Athlenda

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

SURVIVOR.. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ



Η παγωμάρα που επικράτησε στο ΟΑΚΑ στην εικόνα του Διαμαντίδη να χτυπιέται στο παρκέ και να κάνει τη μπλούζα…γιλέκο, συσπείρωσε τον Παναθηναϊκό ο οποίος πήρε το ματς με τη Μάλαγα και έμεινε ζωντανός στον όμιλο. Αντιμέτωποι με τις ίδιες τις –καλοκαιρινές και μη-επιλογές τους οι πράσινοι, καθώς στο ΤΟΠ-16 απλά δε μπορεί να κρυφτεί κανείς.. Κορυφαίος ο “Bull” Γιόνας Μασιούλις που δείχνει σε όλους την άλλη πλευρά του νομίσματος..



Πάμε κατευθείαν.. Τι είδαμε..

-Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε το ματς με φανερό προσανατολισμό να ποστάρει τον Σιμόν με τον Μασιούλις, απομονώνοντας αυτό το δίδυμο χαμηλά στο ζωγραφιστό. Σωστή σκέψη. Το θέμα είναι ότι μάλλον αποπροσανατολίστηκαν από το γεγονός ότι βρήκαν καλά σουτ από την περιφέρεια (με τον Λιθουανό κυρίως) και φάνηκε ότι σταματούν να ψάχνουν το ποστ παιχνίδι επίμονα. Το μεγάλο πρόβλημα των πρασίνων αποδείχθηκε το ριμπάουντ. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι δεν είναι πια η «καλύτερη rebounding team στη διοργάνωση», στοιχείο πάνω στο οποίο βάσισαν το χτίσιμο του προφίλ τους στην πρώτη φάση. Μετά την Ζαλγκίρις και η Μάλαγα κυριάρχησε στο συγκεκριμένο κομμάτι στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των κατοχών (66-79). Τι άλλαξε..? Είναι φανερό ότι δεν η ομάδα –κάνοντας χρήση ενός διαφορετικού ροτέησιον- έχει χάσει την σκληρή υφή της ενώ η  φρόντκορτ  δεν έχει την απαιτούμενη πλέον χημεία κάτι που νομίζω βγάζει μάτι. Επίσης υπάρχει αμυντική ασυνέπεια στο ζωγραφιστό με πολλές «χαμένες θέσεις» στην άμυνα, γεγονός που οδηγεί εύκολα σε επιθετικό ριμπάουντ τον αντίπαλο. Ο Πέροβιτς είχε ήδη 10 ριμπ. στο πρώτο ημίχρονο (τελείωσε με 13) και η Μάλαγα (της οποίας είχαμε τονίσει ότι το ριμπάουντ αποτελεί το δυνατό της όπλο) έκλεισε το ματς με 45 σύνολο εκ των οποίων 16 επιθετικά (τα διπλάσια από τους γηπεδούχους).

Ο ΓΚΙΣΤ


-Αφού διαβάσατε λοιπόν όλους του διθυράμβους και τα εγκωμιαστικά σχόλια, πάρτε και την αλήθεια τώρα, έτσι για αλλαγή.. Ο Αμερικανός ήταν σημαντικός στο χθεσινό παιχνίδι, αποτελώντας κλειδί στην επίθεση με τα δύο του τρίποντα που έδωσαν αέρα στον Παναθηναϊκό. Είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτό είναι το μόνο ματς στο οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης δικαιούται να του δώσει αρκετό χρόνο και να τον πιστέψει, καθώς για τον Αμερικανό ήταν «ειδικό» παιχνίδι, αγώνας στον οποίο θα αγωνιζόταν με  «αυξημένο κίνητρο»  κατάσταση που η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών εκμεταλλεύεται ακόμα και με παίκτες που είναι σχεδόν εκτός ροτέησιον. Ο Γκίστ είχε 17 πόντους (5/7σ.) 4 ριμπ.-2 τάπες.. Πάμε και στην άλλη πλευρά.


Ο Αμερικανός ήταν μαύρη τρύπα στο αμυντικό κομμάτι. Ο χαρακτηρισμός κακός είναι πολύ επιεικής.. Δεν είχε καμία επαφή με την ομαδική άμυνα, χανόταν συνεχώς στις περιστροφές, ξεχνιόταν όσον αφορά τις θέσεις του ενώ πολλές φορές πήγαινε σε αυτές καθυστερημένα.  Νομίζω είναι ο κύριος λόγος που η πράσινη φροντκόρτ έχει χάσει την χημεία της και ο Παναθηναϊκός της πρώτης φάσης που προστάτευε καλά το ζωγραφιστό του είναι ανάμνηση. Η παρουσία του Γκίστ μάλιστα έχει αποδιοργανώσει και τον Λάσμε, με τον οποίο στα μάτια μου δυστυχώς δεν κολλάνε καθόλου σαν δίδυμο ψηλών. Η Ουνικάχα τον έπαιζε επιδεικτικά «φλοτ» στην άμυνα, με τον Πάνκο να τον μαρκάρει μέσα από τη ρακέτα όταν ο Γκιστ στεκόταν στο τρίποντο (και φυσικά καλά έκανε και τιμώρησε τους Ισπανούς, αλλά μπορώ να διαγνώσω περισσότερο «πρόβλημα» στα επόμενα ματς παρά επανάληψη αυτού του performance). O Γκιστ  πήρε τη δική του εκδίκηση από τον Ρέπεσα αλλά εγώ θα σας πω κατηγορηματικά ότι εάν ο Παναθηναϊκός είχε εχθές έναν παίκτη που απλά ήξερε τις θέσεις του και βρισκότανη εγκαίρως σε αυτές χωρίς να χάνεται στις περιστροφές, ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΛΑΓΑ.. Έτσι ακριβώς..


-Έβλεπα τον Αργύρη Πεδουλάκη να «πνίγεται» στα τελευταία λεπτά έχοντας να διαλέξει κουμανταδόρο για σετ παιχνίδι (και στοχευμένες επιθέσεις με στόχο τη γραμμή των προσωπικών) μεταξύ του Μπανκς και του Ούκιτς. Το «αστείο» είναι ότι το προπονητικό τιμ των πρασίνων μάλλον έχει απονείμει στον Κροάτη, αναγκαστικά βέβαια, τον τίτλο του σοβαρού τιμονιέρη που θα «πάει» την ομάδα στο τέλος και θα πάρει αποφάσεις ελλείψει Διαμαντίδη. Ο Ούκιτς τους διέψευσε εχθές με εκκωφαντικό τρόπο και ο Παναθηναϊκός απλά ξεμπροστιάζεται για τις συγκεκριμένες επιλογές του στα γκαρντ. Φυσικά ούτε ο Μπανκς είναι τέτοιος παίκτης, αλλά τουλάχιστον αυτός μπορεί να γίνει game changer από τον πάγκο φέρνοντας σκόρ.. Καμία δικαιολογία, τα έχουμε πεί από το καλοκαίρι. Το ΤΟΠ-16 είναι σκληρό και κανείς πλέον δε μπορεί να κρυφτεί.

Γιόνας Μασιούλις μας δικαιώνει για μια ακόμη φορά για την προτίμηση μας σε αυτόν, όσον αφορά την παρουσία του στην πρώτη γραμμή του πράσινου ροτέησιον. Ας παίζει όπως εχθές, με τέτοιο πάθος και γυαλάδα στο μάτι και ας μη βάζει 4/6 τρίποντα.. Αποτελεί έμπνευση για τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς. Πολύ πάθος, δύναμη, καρδιά και κυρίως refuse to lose πνεύμα από τον Λιθουανό που τιμά το συμβόλαιο του με το παραπάνω. Μπράβο..


-Η ομάδα του Ρέπεσα δεν ήταν τόσο κυνική όσο χρειαζόταν για να πάρει το ματς, γεγονός που την χαρακτηρίζει σε αρκετά ματς φέτος. Έπαιξε καλύτερα όταν παρουσίασε μια lineup με τρείς δημιουργούς, Καλογουέη-Ουρτασούν-Βιντάλ ( για πόσο καιρό υπήρξε η ασφάλεια στη Βιτόρια ως –εκτός των άλλων και-μπακ απ «1»..) πατώντας πιο σταθερά στο παρκέ και επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.  Παρόλα αυτά φάνηκε το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ισπανική ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν μέχρι τώρα.  Αποκωδικοποίησε το αμυντικό πρόβλημα των πρασίνων στο ζωγραφιστό και προσπάθησε να χτυπήσει εκεί, αλλά δεν είχε καθόλου δημιουργία-συνεργασίες και ήταν υπερβολικά άστοχη στο τρίποντο.  Ο Ρέπεσα έβαλε στον πάγο τον Μάρκους Ουίλιαμς δίνοντας του μόλις 6 λεπτά συμμετοχής.. Αντίθετα θετικός ήταν ο Άντι Πάνκο με 11π. και 6 ριμπ. σε μια φροντκορτ με ψηλά κορμιά, όπου μπορούν να κρύψουν την όποια αθλητική και φυσική του αδυναμία.


-Συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός εχθές. Σημαντικό πολύ το ότι πήρε το ματς, αλλά δεν ήταν καλός. Είναι φανερό ότι οι δύο προσθήκες ξένων παικτών (Καπόνο-Γκιστ)έχουν καταφέρει ένα ισχυρό χτύπημα στην ταυτότητα που έχτιζε η ομάδα από την αρχή της χρονιάς.  Παίκτες έξω από την αμυντικών προσανατολισμών ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Πεδουλάκης, αποκτήθηκαν ώστε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω (σουτ από την περιφέρεια/αθλητικά προσόντα και δύναμη στο ζωγραφιστό) αλλά τελικά η ομάδα δυσκολεύεται σημαντικά να τους απορροφήσει και αυτό της έχει κοστίσει σε χημεία, σε άσχημο χρονικό σημείο. Ο Παναθηναϊκός δε είναι η "φονική μηχανή" των ριμπάουντς πια, δεν προστατεύει το ζωγραφιστό το ίδιο, δεν είναι το ίδιο σβέλτος στην άμυνα και κυρίως δε στοχεύει στην επίθεση του (έχοντας χάσει και το αποτελεσματικό ποστ παιχνίδι του Σόφο). Τον σώζει το ότι έχει μειώσει τα λάθη του, κομμάτι στο οποίο πόναγε πολύ στην πρώτη φάση αλλά τώρα χάνει κατοχές από αλλού. Και μέσα σε όλα αυτά η ατυχία του Δημήτρη Διαμαντίδη (ο τρόπος που αντιδρά μετά τον τραυματισμό μάλλον «ξεσήκωσε» κοινό και συμπαίκτες για κοινή μάχη μέχρις εσχάτων δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι) χωρίς τον οποίον οι πράσινοι κατεβαίνουν επίπεδο και φανερά σε μεγάλα κομμάτια των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα δυσκολεύονται να βγάλουν σωστή επίθεση, πόσο μάλλον να βάλουν την επίθεση του στη σωστή κατεύθυνση.. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Ο Παναθηναϊκός έτσι δεν πάει πουθενά. Πουθενά.. Είναι μπερδεμένος και έχει παγιδευτεί.. Πληρώνει τις  πολλές λάθος επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ. Πρέπει να αλλάξει πράγματα άμεσα, εάν θέλει να κοιτάξει ψηλότερα. Μπορεί να το κάνει..Αλλά πρέπει να βάλει μαχαίρι..

Η ΛΥΣΗ (?)


Εδώ που έχουμε φτάσει και με τη μορφή που έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έχει πολλές επιλογές. Θα πρέπει να επιφέρει ένα σοκ για να αλλάξει πάλι τη φύση της ομάδας και να φέρει το «πεινασμένο» προφίλ της πρώτης φάσης στο προσκήνιο.

Η γνώμη μου είναι, θα το ξαναπώ, ότι οι πράσινοι πρέπει να ανεβάσουν τον τέμπο της επίθεσης του. Δε γίνεται να γίνεις up tempo ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη, η μετάβαση αυτή είναι δύσκολη και έχει ιδιαιτερότητες. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δείξει καλά στοιχεία στο ανοιχτό γήπεδο και κυρίως έχει παιδιά που νιώθουν  άνετα σε αυτό. Η έλευση του Καπόνο έχει μπερδέψει το ροτέησιον λίγο, είναι φανερό, όμως ο Αμερικανός σουτέρ είναι έξυπνος παίκτης, το γνωρίζει το άθλημα και μπορεί να προσφέρει σημαντικά. Προτείνω λοιπόν να ανοίξει το τέμπο και να στηριχτεί σε undersized lineups . Μπράμος-Μασιούλις μαζί στα φόργουορντς, Σόφο στο «5» ( με σοβαρό βέβαια κίνδυνο να υπάρχει θέμα στο ριμπάουντ) , περισσότερο ο Τσαρτσαρής δίπλα στον Λάσμε (ο Γκαμπονέζος «φωνάζει ότι χρειάζεται ένα fundamental ψηλό δίπλα του), Ούκιτς παρέα με τον Διαμαντίδη στο παρκέ (ο Παναθηναϊκός θέλει περισσότερη ώρα με δύο γκαρντ στο παρκέ και όχι δύο πλάγιους για 25 λεπτά και αστεία σχήματα με Καπόνο στο «2»), Μπάνκς-Καπόνο η firepower από τον πάγκο. Θα πρέπει να δημιουργήσει νέες σταθερές, νέους κώδικες. Ίσως αποτύχει, ίσως δημιουργήσει όμως και κάτι συναρπαστικό. Μα πάνω από όλα, στόχος είναι να φέρει τον δυναμισμό και την σκληράδα που εμφάνισε αυτή η ομάδα πρίν λίγο καιρό. Μπορείς κόουτς..?

177 σχόλια:

  1. Μπραβο, πολυ εξυπνη αναλυση.
    Βεβαια αν κ συμφωνω για τον Γκιστ, θα πρεπει να του αναγνωρισουμε πως ενω ακομα δεν ξερει καλα καλα τουσ συμπαικτες του κ εκανε εμφανιση 17 ποντων. Σωστα η αμυνα μπερδευεται εξ αιτιας του.
    Δυστυχως κ ο Τσαρτσα μας εχει ριξει πολλες στροφες κ ειναι λογικο....
    Φετος το παιρνουμε αποφαση οτι θα παιζουμε με πατεντες στο 4 .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Jim!

    Σε συγχαίρω για το γεγονος οτι ειχες πει οτι ο Γκιστ πρεπει να προετοιμαστει ειδικα κ μονο γιαυτο το παιχνιδι κ δικαιωθηκες απολυτα. Ηταν το κλειδι επιθετικα, κατι που δυστυχως δε θα γινεται καθε μερα.
    Θεωρητικη ερωτηση, αν επρεπε να κρατησεις εναν παιχτη απο τον περυσινο παναθηναικο ποιος θα ηταν αυτος κ γιατι?? εγω ειμαι μεταξυ καιμακογλου και καλαθη!
    Και κατι τελευταιο, ειδα χθες ΤΣΣΚΑ αυτος ο Κριαπα εχει παρει φορα για τα καλα, και τον εχω και στο fantasychallenge χαχα!
    Αντε και με τη νικη αποψε ο Ολυμπιακος, καλη συνεχεια Jim!

    Άγγελος Κορωνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εναν?για μενα καλαθης.αλλα κ οι δυο θα ταν ταμαμ.

      Διαγραφή
    2. Ο Καϊμακόγλου θα ήταν τρομερή προσθήκη σε αυτόν τον ΠΑΟ.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Ο Κριάπα απλά είναι ο πιο Πολύτιμος μπασκετμπωλίστας στην ευρώπη. Χρόνια υποτιμημένος, το αυθεντικό Point Forward

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω παιδες με καιμακογλου
      Αγαπημενος μου απο περσι.απλα η ομαδα φωναζει για ασο.γιαυτο ειπα καλαθη που θα αλλαζε επιπεδο την ομαδα κ δεν θα χες αναγκη τον διαμαντιδη 35 λεπτα καθε βραδυ.ουτε θαετρεμες σε τραυματισμους του

      Διαγραφή
    5. Καιμακογλου με 1000....Οσο για το επομενο καλοκαιρι ειναι καλυτερα να φερεις τον Καιμακ πισω παρα τον Φωτση

      Διαγραφή
    6. Εννοείται πως συμφωνώ και για Καλάθη αλλά με χάλασε πολύ το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικία αποφάσισε να "βολευτεί" στην Ρωσσία. Αν μη τι άλλο δείχνει έλλειψη φιλοδοξίας και κάποια στιγμή θα πρέπει να βελτιώσει λίγο και το σουτ του.

      saxon

      Διαγραφή
  3. Τα πα χτες ακριβως ετσι ερχομενος απο το γηπεδο κ εν βρασμο
    Κ για την μαλαγα κ. Τι λενε οι αριθμοι κ πως την εχω δει σε αρκετους αγωνες κ για την αποδοση της ομαδας.
    Εγινα κακος
    Τωρα που κ ο jim λεει τα ιδια να δω τι θα πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Filos xekola
      Mia xara ta les tekmiriomena panta.
      Autoi poy kseroun k den einai kollhmenoi vlepoun auta pou les k su k o jim

      Shawn

      Διαγραφή
    2. Πανο εγω πιστευω οτι τουλαχιστον κερδιζουμε χρονο τωρα
      Να μην ειχαμε κ τραυματισμους

      Διαγραφή
    3. Ειναι σημαντικο να κερδιζεις τετοια παιχνιδια ειδικα στο τελος που χτιζεις χαρακτηρα αλλα κ με οχι την καλυτερη σου εμφανιση σιγουρα.
      Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι βαζεις αλλη μια εβδομαδα προπονησεις στην πλατη σου κ πιστευεις καποια στιγμη σε βελτιωση.
      Για μενα πρεπει οπως κ δηποτε ο πεδουλακης να αυξησει το τεμπο.ετσι κουμπωνουν κ ο μπανκς κ ο ουκιτς περισσοτερο.

      Διαγραφή
    4. Ας κρατησουμε αυτο ,το οτι κερδιζουμε χρονο κ ας ελπισουμε σε αγωνιστικη βελτιωση

      Διαγραφή
    5. Πανο,μην συγχιζεσαι τα ιδια λες και συ, τα ειδα και και γω(αυτα που λες) που λιγα κατεχω,αλλα ρε παιδι μου τα λες ακομψα μας πικραινεις πως να το κανουμε, δες πως τα λεει ο Τζιμ.Μας τα λεει ωραια ηρεμααα χαλαρααα.Λιγο πιο κατω απο την εισαγωγη εκει που αρχιζει να μας λεει για τον Γκιστ μας πεταει: -Αφού διαβάσατε λοιπόν όλους του διθυράμβους και τα εγκωμιαστικά σχόλια, πάρτε και την αλήθεια τώρα, έτσι για αλλαγή-
      Εγω μια απο τα ιδια διαβαζα η ερμη και πιο πανω(χιχι)αλλαξε και συ τακτ να συμφωνουμε ολοι μαζι σου."Α"

      Διαγραφή
  4. ενας θετικο που επαναληφθηκε χτες ειναι οτι ο Παναθηναικος ειναι ομαδα που συνηθως κερδιζει αν το παιχνιδι παει στον ποντο τα τελευταια λεπτα ειτε παιζει ειτε οχι ο Διαμαντιδης η ομαδα αρνειται να χασει.Αυτη τη στιγμη ο Παναθηναικος ειναι στο πιο κρισιμο σημειο της σαιζον και εχει δυο παικτες που δεν εχουν μπει ουσιαστικα στην ομαδα Γκιστ και Καπονο και τον Διαμαντιδη τραυματια γιαυτο η ομαδα δεν παιζει αυτο που μπορει και που θα παιξει σε λιγο καιρο αν ειναι ολοι υγιεις και καταφερουν να προπονηθουν για καποιο καιρο ολοι μαζι.
    Ο Καπονο δεν ειναι μονο σουτερ ειναι ολοκληρωμενος παικτης και πολυ εξυπνος και θα βοηθησει πολυ στη συνεχεια
    Ο Γκιστ αν ερχοταν απο το καλοκαιρι και επαιρνε μερος στην προετοιμασια τωρα θα βλεπαμε αλλο παικτη ο Πεδουλακης ειναι ειδικος στο να βελτιωνει τους παικτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά εξαιρετική ανάλυση Jim.

    Οι ελλείψεις του ΠΑΟ πλέον φωνάζουν και είναι δεδομένο οτι οι επόμενοι αντίπαλοι μας θα ξέρουν που ακριβώς να μας χτυπήσουν. Επίσης όπως γνωρίζουμε κι από παλαιότερα όταν ο Πεδουλάκης κολλάει με κάτι δεν του αλλάζεις γνώμη με τίποτα. Εξ ου και η εκτεταμένη χρησιμοποίηση του Ούκιτς. Όπως έχουν πει κι άλλα παιδιά, ο Ξανθόπουλος πρέπει να βρει θέση στο ροτέισον αυτού του ΠΑΟ.

    Ενώ εκτιμώ τον Πεδουλάκη και θα ήθελα να παραμείνει κι άλλα χρόνια στον ΠΑΟ, βλέπουμε τί ζημιά μπορεί να κάνει η πίεση του πρωταθλητισμού και της βαριάς φανέλας ακόμα και σε έναν κόουτς αυτού του επιπέδου. Δυστυχώς εγώ δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει ραγδαία η εικόνα της ομάδας από τη στιγμή που τα υλικά είναι συγκεκριμένα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θεωρώ την χρονιά χαμένη.

    ΥΓ1. Πάντως ας δώσουμε στην ομάδα credit γιατί τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει τα πήρε.
    ΥΓ2. Το στυλ του Γκιστ στο σουτ θυμίζει σε κανέναν του Αλβέρτη;

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπερα σε ολους..τις τελευταιες εβδομαδες βλεπουμε τι μπορει να παθει μια ομαδα οταν δεν εχει καλο σχεδιασμο το καλοκαιρι και ειναι αναγκασμενη να κανει τοσες αλλαγες μεσα στη σεζον..τον πεδουλακη που ποτε δεν τον ειχα σε εκτιμηση στην επιλογη παιχτων τον βλεπω,δυστυχως,πιο μπερδεμενο και απ την ιδια την ομαδα.Καταφεραμε χθες να επιτρεψουμε σε μια απο τις πιο ασταθης ομαδες να ελπιζει σε νικη μεχρι το τελος.Μεγαλο μεριδιο ευθυνης στα 2 γκαρντ.Πρωτα στο ανεκδοτο ουκιτς και κατα δευτερο λογο στον υπερβολικα ασταθη μπανκς.Συνεχιζω να πιστευω οτι ο παο φετος δεν εχει καμμια τυχη για λονδινο με αυτους τους 2 στον ασσο..και οσο το πιστευω αυτο αλλα τοσο θελω να διαψευστω..για τα συν και τα πλην της ανταλλαγης γκιστ εχουν ειπωθει πολλα,ειναι φανερο οτι η ομαδα ειναι τελειως μπερδεμενη..οσο αφορα τις ευθυνες του κοουτς,ειναι μεγαλες καθως πηγε με λαθος κινησεις να διορθωσει τα λαθη του καλοκαιριου(αφησε την ομαδα στο 4 με τσαρτσαρη-που πλεον δε μπορει-,δαπανησε το μεγαλυτερο συμβολαιο που μπορουσε να διαθεσει για να φερει τον ουκιτς).Και ολα αυτα ενω δειχνει λιγος στο να κοουτσαρει την ομαδα στα δυσκολα,οι κακες επιλογες ειναι πολλες απο τοτε που αρχισε η δευτερη φαση.Ισως να ναι κ αυτος ντεφορμε. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως οτι κ να γινει η φετινη χρονια για μια ομαδα που βρισκεται σε αγνωστα χωραφια,μιας κ τα τελευταια χρονια ειχαμε σχεδον ιδιες ομαδες,θα ειναι μεγαλο σχολειο στο τι πρεπει κ τι δεν πρεπει να κανουμε του χρονου

      Διαγραφή
    2. σωστα φιλε..αν και κατα την αποψη μου οι μεγαλες ομαδες δε χτιζουν(που λενε και οι φωστηρες οι δημοσιογραφοι),πρεπει καθε χρονο να κανουν τα παντα για να πρωταγωνιστουν..το ¨χτισιμο¨ ας το κανουν ομαδες που δεν ειναι για πρωταθλητισμο(ειτε μπασκετ,ειτε ποδοσφαιρο)..απλα βγαζει ματι ο κακος σχεδιασμος,οι λαθος επιλογες και η απειρια..JOKER

      Διαγραφή
    3. Τι εκανε τον κοσμο να πιστευει οτι ο προπονητης που εκανε τοσο λαθος επιλογες το καλοκαιρι θα εκανε τοσο σωστες τον χειμωνα?Οσο για τον Τσαρτσαρη,ουτε ο ιδιος δεν το πιστευε οτι μπορει να προσφερει.Μονο ο Πεδουλακης,που οπως ολοι οι Ελληνες προπονητες λογω ανασφαλειας,γεμιζουν τις ομαδες με δικα τους παιδια,για να εχουν τα αποδυτηρια..

      Διαγραφή
  8. Μπράβο ρε Jim...
    Τα είπες όπως ακριβώς πρέπει.

    Θα ήθελα να φτάσει η ομάδα στους 8. Μέχρι εκεί είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έγιναν αρκετά λάθη μες τη χρονιά αλλά υπάρχουν ακόμα ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να πάρουν νίκες (και θα πάρουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μεγαλύτερο προσόν του φετινού ΠΑΟ είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει απ' αυτόν. Ο Πεδουλάκης κατάφερε να φτιάξει ένα σύνολο ικανό για τα καλύτερα και για τα χειρότερα. Αν δε βγουν τραυματισμοί (πολλοί παίχτες του ρόστερ είτε επιρρεπείς είτε ηλικίας) στα κρίσιμα, είναι αν μη τι άλλο interesting to watch, ίσως όχι κάλλος μα σίγουρα ενδιαφέρον. Κιπ απ δε γκουντ γουορκ Τζιμ. Γλάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χειρότερα φίλε μου τα έχουμε δει με εφές,ίκαρο κίμκι κ.α....
      Τα καλύτερα γιατί μου φαίνεται ότι μόνο τα φανταζόμαστε?Εκτός αν εννοείς μια νίκη με 10 πόντους εντός με ρεάλ όταν καιγόσουν κι αυτοί ήταν αδιάφοροι...

      Διαγραφή
  10. Για τον Γκιστ γκαρίζαμε οι περισσότεροι, αλλά τουλάχιστον πήρε το χθεσινό παιχνίδι (αν και δέχομαι την κριτική του Τζιμ για την άμυνα) και αν προκριθούμε στο τοπ-16 θα του ανήκει το 12.5% της επιτυχίας (αφού σε αυτόν θα πιστώνεται η μια από τις 8 νίκες που εγώ βλέπω να είναι το ταβάνι μας στον όμιλο).
    Εγώ θέλω καιρό να ρωτήσω πάντως αυτό: Με αυτούς τους παίχτες και αυτόν τον προπονητή, τί μπάσκετ μπορεί να παιχτεί; Δηλαδή ποιο είναι το ιδεατό μπάσκετ που έχει στο μυαλό του ο Πεδουλάκης; Γιατί χειρότερο από το να μην παίζει καλά η ομάδα σήμερα είναι να μην υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο μπορεί να βγει, μπορεί και όχι, αλλά τουλάχιστον καθοδηγεί τους πάντες.
    Πάμε για γρήγορο παιχνίδι, small ball, αθλητική άμυνα, υψηλό σκορ; Για παιχνίδι λίγων κατοχών με στοχευμένους αιφνιδιασμούς; Για παιχνίδι ρακέτας και δημιουργία από το ποστ ή για παιχνίδι 'από έξω προς τα μέσα'; Θέλουμε να έχουμε αθλητικά δίδυμα στην ρακέτα ή χαμηλά σχήματα όπου ακόμα και ο Καπόνο θα πηγαίνει στο 4; Τί από όλα αυτά μπορούμε να παίξουμε; Τί από όλα αυτά είχε στο μυαλό του ο Πεδουλάκης όταν έφερνε αυτούς τους παίχτες; Ειλικρινά ψάχνω απάντηση, για να ξέρω τουλάχιστον πού πάμε (άσχετο αν προλαβαίνουμε να φτάσουμε ποτέ). Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ την πιθανότητα ότι 6 μήνες μετά το καλοκαίρι είμαστε ακόμα στο square 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω απολυτα φιλε..λαθος παιχτες για να παιζεις σετ παιχνιδι,λιγοι παιχτες για να παιξεις γρηγορα..οσο μπερδεμενοι ειμαστε εμεις αλλο τοσο ειναι κ ο κουτς..και αυτο σιγουρα δεν ειναι καλο..JOKER

      Διαγραφή
    2. Ο παο ειναι φτιαγμενος κυριως για γρηγορο τεμπο.η παιχτες που χει στο σετ παιχνιδι ειναι λιγοι πρεπει να κινηθει πιο πολυ σε τρανζισιον επιθεσεις που βολευουν σχεδον ολους τους κοντους.κ ας κανει λαθη.εχει πιο πολλες πιθανοτητες να ανεβασει σκορ κ να πετυχει ευκολους ποντους.
      Ειδικα με μια σκληρη αμυνα κ αν οι περιστροφες κ τα μπλοκ ουτ μονιμοποιηθουν,εχοντας αμυντικο ριμπαουντ οπως στον πρωτο γυρο,σε τρανζισιον παιχνιδι θα σε ασυναγωνιστος.
      Παραδειγμα?το παιχνιδι με την ρεαλ οπου βεβαια ο ρυθμος της μας βοηθησε να το δειξουμε αυτο το κομματι.
      Αν τωρα πας σε επιθεσεις 20+ δευτερολεπτων...με συγχωρεις..δεν εισαι cska

      Διαγραφή
    3. Πανο και μενα μου αρεσει το τρανζισιον παιχνιδι και ο γρηγορος ρυθμος(αν και ρισκο)αλλα με ποιους καθοδηγητες?τον ουκιτς και τον μπανκς?θα σπασουμε καθε ρεκορ λαθων.οσο για τα ριμπαουντ και τις περιστροφες,αποκτωντας τον γκιστ νομιζω ηξεραν οτι θα βγουμε ζημιομενοι.JOKER

      Διαγραφή
    4. Το ξερω οτι θα κανουμε λαθη αλλα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να τραβηξεις απο το σετ παιχνιδι.με καλη αμυνα που αν μεινουν ολοι υγιεις θα χεις καποια στιγμη θα οργωνεις επιθετικα.
      Δεν περιμενω θαυματα αλλα ο ουκιτς στο μοναδικο που διακρινεται ειναι σε αυτο.
      Εκει δεν θελει καθοδηγητες αλλα παιχτες που ναι καλοι σε ανοιχτο γηπεδο κ υποστηρικτες διπλα τους που κ αυτους τους χεις με μπραμο,μασιουλι γκιστ λασμε κτλ.

      Διαγραφή
  11. jim συγχαρητηρια για το αρθρο σου κατ αρχην. πιστευεις οτι ο πεδουλακης πρεπει σ αυτη τη χρονικη περιοδο να εγκαταλειψει εν μερη την φιλοσοφια του προσαρμοζοντας το πλανο του περισσοτερο στο dna των παικτων που προστεθηκαν στην ομαδα, η να περιμενει οι παικτες να απορροφησουν τη φιλοσοφια του ; μηπως η αληθεια ειναι καπου στη μεση;

    aris1908

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ari αποψη μου παντα τετοια χρονικη στιγμη αν περιμενει ποτε θα προσαρμωστουν οι παιχτες στα θελω του καηκαμε.το αντιθετο.πρεπει να αφησει λιγο το χαλιναρι να ξεδυπλωσουν αυτο που ξερουν

      Διαγραφή
  12. Ωραίος ο Jim. Απλά και κατανοητά τα πράγματα.

    Μια μικρή διαφωνία έχω σχετικά με την ενίσχυση που έδωσε ο κόσμος- όχι φυσικά όταν αποχώρησε ο ΔΔ - αλλά στις τελευταίες επιθέσεις με τη μπάλα στα χερια του Ούκιτς και την συνεχιζόμενη μουρμούρα της εξέδρας. Όχι ότι ήταν άδικη, αλλά και αυτό που αυθόρμητα έβγαινε δεν βοηθούσε. Μέχρι και 2 βολές έχασε ο σκληρός Ρόκο :)

    Αν δεν υπάρχει ΔΔ δεν υπάρχει ΠΑΟ για αυτό το επίπεδο. Πάλι καλά που έβγαλε Ζαλγκίρις και Μάλαγα λοιπόν και έχει ακόμα ελπίδες.
    Το διλήματα (Μπάνκς ή Ούκιτς) - τριλήματα (Μπάνκς ή Ούκιτς ή Ξανθό) μικρή σημασία έχουν. Τίποτα δεν είναι αρκετό από μόνο του. Με το Διαμαντίδη δίπλα ΟΛΑ αλλάζουν. Φυσικά οι απαιτήσεις από τον Κροάτη είναι περισσότερες και δεν τις έχει δικαιώσει, αλλά μην τρελαινόμαστε και για τον Πεδουλάκη. Με τόσες μεταγγραφές δεν είναι εύκολο να βγουν όλες. Λάσμε-Μπράμος-Μασιούλις δεν ήταν δικες του επιλογές;

    Πάντως και εμένα θα μου άρεσε να δοκιμαστούν αυτά που προτείνεις ως λύσεις. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Και πάλι ωραία ανάλυση!
    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το τεμπο της ομαδας το εχω πει εδω και αρκετο καιρο.. ο κοουτς εχει μπερδευτει τι θελει να κανει, αφου μαλιστα δν εχει και τους παιχτες για να το κανει.. θελει ποστ επιθεσεις?? εχει διαμαντιδη να κανει τα παντα για αυτο, ομως απο κει κ περα τπτ.. μονο γρηγορα μπορουμε να παιξουμε και οχι να μου κατσεβαζει βαρια κορμια σε ολο το μηκος της 5αδας. δν μπορει καποιος να του τα εξηγησει?? ο ουκιτς ειναι μανουλα να παιξει σε αντεπιθεσεις κτλ κτλ... οχι ομως σε 5 vs 5.. καις τον παιτη ετσι(δν επρεπε να τον προστατευσει απο εξεδρα??)
    το ιδιο και ο μπανκς δν εμαθε και ουτε θα μαθει στα 32 του να οργανωσει επιθεσεις 5 vs5 και μαλιστα σε αργες επιθσεσεις... τι ωραια που επαιξε στο ανοιχτο γηποεδο.. και ποτε σκοραρε τοσους ποντους π κανεισ δν καταλαβε...
    γκιστ μου κανει λιγο για χαζουλης αν και πιστευω οτι μπορει να βελτιωθει και να μν χρειαζεται τον διαμαντιδη να τον σπρωχνει να παρει την σωστη θεση στην αμυνα.
    Ο σοφο... μεγαλο θεμα μεγαλος παιχτης. ΑΝ ΔΝ ΤΑΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ λογο του μεγεθους του δν μπορειν α κανει πολλα πραγματα γιατι θα καταληξει στο επιθετικο φαουλ.. Τι ωραια που πασαρε χθες ε?? δν το ανεφερε καποιος αυτο και τον αδικουμε!!!θελουμε χρονο και θα τον κερδισουμε με το να κερδισουμε τους επομενους 3 αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμ καταπληκτικο αρθρο.Μεγαλο μπραβο απο εμενα για το οτι αναγνωρισες ως κορυφαιο τον Μασιουλις και εγω αυτο ακριβως ελεγα χτες, βλεπεις ομως οι περισσοτεροι μεγαλοπιανονται απο τις αντιδρασεις μετα απο καλαθια οπως εκανε ο Γκιστ χτες και βγαζουν συμπερασματα.Πιστευω πως ο Παναθηναικος ηταν κακος αμυντικα οπως ειπες αλλα επιθετικα οσο ειναι μεσα ο Διαμαντιδης δεν φοβαμαι κανεναν, ξερει τι πρεπει ακριβως να κανει σε καθε στιγμη του αγωνα ειναι φοβερος.Χτες 2 βασικα επιθετικα οπλα μας δεν ηταν σε μερα.Ο ενας ηταν ο Σοφο και ο αλλος ηταν ο Μπραμος...Συν τον Ουκιτς που τελευταια δεν δινει ουτε το σκορ που εδινε αρχικα.Θελω να νομιζω πως αυτος θα ειναι ο τελευταιος τραυματισμος της ομαδας και μεσα απο σκληρη δουλεια ο Παναθηναικος θα ειναι ικανος να χτυπησει τις 2 πρωτες προνομιουχες θεσεις.Αν γινει αυτο τοτε η προκριση στο φαιναλ 4 μοιαζει απολυτα εφικτος στοχος.Εισαι τρομερος συνεχισε ετσι μας φτιαχνεις το κεφι!!!ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα κι από μένα.
    Θέλω να σταθώ στη χημεία του λασμε με τον γκιστ, γιατι και μένα δεν μου κάνει καθόλου σαν δίδυμο αν και περίμενα να κουμπώσουν πολύ καλά. Επιθετικά αν είναι να χάνει ο ένας και να κερδίζει ο άλλους τους πόντους κανένα πρόβλημα. Αμυντικά όμως πρέπει να μάθει πολλά συστήματα και κυρίως χρειάζεται περισσότερο συγκέντρωση. Χαρακτηριστική φάση, η προσπάθεια για κλέψιμο στην πάσα στην κορυφή (με καλές πιθανότητες βέβαια) με αποτέλεσμα να χάσει τον παίχτη του (εύκολη διείσδυση) και να βγάλει τον μήτσο από τα ρούχα του. Και επειδή ο τσαρτσαρής μετά το δίλεπτο-τρίλεπτο είναι αρνητικός (φέτος) για την ομάδα διερωτώμαι μήπως ο γκιστ κολλούσε με τον σόφο περισσότερο για να βοηθήσει και στο ριμπάουντ αλλά και στο εξωτερικό σουτ(?).
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε πολύ δουλεία κυρίως γιατί όλοι οι παίχτες πρέπει να μάθουν καινούργια συστήματα και κάποια ίσως θα πρέπει να ξεχαστούν.
    Στο θέμα του Ούκιτς τώρα. Όπως και στις άλλες θέσεις αυτούς έχουμε, αυτούς στηρίζουμε, αυτούς κρίνουμε και κανέναν δεν γιουχάρουμε. Αν υπήρχαν πιθανότητες ο Ουκιτς να βοηθήσει την ομάδα αυτές ελαχιστοποιήθηκαν με το κράξιμο και την κακόβουλη κριτική που δέχεται. Να χαρώ εγώ μπασκετόφιλους που περιμένουν πως και πως να κάνει τη στραβή ο παίχτης για να βγουν μετά και να πούν: "τα έλεγα εγώ", "που είναι ο johnny να του την πώ", "η γιαγια μου καλύτερα θα κατέβαζε" και άλλες τέτοιες αηδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι ο johhny εκτεθηκε μονος του
      Ακομα θυμαμαι ποσο το προσπαθουσε να πεισει οτι ειναι Paul της ευρωπης.
      Αλλα κ παλι κανεις μα κανεις εδω δεν χαιρεται για το πως παιζει.
      Απλα καποιοι απο σας ειστε παραμυθαδες κ φορατε πρασινα γιαλια.
      Στην ομαδα μας να παιζει κ ειναι θεος.
      Οταν φευγει χεστηκαμε.
      Οποτε οσοι λενε τεκμηριωμενα πραγματα για ουκιτς κ λοιπους εχουν δικιο.οσοι τα λεγανε απο την αρχη ειναι κ μαγκες.οσοι συνεχιζουν να κοιμουνται..ε ας ξυπνησουν.
      Καποιες φορες οταν δεν ξερεις καλο ειναι να μην μιλας

      Διαγραφή
    2. Εκεί που στέκομαι ρε αντρίκο είναι στα γιουχαΐσματα την ώρα του αγώνα κυρίως. Το ότι μπορεί να μην κολλάει στο συγκεκριμένο σύνολο δεν τον κάνει άχρηστο. Και αυτό το δέυτερο πληθυντικό κόφτε το. καντο πρώτο ή τρίτο πληθυντικό ή μίλα συγκεκριμένα. συγκεκριμένα να μιλήσεις λίγο δύσκολο γιατί παίζει ανωνυμία οπότε...

      Διαγραφή
  16. Δυστυχως ετσι οπως βλεπω την ομαδα δεν πειθομαι... φαιναλ φορ δε βλεπω ειδικα χωρις μητσο... το πρωταθλημα βλεπω να το χανουμε αλλα μαχομενοι...Για μενα τα πραγματα ειναι απλα και η παρτιδα σωνεται μονο με εναν τροπο... διαβαζουμε πως η κιμκι διαλυεται και οι παιχτες ειναι 3 μηνες απληρωτοι και θελουν να φυγουν... ενας εξ αυτων ο κυριος ζοραν... Παιρνεις (κλεβεις) λοιπον τον πλανινιτς, ανεβαινεις δυο επιπεδα και εισαι αυτοματα φαβορι για το f4... τωρα το κατα ποσο αυτο γινεται θα μας το πει ο μεγιστος jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι είπες τώρα ρε Δημήτρη?Μήτσος και Ζόραν στην ίδια ομάδα μιλάμε για μαγεία!Η ομάδα ανεβαίνει αυτόματα πολλά επίπεδα πάνω αλλά όνειρο θερινής νυκτός μου ακούγεται.
      Θάνος

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα και Λόντσαρ από Χίμκι αν ισχύει αυτό. Και Πλάνινιτς φυσικα.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι Δημήτρη να γινόταν κάτι τέτοιο αν και το βλέπω δύσκολο γιατί θα πλακώσουν οι Τούρκοι για νέα ψώνια....

      Διαγραφή
  17. ΠΡΤΙΜΩ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ 17 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΟΦΤ ΨΗΛΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΑΡΤΣΑΡΗ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Τζιμ..Εγραψα σχολιο μετα το ματς με τον οσφπ και μετα την εφες..Τα λαθη του καλοκαιριου ηταν τοσο εξωφθαλμα που ακομα και πριν ξεκινησουν τα επισημα ματς ηξερες τι θα εβλεπες στο γηπεδο..Η ομαδα παιζει μπασκετ σχολικου πρωταθληματος και βγαζει εικονα χυμαδιου..Τραγικες επιλογες ξενων και λαθος προσθαφαιρεσεις στα μεσα της χρονιας..Κι αναλογα με τους παικτες που εχεις δημιουργεις και την αγωνιστικη σου φιλοσοφια.Η ομαδα μ' αυτους που εφερε ο προπονητης δεν μπορει να εχει καμια φιλοσοφια.Δεν ειμαστε καλοι ουτε στο σετ παιχνιδι,ουτε στο γρηγορο παιχνιδι,ουτε στο τρανζισιον,λειπουν οι αυτοματισμοι στην επιθεση,ενω στην αμυνα τοσο στην περιφερεια οσο και μεσα στη ρακετα χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα..Κακα τα ψεμματα,το βασικο λαθος ηταν οτι προτιμηθηκε ελληνας προπονητης κι οχι καποιος ξενος,εστω κι οχι πρωτοκλασατος(π.χ.Τρινκερι).Παιζοντας ετσι η ομαδα δεν εχει καμια τυχη πουθενα..Ας κατσει κατω ο Δημητρης με τον Φραγκι να δουν τι πηγε λαθος το καλοκαιρι του '12 και να παρουν καποιες αποφασεις για το τι ομαδα θα δουμε του χρονου,μιας και ο Πεδουλακης και πολλοι παικτες δεν θα συνεχισουν..Ο κοσμος του τριφυλλιου ξερει μπασκετ γιατι για 20 χρονια εχει εκπαιδευτει και ειδικα η εποχη του Ζοτς τον εκανε να εχει συνειδηση του τι βλεπει στο γηπεδο και τι να περιμενει απο την ομαδα..Αρα επιλογες σαν τις φετινες δεν θα ξαναγινουν ευκολα ανεκτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ν αγιασει το στομα σου..ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα..οταν πλεον δε μπορεις να πληρωσεις πολλα για καλους παιχτες ανεβαζεις το σκαουτινγκ στο υψηλοτερο επιπεδο..αυτο δεν εγινε γι αυτο ηρθαν παιχτες που δε δενουν με τιποτα μεταξυ τους και δεν ειναι για το τοπ επιπεδο. JOKER

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα παιδιά,

    Αν θυμάμαι καλά, υπήρξαν 1-2 παιχνίδια που η ομάδα χτυπούσε στο τρανζίσιον. Έβλεπα ότι με το που σούταρε η αντίπαλη ομάδα, έφευγε κατευθείαν κάποιος παίκτης μας στο τρανζίσιον. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Τζιμ, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ: Γιατί τώρα δε βλέπουμε τέτοιες φάσεις; Είναι οδηγία από τον πάγκο, η ομάδα να πηγαίνει σε σετ επιθέσεις, ή οι αντίπαλες ομάδες έχουν καλές επιστροφές;

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με τους νεους παιχτες εχασες σε χημεια αλλα κυριως εχασες στην αμυνα.εκει απο οπου ξεκιναει το τραμζισιον.δεν νικας σε ριμπαουντ κ χανεις πολλα αμυντικα οποτε δεν εισαι οπως ησουν στο πρωτο γυρο.δεν εχεις ουτε τις προυποθεσεις αλλα κ οι παιχτες σου ψαχνονται ακομα.ξεκιναει καποιος κ οι υπολοιποι δεν τον ακολουθουν.κοιταχτε ποσες φορες εχει γινει αυτο.
    Αλλα ειμαι σιγουρος ειναι κ θεμα πεδουλακη.εχει πεσει σημα για σετ επιθεσεις για την μειωση των λαθων.το οποιο δεν ειναι λαθος αλλα οταν δεν αποδιδεις σε κομματια του παιχνιδιου ειναι must να ανοιγεις το ρυθμο να ξεκολησεις.εμεις οχι μονο δεν το κανουμε αλλα παμε σε ακομα πιο αργες.
    Πιστευω οσο δυναμωνει η αμυνα θα αλλαζει κ η ψυχολογια κ με την χημεια που αργα η γρηγορα θα αποκτησουμε θα ξεκινησουμε να τρεχουμε.αλλιως θελει σκοτωμα ο πεδουλακης.
    Μεχρι τοτε καλα κανουμε κ κερδιζουμε χρονο...αλλα οχι τις διαφορες....
    Η αλμπα τα παει καλα για την ωρα..πιστευει κανεις σε θαυματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ αντε εκτος θες να πας σε σετ να ελεξχεις τον ρυθμο.
      Εντοσ πρεπει να κηνυγησεις την ταχυτητα ωστε να παρεις κ σκορ με την βοηθεθα του κοσμου κ διαφορα.εντος σε γρηγορο τεμπο με τον κοσμο διπλα σου κ αμα το χεις βεβαια πατας οποιαδηποτε ευρωπαικη ομαδα.εδω πατησες την καλυτερη υποτιθεται του ειδους ρεαλ

      Διαγραφή
  21. Είσαι αρκετά – έως πάρα πολύ – αυστηρός, ειδικά με τον Πεδουλάκη. Μπορεί να βρισκόμαστε στο τοπ 16, αλλά για τον Παναθηναϊκό είναι περίοδος δημιουργίας και απαιτήσεων ταυτόχρονα. Ο Άρτζι είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, αλλά μόνο εν μέρει: οι διαδοχικές απώλειες με τραυματισμούς (Σόφο, Διαμαντίδης) ούτε προβλέψιμες ήταν σ’ αυτή την έκταση, ούτε αναπληρώνονται εύκολα.
    Η εικόνα της ομάδας στα τρία πρώτα ματς πραγματικά δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά οι συνθήκες ήταν – και δυστυχώς, συνεχίζουν να είναι – εξαιρετικά δυσμενείς. Με τον Δ.Δ. να μην έχει παίξει ουσιαστικά ούτε ένα (!) κανονικό ματς, με τον Σόφο ακόμη επηρεασμένο από την αποχή και – το κυριότερο – με δύο (Καπόνο, Γκιστ) ολοκαίνουρια πρόσωπα σε ένα έτσι κι αλλιώς περιορισμένο ροτέισον 9-10 παικτών, είναι θαύμα που το ρεκόρ είναι 2-1, με νίκες επί ανταγωνιστών μάλιστα. Είμαστε συνολικά αυστηροί γιατί φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε τον Μπανκς σταθερά της ομάδας, ξεχνώντας ότι κι αυτός έχει ουσιαστικά δύο μήνες εδώ, περνώντας μάλιστα διαστήματα «οφ» με τραυματισμούς. Με λιγοστές σταθερές στο παιχνίδι πλέον (Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμος), αφού η μεγαλύτερη σταθερά, ο Μήτσος, πληρώνει όχι μόνο την ηλικία και τη σωρευμένη κόπωση, αλλά και την κακοδαιμονία.
    Ο κόουτς έχει σίγουρα ευθύνη: όχι για την επιλογή του Ούκιτς (αποκλείεται να μην ήξερε τι αγόραζε), αλλά για την αδυναμία του να τον αλλάξει (χθες υποσχέθηκε ότι θα το πράξει, οψόμεθα)… Ασφαλώς όμως δεν θα αποφάσιζε τέλη Δεκεμβρίου να προσθέσει δύο παίκτες στο ρόστερ αν γνώριζε ότι θα φτάσει τελικά να βγάλει 40-50 μέρες χωρίς ουσιαστικά Διαμαντίδη. Ο Μήτσος τραυματίστηκε πρώτη φορά στους προσαγωγούς, έπαθε υποτροπή και γυρίζοντας έπαθε και διάστρεμμα: στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι παρών – αλλά μάλλον επιφυλακτικά – με τη Ρεάλ, αλλά ουσιαστικά δεν θα φτάσει στο 100% πριν την ΤΣΣΚΑ. Τουτέστιν 7η αγωνιστική! Βγάλτε για έναν γύρο τον Σπανούλη από τον Ολυμπιακό ή τον Ναβάρο από την Μπάρτσα και τα ξαναλέμε… Δυστυχώς οι εποχές άλλαξαν κι ο Παναθηναϊκός είναι φέτος εξαρτώμενος από τον συγκεκριμένο παίκτη όσο ποτέ άλλοτε. Και το ότι ακόμη δεν έχει σοβαρή απώλεια – πριν των διαφορών βέβαια, που είναι και οι τρεις εις βάρος του ως τώρα – είναι μάλλον θαύμα.
    Έχεις απόλυτο δίκιο για τη «χημεία» που δεν έχουν μαζί οι Γκιστ – Λάσμε, η ρακέτα μοιάζει να φρακάρει. Έχεις όμως και άδικο συγχρόνως, γιατί τους κρίνεις με αυστηρότητα τόσο γρήγορα.
    Η τύχη δεν μας πάει, είναι φανερό: δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί, είναι κι ο όμιλος, που δεν έχει καμιά σχέση με τον απέναντι. Για να μπεις στα πλέι οφς πρέπει να βγάλεις έξω μία τουλάχιστον πολύ καλή ομάδα (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Εφές – δεν βάζω καν τη Μάλαγα). Προσωπικά όμως δεν είμαι απαισιόδοξος: αν η ομάδα βγάλει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 5-2 (νίκες σε Βερολίνο και Ρεάλ, Μπάμπεργκ εκτός / ήττα στη Μόσχα), στον 2ο γύρο, με τους βασικούς υγιείς και καλύτερα δεμένους πλέον, θα πρέπει να κάνει ένα καλό «διπλό» στις τρεις εξόδους (Κάουνας, Μάλαγα, Μαδρίτη) ίσως και να καλύψει το -14 με την Εφές. Γιατί όχι; Δεν βλέπω άλλωστε καμιά υπερομάδα φέτος στην Ευρωλίγκα.
    Βήμα – βήμα όμως: την Άλμπα ίσως τη νικήσουμε και χωρίς Μήτσο, αλλά σε 15 μέρες με τη Ρεάλ δεν θα είναι το ίδιο. Με το καλό να προλάβει ο Δ.Δ., η ομάδα «χτίζει» το κυριότερο: χαρακτήρα στα δύσκολα. Απέναντι σε ποιον μπορεί να θεωρηθεί χαμένη εκ των προτέρων;
    Υ.Γ. Οπωσδήποτε προσθήκη ενός ακόμη γκαρντ για τον 2ο γύρο. Ακόμη κι η αποχώρηση του Κίτσεν, που θα μπορούσε να μείνει μόνο για την Ευρωλίγκα, αποδεικνύεται ότι στοιχίζει…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράμο Τζιμ. Πλέον είσαι επίσημα και προφήτης μετά την επιτυχή πρόβλεψη για την εκδίκηση του Γκιστ! άλλη μια εξάιρετη ανάλυση αδερφέ. Εύγε.
    Η χημεία είναι φανερό ότι διαταράχτηκε αλλά δεν υπήρχε και άλλη επιλογή. Προστέθηκαν παίκτες που ήταν απαραίτητο να έρθουν. Ο Καπόνο βοηθάει πολύ στην δημιουργία πέρα από το σουτ του, ο Μπανκς έφερε προσωπικότητα, ο Γκιστ δύναμη. Ναι, η ομάδα δεν έχει ρολάρει ακόμα και πέραν των αλλαγών που έγιναν έχουμε χάσει και παίκτες ΚΛΕΙΔΙΑ γιατί και ο Σόφο και ο Μήτσος είναι βασικότατοι πυλώνες στο μπάσκετ που θέλει ο Πεδουλάκης, λόγο τραυματισμού.
    Σόρρυ αλλά εγώ δεν μπορώ να αρχίσω να γκρινιάζω όταν η ομάδα δεν έχει παίξει 2 σερί ματς πλήρης. Δεν μπορώ να θάψω τον Γκιστ επειδή χανότανε στην άμυνα την στιγμή που προφανώς δεν έχει δέσει ακόμα, το ξέρει και ο ίδιος αυτό και πετυχαίνει μάλιστα και 17 πόντους στην επίθεση έχοντας και 3 τάπες. Δεν μπορώ να είμαι σκεπτικός και απαισιόδοξος την στιγμή που έχω στην ομάδα ένα μαχητή και τεράστιο παίκτη όπως τον θεούλη τον Μασιούλη και το θηρίο τον Λάσμε που σε κάθε ματς φτύνουν αίμα. Δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι όταν επιτέλους θα παίξουν όλοι μαζί χωρίς απουσίες και με συνεχόμενους αγώνες τότε θα δούμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει η ομάδα και τι πραγματικά θέλει να παίξει ο Πεδουλάκης.
    Γιατί χωρίς τον Σόφο, ή με τον Σόφο ανέτοιμο δεν μπορεί να υπάρξει η εύκολη έξτρα πάσα για τρίποντο στον Καπόνο. Μ' αρέσει που λέμε δεν έχει βγάλει σύστημα ο Πεδουλάκης για τον Καπόνο, λες και δεν ξέρει τι σουτέρ είναι. Σαφώς και έχει σχεδιάσει κάποια πράγματα σαφώς και βλέπει ότι ο Καπόνο μπορεί να δώσει κι άλλα. Ένας παίκτης που μόνο σουτάρει και τίποτε άλλο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Μπράβο στον Καπόνο που δεν σουτάρει κάθε τρεις και λίγο αλλά μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και μπράβο του που εκμεταλεύεται και τους συμπαίκτες του συχνά.
    Όμως ο Καπόνο είναι αργός και αδύναμος, αλλιώς θα έκανε ακόμα καριέρα στο ΝΒΑ. Στην άμυνα είναι ένα θέμα. Ε, τι να κάνουμε κάθε παίκτης φέρνει κάτι καλό αλλά φέρνει και κάτι κακό. Ο Γκιστ δεν είναι πολύ μυαλομένος παίκτης αλλά θα φέρει δύναμη στη ρακέτα above the rim παιχνίδι και σε σχέση με τον προκάτοχο του δεν φοβάται το σουτ. Χάνει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα σαν σύνολο με αυτούς τους παίκτες αλλά του δίνουν και επιθετικά πολλές ακόμα ενέργειες!
    Αυτό καλείται να κάνει ο κόουτς, μέσα από το δέσιμο και το ρολάρισμα αλλά και τα ταιριάσματα που θα κάνει να πάρει το max επιθετικά και να κρύψει τις αδυναμίες στην άμυνα. Ακόμα και όταν θα δέσει η ομάδα ο Καπόνο δεν θα γίνει ξαφνικά αμυντικάρα ούτε ο Γκιστ θα πάψει να ξεχνιέται. Αλλά θα είναι προετοιμασμένη η ομάδα να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και θα ξέρει αν η ζυγαριά άμυνας-επίθεσης είναι στο σημείο που θέλει.
    Άρα λοιπόν δεν μπορώ ακόμα να πω τι μπάσκετ θελει να παίξει ο Πεδουλάκης. Δυστυχώς δεν είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να το δείξει. Φαντάζομαι θέλει σετ παιχνίδι με παρουσία Σόφο-Διαμαντίδη, λίγο πιο fast pace με Ούκιτς, Λάσμε, Μπράμος και πάνω απ όλα hard work αμυντικά. Προτιμά το σετ αλλά με άνεση να αλλάξει ανά πάσα στιγμή σε κάτι πιο γρήγορο ανάλογα με τις συνθήκες του ματς. Θέλει να παρουσιάσει μια μοντέρνα ομάδα με πολλές διαφορετικές ικανότητες μέσα στο παρκέ. Θα περιμένω να την δω αυτήν την ομάδα γιατί πιστεύω μπορεί να κάνει πολλά. Κενά σαφώς και θα έχει και θα διορθωθούν και αυτά όταν έρθει η ώρα τους. Αν τα κάνανε όλα σωστά από φέτος θα μιλούσαμε για θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Υπενθυμίζω σε όλους τους φίλους ότι στόχος της ομάδας φέτος είναι πρώτα η επιστροφή στη κορυφή της Ελλάδας. Και στην Ευρωλίγκα όσο πιο ψηλά πάει. Και Απρίλιο να έρθει το φορμάρισμα όσο καλός και να είναι και φέτος ο Ολυμπιακός έχουμε πιθανότητες.
    Ηρεμία λοιπόν. Κενά υπάρχουν και αδυναμίες αλλά η ομάδα παρόλα αυτά παλεύει. Και επικρατεί. Ποιός ξέρει όταν μαρουσιαστεί πλήρης και σε καλή κατάσταση να παίζει άλλο μπάσκετ.
    Ματσάρα θα γίνει στο Παλαού. Καλή επιτυχία στον αιώνιο και ελπίζω να δω πολύ Σάρας. Μου έχει λείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να είμαστε και λίγο αυστηροί στο θέμα άμυνα που πράγματι έχει προβληματίσει. Μπορεί ο Γκιστ και ο Καπόνο να είναι οι νέοι και να έχουν το λογικό θέμα αλλά νομίζω η 5άδα που έφαγε τα σερί είναι οι παλιοί Διαμαντίδης, Μπράμος, Ματσιούλις, Τσάρτσα και Λάσμε.
      Εγώ βλέπω και λιγότερη συγκέντρωση από όλη την ομάδα συνολικά και δεν μπορώ να το αποδώσω μονάχα στην έλευση 2 καινούργιων παικτών.

      Διαγραφή
  23. poso tragikh perigrafh tou mats olu-barca sthn et1 ....dhladh paw stoixhma o sxoliasths sto romm oou einai kai perigrafei einai dumenos katakokkkina me kaskol tou olu kai loipa kai loipa ...eleoc pia ligh adikeimenikh dhmosiografia den boroume na exoume ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμενος (Ιωαννου) ειναι υστερικος οταν περιγραφει μπασκετ γιατι προσπαθει με το ζορι να πουλησει το αθλημα (λες και το αθλημα τον χρειαζεται).

      Διαγραφή
  24. to serial sunexizetai ..oi diathtes kanoun oti boroun gia na dwsoun to mats ston a3iolhphto olubiako.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επιτέλους Jim... Ένας που λέει τα πράγματα έτσι όπως είναι χωρίς υπερβολές!
    Ο ΠΑΟ πάντως δείχνει πολύ ανυσηχητικά σημάδια για τη συνέχεια.
    O Jim ανέφερε την άμυνα και την διατάραξη της χημείας με την έλευση Gist, Kapono. Συμφωνώ, αλλά πιστεύω στην άμυνα μπορούν να δουλέψουν παραπάνω και να βελτιωθούν. Με την επίθεση, τι γίνεται;
    Για μένα η έλλειψη δημιουργίας είναι ολοφάνερη! Χθες του βγήκαν σουτ(κατά βάση 3ποντα) σε κρίσιμα σημεία. Αλλά αυτό δε γίνεται κάθε βράδυ. Απουσιάζει ο παίκτης(εκτός 3D) που θα διεισδύσει στο καλάθι και είτε θα τελειώσει μόνος του είτε θα βρει κάποιον ξεμαρκάριστο. Του λείπουν νομίζω πάρα πολύ τα Pick & Roll στα οποία η μπάλα καταλήγει στο ψηλό μετά το roll, για εύκολα καλάθια. Έπισης τα ποσταρίσματα(από τα οποιά δημιουργείς προϋποθέσεις για να σκοράρεις) έχουν μειωθεί, καθώς Lasme, Gist δεν τους αρέσει να ποστάρουν, Τσάρτσα επιθετικά δεν είναι τόσο καλός φέτος, Σόφο(λίγο εκτός κλίματος μετά τον τραυματισμό του) και μένουν Maciulis και Διαμαντίδης(πόσα να κάνει;;;) να ποστάρουν χαμηλότερους υψομετρικά αντιπάλους.
    Δύο παίκτες κλειδιά οι οποίοι μπορούν να ξεκλειδώσουν την επίθεση είναι προφανώς οι Καπόνο και Σόφο. Αλλά πρέπει να δουλέψει όλη η ομάδα για αυτούς. Παρακολουθούσα και χθες τον Καπόνο να προσπαθεί φιλότιμα το παιδί να βρει μόνος του λίγο ελεύθερο χώρο για να σουτάρει με παίκτη κολλημένο πάνω του. Δε γίνεται να μην μπορείς να βγάλεις 2-3 ξεμαρκάριστα σουτ μέσα από σύστημα με συνεχόμενα screen για τον Αμερικανό! Άλλωστε για ποιο λόγο τον απόκτησες στη μέση της σεζόν; Όσο για το Σόφο, κάπως πρέπει να αδειάσει λίγο το ζωγραφιστό, ώστε να ταϊστεί και να πάρεις 10-12 εύκολους πόντους. Πως; Δεν ξέρω να σας πω ακριβώς. Ίσως με ένα ελαφρύ σχήμα με οπλοπολυβόλα μέσα (Διαμαντίδη-Μπράμο-Καπόνο-Μασιούλης) και Σόφο μέσα στη ρακέτα... Χάνεις βέβαια στο ριμπάουντ, άλλα... Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τους εκμεταλευτεί!

    Πάλι φλυαρώ ασταμάτητα... Γι'αυτό σταματώ εδώ!
    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Την θέλουμε την φλυαρία Τεό μην σταματάς! Σίγουρα φίλε μας λείπουν πράγματα. Τώρα βλέπω και στο ματς Μπάρτσα - Ολυμπιακός πόσο λείπει η δημιουργία του Σάρας. Ένα καλό σκριν θέλει και σου δίνει μετά έτοιμο καλάθι. Έχει και καλά spacings η Μπάρτσα και βοηθάει. Επίσης το μόνο σέντερ που ποστάρει είναι ο Σόφο και αυτός έχει απουσιάσει καιρό και δεν είναι έτοιμος.
    Έχουμε χάσει στοιχεία αλλά έχουμε κερδίσει σε άλλα. Χωρίς τα πολλά πικ εν ρολ δίνεται η δυνατότητα για περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ. Πάντως μου προκαλεί απορία γιατί πολλά τρίποντα δεν τα θεωρούμε δουλειά της ομάδας. ΟΚ, τον Γκιστ τον άφηναν και τιμώρησε. Αλλά του Ματσιού τα τρίποντα ήταν όλα από ωραίες πάσες στη weak side από Μήτσο κυρίως και μια από Ούκιτς. Βγήκαν και μερικά καλά στον Μπράμο αλλά ήταν άστοχος χτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την 0 αμυνα στον γιασκε την βλεπεις?? πραγματικα για γελια τοσο οι ψηλοι του γαυρου, εκτος απο χαινς!! οσο και η αμυνα των κοντων

      Διαγραφή
    2. Αφού λοιπόν μου δίνεται η άδεια, συνεχίζω:
      Τα σουτ χθες δεν ήταν κάκες επιλογές. Ελεύθερα τα περισσότερα και με καλές προϋποθέσεις, δεν το σκέφτεσαι καν... Η ένστασή μου έγκειται σε 2 σημεία. Πρώτον δεν μπορείς να βασίζεις το παιχνίδι σου μόνο στα 3ποντα, τη μια μέρα έχεις 40% κερδίζεις το παιχνίδι, την άλλη έχεις 20% χάνεις, και δεύτερον και σημαντικότερο είναι ο τρόπος επίθεσης. Πικ & Ρολ, πρώτη πάσα στη weak side και σουτ ή γύρω γύρω όλοι να βρούμε τον ελεύθερο να πάρει το σουτ κάνει τον ΠΑΟ πολύ πολύ προβλέψιμο για τη συνέχεια...
      Επειδή όμως μόνο κριτικάρω την ομάδα έως τώρα ας περάσω και στην άλλη όψη του νομίσματος: Στην 1η φάση της Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ ήταν απρόσμενα καλός για μια καινούργια ουσιαστικά ομάδα η οποία άλλαξε ριζικά. Νομίζω ότι η τωρινή του εικόνα, δηλαδή μια ομάδα μπερδεμένη που δείχνει να ψάχνεται είναι αυτό ακριβώς που προσωπικά περίμενα από το φετινό ΠΑΟ. Γιατί ας μη γελιόμαστε έχεις μια ομάδα η οποία για 12 περίπου χρόνια δούλευε πάνω σε μια συγκεκριμένη λογική, με τον ίδιο κορμό παικτών, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις κάθε χρόνο, με τον ίδιο προπονήτη, το ίδιο stuff και μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού(εξαιρώντας τα επιτεύγματά της) και την ξαναχτίζεις από την αρχή. Δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις με τις προηγούμενες χρονιές. Και ας έχει βαριά φανέλα ο μπασκετικός ΠΑΟ στην Ευρώπη. Δεν έχω καμιά διάθεση να δικαιολογήσω ή να καλύψω κανέναν. Όμως χωρίς να προτρέχω θεωρώ το να φτάσει ο φετινός ΠΑΟ στο final4 αυτομάτως αποτελεί επιτυχία για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας και ξεπερνάει κάθε στάνταρ.
      Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα...

      theo

      Διαγραφή
  27. Πόσο παιχταράδες είναι οι Χουέρτας και Τόμιτς!Πολύ ανεβασμένος και ο Σάδα φέτος,του δίνει και αρκετό χρόνο πλέον ο Πασκουάλ.Με υγιή Ναβάρο η Μπάρτσα είναι πάρα πολύ δυνατή φέτος.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποσοι πιστευουν οτι αυτος ο ολυμπιακος ειναι φαβορι για το φ4?? και ποσοι πιστευουν οτι ο ολυμπιακος εχει καλυτερο υλικο απο παο???!
    το προβλημα σε παο ειναι να δεσει!!! και η θεση του ασσου...το 5 αρι που θα παιζει με πλατη λειπει αλλα δν ειναι το θεμα αυτη την στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι ο ολυμπιακός δεν είναι φαβορί για φ4 αλλά παράλληλα βλέπουν ότι έχει σαφώς καλύτερο υλικό από αυτό του Παο.

      Διαγραφή
    2. Chris το βλέπουν μόνον οι οπαδοί του οσφπ αυτό που λες.

      Διαγραφή
  29. ela re oso kai na 8elete na dei3ete ton olu san kalh omada opws kai perisu ta idia xalia exei ..me diathsia kai tyxh(tripodo tou slouka apo to spiti katefare na perasei )to phre perisu enw den htan oute gia 8...pa8os meta sou leei..mia apo ta idai kai fetos mono me kati e3arseis eustoxias ta pernei ta mats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσχετε και ανίδεε κομπελξικέ τύπε, την ημέρα που ο Σλούκας έβαλε το τρίποντο από το σπίτι του, ο Ολυμπιακός έχασε.

      Γελοίε, που θα μιλήσεις και για διαιτησία

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια ΟΡΕΣΤΗ. φοβερό επίπεδο. Συνέχισε έτσι...

      Διαγραφή
    3. egw to xw pei pro polou..den katalabainw opws kia poloi edw mesa giati o oresths kukloforei akoma sto blog kai dne exei faei akoma ban

      Διαγραφή
    4. ευτυχώς που κράτατε εσείς ψηλά το επίπεδο με την μασκαρεμένο οπαδισμό σας και την υποκρισία σας.

      Διαγραφή
    5. εγω συγχαρητήρια σου δωσα. εκτος κι αν σεβεσαι τοσο πολυ τον φίλο που έκανε λάθος και του μιλάς στον πληθυντικό. οπότε μπράβο σου και πάλι...

      Διαγραφή
    6. Skase re vlaka anwnyme...mpamia aderfoula

      Διαγραφή
    7. Και μπράβο και σε σένα αδερφέ

      Διαγραφή
  30. Exei polla karudia auto to arthro Jim !!! Bravo ! Giauto s'agapame ! Ta les opws ta skeftesai kai den pairneis gantia.

    Gia na doume twra, o Artzi pws ta vlepei ta pragmata ;

    Bravo kai palh gia thn analush, mathainoume na skeftomaste basketika edw mesa kai einai porwsh !!!!


    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φίλε.. Μεγάλα ματς σήμερα τελικά. Όλα πολύ δυνατά παιχνίδια.

      Διαγραφή
  31. Αστείοι το λιγότερο αυτοί που υποτιμούν τον Ολυμπιακό μετά απο 3 σερί κακά παιχνίδια και ειδικά απο 2 ήττες απο τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες αυτή την περίοδο σε εκτός έδρας ματς, στο ένα εκ των 2 με τον Σπανούλη στο χειρότερο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα.

    Ο Ολυμπιακός ήταν κακός ή αυτοπεποίθηση στο ναδίρ και με έναν Πάουελ εκτός τόπου και χρόνου.Οι επιθετικές αποφάσεις όταν δεν σου μπαίνουν τα σουτ για 20 λεπτά ήταν φυσιολογικά λανθασμένες και όταν έκαιγε η μπάλα για πρώτη φορά ο Σπανούλης δεν μέτρησε.Παρόλα αυτά για 2η φορά χασαμε μόνο με 8 πόντους και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος μπορούμε να το γυρίσουμε στο ΣΕΦ αν ξαναβρούμε την φόρμα μας.

    Θετικός ο Σερμαντίνι.Ευτυχώς ακολουθούν ευκολότερα παιχνίδια ειδικά στο 2ο γύρο και η ομάδα με κάποιες νίκες θα βρει το δρόμο την στιγμή που πρέπει όπως στη regular season...

    Κατα την γνώμη μου σήμερα χάσαμε το ματς απο την επίθεσή μας.Τα αβανταζ της μπάρτσα στο 5 ήταν αναμενόμενα.

    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ME TO KROATIKO ANRKDOTO TON UKIC DEN PAME POUTHENA.O TYPOS EINAI O EKTOS PAIXTHS THS ANTIPALOU.XTES FTHNA TH GLITOSAME APO TIS GAFES TOU.BASKETIKO IQ MHDEN.PAIXTHS POU DEN KANEI TIPOTA SOSTO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νομίζω οτι ο Ολυμπιακός μετά από καιρό ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα...Αυτή που λέει οτι το ρόστερ του,παρότι πρωταθλητής ευρώπης δεν είναι και το πιο πλούσιο,ότι η φυγή του ντόρσει μόνο καλό δεν έκανε αλλά ξεσκέπασε μια τεράστια τρύπα μέσα στη ρακέτα και τον αμυντικό τομέα,ενώ ότι ο μεγάλος ιβκοβιτς έχει πλέον φύγει και δεν είναι ίδια τα πράγματα.Ο μπαρτζώκας με απογοήτευσε καθώς έπραξε σαν να τον έσφιξε από το λαιμό η άμυνα της μπάρτσα.Η επιμονή και η δυσκολία να περάσει η μπάλα στο σπανούλη το τελευταίο 3λεπτο ήταν καθοριστική,ενώ η μπάλα σπάνια γυρνούσε με πάσινγκ γκέιμ όπως έγινε στο τρίποντο του μάντζαρη.Ο Πάουελ είναι εκτός τόπου και χρόνου και αποδεικνύει οτι η σχολή των αμερικάνων δεν είναι και η πιο "έξυπνη"...Πάντως μια τελευταία σημείωση καθώς θα αναφερθώ εκτενώ στο ανάλογο άρθρο..Είναι πραγματικά κρίμα αυτή η μπάρτσα να μην εκμεταλλεύεται τον εαυτό της και από μια καλή-μεγάλη ομάδα να μετατραπεί σε σούπερ.Έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην ευρώπη,παίζει εκπληκτική άμυνα,έχει ποιότητα,δύναμη,εξαιρετικό δίδυμο στο 5,οπλοπολυβόλο όπως ο ναβάρο,αμυντικούρε όπως μαικλ-σάδα και παικταράδες όπως ο χουέρτας και παρόλα αυτά δείχνει να χάνει σε φρεσκάδα.Αρχικά είναι κρίμα να μην έχει ο μαικλ στα 34 του μια αξιοπρεπή ρεζέρβα ώστε όταν δεν μπορεί ο ίδιος να βγει αυτός μπροστά.Είναι κρίμα να μην υπάρχει ένα 3ο προσαρμοστικό 5αράκι να ξεκουράζει τόμιτς-τζαβάι και να επιστρατεύεται στα προβλήματα με τα φάουλ και κρίμα στα 4άρια της να έχει πολύ σκληράδα και λίγη φρεσκάδα.Γενικά να έχει μεγάλους παίκτες αλλά να της λείπουν 2-3 πινελιές ώστε να της δώσουν φρεσκάδα,ζωντάνια και λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. περιμένω πραγματικά με μεγάλη περιέργεια το άρθρο του jim για τον σημερινο ολυμπιακό και θα αξίζει να το συγκρίνουμε με το σημερινό αρθρο για τον παναθηναϊκό για να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματά περί αντικειμενικοτητας...
    ο ολυμπιακός ουσιαστικά έχασε με κατεβασμένα χέρια από την φετινή μετριότατη μπαρτσα η οποία είχε το προβάδισμα καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς μάλιστα να παίξει ο ναβαρο ένα ολόκληρο ημίχρονο..... και μιλάμε για την φετινή μπαρτσελονα που πριν μια εβδομάδα έχασε με κατεβασμένα χέρια από την κιμκι,είναι 8η στο πρωτάθλημα και πριν περίπου δυο εβδομάδες έχασε και απο την μαλαγα που απ τι διαβαζω στα σχόλια ειναι κατα γενικότερη ομολογια μια πολύ μέτρια ομάδα.....

    αν ο παναθηναικος εχει λιγες ελπιδες να φτασει στο final4
    κρινοντας τον απο παιχνιδια που ειχα πολλα προβληματα τραυματισμων και θεωρητικα και προβληματα ομοιγενειας τοτε ο ολυμπιακος που παιζει πληρης και κανει τετοιες εμφανισεις εχει ακομα λιγοτερες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θεμα ειναι η αντικειμενικοτητα του jim η οτι αυτα που λεει σε ενοχλουν?
      Πιστευω πιο αντικειμενικος δεν γινεσαι

      Διαγραφή
    2. το ακούσαμε κι αυτό...

      saxon

      Διαγραφή
    3. 1ον εγω ειμαι οπαδος του παναθηναικου και δεν τον κρυβω και προφανως σε πολλα πραγματα να μην ειμαι ιδιαιτερα αντικειμενικος.....

      2ον διαβαζω αυτην την κριτικη για τον παναθηναικο και περιμενω τουλαχιστον απο τον jim μια κριτικη παρομοια για τον ολυμπιακο που βιαστηκε να τον χρισει φαβορι της ευρωλιγκας μια ομαδα χωρις αξιολογο καθαρο 5αρι και που στα 3ματς οι αντιπαλοι ψηλοι εχουν κανει παρτυ κατω απο την μπασκετα του

      3ον γινεται συνεχως μεσω του blog στοχοποιηση του πραγματι μετριοτατου φετος ουκιτς οταν δεν εχει ακουστει για παραδειγμα ουτε μια κουβεντα για τον πολυ χειροτερο φετινο λο κατι που ακομα και αν καποιος δεν εχει δει τα ματς των δυο ομαδων μπορει να το καταλαβει πολυ ευκολα απο τα στατιστικα των δυο παικτων που ο ουκιτς ειναι σχεδον καλυτερος σε ολες τις κατηγοριες

      4ον πολυ εχουν βιαστει να ξεγραψουν τον παναθηναικο και ελπιζω να διαψευστουν οπως διαψευστηκαν στην 1η φαση οσοι λεγαν οτι ο παναθηναικος θα μεινει εκτος μετα την ηττα απο την κιμκι και τελικα αν δεν γινοταν η σφαγη απο τους διαιτητες στο τελευταιο ματς στην ρωσια θα ειχε παρει την 1η θεση του ομιλου....

      Διαγραφή
    4. Όπως το είπες, προφανως σε πολλα πραγματα να μην εισαι ιδιαιτερα αντικειμενικος.....

      Διαγραφή
  35. Καλησπερα,τζιμ πολυ σωστο το αρθρο σου,εγω πιστευω ξεκαθαρα οσο βαρυ και να ακουστει οτι το καπονο τον "φωρεσαν" στο πεδουλακη,πρωφανως ο λογος ανταλλαγης πανκο-γκιστ ειταν ωστε να προστατευσουν το καπονο αμυντικα,σωστη σκεψη με λαθος τροπο οπως ειχες γραψει,για αυτο προσπαθω να κρινω το πεδουλακη ματς ματς κα με καποια ελαφρυντικα,το ολο σκηνηκο παντως μου θιμιζει εντονα τους αγγελοπουλους τα πρωτα χρονια,ειχαν για πολλα αποψη ωντας αμερικανοτραφης μπασκετικα και το πληρωναν(3 μυρια ευρω το χρονο).Κατι για τον ολυμπιακο,ειναι κριμα σε καθε ματς ο αντιπαλος να κανει επιθετικα ακριβως το ιδιο,γρηγορο τρανζισιον στην επιθεση με το ψηλο μονιμως να φτανει ευκολα κοντα στο καλαθι και να γραφει σκορ,οπως ο λαμπε 2 βδομαδες πριν ο τομιτς σημερα 15 ποντους 12 ριμπαουντ,λειπει ο ντορσε'ι' κα η ευθηνη του ολυμπιακου ειναι οτι δεν βρηκε αξιο αντικαταστατη αλλα εσπασε ενα καλο συμβολαιο σε 2 παιχτες(παουελ σερμαντινι).ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Tρομερές ματσάρες σήμερα στην ευρωλίγκα.Για το ματς του οσφπ,θα συμφωνήσω με τον φίλο peris.Ο Πάουελ είναι μεγάλη τρύπα στην άμυνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα,ο παιχταράς Χάινς να τα "βάζει"με 5αρια πολύ ψηλότερα από αυτόν.
    Λογικά,ο οσφπ έχει αρχίσει να κάνει μία κοιλιά στην απόδοσή του.Ο Σπανούλης έκανε ένα μετριότατο παιχνίδι και ο Παπανικολάου δεν είναι όσο "διαστημικός" ήταν στην α'φάση.Ο όμιλος του οσφπ είναι πολύ μπερδεμένος πραγματικά αφού ομάδες που δεν τις υπολόγιζε κανείς(Σιένα,Κάχα)εχουν το απόλυτο.Την άλλη βδομάδα παίζει ένα πολύ δύσκολο ματς με την Σιένα και θα πρέπει να κερδίσει για να βελτιώσει το πλασάρισμά του..
    Στον όμιλο του παο τώρα:Ίσως η νίκη της ρεάλ ήταν καλό αποτέλεσμα για μας ωστόσο ψιλοστενοχωρήθηκα για την Ζαλγκίρις που για 2 σερί εκτός έδρας ματς έφτασε πάρα πολύ κοντά σε μεγάλη νίκη.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να "ξεφουσκώσει"αλλά με διαψεύδει πανηγυρικά.Ο Πλάθα τελικά αποδεικνύεται πολύ καλός και σοβαρός προπονητής.Επίσης,για ακόμα ένα ματς μετά αυτό του οακα,κατάφερε να φτιάξει σύστημα για ξεμαρκάριστο σουτ έχοντας στην διάθεσή του μόλις 2,5''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικα τα στατιστικα ειναι βλακειες,εμεις χτες ειχαμε pir 100 και γυρω στο 70 η Μαλαγα.Η Μπαρτσα που σημερα ηταν καλυτερη του ΠΑΟ εκανε μονο 86pir.Αδικα τα βλεπω, αχρηστα ειναι τελικα.63 εκανε ο ΟΣΦΠ που για μενα ηταν καλυτερος απο εμας χτες(εκτος απο την αστοχια τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φίλε είναι λογικό αυτό που λες διότι σαν απόλυτος αριθμός δεν λέει τίποτα μιας και είναι σαν να βάζεις στο μπλέντερ ντομάτες, πατάτες,μήλα,πορτοκάλια και λογής λογής άσχετα πράγματα και να περιμένεις ότι αυτό που θα πάρεις θα έχει μία ταυτότητα.Το μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό που έχει σημασία όσον αφορά index και pir και όλες αυτές τις μπούρδες είναι η διαφορά στο σύνολο μεταξύ των δύο αντιπάλων σε έναν αγώνα όπου δείχνει ,σε κάποιον βαθμό τουλάχιστον,το τι δεν επιτρέπεις στον αντίπαλό σου να κάνει καλά συνολικά.Μεμονωμένα δεν λέει απολύτως τίποτα συν του ότι είναι βασική παράμετρος της στατιστικής ότι οι μέσοι όροι εκτινάσσονται εξαιτίας των ακραίων τιμών.Σε λίγο θα αρχίσουν προσθέτουν στο index μιας ομάδας και τα ύψη των παιχτών της σε εκατοστά και θα βγάλουν κάποιον άλλον δείκτη.Είναι ο ορισμός της μπουρδολογίας αυτοί οι δείκτες.

      Διαγραφή
  38. H Eφες κερδισε στο τελος την Αλμπα,δεν θα ναι ευκολα για τον ΠΑΟ χωρις τον ΔΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καποιοι να μην εκλαμβανουν σαν αδυναμια την ηθελημενη σιωπη και αποχη μου απο τον σχολιασμο στο BLOG...Δεν προκειται να σχολιασω ξανα ,οχι γιατι τρομαρα τους νομιζουν οτι δικαιωθηκαν σχετικα με τον Ουκιτς,ο οποιος για μενα ηταν αρκετα καλος για τα 18 απο τα 19 λεπτα παιχνιδιου που επαιξε,και εχω αρκετα στοιχεια για να το αποδειξω,αλλα διοτι εχει πεσει παρα πολυ το επιπεδο του διαλογου,με ευθυνη και του Jim.Φτασαμε στο σημειο,σαν αποτελεσμα του χαμηλου επιπεδου ΙQ και ικανοτητας διαλογου,να καθυβριζεται παικτης της ομαδας,οχι μονο στα blogs αλλα και την ωρα του αγωνα.Οι ιδιες πρακτικες που γονατισαν την περηφανη ποδοσφαιρικη ομαδα του Τριφυλλιου,επεισερχονται σιγα σιγα και στο μπασκετικο τμημα.Μεχρι προτινως υπηρχε το αναχωμα που λεγοταν Ζοτς,τωρα ομως ολοι οι προπονητες της δεκαρας βγηκαν παγανια...Αντε και τον φαγατε ρε κακομοιρηδες τον Ουκιτς...Μηπως θα βρει καλυτερο παικτη ο Παναθηναϊκός ή θα παιξει καλυτερα?Και ποιος θα εχει σειρα μετα?Ο Τσαρτσαρης?Ο Πεδουλακης?Ο Σοφο?Ποιος?Τι θα κανετε οταν ολοι οι "βαρβαροι" εκλειψουν?Ποια λυση θα βρειτε για να ικανοποιησετε την ανθρωποφαγια σας?Αυτα ειχα να πω και αντε και καλα μυαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζι σου φιλε

      tarantino13

      Διαγραφή
    2. Τα στοιχεία για τον ukic που ήταν καλος χθες μπορείς να τα παρουσιάσεις. Γιατι εμένα μου φάνηκε χάλια για άλλη μια φορά. Επίσης πολυ μέτριο κοουτσάρισμα απο Πεδουλάκη, που τον έχω σε εκτίμηση.

      Διαγραφή
    3. Πες τα φίλε, δεν πάει άλλο... 6.28'' πριν τη λήξη έχει την μπάλα, ζητάει να ανοίξουν για iso επειδή είχε μπροστά του τον Πέροβιτς και θα τον περνούσε στα πόδια και όλοι οι ΑΣΧΕΤΟΙ στο ΟΑΚΑ (απογοητεύομαι επειδή πίστευα ότι ήξεραν μπάσκετ οι φίλοι του Παναθηναϊκού) αρχίζουν να μουρμουρίζουν και να αποδοκιμάζουν. Ούτε στην Μπανανία. Τα είχε πει κάποτε ο Γκομέλσκι για Μαυριτανία... Για άλλο λόγο, αλλά δεν είχε κι άδικο 26 χρόνια μετά.

      Rajon Rondo

      Διαγραφή
    4. Johnny παιχτουρα, μπορεί να είχαμε διαφωνήσει σε κάποια θέματα αλλά στην ουσία του σχόλιου σου έχεις δίκαιο. Σε λίγο θα διαχωρίσουμε τους παίκτες επιλογή του "τρακη" κατ' αυτούς, και εννοείται πως περιμένουν στην γωνία τονπεδουλακη. Δυστυχώς εδώ και κάποια χρόνια γαυροποιειται ο Σύλλογος....είχα μια ελπίδα ότι στο κλειστό θα κρατηθεί το πράγμα και σε ανάλογες στιγμές περιμένω ως απάντηση το χειροκρότημα των πολλών...δυστυχώς όμως κάποια σημάδια είχαν φανεί από πέρυσι με τις αποδοκιμασίες στον καλαθη...

      Διαγραφή
    5. Πωπωπω γεια σου ρε Τζονυ αρχοντα σε παω παρα πολυ ρε φιλε.Αυτος ακριβως ειναι και ο λογος που εχω σταματησει να γραφω στα Πρασινα Νεα στο Λεωφορος και εδω γραφω πιο σπανια.Γιατι αντι να προσπαθουν οι περισσοτεροι να αγαπησουν την ομαδα και να την παροτρυνουν σε δυνατες εμφανισεις καθωνται στην γωνια περιμενοντας τα στραβοπατηματα για να επιβεβαιωθουν για το κραξιμο που εριχναν το καλοκαιρι.Και το χειροτερο; Αισθανονται ωραια οταν δικαιωνονται. Ειναι πραγματικα λυπηρο. Να ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος που υποστηριζεις και Ροκο και Αρτζι και Τσαρτσαρη και Σοφο.Ειμαστε Παναθηναικοι και υπερασπιζομαστε την ομαδα μας και την αγαπαμε.Οπως αγαπαγαμε και Κιτσεν και Αρμστρονγκ στην αρχη της χρονιας. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ απο εμενα, εναν 19χρονο αφθεντικο (θελω να πιστευω) οπαδο του μπασκετικου Παναθηναικου.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    6. Πεσ τα ρε φιλε φιλε γιατι θα κανταντησουμε σαν τον ποδοσφαιρικο παο. Επειδη ειναι τετοια η καταντια και η μιζερια στον ποδοσφαιρικο εχουν ερθει μερικοι σαν το Πανο και μιζεριαζουν στο μπασκετ. Κανεις δεν λεει απο εμας οτι ο παο παιζει φοβερο μπασκετ ή ο Ουκιτσ αλλα τι κερδιζεις με το να γιουζαρεις παιχτη στα τελευταια λεπτα???? Αν χαναμε το παιχνιδι θα ηταν εξαιτιας αυτων και οχι εξαιτιας του Ουκιτσ. Αυτα

      Διαγραφή
    7. Φιλε εσυ η καμενος εισαι η φανατικος
      Η και πατατακιας
      Μαλλον και τα τρια
      Τ-MAC

      Διαγραφή
    8. Μερικες φορες απορω
      Ειναι τοσο ηλιθιοι καποιοι η ασχετοι με το σπορ
      Δεν βλεπουν τα αυτονοητα που το 99% του κοσμου τυπου βλεπουν η μηπως εθελοτυφλουν.
      Φοβουνται ναπουν τα αυτονοητα μηπως καταστραφει η ομαδα κ δεν κανουν κριτικη γιατι ειναι χεστηδες κ κανει τζιζ?
      Ροτζερς το παιδι που γελοιοποιηθηκε πριν απο λιγο καιρο βριζοντας ολους εδω που δεν ειναι φανατικοι κ βλεπουν τα αυτονοητα.κ βγαζοντας αστερι της μαδας τον κροατη.
      Ρε φιλε τι ναρκωτικα παιρνεις πεσμου.
      Ειλικρινα
      Να παω στον συνδεσμο σου να τα ζητησω

      Shawn

      Διαγραφή
    9. Shawn αν κατάλαβες ότι σε οποιοδήποτε σημείο των σχολίων του ο Ρότζερς έχρισε αστέρι της ομάδας τον Ούκιτς τότε δεν διαβάζεις σωστά.

      Διαγραφή
    10. Sorry paidia alla tzoni to poli to taka taka
      Aporo ti prasina gialia foras

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    12. Johnny καλά κάνεις και δεν γράφεις στο BLOG και θα έκανες καλύτερα αν δεν ξαναέγραφες ποτέ ξανά.

      Διαγραφή
    13. Ωρέ Rojers μας πήρανε τα κλάματα με αυτά που έγραψες. Εσύ θα έπρεπε να παίξεις στο "ΑΝ" του Παπακαλιάτη...

      Διαγραφή
    14. Μια χαρά τα λέει ο κοκκινομάλλης Τζόνι. Η ανθρωποφαγία κι η στοχοποίηση παικτών ήταν ένα από τα πράγματα που διέλυσαν την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Στο μπάσκετ αυτό διαφυλάχτηκε ως κόρη οφθαλμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μ@λ@κί@ από το να αποδοκιμάζεις έναν παίκτη όσο το παιχνίδι ακόμη παίζεται. Έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου μετά το ματς - κι όχι φυσικά για ένα ή δύο κακά αποτελέσματα, όπως έκαναν οι φωστήρες μας τότε με τη Χίμκι.
      Λάθη σε επιλογές παικτών γίνονται και θα γίνονται πάντοτε. Ο Ούκιτς δεν δικαιώνει τις προσδοκίες, αλλά όποιος φαντάζεται ακόμη εποχές που οι Ντελκ και Γιαφτόκας των 4 εκατομμυρίων πάρκαραν στην άκρη του πάγκου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν δεν τους αρέσουν ο Δημητράκης κι ο Πεδουλάκης, μπορούν εύκολα να τους διώξουν και να γίνει η ομάδα όπως την ονειρεύονται. Τα παραδείγματα του Άρη, του ΠΑΟΚ, ακόμη και της ΑΕΚ (ποιας;;;), είναι ολοζώντανα μπροστά τους.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    15. Ναι τον παο στο ποδοσφαιρο τον διελυσε η ανθρωποφαγια κ οχι ο καθε βλακας που στηριζε βυντρα κτλ.αλλωστε τοσα χρονια με αυτους πηραμε κ πολλα πρωταθληματα.
      Καποιοι απο δω θελετε κλωτσιες.
      Ειμαστε σε αντικειμενικο μπλογκ.οποιου δεν του αρεσουν οι αποψεις πηγαινετε στα πρασινα νεα που δεν αφηνετε κανεναν να μιλησει
      Ουργια. Μανος

      Διαγραφή
    16. Madness ο γνωστος γραφικος του σιτε πατατακιας θελει να πεισει ολους οτι παιζει καλα ο ουκιτς.
      Ο ανθρωπος ειναι ασχετος κ παιζει με τα νευρα οσων ξερουν κ εχουν παιξει μπασκετ στην ζωη τους.
      Κατηγορει για μιζερια και δεν βλεπει οτι ο κοσμος εδω μεσα κανει κριτικη που σε ολα τα αντικειμενικα site γινεται,οπως κανει κ ο ιδιοκτητς του συγκεκριμενου jim.που τον γλυφει αλλου βεβαια αλλα τους υπολοιπους τους βριζει.
      Κατηγορει για ανθρωποφαγια και δημιουργει εντυπωσεις που δεν εχουν γινει ποτε απο κανεναν.δημιουργει προβλημα απο το πουθενα.
      Ξεστραβωσου και ανοιξε ολα τα σιτε απο σχετικους και οχι απο μας που δεν σου αρεσουν οι γνωμες μας.τα ιδια λενε και αυτοι.αλλα εισαι εντελως ασχετος με το αθλημα και ξεφτυλιζεσαι στους σχετικους απο μονος σου.
      Σταματα να κατηγορεις και γινε αντικειμενικος.να σταματησουν να σε βριζουν εδω.και μαθε οτι εχουν ολοι γνωμη σαρεσει δεν σαρεσει οσο δυσαρεστη κ αν ειναι αυτη.
      Shawn


      Και κατι ακομα παρακαλω να μου δειξετε ποστ εδω καποιου που να λεει οτι μπραβο που βριζανε τον ουκιτς στο γηπεδο.ενα.
      Ουτε ενα.
      Απλα το χετε μαθει και το κανατε ψωμοτυρι τωρα οτι επειδη τον κραξανε καποιοι στο γηπεδο οι υπολοιποι εδω συμφωνουμε.Οσοι τον σχολιασανε αναφερθηκαν σε αυτο στο τι κανει στο γηπεδο και οχι στην αντιμετωπιση της εξεδρας που ολοι διαφωνουμε.Αλλα να δημιουργησετε εντυπωσεις ομως και να μας βαλετε στην απεναντι πλευρα αν δεν μας αρεσει αυτη η μετριοτητα.Ελεος

      Διαγραφή
    17. @Ουργια. Μανος

      Το κακό με το σάιτ είναι ότι από αντικειμενικό κατάντησε ασύδοτο. Ο Βύντρα κι ο Σπυρόπουλος που ξεφωνίζεις εσύ κι οι όμοιοί σου είναι ποδοσφαιριστές με καμιά σαρανταριά διεθνείς συμμετοχές έκαστος. Κατά καιρούς κάποιοι άλλοι λαλάκες ξεφώνιζαν τον Εντόι, τον Ίβανσιτς, τον Μπασινά, τον Σιμάο, όσο καιρό φορούσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι ίδιοι πάλι κάποτε απαίτησαν να φύγουν από την ομάδα ο Λύμπε κι ο Καραγκούνης. Κι επειδή μιλάμε σε σάιτ μπασκετικό, την πρώτη σεζόν του Ομπράντοβιτς κάποιοι σαν κι εσένα έβριζαν με εκφράσεις του τύπου "φύγε πούστη μπεκρή" και "φέρτε πίσω το Σούμποτιτς" όταν χάσαμε εντός έδρας από το Μαρούσι του Χένρι Τέρνερ και του Βαγγέλα του ΑΛεξανδρή... Τρεις μήνες μετά βέβαια η ομάδα πήρε το ευρωπαϊκό, ο Σέρβος έγινε μάγος και στέριωσε. Αλλά δε βαριέσαι, ψιλά γράμματα. Βρίστε τον Ούκιτς λοιπόν πριν καλά - καλά τη μισή σεζόν, ειδικά τώρα χωρίς τον Μήτσο που θα παίξει βασικός άσος σε δύο τουλάχιστον κρίσιμα ματς. Βρίστε και τον πρόεδρο Δημητράκη γιατί δεν ξοδεύει πια μια εικοσάρα. Βρίστε και τον Πεδουλάκη, γιατί μόνο με Ομπράντοβιτς ή Μεσίνα βολευόμαστε. Για ρωτήστε τους γάβρους που όχι πολύ παλιά έπαιζαν με Γιώργο Γιαννουζάκο, Αγαδάκο και Σκλάβο.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    18. Shawn
      Φιλαράκι, τι να σου πω, έχω ένα 6μηνο που σχολιάζω και δεν είχα κανένα διαπληκτισμό με κανέναν, δεν ξέρω που είδες να με βρίζει κανείς. Μάλλον σπαμάρεις άγρια.
      Τέσπα, δικαίωμα σου να μην σου αρέσει ο Ούκιτς. Ούτε εμένα με τρελαίνει να σου πω. Απλά ξέρω ότι 2-3 στοιχεία τα έχει και μπορεί να τα δώσει στην ομάδα. Κυρίως, ξέρω ότι με αυτόν θα πορευτεί η ομάδα οπότε προσπαθώ να το συνηθίσω. Τον στηρίζω όπως θα στήριζα οποιονδήποτε παίκτη της ομάδας, μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν κάνει. Και αυτό θα γίνει στο τέλος της σεζόν.
      Γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας, με μέγιστο παράδειγμα τον Καλάθη που απο αποδιοπομπαίος τράγος τον Φεβρουάριο εξελίχτηκε σε ήρωα τον Μάιο. Οπότε εγώ θα περιμένω να κρίνω στο τέλος.
      Τα δικά μου σχόλια περί μιζέριας δεν πήγαιναν τόσο στους φιλάθλους όσο σε δημοσιογράφους που με την πρώτη στραβή αρχίζουν ανελέητο κράξιμο χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την δική του κριτική απλά αυτό που θεωρώ εγώ απαραίτητο είναι να γίνεται με σεβασμό.
      Ελπίζω να μην σε κούρασα με τις πατάτες μου.

      Διαγραφή
    19. Madness,
      έχεις δίκιο ότι ο Ούκιτς είναι παίχτης μας και επομένως είναι δεδομένα μέγιστο καφριλίκι να γιουχάρετε ο άνθρωπος και μάλιστα κατά την διάρκεια ενός αγώνα ΑΛΛΑ διαφωνώ φίλε στο ότι έχει δυο τρία στοιχεία τα οποία θα δώσει στην ομάδα.Και διαφωνώ διότι μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικών υποχρεώσεων είμαστε ακόμη στο ότι ΘΑ τα δώσει.Μα δεν τα έχει δώσει σε όλη του την καριέρα η οποία συντηρείται σε επίπεδο μεγάλων συμβολαίων τόσα χρόνια ΜΟΝΟΝ και μόνον επειδή προέρχεται από μία τέως Γιουγκοσλαβική χώρα και επειδή πέρασε για λίγο και από το ΝΒΑ. Μήπως είναι τυχαίο ρε φίλε ότι στην καριέρα του έως τώρα δεν επιλέχθηκε από ομάδα κορυφής?Και μην βάλεις και την Μπαρτσελόνα γιατί στο κάτω κάτω τότε ήταν πολύ μικρός και μπορεί οι Ισπανοί να την πάτησαν λόγω του ότι θεωρήθηκε ανερχόμενο ταλέντο ανεξάρτητα βέβαια που η παρουσία του περιορίστηκε σε 15 λεπτά μέσο χρόνο συμμετοχής και 5 πόντους.Από κει και πέρα πλην της ικανότητας(?) του στο ένας με έναν τι άλλο άραγε είναι αυτό που τον κάνει παίχτη κορυφής?Επίτρεψέ μου να σου πω Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.Στο κάτω κάτω αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρείται και τόσο ''ακριβό'' ταλέντο γιατί αφενός μεν δεν είναι ολοκληρωμένη ικανότητα αν δεν μπορεί να αλλάξει την επιλογή του με πάσα, βλέποντας ότι δεν τον παίρνει να ολοκληρώσει την προσπάθεια ,αφετέρου δε,οποιοσδήποτε περιφερειακός παίχτης ''πρώτης'' γραμμής μπορεί να το κάνει και εν πάσει περιπτώσει δεν χρειάζεται να σκας 800 χιλιάρικα για να το έχεις αυτό.Τέλος πραγματικά, αν θέλεις, πες μου την άποψή σου για το δεύτερο και το τρίτο πράγμα που μπορεί να δώσει.....

      Διαγραφή
  40. μπραβο johnny rogers.συμφωνω απολυτα με οτι εγραψες και εγω στενοχωρηθηκα με τη μαλαγα στο γηπεδο που εβριζαν την ωρα που κερδιζαμε τον προπονητη μας και καποιους παιχτες.πραγματικα αηδιασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και γω θεωρώ άσχημο να γιουχάρεται ένας παίκτης ή προπονητής, ειδικά όταν δείχνει ότι προσπαθεί. Και κατά τη γνώμη μου και ο Πεδουλάκης και ο Ούκιτς προσπαθούν, άλλο που κάνουν λάθη και κάποια πράγματα δεν τους βγαίνουν. Ας κάνουμε υπομονή και να κρίνουμε στο τέλος της σεζόν. Καλομάθαμε τόσα χρόνια με τον άρχοντα και δε συμβιβαζόμαστε με ο,τιδήποτε άλλο..

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης δεν ξέρω αν η στατιστική είναι ο εύκολος τρόπος να πεις ψέμματα, ούτε και μένα μου αρέσει ο Ούκιτς, αλλά στον χθεσινό αγώνα είχε μόλις ένα λάθος σε στυλ παιχνιδιού που δεν του ταιριάζει.

      Γιώργος

      Διαγραφή
  42. Jim εκτιμώ την ανάλυσή σου διότι βλέπω πράγματα που μου υποδεικνύεις χωρίς να τα έχω αντιληφθεί. Μπράβο! Κι εγώ με τη σειρά μου να καυτηριάσω τη συμπεριφορά του κόσμου του Παναθηναϊκού. Αν υπήρχε Ζοτς θα ήταν όλοι σούζα. Ντροπή σε όσους έχουν τέτοια συμπεριφορά.-

    Jim προσωπικά έχω διαβάσει τις απόψεις σου για τον Ούκιτς και πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Αλλά ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να παίξει συγκεκριμένο μπάσκετ και αυτό θα πρέπει να παίζεται όσο είναι μέσα. Αλλιώς εκτίθεται. Υψηλού tempo παιχνίδι και ένα πικ στην κορυφή για να πάει μέχρι μέσα. Αυτό το έχει και νομίζω συμφωνείς. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η απάντήσή σου αν μπορείς να δώσεις.

    Rajon Rondo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τόσο καιρό εδώ απολαμβάνω τη μια ανάρτηση Μετα την άλλη, αλλά σήμερα σε κάθε πρόταση φώναζα μέσα μου, "πες τα χρυσόστομε"!!!
    Να προσθέσω δύο σκέψεις και ας με κραξετε κάποιοι.με το δεδομένο ροστερ και επειδή το μπάσκετ που προτείνει ο Jim, μπορεί να βγει κάποιες στιγμές αλλά όχι σταθερά, πιστεύω ότι ο ΠΑΟ πρέπει να βάλει σχήματα με δύο guard και να δώσει στην Ευρωλίγκα χρόνο συμμετοχής και στον ξανθοπουλο, (κυρίως με μπανκς). Νομίζω ότι και την άμυνα μπορεί να υπηρετήσει και μια ηρεμία να δώσει για λίγα λεπτά. Όσον. Αφορά τον γκιστ ως τεσσαρι τον βλέπω μόνο με σοφο, αλλά θα ήθελα να τον δω και σε θέση 5 με δίδυμο ψηλού τον τσαρτσαρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. H νέα μορφή του top 16 έχει δώσει άλλον αέρα στη διοργάνωση,βλέπουμε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και θα έχει ακόμα καλύτερη συνέχεια.Νομίζω έχει απόλυτο δίκιο ο Ζοτς λέγοντας ότι αν θέλει να επιβιώσει το ευρωπαικό μπάσκετ πρέπει να πάρει αποκλειστικά τη μορφή μιας ελιτίστικης ευρωπαικικής κλειστής λίγκας και να έχουν δικαίωμα οι ομάδες που θα συμμετέχουν να αγωνίζονται κατευθείαν στα playoff των εθνικών τους πρωταθλημάτων.Απολαυστικά ματς σήμερα.Ο Σερμαντίνι έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει,άμεσα μάλιστα,άρα κρίνεται ως πολύ καλή επιλογή αρχικά.Αν δεν είχε φύγει ο Ντόρσει ο ολυμπιακός θα ήταν άλλη ομάδα.Ο Πάουελ είναι λίγος δυστυχώς και κυρίως σε πάθος,ενέργεια,δύναμη.Όσον αφορά τον Παναθηναικό εξαιρετικό άρθρο Jim,με έχεις καλύψει απόλυτα.Η πρόταση μου θα ήταν όταν με το καλό αναρρώσει ο 3D,να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην ευρωλίγκα μέχρι τα playoff του πρωταθλήματος για λόγους ασφαλείας,συντήρησης και ξεκούρασης.Διότι οι αλεπάλληλοι τραυματισμοί δεν είναι μόνο θέμα τύχης αλλά κυρίως καταπόνησης και πίεσης καθώς ένας παίχτης 32 ετών έπαιζε γύρω στα 70 λεπτά την εβδομάδα επί 3 μήνες,είναι λοιπόν θύμα και αυτός του κάκιστου αρχικού σχεδιασμού της ομάδας.Θεωρώ τον Αργύρη πολύ καλό προπονητή με αξιόλογη καριέρα όμως στην μεγαλύτερη πρόκληση του δεν δείχνει μέχρι σήμερα να ανταπεξέρχεται επαρκώς,πρέπει να ρισκάρει σε σχήματα και τακτική αλλιώς δεν βλέπω φως στον ορίζοντα.
    Γειά σου Τζιμάρα,νούμερο 1 μπασκετικέ σχολιαστή στην Ελλάδα,να είσαι καλά.
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Θανο ολα καλα αλλα ο τελευταιος τραυματισμος του Διαμαντιδη (γυρισε το ποδι του) μπορει να συμβει στον οποιοδηποτε αθλητη ειτε ειναι ξεκουραστος ειτε κουρασμενος.Τωρα για τους προσαγωγους νομιζω και τα παλαιοτερα χρονια ο Μητσος ειχε καποιο θεμα με αυτο το μερος του σωματος του.Απο θεμα φυσικης καταστασης ειναι σε τοπ επιπεδο, ο Ζελικο προσφατα ειπε πως πιστευει οτι μπορει να μεινει για 4-5 χρονια ακομα στο υψιστο επιπεδο.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Κι όμως φίλε Στάθη, επειδή τέτοιοι τραυματισμοί είναι κομμάτι της δουλειάς μου, ο καλοπροπονημένος και σε φόρμα αθλητής ΔΕΝ τους παθαίνει τόσο εύκολα, ενώ ο ήδη κουρασμένος, μικροτραυματισμένος μπορεί να γυρίσει το πόδι πολύ πιο έυκολα... Φαντάσου πως μπορείς να μιεώσεις τις κακωσεις της ποδοκνημικής κατά 70% με ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής για ένα μήνα... Δυστυχώς ο ΔΔ πληρώνει το τίμημα των συνεχόμενων μικροτρυματισμών και της κούρασης... Μακάρι τώρα να πάνε όλα καλά και να γυρίσει γερός σαν ταύρος!

      Διαγραφή
    3. Αφου μου λες οτι ειναι μερος της δουλειας σου τοτε παω πασο και το σεβομαι.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  45. Ρε συ Jim λίγο άσχετο με το θέμα αλλά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις τροφοδοσίες (RSS) της σελίδας σου ? Μέχρι πριν κανένα μήνα λάμβανα κανονικά τις ανανεώσεις των αναρτήσεων σου στο κινητό μου αλλά εδώ και ένα μήνα περίπου δεν βγαίνει τίποτα. Μπορείς να το δεις σε παρακαλώ μήπως είναι κάποιο πρόβλημα της σελίδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. για τον Ολυμπιακο το προβλημα ειναι ο Παουελ που δεν ειναι αρκετα καλος για το επιπεδο του ολυμπιακου και το ντεφορμαρισμα του Παπανικολαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε νομίζω είσαι λάθος για τον Πάουελ. Μπορεί να προσφέρει πολλά απλά πρέπει να έχει έναν πιό συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα ώστετ να μπορεί να αποδόσει καλύτερα σε αυτό. Αυτός είναι ο τρόπος που έμαθε να παίζει τόσα χρόνια στο NBA και δεν μπορεί τώρα να γίνει ο allaround ψηλός σε άμυνα και επίθεση!!

      Διαγραφή
  47. Πολύ μου αρέσουν οι απανταχού μπασκετικές Κασσάνδρες. Είναι απλά απολαυστικοί αυτοί οι τύποι. Δημοσιογράφοι, απλοί φίλαθλοι, προπονητές του καναπέ όλοι με την πρώτη ευκαιρία να κράξουν, να κατηγορήσουν, να βγάλουν χολή. Δεν ξέρω, ίσως η ηδονή που προσφέρει η πιθανή δικαίοση, στυλ τα λεγα εγώ, να είναι τόσο τεράστια που να μην μπορούν να αντισταθούν. Ο μεγαλύτερος λόγος που αγαπάω αυτούς τους ανθρώπους είναι οτί τελικά σχεδόν ποτέ δεν δικαιόνονται. Είναι αυτοί που έβριζαν τον Καλαθάκο και τώρα κλαίνε που έφυγε, είναι αυτοί που γελούσαν με τον Ομπράντοβιτς που πήγε να νικήσει την Μπαρτσελόνα με Τέπιτς και Καλάθη, ναι τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι οι ίδιοι που ξεσκούσαν σε τρελά γέλεια με το περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού και τον σέντερ ύψους 1.98 Κάιλ Χάινς. Πραγματικά δεν έχετε βαρεθεί να είστε λάθος; Η λέξη προπέτης σας λέει κάτι; Γκρίνια παντού λες και παίζουν μόνοι τους οι αιώνιοι στο γήπεδο και οι αντίπλαοι απλά κοιτάνε! Και οι δύο Ελληνικές ομάδες έχουν κάνει σημαντικότατες περικοπές και κοντράρονται στα ίσα με σύνολα με πολύ πιο βαθύ ρόστερ και εννοείται και πιο ακριβό!
    Τεσπα, αφού πρέπει να υπάρχει ένα θύμα ας είναι ο Ούκιτς ας είναι ο Πεδουλάκης ας είναι ο Πάουελ ας είναι ο Μπαρτζώκας. Να είστε έτοιμοι για κωλοτούμπες πάντως. Just in case. Μην πάθετε καμια θλάση και τρέχετε σαν τον Διαμαντίδη ανοιξιάτικα.
    ΥΓ Η τοποθέτηση πάει κυρίως σαν απάντηση σαν ένα άρθρο που διάβασα σε άλλο σάιτ και με νευρίασε όσο δεν πάει. Μηδέν σεβασμός σε ανρθώπους που δουλεύουν και δεν καταλαβαίνουν ότι επηρεάζουν και τις αντιλήψεις των φιλάθλων. Αλλά και εδώ βλέπω μια υποτίμηση. Μια - δυο ήττες ή κακές εμφανίσεις και αρχίζουν τα μοιρολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς τον παπαθεοδώρου στο gazzetta που έγραψε πως έτσι δεν πάνε πουθενά;Αν εννοείς αυτόν εγώ έπαψα να τον διαβάζω προ πολλού. Από τότε που έγραψε για τοτσέδες και ειρωνευόταν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Πεδουλάκη και λίγο αργότερα τα γύρισε. Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Αυτον εννοει σιγουρα,μολις τον διαβασα και εγω,και σκεφτηκα οπως o Μαdness.Προπετης,αυτος ο χαρακτηρισμος του ταιριαζει απολυτα.Αν εχει δικιο η οχι ο κυριος αυτος κανεις δεν το ξερει,η ιστορια του μπασκετ εχει δειξει οτι τιποτα δεν ειναι προβλεψιμο ,μονο οσοι εχουν χαρισμα κληρονομικο μπορουν να ειναι απολυτα σιγουροι και να γραφουν τοσο απαξιωτικα."Α"

      Διαγραφή
    3. Μ' αρέσει που δεν με κατάλαβε κανείς!! Χεχε

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα!
      Φοβερό άρθρο, τι να λέμε!
      Συγχαρητήρια σε όσους το ολοκλήρωσαν...φαινόταν απο την αρχή!Ειδικά όταν μπλέκουν ποδόσφαιρο με μπάσκετ...ταραχή!

      Mookie10

      Διαγραφή
    5. Ε βεβαια αν λενε την αληθεια καποιοι μας πειραζει. Red

      Διαγραφή
    6. προς red. H αλήθεια δεν πονάει αρκεί να γράφεται με σωστό τρόπο. Ο συγκεκριμένος ναι μεν μπορεί να γράφει κάποια σωστά πράγματα αλλά τα γράφει με εντελώς λάθος τρόπο.Γιατί και άλλοι ασκούν κριτικοί αλλά δεν προσβάλουν χρησιμοποιώντας ειρωνικές και απαξιωτικές εκφράσεις. Και τρανταχτό παράδειγμα ο jim όπου γράφει τα προβλήματα των ομάδων και ασκει την ανάλογη κριτική βασιζόμενος στο παιχνίδι. το συγκεκριμμένο μόνο τον τίτλο να διαβάσεις γνωρίζοντας από προηγούμενα άρθρα του δημοσιογράφου καταλαβαίνεις που το πάει.
      Προς mokie μόλις είδα τον τίτλο και το όνομα του δημοσιογράφου δεν το διάβασα αλλά κατάλαβα το περιεχόμενο
      κυριακάη

      Διαγραφή
  48. δυο ερωτησεις στον διαχειριστη του μπλογκ και περισσότερο γνωστη του αθλήματος:
    α) οι νικες του παναθηναικου μηπως οφείλονται και στη θετικη ψυχολογια που εχει ο ιδιος μετα τοσα χρονια επιτυχιων, και στην αρνητικη ψυχολογια ολων των αλλων μικρομεσαιων ομαδων της ευρωπης οταν τον αντιμετωπιζουν? δηλαδη η μαλαγα χθες, μηπως κομπλαρε σε καποια φαση οτι ειναι ενα βημα απ' το να κερδισει εκτος εδρας τον παναθηναικο των 5 τιτλων, και επαθε μπλακ αουτ μετα?
    β) ποσο καλυτερος θα ηταν ο ολυμπιακος με τον περσινο ντορσει στη συνθεση του? μηπως ηταν βιαστικη επιλογη η αντικατασταση του? μηπως ο παουελ, δεν ηταν ο παικτης που ταιριαζε στην ομαδα, αλλα χρειαζοταν ενας παικτης με περισσοτερο αμυντικο προσανατολισμο? και μηπως η επιλογη σερμπαντινι, και η αντιστοιχη "εκδιωξη" μαυροειδη απ 'τη δωδεκαδα ειναι λιγο βιαστικη κινηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το α) Οι τιτλοι ειναι 6 και οχι 5.Στο ΟΑΚΑ εχουν κανει διπλα και αλλες ομαδες στις χρυσες εποχες μας.Βλεπε Μαρουσι το 2008 στο πρωταθλημα και το 2010 Ευρωλιγκα βλεπε Παρτιζαν την ιδια χρονια βλεπε Λιετουβος το 2011 και Ρεαλ το 2008 και Βαλενθια το 2010-11.
      Για το β) Οταν ενας παικτης δεν σεβεται την ομαδα και την ηγεσια της τοτε ωφειλεις να τον παραμερισεις. Οπως ειχε γινει με τον Μπουρουση. Ελεγε οτι οι προεδροι του ειναι βλακες και τους ειρωνευοταν. Οταν γινεται κατι τετοιο δεν παιζει ρολο ποσο καλος παικτης εισαι αλλα πρεπει να φυγεις. Ειναι θεμα σεβασμου. Οσο για την επιλογη του Παουελ δεν εχω αποψη διοτι μπορει την δεδομενη χρονικη στιγμη (Ο Οσφπ περναγε ντεφορμαρισμα) και με τα λεφτα που "επαιζαν" να μην υπηρχε κατι καλυτερο στην αγορα.
      Σταθης

      Διαγραφή
  49. Παίδες, το έγραψα κι αλλού, αλλά τι σκατα γενετική μεταλλαξη έχουνε οι ισπανοί υπερ-παίκτες και συμπεριφέρονται ετσι...
    Είδατε τα καμώματα του Ρούντυ, θυμάστε τις ηλεκτροπληξίες του Ναβάρο;
    Τι γελοία νοοτροπία, πόσο μικροί παίκτες γίνονται στα μάτια αυτών που αγαπάνε το μπάσκετ... Άμα θες να είσαι μάγκας, πας σαν τον σερ Τσαρλς, σκας του άλλου την μπάλα στο κεφάλι, και πλακώνεσαι, αντρίκεια... Τι λαλακίες είναι, πω ρε ξενέρα που έφαγα με τον Ρούντυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oi ispanoi pada ta idia den kanoun>???gi auto kai gw den tous anagnwrizw san basketiki dunamh...eleoc dld..pada dialegan omilous kai omades pada me thn poustia

      Διαγραφή
  50. χμμ μπορούν να γίνουν αλλαγές μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του τοπ16.
    κανένας για τον ούκιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Εσυ εισαι ο τζενεραλ μανατζερ του ΠΑΟ;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εννοειται πως το γιουχαρισμα στον ουκιτς ειναι λαθος... και μας κανει ιδιους με τους απεναντι... απο εκει και περα δεν νιωθω παραλογος που θελω στην ομαδα μου ενα playmaker να κατεβαζει τη μπαλα σε 6 δευτερολεπτα και να καταφερνει στα επομενα 5 να δωσει την πρωτη πασα... για αξιοπιστο σουτ δε μιλαω γιατι μετα ξεφευγουν πολυ οι απαιτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κραξιμο μονο κακο στην ομαδα μας κανει,ενας λογος που εχασε και τις δυο βολες ηταν η γιουχα των ανεγκεφαλων.Απορω αυτοι ολοι δεν το αντιλαμβανονται.Ο παιχτης θελει στηριγμα ειδικα αν ειναι παιχτης ψυχολογιας σαν τον Ουκιτς."Α"

      Διαγραφή
    2. Απο σημερα κανεις δεν μιλαει για την παιχταρα της ομαδας.Ακομα και αν κανει το ενα λαθος μετα το αλλο.Πιπερι στο στομα για το μεγαλειο του.
      Ατομα εδω μεσα πολλοι σχετικοι με το αθλημα δαγκωνουν.Ουκιτς λοβερς.
      Δημητρη θες δεν θες ουκιτς θα χεις και απαγορευεται να διαφωνεις.
      Αν τον στηριξεις θα γινει διαμαντιδης.Εχει μπασκετ μεσα του κ το κρυβει 28 χρονια.

      Διαγραφή
  53. Καλημέρα σε όλους.
    Jim μια πρόταση έχω να σου κάνω.
    Πως θα σου φαινόταν αν την επόμενη εβδομάδα οι αναρτήσεις σου να είχαν σαν θέμα κάποιον αγώνα πλην των αιωνίων. Θα με άρεσε την πέμπτη να έγραφες για τον αγώνα zalgiris-cska(μια παραγραφούλα μόνο για παο. ετσι κι αλλιώς όλα τα σχόλια θα είναι για τον ουκιτς,την απουσία του μήτσου κτλ) και την παρασκευή για τοθς αγώνες khimki-maccabi, γαυρος-siena.
    Τέλος μια παράκληση προς όλους. Ας προσπαθήσουμε να διαβάζουμε και κανένα σχόλιο ώστε να μην επαναλαμβανόμαστε. Ψιλομπάχαλο έγινε το μπλογκ. Μπράβο μας πάντως που δεν μπαχαλέψαμε το post για το NBA και για τον τρινκιερι(μεχρι τον αγώνα του παο).
    Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τζιμ καλημέρα!

    Βασικό λάθος στο σχεδιασμό του κολοκαιριου ήταν η επιλογή Σχορτσιανίτη. Σε συνδυασμό με την καθυστερημένη μεταγραφή του Λασμέ που δεν είναι «4»,ανάγκασε την ομάδα να έχει 4 σεντερ. Πολυτέλεια για μια ομάδα που ξεκάθαρα υστερούσε στο "4" . Μπασκετικοί πολύ οι Πάνκο και Τσαρτσαρης αλλά μεγάλοι σε ηλικία, ο 2ος ειδικά τα τελευταία χρόνια βγάζει 2-3 τραυματισμούς το χρόνο. Ταυτόχρονα, ο Αρμστρονγκ ήταν κατώτερος των προσδοκιών και μετά την άφιξη του Λασμέ ήταν με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας ,ενώ ο εκπληκτικός στην αρχή Σόφο, δεν ήταν άλλος από το γνωστό Σόφο σε κάθε ξεκίνημα της σαιζόν. Παραμένει ένας παίκτης των 15-20 λεπτών max σε κάθε αγώνα, με έφεση στο εύκολο φαουλ, αργά πόδια σε άμυνα ,δυσκολία στο αμ.ριμπαουντ και λίγες ανάσες, συχνοί τραυματισμοί. Κατ’ εμέ, ο Λασμέ χρειαζόταν από πίσω ένα κορμί αντίστοιχο με του Αρμστρονγκ για να βοηθάει σε ματς όπως το προχθεσινό, όπου πάλεψε μεν αλλά ζορίζεται πολύ με κορμιά τύπου Πέροβιτς. Κακή χημεία εξ αρχής στους σέντερ. Με ένα καλό κορμί στο «5» αντί του Σόφο, ίσως να μην ήταν απαραίτητη η τράμπα Πάνκο - Γκιστ.
    Η εικόνα που μου δίνει ο Γκιστ είναι ότι έχει κακές τοποθετήσεις σε άμυνα και ριμπάουντ, στην επίθεση δεν δημιουργεί γιατί είναι εμφανές ότι δυσκολεύεται να διαβάσει τις φάσεις και να πάρει ισορροπημένες επιλογές. Αθλητικός κι ενθουσιώδης, αλλά πιο αναξιόπιστος από τη «σταθερά» Πάνκο. Σε ματς σαν αυτό με τη Μάλαγα που θα είναι ζεστός από μακριά θα βοηθάει πολύ. Όμως το σουτ δεν είναι το φόρτε του και δε νομίζω ότι μπορεί να τελειώσει άλλες φάσεις κοντά στο καλάθι εύκολα, πλην καρφωμάτων. Θα ήταν ιδανικός πιστεύω σαν συμπλήρωμα των Πάνκο και Τσαρτσα κάτι που μπορούσε να γίνει όταν έφυγε ο Αρμστρονγκ. Μακάρι πραγματικά να με διαψεύσει .
    Τέλος, άτσαλη η επιλογή Καπόνο. Φοβερός σουτέρ, αλλά ζορίζει άδικα το ροτέισον της ομάδας τη στιγμή που στο «3» υπάρχουν οι Μασιούλις και Μπράμος(δεν τον θεωρώ 2αρι). Επιθετικά παίζει πολύ μυαλωμένα, όμως είναι ελάχιστα αθλητικός για την επιθετική άμυνα που θέλει να παίξει η ομάδα και φαίνεται να έχει λίγες ανάσες και τρεξίματα για να ψάξει το ξεμαρκάρισμα και να βγει από τα σκριν και να εκτελέσει. Παίκτης 10-15 λεπτών κατά την άποψη μου για να κάνει στην καλύτερη κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε με τη Ζαλγκιρις.
    Στα γκαρντ ο Κίτσεν ήταν καλό συμπλήρωμα από άποψη χαρακτηριστικών για να δέσουν τα γκαρντ. Ωστόσο, δεν είχε προσωπικότητα όπως ο Μπανκς και παραήταν σοφτ. Ο Μπανκς χωρίς να διαθέτει καλύτερο σουτ, βοηθάει αρκετά από την περιφέρεια ,λόγω προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης. Όμως ούτε αυτός ούτε ο Ούκιτς μπορούν να αντικαταστήσουν τον Διαμαντίδη. Ο Μπανκς είναι χρήσιμος, έχει προσωπικότητα και εγωισμό που χρειάζεται η ομάδα, ενώ μπορεί να έρθει από τον πάγκο και ν αλλάξει τη ροή του αγώνα. Αντίθετα ο Ούκιτς, φαίνεται να δυσκολεύεται πολύ να βρεί το ρόλο του στο παρκέ, δείχνει μεγάλες αδυναμίες στην επίθεση(οργανωτικά και εκτελεστικά), στην άμυνα (όπως και ο Μπανκς), ενώ μετά τα τελευταία παιχνίδια αμφιβάλω αν θα αντέξει τη μουρμούρα της κερκίδας…
    Συνολικά, εκτός από το «3» σε όλες τις άλλες θέσεις βλέπω ελλείψεις. Η ομάδα στα γκαρντ οργανωτικά υποφέρει χωρίς το Δ.Δ, στο «2» ο Μπραμός είναι υπερβολή(ειδικά τώρα με την απουσία ενός άσου όπως ο Δ.Δ) ,την ώρα που Ουκιτς & Μπανκς δεν είναι κλασσικοί πλάγιοι(μέτριοι σουτέρ, συνηθισμένοι να κρατάνε πολύ ώρα τη μπάλα). Στο «3» ο Καπόνο πολυτέλεια, στο «4» ο Τσαρτσα δεν προσφέρει καθόλου επιθετικά και ο Γκιστ δε μπορεί να καλύψει μόνος του τη θέση. Ο Λάσμε είναι εκπληκτικός αλλά με το Σόφο μπακ-απ , η ομάδα θα υποφέρει απέναντι σε κορμιά-σκιάχτρα.
    Εδώ θα παίξει ρόλο η μαγκιά του coach να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω. Εφικτή η πρόκριση στους 8 αλλά είμαστε αρκετά πίσω από την ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ . Οι μάχες θα δοθούν με τους υπόλοιπους και πιστεύω ότι εκεί δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.

    Ευχαριστω, Νικόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σωστός Νικόλα αλλά αυτή είναι και η όλη λογική του μειωμένου μπάτζετ. Δεν μπορούμε να είμαστε πλήρεις παντού. Πέρσι είχαμε τρίτο σέντερ τον ποιοτικότατο Μάριτς, φέτος λεφτά δεν υπήρχαν, Έλληνες δεν υπήρχαν και αναγκαστικά ...Σκορδίλης. Ο Παναθηναϊκός με τα κόψε - ράψε κατόρθωσε να έχει μια αρκετά καλή 10άδα παικτών. Από κει και πέρα ότι κάνουν αυτοί, αν είναι υγιής και αποκτήσουν χημεία για μένα μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε ματς.
    Λάθη έγιναν το καλοκαίρι και πιστεύω θα διορθωθούν κάποια την επόμενη σεζόν. Το έχω ξαναπεί, αν μια ομάδα κάνει τέτοια ριζική ανανέωση σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο και το πετύχει σε άριστο βαθμό από την πρώτη σεζόν θα ηταν θαύμα βιβλικών διαστάσεων. Πάντως ένα από τα λάθη δεν είναι σίγουρα η μεταγραφή Σοφοκλή. Είναι πολύ καλύτερος από τον Σοφοκλή που έχουμε συνηθίσει, αλλά οι τραυματισμοί του του έχουν κόψει την φόρα. Έχει μάθει να δημιουργεί, έχει μάθει να μεταφράζει τις βολές από τα πολλά φάουλ που κερδίζει σε πόντους, χρησιμοποιεί καλύτερα το κορμί του στην άμυνα. Βασικότατο στοιχείο της ομάδας. Και έχει και τριετές συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνώ με τη λογική του μειωμένου μπάτζετ, αλλά πιστεύω στα ίδια λεφτά μπορούσαν να γίνουν πιο ορθολογικές κινήσεις. Το κενό στο "4" βγάζει μάτι και θα προτιμούσα περισσότερες λύσεις στους ψηλούς παρά ένα ακόμα τριάρι. Και με Ομπραντοβιτς είχε τυχει πολλές χρονιές να εχουμε ελλειψεις παρότι υπηρχαν λεφτα. Με αποτέλεσμα να βγαζει τη χρονια στο "5" ο Μιντλετον ή πιο μετά ο Μπατίστ μόνοι τους.Χώρια οι κακές επενδύσεις που είχαν γίνει κατά καιρούς.Για Σόφο το λέω πιο πολύ γιατί δεν έχει διάρκεια. Και σε περιορίζει επιθετικά να τον σημαδεύεις όσο είναι μέσα.Οπως και στην άμυνα τον σημαδεύουν οι αντίπαλοι.Οπότε 15-20 λεπτά το πολύ...Σε γενικές γραμμές περιμένω ανταγωνιστικό Παναθηναικο, ακομα και με Πεδουλάκη προπονητη, όταν θα έχει χτισει ενα κορμό 6-8 παικτών. Για φέτος αυτό που βλέπω με ικανοποιεί αρκετά, σίγουρα μπορούμε και καλύτερα.

      Διαγραφή
  56. Εγω παιδια πιστευω χωρις πολλα πολλα οτι εαν η ομαδα παιξει γρηγορα και με λιγο προσοχη στην περιφερειακη αμυνα για να μη δεχεται ευκολα το τριποντο, τοτε ευκολα παει φαιναλ φορ. Παικτες εχει σε καθε θεση με λιγο προβλημα στα 4 αλλα ας μη τα θελουμε και ολα.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σωστες οι επισημανσεις του Νικολα..Στη θεση 5 η ομαδα εχει στην ουσια δυο ρολιστες,αφου για διαφορετικους λογους Λασμε και Σοφο δεν πληρουν τα κριτηρια για τη θεση του βασικου πενταριου σε μια ομαδα επιπεδου Παναθηναικου..Θα πρεπει να αποκτηθει το καλοκαιρι ενα πενταρι που να δωσει οντοτητα στο παιχνιδι της ομαδας σε αμυνα κι επιθεση,κανοντας τη διαφορα.Βεβαια ο επομενος προπονητης θα κληθει να κανει δυο επιλογες.Μια για το ποιος θα 'ναι ο εκλεκτος και μια για το ποιον απο Λασμε η Σοφο θα κρατησει.Γιατι θεωρω δυσκολο να παραμεινουν κι οι δυο σαν μπακ-απ του βασικου πενταριου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος επόμενος προπονητής;Ο Πεδουλάκης εννοείς.Το καλοκαίρι θα μείνει ο Πεδούλακης. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί κάποιος στον οποίο ο Πεδουλάκης θα του λέει τι παίκτες θέλει και αυτός να τους βρίσκει και να τους φέρνει. Κυριακή

      Διαγραφή
    2. Βγάλαμε και ακατάλληλους 2 από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ας πούμε ο Σοφοκλής δεν δίνει οντότητα στο παιχνίδι της ομάδας όταν παίζει στο 100%; Δεν αποτελεί μια βασική λύση είτε με το παιχνίδι του με πλάτη είτε με τα σπασίματα που κάνει έξω; Ο Λάσμε δεν είναι απίστευτη αμυντική σταθερά και ο μόνος ψηλός που παίζει το πικ εν ρολ; Δεν είναι απλά υπερπολίτιμος στην ομάδα; Ποιόν ψηλό θες εσύ; Τον Κρίστιτς που κοστίζει 3 εκατομμύρια;
      Πάρτο χαμπάρι για τα λεφτά που έχουμε προς διάθεση το δίδυμο Σόφο-Λάσμε είναι από τα καλύτερα που μπορείς να πετύχεις.
      Βέβαια αν υπήρχε και ένας τρίτος ψηλός, 7footer που θα έκλεινε τις τρύπες αμυντικά και θα είχε και λίγο post game θα ήταν ιδανικό αλλά ήδη έχει γίνει υπέρβαση στο μπάτζετ. Του χρόνου με έναν Καββαδά ας πούμε (αν και δεν είναι τόσο ψηλός αλλά έχει δύναμη και μακριά χέρια) στην θέση του Σκορδίλη, θα έχουμε πολύ δυνατή frontline. Με όγκο δύναμη και μούσκουλα.

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα "καλόπαιδα".. Ετοιμάζεται ανάρτηση και μετά θα απαντήσουμε και σε σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Γκαγκαλούδης μόλις έσκισε τη φανέλα του αλά ..Διαμαντίδης σε πανελλήνια τηλεοπτική εμβέλεια. Κακό παράδειγμα ο Μήτσος για τη νεολαία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι νεολαία ο Γκαγκαλούδης; κυριακή

      Διαγραφή
    2. Μάλλον κάποιος θα τον είπε αιώνιο έφηβο και θα έσκισε τη φανέλα του...

      Διαγραφή
  60. akouste kai ena kalo ligo na eu8umisoume ....O Chuck Noris exei dei ton saras na xanei apo to gauro....xaxaxaxaxaa eleoc opote vlepei kokina akoma kai me gkriza malia to phdaei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου ένα ακόμα καλύτερο: ο Chuck Norris είναι ο μοναδικός που μπορεί να αμυνθεί σε no look πάσα του Σάρας :-D

      45 χρονών ο Σάρας θα μπορεί να βγάζει πάσες που οι νέοι PGs θα βλέπουν στα όνειρά τους...

      Διαγραφή
  61. jim,είναι κρίμα αυτός ο άρης(με τα τόσα προβλήματα)να μην στηρίζεται σε παίχτες όπως ο μποχωρίδης-βεζένκοφ και να αποκτά παίχτες που ναι μεν στην παρούσα φάση είναι καλύτεροί τους αλλά δεν θα έχουν μέλλον στην ομάδα(πχ Χαντ)
    Ποια η γνώμη σου για τον Μούρτο?Πιστεύεις ότι έχει προοπτικές αντίστοιχες με αυτές του Μποχωρίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζέλικο για Μούρτο.. Θεωρώ ότι εαν "λυθεί" λίγο θα παίξει πολύ καλύτερα. Όχι ο Μποχωρίδης σαν prospect είναι πολύ ψηλότερα. Ο Μούρτος μπορεί να γίνει όμως ένας αξιόλογος παίκτης Α1.

      Διαγραφή
  62. Θα ήθελα να ήξερα ποιος διαλέγει διαχρονικά τους Αμερικάνους του Άρη. Τι μάτι είναι αυτό ρε παιδιά; Και μετά μιλάμε για δημιουργία τμημάτων scouting. Φέρτε αυτόν τον τύπο στον ΠΑΟ αύριο.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Saxon ο Χαντ μέχρι αυτό το παιχνίδι είναι ένας από τους χειρότερους Αμερικανούς της Α1. Γενικά στα υπόλοιπα συμφωνώ.

      Rajon Rondo

      Διαγραφή
  63. pedoulakis-mpartzwkas ... poly ligoi gia megales omades ... epistrofoi zots amesa tou xronou kai as meinei to idio roster ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου. Να γυρίσει ο Ζοτς. Το συμβόλαιο του θα το πληρώσεις εσύ;Την τελευταία χρονιά του στον παο ήταν κοντά στο 1,5εκ χωρίς εφορία

      Διαγραφή
    2. to provlima den einai ta lefta tou zots file mou ... einai ta lefta ton paixtwn ... o pao autin tin stigmi exei kalous paixtes oxi poly akrivous ... alla den exei proponiti ...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Πολύ large είσαι με τα λεφτά άλλου.Δεν είναι πρόβλημα το συμβόλαιο του Ζοτς.Με τα λεφτά αυτά ξέρεις πόσους παίκτες παίρνεις;Τα συμβόλαια των παικτών ΄μαζί με εφορία είναι στα 10εκ μπορεί και παραπάνω. Τέλος ο πεδουλάκης μια χαρά προπονητής είναι το πρόβλημα του είναι πως δεν ξέρει να επιλέγει αμερικάνους. κάτι που φάνηκε και από τις επιλογές που έγιναν.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. oikonomia den kaneis ston proponiti ,koita to paradeigma tou olympiakou persi ,roster peripou sta 10 ekat. alla kalos koouts ... tha deis kai fetos to olympiako xwris tin aspida tou ivkovits ... epimenw ,oxi oikonomia sto proponiti ... einai to A-W SE MIA OMADA ...

      Διαγραφή
    7. Ο Ιβκοβιτς γιατί νομίζεις πως έφυγε;Επίσης ο Ιβκοβιτς κάλος ήταν και όταν ο ολυμπιακός στο πρώτο τρίμηνο δεν βλεπόταν επειδή κάποιοι παίκτες που διάλεξε όπως ο χάουαρντ δεν έκαναν. Επιμένω ο πεδουλάκης είναι καλός προπονητής αλλά δεν ξέρει να διαλέγει αμερικάνους. Αυτό είναι το πρόβλημα.Το καλοκαίρι θα έχει λιγότερη πίεση και περισσότερο χρόνο να διαλέξει παικτες με τη βοήθεια κάποιου στον οποίο θα του λέει τι παίκτη ακριβώς θέλει για να του φέρει και του χρόνου με τους παίκτες που θα μείνουν η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη.

      Διαγραφή
    8. O Ivkovits mono gia ta lefta den efyge , o pedoulakis oute ellines kserei na dialegei (xanthopoulos-skordilis-giannopoulos). eipes tin magiki leksi ... PIESI .. kai paixnidia titlou lew egw ... den ta exei auta ta paixnidia o pedoulakis ,giati poly apla den exei sto viografiko tou paixnidia titlou san proponitis . O PAO THELEI PROPONITI EPIPEDOU EURWLIGAS .

      Διαγραφή
  64. ΤΖΙΜ αν καταλαβα καλα σαν λυση για την ομαδα μας προτεινεις Ουκιτς με ΔΔ ενω τον Γκιστ δεν το αναφερεις ,δηλαδη να μην παιζει καθολου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. jim ti apopsi exeis gia ton stoglin ...top scorer kai sto ncaa ki edw se 4 agwnes exei meso oro 26.5 podous kai 4 asiist se 4 mats ....pws ton vlepeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε αν μεινει ευρωπη που το βλεπω χλωμο θα βγαζει ματια σε λιγα χρονια.
      Που να παρει κ εμπειριες κ να μπει σε καλουπι.
      Εχει κλασσικες αμερικανικες αδυναμιες αλλα ειναι πρωτη υλη

      Διαγραφή
    2. Για αρχη ας κοψει κατι τρελα σουτ βεβαια αλλα το χει

      Διαγραφή
    3. egw pou ton eixa dei sto north carolina nomizw evgaze matia kai trlaine kosmo ... o an8rwpos dne paizetai boreis na deis ta analoga videakia sto youtube alla den len tiota ...an den to deis mes ton agwna to xarakthra tou pou akoma kai ana xasei kapoies prospa8eies den kolwnei na balei alles 10 seri..kai polu kalo sout kai basimo!!!

      Διαγραφή
    4. Αν βελτιωση την τελικη επιλογη του στο σουτ θα κανει καλη καριερα.
      Και ειναι κριμα να τον ακολουθει χαμηλο στατιστικο στα σουτ δυο ποντων γιατι ειναι καλος σουτερ απλα εχει λαθος επιλογες.αλλα αυτο διπλα σε καποιο καλο προπονητη. Κ με χρονο διορθωνεται

      Διαγραφή
  66. Κανεις δεν εβγαλε αχρηστους τους Λασμε και τον Σοφο,απλα το θεμα ειναι οτι ο ενας ουτε ο αλλος εχει την εμβελεια για να αποτελεσει τον παικτη που θα κανει τη διαφορα..Ο Λασμε λογω ελλειψης ιδιαιτερης τεχνικης δεν μπορει να παιξει με πλατη στο καλαθι και να ποσταρει τ' αντιπαλα σεντερ που στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ψηλοτερα.Ο Λασμε για την ομαδα μπορει ν' αποτελεσει μια συγχρονη κοπια του Μιντλετον..Παμε στο Σοφο τωρα.Οσοι παρακολουθουν απο κοντα τα τεκταινομενα καταλαβαινουν οτι ο συγκεκριμενος παικτης λογω του ογκου του και του μονοδιαστατου παιχνιδιου του δεν μπορει να παιξει πανω απο 10-15 λεπτα σε υψηλο τεμπο..Αλλωστε,αν εκανε τη διαφορα θα τον επαιρνε ο Ζοτς.Κι απ' οσα ειδαμε ολα αυτα τα χρονια επραξε σωστα..Και κατι για τον Αρτζι,τον οποιο εβλεπα στο κλειστο σαν παικτη και τωρα τον βλεπω να καθεται στον παγκο στο οακα..Καλος προπονητης,αλλα οχι γι' αυτο το επιπεδο..Το διπλο στο Καντου τον εσωσε,αφου σε περιπτωση ηττας θα 'χε απολυθει..Κι ηταν γνωστο στην πιατσα..Η μονη περιπτωση που μπορει να του εξασφαλισει την παραμονη και του χρονου ειναι η κατακτηση του πρωταθληματος..Κι αυτο που 'χε πει πριν κανα τριμηνο στην εκπομπη της θ13,οτι μετα τον Δεκεμβριο η ομαδα θα δειξει αλλο προσωπο και θα παιξει καλυτερα,μαλλον δεν συμβαινει..Ισα-ισα που απο ματς σε ματς παιζει χειροτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Σόφο συμφωνούμε, αλλά το θέμα με τον Σόφο είναι ότι αυτά τα 15-20 λεπτά που μπορεί να παίξει (το μισό ματς δηλαδή), θα είναι ΤΟ σημείο αναφοράς στην επίθεση, γιατί είτε θα βάλει τον οποιονδήποτε αντίπαλο στο καλάθι (στο 1-1), είτε θα εκτελέσει πολύ καλά p'n'r, είτε θα βγάλει πολλά αμαρκάριστα σουτ στους συμπαίκτες του (σε double/triple team). Στην άμυνα θα κάνει ότι μπορεί (π.χ. δύσκολα τον ποστάρει οποιοσδήποτε ψηλός στην Ευρώπη).

      Από την άλλη ο Λάσμε είναι γνωστό ότι δεν έχει την προσωπική δημιουργία φάσης, καθώς έχει σχεδόν μηδενικό ball handling. Από την άλλη όμως, το επίπεδο συνεργασίας του και η διαρκής κινητικότητά του τον κάνουν σχεδόν τέλειο αποδέκτη τελικής πάσας. Και φυσικά το παληκάρι φτιάχνει σχεδόν μόνος τους τις κατηγορίες DefRbs και Blcks !

      Τέλος για τον RG διαφωνώ. Είχε πει ότι θα παίξουμε πιο στρωτό μπάσκετ με το νέο έτος, κάτι που είχα πει και εγώ, και όντως πριν τις τελευταίες αλλαγές παικτών αυτό συνέβηκε. Όχι συνεχώς, αλλά σε μεγάλα διαστήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Με τις νέες αλλαγές, πάμε τώρα πάλι σε κανά δίμηνο, μέχρι να μπουν οι νέοι και να αφομοιώσουν 4-5 συστήματα μπροστά και πίσω...

      Διαγραφή
  67. ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΚΙΣΤ.
    Η ΜΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΘΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΙΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΟΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΛΑΣΜΕ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΤΑΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ 2 ΤΡΙΠΟΝΤΑ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΣ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΛΙΓΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΟΛΙΣ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ.
    ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΚΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝ. ΚΙ ΟΣΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    Ο ΜΠΑΤΙΣΤ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. ΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ 3D KAI ΣΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΚΙΣΤ ΤΕΛΙΚΑ . ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΣΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ. ΑΦΟΥ Ο ΠΑΝΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΠΡΟΤΕΥΙΝΩ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΑΜΣΤΡΟΝΓΚ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΠΟY ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΕΙ . ΤΟ ΟΤΙ Ο ΨΗΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΓΑ ΕΙΝΑΙ 2.11 ΚΑΙ 2.17 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
    ΕΙΠΑΜΕ NA ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.
    ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΑΝ ΨΙΛΟΑΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΧΝΙΟΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο Γκιστ ευστόχησε σε 3 τρίποντα, τα οποία όλα ήταν ελεύθερα και ο Πάνκο έπεσε πάνω του αφού ο Αμερικανός ο δικός μας είχε οπλίσει. Και τα 2 από τα 3 αν θυμάμαι καλά προήρθαν από double team στον Σόφο. Δικές του φάσεις δεν τις λες ακριβώς. Αλλά πράγματι εκεί που ο Πάνκο ενδεχομένως να δίσταζε, ο Γκιστ τα πήρε τα σουτ και τα έσταξε. Στα συν του ότι όταν βρίσκει τον χώρο δεν το σκέφτεται καν. Σουτέρ δεν είναι αλλά η αυτοπεποίθηση είναι η μισή δουλειά στο σουτ και δείχνει να την έχει.
      Αμυντικά φιλαράκι έκανε καλή δουλειά ατομικά και κακή δουλειά ομαδικά. Το ότι έριξε τάπες σε δικές του φάσεις δεν σημαίνει ότι λειτούργησε θετικά αμυντικά. Χάθηκε πολλές φορές και δεν ήταν στη θέση που έπρεπε. Ευτυχώς έχει πολλά σωματικά προσόντα και αυτό μπορεί να διορθώσει ως ένα βαθμό τα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. O Gist είναι γνωστό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Στην προσωπική άμυνα είναι σχετικά καλός, αρκεί να μην τον "ψαρέψει" ο επιθετικός (έγινε και προχθές 2-3 φορές, έφαγε προσποίηση και βγήκε σχεδόν εκτός γηπέδου). Αλλά στα ίσια χωρίς προσποιήσεις, τσαλιμάκια, "υδραυλικά" σουτ και άλλα τέτοια, δεν υπάρχει παίκτης στην Ευρώπη που θα αισθανθεί άνετα να σουτάρει μπροστά του. Το ίδιο περίπου που ισχύει και για Λάσμε, μόνο που ο Λάσμε είναι σε άλλη κατηγορία !

      Στην ομαδική άμυνα όμως, ακόμα και όταν μάθει τα συστήματα, δεν είναι τόσο καλός, απλούστατα γιατί ξεχνιέται και δεν είναι τόσο συγκεντρωμένος για 24". Κάτι που ΔΕΝ ισχύει για τον Λάσμε. Προχθές ήταν εκτός θέσης σε άλλες 3-4 φάσεις, με αποτέλεσμα εύκολα lay-ups των ισπανών.

      Στην επίθεση έχει πολύ περισσότερο την προσωπική φάση από τον Λάσμε, αλλά λιγότερο από τον Πάνκο (ο οποίος έχει τάξη μεγέθους καλύτερο passing και ball handling). Απλά επειδή είναι ενθουσιώδης τα "δικά" του σουτ θα τα πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη...

      Διαγραφή
    3. Όμορφα τα λέτε όλοι. Επίσης, αν παρατηρήσατε προφανώς η Γιασμίν είχε δώσει εντολή όποιος μαρκάρει τον γκιστ(πάνκο) να πατάει ρακέτα για κλείσιμο των διαδρόμων, αφήνοντας τον προκλητικά ελεύθερο όποτε είναι στην weakside, γνωρίζοντας τον σαν παίχτη. Δεν του έκατσε όμως εν τέλει. Ακόμα, ο Παναθηναϊκός φέτος είναι μονίμως κακός στις περιστροφές, με λίγες εκλάμψεις που υποδηλώνουν το αντίθετο. Κοινώς, δεν ήταν θέμα γκιστ μόνο, συν ότι είναι εντελώς νέο πρόσωπο. Αυτός είναι ο παίχτης παιδιά, λίγο φενέρ να είχες δει πέρσυ καταλάβαινες τα συν κ πλην του. Ήταν και επιλογή πέδουλα από το καλοκαίρι και όχι κάτι που προέκυψε στην πορεία. Αν δεν είχε τα κακά που έχει, ο προορισμός του θα ήταν η αμερική και όχι η ευρώπη.


      Υ.Γ. Μπορεί να μην παίζει και το καλύτερο μπάσκετ ο παναθηναϊκός, αλλά πορσωπικά γουστάρω να βλέπω τάπες στα ίσια, τρελές ατομικές άμυνες, άλευ ουπ, μπούκες και in your face καρφώματα, no look πάσες, κτλ. Και αυτά τα κάνει φέτος. Να και ένα καλό στην μετα-ζέλικο εποχή. Το μπασκετ είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία πάνω απ'όλα ειδικά για τον μέσο φίλαθλο, και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα παραπάνω. Κάτι ξέρουν και οι αμερικλάνοι.

      Διαγραφή
  68. Jim νομίζω πως είσαι αρκετά αυστηρός με την υπόθεση Gist....νομίζω ότι μιλάμε για έναν παίκτη που συνδυάζει ταχύτητα,athletism,καλές άμυνες στο man to man και ένα αξιοπρεπέστατο σουτ απ'ότι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τώρα.Χάνει βέβαια σε μπασκετικό I.Q αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του με τον Panko.Είναι πολύ καλύτερος συνολικά και βέβαια τεράστιο ρόλο παίζει και η ηλικία σε αυτό το συμπέρασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΓΚΙΣΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΤ ΠΑΝΚΟ1ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΟΥ http://trifillakia.blogspot.gr/2013/01/h_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή