Athlenda

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΚΑ-ΛΑΣΜΕ-ΚΟΦ..



Το Ηοοpfellas είχε θέσει βέτο από νωρίς το καλοκαίρι για τον Στεφάν Λάσμε και το νέο υπερσύγχρονο όπλο των πρασίνων μας δικαιώνει έχοντας αλλάξει το προφίλ του Παναθηναϊκού. Το καλύτερο φετινό  παιχνίδι για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη Λουμπλιάνα.


.
Η Λουμπλιάνα μας άρεσε πάντα γιατί είναι πόλη που ''μυρίζει'' μπάσκετ και μάλλον αυτό ενέπνευσε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που έκανε το πρώτο της ολοκληρωμένο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, παίζοντας καλό μπάσκετ για αρκετά μεγάλο διάστημα. Πολύ σημαντικό διπλό, σπουδαιότερο από όσο πολύ νομίζουν. Για πάμε να δούμε δύο-τρία πραγματάκια..


-Νομίζω πλέον όλοι έχουν καταλάβει τι εστί Στεφάν Λάσμε και τι επιρροή έχει στο παιχνίδι των πρασίνων. Είχαμε γράψει (σαν μεγάλο συν στα μάτια μας) ότι πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να έχει τελειώσει το ματς με..2 πόντους και να είναι μακράν του δευτέρου ο καλύτερος του παρκέ. Σκεφτείτε τι γίνεται όταν σκοράρει κιόλας.. 13 πόντους καθαρά “Lasme style” παίρνοντας ως supermobile ψηλός έγκαιρα σωστές θέσεις στο ζωγραφιστό ή σε καταστάσεις πάρε-βάλε από τους συμπαίκτες του. Ο τρόπος που τρέχει το γήπεδο δίνει άλλη διάσταση στον Παναθηναϊκό και προοπτική να βάλει και περισσότερο επιθετικό τρανζίσιον στο παιχνίδι του. Αυτό που ξεχωρίσαμε στο επιθετικό κομμάτι από τον Γκαμπονέζο ήταν η ετοιμότητα και η ευστροφία του που μετουσιώθηκε σε δημιουργία και εξαιρετικές συνεργασίες με τον Μασιούλις. Αμυντικά φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις, «απλώνει διχτυ μπροστά από το καλάθι» σας είχαμε πεί το καλοκαίρι.. Προσέξτε και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός απαγκιστρώνεται από την εξάρτηση που είχε με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (έπαιξε 8 μιση λεπτά). Όχι γιατί βρήκε καλύτερη επιλογή στο να σκοράρει, αλλά γιατί ανέβασε τόσο το επίπεδο έντασης στην άμυνα που το μεγάλο του όπλο σαν ομάδα είναι αυτό πλέον (και όχι το ποστ παιχνίδι του Σόφο) με τον Λάσμε στην πεντάδα. Σαφώς αυτό σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει τον Σχορτσιανίτη ως προς την ποιότητα του χρόνου συμμετοχής του αξιοποιώντας πιο σωστά τα λεπτά του και καταμερίζοντας τις ανάσες του.


-Ο Πεδουλάκης έκανε καλό κοουτσάρισμα και ευτύχησε να δεί την ομάδα του να προσεγγίζει αρκετά το σκεπτόμενο μπάσκετ που ο ίδιος διακηρύσσει και δουλεύει στον φετινό Παναθηναϊκό. Η ναυαρχίδα της πράσινης επίθεσης στη Λουμπλιάνα ήταν το παιχνίδι στο ποστ με τον Μασιούλις, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο. Ο Φιλιπόφσκι  ξεκίνησε τον Μούριτς στον Διαμαντίδη, με την ελπίδα ότι τα μακριά άκρα του 22χρονου Σλοβένου θα έκοβαν το οπτικό πεδίο περιορίζοντας το court vision και το post παιχνίδι του Έλληνα γκαρντ, και τον Μπλάζιτς στον Μασιούλις αλλά την πάτησε. Ο Λιθουανός, γνωστός και ως “bull” ήταν too much με τη δύναμη του χαμηλά και οι πράσινοι το διάβασαν αμέσως (αν και νομίζω εάν δεν ήταν ο Μασιούλις θα ήταν ο Διαμαντίδης, το πλάνο από την αρχή περιελάμβανε παιχνίδι στο ποστ με τους πλάγιους) ακουμπώντας συνεχώς τη μπάλα εκεί. Ο fundamental  Λιθουανός πήρε άριστα στη δραστηριότητα κοντά στο καλάθι, χρησιμοποιώντας σωστά το σώμα του, προκαλώντας ντάμπλ τιμ από την Σλοβένικη άμυνα και εν συνέχεια πασάροντας πολύ αποτελεσματικά είτε στο τρίποντο είτε κάθετα στο ποστ. Ο Μασιούλις είναι κομβικός παίκτης για τον φετινό Παναθηναϊκό, καθώς με τη χημεία που υπάρχει στα γκαρντ η ομάδα χρειάζεται επειγόντως σκορ από το «3» και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Παρατηρείστε από εδώ και πέρα πόσο καλύτερα θα λειτουργεί η επίθεση των πρασίνων όταν έχουν παραγωγή από το «3». Ο Μασιούλις δεν είναι ο σκόρερ, αλλά ένας παραγωγικός επιθετικά παίκτης που ξέρει να «διαβάζει».


-Ο Περιστεριώτης κόουτς ξεκίνησε τον Κίτσεν πάνω στον Ουότερς (είπαμε ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγαπήσει περισσότερο τον Αμερικανό) και πήρε παραγωγή από τον Πάνκο. Στη ζώνη του Φιλιπόφσκι ο Πεδουλάκης έβαλε τον Αμερικανό φόργουορντ στη γραμμή των προσωπικών και τον Τσαρτσαρή στη base line εκμεταλλευόμενος την καλή (και σωστή πάσα) του Πάνκο. Γενικά ο Παναθηναϊκός είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργία από όλες τις θέσεις του παρκέ και καλά δουλεμένες συνεργασίες.

-Ο Χάρης Γιαννόπουλος πέρασε δύσκολη εβδομάδα αλλά αντέδρασε σωστά για παίκτη της εμπειρίας του σε υψηλό επίπεδο, έχοντας σωστή νοοτροπία και έτοιμα χέρια. 12 πόντοι (3/4 τριπ.) 4 ριμπ σε 12 λεπτά αν μη τι άλλο είναι μια εξαιρετική επίδοση για role player και δη σουτέρ που βγάζεις από τον πάγκο σου.


-Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ζωγραφιστό, έλεγξε απόλυτα τα ριμπάουντς και είχε την απαιτούμενη ένταση για εκτός έδρας ματς. Τον βοήθησε σημαντικά επίσης το καλύτερο αυτή τη φορά ποσοστό από το τρίποντο, το οποίο δεν ήρθε τυχαία, μιας και η ομάδα έβαζε σωστά τη μπάλα μέσα και δημιουργούσε προϋποθέσεις. Ο Φιλιπόφσκι επέλεξε να αμυνθεί με τριπλ τιμ απέναντι στον Σοφοκλή, με τον Πάνκο ο οποίος βρισκόταν απέναντι από τον Ελληνα σέντερ στην κορυφή της ρακέτας, να επιχειρεί κόψιμο στην αντίθετη πλευρά της μπάλας, καταλήγοντας στη γωνία εφόσον δεν πάρει πάσα.


-Ο Κλέμεν Πρέπελιτς δικαιολόγησε εν μέρει τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομα του. Σπουδαίο ταλέντο, με πολύ καλό καρπό, ρυθμό στο σουτ και σωστό μηχανισμό. Θέλει δουλίτσα ακόμα στη σκέψη/επιλογή αλλά τα περιθώρια εξέλιξης είναι πολύ μεγάλα. Δε θα μείνει πολύ στη Λουμπλιάνα. Είναι μόνο 20 ετών..


-Η νική αυτή μπορεί να αποβεί καθοριστική σε έναν πολύ κλειστό όμιλο για τον Παναθηναϊκό. Μη ξεχνάμε ότι η Καντού έχασε εντός από τους Σλοβένους.. Το παν για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα είναι  να προστατέψει την έδρα της της..  Την Πέμπτη οι πράσινοι παίζουν ένα ματς που μπορεί να τους ανοίξει πόρτες στον όμιλο, εναντίον της Φενέρ στην Πόλη.. Η Ολίμπια πάει στη Μόσχα.


Υ.Γ. Το σχήμα που έχει καθιερώσει ο Πιανιτζιάνι με τον Μπατίστ στο «4» δε βγαίνει προξενώντας εντύπωση μάλιστα για τη μεταστροφή ενός κόουτς που είχε ανταλλάξει "όρκους αιώνιας πίστης" με τα λάιτ σχήματα στη φροντκόρτ. Η Φενέρ κινείται πολύ καλύτερα στο γήπεδο και είναι πιο λειτουργική με τον Κάραμαν στο «4», ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ααα.. και ο Μπρέμερ θα αποδώσει καλύτερα στο «2». Ιταλική νοοτροπία που θέλει σκόρινγκ-γκαρντ στο τιμόνι.. Αυτά από κάποιον που εκτιμά πολύ τον Ιταλό προπονητή..

Υ.Γ. 1: Αναλυτική προσέγγιση του τι έγινε στο ματς ΕΑ7-Caja Lamporal..


Y.Γ.2: Στη Μόσχα είδαμε καινούργια πράγματα με τον Μεσίνα να ξεκινά τον Τζάκσον και τον Πονγκρασόφ στα γκαρντ, να δίνει τις 6-7 πρώτες επιθέσεις (αν θυμάμαι καλά) στον Κρίστιτς (αυτό δεν είναι καινούργιο), τον Κριάπα να τραβιέται ψηλά αναλαμβάνοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη δημιουργία στην επίθεση των Ρώσων (με τον Πονγκράσοφ ταυτόχρονα βαθιά στο ποστ να παίρνει μπάλες) και τον Μεσίνα να «κράζει» τον Βορόντσεβιτς. Κανονικά η ΤΣΣΚΑ δεν θα έπρεπε να ψάχνει παίκτη μετά την ατυχία του Έρτσεγκ εφόσον υπάρχει ο πολύ ταλαντούχος Ρώσος φόργουορντ αλλά ο Ιταλός κόουτς έχει τις δικιές του ιδέες.. Πρόσεχε αγόρι μου γιατί σε βλέπω να έχεις την ίδια τύχη με τον Βελίσκοβιτς στη Μαδρίτη, που δεν ήθελε να γίνει «3»..

Υ.Γ.3: O Κάρολ μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος "δολοφόνος" αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (και μάλλον είναι ) αλλά ο Λάσο (που του έχει δώσει όχι άδικα το πράσινο φώς) πρέπει να κόψει κάποια αψυχολόγητα σουτάκια (μετά από σκρίν στην πρώτη πάσα) που «χρεώνουν» το αμυντικό balance των Μαδριλένων και οδηγούσαν σε λέυ απς της Φενέ με τον πιο κοντινό αμυντικό να βρίσκεται στο.. κέντρο του γηπέδου! Πάντως αν ήθελε να τα σκάσει χοντρά ο Βατούνιν, αυτόν έπρεπε να πάρει. Νομίζω θα ήταν ο ιδανικός executive shooter για το σύστημα του Μεσίνα..

130 σχόλια:

  1. ούτε ένα σχόλιο για τον Άρμστρονγκ?
    σκόραρε χθές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία τα λές πάλι αλλά νομίζω οτι έχει φτάσει η ώρα να προτείνεις κανέναν παίχτη για αντικαταστάτη του.
    τον κίτσεν πως τον είδες? πιστεύεις οτι θα τα καταφέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κίτσεν πιστεύω θέλει ένα καλό ματς για να πάρει μπρος. Είναι δυνατός γκαρντ αλλά πρέπει να "λυθεί".. Από αυτόν εξαρτάται καθαρά..

      Διαγραφή
  3. Πώς είδες τον Ούκιτς, Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τέτοια ματς θα βοηθήσει. Ειδικά όταν η ομάδα του έχει ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν αναιρεί βέβαια τίποτα από όσα έχω πεί για τον παίκτη.

      Διαγραφή
  4. O Ούκιτς δεδομένου του στυλ παιχνιδιού του και τον ρόλο του στις προηγούμενες ομάδες μπορεί κ να χρειαστεί τον περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Ο Λάσμε πάντως με εντυπωσίασε - σπάνιο είδος παίχτη-ταιριάζει γάντι στο physical game του coach.
    Όσον αφορά τον Άρμστρονγκ θέλει σίγουρα ακόμα χρόνο αλλά πόσο είναι θα του διαθέσει ο Παο; Κάποιος αντικαταστάτης; Από τους κομμένους ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το που τελείωσε το χθεσινό ματς ανέτρεξα στο καλοκαιρινό σου άρθρο για τον Λάσμε κι ήταν σαν να ξανάβλεπα το ματς... Πραγματικά εντυπωσιακός, όσο κι αν η Ολίμπια δεν είναι απολύτως μετρήσιμο μέγεθος αντιπάλου, δεν παύει να είναι ομάδα που ήδη έκανε και θα ξανακάνει (πιστεύει κανείς ότι θα μείνει με 0-5 στη Λιουμπλιάνα;) ζημιές. Το βασικό συμπέρασμα για τον Αφρικανό είναι ότι παίζει μόνο "5" και μάλιστα απολύτως συμπληρωματικά σε σχέση με τον Σόφο: κάνει - και πολύ καλά μάλιστα - όσα δεν κάνει ο Έλληνας σέντερ, σε άλλες ταχύτητες παιχνιδιού, δίνοντας στον Πεδουλάκη μεγάλο πλεονέκτημα. Νομίζω έγινε ακόμη πιο φανερό ότι πλέον ο Άρμστρονγκ περισσεύει, αφού οι Τσαρτσαρής, Σκορδίλης γεμίζουν καλά τη θέση. Το ερώτημα είναι αν πρέπει ο αντικαταστάτης του Άρμστρονγκ να είναι φόργουορντ ή γκαρντ: σίγουρα από την ομάδα λείπουν και τα δύο, αλλά προσωπικά βλέπω ότι ο Μπράμος δεν θα παίξει πολύ στο "2", όπερ σημαίνει ότι ένας γκαρντ - οπωσδήποτε με μακρινό σουτ - χρειάζεται περισσότερο. Αν η ΤΣΣΚΑ άφηνε ελεύθερο τον Νίκολας, θα ήταν σούπερ περίπτωση. Στον Παναθηναϊκό θα έπαιζε και με λίγα φράγκα - ή τέλος πάντων πληρωμένος από τους... Ρώσους - έτσι δεν είναι;
    Ο Ματσιούλις δεν με εξέπληξε, προσωπικά τον χαρακτήρισα άλλη φορά "Σίσκα των φτωχών", μια χαρά δηλαδή για τη νέα εποχή της ομάδας. Εκείνος όμως που εξέπληξε θετικά είναι ο Ούκιτς, που βρήκε χώρους - όχι τυχαία, κυρίως στα λεπτά που ο Διαμαντίδης ξεκουράστηκε - να κάνει τα δικά του. Του πήγε φυσικά και το ματς, ως και τρίποντο με ταμπλό από την κορυφή θαυμάσαμε...
    Επίσης, πιστεύω ότι χθες άξιζε ο κόουτς να δώσει περισσότερο χρόνο στον Κίτσεν, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αμερικανός ήταν παρών - και πολύ καλός - όταν άνοιγε το σκορ, στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Μεγάλο κέρδος κι ο Γιαννόπουλος, θα πάρει λεπτά σε αρκετά μεγάλα ματς.
    Φυσικά όλα τα καλά που έγιναν δεν είναι δεδομένο ότι θα ξαναγίνονται κάθε βδομάδα, πολύ περισσότερο με δυσκολότερους αντιπάλους. Η Φενέρ τώρα είναι μεγάλη ευκαιρία: σε ένα ματς όπου ακόμη κι η ήττα με μικρή διαφορά δεν είναι κακό αποτέλεσμα, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το πόσο "ψάχνεται" ακόμη ο Πιανιτζιάνι. Δεν είδα το ματς με τη Ρεάλ, είχα δει όμως αυτό στη Λιουμπλιάνα: ο Μπατίστ τόση ώρα στο "4" να γυροφέρνει κάπου εκεί στο τρίποντο, δεν έπαιζε ούτε στην πρώτη του σεζόν, στο κλειστό του Σπόρτιγκ, με τον Μουγεζίνοβιτς στο "5"...
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ Η'ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΜΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Η ομάδα τώρα δημιουργεί ταυτότητα και βελτιώνεται βήμα βήμα. Είναι μεγάλο ρίσκο να πάρεις παίκτη και να διαταράξεις τη χημεία για την οποία τόσο δουλεύεις. Αν κάτι στραβώσει, ναι θα μπορούσε να τον κοιτάξει αλλά "καις" κάποια παιδιά που υποτίθεται αποκτήθηκαν γιατί τα πίστευες.

      Διαγραφή
  7. Φοβόμασταν μη καψει ο Λασμε τον Αρμστρονγκ και τελικά αυτός θα καψει και τον Σοφο μαζί!!! Πέρα απο την πλάκα πάντως ο Παναθηναϊκός ανέβηκε αυτόματα επιπεδο με τον Λασμε και θα αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα κι ο Σοφο. Αν αλλαξει και τον Αρμστρονγκ με ένα 4αρι που έχει καλό μακρινό σουτ θα γινει ακόμα πιο ποιοτικο το ροστερ. Επίσης, η τριαδα Ουκιτς-Κιτσεν-Μπραμος στην περιφερεια πιστεύω οτι απέδωσε καλά και θα έχει ενδιαφερον να τη δουμε και σε αλλα παιχνιδια. Παντως φαίνεται οτι αποδίδει καλύτερα η ομάδα οταν δεν παίζουν μαζί Διαμαντιδης-Ουκιτς. Ο Γιαννόπουλος έκανε καλά αυτό που ξερει (πολύ καλή αντίδραση μετα τα ελευθερα χαμενα σουτ στο ντερμπι) και οι Πανκο-Ματσιουλις βοηθησαν στο σκοραρισμα. Γενικά η εμφανιση αυτη αφήνει σημαδια αισιοδοξίας. Φαίνεται οτι έχει γίνει πολυ καλη δουλεια αυτους 3 μηνες δεδομενου οτι έχει αλλάξει ολη η ομαδα, έχει μειωθεί κατα το ημισυ το μπατζετ και υπάρχει το βαρος της φανελας. Πειθωρια βελτιωσης υπάρχουν κι αλλα.

    Όσο για τον Ολυμπιακο τώρα θα φανει τι κληρονομια του αφησε ο περσινός αθλος. Ξεκαθαρα η ομάδα περναει τη χειρότερη φαση της (αγωνιστικη και οχι μονο) μεσα στο 2012. Μπορεί να μην υπαρχει η αμφισβητηση του κοσμου ως τωρα (απολυτα λογικό μιας και είναι ακομα νωπες οι μνημες απο την Πολη και την αποκαθηλωση του ΠΑΟ) αλλά αγωνιστικα η ομαδα πάσχει και τώρα φαίνεται η απουσια του Ντουντα. Η νικη στο ντερμπι γλυκανε τον κοσμο και εδειξε να βελτιωνει την κατασταση αλλά σε καμια περιπτωση δε κρυβει τις αδυναμιες τησ ομαδας. Συν τα εσωτερικα προβληματα που φαίνεται να υπαρχουν. Στον Παναθηναϊκο στο παρελθον είχαν διαχειριστει σωστα τα προβληματα που προεκυπταν μεσουσης της χρονιας κι αυτός ήταν ενας απο τους λόγους που διατηρηθηκε η ομαδα τοσα χρονια στην κορυφη. Μενει να δουμε πως θα αντιδρασουν στο λιμανι.

    Jim ποια η γνωμη σου για Diogu-Christmas αντι Dorsey-Gecevicius??? Και ποιον παικτη θα επελεγες για αντικαταστατη του Αρμστρονγκ (στα ιδια περιπου λεφτα)???

    Επισης αναμενω αρθρο για Α1. Είναι πολυ καλο το επιπεδο των ελληνικων ομαδων παρα την οικονομικη κριση και δείχνουμε οτι είμαστε σταθερη αξια σαν χωρα όσον αφορα το μπασκετ.

    Τελος ποια η γνωμη σου για Ντιμπλερ? Τα παει πολυ καλα στην Καρσιγιακα και δείχνει οτι βελτιωνεται σταδιακα. Και αν ξερεις επίσης τι γινεται με τον Στιβεσον. Ποτε επιστρεφει απο τον τραυματισμο και αν θα συνεχισει στον Πανιωνιο μιας απ'οσο ξερει έχει ακομα συμβολαιο. Ευχαριστω προκαταβολικα

    Hardcore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. Ο αντικαταστάτης του Άρμστρονγκ πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και δεν είναι εύκολο να βρείς αυτό που ακριβώς θέλεις τέτοια εποχή. Για εμένα μάλλον πρέπει να κοιτάξεις "4" που θα παίρνει λεπτά σταρτερ. O Nτίμπλερ το ξαναέγραψα έχει μεγάλη ευκαιρία στην Καρσίγιακα φέτος, ομάδα που συγκεντρώνει πολλά βλέμματα όσον αφορά τους Αμερικανούς της. Έχει ξεκινήσει καλά, μόνο χθες έμεινε στα ρηχά. Ο Στήβενσον από ότι ξέρω έχει συμβόλαιο και θα γυρίσει κανονικά.

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα Jim και χρονια πολλα και καλα για χθες.
    Άλλο ένα εξαιρετικο σου αρθρο μακρια από υπερβολες και αερολογιες που διαβαζουμε δεξια και αριστερα από ολους τους ειδημονες.
    Σχετικα με την ομαδα μου τωρα, εξαιρετικο ματς πραγματι χθες και κυριως γιατι προερχομασταν από την ηττα στο ντερμπυ και γιατι το ματς με τους Σλοβενους επρεπε να το κερδισουμε. Ο Λασμε ανεβασε ένα επιπεδο την ομαδα και σε δικαιωνει πολύ γρηγορα. Θεωρω ότι πρεπει να κυνηγησουμε και να παρουμε και άλλες εκτος εδρας νικες γιατι πιστευω (και μακαρι να βγω λαθος) ότι θα κανουμε ηττα στο ΟΑΚΑ. Μεχρι να στρωσει και να δουμε τις πραγματικες δυνατοτητες της ομαδας θα αποδιδει καλυτερα στα εκτος. Το ΟΑΚΑ με πολύ κοσμο σε δυσκολα ματς θα κανει καποιους παιχτες να λυγιζουν. Εμεις που ειμαστε εκει κάθε εβδομαδα ξερουμε ποσο βαρια ΄σκια΄ εχει αυτή η ομαδα. Τα λαβαρα με τα 6 ευρωπαικα είναι βαρυ φορτιο Jim, πιστεψε με. Αποδειχτηκε αλλωστε και στο ματς με τον ΟΣΦΠ.
    Πιστευω ότι ο Πεδουλακης θα δει σε μερικα ακομα ματς την ομαδα (για να δει και αυτος τις δυνατοτητες της) και μετα θα αποφασισει με ποιον θα αντικαταστησει το Αρμοστρονγκ. Εσυ αληθεια τι προτεινεις και σε ποια θεση?
    Ασχετο, αλλα από την περσινη ομαδα αν μπορουσες να κρατησεις δυο ακομα παιχτες ποιους θα κρατουσες?

    Και κατι τελευταιο για τον ΟΣΦΠ, φυσικα και εχει πολύ καλη ομαδα αλλα όχι αυτές τις υπερβολες που ακουγαμε ολο το καλοκαιρι. Η μεγαλη τους διαφορα σε σχεση με περυσι είναι ότι φετος πρεπει σε κάθε ματς να παιζουν σα φαβορι και όχι να προσπαθουν να ‘κλεψουν’ το ματς κατι που γινοτανε περυσι με αποκορυφωμα τον τελικο της Ευρωλιγκας.

    ΥΓ. Τελικα ο ΟΣΦΠ με τις 2-3 μετεγραφες μονο θα αναγκαστει να αλλαξει παιχτη πιο γρηγορα από τον ΠΑΟ. Από τα ωραια του αθληματος που τοσο γουσταρουμε!

    Να σαι καλα και συνεχιζε την καταπληκτικη δουλεια.

    Big

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Big και σε ευχαριστώ. Τον Καϊμακόγλου θα κράταγα φίλε, θα σου έδινε πολύ ώθηση και πιθανόν έναν ακόμα από τους Έλληνες (Ν.Καλάθη, Βουγιούκα, Περπε).

      Διαγραφή
  9. Η ομάδα μόλις έκανε το πρώτο ολοκληρωμένο της παιχνίδι και πάλι ακούγονται φωνές αλλαγών. Το ξαναλέω και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα πάει το πράγμα εκτός και αν προκύψουν τραυματισμοί. Αλλαγές θα γίνουν τα Χριστούγεννα. Εκεί θα είναι και οι επιλογές καλύτερες και περισσότερες από ομάδες που θα μείνουν εκτός συνέχειας Ευρωλίγκας. Ας πούμε η Αρμάνι όπως το πάει δεν νομίζω να κάνει και πολλά και αν εμείς συνεχίσουμε δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει ο Αντώνης.
    Θα δούμε τι ευκαιρίες θα προκύψουν, σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες που βρίσκονται υπό κρίση και ανάλογα θα γίνουν κινήσεις.
    Πολύ καλό ματς χτες για την ομάδα. Ο Λάσμε δικαιώνει απόλυτα τον Τζιμ και οφείλω και εγώ να παραδεχτώ πως έπιασε λαβράκι. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι μπασκετικοί παίκτες, αυτοί που το ξέρουν το άθλημα και από τις περιγραφές που έγιναν μου είχε βγει μια εικόνα οτί ο Λάσμε είναι ξυλοκόπος τύπου Ντόρσει απλά σε πιο κοντό πακέτο και μου είχε κακοφανεί ο τόσος ντόρος γύρω από αυτόν. Τελικά (ευτυχώς)δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπράβο Μήτσο, έπιασες διάνα!
    Πάμε τώρα για ένα ματς φωτιά στην Φενέρ. Σε ματς ειδικού χαρακτήρα που αν το κερδίσεις χτίζεις γερά θεμέλια ψυχολογίας στην ομάδα (κυρίως λόγο των εκατομμυρίων της φενέρ αλλά και της παρουσίας Μπατίστ, Σάτο) και υπενθυμίζεις σε όλη την Ευρώπη ότι ο εξάστερος είναι ΔΥΝΑΤΟΣ. Ανυπομονώ για την συνέχεια, η φετινή Ευρωλίγκα σπάει καρδιές.
    Φιλικά, Λίο
    ΥΓ Ο Λόγκαν τι παπάδες κάνει με Μακάμπι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Λίο. Ο Λόγκαν παίζει πολύ καλά σε ένα πιό γρήγορο τέμπο, είναι φυσικό.

      Διαγραφή
  10. Αν εξετάσουμε τα εώς τώρα παιχνίδια νομίζω ότι ο πεδουλακης, με εξαίρεση το ματς με τον ολυμπιακό πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε και μάλιστα στη Σλοβενία με διάφορα που δείχνει ότι η ομάδα και στα ´πρέπει ´ αντέδρασε σωστά. Αν τα καταφέρει να πάρει διπλό με φενερ νομίζω ότι ο Αργύρης θα ξεπεράσει και τις προσδοκίες μας. Χάρηκα πολυ με μασιουλη, χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι όπως και με γιανοπουλο που δείχνει να πιστεύει πολυ ο κοουτς και νομίζω ότι η απόκτηση κρίστμας θα έπαιρνε χρόνο και από αυτόν και απο μπράβο και δεν θα το ήθελα. Πιστεύω ότι ούτε κάν σκέφτεται κρίστμας ο πεδουλακης αλλά 4αρι στην θέση του αρμ και μάλιστα νομίζω σύντομα θα γίνει αλλαγή εκτός αν δεν βρεθεί κάτι καλό και πάμε για φωτση. Παντός 1-2 το αποκλείω γιατί θα στηριχθεί ο κουζίνας και νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να πεταξεις buyout και αμοιβή για να πας σε κάτι αλλο. Αλλωστε και ο ξανθο μπορεί να βοηθήσει πολυ. Λασμε εκπληκτικός αν και είχε δείξει ήδη με ολυμπιακο, δείχνει αλτρουισμό και καλό χαρακτήρα. Με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν έχω ακόμα πιστει ότι ο ούκιτς τρεναρει τον ρυθμό της ομάδας όπως του καταλογίζουν. Θεωρώ ότι χρειάζεται χρόνο γιατί η θέση του είναι δύσκολη και νευραλγική έτσι και αλλιώς. Δεν είδα να γράφει κανείς για σοφό( απογοητευση). Εύχομαι να μην συνεχιστεί γιατί τον χρειάζεται η ομάδα καθώς ο τσαρτσα δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να συμπληρώνει ποιοτικά λεπτά συνεχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kalispera kai apo mena jim kai xronia polla gia exthes loipon egw auto pou exw na pw einai oti o panathinaikos exthes epekse polu kalo basket pragmatiko kalasnikof o lasme opws eipes kai esu kai genikotera mou edeikse mia eikwna pou mou diatirise tin aisiodoksia pou eixa gia autin tin omada apo tin arxi tis season!!! twra perimenw pws kai pws ena kalo match tou kitchen gia na tou leisei ta podia kai exw mia diesthisi oti sto match me tin fener tha mas ekpliksei kai autos twra jim proswpika thelw mia metagrafi alla isws einai kalutera na perimenoun ta xristougenna gia na ginei swsti kinisi!!! twra kati teleutaio thelw tin apopsi sou gia auto to spanio talento twn 168 cm play maker tis tsentevita (green)ton opoio ton eida me tin anatolou kai epatha plaka entometaksi o green einai 30arhs kai exei perasei apo avelino fener den einai tuxaios kai fovero triponto simiotewn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κυριάκο.. Ο Γκριν μαζί με τον Τακουάν Ντιν για μεγάλο μέρος της σεζόν πέρυσι αποτέλεσαν το πιό καυτό δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη. Πολύ γρήγορος, οξυδερκής και εξαιρετικός πασερ με scoring abilities. Στη Τσεντεβίτα πάντως δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και ακούγονται μουρμούρες..

      Διαγραφή
    2. oti prepei diladi gia metakinisei pros athina meria etsi;;;oti prepei einai foniko sout xaxa den kserw pantos pistevw oti o pedoulakis tha kanei kinisi mat ta xristougenna kai tha ferei polu kalo paixti sti thesi tou amstrong

      Διαγραφή
  12. Jim καλησπέρα. Πολύ ωραίο για μία ακόμη φορά άρθρο..
    Εχεις παρατηρήσει ότι έως τώρα ο ΠΑΟ κάνει φοβερά παιχνίδια εκτός έδρας? Που το αποδίδεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Σοκ.. Φοβερά δε θα το έλεγα, καλά ΝΑΙ. Άσε να τρέξει λίγο η σεζόν για να μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα. Το βασικό τώρα στην Ευρωλίγκα θα είναι να προστατέψεις την έδρα σου.

      Διαγραφή
  13. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει σε βάθος χρόνου ο Παναθηναικός είναι το must win...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα jim.Τελικά δεν είδα αν απάντησες στα παιδιά κ αν όντως γιόρταζες εχτές η είναι απλώς ένα nicκname, πάντως εγώ σου εύχομαι χρόνια πολλά όποτε κ αν γιορτάζεις, με υγεία να σαι καλά κ να μας μαθαίνεις μπασκετάκι.
    Όπως είπε ένας φίλος νωρίτερα, έπαθα πλάκα με το Λάσμε κ φυσικά φαίρνοντας στο μυαλό τα δικά σου γραφόμενα πριν λίγο καιρό δικαιώθηκα που σε διαβάζω κ σε "ακούω" πιστά.Ρε αδερφέ πραγματικά τι παληκάρι είναι τούτο.Από τα σπάνια.Έπαθα ζημιά βλέποντάς τον ακόμα κ στις φάσεις που το παιχνίδι ήταν αργό κ όλοι ήταν στατικοί,αυτός να μη σταματάει να σηκώνει τα πόδια απο το παρκέ.Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να πω πως αυτό αυτό μοιάζει με χάντμπολ φίλοι μπασκετικοί κ όχι οι αλλαγές που λέτε, μια κ στο χάντμπολ οι αλλαγές δε γίνονται σε νεκρό χρόνο αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα κ μπορούν να αλλάξουν κ οι 7 μαζί όποτε θελήσει ο κόουτς.Οπότε αυτό που λέτε αλλαγή παίκτη σε κάθε άμυνα-επίθεση δεν είναι τόσο πολύ αλλαγή χαντμπολική αλλά μάλλον μπασκετική αν κ ανορθόδοξη.Σας το λέει ένας τύπος που έχει φάει τα ζωή του γύρω από τη διακεκομμένη γραμμή των 9μέτρων του τάραφλεξ κ του παρκέ του χάντμπολ.Οκ μικρή σημασία έχει κ ακόμα πιο μικρή θα μου δώσετε μια κ ανέκαθεν εμείς οι χαντμπολικοί νιώθαμε στο πετσί μας το σνομπισμό των μπασκετικών.(ήμουν πρωταθλητής στο χάντμπολ σε ηλικιακό, κάρφωνα στα μούτρα συνομήλικους μου μπασκετικούς του ίδιου σωματείου όταν παίζαμε μονάκια μπασκετικοί-χαντμπολικοί κ αυτοί επέμεναν να κοροιδεύουν εμάς κ το άθλημα μας...)Τέλος πάντων είπα τον πόνο μου ας συνεχίσω για το Λάσμε.
    Ακόμα κ ακίνητος λοιπόν, αυτός ο τύπος έδειχνε έτοιμος για τα πάντα.Απίστευτη ενέργεια.Απίστευτη αθλητικότητα.Επίσης μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που αυτά τα αδύνατα καχεκτικά ποδαράκια κ το γενικά στενό πλην γυμνασμένο κορμί του το δίνουν τόση αθλητικότητα.
    Επίσης πέθανα στο γέλιο με το 3 στα 3 κοψίματα σε 3 σερί επιθέσεις των Σλοβένων, ο τύπος είναι τερματοφύλακας.Όπως λες κ συ θα δώσει πολλά παραπάνω πράγματα στη ομάδα πέρα από τα προφανή.Ανάσες στο Σοφοκλη,εμπιστοσύνη στους άλλους,απρόβλεπτες άμυνες αν μου επιτρέπεται ο μάλλον αδόκιμος όρος.(εννοώ πως σε μία τελειωμένη φάση εκεί που λες έφαγα το καλάθι μπορεί ο τύπος να σηκωθεί κ να κλείσει τα φώτα ερχόμενος από το πουθενά)
    Άντε με μία - δύο αλλαγές πιστεύω θα φτιάξουμε πραγματικά δυνατή ομάδα!!
    Καλό βράδυ κ ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το βήμα, την παρέα κ τις γνώσεις.

    HM 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ΗΜ13 να'σαι καλά φίλε. Απάντησα, τα παιδιά ήταν καλά ενημερωμένα, όντως ήταν η γιορτή μου. Για τον Λάσμε τα είχαμε πεί, όλο το καλοκαίρι..

      Διαγραφή
  15. jim δεν 3ερς τι πιστευεις αλλα εγω βλεπω πολυ "δοκιμη" κινηση την αντικατασταση του στονγκ απο τον πετγουει και εξηγω.Με αυτην την κινηση ο παο δεν χανει τιποτε και σε αντι8εση κερδιζει σε σουτ οπου ο πετγουει εχει καλουτσικο σουτ απο την περιφερεια ,8α δςσει πολυ περισοτερη δυναμη στην ομαδα + οτι ειναι φτηνη λυση να σπασει το συμβολαιο του αλλα και 8α δςσει ουσιαστικο χρονο 3εκουρασης στους τσαρι-πανκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πιάνω τι θες να πείς.. Με την πρώτη ματιά δεν έχεις άδικο αλλά να ξέρεις είναι δύσκολο για ένα παιδί όπως ο Πετγουέη να "μπεί" σε μια ομάδα που παίζει πιό περίπλοκο μπάσκετ από τον ΑΓΟΡ και σε διαγορετικό επίπεδο. Έχει την πρώτη ύλη αλλά δε ξέρω πόσο μπορεί να ακολουθήσει στο κομμάτι σκέψη..

      Διαγραφή
  16. Jim, ιδέα: σύγκρινε το freekish athleticm μεταξύ Heislip και Lasme. Και οι δύο είναι στεγνοί όσο δεν πάει, βέβαια ο Heislip είναι και 5" πιο ψηλός, αλλά νομίζω ότι στα αθλητικά προσόντα ο Lasme τον κοντράρει στα ίσια...

    Για το ματς τι να πω, τα είπε όλα ο Jim...θεωρώ ότι το πλάνο του ΠΑΟ ήταν το ίδιο και στα τρία ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής, αλλού βγήκε με Σόφο, αλλού δεν βγήκε καθόλου, αλλά χθες νομίζω όλα δούλεψαν ΟΚ...

    Για τον Γιαννόπουλο όντως όταν έρθει εκείνη η κρίσιμη στιγμή, θα δείξει αν μπορεί να γίνει ο νέος Αλβέρτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάσμε έχει μεγαλύτερο wingspan που τον κάνει να μοιάζει σαν 2.08-2.10 στο παρκέ. Σπουδαίοι αθλητές και οι δύο. Ο Χέησλιπ ίσως είναι λίγο πιό αλτικός αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση το τάιμινγκ του Γκαμπονέζου στο μπλοκ. Ο Γιαννόπουλος θέλει πολύ δουλειά, οι συγκρίσεις με τον Αλβέρτη δε του κάνουν καλό.

      Διαγραφή
  17. Γεια σου Jim και χρονια σου πολλα,εστω κι ετεροχρονισμενα,μιας και ειμαι εκτος Αττικης (Ναξο) και δεν μπορεσα πιο πριν να σου γραψω τις ευχες μου.
    Όπως και να ‘χει, την ενεση Hoopfellas την εχουμε βαρεσει ολοι για τα καλα ,και δεν μπορουμε μερα χωρις τη πολυτιμη γνωση σου και την καλη παρεα που εχει σχηματιστει εδω.
    Για τον Παναθηναϊκό τωρα.
    Εχουμε πει ότι η ανοδος των Lasme και Kitchen θα απογειωσει τον Παναθηναϊκό και στις 2 πλευρες του γηπεδου.
    Τρομακτικο το εκχυλισμα ενεργειας που διοχετευεται στο παρκε από τον Αφρικανο.
    Είναι τετοιος ο αγωνιστικος αντικτυπος του Lasme ,που βοηθησε μεχρι και τον Ukic να πραγματοποιησει μια γεματη εμφανιση.
    Ο Παναθηναϊκός επαψε, με τον Lasme μεσα, να είναι στατικος στην επιθεση,βελτιωνοντας την κινητικοτητα της ομαδας .
    Δημιουργηθηκαν χωροι ,τους οποιους εκμεταλλευτηκε ο Κροατης,που με οπλο την ταχυτητα του ,τελειωνε με floater ή lay up.
    Όταν είναι μεσα ο Σοφοκλης ,ταιριαζει περισσοτερο να υπαρχει μονο ο Διαμαντιδης,μαζι με Kitchen ή Μπραμο,μιας και ουτε χωροι για διεισδυση δημιουργουνται ουτε ο Ukic είναι Killer από το τριποντο.
    Ο Κροατης θα ανεβει ακομα περισσοτερο όταν και εαν ο Πεδουλακης τον παντρεψει στο «3» με έναν δημιουργο-εκτελεστη forward με αθλητικα προσοντα.
    Έναν ρολο που τον υπηρετησε χθες με συνεπεια ο Maciulis ,ωστοσο δεν είναι ο παικτης που μπορει να το επαναλαμβανει αυτό σε κάθε αγωνα,ειδικα στα δυσκολα παιχνιδια.
    Στο μυαλο μου ερχεται αυτό που ειχες γραψει το καλοκαιρι για το Maciulis ,ότι είναι εξαιρετικος παικτης,αλλα όχι για να του δωσεις αποκλειστικα τα κλειδια της θεσης «3».
    Και ερχεται και δενει με το performance του Λιθουανου μεχρι τωρα.
    Πιστευω ότι κι ο Maciulis θα αποκτουσε μεγαλυτερη σταθεροτητα στην περιπτωση αυτή.
    Ο Γιαννοπουλος είναι καλος παικτης ,κερδιζει χρονο στο rotation της ομαδας με το σουτ που εχει ,αλλα δεν φτανει αυτό για Ευρωπη.
    Θελει δουλεια πολύ.
    Ωστοσο θα ηταν λαθος κατά τη γνωμη μου να αλλαχθει ο Armstrong.
    Αν ο Παναθηναϊκός εχει βλεψεις για Ευρωπη,τοτε θα πρεπει να διατηρησει στο roster του τον Αμερικανο,προσδοκωντας ότι στα 5-10 λεπτα που θα χρησιμοποιειται στη διαρκεια της χρονιας, θα βελτιωνει το «πακετο» που θελει ο Παναθηναϊκός από αυτόν.
    Με Σκορδιλη ,ο Παναθηναϊκός δεν προκειται να φτασει μακρυα.
    Διοτι,παντα μεσα στο προγραμμα είναι και οι τραυματισμοι από τους ψηλους και τα γρηγορα φαουλ που κανουν σε έναν αγωνα.
    Πρεπει λοιπον κατά την αποψη μου ο Παναθηναϊκός να παει για 7ο ξενο στο «3»,και να αποφασισει αν αυτος ή ο Armstrong θα παιζει και στις εγχωριες διοργανωσεις.
    Κανενας Παναθηναϊκός δεν δινει δεκαρα τσακιστη για το ελληνικο πρωταθλημα.
    Η Ευρωπη ηταν ,είναι και θα είναι παντα αυτή που θα σαγηνευει τα ονειρα μας.
    Με την απωλεια του Ομπραντοβιτς θρηνησαμε την πιθανοτητα να χαθει το ευρωπαϊκό ονειρο.
    Οσο ο Γιαννακοπουλος και ο Πεδουλάκης το διατηρουν,τοσο το φαντασμα του Μεγαλου θα απομακρυνεται από το κλειστο του ΟΑΚΑ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΤΖΟΝΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 4 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ,Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΚΟΥΠΕΣ,ΑΝ ΚΑΙ 33ΧΡΝ. Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ,PAO B.C. MY PRIDE MUST KEEEP WALKING

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό johnny ,η προτεραιότητά μας θα είναι πάντα η Ευρώπη μας είχε υποσχεθεί ο ζοτς πως όνειρό του ήταν να γίνουμε νο1 στην Ευρώπη με τις περισσότερες κούπες , για να δούμε, μειώθηκαν αισθητά οι πιθανότητες .Από εκεί και πέρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια , συμφωνώ μαζί σου ukic μήτσος δεν ταιριάζουν μαζί, ο Κροάτης θέλει ελευθερία κινήσεων ,περιορίζεται στην ιδέα κατεβάζω την μπάλα με πρώτο μέλημα να τη δώσω στον Διαμαντίδη. Προσωπικά περιμένω τον derwin δείχνει πως το μυαλό του είναι ακόμα αλλού.
      Vince Carter 15

      Διαγραφή
    3. @ALEXANDER FRAGI4DEERHUNTER

      Ιδια ηλικια ειμαστε...Γι' αυτην την ομαδα του Ζοτς δεν αξιζε στεναχωρια,παρα μονο standing ovation.

      @ Vince Carter 15

      O Ukic δεν ταιριαζει με τον Σοφο.Με τον Διαμαντιδη ταιριαζει,αρκει κατα την αποψή μου , ο Πεδουλάκης, οταν θα θελει να εκμεταλλευτει επιθετικα τον σωσια του "Ανταμ Σαντλερ", να βαζει τον Μητσο σε θεση 3,δημιουργο στις πλαγιες γραμμες,τον Ukic στην αδυνατη πλευρα και την μπαλα να κυκλοφορει γρηγορα σε υψηλοτερο τεμπο.Παντα βεβαια με την παρουσια των κομβικων Lasme και Τσαρτσαρη.

      Διαγραφή
    4. Γειά σου Τζόνυ και σε ευχαριστώ. Ωραία η Νάξος.. Ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου και σωστές. Τώρα για Άρμστρονγκ..(?) τι να σου πώ? Είναι αρκετά τα 300+χιλ. για να παίζει 5 λεπτά? Ας το κάνει ο Σκορδίλης με 65χιλ..

      Διαγραφή
    5. Τι να πω κι εγω στην περιπτωση που τραυματιστει (φτου φτου) ή φορτωθει νωρις με φαουλ καποιος απο τους Λασμε,Τσαρτσα,Σοφο?Το ρισκαρει ο Παναθηναϊκός να βγει μπροστα ο Σκορδιλης?Οσο κακος και να ΄ναι τωρα ο Armstrong (αν και στα 2 τελευταια παιχνιδια δειχνει πιο ζωντανος και βελτιωμενος) εγω τον προτιμω απο τον Σκορδιλη.Αλλωστε μιλαμε για εναν παικτη που θα παιζει μονο Ευρωπη και μαλιστα για λιγα λεπτα,οποτε ουτε η χημεια της ομαδας διαταρασσεται.Ο Σκορδιλης μπορει να παιζει στο πιο αδυναμο ελληνικο πρωταθλημα.Τωρα οσον αφορα τα λεφτα ας μην θυμηθουμε τις περιπτωσεις Γιαφτοκας,Ντελκ κτλ.Για 200 χιλ. διαφορα δεν θα πεσει εξω το Γιαννακοπουλέικο.

      Διαγραφή
    6. Apo Angelos. Hello Johny ! agapw Hoopfellas, agapw Jim, agapw tis ugieis k endiaferouses basketikes apopseis ! Pisteuw file oti o skordilis, auth th stigmh borei na dwsei pragmata sthn omada, eidika gia to basket pou paizoume(dld kuriws amuna t skotwmou). exei upsos,kormi, dunamh, taxuthta g to upsos tou ( ennow oti den einai ka8olou duskinhtos), den masaei, paleuei sprwxnei, den katalavainei sto ksulo.. gia oso ton eida se 2 match ton goustarw. pisteuw oti gia ta lepta p 8a xreiastei sto parke skizetai g thn omada,kserei ta susthmata, den kourazetai sto mesa eksw pick n roll k pali pisw raketa. k deixnei oti douleuei ta teleiwmeta tou k ta exei veltiwsei. gia 3os center, akomh k gia match pou dn vgainei to paixnidi ston sofo, pisteuw oti borei na voh8hsei. Prakalw Jim (xronia s polla k kala ! ), 8elw thn apopsh sou gia Gaio !
      u.g. sto match me thn fener sthn polh xreiazetai o gaios k oxi o armstrong.

      Διαγραφή
  18. Ο λασμε οντως πολυ καλος, αν συνεχισει ετσι που πιστευω οτι θα συνεχισει,το μονο κακο ειναι οτι εχει μονοετες συμβολαιο και μπορει μετα οπως φετος ομαδες απο τουρκια η ρωσια να κανουν προτασεις συμβολαιου που δεν θα μπορει να ισοφαρισει ο παναθηναικος, και ετσι του χρονου μπορει να χασει εναν υπερπολιτιμο παιχτη. Αρμστρονγκ και κιτσεν ξερουν μπασκετ,δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι ειναι τοσο φοβισμενοι να το πω στις κινησεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jim απλα εισαι θεος!
    υγ χρονια πολλα για εχτες εστω και ετεροχρονισμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρεσυ johny στην τελευταίθα πρόταση τα είπες όλα !!!!!!
    ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!
    Μπράβο μάγκα !
    D !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω ,ολοι οι μπασκετικοι φιλαθλοι ειναι σκεπτομενοι Γιατρε.Οχι μονο οι Παναθηναϊκοί,διοτι ειναι τετοιο το αθλημα απο τη φυση του.Στο basket συμβαινουν πολλα,γρηγορα και σε ελαχιστο χωρο και χρονο.
      Και σκεπτομενοι για τον ιδιο λογο ειναι ολοι οσοι συναναστρεφονται ,κατ' εξακολουθηση ,με το αθλημα (παικτες,προπονητες,δημοσιογραφοι κτλ.).
      Στο basket πρεπει πρωτα και κυρια να εισαι δυνατος στο μυαλό.

      Διαγραφή
  21. ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΥ ΣΕΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ! ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΜΕΜ ΟΚΟΥΡ-ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ F4,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!!ΑΝΑΠΟΛΩ ΤΗΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΝΣ ΜΠΑΚ ΑΠ ΤΩΝ 2 ΟΥΑΛΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΤΟ ΚΑΜΠΕΛΛ....ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛηρεστερος σέντερ ο Ρέμπρατσα ακόμα και από τον Ράτζα; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει...
      Πιστευω οτι ο Οκούρ δε θα κάνει τη διαφορά, σε όποια ομάδα και αν πάει. Η ρεάλ δε θέλει 5-άρι τύπου Οκούρ, δε νομίζω ότι θα είναι καλή επιλογή. Και καλά θα κάνει να στηρίξει τον Μπέγκιτς γιατί είναι παίκτης με καλή προοπτική, αλλιώς θα τον κάψει
      Μ.Π.Λ.Α

      Διαγραφή
    2. ΠΑΙΧΤΑΡΑ Ο ΡΑΤΖΑ,ΕΙΡΘΕ ΟΜΩΣ ΑΠ ΤΟ ΝΒΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ,Ο ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΡΟΑΤΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΙΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΡΘΕ ΣΤΟ ΠΙΚ ΤΟΥ ΑΠ ΤΗ ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ- Ο ΟΚΟΥΡ ΜΕ 7 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ;;;ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥΤ,ΜΕ ΤΟ ΜΙΡΟΤΙΤΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΔΥΔΙΜΟ. ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. Καλά Άκη, ο Οκούρ δεν είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου πλέον. Σίγουρα έχει ποιότητα αλλά ειδικά στη Μαδρίτη μπορούν να βρούν πιό γρήγορο μεγάλο κορμί..

      Διαγραφή
    4. Οχι ρε φιλε δεν νομιζω.Ο Οκουρ εχει μεινει πισω απο τραυματισμους και εχει γινει πολυ αργος.Δεν νομιζω να κανει τοσο σημαντικη διαφορα οπως το περιγραφετε.
      Σταθης

      Διαγραφή
  22. μπραβο στον παο για την νικη.ποτε ενα ματς στην ευρωλιγκα δεν ειναι ευκολο.οσο κ αν θελουν καποιοι να το παρουσιασουν ετσι.δυσκολη εδρα,σημαντικη νικη.καλος κ ο λασμε.
    τζιμαρε να ρωτησω:οκ ο οσφπ δεν ειναι σε καλη κατασταση.για να βαλω το πραγμα σε μια αλλη διασταση-δεν πρεπει να μας διαφευγει οτι επαιξε με την εφες-που εδινε το πρωτο ευρωπαικο ματς στην εδρα της και εχει ομαδαρα φετος και προπονητη και με την ζαλκιρις που ειναι πολυ καλη φετος και οπως φαινεται σε καλη φορμα αυτον τον καιρο.οκ;ειχε καιρο χωρις ηττα στο σεφ.μπορει να συμβει.θελω να πω οτι δεν εχασε και απο τις κουκουβαουνες.βεβαια προκαλει αρνητικη εντυπωση η ελλειψη αντιδρασης και στα δυο ματς.
    ο αγγελου προχθες δηλωσε οτι ακομα ειναι νωρις και σε αυτη τη φαση οι ομαδες δοκιμαζουν πραγματα.θελω να πω να μην βιαζομαστε.
    και σε ενα ομιλο που ειναι η ομαδα του μαλκοβιτς κ του σκαργιολο υπολογιζεις οτι δεν εχεις προβλημα να περασεις στην επομενη φαση εστω και με τα ψεμματα.. :)
    10 sec??????then we go fast...
    επισης γιατι αυτη η λατρεια σε παικτες αμυντικες κολωνες οπως ο ντορσει(που αλαξε τον οσφπ περσι δεν αντιλεγω)και λασμε που στην επιθεση ειναι σαν να παιζεις με 4;
    charles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου charles. Ο Ολυμπιακός πέρα από τα αποτελέσματα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Είναι αδύνατος σε συγκεκριμένα κομμάτια που πέρυσι ήταν τα δυνατά του. Ναι συμφωνώ είναι ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ο όμιλος είναι αρκετά ανταγωνιστικός και ακόμα και η πρόκριση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

      Διαγραφή
  23. για τον λασμε με καλυψατε πληρως αν και ειναι πολυ νωρις ακομα να κρινουμε,παντως δενει τελεια με τσαρτσαρη.ο γιαννοπουλος θεωρω οτι ειναι μεγαλος σουτερ ,μου εκανε εντυπωση με τον ολυμπιακο που ενω τα σουτ δεν τον πηγαν δεν δισταζε να σουταρει,επισης πρεπει να δουλεψει και λιγο μυικα.για τον αρμστρονγκ θεωρω οτι ο κουτς κανει ενα λαθος στην διαχειριση του.τον βαζει 5 λεπτα στην αρχη και μετα τον ξεχναει....η ομαδα θελει απαραιτητως παικτη στο 1 και αν φυγει ο αρμστρονγκ και στο 5.καλο ειναι καποια στιγμη αν το κρινει απαραιτητο ο admin να ανοιξει και μια κουβεντα για ομπραντοβιτς...τεραστιος αλλωστε μιλανε οι επιτυχιες αλλα.....μην τον θεοποιουμε,για εμενα τα τελευταια 2 χρονια εκανε μεγαλα εγκληματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως.
      Και αποδεικνύεται απο τη διαχείρηση του Λόγκαν πχ που τώρα στην Μακάμπι πετάει και σε μάς κάηκε.
      Οπως το ότι άφησε πίσω καμμένη γή με ληγμένα συμβόλαια.
      Κι αντί να στήριξει τη νέα τάξη σηκώθηκε κι έφυγε.
      Να βλέπαμε τουλάχιστον με χαμηλότερο μπάτζετ θα έκανε τίποτα ;
      Ούτε ο Λάσμε θα ερχόταν ποτέ με ΖΕΛΙΚΟ.
      Μπράβο στον Πεδουλάκη που δέχτηκε τη θέση και το παλέυει αξιοπρεπέστατα.
      Αν βοηθήσουμε όλοι οι Παναθηναικοί έχουμε μεγάλο μέλλον σαν ομάδα.
      Ο Γιαννακόπουλος τελικά που έμεινε ήταν είναι και θα είναι τα πάντα όλα για τον ΠΑΟ μας.
      Eurobasketman

      Διαγραφή
    2. Eurobasketman μην τα μπλεκουμε ολα,προφανως και ο Ζελικο δεν ειναι αλανθαστος αλλα ουτε καμμενη γη αφησε, ουτε ηταν αυτος υπευθυνος για τις ανανεωσεις.Οσο για τους λογους που εφυγε εισαι σιγουρος οτι τους γνωριζεις;
      Γιαννης

      Διαγραφή
    3. Οχι Γιάννη μου δεν τους γνωρίζω και ίσως να φταίνε άλλοι.
      Η ουσία όμως που στέκομαι αδελφέ είναι στο ότι άφησε μιά ομάδα με 2 συμβόλαια μόνο , να ψάχνει χωρίς τον στρατηγό και τον εγκέφαλο που την έκανε τεράστια αλλά 12 συμβόλαια !
      Οτι και να έγινε η του έκαναν δεν αφήνεις το δημιουργημα σου ερείπιο και φεύγεις.
      Τουλάχιστον πές σε εμάς που ακόμη αντιχούν στα αυτιά μου στην 38 θύρα με τα παιδιά του Ζωγράφου το ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ποροπορομποπερομ πορόμ τι έφταιξε , τι ζήταγες , τι σου κακοφάνηκε , τι δεν σου δόθηκε να αξιολογήσουμε την κατάσταση!
      Οσο το μπάτζετ ήταν τεράστιο όλα καλά , τώρα που μειώθηκε δικαιολογημένα τι συνάιβει ρε Ζέλικο ;
      Eurobasketman

      Διαγραφή
    4. Φιλε δυο απλα πραγματα..Δεν εχει καμια ευθυνη για το ποσα συμβολαια αφησε,και ποσοι εφυγαν,ισως μονο που δεν δημιουργησε 2-3 νεαρους [πχ Παπανικολαου που θεωρω εγκλημα που δεν τον πηρε ενω τον ειχαμε στα χερια μας και ηταν αυτονοητο οτι θα αναδειχτει,αλλα μην ξεχναμε οτι ο Ολυμπιακος εδωσε 1 εκ,που εμεις δεν αποφασισαμε ποτε να τα δωσουμε] και το 2ο ειναι οτι εαν μιλησει για ολα αυτα που λες μονο κακο θα κανει στην ομαδα και ενδεχομενως να παμε σε ξεκατινιασμα..Κατι που δεν ειναι στην ψυχοσυνθεση και στην αξιοπρεπεια ουτε του Ζοτς,Ουτε των Γιανακοπουλων..Ειναι πολυ κυριλε και οι δυο πλευρες που εβγαλαν ενα βελουδινο διαζυγιο εστω και για τους τυπους..Σου θυμιζω ακομη οτι την ληξη ολων των συμβολαιων δεν καθορισε ο Ζοτς αλλα η διοικηση και πολυ καλα εκανε γιατι ειχε αναγκαστικα οπως ολοι γνωριζουμε,καποιο χρονικο οριζοντα η ενασχολιση της με την ομαδα..Το δημιουργημα δεν το αφησε ο Ζοτς ερειπιο,αμα ηθελες και μπορουσες γιατι δεν τους ανανεωνες ολους,να προχωρησεις ως ειχες??Εκτος εαν θες να τον μαλωσουμε κιολας που καταφερε να φτιαξει παικτες που διπλασιασαν το κασε τους.Καλο ειναι ολοι αν καταλαβουμε οτι γι αυτο το διαζυγιο δεν φταει καμια πλευρα ,απλα δεν γινοτανε αλλιως.Αλλαξαν δραματικα ολα τα δεδομενα στην χωρα μας και δεν κανει να μιλαμε για καμενη γη,οταν υπαρχει 15ετη αυτοκρατορια και οικογενεια Γιανακοπουλου..Δεν σου κανει εντυπωση που εφυγε και ο Ιβκοβιτς?Και μην προτασουμε παντα τα λεφτα ,πλουσιο μπορει να σε βρηκε και να ηρθε,αλλα αυτοκρατορα δε σε βρηκε..Τελος για πιο λογο να δωσω συνχαρητηρια στον Αρτζι που δεχτηκε,αμα δεν ηθελε ας μην δεχοτανε..Ας προτιμουσε πχ το Περιστερι..Τον στηριζω απολυτα τον Αρτζι,μπορει και μακαρι να σκισει,αλλα αν ειναι δυνατον να λεμε και μπραβο που δεχτηκε αυτην την απεριριστα τιμητικη προσκληση-προκληση..Καταλαβαινω την πικρια που μπορει να εχουμε αλλα το διαζυγιο ηρθε γιατι δεν γινοτανε αλλιως..Ο Δ.Γιανακοπουλος και ο Ζοτς εκαναν οτι μπορουσαν,με εκατερωθεν υπερβασεις,αλλα οι συνθηκες δεν ευνοουσαν την συνεχιση της συνεργασιας

      Διαγραφή
    5. θα μπορουσε να μεινει ενα χρονο με χαμηλοτερο μπατζετ οπως εκανε ο ιβκοβιτς περυσι και δικαιωθηκε πανηγυρικα....και κατι ακομα....ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ καμια προσπαθεια ανανεωσης της ομαδας τα τελευταια χρονια....να μην μιλησω για το πως χαθηκε ο σπανουλης....και για τις ευθυνες τισ δικες του και του ιτουδη....αρκετα τον εχουμε θεοποιησει...ο παο εγινε μεγαλος ΚΥΡΙΩΣ απο τα λεφτα των προεδρων....
      giorgio k.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω για την ανανεωση,αλλα δεν ηταν ποτε το πλανο τετοιο,συμφωνω οτι η οικογενεια Γιανακοπουλου ειναι πανω απ ολους και ολα,για την ακριβεια αν δεν υπηρχαν αυτοι δεν θα υπηρχε καν ομαδα,ο ΠΑΟ δεν εγινε μεγαλος μονο με τα λεφτα αλλα και με την ψυχαρα και την καρδια των προεδρων,οσο για το πως χαθηκε ο Σπανουλης να μην μιλησεις γιατι δεν ξερεις..Και τι σχεση εχει η παραμονη Ιβκοβιτς με την παραμονη Ζοτς..Αλλη ομαδα,αλλες συνθηκες.αλλες απαιτησεις αλλα μυαλα,αλλοι στοχοι..Ο Ιβκοβιτς δεν ειχε να χασει κυριολεκτικα τιποτα,αντιθετα επαιζε το τελευταιο του χαρτι σε συλλογικο επιπεδο,ενω ο Ζοτς πρωτα και κυρια δεν ηθελε με τιποτα να χαλασει την μαγεια των 12 ετων,οχι τοσο φοβουμενος μια αποτυχια[εξαλλου στην Ελλαδα θα ηταν 70-30 να παρει πρωταθλημα]αλλα στην μαγικη σχεση του με την ομαδα[Γιανακοπουλοι-φιλαθλοι-παικτες-φανελλα].Εκανε πολυ κοπο να το χτισει αυτο και δεν ηθελε να το γκρεμισει..Και για την διοικηση θα ηταν προβλημα η παραμονη του,γιατι θα επρεπε να δεσμευτει στο πλανο του,τη στιγμη που στην Ελλαδα ειναι αδυνατον να δεσμευτουμε εαν αυριο θα υπαρχουμε..

      Διαγραφή
  24. O Ούκιτς βρήκε βοηθό στο πρόσωπο του Λάσμε και μπόρεσε να βρει χώρο για να μπουκάρει. Ο Λάσμε ακούραστος μπορεί να κάνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα 3 φορές τη διαδρομή τελική γραμμή κορυφή της ρακέτας για να σκρινάρει. Ο Ούκιτς αυτό ξέρει να κάνει. Αν βρεθεί ένας καλός αντικαταστάτης του Άρμστρονγκ, στις νύχτες που θα έχει και το σουτ ο ΠΑΟ θα μπορεί να κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στηρίξουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα και περισσότερο τον ΠΑΟ του Πεδουλάκη , θα πάνε όλα καλά.
      Η οικογένεια δείχνει να συνεχίζει πεινασμένα.
      Κι ο νέος ΠΑΟ παρά τις τόσες αλλαγές στέκεται με περίσσια αξιοπρέπεια.
      Ο Πεδουλάκης ακόμα ψάχνεται για να βρεί χημεία και παίκτες.
      Αν καταλήξει στο τί ακριβώς θέλει στη θέση του Χίλτον πχ τότε τα πράγματα θα γίνουν πιό εύκολα.
      Εγώ να σας πώ την καθαρή μου αλήθεια δεν μας περίμενα τόσο ανταγωνιστικούς με τόσες αλλαγές.
      Αλλά φαίνεται ότι η πίό βαριά φανέλα αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαικό μπάσκετ δεν έχει χάσει ούτε το βάρος ούτε την ξαστεριά της !!!!!!!!
      Eurobasketman

      Διαγραφή
  25. jim τι λες για κουεντιν ριτσαρντσον? εμεινε χ8εσ ελευ8ερος απο ματζικ...μπορει να βοη8ησει τον παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω ότι δεν πάς για "3". Θα πορευτείς με αυτούς που διάλεξες εκεί..

      Διαγραφή
    2. Jim, γιατί δεν πας για 3 και πας για 4. Στο 4 δλδ δεν έκανες τις επιλογές σου (ανανέωση Τσαρτσαρή και επιλογή για βασικό τον Πάνκο); Σε όλες τιε θέσεις έκανες τις επιλογές σου - άρα θα πάρεις τον παίκτη που αφενός διαταράσσει λιγότερο τις σημερινές ισορροπίες και συμπληρώνει καλύτερα το παζλ. Σου λείπει ενέργεια και μακρινό σουτ. Αυτά μπορεί να σου τα δώσει ένα αθλητικό 3άρι με καλό σουτ. Πχ ένας καλός πλήρης παίκτης - φουλ πακέτο με άμυνα επίθεση(Αμερικανός ;)θα σου δώσει 15 λεπτά στο 3 και 10 στο 4 και δεν θα ακυρώσει Μασιούλις και Πάνκο. Τη γνώμη σου.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  26. Καλησπερα σε ολους.. Καταρχας συγχαρητηρια στον πεδουλακη που μας επρηξε τα συκωτια να περιμενει 3 μηνες αυτο το αιλουροειδες απο τη γκαμπον και κατα δευτερον στον τζιμ που μας ειχε προιδεασει αλλα εγω προσωπικα ημουνα κουμπωμενος..Λοιπον το παλικαρι φαινεται να μας αλλαζει επιπεδο(φαινεται,με σιγουρια θα μιλησουμε σε δυο μηνες).Περα απο τα προφανη (αλμα στο θεο,μαγνητη στα χερια,ταπιδια και γενικα καλλιεργεια φοβου μεσα στη ρακετα μας) ειμαι πιο πολυ χαρουμενος για αλλο λογο.. Με τον γκαμπονεζο ξαναβαλαμε επιτελους πικ εν ρολ στο παιχνιδι μας και μαλιστα πλαγιο πικ εν ρολ. Και λεω επιτελους γιατι καλο,χρυσο το ποστ απ αλλα ημασταν μονοδιαστατοι και θα γινομασταν απολυτα προβλεψιμοι.. Και βεβαια οπως ειπαν και αλλα παιδια ο λασμε δημιουργει διαδρομους και βοηθαει το παιχνιδι του ουκιτς.Ο κροατης φαινεται να μη κολλαει στην ιδια πενταδα με το διαμαντιδη, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο ( οπως δε κολλαγε ο σαρας με το σπανουλη ή ο σπαν με τον τεοντοσιτς).Οπως και να εχει η ομαδα επιβεβαιωσε οτι ειναι σε καλο δρομο,αλλα εχει πολυ δουλεια μπροστα της. Μακαρι να μεινουν το συντομοτερο εκτος καντου κ ολυμπια και να παλεψουμε ξεαγχωτοι για την καταταξη. Υ.γ. Εχω καταντησει κουραστικος αλλα με το βελισκοβιτς θα ανεβει ενα ακομα σκαλι η ομαδα.. dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ελα dim.. Κάτσε να αναρρώσει ο Βελίσκοβιτς και βλέπουμε. Αν είναι υγιής είναι δυνατή προσθήκη.

      Διαγραφή
  27. jim κανένα προγνωστικό για στοίχημα δίνεις στο μπασκετάκι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Πάνθηρα. Είμαι πολλά χρόνια παίκτης αλλά δε θέλω να βάλω τώρα το hoopfellas σε αυτό το τριπάκι.. Ίσως στο μέλλον, δεν αποκλείεται.. Πάντως έχουμε εδώ παιδιά που μπορείτε να συζητήσετε.

      Διαγραφή
  28. έχω μιά ευχή

    μακάρι η ομάδα μου να αποκτήσει συνέπεια από εβδομάδα σε εβδομάδα και να ελαχιστοποιηθούν τα "νεκρά" διαστήματα στην άμυνα και την επίθεση

    αυτό ας έρθει πρώτο και μετά κανένας άλλος παίκτης στην θέση αυτών που έχουμε ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. O Τσαρτσαρής δείχνει ανανεωμένος , ο Λάσμε απογειωμένος , ο Σόφο βελτιωμένος ακόμα και σε βολές.
    Τρείς ψηλοί στη φρόντ λάιν που νομίζω κι ο Jim θα συμφωνήσει δεν υπάρχουν σε ανταγωνιστές στην euroleoleague και παίζουν σε οποιοδήποτε δύσκολο τέστ τους βάλουν οι αντίπαλοι.
    Φαντάζεστε τι θα γίνει αν στη θέση του Χίλτον , έρθει να ακόμη κορμί ψηλό κι εκρηκτικό με τα στάνταρς που θα ζητήσει η ομάδα και θα διαβάσει ο Αρτζι ;
    Οταν στο 3 μπορείς να βάλεις τον Πάνκο μαζί με Μασιούλις να κάνουν όργια ;
    Θα μιλάμε για ΕΞΙ σούπερ παίκτες στα σμόλ , πάουερ και σέντερ συνεπικουρούμενους από τον φέρελπι Γιαννόπουλο και τον σκύλο τον Μπράμος !!!!!!!!
    Εξι παίκτες για όλα τα συστήματα όλα τα ανακατέματα πεντάδας και κάλυψη σε μεγάλο ποσοστό όλων των αγωνιστικών ζητούμενων και προδιαγραφών ανά μάτς και αντίπαλο !
    YΓ Αν πάρει μπροστά ο MVP και πρώτος σκόρερ στην Ισπανία , αφομοιώνοντας τα θέλω του Αρτζι και βάζοντας τις δικές του πινελιές άφοβα στο παιχίδι που τις έχει , θέλω να πιστεύω ότι ο αυτοκράτορας ξαναγεννιέται !!!!
    Eurobasketman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φροντλάιν είναι αρκετά καλή αλλά θέλει "κάτι" στο "4" κατ'εμέ. Ο Πάνκο μπορεί να καλύψει το "3" σε σχήματα αλλά πάντα εξαρτάται τι παίζεις γιατί το έχω ξαναπεί θα είσαι λίγο αργός στις περιστροφές στην άμυνα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνούμε απόλυτα master Jim !
      Eurobasketman

      Διαγραφή
  30. jim τι λες για ανταμ μορισον?δεν επεισε τουσ μπλειζερς για συμβολαιο ομως εμενα με εχει πεισει τον τελευταιο καιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα όχι.. Καλός παίκτης, μυστήριο τραίνο.. Και γιατί να πάρεις "3" τώρα? Θα κάψεις παίκτες..

      Διαγραφή
    2. Ο Μορισον ειχε δηλωσει οτι αν δεν βρει συμβολαιο στο nba και φετος θα το κοψει. Δεν ερχεται Ευρωπη.

      Διαγραφή
  31. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,JIM ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΟΥΡ,ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΟΟ ΚΑΛΟΣ ΠΙΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΕΝΤΕΡ Η ΡΕΑΛ ΠΑΣΧΕΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΣΥΝΔΕΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΣΟΦΟ ΟΠΩΤΕ ΑΠ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΦΕΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΝΒΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥ ΡΟΚΕΤΣ(ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΝΤΕΝ) ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΝΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ,ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΙ.... ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε ρε Άκη.. Πήραν τον Χάρντεν αλλά έχασαν τον Μάρτιν..

      Διαγραφή
    2. Mακροχρονια θα ωφελησει τους ροκετς αυτη η αλλαγη,με το λιν θα εχουν ποιο δημιουργικη περιφερεια,ναι παιχταρα ο μαρτιν αλλα η αξια αυτης της ανταλλαγης δεν νομιζω να ωφελησει τοσο τους θαντερ,θελω να δω που θα βρει τα 20 σουτ ανα ματς ο μαρτιν με το ουεστμπρουκ και το ντουραντ...ενα παιχτη ηγετη εκει θελουν οι πιστονς δυστηχως ατυχησαν με το μπεν γκορντον. ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    3. Υπαρχει περιπτωση να βγαλεις καποιο αρθρο για τις πρωτες μερες αγωνων του nba ή θα επικεντρωθεις μονο ευρωλιγκα ?

      Διαγραφή
    4. Εννοείται, θα υπάρχει αρκετό ΝΒΑ στη θεματολογία μας.

      Διαγραφή
    5. Ωραια γιατι ειμαι ενθουσιασμενος με τις προσθηκες των Ροκετς και περιμενω με αγωνια τον πρωτο αγωνα μας .

      Διαγραφή
  32. Γιώργος Θεοδωρίδης28 Οκτωβρίου 2012 στις 12:52 μ.μ.

    Η βασική διαφορά με πέρυσι είναι ότι ο ΠΑΟ έχει πιο αθλητική ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα (συστήματα, ψυχολογία, μπασκετικό IQ) έπονται, με την έννοια ότι δουλεύονται και έστω και λίγο βελτιώνονται. Αλλά άμα είσαι μειονεκτικός σωματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παίδες, έχει κανείς συνδρομή στο euroleague tv?
    Εμένα μου βγάζει προβλήματα τις τελευταίες μέρες στα ματς on demand, δεν μπορεί να φορτώσει κανένα βίντεο.
    Στο live δεν έχει πρόβλημα, αυτήν την ώρα έχει μάλιστα zalgiris - cska.

    kats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω το ίδιο πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Μιλάω μαζί τους αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν. Λένε ότι το site τους δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εσύ επικοινώνησες?

      Διαγραφή
  34. η ομαδα φετος (μεχρι στιγμης) ειναι πιο δυνατη στα ριμπαουντς αμυντικα και κυριως επιθετικα και εχει μια μεγαλυτερη φρεσκαδα και πιο γρηγορα ποδια.εγω πιστευω οτι βιαζομαστε πολυ για αλλαγες παικτων,ακομα και για τον αρμστρονγκ.θεωρω οτι αν χρειαστει εναν μονο παικτη αυτος θα πρεπει να ειναι καθαρος ασσος ,στο 2 3 η ομαδα εχει επιλογες ειδικα στο 3 αρκετες.κουμπωνουν πολυ καλα τσαρτσα με λασμε διδυμο ψηλων.
    giorgio k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμ τι πιστευεις φετος για Κινκγς;Θα χτυπησουν πλει οφ;Πολυ δυσκολο αλλα ολα γινονται.Παντως εχει καποιους παικτες οι οποιοι ειναι πολυ καλοι στις θεσεις τους.Μπρουκς Τομας Εβανς Θορντον Αουτολοου Ρομπινσον Τομπσον και φυσικα Καζινς πιστευω πως μπορουν να σηκωσουν μεγαλο βαρος και να κανουν τους Κινγκς ξανα την ομαδαρα που να την φοβουνται ολοι.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν ταλέντο αλλά από φέτος το βλέπω δύσκολο. Όχι, καμία σχέση με την καλή ομάδα του Έιντελμαν.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει δεν ειπα να γινουν οι Κινγκσ του 2000-2004 αλλα να γινει μια ομαδα υπολογισιμη οπως τοτε.Οχι τοσο καλη αλλα ανταγωνιστικη.Εξαλλου Ουεμπερ Στογιακοβιτς και Μπιμπι δυσκολα ξαναβρισκεις(και να εχουν τετοια χημεια μεταξυ τους ε...+Ντιβατς με Κριστι Μιλερ Τζακσον)
      Σταθης

      Διαγραφή
  36. Jim,first of all many congrats για το blog!!!
    Σε παρακολουθώ από το καλοκαίρι και ώρες ώρες σκέφτομαι τι θα 'χαμε να λέγαμε αν υπήρχε το blog τις παλιές καλές εποχές...
    Anyway,είχα σκοπό να γράψω πολλά,αλλά θα προσπαθήσω να μείνω περιεκτικός.
    Είμαι κι εγώ της άποψης,ότι σε περίπτωση αντικατάστασης Armstrong ο Πεδουλάκης θα πάρει PF για όλους τους λόγους που έχεις προαναφέρει.Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σου για την περίπτωση Masey ως Αντι-strong και πως φαντάζεσαι το ντουέτο Lasme-Masey σε άμυνα και επίθεση?
    Nικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νικ, ο Μάσσευ είναο φοβερό παιδί και μέγας μαχητής αλλά δε θα τον κοιτούσα αυτή τη στιγμή για ΠΑΟ. Θες "άλλο" στυλ παίκτη, ναι μεν αθλητικό αλλά με καλό περιφερειακό σουτ.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου 100% αλλά μια τέτοια περίπτωση μου φαίνεται ''αλμυρή'' για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής,εξαιρουμένου του Βελίτσκοβιτς για τους γνωστούς λόγους,η επιλογή του οποίου όμως εμπεριέχει μεγάλη δόση ρίσκου.Γι'αυτό σκέφτηκα Jeri που είναι σχετικά φθηνός,γνώστης και δείχνει να κολάει με Lasme.Βασικό μειον βέβαια ότι υστερεί σε περιφεριακό σουτ, αλλά δεν μπορείς να τα χεις όλα τέτοιες εποχές...
      Thanks για το feedback!
      Νικ.

      Διαγραφή
  37. Jim, τί απέγινε ο Davon Jefferson; Που παίζει; Μήπως πλακώθηκε στις πίτσες όλο το καλοκαίρι και σταμάτησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες χωρίς συμβόλαια. Δεν είναι απαραίτητο ότι το'κοψαν.. Θα ψαχτώ να μάθω τι παίζει με τον Τζέφερσον..

      Διαγραφή
    2. ΝΟΜΙΖΩ ΚΙΝΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα Jim!Πρώτη φορά γράφω,παρότι σε διαβάζω από το καλοκαίρι.Κάνεις εξαιρετική δουλειά.Βλέπω ότι θεωρείς προτιμότερη την απόκτηση ενός παίκτη στο 4 παρά ενός γκάρντ με έφεση στο σουτ.Κατά τη γνώμη μου με τον κουμπωμένο Κίτσεν,τον ιδιόρυθμο Ούκιτς και το ρολίστα Ξανθόπουλο θα σκάσει ο Μήτσος κι είναι κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σ'ευχαριστώ. Nομίζω πρέπει να τρέξουν λίγο τα παιχνίδια και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να βιαστεί όσο και εαν δεν προσφέρει ο Άρμστρονγκ γιατί τώρα δημιουργείται η χημεία και κατανέμονται οι ρόλοι. Να δούμε πραγματικά ποιός μπορεί κ ποιός όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ο βελίσκοβιτς σήμερα είπε οτι θα επιστρέψε σε αγώνες μάλλον το δεκεμβριο. πως βλέπεις την περίπτωσή του λόγω του τραυματισμού του? (ρήξη χιαστών)
    έμαθα οτι ο παο του έχει κάνει μια πολύ χαμηλή πρόταση γι' αυτό και ρωτάω.
    πριν μέρες είχες πει οτι θα ετοιμάσεις ένα θέμα με πιθανούς αντικαταστάτες τους αρμστρονγκ. μετά και τα τελευταία κοψίματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα στο nba μήπως να το περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το πηρε το ντερμπυ η Real απεναντι στην Kaja 83-81.Με 2 ποντους μονο απο τον Rudy,αλλα με επιθετικη πολυφωνια.Κι η Unikaja ειναι σε καλο momentum και παει απο νικη σε νικη μετα απο την ηττα απο την Maccabi.Η φουκαριαρα η Siena παλι εφτασε στην πηγη και δεν ηπιε νερο.Το πουλεν μου η Alba Berlin,νομιζω οτι αρχιζει και ξεφουσκωνει επικινδυνα.Μετα την Prokom,εχασε και απο την Neckar RIESEN Ludwigsburg.Αστραχαν μου φαινεται τελικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Jim εβλεπα Ρεαλ-Καχα.τραγικος ο Λασο.εχει στο μυαλο του μονο την επιθεση.εβγαλε τον Ντραπερ 5-6 λεπτα πριν το τελος με τη διαφορα 10-11 ποντους και τον ξεχασε στο παγκο.τον εβαλε στα τελευταια δευτερολεπτα να παρει την τελευταια επιθεση.και για τιμωρια που το εχασε δεν τον εβαλε καθολου στην παραταση.αλλα ηταν τυχεροι και δεν μπηκε το τριποντο της Καχα να χασουν.αυτος ο παιχτης τους δινει δυναμη στην αμυνα,με πιο καλες επιστροφες και καλυτερη αμ. ισορροπια ενω στην επιθεση παιρνει καλες αποφασεις και βρισκει τους παιχτες που γραφουν.τους δενει συχνα με λασο και δε βαρανε τα αψυχολογητα τριποντα.αλλα απο οτι βλεπω δε θα τον βαζουν φετος παραπανω απο 15-18 λεπτα.η Ρεαλ τρωει ευκολους ποντους στη ρακετα και στον αιφνιδιασμο(μαλλον απο τα γρηγορα σουτ που βαρανε και τις κακες επιστροφες που εχουν).
    η Καχα ηρωικη.2 δυσκολα εκτος σε 3 μερες.Μπιελιτσα και Λαμπε πηγαν να το παρουν μονοι τους.πολυ καλοι παιχτες.η Ρεαλ απο οτι εχω δει ως τωρα παιρνει αρκετα απο τα σπορια.ετσι και σημερα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γεια σου Jim! Ειναι μολις η δευτερη φορα που σου γραφω, αν και σε παρακολουθω εδω και πολυ καιρο.Συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια!Φαινεται οτι αγαπας πολυ το αθλημα!
    Θα ηθελα να σε ρωτησω τη γνωμη σου για τη φετινη αρμανι.Θα ηθελα να αναφερθω κυριως στον Σκαριολο, ο οποιος κατα τη γνωμη μου δε δειχνει ικανος να δεσει την ομαδα και να την ανεβασει επιπεδο.Ειναι κριμα πιστευω, γιατι το ροστερ που εχει ειναι αξιολογο. Τι πιστευεις? Θεωρεις οτι πρεπει να του δωθει περισσοτερος χρονος μηπως και καταφερει να δημιουργησει μια πιο συμπαγη ομαδα??

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κώστα. Το Μιλάνο χρειάζεται ένα σοκ και μια νέα φωνή στα αποδυτήρια. Δεν θα σου πώ οτι είναι του πεταμού ο Σκαριόλο αλλά έχει χάσει τους παίκτες του, δεν τον εμπιστεύονται πια. Πολύ άσχημο.. Το ρόστερ είναι πολύ καλό.

      Διαγραφή
  44. Jim καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Θέλω τη γνώμη σου για το Romeo Travis. Βασικά πώς θα σου φαινόταν για αντί Άρμστρονγκ. Σίγουρα υπάρχοθν πολύ καλύτεροι παίκτες και ο συγκεκριμένος έχει συμβόλαιο, αλλά με δεδομένο ότι δεν πιστεύω να έχει ιδιαίτερα υψηλό buy out και ότι ο ΠΑΟ δεν ψάχνει κάτι πολύ ακριβό νομίζω είναι μια αξιοπρεπής λύση. Αρκετά καλός σκόρερ και ριμπάουντερ (φέτος έχει περίπου 16πόντους και 7 ριμπάουντ),έστω όχι σε πρωτοκλασάτες ομάδες, με συμπαθητικά ποσοστά, αρκετά καλό τρίποντο και drive. Τι λες;
    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τζιμ ξερεις τι απεγινε ο Μπαλκμαν;Καλος παικτης θα βοηθουσε σημαντικα τον ΠΑΟ ως ενδεχομενη προσθηκη.
    Σταθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν άλλαζα τώρα τον Άρμστρονγκ θα κοιτούσα ένα παίκτη όπως ο Μπαλκμαν με καλύτερο σουτ. Σκυλί..

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα φίλε..Πήγαινε στις περυσινές λίστες μας και θα τον βρείς (http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html). Καλός παίκτης αλλά θέλεις κάτι πιό σβέλτο (αθλητικά) και μάλλον εκτός συμβολαίου. Δεν είναι κακός πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εν τω μεταξύ μόλις είδα το σκορ στο Μακάμπι-Μακάμπι Ρισόν όπου η Ρισόν διέλυσε τη Μακάμπι με 17 πόντους διαφορά και το δίδυμο Adrian Uter-Julian Wright είχε μαζί 44 πόντους και 18 ριμπάουντ. Εντάξει οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι αρκετά γνωστοί, αλλά στο πρωτάθλημα του Ισραήλ παίζουν παραδοσιακά μερικά μεγάλα λαβράκια (εξ Αμερικής).
    Απορία ο Kaner-Medley πώς και χρησιμοποιείται τόσο λίγο στη Μακάμπι. Ξέρεις αν υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασής του ή αποδέσμευσής του;
    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίχε κάτι μικροενοχλήσεις τελευταία. Ποτέ δε ξέρεις αλλά δε νομίζω θα είναι έκπληξη. Έπαιξε καλά στην preseason και ήταν η μεγαλύτερη μεταφραφή το καλοκαίρι για το κλαμπ. Θα ανέβει ο Μέντλεη, είναι πολύ καλός παίκτης.

      Διαγραφή
    2. Γι' αυτό μου κάνει εντύπωση που δεν παίζει. Τον ήθελα διακαώς το καλοκαίρι αλλά...Και ένας άλλος παίκτης που παρακολουθώ εδώ και 2-3 χρόνια και μου αρέσει αρκετά, έστω και αν παίζει στην ταπεινή Fuenlabrada είναι ο Leo Mainoldi. Τεσσάρι με πολύ καλή τεχνική, πολύ καλό τρίποντο, ακόμα και σε transition και κυρίως σπουδαίος ριμπάουντερ. Όσο έπαιζε με το Gustavo Ayon παρτενέρ ήταν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών τουλάχιστον στα ριμπάουντ στην ACB. Δεν ξέρω αν έχει κι αυτός buy out, ούτε φυσικά πώς θα λειτουργούσε σε μια ομάδα υψηλότερων απαιτήσεων όπως ο ΠΑΟ, όμως είμαι βέβαιος ότι θα ήταν καλύτερος από τον Άρμστρονγκ. Τι γνώμη έχεις;

      Διαγραφή
  48. Γεια σου Jim! Με ποιους 2 παικτες θεωρεις οτι ο Ολυμπιακος ανεβαινει επιπεδο (ψηλο και γκαρντ)?

    Ο Ομπραντοβιτς ακομα να προσγειωθει Μαλπενσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τζίο. Θα τα πούμε εν καιρώ.. Υπάρχουν παίκτες. Εχθές μίλαγα με Ιταλία το βράδυ. Τραγική η Αρμάνι για τις δυνατότητες αυτού του ρόστερ..

      Διαγραφή
  49. τζιμ θελω αν εχεις χρονο και ορεξη ενα ματς απ Τζορνταν-Κομπι για το ποιος ειναι ο καλυτερος παιχτης ολων των εποχων(οι υπολοιποι οσο καλοι και αν ειναι,οσο ταλεντο και αν εχουν-ειχαν αν επαιζαν στην ιδια ομαδα με καποιον απο τους 2 θα ηταν δευτερα βιολια...οποιοσδηποτε)
    αν δεν μπορεις να αφιερωσεις ποστ πες με μια λεξη
    Αντρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αντρέα. Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί αλλά κάτι συμβαίνει.. Λοιπόν, στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει σύγκριση. Τεχνικά είναι πολύ κοντά, αλλά ο Τζόρνταν φίλε δίψαγε για αίμα, γυάλιζε το μάτι του. Not even a contest, που είπε και ίδιος κάποτε.. Τζόρνταν μακράν.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει καν συγκριση
      Οσο κ αν με εκνευριζε που παντα στο τελος τα καθαριζε ολα τα close games ηταν θεος
      Jordan μακρα

      Διαγραφή
    3. Τζορνταν με 1000...

      Διαγραφή
  50. Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, σιγά-σιγά θα επέλθει και η χημεία στην ομάδα και θα αρχίσουν και οι κωλοτούμπες απο μερικούς όπως κάθε χρόνο (μυαλό δεν βάζουν)... Ο Πεδουλάκης είναι γάτα με πέταλα και έχει έρθει στο σωστό μέρος τη κατάλληλη στιγμή. Προβλέπω μετά απο μερικά χρόνια να μιλάμε για μαρκάν τον μεγαλύτερο Έλληνα κόουτς όλων των εποχών.

    ΥΓ: Ο Περπέρογλου είναι κλασσική περίπτωση ''win-win situation'' για τους αιώνιους. Στον ΠΑΟ έφτασε να ειναι το τρίτο κατά σειρά τριάρι που είχε πιάσει και ταβάνι. Έκει στο βάθος του πάγκου καλύτερα ένας πιτσιρικάς (π.χ. Γιαννόπουλος) που μπορέι να μας βγεί και κελεπούρι. Ο ΟΣΦΠ ορθά έπραξε και τον απέκτησε τονώνοντας και το Ελληνικό του στοιχείο, ανώτερος του Κέσελι και στη πορεία μπορεί να βγέι και καλύτερος του Παπανικολάου. Άλλο επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. με ποιους ψηλους ενδεχομενως θα ασχοληθει ο ολυμπιακος???υπαρχει καποια λιστα με κομμενους απο το nba?με τον κριστμας τελικα τι γινεται?
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γιάννη, μπορείς να την τσεκάρεις στο ΝΒΑ.COM.. O Oλυμπιακός -όπως και ο Παναθηναϊκός- περιμένουν την "καλή περίπτωση", δε θα βιαστεί. Ευκαιρία να δείς και τον Μαυροειδή..

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα Jim.Πώς θα έβλεπες την περίπτωση του Marcus Blakely (και για τους 2)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους παίκτες που θα ήθελα πολύ να δώ στην Ευρώπη. Φοβερή πρώτη ύλη, δεν γνωρίζει βέβαια το "από εδώ" παιχνίδι και θα έχει δυσκολίες. Θεωρητικά μπορεί να ενδιαφέρει και τους δύο αλλά 1.)Ο Ολυμπιακός, του οποίου η τρανζίσιον επίθεση του πάει, πιθανόν να πάει σε κάτι πιό ψηλό από τον Χάινς ((ο Μπλέηκλι είναι στο ίδιο ύψος) 2.) Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αξιοποιήσει σημαντικά την αμυντική του δεινότητα και τα αθλητ. προσόντα αλλά στο μισό γήπεδο έχει θέμα. Μεγάλο.

      Διαγραφή
  53. katarxin sorry gia ta greek english mou.
    Pragmatika exw diavasei polles analiseis kai polla artha gia mpasket kai eidikotera gia tin panatha, san to dika sou omws oxi. einai kati san to football manager!! oti exeis grepsei gia paixtes einai oti stin pragmatikotita isxuei. Kai to oti anaferesai stin ipomoni kai oxi stin allagi paixtwn apo twra gia mena leei polla. sto teleutaio simeio thelw na tonisw , oti sto epipedo tou panathinaikou dn kserw kta poso einai dinaton na perimeneis enan paixti otan malista stin omada fainontai kapoia kena. eipame.. prepei prwta na doume tin omada me moirasmenous rolous afou mexri twra kitsen oukits masiolis fainontan na mn kseroun ti akribos prepei na kanoun.
    A nai kati teleutaio.. Mexri stigmis 2 ARTHRA SOU EXOUN GINEI COPY PASTE apo dimosiografares.. dn kserw an auto se timaei h prepei na to psakseis ligo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι 3 παίκτες που ανέφερες, όπως και ο Πάνκο πρέπει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καριέρας, να αλλάξουν ρόλους μέσα στο παιχνίδι και αυτό θέλει χρόνο. Όσο για τα copy-paste στον Τζιμ νομίζω τουλάχιστον ανέφεραν το hoopfellas σαν πηγή μέσα από σύνδεσμο στο original post που έγινε εδώ. Αν μιλάμε για τις ίδιες περιπτώσεις πάντα.
      Το μόνο σίγουρο είναι το hoopfellas έχει τρελάνει κόσμο και προκαλεί και εξαρτήσεις γιατί αν δεν διαβάσεις ένα ποστ την μέρα κάτι δεν πάει καλά!
      Φιλικά, Λίο

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά Κρίς, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν το έχω υπόψη μου να σου πώ την αλήθεια.

      Διαγραφή
    3. κρις ποιους εννοεις?βαλε λινκ.ξερω οτι οι περισσοτεροι βαζουν αρθρα χουπφελας με πηγη ομως.

      manu chao

      Διαγραφή
    4. to ena me ekane na erthw stin parea sas giati kapoios katw apo ekeino to arthro eipe oti einai copy paste kai oti to arxiko arthro xwris tis epebmaseis einai edw.. tha prepei na to psaksw nomizw einai apo leoforos.. kai oxi o tipos apolaumbane ta eusima gia tin arthrara tou xwris na exei pei oti to daneistike apo kapou. (dn kserw an efage kraksimo kai meta to egrapse). to deutero itan sto site contra p episis prepei na to psaksw(akomi pio diskolo)
      Ston anwnimo na pw oti poli swstos kai gia auto allwste blepoume auta ta skampanebasmata stin apodosi tous.

      Διαγραφή
  54. Μια αναρτηση για nba να γινει λιγο πανικος? Ξεκιναει αυριο πρωταθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπερα jim,η ρεαλ ανακοινωσε το Χετσχεϊμέιρ της σαραγοσα, ειναι ο παιχτης που εψαχνε στη ρακετα ο λασο;;η ειναι ενα γεμισμα στο ροστερ;;Δεν κατεχω πολλα απο ισπανικη λιγκα και γενικα δεν τον ειχα ακουστα. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Armstrong σημερα εδειξε βελτιωση για 3ο συνεχομενο παιχνιδι.Θελει βεβαια ακομη πολυ δουλεια ,αλλα σιγουρα εχει κανει βηματα προοδου σε σχεση με το κακο ξεκινημα του.Εξακολουθω να πιστευω οτι θα ηταν λαθος να φυγει και να παει ο Παναθηναϊκός σε λυση Σκορδιλη,ο οποιος μονο στο να σπρωχνει δυνατους αντιπαλους ειναι καλος.Σε ολα τα αλλα ειναι απο μετριος εως κακος.
    Ο Kitchen εχει παρουσιασει βελτιωση μονο στο court vision,χωρις ωστοσο αυτο να σημαινει οτι θαμπωνει.Η συνεισφορα του παντως στο σκοραρισμα της ομαδας εξακολουθει να αγνοειται.Το γιατι δεν μπορω να το καταλαβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φιλε μου συμφωνω σε ολα. Αν βελτιωθει και αλλο ο Αρμστρονγ και βελτιωθει αρκετα ο κιτσεν και παιξει οπως εδειξε στα φιλικα τοτε θα παμε αρκετα καλα.

      Διαγραφή
    2. Καλά το χθεσινό ματς δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις και κρίσεις...ο ΑΓΟΡ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου δεν είχε κάνει φάουλ, αφού οι περισσότερες άμυνές τους ήταν με τα μάτια...

      Πάντως όντως ο Armstrong έδειξε να πατάει καλύτερα, έβγαλε assists, πήρε rbs, έκανε τη φάση του αγώνα ("κρύφτηκε" μετά από επαναφορά μπάλας στην απέναντι base line, τον ξέχασαν οι του ΑΓΟΡ και κάρφωσε μόνος του!!!), γενικά φάνηκε να μπαίνει στο παιχνίδι, περισσότερο μάλιστα από Σόφο και Σκορδίλη.

      Ο Kitchen προσπάθησε πολύ, δεν του πήγε το ματς, στο τέλος φάνηκε να προσπαθεί υπέρ του δέοντος να πάρει φάσεις και να σκοράρει...φάνηκε αρκετά αγχωμένος πάντως, αυτός και ο Armstrong μάλλον έχουν καταλάβει τι παίζει...

      Διαγραφή
  57. Καλημέρα φίλε Jim, θέλω να σε βάλω σε mood euroleague fantasy! Η Πυθία είναι κλεισμένη λέει με ραντεβού με οικονομολόγους μέχρι το Πάσχα και σκέφτηκα εσένα... Έχω Wood-Hickman (αποδείχτηκαν σοφές επιλογές), ποιον να πετάξω έξω για McCalebb? Τρώγομαι να τον βάλω... Ο αγαπημένος σου KC Rivers θα γίνει άνθρωπος στην πορεία να φτιάξει ποσοστά και Ranking ή να μην τον περιμένω;; Ο Simon δε μου γεμίζει το μάτι, σουτάρει υπερβολικά (όπως και άλλοι 5-6 στη Μάλαγα!), ενώ ο Christofer μας δικαίωσε στην πρεμιέρα αλλά φαίνεται ότι δύσκολα θα ξαναπαίζει έτσι. Τον Tyus τον πιστεύεις για τη συνέχεια; Αυτό είναι το ταβάνι του; Στην Ιταλία είναι πρώτος σκόρερ της Καντού! Ο Prepelic καλό-φθηνό παιχτάκι, να τον εμπιστευτώ μαζί με Blazic; Πω, το παράκανα, απάντα σε ό,τι θες. Στην πραγματικότητα ήταν και μια ευκαιρία για να ακούσω σχόλιο για την πορεία κάποιων πουλέν σου που εγώ δεν τους ξέρω πριν από φέτος. Thank you!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Russell.. Όχι μη περιμένεις KC, δεν είναι τόσο παίκτης για fantasy. Θα έχει και καλές βραδιές αλλά εγώ -που θα τον υπέγραφα στην ομάδα μου σε κανονικές συνθήκες για άλλους λόγους- δεν τον έχω στο fantasy, πήρα Αραντόρι-Κρίστοφερ (πάλι από αυτούς που είχαμε βάλει στην ανάρτηση). Βγάλε τον Χίκμαν αν σε παίρνει, και ο Θεός βοηθός.. Τον Πρέπελιτς τώρα πάρε τον γιατί θα ανέβει. Ο Τάιους θα ανέβει μην τον δώσεις τώρα. Μη φανταστείς ότι και εγώ τρώω ώρα στο fantasy γιατί δεν έχω χρόνο

      Διαγραφή