Athlenda

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΕΗΜΣ ΓΚΙΣΤ: ΟΦΕΛΟΣ Ή ΖΗΜΙΑ..?



Το Hoopfellas παρουσιάζει τη δική του οπτική για το ενδεχόμενο συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Τζέημς Γκιστ της Ουνικάχα. Μπορεί ο Αμερικανός απόφοιτος του Μέριλαντ, να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν..?



Η δική μας πληροφόρηση, αργά εχθές το βράδυ, μιλάει για έκδηλη πρόθεση της Μάγα να προχωρήσει σε ανταλλαγή με τον Πάνκο, αναφέροντας ότι το μπαλάκι είναι καθαρά πλέον στα χέρια της Ελληνικής ομάδας και του Πάνκο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει η σκέψη και συζητιέται η επιλογή αυτή για λόγους που θα εξηγήσουμε πιο κάτω..

Ο Γκιστ είναι απόφοιτος ενός πολύ καλού προγράμματος, του Μέριλαντ, όπου έπαιξε υπό τον –πασίγνωστο για του φαν του κολεγιακού- Γκάρι Ουίλιαμς, προπονητή με ιδιαίτερο μπασκετικό στυλ που περιλάμβανε μπόλικη flex οffense και συνεχή επιδίωξη για να ανοίξει το γήπεδο πιέζοντας στην άμυνα με πολλές παγίδες και επαφές. Κρατήστε το αυτό θα σας βοηθήσει για τη συνέχεια..

Στην Ευρώπη τον έφεραν οι "πυρηνικοί επιστήμονες" της Μπιέλα (αφού είχε γίνει πικ από τους Σπέρς, Νο58) το 2008.. Η καριέρα του είναι αξιοπρόσεκτη, μιας και έχει γυρίσει αρκετά καλά ευρωπαϊκά κλαμπς (Λοκομοτιβ Κούμπα, Παρτίζαν, Φενέρ, Ουνικάχα). Φέτος στη Μάλαγα η απόδοση του κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα (ειδικά στην ACB). Κατηγορήθηκε μάλιστα από τον Ρέπεσα ευθέως για ατομισμό..


Πάμε να τον τσεκάρουμε λίγο στο παρκέ..

Ο Γκιστ είναι ένας προικισμένος φόργουορντ/σέντερ με ύψος 2.05μ. Δυνατό παιδί με πολύ καλά αθλητικά προσόντα και ένα wingspan της τάξης του 7’4’’.  Παίκτης γαλουχημένος στο Μέρυλαντ και ωθούμενος και από τη φύση του στο να παίζει σε γρήγορο τέμπο, γι’αυτό και σε τέτοιες καταστάσεις βγαίνουν τα δυνατά του σημεία  του στο γήπεδο. Και αυτά κυρίως έχουν να κάνουν με το athleticism και τα δυνατά του άκρα..


Το επιθετικό παιχνίδι του Γκιστ, κρίνοντας πάντα τον παίκτη με βάση το τοπ-επίπεδο ανταγωνισμού στο οποίο συμμετέχει, διακρίνεται από μεγάλη έλλειψη σταθερότητας. Σε όλα τα επίπεδα.. Είναι εμφανής η έλλειψη σωστής σκέψης και λήψης της κατάλληλης απόφασης στο παιχνίδι του. Παίκτης ενστίκτου και όχι μυαλού, δε μπορεί να διαβάσει τόσο εύκολα μια άμυνα, αν και για να λέμε την αλήθεια στην Τρίτη του πλέον χρονιά στην Ευρωλίγκα είναι λίγο καλύτερος σε αυτό το κομμάτι. Γενικά θα προβεί σε αψυχολόγητες ενέργειες, τραβηγμένες θα τις χαρακτήριζα, ξεκινώντας κάτι με σωστές προϋποθέσεις και τελειώνοντας εκτός ισορροπίας, είτε υπό πίεση πνιγμένος, καταστάσεις που θυμίζουν street basketball. Ενδεχομένως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού οι οποίοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν χρόνια τώρα fundamentally μπάσκετ να φανεί ''κάπως'' ειδικά στην αρχή.. Το σουτ του επίσης δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο. Ενώ η μηχανική και ο ρυθμός του δεν είναι άσχημα, επηρεάζονται όταν ξεκινήσει άστοχος και νιώσει ότι «σήμερα δεν..» με συνέπεια να αλλοιώνεται η φόρμα με  την οποία εκτελεί. Φαίνεται στον τρόπο που «απελευθερώνει» ειδικά στα σουτ από μέση απόσταση.. Άσχημο αυτό. Κυρίως γιατί πρόκειται για παίκτη που «κοιτάζει» το τρίποντο (και δεν διστάζει να σουτάρει..)

Αντίθετα δεν είναι άσχημος στο κομμάτι του ντράιβ, αν και χρειάζεται δουλειά σαν finisher, και αναφέρομαι στις προσπάθειες που δεν τελειώνουν με βροντερά καρφώματα. Επίσης είναι αρκετά αποτελεσματικός κινούμενος στη base line κυρίως στην αδύνατη πλευρά γιατί με τη μπάλα στα χέρια(ιδιαίτερα χαμηλά) δεν έχει δημιουργία και θα πάει σε κακή επιλογή μετά το ντουμπλάρισμα. Στο ποστ ο Γκιστ δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης που θα ακουμπήσεις τη μπάλα (κυνηγά από τη φύση του  face up καταστάσεις, ακόμα και όταν πάρει τη μπάλα με πλάτη,) αλλά έχει μια-δύο κινήσεις αρκετά αξιοπρεπείς. Κυρίως χρησιμοποιώντας ένα power step την ώρα που θα σταματήσει την ντρίμπλα με πλάτη από την μία πλευρά, το οποίο θα τον φέρει πολύ κοντά στο καλάθι ώστε να τελειώσει με baby hook. Συχνά θα τον δείτε επίσης να μη θέλει να βάλει τον εαυτό του σε αυτή τη διαδικασία και να επιλέγει ένα turnaround jumper.  Το φόρτε του πάντως είναι το above the rim παιχνίδι. Θα κυνηγήσει φάσεις ψηλά, είτε από πάσα είτε από επιθετικό ριμπάουντ για να τελειώσει, συχνά κατευθείαν με κάρφωμα. Τρέχει καλά το γήπεδο και σε καταστάσεις τρανζίσιον θα βγάλει highlights, για αυτό να είστε σίγουροι.. Overall στο επιθετικό κομμάτι ο Γκιστ πάσχει στο shot selection, κάτι που στιγματίζει το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του. Το πρόβλημα αυτό είναι εμφανές αν και η αλήθεια είναι δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής και στο περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να το βελτιώσει αυτό..


Αμυντικά ο Αμερικανός έχει τα συν και τα πλην του. Το footwork του δεν ήταν ποτέ άσχημο, το αντίθετο. Χάνει λίγο σε πίσω βήματα  αλλά έχει ταχύτητα και θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το σουτ μέχρι τέλους. Αρκετά καλός μπλοκέρ. Εξαιρετικά χέρια, καλό timing..  Εκεί που υστερεί σχετικά, είναι αμυνόμενος στο ποστ απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπου μπορούν να τον πάνε μέσα (παρότι είναι αρκετά δυνατός, δεν είναι τόσο ανθεκτικός στο πάνω μέρος του σώματος (upper body) και τσιμπάει στις προσποιήσεις, γεγονός που μπορεί να του αποφέρει εύκολα φάουλ.


Σαν ριμπάουντερ ο Γκιστ είναι καλός. Όχι Ο ριμπάουντερ, αλλά καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Χάνει λίγο στα βασικά, καθώς τα box out του δεν είναι αυτά που πρέπει αλλά η εντυπωσιακή αθλητική του ικανότητα και τα δυνατά μακριά του χέρια τον βοηθούν. Αντίθετα τον έχω παρατηρήσει –ειδικά πέρυσι- πολύ νωθρό στον τρόπο που σκρινάρει. Ιδιαίτερα σε επιθετικά παιχνίδια όπου χρειάζεται να κάνει συνεχόμενα σκριν, ο τρόπος που σκρινάρει δεν είναι ο ενδεδειγμένος και τέτοιες λεπτομέρειες είναι σημαντικές ώστε να συμπεράνεις πράγματα για την προσήλωση του αθλητή σε αυτό που προσπαθεί να παίξει το σύνολο.

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ


Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα.. Όλο το παιχνίδι –για την ορθότητα  της κίνησης- παίζεται στο εάν ο παίκτης θα αποτελέσει προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ ή θα γίνει ανταλλαγή με τον Πάνκο, με το δεύτερο σενάριο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Ενδεχόμενη ανταλλαγή των δύο Αμερικανών θα αποτελέσει ΚΑΘΑΡΑ μια απόφαση με γνώμονα το οικονομικό κομμάτι για τους πράσινους. Δηλ. μια επί το πλείστων οικονομική απόφαση. Εξηγώ.. Με το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη εκτός και από ότι φαίνεται λίγα χρήματα διαθέσιμα για αξιόλογη επιλογή ψηλού, οι πράσινοι –χωρίς ουσιαστικά να χαλάσουν φράγκο- αντικαθιστούν ένα light “4” (Πάνκο) με έναν φόργουορντ σέντερ που θα αποτελέσει τον μπαλαντέρ πίσω από το βασικό δίδυμο Τσαρτσαρή-Λασμε. Απόφαση που δεν κοστίζει και είναι άρικτα συνδεδεμένη με την κατάσταση Σχορτσιανίτη. «4» μου θέλατε? Συζητάτε και για «5»? Πάρτε ένα «4-5», γέμιση και για τις δύο θέσεις.. Καλή σκέψη, κακή εκτέλεση..


Το Ηοοpfellas δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο σε αυτό το σενάριο δηλ. της ανταλλαγής. Ο Γκιστ δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σε καμία περίπτωση. Τα καλοκαιρινά λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν.. Η ομάδα αρχίζει και ρολάρει, βρίσκει χημεία και το σωστό μπάσκετ του Πάνκο (ο οποίος σίγουρα δεν έχει ικανοποιήσει αλλά..) ο οποίος ακολουθεί τον προπονητή κατά γράμμα είναι σύμμαχος αυτή τη περίοδο. Έστω και αν δεν είναι τόσο καλή η ατομική του απόδοση (τα είπαμε από το καλοκαίρι άλλωστε) δε χαλάει την ομάδα, κάτι που μπορεί να γίνει με τον Γκίστ ο οποίος ναι μεν μπορεί να προσφέρει με τα προσόντα του αλλά το μπάσκετ του Παναθηναϊκού ίσως του φανεί κάτι άλλο..

Επειδή όμως ο κάθε παίκτης πρέπει να κρίνεται με γνώμονα το ρόλο για τον οποίο τον υπογράφει μια ομάδα, ο Γκιστ μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος ως 4ος ψηλός για 10-15 λεπτά. Έχοντας τον Πάνκο στο «4» και τον Λάσμε στο «5», οι πράσινοι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως έναν ακόμα ψηλό –Τσαρτσαρής ο άλλος- που θα γεμίζει χρόνο και στις δύο θέσεις της φροντκόρτ και αυτομάτως θα μετατραπεί σε 4η-5η επιλογή μόλις γυρίσει ο Σχορτσιανίτης. Κάπου εκεί μπαίνει το κόστος για στην απόκτηση, το οποίο μετά από ένα διάστημα σου λέει την αλήθεια για το ορθόν ή όχι της κίνησης.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ούκιτς. Είχαμε πεί ότι ήταν λάθος παίκτης για πρώτο ρόλο. Τώρα πλέον, με την προσθήκη του Μπανκς, ο ρόλος του Κροάτη δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας. Τα χρήματα που επενδύεις όμως είναι ο καθρέπτης. Άξιζε τον κόπο..?



289 σχόλια:

  1. Πφφφφ............ απογοήτευση :-( Ευχαριστούμε πολύ Jim για τη απολύτως διεξοδική ανάλυση ... άσχετα αν δε μας φτιάχνει κ τη διάθεση. Μακάρι να τον πάρουν οι Ρώσοι λοιπόν όπως τα λες και να κινηθούμε για κάτι άλλο. Αλήθεια με τον Χέντριξ ξέρουμε κάτι, γενικότερα όχι μόνο για μας.... Λύσε μου όμως μια απορία... αν μια τέτοια κίνηση δεν είναι καλή - κάτι που το δήλωσαν και παιδιά που γνωρίζουν πιο λίγα από σένα - πως γίνεται να το ρισκάρουν στην ομάδα όταν ειδικά έχουν δει ότι το πράγμα έχει αρχίσει κάπως και τσουλάει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες χθες το ΠΑΟ - Πανιώνιος ? Εμένα η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε ήταν ότι και οι δύο ομάδες ήταν καλά διαβασμένες και έπαιξαν καλή άμυνα, αφενός ο ΠΑΟ περιόρισε σε χαμηλό σκορ τον Πανιώνιο, αφετέρου ο Πανιώνιος δυσκόλεψε σε κάποια σημεία τον ΠΑΟ να βγάλει την έξτρα πάσα. Σωστό ή λάθος ? Α και κάτι ακόμη, αν και πολύ μικρό δείγμα πως σου φάνηκε ο Καπόνο ?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ναταλία. Δε μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά προχωρά του Γκιστ και σε τι βαθμό. Αν όντως τον υπογράψουν (κ εφόσον δικαιωθούμε)ναι, μπορούμε να τους κρίνουμε..

      Διαγραφή
    3. Ναι το είδα.. Πολύ σωστά, έβγε! Παρόλα αυτά περίμενα καλύτερο παιχνίδι από τον Πανιώνιο, θεωρώ ότι δε το είδε σαν "ευκαιρία". Η διαφορά θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.

      Διαγραφή
    4. Σε έχουμα ζαλίσει το ξέρουμε αλλά γράφονται τόσα γύρω γύρω και δεν ξέρουμε τι να πρωτο-κρατήσουμε ως αληθές ... με το Χέντριξ τι εξελίξεις υπάρχουν ? Είχες πει ότι είναι και κάποιες άλλες ομάδες στο παιχνίδι...

      Διαγραφή
    5. Στασιμότητα.. Τίποτα καινούργιο. Από Ιταλία δε ξέρουν νεότερα. Αν και λογικά γρήγορα θα μάθουμε..

      Διαγραφή
    6. Γιατί λες η διαφορά ότι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη ? Και κάτι ακόμη :-) αν μια ομάδα στο επίπεδο του Πανιωνίου (με όλο το σεβασμό δεν τον μειώνω) μπορει να σε διαβάσει και να σου δυσκολέψει την έξτρα πάσα άρα το εύκολο σουτ στον Καπόνο, φαντάζομαι πολύ πιο εύκολα θα μπορεί πχ να το κάνει μια ομάδα επιπέδου ΤΣΣΚΑ (και παίχτες και προπονητής).... υπάρχει τρόπος να το δουλέψεις αυτό ? Γιατί αν είναι έτσι πως θα βγαίνουν τα ελεύθερα σουτ που τόσο θέλουμε ?

      Διαγραφή
    7. Μη κολλας.. Είναι και θέμα εκτίμησης-προσέγγισης του παιχνιδιού. Σε κάποια κομμάτια όταν ο Παναθηναϊκός δούλεψε πιό σκληρά στην επίθεση του βρήκε καλές ματιές προς το καλάθι. Μεγάλο πρόβλημα ο Πανιώνιος να αμυνθεί στο πικ εν ρολ, ειδικά με τον Μπόγρη μέσα τον χτύπησαν πολύ οι πράσινοι. Ο Καπόνο απλά πρέπει να μείνει επιθετικός. Καλός ήταν για πρώτο ματς.

      Διαγραφή
    8. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ... και για τις απαντήσεις και για την "υπομονή" σου στις πολλές ερωτήσεις μου :-) Να είσαι καλά !!

      Διαγραφή
    9. δεν υπαρχει η τελεια αμυνα
      παντα κατι αφηνεις στον αντιπαλο
      απλα κοιτας να αφησεις οσο γινεται τον αντιπαλο να παρει προσπαθειες που δεν θα νιωθει ανετα
      πχ δεν θα τζογαρεις στο σουτ του Καπονο ουτε θα παιξεις με ενα παιχτη πανω στον Σοφοκλη(εκτος αν σε λενε Λασο)
      θα δωσεις ομως το σουτ του Μπανκς ας πουμε η στον Ουκιτς
      θυμησου πως επαιζε τον Τσιλντρες ο Ζοτς η πως επαιξε πριν 10 μερες ο Πεδουλακης τον Μακαλεμπ(το αντιθετο δλδ)
      Andriy

      Διαγραφή
    10. Σε έχασα λίγο Andriy, βασικά με αυτό που μου έγραψες στην παρένθεση 'το αντίθετο' ... θα ήθελες να μου το εξηγήσεις λίγο ?

      Διαγραφή
    11. γραψε λαθος στην παρενθεση
      πηγαινε για αλλη συγκριση!
      τοy τσιλντρες του αφηνε τελειως το σουτ(ακομα και ο κακος σουτερ μπορει να εχει μια καλη μερα και να σε σκοτωσει...οπως εκανε ας πουμε ο Ρουμπιο και παραλιγο να εχουμε τρεχαματα!)
      του Μακαλεμπ ηθελε να του κοψει το ντραιβ και του αφηνε εν μερει το σουτ
      τωρα βεβαια υπαρουν και παιχτες που τα εχουν ολο το πακετο επιθετικα οποτε ειναι λιγο pick your poison(Melo ο νο1 στον τομεα σκορ ειναι ετσι...αποο Ευρωπη ο Ναβαρο η ο Σπανουλης και αλλοι)

      Διαγραφή
  2. jim μας είχες πει ότι θα προτείνεις και εσύ μία λύση για τον ΠΑΟ φθηνή αλλά πολύ καλή!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι, σωστά θυμάσαι.. Την κρατάω για το Σβκυρ.. Μπεεε..

      Διαγραφή
    2. δε τη ριχνεις απο τωρα μπας κ το δει κανας Πεδουλακης κ σωθουμε? :p

      Διαγραφή
    3. Xαχαχα.. Ναι, το Hoopfellas περιμένει ο Πεδουλάκης να του πεί τι θα κάνει..

      Διαγραφή
    4. Γιατί θα του κακόπεφτε; Τώρα που άλλαξαν τα δεδομένα και οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν το χρήμα που έδιναν πρέπει να πάνε σε πιο "ψαγμένες" επιλογές για να κάνουν τη διαφορά.
      Και γατόνι είσαι και στο χώρο κινείσαι. Δώσε εσύ το όνομα και άστους να βλέπουν βιντεάκια μετά...

      Διαγραφή
  3. Έβαλες στο χαρτί (ή στην οθόνη:)) όσα είχα στο μυαλό μου σχετικά με τον Γκιστ. Είπες με πολλά και σωστά λόγια την μοναδική πρόταση που μου ερχόταν στο μυαλό ασυνείδητα, από αίσθηση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις: ο άνθρωπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!! (και ειδικά για ψηλός) Οι ατέλειες που περιέγραψες είναι απαράδεκτες για μια ομάδα με στόχους (υποτίθεται). Και μέσα σε όλα πάμε να στείλουμε τον Πάνκο φρέσκο-φρέσκο σε μια χώρα που ξέρει πολύ καλά και που μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα, και σε μια ομάδα που θα βρούμε μπροστά μας στο Τοπ 16!!!
    Αν υπονοείς ότι RG και ΔΓ έχουν στο μυαλό τους 'αφού βγήκε ο Μπανκς αντί Κίτσεν γιατί να μην βγει ο Γκιστ αντί του Πάνκο', τότε χάνω πολλή από την εμπιστοσύνη που τους είχα. Το οικονομικό δεν είναι δικαιολογία: Αν δεν ήθελαν να μην ξόδευαν, ας άφηναν την ομάδα όπως ήταν, ή ας έφερναν κανένα κούτσουρο με 40χιλ δολάρια και για 6 βδομάδες να γεμίσει την ρακέτα για 5λεπτα (ή 10λεπτα στην Α1). Μπορεί να ήταν λάθος το συμβόλαιο του Πάνκο (και νομίζω ότι ήταν), αλλά τουλάχιστον ας έχεις την εμπιστοσύνη στον παίχτη καθαυτόν να παίξει αυτό που μπορεί. Όπως λένε οι Αμερικάνοι, πυροβολούμε τα πόδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα μια τέτοια κίνηση δείχνει κακή γνώση της αγοράς. Αλλά παιδιά μη λέμε ότι θέλουμε, δεν τον υπέγραψαν τον παίκτη. Άσχετα το τι γράφεται..

      Διαγραφή
    2. Μα επειδή δεν τον υπέγραψαν γράφουμε εδώ, για να μην το κάνουν. Αν τον είχαν ήδη υπογράψει θα το είχαμε ήδη γυρίσει σε κάνα άλλο σπορ:)

      ΥΓ: Πάντως και η πρόθεση είναι αρκετή για να δείξει τρομερή ανασφάλεια και προδιάθεση σε σπασμωδικές κινήσεις. Δυστυχώς ανεξάρτητα έκβασης βγαίνουμε 'τραυματισμένοι' από αυτήν την υπόθεση.

      Διαγραφή
  4. ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΖΙΜ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ 5, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΘΕΣΕΙΣ. ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim συμφωνουμαι σε ολα.
    Ακριβως οτι ελεα χτες
    Μα ακριβως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα Jim..εχει παρει τιποτα το αυτι σου ποια μπορει να ειναι η ρωσικη ομαδα που ενδιαφερεται για τον Γκιστ?παιζει να ναι η ΤΣΣΚΑ για να καλυψει το κενο του Ερτσεγκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, περιμένω ενημέρωση. Η Ρωσία του πάει καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Αν υπαρχει ρωσικη ομαδα....αν...δεν ειναι η cska.απλα γιατι ο μεσινα κυνηγαει συγκεκριμενα πραγματα στους ψηλους κ ο γκιστ δεν ταχει.επισης ειναι γεματη απο ποιοτικους παιχτες στο 4/5.οποτε δεν παιζει.το ιδιοκ η κιμκι που της λειπει ενα PG κ οχι ψηλος που ειναι πανοπλη.
      Οποτε παμε για τριτοκαι κατο ομαδες.αν κ απο αυτες χασαμε το καλοκαιρι...αν εχει λγο φιλοδοξια μεσα του δεν θα το σκεφτει καν..
      Βεβαια αν τα λεφτα ειναι πολλα μπορει κ να σωθουμε....

      Διαγραφή
  7. Κάτι άσχετο... διαβάσατε ότι η Κίμκι κέρδισε την ΤΣΣΚΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το διάβασα, άρα όντως γίνεται καλή δουλειά στην Κίμκι, δεν ήταν τυχαία η εμφάνισή της ως τώρα, ούτε η απόδοσή της έστω και στα μεταξύ μας παιχνίδια

      Διαγραφή
    2. Το έχω ξαναπροτείνει για ανάρτηση για Khimki (αν όχι μόνο για khimki και για kazan και kuban) γιατί με εντυπωσίασε στην πρώτη φάση. Ο planinic είναι ο διαμαντίδης τους και ο kurtinaitis ο obradovic τους. Θεωρώ τον kurtinaitis προπονητή που θα αφήσει ιστορία.

      Διαγραφή
  8. Λογικο μου φαινεται .εχει αδυναμιες η cska.κ η κιμκι ειναι καλη ομαδα κυριως στην εδρα της.μπαρτσα κ cska ηττες χτες κ σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες τα ρε Jim άρχοντα!! Θέλουμε να μείνει ο Πάνκο και να πάρουμε Χέντριξ!! Αλήθεια για τον Χέντριξ έχουμε κανένα νεότερο; υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν κάνει κίνηση για τον παίχτη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Jim νομίζω είσαι λίγο γκαντέμης γιατί όποιον παίχτη προτίνεις(Τόμπσον, Χέντριξ) να πάρει ο ΠΑΟ δεν τον παίρνει και παίρνει αυτούς που λες να μην πάρει(Καπόνο, Ούκιτς) Ελπίζω αυτήν την φορά να σε ακούσουν και να μην κάνουν την ανταλλαγή!!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι απόλυτο μη του δημιουργήσουμε και τύψεις.. και για τον Μπανκς είχε πει ότι δεν ειναι αυτό που θέλει ο ΠΑΟ για το σετ παιχνίδι και το σκεπτόμενο μπάσκετ και είχε προτείνει Κουίν... αλλα μέχρι στιγμής αν όχι στο συγκεκριμένο τομέα, έχει προσφέρει και πιστεύω θα γίνει και καλύτερος.... Και ο Καπόνο πιστεύω θα βοηθήσει, δεν είναι το 4άρι που θες όπως Φώτσης, αλλά σαν 3άρι θα βοηθήσει αρκετά και ποτέ δεν ξέρεις αν θα μπορεί να δώσει και κάποια λίγα λεπτά στο 4. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ χθες... σε 12 λεπτά και με 8 μήνες αποχή, είχε 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Έχουν δει τα ματάκια μας και χειρότερα από πιο πολλά βαγιοκλονισμένους παίχτες. Στην τελική ξέρεις ο συγκεκριμένος τι έχει να σου δώσει και τι να περιμένεις και ποια είναι τα μείον του.

      Διαγραφή
  10. Να προτείνω και εγώ μία λύση που δεν είναι ακριβή πολύ και νομίζω ταιριάζει στη λογική του ΠΑΟ, να πάρω ένα 4,5άρι; Mike Hall! Σοβαρός παίκτης με εμπειρία από Ευρωλίγκα και τοπ πρωταθλήματα (λίγκα ΑCB) με καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, καλός ριμπάουντερ, coachable γενικά, ο οποίος άμα λάχει αντικαθιστά και τον Πάνκο ας πούμε στο πρωτάθλημα, χωρίς να "χαλάσει" ανεπανόρθωτα η χημεία της ομάδας.
    Προσωπική άποψη είναι ότι έπρεπε ήδη να κινηθούμε για την απόκτησή του.

    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είχε προτείνει και ο Τζιμ στην περίφημη black list, με ονόματα για 4άρια στον ΠΑΟ. Καλή περίπτωση ο Hall ,όπως τα λες

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ GEROME WALLACE Η BLAKE GRIFFIN EKTOS KAI AN KEVIN LOVE

      Διαγραφή
  11. Πράγματι, άλλο ο Γκιστ σαν προσθήκη και άλλο σαν αντικατάσταση του Πάνκο. Τα είπες όλα Τζιμ, πράγματι, ο Πάνκο δεν έχει εντυπωσιάσει, αλλά ούτε και έχει απογοητεύσει. Παίζει το μπάσκετ της ομάδας, βοηθάει πολύ τις συνεργασίες μέσα στη ρακέτα, ενώ αν δεν κάνω λάθος είναι τρίτος στην ομάδα στα δίποντα πίσω από Σόφο και Λάσμε. Να προσθέσεις τον Γκιστ αποτελεί πιο safe κίνηση. Αποτελεί ρίσκο να έρθει ο Γκιστ στην ομάδα και εξ αρχής να αποτελέσει βασικότατο παίκτη, καθώς μένεις με μόνο 4άριτον Τσαρτσαρή και ο Λιθουανός όσο φιλότιμος και να είναι, δεν μπορεί να πάει μόνιμα στο "4".
    Τώρα για να κοιτάμε και τα πράγματα ρεαλιστικά. Ο ΠΑΟ έχει ανάγκη και στις 2 θέσεις τον ψηλών. Ο Γκιστ όπως σωστά είπε ο Τζιμ αποτελεί λύση και για τις 2 θέσεις και μάλιστα αν δέσει καλά στην ομάδα, δυναμώνει και άλλο το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας που είναι η δύναμη. Πράγμα που έχει επισημάνει και ο φίλτατος johnny rogers, υπέρμαχος της κίνησης Γκιστ και αναμένω με ενδιαφέρον νέα τοποθέτηση του επί του θέματος. Φαίνεται πως λεφτά για ποιοτική κίνηση στο "5" δεν υπάρχουν και έτσι πάνε σε ανταλλαγή χωρίς να υπάρξουν έξοδα. Και θεωρητικά τα 200 χιλ. που ήταν να δώσεις μπορείς να τα δώσεις σε άλλη μια κίνηση διορθωτική μόνο για την Ευρωλίγκα. Φαντάζει αρκετά καλό σενάριο άν προχωρήσει η ανταλλαγή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, να κλείσουμε τον Βελίτσκοβιτς, ώστε να δίνει ανάσες στην Ευρωλίγκα και ότι βγει μετά. Τον πέρνεις φτηνά και επειδή είναι σε στάδιο επαναπροσαρμογής δεν θέλει και πολύ χρόνο στο παρκέ. Και εδώ υπάρχουν πολλά "αν" αλλά τέλος πάντων.
    Εν κατακλείδι, πιστεύω ο κόουτς να ξέρει τι κάνει και να μην προχωράμε απλά σε σπασμοδικές κινήσεις. Προφανώς, τα έχει ζυγίσει και βλέπει ότι τα θετικά θα είναι περισσότερα. Ακούγεται ότι υπολογίζει να δώσει λεπτά στο "4" και στον Καπόνο. Τέλος πάντων, ελπίζω γρήγορα να ξεκαθαίσει το τοπίο και ότι είναι να γίνει να γίνει για καλό. Το κυριότερο να επιστρέψουν ΟΚ και ο Ούκιτς και ο Σοφοκλής. Είναι υπεραπαραίτητοι και οι 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ούκιτς ξεκίνησε προπονήσεις, έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος σήμερα, ίσως πάρει και λίγο χρόνο το Σάββατο. Αυτό που είπες στην άλλη ανάρτηση για τις 'μεταγραφές Ούκιτς', πολύ εύστοχο χαχα. Πάντως αν και οι περισσότεροι δεν τον θέλουν, εγώ πιστεύω ότι φάνηκε - λίγο όχι τρελά εννοείται - η έλλειψή του στα τελευταία τρία παιχνίδια.....

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=RTSoDyCHL7A&feature=player_embedded#!
      Δείτε τι κάνει ο θεός Ματσιούλις στο νο.6!
      Ναταλία φυσικά φάνηκε η απουσία του. Αν τον είχαμε στη Ρωσία πιστεύω θα το είχαμε πάρει το ματς. Τον έχουν εκτιμήσει και πολύ στην διοίκηση απ ότι φαίνεται και ρωτάνε την γνώμη του για τις μεταγραφές, χεχε :) Μου έλειψαν τα όμορφα floaters του Ρόκο και το γεγονός ότι είναι ο μόνος παίκτης που πανηγυρίζει όταν βάζει ένα κρίσιμο σουτ. Banks εξαιρείται, αυτός είναι κατηγορία μόνος του.

      Διαγραφή
    3. Ρε συ που το βρήκες.... θεούλης ο Ματσιούλις... τον πάω πάρα πολύ αυτόν τον παίκτη..... μα πάρα πολύ όμως

      Διαγραφή
    4. Έτσι απλά το έκανε. Στον αγώνα που κρίνει την πρωτιά. Απίστευτος πραγματικά. Και μετά το δείχνει και στον Πάνκο..

      Διαγραφή
    5. Επειδή αναφέρεις ότι ο αγώνας που έκρινε την πρωτιά, θεωρείς ότι ήταν 'ανώριμο' και δε θα έπρεπε να το έχει κάνει ? Εμένα δε μου φαίνεται 'κακό' .... Γενικότερα φαίνεται 'διαολόφατσα'- πειραχτήρι ....

      Διαγραφή
    6. Όχι το αντίθετο ακριβώς λέω. Ότι παρότι ο αγώνας είναι σημαντικός ο παίκτης αισθάνεται άνετα και σε ένα νεκρό διάστημα κάνει και την πλακίτσα του έτσι για να περάσει η ώρα. Κανένα πρόβλημα με αυτό. Ίσα ισα καλό κάνει. Από την προετοιμασία είχαν βγει οι πληροφορίες ότι ο Ματσιούλις είναι ο μεγαλύτερος χαβαλές από όλους και κόλλησε άμεσα με όλους τους συμπαίκτες του.

      Διαγραφή
    7. Eντάξει tnx για την επεξήγηση.... συμφωνούμε απόλυτα..... πολλές φορές έχω σκεφτεί να τον χαιρετίσω στο γήπεδο να δω πως θα αντιδράσει, ακριβώς επειδή είναι έτσι χαβαλές όπως λες ....

      Διαγραφή
  12. τον ειχα συμπαθησει τον Πανκο ηταν σοβαρος παικτης και πιστευω θα ανεβαζε την αποδοση στα πιο κρισιμα παιχνιδα .Νομιζω αν γινει τελικα η αλλαγη θα γινει με μιση καρδια απο τον παναθηναικο και θα χρησιμοποιούν στο 4 τον Καπονο ουσιαστικα θα κανει την δουλεια του Πανκο ο Καπονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΑ-> ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ Η ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΜΕ ΠΑΝΚΟ (ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΧΕΝΤΡΙΞ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ ΣΑΝ ΕΞΤΡΑ ΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα τζιμ,αν γινει το trade προφανως κα βαζει δυναμη στην αμυνα ο παο σε σχεση με το πανκο,στην επιθεση παιχτης ειδικων καταστασεων και εδω δεν κολαει με το σετ μπασκετ του πεδουλακη,ακομα και χθες παραπονιοταν για showtime στο 3ο δεκαλεπτο,θα βαλει ενα τετοιο τυπο στην ομαδα του σχεδον το γεναρη;;;Απ την αλλη με ενα πλαγιο με σουτ οπως ο καπονο δεν το νιαζει τοσο το σουτ του πανκο που χανει,αν τον βαλει σε καλουπια ως μπακ απ του λασμε ισως του φανει χρησιμος.Φοβερος ο μονρο χτες(35π 10ρ-ρεκορ καριερας),δειχνει οτι το καλοκαιρι ελιωσε στην προπονηση-θελει λιγο δυναμη στα ποδια του παντως,για την ομαδα δεν τα χουμε πει,ευτηχως που αυριο παιζουν με τους ουιζαρντς μπας και νικησουν.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. James Gist III


    Απο το fb του Γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. James Gist III
      Nothing is still not over, the agreement between the clubs is in progress, we'll see, maybe stay in Unicaja, though I do at this moment I do not want

      Διαγραφή
    2. H όλη ιστορία με τα facebook μου βρωμάει απίστευτα. Αν είναι δυνατόν Αμερικάνος παίκτης να συντάσει τις προτάσεις: "nothing is still not over" και "leave the Panathenaikos" όταν προφανώς θέλει να πει ότι φεύγει για τον Παναθηναϊκό, ή "maybe stay in Unicaja, though I do at this moment I do not want" που δεν βγάζει κανένα απολύτως. Αυτά είναι αγγλικά που χρησιμοποιεί 4χρονο παιδάκι..

      Διαγραφή
    3. Μήπως θυμάται κανείς τα Αγγλικά του Άρμστρονγκ όταν αυτοανακοινώθηκε;''Good Morning everyone. Just wanted to share some good news. I will be plays for Panathinaikos, a Great team in Greece!'' Τι σου κάνει εντύπωση;

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  16. jim,αυτό που δεν καταλαβαίνω στη συγκεκριμένη κίνηση,είναι ότι δεν υπάρχει ενίσχυση στο 5 αλλά αντικατάσταση ενός "εγκεφαλικού"παίχτη από έναν άναρχο που έχει απλά προσόντα.Τι θέλω να πω.Αυτή την στιγμή με δεδομένη την απουσία του Σόφο,έχουμε στο 5 τους Λάσμε,Σκορδίλη και Τσαρτσαρή και στο 4 τους Πάνκο,Τσαρτσαρή και Μασιούλις.Από αυτούς ο Σκορδίλης δεν παίζει πάνω από 4-5 λεπτά.Άρα για 2 θέσεις έχουμε 4 παίχτες εκ των οποίων οι Πάνκο,Μασιούλις παίζουν κατά συνθήκη στο 4 και ο Τσαρτσαρής κατά συνθήκη στο 5.Με πιθανή απόκτηση 5αριου όπως ακούγονταν πριν λίγες μέρες, θα γέμιζε η ομάδα στο 5 και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε τον Τσαρτσαρή στο 4 κατεβάζοντας τον Μασιούλις στο 3 και κατ'επέκταση τον Μπράμο στο 2(για αρκετά λεπτά).
    Τώρα όμως,με πιθανή αντικατάσταση παίχτη δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βελτίωση του ρόστερ.Αντίθετα περισσότερα προβλήματα θα υπάρχουν.Χαλάει η ισορροπία της ομάδας,χαλάνε οι αυτοματισμοί και ο Πεδουλάκης χάνει ένα "στρατιώτη" με υψηλό μπασκετικό iq.
    Aν αντί του Γκιστ,αποκτηθεί ένα κανονικό 5αρι(γρήγορο και ευκίνητο που θα δίνει ενέργεια στην ομάδα)τότε θα μπορεί να εναλλάσσεται με τον Λάσμε,στο 4 θα παίζει ο Πάνκο με τον Ταρτσαρη στο 3 ο Καπόνο με τον Μασιούλις(που θα παίζει και στο 4)στο 2 ο Ούκιτς,Μπράμος και στον 1ο ο Διαμαντίδης και ο Μπανκς με βοήθεια από Ξανθόπουλο.Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να γίνει ομαλότερα η επανεμφάνιση του Σόφο(χωρίς πίεση χρόνου)που θα μπορεί να προσαρμοστεί παίζοντας αρχικά 10-15λεπτα.
    Συνοψίζοντας,την θεωρώ λανθασμένη κίνηση,αν γίνει..zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ zelico
      Δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις αλλά απ' ότι γράφεται θα πάρουμε και center...

      Διαγραφή
  17. Συμφωνώ στο 99% τοις εκατό όσων λέει ο Τζιμ για τον Γκιστ. Σε γενικές γραμμές τη γνώμη μου την έχω γράψει στο προηγούμενο άρθρο, και ταυτίζεται σε αρκετά σημεία με αυτά που διάβασα σήμερα, όσον αφορά τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά.

    Έχω όμως μια μικρή ένσταση, όχι για κάτι που έγραψε ή έκανε ο Τζιμ, αλλά για κάτι που κάνουν οι φίλοι του blog, και κυρίως οι "πράσινοι" φίλοι.
    Βλέπω φερειπείν τη φίλη Ναταλία να έχει ήδη απογοητευτεί για τον παίκτη, μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Τζιμ.

    Ρε παιδιά, να με συγχωρείτε αλλά δεν έχει και το αλάθητο του Πάπα. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε με τη μία το προπονητικό τιμ του Παο (άνθρωπους με μπασκετικές γνώσεις που θα μας φαινόταν εξωγήινες), μόνο και μόνο επειδή διαβάσαμε ένα άρθρο, καλό και εμπεριστατομένο μεν, αλλά απλό άρθρο δε.

    Δεν αμφισβητώ καθόλου την αξία του Τζιμ, και το αποδεικνύω άλλωστε με την τακτική ανάγνωση των γραπτών του, και οφείλω να ομολογήσω ότι πέφτει μέσα τις περισσότερες φορές, ενώ ΠΑΝΤΑ όσα γράφει τα γράφει με μια πολύ δομημένη λογική.
    Αλλά υπάρχουν σαφώς και φορές που κάνει λάθη (βλ. Ντόρσει, Λο). Και πως θα γινόταν αλλιώς φυσικά.

    Αυτό που θέλω να πω, εν κατακλείδι, είναι ότι καλά κάνουμε και διαβάζουμε ότι γράφει ο Τζιμ, αλλά ας μην τα παίρνουμε και ως ιερά ευαγγέλια.
    Κι αυτό ας μας φανεί χρήσιμο και στις υπόλοιπες μορφές ενημέρωσής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη μου δεν έχεις άδικο ... εν μέρει όμως ... γιατί η δήλωσή μου περί απογοήτευσης εσκεμμένα ήταν υπερβολική για να εκφράσω τα διαφορετικά 'συναισθήματα' που προκύπτουν απο την αναγνωση αυτής και της προηγούμενης ανάρτησης, που ήταν όλα τέλεια με τον Χέντριξ. Από τα γραφόμενά μου θα έχεις καταλάβει φαντάζομαι ότι ζυγίζω πολύ τα πράγματα και επειδή δεν έχω την επιστημονική γνώση για να πω ότι 'ξέρω' (γιατί για μένα ξέρεις όταν κάτι το κατέχεις, είναι κτήμα σου και το ζεις) απλώς ακούω-διαβάζω-αφουγκράζομαι θέσεις/γνώσεις/απόψεις και χρησιμοποιώντας τη δική μου λογική πλέον προσπαθώ να καταλήξω σε ένα αποτέλεσμα. (Με τον Μπανκς βλέπουμε κάποια πράγματα που δεν τα περιμέναμε από τις αρχικές εκτιμήσεις και είμαι και σίγουρη πως θα δούμε πολλά και από τον Καπόνο που δε θα τα έχουμε πει..... )

      Διαγραφή
    2. Παρόμοια φαινόμενα ζήσαμε Ορέστη και ε τον Άρμστρονγκ. Υπήρχε ένα ερωτηματικό για το τι παίκτης είναι, ήρθε το scout report του Τζιμ και πριν καλά καλά αγωνιστεί όλοι ψάχνανε τον αντικαταστάτη του. Βέβαια, η πορεία του Χίλτον τους δικαίωσε. Αλλά καλά λες, πρέπει να περιμένουμε πάντα να δούμε τι θα γίνει.

      Διαγραφή
  18. δια πρώτης όψεως ο γκιστ μοιάζει πιο ανταγωνιστικό 4άρι,δηλαδή με ψηλότερο ταβάνι απόδοσης από τον πάνκο και υπολογίσιμο σε ματς απ με πρίντεζη-κριάπα κλπ... όμως,ειδικά από τις μόλις 2 ασίστ σε 10 αγώνες δείχνει ότι δεν κατέχει το θέμα των συνεργασιών στην επίθεση και της σωστής σκέψης-δράσης.Και το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό στο σύγχρονο μπάσκετ.Ταυτόχρονα ο Πάνκο είναι παίκτης πολύ έξυπνος,βλέπει καλύτερα το τρίποντο και είναι πιο ώριμος.Σίγουρα σαν προσθήκη,όπως λες εσύ είναι πολύ καλή,εξαιρετική θα έλεγα,σαν αντικατάσταση μεγάλο ρίσκο.Γιατί δεν κάνεις απλά μια αντικατάσταση άρμστρονγκ η κίτσεν,αλλά γιατί αλλάζεις το βασικό σου 4άρι,που σίγουρα δεν ήταν βαρίδι,απλά δεν είχε αποδώσει τα μέγιστα.
    Όσο για το χθεσινό ματς απογοητεύτηκα από τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε σαν νοοτροπία jim.Κι έχεις δίκιο,δεν το πήραμε σαν ευκαιρία.Δεν υπήρχε συγκέντρωση σε όλο το 40λεπτο με ορθές και ζυγισμένες επιλογές,τραγικά πράγματα στο αμυντικό ριμπάουντ τομέας όπου έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τον μπούκερ φέτος και τους χαιδεμένους ψηλούς(για αυτό και προσέυχομαι να είχαμε τον στίβενσον),και πεσσιμιστική αντιμετώπιση.Αντί οι νέοι των πολλών δυνατοτήτων να βάλουν το υψηλό κίνητρο μπροστά και να συνεργαστούν για να πετύχουν τη νίκη,είδα έναν γιάνκοβιτς να κάνει πάλι ότι του καπνίσει, και όχι σε επιθέσεις που δεν ''τράβαγαν'' αλλά σε περιπτώσεις όπου υπήρχαν επιλογές.
    Για τον Στίβενσον γνωρίζεις τίποτα?Είναι τραυματίας και είναι ακόμα στην ομάδα?Έχει λύσει το συμβόλαιο του?Διαφωτισέ μας γιατί αυτοί που είναι η δουλειά τους να το κάνουν,δε το κάνουν ρε τζιμάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.gazzetta.gr/mpasket/article/354494-isos-parameino-oynikaxa-kai-de-thelo μακαρι να γλιτωσουμε χιχιχι!!!!!!! !!!!!!!!!"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, ο μάνατζερ του Πάνκο, ο αγαπητός μας Misko tweetαρε κάτι για ανταλλαγές στην Ευρωλίγκα σε ομάδες που φοράνε ίδιο χρώμα φανέλας..
      Η socialomedia-ική ενημέρωση συνεχίζεται. Πολύ γέλιο λέμε

      Διαγραφή
  20. να προτινω εναν παιχτη που μας λυνει ολα μας τα προβληματα??ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ Κ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΣΥΧΟΙ..ΤΙ ΛΕTE ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Κ ΣΥ JIM ΦΥΣΙΚΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim αν κ ημουν αρνητικος μεχρι χθες στην ενδεχομενη ανταλλαγη Πανκο-Γκιστ(προτιμουσα μια λυση Βελιτσκοβιτς ή Χεντριξ)η αληθεια οτι ο Πανκο δεν εχει αποδοσει επιθετικα τα αναμενομενα μεχρι στιγμης ενω κ αμυντικα αποτελει μαυρη τρυπα..Οποτε απ'το να μεινει το ροστερ ως εχει χωρις καμια αλλαγη(λογω οικονομικων συνθηκων)θα προτιμουσα να δω τον Γκιστ αντι του Πανκο..τουλαχιστον αμυντικα κ μονω αθλητικων προσοντων πιστευω θα προσφερει παραπανω απ'τον Πανκο.Επιπλεον με εξιταρει καπως η ιδεα να δω στην ιδια πενταδα Γκιστ-Λασμε..φαντασου μια πενταδα Διαμαντιδης-Μπραμος-Μασιουλις-Γκιστ-Λασμε..αμυντικα θα τσακιζει κοκκαλα..
    Jim παρακολουθησες καθολου το χθεσινο παιχνιδι?ο Καπονο πως σου φανηκε?εδειξε καλα στοιχεια,αλλα αμυντικα φανηκε(αν κ ειναι πολυ νωρις ακομα για να τον κρινουμε) οτι θα χει προβληματακια με πιο αθλητικα,εκρηκτικα 3ρια..ο Γιανκοβιτς τον περασε χθες σε κανα δυο φασεις σαν σταματημενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου την ίδια πεντάδα χωρις ματσιούλις αλλα με σάτο...
      Πω πω!!!

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΤΗΜΑΣ ΣΑΤΟ ΑΠΟ ΜΑΤΣΙΟΥΛΛΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ

      Διαγραφή
    3. Τι να πεις? να διαβάσεις αυτό που έγραψε ο φίλος από πάνω, για πεντάδα που αμυντικά θα σκίζει κόκαλα. και μετά, αν θες να είσαι σωστός, πες γιατί δηλαδή ο machiulis είναι καλύτερος από τον σάτο.
      και ναι θεωρώ τον σάτο, στα καλά του, καλύτερο από τον machiulis και επιθετικά και αμυντικά.
      Άιντε καλημέρα

      Διαγραφή
  22. Misko Raznatovic: "Nba model of trading players obviously could work in Euro league, as well. Especially if the involved teams have same colours of jerseuy-)))"
    Και κάπως έτσι μάλλον αντίο Άντι Πάνκο, welcome James Gist. Υπάρχει και παραθυράκι για low budget center..Από τον σκύλο όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.eurohoops.net/2012/12/dunks/15564

    Η ανταλλαγή έχει σχεδόν γίνει, το εμπόδιο με το +1 του Πάνκο λύνεται από το Δημήτρη... και μάλιστα αναφέρουν ότι μένουμε ακόμη στην αγορά για ένα center με το λιγότερο ένα δίμηνο συμβόλαιο..... HHM που είσαι ? Θα μας μείνει τίποτα στο κεφάλι μέχρι τις 28 του μήνα, τι λες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντως jim και λοιποί, ο Gist είναι κατάλληλος για ΕΛΛΑΔΑ, γιατί μπορεί να ματσάρει πολύ καλά Χάινς και Πάουελ, να κυνηγήσει Πρίντεζη ως το τρίποντο... Εγώ σαν ολυμπιακός τον βλέπω σαν μια απειλή που εξουδετερώνει τους γρήγορους και αθλητικούς ψηλούς μας... Ενώ ο Πάνκο νομίζω πως είναι βούτυρο στο ψωμί των περισσότερων της ερυθρόλευκης φροντ λάιν...
    Εξαρτάται λοιπόν τι ψάχνει ο ΠΑΟ, να προχωρήσει Ευρώπη και να πάει f4, ή τον ενδιαφέρει περισσότερο να ξαναπάρει τα σκήπτρα στην Ελλάδα...
    Αυτά από τον βόρειο πόλο (ψέματα, λίγο πιο χαμηλά, το μαγικό Νορσέπινγκ της Σουηδίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για αυτό έγινε όλο αυτό ώστε να μπορέσουμε να σας κερδίσουμε στον τελικό του F4 :-) χαχα.... πλάκα κάνω... το κατανοώ αυτό που λες απόλυτα και πέρα από την πλάκα και υποθέτοντας ότι πάμε και οι δύο Top8, αν παίξει αιώνιος εμφύλιος θα δούμε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδια ;-)

      Διαγραφή
    2. KAI ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ AYTO ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΙΣΤ
      http://www.youtube.com/watch?v=KyVYYPAOQeg

      ΟΧΙ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΓΩΝΕΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 1.20 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΕ ΛΕΙ ΑΠ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΝΤΡΑΙΒ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΤΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΙΝΤΖ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΙ ΤΑΠΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.

      Διαγραφή
  25. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΡΑΝ ΒΑΘΚΕΘ ΡΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. paidia...jim ...stin ERAsport akousa prin ligo (ekpopmi gia to basket stis 6) oti den einai apithano akoma kai na ginei i gnosti tramba panko-gist o Panathinaikos isos na kinithei kai gia akoma enan psilo (pragma kata eme diskolo)!Ipotheto ellina ,sxetika ftino gia na kalipsei tin apousia tou Sofo!
    Oson afora tin tramba Panko-Gist, i tapini mou apopsi einai oti para tis opies adinamies (oi opies einai bebeos poles) tou Gist apo tin stigmi pou o Panko den trabaei kai poli sto score (den bazo ta matsakia tis A1) den tha itan asximi i antalagi!O Gist tha dosi pio poli dinami kai stis 2 pleures tis raketas ta liga pontakia tou tha ta balei kai autos kai oson afora to skorarisma pisteuo oti tora exoume kai ales liseis!
    Ego prosopika an kai panathinaikos tha ithela kapia ali lisi ...tha sas tin po kai as me bgalete trelo!
    Goustaro(a) Qyntel Deon Woods me xilia!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Jim.
    Συμφωνώ ότι το σκεπτικό της ανταλλαγής σε επίπεδο Προέδρου γίνεται με βάση το κριτήριο ωφελειών – κόστους (για να θυμηθούμε λίγο και την πολιτική οικονομία).
    Σε παικτικό όμως επίπεδο πιστεύω το σκεπτικό του Πεδουλάκη με τη μεταγραφή είναι να βελτιώσει κι άλλο την transition offence της ομάδας. Φαντάσου το παιχνίδι με Μπανκς και Γκιστ γιατί και ο τελευταίος τρέχει το γήπεδο καλύτερα και από γκαρντ.
    Και η γνώμη μου για το 4 αν τελικά φύγει ο Πανγκο? Εκτός από την λύση Μασιουλις που πάει πλεον για μονιμοποίηση, μια αιρετική άποψη είναι να πάει κατά συνθήκη στο 4 και ο Καπόνο. Πιστεύω ότι την θέση την έχει. Ειδικά στην Ευρώπη. Φάνηκε και χθες στο λίγο που τον είδα.
    Και όλα αυτά με το σκεπτικό λίγο μακροπρόθεσμα (καλοκαίρι , μεταγραφή, Φώτσης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. simfona me to sentra o Gist eklise oristika ston Panathinaiko!
    http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129247520

    ...kai opos egrapsa kai pio pano malon den tha einai kai o monadikos psilos!...idomen!
    Z13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εκτός από γκιστ κάπου διάβασα πως θα αποκτηθεί και άλλος ψηλός και μάλλον θα είναι ο σαμαρντίνι. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim και φίλοι καλησπέρα. Εγώ θεωρώ πως ο Γκιστ θα αποτελέσει upgrade για την ομάδα.

    Ο Πάνκο μπορεί να είναι δουλευταράς και πιο fundamental παίκτης από τον Γκιστ αλλά με 25% στο τρίποντο στην Euroleague, 56% στις βολές και έχοντας πάρει καλά σουτ αλλά χάνοντάς τα πόσο χειρότερα θα τα πάει ο Γκιστ; Επιπλέον παίζοντας το Pick n Roll με τον Διαμαντίδη θα τον νοιώσουν για τα καλά οι αντίπαλες άμυνες. Εδώ ο Λάσμε σκοράρει 15άρες. ΟΚ, έχει πρόβλημα στα Πικ αλλά πόσοι μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερα από τον Διαμαντίδη;

    Αμυντικά, μόνο και μόνο λόγω κορμιού θα είναι καλύτερος του Πάνκο. Επίσης, υπάρχουν στιγμές που κοντά στο καλάθι φαίνεται να παλεύει μόνος του ο Λάσμε. Αυτό θα αλλάξει με τον Γκιστ καθότι μπορεί να παίξει άμυνα πάνω από το καλάθι.

    Στο ριμπάουντ επίσης θα βοηθήσει περισσότερο από τον Πάνκο αφού ο τύπος παρά τις κακές τοποθετήσεις του έχει τρελό άλμα.

    Σαφώς και υστερεί σε IQ αλλά δεν τον χρειαζόμαστε για να λύνει εξισώσεις (κάνω χιούμορ). Βέβαια εάν είναι uncoachable τότε υπάρχει πρόβλημα. Εν κατακλείδι εμπιστεύομαι τον Πέδουλα και πιστεύω πως εάν ο παίκτης αποκτηθεί, κάτι θα ξέρει ο κόουτς όπως ήξερε και για τον Μπανκς. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι εδώ μέσα έχουν ήδη ρίξει μαύρες πλερέζες χωρίς να έχουν δει τον παίκτη. Εντάξει, ο Jim είναι opinion leader, φοβερός γνώστης της αγοράς και σέβομαι απόλυτα την άποψή του αλλά πιο πολύ εμπιστεύομαι τα ματάκια μου τα μπιμπιλωτά.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ο Πάνκο άξιζει (ή άξιζε) μια καλύτερη ευκαιρία... Άμα έβαζε τώρα 8 στα 10 τρίποντα θα λέγαμε οτι έχει φορμαριστεί σε λάθος εποχή, είναι παίκτης που ΄χει τα βασικά, αλλά δεν πηδάει εφημερίδα και είναι τρύπα σε άμυνα και ριμπάουντ... Ειδικά εντός των τειχών... Είδομεν...

      Διαγραφή
  31. Ο Παο κυνηγάει και δεύτερο ψηλό (καθαρότερο σέντερ) γιατί ο Σόφο δεν είναι σίγουρο ότι θα γυρίσει σύντομα.

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. η μεταγραφη γκιστ σαφως ανεβαζει επιπεδο τον παναθηναικο.
    1ον ο πανκο αν και αρκετα συμπαθης παικτης δεν κανει αυτο για το οποιο αποκτηθηκε δηλαδη το σουτ
    2ον μετα την δικαιη αναβαθμιση του μπραμος και σε χρονο και σε ρολο και την αποκτηση στο 3 και του καπονο ουσιαστικα ο μασιουλις ή πρεπει να ανεβει στο 4 ή πρεπει να φυγει....
    3ον αρα ουσιαστικα ο μασιουλις παιρνει τον ρολο του πανκο στο 4 και ο γκιστ κλεινει τις τρυπες που υπηρχαν στο 4 και στο 5.....

    αν και ειμαι εναντιον της αποκτησης 7ου ξενου σε μια ομαδα νομιζω πως η περιπτωση σερμαντινι ειναι αρκετα ενδιαφερων αφου θα δωσει και υψος στην ομαδα που της λειπει για τα τουλαχιστον 14 παιχνιδια της ευρωλιγκας ενω ακομα και να μην δηλωθει στο ελληνικο πρωταθλημα για φετος ειναι τετοια η ηλικια του που μπορει να μεινει στο ροστερ για του χρονου...

    bodiroga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ο Cook στην Κάχα...από euroleague.net!!!
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Jim εσύ που είσαι μέσα στα κυκλώματα, έχεις το τηλ. του Αργύρη του Πεδουλάκη; Έχω τον Μακάλεμπ διπλό και θέλω να τον ανταλλάξω με τον Διαμαντίδη...
    Φέτος δεν καταλαβαίνω τίποτα!!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Πάνκο δεν δικαίωσε τα περί MVP της ισπανικής λίγκας, ξεκίνησε μέτρια, αλλά βρισκόταν σε άνοδο κι εσχάτως είχε βρει ρόλο, τουλάχιστον επιθετικά. Επιπρόσθετα, έδινε κάποια πράγματα που δεν έχουν άλλοι στο ρόστερ, όντας άλλωστε το μοναδικό κλασικό "4": μακρινό σουτ (έστω κι αν στο τρίποντο συνέχεια πατούσε γραμμή), πολύ καλή δημιουργία (σχεδόν 2 ασίστ ανά παιχνίδι) και, κυρίως, τελείωμα μετά από προσωπική φάση, ντρίμπλα και σουτ από τα 4-5 μέτρα. Οι μαζεμένοι πόντοι του ήταν καθοριστικοί σε αρκετά ματς, κυρίως στο ΟΑΚΑ (Καντού, Ρεάλ, Φενέρ).
    Αυτά ο Γκιστ φυσικά δεν τα έχει. Τα νούμερά τους είναι σχεδόν ίδια στην Ευρωλίγκα (μοναδική, αλλά εξόφθαλμη διαφορά οι ασίστ), αλλά πρόκειται για οφθαλμαπάτη: ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων στον όμιλο της Μάλαγα δεν συγκρίνονται με τους... τελικούς του Παναθηναϊκού (και καλύτερα που είχε δύσκολα ματς η ομάδα, μόνο έτσι βελτιώνεται).
    Σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω, ήμουν κι εγώ της άποψης ότι είναι λανθασμένη η ανταλλαγή. Μόνο που έκανα ένα λάθος: στη θέση του Πάνκο δεν έρχεται ο Γκιστ, αλλά ο Γκιστ κι ο Καπόνο μαζί! Η ομάδα στο εξής έχει δύο καινούρια φόργουορντ (το δεύτερο μάλιστα θα πάρει και λεπτά στο "5" μέχρι να γυρίσει ο Σόφο). Το σουτ του Πάνκο ο Καπόνο θα το καλύψει με το παραπάνω, ενώ προσωπικά από τα λίγα λεπτά του με τον Πανιώνιο εντυπωσιάστηκα από την ευκολία με την οποία έδωσε τρεις εξαιρετικές ασίστ! Στα σκάουτινγκ ριπόρτ δεν υπάρχουν αναφορές για τον πασέρ Καπόνο, αφού προφανώς όλοι έκαναν το λάθος να τον κρίνουν με μέτρα και σταθμά ΝΒΑ, όπου λόγω έλλειψης ταχύτητας είχε συγκεκριμένο, περιορισμένο ρόλο. Ο Γκιστ, πάλι, θα δώσει αθλητικότητα και παιχνίδι πάνω από το καλάθι ακόμη και στα λεπτά που θα ξεκουράζεται ο Λάσμε. Έχει σουτάκι από το τρίποντο, δίνει άλλη διάσταση στο γρήγορο παιχνίδι της ομάδας και υστερεί ουσιαστικά μόνο στο 5-5. Για εκεί, όμως, είπαμε: έχουμε Καπόνο.
    Πλέον ο Πεδουλάκης - που όπως απέδειξε κι η περίπτωση Μπανκς δεν έχει συμβατική σκέψη στις επιλογές του - έχει μπόλικες και, κυρίως, διαφορετικές λύσεις. Αρκεί να γυρίσει γρήγορα ο χοντρός. Γιατί δεν το πολυβλέπω να παίρνει και σέντερ. και δεν είμαι πλέον σίγουρος ότι χρειάζεται. Πλέον η ομάδα θα έχει 10 λύσεις πρώτης γραμμής: Διαμαντίδης-Μπανκς-Ούκιτς στη δημιουργία (λέμε τώρα, Ούκιτς και δημιουργία δεν πάει...), Μπράμος-Καπόνο πλαϊνοί, Ματσιούλις-Γκιστ-Τσαρτσαρής ενδιάμεσοι, Λάσμε-Σόφο σέντερ. Μια χαρά μου κάνει...
    Υ.Γ. Οι πολλές λύσεις δεν θα είναι τόσο... πολλές στην πρεμιέρα με τη Ζαλγκίρις. Σε τόσο κομβικό ματς, θα πρέπει οι Καπόνο, Γκιστ να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν.

    Δ. ΑΛΕΞ.
    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέφτεσαι ωραία φίλε μου, ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  36. Η ανταλλαγή Γκιστ - Πάνκο σηματοδοτεί και οριστικά πλέον την αλλαγή πλεύσης του Παναθηναϊκού. Το σκεπτόμενο μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα (όχι ότι το ξεχνάμε εντελώς, δεν γίνεται με Διαμαντίδη να μην παίζεις σκεπτόμενο) και πάμε σε physical μπάσκετ. Ταχύτητα, δύναμη, έκρηξη. Κομμένη και ραμένη είναι η ομάδα πλέον γι αυτό το παιχνίδι, ειδικά χωρίς τον Σόφο. Όταν αυτός επανέλθει θα δούμε και πάλι πιο κοντρολαρισμένες καταστάσεις λογικά.
    Ανάλυση τέλεια έκανε ο Τζιμ και πιστεύω τα ρίσκα είναι γνωστά. Από την άλλη αποκτήσαμε έναν παίκτη 10 χρόνια νεότερο από αυτόν που διώξαμε! Ο Γκιστ με τα όποια μειονεκτήματα του έχει πλέον την ευκαιρία να δουλέψει και να καθιερωθεί προσφέροντας και μελλοντικά στην ομάδα. Θα δούμε στην πράξη τι εστί Γκιστ λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε παιδια τι γινετε? Τι μεταγραφικος οργασμος ειναι αυτος?Πω πω γουσταρω πολυ.Με Ομπραντοβιτς τζιμ οθτε τα μισα αρθρα δεν θα ειχες γραψει ετσι?Πειτε με μαζοχα αλλα γουσταρω πολυ αυτο που γινετε.ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΙΑ.ΔΗΜΗΤΡΗ Γ. σε γουσταρω πολυ.Καιαν γινει κανενα τρελο και σηκωσω κουπα.......... Ε Ναταλια? Θα τρελαθωωωωωωωωωωωω.. ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. περιμενα με μεγαλη αγωνια την αναρτηση σου για γκιστ και αυτο που διαβασα το περιμενα 100%
    προσωπικη εκτιμηση:η αποκτηση καπονο και η ανταλαγη πανκο-γκιστ δεν ηταν επιλογες του πεδουλακη....ο τρελοδημητρης δεν εχει ιδεα απο μπασκετ το παλικαρι...
    τα πραγματα ηταν απλα....δεν αγοραζεις κανεναν καπονο...εμενες με μπραμο-μασιουλις-γιαννοπουλο στο 3 εφερνες και ενα 5αρι στυλ χεντριξ και ολα ΟΚ...να δουμε ποιος θα προλαβει να παιξει με ζαλγιρις την πεμπτη γιατι τοση φορα που πηρε αυτος θα δωσει πακετο διαμαντιδη-λασμε για κανα ντιλ τυπου λογκαν-σερμαντινι και θα καραφλιασω απο τα 16 μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος εισαι εσυ με υποθεσεις και ψυχανεμισματα κατηγορεις ανθρωπους.

      Διαγραφή
  39. Περιοδευων θιασος ο ΠΑΟ εφετος, η χαρα των απανταχου μανατζερ.

    Βλεπω ο Ραζνατοβιτς εγινε ξανα κολλητος τωρα που εφυγε ο Ζοτς ...

    Εδω που τα λεμε οι μανατζερ ειναι οι πραγματικοι κλειδοκρατορες στη Ευρωλιγκα. Αν δεν τους κανεις τα χατηρια θα βρουν τροπο να σε διωξουν. Ισως τους παρει 1-2 χρονια αλλα στο τελος θα το καταφερουν.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Διαφωνώ με την κίνηση, ο Πάνκο έδιδε σταθερά κάποια πράγματα, ήταν προσηλωμένος στην κίνηση της ομάδας και μπορούσε να αντιληφθεί το παιχνίδι. Μπορεί να μην έβγαλε μάτια αλλά ήταν αξιόπιστος. χάθηκε να παίρναμε σαν προσθήκη ένα καλό πίβοτ?
    ποιο το νόημα του σερμαντίνι επιπλέον?
    ποιο ρόλο θα βρούνε και πότε?
    πολύ ανακατεύεται η τράπουλα, και δε νομίζω για καλό..
    Σκεφτείτε 5αδα Μπανκς. Ούκιτς, Καπόνο, Γκιστ, Λάσμε...και τον Διαμαντίδη στον πάγκο να αναρωτιέται τι βλέπει ξαφνικά, να κοιτάζει με απορία τον Τσαρτσαρή και να σηκώνει τους ώμους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε η τελευταία σου παράγραφος φέρνει κάπως γέλιο ομολογώ.... αυτη την πεντάδα τη σκεφτηκα κι εγώ για πολύ τρέξιμο και αιφνιδιασμούς.... με χαλάει μόνο που είναι όλοι ξένοι. Πάντως ο ΔΙαμαντίδης είναι τόσο μοναδικός που όλοι αυτοί μόνο να γίνουν καλύτεροι δίπλα του μπορούν (παρεπιπτόντως αν κάποιος ήξερε το ιστορικό του Λάσμε, μπορεί να μας πει στις προηγούμενες του ομάδες τι μ.ο. είχε, από πόντους, ριμπάουντ κοκ. Θέλω να τσεκάρω αν σε εμάς έχει ανέβει η απόδοσή του).... Πάντως προσπαθώ να καταλάβω τι έχουν στο μυαλό τους το τιμ.... να είδαν ότι ο Λάσμε κουράζεται και πως όταν βγαίνει από την πεντάδα η ομάδα χάνει σε ενέργεια και για αυτό να πήραν έναν εξίσου ενεργητικό παίκτη για να το καλύψουν ? να κατέληξαν ότι με αυτούς τους παίχτες θα έχουν την κυριαρχία στα ριμπάουντς άρα δεύτερες επιθέσεις, περισσότερες κατοχές ? να είδαν ότι ο Καπόνο μπορεί και να δημιουργήσει οπότε ανάλογα τον αντίπαλο να έχουν σαν 4άρια ενίοτε τον Γκιστ για πιο αθλητικούς παίχτες, αλλού τον Ματσιούλις για πιο σκεπτόμενο παιχνίδι και τον Καπόνο για πιο light καταστάσεις ? να θέλουν να χτυπήσουν ομάδες στο τρανζίσιον καλή ώρα Ρεάλ ? να θεωρούν ότι όλοι αυτοί κάτω από την καθοδήγησή τους και με την εμπειρία των Διαμαντίδη Τσαρτσαρή μπορεί κάποια στιγμή να αποδώσουν και στο σετ παιχνίδι ? (έχω κι άλλες θεωρίες στο μυαλό μου αλλά ας μην κουράσω άλλο). Το έχω γράψει ξανά και θα το ξαναγράψω... με ξενίζει λίγο οι όχι πολλοί Έλληνες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά..... μπράβο που με τον όποιο τρόπο προσπαθεί η διοίκηση να ενισχύσει την ομάδα αλλά αν εχουν σκοπό να συνεχίσουν πρέπει να σκεφτούν μακροπρόθεσμα, και να φτιάξουν Ελληνικό κορμό με τα συν του και τα πλην του εννοείται. Για να δούμε λοιπόν, τα πεπραγμένα στο παρκέ θα μας λύσουν όλες τις απορίες .....

      Διαγραφή
    2. νομίζω ότι το βασικό σκεπτικό είναι το πιο γρήγορο, σκληρό μπάσκετ, που με την άμυνα και τον ρυθμό θα πνίγει τον άλλον. Φοβάμαι όμως ένα μικρό αλαλούμ και η φήμη για σερμαντίνι με τρομάζει περισσότερο..
      Θα συμφωνήσω Ναταλία για τους Έλληνες παίκτες που ανέφερες, αλλά αυτή είναι δυνατότητα καλοκαιριού, αυτά δηλ που μπαλώνουμε τώρα, αλλά με κάποια υπερβολή πιστεύω!

      Διαγραφή
    3. Ο Σέρμα είναι μια από τις επιλογές, υπάρχει όνομα το οποίο δεν έχει διαρεύσει και θα αποτελέσει έκπληξη, έτσι έγραψε το sentra που ήταν από τα πρώτα που ανέβασαν την είδηση. Ξέρεις όμως τι μου κάνει εντύπωση, πριν μια βδομάδα πάλι ο ΆΡτζι έλεγε πως τα μεγάλα παιχνίδια τα κερδίσεις με το σετ παιχνίδι, με το μυαλό. Οπότε τι αυτοαναιρείται ? Ή είδε ότι είναι προβλέψιμο και θέλει να έχει πολλές επιλογές για να μην είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ?

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην πάθει κανένα ψυχολογικό ο Διαμαντίδης και τρέχουμε. Έλεος με την αγιοποίηση του Μήτσου. Είναι επαγγελματίας και θα παίξει το καλύτερο που μπορεί με τους συμπαίκτες που έχει. Παίρνει 2 εκ. όταν παιδάκια πεινάνε και πέφτουν λιπόθυμα. Για ελάτε στα συγκαλά σας ορισμένοι. Τώρα επί της ουσίας. Για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: Η ομάδα έχει φτιάξει μέσα από τις δοκιμασίες της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα ένα σταθερό κορμό: Διαμαντίδης, Μπανκς, Μπράμος, Μασιούλης, Τσαρτσαρής, Λάσμε. Αυτοί είναι οι 6 που αποτελούν τη μαγιά της ομάδας. Κακά τα ψέμματα ο Σόφο και ο Ούκιτς πρόσφεραν σε διάφορα παιχνίδια και σίγουρα έχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά σ' αυτό που παίζει η ομάδα δεν είναι οι απολύτως απαραίτητοι. Οι 6 λοιπόν που προανέφερα θα τραβήξουν το κουπί με τη Ζαλγκίρις κι όπου μας βγάλει. Ναι, ο Καπόνο μπορεί να δώσει κάποια λεπτά, θα μ' εκπλήξει αν μπορέσει να παίξει και ο Γκιστ ή ο σέντερ που θα πάρουμε, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα. Υπάρχει λοιπόν στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρόβλημα με την απουσία του Πάνκο που είχε δέσει κι αυτός. Κατά τη γνώμη μου όμως μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ίσως και στο επόμενο. Γιατί μακροπρόθεσμα δεν έχω αμφιβολία ότι ο Γκιστ έχει πολύ ψηλότερο ταβάνι από τον Πάνκο. Για μένα κλειδί θα είναι η ενσωμάτωση του Καπόνο στην ομάδα. Επιθετικά έδειξε ότι θα βοηθήσει, αλλά αμυντικά για να μην αποδειχθεί χειρότερος και του Πάνκο θα χρειαστεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Δύσκολο μεσούσης της σεζόν. Η ομάδα θα σφυρηλατηθεί πάντως μέσα από τα πολλά παιχνίδια και έχει περιθώρια βελτίωσης μεγάλα. Αν καταφέρει να περάσει το τοπ 16 μετά θα είμαι πιο αισιόδοξος απ'ό,τι είμαι τώρα.

      Διαγραφή
    5. @Ναταλια
      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001287&clubcode=PAN&seasoncode=e2012
      δεξιά μπορείς να διαλέξεις διαφορετική χρονία για να δεις τα στατιστικά του και πιο αναλυτικά σε maccabi και partizan. γενικά είναι πολύ ενημερωμένο το site με στατιστικά απ όλες τις χρονιές και μπορεις να δείς και συνολικά στατιστικά ομάδων και όχι μόνο παιχτών. μετά το hoopfellas είναι ο καλύτερός μπασκετικός μου φίλος.

      Διαγραφή
    6. KAI ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

      http://esake.gr/main/index.php?pl=12&lng=gr&pfpar=cGxheWVyaWQ9MjE3OQ==

      Διαγραφή
    7. ανώνυμε 2:34, δε νομίζω το νόημα του σχολιου μου να είναι τα ψυχολογικά του Διαμαντίδη...
      όσο για τα χρήματα που παίρνει και τα παιδάκια που πεινάνε, εντελώς άσχετο..

      Διαγραφή
  41. Γεια σου φιλε Τζιμ...Φουλ των αρθρων...Keep going...σορρυ που βγαινω εκτος θεματος, αλλα εαν ειναι ευκολο θα θελα να μου πεις με 2 λεξεις την γνωμη σου για Μιλμπουρν, Κολεμαν...καλη συνεχεια...

    ΓΙΑΝΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μεχρι χτες στο ενδεχομενο αποκτησης 7ου ξενου(πχ χεντριξ) σχεδον ολοι προτιμουσαν να μεινει εκτος ελληνικου πρωταθληματος ο πανκο και ξαφνικα σημερα ο πανκο εγινε απαραιτητος και ο καλυτερος ξενος του φετινου παναθηναικου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα δεν ειναι ο πανκο σαν ξεχωριστη περιπτωση,γιατι οντως ηταν μετριος.αλλα η υπογραφη γκιστ που δεν κολλαει στο και καλα σκεπτομενο μπασκετ που θελουμε να παιξουμε.
      Ο γκιστ ειναι πολυ καλος στο transition παιχνιδι κ οχι σε παιχνιδι σωστων επιλογων
      Δεν λεμε οτι ειναι κακος παιχτης αλλα φοβαμαι απλα οτι δεν ταιριαζει στο πως θελει κ επαιζε μεχρι τωρα ο παο.

      Διαγραφή
    2. Το σωστοτερο ηταν να αλλαζε με καποιου αλλου ειδους τεσσαρι παρομοιων χαρακτηριστικων πιο 4 απλα

      Διαγραφή
    3. σεβομαι την αποψη σου αλλα νομιζω πως ο προπονητης ξερει καλυτερα απ ολους μας ποιο ακριβως μπασκετ πρεπει να παιξουμε και ποιοι παικτες ταιριαζουν σ αυτο.....

      και κατι επιπλεον επειδη διαβαζω πολυ για τις θεσεις και ποιοι παικτες θα παιξουν σ αυτες κτλ η αποψη του πεδουλακη οπως εχει πει και σε φετινη του συνεντευξη υπαρχουν δυο θεσεις γι αυτον αναλογα με τον αν οι παικτες παιζουν με πλατη ή παιζουν με προσωπο......
      για μενα ειναι ξεκαθαρο τον ρολο του πανκο στην ομαδα θα παρει ο μασιουλις αλλωστε και ο πανκο μια ζωη στο 3 επαιζε και 1η χρονια που επαιξε στο περυσι ηταν περυσι.
      bodiroga

      Διαγραφή
    4. Εννοειται οτι ξερει καλυτερα απο ολους μας
      Απλα εμεις συζηταμε κ οεμε την γνωμη μας.
      Αλλωστε αν κανει λαθος θα την πληρωσει κ την νυφη στο τελος
      Αν βγει σωστος θα ναι κ μαγκας

      Διαγραφή
    5. λειπει 1 βασικο σταιστικο που ειναι πολυ ουσιαστικο και μπορει ανετα να απαντησει στο ερωτημα σου Ναταλια. Ποσα pick n roll εκανε ο Λασμε τις προηγουμενες χρονιες και ποσα τωρα. Ακομα και ο ιδιος ειπε οτι ειναι κατο που κανει πρωτη φορα στην καριερα του (και ειναι 30 χρονων) και ηδη το εχει κανει πολλες φορες πρτυχημενα με το Διαμαντιδη...

      Διαγραφή
    6. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ... ΑΚ-13

      Διαγραφή
  43. http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/280316-Ston-Panathhnaiko-o-Gkist-photos-videos

    ποιός να είναι ο άλλος? εύχομαι να είναι ο Βελίσκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τσπ πρεπει να σκεφτομαστε πλεον με γκιστ πενταδα.
    Μην ακουω περι καπονο 4 γιατι παιδια δεν εχει την δυναμη στην αμυνα να αντεπεξελθει.ο μασιουλις θα ανεβει υπο προυποθεσεις κ γκιστ πανκο βοηθανε
    Το θεμα ειναι οτι για να ερχεται κ σεντερ τα πραγματα ειναι περιεργα με τον τραυματισμο του σοφο.κριμα κριμα.κατι εχει γινει δυστηχως.ευχομαι να γυρισει οσο γινεται πιο γρηγορα.
    Οποτε πρεπει πλεον με γκιστ στην πενταδα να παμε σε transition παιχνιδι μιας κ το 5/5 δεν το χουμε ευκολα,ειδικα με διαμαντιδη εκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. *οχι πανκο:) εννοουσα τσαρτσαρης στο 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Διαμαντίδης παίζει 30 λεπτά, μην ανησυχείς. Κι εκτός από τον Καπόνο, έχεις Μπράμος, Μασιούλις, Τσάρι, Γκιστ, Ούκιτς, Μπανκς που μπουμπουνίζουν από την περιφέρεια. Έχεις τα πάντα πλέον: Στην περιφέρεια μυαλό με τον Διαμαντίδη και απρόβλεπτες ενέργειες από Ούκιτς και Μπανκς, που μπορούν να ανοίξουν άμυνες, είσαι από τις καλύτερες ομάδες σε ασίστ, θέχεις περιφερειακό σουτ, έχεις αντιαεροπορικά κάτω από το καλάθι, έχεις ρημπάουντ, έχεις πιεστική άμυνα με μεγάλα χέρια (Διαμαντίδης, Ούκιτς, Λάσμε, Γκιστ μεγάλα wingspans) τί άλλο θέλεις;

      Διαγραφή
    2. Ειναι ανυσηχητικο που παιζει τοσο...ο ιδιος ο πεδουλακης ειχε αναφερει στην αρχη οτι στοχος της ομαδας ειναι καποια παιδια που ειναι βασικοτατοι να ξεκουραζονται στο ελληνικο πρωταθλημα.για την ωρα δεν γινεται αυτο.ευχομαι να αντεξει κ να το συνεχισει.
      Δεν μιλαμε για την ομαδα το πως ειναι.κ μενα μαρεσει.αλλα μιλαμε για τις τελευταιες μεταγραφες.απλα.κ τα παιχνιδια δεν τα κερδιζουν τα wingspan αλλα ομαδες με στοχο σε επιθεση που παιζουν κυριως καλα το 5/5. Οχι τοσο απροβλεπτες κινησεις.κ πανω απο ολα ομαδες με χημεια.
      Χημεια ειπαμε?
      Εδω δεν μιλαμε για το πως ειναι στελεχωμενος ο παο.κ μενα μαρεσει που ειμαστε φοβερα αθλητικη ομαδα.αλλα με χαλανε καποια αλλα πραγματα που τα εχω αναφερει οπως τα χει αναφερει κ ο jim.

      Διαγραφή
    3. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΝΟ ΣΤΟ 4, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΑΚ-13

      Διαγραφή
  46. Jim σε βλεπω να ετοιμαζεις νεο αρθρο με προτεινομενους φθηνους σεντερ που θα καλυψουν το κενο του Σοφοκλη :p..μιας που ανοιξαμε κ νταραβερι με την Τσεντεβιτα μηπως να μας εδιναν καναν seven-footer δανεικο για κανα δυο μηνακια? βλεπω εχουν μπολικους στο ροστερ :p δε λεεω για Αντριτς που ειναι κ ο βασικος της σεντερ,αλλα για τον παρακατω http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003622

    συμπαθητικα στατιστικα στην πρωτη φαση της ευρωλιγκα,προτιμοτερος απ'τον Σερπαντινια που γραφτηκε οτι μπορει να επιστρεψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 1.Jim,πες μου αν διαβαζεις τo BlueRibbon,και αν ναι,απο που το προμηθευεσαι,σε παρακαλω!
    2.τελειο σκαουτινγκ του Γκιστ ΙΙΙ,αλλα ανηκω κι εγω στους αντιρρησιες:εφοσον εξτρα λεφτα δεν υπαρχουν,το τρειντ Γκιστ-Πανκο μου φαινεται φανταστικη ιδεα για τον ΠΑΟ.πιστευω οτι φετος δεν ειναι καλος ο Γκιστ και φταιει κατι στη Μαλαγ α γι'αυτο,δεν ξερω τι.οι 2 σεζον σε Παρτιζαν και Φενερ ομως εδειξαν οτι μπορει να παιξει σε σχεδον οποιαδηποτε ευρωπαικη ομαδα.δηλαδη ο Σλοτερ ειναι καλυτερος???
    3.ρωτω τελευταια φορα:εκτος απο davka και sport-scene,αλλο σαιτ για downloading???
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παντως χωρις πλακα περα απο τα οπαδικα οποιος ειναι σωστος κ οχι φανατικος βλεπει με ενδιαφερον το πως κινειται ο Δ.Γ. Κ οτι με τα οποια λαθη και να κανει-λογικα σαν νεος ιδιοκτητης- αγαπαει εμπρακτα την ομαδα.κ τετοιες κινησεις οπως καταβολη ποσων για ξεμπλοκαρισμα της υποθεσης κ διαφορα αλλα κατα καιρους δειχνουν πολλα.
    Τωρα περι τρακη που ακουμε κατα καιρους...ε περι IQ που ειναι κ της μοδας τελευταια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LIKE και από μένα JPG13

      Διαγραφή
    2. Αμάν, τι έγινε ρε παιδιά? μας τη πέσανε?
      τι like είναι αυτά?
      θερμή παράκληση, μην καθιερωθεί. γράψε δυο λόγια.
      Συμφωνώ. Καλά τα λες. Μες στο μυαλό μου είσαι. Ωραίος.
      Αλλά όχι like....

      Διαγραφή
  49. Γεια σου Jim και basketholics του καλυτερου αθλητικου blog στην Ελλαδα...
    Jim,τo scouting report του Gist ηταν πληρες και εμπεριστατωμενο,αναφερωντας με ευκρινεια τα συν και τα πλην που εχει.Ομως θα διαφωνησω με την κατηγορηματικη απορριψη που κανεις για τον παικτη (ειτε ολοκληρωτικη σε περιπτωση ανταλλαγης με τον Πανκο ειτε μερικης σε περιπτωση συμπηρωματικης προσθηκης ).
    Ναι οντως εχει ζητηματα στο επιθετικο κομματι...Αλλα μηπως ξεχναμε κατι πολυ πολυ σημαντικο?
    Ερχεται στην ομαδα που παιζει το πιο στοχευμενο μπασκετ στην Γηραια Ηπειρο,με το πιο υψηλο ποσοστο στα διποντα.
    Εφοσον μπορεσε ο Lasme να γινει επιθετικο οπλο του Παναθηναϊκου,που δεν εχει ουτε το 1/10 απο το επιθετικο ταλεντο του Gist,ποσο δυσκολο ειναι για τον Πεδουλακη και τον Διαμαντιση να του δημιουργησουν "παιχνιδι" κομμενο και ραμμενο στα μετρα του?
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να του επιτραπει να κανει του κεφαλιου του στη διαρκεια του παιχνιδιου.Κι ο ιδιος, ειμαι σιγουρος, οτι θα πειθαρχησει σε οτι του πει ο προπονητης, γιατι δεν τον παιρνει και δευτερη αποτυχια μεσα στη χρονια...
    Αλλιως θα καταληξει να παιζει κι αυτος σε καμια Γκαζιαντεπ.
    Ακομη ομως κι αν παρει την εξτρα παρατολμη ενεργεια,μηπως ακριβως το εκτος πλαισιου παιχνιδι που βασιζεται στο ενστικτο είναι η καταλληλοτερη πρακτικη σε ορισμενα σημεια του αγωνα?Νομιζω ότι η εικονα του Μπανκς ,ενός ακομη μη πειθαρχημενου 100% παικτη συνηγορει σε αυτό…
    Το παιχνιδι που βλεπω εγω να παιρνει ο Gist θα ειναι το pic 'n' roll με τον Διαμαντιδη ή τον Banks,το ταϊσμα κατω απο το καλαθι,καποιο drive εφοσον υπαρχουν ευνοϊκες προϋποθεσεις,η transition offense ,το μαζεμα των "σκουπιδιων",το post game απεναντι σε παικτες που εχει πλεονεκτημα π.χ. Πριντεζης και ισως 1-2 τριποντα σε καθε αγωνα.
    Στην αμυνα και μονο οτι θα σκληρυνει ακομη περισσοτερο εκει ο Παναθηναϊκος με την παρουσια του,σε οτι αφορα κλεψιματα,blocks,rebounds,ενεργεια,δυναμη, φτανει και περισσευει για το θεωρηθει σωστη επιλογη.Ειναι παικτης ικανος στο hedge out,οποτε δεν νομιζω οτι ο Σπανουλης θα ξανακανει το παρτι που εκανε στον πρωτο γυρο.
    Σε γενικες γραμμες ο Παναθηναϊκος επενδυει για μια ακομη φορα σε ενεργεια ,δυναμη,athleticism.Οσες φορες το εκανε μεχρι τωρα του βγηκε σε καλο (Μπραμος,Μασιουλις,Λασμε,Μπανκς).Γιατι όχι και τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά είναι όσα λές,μακάρι να δέσει, αλλά νομίζω ότι μια ακόμα προσθήκη ψηλού (Σερμαντίνι) θα ήταν περιττή έως άδικο ανακάτεμα..
      Υ.Γ. Από τον johny rogers, περίμενα αλληλεγγύη στον Πάνκο..:)

      Διαγραφή
    2. Μια ακομη προσθηκη ψηλου ειναι απαραιτητη,αρκει να εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,τα οποια λειπουν τωρα απο τα 5αρια της ομαδας.

      1ον.Να ειναι sevenfooter
      2ον.Να εχει εκτοπισμα.

      Η ιδεατη λυση θα ηταν ενας παικτης στο στυλ,Μουσλι ή Γλυνιαδακη (η προτιμοτερη λυση μιας και ειναι Ελληνας).
      Με την προσθηκη ενος τετοιου παικτη ,η χημεια στο 5 θα είναι στο ανωτερο επιπεδο (Λασμε,Σοφο,sevenfooter),εχοντας επιπλεον εναλλακτικα 2 ακομη παικτες που λογιζονται σαν 4αρια αλλα μπορουν να δωσουν βοηθεια εκει(Γκιστ,Τσαρτσαρη).
      Να σου θυμισω επισης ότι ο Μεγας Ομπραντοβιτς ΠΑΝΤΑ φροντιζε στις θεσεις 4/5 να διαθετει αρκετες επιλογες.Ενδεικτικα τη χρονια που πηραμε το τελευταιο ευρωπαϊκό ειχε στο 5 (Μπατιστ,Βουγιουκα,Μαριτς) και στο 4 ( Φωτση,Τσαρτσαρη,Καιμακογλου).
      Επομενως ,η ενδεχομενη προσθηκη ενός ακομη παικτη στο 5 δεν ανακατευει τα πραγματα,αλλα τα τακτοποιει ακομη περισσοτερο…

      ΥΓ.Ο Johnny Rogers απο τοτε που εμπλεξε με «κακες» παρεες και ειδικα με τους Goodfellas δεν δινει «δεκαρα τσακιστη» για αντιζηλους σαν τον Panko…

      Διαγραφή
  50. Jim παρα πολυ καλη ανάλυση όπως πάντα, βέβαια εγω ειμαι παντα της άποψης να κρίνουμε αφού δουμε έναν παικτη, διοτι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο για το αν θα ταιριαξει ενας παικτης σε μια ομαδα! βλεπουμε λοιπον...

    Πιστευω οτι δεν θα παρουν και 5αρι οπως λενε τα sites, αλλα πηραν τον Γκιστ για 4,5 οπως ειπες.
    Από την άλλη εγω δεν εμεινα ευχαριστημενος απο τον Πανκο, τιποτα το ιδιαιτερο σαν παικτης, φιλοτιμος μεν αλλα δεν μπορω τους παικτες που περνανε απαρατηρητοι σε εναν αγωνα, δεν ειχε θρασος και πολλες φορες ηταν διστακτικος στο 3ποντο...

    Να δουμε λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Υπάρχει βέβαια μια ένσταση που αφορά στη χημεία και στους ήδη κατανεμημένους ρόλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μακάρι να ρθει ο Σερμαντίνι. Είναι δικό μας παιδί και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Πέρσι έβγαλε μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΠΩΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ (ΚΑΠΟΝΟ, ΓΚΙΣΤ) Κ ΣΕΝΤΕΡ (ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ), ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Ο ΠΑΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ???
    ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ..........

    GOLDER.

    KEEP WALKING JIM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ενταξει μωρε.3 φεραμε κ εναν ακομα παιζεται.κ δυο δωσαμε σε ενα μηνα..
      Στο οριο ειμαστε :)

      Διαγραφή
    2. αναγκαστικα διορθωνεις τις λαθος επιλογες του καλοκαιριου(Αρμστρονγκ,Κιτσεν,Πανκο)στη προσπαθεια σου να γινεις πιο ανταγωνιστικος κ βλεπεις..

      Διαγραφή
    3. Δεν ανεφερα καν τον αρμστρονγκ χαχα
      Λογικο να το κανεις απλα ας το διακωμοδισουμε λιγο

      Διαγραφή
    4. Παιδιά με όλο το σεβασμό, νομίζω είμαστε κάπως υπερβολικοί νομίζω σε αυτό....τα παρακάτω παιχνίδια τα κερδίσαμε με τα εξής δεδομένα
      - Νίκη με Καντού, εκτός ο Σόφο, κι ο Πάνκο, Κίτσεν με 2 πόντους-4 ριμπάουντ-0 ασιστ.
      - Νίκη με Ολίμπια, εκτός ο Σόφο, Κίτσεν 0 πόντους-0 ριμπάουντ-0ασιστ, Πάνκο 8 πόντους-6 ριμπάουντ-1 ασίστ
      Στο μόνο παιχνίδι που ο Κίτσεν ήταν πιο ουσιαστικός ήταν με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ που έβαλε και 9 πόντους, αντίστοιχα ο Πάνκο με Ρεάλ είχε 14 και με Φενέρ 15.
      Πόσο πολύ μπορεί να μας λείψουν ?
      Δηλαδή με Μπανκς, Καπόνο (με ότι έδειξε σε ένα παιχνίδι με μόλις 2 προπονήσεις 5 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) συν όλους τους υπολοιπους δεν μπορούμε να αντέξουμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και ο Γκιστ και ο όποιος σέντερ ? Πόσο χειρότερη επιθετική συνεισφορά θα έχει ο Γκιστ από τον Πάνκο ? και όχι μόνο από τους δικούς του πόντους αλλά και αυτούς που θα κερδίζει για την ομάδα από τα κοψίματα και από τα ριμπάουντ είτε επιθετικά άρα και δεύτερες κατοχές είτε τα αμυντικά. Ναι είναι ρίσκο, ναι θα θέλει χρόνο, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μπράμος έχει ανέβει τρελά, Ματσιούλις σταθερά πολύ καλός, Μητσος λίγο πιο ήρεμος και πιο αφοσιωμένος στο να δώσει παιχνίδι στους άλλους, Λάσμε σε σταθερά ανοδική πορεία θεωρώ, Τσάρτσα ο γνωστός. Είμαι υπερ της κριτικής σαφώς γιατί αυτό μας κάνει καλύτερους, όχι όμως του αφορισμού. Sorry guys ...:-)

      Διαγραφή
    5. Και για να προλάβω καταστάσεις επειδή μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα ... η αρχική ¨απογοήτευση¨ στο διάβασμα της ανάρτησης είχε να κάνει καθαρά με αυτό που διαβάσαμε σήμερα για Γκιστ με το αντίστοιχο για Χέντριξ και μόνο

      Διαγραφή
    6. Aκριβως Ναταλια,την ιδια γνωμη εχω και εγω.Αν δεν ξεραμε για Χεντριξ δεν θα ξινιζαμε με Γκιστ.Εγω εχω και την ασχημη συνηθεια να συμπαθω παιχτες μας και οταν φευγουν με αυτον τον τροπο λυπαμαι.Εδω λυπηθηκα τον Αρμ για να καταλαβεις τα μυαλα μου χαχαχαχα.Αφου αυτος καλυπτει και το 5,μαλλον δεν παιρνουμε αλλον.Καλα ενα καλο πενταρι Ελληνα δεν εχουμε??"Α"

      Διαγραφή
    7. ¨Α¨ νομίζω ότι είχαμε high expectations και ίσως έπεσαν λίγο τα φτερά μας... συν ότι όντως φεύγει ένας πολύ συμπαθής παίχτης, επαγγελματίας, κύριος που βλέπαμε ότι προσφέρει και λογικό είναι να ανησυχουμε πως θα δέσει το γλυκό. Θα πάρει σέντερ λένε τουλάχιστον για 2 μήνες και ανάλογα του τι θα δώσει μπορεί και για όλη τη σεζόν μετά. Μιλάνε για όνομα έκπληξη το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ότι έχει ακουστεί ως τώρα (αυτό το έγραψε το sentra και το αναφέρω γιατί ήταν το πρώτο που έβγαλε την είδηση)

      Διαγραφή
  54. O PANKO ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ), ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠ-16.
    GOLDER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. προς θεου ο πανκο δν ηταν λαθος κινηση.. απλα ειναι δυστακτικος μεχρι τωρα..
    Για μενα ο γκιστ ειναι ο ιδιος παιχτης με λασμε για αυτο οταν το ειπα ακουσει εγραπσα που θα χωρεσι και τι θα προσφερει..θα προτιμουσα χεντριξ παροτι ειναι καθαρο 5 αρι... το να μν φυγει ο πανκο σημαινει οτι καποιος πρεπει να μεινει εκτος... ποιος αλλος δλδ?? ο ουκιτσ?? με συμβολαιο κοντα στα 900?? (για ελλαδα αναφερομαι) οποτε δωθει δν δωθει ο πανκο ενα και το αυτο ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. παιδια τι θα λέγατε για αντρέα γλυνιαδάκη στο 5....????σας ρωτάω γιατί ψήνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηταν η ιδανικη περιπτωση.Ελληνας,sevenfooter,με εκτοπισμα και εμπειρια...Συμπληρωνει ιδανικα Λασμε,Σοφο...Λεω ναι με χιλια!!!

      Διαγραφή
  57. jim καμια προταση για το φτηνο πενταρι που θα παρουμε?...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΡΟΤΖΕΡΣ ΑΦΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ.
    ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΠΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 80% ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 58 ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 67 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΠΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΑΓΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ.
    Ο ΓΚΙΣΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΓΟΥΕΙ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΚΙΣΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο ΧΕΝΤΡΙΞ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΡΙΠΟΝΤΟ;
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΣΤ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΧΑΛΑΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε εξηγησει γιατι ο χεντριξ ηταν καλυτερη εκδοση απο γκιστ.πιο μπασκετικος ψηλος,πιο fundamental..αν κ πιστευα οτι επρεπε να κινηθουμε σε 4/5 ωστε να καλυφτουν τα κενα κ δεν τονς ηθελα σαν μεμονομενη μεταγραφη.
      Σαν κινηση αν αποκτηθει συμπληρωματικο 5 διπλα σε σοφο κ λασμε κ με το 4/5 που πηραμε ειναι ιδανικη.δεν το συζητω

      Διαγραφή
  59. Μαλλον το θεμα ηταν να ξεφορτωθουμε τον 2ο χρονο του συμβολαιου του Πανκο,και αυτο βαζει ιδεες γενικα για τον επομενο χρονο...Ο Πανκο ηταν μετριοτατος μεν,σοβαρος δε και ισως να ανεβαινε λιγο,Ο Γκιστ αποτελει ρισκο,και η ομαδα εκει που ειχε αρχισει να στρωνει μπερδευεται παλι..Δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχει αυτη η ανταλλαγη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει βάση η λογική σου για το 2ο χρόνο συμβολαίου τότε σε λίγο θα πρέπει να διώξουμε με κάποιο τρόπο Μπράμος, Σόφο, Γιαννόπουλο .....

      Διαγραφή
    2. Ακριβως αυτο ηταν το θεμα!

      Φυσικα ο Πανκο θα ειναι του χρονου 36 και δεν εχει να κερδισει πολλα ο Μισκο απ' αυτον ενω απ τον ΔΓ εχει. Τσεπωσε λοιπον το πενηνταρακι κι εκλεισε τη δουλεια. Αξιος ο κοπος του.

      Μ' αρεσει που το προπονητικο τιμ του ΠΑΟ πανηγυριζε οταν εκλεισε τον Πανκο με τοσα λιγα χρηματα οπως ελεγαν τοτε...

      George@Manchester

      Διαγραφή
  60. διαβαζω συνεχεια τα αρθρα σου τζιμ και τα σχολια ολων των παιδιων αλλα πρωτη φορα γραφω..οι συνεχεις αλλαγες στο ροστερ του παο δε με βρισκουν συμφωνο.για μενα με ενα διαφορετικο σχεδιασμο ο γκιστ θα επρεπε να αποκτηθει το καλοκαιρι και να πλαισιωθει απο αλλους παικτες.μπορει το διδυμο που θα κανει με τον λασμε ν ακουγεται σε πολλους συναρπαστικο αλλα δε νομιζω οτι μπορει να τα βγαλει περα σε δυσκολα παιχνιδια.ειναι παικτες με παρομοια χαρακτηριστικα και η συνυπαρξη τους στη πενταδα μαλλον θα κολλαει την επιθεση μας παρα θα την κανει καλυτερη.οποιος εχει παρακολουθησει το παικτη καταλαβαινει οτι το 35% στα τριποντα μαλλον πλασματικο ειναι.κατα τη γνωμη μου ειναι ενας "μισος φωτσης".καλο παιχνιδι πανω απ τη ρακετα,φοβερα αθλητικα προσοντα,καλη αμυνα σε γρηγορα τεσσαρια χωρις τεχνικη.χωρις σταθερο σουτ για 3,χωρις βασικες κινησεις με πλατη,δυσκολια απεναντι σε συνθετες αμυνες,αργες περιστροφες.ο λασμε κανει φοβερα πραγματα μεχρι στιγμης δε σημαινει ομως οτι το ιδιο θα κανει κ ο γκιστ.αν εχροταν το καλοκαιρι θα μπορουσες να τον εχεις ως ενα πολυ καλο μπακ του βασικου σου 4(που θα επρεπε αναγκαστικα να χει το σουτ απο μεση κ μακρινη γιατι ετσι ειναι το μπασκετ πλεον)τελος παντων,ο χρονος θα δειξει αν θα δικαιωθει ο κοουτς(που προσωπικα στο θεμα επιλογης παικτων δε τον θεωρω καλο,σε αντιθεση με το κοουτσινγκ).αυτο ομως που ηθελα να τονισω και πιστευω οτι οταν αρχισουν τα μαζεμενα δυσκολα παιχνιδια θα φανει ειναι η μη αποκτηση ενος αξιοπιστου 1-2.οι εμφανισεις του μπανκς μπορει να ναι καλες για αρχη αλλα μη ξεχναμε οτι αυτος ο παιχτης επασχε σ ολη τη καριερα του απο ελλειψη σταθεροτητας οπως επισης δεν ηταν ποτε πολυ καλος οργανωτης.απ την επομενη φαση που οι προπονητες(μεσινα,πλαθα,μαχμουτι)θα χρησιμοποιησουν οτι καλυτερο αμυντικο οπλο εχουν,θα φανει το κενο αυτο που μονο του ο 3d δε μπορει να καλυψει.θα τον δειτε πολλες φορες να τρακαρει πανω σε αντιπαλους η να του μενει η μπαλα στα χερια και ν αναγκαζεται ν σουταρει στα τελευταια δευτερολεπτα τριποντο.ο παο μετα την αστοχια ουκιτς ηθελε αλλου τυπου παικτη,οχι τον μπανκς.και για να μην γκρινιαζω μονο,απλα να προσθεσω οτι ο παο προσπαθει να παιξει διαφορετικο μπασκετ απ τα προηγουμενα χρονια(το καταφερνει ανα τακτα διαστηματα).μπασκετ το οποιο ειναι πολυ ελκυστικο και πιστωνεται αποκλειστικα στο πεδουλακη.ελπιζω να μη σας ζαλισα.τζιμ συνεχισε ετσι και αν θες κανε ενα σχολιο. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπερα στην παρέα και απο μένα.
    Νομιζω οτι στην αναλυση του Τζιμ και στα σχολια μεχρι τωρα, εχουν ειπωθει όλα.
    Όντως χανουμε ενα παικτη που ειχε βρει ρολο και ηταν σε ανοδικη πορεια, ομως με λιγα χρηματα πηραμε εναν αλλο για δυο(2?) θεσεις...
    Αυτο που με ανησυχει ειναι πως θα πρεπει η ομαδα να αφομοιωσει σχετικα γρηγορα δυο ακομη νεους παικτες...
    Αυτο βέβαια εκτος απο προβληματα προσφερει και δυνατοτητες. Πραραδειγμα θα μπορουσα να φανταστω τον παναθηναικο σε ειδικες συνθηκες με καπονο στο 4 να παιζει καποιου ειδους ζωνες, δεδομενου πως ο καπονο φανηκε να εχει καλη κινηση στο χωρο, ο λασμε και ισως και ο γκιστ μπορουν να κανουν τη "σκουπα" και εχουμε και περιφερειακους με μεγαλο ανοιγμα χεριων...

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ,Ε ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΝΚΣ ΟΥΚΙΤΣ ΚΑΠΟΝΟ ΓΚΙΣΤ ΣΟΦΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ,ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΖΙΜ,ΟΑΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πάντως ρε παίδες για να το δούμε πιο ώριμα το θέμα.
    Panko. Πολύ κάλος παίχτης με πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας καθώς άρχισε να ανεβαίνει ταυτόχρονα. Επίσης το ότι παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ είναι λογικό λόγω εμπειρίας. Μόνο αν παίξει με μυαλό ένας παίχτης σε τέτοια ηλικία θα μπορέσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο(βλ. σαρας). Ήταν σε ανοδική πορεία και θα βοηθούσε σίγουρα. Το ερώτημα είναι πόσο θα βοηθούσε. Τόσο όσο να ρισκάρεις την ενδεχόμενη ανταλλαγή με τον Gist?
    Gist. όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Σωματικά και ηλικιακά είναι καλύτερος. Και μπορεί να προσφέρει παραπάνω από τον Panko, άλλα όχι τώρα. πιστεύω αν ακουγόταν το προηγούμενο ή το ερχόμενο καλοκαίρι για τη θέση του Panko θα ήταν στην κατηγορία πάρτε τον, για μένα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η ομάδα είχε μπει σ ένα ρυθμό και αντί να τελειοποιήσει συστήματα και να μάθει καινούργια πολύ φοβάμαι ότι θα αναλωθεί στο να αφομοιωθούν οι καινούργιοι. τι να πω? Ελπίζω να τρίβουμε τα μάτια μας με καπόνο και γκιστ.

    Υ.Γ.1 Αυτό που μου βγάζει μια τέτοια κίνηση συν το 5αρι είναι ότι γίνεται προσπάθεια για να το σηκώσουμε. πρέπει να είναι πολύ πεισματάρηδες αυτοί οι γιαννακόπουλοι.
    Υ.Γ.2 Όντως πολύ συμπαθητικός άνθρωπος φένεται ο Πανκο. Αν του φέρθηκαν σκάρτα και δεν είχε και ο ίδιος τάσεις φυγής, κρίμα. Αλλα μάλλον τα βρήκαν οι τρεις πλευρές και βρέθηκε προ τετελεσμένων.
    Υ.Γ.3 Κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα τους δούμε και στα μεταξύ μας παιχνίδια
    Υ.Γ.4 Με πορδές δε βάφονται αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα μεγάλε guru και φίλοι σεσημασμένοι,
    Πάνκο. Η βασική προσέγγιση του RG ήταν η εξής. Δεν του έδωσε ο Πάνκο όσα περίμενε και "φέρεται ότι" αρχικά προσπάθησε να τον αφήσει ως 2η επιλογή πχ όταν προσέγγισε τον Mickael Pietrus - ένα 3άρι και light 4άρι (για Ευρώπη πάντα). Δεν βγήκε η προσπάθεια αλλά έκλεισε Καπόνο αντί Pietrus. Θα προτιμούσα Shawne Williams αλλά δεν πληρώνω εγώ, έτσι; Με Καπόνο λοιπόν - ως 1η επιλογή πια και 2η τον Πανκο - αδυνατίζεις κι άλλο στο 4. Χάνεις στη ρακέτα ενώ απ' έξω είσαι πιο ok, σωστά; Να που μπαίνει ο Γκιστ. Η νέα version βέβαια παραβλέπει τη δουλειά που έχει προηγηθεί, τη σημαντική ως τώρα ένταξη του Πανκο και ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαδική λειτουργία. Αυτό θα κοστίσει μετά βεβαιότητας. Περιμένεις ότι το ταλέντο (και η εμπειρία) του Καπόνο αλλά και η ενέργεια του Γκιστ θα υπερισχύσουν στη σειρά των 14 αγώνων της απώλειας της μέχρι τώρα κερδισμένης χημείας. Τα ~25 min του Πάνκο δείχνουν πως έδιωξες βασικό παίκτη. Αντίθετα με την προηγηθείσες απομακρύνσεις τώρα μιλάμε για την πρώτη ουσιαστική απώλεια της νέας ομάδας. Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα δικαιωθεί ο κόουτς.
    Στη ρακέτα ο Γκιστ θα δώσει λίγα πράγματα. Μιλάω πάντα για το σετ παιχνίδι που όσο πλησιάζουμε στο τέρμα θα αυξάνει και η σημασία του.
    Πιθανή η έλευση Σερμα; Στοίχημα. Πέρισυ έδειξε ότι εξελίσεται. Φέτος είχε πισογύρισμα. Μπορεί στο ΟΑΚΑ να ξαναγυρίσει ανοδικά. Τί λές Jim για το ενδεχόμενο;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Φεγγαρακι μου λαμπρο φεγγε μου να περπατω, να πηγαινω στο σχολειο, να μαθαινω γραμματα,γραμματα σπουδαματα....
    respect Jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η απώλεια του Πάνκο πιστεύω ότι θα είναι σημαντική εκτός και αν ο Καπόνο μπορεί να κάνει τις δουλειές που έκανε, οπότε τότε μπορεί να μην φανεί το κενό του. Ο Πάνκο έκανε πολλές φορές πράγματα στο παρκέ πέραν του σκοραρίσματος. όπως η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους ψηλούς - βασική για σετ παιχνίδ, το οποίο θα μας χρειαστεί πλέον. Όπως και ο Τσαρτσαρής (με τους τραυματισμούς του 2008,2010) πιο παλιά η συμβολή του θα φανεί στην απουσία του. Ο Γκιστ πέραν του ότι είναι παίκτης αλάνας δεν μπορεί να συνδυαστεί ιδιαίτερα και με άλλους παίκτες από την front line μας. Πλέον, πάμε για καθαρό physical game το οποίο δεν νομίζω να μας πάρει μακριά. Μια λύση είναι ίσως η προσθήκη του Βελίτσκοβιτς με σχετικά μικρό συμβόλαιο και μεγαλο ρίσκο (ακόμη ένα) για να σε βοηθήσει στη euroleague στο τέλος του τοπ-16 και αν ρολάρει η ομάδα ξανά και έρθει ο Σόφο πίσω να τον αλλάξουμε με τον Γκιστ για τους τελικούς. Αλλά πολλά αν μπήκαν πλέον στη εξίσωση και θυμίζουμε λίγο τουρκικές ομάδες με την λογική του αν σου κάτσει. Δυστυχώς ο Πεδουλάκης, τον οποίο προσωπικά θεωρώ τοπ προπονητή πήρε μεγάλο ρίσκο παρασυρώμενος από την επιτυχία των μεταγραφών και την ορμή των Γιαννακοπουλαίων. Jim τα φώτα σου...
    GEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Jim αν έχεις άλλο παίκτη να προτείνεις σε παρακαλώ βάλε τίτλο - ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ - ΜΑΚΡΙΑ!!!!
      GEO

      Διαγραφή
    2. GEO RESPECT! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Ειδικά για το σκέλος με τον Τσαρτσαρ.

      Διαγραφή
  67. Jim ανεξάρτητα από τα συν και τα πλην του Γκίστ ως παίχτη ατομικά, υπάρχει και μία βασικότατη παράμετρος η οποία είναι ότι γίνεται ανταλλαγή του Πάνκο με έναν παίχτη ο οποίος μπορεί να ''κρατήσει'' το τέσσερα με εξαίρεση το σουτ.Έως τώρα ο Πάνκο θεωρητικά μπορεί να έπαιζε εκεί αλλά το ρεπερτόριό του δεν περιελάμβανε απολύτως κανένα play χαμηλά με επαφή και με overdose μέσα στην ρακέτα.Περιοριζόταν στο να ακροβολίζεται και να ψάχνει κυρίως το μακρινό σουτ.Με την έλευση του Καπόνο και την εντυπωσιακή άνοδο του Μπράμου σ'αυτό το κομμάτι το τελευταίο χρονικό διάστημα, πιθανότατα ο Πεδουλάκης έψαξε συμπλήρωμα στο σκορ εντός της ρακέτας όπου απόντος του Σόφο, και εάν ο Λάσμε βρίσκεται στον πάγκο,δεν υπήρχε ως επιλογή για εμάς.Ως συμπλήρωμα δε,έλλειπε εξ'αρχής.Πρόσθεσε αν θέλεις και το ότι ο Τσάρτσα προφανώς του δίνει λιγότερα απ'όσα ενδεχομένως να περίμενε και αμέσως έχεις στο ζωγραφιστό μία ''τρύπα'' επιθετικά.
    Το βασικό είναι να καταφέρει ο Πεδουλάκης να χαλιναγωγήσει το αλλά Harlem Globetrotters παιχνίδι του Γκιστ και να καταλάβει ο ίδιος ο Αμερικανός ότι πρέπει να σοβαρευτεί για όσα λεπτά κι αν αγωνίζεται.Από κει και πέρα έχω την εντύπωση ότι στο παιχνίδι ψηλά η αεράμυνα ενισχύεται και τα blocks θα αυξηθούν κι άλλο και εάν ο Καπόνο είναι killer από το τρίποντο και γενικότερα από το μακρινό σουτ,τότε πιθανότατα θα βοηθηθούν οι ψηλοί υπό την έννοια ότι θα ''απλώσει'' η αντίπαλη άμυνα και θα αδειάσει λιγάκι η αντίπαλη ρακέτα.Όσον αφορά την επιλογή ως επιλογή μην ξεχνάμε ότι ο Πεδουλάκης τον ήθελε από την αρχή τον Γκιστ. Τέλος πάντων Κυριακή κοντή γιορτή.....
    Υ.Γ εδώ που τα λέμε είναι τάλε κουάλε με τον Πετγουέι του Ρεθύμνου.Πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΘΗΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ!!!!!!!!!

    http://www.draftexpress.com/profile/Jarvis-Varnado-1189/stats/
    http://www.youtube.com/watch?v=TiUU-RcE_2g

    Jim τι λες για αυτόν;

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλημερα hoopfellas αδερφια
    Νομιζω τα χουμε αναλυσει ολα ετσι?
    Απλα να αναφερθω στον φιλο joker οπου συμφωνω μαζι του.
    Δεν βλεπω πως θα ταιριαζουν στην επιθεση γκιστ με λασμε.ενω αμυντικα μπορει αν εχει διαθεση ο αμερικανος να κανουν θραυση , στην επιθεση εκτος απο high low πως να συνεργαστουν δεν βλεπω.πρεπει ο γκιστ να ειναι πιο σταθερος σε σουτ απο τα 4-5 μετρα για να ανοιξουν οι αμυνες μεσα.κατι που ο πανκο εστω κ αστοχος τις ανοιγε μιας κ δεν μπορουσαν να τον αφησουν μονο του.αν με εκπληξει κ εχει σταθερο ποσοστο σε σουτ κοντα στην ρακετα θα δουμε.
    Πιστευω οτι το 5 κ ονομα να μην ειναι πρεπει να συμπληρωνει τωρα την ομαδα.να χει σουτ απεξω...να μπορει να συνηπαρξει με γκιστ στην πενταδα κ να αλλαζουν ρολους ωστε να βγαινει αυτος εξω καποιες φορες.ετσι θα κολλησουν περισσοτερο τα πραγματα.δεν πρεπει ο παο να κινηθει σε παρομοιο στυλ με σοφο κ λασμε που δεν απειλουν με σουτ.γνωμη μου παντα.
    Απο κει κ περα το ματς με την ζαλγκιρις ειναι πολυ δυσκολο.θα αντιμετωπισουμε ομαδα με υψηλο βαθμο χημειας κ αγνωστο το πως θα βρεθουμε εμεις.αμφοβαλλω ειλικρινα αν καπονο κ γκιστ θα χουν μαθει τα συστηματα σωστα.εκτος κ ο σοφο..αντε να δουμε
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστοσ αν και ο γκιστ αν δεισ επιχειρει το τριποντο σε κατηε αγωνα 3 περιπου φορες.. γενικα εχει θρασος. Το θεμα ειναι οτι χανεις πολλα με την φυγη πανκο , πασα, μυαλο συνεργασιες κτλ.

      Διαγραφή
    2. Ο Gist μια χαρα ταιριαζει στη πενταδα με Lasme ή Τσαρτσαρη ή Σοφο,αφου ο Αμερικανος εχει το περιφερειακο σουτ απο τα 6,75.Και μαλιστα μεχρι τωρα σουταρει καλυτερα από τον Πανκο.
      Στη Φενερ μαλιστα χρησμοποιουνταν συχνα στο «4» με 5αρι τον Savas,ενώ και στην Μαλαγα συχνα ειχε παρομοιο παρτενερ στο 5.
      Επισης,ο Παναθηναϊκός διευρυνει χρονικα την κινητικοτητα του στην επιθεση με σχηματα Lasme – Gist ή Gist – Τσαρτσαρη,περα απ το τυπικο Lasme – Τσαρτσαρη και ισως μαλιστα να ενισχυει και το στοιχειο του απροβλεπτου επιθετικα.
      Επιπλεον δινεται η δυνατοτητα στην αμυνα,να πραγματοποιουνται με μεγαλυτερη ευκολια οι αμυντικες περιστροφες και η αντιμετωπιση του αντιπαλου pic ‘n’ roll.

      Διαγραφή
  70. ενταξει παιδια και γω θα ηθελα να μεινει και ο πανκο και ο γκιστ,αλλα οχι οτι θα τα βαψουμε και μαυρα επειδη θα φυγει ο πανκο!ελεος δλδ....!λεγαμε ολοι οτι θα εχει προβλημα στα ματς με ολυμπιακο γιατι δεν θα μπορει να πιασει τον πριντεζη και γενικα τετοιου ειδους παιχτες,με πιο βαρια κορμια,παλι θα ειχε προβλημα λογω οτι ειναι soft παιχτης και τωρα μας κακοφαινεται που φευγει και ερχεται ο γκιστ,ο οποιος μπορει να ακολουθησει οποιονδηποτε ψηλο;
    λεμε για το σουτ(μαζι και γω),αλλα αν ριξετε μια ματια στα τριποντα,θα δειτε οτι ο πανκο εχει 4/18 και ο γκιστ 9/26!!!για ποιον σουτερ πανκο μιλαμε ολοι μας;;;;αυτο το σουτ θα χασουμε δλδ;ναι,το εχει το σουτ,απο τη στιγμη που τοσους μηνες δεν το εδειξε ομως,τι να κανουμε;λεγαμε οτι θα υστερει στην αμυνα,αλλα θα απειλει με το σουτ,αυτος ομως και υστερουσε στην αμυνα και δεν απειλουσε με σουτ!
    με γκιστ,ο οποιος εχει αρκετα αρνητικα βεβαια αλλα οχι να τον βγαλουμε και αρμστρονγκ,δυναμωνουμε πολυ στην αμυνα και στην αθλητικοτητα..πιστευω οτι θα βοηθησει αρκετα την ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστος γενικα π ειδα ο γκιστ σουταρει απ εξω δν εχει προβλημα. το θεμα ειναι οτι χανυμε την πασα του πανκο και το μυαλο... ο γκιστ μ κανει για ντα νταμ

      Διαγραφή
    2. Βρε Chris οκ θα συμφωνήσω χάνουμε την πάσα του Πάνκο .... τι είναι προτιμότερο όμως να έχουμε 2 παίχτες που μπορούν να πασάρουν (Τσάρτσα-Πάνκο) αλλά να μην μπορούν να ακολουθήσουν γρήγορα αθλητικά τεσσάρια ή να έχουμε έναν που να πασάρει και έναν που να μπορεί να ματσάρει παίχτες στυλ Πρίντεζη ? Νομίζω ότι με κριτήρια πιο μακρυνά χρονικά γίνονται κάποιες επιλογές. Θα μείνει να το δούμε στο παρκέ

      Διαγραφή
    3. ναι οκ ναταλια αλλα μου λες για παιχτη π γενικα ειναι νταμ νταμ.. τρεχει σαν τρελος ο τυπος κ πολλες φορες ασκοπα.. δν ειμαι κατα του γκιστ αλλα δν ξερω αν ειναι καλυτερη επιλογη αντι του πανκο.. γιατι καλη ειναι η αμυνα αλλα θα πρεπει να σκοραρουμε και καπως.

      Διαγραφή
    4. Μα αν από την άμυνά του (είτε επιθετικά είτε αμυντικά) σου βγάζει περισσότερες κατοχές/καινούργιες επιθέσεις δε θα έχεις περισσότερες επιλογές για σκοράρισμα ? Από την άλλη νομίζω επιθετικά είναι καλύτερος από τον Λάσμε (εννοω στο σκοράρισμα), αν και μέχρι τώρα οι συνεργασίες που βγάζει η ομάδα τον έχουν κάνει το Λάσμε πρώτο μάγκα. Chris δεν πάω να το παίξω έξυπνη ούτε παντογνωστης, προσπαθώ λογικά να δω πως μπορεί να βοηθήσει απλώς. Στην τελική στη χειρότερη ακόμα και ίδιοι να είναι δε θα χάνει η ομάδα σε ενέργεια όταν ο Λάσμε πρέπει να βγει για λίγο εκτός για να πάρει ανάσες ή όταν κάποιος γάτος αντίπαλος προπονητής θα τον έχει σημαδεύσει και θα τον έχει φορτώσει με φάουλ

      Διαγραφή
  71. Καλημέρα Jim και φίλοι του μπλογκ.ήθελα να γράψω πολλά αλλά το θέμα έχει ήδη καλυφθεί απο τη μία ενώ απο την αλλη έχω πολλά νεύρα.Ότι καλο ή κακό και να προσφέρει αυτή η ανταλλαγή, είναι τελικά στα μάτια μου ακατανόητη.Δε γίνεται τα λάθη του καλοκαιριού να πας να τα διορθώσεις με νέα λάθη κατ'εμέ.Με τον Πανιώνιο, είδα μία ομάδα να ψάχνεται να δώσει ρόλο και χημεία σε έναν καινούριο παίκτη και αυτός να ψάχνεται να τον βρεί.Δε θα το αντέξω αυτό να ξαναγίνει σε λίγες μέρες!!Πόσο μαλλον η ίδια η ομάδα.
    Οκ περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει τελικά με αυτο το θέμα, διαβάσαμε πολλά και αναλύσαμε περισσότερα,αλλα νομίζω μικρή σημασία έχουν μπροστα στο θέμα της ανομοιογένειας.Όπως έγραψε και ένας φίλος νωρίτερα, φανταστείτε μια πεντάδα Μπανκς,Ούκιτς,Καπόνο,Γκιστ.Λάσμε....Δεν είναι μόνο το "τρελό" του παιχνιδιού τους, αλλά κυρίως πως οι 4 στους πέντε είναι παίχτες που αποκτήθηκαν μετά απο την προετοιμασία,ενώ οι δύο απο αυτούς θα είναι στην ομάδα λίγες μόλις μέρες.Εκρηκτικό μείγμα για να δούμε... τουρλουμπούκι.Έχω απογοητευτεί απο Αργύρη και Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επαναλαμβάνω δεν αφορά την παικτική - αγωνιστική αξία αυτής της ανταλλαγής.Επίσης η μεγάλη πλάκα είναι, πως τουλάχιστον απο τις κουβέντες μας εδω μέσα,προκύπτει πως η ομάδα θέλει και άλλον ψηλό!!! Ήμαρτον !!!
    Δεν περιγράφω άλλο

    Human Higlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χημεια ετσι και αλλιως με αμστρονγκ δν τηα εβγαζεσ!!! ο κιτσεν παλι λιγος.. καλεσ οι αλλαγες για μενα η χημεια πρεπει να ερχεται αφου βρεις τουσ καταλληλους παιχτες.

      Διαγραφή
  72. Και Γκιστ και σέντερ? Αυτό ακούγεται και πραγματικά δεν κατανοώ πως σκέφτεται ο RG... εάν ισχύει γιατί όχι Πανκο και σέντερ... περίεργα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ολα τα λεφτα το πρωτοσελιδο της πρασινης
    Που να χαμε φερει κ τον λεμπρον:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. αχαχχχα, μακακια εχει κανει αλλα τεσπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ο γλυνιαδακης παντως θα ηταν πολυ καλη λυση,γιατι ειναι και ελληνας και θα μπορεις να τον εχεις και στην ελλαδα στη θεση του σκορδιλη!και ο σερμαντινι θα μου αρεσε(μιλαμε παντα για φτηνες λυσεις)αλλα ειναι σημαντικο οτι θα τον εχεις σαν 3ο σεντερ αντι του σκορδιλη και στο ελληνικο πρωταθλημα.προσωπικα τον θεωρω καλυτερο του μαυροειδη,ο οποιος ειναι για τριτος στον ολυμπιακο και θεωρω οτι θα προσφερε περισσοτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. μαλιστα η ρουκετα οπως γραφει και η πρασινη!! ερχεται... ειδα λιγο στατιστικα και τροπο παιχνιδιου του γκιστ και εχψ να πω : φουλ αθλητικος κτλ κτλ, δν εχει τρομερο παιχνιδι με πλατη, γενικα δν την εχει την επαφη και πολυ , ψαχνει το επιθετικο ριμπαουντ και το καρφωμα. Στο τριποντο οπως εγραψε και ενασ φιλος εχει επιχειρησει φετος τουλαχιστον περισσοτερα απο πανκο και ειναι αρκετα ευστοχος οποτε δν υπαρχει θεμα να κλεινουν οι αμυνες κτλ κτλ...ειδικα με το προβλημα να μαρκαρουμε αθλητικα 4αρια τελειωνει!! ειδικα με τσσκ το σκεφτομουν καιρο πως θα τους αντιμετωπισουμε..
    Τωρα να δωθει πανκο(χανουμε την πασα και το μυαλο του) να παρουμε γκιστ και να ψαχνουμε και για αλλο ψηλο ε τι να πω. ΜΕΙΟΝ απο μενα στον κοουτς.. π εχει αλλαξει 3 + γκιστ και τωρα παει και για αλλη προσθηκη... δν μπορουσε να μεινει πανκ και να παρουν χεντριξ λεω εγω τωρα???
    και ενω αρχισε να δενει σαν ομαδα χανει βασικο γραναζι και πρεπει να βαλει στο παιχνιδι της καπονο γκιστ και ισως και αλλον εναν.. ο πεδουλακης με ειχε συνηθησει σε τετοιες αλλαγες(ποτε σε ομαδα του δν ειχε μεινει με τυς αρχικους ξενουσ) αλλα τωρα σαν να το παρακανε. Αν προσθεσουμε και την επιλογη ουκιτσ τοτε για μενα βγαινει αρνητικο προσημο και ελπιζω να μν το πληρωσουμε.
    Και κατι αλλο αν το σηκωσουμε θα ειμαστε η πρωτη ομαδα με τοσες αλλαγες παιχτων που το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η λύση στο πρόβλημα του εξωτερικού σουτ που θα δημιουργηθεί στην ομάδα με την αλλαγή Πάνκο – Γκιστ, ακούει στο όνομα Καπόνο. Το θέμα (και μεγάλο μάλιστα), ωστόσο, είναι πόσο γρήγορα θα αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό μετά από 9 μήνες απραξίας, θα αφομοιωθεί από την ομάδα και μπει στο κλίμα δεδομένων που πρώτη φορά στην ζωή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει (νέα ομάδα, νέοι συμπαίχτες, νέοι αντίπαλοι, νέοι κανόνες παιχνιδιού), και αν μέχρι τότε είναι πολύ αργά. Εάν τα παραπάνω τα καταφέρει σχετικά γρήγορα, τα προβλήματα, κατά την γνώμη μου, μπορούν να λυθούν εάν ο Καπόνο στην επίθεση παίζει στην θέση 4, τραβώντας το αντίπαλο 4άρι έξω, ανοίγοντας έτσι την άμυνα, αποσυμφορίζοντας την ρακέτα και ανοίγοντας διαδρόμους για τους υπόλοιπους, ή, εάν η επιλογή είναι να ρίξουν πάνω του έναν περιφερειακό (2άρι, 3άρι), φέρνοντάς το κοντά στο καλάθι, όπου θα υπερτερεί σε ύψος (στα reports, βέβαια, τονίζεται η αδυναμία του σε post παιχνίδι και physical καταστάσεις, όμως άλλο το NBA και οι παίχτες που είχε να αντιμετωπίσει εκεί, και άλλο Ευρώπη), και στην άμυνα ως 3άρι (γιατί με το αντίπαλο 4άρι θα υπάρχει μεγάλο θέμα στην άμυνα, λόγω διαφοράς στην δύναμη, και θα προκαλείται μεγάλη ανισορροπία), όπου εκεί, βέβαια, ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετή αλληλοκάλυψη, για να «κρυφτεί» κατά το δυνατόν η τυχόν αδυναμία του σε ταχύτητα (το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου σε 2-3 φάσεις «έχασε» εύκολα στα πόδια τον Γιάνκοβιτς, δεν το θεωρώ ενδεικτικό, διότι, μετά από 9 μήνες αγωνιστικής απραξίας, είναι δεδομένο ότι θα φαινόταν αργός και δυσκίνητος. Κι ο Μπανκς, που το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι η εκρηκτικότητα, στο πρώτο του παιχνίδι με την Καντού φαινόταν σαν να είχε βαρίδια στα πόδια. Δεν λέω ότι έχει την ταχύτητα του Μπανκς, φυσικά, αλλά δεν είναι και Βουγιούκας, όπως φαινόταν σε κάποιες φάσεις με τον Πανιώνιο). Τομ Κάππος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Σκόρπιες σκέψεις ενός τρελαμένου, λίγο πριν το εγκεφαλικό κάψιμο, Παναθηναϊκού:
    Το ματς με τη Ζαλγκίρις για μένα είναι τελικός. Και πας να παίξεις το ματς αυτό με καινούρια ομάδα?
    Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και ειδικά στον Δημήτρη γιατί δείχνουν ότι σε δύσκολους καιρούς αν μη τι άλλο το παλεύουν μέχρι εκεί που δεν πάει.
    Το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζει και γίνεται πιο αθλητικό, πιο γρήγορο ή ιδέα μου είναι?
    Ο Άρτζι επενδύει πολλά στην άμυνα για αυτό και η ανταλλαγή Πάνκο-Γκιστ. Θέλει άμυνα μέχρις εσχάτων και μπροστά βλέπουμε. Είναι της σχολής των 90s.
    Thanks για την κατανόηση στο παραλήρημα.
    JPG13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πάντως ο Σερμα ως λύση θα μου άρεσε πολύ... εξαιρετική χρονιά πέρυσι με την Καντου... πολύ πιο έμπειρος και καλό prospect. Ο Γλυνιαδακης ούτε απ' έξω να μην περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Χρονια μεταβατικη φετος κυριοι μν το ξεχναμε.. αλλος κοουτσ και αλλοι παιχτες..και αλλο μπατζετ!!
    Το κακο ειναι οτι ολο τους εχουν συμβολαια χρονου οποτε του χρονου με 3,5 παιχτεσ θα ειμαστε παλι..
    Βλεπω οτι οι περισσοτεροι δν γουσταρουμε τις αλλαγες παιχτες και αυτο ειναι αποτελεσμα της ομπρα εποχης. το κατα ποσο ειναι σωστο η οχι τα αποτελεσματα θα δειξουν. Παντος μας εχει στοιχισει που ο σερβος δν δεχοταν τις αλλαγες.. μονο περυσι ειχαμε κολλησει με 2 παιχτες που ουσιαστικα δν τους ηθελε!! (λογκαν - σμιθ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα φανταστώ ότι ο μισός είναι ο Ούκιτς χιχι ? Λοιπόν με τα λίγα που ξέρουμε για το Δημήτρη το Γιαννακόπουλο πιστεύω ότι αν η ομάδα πάει καλά και περάσει στο Top-8 θα ξεκινήσει τις ανανεώσεις που θα του πει ο Άρτζι... αν δεν πάει καλά ετοιμαστείτε για τρελό ράβε-ξήλωνε το καλοκαίρι... δε θα ησυχάσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να κρατήσει τον αυτοκράτορα ψηλά ο μικρός της οικογένειας :-)

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι αλλαγές γίνονται όχι τόσο για την Ευρωλιγκα αλλά για τους αγώνες με τον αιώνιο... μεγάλο θεμα θα έχει ο αιώνιος με τα ματσαρίσματα των Λασμε, Γκιστ και Μασιουλις.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Νίκο... σκέψου όμως πως αν όλα πάνε καλά και περάσεις το Τοp-16, τον αιώνιο παίζει να τον βρεις είτε στο Top-8 ή και μετέπειτα.... οπότε ?

      Διαγραφή
    4. καλος κ αγιος ο Ομπραντοβιτς,προπονηταρας,προσεφερε παρα πολλα στον Παναθηναικο(κ μακαρι να επιστρεψει καποια στιγμη στην ομαδα) αλλα ειχε κ αυτος τα κολληματα του,οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι αλλωστε..δε προχωρουσε ευκολα σε αλλαγες παικτων..αλλες φορες του εβγαιναν οπως τη σεζον 2010-11 που παρα τα πρωτα στραβοπατηματα δε προχωρησε στην αποκτηση καποιου περιφερειακου κ ξεπεταχτηκε ο Καλαθης..αλλες φορες οχι,οπως περυσι με λογκαν-σμιθ..επιπλεον απεφευγε οπως ο διαολος το λιβανι παικτες προερχομενους απο τo nba(ισως γι'αυτο να μας ενθουσιαζει εν μερει κ ολη αυτη η μεταγραφολογια)..γεγονος που σε περιοριζε στην επιλογη παικτων..

      οσο για την επιλογη παικτων λαθη γινονται παντα κ θα γινοται ειδικοτερα οταν αποκτας με τη μια 10 νεους παικτες κ μεσα σε αυστηρα οικονομικα πλαισια..κ επι εποχης Ομπραντοβιτς υπηρχαν πακτες που περασαν κ δεν ακουμπησαν ενω ειχες κ μεγαλυτερη οικονομικη ανεση..Λογκαν,Σμιθ,Μαριτς,Τεπιτς,Σερμαντινι,Χαισλιπ,Κετσμαν,Ντελκ,Γιαφτοκας,Μπαξτερ κ παει λεγοντας..

      Διαγραφή
    5. Chris είπες μεγάλη κουβέντα. Έναν Λάσμε και έναν Μασιούλις να είχες πέρσι και σου λεγα γω από που θα πήγαιναν οι Ντόρσει, Χάινς, Πρίντεζης, Κριάπα, Κιριλένκο.

      Διαγραφή
    6. οντως αν περυσι στον ημιτελικο με την ΤΣΣΚΑ αντι ενος Μαριτς ή ενος Σμιθ ειχες τον Λασμε η μετεπειτα ιστορια μπορει να ειχε γραφτει αλλιως..δηλαδη καλυτερο σκαουτινγκ ειχε η Ομπραντοιρο που τον ειχε τσιμπησει περυσι?με τα αν ομως δεν αλλαζει κατι..τουλαχιστον ας ανανεωσουν κανα δυο παικτες(Λασμε,Μασιουλις) νωριτερα..αμα τους σκασουν λεφτα το καλοκαιρι τιποτα ρωσοι,ισπανοι,τουρκοι δε θα μπορεις να τους συναγωνιστεις κ να τους κρατησεις στην ομαδα..

      Διαγραφή
    7. σωστα ναταλια, ααχαχχα αν και υπαρχει και ο σοφο π πιανει για 3 τεσπα...
      νικο μα εκει που θελουμε να επανελθουμε ειναι το ελληνικο πρωταθλημα πρωτα, οποτε σιγουρα κοιταμε πως να χτυπησουμε τον γαυρο
      αλλα το καλυτερο το ειπε ο ενφορσερ.. πραγματικα ο ομπρα μ ειχε βγαλει το λαδι με την συγκεκριμενη νοοτροπια του.. να πληρωνουμε παιχτες που και ο ιδιος δν εμπιστευοταν.. να πω ομως οτι πολλοι παιχτες δν βγηκαν γιατι πολυ απλα ο μεγας δν τουσ εβαζε στο παιχνιδι.. ειδες κανα συστημα για αξιοποιηση του λογκαν?? του χαισλιπ? κτλ?
      να πω την μαυρη αληθεια ειχα ψηλο βαρεθει το σετ παιχνδι που ηταν τοσο προβλεψημο σε βαθμο αηδιας.. καλη η αλλαγη με πεδουλακη δν με χαλασε αφου δουλευει πολυ. μακαρι να του κατσουν και τα αποτελεσματα..
      και οντως περυσι παιχτες οπως πριντεζης και σια βρισκαν και τα κανανε.. για να δουμε φετος λοιπον..

      Διαγραφή
    8. 1ον. αν μπορέσουμε να κοντράρουμε τον γαυρο στο πρωτάθλημα προφανώς και πάμε και για ευρωπαικό καθώς ο ολυμπιακος είναι αυτή τη στιγμή το φαβορι.
      2ον. ο ομπραντοβιτς δεν ήθελε αλλαγές λόγω ήθους. σεβόταν τη συμφωνία με τον παίχτη και δεν τον ένοιαζε αν υπάρχει συμβόλαιο που σπάει εύκολα. τον Panko ειδικά θα τον στήριζε 100%. επίσης τον χαισλιπ τον πήρε ο θανάσης λόγω τραυματισμου και στην ανακοίνωσή του ο ομπράντοβιτς την πέταξε την μπηχτή του που πέρασε στα ψιλά: «Να πάρουμε και προπονητή από το ΝΒΑ...».

      Διαγραφή
  81. Να προσθέσω κι κάτι ακόμη και παρακαλώ διορθώστε με αν το έχω καταλάβει λάθος... έχω παρατηρήσει αρκετές φορές το Διαμαντίδη να πρέπει να κάνει νόημα του Λάσμε προκειμένου εκείνος να πάει για το σκριν (διορθώστε με κι αν χρησιμοποιώ λάθος τις έννοιες, ελεύθερα) ώστε να μπορέσει να ελευθερωθει ο Μήτσος και να κάνει την καλύτερη επόμενη επιλογή ... δεν ξέρω αν αυτή είναι η οδηγία από το τιμ ώστε να γίνεται στο χρόνο που ο Μήτσος κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή ή αν είναι αδυναμία του Λάσμε να πάρει την πρωτοβουλία μόνος του. Αν τα θυμάμαι καλά αυτό δεν είναι ουσιαστικά το pick and roll ? Η αντίδραση σε όλο αυτό του Λάσμε είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί με την προπόνηση και όσο παίζει περισσότερο με το Διαμαντίδη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Natalia
      Αν και δεν έχω προσέξει αυτό που λες (ο Μήτσος να φωνάζει τον Λάσμε), ναι, αυτό είναι το pick n roll στην πρώτη βέβαια φάση του. Δηλαδή ο ψηλός να ανέβει ψηλά να κάνει το σκρίν στον "1" και αμέσως να ξανατρέψει προς την ρακέτα ώστε να υποδεχτεί την πάσα του "1" αφού αυτός θα έχει αφήσει πίσω του τον αμυντικό του μετά το σκρίν.

      Διαγραφή
    2. Τελευταία πάω συχνα στο γήπεδο και κάθομαι αρκετά κοντά στο παρκέ έχοντας καλή οπτική. Εν τω μεταξύ επειδή είμαι περίεργη κάθομαι και παρατηρώ την κάθε λεπτομέρεια μπας και βγάλω κάνα συμπεράσμα χιχι ... το έχω δει αρκετές φορές (να του κάνει νόημα έτσι αυτό εννοώ 'φωνάζει') και μου είχε κάνει εντύπωση... όλο έλεγα να ρωτήσω και όλο με προλάβαινε η επικαιρότητα.....

      Διαγραφή
    3. ναταλια στον αγωνα με πανιωνιο σε φαουλ πανω στον διαμαντιδη αν θυμαμαι καλα απο παππα , ο πρωτος αρχησε να χτυπαει την μπαλα στο παρκε αρκετες φορες με ναυρα , το προσεξες?? ηταν λογω του φαουλ ή γιατι ο συμπαικτης του διστασε να σουταρει και χαλσασε την επιθεση?

      Διαγραφή
    4. Φαντάζομαι ότι ήταν το δεύτερο αλλά δε θυμάμαι ποιος ήταν ο συμπαίκτης :-( θυμάσαι εσύ ? γενικώς ο Μήτσος έχει πλάκα ώρες ώρες, μέχρι και στον Πεδουλάκη πάει και του κάνει παράπονα, μάλλον όταν οι άλλοι δεν κάνουν αυτά που έχουν δουλέψει στην προπόνηση ... που θα πάει θα στρώσουν χιχιχι

      Διαγραφή
  82. Ακριβως αυτον αναφερει το σεντραγκολ μαζι με Σερμαντινι και Γουατκινς ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??'Α'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Για να συστηθώ κιόλας στην παρέα αφού πρώτη φορά γράφω μετά από τοσο καιρό που διαβάζω....
    Coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. παιδιά για μένα είναι απλά τα πράγματα. Ο ΠΑΟ είχε πολύ δυναμική. Για λίγο έχασε τη πρωτιά σε όμιλο φωτιά. Αν έδενε και άλλο πήγαινε πολύ καλά.
    Γιατί να την αλλάξεις τόσο πολύ την ομάδα.
    Ο Καπόνο θα απαιτήσει χρόνο(τουλάχιστον 15 λεπτά)
    Ο Πάνκο που φεύγει ήταν βασικότατος(24 μο στην ευρωλίγκα)
    Ο Γκιστ και ο Σερμαντίνι(;) είναι νέοι
    Άρα πάλι από την αρχή και χωρίς να μπορεί κατί να πει ότι αυτοί που έρχονται κάνουν ατομικά τη διαφορά!!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή