Athlenda

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΑΣ ΙΙ και η ..πράσινη transition period




Το ριμέικ της ερυθρόλευκης  παραγωγής «ΒΟΑΣ» παίχτηκε στην εκπληκτική Ζαλγκίριο Αρίνα με τον Ολυμπιακό να «πνίγει» τους Λιθουανούς με την άμυνα του. Εξαιρετική η σκηνοθεσία του Γιώργου Μπαρτζώκα.. Σε transition period ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ολίμπια, με εμφανή τη διάθεση από τον Αργύρη Πεδουλάκη να βάλει καινούργια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Και οι δύο ομάδες μας κοιτάνε ψηλά..



Δυό λόγια για τα παιχνίδια..

Ξεκινάμε από τη Λιθουανία, όπου το παιχνίδι ήταν μάλλον μεγαλύτερης σημασίας βάσει της θέσης των δύο αντιπάλων στον όμιλο.


-Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι ρολάρει. Η ομαδική του άμυνα είναι πραγματικά εξαιρετική. Καλά δουλεμένη, με στόχο και κατεύθυνση. Έχει τις κατάλληλες μονάδες για να παίξει αυτό που θέλει βέβαια στα μετόπισθεν. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χαστούκι στη Ζαλγκίρις φέτος. Η άμυνα του Ολυμπιακού την αποσυντόνισε και –πολύ σημαντικό- την έκανε να παίξει ατομικά για 40’.  Οι συνεργασίες των Λιθουανών ήταν ελάχιστες σήμερα το βράδυ και το individual επιθετικό παιχνίδι είναι ευανάγνωστο για μια τέτοια άμυνα, όπως αυτή των ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ «φυσική» ομάδα, σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Από την αρχή «πόνεσε» την Ζαλγκίρις, την έβαλε να κάνει σούτ από άσχημες θέσεις, της έκοψε την παραμικρή σκέψη για εύκολο καλάθι, ειδικά από τους ψηλούς της. Οι Λιθουανοί σούταραν 16/42 δίποντα.. Από μια φάση και μετά έδειχναν να μην το πιστεύουν και αυτό είναι μεγάλο credit για την άμυνα των Πειραιωτών, η οποία τους χάλασε το μυαλό.


-Ο Πλάθα ήταν σε μάλλον κακό βράδυ. Εντόπισα κάποια λαθάκια στο διάβασμα του αντιπάλου ή τελοσπάντων λάθος εκτίμηση κάποιων καταστάσεων. Ξεκίνησε των Φούτ στο «5», ο οποίος είναι ο πιο λάθος παίκτης της Ζαλγκίρις για να αμυνθεί στο πικ εν ρολ, με τον τρόπο που επέλεξε ο Ισπανός να το κάνει. Η ελληνική ομάδα το αποκωδικοποίησε γρήγορα και χτύπησε εκεί, με δημιουργό τον Σπανούλη, πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια-βάλσαμο για να ξεκινήσεις σωστά σε μια τέτοια έδρα. Ο Πλάθα το πήρε γραμμή βέβαια (θεωρώ ότι εάν δεν ήταν αρκετά εγωιστής θα έπρεπε να είχε αναπροσαρμόσει το πλάνο αμέσως) και έβαλε τον Γιανκούνας στο «5» (με Ντέλας στο «4») και εκεί η άμυνα των Λιθουανών όντως βελτιώθηκε.


-Ο Τζός Πάουελ έχει απορροφηθεί πλήρως από το ερυθρόλευκο ροτέησιον και ήταν αρκετά δραστήριος. Ο Ολυμπιακός μη ξεχνάτε σήμερα, δεν πήρε παιχνίδι στην επίθεση από το «4» και τον Χάινς στο «5», κάτι που σπάνια συμβαίνει και όμως δεν κόστισε. Διέκρινα μια ανισορροπία βέβαια στην ερυθρόλευκη επίθεση και θα το ξαναπώ, ακόμα και εάν μερικοί ξύνουν το κεφάλι τους. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε για δεύτερη σερί αγωνιστική –με τέτοιο αντίπαλο- ένα πάρα πολύ καλό αμυντικό performance, αλλά και πάλι η επίθεση του δεν λειτούργησε καλά. 21 δίποντα, 27 τρίποντα.. Τον βοήθησαν λίγο και κάποια σχήματα των Λιθουανών, οι οποίοι ήταν αργοί στις περιστροφές με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπαρτζώκα να βρίσκει καλές ματιές στο καλάθι. Περίμενα να πω την αλήθεια από τον Πλάθα να δοκιμάσει τον Κουζμίνσκας στο «4» ή ακόμα και Ντάρντεν. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που μπορεί αποδεδειγμένα να τρέξει μαζί με τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον στις 3 περιφερειακές θέσεις.


-Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σωστά πέταξε στο ματς των Γκεσεβίτσιους και του έδειξε εμπιστοσύνη. Είναι ένα τρικ που χρησιμοποιεί κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του, αναφορικά με την «επιστροφή» ενός παίκτη στη χώρα του ή απέναντι σε μια ομάδα της οποίας υπήρξε μέλος στο παρελθόν, σε μια «ιδιαίτερη» κατάσταση τέλοσπάντων. Ειδικά ένας αθλητής που δεν παίζει και πολύ έχει αυξημένο κίνητρο, μπροστά σε γνώριμο κοινό, πράγματα να αποδείξει και συνήθως μεγαλύτερο βαθμό αποφασιστικότητας και συγκέντρωσης. Ο Λιθουανός ανταποκρίθηκε πολύ καλά.. Αυτός βέβαια που άλλαξε το status του ματς και έδειξε το star quality για μια ακόμα φορά ήταν ο Λο, πετυχαίνοντας δύο πολύ αποφασιστικά-δε χάνω με τίποτα σήμερα-τρίποντα. Σταθερή παρουσία δίπλα στον Σπανούλη βέβαια ο Παπανικολάου, ο οποίος φάνηκε να εξιτάρεται από το γεγονός ότι είχε απέναντι του έναν παίκτη –Ντάρντεν- που μπορούσε να τον κοντράρει και πολλές φορές να τον νικήσει στα ίσα σε αθλητικό επίπεδο.

-Παλικάρι για την Ζαλγκίρις ο Καουκένας. Τον λατρεύω τον Λιθουανό, χρόνια τώρα. Σας εξομολογούμαι ότι τον διάλεγα στις ομάδες μου σε κάθε παιχνίδι μάνατζερ. Είναι στα 35 του τώρα βέβαια και έχουν μειωθεί τα «καλά» του ματς μέσα στη χρονιά αλλά είναι ακόμα ένα από τα πιο ποιοτικά γκαρντ στην ευρωπαϊκή σκηνή. Αυτό που μου άρεσε ανέκαθεν στον συμπαθέστατο Ρίμας, δεν ήταν η μπασκετική ευφυΐα του ή τα καταπληκτικά του πόδια (μέχρι πρίν 2-3 χρόνια έπαιζε σαν «καθαρόαιμο», παιδεία και στυλ που κληρονόμησε από το Σίτον Χολ) αλλά ο πολύ ανταγωνιστικός του χαρακτήρας.  Τον θεωρώ ως έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς αθλητές στην Ευρώπη. Στη Σιένα μάλιστα είναι κάτι ανάλογο με τον Τζόρνταν στο ..Σικάγο. Σήμερα ήταν σπουδαίος, με καλές επιλογές, κυνηγώντας παράλληλα σε όλο το γήπεδο τον Σπανούλη. Το winner spirit που έχει φέρει στο Κάουνας φέτος είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ζαλγκίρις διαγράφει αυτή την πορεία..


-Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει σταθερές και έναν χαρακτήρα που είναι δύσκολο να σπάσει από οποιονδήποτε αντίπαλο, βασιζόμενος κυρίως στην εξαιρετική του άμυνα. Όσο αποδίδει έτσι σε αυτό το κομμάτι θα φοβίζει.. Η ομάδα παίρνει αποτελέσματα –με εντυπωσιακό τρόπο- και μπορεί πλέον ήσυχα να δουλέψει, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, όπου χρίζει βελτίωσης. Δικαίωση για τον κόουτς Μπαρτζώκα λοιπόν, ο οποίος πέρασε δύσκολα στην αρχή της σεζόν. Η ομάδα του, μαζί με τη Σιένα και φυσικά την σταθερά που λέγεται Μπαρτσελόνα, είναι αυτή τη στιγμή οι πιο φορμαρισμένοι σύλλογοι στη διοργάνωση.


Για πάμε και από ΟΑΚΑ..


-Ο Παναθηναϊκός είναι φανερό ότι βρίσκεται σε μια transition period, για πολλούς λόγους. Προσπαθεί να βάλει κάποια καινούργια στοιχεία στην ομάδα του, είτε αυτά αφορούν πρόσωπα είτε έχουν να κάνουν με την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Transition όνομα και πράγμα.. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δείχνει να αναθεωρεί κάποιες σκέψεις (και καλά κάνει, αυτό σημαίνει ευστροφία και αντανακλαστικά) προσπαθώντας να βάλει την ομάδα του παίξει σε ένα πιο γρήγορο τέμπο. Χθές αυτή η διάθεση ήταν φανερή, συνηγορούσε κιόλας η απουσία του Σχορτσιανίτη. Οι πράσινοι ξεκίνησαν πάλι με τρία γκαρντ και τον Μασιούλις στο «4» και σαφείς προθέσεις να ανοίξουν το γήπεδο και να τελειώσουν φάσεις στο transition. Κάτι που όντως έκαναν, ακόμα και μετά από καλάθι. Γρήγορη είσοδο της μπάλας στο παρκέ, ψάξιμο για penetration  από τα «φτερά» και εάν οι προϋποθέσεις για άμεσο τελείωμα δεν υπήρχαν, η ομάδα έψαχνε τον Διαμαντίδη πολύ νωρίς στον κεντρικό άξονα ψηλά, για δημιουργία. Είναι φανερό ότι το δουλεύει πολύ αυτό ο Παναθηναϊκός στην προπόνηση και θέλει να προσανατολιστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Τα κατάφερε μάλιστα αρκετές φορές, με κεντρικό πρόσωπο τον Ούκιτς, απέναντι σε μια Ολύμπια που εμφανίστηκε αδύναμη στο κομμάτι transition defense. Μας αρέσει αυτή η στροφή, δεν το κρύβουμε. Θεωρώ πως μπορεί να κάνει τους πράσινους πιο επικίνδυνους (αν σκεφτούμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που έχουν ως ομάδα π.χ. ριμπάουντ, athleticism).

-Καλό βέβαια θα είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μια τέτοια μετάβαση δεν είναι καθόλου εύκολη. Το αντίθετο. Θέλει υπόβαθρο –που δημιουργείται με πολύ πολύ δουλειά- για να μπορείς να βάλεις μια τέτοια αλλαγή, μιλώντας πάντα ως κεντρική φιλοσοφία στο παιχνίδι σου. Ο Παναθηναϊκός προσέθεσε έναν γκαρντ που μπορεί να παίξει σε αυτό το τέμπο, θα βάλει γρήγορα όπως φαίνεται και έναν πολύ καλό σουτέρ στην εξίσωση. Δείχνει ότι «πηγαίνει» προς τα εκεί.. Υπομονή λοιπόν..


-Μείον. Μεγάλα κενά διαστήματα. Οι Σλοβένοι πλησίασαν επικίνδυνα αρκετές φορές, γυρνώντας από διψήφιες διαφορές. Εγώ θα εστιάσω σε μια παρατήρηση. Οι πράσινοι δεν παρουσίασαν  το σύνηθες μαχητικό τους πρόσωπο. Δεν είχαν την ίδια δίψα. Ενδεικτικό ότι έχασαν συντριπτικά τη μάχη των κατοχών. Ο Ολίμπια είχε τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντς και τα μισά λάθη.. Κατ’εμέ α π α ρ ά δ ε κ τ ο.. Οι κατοχές είναι δυνατό στοιχείο του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε ένα ροτέησιον, ουσιαστικά, 8 παικτών.. Δε ξέρω αν σημαίνει κάτι για τον Κίτσεν η πολύ μικρή συμμετοχή του (παρότι ξεκίνησε).

-Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Μπράμος σουτάρει πλέον με αυτοπεποίθηση Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.. Τα τελευταία του performance  από τη γραμμή του τριπόντου τον έχουν κάνει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό και αυτό βγάζει ξεκάθαρα(τελείωσε με 3/6). Το θέμα είναι να συνεχίσει να το κάνει, δίνοντας μεγάλη σημασία στο shot selection του, το οποίο είναι σωστό μέχρι τώρα, ώστε να μην παρασυρθεί. Επίσης, στο σχήμα με τα τρία γκαρντ και τον Μασιούλις στο «4» ναι μεν η ομάδα κερδίζει σε ταχύτητα, αλλά χάνει σε ποστ παιχνίδι με τον Λιθουανό (που αποτελεί βασική επιλογή στη σετ επίθεση και για εμένα θα μπορούσε να είναι επίσης επιλογή στο τρανζίσιον σε 2ο χρόνο), ο οποίος βρίσκει απέναντι του διαφορετικά, μεγαλύτερα κορμιά πλέον.


-Ο Μάρκους Μπάνκς ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς. Μπορεί, σαν προσωπικότητα να ηγηθεί της επίθεσης των πρασίνων, φαίνεται άλλωστε. Δεν του λείπει το στοιχείο της πρωτοβουλίας, είναι πολύ δραστήριος. Μου άρεσε πολύ η συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι. Βρήκε τους συμπαίκτες του σε καίριες θέσεις, «έτρεξε» πικ εν ρολ, τελειώνοντας με 5 τελικές. Θέλει δουλειά στη φυσική κατάσταση για να ανεβάσει το παιχνίδι του και άλλο. Πάντως το θετικό είναι ότι έχει φέρει έναν νέο αέρα στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.


-Η Ολίμπια είχε και αυτή πάνω-κάτω στο παιχνίδι αλλά πάλεψε. Έχει ταλέντο. Το δίδυμο Πρέπελιτς-Μπλάζιτς μπορεί «πολλά» γιατί έχουν –καλώς εννοούμενο- θράσος. Ο πρώτος έχει αντιγράψει-ειδικά στον τρόπο που πασάρει- κινήσεις του Μπετσίροβιτς, σε μια εξαιρετική νέα ο δεύτερος, πιο έτοιμος, έχει καταπληκτικά πόδια που τον βοηθούν πολύ στο finishing. Θα πρέπει να αποκτήσει καλύτερο body control όταν σουτάρει (παρότι σουτάρει καλά), κάτι που έχει να κάνει με τον τρόπο που στήνει τα πόδια του. Πολύ καλές περιπτώσεις και οι δύο..

-Από χθές έχει αρχίσει και βγαίνει για Τάϊους.. Λοιπόν.. Η Καντού είναι αλήθεια ότι έχει στη λίστα της τον Κίτσεν (μαζί με άλλους τρείς παίκτες). Το να δώσει τον Τάιους όμως.. Too much. Δε βγάζει νόημα. Θα αποτελούσε όχι κλέψιμο, αλλά ληστεία μετά φόνου για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού –στην αντίστοιχη των Ιταλών-μια τέτοια μεταγραφική συμφωνία..

Υ.Γ. Όποιος παρακολουθεί Μοντεπάσκι το τελευταίο διάστημα, θα συμφωνεί ότι –μαζί με τον Ολυμπιακό- είναι οι ομάδες του μήνα για την Ευρωλίγκα. Ο τρόπος που σουτάρει από το τρίποντο είναι εκπληκτικός, για αυτό και μπορεί να γονατίσει οποιονδήποτε. Μιλάμε για μια ομάδα που σουτάρει 30 και βάζει 15, σε σταθερή βάση, πολύ καιρό τώρα. Και σουτάρει σωστά.. Σήμερα την πήγε κουπί.. τη Μάλαγα. Νομίζω οι Ισπανοί βαρέθηκαν σε μια φάση να μαζεύουν τη μπάλα από το διχτάκι.. Και με τον Μπράουν ουσιαστικά εκτός, σε κακή βραδιά. Μόνο μελανό σημείο το είπαμε, η άμυνα στο «5». Έβλεπα τον Όρτνερ απέναντι στον Ζόριτς και τράβαγα τα μαλλιά μου..

Υ.Γ1. Πολύ καλή εμφάνιση από το μπακόρτ της ΤΣΣΚΑ. 19π.-9τελικές και MHΔΕΝ λάθη ο Τεόντοσιτς (αμεε..), 21π. με 6/8 τρίποντα ο Κρίστμας. Να φοβό

175 σχόλια:

  1. Αψογος για ακομα μια φορα respect
    υ.γ. Η Βωστονη με πειραματα (terry pg, KG sullinger μαζι) καταπινει το πορτλαντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμ καλημέρα!!! Μου εχει κανει εντυπωση οι αμυντικες επιδοσεις της μπαρτσελονα, η οποια θεωρω οτι δεν εχει ως μοναδες καταπληκτικους αμυντικους π.χ ναβαρο, χουερτας, τομιτς. Πως το καταφερνει αυτο? Παιζει να κανεις καποια αναλυση σε συστηματα αμυντικα ή επιθετικα? Συνεχισε την καλη δουλεια
    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το ίδιο πράγμα μου έχει προξενήσει εντύπωση και μένα!!!Και δυστυχώς δεν την έχω δει σε κάποιον αγώνα της φέτος για να δω τι στο καλό είναι αυτό που την βοηθάει να το καταφέρει.

      Διαγραφή
    2. έχει δεχθεί τους λιγότερους πόντους από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης ... respect

      Διαγραφή
    3. Παιδιά αυτό έχει τις ρίζες του πολύ πίσω, χρειαζόμαστε ολόκληρη ανάρτηση για να γράψουμε τα πάντα. Εποχή Ιβάνοβιτς στην Καταλονία, βοηθός Πασκουάλ. Η Μπαρτσελόνα μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να παίζει μια από τις καλύτερες ομαδικές άμυνες χωρίς να έχει ατομικά καλούς αμυντικούς παίκτες. Λάκοβιτς, Ούκιτς, Ναβάρο, Μπαζίλε (ο οποίος από τότε όμως εξέλιξε πολύ την επίδοση του στο αμυντικό κομμάτι)κλπ.

      Διαγραφή
    4. Jim με συγχωρείς αλλά ο Μπαζίλε το μόνο που βελτίωσε ο Μπαζίλε επί Ιβάνοβιτς ήταν το να χαμηλώνει παίζοντας άμυνα γιατί μέχρι τότε τα γόνατά του ήταν πιο ψηλά από τον παίχτη που μάρκαρε κι αυτό ως γνωστόν είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο.

      Διαγραφή
    5. Οσον αφορα την αμυνα της Μπαρτσελονα, ο Πασκουαλ παντα δινει μεγαλη σημασια στις αποστασεις μεταξυ των παικτων ειτε προκειται για αμυνα ειτε για επιθεση.

      Απο κει και περα, παροτι η Μπαρτσελονα εχει χασει καποιους φαινομενικα καλυτερους αμυντκια παικτες απ' αυτους που πηρε (Ν'Ντογκ, Βασκεθ κλπ.), εχει εφετος ενα πολυ καλυτερο Πιτ Μαικελ που δειχνει πλεον απολυτως υγιης. Οταν ειναι μεσα αυτος (παιζει κατα μεσο ορο 25') η αντιπαλη ομαδα σκοραρει μονο κατα 0.8 ποντους την επιθεση - δηλ. με ενα μεσο ορο 45 επιθεσεων (οταν ειναι μεσα ο Μαικελ) ο αντιπαλος σκοραρει μονο 36 ποντους!

      Παντως τα αμυντικα στατιστικα της Μπαρτσελονα ειναι πολυ κοντα στα περσινα και μη ξεχναμε οτι στον ομιλο της εχει 4 μετριες ομαδες και την ΤΣΣΚΑ που παιζει μπασκετ χωρις ταυτοτηα μεχρι στιγμης. Νομιζω οτι στην ισπανικη λιγκα δεν τα παει και τοσο καλα. Οποτε ας περιμενουμε να τη δουμε με πιο δυσκολους αντιπαλους στη φαση των 16.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    6. Φίλε George συμφωνώ για Ν'Ντονγκ και Βάσκεθ αν και μιλάμε κυρίως για άμυνα ψηλά όσον αφορά αυτούς.Από κει και πέρα ΟΛΟΙ οι προπονητές που έχουν ως πρώτο τους μέλημα την σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας τους νομίζω ότι δεν γίνεται να μην ξεκινάνε από το αυστηρά τηρούμενο spacing.Πάντως έχεις ένα μεγάλο δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με την δυναμικότητα των υπολοίπων , πλην ΤΣΣΚΑ , ομάδων του ομίλου της.

      Διαγραφή
    7. το εχω διαβασει αυτο που λεει ο τζορτζ στο στο in the game για τον μαικλ.πολυ καλη χρονια.

      manu chao

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα. Μήπως αυτα τα νέα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Πεδουλάκης είναι και η αιτία των τόσων λαθών;Είδαμε και στην αρχή όταν ο Μπαρτζώκας προασπαθούσε να εντρυφίσει στον ολυμπιακό στοιχεία της δικιάς του φιλοσοφίας οι παίκτες έπαιζαν σα χαμένοι.Ισως και ο Διαμαντίδης για αυτό να κάνει τόσα λάθη και να μην είναι τόσο παραγωγικός στην επίθεση.Η μετάβαση και για αυτόν είναι δύσκολη. Jim η κουρούνα στο blog της δεν γράφει για κανένα ταιους αλλά πως ο παίκτης που θα ταίριαζε καλύτερα θα ήταν ο Τρόι Μέρφι ο οποίος μόλις έμεινε ελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Κυριακή.. Τον Μέρφι τον "ψωνίζει" ο μανατζερ του σε όλη την Ευρώπη από τον Αύγουστο..

      Διαγραφή
  4. kalimera kai euxaristoume gia tin analusi.
    se periptosi pou termatisoun oi omades mas se 1h, 3h or 2h, 4h thesi tha einai ston idio omilo.

    pame gia tin apotheosi ston batiste tin alli evdomada kai vlepoume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποθεωση ναι κ αγωνιστικη σφαλιαρα για το λαθος να παει εκει κ στεν φενερ να την στειλεις πολυ πιθανον σε do or die ματς με καντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο αν είμαστε 5000 όπως και με την Ολίμπια σιγά την αποθέωση..... τουλάχιστον 20000 πρέπει να είμαστε. Να δουν κι οι παίχτες τι εστί κόσμος του Παναθηναϊκού ;-)

      Διαγραφή
    2. Αν και όλο τον παλμό οφείλω να το ομολογήσω τον δίνει το κομμάτι των οργανομένων και χίλια μπράβο στα παιδιά. Οι υπόλοιποι είμαστε λίγο κυριλέ. Είπαμε αθλητική παιδεία αλλά ας ξεσηκωθούμε και λίγο, κόσμια μεν αλλά να ξεσηκωθούμε βρε παιδί μου, για την Πανάθα ρε γαμώτο ;-)

      Διαγραφή
  6. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει να κρατάει σε δυο συναπτά μας την Εφές στους 53 πόντους και την Ζαλγκίρις στους 53(!!!) και την Ζαλγκίρις στους 53 μέσα στο Κάουνας. Εννοείται ότι και για τις δυο ομάδες είναι το χαμηλότερο ρεκόρ για φέτος στην Ευρωλίγκα.
    Δεν είναι λογικό με τόση ενέργεια που βγάζει στην άμυνα, να είναι και σχετικά δυσκολότερο να ξεδιπλώσει και άριστο επιθετικό παιχνίδι;

    Δηλαδή τι θα έπρεπε να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό; Να τρώει 60 και να βάζει 100; Μακάρι αλλά δεν ξέρω και κάποια ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο...

    Στο χθεσινό αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός σούταρε περίπου όσα και η εκπληκτική Σιένα, υπήρχαν μερικές ιδιαιτερότητες. Το πολύ ξύλο που έριχαν οι Λιθουανοί και τα ψηλά κορμιά που είχαν παρατάξη, η επιλογή του Πλάθα να δώσει ελεύθερα σουτ, και κυρίως η ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι (και στις δυο ρακέτες), ήταν μερικές από αυτές τις ιδιατερότητες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο πλάνο επίθεσης.
    Ο Γκέτσε δεν έαιξε μόνο επειδή το ματς γινόταν μπροστά σε γνώριμο κοινό, αλλά και γιατί ο κόουτς είχε διαγνώσει τα παραπάνω.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή παίζει μπάσκετ που αξίζει να το παρακολουθείς. Το κλίμα μοιάζει πολύ καλό, η ομάδα βγάζει υγεία, οι παίκτες δαγκώνουν και ο προποντής μοιάζει πιο άνετος.

    Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στον Έισι Λο. Στα τελευταία ματς, έχοντας ξεπεράσει πλέον και τους μικροτραυματισμούς, δείχνει πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους. Δεν είναι μόνο το clutch playing που το διακρίνει, είναι κυρίως η σκληράδα που βγάζει. Μεγάλο λαχείο ο Αμερικάνος.

    Όπως μεγάλο λαχείο είναι και ο Πέρο. Ο εκ πΓΔΜ φόργουορντ δε διακρίνεται για το ταλέντο και την ποιότητά του, αλλά η συνεισφορά στον αγώνα είναι πολύ ουσιαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως μου βγήκε έτσι η πρώτη πρόταση;
      Προφανώς της Εφές στους 53 και τη Ζαλγκίρις στους 63.
      Παρεμπιπτόντως, η Εφές έχει να μείνει κάτω από τους 53 πόντους από τη σεζόν 2005-2006, και φυσικά τότε δεν είναι Τζόρνταν...

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο ματς και πάλι ο Λο. Ο τύπος είναι λίρα..200, έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι πολλοί νομίζουν ότι έχει. Κυρίως στην άμυνα. Για δεύτερο σερί ματς εξαφάνισε το αντίπαλο πολυβόλο και επιθετικά είναι σταθερότατος με καλό shot selection και εξαιρετικά ποστοστά. Πολυτέλεια να έχεις τέτοιον παίκτη για δεύτερο πλέι μέικερ και με αυτά τα λεφτά που πέρνει. Διάνα πέτυχε ο Ολυμπιακός. Μακάρι και ο δικός μας ο Μπανκς να μπορέσει σε βάθος χρόνου να δώσει τις λύσεις που δίνει ο Λο στον Ολυμπιακό. Σε αυτά που θα του ζητηθούν βέβαια γιατί μιλάμε για διαφορετικούς παίκτες.
      Γενικά ο Ολυμπιακός μετά τις 2 ήττες σοκ, εμφανίστηκε πιο focused, πιο επιθετικός στην άμυνα και έδειξε τα δόντια του και απέδειξε σε κάποιους ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση φούσκα που έσκασε. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Και δεν ξέρω τον λόγο που πίστευαν κάτι τέτοιο. Για τον Άντιτς που λες, από πέρσι φάνηκε ότι είναι παίκτης που θα βοηθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό χωρίς να είναι αμάν και ο παικταράς. Απαραίτητος στην ομάδα και αυτός.
      Το δικό μας το ματς δεν το είδα αλλά φαίνεται ήρθε άνετη νίκη, με κενά διαστήματα που για μένα είναι λογικά βάση και της δυναμικής του αγώνα. Ακόμα υπώ διαμόρφωση είναι το ρόστερ, συμπεράσματα από τη..νέα χρονιά λοιπόν. Παραμένουμε ο μεγαλύτερος γρύφος της διοργάνωσης και μου αρέσει αυτό..
      ΥΓ Ο Ούκιτς έκανε δεύτερο σερί μεγάλο ματς. Νομίζω η παρουσία Μπανκς και ο φόβος μην χάσει τα πολλά αγωνιστικά λεπτά του τον έκαναν πολύ πιο ουσιαστικό. Χαίρεσαι να τον βλέπεις τώρα. Απόλυτα ενσωματομένος σε μια ομάδα που παίζει πλέον μπάσκετ πιο κοντά στα δικά του δεδομένα σε σχέση με πριν ένα μήνα.
      Madness

      Διαγραφή
    3. Ο Λο είναι υπόθεση madness.. Πολύ καλός παίκτης, καταλύτης για τον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    4. Madness ο Ούκιτς έκανε με την Ολύμπια ''οικονομική'' εμφάνιση.Δεν έκανε λάθη,δεν πήρε τραβηγμένες προσπάθειες και δεν ''κούραζε'' την ομάδα κρατώντας την μπάλλα στα χέρια του.

      Διαγραφή
    5. Φίλτατε Παναγιώτη, αυτό είναι που το μάξιμουμ που μπορούμε να πάρουμε από τον Ούκιτς σε αυτή τη φάση. Τους πόντους τους έβαζε έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία 2 ματς όμως είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε. Οικονομική εμφάνιση αλλά και σίγουρα ουσιαστική.
      Madness

      Διαγραφή
    6. +1 Ορέστη
      +1 (συνηθισμένο πια) Madness

      Διαγραφή
    7. Φίλε Madness προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε να πάρουμε από τον Ούκιτς γενικότερα.Έχω ξαναγράψει ότι τον θεωρώ υπερεκτιμημένο-και πες μου σε παρακαλώ τη άποψή σου πάνω σε αυτό- σε σχέση με τις προσδοκίες που μπορεί να έχει μία ομάδα από αυτόν.Άρα με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Ολύμπια με καλά στατιστικά , σε σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής,χωρίς πρωτογενή λάθη και χωρίς,το κυριότερο,εν δυνάμει λάθη και εννοώ τις τραβηγμένες προσπάθειες ,τότε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει.Όσο για το ότι τους έβαζε έως τώρα τους πόντους,ναι τους έβαζε αλλά με πιο άσχημα ποσοστά.Γι'αυτό και χαρακτήρισα ''οικονομική'' την τελευταία του εμφάνιση.

      Διαγραφή
    8. Γειά σου ρε Πανάγο!
      Λοιπόν, κατά γενική ομολογία ο Ούκιτς δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Δεν θα τον έλεγα υπερεκτιμημένο καθώς λίγο πολύ ξες τι πέρνεις από τον Ούκιτς στο παιχνίδι. Σαφώς και τα 800 που πέρνει είναι πολλά αν αναλογιστούμε αυτά που δίνει ο Λο, αλλά πληρώνεις και όνομα τι να κάνουμε; Ταλέντο έχει πάντως ο Ρόκο και δείχνει να προσαρμόζεται αργά αλλά σταθερά στο μπάσκετ που θέλει ο Πεδουλάκης. Στα θετικά του επίσης ότι έχει κρύο αίμα και δεν θα διστάσει να πάρει τα σουτ που καίνε. Στα ματς με Ρεάλ και Καντού ευστόχησε σε 2 πολύ κρίσιμα τρίποντα. Βοηθάει όπως και να έχει. Και σιγά σιγά έχω την ελπίδα ότι αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ίσως να μπορέσει να κάνει και ένα ακόμα βήμα προς τα πάνω, όχι σε μεμονομένα στοιχεία αλλά γενικά σαν performance και στις δύο άκρες του γηπέδου. Κακά τα ψέμματα πέραν από ΔΔ και Τσάρτσα είναι ο μόνος έμπειρος παίκτης που έχουμε σε επίπεδο Ευρωλίγκας, πρέπει να βγάλει και αυτήν την εμπειρία του στο παρκέ. Γενικά, πιστεύω ότι πάει καλά το παιδί. Σαφώς μπορεί και καλύτερα (ανάλογα βέβαια και το μπάσκετ που παίζουμε) σαφώς και πέρνει πολλά. Αλλά είναι από τις μεταγραφές που βάζω θετικό πρόσημο.
      Madness

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απολύτως φίλε madness για το ότι πληρώνουμε και όνομα σε ότι έχει να κάνει με τον Ούκιτς.Άλλωστε έχω γράψει σε οπαδικό σάιτ , και νομίζω ότι το έχω γράψει και εδώ , ότι η επιλογή του Ούκιτς για μένα ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό επιλογή απόκτησης παίχτη από το ''πάνω ράφι'' όπως λέμε γιατί είναι γεγονός ότι με το κύμα αποχωρήσεων που έλαβε χώρα το καλοκαίρι έπρεπε να ψάξει η ομάδα και μία τέτοια κίνηση και ο Ούκιτς ήταν από τις ελάχιστες εναπομείνασες επιλογές αυτού του ''είδους''.
      Επίσης συμφωνώ απολύτως ότι μαζί με τους ΔΔ και Τσάρτσα ,αν και θα προόσθετα και τον Σόφο, είναι οι μοναδικοί παίχτες του ρόστερ μας με παραστάσεις στην ευρωλίγκα.Τέλος πάντων εγώ επιμένω φίλε ότι είναι υπερεκτιμημένος αλλά αν οι εμφανίσεις του είναι όπως αυτή με την Ολύμπια,τότε θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.Βάζω μόνο ένα ερωτηματικό στον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα σε σχέση με τα ματς του top16.

      Διαγραφή
    10. Nαι, ξέχασα και τον Σόφο...Αλοίμονο, το παιδί έχει παίξει και τελικούς, πως το ξέχασα έτσι..Μιας και μιλήσαμε για Σόφο είναι κρίμα ότι στο σημείο που αρχίζει η ομάδα να ρολάρει και να μπαίνει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, ο Σόφο μένει πίσω. Θα χρειαστεί δουλειά για να επανέλθει. Για τον Ούκιτς συμφωνώ, δεν μπορείς να κρίνεις από το ματς με την Ολύμπια. Αλλά έχει κάνει ένα καλό σερί 3 αγώνων στην Ευρωλίγκα, σε πιο δύσκολα ματς και πιστεύω η εμπειρία του που αναφέραμε και οι 2, να τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει 100% στα πιό δύσκολα ματς του Τοπ-16. Στα θετικά ότι η παρουσία του Μπανκς φαίνεται να βοηθά και τον Ρόκο αλλά και όλη την περιφέρεια σαν σύνολο. Είδωμεν
      Madness

      Διαγραφή
    11. Madness αλάνι ο Σόφο θα κάνει 2-3 φεγγάρια να βρει ρυθμό, πολύ βαρύ κορμί που βγήκε άπό τη σειρά του. Φαίνεται πως χάνετε για ένα διάστημα ένα σημείο αναφοράς στο 5-5 παιχνίδι, αλλά η "απουσία" του βοηθάει να ενσωματωθεί ο Μπανκς και δοκιμάζεται περισσότερο ο υψηλός ρυθμός που δείχνει να σας ταιριάζει. Τα 15-20 λεπτά του Σόφο θα έκοβαν ζωτικό χρόνο και από τα 2. Μη το συζητάς καθόλου, κουτί σας ήρθε...

      Διαγραφή
    12. Μπράβο Μadness!!!!!Ακριβώς αυτό σκεφτόμουνα βλέποντας τον Ούκιτς στο ματς με την Ολύμπια!!Και εννοώ αυτό που είπες εσύ ότι φαίνεται να τον βοηθάει η παρουσία του Μπανκς.Ο Μπανκς κρατάει την μπάλλα στα χέρια του αποφορτίζοντας τον Ούκιτς από αυτόν τον ρόλο τον οποίο ΔΕΝ μπορεί να παίξει διότι point guard με το ζόρι δεν μπορεί να γίνει ο Κροάτης,όχι βέβαια ότι είναι δυάρι αλλά......Θα ανέβει και ο Μήτσος και θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη η περιφέρεια τουλάχιστον σε όλα τα υπόλοιπα εκτός από το μακρινό σουτ που για την ώρα εξακολουθούμε να μην το έχουμε εκτός από τον Μπράμο.Τον Μήτσο πάντως θα ήθελα να τον δω μόνιμα ξανά στον άσσο και να μην τον βάζει ο Πεδουλάκης να βολοδέρνει στα φτερά γιατί τόσα χρόνια ξεκινούσε την δράση του από τον άξονα έχοντας είτε την προσωπική ενέργεια,είτε το pick n' roll με τον Μπατίστ ,είτε την πάσα και στις δύο πλευρές ,φτερά και γωνίες.

      Διαγραφή
  7. Μια χαρα καλε, περιμενα χειροτερα.Οσο για τα λαθη μας 18 τον αριθμο, ηταν λιγοτερα απο οτι με την Καντου(22-23).Ο Τσατσαρης το παιδι μας, μονος του εκανε 5.Ο ΟΣΦΠ 15 και 14 η Καουνας.Για 3-4 λαθη παραπανω δεν πειραζει μωρεεεε))!!.Εμας βεβαια ολα τα λαθη μας οι αλλοι τα εκμεταλευοταν στο επακρο και μας τιμωρουσαν πολλες φορες με τριποντα.Καλημερα σε ολους,ευχαριστουμε για την αναλυση Τζιμακο, τελεια και κατανοητη ακομη και απο εμενα."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε "Α".. Μόνο Α δεν είσαι τελικά, τρελίτσα μας το παίζεις μου φαίνεται..

      Διαγραφή
  8. Υ.Γ JIM σιγουρα ο οσφπ ειναι η πιο φορμαρισμενη ομαδα αλλα εγω θα ελεγα και την Μπαρτσελονα, την Σιενα δεν την εχω δει μονο το αποτελεσματα της μαθαινω."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μπαρτσελόνα είναι η πιό σταθερή -όσον αφορά τη διακύμανση της απόδοσης μέχρι τώρα- ομάδα στη διοργάνωση, ασυζητητί..

      Διαγραφή
  9. Καλημερα, νομιζω αποδεικνυεται πλεον ποσο σπασμωδικα αντεδρασε η ομαδα μετα τις ηττες με ικαρο και κιμκι.Βιαστηκε να κλεισει παιχτες σε μια κατασταση πιεσης και πανικου.Ο καπονο ερχεται, αλλα βγαινει μια εικονα προς τα εξω οτι δεν πολυκαιγομαστε πλεον, να το ξανασκεφτουμε ρε αδερφε...Η ομαδα θελει τεσσαρι χθες,βγαζει ματι.. Αθλητικο με καλο σουτ, που θα τον βρει ειναι αλλο θεμα.Βλεπεις μητσο,μπραμος,μασιουλις, λασμε τρωνε σιδερα και ο πανκο με τον τσαρτα ειναι τρυπα στην αμυνα και στα ριμπαουντ.Jim πιθανη ανταλλαγη κιτσεν ταιους θα ειναι ριφιφι αλλα εντελως υποθετικα, λυνει προβληματα στην ομαδα? τι επιπλεον θα δωσει? Υ.γ. ο παραλληλισμος μπραμος ντανιλοβιτς πολυ ευστοχος, στην τεχνικη του σουτ του φερνει αρκετα (στο στυλ που σουταρει ετσι, μη παρεξηγηθω,παιχτες σαν το σερβο δε βγαινουν καθε μερα) dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο tyus θα βοηθησει τρομερα στο 5.μαζι με λασμε ,σοφο κ αυτον εχεις ευκολα την καλυτερη 3 σεντερ στην ευρωπη.κ με καπονο στο τρια μεταφερεις τον μασιουλις στο 4 πιο μονιμα.οποτε εχεις πανκ ,μασιουλις κ τσαρτσαρι απο πισω.οσο αφορα 7 footer?σκορδιλης οσο μπορει.οποτε φροντλινε δαγκωνει για πλακα ΟΛΟΥΣ.το θεμα ειναι οτι αν φυγει ο κιτσεν δεν εχει τεταρτο γκαρντ στην ομαδα εκτος αν ο μπραμος δειξει βελτιωση σε δημιουργια.
      Για μενα ΑΝ ερθει ο tyus γιατι μιλαμε για πολυ χοντρη μαλ... Απο τους ιταλους ανεβαινει επιπεδο αμεσα ο παο.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Θα λες για το παιχνιδι με τους nets Οπως ειπε και ενας φιλος μου η καταρα του Magic επεσε στον Rondo περα απο την πλακα ο KG ειναι κατι σαν τοτεμ για τους κελτες και επιπλεον η πιεση για το ρεκορ τον ειχε φερει στα ορια του Ισως ξαναδουμε λιγη μαγεια απο τα περσινα play-off τωρα που θα χαλαροσει

      Διαγραφή
  11. Απο τα φιλικά του ολυμπιακού φαινόταν οτι δυσκολα θα βρεθεί ομάδα να τον σταματήσει. μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλα επαιξε 6-7 φιλικά και έχασε οταν ο μπαρτζώκας προσπαθούσε(και καλά έκανε) να παίξει και με κατσίβελη(13ος παίχτης) δοκιμάζοντάς τον σε σχήμα με 3 κοντούς.
    πέρισυ η αγωνιστική άνοδός του έγινε όταν άρχισαν να παιζουν 12 παίχτες σε κάθε παιχνίδι.. αντε 11. πιστέυω καμία ομάδα των 7-8 παιχτών ανα παιχνίδι δεν μπορεί να τον κοντράρει. τουλάχιστον 10.
    είναι νωρίς ακόμα αλλα οι ομάδες που παίζουν σχεδόν με όλη τη δωδεκάδα είναι ο ολυμπιακός, η ζαλγκίρις, η Μπαρτσελόνα, η σιένα, και η τσκα (αντε και η Χιμκι). Γνώμη μου ειναι οτι οι δυο περσινοι φιναλίστ είναι αυτή τη στιγμή τα μεγάλα φαβορί.
    όσο για την ομάδα μου ελπίζω να είναι τυχερή στο θέμα των τραυματισμών αν και δεν το κόβω. επιμένω οτι μας λείπει ενα center ακόμα και όχι τεσσάρι. βέβαια με τους 7 ξένους που έχουμε μόνο έλληνας χωράει και δεν υπάρχει στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον ΠΑΟ η μόνη τράμπα που μπορεί να γίνει είναι να φύγει ο Κίτσεν και να μπει στη θέση του ο Ξανθόπουλος.
      Το όνειρο βέβαια είναι μετά τον αποκλεισμό της Αρμάνι να πάρουμε ένα από τους δυο Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Μιλωντας με ιταλια ( γιατι δεν εχει μονο ο jim τα κονε :) )μου παν οτι ενω υπαρχει εντονα η φημη περι κιτσεν δεν παιζει του tyus μιας κ ειναι αγαπημενος της εξεδρας κ οπαδοι δεν θα αρεσει τετοια κινηση...

      Διαγραφή
  12. Geia sou Jimara terastie kai xillia mprabo gia tin eksairetiki sou douleia
    .To xo pei kai tha to ksanapw.Otan o ivkovic itan stin csska(2002-2005) to 05 eixe giro stis 50 nikes sinexomenes paizontas eksairetiko mpasket kai to final four ginotan stin russia,apotelesma i csska apokleietai ston imiteliko..to formarisma tou osfp exei ginei lathos periodos,ektos bebaia an to paei etsi oli tin xronia pragma pou to theoro adinato..an ginotan tora to final four ola ta lefta tha ta pontara ston osfp..
    JIM thelw tin gnwmi sou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η Μπαρτσελονα τον Οκτώβρη του 2009 ξεκίνησε παίζοντας μπασκετάρα και με 11 συνεχόμενες νίκες. Η κατάληξη ήταν να το πάει μέχρι τέλους και να το πάρει σχετικά εύκολα.

      Περίπου τα ίδια έγιναν και το 2003, το 2004, το 2005, το 2006, το 2007, το 2008.

      ΣΥΝΗΘΩΣ, λέω ΣΥΝΗΘΩΣ οι ομάδες που πάνε μέχρι το τέλος της διαδρομής παίζουν καλό μπάσκετ όλη τη χρονιά. Κι όταν μιλάω για τέλος της διαδρομής, δεν εννοώ απαραίτητα τη στέψη. Γιατί αν το δούμε έτσι, τότε νομτελειακά, κάθε χρόνο θα υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα που ενώ έμοιαζε τρένο, το έχασε. Εκτός αν υπάρχει τρόπο φέτος να το πάρουν και ο Ολυμπιακός και η Μπάρτσα και η Ρεάλ.

      Ή αν γινόταν τότε να το έπαιρνε και η ΤΣΣΚΑ του Ντούντα και η Μακάμπι των Πάρκερ-Σάρας-Βούισιτς-Μπαστόν και η Ταού των Μάτσα-Σκόλα-Καλδερόν κτλ

      Διαγραφή
    2. egw milaw gia kataktisi panta..kai to 2009 file mou to pire o panathinaikos sto verolino pou pali i barca pigaine treno kai itan favori kai apokleistike stous 8.pane mexri telous mporei,ennoontas panta tous 8,kataktisi diskolo.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή φίλε Γιάννη, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει σε αυτά και σε υψηλότερα τέμπο, πάει μέχρι τον τελικό και χάσει απο την Μπάρτσα (που κι αυτή είναι σε φουλ φόρμα) σημαίνει ότι είναι αποτυχημένος;

      Τελικά το σκεπτικό του ποστ σου ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εξασφαλίσει από τώρα της Ευρωλίγκα; Γιατί, υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο;


      Παρεμπιπτόντως, η Μπάρτσα τον Μάη του 2009 ήταν στο final4 (δεν είχε αποκλειστεί στους 8...), εμφανίστηκε πολύ δυνατή αλλά βρήκε μπροστά της τον οργιαστικο Σίσκα. Όσοι έχουν δει το ματς θα θυμούνται αυτή τη σπουδαία παράσταση.

      Τον Οκτώβρη του 2009, ξεκίνησε τη πορεία της προς το Παρίσι όπου και το κατέκτησε απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε όλη της διαδρομή έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι μια μεγάλη ομάδα μπορεί να παίξει μεγάλο μπάσκετ από την ΑΡΧΗ μέχρι το ΤΕΛΟΣ της σεζόν.


      Διαγραφή
    4. Γειά σου ρε Γιάννακα.. Ευχαριστώ. Η ΤΣΣΚΑ εκείνη ήταν διαφορετική περίπτωση. Τοπ φαβορί ένα μήνα πριν ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες, φάιναλ φορ στην έδρα της κλπ. Την πάτησε. Αν γινόταν τώρα το φάιναλ φορ ναι, ο Ολυμπιακός θα είχε πολύ καλή τύχη. Είναι σε stroke.. Αλλά δε γίνεται..

      Διαγραφή
    5. proton exeis dikio gia to2009 milaga gia to 2011,defteron poios milise gia apotixia osfp?triton Emena i aporia mou itan kirios gia to an mporei mia omada na paizei se afton to rithmo olo ton xrono..Egw eimai Panathinaikos kai thimamai oti o Pao opote epaize kala prin ta xristougenna den eftane final four oute epairne efkolo prwtathlima,antithetws otan formarizotan girw ston martio pigaine safws kalitera.Mporei o osfp na min exei formaristei akoma kai na paiksei akoma kalitera i na sinexisei mexri to maio etsi,egw diatipwsa tin apopsi mou oti einai diskolo.KAMIA APOTYXIA TOU OSFP.

      THANX JIMARA

      Διαγραφή
    6. φίλε Γιάννη,

      για παράδειγμα το 2006-2007 ξεκινήσατε με 11 συνεχόμενες νίκες...

      Διαγραφή
  13. 1. Καλημέρα σε όλη την παρέα !!!! "A" ακολούθησα κι εγώ τη δήλωσή σου και διάβασα την ανάρτηση με το καφεδάκι μου το πρωινό.... Απόλαυση..... όχι το καφεδάκι .... η ανάρτηση χιχιχι.... Λοιπόν ας αρχίσω τις θεωρίες μου (Ηλία με παρακολουθείς xixi ?)
    Πάντα λέτε πως οι ομάδες περνάνε περιόδους ντεφορμαρίσματος, αν όντως ισχύει και είναι κανόνας αυτό στον πρωταθλητισμό να ευχόμαστε αυτό να μη συμβεί στον Ολυμπιακό στα κρίσιμα παιχνίδια γιατί τι να το κάνει αν τώρα είναι σούπερ και όταν θα κρίνεται η πρόκριση στους 8 πέσει η απόδοσή του ? Πάμε τώρα στα της Πανάθας...... αυτό που αναφέρεις Jim για τη δίψα ήταν κάτι παραπάνω από προφανές, για όσους ειδικά είδαμε το παιχνίδι από το γήπεδο έβγαζε μάτι. Ακόμα και ο Λάσμε που έπαιξε καλά βασή αριθμών και εικόνας γενικότερα, φαινόταν σε μας ότι δεν ήταν και στα πολύ χάι του. Να ήταν ο αντίπαλος που και καλά ήταν πιο εύκολος από τη Ρεάλ ? Να ήταν ότι ήδη ήξεραν ότι είχαν περάσει οπότε πήγαιναν στο ρελαντί ? Εν μέρει δικαιολογημένο γιατί φαντάζομαι κάποιοι από τους παίχτες δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοια ένταση τόσες φορές την εβδομάδα αλλά καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο στο Τοp 16 ίσως στοιχίσει και επ ουδενί δε θα πρέπει να το ακολουθήσουν ως αγωνιστική τακτική και να επιλέγουν παιχνίδια. Άλλο να τύχει να μην είναι το βράδυ σου. Για το Banks κάθε φορά που έμπαινε ή έβγαινε από το παρκέ καταχειροκροτείται... μόνο αυτός και ο αρχηγός που λέει ο λόγος. Έχει γκελ στον κόσμο κι αν συνεχίσει έτσι ή και καλύτερα θα γίνει ιδιαιτέρως αγαπητός. Το βασικότερο πάντως είναι πως μπόρεσε ο Μήτσος για πρώτη φορά σε παιχνίδι Ευρωλίγκας να πάρει ανάσες χωρίς αυτό να στοιχίσει στην ομάδα. Επίσης βασικό κάτι που είπε κι ο Banks, βλεπουν ότι αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις και αυτά που τους ζητάει το τιμ να κάνουν ότι βγαίνουν στο παρκέ και όντως βοηθάνε στο η ομάδα να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Πολύ βασικό νομίζω για μια ομάδα που στήνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη από τους παίχτες στις οδηγίες του πάγκο (και όχι καλή ώρα Αρμάνι-Σκαριόλο χιχι). Τον Ούκιτς αλήθεια πως τον βλέπεις στα 2 τελευταία παιχνίδια ? Εγώ διακρίνω μια βελτίωση όσον αφορά την προσαρμοστικότητά του και το ότι προσπαθεί να δημιουργήσει και για τους άλλους. Ισχύει ή είναι ιδέα μου ? Πέρα από τα plays που νομίζω ότι έχουν σχεδιαστεί για εκείνον όταν το επιτρέπει ο αντίπαλος -----> συνεχίζεται :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2. Για τον Ματσιούλις τα έχω ξαναγράψει, νομίζω τον αδικούμε όλοι. Μακράν από τους καλύτερους, τους πιο σταθερούς γιατί πάντα έχει διάθεση, ένταση, πάει για το κλέψιμο, για το ριμπάουντ, βγάζει και φάσεις ακόμα για τους συμπαίχτες του, αν μου επιτραπεί είναι αθόρυβη η συνεισφορά του όπως και του Καϊμάκ (δε συγκρίνω αν είναι ίδια από θέμα ποιότητας γιατί δεν είναι και ίδια η αρχική τους θέση άλλο αν ο Ματσιούλις παίζει τελευταία ως τεσσέρι λόγω των αναγκών της ομάδας, λέω απλά ότι βοηθάει αρκετά και αθόρυβα. Και ειναι κρίμα που δεν τον αναφέρουμε ποτέ στα σχόλια μας). Όσο για τον Μπράμος στα 2 πρώτα άστοχα τρίποντα που είχε όλο το γήπεδο τον χειροκροτούσε και κάποιοι φώναζαν κιόλας ότι δεν πειράζει πάμε θα μπει το επόμενο. Jim αν και όποτε καταλήξει επιτέλους το ρόστερ του ΠΑΟ - γιατί ανεξάρτητα από το αν θα είναι ο Τάιους ή όχι, το γεγονός είναι ότι συζητιέται μια ακόμα προσθήκη - θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως αυτό διαμορφώνεται και πως αλλάζουν οι ισορροπίες. Έχει αρχίσει νομίζω ο κόσμος και ας το πούμε ταυτίζεται με τους παίχτες της ομάδας, όσο εκείνοι το εισπράτουν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ματώνουν σε κάθε ματς για τη νίκη μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα. Jim για αυτά που ακούγονται για τον Πεδουλάκη έχεις εσύ κάποια πληροφορήση ? Αν όντως ισχύουν αυτά ποια η άποψή σου ? Και άφησα τελευταίο τον αρχηγό το έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, το ήθος του, η παιδεία του και το τι ΑΡΧΗΓΟΣ ειναι το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Πραγματικά από τους λίγους (άσχετο, ήθελα να ήξερα σε μια αλλαγή του στο πρώτο ημίχρονο τι καθόταν και έλεγε στον Πεδουλάκη πριν κάτσει στον πάγκο, άραγε έκανε παράπονα για κάποια απόφαση των διαιτητών ή για κάτι που οι συμπαίχτες του δεν έκαναν οπως πιθανά το είχαν πει στην προπόνηση ?). Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ολυμπιακοί για το μακροσκελές του μηνύματος και την εκτενή αναφορά στον ΠΑΟ σε μια ανάρτηση που αφορούσε και τους δύο, αλλά ουδέποτε έκρυψα την τρέλα μου για την Πανάθα. Καλό ΣΚ σε όλους εύχομαι, να περάσετε τέλεια ότι και να κάνετε.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα Ναταλια αν και ειναι νωρις ακομα για μενα ελεω Βοστωνης (επιτελους gino time ξανα) θα απαντησω 1) δεν ξερω αν εχει φορμαριστει ακομα πολες φορες ομαδες με συνοχη τα πανε πολυ καλα σε low presure games ειδικα σε αρχες και οταν τα εχουν μαζεμενα και το ντεφορμαρισμα αρχιζει οταν για καποιο λογο χαλανε οι ισοροποιες (τραυματισμοι διακοπες κλπ) η λογο επιλογης (αιωνια κοιλια καθε Δεκεμβρη με Ζοτς)
      2) Ο Λασμε παρακαλαει για σερι παιχνιδια απλα με τους δεινοσαυρους (ομιτς μπαιηνς) απεναντι και χωρις back-up το πηγε πιο χαλαρα
      3) Ο Μπανκς εβγαλε αυτην την αλητεια στο παρκε που ολοι θελουμε να βλεπουμε και εχω την αισθηση οτι ξεβολεψε λιγο τον Ουκιτς και τον αναγκασε να ανεβει (νομιζω ελεγε στον αρτζυ <>
      4) Ο καλος στρατιωτης Γιονας δεν νομιζω να παρεξηγει ο Μπραμος γινεται αυτος που περιμενα (αξιοπιστο σουτ καλη αμυνα και οταν επιτελους καταληξει το roaster μηλαμε για ισορροπιες.
      Υ.Γ να δω ποιος αλλος αρρωστος σαν και μας θα το διαβασει και θα σχολιασει

      Διαγραφή
    3. Αν δυσκολεύει την ανάγνωση αυτή η μορφή, την επόμενη φορά θα το σπάσω σε 4 παραγράφους ;-)

      Διαγραφή
    4. Ναταλια εμενα ο Ματσιουλης ειναι η συμπαθεια μου (και λογω φυσιογνωμιας) δυνατος,γενικα απο τους ποιο ποιοτικους μας παιχτες και ποιο σταθερους,παντα βγαζει παθος ."Α"

      Διαγραφή
    5. ***το Πιο το σκοτωσα**Ρε τι σου κανει η γριπη."Α"

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω,ειχα χρονια να αρρωστησω.Εχω μειωμενη αντιληψη γενικα.Στο μπασκετ εχω παντα, ετσι και αλλιως χαχαχαχα!!!!!!!!"Α"

      Διαγραφή
    7. θεε μου εφυγε το μνμ χωρις να το καταλαβω, εννοω τωρα που ειμαι κρυωμενη η αντιληψη μου εχει προβλημα σε οτιδηποτε.

      Διαγραφή
    8. Ο Μασιούλις παιδιά έχει μεγάλη καρδιά και τα τιμά τα λεφτά του, το έγραψα κ πιό κάτω. Μη ξεχνάτε ότι μέχρι τώρα του είχε "ανατεθεί" να κάνει πράγματα που δεν είχε μάθει ποτέ του να κάνει.

      Διαγραφή
    9. Jim ο Ούκιτς πως σου φαίνεται στα 2-3 τελευταία ματς ? Συμβαίνει όντως αυτό που περιέγραψα ή θέλω και το βλεπω ?

      Διαγραφή
    10. Α Jim και τι εννοείς για το Μασιούλις λέγοντας 'να κάνει πράγματα που δεν είχε μάθει ποτέ του να κάνει?' ... σαν τι πράγματα ?

      Διαγραφή
    11. Έλα Ναταλία τι κάνεις? Ο Ούκιτς έχει αποσυμφορηθεί με τον Μπανκς και παίζει με λιγότερο άγχος. Για τον Μασιούλις εννοώ αυτό που συζητούσαμε, ότι είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει τα περισσότερα σουτ στην επίθεση της ομάδας.

      Διαγραφή
    12. Ελα ρε Ναταλια πολυ σε παω...Ο Μασιουλις κανει πραγματα που δεν εκανε.Δηλαδη μαρκαρει ψηλοτερους αντιπαλους ειναι απο τους κυριους εκφραστες των επιθεσεων (αν προσεξες στους Ολυμπιακους φετος το καλοκαιρι ξεκινουσε βασικος αλλα δεν τον εψαχναν πολυ συχνα στην επιθεση) ξεκιναει απο την αρχη του ματς σαν 4αρι και γενικα εχει αρχισει να καλυπτει τους μεγαλυτερους Πανκο Τσαρτσαρη.Ολο το καλοκαιρι ελεγα οτι η πιο συμφερουσα επιλογη μας ηταν αυτη του Μασιουλις τον παω με 1000 γιατι ειναι στρατιωτης και αν ειδες και πιο πανω σε ποστ μου εγραψα οτι προκειτε για εναν κοντυτερο Καιμακογλου.Τον Διαμαντιδη ασ'τον δεν τον πιανει κανεις μπορει να συζηταγε με τον Πεδουλακη τι θα κανουν στον αγωνα με την Φενερ ειναι πολυ μπροστα ο τυπος. Και κατι ακομα, μην σε ξαναδω να γραφεις οτι "απο τα λιγα που ξερω και οτι βλεπω" και τετοια..Ξερεις πολυ περισσοτερα απο πολλους εδω μεσα...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  14. Jim τα έγραψες όλα. Συμφωνώ. Με πινελίες λοιπόν. Σιένα: Ο Χάκετ πολύ ανεβασμένος και πρώτο πολύ καλό ματς του Σανικίτζε. Μάλαγα: Αλλοπρόσαλο ρόστερ νομίζω. Ζαλγκίρις: Καλή ομάδα, άμυνα στα όρια του φάουλ(με ανοχή κατά διαστήματα) αλλά νομίζω ότι δεν έχει πολλά περιθώρεια βελτίωσης. Ολυμπιακός: Κατά τη γνώμη μου εντυπωσιακός. Ξαναθυμίζει πολεμική μηχανή σε πιο κυριλλέ από περσι. Παναθηναικός: Πάλι μέτριος. Με τον Λάσμε καλύτερο παίκτη ξανά. Η φανέλα του και ο σεβασμός των αντιπάλων τον κρατάνε.

    Υ.Γ.1 Ο Διαμαντίδης αντιμετωπίζει αυτό που έπαθε και ο Παπαλουκάς όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να ανεβάσει μέτριους παίκτες. Θέλει καλούς-πολύ καλούς- συμπάικτες για να φανεί και ο ίδιος.

    Υ.Γ.2 Ο Σπανούλης μοιράζει το παιχνίδι όταν δεν είναι καλά στην επίθεση και οι συμπαίκτες του τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Ο Παπ με τον Μάντζαρη βελτιώνονται συνεχώς(καλό και για την Εθνική).
    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμια μα καμια σχεση με την πραγματικοτητα η αναφορα σου στον διαμαντη!! δλδ πιστευεις στον ηρακλη ειχε παιχταραδες?? και ειναι μετριοτητες ο μπραμος? ο ματσιου? ο σοφο? ο λασμε? η μηπως ο ουκιτσ?? οχι απλα το μπασκετ π παει να παιχτει ειναι διαφορετικο. να σ θυμισω οτι τον λιθουανο τον θελαμε ολες τις προηγουμενες χρονιες απλα ολο κατι τυχαινε .. ποσο καλυτεροι ηταν δλδ ο βουγιουκας?? ο αμερικανος στο 4?? (δν θυμαμαι το ονομα του) ο απιστευτος σερβος στο 2??( παλι δν θυμαμαι το ονομα του) μν τρελαθουμε... ολες τις χρονιες η ομαδα ειχε ενα κορμο 7,8 παιχτων για αυτο εβγαζε αυτο π εβγαζε.

      Διαγραφή
    2. Souli θα δουμε τον παο τωρα σε κρισιμο παιχνιδι με φενερ για καταταξη.με ολυμπια ηταν λογικα πιο χαλαρος εξου κ μετριος.αλλα εδιχνε οποτε ηθελε παταγε γκαζι κ φευγε.αλλωστε ειμαι σιγουρος οτι κ ο ολυ σε ευκολο παιχνιδι θα ταν χαλαρος.σε αντιθεση με τους τουρκους οι ελληνικες ομαδες παιζουν καλα στα δυσκολα παιχνιδια.κατσε κ θα δεις τον παο με φενερ να μου πεις αν ηταν μετριος.

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Σούλη. Ο Σανικίτζε έχει ξαναπαίξει καλά, πολύ καλύτερα από εχθές, φέτος. Είναι σκύλος, όπως και ο Χάκετ τον οποίο η Σιένα ήθελε από πέρυσι. Η Μάλαγα δε με πείθει όντως φίλε.

      Διαγραφή
    4. @chris nas. Δηλαδή ο Φώτσης,Ο Σάρας, ο Μπατίστ,Ο Καιμακόγλου, ο Νίκολας, ο Πέκοβιτς, ο Σπανούλης,ο είναι "λίγο" καλύτεροι από αυτούς που ανέφερες! Μάλλον όχι. Τα παιδιά που ανέφερες ας κάνουν πρώτα μια ολοκληρωμένη μεγάλη χρονιά. Ο Σοφο την έκανε πρόπερσι στη Μακάμπι. Οι άλλοι που ανέφερες ούτε απ'εξω δεν θα πέρναγαν προ τριετίας. Ο Ματσιόυλις δεν είναι ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του. Με αυτό που έγραψα δεν υποβαθμίζω τον Διαμαντίδη περιγράφω μια κατάσταση. Δηλαδη ο Παπαλουκάς το 2009 στον Ολυμπιακό βρήκε κορμο 6-7 παικτών όταν ήρθε; Δεν νομίζω. Τώρα αν σε δύο μήνες ο Μπανκς συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, ο Λάσμε ελέγχει τη ρακέτα και ο Μπράμος σταθεροποιηθει στο σκοράρισμα, τότε ναι θα κάνουμε άλλη συζήτηση.
      @Panons Geo. Συμφωνώ με αυτό που γράφεις αν και το ματς το θέλει πιο πολύ η Φενερ για να μην μπλέξει την τελευταία αγωνιστική με Καντού.
      soulis

      Διαγραφή
    5. Αλλος ενας λογος να ειναι πιο δυσκολο το ματς της παρασκευης.θα χουν κινητρο.

      Διαγραφή
    6. Κρις Νας συμφωνω μια χαρα τα παει ο Μητσαρας προσπαθωντας να συμμορφωσει τους 12 νεους συμπαικτες του στον τροπο παιχνιδιου της ομαδας.Οι παικτες που αναφερεσε μαλλον ειναι ο Σμιθ και ο Τεπιτς.
      Σταθης

      Διαγραφή
    7. ναι ευχαριστω τεπιτσ και σμιθ ελεγα.. στον φιλο που αναφερει καποιους παιχτες.. σ ξαναλεω οτι ο νικολας επεξε στο μαξ του πολυ λιγο.. αν θυμασαι ηταν να παρει ποδι και ετρωγε πολυ παγκο, ο καιμακογλου μεχρι να βγαλει οτι εβγαλε, δν θυμαμαι καποιος φιλαθλος να λεει για την αξια του..ο φωτσης δν ειχε φυγει την πρωτη φορα σαν παιχτουρα.. μεχι και ο μαικ οταν ανεβηκε στο 5 αρχισε να αποδιδει.. τι θελω να πω.. ο μητσαρας δν πιανει το μαξ του οχι γιατι ειναι αμπαλοι οι συμπαιχτες του οπςσ λες.. αλλα απλα δν τους ξερει.. και αν διαβασεις λιγο πιο προσεχτικα τον τζιμ προσπαθουμε να παιξουμε αλλο μπασκετ..

      Διαγραφή
  15. Μερικα πραγματακια που δν διαβασα:
    Ο Μπανκς τελικα εχει αρκετα αξιοπιστο σουτακι και σε στημενες αμυνεσ εδειξε οτι μπορει να τις διαβασει αρκετα καλα. σε παιχνιδι αιφνιδιασμου δν το συζηταω καν. πολυ καλος με την μπαλα σου δινει σιγουρια. υπαρχει θεμα με την φυσικη κατασταση του, που αν βελτιωθει σιγουρα θα εχει περισσοτερα ποιοτικα λεπτα στο παρκε.
    Για κρισμας και αφου ειδα μερικα απο τα οργια του δν καταλαβα τελικα γιατι διαλεξαν καπονο (εφοσον πηγαμε για 3αρι τελικα) και οχι για τον κρις?? Ισως γιατι ο τελευταιος θελει περισσοτερη ωρα την μπαλα στα χερια του??
    Τελευταιο σχολιο για την παναθα , ο Τσαρτσα θα πρεπει να το σκεφτει να αποσυρθει σιγα σιγα.. πλεον ουτε το 5 λεπτο δν μπορει να δωσει.. ειναι φουλ βαρυς και κανει συνεχεια λαθη.
    Για τον γαυρουλη δν τον ειδα αλλα και μονο οτι νικησε τους λιθουανους π ειναι φορμαρισμενοι π λεει πολλα. γενικα εκτοσ απο σιενα δν με εχει εντυπωσιασει καποια αλλη ομαδα. περιμενω το ξεσπασμα των ρωσων και να δω πως οι τουρκικες ομαδες θα εκμετελλευτουν τα ροστερ τους π ειναι τα πληρεστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη οτι τα ροστερ των τουρκικων ομάδων ειναι τα πληρέστερα. συγκριτικα με ολυμπιακό, ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, σιένα, και τσκα. μετα ερχονται ρεαλ, τουρκικες και παο(?)

      Διαγραφή
    2. χμμμ για τους λιθουανους με τπτ, απλα εχουν φορμαριστει νωρις.. η ρεαλ εχει προβλημα στο 5 ειναι σοφτ για μενα κ δν μου γεμισαν με πτ το ματι, μπαρτσα δν εχω καταφερει να την δω, Για τον παο θα διαφωνησω, μπορει σαν ονοματα να μν σου γεμιζουν το ματι αλλα με ελευση καπονο εκτοσ απο το 4 ειμαστε σουπερ φουλ. Απλα το ροστερ εχει υποτιμηθει γιατι δν εχει ονοματα. ο μπραμος βγαινει σε εργαλειο π κανεις δν περιμενε. Η πρωτη 5 αδα ειναι για τελικο αλλα υπαρχει θεματακι παγκου. με μπανκς και καπονο λυνεται.. ειπαμε ειναι νωρις πολυ νωρις να κρινουμε. Σιγουρα αν γινοταν τςρα το final4 δν θα εβαζα τα λεφτα μου σε παο.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά μη τρελαίνεστε με τη Σιένα, σας το λέω εγώ. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να συνεχίσει έτσι εαν δεν ενισχυθεί. Θέλω να πω πως δεν συγκαταλέγεται στους τοπ διεκδικητές. Άλλο τι γίνεται τον τελευταίο μήνα.. Τώρα γαζώνει, η Μάγα πήγε με 6 σερί νίκες χθες στη Παλα Εστρα και στο 1ολεπτο ζήταγε τάιμ άουτ για να δεί τι μάρκα είναι η μπάλα.. Δύσκολα θα συνεχίσει όμως.

      Διαγραφή
    4. ναι σωστος τζιμ η ευστοχια της σιεννα δν γινεται να συνεχιστει σε αυτα τα επιπεδα...

      Διαγραφή
    5. επιμένω. δε μιλησα για φαβορι η για φορμάρισμα. μιλησα για ομαδες που παιζουν με 10-12 παιχτες. και στο μπασκετ που επικρατει στην ευρώπη, δλδ του ομπραντοβιτς, τυχη εχουν οι ομαδες που χρησημοποιουν ολο το ροστερ. στατιστικη ειναι. δεν ειναι αποψη μου αλλα μιλανε οι κουπες. αν ηθελα show θα εβλεπα nba(ντοπα και παλι ντοπα)

      Διαγραφή
  16. Σωστος Τζιμ για ΠΑΟ πιστευω πως με τον αερα που δειχνει απο το 1ο κιολας ο Μπανκς καπως απελευθερωνει και τους αλλους απο το αγχος.Ειναι σημαντικο να βλεπεις εναν νεο παικτη με 2 εβδομαδες στην ομαδα να οργανωνει την επιθεση και οχι μονο να μην κολωνει αλλα να δειχνει και τα μπρατσα του στο κοινο σε ενδειξη μπασκετικου θρασους.Λιρα εκατο ο Λασμε ειχες τεραστιο δικιο το καλοκαιρι (εγω προσωπικα δεν τον πιστευα τοσο πολυ) ο Μπραμος εχει αρχισει να ανεβαινει θεαματικα ο Μασιουλις με τον Ουκιτς σε αριθμους ειναι οι πιο σταθεροι μας παικτες (ο Λιθουανος μου θυμιζει εναν κοντιτερο Καιμακογλου) ο Διαμαντιδης δεν μου προξενει κανεναν φοβο ειμαι βεβαιος οτι θα επανερθει στα στανταρ του και μολις μπει ο Καπονο και με την επιστροφη του Σοφοκλη ο Παναθηναικος θα κανει θραυση να το θυμαστε.Εχουμε τωρα ολο το χρονο μπροστα μας, ενα ματσακι μονο στη Β φαση νομιζω στις 27 του μηνα, να δουλεψουμε με ησυχια και με μερακι για να αφομοιωσουν οι παικτες την φιλοσοφια και τα συστηματα της ομαδας και να βελτιωθει η φυσικη κατασταση μας.Καλο μηνα και καλο Χειμωνα σε ολους...ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται μετα τα 2 κρισιμα ματς του ομιλου που επονται.Παρα πολυ καλο και αυτο το αρθρο σου Τζιμ ευγε!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε Στάθη.. Λάσμε-Μπράμος είναι οι δύο καλύτερες κινήσεις του Παναθηναϊκού, βάση και των χρημάτων πάντα που δόθηκαν. Και ο Μασιούλις τα τιμάει τα λεφτά του. Με τον Καϊμακόγλου φίλε θα ήσουν πολύ δυνατός, για τη φετινή ομάδα θα ήταν σούπερ και θα έβγαινε μπροστά..

      Διαγραφή
  17. Καλησπερα Τζιμ...εγω μια ερωτηση θελω να σου κανω...πως βλεπεις τον Νταρντεν? πολυ καλος αμυντικος, αθλητικοτατος, με απιστευτα εκρηκτικο πρωτο βημα...τον θεωρω μεγαλο λαβρακι, συμφωνεις?

    υ.γ. Αλλο ενα πολυ ωραιο αρθρο..μπραβο!

    ΓΙΑΝΝΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τζόνυ, σε ευχαριστώ. Ο Ντάρντεν στη "πιάτσα" είναι γνωστός, οπότε μάλλον δε χαρακτηρίζεται λαβράκι. Πολύ καλός. Έχει το πακέτο (athleticicm, άμυνα, είναι coachable) να παίξει άμεσα σε τοπ κλαμπ.

      Διαγραφή
  18. Γεια σου Jim! Ευχαριστηθηκα στο επακρο αλλη μια αναρτηση σου!

    Χθες ο Ολυμπιακος εφθειρε(σωματικα και κυριως στο mentality) στα τρια πρωτα δεκαλεπτα τη ζαλγκιρις και στο τεταρτο απλα την αποτελειωσε με τη φοβερη του αμυνα και τα ευστοχα τριποντα.Πραγματικα σε μεγαλη φορμα, αλλα ειναι οντως δυσκολο να κρατηθει αυτος ο ρυθμος και η ιδια ενταση ολη τη χρονια.
    Ο Παναθηναικος απο την αλλη, ηταν καλος κατα διαστηματα , αλλα οντως μου φανηκε πιο χαλαρος απο το αναμενομενο. Ομαδα που τωρα χτιζεται και εχει διψα, θεωρω οτι πρεπει να μπαινει πιο τσαμπουκαλεμενα στο γηπεδο και να γυαλιζει περισσοτερο το ματι. Κερδος σιγουρα ο Μπανκς, ο οποιος δειχνει να εχει χαρακτηρα και προσωπικοτητα. Ευχομαι να εχει διαρκεια και να βοηθησει ακομα περισσοτερο στο μελλον.
    Επισης, ιδιαιτερη μνεια, θα ηθελα να κανω στο κοινο της ζαλγκιρις και γενικοτερα στην αντιμετωπιση του αθληματος που ολοι λατρευουμε απο τους Λιθουανους φιλαθλους. Απιστευτο κοινο... Διαβασα οτι χθες ηταν μεσα 18.000 ατομα σε ενα γηπεδο που λειτουργει στα προτυπα ομαδων nba. Respect ατελειωτο στους Λιθουανους...
    Κλεινοντας, εχω την αισθηση, οτι η Ζαλγκιρις, υπο προυποθεσεις, μπορει να φτασει μεχρι το final-4. Εχει π. καλη κυκλοφορια μπαλας, ειναι γρηγορη ομαδα και γενικα ειναι ενα συνολο με μεγαλο ταλεντο που στη βραδια της μπορει να κοιταξει στα ματια οποιονδηποτε αντιπαλο.Γενικα ειναι σταθερη ομαδα(με εξαιρεση το χθεσινο βραδυ που τα βρηκε σκουρα). Jim συμφωνεις??

    Με εκτιμηση, COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κωστάρα.. Το να βλέπεις ντέρμπι Ευρωλίγκας σε αυτό το γήπεδο είναι μπασκετική ηδονή.. Καλή ομάδα, αλλά το γράψαμε στην αρχή όταν πήγαινε τρένο, θα ξεφουσκώσει μετά την πρώτη ήττα. Έχει υλικό πάντως (αρκετά καλό) και είναι αρκετά υπολογίσιμη για τη συνέχεια..

      Διαγραφή
  19. Ο ματζαρης π ερχοταν οακα ακομη δν καταλαβα γιατι χαθηκε.. ποσο μαλλον ο παπανικολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. CHRIS NAS διαβασα οτι ο μανατζερ του παρακαλουσε τον Ομπραντοβιτς, καθοτι παο το παιδι, αλλα ο Ζοτς δεν τον ηθελε."Α"

      Διαγραφή
    2. Για τον Μάτζαρη θα συμφωνήσω. Για τον Παπανικολάου είναι, όμως, ξέκάθαρα ευθύνη του Άρη, αφού μπήκε σε διαδικασία πλειστηριασμού για τον αθλητή, κάτι που ποτέ δεν άρεσε στον Ζότς...

      Διαγραφή
    3. ναι σποντα για ομπρα ηταν π παντα εφερνε τα δικα του παιδια και παντα απο παρτιζαν.. κριμα

      Διαγραφή
  20. Το θεμα ειναι να μην χαθουν οι υπολοιποι το καλοκαιρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aυτό με τον Τάιους jim, μήπως είναι και λίγο wishfull thinking;; Η αλήθεια είναι οτί μετά το μάτς της περασμένης εβδομάδας, μπήκαν και σε μένα πονηρές σκέψεις για τον Τάιους.Εκπληκτικά φυσικά προσόντα. Φοβάμαι, όμως, μήπως μία τέτοια κίνηση έκοβε λίγο τα φτερά του Λάσμε. Ίσως, πλέον, να χρειαζόμαστε κάτι πιό ελαφρύ (ή πιό ελληνικό ;) ) στο "4"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν.. Η Καντού είναι πολύ σοβαρό κλαμπ, θέλει να κοιτάξει τίτλο φέτος στην Ιταλία, γιατί να αφήσει έναν τόσο καλό παίκτη και μετά να ξαναψάχνει άλλον στο "5"..? Οι πληροφορίες μου μέχρι τώρα αυτό λένε. Δεν έχει λογική.. Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερο μπάσκετ στα διαστήματα που έχει στη πεντάδα ένα γρήγορο "5". Ο Ολυμπιακός π.χ. πέρυσι στην ίδια φάση, έφερε άλλο ένα γρήγορο "5" (δεν είχε βέβαια παίκτη σαν τον Σχορτσιανίτη).

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Θα είμαι εδώ για αρκετή ώρα, ξεκινώντας να απαντώ μηνύματα σιγά σιγά, οπότε όποιος θέλει μιλάμε (για οτιδήποτε)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εμενα ο Ταιους με αφηνει αδιαφορο απο Καντου τον Αραντορι θα ηθελα 23 ειναι αν δεν λανθανω.Τι λες Τζιμ;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 88αρης είναι Στάθη. Εξαιρετικός σουτέρ με μια -όχι τόσο διαφημισμένη- ικανότητα στο ριμπάουντ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Μινούτσι άφησε έναν τόσο καλό Ιταλό παίκτη..

      Διαγραφή
  24. veliskovic, saric. σε τι κατασταση ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βελίσκοβιτς τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, λογικά σε κάνα δεκαήμερο θα είναι έτοιμος, μπορεί και νωρίτερα. Ο Σάριτς πάει Τσιμπόνα..

      Διαγραφή
    2. Ο Σάριτς υπέγραψε πενταετές(!) με Τσιμπόνα αλλα με όψιον να πάει ΝΒΑ (να τον αφήσει δηλαδή η Τσιμπόνα ελευθερο αν θέλει να πάει). Ακόμα δε μπορώ να καταλάβω που στο διάολο βρήκε τα 600-700 χιλ. (αν θυμάμαι καλά) η Τσιμπόνα για να αγοράσει τα δικαιώματά του από την ΚΚ Ζάγκρεμπ.
      Και ακόμα δε μπορώ να καταλάβω (εκτός αν έχω χάσει επεισόδια) πώς τον άφησε η Μπιλμπάο να φύγει. Πιστεύω ότι καλά έκανε που πήγε στη Τσιμπόνα και όχι στη Τσεντεβίτα...
      Ο Βελίτσκοβιτς ακόμα δεν έχει ομάδα, κάτι ακουγόταν ότι ίσως πήγαινε στη Παρτιζάν, η οποία τον χρειάζεται αν θέλει να έχει σοβαρές βλέψεις για αδριατική. Έκανε το πρώτο βήμα υπογράφοντας τον Γκόρντιτς, ο Βόσνιος θα τους βοηθήσει σε πολλούς τομείς, μ'αρέσει το πακέτο του, ειδικά για ομάδες με προσανατολισμό όπως η Παρτιζάν.
      Κάτσε να δούμε τι θα κάνουν βέβαια μεθάυριο απέναντι στους άλλους Βόσνιους της Ιγκοκέα οι οποίοι με έχουν κάνει να εκπλαγώ φέτος στα 2-3 παιχνίδια που τους έχω δει.
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  25. πριν 5 εβδομάδες διάβαζα για τον Ολυμπιακό που διαλύεται.
    πριν 2 βδομάδες για τον Ολυμπιακό που κερδίζει καφενεία.
    τώρα διαβάζω για τον Ολυμπιακό που φορμαρίστηκε σε λάθος περίοδο.

    είναι αυτό που λέμε μονά ζυγά δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου φαινεται πως εισαι ο shaneredd του gazzetta..

      Διαγραφή
    2. δεν πειθεις..εχετε την ιδια κεκαλυμμενη γραφικοτητα..

      Διαγραφή
    3. πάντως, μεταξύ εμένα και εσένα, υπάρχει ένας που έχει παραδεχτεί ότι είναι θαμώνας του gazzetta. Μάντεψε ποιος.

      Διαγραφή
    4. οπα ναι..με εσβησες τωρα.λιγακι ασχετο δεν νομιζεις?μου αρκει παντως που σε κραζουν ολοι κ εδω μεσα :)

      Διαγραφή
    5. Χαίρομαι που είσαι ολιγαρκής.
      Δεν πας να δεις μήπως ο shaneredd έγραψε τίποτα στο gazzetta, για να τον ρεζιλέψεις και να το εκμηδενίσεις, όπως έκανες και με εμένα;

      Διαγραφή
    6. γιατι θεωρεις οτι στοχος μου ηταν να σε ρεζιλεψω και να σε εκμηδενισω,οπως ισχυριζεσαι?μια διαπιστωση εκανα χαχα chill out που λενε κ στο χωριο μου.και μην αγχωνεσαι,δεν ποσταρω στο gazzetta.μονο σχολια διαβαζω για λογους σφυγμομετρησης των αποψεων(οπαδικων ή μη) κυριως.οποτε εισαι ασφαλης απο εμενα.μπορεις να συνεχισεις το εργο σου εκει αφοβα! :)

      Διαγραφή
    7. συμφωνω,το κλεινουμε εδω λοιπον.απλα φιλτραρε λιγο την γραφικοτητα σου για να μην αναγκαζομαστε (γιατι οπως εχεις παρατηρησει σε μεμφονται πολλοι γι'αυτο σου το χαρακτηριστικο,κατα καιρους) να σε επιπληττουμε.

      φιλικα παντα

      Διαγραφή
    8. Παρε τον εναν και βαρα τον αλλον που λενε και στο χωριο μου..

      Διαγραφή
  26. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΙΣΚΟΒΙΤΣ Η' ΤΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?ΤΣΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΚΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΚΑΚΟΙ,ΓΙΑ ΚΙΤΣΕΝ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ?ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ?ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΙΝΕ-ΕΡΩΤΗΣΗ,ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ?ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΦΙΟΖΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αλέξανδρε, εγώ ευχαριστώ για τη συμμετοχή.Δεν έχω κάτι, όταν θα έχω όμως σίγουρα θα ανεβάσουμε. Την έχω δει. φίλε, καλή είναι. Όχι τόσο "γκάνγκστα" αλλά καλή, σπουδαίο κάστιγνκ.

      Διαγραφή
  27. ΣΟΡΡΥ ΤΖΙΜ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΟΥΣ,ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τζιμάρα μπράβο για τα άρθρα σου για Μπιλμπάο, Παππά και το σημερινό.

    Ο Ολυμπιακος είχε ξεκίνησει εντυπωσιακά την χρονιά από τα φιλικά προετοιμασίας κυρίως στο επιθετικό παιχνίδι, έκανε μία κοιλιά 3 εβδομάδων στην Ευρωλίγκα που ίσως αυτή να οφειλόταν και στον αποπροσανατολισμό λόγω του αγώνα στο ΟΑΚΑ γιατί οι δύο βαριές ήττες από Εφές και Ζαλγκίρις έγιναν λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναικό και αφού πέρασε ο Ολυμπιακός την μεγάλη φουρτούνα και γλιτωσε το καράβι στο τσακ από τα βράχια στον αγώνα με την Τσεντεβίτα συνέχισε πάλι να πλέει σε ήρεμα νερά με την ίδια άνεση που είχε και στα φιλικά προετοιμασίας με την διαφορά όμως ότι τώρα είναι πολύ καλύτερος στα αμυντικά του καθήκοντα γιατί με άλλη διάθεση παλεύεις στην άμυνα σε φιλικό προετοιμασίας και με άλλη σε επίσημα παιχνίδια και ειδικά σε παιχνίδια κορυφής του ομίλου της Ευρωλίγκας με 16000 κόσμο στο γήπεδο.

    Για την Ζαλγκίρις δεν μπορούμε να πούμε από τώρα ότι έχει ξεφουσκώσει γιατί μην ξεχνάμε ότι μετά την πρώτη της φετινή ήττα στην Κροατία από την Τσεντεβίντα έριξε 37 πόντους κατακούτελα στην Κάχα με σκορ 82-45.
    Στα δύο επόμενα παιχνίδια με Αρμάνι έξω και Εφές στην Λιθουανία θα δούμε πως πάει το πράγμα εκτός αν ρίξουν ηθελημένα τους ρυθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια για να κερδίσουν δυνάμεις εν όψει των 14 αγωνιστικών που τους περιμένουν στο τοπ 16.

    Τζιμάρα εσύ θες να προκριθεί η Κάχα ή η Αρμάνι στον τοπ 16 ?
    Ελπίδες έχει και η Τσεντεβίτα αλλά πολύ λιγότερες.

    Ο Σκαριόλο τελικά θα διώξει την διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας ή σκέφτεται να τους δώσει ακόμα μία ευκαιρία ?
    Γιατί ποιο πιθανό είναι να τους διώξει ο Σκαριόλο παρά να τον διώξουν αυτοί.

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, γειά σου ρε λιοντάρι, ωραίο αυτό με τον Σκαριόλο.. Έχω μια συμπάθεια στην Κάχα αλλά με γνώμονα το μπάσκετ που έχει παίξει δεν αξίζει να περάσει. Αντίθετα η Αρμάνι εαν στρώσει (εαν..) μπορεί να δώσει άλλο ενδιαφέρον στη διοργάνωση.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Τζιμάρα και εγώ συμπαθώ την Κάχα αλλά η Αρμάνι έχει πολύ καλό ρόστερ και θα είναι κρίμα να μην τους δούμε να συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα του τοπ 16.
      Θα είναι κρίμα για το ρόστερ αλλά καθόλου κρίμα για τον προπονητή και για αυτούς που συνεχίζουν να στηρίζουν τον προπονητή και τον ανέχονται ακόμα.

      Αν η Αρμάνι δεν κερδίσει την Ζαλγκίρις την επόμενη εβδομάδα τότε μάλλον λέει αντιο στην διοργάνωση γιατί θα είναι πολύ δύσκολα για αυτούς να κάνουν διπλό μέσα στο ΣΕΦ.

      Εδώ που τα λέμε ίσως να της αξίζει της Αρμάνι ένας αποκλεισμός γιατί και πέρσι ήταν σχεδόν αποκλεισμένη 3 αγωνιστικές πριν την λήξη της πρώτης φάσης και σώθηκε από θαύμα με συνδυασμό αποτελεσμάτων και μεγάλο διπλό με κάλυψη της διαφοράς μέσα στην κόλαση της έδρας της Παρτιζάν και αν κάθε χρόνο φλερτάρεις με την τύχη σου αυτή κάποια στιγμή θα σου γυρίσει την πλάτη.

      --ΘΡΥΛΕΩΝ--

      Διαγραφή
    3. Ποιος σας ειπε οτι η καχα θα κανει δυο νικες ομως;

      Διαγραφή
    4. Της αρκεί της Κάχα για να προκριθεί μόνο μία νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία κόντρα στην Τσεντεβίτα με την προυπόθεση η Αρμάνι Μιλάνο να χάσει στην Ιτάλια από Ζαλγκίρις και στο ΣΕΦ απο Ολυμπιακό.
      Αυτή την στιγμή η Κάχα είναι ένα βαθμό πίσω από την Αρμάνι Μιλάνο αλλά την έχει κερδίσει δύο φορές και την έχει από κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας.

      --ΘΡΥΛΕΩΝ--

      Διαγραφή
    5. βλέποντας τον όμιλο, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή φαβορί είναι η Κάχα.
      Η Αρμάνι με το μπάσκετ που παίζει δύσκολα θα κερδίσει οποιονδήποτε από τους δυο (εκτός αν κρίνουν ότι τους συμφέρει περισσότερο η 2η θέση από την 1η).

      Τον Ολυμπιακό πάντως τον συμφέρει ένα τέτοιο σενάριο (ενδεχομένως και τον Παο) γιατί στην περίπτωση που βγει 2ος, χίλιες φορές να πάρει μαζί του τους Βάσκους με τα περιορισμένα περιθώρια βελτίωσης, παρά να κουβαλήσει την Αρμάνι που ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις να ανεβάσει στροφές, λόγω του πολύ ποιοτικού της ρόστερ.

      Διαγραφή
    6. Μολις διαβασα το εξης και τρεξανε τα σαλια μου αν αρχιζε σημερα το ΤΟΡ-16 ο ενας ομηλος: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
      Φενέρ
      Μακάμπι
      Σιένα
      Αρμάνι
      Μπαρτσελόνα
      Μπεσίκτας
      ολυμπιακός
      Προλαβαινουμε να το κανουμε σε 4 γυρους?

      Διαγραφή
  29. πιστευω βελισκοβιτς (αν ειναι καλα) ειναι οτι πρεπει για τωρα και σαριτς για το καλοκαιρι (δεν πρεπει να χαθει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. EΥΡΩΛΙΓΚΑ...ποσοστά διαμαντίδη στο 3ποντο...

    εντός έδρας: 2/20 --> 10%
    εκτός έδρας: 9/18 ---> 50 %


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. peite eilikrina pios exei auth th stigmh sthn evrwph kalutero hook apo ton lazaro??i pios eixe estw kai prin apom ia 15 etia???gia mena kaneis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως πρόχειρα 2 παίκτες του πρόσφατου παρελθόντος του Παναθηναϊκού, Πέκοβιτς και Βουγιούκας. Να μην γράψω για Μπατίστ...Καλός ο Λάζος, ποιοτικός ψηλός και τα είχε πάντοτε τα χουκ του, αλλά πέρα από αυτές τις κινήσεις και το μπόι του, το οποίο δεν εκμεταλλευόταν αμυντικά, δεν είχε κανένα άλλο προσόν για να στεριώσει σε ομάδα πρωταθλητισμού.
      Εντυπωσιακό πάντως ότι έχει πέρασμα με Ευρωλίγκα και από τους 2 αιώνιους αλλά δεν έχει στεριώσει σε μεγάλη ομάδα Ευρωπαϊκά. Χωρίς αυτό να μειώνει την δεδομένη αξία του, έχουν παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα (φυσικά και στην Ευρωλίγκα) πολλοί καλύτεροι ψηλοί από τον Λάζο.
      Madness

      Διαγραφή
    2. Vuijic και Μπουρουσης επισης πολυ καλο χουκ.
      Σταθης

      Διαγραφή
    3. κατά τη γνώμη μου, από όσους γράψατε, ο μόνος που είχε καλύτερο χουκ από το Λάζο είναι ο Βούισιτς.

      Μιλάω μόνο για χουκ φυσικά. Όχι για συνολική αξία ούτε για συνολική επιθετική συνεισφορά.

      Διαγραφή
    4. O καλός Βούισιτς(μέχρι τα 30-31) τους έχει όλους αυτούς για πρωινό. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι δεν υπάρχει σύγκριση, όχι μόνο στο χουκ φυσικά αφού το παληκάρι τα έκανε όλα (πάσα, σουτ, ποστάρισμα)!!!

      Διαγραφή
  32. Jim κάπου ανέφερες για manager game...Αν μπορείς δώσε τα ''φωτα'' και τις προτάσεις σου.
    Συγχαρητήρια για την δουλειά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε.. Αναφερόμουν στο WBM στο PC..Μου ικανοποιούσε το ψώνιο της προπονητικής..

      Διαγραφή
  33. Tζιμακο αν δεν ειναι χαζη η ερωτηση μου πες μου αν μετραει το index rating.Ρωταω γιατι ενω ο κακος Παο ειχε 96 και ο πολυ καλος οσφπ ειχε μονο 90 η μηπως αυτα ειναι απλα στατιστικα.Η πολυ καλη Σιενα που αναφερεις εκανε χτες 110,εσυ τα υπολογιζεις καθολου.'Α'
    http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=88#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι πάντα. Σου λένε αρκετά πράγματα αλλά όχι πάντα την αλήθεια. Αυτή βρίσκεται στο μάτι..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Τζιμ.'Α'

      Διαγραφή
  34. Τζιμάρα διαφωνώ, η αλήθεια δεν βρίσκεται στο μάτι.

    Η αλήθεια βρίσκεται εδώ
    http://www.youtube.com/watch?v=gD75ESiRJC0

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Από τα αγαπημένα μου..

      Διαγραφή
    2. Ντροπη σας βρεεε,θα πεσει φωτια να σας καψει (χαχαχαχαχαχα)Ο Γ. Πετροχειλος εδωσε ρεσιταλ ερμηνιας-κιτσαριας (στην βιντεοκασετα αν θυμαμαι καλα)χαχαχαχα!!!!!!!!!!!"Α"

      Διαγραφή
  35. προχθες ο παο επαιξε οσο επρεπε......ο μπανκς αρκετα καλος εδωσε μεγαλη ενεργεια στα γκαρντ...ο ουκιτς πιστευω πως ηταν η πιο λανθασμενη κινηση ολου του καλοκαιριου...δεν ξερω τζιμ αν συμφωνεις αλλα ποσο καλυτερος θα ηταν ο παο αν το καλοκαιρι ειχαμε παρει τον ζηση αντι του ουκιτς και τον ρακοβιτς αντι του αρμστρονγκ δεν ξερω..(πολυ καλυτερος φανταζομαι)τωρα ο καπονο θα παρει οταν μπει σε φουλ ρυθμους την θεση του κιτσεν.. ο πανκο μεχρι ωρας δεν εχει παιξει οσο μπορει.....να σου πω τζιμ τους νικς πως τους βλεπεις???περιμενουμε αρθρο για νβα...
    undertaker13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν πολύ καλύτερος. Από εδώ μέχρι το ...Λονδίνο. Καλοί οι Νικς μου αρέσουν. Περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν στην επιστροφή του Αμάρε..

      Διαγραφή
  36. re paidia peiete mou pou usterei o macgrath you paok apo ton kitchen...exei basimo sout apo mesi apostasi kai triponto polu kalutero apo ton kitchen..borei kai na pasarei..peite eilikrina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πουθενα αλλα δυαριζει δεν ειναι PG.αλλα καλος παιχτης οπως κ ο πετγουεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα,η νικη του οσφπ χθες ειναι μακραν η ποιο σπουδαια απ την αρχη της σεζον για ενα λογο,ο μπαρτζωκας απαντησε στα δυσκολα και με κοουτς αρκετα διαβασμενο τοσο καλα για πρωτη φορα,η ζαλγκιρις ειναι ομαδα προπονητη καθαρα και μονο λιθουανικο μπασκετ δεν παιζει.Ο παο μονιμα υπο κατασκευη και με αρκετες πατεντες λογο τραυματισμων και νεων παιχτων,ακομα δεν του χει στοιχησει σοβαρα παντως.Πολυ θελω να δω τα ματς απ μακαλεμπ-μπανκς και λασμε μπατιστ μεθαυριο(αν ο ιταλος βαλει το μπατιστ 5).Tζιμ φενεται οτι ο βιγιανουεβα εχασε αρκετα κιλα και αποφασησε να παιξει λιγο μπασκετ,τραβαει την ομαδα στο σκοραρισμα ειδικα απ το τριποντο,χθες πολλα λαθη(20) απενανατι στη ποιο φορμαρισμενη ομαδα της λιγκας.Κατι μου λεει σημερα οτι μπορουν να κερδισουν-λειπουν πολλοι απ το νταλας.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. να πω και ένα άκυρο: πάνε καλά εκεί στην κάχα? θα ανταλλάξουν τον νοτσιόνι με τον λάκοβιτς? δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. jim kai paides exete dei ena paidi pou paizei sto ncaa sous texas pou legetai ioannis papapetrou??? to paidi gamaei apla...pisteuw tha ton diale3oun sto draft tou xronou i tou paraxronou an kai oi texas dne einai kai kamia sovarh omada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pianou argyrh??
      padws to paiidi einai 2.05 kai paizei apo point guard mexri power forward....na ton vlepate pws katevaze mpala san play maker kai einai 2.05 lol


      Διαγραφή
    2. sto ncaa pou les an kai nomizw oti o sugkekrimenos dn paizei ekei, dn eimai sigouros, kai o center kateuazei tin mpala, dn nomizw oti mporeis na bgaleis super apotelesmata..

      Διαγραφή
    3. http://www.nbadraft.net/forum/ioannis-papapetrou
      http://www.texassports.com/sports/m-baskbl/mtt/papapetrou_ioannis00.html
      http://kali-ellada.blogspot.gr/2012/03/blog-post_31.html

      Διαγραφή
    4. Είναι φρεσμαν στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής που παίζει σε μια πολύ δύσκολη περιφέρεια του κολλεγιακού, με τρομερή κάλυψη στα ΜΜΕ. Τα στατιστικά του είναι αρκετά καλά για πρωτοετή. Επομένως είναι δεδομένο ότι έχει αξιοπρεπή ανταγωνισμό (αν και το κολλεγιακό δεν ήταν αυτό που ήταν κάποτε). Το σίγουρο είναι ότι θα μάθει τα βασικά σωστά. Οι Αμερικανοί μιλάνε με καλά λόγια για αυτόν. Το ζήτημα είναι ότι όποιοι Έλληνες ή Ελληνοαμερικανοί έχουν βγει από το κολλεγιακό πρόσφατα (Βουγιούκας, Καλάθηδες, Κουφός, Μαυραειδής) δείχνουν πρόβλημα ενσωμάτωσης στην λογική του Ελληνικού μπάσκετ (είτε Α1 είτε εθνική). Αντίθετα με τους Λιθουανούς για παράδειγμα που ωθούν τα ταλέντα τους να πάνε Αμερική. Ας τον έχουμε υπόψη μας πάντως, δεν νομίζω ότι έχουμε πολλούς σαν κι αυτόν στην ηλικία του.

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα jim και φίλοι του μπλογκ.θέλω να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα.Γιατι ο αγώνας του Παναθηναικού στο Περιστέρι δεν έχει πάλι τηλεοπτική κάλυψη;Σκέφτομαι να πάω.Έχω πολλά χρόνια να πάω εκεί και δεν ξέρω πως είναι η ατμόσφαιρα.Θα πάνε Pαναθηναικοί;Αν πάω και κάτσω με τους περιστεριώτες ή και έξω απο το γήπεδο θα έχω πρόβλημα;Ψηνεται κανείς να έρθει μαζί μου;Πόσο κάνει το εισιτήριο;Πολλές ερωτήσεις μαζί, περιμένω απο όποιον θέλει και ξέρει να μου δώσει απάντησεις.Τhanks

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κανα 10Ε λογικα μην πας με διακριτικα για καλο κ για κακο αν κ σιγουρα θα πανε κ αλλοι παναθηναικοι...

    balf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. πηγαινε χωρις διακριτικα,κανενα προβλημα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Basket Alert!
    Ακολουθεί σχόλιο μη-μπασκετικού περιεχομένου)

    Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
    Jim, ακόμα δεν το πιστεύω ότι μας έκανες από μόνος σου διαφήμιση προχθές για τον ραδιοφωνικό σταθμό.
    Είσαι ένας μικρός θεός!
    Τι θεός; ΗΜΙΘΕΟΣ!

    Παίρνω το θάρρος και σήμερα να προσκαλέσω τους φίλους του blog (και του ραδιοφώνου) στην αποψινή εκπομπή.

    Το πρόγραμμα απόψε έχει Jazz.
    Όποιος αγαπάει αυτή την πολύ όμορφη και ιδιαίτερη μουσική ή θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό και να διευρύνει τα μουσικά του ακούσματα, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.
    Θα χαρώ πολύ να σας δω και στο chat για κουβεντούλα και αφιερώσεις.

    Γεια-χαρά σε όλους!
    Και ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το άσχετο με την ανάρτηση σχόλιό μου.


    8-10 "Musica Nostra" στο Ράδιο Συχνότητα

    www.radiosyxnotita.gr


    Υ.Γ.: Αν έχετε γνωστούς που ακούνε Jazz (δεν υπάρχουν και πάρα πολλοί φαντάζομαι), προωθήστε μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο αν κανεις μια εκπομπη αφιερωμενη στον 2Pac και στον Rakim θα με δεις στην εκπομπη σου.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε Στάθη!Rakim, the fiend of the mic...

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα!!! Η μουσική φίλε Στάθη είναι μία και ενιαία, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Και ο καθένας μας διαλέγει το στυλ που του ταιριάζει περισσότερο. Κανένα είδος (πλην των αδιαμφισβήτητων "σκουπιδιών" και της εμπορευματοποιημένης υποκουλτούρας) δεν είναι κατακριτέο.
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  45. peite se ti ofeiletai i gavropoihsh ths ellhnikhs thleorashs?...80-20 ta deixnei ta mats fetos apo perysi pou itan 50-50...ase pou mas exoun flomwsei kai se gavrous sxoliastes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις αδικο.Παντως αν μας δειξει η ελληνικη τηλεοραση στα ματς με Φενερ και Κιμκι τοτε τα ματς θα ειναι 5-5.
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. NET:NeaErythroleukiThleorash !!!!

      Διαγραφή
  46. Μαγκες τι βλεπετε για την επομενη εβδομαδα με την Φενερ;Εγω πιστευω νικη με 8-10 ποντους.
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Στάθη ας το γεμίσουμε την Παρασκευή να θυμηθούν όλοι τι εστί λαός της Πανάθας (γιατί κάποιοι κάνουν σχόλια περιπαιχτικά για τον λίγο κόσμο ως τώρα) και ας κερδίσουμε και με λιγότερους

      Διαγραφή
    3. Ναταλια εγω δυστυχως οπως εχω ξαναπει μενω πολυ μακρια για να μπορεσω να ερθω ΟΑΚΑ σε εποχη που τρεχουν μαθηματα.Φοιτητης γαρ.
      Σταθης

      Διαγραφή
    4. Kαλημέρα Στάθη, το θυμάμαι και το σχόλιο ήταν προτροπή για όλους μας και όχι εσένα συγκεκριμένα, ποτέ δε θα έγραφα με αυτό το σκεπτικό άλλωστε. Έχω μάθει να λέω στα καλά 'εμείς' και στα άσχημα 'εγώ' ......

      Διαγραφή
    5. Οκ ρε Ναταλια δεν ειπα κατι τετοιο απλα το αναφερω για να δειξω πως νιωθω οτι ειναι υποχρεωση μου αν βρισκομουν Αθηνα να ημουν θαμωνας του ΟΑΚΑ...ΠΑΝΑΘΑ για μια ζωη..!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  47. Τζιμ, μιας και παίζει με περιστέρι τώρα ο παο, τι θα έλεγες για την επιλογή Παπαντωνίου αντί για Ξανθόπουλο το καλοκαίρι που μας πέρασε? Πιστεύω θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα άμεσα και έχει και μέλλον μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο καλοκαίρι εγώ Ξανθόπουλο θα έπαιρνα Ματ. Είναι πιό παιγμένος, πιο έμπειρος. Ο Παπαντωνίου βέβαια τώρα έχει αλλάξει τα δεδομένα, κάνει φοβερή χρονιά, ώστε να διεκδικήσει ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ κάτι παραπάνω..

      Σε λίγο ανάρτηση παιδιά..

      Διαγραφή
  48. Zarko Paspalj, the man who changed the Greek League

    http://www.euroleague.net/features/voices/2012-2013/vladimir-stankovic/i/104690/7781

    POSTED BY
    Vladimir Stankovic - Euroleague.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για όσους ανέφεραν αποθέωση στον Μπατιστ την Παρασκευη, καλυτερα να το κρατησουν για τον εαυτο τους. Δεν εχουμε ολοι την ιδια γνωμη. Εγω πχ επειδη αγαπουσα πολυ τον Μαικ, το ειδα ως 'προδοσια' να φευγει στα 35 του και να ψαχνει καλο συμβολαιο για τα 1-2 χρονια που του απεμειναν, αντι να μεινει να στηριξει τη νεα προσπαθεια και να κλεισει την καριερα του με τον καλυτερο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι από αυτούς που θα τον χειροκροτήσουν. Ο Mike ήξερε/καταλάβαινε ότι (α) χωρίς Ζοτς δεν είχε εγγύηση για τίποτα, (β) πλέον στα 34 του δεν μπορούσε να "αντέξει" το ρυθμό του ΠΑΟ, (γ) δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητη η οικονομική διαφορά (διπλά λεφτά για το μισό χρόνο συμβολαίου). Το τι επέλεξε τελικά ως επαγγελματίας αθλητής το σέβομαι και λίγο-πολύ είναι αυτονόητα κατανοητό από όλους μας (σχεδόν :-) ), αλλά ταυτόχρονα ξέρω ότι, όταν πραγματικά μπορούσε να γίνει "λιποτάκτης" για πολλά χρήματα, τα αγνόησε για να μείνει στην ομάδα.

      Διαγραφή
  50. α) Αυτο σημαινει στηριζω. Αν ειναι να εχει εγγυηση Ζοτς, ερχεται/μενει ο καθενας! β)Το αντιθετο! Υποτιθεται οτι ο Παο δεν θα ηταν για πολλα πραγματα φετος, οποτε θα μπορουσε να ακολουθησει. Αυτος ομως ηθελε να παει σε ομαδα που θα πρωταγωνιστησει (τρομαρα του). γ) Το ξερω οτι ηταν περισσοτερα τα λεφτα. Στα 35 του ομως με τοσο γεματες τσεπες αν ειναι (και) αυτο κριτηριο, εισαι (ξε)πουλημενος.
    Οταν ηταν να γινει λιποτακτης φιλε για περισσοτερα λεφτα, προτιμησε τη σιγουρια του Ζοτς κ της ομαδαρας κ τη βολεψη που ειχε στην Ελλαδα, απο το ρισκο! Χαιρω πολυ. Σιγα τη δυσκολη αποφαση που επαιρνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή