Athlenda

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΗ ΤΟ ΠΕΙΣ ΟΥΤΕ..ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ!



Ο Νίκος Παππάς κάνει.. παπάδες τη φετινή σεζόν και το Hoopfellas ρίχνει μια ματιά στον νεαρό combo του Πανιωνίου και τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του.



Είναι πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τον 22χρονο γκαρντ του Πανιωνίου. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού μπάσκετ. Αναμφισβήτητα. Η χθεσινή του παράσταση στο Καζάν απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα ήταν το αποκορύφωμα των τελευταίων εξαιρετικών του εμφανίσεων. Το ταλέντο υπάρχει, σε μεγάλο βαθμό,  αλλά στην εποχή μας χρειάζονται πολλά παραπάνω για να προχωρήσεις..


Ο Παππάς είναι ένα παιδί που έχει το "πακέτο" να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει. Μιλάμε για σκόρερ ολκής που η ελληνική παραγωγική διαδικασία (της οποίας είναι καθαρό προϊόν) δε συνηθίζει να βγάζει, μιας και η ταυτότητα του σύγχρονου Έλληνα παίκτη συνήθως εμπεριέχει άλλα χαρίσματα. Ο Παππάς είναι λοιπόν κάτι  διαφορετικό, κάτι special.


Κατ’αρχήν είναι σκόρερ με ποσοστά. Σούπερ βασικό. Γνώρισμα μεγάλων «πιστολιών» του παρελθόντος. Το παιδί σκοράρει 20.6π.μ.ο.  στην Α1 με 53% δίποντα, περίπου 40% τρίποντα και 83% προσωπικές και 21π.μ.ο. στο Eurocup με κοντά 66% δίποντα, 53% τρίποντα και 75% βολές.. Προσέξτε, μιλάμε για παίκτη που τελειώνει 15 επιθέσεις ανά ματς.. Το ρεπερτόριο του είναι μεγάλο. Έχει ποικιλία κινήσεων αλλά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται πολύ σωστά το μέγεθος και το κορμί του. Φέτος παίζει ακόμα καλύτερα στο post όπου μπορεί να «αποθέσει» όλο του το σώμα ακουμπώντας στον αντίπαλο αμυντικό και να γυρίσει αντίθετα τελειώνοντας άμεσα και πολύ αποτελεσματικά. Είναι αρκετά δυνατός ώστε να πάει καρότσι τον αμυντικό μέχρι το σημείο που θέλει εκείνος, συνηθίζοντας να χρησιμοποιεί το σώμα του μετά από pickn roll για να ελέγξει την ενεργητικότητα του αμυνόμενου και να διαβάσει, οδηγώντας το ματς απ πολλές φορές κοντά στη γραμμή γραμμή των προσωπικών όπου σηκώνεται και  σουτάρει πολύ αποτελεσματικά ακόμα και υπό πίεση.  Εξαιρετικός σαν finisher.. Έχει μεγάλη γκάμα όταν πηγαίνει προς τα μέσα, γιατί ο Παππάς «όντως» πηγαίνει μέχρι μέσα.. Δεν είναι σουτέρ αλλά σουτάρει πολύ αποτελεσματικά ,συνεπικουρούμενος από τα scoring instincts του, για τον απλούστατο λόγο ότι δύσκολα θα πάρει μακρινό σκοτωμένο σουτ (μη χαίρεστε, προτιμά να το πάρει από πιο κοντά απλά..). Καλός πασέρ, σημαντικό εφόδιο για έναν σκόρερ.  Το μεγαλύτερο όμως από τα «ταλέντα» του Παππά είναι το θράσος. Δεν υπολογίζει τίποτα, έχει άγνοια κινδύνου, θυμίζοντας ταλέντα παλαιότερων χρόνων της πρώην Γιουγκοσλαβικής σχολής. Η καλή, αθλητική «αλητεία» εκτιμάται από πολλούς προπονητές και στη σημερινή εποχή..

Αυτά είναι μερικά από τα «καλούδια» του πακέτου του προικισμένου Έλληνα σκόρερ, γιατί η συσκευασία έχει και άλλα..  Ο Παππάς έχει αλλάξει 5-6 ομάδες στα 22 του χρόνια. Σημειώστε το (τις 2 όταν ήταν υπό το καθεστώς δανεισμού βέβαια). Εγώ δε θα προβάλλω ως μείον του το επιχείρημα του ότι δεν έχει ενδιαφερθεί πραγματικά (όχι φιλολογικά) κάποια από τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, αλλά το ότι η Μπιλμπάο, η οποία επένδυσε πάνω του πληρώνοντας 200χιλ. buy out στον Πανελλήνιο και υπογράφοντας 5ετές μαζί του το 2008, του έβαλε ένα μεγάλο X. Σίγουρα οι Βάσκοι βρισκόντουσαν στην περίοδο που έβγαιναν μπροστά στη βιτρίνα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και οι απαιτήσεις που συνέπεσαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν υψηλές, αλλά θεωρώ απίθανό να άφηναν έτσι τον παίκτη εάν τους έκανε.


 Ο Παππάς λοιπόν, μετά και τις σεζόν του στην Α1, σίγουρα έχει «θέμα νοοτροπίας».  Δε μπορώ να ακούω απόψεις του στυλ «ας μου παίζει έτσι και ας είναι και λίγο μυστήριος βρε αδερφέ..». Αυτό ξεχάστε το, δεν υπάρχει στον κόσμο των μεγάλων κλαμπ και των πραγματικά τοπ προπονητών που ενδεχομένως να τον επιλέξουν, όσο και αν κάποιοι για διάφορους λόγους μπορεί να κάνουν λίγο πίσω. Ο τρόπος που σκέφτεται, λειτουργεί και συμπεριφέρεται μέσα σε ένα σύνολο (εντός και εκτός παρκέ)ένας παίκτης έχει πολύ μεγάλη σημασία στα scouting reports. Ειδικά για πολλούς προπονητές, μεγαλύτερη από τον τρόπο που αμύνεται ή σκοράρει. Πολλοί μπορεί να εστιάσουν π.χ. στο ότι ο Παππάς δεν αμύνεται τόσο καλά. Ναι, το επίπεδο της έντασης του στην άμυνα είναι πολύ χαμηλό και όχι γιατί δεν προσπαθεί αλλά γιατί δεν πιέστηκε ποτέ πραγματικά ώστε να το έχει στο DNA του. Εγώ θα πω ότι σημαντικότερο είναι αυτή τη στιγμή να μάθει να παίζει στην «κόντρα», δηλ. απέναντι στο κακό σφύριγμα του διαιτητή, στη κακή ενδεχομένως ενέργεια του συμπαίκτη, να σκύβει το κεφάλι και να συνεχίζει ώστε να γίνει «διαχειρίσιμος» από τον προπονητή του και πιο αποδεκτός στο σύνολο, σίγουρα πιο πειθαρχημένος χωρίς να απεμπολήσει το αλέγκρο του σπουδαίου σκόρερ και την ατομική πρωτοβουλία, την οποία –μέσα σε αυτό το πλαίσιο- θα του παραχωρήσει ο έξυπνος προπονητής από μόνος του, σε βαθμό που επιτρέπει η λειτουργία της κάθε ομάδας. Δείτε τον φετινό Πανιώνιο. Σαν κατεύθυνση, σαν λειτουργία σας λέω δεν έχει καμία σχέση με τον περυσινό, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερο σύνολο με αρχές. Μπορεί ο Παππάς να δράσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον? 


 Ο Έλληνας γκαρντ σε μια μεγάλη ομάδα, ενδεχομένως να αποτελεί την 3η, 4η , 6η επιλογή στην επίθεση της (εφόσον βελτιώσει και την άμυνα του για να πάρει λεπτά σε ένα τέτοιο ροτέησιον, γιατί αλλιώς απλά δεν παίζεις σήμερα..). Μπορεί να λειτουργήσει έτσι..? Μπορεί να είναι αποτελεσματικός για τη συνολική λειτουργία όταν όλοι δε θα δουλέψουν γι’αυτόν..? Και κυρίως, γιατί το παιδί έχει χαρακτηριστικά leader, μπορεί να βελτιώσει με την παρουσία του τους συμπαίκτες του? (γιατί μόνο τότε είσαι..leader). Tο ιδανικό θα ήταν να είχε νοοτροπία "Καϊμακόγλου", ο νοών νοείτω. . Ο Παππάς έχει ένα χαρακτηριστικό ακόμα. Όταν πατά το παρκέ νιώθει ότι είναι ο «καλύτερος παίκτης του πλανήτη».. Προσέξτε, μη το πάρετε λάθος, αυτό μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση και  αίσθηση του “no fear” σε έναν αθλητή αρκεί να το διαχειριστεί σωστά. Αν όχι, game over..


Η περίπτωση λοιπόν του Παππά είναι ρίσκο για μια μεγάλη ομάδα. Το ποσοστό του ρίσκου για τον καθένα ενδιαφερόμενο θα καθορίσει το εάν θα προσεγγίσει τον παίκτη ή όχι. Μπορεί να έχεις στο ρόστερ σου σε λίγο καιρό τον επόμενο ηγέτη της Εθνικής, αλλά να είσαι και προετοιμασμένος για την άλλη όψη, όπου θα χρειαστεί να τον στείλεις στην «κερκίδα» στους δύο πρώτους μήνες. Το θέμα είναι πόσα έχεις να χάσεις (και δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και το πόσο τον υπολογίζεις αρχικά..). Έτσι είναι όμως. Ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει..


Ας περιμένουμε να δούμε το παιδί με τον Σφαιρόπουλο. Θα έχει ενδιαφέρον. Το ταλέντο του είναι όντως μεγάλο, αλλά και τα παραδείγματα ανάλογων περιπτώσεων στο παρελθόν αρκετά. Ο Παππάς μπορεί, είναι ξεκάθαρο. Δε θα ήθελα να ακούσω όμως κάποτε ότι «χαντακώθηκε, δεν τον βοήθησε ο τάδε προπονητής κλπ». Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο..

178 σχόλια:

  1. Μπραβο πολυ πολυ καλο αρθρο ... ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειας τα χεράκια σου ;-) απολαυστικό !!!! Σχόλιο όμως χωρίς ερώτηση δεν έχει νοστιμάδα.... Βάση ρόστερ,φιλοσοφίας,προπονητικό τιμ και τρόπο παιχνιδιού σε ποιον από τους 2 αιώνιους πιστεύεις ότι ταιριάζει περισσότερο ώστε εφόσον τηρηθούν από τον ίδιο οι προϋποθέσεις που θέτεις, να κάνει τη σπουδαία καριέρα που ενδεχομένως του αξίζει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινομενικά η συνεργασία παναθηναϊκού παππα μπορεί να έχει οφέλη και για τις δυο μεριές. Στον παναθηναϊκό λείπουν Έλληνες(βοηθάει στην ομοιογένεια του συνόλου από πολλές απόψεις και βάσει νόμου πρέπει να έχεις τουλάχιστον 6) και επίσης έχει έλλειψη στα guard. Από την άλλη ο ολυμπιακός στα guard και στους Έλληνες(8 Έλληνες 5 ξένοι και ο γκέτσε οριακά στην αποστολή σε σχέση με τον κατσίβελη) είναι γεμάτος και ποιοτικά και ποσοτικά. τώρα αν φύγει ο σπανούλης το καλοκαίρι νομίζω ότι θα ψάξουν για ξένο, κάτι σίγουρο που να τον αναπληρώσει εκτός κι αν ποντάρουν στον μικρό και τον ρίξουν κατευθείαν στα βαθιά . βλέποντας τη μεριά του παππά στον παναθηναϊκό θα βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής μιας και όλα είναι ρευστά και είναι πιο εύκολο το ρίσκο στην ομάδα που κυνηγάει την κορυφή παρά στην ομαδα που θέλει να διατηρηθεί σε αυτή(γύρισε ο τροχος).
      ο χαρακτήρας του (εγωιστής, θράσος, αυτοπεποίθηση) ειναι τέτοιος που θα γίνει είτε από τους κορυφαίους σουτέρ ηγέτες στην Ευρώπη ή θα αλλάζει τις ομάδες της α1 σαν τα πουκάμισα άντε να κάνει και το άλμα σε καμιά 8η της Τουρκίας, 3η Ουκρανίας, 2η Ελβετίας κ.ο.κ. στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού οποιουδήποτε μεγάλου ευρωπαϊκού club(saras).
      στα δύσκολα τώρα. "Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο.." Είναι στο χέρι του να αποδείξει στους προπονητές των μεγάλων ομάδων ότι είναι διατεθειμένος να βάλει το κεφάλι κάτω, να δουλέψει σκληρά, να ακούει τον προπονητή του χωρίς δεύτερη κουβέντα (Καιμακόγλου), να σέβεται τους συμπαίχτες του και κυρίως ότι θα έχει την ομάδα πάνω από τον ίδιο. και σίγουρα να δουλέψει την άμυνά του. οχι απαραίτητα να γίνει διαμαντίδης αλλά μη τον περνάνε και σαν σταματημένο, να γίνει πιεστικός και θετικός για την ομαδική άμυνα (σπανούλης). Αναρωτιέμαι λοιπόν αν κάποιος από τους προπονητές Παναθηναϊκού, ολυμπιακού μπόρει να τον κάνει απο ΠΑΙΧΤΗ ΠΑΙΧΤΑΡΑ.. Η απάντηση για μένα ειναί και οι δυο περσινοι.. για τους φετινους αμφιβάλλω αλλα ελπίζω ο πεδουλάκης να με διαψεύσει..(χεχε)

      Διαγραφή
    2. Δε πιστευω να είσαι ακόμα εδώ. αντε φυγέ για οακα

      Διαγραφή
  3. καλησπέρα

    προσεκτική προσέγγιση τζιμ.Αποτυπώνει συνοπτικά την αλήθεια γιαυτό το παιδί.

    ναταλία ο παππάς αυτή τη στιγμή δε θα μπορούσε να λειτουργήσει ούτε στον ολυμπιακό ( λογω σπανούλη) ούτε στον παο (λογω πεδουλάκη,που είναι της σχολής ζοτς).

    Προσωπική μου άποψη είναι ο Παππάς ξέρει ακριβώς τι θέλει και αυτό κανει.Δλδ ΔΕ ΘΕΛΕΙ να παίξει σε μεγάλο κλαμπ.Θέλει να είναι πρώτος στο χωριό.και ταυτόχρονα ναναι και ο τρελός του χωριού(με την καλή εννοια)

    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή τη λογική τότε μόνο έξω θα μπορούσε να φύγει... γιατί ΤΗΝ τεράστια καριέρα στον Πανιώνιο δε νομίζω να μπορεί να την κάνει

      Διαγραφή
  4. Ο Παππάς βάση ταλέντου είναι στην ίδια θέση με τον Παπανικολάου.Η διαφορά τους είναι στο κομμάτι της νοοτροπίας.Ο Παπανικολάου δουλεύει σκληρά,παίζει σκυλίσια άμυνα και τα δίνει όλα για την ομάδα.Είναι απλά ΠΑΙΧΤΑΡΑ.Είχε την τύχη να δουλέψει με τον Ίβκοβιτς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Από την άλλη ο Παππάς έχει απίστευτο επιθετικό ταλέντο.Είναι ο μόνος Έλληνας της νέας γενιάς που μου θυμίζει τον Σπανούλη.Είναι ικανότατος στο επιθετικό σκέλος όπως και ο Σπανούλης και πολύ εγωιστής όπως ο Βασίλης.
    Η διαφορά τους είναι ότι ο Παππάς συνεργάστηκε με προπονητές σαν τον Σκουρτόπουλο,Μαρκόπουλο,Σφαιρόπουλο που παρότι έχουν επιδείξει έργο σε ομάδες δεν είναι Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς...
    Σαν Παναθηναικός θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα μου γιατί σαν πρώτη ύλη είναι εξαιρετικός.Αν ένας προπονητής πιστέψει σε αυτόν και ο ίδιος ο Παππάς αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να γίνει και αυτός μεγάλος παίχτης τότε θα είναι πραγματικά ευλογία για την ομάδα που θα τον αποκτήσει μιας και θα έχει ηγέτη για μία 5ετία τουλάχιστον.
    Kλείνοντας,έχω την αίσθηση ότι το επόμενο καλοκαίρι θα κάνει το μεγάλο βήμα(στον Παο ελπίζω)και εκεί θα αποδείξει την αξία του.zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε, ξέρεις ποια είναι η μεγάλη του διαφορά με τον Σπανούλη; Ότι στην κακή τους μέρα -γιατί έχουν και τέτοιες- όταν θα έχουν χτίσει ένα καινούργιο κλεισό από τα τούβλα τους ή όταν θα έχουν μοιράσει μπάλες στις εξέδρες, στον Σπανούλη δε θα μιλήσει κανείς συμπαίκτης του. Και όχι γιατί έχει επειδή είναι μεγάλο όνομα, αλλά γιατί ξέρουν όλοι οι συμπαίκτες του ότι είναι έτοιμος να χύσει και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα για την ΟΜΑΔΑ.

      Ο Παππάς δείχνει κάτι τέτοιο στους συμπαίκτες του; Πως μπορεί να νιώθει άραγε ο οποιοσδήποτε συμπαίκτης ο οποίος από σκίζεται για να καλύψει τα αμυντικά κενά ώστε να μπορεί ο Παππάς άνετος και χαλαρός να παίρνει τις επιθέσεις και τη δόξα;

      Αυτή η λεπτομέρεια μετατρέπει τον σπουδαίο σκόρερ σε μεγάλο παίκτη.


      Κατά τα άλλα, για να μη λέμε μόνο τα αρνητικά, το παλικάρι είναι ΥΠΕΡΠΛΗΡΗΣ από ταλέντο, σωματικά και αθλητικά προσόντα. Δεν του λείπε σε αυτούς του τομείς απολύτως τίποτα. Επίσης είναι πολύ μικρός ακόμα και μπορεί να διορθώσει τα λάθη του, ώστε να καταφέρει να γίνει ένας ΣΟΒΑΡΟΣ ευρωπαίος παίκτης και γιατί όχι, και ένας κορυφαίος παίκτης.

      Πάντως, εξεπλάγην πραγματικά που το καλοκαίρι δεν τον απέκτησε ο Παο

      Διαγραφή
    2. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Ορέστη.Όταν κάνω σύγκριση μεταξύ Παππά -Σπανούλη αναφέρομαι στο Σπανούλη του 2004 που δεν συγκρίνεται με τον σημερινό ηγέτη του οσφπ.Στο μαρούσι ήταν ο ηγέτης της τότε ομάδας έχοντας βέβαια δίπλα του ένα πολύ έξυπνο παίχτη,τον Μπλάκνει(από τον οποίο έμαθε πολλά).Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον Παππά που στον πανιώνιο είναι κυρίως ο εκτελεστής και ηγέτης της ομάδας όπως ο Σπανούλης.
      Ο Σπανούλης βελτιώθηκε πολύ και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού του(άμυνα,καλύτερο διάβασμα παιχνιδιού,οργάνωση κλπ) όταν πήγε στον παο και εν συνεχεία στο nba.
      Μέχρι να κάνει την μεγάλη μεταγραφή είχε τεράστιο επιθετικό ταλέντο..
      Πιστευω πως έχουν πολλά κοινά στο ότι είναι και οι 2 ηγέτες(ο Σπανούλης σε άλλο επίπεδο),έχουν άγνοια κινδύνου και έχουν ισχυρή προσωπικότητα.
      Το μέλλον θα δείξει αν και κατά πόσο ο Παππάς θα ακολουθήσει το βήματα του Βασίλη,αλλά έχει όλα τα προσόντα να πετύχει αν αλλάξει νοοτροπία.zelico

      Διαγραφή
  5. Ο παπας διπλα σε διαμαντιδη κ απο κοντα αλβερτη θα στρωσει χαρακτηρα.για μενα δεν νοειται μεγαλη ομαδα να μην παρει ρισκο με τετοιο παιχτη.περισσοτερο θα χασει αν δεν κινηθει παρα αν δεν της κατσει στο τελος μετα απο ευκαιρειες πουθα παρει.ειδικα νεα ομαδα που ψαχνει παιχτες για βασικο κορμ για τα επομενα δεκα χρονια.βασικοτατος παιχτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και πιστεύω ότι όποια μεγάλη ομάδα πάρει τον Παππά αρχικά θα φάει αρκετές απογοητεύσεις, πιστεύω ότι αν τον πιστέψουνε και τον καθοδηγήσουν σωστά, θα αποδώσει η επένδυση. Άλμπερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε αθλητικό και σωματικό επίπεδο γενικά ο Παππάς υστερεί σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του περιφερειακούς και με αυτό που η Ευρωλίγκα απαιτεί. Ουδεμία σύγκριση υπάρχει σε αυτό το κομμάτι με Παπ ή Μάτζαρη (ή και Κατσίβελη). Πιο πολύ μοιάζει με το Σλούκα με τον οποίο μοιράζονται τα ίδια σχετικά αργά πόδια. Αυτό είναι ίσως η βασική αιτία που ο Μάτζαρης βρίσκει άνετα 20-25 λεπτά στον Ολυμπιακό και ο Σλούκας τα μισά και αν...άποψή μου είναι πως το πηγαίο του επιθετικό ταλέντο δε φτουράει για το κορυφαίο επίπεδο με ρόλο πρωταγωνιστικό.

    Μακάρι να κάνω λάθος, να μπει σε αγωνιστικό καλούπι (με αρκετή ελευθερία κίνησης όμως, αφού χωρίς αυτή δεν είναι χρήσιμος) και να αποτελέσει επιθετική αιχμή της Εθνικής για 10 χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή δε θα στοιχημάτιζα υπέρ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κάνεις λάθος για το αθλητικό και σωματικό επίπεδο. Ο Παππάς έχει το ύψος πάνω-κάτω των Μάντζαρη και Σλούκα, ενώ είναι σίγουρα πιο αλτικός και δυνατός (αν και δείχνει λίγο λαπάς) από αυτούς, υστερώντας βέβαια λίγο στην ταχύτητα ποδιών. Βέβαια αν είχε και το τελευταίο θα ήταν επιπέδου Σπανούλη επιθετικά.

      ηλίας

      Διαγραφή
    2. Ηλία, ο Παππάς μου δείχνει βαρύς και πλαδαρός, ο Μάτζαρης είναι στεγνός και ο Παπ (άλλη θέση αλλά συγκρίσιμος ηλικιακά στην εξέλιξή του) πολύ πιο γυμνασμένος. Στα πόδια υστερεί πολύ έναντι του Μάτζαρη, πολύ κοντά με το Σλούκα όπως έγραψα και παραπάνω. Ιδιαίτερα αλτικός δε μου φαίνεται...

      Η βαριά, συμπαγής σωματοδομή του βέβαια τον βοηθάει να ποστάρει δυνατά ή να μπουκάρει παίρνοντας παραμάζωμα τον αμυντικό αλλά από την άλλη το βαρύ σουλούπι του Παππά δε βγάζει "πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα" αν μείνει ως έχει, που εγώ θεωρώ και πιο πιθανό. Εννοώ πως τα αθλητικά του προσόντα θα "πέσουν" σχετικά νωρίς. Αυτό θα φανεί αρκετά αργότερα βέβαια (μακάρι να μη συμβεί).
      Έχει ενδιαφέρον η περίπτωσή του, θα τον παρακολουθούμε από κοντά πολλοί και πολύ από ό,τι βλέπω.

      ΥΓ Επειδή τον είδα από κοντά στο 3Χ3 κάτι μαυράκια της Αγγλίας, ούτε να τα δει προλάβαινε. Πόσο ενδεικτικό είναι αυτό βέβαια είναι αμφίβολο. Απλά έτσι για την ιστορία το αναφέρω...

      Διαγραφή
  8. Ο σπανουλης στην ηλικια του στα ιδια επιπεδα ηταν κ χειροτερα.αντε λιγο ποο γρηγορα ποδια.απλα δουλεψε ιδιαιτερα μετα το nba οπου ηρθε με αλλη ταχ.το ιδιο κ στο μποι μαζι του μοιαζουν.ολα ειναι θεμα δουλειας.αν εχει διαθεση κ παιξει σε ενα κορυφαιο σωματειο με καλο προπονητη διπλα του δεν εχει τιποτα να φοβηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σπανούλης που θυμάμαι πριν πάει στο ΝΒΑ (π.χ. στο Παγκόσμιο του 2005 που όλοι λίγο-πολύ θυμόμαστε), ήταν γρήγορος και σε καμμία περίπτωση στα ίδια επίπεδα ή και χειρότερα σε σύγκριση με το Παππά.

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετική ανάλυση για ακόμη μια φορά και επιτέλους 2 απανωτές αναρτήσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με τους 2 μεγάλους.

    Συγκρίνοντας το ρίσκο με τα αναμενόμενα οφέλη θεωρώ πως για ομάδες που έχουν ένα σημαντικό μπάτζετ είναι μια ασφαλής επένδυση. Όσον αφορά στα σωματικά του προσόντα όντως επιδέχονται βελτίωση αλλά το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους Έλληνες αθλητές. Θεωρητικά πιστεύω πως ταιριάζει περισσότερο στον ΠΑΟ αφού διαθέτει τα καλά εκείνα χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα. Άγνοια κινδύνου, αυτοπεποίθηση, ηγετικά χαρακτηριστικά.

    Από την άλλη, στην ηλικία των 22 ετών δεν μπορεί να θεωρείται ταλέντο ακόμα. Είναι ολοκληρωμένος παίχτης και σαν τέτοιος πρέπει να συμπεριφέρεται εάν θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά και όχι σαν περιφερόμενο μέλος θιάσου. Οπότε θα πρέπει να δουλέψει κυρίως το μυαλό του, αλλά και το κορμί του.

    Σε γενικές γραμμές όμως πιστεύω πως θα έπρεπε να αγωνίζεται ήδη σε έναν από τους 2 μεγάλους γιατί ποιος ξέρει μέχρι πότε θα έχουμε την ευχαρίστηση να βλέπουμε Διαμαντίδη και Σπανούλη από κοντά. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι μέντορές του.

    Άσχετο, ξέρει κάποιος τον λόγο που ο Κορωνιός δεν έπαιξε ποτέ στους 2 μεγάλους; (η τελευταία του σεζόν δεν πιάνεται)

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αθλητες του μπασκετ μεχρι τα 25 ειναι ακομη ταλεντα!! δες τον Damian Lillard ταλεντο δεν τον λες??

      αλλιως ν αναθεωρησουμε τα παντα και να τους λεμε ολοκληρωμενους απο τα 20

      player

      Διαγραφή
    2. Εντάξει και με τη λογική του γηράσκω αεί διδασκόμενος ακόμη και ο Darryl Middleton είναι ακόμη ταλέντο.

      Σε θεωρητικό επίπεδο όλοι όσοι είναι νέοι και έχουν potential θεωρούνται ταλέντα. Από εκεί και πέρα όμως εκτός από σπάνιες περιπτώσεις οι περισσότεροι παίχτες δεν βελτιώνονται ραγδαία μετά τα 22 τους.

      Αν ο Lillard ήταν απλά ένα ταλέντο τότε θα έπαιζε D-League και όχι NBA. Δηλαδή θεωρείς ότι μετά από 4-5 χρόνια ο Lillard θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε σήμερα;

      Με λίγα λόγια κάποιος ο οποίος θέλει να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο οφείλει στα 22 του να έχει επιδείξει ένα σχετικά πλήρες πακέτο έτσι ώστε από εκεί και πέρα να δουλέψει σε συγκεκριμένες αδυναμίες και κυρίως στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οπότε με αυτή τη λογική ένα παιδί στα 22 δεν είναι ταλέντο.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Οι ελληνες ειδικα στα 22 ειναι βρεφη.απο 25 κ μετα ξεπεταγοντε.απειρες περιπτωσεις.

      Διαγραφή
    4. φιλε saxon ανοιξες θεμα...

      η γνωμη μου ειναι οτι ετσι οπως ειναι σημερα το αθλημα, δηλαδη οτι οι καλοι παιχτες αντεχουν να παιζουν σε πολυ υψηλο επιπεδο μεχρι τα 35 βλεπε nash, allen, kid, kobe, κ.α. δικαιωματικα ενας παιχτης στα 22 ειναι ακομη ταλεντο και σε καμια περιπτωση δεν προλαβαινει να ειναι ολοκληρωμενος.

      πχ στα 22 εαν δεν ειναι τελειοποιημενη η αμυνα του (που εμαθε να εχει αντιπαλο ο lilard τον kobe)
      εχει και καποια χρονια μπροστα του να δουλεψει και τις σιγουρες αδυναμιες του

      player

      Διαγραφή
    5. χαχαχα, ωραίο θέμα όμως. Συμφωνώ με αυτό που γράφεις όπως και συμφωνώ με τον φίλο Panos Geo πιο πάνω. Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι πως το τελικό προϊόν δεν μπορεί να διαφέρει πολύ ως προς τα χαρακτηριστικά του. Δηλαδή, ένα παιδί στα 22 θα πρέπει να έχει κάτι να δείξει ρε αδελφέ, κάποια χαρακτηριστικά, κάποια θετικά στοιχεία, the big picture που λένε και στο χωριό μου. Αλλιώς μόνο potential δεν φτάνει.

      Από εκεί και πέρα όσον αφορά στην εύστοχη παρατήρηση του Panos Geo θεωρώ πως είναι θέμα κουλτούρας αλλά και τρόπου προσέγγισης του αθλήματος από τους Έλληνες. Δηλαδή στην Ελλάδα πολλοί μένουν αιώνια ταλέντα αλλά και από την άλλη για να παίξεις το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε πρέπει να πήξει το μυαλό σου.

      saxon

      Διαγραφή
  10. Jim σε διαβαζω απο το καλοκαιρι που σε ανακαλυψα κ απο τοτε δεν χανω αρθρο. Πολλα μπραβο για το blog σου κ συνεχισε ετσι. Ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω αν κ συνηθως διαβαζω αρκετα απο τα σχολια, ο Παππας ειναι μεγαλη μου αδυναμια κ περιμενα πως κ πως ειδικα μετα την χθεσινη του εμφανιση να δω αν θα γραψεις κατι. Παμε στα του παιχτη τωρα, μεγαλα καρυδια κ αρκετα τρελος , αν συνεχισει ετσι ειναι ετοιμος για το επομενο βημα αλλα θα πρεπει να κοντρολαρει τον ευατο του σε αρκετους τομεις, π.χ. χθες παρολο που σουταρε με εξαιρετικα ποσοστα πηρε 2,3 ανοητα σουτ που τα εχασε, πολυ βιαστηκα σουτ κ υπο κακες προυποθεσεις με το χρονομετρο να λεει 10+,- λιγο. Αμυντικα δεν ειναι τοσο κακος οσο τον παρουσιαζουν ολοι εγω δαφωνω εδω, μιλαμε για εναν παιχτη που προσπαθει να παιξει μια αρκετα επιθετικη αμυνα κ διαβαζει καταστασεις, χθες εκανε 6 κλεψιματα αν δεν κανω λαθος,επισης κατεβαζει 3,4 ριμπαουντ σε καθε ματς, εχει καλα πλαγια βηματα αν κ οντως στην αμυνα δειχνει αργος κ θελει δουλεια. Περιμενω πολλα απο αυτον τον παιχτη κ ελπιζω το καλοκαιρι να τον δουμε στα πρασινα αν κ με την πιθανη αποχωρηση του σπανουλη αλλαζουν τα δεδομενα κ δεν ξερω κ κατα ποσο ο αρτζι ειναι φαν του χαρακτηρα του!!! Επισης ενα σχολιο για τον καιμακ, ο Κωστας εχει βελτιωθει κ αλλο κ συνεχιζει να με εντυπωσιαζει η φραση σου χαρακτηρας καιμακ τα λεει ολα. Πολλα μπραβο του παιζει με ακομη μεγαλυτερο τσαμπουκα κ εχει προσθεσει κ νεεες κινησεις στο επιθετικο του παιχνιδι,ο Βουγιουκας απο την αλλη συνεχιζει να μην βγαζει αυτον τον τσαμπουκα κ δειχνει οτι τα ποδια του παραμενουν πολυ μετρια, επιθετικα εξαιρετικος αλλα θα πρεπει να βελτιωσει τα ποδια του.

    zoze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζοζέ, έτσι για να τσιγκλήσω θα πω πως στην άμυνα ο Παππάς στο τρόπο σκέψης μοιάζει με το Μπουρούση και εξηγώ ευθύς αμέσως τι εννοώ. Ο Μπουρούσαρος έχει όλα τα προσόντα του κόσμου να γίνει φόβητρο στη ρακέτα, αλλά επιμένει μανιωδώς να πηγαίνει για το κόψιμο και όχι για τη σωστή άμυνα που θα δυσκολέψει το σουτ του αντιπάλου...έτσι όμως γ@#$εί την αμυντική ισορροπία της ομάδας (και συνήθως έκανε και φάουλ και μετά γκρίνιαζε κιόλας). Κάτι ανάλογο μου φαίνεται πως κάνει και ο Παππάς. Πάει πονηρά για το κλέψιμο, αλλά αν δε του κάτσει τη στρουμφίσαμε. Τέτοιου τύπου πονηριές σε κορυφαίο επίπεδο δε γίνονται και δε νομίζω πως αποτελούς ασφαλές δείγμα άμυνας. Δε κλέβει μπάλες όπως ο Παπαλουκάς ή ο ΔΔ ή και ο Λόγκαν...

      Respect στο Καιμακόγλου

      Διαγραφή
  11. δλδ ο παππας δν δουλευει?? αν ειναι δυνατον..
    δν ξερω κατα ποσο ειναι ψυχολογικα ετοιμος να φαει παγκο. και να εκμεταλευτει τις ευκαιριες που θα του δωθουν.. εννοειται πως στον παο θα ταιριαξει και θα βρει περισσοτερο χρονο συμμετοχης, το κατα ποσο θα ταιριαξουν τα χνωτα του με αυτα του αρχηγου ειναι αλλο θεμα..
    για να μν ενδιαφερθουν οι μεγαλοι το καλοκαιρι κατι μ λεει...ιδωμεν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα θα κανει ο παπας να προσεξει μην γινει κατι σαν το "κιτσακι"(ιος διαμαντοπουλος γαρ),φοβερο επιθετικο ταλεντο με σκαμπανευασματα ομως και ισως η φυσικη του κατασταση να σηκωνει συζητηση-χιλιες φορες στο πανιωνιο παντως(Προς το παρων)-θα χαθει ως παιχτης ροστερ με 5λεπτα σε μεγαλη ομαδα-και ο καββαδας καλως εμεινε στο πανιωνιο θελουν παιχνιδια και εμπιστοσυνη τετειοι παιχτες.Τζιμ αν ειναι να γκρινιαζω για πιστονς και να εχουν 12/16 τριποτα ΟΚ!!Λογικα προσγειωση αυριο παντως στη ποιο φορμαρισμενη ομαδα στη λιγκα(μεμφις).ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσχετο. τι παιχταρας αυτος ο Gelabale. Μπραβο στην Cedevita.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι να απορείς γιατί δεν είναι σε μεγάλη ομάδα.
      Είναι καλύτερος ο Σάτο;

      Διαγραφή
  14. Και επειδή είναι μέρα Ευρωλίγκας σήμερα, να πω μια άποψη.

    έτσι όπως φαίνεται η κατάσταση στους ομίλους πιστεύω ότι τον Παο τον συμφέρει να βγει 4ος και τον Ολυμπιακό 2ος.
    Θα έχουν αρκετά πιο βατό μονοπάτι, θα έχουμε και τη χαρά να δούμε εμφύλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re paidia gt o tsari paizei akomh basket??eilikrina borei na mou pei kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγαλυτερο προβλημα του Τσαρτσαρη ειναι η περιεργη απειθαρχια που δειχνει..Κατεβαζει τη μπαλλα,αφηνει τη θεση του,κοπαναει τις μπαλλες οταν τσαντιζεται,ριχνει τουβλα,κοντευει να κανει παγκοσμιο ρεκορ σε λαθη..Περιεργα πραγματα..Οπως και να εχει,τον Κωστα τον αγαπαμε..

      Διαγραφή
  16. po re pousti pote tha katalabei o tsari na stamathsei to basket??banks polu wreos paikths ....kitchen kai tsari ektos klimatos omadas ..enw o rg den ebisteuetai ton kithen pia,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεγάλο ταλέντο ο παππάς αλλά θέλει πολύ δουλειά σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού (όπως τονίζεις Jim) γιατί πλέον τα γκάρντ που είναι μόνο σκόρερ δεν έχουν μέλλον. Xρειάζεται ισορροπία σε άμυνα επίθεση ,δημιουργία και ομαδικότητα.
    Εγώ θα προτιμούσα να τον δω σε μεσαία ομάδα σε καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρει ρόλο σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ ώστε να δουλέψει ουσιαστικά και να βελτιωθεί.
    Jim καμία εντύπωση για Πελεκάνο στον Άρη so far??
    Ακόμα ψάχνει να βρει πατήματα βέβαια αλλά τον περίμενα πιο έτοιμο να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια ψαχνω τα στατιστικα του αγωνα που τα βρισκω??'Α'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=59#!boxscore
      http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=87#!boxscore

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω 1.58μ.μ.'Α'

      Διαγραφή
  19. Banks λυρα εκατο για την ωρα.ματια εβγαλε σημερα κ χωρις αγωνες κ φυσικη κατασταση.αν δεν ειχε κ τανεκρα σημεια σημερα ο παο θα ταν ολα μια χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο παππας ειναι παιχταρας και αν δουλευτει σωστα θα ειναι υπερπολυτιμος σε καθε ομαδα.Τωρα αν εχει λαθος νοοτροπια ειναι αλλο θεμα, αλλα και ο σοφο στα 22 λαθος νοοτροπια ειχε. Επισης μια ομαδα δε στηνεται μονο με ρολιστες και καλους αμυντικους.. καλοι χρυσοι οι μπραμοι,οι μασιουλιδες και οι μαντζαραιοι, αλλα θες και το σαρας και το ναβαρο να βαλουν την μπαλα στο πλεκτο.Τετοιο ταλεντο ειναι ο μικρος. Ασχετο, αλλα απο πολυ αξιοπιστη πηγη εμαθα οτι σφαιροπουλος εκανε προταση στον πιστιολη να παει βοηθος του στον πανιωνιο και αρνηθηκε γιατι του ειπε ο ζοτς οτι θα κλεισει αμεσα σε ομαδα και τον θελει μαζι του. dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Dim να ρωτήσω, μπορεί δηλαδή ένας βοηθός προπονητή να φύγει μεσούσης της περιόδου από την ομάδα του ? Δεν παίζει σε αυτούς ότι και στους παίχτες ? Μπορεί δηλαδή αύριο να παραιτηθεί ο Πιστιόλης απο την Πανάθα χωρίς να μπορεί η ομάδα να κάνει το παραμικρό ? Μιας και πιάσαμε τις αξιόπιστες πηγές, λέγεται ότι ο Καπόνο δε θα είναι η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΟ.... τώρα για 4άρι, για 5άρι αυτό οι πηγές το αφήσαν στο φλου ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΑΡΑ ΙΣΩΣ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ,ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΖΟΤΣ{ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ}ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟ ΠΟΥ?ΑΡΜΑΝΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα ότι ήταν ακόμα στην ομάδα. Έχει ακουστεί κάτι για το λόγο που έφυγε ?

      Διαγραφή
  23. Ναταλια ο πιστιολης ειναι εκτος παναθηναικου εδω και αρκετο καιρο.Δεν ανηκει στο επιτελειο του πεδουλακη.Κατα τα αλλα,αν ενας βοηθος εχει συμβολαιο πρεπει να δωσει συγκαταθεση η ομαδα.Οσον αφορα τις πηγες σου μακαρι να βγουν αληθινες, η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι με την ελευση καπονο φτανουμε αισιως τους 7 ξενους.Περισσευει ενας δλδ. οποτε χωραει μονο ελληνας. Ιδωμεν... dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερα για τον Πιστιόλη νόμιζα ότι ακόμα ήταν στην ομάδα. Για να μην ξεσηκώνουμε θύελλες, οι πηγές είναι από το ίντερνετ βασικά ... συνδυαστική πληροφορία. Κομμάτια διάσπαρτα από sites..... Ίσως με τις καλές εμφανίσεις του Banks να ξανασκεφτούν το θέμα Κίτσεν στην ΚΑΕ... αλλιώς δε βγαίνουν τα κουκιά..... Μπας κι η πηγή σου ήξερε κατά που θα την κάνει ο Ζοτς ?

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΆΡΧΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΨΥΧΩΣΗ΄΄ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,ΕΙΧΕΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟΨΕ ΓΗΠΕΔΟ Η' ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ?Ο ΘΕΟΣ ΖΟΤΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΜΑΝΙ{ΦΑΒΟΡΙ},ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΕΦΕΣ?ΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΛΗΞΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ

      Διαγραφή
    3. exw tin entiposi oti o zelico, eidika meta apo dilosi Itoudi: opou na nai anoigi o dromos gia tous europaious coach, etimazetai gia to NBA

      Διαγραφή
    4. ΗΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2ΟΧΡΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ,ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΤΛ.ΚΤΛ. ΣΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,ΜΑΣ ΑΝΑΨΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ

      Διαγραφή
    5. Αλέξανδρε καλημέρα.... κάτσε να τα πάμε ένα ένα. Ναι ήμουν γήπεδο εννοείται... σιγά μη με κρατήσει εκτός ο καιρός. Είπαμε τώρα που είδα τι έχανα δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος χιχι. Για το Ζοτς και το NBA το είχα σκεφτεί κι εγώ για αυτό και είχα ρωτήσει την άποψη του Jim κάποια στιγμή. Να πω τη μαύρη μου αλήθεια από το να πάει είτε στη Ρεάλ ας περάσει καλύτερα τον Ατλαντικό. Ένα όνειρο έχουμε κι εμείς, αν πάει ο Ζοτς στη Ρεάλ δε θα γίνει ποτέ.

      Διαγραφή
  24. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113656:2012-11-29-21-08-54&catid=70:karfwmata&Itemid=94

    Μπορείτε να το αποκρυπτογραφήσετε ?? Ομολογώ πως δεν πάει πουθενά το μυαλό μου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalispera kat arxas aisthanomai kapos dikaiomenos gia ton apogeumatino mas dialogo kathws sta 1.40 pou epaixan mazi banks ukic vouliaxame (an den to egrafa tha eskaga)
      twra gia to quiz exw tin entiposi milaei i gia omic i ranico alla den xerw giati

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Ηλία.... μόνο τόσο έπαιξαν μαζί ? Τέλος πρώτου αρχές δεύτερου που ο Μήτσος ήταν για λίγο off με ποιον άλλον ήταν ο Banks ? Γιατί σίγουρα ο 3D σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν ήταν μέσα. Τώρα για το κουίζ, ακούγεται πως επειδή η Καντού ενδιαφέρεται για τον Κίτσεν η ΚΑΕ πρότεινε να πάρει τον Τάιους.. ο αριθμός φανέλας του εν τω μεταξύ είναι 16. Δεν ξέρω αν συσχετίζεται.... τώρα για το 4+5 που κάνουν εννιά πφφφ ακόμα τίποτα

      Διαγραφή
    3. Ηλία το θυμήθηκα ...... ήταν με τον Μπράμος στο 2, Μασιούλις στο 3, Πάνκο στο 4 και Λάσμε 5άρι.... έβγαλε όμως συνεργασίες και φάσεις και αυτή η πεντάδα στο παρκέ.....

      Διαγραφή
    4. Θα τα πούμε βέβαια και στην ανάρτηση του Jim για το παιχνίδι (Jim ακούει χιχι ?? ), θα ήθελα να πω καποια πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση.... καταρχήν ο Μπανκς....μου άρεσε που έφτιαχνε φάσεις και για τους συμπαίχτες του και έβγαλε και όμορφες φάσεις... τελικά δε φαίνεται να μην είναι καλός στις ασσίστ εκτός αν η δυναμηκότητα τόσο της Καντού όσο και της Ολίμπια το έκαναν να φανεί εύκολο. Κατά δεύτερον νομίζω ότι αδικούμε παρασάγκας τον Ματσιούλις..... τρομερή ενέργεια, διάθεση, πάθος, σουτάρει, ποστάρει, παίρνει ριμπάουντ, προσπαθεί να κλέψει, αμύνεται καλά, δίνει ακόμα και ασίστ ... και δε λέμε τίποτα για εκείνον, μόνο για τα ποντίκια του Banks (παρεπιπτόντως έχει και πολύ πλάκα όπως περπατάει).... άφησα το 3ο τελευταίο γιατί - δε μου έκανε εντύπωση με την έννοια ότι δεν το περίμενα - αλλά μου επιβεβαίωσε το πόσο μεγάλος αθλητής είναι ο Μήτσος.... μετα το τέλος του αγώνα πήγε ως τον πάγκο της Ολίμπια για να μιλήσει/χαιρετήσει το παίχτη τους που χτύπησε στα τελευταία λεπτά. Ίσως να πήγαν κι άλλοι, απλά επειδή ο αρχηγός έμεινε τελευταίος φάνηκε αρκετά γιατί δεν ήταν κανείς άλλος εκείνη την ώρα στον πάγκο τους. ΑΡΧΗΓΕ RESPECT .... ακόμα και να μη βάζεις πόντο και να σπας στεφάνια και να κάνεις λάθη, είσαι ότι κρύβει αυτή η λέξη που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι μπορούν να αποκαλούνται έτσι (όχι μόνο στην αθλητισμό υπάρχουν κι αλλού 'αρχηγοι').

      Διαγραφή
  25. αντε και ο ρανικο φοραει το 9.Ο ομιτς απο που προκυπτει? Παντως επειδη κ μενα στον αριθμο φανελας πηγε το μυαλο μου, 54 δε φοραει κανενας και τα μονα αξιολογα 16 ειναι ο ταιους και ο ιλιεφσκι. Αρα μαλλον κατι αλλο θελει να πει ο ποιητης. Αυριο που θα το δουνε κ αλλοι, μπορει να βγαλουμε ακρη..dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η απαντηση στο κουιζ νομιζω οτι ειναι ο παρακατω παικτης απ'την κατα τα φαινομενα αποκλεισμενη καντου..http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004119&gamecode=86
    οι αριθμοι τουλαχιστον αυτο δειχνουν
    enforcer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 16 ο αριθμος της φανελας,9 ποντακια στο σημερινο παιχνιδι εναντιον της κιμκι μαζι με 5ριμπαουντ κ 4 μπλοκ..
      enforcer

      Διαγραφή
    2. ο ταιους... αλλα εμεις δε ψαχνουμε 5αρι.. εκτος κι αν.. η καντου λεει θελει κιτσεν..λες??????? dim

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ,ΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΤΣΕΝ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ

      Διαγραφή
    4. ο κιτσεν νομιζω μετα το τελος της πρωτης φασης της ευρωλιγκας θα μας αποχαιρετησει..ηδη ο πεδουλακης στο β ημιχρονο του σημερινου παιχνιδιου τον παρκαρε στο παγκο..επιπλεον οπως φανηκε κ σημερα δεν υπολογιζεται για πολλα πολλα ο σκορδιλης.. κ με τον σοφο να χει σκαμπανεβασματα στην αποδοση του ισως ενας επιπλεον ψηλος να μην κακοπεφτε στον παναθηναικο..jim ταιους κ λασμε χωρανε πενταδα?..παντως εγω εξακολουθω να πιστευω οτι αυτο που λειπει στον παναθηναικο ειναι ενα 4αρι με σουτ..η λυση ειναι κει ξω κ ακουει στο ονομα βελιτσκοβιτς..

      enforcer

      Διαγραφή
    5. ΣΥΜΒΩΝΩ ΓΙΑ ΚΙΤΣΕΝ ΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ,ΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗΣ ΤΖΙΜ ΚΡΑΤΑΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ,ΤΖΙΜ ΟΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΑΝ ΧΩΡΑ Ο ΤΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΓΙΑ ΒΕΛΙΣΚΟΒΙΤΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ Ο ΣΕΡΒΟΣ

      Διαγραφή
    6. kai oi duo mporoun na paixoun kata sinthiki 4 kai tha exei endiaferon to peirama alla den exeis pali ton 3p tessari pou toso apegnosmena psaxneis alla oute kai to 7-footer pou mporei na empisteuteis. Pantos, me tyous, an isxiei kati tetio, kai lasme sikoneis teixos me sirmatoplegma kai antiaeroporika sti raketa kai vgazeis poli energeia se olo to parke katharizeis akoma pio polla skoupidia kaneis dil oti kai o osfp me ton dorsey perisi

      Διαγραφή
    7. Παιδιά έχει δίκαιο μάλλον ο φίλος για τον Τάιους, γράφτηκε και σε άλλο σάιτ εμφανώς και όχι σαν κουίζ.... για 4άρι μάλλον προορίζουν το Μασιούλις στην ομάδα μέχρι νεοτέρας... δε νομίζω ότι τα πάει άσχημα πάντως και έχει και ένα χ σουτάκι και νομίζω ότι ποστάρει κιόλας. Δύναμη, ριμπάουντ, πάθος τα έχει σίγουρα.

      Διαγραφή
    8. Γεια σας και απο μενα εστω και ετεροχρονισμενα....Νομιζω οτι με την ελευση Καπονο, τον περισοτερο χρονο που δινει ο Αρτζι στον Μπραμος, με την ταυτοχρονη μετατοπιση του Μασιουλις στο τεσσερα και σε συνδυασμο με την μη ευρεση αξιοπιστου και οικονομικου τεσσαριου και επιπροσθετως ο παραγκωνισμος του Κιτσεν(το ματς με την Ολυμπια αυτο εδειξε)Η λυση της τραμπας με την καντου δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα ...
      ΥΓ1 ο Μπανκς μεχρι τωρα τρωει στο ροτεισον τον "κλειδωμενο" Κιτσεν
      ΥΓ2 Ο Τσαρτσα ειναι τρυπα σε αμυνα και επιθεση με κινησεις δεινοσαυρου...(ωρες-ωρες μου θυμιζει Βουισιτς στον Οσφπ)
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ισως για τον ΠΑΟ αυτη την στιγμη και αν συνδεσουμε ολα τα παραπανω ειναι η πιο εφικτη λυση αυτη που λετε με τον Ταιους...

      Διαγραφή
    9. Μακάρι να πάρουμε Tyus...

      Ο Σόφο όπως αποδεικνύεται μπορεί κάποιο βράδυ να καθαρίσει παιχνίδια ενώ κάποιο άλλο να μην υπάρχει.
      Ακόμα Tyus/Lasme θα κάνουν απίστευτα athletic δίδυμο (απαγορεύονται πλέον οι διεισδύσεις εκτός αν λέγεσαι Derrick Rose).

      Μη ξεχνάμε πως ο Lasme ήρθε για 4 άσχετο αν όλοι μας οι ψηλοί πήγαν διακοπές και έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα. Άρα τα 4ρια μπορούν πλέον να γεμίσουν με Πάνκο/Τσαρτσαρή/Μασιούλις(αφού τη θέση του στο 3 παίρνει ο Capono)/Λάσμε (στη θέση του στο 5 ο Tyus).

      Με έναν ακόμη ψηλό πάει πιο πίσω στο rotation ο Τσαρτσαρής τον οποίο αγαπώ αλλά δυστυχώς πλέον δεν αποτελεί αξιόπιστη επιλογή (πχ κερδίζει ένα φάουλ λόγω τεράστιας εμπειρίας, κάνει ένα στα καπάκια).

      Ο Σόφο όπως έχουμε συζητήσει ξανά θα πηγαίνει πακετάκι με Καπόνο αφού ο κύριος ρόλος του πλέον είναι να τραβάει 2 και 3 παίκτες πάνω του, ψάχνοντας τον σουτέρ στην περιφέρεια.

      Όσον αφορά την αποχώρηση Kitchen, μου αρέσει η συμπεριφορά του στην άμυνα και η αλήθεια είναι ότι το παιδί κυνηγάει. Guard όμως που ΔΕΝ παράγει πόντους έχω ήδη τον Ξανθόπουλο ο οποίος και Έλληνας είναι και πιο φθηνός και με λίγη τριβή θα προσφέρει την άμυνα που προσφέρει ο Kitchen. Οπότε ο Αμερικανός σιγά σιγά ας δει την πόρτα της εξόδου.

      Όλα όμορφα μέχρι στιγμής...

      Διαγραφή
    10. file simfono se osa les alla mou leipei enas 7-footer...

      Διαγραφή
    11. Γιατί?
      Αν εξαιρέσεις τη φάση με τους τραυματισμούς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ψηλούς μας (ειδικά αν προστεθεί και ο Tyus) οπότε γιατί και άλλος ένας ψηλός?

      Το επόμενο αγκάθι της ομάδας είναι το μακρινό σουτ το οποίο ελπίζω να στρώσει με την έλευση του Καπόνο και την εκπληκτική βελτίωση του Μπράμος (σε άμυνα και επίθεση). Ακόμα θα ήθελα να ανεβαίνει και λίγο ο Μήτσος στα μακρινά επειδή τελευταία είναι πεσμένος.

      Φυσικά αφού μίλησα για "αγκάθια" πριν ας μη ξεχνάμε τα λάθη όπου πάντα είναι πάρα πολλά και όταν βρεθούμε ενάντια σε αντίπαλο που δε συγχωρεί θα πάρουμε το μάθημα.

      Διαγραφή
    12. den thello kai ena 7-footer apla tha ithela ena psilo "psilo" mes to roster i frontcort mas einai poli undersized kai eides ti antimetopises apo tin antistixi tis fener me savas adersen kai peker mia apopsi einai mporei na kano kai lathos

      Διαγραφή
    13. Ηλία σύμφωνα με τα λεγόμενα του γκουρού Jim το σύγχρονο μπάσκετ έχει κοντύνει .... ακόμα και στο ΝBA (είχε γίνει μια αντίστοιχη αναφορά σε προηγούμενη ανάρτηση). Βέβαια η γνώμη του πάντα μας είναι καλοδεχούμενη ;-)

      Διαγραφή
    14. to dexomai kai simfono alla pes mou mia omada pou den exei estw ena akoma kai to modelo ton knicks pou toso agapaei exei chandler (7-1)panta thes enan na koitaei apo psila den einai tixaio pou o zelico eixe enan panta esto kai se 2o rolo (maric pecovic javtocas tomacevic rebraca)

      Διαγραφή
    15. Παραδίδω τη σκυτάλη στον professor Jim..... δεν έχω ούτε μια θεωρία για αυτό ;-)

      Διαγραφή
    16. Παιδιά ένα ψηλό κορμί τουλάχιστον είναι απαραίτητο, δε το συζητώ. Καλά στο ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα, υπάρχουν στάνταρντ απόψεις για το μέγεθος

      Διαγραφή
    17. Ηλία η απάντηση του Jim είναι σαφής μεν αλλά και ασαφής δε. Ένα ψηλό κορμί τουλάχιστον......Έχεις 2 τέτοια τουλάχιστον (δεν αξιολογούμε την ποιότητα τους αυτή τη στιγμή).................Πόσο ψηλό όμως ? Πάνω από 2.10 αυτό εννοούμε ψηλό ?, πάνω από 2.15..... Οπότε έχεις λίγο ακόμα πριν κάνεις rest xixi

      Διαγραφή
    18. κατ αρχας 7ft= 213.3cm Eσυ λογικα λες για Διαμαντακο (214) και Τσαρτσαρη (209). κατα δευτερον αναφερομαστε σε 5αρι αρα τσαρταρης και για τους 2 λογους εξω και διαμαντακο δεν τον εχω δει λεπτο. Τωρα ενα 5αρι απο 2,11 (6ft11in) ειναι αυτο που θελω π.χ ποσο καλητερη θα ηταν η frontcort αν αντι για Γαιο (ψηλοτερο center) ειχες κρατησει Ιαν (211cm)

      Διαγραφή
    19. ......δεν ήξερα καν τι ύψος εννοούμε λέγοντας 7footer, αλλά μόλις έμαθα (στο μυαλό μου είχα Σόφο,Σκορδίλη). Δεν εννοούσα Διαμαντάκο-Τσαρτσαρή, ο ένας αφενός γιατί αυτή τη στιγμή δεν ειναι βασικό κομμάτι της ομάδας ο άλλος γιατί ξέρω ότι είναι 4άρι (αυτό το ήξερα χιχι)..... Ok now you may rest your case..... congrats !!! ;-)

      Διαγραφή
  27. Το κακό με τους παίκτες τύπου Παππά είναι ότι αν δε φτάσουν επίπεδο Σπανούλη-Ναβάρο κοκ δε μπορούν να παίξουν σε μεγάλη ομάδα.Αποδίδουν με τη μπάλα στα χέρια, μεγάλο χρόνο συμμετοχής, πολλά σουτ. Δε μπορούν να παίξουν "20λεπτα" ή να "κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο" και να είναι εργαλεία πολυτελείας. Μετά το Σπανούλη ...ο Κυρίτσης. Σπάνια υπάρχουν ενδιάμεσα. Ενώ ο Παπανικολάου και με λιγότερο ταλέντο, πάλι στον Ολυμπιακό θα έπαιζε.

    Το θέμα λοιπόν δεν είναι ο Παππάς να "βελτιώσει τις αδυναμίες του". Είναι να τελειοποιήσει τα δυνατά του σημεία. Οκ, πρέπει να είναι αξιοπρεπής αμυντικός, να μην τον σημαδεύουν. Και να μη δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια ή στη χημεία της ομάδας γενικότερα. Αλλά για να παίξει στο τοπ επίπεδο πρέπει να γίνει ακόμα πιο κίλερ και όχι "καλός αμυντικός". Ο Ναβάρο δεν έγινε ποτέ καλός αμυντικός. Και ο Σπανούλης παίζει αποτελεσματικά στα 29-30 του. Στα 25 του δεν είχε καμία σχέση.

    Παρατηρώ πάντως(από τα στατιστικά του κυρίως) ότι μάλλον δουλεύει σ' αυτή την κατεύθυνση. Έβαλε το τρίποντο γερά στο ρεπερτόριο του, κάτι που -αν συνεχίσει να βελτιώνεται- θα αποτελέσει το διαβατήριο του για το κορυφαίο επίπεδο. Αλλά με το στυλ που έχει. Δεν πιστεύω πως θα γίνει ποτέ ο ολοκληρωμένος παίκτης των 10 πόντων μ.ο. Θα ζήσει και θα πεθάνει τοπ σκόρερ.

    arisff

    ΥΓ. Καλός αμυντικός και τοπ σκόρερ (30άρες) δε γίνεται. Όσο ολοκληρωμένος παίκτης κι αν είναι κάποιος. Γιατί αντίθετα με το ηλίθιο κλισέ, η άμυνα ΔΕΝ "είναι μόνο θέμα διάθεσης". Σκύλος στην άμυνα με 25-30 προσπάθειες στην επίθεση δε βγαίνει. Κανείς δεν το κάνει. Ο Γκάλης είχε αποδείξει (στην αμερική) πως μπορούσε να είναι και πολύ καλός αμυντικός (και πασέρ). Δεν έγινε όμως φονιάς (και) στην άμυνα, όχι γιατί ...βαριόταν, απλά γιατί δε γινόταν ή δε χρειαζόταν :P
    O Χατζηβρέττας έγινε πολύ καλός αμυντικός και αξιόπιστος στην επίθεση, δεν είχε όμως καμία σχέση με τον τοπ σκόρερ που ήταν στα νιάτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 Άρη...θα δυσκολευτεί πάντως πολύ να βρει τα 25 τουλάχιστον λεπτά που χρειάζονται για να κάνει το παιχνίδι του σε μεγάλη ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου Άρη. Σε αρκέτα δεν έχεις άδικο αλλά πρόσεξε.. σήμερα οι σκόρερ στο σύγχρονο μπάσκετ παίζουν 25 λεπτά και ΔΕΝ κάνουν 30 σουτ.. Επίσης αντίθετα με τη γνώμη που έχει επικρατήσει θεωρώ ότι ο Ναβάρο παίζει άμυνα τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
    3. @ Άρης

      Πολύ ωραίες απόψεις φίλε και με ωραία επιχειρηματολογία.
      Έχεις βάλει σίγουρα δυνατό δίλημμα στην παρέα του blog για το ποια κατεύθυνση ("βελτίωση των αδυναμιών" ή "τελειοποίηση των προτερημάτων") είναι η σωστή!

      Διαγραφή
    4. Αν μου επιτρέπεται δεν πιστεύω ότι τίθεται δίλημμα. Για να γίνεις σπουδαίος επιβάλεται να δουλεψεις και τα δύο. Βάζοντας ίσως προτεραιότητες στο τι σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο παιχνίδι σου. Σαφώς και δυναμώνεις τα προτερήματα για να καλύψουν σε ένα βαθμό ίσως τις αδυναμίες αλλά δουλεύεις και τις αδυναμίες στο μέγιστο δυνατό.

      Διαγραφή
    5. Ναταλία μου, έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λες δεν το συζητάμε. Εξάλλου, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε (δε θυμάμαι αν το έγραψε ο Jim ή κάποιος από τα παιδιά), αν κάποια σημεία του παιχνιδιού του δεν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε αξιοπρεπή επίπεδα, δεν πρόκειται να δει όχι 30' σε "μεγάλη" ομάδα, αλλά ούτε στην αποστολή δε θα είναι.

      Το "δίλημμα" που λέω (και φαντάζομαι αυτό εννοεί και ο Άρης) αφορά το πού θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα.
      Και αν παρατήρησες, εσύ έδωσες αμέσως και αυθόρμητα προτεραιότητα στη βελτίωση σε αυτά που "κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο παιχνίδι του", ενώ ο Άρης στην τελειοποίηση των προτερημάτων του! Να το το δίλημμα!

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά που συζητάμε έχουν να κάνουν με τα αμιγώς αθλητικά χαρακτηριστικά. Το θέμα του χαρακτήρα, της συμπεριφοράς, της επιρροής στο κλίμα και τη χημεία της ομάδας είναι που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Και προφανώς, αν δε λυθούν αυτά (αν ισχύουν οι φήμες φυσικά), δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για όλα τα υπόλοιπα. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να του δώσει την ευκαιρία...

      Διαγραφή
    6. Θα τολμήσω να πω τότε (και γυναικεία σκεπτόμενη είτι λίγο πονηρά) ταυτόχρονα απλώς με μια μικρή έμφαση στα προτερήματα ... αν το θέσουμε σε χρόνους για να γίνει ευκολότερα κατανοητό 1 ώρα προτερήματα 30 ώρα αδυναμίες. Ώστε μέχρι να καταφέρεις να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου αυτό να μην είναι τόσο έκδηλο επειδή συνεχώς θα βελτιώνονται τα προτερήματα.

      Διαγραφή
    7. διόρθωση * 30 λεπτά αδυναμίες *

      Διαγραφή
    8. Παιδιά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα "μένω ως έχω στην άμυνα και κοιτάω μόνο την επίθεση". Ακριβώς αυτό που είπε ο Χάρης, είναι θέμα προτεραιότητας, ειδικά μέσα στο παιχνίδι. Και σίγουρα ο Ναβάρο "παίζει άμυνα", άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι είναι "καλός αμυντικός". Panago συμφωνώ, αυτό μάλλον είναι το πρόβλημα (του & τους).

      Jim σίγουρα το μπάσκετ έχει αλλάξει, γι' αυτό και έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο ως υστερόγραφο. Ωστόσο αυτό που λέω (καθ' υπερβολην με τα 30 σουτ) εξακολουθώ να το πιστεύω: Όλα μαζί δε γίνονται, όταν ξεπερνάς τους μέσους όρους σε κάτι (πόντους, λεπτά συμμετοχής). Δες τα στατιστικά του Παππά: Βάζει 20 πόντους και παίζει 30 λεπτά ανά αγώνα. Όσο καλά στατιστικά και να έχει, όσες βολές και να βάλει (που κι αυτές συνήθως από σουτ προκύπτουν), πάλι πρέπει να πάρει πολλές προσπάθειες. Ναταλία, το θέμα δεν είναι μόνο τι κάνει στις προπονήσεις (εκεί μπορεί να τα δουλεύει όλα) αλλά και ο προσανατολισμός που έχει μέσα στον αγώνα (εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα στο συλογισμό σου)

      Άρα τι να κάνει; Να περιορίσει επιθετικά τον εαυτό του, να γίνει πιο κοντρολαρισμένος και να προσπαθήσει να γίνει εξίσου καλός και στην άμυνα;
      Ή να αρκεστεί στο να είναι αξιοπρεπής αμυντικός αλλά φονιάς στην επίθεση;

      Αν καταφέρει το πρώτο (δεν το θεωρώ και πολύ εύκολο) θα παίξει σίγουρα σε μεγάλη ομάδα - ως συμπληρωματικός μάλλον.
      Για μένα όμως πρέπει να κάνει (και ίσως δε μπορεί κι αλλιώς) το δεύτερο.

      Αυτά περί χαρακτήρα δεν τα σχολιάζω ούτε εγώ, γιατί είναι πράγματα που δεν ξέρω καθόλου. Σίγουρα όμως είναι σημαντική παράμετρος.

      arisff

      Διαγραφή
    9. Άρη καλημέρα, εγώ μιλάω καθαρά στο κομμάτι προπόνηση. Στο κομμάτι παιχνίδι πιστεύω ότι για να μπορέσει και κάποια στιγμή να γίνει ηγέτης θα πρέπει να προσπαθεί να δημιουργεί και για τους συμπαίχτες του, να θέλει να μη φαίνεται μόνο εκείνος. Άρα και να αμύνεται και να μην έχει το νου του μόνο να καταγράφει 30άρες. Ειδάλλως σε μεγάλες ομάδες δε θα τυγχάνει της εμπιστοσύνης των συμπαιχτών του για αυτό και θα είναι πάντα δευτερό-τριτος

      Διαγραφή
    10. Καλή σου μέρα,

      κι αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Ο σκόρερ έχει ως πρώτο πράγμα στο μυαλό του να σκοράρει (γι' αυτό κι εμένα δε μου αρέσουν οι ομάδες με σκόρερ πλέι μέικερ). Αν έχει χώρο θα σουτάρει, αν βλέπει διάδρομο θα μπει. Δε θα γυρίσει τη μπάλα αν πιστεύει ότι έχει καλές προοπτικες να σκοράρει.

      Το κλειδί σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή: Πως θα εκμεταλλευτεί το ενδεχόμενο η αντίπαλη άμυνα να του δίνει περισσότερη προσοχή και να αφήνει κενά αλλού. O Jim ισχυρίζεται ότι είναι καλός πασέρ και ο μ.ο. των assist του (3) είναι καλός.

      Και τέλος, δεν ξερω αν έχουν όλοι οι παίκτες "πρόβλημα" με έναν σκόρερ που δίνει πόντους στην ομάδα χωρίς οι ίδιοι να κοπιάσουν ιδιαίτερα στην επίθεση. Κάποιοι σίγουρα θα έχουν, κάποιοι άλλοι θα το θεωρήσουν ευλογία. Είναι ένα από τα πολλά συστατικά αυτού που λέμε "χημεία"

      arisff

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα φίλοι,
    Σπουδαίο ταλέντο ο Παππάς. Μπορεί, αν δουλέψει συνειδητά - σκληρά όμως κι επόμονα, με το κεφάλι κάτω -να γίνει πολύ υψηλού επιπέδου παίχτης, πχ στο επίπεδο του Σπανούλη.
    Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης.
    Η καλή εναλλακτική είναι ο Σόφο. Η μέτρια είναι ο Κόματος. Τις κακές εναλλακτικές δύσκολα θυμόμαστε ακόμα και να τις ονομάσουμε γιατί ξεχάστηκαν ήδη.
    Θέλω να πω πως αν δουλέψει - καλή εναλλακτική - και ταυτόχρονα αν είναι και τυχερός (τραυματισμοί κοκ) διαθέτει το ταλέντο για να φτάσει στο ορατό μέλλον - 25, 26 χρονών - να υπογράψει ακόμα και 7ψήφια συμβόλαια και όχι άπαξ. Αν συνεχίσει έτσι, όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα, μπορεί να υπογράψει συμβόλαια μέχρι 200-300 χιλ. στην καλή για κάποια λίγα χρόνια (δευτεροτρίτη επιλογή σε μεγάλα μπάτζετ).
    Του εύχομαι το αρνητικό παράδειγμα του Σόφο - που είναι μπροστά στα μάτια όλων μας - να λειτουργήσει υπέρ του. Να παρακινηθεί απο το θετικό παράδειγμα παικτών με μέτριο (;) ταλέντο για τα δικά του μέτρα (πχ Καλάθης, Καϊμακόγλου - χωρίς να θέλω να τους μειώσω στο ελάχιστο) και να φτάσει και να καταξιωθεί αλλά και να λύσει δια παντός το οικονομικό του πρόβλημα.
    Jim, θυμίζω πως χρωστάς - έγκαιρα όμως - άρθρα α) για ΠΑΟ μετά τη διαφαινόμενη οριστικοποίηση του ρόστερ & β) για Ολυμπιακό, δλδ με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να πάει πάλι f4 με απαιτήσεις. Επίσης μια αποτίμηση της μέχρι τώρα δουλειάς Άρτζι και Μπαρτζώκα. Το ξέρω, είμαστε αχόρταγοι, γκρινάρηδες και απαιτητικοί. Εσύ όμως μας καλόμαθες.
    Jim, και πάλι συγχαρητήρια. Το άρθρο - σούπερ, αποκαλύπτομαι!
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θοδωρή ποια οριστικοποιήση του ρόστερ ?? Θα γίνει λένε άλλη μια προσθήκη.......... έχει αρχίσει και κυκλοφορεί από σήμερα πως επειδή η Καντού θέλει τον Κίτσεν θα προσπαθήσει η ΚΑΕ να "εκμεταλλευτεί" την ανάγκη της και να κλείσει το deal παίρνοντας και τον Τάιους

      Διαγραφή
    2. που το διαβασες αυτο ναταλακι??? καλημερα σε ολους

      Διαγραφή
    3. Και χωρίς τον Τάιους η ΚΑΕ αν η Καντού δώσει στον ΠΑΟ το buyout του Κίτσεν θα τον προσφέρει όμορφα πακεταρισμένο και με κορδελίτσα.

      Διαγραφή
    4. Στο sportdog το γράφει .... χχμμμ άραγε ποιος να είσαι εσύ που με λες 'Ναταλάκι' ?? καλέ, καλέ γράφετε και κάνα όνομα να ξέρουμε με ποιους μιλάμε :-)

      Διαγραφή
    5. ευχαριστω!!!

      balf εδω :P

      Διαγραφή
    6. Καλέ μας Πάνο από πότε ένα ευχαριστώ κι ένα παρακαλώ είναι δείγμα καμακίου ? :-)

      Διαγραφή
  29. Φίλοι και Jim, άσχετο. Τα στατιστικά της Α1 που τα βρίσκω;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. την επόμενη εβδομάδα, αν δεν κερδίσει η αρμάνι την ζαλγκίρις, αποκλείστηκε.
    έλα ρε φώτση στην πανάθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. εμενα ο Παππας μου θυμιζει και στο παιχνιδι και στην νοοτροπια τον Διαμαντοπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα πρέπει πρώτα απ'όλα να ξέρουμε τι εννοούμε λέγοντας "ταλέντο". Το ταλέντο είναι η φυσική έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται και να εκτελεί συγκεκριμένες ενέργειες με ικανότητα και αποτελεσματικότητα που δεν συνάδουν με την ηλικία του ή γενικότερα υψηλότερα του μέσου όρου. Ως εκ τούτου, όπως θα σας πουν οι σχετικοί γιατροί, ταλέντο στο μπάσκετ είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να επιλύει πιο γρήγορα τις απαιτούμενες μερικές διαφορικές εξισώσεις που περιγράφουν την πορεία της μπάλας, τον τρόπο για να "προλάβεις" να περάσεις ανάμεσα από χέρια/σώματα, πως πρέπει να σουτάρεις για να βάλεις το καλάθι αποφεύγοντας το χέρι του αμυντικού κλπ. Άλλα χαρακτηριστικά όπως ταχύτητα μετάδοσης νευρώνων, ποσοστών ινών στους μυώνες, συγχρονισμός μυώνων και τενόντων κ.α. είναι επίσης έμφυτα, αλλά (α) βελτιώνονται και (β) δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένα με το "ταλέντο".

    Ως εκ τούτου, το ταλέντο ή το έχεις ή δεν το έχεις. Και φυσικά πρέπει να ψάξεις για να βρεις σε τι άθλημα έχεις ταλέντο. Κάποιος π.χ. που δεν έχει "ταλέντο" για basket (ή άλλα αθλήματα που απαιτούν γρήγορους υπολογισμούς και κινήσεις) μπορεί να έχει ταλέντο για αθλήματα που απαιτούν αργές αλλά μελετημένες κινήσεις, όπως π.χ. σκάκι ή curling κλπ.

    Από εκεί και πέρα, τα άλλα χαρακτηριστικά (σωματικά και πνευματικά) βελτιώνονται: ταχύτητα, έκρηξη, δύναμη, αντοχή, ανάλυση παιχνιδιού, όλα αυτά φτιάχνονται (συν την εμπειρία που είναι ανεκτίμητη).

    Γι'αυτό λοιπόν όταν βλέπεις ένα παίκτη με ταλέντο (όπως π.χ. ο Παππάς ή παλιότερα ο Διαμαντόπουλος), πραγματικά λες τελικά κρίμα αν δεν καταφέρει να αποτελέσει the next big thing. Όλοι ξέρουμε τι έγινε με το Διαμαντόπουλο, και θα θεωρήσω εξίσου μεγάλη απώλεια το να μην προχωρήσει όσο πρέπει και όσο μπορεί ο Παππάς.

    Πάντως το βασικό είναι, όπως λέει ο Ορέστης (και για πρώτη φορά συμφωνώ μαζί του!) ότι βασικό χαρακτηριστικό για να γίνεις μέλος μια ομάδας πρωταθλητισμού και ίσως τελικά ο leader, είναι να δείξεις ότι, αν και καλύτερος παίκτης, αποτελείς έναν ισότιμο κρίκο της αλυσίδας (σε άμυνα και επίθεση), και όχι απλώς να περιμένεις τους άλλους 4 να παίξουν άμυνα ΚΑΙ να σε βοηθήσουν στην επίθεση, για να βγεις εσύ πρώτος scorer. Tότε μόνο θα σε εκτιμήσουν οι άλλοι παίκτες, και όντως πλέον θα περιμένουν από σένα να οδηγήσεις και να δώσεις λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις.

    Για τα του ΠΑΟ θα τα πούμε στη σχετική συζήτηση...ένα σχόλιο μόνο: είμαι 40 χρονών, και θυμάμαι τον εαυτό μου 20+ χρόνια να βρίζω τον Jungebrand. Πρέπει να είναι τελικά μεγάλος ανθέλληνας ο τύπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αντώνης Μαρίνος

      Εξαιρετική ανάλυση φίλε. Ειδικά στο πώς καταλήγεις για τον ρόλο του leader. Πολλά μπράβο!

      Διαγραφή
  33. ΤΖιμ και φίλοι του μπλογκ γεια σας.
    Λόγω ελλειπών μπασκετικών γνώσεων δε μπορώ να μπω σε βαθειά ανάλυση για το θέμα του Παππά αλλά θα πω και γω πως μου θυμίζει έντονα το Διαμαντόπουλο.Παρεμπιπτόντως, δε θα ξεχάσω ποτέ μία προπόνηση εκείνης της εθνικής εφήβων με Φώτση,Λάζαρο Παπαδόπουλο και λοιπούς που έτυχε να δω στον Πανελλήνιο στα τέλη της δεκαετίας του 90.Αυτό που μου έμεινε καρφωμένο στο μυαλό είναι μια συγκεκριμένη φάση.Ο Διαμαντόπουλος απο συνεργασία με κάποιον ψηλό,παίρνει τη μπάλα πλάγια στο λόου ποστ ερχόμενος με φόρα κ με πρόσωπο, κ καρφώνει ανάποδα, στα μούτρα του Λάζου.
    Θα μου πείς τώρα που κολλάει αυτό...Στο ότι στο μυαλό μου θεωρώ ότι athletism μπορεί να έχουν περισσότεροι απο τους προφανείς, αλλά το θέμα είναι ποιοί πως και γιατί το βγάζουν.Γιατί όταν με 1.90 καρφώνεις ανάποδα στα μούτρα του 2.13 νομίζω πως μόνο αδύναμα πόδια δεν έχεις....Σκέφτομαι λοιπόν πως η άμυνα π.χ στην οποία "μετράμε" πιο πολύ την αθλητική ικανότητα των παιχτών, είναι πιο πολύ θέμα διάθεσης και φυσικής κατάστασης στον τομέα της αντοχής, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στο κομμάτι διαχείρισης δυνάμεων.Καλό με την ευκαρία θα είναι εσείς που ξέρετε πιο πολλά να κάνετε έναν διαχωρισμό, μια και στη λέξη "αθλητικότητα" υπάρχουν πολλά παρακλάδια, η τουλάχιστον να συμπληρώνετε περιφραστικά τι ακριβώς εννοείτε για να καταλαβαίνουμε καλύτερα και μείς οι υπόλοιποι, κάτι που σε σας ίσως είναι προφανές.Υπάρχει για παράδειγμα η ταχύτητα, η έκρηξη,η ταχυδύναμη,η αντοχη, η αντοχή στη δύναμη...ΌΛα παιδιά του athletism.
    Τέλοςπάντων συγγνώμη για το λίγο μπερδμένο ειρμό μου, αυτο που θέλω να καταλήξω είναι πως ο Παππάς και ο κάθε Παππάς που δείχνει να χωλαίνει σε σημεία του παιχνιδιού,ίσως να το κάνει για να προφυλάξει κάποια άλλα. Έτσι πολύ πιθανόν μόνο μια ευκαιρία δουλειάς νοοτροπίας και ευθυνών σε τοπ επίπεδο να βελτιώσει τα επιμέρους στοιχεία ενός αθλητή που μέχρι τώρα είτε σωματικά είτε νοητικά αρκείται η είναι "βολεμένος" στα κεκτημένα.
    Ουφ, τόσο μεγάλο ακαταλαβίστικο κείμενο που τελικά βγάζει νόημα σε μία και μόνο πρόταση..
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕν ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ
    (Το είπα κ ξαλάφρωσα)

    Ηuman Higlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕ ΗΗΜ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΠΡΩΤΑ;;;; χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Βγάζει νόημα νομίζω και συμφωνώ: Ο προσανατολισμός του κάθε παίκτη στο παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο, δεν είναι μόνο θέμα προσόντων.

      Αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν καλό για τον Παππά να πάει σε μεγάλη ομάδα. Για να παίξει αρκετά με τη μία χρονιά αποκλείεται, στο επίπεδο για να γίνει "ηγέτης" μεγάλης ομάδας δεν είναι (ακόμα), συνεπώς καλύτερα να ωριμάσει πρώτα...Και να ανέβει τις ομάδες σιγά σιγά.

      arisff

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα Πανάγο,έχοντας στο μυαλό μου ένα, μου ήρθανε πολλά μαζεμένα και τα έκανα λίγο σαλάτα.Τουλάχιστον βγάινει και κάτι προς συζήτηση απο το υπόλοιπο κείμενο..Ελπίζω δηλαδή εεε! Άσε που κ γω στο τέλος κατάλαβα ακριβώς πως αυτό ήταν που ήθελα να πω!
    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως έτσι όπως είναι φίλε οι 2 μεγάλοι τώρα, φαίνεται πως περισσότερο ζωτικό χώρο για να αναπτυχθεί έχει στον ΠΑΟ (βγάζοντας από την εξίσωση προτιμήσεις των προπονητών)...εκτός και αν το καλοκαίρι κουνήσει μαντήλι ο Σπανούλης, οπότε αλλάζουν δραματικά οι συσχετισμοί, οι σχεδιασμοί, οι σεισμοί και οι καταποντισμοί...

      Διαγραφή
  35. Καλα κάνουμε και περιμενουμε πολλά απο τον πιτσιρικα σε top επίπεδο αλλα μη τα γειώνουμε και όλα. στους 20-23χρονων παιχτες όλοι παραδεχόμαστε τον παπανικολάου και μετά μιλαμε για παππα? συγνώμη αλλα για μένα παπανικολάου ματζαρης σλουκας καλάθης είναι μια δυο κλάσεις πάνω απο τον παππα. εχουν αποδείξει αν και πιτσιρικάδες οτι εχουν το πακέτο να ειναι κατι παραπάνω απο θετικοί στο παιχνίδι τους σε μεγάλες ομάδες. ναι είναι και τυχεροί που δούλεψαν με κορυφαίους προπονητές αλλα αυτό δεν μειώνει την δουλειά τους και την εξέλιξή τους σε ολοκληρωμένους παίχτες απο τα 22 τους.
    "Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γειά χαρά νταν (και τα κουκιά μπαγλάν!)
    Είσαι πολυ αυστηρός Τζιμάρα. Καταλαβαίνω αυτα που λες, αλλα αυτά είναι η μία όψη. Δε θέλουμε να βλέπουμε άλλο "καλά παιδιά" σα τον Τεπιτς που δε μπορούν να κάνουν τρίπλα. Η φύση της θέσης του Παππα είναι τέτοια (σκόρερ ολκής) που χρειάζεται ΘΡΑΣΟΣ, δεν υπήρχε ποτε στην ιστορία σκόρερ που να ήταν καλόπαιδο, όχι με την έννοια του goodfella (και μιλάω για λήντερ σκόρερ όπως είναι, ή θα γίνει ο Παππας, όχι για σκόρερ τύπου Ρακόσεβιτς και Ματσιγιάουσκας).
    Κανένας από τους μεγάλους σκόρερ δεν επαιζε άμυνα. Ο Παππάς καλά θα κάνει να σπαταλήσει χρόνο για να βελτιώσει τα τρομερά πλεονεκτηματα που έχει και όχι να αφιερώσει χρόνο στα μειονεκτήματα του. Μόνο ο Τζόρνταν είχε το πλήρες πακέτο και λίγο ο Γκάλης. Ας παίζουν άμυνα οι υπόλοιποι 4 γι'αυτόν. Ας τρέχει ο Μάντζρης και ο Παπανικολάου για πάρτυ του. Αυτή είναι η δουλειά τους.
    Τέτοιους παίκτες δε τους βάζεις σε καλούπια, ξέρουν να κάνουν κάτι πολυ καλά, αν τους αρχίζεις με άμυνες και με περιστροφές κτλ κτλ μπλοκάρει το μυαλό τους.
    Βέβαια χρειάζεται τη κατάληλη ομάδα για να δείξει αυτό που μπορεί να δείξει. Δυστηχώς σε καμία ομάδα Ευρωλίγκας τουλάχιστον, δεν είναι διατεθημένη να δώσει ευκαιρίες σε τέτοιους παίκτες, έχουμε γεμίσει Μαντζάρηδες, Σατο, καιρός είναι να αλλάξει κάτι, έχουμε γεμίσει ξυλοκόπους, τουλάχιστον ο Παππάς έρχεται να μας θυμήσει άλλες εποχές. Και είναι πραγματικά κρίμα παίκτες σα τον Τεόντοσιτς (ΑΥΤΟΣ έχει πραγματικό πρόβλημα νοοτροπίας και συμπεριφοράς) να παίζουν 30-λεπτα σε ΤΣε Σε Κα με 2 μύρια το χρονο και παικταράδες σα τον Παππά να βολοδέρνουν σε ΜΠΑΟΚ και ΜΠΑΝΙΩΝΙΟ

    Και δε θέλω να ακούω αντιστοιχίες με Διαμαντόπουλο κτλ. Ο Διαμαντόπουλος ΒΑΡΙΟΤΑΝ. τελεία. Ήταν τεμπέλης. Ο Παππας έχει ο ίδιος πολλές βλέψεις, δουλευει πάρα πολύ, και πρέπει πλέον να βρεθεί μια ομάδα να εκμεταλευτεί τα προφανή πλεονεκτήματά του.
    Να'σαι καλά φίλε
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Παππας έχει ο ίδιος πολλές βλέψεις, δουλευει πάρα πολύ"
      ""καλά παιδιά" σα τον Τεπιτς που δε μπορούν να κάνουν τρίπλα"
      "ΘΡΑΣΟΣ αντιθετο του καλοπαιδου"
      "Ας τρέχει ο Μάντζρης και ο Παπανικολάου για πάρτυ του. Αυτή είναι η δουλειά τους."
      ???
      Εισαι ο παππας, συμπαιχτης του ή προπονητης του???
      σταματηστε ρε παιδια να χρησιμοποιείτε επιχειρήματα απο το μυαλό σας για να αποδείξετε την αποψάρα σας.
      κωλοπαιδο να ναι(το δεχομαι, δεν το προτιμω) αλλα οχι με συμπαιχτες και προπονητη. αυτο ειναι που φοβαμαι στον παππα οτι θα κανει μπάχαλο τα αποδυτήρια

      Διαγραφή
    2. Φίλε ΜΠΛΑ ξέχασες τον Γιαννάκη. Κορυφαίος αμυντικός αλλά και σκόρερ ολκής. Μπορούσε να πάρει παιχνίδια μόνος του - θυμίζω το ματς με τις ΗΠΑ, όταν σταμάτησε ο Γκάλης, που παραλίγο να το πάρει μόνος του.
      Θοδωρής.

      Διαγραφή
  37. Χαχαχα..ρε τον ΜΠΛΑ..ΡΕΕΕ..Φιλαράκι μάλλον αστεία τα λες αυτά. Και στο λέω γιατί ξέρεις πόσο εκτιμώ τη γνώμη σου. Υπάρχουν πολύ aggressive παίκτες που δεν είναι σκόρερ. Η "αλητεία" πάνω στη φάση είναι καλοδεχούμενη, το έγραψα και προσωπικά την επαινώ. Τώρα το ότι τέτοιοι παίκτες όπως περιγράφεις τον Παππά, δεν παίζουν σε μεγάλα κλαμπς και επιλέγονται "άλλοι" πρέπει να προβληματίσει λίγο. Στο σημερινό μπάσκετ, σε αυτό το επίπεδο, κανένας Παπανικολάου-Μάντζαρης δε θα τρέξει για τον Παππά. Αντίθετα αυτός θα πρέπει να τρέξει μαζί τους αν θέλει να δεί χρόνο.. Έτσι είναι φίλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. *πρέπει να ΣΕ προβληματίσει εννοούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κολλητέ, μη πέφτεις στη παγίδα! Επειδή δεν ακούγεται η άλλη άποψη, προσπαθώ να κάνω τον δικηγόρο του εωσφόρου! (μαλλον επιτυχημένα)
      Προφανώς δε θα περίμενα ποτέ να τρέχει ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης για να καλύψουν τις αδυναμίες του (οποιουδήποτε) Παππά, δε ζούμε στην δεκατία του 70 και 80 (αν και σε κάποια άλλα θέματα έχω μείνει εκεί πίσω:D) και προφανώς και δεν περιμένω να επενδύσει μια ομάδα σε τέτοιο παίκτη, γιατί δεν είναι παίκτης τύπου κίτσεν-αν δε ποιάσει ούτε γάτα ούτε ζημιά...Έχεις ρίσκο να κάψεις ή την ομάδα ή τον παίκτη (ή και τα δύο)
      Πάντως αυτό που είπα ότι δουλευει, το πιστευω και εννοώ το εξής: ότι έχει βάλει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του τα οποία δεν τα είχε. Αυτό μόνο με δουλειά γίνεται. Μπορεί για κάποιους να μην είναι σωτή κατευθυνση, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Μ.Π.Λ.Α. προκάλεσες ταραχές! Αποπληξία πήγε να πάθει ο Jim και θα τον χάναμε!

      Θεωρώ ότι η εικόνα με τα ζάρια (Jim μήπως είναι από το "Casino"???) απεικονίζει εξαιρετικά το όλο θέμα. Για όποια ομάδα κινηθεί προς την κατεύθυνση του Παππά θα είναι μία ζαριά, με πιθανά αποτελέσματα από "6-5" μέχρι..."snake eyes".

      Ο βασικός προβληματισμός, όμως, είναι άλλος:
      Υπάρχει περίπτωση ο Παππάς να παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία που "ζητάμε" παίζοντας σε ομάδες (αξιολογότατες και ιστορικότατες αλλά) χαμηλότερων στόχων και απαιτήσεων;
      Ή μήπως είναι προϋπόθεση το να βρεθεί στην πίεση του πρωταθλητισμού, για να φανεί αν μπορεί να αντέξει το βάρος και να γίνει Νο1;

      Ο Παππάς αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει ως "ανώτερος" σε ένα μη ισοδύναμο (όχι ισότιμο) σύνολο. Όπως πέρυσι ο Σπανούλης (επιτυχημένα), μέχρι να βελτιωθεί όλος ο Ολυμπιακός γύρω του. Όπως φέτος ο Διαμαντίδης (αποτυχημένα), μέχρι να αρχίσουν να ρολάρουν οι συμπαίκτες του.

      Σκεφτείτε το και διαφορετικά:
      Αν εσείς σε έναν αγώνα είχατε τη δυνατότητα να βάλετε 20-30 πόντους, ΔΕ θα τους βάζατε;;;

      Όταν ο Παππάς παίζει 30+ λεπτά και κατεύθυνσή του είναι να σκοράρει (ως Νο1), δεν μπορούμε εμείς να αναρωτιόμαστε τι θα κάνει αν παίζει 10- λεπτά με οδηγία να μαρκάρει/δημιουργεί (ως Νο6).
      Θα πρέπει να τον ΔΟΥΜΕ να παίζει σε αυτές τις συνθήκες!

      Η όλη ουσία, λοιπόν, είναι στο ρίσκο που θα αποφασίσουν να πάρουν (ή όχι) οι ομάδες, που συνοψίζεται ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ στην προτελευταία παράγραφο του άρθρου του Jim.
      Ως γνωστόν, αν δεν τζογάρεις ΔΕΝ κερδίζεις...

      Υ.Γ.: Μ.Π.Λ.Α., μιας και πλησιάζει η 12/12/2012, για καλό και για κακό στείλε ένα βιογραφικό στον εωσφόρο! Το'χεις!

      Διαγραφή
    3. Στόχος μου ήταν να ξεκάνω τον Τζιμ και να αναλάβω εγώ απο δω και πέρα το μπλογκ...αλλα δε καταλαβαίνει τίποτα ο Τζιμάρας..αλλα θα επανέλθω σύντομα, δε τα παρατάω έτσι εύκολα, έρχονται δύσκολες μέρες και πρέπει να βρούμε να κάνουμε τίποτα!
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. Αν το πας για πραξικόπημα και ανατροπή του Jim, να ξέρεις ότι σε στηρίζω!
      Δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι αυτούς τους Ιρλανδούς, πάντα έτοιμοι να σου τη φέρουν πισώπλατα!
      Αν δεν τρέχει γνήσιο Σισιλιάνικο αίμα στις φλέβες σου...

      Διαγραφή
    5. Σιγά μη σκίστε κανα καλσόν..Χαχαχα..!Ρεε, irish pride.. Mάγκες να σας δώσω την ιδιοκτησία του hoopfellas άμα είναι, θα κονομήσετε!!!!

      Διαγραφή
    6. Υζιμαρα προσεξε τους αυτους...Ακουσα οτι πηγανε και στα γενεθλια του εθνεγερτη Στυλιανου Παττακου προχθες να τον ευχηθουνε...100 χρονων εγινε ο κορακοζωητος...Στη μεση ο Παττακος και δεξια και αριστερα ο μπλας και ο κορλεονης

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχα! Ρε τα γατάκια..

      Y.Γ: Στη συχνότητα του φίλου μου (τέλοσπάντων..) του Χάρη προχθές είχε αφιέρωμα στο soundtrack του Goodfellas, πολύ ωραία η εκπομπή (έστω και αν πρόλαβα το τελευταίο μισάωρο..). radiosyxnotita.gr

      Διαγραφή
  39. Δεν το είδα κολλητέ γιατί έβλεπα τον ΠΑΟ. Είδα και το σκορ στο ημίχρονο (νομίζω ήταν μπροστά η Μιλάνο με καμια 15-αριά πόντους) και λέω καλά κρασιά, απογοητευτηκα...τρελάθηκα όταν είδα το τελικό σκορ, ο Σκαριόλο έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους...θέλω να τον κατεβάσω τώρα τον αγώνα να τον τσεκάρω το βράδυ, να δω τι έγινε σ'αυτο το ματς...
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ.Π.Λ.Α. από που κατεβάζεις παιχνίδια ευρωλίγκας?

      Θάνος

      Διαγραφή
    2. Ρε Greg τι φοβερή σελίδα είναι αυτή?δεν την είχα ανακαλύψει!Μπράβο σου που μας την έδειξες,ευχαριστούμε πολύ!
      Θάνος

      Διαγραφή
    3. ontws respect gia to site eida vathmologia ea7 kai exei twra ta 2 megala paixnidia me zalgiris kai osfp kai i caja pou einai mia niki piso alla me pleonectima metaksi tous exei cedevita kai efes provlepo korakia pano apo to mediolanum na psonizoun se pazari

      Διαγραφή
  40. Λοιπόν Jim θα βγάζεις ένα οργανόγραμμα να ξέρουμε κάθε πότε ανεβάζεις άρθρο. Αντε περιμένουμε οι πιστοί. Κάνω ρεφρεσ στο ρεφρεσ.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έχω ερώτηση.... γιατί ενώ το μήνυμα της αναβολής της άφιξης Καπόνο ανέβηκε στο site της ΚΑΕ, η αντίστοιχη είδηση που δόθηκε από τον μάνατζερ στην ΚΑΕ δεν έχει ανέβει ακόμα ?? Κρατάνε χαμηλούς τόνους ώστε να σιγουρευτούν ότι θα πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους ? Η ερώτηση μου προέκυψε και απο τη στάση του Άρτζι στις ερωτήσεις που δέχθηκε και τον Καπόνο. Σαφώς και συμφωνώ ότι η μέρα χθες ανήκε σε όσους έπαιξαν, τους πρωταγωνιστές, και καλά έκαναν και το χειρίστηκαν έτσι. Απλά προβληματίστηκα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. iparxei kai pithanos apoklismos ea7 me ti logiki na leei ksepoulima se tetia periptosi hairston fotsis gia pao tamam

      Διαγραφή
  42. @natalia

    πιο πιθανό είναι να θέλουν να σιγουρευτούν αν τον θέλουν ακόμα!

    geoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Η ομάδα πάει καλά.Ως τώρα καλύτερα τ αναμενόμενου.Κι όμως ο προπονητής είναι για σουτ.Πρόγραμμα,προετοιμασία,διαχείριση μένει μετεξεταστέος! "

    Ράδιο αρβύλα ή πραγματικότητα ? Να έχει σχέση ή όχι με τα όσα ειπώθηκαν πρωτύτερα για τον Πιστιόλη ? Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Αρτζι ειχε μαζεψει & τα πραγματα του,νικησε την Ρεαλ & πήρε παράταση" ..... αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

      Διαγραφή
  44. Jim ti 8a leges gia ton jaka blazic???borei na sta8ei se mia megalh omada ws 2os basikos guard??i kai 3os...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 1) Χθες έπαιξαν 1-ον-1 ο Βέστερμαν με τον Νέντοβιτς στο Παρτιζάν-Λιέτουβος, 92 ο ένας και 91 ο άλλος. Ο Παππάς είναι του 90, άρα ήδη 22 πάει στα 23. Δείτε αυτούς τους δυο παίχτες για να καταλάβετε ότι δεν λέμε ότι ο Παππάς πρέπει να γίνει Μπακατσιάς για να παίξει μπάσκετ, αλλά ότι αυτά που κάνει καλά (σκορ, ηγετική διάθεση) απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και βελτίωση για να μεταφραστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Και αντίθετα με το τί πιστεύουν κάποιοι, τα ίδια ίσχυαν και τα παλιά τα χρόνια. Σκόρερ ήταν ο Τζόρνταν, σκόρερ ήταν και ο Ντομινίκ π.χ.
    2) Πάντως είναι καταπληκτικό ότι από την ομάδα που πρωτοείχα δει στην τηλεόραση το καλοκαίρι του 2008 στο Ευρωπαϊκό του Πύργου σήμερα ο Παπανικολάου και ο Μάτζαρης είναι πιο μπροστά από τον Παππά και τον Σλούκα.
    3) Having said that, τον Παππά τον αγαπάω και θέλω να τον δω να πετυχαίνει. Το ότι δεν έχει πάει ακόμα σε μεγάλη ομάδα ίσως να μην είναι εντελώς εναντίον του. Ο Σπανούλης πήγε στον ΠΑΟ σε ανάλογη ηλικία (22 ετών). Το άλμα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται στην ίδια ηλικία για όλους. Σε όποια περίπτωση, αναμένω με ενδιαφέρον το effect Σφαιρόπουλου στον Πανιώνιο ο οποίος φέτος λειτουργεί σαν σχολική εκδρομή (του προέδρου του συμπεριλαμβανομένου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν ξερω αν αληθευει περι ταιους αλλα εχετε καταλαβει οτι αν λεμε αν αληθευει τι παιχταρα θα παρει ο παο.χωρις πλακα να δω τι θαλενε αυτοι που λεγανε περι τρακη..ο ταιους θυμιζει μπατιστ σε σκριν με πολυ μεγαλυτερη αθλητικοτητα.ειναι μακρα οτι καλυτερο εχει η καντου κ πολυ βελτιωσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. einai polli kalos alla den gializei to mati tou (isws ftaiei i cantu gia auto)

      Διαγραφή
    2. Ελιας φιλε παιζει σε μια ομαδα που δεν εχει υψηλους στοχους.εχει ολο το πακετο.αν δουλευτει κ γαλουχηθει θα κανει παπαδες.στο ματς επι του παο εκανε παπαδες.κ απο οσο ξερω,μπορει να κανω λαθος, ειναι η πρωτη του χρονια σε υψηλο επιπεδο.
      Το θεμα ειναι θα πιαστουν τοσο μαλ&@€ οι ιταλοι?σαν λαος το χουν παντως..:)

      Διαγραφή
    3. Σε καταλαβαινω και ειναι καλο συν για την ομαδα αλλα ειναι ενα ακομα undersized πενταρι. Εκτος απο τον τσαρτσαρη δεν εχεις αλλον πανω απο 2,06
      Συμ. Ο milutinov μου εχει καθησει πολυ καλα στο ματι και πιστευω οτι ειναι το next big thing Jim εσυ τι λες?

      Διαγραφή
  47. Ο Παππας πρεπει να δουλεψει παρα μα παρα πολυ για να μπορεσει να παιξει σε μεγαλη ομαδα.
    Με μονο προσον το σκοραρισμα δεν προκειται να παει πουθενα...
    Χρειαζεται να αναπτυξει και αλλες πλευρες του παιχνιδιου του,για να μπορεσει να παιξει σε μεγαλη ομαδα.
    Επιπλεον πρεπει να δουλεψει και σωματικα,καθως και την εκρηξη του,ενω σημαντικο ειναι να βρεθει και στο καταλληλο περιβαλλον για να μπορεσει να αναπτυξει το ταλεντο του.
    Μιλωντας για ταλεντα,ουτε ο Χρυσικοπουλος θαμπωνει με την παρουσια του στην Ιταλια.Αν εξαιρεσουμε ενα καλο παιχνιδι που εκανε πριν 2 εβδομαδες απεναντι στην Αβελινο (12 ποντους - 5 rebounds - 5 assists - 1 κλεψιμο),σε ολα τα υπολοιπα παιχνιδια ειναι απο αρνητικος μεχρι πολυ μετριος.
    Τη στιγμη μαλιστα που παιζει περιπου γυρω και πανω απο 20 λεπτα σε καθε αγωνα.
    Ισως ο Παναθηναϊκος να επρεπε να ριξει και μια ματια σε αλλα ευρωπαϊκά ταλεντα οπως ο Ponitka της Prokom,o Nedovic της Lietuvos,o Schroeder της Braunschweig,o Dubljevic της Βαλενθια ή ο Lypovyy της Donesk.
    Ή ακομη μικροτερους απο αυτους τους 19 -21 χρονων παικτες.
    Jim ξερεις τι απεγινε η περιπτωση Ιερωνυμιδη για τον Παναθηναϊκό? Απο τον Μάιο που εμφανιστηκε η περιπτωση του δεν εχει ακουστει τιποτα...

    ΥΓ.Το Σαββατοκυριακο εχει ωραια ματσακια στην Ευρωπη.Ξεχωριζουν το GalataSaray - Besiktas στην Τουρκια,τo derby κορυφης Igokea - Partizan στην Αδριατικη Λιγκα,το Alba Berlin - Bayern Munchen στην Γερμανια και το Roma - Varese στην Ιταλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μεγάλο το χτεσινό παιχνίδι στο Μαϊάμι, πραγματικά χάθηκε από μια κακή απόφαση του Ντε Κολώ να πασάρει αντί να κάνει ένα εύκολο λέι άπ. Ο Στερν πραγματικά τελείως ηλίθιος, το Σαν Αντόνιο έχει μετά το Μέμφις που έχει πάρει κεφάλι στην Southwest. Πολύ πιο σημαντικό παιχνίδι από τους Χήτ.

    Τζιμ, γράψε τίποτα και για το Μέμφις.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Memphis αυτή τη χρονιά τα πάει πάρα πολύ καλά...

      Προσωπικά θα ήθελα ο Jim να παραμείνει σε πλαίσια Euroleague/Ελλάδας αφού site με αναλύσεις για το ΝΒΑ υπάρχουν πολλά και αξιόλογα ενώ για Ευρώπη το blog αυτό αποτελεί καταφύγιο.

      Διαγραφή
  49. Βλεπωντας την ματσαρα στο καουνας αναρωτιεσαι
    Ποσο μαζοχας ειναι ο ελληνας ( για να μηνπω κατι αλλο) που προτιμα το ποδοσφαιρο σαν πλειοψηφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογη 4η περίοδος από τους κόκκινους.

      Το ποδόσφαιρο καλό είναι (πιο χαμηλά στη δικιά μου λίστα βέβαια) αλλά δε πρόκειται να δούμε το επίπεδο που υπάρχει στο μπάσκετ.
      Επίπεδο όπου την τελευταία χρονιά υποβαθμίστηκε αρκετά (με την απώλεια των δυο μεγάλων προπονητών και της διάλυσης του παναθηναϊκού) παραμένει ακόμα άκρως ανταγωνιστικό.

      Διαγραφή
  50. Το ποδοσφαιρο στην ελλαδα ειναι για κλωτσιες.οχι απλα χαμηλο.περα απο σκανδαλα ειναι να γελας.χωρις πλακα κ με καθε ειδους σεβασμο στα σπορτ.απλα βλεπωντας ελληνικο ποδοσφαιρο δεν σεβεσαι τα σπορτ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. jim νομίζω ότι είσαι λίγο άδικος....και όλοι σας το κάνετε αυτό...και δεν καταλαβαίνω γιατί...Έχουμε μια τάση όποιος παίκτης είναι σκόρερ,ή εκδηλωτικός ή πολύ καλός και με πρωτοβουλίες σε μικρή ηλικία να τον βγάζουμε κωλόπαιδο.Ο Παππάς πήγε πέρσι στον Πάοκ και ξεπήδησε ομαλά και χωρίς τραβηγμένα πράγματα.Ήταν στρωτός και δεν χάλασε καθόλου την ομάδα,αντιθέτως τη βοήθησε πάρα πολύ.Φέτος ήρθε ως άμεση αναγκαιότητα να σκοράρει κατα κόρον...ο πανιώνιος έμεινε στα χέρια ενός εγκληματικού σκουρτόπουλου,έχασε 2 πολύ σημαντικούς παίκτες στην περιφέρεια(κις,ξανθόπουλο) και έκανε λάθος επιλογή αμερικανού(γκιμπς...ή θα δείξει...)Έτσι σε μια ομάδα ανοργάνωτη και χωρίς ταλέντο μπροστά ο Παππάς ήρθε σαν απο μηχανής θεός(γιατί εγώ δεν περίμενα κάτι τέτοιο) να βάζει 30άρες,να ξεμπουκώνει την ομάδα και να την οδηγεί αρκετά ώριμα για την ηλικία του...δεν βλέπω τίποτα προκλητικό στο παρκέ,τις εκφράσεις του.Το κύριο πρόβλημα του θα πω ότι είναι η άμυνα,όπου πρέπει να το δουλέψει και σε διάθεση και σε πόδια...Μην ξεγελιέστε πολύ όμως γιατί με τον μπούκερ πίσω τους όλοι οι περιφεριεακοί του πανιωνίου φέτος μοιάζουν οι χειρότεροι αμυντικοί του κόσμου.Νομίζω λοιπόν ότι,ενώ έχω εκδηλώσει τον θαυμασμό μου και την ευχαρίστηση για τα άρθα του jim ότι εδώ τον βρίσκω φάουλ.Γιατί αναλύει έναν παίκτη 21 χρονών που δεν έχει προκαλέσει κάτι μεμπτό και στέκεται στο ότι είναι κακός χαρακτήρας,τραβάει τις προσπάθειες από τα μαλλιά,και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε ένα σύνολο.Έχω απολύτως αντίθετη άποψη.Γιατί πρέπει κάθε καλό μικρό παίκτη να τον βγάζουμε κωλόπαιδο στην Ελλάδα?Μέχρι και τον Παπανικολάου,και τον Σλούκα, με το ζόρι τους έχουμε βγάλει αληταράδες...Νομίζω πως ο Παππάς αν βρεθεί σε μεγαλύτερη ομάδα,καταρχάς θα χρειαστεί χρόνο για να βρει το δρόμο του όπως και ο μάντζαρης,ο παπ ή ο καλάθης...μην βιαστείτε.Όμως με τις εμπειρίες που θα συλλέξει θα είναι ικανός να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και σιγά σιγά να βρει το ρόλο του σε μια ομάδα όπως ο Πάο πχ.(σε μέγεθος) Και δεν ξέρω αν θα είναι top gun εξ αρχής,αλλά σιγά σιγά μπορεί να γίνει διαχείριση ανάλογη με αυτή που είχε ο σπανούλης όταν από το μαρούσι πήγε στον Πάο.Άλλωστε νομίζω πως θυμίζει αρκετά τον έλληνα κόμπο γκαρντ ο έτερος Έλληνας κόμπο γκαρντ.
    *(Οφείλω να πω κι εγώ πως η γενική αντίληψη του ότι ο ναβάρο είναι κακός αμυντικός είναι ένα τραγικό στερεότυπο.Φυσικά δεν είναι κανάς διαμαντίδης ή Κριάπα,αλλά για όσους τον έχουν παρακολουθήσει θα έχουν δει ότι τυραννάει αρκετά τον αντίπαλο του ειδικά πάνω στη μπάλα ενώ δεν είναι κακός και στις περιστροφές.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τελικα η προετοιμασια στο ασπρο πιατο στην νεα μακρη ολο το καλοκαιρι αποδιδει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=91#!boxscore
    Πως γινεται χτες ο Παο να ειναι κακος και να χει 96 Performance Index Rating ενω ο Ολυμπιακος σημερα που επαιξε πολυ καλυτερα να χει μονο 90 Performance Index Rating.Τελικα ισχυει οτι "τα στατιστικα δεν λενε παντα την αληθεια"??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αν ο παο δεν ειχε τοσα λαθη θα κυριαρχουσε.τοσα απλα.οι αριθμοι δειχνουν πολλα για μια ομαδα κ το ποσο μπορει να βέτιωθει.στην περιπτωση του παο αρκετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω ΠΑΝΟΣ γυναικα ειμαι για αυτο και η χαζη ερωτηση βεβαια η Ναταλια εδω μεσα δειχνει να γνωριζει αρκετα.Εγω τωρα μαθαινω.'Α'

      Διαγραφή
    2. Καλή μου Α σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο... μη νομίζεις όμως δε γνωρίζω με την έννοια του οτι έχω διαβάσει ή κάτι παρόμοιο. Απλώς παρακολουθώ χρόνια είτε ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ γιατι πολυ απλά έχω τρέλα με τον Παναθηναικό. Από εκει κι έπειτα, διαβάζω τα σχόλια όσων ξέρουν, παρακολουθώ την επικαιρότητα και ότι πληροφορία συλλέγω την αναλύω με τη δική μου λογική και ας πούμε ότι καταλήγω σε συμπερασμάτα ή αναπτύσω θεωρίες ;-)

      Διαγραφή
    3. Ναταλια ντρεπομαι, αλλα θα το πω,εγω εχω ψυχωση με τον Παναθηναικο.Ποδοσφαιρο ξερω λιγο περισσοτερο,το μπασκετ ειναι πιο εγκεφαλικο αθλημα, τελευταια ασχολουμαι.Δεν φανταζομουν οτι θελει διαβασμα η καθε φαση.Ειναι μακραν το πιο ωραιο αθλημα.Μπαινω εδω συνεχεια, διαβαζω,δεν σχολιαζω συχνα,λογω της Ασχετοσυνης μου(εξου και το "Α")υ.γ δεν ειμαι κοριτσακι ειμαι γυρω στ 40.Καλο βραδυ παιδια,να ειστε καλα,"Α"

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά "κοριτσάκι" είσαι... η ηλικία δεν έχει καμία σημασία για μένα αλλά το πόσο νιώθεις, πόσο έντονα ζεις τη ζωή σου και τι κάνεις αυτή ..... Είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα μας βάζεις τα γυαλιά. Και ξέρεις γιατί ? Γιατί σου αρέσει πολύ αυτό με το οποίο ασχολείσαι (από τα δικά σου λεγόμενα) και για αυτο θα το κάνεις καλά ;-)

      Διαγραφή
    5. Kουκλα μου μολις ζοριστω απο κατι που δεν κατανοω την κανω ως συνηθως(χαχαχαχα).Τουλαχιστον να μαθω τα βασικα, τις θεσης των παιχτων, την αξιολογηση,καποιους ορους,κ.α.Αγαπω την ομαδα για αυτο ασχοληθηκα,στην συνεχεια ειδα οτι εχει ενδιαφερον το μπασκετ.Τοσα χρονια εβλεπα χωρις να γνωριζω πολλα.Οποιος εβαζε καλαθι τον αποθεωνα,τωρα βλεπω οτι μετρανε και αλλα.Καληνυχτα παιδια.¨"Α"

      Διαγραφή
  55. βλεπω ρεαλ φενερ και πιστευω οτι με τετοιους ψηλους η φενερ δεν θα φτασει στο τελος.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γιατι η ρεαλ θα φτασει.καμια σοβαροτητα κ καθολου παχνιδι μεσα...εδω που τα λεμε ουτε ο ολυ εχει...χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φενερ επαιξε μονο για 3 περιοδους μετα ουτε σε μαυρη τρυπα να εμπαινε και το παθαινει συχνα επιπλεον καθολου παθος απο κανεναν
      υ.γ το ξερω ειναι βλασφημια αλλα ο mirotic μου φερνει κατι απο bodiroga

      Διαγραφή
    2. Πάντως η Φενέρ δεν έχει προκριθεί ακόμα. Αν χάσει στην Αθήνα και η Καντού κερδίσει την Ρεάλ (γιατί όχι;), τότε στην τελευταία αγωνιστική η Καντού θα θέλει νίκη με μισό καλάθι στην Πόλη για να προκριθεί. Πιανιτζάνι εναντίον Τρινκέρι και όποιος αντέξει. Εντωμεταξύ για κάποιο λόγο βλέπω ύποπτο για έκπληξη και το Ολύμπια-Κίμκι. Νομίζω ότι οι Σλοβένοι έχουν μια 3η νίκη μέσα τους. Στον Δ όμιλο η Μπεσικτάς έφαγε άλλη μια 30άρα εντός από την Μπάρτσα. Απίστευτα ευνοημένη από το πρόγραμμα και το πρώιμο διπλό στην Γερμανία. Πολύ ρηχός όμιλος γενικά. Καντού, Μιλάνο, Κάχα, και ίσως Τσεντεβίτα, Σαλόν θα τερμάτιζαν εύκολα 3ες αν έπαιζαν εκεί. Τώρα παλεύουν για πρόκριση...

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για Μπεσίκτας. Σαν μπάσκετ είναι καλύτερη από όλες τις ομάδες που ανέφερες..

      Διαγραφή
    4. Παντως ο ομιλος της θα ειναι φωτια στο τελος 3 ομαδες για μια θεση αν και αν νικησει η ritas την επομενη με brose πανε στα ισια για φιναλε

      Διαγραφή
    5. Οκ, το διορθώνω, καλύτερη ομάδα από Μιλάνο, Κάχα που φέτος δεν έχουν γίνει ακόμα ομάδες. Αλλά από Καντού (ειδικά αν δεν της είχε τραυματιστεί ο άσος), Τσεντεβίτα και Σαλόν (η οποία φάνηκε ότι υστερεί τραγικά σε εμπειρία και 'κυνισμό', όπως όλες οι Γαλλικές ομάδες) δεν νομίζω φίλε Τζιμ. Απλά τα εύσημα στον Κουντέρ που έφτιαξε μια ολοκαίνουρια ομάδα με πολύ λιγότερα χρήματα από πέρσι αλλά μέχρι εκεί. Στην επόμενη φάση δεν θα παίξει ρόλο. Γνώμες είναι αυτά βέβαια...

      Διαγραφή
  57. εκπληκτικός ο θρύλος σήμερα! Ανησυχητικά καλός για Νοέμβρη μήνα.

    Ξέρουμε όλοι ότι οι τίτλοι δεν κρίνονται από τώρα, έχουμε δεκάδες παραδείγματα ομάδων που φορμαρίστηκαν δε λάθος περίοδο.

    Με δεδομένα τα παραπάνω, οφείλουμε όλοι να ομολογίσουμε ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει καταπληκτικό μπάσκετ. Κατά τη γνώμη μου αν καταφέρει να το διατηρήσει θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για final4. Αν καταφέρει να το βελτιώσει κιόλας, δε βλέπω τρόπο να μην πάει Λονδίνο.

    Δεν ξέρω αν παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη (και λίγο με ενδιαφέρει) αλλά έχοντας συντρίψει την πρώτη και την τέταρτη ομάδα του προηγούμενη power ranking, περιμένω με αγωνία την επόμενη έκδοσή του για να δω πως κινούνται πλέον τα πράγματα.

    υ.γ.
    Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά ο Μπουρουσάγκα φιγουράρει στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης της Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα τρενα ή express ή ταξιαρχιες συνηθως στο τελος την πατανε.....δεν πηρε κανενας ευρωλιγκα απο το δεκεμβρη...και θα ρθουν και τραυματισμοι στον ολυμπιακο αυτο ειναι δεδομενο....

      Διαγραφή
    2. ο Μπουρουσης ειναι ταμαμ για Ρεαλ αυτο της λειπει
      χρου χρου

      Διαγραφή
    3. 1. Ακριβώς γιατί οι τίτλοι δεν κατακτούνται τον Νοέμβρη, για αυτό έβαλε τι 3 πρώτες γραμμές. Τις οποίες για κάποιο περίεργο λόγο αγνόησες.

      2. Παρόλα αυτά, συνήθως οι ομάδες που το παίρνουν στο τέλος, παίζουν μπασκετάρα από την αρχή. Το ότι οι Ελληνικές το κάνουν κάπως "αλλιώς", δε σημαίνει ότι αυτός είναι και ο κανόνας.

      3. Ναι θα έρθουν τραυματισμοί (και έχουν έρθει ήδη) και για τον Ολυμπιακό και για την Ζαλγκίρις και για την ΤΣΣΚΑ και για όλες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός σήμερα δεν παίζει καλό μπάσκετ;

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα στο group therapy του hoopfellas.. Ενημερώνω ότι σήμερα θα βγεί ανάρτηση και για τις δύο ομάδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. jim εγω θα απολαυσω την αναρτηση σου αυριο με τον καφε μου.Α μην μου θαψεις την ομαδα μου θα κλαιω.¨"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβα,πικρα νεα θα χω.Τωρα μολις ανοιξα τον υπολογιστη.Ειδα την νεα αναρτηση αλλα μπηκα πρωτα να δω τα παλια σχολια.Θα το αντεξω δεν εχω επιλογη.Την αγαπη μας την δειχνουμε στα δυσκολα χιχιχι.Παω να διαβασω,ο καφες εγινε πριν και ειναι μετριος.:))!!!!!!!!!!! "Α"

      Διαγραφή
  60. Είμαι η Ναταλία και μετά την αυριανή ανάρτηση θα είμαι καλά ;-) (απλή πλάκα για το group therapy που έγραψε ο Jim)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.. Σε λίγο καιρό που θα το "αλλάξουμε" λίγο, όσοι είμαστε μέλη θα κάνουμε συγκεντρώσεις και ο καθένας θα βγαίνει και θα μιλά για τη δική του μπασκετική εμμονή.. Έτσι λέω να το κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Τι βλεπω απο τωρα τη δουλεια 100 λεξεις κειμενο εμμονη 200 σχολια χωρις τις απαντησεις debate

      Διαγραφή
    3. Ποιό κείμενο? Live θα βρισκόμαστε..

      Διαγραφή