Athlenda

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

WELCOME TO EARTH..



Η Ζαλγκίρις του Χουάν Πλάθα προσγείωσε ανώμαλα τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον σκληρό κόσμο της Ευρωλίγκας με σπουδαία νίκη μέσα στο Φάληρο. Πολύ καλό μπάσκετ από τους Λιθουανούς που γίνονται πλέον φαβορί στον όμιλο. . Θέμα με τον Τζόυ Ντόρσεη.




Νομίζω ότι όλοι περίμεναν ένα δύσκολο ματς, μετά την νίκη στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο performance ξεκίνημα της διοργάνωσης, αλλά σε καμία περίπτωση την αποκαρδιωτική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο Ολυμπιακός «έσβησε» στο παρκέ του ΣΕΦ. Αυτό δεν ήταν ηχηρό χαστούκι αλλά κροσέ και άπερκατ μαζί..


Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν έχει ξεκάθαρες αδυναμίες και πολλά κομμάτια να δουλέψει. Προκαλεί εντύπωση όμως ότι υστερεί σημαντικά σε τομείς που πέρυσι για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, αποτελούσαν τα δυνατά του όπλα στη φαρέτρα. Τρανζίσιον επίθεση, άμυνα (ειδικά στο ζωγραφιστό), ριμπάουντ. Η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε stroke, αυτό είναι φανερό, και ήρθε καλά διαβασμένη στον Πειραιά. Άργησε να «πατήσει» στο γήπεδο αλλά γρήγορα διάβασε την επίθεση των ερυθρολεύκων, βελτίωσε την άμυνα της και προσαρμόστηκε άμεσα. Οι 39 πόντοι που δέχθηκαν οι Λιθουανοί στο πρώτο μισό φαινόντουσαν αλήθεια αρκετοί για την προσπάθεια που είχαν καταβάλλει οι παίκτες του Πλάθα. Φαινόταν μάλιστα ότι εάν περιόριζαν τα λάθη τους (11) και τελείωναν πιο αποτελεσματικά τις φάσεις μέσα στο καλάθι, θα είχαν μεγάλη τύχη απέναντι στον Ολυμπιακό.


Η ομάδα του Πλάθα πέτυχε στους βασικούς άξονες του πλάνου της (χαμηλό αριθμό επιθέσεων, ριμπάουντ, Σπανούλης) παίζοντας κοντρολαρισμένο μπάσκετ-παράσημο (στο πέτο του Ισπανού κόουτς) για Λιθουανική ομάδα. Τη βοηθά και το ρόστερ της φέτος. Ξεκίνησε με τον Λαφαγιέτ στον Σπανούλη κάνοντας “focus” στο «να βγάλουμε τη μπάλα από τα χέρια του ηγέτη των ερυθρολεύκων», κάτω υπό καθεστώς πίεσης και χωρίς προϋποθέσεις για καλές πάσες που θα μετατραπούν σε ανοιχτά σουτ. Σε κάθε pickn roll των ερυθρολεύκων με τον Σπανούλη, ο ψηλός του Πλάθα έβγαινε δυναμικά πάνω στον Έλληνα γκαρντ αλλά με τη μορφή περισσότερο παγίδας παρά hedge out (αμυνόταν μέχρι να βγεί η μπάλα από του χέρια του) με τον Kill Bill να γράφει μόλις 6 προσπάθειες (συν 6 βολές) και 6 λάθη (6 6 6, αγιασμό επειγόντως!) με κακή αναλογία (για μια ακόμα φορά) λαθών/ασσιστς. Δεν είναι ψέμα ότι ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν μοιάζει πολύ «Σπανουλοκεντρικός» ξεχνώντας ότι πέρυσι νίκησε πατώντας πάνω στην αντίθετη φιλοσοφία. Όπλο σε αυτή τη στρατηγική των Λιθουανών ήταν τα μακρά του άκρα και η ικανότητα του Ντάρντεν να παίζει ως λίμπερο στη weak side ελέγχοντας με το πολύ καλό αθλητικό του πακέτο τις ενδεχόμενες πάσες για μετακίνηση της μπάλας από τη μια πλευρά στην άλλη.  Κάπως έτσι ο Σπανούλης προσπάθησε αρκετές φορές να σπάσει νωρίς την παγίδα περνώντας με ντρίμπλα ανάμεσα στους δύο αμυνόμενους, αλλά είπαμε οι Λιθουανοί το διάβασαν νωρίς και στον Τζάαμπερ (ένας από τους παίκτες με τα πιο έτοιμα χέρια, χρόνια στην Ευρώπη) αυτά δεν περνούν.. Οι γηπεδούχοι –και αυτό είναι σημαντικό στον τρόπο που επιτίθενται σαν ομάδα- δεν πήραν καθόλου σουτ από το «4»  (1/8 τρ. Οι Πρίντεζης-Άντιτς) κομμάτι το οποίο αποτελούσε κρυφό όπλο στη φαρέτρα τους. Κάπως έτσι ελαχιστοποιήθηκαν τα –αρχικά αποτελεσματικά- plays με τους δύο ψηλούς να ανεβαίνουν στη γραμμή του τριπόντου ώστε να αδειάσει η ρακέτα για τον Σπανούλη..


Στοιχείο δεύτερο. Όπως και εναντίον του Παναθηναϊκού οι ερυθρόλευκοι αντιμετώ πισαν σημαντικό πρόβλημα με το aggressiveness του αντιπάλου στο επιθετικό ριμπάουντ. Μάλιστα σήμερα αντιμετώπισαν μια φροντκόρτ, ναι μεν με μακριά άκρα και ψηλά κορμιά αλλά λιγότερο αθλητική από τη δική τους. Αυτό σημαίνει ότι έχασαν θέσεις, έτρεξαν και έσπρωξαν λιγότερο, σίγουρα απουσία ανάλογης θέλησης και ομαδικότητας. 13 επιθετικά έδωσε η ελληνική ομάδα (14 στο ΟΑΚΑ αν θυμάμαι καλά..).


Στοιχείο τρίτο. Η άμυνα συνολικά αλλά και στο ζωγραφιστό ήταν αποκαρδιωτική. Δεν κατηγορώ τους ψηλούς. Είναι θέμα όλης της ομάδας το πόσο εύκολα έβαζε η Ζαλγκίρις τη μπάλα μέσα και την τοποθετούσε σε θέση βολής, είτε από cuts (o Kαουκένας είναι μάστορας) είτε με high low ή καθαρό post παιχνίδι. Αν θέλετε τη γνώμη μου, οι 79 πόντοι που σκόραραν οι Λιθουανοί ήταν λίγοι με γνώμονα τις προϋποθέσεις που επιτέθηκαν και τα σημεία που σούταραν). Ο Ολυμπιακός φαινόταν να παίζει άμυνα «επίδειξης» πιέζοντας ψηλά με τα γκαρντ , και όχι «ουσίας» μιας και πίσω από την πρώτη γραμμή άμυνας δε λειτούργησε τίποτα, γι’αυτό και  η ομάδα του Πλάθα έβαζε τη μπάλα τόσο εύκολα μέσα ή μπούκαρε εν ψυχρώ από την strong side και έβρισκε πόντους. Όταν μπήκαν και τα περιφερειακά σουτ (τον Πόποβιτς δεν τον αφήνεις ούτε μια φορά στα 40 λεπτά να κοιτάξει το καλάθι στις δύο πρώτες ντρίμπλες μετά το σκριν, είναι Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Ο !! ) έπεσε και το τελευταίο οχηρό.

Στοιχείο τέταρτο (και πολύ φαρμακερό..). Τα λάθη. Αν μέτρησα καλά ο Ολυμπιακός έκανε 14 (!!!) στο δεύτερο ημίχρονο. Σε πολλά από αυτά ήταν φανερό ότι είχε χάσει το μυαλό του, δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί απέναντι σε μια ομάδα που είχε ανεβάσει την απόδοση της και προσπαθούσε να κυριαρχήσει. Υπήρχε κούραση, ναι. Αν εξαιρέσεις τον Μάντζαρη και τον Χάινς που έδωσαν πολλές μάχες (οι δύο τους είναι οι μόνοι που έχουν ατομικά ανοδική πορεία σε σχέση με πέρυσι) οι υπόλοιποι έμοιαζαν σβηστοί.. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «σκληροτράχηλος» Ολυμπιακός έκανε 18 φάουλ ενώ με τη μορφή του παιχνιδιού θα έπρεπε (για την αξιοπρέπεια του, λέω εγώ) να κάνει τουλάχιστον 10 ακόμα.. Agressiveness? Τι είναι αυτό..?

Ένα μέρος του προβλήματος –από την αρχή της σεζόν- είναι και ο Τζόυ Ντόρσεη. Άσχετα με το θέμα που δημιουργήθηκε με τοIm done..” στα αποδυτήρια, το οποίο μπορεί να ήταν προϊόν εκνευρισμού  (με τις δηλώσεις του Μπαρτζώκα όμως να δείχνουν υπόβαθρο) ο Αμερικανός δεν δείχνει την ίδια διάθεση (ίσως να παίζει ρόλο το προσωπικό του πρόβλημα για το οποίο είχε γίνει θέμα λίγο καιρό πριν) και σε μια ομάδα η οποία δε λειτουργεί τόσο σωστά και πειθαρχημένα (όπως ξεκίνησε να το κάνει η περυσινή από τη στιγμή που μπήκε ο Ντόρσεη) φαίνονται τρανταχτά και οι δικές του αδυναμίες. Μένει να δούμε πως θα το χειριστεί η διοίκηση και αν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει πράγματα η ομάδα από τον Αμερικανό φέτος, με τις παρούσες συνθήκες.


Η Ζαλγκίρις αξίζει συγχαρητήρια. Ήρθε, έπαιξε το μπάσκετ της, πίστεψε και δικαιώθηκε πανηγυρικά  Οι Καουκένας-Κσιστόφ έχουν αλλάξει το mentality των Λιθουανών, όπως και ο κόουτς Πλάθα, που προσπαθεί να περάσει μεγαλύτερη δόση σκέψης στο DNA τους (γι’αυτό δε δίστασε να πουλήσει και τον Καλνιέτις). Σήμερα πήρε πολύ σπουδαίο παιχνίδι από τα πόιντ γκαρντ της και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το pass first style του Λαφαγιέτ και το καθαρό μυαλό του,  αποτελεί τον «απόλυτο εξισορροπιστή»  μιας versatile επίθεσης με πολύ βάθος.  Ένα λάθος γράψανε τα δύο πόιντ της (και κύριοι δημιουργοί της) σε 40’.. Κάποια στιγμή ίσως ξεφουσκώσει, όμως μέχρι τώρα δείχνει ότι δουλεύει σε σωστές βάσεις και εάν ο Ρομανώφ αφήσει τις παρεμβάσεις, οι Λιθουανοί μπορούν να έχουν πολύ καλή προοπτική στη διοργάνωση..

129 σχόλια:

  1. Jim καλησπερα tony montana εδω.Ειμαι Ολυμπιακος απο οσο θυμαμαι τον εαυτο παρολαυτα θα προσπαθησω να ειμαι οσο αντικειμενικος γινεται.Σημερα ειδα μια ομαδα χορτασμενη προτου καν μπει στο top 16.Μια ομαδα η οποια με βαση την περυσινη αποδοση της δεν διακιολογει την φετινη λογω κορμου.Περα απο το καταφανες προβλημα στην ομαδα ενα απο τα στοιχεια του ολυμπιακου που πλασαρε πρωτο στην Ευρωπη περυσι.το off.rebound εχει παει νησια κειμαν.Το μηδαμινο παιχνιδι στην ρακετα το οποιο περυσι συγκαλυφτηκε απο την σκυλισια αμυνα που θα ζηλευαν και οι bad boys του detroit ειδα εναν Ολυμπιακο να περιμενει δημιουργια και εκτελεση απο τον σπανουλη το οποιο ειναι σημαδουρα για τους αντι[πλαους προπονητες καθως οπως ανεφερες ειτε me hedge out ειτε με πιεση στην μπαλα η ακομα και με deny defense ο ολυμπιακος εμοιαζε πιο πορβελψιμος και απο ταινια της βουγιουκλακη.ξαιρετικο κοουτσαρισμα απο τον Πλαθα εν αντιθεσει με τον Μπαρτζωκα ο οποιος φαινεται οτι στα αποδυτηρια τους μιλαει στον πληθυντικο!Ημαρτον ειναι δυνατον μια ομαδα κατα κανονα πιο δεμενη απο τον ανταγωνισμο να περιφερεται στο παρκε χωρις πλανο,να χανει 3 επιθετικα ριμπαουντ στην σειρα και να δεχεται πικ ενα ρολ η πικ εν ποπ τοσο ευκολα που αναρωτιεσαι περα απο τα ατομικα μαρακρισματα τι στο δι...ο υπαρχεις στην καρδια της ρακετας!Ευχαριστω jim and keep Impressing pal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά συνάδελφε.. Ωραία τα λες.. Εστιάσαμε στο ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν μετατρέψει συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού που πέρυσι αποτελούσαν το βαρύ χαρτί τους σε μειονεκτήματα. Θυμάσαι τι γράφαμε το καλοκαίρι? Ότι θέλουμε να δούμε πολλούς από τους παίκτες της ομάδας όταν αυτή δεν θα είναι σε stroke..?

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Jim!
    Πρώτον, το μπάσκετ το βλέπεις, δεν το κοιτάς. Μικρός, έβλεπα μία ματσάρα και μετά έτρεχα στη μπασκέτα μου. Κάτι παρόμοιο παθαίνω και όταν σε διαβάζω… Δεύτερον και δυστυχώς πολύ πιο σπάνιο, ξέρεις και να γράφεις. Σημαντικό! Ήταν απλά μία επίθεση εκτίμησης αντί εισαγωγής. :Ρ

    Τα είπες όλα... Και επειδή σε παρακολουθώ από το καλοκαίρι και διάβαζα χωρίς να ξέρω κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι απόψεις σου, μπορώ να πω πλέον ότι μου έχεις βάλει τα γυαλιά. Πέρα από τα παιχτάκια σου τα οποία τιμώ στο fantasy (θα επανέλθω κάποια κατάλληλη στιγμή), έπαθα πλάκα με τον Πλάθα (τα έλεγες αλλά δε σε πίστευα)! Στη Ζαλγκίρις δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα το (καλό) υλικό της (Ντάρντεν καλή περίπτωση), αλλά έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, από αυτό που παίζουν οι ομάδες που έχουν προπονητή. Μπράβο του.

    Ο ΟΣΦΠ σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες φέτος παίζει στον αυτόματο με προπονητή τον μεγάλο Σπανούλη. Πιστεύω πολύ όμως στη χημεία του υλικού του και χρειάζεται ένα σοκ για να πάρει μπρος το Δεκέμβρη, με ή χωρίς Μπαρτζώκα. Φυσικά δε μιλάμε για ευρωπαϊκό, αυτά δε γίνονται εφόσον δεν κατάφερε ο Ομπράντοβιτς το repeat. Πάντως αν φύγει ο Ντόρσευ και πάρει Κρίστμας συν post ψηλό (διάβασα Καβαλιεράτο) χαλάει υπερβολικά η χημεία... Εννοείται ότι αυτός ο ψηλός είναι απαραίτητος και ο Ντόρσευ πρέπει να φύγει. Αν και ήταν ο αγαπημένος μου παίχτης του περσινού ΟΣΦΠ και 100% ο παίχτης που άλλαξε τα πάντα στο παρκέ, ήταν πολύ σοφός ο Ντούντα που εισηγήθηκε (λένε) να φύγει και όλοι απορούσαμε.

    Νομίζω όμως ότι ο εξαιρετικός Κρίστμας δε χωράει με κανέναν τρόπο σε αυτό το rotation που ήδη πασχίζει να καλοκαρδίσει 12 παίχτες που όλοι φέτος θέλουν να κάνουν ατομικά ένα βήμα παραπάνω από πέρσι. Όχι από κακό (πχ για λεφτά ή μεταγραφή), αλλά είναι όλοι στη φάση που θέλουν από τον εαυτό τους να το κάνουν και το θέλουν και πιο εύκολα, μετά το πάτημα στην κορυφή. Αυτό θα είναι και το βασικό πρόβλημα της ομάδας φέτος (Ντόρσευ ο πρώτος) και η πρόκληση δεν πέφτει στον "σοφό" αλλά στον Μπαρτζώκα που μέχρι τώρα με απογοητεύει. Χρειάζεται πολλή υπομονή στις ήττες που θα ξαναέρθουν (τα κρύα βράδια που έλεγες…), κυρίως από τον κόσμο. Ο ΟΣΦΠ δεν έγινε υπερομάδα μετά την κούπα (όπως πιστεύουν), πρέπει να ξαναβρεί τα όπλα του σταδιακά. Βασικά να βρει την πείνα του, τα άλλα θα έρθουν. Ο Ομπράντοβιτς δε μας έμαθε μόνο μπάσκετ στην Ελλάδα, μας έμαθε να σκεφτόμαστε. Το ΚΙΝΗΤΡΟ κουνάει και βουνά... Και το λέω γενικότατα.

    # Bertrand Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε και σ'ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρουσες πραγματικά οι απόψεις. Λες το σοκ που χρειάζεται να είναι η ενδεχόμενη αποχώρηση Ντόρσεη? Το σκέφτομαι από χθές..

      Διαγραφή
    2. Το σοκ πρέπει να κάνει όλους τους υπόλοιπους να νιώσουν ότι τώρα δύσκολα θα τα καταφέρουν όπως πέρσι. Χρειάζεται μία ένεση ανασφάλειας. Έτσι θα αρχίσουν μέσα από τη συνέργεια να βγάζουν πάνω από το 100% τους ατομικά και θα γίνουν ομάδα. Ας πούμε φαντάσου πώς θα έπαιζαν όλοι αν έφευγε ο Σπανούλης (λέμε ένα ενδεικτικό τρελό παράδειγμα). Δεν ξέρω αν η φυγή του Ντόρσευ αρκεί (ή του Μπαρτζώκα ίσως αργότερα), αλλά πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ο "αποκεφαλισμός" βασικού περσινού παίχτη, που ενέχει και τον παραδειγματισμό που πάντα πιάνει σαν τρικ ηγεσίας για συσπείρωση και κίνητρο. Οπότε κι εγώ σκέφτομαι πως μπορεί να αποδειχτεί τεράστιο δώρο (και στο τέλειο timing, σημαντικό) το παράπτωμα του (σπάνιου αμυντικού για Ευρώπη) Ντόρσευ. Θα ξεβολευτούν όλοι ειδικά στην άμυνα και θα ενωθούν ξανά. Εξαιρετικά εύστοχο το σχόλιό σου για την "άμυνα επίδειξης", με τρύπες πίσω. Επίσης υπάρχει και ο Μαυροειδής με το μεγάλο κίνητρο και αν δεν πέσει στην παγίδα "ευκαιρία Κρίστμας" μπορεί να προσθέσει έναν post ψηλό που θα αλλάξει πολύ τον τρόπο δημιουργίας στην ("Σπανουλοκεντρική") επίθεση, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του αντίπαλου προπονητή (ο Ομπράντοβιτς πάντα έλεγε δεν κοιτάμε πώς θα μαρκάρουμε αυτούς που σκοράρουν, κοιτάμε αυτούς που δημιουργούν). Μεγάλη παγίδα το «έμεινε η ίδια ομάδα που πήρε το Ευρωπαϊκό και ενισχύθηκε επιπλέον», και είναι πολύ τυχεροί που δεν ξεκίνησαν τρένο φέτος… Όλα εξαρτώνται από το μυαλό… Ευχαριστώ και περιμένουμε τα σημερινά σου.

      # Bertrand Russell

      Διαγραφή
  3. πολυ ωραιο αρθρο για πολλοστη φορα ευγε!
    ο ολυμπιακος ειναι ξεκαθαρο οτι εχει φτιαχτει για να τρεχει.ο Μπαρτζωκας πρεπει να το παρει αλλιως...πλυν Σπαν δεν βλεπω καποια σταθερα στο παιχνιδι του ο οσφπ στο σετ παιχνιδι...για να παιξεις σετ παιχνιδι θες και αλλους παιχταραδες η πολυ υπομονη και χρονο δεν αρκει μονο η αμυνα.επιθετικο πλανο μηδεν...(πλυν σπαν με πκ εν ρολ,αισολεσιον κ.α).ειναι ξεκαθαρο οτι μολις βγαινει ο σπαν γινετε του κουτρουλη ο γαμος...Περιπου το ιδιο συμβαινει και στον παο με μητσο με την διαφορα οτι ειναι καινουργια ομαδα και ειναι λογικο το αποτελεσμα.
    Σιγουρα και οι δυο ελληνικες ομαδες μετετοια ροστερ θελουν πολυ υπομονη.
    υγ1 πολυ καλη ομαδα η ζαλγκιρις μου εβγαλε τα ματια καλοδουλεμενη, ακομα και ο Ποποβιτς αλλος παιχτης μπραβο ο... πλαθα...!!!!
    υγ2 υπομονη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Thanks φίλε, να'σαι καλά.. Υπομονή όπως είπες, πάνω από όλα. Και ο Πόποβιτς δεν είναι τόσο διαφορετικός παίκτης.. Απλά τον βλέπεις μέσα σε ένα διαφορετικό σύνολο..

      Διαγραφή
  4. Η πλάκα είναι ότι ο Dorsey έχει δίκιο. Κάποιοι την είδαν παικταράδες και δεν θέλουν να παίξουν άμυνα. Επίσης που είναι εκείνες οι ωραίες περσινές πάσες του Σπανούλη στον Joey; Δίκιο ξεδίκιο βέβαια δεν μπορεί πλέον να μείνει ο Joeye. Εκτός αν φύγει ο Μπαρτζώκας, που ούτε κι αυτό θα ναι καλό για τα αποδυτήρια. Γενικά όποιον παίκτη και να πάρει ο Ολυμπιακός αν δεν αλλάξει αυτή η κωλοπαιδαρίστικη συμπεριφορά εκ μέρους των παικτών του, δεν θα δει ούτε το top 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρ' ότι παναθηναικός θα ήθελα να σου παραθέσω ένα επιχείρημα ως προς την τελευταία γραμμή της ανάρτησής σου με την οποία και συμφωνώ .

      οι ίδιοι παίκτες ήταν στην ομάδα και πέρυσι - πλην της προσθήκης περπε και μαυρο - και η συμπεριφορά στην οποία αναφέρεσαι ΔΕΝ υπήρχε !

      το τι άλλαξε ΚΑΙ σε εσας ΚΑΙ σε εμάς είναι γνωστό

      οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ - και προπονητες - ντούντα και ζοτς κατάφερναν να επιβάλλουν την άποψή τους σε όλες τις εκφάνσεις του παιχνιδιού χωρίς να ανοίγει ρουθούνι γιατί έχουν την αποδοχή και τον σεβασμό όλων ... παικτών , προπονητών , παραγόντων .

      πως να το κάνει αυτό ο (κάθε) μπαρτζώκας ή πεδουλάκης ;

      θα δούμε και άλλα τέτοια ωραία κατα την διάρκεια της χρονιάς και ο θεός να με βγάλει ψεύτη αλλά μόνο μπάσκετ δεν θα δούμε από τους 2 "αιώνιους" φέτος , όχι μόνο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αλλά και στην euroleague.

      ναι , ξέρω ... θα τα ακούσω ότι έχουμε περιθώριο βελτίωσης κ.λ.π.
      και πράγματι έχουμε !
      αλλά ΟΜΑΔΑ θα αργήσουμε να γίνουμε !!!
      και όσο πιό γρήγορα το καταλάβουμε εμείς που αγαπάμε τις ομάδες μας για αυτό που μας προσφέρουν (θέαμα/ευχαρίστηση)τόσο το καλλίτερο

      η νύχτα δεν είναι και πολύ μακρυά
      θα δούμε και εμεις τι θα κάνουμε σήμερα
      αλλά εσείς ξεκάθαρα ΕΧΕΤΕ θέμα ΚΑΙ εξωαγωνιστικό

      Διαγραφή
    2. O ΠΑΟ σ' αυτό έχει πλεονέκτημα, γιατί ξεκινάει σαν underdog και αυτό από μόνο του προκαλεί συσπείρωση και μείωση της γκρίνιας. Επίσης είναι πολύ φοβιστικός ο Άρτζι όταν γουρλώνει το μάτι.

      Διαγραφή
    3. xaxaxa οντως οταν γουρλωνει το ματι ειναι ολα τα λεφτα...

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι παιδιά μόνο το γουρλωμένο μάτι του Άρτζι !!! .. άλλο το ειδικό βάρος του Μήτσου και του Κώστα κι άλλο του Σπανούλη και του Μάντζαρη ... μην ξεχνάτε πως σε εμάς υπάρχει και ο Φράνκι.... παίχτες που έχουν μια μακρά καταξίωση και πορεία και όχι μια φωτοβολίδα μιας χρονιάς.... όταν μιλάει ο 3D σωπαίνει και ο Άρτζι ακόμα τι να λέμε τώρα. Θυμηθείτε σε μια συνέντευξη του Πάνκο που τον ρώτησαν γιατί δε σουτάρει και είπε πως όταν ο αρχηγός δείχνεί ένα σύστημα το ακολουθούν μέχρι τέλους ακόμα και αν κάποιος στο ενδιάμεσο της επίθεσης βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για κάτι άλλο.
      Ναταλία

      Διαγραφή
    5. Μη σε στενοχωρήσω, αλλά ο 3D σωπαίνει γενικώς, λόγω χαρακτήρα. Όσο γι' αυτό που λέει ο Πάνκο είναι τελείως λάθος και κυρίως είναι τελείως εκτός λογικής Παναθηναϊκού (εννοώ λογικής Ομπράντοβιτς).

      Το σύστημα είναι μεν ιερό, αλλά δεν είναι μονόδρομος, είναι ο τρόπος να προκύψουν καταστάσεις. Πολύ απλά, όταν ο παίκτης είναι ανοικτός σε θέση που την έχει, πρέπει να παίρνει την προσπάθεια και την ευθύνη.

      Ο Πάνκο περιγράφει ένα μπάσκετ για ευθυνόφοβους, για δεύτερους, για χέστες ουσιαστικά. Είμαι βέβαιος ότι ο RG δεν διδάσκει κάτι τέτοιο.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    6. Το σύστημα υπάρχει για να δημιουργεί καταστάσεις. Έτσι είναι.. Από τα πρώτα που διδάχθηκα.

      Διαγραφή
    7. Προφανώς και δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όταν το σύστημα έχει ήδη καταφέρει τα χαλάσει την αμυντική ισορροπία, ούτε το ελεύθερο σουτ αποτελεί a lifetime opportunity...από αυτή την άποψη ίσως έχει κάποιο point ο πανκο. Θυμηθείτε ποσά γκολ φάουλ η πόσες βολές κερδίζαμε όταν ο ελεύθερος παίκτης δεν σούταρε αλλά έκοβε μέσα.
      Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση είναι και θέμα χαρακτήρα του παίκτη, πχ Περπέρογλου η τσαρτσαρης, σε αντίθεση με Σάρας...

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στον δικό μας MVP.. Τζιμάρα keep walking! Η σελίδα σου άλλαξε την καθημερινότητα μας!

    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Θάνο, να είσαι καλά φίλε. Τις ευχές μου στους εορτάζοντες..

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Δημήτρη, συνέχισε να γράφεις να γουστάρουμε!

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά και καλά Τζιμ εάν όντως γιορτάζεις. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή η Ζαλγκιρις είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά... έχω δει και τα 3 ματς που έχει δώσει και είναι η μόνη ομάδα με προσανατολισμό στο γήπεδο. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία μπαρουτοκαπνισμένους και προπονητή με πλάνο οπότε τα αποτελέσματα της είναι αναμενόμενα.

    Μερικές παρατηρήσεις:
    1. Τα δεύτερα ημίχρονα του Ολυμπιακού είναι καταστροφικά. Με Παναθηναϊκό πέτυχε 24 πόντους εχθές 22. Η διαφορά είναι ότι εχθές η Ζαλγκιρις εκμεταλλεύτηκε το αβαντάζ που της έδωσε η καλή της άμυνα και επιτέθηκε ορθολογικά βάζοντας παράλληλα τα μεγάλα σουτ. Ο Ολυμπιακός όπως και με ΠΑΟ πελαγοδρομούσε και επιθετικά και αμυντικά στο 2ο ημίχρονο.
    2. Ο Μπαρτζωκας όπως και ο Πεδουλακης είναι πολύ καλοί προπονητές αλλά έχουν να αποδείξουν πολλά. Η πίεση αυτή τους αναγκάζει στο ίδιο λάθος. Το οποίο είναι ότι βασίζονται σε Διαμαντιδη και Σπανουλη. Ότι και να λέμε εκεί χαλάει το επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
    3. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού αλλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί απλά άλλο Ντουντα άλλο Μπαρτζωκας. Ποιος θα μίλαγε στο Ντουντα? Πέρυσι υπήρξαν στιγμές εάν θυμάστε που ο Σπανουλης έδειξε δυσφορία με τον Ντουντα... ανταλλάχτηκαν και εκφράσεις αλλά ως εκεί. O Ντουντα έλυσε το πρόβλημα στους κόλπους της ομάδας και ως εκεί. Φέτος όμως είναι διαφορετικά...ο εγωισμός του Σπανουλη είναι γνωστός, αυτός που θα ελέγξει τον εγωισμό του και θα το κάνει ατού της ομάδας είναι ακόμα άγνωστος... ίσως μόνο η διοίκηση! Θα μου πείτε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον Ντορσευ... εγώ πιστεύω οι η αιτία του κακού είναι άλλος.
    4. Περί Ντορσευ ο λόγος... εάν φύγει πολύ θα τον ήθελα στον ΠΑΟ και ας μην λύνει το επιθετικό πρόβλημα.
    5. Ο Παναθηναϊκός είναι πόλη πιθανών να αντιμετωπίσει παρόμοια εσωτερικά προβλήματα σαν αυτά που περιέγραψα παραπάνω. Ο Διαμαντιδης που δεν έχει ίχνος εγωισμού είναι πολύ πιθανών να χαλαλιστεί διότι δεν γίνεται να βγάζει αυτός τα καστανά από τη φωτιά συνέχεια...το βάρος που πέφτει επάνω του είναι τεράστιο. Και κατά την άποψή μου παρατήρησα μια δυσφορία εκ μέρους του στον αγώνα με Καντου και με Ολυμπιακό Με Ζελικο ήταν τελείως διαφορετικά...το βάρος το απορροφούσε ο ίδιος ο Ζελικο ή πολλές φορές ο Σαρας ή άλλοι παίκτες με προσωπικότητα.

    Αυτά για την ώρα και ας μην επικεντρώθηκα στο αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω ότι στον αθλητισμό το Α και το Ω είναι η ψυχολογία και το κλίμα σε μια ομάδα.

    Ευχαριστώ
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... πολύ πιθανόν...
      ...να χαλαστεί...

      Σορρυ μάγκες...
      Νίκος

      Διαγραφή
    2. Δύσκολο να χαλαστεί ο 3D γιατί είναι εντελώς άλλος χαρακτήρας........ ίσα ίσα που αυτή του η δυσφορία να αποτελέσει κίνητρο για την υπόλοιπη ομάδα ώστε να γίνουν καλύτεροι. Εγώ πιστεύω ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο εσωτερικό του ο ΠΑΟ γιατί υπάρχουν κι άλλα γρανάζια που επηρεάζουν την όλη ατμόσφαιρα...... Μάνος, Φράγκι. Όπως και να έχει ο χρόνος θα δείξει. Και κάτι τελευταίο... λίγο πιο εύστοχος να ήταν ο ΠΑΟ τωρα τα προβλήματα του Ολυμπιακού θα ήταν πολύ μεγαλύτερα. Ναταλία

      Διαγραφή
    3. Ναταλία μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... άλλωστε έγραψα ότι ο Διαμαντιδης (ΧΡΟΝΙΑ του ΠΟΛΛΑ) δεν έχει ίχνος εγωισμού αλλά από την άλλη δεν είναι λογικό να τραβάει αυτός μονάχα το κουπί. Αυτό εν μέρη συνέβαινε και πέρυσι αλλά ο Ζελικο είχε την ικανότητα να το διαχειρίζεται. Συμφωνώ επίσης ότι ο Μάνος και ο Φραγκίσκος έχουν ακριβώς αυτόν το ρόλο στην ομάδα και εάν χρειαστεί γνωρίζουν πως θα παρέμβουν. Απλά το συμπέρασμα μου είναι ότι προπονητικά οι Μπαρτωκας και Πεδουλακης μπορεί να είναι τέλειοι αλλά σε μια ομάδα δεν αρκεί μόνο αυτό! Το πακέτο το είχαν όπως και να το κάνουμε ο Ντουντα και ο Ζελικο!
      Νίκος

      Διαγραφή
    4. Εννοείται ότι το είχαν........ και ότι ουσιαστικά είναι εμφυτο έτσι για αυτό και πέτυχαν ίσως τόσο. Καλλιεργείτε όμως κιόλας....... και στο καλλιεργούν οι συνθήκες πίεσης και οι επιτυχίες. Αν πχ ο Μπαρτζώκας είχε πάρει το ευρωπαικό ποιος Ντόρσευ θα τολμούσε να τον αμφισβητήσει για τις επιλογές του ? Εγώ θέλω να τους στηρίξουμε και τους δύο και όχι μόνο από αυτούς από όλους τους Έλληνες προπονητές, να βγάλουμε τους δικούς μας Ζοτς και Ντούντα. Η κληρονομία και το know how υπάρχει............ Ναταλία

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ Νικόλα για τις ευχές σου.. Ο Διαμαντίδης (χρόνια του πολλά, σωστά..)είναι συνειδητοποιημένος φέτος ότι όλοι οι συμπαίκτες του στο τέλος των κλειστών ματς θα τον κοιτούν σαν τα παιδάκια τον "μπαμπά τους". Το ξέρει και μπορεί να το διαχειριστεί.

      Διαγραφή
  9. Τον αγώνα δεν τον είδα γιατί ήμουν στο ΟΑΚΑ (μιλάμε για το αυτογκόλ του αιώνα από τον Γιούρκα), αλλά βλέπω τα στατιστικά και εύκολα καταλαβαίνω γιατί κερδισε με τέτοια διαφορά η Ζαλγκίρις. Με σχεδόν 15 παραπάνω επιθέσεις λόγω των Rbs/Stls/TOs ΚΑΙ με καλύτερα ποσοστά σε %FG, εγώ παραξενεύομαι πως ακριβώς κατάφερε ο ΟΣΦΠ να είναι μπροστά στο ημίχρονο. Επίσης όλοι καταλαβαίνουμε -ξανά- γιατί δεν κέρδισε ο ΠΑΟ προχθές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν κερδισε ο ΠΑΟ προχθες??????

      Διαγραφή
    2. Φίλε εστιακέ,

      Ο ΠΑΟ δεν κέρδισε εχθές για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί ενώ κλείδωσε στο 2ο ημίχρονο αμυντικά τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε επιθετικά να το εκμεταλλευτεί. Σε αντίθεση με την Ζαλγκιρις που είχε καθαρό μυαλό επιτέθηκε ορθολογικά (ομαδικά) και έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ. Διαφωνείς?
      Νίκος

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω εν μερει...Εχεις απολυτο δικιο ως προς το στοιχειο του ομαδικού παιχνιδιου σε αμυνα και επιθεση, ωστόσο θεωρω οτι το αρχικο πλανο του ΠΑΟ - τηρουμενων των αναλογιων και των ειδικων συνθηκων (δηλ. ολοι αμυνα στον Σοφο) - τηρηθηκε, απλα δεν μπηκαν τα ελευθερα σουτ...Αν ειχε εναν "Ποποβιτς", εστω εναν Νικολας, πιστευω οτι το ματς θα ειχε διαφορετικη ροη..

      Εν τέλε, σε γενικες γραμμές θα συμφωνησω μαζι σου.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ επίσης... εάν έμπαιναν τα σουτ όταν έσπαγε την μπάλα ο Σοφο η άμυνα του Ολυμπιακού θα άνοιγε οπότε ο Σοφο θα έκανε ευκολότερα τη δουλειά του. Εντούτοις, εχθές η Ζαλγκιρις έβαλε μεγάλα σουτ με τον Ποποβιτς αλλά πέρασε τη μπάλα και στο ζωγραφιστό...σε γενικές γραμμές επιτέθηκε κατά την άποψη μου πολύ πιο ορθολογικά από ότι ο Παναθηναϊκός του 2ου ημιχρόνου στο ντέρμπι.
      Νίκος

      Υ.Γ Το εστιακός από που βγαίνει?

      Διαγραφή
    5. Οταν ημουν Φοιτητής (πριν καμια 10αρια χρόνια)εμενα σε Φοιτητικη Εστία (επαρχιώτης γαρ..)..Τα καλυτερα χρόνια της ζωης μου ισως..

      Διαγραφή
    6. Ο estiakos είναι απολύτως focused ;-) Το πλάνο της Ζαλγκίρις, απ'ότι κατάλαβα, δεν είχε και μεγάλη διαφορά από του ΠΑΟ. Από πλευράς στατιστικών (πλην %FG προφανώς) τα παιχνίδια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Και ο Σόφο έκανε αυτό που έπρεπε, και η κυκλοφορία ήταν καλή, και τα ελεύθερα σουτ βγήκαν. Απλά στον ΠΑΟ δεν μπήκαν κιόλας, ενώ χθες προφανώς μπήκαν (ή τουλάχιστον μπήκαν με καλύτερα ποσοστά από ότι του ΠΑΟ)....

      Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ο ΠΑΟ προχθές έκανε -πολλά- λάθος πράγματα στην επίθεση (πέραν των τελευταίων 2 λεπτών βεβαίως βεβαίως...), απλά τα ελεύθερα σουτ που βγήκαν δεν μπήκαν....

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Δημήτρη με υγεία και ότι επιθυμείς.Είσαι μακράν ο τοπ στη χώρα και πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα μπορείς να γράφεις στο χούπφελας γιατί σε βλέπω αλλού.Τουλάχιστον να σε διαβάζουμε κάπου καθημερινά.Ο Ολυμπιακός χρειάζεται Κρίστμας-Μπαπτίστα.Σουτέρ και πεντάρι με πλατη.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυχρονος Jim και ο,τι επιθυμεις! εμεις επιθυμουμε απλως να υπαρχει αυτο το blog /κοινοτητα μπασκετικης φιλοσοφιας(!),αλλα και ευθυνης & ρεαλισμου!
    Νικο, συμφωνω 100% με ο,τι εγραψες για τον Ολυμπ.Για τον Παναθηναικο,αυτη τη τη στιγμη ο,τι και να πει καποιος εξω θα πεσει' only time will tell.
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ για τον Ολυμπιακό τα έγραψες όλα. Στο μυαλό μου από την αρχή της κλήρωσης και της στελεχωσης των ρόστερ πίστευα ότι και για του δύο αιωνιόυς η πρόκριση θα είναι δύσκολη. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι και ίσως να είναι οι ισοβαθμίες. Μέχρι στιγμής χάνει δύο και ίσως και τρίτη(Κάχα). Έτσι δεδομένα θέλει δύο εκτός έδρας νίκες(Τσεντεβίτα και άλλη μία). Αν συνεχιστεί να σπάνε οι έδρες στον όμιλο τα πράγματα θα μπλέξουν και θα χρειαστεί υπέρβαση απο τον Νοέμβρη. Κατά τη γνώμη μου ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας για να σώσουν τον όμιλο θα πρέπει να θυμηθούν την περυσινή "πολεμική" μηχανή που υπήρχε. Η Ζαλγκίρις τώρα είναι ομάδα με πλάνο, με σκληράδα(επιτέλους), αλλά νομίζω ότι επειδή έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια της "δείχνει" πιο έτοιμη. Δεν την πιστεύω όμως. Το ταβάνι της είναι κοντινό.
    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση για κανέναν. Και μπορεί να δεις και άλλα μπαμ σε άλλους ομίλους..

      Διαγραφή
  13. Να ξεκινήσω κάνοντας μια σκέψη...η ομάδα δείχνει πολύ σφιγμένη (το ίδιο και άλλες ομάδες με υψηλούς στόχους όπως π.χ. η ΤΣΣΚΑ που αγκομαχάει) και ίσως, λέω ίσως να οφείλεται στο ότι η φετινή περίοδος θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών σε όρους αριθμού αγώνων και η προετοιμασία να ήταν ανάλογα σκληρή.

    Για το θέμα του Ντόρσει, επειδή έχω διαρκείας πίσω από το πάγκο του Θρύλου είδα ξεκάθαρα συμπεριφορά 12χρονου (ψήγματα φάνηκαν από πέρυσι στους τελικους αλλά ποιος να ασχοληθεί τότε) που αμα τη περιγράψω θα χαραμίσω όλο το ποστ.

    Μια γενική παρατήρηση για την ομάδα είναι πως αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ήταν ότι έπαιζε σε πολύ υψηλό ρυθμό και τρομερή ένταση σε άμυνα και επίθεση, και με συγκέντρωση και συνοχή. Δε βασιζόταν σε κανά ρόστερ παικταράδων όπως π.χ. ο ΠΑΟ παλιότερα και χωρίς αυτό το υψηλό ρυθμό, την ένταση (και με τα πράγματα να κάνει ακόμα χειρότερα το θέμα Ντόρσει) γίνεται απλά μια "συμβατικά" καλή ομάδα με 2-3 πολύ καλούς έως κορυφαίους παίκτες, 3-4 πολλά υποσχόμενους πιτσιρικάδες και καλούς ξένους μεν, με τρανταχτές αδυναμίες ο καθένας δε. Αυτό πιστεύω πως είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με αυτό που θυμόμαστε από πέρυσι και αποτελεί τη ρίζα του κακού για τα έως τώρα κακά αποτελέσματα.

    Ο Ντόρσει λογικά έχει τελειώσει και υποθέτω πως θα αντικατασταθεί με 5άρι που ποστάρει αποτελεσματικά για να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση χωρίς να έχει αμυντικές αντιδράσεις βροντόσαυρου (Ντόρσει δε θα βρει, αξιοπρεπής να είναι). Ο Κρίστμας δε ξέρω αν θα κόλλαγε στην ομάδα, αφού η έλευσή του θα σημάνει εκπαραθύρωση του Γκέτσε και ελαχιστοποίηση του χρόνου του Σλούκα...κάποιος σαν ένα νεαρό Κελάτι ίσως να ήταν καταλληλότερος ώστε να μη χαθεί η χρονιά για το Σλούκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ,ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 5/18 ΤΡΙΠΟΝΤΑ 28%,ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΑ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ 1/6 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΙΣΩΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΙΣΤΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!!ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ!ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΤΟΡΣΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...GIA PISTONS ME 23/70 ΔΙΠΟΝΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΣΕ ΡΕΚΟΡ,ΔΥΣΤΗΧΩΣ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασικα γεια κι απο μενα και Χρονια Πολλα Δημητρη!
    Αυτο ρε παιδια που με εχει τρελανει εμενα με τον Ολυμπιακο ( και δεν ειμαι ουτε κοκκινος ουτε πρασινος) ειναι οτι οι περισσοτεροι ξαφνικα νομιζουν οτι ειναι ποιος ξερει πιοι...το πως ξαφνικα πηραν τοσο αερα τα μυαλα μερικων ειναι πραγματικα αποριας αξιο και φοβερα στεναχωρο θα ελεγα. Κριμα για το κακο που κανουν μερικοι στον ιδιο τους τον εαυτο, γιατι μπορουσαν αλλα με τετοια μυαλα...
    Και μην ξεχναμε οτι καποιοι πηραν και την εθνικη το καλοκαιρι στο λαιμο τους με το υφακι που κατεβαιναν να παιξουν!
    Καλα μυαλα λοιπον πρωτα γιατι χωρις αυτα οτι μπασκετ και να ξερεις και οτι και να σου λεει ο προπονητης να παιξεις....δεν υπαρχει ελπιδα!
    Και συγνωμη που γραφω ετσι αλλα το να εχεις τοσο συντομα τοσο καβαλημενο το καλαμι με τρελαινει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο ΠΑΟ έφτιαξε τη δυναστεία του τα τελευταία 15 χρόνια: απλά δεν υπήρχε "εγώ" σε αυτή την ομάδα, ούτε καν το "εγώ" του Ζέλικο. Όλοι ήταν και δούλευαν για το "εμείς", δηλαδή για την ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΟ ακόμη σε αυτά τα χνάρια βαδίζει Αντώνη τουλάχιστον ως προς τη φιλοσοφία.... και σημαντικό κομμάτι για μένα είναι ο 3D, γιατί ενώ όλα γυρίζουν γύρω από τον αρχηγό, εκείνος βάζει πάνω από όλα την ομάδα, πάνω από όλα τους συμπαίκτες του και αυτό το εισπράτουν όλοι. Το αν θα έχει αποτέλεσμα το ίδιο αποτέλεσμα με τα προηγουμένα χρόνια ένεκα της χαμηλότερης ποιότητας κάποιων εκ των παιχτών,αυτό θα φανεί στην πορεία. Ναταλία

      Διαγραφή
    3. Εντάξη ρε παιδιά, ξαφνικά επειδή είπε μια μαλ..ια ο Ντόρσεϋ με τα χίλια ψυχολογικα προβλήματα και με τη συμπεριφορά 5-χρονου όπως είπε και ένας τζες πιο πάνω, δε σημαίνει ότι οι παικτες κοιτάνε τη πάρτυ τους από την ομάδα.
      Εγώ δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο σε κανέναν αγώνα μέχρι τώρα. Μπορείς να τους κατηγορήσεις για πολλά πράματα, αλλα όχι για αυτο (προς το παρών).
      Τζιμ συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που λες αλλά όχι σε όλα
      "βελτίωσε την άμυνα της και προσαρμόστηκε άμεσα"
      Εγώ δεν είδα καμία προσαρμογή. Σχεδόν σε ολο τον αγώνα ο ΟΣΦΠ βαρούσε αμαρκάρηστα τρίποντα (άλλο του ότι δε μπήκαν). Πώς αυτό λέγεται "προσαρμογή"; Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φλερνου οι ψηλοί κατ εμέ και επιθετικά και αμυντικά. Ο Δαρείος είχε 3 φάουλ από το 15 και δε το εκμεταλευτήκανε. Η άμυνα ψηλά του ΟΣΦΠ εσπαγε ευκολα απο ατομικές ενέργειες που οδηγούσαν σε μπάσιμο. Που ήταν οι ψηλοί να κλείσουν τους διαδρόμους; Παρέλαση κάναν οι λιθουανοί...πάντως ο αγλωνας για μένα ήταν σχεδόν φωτοτυπία του αγώνα της Δευτέρας με τη διαφορά ότι:
      -Η ζαλγίρις ήταν πολύ πιο ευστοχη απο τον ΠΑΟ
      -Ο ΟΣΦΠ ήταν πολκύ πιο άστοχος σε σχέση με τον αγώνα της Δευτέρας (μιλάω για τα 4-5 σκοτωμένα τρίποντα που έβαλε τότε, ενώ χθες δε μπήκε σχεδόν κανένα αμαρκάριστο)

      Τελος, κατ'εμέ, δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τον περσυνό ΟΣΦΠ με τον φετινό. Πέρυσι "κοιμήθηκε ο Θεός" για να κάνει αυτά που έκανε η ομάδα, ο Πρίντεζης έβαζε 4-5 τρίποντα σε κάθε αγώνα, ο Ντόρσευ έμοιαζε Χαουαρντ κτλ...ε κάποια στιγμή ήταν δεδομένο ότι αυτό θα έσπαγε ακόμα και αν καθόταν και ο Ιφκοβιτς, καθώς περσυ παίζαν σχεδόν όλοι πάνω απο τις δυναότητες τους, εκτός ίσως του Μάντζαρη...(τον οποίον παρεπιμτώντος, τον είχε κόψει ο μεγάλος κατα τ´αλλα Ομπράντοβιτς)

      Αλλα αμα δεις συνολικά τι γίνεται, ο ΟΣΦΠ δε παίζει πιο άσχημα απο την απαράδεκτη, μέχρι στιγμής, Τσε Σε κα..έχουμε πολύ δρόμο ακόμα

      Άντε τα λέμε κολλητέ, χρόνια πολλά, να σαι καλά και ότι επιθυμείς, με υγεία πάνω απ'όλα!
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. Μ.Π.Λ.Α. "τζες" τι σημαίνει; Να παρεξηγηθώ; χααχα

      Διαγραφή
    5. Γειά σου ρε Μ.Π.Λ.Α. σε ευχαριστώ φιλαράκι για τις ευχές.. "ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ" λέγεται φίλε και τα πολλά ελεύθερα τρίποντα του Ολυμπιακού "ΕΠΙΛΟΓΗ". Καθαρά τακτική, έδωσαν στους ερυθρόλευκους αυτό που επέλεξαν οι ίδιοι στην άμυνα τους, σε πολύ μεγάλο ποσοστό γιατί μερικά ελεύθερα περιείχεαν αργοπορία στο αμυντικό rotation των Λιθουανών από τους ψηλούς τους (Λαβρίνοβιτς).

      Διαγραφή
    6. Ελα Παναγο, τζες στα Γιαννιώτικα σημαίνει κάτι σαν "φιλαράκι".

      Τζιμ, συμφωνώ ότι ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ τα τρίποντα του ΟΣΦΠ, αλλά απο την άλλη δεν άφησαν τα τρίποντα στον ΟΣΦΠ κατ'έπιλογη αμαρκάριστα, απλά δεν έιχαν καλές επιλογές αμυντικά για να τα αποτρέψουν. Αυτό που λες για το ροτέησιον επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Αυτό που έκανε ο Μπαρτζώκας τη Δευτέρα είναι συνειδητή ΕΠΙΛΟΓΗ να αφήνει αμαρκάριστα τα τρίποντα...Η ζαλγκίρις είδε οτι ο ΟΣΦΠ σουτάρει, προσπάθησε αλλα απέτυχε να μη βγαίνουν αμαρκάριστα τρίποντα (σε καμία περίπτωση δε προσαρμόστηκε γιατί προσαρμογή σημαίνει να αποτρέψεις μια "εις βάρος σου" κατάσταση, αλλά απο τη στιγμή που οι άλλοι σουτάραν ανενόχλητοι τρίποντα δε το λέω προσαρμογή), αλλα ήταν πολύ τυχερή που δε μπήκαν...
      Παω να δω το Αρμάνι-ΤΑΟΥ, εδώ βρέχει και έχουμε 10 βαθμούς, ότι πρέπει για μπάσκετ, και θα τα πούμε μετά! Ξύπνησε ο κοιμάμενος Μπιέλιτσα! Να δούμε μόνο αν θα έχει συνέχεια..
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    7. Ελα Παναγο, τζες στα Γιαννιώτικα σημαίνει κάτι σαν "φιλαράκι".

      Τζιμ, συμφωνώ ότι ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ τα τρίποντα του ΟΣΦΠ, αλλά απο την άλλη δεν άφησαν τα τρίποντα στον ΟΣΦΠ κατ'έπιλογη αμαρκάριστα, απλά δεν έιχαν καλές επιλογές αμυντικά για να τα αποτρέψουν. Αυτό που λες για το ροτέησιον επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Αυτό που έκανε ο Μπαρτζώκας τη Δευτέρα είναι συνειδητή ΕΠΙΛΟΓΗ να αφήνει αμαρκάριστα τα τρίποντα...Η ζαλγκίρις είδε οτι ο ΟΣΦΠ σουτάρει, προσπάθησε αλλα απέτυχε να μη βγαίνουν αμαρκάριστα τρίποντα (σε καμία περίπτωση δε προσαρμόστηκε γιατί προσαρμογή σημαίνει να αποτρέψεις μια "εις βάρος σου" κατάσταση, αλλά απο τη στιγμή που οι άλλοι σουτάραν ανενόχλητοι τρίποντα δε το λέω προσαρμογή), αλλα ήταν πολύ τυχερή που δε μπήκαν...
      Παω να δω το Αρμάνι-ΤΑΟΥ, εδώ βρέχει και έχουμε 10 βαθμούς, ότι πρέπει για μπάσκετ, και θα τα πούμε μετά! Ξύπνησε ο κοιμάμενος Μπιέλιτσα! Να δούμε μόνο αν θα έχει συνέχεια..
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    8. Δε με κατάλαβες.. Επιλογή της άμυνας εννοώ. Μετά τα 0/2 παντελώς ελεύθερα του Πρίντεζη έκλεισαν το ντράιβ του Σπανούλη αφήνοντας επιδεικτικά τα "4" να σουτάρουν από τις γωνίες. Είχαν σύμμαχο την κακή ψυχολογία του αντιπάλου. Σούπερ σε βρίσκω.. Και τον Νεμάνια επίσης. Μεγάλο διπλό..

      Διαγραφή
    9. Οκ, κατάλαβα το ανάποδο, ότι απο τη στιγμή που κλείνουν τη ρακέτα για να εμποδήσουν τα "ντου" του Σπανούλη, και αναπόφευκτα αφήνουν κενά στις γωνίες, τότε ήταν επιλογη του ΟΣΦΠ να ψάξει το τρίποντο απο κει και, αφού δε μπαίναν, τότε ήταν επιλογή της άμυνας να συνεχίσει με το πλάνο εκ του ασφαλούς...ένηγουέη (με πολύ παχύ νι, που λέμε και στην Ήπειρο) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
      M.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    10. Δε θυμάμαι ομάδα που να εξαρτάται πολύ από το 3ποντο να κάνει προκοπή και ο Μπαρτζώκας το ξέρει αυτό. Σίγουρα υπάρχει σχέδιο που δουλεύεται (και για την άμυνα και για την επίθεση) και ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό ή δεν εφαρμόζεται στα επίσημα παιχνίδια με πιστότητα και ακρίβεια...και τα ψυχολογικά του Ντόρσει δε βοηθάνε. Άν θα λειτουργήσει τελικά, ουδείς γνωρίζει και χρειάζεται χρόνος, ελπίζω να μη κοστίσει τον πρόωρο αποκλεισμό η προσαρμογή αυτή.

      Χρόνια πολλά Τζιμ!

      Να 'χαμε και ένα γιαννιώτικο σοροπιαστό καλά θα 'τανε...

      Διαγραφή
    11. Eυχαριστώ ρε Πανάγο.. Σύγκλινο Μάνης σου κάνει..?

      Διαγραφή
    12. Ωραία...σύγλινο για μεζέ εσύ (πατριώτης Λάκωνας;;;), γιαννιώτικο ο Μ.Π.Λ.Α. για επιδόρπιο, μια χαρά!

      Διαγραφή
    13. Γειά σου ρε πατριώτη!!

      Διαγραφή
  16. Πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι χτες από την Ζαλγκίρις. Ειδικά στην περιφέρεια. Και απορούσα, τόσο καλύτερους έχουν και πουλάνε τον Καλνιέτις; Τελικά μάλλον ναι. Ειδικά ο Ντάρντεν με τον Τζάαμπερ κάνανε εκλπηκτική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Φαντάζομαι και ο Τζιμ κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του όταν το καλοκαίρι μιλούσε για Πέρκινς στον ΠΑΟ. Γενικά πάμτως, υποδειγματικό παιχνίδι στην επίθεση κατ' εμέ από Ζαλγκίρις. Πήρε ο σουτέρ τα τρελά σουτ και τα έβαλε, πέρασε η μπάλα και μέσα στην ρακέτα, ο Καουκένας έκανε όριμο παιχνίδι και απείλησε με κάθε πιθανό τρόπο - η Ζαλγκίρις στο 2ο ημίχρονο απειλούσε από παντού και με κάθε πιθανό τρόπο εκμεταλλευόμενη πλήρως τα προσόντα της εκάστοτε 5άδας. Credit και στον κόουτς Πλάθα.
    ΥΓ Μιας και υπάρχει μια μεταγραφολογία, θα ρωτήσω πως θα σας φαινόταν μια μεταγραφή Γιάριτς για τον Παναθηναϊκό. Μεγάος παίκτης ήταν, αλλά πλέον έχει πέσει. Ίσως με μια διαχείρηση τύπου Σάρας να μπορέσει να προσφέρει σαν σκόρερ καθώς στην μέρα του ακόμη μπορεί να νικήσει μόνος του. Εγώ δεν θα τον έπερνα απλά να γίνει έτσι μια κουβεντούλα.
    madness13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψαμε χθές madness στα σχόλια για Γιάριτς.. Το τελευταίο πάντως που μπορείς να παραμένεις από αυτόν είναι σκόρ, δεν είναι σκόρερ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Είναι leader, team player, σκληροτράχηλος και μεγάλη προσωπικότητα. Ας αφήσουμε να τρέξουν τα επόμενα παιχνίδια, να πάρει τα λεπτά του και ο Κίτσεν και βλέπουμε..

      Διαγραφή
  17. Χρονια πολλα και οτι επιθυμεις . Παρ'οτι δεν γραφω συχνα , διαβαζω παντα τα αρθρα σου , οπως παντα πολυ καλο και κατατοπιστικο (γιατι δεν τον ειδα και δεν ειχα ξεκαθαρει εικονα για τον αγωνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί μου φαίνεται ότι ο Ζήσης διαβάζει hoopfellas?Το "ο Τζάαμπερ έχει τα καλύτερα χέρια στην Ευρωλίγκα" μήπως το διάβασε εδώ?Χρόνια πολλά Τζιμάρα να είσαι πάντα καλά και δυνατός..
    JOHNYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλε μου. Ναι, εμάς περιμένει ο Ζήσης να του πούμε για τα χέρια του Τζάαμπερ..

      Διαγραφή
  19. συγνωμη ρε παιδια το jim δεν ειναι απαραιτητα οτι βγαινει απο το Μητσο,Δημητρη,Δημητρακη,μπορει απλα να ναι το μικρο ονομα του conway(αν το γραψα σωστα)Παντως καλου κακου,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.:))!!!!!JIMARA.
    (απο Ασχετη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρη τον λένε..Γράφει και στο eurobasket.com με το κανονικό του όνομα
    JOHNYQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο πιο γρήγορα κόκκινοι και πράσινοι συνειδητοποιήσουν και αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα, τόσο θα αυξήσουν τις προοπτικές τους να πάνε μακριά. Στον Παναθηναϊκό, όπου οι αλλαγές ήταν πολλές και με πρόσωπα - σύμβολα της ομάδας να αποχωρούν, μοιάζουν περισσότερο συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι δεν θα τους χαριστεί το παραμικρό. Παίζει φυσικά ρόλο ότι κι οι δύο που έμειναν δίνουν παράδειγμα αυταπάρνησης σε κάθε τους κίνηση, αλλά κι ο "πολεμικός" χαρακτήρας του Πεδουλάκη. Θα δούμε κι απόψε, βέβαια, και θα βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα...
    Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δείχνει επαναπαυμένος στις δάφνες του γιατί κανείς δεν μπορεί να τραβήξει αυτιά: ο Σπανούλης ούτε καν διαμαρτύρεται (εξαίρεση μόνο όταν του καταλογίζουν βήματα, μην του θίξουν τον εγωισμό), ο κόουτς Μπαρτζώκας φυσικά δεν το έχει κι ο Περπέρογλου, όσο καλός παίκτης είναι, τόσος τσαμπουκάς του λείπει. Κι από τους τέσσερις - πέντε που πέρσι έκαναν την υπέρβαση στη μαγκιά (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Χάινς, Ντόρσι, Λο), όλοι σχεδόν θυμίζουν ξανά μέρες του περσινού φθινοπώρου.
    Κι έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρέθηκαν αμφότεροι σε ανταγωνιστικούς ομίλους... Το ξαναγράφω: όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν ότι το ειδικό τους βάρος δεν είναι πλέον για να κερδίζουν αγώνες στο ρελαντί (όπως ίσως κατάφερναν κάποτε με τους Σέρβους στους πάγκους), τόσο πιθανότερο είναι να βρεθούν στο τοπ-16. Γιατί ο ένας αυτή τη στιγμή υστερεί έναντι Ζαλγκίρις, Εφές, Μιλάνο κι έχει να ταξιδέψει στην Κάχα (με μικρή ήττα στο πρώτο ματς), ο άλλος πάλι έχει στον όμιλο δύο από τα φαβορί της διοργάνωσης ολόκληρης (Ρεάλ, Φενέρ), την πληρέστατη σε ρόστερ Χίμκι και τον... Τρινκιέρι. Ακόμη κι η Ολίμπια (γράφω πριν το βραδινό ματς) αποδεικνύεται πολύ πιο ισχυρή από την εικόνα διάλυσης που θεωρήσαμε πολλοί ότι θα είχε...
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάρα χρόνια πολλά.. Είπες κάτ σημαντικό, "πολεμικός χαρακτήρας", ο Ολυμπιακός δε το έχει αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είναι σωστά πιό μάχιμος λόγω αποχωρησέων, λιγότερης ποιότητας σε σχέση με πέρυσι, προπονητή και στυλ παιχνιδιού αλλά θέλει δουλειά, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Ούτε ο ΟΣΦΠ έγινε ξαφνικά Λέηκερς να βασίζεται στην ταχύτητα του απλά..

      Διαγραφή
    2. Δεν ήξερα ότι είσαι στ' αλήθεια συνονόματος... Πολύχρονος λοιπόν
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
  22. χρονια πολλα και οτι επιθυμεις!
    http://www.youtube.com/watch?v=lR1Crd30sdM&feature=player_embedded
    τι εκανε παλι ο γιγαντας ο σκαριολο? ωραια ειναι και η εκφραση του μπουρουση μολις ενημερωνει ο κουκ τον σκαριολο για τα 10 δευτερολεπτα.....
    τελικα οσο κραταει η αρμανι τον σκαριολο ο ολυμπιακος δεν εχει να φοβηθει τιποτα για την προκριση του στο top16...
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχαχα!!Φίλε καταλαβαίνεις.. Σ'ευχαριστώ να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  23. Jim αλλη μια φορα εξαιρετικο κειμενο.Μπορει να εχεις βαρεθει να το βλεπεις αλλα ειναι αληθεια.Εισαι "by far πιο αποδοτικος" οπως λεει και μια διαφημιση απο ολα τα αλλα site/blog με το συγκεκριμενο αντικειμενο και κανουμε σαν μικρα παιδια οταν βλεπουμε πως εχεις νεα αναρτηση.Ελπιζω να μη σε γεμισα με πολλα σαλια!Χρονια σου πολλα κιολας για σημερα οπως και σε ολους τους αλλους φιλους εδω μεσα!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *που εχουν τη γιορτη τους!

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά gelo, γλειφιτζούρι με έκανες.. Πέρα από τη πλάκα, δίνεις κουράγιο φίλε, χρειάζεται, σε ευχαριστώ πολύ..

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές (μιλάω εκ μέρους όλων των συνονόματων) και τις καλύτερες ευχές μου στον Τζιμάρα!!
      Keep up man!! Είσαι όαση, είτε στο blog σου είτε όπου αλλού γράφεις, είτε όπου αλλού αναδημοσιεύονται τα κείμενά σου (που τελικά όλο και ανακαλύπτω περισσότερα :)
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Δημήτρη για τις ευχές και τα καλά σου λόγια..

      Διαγραφή
  24. Τα χρόνια πολλά κι από εμένα, και σε σένα Jim και σε όσους 'συν-σχολιάζοντες' γιορτάζουν σήμερα ..... χρόνια πολλά γεμάτα εύχομαι μόνο υγεία, επιτυχίες, δουλειά για να μην ξεχνιόμαστε, χαμόγελα, όμορφες κι ευτυχισμένες στιγμές. Ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρονια πολλα και καλα Τζιμ με υγεια και τυχη.Ο,τι επιθυμεις.Και αν ειπαμε και 2-3 κουβεντες νερο και αλατι!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στάθη, να'σαι καλά. Ούτε που θυμάμαι..

      Διαγραφή
    2. Απλα ειχα γραψει οτι αργησες να γραψεις για την συντριβη του Ολυμπιακου απο την Εφες ενω για τον Παο ειχες γραψει πολυ γρηγορα.Οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα μετα καταλαβα πως ηταν λαθος.Δεν ηταν προσβολη ουτε μπιχτη αλλα δεν εχεις δωσει δικαιωμα για τετοια.Χαιρομαι.Να εισαι καλα και παλι χρονια πολλα!

      Διαγραφή
  26. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει Τζιμ και θα ήθελα την άποψη σου είναι ο μικρός χρόνος που αγωνίζεται ο Μαυροειδης. Είναι θέμα εμπιστοσύνης του προπονητή προς τον παίκτη ή απλά θέλει τον χρόνο του μέχρι να μπει στη φιλοσοφία?
    Thanks
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα παίζει σαν ρούκι, με πολύ άγχος και δεν έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής. Περιμένω περισσότερα γιατί έχει δυνατότητες. Ίσως τον βοηθήσει μια διαφορετική στελέχωση της φροντκόρτ μετά τη φυγή Ντόρσεη.

      Διαγραφή
  27. Jim χρονια πολλα και καλα.ευχες και σε ολους τους εορταζοντες
    ο Ολυμπιακος εχει εμφανες προβλημα στο παγκο ειδικα για ευρωλιγκα(στην Ελλαδα πιστευω ειναι φαβορι).παιζει κακη αμυνα,πολλα τριποντα,λιγο παιχνιδι στη ρακετα και πολλα κενα διαστηματα.οποιος βαζει 2 καλαθια τον κανει αλλαγη.συνεβει και με τον Παο,συνεβει και εχτες.το μονο ενθαρυντικο προς το παρων ειναι ο Μαντζαρης.εχει στοιχεια,αν δουλεψει,να γινει μεγαλος παιχτης,το ιδιο ισχυει και για τον Καλαθη,και να βοηθησουν την εθνικη που εχει ξεμεινει απο γκαρντ.
    η Ζαλγκιρις δυνατη.την ειχα δει με την Καχα και μου αρεσε.αλλα εχτες ειδα οτι παιζουν και πολυ καλη αμυνα.ψηλοι,με γρηγορα ποδια και μακρια χερια στηνουν τοιχος στην αμυνα τους. επιθετικη αμυνα και γρηγορες αλληλοκαλυψεις.πρεπει να τους βαλεις πολλα τριποντα για να τους κερδισεις.
    σημερα για τον Παο ειναι το πρωτο δυνατο παιχνιδι εκτος εδρας με απαιτησεις.θα δουμε μεχρι που μπορει να παει.δεν ειναι κακη ομαδα η Ολυμπια.δεν εχει καλο αναπληρωματικο στο 5 και πρεπει να φορτωσει ο Παο με φαουλ το βασικο της πενταρι που παιζει 30 λεπτα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε να'σαι καλά.. Ο Μάντζαρης είναι πολύ σοβαρός από την αρχή της χρονιάς, έχει ξεχωρίσει στα μάτια μου. Μεγάλο τεστ για τον Παναθηναϊκό. Πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά μπορεί να φαίνεται σε κάποιους..

      Διαγραφή
  28. Χρονια πολλά μαν.. οτι επιθυμεις! Εύχομαι να συνεχίσεις ακάθεκτος να γράφεις και να ανεβαζεις επιπεδα τους ασχετους σαν εμενα. Πραγματικά απεκτησα κινητρο (εκτος απο το οπαδικό) για να παρακολουθώ μπασκετάκι. Χτες εβλεπα live παιχνιδια. εγω ο ορκισμένος ποδοσφαιράκιας... αντε φιλαρακι να εισαι καλα και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χρόνια πολλά jim. τα καλύτερα σου εύχομαι. Μου έκανε τρομερή εντύπωση στη λεπτομέρεια που έδωσες στο πώς αμύνθηκε η Zalgiris στο κεντρικό p&r. όχι με hedge out ακριβώς, όπως βιαστικά άκουσα να λέει ο (in any case πολύ καλός γνώστης) Γιώργος Λημνιάτης χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε φιλαράκι ευχαριστώ να'σαι καλά. Ναι στάθηκα σε αυτό. Ο Λημνιάτης είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου, εξαιρετικός. Χθές δεν είχα την ευκαιρία να τον ακούσω γιατί το ματς το είδα έξω με παρέα χωρίς ήχο.

      Διαγραφή
  30. Χρόνια πολλά Jimara με υγεία,χαρα και πολλές επιτυχίες φίλε! Οτι επιθυμείς από καρδιάς.

    Για να έρθουμε στο προκείμενο. Όντας στο γήπεδο και στα 2 παιχνίδια της Euroleague συνειδητοποίησα οτι όλοι επαναπάυτηκαν στις δάφνες του Πρωταθλητή Ευρώπης και βγήκαν από το fighting mode στο οποίο ήταν πέρισυ σε εκείνο το δαιμονισμένο 3μηνο της ανοιξης(Μόνο ο Χάινς, o Μάντζαρης και ο Σπανούλης εξακολουθούν να αγωνίζονται με το ίδιο mentality).

    Ειδικά ο Ντόρσευ είναι προκλητικός μην κάνοντας από την αρχή του χρόνου το μοναδικό πράγμα το οποίο κάνει καλά και το οποίο άλλαξε την ιστορία,το να παίζει άμυνα. Από το πρώτο μάτς με την Κάχα,από την 1η περίοδο, τον περνούσαν τα γκαρντς σαν σταματημένο και αυτά που δηλώνει οτι οι άλλοι δεν παίζουν άμυνα τα ακουω βερεσέ. Επίσης χθες στο ημίχρονο δεν βγήκε καν για ζέσταμα από τα αποδυτήρια παρα μόνο στην επαναφορά. Πρώτα κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά ασχολούμαστε με τους άλλους.

    Τέλοσπαντων παρότι ήμουν υπέρμαχος του να συντηρηθεί ο κορμός(και οι ξένοι) πάση θυσία άρχισα να αναθεωρώ βλέποντας οτι χαλάνε και τα αποδυτήρια σιγά σιγά. Ίσως το να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του Τζόυ για να βρούμε την "υγειά" μας αλλά και εναλλακτικούς τρόπους επίθεσης για να μην είμαστε τόσο προβλέψιμοι κάνει καλό.

    Κλείνοντας αυτό το μακροσκελές σχόλιο θεωρώ πως η αρχή και το τέλος των προβλημάτων μας είναι η έλλειψη "δίψας" και το fighting mentality που μας έκανε ασυναγώνιστους στα Rbs(παρότι κοντύτεροι από πολλές ομάδες) και στην άμυνα που έκλεβαν μπάλες και είχαν αυτά τα εύκολα καλάθια στην επίθεση που έκρυβαν τις μεγάλες αδυναμίες τις ομάδας στο ποστ και στο παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Άρα θέλουμε να παίξουμε το ίδιο μπάσκετ με πέρισυ αλλά χωρίς την διάθεση να μοχθήσουμε τόσο.

    Έλα όμως που αυτό δεν γίνεται...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. antpapreth ήμουν και γω και στα 2 παιχνίδια και μάλιστα πίσω από το πάγκο μας...ειδικά χθες εξωαγωνιστικά ήταν απαράδεκτος! Στο ημίχρονο βγήκε κανά 5λεπτο πριν ξεκινήσει με ακουστικά στο κεφάλι και χαλαρός, μέχρι που του είπε κάποιος "τι κάνεις ρε μ$^^α" και γύρισε στα αποδυτήρια να τα αφήσει, αλλά το έκανε πολύυυυυυ αργά, αφού όντως γύρισε λίγο πριν την επαναφορά...μπουκάλι κλώτσησε χωρίς λόγο, στα ταιμ αουτ καθόταν μακριά από τους υπόλοιπους, είχε κάνει τη καρέκλα του πιο πίσω από των υπολοίπων και δε μίλαγε σε κανένα...έδωσε πραγματικό show το παληκάρι. Για την αγωνιστική του συμπεριφορά τα είπε μια χαρά ο antpapreth και αρκετοί ακόμα...είναι ξένο σώμα πια, δεν έχει νόημα να παραμείνει στην ομάδα

      Διαγραφή
  31. Τζιμ καλησπέρα και χρόνια πολλά. Να πω καλά λόγια για το μπλογκ είναι περιττό καθώς με έχουν καλύψει οι φίλοι πιο πάνω. Χαλαρά στο τοπ-5 των αθλητικών μπλογκς στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν με το θέμα Ντόρσεη που έχει προκύψει πιστεύεις πως ο Π.Α.Ο. κάνει το μπαμ και τον αποκτήσει ως ελεύθερο -λογικά- για να πλαισιώνει τον Σόφο. Ο Άρμστρονγκ ως ώρας δεν έχει δείξει τίποτα το ουσιαστικό και ο ελεύθερος πάντα, Ντόρσεη θα ήταν εξαιρετική λύση. Λες να έχουμε κανένα τέτοιο θέμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οτι θα περιμενο αναρτηση σου τοσο παθιασμενα......... χρονια πολλα jim ειμαι σχετικα νεο μελος αλλα πολυ πολυ φανατικος,απο οτι εχω καταλαβει καποια αλλη δουλεια κανεις και γυριζοντας το βραδι σπιτι ασχολεισε και με μας.να εισαι καλα φιλε και βαλε και μια φωτο. ΗΛΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά φίλε Jim!
    Να χαίρεσαι το ονομά σου και πάντα να γράφεις τόσο πετυχημένα άρθρα!! Γιώργος Χ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Bona serra Jimmy και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μεγάλε Jim χρόνια σου πολλά!Εύχομαι κάθε επιτυχία!Χαίρομαι πάρα πολύ για την δυναμική που έχει αποκτήσει το blog,σου αξίζει απόλυτα.Ένας από του πιο παλιούς αναγνώστες σου παρόλο που σχολιάζω σπάνια,έχω διαδώσει το blog σου σε όλους τους μπασκετικούς φίλους μου τόσον καιρό.Συνέχισε έτσι.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. χρόνια πολλά jim keep up the good work ! Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. χρόνια πολλά κι από εμένα, φίλε. Εϊμαι καινούργιος εδώ, αλλά έχω ήδη πάρει πολλά.

    Μια πρόταση: Αν πραγματικά ο οσφπ διώξει ντόρσεϋ και με τη διαφαινόμενη αποχώρηση άρμστρονγκ από παναθηναϊκό, θα μπορούσε ο μπαρτζώκας να σκεφτεί τον άρμστρονγκ για τη φροντ λάιν του οσφπ. :-) Οι φήμες λένε ότι το συνολικό του ποσοστό στα πετυχημένα πικ εν ρολ είναι 20%!!! Ο καημένος ο άρμστρονγκ παίζει να είναι ο χειρότερος παίχτης που έχουμε δει στο ελληνικό μπάσκετ (ούτε σε ομάδα α2 δε θα έβρισκε θέση)

    rookie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παιχτούρα JIM πολύχρονος!
    -James Cagney-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τζιμ σου εύχομαι οτι καλυτερο, πανω απο ολα υγεια και γερο στομαχι. Σε ευχαριστουμε για αυτο το μπασκετικο στεκι που μας δινει αφορμη για σκεψη και ομορφαινει την καθημερινοτητα μας
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρονια πολλα τζιμ κι απο μενα.
    Δεν ειδα το ματς του Ολυμπιακου δεν μου προξενει εντυπωση το αποτελεσμα αλλωστε φετος η χρονια θα παει ετσι για ολες τις ομαδες ειναι δυσκολη η ευρωλιγκα οχι τοσο γιατι δυναμωσαν οι μικροι αλλα γιατι επεσαν οι μεγαλοι δεν υπαρχει ομαδα φοβητρο και ολες ανεξαιρετως βραζουν πανω κατω στο ιδιο καζανι.Νομιζω πως φετος μεγαλο ρολο θα παιξει ο παγκος εκει ειναι η μεγαλη αδυναμια των δυο ελληνικω ομαδων και κυριως του Ολυμπιακου οχι τοσο επειδη ο Μπαρτζωκας ειναι τοσο χειροτερος απο το Πεδουλακη οσο επειδη ο Ολυμπιακος μονο με καλο κοουτσαρισμα μεσα και εξω απο τις γραμμες μπορει να αποδωσει ετσι οπως ειναι χτισμενος ,ο Παναθηναικος θα παει στη σταθερα του ολα αυτα τα χρονια την αμυνα δηλαδη και θα περιμενει σιγα σιγα να αυτοματοποιηθουν καποια πραγματα στην επιθεση.
    χρου χρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΥΣΙΚΑ(ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ,ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ)¨ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ¨ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΙΤ Η'ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ(ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ)ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,KEEP WALKING ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ 33ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, FRAGI4DEERHUNTER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρόνια πολλά Jim!
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. pantos paidia auti i CROSSOVER DRIBBLE pou eskase o Darden ston Papanikolaou itan ola ta lefta!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά τι γίνετε σήμερα? Που είναι τα σχόλια για το παιχνιδι στην Λουμπλιάνα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΟΜΩΣ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΜΑΣ?ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Η΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ?ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω ότι έχει δίκαιο ο φίλος. Ο ΠΑΟ χρειάζεται SG και μετά την πολύ καλή χθεσινή εμφάνιση φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι η μόνη του αδυναμία.

      Διαγραφή
  46. φίλε τζιμ σε παραδέχομαι από εδώ και στο εξής ότι μου πείς σε ακολουθώ τυφλά μετά από αυτά που είδα από τον λάσμε σήμερα.τώρα κατάλαβα την επιμονή σου.συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου και τη δουλειά σου.δε τη πίστευα τη κίνηση αυτή αλλά μετά από δύο ματς έχω καταπιεί τη γλώσσα μου.μπράβο τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρονια πολλα και καλα Τζιμαρα και οτι επιθυμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. θεος ο Λασμε σαν και εσενα Jim.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρόνια πολλά Jim

    και καλή συνέχεια στο blog είναι πολύ καλό!

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τζίμ θα ετοιμάσεις θέμα για Παο? Πρότεινε κανένα 4άρι μπας και σε διαβάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θεωρώ τόσο λάθος την προσέγγιση ορισμένων δημοσιογράφων που προσπαθούν να φορτώσουν την κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα στον Ντόρσει. Νομίζω ότι αγγίζει τα όρια της ανηθικότητας. Αυτοί οι κύριοι δεν αξίζουν να λέγονται δημοσιογράφοι. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Jim ανυπομονούμε για την ανάρτηση σου σχετικά με την πολύ ενδιαφέρουσα χτεσινή απόδοση του ΠΑΟ.Έχει αρκετό ζουμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε ρε Jim , δώστα για ΠΑΟ να ξεχαρμανιάσουμε !

      Διαγραφή
  53. TA PRAGMATA EINAI AΠΛΑ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΚΙΝΗΤΡΟ...ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΖΟΤΣ ΦΩΝΑΖΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΠΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ¨η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ.ΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Κ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΥΧΕΡΗ Κ ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ...Ο ΝΤΟΡΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΧΕΤΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ..
    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ο ΠΑΟ ΘΕΛΕΙ Κ 4ΑΡΙ ΑΛΛΑ Κ ΣΟΥΤΕΡ ΜΕ ΣΤΥΛ ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Κ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΝΚΟ.ΟΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ Κ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΤΟΝ ΚΙΤΣΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.
      Ασε να δούμε τι θα γράψει ο Jim επ'αυτών.

      Διαγραφή
    2. αν μου επιτρέπετε διαφωνώ με τον παραγκωνισμο του κιτσεν από τώρα. Άσε που τα οικονομικά υποτίθεται ότι δεν επιτρέπουν και δεύτερη προσθήκη. Πέραν αυτών μετά θα έχεις και ένα μπες-βγες στην δωδεκαδα που ίσως είναι πρόβλημα για μια ομάδα που χτίζεται. Ο,τι πιο κοντινό στον φωτση θέλουμε. Και κλείσαμε....
      Καθυστερημένα χρόνια πολλά στον οικοδεσπότη, υγεία, ευτυχία και έμπνευση!!!

      Διαγραφή
  54. Ταπούτος για 4άρι και Kinsey για 2άρι κι έκλεισε ο ΠΑΟ. Σούπερ τα πάντα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Shawne Williams για τεσσάρι. Γλυκό σουτάκι σαν προφιτερόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρόνια πολλά και καλά Jim.

    H φιλοσοφία του Ολυμπιακού πρέπει να αναπροσαρμοστεί με βάση αυτό το τραγούδι (για τους λίγους που δε το έχουν ακούσει ακόμα...) :

    http://www.youtube.com/watch?v=9sfITHmhOKA&feature=g-all-lik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Kαλημέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά για τις ευχές τους. Μεταφερόμαστε από πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή