Athlenda

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ..ΝΤΙΟΝΤΕ ΚΡΙΣΤΜΑΣ



Καλά, υπήρχε περίπτωση να μη γυρίσουμε στην ενότητα «αν ήσασταν ο..» για τον καυτό Ντιόντε Κρίστμας, πολυσυζητημένο όνομα των τελευταίων ημερών και όχι μόνο? Το Hoopfellas ζυγίζει τις επιλογές ενός παιδιού που δούλεψε για να φτάσει σε αυτό το σημείο, αναπτύσσοντας το ταλέντο και την καριέρα του μέσα από το Ελληνικό πρωτάθλημα..



Και ποιος δε θυμάται ότι ο Ντιόντε Κρίστμας ήταν ο παίκτης που στον 4ο μικρό τελικό του 2011 μεταξύ ΆΡΗ-ΠΑΟΚ (2-1 και match ball για τους κιτρινόμαυρους) άλλαξε το «ρου» της σειράς, μπαίνοντας δυνατά στο 2ο ημίχρονο σε ένα γεμάτο Παλέ, με τον Χαραλαμπίδη να πυροβολεί από παντού και τον ΠΑΟΚ στο μείον 13.. Μετά ήρθε η break out season σε ένα σύστημα που του ταίριαζε γάντι. Η fast pace offense του Στέργιου Κουφού με τα πολλά περιφερειακά σουτ και τις απομονώσεις ανέδειξε το ταλέντο του σούπερ-σκόρερ του Τέμπλ, ενός προγράμματος που έχει στείλει εξαιρετικούς σκόρερ στην Ευρώπη. Η περιπέτεια του Χιούστον ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον Αμερικανό..


Το καλοκαίρι το Ηοοpfellas είχε προτείνει τον Κρίστμας (μαζί με τους Ντορόν Πέρκινς-Στεφάν Λάσμε) για τον Παναθηναϊκό. Τον θεωρούσε ιδανική επιλογή για το «3», εφόσον ο Αργύρης Πεδουλάκης διάλεγε έναν πιο «αυστηρό» και πειθαρχημένο γκαρντ γι α να «κουμπώσει» με τον Διαμαντίδη. Την ίδια περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε μια διερευνητική επαφή για τον Αμερικανό, ο οποίος κυνηγούσε το όνειρο του ΝΒΑ παρά το γεγονός ότι αρχές Σεπτέμβρη ήρθαν δελεαστικές προτάσεις από τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ στα χέρια του μάνατζερ του. Το μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Σέλτικς ήταν πράγματι .. «μερικώς» και ο 26χρονος έχει την ευκαιρία να παίξει σχεδόν από την αρχή της σεζόν σε καλό ευρωπαϊκό κλαμπ, έχοντας λάβει ήδη ένα καλό ποσό (περίπου 250 χιλ δολάρια) από τους Κέλτες. Ο μάνατζερ του κοστολογεί τις υπηρεσίες του παίκτη στα 20-25χιλ. μηνιαίως..

Πάμε να δούμε τις επιλογές του Κρίστμας..


ΤΣΣΚΑ: Τον είχε πλησιάσει το καλοκαίρι με καλή πρόταση αλλά ο Ντιόντε έβλεπε ότι έχει τύχη (πήγαινε εξαιρετικά στα σάμερ λίγκς) να πάρει συμβόλαιο και επικεντρώθηκε εκεί.  Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέχρι το πρωί. Οι Ρώσοι έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσφέρουν παραπάνω χρήματα (όχι πολλά παραπάνω, Ρώσοι είναι όχι κορόιδα..) και επαγγελματικές συνθήκες που δύσκολα συναντά κανείς στην Ευρώπη. Είναι απογοητευμένοι μέχρι τώρα από τον Ντριού Νίκολας , ο οποίος εμφανίζεται «ταβανιασμένος» και χωρίς κίνητρο, οπότε ο Κρίστμας σαφώς και είναι ευκαιρία μιας και ταιριάζει στη φιλοσοφία του «χτίζω τους επόμενους Χόλντεν-Λάνγκτον-Παπαλουκά» κλπ. πάνω στην οποία βασίστηκε η στελέχωση του φετινού ρόστερ και δεν είναι «ετοιματζίδικο» όπως ο Ντριού. Βέβαια υπάρχουν και άλλα.. Η μετάβαση για τον Κρίστμας σε μια πειθαρχημένη επίθεση ( η οποία μάλιστα πασχίζει να ρολάρει αυτή τη στιγμή) ίδια με την οποία δεν έχει ξαναπαίξει, δε θα είναι καθόλου εύκολη, σας το λέμε εκ των προτέρων. Δεν φτάνει το καλό σουτ μόνο, θέλει οξυδέρκεια και ετοιμότητα σκέψης για να μπορέσει ΤΟΤΕ να γίνει ο executive shooter που ζητά ο Μεσίνα στην επίθεση του. Ο Ιταλός βλέπει κάτι «φρέσκο» στον Κρίστμας ο οποίος χάνει σε εμπειρία και δημιουργία στην σύγκριση με τον γαλωνάτο –σε τοπ επίπεδο- Νίκολας, αλλά υπερέχει σε ύψος, τελειώματα στο τρανζίσιον και κυρίως ΚΙΝΗΤΡΟ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Oι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει πρόταση στον παίκτη που πέρυσι σκόραρε 41 μέσα στο ΣΕΦ και μέχρι πρίν δύο μέρες είχαν το πάνω χέρι στην υπόθεση. Ο Μπαρτζώκας βέβαια έκανε δήλωση στήριξης στον Γκεσεβίτσιους αλλά στα δικά μάτια δεν είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα αντικαθιστούσε τον όποιον Γκεσεβίτσιους ή Νίκολας στην ΤΣΣΚΑ. Ναι, είναι πιθανόν αλλά είπαμε η φετινή σεζόν είναι μεγάλη και τα λεφτά του δεν είναι απαγορευτικά ώστε- πέρα από θέμα χημείας πάντα- να υπογράψει ως προσθήκη –και όχι αντικατάσταση- όπου πάει. Προσωπικά πάντως δεν θεωρώ ότι ο Κρίστμας ήταν αυτή τη στιγμή αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός. Περισσότερο θα μπέρδευε το ροτέησιον, σε μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα με μια two guard-lineup και μεταξύ μας, έχει –εκτός του Σπανούλη- έναν ακόμα καλό περιφερειακό σκόρερ όπως ο Λο (άσχετα με το ότι είναι ασταθής μέχρι τώρα όπως όλη η ομάδα) ο οποίος μπορεί να αναλάβει το βάρος και δύο ποιοτικούς παίκτες στο «3» όπως ο Περπέρογλου και ο Παπανικολάου. Ας μη γελιόμαστε λοιπόν.. Ο Κρίστμας είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά μάλλον η παρούσα κατάσταση στον Ολυμπιακό έχει κάνει την ανάγκη για προσθήκη/αλλαγή μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι..


ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ: Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (έντονο) πρίν από όλους για τον Κρίστμας, κρατώντας το (όπως συνηθίζουν) μυστικό από τον Ιταλικό τύπο. Ο Μπάνκι έχει πίσω τον Κέμπ μετά τον τραυματισμό του (παίζει καλά αλλά χρειάζεται άμεσα να χάσει βάρος), για τον οποίο όμως μάθαμε ότι έγιναν συζητήσεις ώστε να παίξει μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Τζάνινγκ (προσωπική επιλογή του Κρέσπι, βοηθού του Μπάνκι) είναι ασανσέρ (λογικό) μέχρι τώρα και υπήρξε η σκέψη για κάτι πιο στάνταρντ στο περιφερειακό σκοράρισμα. Το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι ότι πρέπει για τον 26χρονο απόφοιτο του Τέμπλ πάντως, καθώς παίκτες του δικού του στυλ μπορούν να κάνουν θραύση στο στυλ μπάσκετ που παίζεται στη γειτονική χώρα (πιο γρήγορο, πιο ελεύθερο, με πιο undersized frontlines, λιγότερο physical από την Α1). Ίσως η Μοντεπάσκι να είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Κρίστμας αλλά είναι δεδομένο ότι όταν έχεις πρόταση από την ΤΣΣΚΑ και τον πρωταθλητή Ευρώπης, η Τοσκάνη αποτελεί την τρίτη επιλογή..


Κάποτε ο προπονητής του επίσης απόφοιτου του Τέμπλ Λιν Γκρίρ είχε πεί στον βραχύσωμο σούτινγκ γκαρντ, λίγο πρίν το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής του καριέρας.. «Λιν, πάρε (ακολούθα) το χρήμα. Μάζεψε όσο πιο πολύ μπορείς.. Στο τέλος, αυτό σίγουρα θα σου μείνει..»




225 σχόλια:

  1. Καλημέρα ο Κρίστμας μάλλον πάει τσσκα γιατί κάπου διάβασα πως ο ολυμπιακος εξετάζει τον κίνσει για την περιφέρεια και τον πάουελ για ψηλό. Επίσης διάβασα πως ο ντρου προτάθηκε στον ολυμπιακό άρα μάλλον έκλεισε κρίστμας.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κυριακή. Λες να έχουμε ντόμινο? Ο Νίκολας γενικώς "ενδιαφέρει"..

      Διαγραφή
  2. γεια σου τζιμ..ο κριστμας δεν ταιριαζει ουτε στον ολυμπιακο,ουτε στην τσσκα,πιστευω.με τεοντοσιτς,τζακσον,και οιυμς,τι ρολο θα εχει ο κριστμας στην τσσκα;το παιδι θελει πολυ ωρα την μπαλα στα χερια του και ποιος θα την αφησει για να την παρει και ο κριστμας;;;δεν νομιζω οτι ο κριστμας παιζει σαν 3αρι παντως.2αρι ειναι που κραταει πολυ ωρα την μπαλα με σκοπο ειτε να εκτελεσει,ειτε να δημιουργησει φασεις.επισης,με σπανουλη και λο στον ολυμπιακο,ακριβως για τους ιδιους λογους,δεν ταιριαζει ουτε εκει!πιο πολυ θα ανακατευε την ομαδα πιστευω...τι λες για ντρου πισω στον παναθηναικο;θα νιωσει ανετα στην ομαδα και εχει να δωσει πραγματα ακομη!με τον σοφο στην ιδια πενταδα θα σκοτωνει απ'το τριποντο!βεβαια,ισως θελαμε εναν πιο δημιουργικο παιχτη,αλλα ειναι προκληση να ειναι ελευθερος ο ντρου,και σε χαμηλη τιμη τωρα πλεον,και να μην ασχοληθεις μαζι του!φετος ο παναθηναικος βλεπουμε οτι βγαζει πολλα ελευθερα σουτ,ειτε λογο του οτι ολοι κλεινουν στον σοφο,ειτε με την επιλογη της εξτρα πασας,και βλεπουμε οτι πολλες φορες δεν το εκμεταλλευομαστε,αν και εχουμε καποιους καλους σουτερ στην ομαδα.ο ντρου θα ειναι ιδανικος γι'αυτες τις καταστασεις,χωρια που εμαθε να παιζει και το πικ μια χαρα!με πανκο,ντρου,διαμαντιδη,γιαννοπουλο,μασιουλις(αρχιζει να διωχνει την πιεση απο πανω του τελευταια)οι αντιπαλοι θα σκεφτονται πολυ πλεον να δινουν βοηθειες στο μαρκαρισμα του σοφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει παίκτης Νίκολας πλέον.

      Διαγραφή
    2. @basketholic

      Γειά σου φιλαράκι. Στο παρόν ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Νίκολας μπορεί να δώσει κάποια πράγματα και να χαλάσει κάποια άλλα.. Αν είχες στα γκαρντ π.χ. μιας το κουβεντιάζαμε, Πέρκινς-Διαμαντίδη, ο Νίκολας ήταν ότι πρέπει. Στη παρούσα φάση ίσως αλλοιώσει τη μαχητική φύση της ομάδας, στη Μόσχα είχε attitude Αρμστρονγκ..

      Διαγραφή
    3. Jim,ακουσα πως ο Ολυμπιακος ενδιαφερεται για τον Νικολας και πιστευω πως θα αποτελουσε ιδανικη λυση, αφου ο Ολυμπιακος ψαχνει λυσεις πισω απο τα 6,75. Ο Νικολας,οχι μονο εχει φονικο σουτ αλλα ειναι ικανος να σηκωσει μια ολοκληρη ομαδα στις πλατες του και να την φτασει πολυ ψηλα..

      Διαγραφή
    4. Και τότε γιατί τον έστειλες..?

      Διαγραφή
    5. χαχα ειχε κοντρα με τον Τεοντοσιτς..

      Διαγραφή
  3. καλησπερα παιδια μπραβο jim για τν καλη δουλεια που κανεις μεσα απο το block σε ολουσ εμας που γουσταρουμε το basket..θα ηθελα μια χαρη να μας πεις δυο λογια για doron perkins k αν εκανε τωρα στο παο???βασικα εψαχνα το αθρο σου γι αυτον κ για παο αλλα δν βρηκα τπτ!!!ευχαριστω

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ balf.. Ήταν η επιλογή μας το καλοκαίρι ως παρτενέρ του Διαμαντίδη στα γκαρντ. Νομίζω με αυτό το μπακόρτ ο Παναθηναϊκός θα στραγγάλιζε κάθε αντίπαλο κολλώντας και ένας σουτέρ (με προσωπική φάση) στο "3". Ίσως ο πιό σκληροτράχηλος γκαρντ στην Ευρώπη, team player, τοπ αμυντικός σε ατομική και ομαδική άμυνα, ριμπάουντερ ολκής, στην ουσία θα αποτελούσε πανοπλία για τον Διαμαντίδη. Άρθρο δεν είχαμε γράψει, αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές.

      Διαγραφή
  4. o τζιμ ειχε πει το καλοκαιρι νωρις περκινς,κριστμας εφόσον ο κεισι ριβερς ηταν ακριβος και λασμε.επισης βελισκοβιτς αν δεν ανανεωνε ο καιμακογλου και ηταν θετικος για ποσιους λεγοντας οτι η ομαδα δυσκολα θα εβρισκε τοσα χρηματα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τους αλλους ξερω οτι τους ειχε αναφερει για τον περκινς μονο δν θυμωμουν...παντως θα τον επερνα ευκολα στν θεση του ουκιτς...

      balf

      Διαγραφή
  5. Τζιμ πως θα σου φαινοταν αν ο Κριστμασ κλεισει ΤΣΣΚΑ ο Ντου στο Παο? Ειναι τοσο χαλια οσο ακουγεται τα 2 τελευταια χρονια?Κινσει και Τζοσ Παουελ για Ολυμπιακο πωσ τουσ κρινεισ?Να περιμενουμε αρθρο για τουσ ελευθερουσ ψηλουσ? Αλλο ενα εξαιρετικο σου αρθρο συγχαρητηρια....


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κώστα, είπα πιό πάνω για Νίκολας.. Είναι πολύ ράθυμος, του λείπει το μελιτζανί του Ομπράντοβιτς μάλλον..

      Διαγραφή
  6. τον περκινς τον ειχε πει πρωτα απο ολους!ρε παιδια ο νικολας δεν θα ηταν καλος με ενα 300αρι για τον παο τωρα?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε manu chao,ο νίκολας έχει να παίξει 2 χρόνια μπάσκετ επιπέδου.Μετά το τελικό με την Μακάμπι το 2011 έχει φθήνουσα πορεία.Δείχνει να τα έχει παρατήσει.Δεν δείχνει διάθεση για μπάσκετ.Περίμενα φέτος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο σαν την τσσκα και να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα σε τοπ επίπεδο αλλά διαψεύστηκα.Δεν νομίζω να αξίζει το ρίσκο μία τέτοια κίνηση.
      Για τον Κρίστμας,το καλύτερο θα ήταν να πάει στην Σιένα και να περιμένει 1-2 χρόνια να κάνει το μεγάλο άλμα σε μία ομάδα τύπου ΠΑΟ-CSSKA-ΟΣΦΠ κλπ.Εκεί θα παίξει χωρίς άγχος,θα έχει σημαντικό ρόλο και θα βελτιωθεί ακόμα παραπάνω.
      Αν πάει στην τσσκα ή στον οσφπ θα έχει χαμηλότερο χρόνο συμμετοχής,δεν θα μπορέσει να δείξει στοιχεία του ταλέντου του,τόσο εύκολα και ίσως καεί.Στην τσσκα θα έχει να "ανταγωνιστεί" παίχτες όπως ο Τζάκσον,Τεόντοσιτς,Γουίμς(όπως αναφέρει και ο φίλος basketholic)ενώ στον οσφπ θα πρέπει να "κλέψει" χρόνο από τον Σπανούλη,τον Λο,τον Παπ και τον Περπε.
      Βέβαια αν η διαφορά στα ταν ναχρήματα είναι μεγάλη τότε ίσως επιλέξει την πρόταση των Ρώσων αλλά κατά την γνώμη μου,καλύτερο για την μετέπειτα καριέρα του θα ή υπογράψει στην Σιένα.zelico

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Ζέλικο. "Αν ήμουν ο..." Κρίστμας, θα πήγαινα Τοσκάνη.

      Διαγραφή
  7. o panathinaikos thelei enan poiotiko paixti stin perifereia epeigontos ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά, παίζεται με μια μπάλα και η ομάδα έχει ήδη 2-3(Σπαν, Λο, Σλούκας) γκαρντ που δε τα λες και pass first. Επομένως δε βλέπω πως θα βρει χρόνο συμμετοχής, τη μπάλα στα χέρια του και σουτ/προσπάθειες στον Ολυμπιακό.

    Η προτίμηση του Μπαρτζώκα σε ισορροπημένους παίκτες είναι κατανοητή και ο Γκέτσε σίγουρα ΔΕΝ είναι τέτοιος αφού εκτός από το καλό και υπεργρήγορο στην εκτέλεση 3ποντο δε φαίνεται ικανός να προσφέρει κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, αλλά η έλευση του Κρίστμας δεν είναι λύση, αλλά πονοκέφαλος.

    Είμαι υπέρ της αντικατάστασης του Γκέτσε (ανεπαρκής αμυντικά, μέτριος χειριστής και δημιουργός) με παίκτη καλύτερο ή πληρέστερο από το Λιθουανό o οποίος όμως δε θα έχει πολλές απαιτήσεις για δημιουργία ή εκτέλεση γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουμε μπάχαλο (ο Λο και ο Σλούκας που έχουν το υπόλοιπο της ευθύνης για δημιουργία/σκορ μετά το Σπανούλη θα βελτιωθούν λογικά μέσα στη χρονιά και ο Μάτζαρης δείχνει πολύ πιο θρασύς φέτος στο επιθετικό κομμάτι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα λες Πανάγο.. Αν και ο Γκεσεβίτσιους πιστεύω ότι δεν έχει ρόλο, είναι δύσκολο να αποδώσει. Σαν σουτέρ είναι εξαιρετικός, όμως πρέπει να του βρεί χώρο ο Μπαρτζώκας.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, μόνο ως παίκτης ρόλου μπορεί να σταθεί σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού αλλά ενώ στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να αξιοποιηθεί το πολύ καλό του 3ποντο για μερικές φάσεις ή λεπτά ακόμα, αμυντικά πώς μπορείς να κρύψεις τις τρανταχτές αμυντικές του αδυναμίες; O Γιασικεβίτσιους μπροστά του μοιάζει με το Μπάουεν!!! Τον περίμενα πιο έτοιμο και δουλεμένο στις αδυναμίες του το Γκέτσε φέτος, με ψιλοαπογοήτευσε...

      Διαγραφή
  9. Γιατί δε πάει ο Παναθηναϊκός για Κινσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για μενα αξιζει ο παναθηναικος να παρει το ρισκο με τον νικολας. 1ον σιγουρα στο χρηματικο θα ειναι προσιτος αφου δυο χρονιες τα πηρε χοντρα απο αρμανι και τσσκα χωρις καν να παιξει 2ον αν υπαρχει καποια ομαδα που μπορει να του δωσει το κινητρο για να ξαναπαιξει καλο μπασκετ ειναι ο παναθηναικος 3ον στην αρμανι περυσι δεν ηταν κακος ηταν μετριος εχοντας κανει και καλα παιχνιδια σε μια ομαδα χωρις αρχη και τελος αλλα φετος στην τσσκα ηταν τραγικος και απιστευτα αστοχος
    αμα θελεις να κανεις την υπερβαση οταν εχεις μικροτερο budjet πρεπει να παιρνεις και μεγαλα ρισκα(πχ περυσι ο ολυμπιακος πηρε τον ντορσευ που δεν υπολογιζοταν απο την καχα)......
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. MΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ ΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΟΥΚΙΤΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ,ΝΙΚΟΛΑΣ,ΚΙΤΣΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ.ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ.ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΟΥΤ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim πως θα σου φαινοτανε ο Kinsey στον Ολυμπιακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου gio. Θα ανεβάσουμε ανάρτηση με διαθέσιμους παίκτες γιατί βλέπω ενδιαφέρει..

      Διαγραφή
    2. Και πολύ άργησες Τζιμ!!! Άντε να ενεργοποιήσουμε το σκάουτερ/προπονητή/πρόεδρο που κρύβουμε μέσα μας επιτέλους

      Διαγραφή
  13. Είμαι ΠΑΟ και αγανακτώ με την κωλοφαρδία του Ολυμπιακού. Απ' ό, τι φαίνεται θα πάρει τελικά Κίνσευ που είναι πολύ ισορροπημένος παίκτης και καλύτερη επιλογή από τον Κρίστμας που θα πάει ΤΣΣΚΑ. Χωρίς σχεδιασμό και με άχρηστο προπονητή ο Ολυμπιακός κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή αυτόν τον καιρό που θα μπορούσε να κάνει. Να δούμε αν θα είναι τόσο κωλόφαρδος με τον σέντερ. Στον Παναθηναικό αυτός ο Άρμστρονγκ μου προκαλεί κατάθλιψη. Το συναίσθημα αυτό επιτείνεται απότο ότι ο άνθρωπος είναι καλό και υπομονετικό παιδί με διάθεση να προσφέρει. Δεν μπορεί όμως και είναι κρίμα που κλέβει χρόνο από τον Σκορδίλη που δεν είναι κακός ακόμα και για Ευρωλίγκα. Ο Κίτσεν με εντυπωσίασε στα φιλικά, αλλά η εικόνα του τώρα είναι απογοητευτική σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιούργησε. Ο ΠΑΟ τα βράδια που δεν θα τραβάνε οι συνήθεις ύποπτοι θέλει έναν ακόμη παίκτη να τα βάζει με κρύο αίμα από την περιφέρεια. Ο Κίτσεν δεν το προσφέρει αυτό. Βέβαια, αυτόν θα τον περιμένουμε μάλλον ολόκληρο το χρόνο φέτος σε αντίθεση με τον Άρμστρονγκ που θα πρέπει να φύγει τα Χριστούγεννα (και πολύ θα έχει καθίσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ματσβαν κυριοι θα ηταν οτι καλυτερο για τον Παο στη θεση του Αμστρονγκ και μετα Βελισκοβιτσ κατ εμε.... Ασχετο το ξερω αλλα καθενασ με το πονο του..Απλα με ποναει να βλεπω το 6αστερο να υπολοιπεται πολυ απο τισ πρωτοκλασσατες ομαδες αλλων χωρων...Εξυπνεσ κινησεισ λοιπον και φτηνεσ και οχι τυπου Ουκιτσ..Ρακοβιτσ Ζησης Βασιλειαδης Λινος Παππας πρεπει στο περασμα των χρονων να προσεγγιστουν και μη ξεχναμε και το μεγαλο ΦΩΤΣΗ............ LOCOBALOKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε. Για Μάτσβαν τα έχουμε ξαναπεί.. Παπάδες κάνει στην Τουρκία.

      Διαγραφή
    2. Για τον Ματσβαν τα λεμε χρονια αλλα στον ΠΑΟ ειναι συστηματικα στραβοι με μερικους παικτες.Κατω απο την μυτη μας τοσα χρονια και δεν ασχοληθηκαμε ποτε..

      Διαγραφή
  15. Για να μην ξεφύγω από το θέμα αν ήμουν ο κρίστμας θα πήγαινα καθαρά εκεί που θα πίστευα οτι θα έφτιαχνα καλύτερο όνομα.Κι επειδή είναι ήδη 26 και πρέπει μέσα σε 2 χρόνια να καταφέρει να αποτελέσει όνομα και παίκτη με κύρος στην ευρώπη η καλύτερη από τις παραπάνω επιλογές είναι η σιένα.Τηρουμένων κάποιοων συνθηκών υπάρχει χώρος για χρόνο,και κατοχές μπάλας,αλλά εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη συνοχή γιατί ως καινούρια ομάδα δεν έχει βρει τη συνοχή της.Αν δεν είσαι συνεπής στην ομαδικότητα και τα καθήκοντα σου,και μοιάζεις σαν μύγα μες στο γάλα δεν έχεις τύχη.Αντιθέτως αν βρεις ρόλο και σκορ μπορείς να φτιάξεις καλό όνομα και να κυνηγήσεις μεγαλύτερο συμβόλαιο.Πέρα από την επιλογή αυτή καθαυτή του κρίστμας,μπορούμε να δούμε που ταιριάζει καλύτερα.Στην τσσκα,δίπλα σε έναν τεόντοσιτς και δεδομένου οτι μοιάζει αρκετά με τον γουίμς σαν στοιχεία παιχνιδιού θα υπήρχε πρόβλημα.Δεν υπάρχει χώρος στο 3,ενώ στο 2 χρειάζονται έναν παίκτη που να παίζει άμυνα και να είναι σουτέρ ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες.Ο κρίστμας θέλει τη μπάλα στα χέρια,και αυτό δημιουργεί ένα αδιέξοδο.Για τον ολυμπιακό δεν το συζητάω καν.Στο 3 δεν υπάρχει λόγος χρησιμοποίησης του,ενώ θα μπροούσε να φέρει αμυντικές τρύπες,ενώ περιφερέιακά,ο ολυμπιακός έχει ανάγκη για δημιουργία δεδομένου του στυλ παιχνιδιού με πικ ν ρολ και κοντά δυναμικά 5άρια και με επίκεντρο τον σπανούλη ο κρίστμας θα χανόταν και θα έφερνε προβλήματα ομοιογένειας.Αντίθετα στον Πάο,αν δεν πιάσει ο κίτσεν, η ομάδα χρειάζεται ένα παίκτη να την ξεμπλοκάρει επιθετικά στο 2 και το 3 καθώς οι 2 παίκτες μοιάζουν με κολώνες πιο πολύ(Ο μπράμος είναι της άμυνας και της δύναμης,και ο μασιούλις του ποστ,και στάντινγκ σουτ) οπότε θα χρειαζόταν ένα ξεπέταγμα και θα ταίριαζε καλά πιστεύω με τον διαμαντίδη...από κει και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες κυρίως τσσκα-οσφπ δεν νομίζω πως τον χρειάζονται,και ίσως τους δημιουργήσει και προβλήματα ειδικά για τον ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ντρού αν επιστρέψει στον παναθηναικό θα πυροβολάει απο παντού πάλι....και πιστεύω οτι με την απόκτηση του ντρού και του βελίτσκοβιτς(αν ειναι καλά) και με κίτσεν μόνο ευρολίγκα....χτυπάμε ανετα Φιναλ 4.....οσο για τον ολυμπιακό ο κίνσευ θα είναι συμαντική προσθήκη......καθώς για μενα είναι καλύτερος και απο τον κρίστμας και απο το λο,ματζαρη,σλουκα.....οπότε μιλάμε για σούπερ προσθήκη.....αυτό που δν ξέρω είναι πως ο ολυμπιακός θα τον πληρώσει......γτι συνηθως οι αντικαστάσει γίνονται πάνω κάτω στα ίδια λεφτά,αντε με μια μικρή υπέρβαση......ο γκέτσε αν δεν κάνω λάθος πέρνει κάτω απο 300.....ο κίνσευ αν κ free agent τον νοέμβριο δν θα υπογράψει με λιγότερα απο 500-600....οπότε μηπως είναι λίγο φήμες όλα?καθώς ο ολυμπιακός την υπέρβαση αν είναι να την κάνει θα την κάνει για το σέντερ του.....!Οσο για κάτι πάουελ και τζόνσον που ακούγονται ως φαβορί.....οι παίχτες αυτοί είναι ανέκδοτα....δν νομίζω οτί μπορούν να προσφέρουν!

    JIM13!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μόνη βιώσιμη επιλογή του Κρίστμας είναι η Μοντεπάσκι, που μπορεί να βρει τα σωστά λεπτά (πολλά αλλά όχι υπερβολικά πολλά), το σωστό ρόλο πρώτου βιολιού, τη μπάλα στα χέρια του αρκετές φορές, τις κατάλληλες συνθήκες του ιταλικού πρωταθλήματος που λέει ο Τζιμ, ενώ δεν υπάρχει χημεία για να διαταραχθεί. Έχει έναν εύκολο όμιλο που περνάει παρά το 0-3, και έχει ευκαιρία για καθιέρωση σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, αν πιάσει, αντί να γίνει ένας ρολίστας ανάμεσα στ' αστέρια των Ρώσων.

    Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ πρέπει να πάρει γκαρντ. Πρέπει να βρει 15-20 λεπτά στο παρκέ για τα 3 γκαρντ πίσω απ' το Σπανούλη για να δώσει την ευκαιρία κυρίως στο Σλούκα να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ο Γκετσεβίτσιους θα παίρνει σκόρπια λεπτά από 'δω κι από 'κει για να τα μπουμπουνίζει. Αν πάρει γκαρντ τώρα ο Ολυμπιακός χάνει και τον Γκέτσε ΚΑΙ τον Σλούκα.

    Ο Παναθηναϊκός πάλι, μόνο τον Παπαλουκά πρέπει να πάρει και να τον κρατάει ανάμεσα εξέδρας και 12άδας για να έχει μια έτοιμη λύση σε περίπτωση τραυματισμού. Ο Πεδουλάκης δουλεύει καλά στο rotation κουρδίζοντας πρώτα τους πιο βασικούς παίκτες και μετά βάζοντας μέσα και τους Λάσμε, Κίτσεν, Γιαννόπουλο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να παίξει αύριο ντέρμπι στην έδρα του φαβορί για τον τίτλο, της Φενέρ, με 11 παίκτες. Λίγο μένει να ξεκαθαρίσει πως θα είναι η χρήση των γκαρντ (προτιμώ Ούκιτς με Κίτσεν και Διαμαντίδη με Μπράμο).

    Τζιμ, χρόνια πολλά για τις προάλλες, να χαίρεσαι τ' όνομά σου!!!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Όντι. Σωστά τα λές, δεν αξίζει να "κάψει" Γκεσεβίτσιους-Σλούκα και να αποτελειώσει Κατσίβελη.. Κομπλέ είναι στα γκαρντ.

      Διαγραφή
    2. Ο Κατσίβελης Jim καλύτερα να πάει σε όποια ομάδα της A1 έχει μεγαλύτερο κενό στον άσσο. Το παλικάρι εκτός 12άδας είναι, 6ο γκάρντ στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός δεν θέλει. Σε περίπτωση οποιουδήποτε τραυματισμού το κενό αναπληρώνεται εκ των έσω, εκτός κι αν χάσει ταυτόχρονα 2 γκαρντ. Και δεν έχει κιόλας ευπαθείς παίκτες που πιθανόν να χάσουν αρκετά παιχνίδια. Δεν χωράει, δεν θα πάρει καμία ευκαιρία παρά μόνο αν συμβεί το απρόοπτο. Οπότε τον δανείζεις πληρωμένο και στην ύστατη ανάγκη παίρνεις κάποιον γυρολόγο της Α1 για μερικά παιχνίδια.

      Ισχύει πως ο Κίτσεν έχει πελματιαία απονευρωσίτιδα;
      Ody

      Διαγραφή
    3. O Kατσίβελης ήταν ταμάμ π.χ. για τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
  18. Νομιζω οτι ο ντερικ μπιαρς που επαιζε στην αλμπα θα κολαγε καλυτερα στον ολυμπιακο,αν πηγαινε ο περπερογλου προς 2 και ο μπιαρς στο 3 βεβαια-τωρα για ο κριστμας και τσσκα λιγο ρισκο-θελει πολυ ωρα τη μπαλα στα χερια του κα με το σερβο πλειμεικερ στην ιδια πεταδα λιγο δυσκολο...ο μεσινα ξερει καλυτερα,ισως το προοριζει σαν μπακ απ του σονι ουιμς....10 ωρες εμειναν go pistons. akis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, όχι Άκη. Θέλει παίκτη ρακέτας ο Ολυμπιακός. Για να τα δούμε τα Πιστόνια σήμερα..

      Διαγραφή
  19. αν ημουν Κριστμας θα απαρνιωμουν τη "σιγουρια" στο χρονο συμετοχης της Σιενα και θα πηγαινα να δουλεψω διπλα σε ενα κορυφαιο δασκαλο οπως ο Μεσσινα
    να μου το θυμηθεις
    αν παει ο Κριστμας στην Τσσκα(και αν ισχυουν αυτα που ξερω περι δουλευταρα) θα γινει τοπ σκορερ στο κορυφαιο επιπεδο της ευρωλιγκας
    ο Μεσσινα δεν ειναι καλυτερος στο κοουτσαρισμα η την προετοιμασια αγωνα απο τον Ζοτς αλλα στο να αναδειξει παιχτες ειναι νομιζω καλυτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισεις για Νικολας στον Παναθηναικο...
      ο Ντρου δεν θα δωσει μονο το φαρμακερο σουτ στην ομαδα αλλα και μεταλο πρωταθλητη που απεκτησε στα 3 χρονια του στην Ελλαδα που λιγοι εχουν αυτη τη στιγμη στον Παναθηναικο
      και σε καμια περιπτωση δεν ειναι πρωην παιχτης
      απλα ατυχισε να πεσει στον 10σεκοντς που ηθελε να τον κανει κομπο(και παλι κρατησε καλα τα νουμερα του...7,4 ποντους και 1,7 ασσιστ στην ευρωλιγκα και 8,3 ποντοι και 2,1 ασιστ στο πρωταθλημα)στα 30 του
      φετος δεν εχει βρει ρυθμο και ρολο αλλα σε περιπτωση που μεινει ολη τη χρονια(δεν παρουν Κριστμας δλδ) σε λιγους μηνες θα βλεπουμε αλλο παιχτη
      Αντρεας

      Διαγραφή
    2. Αντρέα καλησπέρα. Δε σε βρίσκω λάθος για Κρίστμας. Σαφώς το να δουλέψεις με τον Μεσίνα είναι κίνητρο και παράσημο. Ελοχεύει όμως ο κίνδυνος να "πνιγείς", οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Το σκεπτικό όμως είναι σωστό. Ο Νίκολας κόμπο ήταν από την αρχή, δε ξέρω αν τον είχες παρακολουθήσει στο ξεκίνημα του στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. καλησπερα τζιμ
      τον Ντρου σε συνεχομενα παιχνιδια τον πρωτοειδα στον Παναθηναικο
      στην εφες τον ειχα δει μονο απεναντι στις ελληνικες ομαδες
      απο τα 3 χρονια στην Ελλαδα εχω σχηματισει την εντυπωση οτι ειναι σουτινγκ γκαρντ καθαρος απλα εχει την δυνατοτητα να διαβασει την αμυνα και να μοιρασει την μπαλα
      ειναι δλδ πολυ περισσοτερο 2 απο 1(που δεν επαιξε στον ΠΑΟ ισως λογο υπερπαιχτων στη θεση) για να τον πεις κομπο
      στην εφες ισως να επαιζε αλλιως

      Διαγραφή
    4. Μιλάω για Φαμπριάνο, Λιβόρνο ακόμα και στο Τρεβίζο ο Μπλάτ τον έβαζε αρκετά και στο "1". Σαφώς είναι "2" αλλά έτσι όπως έχει εξελιχτεί το άθλημα στην Ευρώπη ο Νίκολας έχει την ταμπέλα "κόμπο" και μάλιστα πολύ καλός.

      Διαγραφή
  20. Γειά σου Τζίμ,
    τι θα γίνει στον Παναθηναικό? μόνο για τον ολυμπιακό γράφουν για παίχτες. θα μείνουμε με άρμστρονγκ? είναι δυνατόν να μην βλέπουν οτι δεν κάνει?
    πιστεύεις οτι θα ήταν σωστό να ρισκάρουν με βελίσκοβιτς που θα μπορεί να παίξει απο την 2η φάση της ευρωλίγκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γκρέκ. Ο Ολυμπιακός έχασε έναν στάρτερ, βρίσκεται σαφώς σε μεγαλύτερη ανάγκη.

      Διαγραφή
  21. jim τι λες για μια ακραια προταση για παο?? ντελοντε γιυεστ που ειμεινε ελευε8εροσ απο νταλας και δνε ψινεται κανεισ να τον αποκτησει...τι λες το κασε του πλησιαζεται γιατι σαν παικτησ μπορει να αποδωσει πολυ καλυτερα απο τον νικολας(πιστευω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Εγώ λέω να περιμένουμε τον Ριζάη να βγεί από τη φυλάκη, θα είναι καλή προσθήκη!

      Διαγραφή
  22. Ο ΟΣΦΠ χρειάζεται αλλαγή Γκετσε με Νίκολας. Αρκεί να είναι ενημέροι οι πρόεδροι ότι μπορεί και να μη βγει η μεταγραφή - αν δεν τι είχαν τι έχασαν. Αν βγει θα δώσει πολλά στην ομάδα.
    Ο ΠΑΟ, με την έλλειψη ισορροπίας που έχει στο ρόστερ, θέλει καλύτερα ένα πλήρες (άμυνα-επίθεση, βασικό δλδ) εκρηκτικό 3άρι που να μπορεί σε χαμηλά σχήματα να βοηθήσει και στο 4 (στυλ πχ Πιετρούς). Διαφωνώ με τον Jim που θέλει 4, 4-5 άρι, και προτείνει εναλλακτικά 4άρι τον Βελίτσκοβιτς (πολύ χαλαρός για τα γούστα μου).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θοδωρή. Ο Παναθηναϊκός θέλει παίκτη τύπου Μπάλκμαν με καλύτερο σουτ. Ο Πιετρούς που είπες είναι πολύ καλός παίκτης, αν μπορούσε να παίξει και την άμυνα του αδερφού του στο ποστ..

      Διαγραφή
  23. ο κρίστμας έκλεισε τελικά τσσκα.Προτίμησε τον εύκολο δρόμο πηγαίνοντας σε ομάδα τοπ επιπέδου ξέροντας ότι ο χρόνος συμμετοχής του,τουλάχιστον στην αρχή,θα είναι περιορισμένος.Το καλό είναι πως εκεί θα βρει προπονητή που τον πιστεύει και μπορεί να τον βοηθήσει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του.Zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Κρίστμας δεν ανακοινώθηκε ακόμα, αλλά o ίδιος γνωστοποίησε ότι έκλεισε ΤΣΣΚΑ, όπερ σημαίνει ότι σύντομα ο Ντρου θα είναι διαθέσιμος. Νομίζω ή κάνω λάθος ότι παίκτης Ευρωλίγκας δεν μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα της διοργάνωσης πριν το τοπ 16; Γενικά ο Νίκολας έχει μπόλικο ρίσκο, είναι άγνωστο αν μπορεί να επανέλθει μετά από μιάμιση κακή σεζόν... Η ομάδα πάντως που του δίνει τα περισσότερα εχέγγυα για "ανάσταση" είναι ο Παναθηναϊκός: το συναισθηματικό (κέρδισε δυο Ευρωλίγκες σε τρία χρόνια) είναι έντονο, προσαρμογή δεν θα χρειαστεί και το μπάσκετ του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι πολύ μακριά από αυτό που έπαιζε κι ο Ντρου επί Ομπράντοβιτς. Έχει λοιπόν να ασχοληθεί μόνο με το μπάσκετ... Και πέρα από τα συναισθηματικά ή τα οικονομικά (εννοείται η μεταγραφή μπορεί να γίνει μόνο αν ζητήσει λίγα, άλλωστε φαντάζομαι τα πολλά θα τα πάρει - ή τα έχει ήδη πάρει - σε ρούβλια), ο Παναθηναϊκός είναι η μπασκετικά καλύτερη επιλογή: ο Νίκολας μπορεί να παίξει χωρίς μπάλα στα χέρια (σε αντίθεση με Ούκιτς - κυρίως - και Διαμαντιδη - λιγότερο), έχει φονικό τρίποντο, που δεν έχει η ομάδα σήμερα και καθώς επί Ομπράντοβιτς έμαθε και καλή άμυνα, ταιριάζει στο "σκληρό" προφίλ της ομάδας. Στη θεωρία τουλάχιστον, είναι εξαιρετική λύση. Βραχυπρόθεσμη φυσικά (είναι στα 31 ήδη), αλλά στο ΟΑΚΑ θα έχει ζεστασιά και υπομονή για να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάρα κανείς δεν αμφιβάλλει για την ποιότητα του Νίκολας. Αντίθετα έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κίνητρό του. Σε μια νέα ομάδα που θέλει να αποκτήσει attitude στυλ "πεθαίνω στο παρκέ" δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κολλήσει.

      Διαγραφή
  25. o kristmas ekleise kai episima!!!!csska!!!!pleon to 8ema suzitisis einai an 8a er9ei o drew ston PAO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. λοιπόν ο Dionte δίπλα στον Weeems μου θυμίζει πολύ την περίπτωση στην ομάδα μου όπου τον βάλαμε δίπλα στον Rawle και αρχικά όλοι πιστέψαμε οτι αυτό το δίδυμο δεν θα περπατήσει. Να όμως που περπάτησε. Πώς? Κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο ατού του Dionte (ειλικρινά δεν έχω πολλή εικόνα από αυτόν στον ΑΓΟΡ) το οποίο ξελαρυγγιαστήκαμε να του το βάλουμε στο παιχνίδι του είναι το πρώτο πάτημα και η διείσδυση. Όταν το κατάλαβε,βρήκε χώρους που δεν χρησιμοποιούσε ο Rawle (και σε αυτό μοιάζουν πολύ με τον Weems αφού προτιμούν να τελειώσουν συνήθως με ένα midrange) και έγινε καταπληκτικός finisher. Mπορεί να το κάνει αυτό και στη Ρωσία, ειδικά σε μία ανοικτή ρακέτα στην επίθεση της CSKA όταν δεν παίζει post-up παιχνίδι με τον Nenad...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πάλοκ.. Δύσκολο. Η φετινή ΤΣΣΚΑ (παραδοσιακά οι ομάδες του Μεσίνα εκτός Μπένετον) παίζουν πολύ στο ποστ και όταν δεν είναι ο Κρίστιτς μέσα, είναι ο Κάουν.. Ο Ντιόντε όντως βελτιώθηκε σαν finisher στην Ελλάδα αλλά η Ευρωλίγκα είναι τελείως άλλη ιστορία. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα με τις κλειστές άμυνες και τον περιορισμένο χώρο δράσης στο ζωγραφιστό προσφέρεται για "εκπαίδευση". Θα είναι ενδιαφέρον, για να δούμε..

      Διαγραφή
    2. Εκτός αυτού, πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οποισδήποτε προπονητής θα "κλέψει" λεπτά συμμετοχής από τον Weems για να τα δώσει σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Ευρώπης σήμερα...Ο Christmas ξέρει ότι θα είναι νο.2, από την άλλη ο Weems αν συνεχίσει έτσι δεν θα βγαίνει από την 5αδα παρά μόνο αν είναι ετοιμοθάνατος (έχει πάρει 2 ματς μόνος του), άρα....

      Διαγραφή
    3. δεν εννοούσα να βγεί ο Weems αλλά να παίζει δίπλα του. Δεν την έχω πολυδεί την CSKA φέτος αλλά σίγουρα πρόκειται αυτή τη στιγμή για μέτρια ομάδα (άρα σίγουρα πρέπει να αλλάξει το πώς παίζει), μιλάμε πάντα για την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη... Συνήθως ο Messina ξέρει τι κάνει, οπότε για κάποιον λόγο τον πήρε τον Dionte. Μόνο για shooter? OK,μπορεί...

      Διαγραφή
  27. Παιδιά ο drew μάλλον πιάνει Πειραιά..
    Vince Carter 15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Jim γεια σου..Ρωτησε και καποιος φιλος γιατι δεν παει ο ΠΑΟ για Κινσει..Μοιαζει πολυ καλη επιλογη..Παιζει να φυγει ο Κανερ-Μεντλευ απο Μακαμπι? Ντιογκου κανει για ΠΑΟ, Ζοροσκι[γραφτηκε στην Ιταλια οτι εχει προταση απο Ελλαδα] και Κολιμον που ηρθε και εφυγε απο τον Αρη πως σου φαινονται?Σ ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά. Γιατί δεν ψάχνει περιφερειακό. Τουλάχιστον ακόμα. Καλός όντως ο Κίνσεη. Ούτε Ζορόσκι, ούτε Κόλιμον όχι. Ο Ντιόγκου τώρα πλέον κολλάει περισσότερο στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  29. Ενα θα πω
    Ειναι αμαρτια να χεις τετοιους παιχτες κοντα σου , να τους βλεπεις καθε εβδομαδα στο πρωταθλημα σου,να χεις τελεια εικονα γιαυτους κ το scouting τμημα σου να ναι για κλωτσιες.
    Πως αυτος ο παιχτης δεν εκλεισε αμεσα σε καλη ομαδα περσι δεν το καταλαβαινω.εκλεισε cska τωρα .
    Τοσοι καλοι παιχτες υπαρχουν τριγυρω που αν παρακολουθεις παιχνιδια τους ξερεις κ κανεις μια πολυ καλη ομαδα.οι δικες μας επι των πλειστον κοιμουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρεπιμπτωντος μιας κ ειχα δει το παιχνιδι κοιταχτε τι χασαμε
    http://m.youtube.com/watch?v=pGt-wKRlBsM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απόλυτα σωστή επιλογή από τον Christmas που εξαργύρωσε τις καλές ελληνικές του χρονιές και την περιπέτεια στους Celtics με ένα καλό συμβόλαιο δίπλα σε έναν από τους καλύτερους προπονητές - μέντορες της Ευρώπης που από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί παίκτες απλά ταλαντούχοι και έγιναν πρωτοκλασάτοι...Εκεί θα μάθει να παίζει μπάσκετ πειθαρχημένο και δομημένο.
    Κρίμα για τον Παναθηναϊκό που τον έχασε το καλοκαίρι, ήταν ένα εξαιρετικό project για τον ....next top Nicholas..Τελικά όπως φαίνεται θα πάμε στον original Nicholas..Από την στιγμή που ο κόουτς αποφασίσει ότι θέλουμε περιφερειακό με κύριο χαρακτηριστικό το σουτ τότε η επιλογή είναι εύκολη και ενδεδειγμένη. Το περιβάλλον γνωστό, το κοινό τον εκτιμά ήδη, οι απαιτήσεις οι ίδιες. Πλέον, αν επιστέψει θα έχει και πιο ηγετικό ρόλο σε σχέση με την πρώτη του θητεία. Παίκτες με το φονικό ένστικτο αλλά και την εμπειρία και την προσωπικότητα του Nicholas είναι απαραίτητοι στον φετινό Παναθηναϊκό.
    Τονίζω, ΑΝ πει ο προπονητής ότι θέλουμε παίκτη και ΑΝ ο Drew θέλει να επιστρέψει για κάτι καλό και όχι για μια αρπαχτή με μια παλιά αγάπη.
    Φιλικά Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα η προσωπικότητα και οι ικανότητες του Νίκολας είναι αξιοποιήσιμες σε οποιαδήποτε ομάδα υψηλού επιπέδου. Το ξαναλέω, δείχνει να μην έχει το ίδιο κίνητρο πλέον. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας όταν αξιολογείς έναν υπό απόκτηση παίκτη για μια τέτοια ομάδα.

      Διαγραφή
  32. Το θεμα ειναι οτι εχει πτωτικη πορεια κ δεν ξερω αν ο παο τον συνεφερει.αλλα ακομα κ να ρθει ποιος θα μεινει απεξω?ο armstrong? αφου ακομα του δινουνε ευκαιριες.τρεχα γυρευε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νομιζω οτι πρεπει να ξεχασουμε τον Nickolas για Παναθηναϊκό...
    Καταρχην ειναι αρκετα μεγαλο το κασε του για τα τωρινα βαλαντια του Παναθηναϊκού...
    Δευτερον,δεν ειναι τυπος παικτη που θελει τωρα η ομαδα.Ο Παναθηναϊκός αν βγει στην αγορα ,θα ψαξει για εναν δημιουργικο - εκρηκτικο combo - forward με καλο σουτ και με καλυτερη αμυντικη ικανοτητα απο τον Πανκο.
    Τριτον,στη θεση του παιζουν οι Μπραμος,Kitchen και Γιαννοπουλος.Αν παρεις Nickolas,αυτους τους "καις"...
    Τεταρτον,ο παικτης φαινεται οτι εχει χασει την "πεινα" του για πρωταθλητισμό.
    Πεμπτο,ακομη κι αν δεν ισχυαν τα παραπανω ειμαι σιγουρος οτι ο Πεδουλάκης,απο εγωισμο και λογικη ,δεν θα πηγαινε σε περιπτωση "ξαναζεσταμενου φαγητού".
    Ο Nickolas ηταν μελος ενος Παναθηναϊκου εντελως διαφορετικου,με διαφορετικους συμπαικτες και διαφορετικο προπονητη,και απεδωσε εξαιρετικα μεσα σε μια συγκεκριμενη φιλοσοφια παιχνιδιου και μεσα απο μια δεδομενη διαχειριση απο τον Ζοτς.
    Το "τωρα" ομως ειναι πολυ διαφορετικό απο το "τοτε" και μια επιλογη Nickolas θα ηταν καταδικασμενη σε αποτυχια,οπως εχει συμβει με πολλες περιπτωσεις "επιστροφων" .

    ΥΓ1.Η επιλογη Περπερογλου, Jim ,ειναι αυτη που εχει χαλασει ολη τη "χημεια" του Ολυμπιακου.Ηδη ψαχνει να χωρεσει ξενους σε λαθος θεσεις.Χωρια η ζημια που γινεται στον Παπανικολαου.
    ΥΓ2.Ο Armstrong ηδη παρουσιαζει σημαδια βελτιωσης.Σε αυτη την περιπτωση περιμενεις να δεις που μπορει να φτασει μεχρι τα Χριστουγεννα.Ο Πεδουλακης πρεπει στο προσωπο του Armstrong να "χτισει" εναν παικτη ειδικων ρολων,που θα παιζει 5-10 λεπτα,μιας και για πρωτες λυσεις αποκτηθηκαν οι Σοφο,Lasme.Αυτην την προσμονη πρεπει να εχουμε απο το μελλοντικο perfomance του παικτη.Η αποπομπή Armstrong εμπεριεχει ομως και καποια ρισκα για τον Παναθηναϊκό.Καταρχην,αν παει σε δωδεκαδατο Σκρδιλη (λυση κακη για Ευρωπη),τοτε αναγκαστικα βγαινει εκτος δωδεκαδας ο Γιαννοπουλος,για να αποκτηθει ξενος περιφερειακος.Λαθος κινηση τωρα που ο νεαρος δειχνει να ανεβαινει.Αν παει σε λυση Τσαρτσαρη ως 5αρι ,τοτε χαλαει η χημεια που εχει διαμορφωθει μεχρι στιγμης στην frontline σε σχεση με τα διδυμα και τις εναλλακτικες.Γι' αυτο νομιζω οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα του στυλ "φυγε εσυ ελα εσυ" που ελεγε κι ο συγχωρεμενος ο Μπονατσος.
    ΥΓ3.Jim,τι αποψη εχεις για τον John Bryant της Ratiopharm Ulm,περσινο MVP του γερμανικου πρωταθληματος,που συνεχιζει και φετος να κανει εξαιρετικες εμφανισεις.Πιστευεις οτι αξιζει προσοχης?
    ΥΓ4.Ο Christmas τελικα παει(?) CSKA...Μου ερχονται τωρα στο μυαλο,Jim,τα λογια του Μεσινα ,που ειχες βαλει σε προηγουμενο post,για τη σημασια που εχει το recruiting.Και αναρωτιεμαι τι απο τα δυο ισχυουν για τον Ιταλο.Δασκαλε που διδασκες ή στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαφωνω καθετα με την αποψη σου για τον αρμστρονγκ...με βαση το μπατζετ του ο παναθηναικος ΔΕΝ εχει την πολυτελεια ενος 3ου ψηλου που αμοιβεται με 350χιλιαρικα και πιανει θεση ξενου...προσωπικα για μενα ο χιλτον εχει ειδη καει,αυτον που περιμενω να στροφαρει και να δειξει ενα προσωπο αναλογο με αυτο της προετοιμασιας ειναι ο κιτσεν...πιστευω τα 2 επομενα ματσακια με φενερ εκτος και χιμκι στο οακα ειναι μια καλη ευκαιρια για εναν απο τους δυο να παρει πρωτοβουλιες και να κανει ενα καλο ματσακι που θα αναστρεψει το κακο κλιμα σε βαρος του....
      τωρα για μια ενδεχομενη επιστροφη ντρου θα ηταν κατι το ενδιαφερον(αρνουμαι να πιστεψω οτι ξεχασε το μπασκετ που ηξερε σε 1 χρονο) αρκει να μας ενημερωσεις τζιμ για την κατασταση στην οποια βρισκεται το σωμα του(φυσικη κατασταση,τραυματισμοι)
      υ.γ. ειναι δυνατον ο ολυμπιακος να πηγαινει να στριμωξει 3ο small forward μαζι με περπερογλου-παπανικολαου ???!

      Διαγραφή
    2. Απο ποτε ειναι πολυτελεια για μια ομαδα top επιπεδου euroleage (και οχι μονο) να διαθετει 3ο ψηλό?Μια σωστα δομημενη ομαδα πρεπει παντα να εχει στη δωδεκάδα της, τρεις παικτες στο «5» με διαφορετικα – συμπληρωματικα χαρακτηριστικά.
      Το να προχωρησει ο Παναθηναϊκός χωρις 3ο πενταρι ή με Σκορδιλη,μοιαζει με την περιπτωση που φευγει καποιος ταξιδι με αυτοκινητο ,και δεν φροντιζει να εχει μαζι του ρεζερβα ή η ρεζερβα που εχει είναι ελαττωματική.
      Και στις δυο περιπτωσεις αν παθει λαστιχο,θα μεινει στο δρομο.
      Αυτό που πληρωνει αυτή τη στιγμη ο Παναθηναϊκός,είναι η δεδομενη λειψανδια ποιοτικων Ελληνων παικτων,και όχι η (δικαιολογημενη) μη προσαρμογη καποιων ξενων παικτων.
      Με την λογικη λοιπον της ανθρωποφαγιας που επικρατει σημερα,θα επρεπε ο Ντρου πριν 3-4 χρονια να ειχε φυγει από τον πρωτο-δευτερο μηνα .Ομως τοτε υπηρχε ηδη ενας κορμος (Ελληνων και ξενων) που στηριξε αυτην την επιλογη και βγηκε στο γηπεδο μετα από λιγο καιρο.
      Ο Πεδουλάκης σωστα πηρε 3ο ψηλό,εστω και στην πολύ χαμηλη τιμη των 300 χιλ. δολλαριων.Τωρα του ζηταμε να προβει σε μια κινηση που ,όπως εξηγω στην προηγουμενη αναρτηση μου ,μπορει να οδηγησει σε περισσοτερα προβληματα.
      Για μενα η λυση είναι μια.Οι 7 ξενοι,με τον Armstrong να βοηθαει στα ευρωπαϊκά παιχνιδια.
      Ο Ο λυμπιακος πριν καποια χρονια ειχε φτασει με 7 ξενους τελικο,αν δεν κανω λαθος.Γιατι όχι και ο Παναθηναϊκός?

      Διαγραφή
    3. @johny rogers

      Γειά χαρά παιχτούρα. Μια χαρά είναι το δίδυμο Περπέρογλου-Παπανικολάου, καμία χημεία δε χαλά, πίστεψέ με.. Τώρα για τον ΠΑΟ, ο Τσαρτσαρής ήδη παίρνει λεπτά στο "5" με τον Πάνκο δίπλα του. 1.)Πολύ πιθανόν κάποια στιγμή κάποιος από τους δύο π.χ. να έχει κάποιο θέμα τραυματισμού, η ηλικία είναι περίεργη και τα ματς πολλά. Θες λοιπόν ένα "4" που.. 2.)θα είναι αθλητικό και δυνατό σωματικά, για αυτό ανέφερα Μπάλκμαν. Θα έχει και μια πιό μαχητική "υφή" το σχήμα με Τσαρτσαρή στο "5" χωρίς να χάνει (το αντίθετο, θα κερδίζει κιόλας) σε ταχύτητα. Ο Μεσίνα γνωρίζει για τι το είπε, για αυτό και πήρε τον Κρίστμας. Δεν είναι λάθος να αλλάζεις έναν παίκτη, λάθος είναι να βλέπεις ότι δε μπορεί και να επιμένεις.

      Διαγραφή
  34. Ο Dionte είναι ήδη 26 χρονών και σπουδαίο ταλέντο.
    Με 1-2 καλά χρόνια στην CSKA και πάει άνετα NBA.
    Η ζωή είναι σύντομη και σκληρή. Και οι ευκαιρίες σπάνια επαναλαμβάνονται.
    Εξαιρετική επιλογή. Καλή του επιτυχία αν και σαν Παναθηναϊκός δεν θέλω την ευρωλίγκα σε REAL ή CSKA.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για μένα 3 είναι τα κριτήρια ενός μπασκετμπολίστα:
    1)Τι ρόλο θα έχει στην ομάδα
    2)Τι πιθανότητες έχει με την συγκεκριμένη ομάδα να πάρει κούπες
    3)Τα λεφτά
    Ο κάθε παίχτης σίγουρα τα έχει στο μυαλό του με διαφορετική σειρά... Η cska κερδίζει στους τομείς 2 και 3 και ο τομέας 1 είναι στο χέρι του... Άρα κατ'εμέ έπραξε πολύ λογικά
    jim παιχταρά συνέχισε έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ johnny rogers

    δε βγαινει εξω ο Γιαννοπουλος.Αυτο που χρειαζεται ο ΠΑΟ ειναι εναν ΑΣΣΟ αντί του Ξανθοπουλου στη 12αδα.Ας μην εχει και φοβερο τριποντο (μακαρι ναχει κι αυτο βεβαια).Ενας ξενος Νικ Καλαθης θα ηταν σουπερ.
    Φαντασου την ομαδα με εναν ακομα πολυ καλο χειριστη,με αμυνα,ταχυτητα για αιφνιδιασμο κλπ οπως ενας Περκινς.

    ΑΡΑ τοτε,βγαινει εκτος 12αδας ενας Ελληνας και ενας ξενος,Ξανθο,Αρμστρονγκ (να φυγει) και μπαινει παλι ενας και ενας.

    Σκορδιλης μεσα ,με μικρη συγκριτικα αναγκη για σημαντικη προσφορα αφου εχουμε το καλυτερο διδυμο 5ριων στην Ευρωπη,(πως το καταφεραμε με 850 χιλιαρικα αληθεια;) συν την επιλογη Τσαρτσα και
    ξενος ασσος μεσα,με μεγαλη αναγκη,ωστε να απελευθερωθει κι αλλο ο Μητσος,να μπορει να παιξει πιο πολυ 2 ο Ουκιτς και να εχει και ο Κιτσεν πιο πολυ χρονο για προσαρμογη χωρις να εχει το βαρος να βγαλει 20 συν λεπτα στον ασσο.

    τοτε θα ειμαστε σουπερ,οκ με ενα θεμα στο 4 με τους 30+ αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα

    ,ο ασσος ειναι πιο νευραλγικη θεση,στο 4 μπορουμε νε το κρυψουμε το προβλημα,στον ασσο αν παρουσιαστει εντονα (Κιτσεν δεν ανταποκριθει ποτε,Ουκιτς πελαγωσει,Μητσος κουραστει) δεν κρυβεται με τιποτα και θα σπασει η ομαδα στα 2

    Αρα με 2 Ελληνες με μικρη προσφορα,προτιμω τον Γαιο στο 5 απο Ξανθο στο 1 που συνδυαζεται με αποπομπη Αρμ και ξενο ασσακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι τωρα οι χρονοι των guards ειναι περιπου οι εξης : Διαμαντιδης 30-32 λεπτα,Ukic 27-29 λεπτα,Kitchen 12-15 λεπτα,Ξανθοπουλος 0 λεπτα.Αν ο Πεδουλακης παει για ασσο σε πρωταγωνιστικό ρολο,τοτε ακυρωνει την επιλογη Ukic ,μιας και αναγκαστκα θα πρεπει να φαει χρονο απο τον Κροατη για να παιξει ο νεος παικτης.Και ειδικα τωρα που ο Ukic, με τον Lasme μεσα, εχει αρχισει και ανεβαινει.Κατι τετοιο λοιπον αποκλειεται εκ των πραγματων.Γι αυτο και ο κοουτς εψαχνε εναν δευτεροκλασσατο παικτη στον ασσο π.χ. Μιλοσεβιτς,ουτε καν τον 35αρη Παπαλουκά.
      Η λυση για το προβλημα που υπαρχει στα guard ειναι να "ανεβει" ο Kitchen.Μεχρι τωρα παιζει γυρω στα 12-15 λεπτα,με πολυ φτωχη επιθετικη συγκομιδη.Αν ανεβει στα 18-20 λεπτα συμμετοχης ,με καλυτερο σκοραρισμα,τοτε θα εξισορροπηθουν τα πραγματα στην περιφερεια του Παναθηναϊκου,και απο αποψη σκορ και απο αποψη ξεκουρασης του Διαμαντιδη.
      Σε αυτην την περιπτωση αρκει να υπαρχει ενας παικτης -ρολου στα guard,οπως ο Μιλοσεβιτς ή ο Ξανθοπουλος,οχι καποιος πρωτοκλασσατος.

      Διαγραφή
    2. ok johnny,εγω απλα το βλεπω διαφορετικα.Δε ζηταω τπτ αλλο απο 4 ποιοτικα γκαρντ για τις 2 θεσεις συν Μπραμο,Μασιου,Γιαννο για την 7αδα της περιφερειας.Τωρα ,οπως δειχνει ο κοουτς για τα δυσκολα εχω 3( οχι Ξανθο,με Κιτσεν μεσα).

      Τα λεπτα που λες μπορει να σου βγαινουν,αλλα τι γινεται αν εχω τρεις μονο και κανει νωρις 3 φαουλ ο Μητσος για παραδειγμα; θα παιζω συνεχεια σερι με τους αλλους 2,αντε με λιγο απο Μπραμο στο 2;(που ισως μπορει,αλλα π.χ. με Σπανουλη εδειξε πως δυσκολα ακολουθει ενα πολυ καλο 2αρι και επιθετικα με το ball handling που εχει κανει πιο πολυ για 3).

      Καλα,δε θελω ουτε να σκεφτομαι για τραυματισμο καποιου της 3αδας.Οι χρονοι σου που σωστα λες τωρα θα γινουν 40 και 40;

      Επαναλαμβανω ειναι η πιο νευραλγικη θεση και η μονη που μπορει ενω εχεις καλη ομαδα να σε εκθεσει φοβερα αν υστερησεις.

      Ο Ζοτς ειχε παντα αρκετη ποσοτητα εκει.(δε συγκρινω την ποιοτητα,αλλες εποχες).Αλλα ποσοτικα ηταν χρονιες που ειχε Σαρας,Μητσο,Σπανουλη,Ντρου με 5ο Καλαθη και (οκ,υπερβολη) 6ο Τεπιτς.

      Στο τελος του πρωτου ντερμπι φετος προτιμουσα στα τελευταια 2-3 λεπτα να εχω εναν πιο ξεκουραστο Μητσο,με καθαρο μυαλο,αποτελεσμα πλουσιου,ποιοτικου ροτεισον,εστω και με Σκορδιλη στη ρακετα,παρα να εχω 5 σεντερς και τετοια στενοτητα στα γκαρντ και κουραση σωματικη,ψυχολογικη του ηγετη.

      Τελος,συμφωνω που λες για Ουκιτς,θα βοηθηθει πολυ απτα σκριν και τα ρολς του Λασμε,θα μαθαινει και καλυτερα τους συμπαιχτες με το περας του χρονου και οτι και να λενε εδω οτι εχει πολλα αρνητικα για εμενα ειναι υπεραπαραιτητος γιατι κουβαλαει την μπαλα,αρα ειναι potentially δημιουργος (ποσο καλος περιμενω να δω,αλλα ειναι) ειδικα αφου Μπραμος και Μασιου οταν δεν ποσταρει ειναι κυριως σποτ σουτερς,αρα καποιος πρεπει να κινειται καλα,γρηγορα με την μπαλα στα χερια για να τους σερβιρει.

      Διαγραφή
  37. Εγω σαν φιλος του Παναθηναικου δεν θελω κανεναν παικτη να φυγει ακομα και τον Αρμστρονγκ.Αν ειναι να ερθει καποιος για να συμπληρωσει η μονο για την Ευρωπη τοτε ΟΚ.Ειπαμε το καλοκαιρι να δωσουμε πιστωση χρονου στον Αργυρη και σε ολους τους παικτες.Δεν πρεπει να τους ξεκανουμε απο τωρα!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα. Στήριξη ειδικά τώρα που η ομάδα αποκτά ταυτότητα. Είναι λεπτό το σημείο.. Και στην πορεία βλέπεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάς ποιός μπορεί τι και όχι..

      Διαγραφή
    2. Στηριζω Κιτσεν Jim,αλλα Αρμστρονγκ;
      Ειναι εντυπωσιακο οτι ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ.Ασε σκρινς και πλαγια βηματα κλπ.

      Μιλαω για παραδειγμα χανουμε μια επιθεση και γυριζει στη αμυνα,που πρεπει να κανει οσο γρηγορα γινεται,να προλαβει να παρει θεση.ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΕ, να κανει λιγο galloping βρε αδερφε,σουρνεται στην κυριολεξια.Ειναι πολυ αστειο να το βλεπεις,ουτε παλαιμαχος.Ο πατερας μου στα 65 που παιζουμε το τρεχει πιο γρηγορα,εχει φρηξει που τον βλεπει.

      Αλλο αφομοιωση συστηματων,ευστροφια,ευστοχια,αυτα τα καταλαβαινω ρε παιδι μου.

      Αυτο ομως ειναι αχωνευτο.

      Διαγραφή
    3. Τα έχουμε πεί για Άρμστρονγκ, θυμάσαι από πότε..

      Διαγραφή
  38. Παιδιά ετοιμάζουμε ανάρτηση με επιλογές ελεύθερων παικτών από την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά (και για τις δύο ομάδες). Δε ξέρω πότε ακριβώς θα ανέβει, με προβληματίζει λίγο και το ότι έχει πέσει και η Ευρωλίγκα αύριο, αλλά την τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμαρα την περιμενω σαν τρελοσ αυτη την αναρτηση γιατι οπωσ καθε φιλαθλοσ ετσι και εγω τρελαινομαι με μεταγραφικα και παιχνιδι και οχι με διαιτησιεσ και τετοια...Εισαι κορυφη...

      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Και εγω αρρωστακι ειμαι με τις μεταγραφες και την αξιολογηση παικτων και γουσταρω να μαθαινω την γνωμη του Τζιμ..Μου εβαλε και τα γυαλια με τον Λασμε που δεν τον πιστευα..

      Διαγραφή
  39. jim θελω τν γνωμη σου για Joe Forte & Jarvis Varnado!!!

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε γάτε Balf.. Tον Βαρνάντο τον παρακολουθώ από τα χρόνια των Μπούλντογκς, προ Ευρώπης. Λογικά με ρωτάς για Ολυμπιακό.. Σπούπερ μπλοκέρ, αθλητικός με τεράστια άκρα βάζει απαγορευτικό στη ρακέτα. Καλός ριμπάουντερ, τρέχει καλά το γήπεδο αλλά είναι "αδύνατος" επιθετικά (θέλει πολύ δουλειά) και αδύνατος στο κορμί (θέλει κιλάκια). Για τον Φορτέ τι να σου πώ.. Ο Μίνούτσι τον θεωρεί το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που πάτησε στην Σιένα ever.. Σπουδαίες ικανότητες, πολύ μπάσκετ (Ταρ Χιλ γαρ..) αλλά μυστήριος ρε αδερφάκι μου. Μου έχουν πεί ιστορίες στη ντελ κάμπο, άστο.. Και είναι σε πτώση η καριέρα του χρόνια τώρα. Για μεροκάματο πάει..

      Διαγραφή
    2. Γουστάρω τα βραδάκια που σκάει ο Τζιμ κατά τις μια δύο στο μπλογκ και έχουμε κατήχηση.Μάθημα κανονικό!Α ρε Τζιμάρα θα πλήρωνα να σε γνωρίσω!

      Sotos13

      Διαγραφή
    3. .. Σιγά μην είμαι και εξομολόγος.. Κανένα καφέ μπορεί να πλήρωνες Σώτο. Τόσο χρεώνουμε..

      Διαγραφή
  40. Jim συμφωνεις οτι εμεις στο ΠΑΟ εχουμε (και μαλιστα μονο με 850 καφετια) το καλυτερο διδυμο πενταριων στην Ευρωπη;
    Δε μιλαω για διδυμο ρακετας π.χ. Λορμπεκ,Τομιτς αλλα καυαρα μονο για τη θεση 5.

    Σοφο και Λασμε,θα τους αλλαζες με καποιο αλλο; Τομιτς-Τζαουαι, Κριστιτς-Καουν,καποιο αλλο; Εγω παντως οχι,

    θεωρω οτι ειναι και οι δυο game changers,αν ειναι σε καλη κατασταση με μεγαλο impact στο παιχνιδι.

    Πιστευω θα ειναι σαν δυαδα η δυναμη μας φετος,κυριως γιατι θα μπορουν να παιζουν απο μισο περιπου.Αρα, θα εχουν 5 φαουλ για 20 λεπτα,υπεραρκετα για να παιξουν ελευθερα ο Σοφο στις κινησεις του γενικα και ο Λασμε στην αμυνα του.

    Και με τετοιο Τσαρτσα btw,με χρονο και στο 5 ,μηπως ο Αρμ,ανεβει δεν ανεβει ειναι περιττος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα το διδυμο Κριστιτς Καουν ειναι καλυτερο
      το μπουρουσης χεντριξ ειναι δυνατο και αντερσεν μαικ το καλυτερο βαση ονοματων αλλα οχι και στο παρκε προς το παρων
      γενικα οι περισσοτεροι παιχτες του Παναθηναικου δεν ειναι φτασμενοι και καταξιωμενοι
      ειναι λαθος να κρινεις τον παιχτη με βαση το ποτεντσιαλ και οχι με βαση το ποσο αποδιδει
      αλλιως ο Σχορτσιανιτης θα ηταν ο καλυτερος σεντερ εδω και 7-8 χρονια
      στο παρκε ομως ηταν συνηθως ανυπαρκτος
      με τον Μπλατ βελτιωσε τη νοοτροπια του νομιζω και φετος ξεκινησε δυνατα
      στο τελος της χρονιας το διδυμο Σοφο-Λασμε μπορει να ειναι το καλυτερο...τωρα αντικειμενικα δεν ειναι
      Αντρεας

      Διαγραφή
    2. ok ναι,εννοουσα μονο για φετος οχι παρελθον ή ονοματα,
      η Τσσκα με παιχνιδι πιο προβληματικο απο εμας στην αρχη δεν την πηρε απο το χερι το Κριστιτς-Καουν,Ο πρωτος οκ καλος ο δευτερος μετριος.
      Anyway,το impact τους στα 3 πρωτα ματς δεν ηταν οπως του Σοφο με Ρεαλ,με Καντου που μας ειχε κλεισει καλα ο Τρινκιερι και του Λασμε με Λουμπιανα,εκει ειχαμε Γουιμς.
      Μπατιστ-σεντερ μαλλον τελειωσε σαν εννοια,αφου περα απο 36,τον βαζει στο 4,απο Φενερ το διδυμο ειναι Αντερσεν-Σαβας νομιζω.
      Καλο και το Μπουρου-Χεντριξ,απλα κατ εμε ο Λασμε καλυτερος αμυντικος και Σοφο καταλυτης μπροστα,αυτο το να πεφτουν πανω του 4 (τεσσερις!!) παιχτες του Ολυμπιακου και να μπορεις οταν βρεθει καλυτερα με συμπαιχτες να βγαζεις ανοιχτα 3ποντα ειναι τεραστιο game impact,αφου χωρις βοηθεια δε βγαινει,βλ. Ρεαλ.
      Με τον Κριστιτς που ειναι παιχτουρα δε συμβαινει αυτο.

      Αλλα οκ,ειναι μονο 3 ματς,ειναι νωρις,ας περιμενουμε

      Διαγραφή
    3. Εσύ έχεις βγάλει ήδη άποψη ότι ο Λάσμε είναι παίκτης που μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος του "καλύτερου διδύμου" παρακολουθώντας όλον κι όλον ενάμιση αγώνα;

      Όσο για τη λογική ότι ο ένας θα παίζει την άμυνα του και ο άλλους της επίθεσή του είναι λογική χάντμπολ! Όχι λογική μπάσκετ! Στο 20λεπτο που θα παίξει ο Σόφο κάποιος θα πρέπει να παίξει και άμυνα στη ρακέτα (ο Τσάρτσα, ο Πάνκο;) ενώ στο 20λεπτο που θα παίξει ο Λάσμε κάποιος θα πρέπει να παίξει και στην εππίθεση. Ενδεχομένως να καταφέρουν να παίξουν και άμυνα και επίθεση αντίστοιχα. Η λογική πάντως ότι ο ένας θα παίζει άμυνα και ο άλλος επίθεση, είναι τρελή και παράλογη.

      Προσωπικά θα το αντάλλαζα άνετα τόσο με το δίδυμο της ΤΣΣΚΑ (ο Κρστιτς είναι μακράν το καλύτερο 5άρι της Ευρώπης ενδεχομένως και ο καλύτερος παίκτης), άνετα με το δίδυμο της Αρμάνι και μετά το Φλεβάρη και με το δίδυμο της Φενέρ.

      Φυσικά επειδή η γνώμη μου για το Σόφο είναι δεδομένα αρνητική, πιστεύω ότι ενδέχεται μέχρι το τέλος της σεζόν να βρεθούν πολλά δίδυμα που θα τον εξουδετερώσουν...

      Διαγραφή
    4. Διδυμα που θα τον εξουδετερωσουν; μονο σεντερς εννοεις; χωρις βοηθειες; μακαρι να παιζει ολο ενας με ενα.Η Ρεαλ δε το εκανε,δεν το εκανε ομως και ο Ολυμπιακος που ειχε και τον πολυ στην αμυνα Ντορσευ.Θα το κανουν αλλοι σεντερς τοτε χωρις βοηθεια που ειναι χειροτεροι του πισω π.χ. Μπορουσης ή Κριστιτς.Μακαρι λεω εγω αλλα δεν το βλεπω.

      Οταν γραφουμε 2 γραμμες για να μην κουραζουμε,θελουμε καποια πραγματα,ειδικα εδω μεσα να γινονται κατανοητα χωρις να τα κανουμε νιανια και οι 2 γραμμες γινονται 12.
      Το οτι λεμε οτι ο ενας εχει δυνατο σημειο την επιθεση,αν θες π.χ. να φθειρεις καποιον και ο αλλος την αμυνα αν π.χ. δεχεσαι πολλες διυσδυσεις και θες να κοψεις τα lay up, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι λεω οτι θα παιζουν χαντμπολ,ο ενας μπρος ο αλλος πισω.Ημαρτον.Εννοειται οτι παιζουν και στις 2 ακρες.Ο Λασμε δεν ειναι σκορερ αλλα με σωστες τοποθετησεις και πικς ειχε 5/5 διποντακια με Ολυμπια.Τον κρινουμε και επιθετικα και θελουμε τετοιου ειδους καλαθια και στη συνεχεια.

      Αν σου πω οτι παρα το ρεσιταλ αμυνας με Ολυμπια η προσφορα του ηταν το ιδιο σημαντικη και μπροστα με 2 και 3 καλα σκριν στην ιδια επιθεση και βοηθησε ΑΙΣΘΗΤΑ και τον Ουκιτς,ενω συνδυαστηκε ωραια high-low και με Μασιουλις.Τι λες;
      Μην παμε οισω στην Α δημοτικου.Δυνατο σημειο του καθενος να λεγεται,αλλ κρινονται και στις 2 ακρες του παρκε.

      Λασμε εχουμε δει και με Παρτιζαν,Μακαμπι.

      Σημερα θα δουμε με Φενερ μια μαχη 2 διδυμων που αναφεραμε να δουμε καλυτερα που βρισκονται τα πραγματα.Ειδομεν.

      Διαγραφή
    5. Σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει χημεία και διαφορετικά χαρακτηριστικά για να μπορείς να ανταποκριθείς σε τοπ-επίπεδο.

      Διαγραφή
    6. Περιμένω με ενδιαφέρον την αμυντική τακτική του Πιανιτζιάνι απέναντι στον Σοφοκλή..

      Διαγραφή
  41. άσχετο: 1η εμφάνιση james harden με Χιούστον και 37 πόντους, 12 ασίστ, 6 ριμπάουντ. not bad..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Harden είναι παικτούρα, απλώς υπάρχουν πολλά "ονόματα" αυτή τη στιγμή στη θέση του (σε άλλες ομάδες εννοώ), και δεν πέφτουν όσο θα έπρεπε τα φώτα πάνω του...Ακόμα και στην Team USA ήταν 4ο-5ο όνομα στα PGs...

      Διαγραφή
  42. ο κριστμας στην cska,αντε και τα χριστουγενα ο nicolas στον παναθηναικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αν ήμουν κρίστμας θα είχα αυτοπροταθεί στον παο και θα προσπαθούσα να τους πείσω να με πάρουν λέγοντας τους ότι θα παίζω τζάμπα. Πλάκα κάνω. Για σήμερα τι προβλέπεις jim ότι θα γίνει στο παιχνίδι του παο με τη φενέρ;Εχουμε καμιά ελπίδα. ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχουμε φίλε Γιάννη. Έχουμε ελπίδες απέναντι σε κάθε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Το άγχος το έχει η Φενέρ σε αυτό το ματς. Είναι και αυτοί καινούργια ομάδα (όπως και εμείς και η Ρεάλ εν μέρει) οπότε προβλέπω οτι λογικά θα πάμε σε παιχνίδι που θα φέρνει λίγο σε αυτό της Μαδρίτης. Θετικό ότι 2 παίκτες - κλειδιά όπως ο ΜακΚάλεμπ και ο Σάτο δεν είναι 100% έτοιμοι.
      Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό ματς προσφέρεται και για εμπειρίες - ψυχολογία αλλά μην γελειόμαστε το βασικό ότι και να κάνουμε σήμερα είναι να προστατέψουμε την έδρα μας. Και μια ήττα με λίγους πόντους όπως στην Μαδρίτη είναι θετικό αποτέλεσμα για μας. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο τεστ αυτό για την φετινή ομάδα και θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα. Αν παρουσιάσουμε πρόσωπο Μαδρίτης/Λιουμπλιάνας με δεδομένη και την αστάθεια της Φενέρ, έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα διπλό μισή πρόκριση.
      Φιλικά,Λίο

      Διαγραφή
    2. jim,γράφεται ότι ο Μαυραειδής μετράει μέρες στο Αβελίνο.Πιστεύεις,πως σαν γέμισμα στο ρόστερ του παο θα ήταν καλή λύση?Δεν πιάνει θέση ξένου και στο μέλλον μπορεί να αναδειχθεί.Zelico

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο Zelico...Είναι καλό προσπεκτ ο Μαυραειδής, γιατί όχι; Κυρίως με ορίζοντα το μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Γειά σου Γιάννη. Διάβασε τι είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα για αυτό το ματς. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να κάνει το βήμα μπροστά στον όμιλο. Η Φενέρ δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Για κάποιο λόγο όμως, οι τραυματισμοί των Μακάλεμπ-Σάτο δε μου άρεσαν καθόλου..

      Διαγραφή
    5. Ο Μαυραειδής είχαμε γράψει πέρυσι ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο, μ'αρέσει. Περίμενα το καλοκαίρι να πάει για αυτόν ο Παναθηναϊκός αλλά.. Από ότι ξέρω ανανέωσε για άλλες δύο εβδομάδες με Αβελίνο.

      Διαγραφή
    6. Jim τι εννοείς ότι δε σου άρεσαν οι τραυματισμοί Μακάλεμπ-Σάτο ?? Nαταλία

      Διαγραφή
  44. 1. Την προηγούμενη φορά, είχα γράψει ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Παο να βρει αντικαταστάτες για όποιους παίκτες θέλει να αλλάξει, αυτήν τη χρονική περίοδο με το δεδεομένιο μπάτζετ του. Να που τα δεδομένα άλλαξαν και είναι ο Ολυμπιακός αυτό που ψάχνει πρώτος αντικαταστάτες. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι επιλογές είναι λίγες και αμφισβητήσιμες. Ειδικά για τη θέση του σέντερ τα πράγματα είναι πολύ στριμωγμένα.
    2. Στη θέση του περιφερειακού, που έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη άνεση, έχουν παρουσιαστεί ήδη 2 περιπτώσεις που φαντάζουν καλές. Η μια χάθηκε (Κρίστμας), η άλλη είναι του Τέρενς Κίνσει. Προσωπικά τη θεωρώ καταπληκτική λύση.
    3. Αν ήμουν ο Κρίστμας, θα έκανα αυτό που έκανε. Θα πήγαινε στην ομάδα με το καλύτερο προπονητή, τις καλύτερες συνθήκες οργάνωσης, με τις υψηλότερες απαιτήσεις και τις υψηλότερες πιθανότητες διάκρισης. Η ΤΣΣΚΑ πονάει στα φτερά και νομίζω ότι θα πάρει αρκετό έως πολύ χρόνο. Στο χέρι του είναι να αρπάξει την ευκαιρία, και να αποδείξει ότι είναι παίκτη που μπορεί να λειτουργήσει και εντός συνόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αν ήμουν ο Ντιόντε Κρίστμας, θα έφτυνα τα λεφτά,τον προπονητή και τις προοπτικές εξέλιξης και θα γύρναγα στο Ρέθυμνο με το μεγάλο μου μέντορα το Στέργιο να κλείσω τη σεζόν με 30+ πόντους μ.ο. να με πάρουν οι OKC την επόμενη χρονιά να τους καλύψω το δυσαναπλήρωτο κενό του "the Beard"

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΟΥ ΓΚΑΡ ΕΧΟΥΝ 6/25 ΣΟΥΤ(ΣΤΑΚΙ-ΝΑΙΤ)ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΚΑΡ(ΧΑΡΝΤΕΝ)ΜΕ 14/25 Ε ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ...ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΓΚΑΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΙΤ!ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΝ ΜΕ ΤΟ 18 ΧΡΟΝΟ ΝΤΡΑΜΟΝΤ ΙΣΩΣ ΒΓΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΛΛΟΝ-ΚΑΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΑ,ΑΝΕΤΙΜΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΟΙ ΡΟΚΕΤΣ ΒΡΕΙΚΑΝ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΕΝΤΕΡ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΟ.1 ΝΤΡΑΦΤ ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΕΙΒΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΝΕΤΣ ΑΛΛΑ Ο ΛΙΛΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ-ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ -ΕΝΑΣ ΝΤΕΡΕΚ ΡΟΟΥΖ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παιδιά πως σας φαίνονται τα παιχνίδια της ευρωλίγκα αυτή την αγωνιστική???Έχετε τίποτα να προτείνετε ενδιαφέρον στοιχηματικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 Kαντού και Εφές φίλε.Οι Ιταλοί πρέπει να ρεφάρουν σε παιχνίδι που δεν υπολογιζόταν αρχικά.Για την Εφές βλέπώ παρατάσεις..Οριακά θα πάει

      manu chao

      Διαγραφή
  48. Γεια χαρα σε ολους,
    χαιρομαι που αυτο το blog εχει γινει η καλυτερη συντροφια των μπασκετικων ανα την Ελλαδα και γινεται ωραια και με επιχειρηματα συζητηση.Σε αυτο κυριως εχει συμβαλει ο Jim με τα ωραια αρθρα(γνωση),το ηθος και την αντικειμενικοτητα του.Οποτε σε συγχαιρω Jimακο για μια ακομα φορα.Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ειναι η τελευταια...
    Εγω λογω φορτου εργασιας απειχα απο το blog αλλα επεστρεψα δριμυτερος.Για την ομαδα μου(Παναθηναικος)θα τα πουμε αλλη φορα...για στοιχηματακι σημερα παμε δυνατα...τελευται φορα τα ειχα παει μετρια...για να δουμε σημερα και τα συζηταμε:
    ZΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΜΙΛΑΝΟ:Eνδιαφερον και περιεργο ματς.Η Ζαλγκιρις εχει βρει απιστευτη χημεια και οι παλιοι δειχνουν το δρομο στους νεους και τους αμερικανους.Το Μιλανο εχει πολυ καλους παικτες αλλα με Σκαριολο δεν παει πουθενα...το +7,5 φανταζει σωστο σε εμενα αν και λινω προς ασσο αλλα οχι φανατικα.Προτιμω το οβερ 153,5 που μου φαινεται μικρο αν κρινουμε απο μεσους ορους(82π)των ομαδων και το υψηλο τεμπο της Ζαλγκιρις στην εδρα της.
    ΦΕΝΕΡ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:Mατσαρα ολκης.Κινητρο,εδρα λενε Φενερ αλλα η Παναθα δειχνει συνεχως να βελτιωνεται και το ταβανι της ομαδας δειχνει ψηλο!Θα το δω και δεν θα παιξω κατι...μακαρι να κερδισουμε αλλα αν μου εβαζαν το πιστολι στον κροταφο μαλλον...under(154,5).
    ΜΑΚΑΜΠΙ-ΠΡΟΚΟΜ:Θα το επαιζα διπλο λογω του μεγαλου πλεονεκτηματος(15,5)και της βελτιωμενης εικονας της Προκομ αλλα καλυτερα να το αφεισουμε ησυχο στα ματια μου.Προσπερνω...
    Καχα-Εφες:Ντερμπυ.Καμια απο τις δυο δεν ειναι ιδαιτερως αξιοπιστη ομαδα.Και οι 2 σουταρουν ΠΟΛΥ,ακι οι δυο βασιζονται στο περιφερειακο παιχνιδι και οι δυο ειναι ασανσερ.Η Εφες θεωρω ειναι καλυτερη ομαδα αλλα δεν εμπιστευομαι και η Καχα εχει το κινητρο.Το οβερ εχει ενδιαφερον και το θεωρω αρκετα πιθανο αλλα...θα βρεξει τριποντα???Προσπερνω.
    ΜΑΛΑΓΑ-ΑΛΜΠΑ:H Mαλαγα δεν μου αρεσει γενικως(στυλ παιχνιδιου,παικτες,αμυνα)και κερδισε 2 ματς με κακες-μετριες ομαδες.Η Αλμπα ηταν overrated(λογω νικης στη Σιενα) και τωρα επιστρεφει στην πραγματικοτητα.Το +8,5 νομιζω ειναι υπουλο και μαλλον πολυ,ολα εξαρτωνται απο τα τριποντα της Μαλαγα που ειναι 12(!) κατα μ.ο.Διπλο χαλαρο.
    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ:Εκ πρωτης οψεως το οβερ μου φανηκε λουκουμι(141,5)ομως κοιτωντας τα ματς των ομαδων νομιζω οτι ορθα το εχει προσεγγισει ο ΟΠΑΠ(ισως και προς το αντερ).Για σημειο με το 15,5 δεν ξερω...προσπερνω.
    ΡΕΑΛ-ΚΑΝΤΟΥ:Το under 158,5 ποντους μου φενεται καλο και θα το επιλεξω.Βλεπω την Καντου να παιζει το ματς οοοοοσο πιο αργα γινεται και αν της κατσει.Δεν βλεπω να ξεπερναει τους 70π και η Ρεαλ τους 90 αρα....αντερακι.
    Συγκεντρωτικα:Παιζω Ζαλγκιρις,Καχα οβερακια και ή διπλο Αλπα η αντερ Ρεαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το βήμα υπάρχει, όποτε θες να μας λες τα προγνωστικά σου. Σωστό σε βρίσκω..

      Διαγραφή
  49. μεγάλη εμφάνιση απο Άρμστρονγκ και Κίτσεν....ξανά!!!
    DON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδικά απο τον πρώτο, απορώ τι περιμένουν πλέον.
      ο κίτσεν είναι η μεγάλη απογοήτευση. αν δεν γίνει κάτι με αυτούς τους δύο, η ομάδα θα έχει ταβάνι το τοπ16.
      είναι τόσο φανερό οτι αν δεν μπουν τα τρίποντα η ομάδα γίνεται προβλέψιμη όσο δεν πάει.
      Sakis

      Διαγραφή
    2. entelos tragikoi paixtes. perimeno to arthro to jim me pithanous antikatastates.
      mavri trupa kai oi duo.

      Διαγραφή
    3. Έχω κάνει ξεσκαρτάρισμα ήδη, θα ανέβει σύντομα Γκρεγκ..

      Διαγραφή
  50. Λογικο μετα απο ηττες η γκρινια μεγαλωνει.αλλα τετοιες ηττες δυναμωνουν μια ομαδα δειχνωντας τα αδυνατα σημεια της.
    Ας ελπισουμε θα τα δουνε οι αρμοδιοι.γιατι οσο κ αν δινεις ευκαιριες σε καποιους στο τελος θα εκτεθεις εσυ ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. παικτης κιτσεν και αμστρονγκ δεν υπαρχουν γι αυτο το επιπεδο. το να αργει να προσαρμοστει σε μια ομαδα ενας παικτης ειναι φυσιολογικα και ειναι και απειρα τα παραδειγματα(πχ νικολας) αλλα το να φοβαται να παρει την προσπαθεια ακομα και να μενει ενα δευτερολεπτο για την ληξη της επιθεσης ειναι χαμενη υποθεση και θα ειναι λαθος να τον περιμενουμε κι αλλο τετοια περιπτωση ηταν και ο τεπιτς τον κρατησαμε δυο χρονια χωρις να κανει τιποτα...
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τη γνώμη μου η απόκτηση Ούκιτς παίζει ρόλο στην τωρινή απόδοση Κίτσεν. Τα γράψαμε το καλοκαίρι. Πονάει η ομάδα εκεί. Δεν υπάρχει χημεία..

      Διαγραφή
  52. Δε γίνεται να καίει ο Πεδουλάκης , τις δύο θέσεις των Αμερικάνων .Δυστυχώς είναι χάλι και οι δύο,όσο κι αν περιμέναμε τον Kichen ,δεν λέει να μας δικαιώσει,ίσως χρειάζεται λίγο ακόμα υπομονή για την περίπτωσή του.Αλλά ο Αrmstrong είναι καμένο χαρτί.Το παιδί δεν πρόκειται να βελτιωθεί γιατί απλά αυτό είναι το ταβάνι του (κρίμα για το νο12 του draft του 06).Ο ΠΑΟ θέλει επειγόντως 4αρι ολκής με καλό shot..ας ρισκάρουν με velickovic ,ούτως ή άλλως και τώρα ρίσκο παίρνουμε με τον armstrong.
    jim με την παρούσα κατάσταση μήπως χρειαζόμαστε 2αρι?
    Vince Carter 14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vince το πρόβλημα ξεκινά από τον Ούκιτς. Δε ξέρω κατά πόσο είναι διατιθεμένη η ομάδα να κάνει στην άκρη μια επένδυση 800χιλ.. Αν είχες έναν γκαρντ πιό συμβατό με τον Διαμαντίδη, θα έβλεπες και καλύτερο Κίτσεν.

      Διαγραφή
  53. Δυαρι κ τεσαρι χρειαζεσαι
    Εκει εχεις κενα
    Αν φυγει ο armstrong παιρνεις μονο εναν.ο αλλος θα ναι υπερβαση για τον παο μιας κ θα παιζει μονο ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο παναθηναικος ποναει στν περιφερεια περισσοτερο απο οτι στους ψηλους θελει 1-2 με οργανωτικες ικανοτητες κ συντομα ας παρει παιχτη κ ας τον εχει για αρχη μονο για ευρωπη αν θελει να δωσει χρονο στους 2 αμερικανους αλλα ας παρει ΤΩΡΑΑΑΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Jim, νομίζω θα συμφωνήσεις...
    Kitchen στα 15-20 λεπτά ακατέβατα!!!

    Σήμέρα έπαιξε 5 λεπτά, στο 3!!! Και ο Πεδουλάκης άφηνε το Διαμαντίδη να βολοδέρνει με τις παγίδες στη γωνία μετά από κάθε σκρην. Μετά δε, έβαλε και τον Ξανθόπουλο για να γυρίσει το παιχνίδι και άφησε το Διαμαντίδη έξω!!! Διαχείρισ(τ)η για κλάματα. Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει περιθώρια να μείνει με 3 γκαρντ (ο Ξανθόπουλος δεν μετράει). Πρέπει να ξεκουράσει το Μήτσο, έχει τον παίκτη και απλά δεν τον χρησιμοποιεί!!!

    Ο Wilkinson είναι ακόμα ελεύθερος; Έχει και σκοπιανό διαβατήριο.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα στο τελος με Ξανθοπουλο μειωσαμε στους 9.

      Διαγραφή
    2. Όταν η Φενέρ είχε κερδίσει και το 'χε αφήσει. Επίσης, ο Ξανθόπουλος, με το χρόνο να μας καίει, αντί να πασάρει για να κατέβει γρήγορα η μπάλα, άνοιγε λάκκους στο παρκέ!!! Επίσης, ποιος θα σκόραρε για να μειώσει; Ο Ξανθόπουλος ή ο Διαμαντίδης; Καλός για συμπληρωματικός, αλλά όχι για τέτοια παιχνίδια, τέτοιες καταστάσεις.
      Ody

      Διαγραφή
  56. ηρεμηστε ρε παιδια ειναι καινουρια η ομαδα και ετσι κι αλλιως με χαμηλο ταβανι καλομαθαμε τοσα χρονια στις νικες και μας ενοχλει, εδω βλεπω αυτη τη στιγμη να ριχνει 18 ποντους στο ημιχρονο η Καχα στην Εφες.
    Χρου Χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε το ειδα το ματς μολις τελειωσε.εκπληκτικη εφες στο 2ο ημιχρονο εκανε επιμερους σκορ 46-16 σε εκτος εδρας ματς με τον Φαρμαρ να θυμιζει Ντραζεν και επισης εξαιρετικους τον Λουκας και τον Μπατιστα (οχι πως καποιος υστερησε στο 2ο ημιχρονο),υποστηριζω ανοικτα Εφες για το τιτλο φετος μιας και ο Παναθηναικος μοιαζει με ομαδα για τοπ 16 για να απαντησω και στη Ναταλια που καλα κανει και εχει απαιτησεις ομως νομιζω πως φετος ειναι μια μεταβατικη χρονια και δηλωνω απαιδιοδοξος.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    2. Όντι συμφωνώ. Ο Κίτσεν θέλει 15-20 λεπτά στον ΑΣΣΟ.. Εαν είχες έναν σκόρινγκ γκαρντ με καλό τρίποντο τότε να τον έβλεπα στο 2.. Τώρα όχι.

      Διαγραφή
  57. Και πέρυσι που δεν ήταν καινούργια η ομάδα και πρόπερσι και με τον Ζοτς προπονητή και πάλι είχαμε άσχημες ήττες...... τα ίδια λέγαμε και τότε τα ίδια λέμε και τώρα. Από τα πολύ πολύ λίγα που ξέρω αυτό που βλέπω εγώ είναι πως χρειαζόμαστε 2 παίχτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα, έναν άσο που να οργανώνει κιόλας και ένα τεσσάρι. Και εννοείται, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό όμως μπορεί να είναι δυνατό, ότι πρέπει να έχουν και οι δύο και το τρίποντο. Ίσως να χρειαζόταν και ένα 5άρι πιο ευέλικτο από το Σόφο που να μπορεί να ελιχθεί μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό που γίνεται κάθε φορά κάτω από τη ρακέτα. Από την άλλη νομίζω πως η ομάδα όταν έχει πίεση δεν μπορεί να τη διαχειριστεί ακόμα. Σε 2 παιχνίδια που ήταν δύσκολα, ντέρμπυ, must win όπως θέλει ας το πει ο καθένας, φάνηκε μια απίστευτη αστοχία ακόμα και σε εύκολα lay up που μπορεί να είναι αφενός το άγχος και η πίεση αφετέρου όμως και η έλειψη αυτοπεποίθησης. Φαντάζομαι αυτά δουλεύονται. Εγώ δε θεωρώ ότι δεν παίξαμε άμυνα. Και έχοντας και τόσα περισσότερα ριμπάουντς φαντάζομαι σημαίνει ότι είχαμε περισσότερες κατοχές. Άρα η αστοχία μας και το μη καθαρό μυαλό στην επίθεση είναι που φταίει. Και ο 3D πάντως όσο και να τον παραδεχόμαστε όλοι, κάνει λάθη. Έκανε και με τον Ολυμπιακό και σήμερα. ΟΚ σήμερα έπαιξε με ένεση και αυτό δείχνει πόσο τεράστιος παίχτης είναι. Αλλά δείχνει να εκνευρίζεται και όταν συμβαίνει αυτό του βγαίνουν λάθη. Αυτά σαν εικόνα από έναν απλό θεατή με ελάχιστες γνώσεις από μπάσκετ αλλά με τεράστια τρέλα και αγάπη για την Πανάθα μας. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε αυτούς που το κατέχουν. Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναταλια τα ειπες απλα και ακριβως οπως θα τα ελεγα και εγω που δεν το κατεχω, παρα μονο τα ελαχιστα.Μονο τον ΔΔ δικαιολογω,αν δεν κανω λαθος επαιξε 37-38 λεπτα.
      Ασχετη.

      Διαγραφή
    2. Ναταλία τηρουμένων των αναλογίων ο Διαμαντίδης ήταν καλός σήμερα. Δε θες άλλο 5. Η ομάδική λειτουργία σε κάνει να δείχνεις έτσι. Το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ο Ούκιτς, βγάζει μάτι..

      Διαγραφή
    3. P.S. Ναταλία λιγότερες κατοχές είχες παρά τα ριμπάουντ. Και όμως.. (λάθη)

      Διαγραφή
  58. Η ομαδα δεν αντεχει να εχει 2 αμερικανους των 5 λεπτων και των 0 ποντων.2 παιχτες σε στυλ Καλαθη και Καιμακ σε 1 και 4 και παμε σουμπιτοι φαιναλ φορ.
    Η ομαδα ειναι πολυ δυνατη,αθλητικη,δεν ειναι τυχαιο που σε τετοιο ματς τελειωσαμε με μεγαλυτερη αξιολογηση απο Φενερ (70-65).
    Επειγοντως εναν ασσο χειριστη α λα Νικ να εκμεταλλευτουμε τα φτερα,να ταισουμε ψηλους,να μειωσουμε τα λαθη απο κακη οργανωση της επιθεσης και να μας τρεξει λιγο.Χωρις Μητσο μεσα ψιλοπελαγωνουμε σε πολυ δυσκολα ματς,θελει αλλον εναν ωστε να απελευθερωθουν και Μητσος,Ουκιτς,Κιτσεν (αν μεινει) να μοιραστει λιγο το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, μην παραμυθιάζεσαι με τους αριθμούς. Έχουμε +15 γιατί πήραμε τα ριμπάουντ απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι τώρα είναι σούπερ προβληματικός σε αυτό το κομμάτι. Γενικά, επειδή τα ριμπάουντ είναι πολλά (μεγάλος αριθμός), βαραίνουν πολύ στη στατιστική αποτίμηση, έστω κι αν δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι για την έκβαση ενός αγώνα.

      Αυτό είναι βασικό πρόβλημα του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης: αν το παρακολουθήσεις, θα δεις πως όποτε η (βάσει γενικής εικόνας) "χειρότερη" ομάδα του παρκέ, συμβεί να είναι αρκετά καλύτερη στο ριμπάουντ, τότε καταλήγει να έχει καλύτερο συνολικό ράνκινγκ, πράγμα παράλογο. Ουσιαστικά, είναι ένα ψευτο-επιχείρημα για να χρησιμοποιούν οι απανταχού ηττημένοι, ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

      Να το πάω παρακάτω. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟ κατέβασε 15 επιθετικά ριμπάουντ και δεν έκανε το ματς... καλοκαιρινό, είναι απλώς τραγικό. Από πού αλλού μπορείς να αντλήσεις ενέργεια εκτός έδρας και με τόσο ποιοτικό αντίπαλο.

      Η ομάδα έφαγε πολλά συνεχόμενα τρίποντα και βγήκε εκτός πνεύματος παιχνιδιού. Επιθετικά, ήταν πολλά τα λάθη, ενώ δεν υπήρχε εύκολο καλάθι και η weak side δεν έδωσε ανάσες. Νομίζω πως ήταν θέμα ηθικού: δεν έχουμε ακόμα την ικανότητα να αντιδρούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Ίσως στη συνέχεια...

      Ας πάρουμε την Κίμκι και ΟΚ.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. σόρι, +5 προφανώς...

      Διαγραφή
    3. Με Καλάθη-Καϊμακόγλου θα έπαιζες άλλο μπάσκετ..

      Διαγραφή
    4. Ναι φιλε μου αυτο λεω.Συγκεκριμενα +16 ριμπαουντ αρα +16 στην αξιολογηση.Προφανως αμα παιρνεις τα επιθετικα ριμπαουντ και δεν τα αξιοποιεις παει στραφι.
      Αλλο +6 απο 6 παραπανω ασιστ.
      Αλλα αυτο σημαινει οτι το potential ειναι εκει,κερδιζεις μαχες,πρεπει να μαθεις να τις αξιοποιεις και στον πινακα του σκορ.

      Σοφο 7 ρεμπς,8 κερδισμενα φαουλ σε 18 λεπτα και αναλογια ασιστ λαθη 2:1 (4ασ.2λ),το θεμα ειναι πως θα αξιοποιηθουν αυτα,πως π.χ. θα μπορουσαν να διπλασιασουν αυτες οι ασιστ αν π.χ. ο Πανκο οταν τον βγαζει ο Σοφο μονο του στο τριποντο το επιχειρησει και δε δισταζει οπως εχτες,επιλεγοντας αντι ενος ελευθερου σουτ με αμυνα αντιπαλου σε ανισορροπια να χασει αυτο το πλεονεκτημα και να κανει διεισδυση πανω σε ολους του ψηλους (που ειναι ηδη μεσα στη ρακετα απο τα ντουμπλαζ στο Σοφο).Crazy.

      Τωρα,αν τοσο μπορει ο Πανκο,δεν εχει την ψυχολογια να παρει τετοια no brainer ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για την ισορροπια της επιθεσης μας σουτ ή απλα θελει το χρονο του να προσαρμοστει απο τη μεταβαση Λαγκουν Αρο psychology δεν ξερω,απλα κοιταω ματς με ματς και χτιζω την αποψη μου.

      Φωναζω για ασσο οργανωτη,ταχυ,εξυπνο,το τριποντο optional really,α λα Νικ και ακουω οτι θα καψει τον Ουκιτς.Λαθος.Ενα τριαρι θα καψει π.χ. το προτζεκτ Γιαννοπουλος (να βγαλουμε και κανεναν Ελληνα για τα επομενα χρονια εννοω).
      Ο ασσος δεν καιει κανεναν,ισα ισα,η θεση ειναι εκει,ανοιχτη και περιμενει.(του Ξανθο).

      Και ο Κιτσεν να ηταν καλυτερος,απλα θα εκρυβε πιο πολυ το προβλημα,εγω εχω το σκεπτικο για κουπα,αν θες να βγαλεις τοπ16 με 14 ματς και μετα σειρα 5 αγωνων σε λιγες μερες για να πας φφ θες 4 ετοιμολολεμα γκαρντ στο ασσοδυο,Τωρα εισαι με 2 + Κιτσεν

      Abruzzi

      Διαγραφή
  59. Μια χαρά τα σημερινά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό. Ειδικά το διπλό της Εφες (ανατροπή 30 πόντων στο β μέρος).
    Τώρα πρέπει να βάλουμε ένα μεγάλο κύκλο στις 16 Νοέμβρη. Αν πάρουμε αυτό το ματς, τη σκαπουλάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τζίμ θα ανεβάσεις άρθρο? να περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστέρησε το ματς τη Βιτόρια που παρακολουθούσα, θα ανεβάσω αύριο αναλυτικά.

      Διαγραφή
  61. Πρεπει ο Πεδουλακης να δει τι θα κανει με τον Kitchen.
    Φτασαμε Νοεμβριο,και αντι ο Αμερικανος να παρουσιαζει σημαδια βελτιωσης,εμφανιζεται ολο και πιο κακος απο αγωνα σε αγωνα.
    Και γενναται το ερωτημα:
    Η κακη του αποδοση ειναι απορροια του προσφατου τραυματισμου του ή ειναι θεμα μη αντοχης της πιεσης σε υψηλο επιπεδο?
    Αυτο πρεπει να βρει το τεχνικο επιτελειο...
    Αν ισχυει το δευτερο,νομιζω οτι απο σημερα κιολας θα πρεπει να κινηθουν οι διαδικασιες αντικαταστασης του Kitchen.
    Αλλα και το πρωτο να ισχυει,η διορια για τον Αμερικανο,δεν νομιζω να ξεπερνα τα 5-6 παιχνιδια που απομενουν για την ά φαση.
    Η ομαδα ειναι οφθαλμοφανες οτι εχει χοντρο προβλημα στα φτερα,σε οτι αφορα την επιθετικη της παραγωγη.
    Για του λογου τω αληθες:
    Μπραμος 0 ποντους σε 16 λεπτα,Kitchen 0 σε 5 λεπτα,Γιαννοπουλος 0 σε 1 λεπτο.
    Ετσι δεν γινεται δουλεια.
    Θελει 2 παικτες εκει ο Παναθηναϊκός.
    Εναν στη θεση του Kitchen (αν συνεχισει σε αυτα τα χαλια) και εναν combo -forward που να παιζει 3/4,για να μπορει να μπει στο rotation των θεσεων αυτων με τους Maciulis - Panko.
    Επισης δευτερο κακο κοουτσαρισμα απο τον Πεδουλακη,μετα το παιχνιδι με τον Ολυμπιακο.
    Οταν δεν του βγαινει το πλανο του,νομιζω οτι βραχυκυκλωνει και ο ιδιος παραπανω απ' οσο πρεπει,προχωρωντας σε ενα rotation χωρις λογικη.
    Το εκανε με τον Ολυμπιακο,το εκανε και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το θεμα ειναι οτι αν τους αλλαξει τωρα δεν θα τουε εχεις τους νεους μεχρι το τοπ 16.που σημαινει μικραινει το ροτερ.
    ΟΧΙ δεν θα φυγουν τωρα αλλα στο τελος του πρωτου γυρου.εκει ειναι το χρονικο περιθωριο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ακομα ενα πολυ καλο παιχνιδι του Τζααμπερ ο ανθρωπος κατεβαζει μπαλα και μαρκαρει σα δαιμονας το ειδαμε και με Σπανουλη και με Λανγκφορντ απορω ο Παο αυτο το Κιτσεν με τι προοπτικη τον πηρε. Μαζι με τν Αμστρονγκ οι μεγαλες πληγεσ τησ ομαδας ...Χαιρομαι να βλεπω και κοπελες να παιρνουν μεροσ στη συζητηση...Περιμενω την αναρτιση με τουσ ελευθερουσ κυριωσ γτ εκει βρισκεται το μεγαλο μασ προβλημα φετοσ στισ επιλογεσ παιχτων...συνεχιζουμε γερα και στηριζουμε ΠΑΝΑΘΑ...

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζάαμπερ σε ρόλο quarterback γκαρντ θα ήταν αρκετά καλός.

      Διαγραφή
    2. εναν τζααμπερ(πχ περκινς) θελει ο παο στους κοντους κ εναν τυπου μασσευ στους ψηλους!!!

      balf

      Διαγραφή
  64. Κάτι σαν Jeremy Pargo ή Lakovic, Jim? Θα μου άρεσε πολύ κάποιος παρόμοιος δαίμονας δίπλα στον Kitchen.

    Ή πιο κοντρολαρισμένοι παίκτες όπως Kalin Lucas, ή Ζήση;

    (Quoting http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html?showComment=1351814746651#c6758502801717830141)

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. παρε προς το παρων τον Ντρου και κρατα τους αμερικανους τουλαχιστον μεχρι το Γεναρη να δουμε τι ψαρια πιανουν
    αφου τους διαλεξες κατι ειδες σε αυτους
    προσπαθησε να το παρεις

    εχω την εντυπωση πως ο Ουκιτς εχει κυριως προβλημα οσο παιζει ο Σοφοκλης
    αν παρεις Νικολας θα εχεις Ντρου Μητσο στα γκαρντ οσο παιζει ο Σοφοκλης και Μητσο Ουκιτς οσο παιζει ο Λασμε(δεν μιλαμε να το κανουμε απολυτη αρχη αλλα σε ολες τις ομαδες οι προπονητες κοιτανε και την χημεια της 5δας) και Κιτσεν πασπαρτου
    Αρμστρονγκ Ευρωλιγκα μεχρι τον Γεναρη και αν πεισει εχει καλως
    αυτη ειναι η λυση που προτεινω εγω που οσο μπακαλιστικη και να φαινεται ειναι νομιζω πρακτικη
    Αντρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου Jimara.Τα ειχαμε πει..Αλλαξτε γρηγορα τον Αρμστρονγκ γιατι θα χρειαστει και δευτερη αλλαγη..Κιτσεν και τα μυαλα στα καγκελα.Ο δε Μπραμος ειναι τοσο ανυπαρκτος που δεν ασχολειται κανεις με το οτι δεν βοηθαει καθολου..Οσο πανηγυριζουμε σαν να πηραμε το Ευρωπαικο σε καθε κοψιμο του Λασμε και σε καθε 3ποντο του Μασιουλι,καηκαμε.Και ο Αργυρης το συμπερασμα που εβγαλε ειναι οτι δειξαμε χαρακτηρα ..Το ερωτημα ειναι αν ο Αρτζι διαλεξε αυτους τους παικτες πως μπορουμε να ειμαστε αισιοδοξοι οτι τωρα θα διαλεξει καλυτερους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα γι' αυτό λέω να ανεβάσει το άρθρο ο Τζίμ μπας και ξεστραβωθούν.
      ακόμα καλύτερα να διαλέξει ο Τζίμ..

      Διαγραφή
  67. DOCTOR SPEAKING
    ==================
    Τώρα δουλεύεις πολύ , διαβάζεις και ψάχνεσαι.
    Δεν κοιμάσαι καλά για δύο μήνες σκοτώνεσαι στις
    προπονήσεις , τους κάνεις να παίρνουν πρωτοβουλίες και βλέπεις παίκτες.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα τεσσάρι γραφιά αιλουροηδές και ένα γκαράκι να έχει άγνοια κινδύνου στη μπούκα και στο απρόβλεπο με ψιλοηγετικές ικανότητες.
    Αυτά γίνονται και Δεκέμβρη πρίν τους 16 , ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ αυτό που έγινε στο πρωτάθλημα δεν αλλάζει μιά και δεν έχεις να φοβηθείς άλλον.
    Αλλά και στον όμιλο ότι είναι να γίνει θα γίνει με δουλειά , μιά και στόχος σου είναι τουλάχιστον η τέταρτη θέση.
    Με νίκη ΤΩΡΑ επί της Κίμκι την βάζεις από κάτω.
    Το κλειδί θα είναι τι θα κάνει η Καντού στα επόμενα μάτς και με σένα , αν υπόθέσουμε ότι η Ολύμπια είναι έξω και έκτη.
    Θέλεις μιά νίκη παραπάνω από τους Ιταλούς αν σε νικήσουν γιατί οι δύο πόντοι που κέρδισες δεν σε εξασφαλίζουν με ήττα στην Ιταλία από δύο και πάνω.
    Εξασφάλιση λοιπόν της συνέχειας στους 16.
    Και ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΝΥΧΘΙΜΕΡΟΝ της ομάδας που έχεις και τι χρειάζεσαι για αλλαγές (πχ Στρόνγκ-Κίτσεν).
    Δεν βιαζόμαστε.
    Αλλά πρέπει να κλειδώσουμε έναν ανοικτό όμιλο.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ και αν περάσουμε τώρα , τότε πράγματι οι δύο ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ θα λύσουν το γόρδιο δεσμό που το σχοινί του φτάνει Λονδίνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δυστυχώς δεν το είδα το ματς λόγω δουλειάς, αλλά κοιτάω τα στατιστικά και εύκολα μπορώ να καταλάβω τι έγινε. To ότι "κερδίσαμε" στο ranking δεν μου λέει τίποτα, οι διαφορές των +20 πόντων που χάναμε κάποιες στιγμές μου λένε τα πάντα.

    Δηλαδή έχουμε ένα εκτός έδρας ματς που πήγε στους 70 πόντους (τέλειο για μας), πήρες σχεδόν τα διπλάσια rbs μπροστά-πίσω (απίθανο), τα %FG δεν είναι και τόσο τραγικά για μας, αλλά η προσθαφαίρεση Stls-TOs δείχνει το τι συνέβει χθες...Υποθέτω ότι για αρκετά λεπτά μας έπιανε θάλασσα, άρα είτε πρόβλημα δημιουργίας είτε πρόβλημα κυκλοφορίας.

    Και τα δύο αυτά μου δείχνουν απλώς ανέτοιμη ομάδα ή/και κακές επιλογές στην σύνθεση της εκάστοτε 5αδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. αλήθεια αυτός ο Σερμαντινι δεν έκανε στον Παναθηναικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Γεια σου Jim και σε όλη τη μπασκετική παρέα.Συγχαρητήρια για τα εξαιρρετικά σου άρθρα αλλά και το άκρως μπασκετικό περιβάλλον που επικρατεί στο μπλογκ.Διάβασα ότι η ομάδα μου ο Ολυμπιακός μάλλον θα αποκτήσει τον Josh Powell.Ομολογώ ότι δε τον ξέρω τον παίκτη πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει?
    Ματσάρα το Κάχα-Εφές.Ο Τζαμόν Γκόρντον μακράν το πιο χρήσιμο γκαρντ στην Ευρώπη για μένα.
    Σπύρος Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερω τι επιλογες υπηρχαν για τον Ολυμπιακο αλλα για μενα ο Josh Powell δεν ειναι φοβερος. Εχει το σουτακι απο το high post αλλ δεν ειναι ουτε ο φοβερος αμυντικος (που ελεγε ο Μπαρτζωκας οτι θελει να παρει) ουτε ο φοβερος rebounder. Ειναι για ομαδες που δεν τις ενδιαφερει πολυ η αμυνα και τα τελευται δυο χρονια ειναι στην κατιουσα (επαιζε στην Κινα, Πουερτο Ρικο κλπ.).

      Βεβαια λενε οτι ειναι καλο παιδι, αλλα αν ειναι ετσι, γιατι δεν επαιρναν τον Αρμστρονγκ που τον δινει αμεσα ο Παναθηναϊκος :-) Δεν νομιζω οτι ειναι πολυ καλυτερος του.

      Διαγραφή
    2. Και κατι αλλο: o Josh Powell ειναι ψηλος που του αρεσει βγαινει εξω (κατι σαν Λασμε δηλ.) κατι που σημαινει οτι η ρακετα του Ολυμπιακου θα παραμενει ξεφραγο αμπελι.

      Διαγραφή
    3. Και φυσικα πολυ ελαφρυς για να μαρκαρει το Σοφο - καμια σχεση με Ντορσευ.

      Διαγραφή
    4. Ο Πάουελ ένα χρόνο έπαιξε σε Κίνα, Πουέρτο Ρίκο όχι 2 χρόνια και αυτό έγινε λόγω λοκ άουτ

      Διαγραφή
  71. Η διαφορα του περσινου με του φετινου παο αποτυπονεται στη τελευταια επιθεση του 3ου δεκαλεπτου με 8" να απομενουν και φαγαμε καλαθι(Αρμστρονγκ μεσα)....Η διαφορα στο τελος επεσε λογο Αντερσεν- Σοφο και οτι οι διαιτητες αποφασισαν να σφυριξουν το ιδιο και στις δυο ρακετες.Κλειδι του ματς η αντιμετωπιση στον Μητσο με παγιδες με αποτελεσμα να καθυστερει η επιθεση απελπιστικα πραγμα που δεν καταφεραμε να το αντιμετωπισουμε διοτι ολοι οι σουτερ μας ειναι θεσης(ο Ουκιτς εβαλε δυο και ο Μητσος) κατι τετοιες ηττες σε μαθαινουν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης η αμυνα πανω στον Μητσο ειχε σαν αποτελεσμα να φτανει? Η μπαλα με κοπο στη ρακετα και με λιγο χρονο να απομενει αρα και ψυχολογικη πιεση... ο Πιανιτζανι το δουλεψε πολυ καλα το ματς φανερωσε ολλες τισ αδυναμιες μας...

      Διαγραφή
  72. O ολυμπιακος ανακοινωσε για 2 χρονια τον τζος Παουελ περιμενω Τζιμ να μασ πεισ το προφιλ του γιατι δεν γνωριζω τπτ για τον εν λογο παιχτη ασε που πλεον βγαινοντασ αληθινος στα οσα εχεις πει σε εμπιστευομαι τυφλα....


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. μηπως και για την αποδοση του αρμστρονγκ φταει ο ουκιτς;;;;για ολα τα στραβα δλδ φταει ο ουκιτς;περυσι που ηταν πεσμενος σχετικα ο διαμαντιδης ποιος εφταιγε;φταιει ο ουκιτς που ο κιτσεν φοβαται να παρει προσπαθεια;θα τρελαθουμε τωρα;ο κιτσεν ειναι ο αμερικανος μαντζαρης και χωρις το σουτακι του ελληνα!σωστος παιχτακι,κατεβαζει μπαλα σωστα,χωρις λαθη και πιεζει στην αμυνα,ενω αγνοει την λεξη επιθεση!!!αν ηταν κι'αυτος ταλεντακι,θα ελεγα οκ,αλλα να πληρωνουμε αμερικανο 27 χρονων για να κανει οτι περιπου ο μαντζαρης ειναι μεγαλο λαθος!το παλικαρι ειναι 'λιγος' γι'αυτο το επιπεδο..τουλαχιστον σ'αυτα που ζηταμε απο εναν αμερικανο!λεγαμε περυσι οτι χρειαζομαστε εναν παιχτη να εχει λιγο τρελα στο παιχνιδι του και να ξεκλειδωνει τις αντιπαλες αμυνες με 'μπουκες' μιας και δεν ειχε τη δυνατοτητα να το κανει κανεις αυτο περυσι,και φετος που τον πηραμε παμε να τον βγαλουμε υπαιτιο για ολα τα δεινα της ομαδας!σιγουρα θελει χρονο για να δεσει με διαμαντιδη και γενικα στη φιλοσοφια,αλλα οχι και να λεμε οτι φταει επειδη δεν παιζει καλα ο κιτσεν!!!ο ουκιτς αυτος ειναι,τρομερος σε ανοιχτο γηπεδο,εχει πολυ ευκολα την 'μπουκα' και μπορει να δωσει γρηγορο ρυθμο στην ομαδα,τωρα αν εμεις θελαμε εναν νεο διαμαντιδη,κακως κοιταξαν την περιπτωση του μιας και τον 'ευνουχιζεις' οταν ζητας τελειως διαφορετικα πραγματα!μεσα στην ολιμπια που φτιαχτηκαν καταστασεις για να κανει το παιχνιδι του,βοηθησε παρα πολυ.δεν γινεται να φταει ο ουκιτς ομως επειδη καποιοι παιχτες δεν εχουν δειξει απολυτως τιποτα σε τοσα παιχνιδια μεχρι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα.Τα ειπες ολα φιλε.

      Οταν για τις 4 θεσεις των γκαρντ εχεις ΔΔ,Ουκιτς και απο πισω ειναι Κιτσεν,Ξανθο η πιεση για τους 2 πρωτους ειναι τεραστια.Πρεπει να σκοραρουν,να δημιουργησουν,να τρεξουν με την κουραση των μπολικων λεπτων που παιζουν διατηροντας καθαρο μυαλο και να παιξουν και αμυνα χωρις φαουλ μιας και αν παιξουν δυνατα και χρεωθουν ,δεν εχουμε αλλαγες τους.

      Μεγαλη πιεση ετσι και πολυ βαρος.Μεχρι και ο γιγαντας Μητσος δε θα μπορει στα δυσκολα να την αντεξει,οπως χτες με αναλογια λαθων 3πλασια των ασιστ (6-2).

      Ποσο μαλλον να κατηγορουμε τον Ουκιτς γι αυτο.Αν μπει κι αλλος ασσος,χειριστης,κουμανταδορος,δημιουργος με ταχυτητα κι ας μη σκοραρει παρα πολυ (α ρε Νικ),θα μοιραστουν οι ευθυνες που πνιγουν τωρα το Ροκο και θα απελευθερωθει.

      Abruzzi

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω και εγω απολυτα..Τζιμ εχεις προσεγγισει λαθος το θεμα Ουκιτς..Κανεις δεν κανει αυτα που πρεπει,απλα γιατι δεν μπορουν,και οταν παιρνει τη μπαλλα ο Ουκιτς ολοι απλα κοιτανε ανεμελοι..Ας ξυπνησουν οι υπολοιποι και βλεπουμε..Εδω αλλοι δεν υπαρχουν καν στο γηπεδο..Ακομα και Ο Μητσος βρισκεται σε ελαφρια εστω θαλασσοταραχη..Ο Ουκιτς ισως ταλαιπωρει την ομαδα αλλα της δινει ζωντανια και βρισκει καποιες λυσεις στην επιθεση,,Λεμε οτι δεν δημιουργει και δεν πασαρει..ΟΚ,σε ποιον να πασαρει δηλαδη?Του Κιτσεν δεν του φταει ο Ουκιτς,στα 27 του δεν μπορει απο την τελευταια ομαδα στο Ισραηλ να βρεθει με 20 λεπτα στον Παναθηναικο,πως να το κανουμε δηλαδη..Απο την αρχη λεμε οτι η ομαδα δεν εχει ουτε κλασικο σουτερ ουτε σκορερ να τραβηξει την ομαδα.Εκτος αν καποιοι πιστευουν οτι ο Πανκο στα 35 του και πρωτη φορα σε ομαδα αυτου του επιπεδου ειναι ο σκορερ που ψαχναμε..

      Διαγραφή
    3. Και φυσικα ομαδα χωρις ουτε εναν κλασικο σουτερ βγαζει προβληματα και στην περιφερεια και στους ψηλους που πανε ολοι και πεφτουν πανω στον Σοφο..Εαν υπηρχε ενας παικτης σκορερ και μονο σκορερ και ας ειναι τρυπα στην αμυνα η πιεση σε ολους τους αλλους θα ηταν μικροτερη.Δεν πας να φτιαξεις καινουρια ομαδα χωρις φονια μεσα..Η αδρανεια στις αντικαταστασεις εχει ηδη κοστισει και στον Μητσο που δεν πιεζεται αφορητα και στον Σοφο,που ταλαιπωρειται

      Διαγραφή
    4. Στο set και σκεπτομενο παιχνιδι που θελει να παιξει ο Αρτζι δεν κολλαει ο Ουκιτς...Ειναι πολλα τα 800 χιλ και προσπαθει ο Αρτζι να τον καλουπωση κατα καποιο τροπο στο στυλ παιχνιδιου του.Απο εκει ξεκινανε και τα προβληματα στην περιφερεια.Δεν ειναι θεμα ποιοτητας αλλα θεμα χημειας και τη ζητας απο εναν παιχτη...(π.χ Λογκαν). Ο Τζιμ νομιζω γι'αυτο μιλησε δηλ για κακο προγραμματισμο....
      Φιλικα!

      Διαγραφή
    5. Παλικάρια είναι προφανές ότι αναφερόμαστε σε θέμα προγραμματισμού (μόνο ο νιόνιος το'πιασε που είναι γατόνι) και χημείας. Δεν εννοώ ότι ο ..παλιο-Ούκιτς φταίει για τον Κίτσεν. Εννοώ ότι η απόκτηση Ούκιτς δε βοηθά τον Κίτσεν γιατί δεν υπάρχει χημεία στην περιφέρεια. Και το έγραψα, αναφέρομαι σε θέματα χ η μ ε ι α ς... Δεν έχω καμιά πρεμούρα με τον Κίτσεν άλλωστε. Προσωπικά δε θα υπέγραφα κανέναν από τους ξένους του Παναθηναϊκού -εκτός Λάσμε- το έχουμε πεί από το καλοκαίρι. Το ότι ο Ούκιτς κολλάει την επίθεση του Παναθηναϊκού βγάζει μάτι από την αρχή, όποιος δεν το βλέπει παρακολουθεί άλλο άθλημα. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα..

      Διαγραφή
    6. Jim όποτε μπορέσεις θα μας το αναλύσεις λίγο το θέμα με τον Ούκιτς για το πως κολλάει την επίθεση ? Ίσως και στην ανάρτηση που θα κάνεις για το χθεσινό αγώνα. Φαντάζομαι πως όσοι δεν έχουμε αρκετές γνώσεις πάνω στο άθλημα δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε. Θα σου μιλήσω για μένα προσωπικά, εγώ βλέπω ένα play maker που κατεβάζει γρήγορα τη μπάλα, είναι γρήγορος γενικα και έχει καλή ντρίμπλα (αν το γράφω σωστά). Άλλες φορές όντως φαίνεται να μην ξέρει ή να διστάζει στο που θα σπρώξει τη μπάλα με αποτέλεσμα να βλέπουμε το Διαμαντίδη να επανέρχεται στην κορυφή ενώ πχ είχε πάει προς το ζωγραφιστό (αν λέω έννοιες λάθος συγχωρείστε με παρακαλώ, θα τα μάθω σιγα σιγα) και σίγουρα αυτό είναι χαμένα δευτερόλεπτα από την επίθεση. Άλλες φορές όμως είτε θα δώσει κάποια ασίστ είτε αν του κάνουν σκριν και του ανοίξουν διάδρομο θα κάνει διείσδυση και θα τελειώσει εκείνος τη φάση. Αν βέβαια αυτά που γράφω δεν είναι κουταμάρες, τι άλλο θα θέλαμε να δούμε από τον Ούκιτς για να πούμε ότι βοηθάει την ομάδα ? Και αυτό το κάτι άλλο είναι κάτι που μαθαίνετε ή όχι ? Και μιας και τον έχουμε αναφέρει κάνα δυο φορές, ο Καλάθης όταν πρωτοήρθε ήταν όταν οπως έφυγε από την ομάδα ? Δε μοιάζει το στυλ του Νικ με το στυλ του Ούκιτς ? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά Ναταλία

      Διαγραφή
    7. Ο Ούκιτς δεν έχει playmaking abilities είναι απλό. Η έννοια του πόιντ γκαρντ δεν είναι να κατεβάζει τη μπάλα. Αυτός είναι απλός "μεταφορέας". Θα πρέπει να οργανώσει, να πάρει άμεσα απόφάσεις και για τους 5 στο παρκέ, να βάλει, να αναμοίξει και να κρατήσει τους συμπαίκτες του στην ομαδική επίθεση και να τους κρατήσει όσο τον δυνατόν πιό πολύ "μέσα" σε αυτή, ξέροντας που ποιος που ανά πάσα στιγμή. Δυστυχώς ο Ούκιτς δε τα έκανε ποτέ αυτά. Είναι μια χαρά παίκτης για μια ομάδα που παίζει τρανζίσιον επίθεση αλλά για αυτό που παίζει ο Παναθηναϊκός όχι.. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  74. χωρις να μου αρεσει ο παιχτης ουκιτς διαφωνω στο οτι φταιει αυτος για το οτι ειναι ανυπαρκτος ο κιτσεν...η το εχεις η δεν το εχεις κ παναθηναικος ειναι μεγαλη ομαδα για να περιμενει τον κιτσεν..αν επαιζε τουλαχιστον αμυνα επιπεδου λασμε αντε να το δεχτω(ΑΠΛΑ ΣΟΒΑΡΟς ειναι)..τοuλαχιστον ο ουκιτς δν φοβαται να σουταρει

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ειναι δυνατον να φταιει για ολα ο Ουκιτς ενω εβαλε 12-13 ποντους,ε τοτε Κιτσεν και Μπραμος που δεν εβαλαν τιποτα πως ειναι καλυτεροι??Ο Ξανθοπουλος γιατι κρινεται αρνητικα,δεν νομιζω οτι ειναι καλυτερος ο Κιτσεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Jim
    εχεις καποια εξηγηση απο τεχνικης αποψης γιατι ο Λασμε,ενω με Ολυμπια εβγαινε στην επιθεση ψηλα και εκανε 2-3 σκριν την επιθεση για τους κοντους,δεν το εκανε ΚΑΘΟΛΟΥ με Φενερ;
    Σε σημεια που πελαγοδρομουσε ο γκαρντ και περνουσαν τα δευτερα της επιθεσης καθοταν προς το ζωγραφιστο.Πηρε ετσι 2-3 επιθετικα ριμπς και τελειωσε τη φαση,αλλα τι να το κανεις με μηδεν σκριν;
    Εχει καποια τεχνικη εξηγηση; Τι μπορει να σκεφτηκε ο Αρτζι;

    Abruzzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Να πω και γω τη σοφία μου για την Πανάθα. Για μένα η λύση είναι η εξής: 1) Άμεση αποπομπή Άρμστρονγκ που δεν βοηθάει καθόλου 2) Αποπομπή Κίτσεν τα Χριστούγεννα, εκτός αν δείξει κάτι οπότε τον κρατάμε μόνο για Euroleague, nevertheless που λένε και στο χωριό μου 3) Άμεση αναβάθμιση Σκορδίλη. Ο παίκτης στέκεται άνετα Ευρωλίγκα, αρκεί να μαζέψει λίγη εμπειρία ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Είναι παίκτης που για 10 λεπτά παίζει για πλάκα στον ΠΑΟ 4) Στη θέση Άρμστρονγκ φέρνεις ένα καθαρό playmaker, κατά προτίμηση Doron Perkins ή κάτι σ' αυτό το στιλ 5) Στη θέση του Κίτσεν φέρνεις τον Kinsey αν δεν τον προλάβει ο Ολυμπιακός. Και μετά στο τοπ 16 φιλοδωρείς τον πάσα ένα με 20 και πάνω άμα λάχει ναούμ. Συνολικό κόστος 1 εκ. ευρώ. Παίρνεις όμως το τρίκουπο και χεις να λες ιστορίες στα εγγόνια. Ακούς Δημητράκη; Λαμάρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα με εφτιαξες!!
      Ημουν ετοιμος να πληκτρολογησω πριν τελειωσω να διαβαζω οτι θες ενα μυριακι για αυτα αλλα τοπες κι αυτο.
      Επισης οφειλω να πω οτι με εχει εντυπωσιασει η σωματοδομη του Σκορδιλη.Φαινεται θηριο,αμετακινητος.Τελειωματακια απο κοντα εχει,ενω τον βοηθουν και τα ποδια του (και αυτο μου εχει κανει εντυπωση),πολυ γρηγορα πλαγια βηματα,ταχυτατο για το σωμα του στησιμο για σκριν και κινηση πικ ν ρολ,συμφωνω οτι αξιζει,τα προσοντα ειναι εκει,ας εχει μια ευκαιρια να δουμε αν και πνευματικα μπορει να ανταποκριθει.

      Abruzzi

      Διαγραφή
  78. Γεια σας και απο μένα.Jim περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σου στα επιχειρήματα των παιδιών που λένε πως δε φταίει ο Ούκιτς για τον Κίτσεν κ το κακό οργανωτικά κομμάτι της ομάδας ενω εσύ λες το ανtίθετο.Αν σου είναι εύκολο εξήγησε το μας τεχνικά.Εγω δεν έχω γνώμη γιαυτό αφου δε με βοηθάνε κ οι μπασκετικές μου γνώσεις.Εμένα η μόνη σταθερη μου άποψη είναι πως ο Παναθηναικός δεν έχει έναν καλό σουτέρ - σκόρερ να ξεκολλάει την ομάδα στα δύσκολα.Έναν παίχτη που θα το βάλει στη δύσκολη στιγμή ή θα μπουκάρει.Να έχει το στοιχείο του απρόβλεπτου.Μετά λύπης μου διαπιστώνω επίσης πως στα μεγάλα παιχνίδια,οι παίχτες που αποκτήθηκαν για βασικοί είναι "γατάκια".Με συγχωρείτε για το χαρακτηρισμό που δεν είναι υβριστικός, αλλά νομίζω λέει τα πάντα.Ατολμία τελιώματος επιθέσεων, χαμένα λευ απ απο κάτω,αδυναμία ηγετικής έστω για 2-3 λεπτά παρουσίας.Πολύ λαιτ δείχνουν κ μπασκετικά κ σε χαρακτήρα.
    Θέλω επίσης να πως πως σε δεύτερο δύσκολο παιχνίδι απογοητευτηκα κ απο τον Αργύρη.Δεν του βγήκε τίποτα και βραχυκύκλωσε κ μαζί του κ όλη η ομάδα.Eιδικά στις παγίδες πάνω στο Μήτσο μέχρι κ ο 70αρης πατέρας μου φώναζε πως κάτι πρέπει να αλλάξει το στήσιμο της επίθεσης,Ίσως θα μου πείς φταίει το υλικό που έχει που δεν του δίνει έξτρα επιλογές.Μήπως και αυτό όμως επιλογή του δεν είναι;Ελπίζω τουλάχιστον αν έχει κάνει λάθη σε αυτό, να τα διορθώσει σύντομα.
    Κάτι τελευταίο που ναι μεν δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο κ φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία,αλλά νομίζω πως η διατησία σε κάποια σημεία του αγώνα ήταν εκνευριστική.Δε γύρισε αποτέλεσμα ή σου έκοψε μια αντεπίθεση σου για να πάρεις τον αγώνα αφού έτσι κ αλλιώς αυτό ποτέ δεν έγινε,αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έβλεπες πως είχαν σκοπό να πάιξουν έδρα κ είχαν 2 -3 ακατανόητα σφυρίγματα.Ε αν τα έχουμε όλα, έχουμε κ αυτό,πως θα σηκώσουν κεφάλι τα "γατάκια" που ανέφερα και πιο πριν;

    HUMAN HIGHLIGHT MEAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν πολυμιλαμε για διαιτησια και καλυτερα εδω,η αληθεια ειναι οτι χτες ειχαν αλλα κριτηρια για βηματα και επιθετικα φαουλ τελειως.
      Για την ακριβεια ,νομιζω ολα τα βηματα και επιθετικα που μας εδωσαν ηταν σωστα (πλην ενος του Πανκο και ισως 1 βηματα του Μητσου αν ηταν πρωτα φαουλ).
      Το προβλημα ηταν οτι αντιστοιχα δεν τα εδιναν στη Φενερ.Πολλα σπρωξιματα σαν τα δικα μας και πολυ βηματα στο ξεκινημα.
      ας φτιαξουμε ομως πρωτα την ομαδα μας και βλεπουμε.

      Abruzzi

      Διαγραφή
  79. Jim αληθευει οτι βραχυκυκλωσε ο Πεδουλακης επειδη δεν του βγηκε
    αυτα που ειχε υπολογισει??.Ακουω οτι ειναι λιγος για τον ΠΑΟ,ξερω οτι τον συμπαθεις αλλα ποια ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. jim ti les gia terrel harris kai dominiq mcguire gia pao??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι ειναι ελευθεροι γτ νομιζω εχουν ομαδα???

      balf

      Διαγραφή
    2. απλησιαστοι οικονομικα κοντα στο 1εκ δολαρια το χρονο ειδικα ο χαρις για να ερθει θα ηθελε πολλα λεφτα.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    3. apo to miso myrio poy kerdizeis me apoxwrish twn 2 amerikanwn den boreis na valeis allo 1 myrio dollars gia na pareis 2 paiktes pou 8a se feroun sto f4?(ypologizeis to 1 myrio dollars brosta sta eperxomena kerdh apo ena f4)?

      Διαγραφή
    4. Ποια κερδη ρε φιλε...Δεν εχει ιδιαιτερα κερδη το μπασκετ.Εδω η κατακτηση της κουπας νομιζω δινει μολις 4-5 εκατομμυρια.Δεν υπαρχουν τοσα λεφτα εκτος και αν γινει υπερβαση και τα βρει με τους Αμερικανους που λετε να διωξει (εγω ειμαι αντιθετος σε αυτο) δινοντας μικρη αποζημιωση...
      Σταθης

      Διαγραφή
  81. einai restricted opote opote 8es kianeis protash kai tous pairneis xwris na spas symbolaia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ενας παικτης που θα μπορουσε να βοηθησει τον Παναθηναικο με το περιφερειακο του σουτ ειναι ο Καρμπατσο που παιζει στην Ομπραντοιρο.Πολυ καλος εκτελεστης.Δεν ξερω τι γινεται με το συμβολαιο του ομως.Κασε χρονια ρητρα αποδεσμευσης και τετοια...
    Τι λες Τζιμ;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ζητώ συγγνώμη που θα ξεφύγω από την αμιγώς μπασκετική κουβέντα, ωστόσο το θέμα δεν είναι τελείως άσχετο...τόσα χρόνια ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ξεχώριζε για την υγεία που έβγαζε ως οργανισμός...Η σημερινή ανακοίνωση της ΚΑΕ για τη μετάδοση του χθεσινού αγώνα μόνο υγεία δεν βγάζει..,όταν η ομάδα έχει αγωνιστικά θέματα να λύσει και η ΚΑΕ ασχολείται με τα σχόλια της μετάδοσης κατά τη γνώμη μου το μέλλον προβλέπεται ζοφερό...Zoc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο και τούτο...Ζήλεψαν τον Αλαφούζο εκεί στην ΚΑΕ; Μια χαρά ήταν ο σπίκερ(Παπαδογιάννης αν δεν κάνω λάθος).Το μόνο σπαστικό ήταν 5 αγριοφωνάρες τούρκοι που πρέπει να είχαν στηθει πίαω απο τις κάμερες και μας έσπασαν το νευρικό σύστημα με τα συνθήματα.Τώρα να έβριζαν τον Παναθηναικό η την Ελλάδα;Δεν ξέρω τούρκικα άρα δεν μπορώ να κρίνω.Καλό θα είναι η ΚΑΕ αφού κάνει οξεία επίθεση στη nova να μας εξηγήσει ακριβώς σε τι έχει ενστάσεις.
      Επίσης διευκρινίζω πως είμαι ένθερμος υποσηρικτής της οικογένειας Γιαννακόπουλου για να μην παρεξηγηθώ κ νομίζω πως ο Δημήτρης, κάτι καλό έχει πάρει από πατέρα και θείο οπότε το σχόλιο μου δεν αφορά μομφή προς το πρόσωπό του ή την πολιτική του.


      HUMAN HIGLIGHT MEAT

      Διαγραφή
  84. Λοιπόν, για το θέμα Ούκιτς. Αυτό που λέει ο Τζιμ είναι ότι ο Ούκιτς είναι ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ όταν οργανώνει με γνώμονα να τελειώσει αυτός την φάση. Για να είναι κανείς σωστός οργανωτής δεν είναι μόνο θέμα να βγάλεις ασσίστ. Είναι να κατευθύνεις τους συμπαίκτες σου, είναι να δώσεις την πρώτη πάσα που θα ανοίξει την άμυνα με καλές προϋποθέσεις είναι να βρίσκεται η σκέψη σου 2-3 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από εκεί που είσαι. Ο Ρόκο δεν το έχει αυτό. Όταν κατεβάζει την μπάλα κοιτάει λίγο δεξιά αριστερά και αν δεν πάρει κανά καλό σκριν απλά ψάχνει τον Διαμαντίδη να του δώσει την μπάλα. Είναι εξαιρετικός εκτελεστής αλλά δεν βοηθάει στην καλή ροή της επίθεσης.
    Παρόλα αυτά πιστεύω μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στην ομάδα. Έχει πολύ ταλέντο και για μένα δείχνει αποφασισμένος να μπει σε κάποια καλούπια για το καλό της ομάδας. Βέβαια, αν αποκτήσουμε και ένα ακόμη γκαρντ με καλή δημιουργία και αξιόπιστο σουτ θα απελευθερωθεί περισσότερο και ο Διαμαντίδης και ο Κροάτης.
    ΥΓ Τραγική ανακοίνωση από την ΚΑΕ. Αυτά φοβόμασταν όλοι όταν ανέλαβε ο Δ. Γιαννακόπουλος. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο στον Νίκο τον Παπαδογιάννη, έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο και μπασκετάνθρωπο που απλά είπε την αλήθεια. Δεν απειλήσαμε ποτέ τη Φενέρ. Και το παραδέχτηκαν όλοι, οι παίκτες οι προπονητές, ο κόσμος. Ήταν μια κακή εμφάνιση και ο ξύπνιος κόσμος του Παναθηναϊκού το κατάλαβε. Δεν τα χρειαζόμαστε αυτά. Μου θύμισε την τραγική παρέμβαση Αλαφούζου στον ΑΝΤ1 και στο Μιχάλη Τσόχο, μετά τον αγώνα με την Λάτσιο. Πιστεύω αυτά δεν αρέσουν σε κανέναν. Και γενικά τόσες παρεμβάσεις που γίνονται στον (ήδη ξεπεσμένο) Τύπο και σε θέματα αθλητισμού και στην πολιτική νομίζω προμηνύουν νέα εποχή μεγάλης λογοκρισίας. Κρίμα, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσει κανένας να περάσει.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που περιγράφεις είναι ο άσσος ?? Το 2 τι ακριβώς κάνει ? Γιατί ρωτάω... αν έρθει ένας άσσος με τα χαρακτηριστικά που λες, μπορεί ο Ούκιτς να παίζει κυρίως 2 ?? Από την άλλη τα playmaking abilities όπως τα περιέργαψε και ο Jim παραπάνω είναι κάτι που το έχεις ή και που μπορείς απλά να το μάθεις ? Tnx Nαταλία

      Διαγραφή
  85. jim αν μπορεις πες 2 πρώτα λόγια για Πάουελ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. pios paouel mwre edw prepei na vroume assoduo gia ton pao!!!
    kai mi 3exniomaste akoma perimenume tis protasei tou jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή