Athlenda

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

FORGET ABOUT IT..



Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αντρίκια απέναντι σε απουσίες και όλων των ειδών τις αντιξοότητες  στη Μόσχα. Πάτησε στο σκαλί της πρώτης θέσης στον όμιλο και έδειξε ότι «μπορεί». Δεν τα κατάφερε στο τέλος και τερμάτισε τρίτος στην πρώτη φάση. Μη δίνετε σημασία.. “Forget about it”, που έλεγε και ο φίλος μου ο Ντεπ στο «Ντόνι Μπράσκο»..



Και αυτό γιατί τα ωραία τώρα αρχίζουν..  Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο χθεσινό ματς..

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ..

-Ξέρω, υπάρχει γκρίνια, μένος για τη διαιτησία. Το Ηοοpfellas δε στάθηκε ποτέ σε αυτό το κομμάτι και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Η ατυχία, η αδικία ή το λάθος είναι μέσα στο μπάσκετ. Θα το βρείς πολλές φορές μπροστά σου. Το δίδαγμα μετά από όλα αυτά για τους παίκτες /τιμ του Παναθηναϊκού είναι να μάθουν να παίζουν στη κόντρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο τρόπος που χειρίζεσαι τον εαυτό σου απέναντι σε μια –ας πούμε- καταφανή αδικία κατά σου, μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις την επόμενη φάση, το επόμενο σφύριγμα, τον επόμενο αγώνα..


-Ο Παναθηναϊκός overall δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο μπάσκετ εχθές. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος, με μόνη  δικαιολογία κατ’εμέ το απρόσμενο πρόβλημα του Σχορτσιανίτη που άλλαξε όλο το ροτέησιον και το πλάνο του παιχνιδιού. Παρατήρησα πολλά λάθη αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο. Και αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι οι πράσινοι φαίνονταν αδιάβαστοι –ίσως για πρώτη φορά φέτος- είτε απέναντι σε κάποια χαρακτηριστικά επιθετικά plays της Κίμκι, είτε σε individual attributes των παικτών του αντιπάλου. Είδα τον Τσαρτσαρή να βλέπει τον Πολ Ντέβις στα 5 μέτρα (σε ένα σουτ που το έχει και απλά το βάζει..) να μην έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του εάν θα βγεί να μαρκάρει ή να μείνει. Αυτό δεν είναι προπονητικός «τζόγος». Σίγουρα όχι.. Είδα στο πιο πολυχρησιμοποιημένο play τους, με τον Πλάνινιτς στο ποστ, το back screen στον Φριντζόν ώστε να βγεί στο τρίποντο στην απέναντι στη γωνία, τη πάσα να περνάει «απαρατήρητη» από την ελληνική άμυνα. Τον Βιάλτσεφ να γράφει δύο τρίποντα ουσιαστικά χωρίς άμυνα από το καλό του σημείο (κορυφή της ρακέτας). Μέχρι και τον Λάσμε να ξεχνιέται, βάζοντας λάθος το σώμα του ανάμεσα στον παίκτη και τη μπάλα (παραπάνω από δύο φορές). Το αμυντικό performance του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακό και οι 46 πόντοι παθητικό ενδεικτικοί.  Τέτοια νούμερα είναι απλά απαγορευτικά για τον φετινό Παναθηναϊκό.


-Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού στο ματς της Μόσχας ήταν το σφιχτό ροτέησιον στο οποίο οδήγησε κυρίως ο τραυματισμός του Σχορτσιανίτη αλλά και η απουσία του Ούκιτς. Οι πράσινοι έπαιξαν με 7 παίκτες το ματς και δύο μόνο γκαρντ, τον Διαμαντίδη (38’) και τον Μπανκς.. Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε τον Κίτσεν στο «1» με τον Αμερικανό να σκοράρει 2 πόντους και να κάνει 2 λάθη σε 3’. Κυρίως έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος για μάχη και αυτό φάνηκε με τη χαλαρότητα που αμυνόταν απέναντι στον Πλάνινιτς, με τον Κροάτη να το διαβάζει και να αρχίζει τις μετωπικές. Ο Κίτσεν δεν ξαναμπήκε στο παρκέ. Ίσως ο Πεδουλάκης θα μπορούσε να του δώσει λίγα ακόμα λεπτά ανοίγοντας το ροτέησιον λίγο. Δεν κοίταξε καν τους Ξανθόπουλο-Γιαννόπουλο ενώ ο Σκορδίλης δε μπόρεσε να ανταποκριθεί υποδεικνύοντας την ανάγκη –που τόσο καιρό φωνάζουμε- για προσθήκη παίκτη στη ρακέτα, τώρα που αρχίζει το τοπ-16. 34’ στο παρκέ και για τον Μασιούλις που ήταν πολύ θετικός.


-Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σε passing mood και αυτό είναι το καλύτερο νέο για την  επίθεση των πρασίνων η οποία λειτουργεί εμφανώς καλύτερα με τον αρχηγό να παίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Έλληνας γκαρντ επικεντρώνεται από την αρχή του ματς στο πως θα αξιοποιήσει του συμπαίκτες του, θα δημιουργήσει καταστάσεις για αυτούς και θα τους αναμείξει με σωστό τρόπο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας έχοντας βγάλει από το μυαλό του το σκεπτικό ότι «φέτος πρέπει να κοιτάξω περισσότερο το καλάθι». Αφήνει το ματς να έρθει μόνο του σε αυτόν και όταν «πρέπει» ξεκινάει να ανεβάζει τον ρυθμό το σουτ του. Το θετικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις παραμένει επιθετικός . Μεγάλο ρόλο σε αυτή την κατάσταση/επιλογή του αρχηγού παίζει σαφώς η παρουσία του Μπανκς. Ο Αμερικανός έχουμε πεί ότι έχει αυτοπεποίθηση, προσωπικότητα και προσφέρει την πρωτοβουλία που δεν υπήρχε πρίν από την περιφέρεια πέραν του Διαμαντίδη. Σίγουρα οι επιλογές του είναι κάποιες φορές τουλάχιστον συζητήσιμες (σας είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε) αλλά η άγνοια κινδύνου του (που έλειπε από τους Ούκιτς-Κίτσεν) έχει δράσει ευεργετικά στους πράσινους μέχρι τώρα.

-Η λειψανδρία στη φροντκορτ ανάγκασε τον Πεδουλάκη να στηριχτεί σχεδόν αποκλειστικά στον –πολύ καλό και πάλι- Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος ήταν συγκινητικός, δίνοντας πολλές μάχες στο ποστ και αποδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο αυτό που υποψιαζόμαστε και συζητάμε τον τελευταίο καιρό. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.. Πολύ απλά. Δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη και αυτό κόστισε σε τομείς που οι πράσινοι φέτος συνήθως επιβάλλονταν του αντιπάλου. Τα ριμπάουντς και τις κατοχές. Η Κίμκι πήρε 14 επιθετικά και εκδήλωσε 9 παραπάνω επιθέσεις.. Ήρθε και η αστοχία στις βολές και έδεσε.. Το θετικό είναι ότι οι πράσινοι ανάγκασαν σε 15 λάθη την ομάδα με τα λιγότερα στη διοργάνωση χαλώντας το δυνατό σημείο της που είναι ο δείκτης ασσίστς/λάθη, πολύ σημαντικό στατιστικό στο οποίο η Κίμκι είναι επίσης πρώτη στην Ευρωλίγκα.  Την ίδια στιγμή οι ίδιοι έμεναν στα 13 λάθη, νούμερο ικανοποιητικό με βάση αυτά που έχουμε δεί σε αυτόν τον τομέα φέτος. Και εδώ θα ξαναπώ κάτι που θα το λέω κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και χαμηλώσει τον αριθμό των λαθών του ανά παιχνίδι, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος οπουδήποτε με οποιονδήποτε, ακόμα και εαν δε γράφει από το τρίποντο..


-Η Κίμκι ήταν τυχερή στο τέλος. Είναι καλή ομάδα, δε το συζητώ και θα μπεί με αξιώσεις στην επόμενη φάση. Έχει πολύ καλό spacing στην επίθεση, τρέχει καλά το τρανζίσιον, δε κάνει λάθη. Και όμως εχθές δεν είχε εικόνα νικητή στο τέλος.. Ειδικά από τη στιγμή που κουράστηκε ο Πλάνινιτς (σημαντική η απουσία του Κόπονεν) κρέμασε όλη η ομάδα. Γενικά έχει μεταπτώσεις και φέτος μέσα στα 40’ η ομάδα του Κουρτινάιτις. Έχει στιγμές πολύ ωραίου μπάσκετ αλλά ακόμα της λείπει το mentality για να κοιτάξει την αφρόκρεμα. Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα. Ίδωμεν...

-Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις. Ήδη στην ομάδα μπαίνει ο Καπόνο αλλά το πρόβλημα είναι στο ζωγραφιστό και θα φανεί τώρα που ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πρέπει να αποφασίσει για το ρόλο του Τσαρτσαρή από εδώ και εμπρός, ο οποίος θα κρίνει το ροτέησιον. Παραμένει στο «4» μαζί με τον Πανκο δηλ. οι πράσινοι κοιτάζουν για ένα τρίτο «5», λύση σαφώς πιο οικονομική ή μετακομίζει ως μπαλαντέρ στο 4-5 και ο Παναθηναϊκός κοιτά για το «4¨που λέγαμε.. Η ομάδα θέλει μια ώθηση εκεί, είναι φανερό. Θα είναι μεγάλο ρίσκο να πάει στο τοπ-16 έτσι.. Δυνατότητες αγωνιστικά υπάρχουν..

173 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Τζιμ.. Άλλη μια απίστευτη ανάλυση και ένα πολύ σωστό συμπέρασμα για την παρουσία του Τσάρι..Πρέπει να δούμε που θα παίζει πιο πολύ και να αποκτήσουμε έναν παίκτη ανάλογα στη θέση. Ακούστηκε ότι μας έστειλε δωράκι η Μακάμπι τον Σέρμα αλλά δεν θέλαμε εμείς. Πρώτο ματς φέτος που δεν είχαμε καλό βαθμό αμυντικά. Δεχτήκαμε εύκολα καλάθια και εμείς δεν είχαμε τέτοιους εύκολους πόντους στο transition. Ειδικά από παίκτες έμπειρους όπως ο Τσάρι δεν περίμενα τέτοια λάθη αμυντικά. Ο Μπανκς καλός ήταν αλλά διάβασε λάθος κάποιες φάσεις. Α, ρε Καϊμακόγλου πόσο μας λείπεις! Κατά τ' αλλα πράγματι δεν κάναμε κανα ματς τρελό αλλά θα έπρεπε να είχαμε διαφορετική τύχη στο τέλος.
    ΥΓ. Ακολουθεί τοποθέτηση αξιολόγησης της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας. Και ναι θα είναι μακροσκαλής. Ανάσα λοιπόν και σε όσους μπουν στον κόπο να την διαβάσουν περιμένω σχόλια και διάλογο!
    Μadness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness εγώ περιμένω εναγωνιωδώς !!!! :-)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Μadness. Και όμως ο Σερμαντίνι θα ήταν μια καλή λύση..

      Διαγραφή
    3. mporei na ginw kai rezili alla eida faseis apo siena prokom kai mou ekane aisthisi o mahalbasic me apotelesma na dw kai apo prokom macabi poli dinato paidi me kalo ribound ektos an opos eida sto index tou einai sto pick tou auto to mhna

      Διαγραφή
  2. Μονη ελπιδα για 4/5 ειναι η φυγη του κιτσεν.
    Επισης ο τραυματισμος τουσοφο εχει πολυ παρασκηνιο κ θελει μεγαλη προσοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο αρθρο, οπως παντα, ευγε! Δεν μπορω να μην αναφερθω ομως σε κατι. Κοιταζοντας το index rating της καθε ομαδας θα διαπιστωσουμε οτι ο Παναθηναικος ηταν πολυ καλυτερος και αξιζε την νικη. Μιλαμε για διαφορα 68(Κιμκι)-77(Παο)=9 index rating διαφορα που δεν μπορει να εξηγηθει εκτος αν βαλεις στη εξισωση και "εξωτερικους παραγοντες". Νομιζω οτι τα μαθηματικα πλεον μας αποδεικνυουν οτι οντως οι διαιτητες διαμορφωσαν αποτελεσμα. Ντροπη και κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ.. Σωστή παρατήρηση αλλά να ξέρεις η συγκεκριμένη αξιολόγηση δε λέει πάντα την αλήθεια. Παραδοσιακά οι ομάδες του Γκέρσον έπιαναν κορυφή στην κατηγορία αυτή..

      Διαγραφή
    2. @ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ

      Επιτέλους βλέπω κάποιον για πρώτη φορά να κάνει λόγο για την ΔΙΑΦΟΡΑ στο index rating και να μην αναφέρει το rating του ενός εκ των δύο αντιπάλων.Μέχρι τώρα όποιος αναφερόταν σ'αυτή την κατηγορία της στατιστικής προφανώς δεν γνώριζε ότι το index rating ως μοναδικός αριθμός δεν είναι απολύτως τίποτα από ένα νούμερο!!!!Σημασία έχει το τι δεν επιτρέπεις στον αντίπαλό σου να κάνει σωστά και αυτό φαίνεται μόνον μέσα από την διαφορά των δύο αριθμών!!!!Μπράβο σου ρε φίλε!!!!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Jim και μπράβο/ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά. Θαρρώ πως τη χαλαρότητα που είπα ότι διέκρινα εγώ, είναι το όχι επαρκώς διαβασμένος που αναφέρεις εσύ. Είναι δυνατόν όμως να μην ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι (δε μας έχει δείξει κάτι τέτοιο το προπονητικό τιμ) ή όντως επηρεάσε η 2ωρη καθυστέρηση με την έννοια εκνευρισμός, ελάχιστη ώρα προετοιμασίας/προθέρμανσης πριν τον αγώνα ? Δε λέω αν δικαιολογείται, αν υφίσταται ρωτώ απλώς. Ξέρω ότι δεν τον έχεις και σε ιδιαίτερη εκτίμηση - χιχι αστειεύομαι - αλλά νομίζω χθες φάνηκε λίγο η έλλειψη του Ούκιτς, πιστεύω πέρα από το θέμα ροτέισιον, ξεκούρασης, θα είχε δώσει κάποιους πόντους και αμυντικά θα είχε βοηθήσει, δίνοντας ίσως τη δυνατότητα στο Μπράμο που φαντάζομαι έπαιξε αρκετά και ως 2 χθες, να είναι πιο αποτελεσματικός επιθετικά (γιατί αμυντικά ήταν στα ίδια επιπέδα πάνω κάτω) κάτι που χθες δεν το είχε. Μου αρέσει που στις μέχρι τώρα δηλώσεις (πέρα από την ώρα του αγώνα που υπήρχε η ένταση) δεν έγινε αναφορά στη διαιτησία, ελπίζω να το διατηρήσουν και εντός των τοιχών και απλά να δουλέψουν στις αδυναμίες τους. Πχ ο Λάσμε είπε ότι πρέπει να δουλέψει τις ελεύθερες βολές στο κομμάτι αυτοσυγκέντρωση. Αυτά προς το παρόν είμαι σίγουρη πως και με τις απόψεις των υπολοίπων όλο και κάτι θα προσθέσουμε στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ναταλία, εγώ ευχαριστώ. Σαφώς και έλειψε ο ο Ούκιτς. Με δύο γκαρντ έβγαλες το ματς..

      Διαγραφή
  5. afou afineis tous gri exw tous afinw kai egw. pragmatika fetos sti raketa meta to lasme kai ton jonas to xaos oute o panko oute o gaios oute o tsartsa pou exei varinei apisteuta fetos kai me to zori kanei ta vasika mporoun na voithisoun se auto to level kai o sofo me tous traumatismous den einai to teras pou ithela kai opos eipes eidika exthes me to passing mood tou 3d kai ta polla fouls ton psilwn tis khimki o sofo se sxima me lasme sto 4 tha exafanize kathe elpida tis real gia protia ston omilo (alitheia eprepe na dialexei anamesa se mas kai ti barca?)
    p.s ti eidous center pisteueis oti tha ekane ti doulia an pername twra ena
    p.s. 2 exairetiki doulia sto artho mou erxontan sto mialo eikones apo to paixnidi oso o diavaza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jim προσωπική μου άποψη είναι ότι η απόκτηση πενταριού είναι πλέον επιτακτική και αυτό είναι φανερό. Ο τραυματισμός του Σοφοκλή είναι ύπουλος και μπορεί να τον κρατάει συχνά έξω. Σε τέτοιους αγώνες (όπως και εχθές) θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Εχθές έιδαμε τον Τσαρτσαρη και τον Λάσμε να παίζουν για ένα δεκάλεπτο με 4 φάουλ. Δηλαδή αν βγαίναν και οι δύο, πράγμα καθόλου δύσκολο και απίθανο, θα πάιζαμε ενα δεκάλεπτο με τον Σκορδίλη... Στο 4 κουτσά στραβά καλυπτόμαστε και με τον Καπόνο λύνεται το πρόβλημα στο τρίποντο, οπότε θέλουμε 5αρι καλό εχθές... Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aaron Baynes παναγίτσα μου!
      Ας βάλουν άλλα λίγα λεφτάκια και δε μας χτυπάει κανένας στο ζωγραφιστό.

      Διαγραφή
    2. an thimamai kala apo tin epoxi pou epaize ston ikaro mprosta super pisw super gia ton antipalo kai kati analogo eida kai me pao ( den exw dei alla paixnidia twn slovenwn fetos) ontws thes kati tetio?

      Διαγραφή
  7. Τωρα που θα ανεβει αρκετα ο Μασιουλις στο 4 λογω έλευσης Καπονο, ο Τσαρτσαρης θα ειναι η 3η λύση και για το 4ο πισω απο Μασιουλις-Πανκο, αλλά και 3η λύση στο 5 πίσω απο Λασμε-Σοφο. Κατ'εμε δεν θα παρει αλλον ψηλο. Απλα πρεπει να παρει ρολιστα των 8-10' στην περιφερεια απο τη στιγμη που δεν εμπιστευεται Κιτσεν-Γιαννοπουλο-Ξανθοπουλο. Και απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν θεσεις ξενων, παιρνεις τον Παπαλουκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παπαλουκάς έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στον ΠΑΟ.
      Ο Σόφο φαίνεται καθαρά πως θα μας ταλαιπωρήσει φέτος... Σκέψου πόσο καιρό έχει να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και πόσες φορές έχει τραυματιστεί.
      Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρουμε 5ρι από τις κομμένες ομάδες του τοπ16.
      Ο Τσαρτσαρής όπως έχω ξαναπεί βοηθάει πάρα πολύ λόγω τεράστιας εμπειρίας αλλά σου κάνει ΑΜΕΣΩΣ ένα φάουλ ή λάθος μετά την καλή του κίνηση. Δυστυχώς πρέπει να περιοριστεί σε 15 λεπτά χρόνο.

      Διαγραφή
  8. ΧΡΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΕΡ ΟΧΙ ΤΟΠ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΕΝΤΕΡ ΠΧ ΝΤΥΛΑΝ ΠΑΙΤΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΟΠΩΣ Ο ΒΕΛΙΤΣΚΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΣ
    Υ.Γ.ΔΕΝ ΕΥΘΙΝΟΜΑΙ ΑΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γράφε εσύ με ελληνικούς χαρακτήρες κια άσε τα ματάκια μας να κουράζονται ... το χαμομήλι δεν έβλαψε κανέναν

      Διαγραφή
  9. 6. Μπράμος: Θετικός. Σωστός τακτικά, καλός στην προσωπική άμυνα, μυαλομένος στην επίθεση. Το σουτ του δεν ξεκλίνησε καλά αλλά μετά το ματς με την Καντού ανέβηκε και εκεί πέρα. Διαβάζει καλά τις φάσεις προσέχει που θα σουτάρει, δεν το παρακάνει με το σουτ και ψάχνει πολλές φορές την καλή πάσα. Ένας καλός ρολίστας για τον ΠΑΟ που μπορεί να στεριώσει στην ομάδα. Αμυντικά καλός στην προσωπική, αλλά τον έχω πιάσει πολλές φορές να ξεχνιέται στις περιστροφές και να τρώει καλάθια στην μούρη. Σε καλό δρόμο είναι, με την παρουσία και του Καπόνο θα πάρει ακόμα πιο πολλά λεπτά στο 2. Άρα πρέπει να βελτιώσει το ball handling του. Θετική παρουσία εν γένει και περιμένουμε σταθεροποίηση και άνοδο σε συγκεκριμένους τομείς.
    7. Πάνκο: Ερωτηματικό. Στην επίθεση είναι καλός μπορώ να πω γενικά. Κοιτάει το καλάθι και έχει ποικιλία κινήσεων. Έχει μάθει να συνεργάζεται με το 5άρι, έχει δώσει μερικές καλές πάσες σε κοψίματα συμπαικτών στην ρακέτα. Βασικός προβληματισμός είναι ότι δεν κάνει ουσιαστικά αυτό για το οποίο τον πήραμε, δηλαδή το σουτ 3 πόντων. Έχει βάλει κάποια αλλά συχνά πατάει την γραμμή (αυτό πρέπει να το κοιτάξει όπωσδήποτε). Πάντως δεν είναι και ο τρόμος πίσω από τα 6.75. Στην άμυνα δεν θα τον έλεγα τρύπα, μάλλον εκεί παρουσιάζεται καλύτερος απ ότι περιμέναμε. Φυσικά έχει προβλήματα σε κάποιες αλλαγές μαρκαρισμάτων όπου απλά χάνεται και τα ακούει από τους συμπαίκτες του. Είναι διστακτικός, πολλές φορές φαίνεται αγχομένος. Συνήθως βοηθάει πάντως με την παρουσία του. Περιμένουμε να ανέβει περισσότερο επιθετικά και να αποκτήσει aggresiveness στην επίθεση. Να γίνει πιο killer που λέμε. Θα τον χρειαστεί πολύ ο Παναθηναϊκός. Μάλλον θετικός και ο Άντι αλλά έχει αδυναμίες.
    8. Ματσιούλις: Απολαυστικός. Σκυλί του πολέμου, κάνει 700 πράγματα μέσα στο παρκέ. Πηδάει για τα ριμπάουντ, μαρκάρει μέχρι αηδίας, πάει στη βοήθεια, συνεργάζεται καλά με το άλλο φόργουορντ, κάνει συνεχώς κοψίματα και κίνηση στην επίθεση, πέρνει σουτ, ποστάρει όποτε χρειάζεται και είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας στην πρώτη φάση. Καλός σουτέρ, χωρίς να είναι και κίλερ, γενικά από τις καλύτερες παρουσίες της ομάδας. Μοναδικό πλην τα εύκολα λάθη που κάνει στην επίθεση σε φαινομενικά εύκολες φάσεις και στην άμυνα μερικές φορές από τον υπερβάλοντα ζήλο του κάνει αχρείαστα φάουλ. Πολύ καλός ο Λιθουανός, πρέπει να τον ανανεώσουμε μετά το Τοπ-16 ότι και να γίνει.
    9. Άρμστρονγκ: Τα λόγια είναι περιττά. Απλά δεν έκανε τίποτα. Καλός χαρακτήρας και καλός παίκτης αλλά για μια άλλη ομάδα. Τον ευχαριστούμε για την όποια προσφορά του και καλή συνέχεια.
    10. Ούκιτς: Χαχα, το στοιχείο αντιλογίας της φετινής ομάδας. Έχει κάνει και φανς, έχει δημιουργήσει και haters.. Καλός ο Ρόκο πέρα από την πλάκα. Ειδικά μετά την άφιξη του Μπανκς κάνει όριμα ματς. Στην άμυνα κάνει τα βασικά, πιέζει όπου χρειάζεται, κάνει και κανά κλέψιμο, δεν ξεχνιέται στα μαρκαρίσματα, είναι οκ. Στην επίθεση δε, πέρνει ίσως περισσότερες επιθέσεις απ ότι πρέπει αλλά έχει αποτέλεσμα. Στα 3ποντα είναι καλύτερος απ' ότι περίμενα, έχει βάλει κρίσιμα σουτ και όπως και να το κάνουμε η παρουσία του στο παρκέ σημαίνει για τον Παναθηναϊκό 10 ποντάκια βρέξει χιονίσει. Σίγουρα δεν έχει χημεία με τον Διαμαντίδη αλλά όπως και να κάνουμε είναι πολύτιμος στον φετινό ΠΑΟ, με τα καλά του και τα κακά του. Ελπίζω στη συνέχεια να προσαρμοστεί απόλυτα στην θέση 2 και να μπορέσει να πάρει πόντους μέσα από το σύστημα της ομάδας και όχι από το δικό του σύστημα. Έχει δεδομένα αρνητικά ο Ούκιτς αλλά σόρρυ, βάση αριθμών δεν μπορείς να πεις ότι είναι κακός. Στα λεφτά του σίγουρα έπερνες κάτι καλύτερο αλλά τι να κάνουμε αυτόν έχουμε και θα τον έχουμε και του χρόνου μάλιστα καθώς έχει διετές.
    to be continued...
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11. Λάσμε: Η αποκάλυψη. Όχι μόνο αμυντικά όπου εμείς οι μόνιμοι στο hoopfellas το περιμέναμε λίγο πολύ αλλά και επιθετικά. Παίζει το πικ εν ρολ, τελειώνει δυναμικά τις φάσεις, δεν κάνει λάθη, στις βολές έχει τις μέρες του αλλά συνολικά δεν είναι κακός. Απόλαυση η παρουσία του στην άμυνα. Παίκτης που μπορεί να αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό και να γίνει μια από τις σταθερές της μετά-Ομπράντοβιτς εποχής. Απλά υπερπολίτιμος. Πρέπει να μάθει να αποφεύγει μερικά εύκολα φάουλ αλλά γενικά για παίκτης που παίζει τόσο δυνατά το χειρίζεται εντάξει το θέμα φάουλ.
      12. Τσαρτσαρής: Μάλλον κακός. Καλό ξεκίνημα αλλά στην πορεία πτώση κατακόρυφη. Τακτικά παραμένει καλός αλλά απο κει και πέρα χάνεται. Στην άμυνα χάνει εύκολα μονομαχίες, ξεχνιέται κιολας κάποιες (λίγες) φορές, στην δε επίθεση παρουσιάζεται διστακτικός. Παρόλα αυτά τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ και από την παρουσία του θα εξαρτηθούν πολλά στον φετινό ΠΑΟ. Γεγονός ότι δεν έχει σταθερή θέση και αυτό δεν βοηθάει αλλά πρέπει να ανέβει και να πλαισιοθεί με μια ακόμη προσθήκη που θα του δώσει ποιτικές ανάσες και θα καθορίσει τον ακριβή του ρόλο στο παρκέ. Για Τσαρτσαρής είναι αρνητικός έως τώρα. Περιμενουμε άνοδο.
      13. Διαμαντίδης: Θησαυρός. Τα τελευταία παιχνίδια του είναι ιδανικά. Οργανώνει όταν πρέπει, εκτελεί όταν πρέπει. Είναι ο ίδιος παίκτης που όλοι αγαπάμε εδώ και χρόνια απλά μέσα στο καινούργιο σύνολο έπρεπε και αυτός να περάσει μια φάση μετάβασης η οποία δεν στοίχισε στην ομάδα. Χτες έκανε μεγάλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Θετικότατος και ακόμα δεν τον έχουμε δει να παίζει στο 100%.
      14. Κίτσεν: Πολύ λίγα πράγματα από τον Αμερικανό. Είχε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει αλλά μάλλον είναι θέμα ψυχολογίας. Θα έχει ευκαιρίες ακόμα στην Ευρωλίγκα αλλά η Α1 έχει τελειώσει γι αυτόν. Πολύ δύσκολα να αλλάξει κάτι, καλό θα είναι άμα θσχύει το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού να τον πουλήσουμε. Αποτυχημένη κίνηση βάση της εικόνας του. Προσόντα έχει αλλά θυμίζει περίπτωση Τέπιτς.
      to be continued..
      Madness

      Διαγραφή
    2. 15. Μπανκς: Θετικός. Έχει προσωπικότητα και βοήθησε σημαντικά. Παίζει ωραία το tansition, ελενχει εξαιρετικά το σώμα του και αλλάζει τεμπο καταπλητικά γρήγορα. Έχει θέμα στην ανάγνωση του παιχνιδιού κάποιες φορές αλλά φαίνεται να κολλάει και με Ούκιτς και με Διαμαντίδη. Ένα μηνα έχει στην ομάδα, περιμένουμε νε ενσωματωθεί κι άλλο στο παιχνίδι, άλλωστε και ο ίδιος ο Πεδουλάκης λέει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος. Νωρίς είναι για να κριθεί αλλά μέχρι τώρα έχει δώσει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά δείγματα γραφής.
      16. Ξανθόπουλος: Δεν έχει ουσιαστικά ρόλο. Και ούτε θα μπορέσει να έχει. Είναι φανερό ότι δεν είναι έτοιμος για επίπεδο Ευρωλίγκας. Στην Α1 δίνει πάντως κάποια καλά λεπτά και βοηθάει τουλάχιστον εκεί. Γενικά αυτά που ήρθε να κάνει τα κάνει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά για επίπεδο Ευρωλίγκας. Στην θέση του έπρεπε να είχαμε πάρει ένα νέο παιδί με ταλέντο ώστε να εξελιχθεί μελλοντικά σε βασικό στέλεχος. Έναν Μαυραειδή, έναν Παπαντωνίου, έναν Παππά (έστω και αν είναι 2άρι πιο πολύ). Καλός αλλά έχει ταβάνι το οποίο δεν πρόκειται νε ξεπεράσει.
      17. Γιαννόπουλος: Καλά ξεκίνησε, είχε χρόνο στο ροτέισον αλλά αμυντικά ήταν τρύπα ειδικά σε σχέση με τον Ματσιούλις και τον Μπράμο που παίζουν και στην θέση του. Η παρουσία του Καπόνο θα του κλέψει και άλλο χρόνο συμμετοχής. Δεν πρέπει να τα παρατάει όμως, αν δουλέψει κι άλλο θα έχει σίγουρα μια ευκαιρία να καθιερωθεί. Βέβαια η ομάδα είναι ήδη καλά στο 3 με Ματσιού και Μπράμο οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Χάρη. Πρέπει πάντως να δουλέψει, έχει ταλέντο και μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ.
      19. Σκορδίλης: Δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει στην Ευρωλίγκα. Τεράστια τρύπα και επιθετικά και αμυντικά κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο παρκέ. Χτες για άλλη μια φορά έχασε περιστροφές και μάχες και στις δύο άκρες του παρκέ. Θα πρέπει να αντικατασταθεί του χρόνου από ένα 5άρι με προοπτικές εξέλιξης όπως ο Καββαδάς ή ο Σαρικόπουλος (που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι 7footer και έχει πιο δυνατό κορμί από τον φιλότιμο Γάιο).
      21. Σχορτσανίτης: Βασικότατος. Εντυπωσιακό ξεκίνημα, έπεσε στην πορεία και λογικό ήταν. Έχει βελτιωθεί σε όλους του τομείς του παιχνιδιού, όπως βολές, πάσα για ελέυθερο σουτ, συνεργασία με το 4άρι, καλύτερο στήσιμο του κορμιού του στην άμυνα. Πρέπει να αποφύγει τα πολλά λάθη (να τα κόψει τελείως δεν γίνεται). Αν τα καταφέρει θα βοηθήσει πολύ περισσότερο. Με αυτόν στον παρκέ είμαστε άλλη ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Είναι πολύ βασικό κομμάτι της ομάδας, θα αποτελέσει και μέλος της και για άλλα 2 χρόνια. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να καθιερωθεί στην κορυφή και είναι στο χέρι του να διορθώσει 1-2 πράγματα και να τα καταφέρει.
      Πεδουλάκης: Καλός ο κόουτς. Δείχνει να έχει ένα πλάνο το οποίο όμως δεν είναι αυστηρό, έχει αφήσει χώρο για αλλαγές στο στυλ. Εγκλήματα δεν έχει κάνει παρότι και αυτός μαθαίνει μαζί με τους παίκτες του κάποια πράγματα για τον δύσκολο κόσμο της Ευρωλίγκας. Ο Λάσμε πιστώνεται 100% στον κόουτς που και γι αυτόν τα δύσκολα τώρα έρχονται. Πήρε και αυτός παραστάσεις και καλείται να προετομάσει την ομάδα για την δύσκολη συνέχεια. Τότε θα φανεί πόσο καλά ή άσχημα τα έχει πάει. Μέχρι τώρα θετική η διαχείρηση του. Κακό recruitment το καλοκαίρι αλλά έχει ελαφρυντικό το ότι έπρεπε να
      βρει 12 νέους παίκτες. Τουλάχιστον έχει προσπαθήσει να τους βάλει όλους στο παιχνίδι και να πάρει το max από τον καθένα.
      Συγνώμα για το μέγεθος, απλά ήθελα να το κάνω πολύ αυτό. Μπράβο σε όποιον το διαβάσει όλο. Καλό βράδυ σε όλους.
      Madness

      Διαγραφή
    3. Ο ΛΑΣΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΑΜΑΓ

      Διαγραφή
    4. Καλά τα λέει ο Madness και δύσκολο να διαφωνήσεις μαζί του. Εγώ θα έλεγα ότι θέλει ένα 5άρι η ομάδα και είναι εντάξει. Πεντάρια φθηνά που να μην χρειάζεται να σπάσεις συμβόλαιο για να τα πάρεις δεν ξέρω, εκτός του Σερμαντίνι που μένει ελεύθερος. Με ένα καλό πεντάρι μπορείς πάντως να παίξεις και συστήματα με δίδυμους πύργους. Π.χ. Σερμαντίνι, Λάσμε. Ο Καπόνο θα είναι βαρόμετρο για το που θα πάει η ομάδα. Ελπίζω σε επίπεδο να είναι λίγο καλύτερος από Λευτέρη Σούμποτιτς. Κάπως έτσι πάντως τον φαντάζομαι.

      Διαγραφή
    5. ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ .... ΑΚ-13

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε στις βολές αναφέρομαι ότι έχει τις μέρες του. Σαν συνολική παρουσία είναι απολαυστικός.
      Μadness

      Διαγραφή
    7. DYLAN PAGE TIS LJOUBIANA KAI VELICKOVIC KAI NA TO 7O

      Διαγραφή
    8. Πολυ ωραιος ρε Μαντνες ωραια κριτικη.
      Σταθης

      Διαγραφή
    9. Μπράβο Madness πολύ εύστοχες όλες οι παρατηρήσεις σου.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. έλα ντε φίλε μου, αυτή ήταν η μεγάλη μου απορία το καλοκαίρι...εκτός αν ήθελες να βγάλεις ένα νεο παιδί, πράγμα όμως που δεν έγινε...

      Διαγραφή
    2. έλα ντε φίλε μου, αυτή ήταν η μεγάλη μου απορία το καλοκαίρι...εκτός αν ήθελες να βγάλεις ένα νεο παιδί, πράγμα όμως που δεν έγινε...

      Διαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ,ΜΕ ΝΙΚΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΨΗΛΟΥ,ΤΣΑΡΤΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,ΣΟΦΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ,ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ,Ο ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΚΑΤ'ΕΜΕ ΒΛΕΠΕ ΚΙΤΣΕΝ,ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ,ΟΥΚΙΤΣ,ΣΟΦΟ? ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ,ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ,ΣΚΟΡΔΙΛΗ,ΑΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΛΗ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ,Υ.Γ. ΤΖΙΜ ΠΑΙΖΕΙΣ ΝΒΑ 2Κ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπέρα και από μένα για τελευταία φορά.
    δυστηχώς δεν θα συνεχίσω να συζητάω μαζί σας. όσο υπάρχουν άτομα που γράφουν, όπως ο ορέστης και κυρίως ο tarantino13 δεν θα ασχοληθώ άλλο. και αν χθες είχα νεύρα μετά τον αγώνα και ξέσπασα στον ορέστη μέσα σε 1 ώρα ζήτησα συγνώμη για το υ.γ. που τον έβρισα και καλά έκανες jim και το διέγραψες, αλλά ο τύπος είναι προκλητικός. δεν είδα όμως να πράττεις το ίδιο για το εμετικό σχόλιο του tarantino.
    Jim είσαι φοβερός και συνέχισε να γράφεις για το μπάσκετ που τόσο αγαπάς.
    Χάρη Κορλεόνη, Ναταλία, "Α", Elias, madness, johnny rogers, chris nas, HHM και προφανώς jim χάρηκα για τη γνωριμία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KAI ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΟΦΟ ΠΑΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΚΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μασάτε παίδες, ο Χίλτον είναι ακόμα εδώ! Δεν έχουμε λύσει το συμβόλαιο του ακόμα!! χεχεχε...
      Madness

      Διαγραφή
    2. apo auti tin periptosi 1000000000000000 fores na vasistoume se diamantako pou exei kai to boi (2.14)gia ti doulia pou ton theloume kai an sou katsei.....

      Διαγραφή
  14. Μπράβο στους οπαδούς του Ολυμπιακού για το ωραίο καλωσόρισμα στον Μπουρούση.

    Ορέστης ο γνήσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ντροπή! Ελπίζω να ήταν μονάχα μια μερίδα ανεγκέφαλων αν και ακούστηκε πολύ καλά από την τηλεόραση! Ντροπή!

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον έβρισαν τόσο αισχρά?

      Διαγραφή
    3. Τι το ψάχνετε? Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί!

      Διαγραφή
    4. Αμφιβάλει κανείς για την ομάδα του Ολυμπιακού και το επίπεδο των φιλάθλων μας? Φαβορί είμαστε και φέτος για την κούπα! Όσο αναφορά τον Μπουρούση λίγοι ήταν αυτοί που χάλασαν τη βραδιά!

      Ορέστης ο γνήσιος.

      Διαγραφή
    5. Γιατί γελάς Ανώνυμε? Αμφιβάλεις ότι φέτος είμαστε φαβορί να τα σηκώσουμε ολα?

      Ορέστης ο γνήσιος.

      Διαγραφή
    6. Αυτο το στηριζεις στην εκληκτικη εμφανιση απεναντι σε μια ομαδα που αποκλειστηκε να υποθεσω????

      Διαγραφή
  15. Πολύ σωστή η επισήμανση ότι στις μεγάλες ομάδες η αδικία οφείλει να είναι κίνητρο για να νικήσεις και τους γκρίζους την επόμενη φορά. Θυμηθείτε την τρομερή σειρά με την Μπάρτσα πρόπερσι, όταν στο 1ο ματς η διαιτησία «έσπρωξε» τους Καταλανούς για να νικήσουν οριακά, πώς ο Ομπράντοβιτς έκανε το θυμό «καύσιμο» για να γίνει η ομάδα ακόμη καλύτερη και να κάνει τρεις σερί νίκες με τρομερό μπάσκετ χαρακτήρα.
    Τα νέα για τον Σόφο δεν είναι καλά (έναν ως δύο μήνες έξω), αλλά το τάιμινγκ είναι, γιατί θα οδηγήσει στο να παρθούν αποφάσεις: έτσι κι αλλιώς, με Σόφο υγιή ή και μη, η ομάδα χρειάζεται ένα ακόμη σέντερ. Και τον χρειάζεται περισσότερο από ένα «4» (θυμηθείτε ότι στο πάουερ θα παίξει περισσότερο τώρα ο Ματσιούλις, ελέω Καπόνο). Στο «5» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μοιάζουν ενδιαφέρουσες. Πρόχειρα – πρόχειρα μου έρχονται οι Μπέινς, Τάιους, Σερμαντίνι, Άντριτς… Το ζήτημα είναι πρώτιστα οικονομικό, αλλά με τον Σόφο εκτός μάχης για σχεδόν το μισό τοπ-16, δεν μπορεί η ομάδα να πάει με 2ο σέντερ Σκορδίλη, ούτε με αλχημείες τύπου Τσαρτσαρή (συγκινητικός, αλλά δεν είναι για πάνω από 10-12 λεπτά). Όσο «λαχείο» κι αν βγαίνει ο Λάσμε (μεγάλη δικαίωση του κόουτς που τον περίμενε μήνες), δεν μπορεί να τρέμουμε στο 2ο ή στο 3ο φάουλ.
    Υ.Γ. Ο Μανουσέλης είπε χθες ότι ο Καπόνο δεν είναι καθόλου αδύναμος παίζοντας άμυνα στο ποστ, ούτε ο παίκτης που γίνεται «αδύναμος κρίκος» στην άμυνα. Ισχύει; Γιατί αν είναι απλά υποφερτός σ’ αυτό το κομμάτι, θα γίνει μεγάλο όπλο. Ειδικά όταν γυρίσει κι ο Σόφο, με τον οποίο υποτίθεται ότι θα τον ταιριάξει ο κόουτς για να αδειάσει κάπως τη ρακέτα.
    Υ.Γ.2 Στον Πεδουλάκη βάζω «8/10» (λίαν καλώς δηλαδή…) για τις ως τώρα επιλογές του, σε στελέχωση και κοουτσάρισμα ομάδας. Αλλά ακόμη και με τέτοιες αποφάσεις – για μένα ήταν φανερό, δεν ήθελαν να βρεθούν μαζί σε όμιλο Μπάρτσα και Ρεάλ – χθες δεν επιτρέπεται στον προπονητή του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης να εμφανίζει τέτοια εικόνα. Ούτε τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι, ούτε τα σιχτίρια. Όσο κι αν τα άξιζαν οι γκρίζοι…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. simfono mazi sou oti san panathinaikos prepei na mporeis na kerdizeis kai diaitites alla oson afora to 5 xeroume ti stixeia theloume apo auton pou psaxnoume an psaxnoume stil sofo (attack mode on) thewro kali epilogi ton baynes kai ftini an theloume klono tou lasme taius pou me stefan mazi na enalasonte sto 4-5 kleinoun ti raketa alla i kantu den ton dinei an psaxneis ton klassiko deinosauro pou lene kai oi old-timers o sermantini pou xerei kai ton dromo kai emathe polla apo ton trinkieri einai tamam egw pantws auto pou tha ithela einai o kasun o klasikos 7 footer pou tha rixei ton iskio tou kai me simpraxi apo lasme sikonei stop

      Διαγραφή
    2. O kapono στο ucla ήταν μια χαρά στην άμυνα. Γενικά δεν είναι ότι δεν προσπαθεί. Απλά σκεφτείτε τι παίκτες και με τι προσόντα είχε να μαρκαρεί όσο ήταν στο nba, στην θέση του. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά και θα ξαφνιάσει αρκετό κόσμο που τον έχει στο μυαλό του μόνο ως "σουτέρ".

      Διαγραφή
    3. Το εχω γραψει ποσες φορες ο καπονο δν ειναι ακυρος στην αμυνα, ειδικα για ευρωπη. Απλα στο νβα ειχε ενα συγκεκριμενο ρολο να βαραει στο ψαχνω και τπτ αλλο. Ειδικα 4αρια εκει ηταν αδυνατο να μαρκαρει αλλα στο 3 δν ειχε το τεραστιο προβλημα. Να θυμησω μια ακομη φορα τις δηλωσεις του για τους ευρωπαιους οτι δν παιζουν αμυνα.. θα τις εκανε αν και ο ιδιος δν επαιζε?? μια χαρα θα κολλησει κ ειδικα παιχτες σαν περπερογλου η τν παπανικολαου δν θα εχει προβλημα.. αθλητικος μεν χωρις σωμα ομως..

      Διαγραφή
  16. ti tha ginei me senter twra pou einai sigouro oti o sofo einai 2 mhnes toulaxiston ektos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. bourousi bine poutanas gie akoume sto sef kai skeftomaste poso kafroi borei na einai oi gavroi re pousti mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 50 άτομα στους 14 χιλιάδες ήταν...πως κάνεις έτσι!

      Ορέστης ο γνήσιος.

      Διαγραφή
    2. 14 atoma kai akougodan etc mesa sta 14 xiliades...;igaki duskolo

      Διαγραφή
    3. Μπουρουσαρε ελα στην ομαδα της καρδιας σου,να δεις πως τιμαμε εμεις στον ΠΑΟ τις αξιες..Και ενισχυουμε και την ελιπη Ελληνικη βαση..

      Διαγραφή
    4. κι εμένα μου έκανε εντύπωση η κατακραυγή του Μπουρούση μα δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τον Ορέστη πως θα ήταν λίγοι οι οπαδοί που βρίσανε. όσο για τον ανώνυμο που τον θέλει στον Παναθηναϊκό...άστο φίλε εμείς δεν τον θέλουμε τον "δέκα μέρες έλεγες" και τον Pireus Carpaziers. καλά είναι εκεί που βρίσκεται. αντιθέτως, φέρτε μας τον Φώτση και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι να πάρουμε την πρόκριση στους 8. δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
      El Greco

      Διαγραφή
  18. MPRABO TZIM, ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ... ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΟΦΟ ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ ΦΩΤΙΑ; ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιαννη μπουρουση να χει και ενδιαφερον το πραγμα....stonerook

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΞΕΝΟΥ...... ΑΚ-13

      Διαγραφή
    3. perimenoume protaseis tou jim gia enisxush stous psilous!!!

      Διαγραφή
  19. Jim γρηγορα λιστες με ελευθερους,ψηλους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eι δυνατόν μέχρι 80.000 ευρώ μέχρι τη λήξη της σαιζόν. Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω αν ημουν διοικηση,θα εκανα μια βολτα προς Βελιγραδι μερια και θα ρωταγα αν και ποσο πουλιεται ΤΩΡΑ ο Ντεγιαν Μουσλι της Παρτιζαν.Στην αναγκη θα επαιρνα και το Ζελικο ενα τηλ. να βοηθησει την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mousli?με τι λεφτα?θεωρειται τοπ project
    Ξεχνα τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός εχει καλες σχεσεις με την Παρτιζαν.Τοσους παικτες εχει παρει απο εκει.Μπορει να πετυχει καλη τιμη,αν φυσικα πουλιεται τωρα.Εν αναγκη μπορει να τον παρει και σαν δανεικο,οπου θα διαφημιστει καλυτερα ενας τετοιος παικτης παιζοντας στο τοπ - 16 παρα στην ΑΒΑ λιγκ.Ειπαμε οτι μια προσπαθεια δεν χαλασε ο κοσμος να γινει.

      Διαγραφή
    2. Johnny φιλε ας το ψαξει.απλα ολοι ξερουμε οτι ειδικα οι σερβοι κοιτανε την τσεπη.η παρτιζαν ειναι επιχειρηση εκει.βγαζουν παιχτες για να τα οικονομησουν.κ αν σκεφτεις οτι πρεπει να πληρωσεις κ buyout τετοια εποχη τοτε...
      Υπαρχουν αλλοι παιχτες ελευθεροι κ επισης ικανοι.κ απο ομαδες που δεν θελουν καν χρηματα αλλα να γλυτωσουν πλεον τα συμβολαια τους.κοιτα την τσετεβιτα.αφηνει ελευθερο τον gelabale.

      Διαγραφή
    3. Από ποιόν θαωρελιται τοπ πρόσπεκτ; από τους Σέρβους; απο αυτού που πουλούσαν τον τρίπκοβιτς σα το νέο μποντιρόγκα; καλά κρασα...
      αν είναι έτσι, γιατί τον έδιωξε η Καχα; σε τρεις ομάδες τον έδωσε δανεικό, και καμία δεν τον ήθελε για να καταλήξει στη Παρτιζαν.
      Επιπλέον, σιγά μη στο δώσει σε καλή τιμή η Παρτιζαν. όπως σωστα λέει ο Πανος, αυτοί εκει πέρα είναι φραγκφονιάδες, δεν υπάρχει η έννοια "καλές σχέσεις" για αυτούς, λεφτά θέλουν να βγάλουν...
      Ο μόνος που αξίζει να συζητάμε απο τη Παρτιζάν, είναι ο Λούτσις που είναι μάγκας και ο παικταράς Βέστερμαν...είανι ο μόνος λόγος που λυθήθηκα τον αποκλεισμό της παρτιζαν
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. Κανει καλα παιχνιδια ο μουσλι κ εχει ανεβει η τιμη του.αν μιλησεις με σερβους τον εκτιμουν αρκετα.συμφωνω απολυτα οτι απετυχε σε ισπανια αλλα υπαρχουν πολα παραδειγματα οπου καποια νερα παιδια θελανε χρονο.για μενα κακως πανε σε τετοιες ομαδες τοσο μικροι.
      Τσπ θεωρειται αθλητης υποαναπτυξη κ τα νουμερα του για πρωτη ουσιαστηκα χρονια ειναι καλα.οπως κ να χει παντως διαφοραδεν κανει κ θελει χρονο κ παιχνιδια.οι πρασινοι δεν εχουν πολυτελεια για στοιχηματα.πρεπει να πανε για κατι διαφορετικο.ο αντριτς κ ο baynes ειναι καλες περιπτωσεις.οπως κ αλλα παιδια εξ αμερικης ..

      Διαγραφή
    5. Αυτό που λέω είναι ότι αν είναι διατεθειμένοι στον ΠΑΟ να σκάσουν λεφτά για "5" καλυτερα να τα σκάσουν στον Καββαδα, και όχι στον Μουσλι, ο οποίος δεν είναι πολύ κακός, τα νούμερα βέβαια δε λένε τίποτα. Όσες φορές τον έχω δει φετος δε μου έκανε καμία απολύτως αίσθηση.
      Επιπλέον, το ότι οι σερβοι τον εκτιμούν εμένα προσωπικά δε μου λέει πάλι απολύτως τίποτα. Εδώ και χρόνια πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω για το τι έχω ακούσει απο σερβους για παικτάκια στυλ τεπιτς, κέσελι, τρίπκοβιτς, μέχρι και για Στεφάνοβιτς λέγανε διάφορα φαιδρά αν είναι δυνατόν...
      Δε τζογάρεις έτσι ευκολα με τέτιους παίκτες που δεν έχουν αποδείξει τίποτα, ειδικά αν είσαι ΠΑΟ
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
  23. Μονο εγω θελω τον Σελντεν Ουιλιαμς;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω το πουλεν μου tyous κ αντε γεια μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτός ο Ποπς Μενσά-Μπονσού αν είναι οκ ιατρικά είναι μια καλή περίπτωση επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το σχολιο για τον γαυρο αυριο οταν και λογικα θα ανεβει το ποστ...
    Για την ομαδαρα τωρα: τα ευσημα στον κοουτσ για την ομαδα που εχει στησει με λιγα λεφτα δειχνει τι μπορει να κανει καποιος. πολυ δουλεια λοιπον και σιγα σιγα στρωνει.. πλεον τα ΛΑΘΗ μειωνονται και οι επιθεσεις ειναι πιο σωστες.
    Για το χθεσινο παιχνιδι ο λασμε φανηκε αρκετα κουρασμενος οπως και ο μπραμος. μεγαλη βοηθεια στα παντα ο μπανκς που δινει αλλο αερα στην επιθεση ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
    με τον κιτσεν φαινεται οτι κατι παιζει, ενω ο σκορδιλης απλα ειναι για να υπαρχει σαν ονομα. Γρηγορα ενα 5 αρι αφου στο 4 μπορει να ανεβει και ο λιθουανος με την ελευση του καπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν αποκλειεται η ταλαιπωρια δυο ωρων μεσα στο πουλμαν να τους επηρεασε ολους ακομη και ο Σοφο καηκε χωρις ζεσταμα.Μπορει να μην ηταν κουραση, στο δευτερο ημιχρονο ο Λασμε ηταν καλυτερος.Σιγουρα θελουμε παιχτες ενα τεσσαρι-πεντε στυλ Μπορουση-Φωτση-ακομη και ο Βουγιουκας θα εκανε εεε Τζιμμ(μαθαινω χαχαχα)μεχρι και παιχτες προτεινω αμεεε!!!!Καλημερα παιδια!!!!!!!!!"Α"

      Διαγραφή
  27. Παιδιά ναι, αύριο το μεσημέρι.. Το ΣΒ έχουμε πολλά να πούμε.. Βγήκαν οι όμιλοι ενώ σίγουρα πρέπει να ψαχτούμε και για την περίπτωση της φροντκορτ του Παναθηναϊκού. Η απουσία του Σόφο αλλάζει τα δεδομένα.. Υπάρχουν λύσεις όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχ οχι παλι μεταγραφες.. ας παρουμε καποιον αν αρουμε και μιλλαμε... καλητερα να βγαλεις ρανκινγκς..

      Διαγραφή
  28. Τζιμ ο Ντιογκου που πηγε?Τι λες,ειναι καλη περιπτωση?Κολλαει στο ροστερ?Μπορει να καλυψει και τις δυο θεσεις [4-5]?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξερει κανεις κατι για τον Συριγο ρε παιδια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε..λογικα αυτο που ολοι φανταζομαστε.ελπιζω να το ξεπερασε!!!

      Διαγραφή
  30. Παιδιά καλά τα λέμε όλοι, θα κάνουν κάτι από την ΚΑΕ όμως για ψηλό ? Πάντως στο sportdog έγραψαν τις προάλλες πως του Κίτσεν όντως ίσχυε απλά το πάγωσαν για λίγες μέρες ίσως επειδή προέκυψε ο τραυματισμός του Ούκιτς. Ο Φώτσης πάντως ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του και μπράβο του οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι είναι σωστός επαγγελματίας, ο δε Μπουρούσης είπε πως δε θέλει να επιστρέψει Ελλάδα, προτιμά να συνεχίσει εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και έχω πάλι απορίες..... αφού λέμε ότι ο Ματσιούλις μπορεί να ανέβει για κάποια λεπτά στο 4 και έχει συμπαθητικό σουτ και ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσει και τη διστακτικότητά του ο Πάνκο και δε με την έλευση Καπόνο, η λύση είναι να πάμε για καθαρό 5άρι ή για κάποιον που να μπορεί να καλύψει και τη θέση 5 αλλά και τη θέση 4 και ας μην έχει σουτ ? Κάτι σαν τον Λάσμε δηλαδή ..... με τη λογική να καλύψει το κενό του Σόφο αλλά να μπορεί να αντεπεξέλθει και στο 4 με πιο δυνατά και αθλητικά 4 τέτοια τα οποία όπως λέτε ίσως δυσκολευτεί ο Λιθουανός να μαρκάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αν πάρεις καθαρό 5άρι όταν θα επιστρέψει ο Σόφο πρώτα ο Θεός θα έχεις 3 σέντερ και πάλι θα είσαι με έλλειψη στο 4 έχοντας Πανκο και Τσαρτσαρή μόνο και με προυποθέσεις τον Ματσιούλις. Ενώ με κάποιον που να μπορεί να καλύψει και τις 2 θέσεις ακόμα και με την επιστροφή Σόφο απλά θα έχεις ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια σου και θα έχεις και το 4αράκι που λέμε ότι μας λείπει. Με τη λογική πάντα ότι το σουτ στο 4 στο καλύπτει ο Ματσιούλις, ο Πάνκο και ο Τσάρτσα που αν παίζει λιγότερο θα είναι πιο ξεκούραστος άρα ίσως πιο εύκολο να συνεισφέρει χωρίς να κάνει λάθη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ναταλία. Πιστεύω πριν τον τραυματισμό Σόφο δεν υπήρχε σκέψη για μεταγραφή στην ομάδα παρά τα κενά που έχουμε διαπιστώσει να υπάρχουν. Στη θέση "5" έχουμε Σόφο και Λάσμε, μπαίνει εκεί και ο Τσαρτσαρής με την εμπειρία του να δώσει λίγα λεπτά, υπάρχει και ο Σκορδίλης να ξεκουράζει αλλά ο βασικός πυρήνας είναι οι Σόφο, Λάσμε και οι άλλοι απλά δίνουν ανάσες. Στην δε θέση "4" υπάρχει το δίδυμο Πάνκο Τσαρτσαρή, με τον Ματσιούλις να πέρνει κάποια λεπτά στην θέση (όπως πέρνει ο Τσαρτσα στην θέση 5) ενώ έχει δοκιμαστεί για κάποια λεπτά στο 4 και ο Λάσμε. Μπορεί δηλαδή να ξεκουράσει.
      Με λίγα λόγια η φροντ λάιν φτιάχτηκε με την λογική να υπάρχει ξεκούραση, χωρίς να έχουν προβλέψει τα σενάρια για μεγάλους χρονικά τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή έχει διαταραχθεί η ισορροπία στη θέση "5" με τον Λάσμε μόνο του και τους 2 να τον στηρίζουν. Γι αυτό και πιστεύω ότι θα πάμε σε μεταγραφή με συμβόλαιο 2 μηνών και βλέπουμε, όπως κάναμε προ τριετίας με τον Γκόλεματς..
      Υπάρχουν πολλά σενάρια, μπορεί και να πάμε σε κανονική μεταγραφή που ενδεχομένως να καλύψει πολλά κενά και να ισχυροποιήσει την ομάδα αλλά εγώ πιστεύω κάτι τέτοιο θα κάνουνε. Προσωπική εκτίμηση.
      Madness

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Madness(πλάκα έχει η προσφώνηση, σα να γράφουμε γράμμα από τα παλιά χιχι).... μέχρι στιγμής πάντως αυτό που γράφεται στα διάφορα sites είναι πως δε θα κινηθεί η ομάδα για ψηλό και θα περιμένει το Σόφο.... μα δε θέλει ο καλός μας Παύλος να κάνει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στο καλό του το παιδί xixi ?

      Διαγραφή
  32. Το 1ο παιχνίδι είναι στις 27 του μηνός στο ΟΑΚΑ με την Ζαλγκιρις και ο ΣΟΦΟ πολύ πιθανόν από το ρεπορτάζ να απουσιάζει. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικό καθώς με νίκη στην αρχή έστω και με 1 πόντο αλλάζουν πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ένας παίκτης που νομίζω θα ταίριαζε στον Παναθηναϊκό είναι ο Αλί Τραορέ! Physical παίκτης με καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι και με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Έμεινε και πρόσφατα ελεύθερος και δε χρειάζεται να πληρώσεις buy out! Βέβαια δεν ξέρω το κασέ του, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το ψάξει.
    Τι λές Jim;

    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ακουαγεται οτι θα τον περιμενουν.μεγα λαθος κατεμε.τετοιο προβλημα πολυ δυσκολα ξεπερνεται σε 15 μερες ια κ καλη.κ απο οσο ξερω δεν ξεπερνιεται.ο ναβαρο νομιζω εχει το ιδιο κ καθε λιγο μενει εκτος.κ αν δεν παρεις τωρα που χεις λιγο χρονο ποτε θα τον παρεις?οταν αρχισουν τα παιχνιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σχορτσιανίτης ναι μεν έχει το ίδιο πρόβλημα με το ναβάρο αλλά είναι διαφορετική περίπτωση. Στον σοφοκλή κόπηκε στο αγώνα με τη χίμκι το νεύρο που δημιουργεί το πρόβλημα και από εδώ και πέρα μετά τη θεραπεία δε θα πονάει πλέον όταν παίζει ενώ στο ναβάρο δεν είχε σπάσει και το αντιμετώπιζε συντηρητικά μία μέσα δύο έξω για να ξεκουράζεται. Το θέμα είναι πότε θα αποθεραπευτεί τελείως και θα μπει στους αγώνες. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν μετά την 15ήμερη θεραπεία να είναι έτοιμος και οι απαισιόδοξοι γράφουν πως μπορεί να πάρει μέχρι δύο μήνες. κυριακή

      Διαγραφή
  35. ο σοφο δεν προκειται να μεινει μονο 2-3 βδομαδες εξω...διαβασα σε συνεντευξη του,οτι οι γιατροι του ειπαν,επειδη ειναι ολικη ρηξη,θα ποναει για ενα διαστημα αλλα μετα δεν θα ξαναπονεσει!και ελεγε ο σοφο,θα τον αφησω πισω μου οριστικα τον τραυματισμο!εγω ξερω οτι αυτο το προβλημα δεν 'φευγει' ποτε και σε ταλαιπωρει οσο παιζεις,ενω εδω λεει οτι ισως να μην ξαναεμφανιστει!!καταλαβα κατι λαθος;ξερει κανεις τιποτα για τετοιους τραυματισμους;

    πρεπει να παρουμε παιχτη τωρα,γιατι δεν γινεται με εναν σεντερ ρε παιδια!ο μπεινς,ο τραορε,ακομη και ο σερμαντινι ειναι καλες λυσεις...ο μπεινς ισως να ειναι και η καλυτερη λυση,μιας και ειναι καλος και στην αμυνα και στην επιθεση,και το κυριοτερο θα ειναι και φθηνος!διαφωνω με οσους λενε οτι πρεπει να παρουμε 4αρι γιατι μετα οταν θα επιστρεψει ο σοφο θα μας λειπει παλι 4αρι...καταρχην δεν ξερουμε ποτε θα επιστρεψει ο σοφο...!!και κατα δευτερον,στη θεση 4 μπορεις να τα βολεψεις,λιγο ο πανκο,λιγο ο τσρτσα,λιγο ο μασιουλης,ισως και λιγο καπονο,βολευονται καπως τα πραγματα...στη θεση 5 ομως με εναν μονο παιχτη δεν βγαινει με τιποτα!αν ηξερες οτι ο σοφο θα επιστρεψει σε 2 βδομαδες και θα ειναι μια χαρα,τοτε παω πασο,αλλα και παλι χρειαζεσαι εναν ψηλο.το θεμα ομως ειναι οτι δεν ξερουμε ουτε ποτε θα γυρισει ο σοφο,ουτε ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα ξανατραυματιστει με συνεπεια να μεινουμε παλι με εναν ψηλο...
    γι'αυτο θεωρω οτι η αποκτηση ενος σεντερ ειναι απαραιτητη ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα!ειμαστε πολυ γκαντεμηδες φετος!κοντρα σε ολα ομως η ομαδα ειναι στο υψος της,και δειχνει οτι θα ειναι πολυ σκληρο καρυδι...θα ειναι κριμα να μην στηριξουμε ολο αυτο με την αποκτηση ενος ψηλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. *μασιουλις ειναι το σωστο και οχι μασιουλης που εγραψα,δεν ειναι ελληνας το παλικαρι!
    αν γινοταν να βρουμε εναν παιχτη που να παιζει ανετα και τις δυο θεσεις ψηλων,θα ηταν το ιδανικο,αλλα δεν νομιζω να υπαρχει τετοιος παιχτης τωρα στην αγορα...ο ταιους ειναι κατι τετοιο,αλλα δεν το δινει η καντου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μακάρι να καταλάβουν και να χαλάσουν άλλα λίγα χρήματα. Δε μπορείς να πείς πως φέτος θα το πάρουμε αλλά με μια καλή προσθήκη η ομάδα θέλω να πιστεύω πως βλέπει final 4! Αυτό είναι πολύ σημαντικός στόχος γιατί πρέπει να καταλάβουν όλοι πως ο σύλλογος θα παραμένει πάντα ανταγωνιστικός και ο Διαμαντίδης οτι πρέπει να μείνει στον ΠΑΟ! :)
    Ο Κίτσεν πρέπει να φύγει και να πάρουμε ένα ψηλό που όταν επιστρέψει ο Σόφο θα κατεβεί στο 4. Την ίδια παραγωγή ακριβώς(κίνηση μπάλας, guard που ΔΕΝ σκοράρει) μπορείς να πάρεις και από τον Ξανθόπουλο ο οποίος είναι έλληνας και πιο φθηνός!!!
    Το ιδανικότερο σενάριο είναι να δώσουμε Κίτσεν+Χρήματα=Ψηλός από κάποια ομάδα εκτός 16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω και κάτι ακόμα, συγνώμη για τον τρόπο που θα εκφραστώ αλλά ο Κίτσεν που ήθελα πολύ να μας βγεί είναι απίστευτη κότα! Βαρέθηκα να περιμένω να βγάλει σε ένα παιχνίδι λίγο τσαμπουκά, να πατάει αποφασιστικά και να μη φαίνεται σα χαμένο παιδάκι... Σε αυτή τη θέση που θέλει να παίζει πρέπει να έχεις θράσος και ευστροφία κάτι που το παιδί δεν έχει.

      Ο Ξανθόπουλος, χωρίς να τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση ως ποιότητα νομίζω θα βγάλει με τον καιρό αυτή τη νοοτροπία αφού είναι έλληνας, ξέρει τι σημαίνει να φοράς την πράσινη φανέλα και να παίζεις στον παναθηναικό. Είναι διψασμένος να παίξει και να βγεί λίγο από τον πάγκο. Στην άμυνα μπορεί να τρέξει και να εκνευρίσει πολύ τον αντίπαλο.

      Ελπίζω να μη κούρασα!

      Διαγραφή
  38. για τον τραυματισμο του σοφο,τα γραφει ολα στον sentra...τελικα,τυχερος στην ατυχια του ο παιχτης!επειδη ειναι ολικη η ρηξη,οταν θα επανερθει πληρως,θα ειναι σαν να μη τραυματιστηκε σ'αυτο το σημειο,δεν προκειται δλδ να εχει προβληματα στο μελλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim ευχαριστούμε, μας κάνεις μπασκετικά σοφότερους, βλέπουμε το παιχνίδι και μετά ερχόμαστε δώ να μάθουμε 5 πράγματα και σιγά σιγά να εκπαιδεύσουμε το μάτι μας να διακρίνει λεπτομέρειες του παιχνιδιού που μέχρι πριν πριν ήταν αθέατες.

    Έχω ερώτηση για την παρέα. Από κείμενο του Ασπρούλια: "Δεν αντέχω με τίποτα την αποθέωση στον playground hero, Μπανκς, ο οποίος έχει υπερβάλουσα αυτοπεποίθηση και οι επιλογές του είναι συνήθως ένα κλαρί που πετάγεται από τον αγέρωχο κορμό του ενθουσιασμού του. Εχει μπάσκετ μέσα του να δώσει, όχι όμως στον Παναθηναϊκό. Κι όχι με αυτόν τον τρόπο. Ξέρω, ίσως να θεωρείτε ότι γίνομαι υπερβολικός, αλλά δεν έχω καμία τέτοια διάθεση. Διότι θα έρθει η ώρα, που ο Μπανκς, είτε θα χρεωθεί με επιθετικά φάουλ τις επαφές που επιδιώκει πριν κάνει το ...υδραυλικό του, σουτάροντας από το ...πάτωμα, αντί να ανέβει ψηλά και με το όγκο του να προστατεύσει τη μπάλα στο λέι απ."

    Απλά σαν τροφή για σκέψη, συμφωνείτε/διαφωνείτε; Προσωπικά διαφωνώ αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω πως ο συγκεκριμένος έχει παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρει/βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ γιατί ο Μπανκς δεν είναι με καμία Παναγία τόσο μονοδιάστατος παίχτης ούτε χαμηλό μπασκετικό IQ έχει ώστε να κάνει συνεχώς τις ίδιες κινήσεις ακόμα και όταν δεν τον παίρνει..
      Επίσης το αν σ'αρέσει ο Μπανκς ως παίχτης (κινήσεις, στυλ κτλ) είναι θέμα γούστου ενώ το αν προσφέρει είναι κάτι αντικειμενικό και ο δημοσιογράφος το'χει μπερδέψει εδώ λίγο..

      Διαγραφή
    2. Φίλε Marouta επειδή δεν έχω χάσει άρθρο του Ασπρούλια από την εποχή που έγραφε στο leoforos θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος βγάζει πάντα μια απαισιοδοξία στα κείμενά του και τα βλέπει κάπως μαύρα τα πράγματα. Αυτό που λες πάντως ότι έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο ουδέποτε φάνηκε στα κείμενά του γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισε την ομάδα με καθαρά μπασκετικά-αγωνιστικά κριτήρια καλή ώρα όπως ο Jim. Σε αυτό που λέει ο φίλος ανώνυμος για το θέμα γούστο κι ότι ειναι αντικειμενικό έχει απόλυτο δίκαιο. Αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του Μπανκς το ξέραμε. Θεωρώ πως αν και 31 από αυτά που έχει δηλώσει έχει τη δίψα να γίνει ακόμα καλύτερος και η συνύπαρξή του με το Μήτσο που τόσο τον εκθειάζει νομίζω έχει να του προσφέρει. Άλλωστε κι ο Jim το είχε πει πως στις μπούκες που κάνει αν μη τι άλλο προσπαθεί να αποσπάσει το φάουλ στην περίπτωση που δεν είναι εύστοχος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό θα του χρεωθεί ως επιθετικό που λέει ο Ασπρούλιας (ο οποίος παρεπιπτόντως την ομάδα το 2010-2011 και το Ζοτς του είχε καταθάψει στην αρχή και έλεγε ότι είμαστε χάλια.... ε το είδαμε το χάλια του Ασπρούλια λοιπόν)

      Διαγραφή
  40. re paidia aporw giati h pana8a den koitaei thn periptwesh tou mart leunen ths cantu pou einai bober apo to tropodo oso ligoi kati pou to xreiazomaste polu alla kai borei na pai3ei me plath sto kalath..dhladh 4-5ari me sout ade re....oxi tyous kai paparies ..aftos mono na phdaei 3erei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. diavaste th sunedue3i thn manas tou drazen pou e3omologeitai pia einai h omada pou i8ele san trelon na pai3ei o ""petro"" alla den prolabe...ena clue mono 8a sas dwsw...h omada auth agwnizetai sto ellhniko prwta8lima foraei prasina kai den einai o kaod....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά χριστούγεννα! αυτό το ξέραμε από τη μέρα που πέθανε ο Ντράζεν. θα είσαι κάτω από 20 χρονών.
      El Greco

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει που το έμαθες τώρα, σημασία έχει ότι το έμαθες. Και καταλαβαίνεις και από αυτό, το μέγεθος της Πανάθας και το όνομα που έχει χτίσει τόσα χρόνια... ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων είναι κάτι πασιφανές και οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε όλοι

      Διαγραφή
    3. Ποια πανάθα μωρέ το 1993; Πάτε καλά; Σιγά το στάτους που είχε τότε ο Παναθηναϊκός, πως είναι η Φενέρ τώρα και ακόμα χειρότερα αφού τότε δεν υπήρχε ευρωλίγκα για να παίζει ο κάθε ανύπαρκτος 15 παιχνίδια το χρόνο βρέξει χιονίσει. Για τα τρελά φράγκα που υποτίθεται οτι θα του έδιναν οι Γιαννακόπουλοι, υποτίθεται οτι θα ερχόταν ο Πέτροβιτς, άντε και για να γίνει συμπαίκτης του Γκάλη. Μου αρέσει που το παίζετε και γνώστες στο παιδάκι...

      Billy Batts

      Διαγραφή
    4. Billy ομολογώ ότι αυτή την παράμετρο δεν την είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα το σχόλιο.... παρασυρόμενη έκρινα μια κατάσταση του τότε με τα σημερινά δεδομένα και το τι όνομα έχει πλέον στον ευρωπαικό χάρτη η ομάδα .... δεν έχεις άδικο... βέβαια από την άλλη αφού ισχύει αυτό που λες για τον Γκάλη, φαίνεται πως η ομάδα ήταν γνωστή έστω για το ότι είχε αυτόν τον κορυφαίο αθλητή-παίχτη (όχι μόνο της εποχής από ότι αποδεικνύεται) που όλοι θα ήθελαν να έχουν συμπαίκτη, οπότε διαφήμιση όπως κι να έχει :-)

      Διαγραφή
    5. Ναταλία, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 1993 θεωρούνταν τα next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ όχι γιατί είχαν καμία ιδιαίτερη προϊστορία, αλλά διότι ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν περισσότερο χρήμα στην αγορά σε σχέση με τις ισπανικές ή τις ιταλικές ομάδες που κυριαρχούσαν ως τότε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

      Billy Batts

      Διαγραφή
  42. εγώ θα προτιμούσα εκείνο τον σέντερ που έπαιζε παλιότερα στον μακεδονικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Elton Brown (29, 2,06): Γνωστός μας από το πέρασμά του τη σεζόν 2005-06 από τον Μακεδονικό, από όπου "χαιρέτησε" νωρίς όντας όμως 1ος ριμπάουντερ στην Α1 (και ο μοναδικός με μ.ο. νταμπλ νταμπλ). Παίκτης εγγύηση, θα στη κάνει τη δουλειά ότι και να γίνει. Θηριώδης σέντερ, εκμεταλλεύεται πλήρως τον όγκο του μέσα στη ρακέτα. Εχει μεγάλη γκάμα στα τελειώματα του, κάνοντας το δύσκολο να μοιάζει υπερβολικά απλό. Γρήγορα πόδια σε σχέση με το παρουσιαστικό του που του επιτρέπουν σε συνδιασμό με τη δύναμή του να δημιουργεί συνεχή μισ-ματς στα αντίπαλα "5". Σουτέρ ελευθέρων βολών κάτω του μετρίου, σχεδόν σε όλη του τη καριέρα σουτάρει από το φάουλ με ποσοστό μικρότερο από αυτό των διπόντων.. Έκανε "σαματά" φέτος στη Τουρκία, όχι όμως και η Τραμπζονσπορ που δε πήγε καλά.. 18.1 π.(57.9% 2π.-56.7% 1π.) 12.2 ριμπ (1ος στην TBL) 2.0 ασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως και δεν παίζει αυτός σε ομάδα επιπέδου ευρωλίγκας;

      Διαγραφή
    2. auto lew kai gw kapio lako exei i fava...

      Διαγραφή
  44. O Chris Andersen είναι ελεύθερος. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Τσαμπουκάς, κατεβαίνει από το αεροπλάνο και παίζει κατευθείαν με την ομάδα, ούτε χρόνος προσαρμογής ούτε τίποτα. Φτιάχνεις την πιο bad ass ομάδα της Ευρωλίγκα και το πάρεις δεν το πάρεις κάνεις καινούργιους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Πεδουλάκη ξύπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/352777-ena-mina-kai-blepoyme
    ΠΑΙΧΤΗ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα στα παιδιά. Ο Παναθηναϊκός πλέον θέλει "5", μετά τα αποτελέσματα για Σόφο. Είπα εχθές ότι υπάρχουν παίκτες και το εννοώ.. Γράφουμε ανάρτηση για Ευρωλίγκα και το..μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim αυτό που γράφεται στα διάφορα site είναι ότι δε θα κινηθούν για παίκτη και θα περιμένουν το Σόφο. Το δικαιολογούν λέγοντας πως έχοντας πάθει ολική ρήξη, μετά το διάστημα της αποθεραπείας δε θα υπάρχει κάτι πλέον να τον ενοχλεί γιατί το τραυματισμένο νεύρο δεν υφίσταται πια. Νομίζω το ανέφεραν και κάποια παιδιά παραπάνω. Αν τυχόν αλλάξει κάτι 5άρι καθαρό ή κάποιον που να μπορεί να παίξει και στις 2 θέσεις 4και5 ?

      Διαγραφή
    2. Tα πράγματα είναι ξεκάθαρα Ναταλία. Με υγιή Σόφο πας για "4", χωρίς τον Έλληνα σέντερ καλά για αρκετό διάστημα πας για "5". Θέλεις τη γνώμη μου? Θα είναι έγκλημα να μην πάρει ο Παναθηναϊκός παίκτη και να κατέβει έτσι στο τοπ-16.. Ο Σόφο θα κάνει παραπάνω από μήνα.

      Διαγραφή
    3. Παιδια συγγνωμη αλλα δεν εχει λογικη αυτο, η ολικη δεν ειναι καλυτερη απο την μερικη ρηξη.Διαβασα οτι μπορει να χρειαστει εγχειρηση.Ειναι δυνατον να μην τον ενοχλει."Α"

      Διαγραφή
    4. ela o petway einai h kaluterh lush i o marti leunen mhn to suzhtame re paides

      Διαγραφή
    5. Πάμε για πεντάρι. Αν δεν τραυματιζόταν ο Σοφοκλής θα πήγαινα για δυάρι τύπου Νίκολας στη θέση του Ξανθόπουλου στην Ευρωλίγκα (εννοείται ο Κίτσεν φεύγει). Κάτι που λείπει απο το οπλοστάσιο και που θα μας έβγαζε και περισσότερα συστήματα. Οι κοντοί αν μη τι άλλο είναι πιο σημαντικοί απο τα τεσσάρια. Και όπως έλεγε και ένα φιλαράκι απο τα παλιά, να προσέχεις τους κοντούς γιατί είναι ύπουλοι!

      Διαγραφή
    6. Καλή μου A έτσι γράφεται.... έχω τον τρόπο να μάθω λεπτομέρειες από δική μου φυσιοθεραπεύτρια κορυφή στην αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, μόλις μάθω κάτι θα σας το μεταφέρω κι εσάς

      Διαγραφή
    7. τένοντας είναι όχι νεύρο..

      Διαγραφή
    8. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση ... έτσι δε θα μεταφέρω και κάτι λάθος για τις πληροφορίες που θέλω να πάρω :-)

      Διαγραφή
    9. http://www.gazzetta.gr/a1-andron/article/352777-ena-mina-kai-blepoyme
      αρκετά κατατοπιστικός. αν δεν ήθελε να κάνει και διαφήμιση θα τον πιστευα ακόμα περισσότερο

      Διαγραφή
  47. Μια σημείωση γιατί ακούω για tyus. Αν όντως θέλει τέτοιου τύπο παίχτη η ομάδα, υπάρχει μπροστά μας ο tyus, στο πιο οικονομικό του και με καλύτερο σουτ. Brent Petway....:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. H ομάδα με 200-300χιλ. μπορεί να βρει πολύ αξιόπιστο ψηλό που θα μπορεί να της λύσει πολλά θέματα.Αν διώξει τον Κίτσεν μπορεί να επενδύσει τα λεφτά(του αμερικάνου)σε κάποιον ψηλό από τις ομάδες που αποκλείστηκαν.
    Ομάδες όπως η Ολύμπια έχει οικονομικά προβλήματα.Άλλες θέλουν να διώξουν παίχτες όπως η Μακάμπι,Μιλάνο(πολύ καλή λύση θα ήταν ο Χέντριξ αλλά πολύ ακριβός)και υπάρχουν και ψηλοί που είναι στην αγορά εδώ και πολύ καιρό.Λύσεις υπάρχουν,λεφτά δεν ξέρω αν βρεθούν...zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Περιμένετε Σόφο και πάρτε Βελίσκοβιτς τώρα!!!!!!!! Γιατί με την επιστροφή του Σόφο το πεντάρι θα μας μείνει..Γι'αυτό Βελίσκοβιτς και προς το παρόν Τσαρτσαρής-Λ΄σμε στο πέντε.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. γεια χαρά.
    επιτέλους τελίωσε η πρώτη φάση, που στις τελευταίες αγωνιστικές είχε αρχίσει να λιμνάζει, με τις μισές ομάδες της λίγκας να περιφέρονται τα ανά την Ευρώπη γήπεδα, χωρίς λόγο και αιτία.
    Ως απολογισμό, και όντας λάτρης του είδους, θα ήθελα να φτιάξω τις δικές μου 5άδες για αυτήν την πρώτη φάση.
    Ξεκινάω...

    1η Πεντάδα
    1. Ζόραν Πλάνινιτς: ο Κροάτης στην πλέον παραγωγική ηλικία δείχνει να έχει ξεπεράσει το σοκ "ΤΣΣΚΑ" και πλέον θυμίζει τον παίκτη που ελπίζαμε ότι θα γίνει. Ο δήγησε την Χίμκι στη δεύτερη θέση, και για μένα θα διεκδικήσει πολύ σθεναρά μια θέση στους 8/
    2. Βασίλης Σπανούλης: οι συστάσεις περιττεύουν. Εκτός των άλλων, mvp για το μήνα Νοέμβρη
    3. Ρούντι Φερνάντεζ: Περίμενα περισσότερα από τον Ισπανό. Παραμένει ωστόσο σούπερ σταρ. Μια μείωση στα στατιστικά του παρουσιάστηκε τις τελευταίες ψιλοαδιάφορες αγωνιστικές.
    4. Βίκτορ Χριάπα: πάνω που νομίζαμε ότι ξεμπερδεύουμε με αυτόν τον τύπο, να τον πάλι! Ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος αντι-σταρ. Τα κάνει όλα και τα κάνει πολύ καλά: σκορ, ριμπάουντ, ασσίστ και προπαντός άμυνα.
    5. Νέναντ Κρστιτς: Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά καλώς ή κακώς, είναι ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρώπη.

    2η Πεντάδα
    1. Μπόμπι Μπράουν: εδώ ενδεχομένως τα στατιστικά να λένε ψέμματα, αλλά με τέτοια νούμερα δε θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί.
    2. Σάσα Βούγιασιτς: δυσκολεύτηκα πολύ για αυτή τη θέση. Πιστεύω πάντως ότι στο τέλος της σεζόν, θα ανήκει πάλι στον νόμιμο κάτοχό της, τον Ναβάρο.
    3. Σόνι Ουίμς: Πολύ καλές παρουσίες από τον Αμερικάνο σούπερ σταρ. MVP για τον μήνα Οκτώβρη.
    4. Νάχμπαρ: κέρδισε στο νήμα τον Μίροτιτς, όπως στο νήμα κέρδισε χθες την πρόκριση με δικό του σόλο και τάπα-πρόκριση στα τελευταία δευτερόλεπτα
    5. Στεφάν Λάσμε: ο κύριος λόγος που ο ΠΑΟ παραμένει ανταγωνιστικός. Φοβερός στην άμυνα, πειστικότατες εμφανίσεις στην επίθεση. Ο Γκαμπονέζος παίρνει άριστα.

    Κορυφαίος Προπονητής: Πλάθα.
    MVP: Βασίλης Σπανούλης.



    Από τους αποκλεισμένους, ξεχώρισαν ο Λάνγφορντ, ο Μπέιντς, ο Αραντατόρι, ο Shilb.
    Πάνω από όλους όμως, ο Μπουρούσης, που απέδειξε φέτος ότι παραμένει ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στην Ευρώπη. Κρίμα που με τόσο καλό ξεκίνημα θα μείνει εκτός ευρωπαικών γγηπέδων. Κρίμα που δε στάθηκε πιο σοβαρός σε όλην του την πορεία, γιατί το ταλέντο και οι δυνατόητές του, δεν είναι για να μην μπορεί να χαρίσει μια πρόκριση στους 16.

    υ.γ.
    Τζιμ, μια ερώτηση. Πιστεύεις ότι η Μπαρτσα βγήκε κερδισμένη από την καλοκαιρινή πλήρη αλλαγή στη θέση 5;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. epanhl8es palu enw efages to kraksimo ths zwhs sou ??eipame se ekra3an diakosia atoma kai su to xaba sou..kainourio anekdoto aftes i pentadess ...polu antikeimenikos eisoun ,,ti na paw ta eipame toso atoma atoma x8es ...o jim ti kanei kai se afhneu na milas..afto itan to mono ar8ro sto opoio den evrises to n pao..nta3 padws to paradexomai arxizeis na veltiwnesai

      Διαγραφή
    2. ούτε ένα σχόλιο που να βρίζω τον Παο. ΟΥΤΕ ΕΝΑ!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον Ορέστη, στις τελευταίες 2-3 αγωνιστικές πολλές ομάδες 'έκατσαν', ενώ υπήρχε και ο κίνδυνος για 'περίεργα' αποτέλεσματα στο τέλος μιας και ήταν ήδη γνωστό πώς θα έβγαιναν οι όμιλοι. Για το μέλλον η Ευρωλίγκα θα πρέπει να αλλάξει δυο πράγματα:
      α) Οι ομάδες να μεταφέρουν κάποια αποτελέσματα στην επόμενη φάση (όλων των αγώνων ή μόνο των αγώνων με τις ομάδες που περνούν).
      β) Οι όμιλοι να βγαίνουν με κλήρωση για να μην γίνονται 'επιλογές' στις τελευταίες αγωνιστικές.

      Διαγραφή
    4. Μα τόσο εκτός θέματος πια ρε παιδί μου???Τόσο πολύ????Κορυφαίος παίχτης του Ευρωπαικού μπάσκετ ο Σπανούλης και κορυφαία ομάδα της ευρωλίγκας ο οσφπ. Οκ τώρα,ικανοποιήθηκες??Άντε μπράβο με όλα τα άκυρα και άσχετα σχόλια από τον καθένα!!

      Διαγραφή
    5. Με συγχωρείς Παναγιώτη.
      Θα μπω εκτός θέματος και θα συζητήσω και εγώ για το τι μεταγραφές χρειάζεται η Πανάθα για να ράψει το 7ο...

      Πάντως, αν έχει υπόψιν σου κάποιον παίκτη που να έκανε καλύτερη πρώτη φάση από το Σπανούλη, καλώς να μας το πεις. Και πες το και τους υπεύθυνους της λίγκας που τον ανακύρηξαν mvp Νοεμβρίου.
      Με το να τον ειρωνεύεσαι ένα πράγμα μόνο δείχνεις...


      @Απεργοασπάστης.
      Συμφωνώ απόλυτα στην πρόταση (β). Κλήρωση ξανά να μην ξέρεις με ποιον θα πας. Γενικά πάντως το σύστημα της Ευρωλίγκα, παρότι υπόσχεται ένα ασύλληπτο top16, χολαίνει σε αρκετά σημεία.

      Διαγραφή
    6. Ορέστη όσον αφορά τον Σπανούλη έχω γράψει σε οπαδικό σάιτ ότι είναι ο καλύτερος compo guard στην Ευρώπη κατά την προσωπική μου άποψη!
      Από κει και πέρα με το να είσαι εκτός θέματος δεν τίποτα δεν δείχνεις.....

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχ εχεις πολυ πλακα Ορεστακο.Ο Διαμαντιδης οχι μονο δεν ειναι στην καλυτερη 5αδα αλλα δεν τον εχεις και στους αποκλεισμενους....χαχαχααχαχαχα ειλικρινα εχω αρχισει να ανησυχω με την περιπτωση σου.Πρεπει να το κοιταξεις σοβαρα τωρα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    8. Ε στείλε και ένα αίτημα στην Ευρωλίγκα τότε για να αλλάξει το σύστημα ορισμού των ομίλων του top 16.

      Διαγραφή
    9. Στάθαρε είναι ικανός να βάλει και τον Σλούκα με τον Κατσίβελη στην καλύτερη πεντάδα και πάντως σίγουρα όχι τον Διαμαντίδη μιας και φοράει το τριφύλλι στο στήθος!

      Διαγραφή
    10. ρε σπίρτα, σκεφτείτε λίγο πριν να γράψετε την κεραμύδα σας. Ανήκει στους απεκλεισμένους ο Διαμαντίδης; Δεν μπορείτε να παρατηρήσετε τι κοινό έχουν οι υπόλοιποι "αποκλεισμένοι"...
      Άντε, δε θέλει και πολύ φαντασία...

      υ.γ.
      τελικά Μπούρα αυτό ήταν το πρόβλημα; Ότι έβαλα μόνο έναν παίκτη του ΠΑΟ και όχι 3-4;

      Διαγραφή
    11. ορεστη μιλησε μας για τα παιδικα σου χρονια

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε ,ήταν τραυματικά από δεκαπενταετίας,δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ορέστης (τσουκαλάς)....γι'αυτό το κρύβει επιμελώς.

      Διαγραφή
  51. Oρέστη Κριστς καλύτερος σέντερ μέχρι τώρα απλά δεν υπάρχει.Μακράν Λάσμε ή Χάινς.Μιλάω τελείως αντικειμενικά παιδιά.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ορέστη, ολυμπιακός είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den eisoun x8es edw pou ton ekrazeo lo to blog epidi evrize oti koinountna apo pao???o an8rwpos eipame einai anti-pao...

      Διαγραφή
    2. Πλακα κανεις Φρανκι,δεν μπορει, εδω ειχαμε ομηρικους καβγαδες για αυτο και συ ρωτας??"Α"

      Διαγραφή
    3. Παιδιά νομίζω ότι ο Φράνκι έκανε μια ερώτηση καθαρά φιλολογική χωρίς να περιμένει απάντηση γιατί την ξέρει και με μια δόση καλοπροαίρετης ειρωνίας-πειράγματος... τουλάχιστον έτσι το εξέλεβα εγώ !!!

      Διαγραφή
    4. Είναι τελείως ''φευγάτος'' Φράνκι Καρμπόνε , δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που συμβαίνει Σ-Τ-Α-Θ-Ε-Ρ-Α με τις τοποθετήσεις του.Πάντα σε θέματα που αφορούν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ξεκινούν τα παραληρήματα-αφιερώματα σε κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να έχει σχέση με τον οσφπ!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ο άνθρωπος είναι φανατικός αντιΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και δεν χάνει ευκαιρία να το δείξει ακόμη και μέσα από δύο τρεις λέξεις όπως π.χ αυτό που γράφει για τον Λάσμε, στις κατά την δική του φαντασία καλύτερες πεντάδες, ''Στεφάν Λάσμε: ο κύριος λόγος που ο ΠΑΟ παραμένει ανταγωνιστικός'' .Μόνο και μόνο για να μην φάει και πάλι κράξιμο δεν συμπλήρωσε την καλύτερη πεντάδα της πρώτης φάσης με Λο , Παπανικολάου , Πρίντεζη και Χάινς.Όψιμος μπασκετόφιλος του τελευταίου επταμήνου!!!

      Διαγραφή
    6. ρε Μπούρα, ο δικός σου ο πρόεδρος βγαίνει και λέει ότι είναι αντιΟλυμπιακός.

      Οι 5άδες προφανώς είναι από τη δική μου "φαντασία", ή σκέψη αν προτιμάς. Δεν είμαι σαν άλλους που πιστεύουν ότι η δική του άποψη είναι η απόλυτη και η μοναδική.

      Η δική σου φαντασία τρέχει μάλλον λίγο γρήγορα, για αυτό και βλέπεις πάλι κάποια συνωμοσία πίσω από το ότι ο ΠΑΟ παραμένει ανταγωνιστικός.

      Τέλος, αν ήθελα να τους βάλω θα τους έβαζα. Δε θα ζητούσα την άδειά σου

      Διαγραφή
    7. ορεστη οφειλω να ομολογησω οτι σημερα συμφωνουμε εν γενει τοσο για τις 5αδες (με μικρες επισημανσεις οτι στην πρωτη για 5αρι θα βαζα καλυτερα hines k στην δευτερη lasme και για ασσο-πες με ανωμαλο- huertas,ενω για κορυφαιο προπονητη θα εβαζα blat γιατι εχω φαει σκαλωμα μαζι του) οσο και για την σημερινη σταση σου σημερα.

      ps: το οτι ο προεδρος μας ειναι αντιολυμπιακος δεν ειναι αντεπιχειρημα για το οτι μερικες φορες παρασυρεσαι απ τις οπαδικες σου προτιμησεις..ειναι τελειως ασχετο.

      tarantino13

      Διαγραφή
    8. Εντάξει Ορέστη (Τσουκαλά) άλλαξε πλευρό τώρα.

      Διαγραφή
    9. καλά....


      την επόμενη φορά ελπίζω να βρεις να πεις κάτι πιο ευφυές, μήπως και αξίζει τον κόπο να σου απαντήσω

      περαστικά

      Διαγραφή
    10. Ρε ορέστη πάντα θα σχολιάζεις σε θέματα που αφορούν τον Παναθηναικό,δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να το κάνεις.Και φυσικά πάντα θα αντιτείνεις τον δεκάλογο του καλού ολυμπιακού.

      Διαγραφή
    11. Και κάτι τελευταίο....
      το περίεργο ξέρεις ποιο είναι?Ότι μπασκετικά με βρίσκουν σύμφωνο τις περισσότερες φορές οι απόψεις σου.

      Διαγραφή
    12. Έλα ρε... Συμφωνείς με τις μπασκετικές απόψεις ενός "όψιμου μπασκετόφιλου του τελευταίου επτάμηνου";

      Και γιατί πιστεύεις ότι εμένα με ενδιαφέρει αν σμυφωνείς μαζί μου ή όχι;

      Επίσης κύριε Μπούρα, μιας και σας έχει ανατεθεί η τήρηση της θεματολογίας της συζήτησης, ώστε να μην ξεφεύγει από τα προκαθρορισμένα πλαίσια, περιμένω να επέμβετε και στο τρέχον άρθρο, το οποίο αφορά μεν τον ολυμπιακό αλλά κάποιοι αυθάδεις τύποι τολμούν να συζητούν για τον Μάικ, τον Λάρι και τον Μάτζικ.
      Γρήγορα να τους τραβήξεις το αυτί...

      υ.γ.
      είπαμε. η φαντασία σου τρέχει με χίλια. Αφού ανακάλυψες τη συνωμοσία πίσω από τη φράση "ο Παο παραμένει ανταγωνιστικός", ήρθες τώρα να με ξεσκεπάσεις αποκαλύπτοντας ότι οι 5άδες με τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ είναι ο δεκάλογος του καλού Ολυμπιακού. Εύγε φωστήρα.

      Διαγραφή
    13. Καλά.....
      καλημέρα μπάρμπα , κουκιά σπέρνω...
      συνήθεια είναι απ΄ότι φαίνεται η αστοχία των σχολίων.
      Αναρωτιέμαι για το μέγεθος της ταχύτητας με την οποία τρέχει η δικιά σου φαντασία η οποία έχει αναγάγει σε προσπάθειες φίμωσης, τις απαντήσεις σε άκυρες τοποθετήσεις σε άλλα παλαιότερα σχόλιά σου.
      Όσο για την τήρηση της θεματολογίας δεν τίθεται θέμα ,άλλωστε το ''κράξιμο'' αποδεικνύει την αλληλουχία μεταξύ των θεμάτων και των σχολίων σου.Αλλά ξέχασα...όλοι προσπαθούν να σου επιβάλλουν τι να γράψεις...οπότε κάνουν λάθος.

      Διαγραφή
    14. ρε αγορίνα, άσε όλους τους άλλους στην άκρη, και μίλα για τον εαυτό σου.

      Ποιος είναι ο αναθεματισμένος ο λόγος, που κάθεσαι δυο μέρες τώρα και μου κάνεις παρατηρήσεις για ένα κείμενό μου, που δε λέει ούτε μισή αρνητική κουβέντα για τον Παο, και για το περιεχόμενο του οποίου δεν έχεις αναφέρει ούτε μισή γαμημένη ένσταση ή διαφωνία.

      Το μόνο που μου έχεις πει, είναι, άκουσον άκουσον, ότι είμαι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
      Πες μου λοιπόν για να τελειώνουμε με την απέραντη κακομοιριά σου, ποιο θέμα θες να σχολιάζω σε κάθε άρθρο για να είσαι ευχαριστημένος.



      Διαγραφή
    15. και σε τελική ανάλυση, είναι εκτός θέματος όταν με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, κάνω μια προσωπική ανασκόπηση της απόδοσης των παικτών, αλλά είναι εντός θέματος τα συνεχόμενα κλαψο-μηνύματά σου που ασχολούνται με εμένα, με το αν είχα δύσκολα παιδικά χρόνια.

      Για να τελειώνει η ιστορία και με εσένα: αν έχεις και όποτε έχεις οποιαδήποτε γαμοδιαφωνία με όσα γράφω, καλώς να το συζητήσουμε. Παρατηρήσεις για το πότε θα γράφω και τι θα γράφω δεν πρόκειται να δεχτώ από κανέναν καραγκιόζη.

      Διαγραφή
    16. Ρε ''αγορίνα'' ποιος είναι ο αναθεματισμένος λόγος λοιπόν που θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να μην κάνει αυτό που λες εσύ ότι προσπαθούν να σου ''απαγορέψουν'' να κάνεις?
      Οπότε θα σου πω το ίδιο,για να τελειώνω και εγώ μαζί σου ...κανένας καραγκιόζης δεν θα απαγορέψει τις απαντήσεις σε άκυρα,κατά την κρίση του, σχόλια και μάλιστα όχι δύο ημερών αλλά πολύ περισσότερων.

      Διαγραφή
    17. keep writing λοιπόν...

      Ψάχνε λοιπόν όλα μου τα post για να βλέπεις αν είμαι εντός θέματος. Νομίζω ότι σου είναι μια χαρά ρόλος.

      Απλά για να κλείσω και για να μην ξανασχοληθώ μαζί σου, επαναλαμβάνω: κανένας ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ δε θα μου πει πότε θα γράφω και τι γράφω, ειδικά από τη στιγμή που δε γίνομαι προσβλητικός για κανέναν.

      Αν εσένα σε ικανοποιεί το να γράφεις 13 κείμενα στη σειρά χωρίς μισή κουβέντα για μπάσκετ, αν αυτό σε καλύπτει και δίνει νόημα στην καθημερινότητά σου, από εμένα δεν πρόκεται να έχεις την παραμικρή αντίρρηση. Αλλά μην νομίσεις ότι θα με επηρεάσεις κιόλας.

      Διαγραφή
    18. Συνέχισε και εσύ να ψυχανεμίζεσαι και να κρύβεις πίσω από τις δήθεν ''μπασκετικές'' τοποθετήσεις το αράδιασμα αλεπάλληλων άκυρων σχολίων τα οποία αποτελούν έμπνευση της δικής σου κλαψοκαθημερινότητας.Συνέχισε επίσης να κάνεις καταμέτρηση των κειμένων-απαντήσεων.Αυτός είναι ο ρόλος που μπορείς να έχεις.
      Η δική σου ικανοποίηση είναι η ανάρτηση πολλαπλάσιων των δεκατριών κειμένων και πιθανότατα θα ''κούμπωναν'' ιδανικά και σε ιστοσελίδες ή bloggs με πολιτική θεματολογία.Την ίδια σχέση θα είχαν έτσι κι αλλιώς.Άρα λοιπόν κανένας ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ δεν θα πει κανέναν καραγκιόζη.

      Διαγραφή
  53. Όποιος έχει κάποια διαφωνία, όποιος πιστεύει ότι οι 5άδες που έφτιαξα έτσι για την πλάκα μου, είναι "ηλίθιες", "κόκκινες" ή οτιδήποτε άλλο, ας γράψει που διαφωνεί. Ή ας μην ασχοληθεί καν.
    Το να κάθεστε σαν τις κατίνες και να γκρινιάζετε δεν έχει κανένα νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως ακριβώς έκανε ο Manu Chao, που προτείνει αντί του Κρστιτς έναν παίκτη του Ολυμπιακού...
      Προσωπικά διαφωνώ πάντως, αλλά δεν έχει σημασία.

      Διαγραφή
    2. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ για τις πεντάδες. Κυρίως την πρώτη. Διαφωνώ στη θέση του σέντερ. Νομίζω ο Λάσμε είναι για πρώτη πεντάδα κυρίως λόγω της επιρροής του στο παιχνίδι του ΠΑΟ και ο Χάινς για δεύτερη πεντάδα. Στη δεύτερη πεντάδα θα έβαζα τον Τζέρελς αντί του Μπράουν και τον Φριντζόν αντί Βούγιασιτς! Anyway γούστα είναι αυτά!

      Hakeem

      Διαγραφή
  54. ΟΧΙ ΚΡΙΣΤΙΤΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ.... ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΛΑΓΑ, ΛΑΣΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΚΙΣΤ, ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ..... ΑΚ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ρε μάγκες να ρωτήσω κάτι εγώ....πόσες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα?με δεδομένου ότι έχουμε κάνει ήδη μία...με μπάνκς-αρμστρονγκ και θα γίνει ακόμα μία με καπόνο-κίτσεν......το μόνο σίγουρο είναι ότι παίχτη και να πάρει ο πάο δν θα τον βάλει στο πρωτάθλημα για να χάσει την αλλαγή!Αν θέλετε την γνώμη μου η ιδανική λύση αυτή την στιγμή ειναι ο troy murphy καλός σουτερ 3 πόντων πέζει κ 4 και 5 και το σημαντικότερο είναι ότι δν έχει απραξία.....καθώς πριν λίγες μέρες αποδεσμεύτηκε απο τους μάβς.Και αν σου κάτσει κ πιάσει πατάς και μία αλλαγή με τον πάνκο αργότερα και θα είμαστε κομπλέ.....επίσης αυτό που σκεφτόμουν είναι ο πανιόνιος θα έλεγε όχι σε μία πρόταση με κίτσεν δανεικό για ένα χρόνο η ξανθόπουλο με μεταγραφη + κάποια λεφτά 200 χιλιάρικα ας πούμε και να πάρει τον παππά?δεδομένου ότι ούτε ο ξανθό ούτε ο κίτσεν δείχνει να υπολογίζεται....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 5 αρι κανονικοτατο θελουμε.. οταν μπει καπονο και ο κιτσεν παραμεινει τελικα , τοτε οι χρονοι παιχτων οπως μασιουλις και μπραμος θα μειωθουν αρκετα.. αφου θα υπαρξει συμφορηση τοσο στο 2 οσο και στο 3.. ο καπονο με 15 λεπτα σημμετοχης δννομιζω να μεινει ικανοποιημενος και γενικα θα ειναι αδικο για τον λιθουανο που κανει τα παντα αλλα και τον μπραμος π ειναι εργαλειο στο γηπεδο οι χρονοι τους να πεσουν κατω απο 25 λεπτα. Και με τον σοφο μεσα η ομαδα δειχνει να εχει προβλημα με χτιστους ψηλους , θα μ αρεσε κατι σε ταιους η σε καββαδα αλλα σε βελτιωμενι εκδοση επιθετικα. το 4 με τσαρτσα πανκο και μασιου μια χαρα μ κανει.. αλλωστε και ο λασμε μπορει να κατεβει και ηδη το εχει δοκιμασει ο κοουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/prasines_prwties_kai_kokkinh_synepeia_sthn_eyrwligka.2051534.html στατιστικα για τους τοπ16.Μπραβο στην Σιενα,πολλες πρωτιες."Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. oloi erano ,meres pou einai ... na paroume ena koustoumi tis prokopis ston artzi ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. νομιζω οτι ο ΠΑΟ πρεπει να αλλαξει τον κιτσεν με τον αρον μπεινς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. mias k simera eida k sxedon olon ton agona me tin kavala, pisteuo oti o kitchen mas teleiose, tipote apolitos megali distaktikotita ksana k ekei einai to megalo tou provlima eidame ton ksan8opoulo na ekmetalauetai olo ton xrono pou pire k na kanei ena arketa kalo paixnidi to idio k o agapimenos mou gianopooulos pou exo megales prosdokies. Pisteuo oti o kitchen metraei ores... Ti na to kano k an exe eksairetiko kormi, kala xeria , kalos sxetika se amina k trexei sxetika kala to gipedo an den exei ka8olou karidia? tetoia distaktikotita k eleipsi autopepoi8isis den exo dei !!!. Oson afora ton coleman k siemra poli kalos pisteuo 8a voi8ouse san trito 5ari ton pao. Auta apo emena k signomi gia ta greeklish alla eimai sti douleia k to pc den ipostirizei ellinika :)

    zoze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. I do agree with all of the ideas you've introduced in your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very short for newbies. May you please lengthen them a bit from next time? Thank you for the post.

    Also visit my website - http://ru.showmy.name/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Thіs way, you сan gο tο the
    Aρp Storе. That's not good for photography, but it really comes with a snapper, though the $2. To date, Apple has coolly kept to one model where Android even though it was after midnight. Finally, there's now an aρp foг the Ipad.
    Ιnexpensive and amazing softωare thаt is avаіlablе.

    ΑπάντησηΔιαγραφή