Athlenda

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΥΡ ΣΤΟ ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟ..!



Το "Λιθουανικό τανκ" του Παναθηναϊκού πετούσε φωτιές και οι πράσινοι πήραν τη νίκη στο ματς-παγίδα του Βερολίνου. Συγκεντρωμένη η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, καλό διάβασμα από το προπονητικό τιμ. Το Hoopfellas αναλύει..


Σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια, πατάει πιό γερά ο Παναθηναϊκός πλέον περιμένοντας τη Ρεάλ. Πάμε Berlin..

-Ο Παναθηναϊκός είναι πιο «φυσική» και αθλητική ομάδα από την Άλμπα και αυτό στο σύγχρονο μπάσκετ σημαίνει μις ματς τα οποία συνεπάγονται ελεύθερα σουτ. Ήταν προετοιμασμένος ο Αργύρης Πεδουλάκης γι’αυτό και φάνηκε. Εκμεταλλεύτηκε σωστά το «φυσικό» του πλεονέκτημα (στόχευσε σε αυτό), βγάζοντας  –εφόσον πρίν είχε γίνει η κατάλληλη προεργασία που θα δημιουργήσει την αμυντική ανισορροπία- σε σωστό τάιμινγκ «καθαρά» σουτ  από την περιφέρεια. Τα 26 τρίποντα λοιπόν κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν υπερβολή, ιδιαίτερα –το επαναλαμβάνω- όταν έχεις δουλέψει σωστά την κάθε επίθεση σου. Το 46.2% (12/26) είναι η δικαίωση..


-Ένας βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλά την επίθεση του και βρήκε σουτ ήταν το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό ακούμπησε πάλι –πραγματικά- τη μπάλα στο ποστ. Πραγματικά όμως, δηλ. σε σημείο να επηρεάζει την άμυνα του αντιπάλου. Γι’αυτό η συνεισφορά του Σοφοκλή Σχορτσανίτη είναι πολύ μεγαλύτερη των 7π. και των 3/6σ. στην πράσινη επίθεση. Εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι και ο «δολοφόνος» της περιφέρειας  Γιόνας Μασιούλις. Ο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε σκόπιμα τον Μπάιαρς στο «3» για να ματσάρει το ποστ παιχνίδι του Λιθουανού, όχι τόσο επιτυχημένα θα έλεγα. Όταν δε ο Σέρβος προπονητής έβαλε στο παρκέ τον Ντζέντοβιτς σήμανε συναγερμός στην πράσινη επίθεση, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να απομονώνουν το ζευγάρι του Μασιούλις με τον Βόσνιο βαθιά στο ζωγραφιστό και να ψάχνουν την κατάσταση αυτή διαρκώς, με κάθετες ή από το φτερό, πάσες. Πέρα από αυτό, θα ήθελα να σημειώσω και πάλι το πόσο πιο άνετα «αναπνέει» η επίθεση του Παναθηναϊκού με δύο γκαρντ στην πεντάδα της (και έναν πλάγιο στο «3»). Υπάρχει περισσότερη κίνηση και δυνατότητες για να δημιουργηθούν ρήγματα αλλά   για να παίξεις με two-guard lineups θέλεις  ένα ροτέησιον-τουλάχιστον- τριών γκαρντ. Ο Πεδουλάκης δεν εμπιστεύτηκε τον Ξανθόπουλο, οπότε σωστά και πήγε με δύο πλάγιους στο «2» και στο «3» στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς (έτσι και αλλιώς έχει πληθώρα παικτών εκεί..)

Επιθετικά γενικά η ομάδα –πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι  έπαιζε χωρίς το μεγάλο της όπλο, Δημήτρη Διαμαντίδη- ήταν καλή. Είδαμε fake πικ εν ρολ με back screen  στη weakside για τρίποντο του Καπόνο, double screens (από Λάσμε-Γκιστ) για «πρακτικές καταστάσεις» με σουτ λίγο πίσω από το φάουλ (Καπόνο-Μπράμος), τάση για να μοιραστεί η μπάλα (6 ασσίστ ο Μπράμος), split out και έξτρα πάσα μετά από τις δονήσεις που προκαλούσαν τα μις ματς και φυσικά «καθαρά» και σε σωστό χρόνο σουτ.

-Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα ματς δεν  έκανε ΛΑΘΗ.. Το φωνάζουμε όλη τη χρονιά, ακόμα και εάν δεν είναι τόσο καλός στο κομμάτι του σουτ (όπως εχθές) θα μπορεί να στέκεται στα πόδια του. Είναι φανερό ότι η ομάδα έχει κάνει βήμα προόδου σε αυτό τον τομέα που αποτελούσε την «πληγή» έως τώρα έχοντας στο τοπ-16 μέχρι τώρα 12.3 λάθη ανά ματς, αριθμός που μπροστά στο χάλι της πρώτης φάσης μοιάζει μαγικός.. 9 μόνο στο Βερολίνο. Μπράβο θα πούμε εδώ, γιατί ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να βελτιώσουν οι πράσινοι..


-Ο Γιόνας Μασιούλις έκλεψε την παράσταση τελειώνοντας το ματς με 28π. (8/10σ.-6/8 τριπ.). Είχε ετοιμαστεί σωστά να πάρει αυτά τα σουτ και η εκτέλεση του ήταν άψογη. Εγώ θα πω ότι το Λιθουανικό τανκ του Παναθηναϊκού ή αλλιώς «the bull» (όπως τον φωνάζουν στη χώρα του) άξιζε ένα τέτοιο βράδυ. Έχει δουλέψει πολύ φέτος και δίνει ότι έχει κάθε βράδυ.  Θυμάστε νομίζω πόσο καυτηριάσαμε το ενδεχόμενο να χάσει «έδαφος» στο ροτέησιον με την έλευση του Καπόνο. .


-Αρκετά θετική εμφάνιση από τους Ούκιτς-Γκίστ, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Έχω πεί την άποψη μου και για τους δύο πρίν πατήσουν παρκέ.. Αυτή φυσικά δεν αλλάζει, και νομίζω όσοι παρακολουθούν την ομάδα καταλαβαίνουν για τι μιλούσαμε εξ αρχής. Αυτό δε σημαίνει ότι και τα δύο παιδιά βέβαια δεν κάνουν προσπάθεια. Ο Ούκιτς δεν είναι πόιντ γκαρντ, ούτε καν πλησιάζει τον όρο, αλλά προσπαθεί καιρό τώρα να «μαζευτεί», να γίνει πιο απλός και γρήγορος στη σκέψη για να πλησιάσει λίγο τις απαιτήσεις του προπονητή του. Εχθές του βγήκαν φάσεις, βρήκε διαδρόμους για penetration απέναντι σε στιγμιαίες ολιγωρίες της γερμανικής άμυνας και δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Βέβαια δεν ηγήθηκε της επίθεσης της ομάδας του, δεν έβαλε τους συμπαίκτες του σε αυτήν (1 ασσίστ) γιατί απλά δεν μπορεί να το κάνει. Για 3 δεκάλεπτα όμως χτύπησε σε καίρια σημεία την άμυνα της Άλμπα.

Ο Γκιστ επίσης προσπαθεί. Είναι φυσικά λιγότερο νευραλγική η θέση του, αλλά κάνει δε μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός. Έβαλε πάλι ένα κρίσιμο σουτ όταν η Άλμπα πλησίασε στους 3π. στο 36’, κατέθεσε το athleticism του στο παρκέ από το πρώτο λεπτο και έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε τον Τόμπσον στην άμυνα. Βέβαια παρατηρώντας τους δύο τους στο παρκέ, μπορείς άμεσα να καταλάβεις –μετά και το φετινό «άλμ(π)α» του Τόμπσον- τη διαφορά στη γνώση του αθλήματος υπέρ του πρώην Ταρ Χιλ..


-Ο Ντιόν Τόμπσον λοιπόν ήταν εξαιρετικός, αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο εστίασε η άμυνα του Παναθηνακού επάνω του. Πολύ σωστά βέβαια, καθώς ο Αμερικανός αποτελεί το κέντρο της επίθεσης της Άλμπα. Ο μαθητής του Ρόι Ουίλιαμς και μέλος μιας εκ των καλύτερων κολεγιακών ομάδων που είδε ποτέ τελικό τουρνουά, έδωσε μια παράσταση fundamental basketball απέναντι σε μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, επιδεικνύοντας τη γκάμα αυτοματοποιημένων κινήσεων που διαθέτει. Σας συνιστώ να παρατηρήσετε τον τρόπο που «αποκωδικοποιεί,διαβάζει και αποφασίζει» στα νταμπλ τιμς, δείγμα του πόσου έχει δουλέψει σε ένα σπουδαίο πρόγραμμα, στα βασικά του αθλήματος (ακόμα και εάν τα νταμπλ τιμς σε εκείνη την ομάδα τα «έτρωγαν» άλλοι). Πολύ καλός..


-Αυτό που πλέον αποτελεί γεγονός είναι η αλλαγή στην «υφή» της ομάδας πλέον, με την προσθήκη των Καπόνο-Γκιστ, κάτι που σχολιάζουμε εδώ από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός και πάλι έχασε πανηγυρικά τη μάχη των ριμπάουντ (35-25 με 17 παρακαλώ επιθετικά η Άλμπα..) και  φυσικά τη μάχη των κατοχών πανηγυρικά. Μιλάμε για δύο κατηγορίες που αποτελούσαν το βαρύ σασί της ομάδας στην πρώτη φάση. Κάτι δεν πάει καλά.. Ο «νέος» Παναθηναϊκός» μετά τις προσθήκες, κάνει λιγότερα λάθη, είναι πιο φονικός από την περιφέρεια αλλά λιγότερο σκληρός /τραχύς και κυρίως λιγότερο αποτελεσματικός στο ριμπάουντ. Το τελευταίο, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι όλα στο μπάσκετ είναι χημεία.. Δε σημαίνει ότι ένα π.χ. ο Γκιστ ή ο κάθε Γκιστ είναι καλύτερος ριμπάουντερ του Πάνκο η ομάδα θα μαζεύει περισσότερα σκουπίδια, μετά από μια αλλαγή. Είναι πολλά μικρά πράγματα πριν από αυτό.. Χημεία.

Επίσης ο Στεφάν Λάσμε δείχνει να μη μπορεί να βγάλει αυτό που έβγαζε πρίν και εδώ είμαι κατηγοριματικός ότι πρόκειται όχι για θέμα ντεφορμαρίσματος, αλλά χημείας. Ο Γκιστ τον επηρεάζει, δυστυχώς όχι θετικά, όσο βρίσκεται δίπλα του στο παρκέ. Θέλει πιο fundamental ψηλό μαζί του ο Γκαμπονέζος για να δείξει και είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πρρέπει να κολλάει στη φροντκόρτ με τον Τσαρτσαρή. Η απουσία επίσης του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει την ικανότητα να πηγαίνει-μετά το πικ εν ρολ- βαθιά με τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και να «ψάχνει» έχοντας επίγνωση χώρου/χρόνου, του έχει στερήσει πολλούς πόντους στην επίθεση. Κανένας άλλος γκαρντ των πρασίνων δεν μπορεί να το κάνει αυτό..


-Αμυντικά ο Παναθηναϊκός  βελτιώθηκε σταδιακά, γιατί δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά. Θα μπορούσε σίγουρα να κρατήσει αυτή την Άλμπα γύρω στους 65π.. Γενικά είχε ένα θέμα με το ριμπάουντ (το επιθετικό των Γερμανών) και υπήρχε μια απογοήτευση στις «δεύτερες άμυνες» ενώ αυτός που υστέρησε σημαντικά εχθές εδώ ήταν ο Καπόνο. Θα πρέπει να το κοιτάξει πιο εξειδικευμένα αυτό το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού, γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες όσο περνά η διοργάνωση. Ο Αμερικανός απαγορεύεται να μένει μπροστά από παίκτες δυνατούς στο penetration..

-Εν κατακλείδι, η Άλμπα όπως σας είχε προϊδεάσει ήταν αρκετά μαχητική. Ο Ομπράντοβιτς κάνει καλή δουλειά, το σύνολο είναι αξιόμαχο αλλά θέλει ακόμα 1-2 μονάδες να το «σηκώσουν» από άποψη ποιότητας. Δουλεύουν σωστά όμως και έχουν την απόλυτη στήριξη της Ευρωλίγκας, λόγω του προϊόντος που παρουσιάζουν. Θα είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό να καταφέρουν να «γκρεμίσουν» στο Βερολίνο κάποιον από τους διεκδικητές της πρόκρισης από εδώ και πέρα..


Ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίξει μεγάλο μπάσκετ, έβγαλε χαρακτήρα (και «φανέλα» κόουτς, ναι..) και φώναξε ότι είναι εδώ, στη μάχη της πρόκρισης. Παρ’όλα αυτά, τα κενά διαστήματα των πρασίνων ήταν αρκετά και με άλλη ομάδα πιθανόν να τα είχαν πληρώσει. Ερωτηματικό το ριμπάουντ.. Εδώ δουλεύουμε τώρα. Δεν σας κρύβω ότι σε σχέση με την τωρινή version, ο “less firepower” –«περισσότερα λάθη» αλλά «λυσσασμένος» για κατοχές Παναθηναϊκός της πρώτης φάσης θα είχε –στα μάτια μου- καλύτερη τύχη να αποτελέσει το μεγάλο underdog της διοργάνωσης στη συνέχεια..



126 σχόλια:

  1. Μεγάλο underdog με 20 λάθη στο παιχνίδι!?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταδιακά θα βελτιωνόταν αυτό το κομμάτι, ήταν υπερβολικό το νούμερο. Κατα τη γνώμη μου ναι..

      Διαγραφή
    2. Γνωμη μου είναι ότι τα πολλά λάθη στην αρχή προερχόταν από την επιμονή στην επίθεση να βγει το σίγουρο δίποντο. ταυτόχρονα με την πτώση στα λάθη έχουμε πτώση και στην ευστοχία για 2π. άλλο ένα στατιστικό στο οποίο ήμασταν από τους πρώτους

      Διαγραφή
    3. Jim, συγνώμη που το λέω αλλά με αυτή τη λογική γιατί δεν ισχυρίζεσαι πως θα βελτιωθεί σταδιακά και στα ριμπάουντ και ποσοστό διπόντων και θα επιστρέψει στα νούμερα της πρώτης φάσης?
      Είμαι σίγουρος πως θα γίνει και το βασίζω στο γεγονός πως παρατηρήθηκε βελτίωση στην ομοιογένεια της ομάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Θεωρώ πως και ο Καπόνο παίρνει λιγότερα αλλά πιο ουσιαστικά λεπτά σε κάθε παιχνίδι, το είχες ζητήσει. Θα βελτιωθούμε κι άλλο στα ριμπάουντ και στα δίποντα. Απλά αυτό θα γίνει όταν επιστρέψει ο Μήτσος και προπονηθεί η ομάδα για 2-3 εβδομάδες και παίξει πλήρης 2-3 παιχνίδια. Ετοιμαστείτε να δείτε ένα πιο δυνατό Παναθηναϊκό στο δεύτερο γύρο, αν υγιής!

      Διέκρινα δύο πεντάδες του πεδουλάκη. Μία με

      Μπανκς-Καπόνο-Μπράμο-Τσαρτσαρή-Σόφο

      και την άλλη με

      Ούκιτς-Μπάνκς-Μασιούλις-Γκίστ-Λάσμε.
      Θεωρώ πως η πρώτη "τράβηξε" περισσότερο με την Άλμπα.
      Πάμε για Ρεάλ!
      El Greco

      Διαγραφή
  2. καλησπερα τζιμ!καλη νικη η χθεσινη,νομιζω θα καταλαβουμε τη χρησιμοτητα της στο τελος αυτης της φαση,η αλπμα θα κανει σιγουρα νικη στη γερμανια και το "θυμα" της θα εχει ντεσαβανταζ..απο την αλλη ο συνδιασμος της απουσιας δδ και παρουσιας γκιστ εχει επηρεασει τον λασμε,ειναι φανερο..ο ουκιτς παρολο που ηταν θετικος δε με πειθει καθολου,ο μπανκς συνεχιζει στα κρισιμα σημεια στο τελος να κανει λαθη(ο παο δεν ειναι κολλεγιο)..περιμενω περισσοτερα απο τον σοφο(μου μοιαζει πιο αργος και με παραπανω κιλα)..αν η ομαδα ηταν ενισχυμενη στο 1 θα μπορουσα να πιστεψω στο θαυμα(φαιναλ φορ),τωρα μου φαινεται πολυ δυσκολο..και 2 ερωτησεις τζιμ..πως σου φαινεται ο περκινς για παο(και αν ξερεις πως ειναι μετα τον τραυματισμο του) και πως βλεπεις το μαλαγα-ρεαλ σμερα..ευχαριστω! JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα τζημ και στην παρεα.πολυ εντυπωσιακο αρθρο.νομιζω οτι το προβλημα με τα ριμπαουντς ειναι κΠΩς ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ.Η ΜΑΛΑγα ειναι πρωτη ομαδα σε αυτον τον τομεα με την ζαλγκιρις δεν ειχες τον σοφο και ηταν το πρωτο παιχνιδι του γκιστ και με την αλμπα σιγουρα φανηκε περισσοτερο λογω της μικροτερης ποιοτητας της.μην ξεχναμε ομως τζημ οτι λειπει ο δοαμαντιδης που ειναι κολωνα της ομαδας αμυντικα .οσο και οτι βοηθαει πολυ και στα ριμπαουντς.η ομαδα κερδισε πολυ σε ταλεντο με τις αλλαγες αλλα χρειαζεται χρονο να τις αφομοιωσει και να αποκτησει την καταλληλη χημεια.χρονος δεν υπαρχει τρυματισμου και ατυχιες δυστυχως υπαρχουν και ειναι μεσα στο παιχνιδι αλλα σιγουρα το ταλεντο πλεον ξεχειλιζει το ιδιο απο οτι φαινεται καζι η διαθεση .ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Τζιμ. Γράφω από το Βερολίνο, είδαμε χτες τον αγώνα από κοντά. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι εδώ δεν είναι Βραδεμβούργο, αλλά Βερολίνο. Το Βερολίνο είναι ένα κρατίδιο μόνο του. Το γήπεδο είναι εντυπωσιακό, αλλά κατά τη γνώμη των τριών που βρεθήκαμε χτες εκεί όχι τόσο όμορφο όσο λένε όλοι.
    Ο Άρτζι φαινόταν πολύ αγχωμένος πριν από το παιχνίδι. Σταδιακά χαλάρωσε κάπως. Κι έχεις απόλυτο δίκιο ότι ο Λάσμε δεν δένει με τον Γκιστ. Θέλει δίπλα του τον Κώστα που κατ΄εμέ ήταν εξαιρετικός χτες, έστω κι αν δεν σκόραρε.
    Καλό βράδυ,
    Ρίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το παιχνίδι δε το είδα, άποψη για αυτό δε μπορώ να έχω οπότε απλά θα συμφωνήσω πως το γήπεδο της Άλμπα δεν είναι και τόσο όμορφο ή εντυπωσιακό, σίγουρα όμως πολύ λειτουργικό και τιτανοτεράστιο για τα ευρωπαικά δεδομένα (της Μπιλμπάο το καινούριο άπαιχτο αισθητικά). Βέβαια μπορεί να μην είμαι και πολύ αντικειμενικός, είχαμε χάσει στο Φ4 του Βερολίνου το '09 και ήμουν μέσα...δε μου φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις η Ο2!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Ρίκα, χαίρομαι που μιλάμε, μιας και είσαι "εντός".. Το ξέρω πολύ καλά και ήμουν σίγουρος εκ των προτέρων ότι κάποιος θα το επισημάνει (για Βραδεμβούργο), για την πύλη (των ..πλεη-οφς)ήταν αρχικά η σκέψη για τον τίτλο αλλά μπέρδεψε.. Ήμουν πέρυσι για μια εβδομάδα εκεί, όντως εντυπωσιακό το γήπεδο. Ο Τσαρτσαρής δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση αλλά η γνώση των βασικών του αθλήματος (4 τελικές εχθές) "λύνουν" την ομάδα. Η Γερμανία έχει μέλλον στο άθλημα (είχαμε γράψει και την Μπάγερν παλιότερα).. Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

      Διαγραφή
    3. Πανάγο, δεν έχει και τόση σχέση με θετικές ή αρνητικές αναμνήσεις, θεωρώ... Λειτουργικό είναι και προφανώς καλύπτει τις τοπικές ανάγκες. Δεν γέμισε χτες π.χ.
      Τζιμ, την Μπάιερν την είδαμε το φθινόπωρο. Είναι σαφές ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκεί, αλλά μάλλον έχει δρόμο ακόμη μέχρι να φτάσει σε ψηλό επίπεδο.
      Ο Τσαρτσαρής δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχεις δίκιο. Η κατάρτισή του είναι που μπαλώνει τα άλλα..
      Χαιρετώ κι ευχαριστώ για την απάντηση.
      Ρίκα

      Διαγραφή
  5. παντως απο τα 17 επιθετικα rebound των γερμανων τα 7 ηταν ομαδικα. Αυτο Jim δεν σημαινει οτι υπηρχε και ο παραγοντας τυχη?

    Συμφωνω ομως οτι η χημεια εχει διαταραχτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατα ποσο το ριμπαουντ ειναι θεμα χημειας;εγω πιστευω οτι το κενο του διαμαντιδη,ο οποιος παιρνει αρκετα ριμπαουντ για γκαρντ,αλλα περισσοτερο το ντεφορμαρισμα του λασμε ειναι οι κυριοτερες αιτιες συν το οτι ο τσαρτσαρης στην αρχη της χρονιας επαιζε αρκετα καλα,ενω τωρα φαινεται οτι δεν μπορει να ακολουθησει οπως τοτε.και ο τσαρτσαρης,τουλαχιστον στα ριμπαουντ,οταν ειναι σε καλη κατασταση(οπως στην αρχη δλδ)μπορει να βοηθησει αρκετα...
    και ειναι πολυ λογικο να περναει τετοια περιοδο ο λασμε ο οποιος ηταν μια φροντλαιν μονος του και επαιζε 30-35 λεπτα σε καθε αγωνα μιας και δεν υπηρχε η δυνατοτητα να ξεκουραστει λιγο στον παγκο..ο σοφο ηταν τραυματιας,ο πανκο δεν μπορουσε να βοηθησει στους τομεις αυτους και ο τσαρτσαρης ηταν η μονη λυση,αλλα για μικρο διαστημα.τωρα βλεπουμε οτι και οταν βγαινει ο λασμε,υπαρχει ο γκιστ που μπορει να κανει το φοβητρο στη ρακετα,οχι ομως οπως ο λασμε.
    θα δεις οτι με επιστροφη μητσου και μολις ξεμπουκωσει ο λασμε,θα ειναι και παλι δυνατος ο παναθηναικος στα ριμπαουντ.
    συμφωνω οτι ηταν πιο σκληρη η ομαδα στην αρχη,(σ'αυτο επαιζε μεγαλο ρολο ο λασμε,ο οποιος τωρα δεν ειναι σε φορμα),αλλα αυτο γινοταν αναγκαστικα,μιας και μονο ετσι θα μπορουσε να κανει κατι η ομαδα,να παιζει φουλ αμυνα δλδ!στην επιθεση δεν υπηρχαν λυσεις και ελεγες θα τα δωσω ολα στην αμυνα και ο,τι βγει μπροστα...
    τωρα ομως εχεις αρκετους παιχτες που μπορουν να σκοραρουν και πλεον στηριζεσαι και στην επιθεση!τωρα αν θελουμε να ειμαστε σουπερ σε αμυνα και επιθεση,θα ειχαμε σιγουρο και το ευρωπαικο,μιας και δεν βλεπω καμια ομαδα στην ευρωπη να μπορει να το κανει αυτο!και ποσο μαλλον οταν εχεις 3 παιχτες,με βασικο ρολο,οι οποιοι εχουν 1,5 μηνα στην ομαδα και 'ψαχνονταιι' ακομη..
    ο παναθηναικος της πρωτης φασης τζιμ,οσο σκληρος και να ηταν,δεν νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να εχει τωρα 3-1 νικες,χωρις τον διαμαντιδη!!!κανα 2 λυσεις που θα ειχες,θα επικεντρωνονταν ολη αμυνα σ'αυτους και θα τους μπλοκαραν!τωρα ομως,ειναι πολλες οι λυσεις και γι'αυτο σχεδον σε καθε αγωνα βλεπεις διαφορετικο πρωταγωνιστη!
    επισης,προτιμαω χιλιες φορες γκιστ(θα βελτιωθει και στα συστηματα της αμυνας στη συνεχεια,μην τον κρινουμε αυστηρα ενω δεν εχει ουτε μηνα στην ομαδα)απο πανκο!εχει παιξει 3 αγωνες,σου εχει δωσει τον ενα,και πετυχε και ενα πολυ σημαντικο σουτ,που ισως να ηταν και το πιο κρισιμο στο χθεσινο παιχνιδι!!ο πανκο ακομη θα σκεφτοταν αν επρεπε να σουταρει...!καλος παιχτης,θα τον ηθελα στη θεση του τσαρτσαρη ας πουμε,αλλα ηταν 'λιγος',οπως και να το κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα τους Λασμε και Γκιστ ειναι ολοφανερο πλεον οτι Ο Γκιστ περιοριζει το Λασμε στις κινησεις του τοσο μεσα στη ρακετα (για αμυντικο/επιθετικο ριμπαουντ) οσο και εξω απ' αυτη.

    Βασικα ο Λασμε ειναι παιτης που διαβαζει καλυτερα τις φασεις και επεμβαινει με επιτυχια οταν ειναι σε διαρκη κινηση. Το μεσα-εξω, δεξια-αριστερα του Λασμε με τα μακρια του χερια μπορει να αποσυντονησει τοσο τους αντιπαλους ψηλους οσο και περιφερειακους και επισης μπορει να παιξει αμυνα και απο μπροστα. Απο τη συνεχη κινηση παιρνει και δυναμη/ενεργεια για ψηλα αλματα για ριμπαουντ. Ελα ομως που ο Γκιστ πηγαινει πανω κατω στους ιδιους χωρους με το Λασμε και μια και ο Πεδουλακης φαινεται οτι προτιμα περισσοτερο το Γκιστ για περιφερειακη αμυνα, ο Λασμε αναγκαζεται να μενει σε στατικη αμυνα μεσα στη ρακετα οπου ειναι πιο ευαλωτος.

    Οταν παιζει ο Τσαρτσαρης αντι του Γκιστ, τοτε συνηθως μενει μεσα στη ρακετα αυτος λογω του οτι ειναι πιο αργος οποτε ο Λασμε ειναι ελευθερος να κανει το παιγνιδι του.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση, πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως ο ΠΑΟ έχει πάρει ΟΛΑ τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει μέχρι στιγμής και μάλιστα χωρίς τον ηγέτη του χθες. Το γεγονός αυτό θα θωρακίσει την ομάδα και θα έχει θετική επιρροή στην χημεία, που όπως πολύ σωστά τόνισες Jim πως έχει διαταραχτεί προφανώς από τις πολλαπλές αλλαγές στο ρόστερ.

    Το πρόβλημα των ριμπάουντ θεωρώ πως θα φτιάξει όταν θα δοθεί η ευκαιρία στην ομάδα να δουλέψει ΟΛΗ μαζί κάποια στιγμή. Κάτι οι τραυματισμοί κάτι οι αλλαγές στο ρόστερ και η ομάδα δεν έχει προπονηθεί όλη μαζί ακόμη. Οπότε θεωρώ πως αυτός ο ΠΑΟ με αυτά τα υλικά που διαθέτει ο RG έχει περιθώρια βελτίωσης.

    Τέλος, καλό θα είναι να επισημάνουμε και εμείς οι αναγνώστες του μπλόγκ το καλό κοουτσάρισμα του RG γιατί κάποιοι εχθές στα μισά του αγώνα έκαναν αρκετά αρνητικά σχόλια για τον κόουτς. Δεν γίνεται ρε παιδιά όταν η ομάδα χάνει να φταίει ο RG και όταν κερδίζει να παίρνουν τα εύσημα οι παιχταράδες. Συγνώμη για το μέγεθος της ανάρτησης.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα Jim και απο εμενα , συγχαρητηρια για τις ευστοχες αναλυσεις σου. Ας μπουμε στο θεμα , καλος ο Ουκιτς χθες για τα δεδομενα του συμφωνω οτι δεν ειναι οργανωτης γιατι δεν βλεπει γηπεδο και δεν εχει την ικανοτητα να δημιουργησει για τους συμπαικτες του (πραγμα που κανει ο 3D). Εκπληκτικος Μασιουλις που κατα την γνωμη μου (ηθελα να το γραψω καιρο τωρα) ειναι ο πιο σταθερος και αποδοτικος παικτης της ομαδας, οχι επειδη εβαλε 28π αλλα γιατι σκοραρει σταθερα γυρω στους 10π με οικονομια προσπαθειων και βγαζει ενεργεια στο παρκε. Μπραμος πολυ καλος ασχετως αν δεν σκοραρε δημιουργησε για τους συμπαικτες και εβγαλε ενεργεια στην αμυνα. Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου οτι ο Γκιστ δεν ταιριαζει με Λασμε στο παρκε και πως ο Λασμε θελει γκαρντ σαν τον Διαμαντιδη για να του δημιουργησουν φασεις στο "ζωγραφιστο". Θα ηθελα ομως να σου θεσω ενα ερωτημα , στην ΝOVA ειπε χθες ο Συριγος καλος ο ΠΑΟ αλλα μεχρι ποτε θα σου βγαινει το παιχνιδι με τα 3π ? Πιστευεις οτι δεν εχει μια δοση αληθειας αυτο ? Δηλαδη αν δεν σου βγει το παιχνιδι με τα 3π σε ποιον ψηλο θα ακουμπησεις την μπαλα για να τελειωσει φασεις κοντα στο καλαθι? Νομιζω οτι δεν υπαρχει καποιος ψηλος με τα χαρακτηριστικα του Μπατιστ που ειχε ευχερεια απο παντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν νομιζω οτι ειναι καθαρα επιλογη του πεδουλακη να παιζει με τριποντα ο παναθηναικος,απλα αυτο του βγαινει μεσα στο παιχνιδι..
      στον κοουτς,του αρεσει να παιζει με πλατη ο σοφο και το βλεπουμε αυτο,αλλα οταν πανε 2 και 3 παιχτες πανω του,μιας και ενας με εναν ειναι δυσκολα αντιμετωπισημος,δεν βγαινει αυτοματα ελευθερο σουτ;και απο τη στιγμη που πλεον εχεις καλους σουτερ θα παιρνεις παιχνιδια με αυτον τον τροπο.επισης,οταν ειναι ο διαμαντιδης μεσα,ο οποιος ειναι τρομερος στο πικ,βλεπουμε και συνεργασιες με λασμε και πλεον θα βλεπουμε και με γκιστ!
      αρα δεν ειναι το συστημα βαρατε τριποντα,αλλα πως θα σου βγει στον αγωνα και αναλογα την αμυνα που θα παιξουν οι αντιπαλοι!αν δεν πεφτουν βοηθειες στον σοφοκλη ειμαι σιγουρος οτι θα εχει εντολη να τελειωνει ολες τις φασεις!και συνηθως οι αντιπαλοι προτιμανε να σου δωσουν το μακρινο σουτ,παρα ενα κατω απο το καλαθι!πλεον ομως ο παναθηναικος εχει αρκετους παιχτες που μπορουν να σουταρουν και να σου κανουν ζημια!

      Διαγραφή
  10. Ο Τσαρτσαρής είναι από τους λίγους σκληρούς ψηλούς που υπάρχουν στο ευρωπαικό μπάσκετ. Οι περισσότεροι είναι βουτυρομπεμπέδες της υπόλοιπης frontcourt του Παναθηναικού συμπεριλαμβανομένης. Η Brose αυτή τη στιγμή προηγείται της Efes παίζοντας καλά. Από roster πάντως δεν υστερεί κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο Jacobsen, o Nachbar και τ' άλλα τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο. Μακάρι να νικήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελατε τωρα να κραξουμε ολοι μαζι τον Ουκιτς και τον Πεδουλακη με το ψυχοπαιδι του τον Τσαρτσαρη.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμάρα είσαι ΟΑΣΗ!

    Η ανάλυση σου υποδειγματική, απόλαυση ο Μασιούλης, κακός οργανωτής ο Ούκιτς, καλύτερος απο συνήθως, μπραβο στον Αργύρη γιατί το "είδε" το παιχνίδι, ανησυχητική αδυναμία στο ριμπάουντ, πολύ ωραίο τεσσάρι το "δικό σου" αμερικανάκι, τον έβλεπα λίγο και κόντρα στην Μακάμπι, απόλαυση το πόσο ξέρει τα βασικά...
    Α ρε Μπουρούση και να ηξερες το 1/3 αυτών των βασικών... Θα ήσουνα σουπερσταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim χαιρετώ! Δε θα σταθώ στο παιχνίδι, αλλά στις... contres του Μαγουλα περί Μπανκς! Είμαι ιντριγκαδορος τι να κάνουμε! Καλή συνέχεια τα λέμε μετά το ΟΣΦΠ-Σιένα!

    Άγγελος Κορωνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήτσο κι εγώ πιστεύω ότι η ομάδα με τη μορφή του 2ου γύρου της 1ης φάσης ήταν καλύτερη από την τωρινή. Ήταν περισσότερο πολεμική «μηχανή»: και στη φετινή Ευρωλίγκα που δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί, αυτό είναι μέγα πλεονέκτημα.
    Ωστόσο σου ξεφεύγει ή απλά είσαι αυστηρός με μια σοβαρή παράμετρο, την οποία ο Πεδουλάκης ανέφερε αμέσως μετά στη Νόβα (παρεμπιπτόντως, χθες ήταν πιο ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του κόουτς από το ίδιο το ματς): η ομάδα με τη σημερινή της μορφή όχι δεν έπαιξε μαζί, αλλά ουσιαστικά δεν έχει δουλέψει ακόμη ούτε σε προπόνηση!
    Έλευση Καπόνο, αντικατάσταση Πάνκο με Γκιστ, τραυματισμός Σόφο, τραυματισμός στον τραυματισμό για Διαμαντίδη, επί της ουσίας η ομάδα παίζει με σύνθεση ανάγκης εδώ κι έναν μήνα. Κι είναι αποτέλεσμα προγράμματος – αλλά και βαριάς φανέλας, όπως είπε ο Άρτζι – που μετρά ως τώρα τόσο καλό ρεκόρ κι είναι ζωντανή για 4άδα. Κι αν τα καταφέρει με τη Ρεάλ (ακόμη κι αν παίξει ο Δ.Δ. δεν θα είναι ούτε στο 50%), θα πάει σε ρεκόρ 4-1. Επίδοση θαύμα…
    Ο Πεδουλάκης ίσως για πρώτη φορά μετά από καιρό αισθάνθηκε ισχυρός κι έβγαλε το παράπονό του: «θέλουμε μόνο να προπονηθούμε όλοι μαζί», είπε ουσιαστικά. Κι εγώ συμφωνώ ότι ο Καπόνο μπέρδεψε τη χημεία στο «3», κι εγώ βλέπω ότι ο Γκιστ δεν γνωρίζει τα βασικά όπως ο Πάνκο, αλλά είμαι βέβαιος ότι τα ήξερε κι ο κόουτς. Και θα τον κρίνω όταν, με το καλό, όλοι είναι υγιείς κι έχει την ευκαιρία να τους «δέσει».
    Εκεί που σίγουρα δεν του δίνω καλό βαθμό είναι στο θέμα Ούκιτς: δεν δέχομαι σε καμιά περίπτωση ότι δεν γνώριζε τι παίκτη πήρε, πιστεύω απλά ότι ήλπιζε να τον αλλάξει. Κι ότι δεν τα κατάφερε (ακόμα;;;) ασφαλώς του χρεώνεται ως λάθος.
    Για την πτώση του Λάσμε νομίζω ότι είναι συνυφασμένη με την απώλεια του Μήτσου. Είναι ο μόνος που τον αξιοποιεί, είτε πάνω από τη στεφάνη, είτε στον pick&roll. Σίγουρα κάπου «φρακάρουν» με τον Γκιστ, αλλά εγώ ξέρω ότι το παλικαράκι έχει κολλήσει κρίσιμα τρίποντα στα δύο τελευταία ματς.
    Το δεύτερο σπουδαίο – και για μένα σπουδαιότερο – που είπε ο Πεδουλάκης χθες ήταν το δεύτερο παράπονο που έβγαλε: «τα δικά μας παιδιά δεν μας εμπιστεύτηκαν» είπε… Καϊμακόγλου, Καλάθης, Βουγιούκας, Περπέρογλου (τυχαία η σειρά). Οι τρεις πρώτοι πήραν γερό «πακέτο», αλλά υποβάθμισαν τον εαυτό τους, ο τρίτος θεώρησε ότι το καράβι θα βουλιάξει και πέρασε απέναντι. Οι επιλογές κρίνονται μόνο από τον χρόνο. Από τους τρεις που διάλεξαν Ρωσία, ωστόσο, μόνο τον Καϊμάκ δικαιολογώ: μικρός δεν είναι πλέον, συμβόλαια μεγάλα δεν πήρε στην καριέρα του, το είδε εντελώς επαγγελματικά – και δεν το κρύβει μάλιστα. Μπασκετικά θα διάλεγε σίγουρα Παναθηναϊκό, αλλά σε 1,5 εκατ. δύσκολα λες όχι στα 29. Τον Βουγιούκα δεν τον θεωρώ και μεγάλη απώλεια, ωστόσο η πλέον ακατανόητη είναι η επιλογή του Καλάθη! Στα 23 του μόλις, ακριβώς τη στιγμή που είναι να πάρει το τιμόνι στα χέρια του, πάει να γίνει ηγέτης πού; Στην Κουμπάν του Γιούροκαπ… Όποιος έχει δει αγώνες της αντιλαμβάνεται ότι οι σούπερ αριθμοί του Νικ είναι αποτέλεσμα κυρίως του χαμηλού επιπέδου της διοργάνωσης και της ασυλίας που απολαμβάνει ο Νικ στο παιχνίδι του. Και υπέγραψε μάλιστα στην Κουμπάν πρώτος – πρώτος, μη χάσει το κελεπούρι. Σε καλή μεριά…
    Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (γιατί μη μου πεις, τα λεφτά του Ούκιτς κι ο Δημητράκης θα του τα έδινε) έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει στο τοπ επίπεδο, να συνεχίσει να μαθαίνει από τον καλύτερο, να γίνει ισότιμος βοηθός του και εν τέλει διάδοχός του. Και, το κυριότερο, στερήθηκε το σπουδαιότερο σύγχρονο μπασκετικό brand name στην Ευρώπη, αυτό του Παναθηναϊκού, για να αγγίζει το τριπλ νταμπλ με την Κουμπάν, με αντίπαλο τη Ζιελόνα Γκόρα…
    Δεν πειράζει, ας ρωτήσει τον Ματσιούλις, τον Λάσμε, τον Μπράμο (είθε και τον Ούκιτς…) αν το απολαμβάνουν κι αν βελτιώνονται ως παίκτες...

    Δ.ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτές είναι και οι δικές μου σκέψεις στο θέμα Καλάθη...

      Διαγραφή
    2. σωστος ο αλεξ απολυτα, εβγαλε πολυ παραπονο ο αρτζι για τα δικας μας παιδια αλλα κ εμεις να τα λεμε ολα καπως καθυστερησαμε πολυ, επισης πιστευω οτι ειχε κ αποδεκτες κ αλλους ελληνες γενικα...

      Διαγραφή
    3. edit:αποδεκτες κ αλλους ελληνες/ξενους....

      Διαγραφή
    4. Δ.ΑΛΕΞ., επειδή μίλησες για χαμηλό επίπεδο, έχεις την εντύπωση ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα το σήκωνε το Eurocup; Δεν ειρωνεύομαι, ούτε παίρνω ξεκάθαρη θέση, απλά ρωτάω. Φυσικά και θα ήταν από τα μεγάλα φαβορί, δεν το συζητάω αυτό. Και για να προλάβω τυχόν σχόλια, ο ΠΑΟ με Καλάθη, ναι, θα το σήκωνε με σχετική άνεση.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. MΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞ.
      ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ.
      GELALITALY

      Διαγραφή
    6. Παναθηναϊκός στο Γιούροκαπ; Ελπίζω να είναι troll φίλε. Αλλιώς τι να πω, η επιστήμη σηκώνει χέρια...
      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνήσεις όμως μαζί μου ότι υπάρχουν κάμποσοι παίκτες σε ομάδες του Eurocup (μεταξύ αυτών και πρώην μέλη της ομάδας σου) που θα παρακαλούσες να τους έχεις στον ΠΑΟ αντί για Armstrong, Ukic, Banks, Kitchen, Gist, Panko, Ξανθόπουλο. Και επίσης, όσο ανεβασμένη κι αν είναι η Ευρωλίγκα, τόσο τραγικό είναι το εγχώριο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με το καλπάζον Ρωσικό. Του Καλάθη, συγκεκριμένα, του έκανε καλό η παρουσία σε ένα πρωτάθλημα, όπως το δικό μας, με set ρυθμούς, γιατί κλήθηκε να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις από αυτές που έχει μάθει να παίζει, αλλά και πάλι, στη Ρωσία βρήκε καλύτερες συνθήκες. Άσε που οι μισοί βάζελοι πέρυσι τον έβριζαν μαζί με Sato, Logan & Smith.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  15. Jim χαιρετώ! Δε θα σταθώ στο παιχνίδι όσο στις...contres του Μαγουλα περί Μπανκς! Είμαι της ιντριγκας δεν το κρύβω! καλή συνέχεια!

    Άγγελος Κορωνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. re paides ti ginetai edw??leeei o gauros einai sth n agora gia pedari.. pane kala oi apenadi??exoun paoul e3w gia 10 meres vevaia lla nampu peis otan kai mesa itane ekane tipota ...sermantini kai hines ..xwris na upologisw mavroeidh kai lene pane gia pedari?/dhladh 8eloun kai 50 pedari dhldh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. upokuptei siga siga i bamberg alla fanhke 3an a afto pou poloi legame..auth h efes apla de fovizei..o pao thn exei polu xalara sto flegomrno oaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κρίμα η Bamberg. Φορτώθηκε νωρίς ο Gipson με 3 φάουλ, δεν τους δόθηκαν και κάποια φάουλ, ιδίως στον Nachbar, παίζουν και κάπως αφελώς κι έτσι η νίκη θα έρθει στην Εφές. Η Εφές δεν τρομάζει αλλά μου φαίνεται αρκετά σοβαρή για να διεκδικήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τη διαφορά την κάνει ο Gordon στην εφες...Πολύ καλός!!!

    Cricket11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. po me tosous traumatismous pou exoun oi limanisiou 8a exei polu douleia aurio to diathtiko trio na sfurizei anupartka faoul sto fragkobil kai ti loiph kobania bas kai parei cto mats..e re ti exei na dei o booby brown aurio..8a xtypietai aluphta apo tous kokkinous kai faoul den 8a pernei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, προσφέρεις απλόχερα γέλιο...

      Διαγραφή
    2. αμα χασει αυριο ο ολυμπιακος τα πραγματα θα γινουν παρα πολυ δυσκολα για την προκριση του καθως η σιενα θα παει στο 4-0 οποτε μαλλον περασε η καχα εχει σαφες προβαδισμα απο τις υπολοιπους μετα το διπλο στην μακαμπι η κιμκι αμα δεν διαλυθει οικονομικα ειναι και αυτη κατα την γνωμη μου φαβορι για μια θεση στην 4αδα οποτε θα μεινουν θεωρητικα τα 3 μεγαλυτερα ονοματα του ομιλου να παλεψουν για μια το πολυ 2 θεσεις(μακαμπι,ολυμπιακος,μπαρτσελονα)

      Διαγραφή
  21. Και που να δεις φίλε τη διαιτησία που έχει η Εφές στη Γερμανία. Εξοργιστική, γιατί δεν την έχει ανάγκη η Εφές για να νικήσει την Μπάμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ;
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΦΕΣ , ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΑΟΥΛ , ΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ "ΠΑΙΖΕΤΕ".
      GELALITALY

      Διαγραφή
    2. Παιδιά πάντα υπάρχει το "τα σπόρια στην έδρα", δηλαδή ένα 55-45 στον γηπεδούχο...πόσο μάλιστα αν αυτός είναι και όνομα (ή τα έχει χώσει χοντρά σε budget, παίκτες κλπ) όπως οι Τούρκοι εδώ και 2 χρόνια.

      Πρώτον δεν πρέπει να απογοητεύεις αυτούς που τα χώνουν (αλλιώς θα "πέσει" το προϊόν), και δεύτερον πρέπει να ανοίξεις καινούριες "αγορές". Γι'αυτό και μόνο είναι περίεργο που "ρίχνουν" τους γερμανούς, γιατί υποτίθεται ότι Αγγλία (πιο παλιά) και Γερμανία (σήμερα) είναι οι αγορές που θέλει να ξεκλειδώσει ο απατεώνας ο Μπερτομέου...

      Διαγραφή
  22. Ο λασμε με γκιστ ακομη δν εχουν ταιριαξει τα χνωτα τους και χθες επεφτε ο ενασ στον αλλο.. αυτο μπορει να εξηγησει και τα πολλα χαμενα ριμπαουντ.. 3,4 φορες χτυπησαν μεταξυ τους και η μπαλα πηγε η σε αλμπα ή στους διαιτητες.. δλδ παλι στην αλμπα.
    Αλλα το προβλημα δν ειναι μονο αυτο οσο η σοφτ περιφερειακη αμυνα μας που ουτε καν με τα ματια μπλοκαραν τους αντιπαλους στα ριμπαουντ..
    ο καπονο εβγαλε μαγικες πασες και ισως ειναι ο μονος που μπορει να αξιοπιησει τον φοσο οσο λει[εο ο αρχηγος.
    Ειπαμε μασ ταιριαζει το γρηγορο μπασκετ ειδικα σε μπανκς και ουκιτς. πολυ καλο πασινγκ παιχνιδι με υπομονη και γρηγορες πασες στις αδυναμες πλευρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θα γινει ζημια αποψε στη μαλαγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εξαιρετικό άρθρο για ακόμα μια φορά Jim.
    Από ότι φαίνεται το πρόβλημα του Παουελ στα γόνατα έιναι σοβαρό(γίνεται λόγος για χονδροπάθεια). Είναι φανερό ότι τον τελευταίο μήνα έιναι ένα κλικ πιο αργός. Διάβασα ήδη ένα άρθρο στο gazzetta για σκέψεις αντικατάστασης του. Αν το αποφασίσουμε πάντως οι Ντιόγκου και Εισλι της Σάσαρι είναι καλές περιπτώσεις.
    Σπύρος7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1η Cska, 2ος ΠΑΟ, 3η Real, 4η Efes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. JIM ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    Δεν εχω να συμπληρωσω κατι παραπανω καλυψες τα του ματς πληρως..ΑΨΟΓΟΣ..

    Τωρα βλεπω ZALGIRIS-CSSKA(και με κλεφτιες ματιες MALAGA-REAL)και αυτο που διαπιστωνω ειναι οτι η CSSKA μου θυμιζει παλιο καλο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ..πιο σημαντικος παικτης για μενα ειναι ο Kryapa..με το σουτ και με το rebound
    και με την αμυνα φτιαχνει ολο το παιχνιδι της..Πολυ μπροστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2-3 πραγματακια να πω και εγω για το παιχνιδι...αυτο που μου κανει εντυπωση στον ΠΑΟ ειναι οτι δε μπορει να κρατησει διαφορες, και χθες , εκτος απο την περιφερειακη του αμυνα που βγαζει ματι φετος, δεν ηταν καλος ουτε στην αμυνα στους ψηλους. Φαινεται παντως ευαλωτη η ομαδα, ναι μεν κερδιζει τωρα, αλλα στο μελλον, και ειδικα αν περασει στους 8 με μειονεκτημα εδρας, το βλεπω πολυ δυσκολο να συνεχιζει. Μεχρι εκει, η φανελα και το ταλεντο πιστευω θα τον κρατησουν αλλα οταν τα πραγματα ζορισουν και παιξει με τις ομαδες απο το πανω ραφι, οπως Μπαρτσελονα, Ολυμπιακο, ΤΣΣΚΑ, εκει δε ξερω κατα ποσο με αυτη την αμυνα θα παει καλα. Τουλαχιστον δινω ενα credit στον Πεδουλακη οτι βελτιωσε την επιθεση, απο εκει που δεν υπηρχε κανενα συστημα, τουλαχιστον τωρα βγαινουν καποια ελευθερα σουτ, και οι νεοι παικτες εχουν βοηθησει.
    Να κανω και καποιο σχολιο για ενα φιλο παραπανω που ειπε για τον Καλαθη, συμφωνω 100%, και να προσθεσω οτι αυτη η νοοτροπια που εχουν καποιοι παικτες ειναι κατι που για μενα ειναι ακατανοητη. Βλεπουν εντελως βραχυπροθεσμα. Και θα πω και για 2 ακομα περιπτωσεις, τον Σισε και τον Μπατιστ, που για μενα μοιαζουν. Ειναι 2 παικτες που ωφεληθηκαν πολυ απο τον ΠΑΟ, η καριερα τους απογειωθηκε (Μπατιστ) ή ανανεωθηκε (Σισε), παρολλα αυτα, στα δυσκολα αποδειχθηκε οτι σημερα στον αθλητισμο δεν υπαρχει αυτο που λεμε συναισθημα, φανελα και λοιπα ρομαντικα. Πουλησανε Παναθηναικοφροσυνη και για μενα αυτο ηταν το μεγαλυτερο λαθος τους. Αν φευγανε χωρις να πουνε τιποτα θα ηταν πολυ πιο τιμιο. Νομιζω ομως οτι στη ζωη δεν εχουν αξια τα εκατομμυρια μονο, αυτα καποια στιγμη δε θα μετρανε, αυτο που θα μετρησει στο τελος ειναι οι αξιες. Ο Μπατιστ εβγαλε απο τον ΠΑΟ 15 εκατομυρια, δηλαδη αν θα παρει 16 δε θα λυσει το προβλημα της ζωης του. Εχασε ομως την ευκαιρια να δει καποια στιγμη τη φανελα του διπλα στα λαβαρα. Επιλογες.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος για μπατιστ που συμφωνω οτι εχει βγαλει ενα καρο λεφτα αν επαιρνε αλλο ενα 800 αρι για 2 δν θα του εκανε την διαφορα..
      Αλλα για σισσε εισαι εισαι λαθος.. η ΚΠΡ πηρε ενα 500 αρι κ πιεσε να τον δωσει αλλου. Ενα τα βαλει απο την τσεπη του για να παιξει σε μια διελυμενη ομαδα παει πολυ δν νομιζεις??Ο μπατιστ απ την αλλη ηθελε ενα τελευταιο καλο συμβολαιο..
      Ο καλαθης πεσ μου τι σκεφτηκε κ πηε σε ομαδα που ουτε καν παιζει ευρωλιγκα...??

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά Δημήτρη, επιλογές. Ότι έγινε, έγινε και ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει και παρόν και μέλλον. δεν θα δούμε τη φανέλα του Μπατίστ δίπλα στα λάβαρα, αλλά η ανανέωση μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέους ήρωες.

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη, ο Cisse πήρε C.L. με τη φανέλα της Liverpool, ποιος Παναθηναϊκός.. Αναγέννησε πλασματικά την καριέρα του σ' ένα πρωτάθλημα της πλάκας που με ελάχιστες εξαιρέσεις οι κεντρικοί αμυντικοί δεν στρίβουν.
      Τον Batiste πολλοί (όχι φίλαθλοι, μέσα από την ομάδα) δεν τον ήθελαν στον ΠΑΟ και όχι λόγω χαρακτήρα. Ηλικία-τραυματισμοι-φυσική κατάσταση: ο συνδυασμός των παραπάνω είναι ο λόγος. Επίσης, οι άνθρωποι, ειδικά στην Αμερική είναι επαγγελματίες και καλά κάνουν. Η Fenerbachse στα χαρτιά του προσέφερε ένα καλύτερο περιβάλλον να δουλέψει. Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι λόγικα έκλεισε τον κύκλο του και μένει να δούμε αν θα ανοίξει γρήγορα έναν επόμενο εξίσου επιτυχημένο. Αν ο Mike μόνο πήρε και δεν έδωσε στον Παναθηναϊκό, ας τον διώχνατε τόσα χρόνια, φιλανθρωπία κάνατε ή μήπως ήταν υπερεκτιμημένος; Και φυσικά υπάρχει και ο παράγοντας Obradovic, βλέπε πρόσφατη συνέντευξη του Jasikevicius και θα καταλάβεις ότι υπήρχαν αθλητές που απλά ήθελαν να δουλέψουν μαζί του. Ο Batiste ούτε βάζελος (με την ελληνική έννοια) είναι ούτε γεννήθηκε βάζελος. Ντροπή να λέτε ότι έχασε την ευκαιρία να δει φανέλα του δίπλα στα λάβαρα. Ο τύπος άλλαξε τη θέση του center στην Ευρώπη και ανήκει στο πάνθεον το ελληνικού μπάσκετ, τέλος. Και στην τελική ο Παναθηναϊκός κατάφερε και ξεπέρασε τη φυγή του Lakovic (για την εποχή ήταν σοκ, ειδικά για τον Ζοτς) και του Siskauskas που πήγε στη μεγάλη αντίπαλο CSKA και πανηγύρισε ευρωπαϊκούς τίτλους. Για το γερασμένο κορμί του Batiste κάνετε έτσι;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  28. Τζιμ, τι λες; Ο περσινός Παναθηναϊκός, με Ζέλικο στον πάγκο και 2-3 αλλαγές στο ρόστερ, θα ήταν μαζί με την CSKA τα φαβορί για Ευρωλίγκα φέτος;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζελικο δν θα ηθελε ποτε μα ποτε μπανκς ουκιτσ σοφο ισως και λασμε στην ομαδα του.. οποτε μιλλαμε για αλλη ομαδα.. α ναι ξεχασα ουτε καπονο ουτε μπραμο!!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο Chris..Αναφερόμουν όμως στο περσινό ρόστερ με 2-3 αλλαγές!

      Διαγραφή
    3. Γιώργο όπως ακριβώς το λες,με 2-3 σωστές αλλαγές σίγουρα φαβορί με πολλές πιθανότητες.Μην ξεχνάς ότι πέρσι έχασε στον ημιτελικό από τους Ρώσους με καλύτερους παίχτες της CSKA τους διαιτητές.Μέσα στα φετινά φαβορί βάλε και Μπάρτσα με απαραίτητη προυπόθεση βέβαια το υγιές πέλμα του Ναβάρο!Επίσης μην ξεγράφεις και Παο-Ολυμπιακό.
      Θάνος

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ φίλε Θάνο για Barcelona. Όσο για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι θα περάσουν στους 8, αλλά φοβάμαι ότι δε θα αντέξουν στα κρίσιμα. Εύχομαι να με διαψεύσουν και οι δύο!

      Γιώργος

      Διαγραφή
    5. @Cris_nas, διαφωνώ για τον Lasme. Με την εικόνα που δείχνει φέτος είχε πολλές πιθανότητες να συμπριληφθεί σε μια ομάδα του Obradovic.
      @Γιώργο, ο περσινός Παναθηναϊκός για μένα σε συνδυασμό ικανότητας-ετοιμότητας-εμπειρίας ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέχρι τον μοιραίο ημιτελικό με την CSKA. Μετά επήλθε μία νωθρότητα, μία ίσως και δικαιολογημένη χαλάρωση, σαν να μην υπάήρχε κίνητρο. Στη φετινή διοργάνωση που δεν έχει ξεχωρίσει επί της ουσίας καμία ομάδα, από την preseason του καλοκαιριού (όλοι λέγαμε πόσο αμφίρροπη είναι η φετινή Euroleague) μέχρι σήμερα μήνα Ιανουάριο, ο περσινός Παναθηναϊκός, με την περσινή φόρμα των παικτών του θα έκανε πάρτυ. Μην ξεχνάς ότρι είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν εκμεταλλεύτηκε το lock-out στο NBA και παρόλα αυτά πρωταγωνίστησε.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  29. Τι λες μωρε, ο Σοφο ηταν ετοιμος πριν δυο χρονια να υπογραψει(γραφτηκε),αυτη η σιγουρια ορισμενων ειναι εκνευριστικη.Λες και οσους πηρε του βγηκανε,μηπως να σου θυμισω τον Τεπιτς ουτε καν ο Μαριτς.Ο Μπραμος ειναι αξιολογος παιχτης για να ξερεις.Δεν εχω γνωσεις καθολου αλλα καποια πραματα ειναι αυτονοητα."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Ιτούδης πάντως δήλωσε ότι γουστάρει πολύ τον φετινό Μπράμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που το δηλωσε???μιλησε για ΠΑΟ και που???"Α"

      Διαγραφή
    2. At that moment, Bramos became the man who kept Panathinaikos close with his 8 points. He scored all of his 16 points in the game's first 14 minutes, then finished with 3 rebounds, 2 assists and 1 steal, but 4 turnovers. His impact was big, and I believe that this player can be the rising star this year. He worked a lot on his game and definitely added some skills to his game since I coached him in a summer league a few years ago.

      Το απόσπασμα για τον Μπράμο.... όλο το άρθρο

      http://www.euroleague.net/features/voices/2012-2013/dimitris-itoudis/i/106878/7790/view-from-the-bench-top-16-game-2

      Διαγραφή
    3. Ναταλια μου,καλημερα.Δεν εγινε αναπαραγωγη εδω,η μαλλον εγω δεν το αντιληφθηκα,ευχαριστω."Α"

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα καλή μου "Α" ..... δεν είχε γραφτεί κάτι συγκεκριμένο, απλώς κάποιος φίλος είχε βάλει το link για την ανάλυση του Ιτούδη και έτυχε να τη διαβάσω και θυμόμουν ότι κάπου είχε αναφέρει το Μπράμο :-)

      Διαγραφή
  31. Μπράβο Τζιμ και για την ανάλυση και για την δικαίωση σου για τον Τόμσον, το παιδί πράγματι θα μπορούσε να γίνει ο νέος Μπατίστ. Διδάσκεις φίλτατε.
    Λίγα πράγματα και από μένα. Ο Καπόνο έχει ανεβάσει ένα επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Ελεύθερος απλά δεν αστοχεί και δημιουργεί κιόλας. Μεγάλη υπόθεση αυτό για τον φετινό ΠΑΟ. Στην αμυνα όμως έχει θέμα. Δεν μπορεί να ακολουθήσει σε ταχύτητα και δύναμη, αλλά η θέση του έχει βάθος και δεν ζημιωνόμαστε πολύ. Ο τρόπους που τον χρησιμοποιεί ο Πεδουλάκης είναι σωστός.
    Μπορεί να βλέπουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πως αρχίσαμε (απόδοση Λάσμε πχ.) αλλά έχουμε δει και τεράστιες βελτιώσεις. Η ομάδα που δεν απειλούσε από το τρίποντο αρχίζει να πετάει φλόγες από την περιφέρεια και τα λάθη έχουν πέσει αρκετά. Ο Λάσμε εξακολουθεί να παλεύει την κάθε φάση και να βοηθάει. Πλέον έχουμε περισσότερες καλές λύσεις σαν σύνολο με αποτέλεσμα κάποιες μονάδες να μην φαίνονται εξίσου αποδοτικές. Και ο Γκιστ έφερε θετικά στοιχεία. Κόβει στην άμυνα, βάζει δύναμη στη ρακέτα και κυρίως δεν φοβάται το σουτ σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μακροπρόθεσμα, μόλις γυρίσει και ο Διαμαντίδης και φανούν οι νέες δυναμικές της ομάδας πιστεύω θα έχουμε ένα πληρέστερο σύνολο σε σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Και στο κάτω κάτω μπορεί η ισορροπία να άλλαξε αλλά σε σχέση με την πρώτη φάση έναν παίκτη αλλάξαμε μόνο. Η ομάδα ακόμα μπορεί να αμυνθεί, ακόμα μπορεί να ελέγξει τα ριμπάουντ απλά κοιτάει να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της. Κυρίως επιθετικά. Το σκληρό προφίλ της πρώτης φάσης ήταν ουσιαστικά η μόνη βάση που μπορούσε να δώσει και να χτίσει πάνω της ο Πεδουλάκης σε ένα σύνολο τελείως καινούργιο. Πλέον πρέπει να χτίσουμε και επιθετικά. Καλή βάση η άμυνα, αλλά θα ως γνωστόν η καλή επίθεση νικά την καλή άμυνα. Αν θέλουμε να έχουμε τύχη απέναντι σε πιο πλήρης ομάδες πρέπει όχι μόνο να αμυνθούμε σωστά αλλά και να τις προβληματίσουμε επιθετικά. Θα δείξει το μέλλον.
    ΥΓ1 Ανανεώστε τον Ματσιούλις χτες
    ΥΓ2 Τι φεστιβάλ τριπόντου ήταν αυτό στο Κάουνας από την ΤΣΣΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να θυμισω ο ματσιουλις απο μονος του ειχε ζητησει 1 χρονο συμβολαιο.. και επειδη ειναι παιχτης που δν φοβαται να ρισκαρει και πιστευει στον εαυτο του.. καταλαβαινεισ γιατι το εκανε.. ειτε θα τα παρει χοντρα απο εμας ειτε θα την κανει για το χοντρο πακετο.Δεσ τις επιλογες του στις ομαδες και θα καταλαβεις.

      Διαγραφή
    2. Μερικοι εχετε μια σιγουρια σε αυτα που λετε που εντυπωσιαζομαι.

      Να σε πληροφορησω απλα οτι ο Ματσουλης μετα τον τραυματισμο του ειχε προταση απο τη Ζαλγκιρις και αρνηθηκε γιατι ΔΕΝ ηθελε να ΡΙΣΚΑΡΕΙ και να πιεστει καθως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ οτι μπορουσε να κανει τι διαφορα.

      Μετα πηγε σε ομαδα (που δεν πρωταγωνιστουσε) αμισθι καεπιλογην του.

      Διαγραφή
    3. που πηγε χωρις μισθο???

      Διαγραφή
    4. Στην Μπαλτάι. Μετα πηγε για 1 μηνα στη Σιενα και μετα τους ολυμπιακους αγωνες δεχτηκε προταση απο τον παναθηναικο.

      Διαγραφή
    5. ευχαριστω, δεν το ηξερα καν.

      Διαγραφή
    6. μετα το προολυμπιακό, πριν τους ολυμπιακούς πήγε στον παο

      Διαγραφή
    7. Καλε μου φιλε ηδη λες τα ιδια π λεω απλα δν επιασες το νοημα.. εννοω οτι μπορει στον παο να ηρθε να ανεβασει την αξια του!! αφου δν θα υπηρχε η πιεση οπωσ πχ σε τσσκ μπαρτσα ή ρεαλ , γιατι το προτζεκτ ειναι με χαμηλο μπατζετ.. απ την αλλη ηξερε οτι ερχοταν σε μια ομαδα οπου ακομη και με μειωμενο μπατζετ θα μπορουσε να παιξει ευρωλιγκα και μαλιστα να εχει και στοχους.. εφοσον θα ξαναεπαιζε σε υψηλο επιπεδο για ενα χρονο πλεον θα μπορουσε να ψαξει για ενα μεγαλυτερο συμβολαιο ειτε παλι στον παο ειτε σε αλλη ομαδα.. απλα τα πραγματα γκεγκε??
      μου θυμιζει δλδ την αποφαση του να παιξει σε μπαλται για να μν ρισκαρει..αν πηγαινε σε ρεαλ τι χρονο συμμετοχης θα ειχε κτλ κτλ κτλ...

      Διαγραφή
    8. Σωστός Κρις. Δεν λέει ότι είναι φραγκοφονιάς αλλά σίγουρα παίζει για περισσότερα απ όσα παίρνει αυτή τη στιγμή. Κάνει μετά από καιρό μια χρονιά που θα εκτοξεύσει και πάλι τις μετοχές του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα έχει επιλογές το καλοκαίρι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι του αρέσει πολύ η ομάδα και η πόλη, ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήθελε να μείνει χρόνια στον Παναθηναϊκό.
      Εγώ αυτό που λέω είναι να γίνει μια προκαταρκτική κουβέντα με τον παίκτη για την επόμενη σεζόν. Μην πάει το θέμα για μετά το τέλος της σεζόν γιατί μπορεί να είναι αργά. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάσμε και φυσικά για τον Διαμαντίδη. Το καλοκαίρι κάναμε πολλές αλλαγές και το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε τον κορμό που σχηματίζεται φέτος με σκοπό άσχετα με το τι θα γίνει την φετινή σεζόν, του χρόνου να κάνουμε πολύ λιγότερες αλλαγές και να είμαστε καλύτεροι.

      Διαγραφή
    9. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΜΑΝΤΝΕΣ

      Διαγραφή
    10. ναι σωστος μαντενς γιατι αν το αφησουμε παλι για καλοκαιρι μονο με σοφο και μπραμο θα μεινουμε!!
      Δν ξερω αν ο λασμε γινει ντορσει.. δλδ ναι δινει πολλα σε αμυνα και ριμπαουντ αλλα αν θελουμε να παιξουμε επιθεση δν γινεται με λασμε. δν εχει πλατη δν εχει τπτ, μονο μετα απο ριμπαουντ μπορει να σκοραρει καπως ευκολα

      Διαγραφή
  32. Jim kalhmera (tetoia wra). boreis na m peis ti paizei me chrysikopoulo ?

    Angelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. GIA TO KOITOS TON SOFOKLH TI NA POUME? PANTELHS ELLEIPSH EPAGGELMATISMOU EK MEROUS TOU...EXEI SXESH ME TON SOFOKLH TOU KALOKAIRIOU? TA KILA POU PIRE TON ODHGOUN SE TRAUMATISMOUS KAI SE EMFANISEIS ASTEIES SE AMUNA KAI EPITHESH..PRAGMATIKA KRIMA GIATI STHRIZAME POLLA SAUTON FETOS,ALLA APODEIKNUETAI GIATI O ZOTS DEN TON ITHELE TOSA XRONIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα σου λενε οτι εσυ εισαι για λυπηση,μονο γελιο προκαλεις,2.06.

      Διαγραφή
    2. πιο τρολ, πέθανες

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε τον ζύγισες από την τηλεόραση εσύ τον Σόφο και συμπέρανες ότι έχει πάρει κιλά?Και αν υποθέσουμε ότι πήρε κιλά γιατί δεν μας λες κιόλας πόσα είναι?

      Διαγραφή
  34. Μετα τα σημερινα ματς αν νικησεις ρεαλ την αλλη αγωνιστικη αποκτας πλεονεκτημα για προκριση.
    Η cska θα κανει κηδειες.οποτε αν τελευταια αγωνιστικη την παρεις με την βοηθεια του κοσμου κ εχεις αναμενομενα εντος αποτελεσματα περνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δν νομιζω υπαρχει θεμα περναμε δν περναμε.. εμεις μαζι με ζαλγκιρης ή τουρκους.
      με ρεαλ μεσα θα κριθει η δευτερη θεση αναλογα και τις διαφορες ποντων

      Διαγραφή
    2. Chris ας κραταμε λιγο μποσικα.δεν γιναμε ξαφνικα κανα φαβορι να μαστε σιγουροι.
      για την ωρα παντως ρεαλ ειναι πιο μπροστα απο μας λογω νικης επι μαλαγα.
      Με νικη επι ρεαλ κ τελευταια αγωνιστικη επι cska εντος ,μαλλον αδιαφορη θα ναι τοτε,θα περασεις σιγουρα.

      Διαγραφή
    3. επιμενω οτι δν υπαρχει θεμα να περασουμε, αν και να πω την αληθεια με εχει παραξενεψει η εφες, δν την περιμενα τοσο καλη. η μαλαγα και η ζαλγκιρης δυσκολα να μας χτυπησουν ακομη και στις εδρες τους. Την εφες δν την εχω δει ακομη σε δυσκολο παιχνιδι..

      Διαγραφή
  35. ποια ειναι η γνωμη σου για τον τονι εισλι της σασαρι???θα ταιριαζε στον ολυμπιακο???
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, κατά Ιταλία μεριά υπάρχει και ο Dunston (πιο μαζεμένος από τον Dorsey, αλλά με επιθετικές αρετές), σε ομάδα μάλιστα χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πάντως και ή Sassari και η Varese είναι οι πρωτοπόρες της LegaA, δεν νομίζω να το παρατήσουν και να αρχίσουν να ξεπουλάνε.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  36. συμφωνα με την μεχρι τωρα πορεια των ομαδων η 8αδα θα ναι
    παο-ρεαλ-τσσκα-εφες-μπαρτσελονα-οσφπ-σιενα-καχα ή μακαμπι,αν και ειναι νωρις υπαρχουν πολλα παιχνιδια,αναμενονται φοβερα play-off...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακάμπι και όχι κίμκι???

      Διαγραφή
    2. Κάτσε να πληρωθούν πρώτα στην Khimki. Btw, σήμερα παίζουν μέσα στη Μόσχα οι δύο ομάδες

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  37. paidia iparxi kapio link opou mporo na do to match? distixos den itan efixto x8es. evxaristo lakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim , μια ερώτηση . Πιστεύεις ότι Λάσμε - Γκίστ θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αργότερα με την σταθερή παρουσία Διαμαντίδη και να βγάλουν κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη βλέπουμε ; Από 'τι έχουμε δεί είναι και οι δύο φονιάδες στον αέρα κοντά 4 μπλόκ μαζί σε κάθε ματς , αλλά φαίνεται από το πρώτο ματς με την Ζαλγκίρις ότι ο Λάσμε δεν παίρνει αρκετά ριμπάουντ , τι πρέπει ακριβώς να κάνουν; Επίσης πιστεύω ότι ο Ούκιτς είναι αρκετά καλός ΧΩΡΙΣ τον Διαμαντίδη , αυτά περί του κορυφαίου διδύμου της ευρώπης ήταν χαζομάρες εξ'αρχής και όσοι ξέρουν από μπάσκετ ξέρουν γιατί μιλάω . Αλλά μπορείς να μου πείς ένα παίκτη ο οποίος θα έδενε με τον Μήτσο στη θέση του Ούκιτς γιατί δεν έχω ψαχτεί τόσο με περιφερειακούς όσο με ψηλούς .
    Ευχαριστώ , GRB .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, ο Gist ποτέ δεν μου άρεσε σαν παίκτης. Μπερδεύεται στα πόδια του συμπαίκτη του στην άμυνα, εκεί ο ΔΔ δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Τον θεωρώ καλούτσικο για μικρότερες ομάδες και ξενέρωσα που μία ομάδα (στην Partizan αναφέρομαι) που μας σύστησε στην Ευρωλίγκα τον L.Roberts και τον Lasme ξέπεσα σε αυτόν πρόπερσι.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Δεν θα πω ότι δεν μου αρέσει ο Gist, γιατί έχει καλά στοιχεία, απλώς είναι "περίεργο" πακέτο. Σε ανύποπτο χρόνο είχα ρωτήσει και τον Jim αν συμφωνεί με την άποψή μου ότι θυμίζει (ως παίκτης, σύνολο, αλλά και διαδρομή) τον Heislip: freekish athlete, ίδια θέση, παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά και σχεδόν πανομοιότυπα μειονεκτήματα (μερικά μάλιστα χτυπητά).

      Θεωρώ ότι αν, με κάποιο μαγικό τρόπο, μπορούσες να πάρεις το "μυαλό" του ΔΔ, του Ζήση, ή έστω του Σπανούλη, και να το βάλεις στο "σώμα" του Heislip ή του Gist, θα αποκτούσες ένα Frankenstein (!!) που θα κόντραρε στα ίσα τον MJ, τον Kobe και τον James.

      Αστειεύομαι βεβαίως, απλώς θέλω να δείξω τι φοβερά προσόντα και τι σημαντικότατα μειονεκτήματα έχουν και οι δύο αυτοί παίκτες...

      Διαγραφή
    3. Πλάι στον Μήτσο παπάδες θα έκανε ο Jamon Lucas, αλλά το κασέ του πλέον έχει ξεφύγει. Στη λογική ότι ο Παναθηναϊκός φέτος μπορεί (και πρέπει) να ανοίξει το ρυθμό, ο Hickman της Maccabi είναι μανούλα. Doron Perkins λέγεται και ντροπή σε ΟΛΟΥΣ (άντε, ίσως να εξαιρώ τη Real) τους συλλόγους της Euroleague που τον προσπέρασαν και φέτος. Ο Banks ζευγάρι με τον Διαμαντίδη δεν είναι κακός, μόνος του δεν το ΄χει.. Το όνειρο θα ήταν να δούμε κάποτε στην ίδια πεντάδα Διαμαντίδη-Sada να χαθεί το τόπι

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  39. ΤΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΓΚΙΣΤ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΝ KOBΑΜΕ Π ΡΙΝ ΕΡΘΕΙ.ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΚΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΣΜΕ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΙΚ Ν ΡΟΛ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΑΖΕΙ.
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΡΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Β ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟ 17 ΛΕΠΤΑ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ 30+ ΛΕΠΤΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΑΠΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΡΙΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κάνω ένα σχόλιο άσχετο με την ανάρτηση αλλά θα ήθελα να γραφτεί/εμφανιστεί σ'αυτόν εδώ τον ιστοχώρο όπου το επίπεδο και η ποιότητα των αναλύσεων έχει τουλάχιστον εκτοξευθεί...

    ΒΙΚΤΟΡ ΚΡΙΑΠΑ

    15π-3/4διπ-3/4τριπ-6rebs-8as-4κλεψ σε άλλη μία παράστασή του απόψε στο Κάουνας

    13.8π-66,7%διπ-50%τριπ-8,8rebs-4.3as-2.5κλεψ-3,8λ οι μέσοι όροι στα τέσσερα πρώτα ματς του top16.

    Mακράν για μένα ο πιο φορμαρισμένος Ευρωπαίος αυτήν τη στιγμή που μιλάμε. Ηγέτης στην καλύτερη στιγμή/ηλικία της καριέρας του, παίζει όλες τις θέσεις, πραγματικό υπερόπλο (στα χέρια του Κατσικάρη τον Σεπτέμβρη)!!

    Eν αναμονεί του lakers-miami, καλημέρα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι κ να πουμε ειναι λιγο κ σημερα ηταν εξαιρετικος τουλαχιστον μεχρι το 3 δεκαλεπτο που ειδα, εχει τρομερη ψυχολογια αυτη τη στιγμη κ φαιενται σε καθε του κινηση. Εχει δεσει κ τρομερα με τον κριστιτς. Και μιας κ επιασες τους Ρωσους κ ο σβεντ κανει πολυ καλη χρονια κ σημερα οσο βλεπω τον αγωνα κινειται σε ικανοποιητικα επιπεδα. παντως αναμενω κ εγω το μεγαλο ματς, ενα 15λεπτο εμεινε

      Διαγραφή
    2. Μάγκες, ο Khryapa έφυγε από το NBA λόγο αδυναμίας του να μάθει αγγλικά, έτσι τουλάχιστον είχε γραφτεί, σε μία περίοδο που ο λιγότερο ταλαντούχος διόσκουρός του Monya ανταπεξήλθε καλύτερα. Αυτό ίσως να έχει διπλή ερμηνεία: μία τη δεδομένη, ότι είναι παικταράς (με ντεφορμέ λόγο τραυματισμού μέσα στην χρονιά τον Khryapa, οι Kirilenko-Teodosic-Kazlauskas έκαναν μια τρύπα στο νερό στον τελικό της Πόλης) και μία ότι ισως να μην μπορεί να αποδώσει σε μη οικείο περιβάλλον. Εννοώ ότι ίσως εκτός Ρωσίας αυτός ο υπερπαίκτης να τα έχει τα θεματάκια του

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  42. περιμενα καλυτερο ματς αλλα σημερα ο λεμπρον μας εδειξε οτι ειναι ο καλυτερος, επιβλητικη εμφανιση, προσπαθησε ο κομπε στο τελος αλλα με τετοια τραγικη εμφανιση που εκανε σε ολο το παιχνιδι δεν.... Νας πολυ κακος δεν τον περιμενα τοσο κακο σημερα κ θα πεταξω κ την σποντα μου για τον ντ' αντονι , χειροτερο απο το να εισαι κακος προπονητης ειναι να εισαι κολλημενος προπονητης !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτά είναι τα συμπεράσματά μου και μένα μετά το παιχνίδι! Ο ΛεΜπρόν είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Και το δίδυμο με τον Ουέιντ είναι από τα κορυφαία όλων των εποχών.

      Μία μικρή επισήμανση με καλή διάθεση. Είναι Κόμπι και όχι Κόμπε, αλλά και Κόμπε να τον λες οκ, απλά το σωστό είναι Κόμπι!

      Rajon Rondo

      Διαγραφή
    2. Στην νησί στην Ιαπωνία, απ' όπου πήρε το όνομά του, όπως ακριβώς και η ακριβότερη μπριζόλα στον κόσμο, διαβάζεται "Κόμπε". Με καθαρά αγγλική ανάγνωση, το ορθότερο ίσως να είναι "Κόουμπ". Το "Κόμπυ" μάλλον είναι Αμερικανικό τερτίπι, κλασική προσπάθεια εύηχης απλούστευσης των λέξεων.
      Για τους Lakers νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει: Δεν γίνεται p'n'r με Kobe μέσα και επίσης αντικειμενικά δεν γίνεται Kobe και έξω. Ίσως ο D'Antoni να μην είναι κολλημένος, απλά να μην είναι τόσο ταλαντούχος ευρηματικά προπονητής.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  43. τζιμ,ποια η γνωμη σου για μενσα μπονσου;ταιριαζει σ'αυτο που θελει ο ολυμπιακος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλά Dim, δε σου κάνει εντύπωση το οτι κόβεται στα ιατρικά τεστ συνεχώς..? Καλός παίκτης ναι, αλλά προφανώς έχει ακόμα θέμα.

      Διαγραφή
  44. Jim πολύ καλή ανάλυση του μάτς.Σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις και την ανταλλαγή απόψεων. Η αλήθεια είναι προτου διαβάσω το preview του αγώνα που έγραψες , μπήκα στη σελίδα της ευρωλίγκα και διαβάζοντας τα νούμερα και τις αποδόσεις των παικτών των 2 ομάδων έβγαλα τα ίδια βασικά συμπεράσματα που μας ανέφερες πρίν το ματς.Μερικές μόνο απορίες ή σκέψεις:
    Α) Απο την στιγμή που γνωρίζει ο RG πως έχει θέμα στην άμυνα με Καπόνο και Σοφο , πιστεύεις θα μπορούσε να τους "κρύψει" χρησιμοποιοντας κάποιες άμυνες ζώνης με 3 παίκτες ψηλά που να έχουν γρήγορα πόδια(μπράμο,μασιουλις και τον εκάστοτε άσο)? Το κακο βέβαια είναι οτι θα έχει πρόβλημα μεγαλύτερο ίσως στο ριμπάουντ μετα...
    Β)Βλέποντας 4 παιχνίδια αυτό το διήμερο(όσα πρόλαβα δηλαδή!παο,τσσκα,εφες και ρεαλ)αλλα και από τις προηγούμενες εβδομάδες παρατήρησα πως στα παιχνίδια της φετινής ευρωλίγκας οι βομβαρδισμοί έξω από τα 6,75 γίνονται όλο και πιο πολλοί. Έχει αλλάξει κάτι στο πως βλέπουν το παιχνίδι οι ομάδες , τζογάρουν σουτ οι άμυνες κλείνοντας πολύ εσωτερικά ή συμβαίνει κάτι άλλο?

    ΥΓ1.Μακαρι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα των ελληνικών ομάδων προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές.Καλή επιτυχία στον ολυμπιακό απόψε σε ένα ζόρικο ματς με πολύ δουλεια για τα γκαρντ του και ακόμη περισσότερη για την frontcourt.
    ΥΓ2.Αυτός ο μίτσοβ έβγαλε μάτια πάλι χτες.Για τον Κριάπα τα γνωρίζαμε.Λερναία υδρα αυτη η τσσκα...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Vladimir Micov: Από τον Πανιώνιο στην Tau, από εκεί στην καλύτερη Cantu των τελευταίων 20 ετών και μετά στο υψηλότερο επίπεδο στην CSKA. Χοντροειδώς θα τον χαρακτήριζα βελτιωμένη έκδοση του Περπέρογλου, ένας χρήσιμος παίκτης (χωρίς star potential, δεν είναι κακό αυτό) για όλες τις δουλειές.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  45. jim γεια χαρα!!!!

    σε παρακολουθω τωρα τελευταια και μ αρεσεις...

    ξεκιναω απο το τελευταιο που εγραψες και διαφωνω!!ο τωρινος παναθηναικος ειναι καλυτερος σε σχεση με αυτον της πρωτων αγωνων...και εξηγω..

    ο μπανκς με τα κουσουρια του δινει περισσοτερα απο τον κιτσεν, ο οποιος μετα το 20ημερο τραυματισμο του στην προετοιμασια εμεινε πολυ πισω και πιο πολυ σε αποφασιστηκοτητα και αυτοπεποιθηση!!!

    ο καπονο ηρθε στη θεση (ποσοτικα) του αφαντου χιλτον.

    ο γκιστ δινει ηδη περισσοτερα απο τον επισης καλο αλλα ατολμο πανκο!!!

    οπως ειπε και ενα παιδι πιο πανω,

    ο τοτε παναθηναικος χωρις διαμαντιδη και με τα προβληματα του σοφο δε θα βρισκοταν στο 3-1 τωρα!!!μπορει αργοτερα να εδενε καλυτερα αλλα το τρενο της προκρισης θα ειχε χαθει..

    απο κει και περα, ο καπονο ειναι τρυπα στο αμυντικο κομματι αλλα δε μπορουμε να τα εχουμε ολα!!μπροστα ειναι φονιας και η ομαδα εχει την πολυτελεια να εχει στις ταξεις της ενα μεγαλο σουτερ , ο οποιος θα τη ξελασπωσει πολλες φορες φετος χωρις να απαιτειται να βαζει 20π!!2 σουτ να σου βαλει και να παρεις μπρος και το βγαλε το μεροκαματο!!!μηπως επι εποχης σαρας δεν ειχαμε το ιδιο και χειροτερο προβλημα?βγηκε ζημιωμενος ο παο απο το σαρας, που στην αμυνα ηταν πιο σημαδεμενος και απο τον Πατσινο?

    παμε παρακατω,

    τη δουλεια που κανει ο σοφο στην επιθεση δε ξερω ποσα σεντερ την κανουν στην ευρωπη!!!και μιλαμε για τωρα που ειναι μετριος γιατι εχει ολο το καιρο μπροστα του για να επανελθει πληρως!!!ποσταρει, τραβαει παικτες πανω του, σπαει τη μπαλα στους σουτερ, μοιραζει ετοιμα καλαθια, σκριναρει, σκοραρει.

    λενε πολλοι οτι δεν ειναι υγεια να σουταρει τοσα τριποντα η ομαδα!!συμφωνω!!!με τον καλυτερο ποιντ της ευρωπης εξω ομως και το σοφο μια μεσα μια εξω οι επιλογες στενευουν!!μηπως ομως ολες οι επιλογες για τριποντο ειανι σωστες και ελαχιστες τραβηγμενες?μηπως και ο ζοτς βασισε σε μεγαλο βαθμο την ομαδα του στα τριποντα?θυμιζω εποχες 2008 και 2010, οπου και τοτε ειχαμε θεματα τραυματισμων, η ομαδα ζουσε και πεθαινε με τα τριποντα....

    η ομαδα χρονο θελει για να δουλεψει!!οι συνεχεις αγωνες και οι πολλοι τραυματισμοι δεν αφηνουν περιθωρια για πολλες και ποιοτικες προπονησεις αλλα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτες τις συνθηκες!!!

    οσο για τον ολυμπιακο σημερα,

    αν τελικα δεν παιξουν αντιτς-πριντεζης τα πραγματα δυσκολευουν πολυ!!για τον παουελ δε σχολιαζω μιας και ειναι non-factor!!!αποτυχημενη επιλογη στη θεση του υπερπολυτιμου ντορσει, τον οποιο επρεπε να χειριστουν πιο σωστα και πριν φθασει στο σημειο να επηρεασει τα αποδυτηρια!!!οπως και να χει θεωρω οτι η σιενα παραειναι εξαρτημενη απο το μπραουν για να κινδυνεψει σημερα ο ολυμπιακος!!

    υ.γ δε ξερω τι λενε εκατερωθεν για τη δυσκολια των ομιλων αλλα προσωπικα πιστευω οτι στον παο αρκει η προκριση, ενω ο οσφπ θελει και το πλασαρισμα στις θεσεις 1-2!!!!

    Μελλοντικος πατερας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον όμιλο του ολυμπιακού η τέταρτη θέση θα ζευγαρώσει με cska λογικά. οπότε δύσκολα τα πράγματα.
      Να σου ζήσει ο μπόμπιρας!

      Διαγραφή
    2. Αν δούμε -θεωρητικά πάντα- τα πιθανά ζευγαρώματα, ο ΠΑΟ μπορεί να θεωρεί ότι "τι 1η, τι 4η", αφού ακόμα και Μπάρτσα ή ΟΣΦΠ δεν είναι εκτός ορίων, αλλά από την άλλη οι δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του ΟΣΦΠ είναι σίγουρα πιο "ελκυστικές", αφού 3-4 θα πάνε με CSKA και -μάλλον- Ρεάλ....οπότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει απότομα (μιλάμε πάντα για το break που θα δώσει πρόκριση)....

      Για να δούμε και σήμερα τον ΟΣΦΠ με ένα κλάσμα μόνο των προβλημάτων και απωλειών που έχει τόσο καιρό ο ΠΑΟ (αν και δεν συγκρίνεται, αφού π.χ.ο Σπανούλης θα παίξει, ενώ εμείς είμαστε χωρίς ΔΔ).

      Διαγραφή
    3. Σωστές και οι δύο παρατηρήσεις (που δεν αποκλείεται να προξενήσουν αντιδράσεις εδώ μέσα...), Αντώνη.

      Διαγραφή
    4. Σόρρι, ξέχασα να γράψω όνομα ακριβώς από πάνω: Ρίκα.

      Διαγραφή
    5. Και τελικά σιγά τα προβλήματα που θα έχει ο ΟΣΦΠ...μόνο ο Powell εκτός, όλοι οι άλλοι είναι στην αποστολή. Άρα σήμερα για τον ΟΣΦΠ πρέπει -και το βλέπω να γίνεται- να έρθει το 2-2...

      Διαγραφή
    6. Αντώνη, μην υποτιμάς την παρουσία του Powell, είναι ακόμη ένα κορμί για να ματσάρει τον ανεβασμένο μέσα από το σύστημα Ress. Επιφυλάσσομαι, γιατί δεν ξέρω την ετοιμότητα του Shermadini

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. Όλοι στην αποστολή, κι αυτό σωστό. Αν έρθει το 2-2 δεν ξέρω, γιατί παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Κι έχω την εντύπωση ότι σε αυτή τη φάση πολλοί από τους παίκτες δεν έχουν την ανεβασμένη ψυχολογία που είχαν.
      Όσο για τον Ress, δεν είναι και αστέρι - ίσως έχει κι αυτός καλή ψυχολογία γιατί τον πιστεύει περισσότερο ο τωρινός του προπονητής.
      Ο Σέρμα μάλλον θέλει δουλειά ακόμη.

      Για να είμαι ειλικρινής, θέλω να δω τη Φενέρ να χάνει από την Κάχα με τον γιγάντιο Νοσιόνι!

      Ρίκα

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ σε όλα Ρίκα, και θέλω πολύ να το δω το τελευταίο, μη σου πω στο τέλος του Top16 να δω MVP το Noccioni. Μεγάλος έρωτας από τότε που τον πρωτοείδα το 2002 στην Indianapolis

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. Χαίρομαι που συμφωνείς, Desticado Davarosz (τι σημαίνει αυτό;;;)! Είναι μεγάλη αλεπού ο chapu - ίσως μου πεις "όπως πάμπολλοι αργεντίνοι" και δεν θα έχεις άδικο. Άλλωστε ταιριάζουμε οι Έλληνες απίστευτα με τους αργεντίνους, καμία σχέση με τους Ισπανούς.
      Πάντως εγώ επειδή είμαι θηλυκού γένους δεν θα χρησιμοποιήσω τη λέξη έρωτας, αν και θα κόλλαγε. Θα έλεγα λατρεία!
      Μακάρι να τον δούμε MVP! Χίλιες φορές καλύτερα από διάφορα τσόκαρα.
      Ρίκα

      Διαγραφή
  46. Τζιμ, πριν και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών της Ευρωλίγκας θα μπορούσες να καθιερώσεις ενα διαδραστικό πλαισιο συζητησης, οπως εχουν αμερικανικές ιστοσελίδες (π.χ. bleacher report) και μετά να παραθέτεις την τελική σου εκτίμηση για το ματς. Δεν ξέρω ακριβώς με ποιες μετατροπές στο blog θα μπορούσε να γίνει αυτό δυνατό.
    Συνέχισε την καλή δουλειά!

    Υ.Γ. Ο Ματσιούλις είναι ο πιο σταθερός παίκτης του φετινού Παναθηναϊκού και με το παιχνίδι του Βερολίνου κέρδισε την αναγνώριση που του άξιζε τόσον καιρό.

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύουμε προς μια καινούργια κατεύθυνση Μάξιμε, θα αλλάξουμε πράγματα στο μπλογκ.. Ενδιαφέρουσα πρόταση.. Θα ήθελα να διαβάσω γενικά σκέψεις που θας σας άρεσαν.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι δυνατόν (από θέμα χρόνο εννοείται) να γαρνίρεις τις αναλύσεις σου με κάποια χαρακτηριστικά βίντεο για να βλέπουμε και οπτικά κάποια τεχνικά ζητήματα, πάνω στην πράξη ενός αγώνα.

      όπως και να έχει, όσο έχεις όρεξη να μοιράζεσαι τις απόψεις σου είναι μπασκετική όαση το μπλογκ.

      Διαγραφή
  47. Ο ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ!ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΟΥΤΕΡ ΘΕΣΗΣ!http://trifillakia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στον φετινό Παναθηναικό λείπει ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΡΑΞΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ο Παππάς στα γκάρντ!!!!
    Ξέρω δεν είναι προφέσιοναλ , δεν είναι ζυμωμένος στα δύσκολα , δεν έχει δείξει κατι σε τοπ λέβελ , αλλά κάτι μου λέει ότι με τη δουλειά του Αρτζι και τον συνδιασμό τρέλας και ταλέντου ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ , σε αυτόν τον Παναθηναικό που η μόνη ανισορροπία σε σκόρ και ντιφένς είναι στο ασσόδυο ελείψη ΜΗΤΣΑΡΑ , ο Παππάκος θα ήταν μιά ευχάριστη και προσοδοφόρα νότα.
    Τέτοιο πενετρέισον - ντράιβ αέρινο και πεισματικό !!!! δεν βλέπω πουθενά στην Ευρώπη σε τέτοια ηλικία.
    Αν ο Αρτζι έπαιρνε την ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ αυτού του νεαρού , στο να ελευθερώνεται απο τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και από παγίδες και να γράφει είναι να είναι στο πάρε βάλε , θα βλέπαμε μεγάλες εκπλήξεις στον φετινό ΠΑΟ.
    Ξέρω ζητάω πολλά από ενα ανώριμο μπασκετμπολιστα σε μιά ΘΕΟΡΑΤΗ ΟΜΑΔΑ , αλλά το ρίσκο ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΕΝΙΚΑ.
    υγ θΕΩΡΩ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΨΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟY KILL BILL ΣΕ ΜΙΑ ΤΙΕΤΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ.
    *
    DOCTOR!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Doc, έχουμε παίκτη στη περιφέρεια μας με τα χαρακτηριστικά του Παππά και αυτός είναι ο Ούκιτς. Και οι δύο είναι γκαρντ που θεωρητικά και εκτελούν και οργανώνουν αλλά πραγματικοί πλέι μέικερ δεν είναι, είναι πιο πολύ εκτελεστές. Καλοί στις διεισδύσεις και οι 2, στο τρίποντο μέτριοι προς καλοί και οι 2, γενικά έχουν ομοιότητες. Ο Παππάς έχει βέβαια την προοπτική να γίνει 2 φορές καλύτερος από τον Κροάτη, όμως του λείπει προς το παρόν η εμπειρία και η καλή αμυντική συμπεριφορά (ο Ούκιτς βοηθάει σε αυτόν τον τομέα).
    Έχω ταχθεί πολλές φορές υπέρ της μεταγραφής Παππά στον Παναθηναϊκό. Απλά όπως είναι διαμορφωμένη η ομάδα πιστεύω ότι δεν μας πέρνει να έχουμε 2 γκαρντ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ τον Έλληνα και ταλαντούχο Παππά, αλλά όπως έχει πει και ο Τζιμ και πολλοί άλλοι και όσο περνάει ο καιρός το βλέπω και εγώ όλο και πιο ξεκάθαρα, ο Παππάς έχει πολύ δουλειά να κάνει ώστε να παίξει και να ανταποκριθεί σε μεγάλη ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. σ τ α μ α τ α ν α λ ε ς " π ρ ο π ο ν η τ ι κ ο τ ι μ " . π ε ς " ε π ι τ ε λ ε ι ο " η " ο μ α δ α " η " ο π α γ κ ο ς " .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κάτι έχει το πληκτρολόγιό σου, πρέπει να το κοιτάξεις, μάλλον έχει χαλάσει το Space...

      Διαγραφή