Athlenda

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ



Οι διοικούντες της ΕΑ7 ετοιμάζονται για το μεγάλο κόλπο το καλοκαίρι, με μια διπλή κίνηση που θα ταράξει τα νερά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, στοχεύοντας για μια ακόμα φορά στη χώρα μας..



Τα ταξίδια στο εξωτερικό και τα πάρε-δώσε με ανθρώπους του χώρου –με μια πιο άμεση μορφή πλέον-  βγάζουν και ειδήσεις.. Aυτό που ψιθυρίζεται κάποιους μήνες τώρα, τείνει να πάρει τη μορφή επιβεβαίωσης πλέον..  


Στη Λομβαρδία η χρονιά δεν κυλά καθόλου καλά με την ομάδα να βρίσκεται ήδη εκτός από το ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας και  στην 6η θέση της Ιταλικής λίγκας με το φτωχό 7-6, αλλά κυρίως τραγικό ομαδικό performance μέχρι τώρα. Εχθές μιλώντας με άνθρωπο κοντά στα πράγματα του κλαμπ μας επιβεβαίωσε αυτό που είχε φτάσει στα αυτιά μας αρκετό καιρό τώρα. Οι Ιταλοί έχουν ως βασικό στόχο για τη νέα σεζόν να φέρουν στον πάγκο τους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να δώσουν παράλληλα το τιμόνι μέσα στο παρκέ στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το πλάνο της διοίκησης είναι πολύ συγκεκριμένο, όπως και η πρόταση που θα γίνει στον Έλληνα γκαρντ, η οποία θρυλείται ότι θα το αποφέρει σε ετήσια βάση ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκ. που λαμβάνει τώρα ο αθλητής. Γεγονός αν μη τι άλλο σημαντικό, καθώς σε αυτήν την ηλικία ο κάθε χρόνος στο κορμί ενός παίκτη –ακόμα και εάν είναι ο Διαμαντίδης- παίζει μεγάλο ρόλο.

Δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να γίνει κατανοητό ότι ο Ομπράντοβιτς είναι «μαζί» σε αυτό.. Αν μη τι άλλο στο Μιλάνο χρησιμοποιούν τον έναν ως μέσο προσέγγισης του άλλου καθώς τόσο για τον Σέρβο κόουτς όσο και για τον Έλληνα γκαρντ η επανασύνδεση μπορεί να αποτελέσει μεγάλο δέλεαρ. Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γεγονός ότι στο Μιλάνο επιμένουν στον Σκαριόλο μετά από τόσες αποτυχίες, με την ομάδα να έχει μετατρέψει το nickname «κόκκινα παπούτσια» σε «κόκκινο σβέρκο» από την πολύ φάπα.. Αλλά το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ο Ομπράντοβιτς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τον «ήρωα» αναλαμβάνοντας στα μέσα της σεζόν, ούτε και οι ιθύνοντες της ομάδας  μπορούν να υπογράψουν ένα καλό κόουτς εφόσον υπάρχει η προοπτική του Σέρβου το καλοκαίρι.


Το ανακουφιστικό για το κλαμπ είναι ότι παρά τα φετινά κατορθώματα της ομάδας, ο Τζιόρτζιο Αρμάνι στηρίζει και έχει διάθεση να επενδύσει χρήματα.  Και οι δύο βασικοί στόχοι του κλαμπ θα είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον Διαμαντίδη, στην επικείμενη μετακίνηση του ή όχι  θα παίξει μεγάλο ρόλο το πώς θα τελειώσει τη σεζόν ο Παναθηναϊκός και το τι θα γίνει τελικά με τα διοικητικά θέματα της ομάδας. Σίγουρα ο αρχηγός των πρασίνων δε θα πετάξει τη σκούφια του σε μια τέτοια αλλαγή, όμως για να είμαστε ειλικρινείς μια τέτοια πρόταση-συνεργασία, ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας του (θα είναι στα 33), είναι σίγουρα δελεαστική.


Πολύ ενδιαφέρον θα έχουν και οι ενδεχόμενες εισηγήσεις του Ομπράντοβιτς. Με την ομάδα έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά το αμερικανικό δίδυμο Λάνγκφορντ-Χέρστον, οι δύο πολύ ταλαντούχοι νεαροί Ιταλοί Τζεντίλε-Μέλι, οι Ραντόσεβιτς-Στίπσεβιτς και ο Φερνάντεθ. Αντίθετα οι Φώτσης-Μπουρούσης μένουν ελεύθεροι.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση επίτευξης αυτής της διπλής συμφωνίας, το Μιλάνο θα τραβήξει όλα τα βλέμματα τη νέα σεζόν. Το Hoopfellas σας αποκάλυψε το πλάνο τους. Ίδωμεν..

Υ.Γ: Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλα τα «καλόπαιδα».. Ότι καλύτερο εύχομαι..

270 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Πρώτη φορά γράφω στο blog σου και συγχαρητήρια για την δουλειά και το μεράκι σου!

    Μου φαίνεται απίστευτο να κινηθεί η Αρμάνι έτσι το καλοκαίρι... Εάν όμως ισχύει κάτι τέτοιο... Και τους δύο μαζί το βλέπω δύσκολο. Κυρίως από πλευράς Διαμαντίδη... δεν νομίζω ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα του κάνει μια πολύ μικρότερη προσφορά από τα 2εκ. που παίρνει τώρα. Και μην ξεχνάμε ότι είναι παιδί που σέβεται και δεν ψάχνεται. Μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν το ιδανικό φινάλε στην καριέρα του όσα και να παίρνει, αντιθέτως. Για τον Ζέλικο, το θεωρώ πιο πιθανό εξαιτίας του ατελείωτου μπάτζετ της Αρμάνι που θα καλύψει τις όποιες απαιτήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε, καλή χρονιά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. Αρχικά λες ότι δύσκολα θα κινηθεί το Μιλάνο και για τους δύο και μετά γράφεις για ατελείωτο μπάτζετ.. Οικονομικά πάντως μπορεί να τους καλύψει, να είσαι σίγουρος.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Jimmi, καλή χρονιά.
    Δεν πιστεύω ότι ο Ζοτς θα πάρει τέτοιο ρίσκο, να χρεωθεί δλδ τον ΔΔ, σ' αυτη την ηλικία, εκτός τόπου και χρόνου και με τέτοιο μπάτζετ, υπεύθυνο σε τόσο φιλόδοξο πρότζεκτ. Και ο Λάνγκφορντ δεν είναι ακριβώς ο παίχτης που θα τον πίστευε και που να μπορεί ο ίδιος να μπει στο καλούπι Ομπράντοβιτς. Με Καλάθη όμως ίσως να το σκεπτόταν...
    Αντίθετα, σε ενδεχόμενο - και πολύ πιθανό - νέο στραβοπάτημα της Ρεάλ, τον βλέπω εύκολα στη Μαδρίτη. Με Γιουλ και Κάρολ. Και μια μικρή ενίσχυση, πχ Καλάθη ή ΔΔ - σαν συμπλήρωμα. Και με μια σοβαρή εναλλακτική στον Ρούντι, πχ Σάτο. Κι μ' έναν καλό ψηλό, πχ Σκόλα, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να αποκαθηλώσει την Μπάρτσα απο το θρόνο της μεγαλύτερης Ισπανικής ομάδας της εποχής μας και την επιστροφή της βασίλισας στους θρόνους της.
    Όλα αυτά χωρίς να μπορώ να μπω στα παπούτσια του Ομπράντοβιτς. Ίδωμεν...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AΚΑλή χρονιά Θοδωρή.. Δεν είπε κανείς ότι ο Λανκγφορντ π.χ. θα μείνει υπό τον Ζοτς. Απλά έγραψα ποιοι έχουν συμβόλαιο. Ειδικά με Σκόλα θα γινόταν υπερομάδα..

      Διαγραφή
    2. Νομίζω κι εγώ ότι θα κινηθεί σε πιο safe επιλογές στυλ Real. Και με τίποτα Τουρκία, αυτοί παίζει να είναι τόσο loosers που ούτε η τύχη του Γκαστόνε δε μπορεί να τους αλλάξει τη μοίρα...
      Alex 7

      Διαγραφή
  3. OYTE MIA ΣΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΠΛΟ DEAL.
    Για ΖΕΛΙΚΟ δεν ξέρω , γιατί όταν απατάς μιά φορά , απατάς κι άλλη.
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Το ιερό τοτέμ της πράσινης ιστορίας δεν φεύγει.
    Ο ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΔΩ.
    Αν φύγει Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και διαλύσει το κλάμπ , ολα γίνονται.
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ , ΟΠΟΤΕ
    ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ;
    DOC!
    YΓ Ουτε για ΖΟΤΣ πιστεύω τέτοιο ξεπεσμό , όσα και να πάρει.
    Πάντα θα υπάρχει καλύτερο πρότζεκ.
    Αλλά και πάλι αν το μπάτζετ είναι μεγάλο και κάνει ότι θέλει...
    Τα γουστάρει κάτι τέτοια ο Σέρβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Ντοκ, καλή χρονιά φίλε! Γιατί "ξεπεσμός" για τον Ζοτς? Στο Μιλάνο θα πάει.. Βαριά φανέλα, μεγάλο όνομα. Ίσως να προτιμά τη Μαδρίτη, αλλά και η Λομβαρδία θα ήταν μια καλή επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Jim καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.Βαριά φανέλα ήταν κάποτε φίλε,όταν λεγόταν Τρέισερ και μετά Φίλιπς.Εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να είναι μεγάλο όνομα.Το παρελθόν είναι παρελθόν και σιγά σιγά ξεθωριάζει και πλέον είναι απλά μεγάλο πορτοφόλι.Αν εξακολουθεί το Μιλάνο να θεωρείται μεγάλο όνομα τότε η Βαρέζε τι είναι άραγε με τόσους τελικούς και τόσους τίτλους που σέρνει?

      Διαγραφή
  4. Prota apo ola kali xronia se olous me igeia pano apo ola. Deuteron zito signomi gia ta greeklish eimai stin douleia. Mpika kirios apo sini8eia k vlepo ar8ro me foto ton zots k ton 3D k leo apokleietai na pane stin milano, toulaxiston o 3D, den to xoraei o nous mou na ton do me alli fanela k pisteuo oti o Mitsos ua meinei arkei na meinei k i dioikisi giati allios ola einai pi8ana, oson afora ton zots ego pisteuo 8a ton elkisei to project tis armani ( No Budget ktl ), pio poli malista apo ta tourkika project pou episis exoune unlumited budget. Auta apo emena k Jim sinexise to idio dinata k to 2013 k pali kali xronia se olous :)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Zoze.. ΚαλΉ χρονιά φίλε. Εμείς απλά γράψαμε για το πλάνο της ΕΑ7. Το τι θα κάνει ο Διαμαντίδης είναι δικό του θέμα. Σαφώς και έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον Παναθηναϊκό το παιδί και θέλει να μείνει. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από το τι καθεστώς θα επικρατήσει στα διοικητικά το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  5. KANEIΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ότι την επόμενη μέρα της φυγής του
    90% των παικτών και του 100% του προπονητικού τίμ , Η ΠΑΝΑΘΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ και μάλιστα τόσο ανταγωνιστική.
    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ θα μπορούσε να φύγει κι αυτός κι ας είχε συμβόλαιο.
    Θα έλεγε στο Δημήτρη "Πρόεδρε αποδέσμευσε με , θέλω να φύγω".
    Αποκλείεται ο ΔΓ να τον κράταγε με το ζόρι.
    Πράγμα που σημαίνει , ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΦΕΤΟΣ , έχει
    καλό κλίμα η ομάδα , συνεχίσει νάναι επιτυχημένη και ανταγωνιστική και κυρίως ΜΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.
    Σας το υπογράφει ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟ.
    ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Η ΑΡΜΑΝΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΧ
    ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ.
    Doc!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΑΙΚ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ DOCTOR ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΡΕ! GEORGEKAR13

      Διαγραφή
  6. Kαλημέρα και καλή χρονιά
    ο Μήτσος θα φύγει μόνο αν η οικογένεια αφήσει την ομάδα και σταματήσει να την χρηματοδοτεί. Σε άλλη περίπτωση δεν πρόκειται να φύγει. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων και θέμα πρωταθλητισμού για τον Μήτσο αλλά και ότι δεν του αρέσουν οι αλλαγές.Δεν είναι στον χαρακτήρα του. Jim αλλού είναι το μεγάλο θέμα του φετινού καλοκαιριού και σε εκείνη την περίπτωση πρέπει να συντονίσεις τις κεραίες σου. Αν θα ανανεώσει ο Σπανούλης που κατα πάσα περίπτωση δε θα ανανεώσει γιατί ο Σκινδήλιας δεν πρόκειται να δώσει στον Ραζνάτοβιτς συμβόλαιο ίσο με το φετινό πόσο μάλλον μεγαλύτερο που θα ζητήσει ο μάνατζερ για τον Σπανούλη.Για τον Σπανούλη μπορείς να γράψεις και ποιες ομάδες θα τον κάλυπταν τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kυριακή.
      Φέτος τελειώνουν τα συμβόλαια Σπανού και Χάινς
      στον Ακροπολιακό ! (έπεσε απο την Ακρόπλη πέρσι και βρήκε και το πορτοφόλι του Νιάρχου.
      Αν δεν ανανεώσουν , βλέπω τους Αγγελόπουλους να ξαναφέυγουν κι αυτή τη φορά ανεπιστρεπτί.
      Εκτός αν βρεθεί νέος Ντούντα , νέα λαβράκια , νέα ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ , νέος κοιμόμενος Καζλάουσκας , νέα κοράκια να μας φάνε στον ημιτελικό και παραμείνουν Ακροπολιακός ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
      Doc!

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ οι Αγγελόπουλοι δεν έφυγαν πρόπερσυ αν και το είχαν ανακοινώσει και θα φύγουν τώρα επειδή θα φύγει ο Σπανούλης και μπορεί ο Χαινς;Δε νομίζω να φύγουν. Με τα λεφτά που θα ζητήσει ο μάνατζερ του Σκινδήλια(ο Σκινδήλιας κάνει ουσιαστικά παιχνίδι όσον αφορά τα λεφτά που δαπανώνται για την ομάδα) δεν πρόκειται να βρουν σημείο επαφής.Επίσης το ίδιο ισχύει για τον χαινς. Αν το καλοκαίρι του κάνει πρόταση άλλη ομάδα με πολύ καλά λεφτά θα κουνήσει και αυτός μαντήλι. κυριακή

      Διαγραφή
    3. Κυριακή καλή χρονιά. Θα ήταν όντως πολύ ενδιαφέρον να γράψουμε για τις επιλογές Σπανούλη και όπως καταλαβαίνεις θα το κάνουμε..

      Διαγραφή
    4. Καλη χρονια σε ολους..Ο Σπανουλης θα κυταξει την τσεπη του,αλλα και την ευκαιρια να τελειωσει την καριερα του σε καλυτερες συνθηκες,απ οτι υπαρχουν στην Ελλαδα,και θα φυγει,ενω αντιθετα ο Χαινς θα εκτιμησει που ο Ολυμπιακος τον ανεβασε 10 επιπεδα και μετραει πλεον και θα προσπαθησει να μεινει.Αν και πιστευω οτι ο Ραζνατοβιτς θα τους διαπραγματευτει πακετο..Ουτε ο Ολυμπιακος,ουτε ο ΠΑΟ,θα αντεχουν του χρονου συμβολαια των 2 εκ,ουτε καν του 1,3-1,4 και οι Διαμαντιδης και Σπανουλης,μεγαλωνουν..Πολλα θα εξαρτηθουν απο το ονομα των ομαδων,και απο τους προπονητες που θα εχουν αυτες οι ομαδες..Ρεαλ,Μπαρτσα.ΤΣΣΚΑ,Αρμανι εαν θελουν τους παιρνουν ευκολα,ενω και οι Τουρκοι,μπορει να κανουν απιστευτες προτασεις..Αμα του δωσουν του αλλου 3 εκ το χρονο,γινεται η δεν γινεται πασας?Εμεις εδω μπορει να μιλαμε για σημαιες κλπ,αλλα ποιον χαλαει να παει ας πουμε να παιξει στην Μπαρτσελονα για μια 3ετια,ετσι που εγινε η Ελλαδα..Ειναι λογικο,να φυγουν,και να βαλουν νεους στοχους,και ειναι λογικο και οι διοικησεις να μην ματωσουν για να τους κρατησουν..Ο ΠΑΟ,φτιαχνει ουτως η αλλως καινουρια ομαδα,ενω ο Ολυμπιακος,τα παζει ολα για ολα φετος για το ριπιτ..Εκει υπαρχει και η παραμετρος Παπανικολαου,που μπορει να παιξει ρολο..

      Διαγραφή
    5. Επισης ενα θεμα ειναι πια διοικηση ειναι διατεθειμενη να δεσμευτει οτι θα καλυψει 3ετες συμβολαιο,σε αυτο το τραγικο και αβεβαιο οικονομικο περιβαλλον..

      Διαγραφή
  7. Όποιος ξέρει προσωπικά το Μήτσο γνωρίζει καλά ότι όχι στο Μιλάνο δεν θα του άρεσε να ξενιτευτεί, αλλά και στην Αθήνα ακόμα του αισθάνεται επισκέπτης. Ο Μήτσος θέλει να είναι ένα βήμα από την Καστοριά. Και δεν είναι άνθρωπος που θα αλλάξει συνήθειες, ειδικά σε τέτοια ηλικία. Το δέλεαρ Ομπράντοβιτς φυσικά παίζει ρόλο, αλλά επί της ουσίας είναι γνωστό ότι εφόσον η νέα ομάδα τον εμπνέει (όχι απαραίτητα να κερδίσει τίτλους φέτος, όσο να πειστεί ότι γίνεται δουλειά - και τελευταία πιστεύει στο πρότζεκτ κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο...)θα δεχόταν να συνεχίσει όχι με 2 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα και με 50% μείωση! Αυτό δεν είναι εικασία, είναι πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν η κατάσταση δε ξεκαθαρίσει διοικητικά και ο Παναθηναϊκός περάσει σε νέα σελίδα (μετά Γιανακοπουλαίων εποχή), θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ο Μήτσος πιθανόν να φύγει. Ο παίχτης σίγουρα θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αλλά σε μια περίπτωση που δεν θα υπάρχει διοίκηση και χρήματα , πιθανόν να αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, δηλαδή στο να φύγει. Η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ κρίσιμη για όσους παρακολουθούν. Μια καλή πορεία και πάλι είναι δεδομένο ότι θα τραβήξει και νέους επενδυτές. Σε αντίθετη περίπτωση και από την στιγμή που ο ΟΣΦΠ έχει το προβάδισμα στους τελικούς φέτος κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Φέρνω πχ την νίκη του Παναθηναϊκού στο Καντου . Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ξέρουν τι θα είχε συμβεί σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού. Άρα όλα θα παίξουν ρόλο φέτος και είναι σημαντικό εμείς οι Παναθηναϊκοί να ενισχύσουμε την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίπτωση ήττας του Ακροπολιακού εδώ από την Τσεντεβίτα , που τη νίησε στο τσάκ με δίποντο , μετά τα κάζα στην Πόλη και εδώ από την Ζαλγκίρις τι θα είχε συμβεί μας λές φίλε Πέτρο ;
      Με τα άν δεν φιάχνεται η ιστορία.
      Μόνο με νίκες ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΤΕΡΙΑ.
      Αν φύγουν ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ το ξέρω δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο.
      Doc!

      Διαγραφή
  9. Opws panta, Jim, mas dineis na skeftomaste, na milame, ktlp ...

    Ena apithano site ! Kalh xronia kai ... makria apo kafrous !

    H Armani einai toso ... xazh pou den thn vlepw pote na pairnei kales apofaseis telika !!!

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάνο και καλή χρονιά φίλε.. Η Αρμάνι πήρε μια χαρά παίκτες το καλοκαίρι. Προπονητή δεν έχει..

      Διαγραφή
    2. auto ennwousa kuriws alla se katalava !

      Omws phge na dwsei Cook kai Hendrix, kales apofaseis sou fainontai ;

      Manos apo Gallia (kai sorry gia to keyboard !)

      Διαγραφή
  10. δεν φευγει το ονομα γιαννακοπουλος ρε παιδια απο το μπασκετ!αλλωστε το ειπε και ο θανασης,προεδρος θα ειναι ο δημητρης!οποιο θεμα και να υπαρξει,θα το λυσουν μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Αρμάνι θα το επιχειρήσει, ο Διαμαντίδης όμως αποκλείεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Είναι χορτάτος από λεφτά, ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, στα 33 δύσκολα ρισκάρεις να ξεκινήσεις καινούργια καριέρα στο εξωτερικό σε περιβάλλον που δεν γνωρίζεις, ακόμα και με την παρουσία του Ομπράντοβιτς είναι απίθανο να έρθουν επιτυχίες για την Αρμάνι από την πρώτη χρονιά κλπ. κλπ. Ακόμα κι αν διαλυθεί ο Παναθηναϊκός πιο πιθανό βλέπω να πάει ο Διαμαντίδης σε καμιά Μπαρτσελόνα, παρά σε μια ομαδούλα του τύπου Αρμάνι. Έλεος. Σιγά μην πάει και στην Τμπίλισι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυναμό Τυφλίδας στα Ελληνικά!
      D

      Διαγραφή
    2. Για να ξέρουμε και τι λέμε η (Ολύμπια, Στεφανέλ, Αρμάνι) Μιλάνο είναι σύμβολο για το μπάσκετ της πόλης και του ιταλικού μπάσκετ συνολικά με καμμιά 30αριά εγχώριους και κοντά 10 ευρωπαικούς τίτλους πολύ πριν το ΠΑΟ, τον Ολυμπιακό ή δε ξέρω και γω ποιόν άλλο. Η παρούσα κατάσταση της ομάδας δε διαγράφει το παρελθόν της ούτε φυσικά μπορεί να την αναγάγει σε "ομαδούλα".

      Η Αρμάνι μπορεί να παρέχει στο Ζοτς τις προυποθέσεις που προτιμά (καλό ρόστερ, χρήμα, όνομα) και ελλείψει δυνατής Σιένα ή άλλου θηρίου στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι "λουκούμι" για μια ομαλή αρχή. Ο ΔΔ επαγγελματίας είναι, αν ο ΠΑΟ παραμείνει ανταγωνιστικός θα μείνει, αν όχι θα δει τις επιλογές του και θα φύγει. Δε νομίζω πως στα τελειώματα θα θέλει να χάνει με κάτω τα χέρια, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Ένας αστερίσκος μπαίνει μόνο σε σχέση με την αγωνιστική κατάσταση του ίδιου.

      Καλή χρονιά σε όλους!!!

      Διαγραφή
    3. σωστος φιλε..η Μιλανο ειναι μια απ'τις ιστορικοτερες ομαδες του ευρωπαικου μπασκετ..μπορει να μην εχει κατακτησει 6 ευρωλιγκες οπως εμεις κ απ'τα μεσα της δεκαετιας του 90 να παραπαιει αλλα οχι κ "ομαδουλα"..μη τα ισοπεδωνουμε ολα..

      Διαγραφή
    4. Για να ξέρουμε για τί μιλάμε, η Μιλάνο έχει πάρει 3 ευρωπαικά κύπελλα, 3 Σαπόρτα και 2 Κόρατς. Δεν λέω καλή συγκομιδή, αλλά δεν ανήκει στην ελίτ του ευρωπαικού μπάσκετ ούτε καν ιστορικά. Στην ελίτ ανήκουν οι ομάδες που έχουν πάρει πολλά πρωταθλητριών και έχουν διαχρονική πορεία. Η Μιλάνο έχει χρόνια πολλά να δει προκοπή. Την κατάσταση την περιέγραψε εύγλωττα ο Μασιούλις. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν από μπάσκετ. Μπαίνει καλάθι και φωνάζουν γκολ. Όποιος βάζει Παναθηναικό και Μιλάνο στην ίδια κατηγορία είναι βαθιά νυχτωμένος.

      Διαγραφή
    5. 3 Πρωταθλητριών, 3 Σαπόρτα και 2 Κόρατς εσένα σου φαίνονται λίγα (μάλιστα το Κόρατς ήταν πολύ πιο δύσκολο από το σημερινό eurocup γιατί δεν υπήρχε αυτή η υπερσυγκέντρωση σχεδόν όλων των καλών ομάδων στο Πρωταθλητριών όπως συμβαίνει σήμερα με την Ευρωλίγκα); Ξέρεις τι ομάδες κατανίκησε για να κατακτήσει αυτούς τους τίτλους; Έχουμε διαφορετικά κριτήρια φαίνεται για το πώς εντάσσεται μια ομάδα στην κορυφή του ευρωπαικού μπάσκετ ιστορικά.

      Ο ΠΑΟ πριν 15-20 χρόνια ήταν εντελώς ανύπαρκτος στο ευρωπαικό μπάσκετ, αν στα επόμενα 15 χρόνια από σήμερα δεν έχει ευρωπαική επιτυχία, τι θα λέμε; "Αφού δε συνέχισε να παίρνει ευρωλίγκες για 35 χρόνια δεν είναι ιστορική ομάδα μωρέ, μια παρένθεση ήταν". Κοροιδευόμαστε τώρα;;;

      Διαγραφή
    6. Το θέμα είναι ότι η όποια παράδοση της Μιλάνο ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή ούτε την τεχνογνωσία έχει σαν κλαμπ για να κατακτήσει ευρωπαικές κούπες, ούτε μπασκετικό κοινό έχει, ούτε ρόστερ. Για όποιον του αρέσουν βέβαια τα λεφτά είναι πολύ καλή περίπτωση ομάδας, καθώς ούτε πίεση υπάρχει, όπως λέει και ο Μπουρούσης, και τα λεφτά στην ώρα τους μπαίνουν. Όταν όμως είσαι θρύλος του ευρωπαικού μπάσκετ, όπως ο Διαμαντίδης και πηγαίνεις σαν μισθοφόρος σε ένα τέτοιο κλαμπ, υποτιμάς τον εαυτό σου. Γνώμη μου βέβαια, αν θέλει να πάει το παιδί, εγώ τουλάχιστον σαν παναθηναικός δεν θα πω τίποτα.

      Διαγραφή
    7. Παναγο, πάνω που πήγαινα να σου γραψω ότι συμφωνώ με το πρώτο ποστ σου και να σου πω ότι απλά ξέχασες την Tracer, ερχεται αυτο και με στεναχωρείς.. :)
      Το ξέρω, Ολυμπιακός είσαι, αλλά όχι και "εντελώς ανύπαρκτος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ"... Δεν μιλάω για τίτλους αλλά ομάδα που κέρδιζε Ρεάλ τη χρονιά των σερι πρωταθλημάτων της στην Ισπανία και ούσα κυπελλούχος ευρώπης, ή την ΤΣΣΚΑ, ή όντας αρκετές φορές στις φάσεις των 16, 8 ή 6 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που το είδες αυτό το "εντελώς ανύπαρκτος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ"??
      Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και επειδή διαβάζω με ενδιαφέρον τα ποστς σου, γι αυτό και η ένσταση..

      Καλή Χρονιά σε όλους.
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    8. Δημήτρη ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που πήγε σε Φ6 (πρόδρομος του Φ4) επί Γιατζόγλου. Πέρα από την ιστορική του αξία δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει το γεγονός. Και ο ΟΣΦΠ αμελητέος ήταν μέχρι τη 10ετία του '90. Δεν είναι υποτιμητικό το σχόλιο (ή έστω δε γράφτηκε με τέτοια πρόθεση). Σβήσε το ανύπαρκτος αν θες και βάλε "με διακριτική παρουσία και σποραδικές επιτυχίες" και είμαστε οκ, έτσι φίλε;;; χαχα

      Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Σε συλλογικό επιπεδο στην Ελλάδα πριν τον Άρη (τότε που τις Πέμπτες ερημώνανε οι δρόμοι θυμάσαι;) και τον ΠΑΟΚ των '80, ασχολούνταν συγγενείς και φίλοι με το μπάσκετ. Μετά ήρθε και η έκρηξη του '87, έγινε αγαπημένο άθλημα and the rest is (green mostly) history...

      ΥΓ Σωστός για το Tracer ; )

      Διαγραφή
    9. Παιδια,μη ξεχνατε το Μιλανο ,οπως και η Μαδριτη και η Βαρκελωνη ειναι και γαματες πολεις,ετσι?Για να παει ο Ζοτς σε κανα παλιοχωρι,δυσκολο,αλλα να πας να ζησεις στο Μιλανο πχ,δεν ειναι και ασχημα...Στην κουλτουρα του Ζοτς,ολα παιζουν τον ρολο τους,συν οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολο το στοιχημα..Τα τελευταια χρονια,δεν εχουν σηκωσει τιποτα,αρα βολευει,να ξεκινησει απο την αρχη.Και μια πρωτη υλη υπαρχει,ενα καλο υλικο,που εχουν αρχισει να γνωριζονται μεταξυ τους..Προσθεστε Διαμαντιδη,Καιμακογλου και κανεναν Καλαθη,και να ενα καλο ροστερ..Και ο εσωτερικος ανταγωνισμος ειναι μονο η Σιεννα,που δεν την βλεπω τοσο καλα οικονομικα..

      Διαγραφή
    10. ομαδα απ'την οποια εχουν περασει παικτες-θρυλοι οπως Μποπ Μακαντου,Μενεγκιν,Ντ'αντονι,Ριβα,Νταριλ Ντωκινς,Μποντιρογκα,Τζορτζεβιτς,Μπλακμαν σιγουρα δεν ειναι "ομαδουλα"..οσο κ αν εχει μεινει μακρια απο επιτυχιες τα τελευταια 15 και χρονια..

      Διαγραφή
    11. "με διακριτική παρουσία και σποραδικές επιτυχίες"
      Κατοχυρώνεται!! χαχα

      Αν θυμάμαι λέει... Θυμάμαι και το +31 / -34 με την περί ης ο λόγος... :)

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    12. @ enforcer: +1 σε πιάνει ίλιγγος με τα ονόματα αυτά!!!

      @ Δημήτρη: Απο τα πιο "ανεξήγητα" παιχνίδια ever και τα δυο, έτσι; Δηλαδή εκείνη η Tracer δεν έχανε με 31 ρε παιδί μου από κανένα, δε γινότανε. Και μετά πήγε ο Άρης και έχασε με 34!!! Τρέλα!!!

      Διαγραφή
    13. Καλή Χρονιά Πανάγο. Θα διαφωνήσω ότι με το μπάσκετ πριν το 80 ασχολούνταν συγγενείς και φίλοι. Το μπάσκετ στην Ελλάδα είχε πάντα πιστούς φίλους και τα γήπεδα στη δεκαετία του 60 και του 70 ήταν γεμάτα. Υπήρχαν ομάδες με τρομερή ποιότητα αλλά και ιστορία ΑΕΚ, Πανελλήνιος, Σπορτινγκ και πολλοί παίκτες δοκίμασαν την τύχη τους στο εξωτερικό παίζοντας για μεγαθήρια της εποχής όταν στο ποδόσφαιρο δεν είχε συμβεί ποτέ. Απλά από το 80 και μετά ξεκίνησαν οι τηλεοπτικές καλύψεις με αποτέλεσμα να μπει το άθλημα στα σπίτια. Η επιτυχία του 87 ήταν η κορύφωση.

      Νίκος

      Διαγραφή
    14. Πού είσαι ρε Νίκο; Καλή χρονιά!

      Το μπάσκετ είχε φίλους πιστούς αλλά λίγους και τα γήπεδα ήταν γεμάτα αλλά πολύ μικρά (του Σπόρτινγκ που ξέρω σχετικά καλά είναι ένα ψυχοπλάκωμα χαχα). Η ψαλίδα της δημοφιλίας σε σχέση με τη μπάλα έκλεισε τη 10ετία του '80 με τη τηλεοπτική κάλυψη όπως λες η οποία όμως με τη σειρά της ήταν συνυφασμένη με τις επιτυχίες των ομάδων. Η τηλεοπτική κάλυψη αθλητικών γεγονότων είχε αρχίσει αρκετά νωριτερα (για το ποδόσφαιρό π.χ.) αλλά για το μπάσκετ δεν υπήρχε αρκετό κοινό που να ενδιαφέρεται για αυτό. Ισχυρότερο επιχείρημα πως το μπάσκετ δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο, είναι το πόσο λίγοι γνωρίζουν αυτά που λες για Σπόρτινγκ κλπ ή τις παλαιότερες επιτυχίες του ΠΑΟ που ανέφερε ο Δημήτρης νωρίτερα.

      Και εννοείται πως λέω για παιχνίδι μεταξύ συγγενών και φίλων ΠΑΝΤΑ σε σύγκριση με την ακμή και άνθηση που γνώρισε το άθλημα από το '80 και μετά, δεν ακριβολογώ. Μετά ήρθε και το '87 όπως λες και το άθλημα πραγματικά απογειώθηκε!!

      Διαγραφή
    15. Πάντως παιδιά οι cult στιγμές που έχουμε ζήσει οι (πιο παλιοί) μπασκετικοί είναι όλα τα λεφτά.. Κάποιοι 40αρηδες (+/-) θα με καταλαβαίνουν... (Άντε και ο Jim, όχι όμως λόγω ηλικίας.. ;) Έτσι Jim?) Τάφος του Ινδού.. Τομ Κάππος, Βίδας, EJ και διαιτητές Λόρτος και σια.. Τί να πρωτοθυμηθώ??
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    16. Δημήτρη τα λες πολύ καλά φίλε.Αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ιταλικό και μόνον μπάσκετ το Μιλάνο αν και με τις τόσες αλλαγές στο πρόθεμα του ονόματος σίγουρα θα έχουν χάσει κι αυτοί οι ίδιοι την μπάλα και όχι μόνον αυτή αλλά και φιλάθλους καθώς η απουσία της από την εγχώρια κορυφή δεν της έχει επιτρέψει να ''γεννήσει'' νέες φουρνιές οπαδών.Κάποτε ως Τρέισερ και στην συνέχεια ως Φίλιπς ήταν βαρύ όνομα στο Ευρωπαικό μπάσκετ αλλά εδώ και πολλά χρόνια είναι μία ακόμη συμμετοχή στην ευρωλίγκα.Αν δε,συνεχιστεί για κάμποσο ακόμη αυτή η φαγούρα, θα καταλήξει εκεί που βρίσκεται τώρα η Καζέρτα ή η Σκαβολίνι ή οι ομάδες της Μπολόνια.

      Διαγραφή
  12. ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΔ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ Η ΑΡΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΖΕΡ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΛΟΥΖΕΡ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΕΛΑΣ ΑΡΜΑΝΙ ΤΖΙΝΣ ΜΙΛΑΝΟ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΙ ΣΗΟΡΤΣ ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ειδες εσυ οτι πεφτει πολυ;Με 14 καινουργιους συμπαικτες λογικο ειναι να πεσουν τα ποσοστα σου μεχρι να προσαρμοστεις.Πρωτος στις ασσιστ με τοσο πλουσια στατιστικη και λες οτι επεσε;ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα παίδες και χρόνια πολλά με υγεία. Ας ελπίσουμε το 2013 να είναι πολύ καλύτερο και ελπιδοφόρο από το 2012!
    Φοβερό άρθρο. Δώσε στον Έλληνα ίντριγκα και σεναριολογία και πάρτου την ψυχή :-)
    Πραγματικά πιστεύω ότι ο Ζοτς καλοβλέπει την περίπτωση Αρμάνι, όπως κάθε λογικός άνθρωπος (τεράστιο μπάτζετ, διοίκηση που δεν μπαίνει στα πόδια του προπονητή, πανέμορφη πόλη από όλες τις απόψεις, ευρωπαική χώρα και όχι μπανανία σαν την Ελλάδα ή τύποις ευρωπαική σαν την Τουρκία). Βέβαια νο1 στόχος του Ζοτς, πρν καν υπογράψει, θα είναι να βρουν ένα σοβαρό pg. Δεν νομίζω να είναι ο Μήτσος αυτός, γιατί τόσα χρόνια έχουμε καταλάβει όλοι, λίγο πολύ, τι χαρακτήρας είναι και αν μείνει ο υιός Γιαννακόπουλος δεν πιστεύω να τα χαλάσουν στα λεφτά (εξάλλου δεν είναι Σπανούλης). Αν δεν μείνει βέβαια η οικογένεια, τότε το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει τον Ζοτς, αν και αυτό το ενδεχόμενο (της φυγής της οικογένειας) μου φαίνεται επικοινωνιακό τρικ, άστοχο μεν αλλά έχουν το ελάττωμα της υπερβολής και της προβολής οι Γιαννακοπουλαίοι.
    Δυστυχώς μετά τη φυγή του Ζοτς πλεον οι Παναθηναικοί ασχολούμαστε πολύ το καλοκαίρι με τις μεταγραφες και τις αλλαγές στο ρόστερ και λιγότερο τον χειμώνα με τα αγωνιστικά. Καλή μας μπασκετική χρονιά.
    Jim Perry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι όπως το 2002 με 2007 επί Ζότς.
      Πιό πολύ με μεταγραφές παρά με μπάσκετ.
      Αν και φέτος παίζουμε καλό μπασκετάκι , βλέπουμε κι ένα ψηλό να ταπώνει λές και είναι βαρελάς που είχαμε να δούμε από εποχή Βράνκοβιτς.
      Glelaitaly

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους τους φίλους εδώ στο hoopfellas. Για Ζοτς θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές. Θα έχει μπάτζετ, θα μπορεί να φτιάξει το ρόστερ όπως αυτός θέλει με λίγα έτοιμα συμβόλαια για του χρόνου ενώ θα υπάρχει και μέγα κίνητρο, να πάρει μια ομάδα που έχει αποτύχει έως τώρα και να την κάνει πρωταθλήτρια. Για για τον Διαμαντίδη όμως πιστεύω δεν ισχύει. Ο μόνος τρόπος να φύγει είναι να μείνει ο ΠΑΟ ακέφαλος. Όσο η ομάδα είναι διοικητικά σταθερή και αγωνιστικά σε κορυφαίο επίπεδο, ο Διαμαντίδης θα είναι ο αρχηγός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα Jim..καλη χρονια σε ολους..ενδιαφερον το αρθρο σου..παρα τα στραπατσα των 2 τελευταιων ετων(πολλα πεταμενα λεφτα) βλεπω μεγαλη διαθεση απο τη διοικηση της Αρμανι να επενδυσουν κ να αναβιωσουν την μεγαλη ομαδα της δεκαετιας του 80..ενθαρυντικο αυτο για το ευρωπαικο μπασκετ..

    οσον αφορα τον Ομπραντοβιτς ειμαι σιγουρος πως ενα τετοιο προτζεκτ θα του ηταν αρκετα ενδιαφερον..ειδικα αμα του δοθει πλουσιοπαροχο μπατζετ για να κτισει την ομαδα απ'την αρχη..
    για τον Διαμαντιδη δυσκολο το βλεπω να αποχωρει.. τα παντα πιστευω θα εξαρτηθουν(οπως αναφερεις κ συ Jim) απ'την εξελιξη της φετινης χρονιας κ τις διοικητικες εξελιξεις..σιγουρα το δελεαρ της επανασυνδεσης με τον Ζοτς(να διεκδικησουν μαζι μια τελευταια ευρωλιγκα)θα ναι μεγαλο..κ οχι τοσο το οικονομικο..

    μακαρι να εξελιχτουν ολα καλα για τον Παναθηναικο γιατι ομολογω θα μου ναι αρκετα δυσκολο να βλεπω τον Μητσο με την φανελα αλλης ομαδας..

    Υ.Γ.1 σε περιπτωση που αναλαβει ο Ομπραντοβιτς την Μιλανο πιθανοτερο το βλεπω να μενει ο Φωτσης που ληγει το συμβολαιο του παρα ο Λανγκφορντ(που εχει κ για του χρονου)..παικτες σαν τον Λαγκφορντ,που θυμιζουν λιγο μπασκετ αλανας με τον τροπο που παιζουν, δεν αρεσαν ποτε στον Ζοτς..

    Υ.Γ.2 θα χε ενδιαφερον να δουμε πως θα εξελιχθει ενα απ'τα ανερχομενα ταλεντα του ευρωπαικου μπασκετ(Τζεντιλε) στα χερια του Ζοτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημερα jim....καλη χρονια σε σενα και σε ολους τους φιλους του blog....να εχουμε υγεια και καλα αθλητικα μυαλα ολοι μας.....
    για τον ζοτς δεν θα μου κανει εντυπωση,κοντα στην αγαπημενη του ελλαδα θα ειναι και στην σερβια διπλα...χρημα θα εχει να κανει τις επιλογες του και ενα κινιτρο παραπανο να κανει μια looser ομαδα,ΟΜΑΔΑΡΑ....ξερει αυτος....για τον μητσο τι να πω?αν εμεις οι παναθηναικοι στεναχωρηθηκαμε οταν εφυγε ο μαικ φαντασου τι θα γινει αν φυγει ο μητσος.....φτου φτου φτου....διονυσης-ζακυνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό είναι σοκαριστικό άρθο. Αν βγει αληθινό, θα γίνει το καλοκαίρι. Οπότε Jim μας έδωσες homework. Αναρωτιέμαι βέβαια...

    Πόσοι ποδοσφαιριστές και πόσοι μπασκετμπολίστες μετακινούνται κάθε χρόνο στο μεταγραφικό παζάρι? πραγματικά πολλοί.

    Μερικοί όμως παίρνουν κάποιες αποφάσεις και μένουν για πάντα στην ομάδα που τους ανέδειξε. Για πάντα ξαναλέω, συνδέοντας το ονομά τους με την ιστορία ενός συλλόγου. Ιδίως όταν σε αυτή την ομάδα έχουν κατακτήσει τίτλους Εθνικούς και Πανευρωπαϊκούς. Δημιουργώντας μια σχέση με τον κόσμο της ομάδας που τους "δένει" αιώνια. Δεν υπερβάλλω. Ο πατέρας μου έσταζε μέλι για τέτοια ονόματα στο ποδόσφαιρο είτε αυτοί παίζανε στην ΑΕΚ, ή στον ΠΑΟ ή στον ΟΣΦΠ ή στην Παναχαϊκή.

    Αυτοί οι παίκτες αποκτούν μια υστεροφημία Ομηρικών διαστάσεων. Περνάνε τα ονόματά τους από γενιά σε γενιά. Σπάνιες περιπτώσεις ιστορικά καταγράφονται όπου οι παίκτες αυτοί προέρχονται από τα "τσικό" της ομάδας τους και τελειώνουν σε αυτή την καριέρα τους χωρίς ποτέ να μεταπηδήσουν αλλού. Εκεί μιλάμε για Σημαία πια. Μύθοι σχεδόν. Μαλντίνι, Μέσσι κλπ...(στο μπάσκετ προσθέστε εσείς ονόματα).

    Όλοι αυτοί ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να το κάνουν. Στη διάρκεια της καριέρας τους έχουν την ευκαιρία, το ερέθισμα να μετακινηθούν. Οικονομικό τις πιο πολλές φορές. Δεν το κάνουν. Είναι θέμα ευστροφίας. Ποσοτικοποιούν σε "κέρδος/χρήμα" τη φήμη που απέκτησαν χάρη στην ομάδα, την αγάπη των οπαδών τους. Την παραδοχή όλου του φίλαθλου κοινού. Γίνονται ένα με του οπαδούς γιατί όπως και αυτοί αγαπούν τη "φανέλα". Γίνονται ΕΜΕΙΣ!

    Θεωρώ πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει την ευστροφία αυτή. Οψόμεθα!
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε El Greco τα γραφεις πολυ σωστα,ο Μητσος εχει την ευκαιρια να μεινει ως αξεπεραστος ηρωας,και αυτο σιγουρα θα μετρησει στο μυαλο του, αλλα με φοβιζει η λεξη κορεσμος,οσον αφορα τον Μητσο,που συν τοις αλλης,θα τον προστατεψει αγωνιστικα ο Ζελικο,τωρα που μεγαλωνει..

      Διαγραφή
  18. Στην εθνική ο Τρινκιέρι με βοηθούς Λημνιάτη, Γκατζούρη και Παπανικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΓ. Ε όχι ρε Jim ταλαντούχοι ο Gentile και ο Meli...
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως.. Άμα ρωτήσεις τους.. USA θα σου πούν πολύ καλά λόγια. Μυαλό δεν υπάρχει και αναφέρομαι στον Τζεντίλε. Ταλέντο αρκετό και οι δύο.

      Διαγραφή
    2. Προοπτικές ίσως, σωματοδομή υπό προϋποθέσεις! Δύο ονόματα Ελλήνων ισάξια των Ιταλών σε ταλέντο...αναγνωρισμένα από τους USA? Παπανικολάου να υποθέσω και...?
      El Greco

      Διαγραφή
  20. μπαινω και εγω στο σαιτ, λεω γιορτες ειναι να χαλαρωσω λιγο, και βλεπω οτι υπαρχει πιθανοτητα να φυγει ο μητσαρας!! τζιμ ηθελες δεν ηθελες μας αναστατωσες!! παντως ,αμα μεινει ο ΔΓ, δεν πιστευω πως θα αφησει τον μητσο να φυγει και ουτε ο ιδιος ο 3Δ θα θελησει να φυγει...

    ΥΓ χρονια πολλα και καλα!!! ευτιχισμενο το 2013!!

    gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. σε καποιο σαιτ,παρασκηνιακα,γραφτηκε οτι 2 παιχτες θα πρεπει να θεωρουνται κλεισμενοι απο την ιδια ομαδα,απο την ιδια γειτονικη χωρα!τι εννοει ο ποιητης;;;οτι καποια ελληνικη ομαδα εχει κλεισει 2 παιχτες απο καποια γειτονικη χωρα;(ιταλια;)...κλεισμενη θεωρειται απο πολλους ο φωτσης για το καλοκαιρι,λετε να τον ακολουθησει και καποιος αλλος;
    εκτος και αν καποια ομαδα απο γειτονικη χωρα,εχει κλεισει αυτη 2 παιχτες!στην ουσια,ΜΠΕΡΔΕΜΑ....!δεν πειραζει,εχουμε χρονο μεχρι το καλοκαιρι,παμε δυνατα για τη φετινη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παμε δυνατα φιλε μου.Μπορεις να μου πεις που το διαβασες αυτο;Προσωπικα τον Μπουρουση που λογικα αυτον θα εννοεις εγω δεν θα τον ηθελα με τιποτα στην Παναθα!!!ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Στον σκύλο το έγραψε Στάθαρε. Γενικολογία είναι πάντως, απλά είπε ότι 2 παίκτες που αγωνίζονται σε γειτονική χώρα στην ίδια ομάδα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένοι από τώρα. Δεν λέει ότι έκλεισαν σε ίδια ομάδα, το ίδια ομάδα πήγαινε ότι τώρα αγωνίζονται μαζί. Για τον Φώτση είναι σίγουρο σχεδόν ότι θα γυρίσει, έχουν γίνει επαφές, υπάρχει συμφωνία προφορική ιδιαίτερα συμφέρουσα για τον 32χρονο Φώτση ο οποίος θα κλείσει την καριέρα του εκεί που ανήκει.

      Διαγραφή
    3. Και γιατί βρε παιδιά να είναι για τον Φώτση η αναφορά και τον Παναθηναϊκό και να μην είναι πχ για τους Σπανούλη-Παπ και να έχουν κλείσει λέω εγω Ισπανία ή και Ιταλία.... ή για όποιον άλλον δεν στοχοποιώ τους συγκεκριμένους αθλητές (τους ανέφερα μιας και τα ονόματά τους θα παίξουν γενικώς πολύ το καλοκαίρι) .... σίγουρα όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται αλλά ας περιμένουμε να δούμε...

      Διαγραφή
    4. Η Σπανουλη-Χαινς λεω εγω

      Διαγραφή
    5. Για Φωτση και Μπουρουση δεν είναι πάντως....

      Διαγραφή
  22. Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία. Πρώτη φορά γράφω αν και σας παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό που έμαθα το blog. Πολύ καλή δουλειά και πολλά εύστοχα σχόλια. Όσο για το θέμα θα έλεγα γιατί να μην βάλουμε στο μυαλό μας και την πιθανότητα επιστροφής;
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα και καλη χρονια,τζιμ εαν μπορεσεις θα ηθελα τη γνωμη σου για τον τρινκερι,αν με το υπαρχων ροστερ της εθνικης-πανω κατω οι παιχτες ειναι γνωστοι που θα μπουν στη 12αδα(με εξαιρεση το κουφο και το σοφο που εχει πολλα θεματα)-μπορει ο ιταλος να πεισει τους παιχτες ωστε να παιξουν το μπασκετ της καντου στην εθνικη;;Στη βενεζουελα ειδαμε πολλα αμυντικα στραβα... Και δεν εφταιγε μονο ο ζουρος. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΟΤΑΝ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ.

    Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Κ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Κ ΑΥΤΟΣ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ (ΠΑΙΚΤΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ),ΟΠΩΣ Κ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ(ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ) ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΨΥΧΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ Κ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

    ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ(ΖΟΤΣ-ΔΔ-ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΛΠ)
    ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Κ ΣΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα και χρόνια πολλα σε όλους..... εννοείται ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν τουλάχιστον στο κομμάτι του Μήτσου από την πορεία της ομάδας και τα διοικητικά. Και εννοείται πως τα διοικητικά θα εξαρτηθούν και από το πως θα είναι η χώρα μας γενικότερα. Σε γενικές γραμμές θα με ¨ενοχλήσει¨ να δω το Ζοτς σε άλλη ομάδα γιατί εν μέρει θα ξέρουμε εκ των προτέρων ότι αυτή η ομάδα θα πρωταγωνιστεί και θα κλέψει τα φωτα από όλες τις άλλες. Για το Μήτσο δεν το συζητώ, κατανοώ ότι είναι επαγγελματίας, αλλά πραγματικά ούτε να τον φανταστώ μπορώ με άλλη φανέλα. Από αυτά που μας αφήνουν να γνωρίζουμε για τον Διαμαντίδη σαν άνθρωπο η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως δύσκολα ο Μήτσος θα έφευγε από την Ελλάδα ανεξαρτήτως προσώπων. Αν δε η ομάδα πάει καλά και ξέρει ότι υπάρχει πλάνο για να συνεχίσει να πηγαίνει καλά, πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί να πάρει την απόφαση να φύγει. Πρωτίστως για προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους και δευτερευόντως γιατί κι εγώ πιστεύω πως είναι από εκείνους που η σύνδεσή του με την ομάδα, τον κόσμο, τη φανέλα είναι τεράστια. Θα ήθελα να μην φανεί τελικά κάτι άλλο γιατί ομολογώ θα με ¨χαλάσει¨ κάπως, τον έχω πολύ ψηλά το Διαμαντίδη σαν αθλητή-άνθρωπο-ηγέτε. Είδωμεν.... μέχρι τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει αλλά και τίποτα. Let's focus on Efes for the time being !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν μου αρέσει που το λέω το θεωρώ πιθανό και για τους 2. Ισως περισσότερο για τον Ζοτς αλλά όχι απίθανο για τον ΔΔ και ειδικά τώρα που τις αποφάσεις δεν τις παίρνει μόνος του. Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπ, ωπ τι εννοείς "δε παίρνει τις αποφάσεις μόνος του"; Πέφτει παντόφλα;;;

      Διαγραφή
    2. Η παντοφλα,για να μην την πουμε Γερμανικη αρβυλα,αλλου πεφτει Παναγο και το ξερει ολος ο κοσμος αυτο,δεν ειναι μυστικο..Εσυ δεν εχεις ακουσει τιποτα?Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι..

      Διαγραφή
    3. Σιγά μη σου θίξουμε το ΔΔ ρε ανώνυμε. Απο πλάκα ξέρεις; Φρεσκοπαντρεμένος ειναι ο ΔΔ, μια παντόφλα όλοι τη τρώνε εκτός και αν εσύ είσαι το υπερτατο αλάνι και την αποφεύγεις (αν και για 15 χρονών σε κάνω, οπότε δύσκολο).

      Άντε καλή χρονιά και καλά μυαλά...

      Διαγραφή
    4. Παναγο,φιλε μου..Εσυ μαλλον τα παιρνεις ολα πολυ σοβαρα..Ηδη μου προσαψες 3 χαρκτηρισμους σε 5 γραμμες..Εχεις πεσει σε ολα εξω..Δεν ειμαι 15,τρωω και εγω καμια παντοφλα και ξερω καλα απο πλακα.Μου ειναι τελειως αδιαφορο εαν μου θιξετε τον ΔΔ..Απλα,εχεις γραψει 10 φορες χαρακτηριζοντας τον Παναθηναικο παλιοτερα,ως ο καθε ανυπαρκτος,και αρχιζει η πλακα σου να μπερδευεται με αυτο που θες να μας πεις.. Μυαλα μπορει να μην εχουμε καλα,οπως μας λες,αλλα απαντησεις εχουμε για ολα..Γενικα εσεις οι Ολυμπιακοι μας εχετε πρηξει με τον ερωτα σας τον Σπανουλη και πολλες φορες μειωνετε τον Μητσο..Ο Taagor G πολυ σωστα εννοουσε οτι οταν κανεις οικογενεια δεν αποφασιζεις μονος σου,εσυ αρπαξες την ευκαιρια να κανεις πλακα.,και καλα εκανες ..Πες οτι σου απαντησα και εγω στην πλακα...Καλη μας χρονια φιλε Παναγο,που ξερω πως γενικα γραφεις πολυ αξιολογες αποψεις,και μολις καναμε ποδαρικο στην πρωτη διαφωνιουλα της χρονιας..Χαλαλι μας..

      Διαγραφή
    5. Όπα κάτσε γιατί εδώ πάει να γίνει παρεξήγηση και δε το θέλω.

      1) Συγγνώμη για το απότομο της απάντησης, απάντησα υπερβολικά σε κάτι που εσφαλμένα θεώρησα ειρωνικό προς απάντηση σε κάτι που εγώ θεώρησα πως ήταν απλό και οκ ψιλομέτριο χιουμοράκι (πολλά λάθη κάνω σήμερα μου φαίνεται...)

      2)Ποτε ρε φίλε χαρακτήρισα τον ΠΑΟ ως ανύπαρκτο και μάλιστα 10 φορές; Με μπερδεύεις με κάποιον άλλο μάλλον...

      3) Τα μειωτικά/απαξιωτικά/υβριστικά που έχουν γραφτεί για το Σπανούλη εδω ειναι αμέτρητα (είναι οι φιλοι του ΠΑΟ και πλειοψηφια, οπότε λογικό σε ένα βαθμό) αλλά το "ξύλο" συνήθως το τρώει ο Ορέστης που απαντάει. Εγώ επαθα και έμαθα και τις αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις...δεν έχω μειώσει το ΔΔ ποτέ.

      Όχι δεν έχει χαλάλι, διόρθωση μ@#!@ας εκ μέρους μου και τέλος.

      Καλή χρονιά!!!

      Διαγραφή
    6. OK Παναγο..και παλι φιλοι..Που δηλαδη,παντα φιλοι ειμασταν,δεν εγινε και τιποτα...Ουτως η αλλως και εγω δεν το θεωρησα παρεξηγηση αλλα παρανοηση..Η παρεα εδω ειναι ομορφη,οποτε δεν τρεχει τιποτα,εαν ειπωθει και κατι..Καλη χρονια..

      Διαγραφή
    7. @ panago.. ναι αυτο εννοουσα. η οικογενεια, το ξερουμε καλα ολοι, ειναι πάνω απο κάθε δουλεια, hobby είτε την κανεις με την χοψ είτε με την Jolie. και καλως κακως μια δουλειά ειναι για ολους του επαγγελματίες αθλητες. οσοι τους ζουν απο κοντα το ξέρουν καλα αυτο. ο ΔΔ μπορεί και μακάρι να ειναι η εξαιρεση στο κανονα. θα δειξει.

      Διαγραφή
    8. @ Taagor G Δε νομίζω πως θα επηρεαστεί τόσο από την οικογενειακή του κατάσταση όσο από την (οικονομική κυρίως)κατάσταση του ΠΑΟ. Άν υπάρχουν τα χρήματα για να παραμείνει ο ΠΑΟ κορυφαία ομάδα, θα μείνει ο ΔΔ έστω και αν ο ίδιος μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα στο εξωτερικό. Δε μπορώ να τον φανταστώ όμως να μένει σε ένα ΠΑΟ χωρίς στόχους να παλεύει να βγει 2ος ή 3ος στην Ελλάδα και να μην είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα. Και επειδή εναλλακτική λύση εντός Ελλάδος δεν υπάρχει, το εξωτερικό είναι η μόλη λύση.

      @ ανώνυμο όλα καλά ;)

      Διαγραφή
  27. ο Διαμαντιδης βρισκεται σε φυσιολογικη πτωση αποδοσης λογω της ηλικιας του αν ο Ομπραντοβιτς η ο καθε προπονητης πηγαινε καπου με σκοπο να δημιουργησει απο την αρχη μια ομαδα που τα επομενα χρονια θα κυριαρχουσε στο ευρωπαικο μπασκετ δεν θα διαλεγε ενας παικτη στα 33 του ακομη και αν ειναι ο Διαμαντιδης.Ιδανικος για τετοια ομαδα θα ηταν ο Σπανουλης. Για αυτο και νομιζω οτι ηταν λαθος του Παναθηναικου που δεν κρατησε τον Καλαθη και νομιζω οτι ο Καλαθης θα ειναι υποψηφιος παικτης της Αρμανι σε περιπτωση που γινει προπονητης ο Ομπραντοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Kαλάθης έχει κλείσει ΤΣ.Σ.ΚΑ από φέτος με τριετές συμβόλαιο.
      Λεφτά μη με ρωτάτε είμαι ο Μίστερ Είδηση , όχι εφοριακός.
      Mr News

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω μαζι σου,και συμπληρωνω ,οτι θεωρω οτι απο του χρονου,ο Καλαθης[εαν δεν φυγει για ΝΒΑ και παει σε καποια μεγαλη ομαδα]θα ειναι και λογω ηλικιας το νο 1 απο ολους τους μεγαλους περιφερειακους στην Ευρωπη..Διαμαντιδης,Σπανουλης,Ναβαρο,ειναι αναμφισβητα τεραστιας κλασεως παικτες αλλα του χρονου πολυ δυσκολα θα μπορουν να τον ακολουθησουν

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδιά αράχτε λίγο.Κρατάτε πάντα το μέτρο.Σίγουρα με τη χρονιά που κάνει φέτος ο Καλάθης μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα,αλλά δεν μπαίνει έτσι για πλάκα ένας παίκτης πάνω από τους σπανούλη,διαμαντίδη,ναβάρο.Μην τρελαθούμε κιόλας.Επειδή παίζει στην κουμπάν 40 λεπτά και τρέχει και δίνει,τρέχει και κατεβάζει(ριμπάουντ) δεν σημαίνει οτι έγινε τοπ της Ευρώπης.Ήμαρτον δηλαδή..Ακόμα έχει τρανταχτές αδυναμίες στο σουτ,ακόμα έχει κακά ποσοστά στις βολές,και δεν παίζει σε καμια ομάδα της προκοπής ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ούτε σε κανένα πρωτάθλημα πρότυπο για το ρυθμό του μπάσκετ.Άλλωστε κανένας παίκτης δεν γίνεται μεγάλος από τη μία μέρα στην άλλη,και ειδικά ο Καλάθης έχει τεράστια απόσταση να διανύσει για να γίνει μεγάλος.

      Διαγραφή
    4. Καλός και χρυσός ο Καλάθης αλλά αν δε φτιάξει το σουτ του, θα τους βλέπει με το κυάλι αυτούς. Ούτε ο Τεό είχε σουτ αλλά δεν συγκρίνεται με Καλάθη σε οργάνωση, πάσα ειδικά σε 5-5 καταστάσεις. Έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα ο Basket, μακάρι να τους φτάσει και να τους περάσει.

      Στη ΤΣΣΚΑ πάει για ζευγάρι με Τεόντοσιτς ή θα πάρει πόδι ο Μίλος; Τι λες Mr News?

      Διαγραφή
    5. ο Καλαθης οχι για να γινει αμεσα ηγετης της Αρμανι αλλα ο ηγετης και ο βασικος μοχλος για πολλα χρονια και ο Σπανουλης οταν πηγε Παναθηναικο δεν ηταν ο ηγετης της ομαδας ουτε στον Διαμαντιδη απο την πρωτη σαιζον εστησε την ομαδα ο Ομπραντοβιτς πανω του

      Διαγραφή
  28. Δεν σας κρύβω πως αν ήμουν Ομπράντοβιτς ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ μόνο και μόνο για τον κόσμο που με έχει σαν ΘΕΟ.
    Και θα εξηγούσα πως θα δώ τη νέα διοίκηση , θα δώ τη φετινή πορεία και θα αποφάσιζα του χρόνου.
    ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ.
    Δεν θα άφηνα την ομάδα ΜΕ 10 ΦΕΥΓΑΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ , ούτε ένα νέο με συμβολαιο όπως ο ΟΣΦΠ με Μάντζαρη , Παπανικολάου κλπ και στην τύχη του ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
    ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.
    ΥΓ Οπότε ότι και να κάνει ο Ομπράντοβιτς δεν με ενδιαφέρει όσο κι αν τον αγαπώ.
    Gelalitaly Bianco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ολα θα γινουν με προσοχη και σεβασμο..Ο Δημητρης Γιανακοπουλος θα κανει οτι ειναι ανθρωπινως δυνατον να τον κρατησει[το θεωρω πιθανο]εαν ομως δεν υπαρχει αλλος δρομος,τοτε και μονον τοτε θα δωσει τη λυση ο Ζοτς,και θα τον παρει μαζι του,οπου παει..Θα ειναι μια σιωπηρη συνθηκη κατα καποιο τροπο..Ειναι απο τις περιπτωσεις που ολοι θα χρειαστει να κανουν υπερβασεις και συναισθηματικες και οικονομικες,αλλα οτι ειναι να γινει δεν θα φταιει κανεις αλλα οι εξωτερικες συνθηκες..Μην ξεχνατε σε πια Ελλαδα βρισκομαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Jim παντως δε θα απεκλεια κ το ενδεχομενο να παει προς Μαδριτη μερια ο Ζοτς..εχει ξαναπερασει με επιτυχια απο κει(εχει κ σπιτι απ'τι εχω διαβασει εκει) ενω κ πρωτη υλη για να χτισει μια νεα ομαδα υπαρχει(Ρουντι,Γιουλ,Μιροτιτς)..αμα τους στελεχωσει κ με κανα δυο καλες ακομα μεταγραφες του χρονου..

    Με τον Λασο στο παγκο βλεπω να μενει κ φετος με αδεια τα χερια η Ρεαλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με..
      Παππά , Αθηναίου , Μπάνκς , Διαμαντίδη
      Μπράμος - Μασιούλις - Καπόνο - Γιάνκοβιτς
      ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΤΡΙΑΡΟΤΕΣΣΑΡΙ - Γκίστ - Φώτση
      Λάσμε - Μπουρούση - Σόφο
      Ας πάει ο ΖΟΤΣ σε όποια Ρεάλ και Μπάρτσα
      θέλει και ας πάρει όποιους θέλει να μάς κοντράρει.
      Για δέκα ζωές θα τους σφαλιαρίζουμε.
      ΥΓ Και δεν μιλάω για τρελές μεταγραφές.
      Ελληνόπουλα , ένα ξένο και την ίδια ομάδα με φέτος
      Doc!

      Διαγραφή
    2. φιλε Doc ωραιος ο σχεδιασμος σου.. για τα ελληνοπουλα(ειδικοτερα για Παππα-Γιανκοβιτς) εχω αναφερθει κ γω αρκετες φορες εδω στο blog στην αναγκη αποκτησης τους..παντως για να ειμαστε ρεαλιστες ο Ουκιτς εχει υπογραψει 2ετες συμβολαιο που δυσκολα το βλεπω να σπαει(800 χιλ το χρονο ειναι αυτα) ενω κ τον Λασμε αμα εχει καμια τρελη προταση το καλοκαιρι απο Ρωσια,Τουρκια μερια δυσκολα θα τον κρατησεις..

      Διαγραφή
    3. Kαι με το συμβόλαιο του Ούκιτς τι γίνεται doc;
      Aνδρέας

      Διαγραφή
    4. Enforcer ναι είναι business αλλά ο Λάσμε έχει γίνει μάγκας εδώ στην κυριολεξία και που είσαι ακόμα κιόλας.... το παραδέχτηκε και ο ίδιος άλλωστε... οπότε να του γίνει μια σχετικά καλή πρόταση από τη διοίκηση μπορεί να εκτιμηθεί και αυτό το γεγονός.... άσε που δεν ξέρουμε τι πορεία θα έχει η ομάδα.... αν πάει τόσο καλά όσο θα θέλαμε, ποιος θα θελήσει να φύγει ?

      Διαγραφή
    5. o lasme exei kollima me to nba kai dokimazetai kathe xrono me apotelesma tin europi na tin kitaei apo septemvri kai meta gia auto kai perisi vrethike stin obradorio me oro an den pas nba katse edw ton exoume eukola

      Διαγραφή
    6. Ναταλια μακαρι η χρονια να εξελιχθει οσο καλα ευελπιστουμε για την ομαδα μας κ ο Λασμε να μεινει..απλως το ανεφερα με τη ψυχρη λογικη..εχοντας δει κ τα ποσα που σκασανε οι Ρωσοι το προηγουμενο καλοκαιρι για Καλαθη-Καιμακογλου, δυσκολα τους συναγωνιζεσαι πλεον στο οικονομικο κομματι..μακαρι να κανω λαθος κ να στεριωσει για χρονια στην ομαδα :)

      Διαγραφή
    7. Μωρέ λάθος δεν κάνεις... η ψυχρή λογική αυτό λέει και είναι το πιο πιθανό... η οπαδική λογική όμως λέει αυτό που θα θέλαμε εμείς ;-)

      Διαγραφή
  31. Απόλυτα εφικτό σενάριο όχι μόνο απο οικονομικής άποψης.Η βασική παράμετρος είναι η διαχείρηση.'Αλλη χρησιμοποίηση είχε ο Δ. απο τον Ζοτς και άλλη απο τον Πεδουλάκη.'Ηδη ο Αργύρης πήγε να τον κάψει πριν μπει το 2013.Για έναν 33αρη αθλητή,αυτό είναι πολύ σημαντικό.Ο Ζοτς τον ξέρει όμως και θα κοιτάξει να τον "θωρακίσει" και με άλλα αξιόλογα γκαρντ (δεδομένης της οικονομικής δυνατότητας) έτσι ώστε να βγάλει τη χρονιά σχετικά αναίμακτα.Είναι άνθρωπος της συνήθειας σίγουρα ο Δ. μόνο που η βασική συνήθειά του όλα αυτά τα χρόνια λεγόταν Ομπράντοβιτς.Γι'αυτό και φέτος εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένος στο παρκέ.Ενας Διαμαντίδης υπο τον Πεδουλάκη μπορεί να διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του αν σκέφτεται πως έτσι θα τον διαχειρίζονται τα επομενα χρόνια.Υπο τον Ζοτς όμως έχει 2 χρόνια ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο και με αξιοπρεπή παρουσία.
    RalO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά σε όλους.
      RalO
      α)θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός στην κρίση σου, για τη διαχείριση του Πεδουλάκη. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας-παρά τις αντιξοότητες - δεν διακαιλογεί την υποτίμηση που υπάρχει προς το προσωπό του . Είναι άδικο εξαντλούμε την αυστηρότητα μας , στη μέση της προσπάθειας της.
      β) Ο Διαμαντίδης είναι εκνευρισμένος για μία σειρά από λόγους:
      1)δεν έχει πιάσει την απόδοση που επιθυμεί και είναι πολύ άστοχος.
      2) δεν μπορεί η ομάδα να παίξει, το σκεπτόμενο μπάσκετ , που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναικος, καθώς για να γίνει αυτό, χρειάζεται χρόνο και κατάλληλους συμπαίχτες.
      3) Επίσης δεν δέρω αν θα πω κάτι που το βλέπω μόνο έγω- είναι δηλαδή της φαντασίας μου- ο Διαμαντίδης έχει τεράστια επιθυμία (καίγεται), να πάει καλά η ομάδα , καταβάλλοντας βεβαίως, την αντίστοιχη σωματική και διανοητική προσπάθεια. Παρατηρείστε σε οποιοδήποτε αγώνα, την κατήχηση που κάνει στους συμπαίκτες του.

      Όλα αυτά τα λέω για να καταλήξω στο συμπέρασμα, ότι ο Δημήτρης, η μόνη περίπτωση να συναντήσει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης, είναι να αποχωρήσουν οι Γιαννακόπουλοι από την ομάδα. Τότε ναι, θα παει στον αγαπημένο του Ζοτς.

      Είναι θέμα χαρακτήρα, είναι σταθερός και ταπεινός άνθρωπος. Μάλιστα αν γυρίσετε μερικά χρόνια πίσω τη μνήμη σας, θα θυμηθείτε τον Ομπράντοβιτς , να του ζητάει να περιορίσει την ταπεινότητα του και να εκτελεί περισσότερο.

      Τέλος θα ήθελα, να υπενΘυμίσω δύο χαρακτηριστικά γεγονότα που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστή το Διαμαντίδη.
      -Καλοκαίρι , έχει αρχίσει το τρένο της μεγάλης φυγής και ο ένας μετά τον άλλο οι παίχτες φεύγουν από την ομάδα. Όταν αυτός ερωτάται για το μέλλον του, απαντάει λακωνικότατα, μπα που να πάω , θέλω να μείνω στον Παναθηναικό μέχρι το τέλος της καριέρας μου.
      -Λίγο πριν από τον αγώνα με την Φενέρ, ο Δ. Γιαννακόπουλος κάνει την περιβόητη δήλωση ότι δυστυχώς, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει να διοικεί τον Παναθηναικό. Στο τέλος του αγώνα , ο Διαμαντίδης, βγαίνει στην εκπομπή του Συρίγου στη Nova για να εκφράσει τη στήριξη στον Δ Γιαννακόπουλο.

      Βαγγέλης

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα τα γεγονότα που αναφέρεις ισχύουν.Οπως imo ισχύουν και οι παρακάτω εκδοχές όμως.

      1ον)Αν υπάρχει ένας παίχτης που να γνώριζε το οτι ο Ζοτς δεν θα δουλέψει φέτος φαντάζομαι οτι συμφωνούμε πως αυτός είναι ο Δ.Χωρίς Ζοτς σε ομάδα επομένως και με ένα συμβόλαιο(σε ισχύ) εκ των υψηλοτέρων στην ευρωλίγκα,ο Δ. προτίμησε να κάτσει σε μια ομάδα που ναι μεν κάνει τα πρώτα της βήματα σε μια καινούρια προσπάθεια αλλά ο ίδιος δεν έχει να αποδείξει τίποτα(έχοντας την απόλυτη αποδοχή σε αυτή),απο το να πάει σε μια άλλη που επίσης κάνει τα πρώτα της βήματα και ο ίδιος θα αντιμετωπίσει ασυνήθιστη κριτική προς το προσωπό του σε πιθανή σειρά κακής απόδοσης.Επίσης στον ΠΑΟ ο Δ. θα λειτουργούσε ως οδηγός αυτής της νέας προσπάθειας ενω στην άλλη ομάδα πιθανότατα να ήταν ένας απο τους πολλούς αστέρες.Αρα ανακαιφαλαιώνοντας οι λέξεις κλειδιά είναι "υψηλό συμβόλαιο","αποδοχή","οδηγός της νεας προσπάθειας".

      2ον)Ο εκνευρισμός του οφείλεται σε πολλά απο αυτά που είπες τα οποία ναι μεν τα φανταζόταν,αλλά οπως και να το κάνουμε,όσο προετοιμασμένοι και να είμαστε για κάποια πράγματα αλλιώς μας έρχονται όταν τα αντιμετωπίζουμε.Ο Δ. δεν έχει την υπομονή και το "ψάρωμα" ενός 25άρη να αντέξει την φθορά μιας ομάδας που κάνει τα πρώτα της βήματα να δεθεί.Αυτά τα έχει αφήσει πίσω του και πλέον ως έμπειρος βλέπει μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε συνηθήσει στο 90%+ του δεσίματος,να βρίσκεται στο 10% που όσο και να βελτιώνεται σίγουρα οι αντιδράσεις της δεν θα είναι ανάλογες μιας απόλυτα δεμένης ομάδας.Αυτός και είναι ο βασικός λόγος που πιστεύω πως φέτος ο ΠΑΟ δεν έχει τύχη απέναντι στον Ολυμπιακό.Υστερεί τραγικά σε δέσιμο και χημεία.Αυτό ένας με την εμπειρία του Δ. νομίζεις πως δεν το καταλαβαίνει;
      Δεν καταλαβαίνει το λόγο που η ομάδα του υπερτερούσε μέχρι πέρσι;
      Επίσης πιστεύω πως δεν μπορεί να βρεί φως στο τούνελ μιας και πολλοί απο τους συμπαίχτες του είναι γυρολόγοι και δεν είχαν δέσιμο και επιτυχίες με ομάδες στο παρελθόν.Συμφωνώ πως η μέχρι τώρα σεζόν είναι αξιοπρεπής αλλά ο Δ. αποτελούσε μέλος μιας ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που δεν αρκούταν στην αξιοπρέπεια αλλά στους τίτλους και στην απόλυτη υπεροχή.

      3ον)Σίγουρα παλεύει στο παρκέ.Και αυτός είναι ο λόγος που έγινε και θεωρείται μεγάλος παίχτης στην ευρώπη.Αν δεν παλεύε δεν θα ήταν ο Δ.Συμπεραίνω επομένως πως η μαχητικότητά του δεν έχει να κάνει τόσο με την πίστη του στην ομάδα όσο με τα γενικότερα χαρ/κα του παιχνιδιού του.Το πόσο ξενερωμένος είναι μου το δείχνει στο πως συζητά με μερικούς συμπαίχτες του (ούκιτς) και το πως βλέπει τον προπονητή του που δείχνει εικόνα ενός πτυχιούχου με διδακτορικό θεωρητικού φυσικού να ακούει οδηγίες απο έναν καθηγητή γυμνασίου.

      4ον)Διοικητικη αστάθεια.'Η μάλλον ψυχική ανισορροπία του επικεφαλής της ομάδας.Απρόβλεπτος παράγοντας και νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε πως μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.Εξού και οι δηλώσεις στήριξης.Προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα έτσι ώστε η σεζόν απο τέτοιας άποψης να κυλήσει όσο το δυνατόν ηπιότερα.

      Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω (και συγνώμη αν κούρασα μιας και είμαι σίγουρος πως σε κούρασα) νομίζω πως για τον Δ. είναι 2 οι δρόμοι το καλοκαίρι.Απόσυρση απο την εν.δράση ή να ακολουθήσει τον Ζοτς.
      RalO.

      Διαγραφή
  32. Kαλή χρονιά τζιμ με επιτυχίες και ροή για το μπλογκ σου!!!
    Υγεία παιδιά,το σημαντικότερο!!!

    Τώρα ενδιαφέρον μοιάζει το ''κουτσομπολιό'' που μας μετέφερες,βέβαια είναι νωρίς να κάτσουμε να το αναλύσουμε.Απλά εγώ θα πω οτι μερικές φορές δεν αρκούν ούτε οι προπονητές,οι μεγάλοι παίκτες κλπ.. όπως φαίνεται και στην τουρκία.Πάντως,δίχως να προδικάζω τίποτα,ο χαρακτήρας του loser από την συγκεκριμένη ομάδα δύσκολα φεύγει.Ακόμα κι όταν θέλουν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα λάθος κινήσεις πάνε να κάνουν.Δεν νομίζω οτι είναι η πιο σωστή κίνηση για μια ομάδα που πάει να χτίσει και να θεμελιωθεί να δίνει τα κλειδιά σε 33χρονο παίκτη,ακόμα κι αν είναι ο διαμαντίδης.Τεράστιος παίκτης αλλά η πορεία του φθίνει,και δεν είναι το ευκολότερο πράγμα να φύγει για πρώτη φορά από την Ελλάδα και να προσαρμοστεί σαν ηγέτης άλλης ομάδας σε τέτοια ηλικία.

    Έκλεισε ο Τρινκιέρι στην Εθνική.Περίμενα τέτοια ανάλυση γιατί δεν τον γνωρίζω και καλά αλλά φαντάζομαι θα έρθει και το ανάλογο άρθρο.Πάντως θα διαφωνήσω για τη μη επιλογή Έλληνα προπονητή.Προφανώς και δεν είναι όλοι σαν τον Ζούρο.Οι Έλληνες προπονητές πεδουλάκης-μπαρτζώκας βάζουν τα γυαλιά στους ξένους φέτος και θα προτιμούσα να αναλάβει κάποιος έλληνας.Άλλωστε δεν έίναι και ότι καλύτερο να παίρνει μια εθνική κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα όσον αφορά την επιλογή των παικτών,και το μπάσκετ στην χώρα.Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην υποτιματε τον Ζούρο. Είναι καλός και σοβαρός προπονητής. Δεν είχε την στήριξη που θα έπρεπε να είχε απο την ομοσπονδία (σε επιλογές η και μή επιλογές παιχτών, σε ανούσια φιλικά κλπ κλπ) καθώς και χρόνο που θα έπρεπε για προετοιμασία και επειδή πιστεύει πολύ στον εαυτό του (το λάθος του κατα την γνώμη μου) την πάτησε. αλλα μην τον ξεγράφετε. Με την δουλειά που κάνει θα επανέλθει.

      Διαγραφή
  33. PANATHINAIKOS B.C 2013-14
    ==========================
    1. Παππάς
    2. Αθηναίου
    3. Μπάνκς
    4. ΜΗΤΣΟΣ
    *
    5. Μπράμος
    6. Μασιούλις
    7. Καπόνο
    8. Γιάνκοβιτς
    *
    9. Φώτσης
    10. Γκίστ
    *
    11. Σόφο
    12. Λάσμε
    13. Μπουρούσης
    14. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ALL ARROUND ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΑΡΤΖΙ.
    *
    Κι ας πάρει η ΤΣ.Σ.ΚΑ , ο ΟΣΦΠ , η Ρεάλ , η Μπάρτσα κι η Μακάμπι τον Κόμπε και τον Λεμπρόν.
    Kι ας κάνουν και μικτή Ευρώπης να μάς κτυπήσουν.
    Υγεία και τους παραπάνω παίκτες θέλω.
    Τίποτε άλλο.
    Doc!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπερομαδα εφτιαξες γιατρε αλλα δεν ανεβαινει πολυ το κοστος, ενω ο ΔΓ λογικα θα προσπαθησει να το μειωσει;
      ακομα, τον ουκιτς γιατι και πως το "ξεφορτωθηκες";

      gE

      Διαγραφή
    2. Οχι το κόστος παραμένει χαμηλό.
      Αλλάζεις Ούκιτς και εξοικονομείς μια 800άρα.
      Φώτσης,Μπορούσης,κοινοτικός είναι κάπως ακριβοί που με μακρόπνοα συμβόλαια μαλακώνουν!!!!!
      d

      Διαγραφή
    3. Δεν αλλαζουμε ουκιτς
      Ειναι τοτεμ για μας
      Γκομενος για αλλον :)
      T-MAC

      Διαγραφή
    4. ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣΣΣΣΣΣ DOCTOR-RESPECCCCTTTTTTTTTTTT GEORGEKAR13

      Διαγραφή
    5. Doc, γενικά κατά 99,9% συμφωνούμε. Η ομάδα που καταρτίζεις είναι Dream Team αλλά θεωρώ το ενδεχόμενο υλοποίησής της πολύ κοντά στο 0! :) Φώτσης και Μπουρούσης μαζί δεν περισσεύει τίποτα μετά! :)
      Oπότε κάνω copy paste τον εαυτό μου από Π.Ν.
      "1-2: Διαμαντίδης, Μπράμος, Μπανκς
      3: Ματσιούλις, Καπόνο
      4: Φώτσης, Γκιστ
      5: Λάσμε, Σοφοκλής
      Για να έρθει ο Φώτσης πρέπει να θυσιαστεί ο Ούκιτς και βάσει εμφανίσεων για τον Λάσμε θα πρέπει να γίνει υπέρβαση όπως επίσης και για τους Ματσιούλις-Μπανκς-Καπόνο.
      Μετά πας σε τρεις φέρελπις παίχτες άρα και φθηνούς και ρίσκα. Σίγουρα πρέπει να είναι σχετικά πολυθεσίτες. Ο ένας είναι σίγουρα ο Παππάς. Ο άλλος είναι ο Χρυσικόπουλος και στο 5 δεν ξέρω είμαι διχασμένος εάν είναι να κυνηγήσεις τον Καββαδά νομίζω δεν έχει νόημα γιατί ο Σκορδίλης είναι ίδια περίπτωση παίχτη και κατ' εμέ πιο ολοκληρωμένος αυτή τη στιγμή, θα ήθελα κάτι στο στυλ του Βουγιούκα δηλαδή παίχτης με ωραίες κινήσεις αλλά δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι τέτοιο σε φθηνή και άγουρη version. Οπότε ίσως είναι καλύτερο να μείνεις με Σκορδίλη και τον δουλεύεις πολύ!
      Επίσης Γιαννόπουλο τον δίνεις δανεικό σε ομάδα του εξωτερικού! Που να παίζει Eurocup ή ακόμη καλύτερα Euroleague.
      Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν αν οι Μπανκς-Καπόνο-Γκιστ απογοητεύσουν ή έρθουν τρελές προτάσεις για Λάσμε-Ματσιούλης.
      Πιστεύω όμως ότι είναι ένα γενικά εφικτό ρόστερ βάση μπάτζετ και αρκετά ανταγωνιστικό."

      "Γενικά από παίχτες που έχω εκτός λίστας για διάφορους λόγους και θα μπορούσαν κατ' εμέ άνετα να αποκτηθούν είναι λίγο πολύ οι ίδιοι που αρέσουν και σε άλλους. Γιάνκοβιτς, Παπαντωνίου, Αθηναίου, Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης, Πέτγουεϊ, Τσαϊρέλης αλλά είναι όλοι παίχτες που θα προορίζονται για 5λεπτα στην euroleague που σταδιακά θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ.
      Οι διάφοροι Έλληνες του εξωτερικού δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να έρθουν μιας και έχουν όλοι κασέ κοντά ή πάνω από το εκατομμύριο. Άρα με τυχόν απόκτησή τους σου μένει μπάτζετ για ξένους χειρότερους από τον Άμστρονγκ."

      Διαγραφή
    6. pisteuw oti den iparxei periptosi na erthoun giankovic (logo patera) kai bourousis (logo 10 imerwn) pote ston panathinaiko alla san sinolo apla korifaio alla me xalaei o athinaiou pou nomizw oti fetos exei xeperasei kai to top tou isos perkins i xanthopoulo an ton doulepseis poli

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα και από μένα και καλή χρονιά..
    Γιατί δεν έχουμε καθόλου σαν ενδεχόμενο να γυρίσει εδώ ο Ζοτς??
    Τόσο απίστευτο το ακούτε??
    Όσο για ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ μην ακούτε τίποτα (και σόρρυ Jim) αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να πάει εξωτερικό..Για να είμαι ακριβέστερος το καλοκαίρι οι πιθανότητες για Διαμαντίδη θα είναι οι εξής: 50% Παναθηναϊκός - 40% αποχώρηση από την ενεργό δράση - 10% ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΥΓ: Και οι σχέσεις Δημ. Γιαννακόπουλου με Ζέλικο είναι καλύτερες από ότι τις άφησαν μέσα Ιουλίου.
    Coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατα την γνωμη μου θα ηταν αδικο για τον πεδουλακη να παρουμε πισω τον ζοτς, μια χαρα τα εχει παει και ειχε τα κοτσια να διορθωσει τις λανθασμενες του επιλογες το καλοκαιρι. δεν εχει δωσει αφορμη για να μην συνεχισει και του χρονου στην παναθα.
      οσο για τον μητσο, νομιζω δεν σκεφτεται καν το ενδεχομενο να αποχωρησει απο τα 33. πιστευω οτι μπορει να δωσει αλλα 2-3 χρονια σε κορυφαιο επιπεδο και να ειναι πρωταγωνιστης.

      ΥΓ και παλι καλο υπολοιπο διακοπων

      gE

      Διαγραφή
  35. Καλή μπασκετική Χρονιά Τζιμ και σε όλη την καταπληκτική παρέα. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου Τζιμ αλλά για πρώτη φορά νιώθω την ανάγκη να πω ότι είσαι λίγο φάουλ. Ο Ζελικο είναι ελεύθερος να δουλέψει όπου θέλει. Αλλά γιατί να εμπλέκουμε το όνομα του Διαμαντιδη μεσούσης της περιόδου...μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω ότι υπάρχει σκοπιμότητα αλλά σίγουρα μπαίνουμε σε μια διαδικασία άβολη και για τον παίκτη αλλά και για εμάς. Υπάρχει καιρός για τέτοιες συζητήσεις αλλά ας βγει η χρονιά και βλέπουμε.

    Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νικόλα μου.. Είμαι προσεκτικός σε τέτοια πράγματα. Γι'αυτο -εαν διαβάσεις σωστά- η ανάρτηση αναφέρεται -και το ξεκαθαρίζει- καθαρά στο πλάνο της Αρμάνι και όχι στον παίκτη. Εννοείται ότι εφόσον οι Διαμαντίδης-Σπανούλης είναι ελεύθεροι το καλοκαίρι πολλές ομάδες θα ενδιαφερθούν.

      Διαγραφή
  36. Για τον Δ.Δ. μπορεί κανείς να υποστηρίξει ό,τι θέλει. Και για τον Σπανούλη επίσης (κι αυτός ελεύθερος είναι κι ουδέποτε "δέθηκε" με κάποια ομάδα). Μόνο το μέλλον θα κρίνει.
    Αλλά δεν μπορεί να γράφονται ανιστόρητα πράγματα... Φυσικά και δεν είναι ο Ολυμπιακός του Γιατζόγλου η πρώτη ελληνική ομάδα που πήγε τόσο ψηλά στο Πρωταθλητριών.
    1) η ΑΕΚ το 1966 έπαιξε σε φάιναλ φορ (ναι, υπήρχε και τότε) στην Μπολόνια και ηττήθηκε από τη Σλάβια Πράγας στον ημιτελικό.
    2) ο Παναθηναϊκός το 1972 έφτασε ημιτελικά, όχι σε σύστημα φάιναλ φορ, αλλά με διπλούς ημιτελικούς. Και αποκλείστηκε τότε από τη Βαρέζε στη διαφορά πόντων.
    Άντε γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε Δ.Άλεξ. εκεί κόλλησες εσύ; Δεν είναι αυτό το νόημα της ανάρτησης μου (επειδή εμένα αποκαλείς ημιμαθή, γράψε το όνομά μου, μη ντρέπεσαι, δε τρέχει τίποτα). Οκ έκανα λάθος, η ΑΕΚ πήγε πρώτη σε Φ4, και τι έγινε; Και γω ο ίδιος ο κακός και ημιμαθής γάβρος δεν έδωσα καμμία αξία στη παρουσία του Ολυμπιακού στο επίμαχο Φ6. Γιατί τρελαίνεσαι; Τις σποραδικές, παλαιότερες επιτυχίες του ΠΑΟ στην Ευρώπη δε τις αμφισβήτησα (δες και χαλαρό και ευχάριστο διάλογο με Δημήτρη αν δε βαριέσαι) αλλά η περιπτωση που αναφέρεις δεν ήταν σε σύστημα Φ4, τι να κάνουμε τώρα;

      Από όλο το κατεβατό πήγες και κόλλησες σε κάποιο ολόδικό σου "φάντασμα" ολυμπιακής προπαγάνδας μου φαίνεται. Δε κάνω τετοια εγώ, μην ανησυχείς...

      Από τους υπόλοιπους αναγνώστες του μπλογκ, σόρι για το ειλικρινές λάθος αλλά ήταν εντελώς δευτερεύον σε σχέση με το νόημα αυτού που έγραψα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε όταν γράφεις κάτι ιστορικά ανακριβές, είτε υπάρχει σκοτεινό κίνητρο είτε πρόκειται για απλή άγνοια, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Γράφεις σχεδόν κατηγορηματικά κάτι που ουσιαστικά δεν γνώριζες κι είναι πολύ πιθανό να πείσεις κι έναν άλλο που δεν γνωρίζει.

      Αν πάλι "δεν έγινε και τίποτα" που η ΑΕΚ πήγε πρώτη σε Φάιναλ Φορ κι εσύ την έκανες Ολυμπιακό, πάσο. Technicality... Κι αν κάποιος υποθέσει ότι με την ίδια εγκυρότητα και σοβαρότητα γράφεις κάθε φορά, θα είναι προκατειλημμένος. Κι αφού εσύ "δεν κάνεις τέτοια", μείνετε ήσυχοι.
      Μόνο που ενώ με άνεση πρώτα αξίωσες (ή απαξίωσες τέλος πάντων, μόνο εσύ κατάλαβες) την ιστορική πρωτιά του Ολυμπιακού του Γιατζόγλου κι έπειτα απαξίωσες την ίδια της ΑΕΚ, με την ίδια ακριβώς ιστορική σου γνώση τοποθέτησες το Μιλάνο στην κορυφογραμμή. Τόσο δευτερεύον κι άσχετο με το πνεύμα των όσων έγραψες είναι

      Υ.Γ. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός έπαιξε ημιτελικά, αλλά όχι φάιναλ φορ (τρομερό επιχείρημα), απέκλεισε τη Μακάμπι. Κι έπειτα νίκησε με 8 τη Βαρέζε (ηττήθηκε με 14).
      Υ.Γ. 2 Το όνομά σου δεν ντράπηκα να το γράψω, Απλά μου είναι αδιάφορο.

      Κολλημένος Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    3. Το ότι η Μιλάνο είναι ιστορική ομάδα δεν αμφισβητείται και δε τη κατατάσσω εγώ σε αυτές αλλά οι τίτλοι της (30 στην Ιταλία και 8 ευρωπαικοί-3 Πρωταθλητριών) και οι παίκτες (τους ανέφερε ο enforcer και είμαι σίγουρος πως αφού ξέρεις τους πόντους διαφοράς στο ζευγαρι με τη Βαρέζε θα ξέρεις και τους παίκτες αυτούς) που φόρεσαν τη βαριά φανέλα της. Διαφωνούμε στα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζεται μια ομάδα ιστορική και μάλιστα από τις κορυφαίες; Οκ...

      Ότι έκανα λάθος το παραδέχθηκα και φυσικά δεν υπήρξα κατηγορηματικός. Δεν έδωσα καν ιδιαίτερη σημασία στο θρυλούμενο ως πρώτο Φ6-Φ4-Φ3 ελληνικής ομάδας, απλά το ανέφερα ως παράδειγμα ασήμαντης στιγμής στο συλλογικό μπασκετικό παρελθόν της χώρας.

      "Πέρα από την ιστορική του αξία δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει το γεγονός. Και ο ΟΣΦΠ αμελητέος ήταν μέχρι τη 10ετία του '90."

      Εκεί ακριβώς έγκειται το πνεύμα αυτού που έγραψα. Είχε το ελληνικό μπάσκετ κάποιες σποραδικές επιτυχίες στο παρελθόν πριν τον Άρη και τον ΠΑΟΚ αλλά δε συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τις επιτυχίες άλλων ομάδων και χωρών. Ενα Φ4 της ΑΕΚ, ενα Φ6 του Ολυμπιακού και τα ημιτελικά του ΠΑΟ είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν ομάδες όπως η Μιλάνο ή η Καντού αυτά τα είχαν για πρωινό. Θες να τσακωθούμε για τη σειρά 1ος, 2ος, 3ος; Εγώ δε θέλω και για αυτό σταματάω εδώ...

      ΥΓ Δεν αμφισβήτησα τις όποιες επιτυχίες του ΠΑΟ στο απώτερο παρελθόν, οπότε η 2η αναφορά σου σε αυτές(λεπτομερέστερη αυτή τη φορά) δε χρειαζόταν. Ξαναλέω πως το Φ6 απλά το ανέφερα ως δευτερεύον μπασκετικό γεγονός του Ολυμπιακού και όχι ως κάτι αξιοθαύμαστο ή ξεχωριστό. Ούτε αξίωσα, ούτε απαξίωσα, απλά ανέφερα (λανθασμένα).

      ΥΓ Άν έφτασα με ένα απλό λάθος να απαξιώνω τη μπασκετική ιστορία της ΑΕΚ κλάφτα Χαράλαμπε...Άμα φταρνιστώ δηλαδή θα γίνει σεισμός στη Χαβάη; χαχαχα (χιουμοράκι ήταν αυτό, ΔΕΝ ειρωνεύομαι)

      Διαγραφή
  37. Καλή Χρονιά σε όλους και όλες!

    Παρ'ότι έχει πολλά "ΑΝ" μέχρι να συμβεί και μόνο που διαβάζεις το άρθρο του Jim στεναχωριέσαι. Από νοσταλγία μάλλον ή γιατί ίσως να θέλεις να κρατήσεις μία μικρή ελπίδα επιστροφής στο παρελθόν. Μερικές σκέψεις λοιπόν για όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα:

    - Άποψή μου είναι ότι ο Zeljko του χρόνου θα είναι προπονητής στη Real. H μόνη περίπτωση να μη συμβεί αυτό είναι να πάρει φέτος την Ευρωλίγκα (δεν το βλέπω).

    - Ξέρω ότι έχουν γραφτεί πολλά για όσους φεύγουν κι όσους μένουν, αναφέρονται άλλοτε ως ηγέτες άλλοτε ως μισθοφόροι κι έχουμε αποχαιρετήσει πολλούς ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ τα τελευταία χρόνια. Dejan, Stojko, Franky...να μην επεκταθώ σε άλλα αθλήματα. Να με συμπαθατε ρε παιδιά αλλά όσο στεναχωρήθκα όταν έφυγε ο Zeljko δεν έχω στεναχωρηθεί ποτέ για κανέναν. Κατά την άποψή μου, είναι μακράν η μεγαλύτερη "αθλητική" προσωπικότητα στην ιστορία του συλλόγου και με ασύγκριτη προσφορά (δεν αναφέρομαι μόνο σε κούπες αλλά και σε ήθος, σεβασμό, εκπαίδευση των φιλάθλων). Έκανε τον Παναθηναϊκό μεγαλύτερο και καλύτερο σε όλα τα επίπεδα ενώ άλλαξε το πως βλέπουμε το μπάσκετ στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως Ομάδας. ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!

    - Έχοντας πει αυτά, ένα τεράστιο respect στον Πεδουλάκη! Δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο από αυτόν. Δουλεύει είναι σεμνός, ηθικός, ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ και μέχρι στιγμής (δεδομένων των συνθηκών) έχει την ομάδα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Και δυστυχώς διακρίνω έλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του από τους δημοσιογράφους. Είναι απαράδεκτο να ρωτάνε με κάθε ευκαιρία τους Γιαννακόπουλους αν θα φέρουν πίσω τον Obradovic. Λες και έχουμε για προπονητή κανένα προσωρινό υπάλληλο. Ναι πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποια στιγμή στο μέλλον από το στόμα τους "θα τον φέρουμε" αλλά ο μήνας να είναι Ιούνιος. Μέχρι τότε σεβασμός και στήριξη σε όσους παλεύουν τώρα!

    - Όσο για τον Μητσάρα μακάρι να κλείσει την καριέρα του εδώ. Αλλά κι αν δεν το κάνει παράπονο δεν θα έχω. Γιατί ξέρω ότι δεν θα το κάνει με τρόπο Σπανούλη ή Περπέρογλου. Έχει αποδείξει πόσο διαφορετικός είναι. Θα χαίρομαι για τα χρόνια ωραίου μπάσκετ που μας έδωσε. Αλλά δεν θα ξανασκάσω ποτέ για κάποιον αθλητή που φεύγει. Ουτε θα τσατιστώ με "κάποιον" πρόεδρο που δεν τα βρήκε μαζί του στα λεφτά. Θυμάμαι να διαβάζω στις εφημερίδες κάθε φορά που ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Big Mike τη δήλωσή του "now it's business". Αφού είναι business για τους αθλητές, γιατί έχουμε απαίτηση από τους προέδρους να το βλέπουν συναισθηματικά? Να είναι όλοι τους καλά εκεί που πάνε αλλά πλέον με ενδιαφέρει μόνο να είναι σωστοί όταν είναι εδώ!

    - Όσοι ασχολούμαστε πολύ με το μπάσκετ και ειδικά με τον Παναθηναϊκό (no disrespect στους φίλους Ολυμπιακούς :)), είχαμε την τύχη να ζήσουμε από κοντά μια ονειρεμένη 20ετία από κάθε άποψη (συλλογικά και εθνικά). Πολύ δύσκολα θα ξανασυμβεί αυτό σε μελλοντικές γενιές για τόσο μεγάλο διάστημα. Ελπίζω επιτέλους το άθλημα να πάρει την προβολή που του αξίζει και να πάψουν τα sites και τα κανάλια να μας ζαλίζουν με τη σαπίλα που έχει μαζευτεί στο ποδόσφαιρο (ως άθλημα το λατρεύω αλλά στην Ελλάδα δεν υφίσταται ως τέτοιο). Το ότι αυτό το Blog είναι όαση μες τη μαυρίλα καταδεικνύει την έλλειψη που υπάρχει.

    Συγνώμη για την πολυλογία. Γράφω για πρώτη φορά και είχα μαζέψει πολλά (έγραψα το 1/10!) :).

    Πολύ καλή δουλειά Jim, συγχαρητήρια! Να είστε όλοι καλά!

    Floyd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφε Floyd.
      Μετράς.
      Συμφωνούμε και στις απόψεις και στην όμορφη διαδυκτιακή κατάθεση τους.
      ΥΓ Ποδόσφαιρο υφίσταται!!!!!
      Ελλάδα δεν υφίσταται!!!!
      Ουγκάντα της Ευρώπης και της κάνεις και κοπλιμέντο!!
      Doc!

      Διαγραφή
  38. Οσο αφορα το project milano
    1.πολλα λεφτα
    2.μικρη πιεση λογω ανεσης πρωταθληματος κ προιστοριας με καριολο.
    3.χωρις να ειναι η πιο ομορφη πολη στην ιταλια τα προσφερει ολα κ ανω απο ολα ειναι glamour που εκφραζει κ το ζελικο.
    4.κοντα στην σερβια.
    5.πολλα συμβολαια λιγουν κ μπορει να αρχισει το project μονος του με ανεση.
    6.πολυ ιστορικη φανελα κ προεδρος με οραμα.

    Πολυ πιθανον να καταληξει εκει.
    Το μοναδικο που μπορει για μενα να το αποτρεψει ειναι η ρεαλ η ...ο παναθηναικος.ποιος ξερει εξαλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΦΕΝΕΡ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΖΟΤΣ!ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Κ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για τον Ζοτς,μην αποκλειετε και την Βαρκελωνη..Εχει σπιτι εκει,περασανε πολλα χρονια απο τοτε που ηταν στη Ρεαλ και ο Πασκουαλε,θα κριθει απο τα αποτελεσματα..Ροστερ καλο υπαρχει,θα αδειασουν 3-4 θεσεις για νεους παικτες.γιατι οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim & Hoopfelloφυλακες, ευχομαι Χρονια Πολλα κ καλη μπασκετικη χρονια για τις ομαδες μας (μακαρι τελικος στο Λονδινο).
    Jim μπραβο σου, συνεχισε ετσι (οσο αντεχεις). Κρατα μακρια τους
    καφρους απο το Blog σου, ουτως η αλλως εισαι το καλυτερο μπασκετικο Blog (διαφυλαξετο λοιπον).
    Hoopfelloφυλακες το επιπεδο σας ειναι απι8ανο, συνεχιστε ετσι.
    μπραβο σε ολους
    Δημητρη+Παναγο τι μου 8υμησατε τωρα!!! Αλλες εποχες
    Ευχαριστω για το χωρο
    Ναταλια keep talking.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφορετικά όμορφες εποχές θα έλεγα εγώ φίλε.. Τότε αγαπήσαμε το μπάσκετ κάποιοι (και τον Παναθηναϊκό βεβαίως βεβαίως :) και όχι από το '99 και μετά..

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. Εγώ ως Ολυμπιακός θα ήταν αστείο να πω πως ασχολήθηκα με το μπάσκετ λόγω του Ολυμπιακού. Ο Άρης με έκανε να ασχοληθώ και ο ΠΑΟΚ (και μετά η Εθνική φυσικά). Και εννοειται πως δε πήγαινα πουθενά Πέμπτη βράδυ (ήμουν και μικρός βέβαια, πού να πήγαινα;), Άρης-Μπαρτσελόνα 92-88 (ή κάτι τέτοιο) με 40αρες του Γκάλη, βούτες του Γιαννάκη και άγιος ο Θεος!!

      Διαγραφή
  42. doc Με εχεις τρελανει!!!! Χαχαχα Αυτη η ομαδα με jamon gordon η kaukenas η ζηση αν θες ελληνα αντι του αθηναιου... και με καιμακογλου αντι γκιστ μαρεσει πολυ.. αν και προτιμουσα βουγιουκα απο μπουρουση πες με περιεργο.. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ,Ο ΤΣΑΚΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ Κ ΤΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ....

    ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!!
    Θεωρω πιθανο(αν και ισως ειναι νωρις για προβλεψεις), να παει ο Ζοτς προς Μιλανο μερια το καλοκαιρι, απλα και μονο επειδη δεν εχει προπονησει ποτε στην πολυετη καριερα του δευτερη φορα την ιδια ομαδα. Δε φοβαται το αγνωστο και τις καινουργιες εμπειριες και εκτος ολων αυτων εκει υπαρχει και χρημα με ουρα, γεγονος που αποτελει σιγουρα μεγαλο δελεαρ για χτισιμο ομαδας.
    Οσο για ΔΔ, απλα ευχομαι να μεινει και να κλεισει στον ΠΑΟ την καριερα του...

    Υ.Γ. Εννοειται οτι παιζει δυνατα και η Ρεαλ, αν και εγω θα ηθελα πολυ να τον δω ξανα στην Παρτιζαν!Ημουνα μικρος το '92 εχω δει εκεινη την ομαδα μονο μεσα απο διαφορα βιντεακια. Φανταζει ουτοπικο βεβαια...Στο μελλον ισως, αλλα οχι του χρονου...

    Υ.Γ.1 Πλακα θα χει να δουμε κανα Σπανουλη του χρονου στο Μιλανο! Και ακομα μεγαλυτερη πλακα να παει και ο Ζοτς εκει! Και τα ουτοπικα υστερογραφα συνεχιζονται!!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωστα αν παει ο ομπραντοβιτς εκει δεν υπαρχει περιπτωση να παει ο σπανουλης για ευνοητους λογους..

      Διαγραφή
    2. Κωστα ο Αρμανης η θα ψωνισει το ενα συνολακι [Ζοτς συν Διαμαντιδης-ισως] η το αλλο [Σπανουλης]

      Διαγραφή
    3. Φιλε Panos Geo, εννοειται οτι συμφωνω μαζι σου. Θα ειναι δυσκολος ο συνδιασμος Ζοτς-Σπαν, αν και ποτε δεν πρεπει να λεμε ποτε.Εχουν δει πολλα τα ματια μας τα τελευταια χρονια και το χρημα ρεει στο Μιλανο!
      Σωστος και ο 10 34! Και τα δυο συνολακια εχουν τη χαρη τους! Απλα στην περιπτωση του Σπανουλη, θα προσθετα και τον Χαινς, για να κανω το πακετο σαφως πιο δελεαστικο.

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
  45. οπως ειπε ο πανος για ομπρα το θεωρω πιθανο να μετακομισει ιταλια μερια για τους λογους π ειπε.. για διαμαντιδη δν παιζει... λεφτα??τοσα χρονια θα πηγαινε στο νβα, ή για δοξα..
    αλλαγη δν εκανε αλλες χρονιες τωρα θα την κανει π εχει και οικογενεια?? Αν υπηρχε ενα λογος να φυγει θα ηταν ο σερβος και το να εβλεπε οτι πλεον δν υπαρχει οραμα στην ομαδα.
    Η μιλανο αφου εχει ξοδεψει ενα καρο λεφτα και βεβαια θελει τους καλυτερους... βεβαια και πριν τους επαιρνε αλλα δν ειχε τον κοουτσ να τους δεσει.. μακαρι να παει ο ομπρα εκει να δουμε και καμια ιταλικι να παιζει μπασκετ... Α ΝΑΙ!! αν παει θεωρω σχεδον σιγουρο οτι θα μεινει ο φωτσης εκει...
    αν ειχε καλεσ σχεσεις με σπανουλη θα ελεγα οτι αυτος θα ηταν ο βασικος υποψηφιος.. φραγκοφονουλης αλλωστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris φιλε προτιμω ναπαει εκει παρα στην cska η καμια τουρκικη που δεν τις χωνευω.ουτε κ ρεαλ :) να μην ανεβουνκ αλλο τα τροπαια της:)
      Αν πραγματικα ενδιαφερθει η οικογενεια για διαμαντιδη θα μεινει γιατι
      1.δεν του αρεσουν οι αλλαγες κ ειναι σπιτογατος
      2.εδω ειναι θεος κ αργα η γρηγορα κ το ξερει ,θα ναι το ονομα του διπλα στον αλβερτη
      3.παντρευτηκε παιδια,του χρονου αν δεν εχει παιδι θα ειναι στους μηνες της η γυναικα του.κ ξερετε τις ελληνιδες.να ναι καλα στην μαμα:)τωρα που το σκεφτομαι κ τους ελληνες..:)
      4.δεν ειναι κ του χρηματος
      Ολα αυτα βεβαια αν ενδιαφερθουν του χρονου οι γιαννακοπουλοι οπως κ φετος.τωρα 200-300-400 χιλιαρικα διαφορα δεν νομιζω οτι φευγει.αλλωστε γιαυτον its not business time..

      Διαγραφή
    2. δν ξερω αυτεσ οι τουρκικες τις λυπαμαι.. ασε να σηκωσουν κατι γιατι κρατανε το μπασκετ.. αλλιως 2 απο ελλαδα ,ισπανια μια απο ιταλια και ρωσικες... τσσκ αν πηγαινε θα εκανε παπαδες.. για να δουμε και μεσινα.. ειμαι περιεργος να δω τι θα κανει ο σερβος σε αλλη ομαδα και χωρις διαμαντιδη!!!

      Διαγραφή
  46. Κοιτάξτε να πάρει κάνα πρωτάθλημα ο Σκαριόλο και μετά δε τον κουνάει από εκεί ούτε ο Μπερλουσκόνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλή χρονιά σε όλους,πρώτη φορά σχολιάζω στο σάιτ γιατί το ανακάλυψα πρόσφατα και ως χρόνιος μπασκετόφιλος,το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον.Απλώς θέλω να αναφέρω πως ο Λάσο στη ρεάλ πρόσφατα ανανέωσε για 3 χρόνια ,αν δε κάνω λάθος.Επίσης αν κανείς προσέξει τον τρόπο παιχνιδιού του 3D πλέον στον Παο,τίποτα δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σκέφτεται καν να αποχωρήσει,αντίθετα η συμπεριφορά του,χωρίς να θέλω να μειώσω τον Άρτζι που τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής,είναι συμπεριφορά παίχτη που έχει πια αναλάβει την πλήρη καθοδήγηση της ομάδας.Ο Διαμαντίδης είναι πλέον σχεδόν προπονήτης εντός και εκτός παρκέ.Αρχήγος χωρίς αμφισβήτηση και αυτό φαίνεται.Η λειτουργία του θυμίζει αρκετά αυτή των τελευταίων χρόνων του Αλβέρτη,δηλαδή κάποιου που έχει πια αποφασίσει πως η θέση του στην ομάδα αφορά το παρόν του αλλά και το μέλλον του.Αυτό μου εμπνέει ο 3D φέτος κάθε φορά που τον βλέπω να αγωνίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου και στου Διαμαντίδη το αυτι :-) .... Συμφωνώ ewan, και εμένα αυτή η αίσθηση μου έχει δημιουργηθεί..... καλώς όρισες στην παρέα του hoopfellas (Jim sorry που πηρα το θάρρος για το καλωσόρισμα) .....

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου Ewan, αν, o 3D επι Πεδουλακη μονον, είναι πλέον ''σχεδόν προπονήτης εντός και εκτός παρκέ'', επι Ζοτς τι ηταν΄? Ας μη 8εοποιουμε τον Ζοτς (Respect) αλλα δες σε τι συν8ηκες δουλευε αυτος (budget klp)κ τις αντιστοιχες του Πεδουλα. Ακομη κ στη διαφορα προεδρων. Προς 8εου δεν κατηγορω το Δημητρη, αλλα εχει πολλα να μα8ει ακομα. Ευχομαι να συνεχισει γιατι ο ΠΑΟ χωρις Γιαννακοπουλους, θα εξαφανιστει. Φιλικα παντα
      Ο Ζοτς παλι σε ομαδα με μεγαλο budget κ με ελευθερια κινησεων 8α παει, ειναι σιγουρατζας.Γι'αυτο λοιπον σεβασμος στον Αρτζι που ξεκινησε σχεδον απτο μηδεν. Αν κατορθωσει δε να παρει κ την νικη μεσα στην Εφες τοτε να δεις τι κωλοτουμπες εχουν να πεσουν, ως προς την αξια του (το συνηθιζουμε ως λαος αλλωστε). Οσον αφορα δε τα πουκαμισα εξω κλπ που σχολιασαν καποιοι φιλοι, εγω τα γουσταρω πολυ (ειδες τι εκαναν στην Ελλαδιτσα μας οι κουστουμαρισμενοι?)

      Διαγραφή
    3. Αααα ξεχασα, κ λιγος σεβασμος στον Τσαρτσα δε βλαπτει ετσι?

      Διαγραφή
  48. Άσχετο, αλλά...Πανάγοοοο πες αλέυρι....Τρινκιέρι σε γυρεύει!!!!
    χαχαχαχ!!! Ωρε μάνα μου συζητήσεις επί συζητήσεων που θα ζήσουμε!!!
    (μόλις το άκουσα στο Μega, δεν είδα αν το είχατε κουβεντιάσει πιο πριν εδώ στο μπλογκ)
    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΆΣΕ ΜΕ ΗΗΜ και πάω να σκάσω!!! Περιμένω την ανάρτηση να μάθω πράγματα και να βγάλω το πόνο μου!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  49. Αφελής η Αρμάνι αν πάει να κάνει το μεγάλο κόλπο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι που μας έρχεται. Έπρεπε να το είχε κάνει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θα είχε να προσφέρει την ελληνική φροντλάιν με Φώτση-Μπουρούση, έναν από τους καλύτερους playmaker που παίζουν εδώ, τον Κουκ, και το εκρηκτικό undersized 5 Hendrix.

    Οι Κουκ-Χέντιξ έφυγαν, οι Φώτσης-Μπουρούσης έχουν συμβόλαια που λήγουν, και μένουν οι Χαίρστον-Λάνγκφορντ που δεν νομίζω να πεθαίνει να τους αναλάβει ο Ομπράντοβιτς.


    Το πακέτο Σπανούλης-Χάινς θα είναι επίσης φοβερά δελεαστικό και καλύτερη επιλογή από το σκέτο Διαμαντίδη.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Jim,
    Πρώτη φορά αναρτώ σχόλιο στο ιστολόγιό σου (αν και το επισκέπτομαι πολύ καιρό τώρα). Το σχόλιο μου αναφέρεται στο όλο και εντονότερο πλέον πρόβλημα των γελοίων οπαδικών σχολίων όπως "Ο DOC" (παρότι είμαι Παναθηναϊκός και εγώ). Λυπάμαι να βλέπω το καλύτερο μπασκετικό μπλογκ επιπέδου, να "βρωμίζει" από τέτοια σχόλια. Θεωρώ ότι δεδομένου ότι 1) τα άρθρα σου είναι σπάνιας αξίας 2)ότι ουδέποτε καλλιέργησες οπαδικές έρειδες ώστε να ανέβει η επισκεψιμότητα του σάιτ σου ίσως θα έπρεπε να φιλτράρεις αυτούς τους "τυπους" που προσπαθούν έστω και μέσω των σχολίων τους να αλλοιώσουν αυτή την πάρα πολύ όμορφη προσπάθεια που κάνεις τόσο καιρό.
    Φιλικά,
    Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΩΝΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ MPASKETIKES ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ- ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ-RESPECT TO BASKET DOCTOR GEORGEKAR13

      Διαγραφή
    2. Λεωνιδα εδω κανεις λαθος, ο γιατρος ουδεποτε μιλησε απαξιωτικα για καμια ομαδα.Δεν καλιεργει εριδες εδω μεσα.Ξερουμε οτι υπερβαλει και γραφει σε υπερθετικο βαθμο για τον Παο αλλα δεν ενοχλει κανενα ακομη και τους αλλοθρησκους.Ειμαι σιγουρη οτι δεν εχεις καταλαβει το υφος του,αλλιως δεν θα γραφες κατι αρνητικο για τον συμπαθεστατο γιατρουλη μας."Α"

      Διαγραφή
    3. Ναι,το "Ακροπολιακός" δεν είναι καθόλου απαξιωτικός χαρακτηρισμός..Σωστός ο Λεωνίδας

      Διαγραφή
    4. Ολα τα μπλογκς χρειάζονται τον γιατρός τους. Respect στον DOC Λεωνίδα. Για πρώτη ανάρτηση εισαι λάθος.Στην τρίτη καιγεσαι :P

      Διαγραφή
    5. Μου αρέσει η σύμπνοια που αποπνέει η παρέα του blog... !!! Μπράβο μας !!!

      Διαγραφή
    6. Aν αποκαλούσε κάποιος τον ΠΑΟ "βαζελιακό" ή κάτι ανάλογο, εκεί να δεις σύμπνοια Ναταλία...χαχαχα

      Keith, ούτε εμένα μου αρέσει το ύφος του Doc, πόσω μάλλον το "ακροπολιακός" αλλά η πλειοψηφία βλέπεις είναι λίγο επιλεκτική ώρες-ώρες : ). Άσε που με το καιρό τον συνηθίζεις το γιατρό.

      Διαγραφή
    7. Βρε συ Πανάγο ξέρεις ότι όταν κάποιος έχει δίκαιο δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ... και θα σου πω και πάλι (γιατί το έχω ήδη κάνει ξανά) ότι έχεις εν μέρει δίκαιο. Εγώ ξέρεις πως το βλέπω ? Αν η πλάκα-καζούρα γίνεται στα όρια του επιτρεπτού χωρίς να θίγουμε ή να προσβάλουμε ως άτομα ο ένας τον άλλον, εμένα προσωπικά δε με πειράζει. Εγώ πολλές φορές όταν με ρωτάνε τι ομάδα είμαι λέω 'τρελό βαζελάκι'..... τι σημαίνει ότι επειδή χρησιμοποιώ τη λέξη "βάζελος" μειώνω την ομάδα μου ή την ιδιότητά μου ως φίλαθλος/οπαδός ?... Κουταμάρες.... σεβασμός να υπάρχει στον τρόπο που μιλάμε και γράφουμε και όλα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα μας..... τη ζαχαρένια μας δεν πρέπει να τη χαλάμε με "γαυρικά" ή "βαζελιακά" μικροπράγματα.... υπάρχουν πολύ σημαντικά πράγματα να μας στεναχωρούν και να μας αγχώνουν άλλωστε ;-)

      Διαγραφή
    8. Για αυτό και γω προσέθεσα το "χαχαχα" και το : ). Δε θέλω να δώσω μεγάλη σοβαρότητα στο θέμα. Χαλαρά το πήρα και γω. Είμαστε οκ ; )

      Διαγραφή
    9. Ακριβώς (για το χαχα) απόλυτα σωστό..... Νομίζω πως πάντα είμαστε ΟΚ καλέ μου Πανάγο... για αυτό άλλωστε συνεχίζουμε και κάνουμε διάλογο :-)

      Διαγραφή
    10. Αν και Παναθηναϊκός άρρωστος διαφωνώ με το ύφος του Doc, όπως έχω διαφωνήσει αρκετές φορές με το ύφος του Ορέστη...το ακροπολιακος αν μη τι άλλο είναι προκλητικό...και δικαιολογημένα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν κάθε λόγο να νιώσουν θιγμένοι. Είναι διαφορετική κουβέντα το πως πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε την Ευρωλιγκα και δεν αρκεί ο ατυχής χαρακτηρισμός ακροπολιακος για να περιγράψει τα γεγονότα. Τύχη υπήρξε, ο Καζλαουσκας κοιμήθηκε αλλά ο Σοφός ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού και την ανατροπή την έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού άλλωστε οι επιτυχίες στον αθλητισμό εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο άπο την τύχη.

      Ευχαριστώ
      Νίκος

      Διαγραφή
    11. Αν και περιγράφεις τον εαυτό σου ως Παναθηναικό (αυτά τα καταραμένα τα διαλυτικά πώς μπαίνουνε επιτέλους;;;) άρρωστο, εγώ Νίκο υγιέστατο σε βρίσκω...

      Διαγραφή
    12. Να σαι καλά Πανάγο... έχω και εγώ τα ελαττώματα μου! Είχα την τύχη να παρακολουθήσω και το περσινό φάιναλ φορ που δυστυχώς δεν το κέρδισε η ομάδα μου αλλά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που παρακολούθησα αυτόν τον τελικό από κοντά. Δεν λέω ότι χάρηκα, θα ήταν υποκριτικό, αλλά η ανατροπή θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Το ωραίο είναι ότι πίστευα ότι το "ματσάκι γυρίζει" άλλο εάν δεν ήθελα να συμβεί.

      Ευχαριστώ
      Νίκος

      Διαγραφή
    13. Είσαι γούρι δηλαδή ε; Ε, τότε σου βάζω τα αεροπορικά για Λονδίνο, για το γήπεδο θα σου βρω από τα φθηνά, απλά θα αναγκαστείς να κάνεις παρέα με γάβρους!!!

      Κάπως ανάλογα ένιωθα εγώ το 2007 στο Φ4 της Αθήνας που τα είχε βάλει με όλους ο Παπαλουκάς αλλά δε τα κατάφερε τελικά! Άλλος "απολίτιστος" από εδώ...χαχα

      Διαγραφή
  51. Κόψε κάτι ρε... Ο Ντοκ μπορεί να υπερβάλλει στις εκφράσεις για την Πανάθα, αλλά δεν προσβάλλει αντιπάλους. Και στο κάτω - κάτω δεν είναι ο μόνος με την άποψη ότι ο Ομπράντοβιτς έπρεπε να μείνει ακόμη και με μείωση, δικών του αποδοχών και μπάτζετ, δεν είναι μόνο δική του. Πολλοί - κι εγώ ανάμεσά τους - πιστεύουν ότι ο Ζοτς έχασε πέρσι την ευκαιρία να αγγίξει τον ουρανό ανάμεσα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Όχι πως μειώθηκε η ευγνωμοσύνη μας σε όσα πρόσφερε, αλλά φαντάσου πόσο περισσότερο θα τον λάτρευαν όλοι αν έμενε και στα δύσκολα.
    Μ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αν φύγει ο 3D θα είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες!
    Αν και κατά πάσα πιθανότητα, όπου λίγο πολύ συμφωνώ με τα υπόλοιπα παιδιά, η απόφαση του 3D θα συνδεθεί πιο πολύ με τα σχέδια του ΔΓ παρά με αυτά του Ζοτς.
    Νο Γιαννακόπουλος no party θα μυρίζει εξαγανιζόλ από μακρυά.
    Για Ζοτς προσωπικά από το καλοκαίρι που μας πέρασε μου μύριζε για Armani αν και το θεωρώ πολύ πιθανό πλέον να πάει ξανά στη Real σε περίπτωση που αποτύχει πάλι o Laso. Οπότε θα είναι αλυσιδωτή αντίδραση λίγο πολύ σε περίπτωση αποτυχίας της Real νομίζω ο Ζοτς θα προτιμήσει να πάει εκεί για πολλούς και διαφόρους λόγους όπως, καλύτεροι γηγενείς παίχτες-πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μεγαλύτερη αίγλη σε περίπτωση επιτυχίας του να αποκαθηλώσει τον Ναβάρο και την Barcelona. Αν όμως η Real πετύχει τον βλέπω σίγουρο για Ιταλία.
    Προσωπικά θα τον θεωρήσω χαζό, όπως και τους διαφόρους Έλληνες παίχτες, αν του δοθεί η ευκαιρία για NBA να την απορρίψει. Λεφτά και υστεροφημία έχει άπειρα καιρός να δοκιμάσει κάτι καινούργιο αν και δεν τον βλέπω να κάνει το βήμα.
    Επίσης το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να επιστρέψει Ελλάδα και Παναθηναϊκό, αν ο Πεδουλάκης πετύχει τότε θα στηριχθεί και μάλιστα πολύ...αν αποτύχει νομίζω θα έχει έτσι κι αλλιώς πολλές δικαιολογίες...αλλά και πάλι θα στηριχθεί αλλά πιθανότατα λιγότερο.
    Αυτό που με κάνει εμένα να απορώ είναι το εξής και θα ήθελα γνώμες. Λεφτά από Τουρκία και Ρωσία το βλέπω πολύ φυσιολογικό να πέφτουν, λεφτά όμως από Ισπανία και Ιταλία το θεωρώ παράλογο βάση της κατάστασης που είναι οι χώρες αυτές και ουσιαστικά οι ομάδες εκεί έχουν το ίδιο πρόβλημα με αυτό που έχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalos i kakos i tou xronou i se 2 i se 5 to poli o mitsaras tha teliosei apo ton panathinaiko i allazontas omada i kremodas ta papoutsia tou to thema einai meta ti kaneis giati combo guard me tin amyna kai to court vision tou mitsara se paketo sinesthimatika demenou me esena epagelmatia den kikloforei stin piatsa ektos an kaneis plisi egefalou ston rajon pierre rondo kai ton fereis pros kymhs meria

      Διαγραφή
  53. Ισως το πλανο της Αρμανι να μην ειναι απλα "πλανο", τουλαχιστον στο μερος που αφορα τον Ομπραντοβιτς αλλα να εχει προχωρησει και λιγο παραπερα.

    Η καψα του παρατρεχομενου μανατζερ και φιλου του ΔΓ να "κλεισει" απο τωρα το Φωτση οφειλεται κατα κυριο λογο στο οτι γνωριζει οτι οταν ο Ομπραντοβιτς θα ειναι στην Αρμανι θα ειναι ευκολο να πεισει τον Φωτση να μεινει εκει.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ αν ήμουν ο Αρμάνις θα παιρνα Ιταλό προπονηταρά, έχουν αρκετούς, θα φερνα τον Αραντόρι από την Καντού που είναι υπερδιαστημικός παικταράς, καλύτερος για μένα του Λάνγκφορντ, θα τον πλαισίωνα με Hackett που θα παιρνα από την Sienna και τον Cinciarinni για pg από Regianna και έτσι θα είχα μια ιταλική βάση πρώτης ποιότητας και με νέους παίκτες. Θα διωχνα Μπουρούση που είναι ο καταστροφέας του παιχνιδιού κάθε σοβαρής ομάδας, θα παιρνα δύο σοβαρά σέντερ, Lasme και Baynes ας πούμε, θα κρατούσα και τον Φώτση, ίσως και κάποιον ακόμα Ιταλό ψηλό, ίσως τον Gigli από Βοlogna και θα μουν κομπλέ, με λογικά λεφτά. Από Αμερικανούς θα κρατούσα τον Hairston και θα περνα και Doron Perkins. Τί Ομπράντοβιτς, Σπανούληδες και Διαμαντίδηδες μου τσαμπουνάτε. Ιταλία μιλάμε υπάρχει πολύ μπασκετικό ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλή χρονιά!

    υ.γ.
    ε τώρα,γιατί μας κρύβεσαι;Είσαι γύρω από το επαγγελματικό μπάσκετ,αν δεν είσαι ρέος έχεις φίλους ρέους... ;-)
    Πώς το είπε ο Μασιούλις; "Αυτοί στο Μιλάνο έρχονταν γήπεδο μετά τα ψώνια τους..." ή κάπως έτσι.Δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιο μπάσκετ,έχουμε ανάγκη από Σιέννες,Καντού,Μπολόνιες (Χ2) και τα λοιπά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αδερφέ, προφανώς είσαι μικρός και δεν θυμάσαι ποιός έμαθε την Ευρώπη να δέρνει. Δεν ήταν ο Ζόραν Σάβιτς, ούτε η Λιμόζ του Μαλίκοβιτς αφού προηγήθηκε ο Ντίνο Μενεγκίν. Και έπαιζε στη Τρέησερ που την καθοδηγούσε ο Ιταλοαμερικανός Μαικ Νταντόνι. Και είχε για συμπαίκτη έναν υπερπαίκτη για να καθαρίζει στα δύσκολα. Τον Μπομπ Μάκαντου. Ξέχασα δε να σου πω πως η - τό πάλαι ποτέ - Τρέησερ είναι η σημερινή Αρμάνι Μιλάνο...
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Kαλή χρονιά σε όλους!Τζιμάρα ο Κουίνσι Ντάμπι που είχες προτείνει στις λίστες σου (δε θυμάμαι πέρυσι ή φέτος) σκόραρε 75 πόντους σε ένα ματς στην Κίνα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ peris2 Ιανουαρίου 2013 5:54 π.μ.
    Για τον Ζότς η ηλικία του ΔΔ μετρά λιγότερο απο την ικανότητα του Μήτσου να μεταδίδει στην ομάδα πράγματα και αρχές κοινές και για τους δυο τους. Και σ' αυτό τον τομέα ο ΔΔ θα είναι, για το Ζότς και για το νέο πρότζεκτ του, σχεδόν αναντικατάστατος. Θυμίζω παλιοτερα στον ΠΑΟ τους τελειωμένους αθλητικά Αλβέρτη και Τομάσεβιτς και πόσα πράγματα πρόσφεραν στην ομάδα και στους νεώτερους, π.χ. στους Τσαρτσαρή, Μπατίστ και Φώτση. Θεωρώ λοιπόν βέβαιο πως ο Ζοτς θα ζητήσει τον ΔΔ. Αμφιβάλω όμως πως θα τον πείσει.
    @ Ανώνυμος2 Ιανουαρίου 2013 12:11 μ.μ.
    Το πακέτο ΔΔ - Λάσμε είναι επίσης αρκετά δελεαστικό, ειδικά αν ένα σούπερ τεσσάρι αναλάβει με τον ΔΔ π.χ. το πικ εν ρολ στην επίθεση.
    Κι εγώ δεν θέλω τον Ομπράντοβιτς στον ανταγωνισμό, δλδ σε Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι. Φοβάμαι πως και στο Μιλάνο αν πάει επίσης θα απειλήσει τα 6 του ΠΑΟ. Τουρκία δε τον θέλω με τπτ. Μακάρι λοιπόν να πάει Μπάρτσα, αν δεν γυρίσει σε μας όπερ και το προτιμότερο...
    Jimmi, σ' εχω παρακαλέσει για ένα άρθρο σχετικά με το πως θα μπορούσαν οι ομάδες μας να ξεκινήσουν πρότζεκτ κτισίματος νικήτριας ομάδας, σαν αυτό του Ζότς που κατέληξε στη μεγάλη ομάδα 2006-2011. Να ελπίζω ότι σ' ενδιαφέρει;
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αρμάνι, μια και είσαι και φιλέλληνας και περνάς τα καλοκαίρια σου στη Σκιάθο, άσε τη Μιλάνο, αυτή θα βρει άλλο σπόνσορα εύκολα, κι έλα πάρε την Πανάθα. Φέρε μαζί σου Φώτση, φέρε και το θεό Ομπράντοβιτς, να κατακτάς την Ευρωλίγκα στους αιώνες των αιώνων αμήν. Και όλοι οι οπαδοί της Πανάθας θα κυκλοφορούμε με τα κουστουμάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια χαρά και καλή χρονιά σε όλους.

    Μου είναι αδύνατο να διαβάσω όλα τα σχόλια, οπότε ζητώ σε προκαταβολικά συγγνώμη, για την πιθανότητα να επαναληφθώ ή να γράψω κάτι το οποίο ήδη κάποιος φίλος έχει αποδομήσει με τα δικά του επιχειρήματα.

    Μένοντας λοιπόν στη θεματολογία του άρθρου, θα ήθελα να ξεκινήσω από το κομμάτι του Ομπράντοβιτς.

    Όπως βλέπω εγώ τα πράγματα, και προσπαθώντας να αξιολογήσω την προϊστορία του Ομπράντοβιτς, νομίζω ότι η Αρμάνι είναι απο τους καλύτερους δυνατούς προορισμούς. Έχουμε και λέμε:
    1. Πλουσιοπάροχο μπάτζετ
    2. Πρόεδρος που παραδίδει την ομάδα εν λευκώ στον προπονητή
    3. Καλή πρώτη μαγιά από άποψης ρόστερ
    4. Καταπλητική πόλη
    5. Όχι και τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα
    6. Πρόκληση καριέρας να πάρει μια ομάδα σε αγωνιστική κάμψη και να την οδηγήσει στην κορυφή

    Από τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς πάγκους, νομίζω ότι μόνο της Ρεάλ μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ιταλούς στη διεκδίκησή του.


    Πάμε τώρα στο θέμα Διαμαντίδη.
    Από την πλευρά του παίκτη, υπάρχουν δυο προϋποθέσεις. Καταρχήν αν θα φύγει από τον Παο: αυτό το ερώτημα έχει πολλές παραμέτρους, τις οποίες όμως δε θα καθίσω να λύσω εγώ. Η δεύτερη προϋπόθεση έχει να κάνει με τον Ομπράντοβιτς. Αν φερεπείν, μείνει ο Σκαριόλο, τότε ο Διαμαντίδης δεν έχει κανέναν λόγο να επιλέξει το Μιλάνο.
    Αν λοιπόν, ξαναλέω αν, ο Διαμαντίδης επιλέξει ή αναγκαστεί να φύγει από τον Παο, και αν ο Ζοτς αναλάβει την Αρμάνι, τότε πάλι κατά την άποψή μου, τότε και για τον Διαμ όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν ...στο Μιλάνο.

    Από την πλευρά της ομάδας ωστόσο προσωπικά θέτω μια μικρή ένσταση. Αν η Αρμάνι έχει μπάτζετ που τείνει στο απεριόριστο, τότε η μεταγραφή Διαμαντίδη θα είναι ευτυχές γεγονός για τους Ιταλούς. Αν όμως, το μπάτζετ της έχει όριο, και επί της ουσίας επιλέξει να χτίσει την ομάδα γύρω από έναν 34χρονο, τότε έχει πιθανότητες να υποπέσει σε σφάλμα.

    Για μένα, κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, όταν ξεκινάει μια νέα προσπάθεια, οφείλει να χτίσει πάνω σε έναν σούπερ σταρ ηλικίας από 28 έως 31.
    Το καλύτερο που θα είχε να κάνει η Αρμάνι, είναι να ψάξει τον σούπερ σταρ εντός αυτού του ηλικιακού πλαισίου, να επενδύσει πάνω του και να πορευτεί μαζί του. Και φυσικά αν ο προϋπολογισμός της σηκώνει ΚΑΙ τον Διαμαντίδη, να τον πάρει και να πει και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ ΟΡΕΣΤΗΣ

    O ΔΔ δεν είναι 34 χρονών αλλά 54 !!!
    Θα μας τρελάνεις ρε φίλε ;
    6 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1980.
    Θα του κακόπεφτε του Αρμάνι να πάρει κάνα δυό ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ καπάκι με τον ΔΔ και τον Ζοτς ε ;
    Θέλει να κτίσει ομάδα ;
    Με ποιόν ;
    Με τον Νώντα τον Σέσουλα ;
    Και αν ο Νώντας είναι η παικτάρα των 28-31 ετών που λές , θα ήταν άσχημα να θητεύσει δίπλα στον απόλυτο ΑΡΧΟΝΤΑ του Ευρωπαικού μπάσκετ ;
    ΥΓ Αν φύγει ο Σπανούλης και ο Χάινς από το λιμάνι που τελειώνει το συμβόλαιο τους φέτος , με ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ξανά συμβιβάζεσαι ;
    Τότε που όσοι βλέπαμε Θρύλο ξέραμε τα μικρά μας ονόματα απ'έξω!
    Αχαχούχα !
    Mr D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε mr D.,
      είσαι στα συγκαλά σου; Με συγχωρείς αλλά μερικές φορές κάποιοι δεν υποφέρεστε;

      6 Μαϊου του 1980.
      Η Αρμάνι όταν τον πάρει (αν τον πάρει), θα είναι Οκτώβρης του 2013. Δηλαδή 33 και 5 μηνών, και όταν θα κρίντονται οι τίτλοι (την άνοιξη του 2014), ενδεχομένως να έχει κλείσει για λίγες μέρες τα 34 και να είναι στο 35ο. Έλεος!!!

      Και κατά δεύτερον, δεν είπα να πάρει κανέναν Νώντα Σέσουλα. Είπα να πάρει κάποιον ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ στην πλέον παραγωγική ηλικία των αθλητών. Εκτός αν οι ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ σταμάτησα να γενιούνται μετά το 82-83.

      Διαγραφή
    2. παντως σε συνεντευξη του Ζοτς που δημοσιευτηκε χθες,τονισε οτι ο Διαμαντιδης μπορει να σταθει αλλα 5 χρονια σε υψηλο επιπεδο(λογω καλης εξωγηπεδικης ζωης,νοοτροπιας κλπ)..τοσα χρονια τον ειχε παικτη υπο τις οδηγιες του,κατι παραπανω θα ξερει για να το λεει..οποτε θεωρητικα δε θα χε και κολλημα να τον παρει σ'ποιαδηποτε ομαδα παρα την ηλικια του..

      http://www.gazzetta.gr/synenteykseis/article/357814-meli-zots-gia-diamantidi-spanoyli

      Διαγραφή
    3. το διάβασα κι εγώ enforcer.
      Αλλά έτσι κι αλλιώς, κι εγώ πιστεύω, και τοέγραψα κιόλας, ότι πιθανή μεταγραφή του στο Μιλάνο θα είναι ευτυχές γεγονός. Απλά θεωρώ λάθος το να προσπαθήσεις να χτίσεις ομάδα πάνω σε έναν παίκτη τέτοιας ηλικίας.

      Διαγραφή
    4. ο Ομπραντοβιτς θα το βλεπει αλλιως φαινεται..

      Διαγραφή
  62. Θεωρώ από πολύ δύσκολο ως αδύνατο να φύγει ο δδ από τον ΠΑΟ ,ακόμα κι αν ο όμπρα πάει στο μιλάνο(πολύ πιθανό αντίθετα αυτό).Δεν του αρέσει να αλλάζει περιβάλλον και σίγουρα δεν έχει να αποδείξει τίποτα.Ίσως να αποσυρθεί κιόλας αν οι εξελίξεις διοικητικά στο τριφύλλι πάνε σε άσχημους δρόμους.
    Αντίθετα πιο πιθανό βλέπω να φεύγει ο Σπανούλης από το θρύλο,όχι γιατί το έγραψε η κουρούνα αλλά γιατί αναζητάει συνεχώς προκλήσεις στην καριέρα του και αν έρθει η κατάλληλη πρόταση στις κατάλληλες συνθήκες θα πάει στο πρωτάθλημα με τον Τζέρυ Γουεστ στο σήμα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το Σπανουλη πιο πιθανο το βλεπω να καταληγει να σε καμια ΤΣΣΚΑ,Μπαρτσελονα ή καμια τουρκικη..οποιος του σκασει τα πιο πολλα..γυρω στα 3 μυρια το χρονο που φημολογειται οτι θα ζητησει το καλοκαιρι,δυσκολα θα του τα σκασει αλλη ομαδα..

      Διαγραφή
  63. KHIMKI!!!
    θα το σηκωσουμε σε λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Άσχετο με το θέμα του post αλλά αξίζει να το δείτε πιστεύω...

    http://www.youtube.com/watch?v=50kcr3Y-_IQ&feature=plcp&list=PL55HAiUQtXeSBQ4WtaprQReJl1k8asbMo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Μια μικρή πρόβλεψη για το σημερινό παιχνίδι, ο Μπανκς θα κάνει τουλάχιστον 5 λάθη.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. το παιχνιδι στην Κωνσταντινούπολη είναι καρμπον για την ώρα με τον παιχνίδι του ΟΣΦΠ στον πρώτο γύρο... Ας ελπίσουμε να συνέλεθει ο ΠΑΟ... Η Κάχα έχει εντωμεταξύ πατήσει την Μακάμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι απαντάω στο ευατό μου, η διαφορά λέγεται ΜΠΡΑΜΟΣ! Πω ρε τι τους κάνει το παλλικάρι...
      Α ρε Τρινκιέρι, τι παιχταράδες έχεις, να μην είχες και τη γερουσία στην ομοσπονδία...

      Διαγραφή
  67. Και συνεχίζω μόνος μου, αν ο Καπόνο μοιραζει πόνο, τι τους κάνει ο Μπραμος ρε φιλεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δυστυχώς σήμερα η "απουσία" του Λάσμε είναι φαίνεται πιο σημαντική από του Διαμαντίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. απορω τι ονειρο ειδε ο πεδουλακης αρχικη 5 αδα μπανκς και ουκιτς!! ο θεος να μας σωσει.. κακιστο διαβασμα του παιχνιδιου απο κοουτς.. δν διαβασε καλα το μαθημα του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Δυστυχώς το παιχνίδι έχει τη μυρωδιά παιχνιδιού που έχει αποφασίσει από πριν η μοίρα ποιος θα το πάρει...ο Shipp ρεκόρ καριέρας στην EL και η Εφές 67% 3FGs ?!?! Και ο Σόφο 4 χαμένα "penalty" γι'αυτόν κάτω από το καλάθι ? Συν το αναμενόμενο 55-45 των διαιτητών στην έδρα...

    Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά αν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικό στο 2ο, δεν γυρνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ομως γυριζει..

      Διαγραφή
    2. Με ουκιτς στο κατεβασμα ουτε πλυντηριο σε λειτουργια δεν γυριζει

      Διαγραφή
  71. δεν κερδιζουμε φαουλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Απο την αρχη της χρονιας το προβλημα του ΠΑΟ ειναι η περιφερειακη αμυνα. Δε ξερω αν υπαρχει τετοιο στατιστικο, αλλα θα θελα να ηξερα τι ποσοστα σουταρουν απο το τριποντο ολες οι ομαδες που παιζουν με ΠΑΟ. Νομιζω πρεπει να ειναι το υψηλοτερο ολων.
    Επισης ειναι κραχτη η απουσια του Διαμαντιδη στην επιθεση. Ακομα και 0 ποντους να βαλει, η ηρεμια που δινει ειναι εμφανης.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Νομιζω οτι ο ουκιτς εκανε ενα καλο παιχνιδι.
    Για τα δεδομενα του lover του απιστευτο
    Ετοιμαστητε για 5 συνεχομενα ποστ ωστε να μας εξηγησει το μεγαλειο του
    Ποσο ασχετοι ειναι καποιοι ρε παιδι μου.
    Irfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Απαντήσεις
    1. τραγικος ο κοουτς. αλλο ενα μειον παιρνει.. τελευταια επιθεση 3 ου δεκαλεπτου.. αυτο δλδ σχεδιασε??? αχαχαχα
      τραγικος και ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟς ουκιτς , ασ βαλει ξανθοπουλο!!! αχαχαχα
      παιζουμε αργο μπασκετ π κοβει τα φτερα σε λασμε γκιστ μπραμο μπανκς ουκιτς

      Διαγραφή
    2. Σημειωσε οτι σε δευτερο ματς με ιδιας δυναμικοτητας ομαδα οι πιθανοτητες διαφορας στα μεταξυ μαε δεν ειναι υπερ μας.

      Διαγραφή
  75. αχταρμας-μπασκετ παιζουμε αποψε..σορρυ Κοουτς καπου μπερδευτηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν εχεις για δημιουργους μπανκς κ τον ουκιτς τι περιμενεις.
      Αχταρμας
      Irfan

      Διαγραφή
    2. Γιαυτο ειχα πει οτι ο παο εξαρταται παραπολυ απο τον διαμαντιδη οσο καμια αλλη ομαδα.ετσι ειναι δυστηχως.
      Χωρις φαντασια κ δημιουργια της πλακας σημερα τα σουτ,τουλαχιστον τα περισσοτερα ηταν υπο πιεση.

      Διαγραφή