τον ήθελα Τζίμ, για το καυτό χέρι από το τέσσερα.Στοίχημα στον ΑΓΟΡ θα κάνει αίσχη.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον βοηθά το στυλ της ομάδας μπορεί να κάνει καλή σεζόν.

      Διαγραφή
  63. Μήπως το ταξίδι της Real για τα δυο ματς με Ράπτορς και Γκρίζλις δεν είναι τόσο κακό για ΠΑΟ;
    Εγώ, σε αντίθεση με τους περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού, δεν έχω κολήσει με το πρωτάθλημα. Το περσινό δε του Ολυμπιακού, αν και με πόνεσε, ήταν μια δικαίωση του Σπανούλη κι ένα χαστούκι σ' αυτούς που με τον τρόπο τους τον έδιωξαν απο την ομάδα - έναν σπουδαίο παίκτη στην πιο καλή του ηλικία. Ας είναι...
    Εγώ ζω για τα Ευρωπαϊκά, για το 7ο.
    Αφού ο RG θα πάρει παίκτη 1/2 ή 2-2/3, μήπως πρέπει να πάρει ένα ταλέντο μέχρι € 100-125 χιλ. μόνο για την προπόνηση και για τα μάτς της ευρώπης (ή έναν έμπειρο και χρήσιμο για 5-10 λεπτά);
    Απο αυτούς που είχε στις λίστες ο Jim πριν 1-2 μήνες ποιοί είναι ελεύθεροι;
    Αν κλείσει ο Μιλόσεβιτς τι μπορεί να δώσει στην ομάδα;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί Θοδωρής έχει ακουστεί ο Μιλόσεβιτς?

      manu chao

      Διαγραφή
    2. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/o_pedoylakhs_eksetazei_ton_milosevits.1953410.html

      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. Ο Παναθηναϊκός δε θα έχει εύκολο έργο με τη Ρεάλ αν και θεωρώ (κυρίως με τη Φενέρ) ότι οι πράσινοι μπορούν να πιάσουν κόσμο στον ύπνο τώρα νωρίς στη σεζόν (δεδομένο ότι κάποιοι τους θεωρούν αποδυναμωμένους κυρίως λόγω της φυγής Ζοτς και του ολοκαίνουργιου ρόστερ).

      Διαγραφή
  64. Αν έπρεπε να αποκτηθεί κάποιος παίχτης για τον παο,αυτός θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να παίζει και στο 3 αλλά και στο 4.Δυστυχώς Έλληνας για την συγκεκριμένη θέση,πλην του Βασιλόπουλου δεν μου έρχεται στο μυαλό..Οπότε θα επένδυα σε ένα κολλεγιόπαιδο που δεν θα έχει τρομερές απαιτήσεις και θα μας ενισχύει μόνο στην Ευρωλίγκα για αρχή.Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος απόκτησης ασσόδυου μιας και για τις θέσεις αυτές θα μπορούν να παίξουν 5 παίχτες(Διαμαντίδης,Ούκιτς,Ξανθόπουλος,Κίτσεν και ο Μπράμος σε ειδικές περιπτώσεις).Αντίθετα στο 3 και κυρίως στο 4 υπάρχει θέμα.Είναι παράλογο να κρατάς τον Κόμματο που παίζει σε αυτές τις θέσεις για 2 μήνες,να ακούγεται ότι κλείνει και τελικά να τον διώχνεις και να ψάχνεσαι για παίχτη στο 1-2.
    Καλύτερη λύση θα ήταν να κλείσεις τον Βελίτκοβιτς(αλλά δεν θα είναι προσιτός οικονομικά,γι'αυτό θα έκλεινα αμερικανάκι) και όταν επιστρέψει για τα καλά να χρησιμοποιούμε τον Άρμστρονγκ στην Ευρωλίγκα.
    Ο Πεδουλάκης βέβαια κάτι θα έχει σκεφτεί για να ζητάει παίχτη εκεί.Τζιμ,ποια η γνώμη σου για Μιλόσεβιτς?Έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια?Ο Ζορόφσκι είναι ελεύθερος?Τον θεωρώ καλύτερο από τον Σερβοέλληνα.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή την αναφορά του Ζέλικο στο Βασιλόπουλο, πού είναι αυτό το παληκάρι; Το έκοψε το άθλημα;

      Διαγραφή
    2. Ο Ζορόφσκι παίζει για τον Ματζόν στη Βενέτσια. Τον είχε ζητήσει στον Άρη στη δεύτερη θητεία του μάλιστα. Ο Μιλόσεβιτς θα βοηθήσει σε αμυντικούς ρόλους και θα ανταγωνιστει σημαντικά τον Ξανθόπουλο. Ξεκάθαρα ο κόουτς είπε "παίκτη που θα μπορεί να μας βοηθήσει και στις προπονήσεις" οπότε δε πάει σε Αμερικανό κλπ.

      Διαγραφή
  65. Δε συμφωνώ με το φίλο. Στο 3 είναι απλά επαρκής, αλλά μπορεί στην ανάγκη να παίξει με τρία γκαρντ. Έχει γίνει κατ' επανάληψη με επιτυχία.
    Με δύο 3 δεν μπορεί να παίξει σε βάρος του 1/2.
    Στο 4 υστερεί σε ποιότητα, με την έννοια ότι δεν έχει έναν ολοκληρωμένο, έναν πλήρη καθαρό 4 παίκτη στην ακμή του. Λύσεις όμως πολλές.
    Για μένα φωνάζει.
    Η πηγαίνει σε μια λύση να πάρει δλδ ένα ταλέντο μέχρι € 100-125 χιλ. μόνο για τα μάτς της ευρώπης και για την προπόνηση ή έναν έμπειρο και χρήσιμο για 5-10 λεπτά.
    Ο Παπαλουκάς είναι κορυφαία λύση. Είναι δε κολητός του ΔΔ, έχει εξίσου ανώτατες παραστάσεις και θα προσαρμοστεί σ' ένα μήνα. Ακόμα, για να τον έχεις ζεστό δεν απαιτεί κάθε μάτς 20 min αλλά αρκουν 5-10. Να παραμερίσουμε όλοι όλα τ' άλλα και να υπογράψει σωστό συμβόλαιο με γεναίο μπόνους για πρωτάθλημα και κυρίως τι F4. Πάω στοίχημα ότι έτσι έχεις βάσιμες ελπίδες να πας F4 - και αν πας μέχρι εκεί, κάθε 2 χρόνια ξέρεις τι γίνεται Αργύρη ;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Παπαλουκά τον εκτιμά πολύ ο Πεδουλάκης αλλά στη παρούσα κατάσταση είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια προσέγγιση.

      Διαγραφή
  66. Jim, σε διαβάζω καθημερινά, καθώς εκτιμώ πολύ τα σωστά ελληνικά που χρησιμοποιείς, καθώς επίσης και την ποικιλία των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεσαι.

    Εξάλλου, το blog σου αναφέρεται ξεκάθαρα και στο δικό μας, που φαντάζομαι ήδη γνωρίζεις αλλά δεν αναφέρω εδώ για λόγους διακριτικότητας, ως ένα από αυτά που όλοι όσοι αγαπούν τη σπυριάρα μπάλα καλό θα είναι να διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3-ponto.blogspot.com Το αναφέρω εγώ Στράτο.. Πολύ καλή δουλειά από τα παιδιά εκεί.

      Διαγραφή
  67. εγώ παιδιά πάντως φέτος βλέπω εκπλήξεις για το Λονδίνο. όπως πέρσι ο οσφπ΄. κάποιο αουτσάιντερ θα προχωρησει

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό το πράγμα με τον Άρμστρονγκ έχει ξεπεράσει πλέον και τα όρια του παραλόγου ! Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που γράφουν εδώ μέσα έχει ήδη αποφανθεί ότι είναι η χειρότερη μεταγραφή του φετινού Παναθηναϊκού, στην καλύτερη περίπτωση είναι μετρίως μετριότατος, δεν ταιριάζει στα σχήματα με τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας, και είναι 1ος υποψήφιος για υποχώρηση. Κι όλα αυτά, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που τα γράφουν και τα υποστηρίζουν, αμφιβάλλω εάν έχουν δει πάνω από 1-2 παιχνίδια του Παναθηναϊκού (δεδομένου ότι το τουρνουά της Κρήτης ήταν για prive συνδρομητές). Οπότε στην καλύτερη περίπτωση να έχουν δει τα παιχνίδια στο τουρνουά της Σόφιας, με Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα, τα οποία ήταν και τα πρώτα του Άρμστρονγκ με τον Παναθηναϊκό (αμφιβάλω εάν μέχρι τότε είχε κάνει πάνω από 2-3 προπονήσεις με την ομάδα και εάν είχε προλάβει να μάθει ακόμα και τα ονόματα των συμπαιχτών του), άντε κάποιοι να έχουν δει και κανένα περσινό παιχνίδι του με την Βιλερμπάν στο youtube, εάν τυχόν κάθισαν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία. Ο αποκλειστικός σχεδόν λόγος, λοιπόν, που έχουν καταλήξει στα παραπάνω συμπεράσματα, είναι γιατί έχουν πάρει ως δεδομένα όσα έχει γράψει ο διαχειριστής του παρόντος blog, ο οποίος δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να έχει δει πολλά περισσότερα παιχνίδια του Άρμστρονγκ, να έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από άλλους που τον γνωρίζουν καλά, και τελικά να αποδειχτεί ότι είχε απόλυτο δίκιο στις εκτιμήσεις του. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι του να αντιμετωπίζεται ως ο γκουρού των διαφημίσεων της vodafone, η φωνή της απόλυτης αλήθειας και να εκλαμβάνονται ως αξιώματα όσα γράφει, και «αφού το είπε ο Jim Conway, έτσι είναι», υπάρχει τεράστια απόσταση (και εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι : αυτό δεν αποτελεί μομφή προς τον ίδιο τον διαχειριστή, ο οποίος καλά κάνει και εκθέτει την άποψή του και τις εκτιμήσεις του, και ο οποίος δεν νομίζω να διεκδίκησε ποτέ κανένα αλάθητο). Φυσικά, ούτε εγώ έχω περισσότερες εικόνες από τον Άρμστρονγκ απ’ ό,τι η πλειοψηφία εδώ μέσα. Στην πραγματικότητα, ούτε καν ακουστά δεν τον είχα πριν. Ούτε και υποστηρίζω ότι είναι φοβερός παίχτης, καταπληκτική επιλογή, τεράστια μεταγραφή. Δεν λέω ότι είναι ούτε καν μέτριος. Μπορεί, μάλιστα, να αποδειχθεί και πολύ χειρότερη επιλογή απ’ ό,τι εκτιμούν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ εκ προοιμίου ως δεδομένα τίποτα απ’ όσα έχει γράψει ως εκτίμησή του ο διαχειριστής του blog (όχι μόνο ο συγκεκριμένος, αλλά ο οποιοσδήποτε), μέχρι να έχω ο ίδιος πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα από τον παίχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αψογος.....ενας φιλος εγραψε 'παιρνουμε σαν δεδομενο οτι ο αρμοστρονγκ θα ειναι αποτυχια...' και αυτο επειδη εχει τις ενστασεις του ο τζιμ!!!!!ας τον δουμε πρωτα σε καμποσα παιχνιδια και μετα να κρινουμε ρε παιδια!

      Διαγραφή
    2. OK, δεν το παρατήρησα μόνο εγώ αυτό...Έχει ξεφύγει λίγο το πράγμα, πολλοί την έχουν δει προπονητές του καναπέ και άλλοι ενώ ξεκάθαρα το ρόστερ έχει πάρει κατά 95% την τελική του μορφή επιμένουν να ονειρεύονται παίκτες και να χτίζουν την ομάδα σύμφωνα με τα δικά τους γούστα. Πάρτε το χαμπάρι, αυτούς έχουμε. Ο Βελίτσκοβιτς (τώρα τουλάχιστον) δεν πρόκειται να έρθει. Και είτε το θέλετε είτε όχι ο Άρμστρονγκ είναι επιλογή του κόουτς και μέλος της ομάδας. Τώρα το τι θα γίνει θα το δούμε σύντομα. Και αν προκύψει ανάγκη για μεταγραφή στην πορεία θα το δούμε κι αυτό. Προς το παρόν λοιπόν Άρμστρονγκ και ξερό ψωμί.

      Διαγραφή
    3. O armstrong είναι κάτι που δεν είχε τα τελευταια 2 χρόνια τουλάχιστον ο παο.Το μόνο του αρνητικό (φαίνεται να) είναι η έλλειψη touchness.Η άνευ όρων παραγωγή ενέργειας ,βουτιές στο παρκέ ,σπρώξιμο εκτός φασης,δυναμικά check κτλ.Αυτό κυνήγησε ο Πεδουλάκης με το lasme.

      Κάτι μου λέει όμως, οτι ο Αργύργης θα το μεταμορφώσει το παιδί και θα κάνει την καλύτερη του σεζόν

      Διαγραφή
    4. Εγω τον Αρμστρονγκ δεν τον ηξερα,αλλα καθισα και τον ειδα σε 1-2 παιχνιδια της περσινης Asvel.
      Τα στοιχεια του παιχνιδιου του ειναι πανω - κατω οπως τα περιεγραψε ο Jim.
      Πιστευω οτι θα δεσει φανταστικα στην αμυνα με τον Λασμε.
      Οπως ειχα πει στον Jim,η χημεια θα ειναι παρομοια με εκεινη του διδυμου Bilba-Reden της Λιμοζ του 93.
      Αλλωστε και ο Jim δεν λεει οχι στον Armstrong σαν 2ο-3ο ψηλό.Ισα-ισα,που νομιζω οτι και Jim θα θεωρει την τριαδα Lasme,Σοφο,Armstrong απο τις πιο "δυνατες" στην Ευρωλίγκα.
      Εκει που ειχε ενδοιασμους ο Jim,ηταν ο Armstrong σαν μοναδικο 5αρι,πισω απο τον Σοφο.
      Παντως εμενα μου εκανε θετική εντυπωση το ποσο ο Αμερικανός επηρρέαζε το παιχνιδι της γαλλικης ομαδας,και στις δυο πλευρες του γηπέδου.Π.χ. στον αγωνα με τον Αρη ,οταν ηταν στο παρκε, η γαλλικη ομαδα ηταν σουπερ ανταγωνιστικη.Οταν αναγκαζοταν να αποσυρθει λογω κουρασης ή φαουλ η γαλλικη ομαδα επαιρνε την κατω βολτα.Δειγμα ενος -αν μη τι αλλου- καλου παικτη.

      Διαγραφή
    5. Φιλαράκι, όχι μόνο έχουμε αναγάγει τον Αρμστρονκγ σε μουφο-παίκτη χωρίς να τον έχουμε δει (χωρίς καν να τον έχουμε ακούσει), αλλα έχουμε βαφτίσει και τον μετριότατο (και τραυματία!) Βελίτσκοβιτς (τον οποίο έχουμε να τον δούμε να παίζει αξιοπρεπές μπάσκετ από το 2008 και ο οποίος, παρεπιμτώντος, θέλει 400χιλ) σε μάγο υπερ-παίκτη που θα λύσει ξαφνικά όλα τα (υποτιθέμενα) προβλήματα του ΠΑΟ...καλά κρασά

      Και για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι καλά και ντε ο Λασμέ με τον Αρμστρονγκ είναι ότι καλύτερο μπορούσε να βρει ο ΠΑΟ αλλα έλεος με όλη αυτή την αρνητική ενέργεια, χωρίς να έχουμε ιδέα για τι παίκτη μιλάμε...έτσι και αλλιώς ΤΡΙΤΟΣ ψηλός λογίζεται, να παίρνει κανα ριμπάουντ κτλ
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    6. Κ γω το χω γραψει πολλες φορες οτι ειναι νωρις να κρινουμε παιχτες κ μν τρελενεστε αλλα περιμενετε να τους δειτε.τοσα παραδειγματα κολλησανε σε ομαδες κ βγαλανε ματια.το μεγαλητερο περσι?του dorsey.τον ειδα στην caja κ γελαγα οταν τον πηρε ο ολυ.κ τελικα πως εξελιχτηκαν τα πραματα.
      Απλα ο jim δεν ειπε ποτε οτι ειναι μετριοτατος.ειναι ξεκαθαρο.θεωρησε οτι με το υπαρχον ροστερ αδικειται κ σαν εκτιμηση επρεπε να παει σε αλλου ειδους μεταγραφη ο παο.αλλα οπως εχει ξεκαθαρισει ανθρωπος ειναι κ μπορει να κανει λαθος στο μελλον οπως κ με τον dorsey οπου κ γω λαθος εκανα στην κριτικη μου.
      Το χω ξαναπει.χαλαρωστε ρε σεις.μην ειστε αμπαλοι.περιμενε να τους δειτε.δεν ειναι ολα δεδομενα

      Διαγραφή
    7. Επισης πρεπει να γνωριζετε οτι ο πεδουλακης ειναι αν οχι ο καλητερος ελληνας coach σε αναδειξη παιχτων κ βελτιωσης τους απο τους καλυτερους.
      Υπομονη

      Διαγραφή
  69. ρε παιδια ο αμστρονγκ ειναι καλος παιχτης

    ο σχεδιασμος ειναι κακος

    ο ΠΑΟ αν εχει τα λεφτα ας παει να παρει το βελιτσκοβιτς να τελειωνει (θα κλεισει όλες τις τρύπες)

    απο κει και περα ο αμστρονγκ μπορει να παιξει για παραδειγμα σε μια 5αδα τυπου
    διαμαντιδης ουκιτς μπραμος λασμε αμστρονγκ
    με ζωνη αμυνα 3-2 και σκοπο κοβω τα drives και παιρνω το αμυντικο για να κανω αιφνιδιασμο

    προβλεπω πολυ κοσμο να βλεπει το ΠΓΣΣ - ΠΑΟ για το κυπελο αυριο



    JIM θα υπαρξει 2ο μερος για τις ομαδες της euroleague?
    παρτιζαν,καντου κλπ (αν και ξερω οτι εχεις γραψει ηδη για πολλες)

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πεδουλάκης δεν παίζει 3-2 ζώνη.Απο απλές ζώνες μόνο 2-3(ελάχιστα).Και μετά παίζει 1-1-3 match up, που προβλημάτισε πολλούς προπονητές τησ α1.

      ο σχεδιασμός είσαι σίγουρος οτι είναι κακός?Αλλο κακός και άλλο αναγκαστικός.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. TROUBLE
      ναι μαλλον κακο τον λες
      αναγκαστικος όχι γιατι επιλογες υπάρχουν και υπήρχαν
      τελος παντων γενικα ο ΠΑΟ απο τοτε που εφυγαν οι Φωτσης και Νικολας επειδη δεν μπορεσαν να σπασουν το συμβολαιο και να διωξουν τον Σατο εχει κανει πολυ κακες επιλογες τα καλοκαιρια
      Παλιοτερα με το χρημα να υπαρχει δεν φαινονταν ολα αυτα
      τωρα όμως πρεπει να κανεις φτηνες και καλες επιλογες
      1-1-3 match up
      οκ εχεις δικιο σε αυτό
      απλα προτεινα μια 5αδα για μια υποτιθεμενη λογικη στο στησιμο

      Θα δειξει :)

      supersportspy

      Διαγραφή
    3. Εγώ δε θα πώ τι είναι ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός.Ίσως να έχεις δίκιο αλλά σκέψου οτι πολλοί παίχτες που αναφέρουμε ωσ φτηνούς, καλούς ,value for money εμείς που είμαστε έξω απο το χορό, τα προπονητικά επιτελεία τους έχουν αποκλείσει για λόγους που δεν είμαστε δυστυχώς σε θέση να γνωρίζουμε.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι στην άμυνα θα έχουμε πρόβλημα, εξ'ου και δεν θεωρώ τον προγραμματισμό του Αρτζι "κακό". Πηγαίνε για παιχνίδι 65-70 πόντων, και εκεί οι παίκτες που έχουμε (σε οποιονδήποτε συνδυασμό) μπορούν να ανταπεξέλθουν ανετότατα...

      Το πρόβλημά μου είναι -το έχω πει και εδώ και αλλού- τα "μεικτά" σχήματα με τα 4/5αρια μας ειδικά στην επίθεση, όπου δεν θα υπάρχουν σταθερές και σημεία αναφοράς. π.χ. ακόμα και ο Drew θα σου έδινε ένα σημείο αναφοράς με ένα μετριόκαλο ποσοστό έξω από τη γραμμή. Τώρα, πλην Σόφο, δεν θα έχουμε καθαρό inside game (κυρίως εναντίον 7footers), ενώ και η θέση 4 μπορεί να κινδυνέψει να "θαφτεί"...οπότε θα γυρίσουμε στο παλιό "γύρω-γύρω όλοι"....

      Διαγραφή
    5. Λογικότατος προβληματισμός φίλε αντώνη.Συμφωνώ και γω αν και θεωρώ οτι ο παο φέτος θα έει 2 πρόσωπα.

      -το πρώτο με το sofo μέσα ,όπου η μπάλα θα μεταφέρεται σε αυτόν με απλές διαδικασίες και χωρις πολυ pick on the ball απο τον ιδιο.(για να κανει οσο το δθνατόν μικρότερες αποστάσεις και να διατηρεί δυνάμεις).
      -το δεύτερο με armstrong ,οπού το pick n roll θα είναι ο κινητήριος μοχλός μας

      ετσι νομιζω θα περιοριστει το πρόβλημα που περιγράφεις με δεδομένο οτι μπορει να μην έχεις σουπερ 3 pointer αλλα εχεις 2-3 παιδια που σουταρουν αξιοπρεπως

      TROUBLE

      Διαγραφή
  70. εγω νομιζω θα κολώσεις χωρίς σουτέρ.θα γίνεις πιό προβλέψιμος στην επίθεση.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ρε μαγκες αφου θελουμε εναν γκαρντ για ευρωλιγκα γιατι δεν υπογραφουμε ομορφα και ωραια τον Λακοβιτς που θα μεινει ελευθερος?πειτε γνωμες

    Θανος13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου αρέσει ο Λάκοβιτς. Ότι πρέπει για 10-12 ποιοτικά λεπτά στην Ευρωλίγκα,να μας βοηθήσει και στο πρόβλημα του σουτ.Ασε που σε κανέναν τραυματισμό Κίτσεν-Ούκιτς τον έχωνες full time και στην Α1.Αλλά είναι ακριβός για αυτό που ζητάμε.

      Διαγραφή
  72. Jim καλησπερα και παλι φιλε.Για να μην απαντας στα μηνυματα μου μυριζει κατι φρεσκο.Αντε με το καλο και δεν κρατιομαστε!Τι εκανε παλι το παλικαρι ο Mirotic σημερα;Double-double με 28π,10ρ και αψογη ευστοχια.Εχει να τρελανει πολυ κοσμο φετος.Μιας και ξεκινανε σιγα σιγα και τα παιχνιδια των ομαδων του NBA με τις ευρωπαικες οποτε βρεις γραψε κατι για την αλλη μερια του Ατλαντικου.Αναμενονται πολλες μαχες και κει φετος.Keep up the good work.
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή