Athlenda

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

TO DEAL OR NOT TO DEAL?




Οι Λέηκερς έχουν γίνει ο περίγελος του ΝΒΑ και η σκέψη ανταλλαγής του Ντουάητ Χάουαρντ πριν την 21η Φεβρουαρίου ακούγεται όλο και πιο έντονα. Είναι αυτός ο σωστός δρόμος..? Το Hoopfellas σχολιάζει εστιάζοντας στο πραγματικό πρόβλημα των "Λιμνανθρώπων"..



Είναι γνωστό από τον Σεπτέμβρη ότι ο Ντουάητ Χάουαρντ δεν είχε τοποθετήσει τους «Λιμνανθρώπους» στην κορυφή της λίστας του. Μάλιστα δήλωσε ανοιχτά ότι προσωπικά προτιμούσε να προσγειωθεί στο Μπρούκλυν και να παίξει με τον Ντερόν Ουίλιαμς και αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή. Το καλοκαίρι μάλιστα –πριν από όλα αυτά- «δούλευε» στο μυαλό του την πιθανότητα του Ντάλας, εφόσον μπορέσει και ο πόιντ γκαρντ των Νετς να του κάνει παρέα στην ομάδα του Κούμπαν. Οι Νέτς έδωσαν μεγάλη μάχη για να τον φέρουν στην Νέα Υόρκη αλλά το μπάσκετ είναι μπίζνες..


Ο εκνευρισμός που έχει κυριεύσει τον «Σούπερμαν» έχε βγεί προς τα έξω τις τελευταίες ημέρες, με τον ίδιο να μοιάζει εκτός κλίματος και τους Λέηκερς να έχουν πιάσει «πάτο».. Αναφέρομαι κυρίως στο μπάσκετ που παρουσιάζουν..  Mάλιστα, σε όλη τη λίγκα ψιθυρίζεται ότι οι Νέτς ψάχνουν τη σωστή φόρμουλα για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο L.A. και να ανταλλάξουν για τον Χάουαρντ, πατώντας στο «φόβο» των Λιμνανθρώπων ότι ο σούπερ-σέντερ τους θα αφήσει την ομάδα το καλοκαίρι θέλοντας να βγεί από αυτή την άρρωστη κατάσταση (η οποία διόλου απίθανο να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν εφόσον δε γίνουν αλλαγές).


Οι πιθανότητες λένε ότι ο Χάουαρντ, ακόμα και εάν η ομάδα –στη χειρότερη περίπτωση- μείνει εκτός ποστ σίζον, δύσκολα δεν θα ανανέωνε το καλοκαίρι με τους Λέηκερς, οι οποίοι μπορούν να του προσφέρουν πραγματικά καλά χρήματα. Έτσι λειτουργεί η λίγκα, έτσι είναι το ΝΒΑ. Ο σούπερσταρ πάει εκεί που θα εξαργυρώσει τα περισσότερα και θα κάνει maximize της αξίας του σε ρευστό. Απλά έτσι είναι τα πράγματα στην Αμερική.. Το θέμα βέβαια είναι ότι ο Χάουαρντ είναι μυστήριο τυπάκι με ..ευαισθησίες (που φαίνονται μάλλον ακατανόητες..) και αυτό είναι γνωστό στη λίγκα. Η σχέση του με τον Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι η καλύτερη δυνατή (όχι ότι υπάρχει προσωπικό πρόβλημα, περισσότερο το αγωνιστικό έχει  δημιουργήσει θέματα) με τον σούπερσταρ της ομάδας να χαρακτηρίζει τον Χάουαρντ  “soft”.. Η επίθεση του Μάικ Ντ'Aντόνι δεν έχει βοηθήσει τον «Σούπερμαν» ο οποίος μοιάζει με ψάρι έξω από τα νερά του. Με την ομάδα στο 17-24 και με πολύ κακή αμυντική επίδοση, προστίθεται άλλος ένας λόγος για τον οποίον ο Χάουαρντ θα ήθελε να πηδήξει από το καράβι..

Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Είναι φανερό ότι το πρόβλημα των Λέηκερς ξεκινά από τη χημεία και διογκώθηκε με την κατεύθυνση που έδωσε ο νέος προπονητής στο παιχνίδι τους. Το fast paced/ offensive minded στυλ του Ντ’Αντόνι  έχει συγκεκριμένες αρχές και κανόνες ώστε να λειτουργήσει μια απλά καλή επιθετική ομάδα σε πολεμική μηχανή. Αυτοί οι Λέηκερς δεν έχουν τις προδιαγραφές να παίξουν τέτοιο μπάσκετ. Όχι τώρα, όχι με αυτό το ρόστερ. H SSO του κόουτς Ντ’Αντόνι βασίζεται στην ύπαρξη ενός πόιντ γκαρντ ο οποίος θα κάνει όλο το παιχνίδι και θα μονοπωλεί την κατοχή της μπάλας, ενός ψηλού ο οποίος θα αποτελεί τη βάση της επίθεσης της ομάδας (με έφεση στο πικ εν ρολ και στα τελειώματα στο ζωγραφιστό) και μερικούς αθλητικούς φόργουορντ ή πλάγιους οι οποίοι πρέπει να μπορούν να τρέξουν πολύ καλά το γήπεδο, να σουτάρουν (συνήθως) και να καλύψουν τις θέσεις 2-4 στο smallball του προπονητή τους. Και ενώ οι Λέηκερς έχουν τα δύο βασικά συστατικά να παίξουν πολύ επιτυχημένα κάτι τέτοιο (Νας-Χάουαρντ) το υπόλοιπο ρόστερ φωνάζει ότι κάθε προσπάθεια θα αποτύχει. Η αλήθεια είναι ότι ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία μιας και ο απόλυτος σούπερσταρ της ομάδας, Κόμπι Μπράιαντ, μονοπωλεί –και έτσι έχει μάθει να παίζει- την μπάλα στην επίθεση και ως «πλάγιος» αυτό δεν συνάπτει με τις αρχές του συστήματος, δεδομένο ότι πέφτει πάνω στον Νας. Φυσικά κανένας Ντ’Αντονι και καμία SSO δεν έπρεπε να εφαρμοστεί στο L.A. σε έναν οργανισμό που έχει φτάσει στην κορυφή με τα iso του Μπράιαντ και το πολύπλευρο ταλέντο στο ποστ του Γκαζόλ. Ο Ισπανός, ένα ακόμα θύμα του συστήματος, έχει χάσει τη θέση του στην πεντάδα από τον Ερλ Κλαρκ, καθώς ο προπονητής πιστεύει ότι η ομάδα πρέπει να παίζει με πιο γρήγορους παίκτες στο «4». Πολύ σωστά θα πούμε εμείς όσον αφορά την σφαιρική εκτέλεση της Seven seconds or less- offense του Ντ’Αντόνι, όμως το σύστημα δεν μπορεί να είναι πάνω από τους παίκτες ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ. Οι Λέηκερς δεν πρόκειται να εκτελέσουν στο μάξιμουμ αυτό το είδος επίθεσης με τους Χάουαρντ-Γκαζόλ και τον Κόμπι να βουτάει τη μπάλα από τα χέρια του Νας. Απλά δεν γίνεται..

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ


Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο Ντ’Αντόνι δε θα πάει πουθενά. Έχει υπογράψει ένα πολύ δυνατό συμβόλαιο και θα στηριχθεί (ο Κούπτσακ το έκανε ήδη λέγοντας ότι ο προπονητής ..δεν ευθύνεται). Το σύστημα και η φιλοσοφία του επίσης είναι δύσκολο να αλλάξει.. Άρα θέλει αλλαγές η σύνθεση της ομάδας. Θα έλεγα ότι η πιο ρεαλιστική  –όσο και εάν ο Κόμπι διαφωνεί- λύση είναι κατ’αρχάς η  1.) ανταλλαγή του Γκαζόλ. Οι Λέηκερς χρειάζονται έναν πιο χαμηλό, γρήγορο, κινητικό και αποτελεσματικό στο transition φόργουορντ για να καλύψει το «4» και να παίξει την επίθεση αυτή και ο Τζός Σμίθ των Χόκς μοιάζει ιδανικός. Άλλωστε είναι «κολλητός» του Χάουαρντ και ο ερχομός του μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά ενεργοποιώντας το πιο δυνατό «όπλο ρακέτας» στο ΝΒΑ σήμερα.


  2.) Είναι φανερό επίσης ότι η ομάδα υστερεί σε φρέσκα πόδια αυτή τη στιγμή, κάνοντας νεανικές ομάδες που ούτε καν πλησιάζουν το star quality των Λέηκερς  να μοιάζουν πυραυλοκίνητες και άπιαστες για τους γερασμένους Λιμνανθρώπους.. Σαφώς λοιπόν και χρειάζονται δυνατά πόδια στην περιφερειακή γραμμή κυρίως ώστε η ομάδα να μπορεί να σταθεί και να φαίνεται ανταγωνιστική τουλάχιστον στην runn gun Δύση. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι είναι εμφανής η έλλειψη αυτή. Το πρόβλημα της συνεργασίας Νας-Κόμπι σε μια τέτοια μορφή επίθεσης  βέβαια είναι ίσως σημαντικότερο από όλα αυτά.. Θα πρέπει μια φόρμουλα και ΚΥΡΙΩΣ να αρχίσει η ομάδα να κερδίζει. Ο Μπράιαντ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση ώστε να γίνει αυτό..

Το deal λοιπόν του Ντουάητ Χάουαρντ μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για τους Λέηκερς (και γενικότερα για το μέλλον της ομάδας θα πω εγώ..). Η τελευταία φήμη μάλιστα που βγήκε εχθές το βράδυ για τριπλή ανταλλαγή με Λόπεζ-Λοβ δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το πόσο αληθινή μπορεί να είναι.. Οι Νετς θα γινόντουσαν πολύ ισχυροί (έστω και αν σε καθαρά νούμερα ο Λοπεζ είναι πάνω από τον Χάουαρντ φέτος) αυξάνοντας και άλλο την αμυντική ισχύ τους στην σκληροτράχηλη Ανατολή. Οι Γούλβς όμως..? Θα έδιναν τον σούπερσταρ τους για έναν –ναι μεν πολύ καλό- παίκτη ο οποίος όμως θα κάνει στην άκρη τον δικό τους πολύτιμο inside scorer Πέκοβιτς δημιουργώντας θέμα χημείας? Ο Λοβ ως παιδί του UCLA θα λάτρευε την προοπτική των Λέηκερς και κολλάει γάντι δίπλα στον Γκαζόλ (εκπληκτικός ριμπάουντερ, καλό σουτ, δύναμη) καθώς ο ένας ματσάρει τα αδύνατα σημεία του άλλου, αλλά ΟΧΙ στην επίθεση του Ντ’Αντόνι που αυτό το δίδυμο θα αποτύγχανε παταγωδώς..

Είναι καιρός για αλλαγές λοιπόν..? Ναι, με ξεκάθαρες σκέψεις-κινήσεις όμως που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να αποδώσει άμεσα καλύτερα σε αυτό το στυλ μπάσκετ. Αλλιώς θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα στραπάτσα όλων των εποχών.. Και δυστυχώς για τους φαν των Λέηκερς κάτι τέτοιο δε φαίνεται πολύ μακριά. Ρωτήστε τον Τζακ Νίκολσον..

118 σχόλια:

  1. Jim, διαφωνώ κάθετα με το "δίνω Lopez, παίρνω Howard" σε trade.

    1) Ο Howard έχει πρόβλημα στην πλάτη. Ο Lopez είναι μια χαρά.
    2) Ο Howard έχει αποδειχτεί γκρινιάρης βουτηρομπεμπές σχετικά με το free agency του. Κανένα franchise δεν γουστάρει να είναι όμηρος των ορέξεων του παίκτη.
    3) Ο Lopez κάνει φοβερή σεζόν σε άμυνα κι επίθεση, είναι ο καλύτερος σέντερ της Ανατολής και έχει γίνε σκληρός. Ο Howard, έχει μαλακώσει, κάνει οικτρή σεζόν και σε άμυνα και σε επίθεση, έχει μαλακώσει και σουτάρει βολές α λά Wilt Chamberlain. Άντε και Ben Wallace...
    4) Οι Nets με την επιστροφή του Lopez και την απόλυση του Johnson έχουν ρεκόρ 15-1 νομίζω; Έχουν φτάσει ένα παιχνίδι πίσω από τους Knicks. Τα 2 γεγονότα (απόλυση και επιστροφή) συνέπεσαν και είναι και τα 2 υπεύθυνα της εξαιρετικής πορείας τους τελευταία.

    Οποιαδήποτε ομάδα με νοημοσύνη θα αφήσει το Howard εκεί που είναι και θα ψαχτεί για Pekovic πακετάκι με Barea/Ridnour. 9 εκατομμύρια κάνουν. Ειδικά το καλοκαίρι, λουκούμι.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου jim καλησπερα,πρωτη φορα που γραφω αν και ενημερωνομαι καθημερινα απο σενα και παρακολουθω τισ συζητησεις που γινονται εδω.....γνωμη μου ειναι πως αν οχι αλλαγη του howard πιστευω ενα φρεσκαρισμα στην περιφερεια και ειδικα στο 3,5 και γιατι οχι στο 1,ωστε ο world peace να ερχετε απο τον παγκο και γιατι οχι να γινει ανταλλαγη με εναν παιχτη ιδιας κοπιας,πιο νεο και καλο αμυντικο,βοηθωντας τον kobe...επισης συμφωνω στην ανταλλαγη με smith αλλα τα γερακια με τι ανταλλαγματα προτιθεντε να το κανουν ομως??????Ολοκληρωνοντας θεωρω πως δυστυχως η συνηπαρξη kobe-nash ισως ειναι και το βαθυτερο προβλημα,κακα τα ψεμματα και οι δυο πρεπει,ετσι εχουν μαθει να εχουν πολυ ωρα την μπαλα στα χερια τους,οποτε ενα προβλημα που ισως χαλαει την ολη κατασταση,περα απο το οτι ο d'antoni ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ....
    Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βαγγέλη.. Εαν μπορούσαν να δώουν τον Αρτέστ θα το είχαν κάνει ήδη..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. World Peace Metta
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω φίλε, αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ για τον θεοπάλαβο που άλλαξε το όνομα του Υπέρ της Παγκόσμιας Ειρήνης.

      ΥΓ. Ένα από τα πολλά επιτεύγματα του - μάλλον το καλύτερο :P
      http://www.youtube.com/watch?v=FD796H08J7w

      Διαγραφή
  3. http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=b4ayw5c

    Οι Lakers δέχονται το αναπόφευκτο και παραχωρούν από τώρα τον DH12 στους Hawks όπου θα συναντήσει το φιλαράκι του Josh Smith και θα επανπατριστεί. Επίσης οι Hawks θα απορροφήσουν το κακό συμβόλαιο του Blake.

    Στη θέση του παίρνουν τον Horford, έναν all-star ψηλό που ταιριάζει απόλυτα με τον Pau και έχει value for money συμβόλαιο, έναν ταλαντούχο rookie(Jenkins), δύο expiring contracts χρησιμότατων παικτών που θα μπορούσαν να ανανεώσουν αργότερα με λιγότερα. Επίσης, γλυτώνουν πολλά χρήματα για το luxury tax και κάνουν πιο ομοιογενές το σύνολό τους. Στην ανταλλαγή σίγουρα θα προστεθούν και δύο draft picks.

    Υ.Γ. Ο D' Antoni δεν ταιριάζει σε αυτό το περιβάλλον αλλά, όπως λέει και ο Jim, είναι πολλά τα λεφτά για να φύγει από φέτος και ο Buss πολύ εγωιστής για να παραδεχθεί το λάθος του.

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mάξιμε ο Μπας πληρώνει ακόμα τον Μπράουν.. Δύσκολο να φύγει ο Ντ'Αντόνι αν και μοιάζει η καλύτερη λύση..

      Διαγραφή
  4. Η ρίζα του κακού μου φαίνεται πως βρίσκεται στην επιλογή της διοίκησης να βάλει τον Ντ' Αντόνι στο τιμόνι της ομάδας, ένα προπονητή με πολύ συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς δυνατότητα να παίξει κάτι άλλο. Η ύπαρξη του Νας ήταν ένα επιχείρημα υπέρ της επιλογής Ντ'Αντόνι, αλλά η ηλικία του παίκτη είναι από μόνη της αντεπειχείρημα αφού η συνεργασία τους έχει de facto βραχεία ημερομηνία λήξης.

    Είναι πιθανό οι Λέικερς να έφτιαξαν αυτό το ρόστερ ελπίζοντας σε μια "αρπαχτή" 1-2 ετών βασιζόμενοι στο λαμπρό κοινό παρελθόν Νας-Ντ'Αντόνι και στους άλλους 3 σιτεμένους ηλικίας 30+ αστέρες; Και μετά τι;

    Πάντως και πιο ταιριαστοί στο παιχνίδι του Ντ'Αντόνι παίκτες να έρθουν, θα πάω με το σχόλιο του Τζιμ. Όσο ο Μπράιαντ παίζει, αυτό το σύστημα δε μπορεί να εφαρμοστεί. Ούτε πιστεύω πως, λέγοντας ο Μπράιαντ πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να αρχίσουν να νικάνε οι Λέικερς, εννοεί πως θα τρέχει χωρίς τη μπάλα για να στηθεί εκεί που θα του δείξει ο μαέστρος (ένας είναι ο μαέστρος) για να πάρει το σουτάκι του. Hopeless η κατάσταση...

    Mike go home re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λακερς πιστευω οτι θα κανουνε τα παντα για να δωσουνε αλλο 1 δαχτυλιδι στον κομπε για ευνοητους λογους, για αυτο κ η ''αρπαχτη'' που λες. Δεν τους νοιαζει τοσο το μελλον αλλα το να παρουν 1τιτλο στα επομενα 2/3 χρονια κ δεν δειχνει καθολου ευκολο με τις οαμδες που υπαρχουν.

      Διαγραφή
    2. Ζοζε (και Spurs fan από ό,τι βλέπω ; ) ) αυτή η προσπάθεια για την ισοπαλία στο 6-6 Jordan-Kobe θα τους κοστίσει ακριβά μάλλον...Έχουν γίνει άνω-κάτω!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Jim και από εμένα, παρακολουθώ το blog από το καλοκαίρι αλλά γράφω πρώτη φορά. Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια που κάνεις. Πραγματικά οι Lakers φέτος είναι η μεγάλη απογοήτευση. Θα συμφωνήσω με Ody στο ότι ο Howard θα πρέπει να πάει Brooklyn και στο γεγονός ότι ο Lopez φαίνεται αυτή τη στιγμή πιο "σκληρός". Επίσης αν και το βλέπω δύσκολο, καλό θα ήταν να κοιτάξουν στο LA και για 3άρι αφού ο MWP φέτος μπορεί να έχει καλά νούμερα αλλά πλέον είναι μια ταχύτητα κάτω. Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.. Θέλουν φρέσκα πόδια οι Λέηκερς. Εκεί χάνουν πολύ.

      Διαγραφή
  6. Για ακόμα μία φορά άψογος Jim...
    Απόλαυση οι αναρτήσεις του Hoopfellas για NBA.

    Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο όσον αφορά τη δήθεν "δυνατότητα" της Minnesota να δώσει τον Love.
    Πλήρως ακατανόητη κίνηση από μία εκ των πιο συμπαθητικών ομάδων αυτή τη στιγμή στη λίγκα, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αρκετά αξιόμαχο σύνολο
    Με την επιστροφή του Love και εάν έχουν καταφέρει να διατηρηθούν κοντά στην 8άδα, η είσοδος στα play-offs θα είναι απολύτως εφικτή.
    Καμία εκ των Jazz, Rockets, Mavericks, Lakers δε φαίνεται ικανή να τσεκάρει από νωρίς το εισητήριο για την post-season, επομένως με 1 μήνα παιχνιδιών όλα θα είναι ανοιχτά.

    Εξίσου ακατανόητη φαίνεται η δήθεν "επιλογή" των Lakers να αποκτήσουν έναν παίκτη, ο οποίος θα μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς γύρω στα μέσα Μαρτίου, τη στιγμή που ήδη κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο.
    Δηλαδή θα δώσουν τον Howard, θα μείνουν με μοναδικό καθαρόαιμο center τον Hill, και θα περιμένουν για 1,5 μήνα τον Love, με την κανονική περίοδο να τελειώνει στα μέσα Απριλίου;;;
    Μάλλον άνθρακας ο θησαυρός...

    Πάντως, όσες διορθωτικές κινήσεις και να γίνουν από τους Λιμνανθρώπους, δε βλέπω να λύνεται το βασικό πρόβλημα, που είναι φυσικά η λειτουργία του Kobe.
    Αν δεχτούμε ως δεδομένο ότι το σύστημα του D'Antoni δεν ταιριάζει a priori στον ηγέτη της ομάδας, μάλλον οι φίλοι των Lakers δε θα χαμογελάσουν σύντομα.

    Και όσο μεγάλη κι αν είναι η (εξαρχής λάθος επιλογή, λόγω Jackson) επένδυση στον προπονητή, δεν έχει καμία λογική η πλήρης υποταγή στις ορέξεις του, όταν τόσο εξώφθαλμα το σύστημά του δεν ταιριάζει στο υλικό που διαθέτει.
    Και αναρωτιέμαι ποιος σοβαρός προπονητής (που αμοίβεται όχι με κάποια εκατομμύρια$, αλλά με μερικές...εκατοντάδες€) προσπαθεί με το ζόρι να παίξει το δικό του μπάσκετ με λάθος παίχτες, αντί να προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο.

    Κάποιος θα πρέπει να τους πει εκεί στο L.A. ότι το showtime των 80's δεν επανέρχεται απλά με την εφαρμογή ενός "7-seconds-or-less offense"...
    Αλλιώς άρπαζα κι εγώ μία κιθάρα και γινόμουν Rory Gallagher...

    Γεια-χαρά σε όλους!

    Υ.Γ.: Ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο θα ήταν μία πιθανή ανταλλαγή Howard-Amar'e...
    O D'Antoni θα έβρισκε το δίπολο της απόλυτης εφαρμογής της 7SO στα πρόσωπα των Nash-Stoudemire (με τον Kobe να χειροκροτάει από τον πάγκο και να tweet-άρει για περασμένα μεγαλεία...), ενώ οι Knicks θα αποκτούσαν ίσως το καλύτερο δίδυμο ψηλών στη λίγκα με κυριολεκτικά απροσπέλαστη άμυνα στη σκληρή ανατολική περιφέρεια.
    Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα χαίρονταν ο Chandler και ο Carmelo με μία τέτοια κίνηση!
    Πάντως και οι 2 αμοίβονται με με 19εκ.$+κάτι...
    Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλος η σεζόν για Hill http://www.nba.com/lakers/releases/130122hill_surgery

      Vincanity

      Διαγραφή
    2. Αμάν, δεν είδα το lakers στο link και μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι μιλάς για τον Jordan Hill έχασα 5 χρόνια...

      Διαγραφή
    3. Γεια σου ρε Χάρη.. Τι κάνεις φιλαράκι..? Ο Χίλ είναι φόργουορντ.. Πολύ καλή η σκέψη σου για Στουντεμίρε. Αλλά και οι δικές του μετοχές πέφτουν.. Οι Λέηκερς θέλουν αλλαγή κατεύθυνσης.

      Διαγραφή
    4. Γεια σου Jim, άρχοντα των ιστολογίων!
      (Έμαθα ο Peter Jackson ετοιμάζει τριλογία "The Lord Of The Hoops", ισχύει;)

      Αλλαγή κατεύθυνσης, συμφωνώ απόλυτα!
      Τι θα έλεγες να έστριβαν λίγο δεξιά και να έβλεπαν ποιος κάθεται στην άκρη του πάγκου...;

      Υ.Γ.: Από τη δική μου (αντί-LA) σκοπιά, όσο περισσότερο κρατήσουν οι lakers τον "ξανθό με το μουστάκι" τόσο το καλύτερο! Ισόβιο συμβόλαιο μπορούν να του κάνουν;;;

      Διαγραφή
  7. Πολυ ωραια αρθρο τζιμ κ επειδη εχω δει αρκετα λακερς τωρα τελευταια , η λυση ειναι να φυγει ο ντ'αντονι, γιατι μετα παμε σε ημιλυσεις, εχει ξεζουμισει τον κομπε στην αμυνα κ εχει τραγικα ποσοστα στην επιθεση κ ολα υπο κακες προυποθεσεις, ο νας γενικα κανει κακο πρωταθλημα κ τρεχει λαθος την ομαδα, παμε στα της ανταλλαγης ειχα σχολιασει κ πριν πολυ καιρο οτι οι λακερς πρεπει να αποφασισουν τι θα κανουν, χαουαρντ ή παου. Ο παου ταιριαζει καλυτερα , αλλα για εμενα η σωστη κινηση θα ηταν να κρατησουν τον χαουαρντ. Για τον λαβ που λες, οι λυκοι μετα κ τον νεο του τραυματισμο ψαχνονται για καποια ανταλλαγη γιατι ειδαν οτι κ χωρις τον λαβ η ομαδα οχι νικαει που κ που αλλα πηγαινει καλυτερα, ο πεκο εχει περισσοτερο χωρο κ γενικα παιζουν καλυτερα.
    Ο λοπεζ κανει τρομερη χρονια αλλα εμενα το παιδι αυτο δεν μου γεμιζει το ματι , πιθανοτατα κανω λαθος αλλα ....
    Προσωπικα πιστευω οτι μετα κ τις τελευταιες ηττες τους οι λακερς βρισκονται με το 1.5 ποδι εκτος πλει οφφ η ομαδα παιζει σταθερα χαλια , αν βρισκοτανε στην ανατολη το συζητουσαμε για πλει οφφ γιατι ειναι γεματη μετριες ομαδες η δυση ομως ειναι αλλη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ζόζέ.. Ο Λόπεζ δεν είναι Χάουαρντ, καλά τα λες, όσο καλά και αν πηγαίνει αυτή τη σεζόν. Υστερεί στην άμυνα και στο ριμπάουντ για παίκτη των προσόντων του.

      Διαγραφή
  8. Τεραστια αποτυχια η επιλογη D'Antoni, κατι που αναμενοταν κιολας. Νομιζω οτι τα ειπες ολα για ποιο λογο αποτυγχανει η ομαδα. Εγω εχω να προσθεσω οτι ειναι κριμα για τον Kobe, τον μεγαλυτερο winner αθλητη (μετα τον MJ φυσικα), να περιπλεκεται σε μια τετοια κατασταση και να μην του δινεται η δυνατοτητα να διεκδισει το 6ο του δαχτυλιδι. Στα 35 του, μετα απο Ολυμπιαδα και με καταπονημενα γονατα, ειναι 1ος σκορερ στο ΝΒΑ και αναγκαζεται (βεβαια επειδη τεραστιο mentality επιδιωκει κιολας ωστε να δωσει το παραδειγμα) καθε βραδυ να μαρκαρει τον καλυτερο παιχτη του αντιπαλου. Χαρακτηριστικο το παιχνιδι με τους Κλιπερς, οπου στα τελευταια λεπτα πηρε προσωπικα ακομα και το μαρκαρισμα του Paul!!!!
    Οι δηλωσεις του και το υφος δειχνουν και το μεγαλειο του!
    http://nba.sport24.gr/article/2097816/den-paei-allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λες Τζιμ. Η ουσία είναι ότι με Κομπε μέσα, πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες να παίζουν γι αυτόν.
    Αυτό είναι το πρόβλημα της ομάδας. Οι Νας, Χαουαρντ έχουν μάθει σε άλλο τρόπο παιχνιδιού και δεν μπορούν να προσαρμοστούν με τίποτα. Επίσης με 35αρηδες βασικούς δεν υπάρχει άμυνα στην περιφέρεια. Τελείως λανθασμένος ο σχεδιασμός της ομάδας.

    Υ.Γ.1 επιστρέφει τον άλλον μήνα ο παικταράς ο Rose. Μακάρι να επανέλθει κοντά στα επίπεδα που ήταν. Πλήρεις οι Μπουλς μπορούν την έκπληξη αρκεί να μην διαταραχτεί η ισορροπία της ομάδας και μπει ομαλά στο rotation o σταρ τους.


    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου vamos.. Οι Μπουλς παίζουν άμυνα του θανατά και τέτοιες ομάδες είναι πάντα υπολογίσιμες.

      Διαγραφή
  10. Εγω εχω κατι τρελο στο μυαλο μου παιδια.Οι Λεικερς εχουν καψει μεχρι στιγμης τον Γκασολ.Σε τετοιες περιπτωσεις χρειαζονται υποχωρησεις απο ολους ακομα και απο τον Ντ'Αντονι αφου και ο Κομπι ειπε οτι μπορει να κανει υποχωρησεις.Σκεφτομουν λοιπον αν το ΛΑ μπορουσε να δωσει τον Χαουαρντ και να επαιρνε εναν παικτη που δεν τον παω προσωπικα αλλα ομολογουμενως εχει κανει αλματα προοδου τελευταια, τον Μαρκ Γκασολ.Εκτελει πολυ καλα το πικ εν ρολ και αν μη τι αλλο σιγουρα θα ενεργοποιουσε και παλι στο 100% τον Πο παιζοντας με τον αδερφο του βασικοι στο 4-5 σε μια ομαδα οπως οι Λεικερς.Και αφου το κασε του Μαρκ ειναι χαμηλο θα μπορουσαν να παρουν και καποιο αλλο παικτη μαζι με αυτον οι Λεικερς...πχ το συμπαθεστατο πολυεργαλειο Τονι Αλλεν.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμηλο σε σχεση με του Σουπερμαν εννοω.
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Στάθη πολύ σωστή η σκέψη σου αλλά και πολύ..ευρωπαϊκή (καλά κάνεις..) Στην Αμερική των σούπερ σταρ θα ακουγόταν κάπως.. Ακόμα και εαν οι Λέηκερς θα βελτιωνόντουσαν άμεσα!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους. Για άλλη μια φορά η ανάρτηση για το ΝΒΑ είναι απόλαυση.

    Η όλη φάση στο LA μου θυμίζει Knicks της περιόδου 1995-96 με Don Nelson που είχε δηλώσει αλλά και προσπαθήσει να κάνει την ομάδα να τρέξει με Harper, Oakley, Ewing. Βέβαια τότε η Νέα Υόρκη τον έκραξε εξ αρχής και κάπου μετά το All Star Game τον έστειλε διακοπές στην Χαβάη.

    Είναι αδιανόητο για έναν κόουτς να είναι τόσο κολλημένος με έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν ταιριάζει. Το θέμα είναι ότι έχουν μπλέξει πολλοί εγωιστές (Dr Buss, D'Antoni, Kobe, etc.) και κάποιος θα πρέπει να κάνει πίσω. Ο Howard είναι franchise player και στα καλά του μπορεί να ασκήσει τρομερή επιρροή και στις δυο άκρες του γηπέδου οπότε δεν τον διώχνεις. Ο Kobe είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και το σύμβολο της. Από την άλλη ο Artest είναι πλέον σκιά του εαυτού του και ο Gasol υπό διωγμόν εδώ και 2 χρόνια οπότε και οι δυο τους είναι αναλώσιμοι. Γνώμη μου όμως είναι ότι αυτός που πρέπει να φύγει χθες είναι ο D'Antoni και να αντικατασταθεί από τον Zen Master. Από εκεί και πέρα η ανταλλαγή Gasol/Josh Smith θα βοηθήσει αρκετά, πρώτα όμως θα πρέπει να δει ο Dr Buss τι θέλει να κάνει με τον σύλλογο.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σάξον, από έναν τρελαμένο οπαδό των 90ς Νικς, πολλά ρισπέκτ για την αναφορά σου στους πιο σουρεαλιστικούς 4 μήνες που έζησαν ποτέ οι Νικς, με προπονητή τον (τεράστιο κατά τα άλλα) Ντον Νέλσον. Δεν μας βγήκε σε κακό βέβαια, αφού μετά έγινε προπονητής ο Τζεφ με τον οποίο ζήσαμε τεράστιες στιγμές (κλοτσομπουνίδια με τους Χιτ 3 χρονιές σερί, είσοδος στους τελικούς από το νο 8, πολύ Λατρέλ-α κλπ.). Ωραίες εποχές μου θύμησες.

      Διαγραφή
    2. χαχα με τον Τζεφ να κρέμεται από την γάμπα του Mourning. Τα 90s ήταν πραγματικά η χρυσή εποχή του ΝΒΑ από πολλές απόψεις. Ποιος τολμούσε να τα βάλει με Oakley, Cummings, Alonzo, Payton, etc. Και μιας και μιλάμε για Dwight Howard τότε υπήρχαν αληθινοί centers, τώρα ελάχιστοι αρέσκονται σε μάχες σώμα με σώμα.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Ωραίες εποχές όντως.. Γκάρντεν, πλέη οφς την άνοιξη, το "καλύτερο μέρος για να κερδίζεις" όπως είχε πεί και ο Π. Γιούιν. Συμφωνώ..

      Διαγραφή
  12. Αν οι Λέικερς τα σπάσουν με τον Χάουαρντ θα πρόκειται για μια ιστορική ήττα, πιθανότατα κομβική στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο λόγος; Εδώ και 50 χρόνια, το ατού των Λέικερς θεωρείται η ικανότητά τους να αναγεννώνται και ανανεώνονται πέρα από περιορισμούς, σάλαρι καπ κλπ. Πολύ απλά είναι οι Λέικερς, και όλοι θέλουν να παίξουν εκεί. Είναι η μοναδική ομάδα που συνδυάζει την παράδοση και την φανέλα των Σέλτικς (που όμως είναι σε μια ψιλοβαρετή πόλη) με το μάρκετινγκ και το εμπορικό μέγεθος των Νικς (που όμως είναι μικρότερο μπασκετικό μέγεθος ιστορικά).

    Αυτή η ικανότητα των Λέικερς τους επέτρεπε να βγαίνουν από πάνω σε ό,τι και αν έκαναν - αυτό το είχαν και οι Σέλτικς για 30 χρόνια (1956-1986) αλλά αυτό ήταν περισσότερο έργο ενός ανθρώπου (Ρεντ) και μετά τον θάνατο του Μπάιας όλα άρχισαν να τους πάνε στραβά.

    Τί γίνεται τώρα αν ο Χάουαρντ ζητήσει να φύγει από τους Λέικερς; Και μάλιστα για να πάει σε μια μικρότερη αγορά (π.χ. Ατλάντα); Θα σπάσει για πρώτη φορά η αύρα των Λέικερς, που σε συνδυασμό με την άνοδο των Κλίπερς και την απόσυρση του δρ. Μπας προς όφελος του βλακάκου γιου του μπορεί να δονήσει το ΝΒΑ συθέμελα.

    Ο Στερν είχε ρωτηθεί κάποτε ποιο θα ήταν το ζευγάρι των τελικών αν μπορούσε να επιλέξει κάθε χρόνο. Η απάντησή του; 'Οι Λέικερς εναντίον των Λέικερς'. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί πλέον να έχει μικρή σημασία όσο τα επαγγελματικά σπορ γίνονται όλο και περισσότερο virtual, ένα αθλητικό θέαμα για το ίντερνετ και τα φορητά μας τηλέφωνα και όχι το στάδιο ή ακόμα και την τηλεόραση. Οι Θάντερ είναι πχ από την Οκλαχόμα, αλλά πλέον η αγορά τους δεν είναι απλά η πόλη τους ή το τηλεοπτικό κοινό, αλλά ο κόσμος όλος, από την Ευρώπη μέχρι την Κίνα. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το ιστορικό κεφάλαιο των Λέικερς σημαίνει πλέον λιγότερα πράγματα όσο οι αστέρες μπορούν να χτίζουν το μπραντ τους όπου κι αν παίζουν.

    Ο Χάουαρντ είναι ιδιόρρυθμος και λίγο χαζός σαν άνθρωπος, αλλά το σήριαλ με αυτόν δείχνει ότι πλέον ούτε οι Λέικερς μπορούν να είναι ασφαλείς από τα βίτσια του καθενός. Σε ένα υψηλότερο επίπεδο, δείχνει ότι πλέον το κοινό του ΝΒΑ θα γίνεται όλο και περισσότερο κοινό όχι ομάδων και αγώνων, αλλά παιχτών και edited βίντεο με χάιλαϊτ. Σημαντικότατη αλλαγή, παράλληλη σε ένα σημείο με την λατρεία στον Μέσι και τον Ρονάλντο στην μπάλα, μόνο που εκεί η επιτυχία τους χτίζει πολύ πάνω και στο μπραντ των ομάδων τους. Στο ΝΒΑ φαίνεται ότι η δύναμη του μπραντ ξεφεύγει πλέον από τις ομάδες και διαχέεται προς τα πάνω (ΝΒΑ σαν οργανισμός) και προς τα κάτω (ένα επίλεκτο γκρουπ αστέρων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς και τον θάνατο του Reggie Lewis. Επίσης δεν υπάρχει το loyalty που υπήρχε παλαιότερα, αυτό που έχτισε αθλητές-μύθους.

      saxon

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά απολαυστικό σχόλιο! Άσχετα με τα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, εξαιρετική σκέψη και άποψη που βγάζει πολλές παραμέτρους πάνω στο τραπέζι...
      Ειλικρινά φίλε Απεργοσπάστη έγραψες!!!

      theo

      Διαγραφή
    3. Λέηκερς..Νικς.. Δύση εναντίον Ανατολής. Με λίγο Celtic pride και την ίντριγκα που προσφέρει ο Λεμπρον.. Οι ιδανικοί τελικοί..

      Διαγραφή
  13. Καλησπερα,ο κουμπαν θα ανταλασσε ανετα τον νοβιτσκι με το χαουαρντ πραγμα που ειναι λιγο τρελλο και ληστεια για τους λιμνανθρωπους,εγω θα κυνηγουσα μια ανταλλαγη γκασολ-φαριντ αν και ο καρλ θα ειχε χοντρες αντιρησεις με το μπασκετ που παιζει.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ela na tsimpisoun oi keltes ton xaouarnt na ginei kolasi leme!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου πλάκα πλάκα αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για Howard,η μοναδική του ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στον μέγα Garnett και να αποκτήσει το σωστό mentality,γιατί πάσχει πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα.Θα τον έστρωνε ο KG,δεν υπάρχει αμφιβολία,στην αρχή για καμιά βδομάδα συνέχεια κλαμένος θα ήταν.
      Θάνος

      Διαγραφή
  15. Άσχετο, παίδες. Μήπως κανένας καλός άνθρωπος ξέρει κανένα λινκάκι για το Μπιλμπάο-Βαλένθια του Γιούροκαπ;

    Ευχαριστώ

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραία η ανάφορα των Jim & Μάξιμου στο σενάριο ανταλλαγής μεταξύ Laker και Hawks.

    Δεν θα είχε ενδιαφέρον να ξαναδούμε την τριγωνική επίθεση του Phil με Gasol, Smith και τον μεγάλο Kobe στην κορυφή!!

    Αν η διοίκηση θέλει να τιμήσει τον Kobe στο τελείωμα της καριέρας του θα πρέπει να αναγνωρίσει τον λάθος σχεδιασμό του καλοκαριού και να πληρώσει τα λεφτά της αποδέσμευσης Ντ'Αντόνι!!

    Ο κυριότερος λόγος που ο KObe δεν γουστάρει πλέον Howard είναι το ότι δεν προσπαθεί πραγματικά να γίνει μέλος της ομάδας και βάζει την προώθηση του brand name του πάνω από αυτήν.Νομίζω θα ήταν καλύτερα για τον Howard να πάει σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να ασχολείται ελεύθερα με τις ρόμπες Superman και τα σχετικά γιατί ως χαρακτήρας δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος πρωταθλήτριας ομάδας!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλά το θέμα με τους Lakers είναι συγκεκριμένο: Έφθασε το τέλος εποχής.

    με παλαιά υλικά , καινούργιο σπίτι της προκοπής δεν χτίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι Τhunder πάνε για deal με Pete Mickeal για να γίνει ο δεύτερος γηραιότερος ρούκι μετά τον Prigioni. Καλή φάση. Γενικά τείνει να γίνει μόδα η πρόσληψη έμπειρων "ευρωπαίων" στο nba.
    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim καλησπερα...εστω οτι σου βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο να αποφασισεις....μαιαμι ή οκλαχομα φετος?(για μενα οι αλλοι δεν εχουν τυχη για δαχτυλιδι)...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ. Δύσκολο. Οι Θάντερ κάνουν ένα βήμα τη χρονιά εαν έχεις παρατηρήσει. Πάντως στα γραφεία των μπουκ οι Χιτ παραμένουν φαβορί. Πιθανή μια περυσινή επανάληψη. Και η Οκλαχόμα θα είναι σίγουρα καλύτερη από πέρυσι..

      Διαγραφή
    2. μια κοντρα που εμπορικα συμφερει τη λιγκα σιγουρα... ισως για την εξελιξη της να συνεφερε να παρει ο Ντουραντ τον τιτλο φετος(θα κριθει στις λεπτομερειες παντως)...stonerook

      Διαγραφή
    3. παντως για τους λεικερς που γραφεις λες και μου θυμιζουν τον περσινο παναθηναικο(μεγαλοι σε ηλικια,κορεσμενοι λες και περιμενουν το τελος )...stonerook

      Διαγραφή
  20. Για μένα η SSO είναι μια ειδική επίθεση που παίζει μια μέτρια ομάδα για να ανέβει σκαλί. Ή έστω, μια ομάδα που θέλει να υπερβεί τις πραγματικές τις δυνατότητες. Όταν έχεις την ομάδα που υποτίθεται έχει τις δυνατότητες (ρόστερ) να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, παίζοντας μάλιστα κάτι αρκετά εξειδικευμένο και χωρίς να το 'χεις δουλέψει το καλοκαίρι, μου φαίνεται ακατανόητα αυτοκαταστροφικό.

    Από την άλλη, αυτόν τον προπονητή ψώνισες, αυτό το μπάσκετ θα παίξεις. Εξακολουθώ πάντως να μην το καταλαβαίνω.

    Είμαι φαν του γρήγορου μπάσκετ, αλλά αυτό το SSO δε βγάζει κανένα νόημα. Ειδικά σ' αυτή την ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς θεωρητικές αναλύσεις. Αφού οι Lakers θέλουν να ζήσουν και να πεθάνουν (φέτος) με αυτό το στιλ, εμείς τι μπορούμε να πούμε??

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Τζιμ..Το θεμα με τους Λεηκερς εχει να κανει με τις επιλογες τους στο θεμα του προπονητη και του σεντερ..Ουτε ο ενας ουτε ο αλλος μπορουν να οδηγησουν τους Λιμνανθρωπους στην κορυφη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτα βλεπει ο cuban και τριβει τα χερια του για το καλοκαιρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι έχει κάνει πια ο D'Antoni ώστε να του δίνουν την δυνατότητα να κουτσάρει τόσο μεγάλα franchise ονόματα (βλέπε Nicks-Lakers). Μια σχετικά καλή τετραετία με τους Suns (και με τι ρόστερ όμως ειδικά το 2006 Nash, Marion, Amare, Diaw, Bell) και assistant στη Team USA που πατήσαμε; Λάθος όποιου τον επέλεξε καταρχάς αφού το προπονητικό στυλ του ήταν γνωστό και αν έπερναν ένα τηλέφωνο τον Jim ας πούμε το καλοκαίρι θα τους έλεγε πως δεν ταιριάζει στο υπάρχον ρόστερ :P
    Φάτε το SSO τώρα και καλά ξεμπερδέματα Λιμνάνθρωποι.
    Ξέρω ότι δεν γίνεται αλλά θέλω Howard στην ομάδα μου (Nicks) να κάνει παρεάκι με τον Αμάρε (αν είναι υγιής) και μετά ψάξτε τον δεύτερο.

    Quiz: Ποιός τωρινός παίκτης του Παναθηναικού έπαιξε υπό τις οδηγίες του coach D' Antoni μαζί με ποιον τίμιο επί 3ετία πρωην παίκτη της ομάδας ο οποίος έπαιξε και σε άλλη ομάδα της Α1 πριν φύγει για NBA. Χωρίς google!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, έχεις κάνει εσύ λάθος στον πρώην παίκτη του ΠΑΟ που δεν έπαιξε 3 χρόνια αλλά περισσότερα. Εκτός κι αν μιλάς για την πρώτη θητεία που δεν θυμάμαι πόσο κράτησε.

      Banks? Συμπαίκτης στους Grizzlies με το Φώτση;

      Ody

      Διαγραφή
    2. Τίμιος Ιρλανδός γίγαντας Pat Burke (έπαιξε και μια χρονιά Μαρούσι πριν φύγει) συμπαίκτης του Banks στους Suns υπό τις οδηγίες του coach D το 2006-2007 όταν και φτάσαν μέχρι τα ημιτελικά και τους πέταξαν έξω οι πρωταθλητές μετά Spurs!

      Διαγραφή
  24. Εχουμε ξεχασει να ανφερουμε κατι για τον χαουαρντ, οτι ειχε ενα σοβαρο τραυματισμο στην μεση κ πολλοι στις Η.Π.Α. θεωρουν οτι θα τον ταλαιπωρει μια ζωη!!!! Ο χθεσινος του παντως νεος τραυματισμος στον ωμο δειχνει ελαφρυς. Παντως αν δεν κανουν 1/2 νικες εντος τωρα με γιουτα/θαντερ δεν εχουν ελπιδα για πλει οφφ. Και μιας κ αναφεραμε κ διαφορους ψηλους ποια η αποψη σου για τον σπλιτερ? φετος κανει πολυ καλη χρονια κ οπτε χρειαστηκε να ξεκουρασουμε τον τιμι ηταν εκει . Και αλλη μια ερωτηση, ποια η αποψη σου για τον βασκεθ? Κανει τρομερη χρονια κ εχει κ καλα ποσοστα, πιστευεις οτι θα εκανε αντιστοιχα παιχνιδια σε αλλη ομαδα ή φταιει που ειναι κ μετριοι οι χορντες γενικα?

    Υ.Γ. Μανου σταματα δεν ειναι ποια αστειο να ξεφτιλιζεις ετσι τους αμυντικους,κ εσεις κλειστε τα ποδαρακια σας, ανεπιδεκτοι μαθησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κατι που δεν εχουμε σχολιασει καθολου,ο ααρον μπεινς υπεγραψε για τους σπερς , για να δουμε τι θα κανει, πιστευω τον κλεισανε γιατι ειναι ικανοποιημενοι με τον σπλιτερ κ ελπιζουν να τους βγει νεος αν κ ο σπλιτερ οταν ειχε κανειτ ο αλαμ ηταν ανωτερος παιχτης γενικα

      Διαγραφή
    2. Όχι απλά ανώτερος...μιλάμε για άλλη κλάση

      Διαγραφή
  25. να μεινει στους lakers ωσ το καλοκαιρι και μετα να ερθει στο chicago.εναν παιχτη θελει ο υπερτατος rose για να παρει το δαχτυλιδι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δεν επαναλαμβανεται ο αγωνας Σιενα με οσφπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με πολύ μπετοναρισμένη επιχειρηματολογία.

      http://www.euroleague.net/euroleague-basketball/news/i/107917/6330

      Δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο διαφωνίας με την απόφαση.

      Υ.Γ.: Συνεχίζω να πιστεύω ότι ΚΑΚΙΣΤΑ επαναλήφθηκε το Γκέτινγκεν-Μπεσίκτας (έστω κι αν το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και...χειρότερο για τον Iverson και την παρέα του).
      Κόλλησαν ξεκάθαρα και τα 2 χρονόμετρα (των 10' και των 14"), επομένως η Γκέτινγκεν θα είχε σε κάθε περίπτωση ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια δευτερόλεπτα για την επίθεσή της...

      Διαγραφή
    2. το καλαθι ηταν εκπροθεσμο ενας αγωνας μπασκετ κραταει 40 λεπτα ουτε δευτερολεπτο παραπανω ο αγωνας επρεπε να ξαναγινει αλλα οι σιεννεζοι εχουν αρκετες ακρες και οχι μονο στον αθλητισμο ηταν βεβαιο οτι η αποφαση θα εβγενε υπερ τους

      Διαγραφή
    3. Αυτη την επιχειρηματολογια οτι δηλ. ενας αγωνας μπασκετ κραταει 40" και ουτε ενα παραπανω (και αρα ο αγωνας θα επρεπε να ξαναγινει) την ακουω απο προχθες συνεχεια στον ΣπορFM, Ερασπορ κλπ.

      Δηλ. για να το καταλαβουμε καλα, τι μηνυμα επρεπε να στειλει η Ευρωλιγκα?

      Οτι οποια γηπεδουχος χανει στα τελευταια δευτερολεπτα μπορει να σταματαει το ρολοι και αν δεν το δουν οι διαιτητες τοτε θα ξαναγινει ο αγωνας?

      Ας ειμαστε λιγο σοβαροι σ' αυτα που λεμε και γραφουμε, και δεν εννοω τα ατομα εδω αλλα τους κατ' ονομα δημοσιογραφους των ελληνικων ΜΜΕ.

      George@Manchester



      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα Jim.
    Τρομερό το σκεπτικό της απόφασης! Έχω ένα ερώτημα. Αν αφορούσε την ΤΣΣΚΑ ή καμμιά ισπανική ομάδα θα ήταν ίδια απόφαση;
    Ο Ολυμπιακός σήμερα πρέπει να παλέψει σήμερα κόντρα στις απουσίες και να προσπαθήσει να δείξει χαρακτήρα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τις ελληνικές ομάδες. Κομβική κατά τη γνώμη μου θα είναι η απόδοση του Σλούκα. Τι λες Jim;

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπωσδήποτε..και επειδή το παλικάρι έχει τα κότσια πιστεύω θα είναι θετικός αν χρησιμοποιηθεί σωστά... no guts no glory...Ευκαιρία του να ξεπεταχτεί και πάλι όπως έκανε και πέρσι μέσα στη σεζόν ,είναι κρίμα να μένει στην αφάνεια.Απο κει και πέρα βλέπω πολύ κλειστό παιχνίδι στον πόντο,θα κριθεί πιο πολύ από την ευστοχία και τους παίκτες γιατί και οι 2 ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο.Φοβάμαι κιόλας το πως θα αντιμετωπίσει ο μπαρτζώκας τον μπλατ.Βάσει υλικού έχει σαφές πλεονέκτημα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Σούλη. Χωρίς Λο σαφώς και οι περιφερειακοί του ΟΣΦΠ πρέπει να δώσουν το παραπάνω. Ο Σλούκας θα πρέπει πρώτα από όλα να "μείνει" στο παρκέ γιατί έχει να αντιμετωπίσει γκαρντ με καλά πόδια, Έχει το mentality να βάλει σπουδαία σουτ τα οποία θα χρειαστεί η ομάδα του σήμερα. Η Μακάμπι θα μπεί με το μάτι να γυαλίζει, δεν έχει περιθώρια.. Η απόφαση τώρα.. Δε ξέρω αν θα ήταν η ίδια με ΤΣΣΚΑ ή ισπανική εμπλεκόμενες. Θέλω να πιστεύω ναι. Δες το αλλιώς, πιό μπασκετικά. Ο Ολυμπιακός δεν δικαιούταν να κερδίσει με αυτή την εμφάνιση.,

      @peris

      Θα έχει ενδιαφέρον όντως η μάχη των πάγκων.. Τεστ για τον Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
    3. Σαφώς και δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Και δίκαια έχασε. Συγνώμη αν δεν το τόνισα. Και η απόφαση ήταν σωστή, το σκεπτικό όμως σε κάποιο σημείο νομιμοποιεί την "κάθε" γραμματεία να "επιμηκύνει" την τελευταία επίθεση της γηπεδούχου, ιδίως σε κλειστά ματς, κατά το δοκούν.Αυτά.

      soulis

      Διαγραφή
  28. καλησπερα τζημ και καλησπερα στην παρεα.θα ηθελα μια πολυ συντομη προσεγγιση των δυο ματς των ελληνικων ομαδων.τα προγνωστικα μου ειναι 50-50 για οσφπ λογω εδρας μακαμπι και για παο 45-55 λογω φορμας ρεαλ και επαγρυπνησης της λογω της ηττας τον νοεμβριο.που πιστευεις οτι πιθανον να κριθουν τα ματς.σε ευχαριστω εκ των προτερων.γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Χωρίς τον Διαμαντίδη να "πατάει" καλά, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο. Και ο ΟΣΦΠ μια από τα ίδια. Θα συμφωνήσω με τον Μπαρτζώκα πάντως. Δεν τελικός, με την έννοια του "πεθαίνουμε". Πιο πολύ για την Μακάμπι. Αλλά δε παύει να είναι καθοριστικό ματς, δε το συζητώ. Φοβερά παιχνίδια και τα δύο. Θα τα ρουφήξουμε..

      Διαγραφή
  29. Απολύτως λογική η απόφαση..και λίγα δικαιολογούν στην επιχιερηματολογία τους...ειδικά αυτό για το γήπεδο είναι αυτονόητο...να κολλάει το χρονόμετρο από πρόβλημα του γηπέδου σου και να κάνεις ένσταση δίχως να είναι προφανής η εύνοια για την άλλη ομάδα.Απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. σε ευχαριστω για την απαντηση τζημ αλλα πραγματικα προσπαθω να βρω στην σκεψη μου πως ο παο μπορει να σταματησει αυτην την στιγμη την περιφερειακη δεινοτητα που εχει η ρεαλ.ειναι και θεμα φορμας αλλα και ποσοτικο.η ρεαλ εχει πολλα γκαρντς.πως νομιζεις οτι ο παο μπορει να το ανταπεξελθει το χαντικαπ αυτο?ευχαριστω γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε ότι αφορά την απόφαση από που βγαίνει ότι το λάθος προήλθε από "ελλατωματικό εξοπλισμό του γηπέδου;"
    (it was provoked by the defective equipment of Olympiacos Piraeus' own arena.)

    Αν το κουμπάκι το πάτησε ακούσια ο χρονομέτρης της γραμματείας ή από την έντονη ανάσα του διαιτητή (γιατί συνδέεται το σύστημα με τη σφυρίχτρα) δεν είναι πρόβλημα του εξοπλισμού.
    Πότε δεν μας είπαν πως προήλθε αυτό το "κόλλημα" του χρόνου...

    Πέρα από αυτό (προσωπικά πιστεύω πως ο ολυμπιακός πήρε αυτό που διεκδίκησε στο γήπεδο με τη Σιένα και ας γίνει αρχή για να ανέβει πάλι η ομάδα) - πάμε σε φρέσκα κουλούρια σήμερα.
    Ανοιχτό το αποτέλεσμα και δύσκολα μπορώ να προβλέψω αποτέλεσμα.
    Jim τα φώτα σου στα σημεία κλειδιά για τα παιχνίδια των 2 ομάδων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  32. The last play of the game began with 19 seconds to Olympiakos’(Barcelonas's) disposition. With 10 seconds remaining for the conclusion of both Olympiakos’(Barcelona's) offense and the game itself, the clock malfunctioned resulting to litigious additional playing time. After precise measurement of the additional playing time because of the clock malfunction we have reached to the conclusion that Mr. Hines’(random Barcelona player) shot and all playing action thereafter was outside the legitimate playing time and thus shall not be taken into consideration. In light of the above, it can be ruled that the game has technically ended with the score tied 72-72 and a rematch is required.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μπλεξες λιγο η' μου φαινεται?...

      Διαγραφή
    2. δεν τα έμπλεξα καθολου φιλαρακο, απλά φαντάζομαι με το διεστραμμένο μου μυαλό ποιό θα μπορούσε να ήταν το σκεπτικό της απόφασης αν στη θέση της ομάδας που κατέθεσε ένασταση ήταν (τυχαίο παράδειγμα) η Barcelona

      Διαγραφή
    3. αχα οκ.πασο.δεν τον επιασα τον συνειρμο σου..

      Διαγραφή
  33. δεν ξερω γιατι αφαιρεθηκε απο το you tube αλλα απο την στιγμη που κολαει το χρονομετρο μεχρι τη στιγμη που φευγει η μπαλα απο το χερι του brown ειναι 9,4 sec!!!επαναλαμβανω μεχρι την στιγμη που φευγει η μπαλα απο τοχερι του!!!(αυτο ειναι εμπροθεσμο)και οχι οταν εχει μπει η μπαλα και μεχρι να παει ο παιθχτης του οσφπ να την πιασει που δειχνει 1,7!!!jim εαν μπορεις επαληθευσε το !!το εκανε με χρονομετρο 3 φορες!!δν καταλαβενω γιατι αφαιρεσανε απο το you tube to video!!!!nikos loytraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πειραγμένο χρονόμετρο...το καλάθι του μπόμπι είναι 100% εκπρόθεσμο δηλαδή μετά από 10 δευτερόλεπτα,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  34. παιδες δεν επιασα κάτι.
    αν ο Hines το έβαζε το καλαθι η σιένα θα κέρδιζε ενδεχόμενη ένσταση?
    η λογική είναι σαν τις βολές. αν κάποιος αμυντικός μπει νωρίτερα για διεκδίκηση και μπει η βολή δεν επαναλαμβάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εδω σ' αυτο το φορουμ το ειχαμε πει πρωτοι οτι η ενσταση θ' απορριφθει οταν σχεδον ολες οι εφημεριδες και τα portals αλλα και ο επισημος Ολυμπιακος την ειχαν σιγουρη.

    Δυστυχως, απο τη στιγμη που το χρονομετρο σταματα στο γηπεδο σου και εσυ ευνοεισαι **εκεινη τη χρονικη στιγμη**, δεν μπορεις να κερδισεις την ενσταση. Αυτο το σκεπτικο επαιξε μεγαλυτερο ρολο στην αποφαση του δικαστη απο το γεγονος οτι κερδισε εκπροθεσμα η Σιενα.

    Εγω παντως απορω πως ατομα μεσα στον Ολυμπιακο, που ειναι η δουλεια τους να ερχονται σε καθημερινη επαφη με τους ανθρωπουςτης Ευρωλιγκα, μπορει να ειναι τοσο μακρια απο το Ευρωπαϊκο τροπο σκεψης και τους Ευρωπαϊκους θεσμους γενικοτερα.

    Εμενα ο Ολυμπιακος μου δειχνει εφετος ομαδα, τοσο εντος οσο και εκτος γηπεδου, που προσπαθει ακομη να αποδειξει οτι αξιζε περισυ το κυπελο. Κι αυτο ειναι το χειροτερο που θα μπορουσε να του συμβει.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. παντως εντυπωση μου κανει το πως τα ελληνικα μμε περασαν αμασητο το πως κ γιατι κολλησε το χρονομετρο..τεχνικο προβλημα,εβαλε καποιος απ'την γραμματεια το χερακι του?καποιοι πηγαν να το ριξουν στην ανασα των διατητων..το να κολλαει το χρονομετρο στην κρισιμη τελευταια επιθεση του γηπεδουχου την στιγμη που εχει την μπαλα στα χερια του δινοντας του ετσι περισσοτερο χρονο για να επιτεθει παραειναι σατανικο για να προκειται απλως για συμπτωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην εχουμε προκαταληψεις, ας υποθεσουμε οτι ετυχε και κολλησε. Ελα ομως που ο Ολυμπιακος δεν εχει και το καλυτερο ιστορικο κι αυτο μπορει να παιξει το ρολο του σε τετοιες αποφασεις.

      Για μενα, για να ειχε πιθανοτητα η ενσταση του Ολυμπιακου θα επρεπε να ειχε κολλησει το χρονομετρο για 3.4" οταν ομως ειχε την κατοχη η Σιενα και να εβαζε το καλαθι ο Μπραουν στο 1.7. Τοτε ναι, ισως να κερδιχε την ενσταση ο Ολυμπιακος αν και με την πολιτικη λιτοτητας και μειωσης των εξοδων της Ευρωλιγκα (εξοδα διαιτητων, ομαδων κλπ.) τιποτα δεν ειναι σιγουρο.

      Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ολα αυτα μπορουν να αποπροσανατολισουν τον Ολυμπιακο απο το βασικο του σκοπο που ειναι να παιξει μπασκετ.

      Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσει ο Ιβκοβιτς 100% ως προπονητης, αλλα σε ενα πραγμα του βγαζω το καπελο. Ο τροπος που εχει να συγκεντρωνει το μυαλο των παικτων γυρω απο ενα σκοπο: να παιζουν μπασκετ.

      Οταν βλεπεις τον Ιβκοβιτς να πιανει (μεταφορικα) απο το αυτι τον Παπαλουκα και να του λεει "Μη διαμαρτυρεσαι στους διαιτητες, παιξε μπασκετ!", καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Οταν διωχνει το Μπουρουση για ενα μηνα και μετα παει στην Πολη και κερδιζει χωρις το βασικο του σεντερ, καταλαβαινεις οτι δεν χωρανε αστεια και εγωϊσμοι αλλα ολα κερδιζονται με τη δουλεια στο γηπεδο.

      Φυσικα ο επισημος Ολυμπιακος ειχε υποχρεωση να κανει ενσταση. Αυτο ειναι δεκτο. Αυτο που εκανε κακη εντυπωση, τουλαχιστον σ' εμενα, ηταν οι διαφορες δηλωσεις οτι το αποτελεσμα θα ηταν ευνοϊκο λογω δεδικασμενου κλπ. Αυτο δειχνει μικρο-παραγοντισμο κατα τη γνωμη μου.

      Η αναγγελια της εφεσης ειδικα τωρα, πριν απο το κρισιμο παιγνιδι με τη Μακαμπι, δειχνει παλι ερασιτεχνισμο και ελπιζω να μη κανει περισσοτερη ζημια αγωνιστικα.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  37. Ως συνήθως καταπληκτική η δουλειά και ακόμη καλύτερα που πύκνωσαν οι αναρτήσεις.

    Έχω μία παρατήρηση προς τον Jim, παρακαλώ λίγο καλύτερη χρήση των παραγράφων, πολύ μεγάλα wall of texts φίλε.

    Κάθε καλοκαίρι το δέλεαρ να πάρω το ΝΒΑ ticket και να βλέπω όλα τα ματς είναι πολύ μεγάλο, εν τέλει η λογική υπερτερεί και δεν το παίρνω. Φέτος όμως είμαι τυχερός και το conn-x δείχνει ΝΒΑ αλλά και πάλι δεν κάθομαι να δω. Οπότε μου δημιουργείται η απορία πως γίνεται να είστε τόσο καταρτισμένοι ενώ τα παιχνίδια είναι τέτοιες ώρες!! :D Είστε πολύ hardcore ξενύχτιδες όχι αστεία!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 3ekwloma made in pireas shmera...kai anuparkta faoul pali sto fragkobil ytwei tapes faoul pernei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει το +/- που έχει η euroleague στα επίσημα στατιστικά των παικτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το πόσους πόντους βάζει/δέχεται συνολικά η ομάδα όταν ο αντίστοιχος παίκτης βρίσκεται στο παρκέ. π.χ ο Logan στο ημίχρονο έχει +/- -4. Αυτό σημαίνει ότι στα 15 λεπτά περίπου που 'χει παίξει, η ομάδα του έχει φάει 4 πόντους περισσότερους απ' ό,τι έχει βάλει.
      - Vincanity -

      Διαγραφή
    2. * η διαφορά των πόντων δλδ που βάζει με αυτούς π δέχεται

      Διαγραφή
  40. ade gamitheitai basket einai auto??den uparxei omada maccabi eleoc re pousti mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην βριζεις!επειδη βασιζεσαι στην ανωνυμια δεν παει να πει οτι θα ριχνουμε το επειπεδο.Tony montana

      Διαγραφή
  41. καλησπερα!εξαιρετικο σαιτ γενικα και ο καλυτερος σχολιασμος μεχρι τωρα.νομιζω το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι στην επιθεση του ντ αντονι απαιτειται εξαιρετικο σπασισνγ και αυτο δεν το εχουν ουτε απο τον αρτεστ αλλα ουτε απο τον γκασολ...να γινοθν κσαφνικα νεοι και αθλητικοι χρηζεται να αλλαξουν ολο το ροστερ.οποταν νομιζω το καλιτερο γι΄αυτους αν δεν καταφερουν την ανταλλαγη σμιθ π ειναι λιγο δισκολη διοτι η ατλαντα το καλοκαιρι εδιωξε το σουπερσταρ της για να μειωση το μπατζετ και τωρα θα φορτοθει ενα μαξημουμ συμβολαιο και ασε π δεν πολυταιρεζει και με τον αλ χορφορτ,τελωσπαντον αυτο π μπορουν να κανουν ειναι να επλεξουν ομαδες οπως το χιουστον π ηθελαν το γκασολ και να παρουν ενα παιχτη σαν το παρσον π.χ και ακομη κατι λογικα και να δοκιμαζουν να παιξουν αυτο π θελει ο αντονι
    Τευκρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. aisxos o olubiakos de3n exei omada den paei pou8ena etsi kai sas to leei autos enas olubiakos....den pame pou8ena magkes miden i omada apo tuxh to phre to mats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τραγικές επιλογές η Μακάμπι στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. simfonw pisteuw opws pige to paixnidi itan eulogia gia ton osfp na exei tosous underachiver me xamilo iq paiktes o blat sto parke

      Διαγραφή
    2. simfonw pisteuw opws pige to paixnidi itan eulogia gia ton osfp na exei tosous underachiver me xamilo iq paiktes o blat sto parke

      Διαγραφή
  44. Συναρπαστικό παιχνίδι σήμερα!Αρκετά ασταθείς και οι δύο ομάδες. Προσωπικά η Μακάμπι δεν μου άρεσε καθόλου-δεν την περίμενα τόσο κακή. Μέτριο περιφερειακό σουτ ειδικά στο 4, ανύπαρκτα πεντάρια και αναποτελεσματικότητα στον αιφνιδιασμό που ήταν το σήμα κατατεθέν της τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει το απαιτούμενο βάθος στο πάγκο και έχει αναγκαστεί να εξαρτάται από τα σουτ του Λόγκαν-ο οποίος βέβαια δεν τα πήγε και άσχημα. Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού που παρά τις απουσίες του κέρδισε ένα do or die παιχνίδι.Θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Κίμκι για την πρόκριση, εκτός αν δούμε κι άλλες ανατροπές στον όμιλο αυτό!

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. φημες λενε οτι η Μακαμπι θα κανει ενσταση γιατι δεν σταματησε το ρολοι για 3.6 δευτερολεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πικρα φιλαρακι.ε?πανω που το ειχες πιστεψει..

      Διαγραφή
    2. kala ola auta alla simera exei knics celtics kai ta salia rexoun idi...

      Διαγραφή
  46. Φίλε τζιμ,ποια η γνώμη σου για την τελευταία βολή του Παπ;χάθηκε επίτηδες γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να χρεωθεί και τεχνική ποινή σύμφωνα με τον Κανονισμό.Παρολ´αυτα διάβασα τον Καβαλιερατο μετα τον αγώνα και είπε ότι η βολή δεν χάθηκε επίτηδες και ότι στήριξαν οι παίχτες τον Παπ με την λήξη,ο οποίος συμπτωματικά αποτελεί έναν απο τους κυρίως λόγους καμψεις τις ομάδα,είναι παίχτης κλειδι στον φετινό ολυμπιακό μαζι με Haines Πριντεζη-Σπανούλη.Πάντως με το μπάσκετ που παρουσιάζει θα είναι τυχερός αν περάσει στην επόμενη φάση,έχουν σαφέστερο προσανατολισμο στο παιχνίδι τους,για να δούμε.Όπως έχω ξαναπεί είναι ευλογία για το μάρκετ η νέα μορφή της euroleague.Καλημέρα παιδιά και κύριε καθηγητα Τζιμ!
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θανο στην νοβα, νομιζω ο Φιλιππος Συριγος. ειπε οτι η δευτερη βολη χαθηκε επιτηδες (φανηκε και χωρις να το ξερεις απο τον τροπο που πεταξε την μπαλα).Ειπε οτι αν την εβαζε θα μπορουσε να παρει ταιμ αουτ ο Μπλατ και η επιθεση θα γινοτανε απο την μεση του γηπεδου και ετσι θα μπορουσε να μπει καλαθι,τωρα πως μπαινε καλαθι σε 3.5 δευτερα δεν ξερω.Αυτο παντως ειπανε."Α"

      Διαγραφή
    2. *θα* εμπαινε το καλαθι.

      Διαγραφή
    3. Επίτηδες χάθηκε η βολή παιδιά, με εντολή του μπαρτζώκα. Είναι το κλασσικότερο τρικ για να κυλήσει ο χρόνος σε βάρος του επιτιθέμενου και να μην έχει ευκαιρία να πάρει ο αντίπαλος προπονητής τάιμ και επαναφορά μετά το κέντρο του γηπέδου. Να χαρώ εγώ μπασκετικό δημοσιογράφο...

      Διαγραφή
  47. Συμφωνώ μαζι σου Θάνο, μεγάλη ¨ταυλα¨ ως τώρα το τοπ16! ΜΑΤΣΑΡΕΣ!
    Ο Ολυμπιακός λογικά θα ανέβει τώρα, τα ματς με τούρκους μέσα και καπάκι με Κίμκι εκτός θα κρίνουν πολλά!
    Τζιμαρα περιμένουμε το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφού ο Παπανικολάου χάνει την πρώτη, καλά κάνει και χάνει την δεύτερη για να μην δωθεί δυνατότητα επαναφοράς της μπάλας από το κέντρο. Έχεις το "δικαίωμα" να χάσεις επίτηδες μια βολή αρκεί να πετάξεις την μπάλα με σωστό τρόπο. Αν θυμάσαι Θάνο το περσινό παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ για τους ομίλους όπου στο τέλος ο Νικ Καλάθης έχει βολή που πρέπει να την χάσει και πέρνει την μπάλα και την πετάει σαν τούβλο. Ε, εκεί υπάρχει παράβαση.
    Στα του παιχνιδιού θα είμαι σκληρός κυρίως με τον Μπλατ γιατί έπαιζε στην έδρα του ένα ματς που έπρεπε να πάρει αν ήθελε να πάει στους 8. Μ' αρέσει που πολλοί φίλοι λένε για τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη ότι δεν έχει συστήματα. Η Μακάμπι του Μπλατ χτες δεν έβαλε ούτε ένα πόντο βγαλμένο από ομαδική προσπάθεια. Iso o Logan, iso o Smith, iso o Ohayon και τα μυαλά στα μπλέντερ. Κανένα διάβασμα μις ματς κι όσα διάβασαν τα έπαιξαν λάθος, οι ψηλοί εκτός αγώνα αν εξαιρέσεις τον φανταστικό Τζέιμς που πάλεβε μόνος του, τραβηγμένες προσπάθειες από όλους τους παίκτες. Ειδικά στο τέλος ήταν λες και ο Οχαγιόν περίμενε την θεία φώτιση για το πως θα εκτελέσει την επίθεση. Ομάδα στηριγμένη στο ατομικό ταλέντο 3-4 παικτών στην επίθεση, την άμυνα ας μην την πιάσουμε στο στόμα μας. Μόλις βγήκε ο Τζέιμς έσβησε και το τελευταίο ίχνος προσπάθειας.
    ΥΓ. Αν μας την κάνει ο Λάσμε, ο Τζέιμς φαντάζει ιδανική λύση.
    ΥΓ2 Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο μεγλαύτερο διάστημα του αγώνα. Υπήρχαν διακυμάνσεις αλλά ήταν λογικό αφού ήταν ματς ζωής και θανάτου μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Το περίεργο είναι ότι ένα δικό του ματς στο πρώτο ημίχρονο τελικά με την λήξη του σε άφηνε με την αίσθηση ότι το έχασε η Μακάμπι. Υπήρχε και ξεκάθαρο σχέδιο στο τέλος, στα συν του Μπαρτζώκα αυτό. Στα μείον ότι όποτε ένας παίκτης του πιάνει ρυθμό τον βγάζει.
    ΥΓ3 Ο Σερμαντίνι ήταν απίστευτος χτες. Μεγάλο ματς, χωρίς αυτόν δεν θα νικούσε ο Ολυμπιακός. Τον βλέπω σύντομα να περιορίζει σε ρόλο bench warmer τον Πάουελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε madness δεν είχε άλλο time out ο Μπλάτ,συνεπώς η επαναφορά θα γινόταν κανονικά και όχι από το κέντρο.Ο κανονισμός απαγορεύει να χάνεις επίτηδες βολή αλλά για να σφυριχτεί παράβαση συνήθως πρέπει να πρόκειται για εντελώς εξόφθαλμη περίπτωση,να πετάξεις τούβλο με δύναμη.Αν ήταν οδηγία να ευστοχήσει για μένα είναι λάθος,πιο ασφαλής θα ήταν ο ολυμπιακός με επαναφορά από την τελική γραμμή με τον χρόνο που απέμενε,σκέψου ότι αν ο Οχαγιόν είχε καλύτερη αίσθηση του χρόνου ένα σουτ εκτός ισορροπίας από το 3ποντο θα το είχε κάνει και ποτέ δεν ξέρεις.
      Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις για Μπλατ,θεωρώ με διαφορά η χειρότερη προπονητική του δουλειά στην καριέρα του,απαράδεκτη εικόνα.
      Ο ολυμπιακός πάρα μα πάρα πολύ μέτριος άρα δεν σηκώνει και πολλούς ενθουσιασμούς η νίκη διότι έτσι όπως παίζει κάθε δεν θα τον έβαζα και φαβορί για πρόκριση.
      Ο Σερμαντίνι πάρα πολύ καλός,ο Πάουελ ούτως ή άλλως με το πρόβλημα που έχει δεν μπορεί να βοηθήσει,ήταν εμφανές στα προηγούμενα παιχνίδια.
      Αναμένοντας και την οπτική του Jim.
      Θάνος

      Διαγραφή
    2. Να αστοχήσει πιστεύω ήθελαν, γι αυτό πήγε και ο Σπανούλης και του είπε κάτι (μάλλον αυτό). Για την χαμένη πρώτη βολή ήταν μάλλον η αντίδραση του μικρού μετά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός ο Ολυμπιακός, πήρε αυτά που του έδωσε η Μακάμπι και τα εκτεμαλλεύτηκε στο maximum και αμυντικά εμπόδισε τα εύκολα καλάθια. Δεν ήταν και εξαιρετικός αλλά ήταν μια χαρά.
      ΥΓ. *πάλευε μόνος του ο Τζέιμς. Τελικά μας έχουν κάνει ζημιά τα greeklish, ορθπγραφικά λάθη ασυναίσθητα φεύγουν πια.

      Διαγραφή
  49. Το ότι ο Μαγουλάς είναι γαύρος το είχα υποψιαστεί, αλλά σήμερα το παράκανε...στο Contra, και με τίτλο "Τα παλικάρια και το σκάνδαλο" (πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που το γράφει, ακόμα και ο Καβαλιεράτος το έχει ψιλοαφήσει να περάσει στο ντούκου!!!) γράφει στο κείμενο:

    "Ο Μπαρτζώκας κατάφερε να απεγκλωβίσει τον ηγέτη του και να νικήσει την μάχη με τον Μπλατ. Όχι ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά οφείλουμε να δώσουμε πόντους στον Έλληνα τεχνικό."

    Είναι δηλαδή ΕΥΚΟΛΟ να κερδίσει ο Μπαρτζώκας τη "μάχη" με τον Μπλάτ !!!!

    Σίγουρα ο Μαγουλάς το έγραψε αυτό, κάνει πλάκα, ή απλά νομίζει ότι ξέρει μπάσκετ ?

    Κατά τα άλλα, "τυχερή" νίκη του ΟΣΦΠ, την οποία όμως κυνήγησε μέχρι το τέλος, έβαλε και τα δύο χεράκια της και έβγαλε και τα δύο ματάκια της η Μακάμπι, και πλέον ο ΟΣΦΠ μπορεί να προκριθεί, ενώ η Μακάμπι (αυτή ήταν όντως η Μακάμπι ρε παιδιά ?!?!) μάλλον πρέπει να ανέβει σε κατακόρυφο τοίχο για να περάσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μιλάς για τον πιο γελοίο συντάκτη μπάσκετ στην Ελλάδα...Κι άλλοι είναι οπαδοί, αλλά αυτός ο τύπος είναι εμετικός.

      Διαγραφή
    2. ο Μαγουλας ειναι αεκτσης με τρομερη εμπαθεια προς τον Παναθηναικο και τον Ομπραντοβιτς δεν ειναι Ολυμπιακος.

      Διαγραφή
    3. ΟΚ δεκτόν, δεν ξέρω πραγματικά τι είναι -και δεν μου είχε απαντήσει όταν τον είχα ρωτήσει- αλλά δεν βάζεις τέτοιο τίτλο στο βασικό σου θέμα την επόμενη τέτοιας νίκης. Και μάλιστα με τέτοιους χαρακτηριστμούς.

      Τουλάχιστον ο Καβαλιεράτος και ο Ασπρούλιας τα είπαν πιο "light", ότι και καλά πιάστηκε αδιάβαστος ο Μπλάτ, έκανε λάθος επιλογές κλπ κλπ. Αυτό είναι αλήθεια, συν ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτό που είχε στο μυαλό του. Όχι ότι είναι ΕΥΚΟΛΟ να τον πιάσεις κότσο που είπε ο Μαγουλάς...

      Διαγραφή
  50. Εξωπραγματική η ευστοχία του Ολυμπιακού από το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο. Μετά δεν είδα και επέστρεψα στο μάτς στο τέλος. Αν ο Οχαγιόν πλησίαζε την περσινή απόδοση δεν υπήρχε περίπτωση να αποδράσει ο θρύλος. Η φετινή Μακάμπι παρόλα αυτά δεν είναι χειρότερη ομάδα από τη Σιένα. Go figure γιατί έγινε έτσι ο όμιλος. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι δεν έχει ισορροπία στο ρόστερ του και παίζει ένα στιλ, που στην καλή περίπτωση μπορει να μπερδέψει τον αντίπαλο και να τον διαλύσει, στην κακή περίπτωση τον οδηγεί σε επιθετικό αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 29.9% ηταν στο τελικο συνολο ε δεν το λες και εξωπραγματικο.

      Διαγραφή
    2. 29.6% λαθος το πρωτο.

      Διαγραφή
  51. Εαν ο χθεσινος Μπλατ ειναι αυτος που πολλοι εδω μεσα ηθελαν προπονητη της εθνικης τοτε ευτυχως που ηταν ακριβος και δεν τον πηραμε.

    Περα απο κατι αμυνες με συνδυασμους ζωνης που εβγαλαν το Σπανουλη εκτος σε μερικες επιθεσεις στο 2ο ημιχρονο και κατι ψιλοσυστηματα της πλακας οπου ο Οχαγιον μπαινει μεσα και πασαρει στον αμαρκαριστο Ελιγιαχου στο high post εγω δεν ειδα τιποτε απο το Μπλατ.

    Οταν μαλιστα εχεις ανατρεψει το σκορ και εχεις περασει μπροστα με 74-68 3.50' πριν το τελος, δεν επιτρεπεται να χασεις το παιγνιδι στο γηπεδο σου. Δηλ. τι συστημα ειχε ο Μπλατ στα τελευταια 2 λεπτα? Τα τριποντα του Λογκαν και του Σμιθ?

    Παντως ο Ολυμπιακος αξιζε να κερδισει γιατι ηταν πιο ισορροπημενη και all-round ομαδα απο τη Μακαμπι. Και ισως να το ειχε κανει πιο ευκολα αν ο Μπαρτζωκας δεν εβγαζε το Σερμαντινι τη στιγμη εκεινη που μονος του ειχε κανει τη μεγαλη ανατροπη.

    Υποψη ομως οτι ο Ολυμπιακος επαιξε χθες με 6 παικτες ουσιαστικα (Σπανουλης-Μαντζαρης-Σλουκας-Πριντεζης-Χαινς-Σερμαντινι). Οι αλλοι ή δεν επαιξαν καθολου ή ηταν πολυ κατω του μεσου ορου τους. Οποτε ειναι αναμενομενο οτι ο Ολυμπιακος θα εχει μεγαλα περιθωρια βελτιωσης.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω οτι ο μπαρτζωκας δικαιωθηκε στην αλλαγη του σερμαντινι με τον χαινς στο τελος...γιατι ο χαινς πηρε το 5ο φαουλ του τζειμς εβαλε ολες τις κρισιμες βολες(4/4) και επιπλεον η αμυνα του στην τελευταια φαση πανω στον σμιθ εκρινε το παιχνιδι...το μονο αρνητικο ηταν τα 2 επιθετικα ριμπαουντ στο τελευταιο λεπτο της μακαμπι αλλα νομιζω οτι για αυτα δεν ευθυνεται ο χαινς που ειχε παει σε βοηθεια...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  52. Άσχετο αλλά βλέποντας τους αναπληρωματικούς του all star game,χάρηκα πολύ που είναι μέσα ο David Lee,θυμάμαι και τον Jim να έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια στο παρελθόν,πολύ σπουδαίος παίχτης και υποτιμημένος δυστυχώς από πολλούς.
    Jim όποτε έχεις έμπνευση πιάσε και ένα power ranking για NBA τώρα που πλησιάζει και το all star game.
    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή