Athlenda

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ





Χωρίς τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και με διαφορετικές «ταμπέλες» (Ολυμπιακός-κάτοχος του στέμματος, Παναθηναϊκός-διεκδικητής) οι δύο «αιώνιοι» μπαίνουν στο αυριανό πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν κάνοντας ταυτόχρονα «enter» σε μια νέα εποχή. Τα πιθανά πλάνα και οι εκπλήξεις των δύο προπονητών στο Ηοοpfellas..



Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες αύριο στο ΟΑΚΑ, νωρίς στη σεζόν. Πάμε κατευθείαν στο ψητό..

-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ο Πεδουλάκης δουλεύει στο ψυχολογικό κομμάτι πάντα με γνώμονα τον αντίπαλο και την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει. Οι πράσινοι ξέρουν (το γνωρίζουν καλά) ότι δεν έχουν ακόμα φτάσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και πρέπει να αντιμετωπίσουν το ντέρμπι ως μια πρόκληση να βγάλουν πράγματα στο παρκέ που ίσως μέχρι τώρα δεν έχουν βγάλει και να αναθεωρήσουν κάποιες σκέψεις περί αβεβαιότητας στις δυνάμεις τους. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από την συντριβή του αντιπάλου στην Πόλη όπως και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να «φοβηθεί» περισσότερο το ότι ο ίδιος ακόμα ψάχνεται με τη σκέψη της υπεροχής του αντιπάλου στον τομέα «συνοχή». Ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου έχει τη μεγάλη ευκαιρία αύριο να μετατρέψει το βασικό του μειονέκτημα –έναντι του αντιπάλου- σε αποφασιστικό για την έκβαση πλεονέκτημα. Αυτό λέγεται άγνοια κινδύνου. Στο συντριπτικό τους ποσοστό οι παίκτες των πρασίνων δεν έχουν βιώσει την ατμόσφαιρα αυτού του ματς, παράγοντας που μπορεί να σε πατώσει αλλά και να σε απογειώσει εάν δεν φοβηθείς να χάσεις. Είναι πολύ θετικό για τον Παναθηναϊκό ότι έχει την έδρα και τον αντίπαλο επίσης «στο ψάξιμο». Το μείον σε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι συνήθως πρέπει να σου «βγεί» το παιχνίδι από νωρίς..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι αυτά τα ματς λειτουργούν ως "κολυμβήθρα του Σιλωάμ". Σε εξαγνίζουν. Η χρονική στιγμή κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μια νίκη στο ΟΑΚΑ και κανένας (εκτός των έσω) δε θα θυμάται το Βατερλό της Πόλης. Μήπως όμως κρίνουμε με βάση τον χαρακτήρα της περυσινής ομάδας? Γράψαμε και τονίσαμε εχθές ότι αυτό που μας προκάλεσε αρνητική εντύπωση περισσότερο από όλα στο ματς με την Εφές ήταν η έλλειψη πίστης. Πολύ κακό σημάδι.. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν την αυτοκυριαρχία τους και γύρισαν τον χρόνο ένα έτος πίσω, όταν ξεκίναγε αυτή η προσπάθεια μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας για τη σεζόν που βρισκόταν μπροστά. Προσθέστε ότι η ομάδα δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά στάνταρντς απόδοσης  δεδομένου του ότι υπερέχει σε κώδικες επικοινωνίας των περισσοτέρων αντιπάλων λόγω συνοχής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρ’όλα αυτά έχει μια καλή ευκαιρία μπροστά του και συνάμα μεγάλη πρόκληση. Η συντριβή της Πόλης πρέπει να λειτουργήσει συσπειρωτικά. Θίχτηκαν εγωισμοί, όπως γράψαμε, ο ατσαλάκωτος πρωταθλητής Ευρώπης δέχτηκε καίριο πλήγμα στο γόητρο του. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπεί ατσαλωμένος στο ΟΑΚΑ, να μην επιτρέψει δεύτερο κακό ματς και μάλιστα σε αγώνα τέτοιας σημασίας. Παίζεται η μαγκιά του, για να το πούμε στην αργκό.. Ο Μπαρτζώκας περιμένει να δεί έναν Ολυμπιακό θυμωμένο, όχι με τον αντίπαλο (γιατί εκεί γίνεται μπούμερανγκ) αλλά με τον εαυτό του.  Μήπως λοιπόν το ντέρμπι έρχεται κουτί στους ερυθρόλευκους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μετά το στραπάτσο? Από τη δική του διαχείριση θα εξαρτηθούν πολλά. Ας μην ξεχνάμε ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης αλλά ακόμα ωριμάζει σαν ομάδα ειδικά μέσα από τέτοιες καταστάσεις.

-ΣΤΟΧΟΙ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι η ομάδα του έχει πιο σαφείς κατευθύνσεις και ξεκάθαρη στρατηγική στο πάρκέ. Ζητάει συγκεκριμένα πράγματα, είναι πιο πρακτικός και είναι επιτυχία του ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι σύντομα δημιουργεί μια ταυτότητα. Το ντέρμπι αποτελεί ένα ακόμα στάδιο του κομματιού «εξέλιξη και διάπλαση του συνόλου». Στο επιθετικό κομμάτι ο άξονας του θα είναι ο ίδιος και δεν τον ενοχλεί καθόλου ότι ο αντίπαλος μπορεί να τον διαβάσει εύκολα και αναφέρομαι στους Διαμαντίδη-Σχορτσιανίτη. Νομίζω ότι ο Περιστεριώτης προπονητής θα νιώθει κάπως σαν τον Τζέρυ Σλόαν ο οποίος ήξερε ότι όλοι γνωρίζουν πως θα επιτεθούν οι Τζαζ (μιλάω για το pickn roll Stocton-Malone) αλλά κανένας δεν μπορούσε να το σταματήσει. Γνωρίζει τι διαθέτει ο αντίπαλος και πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Οι πράσινοι μπορεί να μη διαθέτουν την ποιότητα του περυσινού συνόλου αλλά είναι σαφές ότι φέτος είναι πιο έτοιμοι σε αθλητικό επίπεδο να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αντίπαλο. Γι’αυτό υποτίθεται ότι δούλεψαν όλο το καλοκαίρι σχεδιάζοντας την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερα πόδια τη φετινή σεζόν, είναι πιο ταχύς και πιο «αθλητικά» ανταγωνιστικός. Θα επιδιώξει να πάει το ματς στο μισό γήπεδο, μειώνοντας των αριθμό κατοχών ώστε να εκμεταλλευτεί τον Σχορτσιανίτη, έχοντας παράλληλα σαν οδηγό τα εξαιρετικά του ποσοστά σαν ομάδα στα δίποντα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ



Το βάζω σαν σφήνα στους «στόχους του Παναθηναϊκού» γιατί θεωρώ ότι θα αποτελέσει όλη την ιστορία του αυριανού ματς. Αναφέρομαι στο ποσοστό των ΣΟΥΤ ΤΡΙΩΝ ΠΟΝΤΩΝ των γηπεδούχων. Νομίζω θα είναι  μια πολύ σημαντική παράμετρος, ίσως η σημαντικότερη στο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι –ειδικά με την παρουσία του Σχορτσιανίτη- ξέρουν ότι θα βρούν τέτοια σουτ και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να τα πάρουν. Θέλει προεργασία και αγωνιστικά και ψυχολογικά να ετοιμάσεις τους σουτέρ σου (και εννοώ τους παίκτες που πάρουν αυτά τα σουτ ακόμα και σαν επιλογή από την άμυνα του αντιπάλου)για εκείνη τη στιγμή. Και πιθανόν να έχεις και εναλλακτικό πλάνο. Ο Μασιούλις είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης εδώ (πιθανόν να ετοιμαστεί και ο Γιαννόπουλος). Ο Ούκιτς σίγουρα όπως και ο Μπράμος που μπορεί να αποτελέσει X-Factor, ενδεχομένως και ο Κίτσεν που θα αντιμετωπίσει τον τζόγο της άμυνας των ερυθρολεύκων. Eιδικά η απόδοση του Λιθουανού μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο. Ξέρει ότι θα βρεί αυτά τα σουτ και πρέπει να τα βάλει. Ίσως είναι η μισή νίκη..

Πολύ σημαντικό κομμάτι για το πώς θα παρουσιαστούν οι πράσινοι αύριο στο αμυντικό κομμάτι θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος μπήκε πρόσφατα στην ομάδα και έχει μείνει λίγο πίσω. Θεωρώ ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμος αλλά αύριο είναι Δευτέρα και ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό.. Η ιδιαιτερότητα του Γκαμπονέζου σε συνάρτηση με τον αντίπαλο είναι ότι μπορεί να μαρκάρει –βασικά είναι ο μόνος που πραγματικά μπορεί- τόσο τον Πρίντεζη όσο και τον Χάινς, δύο βασικές επιθετικές αιχμές των Πειραιωτών. Ο Παναθηναϊκός σε ομαδικό επίπεδο πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τα ριμπάουντς και να προστατέψει το ζωγραφιστό του ελαχιστοποιώντας τις δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ο Λάσμε αποκτήθηκε γι’αυτόν ακριβώς το λόγο και μη ξεχνάμε ότι αθλητικά είναι ο μοναδικός που μπορεί να ακολουθήσει το δίδυμο Πρίντεζη-Χάινς.  Και ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Αμερικανό αύριο..


Όσον αφορά το μαρκάρισμα του Σπανούλη.. Παραδοσιακά οι πράσινοι άγγιζαν το άριστα σε αυτόν τον τομέα πλην λιγοστών εξαιρέσεων, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι έπαιρναν πάντα τη νίκη σε ομαδικό επίπεδο. Με τον Ούκιτς στον Μάντζαρη ο Πεδουλάκης  1.) Πετάει άμεσα τον έμπειρο –στη συγκεκριμένη αποστολή-Διαμαντίδη πάνω στον ηγέτη του αντιπάλου (με τα συν και τα πλην που έχει αυτή η κίνηση ή 2.)ξεκινά τον Μπράμος αντι του Μασιούλις (αρκετά ορθολογικό, στέλνοντας τον Διαμαντίδη στον Παπανικολάου) και του αναθέτει την δύσκολη αποστολή. Εδώ μπορούν να παίξουν ως στάρτερ ακόμα και ο Κίτσεν (αντί Ούκιτς, αν και μπορεί να τον βγάλει από πίσω για να ματσάρει τον πολύ επικίνδυνο Λο) ή ακόμα μια σκέψη ο Ξανθόπουλος με τα γρήγορα πόδια και με το δεδομένο ότι είναι πιο αναλώσιμος. Πάντα όμως πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας την συνάρτηση άμυνας/επίθεσης, γι’αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ένα σπουδαίο επιθετικά παιχνίδι από τον Διαμαντίδη αύριο οπότε ο αρχηγός πρέπει να προφυλαχτεί από κάθε είδους φθορά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα και τις λύσεις να αντεπεξέλθει σε ένα ματς τέτοιων απαιτήσεων όπως το αυριανό και ο Γ.Μπαρτζώκας καταστρώνει τα δικά του πλάνα. Οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν το ανοιχτό γήπεδο είναι δεδομένο, όμως η αποτελεσματικότητα τους στις σετ επιθέσεις θα παίξει σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι τα βαριά χαρτιά των ερυθρολεύκων, με τα οποία θα χτυπήσουν και θα προσπαθήσουν να πάρουν το πάνω χέρι, θα έρθουν από τον πάγκο. Πρίντεζης-Χάινς-Λο. Ειδικά ο Συριανός έχει το μπακράουντ να αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιθετική απειλή για την –προσαρμοσμένη στις  διεισδύσεις του Σπανούλη- πράσινη άμυνα. Ο Ολυμπιακός θα βρεί σουτ από το «4» (και από το «3» στις γωνίες), ενώ και τα χέρια του Μάντζαρη θα πρέπει να είναι έτοιμα-σε περίπτωση τζόγου του Παναθηναϊκού- ώστε να ανοίξουν οι χώροι στο ζωγραφιστό. Ο Χάινς μπορεί να αποτελέσει τον Χ-Factor. Είναι σε καλή κατάσταση και οι ερυθρόλευκοι θα χτυπήσουν με το drive του,  όπως έκαναν πέρυσι τελειώνοντας πολλά κλειστά ματς στη 4η περίοδο. Αν εξαιρέσεις τον Λάσμε κανείς πράσινος ψηλός δεν μπορεί να τον ακολουθήσει, ούτε φυσικά ο Σοφοκλής. Παράλληλα θα τραβήξει τον αντίπαλο σε σχήματα είτε με τον-αμφιβόλου ετοιμότητας- Λάσμε είτε με τον Τσαρτσαρή στο «5». Ο Μπαρτζώκας ξέρει ότι σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και με την κατάσταση που βρίσκεται η ρακέτα του αντιπάλου θα πρέπει να εστιάσει στην καρδιά της άμυνας. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα χτυπήσει μέσα στη ρακέτα, όχι απαραίτητα μόνο με τους ψηλούς. 


Το σχήμα Πρίντεζη-Χάινς μπορεί να πετάξει δηλητήριο καθώς ακόμα και με τον Λάσμε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός θα έχει θέμα με την ταχύτητα των δύο σε μικρό χώρο. Πολύ σημαντικός και ο Λο. Αποδεδειγμένα μπορεί να παίξει τέτοια παιχνίδια και έχει γερή κράση. Άγνωστο πως θα αντιδράσει ο Περπέρογλου, από τον οποίο, ειδικά στο αυριανό ματς, θεωρώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από το περιφερειακό του σουτ παρά από τη δραστηριότητα του στο ποστ.

Αμυντικά σαφώς και ο Ολυμπιακός θα στοχεύσει σε συγκεκριμένα πράγματα. Διαμαντίδης (θα είναι ευλογία για τον Μπαρτζώκα μάλιστα να τον φθείρει στη δική του επίθεση) και Σχορτσιανλίτης. Σε περίπτωση που ξεκινήσει ο Μπράμος μπορεί να πάει ο Σπανούλης πάνω του αφήνοντας τους Μάντζαρη-Παπανικολάου να μοιραστούν τους Ούκιτς-Διαμαντιδη. Με τον Μασιούλις στο «3» νομίζω ότι ο Παπ θα μείνει χαμηλά και ο Μάντζαρης θα αναλάβει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Στην Πόλη πάντως ξεκίνησε με τον Παπανικολάου στον Λούκας, αλλά αυτό ήταν άλλο ματς βέβαια και ίσως άλλο πλάνο. Ο Τζόη Ντόρσεη σίγουρα δεν βρίσκεται στα καλύτερα του αλλά παραμένει ένας σούπερ αμυντικός. Παρ’όλα αυτά θα είναι κουτό να τον αφήσει –αλά Λάσο- στον Σχορτσιανίτη σε 1 με 1 άμυνα. Δεν υπάρχει λόγος. Ο αντίπαλος δεν έχει ούτε Νίκολας ούτε Σάρας πλέον. Νομίζω πως τα περιφερειακά ματσαρίσματα θα επιλεχθούν με γνώμονα την παρουσία ή όχι του Σοφοκλή στο παρκέ. Ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης (αφήνοντας τον Ούκιτς) είναι υποψήφιοι για ντουμπλαρίσματα καθώς είναι επιθετικοί με μακρά άκρα όπως και ο δυνατός Άντιτς. Δε γίνεται να μην ρισκάρει -με τη δομή του αντιπάλου- το σουτ ο Ολυμπιακός. Ίσως μάλιστα να παντρέψει για περισσότερη ώρα το δίδυμο Άντιτς-Χάινς αφήνωντας τον Πρίντεζη δίπλα στον Ντόρσεη. 


Το δεδομένο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι θα τζογάρουν με το σούτ του αντιπάλου κρατώντας έξω μόνο τον παίκτη του Διαμαντίδη ενώ θα υποστηρίξουν την επίθεση τους με επιθετικό ριμπάουντ εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα τους στη φροντκορτ. Η Ρεαλ επίσης έδειξε τον δρόμο, μιας και ο Παναθηναϊκός κόλλησε όταν οι Μαδριλένοι άπλωσαν την άμυνα τους (επέλεξε ζον πρες ο Λάσο) ενώ είναι σίγουρο ότι θα δώσουν fake διαδρόμους στον Ούκιτς στέλνοντας τον στους ψηλούς και θα αμυνθούν με deny στον Διαμαντίδη ώστε να αφήσουν την δημιουργία στα υπόλοιπα γκαρντ των πρασίνων, τα οποία δεν έχουν την ίδια ικανότητα.


Αναμένεται ένα κλειστό ματς αύριο στο ΟΑΚΑ. Οι ομάδες ψάχνονται ακόμα (όπως και όλες οι Ευρωπαϊκές) για αυτό και η ήττα δεν είναι καταστροφή. Υπάρχουν βέβαια και οι ειδικές συνθήκες με τον Παναθηναϊκό να παίζει στην έδρα του (θεωρητικά γι’αυτόν έχει μεγαλύτερο βάρος το αποτέλεσμα) και τον Ολυμπιακό να έρχεται από μια πολύ κακή εμφάνιση και σίγουρα η ήττα θα βγάλει γκρίνια και σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν τη θέλει κανείς.  Οι ερυθρόλευκοι είναι μεν σαν σύνολο πιο έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς (λόγω εμπειρίας) αλλά οι πράσινοι κατά τη ταπεινή μου γνώμη έχουν ένα πλεονέκτημα στον πάγκο. Ίδωμεν. Το παρκέ είναι ο καλύτερος καθρέφτης..

Υ.Γ.: To αυριανό ματς είναι ένα τεστ και για εμάς εδώ στο μπλογκ, τη δική μας παρέα. Νομίζω καταλαβαινόμαστε..

131 σχόλια:

  1. Επιτέλους, ανέβηκε. Την περίμενα με αγωνία την ανάρτηση!!!

    Jim, 2 ιδέες για την επίθεση του Παναθηναϊκού.

    1. Ο Ούκιτς να προσπαθήσει συνεχώς να επιτίθεται στον Σπανούλη. Όποτε μπορεί να τον πάει σε drive και όποτε μπορεί να τον ποστάρει. Για φθορά, για να τον κουράσει κι ενοχλήσει στην άμυνα, για να εκμεταλευτεί τις αμυντικές του αδυναμίες.

    2. Γι' αυτό θα ήμουν διατεθιμένος να αφήσω κάποιον από τους Ξανθό-Γιαννό εκτός 12άδας. Για να μπει ο Σκορδίλης και ο Παναθηναϊκός να προσπαθήσει να ταΐσει και τον Γάιο και τον Χίλτον μετά από πικ εν ρολ. Ειδικά μετά την περσινή εξαιρετική δουλειά εκεί, ο Ολυμπιακός προκαλεί. Επίσης είναι ευκαιρία για μερικά καλάθια ψυχολογίας του Χίλτον.

    Φοβερά σημαντικός τομέας που αν η πλάστιγγα γείρει υπέρ του Ολυμπιακού θα έχει παίξει φοβερό ρόλο, το ρημπάουντ.


    Κάτι σχετικά με την προηγούμενη ανάρτηση. Είναι τόσο καλύτερος ο Farmar σε σχέση με τους δικούς μας πρωτοκλασσάτους; Πόση απόσταση τους χωρίζει από Μήτσο και Σπαν;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε παλικαρι μου...

      Διαγραφή
    2. Την αληθεια λεει..

      Διαγραφή
    3. Τόσο ο Διαμαντίδης όσο και ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτεροι από Φάρμαρ,ασύγκριτα καλύτεροι θα έλεγα!Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής στην Ευρώπη που θα προτιμούσε Φάρμαρ από τους 2 δικούς μας.

      Διαγραφή
    4. ποτε φιλε μου μαλλον μητσος=1,5σπαν=2φαρμαρ

      Διαγραφή
    5. με ποιο κριτηριο?Εγω παντως ξερω οτι οσα εχει καταφερει ο Σπανουλης στην Ευρωπη δεν τα εχει καταφερει κανενας αλλος παικτης!(αναφερομενος παντα στο συγχρονο μπασκετ)

      Διαγραφή
    6. Dusan o διαμαντίδης το 11 τα πήρε όλα ,mvp regular season , mvp play-off,καλύτερος αμυντικός .Ο V-span ,τον οποίο τον θεωρώ ίσως καλύτερο επιθετικό,πήρε τίτλο mvp στα play-off .Να ξέρουμε τι λέμε.
      Vince Carter 15

      Διαγραφή
    7. όπου paly-off βάλε final4
      Vince Carter 15

      Διαγραφή
    8. Juan Carlos "La Bomba" Navarro, Sarunas Jasikevicius χαλαρά αυτοί που κατάφεραν τα περισσότερα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ (Peja, P Gasol, Kirilenko, Parker είναι σε άλλο μήκος κύματος).Ενδεχομένως επίσης να υπάρχει κάποιο παράλληλο σύμπαν στο οπόιο ο Σπανούλης να είναι καλύτερος του Διαμαντίδη, ίσως εκεί να ξέρει να κάνει και αριστερό μπάσιμο. Το ότι ο Farmar στο μπάσκετ που πάιζουν στην Αμερική είναι χαλάρά ανώτερος από τους δύο δικούς μας είναι γεγονός, ρωτήστε όποιον "εκεί" ειδικό θέλετε. Σχετικά με την ιδιοσυγκρασία του θυμίζει Holden στο ελφρώς βελτιωμένο: Στην μέρα του δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ αντίπαλο, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι για μία ομάδα να στηριχθεί αποκλειστικά στις πλάτες του, σε αντίθεση με τους δύο Έλληνες guards που αποδεδειγμένα μπορεί να ακουμπήσει κάποια ομάδα πάνω τους.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Εχετε ξεχασει ολοι τον κορυφαιο ολων Ντεγιαν Μποντιρογκα

      Διαγραφή
  3. τζιμαρα που καλο και αναλυτικο μπραβο και εγω καθομουν το βραδυ και εκανα ανανεωση συνεχεια για να δω αν ανεβασες.νομιζω ο παναθηναικος θα επικρατησει στις λεπτομερειες σημερα εστω και δυσκολα αν και το τριποντο που αναφερεις το φοβαμαο ειναι δικοπο μαχαιρι.περιπτωση αστοχιας μπορει να μας κολλησει ψυχολογικα

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ανάλυση Jim
    Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει μέσα ώστε να πάρει φάουλ από το Σόφο...Και γενικότερα αν τις πρώτες 2-3 φορές που ο Σόφο πάρει τη μπάλα τον παγιδεύσουν και οδηγηθεί σε λάθη θα αρχίσει να εκνευρίζεται και ο Πάο θα χάσει το μοναδικό του ίσως πλεονέκτημα.
    Ο Παο όπως σωστά ανέφερες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σουτ 3π. στα οποία θα ευστοχήσει , μιας και σίγουρα θα του αφήσει πολλά τέτοια ο Οσφπ.
    SCOTTIE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ.: "To αυριανό ματς είναι ένα τεστ και για εμάς εδώ στο μπλογκ, τη δική μας παρέα. Νομίζω καταλαβαινόμαστε."

    Nai exeis dikio file ! Makari na mhn arxisoun oi m... tis opadikes paparies ! Basket kai mono basket !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο Jim,σουπερ η αναλυση σου...Κατα την αποψη μου,αν ο Παναθηναϊκός κρατησει τον Ολυμπιακο ,κατω απο τους 70 ποντους,θα κερδισει.Αν ο Ολυμπιακος σκοραρει μεταξυ 70-75 ποντους,τοτε ισως το ματς κριθει στο τελευταιο κυριολεκτικα σουτ.Αν ο Ολυμπιακος παει σε σκορ 75+ τοτε θα κερδισει.
    Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι το παιχνιδι θα κριθει κυριως απο τη συγκεντρωση και το μυαλο των παικτων του Παναθηναϊκού.Πιστη εφαρμογη του πλανου του Πεδουλακη και ΑΜΥΝΑ μεχρι θανατου.Σε κλειστο ματς,με χαμηλο τεμπο,με σετ επιθεσεις και ελεγχο των ριμπαουντ,τον πρωτο λογο θα τον εχει ο Παναθηναϊκό.Αν ανοιξει το παιχνιδι ,τετελεσται...

    ΥΓ1.Ακομα και να χασει ο Παναθηναϊκός,δεν τρεχει τιποτα.Νωρις ειναι ακομα.Κι ο Ζοτς στο πρωτο του ντερμπυ στην Ελλαδα,με τον Ολυμπιακο,τον Δεκεμβρη του 99 ,εχασε απο τον Ιωαννιδη μεσα στο ΟΑΚΑ στον πρωτο γυρο.Αλλα μετα ολοι ξερουμε τη συνεχεια...
    http://www.youtube.com/watch?v=AvoRKVTXXhQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Τζόνυ. Πιθανόν το ματς να πάει στους 70-75 πόντους. Μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε εκεί..

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία ανάλυση τζιμ.Το σημερινό ματς για μένα είναι πολύ κομβικό για την συνέχεια και των 2 ομάδων.Αν ο παο κερδίσει (και έχει πάρει και μία σχετικά καλή διαφορά) τότε το βάρος θα πέσει στους ώμους του Μπαρτζώκα που θα αρχίζει να νιώθει την πίεση.Με την νίκη ο παο θα κερδίσει χρόνο και ο Πεδουλάκης θα μπορέσει χωρίς άγχος να βελτιώσει την ομάδα.
    Αντίθετα,αν ο οσφπ κερδίσει τότε πολλοί από τους οπαδούς του παο θα αρχίσουν την γκρίνια και ο Πεδουλάκης δεν θα μπορεί να δουλέψει ανενόχλητος.
    Αν ο οσφπ κερδίσει σήμερα τότε πολύ δύσκολα θα χάσει το πλεονέκτημα της έδρας(πράγμα πολύ σημαντικό για τους τελικούς)
    Θα συμφωνήσω με τον johnny rogers στο κομμάτι της ανάλυσης του ματς.Θα διαφωνήσω με το υγ του γιατί το 1999-2000 υπήρχαν παίχτες ηγέτες και ένας προπονητής με τρομερές περγαμηνές(δεν υποτιμώ τον Πεδουλάκη που τον σέβομαι) .
    Ο παο θα επικεντρωθεί στην άμυνα και στο τρόπο αναχέτησης τησ τριάδας Σπανούλη-Πρίντεζη-Χάινς.Επίσης θα προσπαθήσει να προστατεύσει τον Σχορτσιανίτη από φάουλ έτσι ώστε να επωφεληθεί από τον ίδιο στο επιθετικό κομμάτι.Σήμερα εκτός από τους Διαμαντίδη-Σόφο σημαντικό ρόλο θα έχει ο Πάνκο και ο Μασιούλις.Αν μπουν τα σουτ που θα βρουν οι ίδιοι απ'έξω τότε ο παο θα έχει πολλές ελπίδες.Αν δεν μπουν τότε το πράγμα θα δυσκολέψει αρκετά..Zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποστάρω και εγώ από τώρα, έστω για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε :-)

    1) Θεωρώ ότι ο Πεδουλάκης έχει πλέον επιλέξει τους βασικούς του άξονες και σε επίθεση και σε άμυνα. Με τον Σόφο μέσα θα πάει για καθαρό clear-out/isolation, και όσο του το επιτρέψει ο ΟΣΦΠ (που δεν το νομίζω, όπως λες θα βγαίνουν συνεχώς βοήθειες και 2/3-teams). Με το Σόφο μέσα λοιπόν νομίζω είναι κατά 70-80% θέμα των επιλογών και των τελειωμάτων του ίδιου του Σόφο. Το άλλο 30% είναι τα splits και τα 5/6μετρα shots που πρέπει να μπουν...

    Από την άλλη, με το Σόφο μέσα, ο ΟΣΦΠ θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μέσα Ντόρσευ, οπότε παιχνίδι από το low post δεν...άρα τι μένει ? Τα κλασσικά 3/4μετρα σουτάκια από Παπ και Πριντ, τα οποία -και- σήμερα θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

    2) Με το μάλλον πιο αποδοτικό plan B που έχω δει, τα 4/5αρια μας (Τσάρτσα-Armstrong-Λάσμε) θα προσπαθήσουν να παίζουν 1-2/high-low, αλλά εδώ θα φανεί -επειδή μάλλον έτσι θα επιλέξει ο Μπαρτζώκας- αν μπορεί κάποιος από τους τρεις να είναι καταλυτικός στο low-post (Hilton ακούς ?!?!).

    Εδώ ο ΟΣΦΠ θα πάει ίσως πιο βαθιά στη ρακέτα, αφού δεν θα φοβάται να ποστάρει ακόμα και τον Dorsey έναντι οποιουδήποτε. Splits δεν κάνει τρομερά και φοβερά ο ΟΣΦΠ έτσι και αλλιώς, οπότε εδώ θα φανεί ποιος "αντέχει" από τα 4/5αρια μας...

    3) Και φυσικά ο ένας και μοναδικός παράγοντας που θα καθορίσει το αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με το Jim, πιστεύω ότι θα είναι τα rebounds. Κυρίως τα επιθετικά, αφού από εκεί χάσαμε όλα τα περσυνά ματς με ΟΣΦΠ. Δηλαδή καθαρά block-outs σε κάθε άμυνα, και τουλάχιστον 2 παίκτες για το rebound (κοινώς όλη η ομάδα). Με αυτό το τρόπο περιορίζεις δεύτερες επιθέσεις, και έχεις και καλύτερες πιθανότητες για αιφνιδιασμό (αλλά με ποιον ?)...

    Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι ότι μάλλον δεν θα προλάβω να φύγω από το γραφείο και θα το δω από TV....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αντώνη. Σωστές σκέψεις. Μας αδικείς όμως γιατί δε διάβασες την ανάρτηση. Δώσαμε μεγάλη σημασία στο ότι οι πράσινοι πρέπει να ελαχιστοποιήσουν πάση θυσία τις δεύτερες επιθέσεις του αντιπάλου..

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και το ανέφερες, απλά έδωσες ως critical factor - κλειδί τα ποσοστά 3PFG, ενώ θεωρώ ότι, ακόμα και αν ο ΠΑΟ σουτάρει ελάχιστα ή και με μέτρια ποσοστά έξω από τη γραμμή, αν μπουν τα 5/6μετρα shots από Πάνκο, Μπράμο, Μασιούλις, τότε και πάλι έχεις το ίδιο effect: ανοιγμα την εξωτερικής ζώνης, μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ γραμμής και low-post, οπότε πιο αργές βοήθειες και μεγαλύτερη ανισορροπία στην άμυνα του ΟΣΦΠ. Α ρε μέγιστε Σάρας, που είσαι όταν σε χρειαζόμαστε...:-)

      Από την άλλη όμως, αν επιτρέψεις στον ΟΣΦΠ 2ες/3ες επιθέσεις, πέραν του καθαρά αγωνιστικού κομματιού (κάποια στιγμή θα τα βάλει), έχεις το πιο κρίσιμο μείον: σου ρίχνει την ψυχολογία. Ενώ με -λέω τώρα- μονοψήφιο αριθμό επιθετικών rebounds ο ΟΣΦΠ λογικά δεν παίρνει το ματς...

      Διαγραφή
  9. bravo re jim polu kalo to arthro sas nomizw exeis katalavei oti exoume klikarei to blog sta agapimena...loipon twra pistevw oti simera apla tha exoume mia epikratisi tou panathinaikou gia ton logo ton eksis:fetos parakoloutho tin omada vima vima kai eida kai oles ti metagrafes pou htan pragmatika stoxeumenes se kathe thesi gia na anaxetisoun ton antipalo (olimpiako)fetos oloi oi paixtes pou hrthan sindiazan prosonta pou loipon apo tous paixtes tou olimpiakou kai gia na ginw pio safis efere point gurd me megali efesi sta rebound kai stin amuna efere kitchen 4ari ton lasme me fovera xeria efere ton sofo ton panko ton mpramos nmz oti paei polu diavasmenos se auto to derby o panathinaikos asxetws an to xroniko simio tis sinantisis den einai mazi tou enw apo tin alli o osfp erxete diavasmenos alla den kserei pragmatika kai ti tha antimetwpisei nomizw oti exei tholi eikwna gia ton fetino pao makari na exoume pantos ena wraio match xwris kafrilikia na euxaristithoume basket jim peritto na sse rotisw an tha anevasete arthro meta to derby me pliri analisi tou match !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim, επειδή ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να βγάλει μεγάλα διαστήματα σε χρόνο συγκέντρωσης και σε έλεγχο πάνω στο παιγνίδι, σαφώς και έχει καλύτερες πιθανότητες. Επίσης η απόδοσή του εξαρτάται απο τις μονάδες σε πιο μικρό βαθμό άρα και η τελική απόδοση μπορεί να μην είναι κακή αν δεν τραβήξει ο τάδε η ο δείνα παίκτης.
    Τα σουτ επίσης θα κρίνουν πολλά και μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία αν πχ όλα σπάνε σίδερα ή αντίθετα αν γράφουν όλα.
    Αν τέλος ο Σοφοκλής καταφέρει να κρατηθεί στο παιχνίδι μετά το 25-28 και η διαφορά δεν έχει εντωμεταξύ ξεφύγει τότε το ματς θα μείνει ανοικτό με την προϋπόθεση να έχει βοήθειες. Αλλά τώρα επαναλαμβάνω τα γνωστά...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν το παιχνιδι παει ψηλα θα το παρει ο ΠΑΟ πιο ευκολα,γιατι θα σημαινει οτι εχει γινει λιγο πανηγυρι και δεν ειναι το κλασικο ντερμπι τακτικης..Τα 3αρια του ΠΑΟ καιρος ειναι να σκοραρουν[ολοι μαζι να βαλουν 17-20 ποντους] και να μπουν τα 3ποντα.Συνολικα ισως να ειναι καθοριστικος ο Πανκο η ο Μασιουλις,ο Λο η ο Πριντεζης,ενω για τον Ολυμπιακο,οποτε ειναι εκτος ο Παπ και εντος ο Περπερογλου,εχει προβλημα γιατι ο Παπ κανει 20 δουλειες για τους συμπαικτες του και με την τρομερη κινηση του βρισκεται παντου και ανοιγει χωρους,ενω ο Περπερογλου,μεχρι να ξυπνησει,το πουλακι εχει πεταξει.Μονοπλευρος τελειως,δεν παιζει για κανεναν.αλλον.Απλα οι φιλοι μας οι Ολυμπιακοι δεν λενε να το καταλαβουν αυτο,και τον αγαπησαν ξαφνικα..Αλοιμονο,αν οποιος ποσταρει εγινε και παικτης..Αυτο ειναι και ενα απο τα θεματα του Μπαρτζωκα μεχρι τωρα ,που οπως λεει και ο JIM βουτυρωθηκε λιγο η ομαδα.Ο Πεδουλακης,υπερτερει σαφως λογω πειρας και καλυτερου κοουτσαρισματος.Ο Ουκιτς,μπορει να βοηθησει πολυ,εαν του περιορισεις τις πληροφοριες,γιατι ο ασσος σε μια τοσο καινουρια ομαδα,εχει πολλα στο κεφαλι του..Λεμε οτι φταιει ο Ουκιτς που δεν οργανωνει,αλλα δεν φταινε και οι αλλοι που δεν εχουν κινηση?Και πρεπει επιτελους να του ανοιξεις διαδρομους,κατι που δεν συμβαινει και δεν φταιει αυτος,αλλα οι υπολοιποι παικτες.Ειδικα σε αυτο το παιχνιδι πρεπει να αναλαβει την οργανωση κυριως ο Διαμαντιδης,γιατι κανεις αλλος δεν ειναι ετοιμος.Ο Σοφο λογικα δεν σταματιεται απο κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακομη μπορει να ξυπνησει κανενας Γκετσεβιτσιους και να βαλει 3-4 τριποντα η κανενας Μπραμος και να παιξουν μεγαλο ρολο..Να δουμε και τα κορακια τι θα πουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim, νομιζω οτι έχεις ξεχασει στην αναλυση σου εναν παικτη-κλειδι εκπληξη...Αυτος ειναι ο Αντιτς..Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι ο ΟΣΦΠ θα εστιασει στο inside game με σκοπο να εξουδετερωσει με το καλημερα τον Σοφο...Θα παιχτει σκληρο παιχνιδι από την τριπλετα Ντορσευ-Χαινς-Αντιτς, οι οποιοι θα επιδιωξουν την σωματικη επαφη με Σοφο..
    Ο ΠΑΟ θα χασει νωρις το πλεονεκτημα του και θα αγχωθει..η νικη θεωρω οτι ευκολα-δυσκολα θα γειρει υπερ ΟΣΦΠ (το οποιο απευχομαι σαν φιλος του ΠΑΟ...χεχεχε)

    ΥΓ: Ευχη να δουμε ωραιο θεαμα και στη συνεχεια να ακολουθησουν μονο μπασκετικα σχολια και αναλυσεις στο blog...Ουαι και αλιμονο αν αλωθει απο καφρους εκατερωθεν οπαδους και το καστρο που λεγεται hoopfellas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. paidia echeis kanenas weblink gia to match gia emas edo sto exoteriko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπεις στο leoforos.gr ή στο στο http://live-agones.blogspot.gr/2012/05/panathinaikos-olympiakos-basket-live.html θα βρεις πολλά...ακόμα και ένα google search θα στα βγάλει...

      Διαγραφή
  15. Πριν από το ματς με την εφές θα έλεγα ότι ακόμα και με ήττα με 5 πόντους ο Ολυμπιακός θα ήταν μια χαρά. Ακόμα και αν είχε χάσει με 10 στη Τουρκία το ίδιο θα έλεγα. Τώρα όμως πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε για να μην πισωγυρίσει πολύ στο τομέα ψυχολογία που στο τέλος της περσινής χρονιάς μεταμόρφωσε κάποιους από τους παίκτες του.
    Επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι στους τελικούς αυτές οι ομάδες χωρίς τους σταρ του παρελθόντος δύσκολα θα σπάσουν την έδρα του αντιπάλου. Φέτος το πλεονέκτημα έδρας είναι πάνω από το μισό τίτλο!

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω θα ρισκαρω προβλεψη και θα πω πως θελω και πιστευω οτι θα κερδισει ο παναθηναικος σημερα λογω της διαφορας στους παγκους καθως επιμενω απο την αρχη οτι ο πεδουλακης ειναι ανωτερος του μπαρτζωκα και ευελπιστω να το αποδειξει και σημερα......
    δυστυχως φετος τα ματς θα εχουν πολυ διαιτητολογια λογω σχορτσιανιτη αν και ελπιζω επιτελους οι φιλοι του ολυμπιακου οταν χανουν να παραδεχονται την ανωτεροτητα του αντιπαλου οπως καναμε περυσι οι παναθηναικοι και να μην ψαχνουν συνεχως για δικαιολογιες...... bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. υπαρχουν φημες οτι στον ολυμπιακο δεν ειναι ευχαριστημενοι με καποιους απο τους ξενους-κοινοτικους και οτι μπορει να ασχοληθουν με τον ελευθερο κριστμας...υπαρχει περιπτωση να ισχυει ενα τετοιο σεναριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η βασική παράμετρος πιστεύω πως είναι τα θέλω των διοικήσεων, των προπονητών και των παικτών - με αυτή τη σειρά.
    Α. Όσο θέλει το ματς ο ΔΓ άλλο τόσο και περισσότερο το θέλουν και οι Αγγελόπουλοι. Γι’ αυτό και θα πάει/νε γήπεδο απόψε να συμπαρασταθούν εκτός έδρας.
    Β. Αυτά τα ξέρουν και οι προπονητές κυρίως αλλά και οι παίκτες κλειδιά.
    Ο Πεδουλάκης δεν ξέρω τι πίεση έχει από τον ΔΓ. Είμαι σίγουρος όμως για τον Μπαρτζώκα πως αν και το να χάσει το ματς δεν είναι τραγικό - αρκεί μόνο να μη διασυρθεί στο σκορ (διαφορά < 10 πόντους) και βέβαια να μη χάσει με το Σόφο να κάνει πάρτυ. Αν χάσει π.χ. γιατί ο ΠΑΟ θα βάλει 20/30 τρίποντα, έχοντας όμως ο ίδιος ελέγξει το Σοφοκλή, it’s ok. Αν χάσει στον πόντο με Σόφο 16-18 πόντους και πάνω και καλά στατιστικά, θα έχει θέμα.
    Επίσης, σίγουρα θα πιέσει αφόρητα τον ΔΔ (overplay ο Μάντζαρης π.χ.) όχι για να τον σταματήσει απαραίτητα αλλά για να μην έχει δυνάμεις στο τέλος εφόσον το ματς είναι κοντά.
    Ο Μπαρτζώκας δεν θα περάσει πίεση στους παίκτες, θα προσπαθήσει να μην τους εκνευρίσει αλλά θα τους στηρίξει και στον ψυχολογικό τομέα θα έχει τη μεγάλη βοήθεια του Σπανούλη πρωτίστως αλλά και του Περπέρογλου.
    (Είμαι δε απόλυτα σίγουρος πως, όχι από Σάββατο, όχι καν από 1/10, αλλά εδώ και πολύ καιρό, μήνες πριν, προετοιμάζεται για το Σόφο. Και είναι καλός στη θεωρία. Για να μην το κουράζουμε, εκεί θα κριθεί και το ματς).
    Γ. Παίκτες. Οι παίκτες-νικητές του ΠΑΟ απόψε είναι λίγοι, οπότε και η πιθανότητα να κάνουν δυο-τρεις σούπερ βραδιά και να πάρουν την ομάδα πάνω τους και το παιχνίδι με τον τσαμπουκά είναι μικρή. Από την άλλη αυτοματισμούς δεν έχει η ομάδα, ομαδική άμυνα δεν υπάρχει ακόμα, ρημπάουντ επίσης δεν έχουν, οπότε θα κάνουν λάθη, θα δώσουν διπλές & τριπλές επιθέσεις και θα φάνε χαζά καλάθια.
    Αν ο Ολυμπιακός παρ’ ελπίδα παίξει άσχημα και έχεις εκτός φόρμας πολλούς παίκτες, τότε και μόνο μπορεί το ματς να γίνει ρουλέτα.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Τζιμ, μπραβο για αλλη μια φορα. Δεν ξερω αν αναφερθηκε πιο πριν, αλλα Θεωρω πολλα θα κριθουν:
    1.Aπο την παραγωγικοτητα του ουκιτς
    2.το αν θα μπορεσει ή οχι ο παναθηναικος να εκμεταλλευτει με ποσταρισματα την διαφορα υψους του ουκιτς-διαμαντιδη με λο-σπανουλη-σλουκα
    3.Πιθανη χρησιμοποιηση του μασιουλις ως "4" για να ανοιξει τον χωρο και να εκμεταλλευτουν τον σοφο καλυτερα,καθως και για να ματσαρει τον πριντεζη μια που ο πανκο δεν ειναι και ο καλυτερος αμυντικος.
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 28 40.. αεραμυνα στον σπανουλη τζιμ και κακο περιφερειακο σουτ.ο λασμε οντως αλλαξε την αμυνα μας στο ζωγραφιστο αλλιωνει μονο με τη παρουσια τις επιθεσεις τους (να εβαζε και καμια βολη).η ομαδα πρεπει να μπει δυνατα στην επαναληψη να το μαζεψει.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν χάσαμε... Αναμενόμενο.
    Αν ο Λάσμε δεν αποκτήσει μια υπόσταση στην επίθεση πράγμα που δεν το βλέπω εύκολο και χωρίς έναν έστω παίκτη που να μπορεί να συνδεθεί με το διχτάκι η χρονιά θα κυλήσει γλυκόπικρη.
    Μικρό κορμί βρε παιδί μου ο Στεφάν, πως να υπογράψει στους Κέλτες με τέτοιο κορμί;
    Jim, είχαμε πει πριν 1,5-2 μήνες πως ο Αρμστρονγκ θα έπρεπε να δοκιμαστεί για το σουτ που υποτίθεται ότι έχει απο το high post (4άρι στην επίθεση). Κανείς και σε κανέναν αγώνα δεν του έχει φτιάξει τέτοια φάση. Ο Πεδουλάκης μοιάζει παραιτημένος μαζί του αλλά με χαροποιεί ότι δεν υπέγραψε ακόμα Μιλόσεβιτς ή Βεργίνη (μήπως είχαν παράλογες απαιτήσεις;). Μακάρι όλα αυτά να κρύβουν μια δυνατή κίνηση με αντικατάσταση του Άρμστρονγκ.
    Άσχετο, στα τελευταία 3-4 δεν έπρεπε να δοκιμάσει Σόφο, 3άρι το Μήτσο και 2 τον Κίτσεν; Η λογική κίνηση δεν ήταν αυτή;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μεγαλο κερδος απο τον αγωνα ειναι ο Λασμε...
    Εδεσε η αμυνα με την παρουσια του..
    Θα βοηθησει την ομαδα να ανεβει επιπεδο...
    Το ματς χαθηκε απο την επιθεση...
    Ανυπαρκτος ο Πανκο,κακος ο Μασιουλις,κλεισμενος καλα ο Σοφο...
    Ο Ουκιτς βοηθησε μονο στο ά ημιχρονο στη συνεχεια ηταν κακος...
    Ο Διαμαντιδης "ψοφησε" στα τελευταια λεπτα και κρεμασε την ομαδα στο τελευταιο διλεπτο...
    Μετριο εως κακο κοουτσαρισμα απο τον Πεδουλακη...
    Αν μετα απο τετοιο κακιστο επιθετικο παιχνιδι φτασαμε να αγγιζουμε τη νικη,τοτε μελλοντικα μπορει να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Rogers. Απίστευτος (για ανέτοιμος πάικτης) ο Lasme! Οι βολές δεν είναι το φόρτε του, και εδώ θέλει συγχαρητήρια ο Μπαρτζώκας. Έξυπνος περιορισμός του Σόφο, που δεν μπόρεσαν να τον εκμεταλλευθούν απέναντι στον Hines. O Panko, μια ζωή ήταν ένας εξαιρετικός go-to-guy, θέλει δουλειά για να μπει σε ρόλο. Βιονικός Διαμντίδης, αλλά τα 37 λεπτά παραείναι πολλά, κάκιστη διαχείρηση του ρόστερ από τον Πεδουλάκη. Ο Γιαννόπουλος έχασε μία τεράστια ευκαιρία κυρίως ψυχολογική να καθορίσει τη μοίρα ενός γώνα έστω και από μία απλή φάση: έχασε ελεύθερο τρίποντο στη γωνία, σπαταλώντας πουσιαστικά το μεγάλο ατού του στο οποίο προσβλέπουν οι ομάδες που αγωνίζεται, να σουτάρει δλδ με συνέπεια. Θα μου πείτε κι ο Kobe έχει χάσει ένα σωρό απλά σουτάκια στην καριέρα του, αλλά είναι διαφρετικό να γίνεις από ρολίστας στην άκρη του πάγκου σε game changer σε ντέρμπυ κορυφής.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω στα περισσοτερα απλα ο Πεδουλακης ακομα ψαχνεται και αυτος και φαινεται απο το ποσες αλλαγες εκανε για να βρει κατταληλο σχημα. Καλυτερα να κριθει αναλογα αν κανει τα ιδια μετα απο 2-3 μηνες

      Διαγραφή
  23. Τελικα ο τζιμ επεσε μεσα τα 3ποντα του Παο καθορισαν το παιχνιδι καλο κοουτσαρισμα απο τον Αργυρη στο 2ο ημιχρονο που εφαγε 24 ποντους ολους κι ολους και αυτους με τραβηγμενες προσπαθειες αφου ουσιαστικα ο Μπαρτζωκας δεν επενεβη ουτε μια στιγμη στο 40λεπτο στο ματς και οταν οι ιδεες του Σπανουλη στερεψαν αρχισαν τα γνωστα γιουρουσια των ομαδων του Μπαρτζωκα.
    Παρ'ολα αυτα στα τελευταια λεπτα ο Σοφο δεν μπορει να ειναι εξω δεν ξερω τη λογικη του Πεδουλακη για τη συγκεκριμενη αποφαση αλλα εφ' οσον υπαρχει ο Σοφο πρεπει να ειναι μεσα ,αλλο ενα σημειο που μου προξενησε εντυπωση ειναι η παρουσια του Γιαννοπουλου στο τελευταιο δεκαλεπτο εκει που κληθηκε να παρει 2 σημαντικα ελευθερα σουτ στα οποια και αστοχησε την ιδια ωρα που οι κατα πολυ εμπειροτεροι Πανκο-Μπραμος-Μασιουλις ηταν στον παγκο ισως ο Τζιμ μπορει να μας διαφωτισει πανω σε αυτα.Ο Παναθηναικος εχει κερδισει ολα αυτα τα χρονια το διακαιωμα στην ηττα και ο κοσμος δειχνει να εχει υπομονη για τη νεα ομαδα προσωπικα δεν ειμαι αισιοδοξος με το υπαρχον υλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, οι επιλογές στο τέλος ξίνισαν...Ο Λάσμε τα πήγε καλά αμυντικά και ίσως γι αυτό προτιμήθηκε να παίξει στο τέλος...Ο Γιαννόπουλος μάλλον έπαιξε λόγο σουτ αλλά δεν τα έβαλε..

      Διαγραφή
  24. Σκεψεις απο εναν ουδετερο:
    1.προφανως ο Ολ. στην Πολη δεν επαιξε 100%.Λογικο και καθολου μεμπτο.Σημερα φανηκε οτι και αμυνα μπορει να παιξει(ειδικα στη ρακετα),και τον αερα του πρωταθλητη εχει,πια.Ηταν αρκετα καλος για 25',εφτανε για να κερδισει.Στο 80% των δυνατοτητων του.Ο Παπανικολαου εξελισσεται ωραια και με clutch ικανοτητα.
    2.ΠΑΟ:τεραστιο επιθετικο προβλημα...απουσια σκορερ που θα δωσει επιθετικη οντοτητα στην περιφερεια.Ναι,μιλαω για τον Ντιοντε Κριστμας,ειναι ο μονος που μπορει να λυσει το προβλημα και ειναι προσιτος αυτη τη στιγμη...πολυ καλη,πρωτη ουσιαστικα,του Λασμε:φανταστικο above the rim παιχνιδι,μαχητικοτητα,αμυνα .
    3.ο Χιλτον μας τελειωσε,δε νομιζω να αμφιβαλει κανεις πια.Το επομενο προβλημα λεγεται Κιτσεν.Jim,οταν μιλουσες για quarterback περιμενα οτι θα εβλεπα ενα δυνατο combo γκαρντ,αμυντικο σκυλο,τολμηρο & με προσωπικοτητα.Εκτος των μακριων του χεριων,βλεπω εναν αδυναμο,ατολμο,σχετικα αργο,πλει μεικερ που φοβαται να σουταρει. Θα εδινα χρονο στον Κιτσεν,αλλα οχι περα απο το Γεναρη.Και βεβαια το 3ο προβλημα ειναι ο Αντι Πανκο.Καλος ρολιστας,δε λεω,αλλα δεν τον πηρε για μπακαπ του Τσαρτσαρη νομιζω.Ναι,ο Κωστας ΕΙΝΑΙ καλυτερος απο τον Πανκο,οχι μονο τωρα,απο παντα.Αυτο δε με παραξενευει,αλλα νομιζω αλλες ειναι οι προσδοκιες των οπαδψν του ΠΑΟ.Ισως οχι του Πεδουλακη βεβαια.Σιγουρα παντως,δεν μπορει να ειναι ο leading scorer της ομαδας.
    3.ο Ουκιτς εκανε ενα καλο 1ο ημιχρονο,αλλα χαθηκε στο β'.Συμφωνοι,πολλα τα 800χιλ γι'αυτα που προσφερει,αλλα ειναι μια σταθερη αξια διπλα στο 3D.ο Μασιουλις μου αρεσει πολυ.Δεν εχει βρει ρυθμο ακομα,δεν εχει φανει το σουτ που εχει,αλα βγαζει πολυ ενεργεια και δυναμη στην αμυνα.Αν δεν ειχε μεινει στασιμος απο τους τραυματισμους,θα μπορουσε να πιασει καποια απο τη λαμψη του Σισκαουσκας.
    4.Η ηττα δεν ειναι καταστροφικη για τον Παναθηναικο.Ποσοι πιστευαν οτι θα επαιρνε την πρωτη θεση στη ρεγκιουλαρ σιζον?το στοιχημα του ειναι να βελτιωθει ωστε να παλαιψει "την ωρα που κρινονται ολα"
    Αυτα απο τον παππου,Papaserv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λιγο πολυ αναμενομενη εμφανιση-αποτελεσμα.

    Καποιες παρατηρησουλες...

    */ Ο Λασμε δινει αλλη διασταση στην αμυνα-ριμπαουντ και οπως φαινεται με τον ΣΟφο θα μοιραζονται τον χρονο στο 5 φετος.

    */ Ουκιτς-Κιτσεν...τον κροατη τον ξερουμε-μηδενικη συνεισφορα στο δημιουργικο κομματι-αναξιοπιστο σουτ-λαθη επι λαθων..αλλα ο Κιτσεν ειχε δειξει καλα δειγματα στα φιλικα.Ασφαλως χρειαζεται χρονο(και θα του δοθει)αλλα τετοια ευθυνοφοβια-διστακτικοτητα κατανταει εκνευριστικη.

    */ Παμε τωρα σε Τσαρτσα-Μητσο...ειναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι αν δεν αποκτηθει ΓΡΗΓΟΡΑ ο αντι-Αρμστρονγκ πανε και οι δυο για "καψιμο" .Ας ελπισουμε να γινει μια σωστη επιλογη γιατι με αυτο το ροστερ η χρονια δεν βγαινει.

    -Γιωργος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εντυπωσεις ενος μεσου φιλαθλου χωρις ιδιαιτερες γνωσεις στο μπασκετ:

    Μετριο ως κακο παιχνιδι, καμια ομαδα δε με εντυπωσιασε, ο ΟΣΦΠ νικησε σχετικα ευκολα αλλα δεν ειδα κατι το τρομερο, αν σκεφτεις τις χαμενες βολες αλλα και τα πολλα χαμενα ελευθερα σουτ του ΠΑΟ δε ξερω ποσο περηφανοι θα πρεπει να ειναι για την αμυνα τους.

    Ο Παναθηναικος εδειχνε λιγο σα χαμενος, υποθετω λογω και του οτι ειναι νεα ομαδα. Ο Λασμε συμπαθης αλλα τι λιγνα ποδαρακια ειναι αυτα βρε παιδι μου? νομιζα οτι σε καθε μονομαχια θα σπαγανε σαν ξυλαρακια.
    Μαλλον ατυχες για τους πρασινους οτι το ντερμπυ εγινε τοσο νωρις αλλα και δικη τους ευθυνη για τις επιλογες στο ροστερ (βλεπε Αρμστρονγκ) ή την καθυστερημενη στελεχωση (βλεπε Λασμε). Νομιζω χρειαζονται ακομη παικτες.

    Ο ΟΣΦΠ, οπως και περυσι, μου δινει την εντυπωση μιας ομαδας που απο ενα σημειο και μετα την ετρεχε το μομεντουμ, ο ενθουσιασμος και η αγνοια κινδυνου. Οχι οτι δεν εχει ταλεντο, αλλα δε μπορω να πεισθω οτι βλεπω την αρχη μιας μεγαλης ομαδας. Κι αποψε δηλαδη κοντρα σε ενα αναιμικο Παναθηναικο δε με επεισαν.

    Αυτα απο τον ασχετο σε τεχνικα θεματα της παρεας.

    B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καταρχήν να πω ότι, παρ'όλο που έπεσα έξω στο θέμα των αμυντικών rebounds (ΟΣΦΠ 7 Off.RB), από την άλλη έπεσα μέσα -όπως και ο Jim- στο θέμα των ποσοστών. Σε όλες τις κατηγορίες ο ΠΑΟ είχε χειρότερα ποσοστά (όχι μόνο FG ή βολές, αλλά και σε transition)...έχει πολύ περίεργη αίσθηση να μην μπορείς να βάλεις βολές ή εντελώς ελεύθερα σουτ στο γήπεδό σου...

    Από την άλλη ο Πρίντεζης βάζει τρίποντο από τα 8 μέτρα με τον Τσαρτσαρή κρεμασμένο πάνω του, και ο Γιαννόπουλος έχει 0/3 εντελώς αμαρκάριστος...και στο τέλος είχαμε 6 σερί επιθέσεις (συν τις δεύτερες) με επιεικώς τραγικές επιλογές. Όντως στο τέλος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όλοι ένιωθαν ποιος θα είναι ο νικητής...

    Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, αν αυτός ο ΟΣΦΠ κερδίζει αυτόν τον ΠΑΟ με 4 πόντους διαφορά, μόνο θετικό είναι για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντωνη,ολα ειναι σχετικα με την αξια των παικτων..Που σου φαινεται περιεργο δηλαδη τα 0 στα 3 του Γιανοπουλου?Που ακουστηκε να περιμενεις[οχι εσυ,η ομαδα] να παρεις το ντερμπυ με τα σουτ του Γιανοπουλου,που επαιζε πρωτη φορα στη ζωη του τετοιο παιχνιδι.Οσο για τα τριποντα του Πριντεζη,τα βαζει συνεχεια ετσι απο περσυ

      Διαγραφή
  28. Xarika oti i omada mou an kai neoktisti to palespe kai edikse xaraxtira!Safos san panathinaikos den simbibazome eukola me tin ita alla auta exei o athlitismos!Ostoso kapia pragmatakia me enoxlisan!Xoris na to paikso idimonas tha paratheso kai ego merikes skepseis!
    1on Armstrong!O amerikanos mou pou pira gia kolona katantise na kounaei tin petseta ston pago kai na baraei palamakia (xaxa prin kapia xronia alon koroideua gia auto to pragma apo tous kokinous...astieuome).Einai emfanes pleon oti to paidi den mporei!Apopse malon epise kai tous pio dispistous oti prepei na ton alaksoun!Den gnorizo to poso tha prepei na matosi oikonomika i omada alla mou fenete oti einai anageo!Isos me enan akoma kalo (epithetika) psilo na milagame apopse diaforetika!Autos tha legete masei, mipos ouilkins?Den gnorizo!
    2on Distixos o deuteros kata sira me basi simboleo den boithise kai autos!Pisteuo oti iparxei beltiosi gia ton oukic,edikse kapia kala stixia alla telika kapou xathike stin metriotita!
    3on Panko!Prepei siga siga na katalabei kai autos pou exei erthei!Laguna Aro den eimaste kai an thelei na boithisei prepei na boithisei kai autos perisotero sto skorarisma!
    4on Kitcen!Poli distsaktikotita re gmt!Eno blepeis oti to exei ,kapou kolaei kai autos!Alithia den ipa na pername ton Farmar alla ena alo combo guard tha boithouse perisotero (Alithia o Rivers tis Kimhki einai akribos?)
    ...para tin ita ida omos kai kati orea pragmatakia!
    Mou arese o Lasme gia paradigma pou edikse oti einai pragmatika skili!Edose geres maxes!...mono autes oi boles re gmt!
    Ena alo pou mou arese einai oti bgikan kai arketa eleuthera sout ...alo pou den mpikan!Distixos Jim pali epeses mesa oti lipi enas killer apo ekso apo 6,75!Ena kalo plagio sout apo tin adinati pleura tha alaze pisteuo tin morfi tou agona mias kai tha anige kai i antipali amina!
    ....tespa elpizo na min sas kourasa!Parola auta thelo aplos na po oti prepei na stiriksoume me kosmia mesa tis omades mas!Tha prepei epitelous na katalaboume oti einai politelia pou exoume autes tis omades stin liga mas!!!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Jim and others hoopfellas...
    Έτρεχα, και είχα μέρες να μπω να διαβάσω. Μετά το ντέρμπυ ήθελα να πω αυτό ακριβώς που έγραψες....το ποσοστό στα τρίποντα...ξεκάθαρα εκεί κρίθηκε για μένα.
    Και όχι ότι έπρεπε να έχει ο ΠΑΟ κάποιο μεγάλο ποσοστό αλλά έστω τα δύο πρώτα από τις μπάλες που έβγαλε έξω ο σοφο να έμπαιναν το ματς θα είχε άλλη εξέλιξη...
    Μόνο που δεν είναι θέμα τύχης, αλλά επιλογής παικτών. Όταν παίρνεις 5 περιφερειακούς είναι ανεπίτρεπτο τουλάχιστον ο ένας να έχει επιλεγεί για το σουτ...τον γκετσεβιτσιους να είχαμε σήμερα που λέει ο λόγος...
    ΥΓ1, η ομάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και αισιοδοξω..
    ΥΓ2. Ο μπαρτζωκας κοιμήθηκε στο τέλος, γενικώς νομίζω ότι θα είναι το μειονέκτημα του Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παντως οσον αφορα τον παναθηναικο και ασχετως απο το σημερινο παιχνιδι πιστευω οτι ukic,lasme,panko θα βοηθησουν την ομαδα αργα η γρηγορα.Κυριως θεμα προσαρμογης ειναι.Για armstrong,kitchen,maciulis και bramos δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος.Φαινονται πολυ λιγοι για παναθηναικο.Κυριως οι 2 αμερικανοι.Και maciulis-bramos 5-10 λεπτα για να παιξουν αμυνα ειναι καλοι.Οχι ομως για παραπανω.Και μου φαινονται κλωνοι ως παικτες!Οσο για ξανθοπουλο,γιαννοπουλο ουτε κουβεντα βεβαια.Μονο για Ελλαδα και φυσικα οχι κοντρα στον ολυμπιακο οπως σημερα!
    Επιπλεον προβληματιζει που η ομαδα δεν εχει καλους σουτερ στα γκαρντ.Μετα τον διαμαντιδη δεν υπαρχει τιποτα ιδιαιτερο.Και αναγκαστηκε ο πεδουλακης σημερα να βαλει στο τελος τον γιαννοπουλο μηπως και μπει κανενα σουτ.Και οργανωτικα-δημιουργικα μια απο τα ιδια.Ολα απο τον διαμαντιδη εξαρτωνται.Θα καει ο ανθρωπος!Μεχρι ποτε θα τραβαει το κουπι???
    Επιθετικα φαινεται υπερβολικα προβλεψιμος ο παο.Πολυ διαμαντιδη-σοφο και λιγο απο διεισδυσεις ukic.
    Ειναι φυσικα νωρις ακομη για οριστικα συμπερασματα και τα λεω ολα και καθε επιφυλαξη, αλλα με το τωρινο ροστερ δεν νομιζω οτι μπορει να παει ψηλα ο παναθηναικος.Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. είχα πει ότι θα τρέξουν τον μήτσο
    και τον έτρεξαν
    δεν είναι και τόσο δύσκολο να αχρηστέψεις τον - τωρινό - παναθηναικό ... απλό "κουράζεις" τον μήτσο και αυτό ήταν . ¨Εχουμε δει τον ζότς να το κάνει με επιτυχία τόσες και τόσεςς φορές που οι αντίπαλοι διαθέτουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ πλέυ μέικερ ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .

    Πάντως καμμία από τις 2 ομάδες δεν δείχνει ικανή να επιβάλλει εαυτόν στην άλλη , τουλάχιστον όχι ακόμα . Αν μάλιστα πάρουμε υπ' όψιν την ΡΙΖΙΚΗ ανανέωση του παναθηναικού από την μία πλευρά και την διατήρηση όλων με ελάχιστες προσθήκες από την άλλη , τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες να δούμε καλλίτερο μπάσκετ κατά την διάρκεια του χειμώνα .

    υ.γ.
    πότε θα γίνουμε άνθρωποι ?
    αισχρό το θέαμα να πετάμε μπουκάλια σε αντιπάλους
    γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που κοροιδεύαμε ?
    αν ναι , τότε ποιά η υπεροχή μας ? τάχα μου τα 6 αστέρια ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
    αυτά να σας πειράζουν κύριοι και όχι το "γαύρος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω απόλυτα με το Υ.Γ Παναγιώτη. Άπλα θα ήταν σοφό να προστατέψουμε αυτό το όμορφο μπλογκ εξ ου και το σχόλιο μου για το γαύρος.
      Με εκτίμηση,
      Νίκος

      Διαγραφή
  32. Μεγάλη νίκη του οσφπ σε ένα μέτριο παιχνίδι.Δεν μου άρεσε καθόλου ο Ούκιτς που έκανε αβίαστα λάθη και μπέρδευε την ομάδα στην επίθεση.Ο Λάσμε ήταν πραγματικός πολεμιστής.Εξαιρετική προσθήκη που θα προσφέρει πάρα πολλά στην άμυνα.Παρότι έχει μόνο 2 βδομάδες στην ομάδα και έρχεται από τραυματισμό ήταν εξαιρετικός αφού καθάριζε τα ριμπάουντ(για 1 φορά είδα τον Πρίντεζη να χάνει προσωπική μονομαχία)και δεν επέτρεπε τις διεισδύσεις από τους περιφερειακούς του οσφπ.Ο Σόφο πρέπει να του δείξει πώς να εκτελεί βολές :) έτσι ώστε να είναι χρήσιμος και στο επιθετικό κομμάτι.
    Δυστυχώς πολύ μέτριος ο Σόφο και ο Πάνκο και άτολμοι οι Μασιούλις,Κίτσεν και Μπράμος.
    θα συμφωνήσω με τους φίλους που θεωρούν επιτακτική την αλλαγή Άρμστρονγκ που δεν μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο.Το ερώτημα είναι αν θα ήταν καλό να αποκτηθεί παίχτης στο 2 με καλό εξωτερικό σουτ(πχ Κρίστμας που θα βοηθάει και στο 3)ή ένα 5αρι ευέλικτο γρήγορο που να μπορεί να παίξει πικ εν ρολ με Διαμαντίδη και να προσφέρει εύκολους πόντους στην επίθεση??
    Ο Κίτσεν ήταν διαφορετικός στα φιλικά και το γεγονός αυτό θα πρέπει να απασχολήσει την τεχνική ηγεσία.
    tzim υπάρχει ενδεχόμενο να ασχοληθεί ο παο με τον κρίστμας ή άλλο περιφερειακό?Εσύ θα αντικαταστούσες τον Άρμστρονγκ με περιφερειακό ή ψηλό?Τί χρειάζεται περισσότερο η ομάδα κατά
    την γνώμη σου?
    Συγχαρητήρια στον οσφπ που έδειξε πιο έτοιμος.Ελπίζω με τις κατάλληλες αλλαγές η ομάδα να βελτιωθεί και να κυνηγήσει το διπλό στο σεφ.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zelico, αν θες και άλλη γνώμη, πιστεύω καλύτερα με περιφερειακό.
      Πρώτον γιατί τα λάθη διορθώνονται μόνο με Ρίσκο, και τέτοιο είναι να μείνεις με έναν ψηλό λιγότερο,
      Δεύτερον επειδή κάποια λεπτά μπορεί να τα δώσει ο σκορδιλης,
      Και τρίτον επειδή όπως φάνηκε σήμερα, χωρίς σουτ είτε αχρηστευεται και ο σοφο, είτε βασιζεσαι μόνο σ αυτόν...

      Διαγραφή
  33. Καλά, μονο Παναθηναϊκοι μπαινουν σ' αυτο το blog?

    Τελος παντων, εγω θα πω οτι με τη φυγη των Σερβων προπονητων και των καλων/ακριβων παιχτων φαινεται οτι το μπασκετ στην Ελλαδα θα παει πολλα χρονια πισω.

    Φανταστειτε ενα Πανιωνιο με Διαμαντιδη εναντιον του Αμαρουσιου με Σπανουλη. Αυτο ειδαμε σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως τεινω να συμφωνησω αν και ενιοτε βγαζουν λαγο απο το καπελο τους (βλεπε κατακτηση Ευρωλιγκας περυσι).

      Και πληρωνουν βεβαια οτι το Ελληνικο μπασκετ εδω χρονια ειναι βασισμενο μονο στις προθεσεις 2 πλουσιων οικογενειων-χορηγων και οι υπολοιπες ομαδες-κομπαρσοι αρκουνται στα ψιχουλα.
      Β.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι πολύ που ο C_C_D μοιάζει να έχει δίκιο.
      Ο Ολυμπιακός, μακριά απο την υπέρβαση του τελευταίου 1/3 της περισινής σεζόν.
      Και ο Παναθηναϊκός με σημαία τον ΔΔ που απο τα τέλη της σεζόν 2010-2011 δεν μπορεί πια να φορτώσει μπαταρίες.
      Χρειάζονται και οι 2 σοβαρή ενίσχυση που στον ΠΑΟ είναι απλά επιτακτική ανάγκη.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  34. Λοιπόν, χαλαρώστε. Χάσαμε με αυτή την ομάδα, και με Πεδουλάκη, δυσκολότερα από ότι πέρυσι με Ζέλικο και λοιπούς. Η ομάδα μόνο καλύτερα μπορεί να πάει ενώ ο ΟΣΦΠ μας έδειξε το ταβάνι του. Κατά τ' άλλα ο Armstrong πρέπει να αντικατασταθεί και να γίνεται λίγο καλύτερη διαχείρηση στο χρόνο συμμετοχής του Μήτσου. Το εόστερ που έχουμε είναι και για τα εύκολα και για τα δύσκολα.

    Βλάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κακό ματς, ένας πολύ μέτριος Ολυμπιακός νίκησε σχετικά εύκολα μέσα στο ΟΑΚΑ.

    Ο Big Sofo έκανε τα αναμενόμενα. Αυτοί που στηρίζουν πάνω του τις ελπίδες τους, μοιάζουν με τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του.

    Τσαρτσαρής μεγάλη ψυχή και πολύ μπάσκετ, είναι να απορεί κανείς που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια φαινόταν σαν πρώην μπασκετμολίστας.

    Άρμστρονγκ, Λάσμε, Ντόρσεϋ και Μαυροειδής, πολύ αμπασκετοσύνη, πονάνε τα μάτια. Ότι λεφτά δίνεις τέτοια ποιότητα παίρνεις. Φασούλας και Στόικο μπροστά τους, μοιάζουν με τον Χακίμ Ολάζουον...

    Γκετσεβίτσιους, Γιαννόπουλος και Ξανθόπουλος δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται στον πάγκο ή στο παρκέ γιατί απάντησαν σωστά το κουίζ σε ραδιοφωνική εκπομπή του love radio και κέρδισαν μια μέρα κοντά στους αθλητικούς ήρωές τους.

    Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης κατώτεροι του αναμενομένου. Κοουτσάρισμα για σχολικές ομάδες. Δύσκολα τα πράγματα για το φάιναλ φορ.

    Σλούκας, στάσιμος και χωρίς συγκεκριμένο ρόλο.

    Μπράμος-Μασιούλις-Πάνκο σαφώς υποδεέστερη τριάδα από Παπανικολάου-Περπέρογλου-Πρίντεζη.

    Διαμαντίδης, ο απόλυτος εν ενεργεία θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν του αξίζει η φετινή κατάντια του Παναθηναϊκού. Σε κάποια στιγμή είχε πάει δίπλα και του έδινε οδηγίες ο Ούκιτς!!! Ύβρις...

    Σπανούλης, απλά ηγετική εμφάνιση.
    Περπέρογλου, ουσιαστικός και αποτελεσματικός με παντοτινό κίνητρο χάρη στις απίστευτα χαζές δηλώσεις του Πεδουλάκη.


    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν συμφωνώ με την αξιολόγησή σου (ειδικά η σύγκριση των 3αριών είναι biased όσο δεν πάει), αλλά το σχόλιο για τη ραδιοφωνική εκπομπή όλα τα λεφτά :-)

      Ο Ξανθόπουλος όσο μπορούσε έδωσε, αυτός που -με- απογοήτευσε ήταν ο Γιαννόπουλος, από τα πλέον βρωμόχερα που έχω δει τα τελευταία χρόνια και έχασε τρία εντελώς αμαρκάριστα σουτ...καθαρά θέμα ψυχολογίας (που δεν είχε)...

      Πάντως για F4 συμφωνούμε, με τέτοιο μπάσκετ δύσκολο φαίνεται και το Top16...

      Διαγραφή
    2. Ο Γιαννόπουλος πρέπει να δουλέψει πολύ το σώμα του για εξελιχθεί σε παίκτη επιπέδου (όχι απαραίτητα σε σούπερστάρ). Τα πόδια για να γίνει γρήγορος σε άμυνα και επίθεση και τον κορμό (συν άνω άκρα) για να γίνει αποτελεσματικός στην άμυνα. Με ένα βρωμόχερο δεν θα πάει πουθενά, κι ο Γκέτσε έχει βρωμόχερο αλλά δεν πατάει παρκέ ούτε για να ξεσκονίσει τις σόλες των παπουτσιών του.

      Μιχάλης Ιορδάνου

      Διαγραφή
    3. Τα βρωμόχερα πρέπει που και που να ζεσταίνονται. Ο Γιαννόπουλος έπαιξε αρκετή ώρα πριν φτάσει το παιχνίδι στο τέλος, όπου σούταρε. Μέχρι τότε δεν τον είχαν δωθεί προσπάθειες, και γι' αυτό φταίει ο κόουτς που δεν έδωσε την εντολή να τον τροφοδοτήσουν.

      Κάποιος να απαγορέψει στον Πάνκο το drive!!!

      Ody

      Διαγραφή
    4. Πολυ ευστοχη αναλυση Μιχαλη.Απλως κακως ολοι ασχολουνται με τον Ουκιτς.Δηλαδη,ο Πανκο η ο Μασιουλις τι ακριβως προσφερουν?Ο Μπραμος που ειναι?Ο Κιτσεν?.Ειναι καλη ιδεα να στηριχτει αυτος ο παικτης,γιατι κατι μπορει να προσφερει στο τελος.Η μουρμουρα για τον Ουκιτς,μονο καλο δεν κανει..Εκτος αν προτιμουν καποιοι να παιζουμε με τον Ξανθοπουλο..Γιατι ειτε μας αρεσει ειτε οχι,αυτον εχουμε πισω απο τον Ουκιτς.Στο κατω κατω,ο Διαμαντιδης,ειναι υβρις να ακουει συμβουλες απο τον Ουκιτς,και δεν ειναι υβρις να παιζει με ολους τους υπολοιπους?

      Διαγραφή
  36. Jim, επιμένουν ακόμα όσοι έσπευσαν να βγάλουν άχρηστο τον Περπέρογλου;
    Και καλά εγώ που είμαι όντως άμπαλος. Ο Ζότς ήταν επίσης τόσο χαμηλής ευφυίας ή μας βολεύει να λέμε απλά πως ήταν πολύ κολλημένος.
    Δίωξαμε πρώτα το Σπανούλη, μετά άλλους και τέλος τον Πέρπε, αναστήσαμε τον πεθαμένο και τσαντιζόμαστε που ο Γιαννόπουλος και ο Ξανθόπουλος, ο Μπράμος και ο Μασιούλις, δεν γράφουν τα κρίσιμα τρίποντα.
    Και τρελαίνομαι ν' ακούω απόψε : "ευτυχώς, κοντά είναι ο Ολυμπιακός. Will strike back!!! Σ' έστειλαν αυτοί που έφαγαν προχτές κατοστάρα και είσαι κι ευχαριστημένος.
    Δεν μπορώ φίλοι μου, δεν είναι μπάσκετ να έχεις φάει τα νιάτα σου στα γήπεδα (Πάνκο, MVP λέει), να φτάνεις στη ρακέτα, να θέλεις ένα κλικ για λέυ απ και να ψάχνεις το ελεύθερο σουτ - απο τον άγνωστο μαρκαρισμένο - κάπου στα 7, 8 μέτρα, έξω μακριά. Σωστή επιλογή, άκουσον άκουσον!
    Μπάσκετ είναι να μπαίνεις στο ζωγραφιστό και να έχεις 80% (προσπάθειες μαζί με τα κερδισμένα φάουλ).
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα μην λεμε οτι θελουμε. τον σπανουλη δεν τον εδιωξε κανενας ο ιδιος εφυγε. ο σπανουλης και τεραστιος παικτης ειναι και πολλα προσεφερε στον παναθηναικο αλλα ηταν και αχαριστος..... και δεν νομιζω να κατηγορησει κανενας την διοικηση του παναθηναικου που του προσεφερε το ιδιο συμβολαιο με του διαμαντιδη, που το ειχε θεσει ως ταβανι. δεν μπορει μια διοικηση να υποκυπτει παντα στις απαιτησεις ενος παικτη ακομα και αν αυτος χρησιμοποιει ως διαπραγματευτικο χαρτι τον αιωνιο αντιπαλο.... ο περπερογλου ειναι διαφορετικη περιπτωση απο αυτα που εχουν βγει καλα εκανε και εφυγε γιατι δεν μπορει ενας παικτης της αξιας και της προσφορας του στην ομαδα να του λες οτι δεν προοριζεται για βασικο 3αρι....
      παντως μην ειμαστε τοσο σκληροι με την ομαδα ειναι μια καινουργια προσπαθεια και πρεπει να περιμενουμε και να μην ξεχναμε τον περσινο ολυμπιακο που μαλιστα δεν ειχε και 12 καινουργιους παικτες.bodiroga

      Διαγραφή
    2. Εχε υπομονη και μην απαξιωνεις με τετοια ευκολια τους παικτες...Θελει χρονο μια ομαδα για να αποκτησει αυτοματισμους στην επιθεση και ισορροπια στην αμυνα...Ο Παναθηναϊκός βρισκεται ακομη στη διαδικασια χτισιματος...

      Διαγραφή
    3. Θέλω να πω στον ανώνυμο φίλο 1:44μμ ότι ίσως έχει τα δίκια του. Θα πω όμως τι πιστεύω ότι συνέβη πραγματικά.
      Όταν ζήτησε ο Σπανούλης τα χρήμτατα τα έξιζε πράγματι γιατί είχε αρκετά σούπερ χρόνια μπροστά του (πάντα θεού θέλοντος).
      Το πετάξτε τις φανέλες έδιωξε πολλούς παίκτες (γιατί ο ΔΓ ήταν περίπου μονόδρομος) και κρύωσε τον Ζότς. Όλοι θυμώμαστε πως ποτέ πια δεν κόλλησε η σχέση με τη διοίκηση όπως πρώτα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    4. πρωτον να ξεκαθαρισω οτι εγω μιλαω σαν οπαδος που εχω υπερβολικη αγαπη για την ομαδα ενω ο σπανουλης ειναι επαγγελματιας και στην τελικη νομιζω πως εφυγε απο τον παναθηναικο κυριως λογω μπασκετικου εγωισμου γιατι ηξερε οτι στον παναθηναικο θα ηταν καλος ή κακος το νουμερο 2 πισω απο τον διαμαντιδη ενω αυτος ηθελε να ειναι το νο1. παντως να ξερεις επειδη το εχω ψαξει αρκετα ο σπανουλης για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα καθως ολοι ξερουμε τι εχουν κανει οι γιαννακοπουλοι γι αυτον αφησε να εννοηθει οτι εφυγε λογω της συμπεριφορας του ζοτς προς αυτον.....
      για τον ζοτς ισχυει οτι εκεινο το εξωφυλλο δεν το ξεχασε ποτε και ηταν βεβαιο μολις εφευγε ο θανασης θα εφευγε κι αυτος αλλα κανενας παικτης δεν επηρεαστηκε απο αυτο το εξωφυλλο το οποιο φυσικα δεν ηταν μονο εξωφυλλο αλλα και ντου στα αποδυτηρια την προηγουμενη μερα......
      bodiroga

      Διαγραφή
    5. Φίλε dejan, κι εγώ για τα αποδυτήρια μίλησα και την προσπάθεια επιβολής τρομοκρατίας.
      Ο Σπανούλης, ειδικά μετά την Σαϊτάμα δεν μπορούσε να είναι νο 2 και κακώς του ζητήθηκε αν όντως έγινε.
      Τη χρονιά με το ντου, αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση της οικογένειας, αλλά ο μικρός ήταν πολύ brutal. Overaction, και έκτοτε χάλασε η συνταγή, η ισορροπία - με καταλαβαίνεις.
      Ότι είδαμε μετά ήταν πιο σφιγμένο. Μου έκανε τεράστια εντύπωση και ο Pekovic. Έκοψε εντελώς, ούτε ν' ακούσει για ΠΑΟ.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    6. ο σπανουλης και εγω συμφωνω οτι αξιζει να ειναι το νο1 σε σχεδον οποιαδηποτε ομαδα αλλα με το χερι στην καρδια προτιμω για νο1 τον διαμαντιδη οποτε η συνυπαρξη αυτον των δυο ηταν πολυ δυσκολη(νομιζω πως ηταν και ενα απο τους λογους αποχωρησης του διαμαντιδη απο την εθνικη το 10) κατι που αποδειχτηκε καθως στον ολυμπιακο βλεπουμε καλυτερο σπανουλη απ οτι στον παναθηναικο. αλλα και παλι ο σπανουλης απο ηθικης πλευρας θα μπορουσε να επιλεξει το εξωτερικο.πχ πως θα σου φαινονταν αν ο παπανικολαου εχανε φετος τη θεση του απο τον περπερογλου και υπεγραφε του χρονου στον παναθηναικο?
      ο δημητρης γιαννακοπουλος μπορει να εχει κανει τα λαθη του αλλα αυτην την στιγμη ειναι ευλογια για τον παναθηναικο......
      bodiroga

      Διαγραφή
  37. Θα παρακαλέσω τον μεγάλο Παναθηναϊκό Θανάση Γιαννακόπουλο να παρακαλέσει και κείνος τον ανηψιό του να μην προκαλεί τους φίλους της ομάδας.
    Ο Θανάσης τρελαίνεται για την κατάντια του ποδοσφαιρικού.
    Η Κατηφόρα όμως συχνά αποκτά δυναμική και, αν δεν μπεί έγκαιρα το φρένο, τότε χάνεις τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναικός βελτιώθηκε μέσα στο παιχνίδι. Φάνηκε η έλλειψη δεσίματος στην ομάδα. Αν ο Jim ήταν ο υπεύθυνος για το recruiting της oμάδας το καλοκαίρι, ο Παναθηναικός τώρα θα ήταν άλλο επίπεδο (παθαίνω μια έξαψη μόνο που το σκέφτομαι). Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στα πρόχειρα...

    Το σάστισμα του Μπαρτζώκα απέναντι στη ζώνη, η "ικανότητητα" να κερδίζει με το τσουβάλι βολές κυρίως στην 3η περίοδο και η "ανικανότητα" του Ολυμπιακού να κερδίσε έστω και μια βολή στο δεύτερο, ήταν οι κύριοι λόγοι που το παιχνίδι μύρισε έστω και στο τέλος του ντέρμπι.
    Στα επιμέρους, πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε στην καταλυτική παρουσία του Περπέρογλου (άλλαξε τις ισορροπίες) στην ηγετική παρουσία Σπανούλη, στις ομηρικές μάχες του Χάινς, στο πάθος του Παπ και στην συνεισφορά του Μάντζαρη. Από Παο, πέραν της κλασσικής αξίας του Διαμαντίδη, θα πω μόνο ότι με Τσαρτσαρή 27 λεπτά δε βγαίνει η χρονιά, ότι ο Ούκιτς στην καλή του μέρα δεν είναι καν θετικός, ότι ο Σόφο αντιμετωπίστηκε πλήρως όπως γίνεται στα περισσότερα ντέρμπι και ότι ο Λάσμε παρότι άμπαλος μέχρι αηδίας έδειξε κάποια πολύ θετικά στοιχεία (κυρίως ριμπάουντινγκ και άμυνα με τα πόδια).

    Στη μάχη των πάγκων ψηφίζω Χ. Μέτριοι και οι δυο.
    Ο Μπαρτζώκας καλύτερο ρόστερ, αλλά κι ο Πεδουλάκης δεν νομίζω να είχε σχεδιάσει στο μπλοκάκι να σουτάρει βολές με τη σέσουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη δωσει κανεις σημασια στον τακη τσουκαλα του μπλογκ κρατηστε ενα επιπεδο οι υπολοιποι εδω μεσα

      Διαγραφή
    2. Δεν πρόσεξα να γράφει ο Jim ότι το μπλόγκ είναι πράσινο. Θέλουμε όλους τους μπασκετικούς - είμαστε πολύ λίγοι.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. Αυτό με τις βολές το ακούω συνεχώς και μάλιστα σε όλα τα αθλητικά sites. Εντάξει να το λένε άσχετοι με το άθλημα, παιδιάκια που απλώς ξαναείδαν φως στο μπάσκετ και μπήκαν (ενώ στο ΣΕΦ δεν πάταγαν τετραψήφιος αριθμός φιλάθλων), αλλά να το λένε και γνώστες του αθλήματος...?!?!

      Όταν δεν έχεις 1 (ολογράφως: έναν) παίκτη να ποστάρει, και το κοντινότερο σουτ που έκανες ήταν από τα 4 μέτρα, πως ακριβώς περιμένεις να πάρεις βολές ? Μόνο όπως τις πήρε ο Σπανούλης, δηλαδή σε τρίποντο, άντε και με κάποιο φάουλ εκτός φάσης π.χ. σε κλειδώματα χεριών ή σε λίγο πιο βίαιο hedge out.

      Όταν από την άλλη η ομάδα παίζει σχεδόν στο 50% του παιχνιδιού με ποσταρίσματα, ενώ έχουν προφανώς εντολή οι PG να μαρκάρουν μέχρι αηδίας το ΔΔ (για να τον κουράσουν/εκνευρίσουν/βγάλουν από το ρυθμό), δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα περάσεις πολύ χρόνο στη γραμμή ?

      Και φυσικά θα είναι κυρίως οι δύο παίκτες που προανέφερα, δηλαδή ο παίκτης που παίζει στο low post -και δεν σταματιέται αλλιώς θα πρόσθετα- Σόφο και ο παίκτης που πιέζεις από το 1" μέχρι το 39.59" (ΔΔ).

      Διαγραφή
    4. Στο 2ο ημίχρονο για το οποίο γίνεται και όλος ο σαματάς δε θυμάμαι και πολλά ποσταρίσματα από τον ΠΑΟ...ο Σόφο έπαιξε σε όλο το παιχνίδι 12 λεπτά, πήρε 3 σουτ (και κάποιες ακόμα ανολοκλήρωτες προσπάθειες), τα μισά ή και λιγότερα στο 2ο ημίχρονο. Ποιός άλλος ποστάρισε πλην αυτού; Ο Τσαρτσαρής μπουμπούναγε 3ποντα (5), το ίδιο και ο ΔΔ (7), όλοι οι υπόλοιποι πήρανε ελάχιστα σουτ και με τελικό απολογισμό 28 2ποντα και 25 3ποντα δε βλέπω πως μπορεί να ευσταθεί ο ισχυρισμός περί 50% του παιχνιδιού από το ποστ που "δίνει βολές και φάουλ" (μπασκετικό κλισέ #1), τουλάχιστον για το χθεσινό παιχνίδι.

      Και αν θες υπάρχει και ένα άλλο μπασκετικό κλισέ που λέει πως αυτός που κυνηγάει στο σκορ πιέζει στην άμυνα και μοιραία κάνει περισσότερα φάουλ. Χθες ο ΠΑΟ ήταν πίσω στο σκορ για τα 39 από τα 40 λεπτά του αγώνα αλλά τα φάουλ ήταν εντελώς ανάποδα.

      Άσε που στο 2ο ημίχρονο ο Σπαν έκανε πολλές "ηρωικές" μπούκες προς τη ρακέτα του ΠΑΟ με αναπόφευκτα πολλές επαφές αλλά παραδόξως δε δόθηκε ούτε μια. Ένα ακόμα μπασκετικό κλισέ δηλαδή που λέει πως οι διεισδυτικοί παίκτες που επιδιώκουν την επαφή κερδίζουν φάουλ (κλισέ #3) και βολές, την εξής καμμία(!!!) σε όλο το 2ο 20λεπτο, πήγε άπατο.

      Δεν υποννοώ πως υπήρξε δόλος εκ μέρους των διαιτητών, μη καταλήξουμε σε αέναες και ανώφελες συζητήσεις περί διαιτησίας. Αντίλογος (βάσιμος πιστεύω) στον Αντώνη είναι.

      Όσο για το λίγο κόσμο στο ΣΕΦ, μάλλον πας 10 χρόνια πίσω που ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον Αγαδάκο βασικό 5 και ήταν επιεικώς μέτριος...οκ πάω πάσο. Πάντως από τη πρώτη χρονιά που ο Ολυμπιακός ξαναέγινε απλά αξιοπρεπής με το νηπιαγωγείο του Καζλάουσκας δλδ 7-8 χρόνια πίσω ο κόσμος επέστρεψε στο ΣΕΦ (στο υπογράφω γιατί ήμουν μέσα σε αυτό)...και πριν τη κακή 3ετία του Αγαδάκου, πάλι γεμάτο ήταν το ΣΕΦ με Ιωαννίδη, Ίβκοβιτς, Ζούρο, Σούμποτιτς(και αυτό στο υπογράφω γιατί ήμουν πάλι μέσα). Οπότε τη καραμέλα για το "μπασκετικό" και μη λαό ας τη καταπιούμε επιτέλους, πάει έλιωσε. Εκτός και αν μέσα σε αυτή τη πραγματικά άθλια 3ετία του μπασκετικού Ολυμπιακού όλη η μπασκετοσύνη μεταγγίστηκε στην αντίπερα όχθη με κάποιο μαγικό τρόπο...

      Διαγραφή
    5. ενταξει κλασσικα ακομα και μετα απο νικη της ομαδος τους οι ολυμπιακοι παλι για διαιτησια θα μιλανε......
      προφανως ο παναθηναικος θα επρεπε χτες να εχει περισσοτερες βολες αφου ειχε και περισσοτερες κατοχες και διπλασια επιθετικα ριμπαουντ. επιπλεον 4 βολες εδωσε ο αντιτς απο βλακεια σε διεκδικηση ριμπαουντ ενω στο 4ο δεκαλεπτο ο ολυμπιακος εξαντλουσε τον χρονο επιθεσεων του οποτε ηταν λογικο να ειναι λιγοτερο επιθετικος και να μην κερδιζει φαουλ.
      παντως στο τελευταιο λεπτο του 3ου δεκαλεπτου ο παναθηναικος πηρε καποια υπερβολικα σφυριγματα υπερ του(νομιζω δυο υπερβολικα φαουλ-4 βολες) οπως και ειναι περιεργο που ο ολυμπιακος ειχε περισσοτερες βολες στο 1ο ημιχρονο με μονο ενα επιθετικο ριμπαουντ και περισσοτερα λαθη απο τον παναθηναικο που περασε κιολας αρκετες φορες την μπαλα μεσα στο καλαθι......bodiroga

      Διαγραφή
    6. Για να μην μένουν λανθασμένες αντιλήψεις για το "πως" και "γιατί" του χθεσινού ματς:

      1) Ο ΠΑΟ πήρε -τελικά, γιατί στο 1ο ημίχρονο είχε λιγότερες- περισσότερες βολές επειδή τις πήραν όλες ο ΔΔ, ο Σόφο και ο Λάσμε. Ο ΔΔ τις πήρε γιατί ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τον κυνήγαγαν όλοι οι PG του ΟΣΦΠ, ο Σόφο τις πήρε γιατί αλλιώς δεν σταματιέται (2-3 φάουλ ήταν και αρκετά δυνατά μάλιστα, στα όρια δηλαδή), και ο Λάσμε τις πήρε επειδή ΕΠΙΤΗΔΕΣ του έκαναν φάουλ (εκτός από φάσεις που τις κέρδιζε μόνος του με επιθετικά rbs). Άρα πάει αυτό, η εξήγηση για όποιον είδε το ματς είναι εύκολη και προφανής. Δεν αφορά κάποια "κλισέ" ή γενικεύσεις, είναι πολύ απτά και μετρήσιμα συμπεράσματα.

      2) Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ πήρε αντίστοιχες βολές γιατί (α) δεν ποστάριζε ΚΑΝΕΝΑΣ, (β) η άμυνα του ΠΑΟ ήταν περισσότερο με τα μάτια σε μερικές περιπτώσεις (όσο και αν δεν μου αρέσει αυτό που λέω), και (γ) επειδή ακόμα και τα drives που αναφέρεις έγιναν με πολύ "χαλαρές" συνθήκες, επειδή ακριβώς οι περιστροφές στην άμυνα του ΠΑΟ δεν ήταν σωστές. Τις βολές άλλωστε τις πήρε ο Σπανούλης (όπως και λογικό) και ο Dorsey λόγω pick-n-roll και ενός επιθετικού rb. Γιατί και πως να πάρει κάποιος άλλος βολές, την στιγμή που κανένας δεν ποστάριζε και κανένας δεν επεδίωκε την προσωπική φάση/επαφή ? Πόσα fouls/βολές να πάρεις σουτάροντας τρίποντα και γενικά έξω από τα 4 μέτρα ? Πάει και αυτό...

      3) Τέλος για τον κόσμο του ΟΣΦΠ, δεν το λέω εγώ, δεν κάθομαι να μετράω τους φιλάθλους/οπαδούς που είναι στο ΣΕΦ, το λένε οι ίδιοι οι οπαδοί του ΟΣΦΠ και φυσικά τα στατιστικά της Euroleague. Εξ'ου και κινδυνεύει να χάσει το εγγυημένο συμβόλαιο λόγω μικρής συμμετοχής των φιλάθλών του...

      Διαγραφή
    7. Αυτά περί κινδύνου απώλειας του συμβολαίου είναι λίγο αστείο να τα συζητάμε, γιατί το ίδιο ισχύει για τη ΤΣΣΚΑ και τη Μπαρτσελόνα ας πούμε. Ο μέσος όρος που ζητάει η Ευρωλίγκα είναι 8.000 εισιτήρια ανά αγώνα και είναι υπεραισιόδοξα υψηλός και φυσικά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που δε τον πιάνει όπως προανέφερα...λες η Ευρωλίγκα να πετάξει έξω από την διοργάνωση Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα (έχουν μέσο όρο κοντά στις 6000); Λεονταρισμοί του κώλου είναι αυτοί. ...όσο για τους οπαδούς του ΟΣΦΠ που σου λένε πως δε πάνε γήπεδο για να στο λένε κάτι θα ξέρουν, ρώτα όμως και αυτούς που πάνε για περισσότερη εγκυρότητα.

      Ότι πιέζω ένα αντίπαλο γκαρντ για να το κουράσω δε σημαίνει πως είμαι και ημιηλίθιος για να του κάνω φάουλ και να τον στέλνω στις βολές για ξεκούραστους πόντους, έτσι δεν είναι; Με την ίδια λογική ο Σπανούλης δεν πιέστηκε (τσίμπησε και μια-δυο ταπίτσες να έχει να θυμάται); Εγώ πάντως είδα αρκετά πιεστική άμυνα με επαφές από το ΠΑΟ στο 2ο ημίχρονο και όχι "με τα μάτια" για αυτό βάλαμε και μόλις 24 πόντους όλους και όλους, έχει ικανούς αμυντικά παίκτες ο ΠΑΟ άλλωστε. Δε λέω πως βαράγατε στο ψαχνό και τα κοράκια κοιτάζανε αλλού, αλλά βρε αδερφέ ούτε μια βολή;

      Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο το παιχνίδι στο ποστ εξασφαλίζει βολές και φάουλ, όταν ειδικά χθες εξουδετερώθηκε πλήρως αφού ο Σόφο βγήκε εκτός παιχνιδιού από πολύ νωρίς με την άμυνα που παίχτηκε πάνω του. Ποιός άλλος έπαιξε με πλάτη; Ο Λάσμε; Ο Τσαρτσαρής; Ο Άρτζι (χειρότερος από το Λάσμε αυτός);

      Αφού με μεγάλη ευκολία δέχεσαι ως θέσφατο πως η ομάδα που ποστάρει πολύ (χθες εγώ είδα το ΠΑΟ να ποστάρει πολύ λιγότερο από άλλα φετινά του παιχνίδια), θα κερδίσει νομοτελειακά πολλά φάουλ, γιατί δυσκολεύεσαι να παραδεχθείς πως η ομάδα που κυνηγάει στο σκορ κατά κανόνα κάνει και περισσότερα φάουλ; Όσο αυθαίρετο είναι το ένα, άλλο τόσο είναι και το άλλο.

      Θα συνέχιζα αλλά δεν έχει νόημα. Πολύ απλά θα μπορούσε να είχε τελειώσει το θέμα με μια απλή παραδοχή ότι πήρε 5-6 εύκολα φάουλ παραπάνω ο ΠΑΟ και αφέθηκαν μερικές επαφές παραπάνω υπέρ του (έστω και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού) ως γηπεδούχος και να τελειωνε εκεί το πράγμα και όχι να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.

      Ειρωνικοσαρκαστικά σχόλια σα του bodiroga περιττεύουν θέλω να πιστεύω.

      Διαγραφή
    8. Για τις βολές δεν χρειάζεται να μιλήσουμε παραπάνω, όποιο αθλητικό site και αν κοιτάξεις (πλην redplanet και katimagiko προφανώς :-) ) όλοι λένε το ίδιο: ενώ στο 1ο ημίχρονο οι βολές ήταν μοιρασμένες, στο 2ο όλοι λένε το προφανές: ο ΟΣΦΠ είχε κάτσει έξω από τα 4μ και σούταρε σουτάκια. Δεν υπάρχει κάποιο θέσφατο που λέει ότι οι βολές ΠΡΕΠΕΙ να είναι μοιρασμένες. Αν δεν κάνεις ενέργειες ή έστω δεν προσπαθείς να "κερδίσεις" φάουλ και βολές, γιατί να στις δώσουν ? Ως bonus ή τιμής ένεκεν ? Και πόσα φάουλ να κερδίσεις στις βοήθειες στο pick?

      Αναφέρομαι στο ποστάρισμα, γιατί εξ'ορισμού έχει επαφή και άρα το όριο του φάουλ πλησιάζεται πιο εύκολα (εκτός αν είσαι ο Howard ή ο Στόϊκο, που δεν χρειάζονται καν επαφές). Όταν σουτάρεις χαλαρά σουτάκια έξω από τα 4μ, ποια ακριβώς επαφή θα επιφέρει το φάουλ ? Και εδώ ακριβώς πήρε τις βολές του ο Σπανούλης.

      Νομίζω και οι δύο λέμε το προφανές, αλλά επίσης προφανώς έχουμε διαφορετική ανάγνωση του χθεσινού παιχνιδιού, ίσως και του τι σημαίνει φάουλ. Α, και για κάποιον άλλο οπαδό του ΟΣΦΠ που ανέφερε το hand-checking, δεν θυμάμαι ούτε μία φορά που κάποιος παίκτης του ΠΑΟ να το έκανε στην ίδια έκταση/ένταση που έκαναν ΣΕ ΚΑΘΕ φάση ο Law, ο Σλούκας, και οι Dorsey-Heins στον Σόφο...

      Διαγραφή
    9. Όλα καλά με το θέμα των βολών, δε θα συμφωνήσουμε. Εξακολουθώ να θεωρώ ανεξήγητο το 17-0, φυσικά δέχομαι πως ειδικά απέναντι στη ζώνη πελαγώσαμε και αναλωθήκαμε σε ταρζανιές αλλά αυτό ήταν και προιόν πίεσης και επαφών που δε δόθηκαν. Όταν στις πρώτες μπούκες του Σπανούλη στο 2ο ημίχρονο που κλείνανε 3 παίκτες πάνω του (όπως γινόταν και πέρυσι αφού με συμβατική άμυνα έκανε πάρτι) δε δόθηκε απολύτως τίποτα με τις πολλές επαφές δεδομένες και εξόφθαλμες αλλά π.χ. στο ΔΔ δόθηκαν στο τέλος του 3ου 10λεπτου 2 "χάδια" ουσιαστικά, ε δε το λες και ίδια αντιμετώπιση βρε αδερφέ.
      Επαναλαμβάνω πως δε γίνανε τίποτα όργια, επί της αρχής συζητάμε και με επιχειρήματα, όχι γιατί θεωρώ ή υπονοώ εσκεμμένη και υπερβολική εύνοια...όσο για το hand-checking Σλούκα και Λο στο Σόφο, είναι σα να μου κάνει hand-checking το βαφτιστήρι μου που είναι 3 ετών...χαχαχα

      Διαγραφή
  40. Απαντήσεις
    1. Ναι 100% Και αυριο κιολας..

      Διαγραφή
    2. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ,ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ Κ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΤΟΝ ΚΙΤΣΕΝ...ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ...

      Διαγραφή
  41. Μιχ. Ιορδάνου είδες το παιχνίδι χωρίς χρωματιστά γυαλιά. Συγχαρητήρια. θα συμφωνήσω σε κάθε σου φράση.πες μου την γνώμη σου για Ουκιτς. θεωρώ ότι παίχτης Ουκιτς στον άσσο δεν υπάρχει. γιατί επιμένουν δεν μπορώ να καταλάβω.
    φιλικά,

    Antomous13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μεγάλε αρχηγέ, κάνε μας ένα νέο άρθρο με τους ελεύθερους παίκτες.
    Μας αρέσει η σεναριολογία, η συνομοσιολογία και οι περισσότεροι είμαστε προπονητές κατά βάθος.
    Ψάχνουμε με αγωνία τον παίκτη που μπορεί να αλλάξει τη δυναμική της ομάδας.
    Σε παρακαλούμε Jim να παρέμβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Ούκιτς είναι ένας παίκτης ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Η έλλειψη σταθερότητας τον θέτει εκ των πραγμάτων εκτός της ελίτ. Αυτή η αστάθεια που τον διακρίνει νομίζω οτι είναι αποτέλεσμα της μειωμένης ικανότητάς του στο σουτ. Όσο καλό ντράιβ και να διαθέτει από τη στιγμή που είναι σεσημασμένος ως σχετικά ακίνδυνος στην περιφέρεια γίνεται και εύκολα αντιμετωπίσημος. Ο αμυντικός μπορεί να του δώσει χώρο για σουτ αντί για βήματα στην διείσδυση. Ακόμα και όταν βρίσκεται στα τέσσερα μέτρα δεν είναι ρίσκο να του δώσεις το σουτ και να του αρνηθείς την επιλογή της πάσας. Το παράξενο είναι ότι και ίδιος δεν δείχνει να βλέπει ως προτεραιότητα το μοίρασμα του παιχνιδιού. Ο συνδυασμός αυτός της μέτριας ομαδικής νοοτροπίας και της σχετικής ανικανότητας στο σουτ είναι δύσκολο να υπερκαλυφθεί από τα όποια πλεονεκτήματά του. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα διάρι που προσποιείται τον άσσο. Και ως διάρι δεν πληρεί τις τεχνικές προδιαγραφές που έχει ένα κλασικό διάρι τύπου Νίκολας. Γενικά πιστεύω ότι παίκτες με το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού δεν βοηθούν στη δημιουργία σωστής χημείας σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους.

    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οσο παρατηρω τους χρονους συμμετοχης των παικτων τοσο περισσοτερο πειθομαι οτι ο Πεδουλακης τα εκανε μανταρα με το κοουτσαρισμα σημερα....Μεγαλωσε παρα πολυ το ροτεϊσον του...Δεν δικαιολογουνται τα 9 λεπτα συμμετοχης του Γιαννοπουλου σε αυτο το παιχνιδι.Μπορουσε να βαλει τον Πανκο στο 3,τον οποιο χρησιμοποιησε μονο 12 λεπτα.Ουτε τα 5 λεπτα του Ξανθοπουλου,με τον Μπραμο και τον Κιτσεν να μενουν στα 8 και 7 αντιστοιχα...Επισης πιστευω οτι ουτε το αμυντικο του πλανο το ειχε ετοιμασει σωστα...Ευτυχως το διορθωσε στο δευτερο ημιχρονο,αλλα η ζημια ειχε γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εχει δυνατότητες το ρόστερ με μια αλλαγή στον Armstrong

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα στα παιδιά.. Ήμουν εκτός. Το ντέρμπι είχε "ζουμί".. Μπορούμε να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ανάρτηση αναλυτικά θα έχουμε αύριο. Θα είμαι εδώ όμως μέχρι τις 2 γιατί βλέπω ότι είναι πολύ κόσμος μέσα, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. tzim,όπως είδες το ματς πιστεύεις πως στον παο λείπει περισσότερο ένας σουτέρ στο 2-3(Κρίστμας) ή ένα 5αρι που να παίζει πικ εν ρολ που λείπει τελείως από το παιχνίδι της ομάδας φέτος.Ποια η γνώμη σου για τον Μπαπτίστα??Zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Zelico. Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι θέλει παίκτη στο "4", τύπου Μπάλκμαν π.χ. Έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι η ομάδα μπορεί με τον Τσαρτσαρή τρίτο "5" και γιατί όχι κάποια λεπτά στον Σκορδίλη. Εμπεριέχει ρίσκο βέβαια σε περίπτωση τραυματισμού ενός εκ των Σόφο-Λάσμε. Ο Μπαπτίστα είναι "5", καλός (ειδικά με πλάτη)αλλά σου είπα στα δικά μου μάτια τι θες..

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Jim!Τον Μπαλκμαν?Πως κολλαει σε διδυμο με Λασμε ή Σοφο?Δεν ειναι προτιμοτερος ενας σουτερ στο 4?

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Τζόνυ. Ίσως να μη το έθεσα σωστά εγώ. Κάποιον με τα χαρακτηριστικά του Μπάλκμαν και σίγουρα ένα αξιοπρεπές σουτ που θα βοηθήσει να "λυθούν" οι Πάνκο-Τσαρτσαρής παίζοντας λιγότερα αλλά πιό ποιοτικά λεπτά.

      Διαγραφή
    4. σ'ευχαριστώ τζιμ για την απάντηση.Έχω μπερδευτεί να πω την αλήθεια με το τί χρειάζεται η ομάδα για να λειτουργήσει καλύτερα..Από το ματς φάνηκε η έλλειψη ενός σουτέρ αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι λείπει και ένα 5αρι που να μπορεί να παίξει με τους κοντόυς και να προσφέρει εύκολους πόντους στην επίθεση.Δεν γίνεται να μην εκμεταλλεύεται ο Πεδουλάκης τον Διαμαντίδη στο κομμάτι του πικ εν ρολ.Με τον Μπάλκμαν δεν ανερείς την μεταγραφή του Λάσμε μιας και έχουν πάνω κάτω τα ίδια προτερήματα και τις ίδιες αδυναμίες(έλλειψη μακρινού σουτ)?Zelico

      Διαγραφή
    5. Να'σαι καλά, τι ευχαριστείς..? Σε καμία περίπτωση δεν την αναιρεί, ίσα ίσα μαζί με τον Λάσμε μπορούν να αποτελέσουν "πανοπλία" για τον Σχορτσιανίτη.

      Διαγραφή
    6. Καταλαβα...Καποιον energy - monster με αξιοπρεπες σουτ...

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς.. Φόργουορντ περισσότερο, όχι "5".

      Διαγραφή
  48. Καλοί κομμενοι απο nba για αντί Armstrong ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μη κάνουμε μνημόσυνο δεν είναι σωστό κ δν υπάρχει λόγος. Είπαμε 2 πράγματα. Ας δούμε πως θα κινηθεί η διοίκηση των πρασίνων κ αν δούμε κάποια εξέλιξη να'σαι σίγουρος θα ανεβάσουμε ανάρτηση.

      Διαγραφή
  49. Ακούγεται οτι δεν καταλαβαίνει το μπάσκετ του Πεδουλακη. Επίσης ο λασμε μου άρεσε αυτό που περίμενα και στις δυο πλευρές του γηπέδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Λάσμε τα είχαμε πεί μήνες τώρα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο..

      Διαγραφή
  50. Jim θα τα πούμε αναλυτικά μετά την αναρτηση σου.
    2 σχόλια πιο ειδικά.
    Είναι κάπως ο Ντόρσεη ή μου φένεται?
    Επίσης ο δεν έχει ρόλο ο Σλούκας ή μου φένεται?
    Για Σλούκα σου έχω ξαναγράψει ότι τον πιστεύω πολύ.

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι. Στην ανάρτηση θα γράψουμε αρκετά αναλυτικά για πιό ειδικά πράγματα και που είναι το πραγματικό θέμα του Παναθηναϊκού. Ο Ντόρσεη ναι.. Ο Σλούκας ίσως να μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω αλλά με την ιδιαιτερότητα του στυλ του σε αυτόν τον Ολυμπιακό κάποια ματς θα του πηγαίνουν, κάποια όχι. Ο Μάντζαρης μου αρέσει αρκετά φέτος.

      Διαγραφή
  51. ρε τζιμι δεν μπορει ενας να πει στον ντορσει πασαρει λιγο σοβαρα;
    εχει ενα συστημα ο οσφπ που παιρνει την μπαλα ο ψηλος στην κορυφη της ρακετας κ την δινει χερι με χερι στον σπανουλη(κανοντας και σκριν) ε ντορσει καθε φορα δινει ρεσιταλ βλακειας-πως θα την δωσει με πιο γελοιο τροπο..ασοβαρος τελειως..κανει κ τριπλες..
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. jim νομιζω στο 4 καλη περιπτωση θα ηταν ο βελιτσκοβιτς ποτε γυριζει απο τον τραυματισμο?
    νομιζω και στην περιφερεια δεν εχει γινει καλος σχεδιασμος. εμενα αν και ο ουκιτς ακομα ψαχνεται μου αρεσει το διδυμο ουκιτς-διαμαντιδης αλλα νομιζω πως αντι του κιτσεν χρειαζεται καποιος σουτερ.....
    σημερα δεν νομιζεις πως ο πεδουλακης επρεπε να χρησιμοποιησει περισσοτερο τον μπραμος?
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς. Αύριο θα σου λυθούν όλες οι απορίες φίλε (τουλάχιστον όπως το βλέπουμε εμείς έτσι?). Ο Βελίσκοβιτς θα ήταν καλός αντι του Πάνκο. Τώρα ίσως το μπερδεύεις λίγο, αλλά παραμένει καλή επιλογή (εφόσον είναι δυνατός κ υγιής)άλλωστε τον είχαμε προτείνει. Τον Δεκέμβρη, αρχές γυρνάει.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω φίλε bodiroga πως ο βελίτκοβιτς γυρνάει τον νοέμβριο αλλά θα θέλει τουλάχιστον 1,5 μήνα για να βρει ρυθμό.θα συμφωνήσω ότι και στην περιφέρεια φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα γιατί οι Κίτσεν,Ούκιτς δεν προσφέρουν στην δημιουργία όσα ίσως περιμέναμε..
      Δυστυχώς ο Κίτσεν δεν παίζει όπως στα φιλικά..Zelico

      Διαγραφή
    3. Τζιμ δεν εχω να σε ρωτησω κατι,αυριο αυτα, απλα να σου πω συγχαρητηρια.Μας εδωσες πιατο την εικονα του ματς πριν το ματς,Αριστος απλα.

      manu chao

      Διαγραφή
    4. Το θεμα ειναι ο Κιτσεν...Δεν βοηθαει καθολου μεχρι τωρα επιθετικα.Εγω περιμενα να προσφερει 8-10 ποντους στο σκοραρισμα,περα απο ριμπαουντ και καλη αμυνα.Αν δεν ανεβει επιθετικα ο Κιτσεν θα υπαρχει προβλημα.Απο την αλλη ειδαμε πως βελτιωθηκε η αμυνα με Λασμε.Ανεβηκαμε επιπεδο.Το ιδιο πρεπει να γινει και με τον Κιτσεν στην επιθεση.

      Διαγραφή
  53. Ο kitchen θα βγει όλοι όμως χρειάζονται ψυχολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το μεγαλο κολπο το εκανε ο Ολυμπιακος προπερσι με την αποκτηση του Σπανουλη και το ολοκληρωσε φετος με τον Περπερογλου.δεν ειναι μονο οτι ενισχυθηκε αλλα το βασικοτερο ειναι οτι αποδυναμωσε τον αντιπαλο του.θα μπορουσαν Διαμαντιδης-Σπανουλης να παιζουν σημερα στην ιδια ομαδα.
    το καλο για μας τους φιλους του μπασκετ ειναι οτι θα βλεπουμε φετος στα μεγαλα παιχνιδια και τους δυο για τουλαχιστον 30 λεπτα.ειδικα για το Διαμαντιδη,με τετοιους περιφερειακους που εχει διπλα του,θα δουμε αρετες στο παιχνιδι του που τις βλεπαμε μονο σε ημιτελικους και τελικους.μεγαλος παιχτης και στην επιθεση και στην αμυνα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Jim,πως να ξυπνησει ο Πανκο?Στα 35 του?Ειναι τυχαιο που δεν επαιξε ποτε σε μεγαλη ομαδα?Δυστυχως καποιοι φιλαθλοι εγραφαν τοσο καιρο οτι ο Πανκο ειναι καλυτερος του Καιμακογλου...Ετσι χτιζεις νοοτροπια 2ου..Με το παραμυθι..Μια καλη ιδεα ειναι καθιερωση του Πανκο στο 3,εξαλλου 3αρι ειναι ο ανθρωπος και βρες επιτελους ενα καλο 4αρι..Ετσι,κουτσα στραβα με Πανκο και Μασιουλις[τραγικος μεχρι τωρα]καπως θα τη βγαλεις στο 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "4" είναι, περιστασιακά παίζει και "3" ναι. Αλλά θα είσαι πολύ αργός αμυντικά ειδικά στις περιστροφές..

      Διαγραφή
    2. ΟΚ,εχεις απολυτο δικιο για αυτο που λες αλλα μηπως τωρα με το παιδι αυτο δεν ειναι σαν να παιζεις χωρις αμυντικο στο 4?Και σε χθεσινη συνεντευξη του,ειπε οτι ολη του την καριερα επαιζε 3αρι αλλα περσι επαιξε 4αρι..Αυτο μπερδευει τα πραγματα και ετσι εξηγειται οτι δεν παει στο ριμπαουντ ουτε στις μαχες σωμα με σωμα..Ενω στο 3 ο Μασιουλις και ενιοτε ο Μπραμος[αλλο μπερδεμα εδω,μεταξυ 2 η 3]βαζουν την δυναμη και ο Πανκο το πιο ταλαντουχο..Μπερδεμα και ο Λασμε[ηρθε για 4,μαλλον για 5 παει]και ο Κιτσεν[1 δεν ειναι,2 δεν ειναι.τι ειναι?Μαλλον 1,5 ]..Γενικα εαν βρουν θεσεις οι παικτες και σταματησουν οι αλχημειες που λεει και ο Ντοκτορας θα δουμε καλυτερα τι ψαρια πιανει ο καθενας τους.Καποτε ο Μπεργκ και ο Μιντλετον ερχοντουσαν σαν εναλακτικες και σκιζανε..Αυτο ισχυει για Πανκο και Μασιουλις.Εαν ερχονται πισω απο καποιον μπορει να προσφερουν πολλα.Και με Πανκο στο 3 ψηλωνεις και την ομαδα.

      Διαγραφή
  56. Ρε παιδιά, άλλο ματς είδα εγώ? Σας φάνηκε μέτριο αυτό το ματς? Με δεδομενες τις ιδιεταιρες καταστάσεις που επικρατούν και στις δυο ομάδες? Αμα δεν είχες απαίτηση να δεις μαεστρία Ομπράντοβιτς και εμπνεύσεις Γιασικεβίτσιους η Τεόντοσιτς (για το απροβλεπτο εννοω) δε σας αρεσε αυτό το ματς? Πεφτανε κορμιά στις ρακέτες, τα τρίποντα απαντώνταν με τρίποντα, μας κράτησε με αγωνια μεχρι τέλους....

    ΥΓ Σας έχω ξαναπεί, ο Παναθηναικος φέτος, ξεκινάει από καλύτερη βάση απο τον Ολυμπιακό περυσι. Απλά και μόνο να σκεφτεί κανεις οτι οι παίχτες του ΠΑΟ λογω του περσυνου παραδείγματος από παιδιά με πολύ λιγότερες παραστάσεις, γνωρίζουν ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΥΓ2 Είχα φαγωθει να λέω στους Βάζελους φίλους μου, που εννοειται το παιζουν μπασκετικοι (αποκούμπι απο τη μπάλα) αλλα μετα βίας ξέρουν παίχτες απο ομάδες της Ευρωλίγκας, οτι αν έρθει ο Λάσμε, το "βασικο" (απο πλευράς λεπτών όχι πόντων) 5αρι θα ήταν αυτός. Από το δεύτερο κιόλας ματσ και με τον Γκαμπονεζο ανέτοιμο φάνηκε ξεκάθαρα οτι θα ειναι ο enforcer του ΠΑΟ στη ρακέτα
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπαμε ότι ήταν κακό ματς, απλώς μέτριο...όπως λες και εσύ, ειδικά όσοι έχουμε ζήσει το μπάσκετ από πριν την "αναγέννησή" του το '87, πλέον περιμένουμε να δούμε κάτι καλύτερο...και δη εμείς οι φίλοι του ΠΑΟ που τα τελευταία 15 χρόνια πάμε γήπεδο για να ευχαριστηθούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

      Πάντως για το Λάσμε το ξέραμε όλοι, το είχε πει και ο Jim. Το παιδί είναι μια διαρκής παραγωγή ενέργειας, κινήσεων και βοηθειών. Όταν βρήκε τα πατήματά του χθες, στην άμυνα σήκωσε τοίχο. Τα ποσοστά στη κατηγορία Blocks τα έφτιαξε μόνος του. Δυστυχώς τα ίδια τούβλα που χρησιμοποίησε για τον τοίχο αυτό τα κουβάλησε για να τα χρησιμοποιήσει και στην επίθεση :-D

      Κοινώς -και δυστυχώς- με βασικό 5αρι το Λάσμε συμβιβάζεσαι ότι το εξωτερικό σουτ θα καθορίσει αν θα περάσεις τους 60-65 πόντους...

      Διαγραφή
  57. εγω απαγοητευτηκα απο τον πεδουλακη...κακη προετοιμασια του ματς(ψυχολογικα κυριως)αλλα και στο κομματι του μαρκαρισματος του σπανουλη(που εισαι ρε ζοτς)στο κοουτσαρισμα τωρα επειδη ο παο ειναι φανερα ανετοιμος στα τελευταια κρισιμα λεπτα επρεπε να επιμινει με τη γνωστη συνταγη σοφο (εστω και με αλλαγες χαντμπολ με λασμε)γιατι στο τελος εσκασε και ο δ.δ και ο τσαρτσα.επισεισ φωναζει οτι ο παο θελει εναν ασσο πισω απο ΔΔ και οτι ο ουκιτσ και οκιτσεν δεν ειναι ασσοι ..σε σχεση με τον περσυνο Καλαθη που κατεβαζε γρηγορα και με γρηγορη σκεψη κακος προγραματισμος...Το αλλο που διαπιστωσαμε ειναι οτι λειπουν οι παιχτεσ απο τον παο με καρυδια ολοι ατολμοι πλυν της αγιας τριαδας και τον ουκιτς με τα καλα του και τα κακα του....φαινεται μαλλον οτι πληρωνεις παιρνεις.Θετικοτατος ο Λασμε θα βοηθησει κατα τα αλλα υπομονη νωρις ειναι ακομα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η ταπεινμη μου γνωμη ειναι οτι ο Μπραμος επρεπε να χρησιμοποιηθει περισσοτερο (ισως αντι του Γιαννοπουλου), ο οποίος φαινεται να κερδιζει στο νημα τον Μασιουλις..

    Επίσης, ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι ο Ουκιτς αδυνατει να κατεβασει την μπαλα (σε αγχωνει και μονο να τον βλεπεις να περναει το μισο με κοπο και δισταγμο)..Ισως η αλλαγη Χιλτον με εναν καλο ασο-δυο ειναι αναγκαια..

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν μπορει να συνυπαρχει Σοφο - Λασμε και επιμενετε να προτεινετε αλλαγες χαντμπολ..Ταυτοχρονα εξασφαλίζουμε αμυνα, ριμπαουντ (αμυντικα-επιθετικα) και επιθεση..

    Στην περιφερεια θα ηθελα να κατεβαζει ο Κιτσεν και μετα να την μοιραζει στον ΔΔ για να κανει παιχνιδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν φίλε εξαιρετικό δίδυμο αν ο Λάσμε διέθετε τρίποντο.Όπως βλέπεις,οι σοβαροί κόουτς αντιμετωπίζουν το Σόφο με παγίδες οπότε αυτός πρέπει να στείλει την μπάλα στην περιφέρεια όπου είναι στημένοι οι υπόλοιποι παίχτες του παο για τρίποντο.Γι'αυτό προτιμάτε το δίδυμο Σόφο-Πάνκο μιας και διαθέτει το εξωτερικό τρίποντο.Zelico

      Διαγραφή
  59. O Ούκιτς λόγω ταλέντου δεν είναι καμμένο χαρτί. Ο Μασιούλις είναι ένας χρησιμότατος παίκτης που θα ήθελα να τον δω να μένει και τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟ αποτελώντας μέρος της βάσης του. Το ίδιο ισχύει για τον Λάσμε. Ο Πάνκο λόγω ηλικίας δεν έχει βέβαια μέλλον, αλλά κάνει συγκεκριμένα πράγματα καλά, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, ενώ και αμυντικά δεν είναι τρύπα, όπως υποστηρίζουν πολύ, αρκεί να ταιριάζει ως κορμί με τον αντίπαλό του. Ο Κίτσεν έχει ταλέντο, μένει να δούμε αυτό που είπε ο Jim από την αρχή, αν δηλ. έχει ψυχολογία παίκτη top ομάδας. Ο Αρμστρονγκ δεν πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟ, γιατί δεν είναι aggressive, όπως απαιτεί το νέο στιλ της ομάδας. Ο ΠΑΟ πρέπει να αποφασίσει τί θέλει να πετύχει. Για μένα το ζητούμενο είναι να χτίσει μια βάση φέτος με παίκτες σε καλή ηλικία, ώστε αύριο να χτίσει πάνω σ' αυτή. Τα στοιχήματα νέων παικτών είναι ο Όύκιτς, ο Κίτσεν, ο Μπράμος, ο Γιαννόπουλος και ο Σκορδίλης αυτή τη στιγμή, αφού Λασμέ και Μασιούλις φαίνονται σταθεροί σ' αυτό που κάνουν. Του χρόνου θα χρειαστούν ακόμα 1-2 ταλαντούχοι Έλληνες παίκτες και θα έχει ξεκαθαρίσει ποιός από τους ξένους παίκτες αξίζει να συνεχίσει σ' αυτή. Λασμέ και Μασιούλις πάντως αν ήμουν ΠΑΟ θα τους έφτιαχνα άμεσα μεγαλύτερα σε διάρκεια συμβόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολλά μπράβο στον Τζιμ για το διάβασμα του παιχνιδιού.Συνηθίζω να αναφέρομαι σε αυτή τη σελίδα με το συνοδευτικό 'επιστημνική' γιατί το επίπεδο της εξιδείκευσης είναι τεράστιο.Η ομάδα μου ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει έναν πολύ καλό Σπανούλη στο πρώτο μισό και συνολικά εξαιρετίκή άμυνα.Από τον ΠΑΟ ο Διαμαντίδης έδειξε τη μοναδική του κλάσση αλλά ήταν μόνος στην επίθεση.Ίσως αν έμπαιναν 2-3 ελεύθερα σουτ του ΠΑΟ να είχαμε άλλο αποτέλεσμα όμως νομίζω ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε σίγουρα δίκαια.

    Γιώργος Σγουρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. estiakos συμφωνω στα περισσοτερα απλα εγω μιλησα για τα 2-3 τελευταια λεπτα που κολλησαμε στο σκορ.Επισεις δεν εχω προβλημα να παιζουν μαζι σοφο με λασμε εαν δουλευτουν μαζι απλα εχτες στο τελος θεωρω οτι στο επιθετικο κομματι θα ηταν πιο ορθολογικο το σχημα στην επιθεση με τσαρτσα σοφο γιατι ο Τσαρτσα εχει το σουτ για τα σπλιτ αουτ του ΔΔ και το μοιρασμα του σοφο στις βοηθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ρε Τζιμ αφού θέλουμε τεσσάρι με τρίποντο, δεν βγάζουμε ένα δελτίο στον Αλβέρτη? Σε καλή κατάσταση φαίνεται! χεχεχε
    GEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ και στον ΟΣΦΠ για τη νίκη του.
    Χάναμε , κερδίζαμε με 4 πόντους δεν έχει σημασία πλήν ψυχολογίας , γιατί στο ΣΕΦ πρέπει να κερδίσουμε τον ΟΣΦΠ για να πάρουμε την έδρα.
    Αν χάναμε εκεί με μεγαλύτερη της εδώ διαφοράς πάπαλα.
    Και διαφορές με 3-4 πόντους είναι της πλάκας.
    Η ομάδα δένει σιγά σιγά.
    Η διστακτικότητα στις προσπάθειες και το καθαρό μυαλό ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ μέχρι στιγμής και θα βγεί με τα παιχνίδια.
    Εγώ βλέπω θετικά στοχεία.
    Εκτός από Αρμμστρονγκ φυσικά και Κίτσεν δυστυχώς.
    Οι "Ντόρσει" και "Λό" που ήρθαν στη μέση της χρονιάς
    και ανάστησαν τον ΟΣΦΠ !!!!!
    Παλεύει η ομάδα ακόμα και ανέτοιμη απέναντι σε ένα σοβαρότατο αντίπαλο (κόψτε τα οπαδικά).
    Αν τις κάτσουν τα παιχνίδια στον όμιλο καλά και περάσει (γιατί όλα παίζονται σε τέτοιο όμιλο) οι αλλαγές και οι προσθήκες θα την κάνουν απογειωτικά αγνώριστη.
    Γιατί πχ οποιοσδήποτε να έρθει στη θέση του ανεκδιήγητου Στρόνγκ (Ουίλκινσον-Μάσει κλπ) θα ανεβάσει την ομάδα τουλάχιστον 20% όταν παίζει , όσο αντιστοιχεί στο 1/5 που το πέρνουμε μηδενικό κι αρνητικό από τον Χίλτον !
    DOCTOR SPEAKING.....LAW SPEAKING !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. O Mαικ Ουίλκινσον είναι ακόμη ελεύθερος; κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εγω βλεπω οτι ο Σμιθ με 150 χιλ δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ειναι χειροτερος απο τον Πανκο.Η ο Πατ Καλαθης να μην ειναι 3 κλασεις καλυτερος απο τον Γιανοπουλο.Ο δε Ξανθοπουλος δυσκολα θα βαλει καλαθι σε μεγαλο παιχνιδι.Και μην λεμε οτι τον πηραμε για την Ελλαδα,η τον εχεις η δεν τον εχεις..Τι παραμυθα ειναι αυτη,κοντευουμε να γινουμε σαν το ποδοσφαιρο,που μια ζωη μας σερβιρανε παραμυθια..Ματια εχουμε και βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ο Πατ Καλαθης παει σουπερ στο Ισραηλ.Εβαλε καπου 15 ποντους μοιρασε ασιστ και πηρε αρκετα ριμπαουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή