Athlenda

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!



Συνέχεια..



ΤΣΣΚΑ-ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ


 Σε αντίθεση με την φαντασμαγορική παρουσίαση (που προηγήθηκε της έναρξης του ματς), η παρουσία της ΤΣΣΚΑ εναντίων των Λιθουανών δεν ήταν διόλου εντυπωσιακή, γλιτώνοντας στο τέλος από βέβαιη ήττα, η οποία θα κόστιζε ψυχολογικά.  Οι Ρώσοι είναι σε αρχικό στάδιο ακόμα για τα στάνταρντ του Μεσίνα. Ξεκίνησε το ματς φορτώνοντας μπάλες στον Κρίστιτς, μάλλον εκβιαστικά, γεγονός που οδήγησε πολλά λάθη. Η άμυνα στο τρανζίσιον ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ, δεχόμενη αιφνιδιασμούς (ενίοτε με αριθμητικό μειονέκτημα) από μια λιθουανική περιφερειακή γραμμή που μόνο αθλητική ή γρήγορη δε την λες. Αλληλοκάλυψη μηδέν για ομάδα Μεσίνα, διαδρόμοι παντού με τον Σεϊμπούτις να σκοράρει είτε βρίσκοντας ελεύθερα σουτ μετά από σκρίν στα 5 μέτρα (..) είτε με διείσδυση ανενόχλητος, κατάσταση η οποία μάλλον έριξε το ηθικό των Ρώσων που έδειχναν να έχουν ανάγκη έναν πιο επιθετικό Τεόντοσιτς (δουλεύει στο να λανσάρει ένα πιο passive στυλ, αλλά αυτό θα αποδώσει περισσότερο όταν όλη η ομάδα λειτουργεί καλύτερα). Στη 2η περίοδο η είσοδος του Μίτσοβ άλλαξε την εικόνα της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι βρήκαν τη «σωστή πάσα» και επιλογές με τον εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι Μίτσοβ, παίρνοντας καλά μακρινά σουτ μετά από ποστ του πρώην φόργουορντ της Καντού, είτε κάθετες πάσες από έξω προς τα μέσα σε τέλειο χρόνο ώστε να χτυπήσουν εγκαίρως. Πολύ καλή η συνεργασία εδώ με τον έτερο Σέρβο φόργουορντ Ζόραν Έρτσεγκ και κλειδί ο Πονγκρασόφ (στα γκαρντ με τον Τζάκσον). Σε αυτό το διάστημα η ΤΣΣΚΑ έπαιξε καλύτερη άμυνα χωρίς τον νωθρό Νίκολας και τον –με θέληση αλλά- άστοχο Ουίμς και πήρε μια διαφορά. 


 Η Ρίτας δεν πτοήθηκε –πολύ θετικό αυτό απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο) και επέστρεψε στο ματς δοκιμάζοντας και ζώνη για να κλείσουν την ρακέτα τους ενώ πήραν σκόρ η ίδιοι μέσα από το ζωγραφιστό με τους ψηλούς τους να κερδίζουν αρκετές μάχες, έχοντας το ψυχολογικό αβάντζο της επιστροφής. Το παιχνίδι εξελίχτηκε σε θρίλερ με τον  Ουίμς στο τέλος να καθαρίζει για την ΤΣΣΚΑ που βρέθηκε να χάνει 67-71 λίγο πρίν μπουμε στο τελευταίο λεπτο και ενώ το συναίσθημα της ήττας είχε πλυμμηρίσει το «Μέγκασπορτς». Είναι φανερό ότι ο Μεσίνα –με τις πρόσφατες επιρροές του ΝΒΑ  να παίζουν τον ρόλο τους- δίνει στον πολύ ταλαντούχο Αμερικανό αρκετά isolation plays ανοίγοντας του χώρο για να παίξει. Η ικανότητα του είναι αδιαμφισβήτη αλλά αυτό που λέω εγώ με το σάπιό το μυαλό μου είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουν ώστε να χτίσει ο Αμερικανός ένα ισχυρό ψυχολογικό προφίλ και να ξέρει πώς να αντιδρά σε ένα κακό ξεκίνημα (όπως χθές) μετά από δύο τρείς αποτυχημένες ενέργειες, λειτουργώντας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, χωρίς να αποκόβεται από τους υπόλοιπους. Συνολικά πάντως η ΤΣΣΚΑ έχει πολύ δουλειά για να φτάσει αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μεσίνα..


Δύο λόγια για την Λιέτουβος Ρίτας. Κατά τη γνώμη μου παίρνει άριστα και στο κομμάτι «τακτική» (μπράβο στον Ντζίκιτς) και αγωνιστικά όσον αφορά το performance και το χαρακτήρα, έστω απέναντι σε μια ομάδα αγχωμένη, κυνηγημένη από φαντάσματα, που δεν «πάταγε» όπως θα ήθελε. Ο Ντζίκιτς ξεκίνησε με το γνωστό φετινό σχήμα με τα τρία «δυάρια» στην περιφέρεια, έχοντας τον Μπλούμς στον άσσο. Έβαλε το «ταυρί» Μπαμπράουσκας στον Ουίμς και έπαιξε με παγίδες, πολύ επιθετικά ντουμπλάρωντας τον Κρίστιτς. Ο Σεϊμπούτις ήταν εξαιρετικός, οι ψηλοί έδωσαν μάχες απέναντι σε μια τοπ φροντκορτ. Το ξαναλέμε όμως, σε βάθος χρόνου θα χρειαστεί πόιντ γκαρντ. Ο Νέντοβιτς είναι σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να βοηθήσει εδώ σημαντικά, αν και θεωρώ ότι χρειαζόταν ένας ακόμα πόιντ για να περάσει ο Μπλούμς πιο ορθολογικά στο «2» που είναι και η θέση του (παρότι έχει παίξει «1» με τη Λετονία αρκετά επιτυχημένα). Ίδωμεν.. Την επόμενη εβδομάδα η ΤΣΣΚΑ πάει στο Βελιγράδι και η Λιέτουβος Ρίτας υποδέχεται την Μπαρτσελόνα..

ΟΥΝΙΚΑΧΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ


 Πολύ σημαντική νίκη για τη Μακάμπι η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στο κυνήγι της 1ης θέσης σε μια δύσκολη έδρα. Παράλληλα οι Ισραηλινοί έσπασαν και την παράδοση που τους ήθελε να ηττώνται στις εκτός έδρας πρεμιέρες..

 Η Μακάμπι έκανε ένα αρκετό καλό από τακτικής άποψης παιχνίδι, κόβωντας τη δημιουργία και κάθε είδος συνεργασία στην επίθεση του αντιπάλου και οδηγώντας την Μάλαγα να παίζει ατομικά και με καθαρά προσωπικές ενέργειες. Είχε υπομονή όταν ο Ρέπεσα επέλεξε ζώνη, βρίσκοντας είτε με in-out παιχνίδι είτε με split out και έξτρα πάσα καλά σουτ από μακριά. Η Μάλαγα –σε μια άδεια για τα δεδομένα της πόλης και του κλαμπ- Μάρτιν Καρπένα, δεν είχε ισορροπία στο τρόπο που προσπαθούσε να επιτεθεί και έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης γιατί απλά ο Καλογουέη από ένα σημείο και μετά θύμιζε Άριελ Μακντόναλντ στα ντουζένια γράφοντας με "κομπιουτεράιζντ στυλ" από παντού.. Η ομάδα του Ρέπεσα δεν είχε καθόλου inside game παίζοντας αποκλειστικά με τους περιφερειακούς σε iso καταστάσεις και γύρισε στο ματς  με τα σουτ τριων πόντων (13/27, 48%) και το ξύλο που έριξε στην ρακέτα της (ειδικά ο Σερμαντίνι πήρε και για το Τελ Αβίβ..) το οποίο από ένα σημείο και μετά της γύρισε μπουμερανγκ, όταν η Μακάμπι μετά από ένα αντιαθλητικό και συνεχόμενες βολές ξαναβρήκε την αυτοκυριαρχία της και πήρε κεφάλι. Εξαιρετικός και ο Σιμόν πέραν του Κάλογουέη, ανύπαρκτοι οι Βάσκεθ, Ζόριτς, Γκίστ, Πέροβιτς με τον Ρέπεσα να παίρνει από τους τρείς της θέσης «5» 3π. με 0/5 σουτ και 4 ριμπ.. Η Μακάμπι είχε βάθος στα  γκαρντ με τον Χίκμαν να κάνει μεστό παιχνίδι και υπομονή στην επίθεση, κομμάτι που φανερά έχει δουλέψει φέτος στα 5-6 ματς που την έχουμε δεί. 


Στη τέταρτη περίοδο ο Μπλάτ έβαλε τον Ελιάγχου στο χάι ποστ, ως σκαλοπάτι, περνώντας του τη μπάλα είτε για διείσδυση εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του σε μικρό χώρο είτε για να βγάλει τη μπάλα στην περιφέρεια εφόσον αναγκάσει την άμυνα των Ισπανών να κλείσει προς τα μέσα από τη μεριά της ντρίπλας του, προσφέροντας αρκετά έτσι στο κομμάτι δημιουργία. Η Μακάμπι έκλεισε με 9/19 τρίποντα, αναγκάζοντας τον αντίπαλο στο άθλιο 10/31 δίποντα. Σημαντική η συνεισφορά του Μάλκομ Τόμας στο αμυντικό κομμάτι (4π.-8 ριμπ.-3 μπλοκ). Ο τρόπος που έβγαινε για να κόψει τα σουτ των παικτών της Μάλαγα φόβισε  απλώνοντας δίχτυ μπροστά από το καλάθι των Ισραηλινών, οι οποίοι με την παρουσία των Τζέημς και Σερμαντίνι δίπλα στον 24χρονο Αμερικανό  γίνονται ιδιαίτερα δυνατοί στο above the rim παιχνίδι. Η Μακάμπι φιλοξενεί την Σιένα την άλλη εβδομάδα σε ένα πολύ σπουδαίο ματς, ενώ η Ουνικάχα πάει στην Πολωνία..

Y.Γ. Το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι ευλογία με πολλούς τρόπους.. Αρκεί να χειριστεί σωστά το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Πίεση στα γκαρντ, μηδέν λάθη στην περιφέρεια και σωστό αμυντικό τρανζίσιον, στοχοποίηση του Σλότερ με τον Σοφοκλή ώστε να φθαρεί, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Έλληνα ταύρο. Και πολύ προσοχή στον Κάρολ και τα πεντάλεπτα του θανάτου τα οποία προσφέρει απλόχερα στον αντίπαλο.. Είναι ο μόνος παίκτης στην Ευρώπη που μπορεί σκοράρει τόσο πολύ σε τόσο μικρό διάστημα..

116 σχόλια:

  1. καλη η μακαμπι τζιμ.σημερα βλεπω διπλο στοιχηματικα την αλμπα.
    panosp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπασκεταρα η μπαρτσα..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΜΑΝΟΥ ΔΕΣ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΑΤΣΑΡΑ

    GONLOUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim δεν περίμενα τόσο καλό τον Mirotic στο πρώτο ημίχρονο. Μπορείς να πεις μερικά καλά λόγια σε παρακαλώ και για τον Rudy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τζιμ πολύ διαβασμενος ο πεδουλακης εκπληκτικο πρωτο ημιχρονο πως το βλεπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν προσέξει τα πρώτα 5-6 λεπτά του β' ημιχρόνου έχει καλή τύχη. Θα δούμε.. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από Αρτζι μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
  6. Jim δυστυχώς ο Armstrong δεν είναι απλά κακός είναι επικύνδινος
    GEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ Ο ΑΜΣΤΡΟΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια νορμάλ εμφάνιση έκανε ο ΠΑΟ. Μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν βρει κάποιον αξιόλογο αντικαταστάτη του Άρμστρονγκ κ αν ο Λάσμε παίξει αυτό που μπορεί. Αντίθετα η Ρεάλ με καλύτερο παίκτη το μοσχάρι τον Μίροτιτς θα είναι θαύμα αν φτάσει στους 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπληκτικός ο big sofo με Λασμε το είχαμε η Ρεάλ μου φάνηκε εκτός ειδικά στ δεύτερο δεκάλεπτο λόγο Αμερικής φαντάζομαι. Νομίζω ότι Είμαστε σε καλο δρομο. Highlight η δέκα του παλιού στον νεο και τα καρφωματα του σοφοκλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νομιζω πως δινεται η ευκαιρια στον πεδουλακη μετα απο αυτην την εμφανιση του αμστρονγκ να τον διωξει να μετακινησει στο 5 τον λασμε( κατα την γνωμη μου ειναι περισσοτερο 5 παρα 4) και να παρει ενα ακομα καλο 4αρι πχ ουιλκινσον ή βελιτσοβιτς και ο τσαρτσαρης να δινει βοηθειες στο 4 και στο 5.
    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, θέλει βοήθειες στο 1/2 (επιμένω για Παπαλουκά - επιτακτική ανάγκη πλέον, ο Ούκιτς όπως τα έλεγες Jim, δεν...) και ένα καλό forward, με παιχνίδι επιθετικά απαραίτητα & ή δυνατόν και rebound, αντί του Αρμστρονγκ. Με αυτές τις 2 κινήσεις και γερό το Σοφοκλή θα παλαίψει για F4 με καλές πιθανότητες.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το παιχνίδι το πήρε ο ντρέιπερ μόνος του παιδιά και δεν το κατάλαβε κανείς... Ειδικά ο Πάνκο... Ο Μπράμος μήπως παραέπαιξε στην τέταρτη περίοδο??? Τις τελευταίες επιθέσεις γιατί δεν τις πήρε ο Μητσάρας? Και γενικά σαν να φοβηθήκαμε να κερδίσουμε στο τέλος... Πολύ καλύτερος από ότι τον περιμένα πάντως ο Παναθηναικός. Αλλά εκεί που έφτασε έπρεπε σαν 6 φορές πρωταθλητής ευρώπης να το πάρει το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σορρυ αλλα η Ρεάλ το έχει Πάρει 9 και παίζαμε στην έδρα της θα τρελαθούμε ;;;

      Διαγραφή
  13. Τελικά με την αλλαγή του Αρμστρονγκ , υπάρχει ξεκάθαρο
    φαβορί για τη φετινή ευρωλίγκα !!
    Χωρίς τρείς ξένους έπαιζε η ΠΑΝΑΘΑ σήμερα.
    Μιά και ο Κίτσεν φάνηκε επιρεασμένος από τον τραυματισμό του.
    Με 18 βολές παραπάνω η Ρεάλ και το ξύλο να το παίζει αυτή αντί για μάς , πιστεύω ότι οι διαιτητές έπαιξαν το ρόλο τους και καταλυτικά μάλιστα !!!!
    Δέρνανε τον ΣΟΦΟ και δεν σφυριζόταν τίποτα.
    Απλή μετακίνηση του κορμιού του στον αντίπαλο ΣΦΥΡΙΖΟΤΑΝ ΦΑΟΥΛ !!
    Αν αλλάξει ο Στρόνγκ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ , πιστεύω πως ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ μπορεί να κάνει παπάδες.
    ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ για να τους ξεκουράσει.
    Εντυπωσιακό κοουτσάρισμα ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑ 90% και
    φυσικά ανέτοιμη.
    Αν βρεθούν μεταξύ τους και ξεψαρώσουν (βλέπε πχ Ούκιτς που απλά οργάνωνε ελλείψη άλλου άσσου) ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ;
    Με την προσθήκη νέου απλά καλού πενταριού και του Λάσμε ;
    Ρωτάω αγαπητέ Jim.
    DOCTOR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αχ αρμοστρονγκ θα τρελαθω αρμοστρονγκ απ` την γαλλια ποιος μου ειπε να σε παρωω !
    κλασσικος διαμαντιδης,εκπληκτικος σοφο,αναζωογονημενος τσαρτσαρης,καλος πανκο αλλα ΔΕΝ μπορει να καλυψει μονο με τον κωστα το 4,ωραιος και ο μπραμος
    στα πλην ο διστακτικος ουκιτς που περισσοτερο μπερδευε την ομαδα παρα βοηθουσε,ο σκορδιλης -απο τον οποιο ξερουμε τι να περιμενουμε- αλλα βαλε ενα καρφωμα ρε παλικαρι μου !! και ο τραγικος αρμοστρονγκ ο οποιος μπερδευε ολη την ομαδα με την αμυντικη του συμπεριφορα...ανοητα φαουλ,χανοταν στις περιστροφες,απιστευτα αδυναμος στο ποστ καθως ειχες την αισθηση οτι και ο γιουλ αν τον επαιζε με πλατυ θα τον εβαζε μεσα στο καλαθι ! περιμενουμε λασμε και ευελπιστουμε απο χειμωνα να φαει ποδι ο μαυρος γιαφτοκας για να δουμε κανα τεσσαρι μαζι με πανκο,τσαρι να παμε για μια θεση στην 8αδα...και μετα εχει ο θεος...
    Υ.Γ. μαεστρικο κοουτσαρισμα απο αργυρη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίδα τριάμιση παιχνίδια στην Ευρωλίγκα Κρίς και σε διαβεβαιώ , με αλλαγή του Αρμτσρογκ και δέσιμο του ανέτοιμου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ , το ταβάνι μας είναι το φάιναλ φόρ.
      Κι ο Ούκιτς θα τραβήξει αν πάρει βοήθειες στον άσσο και ελευθερωθεί και ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ θα ξεκουράζεται με αξιοπρέπεια.
      Λίγες ομάδες έχουν το ρόστερ μας.
      Και παράδειγμα ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ η Ρεάλ που η φρόντ λάιν της είναι λίγη μπροστά μας.
      Και χωρίς Αρμστρονγκ με προσθήκη κάποιου που να παίζει τα βασικά ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΜΕ εκεί ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ.
      Doc

      Διαγραφή
    2. συμφωνω γιατρε(ο γνωστος απο τα π.ν ε ??)...με μαυροειδη και φωτση θα καναμε ειδη ονειρα για λονδινο...για να δουμε ομως...ευκαιριες θα παρει και αλλες ο χιλτον αλλα απο οτι φαινεται πρεπει να κραταμε μικρο καλαθι....για να δουμε...

      Διαγραφή
  15. Παιδιά η εμφάνιση ήταν πολύ ενθαρρυντική αλλά φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς πίεση, πολύ σημαντικός παράγοντας. Θα μπορούμε να βγάλουμε πιό χρήσιμα συμπεράσματα σε έναν αγώνα που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει η ομάδα, όπως το ντέρμπι που έρχεται με τον Ολυμπιακό. Έλειψε ο Λάσμε σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Jim δεν υπήρχε πίεση σήμερα από μάς.
      Υπήρχε από Ρεάλ όμως !!
      Πράγματι ο ανέτοιμος Λάσμε θα έδινε άλλη πνοή γιατί ο Στρόνγκ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
      Στην ομάδα λείπει καταφανέστατα Η ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ.
      Που αν αποκτηθεί μαζί με 4αρο5άρι θα μιλάμε για άλλον ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ !
      Doc.

      Διαγραφή
    2. Ντοκ μην κολλάς στον Άρμστρονγκ, τα έχουμε πεί εξ αρχής. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει σήμερα αν προστάτευε λίγο καλύτερα τη μπάλα και την κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Overall αρκετά καλή εμφάνιση, μου άρεσε..

      Διαγραφή
  16. Αν ειχε μεινει ο Μιχαλης.......διδυμο με Σοφο! Αλλα κολπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν είχαμε και τον Ράτζα... τρομερή τριάδα.

      Ξεκολλάτε ορισμένοι, το σήμερα σχολιάζουμε.

      DD

      Διαγραφή
  17. Καλά όλα αυτά, άλλο με ανησυχεί εμένα...
    Κάτι πρέπει να γίνει με τα φάουλ που σφυρίζονται συνέχεια στα σκριν. Δεν μπορεί να σταματάει κάθε επίθεση για φάουλ εκτός μπάλας, καταστρέφει τον ρυθμό του αγώνα..
    Κατά τα άλλα ,
    - μονοδιάστατος επιθετικά έμοιαζε ο παναθηναικος, με εκνευριστική επιμονή στο ποστάρισμα, όχι μόνο στο σοφο (εκεί δικαιολογείται) αλλά και με ούκιτς διαμαντίδη και λοιπούς...
    -Σιένα μεγάλη απογοήτευση, με μπραόυν pg δε βλέπω προκοπή.
    -Τεράστια εμφάνιση πρέλντζιτς χτες, μακάρι να συνεχίσει έτσι..

    kats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε με αυτά που είδα σήμερα στο Παλαέστρα απηύδησα.. Το είχαμε προετοιμάσει το μπάμ στα power rankings με την αναφορά στο ματς αλλά όχι τέτοια εμφάνιση.

      Διαγραφή
  18. 1.στο sheridanhoops:αξιολογηση των 20 καλυτερων αμερικανων στην Ευρωπη:νο1 ο Ουιμς,3 ο Τζεισι Καρολ,6 ο Τζοι Ντορσει.16 ο...Χιλτον Αρμστρονγκ.18.ο Ντεργουιν Κιτσεν:προσοχη,ο αρθρογραφος ειναι αμερικανοισραηλινος ασισταντ κοουτς της Μακ.Ρισον 17.Νικ Καλαθης:καποιος πρεπει να του πει...Διαβαστε και σχολιαστε...
    2.Ρεαλ-ΠΑΟ: καλη εμφανιση για μια απλως καλη πλεον ευρωπαικη ομαδα οπως ειναι ο ΠΑΟ.Νομιζω οτι ο Χιλτον απλως δε θα μπει ποτε στο κλιμα της ομαδος γιατι απλως ειναι mentallity insufficient οπως σωστα εγραψες πρωτος jim.ενα αποτυχημενο νο12ντραφτ πικ,που ξεγελασε καποτε τους σκαουτερ με τα πλουσια προσοντα του παιζοντας επικουρικο ρολο σε ενα μεγαλο κολεγιο.ο ΠΑΟ χρειαζεται το Λασμε,εναν Γλυνιαδακη κι εναν σουινγκμαν αλα- Ρουντι,Σασα Βουγιασιτς ήΚιθ Λανγκφορντ για να γινει σπουδαια ομαδα φετος.
    3.ο Πεδουλακης θα κανει καλη δουλεια.ο Ουκιτς πολυ κοντρολαρισμενος.ο Κιτσεν αν και ανετοιμος,εδειξε καλα στοιχεια.ο Τσαρτσαρης εδωσε απαντησεις για τα σχολια τυπου "πρωην παικτης".Αλλα ποσο θα αντεξει ο Σοφο να παιζει 30 λεπτα?απαιτειται 2ος επιθετικος πολος και γρηγορα.
    Papaserv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ τον Ούκιτς κακό σήμερα και άβουλο. Όχι κοντρολαρισμένο. Άβουλο. Εκεί ήθελες τον γκάρντ να σου κάνει το "κάτι παραπάνω" και γι'αυτό τον πλήρωσες. Νομίζω καταλαβαινόμαστε για το "παραπάνω". Και τον κρίνω για σήμερα.

      Διαγραφή
    2. 18 lepta epekse o sofo papaserv.....perimene.....
      Σταθης

      Διαγραφή
  19. ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.ΤΗΝ ΚΟΠΙΑΡΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

    http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/09/rising-stars-10-euroleague.html

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως βλέπεις Champions League?! Οι μισοί της λίστας ...έχτισαν κλειστό!

      Διαγραφή
  20. Ρε Papaserv τι απλά καλή ευρωπαική ομάδα??? Παίζαμε με την καλύτερη υποτίθεται ομάδα της Ευρώπης φέτος χωρίς παιχνίδια στα πόδια και παραλίγο να τους κάνουμε κηδεία! Εκει μέσα! Είναι πολλά τα έξι αστέρια φίλε... Δεν σβήνουν 'ετσι απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ καλη εμφανιση σημερα αλλα ειναι εμφανεστατο οτι η ομαδα θέλει PG.απο κει κ περα ο armstrong ηταν φοβερα κακος.αν δεν βελτιωθει αμεσα που μεταξυ μας σε τετοιο επιπεδο δυσκολα ο παο πρεπει να κινηθει αμεσα για 4.με δυο τετοιες κινησεις δενει πολυ η ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οργια ο μπουρουσης.23 ποντακια..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aρτζι είσαι καλός προπονητής, απέδειξε το και διόρθωσε το λάθος της μεταγραφής του Αρμοστρονγκ!Απλά απαράδεκτος!Το περίμενα μετά απο όσα είδα και στα φιλικά απο αυτόν.Μηδέν ενέργεια, θέληση και νέυρο.Μάσει ή κάποιον άλλο επειγόντως για να έχουμε βάθος στον πάγκο και ανάσες στον Σόφο.
    Trif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κακο του armstrong που δεν τον βοηθαει στο να ανεβει επιπεδο ειναι το mentality του.πολυ soft ρε παιδι μου.
    Ας του δωσουμε χρονο αλλα δευτερο απαραδεκτο παιχνιδι στην σειρα δεν ειναι καλο δειγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακο του Αρμστρονγκ ειναι οτι ειναι ενας χαβαλες που δεν ξερει ουτε που ηρθε ουτε απο που θα φυγει

      Διαγραφή
  25. Ρε τζιμ τι λέει αυτός?Σε διαβάζει?

    http://www.ballineurope.com/european-basketball/euroleague/power-rankings-opening-day-2873/#more-12873

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Πάνκο καλός παίκτης -ξέρει μπάσκετ - αλλά στις φάσεις που καίνε δεν έδειξε ότι θα τις τελειώσει. Πήρε μόνος τη μπάλα απο ΔΔ σε σωστό ύψος/γωνία και τουφυγε απ' τα χέρια.
    Θέλει : ένα βασικό καλό forward με σκορ και rebaound 4-4/3 αντί του Hillton και τον Τσάρτσα τρίτο 4/5.
    Θέλει επίσης: ή Παπαλουκά στο 1 για 15 min ή ένα καλό guard με σκόρ το 2 για 20-25 min.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε θοδωρή εσύ άλλαξες 4 παίκτες.εγώ λέω τον μπάλκμαν να είχαμε αντι του άρμ θα είμασταν σούπερ

      manu chao

      Διαγραφή
    2. 2 άλλαξα γιατί 2 λείπουν. Δε συμφωνώ για μπάλκμαν γιατί χρειάζεσαι & σκόρ & rebound. Χρειάζεσαι και 1/2, φωνάζει. Θα λύσει το πρόβλημα εκεί ο Μιλόσεβιτς; μακάρι! Δεν το θυμάμαι όμως το παλληκάρι οπότε κρατάω μικρό καλάθι. Μάλλον τον θέλει για το διπλό και για την Ελλάδα. Φοβάμαι - το είπε άλλωστε και ο Πεδουλάκης πως το ενδιαφέρον της ομάδας είναι εντός - δυστυχώς. Στην Ευρώπη δε μπορεί να απειλείς μόνο 20min - τόσο ~ παίζει ο Σόφο μ.ο. και να απαιτείς & πορεία. Να σκεφτείς δε ότι θα πέσεις και σε ομάδα με γατόνι προπονητή, πχ Ζοτς, Ντούντα κοκ και ο Σόφο δεν θα περάσει σε πόντους τα φάουλ του : 5 δλδ. Η μονοδιάστατη, η προβλέψιμη επίθεση, θα σταματήσει σε βράχο όταν σφίξουν οι αγώνες, στους 16 που θα κλείσουν οι άμυνες και θα τρώς όλο χαζά καλάθια απο αιφνιδιασμούς. Η Real που είδαμε είχε πάει U.S., είχε παίξει 2 μάτς και ε'ιχε έρθει πίσω σε 5-6 μέρες, δεν είδαμε τη Real απόψε.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. Ο Πανκο θελει λιγο ταρακουνημα..Να σκληρυνει και να μπαινει στη φωτια.Στις προηγουμενες ομαδες ηταν αλλιως,αλλα εδω παιζει για να κερδιζει..

      Διαγραφή
  27. Jim, είναι ακόμα ελεύθερος ο Wilkinson? Νομίζω πως είναι η καλυτερη λύση, καλύπτει περισσότερο το 4 και συμπληρώνει καλύτερα τον Πάνκο απ' ότι ο Τσαρτσαρής, ο οποίος καλύτερα να πάει για 3ος σέντερ. Οπότε τα δίδυμα ψηλών πάνε:
    4 Wilkinson-5 Sofo
    4 Panko-5 Lasme
    4 Tsartsa-5 Lasme
    4 Wilkinson-5 Lasme
    4 Lasme-5 Sofo
    (Πιστεύω πως ο Σοφοκλής με τον Πάνκο ή τον Κώστα δεν θα παίρνουν ρημπάουντ με τίποτα.)

    Ody

    ΥΓ. Τι θα πρότινες για τα γκαρντ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Free είναι Όντυ και κουμπώνει με όλους, αν και εκει θα ήθελες ένα μεγαλύτερο-και πιο οικονομικό-κορμί για συγκεκριμένα πράγματα. Στα γκαρντ δεν αλλάζει τίποτα φίλε. Θα προστεθεί ο Μιλόσεβιτς που θα πάρει ευκαιρίες.

      Διαγραφή
    2. ΥΓ2. Μόνο εμένα μου φαίνεται ή το ρολόι του blog είναι 10 ώρες πίσω;

      Διαγραφή
    3. Όχι όντως είναι.. Από ιδρύσεως..

      Διαγραφή
  28. Καλά τα λέει ο Πεδουλάκης, όταν δουλέψει η ομάδα τα λάθη θα μειωθούν - 23 είναι πολλά. Εγώ θα διαφωνήσω όμως μαζί του. Μπορεί ν' αργήσει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το παιχνίδι το έχασε και απο τη ρακέτα: -8 rebounds είναι βαρύ. Δεν τα παίρνεις έτσι τα μάτς. Και όσο και αν δουλέψεις δεν γίνεται rebounder ένας ήδη έτοιμος παίκτης. Τον rebounder τον βρίσκεις και τον φέρνεις αντί του Hillton. Αν έχει και σκόρ, με καλό Σόφο έχεις σίγουρο δρόμο...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ριμπάουντ είναι ομαδική υπόθεση Θοδωρή.. Να σου θυμήσω τόσα χρόνια κλασσικό ριμπάουντερ (με την έννοια του.. Τράβις Ουότσον) δεν είχες..

      Διαγραφή
    2. Ο Παναθηναικός του Ζότς - με πλήρη ρόστερ και απίστευτα δουλεμένες ομάδες - δεν υπήρξε ποτέ και καμμιά υπερομάδα στα ριμπάουντ, κυρίαρχη εννοώ - τυχαίο; Δε νομίζω πως ο Ζότς τα είχε ποτέ σε 2η μοίρα, απλά οι παίκτες που άντεχε να πληρώσει δεν ήταν ταυτόχρονα και σπουδαίοι ριμπάουντερς. Είχε όμως ισορροπία. Απόψε υστέρησες ιδιαίτερα όπως και στη σειρά των τελικών με Ολυμπιακό, όπως και με ΤΣΚΑ στο f4. Χωρίς ριμπάουντ δεν έχεις ισορροπία και δεν έχεις τύχες. Φοβάμαι ότι ο Μασιούλις υστερεί εδώ σε σχέση με Σάτο όπως και στην άμυνα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    3. Ρε ο Μασιουλις στην αμυνα τα πηγε πολυ καλα και στις περιστροφες και μετα το ξεκινημα (που ολη η ομαδα ηταν υπνοτισμενη) περιορισε τον Ρουντι θα μας τρελανετε.
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Στο θέμα των ριμπάουντ δεν είναι δυνατόν να κριθεί η ομάδα δεδομένου ότι επι της ουσίας μας λείπαν δύο παίκτες που έχουν έφεση στα ριμπάουντ, Κίτσεν και Λάσμε. Σε πολλές φάσεις ήταν εμφανής η απουσία του Λάσμε που μπορεί να προσφέρει παιχνίδη πάνω από τη στεφάνη και να φρενάρει πολλές έυκολες φάσεις που έβγαλε η Ρεαλ κοντά στο καλάθι, ειδικά όση ώρα δεν έπαιζε ο Σοφοκλής.
      GEO

      Διαγραφή
  29. Εσεις εδω ΟΛΟΙ κραζετε τον Αρμστρονγκ,και οι Ισπανοι φιλοι της Ρεαλ στα ισπανικα αθλητικα σαιτ ,που μπηκα, κραζουν τον Μπεγκιτς,επειδη ο Σοφο (και οχι μονο)τον εκανε αλοιφη.Αλλα και τον Χαουαρντ να ειχε ο Σοφο απεναντι του σημερα θα τον διελυε..Αν ειχαμε εμεις τωρα τον Μπεγκιτς θα καναμε κωλοτουμπες...Δηλαδη μηπως να χαλαρωσουμε ολοι?Ηταν δυσκολο τεστ για τον Αρμστρονγκ το σημερινο.Απο το δημοτικο που ξεκινησε πριν ενα μηνα στον Παναθηναϊκό,περιμεναμε να περασει μαθημα εξεταστικης Πανεπιστημιου.Θελει χρονο ο Αμερικανος.Αλλα πρεπει να τον βοηθησει και ο Πεδουλακης,στα 5-10 λεπτα που θα χρησιμοποιειται να βρει τον προσανατολισμό του...Αλλα ειπαμε,οταν βρεθει στην αγορα καλυτερος Ελληνας ή ξενος ,που θα κοστιζει κατω απο 300 χιλ. τοτε το ξανασυζηταμε για αλλαγη του Αρμστρονγκ.

    ΥΓ.Jim,απο τα λιγα σχολια σου που διαβασα περι Ukic,και ΠΑΟ σε βρισκω πολυ αυστηρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζόνυ μάλλον αστειεύεσαι έτσι?ή είσαι ο μανατζερ του αρμστρονγκ?δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.ο σκορδίλης είναι σίγουρα καλύτερος,πιο χρήσιμος.δεν κοιμάται.
      ΘΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. Για μενα ο Αρμστρονγκ θα αποδειχτει χρησιμος στην πορεια οταν βρει το ρολο του μεσα στην ομαδα.Δεν ειναι παικτης κολονα οπως ηταν περσι ο Βουγιουκας ή ο Μπατιστ και οπως ειναι φετος ο Λασμε ή ο Σοφο,οι οποιοι ειναι για 20+ λεπτα.Μπορει ομως να αποδεικτει καλος παικτης παιζοντας για 5-10 λεπτα και εχοντας συγκεκριμενο ρολο τον οποιο θα τον βρει ο προπονητης.Αν τωρα εσυ εχεις βρει στην αγορα καποιον καλυτερο και φθηνοτερο αυτη τη στιγμη απο τον Αρμστρονγκ περιμενω να ακουσω ποιος ειναι αυτος.

      Διαγραφή
    3. Φιλε Johny ο Αρμστρονγκ απλα και ξαστερα ειναι ΛΙΓΟΣ για 2ρο 5αρι σε ομαδα Euroleague.
      Το σημερινο παιχνιδι...ηταν απλα μια ακομη επιβεβαιωση.
      Δεν ειναι θεμα χρονου προσαρμογης...ειναι θεμα δυνατοτητων αλλα κυριως χαρακτηρα.Ειναι ενας παικτης επιρεπης στο λαθος-ατολμος-απαθης-με νοοτροπια looser-μηδενικη συγκεντρωση.
      Τωρα στα του Ουκιτς...ενας ακομη underachiever προβληματικος και αυτος σε θεματα mentality,αλλα εχω μια ελπιδα οτι διπλα στον Μητσαρα και με την αυρα που αποπνεει ο εξαστερος θα κανει καλη χρονια.

      ΥΓ.Μασευ-Βελισκοβιτς-Ουιλκινσον δεν νομιζω να κοστιζουν πολυ παραπανω απο 300 χ....και σου λεω μονο παικτες που εχουν ακουστει,αν ημουν σκαουτερ θα σου ελεγα καμια 20αρια.
      ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
    4. Δεν νομιζω να εγραψα κατι διαφορετικο εγω.Οι Λασμε ,Σοφο θα ειναι τα 2 βασικα 5αρια που θα παιζουν 20+ λεπτα,ενω ο Αρμστρονγκ σαν 3ο πενταρι μπορει να προσφερει για 5-10 λεπτα οταν βρει συγκεκριμενο ρολο απο τον Πεδουλακη και οταν βελτιωθει και ο ιδιος.Συμφωνουμε δηλαδη οτι σαν 2ο πενταρι δεν κανει.Αλλα δευτερο πενταρι θα ειναι ο Λασμε.Οχι ο Αρμστρονγκ.Ο Παναθηναϊκος αν παει σε αλλαγη Αρμστρονγκ θα χρειαστει ενα παικτη τυπου Γλυνιαδακη,οχι Μασευ ή Βελιτσκοβιτς ή Ουιλκινσον.Υπαρχει αυτη τη στιγμη στην αγορα τετοιο 5αρι και στα λεφτα του Αρμστρονγκ?
      Ο Ουκιτς και γενικα ο Παναθηναϊκός σημερα δεν μπορουν να κριθουν,γιατι ο μεν Ουκιτς ειναι 3 εβδομαδες μονο στην ομαδα,ενω ο Παναθηναϊκός εχει 12 νεους παικτες...Για τετοιο δυσκολο παιχνιδι ηταν καλος ο Ουκιτς,οχι σουπερ,αλλα καλος...

      Διαγραφή
    5. Φιλε δεν σπαταλας θεση ξενου και 300 χ για 5-10 λεπτα.
      Αυτα θα στα δωσει ο Τσαρτσα.Θεωρω πως η αποκτηση Λασμε αποτελει ενδειξη οτι ηδη ψαχνουν 4αρι στην θεση του Αρμστρονγκ.Δεν ειναι χαζος ο Πεδουλακης...
      Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα 4αρι ωστε να μοιραζεται τον χρονο με τον 35αρη Πανκο και να εχεις τον Τσαρτσα να ερχεται απο πισω και να δινει ποιοτικα λεπτα στο 4-5.
      Μια 5αδα με Σοφο-Λασμε-Βελισκοβιτς-Πανκο-Τσαρτσα την θεωρω ιδανικη..αντε να χρειαστουν 100 χιλιαρικα παραπανω.
      Τον Ουκιτς δεν τον ειδα πρωτη φορα σημερα...ειναι παικτης με τρομερα προσοντα αλλα δυστυχως δεν εχει το mentality παικτων τυπου Σαρας-Ναβαρο-Μητσου κλπ

      Γιωργος

      Διαγραφή
    6. Επειδη αυτη τη κουβεντα την καναμε ολη την προηγουμενη περιοδο,καταληξαμε ότι περα απο Μαυροειδη,Βουγιουκα,Γλυνιαδακη,Μπουρουση,Κουφο, δεν υπηρχε αλλος καταλληλος απο ελληνικη αγορα για τη θεση του sevenfooter.Ολοι αυτοι για τον έναν ή τον αλλον λογο δεν ηρθαν ή δεν μπορουσαν να ερθουν στην ομαδα.Τοτε κοιταχτηκε η αγορα του εξωτερικου.Τα λεφτα που ηταν διαθεσιμα για αυτην την θεση ηταν 300 χιλ.Τοσα ειχαν προσφερθει και στον Μαυροειδη.Και ο Μαυροειδης θα ερχοταν για να παιξει 5-10 λεπτα για 300 χιλ.Το ιδιο ρολο επιλεχθηκε να παιξει ο Αρμστρονγκ.
      Επισης η λυση που προτεινεις για Τσαρτσα 5αρι εχει συζητηθει και αυτή εδώ μεσα.Εχει και συν και πλην.Τι θα γινει στην περιπτωση που καποιος από τους Σοφο ή Τσαρτσα ή και οι δυο (κτυπα ξυλο)τραυματιστει,μιας και οι δυο είναι επιρρεπης στους τραυματισμους?Ποιος θα παιζει πενταρι τοτε?ΟΣκορδιλης?Μπορουν να βγουν τα μαρκαρισματα με τον Ολυμπιακο αν παει ο Τσαρτσα για 3ο πενταρι?Μπορει ο Τσαρτσα να παιξει μια θεση στα 33 του με μεγαλυτερη καταπονηση και ξυλο κατω από τη ρακετα?
      Για τον Ουκιτς διαφωνουμε και με σενα και τον Jim,οποτε δεν εχει νοημα να επιμενουμε ποιος εχει δικιο…

      Διαγραφή
    7. */ Ο Αρμστρονγκ αποκτηθηκε για 2ος ψηλος.Απλα ηταν ο τελευταιος στην λιστα-επιλογη αναγκης-... καθως οι υπολοιποι μας ειχαν στο περιμενε(Λασμε) η μας εριξαν χυλοπιτες(Αμουντσον..κλπ).Αυτο φαινεται και απο την αποκτηση Λασμε ενω κυνηγουσαμε 4αρι.Για 3ο κυνηγουσαμε Καβαδα...

      */ Αν παρατηρησεις μεχρι τωρα ο Τσαρτσα ειναι ουσιαστικα το 2ο 5αρι της ομαδας μας...σε φιλικα ΚΑΙ επισημα

      */ Θεωρεις οτι στο 4 με τον Πανκο(35) και Τσαρτσα(33-συχνοι τραυματισμοι) μπορει να βγε η χρονια ?
      Ποιες 5αδες σου προσφερουν καλυτερη ισοροπια-λυσεις?
      α)Πανκο-Τσαρτσα-Λασμε-Αρμστρονγκ-Σοφο
      β)Πανκο-Βελισκοβιτς(πχ)-Λασμε-Σοφο-Τσαρτσα

      Δεν χρειαζεται να εισαι προπονητης για να τα δεις αυτα...προφανως τα ξερει και ο Πεδουλακης και θεωρω την αποκτηση 4αριου δεδομενη.

      Γιωργος

      Διαγραφή
    8. Τσεκαρε καποια στιγμη την απαντηση μου αυριο γιατι τωρα παω για υπνο...Guten Nacht.

      Διαγραφή
    9. Ο Αρμστρονγκ επιλεχθηκε για αντι-Μαυροειδης.Σαν δευτερευουσα λυση ψηλου,η οποια θα ηταν φθηνη.Μεχρι τοτε ειχε κοιταξει ο Παναθηναϊκός αρκετες παρομοιες περιπτωσεις π.χ. Φισερ,Αμουντσεν,Γκιστ,Ραντουλιτσα κτλ. αλλα ολες ηταν ακριβες.
      Σου ξαναλεω ότι ειχε μονο 300 χιλ. για τη θεση του sevefooter.Με αυτά τα λεφτα καλυτερο ξενο παικτη δυσκολα παιρνεις.
      Για τη θεση του undersized ο Λασμε ηταν ο βασικος στοχος με τον Τολιβερ,τον Μασευ,τον Ραιτ,τον Μπαλκμαν κτλ.να ακολουθουν.Και εδώ τα λεφτα που διεθετε ηταν γυρω στα 500 χιλ.
      Ο Καββαδας αν αποκτιοταν θα ειχε το ρολο του Σκορδιλη.
      Ο σχεδιασμος ηταν ενας undersized στο στυλ του Λασμε και ενας ογκωδης sevenfooter στο στυλ του Μαυροειδη,οι οποιοι θα πλαισιωναν τον Σοφο.
      Αν υπαρχει τωρα κατι καλυτερο από Αρμστρονγκ ας παει να τον παρει,δεν εχω αντιρρηση.Αλλα ποιος και με ποσα χρηματα?
      Ο Τσαρτσαεδινε λεπτα συμμετοχης στο 5 από παλια.Επειδη λειπει ο Λασμε και ο Αρμστρονγκ είναι αλλου γι΄αλλου εγινε αναγκαστικα 2ο πενταρι.
      Στο 4 θα δινουν βοηθειες και οι Λασμε ,Ματσιουλις.Οποτε υπαρχουν 4 επιλογες εκει (Πανκο,Τσαρτσα,Λασμε,Ματσιουλις).Σιγουρα υπαρχει κενο,αλλα είναι διαχειρισιμο,Κι εγω ηθελα έναν ακομη combo forward,αλλα η ομαδα εχει αναγκη περισσοτερο τη θεση ξενου να τη δωσει στο 5 .Αν βγουν τα κουκια με το τριτο 5αρι Ελληνα,ας παει να παρει ένα 4αρι τυπου Βελιτσκοβιτς.Οχι όμως να διωξει τον εστω κακο Αρμστρονγκ και η ομαδα να μεινει γυμνη στο 5,παιζοντας με τον Σκορδιλη.
      Η 5αδα που μου γραφεις με τον Τσαρτσα στο 5 είναι ρισκο.Σου εγραψα προηγουμενως τους λογους.
      Ο Πεδουλακης αν ψαχνει ξενο,θα ψαχνει στο 5.Αν εχει βρει Ελληνα 5αρι,τοτε μονο θα ψαχνει ξενο στο 4.

      Διαγραφή
    10. Οκ,φιλε ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε..δεν ειναι κακο

      -επιμενω οτι ο Αρμστρονγκ αποκτηθηκε για 2ος ψηλος..οπως προοριζοταν και ο Μαυροειδης-Γκιστ-κλπ


      -επιμενω οτι ειμαστε επικυνδυνα "γυμνοι" στο 4...

      -επιμενω οτι ο Τσαρτσα μπορει να δωσει max 15 ποιοτικα λεπτα στο 4-5...τα οποια ειναι πολυτιμοτερα απο τα 10λεπτα του Στρονγκ.

      ΥΓ.Ο Μασιουλης ειναι υπεραπαραιτητος στο 3(απο την στιγμη που ο Μπραμος χρειαζεται και στο 2) δεν εχεις την πολυτελεια να του δινεις χρονο στο 4...φανηκε και χθες αυτο

      Διαγραφή
  30. Ρε Τζιμ αυτός ο Κρίστοφερ τι παιχνίδι έκανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχουμε προβλημα στην περιφερεια, δεν εχουμε βαθος στην περιφερεια, δεν υπαρχει παιχτης Ξανθοπουλος, δεν υπαρχει παιχτης Κιτσεν, ο Ουκιτς ειναι στοιχημα και ο Μητσος δεν μπορει να παιζει 35 λεπτα σε καθε παιχνιδι. Καλα σημερα ηταν ΟΚ γιατι ειναι αρχη της χρονιας. Το Γεναρη ομως που αρχιζουν τα δυσκολα και θα εχει 30 παιχνιδια πανω του τι γινεται?
    Ποιος θα βαλει τους ποντους του Σχορτσιανιτη οταν ειναι εκτος αυτος? Γιατι ουτε αυτος μπορει να παιζει για 30 λεπτα σε καθε αγωνα, δεν υπάρχει χρονιά που να μην έχει βγάλει μικροπροβλήματα τραυματισμών και κυρίως ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΛΑΣΟ ΣΗΜΕΡΑ.

    Μόνο τυφλός δε βλέπει πως η ομαδα θα εχει προβλημα στην περιφερεια μεσα στη χρονια. Οταν δεν παιζει ο Μητσος κουτουλανε. Παρακαλατε να παιξει το μπασκετ της ζωης του ο Ουκιτς γιατι θα εχουμε προβλημα εκει. Ο Ουκιτς αν ειναι για κατι γνωστος στο διεθνες στερεωμα ειναι για το οτι κανει παντα τη λαθος ενεργεια τη λαθος στιγμη. Ειναι ο ορισμος του αναρχου παιχτη, του "γιουρουσια". Στο Παναθηναικο πρεπει να παιξει σοβαρο μπασκετ, οργανωμενο, με αρχη και τελος. Το οτι δεν εκανε τις συνηθεις μαλακιες του σημερα ειναι καλο και πιστώνεται στον Πεδουλάκη. Αλλα θα πρεπει να παρει και τη μπαγκετα οταν δεν ειναι ο Μητσος μεσα. Διαφορετικα ειναι πεταμενα λεφτα.

    Τέλος επειδή ορισμένοι λέτε για τον Κίτσεν και νομίζετε ότι θα είναι ο νέος Μακάλεμπ (όπως φυσικά νόμιζαν και οι Ολυμπιακοί για αυτόν που είχαν πριν τον Λο) δεν ειδα τιποτα σοβαρό απο τον Κιτσεν στα φιλικα (τα οποια ηταν της πλακας). Απλα δεν ηταν τραγικος ο παιχτης. Εχω την αισθηση οτι περιμενατε να δειτε κανα κουτσο να σουταρει με τα 2 χερια απο το στομαχι του και οταν δεν το ειδατε αυτο η ανακουφιση ηταν τοση που ωραιοποιησε την εικονα του πολυ. Παιχτης Παναθηναικου ή Ευρωλιγκας εστω, δεν εδειξε οτι ειναι. Ρολιστας ειναι στη καλυτερη των περιπτωσεων. Παιχτης δεκα λεπτων.

    DD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα εσυ κι αν εισαι εμπαθης..

      Διαγραφή
    2. εντάξει, έπρεπε να πω πως ο Κίτσεν θα είναι ο νέος Μακάλεμπ για να χαϊδέψω αυτιά και ο Ούκιτς στα 28 του θα γίνει ο ηγέτης που ποτέ δεν ήταν. τέτοια λιβανίσματα, στο onsports ;)

      Θα δούμε φίλε Ρότζερς μέσα στη χρονιά λοιπόν ποιος είχε δίκιο για την ομάδα μας και ποιος όχι.

      DD

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη αν χαναμε σημερα με 20 και βαλε ποντους,που θα ηταν φυσιολογικο για μια ανετοιμη και με απουσιες ομαδα οπως ο Παναθηναϊκός κοντρα στο Νο1 φαβορι της Ευρολιγκα,στην εδρα του,τι θα εγραφες?Δεν σου λεω φιλε DD οτι ολα ηταν τελεια,αλλα ο Παναθηναϊκός εδωσε ενθαρρυντικα μηνυματα σημερα...

      Διαγραφή
  32. Η κατάντια του (φετινού) Παναθηναϊκού δεν είναι ότι έχασε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, πράγμα που γινόταν και παλιότερα, αλλά ότι χαίρονται οι οπαδοί του που έχασε με μικρή διαφορά. Νέα εποχή, νέα νοοτροπία.

    Ο big Sofo παρότι έβαλε σήμερα 23 πόντους, η ομάδα του έχασε, αυτό νομίζω λέει πολλά για την (αν)ικανότητά του να οδηγεί την όποια ομάδα του σε νίκες και τίτλους. Αυτό θα φανεί μακροπρόθεσμα ακόμα περισσότερο όσο θα δυσκολεύουν τα παιχνίδια. Στο τέλος του αγώνα έχασε μια σημανική βολή και έκανε δύο λάθη στην επίθεση. Κλασικός big Sofo

    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. katafere kapoios na sxoliasei arnitika ton big sofo meta apo auti tin emfanisi!!??? ti na pw proskunw...

      Διαγραφή
    3. Φιλε εισαι ασχετος με το τι λεμε εδω
      Απο το μιαλο σου τα βγαζεις αυτα?

      Διαγραφή
    4. Ανοητε δεν χαιρομαστε καταλαβες κατι τετοιο;Απλα χωρις το βασικο μας 4αρι και με Κιτσεν τραυματια και φυσικα με 1 παιχνιδι χωρις το παραμικρο δεσιμο και ομοιογενεια πηγαμε στην πρεμιερα στην πιο καλη ποιοτικα ομαδα της Ευρωπης και τους παλεψαμε στα ισσα.Εκει που ολοι μας περιμεναμε να χασουμε σχεδον ευκολα για ολα τα παραπανω εμεις απο δικα μας 23 λαθη (απειρια κουραση ανομοιγενεια) χασαμε ενα παιχνιδι που μπορουσαμε να παρουμε.
      Σταθης

      Διαγραφή
    5. καταντια ειναι η δικη σου,που σχολιαζεις χαιρεκακα μια ομαδα με τοσα προβληματα.Παρο ολα αυτα σταθηκε στο υψος της.Η Ρεαλ συνετριψε Μαλαγα και Μπαρτσα,εμεις χωρις Λασμε χωρις παιχνιδια χωρις ομοιογενεια χωρις συνοχη πηγαμε περιφημα.Η χτεσινη εμφανιση μας δινει ελπιδες και φοβο στον αντιπαλο για το τι ερχεται.

      Διαγραφή
    6. Στην αρχη της περσινης χρονιας ο πρωταθλητης ευρωπης εχασε με 30 ποντους απο ΤΣΣΚΑ.Ειναι φυσικο λοιπον να χαιρομαστε εμεις τωρα,α) εχουμε ελαχιστα παιχνιδια στα ποδια μας,ειμαστε χωρις συνοχη και ομοιογενεια β)Λειπει ο Λασμε που παιζει και στο 5,ο Κιτσεν ερχεται απο τραυματισμο ειμαστε στην αρχη και χασαμε με 7 ποντους απο τα δικα μας λαθη καταλαβες κυριε ΜΙΧΑΛΗ ΙΟΡΔΑΝΟΥ.

      Διαγραφή
    7. Ε ναι καποια στιγμη θα ηταν καλο να αλαξει η νοοτροπια που λεει οτι κραζω τους παντες με βαση μονο το αποτελεσμα γιατι αν ημουν εγω θαααααααααα...

      Η υπομονη σε τετοιες περιπτωσεις οπου βλεπεις οτι μια ομαδα προσπαθει εγω πιστευω οτι κανει καλο...ε?

      Διαγραφή
  33. Jim ποιός είναι ο Όντυ; Θέλω να προτείνεις 4άρι για αντικαταστάτη του Άρμστρονγκ μέχρι 300.000 ευρώ καθαρά και αμερικανό playmaker μόνο για την Eυρωλίγκα μέχρι 200.000 ευρώ καθαρά. Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια χαρά!
    Ωραίο το ματσάκι σήμερα στη Μαδρίτη, πέραν του όποιου οπαδικού ενδιαφεροντος.
    Η Ρεάλ πάντως έδειξε ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στο 5. Ο Σλότερ έδειξε μεν κάποια στοιχεία, αλλά εκτός από το πρόβλημα αντιμετώπισης του Σόφο, έδειξε ότι στην επίθεση δεν έχει κάποιον πολύ συγκεκριμένο τρόπο να απειλήσει.
    Το πιο ανησυχητικό για τη Ρεάλ ήταν η παρουσία του Λάσο. Δεν έδειξε να είχε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, ενώ στη μοναδική αμυντική εξίσωση που είχε να λύσει (Σόφο) πήρε ένα ωραιότατο μηδέν.

    Στα το Παο..

    Οι φίλοι του Παο πρέπει να χαμογελούν γιατί:
    1. Ο Πεδουλάκης έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ιδιαίτερα μετά το κακό ξεκίνημα.
    2. Ο Σόφο, παρά την άθλια αντιμετώπισή του από την άμυνα της Ρεάλ, έδειξε ότι είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση.
    3. Ο Πάνκο είναι πράγματι καλός σκόρερ. Μπορεί να μην φάνηκε κλατς πλέυερ, αλλά δεν είναι λίγο να παίρνεις 10 εύκολους πόντους από το 4άρι σου.
    4. Ο Τσαρτσαρής είναι σε καλή αθλητική κατάσταση.
    5. Ο Παο έβγαλε κρίσιμο αγώνα χωρίς τον Λάσμε. Αυτό δείχνει ότι θα μπορέσει να ανταπξέλει σε έκτακτες συνθήκες (μικροτραυματισμούς;) και ενδεχομένως να δώσει και κάποιες ανάσες στον Σκορτσανίτη.

    Οι φίλοι του Παο πρέπει να προβληματίζονται γιατί:
    1. Τι θα γίνει στην κακή μέρα του Σόφο; Ο Παο δεν έδειξε να έχει κάποιον άλλον τρόπο ανάπτυξης. Ο Σόφο εκτός από κακές μέρες, θα βρει μπροστά του και ομάδες που θα έχουν την τεχνογνωσία να τον αντιμετωπίσουν. Θα έχει ο Πεδουλάκης plan b;
    2. 37 λεπτά ο Διαμαντίδης είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Θα αντέξει έτσι;
    3. Γενικά στενό ροτέισον από τον rg. Χρησιμοπίησε επί της ουσίας 9 παίκτες. Η ευρωλίγκα φέτος είναι μεγάλη...
    4. Ο Ούκιτς στο πρώτο δείγμα γραφής έδειξε ασόβαρος. Είχε και πρόβλημα συνύπαρξης με τον Διαμαντίδη.
    5. Ο Ματσιούλις κι αυτός σε μέτρια κατάσταση.
    6. Άρμστρονγκ για περίπατο στη Σελήνη.

    Τον Κίτσεν μην τον κρίνετε από αυτό το ματς. Είναι πραγματικά άδικο.


    Υ.Γ.
    Το 2007 o Παο έκανε ένα αντίστοιχο ταξίδι με αυτό που έκανε φέτος η Ρεάλ. Στο τέλος μιας σχετικά κακής σεζόν, ο Ομπράντοβιτς στεκόταν ακόμα σε εκείνα τα ματς, που κατά τη γνώμη είχαν επηρεάσει πολύ την ομάδα. Ενδεχομένως ο Σέρβος ήταν υπερβολικός, αλλά στην περίπτωση της το ματς απείχε μόλις λίγες ώρες από το υπερατλαντικό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω επίσης ότι ένας ακόμα λόγος να χαίρονται οι φίλοι του Παο ήταν η διαιτησία. Παρά ήταν καλή για τον Παο.....

      Διαγραφή
    2. nai eidika sto telos sto triponto tou bramos pou epese panw tou o antipalos kai den edwse tipota (3 voles sto -5 1:40 prin to telos)!!!!

      Διαγραφή
    3. ναι πολυ καλη διαιτησια τι να σου πω...31 βολες η Ρεαλ 13 εμεις.

      Διαγραφή
  35. Jim κάποτε είχες φέρει τον Edgar Jones (βετεράνος) και μετα τον Antonio Davis (άγνωστος νεαρός τότε). Δεν ξέρω πόσο κόστισαν τότε αλλά και οι 2 ήταν εξαιρετικά καλοί για την Ευρώπη. Αντίστοιχοι παίκτες σήμερα σίγουρα υπάρχουν πόσο θα ήθελαν να υπογράψουν;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πλάκα πλάκα αν είχαμε πάρει τον Κινέζο guard μπορεί να το χαμε πάρει σήμερα το ματσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. η περιφερεια του παναθηναικου δεν νομιζω πως εχει προβλημα. σημερα ισως φανηκε ετσι γιατι ο κιτσεν ερχοταν απο τραυματισμο και ηταν και το πρωτο του ματς σε τετοιο επιπεδο οποτε λογικο ειναι να μην εχει καλη αποδοση ενω ο ουκιτς μου φαινεται πως ψαχνει ακομα τον ρολο του στην ομαδα καθως μη θελοντας να εκβιασει προσπαθειες γινοταν αρκετα παθητικος και δεν δημιουργουσε χαρακτηριστικο οτι ειχε μονο μια ασιστ και κανενα λαθος.... ακομα και ο διαμαντιδης ηταν μετριος νομιζω πως του λειπουν τα pick n roll με τον μπατιστ.... οσο για τον παπαλουκα εκτος οτι ειναι ανεπιθυμητος απο την πλειοψηφεια των φιλαθλων του παναθηναικου και ο ιδιος δεν νομιζω πως θα δεχονταν να υπογραψει στον παναθηναικο εξαλλου στο παρελθον εχει απορριψει προτασεις του παναθηναικου 2 με 3 φορες......για μενα το πιο ελπιδοφορο ειναι οτι παρολου που η αποδοση της ομαδος κυμανθηκε στη μετριοτητα ηταν μεσα στο παιχνιδι μεχρι το τελευταιο λεπτο κοντρα σε μια ομαδα που ειναι απο τα φαβορι της διοργανωσης,με ομοιογενεια αφου ουσιαστικα εχει μονο 2 καινουργιους παικτες σε σχεση με περυσι και με περισσοτερα επισημα παιχνιδια....bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν καποιος χωρις να ξερει το σκορ εμπαινε εδω μεσα κ διαβαζε τα σχολια θα ελεγε οτι η ομαδα εχασε με κατεβασμενα τα χερια 20 ποντους.
    Εχουμε κ λεμε
    1.ομαδα που ακομα δεν εχει παιξει ολη μαζι.
    2.παιχτες χωρις εμπειριες ακομα απο τοσο μεγαλο επιπεδο αγωνα
    3.χωρις σοβαρα φιλικα αλλα κυριως χωρις επισημους αγωνες
    4.αντιμετωπη με την καλυτερα χρονικα ομαδα που συνετριψε για πλακα unicaja κ ανετα barca.
    5.πολυ πιο ετοιμη απο μας κ με χημεια.
    6.με 10 νεους παιχτες
    7.το πρωτο ματς της ευρωλιγκας οταν εχεις ιστορικο του ολυ περσι της καρπαζιας στην αρχη της περιοδου
    8.οταν ολα μα ολα τα φαβορι ηταν νικησαν δυσκολα στην εδρα τους ειτε χασανε πανηγυρικα.
    9.οταν μιλωντας κ με ξενα παιδια παραδεχονται οτι το συγκεκριμενο ματς ηταν το πιο εντονο κ πιο ωριμο σχετικα με τα αντιστοιχα της πρωτης φασης.

    Κ εχω τους ξερολες μπασκετικους της ελλαδος να τα βαφουν μαυρα.ακομα δεν αρχησε η περιοδος επαιξε φοβερο μπασκετ μια σιγουρα ανετοιμη ομαδα κ βγαλαμε τους μισους αχρηστους.
    Μα ποσο ασχετοι πια.δηλαδη ελεος.
    Που να χαναμε με 20 κλαμα εδω μεσα
    στα σοβαρα τωρα σχολια ο armstrong αν δεν βελτιωθει θα χαιρετισει.το θεμα ειναι τo PG.εκει θα επρεπε να εχουμε λυση μιας κ η περιοδος ειναι μεγαλη με πολλους αγωνες.απο κει κ περα πολυ ενθαρυντικο παιχνιδι για μια ανετοιμη ομαδα στο πιο δυσκολο αγωνα αυτην την περιοδο σε ολη την ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελικα εκανα λαθος για το επιπεδο σχολιαστων του μπλογκ.Ο Μασιουλις κακος ο Ουκιτς κακος ο Σοφο θα βρεθει σε κακιες μερες ο Διαμαντιδης θα κουραστει...ξερολες.Ο Μασιουλις (εκτος απο το ξεκινημα) εκανε πολυ καλη δουλεια με τον Ρουντι στην αμυνα εσφιξε πολυ και κυκλοφορουσε πολυ καλα το παιχνιδι στην επιθεση.Ο Ουκιτς εκτος απο τους 6 ποντους τους για ΜΙΣΗ ΩΡΑ κατεβασε την μπαλα και δημιουργουσε χωρις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.Δηλαη ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 37 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.Κιτσεν προερχεται απο τραυματισμο ομως στα 10 λεπτα δεν τα πηγε καθολου ασχημα ηταν πολυ συνεπης στην αμυνα και ξεκουρασε στο κατεβασμα της μπαλας.Με Λασμε το προβλημα στα ριμπαουντ βελτιωνεται.Για Αρμστρονγκ συμφωνω αλλα ας μην το καταδικασουμε ακομα παιδια ειπαμε να δωσουμε χρονο σε ολους.Ααα και κατι ακομα.Καποιοι εδω μεσα αλλα και σε αλλες συζητησεις μιλαγατε συνεχως για εναν τελειωμενο παικτη που πλεον ειναι παλαιμαχος και δεν μπορει να βοηθησει ουτε στο 4 ουτε στο 5.Καλα θα κανετε να το ξανασκεφτειτε.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. H δίψα για να γράψουμε κάτι για το νέο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ και το face lifting που έκανε μας οδηγεί σε νοητικές ατασθαλείες !
    =-=-=-=-=-==================================================
    Για πρώτο μάτς της χρονιάς σε μιά ομάδα εντελώς νέα μιά χαρά τα πήγαμε.
    ============================================================
    Χωρίς τρείς ξένους σήμερα (Λάσμε Αθήνα , Αρμστρονγκ εκτός τόπου , Κίτσεν τραυματίας) δεν βλέπω γιατί να είμαι μίζερος.
    ============================================================
    31 βολές η Ρεάλ και 13 ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ , που έπαιζε ξύλο για να αντιμετωπίσει τον Σόφο πχ και κάθε σκρίν του Μίρο ήταν φάουλ , νομίζω δεν θα τα βλέπουμε σε ΟΑΚΑ , Καντού και Λιουμπλιάνα πχ.
    =============================================================Ενός ΕΠΙΣΗΜΟΥ μάτς ομάδα είδαμε ( και με ΠΓΣ σε κύπελλο )
    Κάθε μάτς από δώ και πέρα θάναι ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΝ για το τριφύλλι , μέχρι να ταβανώσει το Δεκέμβρη - Γενάρη περίπου ΣΕ ΧΗΜΕΙΑ - ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ - ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΛΑΘΩΝ από άπειρους σε ευρωλίγκα πάικτες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ από μίς μάτς μέχρι πίνκ ν ρόλ και περιστροφές ή ντουμπλαρίσματα καταστάσεις.
    =============================================================
    ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΨΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ.
    Η ομάδα είναι ένα μεγάλο στοίχημα φέτος.
    ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ είναι οι μόνοι που έμειναν ανέπαφοι
    από τις κοσμογονικές αλλαγές που είχαμε στο τριφύλλι.
    Αυτοί είναι οι οδηγοί στο νέο ξεκίνημα.
    Δεν επιτρέπεται να είναι μεθυσμένοι ούτε από απογοήτευση
    ούτε από ενθουσιασμό......ΑΚΟΜΑ.
    LETS GO AGAIN MY EMPEROR !
    DOCTOR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GIATRE DEN FOVAMAI THN PANATHA.THA DIDAKSOYME MPASKET KAI ITHOS GIA AKOMH MIA XRONIA

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟY ΜΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΝΑΙ Ο ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΑΓΑΡΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΑΠΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΣΒΕΡΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΙΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ. GEORGEKAR13

      Διαγραφή
    3. georgekar13
      Δεν χρειάζεται αγόρι μου να αναφερόμαστε έτσι για τους πάικτες μας.
      Οντως ο Στρόνγκ δεν πήγε χθές καθόλου.
      Ο Αρτζι ξέρει μην ανησυχείς.
      Ολα θα πάνε καλά χωρίς γκρίνια και αναθέματα.
      Δεν μπορεί να γίνουν όλα τέλεια με αλλγές 12 παικτών στους 14 !!
      Κάποια παραφωνία θα υπάρξει.
      Αλλά γίάυτό είμστε όλοι κοντά στην ομάδα.
      Με στήριξει και φίλαθλο πνεύμα θα τα ξεπεράσουμε όλα.
      DOC

      Διαγραφή
  41. TZIM PES MAS GIA PANATHA!!! PWS THN EIDES????? ANTE PERIMENOYME!!! MPOREI NA ALLAKSEI ARMSTRONG TWRA??? KATI MOY LEEI OTI AN EIXAME ALLO 5ARI GIA ALLAGH SKORTSIANITH THA EIXAME NIKHSEI!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το γεγονός είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το πρόβλημα είναι ότι το παρολί έχει συμπληρωθεί με 10 παιχνίδια (όσα και οι νέοι παίκτες στο ρόστερ)πράγμα που μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για επιτυχία, το ρίσκο είναι ότι κάποιοι παίκτες είναι κατ εξακολούθησιν προβληματικοί (Ούκιτς, Σχορτσιανίτης) ή περιορισμένης ικανότητας (Κίτσεν, Άρμστρονγκ, Γιαννόπουλος) ή τελείως άπειροι για τέτοιο επίπεδο αν και μεγάλοι σε ηλικία (Πάνκο). Το στοίχημα του στοιχήματος... λίγες οι πιθανότητες. Σημαντικό πλεονέκτημα η παρουσία του Πεδουλάκη που έχει τριφτεί σημαντικά στη μιζέρια της Α1 εδώ και χρόνια και δείχνει πολύ ικανός για μένα να παλέψει ενάντια στις πιθανότητες. Ίδωμεν...

    υ.γ. Jim, συγχαρητήρια για το εξαιρετικό επίπεδο των αναρτήσεων.

    Μιχάλης Ιορδάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχαλάκη Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι προβληματικός
      μην τον βλέπεις αδελφέ.
      Πήγαινε ΣΕΦ να βλέπεις το ΝΒΑ από τα Σούρμενα ! !
      Ασε τον προβληματικό ΣΟΦΟ και δές τον εξαιρετικό Ντόρσει.
      Βλέπεις κανέναν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ να ασχολείται με τον ΟΣΦΠ ;
      Kοίτα την ομάδα σου και σε διαβεβαιώ θα πάνε όλα καλά.
      Doc.

      Διαγραφή
  43. ίσως ήταν τυχαίο, δε ξέρω αλλά ο Διαμαντίδης ή και ο Πεδουλάκης πρέπει να κατανοήσουν πως σε αυτή την ομάδα που δεν έχει τους παικταράδες του παρελθόντος το να παίρνει ο ΔΔ 8 σουτ σε 37 λεπτά συμμετοχής δε φτάνει για να κερδίζει ο ΠΑΟ...ο αμυντικό εργαλείο-δημιουργός-ιδανικός συμπαίκτης πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του στην επίθεση και να το κάνει πιο "εγωιστικό" αλλιώς ο ΠΑΟ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω παναγο.αλλα θα σε ρωτησω κατι αλλο?μπορει ο διαμαντιδης να το κανει αυτο και να ειναι το ιδιο αποτελεσματικος?μη ξεχνας δεν ειναι σπανουλης.και για να μην παρεξηγηθω θα πω οτι θεωρω καλυτερο παικτη τον διαμαντιδη απο τον σπαν.

      manu chao

      Διαγραφή
    2. manu chao,πιστεύω πως ο διαμαντίδης μπορεί να κάνει πιο "εγωιστικό"παιχνίδι όπως λέει και ο panagos.Το 2011 η ομάδα ανέβασε στροφές και κατάφερε να κάνει το μπαμ στους προημιτελικούς με μπάρτσα όταν ο διαμαντίδης ήταν πιο επιθετικός και έπαιρνε 15 επιθέσεις πάνω του.Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει ο δδ να ανέβει στο 2 και να βρεθεί κάποιος εκ των Ούκιτς,Κίτσεν να κατεβάζει την μπάλα αντ'αυτού.Σπανούλης σε θέμα επιθετικού παιχνιδιού δεν μπορεί να γίνει αλλά ο διαμαντίδης,αν θέλει σκοράρει άνετα 12-15πόντους ανά ματς και μοιράζει και 3-5 ασσίστ.
      Γι'αυτό πρέπει να γίνει πιο aggressive(που έλεγε και ο ΖΟΤΣ)στο παιχνίδι του.
      Για 1ο ματς σε τέτοιο επίπεδο,έμεινα ευχαριστημένος από την ομάδα.Μόνη παραφωνία ήταν ο Άρμστρονγκ.zelico

      Διαγραφή
    3. Αρχικα το ποστάρισα αλλού για αλλού, οπότε το ανεβάζω ξανά στη σωστή θέση αυτή τη φορα...Ο ΔΔ τη καλύτερη του χρονιά την έκανε τη περίοδο 2010-2011 στην οποία σκόραρε περισσότερο, οργάνωσε λιγότερο(άλλο πράγμα έχω πολλές ασίστ μ.ο. και άλλο πράγμα οργανώνω)και αμύνθηκε λιγότερο...π.χ. στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα ο Καλάθης κυνηγησε το Ναβάρο κατά κύριο λόγο.

      Στο σημερινό μπάσκετ με τη ταχύτητα και τον υψηλό ρυθμό (που υποθέτω πως) θα το διακρίνει, οι ομάδες που δε θα βάζουν 80 πόντους δύσκολα θα πάνε μακριά. Με το ΔΔ στους τυπικούς μ.ο. των 10 πόντων πάνω-κάτω και των λίγων σουτ, θα πρέπει ο ΠΑΟ να περιμένει από τους υπόλοιπους παίκτες 70+ πόντους χωρίς να τρώει στην άμυνα άλλους τόσους, κάτι που θεωρώ ουτοπικό με το υπάρχον δυναμικό. Οπότε λέω πως ο ΔΔ πρέπει να βγει από τα καλούπια που τόσο τον βολεύουν και εξυπηρετεί ιδανικά εδώ και χρόνια, για το καλό της ομάδας του. Αμφιβάλω πως θέλει κάτι τέτοιο πάντως.

      Δεν ασκώ κριτική στο Πεδουλάκη, ούτε υποτιμω το ΔΔ, μακριά από μένα τέτοιες μπούρδες, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.

      Διαγραφή
  44. Και κατι ακομα για τους ξερολες Γιατρε πες τους σε παρακαλω πως η Ρεαλ εχει 8 και οχι 9 Ευρωπαικα.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ό,τι και να κάνει ο Παναθηναικός φέτος είναι μια ομάδα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να την παρακολουθείς και αυτό αποδεικνύεται από το πόσοι ολυμπιακοί οπαδοί κάθονται και όχι μόνο βλέπουν τα παιχνίδια του αλλά και τα αναλύουν μπας και μάθουν μπαλίτσα. Χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατσεις κ μιλησεις με παιδια απο το εξωτερικο σε διαβεβαιωνω επειδη το κανω οτι οντως βρισκουν πολυ ενδιαφερον τον παο.καποιοι απο αυτους παθανε πλακα με το πως ο παο επαιξε χτες λαμβανωντας υποψιν το ποσο νεα ομαδα ειναι σε ολα τα επιπεδα κ με πολλους παιχτες χωρις εμπειρια σε αυτο το επιπεδο.
      Ο παο δεν ειναι φαβορι για ευρωλιγκα αλλα σιγουρα ειναι αξιολογη ομαδα.κ μιας κ ειδα σχεδον ολα τα σοβαρα παιχνιδια της ευρωλιγκας ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ οτι καμια ομαδα πλην ρεαλ κ παο δεν εδειξε ωριμο χαρακτηρα.ποσο μαλλον αν μπεις σε φορουμ ξενων ομαδων να δεις τι γραφουν για τις ομαδες τους.πχ εφες,cska,real.χαλαρωστε ολοι ειναι αρχη ακομα κ ολοι ψαχνονται.
      Παρεπιτωντος ο armstrong τα λεει ολα στο tweetet του.ολα

      Διαγραφή
  46. Πρώτες ενδείξεις:
    1) Η ομάδα έχει πολύ καλό προπονητή. Όχι Ομπράντοβιτς (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σε άλλη ομάδα φέτος), αλλά πολύ υψηλού επιπέδου
    2) Βρέθηκε άμεσα το σημείο αναφοράς (αντι-Μπατίστ) στη ρακέτα. επιθετικά τουλάχιστον. Αμυντικά μπορεί να γίνει ο Λάσμε
    3) Ο Τσαρτσαρής με κίνητρο και ρόλο παραμένει εξαιρετικός παίκτης. Ίσως όχι για 20', αλλά σίγουρα για 10'-12'
    4) Οι Ούκιτς, Ματσιούλις οφείλουν να γίνουν πιο επιθετικοί, με πρωτοβουλίες. Αλλά πάλι πρεμιέρα στην έδρα της Ρεάλ δεν είναι και το καταλληλότερο μέρος για να κάνεις το κομμάτι σου...
    5)Ο Κίτσεν δεν μπορεί να κριθεί από το χθεσινό ματς, αλλά μοιάζει παίκτης ομάδας. Όχι σκόρερ. Δεν με χαλάει, ας πάρει περισσότερα σουτ από πέρσι ο Διαμαντίδης. Δεν είναι άλλωστε για να του βγαίνει η γλώσσα στα 32...
    6) Ο Πεδουλάκης θα στηρίξει αρκετά ακόμη τον Άρμστρονγκ. Δεν έχει κακά στοιχεία, αλλά αλίμονο αν δεν μπορεί να δώσει 15' στο σέντερ. Χρειάζεται πάντως να γίνει το "κλικ" στο μυαλό του... Παίκτης που χάνει ΟΛΕΣ τις φάσεις του δεν είναι κακός, αλλά υπό πίεση.
    7) Η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ (όχι τον Μιλόσεβιτς). Είναι πολλά τα 24 ματς ρέγκιουλαρ σίζον. Και μετά την ήττα της Καντού, μάλλον η πρόκριση θα είναι ευκολότερη από ό,τι περίμενα. Τα 80' του ασόδυου δεν βγαίνουν από τους τρεις. Τα δε σχήματα με τον Μπράμο στο "3" δεν μπορούν να πάνε για πολύ χρόνο
    8) Αν η Ρεάλ είναι πρώτο φαβορί, εμείς είμαστε ήδη φάιναλ φορ... Το ταλέντο περισσεύει, όχι όμως κι η προσωπικότητα. Κι επίσης χωρίς σπουδαίο άσο και πεντάρι, πόσο θα αντέξει στα δύσκολα; Τα μεγάλα ματς δεν παίζονται στις ταχύτητες του Ρούντι...
    Συμπέρασμα: Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρίς
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γεια σου Jim.

    Πολλά θετικά από το χθεσινό ματς με την Ρεαλ αλλά και αρκετά ερωτηματικά.

    (+) Η ομάδα έχει potential. Βγάζει πολύ ενέργεια. Πολύ περισσότερη από πέρυσι. Έχει συστήματα, παίζει οργανωμένα και προσπαθεί να το βγάλει στο παρκέ. Ο Λασμε θα προσθέσει πολλά στοιχειά που έλειψαν σήμερα ειδικά στην άμυνα. Το ίδιο και ο ανέτοιμος Κιτσεν (που νομίζω δεν έπρεπε να παίξει). Κάποιοι παίκτες επίσης δεν έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, μπορούν παραπάνω (Ukic, Maciulis).

    (-) Φαίνεται να λείπει το κλασσικό shooting guard.

    Ο Armstrong σε άλλο γήπεδο. Εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν ξέρει που βρίσκεται. Δεν αποκλείεται η αλλαγή. Όχι όμως με άλλο 5αρι κατ' εμε αλλά με Βελίτσκοβιτς. Πάντως πιστεύω ότι ο Αργύρης θα του δώσει κι άλλες ευκαιρίες και στο χέρι του είναι να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Πολύ μικρό rotation. Ελπίζω να αλλάξει αυτό γιατί σε βάθος χρόνου θα υπάρξει πρόβλημα.

    Y.Γ. 1 Η Ρεαλ δεν με εντυπωσίασε. Ίσως φταίνε τα παιχνίδια
    με ομάδες NBA.
    Υ.Γ. 2 Είδα Φενερ και πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται η άποψη που
    έχω για τον Πρελντζιτς. Ο παίκτης θυμίζει όλο και
    περισσότερο τον μεγάλο Μποντιρόγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και σε πολλά παιχνίδια ήρθαν τα πάνω - κάτω ή τα φαβορί κινύνεψαν. Καντού , Σιένα έχασαν , ΤΣΣΚΑ γλίτωσε στο σουτ , Ολυμπιακός, Ρεάλ ζορίστηκαν επίσης.Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι είναι νωρίς από μια-δυο εμφανίσεις να κάνουμε αναγωγή στο πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά από 2-3 μήνες ή ακόμα και την Άνοιξη.
    Ας μείνουμε στον αγώνα ΡΕΑΛ - ΠΑΟ, ως μεμονωμένο αγώνα θεωρώ πως ο Παναθηναϊκος εμφανίστηκε ανέλπιστα καλός απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα και με πιο βαθύ ρόστερ.
    Παίχτης κλειδί για τη Ρεάλ και την ήττα ο πλέι μέικερ Ντράπερ. 5 κλεψίματα - 1 τάπα και κάτι ψιλά ακόμα σε 12΄
    Φάση κλειδί η επίθεση όπου ο Πάνκο χάνει τη μπάλα στην επίθεση κάτω από το καλάθι (μετά από πάσα ΔΔ) και στην επόμενη τρώει ένα δύσκολο γκολ-φάουλ από το Μίροτιτς.. πέταξε το πουλάκι.
    Η διαιτησία μια χαρά ήταν. Μακάρι να έχει τέτοιες. Το να αναφέρουμε μόνο των αριθμό των βολών είναι ιωαννίδειος σχολή και επιφανειακή προσέγγιση. 22 δόθηκαν στη Ρεάλ - 29 στον ΠΑΟ που στο τέλος του αγώνα τους έστελνε και στις βολές γιατί κυνηγούσε στο σκορ...
    Ωραίο παιχνίδι πάντως και ευτυχώς που ξεκίνησε η ευρολίγκα να βλέπουμε πολλούς τέτοιους αγώνες και να σχολιάζουμε!
    Πάνος_Σπάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλά, οι βολές μπορεί να μην λένε τα πάντα, αλλά δεν είναι κι ασήμαντες... Το 31-13 είναι μεγάλη διαφορά και ειδικά οι 8-0 στο 3ο δεκάλεπτο, όταν η Ρεάλ έσφιξε την άμυνα αλλά φάουλ έκαναν οι Έλληνες, έβγαλαν μάτια. Τελικά δεν είναι μόνο ο Ναβάρο θεατρίνος, κι οι Μαδριλένοι το έμαθαν το μάθημα (ο Λάσο χοροπηδούσε σαν καραγκιόζης), μόνο που με καραγκιοζιλίκια δεν πας ποτέ μακριά. Ο Παναθηναϊκός πάντως όφειλε να το περιμέν ει και είναι πιο ψύχραιμος κι ως ένα σημείο να περιμένει - τα φάουλ στον Σόφο δόθηκαν αρκετά εύκολα. Οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν ψύχραιμα ακόμη κι όταν οι διαιτητές πάνε κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΙΑΝΙΤΗΣ: Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
    Παραστάσεις σαν τη χθεσινή έχει ξαναδώσει. Τον θυμάμαι σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού να βάζει 20 πόντους σε Σκόλα Σπλίτερ με καρφώματα και να σκουπίζει τη φανέλα του σαν να ήταν μύγες. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι είναι καλύτερος από τον Πέκοβιτς και οι προπονητές έφτιαχναν το επιθετικό παιχνίδι πάνω του για χρόνια... Αποτέλεσμα; Στην καλύτερη χρονιά του είχε 8 πόντους 2.5 ριμπ. Για τις άλλες χρονιές ας πούμε καν. Στη Μακάμπι έκανε μία χρονιά 12 πόντων 4 ριμπ που ήταν μεν καλή αλλά για άλλους καλούς ψηλούς είναι κάτι συνηθισμένο. Τη δεύτερη χρονιά κατέλληξε να παίζει 10 λεπτά... μέσο όρο. Χθες στην καλύτερη ίσως εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα σε 19 λεπτά πρόλαβε να κάνει 6 λάθη και να πάρει 1 ριμπ!!!. Στην άμυνα δεν σηκώνεται ποτέ μα ποτέ για κόψιμο. Και κάτι τελευταίο: Ψάχτε και βρείτε πόσες φορές έχει βάλλει πολλούς πόντους και ταυτόχρονα η ομάδα του έχει κερδίσει άνετα. Μετρημένες στα δάχτυλα είναι γιατί όποια ομάδα επιμένει στο φόρτωμα του Σόφο ευνουχίζεται αποδεδειγμένα.
    Ακούγονται υπερβολικά όλα αυτά αλλά είναι αλήθεια. Για τα θετικά του δεν λέω μιας και ακούγονται καθημερινά.

    ΑΧΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τείνω να συμφωνήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πολύ υπερτιμημένος παίκτης. Ο μεγάλος Ζέλικο καθόλου τυχαία δεν τον ήθελε με τίποτα στην ομάδα του σε εποχές πολύ καλύτερες για τον ίδιο το Σχορτσιανίτη. Το ένα και μοναδικό μεγάλο πλεονέκτημα που έχει λόγω της κτηνώδους δύναμής όταν βρίσκεται στα ένα-δύο μέτρα από το καλάθι (και μόνο τότε) υποσκελίζεται από τα μειονεκτήματα που έχει σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Ανύπαρκτο σουτ από μέση απόσταση, κακός πασέρ, κακός μπλοκέρ, κακός ριμπάουντερ, ανίκανος στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ (βλ. δικές του δηλώσεις για "τα καρφώματα του Μπατίστ στη μάπα του"), χαζά φάουλ, λιπόψυχος όταν βλέπει οτι δεν του πηγαίνει το παιχνίδι... Παίκτης ειδικών περιστάσεων για ομάδες ειδικών περιστάσεων όπως ο φετινός Παναθηναϊκός.

      Μιχάλης Ιορδάνου

      Διαγραφή
  51. Ενα ματσάκι που μου έρχεται είναι αυτό με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ απέναντι σε Τανόκα Μπέρντ.28 ποντους νομίζω και άνετη νίκη
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα παιδιά επιτρέψτε μου να πω κ γω μερικά πράγματα για το χθεσινό Παναθηναικό από από τη σκοπιά του φιλάθλου κ όχι τόσο του γνώστη του αθλήματος.
    Μια κ τα πιο πολλά έχουν ειπωθεί κ με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο,θα εστιάσω σε 2- 3 πράγματα κ τη διπλή τους ανάγνωση
    Εξηγούμαι λοιπόν.Το μονοδιάστατο παιχνίδι της ομάδας ελέω Σόφο πιστεύω θα βελτιωθεί όταν δέσει πιο πολύ η ομάδα.
    Το lighτ παιχνίδι των ψηλών ευελπιστώ πως θα διορθωθεί με την προσθήκη του Λάσμε κ ενός καλύτερου Χίλτον η κάποιου που θα τον αντιικαταστήσει.
    Η ατολμία του Όυκιτς έχει επίσης διπλή ανάγνωση.Νομίζω πως στη παρούσα φάση καλύτερα να είναι άτολμος κ να μπεί στο πνεύμα της ομάδας κ της φιλοσοφίας του κόουτς παρά να αρχίσει τα τρελά του.Το ιδανικό βέβαια θα είναι να υπάρξει ισορροπία.
    Τώρα πιο ειδικά για κάποιους παίχτες θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον Πάνκο που με εντυπωσίασε.
    Έδειξε πως μπορεί να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό πανεύκολα,έχει χίλιους τρόπους να σκοράρει δεν κουράστηκε κ ας είναι light κ αν έχει τα καρύδια να σκοράρει κ σε στιγμές που η μπάλα καίει, θα δούμε μεγάλα πράγματα απο τον Αμερικάνο.
    Επίσης ευχάριστη έκπληξη για μένα κ Τσαρτσαρής, ελπίζω να είναι καλά,έχει να δώσει πολλά ακόμα.
    Όσον αφορά στον Κίτσεν έδειξε καλά στοιχεία αλλά ήταν ανέτοιμος κ αυτό κόστισε.
    Για το Άρμστρονκ τώρα που είναι κ η μεγάλη απογοήτευση, τα πιο πολλά τα έχετε πει εδώ κ καιρό.Θέλω όμως με τη μικρή μου γνώση στο άθλημα να σχολιάσω κάτι που μου έκανε επίσης εντύπωση κ να μου πείτε αν έχω δίκιο.Το παιδί εκτός απο αργός άνευρος κ ¨αλλου" έχει άλλο ένα κακό.Σκύβει πολύ,πετάει τον πισινό έξω κ τα μεγάλα του προσόντα χάνονται.Σε μία φάση πήγε να μαρκάρει τον Μπέγκιτς κ φαινόταν 15 πόντους κοντύτερος.Τι να τον κάνω αν κάποιος είναι 2.10 με τεράστιο άνοιγμα χεριών κ στο γήπεδο φαίνεται κ παίζει σαν είναι 2.00;
    Κάτι τελευαταίο.Ο Σοφοκλής ήταν χάρμα οφθαλμών.Μπορεί να μην τον παίζουν όλες η ομάδες τόσο χαζά όσε χτες αλλά κ μόνο η σοβαρότητα του αλλά κ το για δεύτερο παιχνίδι απίθανο ποσοστό του στις βολές με γεμίζει χαρά κ αισιοδοξία ότι θα κάνει παπάδες.Αρκεί να είναι καλά.Χοντρέ ήρθε η ώρα σου να κάνεις όλη την Ευρώπη να σε χαζεύει.Κάνε και μας περήφανους που σε αγαπάμε χρόνια!!(παρεμπιπτόντως κ επειδή κ ο ίδιος ο Σόφο έχει μάλλον στεβλή εντύπωση, παρά τα όσα κατά καιρούς είχε ακούσει , κανείς ποτέ Παναθηναικός δεν τον μισούσε όπως τον Μπουρούση η τον Παπαλουκά κ οι πιο πολλοί τον γούσταραν)
    Ευχαριστώ για το βήμα jim, θα χαρώ αν σχολιάσεις κ τα δικά μου γραφόμενα.

    Παπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Παπ. Έχω ανεβάσει νέα ανάρτηση πριν λίγο όπου γράφω αναλυτικά τη γνώμη μου. Σωστός είσαι. Η ομάδα θα βελτιωθεί πολύ σε κομμάτια που πόνεσε χθες, με την προσθήκη του Λάσμε. Ο Πάνκο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Παίζει στα 35 του σαν να είναι η ευκαιρία της ζωής του και αυτό μου αρέσει. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Τζιμαρα..Διαφωνω για τον Πανκο.Καλος επαγγελματιας,σοβαρος,καλος επιθετικα,θα καθαρισει καποια παιχνιδια[ισως και μεγαλα],δειχνει να ειναι σε καλη φυσικη κατασταση αλλα...Παιζει πιο πολυ για να χαρει το παιχνιδι παρα για να κερδισει η ομαδα του,Φωναζει και το οτι δεν εχει παιξει ποτε σε μεγαλη ομαδα και το γιατι δεν εχει παιξει.Επιθετικα σαφως το εχει[αν και το 0 στα 4 κρισιμα 3ποντα σε ενα γνωριμο περιβαλον ειναι δυσαρεστο] αλλα ενας τετοιος παικτης χωραει εαν βαζει 20αρες γιατι οτι βαζει μπροστα το τρωει διπλο πισω.Κακιστος αμυντικος.Να δουμε και τα ριμπαουντ.Στο πιο κρισιμο σημειο εκαψε 3 φασεις διαδοχικα σε αμυνα και επιθεση..Το οτι ειναι στα 35 δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να του εξηγησουν λιγο οτι εδω παιζει για να κερδισει. Σαν βασικο 4αρι θα καει ενω σαν 2ο θα ειναι σουπερ. Πρεπει σε ολους αυτους τους παικτες να μεταγγισεις το πνευμα του νικητη και το αρνουμαι να χασω..Η βαρεια φανελα τους δινει το 50%,και αυτο φανηκε και προχθες.Αναζητειται το αλλο 50%

      Διαγραφή
  53. Αχαγιωτη για τον Σπανουλη δε μας γραφεις τπτ που προλαβαινει σε καθε ματς να κανει 6 λαθη. Στο nba λενε οτι την ποιοτητα και την ωριμοτητα ενος δημιουργικου guard την κρινει ο αριθμος που προκυπτει απο την διαφορα των μεσων ορων assist και tournovers γι αυτο και πολλοι δεν θεωρουν τον westbrook ανταξιο αλλων μεγαλων playmaker. Ο συγκεκριμενος αριθμος του v-span είναι για την περυσινη χρονια 0,3 και για την προπερσινη 0,4. Αρα οι αριθμοι δεν ειναι παντα ο καθρεφτης καποιων παιχτων ειδικα οπως του Σπανουλη και του Σοφο που εχουν μεγάλη επιρροη στο επιθετικο κομματι των ανέκαθεν ομάδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο ΔΔ τη καλύτερη του χρονιά την έκανε τη περίοδο 2010-2011 στην οποία σκόραρε περισσότερο, οργάνωσε λιγότερο(άλλο πράγμα έχω πολλές ασίστ μ.ο. και άλλο πράγμα οργανώνω)και αμύνθηκε λιγότερο...π.χ. στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα ο Καλάθης κυνηγησε το Ναβάρο κατά κύριο λόγο.

    Στο σημερινό μπάσκετ με τη ταχύτητα και τον υψηλό ρυθμό (που υποθέτω πως) θα το διακρίνει, οι ομάδες που δε θα βάζουν 80 πόντους δύσκολα θα πάνε μακριά. Με το ΔΔ στους τυπικούς μ.ο. των 10 πόντων πάνω-κάτω και των λίγων σουτ, θα πρέπει ο ΠΑΟ να περιμένει από τους υπόλοιπους παίκτες 70+ πόντους χωρίς να τρώει στην άμυνα άλλους τόσους, κάτι που θεωρώ ουτοπικό με το υπάρχον δυναμικό. Οπότε λέω πως ο ΔΔ πρέπει να βγει από τα καλούπια που τόσο τον βολεύουν και εξυπηρετεί ιδανικά εδώ και χρόνια, για το καλό της ομάδας του. Αμφιβάλω πως θέλει κάτι τέτοιο πάντως.

    Δεν ασκώ κριτική στο Πεδουλάκη, ούτε υποτιμω το ΔΔ, μακριά από μένα τέτοιες μπούρδες, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου τι 80 λες.ομαδα που θα τρωει λιγοτερους απο 70 θα παει μακρια.παντα ετσι θα ταν γιατι στα δυσκολα ολοι πανε στο σετ παιχνιδι.υπομονη κ λιγες επιθεσεις.
      Οσοι στηριζονται επιθεση θα πανε ακλαφτοι

      Διαγραφή
    2. Συνονόματε αν πιστεύεις πως μπορεί η οποιαδήποτε ομάδα, πόσω μάλλον ο φετινός, καινούριος ΠΑΟ να κρατήσει κάτω από τους 70 πόντους σε σειρά αγώνων μια κορυφαία ομάδα στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, οκ τι να πω...υπεραισιόδοξο σε βρίσκω. Στη περσινή σειρά με τη Μακάμπι πάντως η άμυνα έτρωγε μ.ο. πάνω από 75 πόντους και ο Ολυμπιακός με τη Σιένα μια 70άρα την έφαγε και μπροστά έπιασε τους 80.

      Για τα παιχνίδια του Φ4 δε κάνω λόγο γιατί είναι ζαριές της μια βραδιάς...

      Διαγραφή