Athlenda

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ...



Μετά από τις πολλές αναφορές του -κυρίως πράσινου- κοινού στο όνομα του παίκτη τον τελευταίο καιρό, το Hoopfellas επανέρχεται στην ενότητα «αν ήσασταν..» με την περίπτωση του Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος δεν έχει υπογράψει πουθενά με την έναρξη της σεζόν. Αλήθεια, τι θα κάνατε στη θέση του..?




Στα 35 του πλέον, με μια τεράστια καριέρα πίσω του, μοιάζει να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο. Έχει ακόμα υποθέσεις ανοιχτές στο μυαλό του, είναι φανερό. Γι’αυτό και δεν λέει αντίο. Προερχόμενος από μια μέτρια χρονιά στη Μακάμπι, όχι τόσο γιατί δεν μπορούσε αλλά κυρίως γιατί ποτέ δε βρήκε σταθερό ρόλο στο ροτέησιον του Μπλάτ (στα 9 παιχνίδια της Ισραηλινής λίγκας είχε 5.3 πόντους και 5.3 ασσίστς με 77% στα σουτ αλλά στην Ευρωλίγκα τα νούμερα και ο χρόνος του ήταν πολύ πεσμένα). Ήδη απέρριψε την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο το υψηλότερο επίπεδο. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιθανές επιλογές του..

ΦΕΝΕΡ


Τον προηγούμενο μήνα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ότι η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι θέλει να συμπληρώσει το ρόστερ της με έναν γκαρντ και ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν μια επιλογή που εξέταζαν σοβαρά, χωρίς να βιάζονται. Οι Τούρκοι τελικά απέκτησαν πρόσφατα τον Μπρέμερ (γκαρντ, αλλά τελείως διαφορετικό παίκτη) όμως όσοι γνωρίζουν τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι ξέρουν ότι πολύ πιθανό θα κάνει και άλλες προσθήκες μέσα στη σεζόν εφαρμόζοντας τη –γνωστή από τη θητεία του στη Σιένα- μέθοδο του ροτέησιον. Η Φενέρ καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του Έλληνα γκαρντ, μιας και στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή φέτος. Από ότι ξέρω ο Παπαλουκάς δεν τους είναι αδιάφορος.. Μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό 10 λεπτο και να συνεργαστεί άψογα με παίκτες όπως ο Μπατίστ και ο Άντερσεν, δίνοντας παιχνίδι σε ένα διαφορετικό τέμπο από αυτό του Μακάλεμπ.
Μην ξεχνάμε ότι ο Πιανιτζιάνι είχε υπογράψει προ διετίας, μέσα στη σεζόν, τον Μάρκο Γιάριτς,
μέσα της σεζόν, με τον Σέρβο γκαρντ (παροπλισμένο καιρό) να κάνει παπάδες στα πλέη-οφς και να του δίνει το εισητήριο για το φάιναλ-φορ. Είναι θέμα κινήτρου..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Θεωρώ ότι αποτελεί πειρασμό και για τις δύο πλευρές. Ο παίκτης έχει εκφράσει την άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν λέγοντας ότι δεν θα ήθελε ποτέ να δημιουργήσει πόλωση βγάζοντας προς τα έξω Ολυμπιακοφροσύνη και ότι πάνω από όλα είναι επαγγελματίας. Επικοινωνιακά η κίνηση δεν είναι ότι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή και για τον παίκτη και για την ομάδα. Υπάρχουν κάποια δεδομένα όμως. Ο Αργύρης Πεδουλάκης εκτιμά πολύ τον παίκτη. Λατρεύει τη σκέψη του, το διάβασμα των καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι (τον έχει εκθειάσει ανοιχτά πολλάκις). Αυτός και ο Διαμαντίδης αποτελούν την επιτομή του σκεπτόμενου μπάσκετ που διακυρήτει ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Βέβαια τα γκαρντ που έχει επιλέξει στην περιφέρεια του διακρίνονται για τα καλά τους πόδια. Μπορούν να πιέσουν, να παίξουν άμυνα, να τρέξουν. Κανείς όμως δεν έχει το μπασκετικό IQ του «τσάρου». 


 Αν ο Παπαλουκάς (και ο Παναθηναϊκός )αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία ξέρει ότι με τις παρούσες συνθήκες μπορεί να βρεί θέση στο ροτέησιον με την ικανότητα του σε συγκεκριμένα πράγματα (πάσα, παιχνίδι στο ποστ, άμυνα χώρου) σε έναν ρόλο ανάλογο (σαν ποιότητα και παρουσία κυρίως) ανάλογο με αυτόν του Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα τώρα. Η πιθανότητα συνύπαρξης με τον Διαμαντίδη και τα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό ιντριγκάρουν. Όλοι ξέρουμε ότι η περυσινή αναπάντεχη επιτυχία του Ολυμπιακού έβγαλε μυστήρια συναισθήματα σε πρώην μέλη του..

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ


Νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά καλή προοπτική για τον Παπαλουκά. Την προκειμένη στιγμή την καλύτερη. Ικανοποιεί όλα τα στάνταρντ που μπορεί να έχει θέσει για τον επόμενο σταθμό του, μιας και φέτος οι Λομβαρδοί κοιτάνε πραγματικά ψηλά. Η ελληνική παροικία εκεί αποτελεί ένα μεγάλο συν για ευνόητους λόγους. Ο Σκαριόλο που έχει τον Στίπσεβιτς και τον Τζιακέτι σαν μπάκ απ στο «1» εκτιμά –σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ιταλών προπονητών- τους εγκεφαλικούς γκαρντ, εξ’ου και η παράδοσης της μπαγκέτας στον Ομάρ Κούκ. Ο Παπαλουκάς ταιριάζει στο φετινό εγχείρημα της Αρμάνι με την ευστροφία (ειδικά στο μισό γήπεδο) και το winning spirit του, συν ότι μπορεί να βγάλει και καλά χρήματα, αν και στη παρούσα περίοδο δεν είναι αυτή η προτεραιότητα του. Γενικά η προοπτική της Ιταλίας νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει τον Έλληνα γκαρντ..

ΛΙΜΟΖ


Ναι ξέρω, η συγκεκριμένη επιλογή τρώει άκυρο εξ'αρχής γιατί πρόκειται για σύλλογο που μόλις ανέβηκε στην ProA και δεν καλύπτει τις αγωνιστικές φιλοδοξίες του παίκτη. Τον Αύγουστο πάντως ένα πουλάκι μου είπε ότι το όνομα του είχε συζητηθεί αλλά ποτέ δεν προχώρησε στη μορφή προσέγγισης γιατί θεωρήθηκε ότι το κασέ του ήταν πολύ υψηλό. Εδώ όμως μπαίνει και μια άλλη εκδοχή. Αν ο Παπαλουκάς δεν βρεί το συμβόλαιο που θέλει από ανταγωνιστική ομάδα της Ευρωλίγκας μέχρι τα μέσα της σεζόν, θα ρισκάρει να μείνει ένα χρόνο άπραγος, κάτι που στην ουσία θα σημάνει την αποχώρηση του από τα γήπεδα? Μήπως σε αυτήν την  περίπτωση ο Παναγιώτης Γιαννάκης του ανοίξει μια πόρτα (ή μάλλον ο ίδιος ο Παπαλουκάς) επιδιώκοντας να παίξει κάπου για να μην κλείσει την δικιά του πόρτα στην ενεργό δράση. Ξέρει ότι με μια σεζόν απραγίας, στα 36 του, θα είναι δύσκολο να κυνηγήσει συμβόλαιο σε ανταγωνιστική ομάδα της Ευρωλίγκας. Και τότε.. Ετόρε θες βοηθό?


104 σχόλια:

  1. Το ζήτημα είναι: Πόσα λεφτά θέλει ο Παπαλουκάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλαρακι δεν νομιζω να θελει πανω απο 300 χιλιαρικα που ειναι πολλα..αν και ο παπαλουκας θα μπορουσε να βοηθησει την παναθα ακομα και σε αυτη την ηλικια με το court vision που εχει και την καλη πασα,δεν το βρισκω πιθανο να ερθει οσο και αν τον θελουν 3d,πεδουλακης,φραγκι.......

      undertaker 13

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση παπαλουκα στον ΠΑΟ
      Ο ΠΑΟ είναι πλήρης στα guard
      Είναι αστείο και που το συζητάμε

      Διαγραφή
  2. Εγραψα και σε προηγουμενο αρθρο οτι ταιριαζει γαντι για βοηθητικο ρολο υψηλου επιπεδου.. 10-12 ποιοτικα λεπτα και ενα ακομη ζευγαρι χερια για τις δυσκολες στιγμες( αλα σαρας).. Αλλα ειπαμε, επικειται εμφυλιος οσο και αν ο μητσος με το φρανκι βαλουνε μπροστα τα στηθη τους..Jim εναν αντιστοιχο ρολο δε θα μπορουσε να παιξει και ο γιαριτς? Και αυτος ακομα ελευθερος δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιάριτς έκλεισε Μπούλς.. Σωματικά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τον Παπαλουκά, μη το ψάχνεις.. Δύσκολο παιδί βέβαια.

      Διαγραφή
  3. Ο Παπαλουcamp είναι ίσως το επόμενο καλύτερο πρότυπο "σκεπτόμενου PG" μετά τον άρχοντα Σάρας. Ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μου ταιριάζει σε οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει ήδη ένα τουλάχιστον τέτοιο PG. π.χ. στη Φενέρ με το Batiste μέσα θα έχει τουλάχιστον +5 assist και άρα +10 εύκολους πόντους η ομάδα. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για ΠΑΟ. Εδώ όμως παίζει μεγάλο ρόλο η ατμόσφαιρα και η προϊστορία...

    Τελικά ως παίκτες και ως περίπτωση είναι αντίστοιχα με το Σάρας: μεγάλος παίκτης, μεγάλη ηλικία, μεγάλο (?) συμβόλαιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα διαφωνήσω ως προς το οτι έτσι απλά δεν βρήκε θέση στο ρόστερ της Μακάμπι. Δεν βρήκε θέση στο ρόστερ γιατί δεν μπορούσε νε βρει. Από το 2008 βρίσκεται σε φανερή πτώση κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης, το βασικό στοιχείο που τον έκανε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο μαζί με το φυσικό προσόν του ύψους (δίμετρος). Αντοχή στην άμυνα συν ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο συν υψομετρική διαφορά απέναντι στα αντίπαλα γκαρντ. Και φυσικά πολύ καλή πάσα που γινόταν ακόμα καλύτερη πάλι λόγω πλεονεκτήματος ύψους (κάτι σα τον Μάτζικ). Από τη στιγμή που χαθήκανε τα δύο πρώτα στοιχεία, χάθηκε και το όποιο επακόλουθο πλεονέκτημά του στο σετ παιχνίδι αφού σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στηριχτεί στο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

    Νομίζω οτι το στοιχείο που έκανε τον Παπαλουκά έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ του 2000, ήταν η πολύ μεγάλη δίψα για διάκριση μαζί φυσικά με τις αθλητικές του αρετές. Από τη στιγμή που χάθηκε αυτή η δίψα (από το 2008 και μετά) σταμάτησε να δουλεύει τις αδυναμίες του και να βελτιώνει το παιχνίδι του. Πέρα από το οικονομικό δεν υπάρχει άλλο κίνητρο και όταν δεν υπάρχει αγωνιστικό κίνητρο δεν υπάρχει προσπάθεια. Αυτό πληρώνει τώρα ο Παπαλουκάς.

    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.....
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Aν θέλει ο Παναθηναικός , ο Παπαλουκάς θα έρθει.
    Δεν ξέρω τις σκέψεις Γιαννακόπουλου.
    Και τι λεφτά θέλει.
    Με τον Πεδουλάκη η συνεργασία θάναι άψογη , γιατί και
    οι δύο είναι άριστοι χαρακτήρες και τρομεροί επαγγελματίες.
    Το ζητούμενο τώρα στον ΠΑΟ είναι ο Αρμστρονγκ.
    Αυτό τους καίει και κανένας Παπαλουκάς προς το παρών.
    Και τους καίει γιατί αν ο Αρμστρονγκ απλά ήταν στο γήπεδο θα πέρναγαν αέρα από τη Μαδρίτη.
    Αν κλείσουν αυτή τη μεγάλη τρύπα - τους λείπει ο αντικαταστάτης του Σόφο που θέλει προφύλαξη και αναπνοές - τότε ακόμα και ο Τσάρος θα φαντάζει μιά εύκολη συμφωνία , αν δεί ο Αρτζι πως τοβ χρειάζεται στα γκάρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. akribos to idio skeftika kai ego. polli megalo lathos o armstrong gia pao kai elpizo na to "siderosei" sintoma to front office tou panathinaikou.

      me thimizei poli persi olympiaco me matt howard (pf)and lucas (pg) pou tous afisan na figoun stin mesi tis sezon : kai o pao simera echei problima me ukic (pg) kai armstrong (pf) .

      to tromaktiko einai oti me afta ta lefta mporouses kai stis dio thesis na pareis paiktaradas me tous opiois o pao tha "sfirize"

      Διαγραφή
  6. Χαίρομαι που υπάρχουν φίλοι του Παο, που έστω και την ύστατη στιγμή, αναγνωρίζουν την αξία αυτού του τεράστιου παίκτη. Πολύ περισσότερο αν την αναγνώριζαν και εκ των προτέρων.

    Προσωπικά, δεν ανήκω στη δυστυχώς μεγάλη μερίδα των φίλων του ολυμπιακού που κατά κάποιον τρόπο τον έχουν αποκυρήξει.
    Σέβομαι και θαυμάζω την τεράστια καριέρα του και θεωρώ ότι αποτέλεσε τον μεγαλύτερο περσβευτή του ελληνικού μπάσκεττην τελευταία δεκαετία.
    Είναι γεγονός ότι στον Ολυμπιακό δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Δεν παύει ωστόσο να είναι ο κύριος λόγος που η ομάδα μας μετά από 10 χρόνια κατάφερε ξανά να βρει το δρόμο για την ευρωπαική καταξίωση με τη συμμετοχή της στο φάιναλ 4 του Βερλίνου.

    Σε κάθε περίπτωση δε θα ήθελα για κανέναν λόγο (συναισθηματικό, αγωνιστικό) να τον δω στα πράσινα. Πιστεύω ότι και στα 36 του, με σωστή μεταχείρηση από τον προπονητή του, θα μπορούσε να φανεί καταλυτικός σε οποιαδήποτε ομάδα.

    Θα ήθελα να πάει στη Φενέρ γιατί ο Πιανιτζιάνι έχει μάστερ στη διαχείριση παικτών με ταλαιπωρημένα από τα χρόνια κορμιά...

    Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τον Τσάρο σε μερικές ακόμα παραστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω κανενας φιλαθλος του μπασκετ εστω και αν ειναι οπαδος του παναθηναικου να εχει αμφισβητησει την τεραστια μπασκετικη αξια του παπαλουκα. φανταζομαι κατι παρομοιο ισχυει και απο την αλλη πλευρα πχ με τον διαμαντιδη,τον μπατιστ κα. εγω παντως τον παπαλουκα δεν τον θελω στον παναθηναικο λογω χαρακτηρα αφου δεν θα ξεχασω την δηλωση του στο βερολινο οπως και τις επαναλαμβανομενες μπηχτες του περι διαιτησιας για να δικαιολογησει κυριως τα χρηματα που επερνε απο τους αγγελοπουλους. νομιζω παντως και ο ιδιος επειδη εχει προσωπικοτητα δεν θα δεχονταν να ερθει στον παναθηναικο αντιθετα με αλλους μπασκετμπολιστες που προσβαλλαν αντιπαλες ομαδες και οπαδους και υπογραφαν μετα απο δυο μηνες σ αυτες......... bodiroga

      Διαγραφή
    2. Ωραία απάντηση! Ιντριγκαδόρικη, και χωρίς διευθύνσεις...

      Δεν έχω τρόπο να "αξιολογώ" το κατά πόσον κάποιος είναι "φίλαθλος" ή όχι, αλλά έχω δει και διαβάσει 10άδες αν όχι εκατοντάδες φίλους του Παο να τον αμφισβητούν. Ξέρεις, χειροκροτητή και τα λοιπά...

      Για το άλλο θέμα που θίγεις, εγώ διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Η καριέρα των αθλητών είναι πάνω από οπαδικούς ψευτο-εγωισμούς. Κι αν είπε κάποια κουβέντα κάποιος (δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι), νερό κι αλάτι. Εγώ θέλω τους παίκτες να δίνουν το 100% στο γήπεδο. Και δόξα τω θεώ από τέτοιους καλά πάμε.
      Αντίστοιχα θα μπορούσα να σου πω για τον Σόφο, που βριζόταν με τους οπαδούς σας, όταν αυτοί του έκραζαν ρατσιστικά συνθήματα. Ντροπή δική τους! Και καλά έκανε και επέλεξε να πάει στον Παο και να τους αναγκάσει σε κωλοτούμπες...

      Διαγραφή
  7. Το ιδανικο θα ηταν να ερχοταν ενας scoring point guard,οχι ο Παπαλουκας.Ενας βραχυσωμος και ταχυς playmaker με τριποντο και διεισδυση.Αυτο χρειαζεται τωρα η ομαδα περισσοτερο.
    Η ομαδα εχει ηδη 2 "παρασημοφορεμενους" στρατηγους (3D και Ukic).Αν προσθεσουμε κι αλλον εναν νομιζω οτι θα περιπλεξουμε παρα πολυ τα πραγματα.
    Θα ειναι μυστηρια η "χημεια" μεταξυ Ουκιτς,Παπα,Μητσου.
    Εν παση περιπτωση ,απο το να υπαρχει ο Ξανθοπουλος και να μην χρησιμοποιειται κιόλας ,ισως και να αξιζε τον κοπο μια τετοια επιλογη,αν και οι 2 πλευρες "ψηνονταν" για κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και επιστρατεύοντας όλη μα όλη τη καλή μου διάθεση jr δε μπόρώ να χαρακτηρίσω τον Ούκιτς παρασημοφορημένο στρατηγό, πόσω μάλλον να τον βάλω στην ίδια πρόταση με Παπαλουκά και Διαμαντίδη...χωρίς παρεξήγηση ε; Γιατί πολλές γίνονται τώρα τελευταία, έστω και ηλεκτρονικές

      Διαγραφή
    2. Ο Ukic στην καλύτερη να τον πεις "finisher" (το slasher που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν του δίνει αρκετό credit). Αλλά επ'ουδενί δεν είναι ούτε "στρατηγός", ούτε φυσικά παρασημοφορεμένος. Αν θες σκορ από τον ίδιο τον παίκτη, ο Ukic είναι καλύτερος (αν και ο Παπα πήγε να μας νικήσει μόνος του το 2007). Αν θες οργάνωση/παιχνίδι, Πάπα....

      Διαγραφή
    3. Οταν λεω στρατηγος εννοω κουμανταδορος του παιχνιδιου της ομαδας του.
      Καλως ή κακως,σας αρεσει ή δεν σας αρεσει τετοιος ειναι ο Ουκιτς.
      Οπως και ο Παπαλουκας,οπως και ο Διαμαντιδης.
      Σιγουρα δεν εχει αναπτυξει (μεχρι τωρα) την ικανοτητα οργανωσης του παιχνιδιου στο βαθμο που το εχουν οι αλλοι δυο.
      Τωρα σε οτι αφορα το παρασημοφορεμενος εχω να πω "περι ορεξεως κολοκυθοπιτα".
      Ηγετης της εθνικης Κροατιας ειναι,το πρωτο βιολι σε Φενερ ηταν,ΝΒΑ εχει παιξει...Τωρα υπαρχουν και οι ηλεκτρονικες...Ε Παναγο?Χωρις παρεξηγηση...

      Διαγραφή
    4. Λοχαγός και πολύ του είναι του Ούκιτς με θητεία στη Κορέα. Οι άλλοι δυο είναι στρατηγοί με Α',Β' Βαλκανικό και 2 Παγκόσμιους στις πλάτες τους. Αυτοί να δεις παράσημα...

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάντως ως Παναθηναϊκός τον θέλω τον Παπαλουκα. Με ιντριγκάρει η συνύπαρξη Διαμαντιδη Παπαλουκα Σοφο των 3 παικτών που κυρίως οδήγησαν την Εθνική στη μεγάλη επιτυχία του 2004 . Εχεις ένα ποιοτικό 20 λεπτο από αυτους τους 3. Επίσης ο Παπαλουκας είναι από τους παίκτες που δουλεύουν αρκετά στις προπονήσεις για όσους γνωρίζουν. Η εποχή για οπαδιλίκια πέρασε ανεπίστρεπτη!
    Δεν ξέρω εάν πρέπει να αντικατασταθεί ο Armstrong ακόμα αλλά θυμίζω ότι και με τον Νιcolas πέρασε αρκετός καιρός…. Δεν γνωρίζω εάν έχει δυνατότητες το παλληκάρι η αποτελεί στοίχημα αλλά και εάν υπάρχουν λεφτά για αντικατάσταση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τον χτυπήσουν οι knicks?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. jim ..Είμαι απ αυτούς που πιστεύουν πως παπαλουκά-διαμαντίδη δύσκολα θα ξαναδούμε.Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του V-SPAN, αυτά τα δύο παιδιά είναι ίσως οι πιο ολοκληρωμένοι guard τα τελευταία χρόνια στην ευρωλίγκα. Ο παπαλουκάς για 10-14 λεπτά θα έβγαζε ώριμη σκέψη στο παιχνίδι του ΠΑΟ ..και θα μπορούσε να είναι ο αντι-διαμαντίδης ,μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του στο έπακρον, να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο ακόμα και στα 35 του ,καθώς και να ποστάρει. Το ζήτημα είναι αν ο Δ.Γιαννακόπουλος θα ε΄παιρνε το ρίσκο αυτο στην προκειμένη φάση. jim σαν δίδυμο ο Παπαλουκάς και Derwin πάνω στο παρκέ ..θα ταίριαζε?
    Vince Carter 15 (sorry 25).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Vince.. Θα μπορούσαν αν του κολλούσες έναν φονιά στο "3" τύπου π.χ. Κρίστμας. Κάποιον που να σουτάρει καλά (κυρίως spot)

      Διαγραφή
  11. Κ γω ρωταω
    Ο βΕργινης εκλεισε αρη
    Ο μιλοσεβιτς δεν εχει κλεισει ( λες κ ειναι καμια δυσκολη περιπτωση)
    Βρε μπας και?λεω εγω τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα φίλοι του forum, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.
    1) Παπαλουκάς: Jim, τον Αύγουστο μας υποσχέθηκες νέα του Θοδωρή και μετά σιωπή. Χαίρομαι που την έσπασες.
    Η προσθήκη του Θοδωρή είναι η πιο φτηνή και αξιόπιστη προσθήκη που μπορεί να διορθώσει κατά κάποιο τρόπο τις άνισες επιλογές στο φετινό ρόστερ. Θα αποφορτίσει τον «κολλητό» του ΔΔ και θα τον απελευθερώσει. Εγγυάται κάποιο minimum επιπλέον Νο σε ασίστ, λιγότερα χαζά-αβίαστα λάθη και προσφέρει στον Πεδουλάκη τη δυνατότητα να παίξει σωστά το σετ παιχνίδι στα κρίσιμα λεπτά. Εκτελεστικά διαθέτει ποσοστό από τα καλύτερα της ευρωλίγκας, ever! Στην άμυνα θα διαπρέψει στις ζώνες και θα διδάξει και συμπαίκτες (πόσα πια να περιμένουν άπαντες από το ΔΔ ;). Θα δώσει ακόμα επιθέσεις στο ποστ και θα βάλει 2-3 εύκολα καλάθια, απλά φαινομενικά μα όμορφα καλάθια, που καταβάλουν ψυχολογικά τον αντίπαλο, ανοίγουν την άμυνα και τονώνουν την ψυχολογία της ομάδας. Ένα έξυπνο συμβόλαιο (με σωστά μπόνους – αμοιβαία επωφελή) και έλκεισες στο 1 / 2. Μπορείς να βλέπεις πιο αισιόδοξα, ακόμα και να κρυφοκοιτάς F4.
    Διαφωνώ με τη σύγκριση Σάρας – Παπαλουκά. Ο Σάρας είναι πιο ενστικτώδης & ενθουσιώδης παίκτης – ξεσηκώνει τις εξέδρες αλλά «πουλάει» και μπάλες. Είναι 5 έτη φωτός μπροστά απ’ όλους σε ταχύτητα και σύλληψη - ακόμα και ο προικισμένος Μάϊκ Μπατίστ συχνά αδυνατούσε να τον παρακολουθήσει. Το πρόβλημα μαζί του είναι πως πια, ενώ το σώμα δεν μπορεί να κάνει τα ίδια με παλιότερα, δεν έχει πάντα συναίσθηση των τωρινών δυνατοτήτων και στιγμές χάνει το μέτρο. Ο Θοδωρής είναι πιο εγκεφαλικός και προσγειωμένος παίκτης και «κατεβαίνει» πιο συχνά στο επίπεδο των κοινών θνητών. Κοινό τους γνώρισμα η άγνοια κινδύνου και η ανάληψη της πρωτοβουλίας στα δύσκολα. Και τα σπουδαία ποσοστά τους στα δύσκολα. Όχι μόνο δεν κρύβονται όταν η μπάλα καίει αλλά παίρνουν την ευθύνη συνήθως μ’ επιτυχία – δεν τα σκ@@νουν. Είναι γεννημένοι νικητές.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Θοδωρή.. Γράφουμε όταν έχουμε κάτι να πούμε ή να σχολιάσουμε. Να είσαι σίγουρος τις τηρούμε τις υποσχέσεις μας φίλε..

      Διαγραφή
  13. Αναγκαίες προσθήκες: Εγώ πίστευα και πιστεύω πως ο ΠΑΟ πονάει σε 2 θέσεις. Στο 1 / 2 και το 4 - 4/3, όχι 4/5. Αν όμως κάνει μια μόνο κίνηση οφείλει να ενισχυθεί στο 1 / 2. Είναι η πιο απαραίτητη ενίσχυση και, λόγω Δ/Δ, η πιο εύκολη - το ίδιο απλά του κάνει και PG (ΔΔ κύρια στο 2) και combo (ΔΔ κύρια στο 1). Αν δεν πάρει Παπαλουκά πρέπει άμεσα να αλλάξει τον Armstrong με ένα αξιόπιστο 1 / 2. Όχι γιατί δεν είναι καλός ο Armstrong (όντως δεν είναι καλός, δεν ξέρει μπάσκετ και αν, λέω αν ποτέ, προσαρμοστεί, μπάσκετ δεν θα παίξει - κάτι άλλο ίσως), αλλά γιατί στο 1 / 2 η ανάγκη είναι άμεση & επιτακτική, φωνάζει. Απλά η επιλογή Παπαλουκά και είναι εύκολο να διαβαστεί εκ προοιμίου – ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις – και αποτελεί 1 ½ λύση (επιτρέπει και την παραμονή Armstrong - όσο αντέξουν τα συκώτια μας). Εμένα πάντως δεν μου αρέσουν οι μισές λύσεις, δλδ τα μεγάλα ρόστερ με τα παλικάρια που σου κάνουν – δεν σου κάνουν. Να ληφθεί υπόψη ότι η ύπαρξη πολλών νέων παικτών σε μια ομάδα δεν σου επιτρέπει καν να δουλέψεις για να τους εντάξεις, δύσκολα θα εντάξεις ακόμα και τους 7-8 απολύτως απαραίτητους.
    Έχεις ήδη μαζέψει στο 5: Σόφο, Lasme, Armstrong, Σκορδίλη και μπορεί να δεις και Τσάρτσα. Στο 4 έχεις Panko, Τσάρτσα θα δεις και Lasme και μπορεί να δεις και Maciulis, Armstrong. 6,25 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αν πάρεις κάποιον, θέλεις να μπορεί να παίξει καλά και το 4 και το 3 και, ή δυνατόν, να έχει παιχνίδι στο ποστ. Να είναι νέος, αλτικός και με γρήγορο πρώτο βήμα και δύναμη, όγκο & έκρηξη (προφίλ: αμερικάνος, μαύρος, ταλέντο – και να ξέρει μπάσκετ. Αν έχει και σουτ θα δεις και πικ εν ρολ από την ομάδα - που δεν είδε ο φίλος με τη REAL). Να είναι ελπιδοφόρα η κίνηση για να έχει νόημα, όχι να λες ότι πήρες παίκτη.
    Άμυνα: Για να φτάσουμε να δούμε άμυνα από τον ΠΑΟ όπως αυτή που αναπολούμε – να δένει τον αντίπαλο – θέλει δουλειά πολλή. Δουλειά πολλή, υπομονή πολλή και χρόνο. Μήνες και μήνες. Αν δούμε φέτος. Γι’ αυτό ο Πεδουλάκης πρέπει τώρα, που είναι νωρίς - όσο είναι ακόμα καιρός - να ξεσκονίσει τις ζώνες. Αν χάσει έστω 1-2 ματς από αυτά πουν δεν πρέπει να χαθούν, δεν έχει έτοιμη την ομάδα για να αναπληρώσει τις εκτός προγράμματος ήττες (51 (;) plays είχε ο Ζότς στην επίθεση και δεν βαριόταν να τα ζητά στις προπονήσεις, πάλι και πάλι και πάλι... Πόσα έχει η τωρινή ομάδα ή μάλλον πόσα θα έχει όταν ρολάρει;). Αλήθεια, υπάρχει πρόγραμμα στην ευρωλίγκα - ποια δλδ είναι τα ματς που πρέπει να πάρει πάσει θυσία; Κανείς δεν μας το είπε αυτό από όσους κάνουν το ρεπορτάζ της ομάδας.
    Περπέρογλου: Μέγα λάθος η φυγή του. Εγώ από το ΔΓ άκουσα για πρώτη φορά ότι δεν τον πήρε γιατί δεν τον ήθελε ο Πεδουλάκης (όσα δεν φτάνει η αλεπού… Κατά τ’ άλλα θα έφερνε Φώτση με 2 εκ. ο ΔΓ. Μη φάτε, έχει γλαρόσουπα – θα φάμε Hillton-σουπα τα βράδια Πε-Πα μέχρι να σκάσουμε. Μόνο μη δούμε τον Παπαλουκά να το σηκώνει με καμιά Φενέρ, Αρμάνι κοκ γιατί δεν θα το αντέξω). Δεν προκύπτει από τις μέχρι τότε δηλώσεις του κόουτς ότι δεν ήθελε Πέρπε...
    Ζητώ συγνώμη απ’ όλους αν γίνομαι κουραστικός αλλά ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Κρίμα, «ήταν ωραίο παιδί…».
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παναθηναικος ειμαι και προσωπικα δεν θα με χαλαγε καθολου η μεταγραφη του παπαλουκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. omologo oti exo brisei kai ego ton papalouka alla auta ola mesa sto paixnidi!Alla pote den amfebala gia tis ikanotites tou!Ego basika tha ton ithela kati san andi Saras gia kapia poiotika lepta kai gia kapies egefalikes anases ston 3D!
    Emena distixos i eutixos merika alla pragmata me problimatizoun!
    1on: Armstrong..pou mono strong den einai!Alithia Jim pisteueis oti tha ton alaksoun?Exeis akousei tipota?Kathisa kai ida kai to paixnidi me ton ARI!Distixos o tipos den pidaei oute efimerida kai den smproxneio oute kimismeno!Stis alages stin amina xanete les kai briskete sto cyber space eno sta epithetika pick and roll pou prospathei na stisei einai lian epiikos aparadektos (jim thimithika to arthro sou pou eleges se ena filaraki edo sto blog oti rolo paizei pos ta stinei ta pick and roll kai oxi kanei polla pick and roll)!Euxome na bgo lathos kai mesa apo ton xrono na brei ta patimata tou alla arxizo na amfibalo!
    2on: Ukic.... mou dinei tin entiposi oti pirame ena paixti me 800 xiliarika gia na pernaei tin mpala stin ali meria kai istera apo kapies pera dothe kiniseis na apofasizei na tin dosi ston mitsara mpas kai autos bgalei akri!
    3on: Kitchen...kati apo ta idia me Ukic!Protoboulies miden,paizei fobismena alla toulaxiston autos exei kapies dikeologies (blepe traumatismous) kai den kostizei toso akriba!To thema an auta einai pou tha prepei na perimenoume apo auton i pragmati iparxoun perithoria beltiosis!
    Auta kai apo mena kai elpizo na min sas Zalisa!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος: Παπαλουκάς και Ukic δεν παίζουν στην ίδια θέση, αλλά φυσικά και θα προτιμούσα τον Τεό στο υπάρχον roster απ' τους δύο. Έπρεπε να πάρουν τον Doron Perkins (θα έχαναν λίγο σε σουτ), αλλά έπελεξαν τον Κροάτη. Παπαλουκάς και Saras σε αυτή την ηλικία δεν είναι ίδιοι παίκτες αναφορικά με το τι μπορούν να σου δώσουν. Τρομεροί πασέρ και οι δύο (άλλο στυλ βέβαια) με τη διαφορά ότι ο Λιθουανός έχει τρίποντο. Εκεί ισοσκελίζονται τα αργά του πόδια και δεν κάνει κακό στην ομάδα. Δώσε πάντως λίγο credit στον Kitchen, ελάχιστοι τον γνωρίζουν και ήρθε με αξιοπρεπείς περγαμηνές. Στον Παναθηναϊκό ήθελαν τον Perkins αντί του Κροάτη, τον Diogu αντί του Armstrong (και τον Τσατσαρή 5άρι) και τον (άπειρο) Μαυραείδη αντί του μετριότατου Ξανθόπουλου. Με παρόμοιο budget άλλη ομάδα, πιο σκληρή κρύβοντας καλύτερα τις αδυναμίες της. Πάντως με το να πάρεις τον Παπαλουκά αυτή τη στιγμή είναι σαν να καις το υπάρχον ρόστερ, σε αυτόν τον ΠΑΟ θα παίζει πάνω από 15' δικαιωματικά.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Α ρε Desti.. Πως φαίνεται ότι μας διαβάζεις.. Πέρα από την πλάκα, θα ήταν εξαιρετικές επιλογές.

      Διαγραφή
    3. Θα σου πρότεινα να συμμετάσχεις στο scouting team κάποιας ομάδας των ελληνικών ..σαλονιών, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Και μιας που το 'φερε η κουβέντα, επείδη σίγουρα θα έχεις κάποια πληροφόρηση παραπάνω και μεγάλο εύρος scouting knowledge αποδεδειγμένα, τι γίνεται με δύο παλικάρια που παρουσιάζονταν κάποτε ως ταλεντάρες: Jeff Γεωργάτος, ομογενής Έλληνας forward του '92 και Aleksandrs Melniks, θηριώδης Λεττονός center που σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στην ΑΕΚ. Για τον πρώτο, ξέρω ότι αγωνίζεται (ή μάλλον σπουδάζει) στο Harvard, τίποτε ιδιαίτερο δηλαδή ως προς το μπασκετικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Ο δεύτερος (κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου) όταν ήταν πιτσιρικάς συμπεριλαμβανόταν σε λίστες με παίκτες όπως ο συμπατριώτης του Biendrins και ο Dusan Sacota ως φερέλπιδες νέοι. Έχω χάσει τα ίχνη του εδώ και καιρό. Μπορεί κάποιος από τους δυο τους να σταθεί στο κουτσουρεμένο από όλες τις απόψεις ελληνικό πρωτάθλημα;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  16. Ο Παναθηναικος χρειαζεται ενισχυση...αλλα ΟΧΙ με τον Παπαλουκα(η οποιονδηποτε παικτη σε αυτο το στυλ)

    -Επιτακτικη αναγκη η αλλαγη του Αρμστρονγκ με ενα 4-5αρι που να μπορει να ΣΚΟΡΑΡΕΙ.Πραγματικα ο Αμερικανος δεν εχει λογο υπαρξης στο ροστερ...αμυνα ΔΕΝ παιζει...σκορ ΔΕΝ εχει...ενω και στα ριμπαουντ που λογω σωματοδωμης επρεπε να πεταγε ειναι απλα μετριος.
    Οποτε σου μενουν οι Σοφο-Λασμε-Τσαρτσα(η Σκορδιλης) στο 5
    και ο Πανκο με τον Τσαρτσα στο 4.Τα κουκια δεν βγαινουν...
    Εστω ενα 20λεπτο ο Σοφο..αλλο ενα ο Λασμε,στηριζεσαι στον 35χρονο Πανκο και τον κατα συρροην τραυματια Τσαρτσα για να σου δωσουν γεματα 20λεπτα σε αγωνες φωτια ?
    ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

    -Απο εκει και περα στην περιφερεια καλως η κακως εκανες τις επιλογες σου...Κιτσεν-Ουκιτς,οφειλεις λοιπον να τις στηριξεις.
    Ο μεν αμερικανος στα φιλικα σου εδειξε οτι μπορει να δωσει σημαντικες βοηθειες...και θεωρω πως θα βγει,μην τον κρινετε απο αυτα τα 2 ματς οπου ηταν ανετοιμος και ΦΑΝΕΡΑ διστακτικος.
    Τωρα στα του Ουκιτς τα εχουμε πει...ισως να μπορουσε να γιναι καλυτερη επιλογη-ΑΛΛΑ αυτη την στιγμη ειναι το 2ρο μεγαλυτερο συμβολαιο στην ομαδα και βασικος σου ασσος.Και δεν θεωρω τον Παπαλουκα που εχουμε δει τα τελευταια 2-3 χρονια ανταξιο του.....
    Αν λοιπον χρειαζεσαι κατι στην περιφερεια ειναι ενα ΣΟΥΤΕΡ καθως Ουκιτς-Κιτσεν δεν το χουν.

    Κατα σειρα προτεραιοτητας λοιπον η ομαδα χρειαζεται...Βελισκοβιτς/Μασευ...και εναν Νικολας/Σαρας

    -Γιωργος-

    *Τα ονοματα ενδεικτικα...προφανως υπαρχουν αρκετοι 'ΑΓΝΩΣΤΟΙ" στο ευρυ κοινο παικτες με αυτα τα χαρακτηριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 'γω το Νίκολας θα ήθελα αλλά, όπως και Σάρας, έχει συμβόλαιο. Και ο Γιάρις υπέγραψε NBA. Απο τους ελεύθερους που δεδομένα έχουν κάτι σοβαρό να δώσουν ξέρω μόνο τον Παπαλουκά. Ο Ούκιτς συγκρινόμενος, έστω με τον 35άρη Παπαλουκά, ...άστα φίλε Γιώργο.
      Μακάρι να τον βρούν, να έχει σουτ, διείσδυση, άμυνα, να διαβάζει την τακτική και να ανταποκρίνεται. Πρώτος εγώ τον θέλω. Αλλά οι παίκτες αυτοί: 1) κοστίζουν και 2) πρόλαβαν άλλοι και τους υπέγραψαν.
      Ας φέρει και το Μάσευ να παίζουμε τουρλουμπούκι και να έχεις 6 παίκτες στο 4/5 ενώ στο κρίσιμο 1/2 έχεις (;)4 - δεν τους έχεις - ενώ στο 3 που σφραγίζει την ισορροπία μιας ομάδας δεν έχεις ούτε έναν να σε ικανοποιεί πλήρως και δίστασες να πάρεις Πελεκάνο με € 60-80 χιλ.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. -Φιλε προφανως δεν εχεις παρακολουθησει τον Παπαλουκα τα τελευταια 3 χρονια...στην κατασταση που βρισκεται θελει 3 σαν και αυτον ο Ουκιτς,βρες και ριξε μια ματια στα στατιστικα του για του λογου το αληθες...δεν λεω οτι θα μας χαλουσε στην θεση τον Ξανθοπουλου(για 5 λεπτα) απλα ειναι μια πολυτελεια (300 χιλιαρικα ?)την στιγμη που υπαρχουν επειγουσες αναγκες.

      -Στους ψηλους δεν μου εξηγησες ποιοι ειναι οι 6 !!!
      Σοφο-Τσαρτσα-Λασμε-Πανκο...εγω αυτους βλεπω που μπορουν να σταθουν σε επιπεδο euroleague με τον Σκορδιλη για 13 παικτη σε περιπτωση που παθει κατι ο Τσαρτσα.Για εξηγησε μου πως θα βγουν τα λεπτα συμμετοχης ?

      -Στο 1/2ο οντως εχεις 3 οπως ειχες και περσυ(Καλαθη-3D-Σαρας) κανω λαθος ?
      Εδω δεν θες ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ παικτη....περιμενεις και ΑΝ δεν σου βγουν Κιτσεν-Ουκιτς πας για αλλαγη μετα τα χριστουγεννα.

      -Τωρα στο 3 πως ειναι δυνατον να βλεπεις ελλειψη....με Μπραμο-Μασιουλις-Γιανοπουλο ειλικρινα περιμενω να μου επιχειτηματολογησεις...απο τις 5 θεσεις ειναι η μοναδικη που ειμαστε πληρεις !!!
      Ο Πελεκαμος προφανως δεν χωραει καν στην 12αδα...

      -Γιωργος-

      Διαγραφή
  17. Η συζητηση για Παπαλουκα απαξιωνει εντελως τις οποιες προσδοκιες εχουν στον ΠΑΟ για τον Κιτσεν.Ποιος χρειαζεται τον Παπα αν ο Κιτσεν βγει λαβρακι?το πολυ-πολυ να φαει παγκο ο Ουκιτς.Εχω την υποψια ομως οτι ολο και περισσοτερο συνειδητοποιουν οι φιλαθλοι του ΠΑΟ οτι δεν μπορουν να εχουν μεγαλες απαιτησεις απο αυτον.τουλ.για φετος,εννοωντας οτι το παιδι εχει προσοντα απλως χρειαζεται δουλεια.Σημερα στο Αλεξανδρειο ειδα εναν εκτος τοπου και χρονου,χωρις συγκεντρωση, καθαρο ποιντ γκαρντ που δεν μπορει να σουταρει.Αυτα,χωρις εις βαθος αναλυση και χωρις να ειμαι κριτης του απο το δευτερο μολις ματς.Οποτε,προς το παρον,υπομονη.
    papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπικά πιστεύω θέμα Παπαλουκά στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει τώρα στα κοντά. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι επένδυσε στη θέση "1" σε τρία παιδιά, τον Ούκιτς, τον Κίτσεν και τον Ξανθόπουλο. Ο γκαρντ που θέλουμε θα έχει ρόλο συμπληρωματικό, θα είναι στρατιώτης που μπορεί να κάνει και αρκετά ματς εκτός 12άδας και δεν νομίζω ο Παπαλουκάς έστω και στα 35 του να θέλει να το παίξει ρεζέρβα του Κίτσεν και του Ξανθόπουλου. Έχει καλά στοιχεία ο Παπαλουκάς, ειδικά στο σετ παιχνίδι που κάνουμε μπορεί να βοηθήσει αλλά έχουμε κάνει τις επιλογές μας. Είναι άδικο να "καίμε" ήδη μεταγραφές χωρίς καν να έχει αρχίσει για τα καλά η χρονιά. Εγώ πιστεύω ο Κίτσεν που είδαμε στα φιλικά με Ερυθρό και Μπάρτσα είναι παίκτης επιπέδου και νομίζω όλοι βλέπουμε ότι ο Ούκιτς κάνει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει ο παίκτης που θέλουμε δίπλα στον Μήτσο.
    Ο Τζιμ ανέφερε πολλές φορές ότι με τα λεφτά του Ρόκο έπερνες 2 παίκτες που θα είχαν να δώσουν πιο πολλά από τον Κροάτη αλλά ο Ούκιτς έχει εμπειρία, έχει μπασκετικό θράσος και δείχνει έτοιμος να αλλάξει το παιχνίδι του για να ταιριάξει στην ομάδα. Στην μέρα του είναι game changer.
    Καλός ο Τέο αλλά δεν κολλάει τώρα. Για μένα σε αυτήν τη φάση καλύτερα να μην αποκτηθεί κανείς, αφού και ο Βεργίνης που νομίζω ότι είχε κάτι να δώσει κυρίως μελλοντικά έκλεισε στον Άρη. Ας πορευτούμε με αυτούς που έχουμε, Διαμαντίδης, Ούκιτς, Κίτσεν, Ξανθόπουλος, φτάνουν. Αν κατά την διάρκεια της χρονιάς προκύψει θέμα με κάποιον είτε αγωνιστικό είτε τραυματισμού τότε ας κοιτάξουμε για κάποιον που πραγματικά θα βοηθήσει. Αλλιώς κάνουμε μεταγραφή απλά για να λέμε ότι κάναμε.
    ΥΓ Δεν θα με πείραζε να τον δω στον Παναθηναϊκό.
    Φιλικά, Λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim, θα ήταν εφικτή μία post game ανάρτηση-σχολιασμός για τα παιχνίδια της Α1, όπου θα μπορεί να δίνεται βήμα στον κόσμο
    για σχολιασμό?
    Καλή η Euroleαuge αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ξαναζεσταθεί το ενδιαφέρον του κόσμου για το Ελληνικό Μπάσκετ και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
    Σε πρώτη φάση όσο περισσότερος κόσμος ασχολείται και παρακολουθεί τόσο το καλύτερο και το δικό σου μπλόγκ είναι
    από τους καλύτερους δικτυακούς τόπους για να γίνει μια τέτοια αρχή.

    Υ.Γ Ευχαριστούμε τον Παπαλουκά για όλα όσα προσέφερε στο Ελληνικό Μπάσκετ, του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον με ή χωρίς την σπυριάρα στα χέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό θα ήταν μακάρι να το υλοποιήσουμε. Ο χρόνος είναι το θέμα μας φίλε.. Σκέψου ότι το μπλογκ δεν αποφέρει κάτι και τρώω χρόνο από τον βραδινό μου ύπνο για να ανεβάζω. Να'σαι σίγουρος θα το παλέψουμε..

      Διαγραφή
  20. Φυσικά και ο Παπαλουκάς χωράει για λίγα (5-10) ποιοτικά λεπτά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ωστόσο ενδεχομένως να δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. Όχι μόνο γιατί κάποιοι (ανεγκέφαλοι, έστω) οπαδοί θα ξεφώνιζαν στην πρώτη στραβή - και δεν είμαστε τώρα για τέτοια, η ομάδα θα χρειαστεί ηρεμία στην πρώτη σφαλιάρα. Κυρίως γιατί άλλου τύπου παίκτη χρειάζεται στην παρούσα φάση η ομάδα: από τους νεοφερμένους τόσο ο Ούκιτς, όσο κι ο Κίτσεν περισσότερο στο "1" θα βοηθήσουν φέτος, σουτάροντας ελάχιστα από την περιφέρεια. Άλλος ένας παίκτης χωρίς περιφερειακό σουτ θα κάνει την ομάδα περισσότερο προβλέψιμη.
    Από την άλλη, βλέποντας ξανά την ομάδα σήμερα πείθομαι όλο και περισσότερο ότι χρειάζεται κι άλλος περιφερειακός. Αν και με τον Λάσμε η γραμμή των ψηλών γεμίζει (σίγουρα αριθμητικά, ποιοτικά θα φανεί από την προσαρμογή ή όχι του ξανά απογοητευτικού Άρμστρονγκ), αν κι ο Γιαννόπουλος δείχνει ικανός να γίνει η τρίτη επιλογή στους πλάγιους, αντιθέτως ένας ακόμη γκραντ λείπει εμφανώς. Και μάλιστα γκαρντ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (προσωπικά γι' αυτό δεν θα ήθελα τον Παπαλουκά)... Χρειάζεται ένα γκαρντ με πολύ καλό μακρινό σουτ, περισσότερο "2" (ο Μπρέμερ, για παράδειγμα, ελεύθερος θα ήταν η κατάλληλη λύση). Γιατί θυμίζω η φετινή ρέγκιουλαρ σίζον έχει 10+14 ματς. 24 ματς είναι σχεδόν όσο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά σε (πολύ) υψηλότερο επίπεδο.
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σε ολους.
    Jim εβλεπα το Λιμοζ-Στρασβουργο.κλασικος Γιαννακης.καλος αμυντικα,μετριος επιθετικα.παρολο που ειχαν φορτωθει με φαουλ τα 5 του Στρασβουργου δε το εκμεταλευτηκε.μουφα παιχτες εχει αλλα εκανε και κακο κοουτσαρισμα στο τελος.εκανε αλλαγη στα 4 λεπτα πριν το τελος τον μονο παιχτη που απειλουσε,μαλλον για τερτατο φαουλ αλλιως δε βγαζει νοημα,και ξεφυγαλ οι αλλοι για 5-6 ποντους σε κλειστο ματς.εχει παρει και τον Τσαμη.μετριο επιπεδο και οι 2 ομαδες.
    πες μου τη γνωμη σου: για τον ρουκι Λιθουανο στους Χιουστον.
    τον Ντεκολο στους Σπερς.πιστευω θα σταθει.ειναι και ευρωπαικο το περιβαλλον.
    τον Φουρνιε στην ομαδαρα τους Ναγκετς.run and gun.με το που τους βαλεις καλαθι το εφαγες αμεσως.το μεγαλο τους προβλημα ειναι στο 5.με τον χαβαλε το Μαγκι που εχουν θα δουμε φετος 15-20 λεπτα Κουφο.ο Μαγκι παιχτης μονο για κανα χαιλαιτ.ο Κουφος μετριος επιθετικα,την παλευει αμυντικα και στα ριμπαουντ,το καλο ειναι οτι γνωριζει καλα τα συστηματα της ομαδας.του λειπει ενεργεια να βουτηξει τη μπαλα να τη καρφωσει.παει αργα στο καλαθι.ειναι ακομα 24 μπορει να το βελτιωσει.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δύο θα πάρουν ευκαιρίες, περισσότερο ο Μοντεγιούνας. Ο Ντε Κολό είναι clutch παίκτης, τον εκτιμώ και βρίσκεται στο σωστό πρόγραμμα. Θα βρουν τον γνωστό τοίχο των ρούκι μπροστά τους σίγουρα, το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ο καθένας και πόσο θα βοηθηθεί από το περιβάλλον που βρίσκεται και την κατάσταση που βιώνει. Ο Φουρνιέ θεωρείται μεγάλο πρόσπεκτ στην Αμερική. Oι Νάγκετς είναι ερωτηματικό ως προς την αποτελεσματικότητα τους, αν και ο Καρλ ξέρει να νικά. Τον πιστεύουν πολύ τον Μαγκί αν και έχει χτυπητές αδυναμίες.

      Διαγραφή
    2. Ο Κουφός βιάστηκε να φύγει από το κολλέγιο πριν μάθει να αγωνίζεται απέναντι σε δυνατά κορμιά μεγαλυτέρων ηλικιών και μοιραία το πλήρωσε. Στην Uttah κάηκε λόγο της χρήσιμοποίησής του από τον Sloan. Ποτέ δεν ήταν ο ξυλοκόπος στη ρακέτα και αυτός ο ρόλος τον πήγε πίσω, αλλά ας πρόσεχε και ας μην βιαζόταν. Επιθετικά ούτε είναι έτοιμος να στηρίξει της προσπάθειες της ομάδας του στη ρακέτα, και ειδικά σε ένα παραφορτωμένο ρόστερ με πολλούς καλούς παίκτες και κανέναν superstar. Μοιραία δεν θα γίνει αποδέκτης πολλών επιθετικών προσπαθειών όσο χρόνο και αν χρειαστεί να αγωνιστεί (και εδώ ευνοείται και κολλάει καλύτερα στο rotation ο McGee που είναι εξαιρετικός σαν ρολίστας, αν και ασυνεπής). Ιδανικό θα ήταν να βρισκόταν στη θέση του Mullens στους Bobcats και να ανεβάσει το παιχνίδι μέσω της αυξημένης συμμετοχής, αλλά και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο κάνοντας προπόνηση με ένα σωρό θηριώδη (και μόνο) κορμιά.
      Ο Λιθουανός μου θυμίζει πολύ τον Bargnani, και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό για τον ίδιο.
      Αν ο De Colo μάθει να κατεβάζει με συνέπεια την μπάλα, γίνει δηλαδη λίγο πιο point guard, με τη σωματοδομή και το ένστικτο που έχει μπορεί να αφήσει εποχή.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα. Εγώ ειμαι Παναθηναικός και ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ημουν Θοδωρης Παπαλουκας θα τιμουσα την καριερα μου (και τα 10.5 εκατ ευρω που τσεπωσα στα 3 χρονια στον Ολυμπιακο για να σηκωσω ενα κυπελλακι) και δεν θα ξεφτιλιζομουν πηγαινοντας στον παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Σπανούλη δεν μας είπες ... τι άποψη έχεις ?

      Διαγραφή
    2. ΚΑΜΙΑ απολυτως σχεση η υποθεση Σπανουλη. Ο Σπανουλης πληρωθηκε αδρα, ευεργετηθηκε απο την συνεργασια του με τον Ομπραντοβιτς και τους υπολοιπους μεγαλους παιχτες του παο, ΑΛΛΑ ταυτοχρονα συνεβαλε τα μεγιστα στις επιτυχιες του παο (μηπως ξεχνας την σεζον 2009?). Με απλα λογια, τα λεφτα που πηρε τα ΑΞΙΖΕ και με το παραπανω. Απο τη αλλη, εχουμε διαφορους παιχτες οι οποιοι φορεσαν την φανελα του ΟΣΦΠ και εγιναν εκατομμυριουχοι χωρις να προσφερουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
      Για να καταλαβεις τι εννοω, και στον παο να επεστρεφε ο Σπανουλης, εγω μονο καλα λογια θα ειχα να πω για αυτο τον παιχτη και για την προσφορα του στην ομαδα. Για τον Παπαλουκα να πω τι? Να του πω και μπραβο που θα παει για 200.00 στον παο? Αν εχει τοσο κομπλεξ μεσα του και του δημιουργηθηκαν "μυστήρια συναισθήματα" απο την περσινη επιτυχια του Ολυμπιακου οπως λεει ο Jim, ε τοτε αξιζουν προς το προσωπο του και "μυστηρια συναισθηματα" απο τους οπαδους του Ολυμπιακου.

      Διαγραφή
  24. Γεια χαρα σε ολους,
    επειδη το ματς στον Αρη εγω δεν το εβλεπα ευκολο και ειναι ενα ακομα δειγμα για την ομαδα,νομιζω οτι βοηθαει στην διαλευκανση της εικονας του νεου Παναθηναικου σιγα σιγα.
    ΘΕΤΙΚΑ:
    1)ΑΜΥΝΑ,ΑΜΥΝΑ,ΑΜΥΝΑ.Νομιζω ειναι ξεκαθαρο οτι και στα 2 ματς(Ρεαλ,Αρης)η ομαδα παρουσιαζει πολυ καλη εικονα στην αμυνα και δειχνει να εχει καλες δυνατοτηες κιολας σε αυτον τον τομεα.Καλυψη χωρων,βελτιωμενα ατομικα προσοντα σε σχεση με αλλες χρονιες,καλη συνενοηση και διαθεση συνθετουν σκληρο αμυντικο προφιλ.Σημερα βελτιωση αισθητη στα ριμπαουντ(αξιολογησιμη παρα την μικρη δυναμικοτητα του Αρη).Η αμυνα θα ειναι ο οδηγος της φετινης ομαδας.
    2)ΔΔ,Σοφο,Τσαρτσα,Μπραμος...οι καλυτεροι εως τωρα παικτες της ομαδας συνεχισαν και στο παλε τις καλες τους εμφανισεις.Ο καθενας στο ρολο του.Μια σημειωση μονο,λατρευω το Μασιουλις δεν εχει αρχισει σουπερ αλλα για εμενα ειναι η ποιοτικοτερη μεταγραφη μας,ομως δεν γινεται να μην βλεπει την προσπαθεια και τη θετικη αυρα και διαθεση του Μπραμου σε ΚΑΘΕ φαση!Το παιδι εχει κερδισει το καθε δευτερολεπτο που παιζει παραπανω...αν ημουν Πεδουλακης και με την εικονα Ουκιτς(χμμμμ....)θα εκλεβα μερικα λεπτα να δω ενα σχημα ΔΔ,Μπραμος,Μασιουλις,Πανκο(Τσαρτσα),Σοφο....λεω εγω με το φτωχο μου το μυαλο.
    3)Εμφανης μειωση λαθων(ειδικα μετα το 15'),υπομονη και καλο γυρισμα της μπαλας στην επιθεση(ειδικα στο β μερος)και αρκετα ισορροπημενη επισης η επιθεση.Δεν ειναι βεβαια κριτηριο ειδικα για την επιθεση ενα τετοιο ματς αλλα βλεπουμε μερικα πραγματα να επαναλαμβανονται σωστα και αυτο μας αρεσει.
    4)Ξανθοπουλος,Γιαννοπουλος,Σκορδιλης.....τι εμφανιση και απο τους τρεις!τα λεγομενα τριτα της ομαδας θα λεγαμε(και ας με συγχωρησουν).27/78----->35% της αξιολογησης της ομαδας ανηκει στα τριτα και μπραβο τους.Αρπαξαν την ευκαιρια και με το ουσιαστικο(αλλα και φαντεζι κατα στιγμες)παιχνιδι τους και δικαιολογησαν πληρως τα λεπτα που πηραν.Θα με ιντριγκαρε η πορεια τους και σε παιχνιδια ευρωλιγκας...ισως η Καντου να ειναι καταλληλη.Ειδικα ο Ξανθοπουλος εκανε το τελειο παιχνιδι back up PG 5π-3αστ-2κλ-0λ.Μπορει να το κανει σε καθε ματς?Οχι...αλλα θα ηταν τελειο.Τιποτα παραπνω δεν θα ηθελα σε καποια στατιστικη κατηγορια.Ο Γιαννοπουλος ο εκτελεστης που θελουμε και ο Σκορδιλης δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα ΜΠΟΡΕΙ(και το εδειξε και στη Ρεαλ)να παιξει στην Ευρωλιγκα και ειναι καλυτερος του Αρμστρονγκ.
    5)Πεδουλακης και φιλισιφια του(+σωστο ροτεισον)...η ομαδα εχει βαλει σαφως και νεα πραγματα.Και αν στην αμυνα το δογμα ειναι ξεκαθαρο(αναφερθηκε),στην επιθεση η ποικιλια ειναι μεγαλη.Ποσταρισματα,P&R,εξτρα πασες και η μεγαλη εκπληξη...σαφεστατα αναβαθμισμενο transition και διαθεση προς αυτη την κατευθυνση.Ακομα λειπει η ακριβης ισορροπια ολων αυτων αλλα οι σωστες βασεις εχουν μπει.Το επιθετικο παιχνιδι της ομαδας πρεπει να γινει refined ,που λενε και στο χωριο μου,αλλα γενικα κινειται στη σωστη κατευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (συνεχεια)
    ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
    1)Αρμστρονγκ,Ουκιτς,Κιτσεν.Κατα σειρα ανησυχιας...και οι 3 μαζι ειχαν σημερα Ranking -1...αυτο τα λεει ολα.Οταν βλεπεις τον Σκορδιλη και μετα τον Στρονγκ(στα μολις 7' ομως)και φαινεται ο πρωτος κλασεις ανωτερος κατι τοτε ειναι πολυ λαθος με τον Αμερικανο.Απλα πρεπει να αποχωρησει.Φτανουν οι αλλοι 3+1 στο 5.Θεμα Ουκιτς,και σημερα.Νομιζω οτι δεν φταιει ο ιδιος.Δειχνει πνιγμενος επιθετικα.Πρεπει να βρεθουν φασεις γι'αυτον μεσα απο την ομαδα,ειναι βασικος πυλωνας και πρεπει να προσεχτει...θα τον παρακολουθουμε στενα.Κιτσεν...που πηγε ο υπεροχος παικτης των φιλικων?φαινεται να μην εχει ξεπερασει ΚΑΘΟΛΟΥ τον τραυματισμο,εχασε λει απ σε εφνιδιασμο μονος του και κινιοταν πιο αργα και απο το κλαρκ.Και ολο επιανε την επιγωνατιδα.Ηταν τραγικος αλλα φαινεται οντως να ειναι τραυματιας ακομα,δεν εξηγειται αλλιως.
    2)Αποστασεις στην επιθεση.Θελουμε ακομα δουλεια ΠΟΛΥ εκει.
    3)Πολλα λαθη και κακο 1ο ημιχρονο γενικως...δυσλειτουργια μεγαλη οταν ελειπε ο ΔΔ και κακες επιθεσεις με την μπαλα να κολλαει.

    Υ.Γ.ΠΟΛΛΑ υποσχωμενος ο Μποχωριδης(το 94 γεννημενος)με εντυπωσιασε...ελπιζω να γινει πολυ καλος γιατι βλεπω εξαιρετικο potential και τσαμπουκα.Μακαρι.Μου αρεσε και ο Τσακαλερης...unconventional forward,αν και 23,εχει ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.
    Συγνωμη για το μεγαλο ποστ....ειχα ορεξη να γραψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες Γιώργο.. Με ενθουσίασε η επιθετικότητα του Μποχωρίδη ο οποίος θέλει βέβαια πολύ δουλειά κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Θεωρώ ότι κουμπώνει καλά δίπλα σε εναν σκόρινγκ γκαρντ στο μπακόρτ..

      Διαγραφή
    2. Και επιθετικος και αρκετα καλο ballhandling ειδικα για την ηλικια του.Και το σωμα του εξαιρετικο για Ελληνα δεκαοχταχρονο...βεβαια δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι PG(καθαρο με τιποτα) ή θα εξελιχθει σε slasher.Σουτ εχει?αν και βελτιωνεται αυτο...και 1,93μ ηδη...απο τη στιγμη που φοραει το #13 εχει μελλον.χαχα!Για τον Παναθηναικο συμφωνεις σε αυτα που εγραψα?πως μας ειδες?Πως και τοσο αργα ξυπνιος?εντυπωση μου κανει...

      Διαγραφή
    3. Γιώργο Α. να γράφεις συχνότερα και περισσότερα !!! Διάβασα δύο φορές κάθε σου γραμμή.
      Με κέρδισε η απλότητα , ο "μπασκετισμός" και η δικαιολόγηση κάθε σου λέξης.
      Ρ.Α.Χ.Ο ρολάρισμα-Αυτοματιμοί-Χημεία-Ομοιογένεια.Αυτά θέλουμε.
      Για Αρμστρονγκ δεν θά θελα να πώ πολλά , αλλά στενοχωριέμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που δεν βλέπω με ποιό τρόπο θα πατάει στο γήπεδο ΑΠΛΑ , χωρίς να μας απογοητεύει και να γυρίζουμε το κεφάλι αλλού , για να μην εισπράξουμε ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΨΥΧΙΚΑ εμπεδόνοντας και συνειδησιακά αυτό που βλέπουμε.
      Doc !

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω Doc για τα καλα σου λογια...βασικα ηθελα να γραψω και αλλα που παρατηρησα και δεν αναφερθηκα καθολου,οπως το πολυ θετικο παιχνιδι και γενικη παρουσια του Πανκο(σε 15' 4αστ-0λ),δεν εκβιαζει και δεν θα παρει μια προσπαθεια αν δεν ειναι καλη(ή δεν χρειαζεται) οπως και(επειδη το εβλεπα γραμμενο το ματς)οταν κατα το τελος της 3ης περιοδου πανε στον παγκο,τον βλεπω να παει στο Σκορδιλη και οχι μηχανικα να του λεει μπραβο για το καλο του παιχνιδι.Κατι τετοια τα εκτιμας και δειχνουν το δεσιμο που αποκτα μια ομαδα.Αλλα και το χαρακτηρα του παικτη.Στο μπασκετ χρειαζεται αυτο.Για Αρμστρονγκ οπως καταλαβες συμφωνω απολυτως και η λυρικοτητα στα λεγομενα σου υπερθεματιζουν την ανυπαρξια του. :)

      Διαγραφή
  26. Ως αρειανος να πω πως ενθουσιαστηκα με τον μποχωριδη.το παιδι δειχνει πως ξερει μπασκετ(χειρισμος μπαλας,κινηση) κ ειναι τσαμπουκας!με ασταματητη προπονηση μπορει να φτασει σε πολυ καλο επιπεδο.θετικος κ ο τσακαλερης.σχετικα απογοητευτικος ο σαρικοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου jimara..Με Παπαλουκα ουτε στη Ρεαλ θα εχανες ουτε σε καποια αλλα ματσακια θα χασεις.Τα 15 λεπτακια του θα εκαναν τη διαφορα.Φτανει πια με τους στρατιωτες και τους λοχαγους.Παναθηναικος ειμαστε,η ομαδα χρειαζεται κλαση και προσωπικοτητα..Φτανει ενα και μονο πραγμα για να υπογραψεις τον Παπαλουκα.Οτι εχει αγγιξει με τα χερια του,ενα καρο κουπες και εχει φαει τις Ευρωλιγκες και τα μεγαλα παιχνιδια,ακομη και τις ειδικες συνθηκες με το κουταλι.Αυτο χρειαζεται η ομαδα μεταγγιση πνευματος νικητη.Πειρα,πρωτοβουλια,σεβασμος απο τους διαιτητες,διαβασμα του παιχνιδιου,αξιοποιηση συμπαικτων.Ο Αρτζι μπορει να μιλαει διαρκως για σκεπτομενο μπασκετ,αλλα δεν εχει πολλους σκεπτομενους παικτες.Και οι περισοτεροι παιζουν 1η φορα Ευρωλιγκα,ο Μητσος θα σκασει,ο Κιτσεν προβληματιζει εντονα..Τι να τον κανεις τον Βεργινη και τον Μιλοσεβιτς.Θα λεμε μπραβο και θα χανουμε..Τα μεγαλα παιχνιδια σε μια χρονια ειναι πολλα και στα καθαριζουν οι παικτες με προσωπικοτητα...Ο Αργυρης για να βοηθησει τους παικτες του πρεπει να φερει καποιον να μπορει να τους εμπνευσει μεσα στο παρκε.Να διαβασει τη στιγμη,τον αντιπαλο,τον διαιτητη,ποιος συμπαικτης του ειναι καλα..Οσο για την κακη προιστορια με τον Παπαλουκα,μου ειναι αδιαφορη..Αντιπαλοι ειμασταν,δεν εφαγε ποτε ψωμι απο εμας και αυτος σαν αντιπαλους μας εβλεπε και εμεις το ιδιο.Αμα ο ιδιος επιθυμει να φορεσει την τιμημενη φανελα,χαλαλι του..Και το γεγονος οτι οι Ολυμπιακοι σπευδουν να τον βγαλουν τελειωμενο κανει ακομη πιο δελεαστικη την περιπτωση του..Τελος,επιμενω να λεω οτι φετος στα ντερμπυ με τον Ολυμπιακο,επειδη ξεκινας απο κατω και θελεις και πρεπει να δημιουργησεις πολωση και ενταση..Και η παρουσια του Παπαλουκα σε αυτα θα ειναι οτι πρεπει..Θα τους χαλασεις το μυαλο..Οσο γι αυτους που λενε μην καψουμε το ροστερ,δηλαδη για να μην καψω το ροστερ να καψω την ομαδα και την χρονια?Jim τι λες στα επι μερους ζητηματα που θετω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μήπως είναι λίιιιγο νωρίς για να προτείνουμε αντικαταστάσεις παικτών; Μήπως να διδαχτούμε από την Ιστορία και από τις μπαρούφες που όλοι έχουμε πει κατά καιρούς και μετά τα μαζεύαμε;; Δουλειά θέλει ο ΠΑΟ μέχρι τα Χριστούγεννα για να γίνει ομάδα μέσα από τα "βιώματα", και να βελτιωθούν και ατομικά τα παιχτάκια που έχουμε επιλέξει. Μετά βλέπουμε...

    Dejan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ο ουκιτς ειχε 2/10 διποντα χθες.τραγικες επιλογες.δε λεω ουτε για αλλαγη ουτε για τιποτα.απλα αυτο θα το λουζομαστε ολη τη σεζον

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Diogu (αν είναι ελεύθερος ή τύπος Diogu)στη θέση του Αρμστρονγκ κι όλα θα φιάξουν.Δυστυχώς ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ γιατί το ζητάω τόσο γρήγορα αλλα αυτή η αλλαγή τώρα είναι επιβεβλημένη.
    Οταν στη θέση του ΣΟΦΟ μπαίνει ο σωσίας του και έχεις
    40 λεπτά "ΣόΦΟΥΣ" μέσα και ο Ούκιτς σιγά σιγά θα βρεί τρόπο να σκοράρει με πιό ορθολογικές προσπάθειες και θα έχεις ισορροπία πάντα στην ομάδα.
    Είναι πολύ άσχημο πράγμα να βάζεις πχ τον Τσαρτσαρή να αντικαθιστά τον Σόφο , όταν τον δουλεύεις να είναι το ντουμπλάρισμα του Σόφο και το τρέιλερ του απέναντι στις παγίδες.
    Ενα παράδειγμα δίνω , για να δείτε πόσο μπορεί να πληγεί μιά ομάδα σε οποιαδήποτε ανισορροπία και ειδικά στη νευραλγική φρόντλάιν.
    Και πως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ακόμα και χωρίς τραυματισμό.
    Οταν προσπαθείς με αλχημίες να αντικαταστήσεις τις βασικές σου ΣΤΑΘΕΡΕΣ , με αλχημίες θα κτυπάς τα παιχνίδια και όχι βάση σταθερού και ποίοτικού οργανογράμματος Jim.
    Doc !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. doc ο diogu εχει κλεισει στους σανς,δεν ξερω αν εχει εγγυημενο συμβολαιο ομως.νομιζω πως το ροστερ εχει χτυπητες αδυναμιες οπως η θεση 4 και 1-2..στο τεσσερα δεν γινεται να την βγαλεις ολη την χρονια με τους τσαρτσαρη και πανκο να παιζουν 20λεπτα....στο θεμα αρμστρονγκ ενταξει εγω τον αγωνα τον ειδα χθες ολο και στο ξεκινημα ο στρονγκ δεν ηταν και τοσο χαλια,μαζεψε 3-4 ριμπαουντ,εβαλε και ενα καλαθι,δεν καταλαβα γιατι ο πεδουλακης τον αλλαξε τοσο νωρις....στον ασσο τωρα ο 3d δεν θα αντεξει ολη την χρονια να παιζει 20λεπτα στο πρωταθλημα και 30λεπτα στην ευρωλιγκα,ο ουκιτς μεχρι ωρας ατολμος και νωθρος....νομιζω οτι ο παπαλουκας ειναι καλη λυση για 10-15 λεπτα.....

      undertaker 13

      Διαγραφή
  31. Πάντως μετά από 2 επίσημα παιχνίδια, φαίνεται ότι η μοναδική θέση που πραγματικά πονάει ο ΠΑΟ είναι το καθαρό δυάρι. Δηλαδή ο κλασσικός SG, ακόμα-ακόμα και ο εντελώς στατικός spot shooter, ο οποίος θα σου δώσει εγγυημένο +40% από την περιφέρεια (όχι απαραίτητα έξω από τη γραμμή). Μακάρι ο Γιαννόπουλος να εξελιχθεί γρήγορα, γιατί φαίνεται ότι πραγματικά το έχει ακόμα και σε δύσκολες ή ειδικές καταστάσεις, αλλά προφανώς όταν η μπάλλα θα καίει δεν θα έχει την αποτελεσματικότητα π.χ. του -καλού- Drew.

    Για Kitchen/Ukic ας περιμένουμε ρε παιδιά, 2 επίσημα ματς έχουν παίξει, ο πρώτος είναι εμφανέστατα διστακτικός (λόγω τραυματισμού ?) και ο δεύτερος ακόμα ψάχνεται ή/και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ότι του έχει πει ο Αρτζι. Πάνκο/Μπράμος/Μασιούλις έχουν μπει στο νόημα, απλώς έχουν τα απολύτως λογικά σκαμπανεβάσματα.

    Λάσμε δεν έχουμε δει ακόμα, οπότε ποιος μας μένει ? Αυτός που παραδέχτηκε ότι, μέχρι στιγμής, δεν κάνει απολύτως τίποτα για την ομάδα. 2.10 με τεράστια χέρια και έχασε follow κάρφωμα -σχεδόν μόνος του- μέσα στο D....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν δεν κανω λαθος, ο Καλαθης εκανε 1,5 χρονο να παρει μπρος και να καταλαβει το "σκεπτωμενο" μπασκετ του Ομπραντοβιτς...
    Μεχρι τοτε ηταν οχι απλα χειροτερος αλλα πολυ χειροτερος απο τον τωρινο Ουκιτς σε αντιληψη παιχνιδιου ή σε εκτελεση.
    Και μην πει κανεις παλι για λεφτα.Ενα εκατομμυριο δολλαρια επαιρνε ο Καλαθης για να συλλογιεται απο τον παγκο.
    Συν οτι ειχε καποιες αλλες σταθερες διπλα του (Νικολας,Σαρας) περα απο τον Διαμαντιδη,που τον βοηθουσαν και παρ' ολ' αυτα του πηρε 1,5 σεζον απλα για να καταλαβει.
    Επιπλεον,ο Νικολας ξεμπλοκαρε κι αυτος μετα απο 4-5 μηνες και ενταχθηκε σε ενα διαφορετικο στυλ μπασκετ,απ' οτι ειχε συνηθισει.Ποιος!Ο Νικολας!
    Ή μηπως θυμαται κανεις να θαμπωσε πρωτη χρονια ο Σαρας στον Παναθηναϊκό?
    Ακου ηχουν οι κατσαδες του Ομπραντοβιτς στον Λιθουανο να κοψει τις μλκ γιατι εδω ειναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ,το μεγαλυτερο κλαμπ στη Ευρωπη, και οχι Μπαρτσελονα ή Μακαμπι.
    Τα ξεχνανε αυτα μερικοι και εχουν παρει το αναθεμα κατα του Ουκιτς σε πρωτο πλανο,και του Κιτσεν σε δευτερο και μιλανε για Περκινς,για επιλογη που θα λουζομαστε (???) κτλ.
    Οταν ο Ουκιτς δεν εχει κλεισει καν μηνα στην ομαδα,οταν ο Κιτσεν μεχρι χτες επαιζε σε μια συνοικιακη ομαδα στο Ισραηλ και μολις πριν λιγες μερες επεστρεψε -οχι καλα- απο εναν τραυματισμο που τον εβγαλε εκτος ρυθμου,οταν η ομαδα δεν εχει παιξει ουτε μια φορα κομπλε,οταν εχουμε 10-12 νεους παικτες στο ροστερ κτλ.
    Σοβαρα μιλαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
      ~~~~~~~~~~~~~~~
      Johny ειδικά την πρώτη χρονιά του Σάρας αποκλειστήκαμε στους 16 και ήταν ευρωπαικά ένα δράμα , ότι και ο Σάρας.
      Εχεις δίκιο.
      Κίτσεν και Ούκιτς τους πιστεύω πολύ.
      [ Ακόμα δεν έχουμε δεί ούτε το 3% των πάνω από 60-65 παιχνιδιών που θα έχει η φετινή χρονιά αν μιά ομάδα φτάσει στο τέρμα της διαδρομής !!!!!!!!!! ]
      Για φανταστείτε μαραθώνιο !

      Διαγραφή
    2. Και στον Ολυμπιακο,Καθηγητη,για να παμε και σε αλλο παραδειγμα,ιδιος ηταν ο Σπανουλης την πρωτη χρονια με την δευτερη?Μπαλες του φευγανε απο τα χερια,τσαμπουκαδες με πρωην συμπαικτες του εκανε,τραυματισμους ειχε,κακες εμφανισεις...Πολυ μετριος για τα standards του.Αλλα την δευτερη χρονια εγινε MVP Euroleague.
      Ολοι οι παικτες ,ακομη και οι μεγαλυτεροι,εναι λογικο να θελουν καποιο χρονικο διαστημα να προσαρμοστουν σε ενα νεο περιβαλλον ή σε μια νεα αντιληψη του παιχνιδιου...
      Εδω η γκρινια εφτασε μεχρι τον ...Πελεκανο,γιατι λεει δεν τον πηραμε,ενω βλεπουμε οτι και ο Μπραμος και ο Γιαννοπουλος μεχρι τωρα ειναι πολυ καλοι,παραπανω απο το αναμενομενο και εκπλησσουν ευχαριστα.Τι να λεμε τωρα...

      Διαγραφή
    3. Ο Καλάθης, όσο και αν αμοιβόταν (σε εποχές παχιών αγελάδων), ήταν top prospect, ο Ukic πλέον έχει μεγαλώσει και δεν είναι. Επιπλέον τον Καλάθη, όταν λέγεσαι Ζοτς, τον παίρνεις για να έχεις μια εναλλακτική στα guard, να μπορείς να υpοστηρίξεις και transition καταστασεις, αυτό που δεν μπορούσε να δώσει ο Διαμαντίδης ή ο Καλαϊτζής παλαιότερα. Το αν απέδωσε ή όχι έχει να κάνει και με το είδος μπάσκετ που επιλέγει ο προπονητής να παίξει. Ο Huertas είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε playmaker στην Ευρώπη στο γρήγορο παιχνίδι. Στο αμυντικογενές μπάσκετ που επιλέγει διαχρονικά ο Pasqual έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να ξετυλίξει την τεράστια κλάση του. Έτσι και ο Καλάθης στον Παναθηναϊκό, από τα triple-doubles στους Gators στο p 'n' r και άγιος ο θεός του Obradovic. Ο Ukic πάλι αποκτήθηκε σαν βασικό συστατικό και όχι ως συμπλήρωμα. Λάθος επιλογή, μακάρι ο Πεδουλάκης να έχει το σθένος και τις επιτυχίες του προκατόχου του και να του βγει η μεταγραφή. Και κάτι ακόμα: όλοι οι παίκτες που (ορθώς) αναφέρεις ότι άλλαξαν επί Obradovic μπήκαν σε ένα έτοιμο ροστερ που ήταν ικανό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά (και) χωρίς αυτούς, κάτι που δεν έχεις πλέον. Το μόνο που ίσως έχεις είναι πίστωση χρόνου, κι αυτή μέχρι να αρχίσουν οι συγκρίσεις με την πρότερη κατάσταση.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Η τοποθετηση μου σχετικα με τον Ουκιτς αφορουσε την αυστηροτητα των κρισεων που γινονται για τον παικτη,παραγνωριζοντας τα πολλα ελαφρυντικα που συνοδευουν την περιπτωση του.Δεν ειναι ευκολο για καποιον που ειχε μαθει σε ενα συγκεκριμενο τροπο παιχνιδιου,που βασιζοταν κυριως στο ενστικτο,να τιθασσευσει τους δαιμονες του και να βρει την ισορροπια που επιτασσει το Πεδουλακειο Δογμα (σε συνεχεια των παρομοιων μπασκετικων αρχων του Μεγαλου)περι σκεψεως σε αμυνα και επιθεση.Και παρεθεσα τα παραδειγματα των Καλαθη,Νικολας,Σαρας,Σπανουλη, για να καταδειξω οτι τιποτα δεν επερχεται ως αποτελεσμα χωρις την παροδο μιας απαραιτητης διεργασιας και ζυμωσης,η οποια απαιτει χρονο.Τωρα θα πει καποιος γιατι να μπει καποιος προπονητης σε μια τετοια διαδικασια και να μην παει να παρει π.χ.τον Pullen (οχι τον Perkins που δεν θα ταιριαζε με Διαμαντιδη)...Ας αναλογιστουμε τι κερδος θα εχει ο Παναθηναϊκός αν μπορεσει να βελτιωσει τον Ουκιτς στη σκεψη και στην αντιληψη του παιχνιδιου...Μηπως θα εχει βρει καποιον για να του δωσει ο Διαμαντιδης το δακτυλιδι της διαδοχης?Προσοχη ,δεν μιλαω για τωρα οπως ειναι ο Ουκιτς,αλλα στην πορεια οταν και εφοσον θα μπορεσει να γεμισει αγωνιστικα τα παπουτσια του 3D.
      Ο Καλαθης αποδειχτηκε,εκτος απο αγωνιστικα κατωτερος των περιστασεων και υπερ του δεοντως φιλοχρηματος,καποιο prospect απο την Ελλαδα δεν φαινεται στον οριζοντα,τουλαχιστον στα επομενα 1-2 χρονια,ενω η παραδοση των κλειδιων σε καποιο αμερικανακι φανταζει πολυ μυστηρια υποθεση (το φαντασμα του Ντικινς ακομα μας κατατρεχει).Οποτε γιατι να μην αξιζει μια επενδυση στον Roco Ukic?Εγω λεω ΝΑΙ.

      Διαγραφή
  33. ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
    ==============

    Johny όσοι δεν ξέρουν τι σημαίνει μπάσκετ κι αθλητισμός , απλά τα έχουν για πασατέμπο να περνάει η ώρα και να βγάζουν τα προσωπικά τους κόμπλεξ και προβλήματα.
    Για πασατέμπος λοιπόν οι απόψεις τους είναι καλές ! !
    Κι εγώ που δεν έχω ανέβει σε ουρανοξύστη σαν τον άνθρωπο αράχνη , μπορεί να πώ σιγά το πράγμα.
    Οταν κληθώ όμως να το κάνω , θα έχω πάθει στον ημιόροφο υψοφοβία !!!
    Ας στηρίξουμε εμείς την ομάδα μας και το μεράκι μας με υγεία-γνώση και όλα τα άλλα , ας τα αφήσουμε στον πανδαμάτορα χρόνο να τα κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παπαλουκας στο Παναθηναικο;το 2012 οχι θα το σκεφτομουν αν ηταν 2008 και μαλλον παλι θα κατεληγα σε οχι.ο Παπαλουκας επαιξε ουσιαστικα 5 χρονια μπασκετ υψηλου επιπεδου ,πριν απο αυτα ηταν ενας καλος ελληνας παικτης που δεν σου πολυγεμιζε το ματι και μετα απο αυτα απλως αποσυρθηκε σιωπηρα ενω πληρωνοταν και πολλα λεφτα απο τους Αγγελοπουλους που ηθελαν να κανουν το κομμματι τους.Καποιοι λενε πολλα για τον Ουκιτς οπως και ο ιδιος ο μπλογκερ οτι δηθεν δεν μπαινει στην ιδια κατηγορια με τον μεγαλο Παπαλουκα και δεν ειναι στρατηγος και ειναι λοχαγος και κουραφεξαλα.Στην πραγματικοτητα ο Ουκιτς εχει πολυ μεγαλυτερο μπασκετικο ταλεντο απο το Παπαλουκα φυσιολογικα εχει και χτυπητες αδυναμιες οπως και καθε παιχτης ειναι ομως εν ενεργεια μπασκετμπολιστας κατι που ο Παπαλουκας εχει παψει να ειναι εδω και χρονια στον Ολυμπιακο τον περιμενανε 3 χρονια τον στρατηγο δεν ηρθε ποτε εμεις βαφτισαμε τον Ουκιτς λοχαγο σε ενα μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε ανώνυμε και τη μάνα του Ούκιτς να ρωτάγαμε, ότι ο γιος της έχει πολύ μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο από το Παπαλουκά δε θα το έλεγε!!!

      Τα κατορθώματα του Τεό ειδικά τη 3ετία 2005-2007 (για μένα το καλύτερο γκαρντ εκτός ΝΒΑ τότε) δε τα έχει δει στα πιο τρελά του όνειρα ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά, ήμαρτον!! Τον Ούκιτς δε τον βαφτίσαμε αυθαίρετα εμείς λοχαγό (χιουμοριστικά για αυτούς που δε το κατάλαβαν) σε σύγκριση με το Παπαλουκά, η μέχρι τώρα σταδιοδρομία του το έκανε η οποία είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια για να κρίνουμε, δεν είναι κανά παιδάκι, 28 ετών μαντράχαλος είναι.

      Άν μεταμορφωθεί σύντομα σε παίκτη που διευθύνει την ομάδα σε άμυνα και επίθεση, έχει ευφυείς επιλογές που κάνουν τη διαφορά και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει ένα μπασκετικό στρατηγό τέλος πάντων, και Ναύαρχο θα τον πω και Πτέραρχο και whatever (πάντως και λοχαγός δεν είναι λίγο)...μέχρι τότε όμως "Ούκιτς!! Στη καλλιόπη στραβάδι!!"

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω η μανα του Ουκιτς τι λεει ξερω τι λεω εγω.Δεν μειωνει κανεις το Παπαλουκα λεγοντας πως ο Ουκιτς υπερτερει σε ταλεντο και ουτε και εχω καμια ορεξη να συγκρινω παιχτες ετσι κι αλλιως ανομοιους.Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι πως εκτος απο τη 3ετια που σωστα αναφερεις για τα κατορθωματα του υπαρχει κ αλλη μια που γελαγε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ μαζι του και δυστυχως ειναι πιο προσφατη απο εκεινη που λες εσυ.Ο Παπαλουκας ειναι πρωην παικτης και αν ηταν Στρατηγος θα ηταν εν αποστρατεια.

      Διαγραφή
    3. Ο αναμφίβολα εν αποστρατεία Παπαλουκάς, μέσα στην τριετία που "γέλαγε" μαζί του ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, τον συνάντησε Ούκιτς.
      Όχι την πρώτη χρονιά, όταν ο Παπαλουκάς έφτασε μέχρι το final4 όντας ο 3ος πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκα σε δίποντα (73,1%), πρώτος σε ασσίστ και φυσικά μέλος των καλύτερων 5άδων.
      Ούτε τη δεύτερη, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό, έχοντας διψήφιο ranking και όντας 2ος στη λίγκα σε ασσίστ.
      Την τρίτη χρονιά που ήταν και χειρότερη. Και θυμάσαι τι έγινε; 8 ασσίστ, τρίποντο στη λήξη, και ο Ούκιτς ως συνήθως εκτός play off...

      Φαίνεται ότι οι εν αποστρατεία Στρατηγοί παραμένουν πάντα ψηλότερα στην ιεραρχία από του σαρδελάδες...

      Διαγραφή
    4. Τη 3ετία του γέλιου εγώ δε τη θυμάμαι...θυμάμαι όμως μια ομάδα που στον άσο είχε το Μιλόσεβιτς (!!!), το Τεόντοσιτς συχνά και δικαίως εκτός 12άδας αφού ήταν ημίτρελος και το γατάκι το Χαλπερίν να μη ξέρει τι σκατά είναι (1;2; 1 και 1/2; 2 παρά; δε μάθαμε ποτέ) και το Παπαλουκά να τραβάει μόνος του την ομάδα κάνοντας μεγάλα παιχνίδια (απλά θα αναφέρω ενδεικτικά 13 πόντους-13 ασίστ στο παιχνίδι πλέι-οφ με τη Ρεάλ).

      Εσύ θυμάσαι μάλλον μόνο τα παιχνίδια με ΠΑΟ που είχε να αντιπετωπίσει πάλι μόνος του ουσιαστικά ΔΔ, Σάρας και Σπανούλη όντας 32 στα 33 και όντως δεν έφερε το τίτλο στο λιμάνι...οκ πάω πάσο. Δεν αναφέρω περισσότερα στατιστικά (ο Ορέστης με κάλυψε, μπορούμε να βρούμε και άλλα στατιστικά ανά πάσα στιγμή), ούτε άλλες αναδρομές στο πρόσφατο παρελθόν θα κάνω, δεν έχει νόημα.

      Είναι αστείο όμως να λες πως πριν και μετά τη περίοδο της κυριαρχίας του στα ευρωπαικά γήπεδα ήταν για γέλια...παρέμενε στους κορυφαίους, αλλά στη κορυφή εναλλάσονταν άλλοι που είναι απόλυτα φυσιολογικό...αυτό δα έλειπε, δεν ανακάλυψε το ελιξήριο της νεότητας ο Τεό για να βελτιώνεται στα 33 ή στα 34 του. Αξίζει όμως λίγο σεβασμό ε; Τον κέρδισε με το σπαθί του νομίζω.

      Διαγραφή
    5. Αν ηταν τοσο καλος στον Ολυμπιακο ο Παπαλουκας γιατι δεν ανανεωθηκε;γιατι δεν τον ανανεωσε ουτε η Μακαμπι μετα;γιατι δεν μπορει να βρει ομαδα;η απαντηση ειναι απλη και τη δινω ειναι πρωην παικτης πιο αργος και απο το θανατο,χωρις να απειλει απο μακρια με χτυπητες αδυναμιες κυριως στο αμυντικο κομματι και δειχνει σωματικα και ψυχολογικα πεσμενος μετα απο 4 κακες χρονιες.Για να το κλεινουμε με τον Παπαλουκα δεν τον θεωρησα ποτε ισο με τον Σαρας γιατι ΔΕΝ εχει μπασκετικο ταλεντο εχει αυξημενο IQ και σωματικα προσοντα χαρακτηριστικα τα οποια ανθισαν μεσα στο καθ'ολα υγιες περιβαλλον της CSKA ομως καθαρο μπασκετικο ταλεντο οχι.Ο Παπαλουκας και βεβαια αξιζει το σεβασμο υπηρξε πρεσβευτης του ελληνικου μπασκετ και μονο οι τιτλοι του αλλα και η καταλυτικη παρουσια του σε μεγαλα ματς σε κανουν να υποκλιθεις δεν νομιζω σε καποιο σημειο να μιλησα υποτιμητικα για αυτον απλα εκρινα τις 4 τελευταιες χρονιες του με τις οποιες εσεις ειστε ικανοποιημενοι,εγω πραγματικα γελαγα με τις γκαφες του γιατι οταν απο αυτο το ειδος παιχτη αφαιρεθει η ψυχολογια και η φυσικη κατασταση μενει γυμνος , μακρια και αγαπημενοι λοιπον με τον Θοδωρη.

      Διαγραφή
    6. Ρε φίλε, είχε φτάσει τα 35 και η ομάδα έκανε ριζική ανανέωση (διότι απέτυχε στο στόχο της) και δραματική μείωση στα κόστη της, πώς να μείνει ο Παπαλουκάς; Τι βρίσκεις περίεργο δε καταλαβαίνω...ότι περάσανε τα χρόνια και δεν είναι πια ο ίδιος παίκτης το παραδεχθήκα από την αρχή, είναι απόλυτα λογικό αυτό.

      Όσο για το ότι δε μίλησες υποτιμητικά για αυτόν, η αναφορά πως ήταν για γέλια 3 χρόνια (για γέλια παρότι μέλος της 2ης καλύτερης 5άδας της Ευρωλίγκας τη πρώτη χρονιά αυτής της 3ετίας;;) και ότι ο Ούκιτς έχει μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο είναι αρκούντως υποτιμητικά, πίστεψέ με. Και μετά ξαναλες πως ΔΕΝ έχει μπασκετικό ταλέντο συνολικά λες και οι κορυφαίοι, καταλυτικοί 2μετροι πλει-μέικερ κρέμονται σα τα σταφύλια στο τσαμπί και βγήκαν πολλοί τα τελευταία χρόνια. Έκανες φουλ της υποτίμησης μου φαίνεται. Τι άλλο μειωτικό να πεις δλδ; Πως βρωμάγανε τα πόδια του;

      Όσο για το υγιές περιβάλλον της ΤΣΣΚΑ, δε το λαμβάνω υπόψη γιατί τα μαγικά που έκανε με την Εθνική δε τα έκανε κανένας άλλος στη πρόσφατη ιστορία της. Άσε που όλοι σε ένα υγιές περιβάλλον αποδίδουν καλύτερα, δε ξέρω κανέναν που να διέπρεψε τα τελευταία χρόνια σε ομάδα που ήταν μπο@#!λο, πλην Σπανούλη πέρυσι που κράτησε τη παιδική χαρά όρθια τους πρώτους πολύ δύσκολους μήνες.

      Δε θα βρούμε κοινό τόπο, αλλά γράφω επειδή έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι και δεν έχει τίποτα καινούριο στα αθλητικά σάιτ. Το σταματάω εδώ αν βαρέθηκες...χαχαχα

      Διαγραφή
    7. Κοιτα ουσιαστικα δεν διαφωνουμε σε κατι πλην της τελευταιας 4ετιας του που εσυ την βλεπεις καλη ενω εγω οχι.Ο Παπαλουκας εχει παιξει καλυτερο μπασκετ απο τον Ουκιτς συνολικα, η μεγαλη διαφορα τους ειναι στο πνευματικο κομματι του παιχνιδιου δεν ειμαι τρελος ουτε εμπαθης με τον Παπαλουκα δεν μπορω ομως να εκθειασω και το μπασκετικο ταλεντο του αφου δεν του περισσευει ετσι το βλεπω εγω μπορει να κανω λαθος μονο σε αυτο το κομματι βαζω τον Ουκιτς πιο πανω τον θεωρω πιο ατοφιο ταλεντο που σε καμια περιπτωση ομως δεν εφτασε εκει που θα περιμενε καποιος.Απο την αλλη ο Παπαλουκας εκανε υπερβαση και ειναι ισως ο παιχτης που περισσοτερο απο καθε αλλον αγγιξε οχι το ταβανι του αλλα ακομα πιο πανω στη καριερα του και μπραβο του.Οσο για τον Ουκιτς ναι μεν ειναι underachiever ομως δεν ξερω και πολλους ελληνες με 72 ματς σε μια χρονια στο ΝΒΑ στα 23 ουτε πολλους που να εκαναν μεταγραφη στη Μπαρτσα στα 20.Ναι δεν εχει τους τιτλους και τα χιλιομετρα του Παπαλουκα η του Διαμαντιδη στα ευρωπαικα γηπεδα ομως αξιζει κι αυτος ενα σεβασμο και οχι να μιλαμε για αυτον σαν να ειναι ο Γκαγκαλουδης βγαζοντας τον αχρηστο απο το πρωτο μηνα του σε μια ομαδα με τελειως διαφορετικο προφιλ αλλα και απαιτησεις απο οσες εχει παιξει μεχρι σημερα.

      Διαγραφή
    8. Μεταξύ μας τώρα και πέρα από το θέμα Παπαλουκά-Ούκιτς κλπ, στο ΝΒΑ έχει παίξει καθε καρυδιάς καρύδι, δε το θεωρώ και πολύ σοβαρό κριτήριο.

      Ο Ούκιτς είναι πολύ γνωστός παίκτης για να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα. Δεν είναι Γκαγκαλούδης (πού τη θυμήθηκες αυτή τη μορφάρα;;;;), νομίζω πως η ένσταση των περισσότερων αφορά στο ότι αποκτήθηκε για να κάνει πράγματα που δεν έκανε ποτέ μέχρι τώρα δλδ να οδηγήσει μια μεγάλη ομάδα, η οποία κατά μεγάλο ποσοστό θα παίζει σετ και πειθαρχημένο παιχνίδι (ομάδα του Πεδουλάκη είναι, θα εκπλαγώ αν γίνει κάτι διαφορετικό), κάτι που δεν είναι το δυνατό σημείο του παίκτη όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα σταδιοδρομία του.

      ΥΓ Η 3ετία του Τεό στον Ολυμπιακό δεν ήταν συνολικά καλή, αφού κάθε χρόνο ήταν χειρότερος (λογικό στην ηλικία 32-35) αλλά δε γίνεται να βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη 2η καλυτερη 5άδα της Ευρωλίγκας και να είναι "για γέλια" ο παίκτης. Αυτό, τέλος, δε γράφω λέξη ακόμα για το θέμα.

      Διαγραφή
  35. Ασχετο με παπαλουκ αλλα δεν ξερω τι λετε εσεις αν κανει μια δυο αντιστοιχες εμφανισεις ο σκορδιλης ο armstrong θα χαιρετησει νωριτερα.συγχαρητηρια στον γαιο.χτες επαιξε πραγματικα καλα.ευχομαι να συνελθει συντομα ( αν το χει βεβαια) ο αμερικανος γιατι η πιστωση χρονου αν ο ελληνας συνεχισει ετσι μειωνεται χαρακτηριστικα.
    Αα η θεση 1 φωναζει...
    Μεταξυ μας δεν θα με χαλαγε αλλαγη στο ροστερ αμερικανων με εναν στον ασο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και μια ερωτηση...

    Ποσο ασχημο θα ηταν για την καριερα του να εκλεινε στον Αρη? Μιλαμε για τον Αρη και οτι πρεσβευει αυτο για το Ελληνικο μπασκετ, για μια ομαδα που οπως ολα διχνουν θα παιζει ΜΟΝΟ με Ελληνες και οπου ο Θοδωρης θα μπορουσε να ειναι ο μπαμπας τους σε μια προσπαθεια για αναβιωση μιας λογικης που εχει λειψει απο το μπασκετ στη χωρα μας χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θέμα για τον Παπαλουκά...
    Ίσως τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα στην μετά 87 εποχή.
    Δεκάδες σχόλια μπασκετόφιλων.
    Και αντί να αφορούν την καριέρα, το μέλλον και το παρελθόν αυτού του τεράστιου παίκτη, αντί να σχολιάζουν τις τεράστιες εμφανίσεις του 2005 και τις εκπληκτικές του 2006 με την εθνική, αντί να ασχολούνται με τις απίστευτες παραστάσεις που έδωσε στη Ρωσία, αντί να υπενθυμίζουν -γιατί όχι- τις άσχημες βραδιές του στον ΟΣΦΠ, αντί να καταπιάνονται με το αν μπορούσε να παίξει ΝΒΑ ή όχι., αντί, αντί, αντί...
    αντί όλων αυτών, δεκάδες σχόλια που στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με το αν κάποιος Ούκιτς είναι λοχαγός ή δεκανέας, με το πόσους "Σόφους" χωράει ο Παο, και με τα θαύματα που θα κάνει κάποιος Λάσμε...

    Με συγχωρείτε. Δε θα κάνω κουμάντο ούτε στις σκέψεις ούτε στις πράξεις σας. Αλλά μετά θα είστε οι ίδιοι που θα κατηγορείτε ότι οι συζητήσεις στρέφονται γύρω από οπαδικές κόντρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε καλως η κακως η αναδρομη στο παρελθον δεν εχει καποιο ενδιαφερον...γραφεις 4-5-25 γραμμες,δεν υπαρχει αντιλογος,τερμα.
      Το αρθρο αναφερεται στις πιθανες επιλογες του Παπαλουκα...και μιας και δεν εχουμε πολλους φιλαθλους της Λιμοζ-Αρμανι στο φορουμ φυσιολογικα η κουβεντα πηγε στο εαν "χωραει" στον Παναθηναικο...ετσι λοιπον μπηκαν στο παιχνιδι και οι "καποιοι" Λαμσε-Ουκιτς Σοφο...δεν βλεπω κατι το παραλογο.
      Το φορουμ ειναι ενα απο τα λιγα(ισως το μοναδικο) που γινονται σοβαρες μπασκετικες συζητησεις...και οπως σε καθε διαλογο υπαρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αποψεις....μην τις ονοματιζεις αυτες "οπαδικες κοντρες"
      Αν ψαχνεις για κοντρες μπες σε prasinanea..gazzeta..κλπ

      -Γιωργος-

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιώργο,
      δεν είμαι εγώ αυτός που ονοματίζει το διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις ως "οπαδικές κόντρες". Το κάνουν αυτοί που και σε αυτό το θέμα, αντί να γράφουν για τον Παπαλουκ, γράφουν για το πόσο φοβερός είναι ο Σόφο και πόσο ανίκητος θα γίνει ο Παο αν μπει και ο Λάσμε.

      Ξαναλέω.
      Δεν κάνω κουμάντο στα σχόλιο κανενός. Αλλά αν γράψω την άποψή μου για όσα συζητάνε θα πεταχτεί κάποιος και θα μου πει "ότι είμαι κομπλεξικός που ασχολούμαι μόνο με τον Παο" και θα προτρέψουν τους υπόλοιπους να μη διαβάζουν τα σχόλιά μου.

      Αυτήν ακριβώς την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων ορισμένων, ήθελα να σχολιάσω.


      Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι πάρα πολύ να συζητάω και με παναθηναικόυς και να έχω εντελώς διαφορετική άποψη με αυτούς, χωρίς να χρειάζεται να "βριζόμαστε".

      Διαγραφή
    3. φιλτατε, πιστευω πως ο παπ ειναι ο μονος ελληνας που θα μπορουσε(την τελευταια 10ετια) να σταθει στο νβα(κ μαλιστα ως πρωταγωνιστης κ οχι ως κομπαρσος).

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε να αποδόσει ακόμα καλύτερα από ότι στην Ευρώπη. Μερικές φορές στο ΝΒΑ το να είσαι πλευ μέικερ χωρίς σουτ, δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα όσο στην αποδώ πλευ΄ρα του Ατλαντικού. Περίπτωση Ρίκι Ρούμπιο δηλαδή.
      Παρόλα αυτά, αν δεν άλλαζε κάτι δραματικά πιστεύω ότι θα είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, οπότε δύσκολα θα γινόταν πρωταγωνιστής. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό μπακ-απ ακόμα και για μεγάλες ομάδες.

      Διαγραφή
    5. Ορεστη πας να πεις κατι κ χτυπαει κοκκινο ρε παιδι μου
      Ο παπ ισως καλυτερος μετα το 87;τι θεσκ τα λες αυτα.

      Διαγραφή
    6. Ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής το 2005 και μέλος της καλύτερης 5άδας του τουρνουά, καλύτερος παίκτης της Εθνικής το 2006 και μέλος της καλύτερης 5άδας του τουρνουά, πρώτος σε ασσίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, πρώτος σε κλεψίματα στην ιστορία της Ευρωλίγκα, διακριθέντας ως ένας από τους 10 καλύτερους παίκτες της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα, διακριθένας ως ένας από τους 35 καλύτερους όλων των εποχών στα Ευρωπαικά γήπεδα, mvp season και final4 της Ευρωλίγκα, 4 φορές στις καλύτερες 5άδες.


      Ναι με αυτές τις διακρίσεις είναι αυτονόητο ότι ίσως να είναι ο καλύτερος της μετά Γκάλη εποχής. Και οι συνυποψήφιοι του προφανώς έχουν να επιδείξουν εξίσου εντυπωσιακά κατορθώματα και για αυτό προφανώς ανήκουν σε αυτό το γκρουπ παικτών...

      Αλλά τι σου λέω;
      Εδώ κάποιοι έχουν φτάσει να λένε ότι ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος του Γκάλη ή ότι είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος και από τους καλύτερους στον κόσμο.
      Λογικό δεν είναι να σου φαίνεται τρελό ή κατακόκκινο αυτό που λέω;


      Υ.γ.
      Δε λέω πουθενά ότι είναι ο καλύτερος σώνει και καλά. Και δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία σύγκρισης των κατορθομάτων του τεράστιου Διαμαντίδη και του τεράστιου Παπαλουκά. Αλλά όχι να μας φαίνεται και τρελή η σύγκρισή τους.

      Διαγραφή
    7. Ορέστη, δεν έπρεπε να πεις τέτοιο πράγμα σε κατά πλειοψηφία πράσινο μπλογκ...τη στρούμφισες!!! Και ο μόνος που θα σε υπερασπιστεί μάλλον θα είμαι εγώ...κάποιοι θα γίνουν και ειρωνικοί (ειδικά οι ανώνυμοι και τυχαίοι επισκέπτες του μπλογκ, οι τακτικοί είναι σοβαροί) οπότε καλά κουράγια...

      Διαγραφή
    8. Δεν τον εχει κερδισει ποτε και πουθενα ο Παπαλουκας τον Διαμαντιδη οταν το επαθλο ηταν βαρυ 3 τελικοι πρωταθληματος-1 τελικος ευρωλιγκας-1 ημιτελικος ευρωλιγκας-1 προημιτελικος ευρωλιγκας και ενας μικρος τελικος ευρωλιγκας σε ολα χαμενος ο Θοδωρης που το μονο που του πηρε ηταν 2 κυπελλα ελλαδας αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
    9. Ρε αδερφέ, η αναφορά στους δυο σημαντικούς ευρωπαικούς αγώνες που τον κέρδισε, είναι τουλάχιστον ατυχής.

      Στον μεν τελικό του 07 ο Παπαλούκ έχει κάνει την πλέον οργιαστική εμφάνιση της δεκαετίας, στον δε ημιτελικό του 09 ο Διαμαντίδης έχει γράψει -4 ranking...

      Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ παράλογο ότι πιστεύεις τον Διαμαντίδη ως καλύτερο. Είναι κι οι δυο τεράστιες ποσότητες και η σύγκρισή τους ξεπερνάει τα όρια οποιασδήποτε συζήτησης.
      Και δίπλα σε αυτούς εγώ βάζω και τον Σπανούλη, γιατί έχει καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα σχεδόν μόνος (Κων/πολη και χάλκινο στο ευρωπαικό του 09), συν του ότι έχει κι αυτός πάμπολλες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις.

      Διαγραφή
    10. Μονο ο Ναβαρο και ο Σαρας ειναι ισοτιμοι του Διαμαντιδη. Η σειρα οσον αφορα την Ελλαδα ειναι ΔΔ-Παπαλουκας-Σπανουλης αν βγαλεις για λιγο τα κοκκινα γυαλια θα το δεις ξεκαθαρα μεχρι τοτε ισως βλεπεις και τον Μαντζαρη για Χαρνταγουεη.

      Διαγραφή
  38. Απλα πραγματα λεει ο Ορεστης!...

    Εχει χωρο ρε παιδια το Μπλογκ για τετοιες κουβεντες...σε αναλογες αναρτησεις του Τζιμ...και θα ερθουν κι αλλες τετοιου ειδους...συντομα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ολα τα αρθρα ετσι γινεται μεχρι στιγμης. Ο καθενας λεει αυτο που τον απασχολει. Η συζητηση ξεκιναει απο εναν αξονα και εξελισσεται. Τι αλλο να πουμε για Τεο το 2012? Τι καλα που επαιζε το 2005? Μολις ξεκινησε νεα σεζον!

      Διαγραφή
    2. Και με το 'μεγαλυτερος ελληνας μπασκετμπολιστας' εσυ ξεκινας αντιπαραθεση τωρα με οσους θα σου την πουνε. Και καλα θα κανουν δλδ..

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν έγραψα ότι είναι ΙΣΩΣ ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Έχει διαφορά, έτσι δεν είναι;
      Όποιος διαφωνεί σε αυτό, δεν υπάρχει τίποτα παράλογο από το να το σχολιάσει.

      Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας εκ των 3 γνωστών υποψηφίων. Δεν μπορώ να πω ότι είναι με σιγουριά ο καλύτερος αλλά ούτε και ότι δεν είναι.

      Αλλά αν πιστεύω ότι είναι μακράν ο καλύτερος, απαγορεύεται να το εκφράσω;

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους τους μπασκετικούς φίλους

    Παρατηρώ οτι οι περισσοτεροι ενδιαφερόμαστε να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το νέο Παναθηναικό Λογικό γιατί από τον Ολυμπιακό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο το τι θα δούμε, θα αποτελέσει έκπληξη αν αλλάξει η εικόνα του, ενώ για τον ΠΑΟ όλοι ψαχνόμαστε

    Πιστεύω ωστόσο οτι αν διαβάσουμε τις δηλώσεις Πεδουλάκη όλο το καλοκαίρι αλλά και σήμερα, έχουμε όλες τις απαντήσεις που ψάχνουμε Έχει πει λοιπόν ο Αρτζι ότι οι αλλαγές στο ρόστερ έγιναν από ανάγκη και όχι από επιλογή, οτι ήθελε να κρατήσει τον Περπέρογλου και του έκαναν πολύ καλή πρόταση που απέρριψε, οτι δεν έχει συγκεκριμένο στόχο στην Ευρωλίγκα γιατί εκεί είναι πολύ δύσκολα αλλά στοχεύει στο να ξαναπάρει τα πρωτεία στην Ελλάδα και τέλος ότι η φετινή ομάδα δεν είναι ανταγωνιστική της περισυνης

    Κατα τη γνώμη μου πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να τα πει

    Αφήστε τις συγκρίσεις με το παρελθόν γιατί δεν έχουν νόημα, στην Ευρωλίγκα όσο πάμε και όλα για το πρωτάθλημα

    Τα υπόλοιπα έχουν δημιουργηθεί Είτε από τις δηλώσεις του ΔΓ είτε από sites και εφημερίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. zoc μάλλον δεν έπιασες καλά το τελευταίο.Δεν είπε ο Αρτζι ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με την περισυνη ομάδα σήμερα.Είπε ότι δεν την ανταγωνιζόμαστε,δεν είμαστε σε κόντρα δλδ για το ποιά ειναι καλύτερη από τις 2,αλλά μας εμπνέει το παρελθόν.
      Και πρακτικά κιόλας αν έπαιζαν οι 2 ομάδες τί θα φοβόταν η σημερινή; Το Λόγκαν,το Σμιθ και τον Μάριτς;
      Αν βάλεις ΔΔ,Τσάρτα αλληλοεξουδετέρωση τί μένει ακριβώς; Θα πρόσεχε τον Καιμάκ,λίγο τις σβουρες του Καλάθη,ολίγον απο Βουγιούκα (όχι όσο η άλλη το Σόφο) και τις εμπνεύσεις του Σάρας,όσο καιρό άντεχε κυριως και σε σχέση με τον Μπατίστ.
      Εγώ αμφιβάλλω ότι θα έχανε η σημερινή,έστω και σε αυτό το νηπιακό στάδιο που βρίσκεται τώρα στο χτίσιμό της.

      Διαγραφή
  40. Όπα αγόρι, συγκρατήσου λίγο σε παρακαλώ. Μακάρι πχ να πάει F4 σαν την προηγούμενη αλλά η σημερινή ακόμα δεν βλέπεται...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπα αγόρι,δε δείχνεις να καταλαβαίνεις τι σημαίνει ''δεν βλέπεται''.Εκτός αν εννοείς το ματς με Άρη,που όντως,αλλά δεν είναι κριτήριο,αφου ξέρεις ότι και χάλιας να είσαι και με 50-60 θα κερδίσεις.
      Άρα μένει ένα σοβαρό κριτήριο,αυτό με Ρεάλ,όπου ουσιαστικά χάσαμε από την αλλαγή στο ροτέισον Σόφο-Αρμ,πάνω στην οποία μας περιμένει και η βοήθεια του Λάσμε.
      Παίξαμε για τα δεδομένα πολύ καλό μπασκετάκι,εγώ που είδα σχεδόν όλα τα ματς,θα έλεγα στις 3-4 καλύτερες της πρεμιέρας.
      Σύγκρινε με Σιένα,Καντού,Τσσκα,Εφές τί να πουν αυτές για την πρεμιέρα τους,αν για έμας είναι ο χαραχτηρισμός "δεν βλέπονται".
      Ίσως απλά να έχουμε άλλη άποψη τί θεωρούμε με τη φράση.Εγω π.χ. θεωρώ δε βλεπόμασταν το 2010 με Παρτίζαν και Μαρούσι,χάλι μαύρο.Όμως με Ρεάλ παίξαμε ορθολογικό μπασκετάκι,καλές γενικά περιστροφές,μας είδα ομάδα με θέματα βέβαια,αλλά και χαραχτήρα.
      Τώρα δεν ξέρω ποιες είναι οι δικές σου απαιτήσεις ειδικά τώρα στην αρχή....

      Διαγραφή
  41. Μεγαλε Jim kudos για το αμιγως μπασκετικο και εγκυρο μλπογκ σου(πως τα μεταφραζω τα αγγλικα ο ατιμος)>Μιας και ειναι το πρωτο μ σχολιο εδω θα ηθελα να ρωτησω λιγα πραγματα για σενα μιας και απο οτι εχω δει κανεις επαγγελματικη δουλεια.Εισαι scouter η απλα οπαδος.Επιπροσθετως το μπλογκ(να τος παλι ο εξελληνισμος) μ βγαζει δουλεια πολλων ατομων.Εχω δικιο?Εχεις ασχοληθει με το μπασκετ σε επαγγλεματικο επιπεδο?Ελπιζω να μην εγινα αδιακριτος.Keep Going Chief!Φιλικα ο αντιζηλος σ Tony Montana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον συνάδελφο.. Σ'ευχαριστώ Τόνυ. Ασχολούμαι με το scouting χρόνια, είναι το χόμπυ μου. Είμαι basket junkie. Έπεσες έξω.. Το Hoopfellas το τρέχω μόνος μου. (τους υπόλοιπους τους "καθάρισα" μετά τη Λουφτχάνσα..)

      Διαγραφή
  42. Αν ήμουν ο Παπαλουκάς θα πήγαινα στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου για να σπάσω την παντοκρατορία της Παρτιζάν μαζί με τον τρελό Ιγκόρ. Είναι το μόνο που δεν έχει καταφέρει ο Θόδωρας στην καριέρα του.

    Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι εχει παρει πρωταθλημα ελλαδας και δεν το θυμαμαι?

      Διαγραφή
    2. όχι καλέ αλλά δύσκολα το βλέπω να επιστρεφει στην ελλάδα

      Διαγραφή
  43. Τι θα γίνει τελικά με τον παπαλουκά? Εγώ στη θέση του θα έψαχνα ομάδα σαν τη σιένα να μου δώσει χρόνο συμμετοχής και να κυνηγήσω ότι περισσότερο μποτώ στην ευρωλίγκα.Αν δεν βρει εν τέλει ομάδα,θα κρεμάσει τα παπούτσια του? Θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να έρθει σε ελληνική ομάδα όπως ο πανιώνιος που παίζει και γιούροκαπ? Εμένα δεν θα με χάλαγε πολύ αρκεί να μην χάλαγε τον προγραμματισμό της ομάδας,αν και στο στιλ του έχουμε τον μπατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή