Athlenda

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΤΟ(Υ) ΟΠΩΣ Ο ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ..




Η Καντού του Αντρέα Τρινκιέρι διαχειρίστηκε το βάρος του φαβορί στο προκριματικό τουρνουά της Ευρωλίγκας και πλέον μεταμφιέζεται σε underdog για να αποτελέσει την έκπληξη της φετινής σεζόν στη διοργάνωση..



 Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζεις (έστω και στην έδρα σου) «τη σεζόν» τόσο νωρίς μέσα στη..σεζόν. Οι Λομβαρδοί μετέτρεψαν την πίεση σε δημιουργικό άγχος κερδίζοντας την πολυπόθητη θέση στους ομίλους της Ευρωλίγκας, φυσική συνέχεια της περσινής εξαιρετικής τους πορείας. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει μια ομάδα με ικανό προπονητή. Και ο Αντρέα Τρινκιέρι είναι ικανός..


 Στην Ιταλία θεωρείται το επόμενο μεγάλο χαρτί της προπονητικής σκηνής και όχι άδικα. Πέρυσι παρουσίασε μια άρτια οργανωμένη ομάδα, με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο και στο «ξέρουμε τι παίζουμε και τι μπορούμε». Αν μάλιστα αντιληφθεί κανείς ότι η Καντού έχασε ουσιαστικά στο σουτ την πρόκριση στην ποστ σίζον , συνειδητοποιεί αμέσως την ποιότητα της δουλειάς που έγινε στην «μαραγκούπουλη» των 40 χιλιάδων κατοίκων. Είναι από τις ωραίες επαρχιακές ιστορίες που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει ο θεσμός.. Τα πλέη-οφς της Ιταλικής λίγκας βέβαια προσγείωσαν ομάδα και οπαδούς λίγο άβολα καθώς το Πέζαρο των Χίκμαν-Χάκετ-Ουάιτ τους πέταξε εκτός νωρίς. Ο Τρινκιέρι αναδιοργανώθηκε και με ένα face-lift παρουσίασε ένα σύνολο φέτος, έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου μπάσκετ, αλλάζοντας αρκετά πράγματα στη δομή του.
Πρώτος στόχος στην off season για τον Αντρέα Τρινκιέρι ήταν να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και να ανεβάσει το επίπεδο της αθλητικής ικανότητας  της, ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και σε υψηλότερους ρυθμούς, χωρίς να αλλάξει τελείως την αγωνιστική της φιλοσοφία. Από το Καντού αποχώρησαν οι γερόλυκοι Μαρκονάτο (Βενέτσια) και Μπαζίλε (Μιλάνο), το βασικό δίδυμο των γκαρντ Τσιντσιαρίνι-Πέρκινς ενώ η ομάδα δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί οικονομικά τις προτάσεις των ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι για τους Μίτσοβ-Σερμαντίνι, τους οποίους ήθελε (όπως και τον Περκινς) να διατηρήσει στο ρόστερ της. Μάλιστα με τον Γεωργιανό γίγαντα έγινε «θέμα» μιας και στην Καντού τον κατηγόρησαν για συμφωνία με τους Ισραηλινούς πολύ πρίν τη λήξη της σεζόν ( η μπασκετική πιάτσα είχε βουίξει). 


 Χωρίς μεγάλο μπάτζετ αλλά με προγραμματισμό διοίκηση και προπονητής άλλαξαν 6 βασικούς παίκτες με αθλητές ανάλογης αξίας, με μεγαλύτερα όμως potential. Η τριάδα των Αμερικανών της αναμένεται να βγάλει μάτια. Νέα παιδιά, με μεγάλη διάθεση να παίξουν, να κοντράρουν και να καθιερωθούν  τονώνοντας παράλληλα την αγωνιστική φύση της Καντού. Ο Τζεφ Μπρούκς (24, 2.03) με τον Άλεξ Τάιους δίνουν στην ομάδα αυτό που έλειπε πέρυσι. Γρήγορα πόδια, ταχύτητα και αθλητικά προσόντα στη φρόντλάιν. Ο πρώτος, απόφοιτος του Πέν Στέητ του Έντ Ντεχέλις (γνωστός για τις απόψεις του περί πειθαρχίας και ομαδικού μπάσκετ με έμφαση στα βασικά) ήρθε μετά από μια εξαιρετική πρώτη επαγγελματική χρονιά στη Τζέσι, ομάδα που έχει βγάλει ουκ ολίγα λαβράκια ( Σάτο, Μος , Τζέημς Σίνγκλετον ). Πολύ αθλητικός φόργουορντ (εξαιρετικά πόδια) , με γνώση του αθλήματος, καλό εξωτερικό σουτ και ballhandling , έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, καλύπτει κυρίως το «4» αλλά και το «3». Ο Τάιους από την άλλη ήταν μια μίνι ρεβάνς από τη Μακάμπι για την υπόθεση Σερμαντίνι μιας και ο Αμερικανός ήταν σταντμπάι από την ομάδα του λαού  και ξαφνικά υπέγραψε στην Ιταλία χωρίς κανείς να το πάρει πρέφα. Η Καντού δεν είχε τέτοιον undersized σέντερ πέρυσι, καθώς ο πρώην άσσος του Φλόριντα της δίνει δύναμη, έκρηξη και μεγάλη ώθηση στο επιθετικό ριμπάουντ. Τελειώνει πολύ δυνατά τις φάσεις κοντά στο ζωγραφιστό και έχει εξαιρετικό τάιμινγκ στο μπλοκ, προστατεύοντας τη ρακέτα με τον καλύτερο τρόπο. Έκανε πολύ καλό τουρνουά πρόσφατα ως νατουραλιζέ στην εθνική Ισραήλ, δείχνοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί πολύ γρήγορα αρκεί να δουλέψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τις επιδόσεις του από τη γραμμή των προσωπικών.


  Τα κλειδιά της ομάδας έχουν δοθεί εξ’αρχής στον Τζέρυ Σμιθ, τον 25χρονο πρώην γκαρντ  του Λούησβιλ, ο οποίος την έβγαλε πέρυσι στη D-League με ένα μικρό διάλειμμα 5 αγώνων στους Νετς. Ο Σμιθ είναι leader. Tο βγάζει από τη συμπεριφορά του στο παρκέ. Πολύ δυνατό κορμί, έξυπνος, καλός σουτέρ τριών πόντων (αν και ακόμη εμφανίζεται ελαφρώς streaky), εξαιρετικός στην πίεση της μπάλας και το ριμπάουντ. Με έχει εντυπωσιάσει η επιμονή του ώστε να βγάλει η ομάδα την καλύτερη δυνατή επίθεση. Την ψάχνει πολύ, προσπαθώντας να περάσει μπάλες σε καίρια σημεία στο ζωγραφιστό ή να βρεί/δημιουργήσει  το «καλό σουτ» για τους συμπαίκτες του. Έχει πράγματα να δουλέψει στο παιχνίδι του, αλλά η Καντού είναι η ευκαιρία του να εκτοξεύσει το στάτους του.  Οι Λομβαρδοί επίσης έφεραν πίσω από τον δανεισμό του στην Κρεμόνα τον Εμπομά Ταμπού (27, 1.84μ.)για καλύψουν το μπακ απ στο «1».  Ο Βέλγος είχε παίξει και πρίν 2 χρόνια στο σύλλογο. Είναι ταχύς και το κύριο όπλο του είναι η αποτελεσματικότητα του στο τρίποντο (σκοράρει ακόμα και όταν δεν έχει καλά στημένα τα πόδια του..) όπου σουτάρει με πάνω από 40% στη καριέρα του. Σπουδαία προσθήκη στο αμυντικό κομμάτι ειδικά αποτελεί ο Μαρκό Κουζίν (27, 2.10μ.) από το Πέζαρο. Ο διεθνής σέντερ έχει πάρει θέση στάρτερ από τον Τρινκιέρι. Καλός ριμπάουντερ, αρκετά γρήγορος για τη σωματοδομή του, αποτελεί φόβητρο κάτω από το καλάθι. Γενικότερα αν και θέλει βελτίωση στην προσωπική άμυνα μπορεί να σου βγάλει plays που δίνουν ενέργεια στην ομάδα, χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο για τέτοιο παίκτη.


 Σαφώς η κίνηση που προκάλεσε αίσθηση ήταν η υπογραφή του Πιέτρο Αραντόρι, τον οποίον η Μοντεπάσκι  δε θέλησε να ανανεώσει (δε το κατάλαβα ποτέ αυτό..). Ο Ιταλός διεθνής γκαρντ είναι έτοιμος για σπουδαία σεζόν σε βασικό ρόλο πλέον. Κίλερ από την περιφέρεια, με μία  αίσθηση του καλαθιού που δεν βρίσκεις εύκολα (γνωστός για τα «αναίσθητα» και δύσκολα  σουτ που μπορεί να πετύχει), συγκροτεί μαζί με τον Σμίθ ένα από τα καλύτερα δίδυμα ριμπάουντινγκ-γκαρντ στην Ευρωλίγκα (έχει έμφυτο προσόν στη συλλογή ριμπάουντ) και παράλληλα φέρνει στην περιφέρεια της Καντού προσωπικότητα και  winner instinct. Τα αργά του πόδια τον έφαγαν στην Τοσκάνη αλλά στη Λομβαρδία είναι ότι πρέπει για την επίθεση του Τρινκιέρι..


Ο Τρινκιέρι (γεννημένος στο Μιλάνο από Κροάτισσα μητέρα και Αμερικανό πατέρα) έχει αλλάξει κάποια πράγματα στη φετινή Καντού. Η ομάδα πλέον είναι πιο νέα  και πιο αθλητική. Οι άμυνες της έχουν απλωθεί στα 3 και 4/4 του γηπέδου. Πιέζει πολύ από την επαναφορά με τα δύο πόιντ γκαρντ που είναι εξαιρετικά σε αυτό. Χρησιμοποιεί του ψηλούς του κατά κύριο λόγο σε ζευγάρια. Ο Κουζίν έχει δίπλα του τον Λιούνεν (αυτό συνήθως είναι το δίδυμο που ξεκινά) και από πίσω βγαίνουν ο Τάιους με τον Μπρούκς. Η Καντού έχει δυναμώσει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αλλά σε επίπεδο Ευρωλίγκας θεωρώ ότι θα χρειαστεί ακόμα δουλειά όσον αφορά το αμυντικό καθώς λείπουν τα μεγάλα ύψη/βαριά κορμιά που πέρυσι έδιναν σημαντικές λύσεις εδώ. Ό Τρινκιέρι παίζει με αλλαγές στις περισσότερες των περιπτώσεων εκμεταλλευόμενος τα γρήγορα πόδια της φρόντκορτ του και τον δυναμισμό των γκαρντ του.  

 Είναι φανερό το πόσο πάντως έχει εμφυσήσει στο DNA των παικτών την αμυντική ευθύνη ώστε όλοι (μα όλοι) βάζουν το σώμα τους μπροστά (και άφοβα) για να προστατέψουν το καλάθι της Καντού και να κερδίσουν μια μπάλα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο "Danilovic shooting style" Μαρκοϊσβίλι που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αμυντικά την τελευταία διετία). Η ομάδα έχει σχεδιαστεί φέτος  ώστε να μπορεί να ακολουθήσει και πάνω από τους 75 πόντους (επίπεδο όπου πέρυσι την καταδίκαζε σε ήττα). Ξεκινάει τους δύο swingmen (Αραντόρι στο «2» και Μαρκοϊσβίλι στο «3») δίπλα στον Σμίθ ο οποίος έχει αναλάβει αποκλειστικά τη δημιουργία (και ο Λιούνεν φτιάχνει φάσεις πασάροντας είτε από το high post είτε από το low post)μιας και οι δύο «πλάγιοι» εκτελεστές δεν είναι ιδιαίτερα καλοί με τη μπάλα κάτω. Από τον πάγκο βγαίνει ο Ταμπού με τη σημαία Μαζαρίνο, με τους Λομβαρδούς να παίζουν και φέτος πολύ με δύο γκαρντ, παρότι ξεκινούν με διαφορετικό σχήμα.


  Η Καντού φέτος έχει αλλάξει προσανατολισμό στην επίθεση επιδιώκοντας λιγότερα τρίποντα και πιο πολύ μέσα έξω παιχνίδι. Στηρίζεται και πάλι στην υπομονή και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, η οποία όμως φέτος έχει γαρνιριστεί με πιο πολλά drives και inside πάσες. Ο Τρινκιέρι παίζει αρκετά το σκριν στη μπάλα (και από το κέντρο και σε side pickn roll) είτε για να χτυπήσει σε πρώτο χρόνο (κυρίως με Τάιους) είτε για να δημιουργήσει το ρήγμα/ανισσοροπία στην αντίπαλη άμυνα και να βγάλει το καλό σουτ με την γρήγορη έξτρα πάσα. Χρησιμοποιεί επίσης αρκετά το οριζόντιο σκρίν  στον Λίνεν για σουτ αλλά και μετά την πρώτη πάσα με cross screen στον Σμιθ, τοποθετώντας το «2» (Αραντόρι ή Μαζαρίνο) στην γωνία της δυνατής πλευράς και τον Λιούνεν στο L σε μια μορφή υπερφόρτωσης. Γενικά η Καντού έχει υπομονή στο κομμάτι επίθεση και δεν πανικοβάλλεται, στοιχείο απαραίτητο  στο μισό γήπεδο όπου επιλέγει να επιτίθεται ο Τρινκιέρι.


 Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Καντού με την κατάκτηση του Σούπερ-κόπα απέναντι στη Σιένα (σε ένα ματς που η επιμονή τους ανταμείφθηκε και ξεχώρισαν στο τέλος) και φυσικά την είσοδο στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Μη ξεχνάμε ότι οι Λομβαρδοί βρίσκονται στον όμιλο του Παναθηναϊκού και θέλουν πολύ προσοχή. Ειδικά στην καυτή τους έδρας με την υποστήριξη των γνωστών τιφόζι “Eagles”.. Ο Τρινκιέρι έχει φτιάξει μια σκληρά εργαζόμενη ομάδα , άκρως υπολογίσιμη και ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Είναι φανερό πλέον ότι η Καντού θα ζητήσει κάτι παραπάνω φέτος, ειδικά στην Ιταλία όπου κρυφοκοιτά τον τίτλο.. Δεν είναι και τόσο καλύτερη οι υπόλοιποι. Άλλωστε « Milano is fashion, Cantu is devotion..» όπως είχαν αναρτήσει πέρυσι οι οπαδοί της σε πανό στο Παλαντέζιο..

81 σχόλια:

  1. έλα να πέφτουν τα στοιχήματα για ημερομηνία αποχώρησης του armstrong…. δεν τον βλέπω να δοκιμάζει μελομακάρονα το μόνο που δεν μπορώ να βλέπω είναι ψηλός να παίρνει την μπάλα κάτω απτο καλάθι μόνος του και να πασάρει…. περιφέρεται λίγο σαν χαμένο κορμί θα το έλεγα… μακάρι να σταματήσει τις βαλεριάνες και να παίξει basket αν το έχει που δεν μου πολυφαίνεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτι τέτοια έχουμε να δούμε από τον Ζίζιτς, ο οποίος κάτω από το καλάθι με αντίπαλο τον Σκούνι Πεν, έκανε προσποίηση για να δώσει μετά έξω τη μπάλα στον Περπέρογλου και ο Ομπράντοβιτς ξεβαφτιζόνταν...
      αλλά χαλάρωσε, νωρίς είναι, δεν είναι τόσο μούφα ο Αρμστρονγκ
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά εγώ είδα έναν άνθρωπο που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται.Αμυνα δεν ξέρει καν τι θα πεί.Νεύρο δεν έχει και το σημαντικότερο δεν έδειξε διάθεση!Ετυχώς που πήραμε Λάμσε γιατι αλλιώς θα κλαίγαμε όλοι μαζί.Θα προτιμούσα τον Μάσει στο 4 που έχει νεύρο και τον Λάσμε μόνιμα στο 5 με Σοφοκλή απο πίσω.Κρίμα γιατί αν δεν αλλάξει η εικόνα του χαραμίσαμε μια θέση ξένου για τον Μάυρο Γιαφτόκας.....
      Trif

      Διαγραφή
    3. Υπομονή παιδιά.. Δεν είναι τόσο κακός όσο φάνηκε σήμερα. Απλά όλα τα χρόνια που τον θυμάμαι τον διακατέχει μια νωθρότητα (πρέπει κάποιος να τον ξεκλειδώσει) στοιχείο απαγορευτικό για αυτό που θέλει από αυτόν ο φετινός Παναθηναϊκός.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ Jim, απλά είπα τι είδα χτες.Πες το νωθρότητα πες δεν έχει διάθεση,είναι ότι χειρότερο για φέτος!Πρέπει να του εξηγήσουν που ήρθε και τι θέλουν απο αυτόν επειγόντως!!!
      Trif

      Διαγραφή
  2. Έλα κολλητέ,
    πιστεύω κάθε άρθρο για την Καντού θα πρέπει να αναφέρεται και στη συνεισφορά της οικογένειας Κρεμασκολι, έσωσε από τον αφανισμό την ομάδα, την έβγαλε σε 3 χρόνια Ευρωλίγκα, και χτίζει και γηπεδάρα.
    Ειδικά στην Άννα, που έλεγε ότι "είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τόσο τρελό προπονητή" (σσ. Τρανκιέρι, ο οποίος παρεπιμπτώντος δε μοιάζει καθόλου Κροάτης, Ιταλάρας είναι)
    Και όλοι οι Καντουνέζοι πίνουν φράνκιακόρτα στο όνομά της
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "Αννα" είναι μακράν ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του οργανισμού φιλαράκι

      Διαγραφή
  3. Αξιολογη ομαδα πραγματικα η καντου
    Στα προκριματικα εδειξε χαρακτηρα.φοβερο passing game κ παιχτες με φοβερη ενεργεια.
    Κατσε μην κανει καμια κηδεια στον ομιλο γιατι την ειδα ετοιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pano εγώ σαν παναθηναϊκός πιστεύω ότι είναι η πιό έτοιμη ομάδα μαζί με τη ρεάλ στον όμιλο.Μη σου φανεί περίεργο να τερματίσει και δεύτερη!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθολου περιεργο.απλα ειναι ετοιμη στην αρχη.οτι προλαβει να κανει εκτος εδρας νικες.γιατι οταν παρουν παιχνιδια οι υπολοιποι θα ναι πιο δυσκολο.κ γωειμαι παο αδερφε κ σημερα αν κ δεν εδειξε καλα δειγματα κατα διαστηματα η ομαδα εδειξε κ ανετοιμη στην αμυνα.η καντου ειναι σαφως πιο ετοιμη σε αμυνα κ επιθεση οπως κ ρεαλ.συμφωνω.
      Απο οτιεχω δει παντως ρωσοι τουρκοι κ μεις στο ιδιο επιπεδο ξεκιναμε

      Διαγραφή
    2. Λαθος ηθελα να πω αν κ εδειξε καλα δειγματα
      Δαιμον του ιντερνετ :) κ της βιασυνης

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάνο σαν προοπτική βλέπω τη φενέρ πιό δυνατή από όλους στον όμιλο αλλά είναι ακόμα ασύνδετη οπότε μπορούμε να την αφήσουμε πίσω.Στην Καντού με φοβίζει η αμυντική της προσήλωση,θα φτύσουμε αίμα και στο ΟΑΚΑ.Όχι ότι είναι κανένα μεγαθήριο αλλά ρεαλιστικά τη βλέπω να περνά.

      manu chao

      Διαγραφή
    4. Είναι σκληρή ομάδα και ΟΜΑΔΑ παιδιά.. Ο όμιλος είναο βέβαια πολύ ανταγωνιστικός. Μπορεί να την δείς στη δυάδα, μπορεί και εκτός επόμενης φάσης. Το Παλαντέζιο είναι έδρα και αυτή τη στιγμή η μόνη ομάδα του ομίλου που βλέπω να πηγαίνει εκεί χωρίς οι πιθανότητες να είναι κατά της (50-50 δηλ.) είναι η Ρεάλ. Είναι λεπτές οι ισορροπίες πάντως..

      Διαγραφή
    5. Για μενα παιδια η καλυτερη ειναι μακρα η ρεαλ
      Τρομερο transition.θυμιζει maccabi με παρκερ
      Κ δεν φτανει αυτο αλλα η ελειψη ικανου PF backup την σβηνει μεχρι στιγμης με την αποδοση του το wonderkid mirotic.ο πιτσιρικας οργιαζει.

      Διαγραφή
  5. O KAΤΣΙΒΕΛΗΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟ.ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω μια χρονιά σε μια ομάδα με απαιτητικό κοινό (όπως ο Σλούκας) θα του έκανε πολύ καλό αλλά είναι σαφές ότι μπορεί να παίξει και τώρα, απλά πρέπει να ανεβάσει το παιχνίδι του για να ανέβει και ο ίδιος στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως ο Κατσίβελης έχει το πιο ψηλό ταβάνι από τους 3 (Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης) από άποψη δυνατοτήτων αλλά με τα "αυγά" που έχει ο Σλούκας θα τους φάει όλους λάχανο μου φαίνεται. Δε κωλώνει πουθενά το παληκάρι. Πάντως ο Μπαρτζώκας με τους μικρούς δουλεύει οπότε δε θα χαθεί ο Κατσίβελης, θα είναι έγκλημα αν συμβεί αυτό

      Διαγραφή
  6. Προσωπικά θεωρούσα - και θεωρώ - ότι η Καντού δεν ήταν η χειρότερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό από τον προκριματικό. Ίσως αυτή τη στιγμή να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ούνικς, αλλά οι Ρώσοι με τον καιρό θε βελτιώνονταν, έχουν σαφώς περισσότερη ποιότητα. Ακόμη κι έτσι όμως ο όμιλος του Παναθηναϊκού είναι μακράν (όπως κάθε χρόνο, από ομίλους ως και πλέι οφς ή φάιναλ φορ, κάποιος κάνει βουντού...) ο δυσκολότερος. Σε σημείο που δεν είναι βέβαιη ούτε καν η πρόκριση στους 16, όπου δεν θα συνεχίσει μία τουλάχιστον καλή ομάδα (Ρεάλ, Παναθηναϊκός, Φενέρ, Καντού, Χίμκι είναι για μένα με τη σειρά αυτή τα φαβορί). Το βέβαιο είναι ότι η Καντού δεν θα παραδοθεί εύκολα σε κανένα ματς, σε καμία έδρα. Κι αν βρει κάποιον μπόσικο, θα κάνει ζημίες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι Παναθηναϊκός και Φενέρ είναι σε φάση μεγάλης αναδόμησης. Από ό,τι είδα σήμερα, ο Πεδουλάκης έχει πολλή δουλειά ακόμη με Ούκιτς (μάθημα 1ο: το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ), Άρμστρονγκ (αναζητείται, ειδικά στην άμυνα...). Αν ο Λάσμε προσαρμοστεί γρήγορα κι ο Κίτσεν γυρίσει δυνατός πάντως, θα έχουμε καλές πιθανότητες φέτος. Το τρίποντο, που μοιάζει να λείπει κάπως, μπορούν να το σηκώσουν ο Ματσιούλις με τον Πάνκο. Ειδικά ο Λιθουανός μου κάνει πολύ για οικονομική έκδοση Σισκάουσκας της καλής εποχής...
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήτσο 1.ρεάλ 2.καντού-στην μία νίκη διαφορά- και στο 3-4 θα σφαχτούμε με τους Τούρκους και την κίμκι.είμαι απαισιόδοξος ίσως αλλά νομίζω ότι εαν περάσουμε μετά θα είμαστε πολύ πιό επικίνδυνοι

      manu chao

      Διαγραφή
    2. O ουκιτς σήμερα γλίτωσε το στραγκαλισμό του απο τον Πεδουλάκη λόγω ευτυχούς αποτελέσματος.Έχει όντως πολυ δουλειά ο αργύρης μαζί του.Ο armstrong θέλει χρόνο.πολύ χρόνο.για να μην πώ τίποτα αλλο.το τρίποντο δε θα σου λείψει.κράτησέτο αυτό.δεν έχεις παίχτες που να κανουν καλο come off the screen kai shoot.εχεις πολυ καλούς σποτ σουτερς ομως.με σωστή μηχανική και καλο release(μπραμος,ματσιουλις,γιαννοπουλος).O Tσαρτσαρης στα γεράματα θα εχει πρωταγωνιστικο ρόλο αν δε συνέλθει ο armstrong αλλα φαίνεται σε καλή κατάσταση.
      ο Πανκο πολύ ορεξάτος κάνει 2 δουλειές καλά και θα τα βγάλει τα λεφτά του.

      ειδωμεν

      TROUBLE

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλό άρθρο για ακόμα μια φορά jim, συγχαρητήρια.Ευστοχο και σε σωστό timing, διοτι τα καλά έρχονται για την καντού.

    Ο trincieri έχει όλα τα φόντα να φτάσει στο τόπ των ιταλών προπονητών ,αν και πιστευω οτι ηδη είναι στους 2 καλύτερους.Έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πως πρέπει να προετοιμάζεται μια ομάδα(θεωρείται κορυφή στο scouting),προσαρμόζει τον τρόπο παιχνιδιου του ανάλογα με το υλικό του ταχύτατα,χωρίς ομως να παραβιάζει τις αρχές του,ενημερώνεται και βελτιώνεται συνεχώς.

    αρέσκεται σε motion επιθέσεις στοχεύοντας το ατού του,πιέζει πολυ τις μπάλες στην περιφέρεια και συνήθως αντιμετωπίζει τα πικ στη μπαλα χρησιμοποιώντας 3 παίχτες.οι ομάδες του είναι σκληρές πίσω και δουλεμένες μπροστά, αν και μέχρι στιγμής στερούνταν ιδιαίτερου ταλέντου.

    εγω θεωρώ οτι είναι πανεύκολο να πληγώσει τον παο στην έδρα της,όμως το ίδιο ισχύει για ΟΛΕΣ τις ομάδες που θα περάσουν απο κει.Ο όμιλος αυτός ειναι φωτιά και ταυτόχρονα μεγάλο ερωτηματικό καθως υπάρχουν καινούριες ομάδες,μεγάλα και μικρα μπατζετ, το σημαντικότερο όμως είναι οτι παίζουν προπονητές σοβαροι ,ανερχομενοι και φιλόδοξοι.

    και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Καλησπέρα trouble, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μετά τους 2 μάλλον.. ο Τρινκιέρι. Μεσίνα και Πιανιτζιάνι είναι πολύ πιό ψηλά στην ιεραρχία από τον αυθόρμητο και ορίτζιναλ Αντρέα. Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Στην έδρα του είναι-έστω ελαφρά- φαβορί με όλους εκτός Ρεάλ (50-50). Είναι δύναμη το Ντέζιο..

      Διαγραφή
    2. Εχεις δίκιο είχα ξεχάσει το mesina ;) που είναι και ο αγαπημένος σου.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. Mπα μη νομίζεις.. Φορτιτούντο ήμουν μικρός, μου είχε γίνει εφιάλτης ο Ετόρε.. Τον εκτιμώ πολύ πάντως, κορυφαίος προπονητής/σουδαία προσωπικότητα.

      Διαγραφή
    4. jim εισαι προπονητής?συγγνωμη αν έχεις απαντήσει και παλιότερα σαυτο και δεν το έχω δεί.απο οτι καταλαβαίνω το ξέρεις το άθλημα...

      ΤROUBLE

      Διαγραφή
  8. φιλε Jim,ειδα τον τελικο με την Λεμαν και μου αρεσε η καντου.επικινδυνη,θελει προσοχη, οχι μονο απο τον Παο αλλα και απο τους αλλους,ειδικα στην εδρα της.ειδα αρκετα απο αυτα που γραφεις.αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι οταν τελειωνε ο χρονος επιθεσης,ηταν ψυχραιμοι και την εψαχναν μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο.στην επιθεση παιζουν οπως εγραψες.τη λεμαν στο δευτερο ημιχρονο τη γαζωσε ο λευκος στο 4.εγραφε ολη την ωρα.παντως τη μεγαλυτερη προσοχη φαινεται να τη δειχνει στην αμυνα οπου το παλευει.σε επιπεδο ευρωλιγκας με ενα καλο 5 τους παιζεις.
    καλυτερος παιχτης της Καντου ο προπονητης της.μεγαλη μορφη.με το στιλ του, επιβαλεται για πλακα στους παιχτες.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λιούνεν.. Team player, δυνατό παιδί και έξυπνος παίκτης. Είναι cult ο Τρινκιέρι αλλά είναι και ορίτζιναλ και γατόνι..

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Τζιμ!Το οξυμωρο με την Καντου σαν συλλογος ,ριχνοντας μια γρηγορη ματια στην ιστορία της,ειναι οτι εχει σηκωσει περισσοτερα ευρωπαϊκά τροπαια απ' οτι ιταλικά πρωταθληματα.Εχει 2 ευρωλιγκες (1982,1983),4 κυπελλουχων (1977,1978,1979,1981)και τεσσερα Κορατς (1973,1974,1975,1991).Δηλαδη περα απο καλή ομαδα,εχει και "βαρια" φανελα,στοιχειο σημαντικό για την νοοτροπια του συλλογου σε ολα τα επιπεδα.
    Επιπλεον ειναι καλυτερα που την αντιμετωπιζει πρωτα εντος ο Παναθηναϊκός,γιατι νομιζω οτι δεν εχει ακομα την ομοιογενεια που χρειαζεται για να παρει διπλο στην Ιταλια.Τελος Νοεμβριου, που θα ξαναπαιξουν στην Ιταλία,πιστευω οτι το Τριφυλλι θα ειναι πιο ετοιμο.
    Επισης κοιτωντας το ροστερ της Καντου διαπιστωσα οτι υπαρχουν μονο 5 Ιταλοι και ηθελα να σε ρωτησω τι ισχυει με το θεμα γηγενων-ξενων στις μεγαλες λιγκες,σε οτι αφορα τον αριθμο τους σε καθε μια (Ιταλία,Ισπανία,Τουρκια,Γαλλία, Γερμανια).

    ΥΓ1.Ολο το ρεζουμε του σημερινου παιχνιδιου ηταν η δηλωση Πεδουλάκη περι σκεπτόμενου μπάσκετ.Αυτο δηλαδη που δεν εφαρμοσαν πληρως,αλλά μονο περιστασιακα οι παικτες του Παναθηναϊκού σε αμυνα κι επιθεση.Φωναζει παντως ,μετα απο το σημερινο παιχνιδι,οτι ο Παναθηναϊκός θα χρειαζοταν κι εναν ακομη combo forward σαν τον Βελιτσκοβιτς.Μολις εγινε 4αρι ο Μασιουλις η ομαδα βρηκε καλυτερη χημεια.
    ΥΓ2.Πολυ καλη ομαδα η Κηφισια.Δεν ηταν τυχαιως ο αποκλεισμος του Αρη.Μπραβο στους υπευθυνους για τη δουλεια που εχουν κανει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζόνυ.. Αντονέλο Ρίβα φιλαράκι.. Η Καντού είναι ομάδα-θρύλος. Και πολύ μπασκετική πόλη. Είναι εμπειρία να ζήσεις ένα ντέρμπι με το Μιλάνο.. Στην Ιταλία μπορείς να έχεις 7 μη γηγενείς παίκτες (max 4 Αμερικανούς) στη δωδεκάδα σου. Τον Μαυροειδή να είχες στη φροντκόρτ και έναν εκ των Μπάλκμαν-Βελίσκοβιτς στα φόργουορντ θα ήσουν σούπερ. Τώρα πάς με ότι έχεις. Υλικό υπάρχει πάντως.

      Διαγραφή
    2. Ναι τον θυμαμαι τον Ριβα.Ηταν οντως μεγαλος παιχτης.Δικαιουται νομιζω το καδρο με τη φωτογραφια του να μπει πολυ κοντα σε εκεινα των Γκαλη ,Πετροβιτς,Σαμπονις,Κουκοτς,Ντιβατς.Μου ερχεται στη μνημη σαν πιτσιρικας εκεινο το επικο ματς Ιταλια -Ελλαδα στη Ρώμη για το Ευρωμπασκετ του 91,οπου ειχε γινει ο κακος χαμος,με το παλαεουρ να φλεγεται απο τους Τιφοζι της Ιταλιας και την Ελλαδα να χανει μετα απο ενα επεισοδιακο ματς.Ωραιες εποχες!

      Διαγραφή
    3. Θρύλος.. Πρέπει να το'χω ακόμα το ματς αυτό σε βιντεοκασέτα..

      Διαγραφή
    4. Μολις το βρηκα στο youtube Jim.

      http://www.youtube.com/watch?v=36exo5our0o

      H Ιταλια με :

      Ario Costa, Sandro Dell'Agnello, Alessandro Fantozzi, Ferdinando Gentile, Andrea Gracis, Walter Magnifico, Davide Pessina, Riccardo Pittis, Roberto Premier, Antonello Riva, Stefano Rusconi.Προπονητης Σαντρο Γκαμπα.

      και η Ελλαδα με:

      Παναγιώτης Γιαννάκης, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης, Ντίνος Αγγελίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λυπηρίδης, Γιάννης Μυλωνάς, Τζορτζ Παπαδάκoς, Κώστας Παταβούκας, Γιώργος Γάσπαρης.Προπονητης Ευθυμης Κιουμουτζογλου.

      Διαγραφή
    5. Απάντηση στον johnny rogers σχετικά με τον αριθμό των ξένων παικτών: Μπορώ να σου απαντήσω για τη Γερμανική Λίγκα. Ο κανονισμός λέει ότι ο αριθμός των ξένων παικτών είναι απεριόριστος και η συμμετοχή εξαρτάται από τους κανονισμούς της εκάστοτε διοργάνωσης. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί έχουν δώσει την υπηκοότητα σε πολλούς μη Γερμανούς.
      Ρίκα

      Διαγραφή
    6. Αυτό που λες Jim ... Μαυροειδής αντί Αρμστρονγκ και Μπάλκμαν, και η ομάδα θα ήταν super όταν έδενε. Καλός ο Ούκιτς αλλά θέλει συμμάζεμα. Την ξέρει πολύ καλά την θέση αλλά πρέπει να εξοικιωθεί και στο στυλ μας. Πάντως σε μια τόσο καινούρια ομάδα δεν ειναι εύκολο να πετύχεις το 12 στα 12 ... και του χρόνου θα γίνουν βελτιώσεις.

      Pasqual

      Διαγραφή
  10. Ποια Καντου ρε παίδες? Νομιζω στα προκριματικα δεν έπαιξε ουτε με Ντονετσκ ούτε με Ουνιξ. Η Ουνιξ σαφως πολυ καλυτερο ροστερ, απλα ειναι νωρις και δεν εδεσε ακομα. Ειπε ο Jim 2 καλα λογια για την Καντου και αμεσως την βαλατε στα φαβορι. Μεσα στην εδρα της Jim είναι φαβορί? Δε νομιζω. Ουτε απεναντι σαφως σε Ρεαλ, ουτε ακομα κ στον ανετοιμο Παο κ Φενερ. Ενταξει, μια δεμενη ομαδα ειναι, αλλα οχι κ ετσι. Ουτε εμπειρια εχει, ουτε προσωπικοτητες. Εδω στην καλυτερη της χρονια (περυσι) στην εδρα της κερδισε τον τραγικο -εκεινη την περιοδο- Ολυμπιακο στον ποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμησου τα λογια σου κ θα δεις τα αποτελεσμα ταης.
      Την εχω δει φετος σε τρια παιχνιδια κ παιζει πραγματικα καλα.ομαδα με την εννοια της λεξεως

      Διαγραφή
  11. DOCTOR SPEAKING
    ===================
    London 2013 Eurochampionship Panathinaikos
    ===============================================

    Διαμαντίδης - Ούκιτς και Κίτσεν.
    Με Μασιούλις - Πάνκο.
    Και Λάσμε - Σόφο.
    AN ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
    Θάναι τα φετινά κλειδιά της ΠΑΝΑΘΑΣ.
    Οι υπόλοιποι θα σιγοντάρουν ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο παρκέ.
    Προσωπικότητες.
    Μπασκετική παιδεία.
    Λειτουργικοί σε θέσεις και μυαλό.
    LESSONS
    ========
    Αν ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ λίγο από το ΔΑΣΚΑΛΟ οι Ούκιτς Κίτσεν , δεν υπάρχει ματσάρισμα στα γκάρ της Ευρωλίγκα που να μην έχουν ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙΑ.
    Κι αυτό ιδιαίτερα στο ζωγραφιστό , ακόμα και στο λόου πόστ θάναι ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ , όταν ντουμπλάρεται ο ΣΟΦΟ ή ανοίγει δρόμο ΒΟΥΝΙΣΙΟ !! για ντράιβ και πλάτη στο ματσάρισμα.
    Μασιούλις - Πάνκο , ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
    Δύσκολα θα βρείς πάλι στην Ευρωλίγκα τέτοιο δίδυμο που να γράφει στη μέρα τα πάντα μέσα.
    Συνήθως παίζεις με αθλητικά τριαροτεσσάρια που δεν έχουν ευστοχία , έχουν όμως το εκτόπισμα να σε βάλουν στο καλάθι και να σε τσακίσουν σε inside game , transition και παγιδο-τρέιλερ με σκριναρίσματα και σπρωξίματα στη ρακέτα.
    Εκεί όμως έχεις τους ΒΟΥΝΙΣΙΟΥΣ , Σόφο και Λάσμε να καθαρίσουν όσους ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ σκεφτούν να σε βάλουν με την μπάλα στο καλάθι.
    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ θέλει μυαλό και γρήγορη ομοιογένεια.
    Αν τον προλάβουν πρίν τα εμπεδώσει αυτά , ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
    Αν τους προλάβει ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΙΗΣΕΙ !!!! την ομάδα του , ο Μεσίνα στον τελικό πχ του Λονδίνου ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ , Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο Jim Conway που θα καλύπτει τον τελικό για μάς , το ΜΠΛΕ ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΚΟΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Doc στον αγώνα με τον Πανιώνιο η άμυνα μας ήταν τραγική. Διάθεση για τρέξιμο, τεράστια wingspans αλλά ομαδική άμυνα 0. Ελπίζω να διορθωθεί.

      ΥΓ. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να σταυρώσει βολή. στο +10 ήταν η ρεαλιστική διαφορά.

      Pasqual

      Διαγραφή
    2. Pasqual θα δέσουμε.
      Στήριξη στην ομάδα και θα πάνε όλα καλά.
      Αλίμομονο ομάδα κατά τα 12/14α καινούρια
      να θέλουμε να πετάει.
      Εδώ με ΖΟΤΣ πέρσι μετά από τόσα χρόνια και στα καλά μάτς παραδώσαμε πνεύμα.
      Μας πήγε στο physical game και στα τρεξίματα με έκρηξη ο ΟΣΦΠ με νέα ομάδα και μας κλείδωσε.
      Ο Ντούντα έκανε αυτά ακριβώς που κάνει ο ΖΕΛΙΚΟ , με διψασμένη ομάδα , από περιστροφές , πενετρέισον , τρανζίσον και ξύλο στο λόου πόστ με πκ ν ρόλ και τα πόδια μας δεν άκουγαν το φιλότιμο πνεύμα μας.
      Εβλεπες ότι στο ΣΕΦ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ Ο ΟΣΦΠ.
      Και εμείς προσπαθούσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ όπως πάντα.
      Από δώ και πέρα θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επίπονη ευρωλίγκα η φυσική διάρκεια , οι μάχες το καθαρό μυαλό μετά την κούραση των μαχών σώμα με σώμα.
      Το ξαναείπα.
      Παίκτες τύπου Σάρας χωρίς σκληρό μεταλιτέ θα υποβοηθούν για να μην πώ θα κάνουν κακό΄από ότι καλό.
      Θυμήσου με.
      Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΦΕΤΟΣ.
      Σε μία θέση να σε ματσάρει ο αντίπαλος θα σε τσακίσει εκεί.
      Δεν θα γυρνάς ΠΝΕΥΜΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ , Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ.
      DOCTOR

      Διαγραφή
  12. Για την Καντού και τον Trincieri ένα έχω να πω: ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ!!! Αφού κάθομαι και βλέπω ματς της Καντού μόνο και μόνο για να τον βλέπω να κόβει βόλτες φτιάχνοντας το μαλλί του, ή να δίνει οδηγίες με το μεσαίο δάχτυλο (!!) στους παίκτες στα time-outs. Απλά δεν υπάρχει ο τύπος....και είμαι ο μοναδικός ρε παιδιά που μου θυμίζει τον εθνικό μας σταρ τον Ευαγγελόπουλο !?!?!?!?!

    Για τον Παναθηναϊκό, αφού βλέπω ότι σχολιάζουμε και τα χθεσινά ματς, πρόλαβα να μπω στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε δεν είδα καθόλου Armstrong. Πάντως από αυτά που είδα, με το Σόφο εντός πάμε στα γνωστά, και στη καλή του μέρα δεν σταματιέται ούτε από τον Howard. Αν λοιπόν έχεις από το Σόφο 15-20 λεπτά και αντίστοιχα 15 πόντους (τελειώματα ή βολές, 6/6 ρε παιδιά χθες !!), οι άλλοι πρέπει απλώς να συμπληρώσουν. Πάντως από ότι είδα ότι και ο Πάνκο έχει "καθαρό" παιχνίδι με πλάτη, ενώ είναι πολύ αθλητικός.

    Όταν όμως παίζουμε με τα 4/5αρια μας, ο Αρτζι πάει να κάνει κάτι που, αν του βγει, θα αφήσει εποχή. Επειδή έχει πολύ κοντινά και γρήγορα κορμιά από το 1 μέχρι το 5, στο m2m κάνει -ή προσπαθεί να κάνει- αλλαγές σε ΟΛΑ τα screens. Αυτό είναι προφανές στην περιφέρεια, αλλά ακόμα και στα μέσα-έξω και στα picks το 4 και 5 αλλάζει χωρίς δεύτερη σκέψη με 1 και 2, όποιοι και αν είναι μέσα. Με αποτέλεσμα να μην βγαίνει ΚΑΝΕΝΑ pick-n-roll, οπότε σου λέει "αν θες κάνε σουτ από τα 8 μέτρα ή μπες με drive να τρακάρεις" (που έγινε 4-5 φορές χθες από τον Πανιώνιο).

    Βέβαια τα παραπάνω μπορεί να δούλεψαν με τους παίκτες του Πανιωνίου, αλλά μπορεί π.χ. η Ρεάλ ή η CSKA να βρουν τρόπους να περάσουν (ή απλά να τα βάλουν από τα 8 μέτρα). Αλλά και πάλι, οι πιθανότητες είναι υπέρ του ΠΑΟ...ΑΝ του βγουν αυτά που θέλει ο Άρτζι...

    Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα που να δοκίμασε το συγκεκριμένο στυλ άμυνας, τουλάχιστον ως βασικό αμυντικό σύστημα και όχι σαν κάτι περιστασιακό και "ειδικών καταστάσεων". Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η άμυνα που περιγράφεις μου θυμίζει ακριβώς την άμυνα που έπαιζε πέρσι ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς;


      Διαγραφή
    2. Χαχα φιλε κ μενα τον μιστερ μπουτια μου θυμισε
      Θεος ο τυπος χαχα

      Διαγραφή
    3. τζιμι συγχαρητήρια για το καλυτερο μπασκετικο σαιτ στο χωρο.εκπληκτικη δουλεια δικαια συγκεντρωνει τοσο κοσμο,στεκι κανονικο πλεον.οι ομαδες μας στερουνται μεγαλων προπονητων φετος με ισχυρο στατους στο ευρωπαικο μπασκετ για αυτο δυσκολα θα πανε πανω απο τα πλειοφς.θα ηθελα παντως να δω τι μπορει να κανει ο ομπραντοβιτς με ενα τετοιο ροστερ

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    4. @Ορεστης: φίλε μου, αν πιστεύεις ότι αυτή την άμυνα ήθελε ή/και μπορούσε να την παίξει ο ΟΣΦΠ πέρσυ με περιφέρεια Law, Κατσίβελη, Μάντζαρη, Σπανούλη και Σλούκα, τότε προφανώς μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

      Και άντε να δεχτώ ότι λόγω ύψους -και μόνο- ο Μάντζαρης ή ο Κατσίβελης να μπορούσαν να κάνουν αυτές τις αλλαγές. Από πλευράς αποδοτικότητας και αμυντικής προσήλωσης όμως, ουδεμία σχέση.

      Για να συγκρίνουμε, αντί για τα ονόματα του ΟΣΦΠ, δες ποιοι έκαναν τις αλλαγές που ανέφερα χθες: Μπράμος, Διαμαντίδης, Μασιούλις, Ούκιτς, Ξανθόπουλος. Αν εξαιρέσεις τον τελευταίο, μιλάμε για εντελώς διαφορετικού επιπέδου σύνολο. Μιλάμε πάντα για αλλαγές σε κάθε screen, πολλές φορές μεταξύ 1 και 5, δηλαδή να βγαίνει ο Πάνκο ή ο Σόφο να μαρκάρει στο τρίποντο και ο Διαμαντίδης ή ο Μπράμος να μαρκάρουν μέσα στο ζωγραφιστό...

      Διαγραφή
    5. Kαλησπέρα φιλε

      Γιατί πιστεύεις οτι οι οιμάδες στερούνται μεγάλων προπονητών?Εννοείς οτι δεν έχουμε πλεον γνωστους προπονητές στην ευρώπη, ή οτι δεν είναι καλοί προπονητές?

      Πιστεύω οτι και ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης είναι πολύ καλές λύσεις και δικαίως πήραν τη σκυτάλη.Αν θες μπορώ να στο εξηγήσω με επιχειρήματα για τον κάθε ενα ξεχωριστά

      TROUBLE

      Διαγραφή
    6. Καλησπερα.Νομιζω το γραφω καθαρα.Αλλο το στατους του Ομοπραντοβιτς και του Ιβκοβιτς και αλλο των Πεδουλακη-Μπαρτζωκα.Μια χαρα προπονητες αλλα οχι για να πας με μεσαιου μπατζετ ροστερ να φας τους υπολοιπους.Τωρα να τους συγκρινουμε με τους προκατοχους τους,ασκοπη κουβεντα.Συγκρινοντας τους λοιπον με τους συναδελφους τους στην ευρωλιγκα θα τους τοποθετουσα στη μέση και λιγο πιο πανω.θα ηθελα να ακουσω τα επιχειρηματα σου. ευχαριστω

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απολύτως για το status των 2 Ελλήνων και αυτο ίσως έχει κάποιο αντίκτυπο στην αντιμετώπιση τους απο τους διαιτητές.Που σημαίνει οτι σε κάθε αγώνα θα έχεις 2-3 σφυρίγματα λιγότερα.Ομως εδώ τελειώνουν τα άσχημα κατα την άαποψη μου.

      Και οι 2 προπονητές θεωρούνται απο τους ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ικανότατοι προπονητές.Αυτή είναι και η πιο έγκυρη εκτίμηση για εναν προπονητή.Και οχι αδικα.

      ο Πεδουλάκης είναι μια μηχανή παραγωγής παικτών και έχει στείλει παίχτες στα καλυτερα πρωωταθλήματα του κόσμου.Παραδοσιακά ανεβάζει νεα παδιά καθε χρόνο στις ομάδες που βρίσκεται.Είναι κοινό μυστικό οτι παίζει σκεπτόμενο μπασκετ αλα ζοτς και επίσης είναι γνωστή η ικανότητα του να διαβάζει αστραπιαία το παιχνίδι να βρίσκει λυσεις και να βάζει προβλήματα.Αυτο το έχουν παραδεχτεί πολλοι ελληνες προπονητές και κυρίως ο ίδιος ο ομπραντοβιτς.οι ομάδες του δύσκολα θα χάσουν με μεγάλη διαφορά γιατί επιμένει να βάζει τη μπαλα στο ποστ και ετσι κατα κάποιο τρόπο ελεγχει το ρυθμό του αγώνα,αφού με αυτόν τον τρόπο κάνει δυσκολο το αμυντικο ριμπαουντ της αντίπαλης ομάδας και ακολούθως τον αιφνιδιασμό της.φρενάρει δηλαδη τις ομάδες που θέλουν να τρέξουν.Αυτο θα δεις οτι θα φανεί πολυ χρήσιμο φετος στην ευρωπη.στην άμυνα είναι επίσης γνωστό οτι επιμένει πολυ με καθημερινή διδασκαλία στα βασικά και με επένδυση σε συνθετες αμυνες επίσης.Ειδικά τωρα που έχει και καλύτερο υλικό θα δούμε χαμήλα σκορ απο τις αντίπαλες ομάδες.

      Ο Μπαρτζώκας είναι ενας κόουτς που έχτισε την καριέρα του βήμα βήμα διαβάζοντας και μαθαίνοντας στωικά.Δεν πρόκειται να πιαστεί πο΄τε αδιάβαστος πολυ απλά γιατί είναι πάντα προετοιμασμένος και διαβασμένος.Δεν έχει ίσως την οξυδέρκεια του αρτζι(αυτό είναι έμφυτο) αλλά φρόντισε να αναπληρώσει με την ενημέρωση και τη σωστη προετοιμασία.Και σε μαρούσι και σε πανιώνιο έδειξε έργο και μάλιστα εκτός απο τη βαθμολογική θέση οι ομάδες του πάντα είχαν ταυτότητα.Σοβαρές αμυνες και αρκετά επιθετικά μπροστά.

      τελειώνοντας να πώ οτι και οι 2 εχουν γευτεί την ευρωλιγκα, εστω και ελάχιστα.επίσης είναι και οι 2 εκπρόσωποι της ελληνικής σχολής προπονητών που στο υπογράφω,χαίρει ιδιαιτερης εκτίμησης έξω.Σε αντίθεση με το τι πιστεύουμε εμεις για τους προπονητές μας

      TROUBLE

      Διαγραφή
    8. Οσο αφορα το τομεα τακτικη οι δυο ελληνες ειναι μπροστα.απλα δεν ειχαν την πολυτελεια ποτε μα δουλεψουν με ποιοτικα ροστερ.και την ειχε ο λασο κ ο πασκουαλ...μην μιλησω για ρωσους ιταλους κ γκερσον.οι ελληνες ειναι ικανοτατοι προπονητες.απλα χωρις εμπειρια κ ονομα.

      Διαγραφή
    9. Κ σιγα το οα να εχεις budget 20m κ πανω κ να διεκδικεις ευρωλιγκες.το θεμα ειναι να βγαζεις παιχτες να βλεπεις ωραιο μπασκετ να αντιμετωπιζεις καταστασεις κ να κανεις πορειες με μικρους προυπολογισμους.
      Απλα μην ισοπεδωνουμε οτιδηποτε ειναι κ γραφεται ελληνικα
      Οσοαφορα τακτικη ειναι μπροστα οι ελληνεσ προπονητες

      Διαγραφή
    10. @Αντώνης Μαρίνος

      Δικό μου το λάθος φίλε, νόμιζα όι αναφερόσουν στα σκριν των πικ ν ρολ. Τώρα ξαναείδα γράφεις για όλα τα σκριν.
      Αν και έχω πολλές ενστάσεις του κατά πόσο θα τα καταφέρειο rg να κάνει κάτι τέτοιο που περιγράφεις, αυτό είναι τελείως διαφορετική συζήτηση.
      Πάντως τον Σπανούλη δεν τον σταματάς έτσι...

      Διαγραφή
    11. Αυτό ακριβώς εννούσα, ότι οι αλλαγές γίνονται σε κάθε screen/pick/cross σχεδόν χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού τους έχει δώσει προφανώς οδηγία ο Αρτζι να γίνονται και όχι να προσπαθούν να σπάσουν/περάσουν το screen. Εξ'ου και αυτό που είπα ότι σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε ο Πάνκο ή ο Τσαρτα (όχι τόσο ο Σόφο, λάθος μου) να μαρκάρουν στη γραμμή. Στην επόμενη αλλαγή όμως πλέον δεν υπήρχε άλλη επιλογή, ή να σουτάρουν από τα 8 μέτρα ή να μπουν με drive (και συνήθως τράκαραν με τον παίκτη που είχε κάνει το switch και είχε πάρει το βάθος).

      Όσο για το Σπανούλη, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αν δεν βγει η σταυρωτή για να χωθεί μεταξύ των αμυντικών στην αλλαγή, πάντα θα έχει μπροστά του παίκτη, ο οποίος κιόλας θα έχει το βάθος, άρα θα πρέπει να σουτάρει κατά 60-70%. Αυτό μπορεί να το κάνουν οι top ομάδες, οπότε για εκεί και μόνο έχω ένα ερωτηματικό...

      Διαγραφή
  13. Jim, τι έκανε πάλι ο Mirotic στην ACB!!!!!! Μαζί με τον Sinanovic μοιαζουν ασταμάτητοι στις πρώτες 2 αγωνιστικές. Δύσκολα ο Leunen θα μείνει και μετά το καλοκαίρι στη Cantu. Εργαλείο απ' τα λίγα. Αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει η ομάδα στη φετινή Euroleague, θα φανεί από το πόσο σοβαροί και έτοιμοι είναι οι Αμερικανοί της. Υλικό υπάρχει, αλλά εδώ που τα λέμε στη φετινή Ευρωλίγκα ποιος δεν έχει καλό υλικό. O Janning, για τον οποίο αρθρογράφησες προσφάτως, γιατί δεν παίζει σε αυτά τα πρώτα ματς και είναι κολλημένος στο βάθος του rotation;

    Destcado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς την ίδια ερώτηση και για το Χρυσικόπουλο. Γιατί μόνο 6' στο τελευταίο παιχνίδι; Γιατί ο Cancellieri έβγαλε πρεμιέρα (με ήττα μάλιστα) μόνο με ..επτάμιση παίκτες;

      Destcado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά φίλε.. Ο Τζάνινγκ δεν έπαιξε τόσο κακλά στο Σούπερκόπα την ίδια στιγμή που η Μοντεπάσκι έχει βρεί χημεία με τον Χάκετ στο "2" (Χάκετ, Μος, Σανικίντζε κερδίσουν σε συντριπτικό ποσοστό τις σώμα με σώμα μονομαχίες από τους αντιπάλους) ο οποίος κάνει την ομάδα πιό φυσική, συν ότι ο κόουτς παίζει πολύ στα φτερά το σχήμα Μος-Καραρέτο. Θα τον βρεί τον δρόμο του ο Τζάνινγκ, μη φοβάσαι. Η μετάβαση σε ένα μεγάλο κλαμπ τα έχει αυτά.. Ο Χρυσικόπουλος ξεκίνησε βασικός στο "3" αλλά τραυματίστηκε δυστυχώς φίλε.. Εξ'ού και τα 6'..

      Διαγραφή
    3. Πάλι τραυματισμός?? Κρίμα να "μπασταρδευτεί" και η φετινή χρονιά του με τραυματισμούς. Θα μείνει καιρό έξω ξέρεις τίποτα?

      Κρίτων

      Διαγραφή
  14. Ρε Doctor πολύ ιδανικά τα βλέπεις τα πράγματα.
    όχι και ντου από παντού ένας 35αρης γυρολόγος και ένας που προέρχεται από 1 χρόνο εκτός μπάσκετ.
    Όχι τόσο εύκολα τελος πάντων!!

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παντως η καντου περυσι σε συνολο 16 αγωνων στην ευρωλιγκα μονο απο τον ολυμπιακο στο σεφ και απο την μακαμπι στο ισραηλ εχασε με διαφορα...ολους τους αλλους αγωνες της τους παλεψε και εδειξε πολυ σκληρη ομαδα οπως θα ειναι και φετος νομιζω...νομιζω οτι ο φετινος παο δεν εχει την πολυτελεια να την υποτιμησει οπως και καμια αλλη ομαδα αλλωστε...γενικα θεωρω οτι οι ομιλοι των ελληνικων ομαδων ειναι πολυ ανταγωνιστικοι και θα εχουν τεραστιο βαθμολογικο ενδιαφερον μεχρι το τελος...θα κανεις αναλογα αφιερωματα και για τις υπολοιπες ομαδες της ευρωλιγκα? giannis91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. την κυριακη 21:30 παιζει Ρομα-Καντου.θα το δω.η Καντου δε θα παρει και την ευρωλιγκα αλλα ειναι καλη ομαδα και θελει προσοχη.
    Jim ειδες ενα μικρο που εβαλε ο Πεδουλακης στο τελος;
    τον εβλεπα διπλα στο Μασιουλις,που πηρε τη θεση του.απιστευτη σωματοδομη για ουτε 16 ετων.ασε που του εβγαλε ο Ουκιτς πασα στον αιφνιδιασμο και καρφωσε με τα δυο χερια.
    καποια στιγμη κανε μια αναφορα στο πειραμα Μινεσοτα.εχει μαζεψει 4 ευρωπαιους,Ρουμπιο,Πεκοβιτς,Κιριλενκο,Σβεντ διπλα στον Λοβ και αν παρουσιαστουν υγιεις οι Ροι και Ρουμπιο ειναι η μεγαλη τους ευκαιρια να μπουν στα πλει οφ και να αποκλεισουν καμια ομαδα στη δυσκολη δυση αφου εχουν και καλο προπονητη.αλλιως θα ψαχνουν του χρονου να ανταλλαξουν τον ξενερωμενο Λοβ.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση η Μινεσότα με γνώριμους παίκτες στο Ευρωπαικό κοινό και συνολικά τους περισσότερους λευκούς. Η ευχάριστη έκπληξη φέτος;

      Διαγραφή
    2. O μικρός είναι ο Χαραλαμπόπουλος και αποκτήθηκε απτο αιγάλεω οπου έπιαζε στο παιδικό και σθμμετείχε και στο αντρικό στη β εθνικη.

      προκειται για εξαιρετική περίπτωση 2μετρου 15 χρονου με κορμαρα, πλαστικότητα και καλό μυαλό.Πήγε στον κατάλληλο προπονητή για να αναδειχτεί.Περιμένε να δεις σε πόσα εκ. θα εκτιμάται η αξία του σε 3 χρόνια.

      μακριά απο τραυματισμούς μόνο ,υγεία και δουλεία και θα φτάσει ψηλά.

      TROUBLE

      Διαγραφή
  17. Παιδια ξερει κανεις να μου πει σε ποια καναλια δορυφορικα μπορω να δω τα πρωταθληματα Ισπανιας, Ιταλιας, Τουρκιας και Ρωσιας?? Οτε και νοβα παιζουν τιποτα?? Ε[ισης μηπως ξερετε κανενα σαιτ που να ανεβαζουν torrents με μπασκετικους αγωνες απο Ευρωπη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεσω ιντερνετ μπορεις να δεις απειρα παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άσχετο, ο Μπλου έφυγε από τη Μακάμπι? Ελεύθερος είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπερα δημητρη.ο παικτης σου απο τις λιστες εκανε οργια στην ουκρανια.για τον καλπεπερ μιλαω.πως δεν τον πηρε καμια ελληνικη ομαδα?ειδα λιγα βιντεο και επαθα!αυτα ειναι τα λαβρακια.και πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικος.τριπλ νταμπλ εβγαλε....

    johnyq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. jim θα ήθελα να ακούσω τη θέση σου για την απεργία των ομάδων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλλαζουν οι καιροι μειωνονται τα χρηματα αλα παο κ ολυ πρεπει να υποχωρησουν κ να ριξουν τις οικονομικες απαιτησεις τους.να βοηθησουν τις αλλες ομαδες,τον ανταγωνισμο κ στην τελικη το προιον.να μην βλεπουν το σημερα αλλα μακροπροθεσμα.μονο αν δυναμωσουν οι υπολοιπες ομαδες θα δυναμωσει το πρωταθλημα κ στο τελος θα υπαρχουν εσοδα απο σπονσορες , τηλεοπτικα δικαιωματα κτλ.
    Αλλα βεβαια να βρεθει κ καποιος να οργανωσει αυτο το €&@@& που εχουμε για πρωταθλημα κ να μην παιζουν ομαδες ενα δυο αγωνες κ να χρεωκοπουν.να μπουν δικλιδες για τα χρηματα που περνουν ωστε να μην καταλιγουν στην τσεπη καποιων.οπως επισης καλο ειναι κ αυτες οι ομαδες πουειναι για τον€&@& να παρουν ενα δυοτομα που να εχουν σχεση με το management k to marketing.ελεος δεν ζουμε. Στο 80.
    Οποτε ολοι πρεπει να κανουν βηματα γιατι το πιο κατω καταντα περισσοτερο απο ξεφτιλα ειδικα για μας που προλαβαμε τις ομαδες του 90-95 κ το τοτε πρωταθλημα(μονο οσο αφορα τον ανταγωνισμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ασχετο, αλλά πούλησε η Zalgiris το βασικό της PG? Πόσο πλήρωσε η Κουμπάν για να πάρει τον Καλνιετις, με ποια λογική (βέβαια λογικη και Ρoμανωφ δεν πάνε μαζί) μένει τόσο αργά χωρίς μια αγωνιστική της σταθερα?
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με Λαγαγιέτ και Πόποβιτς είναι καλυμένη στον άσσο. Και εγώ τον Καλνιέτις θατον άδινα με κλειστά μάτια.

      Διαγραφή
    2. Γυρω στα 500.000 ευρω πηγε η μεταγραφη.για αγορα απευθειας απο ομαδα κ για τα ευρωπαικα δεδομενα που ολοι περνουν ελευθερους ειναι πολλα τα λεφτα.αλλα δεν εχει λογικη γιατι τετοια εποχη κ δυσκολα βρισκεις ποιοτικους παιχτες κ δεν διωχνεις παιχτη σημαια της ομαδας για κατι αγνωστο αφου σου χει κανει ολη την προετοιμασιακ ο αλλος αγνωστο το ποτε θα την αρχησει.
      Αλλα τι να λεμε ρωμανοφ ειναι αυτος.οτι γουσταρει κανει

      Διαγραφή
    3. Γηγενη παιχτη με τοσα χρονια εμπειρια στην ομαδα κ διεθνης ειναι μεγαλο λαθος να δωσεις για να κρατησεις τον τρελο popovic κ ενα μετριο καταμε αμερικανο.δεν υπαρχει συγκριση κατα με με τους δυο αυτους.ασε που μπορει να βοηθησει σε πιο πολλους τομεις ο λιθουανος.μεγα λαθος για μενα

      Διαγραφή
    4. Ήθελε να φύγει ο παίκτης Πάνο.. Το είχε εκφράσει στη διοίκηση.

      Διαγραφή
    5. Ε τοτε αλλαζει το θεμα
      Αλλα κ παλι τετοια ωρα που εφυγε λαθος.επρεπε η να μην το δεχτουν η να το κανουν πιο νωρις

      Διαγραφή
  25. http://portokalithea.blogspot.gr/2012/10/chris-quinn.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλησπέρα στα παιδιά. Μείναμε λίγο πίσω γιατί αναγκαστικά ήμουν "εκτός" το ΣΒΚ.. Από αύριο κανονικά ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ποια η άποψη σου για Βεργίνη. Πιστεύεις πως θα βοηθήσει στην περιφέρεια τον παο ή απλώς θα βοηθάει απλώς στις προπονήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή