Athlenda

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,,!



Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι σε μια πεισμωμένη-από τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα- Καντού. Ματς-εφόδιο για τη συνέχεια..



Είχαμε σημαδέψει το παιχνίδι από την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό γιατί νέος ο Παναθηναϊκός καλούταν να δώσει το πρώτο must win ματς της σεζόν, σε υψηλό επίπεδο και κάτω υπό καθεστώς πίεσης. Γι’αυτό και μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, κατά τη γνώμη μου πιο «σίγουρα» (όσο και αν ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι αδόκιμος για αυτή τη χρονική περίοδο) από αυτά του ματς της πρεμιέρας στη Μαδρίτη.


-Καταλαβαίνω (και στηρίζω) απόλυτα τη σκέψη του Αργύρη Πεδουλάκη και την επιμονή του, ώστε οι πράσινοι να μπορούν να αγωνίζονται συγκεντρωμένα για 40 λεπτά. Αυτό φυσικά είναι πολύ μακριά τώρα, ίσως να μη γίνει –σε διάρκεια αγώνων- καθόλου μέσα στη σεζόν. Πολύ φυσικό όταν μιλάμε για μια τόσο νέα ομάδα. Ο κόουτς σαφώς στοχεύει στο να σταθεροποιήσει την αύξουσα πορεία του performance της ομάδας μέσα στα 40 αγωνιστικά λεπτά, ώστε στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός να μπορεί να παίξει ολοκληρωμένα παιχνίδια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Και σήμερα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι οι γηπεδούχοι παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο, εμφανώς βελτιωμένοι μετά την ανάπαυλα.  Θα εστιάσω λίγο στην περιφερειακή άμυνα. Δε μου άρεσε, ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά. Η Καντού, ομάδα που στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ και ψάχνει την έξτρα πάσα για να ενεργοποιήσει το μεγάλο της όπλο (τρίποντο) βρήκε πολλές καλές ματιές από τα 5 μέτρα και πίσω, πολλές φορές με μια απλή προσποίηση των περιφερειακών της ψηλά. Σουτέρ του επιπέδου των Αραντόρι και Μαρκοϊσβίλι , οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν τα πόδια να σε περάσουν τόσο εύκολα, έβρισκαν με «βαθιά καθίσματα» πρίν την εκτέλεση εύκολα ισορροπία και έγραφαν. Οι Ιταλοί έγιναν ακόμα πιο απειλητική όταν έπαιζαν με δύο γκαρντ στην πεντάδα τους. Θεωρώ ότι στις αρχές ειδικά των δύο ημιχρόνων, όπου ουσιαστικά είχαν μόνο δημιουργό τον Σμίθ οι πράσινοι έπρεπε να πιέσουν περισσότερο και να ανοίξουν την άμυνα τους. Εδώ δεν πήραν καλό βαθμό, μάλιστα παρουσίασαν και στιγμές ολιγωρίας στο αμυντικό τρανζίσιον. Αντίθετα, μιας και μιλήσαμε για τον Σμίθ, ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα στην άμυνα πάνω του, αποκόβωντας τον από το επιθετικό παιχνίδι των Λομβαρδών και κυρίως μην επιτρέποντας ρήγματα στη δική του άμυνα, κομμάτι στο οποίο ο Αμερικανούς είναι αρκετά καλός μιας και συνηθίζει να ψάχνει τους ψηλούς του στο ζωγραφιστό κυρίως με έξυπνες σκαστές πάσες.


-Η αμυντική επίδοση των πρασίνων στη ρακέτα ήταν βελτιωμένη, ειδικά τα διαστήματα που βρισκόταν ο Τσαρτσαρής στο παρκέ, ο οποίος μάλιστα εξελίσσεται στο πιο αξιόπιστο ριμπάουντερ της φροντκόρτ, τουλάχιστον μέχρι να «μπεί» κανονικά ο Λάσμε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Γκαμπονέζος ήταν φανερά ανέτοιμος και επηρεασμένος από το πρόσφατο διάστρεμμα  Ο Πεδουλάκης τον χρησιμοποίησε σωστά μαζί με τον πολύπειρο Έλληνα φόργουορντ σέντερ, με τον οποίο δείχνει ότι θα περάσει μαζί ως δίδυμο τα περισσότερα λεπτά στο παρκέ.


-Η επίθεση των πρασίνων μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως «στοχευμένη». Αυτή η τακτική αποτελεί σημαντικό παρακλάδι της έννοιας του «σκεπτόμενου μπάσκετ» για την οποία μιλά συνεχώς ο Άρτζι. Ο Παναθηναϊκός, σωστά στοχεύει στο ζωγραφιστό, όπου υπερτερεί με τον Σχορτσιανίτη απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της διοργάνωσης και εφόσον η μπάλα εκεί συμβαίνουν πράγματα και αναλόγως προσαρμόζεται η επίθεση. Σε βάθος χρόνου μέσα στο παιχνίδι δικαιώνεσαι. Ο Τρινκιέρι βέβαια δεν έκανε το ίδιο λάθος με τον Λάσο, υπερτιμώντας τις δυνατότητες του Τάιους (όπως έκανε ο Ισπανός με τον Σλότερ) και έστελνε συνεχώς νταμπλ και τρίπλ τιμ στον Σοφοκλή. Από τις πρώτες λοιπόν κατοχές (μετά την είσοδο του Έλληνα σέντερ) φάνηκε ότι ο προετοιμασμένος για τέτοια αντιμετώπιση Παναθηναϊκός θα έβγαζε καλά σουτ από την περιφέρεια (γι’αυτό και ο Πεδουλάκης έριξε τον Γιαννόπουλο ταυτόχρονα με την παρουσία του Σχορτσιανίτη στο παρκέ, θέλοντας να αυξήσει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, άσχετα εάν δε του βγήκε) στα οποία δυστυχώς ήταν άστοχος, παρότι δούλεψε σε καλή ταχύτητα τη μεταφορά της μπάλας στη weak side. Το αποτέλεσμα έγραψε σχεδόν 73% στα 2ποντα και 39 ελεύθερες βολές. Θετικό, αλλά μόνο 22 προσπάθειες για σουτ 2 πόντων.. Ο αντίπαλος έκλεισε χαρακτηριστικά προς τα μέσα (προσπαθώντας να ισορροπήσει και τα ριμπάουντ) και έδειξε στους πράσινους τον τρόπο που θέλει να του επιτεθούν (19 τρίποντα, σχεδόν όσα και τα δίποντα, αν και αριθμός των βολών δείχνει ότι οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ πιο συχνά τη μπάλα μέσα).


-Η ομάδα για δεύτερο σερί ματς πήρε σημαντική βοήθεια από τη θέση «4» που εξελίσσεται σε κλειδί, κυρίως με την ωριμότητα που παίζουν οι Πάνκο-Τσαρτσαρής. Ο Αμερικανός δεν εκβιάζει προσπάθειες, περιμένει για το καλό σουτ και –ειδικά σήμερα-  έπαιζε συνεχώς με ψηλά το κεφάλι ψάχνοντας τη σωστή πάσα στον Σχορτσιανίτη. Στο τέλος μάλιστα με 5 πόντους χρυσάφι καθάρισε ουσιαστικά τη μπουγάδα. Μη ξεχνάμε ότι ο ζεστός και με σωστό shot selection Πάνκο, κάνει τον Σοφοκλή 2 φορές πιο επικίνδυνο.. Ο Πάνκο παίζει έξυπνα και κυρίως παίζει για την ομάδα. Όταν εγκλιματιστεί και ο Λάσμε θα βοηθήσει την ομάδα ώστε να κρύψει τις αμυντικές αδυναμίες του Αμερικανού στο «4». Πάντως το performance του στο τέλος δείχνει καθαρό μυαλό και ετοιμότητα.


-Ο Κίτσεν δεν ήταν κακός. Είναι σοβαρός παίκτης, φαίνεται σχεδόν σε κάθε του απόφαση στο παρκέ. Ναι, έχει ένα έλλειμμα αυτοπεποίθησης στο να τελειώσει φάσεις γι’αυτό και δουλεύει στο μυαλό του το να συνεχίζει γρήγορα τη φάση (είτε με ντρίμπλα είτε με πάσα) σε καταστάσεις που λαμβάνει τη μπάλα και θα μπορούσε να σουτάρει.  Αυτό δε βοηθά πάντα την ομάδα αλλά ακριβώς επειδή προσπαθεί να συμπεριφέρεται σωστά (κυρίως ως ball mover και όχι ως finisher)θεωρούμε ότι θα έρθει και το καλό επιθετικά παιχνίδι που θα τον βοηθήσει.


-Οι πράσινοι κυριάρχησαν στο κομμάτι των ριμπάουντς με τα γκαρντ τους να βοηθούν σημαντικά αλλά έκαναν πάλι περισσότερα λάθη (έστω και αν ήταν λιγότερα από άλλες φορές) από τον αντίπαλο και έχασαν σημαντικά σε αριθμό κατοχών, το οποίο δε δικαιολογείται με τέτοια υπεροχή στο ζωγραφιστό.

-Πολύ σημαντικό. Ο τρόπος που πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός στο τέλος.. Αυτό που λέγεται χαρακτήρας και winning mentality χτίζεται σε κλειστά ματς τέτοιου είδους (είσαι φαβορί, στην έδρα σου και υπό πίεση) περισσότερο από ότι στα λεγόμενα μεγάλα ματς. Σε ματς σαν το σημερινό βάζεις τις βάσεις μαθαίνοντας να νικάς ώστε να σου γίνει συνήθεια και μετά εφόσον το βάλεις στο DNA σου να το καλλιεργήσεις και στα μεγάλα ματς. Η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη μπορεί να αποτελέσει πολύ μεγάλη βοήθεια για αυτή τη μετάβαση. Έτσι χτίζεται βήμα-βήμα ο χαρακτήρας για μια νέα ομάδα. Αυτό είναι ίσως το στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από τη σημερινή βραδιά του Παναθηναϊκού..


-Η Καντού ήταν δεδομένο ότι θα παλέψει. Η ομάδα είναι ντεφορμέ και τον τελευταίο καιρό παίζει αρκετά κάτω από τις δυνατότητες της, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν που έφερε την πρόκριση στους ομίλους και το Σουπερκαπ. Υπήρχε πίεση τότε γι’αυτό και η ομάδα μετά κάπως ξεφούσκωσε. Έχει καλό προπονητικό τιμ και θα βελτιωθεί. Απλά χρειάζεται τη νίκη για να πάρει εμπρός. Ο Τρινκιέρι έπαιξε ένα low mistake basketball σήμερα, είχε σε καλή βραδιά τους δύο πλάγιους του Αραντόρι και κυρίως τον Μανουτσάρ-σουτάρω αλά Ντανίλοβιτς-Μαρκοϊσβίλι (ο οποίος είναι καυτός από την αρχή της σεζόν), χρησιμοποίησε ελαφριά σχήματα με τους Τάιους-Μπρούκς στη φροντκορτ (όπως και στην Lega A) επιλέγοντας (με την αμυντική του τακτική) να χάσει απ’έξω. Τα πήγε καλά αλλά «έφαγε» το ένα του Πάνκο που του κόστισε. Επίσης με τον Αραντόρι στο «3» η Καντού ήταν λίγο αργή στις αμυντικές περιστροφές. Καλή εμφάνιση πάντως την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσει στο επόμενο ματς σωστά.. Αυτό είναι με την Κίμκι στο Παλαντέζιο και πρόκειται για must win.. O Παναθηναϊκός αντίθετα ταξιδεύει στην πανέμορφη –και πολύ μπασκετική-Λουμπλιάνα όπου κρατείται ήδη ο Ρομέην Σάτο για πλαστογραφία διαβατηρίου. Αυτά είναι..

88 σχόλια:

  1. Καλημέρα,
    Ο Maciulis ελαφρα βελτιωμένος, σε σχέση με Real, αλλά ήθελες κάτι καλύτερο.
    Δυχνά επιθετικά έχεις ακόμα τρικυμία (1-2) και αμυντικά δεν συνεργάζεται η backcourt με την frontcourt.
    Τέλος ο Λάσμε δεν έχει κορμί ρε παιδί μου.
    Όχι και πολυ ελπιδοφόρα.
    Γιατί τέτοια διαφορά στην αξιολόγηση απέναντι στο 1ο ματς που μου φάνηκε καύτερη η ομάδα;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα.

    Στα θετικά,η αμυντική επίδοση του β΄ ήμιχρόνου μέχρι τα τελευραία 50'' που κρίθηκε το ματς στο 76-68 ήταν 25 πόντοι.
    Και η αξιολόγηση,που μετά τη χάλια στη Ρεάλ,επέστρεψε σε επίπεδα πολύ καλού Παναθηναικού του παρελθόντος με 93-63.

    Επίσης,τα τρίποντα ως γνωστόν είναι πολύ και θέμα μέρας,είναι πολύ εύκολο να έχεις 50% σε ένα ματς και 20% στο επόμενο.Όμως τα δίποντα είναι πιο ενδεικτικά του κατά πόσο σωστό,ορθολογικό μπάσκετ παίζεις επιθετικά και το 70% για δεύτερο συνεχόμενο ματς Ευρωλίγκας είναι άκρως ικανοποιητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ουκιτς ενω εκτελεστικα παει πολυ καλα, δεν παει το ιδιο και οργανωτικα. Παλι ειχε μονο μια ασσιστ αν και διψηφιο αριθμο ποντων. Ειδικα οταν βγαινει ο ΔΔ, δεν μπορει ουτε αυτος αλλα ουτε ο Κιτσεν να μοιρασει σωστα παιχνιδι. Οποτε απο τη στιγμη που δεν εμπιστευεται Ξανθοπουλο για τετοια ματς, ισως επρεπε να παρει κ Παπαλουκα.
    Το ματς με τον Αρη προχθες το τελειωσε ο Γιαννοπουλος με τα σερι 3ποντα. Ειδικα οταν παιζει ο Σοφο και του κανουν double ή triple team, πρεπει να εχεις εναν εκτελεστη εξω απο 6,75. Δεν τον εμπιστευτηκε χθες τον Γιαννοπουλο παρα μονο 1,5 λεπτο. Ισως ειχε καθαρισει το ματς πιο νωρις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δικιο. Ο Ούκιτς μου δίνει την αίσθηση του "παίκτη της αλάνας". Δεν είναι τόσο καλός οργανωτικά, και αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς αν τον συγκρίνει με τον Διαμαντίδη. Ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός πλει-μεικερ. Εκεί ισως χανει ο Παο φέτος....
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνησω απόλυτα!!Χτες σκεφτομουν καποιες στιγμες την παρουσια Καλαθη, πιστευω οτι θα κουμπωνε ιδανικα με Διαμαντιδη..
      Ο Ουκιτς απελπιστικά αργος στηξν επαναφορά και κακιστος στην οργανωση, ενω φαινεται ξεκαθαρα οτι μπερδευει τον Διαμαντιδη, για να μην πω οτι εγκλωβιζει το παιχνιδι του Διαμαντιδη..

      ΥΓ: Περιμενω περισσοτερα plays από Πεδουλακη...Ο Μπραμος νομιζω οτι δικαιούται περισσοτερα λεπτα (άμυνα, ριμπαουντ, σκορ, τρεξιμο)

      Διαγραφή
  4. O ΠΑΟ δείχνει πολύ συγκεντρωμένος και σοβαρός. Του λείπουν όμως δύο ποιοτικοί παίκτες να τον ανεβάσουν επίπεδο. Ένας στη ρακέτα, ένας στην περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, ο Αρμστρονγκ φαινεται ξεκαθαρα εκτος τοπου και χρονου (χαρακτηριστικά αυτο φανηκε κα στην παρουσιαση της ομαδας, οπου δεν ηξερε πως πρεπει να μπει στο παρκε, αν παρατηρησατε!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποψη σου για Σκορδιλη Jim???Στον τομεα ριμπαουντ το εχει??Θα μπορουσε να παιξει χτες και να ξεκουρασει καποια 4λεπτα τους Σοφο-Τσαρτσαρη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σκορδίλης.. Θα στο πώ straight. Δε νομίζω ότι μπορεί να καλύψει τη θέση του του τρίτου σεντερ σε ομάδα τέτοιου επιπέδου, όχι. Αλλά.. Το παιδί παίζει πολύ δυνατά φέτος -για πρώτη φορά στη καριέρα του- "φανατικά" θα έλεγα, αυτό που μπορεί. Νομίζω ότι η σύγκριση με τον Άρμστρονγκ μέχρι στιγμής κλείνει καθαρά υπέρ του.

      Διαγραφή
  7. Πολύ νωρίς για συμπεράσματα αδέλφια

    Η ομάδα θα χρειαστεί χρόνια (όχι χρόνο) για να δέσει . Ας μήν έχουμε στο μυαλό μας τόσο πολύ την εικόνα του ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΜΕΝΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ του "χθές" γιατί θα μας αποπροσανατολίζει .

    Αυτό που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας είναι ότι χρειαζόμαστε υπομονή ΠΟΛΥ με την ομαδα - μέχρι αυτή να γίνει ΟΜΑΔΑ - και προφανώς στήριξη στα δύσκολα .

    Ως τέτοιο δύσκολο ματς είναι το επερχόμενο με τον γαύρο .

    Δεν νομίζω ότι έχουμε την συνατότητα να το πάρουμε αλλά μάλλον να το "κλέψουμε" . Αν σήμερα ο γαύρος κουραστεί και ιδρώσει με τους τούρκους ΚΑΙ χάσει - δεδομένης και της κούρασης από το ταξίδι - τότε έχουμε ένα κάποιο αβαντάζ στον τομέα της ενέργειας ... ακόμα και εκεί ομως έχουν σαφέστατα τα πιό νέα κορμιά στις θέσεις που καίνε.

    Θα είναι ένα θέμα για μας φέτος - και οπωσδήποτε του χρόνου - η ΚΑΤΑχρηση των ΔΔ και Τσάρτσα . Και οι 2 είναι "μεγάλοι" σε ηλικία ενώ ο τσάρι είναι και "ταλαιπωρημένο" κορμί λόγω θέσεως . Ας ελπίσουμε ότι οι υπόλοιποι θα καταφέρουν λίαν συντόμως να δέσουν γύρω τους για να τους δώσουν ανάσες (πιθανόν αυτό να είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα αυτή την στιγμή και σίγουρα θα είναι το σημείο που θα χτυπήσει ο μπαρτζώκας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Παναγιώτη,

      είστε γνωστός σε πολλούς από τα πράσινα να αλλά θα ήθελα να σας παρακαλεσω οι χαρακτηρισμοί γαύρος, βαζελος κτλπ να αποφεύγονται σε αυτό το μπλογκ...για αυτά υπάρχουν τα οπαδικα σαιτς. Εδώ μιλάμε για μπάσκετ!

      Ευχαριστώ
      Νικος

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο. Παναθηναϊκός είμαι και εγώ αλλά είναι κρίμα να χαλάσει ένα τόσο όμορφο μπασκετικό μπλογκ.. Και όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο..
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    3. Nίκο και Δημήτρη το ΓΑΥΡΟΣ δεν απαγορεύεται καθόλου.
      Υπάρχει εφημερίδα τέτοια που ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ και μάλιστα αρέσκονται στο να προσφωνούνται γαύροι.Αρα δεν είναι οπαδική επίκληση ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
      Το βάζελος ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΗ , δεν μου αρέσει καθόλου , ΔΕΝ ΤΟ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δεν υπάρχει "οργανο" της ΠΑΝΑΘΑΣ που να αυτοαποκαλείται έτσι.
      DOCTOR !

      Διαγραφή
    4. Δεν θα διαφωνήσω Ντοκ αλλά έτσι θα δοθεί το δικαίωμα να σε αποκαλέσει ο οπαδός του Ολυμπιακού Βαζελο και εκεί θα χαλάσει το πράγμα. Επιμένω λοιπόν ότι το μπλογκ είναι εξαιρετικό με απίστευτο επίπεδο σχολίων οπότε ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε να μην το οπαδοποιήσουμε. Ας κάνουμε στο τέλος τέλος εμείς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την αρχή.
      Νίκος

      Διαγραφή
    5. DOCTOR εισαι Θεος αγορι μου!!!!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    6. Thanks a lot my brother Στάθης.
      Doc !

      Διαγραφή
    7. OK Νίκος.
      Δεν διαφωνώ.
      Απλά οριοθέτησα την διακεκαυμένη ζώνη προσφωνούντων και προσφωνημένων.
      Και είμαι σίγουρος κατάλαβες το πνεύμα μου.
      Doc !

      Διαγραφή
    8. Ρε Jim τι θα γίνει με τον κάθε καμένο πρασινοκόκκινο οπαδό που μπαίνει στο blog; Κρίμα γιατί εδώ είναι καθαρά μπασκετικό στέκι και όλα αυτά τα άχρηστα σχόλια δυσκολεύουν τον ουσιαστικό διάλογο... Doc φιλαράκι πάρε την επιταγή σου από τον DPG και τράβα πίσω στα πράσινα νέα να τρολάρεις με θριαμβολογίες... Το μπάσκετ είναι δύσκολο άθλημα για τις μάζες, σαν την εκκλησία ένα πράγμα: πολλοί το παρακολουθούν, λίγοι το καταλαβαίνουν! Χθες στο γήπεδο χειροκρότησα ορισμένες ωραίες φάσεις της Καντού (με τον Tyus, btw ποια είναι η άποψή σου για τον παίκτη;) και οι κάφροι με κοιτάζαν περίεργα... Φίλαθλο πνεύμα αγνοείται...

      Διαγραφή
    9. Ο doc μια χαρα τα ειπε φιλος. Ξεκαθαρισε πως το γαυρος δεν πρεπει να θεωρειται προσβλητικο απο τους φιλαθλους του Ολυμπιακου. Αυτο και μονο.
      Εσυ που αποκαλεις καφρους τους οπαδους του Παναθηναικου εισαι χειροτερος και πιο επικινδυνος για εδω μεσα. Και στο κατω κατω, οταν το ματς ειναι στον ποντο, δεν δικαιουσαι να ζητας απο κανεναν φιλαθλο πνευμα. Ολοι ειναι στην τσιτα! Εχω χειροκροτησει κ γω φασεις του αντιπαλου, αλλα οταν με το alley-ουπ σε ισοφαριζει ο αντιπαλος 3' πριν το τελος, δε θα το χειροκροτησω βεβαια!

      Διαγραφή
    10. Εγώ φίλε μου πρωτίστως πάω να δω μπάσκετ... Αν ο αντίπαλος κάνει κάτι πραγματικά αξιόλογο θα του το αναγνωρίσω, έτσι έχω μάθει. Και όσο για τους οπαδούς της πλάκας που δεν ξέρουν ούτε ποιοι είναι οι παίκτες μας και δεν πληρώνουν εισιτήριο, αυτοί και κάφροι είναι και αχάριστοι, από τη στιγμή που στο πρώτο ματς Euroleague σε μια νέα προσπάθεια έρχονται μόλις 5.000 και αποδοκιμάζουν τον -ανεπαρκή κατά τα άλλα- Άρμστρονγκ. Κατάλαβε ότι 1ον) εδώ δεν είναι πράσινα νέα και 2ον) ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν έχει το αλάθητο, όπως και κανένα οπαδικό κίνημα, ούτε έχει μερίδιο στην επιτυχία... Τα εύσημα ανήκουν σε αυτούς που χώνουν τα λεφτά και σε αυτούς που μοχθούν καθημερινά, παίκτες και τεχνικό τιμ. Οι υπόλοιποι απλά πληρώνουμε για να δούμε την "θεατρική παράσταση". Αν έχεις να επισημάνεις κάτι σε τεχνικό-μπασκετικό επίπεδο, πες το. Διαφορετικά πάρε τον Doc σου και πίσω στα πράσινα νέα να σας παραμυθιάζει για ομαδάρες, Λονδίνα και αεροδιαδρόμους-Λάσμε... Δεν έχω όρεξη για τσακωμούς, αλλά αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του μπλογκ όταν μιλάμε με οπαδικές κορώνες και υπερβολές..! Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα top-16 και γι'αυτό πρέπει να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας... Είναι αναγκαίο να δοθεί το περιθώριο στον Πεδουλάκη και τους παίκτες να αποκτήσουν χημεία και αυτοματισμούς για τα κρίσιμα παιχνίδια της άνοιξης και κυρίως για τα επόμενα χρόνια, κοινώς να αποκτήσουμε κορμό. Πάντα φιλικά, Μάξιμος

      Διαγραφή
    11. Ρε παληκάρια γαύροι, τα ματάκια σας μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

      Υπάρχει εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ ?

      Υπάρχει.

      Υπάρχει εφημερίδα/περιοδικό/site/φυλλάδιο/διαφημιστικό/δεν ξέρω γω τι άλλο ΒΑΖΕΛΟΣ ?

      ΟΧΙ.

      Το καταλάβατε ή να κάνουμε και κακά ?
      Θα πρέπει να αποδεικνύουμε και το οφθαλμοφανές με δαύτους....

      Διαγραφή
    12. Φιλε μου λες οτι παρακολουθεις το μπασκετ
      Τα υπολοιπα τααιχνιδια τα βλεπεις? μαλλο οχι
      Επειδη τυχαινει να χω τρελα κ γω κ τα βλεπω ειτε live ειτε μετα απο εγγραφη σε πληροφορω οτι με βαση την εικονα μονο η zalgiris δειχνει ομαδα για playoff.οι υπολοιπες ειναι επιπεδου (κ δικιας σου λογικης )top 16
      Ασε λοιπον τις προβλεψεις γιατι δεν το χεις κ καλο ειναι να χεις μια γενικοτερη εικονα.

      Διαγραφή
  8. ρε παιδια το ειχαμε πριν απο την αρχη οτι δεν ειναι ευκολο να συνυπαρξουν Διαμανίδης και Ούκιτς γιατί είναι παίχτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια.
    Ο Ουκιτς θα πρέπει να παίζει σε ένα χαμηλό σχήμα για να πετυχαίνεται εύκολα transition κατάσταση.
    Εγώ αυτό που δεν έχω δει για τον Ούκιτς είναι ένα συστήμα πλήρους isolation από την κορυφή της ρακέτας, χθες είδα κάποια συστήματα που τον έβγαζαν να παίρνει την μπάλα στα φτερά και από εκεί να ξεικάει drive αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει και πολύ στα χαρακτηριστικά του.
    Ο Πάνκο πολύ καλός(σουτ και διεισδυση στην επίθεση και στην αμυνα δεν ειδα τον προσωπικό του παιχτη να κάνει ζημιά αλλά στις βοήθειες αργούσε)
    Ο Σχορτσιανίτης πάρα πολύ βελτιωμενος στις βολές (μιλάμε για άλλον παίχτη) λιγότερα κιλά, αλλά πρέπει να χάσει κι άλλα τουλάχιστον 10.
    Παρατηρήσατε ότι στην άμυνα στα P&R που έστεινε η Καντού ο ψηλός έκλεινε τον αντίπαλο κοντό μέχρι να ξεμπερδέψει ο αμυνόμενος κοντός από το σκρίν και να ξαναμαρκάρει (το Fake).Κλασσικό αμυντικό κόλπο που τα προηγούμενα χρόνια γινόταν συνεχεια ετσι ώστε να μην αποτελεί κάτι διαφορετικό.
    Φέτος εξακαλουθούμε να το κάνουμε αλλά πολύ άσχημα.
    Ειδικά ο Σχορτσιανίτης έκλεινε σωστά μετά το σκριν αλλά στην δικιά του επιστροφή στον παίχτη του αργούσε πολύ.
    Οπότε χρειάζεται κι άλλη δουλειά ώστε να ελαφρύνει και να αυξήσει την ταχύτητα του.
    Και τον Μασιουλις στο 4 ...

    -----------------------
    Η ΤΣΣΚΑ με το ζόρι την Παρτιζαν και αν ο παιχταράς Ουίμς δεν έκανε τα δικά του ο Ντουλε τον είχε κερδίσει τον Εκτορα.
    Βέστερμαν πάρα πολύ καλός.
    Και ένας Μούσλι που πρέπει να πηγαινει δημοτικό ακόμα (jim το ξέρεις το παιδί)

    Μακάμπι χωρίς τον Μπλατ δεν πρεπει να κερδίζει ούτε το ρέθυμνο,
    με λόγκαν και λαντεσμπεργκ αλλού τα καταφερε
    και όσο για την Σιένα, αν ο ΠΑΟ είναι σε αναδόμηση και έχει φτάσει στον πρώτο όροφο τότε οι ιταλοί τώρα τελείωνουν το υπόγειο και αρχίζουν να βλέπουν φως

    supersportspy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοείται δεν κερδίζει ούτε το Ρέθυμνο - Petway rules! ;)

      Διαγραφή
    2. xaxaxaxa

      σωστός
      να παει και ο christmas πίσω και τέλος

      supersportspy

      Διαγραφή
  9. Λοιπον ο παο ειναι ακομα ανετοιμος και αυτο το βλεπουμε ολοι για μενα ομως ο φετινος προγραμματισμος ειναι το μεγαλυτερο προβλημα του.Ο Αμστρονγκ απλα δε μπορει ο ουκιτσ δεν κολλει στην ομαδα και ειναι κριμα να αμειβεται με 800 χιλιαρικα και να μην κανει τη διαφορα ενω και ο κιτσεν ειναι τρομερα αγχωμενος και διστακτικος κατι που κουραζει.Αν και φαν του μασιουλις και αυτος δεν εχει προσφερει τα αναμενομενα.Πανκο ΣΟΦΟ Μητσος και ο ξεχασμενος και (πρωην για πολλουσ) παιχτης Τσαρτσαρης που μεχρι περυσι απλα δεν υπηρχε παλευουν να μας κρατησουν.Καλος βεβαια και ο Μπραμος ελπιδοφορος ο Γιαννοπουλος που αποτελει συμπαθεια μου και ελπιζω δυναμίτης στην αμυνα ο Λασμε. Ο Ξανθοπουλοσ απο την αλλη δεν μπορει να βοηθησει σ αυτο το επιπεπεδο και δεν ειναι καν εξελιξιμος.Επι τησ ουσιασ λαθοσ επιλογες.Καθημερινα αποδεσμευονται παιχτεσ απο το ΝΒΑ μηπωσ πρεπει να κοιταξουμε αλλου? ΜΑΣΕΙ ΚΡΙΣΤΜΑΣ ΦΕΣΕΝΚΟ για καποιεσ απο τισ θεσεισ των ξενων και Βεργινησ η ακομα και Παπαντωνιου για τη θεση του Ξανθοπουλου η παραμονη ΠΑΤ δεν θα εδιναν το κατι παραπανω? Στηριζω την ομαδα ωσ εχει αλλα εχω το δικαιωμα να καταθεσω την οπτικη μου ( το γραφω για τυχον κακοβουλα σχολια).Ελπιζω τη Δευτερα να σταθουμε στο υψος μασ με τον ολυμπιακο.



    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Κώστα. Μια χαρά είναι ο Ξανθόπουλος για το ρόλο του. Πολύ πιό έτοιμος από τα άλλα δύο παιδιά που ανέφερες. Στο χτίσιμο έγιναν και σωστές και λάθος επιλογές κατ'εμέ. Τις έχουμε αναλύσει όλες. Παίκτες υπάρχουν έξω, αλλά τώρα πρέπει να στηρίξεις τους δικούς μέχρι να σιγουρευτείς ότι μια αλλαγή θα σε βελτιώσει σαν ομάδα.

      Διαγραφή
  10. o Παναθηναικός χρειάζεται έναν καλό σουτέρ από έξω για να τραβάει λίγο το σκορ, να μην κλείνει ο αντίπαλος όλος πάνω στον Σόφο και γενικότερα νομίζω έτσι θα ανέβει επίπεδο, τώρα αν αυτός έχει αθλητικά προσόντα και μπορεί να βοηθά και στο 4 ακόμα καλύτερα. Περιττό να πω την γνώμη μου για τον Αρμστρονγκ καθώς είναι η ίδια με των περισσοτέρων, το παιδί πιάνει άδικα θέση στο ρόστερ.
    Ο Ουκιτς δεν μου φανηκε κακος εκτος απο το σημείο που έκανε μαζεμένα λάθη (αν και την μία φορά τουλάχιστον του έγινε καθαρό φάουλ). Φαίνεται βέβαια ότι κάπως καταπιέζεται στον τρόπο που παίζει, νομίζω ο Πεδουλάκης πρέπει να σκεφτεί να τον αφήσει λίγο πιο λάσκα, άλλωστε τέτοιον παίκτη πήρες εκεί στην τρέλα του και στο απρόβλεπτο θα επενδύσεις, αλλιώς ας έπαιρνες τον Πριτζιόνι (μακάρι δηλ, χεχε),
    τα λέμε Τζιμ
    G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου G. Σωστά, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν "τρέλα κ απρόβλεπτο" σε σωστή δόση δίπλα στον Διαμαντίδη, ειδικά από τη στιγμή που δεν επένδυσε σε "3" σκόρερ. Το θέμα είναι πως εκφράζεται αυτή. Θα δείς πολλά τέτοια ματς μέσα στη σεζόν από τον Ούκιτς..

      Διαγραφή
  11. paidia apla ligo upomoni egw auto exw na pw !!! oute emena mou aresei o amstrong egw ithela massei apo polu nwris akoma kai ton roberts ithela tis baberg gia tin thesi pg pou ematha oti pige NBA alla thelei upomoni fovamai to match me ton olumpiako einai diskolo alla stirizw tin omada stirizw tin doikisi ton proponiti kuriws kai evelpistw na ksekinisei na rolarei auti i mixani pou legete kitchen einai megalos paixtis etixe na ton exw dei sto israel kai mou eixe kanei megali entipwsi einai fovero mualo as tou dwsoume ligo xrono kai tha einai to next big think auta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριάκο ο Ρόμπερτς θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Πίστευα ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες θα πήγαιναν γι'αυτόν (όταν ο Λο έμοιαζε να χάνεται). Το έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα..

      Διαγραφή
  12. ΓΙΑ ΑΡΧΗ...ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΜ
    =============================================
    ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ στο να πάρουν προσπάθειες ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ εκτός από
    τις ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ και τον ΣΟΦΟ.
    Είναι θέμα λυσήματος και ρολαρίσματος θέλω να πιστεύω.
    Ο ΚΙΤΣΕΝ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει ντράιβ για ασίστ σε Σόφο-Τσά πχ ή τελείωμα ;
    Τον προσωπικό του παίκτη περνάει και ξεκινάει.
    Γιατί δεν έχει δουλευτεί εκεί.
    Δεν λέω να γίνει Μακ Κάλεμπ να τους "ξεβρακώνει" , αλλά ΖΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΝΤΡΑΙΒ αμερικάνος γκάρ να ξεμπουκώσει την ομάδα στα δύσκολα ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΥΓ Ο Αρμστρογκ αρχίζει και κάνει κακό στην ομάδα !!!!
    Οχι απλά δεν βοηθάει αλλά κουράζει τοςυ αντικαταστάτες του , φιάχνει η ομάδα νέα συστήματα λόγω της έλειψης του και δεν μπορούμε να βρούμε χημεία και ρολάρισμα.
    ΑΡΜΤΣΡΟΝΓΚ ΤΕΛΟΣ , όσο κι αν με πονάει.
    Εγινε λάθος επιλογή , ας βρούμε έστω σε βάθος χρόνου τη διόρθωση , ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ με σωστή και δουλεμένη επιλογή τώρα που ξέρουμε ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ.
    Doc !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δισταγμός δεν είναι μόνο θέμα λυσίματος. Είναι θέμα κυρίως τρόπου παιχνιδιού. Όταν η ΚΥΡΙΑΡΧΗ κατεύθυνση είναι να περνάει η μπάλα στο Σοφο με τόση επιμονή οι υπόλοιποι παίχτες χάνουν σε επιθετική αυτοπεποίθηση. Έχω ξαναπεί ότι οι ομάδες που επιμένουν στο Σοφο με το τρόπο που φένεται ότι πάει να κάνει ο ΠΑΟ ευνουχίζονται για αυτο και μετά από κάποιο καιρό επιλέγουν να τον περιθωριοποιήσουν! Ο Ούκιτς και ο Πάνκο παίκτες με πολύ επιθετικό ταλέντο δεν μπορούν να έχουν 3 με 4 σουτ τη βραδιά.
      ΥΓ είχα γράψει για κάθε μία ξεχωριστή μεταγραφή του ΠΑΟ ότι έχει ρίσκο και ότι αυτό και με βάση το νόμο των πιθανοτήτων θα φανεί. Όταν παίρνεις παίκτες επιπέδου Ντόρσεη και Χάης (Άμστρονγκ, Λάσμε κτλ) δεν πάει να πει ότι θα σου βγουν κιόλας Ντόρσεη και Χάηνς!!! Ήδη ο Άμστρονγκ πάει για πέταμα.
      Γεια σου ρε Doc ψυχάρα!

      ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

      Τείνω να συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου , όσον αφορά στο επιθετικό παιχνίδι μας και την πλειοψηφία που παίρνει ο ΣΟΦΟ.
      Ψιλοευνουχίζονται οι άλλοι.
      Αλλά με το χρόνο θα πρέπει να είναι επιλογή ο Σόφο , όταν δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο πιό προσοδοφόρο ακόμα και με τον Σόφο αντί για εκτελεστή , απλά αρωγό.
      Ντόρσει και Χάινς είναι παικτούρες ταμάμ γι'αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά.
      Ενέργεια , σπρωξίματα , ριμπαούντ έκρηξη . φιλότιμο.
      Doc !

      Διαγραφή
    3. @ Αχαγιωτης και @Doc
      Δεν διαφωνω μαζι σας αλλα ΚΑΙ στα 2 ματς,με Σοφο μεσα κερδισαμε ευκολα,και με Σοφο εξω χασαμε και στα 2.(30-49 στη Ρεαλ, 42-47 με Καντου σε 21' και τα 2).Δεν ειμαι σιγουρος αν ευνουχιζονται οι αλλοι,το σιγουρο ειναι πως η ομαδα με Σοφο μεσα ειναι σαφως καλυτερη ενω με Σοφο εξω σαφως χειροτερη(εως κακη θα ελεγα).Οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους.

      Διαγραφή
    4. @ ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

      Συμφωνούμε φίλε καλέ.
      Λάβε υπ'όψη σου ότι αυτό δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε σοβαρός αντικαταστάτης του Σόφο.
      Οχι δεύτερος Σόφο που δεν υπάρχει εύκολα , αλλά ένας σέντερ που θα έπαιζε τα βασικά του πινκ ν ρόλ ας πούμε και θα πήδαγε χωρίς να πέφετι πχ απ'τον Σαρικόπουλο για ριμπαουντς !!!!
      Doc !

      Διαγραφή
  13. Φοβερός ο Σοφοκλής. Προβλέψιμος ο Παο επιθετικά και με χαμηλά ποσοστά στα σουτ στα 2 τελευταία παιχνίδια. Είναι νωρίς ακόμα για να κριθούν όλοι οι παίκτες και ο Πεδουλάκης, αλλά μου φαίνεται πως δύσκολα η συγκεκριμένη ομάδα να φτάσει final 4. Ελπίζω να διαψευστώ.

    Πολύ δουλεμένη ομάδα η Καντού.. Το ιταλικό μπάσκετ έχει ανέβει πάρα πολύ.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύσκολη νίκη η χθεσινή αλλά πολύ σημαντική.
    Πιστεύω η ομάδα ελαφρώς καλύτερη αλλά τα ίδια προβλήματα παραμένουν...
    Αυτή τη στιγμή το rotation κολλάει αρκετά αφού δύσκολα σκοράρει η ομάδα χωρίς Διαμαντίδη και Σόφο (ίσως και Τσαρτσαρή) στην 5δα.
    Πρέπει να ανεβούν λίγο και οι υπόλοιποι γιατί η πίεση είναι μεγάλη στους παραπάνω.
    Ο Armstrong πρέπει να ΜΗΝ παίρνει ούτε τα πρώτα 5 λεπτά που παίρνει πλέον, ας παίζει μόνο Α1 μέχρι και αν καταλάβει τι πρέπει να κάνει και ας μπει Λάσμε να δούμε τι θα προσφέρει. Το χθεσινό δείγμα ήταν πάρα πολύ μικρό για να βγάλουμε συμπέρασμα. Ευχή όλων είναι να ανταποκριθεί και να βοηθήσει.
    Ο Ukic θέλει ακόμα πάρα πολύ δουλειά... Δεν μπορεί να δημιουργήσει! Σαν σουτέρ είναι πολύ διστακτικός. Γενικά τις περισσότερες φορές κατεβάζει τη μπάλα και απλά θα πασάρει στο Διαμαντίδη για να το πάρει πάνω του. Κάτι τέτοιο απλά ΔΕΝ επιτρέπεται όταν πληρώνεται τόσα χρήματα. Υπάρχει μπέρδεμα όταν βρίσκονται και οι δύο στο παρκέ.
    Ο Κίτσεν θα βγεί με τον καιρό.
    Μπράμος, Πάνκο πολύ καλοί και θα υπάρξει συνέχεια.

    syndroam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΝΤΑΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΒΛΈΠΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΑΟ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠ ΤΟΝ ΟΥΚΙΤΣ-ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΚΙΤΣΕΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΟΡΕΡ-ΑΡΓΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ-ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ,ΠΟΛΥ ΕΥΑΛΩΤΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΑ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ-ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΗ ΝΑ ΤΑ ΚΟΒΕΙ ΣΤΗ ΑΜΥΝΑ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ + ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ-ΚΑΛΑ ΜΠΛΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ-ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ,ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΖΩΝΗ...ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το φετινο status του Παναθηναϊκού θα καθοριστει εν πολλοις απο την εξελιξη/προσαρμογη των δυο παικτων - κλειδια της φετινης ομαδας.
    Των Kitchen και Lasme.
    Αυτοι ειναι οι δυο παικτες που μπορει να περιμενει ο Παναθηναϊκός οτι θα τον δεσουν αρμονικα και θα τον ανεβασουν επιπεδο και στις 2 πλευρες του γηπεδου.Οσο στη διαρκεια της χρονιας προοδευουν αυτοι οι δυο τυποι τοσο θα προοδευει και η ομαδα.

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ DERWIN KITCHEN:Ειχες γραψει Jim τον περασμενο μηνα ότι είναι λεπτη η διαχωριστικη γραμμη μεταξυ καθαρού μυαλού, σωστών επιλογών και διστακτικότητας. Και ο Kitchen μοιαζει αυτή τη στιγμη να εχει εμπλακει σε ένα αδιεξοδο mind game.Ειναι εξαιρετικος ball mover,ευρυθμο γραναζι της επιθετικης λειτουργιας του Παναθηναϊκού,αλλα πρεπει να γινει πιο confindent.Πρεπει οι Πεδουλακης – Μανωλοπουλος να τον ξεμπλοκαρουν στο θεμα της πρωτοβουλιας.Να τον βοηθησουν να διαβαζει καλυτερα το παιχνιδι,ώστε οι 2-3 φασεις που προσφερονται στον αγωνα γι αυτόν,να τις παρει και να τις τελειωσει.Προσοχη,δεν ζηταω να γινει σκορερ ολκης ,αλλα να παρει τα 2-3 σουτ που του αναλογουν ή τη διεισδυση που απαιτειται,στα «σημεια» του αγωνα που πρεπει,.Αν το καταφερει αυτό τοτε επιθετικα ο Παναθηναϊκός θα ανεβει ένα επιπεδο.Κατα τ’ αλλα είναι εξαιρετικος rebounder (4 κατεβασε εχθες σε 14 λεπτα) και παιζει αμυντικα παρα πολύ με τα σκληροτραχηλα χερια του.Μ’ αρεσει πολύ αυτος ο παικτης.Εχθες στο performance index ειχε 8 σε 14 λεπτα.Που να βελτιωθει κιολας…

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ STEPHAN LASME:Οι προσδοκιες που εχω για τον Lasme γεννιουνται κι εκπληρωνονται στον τομεα της αμυνας.Λιγο να θυμισει Φωτση αμυντικα,τοτε ο Παναθηναϊκός θα εχει βρει την «κολλα» που ενωνει την αμυνα του.Με τον Γκαμπονεζο πληρως ενταγμενο στα συστηματα της ομαδας και σε καλη κατασταση νομιζω ότι ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Cantu θα ειχε δεχτει τουλαχιστον 10 ποντους λιγοτερους στο ημιχρονο.θα ειχε αντιμετωπισει με μεγαλυτερη επιτυχια το αντιπαλο pic ‘n’ roll ,τις αμυντικες περιστροφες και τις ανισορροπιες που παρουσιαστηκαν. Μοιαζει γεννημενος για διδυμο με τον Τσαρτσαρη,αφου ταιριαζουν όπως τα μακαρονια με τον κιμα (να ΄χαμε τωρα ένα πιατο ).Πολλα θα εξαρτηθουν από το ποτε και το πόσο θα ενταχθει στη λειτουργια της ομαδας.Οσο αυτό επιτυγχανεται τοσο η ομαδα θα προοδευει.

    ΥΓ1.Dashaun Wood,Deon Tompson,Nihad Djedovic.Μια τριαδα εξαιρετικη…Απορω με την Barca γιατι δεν δινει μια ευκαιρια στον Djedovic .Η Alba παντως θα παιξει χοντρα για προκριση στα προημιτελικα.
    ΥΓ2.Στο ματς της Δευτερας,η λογικη λεει ότι βρισκεται μπροστα στα προγνωστικα ο Ολυμπιακος.Αλλα είναι πολλα τα φαντασματα και για πολύ καιρο που στοιχειωνουν το μυαλο των ερυθρολευκων σχετικα με την εδρα και τη φανελα του Παναθηναϊκού…Οποτε ας περιμενουμε
    ΥΓ3.Ο Πεδουλακης πρεπει εκτος των αλλων να προσεξει και την εμφανιση του.Πουκαμισα εξω,γραβατες κακοδεμενες και χαλαρες,σακακια που δεν προσδιδουν κομψοτητα…Jim Conway,μηπως σαν classy ανθρωπός της Mafia που εισαι, να εδινες εκτος των αλλων και τις στυλιστικες σου συμβουλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικα πολυ βελτιωμενος ο τομπσον σε σχεση με τη θητεια του στον ικαρο...νομιζω θα ηταν ο καταλληλος παιχτης αντι του αρμστρονγκ αν και εφοσον ο λασμε καταφερει να ανταποκριθει στο 5...κριμα που δεν ασχοληθηκαν μαζι του...

      Διαγραφή
    2. Εχει ατζεντη τον Λωτσο,και ως γνωστον ο συγκεκριμενος είναι persona non grata στον Παναθηναϊκό από το καλοκαιρι.Αλλα και παλι ,νομιζω ότι ο Παναθηναϊκός θα ηθελε καποιον με μεγαλυτερο ογκο από τον Thompson,εφοσον πηρε τον Lasme.

      Διαγραφή
    3. Τζόνυ πολύ καλά τα λές.. Για Τόμπσον είχαμε αφιερώσει ολόκληρη ανάρτηση, αλλά -σωστά- τώρα που έχει Λάσμε θες κάτι πιό ψηλό, πιό μακρύ. Μη βιάζεσαι για Άλμπα. Στους "8" είπες..? Είναι πολύ νωρίς.. Όσον αφορά το styling μπορούμε να στείλουμε στον Άρτζι το τηλ. του Βετούλα ή να ζητηθεί να προσλάβουν τον Σκαριόλο ως fashion advisor στο coaching staff. Εκεί είναι "Ομπράντοβιτς" ο Ιταλός..!

      Διαγραφή
    4. @johnny rogers
      +1 απο εμενα για το ωραιο post (αφου ο Jim δεν εχει αξιωθει να βαλει κουμπια να μπορουμε να κανουμε like οπου θελουμε)

      Διαγραφή
    5. Θα επιλεξω Σκαριολο...Χαχαχα!Αλλωστε βρισκεται και στην καρδια της μοδας...Με χιουμουριστικη παντα διαθεση εκανα αυτη την επισημανση για τον Πεδουλακη.Οπως και να το κανουμε,σε μια τετοια δουλεια παιζει ρολο και το style.O Pat Riley δεν ηταν μονο προπονηταρας,αλλα ειχε και style.Παρεπιπτωντος,οταν θα βρεις χρονο και timing Jim γραψε ενα αρθρο για τον Πατ ή και για τους αλλους μυθους οπως ο Φιλ Τζακσον,ο Γκρεγκ Ποποβιτς κτλ.Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι.Οι ρετρο ιστοριες χρειαζονται γιατι βοηθουν στην κατανοηση και του χθες και του σημερα ,ενω αποτελουν οδηγο και για το μελλον.

      Διαγραφή
  17. Από μέσα το πράγμα φαινόταν και φώναζε: όταν έπαιζε ο Σόφο, όλοι οι αντίπαλοι είχαν ένα μάτι στον δικό τους παίκτη και ένα μάτι στη βοήθεια. Μέχρι να μείνει από ανάσες, ο Σόφο τους έπαιρνε παραμάζωμα, και 2 και 3 αντιπάλους. Όταν όμως ξέμεινε από ανάσες, γιατί έμεινε σχεδόν 20 λεπτά στο παρκέ, έκανε 2 φορές βήματα και 3 φορές έχασε τη μπάλα ή κόπηκε σχετικά εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν χρειάζεσαι ένα εγγυημένο plan b, το οποίο ο ΠΑΟ είχε, το προσπάθησε, αλλά δεν του βγήκε. Κυρίως γιατί δεν τράβηξαν τα εξωτερικά shots από Μπράμο και Μασιούλις.

    Όταν λοιπόν έχεις το Σόφο ξεκούραστο, το "μονότονο" όπως λέτε παιχνίδι "πάρε-βάλε" είναι ακριβώς αυτό που θες: πάρτη και βάλτη. Όταν όμως κουραστεί ή είναι στο πάγκο, τότε θες -τουλάχιστον ένα- εγγυημένο plan B. Μέσα στη ρακέτα ούτε Armstrong ούτε Λάσμε μπορούν, οπότε πιστεύω ότι το σχήμα με Τσαρτσα και Πάνκο/Λάσμε (με διαφορετική στόχευση) θα δουλέψει καλύτερα. Δυστυχώς ο Armstrong δεν κολλάει πουθενά, όπως τουλάχιστον φάνηκε -και- χθες....

    Για τα υπόλοιπα θέματα (ασυνενοησίες, μη αυτοματισμοί, αργές/κακές περιστροφές κλπ), μην ξεχνάμε: ο ΠΑΟ είναι μια ομάδα με 10 ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ παίκτες. Και είμαστε ακόμα στο Σεπτέμβριο. Λίγη υπομονή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχοντας δει ολα τα επισημα ματς του παο μπορω να πω πως σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος.Αυτο που μου κανει περισσοτερο εντυπωση {και δεν σχολιαζετε ιδιεταιρα} ειναι ο κοουτς Πεδουλακης.Στην μετα ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ εποχη ειναι ισως οτι καλυτερο και θα εξηγησω γιατι.Ο παο ολα αυτα τα χρονια υπερτερουσε σε εναν τομεα λογω επιμονης του ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα το ξεψαχνισμα του ροστερ οχι μονο καθαρα μπασκετικα αλλα και χαρακτηρα,ευστροφιας παικτωνκτλ.Εμεις οι ξερολες προπονητες καναμε κριτικη στις επιλογες εχοντας τα δικα μας στανταρ.Ο πεδουλακης εαν βλεπετε τον τροπο που κοουτσαρει τον τροπο που κανει παρατηρεισεις στον παγκο εν ωρα αγωνα το σετ παιχνιδη που ζητα επιμονα τον pg που κοιτα πρωτα τον παγκο να συμβουλευτει τι επιθεση να γινει την χρισημοποιηση 1 λεπτου ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ του Γιαννοπουλου επειδη τον χορεψε 2 φορεσ σε μια φαση ο ιταλος και πολλα αλλα θυμιζουν κατα πολυ τον κουτς τισ καρδιας μας.Αυτο ειναι το σημαντικοτερο που βλεπω εγω. Γιατι το σημαντικο ειναι φιλοσοφια μιασ ομαδας.Λαθος επιλογες σιγουρα θα γινουν.ουαν ομωσ ξερεις το στοχο τις διορθωνεις και προχωρας.ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπον και μην ξεχνατε οτι αυτη η ομαδα εχει ξεφυγει σε ολα τα επιπεδα απο την ελληνικη πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Johny Rogers Πολύ μεγάλη μαγκιά αυτό που είπες για πρωτοβουλιές του Κίτσεν.Εχει σωματοδομή γκάρ για πολλά πράγματα και δεν επιτρέπεται να μην ξεσκίζεται στα ντράιβ στα ματσαρίσματα και στα επιθετικά τρέιλερ.
    Αλλη ομάδα με τον Κίτσεν ηγέτη και μπυκαδόρο !!! (αν μπορεί)
    @ Αντώνης Μαρίνος , ολόσωστος στο θέμα Αρμστρονγκ.Δυστυχώς δείχνει πέτρα στο γκρεμό ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗΣ ΦΟΡΑΣ.
    Η ομάδα ΟΝΤΩΣ όπως λές θέλει συστήματα εύκολα που να μην κουράζουν τον Σόφο στο να τελειώνει φάσεις και να βοηθάει να τους κτυπάμε από παντού.
    Οχι κατ'ανάγκην περιφερειακά.
    Μπούκα στη στρούγκα με σκρίν και πικ ν ρόλ ακόμα και χωρίς finisher το Σόφο !
    Ανοίγει ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ όταν είναι στο 5 τετραγωνάκι να μπείς να σταματήσεις και να κάνεις jump shoot από τα 2.5 - 3 μέτρα ή να τελειώσεις με λέι άπ και φάουλ.
    Doc !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Kitchen καλαθομηχανη που να βαζει σε καθε αγωνα 20+ ποντους ουτε ειναι ουτε μπορει να γινει.Αλλα μεσα απο το basket αποφασεων και χαμηλου ρισκου που παιζει μπορει να βρει την ευκαιρια να παρει καποιες προσπαθειες,ειτε με σουτ απο τα 4-5 μετρα ειτε με drive.Πρεπει να τον βοηθησει το προπονητικο τημ στο θεμα της πρωτοβουλιας σε σχεση με το timing του αγωνα,καθως και στο διαβασμα του παιχνιδιου.Περα απο την παρα πολυ δουλεια που θελει στο court vision.

      Διαγραφή
  20. Παιδιά, πιστεύετε οτι ο Κρίστμας θα έκανε για τον Παναθηναικο; Ο Παο δίχνει να χρειάζεται ενα γκαρντ 'Σουτερ'. Ο Κρίστμας ειναι ελεύθερος και κίλερ. Τι λέτε;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν νομιζω οτι εχει επιθετικο προβλημα ο Παναθηναϊκός,για να χρειαζεται οπωσδηποτε εναν scorer οπως ο Christmas.Σε δυο ματς της Εuroleague εχει σκοραρει απο 80 σχεδον ποντους.Επιδοση που καθε αλλο παρα επιθετικο προβλημα δειχνει.Η επιθετικη καθιζηση που παρατηρειται οταν λειπει ο Σοφο οφειλεται στο οτι οι Ukic και Kitchen,δεν εχουν βρει ακομη τα πατηματα τους στην επιθεση.Το μεγαλυτερο προβλημα αυτη τη στιγμη βρισκεται στην αμυνα,μιας και ο Παναθηναϊκός ειναι μια ομαδα που κατασκευαστηκε για να δεχεται κατω απο 70 ποντους.Εκει θελει δουλεια η ομαδα.

      Διαγραφή
  21. Γεια χαρα σε ολους,
    εξαιρετικο αρθρο απο το Jim που καλυπτει σχεδον ολο τα φασμα του παιχνιδιου χθες του Παναθηναικου(αμυνα,επιθεση,επιλογες κλπ).Συμφωνω στα περισσοτερα που γραφει αλλα διαφωνω στη σουμα θα λεγαμε.Για εμενα συνολικα σε αντιθεση με το ματς στη Ρεαλ(που με ενθουσιασε ως πρωτο ματς)πιστευω οτι το χθεσινο ηταν καπως πισωγυρισμα.Και θα εξηγηθω.Πρωτα ομως να πω οτι ισως δεν εχω την τελεια εικονα του ματς(θα το ξαναδω)γιατι ημουν μεσα στο γηπεδο και σιγουρα εχω δει αλλα,και αλλα μου εχουν ξεφυγει.
    -Η αμυνα ηταν ΠΟΛΥ χειροτερη σε σχεση με την αμυνα στη Ρεαλ.Αν και εντελως διαφορετικη προσεγγιση επιθεσης απο τις 2 ομαδες(πολυ πιο computerized της Καντου αλλα με χειροτερους παικτες),μας δημιουργησε τεραστια προβληματα που δεν λυσαμε σε κανενα σημειο του παιχνιδιου(εξου και οτι η διαφορα ηταν σε ιδια επιπεδα και στα 40 λεπτα πραγμα σπανιο).76 ποντοι σε 69 poss παιχνιδι και εντος εδρας ειναι πολλοι.Κακες περιστροφες,υπερβολικο κλεισιμο μεσα της weak side,αργη καλυψη της εξτρα πασας,υπερβολικα "τσιμπαγαμε" στις προσποιησεις στο τριποντο και τρωγαμε διεισδυσεις πανευκολα.Διαφωνω με το Jim για τη βελτιωση στην αμυνα στη ρακετα.Προφανως υπηρχε βελτιωση στο αμυντικο ριμπαουντ,αν και το αργο και με πολλα φαουλ παιχνιδι δεν ευνοει το επιθετικο ριμπαουντ,ομως αυτο απο μονο του δεν κανει καλη την αμυνα στο καλαθι.Παρατηρώντας και το 57% της Καντου στα διποντα(εξαιρετικο για εκτος εδρας αγωνα) ειναι μαλλον ατοπο να λεμε για καλη αμυνα μεσα.Επισης τα μολις 8(!) λαθη της Καντου δειχνουν σιγουρα ελλειψη στην αμυντικη προσπαθεια του Παναθηναικου(βεβαια σε αυτο να εκθιασουμε και την Καντου που δειχνει να ειναι μια ομαδα που κανει ελαχιστα λαθη...)αλλα σιγουρα η πιεση δεν ηταν η αρμοζουσα.Γνωμη μου και την ξαναλεω πως η ομαδα θα εχει την αμυνα ως αρμα μαχης και δεν πρεπει να το ξεχναει αυτο.Πρεπει να ειναι το νουμερο 1 στην ιεραρχια του "τι πρεπει να κανω".Επισης πολυ χειροτρη αμυνα στο transition,καμια δεκαρια ποντακια τους τα δωσαμε ετσι,απαραδεκτο.
    -Στον επιθετικο τομεα,συμφωνω σε ολα με το Jim.Υπαρχουν οι σταθερες ΔΔ-Σοφο,ο εξαιρετικος Τσαρη και ο Πανκο(τον εκθειαζα και σε προηγουμενο post μου παρολο οτι ειχε φανει λιγοτερο).Ειναι σε καλο momentum και δειχνουν το δρομο στους υπολοιπους.Ηδη δινουν περιπου 45-50π στα 2 πρωτα ματς και εκαναν πολυ καλες εμφανισεις ομως φαινεται οριακα αυτοι οι ποντοι να φτανουν για νικες λογω της ελαχιστης προσφορας επιθετικα των αλλων παικτων και επισης δεν γινεται οι 4 αυτοι παικτες να τα πηγαινουν τοσο καλα επιθετικα παντα(πλην Σοφο οι αλλοι δεν ειναι στανταρ σκορερ),μακαρι δηλαδη αλλα το βλεπω δυσκολο.Κιτσεν ειδα βελτιωση(ακομα δεν ειναι 100%) και τα προσοντα του απο κοντα ειναι πολυ εντυπωσιακα με πολυ μακρια ακρα.Ωρες ωρες ενιωσα οτι λιγο overthinking απο αυτον και κουραζε.Αλλα νιωθω οτι θα το βρει.Μπραμος επαιξε λιγο,μαλλον ξεχαστηκε αναλογικα της ενεργειας που βγαζει(φαινοταν και μεσα στο γηπεδο).Ο Μασιουλις δεν ξερω γιατι δειχνει τοσο εκτος επιθεσης,τοσα προσοντα και επαιξε τοσο και εξαχνα να τον βρω στην επιθεση...Κεφαλαιο Ουκιτς,συμπαθες πρωτο ημιχρονο(ολοι οι ποντοι του νομιζω),βγηκαν plays για αυτον και βοηθησε.Στο δευτερο ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ.Φανηκε και κουρασμενος αλλα συχνα τα εβαζε και με τον εαυτο του.Νοιωθει καποια πιεση.Στην αμυνα βοηθουσε παντως.Θελει χρονο αρκετο αλλα περιμενουμε καλυτερα πραγματα.Δημιουργικα τιποτα.Λοιποι ψηλοι...ενα θα πω.Εχουμε 4 σεντερ(Λασμε,Στρονγκ,Σκορδ,Σοφο) και 2 4αρια(Πανκο,Τσαρη) και ο Τσαρτσαρης επαιξε 11'(απο τα 20' του) σεντερ.Αυτο τα λεει ολα.Επισης δεν ειδα βελτιωση στα ποσταρισματα των guards(δεν γινονταν ευνοικες καταστασεις απο αυτα)και ελειψαν οι ευκολοι ποντοι απο transition(βγαλαμε εφνιδιασμο δεν θυμαμε εναν?).Πρεπει να "σπρωχνουμε" πιο πολυ την μπαλα γρηγορα,μπορουμε.
    -Τελος το κουτσαρισμα μου φανηκε ελειππες εχθες.ΠΟΛΛΕΣ αλλαγες απανωτες,τα ταιμ αουτ αργουσαν να κοψουν ρυθμο της Καντου,πολυ αγχος.Μπορει να ηταν ιδεα μου αλλα επειδη ημουν μεσα το εβλεπα...μπορει να εχω λαθος...

    Υ.Γ. Για στοιχημα σε λιγο....
    Υ.Γ.2. Παντως ο "λαιμος" ειναι πρωτος στο κουνημα της πετσετας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σταθώ στο 2ο υστερόγραφο... ακριβώς το ίδιο είπα στον αγώνα με Ρεαλ... έχει τεράστιο λαιμό...που σημαίνει ότι το ύψος του δεν είναι "πραγματικό"...

      Ωραία ανάλυση πάντως κάπως έτσι τα είδα και εγώ από το γήπεδο.
      Νίκος

      Διαγραφή
    2. Δεν έχουμε παίκτη Τσάρη, ούτε παίκτη ΔΔ, ούτε Σκορδ και κυρίως δεν έχουμε παίκτη Σόφο. Αυτή η γελοία μόδα που καθιέρωσαν οι κοκκινόχρωμοι επειδή δυσκολεύονται με την γραμματική, δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του Παναθηναικού.

      Διαγραφή
    3. Φιλε διαφωνω μαζι σου..Ειδικα ο Τσαρης εχει πολλα να προσφερει ακομη..Ο Σκορδ οκ,ειναι μετριος ισως ηταν καλυτερος ο Σαρικοπουλος.

      Διαγραφή
    4. Εννοεί για τις συντμήσεις ο φίλος πιο πάνω...Δεν είμαι εντελώς αντίθετος (εκνευρίζομαι αφάνταστα που τα παιδιά σήμερα βαριούνται να γράφουν, δεν ξέρουν ορθογραφία, μερικά δεν ξέρουν καν Ελληνικά), αλλά χάριν ευκολίας και ταχύτητας, μερικές φορές οι συντμήσεις βοηθούν...στο κάτω-κάτω τα υποκοριστικά ειδικά στον αθλητισμό κυριαρχούν...

      Διαγραφή
    5. @Aνωνυμος
      Δεν το κανω για μοδα!Τι γελοια απαντηση!αλλα επειδη εχω γραψει 1000 λεξεις για ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ λογους εκανα μερικες συντμησεις....μαλλον η ευαισθησια σου φτανει πολυ μακρυτερα απ'οτι η νοημοσυνη σου!

      Διαγραφή
    6. Ο προχθεσινος αγωνας ηταν do or die.Λογικο ηταν να υπαρχει αγχος.Στα περισσοτερα που γραφεις συμφωνω...

      Διαγραφή
  22. Γεια σε ολους.
    υπαρχει τροπος να βαλει ο Ουκιτς 20π.,ο Μασιουλις 20,
    ο Κιτσεν 15 ακομα και ο Αρμστρονγκ 10π. και να παρει και 7-8 ριμπ.δε ξερω ομως αν με αυτον το τροπο ο Παναθηναικος θα κερδιζε.φανταστειτε να επαιζε με αυτο το τροπο και να εχανε απο τη Ρεαλ με 25 ποντους διαφορα και καπακι να εχανε απο την Καντου μεσα στην εδρα του.μεγαλο μπερδεμα.το Ελληνικο πρωταθλημα θα κριθει το Μαιο και εχει καιρο να δεσει την ομαδα του.στην ευρωλιγκα ομως χρειαζεται αμεσα νικες για να μπορεσει να περασει στην επομενη φαση και να κερδισει χρονο ωστε να φανει ανταξιος της μεγαλης ιστοριας που κουβαλαει.ο πιο ρεαλιστικος τροπος για αμεσες νικες ειναι να παιζει ο Διαμαντιδης 30 λεπτα ,να του κατεβαζουν τη μπαλα ο Ουκιτς και Κιτσεν και αυτος να ταιζει τον Σοφο με την τελεια πασα που διαθετει.ετσι φορτωνονται με φαουλ οι αντιπαλοι ψηλοι,προβληματιζεται η αντιπαλη αμυνα και μπαινουν ευκολα καλαθια που διαλυουν την ψυχολογια του αντιπαλου.αν μπει και κανα τριποντο η δουλεια ολοκληρωνεται.το προβλημα ειναι οταν ο Σοφο ειναι στο παγκο.εκει θελει πολυ καλη αμυνα και στην επιθεση καλη κυκλοφορια της μπαλας,μερικα ντραιβ,ποσταρισμα απο τα ψηλα γκαρντ ,εξτρα πασα και να γραψουν μερικα σουτ μεχρι να ξαναμπει στο παιχνιδι ο Σοφο.οταν θα δεσει θα παιζει καλυτερα αλλα μην περιμενετε μεγαλα σκορ,μεγαλες διαφορες και θεαματικο μπασκετ.πιστευω η δυναμη του Παναθηναικου θα ειναι φετος η αμυνα του που μπορει να δουλευτει και πιο ευκολα.εδω υπαρχουν ομαδες στην ευρωλιγκα που εχουν αλλαξει 2-3 παιχτες και ακομα δε μπορουν να ρολαρουν.που να προλαβει να το κανει ο Παο που εχει αλλαξει 10 παιχτες,ειναι ολοι μαζι μολις προχτες και εχει παιξει ολα και ολα 4 παιχνιδια.σιγουρα εχει ελειψεις(για μενα ενας σκορερ-σουτερ στο 2 και ενα τεσσαρι)αλλα καμια ομαδα στην Ευρωπη δεν ειναι αυτη τη στιγμη πληρης σε ολες τις θεσεις(σε βασικους-αναπληρωματικους) και σε αμυνα και σε επιθεση.ουτε καν στο NBA δεν υπαρχει τελεια ομαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim, διαφωνώ με το winning mentality. Είναι αρχή ακόμα, αλλά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις τελευταίες επιθέσεις και με τη νωθρότητα που μου έδειξε στην άμυνα το τελευταίο 2διλεπτο θύμισε Ολυμπιακό της τελέυταίας 5ετίας μέχρι και το '11. Για Ukic μην τα ξαναλέμε, στο πρώτο παιχνίδι δεν πήρε (ορθώς)προσπάθειες και απλά βρισκόταν στο γήπεδο. Χθες ήταν ο παλιός κακός ατομιστής.. Η ομάδα δείχνει να παίζει με τον Σόφο ως Α & Ω στην επίθεση και αυτό την κάνει προβλέψιμη (σε βάθος χρόνου θα αντιμετωπίζεται για πλάκα από σοβαρούς προπονητές). Πολύ σοβαρότερος από το 1ο ματς ο Σοφοκλής (ίσως να μην έχει την πολυτέλεια να μείνει αλώβητος σφυριγμάτων σε άλλα παιχνίδια, γεγονός που θα τον επηρρεάσει αρνητικά, κάτι 3 δευτερόλεπτα σε απανωτές φάσεις σε άλλα γήπεδα θα τιμωρούνται), περιμένω να τον δω σε παιχνίδι που δεν θα βασίζεται όλη η ομάδα πάνω του για να δαγκώσω το καπέλο μου σχετικά με όσα έγραψα για αυτόν σε προηγούμενο post. Προς το παρόν επιφυλλάσσομαι ακόμα, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Kitchen έχει το αθλητικό πακέτο, αλλά δεν είναι go to guy Αμερικανός στην επίθεση. Μην περιμένεται τον βιονικό passer που θα ξεκλειδώσει άμυνες. Λίγη αυτοπεποίθηση χρειάζεται και θα βγάλει τη χαμαλοδουλειά που ξέρει καλά.
    Δεν ξέρω πόσο επηρρεασμένος είναι ο Messina από την πρόσφατη θητεία του στο team των Lakers, αλλά ο Kobe είναι ένας και ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Weems πολύ μακρυά του. Πολύ one man show, πολύ iso και δεν ξέρω πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει σε βάθος χρόνου. Εξέφρασα τις επιφυλλάξεις μου για την ομάδα και στα πρόσφατα power rankings που δημοσίευσες. Μέχρι στιγμής δεν δείχνει τίποτε το ιδιέταιρο και συν τις άλλοις το roster εμένα προσωπικά δεν με τρομάζει. Βέβαια φέτος παρατηρούμε πολλές ομάδες να είναι κοντά και όσο εξελλίσεται η σεζόν δεν θεωρώ απίθανο από την CSKA να ξαναφτάσει στην κορυφή.
    Υ.Γ.: Jim, ο Thompson θα σε κάνει μεγάλο μάγκα φέτος. Τον είδα και στο NBA Europe Live Tour, εξαιρετικά στοιχεία και μέχρι στιγμής τρομακτικά νούμερα στην Ευρώπη!!! Θα βαράνε το κεφάλι τους στον Παναθηναϊκό, κι ας μην είναι ο 7-footer που ενδεχομένως να έψαχναν

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρωτο ημιχρονο ο Ukic ηταν πολυ καλος.Η ομαδα, τού εβγαλε συστηματα για να τον εκμεταλλευτει στην επιθεση και εκεινος τα αξιοποιησε με τον καλυτερο τροπο.Στο δευτερο ημιχρονο επεσε η αποδοση του ,ειναι η αληθεια,αλλα για δευτερο ματς στην Εuroleage ηταν βελτιωμενος και σαν αξιολογηση καλος,κατι που μαρτυρα και to perfomance index,οπου πηρε 10.Οταν θα αυξηθει η αμυντικη πιεση του Παναθηναϊκου,με την αγωνιστικη ενσωματωση και προσαρμογη των Lasme - Armstrong και η αμυνα γινει πιο συμπαγης,τοτε θα δημιουργηθουν οι προϋποθεσεις για μεγαλυτερη εκμεταλλευση του Ukic,με πρωτευοντες και δευτεροντες αιφνιδιασμους,παιχνιδι στο οποιο ο Κροατης ειναι "μανουλα".Προς το παρον ο Κροατης οφειλει να επεκτεινει το υψηλο επιπεδο της αποδοσης του στην επιθεση σε μεγαλυτερη χρονικη διαρκεια και να βελτιωσει την ικανοτητα του στην οργανωση του παιχνιδιου.
      Οσον αφορα τον Σοφο,αν ο Τρινκιερι δεν συγκαταλαγεται στους σοβαρους προπονητες,τοτε περιμενω να ακουσω ποιοι στην Ευρωπη ειναι περισσοτερο σοβαροτεροι απο τον εξελισσιμο Αμερικανοκροατη.Δεν μπορει ομαδα αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη να τον σταματησει,τουλαχιστον το 90%, ουτε με ατομικη αμυνα ουτε με βοηθειες.Ο Τρινκιερι τον επαιξε με βοηθειες,αλλα και παλι ο Σοφο εγραψε κοντα 20 ποντους σε λιγοτερα απο 20 λεπτα παιχνιδιου με εξαιρετικα ποσοστα και με μικρο αριθμο λαθων (4).
      Η στοχευση επιθετικα του Σοφοκλη λεγεται επιθετικος ρεαλισμος και οχι προβλεψιμοτητα.Οταν εχεις τετοιο οπλο στην επιθεση απλα το εκμεταλλευεσαι.Ξεκαθαρα πραγματα.Αυτο επιτασσει και το σκεπτωμενο μπασκετ που πρεσβευει ο Πεδουλακης περι εκμεταλλευσης των ευκαιριων που δινουν πλεονεκτημα στην σετ επιθεση.

      Διαγραφή
  24. ΣΤΟΙΧΗΜΑ PART II

    Aρχικα να πω οτι επαιξα χθες αυτα που ελεγα,Μπαρτσα,Μπεσικτας και δυστυχως Μακαμπι και πηγα προφανως κουβα.Τα 2 πρωτα παντως ηταν οι "κολωνες" μου και περασαν αερας.Μακαμπι,Μαλαγα που ελεγα με οχι ομως τοσο ζεση αν και νικησαν δεν μπορεσαν να καλυψουν τα χαντικαπ και με κακες εμφανισεις μαλιστα.Για τους σκοπελους απο Σαλον,Καντου και Παρτιζαν ειχαμε προηδοποιησει και φοβηθει.Ολες εχασαν αλλα με αιμα...στα νεα τωρα.
    Τα ματς σημερα δεν μου αρεσουν στοιχηματικα πολυ οποτε χαλαρα....παμε ενα ενα.
    ΚΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ:Το ματς που θελω οπωσδηποτε να δω και πιστευω θα ειναι πολυ αμφιρροπο και θα κριθει στο τελος.Η Κιμκι ειναι εξαιρετικη ομαδα και αν ειχε και τον Ντειβις θα της εδινα 50-50.Στην εδρα της ειναι παντα δυνατη και εδιξε καλα σημαδια και με τη Φενερ παρα την ηττα.Η Ρεαλ για εμενα ειναι ακομα ερωτηματικο.Υψηλοτατες δυνατοτητες και το μεγαλυτερο βαθος στη λιγκα αλλα δεν φτανουν παντα αυτα.Δεν τσιμπαω στο απιστευτο promotion που της εχει γινει φετος απο ολα τα site...Εχω την αισθηση οτι θα παει το ματς στον ποντο και το +4,5 της Κιμκι με οδηγει στον Ασσο(με επιφυλαξεις βεβαια).Για οβερ-αντερ δεν ασχολουμαι.
    ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ-ΑΡΜΑΝΙ:Oποιος ξερει πως θα εξεληχθει αυτο το ματς ειναι μεγας ψευτης.Οι "τρελοι" Ιταλοι εναντια στην ομαδα του Μαλκοβιτς με το ΟΚ υλικο αλλα μαυρα χαλια στην αρχη της χρονιας.Νιωθω οτι η διαφορα της ποιοτητας θα μιλησει και ο Χερστον και η παρεα του θα επικρατησουν αλλα δεν θα μου εκανε εντυπωση αν νικουσαν και οι Κροατες.Με το πιστολι στον κροταφο διπλο,αλλιως...πασο.
    ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ωραιο ματς θα ειναι,μαζι με το Κιμκι-Ρεαλ τα καλυτερα για να το δει καποιος.Ηλπιζα λογω της 1ης αγωνιστικης οι μπουκ να κανουν εδω λαθακι(σαν τη Μπεσικτας) και να δωσουν τον Ολυ φαβορι εδω αλλα το βλεπουν σωστα το ματσακι.Κινητρο,εδρα και σχετικη αναγκη για νικη οδηγουν στον ασσο,ενω αν υπερισχυε η χημεια το διπλο θα ηταν ευκολο.Νομιζω πως τα πρωτα στοιχεια θα επικρατησουν και η Εφες θα το παρει αν και δυσκολα το ματσακι.Ο Ολυμπιακος εκτος εδρας δεν ηταν ποτε ιδιαιτερα αξιοπιστη ομαδα και δεν εχει αλλαξει πολυ....ερχεται και ντερμπι...αν το line ηταν λιγο πιο βοηθητικο θα επαιζα ασσο με κλειστα τα ματια,αλλα και με το +3,5 θα το αγορασω γιατι η σεζον ειναι μακρια και τα κινητρα δινουν νικες....ασσος.Επισης νομιζω το οβερ 154,5 ποντους ειναι αρκετα πιθανο με βασει τον ρυθμο και τα προηγουμενα αποτελεσματα των ομαδων.
    ΚΑΧΑ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ:Η Καχα κατι τετοια ματς τα κερδιζει,η Ζαλ κατι τετοια εκτος εδρας τα χανει.Δεν βλεπω να αλλαζει κατι ως προς αυτο,παρα το αναβαθμισμενο υλικο της Ζαλγκιρις.Το +7,5 στο χαντικαπ ειναι υπουλο και εδω αλλα στα δικα μου ματια και με βαση το κινητρο και εδω(οπως και την εδρα)προβλεπω βροχη τριποντων και καλυψη του.Μου αρεσει ομως μαλλον περισσοτερο το οβερ 158,5 ποντοι.Φανταζει υψηλο αλλα δεν το νομιζω...θα βρεξει εφνιδιασμους,τριποντα κλπ και βλεπω κατι σε σκορ του στυλ 88-77...αρα...το οβερακι στα υποψιν.
    ΟΛΙΜΠΙΑ-ΦΕΝΕΡ:Το ματς μου.Η βασικη επιλογη της ημερας για εμενα.Και με τα οσα εγιναν με το διαβατηριο του Σατο ενισχυεται.Κανεις δεν μπορει να παιξει τον Μπο απο την Ολυμπια και προβλεπω να βαζει μια 20αρα ευκολα σημερα και μια νικη με 15 ευκολα ποντακια για τη Φενερ.Δεν θα το υπεραναλυσω γιατι οποιος ξερει απο μπασκετ ξερει οτι αυτο το ματς ειναι για 15 ποντους.Διπλο.

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:ΔΙΠΛΟ Φενερ,ΟΒΕΡ Καχα (τα 2 καλυτερα μου θα ελεγα) και ειτε ασσο Κιμκι ειτε ασσο Εφες θα παιξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρεπει να τα πηγες και τοσο καλα...Εγω εχασα μονο Ουλκερ που επαιζα 2ο και στο τελος εχασαν 4 ελευθερες βολες.Μονο μια να εβαζαν. :/
      Σταθης

      Διαγραφή
  25. Παίδες ήμουν γήπεδο χτες,όπως και θα είμαι σε όλα τα ματς της Ευρωλίγκα και τα μεγάλα του πρωταθλήματος.Τι είδα..
    Μήτσος, πολύ καλός, χρειάζεται τώρα στην αρχή ειδικά περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.Να βάλει το Εγώ λίγο πιο πάνω πλέον απο τα προηγούμενα χρόνια που είχες κι άλλους να βοηθούν επιθετικά.Ουκιτς, λιγότερες τραβηγμένες ενέργειες απο άλλα ματς,περιμένω κι άλλη βελτίωση.Μασιούλις σταθερός.Μπράμος τα δίνει όλα.Σόφο πολύ καλός, κουράζεται όμως στο 2ο ημίχρονο και πρέπει να βρεθεί λύση γι αυτό απο τον Αρτζι.Τσάρτσα, απλά διαψεύδει όσους κράζαν, μόνο πρώην παίχτησ δεν είναι.. Κίτσεν, ανεβαίνει σιγά σιγά, πρέπει να τολμάει πιο πολύ.Λάσμε δεν σηκώνει κριτική ακόμα,δεν έκανε περιτές ενέργειες.Γιαννόπουλος, μπορόυσε να παίξει κι άλλο.
    Αρμστρονγκ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ για ένα ακόμα ματς.Ας παραδεχτούν οτι κάνα λάθος επιλογή κι ας ψάξουν τον αντικαταστάτη του άμεσα.Δεν γίνεται να μένει εκτός 12άδας ο Σκορδίλης γι αυτόν τον τύπο.Το rotation πρεπει να μεγαλώσει οπωσδήποτε..δεν βγαίνει χρονιά με 7-8 παίχτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τι υπερπαικτης που ειναι ο Φαρμαρ(ακυρο αλλα βλεπω εφες οσφπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω
      Μεγαλο φαβορι για mvp.τα αξιζει τα λεφτα του κ ειναι παντου.
      Περιμενω ορεστη για αναλυση του ολυμπιακου.κ μετα λεμε για παο..

      Διαγραφή
  27. Άσχετο αλλά θα ήθελα πολύ να ξέρω αν αυτά με τις διστακτικότητες που λέμε όλοι είναι πράγματι θέμα του κάθε παίκτη ή είναι αποτέλεσμα οδηγιών του προπονητή. Ας πούμε, είδα τις δηλώσεις του Πάνκο μετά το παιχνίδι με την Καντού που λέει "Πράγματι, μπορείς να πεις οτί είχα κάποια σχετικά ελεύθερα σουτ αλλά δεν τα πήρα γιατί ο Διαμαντίδης ή ο κόουτς έδειξε να εκτελέσουμε άλλο σύστημα". Και το λέω αυτό διότι αλλάζει ο τρόπος που κρίνεις κάποιους παίκτες για την απόδοση τους. Χαρακτηριστικά, ο κόουτς Πεδουλάκης δήλωσε ότι σκοπεύει (τουλάχιστον αρχικά) να απαλάξει τον Διαμαντίδη από το βάρος να κουβαλάει την μπάλα και γι αυτό τον ρόλο έχει επιλέξει Ούκιτς και Κίτσεν. Ο Ρόκο ας πούμε χτες έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Εκτελούσε καλά τα συστήματα της ομάδας, δεν πήρε τραβηγμένες επιθέσεις και γενικά ήταν εξαιρετικός. Ο Κίτσεν στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε. Θετικό πρόσημο και οι 2 χτες. Τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι,
    Φιλικά, Λϊο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τραγικη εμφανιση χθες στη ΠΟΛΗ.Ξεβρακωθηκαμε.Ελπιζω στο περυσινο παραδειγμα και η ομαδα να στρωσει μεχρι τον Γεναρη.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ήταν τόσο τραγικός ο ΟΣΦΠ όσο μου δίνει να καταλάβω η τελική διαφορά ? Βέβαια βλέπω τα stats και τα ποσοστά της Εφές είναι διαστημικά (καλά, για το Farmar το ξέραμε, κοντράρει στα ίσια τον Weems :-) ), αλλά από την άλλη βλέπω και τα stats του ΟΣΦΠ και είναι επιεικώς απαράδεκτα. Τι κάνανε, είχαν κάτσει όλοι στα 8 μέτρα και σουτάρανε τσιμεντόλιθους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χειροτερος θαελεγα.
      Βεβαια οι τουρκοι το εβλεπαν σαν χωνι αλλα περιστροφες της πλακας κ περιφερειακη αμυνα ανυπαρκτη απο ολυμπιακο.μην αναφερθω κ στο ζωγραφιστο..
      Απαραδεκτος αμυντικα απο την αρχη της χρονιας ο ολυ.ποσο μαλλον οταν ειναι ομαδα δεμενη με ιδιους παιχτες.

      Διαγραφή
    2. Τα υψηλα ποσοστα της Efes οφειλονταν στα χωρις πιεση σουτ που πραγματοποιησε σπο τα "φτερα".Εβγαλε τρομακτικη ποσοτητα ενεργειας και athleticism στο γηπεδο η τουρκικη ομαδα,που εκανε τον πολυ ενεργητικο και φρεσκο Ολυμπιακο ,να φανταζει ,συγκριτικα ,με αποκαμωμενο εργατη μετα απο 12ωρη κοπιαστικη εργασια.Αν η Efes ειχε παρει τον Batiste ή τελος παντων ειχε εναν πιο ευελικτο ψηλο,απο τα 2 θηρια που εχει,τωρα θα ηταν μακραν το πρωτο φαβορι για Euroleague,Οχι οτι τωρα δεν ειναι,τουλαχιστον για Φ4.Λεμε τωρα...

      Διαγραφή
    3. Καλη ομαδα αλλα την προηγουμενη εβδομαδα με μιλανο εδειξε αδυναμιες.
      Ακομα ειναι νωρις.αλλα σιγουρα ευσι οπωςπαει το πραμα φετος θα ειναι χαλαρα η συναρπαστικοτερη ευρολιγκα.σχεδον καθε παιχνιδι ντερμπι κ ολα κοντα στο σκορ.εε σχεδον ολα υπηρχε κ ο ολυ

      Διαγραφή
  30. Κ επιθετικα χωρις πλανο.μετα απο μια πασα το σουτ.να μην ψαχνουν καλες προυποθεσεις.ο σπανουλης πνιγμενος επιθετικα εντελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O Farmar τρομακτικός παίκτης για Ευρώπη. Δημιουργεί πανικό τύπου Νavarro με την επιθετική του ικανότητα. Από δίπλα ο Lucas που αν θυμάστε πέρσι χρειάστηκε να στραμπουλήξει το πόδι του για να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Για μένα η καλύτερη περιφέρεια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός επειδή έπεσε πέρσι από την Ακρόπολη και σώθηκε και βρήκε και πορτοφόλι, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κοιτάει τους άλλους αφ' υψηλού σαν τάχα μου πρωταθλητής Ευρώπης. Θα πέσει η σφαλιάρα σύννεφο, αν δεν σοβαρευτεί.Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πει κανείς για την εμφάνιση του Ολυμπιακού.
    Το κυριότερο είναι ότι αν ο Ολυμπιακός δεν βελτιωθεί σε βαθμό καθοριστικό στην αντιμετώπιση των pnr και γενικότερα στην αμυντική του λειτουργία, τότε δεν έχει καμία ελπίδα.
    Είναι εκπληκτικό ότι το περσινό μας πλεονέκτημα έχει γίνει φέτος το μεγάλο μας μειονέκτημα.
    Να πω επίσης ότι όταν έχει μικρούς και άπειρους προπονητές πρέπει να ξέρεις ότι στις δύσκολες βραδιές το σκορ θα ξεφεύγει. Το είχαμε ζήσει και με τον Γιαννάκη, που όποτε στράβωνε ένα εκτός (σε Μάλαγα, Μαδριτη κτλ) έπεφτε 20άρα.

    Η Εφες, όποτε πιάνει ρυθμό η περιφέρειά της θα είναι ανίκητη.
    Ο Φάρμαρ είναι παίκτης άλλου επιπέδου και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε.
    Εκτιμώ πάρα πολύ τον Μαχμούτι και δίκαια πίστευα το καλοκαίρι ότι θα έπρεπε να αποτελέσει τον νούμερο ένα στόχο για τον πάγκο και των δυο ομάδων.
    Το μόνο πρόβλημα της ΕΦΕΣ είναι ότι και οι δυο ψηλοί της είναι πραγματικοί δεινόσαυροι. Χθες μετατράπηκε σε πλεονέκτημα, θα το πληρώσει όμως αρκετές βραδιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. jim τι επαθες??Ακομη να συνελθεις απο το σοκ της ομαδας σου?:))
    Ελα μην στεναχωριεσαι,πεσ μας την γνωμη σου για την πανωλεθρια των "πρωταθλητων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κατευθειαν για τον Παναθηναικο που κερδισε μολις για 2 ποντους...Μαλλον θα γραφει ακομα γιατι αυτα που εκανε ή μαλλον δεν εκανε ο Ολυμπιακος ηταν πολλα...παρα πολλα με πρωτο και καλυτερο την ανυπαρκτη αμυνα..
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Ξεκολατε ρε σεις.
      Δεν εχει δωσει δικαιωματα το παιδι.τωρα που απογυμνωθηκε ο πρωταθλητης θα γραψει.μεχρι τωρα δεν ειχε λογο κ ετσι κ αλλιως ο παο στο μπασκετ παντα ειναι πρωτο θεμα καλως η κακως.ειδικα αυτο το καλοκαιρι.οι περισσοτεροι μαζι του ασχολουνται

      Διαγραφή
    3. Nai re seis xekolate den exei dwsei dikaiwmata gia tetoia

      Διαγραφή
  34. Ωραίο το αστειάκι σου φιλαράκο αλλά εμείς λέμε καλύτερα.. Ανεβάζω σε λίγο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim δεν χρειαζεται να γραψεις και πολλα, μια λεξη αρκει: πλημμυρα...

      Διαγραφή
  35. καλησπέρα Τζίμ? μήπως γνωρίζεις τι είδους τραυματισμό έχει ο Βελίτσκοβιτς και είναι τόσο καιρό έξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. το ξερω οτι δεν εδωσες δικαιωμα για το τι ομαδα εισαι,αλλα τι να κανω μπαινω ξαναμπαινω και εσυ δεν γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με την ιδια λογικη επειδη γραφει για παο περισσοτερο ειναι πρασινος.
    Δεν κολλαει λοιπον.κ μεταξυ μας εγω γουσταρω να μιλαει για την ομαδα μου.οποτε keep the good job jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το δικο μου σχολιο δεν ειχε στοχο τον Τζιμ αλλα το οτι αργησε πολυ σε σχεση με τον αγωνα του ΠΑΟ να γραψει για τον αντιστοιχο του ΟΣΦΠ μου κινησε και εμενα την περιεργια.Οπως και να εχει ο Τζιμ διατηρει τον καλυτερο ιστοτοπο στην Ελλαδα για μπασκετ και αξιζει τον σεβασμο ολων μας.Συγγνωμη αν εγινε καποια παρεξηγηση αλλα δεν ειχα στοχο να ριξω λασπη σε κανεναν.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΧΩ ΔΕΝ ΕΧΩ 1 ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ.
    ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ JIM ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΠΑΘΑ ''ΠΛΑΚΑ''ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠ'ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
    ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
    ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ
    ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΧΤΕΣ
    ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή