Athlenda

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

DIVIDED APPLE..



Το ΝΒΑ έχει βρεί τη μεγαλύτερη rivalry της νεότερης εποχής μετά τη μετακόμιση των Νετς στο Μπρούκλυν. Οι Νικς έχουν σηκώσει τα μανίκια και το χθεσινό δεύτερο μεταξύ τους ματς απέδειξε αυτό που όλοι σκέφτονταν. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη αντιπαλότητα σε ζευγάρι στο ΝΒΑ από αυτή των Νικς με τους Νετς..  Το μεγάλο Μήλο έχει χωριστεί στα δύο..



Υπάρχει θέμα. Το βλέπεις στην ατμόσφαιρα, στον αέρα που αναπνέουν οι παίκτες στο γήπεδο. Εκπληκτική ένταση για ματς κανονικής περιόδου. Και όμως το θέμα δεν είναι μόνο μπασκετικό. Έχει κοινωνικό υπόβαθρο, όσοι έχουν περάσει κάποιο διάστημα στη Ν.Υόρκη καταλαβαίνουν αμέσως γιατί μιλάμε..


Κανένας δε γουστάρει τον άλλον. Για τους «παραδοσιακούς» Νικς οι Νετς είναι τσιμπούρι.. Μετακόμισαν μέσα στην πόλη πλέον περνώντας το ποτάμι, είναι νέοι, πλούσιοι, διψασμένοι. Εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη συνοικία της πόλης, το Μπρούκλιν, οι οποία κατοικείται από πιο λαϊκά κοινωνικά στρώματα, σε αντίθεση με wealthy Μανχάταν. Η κόντρα θυμίζει λίγο Μπολόνια στα 90’s (σε άλλη κλίμακα βεβαίως) όταν η νεαρή τότε και αριστερών προελεύσεων Φορτιτούντο μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο απέναντι στο κατεστημένο της Βίρτους, της ομάδας των «πλουσίων». Εκείνα τα ντέρμπι του Καζαλέκιο ήταν ίσως ότι καλύτερο είχα δεί για χρόνια από πλευράς έντασης εκτοξεύοντας την Μπολόνια στη κορυφή των basket cities της Ηπείρου μας. Ένα παρόμοιο σκηνικό στήνεται και στη Μέκκα της Ν.Υόρκης..


Οι Νικς είναι πιο έτοιμοι, πιο στημένη ομάδα πατώντας στο ότι δουλεύουν  τον βασικό κορμό παικτών τους με τον Μάικ Γούντσον από πέρυσι. Η undersized ευρωπαϊκών προδιαγραφών starting lineup που λανσάρουν φέτος κάνει θράυση. Με τους Φέλτον (τρέχει πολύ αποτελεσματικά την επίθεση)-Κιντ στην πεντάδα η ομάδα του Γούντσον έχει πλεονέκτημα στο να επιβάλλει το ρυθμό της, κάνει μακράν τα λιγότερα λάθη στη λίγκα (λιγότερα από 11 σε 48 λεπτά παιχνιδιού..) και κυρίως δουλεύει καλά και με  περισσότερη επιτυχία στο δημιουργικό κομμάτι μια πολύ σωστά δομημένη επίθεση. Ο Γούντσον ξεκινά αρκετά plays δίνοντας τη μπάλα στον Κιντ στο high post σε αρχική μάλιστα διάταξη (με πλάτη στο καλάθι) για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του να διαβάσει καταστάσεις να δώσει περισσότερη ελευθερία στον Άντονι. Ο γερόλυκος γκαρντ έχει δώσει άλλη διάσταση στους Νικς, ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο παίζουν το τρανζίσιον, καθώς δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι στα ..40 ο finisher που θα τελειώσει μετά την 1η πάσα, με τον Κιντ να ψάχνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την inside pass σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο. Ο Καρμέλο Άντονι είναι μακράν του δευτέρου στα μάτια μου πρώτος (μέχρι τώρα βέβαια, δε λέει κάτι) υποψήφιος για το αγαλματάκι του ΜVP (έχει αλλάξει την αμυντική του νοοτροπία τελείως) πιστοποιώντας γιατί είναι το πληρέστερο επιθετικό όπλο που έχει στη φαρέτρα του το Αμερικανικό μπάσκετ, με τον προπονητή του να εκμεταλλεύεται το πόσο δυνατός είναι στα βασικά του αθλήματος (γι’αυτό και στις διοργανώσεις της FIBA κάνει θραύση). Ο Βrooklyn native Μέλο μάλιστα ήταν ο πρώτος που σήκωσε το γάντι απέναντι στους Νετς μιλώντας για το rivalry..


Οι φετινοί Νικς θυμίζουν πυγμάχο και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στο παιχνίδι τους. Έχει αλλάξει ο τρόπος που μάχονται..  Την αύρα αυτή έχω να τη δώ σε ομάδα της Ν.Υόρκης από την εποχή του Σπρίουελ, του Ουόρντ και του Λάρι Τζόνσον. Άλλωστε το Γκάρντεν έχει ζήσει πολλούς μαχητές κατά καιρούς..


Οι Νετς μοντάρονται ακόμα. Έριξαν χρήμα στην αγορά δημιουργώντας ένα σούπερ fundamentally μπακόρτ, από τη στιγμή που ταίριαζαν τον Τζο Τζόνσον με τον Ντερόν. O Έηβερι Τζόνσον είναι καλός προπονητής. Έχει δώσει έμφαση στην άμυνα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει έξυπνα, στα πρότυπα των Σέλτικς του Ντοκ Ρίβερς. Είναι φανερό στα τελευταία ματς πόσο του λείπει ο τραυματίας Λόπεζ (1-5 οι Νετς χωρίς αυτόν) ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, μιας και ο Μπλάτσε καλύπτει μεγάλο μέρος των 18+ πόντων του στάρτινγκ σεντερ των Νετς (2.5 μπλοκς ανα ματς).  Στα τελευταία 6 ματς δέχονται κατά μ.ο. 10 πόντους συν και αυτή είναι η κυρίως αιτία της κοιλιάς τους. Χθες ο Ε.Τζόνσον έπαιξε πολό post παιχνίδι με τα γκαρντ του που υπερείχαν σε ύψος απέναντι στα αντίστοιχα των Νικς, τακτική που του βγήκε, αρχικά κυρίως δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις για καλά σουτ (ειδικά η οξυδέρκεια του Ντερόν είναι παροιμιώδης). Επέλεξε όμως άμυνα χωρίς βοήθεια απέναντι στον Άντονι κάτι που μετάνιωσε άμεσα. Ο Καρμέλο έχει 40π.μ.ο. εναντίον των Νετς μέχρι στιγμής..


Θεωρώ ότι μπορούν να είναι η «επόμενη ομάδα» στην πανίσχυρη Ανατολική περιφέρεια. Ίσως όχι από φέτος, αλλά σύντομα. Και να ξέρετε έχουν μεγάλο ρεύμα.. Και κίνητρο. Είναι άσχημα πράγμα να βλέπεις στο εκπληκτικό νεότευκτο Μπάρκλεη Σέντερ το μισό γήπεδο να πανηγυρίζει μετά το τρίποντο του Κίντ. Όχι στο Μπρούκλυν..


Φυσικά κερδισμένη από όλη αυτή την αντιπαλότητα είναι η ίδια η λίγκα. Το ΝΒΑ στήριξε την ανάπτυξη και εν τέλει γιγάντωσει του πάνω σε τέτοιες, ομαδικές ή προσωπικές αντιπαλότητες που εκτοξεύουν το ενδιαφέρον. Μπορώ λοιπόν να σας πω με σιγουριά, ότι ήδη βρήκε μια καινούργια, από την οποία θα έχει τεράστια έσοδα για τα επόμενα χρόνια..

Y.Γ, Το θέμα της επιστροφής του Αμάρε καίει πολύ κόσμο. Ο Άντονι «γαζώνει στο «4», ο Τσάντλερ είναι η κολώνα της ομάδας. Στο ΝΒΑ η νοοτροπία είναι τελείως διαφορετική. Ο παίκτης είναι πρώτα περιουσιακό στοιχείο. Το χρήμα (και κατά προέκταση το show..) πάνω από όλα. Στην Ευρώπη ο Στατ θα τοποθετούνταν κατευθείαν σε ρόλο 6ου παίκτη. Στην Αμερική αυτό θα έχει άμεση επίπτωση στην αξία του. Και όμως οι πρώτες δηλώσεις δείχνουν ότι οι Νικς πάνε ευρωπαϊκά και εδώ, με τον Στουντεμίρε να λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγαίνει από πίσω αρκεί να μη χαλάσει η χημεία της ομάδας. Αυτά είναι..

Y.Γ2: Nαι στο Γκάρντεν έχουν μαζευτεί πολλά καλόπαιδα.. Άντονι, Κιντ, Ρασίντ Ουάλας, Τζεη Αρ Σμιθ είναι ,μερικά από τα σύγχρονα Goodfellas του ΝΒΑ, αλλά από την πρώτη στιγμή η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να νικήσει και έτσι όλοι συνειδητοποιημένα έχουν επικεντρωθεί σε αυτό το σκοπό.. Η νίκη άλλωστε είναι το καλύτερο φάρμακο..


Y.Γ3: Η κόντρα έφτασε μέχρι τη Βιτόρια. Τελέτοβιτς εσύ, Πριγκιόνι εγώ.. Πέρα από την πλάκα ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ έχει προσαρμοστεί άμεσα στο στυλ των Νικς και αξίζει να παρακολουθήσετε τον τρόπο που ψάχνει τους συμπαίκτες του έχοντας δημιουργήσει τις δικές του «στιγμές» μέσα στο playbook του Γούντσον..

223 σχόλια:

  1. φιλε πολυ καλο το αθρθρο και ακομα καλυτεροι οι Νικς φετος
    τους περιμενα πολυ δυνατους αλλα αυτοι μεχρι τωρα ειναι η καλυτερη ομαδα στη λιγκα
    δεν πιστευω οτι ο Αμαρε(οτι και να λενε γιαυτον εγω τον γουσταρω με χιλια...ξερεις πολους ψηλους με το ταλεντο του στο σκοραρισμα?) θα χαλασει την συνταγη
    για μενα το ΝΒΑ ειναι γιορτη και δεν υποστηριζω καμια ομαδα αλλα φετος με βλεπω μαζι με τους Νικς
    Οσο για τον Μελο δεν διαφωνω αλλα βαζω και τον Ντουραντ μαζι του που ωρες ωρες,οσο παραδοξο και αν ακουγεται λογω θεσης,θυμιζει Κομπι οσον αφορα την επαφη του με το καλαθι
    Αντρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντρέα σε ευχαριστώ φίλε.. Όχι δεν ξέρω κανέναν σκόρινγκ-ψηλό σαν τον Αμάρε. Σπουδαίος παίκτης. Απλά όλα είναι θέμα χημείας.

      Διαγραφή
  2. Jimαρα καλημερα και πολλα συγχαρητηρια για το αρθρο!! Πολυ διαφορετικο απο τα συνηθισμενα και κατα συνεπεια πολυ ενδιαφερον!
    Οντως φετος η Νεα Υορκη το παλευει πολυ και δειχνει διψασμενη για διακριση.Μου φαινονται ικανοι να φτασουν μεχρι και τελικους περιφερειας φετος. Εσυ τι λες?? Εχω δει καποια ματς τους (δυστυχως οχι ολα ολοκληρα) και ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με τους Νικς των τελευταιων χρονων.
    Και παλι συγχαρητηρια για το αρθρο, μ'εφτιαξε πολυ!

    Υ.Γ. Θεωρω οτι ολοι οι καλοι παιχτες μπορουν να χωρεσουν σε μια ομαδα, και ετσι, αργα η γρηγορα, και ο Αμαρε θα τους δωσει επιπλεον ωθηση για κατι ακομα καλυτερο φετος.

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστάρα ευχαριστώ.. Ναι, οι τελικοί είναι στις δυνατότητες τους αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Φέτος ο Αμάρε έχει καλύτερες προϋποθέσεις να αποδώσει καλύτερα με τον Φέλτον στο κουμάντο και τον Κιντ στο παρκέ. Σημαντικός και ο Σούμπερτ. Σπουδαίο εργαλείο..

      Διαγραφή
  3. Jimara εξαιρετικός φίλε για ακόμη μια φορά,ανυπομονουσα για το συγκεκριμένο άρθρο!Οι Νικς παρουσιάζουν Φοβερό μπασκετικο ενδιαφέρον φέτος και είμαι σίγουρος ότι θα μιλήσουμε αρκετές φορές γι'αυτους.Αν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους οι Μέλο και Αμαρε πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους,να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις στον τεράστιο μπασκετικο εγωισμό τους.Δεν υπάρχει αμφιβολία πάντως ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον ο Αμαρε πρέπει να έρχεται απο τον πάγκο.Θα σχολιάσω εκτενεστερα για το θέμα μόλις βρω περισσότερο χρόνο.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό το άρθρο Jim.Οι Νίκς φέτος έχουν πάρα πολύ καλή και σκληροτράχηλη ομάδα.Είναι ομάδα προορισμένη για πολύ ψηλά και αυτό το εγγυάται και ο προπονητής της αλλα και οι πολύ καλές μονάδες της.Ο Μέλο και ο Αμάρε δίνουν ακόμη περισσότερο χαρακτήρα winner στην ομάδα ενω ο Kidd με την εμπειρία του ξέρει ΠΟΤΕ και ΤΙ πρέπει να κάνει...

    ΥΓ.Μηπως θα πρέπει δειλά δειλά να κοιτάμε - ίσως και μια ανάρτηση - και τα φετινά underdogs (π.χ. Clippers, Warriors κτλ)?
    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.. Σίγουρα θα τα κοιτάξουμε.. Αλλά οι Κλίπερς έχουμε πεί από την αρχή μόνο αουτσάϊντερ δεν είναι. Κάτσε να "πατήσει" και ο Μπίλαπς και θα γίνει μύλος..

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ για τους "contenders" φέτος, αξίζουν μια ματιά τα πιθανά underdogs (ίσως και όχι τόσο underdogs τελικά...).

    Όπως είχα αναφέρει και σε άλλο σχετικό θέμα, οι χαρακτηριστικές φάσεις του Starks με αντίπαλο τον MJ στα play-offs 89-93 είναι δείγμα του τι γινόταν τότε, και ποιο -ίσως- θα έπρεπε να είναι το mentality μιας ομάδας που θέλει να φτάσει μέχρι το τέρμα. Φαίνεται ότι πλέον το ξαναποκτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη άστο φίλε.. Είχα λατρεία με τον Σταρκς. Αντιπροσωπεύει τον μέσο νεοϋορκέζο που δούλεψε σκληρά από το μηδέν για να γίνει βασιλιάς. Αν σταματήσεις τώρα έναν άτομο στο δρόμο τυχαία εκεί πιό πιθανόν να σου πεί για τον Σταρκς παρά για τον Ριντ ή τον Γιούιν. Θρύλος στη πόλη..

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία ανάρτηση Τζιμ. Για εμάς τους φίλους των Νικς, πέραν του ότι πάνε σχεδόν 15 χρόνια από τότε που η ομάδα ήταν (όχι καλή αλλά ούτε καν) αξιοπρεπής, η φετινή χρονιά είναι όνειρο. Και όπως είπες, μετράει πολύ ότι έχουν μαζευτεί μαχητές που το παιχνίδι τους αντανακλά το πνεύμα της πόλης. Σε αντίθεση με το ΛΑ, η ΝΥ (αν και φανταχτερή μεγαλούπολη) ζει σαν πόλη με τον κακό καιρό, τους κλειστούς χώρους, τους καπνούς και την αυταρχική αρχιτεκτονική της (για αυτό άλλωστε είναι και η έμπνευση για την Γκόθαμ Σίτι). Τέτοια πόλη θέλει σκληροτράχηλες ομάδες, και ο τύπος της ΝΥ λάτρευε τους Νικς των 90ς, πρώτα του Ράιλι και μετά του Βαν Γκάντι, με την φοβερή πορεία από την 8η θέση στους τελικούς.
    Τώρα στα μπασκετικά, έχω δει φέτος σχεδόν όλους τους αγώνες των Νικς και έχω καταλάβει πόσο φοβερός κόουτς είναι ο Γούντσον. Σχεδόν μετά από κάθε τάιμ άουτ μπαίνει καλάθι από ένα σύστημα, είτε με iso του Άντονι είτε με ελεύθερο σουτ του Φέλτον ή του Νόβακ (πολύ καλός φέτος, περίπτωση παίχτη με σωματοδομή και στυλ 80ς). Φοβερή δουλειά γίνεται και στην άμυνα, ειδικά στα μπλοκ άουτ, αφού οι Νικς παίζουν με ελαφρά σχήματα κυρίως (κάποια στιγμή με τους Νετς 5άρι έπαιζε ο Μέλο!). Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι τί θα γίνει με τον Αμάρε. Καταρχάς ο Γούντσον δεν είναι χθεσινός. Πέρσι πρόλαβε και προπόνησε τους Νικς με Αμάρε και Μέλο μαζί και έκανε ρεκόρ 8-1 (ή κάτι τέτοιο). Σίγουρα έχει πράγματα στο μυαλό του. Ο Αμάρε έβαλε τους Νικς στον χάρτη όταν ήρθε το 2010 (το καλοκαίρι των τρελών μεταγραφών φρι έιτζεντ) και έγινε το πρόσωπο της ομάδας. Αν δεχτεί να γίνει 6ος παίχτης ίσως καταλάβει ότι η λατρεία της πόλης στο πρόσωπό του θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Εν πάση περιπτώσει δεν ανησυχώ.
    Σχετικά με τους Νετς, δεν θα υπερέβαλα για το rivalry. Αντιπαλότητα έχεις όταν οι παίχτες δυο ομάδων μισιούνται προσωπικά και αυτό δείχνει στο παρκέ. Οι σημερινοί παίχτες είναι κολλητοί μεταξύ τους (καθώς πια οι περισσότεροι γνωρίζονται από παιδιά, στα διάφορα καμπ των μάνατζερ και των αθλητικών εταιρειών που δεν υπήρχαν παλιά). Αν ο Ντερόν και ο Τζόνσον 'αποφασίσουν' να την δουν rivalry με τους Νικς κάτι μπορεί να γίνει, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση με τις εποχές που Σικάγο, Ντιτρόιτ, Κλίβελαντ, Βοστώνη, Ιντιάνα και ΝΥ έπαιζαν μεταξύ τους και χυνόταν αίμα έχουν παρέλθει (δυστυχώς). Και κάτι τελευταίο: Η ταυτότητα του Μπρούκλιν δεν είναι πια εργατική και underdog, αλλά περισσότερο χίπστερ και ψευτο-ίντι και σε αυτό χτίζουν οι Νετς με το σήμα τους, την μασκότ τους κλπ. Νομίζω οι Νικς, αν και από το Μανχάταν, διατηρούν πολύ περισσότερα ερείσματα στον εργατόκοσμο πέρα από το ποτάμι.

    ΥΓ: Τέλος της πρώτης φάσης του Γιούροκαπ χθες. Καλάθης, Μαυροκ, Ίαν και Κάι κάνουν καταπληκτική χρονιά. Ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ πλέον έχει 'γυρίσει' σε νέες αγορές. Η Ισπανία άντεξε με 3/3 προκρίσεις, αλλά η Ρωσία έκανε 4/4 (όλες πρώτες στους ομίλους τους) και η Τουρκία 2/2 (η Γαλατά δύσκολα δεν θα παίξει τελικό κατά την γνώμη μου). Ψιλο-αποτυχία για Γαλλία με 0/3 (αν και όλες το πάλεψαν) ενώ οι κάποτε κραταιές Ελλάδα και Ιταλία έκαναν μαζί 0/2. Όταν η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται σοβαρά την δημιουργία μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δεν μπορεί το μπάσκετ να έχει δυο. Μια ενιαία Ευρωλίγκα με 32 ομάδες είναι το μέλλον κατά την γνώμη μου αφού δεν θα ρίχνει αλλά θα ανεβάζει το επίπεδο: Αν προσθέσεις Βαλένθια, Μπιλμπάο, Γαλατά, 2 Ρωσικές, μια Γερμανική και μια Γαλλική ομάδα στην σημερινή Ευρωλίγκα έχεις μια ενιαία διοργάνωση πολύ πιο αντιπροσωπευτική του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογος. Τα είπες όλα. Η ιδιοσυγκρασία της Ν.Υόρκης δεν έχει καμία σχέση ούτε με L.A. oούτε με Βοστώνη ή Σικάγο. Είναι η μουντάδα, η σκληρή πόλη που σε καταπίνει στα τεράστια όρια της. Γι'αυτό και ο κόσμος γούσταρε τόσο πολύ το δημιούργημα του Ράιλι στα 90's, μιλούσε κατευθείαν στη καρδιά του Νεοϋορκέζου-Ο ΟΠΟΊΟς ΞΈΡΕΙ ΠΟΛΎ ΜΠΆΣΚΕΤ- και αυτών που βιώνει καθημερινά γύρω του. Από τις καλύτερες προπονητικές δουλειές που είδα ποτέ.. Ο Τζόρνταν στο rare air είχε πεί ότι "εκείνοι οι Νικς ήταν πολύ πιό δυνατοί αμυντικά από τους Πίστον του Ντέηλι, αλλά είχαν μόνο δύο σκόρερς..". Στο παρών τώρα, οι Νικς πρέπει να βελτιώσουν το ριμπάουντ άμεσα και να βάλουν ομαλά στο ροτέησιον παίκτες που στον αρχικό προγραμματισμό λογίζονταν ως στάρτερς (Στατ, Σούμπερτ). Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου για το Eurocup.. Σ'ευχαριστώ φίλε.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός Τζιμάρα, το κοινό του Γκάρντεν ξέρει ΠΟΛΥ μπάσκετ. Απαιτητικό και αυτό φαίνεται και στον τύπο της πόλης (Νιου Γιορκ Ποστ) που είναι εντυπωσιοθηρικός αλλά ξέρει τί γράφει. Οι Νικς είναι μαζί με τους Σέλτικς η μοναδική ομάδα με την ίδια οντότητα στην ίδια πόλη από το 1946 - και η μοναδική που παίζει στην ίδια αρένα. Αν και πλούσιοι, οι οπαδοί της ομάδας δεν είναι παρτάκιδες και χαζοχαρούμενοι όπως οι οπαδοί των Λέικερς. Οι Νικς έχουν Σπάικ Λι και Γούντι Άλεν, τί παραπάνω να πεις.
      Όπως είχα διαβάσει κάπου, η ατμόσφαιρα στα γήπεδα του ΝΒΑ έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 20 χρόνια. Με το χτίσιμο νέων γηπέδων και αύξηση των τιμών, οι ομάδες έχουν χάσει το παραδοσιακό τους κοινό και έχουν γεμίσει γιάπηδες (ακόμα και οι Σέλτικς από τότε που έφυγαν από το Γκάρντεν έχουν χάσει την αύρα τους). Οι Νικς είναι εξαίρεση γιατί έτσι κι αλλιώς το κοινό τους είναι το ίδιο εδώ και 60 χρόνια. Εξαίρεση είναι και οι Γουόριορς γιατί παίζουν στο Όκλαντ, μια εργατική και 'μαύρη' περιοχή, και γιαυτό το κοινό τους είναι φωνακλάδικο και γνώστης του αντικειμένοι. Και αυτοί όμως θα μετακομίσουν σύντομα στο Σαν Φραντσίσκο οπότε το κοινό τους θα 'ξασπρίσει' απότομα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
    3. Φιλε ωραια τα λες,αλλα αυτο το ψευδωνυμο που εχεις τι εξυπηρετει σε ενα μπασκετικο blog?Λυπαμαι αλλα ειδικα στην σημερινη εποχη ειναι εξαιρετικα ανθελληνικη και αντιδημοκρατικη μια τετοια ιδιοτητα.Κατα τ' άλλα η μπασκετικη σου αναλυση ηταν πολυ καλη.

      Διαγραφή
  7. Οπως το 2005 ο στερν αποφασησε οτι ομαδες που επαιζαν ξυλο και καπως ευρωπαικο μπασκετ δεν δινουν νουμερα και εισητηρεια(σπερς π.χ) και ενυσχησε πλαγιως τους λεικερς και τη βωστονη ετσι και φετος στρεφεται προς την νεα υορκη για να ειναι βιοσημο το προιον.Ποιο ομαδα οι νετς δεν στηριζονται τοσο σε μοναδες και οι 2 εχουν απ τις καλυτερες αμυντικες γραμμες με 91 ποντους περιπου αλλα για πρωταθλημα θελουν παρα πολα καρβελια ακομα,κανεις δεν ξερει ποσο θα αντεχει ο αντονυ να βαζει 40αρες-επισης οσο θα λειπει απ τους νετς ο λοπεζ δεν θα ειναι τοσο αποτελεματικοι στην αμυνα.Ισως δουμε το ιδιο ζευγαρι με περσυ στους τελικους,ομαδες με σταθερες βασεις και στανταρ μπασκετ.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως Άκη. Ίσως όμως οι Νικς είναι καλύτεροι όταν ο Άντονι σταματήσει τις..40αρες. Είδες το ματς στο Μαϊάμι όπου δεν έπαιξε?

      Διαγραφή
    2. Ιδιαιτερο ματς εκεινο τζιμ,ο φελτον εκανε το καλυτερο ματς της ζωης του,επιπλεον μεχρι να αρχησουν τα πλει οφ πολυ ενεργεια στην αμυνα δεν βγαζει το μαιαμι,σταδιακα θα προσαρμοστουν παντως,το περσινο ζευγαρι μονο οι σπερς και αν αντεξει το μεμφις θα σπασει,τοπ φορμα για γκολντεν στειτ βγαζει λαγους ο καρι.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  8. Δεν θα πω πολλά (για πρώτη φορά ίσως), χρόνια περίμενα την άνοδο των Νικς (λατρεία) και πλέον η ομάδα είναι χάρμα οφθαλμών. Φοβερή άμυνα και στο ζωγραφιστό και στην περιφέρεια με Brewer, Shumpert και Felton να αποτελούν σταθερές στο αμυντικό κομμάτι χωρίς να υστερούν επιθετικά. Στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται ένα υβριδιακό μπάσκετ, κάτι μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ και κάνει θραύση. Μόνο κακό ο τεράστιος μ.ο. ηλικίας. Φοβερός ο Melo, σεληνιασμένος δείχνει για να πάρει και αυτός το δαχτυλίδι που του αξίζει.
    Για το Brooklyn θα πω απλά και τέρμα οπαδικά ότι έχουν πολλά ψωμιά ακόμα. Καλή προοπτική αλλά λείπουν πολλά πράγματα απ' την ομάδα τους.. Go Knicks!!
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. jιm σε είχα ρωτήσει στο προηγούμενο ποστ, αλλά κάτι παίχτηκε και δεν απάντησες. Σε είχα ρωτήσει για τα παιδιά της νέας γενιάς τον Γιάνκοβιτς και τον Χρυσικόπουλο αν μπορούν να καθιερωθούν στο "4" γιατί υπάρχει έλλειψη σε εκείνη την θέση.
      Madness

      Διαγραφή
  9. jimara επιτελους ενα αρθρο για νβα και ειδικα για τους νικς..εκπληκτικη αναλυση(οχι οτι περιμενα κατι λιγοτερο απο εσενα)....τωρα αρχικα με του νετς......ειναι πραγματικα πολυ καλη ομαδα,καλυτερη απο οτι δειχνει το 12-9 που εχουν τωρα.....το μπακ κορτ τους τσακιζει κοκαλα....αν και ο ντερον και ο τζονσον κανουν μετριες χρονιες για τα δικα τους δεδομενα....ο γουαλας σταθερη αμυντικη αξια,συμπαθητικος στην επιθεση...στην γραμμη των ψηλων ξεχωριζω τον λοπεζ ο οποιο κανει πολυ καλη σεζον αλλα δειχνει επιρρεπης στους τραυματισμους.....ο μπλατσε τον αντικαθιστα επαξια μεχρι στιγμης.....πως θα μπουν στα πλειοφ πλεον το θεωρω δεδομενο αλλα δε νομιζω πως εχουν τις δυνατοτητε να ανταγωνιστουν τους χιτ και τους νικς για τις πρωτες θεσεις της ανατολης...πιστευω πως στον πρωτο γυρο θα εχουν πλεονεκτημα εδρας....εχουν πολυ σκληροτραχιλη αμυνα και αυτο θα τους βοηθησει να φτασουν βαθια στα πλειοφφ....οι νικς απο την αλλη εχουν φτιαξει μια πολυ εμπειρη αλλα και δυνατη ομαδα...ο φελτον κανει πολυ καλη χρονια και δειχνει πως μπορει στα δυσκολα...ο γουντσον εκανε κινηση ματ βαζοντας στο 2 διπλα του τον κιντ..ο κιντ κανει απιστευτη σεζον,μπορει τα στατιστικα του να μην εντυπωσιαζουν αλλα αν δει καποιος την επιρροη που εχει στο παιχνιδι των νικς θα καταλαβει τι εννοω...το court vision που εχει ειναι ακρως εντυπωσιακο...ο μελο νομιζω πως αν συνεχισει ετσι εχει αρκετες ελπιδες για το βραβειο του μβπ καθως εχει βελτιωσει πολυ την αμυνα του,τα ριμπαουντ του αλλα και τις ασσιστ που δινει...ο μεσος του ορος στις ασσιστ τον αδικει αρκετα καθως σπαει την μπαλα εξω αρκετες φορες....ο τσαντλερ συνεχιζει να ειναι για μενα το φαβορι για το dpoty καθως η αμυνα του ειναι για σεμιναριο...επιθετικα οι νικς εχουν μπει για τα καλα στο συστημα του γουντσον που περιλαμβανει πικ εν ρολ με φελτον-κιντ και τσαντλερ η με τα iso του καρμελο ειτε με ποστ και σπασιμο εξω.....με δικαιωνουν πως ειναι η δευτερη καλυτερη ομαδα στην ανατολη και το φαβορι για την αντλαντικ ντιβισιον....ο αμαρε πιστευω πως μπορει να τους κανει τεραστιο καλο ερχομενος απο τον παγκο...καθως δεν εχουν αλλη απειλη εκτος απο τον αντονι προς το καλαθι.........αν δε μαθει καλα το παιχνιδι του πριχιονι τοτε θα δωσουν μαθηματα πικ εν ρολ ως second unit.ολοι οι παιχτες βοηθουν ο καθενας προσφεροντας κατι διαφορετικο στο τραπεζι....ο σμιθ την τρελα στο παιχνιδι και το απροβλεπτο στοιχειο,ο πριχιονι τις ασσιστ και την καλη του αμυνα,ο μπρουερ την εντυπωσιακη του αμυνα καθως και το πολυ βελτιωμενο του τριποντο,ο ρασιντ το ποσταρισμα του το τσαμπουκα και την αμυνα του και ο νοβακ τα τριποντα του......jim εσυ για τελικους ανατολης τι ζευγαρι βλεπεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φιλαράκι σε ευχαριστώ.. Ωραίο το σχόλιο σου. Θα γίνει μάχη στην Ανατολή. Οι Νίκς έχουν τα εφόδια και θεωρώ ότι -χωρίς να μειώνει την προσπάθεια τους σε τίποτα- ότι εαν χρειαστούν και ένα "σπρώξιμο" θα το έχουν. Μην υποτιμάς τη Βοστόνη φίλε. Έχει τοπ προπονητή και ισχυρό mentality..

      Διαγραφή
  10. Εξαιρετικό άρθρο. Τρομερή δουλειά και από τον Γούντσον που είναι ένας πολύ καλός και προπάντων σοβαρός defensive coach. Το καλοκαίρι είχε ακουστεί κάτι για επιστροφή του Isiah Thomas στους Knicks. Σαν φίλος των Lakers σας εύχομαι καλώς να τον δεχτείτε αν και μάλλον τη γλιτώσατε. Στη Νέα Υόρκη φαντάζομαι πίνουν νερό στο όνομά του!!!

    Για την ομάδα μου τους Lakers τι φταίει ρε παιδιά;

    Υ.Γ. Φέρτε Kidd και Felton στον ΠΑΟ και θα δείτε πως θα μειωθούν τα λάθη.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχαχα.. Γειά σου ρε Σάξον με τα ωραία σου.. Ο Τόμας καλά είναι εκεί που είναι.. Μυθικός παίκτης αλλά.. (όπως και κάποιος άλλος..)Για τους Λέηκερς θα γράψουμε στην πρώτη ευκαιρία. Έχουν θέμα. Αν γυρίσει ο Νας και δε δουν άμεσα βελτίωση καληνύχτα. Σίγουρα στο μπάσκετ του Ντ'Αντόνι ο Σμίθ (Χοκς) θα ταίριαζε γάντι αντί του Γκαζόλ, αλλά δε διώχνεις έτσι τον Ισπανό, τη στιγμή μάλιστα που έχει ισχυρούς φίλους στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Jim σε μια προηγούμενη ανάρτηση είχες αναφέρει πως το μπάσκετ σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την δεκαετία του '90. Πως θα σου φαινόταν μια ανάρτηση με τις διαφορές και το αποτέλεσμά τους;

      πχ. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια ένας dominant back to the basket center είναι αποτέλεσμα της zone defense. Η ζώνη επίσης μασκαρεύει τους αδύναμους on ball defenders.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Ναι γιατί όχι..? Σκεφτόμουν ίσως να το κάναμε μέσω μιας σύγκρισης των κυρίαρχων ομάδων κάθε εποχής στην αναζήτηση της καλύτερης. Να τις βάζαμε δηλ. στο "ίδιο παρκέ" ζυγίζοντας φυσικά της διαφορές που είχε το μπάσκετ την κάθε εποχή.

      Διαγραφή
  11. πολύ καλό! μυρίζει NBA 2K

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εγώ πάω στο κοντινότερο ιντερνετάδικο για λίγο 2Κ12!! Το 13 ήταν μια απογοήτευση!!!
      Madness

      Διαγραφή
  12. απογοήτευση ε; καλά που ενημέρωσες φίλε Madness γιατί ετοιμαζόμουν να το αγοράσω. Αυτή την εποχή παίζω σεζόν 1988/99 στο 2Κ12 και είναι όλα τα λεφτά!

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε άλλα νέα: Banks και Lasme κλήθηκαν στη μικτή κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. loipon o pao shmera kanei makran thn pio tragikh emfanish ths xronias...opws kai sto mats tou prwtou gyrou .. o 3d apla tragikos kai stous 2 agwnes me thn khimki..i opoioa padws paizei to pio poustiko basket sthn evrwph kai oi diathttes thn eunnoun..krima padws atyxia oi traumatismoi ..o pao fetos borouse na paei polu psila alla me tetoia gkinia 8a apoklistei apo ton epomeno gyro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλα χανεις λαδια οταν λες τραγικο τον ΔΔ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ."Α"

      Διαγραφή
  15. bravo stis diathtares tou agwna..em den sfyran tipota apo ta epithetika pou exei kanei o planinic o loncar kai o davis dinoun kai antitheta sfurygmata bravo re diathtares..bravo sthn oanatha pou paizei apenanti stis apouseis sofo-ukic kai se kodra diathsia alla kai sthn aiwnia astoxia tou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντί του Kitchen o Petway ή κάποιος στα ίδια λεφτά και ο ΠΑΟ είναι εντάξει. Η Κίμκι έχει μεγάλο βάθος και ο Planinic παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάει μια ακόμα τηλεόραση στο κλέψιμο του Πάνκο που δόθηκε φάουλ. Ι feel devotion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lololol....σε νιώθω ρε φίλε, αν και εγώ είμαι στο next level, καθώς έσπασα τη τηλεόραση με το Harmony 1100, το οποίο επίσης έσπασε (900€ TV + 450€ το Harmony ζημιά δηλαδή)...

      Διαγραφή
  18. po po ti eide i diathtara..faoul lei tou panko sto klepsimo ston lontchar..70-30 to paizoun shmera padws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. oute ta vhmata tou monia???po pane gia oscar shmera oi diathtes..pff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πιο γραφικός και από τη Σαντορίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ade xeirokrothste tis diathtares..o kourtinaitis gamithike na fwnazei o padoulakis tis texnikes..o macioulis kanei aplo faoul pou kai sto prwto hmixrono den to dineis antia8litiko kai to dinei sta 30 deuterolepta...sto kalathi tou lasme pou den dothike faoull..bravo stous evrwpaaious diathtes....TIMH STON PAO POU PALEUEI APENADI SE APOUSIES KAI DIATHTES ....BRAVO !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. E ρε που ξεφτιλίστηκε ο Παναθηναικός. 6 φορές πρωταθλητής Ευρωλίγκα και να τον παίζουν έτσι απέναντι στο ρωσικό κωλοχανείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άθλια διαιτησία αλλά εάν το 64% στις βολές ήταν 75% τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Αυτός ο ΠΑΟ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. να κάνει το καθήκον της σήμερα η Ρεάλ και αύριο η Ζαλγκίρις, και ο θρύλος θα έχει μια χαρά όμιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. na evlepa ton 8rylo sas shmera na epaize sth rwsia me auth th diathsia kai xwris powell kai mantzarh h lo as poume kai na doume ti tha ekane gt olh kryftikate shmera...mexri kai h oudeterh gazzeta to leei...ligo sebasmos pleon re paidia..h diathsia pantou kata tou pao kai se ellada(koita ikaros kai ta kkolpa tou eliniadh me tous diathtes) kai pantou ade gia na mhn...

      Διαγραφή
    2. ναι, κατατρεγνένε παναθηναικέ, έχεις δίκιο!
      Ειδικά στο 5ο φάουλ του Ντέιβις "είδαμε όλοι τι συνέβη" όπως είπε και ο Νάτου.
      Αλλά τι σχέση έχουν με αυτά που έγραψα.


      υ.γ.
      Σαντορίνη;

      Διαγραφή
    3. Στο χω πει
      Εισαι μακρα ο πιο φανατικος blogger εδω μεσα.σε σημειο να εκνευριζονται ολοι.
      Κ η πλακα ειναι οτι λες τους αλλους γραφικους.μιλαμε ξεχυλιζεις μισος για τους πρασινους.μισος κ πονο.εχεις θεμα μεγαλο.αν εισαι πιτσιρικας ειναι λογικο..αλλιως...
      Αν το παιδι ειναι σαντορινη φανατασου εσυ τιεισαι

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα jim και αδέρφια φίλοι του μπλογκ.
    Μισό να πάρω μια βαθειά ανάσα..
    ΦΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    Ρε παιδιά έχουν πολλά χρόνια να σπάσουν τόσο πολύ τα νεύρα μου σε αγώνα μπάσκετ.
    Από την πρώτη περίοδο τσακωνόμουν με τον τοίχο πως οι διαιτητές είναι ότι να'ναι
    Η τηλεοπτική κάλυψη από τους Ρώσσους ήταν ότι χειρότερο έχω δει εδώ κ χρόνια.Πρέπει να χάσαμε πάνω από 10 φάσεις γιατί έδειχναν ριπλέυ ή κάτι μέτρια κοριτσάκια από την κερκίδα.(ρε μάγκες στην Αθήνα έχουμε πολύ πιο όμορφες Ρωσσίδες)
    Συν το ξενέρωμα στο τέλος με ό,τι έγινε, που φυσικά δεν είδαμε ποτέ σωστά,30 η πίεση!!!
    Πραγματικά παιδιά δεν ξέρω αν νιώθει κανείς άλλος έτσι αλλά είμαι έτοιμος να κάνω μπαμ.Να θες να ευχαριστηθείς το παιχνιδάκι,να δεις λίγο μπάσκετ ήρεμος κ να μάθεις 5 πράγματα και απο τη μία το ανεκδιήγητο διαιτητικό τρίο(εκείνος ο χοντρός τι τεστ Κούπερ περνάει),απο την άλλη ο σκηνοθέτης να μη σε αφήνουν.
    Και για τα ρέστα έτσι για να μη μείνει τίποτα όρθιο στο νευρικό μου σύστημα λέει ο σπίκερ απο τη Ρωσσία: "Πάμε σε διαφημίσεις και επιστρέφουμε" και μετά απο 2 λεπτά Bλέπω τίτλους έναρξης... ¨ΚΑRAVAN SARAI"
    AΓΚΡΜΡΡΡΡΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ Γ$%%Ω Τη7^ ΠΟ^&^#@#Σ!!!!!!!

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσπασα οτι μαγνητακι ειχα στο ψυγείο, μάτωσε το χέρι μου(ευτυχώς το ψυγείο δουλεύει). εβριζα τους ρωσους που χοροπηδούσαν και ούρλιαζα να πάσει η εξέδρα να ψοφίσουν όλοι. στο τέλος έπρεπε να βγάλουν τα παπούτσια οι παίχτες και να παίξουν ξυπόλυτοι και ο πεδουλάκης να πετούσε χρήματα στους διατητές. και αύριο ας μας έδιωχναν. δε με νοιάζει. δεν ήταν μόνο τα τελευταία λεπτά. σε όλο τον αγώνα κόντρα. 100-0 η διατησία. μια φάση δεν ευνοηθήκαμε έστω για τα μάτια του κόσμου. με την cska στον τελικό του βερολίνου και πέρισυ στον ημιτελικό και σήμερα με khimki.
      αν είχα μπροστά μου τον ορέστη πραγματικά θα του σπαγα το κεφάλι..

      Διαγραφή
    2. να μη σου πω πιο μέρος ακριβώς θα μου έκλανες

      Διαγραφή
    3. jim autos o orestis to exei parakanei me ta opadika sxolia...perimenoume na doume kai kana ban akoma gia dikaosunh

      Διαγραφή
    4. περιμένεις ban για μένα, αλλά ο άλλος που λέει ότι θα μου σπάσει το κεφάλι δεν σε ενοχλεί.

      Πιο ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ πεθαίνεις

      Διαγραφή
    5. Μαλάκα Ορεστάκο, αφού χρησιμοποιείς και συ κακές λέξεις, είναι εδώ και καιρό φανερός ο σκοπός σου να προκαλέσεις. Αυτή είναι η διασκέδασή σου. Είσαι για λύπηση γιατί προφανώς η δική σου ομάδα δεν σε ικανοποιεί, ούτε γκόμενα έχεις ούτε λεφτά να πας να πιεις κανένα καφέ. Είσαι και ψιλοαγράμματος γιατί σ' έχω πιάσει πολλές φορές να κάνεις γραμματικά και συντακτικά λάθη, παρότι χρησιμοποιείς συχνά λόγιες εκφράσεις για να θολώσεις τα νερά. Για δημόσιο υπάλληλο σε κόβω που έχει τις μαύρες του λόγω του ενιαίου μισθολογίου. Έχω πέσει μέσα μαλακάκο λιμανίσιε; Άντε πες τώρα πάλι κάτι για τον Σπανακοτυροπιτούλη να γελάσουμε. Αισχύλος

      Διαγραφή
    6. μόνο στο ότι είμαι ψιλοάφραγκος (ένα καφέ έχω να το πιω ωστόσο)

      Διαγραφή
  26. ΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ; ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. είναι κανείς από εσάς σίγουρος ότι ο Ματσιούλις έκανε ή δεν έκανε αντιαθλητικό φάουλ;
    Ή απλά στηρίζεστε στην "αντικειμενική" μαρτυρία του Νάτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αντιγράφω από την δική μου ανάρτηση.

      "Συν το ξενέρωμα στο τέλος με ό,τι έγινε, που φυσικά δεν είδαμε ποτέ σωστά,30 η πίεση!!!"

      Τι δεν καταλαβαίνεις ρε αδερφέ;Άσε που κανείς δεν περίμενε την τελευταία φάση για να δει πόσο κακή ήταν η διαιτησία(το λέω και αυτό στο σχόλιο μου)
      Μοναδική η ικανότητα σου να εκνευρίζεις και τους πιο καλοπροαίρετους, αρχίζω να πιστεύω πως γουστάρεις τελικά να τσακώνεσαι και να προκαλείς τον κόσμο να σου απαντήσει άσεμνα.Τώρα αν μπουν και σε κράξουν τίποτα θερμόαιμα πιτσιρίκια θα φταίνε αυτά που ότι κ να πεις σε κακολογούν οι κάποιοι πιο ώριμοι που έχουν προκατάληψη μαζί σου;
      Aπάντα μου χωρίς ειρωνεία αν θες και γω ακόμα μια φορά θα είμαι εδώ να κουβεντιάσω και ας μου έκανες την πίεση από 30 που ήταν 35

      Έλεος ρε Ορέστη

      Ηuman Highlight Meat

      Διαγραφή
    2. Ορεστη εισαι γελοιος

      Διαγραφή
    3. HHM τι ψαχνεις?? με καφρους συζητηση δεν γινεται."Α"

      Διαγραφή
    4. Φιλε Ορεστη, ποσες φορες πρεπει να ακουσεις απο καποιον οτι αυτο το σαιτ δεν ειναι για ατομα σαν και σενα που απλα απιδιωκουν να ιντρικαρουν. Υπαρχουν αλλα σαιτ γιαυτο το πραγμα. Παρακαλω μη μολυνεις αλλο αυτο το μπασκετικο μπλοκ. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    5. human highlight θα σου μιλήσω απολύτως ειλικρινά.

      Πιστεύω ότι κατά 95%, ο λόγος που παραπονιέστε ήταν η άθλια και τραγική μετάδοση του Νάτου.
      Δεν είναι δύσκολο την ώρα που βλέπεις ένα ματς με άγχος και πίεση, να σε επηρεάζει πάρα πολύ ο εκφωνητής. Ας πούμε, στο πρώτο ημίχρονο ούρλιαζε ότι η Χίμκι έπαιρνε έυκολα βολές και ο παο είχε εκτελέσει σχεδόν τις διπλές (11-20), διαφορά που εξισορροπήθηκε μόνο μετά τις τεχνικές στο τέλος.

      Η φάση που έχετε πράγματι δίκιο, είναι το φάουλ του Πάνκο. Αστείο σφύριγμα, που κατά τη γνώμη μου έγινε για να ισοφαρίσει τα εξίσου αστείο πέμπτο φάουλ του Ντέιβις, μια φάση πριν.

      Η φάση του Ματσιούλις είναι για μένα μια τεράστια γκρίζα ζώνη. Αν τις επόμενες μέρες δω ένα ριπλέυ που πράγματι δείχνει ότι δεν έχει γίνει αντιαθλητικό, τότε πράγματι το παιχνίδι μπορεί να ήταν αλλιώς (με δεδομένο πάντα ότι η Χίμκι ήταν μπροστά και θα είχε και μια επίθεση στο τέλος).

      Για τον υπόλοιπο αγώνα ο Παο δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    6. Ορέστη, είσαι μαλάκας. Κατά τη γνώμη μου πάντα

      Διαγραφή
    7. Εκτός από κλασσική φιλελλινική η μετάδοση του Νάτου ήταν και άμπαλη(δεν ξέρω αν ο τύπος είναι παναθηναικός η οτιδήποτε άλλο).Πίστεψε με στα 33 δεν περίμενα κανέναν Νάτου να με προκαταβάλλει για τη διαιτησία.Από ένα σημείο και έπειτα,έκλεισα τη φωνή γιατί έλεγε άλλα αντί άλλων.Αφού σε μία φάση πίστευα πως και αυτός από το στούντιο μετέδιδε.
      ΥΓ- Απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου,έχεις όλο το δικαίωμα να την εκφράζεις και εγώ θα είμαι πάντα υπέρ στο να ακούγεται και η δική σου και οποιουδήποτε και ας διαφωνώ.Αυτό εξάλλου είναι το νόημα της δημοκρατίας και του διαλόγου.Είναι τόσο δύσκολο όμως να την εκφράζεις έτσι όπως τώρα, πριν ανάψουν πάθη εδώ μέσα;

      Ηuman Higlight Meat

      Διαγραφή
    8. *φιλελληνική

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
    9. human, όταν ο άλλος μου λέει ότι θα μου σπάσει το κεφάλι, και από πάνω μου την πέφτετε γιατί του απάντησα, ναι, τότε ειλικρινά μου είναι λίγο δύσκολο να εκφραστώ ήπια.
      Όταν κάποιος φερθεί σαν άνθωπος (όπως κάνει εσύ τώρα- και με το παραπάνω φυσικά), τότε θα λάβει την απάντηση που του αρμόζει, και με τον τρόπο που του αξίζει.

      Διαγραφή
    10. Ο Νάτου είναι Άρης, όχι Παναθηναϊκός. Αλλά πράγματι από μπάσκετ είναι μυρωδιάς.
      Μην κρίνετε όμως μπασκετικά τον Ορέστη, ο άνθρωπος απλά τα βλέπει με κόκκινα γυαλιά, που έλεγε κάποτε μια ψυχή, κι επειδή ψιλοβλέπει και αγώνες νομίζει ότι έμαθε και μπασκετ. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από να συνδυαστούν η αλαζονία (ίδιον αρκετών ολυμπιακών, κατάλοιπο του ποδοσφαίρου) κι η ημιμάθεια (που ως γνωστό είναι χειρότερη από την αμάθεια).

      Δ. ΑΛΕΞ. (Ένας Παναθηναϊκός που δεν έχει πρόβλημα να παραδεχτεί ότι ο Ολυμπιακός είναι σήμερα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη)



      Διαγραφή
    11. Οκ συμφωνώ αλλά δεν περίμενες αυτόν που είπε για το κεφάλι για να κάνεις ειρωνικά σχόλια.Τα έκανες και πριν από αυτό.Eπίσης, αυτό που λες για το να φερθεί κάποιος σαν άνθρωπος, μήπως θα πρέπει να κοιτάξεις και λίγο τα δικά σου σχόλια;Eκτός και αν θες να έχεις κατά τη γνώμη σου το αλάθητο και για τους υπόλοιπους το ακαταλόγιστο.Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει και μια παραδοχή λάθους δεν μειώνει την αξία και την ευφυία κανενός Τελοσπάντων δεν είμαι ούτε ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου για να κρίνω και για να επικρίνω ούτε με έχει χρήσει κανένας για δικηγόρο της παρέας εδώ μέσα.Επίσης οι συμβουλές μου δεν έχουν δεικτικό σκοπό αλλά είναι σκέψεις που εκφράζω γενικά στη ζωή μου,σε κάθε έννοια κοινωνικότητας.

      Εν τέλει,πράξε όπως γουστάρεις ελευθερία έχουμε, αλλά μην ανάβεις όταν σε κράζουν για πράγματα που έχεις προκαλέσει εσύ.Και αυτό δεν το λέω μόνο σε σένα αλλά σε όλους και ακόμα και στον εαυτό μου.
      Καλό βράδυ
      Ηuman Highlight Meat

      Διαγραφή
    12. Χαζή μεν ερώτηση και ίσως λίγο αδιάκριτη, αλλά έχω την απορία από πιο παλιά κουβέντα.Το Φάνης Χριστοδούλου είναι απλό nickname, συνωνυμία, η μιλάμε με τον ίδιο το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ;

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
  28. ο λόγος που οι διαιτητές έσπρωξαν σήμερα τη κίμκι για να μη βγει πρώτος ο παναθηναικός είναι να αποφευχθει ισπανικός εμφύλιος αφού σε περίπτωση νίκης και κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον παο κατά 99% ρεάλ και μπάρτσα θα ήταν στον ίδιο όμιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. Τόσο απλό είναι ρε παιδιά, τι το ψάχνετε ? Το είπαν στην EraSport νομίζω, με διπλό του ΠΑΟ γινόντουσαν πολύ ανισοβαρείς οι όμιλοι...

      Διαγραφή
  29. ti davazei o kargiolis o orestis vraduatika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ορέστη, για πές αγόρι μου τι ακριβώς θα σου κ*****. Παιδιά, δεν έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά καλό είναι να κρατάμε ένα επίπεδο. Σήμερα, διαιτησία απαράδεκτη. Και αφού δεν είσαι σίγουρος για το αντιαθλητικό, εγω θα σου πω για κάτι άλλο. Κάθε φορά που πόσταρε ο Πλάνινιτς, κλείδωνε τό χέρι του αμυνόμενου. Το είδες; Ή περίμενες να στο πει ο Νάτου; Στο replay, φαίνεται καθαρά. Αντι για επιθετικό φάουλ, συνεχώς έπαιρναν σφύριγμα για αμυντικό. Επίσης, το κλέψιμο του Πάνκο που είναι καθαρό και μπορεί να οδηγήσει σε 2 άνετους πόντους σε κρίσιμο σημείο. Καλό είναι να το αφήνεις το καπνογόνο πρίν δείς ματς ή κάνεις σχόλια.
    CJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διάβασε παραπάνω για το φάουλ του Πάνκο.
      Για τον Πλάνινιτς θα το πω απλά: η ομάδα του Διαμαντίδη, του Σπανούλη και του Ναβάρο, δεν έχει ποτέ δικαίωμα να διαμαρτύρεται ότι οι αντίπαλοι παίκτες κερδίζουν πονηρά φάουλ. ΤΕΛΟΣ.

      Παρόλα αυτά ακόμα και με τις τεχνικές στο τέλος (4 βολές και άλλες 2 από φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος), είχες παραπάνω βολές από τους Ρώσους. Αυτό δεν στο είπε ο Νάτου;

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχουν οι παραπάνω βολές; Δηλάδη, όποιος έχει παραπάνω βολές, είναι ευχαριστημένος και δεν πρέπει να μιλάει; Καλό. Γιατί δεν παραδέχεσαι αυτό που βλέπεις;
      CJ

      Διαγραφή
    3. Ρε άνθρωπε, παραπονιέσαι ότι ο Πλάνινιτς έπαιρνε πολλά φάουλ την ώρα που είχες εκτελέσει 20 βολές στο ημίχρονο. Τι δεν καταλαβαίνεις; Μόνο ο Κρόατης έπαιρνε εύκολα φάουλ, ή μήπως έπαιρνες και εσύ;

      Διαγραφή
    4. και η περίπτωση των φάουλ που πήρε ο Πλάνινιτς είναι ενδεικτικό όσων υποστηρίζω για τη μετάδοση.
      Αν ο Νάτου δε φώναζε ότι ο Πλάνιντς κλειδώνε τα χέρια των αμυντικών (πρακτική πολλών ευρωπαίων περιφεριακών), δε θα το είχες παρατηρήσει καν, και δε το σχολιάζες καν

      υ.γ.
      θυμάσαι τηντελευταία φάση του περσινού τελικού κυπέλλου, όπου ο Διαμαντίδη ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ το χέρι του Μάντζαρη, κερδίζει βολές και σας δείνει τη νίκη; Δεν στο είπε ο Νάτου αυτό;

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Α! και ο παναθηναικός είναι δεύτερος στα κερδισμένα φαουλ.
      Συγνώμη για το οτι θα σου έσπαγα το κεφαλι και για της βρισιές από πάνω στι υ.γ. αλλα έχω νεύρα. ντρέπομαι και για τους ρώσους που είπα να ψοφήσουν. δεν συμφωνώ μαζί μου. αλλα στο καθαρα μπασκετικό σε όλο τον αγώνα μας πήγαιναν κόντρα. εγω αυτα είδα. και η στατιστική αλλα λεει για το θεματάκι σου με τα φαουλ. αν ακόμα επιμένεις έχεις πρόβλημα(αυτό το εννοώ και δεν θέλω να σε μειώσω αλλα βγάλε τα οπαδικά γυαλιά αλλιώς δεν έχεις χώρο εδώ μέσα). αν δεν αλλάξεις δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου για μπάσκετ. παρακαλώ και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο για να κρατήσουμε το blog στο επίπεδο που είναι και όχι να το κάνουμε σαν τα μούτρα του κάθε ορέστη.

      Διαγραφή
    7. Α! και μια συγνωμη και στον Jim και στην υπόλοιπη παρέα.
      Ελπίζω να τη δεχτείτε αλλιώς ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ.
      XAXAXAXAXA

      Διαγραφή
    8. μοκο ορέστη?? Μόλις απέδειξες ότι σ αρέσει περισσότερο να προκαλείς και να συμμετέχεις σε χαμηλού επιπέδου συζήτηση παρά σε διάλογο με επιχειρήματα. είτε συμφωνείς και παραδέχεσαι το λάθος σου είτε διαφωνείς παραθέτοντας επιχειρήματα και όχι προκαλώντας.

      Διαγραφή
    9. το παραμυθι των βολων συνεχιζεται.....
      καποτε ηταν τα κινητα σκριν του Μπατιστ....
      ΥΓ Τελικα τα εξι πονανε πολυ οχι μονο εντος αλλα και εκτος Ελλαδας...

      Διαγραφή
  31. επίσης να σου πω και εσένα ότι είσαι ακόμα ένας τεράστιος υποκριτής, που ανέχεσαι ομοιδεάτες σου να απειλούν ότι θα σπάσουν κεφάλια, αλλά σε ενοχλεί όταν οι "απέναντι" υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

    Άσε λοιπόν εσύ πρώτος το καπνογόνο, κι ύστερα δώσε συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Υπερασπιση με βρισιές; Ο άλλος μπορεί να έκανε μια πλάκα. Λες και γνωρίζεστε από κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και για ποιους απέναντι μιλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μήπως Ορέστη είσαι Troll;(κανένας δημοσιογράφος από το Superbasket) και ο JIM σου παίρνει το φαί και θέλεις να καταστρέψεις το blog;Κύριοι και Κυρίες μην απαντάτε στον Ορέστη και ανάβετε τα αίματα και του δίνεται τροφή για να Τρολάρη.
    JIM ADAMS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Tη χρονιά που η Ίντερ σάρωσε τα πάντα και ο Σνάιντερ έκανε τα ματς της ζωής του, τα πράγματα στην αντίστοιχη περίοδο της σεζόν δεν έδειχναν το τι θα ακολουθούσε. Ο “γάτος” Ζοσέ Μουρίνιο έβλεπε πως ο Σνάιντερ ήταν “καυτός”, αλλά χαμένος στην “μετάφραση”. Μυστικά εντελώς από ΟΛΟΥΣ πλην Μοράτι, τον συμβούλεψε να προσποιηθεί τραυματισμό και “σοβαρό προσωπικό λόγο”… Του έδωσε λοιπόν στο ξεκάρφωτο μια άδεια μιας εβδομάδας και τον συμβούλεψε να φύγει μακριά από το Μιλάνο και τους δημοσιογράφους, να πάρει τη γυναίκα του και να ξεχάσει πως είναι ποδοσφαιριστής. Τα αποτελέσματα γράφτηκαν με χρυσά γράμματα το 2010 για Ίντερ, Μουρίνιο και Σνάιντερ.
    Αργύρη και Δημήτρη Γιαννακόπουλε κάντε το ίδιο ΧΘΕΣ – όχι τώρα – με τον τεράστιο ηγέτη μας Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός είναι “χαμένος στη μετάφραση” μιας νέας “γλώσσας”-ομάδας. Πρέπει να αποφορτιστεί πνευματικά. Δεν βλέπω αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Δημήτρης λόγω ευσυνειδησίας και αυταπάρνησης αποκλείεται να πάρει ούτε καν ρεπό. ΠΡΕΠΕΙ!!!
    Αντιλαμβάνομαι την οργή του κόουτς για τα ανάποδα σφυρίγματα των διαιτητών. Ωστόσο αδικεί τη θέση του και τον κόπο του. Ο προκάτοχος του θα είχε γίνει “μελιτζανί” όχι με τους αστείους διαιτητές, αλλά με τα γελοία λάθη των παικτών μας. Μασιούλις και Πάνκο λειτούργησαν κάποιες στιγμές σαν καλογυμνασμένα, άμπαλα παιδιά που by the way πάνε και για ένα μονό. Βάλε και το μπούκωμα στο μυαλό του Μητσάρα ΜΑΣ και έτσι μας κέρδισαν οι μικρών δυνατοτήτων Ρώσοι της λιθουανικής αλεπούς Κουρτινάιτις. Από τέτοιες ήττες χτίζονται οι ομάδες.
    disgo79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον disgo79 ας έβαζαν οι δικοί μας τις βολές και ας μην έκαναν παιδαριώδη λάθη οι υπόλοιποι.Δεν φταιει μόνο ο διαιτητής αλλά και συ με το δικαίωμα που του έδωσες.Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και φιλοι της σιχαμένης της ασπρόμαυρης πρέπει να το καλάβουν.Κράζωντας τους διαιτητές βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
      Φάνης Χριστοδούλου

      Διαγραφή
    2. Κανείς δεν είπε ότι ο Παναθηναικός θα κέρδιζε σίγουρα. Απλά, στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα, σε μια κατάσταση δηλαδή "κατασκευής", που ακόμα οι παίχτες ψάχνονται, κάθε λεπτομέρεια είναι που μετράει.
      CJ

      Διαγραφή
    3. Respect αδερφέ μου φανταστικό σχόλιο
      Περιμένω με αγωνία την καθαρά μπασκετική και λεπτομερή σου ανάλυση και σένα και των άλλων παιδιών.Συφωνώ με όσα λες και βάζω επίσης θέματα προς συζήτηση,τα εξής δύο όσον αφορά στον Πεδουλάκη.
      Μικρό ρόστερ(πάλι ο Κίτσεν 2 λεπτά στην αρχή και τέλος,κάνει ότι έκανε με τον Άρμστρονκ νομίζω.)
      Ανικανότητα επιβολής ρυθμού η καλύτερα λάθος που ακολούθησε και ίσως εγκλωβίστηκε στον άναρχο ρυθμό του αντιπάλου.


      Human Higlight Meat

      Διαγραφή
  36. Ορέστη, εμέις οι "απέναντι" είμαστε και υποκριτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΡΕ ΟΡΕΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.Αντε κοπανε 6 βολες στο τελος στα 22 δευτερα τι αλλο ειναι απο αλλοιωση αποτελεσματος.
    Μην σκατε ρε σεις, με τετοιο εκνευρισμο χωρις προθερμανση δυο ωρες στο πουλμαν,χωρις δυο βασικους παιχτες(τρεις με Καπονο), με την διαιτησια(στο τελος για μενα)δεν πηγαμε χαλια,Ε ΤΖΙΜ???(ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ). :)))!!!!!!!!!!!!"A"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ρε αδερφέ, τις έξι βολές στο τέλος τις αναφέρεις μόνο και μόνο για λαικισμό! Για κανέναν άλλο λόγο.

    Και συμφωνώ πάντως, ότι όχι μόνο χάλια δεν πήγατε αλλά και πολύ καλά, δεδομένων των απουσιών αλλά και του γεγονότος ότι η Χίμκι είναι πολύ καλή ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε Ορεστη γυναικα ειμαι ποσες φορες θα σου το πω.Λαικιζω?? καλα κανω,εσυ το λες οχι εγω, εγω δεν ειπα οτι μας εσφαξε σε ολο τον αγωνα,μακαρι να με εσφαζε στην αρχη και οχι στο τελος που καιγομουνα.1,5 λεπτο πριν το τελος δεν ειχα επιθεση λογω διαιτησιας,ειχαν την μπαλα δικη τους με αποφασεις διαιτητων."ΑΣΧΕΤΗ" ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΄"Α"

      Διαγραφή
    2. σόρρυ, για την αλλαγή φύλου...
      πιστεύεις ότι οι τεχνικές ποινές ήταν άδικες; γιατί εγώ νομίζω ότι μάλλον το επιδίωξε ο Πεδούλας.
      γενικά είσαι σίγουρη ότι αδικήθηκες τα τελευταία λεπτά σε κάποια άλλη φάση πέραν του αστείου φάουλ του Πάνκο;

      Διαγραφή
    3. EΓΩ ΔΕΝ ΦΟΡΩ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ.Α ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ."Α"

      Διαγραφή
  39. η ομαδα ειναι πολυ ανεβασμενη και θα ανεβει κι αλλο.ενας λογος ειναι ο περιορισμος των λαθων,η αποκτηση του μπανκς φυσικα οπως και η μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση των παιχτων μεσα απο τις προπονησεις και την αποκτηση χημειας.μεγαλο μειον εξακολουθει να ειναι η αστοχια στις βολες ειμαστε απο τους χειροτερους στην ευρωλιγκα,η ελλειψη ενος ακομη κορμιου κοντα στο καλαθι οπως και οι συνεχεις τραυματισμοι και ατυχιες που αποτελουν τροχοπεδη στην συνοχη μιας καινουργιας ομαδας.παντως η ομαδα εχει κανει βηματα προοδου σταθερα και αυτο ειναι το καλο και οχι αποτομα.η σταθερη ανοδος και σταδιακη ανοδος ειναι σημαντικι προνομιο.δυστυχως λειπει καποιος ακομη κοντα στο καλαθι κατα τη γνωμη μου αλλα ισως μπορει να καλυφθει εκ των εσω αν ολοι οι παιχτες ειναι υγιεις.οσο για τη διαιτησια δεν μου κανει εντυπωση. η ευρωλιγκα αντιμετωπιζει την ομαδα ψιλοεχθρικα τουλαχιστος απο προπερσι αν θυμηθουμε διαιτησιες κοντρα στην μπαρτσα στους 8.απλα σημερα επαιζε διαφορετικος λογος γιατι ηταν φανερο οτι η ευρωλιγκα δεν ηθελε τον εναν ομιλο δυνατο και τον αλλον υποδδεστερο και απλα η ομαδα βρεθηκε στον λαθος τοπο την λαθος στιγμη.ευχαριστω τγιμ για το βημα που μας προσφερεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα λαθη δεν ηταν οπως αλλες φορες δειτε στα στατιστικα.Ο ΔΔ τα πηγε καλα μην λετε οτι θελετε κορυφαιος ηταν ο Λασμε."Α" http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=111#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σε μεγάλα κέφια ο Ναβάρο. Δυο κολλητά τρίποντα και γύρισε το μομέντουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη αφού σου αρέσει το μπάσκετ γιατί θες να τρώγεσαι με τους Παναθηναικούς;Δεν είναι καλύτερα να μιλάμε για το άθλημα που μας ικανοποιεί χωρίς να το βλέπουπε οπαδικά και μεροληπτικά;
      Φιλικά
      Φάνης Χριστοδούλου

      Διαγραφή
    2. αν θες να μιλας για μπασκετ εισαι ευπροσδεκτος εδω μεσα,αλλιως μπορεις να πας:
      http://www.leoforos.gr/
      http://www.redplanet.gr/
      http://www.gavros.gr/
      http://www.prasinanea.gr/

      εκει ελευθερα θα συζητας για το ζαβλανο,το πιτσιλκα,το μαρινακη,το νικολακοπουλο,τον αλαφουζο,τον αλεφαντο,το non call,τον πατερα,τα κορακια,την παραγκα,τον κουγια κτλ......stonerook

      Διαγραφή
  42. Ίσως ακουστεί αιρετικό, αλλά το πιστεύω - κι όχι από απόψε, το σκεφτόμουν πριν το ματς: καλύτερα στον νέο όμιλό μας η Ρεάλ παρά η Χίμκι. Δύο φορές ο Κουρτινάιτις μας έβαλε δύσκολα, στο ΟΑΚΑ ούτε που ίδρωσε και σήμερα πάλι είχε προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς. Μάλλον δεν μας ταιριάζει η Χίμκι... Σε 80 λεπτά, έπαιξαν εξαιρετικά τον Διαμαντίδη στα 70 από αυτά.
    Ο Κουρτινάιτις είναι αλεπού. Τη Ρεάλ, αντίθετα, μπορείς να την πιάσεις κορόιδο, όπως έδειξαν και τα δύο ματς στον όμιλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι αλήθεια ότι η Ρεάλ είναι ομάδα που ταιριάζει αρκετά στον Παο.

      Διαγραφή
  43. Μικρό ρόστερ(πάλι ο Κίτσεν 2 λεπτά στην αρχή και τέλος,κάνει ότι έκανε με τον Άρμστρονκ νομίζω.)
    Ανικανότητα επιβολής ρυθμού η καλύτερα λάθος που ακολούθησε και ίσως εγκλωβίστηκε στον άναρχο ρυθμό του αντιπάλου.


    Human Higlight Meat
    Η ικανότητα επιβολής ρυθμού επιβάλει να έχεις γκαρντ που να είναι διαφορετικοί ο ένας απο τον άλλον δλδ μ΄άλλα χαρακτηριστικά.Δυστυχώς για τον Παναθηναικό ο ΔΔ είναι αυτός που ξέρουμε και το στυλ που πρεσβεύει και Banks κάτι από 1-2 .Ο Καλάθης και το γρήγορο τέμπο του το χρειαζόμασταν φέτος(κι ας απογοητευόμουνα από αυτόν πέρσι)Θέλουμε τρεις γκαρντ με διαφορετικό στυλ και έχουμε μόνο δύο.Κίτσεν και Ούκιτς είναι σχεδόν το ίδιο και δεν μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό.
    Φάνης Χριστοδούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. **(από λάθος το έγραψα και πιο πάνω)
      Χαζή μεν ερώτηση και ίσως λίγο αδιάκριτη, αλλά έχω την απορία από πιο παλιά κουβέντα.Το Φάνης Χριστοδούλου είναι απλό nickname, συνωνυμία, η μιλάμε με τον ίδιο το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ;

      Human Highlight Meat

      Διαγραφή
  44. @ ΟΡΕΣΤΗΣ αμερικανικο ρητο για την παρτη σου 'θυμα' Ορεστη

    Arguing on the internet is like running at the special olympics ; even if you win, you're still retarded

    περιμενω να δω ποτε θα συνειδητοποιησεις τι λες και πως φερεσαι.αυτα τα ολιγα

    tarantino13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tarantino. πολύ ρατσιστικό το σχόλιο σου. με εκνεύρισε πολύ περισσότερο από τον ορέστη. ντροπή σου...

      Διαγραφή
    2. rhto einai re si, kakos vevaia alla den to epinohse o tarantino.

      Διαγραφή
    3. το αναπαράγει όμως.
      όπως και ένας χρυσαυγίτης αναπαράγει το "Αγων μου".
      επέιδη δεν το έγραψε ο ναζιστής έλληνας αλλά ο χιτλερ δεν θα τον δικαιολογήσω..
      και για να είμαι πιο σωστός, ντροπή και σε αυτόν που πρωτοείπε το αισχρό αυτό ρητο ντοπή και σ αυτούς που το αναπαράγουν όπως ο tarantino

      Διαγραφή
    4. αμα δεν καταλαβαινεις την ειρωνια του νοηματος και κανεις ερμηνεια κατα λεξη και παραλληλισμους με χρυσαυγιτες (?) και σια, τοτε ξεφευγουμε πολυ φιλε ανωνυμε...

      tarantino13

      Διαγραφή
    5. Ναι ρε να ξεφύγουμε ανώνυμε "φίλε".
      Παρομοίασες τον ορέστη με άτομα με ειδικες ανάγκες ή όχι. Ειρωνεύτηκες τα ΑΜΕΑ μειώνοντας τον όποιο κόπο τους ή όχι? ο εκφασισμός της κοινωνίας έτσι ξεκινά. απο λογικές οτι κάποιοι άνθρωποι είναι κατώτεροι(ΑΜΕΑ,γυναίκες,ομοφυλόφυλοι,αλλόθρησκοι,αλλοεθνείς). και κανεις λάθος δεν σε παραλλήλισα με χρυσαυγίτη. με Ναζι σε παραλλήλισα.
      Γαμώ την (παπ)άρια φυλή σας.
      αρε κονσερβοκούτια που θέλετε μερικοί.

      Διαγραφή
    6. χαχα παραληρημα?

      παρομοιασα τον ορεστη με 'retarded'
      τραβα στο google και κανε την μεταφραση και μην μου αραδιαζεις θεωριες

      ο εκφασισμος της κοινωνιας ξεκινα γενικευοντας τα συγκεκριμενα και συγκεκριμενοποιωντας τα γενικα κατα το δοκουν,πραγμα το οποιο και εκανες(ητοι το πρωτο)

      ολα τα υπολοιπα που ειπες τα εκλαμβανω στο πλαισιο του γενικοτερου σου παραληρηματος και απλα χαμογελαω χωρις να δινω πολλη σημασια

      ps: chill pill επειγοντως

      tarantino13

      Διαγραφή
    7. ρε καραγκιοζάκο εκτός από τον ορέστη "retarded" είπες και τα ΑΜΕΑ ακόμα κι αν κερδίσουν ολυμπιακό μετάλλιο.
      τραβα εσύ στο google για μετάφραση. εγώ δεν τη χρειάζομαι. κι αν μάθεις τι σημαίνει το κατάπτυστο αυτό ρητό και πόσο προσβλητικό είναι για τα AMEA ξαναμιλάμε. ντροπή της κοινωνίας είσαι αν ξέρεις τι σημαίνει χωρίς μετάφραση.
      και σε παρακαλώ μην προσπαθήσεις να πείσεις εμένα. βρες έναν χωρίς πόδια πες του το "ρητό" ότι δηλαδή ακόμα κι αν έρθει πρώτος στους ολυμπιακούς παραμένει καθυστερημένος και μετά μιλάς.
      Ξεφτιλισμένε!

      Διαγραφή
    8. μην βριζεις ρε τακη...χαχα

      ps: εισαι απιστευτος...κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια,βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα,βριζουμε(αρα εμπιπτεις και εσυ στην κατηγορια του παραπανω ρητου,σορρυ αν στο χαλαω τωρα...) και κατα τ'αλλα ο φασιστας ειμαι εγω.αν αυτο δεν λεγεται βιασμος της λογικης τοτε τι λεγεται?

      tarantino13

      Διαγραφή
    9. (το α' πληθυντικο απεθυθυνεται σε σενα.επειδη σε ειδα που απορησες ;) ...απλα το χρησιμοποιησα σαν πληθυντικο μεγαλοπρεπειας για να σου δειξω ποσο σε σεβομαι)

      tarantino13

      Διαγραφή
    10. Πες μου σε παρακαλώ για να καταλάβω τη λογική σου.
      "Arguing on the internet is like running at the special olympics ; even if you win, you're still retarded" τι νομίζεις οτι σημαίνει εκτός του :
      "το να διαφωνείς στο διαδίκτυο είναι σαν να τρέχεις στους ολυμπιακούς αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμα και να κερδίσεις παραμένεις καθυστερημένος."

      Διαγραφή
    11. και σε ρωτάω αν πεις αυτή την κατάπτυστη φράση σε κάποιον που δεν έχει πόδια πώς νομίζεις ότι θα την εκλάβει? και αν εγώ τον υπερασπιστώ, μου λές, και σε βρίσω ή σε πώ φασίστα θα γυρίσει το άτομο αυτό και θα μου πει: "Ρε, δεν καταλαβαίνεις την ειρωνεία του νοήματος? φασιστα"

      Διαγραφή
    12. οτι ειμαι φασιστας,αντι-ΑΜΕΑ και ρατσιστης (γιατι ως γνωστον τα ΑΜΕΑ ειναι ρατσα,ε?!)

      τεσπα το κουραζουμε πολυ δεν νομιζεις?
      αυτοι που επρεπε να καταλαβουν,το καταλαβαν

      τωρα για σενα,ας καταληξουμε στο οτι δεν συνεννοουμαστε

      tarantino13

      Διαγραφή
    13. Τι λέγεται βιασμός της λογικής το ξέρεις καλύτερα απ τον καθένα. όσο προσπαθείς να αποδείξεις ότι το σχόλιό σου δεν είναι ρατσιστικό τη γαμάς ακόμα περισσότερο και έτσι όπως το πας σε λίγο θα ψοφήσει.

      Διαγραφή
    14. κοιτα να δεις που θα με κανεις συνηγορο των αμερικανων

      ρε παληκαρι μου

      για 'retarded' μιλαει το ρητο
      το special olympics ειναι απολυτα σχηματικο

      το ολον της φρασης ειναι χιουμοριστικο-ειρωνικο προς τους διαφωνουντες-μαλωνοντεσ κτλ κτλ στο ιντερνετ

      τι θες?να σου κανω συστηματικη,τελολογικη,ιστορικη η' γραμματικη ερμηνεια του ρητου?οπως στην Νομικη.


      Ελεος δηλαδη.το ληγουμε εδω η' συνεχιζουμε?

      tarantino13


      Διαγραφή
    15. ρε μαθε τι ειναι ρατσισμος ρε
      αντε μ αυτην την καραμελα

      και μην βριζεις τακη λεμε

      tarantino13

      Διαγραφή
    16. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, (εκ της ιταλικής λέξης razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός. υπάρχει και ο κοινωνικός, ο θρησκευτικός ρατσισμός, ο σεξισμός.
      Αλλα το οτι δεν ξέρεις τι είναι ρατσισμός δεν με εκπλήσσει.
      και σε ξανα ρωτάω:
      -συμφωνείς στη μετάφραση της φράσης?
      -αν πεις αυτή την κατάπτυστη φράση σε κάποιον που δεν έχει πόδια πώς νομίζεις ότι θα την εκλάβει?

      Και δεν μπορώ να καταλάβω αφού λες ότι δεν είσαι ρατσιστής και φασίστας γιατί δεν παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος. και προσπαθείς με το έτσι θέλω να βγείς και απο πάνω.
      δυο απαντήσεις στις ερωτήσεις μου ζητάω.

      Διαγραφή
    17. αν πω την φραση στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα σε σενα,θα με πεις φασιστα και ρατσιστη ξανα?
      αν οχι(που ετσι ειναι το σωστο) τοτε εχεις προβλημα

      το προβλημα σου ειναι τα λεγομενα 'double standards'

      γιατι καπως ετσι αισθανομαι αυτην την στιγμη.σαν να προσπαθω να εξηγησω στον βλαχο(σχηματικα παλι μην μου μουτρωσεις ε?) τι εστι 'arguing on the internet'

      ps:μηπως εισαι φασιστολαγνος?γιατι ολη την ωρα -κατ επιφαση- προσπαθεις να με ερμηνευσεις κι ολο αλλου το πας...ειναι βασικο συμπτωμα,γι 'αυτο στο λεω..

      tarantino13

      Διαγραφή
    18. χαχαχα
      εχουμε χασμα φιλε
      η απαντηση που θες βρισκεται μεσα σ αυτο που σου γραψα

      δουλεψε το το ρημαδι...

      tarantino13

      Διαγραφή
    19. εσυ αλλου το πας συνέχεια. είναι το σχόλιο προσβλητικό για μια κατηγορία ανθρώπων (ΑΜΕΑ) ΝΑΙ Η ΟΧΙ??

      Διαγραφή
    20. αν η απάντηση σου είναι όχι είσαι πολύ ξεφτιλισμένος αγόρι μου. και σε προσκαλώ-προκαλώ να την πεις στη μικρή μου αδερφή. και σε προειδοποιώ. αν την δω να δακρύζει τρέξε να βρεις τρύπα να κρυφτείς.

      Διαγραφή
    21. ειναι το 'στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα' προσβλητικο,ρατσιστικο,αντι-ΑΜΕΑ κτλ κτλ κτλ?

      αλλο τοσο προσβλητικο ειναι κ το 'δικο μου' εξ αμερικης.

      δεν απανταω ναι η' οχι γιατι δεν μ αρεσει να με βαζουν μεσα σε πλαισια,ελπιζω να σε καλυψα...

      tarantino13

      Διαγραφή
    22. ετσι να καταφευγουμε στις υβρεις οταν δεν μας αρεσει η απαντηση.

      ρε φιλε,

      τροπους και επιχειρηματολογια δυστυχως δεν θα σου μαθω εγω

      το κλεινουμε εδω

      την καληνυχτα μου

      tarantino13

      Διαγραφή
    23. και οχι δεν είναι το ίδιο. το στου κουφού την πόρτα δεν είναι προσβλητικό για κουφούς. η αναπηρία του καθενός δεν είναι προσβολή. δεν ντρέπονται γι αυτή. αλλα να χαρακτηρίζεις έναν κουφό, έναν χωρίς πόδια, ένα τυφλό καθυστερημένο γενικολογώντας είναι προσβολή. και ρατσισμος.

      Διαγραφή
    24. δικηγόρε της πλάκας

      Διαγραφή
    25. και κατι τελευταίο. επειδή το μόνο που σ ενδιαφέρει είναι να έχεις δίκιο εύχομαι να μπεις σε αυτή την κατηγορία (αμεα) μπας και αναθεωρήσεις και γίνεις άνθρωπος.

      Διαγραφή
  45. ARXISE STHN NOBA O SXOLIASMOS ANTE ORESTH ANOIKSE TA AFTIA SOY.HDH EIPAN GIA THN AISXRH DIAITHSIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. καλησπέρα λιγο άσχετο αλλα βλέπω το Συριγο και επαθα σοκ αγνωριστος εχει γινει!!!! μονο απο τη φωνη τον γνωρισα!!!!!
    πωπω πως γινεται ο ανθρωπος μακρια απο μας!!!!!!!!κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα παρά τα προβλήματα τραυματισμών και την κακή διαιτησία(ειδικά στο τελευταίο 1,5 λεπτό).Όπως φαίνεται πλέον οι νέοι όμιλοι που θα σχηματιστούν θα είναι αρκετά ισορροπημένοι και θα δούμε καλές και δυνατές κόντρες.
    Θα συμφωνήσω με την άποψη του φίλου που αναφέρει πως ίσως είναι καλό για τον πάο που θα έχει μαζί του την ρεάλ και όχι την χίμκι.
    Μπορεί να έχει πολύ ποιοτικές λύσεις αλλά μου φάνηκε αρκετά σοφτ ως ομάδα (στα μεταξύ μας ματς)και ίσως εκεί μπορούμε να την χτυπήσουμε..Πιστεύω πως έχει και πρόβλημα στη θέση 5.
    Για Κίτσεν από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει παρελθόν..Θα είναι πολύ σημαντικό να αποκτηθει ένα 5αρι που θα ενισχύσει την ρακέτα.Δεν ξέρω αν με τα λεφτά του Κίτσεν μπορεί να βρεθεί κάτι ποιοτικό στο 5 αλλά νομίζω ότι είναι πλέον απαραίτητη μία τέτοια προσθήκη(ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σόφο).
    Τζιμ,ακούγεται πως ο Σερμαντίνι θα φύγει από την Μακάμπι.Ποια η γνώμη σου?Θα βοηθούσε τον παο την δεδομένη στιγμή?zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους ένας ακόμα μετά τον Elias που λέει για 5αρι. αλλα να σου υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη 7 ξένους. πες οτι φεύγει ο κουζίνας. θα έχουμε Banks,ukic,kapono,machiulis,panko,lasme,5ari. ποιον απο αυτούς θα αφήσεις μόνο για ευρώπη? οπότε για μένα μόνο έλληνας. μεγάλο λάθος η φυγή του βουγιούκα. τώρα η καλύτερη λύση είναι φώτσης αντι του πανκο και 5αρι ξένος ή 5αρι έλληνας(μπορουσης? καββαδας?)

      Διαγραφή
    2. Ένας Έλληνας θα έλυνε πραγματικά τα προβλήματα της ομάδας.Το θέμα είναι ότι όπως είπε ο Φώτσης δεν θα έρθει τώρα αλλά μάλλον το καλοκαίρι.Ο Μπουρούσης είναι απίθανο να έρθει και ο Καββαδάς δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα την ομάδα.Άν περνούσε από το χέρι μου θα έκανα μία τελευταία προσπάθεια να πάρω τον Φώτση άμεσα.Αν δεν δέχονταν η Αρμάνι,τότε θα έπαιρνα έναν ψηλό που θα έδινε απλά ποιοτικές ανάσες στον Λάσμε και στον Σόφο(όταν αποθεραπευτεί)και δεν θα είχε θέμα να παίξει αρχικά μόνο στην ευρωλίγκα.Μία λύση που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο Σερμαντίνι.Θα μου άρεσε επίσης και ο Μπέινς ή ο Άντριτς..To μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στο 4-5.Zelico

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ο Φώτσης το ξεκαθάρισε δε φεύγει πριν το καλοκαίρι. Εγώ από αυτούς θα άφηνα τον Πάνκο εκτός στην Α1 και θα τον είχα και για την Ευρώπη. Γιατί με τους άλλους καλύπτεσαι στην Α1.

      Διαγραφή
    4. Δύο είναι οι λόγοι που χάσαμε σήμερα(εκτός διαιτησίας):
      τα ριμπάουντ(34-28) και το οτι στην ουσία παίξαμε με εφτα παίχτες εκ των οποίων ο ένας ο τσαρτσαρής που στο μόνο που βοήθησε ήταν οι ανάσες που έδωσε στον lasme.
      Απο εκεί και πέρα. ο φώτσης είπε: "Το θέμα δεν εξαρτάται από μένα, καθώς ως γνωστόν δεσμεύομαι με συμβόλαιο από την Αρμάνι...Με το συμβόλαιο που υπέγραψα, έχω δώσει μια υπόσχεση και θέλω να την τηρήσω. Μετά θα δούμε." Καθαρά επαγγελματική απάντηση. Το να λεμε οτι θέλουμε ενίσχυση στο 4-5 και να βγαλουμε τον πανκο από την Α1 είναι σαν να πετάμε λευκή πετσέτα για το πρωτάθλημα. ειδικά αν πάρουμε 5αρι και μείνουμε μόνο με τσαρτσα στο 4 και την λύση ανάγκης τον ματσιουλις.
      Μάλλον το πιο συνετό θα είναι να μείνει η ομάδα ως έχει αντε με προσθήκη έλληνα αν μας κάτσει. αλλα αν δεν έχουμε διοικητικό πρόβλημα να γίνει σώστός προγραμματισμός για του χρόνου από νωρίς. τέλη μαη προτάσεις για φώτση, μπουρούση, παππα, γιανκοβιτς, καββαδά και για ξένους μεχρι την έναρξη της προετοιμασίας να έχουν κλείσει. αντε να περιμάνεις κάποιον εξαιρετικό λίγο παραπάνω όπως ο lasme φέτος.

      Διαγραφή
    5. και ο τασαρτσαρής πρόβλημα με τη μέση του

      Διαγραφή
  48. Χμμμ αφού πέρασε κάμποση ώρα από το παιχνίδι και αφού διάβασα και κάποιες άλλες απόψεις, νομίζω μπορώ να τοποθετηθώ. Και θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενική. Νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε και τόσο καλά. Διέκρινα την ίδια χαλαρότητα που είχα διακρίνει και στο παιχνίδι με τη Φενέρ του πρώτου δεκαλέπτου. Κι όταν εννοώ χαλαρότητα προς Θεού όχι ότι δεν ενδιαφέρονται ή ότι παίζουν άσχημα, απλώς συγκρίνη τη διάθεση που είχαν κόντρα στη Ρεάλ που ήταν απαράμιλλη κι έτσι καταλήγω σε αυτό που λέω χαλαρό. Ή σε σύγκριση πχ με το δεύτερο ημίχρονο. Με αυτή την έννοια χαλαρό. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε η ομάδα από την καθυστέρηση και την όχι τόσο καλή προθέρμανση. Αν κάποιος έχει παίξει και μπορεί να το αξιολογήσει καλύτερα, ευπρόσδεκτος. Γιατί πχ εγώ ναι μεν το βρίσκω λογικό αλλά θεωρώ πως σε τέτοιου επιπέδου ομάδες ακόμα και αυτό δε θα έπρεπε να επηρεάζει. Πιστεύω επίσης πως η έλλειψη του Ουκιτς φάνηκε σήμερα, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ξεκουράσει περισσότερο το Μήτσο ή και τον Μπανκς. Ο Μπράμος επιθετικά δεν έπιασε την απόδοση που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ματσιούλις πάντα μαχητικός και φιλότιμος έκανε όμως φθηνά λάθη. Ο Πάνκο όπως συνήθως αλλά όχι τόσο καλός όσο με τη Φενέρ. Για το Λάσμε δεν έχω να πω κάτι, τι άλλο να κάνει πια. Ο αρχηγός ο γνωστός αρχηγός. Όταν κάτι τον εκνευρίσει θεωρώ ότι του στοιχίζει στο πόσο εύστοχος θα είναι. Γιατί από θέμα σκέψης, άμυνας, οργάνωσης ήταν στα γνωστά του επίπεδα. Θαρρώ πως διαχειρίστηκε πολύ σωστά ο Άρτζι και πάλι την έλλειψη του Σόφο με την έννοια ότι προστάτεψε τους Λάσμε, Τσαρσταρή όσο μπορούσε από φάουλ, κάτι που δεν έκανε η Κίμκι και φορτώθηκαν πολύ παίχτες της με 4 και 5 φάουλ. Νομίζω τελικά πως με Μήτσο, Μπανκς, Ούκιτς, Ξανθόπουλο είμαστε καλά και ίσως στη θέση του Κίτσεν να έπρεπε να πάρουμε ένα 5άρι, γιατί ο Σκορδίλης δε φαίνεται να μπορεί να προσφέρει και ο Σόφο άγνωστο πότε θα επανέλθει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Διέκρινα ξανά διστακτικότητα σε ελεύθερα σουτ και περιμένω με ανυπομονησία τον Καπόνο όχι μονο για τα δικά του σουτ αλλά και να δω αν η παρουσία του θα απελευθερώσει ψυχολογικά και τους υπόλοιπους σε αυτό το κομμάτι--------> συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναταλια δυο μιση ωρες στο πουλμαν και 10 λεπτα προθερμανση ειναι φυσικο να τους εκνευρισε.Στην Νοβα ειπαν οτι επρεπε να τους δωσουν περισσοτερο χρονο για ζεσταμα απαραδεχτο τα χαρακτηρισαν το ολο σκηνικο.

      Διαγραφή
    2. Όσο για τη διαιτήσια δε θα επεκταθώ. Θα δεχτώ σα λογικό αυτό που εκφράστηκε για τον Ισπανικό εμφύλιο ή και για το να είναι και οι δύο όμιλοι ισάξιοι, χωρίς όμως να το υποστήριζω ή να δέχομαι ότι είναι σωστό. Θέλω η ομάδα μου όμως να κερδίζει ακόμα και με κόντρα διαιτήσια κι ελπίζω αυτό να τους πεισμώσει, να τους κάνει να καταλάβουν ότι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο, ότι δεν πρέπει να πουλάμε φθηνά την μπάλα - για τα λάθη που λέει συνέχεια και ο Πεδουλάκης. Αν αυτό το παιχνίδι γινόταν ΟΑΚΑ δε θα το χάναμε με τίποτα. Βρήκαν και τα έκαναν οι διαιτητές δυστυχώς, θα ήταν αλλιώς αν είχαμε κερδίσει το αντιστοιχο στο ΟΑΚΑ. Προχωράμε μπροστά, πιστεύω πως έχει περιθώρια βελτίωσης η ομάδα και θα είμαστε εκεί να τη στηρίξουμε. Εγώ το μίνι διαρκείας το έκλεισα ήδη :-)

      Διαγραφή
    3. Ισως μια καλή λυση τωρα για 5αρι ξενος να ηταν ο Baynes της Olympija.Εμενα μου αρεσει επισης και ο Bryant της Ratiofarm Ulm,αλλα δυστυχως δεν παραχωρειται τετοια εποχη.
      Απο Ελληνες στη θεση 5 ,η αγορα τωρα ειναι κλειστη.

      Διαγραφή
  49. ωραιος ο Αρτζι δεν κλαιγεται για την διαιτησια σαν κατι αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ορεστη πεσμου ειλικρινα
    Σε φτιαχνει οταν σε βριζουν εδω μεσα.ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ε ναι λοιπον το ειπανε και στην νοβα στο τελος διαμορφωθηκε απο την διαιτησια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γιατι κ να μην το λεγανε
    Το ματς ηταν αστα να πανε
    Ο ρηγας στο υψος του παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για να σταματησουν οι αντιδρασεις, το αντιαθλητικο εχει χρεωθει στον Διαμαντιδη. Το σφυριγμα ειναι σωστο απο την στιγμη που ο ΔΔ τραβαει τον Λοντσαρ απο τον αγκωνα!

    στο 6.10
    http://www.youtube.com/watch?v=dMCZ5VS1p-U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλευεις???? Που το ειδες το αντιαθλητικο???

      Διαγραφή
    2. gioxon το φαουλ σε ολα τα σαιτ χρεωθηκε στον Ματσιουλης,αντε ξεκολλα.

      Διαγραφή
  54. Με έχει κουράσει αυτή η ιστορία με το πέσιμο στον Ορέστη. Μία κουβέντα λέει δέκα δέκα οι απαντήσεις. Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ αγνοήστε τον! Εμένα πάντως Ορέστη δεν με ενοχλείς. Κάνουν όλοι λες και είμαστε κάποια αίρεση ευαγγελιστών εδώ μέσα και μπαίνει κάποιος μουσουλμάνος. Να κρατάμε ένα επίπεδο ναι, να μην βρίζουμε ναι, όσο μπορούμε να είμαστε εντός θέματος αλλά εντάξει!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!(και ας είμαστε άρρωστοι)

    Με σεβασμό,

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην προκαλει,μεχρι το φαουλ λεει του ΔΔ θυμηθηκε ο ανεκδιηγητος στον Μαντζαρη, θυμηθηκε για να μας την πει, οτι θυμαται χαιρεται ο πικραμενος ακους Κατσικι.

      Διαγραφή
  55. Κατσικη οταν πετας συνεχεια υπονοουμενα κ τα βλεπεις μονοπλευρα,οταν σε στιγμες εντασης πετας την μαλακια σου ενω ολοι εχουν δει τα αυτονοητα ε τοτε ειναι λογικο καποιοι να ενοχληθουν.στο χωριο σου εσυ μπορει να τους αγνοεις η να μην σε πειραζουν τα σχολια.αλλα επετρψε σε καποιους που ειναι απολυτα λογικο να τα παιρνουν.κ δεν ειναι οι υολοιποι τρελοι κ συ το μεγαλο πνευμα.γιατι αν ερχοσουν στου αλλου τηνθεση θα σε εβλεπα.
    Με λιγα λογια αν σε ενοχλει που στην λεω στην μουρη απλα αγνπησε με αλλιως ηρεμησε κ παρε τηλ τον πρεστη να τα πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΥΣ. Αγνοησε με αλλιως ηρεμησε κ παρε τηλ τον ορεστη να τα πειτε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ειρηνη τεκνα μου..Ειρηνη υμην..Θεος αγαπην εστιν...Ειναι και αγιαι ημεραι..Μην αμαρτανετε ομιλωντες ξεδιαντροπως και βλασθημοντας .. Σωσον κυριε τον λαον σου...Σωσον...Ελεηθητι τους δουλους σου..Προοοσχοοομεν....Ο Ευλογητος ημων Πατερ Παρθενιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Άντε να φτιάξει και το Μπρόνξ μια ομάδα, να δω πια "καλόπαιδα" θα περάσουν απο κει...
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ξέρει κανείς πως θα βγεί το πρόγραμμα του Top-16? είναι προκαθορισμένο ή θα γίνει κλήρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "πράσινοι" θα βρεθούν εκ νέου με τη Ρεάλ, η οποία τερμάτισε πρώτη στον προηγούμενο όμιλό τους, και από εκεί και πέρα θα παίξουν με την Εφές (τρίτη στον Γ' όμιλο), τη Μάλαγα (δεύτερη στο Β' όμιλο), Άλμπα Βερολίνου (τέταρτη στο Β' όμιλο), την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (δεύτερη στον Δ' όμιλο) και την Μπάμπεργκ (τέταρτη στον Δ' όμιλο).

      Υπάρχει μονάχα μία εκκρεμότητα που αφορά την πρώτη του Γ' ομίλου, στην οποία θα τερματίσει την Παρασκευή είτε η Ζαλγκίρις (με Εφές εντός) είτε ο Ολυμπιακός (με Μιλάνο εντός).

      Στο δεύτερο όμιλο του Top-16, στον οποίο θα βρεθούν οι πρωταθλητές Ευρώπης "ερυθρόλευκοι" αν τερματίσουν δεύτεροι, έχουν ήδη πάρει θέση η Μακάμπι (πρώτη στο Β' όμιλο), η Σιένα (τρίτη στον Β' όμιλο), η Μπαρτσελόνα (πρώτη στον Δ' όμιλο), η Μπεσίκτας (τρίτη στον Δ' όμιλο), την Κίμκι (δεύτερη στον Α' όμιλο), τη Φενέρμπαχτσε (τέταρτη στον Α' όμιλο).

      Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα προημιτελικά και διασταυρώνονται χιαστί (1-4, 2-3) σε σειρά αγώνων για την πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη που παίζουμε 1η αγωνιστική???
      καταλαβε κανεις? τους ομίλους τους ξεραμε απο την προηγούμενη αγωνιστικη

      Διαγραφή
    3. αυριο θα κριθουν ολες οι ομαδες,ακομη η Αρμανι δεν ξερει αν προκρινεται,μην βιαζεσαι

      Διαγραφή
    4. πειτε οτι θέλετε μεταξύ σας. στην ερώτηση μου γιατι δεν απαντάτε ένα απλό δεν ξέρω. δεν είναι κακό. ή μη γράφετε καθόλου. αυτό κι αν δεν είναι καθόλου κακό

      Διαγραφή
    5. Φίλε ανώνυμε η ερώτησή σου η πρώτη δεν ήταν ξεκάθαρη 100% .... διαβάζοντας και τη δεύτερη που έκανες λίγο πιο κάτω που ήταν πιο ακριβής, κατάλαβα ότι το ίδιο ρωτούσες και την πρωτη φορά. Όλα τα παιδιά εδώ εφόσον ξέρουν θα απαντήσουν. ΠΟλλές φορές τυγχάνει να απαντούν κι 5-6 στην ίδια ερώτηση επειδή προφανώς απαντούν-γράφουν ταυτόχρονα. Μην αρπαζόμαστε χωρίς λόγο, μια ¨παρέα¨ είμαστε όλοι εδώ .... ακόμα κι ο Ορέστης (Ορέστη με όλο το θάρρος εν είδει αστείου το έθεσα, ελπίζω χωρίς παρεξήγηση)....

      Διαγραφή
  60. Δεν το είδα το παιχνίδι αλλά δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν οι διαιτητές έκαψαν τον ΠΑΟ. Ό,τι και να λέμε, από τις κυρίαρχες ομάδες των τελευταίων 10 χρόνων είναι η πιο απροστάτευτη (ας σκεφτούμε: θα έτρωγαν 2 απανωτές τεχνικές ποινές στο τελευταίο λεπτό ενός κλειστού ματς ποτέ η Μακάμπι ή η Μπαρτσελόνα;). Το μόνο καλό βέβαια είναι ότι η χρονιά δεν τελειώνει εδώ, γραμμάτια είναι αυτά και λογικά κάπου θα έχουμε ανάγκη να μας τα ξεπληρώσουν στο μέλλον.
    Χάρηκα την πρόκριση της Μπάμπεργκ η οποία τελικά προκρίθηκε ούσα η χειρότερη των τελευταίων 3 ετών. Συνολικά 3/5 Γερμανικές ομάδες στα δυο κύπελλα συνεχίζουν, και αναμένω ανοδική πορεία για την Γερμανία και στο μέλλον.
    Having said that, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του ομίλου του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού είναι η παρουσία των δυο Γερμανικών ομάδων μαζί στον όμιλο του ΠΑΟ. Πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την Μάλαγα ή την Εφές (δεν συζητώ καν για ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ) πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το 4/4 με Άλμπα και Μπάμπεργκ. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα έλθουν.

    ΥΓ: Βάζελος ο Νάτου, έζησα να το διαβάσω και αυτό. Κάποιοι είναι τόσο πιτσιρικάδες φαίνεται που δεν θυμούνται ούτε καν τις πορείες του Άρη στο Ούλεμπ Καπ στα μέσα της προηγούμενη δεκαετίας και τις μεταδόσεις του στην ΕΤ3. Και κατά την ταπεινή μου άποψη ξέρει μια χαρά μπάσκετ και έχει και σωστό τρόπο ομιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ξέρει κανείς πως θα βγει το πρόγραμμα του Top-16? είναι προκαθορισμένο ή θα γίνει κλήρωση?
    υ.γ. τους ομίλους τους ξέρω. για το πρόγραμμα των αγωνιστικών ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Aπεργοσπαστη δεν χρειαζεται να δεις ολο τον αγωνα ψαξε να δεις 5 λεπτα πριν το τελος,χαναμε με 11 ποντους και με τον ΔΔ αργηγο ισοφαρισαμε,μετα μπηκαν αλλα στοιχεια και χασαμε.Σφυριζανε αλλα ντα αλλα, δυο τεχνικες ποινες απανωτες συν 6 βολες, ευτυχως δεν τις εβαλαν ολες,1,5 ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Στην νοβα ειπαν για απαραδεχτη σταση της γιουρολιγκ που εδωσαν μονο 10λεπτα ζεσταμα απο την στιγμη που η ομαδα δεν εφταιγε,ο οδηγος του πουλμαν δεν ηξερε αγγλικα και δεν τους ελεγε ουτε καν σε ποση ωρα θα φτανανε,οσο για την διαιτησια ειπαν οτι διαμορφωσε αποτελεσμα,δεν δικαιουνται οι μεγαλες ομαδες να μιλανε για διαιτησια αλλα εδω αδικησαν καταφορα τον ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ρε παιδιά ο Τζιμ έχει τουλάχιστον 2 ποστ την εβδομάδα για ΠΑΟ,ΟΣΦΠ.Είναι ανάγκη να πηδήξετε σπαμάροντας αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα ανάρτηση που παρουσιάζει κάτι διαφορετικό;Πέντε-έξι φίλοι γράφουν ωραία πραγματάκια nbaικα και νεουορκέζικα και αρχίζουν άλλοι ξαφνικά να γκρινιάζουν για τη διαιτησία σε μικρής κιόλας σημασίας παιχνίδι του ΠΑΟ και μετά να τα βάζουν με τον Ορέστη.Συγνώμη αλλά στα παλιοπάπουτσα μας όλα αυτά!!Άντε να βγει άκρη!
    Στο θέμα(?) μας τώρα.Οι νικς είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα φέτος.Το αξίζουν ως ομάδα με ιστορία και ως μπασκετούπολη.Ένας τελικός,πολύ νωρίς βέβαια,Νικς-Σπερς θα με έκανε πολύ χαρούμενο(τελικός ΚΑΠΗ χεχε).Οι νετς έχουν ψωμιά ακόμα αλλά είναι σκληροτράχηλοι και θα φτύνει αίμα όποιος βρεθεί μπροστά τους.Επίσης μια ερώτηση το αμερικάνικο μπάσκετ με τα χρόνια μοιάζει περισσότερο με το ευρωπαικό ή είναι η ιδέα μου;
    keith

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. νταξ πρωτη περιοδος ειναι ακομα αλλα....wtf?!?!?!
    Melo για πλακα τον world war και οποιον αλλον βρεθει μπροστα του...για πλακα ομως!
    Αντρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οι νικς στελεχώθηκαν πανέξυπνα με παίκτες που μπορούν να καλύψουν την "αδιαφορία" στην αμύνα των melo & jr(amare προσεχώς). Τόνοι εμπειρίας και ο felton με κίνητρο να δείξει οτι υπάρχει αυτός στον άσο πλέον, διώχνοντας κάθε ανάμνηση του περσυνού lin. Περιμένω να δω τι θα γίνει με την επιστροφή του amare. Αν βρούνε χημεία και με τον shumpert μαζί, θα είναι φαβορί για τίτλο και το αντίπαλο δέος του miami.

    Οι νετς είναι νέα ομάδα ακομά. Έχουν καλό προπονητή και ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. O blatche επειδή αναφέρθηκε και στο άρθρο, κατά την γνώμη μου είναι λαχείο, αν σκεφτούμε ότι έχεις έναν ψηλό από τον πάγκο με τέτοια έφεση στο σκοράρισμα που σαν μισθό παίρνει το μινιμουμ των βετεράνων, λογώ προιστορίας στην ουασιγκτον. Αν θυμάστε καλά κανείς δεν ασχολιόταν μαζί του στην off season, φαίνεται όμως ότι πλέον έχει ηρεμησεί και έχει αφοσιωθεί στο μπάσκετ. Φανερά βελτιωμένος και o απώντας lopez σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του. Δεν αναφέρθηκε πουθενά ο stackhouse που διανύει μια δεύτερη νιότη και σε αρκετά ματς μέχρι τώρα η συνεισφορά και η προσπάθεια του είναι αξιοθαύμαστη. Αφανής ήρωας και επίσης value for money ο reggie evans. Κάνει ότι βρωμοδουλειά υπάρχει. Επιμένω πως αν μπορέσουν να βρουν χημεία και ρυθμό, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και εκ των φαβορί. Johnson και brooks δεν αποδίδουν ακόμα, βρισκόμενοι σε νέες καταστάσεις για αυτούς.

    Υ.Γ. Πολύ πάγκο ο mirza και τον είχα πιστέψει φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. egw padws ena prama 3erw...o 3d perase defteros sta klepsimata olwn twn epoxwn sthn euroligka kai thelei 7 mono na persasei ton papalouka..einai 3os stis assist kia polu sudoma 2os.. 120s(!!!!)scorrer olwn twn epoxwn ,,pou na epairne kai perisoterres prospatheis 12 sta rebs kai 13 stis tapes..ti aloo thelete gia deite oti einai to pipo plhres pg pou exei vgalei h evrwph ta teleutaia 20 toulaxiston xronia..scorarei ,pasarei paizei ekplhktikh amuna...pou na ta3erei auta o fragkobill pou paei mono gia to socrarisma kai otan thimi8ei se kana mats finei kai kamia pasa..a kai mhn 3exasw o 3d einai kai 3os sto index olws twn epoxwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχτες εβαλε 14 ποντους, 6 ασιστ, 5 κλεψιματα, 2 λαθη σε 37:38 λεπτα συνολο 19 index κατα τα αλλα ηταν χαλια ο 3D

      Διαγραφή
    2. Ο Σπανούλης εν τω μεταξύ είναι 2ος passer φέτος στην ευρωλίγκα..

      Διαγραφή
    3. Για τον χαρακτηρισμό Φρακομπίλ δεν βλέπω να θίχτηκε κανένας από όλους εσάς τους ευεραίσθητους που σας χαλάει το κλίμα ο Ορέστης και δεν θέλετε να γίνει εδώ μέσα πράσινα νέα και ρεντ πλάνετ όπως γράφετε.

      Και έχει ξαναγραφτεί πάλι αυτός ο χαρακτηρισμός για τον Σπανούλη σε πρόσφατο άρθρο και πάλι κάνατε όλοι μούγκα, ούτε κιχ δεν βγάλατε.

      Μόνο όταν γράψει κάτι ο Ορέστης γίνεστε λαλιστατοι και σας πιάνει ο πόνος και καλά για το επίπεδο του μπλογκ.

      Αμα είχε χαρακτηριστεί ο Διαμαντίδης ως Χλεμπονίδης ή Αγκωνίδης θα σκούζατε για μία εβδομάδα και θα μυξοκλαίγατε στον Τζιμ για να κάνει κάτι.

      Λοιπον υποκριτάκια δεν σας ενδιαφέρει το επίπεδο του μπλογκ απλά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην διαβάζετε αρνητικά πράγματα για την ομάδα σας και για παίχτες της ομάδας σας, γιατί άμα ενδιαφερόσταστε πραγματικά για το επίπεδο του μπλογκ θα θιγόσασταν και θα κάνατε θέμα ακόμα και αν ο χαρακτηρισμός γινόταν για παίχτη της αντίπαλης ομάδας όπως έγινε τώρα και στο προηγούμενο άρθρο με τον χαρακτηρισμό του Σπανούλη από ομοιδεάτη σας.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ασε μας ρε φιλαρακο που θα παρεξηγηθουμε κιολας επειδη ειπε καποιος τον Σπανουλη,φραγκομπιλ?Πλακα μας κανεις?Στο κατω κατω αληθεια ειπε το παιδι..Και δεν ειπε και κατι καινουριο που δεν το ξεραμε..Και να σου πω και κατι..Και τον Διαμαντιδη αμα τον πεις εσυ Αγκωνιδη,δεν χαθηκε και ο κοσμος..Τι λες ,να βαλουμε τα κλαματα?Αμα ειναι ετσι να αρχισουμε να γραφουμε..Ο κυριος Σπανουλης ειναι πολυ καλος παικτης και ο κυριος Διαμαντιδης εδωσε πολυ ωραια ασιστ..Ρε μαγκες,χαλαρωστε λιγο και καντε τη πλακα σας,να λεμε και 5 πραγματα για το μπασκετακι..Ο Τζιμ θα φριξει οπως παει το πραγμα..Βρηκαμε ενα ωραιο μπλογκ,ας το κρατησουμε..Εσυ φιλε πρεπει να καταλαβεις οτι ο κοσμος του ΠΑΟ δεν γουσταρει τον Σπανουλη..Ευκολο δεν ειναι?Και εσυ το ιδιο θα αισθανοσουνα..Ειδες ποτε καποιος να χαρακτηριζει καποιον αλλο παικτη του Ολυμπιακου?

      Διαγραφή
    6. Προς τον φίλο με τα γκρικλις:Πλέον τους έπεισες όλους για τον 3δ.Είναι ο μεγαλύτερος παίχτης όλων των εποχών ενώ ο Φραγκομπίλ θα γραφτεί στη ιστορία ως ο άνθρωπος των χρημάτων και το σιχαμερό άμπαλο μίασμα.Ύστερα από το ποστάρισμα σου αυτό οι Αγγελόπουλοι θα βραβεύσουν τον Μητσάρα για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και θα στείλουν με το ζόρι το βλαχαδερό πίσω στο NBA(ξέρεις το πρωτάθλημα στην Αμερική που ο έρμος ο μπλόγκερ έγραψε γι αυτό δυο κουβεντούλες)για να γίνει πάλι ρεζίλι και να ξεφτιλίζεται όπως του αξίζει
      keith

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ μαζί σου για αυτό και τα έβαλα με όλους αυτούς τους υποκριτές που με το παραμικρό σχόλιο εις βάρος της ομάδας τους, αρχιζουν την κλάψα με πρόφαση οτι χαλάει το μπλογκ ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό που τους νοιάζει περισσότερο είναι να μην γραφτούν αρνητικά σχόλια για την ομάδα τους και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός οτι κανένας από αυτούς τους υποκριτές δεν αντέδρασε για τους χαρακτηρισμούς στον Σπανούλη και δεν έγραψε κανείς ότι με τέτοιους χαρακτηρισμούς χαλάει το μπλογκ.

      Αν ειχε όμως χαρακτηρίσει κάποιος τον Διαμαντίδη ως Αγκωνίδη θα ειχε αρχίσει επανάσταση απο κάτω και ολα τα υποκριτάκια θα σκούζανε ότι και καλά χαλάει το επίπεδο του μπλογκ ενώ με τον χαρακτηρισμο στον Σπανούλη τα ίδια υποκριτάκια δεν αντδράσανε καθόλου και ξεχάσανε αμέσως το επίπεδο του μπλογκ.

      Διαγραφή
  67. Το γυρόφερνα από εδώ από εκεί και έλεγα να μην μπω στον κόπο να απαντήσω στον Ορέστη...δεν αξίζει να μπω σε αντιπαράθεση με κάποιον προκλητικό, κομπλεξικό αλλά κυρίως κουτοπόνηρο . Ορέστη σου εύχομαι λοιπόν καλές γιορτές!

    Ζορό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Το μόνο που θα γράψω για το παιχνίδι του παο και την διαιτησία είναι η ερώτηση του πλάνινιτς προς το πάγκο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.¨Εμείς γιατί παίζουμε;¨Αναρωτήθηκε ο παίκτης της κίμκι και αυτή είναι απάντηση στο ερώτημα αν αδικήθηκε ή όχι ο παο χθες από τους διαιτητές. Επίσης μη μας φανεί περίεργο αν στο παιχνίδι ζαλγκίρις με εφές οι διαιτητές σπρώξουν την εφές για να κερδίσει ώστε να τερματίσει πρώτος ο ολυμπιακός και να πάει στον όμιλο του παο ώστε να περάσει μία από τις δύο ελληνικές ομάδες και όχι και οι δύο.Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kυριακή δε νομίζω.... αυτό που δείχνουν είναι ότι θέλουν και στους δύο ομίλους να υπάρχουν ομάδες και από Ρωσία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία...... εισιτήρια, τηλεοπτικά, εισιτήρια για final four.... ελπίζω να είναι έτσι όπως το σκέφτομαι γιατί ειδάλλως θα χάσω πάσα ιδέα

      Διαγραφή
  69. βλεπεις τι κανεις τζιμαρα?? ανεβασεις ποστ για νβα και οι περισσοτεροι εδω δν ξερουν που πανε τα 4.. και αρχιζουν παλι για παο.. ρε μαγκες θα ανεβει ποστ για παο υπομονη!! ειναι πολυ καλυτερα ετσι ωστε να σκεφτεσαι τι πραγματικα εγινε στον αγωνα και τι οχι απ το να σχολιασετε αμεσως.. τεσπα χθες οι λεικερς παλι εχασαν γιατι οι λεικερς εχασαν.. δν εχω καταλαβει τι γινεται με κελτες.. πολυ κακη πορεια φετος και ασταθης σαν ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως έχει τονίσει και ο Τζιμ τα σχόλια δεν θα περιορίζονται μόνο σε ότι αφορά το θέμα της ανάρτησης αλλά ο καθένας μπορεί να σχολιάσει ότι θέμα θέλει ανάλογα με την επικαιρότητα.

      Διαγραφή
    2. εχει δικαιο όμως ο φίλος πιο πάνω όπως και ο chris. τον jim μπορεί να μην τον νοιάζει (κυριως εννοούσε οτι δεν τον πειράζει αν ξεφύγει η κουβέντα γενικότερα πχ για το ΝΒΑ και οχι να περιοριστεί στις ομάδες της ν.υορκης) αλλα τα παιδία ξεκίνησαν μια κουβέντα για το NBA και τους το χαλάσαμε. για την ευρωλίγκα και τις ελληνικές ομάδες μιλάμε κάθε μέρα. εγώ που δεν παρακολουθώ ΝΒΑ δεν σεβάστηκα αυτούς που παρακολουθούν και κουβεντιάζουν γι αυτο (σ αυτο το blog) μια στους 2 μήνες

      Διαγραφή
    3. nai ok re paidia alla ksexnete oti kapoioi perimenan post gia ta nba edw kai mines kai oi alloi ok na anaferthoun sto xthesino paixnidi , alla oi tipo brizontai!!! kai lene oi na nai

      Διαγραφή
  70. Ο ίδιος ο Τζιμ είπε ότι τα off topic δεν υπάρχουν στο hoopfellas. Το ποστ είναι απλά η αφορμή, από κάτω γίνεται κουβέντα με βάση αυτό το ποστ αλλά η επικαιρότητα τρέχει και η μπασκετοκουβέντα επεκτείνεται και σε άλλα θέματα. Και εγώ θα προτιμούσα να γινόταν περισσότερη κουβέντα στο θέμα Νικς αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι εδώ μέσα ενδιαφέρονται για Ευρωλίγκα..
    Μιας και γίνετε θέμα για την διαιτησία, για μένα καλή ήταν, με εξαίρεση την φάση του αντιαθλητικού όπου έχει γίνει επιθετικό φάουλ πρώτα. Μετά είναι πράγματι αντιαθλητικό. Αυστηρή και η δεύτερη τεχνική ποινή αλλά νταξ τι να κάνουμε.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Να ρωτήσω κατι? τον Jim ή όποιον άλλον γνωρίζει. υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σε Blog ένας χώρος ώστε να συζητάμε την επικαιρότητα έτσι ώστε να μην γίνεται αυτό το μπάχαλο? και στις αναρτήσεις να μένουμε κυρίως στην κουβέντα για το θέμα και να μιλάμε για επικαιρότητα μόνο αν συνδέεται με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η σκέψη σου, επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ας πούμε για παράδειγμα ότι έχουν γραφτει 120 σχόλια μόλις μπει κάποιος να τα διαβάσει, όταν ξαναμπεί μετά από λίγες ώρες και έχουν γραφτεί 145 σχόλια του είναι πολύ κουραστικό να βρει τα καινούρια 25 σχόλια γιατί πρέπει να αρχίσει πάλι να διαβάζει από το πρώτο από για να δει άμα έχει δοθεί κάποια κανιούριο απάντηση κάτω ακριβώς από κάποιο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Σωστή η σκέψη σου, επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ας πούμε για παράδειγμα ότι έχουν γραφτει 120 σχόλια σε ένα άρθρο και μπαίνει να τα διαβάσει.
      Οταν ξαναμπεί μετά από λίγες ώρες και έχουν γραφτεί 145 σχόλια του είναι πολύ κουραστικό να βρει τα καινούρια 25 σχόλια γιατί πρέπει να αρχίσει πάλι να διαβάζει από το πρώτο σχόλιο για να δει άμα έχει δοθεί κάποια απάντηση που δεν υπήρχε πριν κάτω ακριβώς από κάποιο σχόλιο.

      Διαγραφή
  72. α, ρε αλήτη Ασπρούλια!
    Τα ίδια με τον κομπλεξικό τον Ορέση έγραψες στο gazzetta.
    Θα σου στείλουμε τρεις μπράβους να σε κανονίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορέστη με όλο το σεβασμό το άρθρο του Ασπρούλια δεν ήταν το καλύτερο επιχείρημα να στηρίξεις τη θέση σου.... την περίοδο 2010-2011 όταν και ο ΠΑΟ ξεκίνησε με άσχημες εμφανίσεις και γράφοντας τότε ακόμα στο leoforos.gr είχε φέρει την καταστροφή του κόσμου. Κάθε βδομάδα έλεγε, έλεγε, έλεγε.... μετά αναγκάστηκε εκ του αποτελέσματος να κάνει στροφή 360μοιρών. Δεν αξιολογώ αν τα λεγόμενα του τα σημερινά έχουν βάση ή όχι, μπορεί κάποια να έχουν. Γενικότερα όμως ο τρόπος γραφής του συνήθως ξεφεύγει απο καθαρά μπασκετικά, αγωνιστικά κριτήρια, εμπεριέχει αρκετές δόσεις "αμπελοφιλοσοφίας" αν μου επιτρέπεις, οπότε θεωρώ ότι δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για να προασπίσεις την αλήθεια των λεγομένων σου.

      Διαγραφή
    2. φίλη μου, δεν προασπίζω την αλήθεια των λεγόμενών μου, αλλά το δικαίωμα μου να τα εκφέρω.

      υ.γ.
      μια χαρά μου φαίνεται ο Ασπρούλιας, χωρίς να σημαίνει ότι έχει πάντα (ή έστω τώρα) δίκιο

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα ........ θαρρώ πως κυρίως αυτό που σχολιάζεται εδώ είναι ο τρόπος/ύφος που γίνεται και όχι το γεγονός αυτό καθ'αυτό.

      Σε γενικές γραμμές είναι καλός απλώς - πέρα από αυτά που σου έγραψα - μου βγάζει μια απαισιοδοξία κι όχι αντικειμενικότητα στα γραφόμενά του.

      Διαγραφή
    4. Ο Μαγουλας στο Κόντρα που δεν είναι Γαύρος τι γράφει Ορέστη? Δεν μπορεί να μην το διάβασες...

      Διαγραφή
    5. ανύνυμε,
      όχι καταρχήν δεν το διάβασα, αλλά ο Καβαλιεράτος επίσης γαύρος μιλάει για σφαγή.
      Το νόημα της παράθεσής μου, όπως διευκρίνησα και στην Ναταλία, δεν είναι μια επίκληση στην αυθεντία, αλλά να σας δείξω ότι υπάρχουν κι άλλοι που είδαν τα πράγματι αλλιώς από ότι εσείς, χωρίς να είναι "γαύροι", "λιμανίσιοι", "άσχετοι" και "κομπλεξικοί". Και χωρίς να χρειάζεται να τους σπάσει κάποιος το κεφάλι...

      Διαγραφή
    6. Ωραία τι προσπαθείς να αποδείξεις λοιπόν? Ότι ο Παναθηναϊκός έχασε δίκαια? Επειδή το είπε ο Ορέστης ή ο Ασπρουλιας που προσωπικά σε ουδεμιά εκτίμηση τον έχω. Εξήγησε μου σε παρακαλώ. Κατά γενική ομολογία η πλειοψηφία των μπασκετικων δημοσιογράφων μίλησε για εχθρική διαιτησία...και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη φάση που προκαλεί απορία η μη ύπαρξη άλλου ριπλέι αλλά και ο μη καταλογισμός 5ου φάουλ του Πλανινιτς στην προσποίηση του Μπανκς και πόσες άλλες. Δεν προσπαθώ να σε πείσω αλλά πραγματικά προσπαθώ να καταλαβω που πραγματικά αποσκοπούν τα σχόλια σου όταν η ομάδα σου δεν έχει καμιά σχέση.

      Διαγραφή
  73. Μια ερώτηση προς τους ΝΒΑers από έναν ημι-άσχετο που έχει να ασχοληθεί σοβαρά με το ΝΒΑ από την εποχή των γιγάντων Χακιμ, Ναύαρχο (έλα μωρή παιχτούρα) και Γιούινγκ. Πώς τη βγάζουν οι Νικς έχοντας στο παρκέ 40κάτι λεπτά 2 υπερήλικες όπως ο Κιντ και ο Πριτζιόνι; Πώς τους "κρύβουνε" έχοντας και το αμυντικό υπερόπλο (χοχοχο) ονόματι Καρμέλο άλλα 40 λεπτά; Και μάλιστα ένα πολυ αθλητικό γκαρντ που έχουνε και καλος αμυντικός που του όνομά του θυμιζει μουσικοσυνθέτη δε παίζει (τραυματίας;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ρε Ορέστη μπορείς με απλά λόγια χωρίς κομπλεξισμους να μου εξηγήσεις πιο είναι το πρόβλημα σου? Γιατί ασχολείσαι συνεχώς με τον Παναθηναϊκό? Κατά γενική ομολογία η διαιτησία εχθές ήταν κακή. Αμφιβάλεις? Όχι μόνο στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα αλλά σε όλο το 4ο δεκάλεπτο. Και ακόμα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού λένε ότι αδικήθηκαν, εσύ μπορεί να έχεις άλλη άποψη αλλά ως οπαδός του Ολυμπιακού γιατί ασχολείσαι? Δεν είδα οπαδούς του Παναθηναϊκού να σχολιάζουν την διαιτησία των αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρωλιγκα. Εσύ γιατί ασχολείσαι? Και εγώ θα μπορούσα εύκολα να πω ότι με την Τσεντεβιτα στο Σεφ ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε στο τέλος...δεν το έκανα όμως γιατί δεν θέλω να προκαλέσω αλλά κυρίως γιατί δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή