Athlenda

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΑΤΣΑ.. ΡΟΜΠΟΤ!



Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν τον Άτσα Πέτροβιτς παίζοντας σαν ..«ρομπότ»  και πέρασε.. από πάνω  από την Τσεντεβίτα κερδίζοντας με 60-84. Σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα  η οποία είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε stroke..



Στον αυτόματο πιλότο η Ελληνική ομάδα, "έπνιξε" και την Τσεντεβίτα. Χειροκροτήθηκαν οι Πειραιώτες, "εκτός" οι Κροάτες πλέον. Τι είδαμε..

-Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι δράττει τους καρπούς του πολύ  καλού καλοκαιρινού recruiting, όταν και διατήρησε (όχι εύκολα) όλο τον βασικό κορμό της ομάδας που κέρδισε την περυσινή Ευρωλίγκα και απλά έκανε τις άκρως απαραίτητες προσθήκες. Η ομάδα πέρασε δύσκολα στο ξεκίνημα της σεζόν φυσιολογικό αν αναλογιστούμε  την έλευση καινούργιου προπονητή αλλά τώρα έχει ξεκινήσει να ρολάρει κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην Κροατία.


-Στο επιθετικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι έχουν αναπτύξει μια νέα διάσταση πάνω στον άξονα Σπανούλη-Πάουελ. Ο Αμερικανός –που έχει καπαρώσει τη θέση του βασικού σέντερ- είναι ο κύριος σκρίνερ στην επίθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυτό έχει τα ευεργετικά του κομμάτια, σε μια ομάδα που έχει τον Σπανούλη ως κύριο δημιουργό. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική ομάδα επιλέγει να τελειώνει πολλές από τις πρώτες –αναγνωριστικές , οπότε και με τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας- επιθέσεις πάνω σε αυτόν άξονα ψάχνοντας την κινητικότητα και τα τελειώματα του Πάουελ στο ζωγραφιστό. Πέρυσι για παράδειγμα σε πολλά ματς φόρτωναν τις πρώτες επιθέσεις στον Άντιτς, με διαφορετική προσέγγιση. Ο Πάουελ ανταποκρίνεται, έχοντας δώσει οντότητα επιθετικά στο ζωγραφιστό και κάποιους «ασφαλείς» πόντους, κομμάτι σημαντικό σε αυτό το επίπεδο.
-Μιας και αναφερθήκαμε στους «ασφαλείς» πόντους, ο Στράτος Περπέρογλου έκανε αυτή τη δουλειά χρόνια στον Παναθηναϊκό, μιας και πολλά από τα plays του Ομπράντοβιτς σε καταστάσεις που η ομάδα χρειαζόταν «σίγουρους» πόντους κατέληγαν στον Έλληνα φόργουορντ κυρίως με παιχνίδι στο ποστ. Ο Περπέρογλου ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο δρώντας πολύ αποτελεσματικά απέναντι σε έναν εξαιρετικό αμυντικό όπως ο Ζελαμπάλ. Όταν ο Ολυμπιακός έβαλε και τον Λο στην πεντάδα, πήρε πολλούς πόντους περνώντας τη μπάλα στο ποστ και πασάροντας στη weak side –όπου όταν πόσταρε ο Λο είχε στήσει τα δύο του φόργουορντς- είτε άμεσα με καλά σουτ είτε  σε close out καταστάσεις βρίσκοντας καλό σουτ από την κορυφή. Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε με 6 ασσίστς, 12 πόντους και 5/7 σουτ ενώ ο Λο είχε 4 τελικές..

-Επίσης ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί κατά κόρον plays για να βγάλει σουτ ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο με τον Σπανούλη στην κορυφή, σημείο από όπου ο αρχηγός των ερυθρολεύκων εκτελεί με εντυπωσιακά ποσοστά φέτος. Κυρίως με διπλό σκρίν ξεκινώντας με cross screen χαμηλά από τον Παπανικολάου και κάθετο από τον Πάουελ ή τον Χάινς στην κορυφή ώστε να βγεί στη γραμμή ο ελληνας γκαρντ και να εκτελέσει. Το αλματάκι που χρησιμοποιεί ο Σπανούλης πρίν παραλάβει τη μπάλα για να πατήσει βοήθά σε δημιουργία χώρου ακόμα και όταν παραλαμβάνει τη μπάλα χέρι με χέρι από το «5» ψηλά στο σημείο αυτό, με τον σέντερ να γίνεται με έναν ανορθόδοξο, αλλά αποτελεσματικό τρόπο σκρίνερ και δημιουργός την ίδια ώρα και τον Λαρισαίο γκαρντ να εκτελεί.


-Το πλάνο της Τσεντεβίτα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή. Αργό τέμπο με τον Ιλιέφσκι στο κουμάντο και ρητή εντολή του να μη πηγαίνουν οι παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ ώστε να είναι πιο έτοιμοι - και με καλύτερες προϋποθέσεις – να αμυνθούν στην τρανζίσιον επίθεση του Ολυμπιακού. Αρχικά ήταν καλοί, αλλά μετά τα πρώτα λεπτά όταν οι ερυθρόλευκοι «πάτησαν» και βρήκαν αυτοματισμούς  πήραν εύκολους πόντους από αυτό το στυλ επίθεσης που παραμένει και φέτος το βαρύ σασί της επιθετικής λειτουργίας των ερυθρολεύκων, οι οποίοι πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι λειτουργούν καλύτερα και από την πλειοψηφία των ισπανικών ομάδων.. Ο Πέτροβιτς ο οποίος αρχικά προσπάθησε να μπερδέψει ξεκινώντας τον Μπάμπιτς πάνω στον Σπανούλη και τον Ζελαμπάλ στο «4», όσο κυλούσε πάντως το μάτς άλλαξε τακτική στέλνοντας παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ, όπου, κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός θέλει δουλίτσα γιατί στη συνέχεια μπορεί να κοστίσει. Ο αδελφός του "θρύλου" έβαλε δύσκολα στον συνάδελφο του μόνο με τη χρήση ζώνης στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Τσεντεβίτα γύρισε στο ματς. Πάντως η ανάπτυξη των ερυθρολεύκων σε κατάστασεις τρανζίσιον είναι ιδανική, με τους παίκτες να τρέχουν μανιασμένα στις θέσεις τους (ο Παπανικολάου στήνεται στο φτερό, ο Πρίντεζης σπριντάρει στη base line όπου είναι ανίκητος) διατηρώντας εξαιρετικό spacing, κάτι που βγαίνει μέσα από πολύ δουλειά όπως και η πίστη στην εκτέλεση τέτοιων επιθέσεων που αντικατοπτρίζεται στην αποφασιστικότητα που διέπει το κάθε τελείωμα..


-Η βάση της πολύ αποτελεσματικής άμυνας των Πειραιωτών είναι τα σκληροτράχηλα γκαρντ. Δυνατά κορμιά, καλοπροπονημένα, ανθεκτικά (Μάντζαρης, Λο, Σπανούλης). Έβλεπα τον Ιλιέφσκι να υποφέρει σε κάθε επαφή με τον Σπανούλη π.χ. και όσοι έχουν παίξει το άθλημα μπορούν να καταλάβουν πόσο μπορεί να επιδράσει σε βάθος χρόνου σωματικά και ψυχολογικά αυτό στον παίκτη που επιτίθεται. Τα ερυθρόλευκα γκαρντ είναι σκληροτράχηλα και επιδιώκουν την επαφή ώστε να τονίσουν τη σωματική υπεροχή τους μέχρι να ο αντίπαλος, κουρασμένος πλέον, να σταματήσει τη ντρίμπλα ή να πάει σε ..γιουρούσι μιας και η λόμπα με την παρουσία του Χάινς κυρίως αλλά και των Πάουελ-Πρίντεζη μοιάζει απονενοημένο διάβημα. Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τα γκαρντ της Τσεντεβίτα (Μάντζαρης στον κύριο σκόρερ/δημιουργό Ράιτ) εξαναγκάζοντας την επίθεση των Κροατών να δράσει ατομικά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς την ώρα που ο ίδιος έδινε ρεσιτάλ ομαδικότητας στην επίθεση (27 ασσίστς) ψάχνοντας υπομονετικά την έξτρα πάσα σε μια επίθεση βασισμένη στο εξαιρετικό της, επαναλαμβάνω, spacing. Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας της ομάδας του κόουτς Μπαρτζώκα τα 7 μόνο λάθη (εντυπωσιακή η αναλογία με τις τελικές). Το γεγονός πλέον, ότι εκτέλεσαν μόνο 4 προσωπικές (οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν πολύ συχνά στη γραμμή και βασίζουν σε αυτό το κομμάτι μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, όπως και πέρυσι) περνά απαρατήρητο..


Οι ερυθρόλευκοι κλείνουν την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ με την Αρμάνι την πρώτη φάση της διοργάνωσης ως μάλλον η πιο (ή μια εκ των..) φορμαρισμένη ομάδα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Σήμερα πάντως ήταν απολαυστικοί..


Y.Γ. Παρακολουθώ τον Μπρέησι Ράιτ από το κολέγιο της Ιντιάνα και μάλιστα είχα πεί  ότι επρόκειτο για σπουδαία κίνηση του Άρη το 2007 να τον υπογράψει. Εκπληκτικός καρπός, μακριά άκρα, πολλά στοιχεία που «μύριζαν» μονιμοποίηση στο ΝΒΑ. Το παιδί αυτό έχανε σε σκληράδα και χαρακτήρα δυστυχώς ώστε να κάνει το παραπάνω. Στα 28 του έχει δουλέψει στο γυμναστήριο, μάλιστα τα 2-3 τελευταία χρόνια βγάζει μεροκάματο πιο πολύ προς τα μέσα (είναι δύσκολο να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο στην Α1 εάν πραγματικά δε το «έχεις» από πριν..). Σπουδαίος σκόρερ αλλά θα μπορούσε ψηλότερα. Στον Άρη θα θυμόνται τα πολύ καλά λεφτά που προσέφερε η Κίμκι  μέσα στη σεζόν για τον Αμερικανό..

165 σχόλια:

  1. Γειά σου κολλητέ!καταπληκτική ανάλυση όπως πάντα, μόνο 2-3 πράματα θα πω:
    - Πρώτον, στα ποσταρίσματα του Λω, βοήθησε και ο Πέτροβιτς, που έβαλε πάνω του τον κοντορεβυθούλη (αν είναι δυνατόν).
    - Σιγά τα δύσκολα που έβαλε με τη ζώνη ο Ατσα. ΕΤΥΧΕ και δε μπήκαν 3 ΑΜΑΡΚΑΡΙΣΤΑ τρίποντα, ΕΤΥΧΕ και μπήκαν κανα 2 της τσεντεβίτα, και έστι μειώθηκε η διαφορά στο ημίχρονο. Όταν βλέπω προπονητή να παίζει ΤΕΤΟΙΑ ζώνη (2-3) απέναντι σε μια ομάδα που σουτλαρει κατα βούληση και έχει καλά ποσοστα σε τρίποντα, τότε συγνώμη αλλα δεν είσαι καλός προπονητής (καλά δε θα μάθουμε τώρα τις δυνατότητες του "Ατσα"). ο ΟΣΦΠ βγάζει το 90% των πλέυς για τρίποντο ή στη κορυφή (κυρίως με σπανούλη μετά απο διπλά σκριν) η στα πλάγια φτερά (με παπανικολάου κυρίως ή μάντζαρη ή ακόμα και άντιτς, αλλο που ο σκοπιανός θέλει 3 ώρες ώσπου να σηκώσει τη μπάλα και να σουτάρει, ή ακόμα και με πρίντεζη σε μερικά πικ εν ποπ αν και δε το κάνει συχνά) και πάει ο άλλος και παίζει άμυνα 2-3;;; Αμα καλά και ντε θέλει να παίξει ζώνη (η οποία είναι για μωρά) ας παίξει 3-2 και ας εκμεταλευτεί τα ψηλά κορμιά που έχει απέναντι στους "λάιτ" σχετικά ψηλούς το ΟΣΦΠ.
    - Δε περίμενα τόσο θετικό τον Πάουελ, αν και δεν τον έχουμε δει ακόμα με γομάρια ψηλούς (σσ Κρίστιτς). Εκεί θα έχει πρόβλημα. Εδώ ακόμα και σήμερα δε μπορόυσε με τίποτα να παίξει το γομάρι τον Νούρκιτς όταν τον έπαιζε πλάτη, άλλο που θέλει δουλειά ακόμα το τανκς απο τη Βοσνία και δε δημιούργησε πολλά προβλήματα.
    - Η τσεντεβίτα είναι το μεγάλο φαβορί για Αδριατική πλέον (αν σοβαρευτεί λίγο ο Πέτροβιτς). Η παρτιζάν σήμερα ήταν τραγική απέναντι σε ακομα πιο τραγική και με πολλές τάσεις αυτοκτονίας Μπαρτσελόνα, δε κατάφερε να εκμεταλευτεί κανένα απο τα δεκάδες δωράκια που πηγαν να τους κάνουν οι Ισπανοί. Αλλα αμα πάρει τον Βελίτσκοβιτς, όπως άκουσα, τότε θα μπει σοβαρά στη διεκδίκηση της λίγκας, Ο βελίς είναι ταμαμ για τέτοιες ομάδες σε αυτό το επίπεδο και τον χρειάζεται η Παρτιζάν, θα κάνουν καλό δίδυμο με τον Λούτσιτς.
    Η παρτιζάν φέτος δε μαρέσει καθόλου, μακάρι να μείνει έξω απο το τοπ-16, δεν αξίζει αν περάσει, αλλα λυπάμαι τον Βέστερμαν που είναι παικταράς και στόλεγα απο το καλοκαίρι ότι έκανε μέγα λάθος που πήγε στη σερβία καθώς πιο πολύ μπάσκετ θα μάθει αυτός στους σέρβους παρά οι σέρβοι σαυτόν...
    -Τον είδες τον αγώνα με την Ιγκοκέα;Δεν είναι καθόλου κακή ομάδα, πολύ ωραίο σετ μπάσκετ, ο Μπάγιτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αν ο Μπρίκιτς ήταν καλύτερος θα είχαν πάρει τη Παρτιζάν πολύ πιο άνετα, με χαμάληδες όπως ο Ντοζετ και ο Γιόροβιτς!!! αλλά κάτι της λειπει για να κάνει το βήμα παραπάνω. Συν του ότι είναι ο ορισμός της οπορτουνιστικής ομάδας...και μόνο ποιός είναι πρόεδρος τα λέει όλα...μου θυμίζει την ταινία του Γούντι άλλεν Small time crooks, που για άλλο πήγαιναν και άλλο τους βγήκε
    Αυτά και συγνώμη για τη κατάχρηση, και κάτι άλλο ήθελα να γράψω αλλα ξέχασα, αλλα εδώ θάμαστε νατ τα λέμε
    Γειά χαρά νταν φίλε!
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος ο Μ.Π.Λ.Α. Τελικά υπάρχει και βιονικός Ολυμπιακός χωρίς τον Dorsey

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  2. 12/12. καμια ομαδα δεν το εχει αυτο στην ευρώπη. μαζι με την χαμηλό μ.ο. ηλικίας και τους αυτοματισμούς του ιβκοβιτς 1ο φαβορι με διαφορά. για μένα θα πάει τραίνο χωρίς να κάνει κοιλιά..
    ο μαντζαρης μ εχει εντυπωσιάσει. για μένα ειναι ο παίχτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχεση με πέρισυ.

    υ.γ. μια κρυφη οπαδικη επιθυμια αν μου επιτρέπεται. να φτασει τελικο, να κερδιζει με 19 και να το χασει με buzzer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα στον Jim και σε όλη την παρέα!
    Πολύ ωραίες οι "μικρές ώρες" της νύχτας για μπασκετικά σχόλια και αμπελοφιλοσοφίες κι ας ακολουθεί εργάσιμη αύριο...

    Κατ'αρχήν ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο για όλη τη συζήτηση που έγινε στο προηγούμενο ποστάρισμα αναφορικά με την Εθνική.
    Πραγματικά απολαυστικά τα σχόλια, με στέρεη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση.
    Νομίζω ότι από τέτοιες συζητήσεις αναδυκνείεται το υψηλό μπασκετικό επίπεδο των Ελλήνων φιλάθλων, αλλά και το πόσο δημιουργικός διάλογος μπορεί να γίνει για το άθλημα που λατρεύουμε μόλις αφήσουμε απ'έξω το δίπολο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.

    Στα του αγώνα τώρα...τι να πούμε;
    Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:
    27 ασίστ - 6 κλεψίματα - 7 λάθη - 54% FG
    Μαγική εικόνα!
    Όσο και αν τα επιχειρήματα για πρόωρο φορμάρισμα μπορεί να έχουν κάποια βάση, δεν παύει ο Ολυμπιακός να είναι σε μεγάλο φεγγάρι αυτή την περίοδο.

    Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, με μοναδική εξαίρεση τον Μαυροειδή, οι χρόνοι συμμετοχής κυμαίνονται μεταξύ 9:30-24:30', με πρώτο μάλιστα τον Μάντζαρη!
    Μεγάλο πράγμα για μία ομάδα να έχει 11 παίχτες που μπορούν να ανταποκρθούν στο πλάνο και να προσφέρουν τα αναμενόμενα.
    Πόσες ομάδες άραγε αυτή τη στιγμή έχουν ανάλογη δυνατότητα;
    Ο Παναθηναϊκός, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις κάθε καλοκαίρι και με έναν από τους πιο γεμάτους πάγκους διαχρονικά, σπανίως είχε τη δυανατότητα για rotation 11 παιχτών επί ίσοις όροις.

    Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν έναν συνδυασμό θεαματικού/αποτελεσματικού μπάσκετ που είχαμε χρόνια να δούμε στο εσωτερικό.
    Αρκεί να δει κανείς πίσω από το χρώμα της φανέλας και θα διαπιστώσει ότι παρακολουθεί ένα θέαμα που δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα πραγματικό μπασκετόφιλο.

    Στα υπόλοιπα, σπουδαία νίκη της Καντού και μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κηνυγήσει την 1η θέση, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
    Το να καταφέρει να βγει πρώτος σε έναν τέτοιο όμιλο-κόλαση θα είναι τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ, έστω και χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.
    Το διπλό στη Ρωσία, με τη μαχητικότητα, την αθλητικότητα και το πάθος που έχει δείξει κατά καιρούς η ομάδα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο. Μάλλον το αντίθετο!

    Πάντως η διοργάνωση είναι μεγάλη και είναι δεδομένο ότι στο Top-16 θα απολαύσουμε μεγάλες μονομαχίες.
    Εξάλλου στην πραγματικότητα θα αποτελεί μάλλον ένα πρώιμο είδος...EBA!
    Αναμενόμενο είναι να προχωρήσουν τα σχέδια για κλειστή (=ελιτίστικη/εμπορευματοποιημένη) λίγκα.

    Αυτά τα...λίγα για απόψε!
    Ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την πολυλογία...
    Γεια & χαρά σε όλους!

    Υ.Γ.1: 24:30' συμμετοχής με 5 ασίστ/1 κλέψιμο/0 λάθη και άμυνα γρανίτη...Ας μου θυμήσει κάποιος, για ποιον λόγο είπαμε δεν πήρε τον Μάντζαρη (που παρακάλαγε) ο Παναθηναϊκός πέρυσι;;;

    Υ.Γ.2: Νόμισα ότι το θέμα με τον Ιωαννίδη ξεκίνησε σαν αστείο, αλλά είδα ότι τελικά δεν ήταν έτσι.
    Ρε παιδιά σοβαρά τώρα, πέρα από τα θέματα χαρακτήρα/συμπεριφοράς/ηθικής κτλ., ο άνθρωπος έχει να ασχοληθεί με το μπάσκετ από το 2003...10 χρόνια!!!
    Τι είναι το μπάσκετ, πασιέντζα που όσα χρόνια και να περάσουν ξέρεις ότι το μαύρο πάει στο κόκκινο;
    Δηλαδή δε θέλουμε να πάρουμε το ρίσκο για νέους αξιολογότατους προπονητές που δεν έχουν πάρει κάποιον τίτλο (Σφαιρόπουλος) ή ήταν "βοηθοί" επί 13 χρόνια έχοντας κατακτήσει τα πάντα (Ιτούδης) και θέλουμε το ρίσκο με έναν άνθρωπο που τον έχει ξεπεράσει ακόμα και ο επιτρεπόμενος χρόνος της επίθεσης;!;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα θέλετε κάποιοι να μάθετε τι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει με τον Σπανούλη και με το ολυμπιακό θα σας συνιστούσα να πάρετε το νέο τεύχος του allstarbasket και να διαβάσετε τη στήλη της κουρούνας.Είναι πολύ ενδιαφέρων. κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν λες ''τι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει'' , εννοείς το καλοκαίρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.Γράφει για ποιους λόγους θα μείνει ή θα φύγει το καλοκαίρι από τον ολυμπιακό.Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Ε, πες τους και σε μας. Σάββατο :p

      Διαγραφή
  6. Eξαιρετικη αναλυση Τζιμ.Δε ξερω που μπορεί να χασει πλεον ο ολυμπιακος και απο που.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα στον γκουρού του μπάσκετ. Τζιμ τα σέβη μου. Ο Ολυμπιακός είναι όντως σε stroke όπως σωστά είπες αλλά καλύτερα να τον δούμε στην επόμενη φάση όπου ανεβαίνει σημαντικά το επίπεδο. Εκει θέλω να δω τον Μπαρτζώκα.

    Gonloum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Jim, καλημέρα και σε όλη την παρέα. Απολαυστικό άρθρο για μια ακόμη φορά. Είναι σπουδαίο μέσα στη 'μαυρίλα' και στη γενική απαξίωση που ζούμε, να υπάρχει το μπάσκετ να βγάζει κάτι καλό προς τα έξω. Πέρα από οπαδικές προτιμήσεις αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο οικογένειες που για την τρέλα τους σαφώς, έχουν επενδύσει χρήματα σε δύσκολες εποχές και ζούμε και μερικές 'υπερήφανες' στιγμές. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουν έτσι και να μην 'καταστραφούν' οι κόποι τους από τις σειρήνες των εκατομμυρίων που θα ηχήσουν το καλοκαίρι. Keep up the good 'writing' !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομάδα έχει τουρμπίσει αλλά δεν ανησυχώ (πολύ) για πρόωρο φορμάρισμα, για δυο βασικούς λόγους. Κανένας εκ των παικτών "ξεζουμίζεται" χρονικά, αφού ακόμα και ο πυλώνας Σπανούλης παίζει το πολύ 25 λεπτά στα τελευταία 2 κολλητά παιχνίδια. Επίσης πλην Μάτζαρη, Παπ και Σπανούλη δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να δείχνει σε σταθερά πολύ καλή ή εξαιρετική κατάσταση...έχουν όμως όλοι εκλάμψεις κατά διαστήματα και σε διαφορετικά παιχνίδια (π.χ. οι μάλλον απρόσμενες αμυντικές επιδόσεις του Λο σε κάποια παιχνίδια όπως με Εφες ή τα πολύ χρήσιμα 15λεπτα του Άντιτς στα τελευταία 3-4 παιχνίδια), αλλά ομαδικά το σύστημα δουλεύει ρολόι και οι ατομικές "διακυμάνσεις" δε φαίνονται. Βγαίνει μια αίσθηση σιγουριάς πως ο σχεδιασμός βαδίζει σωστά και προβλεπόμενα.
    Αυτό για μένα φωνάζει πολύ καλή δουλειά από Μπαρτζώκα και όλο το υπόλοιπο προπονητικό σύνολο.

    Δείχνει φαβορί για το Φ4 ο Θρύλος όπως έχουν τώρα τα πράγματα και όχι φυσικά για το τίτλο διότι είναι η φύση της διοργάνωσης τέτοια με δυο παιχνίδια-ζαριές που δε χωράνε ασφαλείς προβλέψεις. Τρανό παραδειγμα το περυσινό Φ4. Όταν έρθει ο καιρός για το Φ4 το ξανασυζητάμε το θέμα...

    ΥΓ O Γαυροειδής δε φαίνεται να έχει λυθεί ακόμα και δε ξέρω γιατί...δείχνει σα να σκέφτεται πάρα πολύ πριν κάνει κάτι (ειδικά στην επίθεση) και στο τέλος τα κάνει σαλάτα. Ρε μαν, μπασκετάκι είναι, όχι Αστροφυσική...κούλαρε. Ο Γκέτσε ενσωματώθηκε επιτυχώς κατά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κριμα που δν εχω μπορεσει να δω παιχνιδι του ολυμπιακου στην παουελ εποχη. και μονο που ριχνει 20 αρεσ σε ομαδες που στην πρωτη φαση του ειχαν ριξει 15 αρες μου λεει πολλα. Να τονισω οτι ειναι διαφορετικο το προωρο φορμαρισμα που λενε για την καθε ομαδα, διαφορετικης σημασιας δλδ. Στον παο του ομπρα πχ το να φορμαριστει νωρις ο μπατιστ και τσαρτσα ο διαμαντιδης και ο σατο ηταν ουσιαστικα μοιραιο.. αφου 5 παιχτες σηκωναν ολο το βαρος.. Στον γαυρο φετος ομως βλεπουμε πολλους παιχτες να ειναι πρωταγωνιστες και δν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θεμα. θα ηθελα να δω τον ολυμπιακο με ποιο δυνατες ομαδες.. αφου οι λιθουανοι πιο πολυ εκπληξη ειναι και δυσκολα να πανε μακρια ενω οι τουρκοι φαινονται να μν μπορουν να διαχειριστουν τουσ αγωνες. Η πιο ομαδα μεχρι στιγμης ειναι ο γαυρος και μαλιστα η πιο φορμαρισμενη.. ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο ολυμπιακος δεν θα περασει απο τον ομιλο για τοπ8....εδω θα μαστε και θα δειτε....θα ρθουν και τραυματισμοι συντομα...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να πω? ποιοι τραυματισμοι ρε? οταν παιζουν το πολυ 20 λεπτα παιχτες 20 με 27 χρονών, αν αρχισουν να τραυματίζονται από τώρα μετα θα βγεις και θα πεις να δω τι θα κανουνε του χρόνου που θα κρεμασουν τα παπουτσια τους ο παπανικολαου κι ο μαντζαρης...
      ρε σοβαρεψου. και μενα με πειραζει που ο ολυμπιακος εγινε σαν τον παναθηναικο της τελευταίας δεκαετίας αλλα τι να κανουμε? ο παναθηναικος αυτη τη στιγμη αν και είναι στο χέρι του η πρωτια δείχνει με τους τραυματισμούς (ματσιουλις-λασμε που βγαζουν 30λεπτα και σηκωνουν πολυ μεγάλο βάρος στην άμυνα, τσαρτσαρής-πανκο γερασαν, σοφο) οτι θα έχει προβλημα στο τοπ16.
      να προσθέσω και κάτι ακόμα για τους τραυματισμούς και το ντεφορμάρισμα. δεν θα παιζει ο σλούκας η ο μάντζαρης? υπαρχει ο λο και ο γκετσε. δεν θα παίζει ο παπανικολάου υπάρχει ο περπέρογλου. δεν θα παίζει ο πρίντεζης υπάρχει ο άντιτς. δεν θα παίζει ο χαινς υπάρχει ο παουελ κι ο μαυροειδής. Κ.ο.κ. και με τρια γκαρντ μπορει να παίξει και με παπανικολάου 4 και με αντιτς 5 στην ανάγκη..
      κρίμα για τον γαύρο που οι αγγελόπουλοι έριξαν πολλά λεφτα πριν 3-4 χρόνια. αν αποφασίσουν να ανεβάσουν το μπατζετ λιγάκι και καταφέρουν να κρατήσουν τον κορμό με ανανεώσεις παιχτών με καλύτερα συμβόλαια θα φτιάξουν ομάδα δεκαετίας που θα σαρώσει τα πάντα. κι ας φύγει ο σπανούλης και ο παπανικολάου το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. δεν μιλησα για κανεναν παναθηναικο....αυτο που γινεται με ολυμπιακο δεν ειναι φυσιολογικο και θα το δεις συντομα.....stonerook

      Διαγραφή
    3. μιλησα εγώ. τι ζορι τραβας?

      Διαγραφή
  12. Τιν εκανε ο κασουν απο σιεννα??!! για να δουμε τι θα αλλαξει στην ομαδα που περιμενω να τουσ δω με πιο δυσκολους αντιπαλους αφου ο ομιλος τουσ ισως ειναι ο πιο ευκολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σημερα τελειωνει οριστικα το ελληνικο μπασκετ.Να ζησουμε να το θυμομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Sorry για τα συνεχομενα ποσταρισματα, αλλα ο δημητρης γιαννακοπουλος ανακοινωσε οτι αποχωρει απο την ομαδα!! ενα θεος ξερει τι θα γινει τωρα και ποιος θα παρει τις μετοχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι ΣΟΚ είναι αυτό? Τώρα ποιός?
    Jim Perry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τωρα να βγουν τα ζωαδια π ελεγαν τρακης και τρακης και να παρουν την ομαδα.. θα πεσει γελιο λεμε αν δν ασχολειθει καποιος...

      Διαγραφή
  16. ΖΟΤΣ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. natalia mou an ta gegonota dn allaksoun ropi tote dn tha ksanakanoume sxolia edw gia tin omada mas...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. οχι ειναι ωραιο που εγινε κατι τετοιο να εκτιμησουν καποιοι πραγματα και ανθρωπους. επειδη ο δημητρης ειναι παρορμητικος ελπιζω να παρει πισω οτι ειπε αλλιως ξεχναμε τα αστερια..

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. συγνώμη ρε παιδιά αλλά εγώ δεν χαίρομαι καθόλου για την φυγή του Γιαννακόπουλου ούτε σκέφτομαι τι θα γίνει στον ΟΣΦΠ το καλοκαίρι. Με απασχολεί όμως το γιατί το ανακοίνωσε σήμερα ο Δημήτρης και πως έκανε μεταγραφές μέχρι πρόσφατα.

      Επίσης, ο ΠΑΟ χρωστάει σε όσους φοράνε παπούτσια και δεν είχε ακουστεί τίποτα; Τι ομερτά είναι αυτή;

      Κάτι άλλο παίζει...

      saxon

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Ναταλία, λογικό είναι να ξεφεύγουμε. Μακάρι να μην συνέβαινε αυτό το γεγονός για να συζητούσαμε για τον ΟΣΦΠ ο οποίος είναι τρομερός φέτος. Επίσης, ο πρόεδρος δεν είχε πάει στην Ιταλία για να συζητήσει με τον Φώτση; Στο OnSports δεν έγραφε πως έρχεται ο Καπόνο;

      Πολλά τα ερωτήματα. Όποιος γνωρίζει κάτι ας το γράψει. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως κόντρα στη λογική δεν μπορεί να πάει κανείς χωρίς να εκτεθεί. Οι εποχές που ο πρόεδρος της εκάστοτε ομάδας μιλούσε και οι υπόλοιποι των πίστευαν σαν ιθαγενείς έχουν περάσει.

      saxon

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. από πέρυσι έχω βαρεθεί να παρακολουθώ τα παιχνιδάκια τους. Ο ένας έλεγε παραμονές του F4 και των τελικών ότι φεύγει, ο άλλος παραμονές του σημερινού αγώνα αλλά και δυο μέρες πριν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ότι τον παραπλάνησαν και άντε πείσε τους ουρακοτάγκους να μην τα σπάσουν στο γήπεδο. Από την άλλη εσύ μ..α φίλαθλε πλήρωνε για τα διαρκείας και όλα τα σκατά ενός προϊόντος που το απαξιώνουν με τους εγωισμούς και τις μικροπολιτικές τους. Όλο αυτό μου μοιάζει έντονα με την κατάσταση στη σύγχρονη Έλλαδα. Κάνουν ο,τι γουστάρουν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες των λόγων τους και βάζοντας πάνω απ'όλα το εγώ τους.

      saxon

      Διαγραφή
    11. Συγγνωμη Ναταλια αλλα απο τη μια λες μην αναλωσουμε το ποστ του Τζιμ και απο την αλλη ξεκινας κουβεντα για τα διοικητικα της ΠΑε.Λυπηρο αυτο που εγινε αλλα θα ειμαι ειλικρινης Ολυμπιακος ειμαι και δεν με ενδιαφερει ιδιατερα.Θα προτιμουσα να αξιοποιησετε τον χρονο σας με μπασκετικη αναλυση που ειναι και το ζητουμενο του υπαρχοντος μλπογκ.Φιλικα παντα Tony Montana

      Διαγραφή
    12. Έχεις απόλυτο δίκαιο Tony για αυτό και δύο φορές ζήτησα συγνώμη που έγιναν σχόλια σχετικά με το θέμα που προέκυψε ....

      Διαγραφή
    13. Δεν υπαρχει λογος να απολογεισαι απλα εχω κουραστει απο το πρωι στο gazetta ακομα και στο ρεντ πλανετ με αυτη τη καραμπολα του δ γιαννακοπουλου.Το χουπφελας αποτελει οαση σε ολο το καφριλικι και σχολια οπως του PDw με αηδιαζουν αφορητα.Εννοειται πως η πλειοψηφια του μπλογκ μαζι τους και εσυ δεν ανηκετε σε αυτη την κατηγορια.απλα οσο μπορουμε να διατηρησουμε το αμιγως μπασκετικο του σαιτ. :)

      Διαγραφή
    14. Tony δείξε κατανόηση...είναι πολύ χοντρό το θέμα για το ΠΑΟ. Πάντως μου μυρίζει κωλοτούμπα, είναι επικά παρορμητικός ο Δημητράκης.

      Ο Ολυμπιακός πετάει φωτιές ε;

      Διαγραφή
    15. Φιλε Παναγο δειχνω κατανοηση και πιστψε με οσο και αν θεωρητικα δεν με αγγιζει το τελευταιο που θελω ειναι πρωταθλημα μιας ταχυτητας.Για κωλοτουμπα δεν ξερω γτ μιλησε για αποδειξεις και οχι ενδειξεις παντως ειναι ατομο που εχει παρουσιασει υποτροπες στο παρεθλον οποτε νομιζω πως η κατασταση ειναι λιγοτερη τραγικη απο οτι δειχνει.Ευχομαι να λυθει καθε θεμα γιατι εν αντιθεσει με πολλους Ολυμπιακους πιστεθω ακραδνατα οτι ο Πανανθηναικος ειναι η καλυτερη ομαδα στην ευρωπαικη ιστορια.


      Οσον αφορα τον Ολυμπιακο ναι η αληθεια ειναι οτι ανεβαζουμε σταδιακα ταχυτητα και δικαιωνεται και ο κοουτς που στηθηκε στην αρχη στον τοιχο.Τωρα κραταμε και μικρο καλαθι γιατι ταμειο φιλε μου και για εμας και για εσας στο τελος.Παντως βλεπουμε ωραιο μπασκετ και απο τους 2 και αυτο το βασικο.Καλη τυχη σημερα στο ΟΑΚΑ

      Διαγραφή
    16. Τόνυ είμαι και γω Ολυμπιακός. Είπαμε να δείξω κατανόηση, αλλά όχι να μου αλλάξεις και ομάδα ε; χαχαχα

      Διαγραφή
    17. Χααχαχαχαχαχα χιλια συγνωμη αδερφε καταλαβα λαθος.Πως σου φανηκε χθες η ομαδα κυριως επιθετικα?

      Διαγραφή
    18. Επειδή το εβλεπα από ένα κακό λινκ ή είναι κακή η σύνδεσή μου είδα αποσπάσματα και με εκνευριστικές διακοπές, αλλά η εντύπωσή μου είναι πως το παιχνίδι μας σιγά-σιγά εμπλουτίζεται (πολύ χρήσιμος σε αυτό ο Πάουελ σε σύγκριση με Ντόρσει), επιταχύνεται και είναι επίσης όμορφο στο μάτι.
      Ο καθένας δείχνει να ξέρει τι πρέπει να κάνει και πού πρέπει να βρίσκεται και το σκορ έρχεται σχετικά εύκολα. Επίσης βρίσκουμε πολλά σουτ με άριστες προυποθέσεις, άλλοτε μπαίνουν, άλλοτε όχι (όπως χθες), λόγω ταχύτατης κυκλοφορίας και σωστής, συντονισμένης τοποθέτησης. Και όλα αυτά με μόνο 3-4 παίκτες σε καλή φόρμα, όπως ανέφερα και σε ένα ποστ παραπάνω. Πολύ καλή δουλειά από Μπαρτζώκα. Επίσης πολύ σημαντικό πως δε χάνεται ο ρυθμός με το Σπανούλη έξω, ο οποίος μπαίνει στο 4ο 10λεπτο φρέσκος και κάνει πλάκα στο κόσμο.

      Πάντως νομίζω πως γενεσιουργός αιτία της ανόδου μας είναι η άμυνα. Όλοι πολύ συγκεντρωμένοι και λόγω μοιρασμένου χρόνου με πολύ φρέσκα πόδια και καθαρό μυαλό. Έξυπνη άμυνα με πολλή κινητικότητα που βγάζει τη γλώσσα του αντιπάλου.

      Ουφ, τα 'πα και ησύχασα...εσύ πώς τη βλέπεις την ομάδα;;;

      Διαγραφή
    19. Ακριβως.Θα συμφωνησω σ εολα.Οπως ειπε και ο Σουν Τζουν η πιθανοτητα να κερδισεις εγκειται στην επιθεση.Το να εισαι ανικητος βασιζεται στην αμυνα.Θεωρω αρτιο το ροτειοσν και το θεματακι που ειχαμε καπως περυσι που ψιλοπελαγωναμε οταν εβγαινε ο αρχηγος εχδει λυθει καθως ο λο χωρις να ειναι νας και αμυνα βγαζει και καλο shot selection εχει.

      Θα ηθελα να δω τον μαντζαρη να πηγαινει καποιες φορες περισσοτερο προς τα μεσα,ειλικρινα δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να τον δω να εκτελει βολη.Θελω λιγο πιο τσαγανο το παιδι γτ εχει προοπτικες.Ο Παουελ κατα τη γνωμη μου μεχρι στιγμης συν καθως ο φετινος Ντορσει εμπαινε μονο υλικα στο γηπεδο και αυτο στοιχιζε.Περιμενω βεβαια βελτιωση στην προσωπικη αμυνα καθως γνωμη μου ειναι οτι παει μονο για το μπλοκ και οχι στο να δυσκολεψει την προσπαθεια του αντιπαλου.

      Πολυ καλη εντυπωση μου εκανε και το τρανσιτιον καθως οπως ειπες οφειλεται κυριως στην αμυνα.Παιρνουμε ριμπαουντ πασα στον σπανουλη και ορμανε πριντεζης παπανικολαου λο ακομα και ο Αντις και γενικα οσοι πατανε παρκε εκεινη τη στιγμη στο ανοιχτο γηπεδο.Βασικο κατα τη γνωμη μου το στοιχειο του fastbreak καθως το ευρωπαικο παιχνιδι ευτυχως επιταχυνεται.

      Συμπερασμα,περιθωρια βελτιωσης υπαρχουν αλλα η ομαδα ειναι δεμενη μεχρι στιγμης με μηδενικη δοση βεντετισου απο τους παιχτες.Αν περιοριστουν καποια κενα διαστηματα θεωρω οτι ισορρουπουμε ιδανικα σε ολα τα στυλ.Συγννωμη για το μεγεθος αλλα σκεφτηκα διαφορα :)

      Διαγραφή
    20. Ο Μάτζαρης είναι πολύ καλός και με ελάχιστα λάθη ίσως έχει τη καλύτερη σχέση λαθών/χρόνου συμμετοχής στη θέση του σε ολόκληρη τη διοργάνωση) αλλά είναι κάπως "διεκπεραιωτικός", δε παίρνει πρωτοβουλίες και παίρνει προσπάθεια μόνο όταν οι προυποθέσεις είναι πολύ καλές. Αυτό ίσως δείχνει μεθοδικότητα στο χτίσιμο του παιχνιδιού του, δηλαδή ξεκινάει αριστεύοντας σε αυτά που είναι ήδη καλός (άμυνα, οργάνωση, καθαρό μυαλό) με σκοπό να προσθέτει σταδιακά μικρά κομμάτια στο επιθετικό του παιχνίδι (το 3ποντο του π.χ. είναι αισθητά βελτιωμένο νομίζω). Ιδανικό σενάριο ακούγεται, αλλά ο χαρακτήρας του όπως τον βλέπω στο γήπεδο δε καθιστά απίθανη αυτή τη μεθοδικότητα.

      Ο Ντόρσει όπως ήταν φέτος, ήταν ανοικτή πληγή που έκανε κακό σε όλη την ομάδα. Ο περσινός Ντόρσει στο φετινό Ολυμπιακό σε σύγκριση με το Πάουελ νομίζω πως θα είχε συνολικά μικρότερο αντίκτυπο. Η διαφορά του Ντόρσει αμυντικά σε σύγκριση με τον Πάουελ είναι μικρότερη από το χάος επιθετικά ανάμεσα σε τους. Ο Πάουελ πάει για το ριμπάουντ ψυχωμένα, είναι μεγάλο κορμί, στην άμυνα χάνεται πού και πού αλλά θα μάθει και δίνει και 6,8,10 ξεκούραστους πόντους που το αμυντικό τέρας Ντόρσει δε μπορεί να δώσει.

      Όλα αυτά βέβαια με βάση τα ισχύοντα, δε μπορώ να κάνω ασφαλή πρόβλεψη για 6 μήνες από τώρα...δεν έγινα και κανάς ειδήμονας, κουβέντα να γίνεται

      Διαγραφή
    21. για την ακρίβεια, ο Μάντζαρης είναι ο δεύτερος σε όλη την Ευρωλίγκα σε λάθη ανά λεπτό συμμετοχής, πίσω από τον Μίτσοβ της ΤΣΣΚΑ.
      Κάνει 0,6 λάθη ανά 40 λεπτά αγώνα.

      Παράλληλα είναι ο πρώτος στην Ευρωλίγκα στο ratio assist/turnover, βγάζοντας 8,33 ασσίστ για κάθε λάθος που κάνει.

      Όσον αφορά στα τρίποντα, φέτος σουτάρει με 43% έχοντας βάλει 9 τρίποντα.

      Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρσι, όσο προσχωρούσε η ευρωλίγκα τα νούμερά του ανέβαιναν. Ενώ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το βασικό του πλεονέκτημα, η άμυνα, δεν καταγράφεται σε κάποιο στατιστικό.

      Διαγραφή
  18. http://www.youtube.com/watch?v=59cu-effGjU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω να μην ερθω δηλαδη?jason capono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nas συμφωνώ για όλους τους .... που λέγανε για τράκης, ούτε πιστεύω ότι η σημερινή του αντίδραση ήταν θέατρο και πιστεύω αρκετά απο αυτά που λέει αλλά ρε φίλε κάτι δε μου πάει καλά...το μεγαλύτερο κρίμα θ είναι να κρύβεται πόλεμος ανάμεσα στην οικογένεια και να την πληρώνει η ομάδα...ας έρθει ένας σοβαρός άνθρωπος και ο κόσμος θ την κρατήσει, καμία σχέση με τα του ποδοσφαίρου...
      Mr Zelico ενδιαφέρεσαι για κάποιες δωρεάν μετοχές??????

      Διαγραφή
    2. re si file aleksandre poion na erthei?? poios na plirwnei xwris na pairnei pisw mia.. giati sto mpasketaki dn iparxei to tsou lou na dinei xrisafi...

      Διαγραφή
  20. Γιαννακόπουλοι (Θανάσης, Παύλος), Κόκκαλης, Οικογένεια Βρδινογιάννη, Μαρινάκης, Αγγελόπουλοι, Βγενόπουλος, Αλαφουζος και όλα τα συναφή λαμόγια πρέπει τουλάχιστον να μπούν φυλακή. Αυτοί κυβερνάνε τόσα χρόνια, και έχουν πλουτίσει στις πλάτες των εργαζομένων. Μαφία με όλη την έννοια της λέξης. Χέστηκα αν θα πατώσει το τσίρκο που λέγεται μπάσκετ. Να τον χαίρεστε τέτοιον αθλητισμό που σαν κύριο στόχο έχει την δημιουργία οπαδικών στρατών και ξέπλημα βρώμικου χρήματος με σύνθημα το διαίρει και βασίλευε.
    Υ.Γ. "ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!"
    Αlternative fans of Ergotelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο ολυμπιακός είναι καλή πάρα πολύ καλή ομάδα. το σημείο που πρέπει να φοβάται και μπορείς να τον χτυπησεις είναι για μένα η ψυχολογία. Να μπορέσεις να του κόψεις τα βασικά plays στην εναλλαγή ψηλού κοντού και να του δυσκολέψεις πολύ τα σουτ. Να τον κάνεις να αρχίζει να πιστεύει ότι σήμερα είναι δύσκολα. Πάντως σίγουρα από τα φαβορί για F4 και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε συνγκαγκστερ Tony Montana εδω.Σου εχω συγκεκριμενο μπασκετικο προβλημα και μιας και εισαι μανουλα αν μπορεις βγλαε μου αποτελεσμα.Θεωρεις οτι στην εξισωση Ντορσει,τοσο ο περυσινος τοσο και ο φετινος στα τρια ματς που επαιξε vs Παουελ εχει συν η πλην μκεχρι τωρα ο Ολυμπιακος.Ξερω οτι χανει σε καποιες πτυχες οπως προσωπικη αμυνα,ριμπαουντ και αμυντικο agressiveness και κερδιζει σε τελιωματα και pick n pop καταστασεις.Συνολικα ομως αν και ελαχιστα θεωρεις οτι εχει κερδισει η εχει χασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για να μην "απλώνει" το θέμα Γιαννακόπουλου σε λάθος ποστ μετα από μια πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού , ποσο μάλλον σε ενα τοσο υγιες blog , καλά θα κάνουμε να κρατάμε μικρό καλάθι στην υπόθεση.Πρώτον διότι όποιος ξέρει ελάχιστα λογιστικά δεν μπορεί μια ΔΟΥ φυσικών προσώπων να βεβαιώνει οφειλές εταιριών (οπότε η οφειλή ήταν του Μάικ) , δεύτερον διοτι δεν μπορεί μια εταιρία που βρίσκεται για πάνω από 15 έτη στην οικογένειά μου να μην ξέρω -εφόσον θελω να μπώ κιόλας- τα νούμερά της , και δεν γίνεται το καλοκαίρι πριν μπώ να μην κάνω έναν υποτυπώδη έλεγχο...Ας μην πιάσουμε και τα συναφή (Φέρνω Καπόνο,παω για Φώτση κτλ).Άρα κάτι συμβαίνει piuanon ενδοοικογενειακά που εμεις οι υπόλοιποι απλά συντηρούμε και μεγενθυνουμε υποθέτοντας...
    Συγγνώμη για την τοποθέτηση σε άρθρο για τον Ολυμπιακό που αξίζει να απολαύσουν οι φίλαθλοι και αναγνώστες και καλή επιτυχία στις ελληνικες ομάδες στη συνέχεια.
    Απο έναν παναθηναικό..
    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν θέλετε οι φίλοι του παο να διαβάσετε τι ισχύει για τη σημερινή συνέντευξη του Δημήτρη μπείτε στο blog της κουρούνας. Γράφει πως ο Δημήτρης δε θα φύγει εκτός και αν ο Θανάσης εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ το βράδυ και πει πως παίρνει την ομάδα ή αρχίσουν οι οπαδοί να βρίζουν τον Δημήτρη και σταθούν στο πλευρό του Θανάση και όχι του Δημήτρη. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η κουρουνα εχει μαλωσει εδω κ καιρο με την αληθεια
    Δυστηχως
    Πρεπει να αλλαξει αμεσα σε γουρουνα η ψευτρουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλοκαίρι μετά τον πέμπτο τελικό πρώτη είχε γράψει πως φεύγει ο Ζοτς από τον παο και τους λόγους της φυγής.Πρώτη είχε γράψει την αποχώρηση του σπανούλη από παο και μεταγγραφή του στον οσφπ.Για τον πεδουλάκη, για τον καπόνο και πολλά άλλα. Επίσης από πέρσυ έγραφε πως υπάρχει θέμα στην οικογένεια με τον θανάση και τον Δημήτρη. Αν θέλεις να μη πιστεύεις το ρεπορτάζ που κάνει και σε πολύ μεγάλο βαθμό δε λαθεύει έιναι δικό σου θέμα.

      Διαγραφή
    2. α καλα κυριακη... με αυτη τη λογική(?) η Γατα είναι η πιο έγκυρη εφημερίδα...
      τι είστε εσείς ρε?

      Διαγραφή
    3. Φιλαράκι, το γεγονός ότι εσύ άρχισες φέτος να ασχολείσαι με το μπασκετικό blogging και ανακάλυψες τον γκουρού/άη-βασίλη Χουπφελο-Τζιμ, δε σημαίνει ότι όσοι ενημερώνονται και από άλλες πηγές είναι ηλίθιοι ή "χωρίς λογική".

      Γι'αυτό πριν μιλήσεις με τέτοιο ύφος και τόσο υποτιμητικά, πάρε πρώτα τις πληροφορίες σου για την ιστορία και την εγκυρότητα ενός ιστότοπου.
      Και όταν βεβαιωθείς για την ανακρίβεια και την αναξιοπιστία της οποιασδήποτε ιντερνετικής "Κουρούνας", έλα και πες το με επιχειρήματα και χωρίς χλευασμούς.

      Διαγραφή
    4. Και μία προτροπή προς όλους τους "ανώνυμους" του blog:

      Το ότι υπογράφετε ως ανώνυμοι, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μειώνει την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα των όσων γράφετε.
      Ο Ορέστης (που έχει εξελιχθεί σε...μασκότ του blog!) μπορεί πολλές φορές να προκαλεί με το ύφος του, αλλά τουλάχιστον έχει το θάρρος να το κάνει επώνυμα.

      Δεν είναι δύσκολο να διαλέξετε στη Δημοσίευση "Όνομα/Διεύθυνση URL" και να βάλετε ένα nickname.
      "Asdf", "Qwerty", "12345", "Γιούχου", οτιδήποτε...

      Υ.Γ.: Ορέστη, φιλικά πάντα, έτσι;

      Διαγραφή
    5. Χαρη το μόνο που βοηθάει στο να υπογράψεις το σχόλιο είναι στο να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ μας. η εγκυρότητα και η σοβαρότητα δεν επιτυγχάνεται με το να υπογράφεις αλλα με το αν στέκουν αυτά που γράφεις ως γεγονότα ή αν πρόκειται για άποψη με τα επιχειρήματα που παραθέτεις.
      Με τη λογική σου για παράδειγμα όσα λέει ο τσάκας επώνυμα είναι σοβαρά και έγκυρα.
      Φλαπ

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα! Σωστός ο Φλαπ!

      Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, δεν εννοούσα αυτό ακριβώς.
      Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, όταν προκύπτει μία διαφωνία ή ένας "έντονος" διάλογος, πολλές φορές εμφανίζονται σχόλια εριστικά ή και ειρωνικά
      Αν ο γράφων είναι ανώνυμος, τότε το πιο πιθανό είναι να θεωρηθεί ότι έχει μπει για να τρολλάρει και όχι για να συμμετέχει.

      Οπότε, όχι μόνο δε θα τον πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά και θα υπάρξουν κάποιοι που (επειδή είναι ανώνυμος) θα απαντήσουν με το ίδιο ύφος, με αποτέλεσμα να γίνει μπάχαλο και η κουβέντα και γενικότερα το blog.

      Το nickname θεωρώ ότι "κοντρολάρει" τόσο το πώς θα απαντήσεις εσύ σε κάποιον με τον οποίο διαφωνείς, όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα σου απαντήσουν οι υπόλοιποι, κρατώντας έτσι το επίπεδο της "διαφωνίας" σε νορμάλ πλαίσια.

      Να'σαι καλά φίλε!

      Διαγραφή
    7. Κι εσυ να σαι καλά.
      απλα το πιο σημαντικό για να κρατηθεί το επίπεδο του μπλογκ είναι να μην δίνεις σημασία σε σχόλια τέτοιου είδους πόσο μάλλον να απαντάς.
      Φλαπ

      Διαγραφή
  26. Κυριακη παρε τα χαπια σου γιατι δεν σου επιτεθηκα.
    Πολυ θερμοεμη εισαι.εχει πει κ πολλες βλακειες επισης.θα δουμε αν ειναι αληθεια.μακαρι να χει δικιο μακαρι.αλλα αντι να μου μιλας με υφακι εμενα μιλα σε αυτους που κραζανε τον δημητρη.να δουμε αν φυγει αυτος κ δεν εχει δικιο η κουρουνα που θα παει το καταβι.γιατι τα βραχια κοντα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με την εξέλιξη των ομίλων, και τα αγωνιστικά ζητήματα λίγο πολύ παγωμένα, ήρθε και ο Δημήτρης να ταράξει να νερά. Διαφορετικά θα ήμσασταν υποχρεωμένοι να συζητήσουμε πάλι για το πόσο άτυχοι είμαστε οι φίλοι του Ολυμπιακού που η ομάδα μας παίζει καλό μπάσκετ.

    Τώρα, πολλοί θα με κατηγορήσουν ως προβοκάτορα, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Εξάλλου, δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά άρθρο δημιοσιευμένο στο contra.gr, και ο αρθρογράφος φέρει όλη την ευθύνη.

    http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/panathinaikos/feugei-alla-den-apoxwrei.2041562.html

    «Κατά καιρούς είχαν ακουστεί φήμες πως, για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς ήταν στα ίδια οικονομικά μεγέθη με αυτό του...Πεδουλάκη στο Περιστέρι αλλά επισήμως δεν αποκαλύφτηκε τίποτε. Μιλάμε για τέτοιες υποχρεώσεις που προκύπτουν από ιδιωτικά συμφωνητικά ή τα επίσημα συμβόλαια; Μιλάμε για χρέη σε πριμ ή για αδυναμία καταβολής δόσεων;»


    Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανείας από εμάς, που το μυαλό του να μην έχει πάει ήδη στις δηλώσεις του Αγγελόπουλου για "εικονικά" συμβόλαια κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=-HQOzbSWGHA

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Γράψε για την ομάδα σου που πετάει και άσε τα δικά μας...
      Δηλ αν αποδειχθεί ότι φοροδιέφευγαν αυτοί που ερχόταν και σας κάνανε πλάκα στο σεφ, στο Ελληνικό, στο Βερολίνο και στο ΟΑΚΑ, θα απαλύνει τον χρόνιο πόνο που βγάζεις;

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου έτσι κι αλλιώς το ζήτημα δεν είναι αν κάποιοι φοροδιέφευγαν. Το ζήτημα είναι αν -και το τονίζω το αν, γιατί μιλάμε μόνο για υποθέσεις- αν λοιπόν οι δυο ομάδες έπαιζαν επί ίσοις όροις.

      Γιατί ΑΝ δεν πλήρωνε η μια ομάδα από τις δυο τους φόρους, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ τους, θα ήταν κάτι λιγότερο από δίκαιο.


      Ξαναλέω, ότι προσωπικά καμία ένδειξη δεν έχω για κάτι τέτοιο, πέραν του συγκεκριμένου άρθρου αλλά και της αντίστοιχης δύληωσης του Αγγελόπουλου. Φυσικά, για να απαντήσω χρησιμοποιώντας και το δικό σου ύφος, καμία εντύπωση δε θα μου έκανε, καθώς δε θα ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι συγκεκρμένοι παράγοντας στηρίζονται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

      Διαγραφή
    5. η πρώτη σου επιφύλαξη για την αντίστοιχη δήλωση των Αγγελόπουλων, αλλά και ΟΛΩΝ των ομάδων απαντά στα περί ανταγωνισμού...
      η τελευταία σου αποστροφή περί εγωαγωνιστικών παραγόντων την οποία ανέμενα δικαιολογεί την τελευταία δικιά μου -επιθετική αλήθεια- αποστροφή...

      Υ.Γ. Μακάρι επιτέλους να τελειώσει η φοροδιαφυγή από όλους, να βρεθούν άξιοι πολιτικοί και ας μην έχουμε ομάδες σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο κρίκετ τάβλι κλπ για δεκα χρόνια...ούτε θα σταματήσουμε να βλέπουμε, ούτε να παίζουμε...

      Διαγραφή
    6. Φιλε Ορεστη ολοι οι μεγαλοι παραγοντες κανουν διαφορες λαμογιες....Να σου θυμισω και τον Κοκαλη με τα περιβοητα νερα με τους Ρωσους....

      Διαγραφή
    7. Βρε Νιονιο δεν τα ξέρει αυτά ο Ορέστης, τότε δεν έβλεπε μπάσκετ...

      Ζορό

      Διαγραφή
    8. Ορέστη είσαι λίγος... πολύ λίγος...

      Διαγραφή
    9. Νιόνιο και Ζορό, έχετε και δίκιο και με συγχωρείτε.

      Επειδή υπάρχει μια αναπόδεικτη και ατεκμηρίωτη κατηγορία εναντίον του Κόκκαλη για τα "νερά", αυτό σημαίνει ότι 20 χρόνια μετά, ο κάθε παράγοντας μπορεί να κάνει ότι λαμογιά θέλει και εμείς να μη στη σχολιάζουμε καν.

      Περαστικά μας.

      Διαγραφή
    10. Κοφτη ρε αγορι μου. αφου βλεπεις οτι σε πειραζει.
      πρεπει να είσαι απίστευτα κομπλεξικος και σε λυπάμαι.

      Διαγραφή
    11. Βρε Ορεστακο, εσύ που ποστάρεις τον άρθρο του Μαγουλα βασίζεσαι σε αποδείξεις και επιχειρήματα? Γιατί λοιπόν αφήνεις υπονοούμενα χωρίς αποδείξεις? Συνεχίζεις να προκαλείς με τον ίδιο προκλητικό τρόπο...και για να στο πω σταράτα συμπεριφέρεσαι με μεγάλη "πουτανιά"!

      Ζορό

      Διαγραφή
  28. παιδια,ο γιαννακοπουλος θα συνεχισει να βρισκεται στο τιμονι της ομαδας!τωρα θα ειναι ο δημητρης,θα ειναι ο θανασης,θα ειναι η κορη του θαναση,δεν ξερω..!παντως η οικογενεια δεν θα εγκαταλειψει τον παναθηναικο,ειμαι σιγουρος!
    Υ.Γ. η κουρουνα εχει πεσει μεσα τις περισσοτερες φορες στα σεναρια που εχει αποκαλυψει!δεν γινεται να υπαρχει 100% εγκυροτητα,αλλα στα περισσοτερα εχει βγει αληθινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου ρε Τζιμ με τις τρομερες αναλυσεις σου...Εγω κλασσικα μια ερωτησουλα θελω να σου κανω....Πιστευεις οτι με τα εως τωρα δεδομενα ο Παουελ μπορει να αποτελεσει εναν απο τους κυριους αξονες της επιθεσης της ομαδας? Πολυ καλα τελειωματα και με τα 2 χερια, ενω τα turnaround jumper του και το σουτακι ειναι σε ικανοποιητικοτατο επιπεδο...Ευχαριστω....

    ΓΙΑΝΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα Γιάννη.. Σου προσφέρει κάποια πράγματα στην επίθεση που δεν τα είχε ο Ντόρσεη. Βασικό αυτό που αναφέραμε. Είναι ο κυρίως σκρίνερ στην επίθεση σου γι'αυτό και θα έχει πολλές ευκαιρίες για σκορ με βάση το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Να'σαι καλά..

      Διαγραφή
  30. Παιδιά κατ'αρχήν δεν μου χαλάτε καμία ανάρτηση σχολιάζοντας κάτι εκτός θέματος. Η ανάρτηση είναι απλά αφορμή για συζήτηση, άλλωστε η μπασκετική δεξαμενή θεμάτων είναι τεράστια. Και η επικαιρότητα πάντα ενδιαφέρει.. Ας δούμε τι θα γίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ και το βράδυ μιλάμε πάλι για τις εξελίξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός πιανιτζιανΙ; Σε καμία περιπτώση δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου αλλά ρε συ Τζίμ.. Πολύ γατάκι ο συγκεκριμένος μου θυμίΖεΙ τον βσπαν... Όταν η μπαλα καίει... Καλή νύχτα

      Διαγραφή
  31. Για την εθνικη ομάδα δύο ονοματα παιζουν Γιαννάκης ή Μπλατ.Οσο για τον Ιωαννιδη ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν ήμουν Τούρκος θα αισθανόμουν πολύ κορόιδο με τα λεφτά που χω ξοδέψει για το αποτέλεσμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. peite re mia omada pou paizei kaluterh amyna apo ton panathinaiko..eleikrina..50 podous mono i fener?r u kidin me????!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε δε θα μειώσω την ομάδα μας, μπορεί και να παίξαμε καλή άμυνα αλλά ήταν κι άστοχη η Φενέρ σήμερα πολύ. Πέρα από το Σάτο όλοι οι υπόλοιποι ήταν σα να μην υπήρχαν. Ε και ο Μπατίστ στην αρχή κάτι προσπάθησε αλλά μετά μάλλον του βγηκε η ένταση και δεν μπόρεσε να προσφέρει

      Διαγραφή
  34. Πολύ κουφή η Ευρωλίγκα φέτος. Το αποτέλεσμα της Κάχα μέσα στην Εφές μου φαίνεται απίστευτο χωρίς να έχω δει το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gt sou fenetai para3eno??omada efes den yparxei...ti epidi mas 3egelase me kati apotelesmata sthn arxh???opoios exei dei ta mats tis 8a katalabei ti enoow...kai genika oi tourkoi prepei na einai polu stokoi den ginetai aliiws....

      Διαγραφή
  35. Τι ειναι πιο εντυπωσιακο
    1.το ποσο χαλια επαιξε η φενερ σημερα κ γενικοτερα?ομαδα 25 εκατ.?
    2.το πως ομαδα με 11 κ συντομα 12 νεους παιχτες ειναι πρωτη στο πιο δυσκολο ομιλο στην πρωτη φαση για την ωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο όντως η Φενέρ δεν έπαιξε καλά... δεν ξέρω αν την περιορίσαμε μόνο, ήταν άστοχη κι εκείνη πολύ.... το θέμα είναι ότι εμείς σήμερα δεν παίξαμε τόσο καλά. Δεν ξέρω αν επηρεαστήκαμε αλλά θέλουμε δουλειά. Πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε και μπράβο σε όλα τα παιδιά και στο τιμ αλλά το κεφάλι κάτω και δουλειά γιατί τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα

      Διαγραφή
    2. η φενερ βραχυκυκλωσε.Πιστεύω θα κάνει μια άψογη ανάλυση ο τζιμ πάλι και θα τ πεί.ο παναθηναικός την είχε το ρυθμό που τον βόλευε 35 λεπτά.

      πανο γκεο με αφορμή το σχόλιο σου μήπως είναι καιρός να αποδώσουμε τα εύσημα στους έλληνες προπονητές μας για την εικόνα των 2 ομάδων?

      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. Εννοειτε οτι πρεπει.τι συζηταμε.μπαρτωκας κ πεδουλακης που τους κοροιδευαμε εχουν ξεφτυλισει ολα τα ακριβα ροστερ της ευρωπης.
      1.καλυτερο μπασκετ την εποχη που διανυουμε
      2.τοσοι νεοι παιχτες πηραν ολες τις διαφορες απο πιο ακριβες ομαδες κ ειναι πρωτη ομαδα σε τετοιο ομιλο
      Απλα κανουν πλακα.μιλωντας σε αλλα σιτε με τουρκους εκει να δειτε τι λενε για τον ιταλο.το ιδιο για τον σκαριολο που τον δουλευουν ολοι.μεχρι κ για τον λασο κ τον μαχμουτι κ την εικονα που παρουσιαζει η εφες τελευταια.
      @Ναταλια μην ξεχναμε παντως κ τι χαστουκι εφαγε σημερα ψυχολογικα ηομαδα οσο αφορα την αποδοση παντως.

      Διαγραφή
    4. Εννοείται Πάνο δεν το συζητώ.... η εμφάνισή τους όμως μαζί με το μήνυμα του αρχηγού ήταν η καλύτερη απάντηση για τον Δημήτρη που δε νομίζω ότι θα τον αφήσει ανεπηρεάστο ;-)

      Διαγραφή
  36. loipon re peite mou pws ginetai kamia omada na mhn exei dei ton blake schlib???o paikths apla GAMAEi...se kathe agwna..oso pio polu ton vlepw toso pio polu pwronomai me thn parti tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιχταρα οντως θυμιζει λιγο παρκερ maccabi

      Διαγραφή
    2. στον πρώτο γύρο δεν πήγε καλά (όπως περιμέναμε) αλλά στη συνέχεια ανέβηκε πολύ. ο τζίμ τον είχε μέσα στους παίχτες που θα ξεχωρίσουν φέτος.
      θα του άξιζε μια μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, αλλά γενικά φέτος οι ομάδες που θα αποκλειστούν έχουν εξαιρετικούς παίχτες που μπορούν να αλλάξουν πολλά στο τοπ16 αν μετακινηθούν σε καλές ομάδες.

      Διαγραφή
  37. Πολύ γέλιο ο Banks. Με ένα εισιτήριο βλέπεις και μπάσκετ και κωμωδία. Και δεν εννοώ μόνο τα μπράτσα, αλλά και τις προσποιήσεις που κάνει μέσα στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεγαλο κομματι παιζει ο μπανκς κακα τα ψεματα,οχι μονο επανεφερε το χαμογελο στα χειλη του διαμαντιδη που οταν επαιζε με τον ουκιτς στραβωνε και βραχυκηκλωνε-αλλα ελευθερωσε τους υπολυπους ανοιγωντας το γηπεδο και εδωσε αυτο το απροβλεπτο μιας και δεν ειναι "παιγμενος" στην ευρωπη,επιπλεον εδωσε ρολο στον ουκιτς στο 2 και ειναι πολυ καλος αμυντικα,ο ορισμος του value παιχτη,σκεφτειτε οτι ο μακαλεμπ παιρνει τουλαλχιστον τα ωχταπλασια!ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκη αυτό που επεσήμανες για το χαμόγελο στα χείλη του Μητσάρα είναι όντως γεγονός.... αν και στην αρχή ήταν κάπως εκνευρισμένος ο Δημήτρης μετά έστρωσε κάπως και ήταν πιο χαλαρός

      Διαγραφή
  39. Ποσες φορες πηρε την μπαλα σημερα απο τον Bo.καλος παιχτης πραγματικα.βοηθαει παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όχι να το υπερηφανευτώ αλλά το είχα γράψει σε προηγούμενο ποστ ότι η Ολύμπια την έχει μια τρίτη νίκη, και την έκανε με την Κίμκι. Τώρα Φενέρ-Καντού τελευταία αγωνιστική για το ποιος θα περάσει, αν και η Φενέρ έχει ήδη χάσει τις εντυπώσεις, και Κίμκι-ΠΑΟ για πρώτη θέση που δεν πολυενδιαφέρει αλλά θα είναι statement. Ξαφνικά προέκυψε και Κάχα Λαμποράλ στον όμιλο του Ολυμπιακού. Γενικά δεν θυμάμαι Ευρωλίγκα τα τελευταία 4-5 χρόνια να αλλάζουν τόσο πολύ τα δεδομένα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Πριν από 5 αγωνιστικές η Ζαλγκίρις και η Εφές ήταν τρένα, ΠΑΟ και Ολυμπιακός θα αγκομαχούσαν για πρόκριση, η Σιένα απογοήτευε και η Φενέρ έδειχνε να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά. Μοναδικές σταθερές Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ αλλά παίζουν σε έναν όμιλο που θυμίζει Γιούροκαπ παρά Ευρωλίγκα. Στον επόμενο γύρο θα δούμε πάρα πολλά.

    ΥΓ: Δεν θυμάμαι άλλες χρονιές να υπάρχουν τόσοι παίχτες-ταμάμ που παίζουν στις ομάδες που αποκλείονται. Ενδεχόμενες μετακινήσεις μπορεί να αλλάξουν ισορροπίες. Τσεντεβίτα, Σαλόν, Ολύμπια, Μιλάνο έχουν παίχτες που στην κατάλληλη ομάδα μπορούν να κάνουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απεργοσπάστη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου....και για το πως αλλάζουν τα δεδομένα από αγωνιστική σε αγωνιστική αλλά και το ότι μετά το τέλος της πρώτης φάσης θα έχουμε ένα μίνι καλοκαίρι με τις μετακινήσεις παιχτών από τις ομάδες που δεν πέρασαν.... θα έχουμε να γράφουμε.......

      Διαγραφή
    2. Αν είσαι όντως απεργοσπάστης σκατά στα μούτρα σου...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος

      Επειδή σε κόβω για μεγάλο αγωνισταρά (εξάλλου όλοι οι μεγάλες επαναστάτες της ιστορίας ήταν..."Ανώνυμους"), για πες μου:

      Έχεις πάει σε πολλές διαδηλώσεις που ερχόταν ο άλλος και σας έλεγε "Καλησπέρα παιδιά, απόψε θα είμαι ο ασφαλίτης της πορείας σας!";;;

      Διαγραφή
    5. Για χαλάρωσε λίγο ρε Χάρη Κορλεονη με τ όνομα.
      Και ναι εδω και 10 χρόνια δεν έχω χάσει πορεία, συνέλευση, κατάληψη, απεργία σε όποια πόλη και να 'μουνα. Και όποιος είναι απεργοσπάστης, ασφαλίτης σε πορεία, φασίστας ή στον καναπέ του στον ταξικό πόλεμο που ζούμε είναι στην απέναντι μεριά..
      Alexandra Kollontai

      Διαγραφή
    6. Αλεξάνδρα μου στην ίδια μεριά είμαστε ("Which side are you on boys?" όπως λέει και το συγκλονιστικό τραγούδι...).

      Επειδή έτυχε να γνωρίζω το πώς ακριβώς απέκτησε το nickname του ο Απεργοσπάστης (και χωρίς να τον έχω γνωρίσει καν!), αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι συνήθως τα ψευδώνυμα έχουν και έναν αυτοσαρκασμό.
      Όπως και ο Jim δεν είναι ο Jimmy Conway και εγώ δεν είμαι προφανώς ο Δον Κορλεόνε!

      Θεωρώ εκ πεποιθήσεως αδιανόητο ένας απεργοσπάστης να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του με περηφάνεια ως nick, ή ένας φασίστας να υπογράφει ως τέτοιος.
      Όπως ακριβώς δε θα ερχόταν ΠΟΤΕ να σου συστηθεί ένας ασφαλίτης.

      Νομίζω καταλαβαινόμαστε και μπορούμε να το κλείσουμε εδώ!

      Υ.Γ.: Επειδή διαπιστώνω ότι ήταν όντως προκλητικό το ύφος μου, σου ζητώ συγγνώμη. Και επειδή το συζητήσαμε και με τον Φλαπ παραπάνω, φαίνεται πάλι η σημασία του nickname, καθώς αν είχες υπογράψει εξαρχής ως "Alexandra Kollontai", δε θα είχα γράψει σε καμία περίπτωση με αυτόν τον τρόπο.

      Διαγραφή
    7. γι αυτο κι εγω έβαλα το "αν εισαι". αν δεν είναι με γειά του με χαρά του..

      Διαγραφή
  41. Παιδιά κοιτάξτε λίγο τις ελληνικές ομάδες και τι έχουν να ανταγωνιστούν από οικονομική άποψη. Είναι πολύ νωρίς ναι, αλλά σίγουρα αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο. Έχει γίνει πολύ δουλειά και προεργασία στις ομάδες μας -από άποψη νοοτροπίας- τα τελευταία χρόνια. Μετά το πρώτο σχεδόν κομμάτι της σεζόν ο Έλληνας είναι πολύ μάγκας στην Ευρώπη.. Χαρείτε το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Jim .... και μακάρι να πανε ακόμα καλύτερα και οι δύο (σπανίως λέω καλή κουβέντα για το γαύρο οπότε φαντάσου τι βαρύτητα έχει χιχι) ειδικά τώρα που έχουν Έλληνες προπονητές, να φανεί ότι κι εκείνοι είναι ικανοί να φτάσουν πολύ ψηλά όταν τους δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουν με κορυφαίους, πολύ καλού, καλούς, εξελίξιμους, παίχτες μεγάλων ομαδων τελοσπάντων

      Διαγραφή
    2. Η Ελληνική προπονητική σχολή έχει πάρει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα και απλά εμείς σαν λαός πρέπει επιτέλους να το δούμε..

      Διαγραφή
    3. tzim να περιμενουμε σήμερα ανάλυση η απο αύριο?

      TROUBLE

      Διαγραφή
    4. Όχι παιδιά έκατσα και είδα και Σιένα και αργήσαμε λίγο. Αύριο αναλυτικά.. Σπουδαία ματς πάντως..

      Διαγραφή
    5. Στον 2ο γύρο έχουμε ρεκόρ 8-0, ο Ολυμπιακός έχει να χάσει από την Παλαιολιθική εποχή, και οι ομάδες μας είναι στους 2 πιο δύσκολους ομίλους. Τί να λέμε τώρα. Τεράστια επιτυχία που προσμετράται πάνω από όλα στον κοιμισμένο Μπαρτζώκα που δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του και στον Πεδουλάκη που δεν μιλάει Αγγλικά και δεν ξέρει να δένει την γραβάτα του (τα διαβάσαμε κι αυτά).

      Διαγραφή
  42. bravo kai stous 2 ellines proponites alla perisotero ston pedoulaki..me to tpt kai ton arxigo arxise na xtizei omada.. kai ebgale xrisafi.. bramos matsiou einai ola taa lefta.. sofo poli kalos , deixnei oti kai xwris ena karo lefta mporeis na kaneis omadara.. xairomai na mas blepw.. eidika banks einai ola ta lefta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν ο παο περιορισει τα λαθη με την αμυνα που παιζει κ εφοσον ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ διοικητικη σταθεροτητα θα παει μακρια.εχει το πακετο αν κ με καποιες ελειψεις σε βαθος παγκου.
    Αμρανι μιλανο.τανκερ σε χερια ψαρα :dτα καταφερε γιατι περι κατορθωματος προκειτε να αποκλειστει οπως φαινεται
    Σιενα τετοιο looser πνευμα φετος δεν υπαρχει.ποσα ματς κερδιζε στο τελος ποσα εχασε.
    Εφεσκ φενερ : καλσσικες τουρκικες ομαδες.σε tough games simple no balls.πουθενα δεν θα πανε.
    Ζαλγκιρις.:μεγαλη μαγκια.τελικα δεν ειναι πυροτεχνιμα.θελει προσοχη μεγαλη.
    Ρεαλ:που πας ρε καραμητρο με πασο (λασο).τοσο ταλεντο ,καθολου παιχνιδι μεσα κ με αμυστικη δυσλειτουργια στο 5 κ με προπονητη ισαξιο του μεγαλου σκαριολο...οκ σχεδον ισαξιο
    Μπαρτσα:καλη πραγματικα σε ευκολο ομιλο ομως.θα δουμε ποσο μακρια θα παει ομως με αστερια μεγαλης ηλικιας.
    Maccabi: πολυ μεγαλες αδυναμιες οσο την ειδα σε guard k center θεσεις.αναμενονται πολλες αλλαγες μετα την πρωτη φαση σε αυτην.
    Cska: η γνωστη.δυνατη ομαδα ακομα ψαχνονται παντως.
    Caja-unicaja: μια τους υψους πιο πολυ του βαθους.αγνωστο τι θα κανουν στην συνεχεια για μενα.μεγαλες αδυναμιες κ μεγαλες μεταπτωσεις στην αποδοση τους.το σημερινο ηταν κ για μενα εκπληξη της καχα οχι οτι δεν ειχε κινητρο, απλα δεν πιστευα οτι εχουν τα€@&@€ να πανε δυνατα εκει μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. jim αληθευει οτι και οι δυο Ελληνικες ομαδες εχουν κληρωθει στους πιο δυσκολους ομιλους και αν ναι ποιος ειναι ο πιο δυνατος ομιλος?.ευχαριστωωωωω!!!!!"Α"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε, το θέμα του δύσκολου ή εύκολου όμιλου είναι απολύτως συνδεδεμένο με τους στόχους που έχει η κάθε ομάδα. Την οπτική γωνία που βλέπεις τον όμιλο.

      Αν για παράδειγμα στόχος σου είναι να περάσεις στην επόμενη φάση, ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι μάλλον ο πιο δύσκολος.
      Αν στόχος σου είναι η πρώτη θέση, ο όμιλος που φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ ως ομάδα του 2ου γκρουπ, μάλλον είναι δυσκολότερος.

      Αν εισάγεις άλλα κριτήρια, τότε μπορεί να προκύψει άλλος όμιλος.

      Ο μόνος όμιλος που είναι εκτός ανταγωνισμού είναι ο 2ος που είναι πολύ εύκολος από κάθε άποψη.

      Διαγραφή
  45. Φαντάζομαι ότι σήμερα οι φίλοι του Παο είναι πολύ στεναχωρημένη και προβληματισμένοι επειδή η ομάδα του παίζει καλό μπάσκετ, Δεκέμβρη μήνα.



    Πέραν της πλάκας, θα ξαναγράψω, ότι αν ήμουν Παο, θα προτιμούσα σαφώς την 4η από την 1η θέση στον όμιλο. Όπως και για τον Ολυμπιακό, προτιμώ τη 2η από την 1η θέση.


    Ένα τελευταίο σχόλιο. Μετά το standing ovation των οπαδών της Αρμάνι για τον Σπανούλη, ήρθε και η σειρά των Κροατών να χαρίσουν χειροκρότημα και αναγνώριση στον Ολυμπιακό. Ωραίο μπάσκετ, καλύ άμυνα, νίκες με μεγάλες διαφορές: αλλά το σημαντικότερο μέχρι σήμερα είναι αυτά τα δυο στιγμιότυπα. Εκεί που οι φίλοι των γηπεδούχων δε σε βλέπουν πια ως αντίπαλο ή ανταγωνιστή, χαίρονται που σε παρακολουθούν και που υπάρχεις, και σου ανταποδίδουν με ένα θερμό χειροκρότημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνωμη αλλα εμεις δεν βλεπουμε οτι παιζουμε καλα Oρεστη μας.Δεν ειμαστε στεναχωρημενοι ουτε χαρουμενοι φυσικα,απλα βλεπουμε την ομαδα να βρισκεται σε καλο δρομο,αυτο το λεω εγω που ειμαι ασχετη απο μπασκετ,κοινη λογικη.Αντε με την ειρωνια σου πια."Α"

      Διαγραφή
    2. ο παναθηναικος παιζει παντα για τν πρωτη θεση δν επιλεγει ομαδες...κ οχι ο παναθηναικος δν παιζει ακομα καλα κ δν θα μπορουσε αφου εχουν αλλαξει τοσα στν ομαδα...αλλα ειναι σε καλο δρομο κ παιζει συμφωνα με τν εποχη κ γι αυτο χαιρομαστε ορεστη...

      balf

      Διαγραφή
    3. @balf
      Καλά κάνετε και χαίρεστε γιατί είστε πραγματικά σε καλό δρόμο.
      Αλλά και εμείς καλά δεν κάνουμε που χαιρόμαστε για το μπάσκετ που παίζει η ομάδα μας.
      Γιατί κάποιοι έχουν κάνει το άσπρο μαύρο.

      @"α"
      Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

      Διαγραφή
    4. Οχι Γιαννακης, Μπαναωτης..
      φλωρε!

      Διαγραφή
    5. ανωνυμε 3:21 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καλοοοο!!!!Το ασπρο μαυρο το κανεις εσυ Ορεστη μας!!!!Γελαω με τα σχολια σου τυπου "standing ovation" ναι την ομαδα σου περιμεναμε να το δουμε εμεις αυτο.Χαλαρωσε χρυσε μου.Ναταλια ξεροσφυρι οπως τα λες."Α"

      Διαγραφή
    6. σου είπα ότι περίμενες να το δεις από τον Ολυμπιακό; Πας καλά ρε;

      Αλλά πως να το κάνουμε τώρα; Είτε σου αρέσει είτε όχι, η σκηνή με τους Μιλανέζους να απθεώνουν τον Σπανούλη είναι ξεχωριστή και σημαντική. Όπως και αντίστοιχα το χειροκρότημα του κοινού της Τσεντεβίτα (και για αυτό επέλεξε να το αναφέρει και ο Τζιμ στο άρθρο του).

      Τώρα αν εσένα σε χαλάει κάτι, το πρόβλημα είναι δικό σου.

      Διαγραφή
    7. geia sou jimara..

      oresti eisai o pleon tragelafikos..efxomai na grafeis sixnotera gia na se diavazw sixnotera kai enw den eixa skopo na sou apantisw,eixa rotisei kai eixa pei oti osfp formaristike lathos periodo kai eixa ferei malista to paradeigma tis csska giati eixa kanei mia diapistosi monos mou kai rotisa ton jimara gia dw an exw dikio,mia diapistwsi pou telika sou egine emmoni,egw san basketikos fanatikos kai parolo pou eimai arrostos panatinaikos kai fisika antiolimpiakos pragmatika apolambanw ton osfp na ton blepw na paizei kai paradexomai oti isws paizei to kalitero basket fetos mi exontas dei tin barca bebaia..

      mi biazesai,egw den apoxorizomai to hoopfellas kai apoti blepw oute esi,opote exoume kairo mexri tin anoiksi akoma..

      perimenw anartisi gia pao,itan ontos toso kali i amina tou pao ,toso kaki i fener i ligo kai apo ta 2?
      epithetika pantws den mou arese i omada..nomizw oti o sofo mperdepse ligo ta pragmata ekei,parolo pou epaikse kala kai ton goustarw poli..

      Διαγραφή
    8. Ορεστη απο τα σχολια σου καταλαβαινω οτι εκτος οτι εχεις εκτοχιαστη βγαζεις κ πολυ πονο.ρε φιλε οτι κ να πεις πονας.οτιδηποτε.κ φαινεται.λυπαμαι ειλικρινα.ευχομαι να το ξεπερασεις.

      Διαγραφή
    9. σε ένα σχόλιο που δεν αναφέρω απολύτως τίποτα κακό για την ομάδα του παο, έχετε πέσει με τα μούτρα 3-4 τυπάκια για να μου πείτε ότι πονάω, ότι είμαι τραγέλαφος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

      Αν δε βγάζει η δική σας συμπεριφορά κόμπλεξ, τότε τι βγάζει;

      Διαγραφή
    10. Ορέστη, ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζεις.

      Διαγραφή
    11. έχεις δίκιο κι εσύ Φράνκι, γιατί όλος ο γιαλός του κόσμου, είναι οι οπαδοί του Παο που συμμετέχουν στο hoopfellas.

      Αν έγραφα τα ίδια στο eurohoops θα ήταν ίσιος ο γιαλός και θα αρμένιζα και εγώ σωστά;

      Διαγραφή
    12. Δυστηχως για σενα δεν σε δικαιωνει αυτο που λες.εδω γραφουν κ αλλα παιδια ολυμπιακοι.γιατι ασχολουμαστε ολοι μαζι σου?φιλε κατι δεν παει καλα.ψαχτο

      Διαγραφή
    13. Το hoopfellas δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα οπαδικής προτίμησης, νομίζω πως ο Jim έχει καταφέρει με τον άψογο τρόπο που διαχειρίζεται τα σχόλια και τις αναρτήσεις να μην πολώσει τον κόσμο (άσχετα αν εγώ έχω καταλάβει τι ομάδα υποστηρίζει χιχι ;-). Απλώς έχει τύχει να συμμετέχουμε και να σχολιάζουμε εδώ περισσότερο φίλοι της Πανάθας, ίσως γιατί έχει περισσότερη αγωνία για μας το πως θα εξελιχθεί η χρονιά αυτή για την ομάδα μας αφού κρίνεται ως μεταβατική και ίσως ακόμη γιατί το μπάσκετ του Παναθηναικού με τις τόσες διακρίσεις έχει πιο ΄φανατικούς΄ φίλους συγκριτικά με το μπάσκετ του γαύρου όπως αντίστοιχα μπορεί να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό λόγω των πρωταθλημάτων τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
    14. Ναταλια μια που λες εσυ αυτα περι Παναθας μπασκετ και γαυρων χτες διαβασα κατι σχολια οπαδων διαφορετικων αποχρωσεων (σε αθλητικο σαιτ), εμαθα λοιπον το καταπληκτικο οτι "το μπασκετ ειναι αθλημα για γκεη" ταδε εφη οπαδος γαυρου,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ,ακουστε τι ειπε ο ανθρωπος.Αυτο πιστευουν τα γαυρακια.

      Διαγραφή
    15. Τι να πεις ο καθείς με τις προτιμήσεις του, για να το λέει μήπως το ξέρει από πρώτο χέρι ;-) (καθαρά ειρωνικό το σχόλιο μόνο για το φίλο το γαύρο που ανέφερε αυτή την άποψη και την υποστηρίζει, καμία μομφή για κάνεναν άλλο υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο ανεξαρτήτως οπαδικών ή και περί αθλημάτων προτιμήσεων )

      Διαγραφή
    16. Συνηθιζω να μην βλεπω ονοματα και φωτο,αλλα πρεπει να ταν παλαιας κοπης αρσενικο,ισως και ηλικιωμενος,εχουν και αυτοι τωρα πια μουριμπουκ, αλλιως δεν εξηγειται αυτη η ηλιθια αποψη.Α ξεχασα να βαλω διακριτικο πιο πανω "Α" (απο ασχετη) και ειμαι γυναικα ο.κ Ορεστη μωρη λοιπον οχι ρε:))Καλο βραδυ παιδια,να ειστε καλα.

      Διαγραφή
    17. Αν ήταν ηλικιωμένος το παίρνω πίσω το σχόλιο τότε .... πλάκες μόνο μεταξύ μας ... σεβασμός στους πρεσβυτέρους και ας λεν και καμιά κουταράδα !!!!

      Διαγραφή
    18. Ναταλακι δεν ξερω υποθετω,ε δεν μπορει καποιος νοημων ανθρωπος της εποχης μας να λεει τετοιες αηδιες.Μπορει, μαλλον, δεν ειδα φωτο."Α"

      Διαγραφή
  46. Καλέ μου Jim καλημέρα.... ξεροσφύρι το καφεδάκι μας σήμερα, δε μας λυπάσαι ? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΡΕΣΤΗ
    διαφωνω ως προς τη θεση που λες.Θα παρουμε τη θεση 1 ειτε 3 πια.Αυτο μας δινει συγκεκριμενους 6 αντιπαλους απο τους αλλους ομιλους και η διαφορα εγκειται στο αν κερδισω στην Κιμκι την παιρνω μαζι μου,αν χασω παιρνω τη Ρεαλ.Μαλλον καλυτερα ειναι εδω να κερδισω και να στειλω τη Ρεαλ σε εσας,

    ΑΛΛΑ απο τους αλλους ομιλους πιστευω ευνοουμαι με το 1-3 που παιρνω.Ολα τα λεφτα για αυτο ειναι ο Β ομιλος.Εκει παιρνω Μαλαγα,Αλμπα ενω στελνω στον αλλο ομιλο Μακαμπι,Σιενα.Οχι οτι οι τελευταιες ειναι πανισχυρες και τετοια,αλλα σε σχεση με τις 2 πρωτες ειναι βαρια ονοματα με κυρος και ειναι και καλυτερες ομαδες.
    Στον Δ ομιλο ο ενας θα παρει Μπαρτσα,ο αλλος Τσσκα,πανω κατω ιδια.Ισα ισα που προτιμω Τσσκα και εναν απο τους μικρους απο Μπαρτσα-Μπεσικτας.
    Στο δικο σας ομιλο παιρνω μαλλον Ζαλγκιρις,Εφες.Ουτε κρυο ουτε ζεστη,τις θεωρω 2 ενδιαμεσες του γκρουπ,με τον Ολυμπιακο να ειναι καλυτερος και την Καχα χειροτερη απο αυτες.Εφες μεχρι τωρα οπως περιμεναμε,ταλεντο στη μερα της να σε νικησει,συνολικα και σε διαρκεια οχι ακριβως ομαδα,αν δεν τραβηξουν 2-3 παιχτες,αντε γεια.Η Ζαλγκιρις πολυ καλη,αλλα για πρωτη ομιλου φερτην,δεν πειραζει,πως να το κανουμε,ειναι η....Ζαλγκιρις.

    Αρα εμεις παμε για

    ΠΑΟ-(Ρεαλ ή Κιμκι)
    Μαλαγα-Αλμπα
    Ζαλγκιρις-Εφες
    Τσσκα-(Παρτιζαν-Λιετουβος-Μπαμπεργκ)

    Ολυμπιακος.Απο Α ομιλο αστο,παιζουν ολα,η Φενερ π.χ. μπορει να αποκλειστει,αν ομως κερδισει και χασει η Κιμκι βγαινει και τριτη.Αρα 2 απο

    (Ρεαλ,Κιμκι,Φενερ,Καντου)
    Μακαμπι-Σιενα
    Ολυμπιακος-Καχα
    Μπαρτσα-Μπεσικτας

    Αυτος ειναι νομιζω πιο δυσκολος αν αναλογιστεις οτι ο αλλος μπορει και να εχει 2 γερμανικες (με ολη μου τη συμπαθεια στους Γερμανους).Αν δε παει και η Ρεαλ,γερνει πολυ,αλλα αυτο κανει για εμας πιο δυσκολη μια μετεπειτα διασταυρωση.Ειδομεν.
    Abruzzi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση,ο ΠΑΟ μπορει να παρει και Φενερ,αν κερδισει στην Κιμκι και κερδισει και η Φενερ την Καντου.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    2. Abruzzi, τώρα ο Παο δεν έχει να σκέφτεται και πολλά. Νίκη για πρώτη θέση ώστε βνα αποφύγει Ρεάλ.

      Εγώ ωστόσο δε μίλησα για 3η αλλά για 4η θέση.
      Κάνε τους υπολογισμούς σου (που είναι πράγματι καλοί) για να δεις αυτό που είπα, ότι η καλύτερη δυνατή κατάταξη για τον Παο θα ήταν είτε 2ος είτε 4ος.
      Κατά τη γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    3. Σπουδαίος ο Αμπρούτσι, τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ χθες. Ο ΠΑΟ μπορεί να βγει μόνο 1ος ή 3ος, οπότε έχει σίγουρα από 4ες ομάδες Άλμπα και κατά πάσα πιθανότητα Μπάμπεργκ (και όχι Φενέρ/Καντού και Κάχα), και από 1ες ομάδες την Ζαλγκίρις (κατά πάσα πιθανότητα) και όποια πάρει μαζί του (Ρεάλ, Κίμκι ή Φενέρ) αντί για Μπαρτσελόνα-Μακάμπι. Επίσης παίρνει Εφές σίγουρα και αποφεύγει Σιένα (καλό για εμένα), και παίρνει επίσης λογικά Μάλαγα αντί για Ολυμπιακό (επίσης καλό).
      Για τον Παναθηναϊκό νίκη στην Μόσχα δεν σημαίνει μόνο πρωτιά αλλά και ότι θα πάρει μαζί του τον τρίτο του ομίλου του (Κίμκι ή Φενέρ) αντί για τον 1ο αν χάσει (που θα είναι η Ρεάλ) ενώ θα στείλει τον 2ο (Ρεάλ) τυλιγμένο και με Χριστουγενιάτικη κάρτα στον όμιλο του Ολυμπιακού παρέα με Μακάμπι, Σιένα, Μπαρτσελόνα, Κάχα. Ήδη ο επόμενος όμιλος του ΠΑΟ προδιαγράφεται αρκετά ρηχός σε σχέση με τον προδιαγραφόμενο όμιλο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός θα έχει λογικά εύκολο έργο στο να περάσει αλλά θα γίνει σφαγή για τις πρώτες δυο θέσεις του ομίλου του.

      Διαγραφή
    4. ρηχος???τι εννοεις απεργοσπαστη??

      Διαγραφή
    5. Ότι οι θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου θα είναι χειρότερες από τις αδύναμες του Ολυμπιακού (Άλμπα, Μπάμπεργκ/Λιέτουβος/Παρτιζάν έναντι Κάχα, Φενέρ/Κίμκι). Και επομένως σε βάθος χρόνου οι τελευταίοι του ενός ομίλου θα μπορούν να κάνουν λιγότερες ζημιές από τους τελευταίους του άλλου στις ομάδες που θα είναι ψηλότερα. Όλα αυτά υπό την αίρεση βεβαίως ότι ο Ολυμπιακός βγαίνει δεύτερος στον όμιλό του.

      Διαγραφή
  48. Ειναι σιγουρο οτι αν χασει η κιμκι κ νικησει η φενερ πανε οι τουρκοι τριτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.Θα ισοβαθμησουν με ρεκορ 5-5.Ομως η Φενερ κερδισε με 12 ποντους στην εδρα της,ενω η Κιμκι με 1 ποντο στο τελευταιο σουτ.
      Καποιου ειδους τριπλη ισοβαθμια δε μπορει να γινει στις 5 νικες,αρα μονο αυτες οι 2 εκει.
      (Παο,Ρεαλ 6 νικες,Καντου 3)
      Abruzzi

      Διαγραφή
    2. Αρα,απο τα ωραια των βαθμολογιων,αν ο Παο βγει 1ος,η Φενερ περναει μονο ως 3η (ειτε χανει και αποκλειεται βεβαια).
      Τοτε Παο-Φενερ μαζι στο νεο ομιλο και Μπατιστ στο ΟΑΚΑ reloaded.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    3. Παλι γιορτη.θα τον ξανατιμησουμε.θα καταντησει γραφικη αηδια:)

      Διαγραφή
  49. Παίδες κάτι άσχετο....το παιχνίδι με την Κίμκι είναι Πέμπτη ή Παρασκευή ? Και το δείχνει κάπου ? Σε άλλα site γράφουν Πέμπτη, σε άλλα Παρασκευή και ότι το δείχνει η ΝΕΤ. Ξέρουμε τι ακριβώς παίζει ? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι την πεμπτη 19:00.λογικα θα το δειξει η nova

      Διαγραφή
    2. Οντως 7 την Πεμπτη,περιμενα να ειναι νωρις λογω Ρωσιας,να το δω,καλως εχοντων με τη νικη και μετα το βραδυ να απολαυσω τη μονομαχια Φενερ-Καντου και τη μαχη των ιταλων στον παγκο (Πιανι-Τρινκιε).
      Αλλα τελικα τα εχουν ιδια ωρα ελεω τελευταιας αγωνιστικης (αν και δεν σχετιζονται,αφου ετσι κι αλλιως Φενερ-Καντου παιζουν μονο για νικη),ενω και η Ρεαλ παιζει μονη της αργα το βραδυ.
      Abruzzi

      Διαγραφή
    3. την τελευταία αγωνιστική για μένα θα έπρεπε να γίνουν όλοι οι αγώνες ίδια μέρα ίδια ώρα ετσι πως τα έκαναν. το καλύτερο θα ήταν να γίνεται κλήρωση ετσι ώστε να μην υπάρξουν σκόπιμες ήττες. όπως και για τα play off. αφού εκεί θα γίνει το έλα να δεις καθώς θα διαλέγεις κατευθείαν τον αντιπαλό σου όσο αυτο είναι εφικτό φυσικα.
      σκέφτομαι τι ματσάρες θα βλέπαμε πέρισυ αν είχαν βρεθεί άλλες πέντε φορες ο ολυμπιακός με τον παναθηναικό. 13 φορές σε μία αγωνιστική χρονιά. για να δούμε φέτος..
      βρήκα ένα τέλειο nickname για να μην γκρινιάζουν μερικοί μερικοί.
      Χαρης Κορλεονης

      Διαγραφή
    4. Βέβαια από την άλλη μ αρέσει περισσοτερο το τοπ 16 ετσι πως έγινε και με κλήρωσει θα υπήρχε ο φόβος να πέσουν σ έναν όμιλο 4 ομάδες που ήταν και στην πρώτη φάση μαζί..
      πφφ μπερδεύτηκα..
      Γεια σου ρε Original Χαρη..
      Fake Χαρης

      Διαγραφή
  50. Mιας και σιγά σιγά τελειώνει η πρώτη φάση, σκέφτηκε να γράψω τις μεγαλύτερες μεταφραφικές απογοητεύσεις της φετινής χρονιάς.

    Μιλάω φυσικά για την πραγματική απόδοσή των παικτών με βάση τις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει, το παρελθόν του, και τον ντόρο που προκάλεσε η κάθε μεταγραφή.


    8. Ντρου Νίκολας-ΤΣΣΚΑ
    Μακράν η χειρότερη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο μόνος λόγος που δεν είναι στην πρώτη θέση της λίστας μου, είναι ότι δεν αποτελεί πραγματική απογοήτευση, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι απλά θα συνεχίσει την κατηφόρα που ξεκίνησε από το Μιλάνο. Προωπικά κρατούσα μια πισινή, γιατί πίστευα στα κριτήρια του Μεσίνα. Μάταια!

    7. Κάνερ-Μέντλεϊ- Μακάμπι
    Εντάξει δεν ήταν το μεγαλύτερο όνομα που κινήθηκε στην Ευρώπη, αλλά προερχόταν από πολύ καυτή χρονιά με τη Βαλένθια στο eurocup, και ακόμα πιο καυτή απόδοση στον τελικό της διοργάνωσης (23π, 11/11 βολές, 11 ριμπ., 3 τάπες, 38 ρανκ.).
    Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει το ταλέντο του στη Μακάμπι, έχοντας κάτι λιγότερο από 10 λεπτά συμμετχοή ανά αγώνα.

    6. Άαρον Τζάκσον- ΤΣΣΚΑ
    Πολύ μεστή παρουσία πέρσι με την Μπιλμπάο, δείχνοντας έτοιμος να προσφέρει σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε ρηχά νερά μέχρι στιγμής στη Ρωσία.


    5. Σερμαντίνι- Μακάμπι
    Ο Γεωργιανός σέντερ έκανε καταπληκτική χρονιά πέρσι με την Καντού, όντας 7ος στην ευρωλίγκα σαν μ.ο. ρανκινγκ, και μόλις 3ος σε ράνκινγκ/λεπτό. Πολλοί πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στον ΠΑΟ: να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη ομάδα.
    Η παρουσία του στην ευρωλίγκα με την ομάδα του λαού, δε δείχνει κάτι τέτοιο ακόμα η συμμετοχή του μικραίνει διαρκώς.

    4. Μπατίστ- Φενέρ
    Οι Τούρκοι δαπάνησαν πολλά λεφτά για τον Αμερικάνο σέντερ, ελπίζοντας ότι στο πρόσωπό του θα βρούν έναν ηγέτη της ρακέτας που θα προσφέρει δύναμη, εμπειρία και σιγουριά. Προς το παρόν, δεν έχουν πάρει πολλά. Τα ελαφρυντικά είναι πολλά, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει ήδη κλείσει τα 35, και που αλλάζει ομάδα μετά από 10 χρόνια.


    3. Χέντριξ- Αρμάνι
    Και ο Χέντριξ έκανε πέρσι πολύ καλή χρονιά, έχοντας τη μερίδα του λέοντος σε συμμετοχή στην ρακέτα της Μακάμπι. Το καλοκαίρι θεωρήθηκε πολύ hot όνομα, και ο Αρμάνι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρει τον παίκτη στην Ιταλία.
    Κι ενώ πολλοί πίστεψαν ότι επί της ουσίας θα πάρει τη θέση του Μπορούση στο βασικό σχήμα της ομάδας, ο Αμερικάνος σέντερ έχει κάνει πολύ μέτριο ξεκίνημα, και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, μάλλον δε θα έχει ευκαιερία να το διορθώσει.
    Ελαφρυντικό, ο Σκαριόλο...

    2. Άντερσεν- Φενέρ
    Ο Αυστραλός μπορεί να μην είναι ο σούπερ σταρ του παρελθόντος, αλλά παραμένει ένα τεράστιο όνομα, που η παρουσία του γεννάει πάρα πολλές προσδοκίες.
    Κι αν στην περίπτωση του Μπατίστ τα ελαφρυντικά είναι πολλά, στην περίπτωση του Άντερσεν δεν είναι και τόσα. Ούτε η ηλικία του είναι απαγορευτική, ενώ η αλλαγή ομάδας ήταν πιο ομαλή, καθώς μαζί του μετακόμισαν ο Πιανιτζιάνι και ο ΜκΚάλεμπ (επίσης, κινείται χαμηλότερα των προσδοκιών)


    1 Βάσκεθ- Μάλαγα
    Η Μάλαγα φέτος προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο του Ευρωπαικού μπάσκετ. Ξεκίνησε την προσπάθειά της, οχυρώνοντας τη ρακέτα της. Ο Φραν Βάσκεθ, φάνταζαι ιδανική επιλογή. Τα απολέσματα όμως είναι κάτι περισσότερο από τραγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορεστη εκανες κ κατι χρησιμο αυτην την φορα.
      Μεινε στο σωστο δρομο τεκνον μου
      Μην κολαζεις κ μην κολαζεσαι

      Διαγραφή
  51. po po ti fonias einai autos o dani gibson tou ikarou???prwtos sta tripoda sto prwtathlima kai genika polu kalo paikths...pws kai irthe tetoios paikths sthn ellada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. H Σιένα μάλλον παίρνει τον Μενσά-Μπονσού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή