Athlenda

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

MY NAME IS JORDAN. ΣΚΕΤΟ JORDAN..



O Τζόρνταν Φάρμαρ έφερε το σόου του Staples Center  στο Αμπντί Ιπεκτσί και την Ευρωλίγκα με τον πρωταθλητή Ευρώπης να πέφτει αμαχητί, μοιάζοντας με σάκο του μποξ. Κατά κράτος νίκη του Οκτάι Μαχμούντι επί του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτοκτονία της Μοντεπάσκι στο Τελ Αβίβ. Γλίτωσε από μετωπική με νταλίκα και «σκοτώθηκε» πατώντας την μπανανόφλουδα στο τέλος..




Το παιχνίδι του Αμπντί Ιπεκτσί μπορεί να απογοήτευσε πολλούς φίλους των ερυθρολεύκων αλλά νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε, ξεβρακώθηκε.. Καλύτερα, λέω εγώ. Το ατσαλάκωτο προφίλ του πρωταθλητή Ευρώπης και της περυσινής ομάδας τρένο δεν υπάρχει πια. Οι ερυθρόλευκοι  αντιμετώπισαν μια ομάδα που τους χτύπησε αλύπητα στις αδυναμίες τους, ανάβοντας κόκκινο στο εσωτερικό της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός πλέον, έχει ένα πολύ σημαντικό λόγο να κάνει ότι χρειάζεται για να βρεί την περυσινή μαχητική του φύση, την πείνα που είχε κρυφτεί κάτω από τον μανδύα του περυσινού επιτεύγματος. Εν ολίγοις, η ομάδα έχει βουτυρέψει.. (σας γειώνω λίγο τώρα..).


Ο Οκτάι Μαχμούντι (υποψήφιος για τον πάγκο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και προπονητής που-είναι γνωστό ότι- χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το Hoopfellas) νίκησε κατά κράτος τον Γιώργο Μπαρτζώκα, σε όλα τα επίπεδα. Το ξεκίνημα του ματς και η πρώτη περίοδος δείχνει καταρχήν το πόσο καλά είχε προετοιμάσει  ψυχολογικά την ομάδα του ο κάθε προπονητής. Ο Ολυμπιακός  λοιπόν δεν ήταν έτοιμος στο ψυχολογικό κομμάτι για ένα τέτοιο ματς. Απείχε μίλια και αυτό είναι ανησυχητικό. Στα δικά μου μάτια ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΗ. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι το συναίσθημα αυτό το πήρε μαζί του, μακριά από «τη ματιά» των παικτών όταν κοίταζαν στον πάγκο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς .. Η ομάδα δεν είχε πίστη σε αυτό που έκανε..


Η πρώτη περίοδος τα λέει όλα. Πολύ νευρικότητα, ανεξήγητη θα έλεγα και  η μπάλα αποκλειστικά στον Σπανούλη, τακτική που γινόταν συχνότερη σχεδόν μονότονη όσο η Εφές ξέφευγε. Ο Ολυμπιακός σοκαρίστηκε από την επίθεση κατά ριπάς μιας αποφασισμένης ομάδας και την εικόνα του καλύτερου περιφερειακού αμυντικού του (Μάντζαρης) να γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια του εκπληκτικού Τζόρνταν Φάρμαρ.  Ο Παπανικολάου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον Λούκας (στον οποίο ξεκίνησε με over play στα 4/4) αδυνατώντας να μείνει μπροστά στον quarterback της Αναντολού. Λάθη επί λαθών σε μεταβιβάσεις, παθητική άμυνα, attitude μηδέν..


Το βασικό πρόβλημα των ερυθρολεύκων ήταν και χθες στο αμυντικό κομμάτι. Από εκεί ξεκινούσαν όλα. Ειδικά η πικ εν ρολ άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα είναι τραγική. Όποιος μάλιστα κρατάει στο μυαλό του την περυσινή επίδοση της ομάδας στον συγκεκριμένο τομέα καλύτερα να μην προβαίνει σε συγκρίσεις γιατί θα στεναχωρηθεί.. Πρόβλημα συνεννόησης μεγάλο, χαμένες αμυντικές θέσεις και  αργοπορία στις περιστροφές. Η ρακέτα σταθμός διοδίων με σηκωμένες τις μπάρες. Δείτε πόσο εύκολα έβρισκαν χώρους ειδικά μέσα στο ζωγραφιστό οι παίκτες της Εφές και πόσο ξεκούραστα έβρισκαν με γρήγορη έξτρα πάσα ελεύθερο τρίποντο στη γωνία (σκοτώνοντας την ελληνική ομάδα στο 1ο ημίχρονο) ή αμαρκάριστο σουτ από τα 4.5μ στα πλάγια και μάλιστα σε πρώτο χρόνο αμέσως μετά την επαναφορά. Θεωρώ ότι το βασικό πρόβλημα της ομάδας βρίσκεται στην άμυνα και εκεί οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της επιθετικής μετριότητας των ερυθρ΄λευκων.  Είναι κακοί στα μετόπισθεν για αυτό και δεν βρ’ισκουν καθαρό μυαλό και συγκέντρωση στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα  το κακό αμυντικό τρανζίσιον. Επιθετικά επίσης υπήρχε αργή σκέψη. Παρακολουθούσα το αμυντικό rotate του Μαχμούντι σε καταστάσεις πικ εν ρολ του Ολυμπιακού και το πώς έστελνε τον περιφερειακό του από την strong side να κλείνει στη ρακέτα γεμίζοντας χέρια το οπτικό πεδίο του δημιουργού για αποφύγει την inside pass και κορμιά προσαρμοσμένα στη διείσδυση κυρίως του Σπανούλη. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί βρίσκοντας καλά σουτ από τη γωνία αλλά φάνηκε να αργεί να το διαβάσει/διστάζει τόσο ώστε η ευκαιρία χανόταν.


Σε ατομικό επίπεδο ο Χάινς ξεχώρισε δίνοντας μάχες κάτω από τη ρακέτα με τα τεράστια –αλλά και βαριά- κορμιά των Τούρκων. Δεν τον εκμεταλλεύτηκε ο Μπαρτζώκας –εκτός από μια φάση όμως- στα 5 μέτρα για ντράιβ απέναντι σε σέντερ που δεν θα προλάβαιναν να τον δουν καν, με τον Αμερικανό να έχει μερίδιο ευθύνης όμως γιατί δε ρίσκαρε με σουτ ώστε να τους βγάλει έξω. Ο Τζόη Ντόρσεη ήταν μάλλον μπλαζέ ενώ ο Στράτος Περπέρογλου που έδειχνε να «πατάει» στο ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Προσωπικά θα δώσω μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Γ.Μπαρτζώκα. Έχασε κατά κράτος τη μάχη και δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει την κατάσταση. Ξέρω ότι είναι νωρίς και ακόμα «μαθαίνει»  την ομάδα αλλά τέτοια βράδια (τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια που γράφαμε..) πρέπει να είναι εκεί..


Είναι άδικο όμως να εστιάσουμε μόνο στην ελληνική ομάδα όταν η Εφές του Μαχμουντί έχει δώσει τέτοια παράσταση. Οι Τούρκοι έτρεξαν εκπληκτικά το γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα υποτίθεται πιο αθλητική από αυτούς. Ήταν πολύ αποτελεσματικοί στο τρανζίσιον βρίσκοντας συνέχεια σουτ (όπως και στο μισό γήπεδο με διείσδυση και γρήγορη έξτρα πάσα κυρίως στις γωνίες) και εσωτερικές πάσες τελειώνοντας φάσεις με επιτυχία, είχε φοβερή κυκλοφορία της μπάλας απόρροια της οποίας ήταν η καλή επίθεση. Μου άρεσε το ροτέησιον που χρησιμοποίησε ο Μαχμουντί. Πεντάδες με έμφαση στην άμυνα και σχήματα λειτουργικά, αν και θα ήθελα να έβλεπα αυτή την Αναντολού με ένα πιο χαμηλό και γρήγορο σέντερ (όσο και αν η παρουσία του Ερντέν έχει δώσει οντότητα στη ρακέτα τους). Ξεκίνησε τον Γκιουλέρ απέναντι στον Σπανούλη δίπλα στο βασικό του μπακόρτ (Λούκας-Φάρμαρ) δίνοντας το κουμάντο στον Λούκας ενώ έβγαλε από τον πάγκο τον Βούγιασιτς  και τον άριστο στα καθήκοντα του Τουντσερί (ο οποίος όπως συνηθίζει μάρκαρε και στο ποστ το «3»).


 Ο Τζόρνταν Φάρμαρ ήταν Α Π Ο Λ Α Υ Σ Τ Ι Κ Ο Σ  κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των σταρ με τον Σπανούλη. Τολμώ να πώ ότι ήταν καλύτερος στο δημιουργικό κομμάτι παρά στο εκτελεστικό. Ειδικά όταν η Εφές άνοιγε το γήπεδο είτε με αυτόν είτε με τον Λούκας ήταν χάρμα ιδέσθαι  ενώ στο πικ εν ρολ ήταν ασταμάτητος δίνοντας είτε σε πρώτο χρόνο είτε μετά από διείσδυση έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. 25π.-8ριμπ.-9ασσίστς-2κλεψ. Με τις τελικές του πάσες να ήταν τουλάχιστον 11-12 εάν οι συμπαίκτες του απλά τελείωναν αξιόπιστα. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχαμε γράψει αναρωτώμενοι εάν οι Φάρμαρ-Λούκας θα αποτελέσουν το  «καλύτερο μπακόρτ» της Ευρώπης  για φέτος. Οι δυό τους μας έδωσαν μια πρώτη γεύση εχθές. Οι μονομαχίες τους με τον Μπο Μακάλεμπ  της Φενέρ θα είναι  ίσως ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ευρωπαϊκή μπασκετική σκηνή σε προσωπικό επίπεδο τη σεζόν που διανύουμε.

 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ..


Είναι από τις ήττες που ο χαμένος προπονητής νιώθει ηλίθιος . Η Σιένα βραχυκύκλωσε τη Μακάμπι, παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ζώνη και δίνοντας σωρεία ελεύθερων σουτ στους Ισραηλινούς  οι οποίοι τελείωσαν με 4/21 τρίποντα. Ο Μπάνκι το πήγε καλά το ματς.. Χωρίς τον Εζέ (και τον Όρτνερ προ των πυλών) έπαιξε με λάιτ σχήματα στη φροντκόρτ χρησιμοποιώντας τον Ρές αρκετή ώρα στο «5», συνεπικουρούμενος από τη ζώνη.  Παρότι η Μομντεπάσκι είναι καλύτερη rebounding team φέτος (Ο Κασούν είχε 11 ριμπ. Σε 15’ και ο Σανικίτζε 12 ριμπ. Σε λιγότερο από 20’) έδωσε κάποια επιθετικά τα οποία της αφαίρεσαν το δικαίωμα να πάρει μια καλύτερη διαφορά. Η βασική αλλαγή στο παιχνίδι των Ιταλών ήταν η επιστροφή του Μαρκέλους Κεμπ ο οποίος –παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και διατηρεί παραπάνω κιλά- έδειξε γιατί στην Τοσκάνη τον απέκτησαν για να αποτελέσει το top gun της φετινής ομάδας με το εξαιρετικό midrange game του. 


Η Σιένα είχε εικόνα νικητή στο τέλος του ματς προηγούμενη με 4πόντους στα 45’’ αλλά προδόθηκε από τον Χάκετ  ο οποίος είναι μεν «σκύλος» στις προσωπικές μονομαχίες αλλά όχι ο ενδεδειγμένος γκαρντ για να κουβαλήσει τη μπάλα στα τελευταία λεπτά. Εκεί μίλησε ο Χικμαν (ήταν κοντά στην Μοντεπάσκι το καλοκαίρι αλλά βγήκε προς τα έξω ότι η Μακάμπι του έδωσε λίγα παραπάνω χρήματα) ο οποίος σε όλη τη διάρκεια και μέσα στη βροχή από τουβλά είχε καθαρό μυαλό και πήγαινε πολύ δυνατά στο καλάθι, μέχρι τέλους. Εξαιρετικός ο Μάλκομ Τόμας όντας supporter στα επιθετικά ριμπάουντς, αποτέλεσε τον παράγοντα-Χ του ματς. Η ομάδα του Μπλάτ  δεν είχε καθόλου δημιουργία (είχε περίπου 20 ασσίστς ανά ματς τον τελευταίο καιρό) και αναλώθηκε σε προσωπικές φάσεις προσπαθώντας να σπάσει την καλά στημένη ζώνη των Ιταλών με γρήγορη ντρίμπλα και σουτ υπό δύσκολες συνθήκες (καμινάδες, tear drop) είτε με τον Λόγκαν είτε με τον Οχαγιόν.


 Η Μοντεπάσκι προδόθηκε από τη θέση «1» καθαρά. Ο Μπράουν οργανωτικά παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό (οι 6 τελικές προήλθαν κυρίως από ατομικές ενέργειες) αναγκάζοντας τον προπονητή του να ξεκινήσει την 4η περίοδο με τους Ράζιτς-Χάκετ (πετυχαίνοντας  να παίξει πιο ορθολογικά πάντως).  Οι Ιταλοί πληρώνουν το κακό recruiting που έχουν κάνει και συνεχίζουν να μην το βλέπουν. Αυτή η Μοντεπάσκι «φωνάζει» για έναν αθλητικό γρήγορο ψηλό στο «5» και ένα πραγματικό πόιντ γκαρντ που θα βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν και θα ταΐσει σουτέρ όπως οι Κεμπ-Τζάνινγκ την κατάλληλη στιγμή στα κατάλληλα σημεία. Ο Μπράουν σαφώς και δεν είναι τέτοιος, όπως ούτε και ο Ράζιτς. Πλέον η ανασυγκρότηση κρίνεται επιβεβλημένη μιας και ακολουθεί ο αγώνας με την Ουνικάχα (η Μακάμπι πάει στη Γαλλία). Είναι φανερό ότι η Σιένα θα πρέπει να ματώσει ακόμα και για να περάσει στην επόμενη φάση..

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ


Σας είχαμε προετοιμάσει από την προηγούμενη εβδομάδα για το τι σημαίνει Μπεσίκτας.. Εντυπωσιακή, «καθηλωτική» για ένα ακόμα ματς οι Τούρκοι πρωταθλητές έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στο παρκέ παίζοντας συναρπαστικό μπάσκετ, απέναντι βέβαια σε ένα σύνολο το οποίο έχει στελεχωθεί τόσο λάθος με αποτέλεσμα  να βγάζει αυτό που βγάζει.. Η άμυνα της ομάδας του Κουντέρ και η ασφυκτική πίεση των γκαρντ αποδιοργάνωσε πλήρως τους Γερμανούς αναγκάζοντας τους να παίξουν ατομικά. Σε 20’ παιχνιδιού –σε 2η και 3η περίοδο- οι Τούρκοι δέχτηκαν μόνο 20 πόντους. Η επίθεση τους δούλεψε πολύ καλά ειδικά με τον εξαιρετικό Ατσίκ στο «1» ο οποίος δίνει μεγάλη ποιότητα από τον πάγκο. Εκπληκτικό ματς για τον Κέρτις Τζέρελς, σε παράσταση ανάλογη των Φάρμαρ-Ουίμς.  Για μια ακόμα φορά ο Τζέρελς ήταν ασταμάτητος βγάζοντας φρεσκάδα από την αρχή και  την αύρα του «είναι το δικό μου ματς» σπάζοντας την γερμανική άμυνα είτε μα ντράιβς είτε με σουτ στο μισό γήπεδο ή σε καταστάσεις τρανζίσιον. Ο Κουντέρ (που με λίγα σχετικά χρήματα έχει φτιάξει ένα πολύ μαχητικό σύνολο που η ενέργεια του κάποιες στιγμές θυμίζει περυσινό Ολυμπιακό) εκτός του Τζέρελς και του πολύ καλού για μια ακόμα φορά Γκιουλέρ χρησιμοποίησε πολύ προσεκτικά τους παίκτες του ώστε να μην μείνει η ομάδα από ενέργεια όπως συνέβη με την Τουρκ Τέλεκομ μετά το ματς με την Παρτίζαν. Μοναδικό φωτεινό σημείο για τον Φλέμινγκ ο φορμαρισμένος-από το καλοκαίρι- Άντονι Γκαβέλ. Η Μπάμπεργκ απογοητεύει μέχρι τώρα και σκεφτείτε ότι την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στη Μόσχα. Οι Τούρκοι επισκέπτονται την Βαρκελώνη. Θέλω να το δώ αυτό..

ΚΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ


Ματσάρα στη Μόσχα με πολύ ωραίο μπάσκετ από την Κίμκι. Ειλικρινά για 30 λεπτά οι Ρώσοι έδωσαν ίσως την καλύτερη παράσταση ομάδας στην Ευρωλίγκα, με γνώμονα πάντα το επίπεδο του αντιπάλου. Σε ένα παιχνίδι που παίχτηκε στις 80 κατοχές, η ομάδα του Κουρτινάιτις έβγαζε φρεσκάδα από την αρχή γαρνιρισμένη με καθαρό μυαλό και πολύ ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Οι Ρώσοι χτύπησαν πολύ αποτελεσματικά στο ποστ φορτώνοντας μπάλες στον Λόντσαρ, ο οποίος δε βρήκε βοήθειες στο διάβα του (τυχαίο? Ε Σόφο?) και έκανε πάρτυ. Τα κένα στην Ισπανική ρακέτα ήταν πολλά με τον Όγκουστιν (παίκτης κλειδί στη συνέχεια) να πονάει τον Λάσο με το athleticism του. Στο ζον πρες της Ρεαλ, Η Κίμκι βρήκε λύση βάζοντας τα φτερά στις 45 μοίρες πάνω στη γραμμή του άουτ χωρίς παίκτη σκαλοπάτι ενώ στο μισό γήπεδο –χωρίς τον Λόντσαρ- έβγαλαν τους ψηλούς τους στα 5 μέτρα ανοίγωντας τη ρακέτα για διεισδύσεις κυρίως του Πλάνινιτς. Ο Κροάτης έτρεξε εντυπωσιακά την επίθεση της ομάδας του Κουρτινάιτις, όντας οξυδερκής και πολύ αποτελεσματικός κυριαρχώντας στη περιφέρεια και δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα με το παραδοσιακό σπλίτ άουτ παιχνίδι του. Ειδικά στο επιθετικό τρανζίσιον η Κίμικι πέταγε φωτιές.. 


Ο Λάσο είχε πάθει 5 εγκεφαλικά με αυτά που έβλεπε ουρλιάζοντας στα τάιμ άουτ και περιμένοντας την ανάκαμψη των παικτών του. Όντως κάτι «μύριζε» στην ατμόσφαιρα.. Δε μπορούσε να εξελιχτούν όλα τόσο καλά για την Κίμκι.. Ο Τζέησι Κάρολ μπήκε οπλισμένος στην τέταρτη περίοδο απέναντι σε μια ομάδα που δεν φημίζεται για τον χαρακτήρα της (έχει περάσει πολλά παρόμοια «περιστατικά» στο παρελθόν)και με πιεστική άμυνα και καθοριστικό τον Σλότερ η Ρεαλ γύρισε το ματς παίρνοντας κεφάλι. Εκεί μίλησε ο Τζέημς Όγκουστιν με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο (καθοριστικός και με καθαρό μυαλό και ο Φριντζόν) με τον Ρούντι να αστοχεί από κοντά υπό πίεση στο τελευταίο σουτ. Η Ρεαλ προβλημάτισε χωρίς τον Γιούλ. Ο Ντράπερ πάλι αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια ανασύνταξης της ομάδας στο παρκέ. Είναι φανερό ότι θέλει ενίσχυση στη γραμμή των ψηλών καθώς ο Ρέγιες, που αρχικά λογιζόταν για «4», παίρνει λεπτά στο «5» και δίνει και την καρδιά του αλλά οι Μαδριλένιοι κάτι πρέπει να διορθώσουν εκεί πηγαίνοντας σε μια πιο ορθολογική λύση. Η Κίμκι αν εξαιρέσουμε το μπλάκ άουτ της 4ης περιόδου έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ στέλνοντας μήνυμα προς όλους ότι ο όμιλος δεν θα είναι καθόλου εύκολος.. Οι Ρώσοι πάνε στη Λομβαρδία next week σε ματς που μπορεί να αποτελέσει μισή πρόκριση ενώ η Ρεάλ δίνει ντερμπάρα στην Πόλη με τη Φενέρ. Κόλαση..

Υ.Γ. : Το ματς του Βελιγραδίου το βλέπω τώρα..

86 σχόλια:

  1. jim πολυ ωραιος, για αλλη μια φορα!

    θα βγω λιγο off-topic, γιατι θελω να πω το ποσο θα ηθελα να δω τον παπαλουκα στον ΠΑΟ φετος! θα ειναι μια πολυ ποιοτικη και αξιοπιστη λυση για ενα 10λεπτο, και απο 'τι βλεπω οι περοσσοτεροι εδω μεσα τον θελουνε τον τεο στην παναθα, αλλα δεν πιστευω πως ειμαστε οι πλειοψηφια. τελος, ο αρμστρονγκ φαινεται πολυ λιγος για τοσο μεγαλη ομαδα και θα επρεπε ηδη να ψαχναμε αντικαταστατη του, αφου σε ολα τα ματς (εκτος απο τα πρωτα φιλικα) ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανυπαρκτος!!
    ο μασσευ ειναι ακομα ελευθερος;

    greenEmperor

    Υ.Γ.jim keep writing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι.. Ελεύθερος ο Τζέρυ, ναι.. Νομίζω όμως θες κάτι διαφορετικό ακόμα και αν δεν έχει τα ταλέντα του Μάς..

      Διαγραφή
    2. Jim,μην λεμε παλι τα περι παικτη που να κολλαει με τον ενα η τον αλλο και να μαρκαρει και να κανει και να δειχνει,παικτη με πολυ ταλεντο θελεις να βαζει τη μπαλλα στο καλαθι και να προσθεσει στην ομαδα προσωπικοτητα ..Γεμισαμε ρολιστες,και κατσε να δεις και τον Λασμε[ο οποιος ειναι απαραδεκτο που ηρθε τελειως απροετοιμαστος,επρεπε να τον βαλουν στο 1ο αεροπλανο για πισω].Μονο ο Σοφο αποτελει αξιοπιστη λυση και ξαφνικα θεοποιησαμε τον Πανκο για 2 καλαθια,τη στιγμη που ειχε 6 ποντους μεχρι το 39...Και ασφαλως χρειαζομαι μποι και ογκο γιατι ο Λασμε ειναι σαν να μας εχει ερθει απο διαιτα..Οσο γρηγοροτερα αντικατασταθει ο Αρμστρονγκ,τοσο καλυτερα,γιατι συντομα ισως προκυψει και αλλη αντικατασταση,ενω για παρτη του Στρονγκ θα σκασουν 2-3 παικτες και θα χασεις 4-5 κρισιμα παιχνιδια..Ο παικτης που θα ερθει μπορει να ειναι το κλειδι που θα μεταμορφωσει ενα μετριο ροστερ σε καλο..Και θα απελευθερωσει δυναμεις

      Διαγραφή
  2. Ο φαρναρ και ο ουιμς ποσο αμοιβονται απο τις ομαδεδ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο φάρμαρ έχει συμβόλαιο 3.5εκ x 3 χρόνια!!!
      10.5 στο σύνολο..

      Διαγραφή
    2. Ο σαρας ποσα πηρε συνολο την πρωτη φορα στον παναθηναικο καπου τοσα και ο τσιλντρες στον ολυμπιακο επισης.χμμμμ ρε τουρκους πολλα λεφτα.

      Διαγραφή
    3. τσίλντρες έπαιρνε 5.5 αν δεν κάνω λάθος

      Διαγραφή
    4. Ρε jim αν και βλεπω και ο greg ειναι δυνατος σε αυτη την κατηγορια,καποια στιγμη μηπως μπορεις να γραψεις του δεκα πιο ακριβοπληρωμενους παικτες βαση συμβολαιου στην ευρωπη,ευχαριστω.

      Διαγραφή
    5. Όταν λέμε ποσά είναι απαραίτητο να λέμε αν αναφερόμαστε σε ευρώ ή ντόλαρς.
      Ο Childress για παράδειγμα έπαιρνε 6,5 δολλάρια. Αν θυμάμαι καλά έβγαινε λίγο πάνω από 4 € όταν ήρθε και λίγο κάτω από 4,5 όταν έφυγε.

      Η μεγάλη άνοδος του ευρώ έναντι του δολλαρίου ήταν αυτή που βόηθησε (και) τον ολυμπιακό να φέρει ΝΒΑers. Η σχετική εξισορρόπησή τους, ήταν ένας επιπλέον λόγος να φύγουν.
      Σήμερα που το ευρώ περνάει μαύρες (και ίσως τις τελευταίες του) ώρες, ευννούνται οι αγορές εκτός ευρωζώνης. Βλέπε Τουρκία, Ρωσία ακόμα και Κίνα.

      Διαγραφή
  3. o μαχμουτι ειναι προπονηταρα.ο ολυμπιακος επρεπε να τον υπογραψει το καλοκαιρι.θα ηταν η ιδανικη διαδοχη κατασταση για τον ιβκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απώλεια του Ίβκοβιτς φαίνεται να είναι πιο σημαντική από όσο ήλπιζαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Αν και σημαντικό λάθος είναι η μη απόκτηση ενός επιπλέον παίκτη που θα είναι διαρκής απειλή για το καλάθι του αντιπάλου. Αν αυτός ήταν πεντάρι (δύσκολα πραγματοποιήσιμο σενάριο) θα ανέβαζε τον Ολυμπιακό σε τοπ επίπεδο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Αν ήταν 2-3αρι θα τον έκανε περισσότερο απρόβλεπτο για τους αντιπάλους. Αυτό το λάθος δείχνει να επιτείνεται και από το καβάλημα του καλαμιού που δείχνουν παίκτες όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Ντόρσεϋ. Ο φετινός όπως και ο περσινός Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να ζήση ή να πεθάνει από την άμυνά του. Για την ακρίβεια από την πολύ δυνατή άμυνα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο ρόστερ.

    Το πάθημα της Βενεζουέλας και η αναμενόμενη αποτυχία του αστείου Ζούρου πρέπει να γίνει μάθημα!

    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;;;ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΗΣΤΕΣ. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μόνος Έλληνας, πλην Γιαννάκη, που είχε πιστοποιητικά και παραστάσεις απο ψηλό επίπεδο ήταν ο Κατσικάρης. Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας έχουν ν' αποδείξουν ακόμα και ότι δεν είναι ελέφαντες.
    Ο Ολυμπιακός, εκτός απ' το Σπανούλη, δεν έχει άλλη καλαθομηχανή. Όταν δεν παίζει τουλάχιστον 90% δεν θα έχει καμιά τύχη εκτός έδρας.
    Έχω όμως την υποψία - για να μην πω βεβαιότητα - πως το μυαλό όλων ήταν ήδη στο ματς της Δευτέρας αμέσως μετά το 1ο ματς. Το χτεσινό το είχε ξεγραμμένο. Τη Δευτέρα με νίκη κλειδώνει την 1η θέση στην Ελλάδα και πάει τελικό με πλεονέκτημα έδρας. Στη euroleague γνωρίζει εξαρχής πως οι πιθανότητες για repeat θεωρητικά είναι ελάχιστες και πρακτικά είναι απίθανο.
    Για καλή πορεία στην ευρώπη, χωρίς ανταγωνιστικό ρόστερ, δεν έχει...
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο πράγματα:
    1) Η Ρεάλ χρειάζεται τρίτο σέντερ πίσω από Σλότερ-Μπέγκιτς ώστε να μην χρειάζεται να ανεβαίνει στο 5 ο Ρέγες που ίσως εκτεθεί απέναντι σε δυναμικά πεντάρια. Με τον Χετσχέιμερ τι έγινε τελικά; Είχε βγει βρώμα ότι τον έκλεισε πριν λίγο καιρό.
    2) Η Σιένα πληρώνει με το καλημέρα τα λάθη της. Και λάθη που αφορούν την επιλογή στην θέση του πόιντ γκαρντ φαίνονται γρήγορα γρήγορα. Ο Μπράουν είναι εξαιρετικός για να γεμίζει το TOP 10 της Ευρωλίγκας με σουτ πίσω από τη σέντρα, αλλά άθλιος οργανωτής και παίκτης ομάδας. Το κενό στη θέση 1 φωνάζει νομίζω για μια ομάδα που μπορεί να αποδυναμώθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο με μια πιο ισορροπημένη επιλογή στον άσσο θα μπορούσε (όπως φάνηκε και χθες σε μια απ' τις δυσκολότερες έδρες της διοργάνωσης) να κάνει πολύ καλή πορεία.

    Για τον χθεσινό Ολυμπιακό τα λόγια περιττεύουν. Μηδέν άμυνα, μηδέν μαχητικότητα, μηδέν συγκέντρωση. Μπράβο στην Εφές που έδωσε ένα υπέροχο σόου στον κοινό της. Φαρμάρ, απλά απολαυστικός όπως έγραψες κι εσύ. Ειδικά όταν του άνοιξε και η όρεξη για ασίστ... Ίσως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο Αμερικανό που αγωνίζεται στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου zoys.. 1.) Οπωσδήποτε. Για τον Χετσέημερ αρχικά είπαν ότι θα μπεί σε λίγο αλλά μετά κόλλησε.. 2.)Άσσο και γρήγορο rebounding 5..

      Διαγραφή
  8. Η προπονητάρα ο Μαχμούτι έδωσε ρεσιτάλ την περασμένη βδομάδα κόντρα στην Αρμάνι. Επιμένοντας στη ζώνη έφαγε γύρω στα 15 ελεύθερα τρίποντα και φυσικά έχασε το παιχνίδι...

    kats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαίνουν αυτά kats.. Και ο Ομπράντοβιτς κάποτε έφαγε 5/5 από τον Καραρέτο..

      Διαγραφή
  9. Πεδουλακης καλυτερος του Μπαρτζωκα ε τζιμ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα δικά μου μάτια ναι, εκτιμώ πολύ τον Πεδουλάκη προπονητικά. Ο Μπαρτζώκας είναι πολύ καλός στο να στήσει μια ομάδα το καλοκαίρι, κάνει καλές επιλογές στη στελέχωση παραδοσιακά. Ο Άρτζι υπερέχει στο coaching.

      Διαγραφή
  10. Jim, η Σιένα πολυ βελτιωμένη στην άμυνα, αρκετά καλη λειτουργία στην αρχή στην επίθεση χτυπώντας το τραγικό αμυντικό transition της μακάμπι, αλλά ρε φίλε, πολύ λίγο ταλέντο σαν ομάδα. Πόσο στοιχίζει όλη η ομάδα? Σαν να ψώνισαν από το πανέρι και στις εκπτώσεις φαίνεται. Η Μακάμπι πιο πολύ ταλέντο, δεν έχει παίκτη να παίξει αξιόπιστα στο post με πλάτη.
    P.S 1): Ο Χικμαν είναι γιός του Σάρπ? Τι ομοιότητα είναι αυτή
    P.S 2): Τώρα που θα φύγει ο Αρμστρονγκ, ποιός κυκλοφορεί ελευθερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έριξε πολύ το μπάτζετ.. Μέτρια επίθετική λειτουργία ενώ στην άμυνα έδωσε επίτηδες πολλά ελεύθερα σουτ που ο αντίπαλος δεν έβαλε. Αν η Μακάμπι είχε ένα 5 να παίξει με πλάτη θα της έκανε μεγάλη ζημιά. Στα λέει αυτά κάποιος που είναι φαν του κλαμπ κ τραβιέται στη Τοσκάνη συχνά για να παρακολουθήσει τη Μοντεπάσκι..

      Υ.Γ. Όντως! Χαχα! Σάρπ όλα τα λεφτά.. Κουβαλούσε πολύ πράμα μέσα από το εσώρουχο..

      Διαγραφή
  11. Διαμαντίδης, Σπανούλης, Ναβάρο, Τεόντοσιτς, Μακάλεμπ, Φάρμαρ, Κρίσιτς, Φερνάντεζ. Είναι οι 8 από τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες. Λείπουν άλλοι δύο. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόρμπεκ που έγραψε ο φίλος από κάτω, Χριάπα σίγουρα, νομίζω κι ο Βούγιασιτς. Πάνω από 2 και οι 3, κοντά στα 3 πρέπει να παίρνουν οι 2 πρώτοι

      Διαγραφή
    2. Ο Διαμαντίδης αμείβεται με 2εκ ενώ ο Σπανούλης με 2,5εκ. Κυριακή

      Διαγραφή
    3. Λιγοτερα παιρνει του εγινε μειωση σημαντικη,το ειπε ο Πεδουλακης(ΔΔ και Τσαρτσαρης εβαλαν τον Παο πανω απο τα χρηματα)

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος το συμβόλαιο του Μήτσου δεν μειώθηκε. Το καινούργιο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Μήτσος με την ομάδα μπορεί να έχει μειωμένες αποδοχές. κυριακή

      Διαγραφή
    5. Τρελό συμβόλαιο έχει νομίζω και ο Σόνυ Γουίμς. Ο Τεόντοσιτς παίρνει 1,9 σύμφωνα με το in the game, από 3 οι Χρυάπα και Κρστιτς και ο Λόρμπεκ. Ο Φώτσης των 1,5 είναι απ' τα φτηνά 4άρια, χα χα χα!!! Ο ΜακΚάλεμπ είναι στα 1,6 επίσης.

      Και οι Διαμαντίδης-Σπανούλης απ' του χρόνου μάλλον θα παίρνουν λιγότερα, τελειώνουν τα συμβόλαιά τους.

      Ody

      Διαγραφή
    6. Εγω διαβασα συνεντευξη του Πεδουλακη δεν κανω υποθεσεις,πριν λιγες μερες μαλιστα την διαβασα.Ειπε ακριβως:"ΔΔ και Τσαρτσαρης ειναι παιδια που εβαλαν την ομαδα πανω απο τα χρηματα".Εγω αυτο καταλαβα εξαλλου ειχε γραφτει οτι του εγινε προταση για μειωση το καλοκαιρι.

      Διαγραφή
    7. Για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Κώστα Τσαρτσαρή, σχολίασε: "Γνωρίζω τον Τσαρτσαρή από μικρό παιδί. Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος. Αυτός κι ο Διαμαντίδης είναι δεμένοι με την ομάδα. Έβαλαν πάνω απ' τα χρήματα την αγάπη τους γι' αυτή. Ήμουν σίγουρος για τον Κώστα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και το έλεγα όλο το καλοκαίρι στη διοίκηση. Αυτοί οι δύο κλείνουν τρύπες. Έχει τεράστια εμπειρία. Είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Πέρυσι είχε τραυματισμούς, είχε τα νεογέννητα. Εγώ τον πίστευα, τον ήθελα. Μας δικαιώνει.
      ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ.ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ
      " Αυτός κι ο Διαμαντίδης είναι δεμένοι με την ομάδα. Έβαλαν πάνω απ' τα χρήματα την αγάπη τους γι' αυτή"

      Διαγραφή
    8. Ότι μπορεί να είχαν καλύτερες προτάσεις, αλλά έμειναν με τα ίδια. Όχι απαραίτητα με λιγότερα...

      Διαγραφή
    9. Παιδιά, δεν έχουν μειωθεί η αποδοχές του Διαμαντίδη. Στα 2εκτ. ειναι και φέτος, αλλα το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρη και στην νεα πρόταση του παο αναμένεται μείωση. αα και ο Μπατίστ πέρνει γύρω στα 2εκ και αυτός απο την φενέρ. Γι'αυτο έφυγε άλλωστε....

      Διαγραφή
    10. o.k, δηλαδη ειχαν προτασεις εκατομμυριων αλλα δεν ακουστηκε γραφτηκε πουθενα!!!!Ειναι λογικο να του εγινε μειωση,εστω και 500.000.Εξαλλου γραφτηκε οτι του ζητηθηκε μειωση και επεκταση συμβολαιου,αλλα δεν μαθαμε ποτε την συνεχεια.Ο καθε ενας βγαζει τα δικα του συμπερασματα,τι μας νοιαζει εμας,εμεις απλα για να χουμε να λεμε.

      Διαγραφή
    11. αν του είχε γίνει μείωση θα υπήρχε καταρχήν σχετικό δημοσίευμα και κατά δεύτερον θα υπήρχαν γύρω στα 25 πρωτοσέλδια της πράσινης που θα τον εξυμνούσαν και θα χλεύαζαν τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    12. τα οικονομικά ακριβώς των ομάδων δεν τα βγάζουν οι ιδιοκτήτες,ξέρετε υπάρχει και η εφορία ή για το πρεστίζ τους.Κοντά στον νου και η γνώση.Πρόταση για μείωση έγινε,αν έγινε δεκτή δεν μάθαμε.

      Διαγραφή
  12. erazem lorbek ειναι σιγουρα μες στη 10αδα μετα την υπεραξια που του απεδωσε η barca.. tarantino13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Farmar απολαυστικός
    Η Ρεαλ θέλει ενα 5αρι οπωσδήποτε. Και άλλο προπονητη ισως.
    Μalcolm Thomas & Tyus μου αρέσουν πολύ. Γεια σου τζιμ!
    Άσχετο, αλλά ένας παίκτης που θα έκανε παπάδες στην Ευρώπη δεν είναι ο Brandon Bass? Άνετα παίζει και στις 2 θέσεις, σουτάρει, κατεβάζει ριμπαουντ, έχει κίνηση με πλάτη. Φοβερός! Κάτι τέτοιες εμφανίσεις από Farmar κυρίως και έπειτα από Weems, παίκτες δλδ ρολίστες στο nba, μας αποδεικνύουν γιατί είναι καλώς ή κακώς το πρωτάθλημα όπου υπάρχει όλοι η μπασκετική αφρόκρεμα παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Ματ.. Ναι ο Μπας θα κόλλαγε στην Ευρώπη και στο "5" και στο "4" (περισσότερο 5..) αλλά παίκτης που βρίσκει καλά λεφτά και είναι στάρτερ στους Σέλτικς δύσκολα να έρθει προς τα εδώ, πρέπει να σκάσεις χοντρό χοντρό πακέτο κ αν..

      Διαγραφή
    2. Παλιότερα,είχαμε κάνει ένα αφιέρωμα στους παίκτες του ΝΒΑ που θα κόλλαγαν τότε στην Ευρώπη και σε ποιά ομάδα. Θα σε ενδιαφέρει νομίζω, ρίξε μια ματιά..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα το να έρθει είναι απίθανο. Απλά πιστεύω ότι θα έκανε "παπάδες". Τέτοιο 5αρι δεν υπάρχει όπως λες κ εσυ, γιατί όντως στο 5 θα πήγαινε. Σωστός για τις υπόλοιπες επιλογές αν και έχουν περάσει 2 χρόνια :P

      Διαγραφή
  14. Jim θεϊκέ scouter, please, κάνε ένα αφιέρωμα για ελεύθερα οικονομικά σέντερ που θα ταίριαζαν στον ΠΑΟ ως αντιάρμστρονγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ τι σ@$ά είναι το tear drop???

    Άντε μπας και βρει ομάδα ο Τεό,δε ξέρω αν περισσεύουν χρήματα στη Σιένα για αυτό βέβαια (με κανά 300άρι μια χαρά θα είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. teardrop = ψηλοκρεμαστο "λέι-απ" μπροστά σε αμυντικό και από απόσταση 2-3 μέτρων. Ανάλογα με κάποιες λεπτομέρειες του στυλ μπορεί να λέγεται floater, runner, one handed jumper, ενώ οι σχολιαστές της ΕΡΤ το λένε πάντα "bombita" (ακόμα και ο ίδιος ο Ναβάρο θα έριχνε γιαούρτια...). Γενικά, είναι ένα δύσκολο σουτ που δοκιμάζει ένας κοντός που κάνει μικρό drive και προσπαθεί να αποφύγει ενδεχόμενη τάπα. Ελπίζω να σε κάλυψα.
      Shaddamm

      Διαγραφή
    2. Πάντα μακρινό lay up το λένε βασικά. Και στη σεζόν 1μ.Π. (μετά Πρίντεζη) το λένε και πεταχτάρι!!!!
      Ody

      Διαγραφή
    3. Ωχ, ξέχασα και την άλλη φοβερή περιγραφή. "Κάτι σαν σουτ"..!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ παίδες, με υπερκαλύψατε

      Διαγραφή
  16. Σχετικα με το ματς Himki – Real,νομιζω ότι υπερεκτιμας αρκετα την ρωσικη ομαδα.Δεν είναι κατι το ιδιαιτερο.Μια καλη ομαδα , που θα εφαρμοζε ένα συγκεκριμενο πλανο και θα ειχε μια λογικη στο παιχνιδι της θα περναγε ανετα από τη Μοσχα.
    Είναι ένα ανοργανωτο συνολο μισθοφορων με ένα μετριο προπονητη.
    Θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν κερδισει την Cantu κι ας εχει υπεροπλια στα υψη,αφου το πιθανοτερο είναι να επιχειρησουν παλι καμια 20ρια (!!!) τριποντα,όπως εχθες.
    Χωρια ότι πισω απο τον μετριο Planinic,στην οργανωση υπαρχει το χαος…
    Για τη Ρεαλ ελειψε πολύ ο Γιουλ,ενώ ο Μιροτιτς δεν ηταν σε καλη μερα.Οτι λειπει παντως ενας κυριαρχος ψηλος ,λειπει…
    Οσον αφορα τον Loncar,και στην Πολη εβαλε 11 ποντους…So what?
    Ο Σοφοκλης ειτε τον παιζουν με βοηθειες ειτε χωρις βοηθειες, σε κάθε ματς της Ευρωλιγκα,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, την 20αρα του θα την βαζει…He is just unstoppable!
    Το θεμα ωστοσο είναι ότι ο ομιλος μπερδευτηκε αρκετα μετα τη νικη της Himki…Είναι πολύ σημαντικο να παρει το διπλο στο επομενο παιχνιδι ο Παναθηναϊκός,μεσα σε μια δυσκολη εδρα όπως αυτή της Ολυμπια.Αλλιως παμε για thriller…
    Οσον αφορα τον Ολυμπιακο τωρα…
    Ας υποθεσουμε ότι με ένα μαγικο ραβδι φερναμε τον Μπαρτζωκα πισω στον χρονο και τον καναμε προπονητη στη θεση του Ιvkovic ,μετα και τις αποκτησεις των Dorsey και Law,εκει γυρω στις αρχες του χρονου.
    Υπηρχε περιπτωση να κατακτουσε ο Ολυμπιακος Euroleague ή Πρωταθλημα?
    To know –how για την κατακτηση της κορυφης δεν περιλαμβανει μονο recruiting ή μονο coaching abilities,αλλα και διαχειριση καταστασεων,και εντος και εκτος αποδυτηριων.
    Ο προπονητης πρεπει να ξερει ποτε και πως θα δημιουργησει κινητρο μεσα στην ομαδα,ποτε και πως θα στειλει μηνυμα στους παικτες του ,ποτε θα αφησει καποιον εκτος δωδεκαδας κτλ.
    Περα από τα παραπανω ,τωρα που εφυγε ο Σοφός αρχιζουν και βγαινουν και τα μειονεκτηματα των επιλογων Dorsey και Law.
    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/01/2_15.html
    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html
    Οσο ηταν ο Ντουντα αυτά μακιγιαρονταν και καλυπτονταν .Τωρα όμως…?

    ΥΓ1.Αν ηταν ο Ντουντα ή ο Ζοτς μετα το αλητικο φαουλ που εκανε ο Περπερογλου στον Vujacic,πιθανον να εκανε καιρο να ξαναπαιξει στη βασικη δωδεκαδα.Ειναι αυτά που ειπα παραπανω.
    ΥΓ2.Παλι ο Περπερογλου περισσοτερο χρονο συμμετοχης από τον Παπανικολαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το υστερόγραφο 1 είσαι τελείως εκτός.
      Όταν ο Μπατίστ εξαπέλυσε τον πλέον άνανδρο, αλήτικο, ύπουλο, βρώμικο και δολοφονικό χτύπημα εναντίον του Όζμπολτ, έκατσε μερικά λεπτά στον πάγκο, και όταν τον χρειάστηκε ξανά, τον έβαλε μέσα και όλα μέλι γάλα.
      Όπως και όταν έσπαγε τα πλευρά του Πριτζιόνι ή όταν έπαιζε μπουνιές σε παίκτες της Σιένα ο Χατζηβρέττας.

      Ίσα ίσα θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν αποθάρρυνε καθόλου τέτοιες πρακτικές.
      Όποιος θυμάτει τα καραγκιοζιλίκια Τσαρτσαρή και Φώτση για να εκνευρίσουν τον Κλέιζα θα καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ

      Διαγραφή
    2. Αχ, το καλό παιδί ο Κλέιζα!!! Λες και οι Τσαρτσαρής και Φώτσης είναι χτεσινοί και δεν γνωρίζουμε το ήθος τους...
      Μαίρη

      Διαγραφή
    3. Ο Μπατίστ πάτησε στο κεφάλι τον Όζμπολτ πριν 1-2 χρόνια και ο Ζοτς τον έβαλε να παίξει στο ίδιο παιχνίδι ξανά, ο Ιωαννίδης ανέχθηκε τον ημιαλκοολικό Τάρπλει ακόμα και αφού έπαιξε μπουνιές με συμπαίκτη του παραμονές τελικού Φ4, ο Ντούντα έκανε τα στραβά μάτια σε ο,τιδήποτε έκανε ο Τεόντοσιτς σε τέτοιο βαθμό που λίγο ακόμα και θα αλλοιθωριζε.

      Γενικά τα ηθικοπλαστικά και πειθαρχικά τηρούνται κατά το δοκούν, όπως μας βολεύει και όπου μας παίρνει δηλαδή. Οι προπονητές ειδικά των μεγάλων ομάδων πληρώνονται για να κερδίζουν, όχι για να διαμορφώνουν χαρακτήρες. Άν λίγη "διαμόρφωση" χαρακτήρα εξυπηρετεί τους σκοπούς της ομάδας, τη κάνουν, αν όχι οι γαργάρες είναι μεγαλοπρεπέστατες κατά κανόνα...ενίοτε βρίσκουν και ένα σάκο του μποξ (λέγε με δευτεροκλασάτο παίκτη) για να ξεσπάνε, τα παραδείγματα άπειρα

      Διαγραφή
    4. ο Κλέιζα δεν είναι καλό παιδί και αυτό ακριβώς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ομπράντοβιτς.

      Κατά τα άλλα είπαμε. Όλοι οι παίκτες του Παο ξεχωρίζουν για το χρυσό τους ήθος. Ακόμα και όταν κάνουν ακραίες ρατσιστικές δηλώσεις οn camera, ακόμα κι όταν ξεκινάνε συρράξεις σε φιλικά παιχνίδια, ακόμα κι όταν φτύνουν, πατάνε, χτυπάνε. Ακόμα κι όταν διαπράττουν πραγματικά εγκλήματα εκτός γηπέδου.


      υ.γ.
      Με εξαίρεση ίσως τον Μπατίστ που έχει το πιο βεβαρυμένο παρελθόν από οποιονδήποτε άλλον, οι παίκτες του Παο ακολουθούν ακριβώς το μέσο όρο και των υπόλοιπων αθλητών στην Ευρώπη. Υπάρχουν κάποιοι που ξέφευγαν συχνά, υπάρχουν άλλοι που ξέφευγαν σπάνια, υπάρχουν κι άλλοι που δεν ξέρφυγαν ποτέ.
      Αλλά για κάποιον περίεργο τρόπο όλοι αυτοί ήταν άγιοι και για να ακριβολογούμε είχαν χρυσό ήθος.
      Αν από την άλλη τύχαινε ο Ολυμπιακός να φέρει κανέναν σχετικά απείθαρχο, θα έπρεπε κάθε βδομάδα στις μεταδόσεις να ακούμε το πλήρες ποινολόγιό του.

      Διαγραφή
    5. Επειδη εχετε επιλεκτικη μνημη, σε σχεση με το συμβαν του Batiste,αν θυμαστε καλα,το πρωτο πραγμα που εκανε ο Μεγαλος,μετα την μλκ του Αμερικανου,ηταν να τον συρει απο το χερι και να τον παει μεχρι τον παγκο της Ολυμπια,για να ζητησει συγνωμη.
      http://www.youtube.com/watch?v=AEbQqhN5Akw
      Χωρια οτι αμεσως μετα του τα 'χωνε στον παγκο,καθως και μετα το τελος του αγωνα.
      Μαλιστα κι ο ιδιος ο Batiste ακομη και τωρα αισθανετε ασχημα για αυτο το συμβαν,κατι που τονισε και πριν απο τον προσφατο αγωνα της Fener στη Λιουμπλιανα,προσθετοντας ποσο τον εχουν βοηθησει στη ζωη του οι συμβουλες και η σταση ζωης του Μεγαλου.
      Βλεπετε λοιπον τη διαφορα,απο ενα συμβαν που περασε στο ντουκου απο εναν προπονητη με ενα αλλο σχετικα παρομοιαο συμβαν που αποτελει ακομη και σημερα την επιτομη του τροπου χειρισμου της παρεκλινουσας συμπεριφορας ενος αθλητη?Αυτα για να μην γραφετε ειτε θελετε...
      Εχει σημασια ακομη και στην ασχημη μερα ενος αθλητη ή μιας ομαδας ,να χανει με αξιοπρεπεια και με ηθος και οχι με τετοια unfair συμπεριφορα.

      Διαγραφή
    6. @johny

      Γειά σου παιχτούρα.. Η Κίμκι δεν έχει μεντάλιτι σαν ομάδα. Κοιτώντας τον ταλαντούχο κ γεμάτο προσόντα κατά τα άλλα ηγέτη της (Πλάνινιτς) καταλαβαίνεις.. Έχει αξιόλογο ρόστερ όμως. Τον Ρίβερς πέρυσι π.χ. τον είχαμε στις λίστες μας, ιδανικός για τον ΠΑΟ κατά τη γνώμη και φέτος (καταπληκτικός σποτ σούτερ, καλός αμυντικός και coachable)αλλά και λίγο αλμυρός. Πρόχθές για 3 δεκάλεπτα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, αυτό δεν αλλάζει.

      Διαγραφή
    7. @rogers

      Πόσα θες να μας τρελάνεις;

      Καταρχήν "σχετικά παρόμοια χαρακτηριστικά";

      Σχετικά παρόμοια ήταν η μπουνιά του Χβρέττα με τη Σιένα που κι αυτή πέρασε στο ντούκου. Σχετικά παρόμοια είναι μια αγκωνιά, ένα σκληρό φάουλ μέσα στη φάση.

      Όχι όταν ένας παίκτης πατάει στο κεφάλι έναν αντίπαλο! Όχι αυτά δεν είναι "σχετικά παρόμοια".

      Και πράγματι, φοβερά ηθική και καθόλου υποκριτική η στάση του Ομπράντοβιτς. Ειδικά όταν τον χρειάστηκε ξανά και τον έριξε στον αγώνα...

      υ.γ.
      αλήθεια όταν έσπασε τα πλευρά του Πριτζιόνι, ο "μεγάλος" τον πήγε να ζητήσει συγγνώμη ή μήως τον επιβραύευσε κιόλας;

      Διαγραφή
    8. Ορεστη, για τον Μαικ Μπατιστ διαφωνω..Αμα δεις την φαση προσεκτικα θα διαπιστωσεις οτι δεν παταει την κεφαλα του Οζμπολτ εξεπιτηδες,αλλα κατα λαθος,στην προσπαθεια του να επιστρεψει στην αμυνα..Πιο πολυ μπορω να πω πως εβαλε ο Οζμπολτ το κεφαλι του εκει,παρα πως τον πατησε ο Μαικ.Η κακια η ωρα αμα θες.Εξαλλου πως ειδε πισω του και χαμηλα ο Μαικ οτι υπηρχε κεφαλι?Και τελος τις βουτιες στο μπασκετ,για να καθυστερησουν επιθεση η να χασουν την ισοροπια τους οι ψηλοι τις ξερουμε..Ο Οζμπολτ,τι ακριβως εκανε ξαπλα,εκει?Ξεκουραζοτανε?Και για τον Χατζηβρετα που ηταν απο τα καλυτερα παιδια και δεν ειχε δωσει ποτε αφορμες,σε προηγουμενη φαση,του ειχε δωσει αγκωνια στα χαμηλα του ο αντιπαλος του και του την φυλαγε,το θυμαμαι πολυ καλα αυτο.Οσο για τον Κλειζα κυνηγουσε τον καβγα ,οπως κυνηγαει ο σκυλος την ουρα του.Και καλα,οι ψηλοι του ΠΑΟ,του φταιγανε..Οι ψηλοι του Ολυμπιακου με τους οποιους απο οτι εχω ακουσει,τσακωνοτανε στις προπονησεις τι του φταιγανε??

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε το πατημα του κεφαλιού του Όζμπολτ δεν ήταν ακούσιο και φαίνεται καθαρά στν εικονα. Άν ήταν ακούσιο δε θα αποτελούσε καν θέμα συζήτησης.

      Όσο για τον πληθυντικό στην αναφορά για "επιλεκτική μνήμη", ακριβώς επειδή περίμενα τέτοιο ελαφρώς οπαδικό σχόλιο, ανέφερα παραδείγματα από 3 διαφορετικούς προπονητές και διαφορετικες ομλαδε αλλά μάλλον πέρασε στο ντούκου.

      Το να βάζεις πάντως το παίκτη σου να ξαναπαίξει μετά από τέτοια ενέργεια μέσα στον ίδιο αγώνα, καθιστά οποιαδήποτε νουθεσία ή κατσάδα ή επίπληξη εκ του ασφαλούς και εντελώς υποκριτική, πόσω μάλλον αν αυτός ο παίκτης έχει συμβάλει στη νίκη της ομάδας.

      Από τη 12άδα δε βγήκε ούτε λεπτό ο Μπατίστ μετά από τον αγώνα εκεινο, οπότε το να ψέγουμε τον Μπαρζώκα επειδή δε θα βγει ο Πέρπε από αυτή είναι λίγο υπερβολή ε;

      Διαγραφή
  17. Εισαι πρωταθλητης Ευρωπης, 5 λεπτα πριν το τελος χανεις 16 ποντους και αντι να προσπαθησεις να μη διασυρθεις και εστω να χασεις με 9 (γιατι αλλο ειναι να χανεις με 26 ποντους αλλο με 9-10) τραβας στον παγκο το Σπανουλη και το Χαινς που ειναι οι παιχτες που μπορουν να σου δωσουν βοηθεια χθες για να τους ξεκουρασεις για τον Παναθηναικο. Αυτο δειχνει τη νοοτροπια της ομαδος που σε καμια περιπτωση δεν ειναι νοοτροπια Πρωταθλητη Ευρωπης. Τουλαχιστον προς το παρον. Τα υπολοιπα ειναι να 'χαμε να λεγαμε. Kummerbro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βασικα το πιο. Αστειο ηταν η αμυνα.αλλου κ αλλου
    Μα τοση διαφορα με περσι ειναι ασυλληπτο.
    Βεβαια νωρις ειναι ακομα κ με προπονηση διορθωνεται αλλα μπαμ κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθουν 3 μηνες να το πιστεψουν οτι ειναι πρωταθλητες ευρωπης κοιταζονται ξανακοιταζονται αδυνατουν ομως , μετα μπαινουν εδω διαβαζουν το 9.2 του τζιμ (τρομερη παραφωνια πραγματικα ανεξηγητη για ανθρωπο με τις αναμφισβητητες γνωσεις του Τζιμ σε ενα κατα τα αλλα πολυ καλο μπλογκ ισως το καλυτερο στην ελλαδα)τσιμπιουνται και στο τελος πανε και τρωνε 30 ανετα απο την Εφες που ετσι κι αλλιως (δεν εχει να κανει με το σκορ) ειναι καλυτερη ομαδα του Ολυμπιακου σε ολα τα επιπεδα(ροστερ-προπονητικο τημ), με λιγα λογια αυτη η ομαδα του Ολυμπιακου φερει το τιτλο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινεται σε αυτον απο φετος ο Πριντεζης ειναι παλι Πριντεζης ο Αντιτς παλι Αντιτς ο Μαντζαρης παλι Μαντζαρης και παει λεγοντας.
      Για να προλαβω σχολια τυπου Ορεστη(Τακης Τσουκαλας??) το κατορθωμα του περυσινου Ολυμπιακου δεν το μειωνω σε καμια περιπτωση θα παραμεινει μια απο τις μεγαλυτερες εκπληξεις στη ιστορια ολων των ομαδικων αθληματων και του αξιζουν συγχαρητηρια.

      Διαγραφή
    2. Πες τα, φίλε μου! Οι Ολυμπιακοί συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους. Τουλάχιστον να μην προκαλούν εδώ μέσα.
      Ρίκα

      Διαγραφή
    3. Γειά χαρά παιδιά και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Λοιπόν.. Νομίζω δεν έχετε καταλάβει την έννοια του recruiting. Το έχετε μπερδέψει νομίζωντας ότι βαθμολογούμε ομάδες και εκφράζουμε την γενική μας άποψη μέσα από αυτό. Καμία σχέση. Αξιολόγησα στη συγκεκριμένη ανάρτηση -μιας και το ανέφερε ο φίλος- τη στελέχωση, το πώς συμπλήρωσε το παζλ και το πως κόλλησαν τα κομμάτια μεταξύ τους στο ρόστερ πάντα σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα χρήματα. Μπορεί μια ομάδα δηλ. να πήρε πολύ καλύτερους παίκτες και να έχει χαμηλότερη βαθμολογία από μια άλλη που αγόρασε ότι πραγματικά είχε ανάγκη και συμπλήρωσε -κατά τη γνώμη μου πάντα- πιο ορθολογικά το ρόστερ της.

      Διαγραφή
    4. τζιμ σεβομαι απεριοριστα τη γνωμη σου (γι'αυτο αλλωστε μπαινω και διαβαζω) οπως ομως και να το δω αυτο το 9.2 το θεωρω παραφωνια συγχωρεσε με επισης και στα power rankings στο 4 εχεις τον Ολυμπιακο και παλι δυσκολευομαι να συμπλευσω με αυτην σου την αποψη βεβαια σου δινω ενα δικιο στο οτι εισαι ελληνικο μπλογκ και απευθυνεσαι και στους οπαδους του Ολυμπιακου που ολοι μας ξερουμε.να αφησω και ενα ονομα για να με καταλαβαινεις Χρου Χρου.

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου καλά κάνεις και διαφωνείς, κουβέντα κάνουμε. Μιλάω με πολύ κόσμο από Ευρώπη καθημερινά. Αρκετοί τον ΟΣΦΠ τον είχαν στο Νο1 και μάλιστα τους έλεγα "με Ίβκοβιτς να το καταλάβω ίσως, αλλά..". Μιλάμε για καλοκαιρινή δραστηριότητα,στο ξαναλέω όχι για το τι περιμένουμε να δούμε στο παρκέ. Εκεί το έχεις χάσει λίγο. Τα περί ρεκλάμας δεν υπάρχουν εδώ για καμία ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει απλά. Δε θέλω να σας ικανοποιήσω, να μιλάμε θέλω.

      Διαγραφή
  19. distixws gia ton olimpiako i apwlia tou ivkovic einai emfanestati!!! stirizw tous ellines proponites alla o persinos olimpiakos xtistike me ti iaxes tou ivkovic kai auto den allazei!!! ekan duo kales prosthikes fetos tou mavroeidi kai tou stratou alla xwris ton katallilo anthrwpo...gia auto kai egw pisteva oti apo ti stigmi pou efuge o zelico xriazotan riziki allagi i omada tou pao kai as pistevan polu oti auto eprepe na ginei siga siga..TWRA as meinw ligo ston apisteuto farmar to palikari einai isws apo tous ligous amerikanous me toso eurwpaiko stile sto tropo paixnidiou sto paixnidi me ton olimpiako apla htan KATAPLIKTIKOS auta pou ekane fusika treli adunamia kai o lukas pou einai ena apo ta pio trantaxta paradeigmata amerikanou pou siga siga meta apo polu douleia ekselixthike kai egine autos pou vlepoume smr!!! jim zoume kai anapneoume gia to blog sou perimenw aurio arthro analitika me to derby

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κυριάκο και σε ευχαριστώ. Ο Φάρμαρ είναι πολύ δυνατός στα βασικά. Σήμερα το βράδυ πιστεύω θα ανεβάσουμε για το ντέρμπι..

      Διαγραφή
  20. BaSkEtMaN:
    Με Ζέλικο δυστυχώς δεν θα βλέπαμε ποτέ Φαρμάρ στον ΠΑΟ.
    Ούτε κάν Μακ Κάλεμπ.
    Πιστεύω με Αρτζι που είναι ότι καλύτερο για τώρα και με την επιβεβλημένη αλλαγή του Αρμστρονγκ , που όσο περνάει ο καιρός και τα παιχνίδια έχει ένα μόνο καλό.
    Αυτό του να διαβάσει ο Πεδουλάκης τι πραγματικά χρειάζεται η ομάδα στη θέση του , για να ρολάρει άριστα , ο ΠΑΟ θα γίνει ομάδα κορυφής στην Euroleague.
    Απλά γιατί χρόνος δουλεύει υπέρ του.
    Ούκιτς και Κίτσεν δεν είναι καλοί τώρα , αλλά δείχνουν στοιχεία παικτών που αν δουλευτούν κατάλληλα στις απιτήσεις του Αρτζι δεν είναι σε καμμία περίπτωση Αρμστρονγκ και θα εξελιχθούν αν μη τι άλλο σε ρολίστες σημαντικά γρανάζια της μπασκετομηχανής του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά σου κολλητέ (μετά απο καιρό)!
    Στα γρήγορα επειδή δεν έχω ολύ χρόνο (και επειδή δεν είδα πολλους αγώνες):
    -Πιστευω είσαι πολύ σκληρός με τον Μπαρτζώκα (μιλάω για το συγκεκριμένο παιχνίδ, όχι γενικά). Όταν στο πρώτο δεκάλεπτο έχεις φάει 30 πόντους, με 5/5 τρίποντα (τα οποία γίνανε 8/8 αργότερα μέχρι να χάσουν το πρώτο αν θυμάμε καλά), και όταν ό,τι κάνει ο αντιπαλος του βγαίνει, τότε μπλοκάρει τελείως το μυαλό και τα παρατάς, είσαι συνειδητά είτε ασυνείδητα,. Θελει τρομακτική προσπάθεια να γυρίσεις τέτοιο παιχνίδι και νομίζω ότι θα άδειαζε τελείως η ομάδα αν κυνηγούσε αυτό το στραβομένο απο το 1ο δευ/το παιχνίδι, ειδικά όταν ακολουθεί αυριο το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Με την Καχα που ήταν αντιστοιχο σκηνικό, αλλα ήταν μαστ-γουίν, η ομάδα πήρε σχετικά καλό βαθμό. Και επιπλεον, ας μη ξεχνάμε ότι αντιμετώπησε μια φοβερά καλή ομάδα που ηταν και σε τρομερή βραδυά...μοναδικό μειονέκτιμα της ΕΦΕΣ ότι δεν έχει σοβαρό ψηλό εκτός του Ερντεν ο οποίος δεν είναι τίποτα το τρομερό, απλά με αντίπαλο τους μέτριους -πλην χαινς- ψηλούς τυ ΟΣΦΠ έμοιαζε Χαουαρντ.
    - Αν είσαι τόσο επιθετικός με Μπαρτζώκα, τότε τι να πούμε για τον τραγικό Μεσσίνα; Αυτή η Τσεσεκα είναι για λύπηση, πραγματικά, σώθηκε με τα καλαματιανά του Ουίμς αλλα μιλάε για τραγικά πράματα. Δε μπορώ να καταλάβω πώς ένας τέτοιος προπονητής ανέχεται τα καουμπουλίκια του τεόντοσιτς, Πραγματικά απαράδεκτός παίκτης, αλλά ακόμα πιο απαράδεκτη η ανοχή του Μεσσίνα προς αυτόν. Δεν είναι δυνατόν να κάνει τόσο αψυχολόγητες επιθέσεις στο τέλος του αγώνα και να μην τον στέλνει στα αποδητήρια...η Παρτιζαν και αυτή τραγική, πλην Μπογντάνοβιτς και Βεστερμαν, τα υπόλοιπα σερβάκια είναι απαράδεκτα, αμα βλέπεις και αδριατική λίγκα θα έχεις διαπιστώσει ότι είναι ακόμα χειρότερη, τα μειράκια της Σιρόκι παραλίγο να της κλείσουν το σπίτι
    - Η μεγάλη εκπληξη μέχρι στιγμής για μένα είναι η Λιουμπλίάνα. Δεν έιναι τυχαίο που έχασε η καντού, βαράγανε απ'οπου βρήσκανε και ήταν αρκετά τυχεροί (όπως ήταν και η Καντού με τον ΠΑΟ, που μπήκαν πολλά τυχερά σουτ, και πολλά αμαρκάριστα του πΑΟ δε μπαίναν με τίποτα, η τελική εικόνα είναι τελείως πλασματική κατ'εμέ, χωρίς να μειώνω τη δουλειά του Τρινκίερι, τη θεωρώ μέτρια τη Καντού, αλλά καλύτερη της Σιένα)
    Αυτά τα λίγα, ναι σαι καλά φιλαράκι, τα λέμε
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λές αδερφέ. Και μένα με έχει απογοητεύσει η ΤΣΚΑ. Μέχρι στιγμής... μαυρα χάλια. Τον Τεόντοσιτς τον πιάνει μία τρέλα πολλές φορές και πέρνει τραβηγμένες προσπάθειες, η οποίες-οταν είναι σε καή βραδιά- θα σου κερδίσουν το παιχνίδι. Αν δεν του βγαίνουν όμως, γίνεται μοιραίος...

      Διαγραφή
    2. Guten Abend Μ.Π.Λ.Α.! Φίλε όντως η Εφές ήταν σε καλό βράδυ, θα φάς και δύσκολα σουτ (ο Βούγιασιτς π.χ. αποδεδειγμένα βάζει τέτοια) μέσα στο πρόγραμμα είναι. Το θέμα είναι τι κάνεις απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση και τι αντιστάσεις έχεις. Η επίθεση του Ολυμπιακού ήταν πολύ νευρική, λάθη αδικαιολόγητα. Στην άμυνα σου συνεχίζεις να παίζεις προσηλωμένος στις αρχές σου και περιμένεις να περάσει η νεροποντή, κάπου θα σε βγάλει.. Δεν πάταγε καλά η ομάδα και δεν ήταν έτοιμη ψυχολογικά. Δώσε λίγο χρόνο στον Βουγιόσεβιτς, δεν είναι τόσο κακή ομάδα. Και ο Λούτσιτς και ο Μπέρτανς μπορούν να προσφέρουν. Δεν του έχει βγεί καθόλου ο Τόμας.. Η ΤΣΣΚΑ θα στρώσει, από τον Δεκέμβρη και μετά θα την κρίνουμε. Σαφώς δε παίζει καλά μέχρι τώρα, θα μπορούσε να έχει άνετα 0-2 στην Ευρωλίγκα. Η Λουμπλιάνα όντως πάει πολύ καλά, τους γουστάρω γιατί "μυρίζει" μπάσκετ η πόλη. Η Σιένα.. Άστα. Θέλει αλλαγές φίλε.

      Διαγραφή
  22. χαλια μαυρα ο οσφπ.περσι επαιζε ψυχομενα στο 110% για 3 μηνες και αυτο εκανε την διαφορα.δεν ειναι ευκολο να παιζεις 9 μηνες ετσι.δεν ειναι ευκολο βεβαια καποια στιγμη απλα να αλλαξεις το τσιπ κ να πεις τωρα παιζουμε σκληρα..δεν ξερω..καποια στιγμη θα το βγαλει κ αυτο δεν μπορει.απλα δεν γινεται να βγαινει σε καθε ματς απο τον οκτωβριο.οι 'δημοσιογραφοι΄μας ζαλισαν λεγοντας ποσο ανεβασμενος ειναι ο οσφπ κ ποσο χημεια εχει κλπ κλπ...μετα την πρωτη στραβη αρχισαν τα πρεπει να βρουν τους ρολους τους-ξεχασαν τα βασικα κλπ..οπου φυσαει ο ανεμος παω...
    καλα και η εφες βρηκε χωρο κ αλωνισε..πολυ καλη ομαδα,αλλα θελω να την δω να παιζει καλα και σε εκτος εδρας ματς για να καταλαβω μεχρι που μπορει να φτασει.γιατι καλα ειναι τα εντος εδρας αλλα αν χανεις απο τον μπουρουσαρο 15 ποντους μεσα στο μιλανο δεν μπορεις να πας κ πολυ μακρια.
    κακη αντοδραση απο τον περπερογλου,αλλα κατι του ψιθυριζε ο βουγιασιτς επι αρκετη ωρα.ηταν και οι 25 ποντοι στο κεφαλι..που τον θολωσαν..
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ορεστη σου προτεινω το red planet.Ασε εμας που δε φοραμε χρωματιστα γυαλια εδω και τραβα στους ομοιδεατες σου να ξεχαρμανιασεις αγορι μου.Μη μας χαλας την ατμοσφαιρα εδω μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Jim.
    τον Ολυμπιακο δεν τον ειδα.τετοιες απογοητευτικες εμφανισεις και τετοιες ηττες συμβαινουν στο μπασκετ.υπαρχουν περιφερειακοι που στη μερα τους σε λιανιζουν.αν εχεις μεγαλο προπονητη μαζευεις τη διαφορα στους 10-12 ποντους και φευγεις με το κεφαλι ψηλα.ο Ολυμπιακος εχει καλη ομαδα με μεγαλη ελλειψη ενος σκορερ-σουτερ στο 2 (οπως και ο Παο),βαση του μπασκετ που παιζει.φετος το δυσκολο θα ειναι να διαχειριστει τη κουπα που πηρε περσι.το ηξερε αυτο ο Ιβκοβιτς γι αυτο εφυγε με αλλο ενα κυπελο στη συλογη του.παντως αν περασουν και οι 2 ελληνικες ομαδες στην επομενη φαση θα εχουν κερδισει χρονο.
    φετος εχει πολυ καλες ομαδες στην ευρωλιγκα.θα γινει μεγαλη μαχη.
    νικητής θα βγεί αυτός που πραγματικα δε φοβάται να χάσει αυτή την κούπα.μεγαλη ατακα εγραψες Jim.
    ειδα την Ολυμπια,δεν ειναι κακη ομαδα.αν ειχε το Σαβας στο 5 θα την κερδιζε την Φενερ.ηταν προχτες και πολυ αστοχη απεξω.με πολλα πικ εν ρολ και πασες στη ρακετα.η Φενερ εχει καλο ροστερ.
    ειδα και την Ζαλγκιρις.εχει μαζεψει πολλους καλους παιχτες και εμπειρους.αν παει στα νοκ αουτ θα ειναι επικινδυνη.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά Wilkins. Σωστές παρατηρήσεις. Η Ζαλγκίρις έκανε μεγάλη κίνηση με τις υπογραφές των Καουκένας-Κ. Λαβρίνοβιτς και αγωνιστικά και -κυρίως- όσον αφορά το winning instict της ομάδας. Τώρα με τον Ρομανώφ.. Δε ξέρεις τι σου ξημερώνει.

      Διαγραφή
  25. ΤΖΙΜ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ?ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙς ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠ. ΤΙΜ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΟΜΩς?ΠΕς ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλε σε χάσαμε.. Μηδέν προπονητική κατεύθυνση. Είχαμε γράψει ότι τα πάντα είναι στα χέρια του προπονητικού τιμ. Το ρόστερ έχει σίγουρα κενά (ναι δεν έχει ξένους, αλλά επιμένω με βάση τα διαθέσιμα χρήματα δεν είναι κακό) αλλά δε δικαιολογούνται τέτοιες εμφανίσεις. Απώλεια ο Μανωλόπουλος, γι'αυτό εστιάσαμε εκεί. Πάντως υπάρχει χρόνος, τώρα αρχίσαμε, ας αφήσουμε την ομάδα να στελεχωθεί (στο "4") και να δουλέψει λίγο. Σίγουρα τα πρώτα δείγματα είναι ανησυχητικά, δεν αντιλέγω.

      Διαγραφή
  26. Το βραδυ εχει καμια 15 λεπτα Κουφο στο φιλικο με Οκλαχομα.μπορει και βασικο.αντε να αρχισει το NBA να δουμε κανα καρφωμα.φετος εχει πολλες ενισχυμενες ομαδες.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. off topic: Jim,η Α1 αρχισε και διαπιστωνω μετα απο 25χρ που βλεπω μπασκετ οτι δεν ξερω τους ξενους της Α1.Δε νομιζω οτι φταιω εγω,αλλα μαλλον αυτοι που ειναι αγνωστοι.Τι θα ελεγες για μια αναρτηση αφιερωμενη σ'αυτους:στους πλην ΠΑΟ-Ολυμπιακου αγνωστους αμερικανους της Α1?υπαρχει κανενας αξιολογος?
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Jim καλησπέρα,
    Με δεδομένα για ΠΑΟ:
    Οι Ξανθόπουλος και Γιαννόπουλος δεν χρησιμοποιούνται (υποθέτω πως δεν υπολογίζονται για τοπ επίπεδο)
    Ο Μπράμος παίζει αρκετά στο 2 αλλά δεν κατεβαίνει καθόλου στο 1
    Οι 12 (13) είναι:
    1. Ούκιτς, Ξανθόπουλος,
    2. Διαμαντίδης, Κίτσεν,
    2-3. Μπράμος
    3. Γιαννόπουλος, (3-3/4) Μασιούλις
    4. Πάνκο, (4-4/5) Τσαρτσαρής
    4-5. Λάσμε
    5. Σκορτσιανίτης, Σκορδίλης, Άρμστρονγκ
    Καταλήγω λοιπόν πως χρειάζεται παίκτη στο 1/2 με προϋπόθεση α) να είναι οικονομικός, β) να έχει ατομικό παιχνίδι και σκόρ & γ) να έχει εμπειρία
    Προφανώς ο Παπαλουκάς δεν παίζει. Αφού ο Αρμστρονγκ δεν περπατάει και ο Λάσμε μπορεί θεωρητικά να καλύψει το 5 (ο Σκορδίλης επίσης δείχνει πως αξίζει να πάρει λίγα λεπτά στο 5 για ξεκούραση των βασικών), η αντικατάσταση του Άρμστρονγκ δεν πρέπει ν' αργήσει και ο παίκτης που θα έρθει, αφού - έτσι κι αλλιώς - θ' αργήσει να προσαρμοστεί, θα πρέπει να έχει προσωπικότητα και ατομικό παιχνίδι για να σου δίνει φάσεις στη επίθεση πριν ακόμα ενταχθεί στα συστήματα.
    Τι γνώμη έχεις για τους ελεύθερους Gilbert Arenas, Leandro Barbosa, Derek Fisher (νομίζω πως έχει συμβόλαιο) ;
    Επίσης, στο 2/3-3 πως θα ΄βλεπες τον Mickael Pietrus ;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Θοδωρη.Ο τρελος βραζιλιανος υπεγραψε σιγουρα συμβολαιο με τους celtics.Προσωπικα για μενα δεν υπαρχει περιπτωση κανενας απο τους αναφερθεντες να σκεφτει καν το ενδεχομενο να ερθει προς την Ευρωπη.
      gelo

      Διαγραφή
  29. To rotation μιας ομαδας μπορει να βγει για ευρωπη με 9 -10 παικτες.Τοσους χρησιμοποιουσε και ο Ζοτς ολα τα χρονια.Οι Διαμαντιδης,Ουκιτς,Κιτσεν,Μπραμος,Μασιουλις, Πανκο,Λασμε, Τσαρτσαρης, Σοφοκλης,Αρμστρονγκ ειναι υπεραρκετοι,με τον Αρμστρονγκ μαλλον να περιοριζεται σε 3-5 λεπτα συμμετοχης σε ολη τη χρονια για να βγουν οι χρονοι των υπολοιπων.Με την εισοδο του Λασμε θα κοπουν λεπτα συμμετοχης απο τον Πανκο,τον Ματσιουλις και τον Τσαρτσαρη,για να φτασει να παιζει 15-20 λεπτα.Καμμια ομαδα δεν χρησιμοποιει και τους 12 παικτες σε εναν αγωνα .Πολυ σπανια θα συμβει αυτο.Οι Γιαννοπουλος, Ξανθοπουλος,Σκορδιλης ειναι για Ελλαδα και αν χρειαστει μπορει να δωσουν καποια λιγα λεπτα συμμετοχης στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απαντηση αυτη πηγαινε για τον Θοδωρη

      Διαγραφή
    2. Το θεμα δεν ειναι αριθμητικο...ειναι ΚΑΙ ποιοτικο.
      Συνεμως η ομαδα παρουσιαζει 2 ελλειψεις,μια στο 1-2 και μια στο 4-5
      Αν υποθεσουμε οτι θα γινει αντικατασταση του Αρμστρονγκ(κατα την γνωμη μου επιβεβλημενη) υπαρχουν τα εξεις σεναρια :

      -Υπολογιζεις Μπραμο στο 2...Πανκο στο 3 και αποκτας ενα καθαρο 4αρι(Βελισκοβιτς).Τα 2-3 λεπτα του Αρμστρονγκ καλυπτονται απο Τσαρτσα .

      -Αποκτας ενα καθαρο 5αρι για πισω απο τον Σοφο...το οποιο να αποτελει "παραγοντα" στην επιθεση...συνεπως υπαρχει η δυνατοτητα να κατεβενουν αντιστοιχα οι Λασμε-Πανκο-Μπραμος στο 4-3-2..

      -Αποκτας περιφερειακο...εισαι πληρως καλυμενος στο 1-2-3...και προσευχεσαι να αντεξει 25λεπτα ο Τσαρτσα που θα κληθει να καλυψει ως βασικος το 4 και φυσικα τα 5λεπτα του Αρμστρονγκ...καθως σε παιχνιδι που καιει δεν διανοουμαι οτι θα παρει χρονο συμμετοχης.

      Αν φυσικα παραμεινει ως εχει το ροστερ...στο 4 καλεισαι να βγαλεις ΟΛΗ την χρονια με Τσαρτσα-Πανκο(προβλημα 1)...στους ψηλους ο Σοφο θα ΠΡΕΠΕΙ πασει Θυσια να παιζει 20 μιν σε καθε ματς(προβλημα 2)...και στο 1-2ο ολα εξαρτωνται απο την προσαρμογη των Ουκιτς-Κιτσεν(προβλημα δεν ειναι αλλα ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ).Συνεπως στοχος η 8αδα...

      -Γιωργος-

      Διαγραφή
  30. Johnny, έχει λογική αυτό που λές αλλά, απο τους 13 πιο πάνω οι 4 πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται.
    Οι 9 βασικοί στο ροτέσιον δεν αρκούν για όλα τα ματς, που φέτος - αν περάσεις στους 16 - θα είναι περισσότερα απο ποτέ.
    Με ποια λογική συζητάμε δε, αν αλλάξει ο Αρμστρονγκ, να έρθει ένα ακόμα 4/5;
    Οι αριθμοί λένε πως αριθμητικά υστερείς στο 1/2 ή στο 3 αν ο Μπράμος θα παίξει αρκετά στο 2.
    Επίσης, για μεγάλα διαστήματα, έχεις ένα θέμα στο σκοράρισμα.
    Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να έρθει ένας απο τους πιο πάνω - άλλωστε οι 2 έχουν ήδη συμβόλαιο. Ήθελα Παπαλουκά που όμως δεν φαντάζει πιθανό πια και ανοίγω μια συζήτηση, κυρίως στον Jim που γνωρίζει παίκτες, για να καταλήξουμε σε κάποια λογική πρόταση αντικατάστασης του Άρμστρονγκ - κίνηση που μοιάζει πια αναπόφευκτη.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @γιωργος ,@θοδωρης

    Δεν βγαινουν οι χρονοι παιδια για να παρει αλλον εναν starter στο 1/2.Στη θεση αυτη,μεχρι τωρα ο Διαμαντιδης παιζει 33 περιπου λεπτα,ο Ουκιτς 30 ,ο Κιτσεν 15 και ο Μπραμος 16. Αν ο κοουτς φερει παικτη σε αυτη τη θεση σημαινει οτι θα πρεπει να κοψει λεπτα απο τους παραπανω,βρισκοντας χρονο συμμετοχης στον νεο παικτη,το λιγοτερο 15 λεπτα για να μπορεσει να προσφερει.Απο ποιον θα κοψει ο Πεδουλακης για να του δωσει αυτο το χρονο?Αντε πες να κοψουμε απο τον Διαμαντιδη 3-4 λεπτα και να τον παμε στα 30 λεπτα συμμετοχης,γιατι ειναι πολλα τα 33-35 λεπτα σε αυτην την ηλικια που παιζει.Τα υπολοιπα?Ουτε τον Ουκιτς μπορει να παει στα 20 λεπτα ουτε τους Κιτσεν,Μπραμος να κατεβασει κατω απο τα 10 λεπτα για να χωρεσει εναν ξενο starter στο 1/2,γιατι τοτε ο Πεδουλακης ακυρωνει τις επιλογες που εκανε σε αυτες τις θεσεις το καλοκαιρι.Εναν συμπληρωματικο παικτη θελει εκει που θα μπορει να δωσει maximum 5-8 ποιοτικα λεπτα συμμετοχης.Ισως ο Παπαλουκας θα ηταν καλη λυση,αλλα φοβαμαι οτι θα μπερδευτουν οι ρολοι με Διαμαντιδη,Ουκιτς στην ομαδα.Οταν στην πορεια θα βελτιωσουν την επιθετικη τους παρουσια στο σετ παιχνιδι οι Ουκιτς και Κιτσεν,και οταν με την βελτιωση της αμυνας αυξηθουν οι ευκαιριες για αιφνιδιασμους,τοτε δεν θα φανταζει καθολου απαραιτητη η προσθηκη ενος starter.
    Σε οτι αφορα τωρα τις θεσεις 3/4/5,υπαρχει και παλι το ιδιο προβλημα.Οι χρονοι στο τελευταιο ματς με την Καντου ηταν οι εξης:

    Σοφο 19',Τσαρτσαρης 20',Πανκο 28',Μασιουλις 30',Αρμστρονγκ 6',Λασμε 3,Γιαννοπουλος 1.

    Οταν ενσωματωθει πληρως ο Γκαμπονεζος,θα παιζει περιπου 15-20 λεπτα.Αυτα θα προελθουν απο την μειωση των λεπτων συμμετοχης των Πανκο,Μασιουλις,μιας και ο Τσαρτσα δειχνει οτι τα 20 λεπτα και τα εχει και ειναι και απαραιτητος.Για να παρει π.χ. Βελιτσκοβιτς,σημαινει οτι ειτε τον Λασμε θα κανει Αρμστρονγκ,δινοντας του 5-6 λεπτα συμμετοχης,για να δωσει στον Σερβο ενα 15 λεπτο, ειτε θα σπασει τα 45' περιπου λεπτα συμμετοχης που αναλογουν στους Πανκο,Μασιουλις, δια τρια για να χωρεσει και τον Βελιτσκοβιτς.Στην μεν πρωτη περιπτωση ακυρωνεις εκτος απο την επιλογη Αρμστρονγκ και την επιλογη Λασμε,στη δε δευτερη περιπτωση προχωρας σε μη ορθολογικες επιλογες.
    Αυτες τις επιλογες εκανε ο Πεδουλακης,και ποιοτικες ή οχι πρεπει να τις στηριξει και να προχωρησει με αυτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1.) Για εμένα η απάντηση είναι πολύ απλή... Στη θέση του Άμστρονγκ πρέπει να πάρει ένα καλό κόμπο γκαρντ για σετ παιχνίδι. Ένα μικρό Σπανούλη δηλαδή. Στο 5 είναι καλυμένος με Σοφο - Λασμέ - Σκορδίλη, στο 4 ανεβαίνει για λίγο ο Μασιούλις και στο 3 στέκονται μπράμος - γιαννόπουλος. Στο 1-2 όμως κάτι λείπει κυρίως σε δημιουργία, όχι τόσο σε εκτέλεση. Δηλαδή ένας παίκτης στυλ Ντε Κολό, Σπανούλη σε πιο φθηνή μορφή (Λάκοβιτς θα έλεγα αλλά απαγορέυεται αυτό το όνομα στο ΟΑΚΑ).

    2.) Σε περίπτωση που ο πεδουλάκης επιλέξει 4άρι (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου αλλά επείδη και στο 4 δεν είναι 100% πλήρης.. Κι επειδή ο Τζιμ λέει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει ν αγαπήσει πιο πολύ τον Κίτσεν) υπάρχει ένας παίκτης εκεί που αλλάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό... Ρεϊνάλντο Μπάλκμαν.. Μαζί με Λασμέ λύνεται το ριμπάουντ και οι αλλαγές στα πικ-εν-ρολ.. Η ομάδα γίνεται πυραυλοκίνητη σ ενέργεια, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο, και είναι πολύ επιθετική στην άμυνα.. Σ' αυτή την περίπτωση 6-7 λεπτά σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να πάρει ο Ξανθόπουλος που είναι μέτριος προς καλός δημιουργός..

    3.) Ο Σκορδίλης δικαιούται τη θέση του 3ου σέντερ. Έχει καλή άμυνα και ριμπάουντ και είναι κι Έλληνας...

    4.) Η ομάδα μετά το φΛεβάρη θα είναι πολύ καλύτερη.. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας... Όμως είναι πολύ αναβαθμισμένη σε 2 τομείς που στο παρελθόν μας έχουν πληγώσει: Ενέργεια και ριμπάουντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή