Athlenda

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΑΧΗ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ..!



 Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν ο Ολυμπιακός φανερά πιο έτοιμος για τέτοιου είδους ματς πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δείχνει ότι βρίσκεται στην αρχή και έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης.  Το συναίσθημα  που μας άφησε το παιχνίδι είναι ότι σε βάθος χρόνου οι ομάδες θα αλλάξουν, θα βελτιώσουν πράγματα  και ο ανταγωνισμός για τον τίτλο θα είναι μεγάλος.. Πολλά και χρήσιμα τα συμπεράσματα.


Tι είδαμε από τους αιώνιους στο παρκέ του ΟΑΚΑ, τι μας άρεσε και τι όχι..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


-Ξεκινάμε από τον γηπεδούχο. Το πρόσωπο το οποίο έφερε έναν άνεμο αλλαγής στην ομάδα είναι σαφώς ο Στεφάν Λάσμε των 1/7 προσωπικών. Με τον Γκαμπονέζο στο παρκέ η άμυνα των πρασίνων ήταν πολύ καλύτερη αποκτώντας οντότητα στη ρακέτα, δύναμη ψηλά στο ριμπάουντ και κυρίως στο μπλοκ. Είναι τόσα αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Λάσμε, που φάνηκε-και ήταν- λογικό το ότι ο Σχορτσιανίτης έπαιξε κάτι λιγότερο από 12’.  Αυτό λέει πολλά. Δείτε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού στη δική τους επίθεση, τον σκρινάρουν, τον τραβάνε, προσπαθώντας με κάθε κόστος να τον απομακρύνουν από το να είναι ή να επιστρέψει στο ζωγραφιστό. Ο λόγος είναι απλός. Με τον Λάσμε από κάτω δεν υπάρχει λέυ-απ..  Άλλο. Ο τύπος για τον οποίον φωνάζαμε όλο το καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία στον Πεδουλάκη να παίξει switch στην άμυνα χωρίς να χάνει σε ταχύτητα. Πρίντεζης, Παπανικολάου, Χάινς ήταν απλά αδύνατο να τον περάσουν ενώ ο Σπανούλης που του έφυγε στο πρώτο βήμα είδε τη μπάλα να καταλήγει  στο σταθμό της Νεραντζιώτισσας.. Ο Λάσμε έδωσε τεράστια ενέργεια στην ομάδα χωρίς να είναι ακόμα σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και μαζί με τον Διαμαντίδη ήταν η βασικοί υπεύθυνοι της αρκετά καλής εμφάνισης των πρασίνων στην επανάληψη.

-Ο Πεδουλάκης όπως γράψαμε στην ανάρτηση πριν το ντέρμπι, ξεκίνησε τον Μπράμος, στο «3»,πάνω στον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη στον Παπανικολάου. Η άμυνα του στο πικ εν ρολ και κατά προέκταση στο ζωγραφιστό ήταν επιεικώς κακή γι’αυτό και ο Σπανούλης έκοβε βόλτες όποτε ήθελε στη ρακέτα και τελείωνε εύκολα φάσεις  χωρίς ιδιαίτερη πίεση με τους ερυθρόλευκους να γράφουν 40 στο κοντέρ μετά από 20’.


-Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μεγάλο βήμα στο αθλητικό κομμάτι, κάτι που θα του βγεί υπέρ και με άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ιδιαίτερα σημαντική παρατήρηση αποτελεί το ότι οι πράσινοι επικράτησαν σε τομείς όπως τα ριμπάουντς και οι κατοχές, ενώ περιόρισαν τις δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού δαμάζοντας την εκρηκτικότητα και το athleticism των Πειραιωτών (που πέρυσι τους έφερε πιο μπροστά) ενώ με τη σειρά τους οι ίδιοι πήραν 7 περισσότερα επιθετικά και συνολικά +8 ριμπάουντς. Οι πράσινοι επέβαλλαν το ρυθμό τους, κέρδισαν τις κατοχές  τελειώνοντας με 8 παραπάνω (σε ματς 60-65 κατοχών μάλιστα) και συγκέντρωσαν καλύτερη γενική αξιολόγηση από τον αντίπαλο. Γιατί έχασαν τελικά (και δίκαια)?

-Έχασαν γιατί έπιασαν πάτο σε αυτό που αναφέραμε ως κλειδί του ματς την παραμονή του ντέρμπι. Το εξωτερικό σουτ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε καλές ματιές με τον αντίπαλο του μάλιστα να ρισκάρει στέλνοντας 4 παίκτες να ντουμπλάρουν τον Σόφο και τον γκαρντ της weak side να καλύπτει μόνος του προς 3 κατευθύνσεις. Το θέμα είναι ότι οι πράσινοι δεν σκόραραν, με τους νεοαποκτηθείς -όλη την ομάδα δηλ. εκτός Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή- να γράφουν 1/13 τρίποντα..


-Ο Δημήτρης Διαμαντίδης προσέθεσε ένα ακόμα classic performance στις διαχρονικά θρυλικές εμφανίσεις του στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Εκπληκτικό δεύτερο μισό, πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι με προσωπικές ενέργειες ξυπνώντας φαντάσματα στους ερυθρόλευκους αλλά με 38’ στη πλάτη, έμεινε από δυνάμεις στο τέλος.


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης το πάλεψε. Είχε λάθος αμυντική προσέγγιση πάνω στο πικ εν ρολ του Σπανούλη στο 1ο ημίχρονο αλλά νομίζω ότι το θέμα δεν ήταν μόνο τεχνικό καθώς η είσοδος του Λάσμε άλλαξε την υφή της πράσινης άμυνας που έγινε πιο hard nosed. Το θέμα είναι ότι άφησε τον καλύτερο παίκτη του αντιπάλου να ζεσταθεί γρήγορα. Στο β’ ημίχρονο δοκίμασε ζώνη προσαρμογής (ακολουθώντας όλα τα cuts) βγάζοντας τον αντίπαλο έξω από τα νερά του ενώ παράλληλα δοκίμασε αρκετά σχήματα για να βρεί το λειτουργικό ώστε να «λυθεί» η ομάδα του. Κατά τη γνώμη μου του καταλογίζω λανθασμένο ροτέησιον ως προς τη διαχείριση του χρόνου.  Κράτησε στο παρκέ έναν Μασιούλις που δεν του έβγαινε το ματς από την αρχή, επιμένοντας χωρίς λόγο, έδωσε 9:30 λεπτά στον Γιαννόπουλο κρατώντας έξω τον Μπράμος, ειδικά στο τέλος. Νομίζω ότι ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ αδικήθηκε λίγο χθές από τον προπονητή του (όχι ότι ήταν σούπερ στα 8’ που έπαιξε, απλά νομίζω άξιζε περισσότερο χρόνο). Γενικά ο Πεδουλάκης έχασε από το overminute ξεζούμισμα των Διαμαντίδη (στο τέλος δεν είχε τη δύναμη να περάσει καν τον Άντιτς) και Τσαρτσαρή όπως και από τα 25+ λεπτά των Μασιούλις-Ούκιτς. Ο Κίτσεν αξίζει περισσότερης προσοχής..


-Το μεγάλο πρόβλημα αυτού του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρα και χωρίς πολλές κουβέντες ο Ρόκο Ούκιτς. Τα γράψαμε από το καλοκαίρι.. Θα είμαι αυστηρός γιατί νομίζω η περίσταση το απαιτεί. Δε ξέρω ποιος και με τι κριτήρια επέλεξε την κίνηση αυτή. Ο Κροάτης αποτελεί ΒΑΡΙΔΙΟ για την σωστή λειτουργία της ομάδας ειδικά στην επίθεση όπου καθυστερεί χαρακτηριστικά, δεν μοιράζει, δε σκέφτεται έγκαιρα και κολλάει όλη την ομάδα. Αυτός είναι ο παίκτης, έτσι θα είναι όλη τη χρονιά. Δεν τον ακυρώνουμε σαν παίκτη. Το παιδί έχει φτάσει μέχρι το ΝΒΑ και μπορεί αύριο μεθαύριο να βάλει σε ένα ντέρμπι 20+ πόντους. Αυτό που προσπαθώ να σας πώ είναι ότι ακόμα και σε αυτό το βράδυ των 20+ πόντων δε βοηθάει καθόλου με τον τρόπο παιχνιδιού την ομάδα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά. Το θέμα είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι δύσκολα θα υπάρξει σκέψη αλλαγής γιατί  1.) ότι αμείβεται με 800χιλ. 2.) η θέση την οποία καταλαμβάνει είναι νευραλγική και δεν θα είναι εύκολο για οποιονδήποτε να εγκλιματιστεί άμεσα. Οπότε το προπονητικό τιμ θα πρέπει να κοιτάξει να αλλάξει κάτι εκ των έσω. Η μετακίνηση του Κροάτη στο «2», όπως κάποιοι ανέφεραν, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση γιατί απλά δεν  είναι «2» για αυτό που θέλει να παίξει ο Πεδουλάκης. Νομίζω ότι οι πράσινοι πρέπει να αγκαλιάσουν περισσότερο τον Ντέργουιν Κίτσεν και να του αυξήσουν άμεσα τη συμμετοχή. Έχει καλές προδιαγραφές ο Αμερικανός απλά θέλει ένα καλό παιχνίδι για να ξεκλειδώσει. Όταν πάτησε παρκέ δίδυμο με τον Λάσμε στηυ δεύτερη περίοδο για ένα διάστημα η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πιο σφιχτή, καλύτερη. Νομίζω ότι μια 5αδα με τους Κίτσεν-Διαμαντίδη-Μπράμος-Τσαρτσαρή-Λάσμε μπορεί να παράγει σπουδαίο αμυντικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το θετικό του Αμερικανού είναι ότι  παρόλο που δεν είναι ο γκαρντ με τις μεγάλες οργανωτικές ικανότητες, δεν κουράζει τη μπάλα (θυμάστε που λέγαμε ότι λειτουργεί καλά ως ball mover) στα χέρια και πασάρει γρήγορα διευκολύνοντας την επιθετική λειτουργία σε αντίθεση με τον Ούκιτς. Περισσότερος Κίτσεν λοιπόν..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


-Πήρε μια σπουδαία νίκη καταρχήν μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα και του αξίζουν συγχαρητήρια. Δε νομίζω ότι κανείς Παναθηναϊκός αμφισβητεί το γεγονός ότι η ομάδα που άξιζε περισσότερο τη νίκη ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ήταν φανερά πιο έτοιμη ομάδα για ένα παιχνίδι αυτών των απαιτήσεων καθώς υπερέχουν σημαντικά σε ομοιογένεια, αυτοματισμούς και κυρίως κώδικες επικοινωνίας. Αυτά που προσπαθεί και θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός με τον καιρό.

-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αρκετά διαβασμένος χωρίς όμως να επηρεάσει σημαντικά το παιχνίδι. Ακολούθησε πιστά το πλάνο του, δεν ρίσκαρε αλλά δε ξέρω κατά πόσο είχε και εναλλακτικές. Παίρνει πολύ καλό βαθμό εκεί που απέτυχαν Λάσο (παταγωδώς) και Τρινκιέρι, στην αντιμετώπιση του Σχορτσιανίτη στέλνοντας για supporting cast στα μακριά χέρια-δαγκάνες του Χάινς  τρείς παίκτες, τζογάροντας τα σουτ και κερδίζοντας από αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως κάπου χάθηκε (αιφνιδιάστηκε στη ζώνη), δεν βοήθησε την ομάδα του και φαινόταν διστακτικός.


-Ο Βασίλης Σπανούλης βρήκε χώρους και έκανε ένα εκπληκτικό 1ο ημίχρονο, όμως η παρουσία του Λάσμε λιγόστεψε τα περιθώρια δράσης.  Στην επανάληψη σκόραρε μόνο ένα κρίσιμο σουτ εκμεταλλευόμενος το μπέρδεμα στην αλλαγή των Κίτσεν-Τσαρτσαρή. Σπουδαία εμφάνιση overall, μοιράζεται τη δόξα με τον Διαμαντίδη του β’ ημιχρόνου. Μεγάλη εμφάνιση από τον Στράτο Περπέρογλου (12π. 4/6σ), ο οποίος κέρδισε κατά κράτος τους σμολ-φόργουορντ της πρώην ομάδας του. Φέτος φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Περπέρογλου εισπράττει από τα χρόνια που υπήρξε βασικό «3» της ομάδας του Ομπράντοβιτς. Η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση του τον κάνουν να ξεχωρίζει στον φετινό Ολυμπιακό.


-Παίκτης-κλειδί ο Κώστας Παπανικολάου. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί με πολύ «αντρικά» καλάθια (και ριμπάουντς) και ουσιαστικά έδωσε την παραπάνω ώθηση που χρειάζονταν οι ερυθρόλευκοι για να πάρουν το διπλό. Στο πρόσωπο του διεθνή φόργουορντ φαίνεται το mentality που έχει χτίσει από πέρυσι αυτή η ομάδα, στοιχείο που την ανέδειξε την πιο "die hard" ομάδα στην Ευρώπη, μέσα από πολλά τέτοια ματς.

-Ο Ολυμπιακός μετά την σφαλιάρα της Πόλης είχε δουλέψει σημαντικά το κομμάτι του αμυντικού τρανζίσιον , ακόμα και εάν έπαιζε με μια ομάδα που δεν χτυπά αρκετά συχνά σε πρώτο χρόνο. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν έτοιμοι με γρήγορες επιστροφές και χέρια άμεσα πάνω στη μπάλα ώστε να ελέγξουν οποιαδήποτε γρήγορη πάσα. Πολύ σημαντικός ο Μάντζαρης εδώ, ο οποίος επαναλαμβάνω (το σχολίασα σε ένα φίλο εχθές) είναι ο παίκτης που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση στον φετινό Ολυμπιακό.


-Ενώ στα πρώτα 20’ η ομάδα του Μπαρτζώκα έπαιξε αρκετά συγκεντρωμένα, δε μπορώ να πω ότι μου άρεσε στα επόμενα 20’. Μάλλον δε μου άρεσε καθόλου στο β’ ημίχρονο, σε αντίθεση με το πρώτο. Φάνηκε να πέφτει στη παγίδα του αντιπάλου, δεν έτρεξε για να του πάρει και τις τελευταίες αναπνοες που είχαν μείνει στα στόματα των 4-5 παικτών που είχαν γράψει πολύ χρόνο στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός ενώ λοιπόν στο 1ο ημίχρονο κυριάρχησε στο παρκέ με κυνική ψυχραιμία, εν τέλει φάνηκε και τυχερός που κέρδισε στο τα τέλος βασιζόμενος σε μερικά δύσκολα και μεγάλα σουτ των Πρίντεζη-Περπερογλου-Παπανικολάου. Κατ’εμέ, φοβήθηκε το ματς περισσότερο από ότι έπρεπε. Σαφώς και έπρεπε να επιδιώξει να ανοίξει το γήπεδο εκμεταλλευόμενος τον πιο δυνατό και έτοιμο να προσφέρει πάγκο του. Οι ερυθρόλευκοι επίσης πλήρωσαν το γεγονός ότι όταν πίεζε ο αντίπαλος δεν είχαν τον παίκτη να βάλουν την μπάλα στο ποστ ώστε να ηρεμήσουν οι ίδιοι και να φθείρουν τον Παναθηναϊκό.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ


Αφορούν κυρίως τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι άλλωστε εκτός ότι κέρδισαν το ματς, αμείφτηκαν με έξτρα χρόνο και εμπιστοσύνη για τη συνέχεια. Σίγουρα και στην άλλη πλευρά κανείς δε μπορεί να γνωρίσει το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του ματς που δίνει μεγάλη δύναμη και ψήφο εμπιστοσύνης σε ομαδικό επίπεδο όμως.. Γιατί σε ατομικό ο Χίλτον Άρμστρονγκ φαίνεται να μην έχει την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ και σίγουρα η αντικατάσταση του δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη.  Όπως είπαμε και εχθές, φόργουορντ θέλει ο Παναθηναϊκός, αθλητικό «4» με αξιόλογο μακρινό σουτ ώστε να γίνει ανακατανομή ρόλων στη φροντκορτ, μειώνοντας τον χρόνο και αυξάνοντας ποιοτικά την συνεισφορά των Πάνκο-Τσαρτσαρή (σε αυτή την περίπτωση παίρνει, όπως κάνει και τώρα, λεπτά ως τρίτος σέντερ συν τον Σκορδίλη που μπορεί να μπεί στην ομάδα).  Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να  παίζει με ξένο των 4 λεπτών αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι ήδη γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης και σε αυτό θα πρέπει να αποδοθεί η όποια καθυστέρηση από εδώ και πέρα.

233 σχόλια:

  1. Υπάρχει τέτοιο 4 στην αγορά αυτήν την περίοδο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τα πρώτα πλάνα μετά το τέλος του παιχνιδιού στους δύο προπονητές του ΠΑΟ....
    Ο Πεδουλάκης με πίεση στο 20 και φανερά απογοητευμένος και ο Μανωλόπουλος χαλαρόοος να του λέει Δεν Πειράζει.
    Τουλάχιστον έμαθε να χάνει στον Άρη!!
    Πλάκα κάνω παιδιά μην παρεξηγηθεί.
    Δυστυχώς για το θέαμα και το καλό μπάσκετ το Ντέρπυ ήταν πολύ νωρίς.
    Ελπίζω να δούμε καλύτερο θέαμα στη συνέχεια της σεζόν και εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες!!
    Jim πιστέυεις είναι σωστή κίνηση παραμονή Αλεξανδρή στον Άρη?? Εγώ είμαι απόλυτα αρνητικός γιατί πιστέυω ότι το σύγχρονο μπάσκετ τον έχει ξεπεράσει...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΟ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ 8.29 ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΙΤΡΙΝΗΣΕ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΛΑΡΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά. Είχα εκφρασει τις αμφιβολίες μου για το τεχνικό τιμ του Άρη ανοιχτά από την αρχή της σεζόν. Νομίζω καταλαβαινόμαστε.. Ο Άρης χρειάζεται κάτι φρέσκο..

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψετε να υπερασπιστώ τον Σωτήρη. Σας έχει πειράξει που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και βγάζετε χολή; Για προσωπικούς λόγους έφυγε κυρίως αλλά και γιατί το project ΠΑΟ είναι πιο ενδιαφέρων. Είναι μορφωμένος, έχει ωραίες ιδέες και είμαι σίγουρος ότι βοηθάει πολύ τον προπονητη, αυτός είναι ρόλος του άλλωστε. Δεν χρειάζεται να χτυπιέται στο παγκο.

      Διαγραφή
    4. Δε μου λες,εσενα αν ο διευθυντης σου στη δουλεια η ο εργοδοτης σου τα κανει μανταρα τι θα πας να του πεις?Τα κανατε θαλασσα κυριε διευθυντα???Αλλα περαν της πλακας ανθρωπινα ειναι αυτα και μπραβο στον Μανωλοπουλο..Αλλος βοηθος θα ελεγε ,αντε μια γκελα ακομα και στην φαγαμε τη θεση

      Διαγραφή
  3. και ανάλογα λεφτά θα συμπλήρωνα έγω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Jim, συμφωνώ σε όλα όσα σημειωσες και για τις δύο εβδομάδες. Πιστεύω όμως ότι ο ουκιτς μπορεί να βοηθήσει πολύ και κυρίως σε διαφορετική πεντάδα με τον διαμαντιδη για να προσδίδει το στοιχείο του απρόβλεπτου σ αυτήν την πεντάδα με τις διεισδυσεις του, είτε τελειώνοντας τη φάση είτε βγάζοντας τη μπάλα σε ακροβολισμενο σουτερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλέξανδρε. Αν είχε σουτ θα μπορούσε να ήταν πολύ χρήσιμος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτό το "απρόβλεπτο" στη συγκεκριμένη θέση, από κάποιον γκαρντ που μπορεί να σουτάρει.

      Διαγραφή
  5. Απο την στιγμη που δεν μπορει να φυγει ο Ουκιτς επιβαλλεται να φυγει ο Κιτσεν....καλος στην οργανωση αλλα σουτ χειροτερο και απ'αυτο του Καλαθη. Κριστμας στην θεση του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κίτσεν μπορεί να "δώσει". Αρκεί να κάνει ένα καλό ματς κ να πάρει μπρος. Ο Κρίστμας είναι άλλη θέση, δεν είναι γκαρντ. Πολύ καλός παίκτης παρ'όλα αυτά.

      Διαγραφή
    2. O Κουφός για combo guard με φονικό σουτ μου φαίνεται πως τον περιγράφει τον Κρίστμας ρε Τζιμ...

      "Ο Κρίστμας είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κι ένας δεινός σκόρερ. Έχει έφεση στο σκοράρισμα και είναι σε θέση να σουτάρει αμέσως μετά από ντρίμπλα. Σε εμάς βελτιωνόταν συνεχώς, ενώ προς το τέλος της περυσινής χρονιάς έγινε ένας πολύ καλός κόμπ-γκαρντ και βελτιώθηκε αισθητά στο πικ εν ρολ"

      "Πιστεύω ότι είναι το αντίθετο του Λο. Είναι πολύ καλός στο 1 εναντίον 1 και σουτάρει πολύ καλά. Ο Λο είναι πιο διεισδυτικός, ενώ ο Κρίστμας έχει τα χαρακτηριστικά του φονιά-σουτέρ".

      Διαγραφή
  6. Είτε ο Άρμστρονγκ αντικατασταθεί, είτε αποφασιστεί να αγωνίζεται ως 7ος ξένος μόνο στην Ευρωλίγκα (έχει φέτος 24 αγωνιστικές μόνο στους ομίλους), είναι επιβεβλημένη η απόκτηση ενός ακόμη παίκτη. Η ομάδα χρειάζεται έναν φόργουορντ όπως τον περιγράφεις (3-4 με χαρακτηριστικό το πολύ καλό σουτ), ίσως όμως περισσότερο έναν ακόμη γκαρντ, για να μειωθεί ο χρόνος του Διαμαντίδη και να πέσουν τα λεπτά του από 32-35 σε 25-28 και να γίνουν ακόμη πιο ποιοτικά, με προσανατολισμό να είναι ξεκούραστος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πεδουλάκης θα αποκτήσει γκαρντ, γι’ αυτό και δεν προχώρησε η περίπτωση Μιλόσεβιτς.
    Στα περί αλλαγής του Άρμστρονγκ οδηγεί κι η εμφάνιση του Λάσμε – κυρίως στα μετόπισθεν. Παρά το μικρό κορμί, ο Αφρικανός είναι αποκλειστικά «5». Εκεί θα παίξει αρκετά λεπτά (θα μοιραστεί τον χρόνο με τον Σόφο με συμπλήρωμα σε χαμηλά σχήματα τον Τσαρτσαρή και μπάλωμα, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Σκορδίλη). Επιβεβαιώθηκε ότι σε σχέση με τον Σόφο ο Λάσμε κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για την ακρίβεια, ό,τι λείπει από τον έναν το έχει ο άλλος, κι αυτό είναι εργαλείο στα χέρια του κόουτς.
    Σε μεγάλο βαθμό η ομάδα έχασε χθες το πλεονέκτημα έδρας κι η ιστορία διδάσκει ότι αυτό συνεπάγεται συνήθως και τον τίτλο. Πλέον πρέπει να νικήσει μία τουλάχιστον φορά στο ΣΕΦ, είτε στην κανονική περίοδο, είτε στα πλέι οφς. Αλλά όλα αυτά είναι πολύ μακριά, το 2013 ή και την άνοιξη. Το καλό νέο είναι ότι ο Πεδουλάκης έχει αρκετό χρόνο – κι όχι άμεση πίεση, αρκεί να μην στραβώσει ο έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολος όμιλος στην Ευρωλίγκα – για δουλειά. Το μισό και βάλε ρόστερ δεν έχει φτάσει ούτε στο 50%, ο δε βαθμός ομοιογένειας είναι μοιραία πολύ μικρός. Αλλά το 2ο ημίχρονο του ντέρμπι αφήνει υποσχέσεις και, κυρίως, προσωπικά με πείθει ότι ο κόουτς Πεδουλάκης ξέρει τι κάνει.
    Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την άνεση της έτοιμης ομάδας και με τον «αέρα» που του έδωσαν οι δυο παίκτες Ομπράντοβιτς (καθόλου τυχαίο) που διαθέτει. Σαφώς κι αυτός περιμένει βελτίωση σε ατομικό επίπεδο (οι τρεις Αμερικανοί κι ο Πρίντεζης δεν τράβηξαν), αλλά αν η χθεσινή του εμφάνιση ήταν κοντά στο 80% των δυνατοτήτων του, ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται ακόμη στο 50% και περιμένει βελτίωση από 7-8 παίκτες μπορεί να ελπίζει ότι το ταβάνι του είναι εξίσου ψηλά. Κι αν βρεθεί ένας αξιόλογος περιφερειακός σουτέρ (ποιας θέσης, είναι θέμα του κόουτς και του πώς θα αντιμετωπίσει τους γρίφους Ούκιτς, Κίτσεν), όλα μπορούν να γίνουν.
    Υ.Γ. Δεν πιστεύω σε οιωνούς, αλλά έχει ενδιαφέρον: από το 2000 κι έπειτα ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στο ΟΑΚΑ 4 φορές: το 2000 (με Μπλου Έντουαρντς), το 2002 (αμέσως μετά την Μπολόνια), το 2007 (με Γκέρσον και σούπερ Σόφο) και το 2011 (στην πρώτη επίσκεψη Σπανούλη). Βρείτε τι έγινε και στις 4 εκείνες χρονιές…
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιόλογη παρατήρηση αλλά να σου θυμίσω τι δεν έχει ο ΠΑΟ που είχε εκείνες τις χρονιές? ... Ομπράντοβιτς, δυστυχώς...

      Διαγραφή
    2. ενδιαφερον στοιχειο αλλα δεν λεει κατι.ειναι γνωστο οτι ο ολυμπιακος ειχε να παρει πρωταθλημα 15 χρονια.οποτε δεν λεει κατι καινουργιο το Υ.Γ. σου.

      Διαγραφή
    3. Δεν αναφερεται στα πρωταθληματα ελλαδας.. Τις χρονθιες εκεινες ο παναθηναικος σηκωσε ευρωλιγκα. Ενα σχολιο εκανε το παιδι,σαν οιωνος,τπτ αλλο δε σημαινει.. Αμεσως να πειτε κατι

      Διαγραφή
  7. Πιστεύει κανεις οτι ο κριστμας θα βοηθούσε τόσο πολυ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τον κιτσεν σιγουρα περισσοτερο!

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δεν έχει σχέση ο Κίτσεν με τον Κρίστμας. Άλλη θέση. Ο Κρίστμας παίζει 3, πλάγιος είναι. Ο Κίτσεν σε αυτόν τον ΠΑΟ πρέπει να παίζει 1. Θα ήταν πολύ χρήσιμος στο 2 με έναν σκόρινγκ πόιντ γκαρντ δίπλα του.

      Διαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω ότι στο τέλος του παιχνιδιού ο Πεδουλάκης δεν διαχειρίστηκε σωστά το υλικό του.Θα έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Μπράμος ειδικά στο τέλος που ο Γιαννόπουλος εκτός του ότι είχε ήδη χάσει 2 τρίποντα μόνος του δεν ήταν καλός και στην προσωπική άμυνα στον Παπανικολάου.Επίσης στα τελευταία λεπτά θα έπρεπε να βάζει Σχορτσιανίτη σε αλλαγες στυλ χαντμπολ με Λάσμε για να απειλεί και κάτω απο το καλάθι και να μην πέφτει όλο το βάρος επιθετικά στον Διαμαντίδη που είχε ήδη σκάσει παίζοντας τόσα λεπτά.
    Για μένα συμφωνω απόλυτα για το αθλητικό τεσσαρι με καλό σουτ απο μακρυά,και επίσης έναν περιφεριακό με έφεση στο σκοράρισμα.Για τον Κιτσεν ενω είχε δείξει καλά στοιχεία δεν με ενθουσιαζει σαν παίκτης διότι φαίνεται ότι δεν έχει τελιώματα.Είναι μια έκδοση Καλάθη.Στο μπασκετ πρέπει να βάζεις και την μπαλα στο καλαθι ειδικά αν παίζεις στην περιφερεια αλλιως είσαι προβλέψιμος και σπαταλάς μια θέση παιχτη στο επιθετικό κομματι του παιχνιδιού μιας ομάδας.Επειδή είναι και φτηνός είναι η μόνη περίπτωση περιφεριακων που πρέπει να εξεταστεί για αποχώρηση.Για Ξανθοπουλο την ιδια γνώμη έχω αλλα επειδή είναι Ελληνας δεν θα σύμφερε μια τέτοια αντικατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΧΤΗ 4,ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ(ΠΑΝΚΟ ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ),ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟ 2 ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟ ΓΚΑΡ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΗ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠ ΤΟ ΣΚΡΙΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ 3/5 ΣΟΥΤ!! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΝΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ,ΟΜΑΔΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΜΕ ΚΟΟΥΤΣ "ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΑ ΣΕΝΤΕΡ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΑΔΑ ΕΔΡΑΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΦΕΤΟΣ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπραβο ρε jim η καλυτερη αναλυση απο παρα πολλους ειδικούς.

    το μόνο που ξέχασες να γράψεις είναι ότι η ποιότητα του αγώνα ήταν πάρα πολύ χαμηλή
    Μην ξέχνας ότι μιλάμε για τον περσινό και τον προπέρσινο πρωταθλητή ευρώπης!

    Μερικά σχόλια
    αρχίζω από τον νικητή:
    ο χάινς αποτελεί για τον ΟΣΦΠ ότι έψαχνε για να αντιμετωπίσει όλα τα επιθετικά τρικ που μπορει να του βάλει ενας αντίπαλος (pick & roll, pick & pop, στις γρηγορες εναλλαγες της μπάλας απο την επιθεση προλαβαινει να προσαρμοστεί, χτες ως πιο ευκίνητος εμποδιζε πολυ τον Σχορτσιανίτη να παρει μπάλα παίζοντας τον από μπροστά) ενώ στην επίθεση βοηθά ανεβοκατεβαίνοντας γρηγορα το γηπεδο στο transition και στο set παιχνίδι μένοντας στα 3-4 μέτρα από το καλάθι αφήνοντας χώρο στο Σπανούλη να κάνει τα drives του.

    η θέση 3 του ΟΣΦΠ είναι η καλύτερη στην ελλάδα. Ο Παπανικολάου έχει τρομερή ενέργεια (ριμπαουντ) και αυτοπεποίθηση που εκνευρίζει (σουτ) ενώ ο Περπέρογλου φαίνεται ανάλαφρος και ξεκούραστος (πέρυσι ήταν εκτός αγώνων) και απελευθερωμένος οπότε με την ποιότητα που έχει αποκτήσει κάνει καλά παιχνίδια. Το θέμα το έχεις γράψει και φάνηκε χτες σε μια φάση στο δεύτερο όπου ο Παπανικολάου έχει βάλει ενα δύσκολο τρίποντο και ο Μπαρτζώκας τον κάνει αλλαγή, τελικά ποιος είναι βασικός και ποιος η αλλαγή.

    Ο Σπανούλης που έκανε με συνέπεια αυτά που ξέρει, αντίθετα ο Πρίντεζης χθες δεν έκανε πολλά πράγματα.

    Ο Μάντζαρης που βγάζει την γλώσσα του Διαμαντίδη και καθε αντίπαλου επιτιθέμενου(όχι πάντα αλλα προσπαθεί) όπου τον παίζει σε όλο τον γήπεδο

    Διαφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ είχε καλές επιστροφές αλλά ο ΠΑΟ δεν επαιζε καλα τον αφνιδιασμό.

    Ακόμα κάτι ο ΟΣΦΠ έχει ένα πλεονέκτημα το οποίο δεν απεικονίζεται πουθενα σε καμία στατιστική, ο ΠΑΟ δεν ρισκάρει να τον παίξει με κλειστή άμυνα γιατί φοβάται τα σουτ 3 πόντων είτε από Σπανούλη, είτε από Αντιτς , είτε από Παπανικολάου , είτε από Law , είτε από Πρίντεζη(έβαλε ένα κρίσιμο χτες) , είτε από Γκετσεβίτσιους (δεν έχει βρεί ρόλο και μάλλον πληρώνει τον ερχομό του Περπέρογλου)

    στον ΠΑΟ
    Μασιούλης (ακόμα έλληνας σύμφωνα με την φανέλα) δεν τράβηξε στην επίθεση και στην άμυνα απλά έκανε τα αναμενόμενα. Περιμένεις περισσότερα από το βασικό λιθουανικό τριάρι σου.
    Ουκιτς μπλέξιμο
    Ο Πεδουλάκης πρέπει να σκεφτεί διαγορετικά να ξεχασει λίγο για αυτούς τους 2 πως θέλει να παιξουν αυτοί για την ομάδα αλλα να προσαρμόσει λιγάκι το στυλ της ομάδας σε αυτούς.
    Παράδειγμα μια πεντάδα με Κίτσεν , Ουκιτς , Μπράμο , Μασιούλις , Σχορτσιανίτη παίζοντας πχ μια αμυνα ζώνης και στην επίθεση isolation στον Ουκιτς μπορεί να βγει ωραίο μπάσκετ.
    Τώρα βλέπουμε τον Ουκιτς να βγαίνει στα φτερά, γιατι την μπάλα την κατεβάζει ο Διαμαντίδης, να καταλήγει σε αυτόν η μπάλα, να πηγαίνει στο drive να προσαρμόζονται οι αμυνες πάνω του και μπλεξιμο.

    Amstrong είναι καλός παίχτης, εγώ είδα να παίζει καλά τον προσωπικό του αντιπάλο (Dorsey) αλλά να χάνεται στις αλλάγες και είναι ξένος που σημαίνει ότι επενδύεις στους ξένους για το κάτι παραπάνω
    Με λίγα λόγια δεν έκανε κάτι που δεν θα έκανε ο Σκορδίλης

    Ο Πάνκο ήταν κακός ειδικά στην επίθεση όπου θέλεις να βάλει πόντους και να σε ξεκολήσει οπότε τον έφαγε ο πάγκος και ο Τσαρτσαρης που παίζει πολύ καλά.

    Ο Λασμε έκανε ένα παιχνίδι αθλητικό αλλά όχι μπασκετικό και μάλλον αυτό φαίνεται οτι είναι το στυλ του οποτε πρέπει να βρεθεί το ταιρι του που θα βάλει και λίγο μπασκετ στην τελική γραμμή.

    Ο Σχορτσιανίτης για κάποιον που ξέρει ποιος είναι τελικά είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος


    ερωτήσεις:
    η ρεαλ προσπαθεί να γίνει ενας ολυμπιακός με καλύτερους ποιοτικά παίχτες , δίεκρινα μια αντιστοιχία χαρακτηριστικων?

    το παρτιζαν-τσσκα το ειδες που σου φανηκαν οι ομαδες?

    ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ σε αυτή την φαση οκτωβρη μήνα σε τι απόσταση είναι από τις άλλες ομάδες της ευρώπης

    ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ σε αυτή την φαση οκτωβρη μήνα σε τι απόσταση είναι από τις άλλες ομάδες της ελλάδας, μπορεί να τις χτυπήσει κάποιος?


    ελπίζω να μην κούρασα
    supersportspy








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ολυμπιακός έχει 4 παίκτες(Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Περπέρογλου) που είναι στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας(όχι όλοι το ίδιο.
    Ομάδες με διπλάσιο μπάτζετ θα τους ζήλευαν και για ειδικούς λόγους ο καθένας χωράνε οικονομικά στον Ολυμπιακό.
    Αυτό είναι μεγάλο ατού.
    Επίσης διαθέτει χρήσιμους ξένους που κάποιες φορές κάνουν και τη διαφορά(χάηνς, λο)
    Ρολίστες επιπέδου(Ντόρσεη, Αντιτς, Μαυροειδής).
    Τέλος έχει 2 νεαρούς στη περιφέρεια(Σλούκας, Μάντζαρης) με μεγάλη προοπτική.
    Αυτή είναι μια ομάδα που είναι δύσκολο να χτυπηθεί από ένα σύνολο με παίκτες που δεν είναι ούτε κλάσης ούτε έχουν κάποια τοπ προοπτική εξέλιξης. Βγάζω έξω Διαμαντίδη και Ούκιτς που έχουν μια πορεία διαρκώς στο υψηλό επίπεδο. Για να έχει ελπίδα ο ΠΑΟ πρέπει να του βγουν παίκτες λαχεία όπως του ΟΣΦΠ πέρσι.
    Αυτό όμως σπάνια συμβαίνει σε τέτοια έκταση

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή Τσαρτσαρής, Σόφο, Μασιούλις, Μπράμος, Λάσμε και Πάνκο δεν είναι top, ούτε έχουν προοπτικές εξέλιξης ? Καλά για τα υπόλοιπα ("ρολίστες επιπέδου") δεν σχολιάζω καν...

      Τι άλλο θα ακούσουμε....

      Διαγραφή
    2. τον περπέρογλου αφού πολλές μεγάλες ομάδες θα τον ζήλευαν το καλοκαίρι που ήταν ελεύθερος γιατί καμιά δεν του έκανε πρόταση. Όλοι οι παίκτες του παο που έφυγαν είχαν προτάσεις από πολλές ομάδες με πολλά λεφτά ενώ ο στράτος μόνο από τον ολυμπιακό και από πάο

      Διαγραφή
    3. Κυριακή, δεν είναι παιχταράς ο Στράτος (δεν μπορείς άλλωστε νά έχεις 10 παιχταράδες).
      Είναι όμως πολύ καλός παίχτης, είναι συνεργάσιμος και ξέρει αυτά που οι άλλοι θέλουν 2 χρόνια για να τα μάθουν. Και δεν πιάνει θέση ξένου.
      Τον αλλάζεις ή με πολύ καλύτερο ή με αρκετά φτηνότερο (προφανώς δεν έκανες το πρώτο απο τα δύο - low budget γάρ - έτσι λέγεται αυτό που ζούμε).
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    4. Πες τα βρε Κυριακή, με μια εμφάνιση ξεχνάμε τα πάντα και γίνονται κάποιοι Kobe!!

      Διαγραφή
  12. Καλησπερα Jim και σε ολη την παρεα,
    απο το παιχνιδι ειδα μονο το 1ο ημιχρονο γιατι ειχα και γω αγωνα!Αρχικα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για τον Ουκιτς. Κολλαει πολυ τη μπαλα στο κατεβασμα και μαζι κολλαει και ολοκληρη την ομαδα.Αναφορικα με τον Αρμστρονγκ εχω την εντυπωση οτι και το προπονητικο τιμ αλλα και οι αλλοι παικτες τον εχουν αφησει μονο του και "εκτος ομαδας". Χαρακτηριστικη η φαση που ειχε τη μπαλα στα χερια και δεν ηξερε τι να τα κανει ενω και κανενας συμπαικτης του δεν πηγε να την παρει χερι με χερι. Οσον αφορα τον Ολυμπιακο εκανε αρκετα καλη εμφανιση πιστευω,αλλα κατι μου λεει οτι μεσα στη χρονια κατι θα στραβωσει ασχημα. Ο Ντορσει φαινεται "αλλου" ενω νομιζω οτι προσθηκη Μαυροειδη δεν κολλουσε και τοσο και ηταν περισσοτερο "αρπαγη" απο τους απεναντι. Και μια ασχετη ερωτηση: Ποια πιστευεις οτι ειναι τα 5 καλυτερα PF στο NBA(με σειρα προτεραιοτητας);;;
    Keep up the good work.
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά σειρά: K. Love, L. Aldridge, D. Nowitzki, C. Bosh, J. Smith (ποιος B. Griffin)

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. την σειρα θα αλλαξω λίγο

      Κατά σειρά: K. Love, L. Aldridge, C. Bosh, D. Nowitzki , J. Smith (σε 2-3 χρονια ίσως μπει ο B. Griffin)

      Διαγραφή
    3. 1.Pau Gasol 2.Dirk Nowitzki 3.Kevin Love 4.Blake Griffin 5.Luis Scola
      6.Chris Bosh 7.Kevin Garnett 8.Zak Randolph 9.Lamarcus Aldridge 10.(καταιδρωμενος)Amare Stoudamire
      Αυτα,και παρακαλω οχι παρωπιδες,αντι-ισπανικες και αλλες...
      Jim o λαος ζηταει NBA preview,top-50 κλπ!!! Papaserv

      Διαγραφή
    4. Για μενα προσωπικα η σειρα εχει ως εξης:
      1.Kevin Love(πρεπει να βελτιωσει λιγο την αμυνα του)
      2.Dirk Nowitzki(χρονια αδυναμια,αν και μετα το πρωταθλημα εχει πεσει λιγο σαν να εχει χασει το κινητρο του)
      3.Pau Gasol(πολυσυνθετος ψηλος)
      4.Lamarcus Aldridge(πιστευω θα τραβηξει αρκετα φετος)
      5.Kevin Garnett(σταθερες αξιες)
      Φετος περιμενω να κανει και παλι μεγαλη χρονια ο Amare.Θα δειξει.Οσο για τον Griffin που αναφερατε πιο πανω για μενα πρεπει να γινει πιο "μπασκετικος" γιατι προς το παρων ειναι αθλητης.Αλλιως θα καταληξει σαν τον Kemp.
      Jim θα με ενδιεφερε πολυ η γνωμη σου,αν μπορεις κανε τον κοπο φιλε.
      gelo

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν χωρίς κατατάξεις ποιούς θεωρώ τοπ.. Σίγουρα τα νούμερα που κάνει ο Λοβ είναι εντυπωσιακά, δε το συζητώ και οι Γκαρνέτ-Ντιρκ είναι σταθερές αξίες (ο πρώτος το'χει γυρίσει στο "5" βέβαια). Στη δική μου ομάδα θα έπαιρνα τον Όλντριτζ χωρίς πολύ σκέψη. Ο Αμάρε παρά τα πάνω κάτω (που οφείλονται στη συνύπαρξη με ένα εκπληκτικό post player όπως ο Μέλο) είναι η μεγαλύτερη επιθετικά δύναμη στη λίγκα για τις θέσεις της φροντκορτ. Πολύ καλός και ο Ντέηβιντ Λι, μου αρέσει πολύ, κομπλέ παίκτης,σκληρός, τα κάνει όλα.

      Διαγραφή
    6. Ααα και για να μη ξεχνιόμαστε, σε διεθνής διοργανώσεις ο Σκόλα τους καταπίνει όλους (άντε να γίνει μάχη με τον Ντιρκ..). Μακράν ο καλύτερος ψηλός στον πλανήτη για τέτοια τουρνουά.

      Διαγραφή
    7. Άλλοι τον έχουν για 5άρι, άλλοι για 4άρι αλλά αν είναι 4άρι ένας είναι ο παίκτης (στο nba.com πάντως είναι "F")...Τιμ Ντάνκαν._

      Διαγραφή
    8. Τζιμ θα συμφωνησω απολυτα για Σκολα..Εξαιρετικος στο ποστ με τις προσποιησεις του,αν και για μενα ο Γερμανος ειναι παλι πιο πανω(οι αδυναμιες δεν κρυβονται!)...Παναγο μαζι σου αλλα αν εκανα την ερωτηση αυτη πριν λιγα χρονια..Πλεον νομιζω πως εχει αρχισει να παιρνει τη φθινουσα πορεια...Απο τις μεγαλυτερες συγχρονες παικταρες ο Τιμοθεος,αν και για μενα ειναι πιο πολυ 5αρι.Νομιζω οτι κολλησε τη θεση του 4 λογω της παρουσιας του Ναυαρχου.
      gelo

      Διαγραφή
    9. Gelo εννοείται πως κρίνω συνολικά τη σταδιοδρομία του Τιμόθεου (πολύ καλό, γέλασα όταν το διάβασα) και όχι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Με κριτήριο τα τελευταία χρόνια σίγουρα δεν είναι στους κορυφαίους αν και στα φετινά πλει-οφ έκλεισε πολλά στόματα (και σπίτια)...

      Διαγραφή
  13. για τον πεδουλακη νομιζω πως πραγματικα στο rotation καπου το εχασε αλλα ηταν και δυσκολο στη διαχειριση ματς καθως αρκετα πραγματα του πηγαν στραβα χωρις να φταει ο ιδιος. νομιζω πως ο μπραμος αλλα και ο πανκο(παροτι αρνητικος οσο επαιξε ειναι ομως αξιοπιστος σουτερ) και λιγοτερο ο σοφο επρεπε να παιξουν καποια λεπτα παραπανω....
    παντως το παλεψε μεχρι τελους και η ζωνη προσαρμογης αλλα και η χρησιμοποιηση του λασμε αρκετο χρονο αν και ανετοιμος τον δικαιωσε.....
    για τον ουκιτς δεν νομιζω να φταει ο ιδιος καθως μεχρι στιγμης δεν του εχουν βρει ρολο στην ομαδα. ουσιαστικα οι εντολες ειναι να κατεβαζει την μπαλα και να την δινει στο διαμαντιδη και οι μονες φορες που γυριζει στα χερια του ειναι στο τελος των επιθεσεων οταν δεν εχει βγει το συστημα για να κανει προσπαθεια ενω πιεζει ο χρονος. πχ στο ματς με τον πανιωνιο υπηρξαν συστηματα για να ποσταρει τον αντιπαλο του το οποιο εκανε με επιτυχια αλλα δεν το ξαναεφαρμοσε ο πεδουλακης σε αλλον αγωνα....
    εδω θα συμφωνησω με τον jim και τις 800χιλ που ελεγε οτι ειναι πολλα καθως αμα τον πηρε ο πεδουλακης γι αυτο τον ρολο τοτε παρομοιο ρολο μπορει να κανει καποιος παικτης με πολυ λιγοτερα πχ ο μαντζαρης στον ολυμπιακο.
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. egw pali pisteuw oti, o pio poly psarwmenos prwtaris se derby , itan o pedoulakis ... einai kalos alla gia auta ta mats thelei xrono ... o mpartzwkas pali apeiros men kai autos ,alla i omada tou paizei akoma me automato apo persi ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. o panathinaikos me veliskovits-papalouka stin thesi amstrong-xanthopoulo ,tha exei pio poiotiki kai tautoxrona pio empeiri omada ... ti les koouts ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με το φιλο απο πανω αν και ο Παπαλουκας δεν εχει και την καλυτερη σχεση με την κερκιδα ειναι υπερπολυτιμος αντι ξανθοπουλου οπωσ και ο Βελισκοσκοβιτσ αντι Αμστρονγκ ( εκτος αν τον θελουν να κουναει τη πετσετα ενω χανουμε για 8 ποντους.... ελεοσ ο τυπος) ενω θεωρω και ο κιλερ κριστμας στη θεση ενος εκ των ουκιτσ που ταλαιπωρει την ομαδα και του κιτσεν που δεν σουταρει με τπτ θα ανεβασουν επιπεδο αμεσσα.Ακομα και Μασσευ μπορει να προσφερει πολυ περισσοτερο.Κριμα το παληκαρι ο Γιαννοπουλοσ χθεσ δεν εμπαινε με τπτ.ΣΩΣΤΗ η παρατηρηση σου για Μπραμος και γενικοτερα για το προφιλ ολησ τησ ομαδασ αλλο ενα εξαιρετικο σου αρθρο εισαι μεγαλη μπασκετοφατσα τελοσ.Ετοιμασε απο τωρα τη λιστα με τουσ ελευθερουσ παιχτες δεν βλεπω να αργει η αποδεσμευση.Αν και με ποναει ο Ολυμπιακοσ ειναι αρκετα καλυτεροσ και θελει συγχαρητηρια.


      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Μιας και ο φιλος παραπανω κανει λογο για Τεο, θα μου αρεσε πολυ να τον δω φετος στη Σιενα.Οπως ευστοχα εχει ειπωθει σε αυτο το σαιτ και αλλες φορες, λειπει πολυ ενας καλος ασσος απο τη φετινη Σιενα.Παναθηναικος ειμαι και θα ηθελα τον Τεο στην ομαδα μου γιατι πραγματικα τον εκτιμω πολυ σαν παιχτη, αλλα για πολλους λογους , οντως φαινεται δυσκολος ενας τετοιος γαμος...Παντως αναφορικα με τον Κιτσεν ,ειμαι της αποψης οτι αξιζει να του δωθει πιστωση χρονου.Μπορει να βοηθησει το φετινο Παναθηναικο...O Λασμε απο την αλλη ,δεν υπαρχει αμφιβολια οτι μπορει να κανει τη διαφορα,κυριως στον αμυντικο τομεα...
      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  16. Καλησπερα μαν, χαιρομαι που η σελιδα σου αρχιζει και παιρνει την αναγνωριση που της αρμοζει, η γνωμη ολων των παιδιων εδω και η κουβεντα ανεβαζει το επιπεδο ακομα παραπανω. Οσο για το γεγονος οτι απαντας σε ολα σχεδον τα σχολια τι να πω... εισαι ενας μικρος θεος. Να κανω μια παρατηρηση αν μου επετρεπετε μονο... ρε παιδες, αφηστε τα οπαδικα εκτος, υπαρχουν τοσες ιστοσελιδες σε καθε "στρατοπαιδο", εδω να μιλαμε καθαρα για το παιχνιδι. Ο εχθρος του παιχνιδιου στην ελλαδα δεν ειναι η κριση αλλα η ψευδοαντικειμενικη δημοσιογραφια. Εδω εχουμε μονο την αληθεια, στα οπαδικα την αληθεια που θελουμε, τους "αντικειμενικους" στην πυρα! Ουτε κλικ. Τζιμαρα, ακομα μια φορα μπραβο μεγαλε. Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν συνεχίσει να παίζει τόση ώρα ο 34αρης Διαμαντίδης δεν τον βλέπει να αντέχει για πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μην ειναι και 40αρης.... για να σε βοηθησω ο διαμαντιδης ειναι 32, ο τσαρτσαρης 33 και ο πανκο 35 και απο τον ολυμπιακο υπαρχουν δυο 30αρηδες ο σπανουλης και ο αντιτς.bodiroga

      Διαγραφή
    2. Αυτό με την ηλικία το ακούω παντού. Για τον Διαμαντίδη και κανένα άλλο βέβαια. Θα σκάσει, δεν θα αντέξει μέχρι τέλος, κτλ. Δύο χρόνια διαφορά έχουν με τον Σπανούλη (συνομήλικοί δηλαδή) και φέτος θα παίζουν και οι δύο 30 λεπτά περίπου. Όσα και χθες. Ενώ άλλοι είναι 38-39 χρονών και παίζουν 82 παιχνίδια τη σεζόν.

      Διαγραφή
  18. Τα πιο σωστά λόγια τα είπε ο Σιγάλας. Το πρωτάθλημα έχασε το ενδιαφέρον του αφού κατά αυτόν ο ολυμπιακός μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ στέφθηκε πρωταθλητής. Πάει και τελείωσε.Επίσης την είπε και στον Δημήτρη γιατί δεν έφερε καλούς παίκτες για να υπάρχει κάποιος αντίπαλος ισοδύναμος του οσφπ. Τώρα πέρα από την πλάκα. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και απλώς επικράτησε ο λίγο πιο έτοιμος. Αυτό που πρόσεξα εγώ ήταν πως οι περισσότεροι παίκτες του παο ήταν άστοχοι και διστακτικοί λόγω άγχους και πίεσης. Ειδικά οι ξένοι δε νομίζω να έχουν ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Σιγαλας ειναι αναξιος λογου.Ο Φασουλας τουλαχιστον ηταν πιο αντικειμενικος.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Είμαι νέος στο blog και πρέπει να πω ότι είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχει ένας διαδικτυακός χώρος για αμιγώς basketball freaks (με την καλή έννοια πάντα).

    Προσωπικά απογοητεύτηκα από την εν γένει εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ωστόσο το οξύμωρο είναι πως την περίμενα. Ο λόγος; Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, βλέπω μια ομάδα κακοφτιαγμένη, με χτυπητές αδυναμίες, η οποία ουσιαστικά συνεχίζει την καλοκαιρινή προετοιμασία της στα επίσημα ματς! Η επιλογή του Πεδουλάκη να μη δώσει δυνατά φιλικά η ομάδα αποδεικνύεται οδυνηρή για το επίπεδο ετοιμότητάς της, αλλά και για την ανύπαρκτη χημεία της. Οι δε κακοτεχνίες στο ρόστερ βγάζουν μάτι:
    - Κίτσεν: Είναι άσος ή δυάρι; Μέτριος πασέρ, κακός σουτέρ, διστακτικός στο ντράιβ, υποφερτός στην άμυνα.
    - Ούκιτς: Όταν κατεβάζει μπάλα, μου θυμίζει τον ΜακΝτόναλντ. Κακός πασέρ, κακός σουτέρ, καλός στα ντράιβ, αλλά μόνον όταν απουσιάζει ο Σόφο και αδειάζει η ρακέτα, μέτριος αμυντικός, τραγικά επιπόλαιος. Η επιλογή του προφανώς στηρίχθηκε στη λογική «να πάρουμε ένα όνομα».
    - Πάνκο: Υπερβολικά σοφτ για βασικό 4άρι, με φανερή αδυναμία προσαρμογής στις απαιτήσεις μεγάλης ομάδας. Το σώμα του είναι στο ΟΑΚΑ και η νοοτροπία του κολλημένη στη Λαγκούν Άρο.
    - Άρμστρονγκ: Ανέκδοτο! Πεταμένα λεφτά σε μια σεζόν που οικονομικά προμηνυόταν ούτως ή άλλως σφιχτή.
    - Μασιούλις: Από ρολίστας πολυτελείας καλείται να γίνει πρωταγωνιστής. Αποτέλεσμα; Απόδοση-ασανσέρ για την ώρα, και σίγουρα υποδεέστερος του Περπέρογλου, ο οποίος «περίσσευε»...

    Μπράμος, Λάσμε και Σόφο θα βοηθήσουν, αλλά επί της ουσίας μιλάμε για μια ομάδα με 8 στοιχήματα και μόνο μία βεβαιότητα - τον Διαμαντίδη. Και τα μαζεμένα στοιχήματα τις περισσότερες φορές τα χάνεις...

    Τέλος, όσον αφορά τον Πεδουλάκη, νομίζω ότι και ο πλέον ανυποψίαστος καταλαβαίνει τη διαφορά τού «κάνω ανάλυση από τηλεοράσεως» από το «προπονώ ομάδα κορυφής». Μπορεί να είναι εργατικός, αλλά το ταβάνι του είναι χαμηλό. Σε μια ομάδα κατά 90% καινούρια, το πρώτο πράγμα που δουλεύεις είναι οι αμυντικοί αυτοματισμοί και η αναχαίτιση του αντίπαλου πικ 'ν' ρολ. Παντελής η αποτυχία του στο εν λόγω κομμάτι, και νομίζω ότι σε αυτό ευθύνονται και οι μεταγραφικές επιλογές του. Στη δε επίθεση, έχουμε ακυρώσει πλήρως το πικ 'ν' ρολ. Ποιος; Η ομαδα που το έκανε μόδα σε όλη την Ευρώπη. Τα συστήματα είναι «η μπάλα στον Σόφο» και το «ψάχνω τον ελεύθερο παίκτη», και πέραν τούτου ουδέν... Φτώχεια καταραμένη.

    Δεν πιστεύω ότι, με αυτό το ρόστερ και αυτόν τον προπονητή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ταβάνι του ΠΑΟ θα είναι η β' φάση της Ευρωλίγκας και οι τελικοί των πλέι οφ, όπου ίσως κλέψει κάποια νίκη. Νομίζω μάλιστα ότι ο σχεδιασμός που δεν ανακοινώνεται έχει ως στόχευση την επόμενη σεζόν, όταν και μένουν ελεύθεροι από την Αρμάνι οι Φώτσης και Μπουρούσης. Ωστόσο, πιθανολογώ ότι μάλλον θα σταματήσει ο Διαμαντίδης, με βάση όσα ακούω τουλάχιστον.

    Κουράγιο και υπομονή, λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Μήτσος δεν σταματάει ούτε φεύγει από πάο. Εδώ έκαναν κάποιες συζητήσεις για ανανέωση.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά προσωπικά άκουσα ότι το καλοκαίρι σταματάει και μάλιστα επιστρέφει μόνιμα στην Καστοριά. Εύχομαι όντως να μην ισχύει, απλά μετέφερα όσα άκουσα.

      Διαγραφή
    3. 11.22 τραγικος χειροτερος δεν υπαρχει.Αντε κανε και ενα μνημοσυνο.

      Διαγραφή
    4. Πότε ο Panko ήταν ρολίστας;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Προς 1.53. Από το να ειρωνεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις, θα ήταν προτιμότερο να γράψεις τη γνώμη σου και το πού διαφωνείς... Γεμίσαμε εξυπνάκηδες...

      Διαγραφή
    6. Προς Desticado Davarosz: Τον Μασιούλις ανέφερα ως ρολίστα, όχι τον Πάνκο.

      Διαγραφή
  20. Νομίζω Βελισκοβιτς και Κρίστμας θα βοηθούσαν πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια διευκρίνιση για το προηγούμενο ποστ.

    Ήδη έχει επισημανθεί ότι στον παρών ιστότοπο δεν κάνουμε διαιτητικές συζητήσεις. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή όχι, σέβομαι απόλυτα αυτήν την επιθυμία του Τζιμ.

    Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται αναφορά σε επιμέρους σημεία του αγώνα, μόνο και μόνο επειδή οι φάσεις μυρίζουν διαιτητικά.
    Στον χθεσινό αγώνα, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξαν οι πολλές ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του Παο. Βολές οι οποίες δεν αντικατοπτριζόταν σε κάποια συγκεκριμένη τακτική (διεισδύσεις, ποστ παιχνίδι) αλλά ας πούμε σε κάποια αγωνιστικό παράδοξο. Αντίστοιχα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν εκτέλεσε καμία στο β' ημίχρονο.
    Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με το σάστισμα του Μπαρτζώκα απέναντι στην πράσινοι ζώνη, ήταν οι κύριοι λόγοι που ο Παο κατάφερε να προσεγγίσει στο σκορ και να γλυτώσει χειρότερα πράγματα...

    Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί σε αυτά;

    Η συζήτηση του πως κερδίθηκαν αυτές οι βολές ή του πως δεν κέρδισε ούτε μια ο Ολυμπιακός, άπτεται πράγματι τις διαιτητοκουβέντας. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο απέφυγα να απαντήσω στους φίλους που έδωσαν έκταση σε αυτήν την πλευρά του ζητήματος (υπαρκτή πλευρά κατά τη γνώμη μου).


    Μια άσχετη παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι ότι μου δημιουργεί ερωτηματικά η μη χρήση του Γκέτσε. Ειδικά στο β' μέρος, όπου ο ολυμπιακός κολλάει στην ζώνη, ο Λιθουανός μπόμπερ θα βοηθούσε. Ενώ από την άλλη, τον Ξανθόπουλο δε θα είχε πρόβλημα να τον αντιμετωπίσει στην άμυνα.
    Ο παροπλισμός του Γκέτσε και η μέτρια κατάσταση του Λο, ίσως οοδηγήσουν σε απόκτηση 6ου ξένου νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου ο λουμπιακος στο β ημιχρονο δεν ακουμπησε την μπαλα ΚΑΘΟΛΟΥ στο ζωγραφιστο, κυριολεκτικα 3-4 φασεις θα βρεις. πως να παρεις βολες; και στο κατω κατω της γραφης:
      1) αμα ηταν υπερ μας οι διαιτητες πως σε αφησαν να πας στο +14, και μην μου πεις για τα 3ποντα, γιατι με αυτα κραταγες την διαφορα, δεν την εχτιζες, και μια φορα που μειωσαμε στους 6 ο σπανουλης εκτελεσε 5 μαζεμενες βολες.
      2) ο ΔΓ δεν εδινε 100χιλ για να κρατησει τον καιμακ, τον καλαθη, τον μπατιστ, θα τα εδινε για να παρει τους διατητες με το μερος του, η μηπως ειναι παναθες και σφυριζαν οικειοθελως υπερ μας; (το ποσο ειναι συμβολικο)

      τελος, η γνωμη μου γιατην διαιτησια χθες: εξαιρετικη, μονο αυτο.

      greenEmperor

      Διαγραφή
    2. Απλα τραγικο ο ολυμπιακος κερδισε και μιλαει για διαιτησια και ο παναθηναικος εχασε και λεει οτι ηταν καλη η διαιτησια!

      Μ'αρεσει που ξεκινας και λες οτι ειναι σεβαστο να μη μιλαμε για διαιτησια και τελικα μιλας για διαιτησια.

      ΥΓ Στο δευτερο ημιχρονο ο ολυμπιακος μονο 3ποντα βαρουσε τι βολες επρεπε να παρει ακριβως?
      Μια φορα εκανε drive ο Σπανουλης και εφαγε ταπα κανονικοτατη.

      Διαγραφή
    3. πληρης απομονωση στο ορεστη τακη τσουκαλα του μπλογκ μη του δινετε σημασια ειναι τρολ

      Διαγραφή
    4. Ορέστη, αφού τρώγεσαι να το πεις, πες το και άσε τα σεις και τα σας...
      Η ουσία των πραγμάτων πάντα η ίδια παραμένει....
      Πρέπει να τα μάθετε και στον μπαρτζωκα να τα λέει, όπως πιάνει ο Σπανούλης καροτσάκι τους διαιτητές στο νεκρό χρόνο των βολών για να διαμαρτυρηθεί...
      έλεος...
      να σου πω εγώ για την οικονομία της κουβέντας, ότι ναι μια ζωή θα παλεύετε τίμια και θρυλικά κόντρα στη διαιτησία, προκειμένου να μην μας ξαναρωτησεις και στο μέλλον;;;;;
      It's a deal???

      Διαγραφή
    5. Ο Χριστοδουλου δεν μας τα λεει καθολου καλα 2 χρονια τωρα..Μετα το επεισοδιο με τον Ντουντα,παιζει Λουμπιακο 80-20 και μαλιστα υπουλα..Οποιος ξερει μπασκετ μπορει να καταλαβει πως σφυριζει ο καθενας..Παρεπιπτωντως,δεν εγινε ουτε ενα φαουλ στον Σοφο τις 5-6 φορες που πεσανε 4 πανω του??Κανονικα σε ολες αυτες τις φασεις επρεπε να δωσει φαουλ..Εκτος αν παιζουμε κυνηγητο η τσιγκολελετα..

      Διαγραφή
    6. Προφανως εννοω ΟΛυμπιακο,αλλα τετοια ωρα τετοια λογια..

      Διαγραφή
    7. Έκανα πολύ συγκεκριμένη και αναλυτική παρουσίαση του "πως" και "γιατί" των βολών στο ματς, στο προηγούμενο θέμα, χωρίς καμία αναφορά σε διαιτητές....βαριέμαι να το ξαναγράφω, αν θέλει ο Ορέστης -ή όποιος άλλος- να καταλάβει και να μάθει τι σημαίνει foul και FT στο μπάσκετ, ας ρίξει μια ματιά...

      Διαγραφή
  22. Εξαιρετική ανάλυση όπως πάντα Jim. Για μένα στον Παναθηναϊκό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην δημιουργία φέτος. Δηλαδή 5 ασσιστ σε 35 λεπτά ας πούμε είναι αρνητικό ρεκόρ 15ετιας (που λέει ο λόγος). Ίσως δεν βοήθησε και το παιχνίδι βέβαια μιας και ο Ολυμπιακός δεν ήταν και πολύ καλύτερος στον τομέα αυτό αλλά το έχω παρατηρήσει και σε αλλά παιχνίδια.
    Για τον Λασμε συμφωνώ θα δώσει πολλά στην ομάδα. Οι βολές σαφώς και δεν είναι κριτήριο για τον παίκτη.

    Τώρα προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομάδα θέλει 2 παίκτες γιατί και για τον Κιτσεν έχω τις αμφιβολίες μου.
    Η δική μου προτίμηση είναι ο Βελιτσκοβιτς και ο Κριστμας. Ανεβαίνεις τρομερά επίπεδο σαν ομάδα με αυτές τις δυο προσθήκες.
    Ο Ουκιτς έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να συνδυάσει και σκοράρισμα και οργάνωση. Μάλιστα ακόμα και μεμονωμένα αν παρεις αυτούς τους δυο τομείς του παιχνιδιού σε κανέναν από τους δυο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
    Με την προσθήκη Κριστμας πας σε ένα παίκτη που θα τραβήξει σκορ οπότε ο Ουκιτς μπορεί να ασχοληθεί μόνο με την οργάνωση του παιχνιδιού ξεκουράζοντας τον Διαμαντίδη που ξεσκίζεται 35λεπτα πασπαρτού και στο 1 και στο 2 και στο 3 καμιά φορά.
    Και αυτός για μένα πρέπει να είναι και ο ρόλος του Ουκιτς. Να ξεκουράζει τον Μήτσο προσφέροντας κάποια ποιοτικά 20λεπτα στο ποιντ. Ασχέτως των χρημάτων που παίρνει γιατί αυτό δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει λογική Ουκιτς και Διαμαντίδη στην ίδια πεντάδα.
    Ο Διαμαντίδης στην φυσική του θέση. Ούτε 2 ούτε 3. Οχι ότι δεν το έχει αλλά η ομάδα χάνει πολλά χωρίς τον Διαμαντιδη στο κεφάλι.

    Ο Κριστμας θα προσφέρει σαφώς φονικό σουτ που χρειάζεται στα ντουμπλαρίσματα του ΣΟΦΟ αλλά και δημιουργία που την έχει.

    Για τον Βελιτσκοβιτς τα έχουμε ξαναπεί. Παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.
    Εναλλακτικά Μασει γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο καλύτερο αυτή τη στιγμή.

    Τέλος για το Πεδουλακη κακό κοουτσαρισμα χθες. Ειδικά στην αμυντική αντιμετώπιση του αντίπαλου. Εξακολουθώ παντως να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο κακός όσο έδειξε χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Β ημιχρονο διορθωσε τα λαθοι του στην αμυνα.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα φίλοι,
    Για το χτεσινό ματς:
    Πεδουλάκης-Μπαρτζώκας σημειώσατε 2. Εξηγούμαι:
    Ο Μπαρτζώκας αντιμετώπισε μ' επιτυχία τον Σόφο και εξάντλησε τον Διαμαντίδη . Προβλέψιμο και απλό θα μου πείτε. Οι βασικές γραμμές είναι εύκολο να οριστούν και η δυσκολία έγκειται στην πραγματοποίηση. Αυτοί οι δυο ήταν τα βασικά κλειδιά του επιθετικού παιχνιδιού του ΠΑΟ, έλυσε το πρόβλημα και πήρε το ματς. Γιατί ο απέναντι, ο Πεδουλάκης σεν αντέδρασε.
    Ποιά είναι τα κλειδιά της επίθεσης του Ολυμπιακού; Κατά σειρά Σπανούλης, ταχύτητα και έκρηξη απο την τριπλέτα Χάϊνς-Πρίντεζη-Παπανικολάου και Περπέρογλου. Στην εξουδετέρωση αυτών των κινδύνων ο Πεδουλάκης δεν πήρε καλό βαθμό. Αντέδρασε αργά και ελλειπώς.
    Π.χ. δεν έχεις ομαδική άμυνα να λειτουργεί και να διαβάζει, ok. Όταν όμως φεύγει η διαφορά στο ξεκίνημα-δείγμα ότι το πλάνο σου δεν δουλεύει-γύρισε σε μια ζώνη που είναι πιο εύκολο να στηθεί απο μια άμυνα μαν του μαν απο κακούς αμυντικούς.
    Η ανάγκη για ζώνη είναι σύμφυτη με τις επιλογές του ρόστερ (Σοφοκλής, Πάνκο, γνωστά) και η καθυστέρηση να τη δοκιμάσεις δείχνει ξεροκεφαλιά. Η ζώνη προστατεύει το καλάθι σου και απαιτεί λιγότερη ενέργεια απο τα αστέρια σου - τους προστατεύει απο την κόπωση. Ξεροκεφαλιά δείχνει και το ρόστερ. Όχι, δεν θα πω για τον Παπαλουκά που δεν το θέλουν στην ομάδα. Όμως ο φτηνός Πελεκάνος, χτες που πελάγωσαν Μασιούλις, Μπράμος και Γιαννόπουλος, θα μπορούσε να σου δώσει κάποια αξιοπρεπή λεπτά και θα έδεινε υπόσταση στην άμυνα.
    Επίσης, εκείνο το καλό midrange σουτ του Άρμστρονγ, απο το χάι πόστ, θα το δείξει στον επόμενο σταθμό; Όσο τον είδα - και όχι μόνο χτες - δεν το επιχείρησε. Θυμάμαι λάθος κόουτς;
    Για το Σοφοκλή:
    Είμαι φαν του Σοφοκλή απ' όταν έπεζε στο λιμάνι. Όμως ρε παιδιά δεν έχει καθόλου εγωϊσμό; Νέο παιδί και τον αχρήστευαν οι βετεράνοι Τομάσεβιτς και Αλβέρτης. Χτές ήταν ο Χάινς, σκάρτα 2 μέτρα παλληκάρι. Αν όμως είχε δουλέψει το κορμί του και κυρίως τα πόδια του, θα πέρναγε τέτοιες λαχτάρες; Θα τους έβαζε στα καλάθια. Αν είχε δουλέψει μαζί με τα πόδια και την αντοχή του, θα είχε μ.ο. σεζόν 25p - 5 reb - 10 κερδισμένα φάουλ. Είναι ντροπή με αυτά τα φυσικά χαρίσματα να παίζει έτσι.
    Στράβωσε που δεν τον ήθελε ο Ομπράντοβιτς. Γιατί, στο NBA τον ήθελαν. Επίσης δεν ξέρει τι θα πεί άμυνα και τι θα πει ρημπάουντ. Έμαθε μόνο να κτυπά βολές.
    Εγώ διαπιστώνω πως δεν θέλει, είναι τεμπέλης. Θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος της γενιάς του. Ήθελα νά ήξερα, δεν ζηλεύει τον Μπουρούση και το Πέκοβιτς και τα χρήματα που βγάζουν;
    Για το μέλλον:
    Του Άρμστρονγκ εξαιρουμένου (λογικά ψάχνουν αντικαταστάτη), στο 4-5 έχεις Πάνκο, Τσάρτσα, Λασμέ, Σόφο, Σκορδίλη. Και κάποιες πεντάδες βάζεις και Μασιούλις. Όχι άλλα 4-5άρια. Άν φέρεις 4άρι πρέπει να φύγει και ο Πάνκο... δύσκολο μου ακούγεται.
    Λείπει ένας δίμετρος μαύρος στο 3, με κορμί, drive και καλό τζαμπ σουτ, με ενέργεια και άμυνα - και να ξέρει μπάσκετ - αρκεί να είναι coachable που λέει και ο Jim και η χρονιά όχι μόνο σώζεται αλλά κοιτάζεις και πάλι ψηλά. Αν πληρώσεις και αγοράσεις παίκτη. Αλλιώς ρούφα το αυγό σου.
    Ο Βελίτσκοβιτς εμένα δεν μου κάνει κλικ. Δεν έχω δει ποτέ το μάτι του να πεινάει. Μου κάνει άχρωμος και νταντελένιος κάπως. Και ως γνωστόν (και) το μπάσκετ είναι αντρικό σπορ.
    Και θέλεις και Παπαλουκά ή κάτι ανάλογο, αν βρείς (ή και συμπληρωματικό δσυνητικά, π.χ. σκόρερ - αρκεί νάναι λογικός, δλδ να μην πουλάει τρέλα και να μην είναι κακός στην άμυνα).
    Τέλος:
    Το άλλο πρόβλημά σου σαν ομάδα - και σημαντικό - είναι πως δεν έχεις 1-2 σπουδαία ταλέντα στη 12άδα για να επενδύσεις στο μέλλον, τώρα που περνάς ότι περνάς και που διάγεις περίοδο χαμηλών προσδοκιών.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Jim, καταπληκτικη αναλυση για αλλη μια φορα. Συνεχιζε την καταπληκτικη δουλεια γιατι πηξαμε στους ξερολες και τους οπαδους-δημοσιογραφους. Σχετικά με το ματς τωρα, καλύτερος ο οσφπ και δικαια νικητης φυσικά. Ωστοσο η ομαδα μου ο ΠΑΟ δεν ηταν τοσο χαλια οσο ακουω και μπορεις να βρεις και θετικα σημεία. Η πλακα ειναι οτι εαν ο κοουτς ειχε κανει καλυτερη διαχειρηση στο χρονο του 3D Θα το κλεβαμε το ματς και θα γινοταν πανικος σημερα με τις 17-0 βολες, γιατι παντα μας φταινε οι διαιτητες όταν χανουμε. Ο Λασμε ανεβασε ένα επιπεδο την αμυνα μας και πραγματικα ηταν απροσπελαστος. Δυο μπασιματα πηγε να κανει ο σπανουλης στο 2ρο και εφαγε ισαριθμες ταπες από 3D και Λασμε. Νομίζω επαιξε σημαντικο ρολο ο Λασμε και δεν εμπαιναν οι παιχτες του οσφπ στη ρακετα μας. Πιστευω ότι θα γινουν αλλαγες στο ροστερ και η ομαδα με υπομονη και πολύ δουλεια θα είναι ετοιμη όταν πρεπει.
    Τελος, νιωθω τυχερος που ειδα άλλη μια συγκλονιστικη παρασταση από κοντα του 3D. Ο ανθρωπος επαιζε κυριολεκτικα μονος του και στο 2ρο αναγκαστηκε να παιξει και αμυνα τον σπανουλη. Ακομα και αν χανεις νιωθεις χορτατος με ότι εχεις δει από αυτόν τον ανθρωπο. Είναι κατι το ασυλληπτο!!!!
    Αυτά και από εμενα και συνεχιζε να μας δινεις τα φωτα σου!!!!!

    Big

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Μπιγκ.. Μεγάλο ματς από τον Διαμαντίδη στην επανάληψη.

      Διαγραφή
  25. Φοβάμαι πως ο Πεδουλάκης, με Ούκιτς και Μασιούλις, παρασύρθηκε προσπαθώντας να ισορροπήσει τα εξής:
    Υποφερτό κόστος και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή νοοτροπία, αν και ο Ούκιτς είναι και αλμυρούτσικος και από νοοτροπία; nba!
    Για τον Πάνκο πλήρωσε μπασκετική παιδεία και το mvp της ACB.
    Για τον Λάσμε πλήρωσε την άμυνα και την ενέργεια.
    Jim, αν - σε μιαν άλλη προσέγγιση - περιόριζε τον αριθμό των ξένων, για να αυξήσει την ποιότητα και αναπλήρωνε το έλλειμα με νειάτα, δίψα και αντοχή, δεν θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα & υποσχόμενη αυτή η προσέγγιση;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θοδωρή ήμουν ξεκάθαρος το καλοκαίρι, δε θα έπαιρνα κανέναν από τους δύο. Ο Μασιούλις βέβαια μπορεί να βοηθήσει και είναι πιό οικονομικός. Ούτε τον Πάνκο. Είχα πεί Πέρκινς-Κρίστμας (γιατί ο καλύτερος spot shooter κ αμυντικός K.C. Rivers που προτείναμε από πέρυσι ήταν πιό ακριβός)-Λάσμε. Το σενάριο σου θα ήταν ενδιαφέρον αλλά κοιτάς σε βάθος χρόνου, την "καις" κατά ένα τρόπο τη σεζόν φέτος (δεν θα ήμουν αντίθετος αλλά με σωστές επενδύσεις).

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα Jim. Πιστεύεις οτι κολλάει ο Dionte στον Παναθηναικό του Πεδουλάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το φιλαράκι.. Έπρεπε να τον είχε πάρει από νωρίς, τώρα έχει παίχτες εκεί με ρόλο και μπορεί να μπερδέψει το ροτέησιον. Σαν στυλ ναι, μπορεί να παίξει, το είχα πεί από το καλοκαίρι. Θα τον υπέγραφα αν δεν μπορούσα να πληρώσω τον -πιό spot- Κ.C. Rivers (που δε θα μπορούσε στο λέω εκ των προτέρων).

      Διαγραφή
    2. ναι αυτό ήταν το point μου. O,τι θέλει κάποιον πιο spot shooter. O dionte είναι πολύ καλός περισσότερο off-dribble και off-screen. Σε μη spot-shooter, ίσως ο Κeith Langford να ταίριαζε σε αυτόν τον Παναθηναικό...

      Διαγραφή
  27. Δύο κακές ομάδες για τις περγαμηνές που τις συνοδεύουν και το επίπεδο που έχουν θέσει διασταύρωσαν τα ξίφη τους και κέρδισε η ετοιμότερη.
    Τρομερή κοιλιά ο φετινός Ολυμπιακός και δεν την περίμενα. Μετά την ξεφτίλα με την Efes (παίκτες και προπονητής δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο, καμία διάθση, καθόλου πίστη, έλειψη πλάνου και ένας σκάρτος δίμτρος ονόματι Kyle Hines να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα - 2011 Autumn reloaded), ακόμη μία γελοιά για πρωταθλητή Ευρώπης εμφάνιση (με εξάιρεση το 2ο δεκάλεπτο) από μία φερόμενη ως καλοκουρδισμένη μηχανή. Καθηλώθηκε από τη ζώνη σαν ερασιτέχνης, χωρίς να του λείπουν οι αξιοπρεπείς σουτέρ, όπως επί Γιαννάκη και Gerson. Ο Dorsey είναι στην κοσμάρα του φέτος (τεράστιο θέμα και είναι κρίμα, το potential που έβγαλε πέρυσι ήταν απίστευτο) και παρόλα αυτά ο Μπαρτζώκας δείχνει να μην πιστέυει το Μαυροειδή. Where is Gecevicius; Αν δεν τον θέλει, ακόμη και απέναντι σε ζώνη μιας κάκιστης επιθετικά ομάδας, όταν δηλαδή η παρουσία του δεν πρόκειται να στοιχίσει στην άμυνα, γιατί τον κράτησε φέτος το καλοκαίρι; Και με τον Ντουντα ήταν τρόπον τινά εκτός rotation, η ενδεχόμενη απομάκρυνσή του δεν θα κατέστρεφε τη χημεία της ομάδας. Μακάρι η ομάδα να ξαναβρεί τα πατήματά της και κυρίως την όρεξή και την ενέργεια που έβγαζε πέρσι.
    Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τις καλοκαιρινές μεταγγραφικές επιλογές του. Armstrong & Ukic δεν έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτό το ρόστερ ήδη από την pre-season, ο άψογος στο ντέρμπυ (η δουλειά του είναι να κάνει τον τερματοφύλακα και όχι να βάζει τις βολές, το γνώριζαν εκ των προτέρων) Lasme είναι ανέτοιμος αφού αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή, ο πιο "dominant" πάικτης στην Ευρώπη, aka Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ίσως και να μην είναι όσο κυρίαρχος θέλουν να νομίζουν ορισμένοι, ο Panko είναι αξιόλογος παίκτης, αλλά ζώντας μια ζωή ως πρωταγωνιστής σε μικρομεσαίες ομάδες είναι δύσκολο (όχι ακατόρθωτο, είναι παικτάρα ο τύπος) στα 35 του να αλλάξει συνήθειες, ο Maciulis φοβάται τα πατήματά του (άρα μάλλον ουδέποτε ξεπέρασε πλήρως τους πρόσφατους τραυματισμούς της τελευταίας διετίας). Ο Γιαννόπουλος είναι ταλέντο με έφεση στο μακρυνό σουτ, αλλά την κρίσιμη στιγμή έχασε ολομόναχος το ελεύθερο. Μαζί με το τρίποντο έχασε και μία ευκαιρία να ανέβει ψυχολογικά και να κερδίσει χρόνο συμμετοχής σε ένα ροστερ που απ' ότι φαίνεται παραμένει ρευστό. Κι όμως ο Παναθηναϊκός, όντας κακός και μονόδιάστατος στην επίθεση κυνηγάει όλα τα παιχνίδια ως τώρα μέχρι τέλους. Ζητείται χαρακτήρας και τα υπόλοιπα θα έρθουν εν καιρώ.
    Υ.Γ.: Τι να πρωτοσχολίασεις για το Διαμαντίδη.... Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο καλύτερας Έλληνας παίκτης!
    Υ.Γ.2: Jim, γνωρίζεις αν ο Ολυμπιακός εκτός από head coach άλλαξε και γυμναστή; Η τρεχάλα που μας είχε συνηθίσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου έχει εξασθενίσει αρκετά..

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδιά ακούγεται παπαλουκας για ΠΑΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να γινει..Πειρα,διαβασμα του παιχνιδιου,θα αποφορτισει πολυ τον Διαμαντιδη και θα προσθεσει μπασκετικη σκεψη.Θα μπορουσε να ειναι το κλειδι για να μην κανεις ανουσιες ηττες [με το σκεπτικο οτι οταν ενα παιχνιδι παει να στραβωσει,μονο ενας εμπειρος και μπαρουτοκαπνισμενος παικτης μπορει να το σωσει] και να βοηθησει στα παιχνιδια που θα κρινονται στον ποντο..Δε νομιζω οτι μπορει να παιξει πολυ,αλλα νομιζω πως μπορει να δωσει πραγματικη υπεραξια στα 15 λεπτα καποιων κρισιμων παιχνιδιων.

      Διαγραφή
  29. Παιδες ολυμπιακος ειμαι κ πιστευω οτι εχουμε το βασικο συστατικο που κανει την διαφορα μεταξυ τ ων 2 ομαδων.την ομοιογενεια κ το γεγονος οτιτου εχει παρει το σκαλπ του παο.φενεται στις κινησεις των παιχτων.εχει σαφες προβαδισμα για το πρωταθλημα κατ εμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδες ολυμπιακος ειμαι κ πιστευω οτι εχουμε το βασικο συστατικο που κανει την διαφορα μεταξυ τ ων 2 ομαδων.την ομοιογενεια κ το γεγονος οτιτου εχει παρει το σκαλπ του παο.φενεται στις κινησεις των παιχτων.εχει σαφες προβαδισμα για το πρωταθλημα κατ εμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδιά αύριο μεσημεράκι μετά τις 14:30 θα απαντήσουμε σε όσα μηνύματα προλάβουμε. Θα είμαστε on line και για όποιον θέλει να μιλήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ξαφνικά σήμερα γράφουν 2 εφημερίδες για συνάντηση Κρίστμας με Ολυμπιακό (προφανώς στη θέση του Γκετσεβίτσιους αν και έχουν θέση ξένου ανοιχτή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αποκτηθεί από τον ολυμπιακό θα είναι μια λανθασμένη κίνηση. Όταν σου λείπει παίκτης στους ψηλούς εσύ να παίρνεις παίκτη για την περιφέρεια και 3 κιόλας. Τι να το κάνεις τον κρίστμας όταν έχεις παπ και περπερογλου;Να τον πάρεις και να τον βάζεις στο 2 και πάλι λάθος αφού υπάρχουν ήδη 4 παίκτες από πίσω χωρίς να υπολογίζω τον γκετσεβίτσιους και τον κατσίβελη;θα υπάρξει υπερφότρωση στην περιφέρεια που ίσως φέρει γκρίνια. κυριακή

      Διαγραφή
  33. Jim Conway...Ο Κριστμας μπορει να μην ειναι ασσος οπως ο Κιτσεν, αλλα εγω (λογω μπατζετ) θα θυσιαζα τον Κιτσεν για εναν παικτη οπως ο Κριστμας...Η ομαδα δεν εχει το σουτ...το ρολο του Κιτσεν μπορει να τον παιξει και ο ξανθοπουλος...τοσο πολυ χειρότερος δεν ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. προσωπικά, διαφωνώ με τους περισσότερους για Κίτσεν. ο παίχτης που είδαμε στα φιλικά είχε αυτοπεποίθηση και δεν φοβόταν να πάρει προσπάθειες. είδαμε ντράιβ, είδαμε σταμάτημα μετά απο ντρίπλα και σούτ απο τα 4-5 μέτρα και αξιοπρεπής οργάνωση με σωστές πάσες στην αδύνατη πλευρά.
    μετά τον τραυματισμό του, είναι φανερό οτι φοβάται να πάρει επιθέσεις πάνω του και έχει 0 αυτοπεποίθηση. θεωρώ οτι είναι καθαρά θέμα RG και πρέπει κάτι να γίνει γι΄αυτό.
    το μεγάλο πρόβλημα βλέπω τελικά να είναι ο Ούκιτς. άσσος δεν είναι με τίποτα, καθυστερεί πολύ το παιχνίδι και αν δεν καταφέρει να πάρει τη μπάλα ο ΔΔ όταν περάσει το κέντρο, πάει σε ατομική επίθεση (συνήθως σκοτωμένη). νομίζω οτι πρέπει να μεταφερθεί στο 2 και ας μην έχει σουτ. τουλάχιστον να απελευθερωθεί απο την οργάνωση του αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μάγκες έχει βουήξει ο τόπος από το πρωί για Παπαλουκά-ΠΑΟ και Κρίστμας-ΟΣΦΠ!

    MANU CHAO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγικο λαθοσ τησ διοικησης αν ο Κριστμας καταληξει στον ολυμπιακο.Θεωρω πωσ η αποκτηση του περα απο επικοινωνιακη νικη προσφερει πολλα στο ροστερ μαζι με Παπαλουκα και ενα 4.

      Κωστας

      Διαγραφή
  36. κατ'αρχην συγχαρητηρια Jim για το καλυτερο μπασκετικο μπλογκ!
    κατ'εμε αν και πιστευω πολυ στον αρτζι με απαγοητευσε λιγο...
    1ον φανηκε οτι δεν προετοιμασε την ομαδα (κυριως ψυχολογικα)και δεν μπορεσε να περιορισει τον σπαν
    2ον στο κοουτσαρισμα εκαψε πολυ νωρις το χαρτι του σοφο δηλ τη μεγαλυτερη σταθερα στο παιχνιδι του παο. ενταξει συμφωνω οτι τον εκλεισε καλα ο οσφπ αλλα δεν το ηξερε πριν το ματς? στα τελευταια 2-3 λεπτα και ενω ημασταν αστοχοι στα σουτ θα μπορουσε να τον βαλει ( εστω και με αλλαγες χαντμπολ με λασμε).
    3ον ο παο εχει δυο σκορερ τον Μητσο και τον Πανκο θεωρω οτι επρεπε να βγουν plays για τον Πανκο στο σετ παιχνιδι(ειναι καλος παιχτης και σκορερ στη προηγουμενη ομαδα του καιισος θελει περισσοτερο χρονο στο παρκε)
    4ον για τον μπραμος τα λενε ολοι......
    για τον ουκιτς ειναι γνωστα... πρεπει να βρει ρολο στην ομαδα(την δουλεια παντως που εκανε περσι ο Καλαθης που κατεβαζε γρηγορα και με γρηγορη σκεψη δεν μπορει να την κανε
    ι...)
    ΥΓ1 προς θεου μην χαρακτηριστουμε μετα χριστον προφητες κουβεντα κανουμε...
    ΥΓ2 ο Χιλτον δεν χρησημευει μονο στο κουνημα της πετσετας στο παγκο αλλα και για το ...τζαμπολ!!!!!!!
    ΥΓ3 απορω τι μπασκετ θα βλεπαμε εαν αυτες οι ομαδες δεν ειχαν ΜΗΤΣΟ καιΣΠΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. BASKET LESSONS
    ================
    Jim Respect.
    Κάποιοι ειδικοί έστεψαν από τώρα πρωταθλητή.
    Κατακρίνουν τις 10 !!!! επιλογές του ΠΑΟ , λές και τις έκανε ΘΕΟΣ ή δεν μπορούν να αλλάξουν μερικές.
    Και ανέλυσαν κατά το δοκούν το πρωτάθλημα , την euroleague , το ΝΒΑ και το διαπλανητικό , από ένα παιχνίδι ντέρμπι στην αρχή του πρωταθλήματος με έναν ασύνδετο , ανομοιογενή , αρολάριστο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ λόγω εντελώς ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ και έναν ΟΣΦΠ ναί μεν δεμένο και γεμάτο , αλλά με προπονητή που ψάχνεται φυσιολογικότατα ο άνθρωπος ακόμα.
    Και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ξεχάστηκε η 30άρα στην Πόλη , ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ,γιατί νίκησε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ αλλά με την ψυχή στο στόμα στο β' μέρος ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΦΟΡΕΤΗ ΟΜΑΔΑ !
    Από το προχθεσινό παιχνίδι βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα και μόνο (κυρίως για ΠΑΟ μιλώ).
    Και οι δύο είναι ανέτοιμοι και ιδίως ο ΠΑΟ.
    Επιβάλεται να αλλάξει ο Χίλτον με ότι είπε ο Jim.Θα απογειωθεί και θα ξεκλειδωθεί ο φόβος της ομάδας , στο αν βγεί ο Σόφο τι κάνουμε επιθετικά και πως σκοράρουμε απο το ζωγραφιστό.
    Επιβάλεται νά ερθει ΒΟΗΘΟΣ του Μήτσου.
    Ηγέτης που θα ακουμπάει η μπάλα και η ομάδα στα δύσκολα πάνω του.
    Και ηγέτη δεν εννοώ έναν αντίστοιχο Μήτσο ή V Span που δύσκολα θα βρείς ,αλλά ένα αγέρωχο παληκαράκι που θα διαβάζει το παιχνίδι θα παίρνει προσπάθειες ορθολογικές ώστε να μας φοβόνται και στα ντράιβ πχ και ΘΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΥΡΙΟΙ όταν και όποτε χρειάζεται !
    ΤΕΛΟΣ.
    υγ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.
    Συγχαρητήρια στον ΟΣΦΠ για την δικαιότατη νίκη του.
    Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στον κόουτς που πάλεψαν το μάτς παρότι νέοι κι ανέτοιμοι.
    (Κόουτς θέλει πολύ δουλειά η ομάδα και δύο προσθήκες να σε χαλαρώσουν και να σου δώσουν απογειωτική αυτοπεποίθηση.)
    Συγχαρητήρια στον Πέρπε που έπαιξε όπως έπαιζε σε μάς και έχει αναρώσει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του.
    ΥΓ2 Σιγά σιγά απλά και ορθολογικά , αν περάσουμε από τον δύσκολο όμιλο μας , πάμε φουλαριστοί για LONDON SCHOOL OF ECONOMIC !!!!
    DOCTOR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και μερικοί ακόμα δεν το πιστεύουν (κάποιος εδώ μέσα κιόλας ανέφερε για τα επόμενα 2-3 παιχνίδια και τα αποτελέσματα που θα καθορίσουν συμπεριφορές), οι -μπασκετικοί- οπαδοί του ΠΑΟ έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, έχουμε δει υπέροχο μπάσκετ, έχουμε πάρει αμέτρητες κούπες, και υποστηρίζουμε την ομάδα βρέξει-χιονίσει...

      Όπως λέμε κάθε χρόνο, και τίποτα να μην πάρουμε από εδώ και πέρα, θα έχουμε να λέμε στα παιδιά μας ότι ζήσαμε και είδαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ever!

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ BIG BIG RESPECT !
      Doc !

      Διαγραφή
    3. Doc Θυμιζεις σε πολλους πως πρεπει να συμπεριφερεται και να αντιδρα ενας γνησιος Παναθηναικος.Για ακομα μια φορα με αφηνεις αφωνο.Απο την Λεωφορο ειμαστε..ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης (Απο Π.Ν. μην ξεχνιομαστε...)

      Διαγραφή
  38. Να κάνω και εγώ μια μικρή παράθεση του πως είδα το ματς:

    1) Τελικά ο Jim βγήκε 100% σωστός, εγώ είμαι στο 50-50 (δηλαδή θα πήγαινα κουβά). Ο ΠΑΟ κράτησε τον ΟΣΦΠ σε μονοψήφια Off.RBs, αλλά παρόλα αυτά δεν κέρδισε. Και γιατί ? Γιατί με περισσότερες κατοχές, περισσότερα RBs, και κοντινά νούμερα σε Blcks,Stls,Assts, είχε χειρότερα ποσοστά σε 2FG, 3FG, FT. Και αυτό εντός έδρας !! Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τι, πως, ποιος και γιατί. Δεν μπήκαν τα σουτ -ως όφειλαν, ελεύθερα τα περισσότερα από επιλογή του Μπαρτζώκα- από την μία, μπήκαν από την άλλη, και έγραψε το ταμπλώ.

    2) Αν και εγώ δεν συμφωνώ ότι "σκάνε" επαγγελματίες παίκτες παίζοντας 32,33,34 λεπτά, παρ'όλα αυτά το γεγονός παραμένει ότι ο Τσαρτσαρής γύρω στο 34'-35' έμοιαζε έτοιμος να καταρρεύσει (το ανέφερε 2-3 φορές και ο speaker από ότι έμαθα), ενώ ο Διαμαντίδης στο τέλος δεν μπορούσε να πάρει ανάσα για να δώσει σωστή πάσα ή να κάνει γερό πρώτο βήμα και να ξεφύγει από τον Άντιτς (ποιον ?!?!). Να μου πεις, κάθε χρόνο καταλήγαμε να παίζουμε με 7,5 παίκτες, απλώς αυτή τη φορά -θέλαμε να- πιστεύουμε ότι είχαμε πιο πλήρες roster...

    3) Την ανάλυση του πως έπαιξαν οι δύο ομάδες την έκανε ο Jim και είναι spot-on.

    4) Για το θέμα των βολών το ανέλυσα διεξοδικά στο προηγούμενο blog.

    5) Η ανισσοροπία στον καταμερισμό του χρόνου ήταν πασιφανής. Χάθηκαν εντελώς Σόφο, Μπράμος και Μασιούλις. Και κάποιος να πει στον Πάνκο ότι δεν χρειάζεται να μιμείται τον ΔΔ, όταν φτάνει κάτω από το καλάθι του επιτρέπουμε να κάνει lay-up....

    6) Όπως είπα και πιο πριν, ο Λάσμε έχτισε τοίχο στην άμυνα, αλλά δυστυχώς χρησιμοποίησε τα ίδια τούβλα και στην επίθεση. Δεν πειράζει, δεν τον πήραμε γι'αυτό. ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ όμως, μαζί με Λάσμε ένα 4αρι που να έχει σουτάκι, γιατί τον Τσαρτσαρή κόντεψαν να τον βγάλουν με φορίο.

    7) Συνεχίζω να θεωρώ τον Σόφο ως το πλέον dominant 5αρι στην Ευρώπη. Απλώς έχει ατέλειες (ή rough edges που λένε στο χωριό μου), που πρέπει να δουλέψει. Στο κάτω-κάτω, και προχθές τη δουλειά του την έκανε, άσχετως τι λένε μερικοί. Απλώς το plan-b στο 4-team που έστηνε ο ΟΣΦΠ δεν δούλεψε.

    8) Για Kitchen και Armstrong, και εγώ βλέπω/μαθαίνω ότι γίνονται προεργασίες...θεωρώ λάθος αλλαγή τόσο γρήγορα (ο Ζοτς δεν άλλαζε ούτε μέχρι το τέλος της χρονιάς π.χ. Ντέλκ), αλλά άλλοι αποφασίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ANTΩΝΗ ΜΑΡΙΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ
      ======================
      Δεν είναι κακό να γίνονται προεργασίες , για να πάρεις αυτούς που θα κουμπώσουν τέλεια.
      Αλλαγές επί Ζότς δεν γίνονταν γιατί είχε κορμό 7-9 παικτών κάθε χρόνο και αν ο Ντέλκ δεν τράβαγε, τράβαγαν αυτοματοποιημένα οι άλλοι !
      Τώρα αν δεν σου βγούν δύο κλειδιά , μπέρδεψες και ξεχαρβάλωσες και τους υπόλοιπους , που αντί να ρολάρουν στις θέσεις τους και να τις παίζουν με κλειστά μάτια στις περιστροφές , στα ντουμπλαρίσματα , στα τρέιλερ , στις παγίδες , παίζουν all arround και παθαίνουν ψυχεδέλεια.
      ΑΝΤΩΝΗ ηταν αδύνατο να μας βγούν και οι 10 αλλαγές παικταράδες και κουμπιά για να κουμπώσουν ταμάμ.
      Γι'αυτό επιβάλεται να αλλάξουν οι παντελώς αδύναμοι κρίκοι.
      Το να μείνει μόνο για την ευρωλίγκα ο Κίτσεν που είναι μαραθώνιος δεν θα ήταν κακό , για να δούμε τι μπορεί να βγάλει πραγματικά σε βάθος χρόνου.
      Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 30 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!
      DOC !

      Διαγραφή
  39. Οι ομαδες χτιζονται το καλοκαιρι και κανουν ταμειο την ανοιξη.Ο φετινος Παναθηναικος ειναι ενα συνονθυλευμα,πιθανως χειροτερο κι απ' αυτο της περιοδου '96-'97.Ο σχεδιασμος της ομαδας που εγινε απο κοινου απο Δημ. Γιαννακ και Πεδουλακη ειναι τραγικος.Αποκτηθηκαν 6 ξενοι που κανεις τους δεν μπορει να κανει τη διαφορα ακομα και κοντρα στον Ικαρο.Φερανε 3 περιφερειακους απο τις 3 μεγαλυτερες σχολες μπασκετ(ΗΠΑ,ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ)και κανεις τους δεν ειναι σουτερ ολκης.Απιστευτο!Και 3 ξενους ψηλους που κανεις τους δεν μπορει ν' αποτελεσει κυριαρχη μορφη σε αμυνα κι επιθεση.Πλην Μητσου,Σοφο,Μπραμου,αντε και Λασμε,αδυνατω να φανταστω ποιος απο τους υπολοιπους παικτες θα βρισκεται στο ροστερ της επομενης σεζον.Και το ερχομενο καλοκαιρι παλι η ομαδα θα χρειαστει χτισιμο απ' την αρχη.με πολλους νεους παικτες και πιθανοτατα νεο προπονητη.Ασε που θα χρειαστει να σπασει και συμβολαια για να ξεφορτωθει παικτες(βλ.Ουκιτς).Και πως να γινει αλλιως οταν χτιστηκε μια ομαδα χωρις περιφερειακο σουτ κι αξιοπιστο παιχνιδι στο χαμηλο ποστ.Με δυο τριαρια ρολιστες(Μπραμος-Μασιουλις),με δυο Αμερικανους(Κιτσεν-Αρμστρονγκ)που δυσκολα παιζουν ακομα και στο γυναικειο και μ' ενα γκαρντ(Ουκιτς)που παιζει μπασκετ αλανας.Το μοναδικο ελαφρυντικο που εχει ο Δημητρ Γιαννακ ειναι οτι πατερας και θειος του παρεδωσαν καμμενη γη.Δεκα συμβολαια που εληγαν και κανενα κορμο ομαδας με προοπτικη πενταετιας,αφου τα τελευταια δυο χρονια με το επιχειρημα της αποχωρησης τους απο την ομαδα,δεν στελεχωσαν την ομαδα με νεο αιμα(Χρυσικοπουλος,Παππας,Μαντζαρης)επρεπε να'χαν αποκτηθει καιρο τωρα.Η χρονια,ειδικα αν δεν γινουν πετυχημενες αλλαγες σε δυο θεσεις ξενων,εινα χαμενη.Καλα θα κανει η διοικηση να ξεκινησει το σχεδιασμο της επομενης χρονιας.Τα ζητηματα για του χρονου θα 'ναι ακομα πιο σημαντικα.Απαιτειται να χτιστει ενας κορμος με βαση ταλαντουχους Ελληνες παικτες και με την προσθηκη ξενων που θα κανουν τη διαφορα(κι ας εχουμε 4 αντι για 6).Εγκαταλειψαμε την πετυχημενη συνταγη της εποχης Ομπραντοβιτς και το πληρωσαμε ακριβα.Και πρεπει τωρα να προσπαθησουμε διπλα για ν'αναπληρωσουμε το χαμενο εδαφος.Ασε που πρεπει να βρεθει κι ο καταλληλος προπονητης...Και λιγα λογια για το ντερμπι..Ελλειψη σχεδιου οπο τον Αρτζι σε αμυνα κι επιθεση..Και ξεγυμνωμα των μεταγραφων των ξενων..Ερωτηση..Χωρις τον Μητσο κι απεναντι σε ομαδα που θα μας παιξει ζωνη,υπαρχει περιπτωση να κερδισουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κείμενο ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ , ΣΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ !
      Από έναν ανώνυμο ΕΛΛΗΝΑ παντελώς !
      Η κριτική του Ελληνικού καναπέ σε όλο της το μεγαλείο !
      ΥΓ Πέρυσι που ήταν όλα καλά όμως και η ομάδα ήταν κτισμένη με χρυσάφια και μαέστρους , το πρωτάθλημα και το ευρωπαικό το πήρε ο αντίστοιχος Παναθηναικός της περσινής χρονιάς , που όταν κτίζονταν όλα μαύρα τα βλέπατε.
      Αυτό δεν σας έχει βάλει μυαλό ;
      Doc !

      Διαγραφή
    2. Ο περσινός Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκα και οι γκρι κύριοι στον ημιτελικό του στέρησαν το τρόπαιο που λόγω φανέλας και εμπειρίας Ολυμπιακός ή Barcelona δεν θα μπορούσαν να του στερήσουν. Επίσης,α αν ο Παναθηναϊκός είχε το χαρακτήρα της περσινής αρμάδας, δεν θα έχανε ούτε από τον χθεσινό Ολυμπιακό ούτε από τη Real ούτε θα χαροπάλευε μέχρι τέλους με την Cantu. Γιατί απλούστατα θα είχε το mentality να καθαρίσει τέτοια παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού. Ο περσινός Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο της σεζόν είχε στο rotation Gecevicius-Lucas-Howard-Κατσίβελη. Εκείνος ο Ολυμπιακός δεν θα πήγαινε πουθενά. Οι συγκρίσεις με πέρσι είναι λίγο αδόκιμες.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ, νομίζω πως η αγάπη σου για την ομάδα δεν σε αφήνει να δεις καθαρά...Κριτική κάνουμε διότι θέλουμε η ομάδα να προοδεύσει και όχι για κάποιου είδους απωθημένο. Ο φετινός ΠΑΟ είναι ομάδα γεμάτη κακοτεχνίες, και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την επιλογή του Ούκιτς δεν υπάρχει: πήρες έναν παίκτη δίχως τα χαρακτηριστικά του πλέι μέικερ που χρειαζόσουν, μόνο και μόνο για να πάρεις όνομα, και μάλιστα χρυσοπληρώνοντάς τον! Το '96, ο Μάλκοβιτς είχε διώξει όλη την ομάδα, πλην Αλβέρτη, Οικονόμου, Βουρτζούμη, Κόρφα, και έπαιρνε με μεταγραφή παίκτες ασύμβατους με το προφίλ της «κοντρολαρισμένης» ομάδας που ήθελε να οικοδομήσει, όπως ο Σκονοκίνι (ήμαρτον...) και ο Ντίνκινς! Τι διαφορετικό έγινε φέτος; Υπεγράφησαν παίκτες χωρίς να εξεταστεί αν και κατά πόσον τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν με αυτό που θέλει να παίξει ο Πεδουλάκης. Δεν ωφελεί να μη βλέπεις την αλήθεια. Το ταβάνι ομάδας και προπονητή είναι χαμηλό, και τέτοιο θα παραμείνει αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές, δηλαδή αλλαγή προπονητή και 3 προσθήκες. Και, προσωπικά, δεν βλέπω τη διάθεση να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ακούω διάφορα περί «στήριξης στον Άρμστρονγκ, που είναι νωρίς ακόμα για να κριθεί», και άλλα τέτοια...

      TYLER

      Διαγραφή
    4. @ tyler

      Οντως φίλε αν μιλάς για αλλαγή προπονητή από τώρα έχεις δίκιο δεν έχουμε σημείο επαφής.
      Τέτοια όμως αυστηρότητα για μιά ομάδα που κτίζεται στο δίμηνο αφότου ξεκίνησε δεν μπορώ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

      @ Desticado

      Νομίζω πως κάνεις πλάκα.
      Γιατί ο περσινός Παναθηναικός ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ έχασε κι από κάποια Μπάμπεργκ στη Γερμανία και από κάποια Καβάλα στην Μακεδονία !
      Και από τον χθεσινό ΟΣΦΠ έχασε και μάλιστα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ όλα τα παιχνίδια στο ΣΕΦ Ξ-Ε-Κ-Ο-Υ-Ρ-Α-Σ-Τ-Α !
      Φίλε Νταβαρόζ σε πιάνω ΕΜΠΑΘΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΝΑΘΑ !
      Πάρα πολύ γρήγορα περιμένεις ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΖΕΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΤΙΖΟΝΤΑΝ ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 5 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ και πέρσι πάτωσε χωρίς αναπνεσυτήρα και σαμπρέλα , να γίνει από τον πρώτο μήνα με Πεδουλάκη.
      Ας γίνουν οι ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ κι αν δεν πάμε ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟ εδώ θα είμαστε και θα μου τα χώσεις.
      ΚΑΙ Ο DOCTOR ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΤΕ !

      Διαγραφή
    5. DOC, δεν κρίνω κακόπιστα ομάδα και προπονητή - απλώς ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ! Τώρα, αν τυγχάνει οι κρίσεις μου (και όλων των υπολοίπων) να είναι αρνητικές, αυτό δεν γίνεται από απροθυμία στήριξης, αλλά διότι όσα εξαγγέλθηκαν το καλοκαίρι είναι πολύ διαφορετικά από όσα επιχειρούνται στο παρκέ. Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΟΥΛΕΥΤΗ! Στο ματς με την Καντού είδα τον Τρινκιέρι, με υλικό σαφώς κατώτερο, να εφαρμόζει πράγματα (άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε αποτυχημένα) που είχαν δουλευτεί στην προπόνηση: υπήρχε πλάνο και τρόπος υλοποίησης. Κάναμε εμείς κάτι ανάλογο; ΟΧΙ! Η μπαλα στο Σόφο και βοήθα Παναγιά ή γύρω γύρω όλοι να βρούμε τουν ελεύθερο παίκτη, χωρίς μάλιστα να διαθέτουμε κλασικό σουτέρ, πλην του πάντα αξιόπιστου Διαμαντίδη! Αυτό δεν είναι μπάσκετ Παναθηναϊκού 2012, αλλά της βερσιόν τού 1991, με Ντέιβις και Μάικλ Πίπος! Καταλάβετέ το: Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ, και περισσότερο τον προπονητή. Δεν κατηγορώ τον υιό Γιαννακόπουλο -αυτά μπορούσε να δώσει, αυτά έδωσε-, αλλά η επιλογή προπονητή υπήρξε 100% αποτυχημένη. Δυστυχώς, ο συμπαθέστατος Αργύρης κλήθηκε να φορέσει κοστούμι μεγαλύτερο από το μέγεθός του, και για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του προσπαθεί να το φέρει στα μέτρα του... Δηλαδή, στηρίζεται επιθετικά σε 2 συστήματα και 3 παίκτες, και αν του βγει έχει καλώς. Αν όχι, τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα του ματς της Δευτέρας...

      TYLER

      Διαγραφή
    6. Και το ότι έχασε από την Καβάλα τι σημαίνει; Ή κυνηγάς τίτλους ή κυνηγάς ρεκόρ.. Ένα και δύο ματς κανονικής περιόδου δεν σε κάνουν περισσότερο ή λιγότερο μάγκα. Το αν έχασε ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ είναι μία διαφορετική ιστορία: άλλη η ψυχολογία του ανέλπιστα (και μάγκικα) πρωταθλητή Ευρώπης πριν και μετά το f-4. Επίσης το αν πρόκειται να κάνει τις δύο αλλαγές άμεσα, μιλάμε για μία ομάδα που δεν ξέρει τι της γίνεται, στελέχωσε τσαπατσούλικα το ροστερ και τώρα το πληρώνει, άρα το κράξιμο είναι εύλογο. Το ίδιο ισχύει και για τον περσινό Ολυμπιακό, μόνο που το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Αν σε δικαιώσει και σένα το αποτέλεσμα (δύσκολα, θαύματα λόγω ιδιόμορφου μπάσκετ γίνονται ελάχιστες φορές: Zalgiris '99-Limoge '93-Ολυμπιακός '12) θύμισέ το μου να σου ζητήσω συγγνώμη

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  40. καλημέρα και από εμένα. συγχαρητήρια για το εξαιρετικό blog σε σένα Jim. καθημερινό ραντεβού για να ξεχαστούμε στο site σου καιμε χαροποιεί το γεγονός πως όλες οι γνώμες γραφονται σε πολιτισμένα πλαίσια. είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού. φίλαθλος.
    σαν πρώτο σχόλιο να επισημάνω το εξής: διαβάζω σήμερα πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Κρίστμας. δεν τον ήξερα το παίχτη. μου φαίνεται καλός. ευελπιστώ πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον παίχτη και θα τον πάρει αλλιώς υπογράφουμε τη φετινή μας καταδίκη ως προς την απόκτηση των εγχώριων κυπέλλων. λείπει πολύ ένας τέτοιος σουτέρ από την φαρέτρα του Πεδουλάκη. ευχαριστώ.
    Johan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιόχαν, να'σαι καλά. Καλός παίκτης, πολύ καλός σουτέρ αλλά οι ομάδες είναι στημένες ήδη, μπορεί να μπερδέψει..

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα στην παρέα,

    Το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό από δύο ομάδες ανέτοιμες και ασύνδετες. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και θα ήταν πολύ ανησυχητικό να ήταν έτοιμες οι ομάδες Οκτώβρη μήνα.

    Ο Ολυμπιακός εμένα προσωπικά μου φάνηκε μέτριος αφού αν εξαιρέσουμε τον Σπανούλη,τον Περπέρογλου και τον Παπανικολάου όλοι οι άλλοι ήταν κακοί με αρχηγό τον Ντόρσευ που ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στη συνέχεια της χρονιάς είναι αλήθεια οτι περιμένω τον Παο να βελτιωθεί πάρα πολύ αλλά μου φαίνεται δύσκολο να ξαναβρεθούν οι 2 ξένοι και ο Πρίντ σε τόσο κακή κατάσταση.

    Πάρα πολύ καλή δουλειά του Χάινς στον Σόφο που τον εξάντλησε με το συνεχές overplay. Σε 11 λεπτά που αγωνίστηκε,κουράστηκε περισσότερο από όσο έχει κουραστεί συνολικά σε όλα τα ματς που έχει παίξει φέτος. Τελικά,μήπως ο Σόφο είναι "τεράστιος" με τους "μικρούς" και "μικρός" με τους "μεγάλους"????

    Ρε συ Jim, ο Σλούκας θα μου πεις τι έχει πάθει φέτος και αντί να κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά φαίνεται να μένει στάσιμος(ου μην κανει και βήματα πίσω)????

    Μήπως τελικά (ιδέα ρίχνω χώρις να σημαίνει οτι θα ήταν σωστό να γίνει) θα πρέπει να αλλάξει ο Γκέτσε με κάποιον στο 5 που να παίζει πλάτη για να βρεί χόρο ο Κατσίβελης που βοηθάει σε πολλά περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού και είναι καλύτερο project????



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται πως ο Σλούκας είναι αυτός που "σπανουλίζει" περισσότερο στο παιχνίδι του (αναφέρομαι στη διάθεση για πρωτοβουλία, στο εύκολο σκοράρισμα και στη συγκριτικα μικρότερη προσήλωση στην οργάνωση) από τους 3 νεαρούς γκαρντ του Ολυμπιακού και κουμπώνει καλύτερα με τους άλλους 2 από ό,τι οι άλλοι δυο αναμεταξύ τους που φαίνεται να μοιάζουν πολύ σε σωματοδομή και επιθετικό παιχνίδι (αν και ο Κατσίβελης από το λίγο που τον έχω δει μοιάζει πιο πλήρης επιθετικά από το Μάτζαρη πριν αυτός πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά το ίδιο άτολμος ή φειδωλός αν θες).

      Το ιδεατό θα ήταν να μείνουν και οι 3 με το καθένα στο ρόλο του στον Ολυμπιακό και στην Εθνική φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Στο μόνο που νομίζω οτι μοιάζουν ο Σλούκας με τον Σπανούλη ειναι στις πρωτοβουλίες που δεν φοβουνται και δεν διστάζουν να αναλάβουν. Κατά τα άλλα είναι πολύ διαφορετικοί παίκτες με κύριες διαφορές στο drive και στα πόδια που υστερεί πολύ ο μικρός.

      Πάντως ο Κατσίβελης θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει χρόνο ίσως αφήνοντας και κάποιους παίκτες σημαντικούς εκτός 12ας αρχικά στην Ελλάδα τουλάχιστον. Είναι πολύ σημαντικότερο project για την ομάδα απ'ότι ο κάθε κοινοτικος και αμερικανός που έρχονται στην Ελλάδα για 1-2 χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Δε μπήκα σε λεπτομέρειες του επιθετικού τους παιχνιδιού αλλά σε πιο γενικά χαρακτηριστικά. Ούτε ο Σπαν ούτε ο Σλούκας είναι αυτό που λες καθαρός άσος όπως π.χ. ο Μάτζαρης αλλά κοιτάζουν να σουτάρουν αρκετά. Επίσης έχουν μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα που δεν έχουν πολλοί παίκτες στη θέση τους.

      Συμφωνώ πως υστερεί σε πόδια, ταχύτητα, έκρηξη αλλά έχει καλύτερο σουτ από το Σπαν στην ηλικία του και πολύ καλό σουτ μετά από ντρίμπλα.

      Γενικά ο Σλούκας είναι ο αγαπημένος μου λόγω θράσους και "αυγών". Μακάρι ο Κατσίβελης να βγει που για μένα είναι αυτός με τις υψηλότερες δυνατότητες και τις καλύτερες προδιαγραφές από τους 3. Θέλει δουλειά όμως και στήριξη όπως λες.

      Θα ήταν ιδανικό σενάριο του χρόνου να έχουμε στην ομάδα μια ελληνική 4άδα με πρωταγωνιστικό ρόλο στα γκαρντ. Οι 3 είναι σίγουροι από φέτος εκτός και αν έρθει ο Κρίστμας, οπότε ίσως ο Σλούκας βγει εκτός rotation και ο Γκετσε εκτός 12άδας...

      Διαγραφή
  42. Ο περσινος Παναθηναικος απετυχε γιατι χτιστηκε τελευταια στιγμη ελεω της τακτικης του μενω-φευγω απο τ' αδερφια.Ποια χρυσαφια και ποια παλατια φιλε με κινησεις τυπου Λογκαν και Σμιθ;Αν δεν μπορεις να δεις καποια πραγματα οπως ειναι,τι να πω..Και για την κριτικη απο τον καναπε απλα σου λεω πως απο το '92 και μετα αγοραζω διαρκειας.Κατι που εκανα και φετος.Και καθε σεζον δινω το παρων σε τουλαχιστον 15 ματς...Τελος παντων..Ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπραβο στον Jim για το blog που εστησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aκόμα περιμένω όνομα να σε προσφωνήσω ανθρώπινα ανώνυμε.
      Αν πραγματικά υποστηρίζεις όσα λές για μιά ομάδα ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΜΕ 12 ΣΤΙΣ 14 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ με παιχνίδια μισού μήνα στα πόδια της , τότε πραγματικά στενοχωριέμαι έστω που σου απάντησα.
      Να πώ τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ του μισού μήνα ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ παικτών , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ακόμα και σαν απλό πεδίο ήπιας λεκτικής αντιπαράθεσης.
      ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ.
      Γειάσου από μένα.
      DOC !

      Διαγραφή
  43. παιδια κατι ψηνεται με παπαλουκα δεν ειναι τυχαιο αυτο που βγηκε.μακαρι!
    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιατί τόσο μένος με τους Αμερικάνους δεν μπορώ να καταλάβω. Προφανώς και ο κόουτς ξέρει καλύτερα αλλά ας μου πει κανείς τι λάθη έκανε προχτές ο Άρμστρονγκ και έπαιξε μόνο τα πρώτα 4 λεπτά. Ή τι λάθη έκανε με την Καντού που επίσης έκανε το ίδιο. Σόρρυ, αλλά έτσι ο παίκτης καίγεται. Τον βγάζεις για να μπεί ο Σόφο, οκ. Αλλά μετά γιατί δεν τον επαναφέρεις έστω για 2-3 λεπτά να πάρει 1-2 προσπάθειες μπροστά να πάρει τα πάνω του; Κάκιστη διαχείρηση παίκτη. Δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος παίκτης ο Χίλτον αλλά αφού τον επέλεξαν ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να τον εκμεταλλευτούν. Με 4 λεπτά δεν γίνεται δουλειά. Για τον δε Κίτσεν ακούγονται πάλι πολλά την στιγμή που ο Αμερικάνος προχτές σε μια φάση που τελείωνε ο χρόνος, είδε σαν άλλος Διαμαντίδης τον Ματσιούλις να κάνει κίνηση στην πλάτη και πήραμε καλάθι-φάουλ. Αυτό λέγεται οξυδέρκεια και ηρεμία στο παιχνίδι. Και αυτός δεν έχει πάρει άπειρα λεπτά συμμετοχης. Αλλά έχει προσόντα απίστευτα, στην προετοιμασία έβγαλε μάτια και φαίνεται ότι οι πεντάδες με αυτόν μέσα έχουν μεγαλύτερη ισορροπία.
    Όπως φαίνεται έγιναν λάθη στην στελέχωση της ομάδας. Αλλά αφού το ρόστερ έγινε έτσι ας μείνει έτσι σε πρώτη φάση και αν τόσο κάποιοι δεν μπορούν τότε ας αλλάξουν. Δεν είμαι αμάν και θαυμαστής του Άρμ αλλά αυτό δεν γίνεται παίδες. Δεν τον έχουν βοηθήσει καθόλου. Ότι είναι στάρτερ και παίζει 4 λεπτά είναι σκέτη κοροιδία και απογοητεύει τον παίκτη ακόμη περισσότερο.
    ΥΓ Εμένα ο Ούκιτς μου αρέσει. Στο πρώτο ημίχρονο μόνος του μας κράτησε σε λογικές αποστάσεις. Και νομίζω γι αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε. Καλός οργανωτής ουδέποτε δεν ήταν αλλά μπορεί να βοηθήσει και εκεί αν του δώσεις τα κλειδιά στην επίθεση τουλάχιστον σε σχήματα χωρίς Διαμαντίδη.
    Curry13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Συμφωνω απολυτα οσον αφορα τον Αρμστρονγκ.

    Αν και εδω σ' αυτο το φορουμ εχουμε πει απειρες φορες οτι με μαθηματικη ακριβεια η αποκτηση του Λασμε ακυρωνει τον Αρμστρονγκ, ο Πεδουλακης πρεπει να προσπαθησει να τον χρησιμοπιησει οσο γινεται καλυτερα χωρις να σκεφτεται οτι μπορει να αντικατασταθει.

    Το να τον βαζεις 4' στην αρχη μονο σημαινει οτι τον βαζεις για να μη φορτωθουν νωρις με φαουλ οι αλλοι ψηλοι που εχεις. Αυτο ειναι αδικο κατα τη γνωμη μου. Μπορεις να τον βαλεις στα τελευταια 1-2' των πρωτων τριων δεκαλεπτων η οταν η ομαδα δεν θελει να ρισκαρει τα φαουλ στο Σοφο.

    Επισης η χρησιμοποιηση του ειναι λαθος. Ο Αρμστρονγκ δεν φαινεται να εχει παιχνιδι στο low post οποτε δεν μπορεις να τον παιξεις οπως τον Σοφο. Πρεπει να παιρνει τη μπαλα οταν η ομαδα τρεχει ωστε να του δινει την ευκαιρια να παιξει με φατσα στο καλαθι. Αλλα ειπαμε, γι αυτες τις δουλειες ειναι καλυτερος ο Λασμε οποτε...

    Για τον Ουκιτς: δεν ειμαι φαν αλλα δεν υπαρχει περιπτωση παιχτης με τετοια ποιοτητα να μη βελτιωθει. Νομιζω οτι κι αυτος οπως και ο Κιτσεν ειναι μπερδεμενοι σχετικα με το πως πρεπει να παιζει η ομαδα. Ο Ουκιτς εχει τα εφοδια να παρει προσωπικες προσπαθειες με επιτυχια αλλα εδω του λενε να το παιξει δεκανεας του Διαμαντιδη, ενα ρολο που δεν εχει παιξει ποτε στην καριερα του οποτε εινα εξω απ' τα νερα του.

    Αλλα για μενα η μεγαλυτερη εκπληξη ηταν η αποδοση του Πανκο. Ειλικρινα μου θυμιζει τους Αμερικανους που εχουν κατα καιρους οι Κολοσσος/Περιστερι/Μαρουσι κλπ. που ενω βγαινουν πρωτοι σκορερ σε παιγνιδια που δε μετρανε, ειναι ανυπαρκτοι στα ντερμπυ (περιπτωση Στηβεν Σμιθ και χειροτερος κατα τη γνωμη μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παιδιά, τον Βελισκόβιτς δεν το ξέρω καλά. Τι είδους παίκτης ειναι; Θα ταίριαζε στον φετινό ΠΑΟ;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βελίτσκοβιτς είναι 4-άρι που μπορεί να παίξει και 3 σε ψηλά σχήματα, έχει αξιοπρεπές σουτ αλλα είναι "σοφτ" για 4-άρι και αργός για 3-αρι και αποδεδειγμένα δε μπορεί να παίξει σε τοπ επίπεδο. Δε νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι που οι Πανκο/Μασιούλης να μη μπορούν να προσφέρουν. Συν του ότι είναι τραυματίας...συν του ότι έχει να πάιξει μπάσκετ πάνω από ένα χρόνο και αφήνεις την ομάδα "γυμνή" στο 5.
      Τζιμ, πιστευω ότι η το κουτσάρισμα του Πεδουλάκι ήταν πολύ καλό στο 2ο ημίχρονο. Έκανε τα αυτονόητα: έβαλε τον Γιαννόπουλο στη θέση του Μπράμου επειδή έχει καλύτερο σουτ και επειδή ο Μπαρτζώκας το άφηνε το τρίποντο (επειδηκτικά θα έλεγα). Αν μπαιναν τα 3 ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΑ τρίποντα (που ήταν και το πιθανότερο), δε θα μιλούσε κανένας. Σωστά έκλεισε τη ρακέτα με Λασμέ και Τσαρτσαρή (και ΟΧΙ Σοφο). Ο ΟΣΦΠ νίκησε γιατί έβαλε μερικά πολυ μεγάλα τρίποντα (από 1 ο Σπανούλης, Λω, Παπανικολάου, Περπέρογλου). Το τρίποντο από τον Σπανούλη ήταν το καρφί: παιδίκή άμυνα απο τον (κατα τ'αλλα ωραίο προχτές) τσαρτσαρή ο οποίος δε καταλαβαίνει την αλλαγή στο μαρκάρισμα και πάει στη ρακέτα και χαρίζει ένα ωραίοτατο τρίποντο στον Σπανούλη. Σωστή και η επιλογή του μπαρτζώκα να παίξει με Παπανικολάου, καθώς είναι πολύ πιο αθλητικός και γρήγορος από τον γιαννόπουλο ο οποίος δε μπορεί να τον ακολουθήσει και έφαγε ένα μεγάλο τρίποντο...
      Για τον Ουκιτς, πιστευω ότι το στυλ του ΠΑΟ είναι τέτοιο που ασφυκτυά ο ίδιος (και η ομάδα), ειδικά όταν υπάρχει μέσα ο Μήτσος. Αλλα πιστεύω ότι σιγά σιγά θα βοηθήσει με τον τρόπο του (όπως και ο Μασιούλης). ΑΠό τον Πάνκο δε περιμένω περσσότερα πράγματα απ'ότι εχω δει μέχρι στιγμής.
      Απογοητευτικά απο τον ΟΣΦΠ στο δευτερο ημίχρονο...περιμενα να το καθαρήσει ΑΝΕΤΑ, ειδικά όταν δεν υπάρχει αντίπαλος (πλην του Μήτσου)
      Αλλα για τον ΠΑΟ είμαι αισιόδοξος, σιγά σιγά θα βρουν το δρόμο τους, θα μπουν τα σουτ και θα λυθεί η ομάδα..μια μεγάλη νίκη χρειάζεται και τίποτε άλλο
      αυτά το ολίγα,
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Ειπες μια μεγαλη αληθεια...Αμα βλεπεις τον Γιανοπουλο διπλα στον Παπανικολαου.σου ερχεται να βαλεις τα κλαματα και με τον Γιανοπουλο και με τον Πεδουλακη που τον κουβαλησε..Αλλα τι ψαχνεις να βρεις..Ο ενας παει στο γυμναστηριο και ο αλλος στο κομμωτηριο..

      Διαγραφή
  47. jim με βαση αυτα που βγαινουν απο το ρεπορταζ του παναθηναικο ποιο σεναριο θα προτιμουσες? αντικατασταση αμστρονγκ με περιφερειακο και μετακινηση για καποια λεπτα του μασιουλις στο 4 ή παπαλουκα και αντικατασταση αμστρονγκ με 4αρι(προφανως με μικροτερο συμβολαιο απο την αλλη περιπτωση με τον περιφερειακο)?
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. JIM συγχαρητήρια για τα άρθρα και τις basketικές σου γνώσεις.
    Πιστεύω οτι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενα αξιόπιστο σουτέρ και ενα 4αρι που θα έχει καλό περιφερειακό σουτ και παιχνίδι πάνω απο το καλάθι. Ποιοί απο τους ελεύθερους πιστεύεις οτι θα ήταν ιδανικοί;;Πέρα απο τον 3D δεν υπάρχει άλλος με καλό τρίποντο κάτι που έχουμε να δούμε απο όταν έπαιζεο Ntrou.Στο 4 πέρυσι είχαμε τον Καϊμακ που κάπως μπήκε στα παπούτσια του Φώτση αλλά ο Πάνκο δεν είναι ο παίχτης που θα σε τραβήξει στα δύσκολα, δεν είναι killer κάτι που έδειξε και στο derbi.Σε παρακαλώ απάντησε μου. Ευχαριστώ και συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε. Η αγορά του ΝΒΑ έχει καλές περιπτώσεις (ελεύθερους εννοώ) θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα άρθρο σύντομα. Με τον Καϊμακόγλου θα ήσουν κομπλέ, δε το συζητώ.

      Διαγραφή
    2. Με σωστη αρχικη διαπραγματευση πριν περασει 1 μηνας αδιαφοριας ο Καιμακογλου εμενε ευκολα με 700-800 χιλ..Το θεμα ηταν οτι ακομη και τωρα δεν εχει αντιληφθει ο Αρτζι ποσο του λειπει αυτος ο παικτης,και αγωνιστικα και σε επιπεδο κλιματος ομαδος.Ισως περσυ δεν παρακολουθουσε την ομαδα..

      Διαγραφή
  49. Νομιζω οτι καποιοι παναθηναικοι δεν εχουν καταλαβει οτι η ομαδα τωρα χτιζεται και οτι δεν θα ειναι πια η ομαδα που ξεραμε ακομα και οταν χτιστει.Ο πανκο δεν ειναι φωτσης ο ουκιτς δεν ειναι σαρας ο λασμε δεν ειναι μπατιστ ειναι μερικα απο τα σχολια μα και βεβαια δεν ειναι η ομαδα απο τα σχεδον 30 εκ μπατζετ εχει πεσει καπου κοντα στα 10 ειναι σαν να ειχες μια μερσεντες και να πηρες ενα φορντ καλο αμαξι δεν λεω αλλη κατηγορια ομως ,συν οτι εχει αλλαξει και ο οδηγος του.Το ταβανι αυτης της ομαδας ισως και με τις μικροαλλαγες αν αυτες γινουν θα ειναι να χτυπησει το πρωταθλημα πραγμα εξαιρετικα δυσκολο ας μη γελιομαστε , ο κριστμας η ο παπαλουκας η ακομα το 4αρι που ολοι φωναζουν για την αποκτηση του θα τονωσουν σιγουρα το υπαρχον υλικο ομως και παλι ο ολυμπιακος ειναι αρκετα βηματα μπροστα μας και το μονο που φανταζει ικανο να του στερησει και τον φετινο τιτλο ειναι τα φαντασματα του παρελθοντος και ο μπαρτζωκας που ποτε δεν ειχα σε υποληψη.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πιστευω πως με τον καιρο ο Λασμε θα δεσει με την ομαδα και θα ειναι πραγματικος εφιαλτης στην αμυνα για οποιονδηποτε...Θα μας βοηθησει παρα πολυ σε πολλους τομεις που περυσι υστερησαμε υπερβολικα.(ριμπαουντ, μπλοκ αουτ, ταπες, επιθετικα ριμπαουντ, αμυνα στο πικ εν ρολ (εκτος απο Μπατις περυσι)..Διαμαντιδης απεδειξε για ακομα μια φορα γιατι ειναι ο πιο καλος Ελληνας ολων των εποχων και ο καλυτερος παικτης στην Ευρωπη τα τελευταια 5 χρονια..
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ρε Jim γίνεται ο Παναθηναικός να θέλει παίκτη να τραβήξει στο σκορ κουπί και να συζητάει ο Ολυμπιακος με Christmas?
    Πολύ καλός παίκτης με φαρμακερό σουτ.Δεν θα ταίριαζε στον ΠΑΟ αυτός ο παίκτης?Μαζι με Παπαλουκά πιστεύω θα ήταν καλές προσθήκες και ας πάρει χρόνο ο Σκορδίλης στο 5 που για μένα το αξίζει το παιδί.
    Trif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες αδερφέ. Ο Παναθηναικός ειναι αυτος που χρειάζεται τον Κρίστμας, αλλα ο Ολυμπιακός ειναι αυτός που ενδιαφέρεται. Το θέμα όμως ειναι, οτι ο ΠΑΟ δεν έχει θέση ξένου ενώ ο ΟΣΦΠ έχει. Ο ΠΑΟ πρέπει να αποδεσμεύσει κάποιον πρώτα για να κάνει κάποια κίνηση. Τον Κίτσεν δεν πρόκειτε να τον αποδεσμεύσουν απο τοσο νωρίς, αφού τον πιστεύουν και... πληρώσανε 300 χιλ. να τον πάρουν απο το Ισραήλ. Ο Άρμστρονγκ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποχωρήσει, αλλα η λογική λεει οτι θα τον αντικαταστήσουν με 5αρι ή 4αρι.
      Ο Παπαλουκάς ειναι εξαιρετική περισπτωση -αγωνιστικά-, διότι είναι Έλληνας, έμπειρός, πολύ καλως πλεί μεικερ (όπου ο ΠΑΟ δίχνει να μην πάει καλά στην οργάνωση), θα βάλει μερικά σημαντικά σουτ, και γενικός θα προσφέρει 10-15 ποίοτικά λεπτα και θά δώσει ανάσες στον ΔΔ. Το πρόβλημα με τον Παπαλουκά ειναι αλλού.Δεν ειναι απ'τα αγαπημένα παιδία τον φιλάθλων του ΠΑΟ. Υπήρξαν μεγάλες κόντρες στο παρελθόν. Βέβαια, μπορεί να μην θέλει και ο Παπαλουκάς ο ίδιος να μπεί σε αυτήν την διαδεκασία.
      Ο Σκορδίλης έχει περιθώρια βελτίωσης (δεν θα τον έλεγα εξελίξιμο), και γενικώς μπορεί να προσφέρει. Δεν βλέπω τίποτα καλυτερο στον Άρμστρογκ. Αξίζει καμία ευκαιρία.
      Τέσπα, ο ΠΑΟ είναι νεα ομάδα, θέλει χρόνο να δέσει, και είμαι σίγουρος οτι οι παίκτες θα αποδόσουν τα αναμενόμενα.
      Σίμος

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα Jim.

    Αν ισχύουν τα σενάρια που βγήκαν στις εφημερίδες σήμερα οτι ο Μπαρτζώκας θέλει τον Κρίστμας,μπορεις να μου απάντησεις κάποιες απορίες που έχω :

    1)γιατι έχει φαγωθεί να τον πάρει και να διαταράξει τις ισορροπίες μιας ήδη στημένης ομάδας?

    2)Έχει η ομάδα πρόβλημα στο 3 και στο σούτ και δεν το ξέρω?

    3)Δεν έχουμε άλλη μια θέση ξένου ελεύθερη,γιατι να αλλαχτεί ο Γκετσεβίτσιους που είναι ο πιο αξιόπιστος σουτερ της ομάδας?

    4)θα μας τρελάνουν οι δημοσιαγράφοι ή ο Μπαρτζώκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να τον θελει μονο και μονο επειδη ενδιαφερεται ο Παο.Ακομη και τον Περπερογλου τον πηραν για τον ιδιο λογο.Τακτικη του οσφπ οπως παντα,μολις κανανε πισω απο Πααο για Καβαδα επαψε και ο ολυμπιακος να ενδιαφερεται.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος εδώ φίλε στην εκτίμηση σου οτι τον θέλει επειδή τον θέλει ο ΠΑΟ(καταρχήν δεν γνωρίζουμε εαν είναι αληθινα τα σενάρια για ενδιαφέρον είτε του Ολυμπιακού είτε του ΠΑΟ).

      Κάθε καλός Έλληνας παίκτης ενδιαφέρει τις Ελληνικές ομάδες πόσο μάλλον αν έμαθε μπάσκετ σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα της Ευρώπης, αυτό του Ζοτς.

      Τον Περπέρογλου οπως θα είδες και εσύ τον ήθελε για να αλληλοσυμπληρώνει το 3 με τον Παπανικολάου σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους.

      Όσο για τον Καββαδά ακόμα και όταν αποσύρθηκε ο ΠΑΟ συνέχισε να προσπαθεί να τον αποκτήσει μέχρι που κατάλαβε οτι ο Λιανός δεν θα του τον πουλούσε φέτος με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Με όση αξία έχει αυτό ο Κουφός που ήταν πέρυσι προπονητής του Κρίστμας τον περιγράφει ξεκάθαρα ως combo-guard με πολύ καλό σουτ, οπότε δεν πάει για 3άρι αλλά για αντικαταστάτης του Γκετσεβίτσιους υποθέτω (με πολλή επιφύλαξη αφού μπορεί να είναι απλά φήμες όλα αυτά από τη πλευρά του παίκτη για να ακουστεί το όνομά του αφού ξέμεινε από ομάδα τέλη Οκτώβρη).

      Σίγουρα πολύ καλύτερος παίκτης από το μονοδιάστατο Γκέτσε, δε ξέρω όμως αν θα βρει το χρόνο που θέλει και γενικά αν είναι συμβατός με το στήσιμο του Ολυμπιακού, πολύ πιθανό δε να φάει πάγκο ή και εξέδρα ο Σλούκας (ΑΝ γίνει η κίνηση για την οποία αμφιβάλω αρκετά).

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα. Είναι παίκτης με ποιότητα και δυνατός στην προσωοική φάση αλλά ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ οι ομάδες είναι στημένες τώρα και ενδεχόμενη απόκτηση του ίσως μπερδέψει, ειδικά στον Ολυμπιακό..

      Διαγραφή
    5. α καλα, δηλαδη δεν ενδιαφερει την καθε ομαδα η αποδυναμωση του αντιπαλου.Τον Κριστμας ποιος τον εχει αναγκη την δεδομενη στιγμη ο Παο που δεν εχει εξωτερικο σουτ η ο οσφπ που του λειπει παιχτης στο 5??.

      Διαγραφή
    6. Panago ο Κρίστμας πέρυσι έπαιζε από 1 έως 4 στο Ρέθυμνο, αλλά να ξέρεις τον βοήθησε πολύ να "δείξει" η iso επίθεση του Κουφού με τις συνεχείς απομονώσεις, το κ γρήγορο τέμπο της ομάδας με τα πολλά τρίποντα. Ταμάμ για τον Κρίστμας. Όντως, ποιανού τη θέση θα πάρει στο ροτέησιον? Του Σλούκα? Γιατί ο Γκέσεβίτσιους δεν είναι καν μέσα στο ροτέησιον (κρίμα, θεωρούσα φέτος ότι μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος). Ο Κρίστμας είναι πλάγιος (2-3.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 6:28(Γράψε ένα ψευδώνυμο δεν είναι κακό) ασφαλώς και την ενδιαφέρει η αποδυνάμωση του αντιπάλου απλά δεν είναι ο κανόνας οτι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει κάθε παίκτη που θέλει ο ΠΑΟ.

      Αυτο σου λέω,τωρα αν δεν θες να καταλάβεις δεν μπορώ να σου κάνω τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Στη στήλη της κουρούνας στο allstarbasket διάβασα πως ο Μπαρτζώκας δεν πολυέχει σε εκτίμηση τον Σλούκα και ίσως αν αποκτηθεί μειώνοντας έτσι το χρόνο του Σλούκα

      Διαγραφή
    9. ξέχασα το όνομα του κρίστμας

      Διαγραφή
    10. δεν ξέρω αν τον θέλει ο ολυμπιακός ή ο παναθηναικός αλλά έχω να σχολιάσω κάτι.

      Οι δυο Ελληνικές ομάδες έχουν πρόβλημα στο να χειριστούν τους λιγοστούς πλέον αξιόλογους αμερικάνους που κάνουν την εμφάνισή τους στα μέρη μας.

      Σκεφτείτε το πλεονέκτημα που έχουν οι ομάδες ως προς των σκάουτινγκ αυτών των παικτών, σε σχέση με τις ομάδες του εξωτερικού.

      Πόσο πιο γρήγορα μπορείς να τον σταμπάρεις, πόσο πιο γρήγορα και πιο φτηνά μπορείς να τον κλείσεις.

      Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να βολοδέρνει στον Ελληνικό πρωτάθλημα ο Μάσσει και να μην τον αποκτήσει κανείς από τους δυο;
      Είναι δυνατόν να παίζει ο Γουίλκινσον για χρόνια στον Άρη και οι αιώνιοι να κάνουν τα στραβά μάτια;
      Να παίζει ο Τζάμπερ στο Αιγάλεω και να τον κλείνει ο Πανιώνιος;
      Να μαθαίνουν οι Σέλτικς για έναν παίκτη του Κολοσσού αλλά να αδιαφορούμε εδώ;

      Και δεν υπονοοώ ότι όλοι αυτοί θα γινόταν παικαράδες που θα έβγαζαν μάτια.
      Αλλά σκεφτείτε πόσο μικρό είναιτο ρίσκο, πόσο λίγα μπορείς να τους δώσεις.
      Κι όταν σου βγει σαν τον Σμιθ μπορείς να παραπονιέσαι. Αλλά όταν σου βγει σαν τον Λούκας-Γκόρντον θα τρίβεις τα χέρια σου.


      υ.γ.
      Και παλιά πες πάει στα κομμάτια γιατί παίζαμε με Πέκοβιτς και Τσίλντρες. Φέτος είναι δυνατόν να ψάχνει ο Παο τις μέτριες ομάδες της Ισραηλινής λίγκας και να υπάρχουν κάτω από τη μύτη του ο Κρίστμας αλλά και ο Ράιτ;

      Διαγραφή
  53. Εδω στην Αγγλια λενε, οτι ολες οι ομαδες χρειαζονται ενισχυση αλλα χρειαζεται ιδιαιτερα ενισχυση η ομαδα που ειναι στην κορυφη.

    Ο Ολυμπιακος εχει τους ιδιους παιχτες αλλα δεν μπορει να μεινει η ιδια ομαδα γιατι οι αλλοι τον ξερουν πια. Εξαλλου εχει και αλλο προπονητη. Ο Περπερογλου ειναι καλη προσθηκη, ο Μαυροειδης οχι τοσο, αλλα χρειαζεται ενα ακομη 5-αρι και ενα 2-3αρι που να τραβαει στο σκορ κι αυτος ισως (ισως και οχι) να ειναι ο Κριστμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. mai kai milousan edo meriki gia christmas
    http://www.sportando.net/eng/europe/greece/45209/olympiacos-eyes-dionte-chrismtas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. tzim,καλό μεσημέρι.Ήθελα να σε ρωτήσω αν η λύση κρίστμας θα λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα σουτ στον παο(αν και φαίνεται πως καταλήγει στον οσφπ).Θέλω να πω,πως αν o Kρίστμας λειτουργήσει ως ρολίστας και όχι ως πρωταγωνιστής ,τότε καλύτερα για τον παο θα ήταν να μην ασχοληθεί μαζί του και να ψάξει για ένα σουτέρ-πρωταγωνιστή(στυλ Λάγκτον,Νίκολας) που θα αντέξει το βάρος της φανέλας και θα μπορεί να εκτελεί με καλά ποσοστά σε κάθε ματς.Σίγουρα θα υπάρχει τέτοιος παίχτης από τους κομμένους του nba.
    Για τον παπαλουκά φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον..Πολύ καλή κίνηση για ένα ποιοτικό 10λεπτο που δεν το προσφέρει στην ομάδα ο Ξανθόπουλος.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ζέλικο. Λάγκντον και Νίκολας δε μπορείς να πάρεις τώρα. Πας για να φτιάξεις τον επόμενο τέτοιο και ο Κρίστμας είναι μια καλή περίπτωση.

      Διαγραφή
  56. Τελικά τι θα ήταν πιο ωφέλιμο για τον Παναθηναϊκό ? "Φυγή" Χίλτον και υπογραφή Παπαλουκά + Κρίστμας ή Παπαλουκά + 4άρι ?
    Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Nαταλία. Το καλοκαίρι προτείναμε τον Κρίστμας ως must για τον Παναθηναϊκό. Και τώρα μπορεί να βοηθήσει αλλά θα "κάψεις" παίκτη. Η απόκτηση "4" φαντάζει πιό ορθολογική και δυναμώνεις ροτέησιον και χημεία.

      Διαγραφή
    2. Κατανοητό όπως το θέτεις μιας και στο τρία αν το αντιλαμβάνομαι σωστά λογίζονται Μασιούλις-Μπράμος-Γιαννόπουλος. Ποια ελεύθερα 4 υπάρχουν αυτή τη στιγμή με καλό σουτ ?
      Και κάτι ακόμη... σε ένα άρθρο για την Εθνική που είχα διαβάσει κάποια στιγμή πέρυσι αν δεν κάνω λάθος, ο αρθρογράφος-δημοσιογράφος είχε γράψει πως το σουτ και είναι κάτι που το έχεις αλλά κυρίως είναι κάτι που δουλεύετε και πως στην Ισπανία αντί να προπονούνται με τις ώρες μόνο στην άμυνα αφιερώνουν και πολύ χρόνο στο να σουτάρουν. Θεωρείς ότι ισχύει κάτι τέτοιο ? Αν ναι, με αυτή τη λογική και οι 3 παίχτες που έχουμε στο 3 θα μπορούσαν να επιδείξουν αξιόλογη βελτίωση αν και εφόσον προπονηθούν (καλή ώρα όπως ο 3D στα ρεπό του)......Αν δεν κάνω λάθος και ο Καϊμάκ δεν ήταν τόσο καλός στις αρχές στα τρίποντα. Σε ευχαριστώ Ναταλία

      Διαγραφή
  57. Ο Ομπράντοβιτς και ο Ιτούδης πάλευαν για τον κάθε πόντο χωριστά παιδιά... Στο τέλος δεν θα έλεγε ο Ζοτς να παίρνει συνέχεια φάουλ ο ΔΔ και να εκτελεί βολές με τέτοια ποσοστά? Αντίθετα πήγε στην τραγικά λάθος επιλογή του να ψάξει ο Μήτσος τον Λάσμε κάτω από το καλάθι.
    Στο τέλος της τρίτης περιόδου όλοι είδαμε τον Πρίντεζη να μπάνει για τα τελευταία τρία δεύτερα μέσα. Δεν θα σηκωνόταν ο Ιτούδης να ουρ΄λιάξει στον Τσαρτσαρή να τον βγάλει έξω από το τρίποντο. Αντίθετα σούταρε με μια υποτυπώδη άμθνα πάνω του και η διαφορά πήγε στους 9.
    Ετσι είναι παιδιά. Το μπάσκετ ειδικά στα κλειστά ματς είναι να κυνηγάς τον κάθε πόντο! Σε πόσα ματς είμασταν χειρότεροι τα προηγούμενα χρόνια και στο τέλος τα κερδίσαμε??? Πολλά.. Με κορυφαίο το αλήστου μνήμης διπλό μέσα στο ΣΕΦ με τον Γκέρσον να πανηγυρίζει 30'' πρίν το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Jim
    αναφορικά με τον Κρίστμας θεωρώ ότι είναι πιο χρήσιμος στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή για πολλούς λόγους. Στον Ολυμπιακό υπάρχει θέμα χημείας ενώ στον ΠΑΟ με δεδομένη την χθεσινή αστοχία των Μασιουλις - Μπραμος - Γιαννοπουλο ίσως υπάρχει ανάγκη ενος πλάγιου καθαρου σουτερ.

    Για Παπαλουκά και Παναθηναϊκό από τη στιγμή που ο Ούκιτς λόγω συμβολαίου είναι αμετακίνητος δυσκολα θα μπορούσαν να συνυπάρξουν όλα τα 1-2. Επίσης ο Κίτσεν είναι κάτι διαφορετικό από Παπαλουκά οπότε το βλέπω δύσκολο με τα δεδομένα αυτά να πάει στον Παναθηναϊκό. Σε όρους μπάσκετ ο ΠΑΟ θα πρόσθετε έναν εξαιρετικό οργανωτή αλλά και έναν ακόμη διστακτικό σουτέρ. Χωρις Ουκιτς θα ήταν πιο απλά τα πράγματα.

    Τεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς.. Στον Παναθηναϊκό θα ήταν πιό χρήσιμος με γνώμονα τις ανάγκες κάθε ομάδας.

      Διαγραφή
  59. Jim
    επίσης από Μάσει - Βελίσκοβιτς στο υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟ ποιόν θα διάλεγες;

    Τεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βελίσκοβιτς. Καθαρά αγωνιστικά μιλάω γιατί ο παίχτης είναι τραυματίας και θα επιστρέψει τέλη Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη, άγνωστο σε τι κατάσταση.

      Διαγραφή
  60. Ο Κριστμας ειναι παιχταρας απο οταν επαιζε στον ΠΑΟΚ αλλα ρε παιδια σιγουρα θα υπαρχει καποιος επισης καλος που να μην τον ξερουμε.Βεβαια ο Κριστμας εχει παιξει Ελλαδα 3 χρονια αν δεν λανθανω οποτε δεν θα χρειαζεται ιδιαιτερη προσαρμογη.Οπως και να εχει ελπιζω ο Πεδουλακης να βρει καποιον παικτη που θα αλλαξει αρδην την ευστοχια της ομαδας και την απειλητικοτητας της.Ο Κιτσεν σιγουρα δεν ειναι τετοιος και δεν αποκτηθηκε για αυτο.Πιστευω με τον καιρο να επανελθει.Τωρα πιστευω πως ενδεχομενη φυγη του Αρμστρονγκ θα επρεπε να συνδυαστει με προσθηκη Μασσει ή Ουιλκινσον.Βεβαια ο κρυφος μου ποθος απο το καλοκαιρι ειναι ο "Καμικαζι" που λεγεται Chris Andersen.Πιστευω θα βοηθουσε παρα πολυ και θα εστελνε σε ορισμενα σχηματα στο 4 τον Λασμε.Βεβαια αυτος και αν θελει προσαρμογη γιατι λογικα θα ειναι και απροπονητος...Τι λες Τζιμ;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Jim πως υπολογίζεις τον αριθμό των κατοχών σε ένα παιχνίδι;
    3D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά τις μετράς

      Διαγραφή
    2. κοιτάζοντας τα στατιστικά του παιχνιδιού εννοώ.. Πώς προκύπτει ο αριθμός των κατοχών;

      Διαγραφή
    3. Χονδρικα νομιζω οτι αθροιζεις τις προσπαθειες για διποντα, τριποντα, βολες (δια δυο) και λαθη.

      Στην περιπτωση που λαμβανονται υποψη και τα επιθετικα ριμπαουντ αυτα αφαιρουνται απο το παραπανω αθροισμα.

      Διαγραφή
  62. Jim με πολυ αποφασιστικοτητα-στρατηγικη μπορεις να φερεις Βασιλειαδη και Μαυροκεφαλιδη ακομη και τωρα.Τους δινεις 3ετες και συμπαθητικα χρηματακια και τα σπανε μια χαρα με τις ομαδες τους.Και φτιαχνεις απο το πουθενα Ελληνικη βαση[που δεν εχεις ουτε για αστειο]..Δεν αξιζει τον κοπο μια τετοια κινηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω τι λεφτά παίρνης ο Βασιλειάδης, αλλά για να φέρεις του Λουκά θέλεις ένα κάρο λεφτά.

      Αν ήταν να τα διαθέσει ο Παο αυτά τα χρήματα θα κρατούσε τον Καιμακόγλου.

      Ή να στο πω αλλιώς. Αν ήθελε να διαθέσει 500 χιλ για να φέρει τον Βασιλειάδη, θα τα έδινε και στον Ζήση.

      Διαγραφή
    2. Kαι Ζήση και Βασιλειάδη-Μαυροκεφαλίδη. Με την ποιότητα του ελληνικού κορμού του αντιπάλου δεν έχεις περιθώριο να χάνει καλό Έλληνα παίκτη. Στη φετινή ομάδα ταίριαζαν πολύ οι Ζήσης-Καϊμακόγλου. Θα σου έδιναν τεράστια ώθηση.

      Διαγραφή
  63. Jim καλησπερα!Παλι τα χωνεις στον Ukic,αλλα νομιζω ότι τα πραγματα είναι πιο περιπλοκα,γι’ αυτό και θα αναλάβω παλι την υπεράσπισή του…
    Ο Κροατης, κατά την αποψη μου, δεν χρησιμοποειται με τον πιο ενδεδειγμένο τροπο, σε καποια σημεια του αγωνα ,από τον Πεδουλάκη,ισως και χωρις να μπορει να κανει αλλιως ο προπονητης του Παναθηναϊκού.
    Υπαρχουν δηλαδή στιγμες που βλεπεις τον Κροατη να μοιαζει ξενο σωμα στην ομαδα,παρα το γεγονος ότι ξεκινα ενθαρρυντικά και η παρουσια του διπλα στον Διαμαντιδη,τον βοηθα με καποιους ευκολους ποντους και σε μια θετικη αρχικη εικονα.
    Νομιζω ότι η αιτια γι’ αυτό εχει απαντηση στο γενικο προσταγμα του Πεδουλάκη περι χαμηλου τεμπου στη σετ επιθεση και στην απουσια από το ροστερ του Παναθηναϊκού ενος τουλαχιστον δημιουργικου παικτη στα forward.
    Συν βεβαια την αμυντικη ανισορροπια του Παναθηναϊκού ,η οποια εχει επιπτωσεις στο transition της ομαδας,κομματι του παιχνιδιου που θα μπορουσε να προσφερει ο Κροατης.
    Ο Παναθηναϊκός,κατα την αποψή μου, εχει αναγκη σε καποια σημεια του αγωνα από τον Ukic να ηγειται μονος του,μιας ομαδας που θα επιτιθεται σε πιο υψηλους ρυθμους,με μεγαλυτερη ταχυτητα,εχοντας στα «φτερα» παικτες που θα μπορουν, όχι μονο να εκτελουν ,αλλα και να δημιουργουν.
    Οι Panko,Maciulis,Γιαννοπουλος ,καλως ή κακως δεν είναι οι δημιουργικοι παικτες,οι οποιοι θα μπορεσουν, με τις ενεργειες τους στην επιθεση, ειτε να σκοραρουν ειτε να εκμεταλλευτουν στην weak side τα γρηγορα ποδια και το floater του Κροατη,ενώ και ο Kitchen μοιαζει αυτή τη στιγμη να χρειαζεται, περα από χρονο, και ένα προστατευμενο περιβαλλον διπλα στον Διαμαντιδη για να επωαστεί.
    Ο Πεδουλακης πρεπει ,πισευω, να επιλεγει στα 10-12 λεπτα του παιχνιδιου που θα ξεκουραζει τον Διαμαντιδη,μια πενταδα που θα εχει υψηλοτερο τεμπο στη σετ επιθεση και μεγαλυτερη ικανοτητα στο transition.
    Νομιζω ότι σε αυτην την περιπτωση είναι αναγκαια η ταυτοχρονη παρουσια στην πενταδα των Ukic,Μπραμου,Lasme,Τσαρτσαρη συν το δημιουργικο forward.
    Ετσι πιστευω ότι θα βρει καλυτερα πατηματα ο Κροατης και θα ενταχθει πιο ομαλα στο παιχνιδι του Παναθηναϊκού.
    Αλλα ,πριν από την προοδο του Ukic, μεγαλυτερη σημασια για την βελτιωση του Παναθηναϊκού εχουν πιστευω οι Lasme και Kitchen.Αυτοι οι δυο συν ένα δημιουργικο και αθλητικο forward θα αποτελεσουν τα σκαλοπατια για την βελτιωση του Κροατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε johnny...Και εγώ αυτές τις σκέψεις κάνω, βλέποντας τος πρώτους αγώνες της χρονιάς. Στον Ρόκο χρεώνονται πολλά που είναι άκυρα (όπως και στον Κίτσεν αλλά καί στον Άρμστρονγκ). Λένε δεν οργανώνει καλά. Ε, πως να οργανώσει όταν κάθε φορά που κατεβάζει την μπάλα η εντολή είναι να την δώσει στον Διαμαντίδη; Πως να μην χάνεται χρόνος έτσι σε κάθε επίθεση με αποτέλεσμα να ξεκινάει η επίθεση στα 12 δεύτερα;
      Για μένα είναι φανερό πως δύσκολα χωράνε μαζί στην ίδια 5άδα Διαμαντίδης και Ούκιτς. Ίσως θα ήταν καλό για την ψυχολογία και του Ούκιτς και του Κίτσεν να ξεκινάνε αυτοί τα παιχνίδια και να μπαίνει ο Μήτσος μετά από 2-3 λεπτά στο παρκέ (Τζιμ, συμφωνείς;;). Αφού τους πήραμε πρέπει να τους εμπιστευτούμε αλλιώς όλη η χρονιά έτσι θα πάει.
      Γενικά ο Ούκιτς θέλει και κάποιες καταστάσεις πιο γρήγορες για να αποδώσει καλύτερα και ως οργανωτής. Σε μια 5άδα που θα έχει αυτός τα κλειδιά, μαζί με Κίτσεν, Μπράμο, Λάσμε και Ματσιούλις στο 4 πιστεύω θα έχουμε καλές προοπτικές για 2-3 λεπτά σε έναν αγώνα σαν plan b μετά το plan a που είναι ο Σόφο.
      Καλά τα λέμε και εμείς αλλά ουσιαστικά το δέσιμο που λέμε ότι θέλει να πετύχει ο ΠΑΟ ουσιαστικά αυτό είναι. Να βρεί ο κάθε παίκτης τον ρόλο του. Γενικά εμένα το ρόστερ δεν με προβληματίζει ιδιάιτερα. Με έναν ακόμα καλό οργανωτή (άνοδος Κίτσεν ή μεταγραφή Παπαλουκά (λέμε τώρα)). Απλά θέλει δουλειά και σε κάποιες περιπτώσεις ελαστικότητα. Θέλει μια στο τόσο να προσαρμόζει και ο κόουτς πάνω στους παίκτες τα συστήματα του. Τουλάχιστον στο επίπεδο χτησίματος.
      Φιλικά, Λίο

      Διαγραφή
    2. Παιδιά πιστεύω πως και οι 2 έχετε σωστές απόψεις αλλα οι μεγαλοφυείς Obradovic/ivkovic που μας δίδαξαν μπάσκετ θα έλεγαν πως τα πράγματα είναι πιο απλά.
      Αν θες να πειραματιστείς μπορείς,κάνεις όλα τα παραπάνω που εύστοχα αναφέρετε και οι 2.Κερδίζεις παίκτες , χαραμίζεις παίκτες , κάνεις αλχημείες κ.α. Το σίγουρο είναι ότι θα αποτύχεις!!Απλά δεν θες να γίνει χωρίς να το παλέψεις (βλ. περσινός ΠΑΟ)

      Όπως αναφέρω και παρακάτω είναι κρίμα ο περσινός ΟΣΦΠ να αποτελεί παράδειγμα για ομάδες της δυναμικότητας και της φανέλας του Παναθηναϊκού...δεν μας αξίζει!!!

      Διαγραφή
    3. Τζόνυ δεν είναι τόσο εύκολη μια μετάβαση σε άλλο τέμπο. Και δε χρειάζεται να αλλάξει η ομάδα για να παίξει καλύτερα ο Ούκιτς, το αντίθετο πρέπει να γίνει. Με Πεδουλάκη θα επιτίθεσαι στο μισό γήπεδο πάντως, δεν αλλάζεις. Ο Ούκιτς μπορεί να βελτιωθεί δεν αμφιβάλλω, όπως και δεν αμφιβάλλω επίσης ότι είναι δεν είναι ο κατάλληλος γκαρντ για αυτή την ομάδα.

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα παιδιά,
    Καταπληκτική δουλειά Jim!!!Χίλια Μπράβο!

    Λατρεύω τον μπασκετικό ΠΑΟ γιατί μου έμαθε μπάσκετ.Απο το καλοκαίρι όμως πίστευα πως θα πάμε άπατοι και αυτό για τους παρακάτω λόγους...
    1ον Αν θές να φτiάξεις σοβαρή ομάδα δεν αφήνεις να φύγει ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Πόσο μάλλον να εμπιστευτείς έναν άπειρο σε υψηλό επίπεδο προπονητή.
    2ον Αν θές να φτiάξεις σοβαρή ομάδα δεν επιτρέπετε να αφήνεις ελευθέρους παίχτες που πήραν τόσα τρόπαια τις προηγούμενες χρονιές. Το ότι άφησαν να πάει ο Πέρπε στον ΟΣΦΠ είναι έγκλημα ή δώρο…διάλεχτε!!
    3ον Αν θές να φτiάξεις σοβαρή ομάδα τους παίκτες τους διαλέγει ο προπονητής και ΟΧΙ η διοίκηση!! Αν θυμάστε Σοφο και Μπράμος υπέγραψαν πριν κλίσουμε προπονητή.
    4ον Αν θές να φτiάξεις σοβαρή ομάδα δεν επιτρέπετε να διαλέγεις για 5αρι βαρόμετρο τον SOFO.Οι λόγοι προφανείς μην παραμυθιαζόμαστε…
    5ον Αν θές να φτiάξεις σοβαρή ομάδα δεν επιτρέπετε να γεμίζεις την 12αδα σου με παίκτες αμφιβόλου αξίας πιστεύοντας πως στην πορεία θα δέσουν και θα γίνουν ένα πολύ καλό σύνολο με την βοήθεια του βιονικού Δ.Δ. Ο περσινός ΟΣΦΠ δεν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για ομάδες της δυναμικότητας και της φανέλας του Παναθηναϊκού. (με σεβασμό προς τους φίλους Ολυμπιακούς)

    Από την διοίκηση περίμενα να χρυσώσει το χάπι (αν γινόταν ποτέ) της αποχώρησης του Obradovic με την απόκτηση 2 ή 3 αξιόλογων παικτών που να μπορούσαν με τον Δ.Δ. να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους ώστε να καλυφθεί η “απουσία” μεγάλου προπονητή στον πάγκο. Αντί αυτού έγιναν τα παραπάνω που με βάζουν σε σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΑΕ.
    Η στήριξη στον Παναθηναϊκό (και όχι εξάστερο) είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη κι ας μην μας είχε χαρίσει κανένα από τα αστέρια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. jim αν πιστεψουμε καποιους εδω μεσα και τον Σιγαλα ο Παο ειναι τελειωμενη ομαδα χωρις περιθωρια βελτιωσης??Σε παρακαλω, απο μια ασχετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει περιθώρια βελτίωσης πολλά ο Παναθηναϊκός, είναι ξεκάθαρο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω jim.Δεν απαντησες και σκεφτηκα,"για να μην απαντα,καηκαμε".Τωρα ηρεμησα χεχεχεχε!!!!!!!Να σαι καλα,καλο βραδυ.
      Ασχετη.

      Διαγραφή
    3. Απλά ήμουν εκτός.. Καληνύχτα

      Διαγραφή
  66. Τζιμ, τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το μπλογκ όαση του διαδικτύου.
    Χαζεύοντας είδα ότι χθες οι Πίστονς σούταραν το Terrence Williams!! Αν και είναι λίγο ακραίο να φθάνουμε στα πρόθυρα υστερίας μετά το τρίτο επίσημο παιχνίδι δεν είναι ιδανικός για τριάρι που μπορεί να κατεβάσει και μπάλα, που θα μπορούσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον Παναθηναικό? Θα μπορούσε να μαρκάρει στο 4 στην ευρώπη, ή είναι πολύ κοντός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά κ ευχαριστώ. Τώρα τι να λέμε.. Πολύ καλός ο Ουίλιαμς και μπορεί στην Ευρώπη να αμυνθεί και 4αρια (αν και μιλάμε για πλάγιο παίκτη πάντα)αλλά δεν πας για εκεί. Θές παίκτη στάρτερ (σε λεπτά εννοώ) στο "4".

      Διαγραφή
  67. Διαβάζω αρκετούς φίλους του Παο να γράφουν για αντικαταστάσεις παικτών, να φύγουν οι τάδε, να έρθουν οι δείνα και να μεταμορφωθεί ο Παο...
    Εγώ ωστόσο έχω κάποιες ενστάσεις.

    Ποιος εγγυάται ότι αν αντικατασταθούν κάποιοι παίκτες θα έρθουν καλύτεροι;
    Το συγκεκριμένο τιμ, με συγκεκριμένα λεφτά, έψαχνε όλο το καλοκαίρι για να πάρει ξένους από μια ανοιχτή αγορά. Και κατέληξε να δώσει 800 χιλιάρικα (!!!) για να πάρει τον Ούκιτς, να δώσει λεφτά για buy out του Κίτσεν, να στηρίξει τη θέση 5 με τον Άρμστρονγκ. Γιατί το ίδιο προπονητικό τιμ, με τα ίδια λεφτά, σε πολύ πιο πιεσμένο χρόνο, και σε περιορισμένη αγορά, θα καταφέρει να πάρει παίκτες που θα αναμορφώσουν το ρόστερ της ομάδας;
    Θα μου πει κάποιος, χειρότερο από τον Άρμστρονγκ δύσκολα θα φέρει. Θα συμφωνήσω και πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή δε θα αργήσει να γίνει. Αλλά θεωρώ πολύ πιθανό όποιος και να έρθει να μην μπορεί ούτε αυτός να προσφέρει ποιοτικές λύσεις.

    Η δεύτερη ένσταση αφορά το οικονομικό σκέλος. Το μπάτζετ του Παο ήταν αρκετά περιορισμένο και μάλλον στριμωγμένο. Θεωρείτε πολύ πιθανό ο Δημήτρης να μπει σε διαδικασία να σπάσει συμβόλαια και να υπογράψει νέα; Αν φερειπείν, αλλάξει τον Κίτσεν θα πρέπει να πετάξει τα 200 χιλ που έδωσε για να τον αποκτήσει, να δώσει τουλάχιστον τα μισά για αποζημείωση και να σκάσει άλλα 300 για να φέρει κάποιον καλύτερο... Ζόρικο ακούγεται.
    Όσο για τις ελπίδες να κάνει 2 αντικατστάσεις και να πάρει και Παπαλουκ, μάλλον θα τα ακούσει και θα ανατριχιάζει ο πρόεδρος.


    Υ.Γ.
    Ευτχυχώς που ο Λάσμε δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ. Αν τα είχε καταφέρει, τότε θα αναγκαζόσασταν να πάρετε κάνα Μάσσει και θα είχατε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Με τον Γκαμπονέζο τουλάχιστον έχετε έναν παίκτη βαρόμετρο σε άμυνα και ριμπάουντ.

    Υ.Γ.2
    Η περσινή "μαγκιά" του Ολυμπιακού να βρει τέτοιους παίκτες μεσούσης της περιόδου, δεν πρέπει να θεωρείται ως κανόνας. Πρώτον γιατί ο Ολυμπιακός είχε Ντούντα (με ότι συνεπάγεται αυτό), δεύτερον γιατί περσι υπήρχε λοκ άουτ.

    Υ.Γ.3
    Κάπου μέσα στο κείμενο γράφω "χειρότερο από τον Άρμστρονγκ, δύσκολα θα φέρει".
    Φαντάζομαι ότι είναι μια φράση που τριγυρνάει στο μυαλό αρκετών φίλων του Παο.
    Εμένα όμως μου θυμίζει και κάτι άλλο. Όταν συζητούσαμε για το νέο σας ρόστερ, και πολλοί από εσάς λέγατε "χειρότερος του Μάριτς αποκλείεται", "χειρότερος του Λόγκαν αποκλείεται".
    Να όμως που υπάρχουν και πολλοί και πολύ χειρότεροι.
    Ειδικά για τον Αυστραλό, είμαι πεπεισμένος ότι στη φετινή σας ομάδα θα έκανε τη διαφορά και δε θα τον κουνούσε κανείς από τη βασική 5άδα


    Υ.Γ.4
    Σήμερα είμαι μπασκετικά θλιμένος, για ένα παιδί που είχε αρχίσει να αποδεικνύει στο κορυφαίο επίπεδο, το άφθονο μπασκετικό του ταλέντο, αλλά στάθηκε πολύ άτυχος.
    Περαστικά Ζόραν. Σε γουστάρουμε πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη συμφωνώ απόλυτα με τα της αντικατάστασης παικτών στον ΠΑΟ. Όταν ψάχνεις όμως για αντικαταστάτη ενός η δύο παικτών,με σωστό bujdet,scouting,τύχη και δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις.Παρόλα αυτά θέλει χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα.
      Η διοίκηση του ΠΑΟ όμως διάλεξε(;) την αντικατάσταση ολόκληρης της ομάδας και αυτό χωρίς αρκετό bujdet,χωρίς αρκετό scouting, ελπίζουμε με τύχη και πολύ,πολύ δουλειά. Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε και τις πιθανότητες μαζί μας...:) Ίδωμεν....
      Συμπαθής παίκτης ο Zoran αλλά άτυχος, άσχημο και ύπουλο πράγμα ο αχίλλειος τένοντας(βλ. macijauskas)

      Φιλικά

      Διαγραφή
    2. Ορεστη ειμαι Παναθηναικος και μερικες φορες μου αρεσει να σε πειραζω,χωρις φυσικα ποτε να σε προσβαλω γιατι με ιντριγκαρουν τα σχολια σου..Εχεις πιασει αψογα το θεμα,και εισαι πολυ μεσα,το βλεπω πολυ χλωμο να μπορει ο Αρτζι να κανει σωστες επιλογες..Ειναι και το οικονομικο στη μεση.

      Διαγραφή
  68. Jim κάτι άσχετο αλλά επίκαιρο.

    Μετά τις εξελίξεις στον Άρη ποιός πιστεύεις ότι είναι ο κατάλληλος coach για την ομάδα?

    Θεωρείται σχεδόν κλεισμένος ο Αγγέλου, επίσης παίζει και ο Σφαιρόπουλος δυνατά (η δική μου προτίμηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σωτήρη, θεωρώ πλέον πολύ καλύτερο του Σφαιρόπουλου,τον Αγγέλου.Οπότε κατά την γνώμη μου,ο Άρης θα κάνει σωστή επιλογή.
      Πριν ένα χρόνο θεωρούσα τον Σφαιρόπουλο τον πιο ελπιδοφόρο Έλληνα αλλά έχασε πόντους στα μάτια μου από το γεγονός ότι ήταν ασίσταντ του Καζλάουσκας στην τσσκα.Έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης για την παταγώδη αποτυχία της στην ευρωλίγκα.
      Από την άλλη μεριά θεωρούσα πολύ υπερτιμημένο τον Αγγέλου αλλά το γεγονός ότι τον εμπιστεύονταν ένας προπονητής του βεληνεκούς του Ίβκοβιτς σε συνδυασμό με τα καλά λόγια που άκουγα από τους νέους παίχτες του οσφπ(ασχολήθηκε και βελτίωσε πολύ τους Παπ και Μάντζαρη),με κάνει να πιστεύω πως τελικά αξίζει μία ευκαιρία σαν head coach σε ομάδα σαν αυτή του άρη.
      Ο Άρης έχει νέους που μπορεί να τους "δουλέψει" και να τους βελτιώσει,αρκεί να του δωθεί χρόνος.Zelico

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά. Και οι δύο είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο Άρης. Όποιον και να υπογράψει θα είναι σούπερ κατ'εμέ..

      Διαγραφή
  69. Εγώ ακόμα και σήμερα θα έκανα 3 κινήσεις ... έξω ο Ούκιτς και ο Άρμστρονγκ, οπότε έχεις θέση για ένα ξένο και έναν κοινοτικό. Θα έπαιρνα Παπαλουκά, Κρίστμας και ένα κοινοτικό 4άρι, με τα χαρακτηριστικά του Μπάλκμαν. Αν έχει κοινοτικό διαβατήριο και τον ίδιο τον Μπάλκμαν.

    Pasqual

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σφαιρόπουλος με 1000. Δεν υπάρχει προπονητής Αγγέλου, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον αδικείς συνάδελφε.. Είναι αρκετά καλός προπονητής ο Αγγέλου κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. τζιμ οτι και να μου πεις θα σε ακουσω τυφλα.δεν τον παω τον αγγελου.πιστευεις εσυ μπορει να βελτιωσει την ομαδα?

      BOU GATSAS3

      Διαγραφή
    3. Ο Πριντεζης παντως πινει κρασι στο ονομα του Αγγελου.

      Ισως στην τακτικη να μην ειναι τιποτε το ιδιαιτερο αλλα ποιος Ελληνας προπονητης ειναι?

      Εκτος (λιγο) του Κατσικαρη, ουδεις αλλος κατα τη γνωμη μου.

      Διαγραφή
    4. Έλα ρε Μπουγάτσα.. Δεν υπάρχει δεν τον "πάω", δε του κάνεις προξενιό την αδερφή σου! Για προπονητή τον προορίζεις.. Εγώ σου λέω φίλε έπρεπε να τον υπογράψεις από την αρχή της σεζόν. Στα δικά μου μάτια είναι ότι πρέπει για τον Άρη τώρα, τον εκτιμώ ως προπονητή. Αρκετά καλή κίνηση από τη διοίκηση, θα την βελτιώση την ομάδα.

      Διαγραφή
    5. @ G C D

      Είναι καλός φίλε, μαχητικός και δουλεύει. Έχει προοπτική.

      Διαγραφή
    6. Ίσως είναι καλός στο τομέα της ψυχολογίας, μέχρι εκεί όμως.

      Διαγραφή
    7. Εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση να τον εμπιστευόταν ο ΟΣΦΠ στο τιμόνι (εφόσον πήγε σε Έλληνα) φέτος, ξέχωρα από την σχέση του με τον Ντούντα βέβαια.

      Διαγραφή
    8. Και τον Μπαρτζώκα τι θα τον κάνουμε μετά; Φαντάζεσαι τον Georgie χαρακτήρα στο Goodfellas! Mε τις γραφικές γkριμάτσες του σήμα κατατεθέν! Θα τον είχε τρελάνει στη φάπα ο Tommy !!! Η αδυναμία του θα ήταν !

      Διαγραφή
  71. Καλησπερα φιλε Jim.κοιταζα τα στατιστικα του Διαμαντιδη στην ευρωλιγκα σε ολη του τη καριερα.σουταρει με 56% στα διποντα και με 42% στα τριποντα.εχει σουταρει 484 διποντα και 525 τριποντα.πιο πολλα τριποντα απο διποντα και τα περισσοτερα τριποντα απο τα 7-7,5 μετρα.μιλαμε για παιχτη που εχει δυνατο ντραιβ και βαζει πανω απο ολα την εκτελεση του συστηματος απο το προσωπικο του σκοραρισμα.σκεψου να πηγαινε οταν επρεπε αυτος ο παιχτης στο NBA.με το τριποντο στα 7,25,πιο ανοιχτες αμυνες,χωρις ζωνες να στηνει πικ εν ρολ με τα αλτικα πενταρια του NBA και να εχει 4 επιλογες.ενα καλο ντραιβ και καλαθι οταν επρεπε.σιγουρα θα του ελεγαν οι αμερικανοι να μπαινει μεσα οσο πιο συχνα γινεται.αλλιως το κλασικο τριποντο που γραφει μετα το p n r.τριτη επιλογη πασα στο ψηλο τη καταληλη στιγμη,συνηθως αλει ουπ.τεταρτη επιλογη καποιος παιχτης ξεμαρκαριστος στο τριποντο που γραφει.θα εκανε μεγαλη καριερα.
    ειναι αδικο για το Ελληνικο μπασκετ να φτιαχνει αθλητες και να μην τους μπολιαζει με την επιθυμια να παιξουν στο ανωτερο επιπεδο.οπως δηλαδη κανουν οι Ισπανοι.δες για παραδειγμα το Σπανουλη.βρηκε το τοιχο των ρουκι και γυρισε πισω.κερδισε ομως το μακρινο σουτ,που ενω μεχρι να παει σημαδευε και πεταγε τη μπαλα στο καλαθι,και ας τα εβαζε,αυτη τη στιγμη εχει μετατραπει σε καλο τριποντακια που δε τολμας να μην τον μαρκαρεις.θυμαμαι μεχρι να αλλαξει τη μηχανικη του στο σουτ με το που γυρισε απο την Αμερικη σουταρε σχεδον με το ενα χερι αλλα Κορφας.το ιδιο και Φωτσης,πηγε ενα χρονο και γυρισε πιο δυνατος.δε γινεται να στελνουν ολες οι χωρες παιχτες ειτε κοντους ειτε ψηλους,εκτος απο εμας.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα μπορούσε ο Διαμαντίδης να παίξει εκεί, αν βρισκόταν και στο κατάλληλο περιβάλλον. Το αδύνατο -αν μπορείς να το θέσεις έτσι- σημείο του πάντως είναι το τελείωμα μετά από ντράιβ. Ποτέ δεν ήταν finisher. Βέβαια το πακέτο περιλαμβάνει τόσα άλλα..

      Διαγραφή
    2. Φιλε δε διαφωνω,αν και για μενα το πιο αδυνατο του σημειο ειναι η αφοσιωση του στην εντελεση του συστηματος ειτε παιζει με τον Πανιωνιο ειτε σε τελικο ευρωλιγκας.δεν τον ενδιαφερει το σκοραρισμα.
      στις 2:30 εχει Νικς-Νετς φιλικο

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. Εχω την εντυπωση οτι το P&R απαγορεύεται στο ΝΒΑ...Μια απο τις ιδιαιτερότητες του κανονισμού στο μαγικο κοσμο..Ας με διορθωσει ο Jim αν κανω λαθος..

      Διαγραφή
    4. Από πλευράς φυσικών προσόντων δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, ειδικά αν έκανε την προετοιμασία που κάνουν οι "επιστήμονες" του ΝΒΑ, συν φυσικά τα απαραίτητα "συμπληρώματα διατροφής" :-; To θέμα είναι αλλού:

      Ο Διαμαντίδης φρονώ ότι θα έκανε αρκετά καλή καριέρα στο ΝΒΑ (όχι super, αλλά ούτε και μέτριος) ΑΛΛΑ θα έπρεπε να αλλάξει εντελώς το mentality του. Όποιος βλέπει ΝΒΑ ξέρει ότι, ειδικά στη regular season, οι άμυνες είναι ολίγον τι πανηγυριτζίδηκες. Ως εκ τούτου, ο PG που κατεβάζει έχει ουκ ολίγες ευκαιρίες να τελειώσει μόνος του τις φάσεις -ειδικά σε transition- τις οποίες μάλιστα ΟΦΕΙΛΕΙ να τελειώσει. Σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς ο ΔΔ δεν παίρνει -ούτε τώρα ούτε πριν- καλό βαθμό, λόγω ακριβώς του αλτρουϊστικού του χαρακτήρος του.

      Για όλες τις υπόλοιπες καταστάσεις (αλλαγές, p-n-r, cross, iso, shot από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο κλπ), ελάχιστοι PGs προσφέρουν καλύτερο "πακέτο" από τον ΔΔ. Ίσως δεν θα μπορούσε να ποστάρει το ίδιο εύκολα (γιατί εκεί τα αντίπαλα PGs έχουν κατ'ελάχιστον 1,10μ επιτόπιο άλμα :-) ), αλλά συνολικά θα μπορούσε να φτάσει π.χ. τον Schrempf σε "αντίκτυπο" στο ΝΒΑ...

      Διαγραφή
  72. Jim δεν θεωρεις οτι ο Ολυμπιακος χρειαζεται μια ποιοτικη προσθηκη στο 2? Οπως φανηκε και στο ΟΑΚΑ, οταν ο Σπανουλης ηταν εκτος, η ομαδα ειχε οχι μονο επιθετικο προβλημα, αλλα και αμυντικο. Οι Γκετσε, Σλουκας εχουν μεγαλο προβλημα να ακολουθησουν τα αντιπαλα guard και ποσταρονται ευκολα, ενω και στην επιθεση ο Σλουκας παρουσιαζεται ιδιαιτερα νευρικος με κακες επιλογες. Δυστυχως για την ομαδα, οταν εισαι πρωταθλητης Ευρωπης, δεν εχεις την πολυτελεια να περιμενεις ποτε καποιος παικτης θα βρει ρυθμο (βλ. Σλουκας), ενω παντα υπαρχει και το ενδεχομενο καποιου τραυματισμου. Προς θεου, δεν πρεπει με τιποτα να καει ο Σλουκας, αλλα απο την αλλη η ομαδα χρειαζεται ετοιμες λυσεις. Για να μην σε ζαλιζω, που θελω να καταληξω, πως θα σου φαινοτανε ο Κινσευ αντι-Γκετσε?

    Υ.Γ.: Ο Διαμαντιδης εχει βρει για τα καλα τον μπελα του με τον Μαντζαρη (προχειρα θυμαμαι τουλαχιστον 10 ποντους του με τον Μαντζαρη εκτος). Σκεψου λοιπον επι 40 λεπτα να σε κυνηγαει μια ο Μαντζαρης και μια ο Κινσευ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλημέρα. πολύ σωστο το άρθρο σου ...
    Κι εγώ πιστεύω οτι ο Παναθηναικός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ...
    Μια ερώτηση ... Εγώ γιατί νομίζω οτι αν αποκτηθεί κάποιος κοινοτικός ( όπως συζητάμε για Βελιτσκοβιτς ) τότε πρέπει να μείνει έστω και για την Α1 ένας εκ των κοινοτικών ( Ούκιτς ή Ματσιούλις ) εκτός ..
    4 Αμερικάνοι ( ξένοι ), 2 Ευρωπαίοι δεν είναι ?

    Ευχαριστώ, καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. καλημέρα,
    πως βλέπεις τη λύση Γιάριτς στα γκαρντ μιας και τον άφησαν οι Μπούλς? αν είναι βέβαια σε σχετικά καλή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μακαρι να έρθει ο Γίαριτς... έχει 1-2 χρόνια μπασκετ μέσα του ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή