Athlenda

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..



Από το «που πας  ρε Αμερικανάκι..» της Φενέρ στους Σέλτικς, την νέα θέση (?) του Πρέλντζιτς  και τη βελτίωση της Μακάμπι, στον Μπρέμερ, τον Λόγκαν και τον Βεργίνη.. Το Hoopfellas σχολιάζει..



-Από την αρχή της βραδιάς φάνηκε ότι οι Σέλτικς θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να καταβάλλουν την πιο έτοιμη Φενέρ του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Ναι για τη Βοστόνη ήταν μόλις το πρώτο φιλικό αλλά και οι Τούρκοι δεν έχουν πιάσει ακόμα υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Μας άρεσε πολύ ο τρόπος που προσέγγισαν το παιχνίδι. Στο ψυχολογικό κομμάτι κυρίως.. Μπήκαν μέσα να παίξουν το μπάσκετ τους, να κάνουν το παιχνίδι τους χωρίς κανένα κόμπλεξ κατωτερότητας ή τον παραμικρό φόβο. Ο Μπό Μακάλεμπ ήταν απλά ασύλληπτος έχοντας απέναντι του τον για πολλούς καλύτερο pass first PG του ΝΒΑ, Ρατζόν Ρόντο με τους δύο σπινταριστούς γκαρντ να μας δίνουν ένα εξαιρετικό ματς απ. Ο Μακάλεμπ προσέδωσε το συναίσθημα της υπεροχής στους Τούρκους με το παιχνίδι του συνεπικουρούμενος από έναν εξαιρετικό Ρομέην Σάτο, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι σουτάρει με λιτά νεύρα, πράγμα πολύ σημαντικό.


Ο Πιανιτζιάνι ξεκίνησε  τον Μακάλεμπ στον Ρόντο και τον Σάτο στον Πίρς , με τους δύο αστέρες της Ευρωλίγκας να κοντράρουν στα ίσα σε ταχύτητα και δύναμη αντίστοιχα, δύο από τους τοπ-στους συγκεκριμένους τομείς-αθλητές στην Αμερικανική λίγκα ανά θέση. Η κίνηση-ματ πάντως έγινε στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Ιταλός προπονητής τοποθέτησε τον Εμίρ Πρέλντζιτς στο «4» σε μια πεντάδα  με τον Μπογκντάνοβιτς στο «3» και τον Ερμίς στο «1».  Το είχαμε ξαναδεί και άλλη μια φορά αυτό σε πρόσφατο ματς προετοιμασίας της Φενέρ αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τον Πρέλντζιτς στο «4» (απέναντι στον Σάλιντζερ) η ομάδα του Πιανιτζιάνι είχε κίνηση και καλή κυκλοφορία στην επίθεση, δημιουργώντας πολλά ρήγματα με τις διεισδύσεις του 2.05 γκαρντ-φόργουορντ από τη Ζένιτσα χωρίς παράλληλα να υστερούν στο ριμπάουντ. Θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δούμε κάτι τέτοιο μέσα στη σεζόν, μιας και ο τρελός-επιστήμονας από την Τοσκάνη αρέσκεται σε light σχήματα και ο Πρέλντζιτς έχει τα στοιχεία να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση σε υψηλό επίπεδο.


Επίσης από τους Τούρκους μας άρεσαν ο Κάραμαν (ξεκινάει στο «4», έχουμε μιλήσει αρκέτα γι’αυτόν) ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του  και ας μην πήρε τόσες πολλές πρωτοβουλίες, ο Ερμίς που ήταν αρκετά επιθετικός και ανταποκρίθηκε στο μπακ-απ πόιντ, ενώ ο Σαβάς απέδειξε ότι υπάρχει «σουπερμαντολίνη» και στην Τουρκία προσφέροντας μια εντυπωσιακή προσωπική φάση (προσποίηση με το σώμα στο high post, drop step, δεύτερη προσποίηση «στη δείχνω και την μαζεύω» αλά Χακίμ και fingeroll..).


Οι Σέλτικς ξεμούδιασαν μετά το τρέηνινγκ καμπ και ο Ρίβερς δεν χρησιμοποίησε πολύ τον Γκαρνέτ κυρίως . Η άμυνα τους ήταν για …κλωτσιές, με τους Τούρκους να τη σπάνε με διεισδύσεις και lay-ups στη καρδιά της ρακέτας και τον Μακάλεμπ (τον καλύτερο penetrator  στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια) να κάνει τους Αμερικανούς σπίκερ να γελάνε με την ευκολία που διασπούσε κάθε πράσινη άμυνα. Ο Ρίβερς στη τελευταία περίοδο  χρησιμοποίησε ρεζέρβες προσπαθώντας να ανεβάσει το επίπεδο μαχητικότητας της ομάδας του και κυρίως να βγάλει συμπεράσματα, παίρνοντας τελικά ένα πολύ καλό παιχνίδι από τον Σάλιντζερ, παίκτη που περιμένουν πως και πως στη Βοστόνη φέτος. Προδόθηκε όμως από την κακή βραδιά του Κ.Λι, ο οποίος παρά το εξαιρετικό ποσοστό του στα τρίποντα έχασε ότι σούταρε με καλές προϋποθέσεις. Οι Σέλτικς συνολικά υπέπεσαν σε 25 λάθη δίνοντας περίπου 20 παραπάνω επιθέσεις στον αντίπαλο. Σίγουρα θα είναι και φέτος πρωταγωνιστές στο ΝΒΑ, το δίδυμο Ρόντο-Τέρι θα είναι από τα φονικά στη ποστ σίζον αλλά και πάλι δεν έφεραν τον σέντερ που θα απαλλάξει τον Γκαρνετ από τη χαμαλοδουλειά. Εξαιρετικός ο Γκρίν, ο οποίος έπαιξε και στις δύο θέσεις των φόργουορντ και θα διεκδικήσει φέτος το βραβείο του 6ου παίκτη της σεζόν. Αρκεί να είναι καλά το παιδί.. Στο Μιλάνο πάντως εχθές οι Κέλτες ήταν πολύ πιο σοβαροί στο αμυντικό κομμάτι και νίκησαν ξεκούραστα μετά τα σωφρονιστικά μπατσάκια του Μακάλεμπ και του Σάτο..


-Η Μακάμπι σιγά σιγά βελτιώνεται μετά το χάλι των πρώτων ματς προετοιμασίας και παρουσιάζει και καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, πάντα με βάση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Μπλάτ, έχοντας έξω τον Σμίθ και τον Μάλκομ Τόμας «φρέσκο» στην ομάδα, ξεκινά στο μπακόρτ τον Οχαγιόν με τον Χίκμαν, τον αρχηγό Πνίνι στο «3» και τους Κάνερ-Μέντλευ, Τζέημς στη ρακέτα. Ο Ντέηβιντ Λόγκαν βγαίνει από πίσω και είναι ο καλύτερος και πιο σταθερός σκόρερ της Μακάμπι μέχρι στιγμής, με εξαιρετικό shot selection δείχνοντας ξεκάθαρα ότι αισθάνεται πολύ καλά στο καινούργιο του περιβάλλον. Άλλος ένας παίκτης με μέτρια απόδοση στον περυσινό Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στη νέα του ομάδα όπως και οι Σάτο-Καλάθης. Αν προσθέσουμε και τα παιδιά στο Καζάν (τα οποία όμως δεν πήγαν άσχημα πέρυσι) συμπεραίνουμε ότι οι πράσινοι προμήθευσαν πολύ κόσμο ανά την Ευρώπη με ποιοτικούς παίκτες. Στο Τελ Αβίβ πάντως, η Μακάμπι στερείται ποστ παιχνιδιού, καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε Σόφο ούτε Χέντριξ και ο Μπλάτ προσανατολίζεται σε σχήματα που θα μπορούν να τρέξουν το γήπεδο καλύτερα..


-Ξαναγυρνώντας στην Τουρκία, να πούμε ότι η Φενέρ υπέγραψε τον J.R. Bremer τελικά, τον παίκτη που άλλαξε όλη την εικόνα της Αρμάνι πέρυσι με τον ερχομό του. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει προσωπικότητα και μπορεί να προσφέρει αρκετά ποιοτικά λεπτά στο μπακόρτ του Πιανιτζιάνι, ο οποίος λαμβάνει τα μέτρα του φοβούμενος τυχόν τραυματισμό του Μακάλεμπ (το έζησε δις στη Σιένα). Ο Μπρέμερ είναι αρκετά καλός σουτέρ και πολύ καλός πασέρ, πολύ περισσότερο από οργανωτής και μπορεί βγαίνοντας από τον πάγκο να βοηθήσει και στις 2 θέσεις των γκαρντ.


-Ο Παναθηναϊκός τέλος δείχνει να βρίσκεται κοντά στον Δημήτρη Βεργίνη ο οποίος έκανε προετοιμασία με τη Μπιλμπάο του Κατσικάρη. Ο 25χρονος γκαρντ έρχεται από μια ενθαρρυντική σεζόν στον Άρη, οπού ανέλαβε το τιμόνι της ομάδα μετά τη φυγή του Τζέημς. Το αξιοσημείωτο με τον Βεργίνη είναι ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τη μάζα των γκαρντ της νεότερης γενιάς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σουτέρ, που μπορεί να σκοράρει από κάθε απόσταση και έχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο τα τελευταία χρόνια ψάχναμε σε απελπιστικό βαθμό στους Έλληνες γκαρντ. Σούτ μετά από ντρίμπλα. Και μάλιστα πολύ καλό. Το θέμα με τον Βεργίνη είναι ότι ενώ έχει μέγεθος, υστερεί σημαντικά στα πόδια για τέτοιο επίπεδο.  Είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Ξανθόπουλο, ενδεχόμενη απόκτηση του θα τονώσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και θα ανεβάσει το επίπεδο των προπονήσεων αλλά ο Πεδουλάκης παραδοσιακά προτιμά παίκτες που μπορούν να αμυνθούν και σε αυτό είμαστε μαζί του. Πάντως  δίπλα σε γκαρντ όπως ο Διαμαντίδης ή ο Κίτσεν που μπορούν να τον βοηθήσουν λίγο να κρύψει αυτή την αδυναμία του –στο κομμάτι πόδια/άμυνα-, το οποίο μάλιστα δούλεψε πέρυσι ο παίκτης αλλά η Ευρωλίγκα είναι άλλο επίπεδο- δεν θα είναι άσχημος ο Βεργίνης. Για να δούμε..


67 σχόλια:

  1. 1) Είδα κι εγώ – έστω, σε live streaming – τη νίκη της Φενέρ επί των Σέλτικς, κι εντυπωσιάστηκα από το πόσο ο Πιανιτζιάνι ταίριαξε άμεσα το παιχνίδι του Μακάλεμπ με του Σάτο – και δευτερευόντως του Μπογκντάνοβιτς. Αλλά νομίζω επίσης ότι καμιά ευρωπαϊκή ομάδα που ξέρει καλά τον τρυπωσάκια Σκοπιανό δεν θα του δώσει τόσο εύκολη διείσδυση. Αντίθετα με τον φρέσκο Σάτο (αλίμονο αν πίστεψε κανείς ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό γιατί ήταν κακός παίκτης, οικονομικό ήταν το θέμα), μου φάνηκε υπερβολικά βαρύς ο Μπατίστ… Μήπως ο παίκτης που γνωρίζαμε «τελείωσε» και δεν θα μας λείψει τελικά; Απαντήσεις τον Μάιο.
    Επειδή είμαι και φίλος τον Σέλτικς, μου φάνηκε μεγάλο κελεπούρι ο Σάλιντζερ. Αν και λίγο κοντός για σέντερ στο ΝΒΑ.
    2) Πιστεύεις στα αλήθεια ότι ο Ομπράντοβιτς αδίκησε τον Λόγκαν; Ο άνθρωπος απλά ήταν ανίκανος για τα «ανώτερα μαθηματικά» του Σέρβου. Για το γρήγορο μπάσκετ του Μπλατ ίσως να βγει, αλλά σε σχέση με τους προκατόχους του (Λάνγκφορντ, Πάργκο) υστερεί δραματικά. Όπως και στον Παναθηναϊκό δεν είχε καμιά σχέση με τον Νίκολας, που συμμορφώθηκε στο τακτικό μπάσκετ του Ομπράντοβιτς.
    3) Ο Πεδουλάκης μπορεί να βελτιώσει πολύ τον Βεργίνη. Αλλά ακόμη κι η πιθανή απόκτησή του δεν καλύπτει την ανάγκη για ένα ακόμη αθλητικό φόργουορντ με καλό σουτ. Μια υπέρβαση 300-400 χιλιάδων για έναν παίκτη που θα παίξει μόνο Ευρωλίγκα (24 αγώνες μόνο η ρέγκιουλαρ σίζον φέτος…) αξίζει τον κόπο.
    MHTΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μήτσο. Αφήσουν δεν αφήσουν διαδρόμους οι ευρωπαϊκές ομάδες ο Μακάλεμπ θα τη περάσει τη διείσδυση. Αυτά που βλέπουμε από τον συγκεκριμένο δεν ξέρω πότε θα τα ξαναδούμε από παίκτη της σωματοδομής του. Εκτός του ότι είναι ο καλύτερος penetrator είναι και ο καλύτερος finisher κατά τη γνώμη μου. Τα πατήματα του είναι το κάτι άλλο, έστω και αν δεν είναι τόσο leader όσο ο Μακιντάιρ. Ο Σάλιντζερ είναι καλός παίκτης. Ο Ρίβερς τον βάζει στο "4". Θέλει δουλειά στην άμυνα. Ο Ομπράντοβιτς αδίκησε τον εαυτό του (και την ομάδα) με τον Λόγκαν, ο οποίος είναι καλός παίκτης αλλά όχι αυτό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Είχε το παράδειγμα της Βιτόρια άλλωστε.. Ο Νίκολας ήταν ότι πρέπει για αυτό που παίζει ο Ζοτς, έστω και εαν άργησε να προσαρμοστεί λίγο και αυτός.

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα φιλε Jim.Εξαιρετικος για αλλη μια φορα,οπως παντα αλλωστε.Τον αγωνα της Φενερ με τους Σελτικς τον ειδα και εγω και ηταν αρκετα καλος,αν και δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασματα μονο απο το τελικο σκορ γιατι οι Κελτες στο τελος επαιζαν με τα τριτα τους.Η Φενερ επαιξε αρκετα καλα και δειχνει πως αν με τον καιρο δεσει θα ειναι πολυ δυνατη.Βασικο ερωτηματικο θα ειναι βεβαια η πορεια και κυριως η υγεια του Μπατιστ.Ο Σατο φαινοταν να παιζει με αλλον αερα και στις 2 μεριες του γηπεδου,ενω ο Μακαλεμπ ηταν κανονικος αερας.Ψιλοασχετο αλλα με αφορμη το αρθρο σου μου ηρθε μια σκεψη για τον Παναθηναικο.Οτι ισως προσπαθει να φτιαξει μια ομαδα αναλογη με τους Πιστονς του 2004 που πηραν το πρωταθλημα.Δηλαδη ειχαν 5αδα Μπιλαπς-Χαμιλτον-Πρινς-Ρ. Γουαλας-Μπ. Γουαλας.Σκυλισια αμυνα με κορυφαιο τον Μπ. Γουλας που με υψος 2.06 σκουπιζε τα παντα πισω κοντραροντας οποιον ηθελε αλλα και με την ομαδικη αμυνα να τον βοηθα να κανει τη δουλεια του.Επιθετικα ειχε το κομπιουτερακι Μπιλαπς που οργανωνε σκοραρε κλπ,ο Χαμιλτον εβγαινε σαν τρελος απο τα σκριν και σκοραρε κυριως απο τα 4-5 μετρα,επαιρνε αρκετα στην επιθεση απο τον Πρινς και βασιζοταν και αρκετα στο παιχνιδι με πλατη του Ρ. Γουαλας.Απο κει και περα προσπαθουσε να παρει και συγκεκριμενα πραγματα απο τον παγκο με τον κοουτς Μπραουν.Η αποψη σου για αυτη τη συγκριση;Keep up the good work.
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα gelo, απίστευτη ομάδα εκείνη οι Pistons. ΟΜΑΔΑ. Αυτοί και οι Kings ήταν η έννοια του καλοκουρδισμένου συνόλου πάνω από τις προσωπικότητες στις αρχές των 00's. Ο ΠΑΟ με Ukic, Panko, Γιαννόπουλο, Armstrong, Σοφοκλή είναι πολύ μακρυά από το μπάσκετ της Motor City. Δεν υφίσταται σύγκριση

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Gelo γειά χαρά φίλε. Αυτοί οι Πίστονς κατά τη γνώμη μου ήταν οι καλύτερη ομάδα που είδε το ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια έστω και εαν πήραν μόνο έναν τίτλο. Το δε δίδυμο Μπίλαπς-Χάμιλτον είναι μακράν το καλύτερο μπακόρτ των τελευταίων χρόνων. Θα συμφωνήσω με Desti o Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση-και δεν θέλει άλλωστε κάτι τέτοιο- αν και είμαι σίγουρος ότι ο Πεδουλάκης τους λάτρευε..

      Διαγραφή
  3. Αυτά να τα βλέπουν οι φίλοι του Παο, που πιστεύουν ότι το φετινό ρόστερ έχει μεγαλύτερη ποιότητα από το περσινό.
    ο Λόγκαν τήνει να εξελιχθεί σε ηγέτη της Μακάμπι, ο Σάτο θυμίζει σε όλους τι παίκτης είναι, ο Καλάθης έχει πάρει από το χεράκι την Κουμπάν, ο Μάριτς σκοράρει διαρκώς, ο Καιμακόγλου είναι ο καλύτερος παίκτης της Ούνιξ και τα λοιπά και τα λοιπά.

    Ο λόγος φυσικά που συμβαίνει αυτό είναι απλός. Οι ομάδες αυτές (πλην της Μακάμπι ως ένα βαθμό) είναι ομάδες μικρότερων απαιτήσεων από ότι ο Παο...
    Αλλά... υπάρχει και ένα αλλά...
    Η Μακάμπι ήταν αυτή που έδιωξε τον Σόφο και τον πήρατε εσείς. Η Φενέρ δε σκέφτηκε στιγμή να κρατήσει τον Ούκιτς. Ενώ έδιωξε και τον διακαή πόθο του Πεδουλάκη, τον Gist. H Κουμπάν άφησε ελεύθερο τον Μάσσει, πρώτο επιλαχόντα σε περίπτωση που έβρισκε ομάδα ο Λάσμε...
    Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε που το πάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη σεβαστό αυτό που θέλεις να πεις ωστόσο δεν αποδεικνύεται με τον τρόπο που πας να το αποδείξεις. Ο Λόγκαν και πέρισυ στα pre-season ματς του ΠΑΟ ήταν πρώτος σκόρερ δε σημαίνει κάτι, η διάρκεια μετράει. Επίσης όπως πολύ σωστά αναφέρεις έχουν πάει όλοι σε ομάδες κατώτερου επιπέδου από τον περσινό Παναθηναϊκό. Μετράει πολύ και η χημεία και η κατανόηση των "θέλω" του κάθε προπονητή (ο Λόγκαν δεν θα έμενε στον ΠΑΟ 2η χρονιά ακόμα και αν έμενε ο Ζοτς). Είναι δεδομένο οτι η ποιότητα στο ρόστερ του ΠΑΟ έχει πέσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο μονάδων, αυτό που δεν είναι ακόμα δεδομένο και περιμένουμε να δούμε είναι το αν η χημεία της φετινής ομάδας είναι καλύτερη από τη χημεία της περυσινής. Άλλωστε κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Ολυμπιακό, η περυσινή ομάδα υστερούσε σε ποιότητα αλλά ήταν πιο ομάδα, πιο αθλητική και πιο πειθαρχημένη...

      Διαγραφή
    2. Ορέστη τον Λόγκαν, τον Σατο κ τους υπολοιπους για να δεις τι εχασε η ομαδα δε θα τους κρινεις απο τα φιλικα, αλλα απο την παρουσια τους σε ολοκληρη την περυσινη σεζον! Επισης θα τους κρινεις και με βαση τα συμβολαια τους. Πχ καλος ο Καλαθης, αλλα αξιζει για ένα μυριο+?
      Άρα αυτοι που πιστευουμε οτι ισως εχουμε καλυτερο ροστερ απο το περυσινο, ίσως αποδειχθούμε -στην πραξη- αληθινοι.

      Διαγραφή
    3. Για τους φίλους του ΠΑΟ που λες ... Συγκρίνουν το φετινό ρόστερ σε σχέση με την απόδοση που είχαν οι παίχτες την περσινή σεζόν και όχι σε σχέση με τα παιχνίδια που θα κάνουν φέτος με τις καινούριες τους ομάδες.. Οπότε δεν χρειάζεται να συγκρίνουν τίποτα !!

      Διαγραφή
    4. Εξαιρώντας τους Καλάθη και Καϊμακόγλου, οι οποίοι είναι κι οι δύο που πραγματικά ήθελε ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν γινόταν (οι Ρώσοι πληρώνουν μεγάλο επίδομα θέρμανσης, πήγαν περίπου 1,3 εκατ. έκαστος...), η σύγκριση με το περσινό ρόστερ είναι εντελώς λάθος: ξεχνάς ότι στο τέλος της σεζόν, από τη Μακάμπι κι έπειτα, ο Ομπράντοβιτς έφτασε σε ένα ροτέισον μόλις 7-8 παικτών, αφού ο Σάτο ήταν τραγικός όποτε έχανε το πρώτο σουτ, ο Σμιθ ήταν αόρατος όλη τη σεζόν, ο Λόγκαν (το "ηγέτης της Μακάμπι" μου ακούγεται κάπως σαν επιστημονική φαντασία, πιο γατάκι δεν γίνεται...) μπορούσε να φανεί μόνο σε άναρχο μπάσκετ, ο Μάριτς σπάνια έκανε αισθητή την παρουσία του. Εντάξει, ο Πάνκο δεν είναι Καϊμάκ, αλλά ο Κίτσεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του Καλάθη, ο Ούκιτς μπορεί να δώσει περισσότερα - εντελώς διαφορετικά φυσικά - πράγματα από τον Σάρας (χρειάζονται πάντως εντατικά φροντιστήρια), ο Ματσιούλις μπορεί να ξεπεράσει σε προσφορά τον Περπέρογλου κι ο Σόφο είναι επιθετικά καλύτερος από τον Βουγιούκα. Το μεγάλο μείον είναι η απώλεια του Μπατίστ, αλλά όχι του περσινού Μπατίστ. Κι από όσο είδα στη Φενέρ, είναι πολύ πεσμένος σωματικά. Ο Λάσμε θα δώσει πολλά στην άμυνα. Όχι όσα ο Μάικ (δεν υπήρχε άλλος τέτοιος παίκτης στην Ευρώπη, χρόνια τώρα), αλλά σίγουρα αρκετά. Και το κυριότερο, είναι άστοχο να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί απλά ην φετινή ομάδα είναι ένα πράγμα που μόλις αρχίζει να εξελίσσεται. Δεν είναι άριστα στελεχωμένη, δεν είναι όμως κι άσχημη.
      ΜΗΤΣΟΣ

      ο Σάτο θυμίζει σε όλους τι παίκτης είναι, ο Καλάθης έχει πάρει από το χεράκι την Κουμπάν, ο Μάριτς σκοράρει διαρκώς, ο Καιμακόγλου είναι ο καλύτερος παίκτης της Ούνιξ και τα λοιπά και τα λοιπά.

      Ο λόγος φυσικά που συμβαίνει αυτό είναι απλός. Οι ομάδες αυτές (πλην της Μακάμπι ως ένα βαθμό) είναι ομάδες μικρότερων απαιτήσεων από ότι ο Παο...
      Αλλά... υπάρχει και ένα αλλά...
      Η Μακάμπι ήταν αυτή που έδιωξε τον Σόφο και τον πήρατε εσείς. Η Φενέρ δε σκέφτηκε στιγμή να κρατήσει τον Ούκιτς. Ενώ έδιωξε και τον διακαή πόθο του Πεδουλάκη, τον Gist. H Κουμπάν ά

      Διαγραφή
    5. ορεστη ακομα δεν εχει γινει επισημο ματς...stonerook

      Διαγραφή
  4. Ορεστη δεν τα λες καλα
    ο ΠΑΟ και ο Ομπραντοβιτς επαιζαν ενα συγκεκριμενο στυλ παιχνιδιου το οποιο επρεπε ο παικτης να ταιριαξει σε αυτό και σε καμια περιπτωση δεν προσαρμοζοταν το συστημα στις δυνατότητες του παιχτη
    Ο σχεδιασμος του ΠΑΟ απο το καλοκαιρι που εφυγαν οι Φωτσης και Νικολας επειδη δεν μπορυσε να φυγει ο Σατο,
    δεν ειναι καλος
    δεν εχουν γινει σωστες επιλογες παιχτων
    οι παιχτες δεν ηταν αμπαλοι απλα δεν εδεναν
    και σε παλιοτερες σαιζον γινοταν αυτο αλλα το χρημα υπηρχε και καλυπτε τις αδυναμιες

    τα ονοματα ενος ροστερ δεν παιζουν μπασκετ
    γιατι αν επαιζαν, η ΤΣΣΚΑ περυσι επρεπε να το ειχε παρει απο το σεπτεμβρη

    Αν ο ΠΑΟ θα ειναι καλυτερος η χειροτερος απο περυσι είναι αλλη συζητηση
    καθως και αν ο ΟΣΦΠ θα εχει καλυτερα απο περυσι αποτελεσματα ειναι ερωτηματικό.

    Ο Μπρεμερ πολυ καλος παιχτης

    Η Μακαμπι μετα τις απωλειες των ψηλων της προβλεπω να εχει ενα παιχιδι run & gun και όπου φτασει
    Φετος ο Μπλατ θα δειξει αν κανει και θαυματα

    Πιανιτζανι αν ακους δοκιμασε και τον Σατο τεσσαρι θα δουλεψει...

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο καθενας παρουσιαζει τα γεγονοτα οπως τον συμφερει καλο ειναι να περιμενουμε λιγο ακομα να δουμε τον σατο,τον λογκαν και τους αλλους στους επισημους αγωνες και οχι στα φιλικα...... γεγονος ειναι οτι οι περισσοτεροι απο τους συγκεκριμενους παικτες δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις του παναθηναικου.... χαρακτηριστικο ειναι επισης οτι η ουνιξ και η λοκομοτιβ που εχουν ξεκινησει τα επισημα συνεχως χανουν....... ενω ο παναθηναικος ειναι μια ομαδα που πρεπει παντα να παιζει για να κερδιζει... στο 1ο του επισημο ο καλαθης εκανε 9 λαθη και ο πασουτιν υπεγραψε για βασικο 1 τον καλνιετις. οσο για τον σατο δυο χρονια στον παναθηναικο μονο ενα καλο παιχνιδι εκανε(με την μπαρτσα) και λεει ο μητσος οτι ο λογος που εφυγε ειναι οικονομικος.... για εμενα οι μονοι παικτες που πραγματικα χωρουσαν φετος στην ομαδα ειναι ο καιμακογλου, ο τεραστιος σαρας και ενας απο τους βουγιουκα,μπατιστ. bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ζοτς είχε ζητήσει το 11 να ανανεώσουν και ο Φώτσης και ο Νίκολας. Πιστεύω πως αν έμενε και φέτος θα υπέγραφε τον Νίκολας και πάλι. Αλήθεια, πόσο ακριβός είναι που ο Πεδουλάκης δεν το επεδίωξε να τον πάρει; Τακτικά ήταν άψογος. Στον τελικό του 11 και ο Σάτο και ο Νίκολοας έκεναν σπουδαίο μάτς. Ήταν ίσως καθοριστικοί στο 3ο δεκάλεπτο που έκρινε τον πρωταθλητή. Ο Σάτο είναι σπουδαίος παίκτης και μαχητής. Πέρσι χαλάστηκε απο τη μείωση ενός ήδη συμβολαίου και ήταν σ' όλη τη σεζόν ωσεί παρόν. Περίμενε την επόμενη ομάδα του. Αν ο Μπατίστ δεν έχει ατυχίες, η Φενέρ θα κάνει σπουδαία χρονιά.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα περσινά ποσοστά του McCalebb πριν τα playoffs της Euroleague ήταν απλά μαγικά! Ο παίκτης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Και αν ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε αυτήν τη σκληράδα και ο Pianigiani εμπιστευόταν λίγο παραπάνω το περιφερειακό παιχνίδι του ηγέτη του, ίσως ο ΟΣΦΠ να μην βρισκόταν στο f-4. Ίσως. Και είναι κρίμα να μνημονεύεται μόνο ως slasher, είναι κάτι πολύ παραπάνω. Εν δυνάμει MVP της Euroleague και φέτος.
    Ο Sato μεγαλούργησε στη Siena ως ο απόλυτος ρολίστας σε ένα δίδυμο forwards μαζί με τον Stonerook βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα του προπονητή τους. Η μεγάλη του αδυναμία ήταν το σουτ. Δεν ήταν κακό, αλλά αναξιόπιστο και με πολύ αργό release. Την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό όλη η ψυχολογία ήταν διαφορέτική και πολλά μεγάλα σουτ μπήκαν. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός φάνηκε ελαφρώς πιο κουρασμένος. Στα μεγάλα παιχνίδια που δεν κατάφερε να φανεί αξιόπιστος σουτέρ ούτε ο Διαμαντίδης (παραδοσιακά φονιάς στo crunch time) δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να σου σώσει την παρτίδα ο Sato. Κοινώς δεν θεωρώ αποτυχημένη τη χρονιά του ή κακή. Έχασε πολλά ελεύθερα τρίποντα, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή αμοίβόταν με ένα κάρο δολλάρια είναι υποχρεωμένος να ματώνει το δίχτυ, δεν ήταν αυτή η δουλειά του. Απλά δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Εδώ ίσως και να υπερεκτίμησε της δυνατότητες της ομάδας του από τα 6.75.
    Ο Logan πέρα από λάτρης του transition game που αναγκαστικά θα παίξει ο Blatt με την παράδοση που έχει η Maccabi, θέλει να είναι ο go-to-guy στις ομάδες που αγωνίζεται. Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν ήταν εφικτό (μιλάμε για τον προπονητή που άλλαξε συνήθειες σε Katash - Mulaomerovic - Χ#βρέττα - Nicholas). Στην Baskonia η αδυναμία του αυτή κρύφτηκε πίσω από το γρήγορό ρυθμό των επιθέσεων της ομάδας. Όσο είναι από τα πρώτα βιολιά, θα είναι και χρήσιμος. Το rotation των Ισραηλινών θα κρίνει και την προσφορά του στην ομάδα.
    Ο Βεργίνης κάποτε ήταν ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Πλέον μοιάζει με αδούλευτο παίκτη. Δεν ξέρω αν ευθύνεται ο ίδιος ή το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, αλλά από πλευράς αθλητικότητας μοιάζει με βετεράνο μέσα στο παρκέ. Πλέον στα 25 θα πρέπει να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες αν θέλει να σταδιοδρομήσει σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει και άλλος δρόμος: να καταφέρει να γίνει αξιόπιστος spot-shooter. Μπορεί να υπερθεματίζεις την ικανότητά του στην εκτέλεση μετά από ντρίμπλα, αλλά δεν θα πάρει τόσες πολλές ευκαιρίες για δικές του επιθέσεις στον Παναθηναϊκό των Διαμαντίδη & Ukic. Κακό mentality στην άμυνα, εκτός από τα αργά του πόδια, μοιάζει αφηρημένος ακόμα κι αν έχει τις καλύτερες των προθέσεων. Μακάρι η περσινή χρονιά που ανέφερες να αποτελέσει την αρχή για κάτι νέο.
    Emir Prledjic όπως λέμε Γιώργος Πρίντεζης, Ersan Ilyasova, Paulius Jankunas, Victor Khryapa ή ακόμη Andrei Kirilenko και Boris Diaw; Αθλητές με εξαιρετικά στοιχεία που ξεκίνησαν να αγωνίζονται στο 3 και πλέον βγάζουν μάτια ως 4αρια (ο "χοντρός" γερο-Diaw πλέον στο 5). Μιλάμε πάντα για ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ. Σύμφωνοι, κανείς από τους επτά που ανέφερα δεν μοιάζει με τον άλλο, αλλα το σκεπτικό είναι το ίδιο: Ας εκμεταλλευτούμε τα αθλητικά χαρακτηριστικά των παικτών μας με σκοπό μια γρηγορότερη και ίσως αποτελεσματικότερη frontline. Φανταστείτε τον Ολυμπιακό του Γιαννάκη με τον Childress σε ρόλο soft power forward. Το above the rim game θα αποκτούσε νέα έννοια (θυμηθείτε απλά τη φάση με το follow κάρφωμα στον ημιτελικό του f-4 το '10 με την Partizan που έστειλε το ματς στην παράταση). Αν ο Pianigiani δεν σκοπέυει να χρησιμοποιήσει τον νεαρό "Τούρκο" σαν point forward, ας το τολμήσει, δουλεύοντας παράλληλα το κορμί του παίκτη.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βεργίνης δεν ειναι καλή επιλογή γιατι χρειαζεται ο μπακ απ ποιντ να:
    - είναι σε θέση να φέρει στην επιθεση καποιες ανισορροπιες κυρίως με τα γρήγορα πόδια
    - να απειλήσει με καλό jump shoot (γρήγορη εκτέλεση ή/και από ψηλά)
    - και να μπορεί να παίξει αμυνα στα 4/4 για να κουράζει τα αντίπαλα γκαρντ
    - να μην κανει λάθη

    Ο βεργίνης δε μπορει να τα πετύχει αυτά (λόγο επιπεδου που θα πρεπει να τα κάνει και φυσικών αδυναμιων) τα οποια πετυχαινουν στον ολυμπιακο συνδιαστικά ο Σλούκας με τον Μάντζαρη. Ο Μιλοσεβιτς θα μπορούσε να κάνει ότι κανει ο Μαντζαρης (με λιγότερη συνεπεια και πειθαρχεία). Επίσης δεν εχω δει τον Βεργίνη να δημιουργεί σωστό spacing στην επίθεση (χωρίς την μπάλα) με το timing της κινησης του να ειναι ικανοποιητικο.

    Για τον Λόγκαν απλά ταιριαζει στο run n gun της Μακαμπι και λογικά θα βγει στη σαιζον μεχρι να παμε στα δυσκολα χιαστί και σε σετ παιχνιδι που θα βρει δυσκολα χώρους κ θα φανει η αδυναμία του να κανει εξυπνο (να μπορει δλδ να αλλάξει στρατηγική στο πρώτο βήμα) και δυνατό (να μπορεί δλδ να παέι πάνω σε αθλητικό center) drive.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eξαιρετικό blog, έλειπε ενα τετοιο απο το Διαδικτυο.

    Για μένα ο Παναθηναικος φέτος υστερεί κατά πολύ σε προπονητικό επίπεδο. Ο Πεδουλάκης δεν μπορει να συγκριθει με τον Ομπραντοβιτς (δεν ξέρω ποιος μπορει να συγκριθει δηλαδη). Παρολαυτα, η απόκτηση εντελως νεων παικτων δίνει τη δυνατότητα στον εργατικό Πεδουλάκη να φτιάξει ένα νεο κορμό και να χτίσει μια νεα ομάδα.

    Τεχνικά, νομιζω οτι ο Παναθηναικος θα στηριχθει φέτος σε μεγάλο βαθμό στα αθλητικά προσόντα των παικτών του. Δεν ξέρω ποιο ειναι το βαθος ποιότητας της ομάδας, αλλά σιγουρα θα τρέξει πολύ και στο μισο και σε ολο το γηπεδο. Θεωρω οτι θα εχει αρκετα αξιοπιστο σουτ, καθως ο Μπραμος ειναι ενας καλος σουτερ θεσης, ο Μασιουλις δειχνει οτι το εχει, ο Γιαννοπουλος κανει 2/2 στο πρωτο επισημο ματς και δειχνει οτι εχει προοπτικη, ενώ ο Πανκο ειναι καλαθομηχανη. Φυσικα, μην ξεχνάμε το Διαμαντιδη. Επίσης, ειναι μεγάλο στοιχημα για μενα η προσαρμογη του Σχορτσιανιτη στα ντουμπλαρισματα, καθως αν φτιαξει το επιπεδο της πασας του θα μπορεσει να ανοιγει συνεχως τις αντιπαλες αμυνες και να βρισκεται σουτ στην περιφερεια.

    Θεωρω σημαντικη την προσαρμογη των Αρμστρονγκ και Λασμε στα πικ εν ρολ, τόσο σε επίθεση οσο και αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κυριε καθηγητα πως βλεπετε τους Σελτικς φετος?

    Θάνος13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρωταγωνιστήσουν πάλι. Έχουν πολύ καλό προπονητή. Αλλά ρε φίλε ακόμα πληρώνουν το τρέηντ του Πέρκινς. 1-2 τίτλους θα είχαν συν τώρα..

      Διαγραφή
  11. Τζιμ συγχαρητηρια για αλλη μια φορα! Σε διαβαζω απο τις αρχες που δημιουργησες το μπλογκ και χαιρομαι που αρχιζει και αυξανεται η επισκεψιμοτητα του. Το αξιζεις και μακαρι να φροντισουν και οι νεοι σχολιαστες να διατηρησουν την ποιοτητα των σχολιων και το καλο κλιμα χωρις οπαδισμους, εξαλλου αυτο το μπλογκ διαφερει. Θα ηθελα να μας πεις την γνωμη σου για τους ομιλους. Θεωρω φαβορι στον ομιλο τους την ρεαλ, τσσκα και ισως ολυμπιακο και σιενα. Τι λες?
    Υ.Γ. Θα μπορουσες να ανεβασεις αρθρο με καποια συστηματα επιθετικα ή και αμυντικα?
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννη.. Η Σιένα είναι ερωτηματικό, ξεκινά από το μηδέν φέτος. Θα ανεβάσουμε σίγουρα μέσα στη σεζόν.

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim εισαι απαιχτος, συνεχισε ετσι, ανεβασe ομως πιο συχνα αρθρα σου (αν μπορεις). Περιμενω εναγωνιως το επομενο.....Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φιλαράκι. Αύριο θα ανεβάσουμε πιστεύω κάτι καλό..

      Διαγραφή
  14. καλησπερα και απο μενα.για τους Σελτικ δε μπορει να βγει σχεδον κανενα συμπερασμα,ειναι ακομα νωρις.το μονο που θελω να πω ειναι για τον Μιλισιτς.τι πραγμα ειναι αυτο.ο μεγαλυτερος κουβας των ντραφτ οσο θυμαμαι,ειδικα οταν πισω του βρεθηκαν οι Αντονι,Ουειντ,Μπος.στην τυχη να διαλεγαν οι Ντιτροιτ θα εβρισκαν καλυτερο παιχτη.οσον αφορα τη Φενερ, θα εχουμε φετος one man show.η ομαδα ειναι φτιαγμενη γυρω απο τον αμερικανο παιχταρα.πιστευω οτι φετος θα βγει πρωτος σκορερ της ευρωλιγκα.και να προσπαθησουν να του κλεισουν το ντραιβ,με Πρελτντιτς ,Αντερσεν στο 4,τους Σατο,Μπογκντανοβιτς στις γωνιες θα την πατησουν απο αλλου.ειδικα ο τουρκοβοσνιος ανταποκριθηκε αμεσα στη νεα θεση και αν διατηρηθει εκει μαθαινοντας το 4 περισσοτερο θα ειναι μεγαλο οπλο της Φενερ με το σουτ και τα ντραιβς που εχει.ο Μπατιστ,ως βαρυ κορμι, στα 35 του θελει περισσοτερο χρονο απο τους αλλους.θα δουμε τι μπορει να κανει φετος.
    Jim τι μουφα ειναι οι ευρωπαικοι κανονισμοι.ολο φρου και φρου.καθε επαφη και φαουλ.λες και ειναι φτιαγμενοι για να παιζουν μπασκετ οι διαιτητες.ελεος

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Jim,
    Ο Ζήσης αναμενόμενα καλός στην Ισπανία. Ο Παπαλουκάς ακόμα ψάχνει ομάδα - μήπως αποχαιρετήσει κι' αυτός όπως ο Χατζηβρέττας; Γιατί δεν προσπάθησε ο Πεδουλάκης για κανέναν από τους δύο;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζησης ηταν παιχτης που θα βοηθαγε αλλα ο παο τοτε ακομα ψαχνοταν.λαθος κατεμε.
      Ο. Παπ δεν ερχεται γιατι με αυτον θα ρθει κ εμφυλιος πολεμος.

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ ο Ζήσης έχει κατακτήσει εθνικά πρωταθλήματα και με τις 3 ομάδες που έχει αγωνιστεί επαγγλεματικά (ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ, Σιέννα).
      Λέτε;...

      Διαγραφή
  16. θελω να αφιερωσεις ρε μαγκα ενα αρθρο για την προσθηκη του λασμε στον παο ρε jim...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @zoc
    Σε καμία περίπτωση δεν έκανα σχόλιο για το ποια από τις δυο ομάδες (την περσινή και τη φετινή) του Παο θα είναι καλύτερη συνολικά. Το δικό μου σχόλιο αφορούσε σε μια ευρήτερη συζήτηση (ατυχής κατά τη γνώμη μου) για το ποιο υλικό είναι το καλύτερο.
    Σε όσα λες εσύ έχεις δίκιο, με την υποσημείωση οι πιθανότητες καλής χημείας είναι πάντα υπέρ του Ομπράντοβιτς.


    @kopanos
    Έχεις δίκιο φίλε ότι του παίκτες δεν τους κρίνουμε στα φιλικά. Αλλά μήπως εσείς τους νέους παίκτες σας του κρίνετε με κάποιον άλλον τρόπο. Τους περισσότερους βάζω στοίχημα ότι δεν τους είχατε δει ποτέ να παίζουν (ούτε κι εγώ...), ενώ και για άλλους που τους ξέραμε ακούμε τώρα ότι είναι μεταμορφωμένοι. Αλήθεια αυτή η μεταμόρφωση του Σοφοκλή στηρίζεται σε επίσημους αγώνες ή μήπως σε φιλικά;
    Επίσης φίλε, τους παίκτες του Παο τους κρίνω και από τη συνολική του καριέρα. Και για τον Λόγκαν φερειπείν είχα και πολύ συγκεκριμένη άποψη, τόσο από αγώνες με την Πρόκομ όσο και με την Πολωνία. Και ξέρω ακριβώς τι παίκτης είναι...
    Τέλος, το value for money δεν νομίζω ότι χωράει σε αυτή τη συζήτηση. Δε συζητάμε ποια επένδυση είναι σωστότερη αλλά το ποιοι παίκτες είναι καλύτεροι.

    @Μήτσος
    Έχω πάρα πολλές ενστάσεις σε αυτά που γράφεις, αλλά θα σταθώ μόνο στο θέμα Μπατίστ.
    Παρότι είναι από τους τύπους που αντιπαθώ όσο δεν πάει (ως χαρακτήρα όχι ως παίκτη) με τρελαίνει η απαξίωση με την οποία τον αντιμετωπίζετε.
    Ο περσινός Μπατίστ λοιπόν, ήταν στις καλύτερες 5άδες της Ευρωλίγκας, είχε 12,6 πόντους και 13,8 rkg στους ελληνικούς τελικούς, αλλά κυρίως ταπείνωσε στα playoff της Ευρωλίγκας τον Σόφο "επιτρέποντάς" να γράψει μέσο όρο 3,6 rkg.

    @bodiroga
    Αυτή η ιστορία με τον Σάτο έχει παραγίνει φίλε. Αν έκανε μόνο ένα καλό παιχνίδι τότε πως την πρώτη χρονιά έγραψε 10,1 rkg. Με τα ψέματα;
    Πράγματι πέρσι ήταν σε τρελό ντεφορμάρισμα αλλά μην τον βγάλουμε και άχρηστο.
    Και συμφωνώ και μαζί σου ότι τους παίκτες πρέπει να τους κρίνουμε στους επίσημους αγώνες.
    Οπότε περίμενε και εσύ λίγο να κρίνει τους νέους σου παίκτες προτου αποφανθεί ποιοι από τους περσινούς χωράνε και ποιοι όχι...



    Υ.Γ.
    Αν ο Μπατίστ είναι όλα αυτά που λέτε, εσείς οι φίλοι του Παο, τότε γιατί το συμβόλαιο που του προτείνατε ήταν διπλάσιο από αυτό που δώσατε στον Σόφο;

    Υ.Γ.2
    Επίσης βλέπω πολλούς φίλους του Παο να λένε για το τι έγινε ή τι δεν έγινε μετά τη Μακάμπι στο final4 , ότι έπεσε η απόδοση κάποιων παικτών κτλ.
    Έχετε σκεφτεί όμως ότι αυτή η απόδοση μέχρι το final4 δε θα είναι καθόλου δεδομένη φέτος; Γιατί για να κρεμάσει κάποιος στα δύσκολα, θα πρέπει να φτάσει μέχρις εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ΟΡΕΣΤΗΣ και λοιποί φίλοι λάτρεις των συγκρίσεων !
    ======================================================

    Το κακό αγαπημένε φίλε του ΟΣΦΠ , δεν είναι οι απαντήσεις που σου δίνουν ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ , αλλά το ότι σου απαντάνε σοβαρά για τις συγκρίσεις που κάνεις ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους παίκτες του ΠΑΟ , στην προσπάθεια σου να ανακλύψεις εχθρούς ανεμόμυλους.
    Οταν ο ΟΣΦΠ με απογοητευμένη ομάδα και Προέδρους ένα βήμα μετά και όχι πρίν την έξοδο , απέδειξε περίτρανα πως οι συγκρίσεις γίνονται ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΔΥΝΑΜΙΑ να γράψεις και να υποστηρίξεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΣ.
    Οι παλιοί φύγανε γιατί δεν υπήρχε το χρήμα και δεν αξίζανε ίσως να πάρουνε όσο πήραν στην Ρωσία και την Τουρκία.
    Και ο Λόγκαν με τον Σμίθ γιατί δεν προσέφεραν αυτά που θέλει η πιό πετυχημένη ομάδα του αιώνα κατά την Euroleague ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    Δεν ξέρω ποιοί είναι καλύτεροι ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ !!!
    Ο Φέντερερ στο τένις είναι καλυτερος του Παγδατή !
    Στο μπάσκετ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ !
    Γιατί το μπάσκετ είναι πάζλ.
    Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ , ο Αντιτς ή ο Χάινς , από τον ΚΛΕΙΖΑ και τον ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ πχ , αυτό που ξέρω είναι ότι ο Πρίντεζης και οι περσινοί, έδεσαν μιά χαρά ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΣΦΠ που έκανε περήφανη Ελλάδα-Πειραιά κι αυτό μετράει !
    Οπως ίσως το κάνουν φέτος αν στηριχθούν από όλους και δέσουν οι παικταράδες της ανανεωμένης , εκρηκτικής και μη κορεσμένης ΠΑΝΑΘΑΣ μου.
    Φιλιά.
    DOCTOR.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακιβώς το ίδιο πράγμα κάνουμε φίλε...
      Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ το κάνω στηρίζοντας με επιχειρήματα αυτά που λέω (σωστά ή λάθος) ενώ εσύ το κάνεις απλά με ένα χαρακτηρισμό, κρινοντάς τους αυτομάτους ως "παικταράδες" (ποιους;)...

      Πάντως ο Ίβκοβιτς ακόμα και μετά την Ευρωλίγκα συνέχισε να στάζει μέλι όποτε μιλούσε για Κλέιζα και Τσίλντρες. Φαντάσου λοιπόν, αφού το πήρε με Κέσελ και Άντιτς τι θα έκανε με αυτούς του δυο...

      Διαγραφή
    2. Τι αλλο μπορειτε να πειτε στον Doc;Τιποτα.Δοκτωρ δεν θελω να γραψω κατι περισσοτερο για να σε υπερασπιστω φιλε γιατι το μπλογκ δεν ειναι οπαδικο σε κανενα σημειο και δεν θελω να το κανω αυτο ουτε στο ελαχιστο γιατι το μλογκ ειναι υπεροχο...Μονο να σου πω για ακομη μια φορα πως εισαι μεγαλη ψυχη...
      Σταθης

      Διαγραφή
  19. @ΟΡΕΣΤΗΣ

    1ον δεν εκρινα κανεναν απο τους καινουργιους αλλα με βαση την περσινη εμφανιση καποιων παικτων του παναθηναικου(σατο,λογκαν,μαριτς,καλαθης) προφανως δεν αξιζαν φετος να παιζουν με τον παναθηναικο.
    2ον για ποιον σατο μιλαμε γι αυτον που εκανε air ball απο το τριποντο οταν φυσικα αποφασιζε να σουταρει ή αυτον που τον εκανε περυσι ο παπανικολαου οτι ηθελε. ο σατο ειναι απο αυτους τους ρολιστες που συμφερει να τους εχει πριν εκτοξευθει η τιμη τους......
    3ον μαλλον ξεχνας οτι ο σοφο την πρωτη του χρονια στη μακαμπι βγηκε καλυτερο 5αρι της ευρωλιγκας και η μακαμπι εφτασε στον τελικο ενω περυσι επαιζε με προβλημα στο γονατο, μολις αποκλειστηκε απο τον παναθηναικο εκανε αρθροσκοπηση. επιπλεον φετος θα εχει τον διαμαντιδη να τον αξιοποιει κατι που θα αποδειχθει καθοριστικο για την χρονια που θα κανει.....
    4ον δεν απαξιωνει κανενας τον μπατιστ αλλα ολα τα καλα καποτε τελειωνουν. ο μπατιστ ειναι 35 χρονων με επιβαρυμενα γονατα οσο δεν παει, παιζει συνεχως με ενεσεις και περυσι φυσικα δεν ηταν ο παλιος μπατιστ με αποκορυφωμα τον ημιτελικο με την τσκκα που εχασε πολλα ευκολα καλαθια για την κλαση του και δεν πηραμε το 7ο ευρωπαικο.....
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Το ότι κρίνεις ότι οι περισσότεροι από τους περσινούς δε χωρούν στο φετινό ρόστερ, αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι κρίνεις τους φςτινούς ως καλύτρούς τους; Πως το κάνεις αυτό; Από τα φιλικά; Ή από αγώνες που δεν έχει δει;

      2. Δεν ξέρω πότε συμφέρει να τον έχεις ή όχι τον Σάτο, αλλά είναι από τους ρολίστες που λίγοι όμοιοί του υπάρχουν στην Ευρώπη. Επίσης, μια μικρή πληροφορία: ο Παπανικολάου έκανε ότι ήθελε όλα τα 3άρια της Ευρώπη, πλην Κιριλένκο που χτυπήθηκαν στα ίσια. Οπότε δεν είναι μέτρο...

      3. Δεν είπα ότι είναι κακός παίκτης. Είπα ότι είναι χειρότερος του περσινού Μπατίστ. Και ακόμα και στην καλή του χρονιά, όταν έφτασε η ώρα να κονταροχτυπηθούν οι δυο τους, μια από τα ίδια είχαμε...
      Τέλος δεν ήξερα ότι έφταιγε με μελλοντική αρθροσκόπηση που έκανε σε 2 αγώνες 9 φάουλ σε 19 λεπτά... Έλεος

      4. Σου ξαναγράφω, δεν ήταν ο καλός Μπατίστ, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερος του Σόφο. Και τα νούμερα που έγραψε στους ελληνικούς τελικούς πέρσι ο Μπατίστ δεν τα έχει γράψει ΠΟΤΕ του ο Σόφο σε κρίσιμη σειρά αγώνων.

      Τέλος, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για να έπαιρνες το 7ο έπρεπε στον τελικό να κερδίσεις το πρωταθλητή Ευρώπης... Μεταξύ μας τώρα, ξέρεις ότι για πέρσι δεν έπαιζε τέτοιο ενδεχόμενο...

      Διαγραφή
    2. Ορεστη δηλαδη εσει σαν μπασκετικος ολυμπιακος με τουσ τοοοοσους τιτλουσ τα τελευταια χρονια εισαι σιγουρος οτι ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και οχι σε σειρα οπως ειναι το πρωταθλημα θα νικαγε ο οσφπ την ομαδα του obradovic σε τελικο????( οπως στο τελικο του κυπελου ας πουμε!!)...μαλλον θα εχεις ξεχασει πως ο παναθηναικος τα τελευταια 13 χρονια πρεπει να χει χασει 2-3 τελικουσ...

      Διαγραφή
    3. 1 δεν κρινω κανενα φετινο το μονο που λεω ειναι οτι δεν μπορουσαμε να κρατησουμε παικτες που προσφεραν λιγοτερο απο τα προσδοκουμενα τωρα αν οι κανουργιοι αξιζουν θα σου απαντησω τον μαιο.....

      2. καλα ειδαμε τον παπανικολαου και στη βενεζουελα,με ενα τριμηνο καλου μπασκετ τον βαφτισαμε υπερπαικταρα. εγω δεν λεω το παιδι εχει ολα τα προσοντα αλλα καλο ειναι να μην βιαζομαστε καθως δεν θα μου κανει καθολου εντυπωση να του φαει την θεση ο περπερογλου. ο σατο με 1,2 που αμοιβοταν θα επρεπε να εχει πρωταγωνιστικο ρολο φετος και οχι να φτασουμε σε σημειο να παιζει στους τελικους περισσοτερο χρονο ο περπερογλου που ερχοταν απο εξαμηνη απουσια....

      3. για τον σοφοκλη θα το δειξει το μελλον αν θα ειναι καλυτερος του περσινου μπατιστ ή οχι ολα τα αλλα ειναι μπουρδολογιες εκτος αν εχεις μαντικες ικανοτητες.

      οσο για το τελευταιο σχολιο αν και πιστευω οτι το στυλ παιχνιδιου του ολυμπιακου δεν μπορουσε να το αντιμετωπισει ο παναθηναικος που ηταν μια ταχυτητα τουλαχιστον πιο αργος πιστευω πως σε εναν τετοιο τελικο μετραει και η εμπειρια κατι που φανηκε και μεχρι το 3ο δεκαλεπτο του τελικου με την τσκκα και φυσικα ο ζοτς δεν ειναι καζλαουσκας ουτε ο διαμαντιδης τεοντοσιτς για να χαρισουν ενα ευρωπαικο. σκεψου μονο πως στους τελικους που ο παναθηναικος ηταν στο ναδιρ και ο ολυμπιακος στο ζενιθ το πρωταθλημα κριθηκε σε ενα τριποντο του καλαθη που μπηκε και βγηκε.....
      bodiroga

      Διαγραφή
    4. @ανώνυμος
      είμαι τόσο σίγουρος, όσο και ο "bodiroga" ότι θα παίρνατε το 7ο

      @bodiroga
      1.Όταν αλλάζεις κάποιον παίκτη δεν παίζει ρόλο με ποιους τους αντικαθιστάς; Και τι ακριβώς εννοείς τότε με τη λέξη "χωρούσαν";
      Νομίζω ότι παίζουμε με τις λέξεις...

      2. Δε σου είπα ότι ο Παπανικολάου είναι υπερπαικταράς ή ότιδήποτε τέτοιο. Αλλά στο συγκεκριμένο τρίμηνο που αναφέρεις κι εσύ ήταν άπαικτος, και στο συγκεκριμένο τρίμηνο αντιμετώπισε με επιτυχία όλους του sf της Ευρώπης και ο Σάτο δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτό είπα και τίποτα περισσότερο

      3. Όχι, δεν έχω μαντικές ικανότητες. Και για αυτό ακριβώς κρίνω με βάση την προιστορία των παικτών. Προφανώς και δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα, αλλά κρίνοντας από το παρελθόν τους μπορώ να βγάλω συμπεράσματα για το μέλλον τους.

      4. Καταρχήν ακόμα και να έμπαινε το 3ποντο του Καλάθη πάλι πίσω στο σκορ θα ήσασταν. Κατά δεύτερον δεν μπήκε το 3ποντο του Καλάθη, γιατί με αυτή τη λογική αν είχε μπει το χουκ του Μπουρούση και αν και αν και αν...
      Κατά τη γνώμη μου πάντως το μοναδικό επίδικο στη σειρά των τελικών κρίθηκε στον 2ο τελικό, εκεί όπου ο Παο κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες κράτησε την έδρα του. Γιατί αλλιώς το σκορ θα έγραφε 3-0...

      Διαγραφή
    5. εγω δεν θα το συνεχισω αλλα το μονο που θα σου πω ειναι οτι εισαι πρωταθλητης ευρωπης και αντι να ασχολεισαι με την ομαδα σου ασχολεισαι με τον παναθηναικο..... αλλα μαλλον ειναι λογικο να ασχολειται καποιος με τον πιο πετυχημενο συλλογο αυτου του αιωνα συμφωνα με την ιδια την ευρωλιγκα http://www.euroleague.net/news/i/100325/180
      bodiroga

      Διαγραφή
    6. όπως εσείς κάθε καλοκαίρι ασχολούσασταν με το αν ο Κλέιζα είναι 3άρι και σποτ σουτέρ ή αν ο Τσίλντρες έχει ωραίο ή άθλιο στυλ.
      Έτσι είναι αυτά φίλε. Όταν η ομάδα σου δεν κάνει μεταγραφές ασχολείσαι με τις μεταγραφές του άλλου...

      Διαγραφή
  20. Συγγνώμη που παίρνω το θάρρος, θέλω να απευθυνθώ προς όλους και κυρίως τους νέους αναγνώστες του blog.

    Παίδες, εδώ είμαστε μπασκετικοί και γουστάρουμε το Jim γιατί ξέρει μπάσκετ, μαθαίνουμε από αυτόν και κάνουμε έναν ωραίο διάλογο με αρχές και σεβασμό βασισμένο σε επιχειρήματα (υποκειμενικά μεν, αλλά επιχειρήματα) και όχι σε οπαδικές κορώνες. Διαφωνούμε αρκετά συχνά (και με το Jim αρκετές φορές) αλλά παραθέτουμε την άποψή μας με σεβασμό προς όλους, χωρίς φανατισμούς.

    Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό υπάρχουν τα prasinanea.gr, redplanet.gr κλπ για να βγάλουν τα οπαδικά τους απωθημένα.

    Δεν θέλω να θίξω κανέναν, θέλω να προστατεύσω την ποιότητα του blog...Για εμένα (και νομίζω και για αρκετούς άλλους) απότελεί όαση στην τόση παπαρολογία και φανατίλα που κυκλοφορεί στο internet

    Ευχαριστώ και συγγνώμη και πάλι αν κάποιοι αισθάνονται οτι τους θίγω...ειλικρινά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαι κάτι ακόμα...
    Ο Μπατίστ έχασε τον περσινό ημιτελικό όχι (μόνο) γιατί ήταν ταλαιπωρημένος σωματικά, αλλά και γιατί έπαιζε με μια ρακέτα που στο σύνολό της, ήταν καλύτερη.
    Με την 3άδα Κρστιτς, Χριάπα, Κιριλένκο δεν θα μπορούσε να τα βάλει ποτέ του, ούτε στα νιάτα του.

    Επίσης, τον ημιτελικό δεν τον έχασες εξαιτίας (μόνο) της μέτριας εμφάνισης του Μπατίστ. Υπήρχε και κάποιος άλλους, που έσπασε τα στεφάνια με 1/9 τρίποντα και φοβήθηκε στη λήξη να σουτάρει το 10ο. Αυτόν γιατί τον ξεχνάτε;;; Στα νιάτα του θα έκανε τέτοιο κρέμασμα σε κρίσιμο ματς; Και θα το επαναλάμβανε λίγο καιρό μετά, εκτελώντας με 1/7 στον 5ο ελληνικό τελικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενω ο ολυμπιακος κερδισε στον τελικο την csska επειδη εχει αυτη τη φοβερη front line με dorsey hains adic gliniadaki και οχι επειδη κοιμηθηκε ο θεος κ ο kazlauskas και οι παιχτες του πανηγυριζαν στο 28!!!!!

      Α ΡΕ ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΒΕΡΚΑ ΣΑΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ!!

      Διαγραφή
  22. Ορεστης μονο για το τελευταιο που ειπες εισαι Θεος. Γενικα ας ηρεμησουμε με Παο και Ολυ. Το μπασκετ εχει και αλλες ομαδες. Ευτυχως ερχεται η ωρα (I feel devotion) οποτε θα τα δουμε ολα στο γηπεδο.

    Υ.Γ. Κριμα που για ενα καλοκαιρι πρηξαμε τα cohones μας με θεματα οχι τοσο σημαντικα....

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα και από μένα,
    Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Από πότε είναι μεγάλο συν για τον Σοφο οτι φέτος θα έχει τον Διαμαντίδη να τον τροφοδοτεί.

    Από ποτέ έγινε Μάτζικ ή Σάρας ο ΔΔ?

    Είναι All Star για τα ευρωπαϊκα δεδομένα ο ΔΔ επειδή κάνει εξαιρετικά κυρίως τα off ball κομμάτια του παιχνιδιού. Δεν λέω οτι δεν έχει καλό court vision απλά οτι δεν είναι το φόρτε του αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν είναι ούτε ο Ρόντο,καλή ώρα, ούτε ο Κίντ σε passing ability.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, είναι μεγάλο συν. Έχει πολύ καλό court vision σε συνδυασμό με την τάση να ψάχνει πάντα να βγάλει καλές μπαλιές στη ρακέτα όταν ο ψηλός συμπαίκτης του έχει βάλει πλάτη τον αντίπαλο, όπως ακριβώς θέλει να παίρνει τη μπάλα ο Σοφοκλής. Είναι πολύ συνεπής στην τροφοδοσία και δεν έχει άλλες προτεραιότητες όπως το σουτ, ή το ντράιβ. Ο Σοφοκλής στη Μακάμπι πέρσι έπαιζε με τους Μάλετ, Λάνγκφορντ, πρόπερσι με τον σκόρερ Πάργκο και τον αμυντικό εξολοθρευτή Πέρκινς, και κανένας δεν είναι του επιπέδου του ΔΔ, ούτε και παίκτης που θα ψάξει πρώτα την πάσα στο ψηλό.

      Στο κάτω κάτω, είναι πως ταιριάζει κάποιος τους παίκτες για να πάρει την καλύτερη συνεργασία. Ένας Σπανούλης πχ, που πάει συνήθως στο ντράιβ μετά από σκριν και θα δώσει πάσα κυρίως όταν βρει κακές προϋποθέσεις για να σκοράρει αυτός και καλές για το συμπαίκτη του, ταιριάζει πολύ με τον αλτικό αλλά άτεχνο Ντόρσυ που σκοράρει κυρίως μετά από καλές πάσες που οδηγούν σε καρφώματα. Ένας σκρήνερ που μπορεί να σκοράρει και χαμηλά και από μέση απόσταση όπως ο Μπατίστ κουμπώνει εξαιρετικά με το Σάρας που θα του περάσει σίγουρα την πάσα μετά το σκρήν αλλά δεν μπορεί να πάει τόσο εύκολα μέχρι μέσα και να σκοράρει.

      Τώρα η σύγκριση με Μάτζικ, Κιντ, Ρόντο, γιατί;;;

      Ody

      Διαγραφή
    2. Ο ΔΔ ειναι απο τους πρωτους σε ασσιστ καθε χρονο στην Ευρωλιγκα. Ισως γιαυτο ειναι θετικο οτι θα τον εχει ο Σοφο μαζι του. Που ειναι το δυσκολο να καταλαβεις? Τον Σαρας κ τον Ματζικ τον χρειαζεται ο Μαριτς που πρεπει να τον βγαλεις μονο του με το καλαθι γιατι δεν μπορει ουτε να στριψει. Τον Σοφο αρκει να τον βγαλεις 1vs1.

      Διαγραφή
    3. @ody ναι φίλε το καταλαβαίνω πως το λες και δεν έχεις άδικο. Όσο για τους παραλληλισμους με το Ρόντο και τον Κιντ απλά υπερέβαλα στα παραδείγματα για να δείξω πως δεν είναι τόσο σε καλός σε αυτό το κομμάτι όσο στα άλλα.

      @kopanos αν το διάβασες το σχόλιο μου όλο και όχι μόνο την πρώτη παράγραφο θα κατάλαβες οτι ήταν ειρωνικό. στην δεύτερη παράγραφο εξηγώ πως είναι τόσο μεγάλος παίχτης επείδη καταφέρνει να ανεβάζει όλη την ομάδα κάνοντας κατα βάση άλλα πράγματα(def, rebs, mentality), χωρίς να μην υπολογίζω το πόσο καλός είναι στο δημιουργικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  24. Jim παπαδες ο Janning με τους Καβαλιερς! Ανεβαινει σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνω κι εγω με τον Zoc.Προς Ορεστη και αλλους...Κοψτε μαχαιρι τη φανατιλα και τον οπαδισμο εδω μεσα...Ειναι τετοια η ποιοτητα του blog,που δεν χωρανε οπαδικα σχολια ...Αυτο το blog ειναι επιτυχημενο και για την εξαιρετικη μεχρι τωρα ποιοτητα των σχολιων απο αναγνωστες.
    Δοκιμαστε και οι μεν και οι δεν να γραψετε τι θαυμαζετε περισσοτερο ο ενας στην ομαδα του αλλου,παρα να απαξιωνετε το ροστερ καθε μιας ομαδας.
    Και οι δυο ομαδες ειναι πολυ καλες και μεσα στα 8-10 φαβορι για φαιναλ 4.
    Ας επικρατησει λοιπον στο καλυτερο μπασκετικό σαιτ της χωρας μιας ευγενη φιλαθλη αμιλλα.Αλλωστε ολοι μας λατρευουμε πρωτα και κυρια το μπασκετ...Ο ΠΑΟ,ο ΟΣΦΠ ,ο Αρης και οι αλλες ομαδες επονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Jim εμενα αυτη που με απογοητευσε πληρως ηταν η Αρμανι Μιλανο στο παιχνιδι με τους Σελτικς...Πληρης απογοητευση...Ενταξει δεν περιμενα να νικησει,αλλα περιμενα να δειξει κατι,να κοντραρει καπως τους Βοστονεζους,να τους προβληματισει...Με εναν Μπουρουση μπαστακα στην περιφερεια να ψευτοσκριναρει,με περιφερειακο σουτ ανυπαρκτο,με παιχνιδι στο ποστ να αναζητειται,χωρις κινηση και πιεση στην αμυνα...Μου φανηκε πολύ κακη ομαδα σε σχεση με τα λεφτα που εχει χαλασει...Με τον Σκαριολο για δευτερη χρονια στην ομαδα ,οπως και οι περισσοτεροι παικτες ,και με ενισχυσεις σημαντικες...Και απο την αλλη εβλεπες την δουλεια του Πιανιτζανι στην Φενερ και καταλαβαινες τη διαφορα αμεσως.Εστω κι αν οι Σελτικς ηταν πολυ χαλαροι στο ματς...

    ΥΓ.Για τον Zack Rosen τι αποψη εχεις Jim...Μπορει να βγει ως νεος Pullen?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kalispera kai apo mena katarxin ta eusima mou gia to sait einai apla monadiko kai pigi empneusis gia emas tous filous tou basket mia gnwmi tha thela gia ton fetino pao giati ton parakoloutho apo to kalokairi apo tin prwti kiolas metagrafh kai den kserw eimai arketa aisiodoksos an kai isws me apogoiteusei i omada mou. En sinexeia pistevw oti i fetini euroleage tha exei megalo antagwnismo kai tha ksexwrisei apo proigoumenes. teleutaio mia episis gnwmi gia ton kitchen kati mou leei oti tha anoikei stous mvp fetos alla de polimilaw gt kai persi eixa empneusi gia logan kai telika....den kserw dilwnw latris twn amerikanwn gurd kai dh twn eksipnwn !!! please answer me jim..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν και ποτέ δεν ήμουν Κέλτης ή Λιμνάνθρωπος -ήμουν πάντα με παίκτες που έφερναν κάτι το ιδιαίτερο, όπως Isiah, τον θειούλη Clyde και φυσικά τον Dominique- πάντα θεωρούσα ότι το ζευγάρι Celtics-Lakers ήταν η ουσία του ΝΒΑ, όλη η μαγεία που σου προσέφερε αυτό το πρωτάθλημα. Και ευτυχώς βλέπω ότι αυτό συνεχίζεται, μετά την αναβίωση του old rivarly πριν λίγα χρόνια...Απλώς μην κρίνουμε από τα ματς-θέατρο του NBA Europe ή του αντίστροφου Euroleague USA Tour ή όπως αλλιώς λέγονται...καθαρό marketing είναι, pre-season παραστάσεις για γερμανούς, άγγλους και ιρλανδούς...

    Αλλά όταν συγκρίνουμε ΝΒΑ με ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι σαν να συγκρίνουμε athletism με mind-game. Δεν υπάρχει σύγκριση, και προσωπικά προτιμώ ένα γερό ματς Euroleague παρά οποιοδήποτε regular season στο ΝΒΑ.

    Για όσα λέγονται περί σύγκρισης rosters (κυρίως του ΠΑΟ, γιατί ο ΟΣΦΠ κράτησε κορμό), απλά να πω το εξής: μπορεί να έχεις το καλύτερο roster για να παίξεις ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού (π.χ. set game 5-on-5), αλλά την ίδια στιγμή μάλλον έχεις το χειρότερο roster για να παίξεις κάποιο άλλο "αντίθετο" είδος παιχνιδιού (π.χ. run-n-gun ή full transition game). Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε σύγκριση μετράει, πλην φυσικά του τι τίτλους θα μαζέψεις και τι μπάσκετ θα αποδώσεις εντός 4 γραμμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα φίλε Jim και θερμά συγχαρητήρια για τα κατατοπιστικά σου άρθρα!Θα ήθελα να σου κάνω μία άκυρη ως προς την κουβέντα ερώτηση, αλλά μπασκετικής φύσεως πάντα. Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει δίπλωμα προπονητικής αν γνωρίζεις; Είχα ακούσει παλιά για ένα κέντρο στη Νίκαια. Δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ...
    Ευχαριστώ προκαταβολικά,
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμ μηπως να σκεφτεις να κανεις παλι τα σχολια να περνανε απο εγκριση;Γιατι καποιοι εδω μεσα παν να μας κανουν τον-ομολογουμενως-μπασκετικο παραδεισο οπαδικο σαιτ οπως Λεωφορος και Ρεντ Πλανετ αν ειναι δυνατον δηλαδη.Και ναι ενεδωσα και εγω σε αυτη τη βλακεια γραφωντας 1-και μοναδικο-σχολιο που αφορα τον Παναθηναικο και τον αριστεροχειρα play maker απο την Καστορια...Ευχαριστω.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω φιλε, σε καθε αρθρο η κατασταση χειροτερευει... Απο ενα σχολιο ο καθενας, μια αποψη για μπασκετ, μια ερωτηση κ τελος.. Οποιος θελει ατερμονους διαλογους για τριχες, βρωμαει ο τοπος οπαδικα site! Jim πως βλεπεις το διδυμο καλαθη-καλνιετις στην κουμπαν??Δυο χρονια ηθελα να το δω στο οακα.. πιστευω ανταγωνιζεται γιουλ-ρουντι σε ταχυτητα κ εκρηκτικοτητα.. dimao

      Διαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τζιμ σε διαβαζω μηνες και πρωτη φορα γραφω μονο και μονο για να υπερασπιστω την ποιοτητα του μπλογκ.
    Κοβε τους φανατιλες αν δεν μπορουν να το καταλαβουν και να το κοψουν μονοι τους,
    Εδω γουσταρουμε να διαβαζουμε για μπασκετ

    gior

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμ, το ματς με Ρεάλ πώς το προσεγγίζεις; Εγω θεωρώ ότι κομβικό ρόλο θα παίξουν οι ψηλοί. Κι εξηγούμαι: Αν μπορέσει ο Αρμστρονγκ να συμβάλει στην άμυνα, στα rebounds και όσο γινεται στο σκορ, θα δωσει ανασες στον Σοφο και θα τον προφυλαξει απο τα φαουλ. Επισης, στον τομεα των φαουλ, ειναι καλο που θα υπαρχει και ο Λασμε. Ο Γκαμπονεζος θα ειναι ανετοιμος, αλλα πιστευω οτι θα μπορεσει να παιξει λιγα λεπτα, εστω για να παιξει καποιες αμυνες.

    Απο εκει και περα, αν περιορισει το Ρουντι, νομιζω οτι απο καθε αποψη ανοιγει ο δρομος για το διπλό του Παναθηναικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jim, θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χώρο σου και να γράψω μια ωδή στον μεγάλο Ομπράντοβιτς και στους παίκτες του. Ειδικά στην τελευταία φάση της μεγάλης του ομάδας που την απολαύσαμε και μας έκανε περήφανους. Που διεύρυνε την προοπτική μας και άλαξε για πάντα τη θεώρηση του μπάσκετ στην Ελλάδα. Μετά το Νίκο Γκάλη, αυτός που επηρέασε τον τρόπο που βλέπουμε μπάσκετ είναι - ήταν - ο Ομπράντοβιτς .
    Το 2011, μετά τη νίκη επί της Μακάμπι και μέσα στην ευφορία του 6ου ευρωπαϊκού τίτλου για τον Παναθηναϊκό, έθεσε μαζί με τους Γιαννακόπουλους τον επόμενο στόχο: να ξεπεράσει σε τίτλους τη Ρεάλ. Ζήτησε σαν προϋπόθεση να του ανανεώσουν το υπάρχον ρόστερ.
    Ηταν όμως μια προσέγγιση μάλλον αυθόρμητη και εκτός πραγματικότηας. Το όνειρο δυστυχώς κράτησε λίγες μέρες. Η ομάδα έχασε το Φώτση και το Νίκολας - χωρίς καν αντιπρόταση - που αντικαταστάθηκαν μάλιστα απο παίκτες σαφώς υποδεέστερους. Ο Σάτο δεν πρόλαβε να χαρεί τις σπουδαίες εμφανίσεις με τη Μπάρτσα και με τη Μακάμπι και εισέπραξε μείωση, όπως και οι υπόλοιποι πλην ΔΔ. Η χρονιά που ακολούθησε ήταν η χειρότερή του Σάτο με διαφορά , μετά απο πολλά χρόνια, όπως και όλων των υπολοίπων παικτών πλην του Καιμακόγλου. Το κλίμα δεν ήταν πια το ίδιο.
    Με αυτές τις συνθήκες πήγε στο f4 της Πόλης και κατέβηκε στον ημιτελικό για να διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσια απο το απόλυτο φαβορί και όχι να την κλέψει. Έχασε τον αγώνα στο καλάθι.
    Αμφιβάλει κανείς πως η 12άδα της προηγούμενης σεζόν θα είχε αποκλείσει την ομάδα του Καζλάουσκας; Αλλά και έτσι, αν ο Μπατίστ δεν έίχε τον "ηλίθιο" τραυματισμό απο τους ημιτελικούς με τον Κολοσσό - που τον έβγαλε εκτός ρυθμού, και τον λέω ηλίθιο γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να τον έχει αποφύγει - αμφιβάλλω αν η 3άδα Κρστιτς, Χριάπα, Κιριλένκο θα είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει το πικ & ρολ του Μάικ με τον ΔΔ και κυρίως με τον Σάρας. Η κακή κατάσταση του Μάϊκ πρέπει να βάρυνε και τον Διαμαντίδη. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως, στο τακτικό επίπεδο, η ομάδα του 2010-2012 ήταν το αποκορύφωμα του Ομπράντοβιτς.
    Από τις 13 χρονιές του Ζότς στον Παναθηναϊκό μόνο το 2009-10 η "αποτυχία" δεν είχε ίσως στέρεη, αιτιολογημένη βάση και η αποτυχία εκείνης της χρονιάς ράγισε οριστικά τη σχέση με τους Γιαννακόπουλους. Έτσι η ευρωλίγκα έχασε προσωρινά το δυνάστη της, ελπίζω μόνο για φέτος, και μπορούν οι σφετεριστές να πάνε στο Λονδίνο χωρίς να αισθάνονται εξ αρχής μειονεκτικά.
    Όταν βρείς λίγο χρόνο και αν σ' ευχαριστεί, σε παρακαλώ να κάνεις ένα αφιέρωμα σε αυτό τον μεγάλο προπονητή (και άλλο ένα στη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα του Μάλικοβιτς).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παρακολουθώ τον αγωνά των Μαβερικς με την Μπαρτσα, και αναρωτιέμαι γιατί το europe live τόσα χρόνια δεν έχει κάνει μια στάση στην Ελλάδα. Ομάδες έχουμε, γήπεδα έχουμε, μεγάλο μπασκετικό κοινό και κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ και το nba ειδικότερα υπάρχει. Ποιος είναι ο υπεύθυνος που δεν έχει διοργανωθεί κάτι τέτοιο εδώ? Ο εσακε,η εοκ, οι ομάδες ή το nba θεωρεί ότι δεν υπάρχει κοινό στην Ελλάδα? Jim θέλω και την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομάδες ας πούμε ότι έχουμε, συλλόγους έχουμε και δεν έχουμε, marketing, παρά τα βραβεία που τσιμπάνε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει, το πρωτάθλημα δικαίως βρίσκεται σε πλήρη ανυποληψία και τα γήπαδα που έχουμε δεν τα γεμίζουμε. Στον τομέα του marketing οι Αμερικάνοι είναι μανούλες παλά δεν πιάνονται σε κανένα προϊόν. Εκτιμώ πως ξέρουν καλύτερα τι τους συμφέρει και δυστυχώς εμείς δικαίως δεν είμαστε προτεραιότητες γαι να διαφημίσουν το NBA.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  36. Γεια σου φίλε Ορέστη,

    ελπίζω να είσαι ένας από τους 1700 φιλάθλους του Ολυμπιακού κατόχους διαρκείας.
    Ελπίζω επίσης να ακολούθησες πέρυσι την ομάδα σου στο φάιναλ φορ...
    Ευχαριστώ
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή