Athlenda

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

To Hoopfellas στο "Κ" της "Καθημερινής"..


Το περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής" που κυκλοφόρησε σήμερα, ζήτησε την άποψη του Hoopfellas για το φαινόμενο "Φώτης Κατσικάρης" και την επιλογή του στο τιμόνι της Εθνικής Ρωσίας..



Ο Δημήτρης Κατσιώνης στο θέμα της Έφης Παπαζαχαρίου και του Άθου Δημουλά..


«Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ένας διανοούμενος της σύγχρονης μπασκετικής εποχής. Αυτό που  εκτιμώ περισσότερο σε αυτόν δεν είναι η αναμφισβήτητη προπονητική του ικανότητα αλλά το ότι είχε τα κότσια να βγει έξω και να πετύχει (σε συνθήκες φουλ ανταγωνισμού) φτάνοντας πλέον να θεωρείται top-level προπονητής όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ανοιχτό μυαλό, μοντέρνα σκέψη, δεκτικός σε νέες τάσεις του αθλήματος..  Οι επιρροές που δέχθηκε κατά καιρούς και φυσικά οι δικές του απόψεις συνθέτουν μια multicultular μπασκετική φιλοσοφία που περιλαμβάνει την πειθαρχία και την αμυντική προσήλωση που κήρυξαν οι Σέρβοι «διδάσκαλοι» των 90’s, ελληνική εξειδίκευση στο τακτικό κομμάτι και physical game γαρνιρισμένη με την Ισπανική ταχύτητα στην ανάπτυξη και εκτέλεση που χαρακτηρίζει τους Ίβηρες. Δουλεύει πολύ και δίνει μεγάλη βάση στη λεπτομέρεια ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της κοινωνικής αναγνώρισης που τυγχάνει σε όποια πόλη και εάν εργαστεί.. Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι οι Ρώσοι επέλεξαν λοιπόν να επενδύσουν πάνω του, ως μια φυσική συνέχεια του Ντέηβιντ Μπλατ. Άλλωστε οι δυό τους αποτελούν κλασσικούς εκφραστές του νεότερου κύματος προπονητών υψηλού επιπέδου στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο Κατσικάρης αποτελεί  τον σημαιοφόρο της ελληνικής προπονητικής σχολής που σιγά σιγά πλέον αρχίζει να γίνεται εξαγώγιμο προϊόν στην Ευρώπη. Άνοιξε τον δρόμο στη νούβελ βαγκ των ελληνων συναδέλφων του, μιας γενιάς πολύ ικανής η οποία καλλιεργεί τα απτά χαρακτηριστικά της μπασκετικής μας ταυτότητας  και χαρακτηρίζεται (κυρίως με την υπεροχή της στο τακτικό κομμάτι) ως μια από τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Ήπειρο..»

81 σχόλια:

  1. μπραβο ρε τζιμαρα,μακαρι να αποκτησεις και μονιμη στηλη.
    Κατσικαρης θελω να τον δω και στο ελληνικο πρωταθλημα, στο ισπανικο δν με εχει πεισει. Θελω να τον δω σε μεγαλους παγκους οπου θα εχει και αλλη πιεση.
    Μαρκοπουλος.. τι του εκανε του αρτζι σμρ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μν παρεξηγηθω ..
      Α. στο ελληνικο γιατι υπερχρεωσε τον αρη και τον αφησε στα κρυα του λουτρου.
      Β. στο ισπανικο γιατι δν ειναι σε παγκο μεγαλης ομαδας αλλα σε μια που και φ4 να μν μπει δν τρεχει κατι..

      Διαγραφή
    2. Ο Μαρκόπουλος με 5 εκ. ευρώ σου παίρνει Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Κρις.. Τι εννοείς δε σε έχει πείσει? Τελικό έπαιξε με τη Μπιλμπάο..

      Διαγραφή
  2. Μαζεύουμε υπογραφές να τον πάρουν τν Τζιμάρα στη ΝΕΤ; Θα γλυτώσουμε και έξοδα, κάνει και περιγραφή και σχόλιο μαζί, 2 σε 1...
    Γενικά φίλε Κρις, στην Α1 φέτος ο Παναθηναϊκός παίζει κάπως με σβηστές μηχανές. Λίγα ματς τα πήραμε εύκολα και αυτό κάνει καλό στην ομάδα που χτίζεται τώρα αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και στο δεύτερο γύρο μάλλον θα μας κουράσει επικίνδυνα. Ο Μαρκόπουλος πάντα είναι ανταγωνιστικός, πολύ ικανός κόουτς που αν τραβάει και το ρόστερ του, όπως το φετινό του ΠΑΟΚ είναι ικανός να δημιουργήσει προβλήματα στους μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο παοκ τα δωσε ολα,ενω του παο ηταν στο ρελαντι στο 4ο δεκαλεπτο μονο πιεσαν,μεγαλο προβλημα οι βολες σημερα 12 στις 22.

      Διαγραφή
    2. καλα σιγουρα αφου το θεμα του κοουτς ειναι να τους κραταει με motive.. αλλα ο μακροπουλος ο ανθρωπος κανει θαυματα, απορω γιατι δν τον σκεφτηκαν για εθνικη

      Διαγραφή
    3. Είναι "αλεπού" ο Σούλης. Πολύ έμπειρος, πρακτικός και δουλεύει σωστά. Την Α1 την ξέρει σαν τη παλάμη του χεριού του.

      Διαγραφή
  3. όντως μεγαλη απογοητευση στον Αρη!!
    κ ο κοσμος σταθηκε, παρα την ντροπιαστικη ηττα από τον παοκ, που δε θα το κανε σε κανεναν νομιζω!
    πιστευω οτι φετος στη ρωσια θα δουμε τον χαρακτηρα του, μιας που θα ειναι υποχρεωμένος να φτασει στον τελικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια ρε τζιμ για τις επιτυχίες,σιγά-σιγά ανοίγει ο δρόμος...
    Ο Μαρκόπουλος πολύ σπουδαίος,σίγουρα έχει δείξει πολλά πράγματα,αρκετά για να κάνει κι ένα βήμα παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα τζημ και συγχαρητηρια για τις επιτυχιες σου!λιγο για το ματς παο παοκ θα ηθελα να γραψω.πολυ καλος ο παοκ ειχε την ευκαιρια του αλλα εχασε και πολλα ελευθερα σουτ.απιστευτη η ευστοχια του παο στα τριποντα στα τελευταια ματς.δεν διαβαζουν καλα παντως πιστευω τα πικ εν ρολ πολλες φορες ισως γιατι λειπει και το αστερι του μητσου.καλος ο μαρκοπουλος αλλα μην υποτιμαμε τον αρτζι.τον θεωρω καλυτερο αν οχι ισαξιο καθ οτι οι απαιτησεις ειναι τεραστιες πρεπει να κερδιζει σχεδον ολα τα παιχνιδια και οι αγωνες φετος εν αντιθεσει με τα προηγουμενα χρονια ειναι παρα πολλες και συνεχομενες.λογικο το αποψινο παιχνιδι να ηταν για τους παιχτες του παο μια ψιλοχαλαρωση που την εκμεταλλευτηκε ο δουλεμενος παοκ και το εκανε ντερμπι σχεδον ολο το ματς.ολα τα λεφτα για το τριφυλλι το ματς με ρεαλ.αν το παρει η ψυχολογια παει στα υψη......ευχαριστω πολυ γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η καλυτερη φαση του αγωνα, ο Αρτζι πηρε ταιμ αουτ ενω ειχαμε 1.7 στο τελος του β ημιχρονου,εβαλε μεσα το χοντρουλη μας Σοφο τραβηξε τεσσερα ατομα πανω του και ο Ουκιτς πεταξε απο την μια πλευρα στην αλλη στον Μπραμο αυτος πετυχε το τριποντο και πηγαμε με 35-35 στα αποδυτηρια.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Γιώργο.. Σίγουρα δεν είναι εύκολο μετά από μια επιτυχία στην Ευρωλίγκα (ως τέτοια λογίζεται το διπλό στο Βερολίνο)να διαχειριστείς ένα εντός έδρας ματς ελληνικού πρψταθλήματος.

      Διαγραφή
  6. akouste duo allages pou borei na kanei o pao to kalokairi kai na xtyphsei thn evrwligka xalara kai fthna...prwton allagh oukits i banks me ena egkefaliko playmaker (kalthis i zacg wright pou vgazei matia me to mavrokefalidi sth spartak...)kai allagh tou sofo me to deon tohmpson tis alba pou einai kai poulen tou jim i stin teliki na kratisei to hodro na parei kai deon..omws tr eiani pleon emfanes oti exei paxueni osofo kai den borei na pai3ei mia pleon...me auta liopon pame gia koupa an bebaia kratisoume autous pou exoume allies boroume na pame na paroume kai kana kalo 4 ari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. triple-double ο khryapa,νομίζω οι τραυματισμοί έρτσεγκ-βοροντσέβιτς έχουν αδειάσει τη θέση 4 τελείως σε αυτόν και άνοιξαν το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή και ρολάρισμα στην απόδοση του...αν δεν είχε αρκετούς τραυματισμούς στην καριέρα του θα μιλούσαμε για άλλο παίκτη...εξαιρετικός αμυντικός και εργατικός παίκτης.Βρίσκεται σε καλό σημείο της πορείας του..το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ξεχωρίσει σε μεγάλα ματς...
    πχ.περσινό φάιναλ4,ολυμπιακοί αγώνες κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ο Khryapa ηταν παντα αφανης ηρωας και εκανε πολλη δουλεια σε αμυνα και επιθεση .Εχει κερδισει και μια φορα τον τιτλο του καλυτερου αμυντικου στην Ευρωπη. Μεγαλος παικτης.

      Διαγραφή
  8. Μπραβο Jim για αλλη μια φορα. Οσον αφορα του παιχνιδι του ΠΑΟ νομιζω οτι ηταν απο αυτα τα παιχνιδια που πρεπει να τα κερδιζεις ειτε παιζεις καλα ειτε οχι. Προβλημα στις περιστροφες τις αμυνας γενικα φετος καθως και το γνωστο προβλημα στην δημιουργια ελειψει Διαμαντιδη. Αυτα επιγραμματικα για να μην κουραζω περιμενουμε την γνωμη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμενα παιδια ο ΠΑΟ σημερα μου αρεσε και εξηγουμαι....ηταν ενα παιχνιδι must win, που η νικη δε προσφερει τιποτα ενω η ηττα σε καταδικαζει. Ο Ολυμπιακος θεωρω δεδομενο οτι δε θα κανει ηττα στην κανονικη σεζον αν εξαιρεσουμε την εκβαση του μεταξυ παιχνιδιου, οποτε ειναι σιγουρα πρωτος. Δεδομενου αυτου του γεγονοτος, ο ΠΑΟ πηρε μια επαγγελματικη νικη. Καλο παιχνιδι με ενδιαφερον και με καποιες ωραιες φασεις. Η αμυνα του ΠΑΟ απο το 30-35 υποδειγματικη με μονο 2 ποντους παθητικο.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη καλημέρα και καλή βδομάδα... εμένα ο ΠΑΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα μου δίνει την αίσθηση ότι δεν προετοιμάζει καθόλου τα παιχνίδια... σα να τα βλέπει απλώς ως δυνατές προπονήσεις και δεν τα διαβάζει ώστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου (είτε από θέμα χρόνου μιας και τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα είτε από θέμα νοοτροπίας).

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Ναταλία. Θα σου πω αυτό που απάντησα και πιο πάνω. Δεν είναι ότι δεν προετοιμάζει τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να έχεις τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης μετά από μια επιτυχία (το ξαναλέω, ως τέτοια χαρακτηρίζεται το διπλό στο Βερολίνο)στην Ευρωλίγκα. Αυτή η αλλαγή διακόπτη σίγουρα παίζει ρόλο. Στην εποχή Ομπράντοβιτς αυτό είχε γίνει ρουτίνα γι'αυτο και μπορούσες να το χειριστείς. Τώρα έχεις παιδιά που ναι μεν έπαιζαν διπλά ματς αλλά τώρα αντιμετωπίζουν την υποχρέωση να κερδίζουν όλα τα ματς στο εγχώριο πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    3. Το έγραψα και παρακάτω αλλά κάποια πράγματα αξίζει να επαναλαμβάνονται....πολλά πολλά μπράβο για τη συμμετοχή στο άρθρο στην Καθημερινή και συγχαρητήρια, εύχομαι ακόμα καλύτερα και μόνο τέτοια !!!

      Υ.Γ. Για να το λες απόλυτα δεκτό, γνωρίζεις καλύτερα το πως λειτουργεί όλο αυτό :-) Καλό είναι όμως αν το καλοσκεφτούμε γιατί σημαίνει ότι ίσως κάποια στιγμή γίνει ρουτίνα αυτό που αναφέρεις και στους τωρινούς παίκτες και καταφέρουν να φθάσουν στο επιθυμητό επίπεδο να παίζουν πιο συγκεντρωμένα και στο εγχώριο πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
  10. padws o dortsey deixnei pragmata sth tourkia pou den ta edei3e edw sto gauro dhladh ektos apo foverh amuna kai deonos rembouder e3elisetai kai se pi8etiko kriko kai8ws exei parousisasei polu wraies epi8etikes kinhseis....polu beltiwmenos bravo tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε διπλη πιτα με το τζατζικι να σταζει τρως οταν γραφεις και γραφεις με αυτο τον τροπο;Οποιος εβγαλε ακρη ας αφησει σχολιο...Ευχαριστω...
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. "Πάντως ο Ντόρσι δείχνει πράγματα στην Τουρκία που δεν τα έδειξε εδώ, στο γαύρο δηλαδή. Φοβερή άμυνα και δεινός ριμπάουντερ. Εξελίσσεται και σε επιθετικό κρίκο, καθώς έχει παρουσιάσει πολύ ωραίες επιθετικές κινήσεις. Πολύ βελτιωμένος, μπράβο του"

      Ξαναέγραψα το σχόλιο του φίλου, για να είναι πιο ευανάγνωστο.

      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Διερμηνεας επρεπε να γινεις Γιωργο !!
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Ο Dorsey ξέπεσε στην χειρότερη (μέχρι τότε) ομάδα της Τουρκίας. Λογικό είναι όταν χρησιμοποιείται κατά κόρον να ανεβάζει το φύλλο της στατιστικής του. Σίγουρα παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ειδικά τώρα που η ομάδα κρέμεται από πάνω του, αλλά το επίπεδο των αμυνών στο τούρκικο πρωτάθλημα είναι κατώτερο απ' ότι στη Ελλάδα (σε πολλά άλλα είναι πολύ ανώτεροι στην παρούσα φάση). Λέγεται ότι ο Ολυμπιακός κατά την αποδέσμευσή του έβαλε ρήτρα μη απόκτηση΄ς του από ομάδα της Euroleague, που φυσικά σημαίνει ότι τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  11. Jim, to onoma sou einai Dhmhtrhs Katsiwnhs ? :p

    Angelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαεστρικη εμφανιση απο καλδερον για την ωρα, αν δεν κανω λαθος ληγει το συμβολαιο του το καλοκαιρι κ παιζει να μην ανανεωσει , θα ηθελα να τον δω σε μια καλυτερη ομαδα να δω κ ποιο ειναι το ταβανι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους Lakers θα κόλλαγε άψογα, είτε ως starter στο 2 για το 3 guard lineup είτε πίσω από τον Nash. Αν τον είχαν στην αρχή της σεζόν αντί για τίποτα Blake ή Duhon θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα. Τι να πεις βέβαια για μια ομάδα που ο Μεσσίας της λέγεται Earl Clark.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Μακαρι παντως να τον βλεπαμε ξανα στην ευρωπη..

      Big Saras

      Διαγραφή
    3. Άσσος Όντυ, και σε καλή ομάδα..

      Διαγραφή
    4. Jim, δεν νομίζω ομάδα play off να ανταλλάξει για τον Calderon τώρα. Ίσως (δεν το βλέπω) οι Grizzlies που θέλουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Gay, ίσως (αν και στηρίζουν πολύ τον Collison) οι Mavs. Είναι και παίκτης των 10 εκατομμυρίων.

      Ody

      Διαγραφή
    5. Ο Calderon είναι καταπληκτικός playmaker, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο. Κακός στην άμυνα, αλλά "μπροστά" είναι αρχηγός. Ο Lowry, βέβαια, για star ενός franchise είναι και καλύετρος-ιδανικότερος και νεότερος. Κρίμα που στο Toronto δεν έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα με καλύτερο τρόπο τον Ισπανό με κάποιο trade, αφού θεωρείται απίθανο να συνεχίσει και του χρόνου σε μία de-facto losing team, όπως οι Raptors. Το μεγάλο του συμβόλαιο (10.561.000 δολάρια), που, όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε, λήγει το καλοκαίρι είναι το πρόβλημα για ένα τέτοιο deal.
      Υ.Γ.: Jim, πώς θα σου φαινόταν ένα trade Bargnani-Calderon και ίσως κάποιο draft pick για Amare;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    6. Όχι ρε Desti... Έχουν τον Felton, έχουν τον JKidd, έχουν τον Pablo, δεν χρειάζονται και άλλον playmaker οι Knicks. Ο STAT θα είναι υπεροπολύτιμος με το σκορ που μπορεί να δώσει κοντά στο καλάθι. Ο Bargniani είναι ανέκδοτο...

      Ody

      Διαγραφή
    7. Ody, εκ πρώτης ανάγνωσης συμφωνώ. Αλλά:
      1) Kidd & Felton παίζουν (και πρέπει να παίζουν) μαζί, στο ίδιο σχήμα, οπότε στον πάγκο μένεις με τον 35άρη rookie Prigioni για τον άσσο. Με την επιστροφή του Shumpert, αν όλα πάνε καλά με την αποθεραπεία του, τον Αργεντίνο, όσο και αν τον γουστάρω, θα τον παρκάρουν στην άκρη του πάγκου. Κοινώς θεωρώ ότι μία εναλλακτική backcourt με Shumpert-Calderon θα ήταν ότι πρέπει για αναπληρωματική πεντάδα.
      2) Ο Stoudemire δεν ταιριάζει ούτε στο rotation των Knicks (δεν με πείθει σαν sixth man, ασχέτως του τι μπορεί να ισχυρίζεται ο ίδιος), ούτε στο σύστημα που ακολουθεί ο Woodson. Με τον Felton, τον Carmelo και τον Chandler παρόντες δεν υπάρχει περιθώριο για p'n'r.
      3) Οι Knicks είναι μία γερασμένη ομάδα και σε βάθος (το πολύ) διετίας θα έχουν ανάγκη από αναδόμηση. Τα δεμευμένα συμβόλαια για του χρόνου είναι πολλά ώστε να διεκδικήσουν κάτι καλό στην free agency market του ερχόμενου καλοκαιριού. Το συμβόλαιο του Amare με βάση όλα τα παραπάνω είναι μεγάλο βαρύδι, του Ιταλού είναι σαφώς πιο ευέλικτο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι στη Νέα Υόρκη δεν έχουν το δικαίωμα του amnesty clause, καθώς το χαράμησαν πέρυσι εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του Billups.
      4) Ο Bargnani θα βρει επιτέλους ένα σκληροτράχηλο ψήλο δίπλα του που θα απελευθερώσει το παιχνίδι του. Δεν θα είναι φυσικά ο star της ομάδας, ούτε καν starter, αλλά όσοι έχουν παρακολουθήσει τους φετινούς Knicks ξέρουν πόσο πολύ ποντάρουν στο μακρινό σουτ, ακόμη και με τους ψηλούς τους (Anthony, Novak, Copeland) οπότε νομίζω ότι το θέμα της χημείας δεν είναι πρόβλημα.
      5) Θεωρώ περιττό να εξηγήσω γιατί μία ομάδα όπως οι Raptors πρέπει να επενδύσουν σε ένα δίδυμο Lowry-Stoudemire. Συμφωνώ ότι είναι injury prones και οι δύο, αλλά και με τον Bargnani δεν είχαν καλύτερη τύχη. Και φυσικά θα υποβαθμιστεί επιτέλους ο ρόλος του DeRozan και οι απαιτήσεις που έχουν έχουν από αυτόν (και δεν μπορεί να τις υποστηρίξει).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    8. Desti,

      οι Knicks με Felton, Shumpert, Smith και λίγο Jkidd έχουν κλείσει τα λεπτά των γκαρντ. Αν κάποιος λείψει ενεργοποιείται και ο Prigioni. Αυτό είναι το βάθος τους.

      Οι Knicks είναι σε win now mode. Έχουν γερασμένη ομάδα αλλά έχουν μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο όπως είναι. Αν πάρουν τον Calderon χωρίς να αλλάξουν έναν γκαρντ υπερφορτώνονται και ακόμα και κακός, ο Amare βοηθάει περισσότερο με το σκορ του κοντά στο καλάθι από τον άθλιο φέτος Bargnani. Που είναι και τραυματίας.
      Το πρόβλημα των Knicks στην επίθεση είναι πως βασίζονται πάρα πολύ στα τρίποντα. Αν είναι κρύοι έχουν πρόβλημα και χρειάζονται το πικ εν ρολ του Amare για τέτοιες βραδιές. Το πρόβλημα του Αμάρε είναι αν μπορεί να συνυπάρξει με τον Chandler που επιθετικά είναι τελείως μονοδιάστατος.

      Σε κάθε περίπτωση, το trade τώρα θα είναι μεγάλο βήμα πίσω για μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Χρειάζονται σκορ από μέσα, όχι 4ο γκαρντ των 30 λεπτών.

      Μετά ο Calderon γίνεται free agent.

      Ody

      Διαγραφή
    9. Ody, θα επιμείνω για τον απλούστατο λόγο ότι οι ίδιοι οι παράγοντες των Knicks έχουν σκεφτεί κατά διαστήματα να ανταλλάξουν έναν από τους δύο star τους (με τη χρονιά που κάνει ο Anthony, μάντεψε για ποιον χτυπάει η καμπάνα). Ο STAT δεν μπορεί να παίξει δίπλα στον Carmelo και συν τις άλλοις έχει να παίρνει 60-65 εκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν υπάρχει ο playmaker που θα τον εκμεταλλευτεί, όπως στο Phoenix. Ούτε στην πρώτη του σεζόν στη Νέα Υόρκη υπήρχε, πάλι με τον Felton έπαιζε, αλλά τότε ο Amare ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας και αποιδέκτης των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών. Επίσης, στους Suns ακόμη έχουν να λένε για τις διαιτησίες απέναντι στους Spurs και για τον loser (ή για την ακρίβεια αφηρημένο, εκτός τόπου και χρόνου ειδικά στην άμυνα) Stoudemire, τους δύο παράγοντες που τους στέρησαν μια παρουσία σε τελικό, και γιατί όχι, ένα δαχτυλίδι. Η φετινή frontline ήταν ποιοτική και λειτουργική χωρίς αυτόν. Η απόκτηση του Calderon, ναι, ενέχει κάποιο ρίσκο. Η πλάκα είναι ότι όταν έφυγε από τη Vitoria, ο διάδοχός του στον άσσο και πρώην back-up του Pablo Prigioni τα κατάφερε καλύτερα στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά στην προκειμένη φάση η εμπειρία του Ισπανού στο NBA είναι παρασάγκας ανώτερη από αυτήν του πρώην συμπαίκτη του.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Υ.Γ.: Να συμπληρώσω για τον Calderon ότι έχει μάθει να είναι παγκίτης χρόνια τώρα, φέτος με τον Lowry, παλαιότερα με τους Jarett Jack - T.J. Ford, δεν νομίζω πως θα αξιώσει 30 λεπτά. Συν τις άλλοις, μπορεί να προσφέρει ερχόμενος από τον πάγκο, το έχει αποδείξει άλλωστε

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  13. Εκτιμώ και εγώ τον Σούλη αλλά νομίζω ότι όπως και τον Αλεξανδρή έτσι και αυτόν τον έχει ξεπεράσει το μπάσκετ. Είναι ικανός να δημιουργεί ομάδα ικανοποιητικού επιπέδου για Ελλάδα αλλά όσον αφορά τον τρόπο σκέψης τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, προσωπικά δεν μπορώ να καθίσω να παρακολουθήσω ομάδα του. Ο ΠΑΟ σήμερα ήταν πολύ άστοχος, η μπάλα κολλούσε στην επίθεση και οι ψηλοί δεν μπόρεσαν να τραβήξουν σκόρ. Ο μπάνκς φαίνεται ότι καταβάλει προσπάθεια να κατανοήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά αυτό δεν είναι εύκολο σε δύο μήνες. Ίσως θα πρέπει όταν είναι αυτός στο τιμόνι στον άσσο η ομάδα να κυνηγάει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο ακροβολίζοντας Καπόνο για το τρίποντο.
    Jim θα ήθελα τη γνώμη σου για Τσαϊρέλη γιατί άκουσα πρόσφατα τον κ. Ζουρνατσίδης (team manager) σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης να μιλάει για τεσσάρι που ξέρει πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ, με ικανότητα με την μπάλα κάτω, που έχει προσόντα να κάνει τη διαφορά τόσο στον φετινό ΠΑΟΚ όσο και γενικότερα στην Α1. Η προσωπική μου γνώμη για τον παίκτη είναι ακριβώς αντίθετη καθότι πέρα από κάποια ριμπάουντ δε νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι σε μία σοβαρή ομάδα. Βλέπω λάθος??
    Καλή συνέχεια στις επιτυχίες του blog και εις ανώτερα!!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ βελτιωμένος, ήξερα ότι το είχε αυτό μέσα του αλλά αμφέβαλλα εαν μπορεί να το βγάλει. Δε τον λες και δυνατό στα βασικά. Έχει προσόντα όμως. Δηλ. το athleticism του στον φετινό Άρη θα ήταν ταμάμ, με τη παρούσα κατάσταση στο "4".

      Διαγραφή
  14. Συγχαρητήρια Τζιμ!!Και εις ανώτερα!

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συντριβη της Μαλαγα απο Ρεαλ 91-67.Πεταει η Ρεαλ και ποιος την πιανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο, Jim! Είσαι πολύ μπροστά και μαγκιά της καθημερινής που έφερε στην ύλη της ένα σχόλιο πέρα από τα τετριμμένα. Μακάρι να γινόταν κάτι πιο μόνιμο, αλλά ξέρεις καλά πόσο μικρή θέση έχει το μπάσκετ στα ΜΜΕ πρώτης γραμμής.

    Ωστόσο, δουλειές σαν τη δική σου (και μερικών, ελαχιστότατων, άλλων) κάνουν το χώρο καλύτερο και ανοίγουν τα μάτια του κόσμου, για να βλέπει το παιχνίδι πιο σωστά. Θεωρητικά, αν έχουμε καλύτερους θεατές/αναγνώστες, θα αποκτήσουμε και καλύτερο μπασκετικό "οικοδόμημα", αλλά και καλύτερη "μπασκετογραφία", πέρα από οπαδιλίκια και λοιπές γραφικότητες.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό το "οικοδόμημα" προσπαθούμε να χτίσουμε όλοι μαζί.

      Διαγραφή
  17. Οποιος εχει παιξει μπασκετ στα τσιμεντα του σκρα δεν γινεται εστω και λιγο να μην το κατεχει(απ την ιδια περιοχη οικονομου-καιμακογλου-καββαδας κ.α),ο κατσικαρης που ξεκηνησε στη νικαια και στο πλατωνα να παιζει μπασκετ ειναι ο κοουτς που επαθε και εμαθε για εμενα,απ την αεκ τον αρη στη ρωσια και τωρα στην ισπανια,συνεχως βελτιωνεται και θελει να μαθαινει,αργα η' γρηγορα θα παρει μεγαλο παγκο και ισως οχι ελληνικο,τζιμ παντα τετοια να ευχηθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνχαρητηρια Τζιμ και εις ανωτερα..Στο εχω ξαναγραψει οτι περα απο τις γνωσεις σου στο αθλημα,γουσταρω πολυ τον τροπο που γραφεις με γλαφυρες,κοφτες και κατατοπιστικες εκφρασεις και μαγκιορικες θα ελεγα...Και ακομη καλυπτεις τα θεματα σφαιρικα,εξεταζοντας πολλες παραμετρους[πχ που γραφεις για τον Κατσικαρη και την αποδοχη απο τις κοινωνιες]..Δεν γραφεις απλως,ζωγραφιζεις,εντος εισαγωγικων,αυτο που θελεις να πεις..Μπραβο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα και καλή βδομάδα.... πολλά πολλά μπράβο και συγχαρητήρια, εύχομαι ακόμα καλύτερα και μόνο τέτοια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να φανταστώ με το "μόνο τέτοια", εννοείς μόνο επιτυχίες γενικότερα και όχι μόνο επαγγελματική/μπασκετική καταξίωση, γιατί αυτό το μόνο ακούγεται(διαβάζεται) πολύ άσχημα. γι αυτό εξ άλλου η συνήθης φράση είναι "πάντα τέτοια"

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκαιο, θα μπορούσε κάλλιστα να 'παρερμηνευθεί'..... σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις !!! Εννοούσα να συμβαίνουν μόνο τέτοια ευχάριστα για το Jim γενικότερα σε όλους τους τομείς :-)

      Διαγραφή
  20. Εδω η απαντηση, που δειχνει ξεκαθαρα τι εγινε το 96,η απαντηση για την ξεκαθαρη νικη του Παναθηναικου με στοιχεια βιντεο και αποδειξεις.Για την ταπα του Βρανκοβιτς και ολα οσα συνεβησαν.Συγγνωμη για το ακυρο αλλα τελευταια βγηκε στην επιφανεια ολη η λασπη του γαυρου και εδω ειναι η απαντηση,http://metamatiatougaurou.blogspot.gr/2010/10/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι το βασικό χρονόμετρο σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα δεν απέβη σε βάρος της Μπαρτσελόνα, επειδή η ισπανική ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και συνέχισε να την διατηρεί με την επαναλειτουργία του βασικού χρονομέτρου.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΤΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
  21. double double 3ana o koufos...evge kwstaki!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 6 φάουλ, αδερφέ.. Μόλις βελτιώθει σε αυτόν τον τομέα (κυρίως θέμα athletisism) θα παίρνει πρισσότερα λεπτά, μεγαλύτερη αναγνώριση, και γιατί όχι, περισσότερα χρήματα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. #athleticism, sorry

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. 6 ekatomuria pernei tr ...sthn evrwph den uparxoun auta lefta...fadasou oti javale mcgee tou o george karl vghke kai eipe oti einai vlakas kai tebelis kai 3ere imono na phfaei kai eipe episis oti o koufos einai klaseis anwteros tou pernei 4o ekatomuria gia 3 xronia kai to budget tou panathinaikou einai 10 ekatommuria

      Διαγραφή
    4. DD παίζει να είναι ο πιο κακοπληρωμένος 5δάτος center σε όλο το ΝΒΑ? Σίγουρα στο bottom-5.

      Διαγραφή
    5. φιλε Desticado τα ειδες τα 6 φαουλ του Κουφου;
      τα τρια τουλαχιστον ηταν πανω στον Ουεστμπρουκ οταν εκλεινε την ρακετα αφου ειχε αφησει ο κοντος τον αντιπαλο του 2-3 μετρα πισω.ασε που απο τα 6 φαουλ τα 3 δεν ηταν.
      εχει βελτιωθει πολυ φετος ειδικα στο τρεξιμο του γηπεδου αμυνα και επιθεση και στις θεσεις που παιρνει στη ρακετα.αμυνα,ριμπ ειναι καλος και αρκετα δυνατος στις ταπες.στο αμυντικο κοματι μπορει να ειναι και ο πιο πιστος παιχτης των Ναγκετς.
      επιθεση αρχιζει φετος και βγαζει κατι απο το ταλεντο που θυμομαστε οτι ειχε πριν 3-4 χρονια.
      θελει δουλεια αλλα δειχνει να μαθαινει ευκολα σε αυτο το περιβαλλον που βρισκεται και ειναι μονο 23-24.
      παντως ειναι ο μονος παικτης των Ναγκετς που δε καρφωνει.πολυ γελιο

      WILKINS

      Διαγραφή
    6. @Dominique, το ίδιο πράγμα λέμε σχετικά με το "μαρκάρισμα" του Westbrook. Εκτός και αν νομίζεις ότι κάθε center που παίρνει πάει αλλαγή στον point guard της Oklahoma City καταλήγει fouled out. Δεν το συζητάω ότι έχει βελτιωθεί και ότι χωράει κι άλλη βελτίωση, αλλά αυτή τη στιγμή αντικειμενικά δεν κάνει για starter. Μεγάλη μαγκιά που υποσκέλισε τον αθλητικότερο (και εμπειρότερο) Mozgov. Με την περίπτωση McGee περισσότερο την πάτησαν οι Nuggets, που υπολόγιζαν πάρα πολύ σε αυτόν στο transition game που μπορούν να παίξουν, παρά τον ξεπέρασε ο ίδιος Κουφός. Ο Έλληνας center είναι πάρα πολύ φιλότιμος και θετικότατος σε κάθε του παρουσία, τίμια συμμετοχή, δεν "κοροϊδεύει" τον προπονητή του. Το έχω ξαναγράψει, βιάστηκε να δηλώσει διαθεσιμότητα στο draft. Αν ωρίμαζε λίγο παραπάνω ως επιθετικό όπλο θα είχε άλλη εξέλιξη και ίσως να κατέληγε και lottery pick, αρπάζοντας ουσιαστικά μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που απολάμβανε στη Uttah.
      @Panagos, οι Sanders (Milwaukee), Ezeli (Golden State), Vucevic (Orlando), Lavoy Allen & Kwame Brown (Philadelphia), Biyombo & Haywood (Charlotte), Zeller (Cleveland) είναι οι μοναδικοί που ξεκινούν στο 5 και αμοίβονται με λιγότερα από τον Κουφό. Γενικά στο NBA οι ψηλοί σπανίζουν, και επομένως αμοίβονται με υπεραξίες, γι' αυτό και είναι πολύ λίγοι εκείνοι που παίρνουν λιγότερα από τα 3 μύρια του Κουφού. Στην παραπάνω λίστα οι παίκτες έχουν ακόμη ένα κοινό: Κανείς τους δεν επέλεγει από τον GM της ομάδας του για βασικός. Ή θα παίζουν κατά συνθήκη λόγω τραυματισμού κάποιου βασικού (Bynum-Sixers, Varejao στους Cavs πού χάνει μεγάλο μέρος της regular season, Bogut-Warriors) ή θα κάνουν πολύ καλύτερη χρονιά από τον φερόμενο starter (McGee-Nuggets, Dalembert-Bucks, μετακίνηση του Davis στο 4 και του Harringhton στον πάγκο στους Magic) ή δεν υπάρχει ξεκάθαρος starter όπως στην περίπτωση των Bobcats. Για περισσόετερες μισθολογικές πληροφορίες, check also:
      http://hoopshype.com/salaries.htm

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. @ Ανώνυμε 6:15, 3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο παίρνει ο Κουφός, δηλαδή 2,25 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά με φορολογία 39,6% για τους υψηλόμισθους (400.000 και άνω). Στην τσέπη του δηλαδή θα μπουν 1,35 εκατομμύρια ευρώ. Στην Ευρώπη τα συμβόλαια που παρουσιάζεται ότι υπογράφουν οι μπασκετμπολίστες είναι "καθαρά", την εφορία τους την πληρώνει η ομάδα. Νομίζω πως ο Κώστας σίγουρα θα έβρισκε συμβόλαιο στη Ρωσία ή στην Τουρκία με περισσότερα χρήματα. Το θέμα είναι ότι για ένα παλικάρι στα 23-24 η Ευρώπη δεν πρέπει να αποτελεί προοπτική, μια χαρά τα καταφέρνει στο NBA

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    8. φιλε Desticado θα δουμε τι ταβανι εχει,δεν εχω σαφη αποψη,αλλα αν καταφερει και καθιερωθει στο NBA και κατεβαινει στα τουρνουα θα εχει η εθνικη Ελλαδος
      ενα κανονικο πενταρι,ειδικα τα για τα επομενα 3-4 χρονια που θα παιζει και ο Σπανουλης.

      WILKINS

      Διαγραφή
    9. Ο Μπιγιόμπο εντελώς ακατέργαστος, ο Ζέλερ rookie, ο Μπράουν μέγιστος underachiever. Δεν έχει και μεγάλο ανταγωνισμό ε; Ο Bούτσεβιτς ίσως υπερτερεί μόνο αλλά παίζει σε μέτρια ομάδα. Τους υπόλοιπους δε τους πολυξέρω, έχω να ασχοληθώ σοβαρά από τα τιμημένα 90's του Τζόρνταν και των μεγάλων σέντερ.

      DD ευχαριστώ για την υπερπλήρη απάντηση.

      Άν δεν υπάρξουν εμπόδια απο την ομάδα του ο Κουφός μπορεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την Εθνική για τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε...

      Διαγραφή
  22. Καλοριζικο το νεο βημα.Μουρη μπουκ μπορει να μην εχω δικο μου αλλα εκανα 2 λαικ,εχουμε σπιτι μπολικα."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙΣ. Ο ΣΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ. ΜΟΝΟ MOVE MOVE EINAI. ΜΑΘΕΤΕ ΣΠΥΡΙΑΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... ΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΝΝΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ??? ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΜΙΟΥ??? ΣΤΕΦ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΑΡΙΑ ΚΛΑΙΝΕ

      Διαγραφή
    2. ΣΤΕΦ κάπου το έχω δει αυτό το εκπληκτικό ξεδίπλωμα σκέψης. Έχεις ποστάρει σε φόρουμ κινηματογραφικά τώρα πρόσφατα??? RED TAKIS

      Διαγραφή
  24. jim σε καποιο σαιτ διαβασα οτι ο οσφπ εχει στα υποψη του τον σαμιουελς του κλιβελαντ και τον σαμαρτζινσκι...εχεις να προτεινεις καποιον η καποιους εσυ που θα μπορουσαν να λυσουν το προβλημα του ολυμπιακου στο 5???
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. na ekfrao kai ego ta sigxaritiria mou ston "diko mas" ton jim. mpravo lipon kai is anotera.

    me tin efkeria, kati poli asxeto, 8a i8ela na se rotiso jim an exis kapia eikona apo to basket sti kipro? vlepo en pare dose se epipedo 3enon paixtwn (Hutcher-paok, Right-ikaros) alla kai proponitwn palaiotera (memos ioannou,xristopoulos, flevarakis). prosfata ipir3an kai merika paidia pou ekanan to vima na pane se ena poli mikrotero prota8lima san to kipriako. (demertzis, diamantopoulos)

    evxaristo poli,
    Be like Mike...

    p.s me singxorite gia ta grenglish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Jim.γραφεις κανονικα φιλε.ετσι ειναι οπως τα λες για τον Κατσικαρη.
    τελευταια φορα τα ειχαμε πει για τον προπονητη της εθνικης
    που λεγαμε οτι ενα πολυετες στον Κατσικαρη ηταν οτι επρεπε για την ομαδα μας.τον αρπαξαν τελικα οι Ρωσοι.
    παντως η' ειναι μες τους 2-3 καλυτερους στην Ευρωπη
    η' ειναι απλα καλος και εχει δυνατες ακρες.
    θυμαμαι οταν εφυγε απο τον Αρη,εγινε περιεργη τραμπα με Μπλατ στον παγκο του Αρη για 2-3 μηνες.
    ειναι φιλοσοφημενος πανω στο αθλημα αλλα πρεπει να δειξει περισσοτερα για να καθιερωθει σε υψηλο επιπεδο και η εθνικη Ρωσιας προσφερεται για αυτο.


    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. polu wraios paikths autos o mackoloum padws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. xarhka para polu me auto pou akousa...o linos sumfwnhse me paok,....menei mono na parei o paok ti forologikh enhmerwtita kai 8a upograpsei..teleia ..elpizw o paok na ftia3ei mia dunath omada gia tou xronou gia to eurocup opou sigoua 8a paei ....!!!!!!bravo ...makari na e3elix8ei kai o linos opou ekei pera apo to katalhlo peroballon 8a sunadhsei kai ena kenos th 8esh 3-4 opou 8a vrei pisteuw kana 20 lepto na pai3ei an einai bebeai se kalh katastash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπράβο Jim!Εύχομαι να σε δούμε και σε κανέναν πάγκο στην Α1 :)

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή