Athlenda

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ: TOP GREEK PROSPECTS (U22)




Το Hoopfellas εστιάζει στη δεξαμενή ταλέντων της Α1 που θα αποτελέσει και την επόμενη ημέρα του Ελληνικού μπάσκετ. Ποια παιδιά έχουν ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα και ποια η προοπτική τους?
Να σημειώσουμε ότι η ανάρτηση αφορά αθλητές γεννημένους από το 1990 και έπειτα..


Για πάμε να πούμε δυό λογάκια για τα παιδιά που ξεχωρίζουν ή περιμένουμε να ξεχωρίσουν..


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (1.96-1990): O Μάντζαρης με έχει ενθουσιάσει με τη σοβαρότητα του και τον τρόπο που διαχειρίζεται την περυσινή του εξέλιξη και την συλλογική επιτυχία. Πέρυσι είχα πει εδώ μέσα λέγοντας τη γνώμη μου για τα τρία νεαρά πόιντ των ερυθρολεύκων ότι  ο Μάντζαρης μπορεί να εξελιχτεί σε ένα pass first πόιντ γκαρντ κλάσης, με αμυντικό και οργανωτικό προσανατολισμό, τύπου Πριγκιόνι. Ένα χρόνο μετά ο Μάντζαρης είναι μπετόν στη περιφέρεια των ερυθρολεύκων, ο βασικός πόιντ γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Πολύ μετρημένος και απέριττος στις ενέργειες του, έχει βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του από το τρίποντο, όπου τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά. Σύγχρονος γκάρντ, μακριά χέρια, σπουδαία σωματοδομή. Θέλει δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του  γιατί  τέτοιοι παίκτες εάν βγούν από το σύστημα-σύνολο που έχουν συνηθίσει και μπούν σε ένα άλλο περιβάλλον  μπορεί να μη φαίνονται το ίδιο δυνατοί. Πολύ δυνατή υποψηφιότητα για την  Εθνική, αν η επιλογή γινόταν σήμερα θα ήταν φαβορί..


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ (1.96-1991): Ο Κατσίβελης βιώνει μια δύσκολη κατάσταση στο ροτέησιον του Ολυμπιακού. Δυστυχώς γι’αυτόν, παρόλο που ξεκίνησε εξαιρετικά πέρυσι, η έξοδος του από το βασικό κορμό συνδυάστηκε με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας.  Προϊόν του Μαντουλίδη. Οι προδιαγραφές του είναι εντυπωσιακές. Ψηλό κορμί, μακρά άκρα, πολύ καλά πόδια. Έχω την αίσθηση ότι στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει τον γκαρντ-quarterback, που είναι περιζήτητος στο μοντέρνο μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι τον διατηρούν στο ρόστερ, δείγμα του ότι τον υπολογίζουν, αλλά νομίζω ότι για το παιδί θα ήταν καλύτερο να δινόταν δανεικός τουλάχιστον για φέτος, ακολουθώντας πορεία ανάλογη με αυτή του Σλούκα.


ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ (1.97-1990):  Ο Σλούκας παλεύει και αυτός να αυξήσει τον χρόνο του στο ροτέησιον του Ολυμπιακού. Ξέρει που υστερεί και που υπερτερεί στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Σαφώς και πρόκειται για έναν παίκτη που το ελληνικό μπάσκετ θα βασίσει πολλά πάνω του. Ήδη μαζί με τον Παπανικολάου, έχουν πιάσει την τελική 12αδα της Εθνικής μας, οπότε οι δυό τους βρίσκονται μπροστά, θεωρητικά πάντα γιατί το θέμα είναι η συνέχεια και η ανάπτυξη. Ο Σλούκας έχει χαρακτηριστικό του clutch player στον μεγαλύτερο ίσως βαθμό από όλα τα παιδιά και αυτό δείχνει την πάστα και το mentality του παίκτη. Κρύο αίμα, σούπερ υπολογίσιμος στο παρκέ στο τέλος των κλειστών αγώνων. Δε θα πρέπει να μπερδευτεί με το «1» ή «2» και που είναι η κλίση του. Το παράδειγμα του Ζήση είναι χαρακτηριστικό. Πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει τα playmaking abilities του και φυσικά την ταχύτητα του και να είναι έτοιμος. Δεν είναι λίγο να ποντάρουν πάνω σου οι περισσότεροι ως «τον επόμενο μεγάλο Έλληνα γκαρντ»..


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (2.05-1990): Βρίσκεται σε δικό του επίπεδο ξεκάθαρα. Η περυσινή του έκρηξη –μετά από μια μακρά περίοδο όπου έμοιαζε μπερδεμένος- έδωσε  τεράστια ώθηση στην ομάδα ώστε να φτάσει στο θαύμα. Για τον Παπανικολάου δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Εξέλιξε ραγδαία το παιχνίδι του υπό τον Ίβκοβιτς, σουτάρει με τρομερή αυτοπεποίθηση ενώ η άμυνα του είναι “A class”.. Από μικρή ηλικία ξεχώριζε σωματικά από τους υπόλοιπους και τώρα πλέον είναι το πιο αθλητικό και καλοπροπονημένο φόργουορντ που έχουμε σαν χώρα. Φέτος προσπαθεί να βελτιώσει το court vision του, ώστε να αξιοποιεί περισσότερο τους συμπαίκτες του ενώ θέλει ακόμα δουλειά με τη μπάλα εάν θέλει να κοιτάξει προς το σηματάκι με τον Τζέρι Ουέστ. Αντίθετα το παιχνίδι του χωρίς τη μπάλα είναι εξαιρετικό. Ξεκάθαρα ο Παπανικολάου βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του..


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (1.96-1994): O «Λέφτι» του Άρη (αριστερόχειρας γαρ..) αποτελεί μια από τις καλύτερες «πρώτες ύλες» που διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ τη παρούσα στιγμή. Ψηλός, μακρύς με πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών και με πολύ καλή –για πρώτο στάδιο- αμυντική συμπεριφορά. Στάρτερ στον φετινό Άρη, το πνευμόνι της ομάδας στην περιφέρεια. Ο Μποχωρίδης είναι πολύ καλό πακέτο αλλά έχει πολύ δουλειά μπροστά του σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού. Πρέπει να μάθει να χαμηλώνει όταν ντριμπλάρει για να αντιμετωπίζει την πίεση, να βελτιώσει κατακόρυφα όλων των ειδών τα τελειώματα του στην επίθεση και κυρίως να γίνει πιο aggressive μέσα στο παρκέ, κάτι που μπορεί να  δώσει άμεσα πόντους στο προσωπικό του στάτους. Το τζαμπ σουτ του δεν είναι άσχημο ενώ είναι εξαιρετικά φερέγγυος από τη γραμμή των προσωπικών. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, ώστε να δουλέψει και σε βάθος διετίας να εξελιχθεί σε ένα πολύ σύγχρονο κόμπο, υψηλών προδιαγραφών.


ΖΗΣΗΣ ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (2.11-1990): O Σαρικόπουλος παίζει εμφανώς καλύτερα τελευταία. Έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τελειώνει πιο σίγουρα. Σουτάρει με 72.4% στα δίποντα και όμως δείχνει ότι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του στο ζωγραφιστό. Έχει μεγάλο κορμί, δεν είναι μονοκόμματος στις κινήσεις του αλλά υστερεί στα πόδια και είναι μεγάλο μείον του ότι ο φετινός Άρης τον έχει παντρέψει με ένα σέντερ στα ίδια κυβικά (Χαρίσης) και όχι ένα πιο γρήγορο undersized “5” που θα κάλυπτε πολλές από τις δικές του αδυναμίες. Σε βάθος χρόνου ο Σαρικόπουλος μπορεί να εξελιχτεί σε ένα αρκετά αξιόπιστο σκόρερ στο low post, δουλεύοντας το ρεπερτόριο του γιατί για την ώρα εξαρτάται σημαντικά από τα «ταΐσματα» των συμπαικτών του.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ  (2.05-1991): Tο καλοκαιρινό μήλον της έριδος, όχι τόσο άδικα, αν και ο ντόρος ξεπέρασε τα καθέκαστα λόγω κυρίως της δίψας για επενδύσεις σε νέους Έλληνες, την οποία σκόρπισε η επιτυχία του Ολυμπιακού. Ο Καββαδάς είναι φοβερή πρώτη ύλη, για ψηλό της σχολής μας, με τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ σήμερα. Χτιστό κορμί, γεμάτο μύες, γρήγορα πόδια, φοβερή φυσική δύναμη. Δίνει στον προπονητή επιλογές στην άμυνα, καθώς μπορεί να αλλάξει στα σκρίν και να κυνηγήσει έναν κοντύτερο αντίπαλο (αν και τα πίσω κ πλάγια βήματα του θέλουν δουλειά)ή να σπρώξει ένα φουνταριστό «5», δέκα πόντους ψηλότερο. Ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του κερδίζοντας χώρο. Τα τελειώματα του βέβαια θέλουν δουλειά όπως και η γενικότερη αίσθηση του χώρου. Θα αυξήσει την αξία του επίσης, η περίπτωση κατά την οποία γίνει πιο αποτελεσματικός από τα 5-5.5 μέτρα. Θα είναι αμαρτία για το ελληνικό μπάσκετ αυτό το παιδί να καταλήξει ένας απλός μπάνγκερ..



BΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (2.03-1990): Για τον Βλαδίμηρο τα έχουμε ξαναπεί. Εξαιρετικές προδιαγραφές ώστε να αποτελέσει το επόμενο σπουδαίο σούτινγκ φοργουορντ για το Ελληνικό μπάσκετ. Σαφώς και είναι ξεχωριστή περίπτωση δεδομένου του ότι δεν έχουμε πληθώρα παιχτών σε τέτοια κόπια. Βρίσκεται σε μια περίοδο που προσπαθεί να αναπτύξει και άλλες πτυχές του παιχνιδιού του. Από πέρυσι ξεκίνησε να κατεβαίνει πιο συχνά στο «4» εκμεταλλευόμενος τα μακριά του άκρα, την αθλητική του ικανότητα που τον βοηθά σημαντικά στο ριμπάουντ και φυσικά το πολύ καλό του σουτ. Αρκετά καλός ντριμπλέρ ενώ Η τεχνική του βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Εκεί που πρέπει να εστιάσει είναι το αμυντικό κομμάτι όπου έχει αδυναμίες ακόμα, αλλά εάν θέλει να κοιτάξει στο υψηλότερο επίπεδο η βελτίωση του εκεί αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις για τον Βλαδίμηρο είναι το πόσο έχει κατανοήσει το μέγεθος της ευκαιρίας που έχει στα χέρια του και των προοπτικών που ανοίγονται μπροστά του εφόσον βάλει κάτω το κεφάλι και δουλέψει.


NIKOΣ ΠΑΠΠΑΣ (1.95-1990): Τα είπαμε πρόσφατα, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Ο Παππάς έχει τη «στόφα» του μεγάλου σκόρερ και τη φετινή σεζόν έχει κάνει αίσθηση σε ατομικό επίπεδο. Η ερώτηση είναι απλή. Μπορεί να λειτουργήσει σε μια τοπ ομάδα σαν 4η-5η επιλογή στο επιθετικό κομμάτι, συνεπώς και με μικρότερο χρόνο συμμετοχής? Μπορεί να ξεχωρίσει σε μια πολυπρόσωπη μοιρασμένη επίθεση? Ο γκαρντ του Πανιωνίου σίγουρα είναι το «κάτι διαφορετικό» σε επίπεδο θράσους και επαφής με το καλάθι. Μας αρέσουν αυτά όπως και η «αλητεία πάνω στη φάση». Ο δρόμος που θα τραβήξει από εδώ και εμπρός και η νοοτροπία του θα δείξουν εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα εφόδια υπέρ του..


ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ (1.96-1993): Δε το κρύβω, με έχει εντυπωσιάσει η ωριμότητα του για Έλληνα παίκτη, της ηλικίας και κυρίως της εμπειρίας του. Έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στο ροτέησιον του Πρίφτη  ως πλάγιος ερχόμενος από τον πάγκο. Στην πραγματικότητα είναι ολ αράουντ ταλέντο που μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα στο παρκέ ενώ είναι καλύτερος σουτέρ από ότι δείχνει το 27% του μέχρι τώρα από το τρίποντο. Έχει το «θράσος» που λέγαμε(..) και αυτό μας αρέσει. Δίνει φρεσκάδα στον Ίκαρο όποτε πατάει το παρκέ και κάνει να συμβούν θετικά πράγματα για την ομάδα. Μπράβο..


ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (1.90-1990): Αυτό είναι breakout season! Ο Παπαντωνίου έχει  αναλάβει το κουμάντο στο φετινό νεανικό Περιστέρι και είναι πραγματικός στρατηγός στο παρκέ σε ένα πολύ μαχητικό σύνολο. O 22χρονος πόιντ γκαρντ έχει βρεθεί σε μια ιδανική γι’αυτόν κατάσταση στην ομάδα του Τζίμη Κουστένη, διπλασιάζοντας τα νούμερα του και το status του στο χρηματιστήριο της Α1. Πρόκειται για κλασσικό πόιντ γκαρντ της νεότερης ελληνικής σχολής. Σκληροτράχηλος, μαχητικός, hard-nose defender, με συμμετοχή σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού αλλά φυσικά (για να τιμάμε το σπίτι μας..) θέλει δουλειά στο μακρινό σουτ.  Καλός ριμπάουντερ, βλέπει γήπεδο και έχει δείξει μεγάλη καρδιά στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών. Σύντομα θα έρθει το κάλεσμα από «πάνω». Και όταν λέμε από πάνω δεν εννοούμε  πάντα τους δύο αιωνίους. Μη σας φανεί περίεργο αν τον δείτε σύντομα στο εξωτερικό..


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ (1.98-1991): Eδώ είμαστε.. Ο Κανονίδης έχει κλέψει πραγματικά την παράσταση φέτος, δείχνοντας πόσο τον βοήθησαν οι περυσινές συμμετοχές και τα λεπτά που πήρε στο Μαρούσι. Ανέβηκε με τη μια σκαλί και αναπτύσσεται διαρκώς. Καλό κορμί, μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό wing player. Καλός σουτέρ τριών πόντων που εάν δουλέψει εντατικά το περιφερειακό του παιχνίδι μπορεί να γίνει πραγματική απειλή. Εκπληκτική η ικανότητα του στο ριμπάουντ. Mαζεύει 6.8 ανα παιχνίδι, το κυνηγάει πολύ και έχει γερά πατήματα που τον βοηθούν να τελειώσει με διείσδυση στην άλλη άκρη του παρκέ. Πρέπει να εστιάσει στο να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια, ώστε να κοιτάξει ψηλότερα σύντομα.  Γενικότερα να κοντρολαριστεί λίγο περισσότερο. Το alter ego του Παπαντωνίου. Οι δύο περιφερειακοί του Κουστένη μαζεύουν περίπου 11 ριμπ. μαζί ανά αγώνα..  Ε ρε η west coast..


ΠΕΤΡΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (1.93-1993): Άλλο ένα προϊόν του Μαντουλίδη. Ψιλόλιγνος γκαρντ, με μακριά άκρα έχει πάρει λεπτά φέτος στη Βαλκανική λίγκα κυρίως (και στο Κύπελλο). Καλός ballhandler , με καλό επίπεδο σκέψης στο παιχνίδι του. Πνευμόνι στην περιφέρεια, παίκτης-εργαλείο. Μπορεί να πιέσει  πολύ καλά τη μπάλα. Οι Στεφανίδης-Γκαγκαλούδης (και φυσικά πλέον ο Άγγελος Κορωνιός) μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο σχολείο για τον νεαρό. Ελπίζω να τον δούμε περισσότερο στη συνέχεια της σεζόν..


ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (2.05-1992): Εξτραδάκι από τη LegaA. Δε μπορούσε να λείψει από τη λίστα.. Ο Λίνος έχει βρεί τη θέση του στο ρόστερ της Μπιέλα αλλά η κακή πορεία της ομάδας τον έχει επηρεάσει. Ο Κανσελιέρι τον χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντς και ο Κερκυραίος έχει παρουσιάσει αρκετές φορές δείγματα του do it all παιχνιδιού του και της ικανότητας του στην πάσα. Η αστοχία του από το τρίποντο (3/15) τον έχει κάνει φανερά πιο διστακτικό. Σίγουρα μπορεί περισσότερα, δεν είμαστε ικανοποιημένοι αν φανταστεί κανείς ότι σε μικρή ηλικία κανένας από εδώ μέσα δεν συγκρινόταν σαν prospect μαζί του. Έλα Λίνο..

Υ.Γ. Ένα παιδί που θεωρώ ότι μπορεί να παίξει (και δεν έχει παίξει) είναι ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης του ΠΑΟΚ. Ειδικά με την παρούσα κατάσταση στο «3» ο νεαρός (έχει προσόντα) τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει να παίρνει τζούρες.. Δυστυχώς ο Κασελάκης μέχρι τώρα είναι απογοητευτικός..

108 σχόλια:

  1. Ωραιο αρθρο Jim.Γενικα υπαρχει ταλεντο στο ελληνικο μπασκετ ελπιζω να υπαρχει και το αντιστοιχο μυαλο που χρειαζεται.Για τον Διαμαντακο του Παο τι γνωριζεις?Ξερω πως ειναι μολις 17 αλλα με υψος 2.14 ειναι σιγουρα ενδιαφερον project

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέρω κάποια πράγματα λόγω κοινής καταγωγής, ο Διαμαντάκος είναι πολύ, πολύ άγουρος ακόμα...σε 2-3 χρόνια το ξανασυζητάμε για να πάρει λεπτά στην Α1

      Διαγραφή
  2. Να'σαι καλά φίλε. Τον έχω δεί πολλές φορές. Πολύ καλό κορμί, θέλει πολύ δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς πρόλαβε να βγάλει διαβατήριο!




      Φιλε Δημητρη σου στελνω και ενα κειμενακι με ενα ακομα μεγαλο ταλεντο του ελληνικου Μπασκετ.

      Μεγαλωμένος στην Ελλάδα, με πατέρα πλανόδιο πωλητή, κυνηγημένο και από την Χρυσή Αυγή, είναι ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες επειδή κανείς δεν είχε ασχοληθεί να του βγάλει το διαβατήριο που δικαιούται και επειδή οι απαγορεύσεις στη χορήγηση ιθαγένειας είναι....οριζόντιες!
      Όσοι ασχολούνται στενά με το μπάσκετ τον ξέρουν και αυτόν και τον αδελφό του που είναι επίσης ατόφιο μπασκετικό ταλέντο. Το ατύχημα είναι ότι από σήμερα ανήκει στην Ισπανική Σαραγόσα που είχε στείλει άνθρωπο της στην Αθήνα ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες τον παρακολούθησε ακόμη και στις προπονήσεις και σήμερα τον ανακοίνωσε!
      Το όνομα του είναι Γιάννης Αντετοκούμπο και παίζει μαζί με τον αδελφό του Θανάση στον Φιλαθλητικό της Α2. Με μπόι κοντά ή λίγο πιο πάνω από τα 2 μέτρα παίζει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας αλλά όπως φαίνεται το μέλλον του είναι στον ''άσσο''.
      Είναι πολύ πιθανό αρκετοί να τον έβλεπαν στο ΣΕΦ αφού ο 18χρονος ήταν τακτικός στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο οποίος φερόταν ως φαβορί για την απόκτησή του. Τελικά τον έκλεισε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Σαραγόσα που λέγεται (δεν πολυπιστεύω τα νούμερα αλλά δεν παίρνω και όρκο για το αντίθετο) 300.000 ευρώ στον σύλλογο και 200.000 στον ίδιο τον παίκτη.
      Το ευτύχημα είναι ότι με τη φασαρία της μεταγραφής ξύπνησε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ που πείσθηκε ότι πάει να χαθεί ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο. Και αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις του εξασφάλισε την έκδοση διαβατηρίου. Αν τον δείτε το καλοκαίρι στην προεπιλογή της εθνικής ανδρών μην ψάξετε ποιός είναι, απλά ξαναδιαβαστε το κειμενο.
      Ανδρεας το μαχαιρι.

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα,τζιμ δεν ξερω σε τι κατηγορια λογιζεις τους αδερφους Αντετοκούμπο του φιλαθλητικου,τον εχουν παρει απ τ χερι και το πανε για ανοδο,ισως το καλοκαιρι θα γινουν κατι σαν το σηριαλ καββαδα,ειδικα ο ενας που ειναι πλει μεικερ ειναι πολυ καλη ακατεργαστη υλη,λιγο μεγαλοι για κολλεγιο αλλα σιγουρα θα βρουν συμβολαιο σε μεγαλυτερα μεγεθη.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικός Τζιμ! Θα σε παρακαλούσα να πεις δυο λόγια για κάποιους μικρότερους παίκτες ηλικιακά...Βεζενκοφ, Παπαγιαννης, Παπαπετρου Γιαννης, Χαραλαμποπουλος, Δημακοπουλος, Ζουμπος . Thanks
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραίο άρθρο. μπράβο.
    περίμενα όμως πως και πως όσο κατέβαινα να διαβάσω για τα αδέρφια αντετοκούμπο. κι ας μην ελληνοποιηθούν(που δε νομίζω να μην) θα άξιζε μια αναφορά. σωματικά πρέπει να το χουν και με το παραπάνω..
    τους έχεις παρακολουθήσει καθόλου?
    Jarmusch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Jim. Μπορώ να πω ένα από τα αγαπημένα μου άρθρα σε αυτό το μπλογκ. Τις γουστάρω πολύ αυτού του τύπου τις αναρτήσεις.

    Πως βλέπεις την Εθνική στο μέλλον με αυτά τα παιδιά; Ας πούμε σε 4 χρόνια; Για τον Παπαπέτρου Jr ποια είναι η άποψη σου;

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικο αρθρο ακομα μια φορα τζιμ....περιμενα να αναφερθεισ βεβαια και στα αδερφια Αντετοκουμπο...


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό !!!! Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο και με πρώτη ευκαιρία να δω παιχνίδια των ομάδων τους με μεγαλύτερη προσοχή αυτή τη φορά καθώς μου κίνησες την περιέργεια. Με μια πρώτη ματιά διακρίνω πολύ μέλλον για το μπασκετάκι μας, ελπίζω να γίνει σωστή διαχείριση από τις ομάδες τους ώστε να εξελιχθεί ο καθένας στο μέγιστο δυνατό, να αρπάξουν τις όποιες ευκαιρίες τους παρουσιαστούν και μελλοντικά η Εθνική να πονοκεφαλιάζει για το ποιον θα καλέσει από όλους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ναταλία! Εχω την εντυπωση οτι εχω δει posts σου και στα Π.Ν (εσενα και καποια Eytyxia)και μου κανει εντυπωση το παθος σου για μπασκετ (δεν εχουμε συνηθισει την θηλυκη παρουσια, μην το εκλαβεις ως ρατσιστικο σχόλιο αυτο)..Αν μου επιτρεπεις την ερωτηση, ασχολεισαι επαγγελματικα με τον χωρο ή απλα εισαι φανατικη οπαδους του ειδους??:)

      Διαγραφή
    2. Γεια σου και σένα.... αφού το ξεκαθαρίζεις εκ των προτέρων δεν το εκλαμβάνω και σε ευχαριστώ ;-) .... κοίτα είναι γεγονός ότι οι γυναίκες συνήθως δεν ασχολούνται ή και να ασχολούνται ακόμα, το αποφεύγουν να σχολιάζουν είτε γιατί δε θέλουν να εκτεθούν είτε γιατί ακριβώς θέλουν να γλιτώσουν σχόλια του τύπου 'άντε πλύνε κάνα πιάτο' που πίστεψέ με τα έχω ακούσει κι εγώ είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν τις γνώσεις και δε θέλουν να φανούν άσχετες, υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Επαγγελματικά ?? θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει χιχι.... η ιδιότητά μου είναι καθαρά 'οπαδική', είμαι - και συγνώμη για την έκφραση γιατί κάποιοι δεν την αποδέχονται - τρελό βαζελάκι .... γενικώς ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα της ομάδας και παρακολουθώ κυρίως ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέχρι πρότινος μόνο από την TV. Εσχάτως (πριν ένα μήνα δηλαδή) ξεκίνησα να πηγαίνω και στο γήπεδο στο μπάσκετ ( τώρα καταλαβαίνω τι είχα χάσει τόσα χρόνια και δε στο μπάσκετ επί Ζοτς) και έχω φάει τρελό κόλλημα.... παρόλο που ασχολούμαι και με πάρα πολλά ακόμη πράγματα κάτι που σημαίνει ότι δεν περίμενα το γήπεδο για να γεμίσω το χρόνο μου ή να έχω ένα ενδιαφέρον, είμαι σε μια φάση αυτόν τον τελευταίο μήνα που κοιμάμαι και ξυπνάω και σκέφτομαι μόνο την Πανάθα χιχι.......... εννοείται και το πότε θα περάσουν οι μέρες για να ξαναπάω γήπεδο !!! Α και πήγα και στο ντέρμπυ ακριβώς επειδή η Ευτυχία που λες με προσκάλεσε :-) αλλά νομίζω ότι το μπάσκετ όσον αφορά το κομμάτι παρακολούθηση από το γήπεδο με γεμίζει περισσότερο. Να είναι η ίδια η ομάδα, η ιστορία της, η αγωνία για το πως θα εξελιχθεί σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η συνεχής εναλλαγή στο σκορ και άρα διακυμάνσεις στην αγωνία, το θέαμα που είναι οπως κ να έχει εντυπωσιακό, ίσως και όλα μαζί. Όσον αφορά το site του Jim ανεξάρτητα αν οι αναρτήσεις είναι για την Πανάθα ή όχι, μου αρέσει να το παρακολουθώ και για τις γνώσεις που μας μεταδίδει αλλά και γιατί όσοι σχολιάζουν προσθέτουν κι εκείνοι ένα λιθαράκι με την άποψή τους σε αυτές τις νέες γνώσεις του Jim. Νομίζω έγραψα πάρα πολλά, συγνώμη που 'καταχράστηκα' το χώρο της ανάρτησης

      Διαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο άρθρο αλλά γενικά και για την θεματολογία και το μπασκετικό στύλ γραψίματος σου.
    Η αλήθεια είναι οτι η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την καλή φουρνιά των 90ρηδων και ανω δίνει προοπτική και μέλλον στο Ελληνικό μπάσκετ.
    Ο Βεζένκοφ έχει πολλά προσόντα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι είναι διεθνής με την Βουλγαρία. Καλά στοιχεία έχει δείξει επίσης ο Αγραβάνης (απο το περσινό αναγκαστικό παιδομάζωμα του Αμαρουσίου, φέτος στον Πανιώνιο). Έχεις καθόλου εικόνα απο τον Γιάννη Παπαπέτρου που σπουδάζει στο Τέξας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ρε Τζιμ, το περιμέναμε πολλοί εδώ μέσα αυτό το ποστ. Ταλέντο υπάρχει στην Ελλάδα και πιστεύω πάντα θα υπάρχει. Γενικά υπάρχει ποιότητα στο Ελληνικό μπάσκετ, όσο και αν πολλοί προσπαθούν να το υποβαθμίσουν. αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα πολλών ΚΑΕ θα βλέπαμε ένα απίστευτο πρωτάθλημα.
    Βλέπω πάντως σαν σύνολο ότι η νέα φουρνιά έχει προοπτικές και υπάρχει ταλέντο σε πολλές θέσεις. Αρκετά γκαρντ, 2 ψηλοί ετερόκλητοι με διαφορετικά στοιχεία και πολλά 3άρια. Στο 4 υπάρχει ένα κενό. Τζιμ, πιστεύεις Γιάνκοβιτς και Λίνος μπορούν να καθιερωθούν σαν 4άρια;
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο άρθρο Τζιμ.
    Η επόμενη γενιά της Εθνικής ίσως είναι και η καλύτερη από άποψης ταλέντου. Λόγω οικονομικής κρίσης οι ομάδες επιτέλους έβαλαν νέα παιδιά να παίξουν και μακροπρόθεσμα τα οφέλη θα είναι πολλά.
    Ελπίζω ειδικά ο Παππάς να μην χαθεί. Έχουμε μια παράδοση σαν χώρα, τους μεγάλους σκόρερ να μην τους εκτιμάμε τόσο, όπως Διαμαντόπουλο ή Λιαδέλλη οι οποίοι ακόμα και στα καλά τους δεν είχαν ουσιαστικό ρόλο στην Εθνική. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς πρέπει να κληθεί τουλάχιστον στην 15αδα ώστε να αποκτήσει παραστάσεις και εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο. Μόνο κέρδος θα έχουμε από την αξιοποίηση αυτού του παίκτη.
    Ο Σλούκας σίγουρα δεν είναι 1.97. Γύρω στο 1.90 πρέπει να είναι.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο για το ύψος του Σλούκα.Το σάιτ του Ολυμπιακού τον δίνει 1.87 και της Euroleague 1.90..

      scottie

      Διαγραφή
    2. Στην προεπιλογή νομίζω θα είναι σίγουρα ο Παππάς. Τώρα για μετά δύσκολα είναι. Υπάρχουν πολλά γκαρντ που έχουν αυτή τη στιγμή πολύ μεγαλύτερη εμπειρία απο τον Παππά και λογικά θα προτιμηθούν αυτοί. Θα φτάσει Εθνική αφού πάει σε αιώνιους ή εξωτερικό λογικά.
      Σίγουρα υπάρχει προοπτική, το Ελληνικό μπάσκετ είναι ποιότητα μεγάλη.
      Μadness

      Διαγραφή
  12. Μπράβο Τζιμάρα.
    Αυτό που έγραψες για την δίψα για επενδύσεις σε νέους Έλληνες, την οποία σκόρπισε η επιτυχία του Ολυμπιακού, ήταν από τα πιο σωστά.
    Μεγάλη υπόθεση για το Ελληνικό μπάσκετ αυτό που έκανε πέρσι ο Ολυμπιακός επειδή το έκανε έχοντας στην σύνθεση του Ελληνες παίχτες 21 ετών οι οποίοι είχαν σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα.

    Ολα τα μικρά παιδιά και όλοι οι νεαροί Ελληνες μπασκετμπολίστες βλέποντας τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου και τον Σλούκα να πετυχαίνουν αυτά που πέτυχαν πέρσι με τον Ολυμπιακό θα θέλουν να τους μιμηθούν και πλέον θα πιστεύουν ότι άμα προσπαθήσουν σκληρά και έχουν πίστη στις δυνάμεις τους θα μπορέσουν και αυτοί να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και ακόμα ψηλότερα.

    Επίσης μετά τον περσινό άθλο του Ολυμπιακού τους νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες μπασκετμπολιστες έχουν αρχισει να τους βλέπουν με άλλο μάτι τόσο στον Ολυμπιακο όσο και στον Παναθηναικό αλλά ακόμα και οι ξένες ομάδες θα μπουν πιο ζεστά στο κόλπο και θα θελήσουν να πάρουν νεαρούς ταλαντούχους Ελληνες παίχτες στις ομάδες τους ελπίζοντας ότι έχουν βρει τον επόμενο Παπανικολάου και τον επόμενο Μάντζαρη.

    Μην ξεχνάμε ότι η τεράστια άνοδος του Ελληνικού μπάσκετ το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο ξεκίνησε μετά την τεράστια επιτυχία του 1987 που ολα τα παιδάκια της τότε εποχής θέλανε να μιμηθούν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και μετά από αυτήν την τεράστια επιτυχία έβλεπες παντού μπασκέτες και έβλεπες μικρούς και μεγάλους να παίζουν μπάσκετ.

    --ΘΡΥΛΕΩΝ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλες κουβέντες. Δε συγκρίνω την επιτυχία του Ολυμπιακού με αυτή του Άρη ή της εθνικής, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνώ.

      Παρότι αντιπαθώ γενικά τον Ολυμπιακό ως σύλλογο (κολλήματα είναι αυτά...) δε μπορούσα να κρύψω τη συμπάθεια μου για την περσινή ομάδα. Από την αρχή της χρονιάς, όχι όταν έγινε "πετυχημένη". Την παρακολουθούσα και μου άρεσε πολύ. Και φυσικά πήρα πολύ μεγάλη χαρά για την επιτυχία της (στην Ευρωλίγκα, στην Α1 με άφησε αδιάφορο) και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε.

      Ο Ολυμπιακός έδειξε το δρόμο. Βέβαια είχε (τουλάχιστον) δύο στοιχεία που δε μπορεί να τα έχει μία μεσσαία ομάδα: Το Σπανούλη και τον Ίβκοβιτς. Τον πρώτο για να "ξελασπώνει" όταν δε μπορούσαν να ανταποκριθούν οι "νέοι", το δεύτερο γιατί καθιέρωσε παίκτες, τους έδωσε θάρρος, ρόλο και τους βελτίωσε κατακόρυφα. Χωρίς να υποβαθμίζω την προσφορά άλλων παιδιών (Πρίντεζης κ.α.)

      Και πάλι όμως, έδειξε ότι είναι μύθος το "ή έμπειροι παίκτες και αποτελέσματα, ή νέοι και χτίσιμο σε βάθος χρόνου". Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τον κατάλληλο προπονητή.

      arisff

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, ίσως είναι κάπως υπερβολικός στη τελευταία του παράγραφο ο Θρυλέων, αλλά σίγουρα το περσινό θαύμα ή σπάνιο επίτευγμα ή όπως θες πες το του Ολυμπιακού αναμφίβολα τόνωσε την εμπιστοσύνη των μεγάλων στους νέους Έλληνες παίκτες, μαζί φυσικά με τα λιγότερα χρήματα που έχουν να δώσουν οι ομάδες τα οποία "πίεσαν" προς αυτή τη κατεύθυνση.

      Σίγουρα αυτό θα έχει ευεργετική επίδραση στην Εθνική τόσο άμεσα (παράδειγμα οι 3 μικροί του Ολυμπιακού) όσο και μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει λόγος να παίρουνμε ευρωπαικά κάθε 18 χρόνια, μπορούμε να αυξήσουμε τη συχνότητα, έτσι δεν είναι; Όχι και να μας κουνιούνται οι σπανιόλοι...

      Διαγραφή
    3. Δεν κουνιούνται και άδικα οι ισπανοί. μη λεμε και οτι θέλουμε..

      Διαγραφή
    4. Ρε ανώνυμε χιουμορ κάνω. Δεν αμφιβάλω πως η τελευταία γενιά των Ισπανών αποδείχθηκε ακατάβλητη για τα κυβικά μας. Μπορώ όμως να αισιοδοξώ για την αλλαγή των δεδομένων, έτσι δεν είναι(χωρίς να ξέρω τη νέα γενιά των ισπανών ή πώς θα αντιδράσουν χωρίς Ναβάρο και Γκασόλ που μάλλον κουνάνε μαντήλι);

      Διαγραφή
    5. Γράψε λάθος. δεν ήθελα να στην πω. Απλά πολλές φορές μηδενίζουμε παίχτες, ομάδες, προπονητές γιατι μας βολεύει να μη λέμε τα πράγματα με τ όνομά τους. για παράδειγμα επειδή κάποιος θεωρεί τον σπανούλη καλύτερο παίχτη βγάζει το διαμαντίδη άχρηστο, χωρίς να αναφέρθει στη συνολική τους καριέρα, στη διαφορετική θέση που παίζουν κ.α.
      όπως ο johnny rogers παρακάτω(χωρις παρεξήγηση, γενικά μ αρέσουν τα σχόλιά του). δεν υπάρχουν τμήματα υποδομής στην ελλάδα(όχι μόνο για το μπασκετ) και η ελλάδα δεν έχει, προς το παρών, παίχτη που να συγκρίνεται με τον Πετζα και φταίνε και οι έλληνες προπονητές. Συμφωνώ. αλλα αυτό που μου βγάζει το σχόλιο του είναι κλαύ' τα Χαράλαμπε… μετά το χριστοδούλου το χάος. ε δεν είναι έτσι.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται ότι δεν συγκρίνω την επιτυχία του 1987 με την περσινή του Ολυμπιακού ως ανάλογες επιτυχίες απλά ήθελα να δείξω ότι μετά απο κάθε επιτυχία μπορούν να βγουν μικρά ή και πολύ μεγάλα θετικά πράγματα για το Ελληνικό μπάσκετ και απλά θύμισα το πόσο άλλαξε το Ελληνικό μπάσκετ η τεράστια επιτυχία του 1987 που ήταν η αρχή για τα πάντα και η στέρεη βάση πάνω στην οποία στήθηκε όλο το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.

      Αν μπορούσαμε να πούμε ότι η επιτυχία του 1987 άναψε ξαφνικά μια ολόκληρη φλόγα για το Ελληνικό μπάσκετ το οποίο κατά μεγάλο βαθμό χρωστάει την ύπαρξη του σε αυτή την επιτυχία του 1987, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιτυχία του Ολυμπιακού που βασίστηκε εκτός όλων των άλλων και σε νεαρούς Ελληνες παίχτες άναψε μία μικρή σπίθα ζωντάνιας για το Ελληνικό μπάσκετ και αυτή η επιτυχία μπορεί να γίνει ο οδηγός και το παράδειγμα για να βγούνε νέοι μεγάλοι Ελληνες μπασκετμπολίστες υψηλού επιπέδου ώστε το Ελληνικό μπάσκετ να συνεχίσει να παράγει μεγάλους Ελληνες αθλητές και η Εθνική Ελλάδας να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια.
      Οπως επίσης θα μπορούσαμε να πούμε επίσης ότι όταν η φλόγα του Ελληνικού μπάσκετ άρχισε να τρεμοσβήνει ο Παναθηναικός του Ομπράντοβιτς και των αδελφών Γιανακόπουλων ήταν αυτός που κράτησε αναμένη αυτή την φλόγα στις δυσκολες εποχές για το Ελληνικό μπάσκετ αναδεικνύοντας μεταξύ όλων των άλλων και Ελληνες αθλητές οπως ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής και ο Σπανούλης.

      Ο Μάντζαρης ο Παπανικολάου και ο Σλούκας από εκεί που ήταν στην αφάνεια και έπαιζε ο ένας στο Περιστέρι και ο άλλος στον υποβαθμισμένο (δυστυχώς για την ένδοξη ιστορία του) Αρη, ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο φτάσανε από εκεί που ήταν στα αζήτητα σε ότι αφορά το επίπεδο της Ευρωλίγκας και δεν τους ήξερε κανείς, στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης έχοντας σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας και έτσι δώσανε τεράστιο κίνητρο στα μικρά παιδάκια να ασχοληθούν με το μπάσκετ και δώσανε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και σε νεαρούς αθλητές που είναι κοντά στην ηλικία τους (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Παπαντωνίου, Χρυσικόπουλος, Καβαδδάς κτλ) να πεισμώσουν και να πιστέψουν ότι και αυτοί αν προσπαθήσουν σκληρά, αν δουλέψουν σωστά και κάνουν τις σωστές επιλογές να μπορέσουν να βελτιωθούν και να κάνουν μεγάλη καριέρα ανάλογη του πλούσιου ταλέντου τους.

      --ΘΡΥΛΕΩΝ--

      Διαγραφή
  13. Μπράβο ρε Jim!! Πολύ ωραίο άρθρο, μπάς και ξεφύγουμε λίγο απο τους δύο αιώνιους!!!
    Πολύ ταλέντο στΟ Ελληνικό μπάσκετ, ένα απο τα θετικά της κατρακύλας είναι ότι θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να πάρουν ουσιαστικό χρόνο στις ομάδες τους και να αναπτυχθούν.
    Όσο έχω παρακολουθήσει Μποχωρίδη φέτος μου φαίνεται πολύ βελτιωμένος, πίο αποτελεσματικός και με καθαρό ρόλο στην ομάδα. Δουλεύει σταδιακά και την σωματική βελτίωση γιατί εκεί χρειάζεται να πάρει λίγο όγκο.
    Για βεζένκοφ τί γνώμη έχει? Αυτό το καμπούριασμα που έχει δεν μου αρέσει ρε γαμώτο. Αναμφισβήτητα όμως υπάρχει η πρώτη ύλη και με πολύ δουλεία μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά.Ισως θα ήταν καλύτερο να εκμεταλευτεί την ευκαιρία να μπεί στο ροτέησον του Άρη για φέτος και για του χρόνου και να μην φύγει Αμερική για κολέγιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ φιλαράκι.. Ο Βεζένκοφ σαν ικανότητα μπορούσε να παίξει παραπάνω από φέτος αλλά το παιδί πάει σχολείο το πρωί, τι περιμένεις? Δεν είναι εύκολο. Αλλά σαν πρόσπεκτ, ναι είναι αρκετά καλό.

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα, πολυ ωραιο αρθρο.. Βγαζοντας τους τρεις του ολυμπιακου και τον παππα τις εντυπωσεις εχει κλεψει κατ εμε ο παπαντωνιου. Οι αντετοκουμπο δεν παιζουν α1 γι αυτο μαλλον απουσιαζουν. Τζιμ για νταν μαυραειδη τι γνωμη εχεις? Αν και88αρης. Επισης πριν δυο χρονια σε ενα ματς με τον παοκ μου ειχε κανει εντυπωση ενας γιαννακιδης.. ξερει κανεις τι απεγινε αυτο το παιχτακι?dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Γιαννακίδης πάιζει στον Ίκαρο και είναι 88άρης..
      http://www.esake.gr/main/index.php?pl=12&lng=gr&pfpar=cGxheWVyaWQ9MTczNA==

      scottie

      Διαγραφή
    2. Mου αρέσει ο Μαυροειδής αρκετά, διάβασε την περυσινή ανάρτηση να δείς τη γνώμη μου. Πολύ κρίμα που έφυγε λόγω των καταστάσεων από τον Άρη και την Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλύτερα στην Ιταλία. Ο Γιαννακίδης πρέπει να ανέβει γιατί η χρονιά θα αποδειχθεί μεγάλο βήμα πίσω. Έχει δυνατότητες το παιδί να παίξει αρκετά καλό μπάσκετ.

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως τους δύο τους είχαμε προτείνει ως δίδυμο στο "2" για τον Άρη..

      Διαγραφή
  15. πολύ ωραίο άρθρο Jim,άξιο συγχαρητηρίων,ειλικρινά θα πλήρωνα να το διάβαζα σε οποιοδήποτε έντυπο...
    Δυο επισημάνσεις μόνο:o Γιάννης Παπαπέτρου (18,2,04) ΕΙΝΑΙ το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του και θα έπρεπε να αναφερθεί.Ποτέ κανείς Έλληνας(όχι ομογενής) δεν είχε τόσο μεγάλο ρόλο σε σπουδαίο κολέγιο όπως το Τέξας ως φρέσμαν(22΄ 7,5π 4,3ρ.μ.ο).Ασφαλώς βοήθησε ότι τελέιωσε το χαισκουλ εκεί.
    2ον:ο Kevin Pangos(19,1,85),παρτνερ του Matthew Dellavedova στο μπακορτ του Gonzaga,σόφομορ,με Καναδέζικη υπηκοότητα και συμμετοχή στις μικρές εθνικές του Καναδά ΕΙΝΑΙ ελληνικής καταγωγής.Kι επειδή μιλάμε για σπουδαίο ταλέντο ( οι Καναδοί μιλούν για διαδοχή του Steve Nash,προφανώς υπερβάλλοντας), ας το μάθαινε η Ομοσπονδία που στο πρόσφατο παρελθόν έδρασε πραγματικά με αυξημένα αντανακλαστικά στις περιπτώσεις Καλάθηδων,Κουφού και Μαικ Μπράμου.
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τον "ξετρύπωσες" αυτόν τον Κevin ? Σε ένα βιντεάκι του που έχει στο Youtube σε έναν αγώνα είχε βάλει 9 τρίποντα.... μπράβο μύτη Papaserv... το θέμα της καταγωγής πάντως στο wikipedia δεν το αναφέρει καθόλου. Δεν το αμφισβητώ για να το έγραψες το ξέρεις, απλά μπήκα από περιέργια να δω μετά το σχόλιό σου και απλά το αναφέρω :-)

      Διαγραφή
    2. Ναταλια υπάρχουν διάφορες αναφορές στην ελληνική του καταγωγή,σε blog και εφημερίδες της ομογένειας:
      http://www.thegreekstar.com/index.php/sports/sports/itemlist/tag/Kevin%20Pangos
      http://keepinthebenchwarm.blogspot.gr/2011/11/pangos-is-greek-for-3-points.html
      Μάλλον τρίτης γενιάς Ελληνας όμως,αλα Nick & Pat

      Διαγραφή
    3. Τέλεια... μακάρι να κινηθούν όπως λες άμεσα και εφόσον θέλει κι ο ίδιος που είναι και το βασικότερο να τον δούμε κάποια στιγμή στην Εθνική :-)

      Διαγραφή
    4. molis eida video me ton pangos para poli grigoro release eite apo katheti i plagia dribla eite apo stasi episis mporei na einai idea mou xerei pou einai to kalathi xwris na kitaei kathws kai poli kalo swma pisteuw pragmata pou den didaskontai makari na ta paei kala alla idi paizei stis ethnikes tou kanada mporei na paixei kai se mas?

      Διαγραφή
  16. Διόρθωση:o Dellavedova παίζει στο StMarry's,είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Pangos στην περιφέρειά του
    Papa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μέλλον της Ελληνικής καλαθόσφαιρας αναμένεται λαμπρότερο. Θα ξεπεράσουμε και την μεγάλη των Πλάβι σχολή! Διόλου τυχαίο πώς κόλλησε ο Έλληνας με το μπασκετάκι, όχι δεν ήταν οι επιτυχίες μόνο, ήταν μοιραίο, ένα έξυπνο άθλημα και ένα έξυπνο έθνος.

    22 ''χρονώνε'' και θεωρούνται ακόμα ταλέντα; Ειδικά αυτοί που τους έχουν δοθεί ευκαιρίες σε μεγάλες ομάδες και δέν... τους κόβω ολίγον χλώμους για μεγάλα πράγματα.

    ΥΓ: Τι φάτσα αυτός ο Κανονίδης, να τον πάρουμε στη συμμορία να τρομάζει κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς και είναι ακόμα ταλέντα 22 χρ. Η παρόρμηση και η ανωριμότητα της ηλικίας αρκετούς μπορεί να τους καταστρέψει. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν θα εκπλαγώ αν σε 5 χρόνια όλη η ευρώπη μιλάει για τον μάντζαρη και ο παπανικολάου θα αναφέρεται σε παρόμοια ανάρτηση ως παράδειγμα προς αποφυγή.
      Όσο για αυτούς που πήραν ευκαιρίες σε μεγάλες ομάδες είναι οι τρεις του ολυμπιακού που τα πηγαίνουν πολύ καλά συν τον κατσίβελη (έχει πάρει ευκαιρίες?) και τον παππά (μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει σε προηγούμενη ανάρτηση). οπότε μάλλον μόνο τον Παππά εννοείς οτι έχει πάρει ευκαιρίες σε μεγάλη ομάδα και δεν...
      Jarmusch

      Διαγραφή
    2. Η βελτίωση ενός παίχτη και γενικότερα ενός ανθρώπου, τουλάχιστον σε πνευματικό επίπεδο, δεν σταματά ποτέ. Εκτός και εάν είναι ξερό κεφάλι. Στα 22 τα βασικά χαρακτηριστικά έχουν αναπτυχθεί και μένει η όποια βελτίωση. Μη περιμένεις όμως και θαύματα απο παίχτες που δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

      Οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα είναι δύο. Ο Παππάς που έχει δείξει μεγαλύτερα δείγματα ταλέντου απο τους υπόλοιπους θα πάρει τη μεγάλη του ευκαιρία αν έρθει στον ΠΑΟ όπως ακούγεται, τότε θα κριθεί καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. Τώρα μάλιστα.. Προφανώς και δεν θα γίνουν μεγάλοι παίχτες όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες. αλλα υπάρχουν και παραδείγματα παιχτών που ξεπετάχτηκαν πολύ αργότερα, όπως ο καιμακόγλου, ο ντικούδης κ.α. για να βγάλει το ψωμί του και με το παραπάνω ένας παίχτης το ταλέντο αρκεί. συμφωνούμε νομίζω οτι το ταλέντο δεν φτάνει από μόνο του για να γίνει κάποιος μεγάλος παίχτης.

      Διαγραφή
    4. Xαχαχα.. Εεε τον Φράνκι.. Ναι, να τον πάρουμε τον Κανονίδη. Έχει και "όνομα"..

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα. Τα αδέρφια Αντετοκούμπο είναι πολύ καλές περιπτώσεις, ειδικά ο μικρός ο οποίος έχει φοβερές προδιαγραφές. Όπως και ο Παπαπέτρου, μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα. Απλά στην ανάρτηση προτίμησα παιδιά που έχουν δώσει δείγμα γραφής στην Α1..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο Τζιμ. Μπράβο και πάλι μπράβο.

    Συνοπτική παρουσίαση μιας πλήρους ομάδας νεαρών που και στην ηλικία που είναι τώρα να κατέβαινε στο πρωτάθλημα, θα το διεκδικούσε.
    (με Ίβκοβιτς θα το έπαιρνε κιόλας :P)

    Προς το παρόν δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο πριν διαβάσω των υπολοίπων, αλλά κάτι μου'χει καρφωθεί και θα ήθελα να μου απαντήσεις:

    Το παράδειγμα του Ζήση για τον Σλούκα το είπες για καλό παράδειγμα ή για κακό;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κακό να έχει ρε Άρη ένα πολύ έμπειρο γκαρντ με τίτλους όπου έχει πάει, σχεδόν πάντα θετικός στα τελευταία λεπτά, με πολύ καλό τζαμπ σουτ μετά από ντρίμπλα ή χωρίς(ελάχιστοι το κάνουν αξιόπιστα αυτό), πολύ καθαρό μυαλό, μεστό με πολύ λίγα λάθη παιχνίδι και κανένα φόβο ή αδυναμία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο όταν του ζητηθεί ακόμα και αν κανονικά δεν τον έχει όπως έκανε στη Σιένα όταν τραυματίστηκε ο ΜακΚάλεμπ; Εντάξει δεν έχει τα γρηγορότερα πόδια του κόσμου αλλά είναι ψηλός και δε "κλέβει" στην άμυνα, δε λουφάρει. Και του πιστώνεται από τους πάντες πως είναι εξαιρετικός χαρακτήρας.

      Μοιάζει λίγο με αγιογραφία, αλλά κάτι μου λέει πως τα αρνητικά του θα τα παραθέσεις εσύ!! Χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Περιμένω την απάντηση του Jim για να καταλάβω πως το έγραψε και θα σου απαντήσω :P

      arisff

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Άρη και σε ευχαριστώ. Για καλό εννοείται.. Ο Ζήσης έπαιζε αυστηρά "1" τότε στην Τοσκάνη -εκτός του τελευτασίου έτους που ο Πιανιτζιάνι έπαιξε για πρώτη φορά με δύο γκαρντ περισσότερα λεπτά, ενώ το καλοκαίρι κοίταζε περισσότερο το "2" ως οff guard στην Εθνική καταφέρνωντας τα περίφημα. Δε μπέρδεψε το ρόλο του, δεν είχε κρίση ταυτότητας. Τα υπόλοιπα τα είπε ο Πανάγος. Ο Σλούκας μπορεί να γίνει και καλύτερος, αλλά μακάρι να γίνει και σαν τον Ζήση..

      Διαγραφή
    4. Άρη που αντιπαθείς τον Ολυμπιακό απάντα ρε!!! Μάλλον ο Τζιμ έπιασε αυτό που υπονόησες και εγώ όχι. Το αντίθετο θα ήταν το περίεργο.

      Πάντως στα λεπτά που παίρνει μέχρι τώρα ο Σλούκας δε μου φαίνεται να έχει σύγχυση ως προς το ρόλο του, 1 παίζει (εννοείται πως μπορεί άνετα να "δυαρίσει" κατά διαστήματα)αλλά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από το Μάτζαρη. Στον Ολυμπιακό παίζει λιγότερο λόγω του Σπανούλη, στο ΠΑΟ ίσως έπαιζε περισσότερο λόγω ταιριάσματος "δια της έλξης των ετερωνύμων" με το ΔΔ.

      Διαγραφή
    5. Χρωστάω μια απάντηση, το ξέρω :P Κι εσύ κι ο Jim πιάσατε αυτό που εννοούσα (σιγά, δεν το υποννοούσα κιόλας!)

      Ναι ο Ζήσης είναι καλός παίκτης (συμφωνώ απόλυτα) και έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του. Θεωρώ όμως ότι υστερεί ένα "κλικ" σε σχέση με τους άλλους έλληνες guard της φουρνιάς του (αν βάλουμε σ' αυτή και Διαμαντίδη, Παπαλουκά ή και Χατζηβρέττα ακομα) και πιστεύω ότι σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι δεν είχε ακριβώς "σταθερή" θέση.

      Εκτός των εμφανίσεων με την εθνική (που δεν είπα ότι ήταν κακές, απλά πιστεύω πως πλην ορισμένων αναλαμπών θα μπορούσε να είναι σημείο αναφοράς της ομάδας σε κάθε παιχνίδι αλλά συνήθως δεν ήταν) για μένα έχει σημασία και το γεγονός ότι η μοναδική του απόπειρα σε ομάδα κορυφαίου (από τις κορυφαίες) επιπέδου πέρασε και δεν ακούμπησε (βλ. ΤΣΣΚΑ). Ενώ Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας, Σπανούλης ήταν οι σταθερές σε αντίστοιχη ομάδα (ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ο τελευταίος, συν τον Παπαλουκά της ΤΣΣΚΑ).

      Είμαι λίγο κολλημένος (και) σε αυτό το θέμα (εκτός του Ολυμπιακού :P). Κορυφαίος άσσος είναι ο καθαρός άσσος και κορυφαίο δυάρι είναι ο σκόρερ δυάρι.

      Και για να κλείσω (το σεντόνι) από εκεί που άρχισα: Νομίζω ότι ο Σλούκας θα φτάσει στο πικ του μόνο αν επικεντρωθεί στο να γίνει καθαρός, αξιόπιστος και με καλά ποσοστά άσσος. Όχι αν παίζει λίγο απ' όλα.

      arisff

      Διαγραφή
    6. Άρη δε θα έβαζα το Χατζηβρέττα στο ίδιο επίπεδο με Τεό, ΔΔ, Σπαν. Σημείο αναφοράς ήταν στην Ηρακλή, αλλά στον ΠΑΟ μεταμορθώθηκε σε αμυντικό εξολοθρευτή και αξιόπιστο επιθετικό ρολίστα με σπάνιες επιθετικές αναλαμπές. Ο Ζήσης ήταν πρωταγωνιστής/σημαντικός παντού (πλην ΤΣΣΚΑ που όπως λες πέρασε και δεν ακούμπησε αλλά ρε φίλε είχε μπροστά του το Παπαλουκά όταν ήταν το καλυτερο γκαρντ στην Ευρώπη και το Χόλντεν, σοβαρό ελαφρυντικό). Συνολικά ένα κλικ πιο κάτω από τη 3άδα που προανέφερα αλλά ένα κλίκ πιο πάνω από Χατζηβρέττα ο Ζήσης (πολύ κλικ ρε παιδί μου).

      Ο Σλούκας δε θα μασήσει, θα βρει το ρόλο του, καθαρός άσος με εύκολο σκορ θα γίνει το παιδί και θα διαπρέψει.

      Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου (;)

      Διαγραφή
    7. Ούτε εγώ θα τον έβαζα στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους, ωστόσο τον έβαλα για να τον συγκρίνω με το Ζήση. Σταθερός σε ΠΑΟ και εθνική ως καθαρό δυάρι.

      Δεν είναι ελαφρυντικό για το Ζήση ότι έπαιζε με Παπαλουκά και Χόλντεν, γιατί δεν είναι εποχές που οι βασικοί γκαρντ παίζουν 35άρια (άσε που αν θυμάμαι καλά, ο Παπαλούκ ήταν έκτος παίκτης). Ίσα ίσα που παίζοντας με τους καλύτερους έχεις άλλες προοπτικές.
      Που θέλω να καταλήξω: Συμφωνώ ότι ο Ζήσης είναι "ένα κλικ πιο κάτω" από τους τρεις, αλλά αν είχε "διαλέξει" θέση νομίζω πως δε θα ήταν.

      arisff

      ΥΓ. Θενκς, αν και δε γιορτάζω ;)

      Διαγραφή
    8. εννοείται πως δεν συγκρίνεται ο ζήσης με παίκτες όπως ο σπανούλης,ο ΔΔ ή και ο παπαλουκάς.Οι παραπάνω έτρεχαν μόνοι τους τα μεγαλύτερα ευρωπαικά κλαμπ και τα οδηγούσαν σε τίτλους,ενώ ο ζήσης είναι κάτι σαν ρολίστας στη μπιλμπάο,μην τρελαθούμε κιόλας.Καλός και χρυσός παίκτης,αλλά νομίζω κάπου του έλειψε το κάτι παραπάνω για να γίνει μεγάλος.Επίσης θεωρώ οτι θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί σαν 2.Πάντως επί εποχής διαμαντίδη,παπαλουκά και σπανούλη στην εθνική δεν ανέβαινε ποτέ πάνω από το 2,΄σε ορισμένες συνθήκες έπαιζε και 3.Τώρα όσο για τον σλούκα είναι άλλη περίπτωση.Σίγουρα θα είναι θετικό να γίνει ένας αναγνωρίσιμος παίκτης σαν τον ζήση,αλλά νομίζω ένας παίκτης με τέτοιο χαρακτήρα,προδιαγραφές και ταλέντο θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει ακόμα ψηλότερα σε επίπεδο αρχηγικού γκαρντ εθνικής νέου αίματος.Ο μάντζαρης θυμίζει λίγο παπαλουκά στο ρόλο του,αλλά το ύψος και η δημιουργία του δεν επιτρέπουν τέτοιες συγκρίσεις.Νομίζω θα αποτελέσει ένα καλό σκληρό πόιντ γκαρντ αλλά δύσκολα θα πάει για παραπάνω δηλαδή τοπ κλας παίκτη.Παρόλα αυτά είναι απαραίτητος παίκτης για το ελληνικό σύγχρονο μπάσκετ,καθώς μπορεί να αποτελεί μια αξιόπιστη σταθερά σε μια ελληνική ομάδα όπως εδώ στον οσφπ,ή να στέκεται αξιοπρεπώς στο εξωτερικό.Νομίζω η καλύτερη επιλογή γι αυτόν είναι να καθιερωθεί για κάποια χρόνια στον ολυμπιακό...Από τους υπόλοιπους ο κατσίβελης έχει μεγάλη προοπτική,ενώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε σίγουρα για κάποιον.(θέτω εκτός τον παπανικολάου που είναι αλλού σαν παίκτης.)Ο Γιάνκοβιτς έχει πολύ καλό σώμα,αλλά δεν πιστεύω πως θα μπορέσει να ανέβει ουσιαστικά λόγω θέματος νοοτροπίας,αλλά και mentality.Για τον Παππά τα έχουμε ξαναπεί.Αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη ευκαιρία είναι ο καββαδάς.Έχει το σώμα των undersized αμερικανών σέντερ που φέρνουν οι μεγάλες ευρωπαικές ομάδες για να τελειοποιήσουν τη ρακέτα τους.Δυνατός,χτιστός και έχει το βασικό στοιχείο που θέλει αυτή τη στιγμή το σύγχρονο μπάσκετ από ένα 5άρι,το πικ'ν'ρολ και τις καλές περιστροφές έχοντας γρήγορα πόδια.Αν παίξει με το μυαλό του Ευρωπαίου και Έλληνα,μπορεί να αφήσει εποχή.Πολύ πιθανό όμως και να μείνει ώς μια μεγάλη ευκαιρία.Πρέπει επιτέλους να παίξει ουσιαστικά και να σκοράρει στα αλήθεια.Όλος αυτός ο δικαιολογημένος ντόρος του καλοκαιριού δεν έγινε για τη σπουδαία του χρονιά και εμφανίσεις,αφού ποτέ δεν εντυπωσίασε στην ουσία,αλλά επειδή οι ομάδες αντιλαμβάνονται οτι το παιδί έχει σώμα και ικανότητες ''παραγγελιά'' για τις ανάγκες της εποχής.

      Διαγραφή
  20. Καλοί οι μικροί jim αλλά οι μεγάλοι είναι ακόμα καλυτεροι φέτος!!! Περιμένω ένα αντίστοιχο αφιέρωμα και στους Ελληνες που είναι 30+ και κάνουν τρομερό πρωταθλημα. Και δεν είναι λίγοι. Γκαγκαλούδης, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Κυρίτσης, Κακαρούδης, Παπανικολόπουλος, Πελεκάνος, Πετροβιτς, Αργυρόπουλος, Τσαλδάρης, Καλαμπόκης, Ασημακόπουλος, Τσόχλας και λοιποι τα πάνε περίφημα φέτος!!! Κάτι αξίζει και γι'αυτους!!! :P

    Hardcore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάσαι φίλε πέρυσι είχε γίνει αντίστοιχο αφιέρωμα για τους 30..something της Α1.

      Διαγραφή
  21. πολυ καλο το αφιερωμα στους νεους της Α1 ομολογω οτι τον Κανονιδη και τον Βελλισαριου δεν τους ηξερα και βλεπω οτι υπαρχει ταλεντο κυριως στην περιφερεια αλλα αυτο που μου προκαλει καποια αρνητικη εντυπωση ειναι οτι πολλοι απο αυτος ενω ειναι γυρω στα 20 χρειαζονται πολυ δουλεια ακομη που επρεπε να γινει πιο νωρις
    Οσο αφορα τον Χρυσικοπουλο ειχε περυσι ενα σοβαρο τραυματισμο και αυτο τον αφησε πισω και ετσι ισως τον αδικουμαι λιγο οσον αφορα την εξελιξη του ενω ο Κασελλακης εχει οντως απογοητευσει και αυτο οφειλεται κυριως στην αλλαγη θεσης απο 4 σε 3 που ηταν λαθος επρεπε να το παρει αποφαση οτι ειναι 4 και να δουλεψει πανω σε αυτη τη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε. Ο Κασελάκης δεν ήταν καθόλου άσχημος πέρυσι. Φέτος πήγε σε ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά όπως είπες απλά δε μπορεί στο "3". Ειδικά στην άμυνα.

      Διαγραφή
  22. ειδα τον παπαπετρου αντιπαλο με powerhouse college και μου αρεσε πολυ fundamentals δυνατα ικανος πασερ καλο σουτ και καλο κορμι

    avavalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβερό το θέμα, πολύ, πολύ ενδιαφέρον. Άμα ανεβάσεις και τίποτα για τα φυντάνια της ξενιτιάς θα είσαι θεούλης (αντέχω να περιμένω μετά το τέλος του 1ο γύρου της Ευρωλίγκας)!!!

    ΥΓ Τα ΔΠ εννοείται πως βγάζουν ψυχωμένα παικτάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο σλουκας σαν παιχτης δν μ αρεσει καθολου.. αφου δν βαζει ενεργεια σαν τον ματζαρη ουτε ειναι αξιοπστος στο σουτ..
    χρυσικοπουλος πολυ στασιμος και σωματικα και μπασκετικα.. τον θυμωμουν σαν τριποντακια αλλα αν δει καποιος τα ποσοστα του φετος ειναι τραγικα.
    ο καββαδας μου αρεσει παρα πολυ αν και φετος δν φαινεται να εχει προσθεσει κατι στο παιχνιδι του.. ο θορυβος π εγινε το καλοκαιρι μονο καλο δν του εκανε.
    Τα παιδια του πανιωνιου ισως θα πρεπει να χωριστουνε για μενα ο ενας κραταει τον αλλον πισω με αυτα που μαθαινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ο τόσος ντόρος που έγινε για τον Καββαδά δεν του ήταν ότι καλύτερο για την καριέρα του. Γιατί δημιούργησε προσδοκίες εκεί που δεν υπήρχαν. Όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είχε το παιδί και ένα τραυματισμό, ουσιαστικά τώρα ξεκινάει γι αυτόν η χρονιά. Έχει πολλά να μάθει ακόμα αλλά την βάση την έχει. Του μένει να δουλέψει και να εξαλιχθεί ανάλογα.
      Ο Σλούκας χωρίς να είναι και η συμπάθεια μου, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πάει για μεγάλος παίκτης. Καλός σουτέρ είναι, τα κρίσιμα που πήρε τα έχει βάλει, ταχύς, θρασής, καλός οργανωτικά αλλά έχει ακόμη να μάθει εκεί, θυμίζει έναν Σπανούλη τσέπης. Κάτι μου λέει ότι στον Παναθηναϊκό θα κόλλαγε περισσότερο.
      Όσο για τα παιδιά του Πανιωνίου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν θέλουν και οι 2 να παίξουν σε μεγάλες ομάδες πρέπει να βρουν τρόπο να είναι μέλος ενός συνόλου χωρίς προβλήματα. Αλλιώς δεν έχουν κανένα μέλλον.
      Madness

      Διαγραφή
    2. τα του πανιωνιου ειναι 3 οχι 2.. για τον σλουκα δν ξερω γιατι δν μ αρεσει, δν ξερω πως θα εξελιχθει αλλα μου φαινεται λιγος. απλα καλος στην αμυνα και στην επιθεση εχω δει πολυ καλυτερους που δν εκαναν προκοπη. Ασ τον συγκινουμε με τον 1 που ειχε ο παο για αρκετα χρονια και τωρα παιζει σε αρη με αρκετες καλες χρονιες. μου διαφευγει το ονομα του. φετος ακουστηκε να επιστρεψει αλλα δν... συγκρινε τους και θα καταλαβεις τι εννοω οτι ο σλουκας ειναι λιγος...

      Διαγραφή
    3. Κρις αν συγκρίνεις το Σλούκα με το Βεργίνη (μάλλον για αυτόν λες), νομίζω πως αδικείς κατάφωρα τον πρώτο...καμμία σχέση. Ο Σλούκας στο φετινό Άρη θα ήταν ο ηγέτης της ομάδας με πολύ πιθανούς μέσους όρους κοντά στο 15-5 πόντους-ασίστ και θα λέγαμε όλοι "ποιός Παππάς"...

      Διαγραφή
    4. α μπραβο βεργινης που παντα συμφωνα με ομπρα εκει που υστερουσε ηταν η αμυνα.. επιθετικα ο βεργινης νομιζω ειναι καλυτερος.. ισως να μην εχω δει αρκετα σλουκα.. αλλα αυτη την εντυπωση εχω

      Διαγραφή
    5. Πολύ ωραίος ο @chris_nas. Δώσε λίγο credit όμως στο Σλούκα, το παιδί έχει σπάνια αντίληψη του παιχνιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπερτερεί έναντι άλλων guards.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  25. Κοιταξτε αυτά τα παιδιά. Ο Ολυμπιακός έχει 4 παίκτες και ο Παναθηναϊκός μηδέν.. Βλέπετε στο μέλλον τι θα γίνει. Και μη μου πείτε ότι ο Χαραλομπόπουλος ή ο Διαμαντάκος κλπ. Τα παιδιά ακόμα έχουν μέλλον για να γίνουν Α1 παίκτες

    PAUL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας ρε φιλαρακι το συμπέρασμα σου δηλαδη.. οτι ο ολυμπιακος ειναι καλύτερος απο τον παναθηναικό και έχει και περισσότερο μέλλον. χαιρω πολυ. είμαι σίγουρος οτι εύχεσαι να πατώσει ο παναθηναικός, να διαλυθεί και να γίνει το πρωτάθλημα μίας ταχύτητας. και νομίζεις ότι αυτό θα είναι ευεργετικό για το ελληνικό μπασκετ και για την ομάδα σου? κούνια που σε κούναγε.

      PETER

      Διαγραφή
    2. Όι φίλε Πέτρο το αντίθετο. Απλά ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε την απατούμενη σημασία στις νεαρές ηλικίες και πιθανόν να το πληρώσει. Φέτος έγινε προσπάθεια. Χωρίς δυνατους και τους δύο μεγάλους θα καταρεύσει η λίγκα μας. Εδώ λέμε αμάν να ανέβει η Θεσαλονίκη!

      PAUL

      Διαγραφή
    3. Ίσα ίσα που φέτος είναι που δεν έγινε τίποτα με πιτσιρικάδες που ήταν και ευκαιρία για μετάβαση στην νέα πραγματικότητα. του ολυμπιακού του έκατσε μια χαρά. εκει που πηγαινε για πάτο με τη φυγή μπουρουση, τεόντοσιτς, ερτσεγκ, παπαλουκά, μαυροκεφαλίδη, λούκας, νίλσεν ο ιβκοβιτς μας έβαλε όλους μας τα γυαλιά με τους πιτσιρικάδες. τον βοήθησε όμως το γεγονός οτι δεν υπήρχε πίεση, προσδοκίες, γιουχαρίσματα στις πρώτες γκέλες.

      Διαγραφή
  26. Το προβλημα ,κατα τη γνωμη μου ,με την ελληνική σχολη,ειναι οτι δεν βγαζουμε,(κυριως στις θεσεις "2","3","4") παικτες με καλο χειρισμο της μπαλας και με σουτ εν κινησει.
    Ισως και με ικανοτητα στην ταχυδυναμη.
    Γι΄αυτο και δεν εχουμε στειλει ακομη παικτη στο ΝΒΑ (που να μπορει να κανει καριερα) ή γι' αυτο χανουμε απο τις τοπ εθνικες ομαδες οπως η Ισπανια ή Αργεντινη και μενουμε με την γλυκα σε μεγαλες διοργανωσεις.
    Και αυτοι οι παικτες για τους οποιους συζηταμε,υπολειπονται νομιζω αρκετα σε τετοια τεχνικα στοιχεια.
    Πρεπει να ανατρεξουμε στην εποχη του μεγαλου Φανη Χριστοδουλου για να βρουμε ενα 3/4 στην Ελλαδα,που να χειριζεται καλα τη μπαλα και να σουταρει εν κινησει.
    Σιγουρα οι παικτες μας καλυπτουν καπως τα τεχνικα αυτά μειονεκτηματα,απο το γεγονος οτι αποτελουν καθηγητες της τακτικης και ιδιαιτερα ευφυεις.
    Αλλα φτανει αυτό όμως?
    Δεν ξερω αν το ballhandling ή το shooting ability μπορουν να διδαχθουν στα τμηματα υποδομης και να καλλιεργηθουν,αλλα μου κανει εντυπωση ότι επιμενουμε σε ένα μοντελο Ελληνα παικτη με εξαιρετικη τακτικη παιδεια και ευφυϊα,σε βαρος της αναπτυξης τεχνικων στοιχειων και φυσικων προσοντων.
    Ποσο καλυτερο θα ηταν το ελληνικο μπασκετ αν η τεχνογνωσια της τακτικης του παιχνιδιου μπορουσε να συνδιαστει με την καλλιεργεια τετοιων τεχνικων χαρακτηριστικών?

    ΥΓ1.Σημερα διαβασα ότι ο Πετζα πηγαινε προπονηση και βαραγε εξτρα 500 σουτ ,για να βελτιωσει την ικανοτητα του στο σουτ και την ποιοτητα της προπονησης που εκανε.Περιττο να αναφερουμε ότι τα εβαζε όλα.Γι αυτό υπεγραφε συμβολαια δεκαδων εκατομμυριων δολλαριων,και γι αυτό κερδισε δακτυλιδη πρωταθλητη.Διαφορετικα θα επινε κι αυτος την φραπεδια του στη Γλυφαδα ,υπογραφοντας έναν συμβιβαστικο συμβολαιο,θα δηλωνε Ολυμπιακαρας ή Παναθηναϊκάρας και ο μηνας θα ‘χε 9…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω Ναταλια οτι τη "ζημια" την κανουν ηθελημενα ή αθελά τους οι Ελληνες προπονητες,οι οποιοι απο τα μικρα τμηματα,δινουν σημασια σε δευτερευοντα ζητηματα (ισως για να φαινονται οι ιδιοι και να δειχνουν οτι κατι κανουν).Αντι να καλλιεργησουν την τριπλα ή το σουτ εν κινησει ή σε σταση,βαζουν τα παιδακια σε ενα τριπακι λανθασμενης πειθαρχιας.Φωνες ,τιμωριες κτλ. σε καθε ενεργεια περα απο το πλανο που εκπονει ο καθε γκουρου προπονητης.Ετσι ομως δεν παραγουμε ποιοτικους παικτες.Και εχει δικιο με την Ισπανια.Εκει βλεπουμε τη διαφορα.

      Διαγραφή
    2. Johnny ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο..Έλληνες παίκτες και ΝΒΑ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι 2-3 παίκτες την προηγούμενης γενιάς της Εθνικής θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ αν το είχαν επιδιώξει. Ο Διαμαντίδης ποτέ δεν ήθελε, ο Σπανούλης τα παράτησε νωρίς, βλέπεις he was McGrady back home, o Φώτσης πιστεύω έκανε πολύ νωρίς το βήμα και άλλοι παίκτες όπως ο Παπαλουκάς είχαν βρεί την Ιθάκη τους και δεν θέλησαν να ρρισκάρουν. Πιστεύω από την τωρινή φουρνιά, ο Παπανικολάου μπορεί να προσφέρει. Να πάει εκεί να δουλέψει με υπομονή και σιγά σιγά να καθιερωθεί. Η περίπτωση του Σπανούλη έδειξε ότι θέλει προσήλωση και ταπεινότητα.
      Για το θέμα προπόνησης. Πράγματι υπάρχει θέμα. Υπάρχουν παίκτες που δούλεψαν μόνοι τους στο παρκέ και έφτασαν πολύ ψηλά. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο Καπόνο προκειμένου στην εκπομπή sportScience να κάνει σουτ σε λιγότερο από 0,3s δούλεψε μόνο το catch και όχι το release του (απλά το έκανε πιο γρήγορα) καθώς το σουτ του ήταν τόσο αυτοματοποιημένο ώστε όσο γρήγορα και να βαρούσε η μπάλα θα πήγαινε στον σωστό στόχο. Φαντάζομαι πόσες ώρες έχει περάσει και αυτός στη προπόνηση κάνοντας σουτ. Πάικτης που σουτάρει και στην ντρίπλα btw. Από την άλλη υπάρχουν παίκτες που έχουν δεδομένες αδυναμίες τις οποίες χρόνια τώρα δεν κάθησαν να τις δουλέψουν. Ο Σόφο στις βολές ας πούμε. Χρόνια τώρα πιστεύω δεν είχε επιμείνει καθόλου στο θέμα επειδή απλά δεν το ήθελε. Γι αυτό λέμε ότι φέτος έχει άλλη διάθεση για μπάσκετ. Από την πρώτη μέρα κάθησε και έλιωσε να βαράει βολές.
      Κλείνοντας, πιστεύω στο μπάσκετ δεν υπάρχει η χρυσή αναλογία ταλέντο/δουλειά που να εξασφαλίζει την επιτυχία. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο κορυφαίο επίπεδο χρειάζονται και τα 2. Οι νέοι Έλληνες καλούνται να κλείσουν τα αυτιά τους και να δουλέψουν σκληρά και αν το κάνουν και είναι και λίγο τυχεροί στις καριέρες τους έχουν δυνατότητες για πολλά.
      Μadness

      Διαγραφή
    3. το θεμα δν ειναι απλα να πανε στο νβα αλλα και να κανουν και κατι.. ισως για αυτο εφυγε ο σπανουλης( οπως λεει και ο μαντνες δν ειχε την υπομονη) για αυτο και δν πηγαν και αλλοι παιχτες.. ο κουφος πχ εφαγε πολυ παγκο και χρονους συμμετοχης απο 1 μεχρι 2 λεπτα μεχρι να καθιερωθει

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ με όλους σας. Θεωρώ πως είναι θέμα κουλτούρας και ψυχοσύνθεσης τα οποία καλλιεργούνται στο σπίτι κυρίως αλλά και από τους προπονητές στις μικρές ηλικίες. Όταν όμως από το σπίτι ένα ταλαντούχο παιδί το μαθαίνουν να πιστεύει ότι αυτός είναι και κανένας άλλος επειδή οι γονείς είναι οι ίδιοι εγωιστές ενώ οι προπονητές τους καταρρακώνουν και δεν τους μαθαίνουν αυτά που πρέπει επειδή και οι ίδιοι είναι ακατάλληλοι τι περιμένουμε;

      Δεν ήταν τυχαίο που ο Σπανούλης δεν είχε την υπομονή ενώ ο Κουφός περίμενε καρτερικά. Ούτε η αποτυχία του Φώτση οφειλόταν στην έλλειψη ταλέντου, άλλος ήταν ο λόγος, δεν ήταν έτοιμος ο ίδιος. Ο Κουφός παρότι Έλληνας είχε άλλη κουλτούρα και τα κατάφερε. Αυτό βέβαια δεν μειώνει ούτε τον Σπανούλη ούτε το Φώτση, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι. Ποιος είχε πιο πολύ ταλέντο, ο Ταπούτος ή ο Καϊμακόγλου; Και οι δυο πέρασαν από Νηαρ Ηστ και ύστερα ο Καϊμακόγλου απογειώθηκε. Δίκαια μεν αλλά δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος. Συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος.

      saxon

      Διαγραφή
    5. Aν εσύ ζητάς συγνώμη για το μέγεθος εγώ τι πρέπει να πω;;; χεχε
      Madness

      Διαγραφή
    6. να 'σαι καλά φίλε Madness

      saxon

      Διαγραφή
    7. Johnny εσύ μου απάντησες αλλά το σχόλιό μου μοιάζει σα να εξαφανίστηκε ...... :-(

      Διαγραφή
  27. Κατανοητός και με επιχειρήματα, όπως πάντα, φίλε Jim Conway, αλλά -κατ' εμέ- έχεις αναφέρει μόνο τα προφανή και αυτά που ξέρει ο ευρύς κόσμος. Προσωπικά, θα επιχειρήσω να συμπεριλάβω παιδιά που πιστεύω πως έχουν πλούσιο ταλέντο και που μπορούν στο μέλλον να εξελιχθούν σε σπουδαίους παίκτες και να στελεχώσουν την μελλοντική ΕΘνική Ανδρών. Ενδεικτικά αναφέρω τους: Γιώργος Παπαδιονυσίου (Δούκας), Ιωάννης Παπαπέτρου (Texas Longhorns), Δημήτρης Αγραβάνης (Πανιώνιος), Μιχάλης Καμπερίδης (Φιλαθλητικός), Βασίλης Τολιόπουλος (Πανιώνιος), Δημήτρης Σταμάτης (Ευρυάλη), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός).

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλεξανδρε και εσυ οπωσς και εγω σ αλλες περιπτωσεις εκανες το ιδιο λαθος.. δλδ δν διαβασες ολο το κειμενο του τζιμ.. αν το εκανες θα εβλεπς οτι αναφερεται σε παιχτες που παιζουν Α1 και ειναι απο μια συγκεκριμενης ηλικιας. πχ χαραλαμποπουλος δν εχει παιξει δν εχει ρολο στην ομαδα.. τι να γραψει γι αυτον?? η αναφερεις παιχτες Α2.. ασ παμε και στις αλλανες τοτε να δουμε παιχτες και να τους κρινουμε.. για μενα πρωτα πρεπει να παιξει σε μεγαλη κατηγορια και μετα.. για αυτο το λογο δν ανεφερε και τους μαυρουλιδες που τουσ ειδα και ειδικα ο μικρος πεταει φωτιες..

      Διαγραφή
    2. Συνονοματε, διαβαζω αρκετα σχολια σου και μου αρεσει ο τροπος γραφης σου και τα κατα καιρους σχολια σου...Ωστόσο μου εκανε αισθηση το ακομψο "τους μαυρουλιδες..."..Πως θα σου φαινοτανε αν τα αδερφια διαβαζαν τα σχολια σου?? Καλο ειναι να προσεχουμε τις διατυπωσεις μας..Φιλικά, Χρήστος.

      Διαγραφή
  28. Γειά σου Αλέξανδρε και σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Επειδή θέλω να γίνομαι κατανοητός, το έγραψα και πιό πάνω ξεκάθαρα. Η ανάρτηση αφορά παιδιά από 18 έως 22 ετών που έχουν δώσει δείγμα γραφής στην Α1. Πιό ξεκάθαρα δεν γίνεται.. Τυγχάνει και ας ασχολούμαι, ας πούμε όχι μόνο ως χόμπυ, με τις μικρότερες ηλικίες και υπάρχει υλικό (Κόνιαρης, Φλιώνης κλπ.). Απλά η ανάρτηση αφορούσε συγκεκριμένα παιδιά που μπορούν υπό προϋποθέσεις να στελεχώσουν στο άμεσο μέλλον την εθνική. Να'σαι καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ο κορυφαίος blogger στο μπάσκετ και γι αυτό σε διαβάζω ανελλιπώς. Απλώς, αυτό που σημείωσα είναι πως επειδή είσαι "ψαγμένος" (και αυτό φαίνεται από τα κατά καιρούς κείμενά σου), θα ήταν καλύτερο να δώσεις στο ευρύ κοινό που δεν ασχολείται τόσο εμπεριστατωμένα όσο εσύ, ονόματα παιδιών που βγαίνουν σιγά - σιγά και δείχνουν μέχρις στιγμής πως έχουν τα φόντα να κάνουν καριέρα. Ίσως σε ένα επόμενο κείμενό σου...
      Φιλικούς και μπασκετικούς χαιρετισμούς,
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε. Επιφυλάσσομαι φίλε.. Να γράφεις πιό συχνά να τα λέμε.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς δεν έχω τις δικές σου γνώσεις σε θέματα ευρωπαϊκού μπάσκετ για να ανταλλάσσουμε απόψεις και σε άλλα κείμενα. Απλά μου αρέσουν πολύ τα παιδικο-εφηβικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, τα οποία και παρακολουθώ όσο μπορώ. Γενικά προτιμώ να κοιτάζω τις μικρές ηλικίες, παρά τους "φτασμένους" παίκτες. Γι αυτό και σου ανέφερα τα συγκεκριμένα ονόματα. Θα ξαναμιλήσουμε, πάντως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
      Εις το επανιδείν φίλε,
      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    4. Ποιές γνώσεις, σημασία έχει να τα λέμε.. Και τα παιδικό-εφηβικά είναι πολύ ενδιαφέρον. Αν θέλεις άφησε μου το μέηλ σου στο προσωπικό μου ταχυδρομείο. (υπάρχει στο eurobasket.com εαν δε το έχεις..)

      Διαγραφή
  29. Chris θα μπορούσαμε φίλε να γράψουμε πολλά, εγώ προσωπικά τραβιέμαι και στις "αλάνες". Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν συνδεδεμένη και με την Εθνική οπότε καταλαβαίνουμε ότι ένα παιδί πρέπει τουλάχιστον να έχει "πατήσει" καλά στην Α1 για να έχει σε σύντομο σχετικά χρόνο τις όποιες βλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλιώς θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα.
      μαμα, μπαμπά, coach, έγραψε για μένα το hoopfellas!! Ζήτω!
      Εισαι ωραίος Jim. Και για τον παππού μου να γράψεις πάλι τέλειο θα είναι το άρθρο, σωστό και εμπεριστατωμένο..
      Jarmusch

      Διαγραφή
    2. Που παίζει ο παππούς? Μπορεί να'ναι πρόσπεκτ.. Στείλε όνομα, ύψος, θέση, όχι ηλικία.. Θα το μοντάρουμε και αυτό!

      Διαγραφή
    3. μα αυτο τονισα οτι πρεπει να υπαρχει σημιο αναφορας για να υπαρξει καποια βαση συγκρισης.. αλλιως θα χαθει η μπαλα.. και μαλλον ο φιλος δν ειχε διαβασει τι ειχες πει. δλδ τα κριτηρια σου..

      Διαγραφή
  30. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!

    Οι 90άρηδες και οι περί αυτών ηλικίες, είναι μια άριστη μαγιά για να στηριχτεί πάνω τους η επόμενη εθνική Ελλάδος. Και είναι ευχής έργον που κάποιοι από αυτούς πρόλαβαν και θα προλάβουν να παίξουν με τον Σπανούλη στην Εθνική, με την ελπίδα ότι θα του μεταλαμπαδεύσει το winning spirit που ξεκίνησαν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου, για να καταλήξει στον Παπαλουκά, στο Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, και να περάσει στον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη, τον Καββαδά και να συνεχίζει να γράφεται η ιστορία.

    Φυσικά υπήρξαν κι άλλοι πολλοί, εκτός από τους 7 που έγραψα (από τον Κακιούζη, τον Ντικούδη, τον Λάζο, τον Σιαγάλα, τον Αλβέρτη και τόσους άλλους) που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, κι άλλοι που συνεχίζουν σήμερα ( Ζήσης, Πριντ, Μπορούσης, Φώτσης) που αν ξεκινήσουμε να τους απαριθμούμε θα μας πάρουν τα χαράματα.


    Για τους μικρούς λοιπόν, θα ήθελα να σταθώ σε 2+2 περιπτώσεις!

    Πρώτον στον Μάντζαρη, τον παίκτη-αδυναμία μου, που κάποιοι μου την έπεσαν πριν λίγο καιρό γιατί τόλμησα να πω ότι είναι φαβορί για μια θέση στην Εθνική. Χαίρομαι λοιπόν που η αξία αυτού του παιδιού αναγνωρίζεται και από άλλους (σχεδόν όλους για την ακρίβεια) και ελπίζω με την πορεία του να πείσει ακόμα και τους τελευταίους.

    Δεύτερον, για τον Καββαδά. Μπορεί φέτος να ξεκίνηση με τραυματισμό και να έχουν πέσει λίγο οι "μετοχές" του, αλλά πιστεύω ότι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να φέρει τον παίκτη στο λιμάνι.

    Το "+2" πάει σε δυο 89άρηδες, που μπορεί να τους ξεχνάμε όταν μιλάμε για νέους Έλληνες παίκτης, αλλά τους χωρίζουν μόλις λίγους μήνες από κάποιους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα. Μιλάω φυσικά γιατον Κουφό και τον Καλάθη, που μπορεί να μην είναι βγαλμένοι από τις ακαδημίες των ελληνικών συλλόγων, αλλά πρόκειτα για δυο περιπτώσεις παικτών που υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν μέρος του σκληρού πυρήνα μιας νέας πετυχημένης εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γειά σου Ορέστη. Ο Μάντζαρης φίλε παίζει σωστό μπάσκετ. Σ Ω Σ Τ Ο . Μεγάλη υπόθεση.

    Υ.Γ. Το βράδάκι αργά, μάλλον θα ανεβάσουμε ανάρτηση παιδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τζιμ συνχαρητηρια για το αρθρο..Καποια στιγμη που θα εχεις χρονο θα ηταν πολυ σημαντικο για εμας να κανεις μια αναλογη παρουσιαση των ταλαντουχων Ευρωπαιων prospects και ειδικα 18-20 ετων...Σ ευχαριστουμε για τις γνωσεις σου,που μας μεταφερεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να θυμηθώ εγώ τον καλύτερο νέο Έλληνα παίκτη (έστω κι αν είναι λίγο μεγαλύτερος από τους 90άρηδες). Βλέπω τα τελικά νούμερα του Νικ Καλάθη στους ομίλους του Γιούροκαπ: 14,7 πόντοι, 6,5 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ... Πριν θαμπωθεί κανείς όμως - αν και ομολογώ ότι δεν έχω δει ολόκληρο επίσημο αγώνα της Κουμπάν, παρά μόνο αποσπασματικά - είναι να τραβάει τα μαλλιά του κανένας με την μπασκετικά ακατανόητη επιλογή του παιδιού αυτού. Είναι σαν να τον βλέπω ξανά με τη φανέλα των Γκέιτορς... Επέλεξε να γίνει πρώτος στο χωριό παρά να συνεχίσει να μαθαίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Εντάξει, τα χρήματα των Ρώσων είναι πάρα πολλά, αλλά πόσο μυαλό ήθελε για να καταλάβει ότι έστω και με λίγα λιγότερα η καριέρα του θα πήγαινε μπροστά; Στα 23 του χρόνια όφειλε προτεραιότητα να έχει να συνεχίσει να γίνεται καλύτερος, κάτι που δεν θα συμβεί με τη σχεδόν ασυδοσία που απολαμβάνει στην Κουμπάν. Όσα έμαθε στην τελευταία διετία από τον Ομπράντοβιτς πώς αλήθεια μπορεί να τα εξελίξει στο μέτριο Γιούροκαπ; Με ποιους αντιπάλους θα μετρήσει τις πραγματικές του δυνάμεις; Αλήθεια, δεν μπορούσε να βρει πρόταση 800-900 χιλιάρικα από ομάδα Ευρωλίγκας; Ή μήπως τη βρήκε, αλλά προτίμησε τα 1,3 (τόσα δεν είναι;) των Ρώσων; Κρίμα, γιατί τέτοιες αποφάσεις κρίνουν καριέρες. Εύχομαι να μην μείνει καιρό στην Κουμπάν. Χρειάζεται παραστάσεις από υψηλού ανταγωνισμού μπάσκετ, για να ωριμάσει και να γίνει ηγέτης στην εθνική.

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημερα παραλιγο να μας το κανει το τριπλ νταμπλ ο Νικολακης 14 ασιστ μοιρασε, ειναι φανερο που το παει ο Καλαθης και δεν ξερω πως θα τον χωρεσουμε στην εθνικη με τοσο ανταγωνισμο στη θεση του.
      Κατα τα αλλα για το αρθρο περαν των σιγουρων (παικτες Ολυμπιακου) μου αρεσει πολυ ο Γιανκοβιτς αλλα προβληματιζομαι οσο και ο Τζιμ για το αν εχει καταλαβει οτι πρεπει να δουλεψει ακομα πιο πολυ. Η μεγαλη εκπληξη ηταν ο Σαρικοπουλος μπραβο του για το τροπο που δουλευει και την μαχητικοτητα του , εχει τρομερη βελτιωση και δεν μασαει πια παιζει με αρκετο θρασος. Ειμαι ενθουσιασμενος που τελικα χτιστηκε Ελληνικη σχολη μπασκετ με συγκεκριμενη φιλοσοφια και τωρα πια παραγει και τους αντιστοιχους παικτες.
      Χρειαζομαστε μια Ελληνικη Παρτιζαν στην Ευρωλιγκα του χρονου!!! Αν βρουμε λεφτα βεβαια ...
      Μανος

      Διαγραφή
    2. 0χι μονο 14 ασιστ αλλα στην στατιστκη δεν του εχουν χρεωσει ουτε ενα λαθος επαιξε 40 λεπτα και δεν εκανε ουτε ενα λαθος απιστευτο για τον παικτη που βλεπαμε στον Παναθηναικο.Ο Καλαθης ειναι ενας παικτης που θελει να αισθανθει σθγουρια για τον χρονο συμμετοχης δεν μπορει ακομη τουλαχιστον να διαχειριστει οτι ενα λθος μπορει να τον στειλει στον παγκο και οτι θα τα ακουσει απο τον προπονητη οπως γινοταν με τον Ομπραντοβιτς

      Διαγραφή
    3. Ο Καλάθης είναι βιονικός παίκτης. 40λεπτα βγάζει για πλάκα. Πολύ καλή φυσική κατάσταση την οποία έφτιαξε στους Gators. Και στον Παναθηναϊκό έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής τα οποία ο Ομπράντοβιτς τα εκτίμησε γι αυτό και του έδωσε πολλάκις ψήφο εμπιστοσύνης.
      Λογικό είναι πλέον στο Eurocup να είναι από τους τοπ παίκτες της διοργάνωσης. Η εμπειρία του στον ΠΑΟ και η νεαρή του ηλικία το εξασφαλίζουν αυτό. Τώρα, επειδή έχω μια εικόνα για την απόδοσή του σας λέω ότι είναι ο ίδιος Καλάθης που ξέρουμε απλά παίζει περισσότερο και έχει ξακάθαρα τα κλειδιά της ομάδας. Και στον ΠΑΟ έβγαζε ασσίστ και εδώ σούταρε μέτρια απλά εκεί πέρα παίζει 10 λεπτά περισσότερα. Άρα και αυξημένα νούμερα.
      Εγώ καταλαβαίνω το σκεπτικό του. Ήξερε ότι και φέτος νο.2 θα είναι και ήθελε τώρα που μπήκε στην νοοτροπία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να πάει να ηγηθεί μιας ομάδας η οποία τυχαίνει να βρίσκεται σε χώρα που παίζουν πολλά μύρια (είναι λίγο φραγκοκιλερ ο μικρός Νικ). Και καλά έκανε, μια χαρά παίζει, την θέση στην Εθνική δεν την χάνει με τίποτα, όλα βαίνουν καλώς. Απλά έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει καθαρά ηγετικό ρόλο στον ΠΑΟ και να γίνει ο επόμενος ηγέτης της περιφέρειας μετά τον Διαμαντίδη. Προς το παρών τουλάχιστον. Διετές έχει στο Κούμπαν , πιστεύω η πόρτα του ΠΑΟ θα είναι ανοικτή γι αυτόν πάντα.
      Madness

      Διαγραφή
    4. Madness με Καϊμακόγλου (πρώτα) και Καλάθη θα ήσουν ΑΛΛΗ ομάδα. Απλά ταιριάζουν γάντι σε αυτό που παίζεις..

      Διαγραφή
    5. Με το "πρώτος στο χωριό" υπονοείς το ρώσσικο πρωτάθλημα + Eurocup (εκ των φαβορί η Locomotiv) + VTB; Και με το "υψηλές παραστάσεις" τον Παναθηναϊκό της Α1; Ο Καλάθης φέτος παίζει εκπληκτικά και απελευθερωμένα. Αν καταφέρει και περιορίσει τα λάθη (απόρρεια και των high tempo επιθέσεων που επιλέγει) απλά θα ανέβει επίπεδο. Το μέλλον του προδιαγρλαφεται λαμπρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και λογικά θα τον ξαναδούμε στην Euroleague σύντομα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  34. Πολύ κρίμα να μην εξελιχθεί ο Κασελάκης, εμένα μου άρεσε πολύ στις μικρές εθνικές... Μπορούσε να είναι μεγάλο εργαλείο. Λίγο χαιρέκακα θα πω ότι το ότι δεν αναφέρεται ο Μπόγρης πουθενά, ούτε καν σαν απογοήτευση (τον έχουμε ξεχάσει σαν παίχτη εντελώς?) και όχι για το "lifestyle" του,δικαίωμα του του παιδιού (πείτε εσείς όχι στην Κοκκίνου χαχαχ) αλλά γτ αντί να παλεύει να βελτιωθεί προτιμούσε να κάνει δηλώσεις οτι τα "Αμερικανάκια" του τρώνε τη θέση... Μάντεψε, Γιώργο, κάπως παραπάνω θα 'χει δουλέψει πχ ο Κουφός για να έγινε απο παίχτης της άκρης του πάγκου, starter σε ομάδα που έχει ακόμα τους McGee kai Mozgov...
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ βελτιωμένος ο Κουφός και επιτέλους 5δάτος αν και παίζει 20-25 λεπτά το πολύ με πολυσχιδή και "γεμάτη" προσφορά με λίγες σχετικά προσπάθειες. Άν συνηθίσει και την ευρωπαική άμυνα και τα παρελκόμενα σφυρίγματα (ειδικά στα φάουλ), θα είναι πάρα πολύ χρήσιμος έως και κομβικός στην Εθνική στα αντίστοιχα 20-25 λεπτά.

      Ο Κασελάκης αν βελτιώσει (πολύ) το 3ποντο του ίσως γίνει ένα αξιοπρεπές 4άρι, αλλιώς σκούρα τα πράματα...για την άμυνα ουδέν σχόλιο.

      Διαγραφή
  35. Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ . . . ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 94ΡΗΣ, ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ. ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ton 8elw para polu ston Pana8hnaiko... Angelos

      Διαγραφή
    2. Tώρα δε θα του κάνει καλό Άγγελε. Πρέπει να αναπτυχθεί και άλλο..

      Διαγραφή
    3. Ο Μπόγρης ποτέ δεν ήταν ταλέντο. Ότι συμβόλαιο πήρε το πήρε λόγω σωματοδομής. Ο Obradovic τον επέλεξε για το βάθος του πάγκου του :Έλληνας πιτσιρικάς ψηλός, που λόγο ηλικίας δεν θα γκρίνιαζε για τον όποιο παραγκωνισμό του με κίνδυνο να χαλάσει τα αποδυτήρια. Ο Κασσελάκης ήταν διαφορετική περίπτωση: αρκετά φιλότιμος, αλλά από μπάσκετ μυρωδιά. Ο κλασσικός πιτσιρικάς που έπαιζε στο εφηβικό με το ύψος (εν συγκρίσει μες τα υπόλοιπα παιδιά) και τον τσαμπουκά του. Όταν τελικά μεγάλωσε διαπίστωσε ότι το μπόι του δεν ήταν και τίποτα ιδιέταιρο, έπρεπε να δουλέψει άλλους τομείς του παιχνιδιού του, για ρακέτα (σε υψηλό επίπεδο) είναι κοντός.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  36. Πρώτα απ'όλα να ευχαριστίσω τον Τζίμ για την εξαιρετική-και πάλι-δουλειά του. Περίμενα αρκετό καιρό να ανεβεί αυτη η ανάρτηση. Παναθηναικός είμαι, και θέλω να σταθώ σε δύο παίκτες. Ο λόγος για του Παπανικολάου και Μάντζαρη. Αναμφησβήτητα δυο έξαιρετική παίκτες, με τεράστιες προοπτικες, που ειναι αυτη την στιγμή βασικόι μοχλοί στον Ολυμπιακό. Ο Μαντζαρης κάνει όλη την "βρόμικη" δουλειά της ομάδας. Φοβερή άμυνα, καλός ball handler, βοηθάει οργανωτικά και βάζει σημαντικούς-οχι πολλούς- πόντους ανα αγώνα. Ο Παπανικολάου ειναι απλα... ασύληπτος! Φοβερή ενέργεια, αυτοπεποίθηση και τρομερή βελτίωση στος σούτ(κάτι που ειναι πασιφανής απο τα ποσοστά του). Αυτόι η παίκτες και οι υπόλοιποι αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ. Σ'ευχαριστούμε Τζίμ!
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ Σίμο για τη συμμετοχή.. Κλειδιά και οι δύο αναμφισβήτητα τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στην ανάπτυξη του τρανζίσιον στην επίθεση.

      Διαγραφή
  37. Εγώ θα αναφερθώ μόνο σε θέματα προπόνησης/εκγύμνασης, καθώς σχεδόν όλοι οι νεαροί παίκτες που αναφέρονται στο παρόν έχουν σημαντική υστέρηση σε δύναμη, εκρηκτικότητα, ταχυδύναμη...νομίζω το αναφέρει και ένα από τα παιδιά παραπάνω. Αν εξαιρέσουμε τον Παπανικολάου και τον Καβαδδά, οι άλλοι θέλουν πολύ δουλειά στους τομείς αυτούς.

    Πλέον τα προγράμματα εκγύμνασης για αύξηση δύναμης, ταχύτητας, άλματος κλπ είναι σχεδόν επιστημονικά διδακτορικά. Και δυστυχώς οι προπονητές που τα ξέρουν και μπορούν να τα εφαρμόσουν σπανίζουν από αυτή τη πλευρά του Ατλαντικού. Οι λίγοι που υπάρχουν προφανώς είναι στις "μεγάλες" ομάδες. Γι'αυτό και όλοι λέμε ότι, αν οι παίκτες θέλουν πραγματικά να ανέβουν επίπεδο, πρέπει να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε τέτοιους μεγάλους συλλόγους, που έχουν τα χρήματα για να προσλάβουν εξειδικευμένους γυμναστές.

    Από την άλλη όμως, πρέπει και ο ίδιος ο παίκτες να θέλει και να έχει την αντοχή και επιμονή για να γυμναστεί. Θέλει βάρη, θέλει λάστιχα, θέλει μπάλλες εκγύμνασης, θέλει πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να αναπτυχθούν τα παραπάνω.

    Γι΄αυτό λέμε ότι, για να γίνεις από ταλέντο, μεγάλος παίκτης, θέλει δουλειά πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλουκας ρε παιδιά ειναι δεν ειναι 1.90 εγώ 2.00 μέτρα του ρίχνω πάνω απο μισό κεφάλι το 187 σωστό ειναι και ο βελισαριου πάνω απο 1.90 ούτε αυτός ειναι στο σχολείο που τον είχα 4 χρόνια πιο μικρός είχαμε ελάχιστη διάφορα και ήμουν 1.79 πριν δυο χρόνια που αποφοίτησε

      Διαγραφή
  38. I am sorry but whats wrong with 3 prosties in a day?

    Here is my webpage; premature ejaculation over the counter

    ΑπάντησηΔιαγραφή