Athlenda

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ: The Domination..



Αυτός ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι ίσως ο πιο κυρίαρχος παίκτης στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετός για τον Παναθηναϊκό που «έπεσε» στο τέλος, χάνοντας  στις λεπτομέρειες στη Μαδρίτη. Καθηλωτική η Μπεσίκτας, βελτιωμένη η Μπαρτσελόνα  με τον Πασκουάλ να δοκιμάζει νέα πράγματα. Κηδεία στο Παλαμενσάνα. «Να’μαστε καλά να τη θυμόμαστε..» κύριε Μινούτσι..


ΡΕΑΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Δε θέλω να πώ πολλά πράγματα για τη διακύμανση του παιχνιδιού(συζητήσαμε/τε άλλωστε αρκετά χθές μετά το ματς). Θα εστιάσουμε στα πιο σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφές ότι δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει καλό προπονητή και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Επίσης είναι σαφές ότι  ενώ βάσει της γενικής εικόνας που όλοι είδαμε χθες η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει κάλλιστα στη νίκη, στατιστικά  όμως είναι θαύμα που οι πράσινοι έχασαν κάτω από 20π. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε 23 λάθη, έχασε 15 αμυντικά ριμπάουντ και τελείωσε με 15 κατοχές λιγότερες (61 έναντι 76).. Η τελική αξιολόγηση (που κατ’εμέ δε λέει πάντα βέβαια την αλήθεια) ήταν 96 έναντι 63.. Έχασε τις 3 από τις 4 περιόδους του ματς. Και όμως φεύγει από τη Μαδρίτη με την αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας. Γιατί?


-Γιατί έπαιξε μεθοδικά στην επίθεση. Άλλοι ανέφεραν μονοδιάστατα εγώ θα πώ μεθοδικά. Είχε πολύ καλό επίπεδο συνεργασιών (μας άρεσε πολύ αυτό το κομμάτι, πράγματα φανερά δουλεμένα με υπομονή στην προπόνηση που βγήκαν στο παρκέ) και στόχευσε συγκεκριμένες καταστάσεις. Το 23/34 στα δίποντα φανερώνει το ορθόν του επιθετικού πλάνου και της προσήλωσης σε αυτό που έδειξαν οι πράσινοι.

-Είχαν ένα εντυπωσιακό 13-15λεπτο στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όπου χάλασαν τελείως το μυαλό της Ρεαλ.

-Είχαν τον Σοφοκλή Σχορτιανίτη. Αυτός ο «Σόφο» (σε καλύτερη φυσική κατάσταση, πολύ βελτιωμένος στις προσωπικές) είναι ο πιο κυρίαρχος σέντερ στην Ευρώπη. Τον βοήθησε και ο αντίπαλος προπονητής βέβαια. Ο Λάσο (προς γενική έκπληξη) μάλλον μπέρδεψε τον Σόφο με τα ..Αμερικανάκια της ACB και διάλεξε άμυνα ένας εναντίον ενός (σε πολλές περιπτώσεις χωρίς βοήθειες). Έτσι όμως ο Σχορτσιανίτης δεν παίζεται ούτε από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ..

 
Γενικά η επίθεση του Παναθηναϊκού στηρίχτηκε (όπως γράψαμε από την αρχή του καλοκαιριού) στον άξονα Διαμαντίδη-Σχορτσιανίτη, ο οποίος αποτελεί το βαρύ σασί της φετινής ομάδας και στο διάβασμα φάσεων, ψάχνοντας το μις ματς και το σουτ καλών προϋποθέσεων. Πόσταρε πολύ με τα γκαρντ (Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμος) έβγαλε ελεύθερα σουτ και πήρε σημαντική βοήθεια από τη θέση «4» με τους Πάνκο-Τσαρτσαρή, οι οποίοι ήταν δραστήριοι. Ο Πάνκο είναι  σε αρκετά καλή κατάσταση, δείχνει μεγάλη διάθεση (ο Λάσο γρήγορα κατάλαβε ότι το μαρκάρισμα από τον Ρέγιες είναι ανέκδοτο..)και μπορεί να αποτελέσει την έξτρα δύναμη στο μισό γήπεδο.


Εκεί που πήρε χαμηλό βαθμό ο Παναθηναϊκός ήταν η μεταφορά και η συγκέντρωση στις μεταβιβάσεις. Δεν προστάτεψε καλά τη μπάλα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη συγκέντρωση που επέδειξε η ομάδα στο επιθετικό της πλάνο. Εκεί χάθηκε το ματς κατά τη γνώμη μου, γι’αυτό και ασπάζομαι 100% την άποψη του Αρτζι περί «χαζής ήττας». Βασική προϋπόθεση για αντέξει ο Παναθηναϊκός την αντεπίθεση των Μαδριλένων (η πιο βασική) μετά το +9 του ημιχρόνου ήταν να προστατέψει τη μπάλα. Ο εξαιρετικός αμυντικός Ντράπερ έκανε 5 κλεψίματα σε 12 λεπτά συμμετοχής, όντας ουσιαστικά ο game changer που έψαχνε απεγνωσμένα ο Λάσο. Ακόμα, στην 4η περίοδο το ζόν πρες στα ¾ της Ρεάλ  (περισσότερο ψυχολογικό παρά πραγματικά-εκτός δύο ή τριών περιπτώσεων- πιεστικό, χάλασε τη σκέψη των πρασίνων, οι οποίοι πέρναγαν δύσκολα τη μπάλα στην επίθεση και επιτίθονταν χωρίς καθαρό μυαλό.  Εξαιτίας της μη καλής προστασία της μπάλας δεν υπήρχε ισορροπία και στο αμυντικό κομμάτι με τους πράσινους να δέχονται 50 (!) πόντους στο β’ μισό..

Ο Στέφαν Λάσμε σίγουρα θα μπορούσε να δώσει πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αμυντικό ριμπάουντ (οι πράσινοι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί εδώ, ίσως γιατί οι ψηλοί τους υστερούν σε αντίθεση με τα εξαιρετικά ριμπάουντινγκ γκαρντ που διαθέτουν, αλλά θεωρώ ότι με ομαδική δουλειά και τον Λάσμε θα βελτιωθεί η εικόνα), άμυνα και στις δύο θέσεις της φροντκόρτ (ιδιαίτερα πάνω στον Μίροτιτς που έκανε ζημιά), ταχύτητα, ενέργεια και παιχνίδι ψηλά. Ακόμα και εάν δεν ήταν παραπάνω από 60% έτοιμος..


Σε προσωπικό επίπεδο ο Δημήτρης Διαμαντίδης πιστοποίησε και πάλι την παγκόσμια κλάση και το leadership που τον διακρίνει και μαζί με τον Σχορτσιανίτη κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους. Είναι τόσο καταλυτική η παρουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού που καλύπτει τις αδυναμίες του εκάστοτε γκαρντ που τον συνοδεύει στο μπακόρτ. Και μιας και ο λόγος για γκαρντ, κάτω του μετρίου παιχνίδι από τον Ούκιτς. Δεν υποτιμάω την προσπάθεια του Κροάτη να μην κάνει περιττές ενέργειες και να γίνει πιο passive (θα είναι ευχής έργον, αλλά δύσκολο) όμως χθές ήταν άβουλος. Όταν πληρώνεις 800 χιλιάρικα για έναν γκαρντ περιμένεις πολλά, πολλά περισσότερα πιστέψτε με.. Για τον Άρμστρονγκ, δεν έχω να πώ πολλά πράγματα, είναι άδικο να το «χτυπήσουμε» το παιδί τώρα μετά από μια τέτοια βραδιά. Έχουμε πεί πρίν πατήσει Ελλάδα, ότι η νωθρότητα είναι το μεγαλύτερο μείον του. Το καλό είναι ότι το κατάλαβε. . Αντίθετα ο Κίτσεν θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει μόλις έρθει στο 100% και με την προσθήκη του Λάσμε να δώσουν ένα πιο σκληροτράχηλο προφίλ στον Παναθηναϊκό.


Η Ρεάλ ήταν μέτρια. Σαφώς και υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης από το υπερατλαντικό ταξίδι αλλά γενικά νομίζω ήταν μια νευρική βραδιά για όλους τους Μαδριλένους, από τον πάγκο μέχρι το παρκέ. Ο Παναθηναϊκός της χάλασε το μυαλό δείχνοντας τον δρόμο στους επόμενους αντιπάλους της. Το πλεονέκτημα της ομάδας του Λάσο (η οποία έχει αρκετή δουλειά μπροστά της) είναι η ύπαρξη πολλών παικτών με φοβερή ικανότητα στην προσωπική φάση και αυτό φάνηκε στο τέλος με τους Κάρολ, Γιούλ, Ρούντι, Μίροτιτς.. Από αυτό περισσότερο βοηθήθηκε η «βασίλισσα» παρά από οποιοδήποτε είδος συνεργασίας (έχει πολλές και αποτελεσματικές). Το πιστώνουμε στον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος κατά τη γνώμη μας κέρδισε τη μάχη με τον ομόλογο του. Η Ρεάλ θέλει οπωσδήποτε παίκτη στο «5»  ειδικά όσο δεν ξεκαθαρίζει του Χεητσχάιμερ, καθώς ο Λάσο αναγκάζεται να παίζει με μπαλαντέρ τον Ρέγιες. Την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καντού και η Ρεάλ πάει στη Μόσχα να συναντήσει την Κίμκι..

Υ.Γ. Το είπα και χθές.. Ασφαλέστερα συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό θα βγάλουμε σε παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει και θα έχει πίεση. Γι’αυτό ας περιμένουμε τα ματς με Καντού-Ολυμπιακό..

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ


Μαγική εικόνα το σκόρ, με την Μπαρτσελόνα να αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ στο 1ο ημίχρονο και να ρίχνει απελπιστικά ρυθμό στην επανάληψη. Ο Πασκουάλ έβαλε κάποια καινούργια πράγματα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του εκμεταλλευόμενος το άρτιο τεχνικά δίδυμο ψηλών του (Τόμιτς-Λόρμπεκ) το οποίο έκανε και τη διαφορά. Οι Καταλανοί έπαιξαν πολύ με τον Μάικλ στο ξεκίνημα είτε στο μισό γήπεδο (όπου έπαιξαν πολύ στο αριστερό κομμάτι της επίθεσης τους, δίνοντας μπάλες στα 5μ. σε αυτόν και τον Σλοβένο) είτε στο τρανζίσιον, κρατώντας ψηλά τους δύο πύργους τους και τον Ινγκλς στημένο στη γωνία αδειάζοντας όλη τη ρακέτα για τον Αμερικανό φόργουορντ. Είδαμε επίσης διάσπαση ζώνης , την οποία εφάρμοσε ο Φλέμινγκ για να περιορίσει τη δράση του Τζαβάι, με τον Ναβάρο κορυφή και διαδοχικά σκρίν στο χάι ποστ (πρώτο κάθετο και δεύτερο οριζόντιο) δημιουργώντας χώρο για ντράιβ  ή εκτέλεση από τα 5 μέτρα. Πολύ high low επίσης, με επιτυχία.


 Η Μπάμπεργκ ήταν κακή, αρκετά άστοχή και κατάφερε να παίξει λίγο καλύτερα (για μικρό διάστημα)στην άμυνα  με την Αμερικανική της πεντάδα (Γκόλντσμπερι-Γκίμπσον-Τζέηκομπσεν-Ουίλιαμς-Φορντ). Καλύτερος της παίκτης ο Νάχμπαρ, για μια γερμανική ομάδα που δείχνει να έχει θέμα χημείας απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα, η οποία βελτιώνεται και χθες έκανε απλά συντήρηση. Πολύ σημαντικό το επόμενο ματς για την Μπάμπεργκ, στη Γερμανία με Μπεσίκτας, με τους τους Καταλανούς να ταξιδεύουν στο Βίλνιους.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ


Δεν κρύβω ότι με καθήλωσε χθές η Μπεσίκτας στο ντέρμπι (?) με την Παρτίζαν. Σε ένα θορυβώδες Αμπντι Ιπεκτσί  η ομάδα του Κουντέρ τσάκιζε κόκκαλα παίζοντας μανιασμένα άμυνα με ένα από τα πιο σκληροτράχηλα μπακόρτ της διοργάνωσης. Ο Τούρκος προπονητής πήρε το 100% από σχεδόν όλους του τους παίκτες, χρησιμοποιώντας 11 με την ένταση της άμυνας του να μην πέφτει σε όλο το ματς. Όχι βέβαια ότι η Παρτιζάν έχει τη σπουδαία επίθεση αλλά τα αμυντικά χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά των Τούρκων μας άρεσαν αρκετά. Ο Κέρτις Τζέρελς ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά όντας πολύ αποτελεσματικός και στο μισό γήπεδο και στο ανοιχτό, με πολύ καλές επιλογές. Εντυπωσιακός και ο Πάτρικ Κρίστοφερ, ο οποίος πήρε φωτιά στο 2ο ημίχρονο σκοράροντας συνεχόμενα μακρινά σουτ όταν οι Σέρβοι πλησίαζαν στο σκορ. Και οι δύο Αμερικανοί ήταν πολύ καλοί και στο αμυντικό κομμάτι. Το δε μπακόρτ του Κουντέρ με τους Ασίκ, Τσετίν,Γκιουλέρ ήταν η ραχοκοκαλιά του παιχνιδιού της Μπεσίκτας ενώ πολύ καλός ήταν και ο Οζέρ στη φροντκορτ μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε. 


Η Παρτίζαν ξεκίνησε καλά το ματς αλλά όταν έβγαινε ο Ουέστερμαν εκτός παρκέ έπινε θάλασσα (τραγικός χθές ο Τόμας). Το inside game του Βουγιόσεβιτς βρήκε σε βράχο, απέναντι στους φανατισμένους ψηλούς του Κουντέρ και έμεινε μόνο ο Λούσιτς από το «3» να παλεύει.  Γενικά η Παρτίζαν δείχνει να στηρίζεται πολύ στον Ουέστερμαν ο οποίος  είναι τόσο έξυπνος και οξυδερκής που πολλές φορές οι συμπαίκτες του δεν τον «πιάνουν».. Μαζί με τον Μιλοσάβλιεβιτς (κλασσικό Σέρβικο θράσσος) συνθέτουν ένα αρκετό καλό δίδυμο στα γκαρντ αλλά  ο Ντούλε θα χρειαστεί  πολλά παραπάνω, ειδικά την άλλη εβδομάδα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο Βελιγράδι..

ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ-ΑΛΜΠΑ


Το παιχνίδι δε χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Σας είχαμε προετοιμάσει από προηγούμενες αναρτήσεις. Τέρμα οι εποχές που ομάδες όπως η τωρινή Άλμπα έμπαιναν στο Παλαέστρα και μέτραγαν επιεικώς 30, χάνοντας με 15 στο πρώτο πεντάλεπτο. Αυτή η Σιένα δε θέλει Κασούν, Κανγκούρ (βέβαια ήταν από τους μόνους που στάθηκαν χθές)και Ράζιτς. Θέλει παίκτες που παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια. Η Άλμπα δε θα βάλει σε πολλές ομάδες 92(!!) πόντους εκτός έδρας φέτος. Ο Μος έχοντας στη μνήμη του το bad boy-παρελθόν προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με την ποιότητα του να κάνει μπάμ στο σύνολο του Μπάνκι.  Ο Εζέ πήδαγε σε προσποιήσεις ακόμα και όταν ο διαιτητής πέρναγε από μπροστά του ενώ ο Κεμπ που είναι καλή κίνηση, ήρθε σε κακή φυσική κατάσταση και τραυματίστηκε γρήγορα. Για το κουμάντο ας μη μιλήσουμε.. Ο Μπράουν έφτιαξε μια σαλάτα που δε νομίζω ότι υπάρχει στον τιμοκατάλογο κανενός σοβαρού ευρωπαϊκού μαγαζιού. 


Οι Γερμανοί ήταν σοβαροί από την αρχή κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της ρακέτας, είχαν πλουραλισμό, μυαλωμένες επιλογές και χωρίς να παίξουν κάτι εξεζητημένο σκόραραν σχεδόν 100.. Το υπερατλαντικό ταξίδι της Σιένα δεν είναι δικαιολογία και φυσικά δε μειώνει στο ελάχιστο την μεγάλη νίκη της ομάδας του Ομπράντοβιτς, η οποία την άλλη εβδομάδα παίζει δεύτερο κολλητό εκτός στη Σαλόν. Η Μοντεπάσκι πάει στο Τελ Αβίβ.. Εκεί να δούμε τι θα δούμε..

Υ.Γ. Το ματς της Αρμάνι το βλέπω τώρα. Όποιος θέλει μιλάμε το βράδυ..

131 σχόλια:

  1. και εσύ τεκνο jim;;;
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΙΑΝΙΤΗΣ: Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
    Παραστάσεις σαν τη χθεσινή έχει ξαναδώσει. Τον θυμάμαι σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού να βάζει 20 πόντους σε Σκόλα Σπλίτερ με καρφώματα και να σκουπίζει τη φανέλα του σαν να ήταν μύγες. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι είναι καλύτερος από τον Πέκοβιτς και οι προπονητές έφτιαχναν το επιθετικό παιχνίδι πάνω του για χρόνια... Αποτέλεσμα; Στην καλύτερη χρονιά του είχε 8 πόντους 2.5 ριμπ. Για τις άλλες χρονιές ας πούμε καν. Στη Μακάμπι έκανε μία χρονιά 12 πόντων 4 ριμπ που ήταν μεν καλή αλλά για άλλους καλούς ψηλούς είναι κάτι συνηθισμένο. Τη δεύτερη χρονιά κατέλληξε να παίζει 10 λεπτά... μέσο όρο. Χθες στην καλύτερη ίσως εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα σε 19 λεπτά πρόλαβε να κάνει 6 λάθη και να πάρει 1 ριμπ!!!. Στην άμυνα δεν σηκώνεται ποτέ μα ποτέ για κόψιμο. Και κάτι τελευταίο: Ψάχτε και βρείτε πόσες φορές έχει βάλλει πολλούς πόντους και ταυτόχρονα η ομάδα του έχει κερδίσει άνετα. Μετρημένες στα δάχτυλα είναι γιατί όποια ομάδα επιμένει στο φόρτωμα του Σόφο ευνουχίζεται αποδεδειγμένα.
    Ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά αλλά είναι αλήθεια. Για τα θετικά του δεν λέω μιας και ακούγονται καθημερινά.

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kapoios malon eide sofo kai fovithike kai vgazei embatheia. Den einai makria to derby...

      Διαγραφή
    2. Τείνω να συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολύ υπερτιμημένος παίκτης. Ο μεγάλος Ζέλικο καθόλου τυχαία δεν τον ήθελε με τίποτα στην ομάδα του σε εποχές πολύ καλύτερες για τον ίδιο το Σχορτσιανίτη. Το ένα και μοναδικό μεγάλο πλεονέκτημα που έχει λόγω της κτηνώδους δύναμής όταν βρίσκεται στα ένα-δύο μέτρα από το καλάθι (και μόνο τότε) υποσκελίζεται από τα μειονεκτήματα που έχει σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Ανύπαρκτο σουτ από μέση απόσταση, κακός πασέρ, κακός μπλοκέρ, κακός ριμπάουντερ, ανίκανος στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ (βλ. δικές του δηλώσεις για "τα καρφώματα του Μπατίστ στη μάπα του"), χαζά φάουλ, λιπόψυχος όταν βλέπει οτι δεν του πηγαίνει το παιχνίδι... Παίκτης ειδικών περιστάσεων για ομάδες ειδικών περιστάσεων όπως ο φετινός Παναθηναϊκός.

      Μιχάλης Ιορδάνου

      Διαγραφή
    3. Μιχαλακη κανεις λαθος χρυσε μου,τον Σχορτσιανιτη πριν δυο χρονια τον ειχε κλεισει ο Ζελικο τελευταια στιγμη δεν μπηκαν οι υπογραφες.Εδω στου jim το εμαθα,αν θυμαμαι καλα,μπορει να το επιβεβαιωσει ο τζιμ αν θελει.Εισαι αστειος φιλε, λυπαμαι αλλα κρινεις μια ομαδα ενος μηνα.Αντε κανε μας την χαρη,να σχολιαζεις την ομαδα σου και τον εξαστερο να τον αφησεις ησυχο.

      Διαγραφή
    4. μιχαλη ιορδανου συγγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω το λογο που κανεις κοπυ το βαθυστοχαστο σχολιο σου σε δυο αναρτησεις,δεν πας καλα να το κοιταξεις.

      Διαγραφή
    5. Σωστότατος ο Αχαγιώτης. Παίκτης που μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και με τραγική ασυνέπεια

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Για πείτε μου εσείς που λέτε ότι ο Σόφο δεν έχει ριμπάουντ κ μπλοκ. Ο Πεκοβιτς στον Παναθηναικο ποσα ριμπαουντ κ ταπες ειχε? Αυτοι που ειναι σεντερ σκορερ ολκης, δεν εχουν συνηθως πολυ καλο αμυντικο παιχνιδι. Και αυτοι που ειναι καλοι αμυντικοι (Ντορσει, Λασμε) δεν εχουν καλο επιθετικο παιχνιδι. Αν τα εχεις και τα 2 πας ΝΒΑ, απλα.

      Διαγραφή
    7. Ο Pekovic είναι από τους καλύτερους επιθετικούς rebounders μαζί με τον Tomasevic που είχε ο Παναθηναϊκός. Στην μετά-Perovic εποχή της Partizan που ειχε αυξημένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής ήταν απλά κορυφαίος στον τομέα των σκουπιδιών

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    8. Φυσικα και κανεις λαθος. Ο Πεκοβιτς τη σεζον 9-10 στον Παναθηναικο ειχε 3,5 ριμπαουντ μ.ο στην Ευρωλιγκα. Τη σεζον 8-9 είχε 3,8 ριμπαουντ μ.ο. Ο Σατο πχ ειχε ανετα παραπανω. Οπως κ ο ΔΔ. Οπως φετος και ο Κιτσεν θα εχει παραπανω απο αυτα τα νουμερα.

      Διαγραφή
  2. Ενα ματσάκι που μου έρχεται είναι αυτό με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ απέναντι σε Τανόκα Μπέρντ.28 ποντους νομίζω και άνετη νίκη
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΣΜΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ 2 ΨΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΡΑΚΕΤΑ-ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ Ο ΚΙΤΣΕΝ-ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΥΣΑΤΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΥΚΙΤΣ ΜΟΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ-ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ,ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΟΜΑΔΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΙΟΝ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΩΣ ΕΑΝ Ο ΛΑΣΜΕ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΤΡΟΝΓ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΔ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΙΤΣ.ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΜΕ ΔΔ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ PG OXI NA BΟΗΘΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΡΟΛΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΑ ΓΙΑ ΒΕΛΙΣΚΟΒΙΤΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ 2 ΚΑΛΥΤΕΡΑ 4ΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΩΤΣΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΓΩΙΣΜΟΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν πρωτο μου σχολιο εδω καλησπερα κ απο μενα Jim Conway συγχαρητηρια για το πολυ ωραιο μπασκετικο μπλογκ σου κ για τις γνωσεις σου στο μπασκετ που φαινονται παμπολες!!!καλησπερα κ σε ολους τους αλλους!!Οντως ειναι πολυ νωρις να κρινουμε τους παιχτες του ΠΑΟ κ πρεπει να περιμενουμε λιγο.Ο σοφο χτες ητνα εκπληκτικος κ το κυριοτερο κατα εμε ειναι οτι δειχνει να εχει κ πολυ ορεξη κ αυτο ειναι ενα μεγαλο συν!!!το μεγαλο του μειονεκτημα ειναι τα φαουλ γιατι παρασυρεται κ κανει πολλα αχρειαστα.αν δειτε χτες τα 2 απο τα 4 φαουλ ειναι μακρια απο την ρακετα σε φασεις που απλα πρεπει να αφησει τον παιχτη να περασει κ ας βαλει καλαθι δεν πειραζει,δεν μαρκαρει σεντερ το γκαρντ εκει!!!ο ζοτς παντα ειχε το δικο του αντιδοτο για τον σοφο,με τις ασιστ του μητσου εστελνε ολα του τα σεντερ πανω του με αποτελασμα στο ημιχ να εχει 3 φαουλ σχεδον παντα!!ΓΕνικα υπαρχει μια πικρα για χτες αλλα πρεπει να περιμενουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα vaiol και καλώς ήρθες στη παρέα μας.. Ο Σόφο είχε πάντα θέμα με το ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμη του κορμιού του, με αποτέλεσμα να κάνει γρήγορα φάουλ. Από τις καλύτερες άμυνες που έχω δεί πάνω του (εκτός Ζοτς που πάντα ήξερε να τον παίξει) ήταν του Ματζόν στέλνοντας πολύ επιθετικά τον Μάσεη σε παγίδα δίπλα στον Ουίλκινσον εκμεταλλευόμενος το θέμα του Σόφο στη πάσα και στο γρήγορο διάβασμα της κατάστασης, κάτι πάντως που βελτίωσε με τον Μπλάτ.

      Διαγραφή
  6. Ο Πεδουλάκης σε παλιότερη συνέντευξη του,3-4 χρόνια πριν, έιχε χαραχτηρίσει τον Σοφοκλή "πυρινικό όπλο". Πιστέυω ότι ο κόουτς έχοντας παρακολουθήσει την πορεία του Σοφο θα έχει σχηματίσει και το πως θα τον κουλαντρίσει. Ο Λάσμε δεν είναι ο Μεσσίας και δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα του Παναθηναικού. Για εμένα τα προβλήματα του Παναθηναικού παραμένουν το αξιόπιστο σουτ ,η προσωπική άμυνα στη περιφέρεια(εκτός διαμαντίδη) και η απειρία των ξένων του από ευρωλίγκα και πρωταθλητισμό.

    Μου άρεσε πολύ η Μπεσίκτας και ειδικά οι τουρκοι περιφερειακοί με τον Κρίστοφερ. Για την Παρτιζάν σωστά τα γράφεις αλλά διέκρινα περισσότερα αθλητικά προσώντα στα νεά παιδία και λιγότερα μπάσκετ(εκτός των Λούσιτς και Βέστερμαν).

    Υ.Γ. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αναλύεις τα παιχνίδια.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Σούλη και σε ευχαριστώ. Σωστά τα λες για την Παρτίζαν.. Η Μπεσίκτας μου άρεσε πολύ φίλε. Όπως και η ατμόσφαιρα..

      Διαγραφή
  7. επειδή δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα με Άρμστρονγκ, ελπίζω να αποκτηθεί κάποιος άμεσα και να μεταφερθεί στην Ευρωλίγκα ο Άρμστρονγκ. ο Βελίσκοβιτς τι τραυματισμό έχει?
    εκτός αυτού περιπτώσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα είναι ο ουίλκινσον και μάσσευ που είναι ελεύθεροι. μάλλον ο πρώτος θα κόλλαγε καλύτερα.
    ελπίζω να γίνει κίνηση άμεσα. Jim τι λές? έχεις να προτείνεις κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θέλει βιασύνη Γκρεκ.. Ναι ο Ουίλκινσον θα κόλλαγε καλύτερα. Εγώ πιστεύω όμως ότι πρέπει να έχουμε υπομονή. Εφόσον πήγες στην επιλογή Άρμστρονγκ στήριξε την και προσπάθησε να βγάλεις κάτι καλό. Μη την κάψεις έτσι..

      Διαγραφή
  8. Δεν μπορώ να κρίνω τον παίκτη γιατί ταξίδευα και δεν είδα το ματς. Το θέμα είναι να υπάρχει μια πίστωση χρόνου . Παρόλα αυτά μέσα από τις προπονήσεις ο προπονητής γνωρίζει τα καλά και τα αρνητικά του παίκτη του και εκείνος μπορεί να κρίνει καλύτερα το τι πρεπει να γινει. Προσωπικά τώρα που πήραμε τον Λασμε νομίζω ότι ο Μασει θα ήταν ιδανικός για να κουμπώσει η τριάδα των ψήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο νομίζω ότι θες έναν παίκτη που να πενταρίζει περισσότερο. Σαν ποιότητα ο Μάσεη σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Κοιτώντας το ρόστερ όμως πας σε κάτι πιό "5".. Αλλά δε χρειάζεται να "διώχνουμε" τον Άρμστρονγκ από την 1η αγωνιστική.. Το θετικό είναι ότι πήρες βοήθεια και από τα 4αρια. Κάτσε να μπεί και ο Λάσμε και βλέπουμε..

      Διαγραφή
  9. Εγώ γενικά σαν πρώτη εντύπωση έμεινα ενθουσιασμένος με την ομάδα παρά τα προβλήματα.
    Πρώτα από όλα όπως αναφέρετε όλοι πρέπει να βρεθεί άλλο ένα αξιόπιστο 5ρι για να αλλάζει ο Σοφοκλής. Η επίθεση όταν είναι μέσα στο παιχνίδι είναι απλά να πηγαίνει η μπάλα σε αυτόν και να βάζει πόντους ή να παίρνει φάουλ. Μόλις βγει απο την 5δα η επίθεση χρειάζεται λίγο περισσότερο φαντασία και ίσως ένα πιο γρήγορο παιχνίδι. Ο Τσαρτσαρής ήμουν σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει αφού είναι ψυχάρα και με τεράστια εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια.
    Ο Αρμστρονγκ δυστυχώς δε βλέπω να ξυπνάει... ήταν έτσι και με τον Πανιώνιο, γενικά το βλέμμα είναι μόνιμα αχανές και δεν ενδιαφέρεται όχι να σκοράρει, ούτε θέση για ριμπάουντ δε τον ενδιαφέρει να πάρει. ΟΚ ας του δώσουμε μια ευκαιρία αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε ένα exit strategy το συντομότερο.
    Ούκιτς πολύ νωχελικός, περίμενα να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να έχει μια εκρηκτικότητα, μου έμοιαζε πάρα πολύ φοβισμένος.
    Πολλά συγχαρητήρια και στον coach Πεδουλάκη, μια απόδειξη του πόσο αξίζουν οι έλληνες προπονητές και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει ακόμα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι με διαφορά ο πιο dominant center στο low post στην Ευρώπη όχι τώρα, αλλά από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα!Όποιος το παραβλέπει αυτό απλά μιλά με παρωπίδες ή δεν έχει εμπεριστατωμένη κ σφαιρική ενημέρωση τα τελευταία 7-8 χρόνια! Σεβαστές φυσικά όλες οι απόψεις,αλλά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας θα θυμίσω πως βασικός παράγοντας της κατάληψης της 2ης θέσης από την Εθνική στο MundoBasket in Japan ήταν ο Big Sofo και η παρουσία του σε όλο το τουρνουά! Είναι αστείο να κρίνονται παίκτες τέτοιου επιπέδου από τα στατιστικά τους ,όταν αυτά δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια αφού οι stars των ομάδων κ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους φυσικά ,χρησιμοποιούνται όχι πάντα κ παντού στις ίδιες δόσεις! Τα στατιστικά του 3D για παράδειγμα δε δείχνουν το impact που αυτός έχει μες στο παιχνίδι! Ο Βig Sofo λοιπόν είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με μονή άμυνα στο post game ίσως με μόνο 4-5 παίκτες από το ΝΒΑ να είναι ικανοί για κάτι τέτοιο! Παίκτες αυτού του physique κ gameplay(βλ. Pekovic) ΑΝΕΚΑΘΕΝ είναι μέτριοι rebounders n' shot blockers μηδενός εξαιρουμένου(εκτός ίσως του 2,16 original Shaq).Ο Σόφο είναι μόλις 27 ετών κ έχει απεριόριστα περιθώρια εξέλιξης κ χρόνου να το κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις 27 ετών;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. τον καιμακογλου 28 χρονων τον πηραμε και ειδες την εξελιξη που ειχε

      greenEmperor

      ΥΓ πολυ ωραιο το αρθρο σου jim

      Διαγραφή
    3. Ο Καϊμακόγλου δεν έμαθε μπάσκετ στα 28. Ήδη από τη Near East είχε δείξει τα προσόντα του. Δεν έγινε παίκτης στον ΠΑΟ, εκεί γέμισε εμπειρίες υψηλού επιπέδου και έγινε πιο τριάρι

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. γιατι ο σοφο δεν ξερει καθολου μπασκετ; δεν ειπα πως ο καιμακογλου εμαθε στον παο αλλα εξελιχτηκε, οπως μπορει να εξελιχτει και ο σοφο

      greenEmperor

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι ο παίκτης που θα στηριχθείς πάνω του. Απρόβλεπτος και ασυνεπής στην επίθεση, κάκιστος στην άμυνα. Έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία. Στην Ευρώπη ζητούνται κυρίως ολοκληρωμένοι αθλητές σε υχηλό επίπεδο. Ίσως στο NBA να είχε καλύτερη τύχη αγωνιζόμενος σε μία ομάδα που ψάχνει ταπολύ συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να σου δώσει. κακός δεν είναι, είναι λίγος και για μικρή χρήση.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  11. Α ρε σοφο που να μην ειχες τετοια νουμερα τι θα ακουγες ρε φουκαρα
    Οτι κ να κανεις θα σε κραζουν...εκτος αν στις 22 πονεσεις καποιους.
    Τοτε κ απο τις δυο πλευρες θα γινει μαγκας κ παιχταρας.γιαυτο σου λεω μπορει μεχρι τωρα να σε μακρα ο καλυτερος του παο αλλα φιλε για καποιους θα σε ενας αμπαλος χοντρος.κανε αυτο που πρεπει τοτε κ καποιοι με κομπλεξ θα εξαφανιστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο ντρεπεσαι να πεις και μαυρος??Αυτο που το βαζεις??Αν ηταν εγχρωμος αμερικανος μπορει να τραβουσε λιγοτερο κραξιμο.Στα 27 του χρονια εχει περιθωρια εξελιξης να διορθωσει τα λαθη του και να διευρυνει το κλαμπ αυτων που τον κατηγορουν.Υπομονη να χουν, οσο ο Σοφο θα γινεται καλυτερος τοσο αυτοι θα τον αμφισβητουν.

      Διαγραφή
  12. Ειχα γραψει πριν το ματς οτι η εικονα που θα δειξει ο Παναθηναϊκός με τη Ρεαλ θα αντιπροσωπευει περιπου το 60% της φετινης ισχυς του λογω ανετοιμοτητας,απουσιων,τραυματισμων κτλ.
    Θα ηταν παραλογο ο Παναθηναϊκός να νικησει την πιο ετοιμη Ρεαλ αυτη τη χρονικη στιγμη,εστω κι αν η ισπανικη ομαδα ερχοταν απο ενα υπερατλαντικο ταξιδι στις ΗΠΑ.
    Δοθηκε ωστοσο με την εμφανιση που πραγματοποιησε ο Παναθηναϊκός ένα πολύ ισχυρο μηνυμα σε ολη την Ευρωπη και πιστοποιησε εμφατικα ότι ο Βασιλιας is back in town.
    Ο Λασμε ,ο 100% υγιης και ετοιμος Κιτσεν, ο κανονικος (στα δικα του standards τουλαχιστον) Αρμστρονγκ,και ενας ακομη περιφερειακος θα ανεβασουν επιπεδο τον Παναθηναϊκό, στην πορεια.
    Βεβαια θα χρειαστει δουλεια και στις επιμερους λεπτομερειες και στις δυο πλευρες του γηπεδου.

    ΘΕΜΑ ΟΥΚΙΤΣ:Νομιζω ότι είναι σαφες ότι ο Κροατης επιθετικα σε ολη τη διαρκεια του αγωνα ενηργησε βαση προπονητικων εντολων.Περιοριστηκε κυριως στο κατεβασμα της μπαλας και στην ομαλη κυκλοφορια του παιχνιδιου της ομαδας.Οι επιθετικες προσπαθειες που πηρε ηταν προσεκτικα επιλεγμενες,κατι που μαρτυρα και η στατιστικη του αναλυση,(3/7 διποντα και ο/1 τριποντα),παιζοντας κυριως με πλατη στο καλαθι και χωρις να εκβιαζει καταστασεις.Ειχε ακομη 1 αμυντικο rebound ,1 assist και 1 κλεψιμο.Βεβαια το πιο αξιοσημειωτο απ’ όλα ηταν ότι για 30 λεπτα παιχνιδιου δεν υπεπεσε σε κανενα λάθος.
    Για μενα μετα από όλα αυτά ,η εμφανιση του Ουκιτς,εχοντας και το δεδομενο ότι δεν εχει παραπανω από 1 μηνα στην ομαδα κρινεται από μετρια εως καλη.Θα μπορουσε οντως στο 4ο δεκαλεπτο να παρει περισσοτερες πρωτοβουλιες,αλλα ειτε ο Πεδουλακης δεν του αφησε το χαλιναρι ειτε η παρουσια του Διαμαντιδη δειχνει να πνιγει κάθε τετοια διαθεση.
    Αν μπορεσει ο Πεδουλακης και του δημιουργησει ένα ελεγχομενο πεδιο δρασης ,μαζι με έναν παρτενερ στην περιφερεια που δεν θα τον πνιγει όπως ο Διαμαντιδης,τοτε είναι σιγουρο ότι θα δουμε από τον Ουκιτς μια πιο ηγετικη παρουσια.
    Κλειδι σε αυτή την εξελιξη θα παιξει ο (υγιης) Κιτσεν,ο Μπραμος και ισως ο Μιλοσεβιτς (εφοσον αποκτηθει).

    ΘΕΜΑ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ:Δεν χωραει αμφιβολια ότι είναι αθλιος αγωνιστικα αυτή τη στιγμη.
    Το θεμα ωστοσο είναι ότι η εικονα αυτή του Αρμστρονγκ απεχει πολύ από την πραγματικη αξια του.
    Νομιζω ότι είναι καθαρα θεμα ψυχολογιας.
    Καπου ειχα διαβασει ότι όταν επαιζε στο ΝΒΑ ετρεμε κάθε φορα από την πιθανοτητα να κανει ένα λαθος και μετα να τον βγαλει εξω ο προπονητης του.
    Μηπως ζει παλι εδώ στην Ευρωπη ένα de javu,μια κατασταση που τον οδηγησε στο να γινει underachiever?
    Θελει στηριξη εδώ ο Αμερικανος,όχι αναθεμα.
    Αν παιξει στα δικα του standards θα βοηθησει τον Παναθηναϊκό,για τα 5-10 λεπτα που θα χρειαστει.
    Νομιζω επισης ότι αν επιστρεψει στο γνώριμό του ρολο ,σαν 3ος (βοηθητικός) ψηλος,με το Λασμε να επιφορτιζεται το ρολο του βασικου 5αριου, τοτε ειμαι βεβαιος ότι ο Αμερικανος θα πατησει σιγα σιγα πιο καλα στα ποδια του και θα ανεβασει περισσοτερο την απόδοση του.Πρεπει όμως να τον βοηθησει και το προπονητικο τημ,προστατευοντας τον και όχι εκθετοντας τον με δυσκολους αντιπαλους όπως ηταν η Ρεαλ.Κακως για μενα τον χρησιοποιησε ο Πεδουλακης,ειδικα σαν starter σε ένα τετοιας υψηλης δυσκολιας παιχνιδι.
    Τωρα υπαρχει κινδυνος να "καει" λογω αντιδρασεων απο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Τζόνυ.. Θεωρώ ότι καλά έκανε ο Πεδουλάκης και το ξεκίνησε στάρτερ. Και εγώ αυτό θα επέλεγα με το φτωχό μου το νυαλό για δύο λόγους: 1. Προστατεύει τον Σόφο από τις πρώτες δυνατές επαφές και την πιθανότητα γρήγορης φθοράς 2. Τονώνεις τον Άρμστρονγκ ψυχολογικά (δεν έπιασε αλλά σαν σκέψη ήταν πολύ σωστή).

      Διαγραφή
    2. Μπορουσε Jim να ξεκινησει με Τσαρτσα ή Σκορδιλη οχι με Σοφο,που σωστα λες υπηρχε κινδυνος γρηγορης φθορας με φαουλ.Ο Αρμστρονγκ δεν επρεπε να ξεκινησει,διοτι δεν εχει ιδεα περι ευρωπαϊκου μπασκετ στο πιο υψηλο επιπεδο του.Στο δημοτικο ειναι ακομη.Το ξερει αυτο ο Πεδουλακης.Επιπλεον θα μπορουσε απο τον παγκο να μελετησει καλυτερα τι απαιτειται απο αυτον και να ειναι πιο προετοιμασμενος μπαινοντας μεσα.Π.χ. τη δευτερη φορα που χρησιμοποιηθηκε μετα το τραγικο ξεκινημα του,εκανε μια καλη αμυνα στον Μπεγκιτς.Δειγμα οτι μπηκε πιο ετοιμος μεσα.Επισης,για να χτισει αυτοπεποιθηση και να πατησει καλυτερα αγωνιστικα στα ποδια του νομιζω οτι δεν πρεπει αυτη τη περιοδο να ειναι παρατεταμενη η παραμονη του στο γηπεδο.Μια-δυο φασεις και αλλαγη.Σαν το χαντμπολ.Οχι 2λεπτα ή τριλεπτα.Και σιγα σια να χτιζει αποδοση και χρονο,νιωθωντας και λιγοτερο βαρος στους ωμους του,πως δεν κρεμεται η θεση 5 μονο πανω του.

      Διαγραφή
  13. Για άλλη μια φορά δίνω τα εύσημα μου στο το καλύτερο αθλητικό blog στην Ελλάδα.

    Με σεβασμό ακούω όλες τις απόψεις και δε μπορώ να απορρίψω καμία, από τη στιγμή που αιτιολογούνται. Είτε είναι για καλό – κακό Σόφο, ή για καλό – κακό φετινό Παναθηναικό. Όλα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Μπορεί κάποιος να δει το πολύ καλό 1ο ημίχρονο του ΠΑΟ στη Μαδρίτη και να δει πάρα πολλές προοπτικές (1η όψη, που φέρνει λίγο σε Άρσεναλ-Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο... λέμε τώρα...) ή να δει οτι παλιά ο ΠΑΟ κατέβαινε παντού για νίκη και τώρα αρχίζει να στηρίζεται σε καλές εμφανίσεις σε κάποιες έδρες των, φαινομενικά, καλύτερων ομάδων (2η όψη).

    Ο καθένας κρατάει αυτή που του αρέσει και τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα... Για όσο μπορεί... Μιας και το τι ισχύει θα φανεί στο μυρωδάτο παρκέ με τη σπυριάρα αγκαλιά.

    ΥΓ: Ζητώ ταπεινή συγχώρεση για την αναφορά μου στο σάπιο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, σε ένα τιμημένο μπασκετικό blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Jim συμφωνω με την αναλυση που εκανες για το παιχνιδι του Παναθηναικου.ειδικα με το ζον πρες εκανε χαζα λαθη.ακολουθει προγραμμα που θα κρινει πολλα.η ψυχολογια στο μπασκετ παιζει μεγαλο ρολο.στην αμυνα για πρωτο παιχνιδι ηταν καλος.στην επιθεση θα κανει αγωνα για να μπορεσει να ανταπεξελθει αμεσα στα παιχνιδια που ακολουθουν.ο Λασμε θα κουμπωσει καλα,ειδικα στην αμυνα, ενω ο Αρμστρονγκ εχει μπλεξει.ειναι απειρος,δεν παιζει καλα, τον κραζει ο κοσμος,φυλαει και στις προπονησεις τον Σοφο.
    δεν υπαρχει ομαδα που να μην εχει αδυναμιες.ετσι και η Ρεαλ εχει στο 5.αν θα της κοστισει θα το δουμε.
    Jim δεν ειδα μονο τα πρωτα 3,5 λεπτα του δευτερου ημιχρ.το πετυχα στο φαουλ του Πανκο στον Μιροτιτσ που τον οδηγουσε σε βολες.σε 3,5 λεπτα τοσα φαουλ;μουφα ηταν;
    o Mπουρουσης χωρις αντιπαλο επαιζε;ειναι στιγμες που κανει μεγαλα παιχνιδια.ποτε τελειωνει το συμβολαιο Μπουρουση-Φωτση;

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. wilkins,τα συμβόλαια των Φώτση-Μπουρούση τελειώνουν φέτος το καλοκαίρι.zelico

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Wilkins. Δε τα είδα ούτε εγώ φίλε, στο ΝΕΤ το παρακολουθούσα. Ο Μπουρούσης είναι πολύ γρήγορος για τα 5 της Εφές. Το είχαμε πεί, αυτό είναι το θεματάκι στο ρόστερ των Τούρκων με τα βαριά κορμιά..

      Διαγραφή
  15. Παιδιά είναι ιεροσυλία να μιλάμε για Σοφο... Το παλικάρι είναι φοβερά αδυνατισμένο και πολύ γυμνασμένο. Πέρασε στον αέρα κάτω από το καλάθι και σκόραρε ούτε και εγώ θυμάμαι πόσες φορές, με ευλυγησία που θα ζήλευε και γκάρντ, ενώ για όποιον θυμάται, στην μπάκ ντορ πάσα του ΔΔ έσπασε την μέση του στον αέρα για να γυρίσει και να σκοράρει αμέσως, ενώ είχε όλο τον χρόνο και χώρο για να προσγειωθεί, να γυρίσει και να αφήσει την μπάλα πιο εύκολα στο καλάθι. Αυτό που με ανησύχησε εμένα πιο πολύ από όλα ήταν το γεγονός ότι τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις τις ''πήρε'' ο Ούκιτς και όχι ο αρχηγός. Γιατί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Σχορτσανίτης έπιασέ την απόδοση που έπιασε επειδή του επέτρεψε η Real να το κάνει, με μεγάλη δόση ρίσκου. Τραγική Real, σε καμία περίπτωση φαβορί βάσει της χθεσινής της απόδοσης, πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο παιχνίδι υπεροχής και μέσα στην έδρα να φοβάσαι αυτόν τον Παναθηναϊκό. Να του επιτρέπεις να κάνει πάρτυ στη ρακέτα σου. Να τον αφήνεις να επιβάλει set ρυθμό. Να μην έχεις σαφές πλάνο για τις δικές σου set επιθέσεις και να στηρίζεσαι στις επιθετικές εξάρσεις των ταλαντούχων σταρ σου. Ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι γιατί δεν είχε ούτε τη συγκέντρωση στο τέλος αλλά ούτε την προσωπικότητα. Εύχομαι να αποκτήσει ταυτότητα μέσα στη χρονιά. Το πρώτο δείγμα γραφής το κρίνω μετριότατο.
    Jim, γιατί η Fenerbachse δεν κράτησε τον Jerrels; Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν πλήρης στην περιφέρεια κια για αυτό στράφηκε στον επίσης εξαιρετικό, αλλά λιγότερο φρέσκο Bremer. Ο Jerrels ήδη από πέρσι πρόσφερε ηρεμία στον άσσο και είναι το ιδανικό χαλινάρι για τον McCalebb. Λιγότερο scorer από τον Bremer, που σημαίνει καλύτερη χημεία για τους Τούρκους.
    Θυμίσου αυτό που σου έγραψα για τον Bogdanovic και πόσο κακό θα κάνει στην εξέλιξή του η φετινή παρουσία του στην Fener. Με την Erdemispor για το κύπελλο ήταν από τους πρωταγωνιστές, αλλά στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης δεν φάνηκε να κερδίζει τον προπονητή του. Επιφυλλάσσομαι γιατίείμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν και μακάρι να βγω ψεύτης γιατί είναι τερ΄στια παιχτούρα.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. miseis to SOFO den eksigeitai tetoia embatheia

      Διαγραφή
    2. Δεν τον μισει ,απλα τον ποναει σαν οπαδο του Ολυμπιακου η αποδοση που εχει τωρα στον Παναθηναϊκό και γραφει με οπαδικο μενος.

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Desti.. Θυμάσαι-δε ξέρω αν μας διάβαζες πέρυσι- πόσες φορές είχαμε αναφέρει ότι η Φενέρ έπαιζε πολύ καλύτερα με τον Τζέρελς στο "1" παρά με τον Ούκιτς (άσχετα ότι ο Κροάτης είχε καλύτερα νούμερα)? Δεν τον κράτησε -σωστά- γιατί είναι παρόμοιο στυλ με τον Μακάλεμπ. Ο Μπρέμερ είναι διαφορετικός. Πιό ψηλός, δυαρίζει πιό πολύ, πιό κόμπο, κουμπώνει καλύτερα με τον Μακάλεμπ Ααν χρειαστεί. Ο Μπογκντάνοβιτς πληρώνει το θέμα πόδια/άμυνα όπως και ο Αραντόρι πέρυσι με τον Πιανιτζιάνι. Θα δούμε όμως. Το παιδί έχει επιθετικό ένστικτο που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο.

      Διαγραφή
    4. Μάγκες για να το λήγουμε, είμαι ΑΕΚ και γουστάρω το μπάσκετ. Και θα ήθελα και τον ΠΑΟ & τον ΟΣΦΠ πανίσχυρους στην Ευρώπη. Οπαδικό κόμπλεξ και μπηχτές αλλού. Αν θέλετε να μου κάνετε καζούρα για την ομάδα μου σε οποιδήποτε άθλημα, δεκτή. Το blog από τα γεννοφάσια του αποπνέει σοβαρότητα και είναι κρίμα να χαλάμε αυτό το χαρακτήρα. Δεν είναι δική μου η σελίδα, ούτε μου πέτει λόγος, αλλά το παλικάρι ρίχνει τόση δουλειά για να καθόμαστε και να λέμε τα ίδια τετριμένα;
      Δεν "μισώ" (βαριά κουβέντα) το Σοφοκλή, αλλά όλους τους τεμπέληδες και τις ψευτοντίβες. Κάποτε λάτρευα τον Ρεντζιά. Παίκτης που είχε όλα τα καλά του κόσμου και πάτησε πάνω σε αυτά, δεν δούλεψε ποτέ του. Ο Διαμαντόπουλος ήταν η κρυφή ελπίδα που είχα για να ανέβει επίπεδο η Εθνική στις αρχές των 00's. Αποδείχθηκε τραγικός συμπάικτης και κακός (όχι δύσκολος)χαρακτήρας για μια ομάδα. Σαν επιστέγασμα ήρθε η μεγάλη ευκαιρία στα ντουζένια του στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Η συνύπαρξή του με το Λιαδέλη ήταν απλά καταστροφική για την ομάδα. Ο Σοφοκλής σε ηλικία 15 χρόνων έπαιζε στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο και θεωρούταν από τα top international prospects για τους Αμερικανούς. Τον θυμάμαι αργότερα ως παίκτη του Ηρακλή σε ένα All star game Νέων να βάζει δύο κολλητά τρίποντα με χαρακτηριστική άνεση. Πείτε μου τώρα εσείς οι αντικειμενικοί ποια ήταν η εξέλιξη αυτού του παίκτη. Να καταλήξει σε ηλικία 23 χρονών παρότι αγωνίζεται σε top ευρωπαϊκό club να πάει στην Ελβετιά επειδή έφτασε να ζυγίζει 205 κιλά. Κρίμα για τον άνθρωπο, ντροπή για τον αθλητή (οι μεγάλοι σύλλογοι ευτυχώς ή δυστυχώς κοιτάνε μπροστά, η συμπόνεια είναι για λαϊκή κατανάλωση). Από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι, ο ίδιος δείχνει πολύ πιο ήρεμος και ικανός να προσφέρει, αλλά δεν αρκεί αυτό. Όσον αφορά το κομμάτι κυριαρχία, είναι αστείο να μιλάμε έτσι για έναν παίκτη που τα λάθη, τα επιθετικά φάουλ και η ανικανότητα συλλογής rebounds είναι βασικά του χαρακτηριστικά. Φυσικά όλα αυτά που γράφω είναι γνωστά σε όποιον ασχολείται με το άθλημα. Αλλά δεν μπορείς να φτάσεις ψηλα με μπροστάρη έναν παίκτη που κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ, καλά μεν, αλλά με απίστευτη αυνέπεια. Εκ των πραγμάτων γνωρίζεις ότι θα τον χρησιμοποιήσεις για λίγο χρονικό διάστημα στο οποίο όλη ομάδα στην επίθεση θα παίζει για πάρτη του και στην άμυνα θα παίζει ..και για πάρτη του. Είμαι αρνητικός απέναντί του γιατί αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό ως το υπερ-ατού ενώ εχει τρανταχτές αδυναμίες, και παράλληλα δείχνει να το συμμερίζεται και ο ίδιος ως ένα βαθμό. Μακάρι να διαψευστώ, γιατί πολύ θα ήθελα σαν Έλληνας να τον καμαρώνω στο NBA και με τη φανέλα της Εθνικής. Τα χρόνια περνάνε...

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. Φιλε desticado θα μας τρελανεις.
      Οχι μονο εισαι απολυτος σε ολα αλλα λες κ πραγματα απο εμφανεστατη εμπαθεια στονπαο.
      Σε λιγο καιρο θα σε κωλοτουμπας

      Διαγραφή
    6. Μακάρι Πάνο να ρολάρει η ομάδα και να αρχίσω τις ..κωλοτούμπες. Εύχομαι να είσαι εδώ να μου το υπενθυμίσεις και θα το παραδεχτώ. Επειδή καταλαβαίνω ότι ξέρεις από μπάσκετ, αν σου έλεγα την άποψή μου ότι ο ΠΑΟ πέρσι ήταν η καλύτερη ομάδα και η μεγαλύτερη φανέλα της Ευρωλίγκας και αδικήθηκε κατάφορα στον ημιτελικό; Ότι από τον Ολυμπιακό και τη Barcelona σε τελικό ο Obradovic δεν θα έχανε ούτε με σφαίρες; Ότι το πρωτάθλημα το έχασες ακριβώς λόγω της μεταστροφής ψυχολογίας στα δύο στρατόπεδα μετά το F-4; Θα συνέχιζες να πιστεύεις το οπαδικό "έχεις εμπάθεια με τον ΠΑΟ" ; Γράφω ότι βλέπω, και διαχρονικά βλέπω έναν Σχορτσιανίτη ανύπαρκτο για top επίπεδο, αιώνιο potential - έφτασε τα 27. Κάποτε με έκραζαν οι γαύροι όταν έλεγα ότι ο Kleiza και ο Teodosic είναι κινητή καταστροφή για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα (ειδικά ο πρώτος δεν έπαιξε ποτέ σε μεγάλο ματς, άσε που έκανε και κακό με τους ψευτοτσαμπουκάδες του). Όταν έγραφα ότι ο Μπουρούσης είναι ένας καταπληκτικός και ολοκληρωμένος center, αλλά είναι loser. Ότι οι Vujicic & Nesterovic υπήρξαν υπέρτατοι στα νιάτα τους, αλλά πλέον το παιχνίδι τους έχει ξεπεράσει. Αν είστε οπαδοί μιας ομάδας καλό θα είναι να απαιτείτε το κάτι παραπάνω, ειδικά από μία τόσο μεγάλη φανέλα, και όχι να εκθειάζετε τα πάντα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  17. Ο Μασευ χρειαζεται αμεσα.Βγαζει ενεργεια,δυναμη,ορμη και μπορει να σκοραρει χωρις συστηματα..Τα οποια κενα εχει,μου ειναι αδιαφορα..Δεν σηκωνει συγκριση με τον Αρμστρονγκ,που νομιζεις οτι παιζει για την πλακα του και το μυαλο του ταξιδευει καπου αλλου.Εαν ο Λασμε[αυτος τελικα ηρθε προπονημενος η απροπονητος?] προσφερει αμυντικα και προσθεσει ενεργεια στην ομαδα,ο Μασευ συμπληρωνει αψογα την φροντ λαιν..Η ομαδα επαιξε πανω απο τις προσδοκιες μας,εδωσε μια καλη πρωτη εικονα και ενα μηνυμα,ο Σοφο ηταν οδοστρωτηρας και ο Ουκιτς θα στρωσει.Ο Πεδουλακης παιρνει αριστα για το κοουτσαρισμα και για την καλη μαχη που εδωσε και μπραβο του.Λουζεται ομως και τις επιλογες του.Τελος,μια ερωτηση.Θυμασαι Jim κανεναν παικτη με κοτσιδα να επαιξε μεγαλο μπασκετ??[μη μου πεις κανεναν Ρισασε]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χαίτη σου κάνει? Παλιά Λιθουανική σχολή..

      Διαγραφή
    2. Scott Pollard, έχει λανσάρει και κότσιδα εκτός ..όλων των άλλων. Ο Scalabrine πριν τον Scalabrine!!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Βαλντεραμας χομιτσιους?Ριμας Κουρτιναιτις?Με κοτσιδα παντως δεν βρεθηκε κανεις και λογικο ειναι..Γενικα αμα ασχολεισαι με το μαλλι σου,δυσκολα θα παιξεις μπασκετ..Θα μου πεις τωρα,και δικιο θα εχεις, τι σε νοιαζει εσενα..

      Διαγραφή
  18. Desticado Davarosz εσύ και αν είσαι τραγικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το οτι ο Σχορτσιανιτης ειναι ο πιο ντομιναντ παιχτης στην ευρωπη ειναι δεδομενο
    ασταματητος στο ποστ και με τον Μητσο συμπαικτη η δουλεια του ειναι παιχνιδακι για την κλαση του
    το θεμα ειναι οτι τοσο για την ομαδα οσο και για τον ιδιο πανω απο 15 λεπτα δεν πρεπει να παιζει
    οσο παιζει υπαρχει προβλημα στα ριμπαουντ κυριως και οσο περναει ο χρονος κανει και περισσοτερα λαθη(λογικο να κουραζεται πιο ευκολα απο τους αλλους αφου ειναι διπλασιος)
    γιαυτο ειναι αναγκαιος ο Λασμε και αυτος ειναι ο λογος που επεμενε ο Πεδουλακης σ'αυτον
    λυνει ολα τα προβληματα στην φροντ λαιν
    ο Πανκο θα παιρνει 20 λεπτα
    ο Σοφο 15
    ο Αρμ 5-10(μπορει σαν 3ος να δωσει ποιοτικα λεπτα σιγουρα)
    ο Κωστας 15
    και ο Λασμε τα υπολοιπα(20-25)
    και το καλο ειναι οτι κολαει με ολους
    παντα σου δινει καλη αμυνα,ριμπαουντ και ενεργεια
    το προβλημα ειναι στην περιφερεια που ο Ξανθοπουλος για την ευρωλιγκα δεν ειναι αρκετα καλος
    ο Μιλοσεβιτς δεν σου λυνει το προβλημα
    ο Παπαλουκας στο λυνει(και συμφερει) και ο Λακοβιτς(μονο ευρωλιγκα αυτος η ο Αρμ) το ιδιο
    προσωπικα τον αντιπαθω τον Παπαλουκα αλλα ειναι σιγουρο οτι ο Πεδουλακης θα τον προτιμουσε απο οποιονδηποτε για να παιξει το ρολο που ειχε στην Μακαμπι(εχοντας πολυ καλυτερα γκκαρντ συνολικα...μονο ο Λανγκφορντ ειχε θεση φετος στο ροστερ του ΠΑΟ απο την περσυνη Μακαμπι)
    KG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά όταν επισκέφτεστε το blog του Jim ή οποιοδήποτε άλλο κάντε ένα κλικ πάνω στις διαφημίσεις για να κερδίζουν κάτι αυτοί που τα διαχειρίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Desticado, Κυριακή κοντή γιορτή. Έρχεται το ντέρμπι και τότε θα ανακαλύψεις ότι η frontline σου όλη μαζί δεν κάνει έναν Σόφο. Να προσεύχεσαι στον καλό θεούλη ο Σπανακοτυροπιτούλης και το γατάκι να έχουν ξυπνήσει καλά και να βάζουν τα τρίποντα, γιατί κάτω από το καλάθι θα έχει έργο θρίλερ για τους λιμανίσιους και περίμενε από τον γαυροειδή να σε σώσει. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η frontline "μου" όλη μαζί (Σιαμανδούρας-Τσαπρούνης-Γκιζόγιανης Α.) δεν κάνει ούτε έναν Armstrong, γιατι αγωνίζονται στην Β' Εθνική και παίζει σήμερα με τον Έσπερο στην Πάτρα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  22. Η Ρεαλ και ο Ολυμπιακος στα πρωτα βηματα της ευρωλιγκας ειναι οι πιο ευκολες ομαδες να τις κανει κανείς σωστο σκαουτινγκ γιατι εχουν υποστει τις μικροτερες αλλαγες στο ροστερ. Θελει προσοχη γιατι ενα σωστο προπονητικο επιτελειο ξερει σε γενικες γραμμες τι να περιμενει. Απ την αλλη τις οσοες αλλαγες στα συστηματα επιχειρησουν θα τις δουμε περισσοτερο αργοτερα, κανεις δε θελει να δειξει ολα του τα χαρτια απ την αρχη.

    Γλαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φιλε jim κανεις πολυ καλη δουλεια και εχεις δημιουργησει ενα πολυ αξιοπιστο blog.για τον παο ενταξει τα εχουμε πει πολλες φορες θελει πιστωση χρονου,ο λασμε θα βοηθησει πολυ αλλα το πρωτο δειγμα θετικο...ασχετο τωρα με το αρθρο και το θεμα αλλα πως βλεπεις φετος τους νικς στο νβα μπορουν να πανε ψηλα??

    undertaker 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι να'σαι καλά. Τι μου'πες τώρα, νικς, το θέμα μου! Είμαι αισιόδοξος. Καλός προπονητής ο Γούντσον, defensive minded, και σωστές προσθήκες στα γκαρντ. Κόστισε πέρυσι. Περιμένω να δώ τον "νέο" Αμάρε και κυρίως την επιστροφή του Σούμπερτ που είναι εργαλείο από τα λίγα, τοπ-περιφερειακός αμυντικός.

      Διαγραφή
    2. jimara και εγω ειμαι αρκετα αισιοδοξος,κυριως λογω της αμυντικης ικανοτητας ορισμενων παικτων
      (μπρουερ,τσαντλερ,καμπι,ρασιντ,σαμφερτ)
      και του προπονητη.
      επιθετικα προβληματιζομαι λιγο για το αν ο αμαρε εχει καταλαβει πως ειναι η δευτερη λυση επιθετικα.(πολυ θελω να δω τι εμαθε απο τον χακιμ ολαζουον)στον 1 ειμαστε οκ(φελτον,κιντ,πριχιονι),στο 2 εχουμε για επιθεση τον τρελιαρη τζει αρ και για την αμυνα μπρουερ,σαμφερτ οταν γυρισει,στο 3 μελο,νοβακ,γουαιτ,στο 4 αμαρε,ρασιντ και στο 5 τσαντλερ,καμπι,τομας....εχουμε πιστευω πληρες ροστερ και χτυπαμε 4αδα ανατολη...αα! ρε jim κανε και κανενα αρθρο για τις ομαδες του νβα και τις προβλεψεις για το νεο πρωταθλημα(παντα αν θελεις και αν μπορεις)

      undertaker 13

      Διαγραφή
    3. Θα γράψουμε να'σαι σίγουρος. Στο παρόν σχήμα ο Ουάιτ παίζει "2" (πιθανόν να ξεκινά κιόλας)ο Νόβακ "4" ενώ στα φιλίκα ο Γούντσον παίζει και τον Τόμας σαν πάουερ φόργουορντ. Το ρόστερ είναι καλό, για ψηλά..

      Διαγραφή
  24. Πάντως για εμένα ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και για τον τσαρτσαρη.. Υστερα από καιρό τον είδα να βγάζει ενέργεια και τσαμπουκά στο γήπεδο... Και έπαιξε σαν παίχτης 33 ετών και όχι 40 όπως πέρσι και πρόπερσι...το ότι ο ζελικο τον Μαριτς αντί του Σοφό αποδείχτηκε ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος... Ηθελε ένα center να αντικαταστήσει τον Πεκοβιτς χωρίς όμως να αλλάξει τον τροπο διαχείρισης των ψηλών... Ετσι πολύ απλά ο Μαριτς δεν κατάφερε να μπει στην ομάδα... Τώρα να λέμε ότι τον σοφοκλη τον ξέρουμε και οτι θα είναι μια από τα ίδια είναι ανώφελο... Για τον αμστρονγκ τι να πω...μου θύμησε την ταινία space jam...μιλάμε λες και τον βρήκαν έξω από το γήπεδο και του είπαν είμαστε 9 και θελουμε άλλον ένα να συμπληρώσουμε... Θα δείξει δεν πειράζει αν δεν βελτιωθεί κάποιον άλλο θα πάρουμε μετά τις γιορτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχάριστη έκπληξη ο Τσαρτσαρής, δικαιώνει-σε πρώτη φάση-τον Πεδουλάκη που δεν πήρε έξτρα παίκτη στο "4". Για να δούμε, η διάρκεια μετράει, στο γήπεδο θα φανούν όλα.

      Διαγραφή
    2. Λίγο πιο clutch να ήταν ρε Jim (εντάξει δεν γίνεται να τα βάλει και όλα τα τρίποντα) θα το τσιμπούσαν το διπλό. Κρίμα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  25. Ρε παιδιά, έβλεπα το παιχνίδι προχθές και έλεγα "κοίτα να δεις που θα βγω αληθινός από το πρώτο ματς" :-) Όσο ήταν μέσα ο Σόφο η μπάλα ξεδιάντροπα πάση θυσία σε αυτόν, και όλοι clear-out για να παίξει 1-1 ή, σε 3-4 περιπτώσεις που ήρθε βοήθεια, να βγάλει έξω στις 90 ή 45 μοίρες (αυτό δεν του βγήκε δυστυχώς σε όλες τις φάσεις). Αλλά ρε παιδιά το παληκάρι είναι σαν να λέει "σας παίρνω παραμάσχαλα και καρφώνω με 3 από εσάς στη πλάτη μου". Ειλικρινά θέλω να μάθω πόσα κιλά κάνει full/half squat...

    Από την άλλη όμως όταν έβγαινε, και καθώς δεν τράβηξε ΚΑΘΟΛΟΥ ο Armstrong, μας έμενε είτε το γύρω-γύρω είτε το high-low με τα 4/5αρια μας. Και όσο αυτοί είχαν ανάσες (Τσάρτσα και Πάνκο) βγαίναν οι συνεργασίες. Στο τέλος όμως μας έπιασε μια θάλασσα...η οποία δυστυχώς πήγαζε από το γεγονός ότι είχαμε ΜΗΔΕΝ συγκέντρωση στη μεταφορά. Είναι δυνατόν να κάνουμε 4-5 λάθη στη σέντρα με ΕΝΑΝ (ναι ΕΝΑΝ) παίκτη να πιέζει ?!?!?!

    Μόνο και μόνο αυτά τα 4-5 λάθη να μην γίνονταν, ο ΠΑΟ είχε κερδίσει χθες, και μάλιστα άνετα. Και αυτό όχι γιατί θα έπαιζε κάποιο super παιχνίδι (το ranking νομίζω τα λέει όλα), αλλά γιατί η Ρεάλ ήταν λίγο σκορποχώρι και τους έπιασε ένα σύγκρυο μεταξύ 8 και 22....

    Πάντως για πρώτο ματς εκτός έδρας σε έδρα φαβορί για F4, είμαι -σχετικά- ευχαριστημένος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Jim αρχικά να σου πω ό,τι είσαι εκπληκτικός στις αναλύσεις σου και θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση αν τελικά ο Armstrong βγει παλτό και φύγει πώς θα σου φαινόταν η απόκτηση του Masey, με την δεδομένη μετακίνηση του Lasme στο πέντε,θα έδενε με τους υπόλοιπους ψηλούς;Προσωπικά πιστεύω πως αυτό πρέπει να γίνει γιατί βλέπω πως ο Armostrong δεν μπορεί να ανταποκριθεί.Μακάρι να με βγάλει λάθος αλλά εμένα αυτή η αντικατάσταση μου φαίνεται πως φέρνει την απόλυτη ισορροπία στην frontkort του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε, να'σαι καλά. Με τον Λάσμε θα ταίριαζε ένα βαρύ, δυνατό κορμί. Συν ότι υπολογίζεις-στην περίπτωση που πάρεις Μάσεη- τον Τσαρτσαρή σαν τρίτο "5". Νομίζω πρέπει να περιμένουμε να δούμε την ομάδα κομπλέ.

      Διαγραφή
  27. 1.Συγχρονος ευρωπαιος σταρ με κοτσιδα:Γιοακιμ Νοα
    Συγχρονος μακρυμαλλης σταρ χωρις κοτσο: Λουις Σκολα.απο τη μεγαλη αργεντινικη σχολη κι ο Βαλτερ Χερμαν,αληθεια Τζιμ που βρισκεται αυτο το παιδι,κανει?ειναι μολις 33,δεν πιστευω να σταματησε?
    2.θα το γραψω δευτερη φορα και τελευταια: πιο πολυ απο ολα ο ΠΑΟ χρειαζεται εναν καθαρο σκορινγκ γκαρντ ή σουινγκμαν,ενα νεο Ντρου Νικολας,το δικο του Ρουντι-Σπανουλη-Ναβαρο.εναν παιχτη να σκοραρει in buckets!Αυτο που περυσι δεν μπορεσε να γινει ο Λογκαν,αλλα αναπληρωσε με επιτυχια ο γερο-Σαρουνας.ο Ουκιτς ειναι απλως ο αντι-Καλαθης,κι ο Κιτσεν μαλλον ο νεος Τζαμον Λουκας(στην καλη περιπτωση).Διαφωνειτε?
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, κατά τη γνώμη μου ίσως έπρεπε να καλύψεις αυτή την ανάγκη είτε με 1.) ένα "3" σαν τον Κρίστμας είτε με 2.) έναν πόιντ με πιό επιθετικές τάσεις και καλό σουτ αντι-Ούκιτς, με δεδομένο ότι έχεις Διαμαντίδη στο "2".

      Διαγραφή
    2. Anti-Armstrong ,anti-Ukic και τεράστια υπομονή μέχρι να δέσει η ομάδα. Μετά μπορεί και να κάνεις παπάδες

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. PG θελει ο παο παοδια.προχτες ειδικα στο δευτερο ειχε εμφανες προβλημα στην κυκλοφορια κ στο κατεβασμα κατω απο πιεση.επισηςο ukic δεν εκανε κ τις καλυτερες επιλογες σαν δημιουργος.τσπ νωρις ειναι αλλα καποια πραγματα φαινονται.με πολλα παιχνιδια φετος ειναι επιβεβλημενη τετοια κινηση

      Διαγραφή
    4. Σωστός ο Πάνος. Η μόνη πιθανότητα είναι να βοηθήσει ο Kitchen στο κατέβασμα, αλλά μάλλον δεν θα είναι τέτοιος ο ρόλος του, ούτε ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αργό ρυθμό ως υπηρεσιακός point guard

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  28. Εντάξει, πειράζει κάποιους ο Σόφο. Ναι, γνωστό είναι τι μπορεί να κάνει και γνωστές είναι και οι αδυναμίες του. Βολές, εύκολα φάουλ και κακό διάβασμα φάσεων. Μόνο που φέτος για πρώτη φορά βάζει βολές και σπάει σωστά την μπάλα για να βγει το ελεύθερο σουτ στην περιφέρεια. Μόνο το θέμα με τα φάουλ πρέπει να λυθεί (νομίζω γι αυτόν τον λόγο πήραμε και Λάσμε). Αν είχε και τάπες και ριμπάουντ θα έπαιζε απλά στο ΝΒΑ.
    Θα φανεί πάντως, έχει δρόμο κι αυτός. Πάντως όλες οι προϋποθέσεις είναι εδώ και αν προσπαθήσει μπορεί ο Σόφο να βάλει για τα καλά το όνομα του στον μπασκετικό χάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim, ακούγεται για Joshua Shipp στην Efes. Η συνήπαρξη με τον Gordon στη Galata ήταν καταπληκτική, αλλά μήπως την παραμπερδεύουν την περιφέρεια;

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τον εμπιστεύεται πολύ ο Μαχμούντι. Τη φορτώνουν λίγο την περιφέρεια (το σκέφτηκα κ εγώ), έχεις και τον Γκιουλέρ εκεί (εκτός του Μπατούκ) αλλά ο Σιπ είναι παίκτης που θα κάνει ότι του πεί ο προπονητής και μπορεί δυναμώσει αμυντικά την περιφέρεια.

      Διαγραφή
  30. ΒΑSKET LESSONS PART 1
    =======================

    Αγαπητοί φίλοι.....Ρ.Α.Χ.Ο
    ===========================
    ΡΟΛΑΡΙΣΜΑ
    ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ
    ΧΗΜΕΙΑ
    ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ

    Αυτά έλειπαν από τον ΕΞΑΚΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣ.
    Οποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει.
    Ολα τα άλλα είναι για να βγάζουμε χολή οι μέν και αισιοδοξία οι δε....ΑΚΑΙΡΑ !
    Αντιπολιτευση KAI Συμπολίτευση
    Ο Jim είπε το κλειδί και λίγοι το έπιασαν.
    ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ Ο ΠΑΟ.
    Κι αυτό σημαίνει έλειψη Ρ.Α.Χ.Ο !
    Για τον ΣΟΦΟ δεν θα γράψω τίποτα γιατί ακόμα είναι σε ομάδα
    που οι 12 παίκτες είναι άγνωστοι με όλους , μεταξύ τους και με όλα.
    Η ΡΕΑΛ έπαιξε ΣΟΥΠΕΡ.
    Αυτή είναι.
    Με βοηθό προπονητή του Μεσίνα ! !
    Οποιος κατάλαβε , κατάλαβε.
    Αν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αποκτήσει Ρ.Α.Χ.Ο τότε θα τα ξαναπούμε
    στο Λονδίνο !
    Γιατί θα σημαίνει πως ο Αρτζι θα ΚΑΝΕΙ την όποια αλλαγή μπορεί να χρειαστεί στο ρόστερ , ΠΟΥ ΠΙΑ ΘΑ ΤΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ
    ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ.
    Ο χρόνος είναι ο μεγάλος εχθρός και φίλος αυτής της ομάδας.
    Αν προλάβει να τον νικήσει ή να τον κάνει δικό της μέσα απο καλά αποτελέσματα τώρα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΗ , αποκτώντας Ρ.Α.Χ.Ο......στο Λονδίνο θάναι ωραία με το ΕΒΔΟΜΟ παρέα !
    Αισιόδοξος ;
    ΟΧΙ , απλά αθεράπευτα ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !
    doctor !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπον λετε οι περισσοτεροι οτι θελετε.ο ενας ο εμπαθης λεει ο σοφο δεν ειναι αυτος αλλα το επετρεψε η ρεαλ.ο αλλος παιζει μεχρι 15 λεπτα.ο αλλος δεν εχει σταθεροτητα θα κατρακυλησει.
    Για την ωρα λετε επιεικως κοτσανες κ π€&)(ιες..
    Οχι μονο εχει αδυνατησει οχι μονο δειχνει σε πολυ καλη κατασταση ατομικα αλλα για κακη σας τυχη εχει πεσει σε προπονητη που αΝτικειμενικα βελτιωνει παιχτες.αν ετσι αρχησε την περιοδο κ μιας κ δειχνει πιο ωριμος απο ποτε( ως γνωστο καθε ενας που κανει οικογενεια την βλεπει αλλιως) προβλεπωνα βελτιωνεται κ αλλο κ να κανει παπαδες.το θεμα ειναι η διαθεση κ να νιωθει καλα εκει που ειναι οπως παντα συνεβαινε με αυτον τον παιχτη.
    Οποτε κοτσανες για το πως ηταν πριν 3 χρονια στον ολυ μην τις λετε.εκτιθεστε.
    Αν βελτιωσει κ αλλο την πασα στην ελευθερη πλευρα πανω σε double team θα ναι σουπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Real δεν τον έπαιξε με d-team και έπαιξε με τη φωτιά. Προφανώς και δεν περίμενε από τον πλέον ασυνεπή παίκτη να έχει 9/9 δίποντα. Πόνταρε πολύ στο ότι θα χάσει τις βολές και αυτός είχε 5/7. Μακάρι να έχει τη ίδια συνέχεια συνέχεια. Θεωρώ τον Παδουλάκη τον καλύτερο Έλληνα προπονητή μαζί με το Ζούρο και εκτιμώ πως θα δούμε και plan-b όταν θα παίζει με το Σόφο, αλλιώς παραείναι προβλέψιμος ο Παναθηναϊκός. Τα 6 λάθη του Σοφοκλή δείχνουν ότι δεν έιναι έτοιμος (ακόμα) για ηγετικό πόστο στην επίθεση. Ο "εμπαθής" έχει διαπιστώσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το παρακάνει με τα λάθη. Μία μεστή (και όχι διαστημική εμφάνιση, έχασε όλα τα rebounds) στα περιθώρια που του επιτράπηκε δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ο Σόφο είναι υπερπαίκτης και άφησε πίσω το παρελθόν του. Όσο για τα κιλά του, τον έχουμε δει και πιο αδύνατο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ειλικρινά εύχομαι να γίνει καλύτερος παίκτης από αυτό που μας έχει δείξει τα τελευταία 5 χρόνια. Μέχρι τότε μόνο με επιφύλλαξη μπορεί να αντιμετωπιστεί.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τον Desticado Davarosz για το σκέλος που αφορά τον Σόφο αλλά θα διαφωνήσω με το σκεπτικό <> ένας σέντερ.Ο Παναθηναικός ανέκαθεν (όταν ήταν ο Σέρβος my way) βασιζότανε στα γκαρντ και μάλιστα στον μεταφορέα της μπάλας, ζω και πεθαίνω με την περιφέρεια,έτσι ώστε να ελέγχει αυτός τον ρυθμό.Τώρα υπάρχει μόνο ένα στυλ στα πόιντ γκαρντ του Παναθηναικου που τον κάνει προβλέψιμο,γι΄αυτό και ο ARG ζητάει άλλο ενα πόιντ ώστε ν΄αλλάζει ο ρυθμός και το στυλ της ομάδας γιατί μάλλον δεν εμπιστεύεται αυτούς που έχει.Είμαι κατά της αντικατάστασης παικτών αφού εσύ που τον διάλεξες πρέπει και να τον υποστηρίξεις γιατί έτσι κερδίζεις ψυχολογικά τον παίκτη και όχι διώχνοντάς τον με τη πρώτη στραβή.Και κλείνοντας το θέμα με τον Παναθηναικό ελπίζω ο κόουτς να γίνει λίγο ποιο ψυχολόγος με την ομάδα γιατί τα μεγάλα καράβια έχουν και μεγάλες φουρτούνες και ο νοών νοείτω,
      Φάνης Χριστοδούλου.

      Διαγραφή
    3. Μιλησα γενικα για τα double team.η ρεαλ κυριως δεν τον επαιξε με double team.μια δυο φορες που πηγε τους πηρε φαουλ η τους περασε σαν σταματημενους.
      Δεν θυμαμαι να ναι τοσο αδυνατισμενους αλλα σε πιστευω .παντως κ να χτυπιεσαι τοσο γυμνασμενος ποτε δεν ηταν.οπως ποτε δεν εβαζε τοσες βολες.ααα κ καλο θα ταν να εβλεπες κ τα φιλικα κ το πως τα πηγαινε κ εκει για να εβλεπες οτι δεν ηταν φωτοβολιδα προχτες ο τυπος κ οτι απο τηναρχη φετος συνεχιζει ακριβως το ιδιο κ μονο θα βελτιωνεται.σιγα σιγαθα το εμπεδωσεις πιστευω.
      Το οτι εκανε λαθη κ πτι δεν πηρε rbs ειναι στοιχειο που μεσα απο την προπονηση καλυπτεται οπως κ μεσα απο την ομαδικη δουλεια.η αποτελεσματικοτητα ομως ειναι στοιχεια εμφυτο.ειτε το χεις ειτε οχι.πχ pekovic.
      Αν υπαρχει η λεξη dominant στην ευρωπη για καποιον παιχτη ει αι ο σοφο κ μονο.απλα δεν αντιμετωπιζεται απο κανεναν αντιπαλο στο ενα εναντιον ενως.αν ο πεδουλακης του βελτιωσει καποια στοιχεια κ η υπολοιποι ο αδα τον βοηθησει κ δεν περιμενει να τα βγαλει ολα μονος του κοιταζοντας τον να τα βαζει με δυο κ τρεις ταυτοχρονα ,οι πρασινοι αποκτησαν τοτε ενα πυρηνικο οπλο.κ βλεπωντας οτι η ftontline του ολυ εχει προβληματα τον βλεπω να οργιαζει

      Διαγραφή
    4. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει αποδέκτης πάμπολλων επιθέσεων και θα γεμίσει το φύλλο της στατιστικής του. Μακάρι η ατομική στατιστική να κάνει καλό και στην ομάδα. Τα φιλικά δεν τα είδα. Στα κρίσμα επίσημα θα φανεί η δουλειά του καθενός ειδικότερα, όχι μόνο του Σόφο.
      Φάνη, τώρα είναι αργά για να μιλάμε για αντικατάσταση. Αν με ρωτούσες τον Ιανουάριο για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, κοιτώντας το χαμηλό ανάστημα του Dorsey και τα τερτίπια του Law στην Partizan, θα σου έλεγα ότι είναι κακές επιλογές. Με το μικρό μου το μυαλό δεν εν θεωρώ τον Ukic σοβαρή περίπτωση για μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Για τον Hilton δεν σχολιάζω καν, έχουν ειπωθεί ήδη πάρα πολλά πολλά. Αλλά τη δεδομένη στιγμή αυτούς έχεις, με αυτούς θα κολυμπήσεις.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  32. Κανεις δεν αντιλεγει οτι ο Σοφο ειναι κακος στα rebound ή επιρρεπης στα (χαζα) foul ή στα λαθη ή οτι οι δυνατοτητες του ηταν για παραπανω.
    Ολα αυτα ειναι γνωστα και αποδεκτα.
    Ομως αυτος ο παικτης δειχνει μεχρι τωρα,εκτος απο την δεδομενη βελτιωση του σε μεμονωμενα κομματια του παιχνιδιου (βολες,πασα,επαγγελματισμο κτλ.) και μια μοναδικη ικανοτητα για ψηλο παικτη σε ολη την Ευρωπη.
    Μια ικανοτητα που τον μετατρεπει σε φονικο οπλο τεραστιας αξιας για τον Πεδουλακη και η οποια είναι ικανη να κανει την διαφορα στον φετινο Παναθηναϊκο και να τον οδηγησει στο F4.
    Μπορει να δωσει στην ομαδα του ,ανεξαρτητα με τον αντιπαλο ,για τα 15-20 λεπτα που θα χρησιμοποιηθει , αντιστοιχο ή και παραπανω αριθμο ποντων.
    Το εκανε με την Ρεαλ,το εκανε με τον Πανιωνιο,το εκανε σε όλα τα φιλικα μεχρι τωρα.
    Επιδοση τρομακτικη για το συγχρονο μπασκετ,η οποια υπερκαλυπτει σε ωφελεια την οποια αρνητικη συγκομιδη σε rebound,λαθη κτλ.
    Για του λογου τω αληθες στο ματς με την Ρεαλ,η τελικη του αξιολογηση εφτασε στο 20,μετα από 6 λαθη που εκανε,οταν ο Ρουντι ειχε 25 και ο Μιροτιτς 22.
    Όμως είναι λεπτη η διαχωριστικη γραμμη μεταξυ ευλογιας και καταρας για την ομαδα που διαθετει στο ροστερ της τον Σοφοκλη.
    Αν μια ομαδα παει να βασιστει ολοκληρωτικα μονο στον Σοφο σαν 5αρι ειναι δεδομενο οτι θα φαει τα μουτρα της,όπως αποδειχτηκε και στο προσφατο παιχνιδι με τη Ρεαλ .
    Εκει οπου η ελλειψη 1-2 επιπλεον στηριγματων στη frontline ,περα από τον Τσαρτσα,αποδεικτηκε καθοριστικη για την εξελιξη του αγωνα.
    Εχοντας όμως διπλα του ο Σοφοκλης παικτες όπως ο Λασμε,ο Τσαρτσα και ο (βελτιωμενος ) Αρμστρονγκ ή τελοσπαντων καποιος με καλυτερο mentality και πιο ογκωδης, ποιος αμφιβαλλει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κερδιζε την Ρεαλ ή ότι δεν μπαινει αυτοματα μεσα στα φαβορι για το Λονδινο?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σορρύ Jim το παράκανα με την διαφημιση του blog μου. Απλα ειναι ο ενθουσιασμος που κανω μια δικη μου προσπαθεια. Το σχολιο με τις διαφημισεις και τα κερδη δεν το εγραψα εγω να ξερεις. Συνεχισε την εξαιρετικη σου δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε τρέχει τίποτα.. Απλά σου είπα έπρεπε να μου στείλεις ένα μέηλ να "σπρώξω" και εγώ.. Στην τελική να γνωριστούμε.. Καλή επιτυχία σου εύχομαι φίλε.

      Διαγραφή
    2. θελω να επικοινωνισουμε να μου πεις και την αποψη σου να βελτιωσω την δουλεια μου. στειλε μου ενα μεηλ αν θες portokalithea@yahoo.gr

      Διαγραφή
  34. ενα σχολιο για τους New york knicks. Αν δν αλλαξει τροπο παιχνιδιου ο Μελο δυσκολα βλεπουν δαχτυλιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γεια χαρά...

    Τα σχόλιά μου για την συνολική εικόντα του Ρεάλ-Παο τα έκανα στο προηγούμενο θέμα.
    Τώρα θα ήθελα μόνο να τονίσω δυο σημεία.

    Μερικές φορές βλέπουμε τα πράγματα μόνο από τη δική μας πλευρά, από τη δική μας οπτική γωνία, και αδιαφορούμε για την υπόλοιπη πραγματικότητα.
    Τι θέλω να πω με αυτό;
    Ότι έχουμε ανάγει τον αγώνα Ρεάλ-Παο, σε τόσο σημαντικό παιχνίδι, λες και κρινόταν κάποιος τίτλος, λες και ο Λάσο θα έπρεπε να ανοίξει όλα του τα χαρτιά για να αποδείξει κάτι. ΟΧΙ! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το μόνο που ήθελε να κάνει η Ρεάλ κι ο Λάσο ήταν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, σε μια δύσκολη εβδομάδα (υπερατλαντικό ταξίδι) και με αντίπαλο μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και αυτό το κατάφερε. Εκεί τελειώνει και η κουβέντα μας για την Ρεάλ.
    Ο Παο από την άλλη, ήταν αυτός που ήθελε μια πραγματικά πειστική εμφάνιση, για να πείσει και τον εαυτό του και τους οπαδούς του. Και τα κατάφερε κι αυτός.
    Απλά, όταν ένα αποτέλεσμα βολεύει και τους δυο αντίπαλους, το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει...


    Στο σχόλιο μου, στο προηγούμενο θέμα, ανέφερα ότι ο Παο είχε σούπερ διαιτησία. Αυτή είναι η άποψη μου, και το γεγονός ότι ο Μπράμος δεν πήρε 3 βολές για το θέατρο που έκανε, προφανώς και δεν μπορεί να την αλλάξει.
    Φαίνεται λοιπόν, ότι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί τόσο στον Παο όσο και στην αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ, έχει παρόμοια άποψη με εμένα:
    «Είδα ακόμη μία φορά το παιχνίδι ΡΕΑΛ –ΠΑΟ. Πιστεύω ότι ο διαιτητής Πουκλ φοράει την πράσινη φανέλα για πολλά χρόνια. Αλήθεια ανησυχώ»

    Τάδε έφη Λάκοβιτς...

    Δεν ξέρω την πορεία του κυρίου Πουκλ, δεν θυμάμαι καν ποιος έδινε τι στον προχθεσινό αγώνα, αλλά θεωρώ 100% δεδομένο, ότι ο Παο είχε σούπερ διαητησία.

    Δεν το λέω για να προσβάλω κάποιον φίλο του Παο. Και οι καλές και οι κακές διαιτησίες είναι εντός προγράμματος. Το γράφω μόνο και μόνο επειδή κάποιοι προσπάθησαν με αστεία επιχειρήματα να με πείσουν για το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. milas gia ton paixti pou diwxthike oktombrio???? i gia auton pou otan efuge apo ton panathinaiko kai exase ena swro titlous eixe apisteuto misos gia tin omada??? Mathe prwta i esti autos pou ekane tis dilwseis kai meta metefere to...

      Διαγραφή
    2. Λακοβιτς????ΚΕ ΣΚΕ ΣΕ Λακοβιτς??Να μου πεις να σεβαστω τη γνωμη σου,να την σεβαστω απεριοριστα,αλλα οταν μιλαει ο Λακοβιτς τον εχω συνδεδεμενο με τους κοχωνες μου

      Διαγραφή
    3. Όντως παιδιά, έχετε δίκιο...
      Ποιος είναι ο Λάκοβιτς; Μήπως είναι τάχα μου ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα;
      Δεν μετράει η γνώμη του. Τέλος. Δε μας συμφέρει.

      Διαγραφή
    4. Και τι να πει οτι ειναι 3ος σκορερ? Και ο Παντος ρε φιλε πηρε τοσα πρωταθληματα, αλλα για ποδοσφαιρο δεν δικαιουται να ομιλει γιατι κανει κοντρολ με το καλαμι!

      Διαγραφή
  36. Ποιος προσεξε πραγματικα την διαιτησια μετα το ματς.μετα απο τετοιο ματς.π λακοβιτς κ συ γιατι πουθενα αλλου στην ευρωπη ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ μιας κ μπαινω οπως εχω πει κ σε διεθνεις φορουμ δεν αναφερθηκε.τυχαιο?δεν νομιζω.η γνωστη καραμελα της διαιτησιας.
    Το περι ανοιχτα χαρτια του παο κ τα κλειστα δεν το σχολιαζω...ειναι για γελια κ για κλαματα.ξερεις εχουμε 6-7 μηνες για f4.τακρυβουν απο τωρα?
    Απλα αθτο μπορουσε ο λασο αυτο προσφερε απο την πλευρα του.οταν σου δωσουν μια αστον μαρτιν πιστεψε με αν δεν εισαι ικανος στην καλυτερη να την πηγαινεις με 80.στην χειροτερη σε 6 μηνες θα την τρακαρεις.
    Αλλα μπαγασακο μαρεσε το πρωτο σχολιο σου περι πραγματικοτητας κ οπως θελει ο καθενας τα βλεπει.
    Υπομονη λιγες μερες.κ σταματηστε την καραμελα με την διαιτησια δεν σας τιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Αν είχες την υπομονή να ανατρέξεις στο προηγούμενό μου ποστ, θα είχες δει ότι η αναφορά μου στη διαιτησία ήταν μια γραμμή σε κείμενο αρκετών παραγράφων. Άρα ούτε για καραμέλα πρόκειται ούτε για τίποτα.
      2. Αυτό που εννοούσα με τον Λάσο, δεν ήταν ότι έκρυψε πράγματα. Αλλά αυτό που ήθελε το πήρε. Σε μια εβδομάδα που ερχόταν από την Αμερική, τι έπρεπε να κάνει; Να παίξει για να ρίξει στον Παο 20 πόντους; Γιατί;

      υγ
      Το ποιον τιμά η στάση του απέναντι στη διαιτησία (και εδώ αναφέρομαι στην ελληνική) είναι άλλη συζήτηση, την οποία επουδενί δεν ήθελα να θίξω με το σχόλιό μου. Αλλά όχι να βγαίνεται και από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να μη ριξει 20 ποντους αν μπορουσε? Πολυ απλα γιατι αν ισοβαθμισουν οι 2 ομαδες στο τελος, ρολο θα παιξουν οι διαφορες στα μεταξυ τους παιχνιδια!

      Διαγραφή
  37. ΣΥΜΒΌΥΛΗ
    ==========
    Αν θέλετε να πηγαίνει η μέρα σας καλά.
    Οταν βλέπετε σχόλιο από κάποιον @ ΟΡΕΣΤΗ , μην το διαβάζετε.
    Δόξα το Θεό το όνομα του βγαίνει πρίν το σχόλιο.
    Ασχολείται αρνητικά συνέχεια με τον ΠΑΟ.
    Δεν έχει να προσφέρει τίποτα η γνώμη του , πέρα από το να δημιουργεί έριδες ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ , ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΜΠΛΟΚ.
    Αυτό ισχύει και για φίλους Ολυμπιακούς που βλέπουν σχόλιο εμπαθούς Παναθηναικού ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με την ομάδα του αλλά με τον ΟΣΦΠ.
    ΥΓ Οσο δεν δένει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ , ο ΟΣΦΠ είναι εκ των πραγμάτων πιό μπροστά σε ότι αφορά στην κατάκτηση τροπαίων.
    Είναι λογικότατο.
    Οταν ρολάρει η ΠΑΝΑΘΑ κι αποκτήσει αυτοματισμούς κι ομοιογένεια , συζητάμε πάνω σε άλλη βάση.
    Τώρα ΔΕΔΟΜΕΝΑ έχουμε , έναν ΟΣΦΠ συμπαγή και ομοιογενή ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ κι έναν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ καινούργιο και ασύνδετο , που όντως υπόσχεται ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ εώς ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
    Αλλά με υπόσχέσεις δεν κατέκτησε ποτέ κανείς τίποτα.
    Doc !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα jim, το πρωτο δειγμα γραφης ηταν πολυ διαφορετικο απο αυτο που περιμενα..ελπιδοφορο, αλλα πολυ διαφορετικο.Η καλοκαιρινη στελεχωση με προδιεθετε για μια ομαδα που θα δαγκωνει λαρυγγια στην αμυνα και θα δυσκολευεται στη επιθεση,αντιθετα ειδα να σκοραρουμε σχετικα ευκολα στο μεγαλυτερο διαστημα του αγωνα ενω την αμυνα δεν την ελεγες και σκυλισι..Αλλο μειονεκτημα κατ εμε, το πολυ αργο κατεβασμα της μπαλας και γενικα οι αργες επιθεσεις παορλο που διθετουμε παιχτες με ταχυτητα(ουκιτς,μπραμος,μασιουλις,κιτσεν)..
    Επισης στην επιθεση δε στηθηκε ουτε μισο πικ εν ρολ και αυτο ειναι ανησυχητικο..Ο λασμε παιζει πικ εν ρολ? Αν οχι εχουμε θεμα.. Νομιζω επισης πως χριαζεται ενας ακομα γκαρντ για βοηθητικο ρολο μεν,αλλα με εμπειρια και παραστασεις.. Ψηφιζω με χιλια παπαλουκα,αλλα ξερω πως θα προκληθη εμφυλιος, οποτε μηπως να ριξουμε μια ματια στον τρελο-μαρκο?? Στα συν οτι ο πεδουλακης τον ξερει απο αμουστακο παιδι και μπορει να τον κουλαντρισει.. Και κατι τελευταιο, οταν φτιαχνεις μια ομαδα που απο οτι φαινεται θα εχει αρμα μαχης το παιχνιδι στο ποστ, συγγνωμη ρε αρτζι αλλα δε γινεται να μη θεωρεις απαραιτητο τον περπερογλου.. dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia ton jaric les? an nai, nomizo oti proponitai me bulls.

      Διαγραφή
    2. Το οχι του Πεδουλακη στον Περπερογλου,ειδικα οταν εχεις χασει τους παντες και κυριως τους Ελληνες,ηταν ατυχεστατο..Ο Παπαλουκας δεν θα ηταν μονο πολυτιμος αλλα δεν υπαρχουν και αλλες λυσεις..Απο την ομαδα δεν λειπει ενας βοηθητικος απειρος γκαρντ για την προπονηση,αλλα ενας εμπειρος,που θα μπορει να κατεβασει τη μπαλλα,περνωντας το κεντρο.και να γεμισει την ομαδα εμπειρια στα 10 κρισιμα λεπτα.Να ταισει και τον Σοφο.Ας ξεκολησουμε λοιπον και ας τον φερουμε..Ειναι εποχη ανατροπων ουτως η αλλως..Δεν τον συμπαθω,αλλα δεν ψαχνω γαμπρο για την αδελφη μου,και στο κατω κατω,απο το να κατεβαζει τη μπαλλα ο Ξανθοπουλος κατι καλυτερο μας αξιζει..Jim τι γνωμη εχεις?

      Διαγραφή
    3. Δεν φταιει ο Πεδουλακης, αυτος μιλουσε με τον οσφπ,πριν κλεισει με την ομαδα του.Αυτο ηταν η αιτια που η διοικηση τον εκανε περα

      Διαγραφή
  39. Στην έβδομη αγωνιστική σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκα που θα έχει γίνει και στην Αθήνα το ΠΑΟ-ΡΕΑΛ και στην Ιταλία το ΚΑΝΤΟΥ-ΠΑΟ , θα βγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα απαραίτητα συμπεράσματα για τον φετινό Παναθηναικό.
    Εκεί θα έχουμε μιά κατά τεκμήριο υψηλά ποσοστιαία ανάγνωση (οχι απόλυτη , όπως πχ με τον ΟΣΦΠ που ξέρουμε τι ομάδα είναι και τι δυνατότηες έχει) το που θα μπορέσει να φτάσει ο Παναθηναικός , πάντα με την επιφύλαξη της αλλαγής κάποιου από το ρόστερ που αν είναι βασικός , αλλάζει κατά 20% τουλάχιστον όπως καταλαβαίνετε τα δεδομένα.
    Συμφωνώ με τον Jim πως μετά από Καντού και ΟΣΦΠ τώρα , θα γνωρίζουμε την αντιμετώπιση που έχει σαν μεταλιτέ ο ΠΑΟ στα δύσκολα.
    Φρονώ με σιγουριά πως την δυσκολία που θα του βάλει ο ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ για πολλούς λόγους , πολύ δύσκολα θα του βάλει άλλη ομάδα ευρωπαική όποια κι αν είναι αυτή , ειδικά στο ΟΑΚΑ.
    ===============
    Nick the Greek
    ===============

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Jim μια παρατήρηση ήθελα να κάνω...
    Σιγά σιγά το forum από καθαρά μπασκετικό έχει αρχίσει και γίνεται forum αντιπαράθεσης μεταξύ παναθηναϊκών και ολυμπιακών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάντως πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς με κατανόηση τους ολυμπιακούς μπασκετόφιλους. Κι εδώ και σε άλλα forum η πλειονότητα των συζητητών είναι παναθηναικοί κι αυτό φαίνεται στα posts που κατά 90% αφορούν τον παναθηναικό. Γιατί άραγε; Τί να κάνουν και οι ολυμπιακοί φίλοι του μπάσκετ, αναγκάζονται να συνδιαλεχθούν με τους παναθηναικούς, αφού οι ομοιδεάτες τους ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και φυσικό είναι να τους βγαίνει ένα κόμπλεξ και μια κακία για τον αυτοκράτορα του ευρωπαικού μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Ορέστη,

    σχολίασε μου σε παρακαλώ την χθεσινή διαιτησία μεταξύ ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ!

    Α, και κάτι ακόμα... έχεις διαρκείας, πήγες στην Πόλη?

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδα το ματς φίλε, δεν πήγα την Πόλη, φέτος δεν έβγαλα διαρκείας αλλά δίνω και θα δίνω το παρόν σε όσα ματς μπορεί να σηκώσει η τσέπη μου.

      Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον αγώνα Ρεάλ-Παο;

      Διαγραφή
    2. Πολύ απλά θα πρέπει να ασχοληθείς πιο ενεργά με την ομάδα σου και να αφήσεις τα σχόλια για διαιτησία σε αυτό εδώ το μπλοκ. Αυτό ισχύει και για εμένα και για όλους. Άλλωστε γράφεις πολύ όμορφα αλλά ακόμα πιο έξυπνα και έχεις τον τρόπο να πικάρεις τους αντιπάλους σου. Πιστεύω ότι τώρα κατάλαβες το ύφος των ερωτήσεων μου και τον πραγματικό λόγο που στις έθεσα.

      Απλά δεν χρειάζεται κάποιος να βρίσει για να προκαλέσει.

      Φιλικά,
      Νίκος

      Διαγραφή
  43. Τζιμ φιλε δεν παει αλλο βαλε παλι εγκριση στα σχολια.Θα σου κανουν το μπλογκ ρεντπλανετ και πρασινα νεα.Μην τους αφησεις.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Στάθης

    Από Καθηγητή.....
    Οχι φίλε Στάθη.
    Αν είναι δυνατόν.
    Και μιά κουβέντα παραπάνω να ειπωθεί , σεν πάει να πεί
    πως ντε και καλά είναι ύβρη.
    Αν γράφει ο καθείς διά την ομάδα του , θα περιορίσουμε τις αμετροέπειες.
    Αυτό το μπλόκ πρέπει να μείνει ανέπαφο εγκρίσεων και οπαδικής ιταμότητας και θα μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Στάθη και καθηγητή..

      Παλικάρια όταν κάποιος δεν βρίζει, θίγει ή προσβάλλει δεν με ενοχλεί. Στο συντριπτικό ποσοστό τα σχόλια είναι άκρως μπασκετικά και πολύ ενδιαφέροντα. Αν κάποιος ξεφύγει θα κοπεί αμέσως, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά δε βλέπω το λόγο. Σας έχω εμπιστοσύνη..

      Διαγραφή
  45. Τζιμ, Στάθη ο διάλογος είναι εποικοδομητικός αρκεί να μείνουν εκτός χαρακτηρισμοί και βωμολοχίες. Επίσης, προκλήσεις εκατέρωθεν πρέπει να εκλείψουν. Πρέπει να δεχόμαστε την κρητική σε αυστηρά μπασκετικό πλαίσιο. Ο φίλος Ορέστης έκανε λόγο για διαιτησία, αυτό σε κάθε περίπτωση προκαλεί αφού σε αυτό το μπλογκ δεν σχολιάζουμε την διαιτησία αφενός και αφετέρου δεν υπάρχει ουδείς λόγος να τη σχολιάσουμε. Ατυχέστατη η έμπνευση του Ορέστη μιλώντας για σούπερ διαιτησία γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις...ας μιλάμε λοιπόν αυστηρά μπασκετικά και ότι έχει να κάνει με διαιτησία να διαγράφεται.

    Νίκος αυτός που παραπάνω απευθύνω ερώτηση στον Ορέστη για την διαιτησία του ΟΣΦΠ ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπα και στα παιδιά πάνω, Στάθη κ καθηγητή, δεν θέλω να περάσει κάποιος τη γραμμή και να προσβάλλει. Για διαιτησία δεν μιλάμε εδώ. Μόνο μπάσκετ..

      Διαγραφή
  46. Γεια χαρα σε ολους,
    για το ματς της Παναθας στην Ρεαλ νομιζω εχουν ειπωθει σχεδον τα παντα,και νομιζω για τους περισοτερους και αντκειμενικους το πρωτο δειγμα ηταν θετικο εως και θετικοτατο θα ελεγα αναλογικα της συγκειριας.Θα ηθελα να σταθω λιγο σε καποια στατιστικα στοιχεια που δεν λενε παντα την αληθεια αλλα τις περισσοτερες φορες το κανουν ειδικα στο μπασκετ.
    1)44,1% ΟRB (!!!),ειναι ο συντελεστης επιθετικων ριμπαουντ, για τη Ρεαλ ειναι πραγματικα ΤΕΡΑΣΤΙΟ νουμερο,μας λεει ουσιαστικα οτι ανα 2 επιθεσεις της Ρεαλ ειχαν και ενα επιθετικο Ριμπαουντ(περιπου)!Για να καταλαβουμε τη διαφορα και ποσο κακοι ειμασταν αντιστοιχα στο αμυντικο ριμπαουντ αρκει να σημειωσω οτι σε κανενα απο τα αλλα παιχνιδια το ποσοστο αυτο δεν περασε για καμια ομαδα το 36%.Στον τομεα αυτο πρεπει να δωθει εμφαση και σιγουρα η παρουσια Λασμε θα αλλαξει αυτη την εικονα και ελπιζω να μην ξαναδουμε τετοια νουμερα.
    2)29,8% ΤΟV ,προφανως το ποσοστο αυτο ειναι πολυ μεγαλο(οχι τεραστιο αλλα πολυ μεγαλο) δυστυχως ειχαμε παλι τα αρνητικα πρωτια απο ολες τις ομαδες της 1ης αγωνιστικης και ομως ειμασταν τοσο κοντα ή και μπροστα στο σκορ....εντυπωσιακο.Παντως πρεπει εκει να δωθει μια εμφαση ωστε να πεσει κοντα στο 20%(παντα εχω την αισθηση λογω στυλ παιχνιδιου και πολλες πασες αλλα και παραγοντα Σοφο θα κανουμε αρκετα λαθη),δηλαδη αν αντι 1 στις 3,5 επιθεσεις κανουμε λαθος γινει 1 στις 5 θα ειναι τεραστιο κερδος.
    3)USG% για το Σοφο 46%!!!!!!!!.Δηλαδη οταν ηταν μεσα τελειωνε 1 στις 2 επιθεσεις της ομαδας!!!Αυτο,αν εξαιρεσουμε την ''ανωμαλια'' του 9/9 δεν ειναι (σχεδον)ποτε καλο.Σημαινει μονοτονο και μονοπλευρο παιχνιδι,λιγες επιλογες,περιορισμενη φαντασια,εμμονη.Θελω να πιστευω πως συνεβαινε αυτο γιατι πραγματικα διαβασαμε το ποσο λαθος τον επαιζε η Ρεαλ και ηταν και σε φοβερη κατασταση.Γενικως παντως ηταν κατι που δεν μου αρεσε(ανεξαρτητα που επιανε για ενα χρονικο διαστημα).
    4)Poss 75.Eιναι οι κατοχες και μια ενδειξη του ρυθμου που νομιζω καμια ομαδα δεν επεβαλε.Σχετικα παντως γρηγορο παιχνιδι ομως φανηκε κατα στιγμες και εμεις να το επιδειωκουμε.Αν ηταν πιο μικρο(π.χ. 71)ισως μας βοηθουσε περισσοτερο...φανηκε μαλλον παντως να ειμαστε σαφως σε πιο γρηγορο ρυθμο απο περυσι για παραδειγμα.
    Τελος θα ηθελα πλα να πω για τον Ουκιτς,που οντως ηταν αχρωμος,το οτι 0 λαθη σε 30 λεπτα μαλλον δειχνουν το ποσο εξω απο το παιχνιδι ηταν(και απλα κατεβαζε την μπαλα)παρα οτι ηταν ''οικονομικος''.Ομως για να τον υπερασπιστω νομιζω πως και το συστημα και ο τροπος της ομαδας δεν του εδιναν τα plays που θα το διευκολυναν να παιξει στα δυνατα του σημεια(slashing).Eπισης θελουμε δουλεια στο ποσταρισμα,οι αποστασεις θα πρεπει να βελτιωθουν οταν ποσταρει καποιο απο τα ψηλα μας γκαρντ ωστε να δημιουργειται πλεονεκτημα,αλλιως ειναι δωρο αδωρο και καταληγουμε σε κακιες επιλογες(οπως στην ταπα του Ντρειπερ σκαρτο 1,80m, στον Ουκιτς.Δεν το εχω χωνεψει ακομα).
    Με το χρονο παντως πιστευω θα βελτιωθουμε και ειμαι αισιοδοξος.Ειναι Π Ο Λ Υ νωρις ακομα στη χρονια.

    Υ.Γ.Μας εριξε κουβα η Μπαρτσα για 1 ποντο ενω το ματς ητραν για ολο το παιχνιδι στο +20.Α ρε Σαρας...Ευτυχως νικησε η Μπεσικτας και ρεφαραμε λιγο.Τζιμ συνεχισε την τελεια δουλεια στο καλυτερο μπασκετικο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο κατ'αρχήν σε ευχαριστώ. Πολύ ενδιαφέροντα τα στατιστικά στοιχεία σου. Είναι υπό σκέψη να ξεκινήσουμε να δίνουμε προγνωστικά και στο στοίχημα ώστε να κουβαδιαζόμαστε μαζί..

      Διαγραφή
  47. Γράφω κάτι εντελώς άσχετο με το θέμα, έτσι για να πέσουν οι τόνοι, ίσως σταθεί και αφορμή για ανάρτηση του Τζιμ για ένα θέμα πιο "ουδέτερο"...μετά από πολλά χρόνια (ίσως και ποτέ), υπάρχουν 15+ Έλληνες από την αρχή της χρονιάς με ρόλο στην ομάδα τους από σημαντικό δευτερεύοντα μέχρι εξόχως πρωταγωνιστικό και σε άριστες ηλικίες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το ευρωπαικό του 2013, και γαμώ τα ρόστερ θα έχουμε, γρίφος ο προπονητής...μήπως να κατέβει ο Μπαρτζώκας με το Πεδουλάκη; Xoxoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θα τρελαθούμε εδώ μέσα...ο ένας γράφει ότι ο μοναδικός πραγματικά paint dominant παίκτης της Ευρώπης σήμερα είναι περίπου άχρηστος και χαμένο κορμί, ενώ ο άλλος γράφει για την SUPER (!!!) ευνοϊκή διαιτησία στο ματς Ρεάλ-ΠΑΟ μνημονεύοντας το Λάκοβιτς (ΠΟΙΟΝ ?)...για να μας πει τι ? Μήπως τελικά θέλει να μας πει ότι το '96 ήταν άδικο και ότι τα 6 αστέρια τα χρωστάμε στον Βασιλακόπουλο ?!?!

    Όσοι έχουμε παίξει μπάσκετ, έστω και στην ΕΣΚΑΝΑ, ξέρουμε και βλέπουμε πότε και πως βοηθάνε οι διαιτητές στο μπάσκετ...και προχθές μόνο τον ΠΑΟ δεν ήθελαν να βοηθήσουν...

    Ήμαρτον και έλεος επιτέλους...θα ξεχάσουμε και το -όποιο- basket ξέρουμε με μερικούς εδώ μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γεια χαρά και πάλι...

    Από ότι είδα, μια απλή αναφορά στη διαιτησία του αγώνα Ρεάλ-Παο ακούμπησε πολλές ευαίσθητες χορδές.

    Σέβομαι απόλυτα την άποψη-κανόνα του ιδιοκτήτη του blog Jim, και θα θεωρήσω ο ίδιος άκαιρο το σχόλιο μου, χωρίς να σημαίνει ότι το ανασκευάζω.

    Επειδή πάντως το θέμα πήρε προεκτάσεις μεγαλύτερες από ότι έχριζε η αναφορά μου θα ξαναγράψω κάτι που φαίνεται πέρασε απαρατήρητο από πολλά μάτια.

    «Δεν το λέω για να προσβάλω κάποιον φίλο του Παο. Και οι καλές και οι κακές διαιτησίες είναι εντός προγράμματος.»



    Ένα ακόμα πράγμα που θέλω να προσθέσω είναι ότι ακόμα κι αν η άποψή μου φαντάζει σε κάποιους λάθος/τρελή/ηλίθια, είναι μια άποψη που δεν προσβάλει και δε θίγει κανέναν. Ούτε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς τύπου "μπαγασάκο" χρησιμοποιώ, ούτε προτρέπω άλλους χρήστες να μη διαβάζουν τα σχόλια οποιουδήποτε. Και για να είμαι σαφής, δεν προτίθεμαι να απαντήσω σε τέτοιες πρακτικές.


    Ευχαριστώ πολύ και τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει να διαβαζω αυτο μπλογκ, χωρις να εχω γραψει κατι μεχρι τωρα. Η αντιπαραθεση ΟΣΦΠ-ΠΑΟ με αφηνει αδιαφορο.
      Αλλα οτι και να λες, τρολλαρεις. Ειτε το κανεις φανερα ειτε οχι καθε ποστ σου προσπαθει να προκαλεσει. Το σοβαροφανες περιτυλιγμα δεν μπορει να κρυψει τις προθεσεις σου, εχω δει πολλους σαν εσενα να χαλανε την ωραια ατμοσφαιρα σε ομορφα μπλογκ. Ισως θα ηταν προτιμοτερο να αποκαλουσες καποιο "μπαγασακο", θα ηταν πιο εντιμο για τις προθεσεις σου.
      Μη μας περνας για ηλιθιους σε παρακαλω.

      Διαγραφή
  50. jim βαλε like και unlike ετσι για να μην μπαινουμε στον πειρασμο να ερχομαστε σε αντιπαραθεση με αντιθετες αποψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ο Σοφο μπορει να ειναι dominant αλλα δεν ειναι game changer (πετκοβιτς-σκολα κλπ). το γιατι το εξηγησαν τα παιδια λιγο η πολυ(κακος ριμπαουντερ, κακιστος στις βοηθειες, μονοδιαστατατο επιθετικο παιχνιδι) φετος ειναι ισως η τελευταια του ευκαιρια. μου αρεσε που πλεον περιμενει το double team για να σπασει την μπαλα. δυστηχως για καποιον που ειναι σκακιστης (ναι ο σοφο επαιζε σκακι) δεν το διαβαζει το παιχνιδι, το κορμι του ειναι και η ευλογια του και η καταρα εκπληκτικο παιχνιδι με πλατη παντελη ελειψη οποιασδηποτε αλλης επιθετικης εκφρασης.θα ηθελα να τον δω να παιζει και με προσωπο απο τα 4-5 μετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το έχουμε πει, ότι αν ο Σόφο είχε τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε όλοι ότι του λείπουν, δεν θα έπαιζε -σχεδόν ποτέ- Ελλάδα και Ευρώπη. Λες και δεν είχαν μάθει όλοι οι καλοί scouters για το θηρίο που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα από όταν ήταν στο Λύκειο 16 χρονών (draft το '03) και τα κάνει όλα σωστά.

      Δεν είναι game changer με τη λογική που δεν ήταν ο Shaq ? Βέβαια ο Shaq ήταν και λίγο Στόγιαν στην άμυνα, υπήρχε dead zone στα 3 μέτρα τριγύρω του :-). Αλλά έτσι και αλλιώς από αυτούς τους παίκτες θες είτε απόλυτο black-out των αντιπάλων στην άμυνα (Στόγιαν) είτε 15-20 πόντους και απόλυτο domination στην επίθεση του στυλ "θα τους βάλω θες-δε θες...".

      Άρα ναι, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ματς που έχουν στραβώσει ή έχεις κολλήσει -κυρίως- επιθετικά, ο Σόφο μπορεί να αλλάξει τη ροή τους, όπως και ήδη έκανε με την Ρεάλ στο 2ο 10λεπτο. Ή μπορεί να σου δώσει ένα καλό head-start διαφοράς, την οποία μια έμπειρη ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως βάση για να πάρει το παιχνίδι.

      Αν μπορεί να είναι συνεπής, αυτό είναι άλλη ιστορία...

      Διαγραφή
  52. jim το σαιτ σου δειχνει οτι εχει προβλημα,βγαζει στα αγγλικα οτι δεν υπαρχει το hoopfellas μηπως σε εχουν μπλοκαρει??εγω μπηκα απο παλαιοτερη αναρτηση που μου βγαλε ο υπολογοστης μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. No site configured at this address αυτο βγαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τσέκαρα κομπλέ είμαστε, κανένα πρόβλημα. Ξαναπροσπάθησε..

      Διαγραφή
  54. Εγω δεν μπαινω απο την αρχικη,δεν πειραζει αφου δεν εχετε προβλημα εσεις καποια στιγμη θα μπω και στην αρχικη σελιδα.Θα χω διαβασμα μπολικο αυριο και ας μην καταλαβαινω γρι χεχεχε!!!(γυναικα ειμαι)κικιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα δε καταλάβαινες δε θα διάβαζες.. Δοκίμασε να αλλάξεις περιηγητή. Τσεκάρισε το και ξαναπές μου αύριο. Με όσους μίλησε είναι κομπλέ.

      Διαγραφή
  55. JIM θα μπορουσε να παρει ο ΠΑΟ TON ΚΡΙΣΤΜΑΣ που κοπηκε απο το ΝΒΑ και καποιον αλλον ψηλο στη θεση του STRONG οπως τον Μasey;

    ΑπάντησηΔιαγραφή