Athlenda

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ..



Τα παιδιά του Σούλη Μαρκόπουλου μάσαγαν σίδερα στο κλειστό της Πυλαίας και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό για την παρούσα αγωνιστική του κατάσταση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν. Απογοητευτική εμφάνιση των ερυθρολεύκων, δικαίωση για τον ΠΑΟΚ του «Σουλίνιο». Ξαφνικά η Α1 παίρνει φωτιά (?)Το  Hoopfellas σχολιάζει..


Ο φετινός ΠΑΟΚ δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα στο μέλλον. Δεν είναι το σημερινό αποτέλεσμα.. Αυτό αποτελεί επιβράβευση για τα παιδιά και τους προπονητές της ομάδας, που δουλεύουν πάνω σε ένα πρότζεκτ το οποίο βγάζει «υγεία». Λέξη βαρυσήμαντη, ιδιαίτερα για το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη.


Άθελα του- και είμαι σίγουρος για αυτό- ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει μετατραπεί στο «αστέρι» της φετινής ομάδας. Το αξίζει. Στα μάτια μου είναι δείγμα σωστής τουλάχιστον κατεύθυνσης και γερών βάσεων όταν ο προπονητής ενός συνόλου κατέχει αυτόν τον άτυπο τίτλο, στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μιλάμε για τον πιο περπατημένο προπονητή στις mean streets της Α1, μια αλεπού των Ελληνικών γηπέδων. Αυτός ο ΠΑΟΚ παίζει «μπάσκετ Α1», ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία. Έχει στηθεί –με λίγα χρήματα- πάνω σε δύο παίκτες (Χαραλαμπίδη-Παπαδόπουλο) που γνωρίζουν την  κατηγορία σαν την παλάμη του χεριού τους, ξέρουν να επιβιώσουν και να «κουβαλήσουν» όταν χρειαστεί. Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός του καθαρά Ελληνικού συνόλου, αλλά και το ότι η ομάδα έχει δουλευτεί προς την κατεύθυνση να παίξει «μπάσκετ Α1», από τον μετρ του είδους, ώστε να προχωρήσει στη λίγκα. Ο φετινός ΠΑΟΚ του Μαρκόπουλου προσέχει την άμυνα του, έχει σταθερές (προεξεχόντων των δύο βετεράνων ηγετών του) στο μισό γήπεδο όπου του αρέσει να παίζει το παιχνίδι του, βάζει πολύ και κατ’εξακολούθηση  τη μπάλα στο ζωγραφιστό (σουτάρει τα λιγότερα τρίποντα στην κατηγορία έτσι και αλλιώς), είναι πολύ δυνατός στο ριμπάουντ (κυρίως στο αμυντικό) και κάνει τα λιγότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα (στερούμενος πραγματικό πόιντ γκαρντ).


 Έξυπνο μπάσκετ.. Heavy lineups με τους Μαργαρίτη και Κασελάκη στο «3» (σχήματα τα οποία τον βοηθούν στο ριμπάουντ αν και η άμυνα χάνει στις περιστροφές λόγω αργών ποδιών) και δύο «παιγμένα» off guards (Mαγκράθ-Χαραλαμπίδη) στις θέσεις τις περιφέρειας, τα οποία (μαζί με τον Λάζαρο μιας και ΠΑΟΚ δημιουργεί πολύ από το ποστ) κάνουν όλο το παιχνίδι και μοιράζουν την τράπουλα. Βέβαια το ρόστερ αναμφίβολα έχει σημαντικά κενά. Δεν υπάρχει πόιντ γκαρντ (πλέον με τον τραυματισμό του Χάτσερ οι Θεσσαλονικείς πρέπει να βγούν στην αγορά) ενώ η τρύπα στο «3» είναι φανερή (ο Χρυσικόπουλος εάν η συμφωνία τελειώσει θα είναι σημαντική προσθήκη και κυρίως Έλληνας, πάνω στη γραμμή που έχει επιλέξει η ομάδα). Και όμως οι προπονητές του ΠΑΟΚ έχουν δουλέψει το σύνολο έτσι ώστε να κρύβει αυτές τις αδυναμίες του  και να τις μετατρέπει –σε όσο δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια του σαραντάλεπτου- σε πλεονεκτήματα που λειτουργούν υπέρ του. Αυτό σημαίνει σωστή δουλειά, οξυδέρκεια και ετοιμότητα στον πάγκο..  Πόσο καλύτερη θα ήταν αυτή η ομάδα με έναν pure PG και ένα αθλητικό defensive stopper στο «3»..? Πολύ, λέω εγώ... Η λέξη «διάθεση» που χρησιμοποίησε –φορώντας το λαμπερό του χαμόγελο- ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς  περικλείει όλο το νόημα των όσων συμβαίνουν στη καθημερινότητα όσων εργάζονται για τον οργανισμό. Πολύ σημαντικό στις σημερινές ημέρες..


Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήταν απογοητευτικός.. Όχι γιατί έκανε την πρώτη του ήττα, αλλά για αυτό που παρουσίασε. Μια ομάδα νωθρή, με φανερά «πειραγμένο» μυαλό στην επίθεση, η οποία έχανε σχεδόν κάθε προσωπική μονομαχία και διεκδικούμενη μπάλα από ένα αντίπαλο που μπήκε στο παρκέ για να αφήσει τα κόκκαλα του.. Ο ΠΑΟΚ τον πήρε από το χέρι και τον πήγε εκεί που ήθελε. Σε κακή βραδιά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δε λέω, του στοίχισε το ότι δεν είχε τα δυνατά πόδια των Μάντζαρη-Λο (τα καλύτερα αμυντικά γκαρντ του) ώστε να πιέσει τη μπάλα περισσότερο (τακτική η οποία έπρεπε να αποτελεί την ναυαρχίδα των ερυθρολεύκων στο σημερινό πλάνο τους) και αυτό κόστισε περισσότερο από τις απουσίες στη φροντκορτ. Αλλά δεν είδα αντίδραση. Δεν χτύπησε τον αντίπαλο στα δικά του αδύναμα σημεία. Θυμηθείτε την περυσινή τακτική του Ίβκοβιτς (και πόσο το συνήθιζε στα κλειστά ματς) να στηρίζει την επίθεση του στο 4ο δεκάλεπτο, στα drives του Χάινς απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Λάζος, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη ταχύτητα του Αμερικανού σε μικρό χώρο.. Μήπως ο Παπανικολάου έπρεπε να «παιχτεί» περισσότερο σήμερα στην επίθεση (η οποία πάλι σε αρκετά μεγάλα κομμάτια ήταν εγωκεντρική). Ο ΠΑΟΚ φόρτωσε μπάλες στο ποστ επίσης και έκανε μεγάλη ζημιά (ο Τσαϊρέλης σε αυτόν τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει με τα προσόντα και τα τελειώματα του. Ναι κάποτε έπαιρνε ..130χιλ. στον Άρη χωρίς να αποδώσει πραγματικά αλλά φέτος έχει βρεί χώρο, ρόλο –σε ένα σύνολο που τον παίζει στα δυνατά του κομμάτια- και είναι εξαιρετικός).


Οι ερυθρόλευκοι έχουν βρεί πάνω σε τοίχο, δε παίζουν καλό μπάσκετ και έχουν χάσει το aggressiveness  τους σαν ομάδα, αυτό που τους έφερε ψηλά πέρυσι. Σήμερα φάνηκε να μην έχουν και «πιστεύω». Δεν υπάρχει «ντέρμπι με Παναθηναϊκό» ακόμα, όλο το focus πρέπει να γίνει στο ματς με τη Φενέρ στο ΣΕΦ που είναι τεράστιας σημασίας και έπεται το ματς με τον «αιώνιο». Παιχνίδια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να «λυθεί» και να ανακτήσει τη χαμένη επιθετικότητα στον χαρακτήρα της.. Για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας το θέμα-Πάουελ πάντως, πίστευα ότι οι ερυθρόλευκοι θα έκανα ίσως κάποια κίνηση για τον Ρίτσαρντ Χέντριξ. Θα αποτελούσε ιδανική προσθήκη για τον Ολυμπιακό, δίνοντας λύση σε πολλά ζωτικά προβλήματα της ομάδας αυτή τη στιγμή. Παιχνίδι στο ποστ, άμυνα ψηλά και στο πικ εν ρολ, ταχύτητα και δύναμη στο ζωγραφιστό, θα «έδενε» άψογα με τον Σπανούλη και τα πάουερ φόργουορντς των ερυθρολεύκων.. Δεν έγινε όμως. Καλώς ή κακώς, θα δούμε στη συνέχεια..

http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

Η σελίδα μας στο Facebook..


100 σχόλια:

  1. ΤΖΙΜ, ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ;
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να ηταν μια καλη επιλογη ο Σουλης κ ισως στο μελλον να εχει την ευκαιρια, αλλα λιγο πολυ στην Ελλαδα αν δεν εχεις κοουτσαρει μεγαλη ομαδα σε θεωρουν αχρηστο, καταλαβαινεις που θελω να καταληξω...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα; Δικαιολογείσαι αν είσαι μικρός ηλικιακά :)
      Ο Σούλης έχει πάρει ευρωπαϊκό στην καριέρα του, οι Ζουρο-Μπαρτζωκο-Πεδουλακο-Σφαιροπουλο-Κατσικάρηδες τί έχουν πάρει; 63 χρονών είναι ο Σούλης, τι περιμένουν οι μασόνοι ΑΡΔ του μπάσκετ για να συζητήσουν το όνομά του για τον πάγκο της εθνικής; Αλλά βλέπεις δεν ήταν καλός στις δημόσιες σχέσεις ώστε να τον προωθήσουν όπως προωθούν το κάθε μειράκιον...

      Ελπίζω στην ομάδα μου (ΠΑΟ) να είδαν το χτεσινό ματς που -όπως και εκείνο του ΠΑΟΚ με μας την περασμένη αγωνιστική -ξεβράκωσε την ανυπαρξία των δύο κόουτς, Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη...Στον τωρινό ΠΑΟ πάντως, τόσο καλά σκριν σαν αυτά που κάνει ο Λάζαρος, τόσο καλές περιστροφές, αποστάσεις, κλπ και γενικά τόσο ορθολογικό και σοβαρό μπάσκετ, δεν έχω δει φέτος.

      Μάνο Παπαδόπουλε και Φραγκίσκο, αν διαβάζετε: τόσα χρόνια βλέπετε μπάσκετ υψηλού επιπέδου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεστε πόσο χαμηλής ποιότητας είναι η δουλειά του προπονητικού μας τημ. Εξηγήστε στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο ότι χαραμίζεται η μεγάλη επένδυση που έχει κάνει. Φέρτε ΧΤΕΣ πίσω το Ζέλικο να αξιοποιήσει το καλό ρόστερ που έχουμε.

      Βιολέτα

      Διαγραφή
    3. Ζητω συγνωμη για την παρεξηγηση που μπορει να δημιουργηθηκε, ισα ισα ξερω ποιος ειναι ο παοκ κτλ, απλως επειδη στην ελλαδα ολα κρινονται με τους τιτλους κ το τι κανεις τωρα ή τα προσφατα χρονια κ επειδη το μπασκετ βρισκεται γενικα σε 2 μοιρα (κακως) , πιστευεις οτι αν η ομοσπονδια ανακοινωνε τον Σουλη δεν θα αρχιζαν ποιος Σουλης ρε παιδια κ ποιος παοκ στην αφανια 10++χρονια , καποιος θα πεταγε κ ενα σχολιο εδω παρατριχα να πεσει πριν λιγα χρονια κτλ. κ γκρινια πριν καν τον δουμε κ στοχοποιημενος απο την πρωτη στιγμη!!! Για αυτο το εθεσα ετσι.

      Διαγραφή
    4. Ναι, καταλαβαίνω πως το λες και συμφωνώ ότι τέτοια αντιμετώπιση θα είχε και από τον κόσμο και από τους μπασκετικούς δημοσιογράφους -δυστυχώς...

      Βιολέτα

      Διαγραφή
    5. και αν δεν εχεις παρει κ τιτλο εισαι αχρηστος ( να το πω λαικα) , αα κ ο τιτλος προσφατος ε !!! Δεν μετραει στην Ελλαδα αν παιζεις ωραια, ουτε συνθηκες ουτε τιποτε. Ενας ειναι ο αυτοσκοπος!!! Πολλα τα παραδειγματα κ καλυτερα να μην αναλωθουμε ...

      Διαγραφή
    6. καλα τους δημοσιογραφους μην τους αναφερεις καν, εχουν πολυ μεγαλη ευθυνη για πολλα πραγματα, προσωπικα πλεον διαβαζω λιγους εως ελαχιστους, σε μερικους δεν κανω καν τον κοπο να τους δωσω το κλικ κ να ανοιξω το αρθρο τους. Και πολυ χαιρομαι για το μπλογκ εδω κ για τον κοσμο που γραφει.

      Διαγραφή
  2. Η εθνική μου ανήκει! όχι τώρα βέβαια, θέλω καποια χρόνια να ψηθω ακόμα αλλά δικαιωματικά αρχίζω μια ευκαιρία χαχα!
    Υ.Γ.: συγχαρητήρια στον Π.Α.Ο.Κ. μ'αρέσει πολύ όταν καταρρέει το παραμύθι περί χρημάτων κ budget..Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα λεφτά αλλά κατ εμέ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή γνώση του αΘληματος και η τοποθέτηση γύρω από την ομάδα ανθρώπων που ξέρουν τα βασικά κ έχουν όρεξη για δουλειά.

    Άγγελος Κορωνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογο δουλειας απεχω λιγο τις τελευταιες μερες απο τα δρωμενα κ γενικα μονο την 4 περιοδο προλαβα να δω χθες, ειδα εναν παοκ τρομερα παθιασμενο βομβα να τους πεταγες αντι για μπαλα θα την πιανανε , πολυ καλο κοουτσαρισμα κ απο τον Σουλη κ σωστα ταιμ αουτ κ γενικα εξαιρετικος, Με τα χρηματα που ειχε ο παοκ η στελεχωση ηταν εξαιρετικη κ πολλα μπραβο κ στον Λαζο δεν ειναι μονο οι εκπληκτικες του εμφανισεις φετος ( οι καλυτερες της 3/4 ετιας που θυμαμαι) αλλα κ για οσα κανει εκτος παρκε. Χρειαζεται το ελληνικο μπασκετ εναν δυνατο παοκ κ γενικα δυνατη Θεσαλλονικη , οτι κ αν γινει στο τελος της χρονιας καλο θα ειναι οι φιλαθλοι του παοκ να συνεχισουν να στηριζουν την ομαδα κ να μην απογοητευτουν ακομη κ αν χασουν την 3 θεση, γιατι με τα μυαλα που εχουμε στην Ελλαδα μια νικη απεναντι σε μεγαλο αντιπαλο μας ανεβαζει στα συννεφα κ τουμπαλιν...

    Για τον οσφπ κ τον σπανουλη δεν εχω να πω πολλα γιατι θα γραψω τα ιδια , σαφως οι 2 τραυματισμοι εχουν επηρεασει την ομαδα αλλα εγω θα σταθω στο κακο κοουτσαρισμα του μπαρτζωκα ξανα !!! Αδιανοητο γιατι δεν χτυπησε τα 3αρια του παοκ με την ταχυτητα του παπ κ γενικα τον λαζο με τον χαινς, εχει καιρο να κανει ενα πραγματικα καλο κοουτσαρισμα, επισης ο μαγκραθ επαιξε 40 λεπτα επρεπε να του ειχε πιει το αιμα ( αγωνιστικα παντα χεχε ) . Και μιας κ επιασα τον μαγκραθ του εχω μεγαλη αδυναμια κ θα ηθελα να τον δω στον παο , δεν το κρυβω.

    Εκτος θεματος ενα σχολιο, πολυ κριμα για τον ροντο, κ οι λακερς με τον κομπε να πασαρει σαν δαιμονισμενος σαν να βρηκανε ρυθμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα στον μεγαλύτερο γκουρού του μπάσκετ. Ο Σούλης παιδιά γουστάρει Σαλόνικα, του αρέσει στον ΠΑΟΚ. Είναι καλός προπονητής αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να σου παίξει μοντέρνο μπάσκετ.

    Όλοι like στον Τζιμ, συνέχισε έτσι μας έχεις εθίσει στο Hoopfellas!!!!!!

    Xρήστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αα Τζιμ τη γνώμη σου Ρόντο και Σέλτικς πλέον θέλω!!!

    Χρήστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά το χθεσινό παιχνίδι μου θύμισε το παιχνίδι της Εθνικής με τη Νιγηρία το καλοκαίρι. Πολλοί παίκτες έλειπαν τότε ή "'έλειπαν", όπως επίσης έλειπε και το νεύρο, το τσαγανό, ίσως επειδή και οι 2 ομάδες σκέφτηκαν πως θα πάρουν το παιχνίδι με τη φανέλα. Αμ δε...
    Επίσης και στα 2 παιχνίδια υπήρξε ένας εγκλωβισμός στο τρόπο παιχνιδιού που ευνοούσε τον αντίπαλο (γιούρια τότε, αργά χθες).

    Ελπίζω οι ομοιότητες να εξαντληθηκαν εκεί και να μην είχαμε δημόσια διατύπωση παραπόνων για τη διαιτησία όπως τότε. Δε θα μου άρεσε καθόλου...

    Τη Πέμπτη τα παιδιά θα παίξουν σίγουρα πολύ πιο ψυχωμένα, δε τους παίρνει να κάνουν αλλιώς, αλλά αν οι 4 που έλειπαν χθες, λείψουν και τη Πέμπτη τα πράγματα θα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολα αφού οι λύσεις είναι λίγες, όπως θα ήταν και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα φυσικά σε ανάλογη περισταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝΥΜΑ, ΓΡΑΨΕ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρεμα βρε Μπαμπινιωτη.Ενα λαθακι εκανε ο ανθρωπος...Εσυ δηλαδη ποσο καλα ελληνικα μιλας και γραφεις,ωστε να δικαιουσαι να ριξεις πρωτος το λιθο της καταδικης?Το αναθεμα πρεπει να το αποδωσεις σε οσους με δολιο τροπο συνεβαλαν στην απαξιωση της ελληνικης γλωσσας οχι στον Jim.Η ελληνικη γλωσσα εχει σκοπιμα κατακρεουργηθει τα τελευταια χρονια ,διοτι ηταν τετοια η δομη της -σε συνδοιασμο και με αλλους παραγοντες -που ευνοουσε την εξελιξη της ανθρωπινης νοησης.Καποιοι δεν ηθελαν να ξαναγεννηθουν μαζικα σε ετουτο εδω τον τοπο φυσιογνωμιες οπως ο Σωκρατης,ο Αριστοτελης,ο Αρχιμηδης,ο Καστοριαδης,ο Καζαντζακης...

      Διαγραφή
    2. Στον ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ ανατριχιασα.όχι ότι υποτιμώ τους υπόλοιπους αλλά καταλαβαίνεις....
      μπραβο johnny

      Διαγραφή
  8. Και επειδή το παραπάνω σχόλιο τώρα που το ξαναδιαβάζω μου φαίνεται πως δίνει την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ είναι η "Νιγηρία" της Α1, να πω πως όχι, ο ΠΑΟΚ όπως τον είδα χθες είναι πολύ σοβαρή ομάδα που παίζει όσο καλύτερα μπορεί και της επιτρέπουν οι περιορισμοί της ηλικίας και των χαρακτηριστικών των καλύτερων παικτών της και αυτό φυσικά πιστώνεται στον "ζωντανή ιστορία της Α1" όπως λέει και ο Τζιμ Μαρκόπουλο. Όπως επίσης η ολοφάνερη βελτίωση παικτών χαμένων στη μετάφραση μέχρι πέρυσι.

    Απλά να σημειώσω πως πολύ λίγοι μπορούν να παίξουν ατομική άμυνα στο Πρίντεζη όπως ο Τσαιρέλης χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο περσινος ολυμπιακος, σε επιπεδο ευρωλιγκα, και ο φετινος παοκ, σε επιπεδο Α1, ειναι τα καλυτερα παραδειγματα για το ποσο καλη ομαδα μπορεις να φτιαξεις με σχετικα λιγα χρηματα.αν υπαρχει μερακι, διαθεση και ενας καλος προπονητης τα παντα μπορει να γινουν!!

    σε οσα ματς εχω δει τον παοκ μου αρεσει.μεστη περιφερεια με ενα μαγκραθ ο οποιος εχει κοψει τις ταρζανιες του παρελθοντος,το συμπαθη χατσερ και τον πολυπειρο και αειθαλη χαραλαμπιδη, πολλα και καλα κορμια στη φροντ λαιν, ενα πλει μεικερ στη ρακετα και εναν εμπειρο προπονητη στον παγκο!!πανω απο ολα ομως, εχει μπανε-σταυροπουλο στη διοικηση που ξερουν το αθλημα!!!

    ομοιως μου αρεσει και η προσπαθεια στον αρη με το εγχωριο ροστερ και την προσπαθεια να εξυγειανθει η ομαδα.

    αυτο ειναι το κλειδι για τις πρωην τεραστιες ομαδες της θεσ/κης.η εξυγειανση!!απαξ και μπουν σε μια σειρα τα οικονομικα τους εχουν τον τροπο να ξαναγινουν υπολογισημες!!

    το ελληνικο μπασκετ εχει πολυ μελλον αλλα χρειαζεται και ενα δυνατο πρωταθλημα το οποιο ειναι θεμα χρονου να ξαναεχουμε.οι παο-οσφπ εχουν ριξει τα μπατζετ και θα τα ριξουν και αλλο.αυτο σε συνδιασμο με την καλη προσπαθεια που γινεται σε αρκετες ομαδες (παοκ, αρη, πανιωνιο μερικες) και με το γεγονος οτι βγαινουν συνεχεια νεοι ποιοτικοι παικτες θα οδηγησει και παλι σε μια καλη και ανταγωνιστικη Α1,της οποιας το αποτελεσμα γρηγορα θα δουμε και στην εθνικη μας ομαδα.ο ελληνας ξερει πολυ μπασκετ αλλωστε ...

    υ.γ τι γλυκο χερι εχει αυτος ο δεδας...
    υ.γ το να επικαλειται ολοκληρος πρωταθλητης ευρωπης τις απουσιες ριχνει την ομαδα στα ματια ολων!!!μηπως ο παοκ επαιζε πληρης?

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο λείπει ένας Βασιλόπουλος στον σημερινό ολυμπιακό..μαζί με ένα ψηλό σαν τον Hendrix θα έδεναν την άμυνα κ ΚΥΡΙΩΣ θα μάζευαν όλα τα ριμπάουντ(έκανε πάρτι ο παοκ) για να εκμεταλλευτούν επιτέλους το ανοιχτό γήπεδο που είναι το δυνατό σημείο για αυτή την ομάδα..Jim πλέον υπάρχουν επιλογές στην αγορά για ψηλό; Κ κάτι άσχετο..τι γνώμη έχεις για τα αδέρφια αντετοκούμπο;Ισχύει ότι ο Θανάσης πάει ολυμπιακό το καλοκαίρι;Μια διόρθωση χωρίς παρεξήγηση:μήνυμα

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα παιδιά. Δείξτε έλεος και συγχώρεση για το λάθος. 3και το βράδυ γράφτηκε η ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σλούκας μηδέν αμυντικά.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ! Kάτι τέτοια ματς χρειάζεται η Α1 για να επιστρέψει ο κόσμος και να ποκτήσει ξανά ενδιαφέρον το πρωτάθλημα!! Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν και στην ομοσπονδία και να μην προσπαθούν να προστατέψουν ομάδες και ονόματα, δεν το έχουν ανάγκη!

    Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί σωστά αυτή τη νίκη και κυρίως ο κόσμος του να μην αποδεικτεί πανυγυρτζής μόνο για τα ντέρπμυ. Όταν γίνεται μια καλή προσπάθεια πρέπει να στηρίζουμε και έτσι το ένα φέρνει το άλλο.

    Jim πολύ σωστή η αναφορά σου στο τρόπο που ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί τον Τσαϊρέλη, φαίνεται ότι τον πιστεύουν πολύ στο προπονητικό τιμ και πολύ σωστά δουλεύουν πάνω σε αυτό (αν και προσωπικά διατηρώ αμφιβολίες για το potential).

    Στο είχα αναφέρει ξανά (δεν θέλω να φανώ πιεστικός) αλλά ένα άρθρο στην αρχή κάθε εβδομάδας για το πιο καυτό ματς του ΣΚ στην Α1 θα ήταν πολύ καλή αφορμή για επαναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το ελληνικό μπάσκετ. Όπως αποδεικνύεται υπάρχει σκεπτόμενο μπασκετικό κοινό και εσύ με τις αναλύσεις σου είσαι από τους λίγους που μπορούν να προκαλέσουν κάτι θετικό σε αυτή την κατεύθυνση.

    Καλή η Ευρωλιγκα, αδιαμφισβήτητα κάποιος βλέπει το καλύτερο μπάσκετ, αλλά πιστεύω ότι αν δεν ασχοληθούμε σοβαρά με το εθνικό μας πρωτάθλημα ως σύνολο δεν θα καταφέρουμε ποτέ να ακολουθήσουμε χώρες όπως η Ισπανία και είναι κρίμα για μια χώρα με σύγχρονη παράδοση στο μπάσκετ.
    Τί έχει μωρέ αυτό το κλωτσοσκούφι και ασχολούνται όλη τη μέρα!! ΛΕΦΤΑ ΕΕ??

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επιτέλους jim η ομάδα μου σε έκανε να γράψεις ένα σχετικό Post! το περίμενα πώς και πώς όλον αυτόν τον καιρό. Περί μπάσκετ θα στα στείλω επί προσωπικού, απλά το μόνο που θέλω να γράψω εδώ είναι οτι τέτοια αποτελέσματα (και πιστεύω οτι και ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει ανάλογη νίκη) ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ κάνουνε στο Ελληνικό μπάσκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραιο μπασκετ απο τον παοκ που δν βασανιζει την μπαλα και αυτη του κανει τα χατιρια. ο παπαδοπουλος αποφασισε να παιξει μπασκετ, του βγηκαν και καποιες μεταγραφες και εχουν και τον σουλη που χτυπαει τους μεγαλους εκει που πρεπει. Στην αλαζονια τους και το κιντιρο που ΔΕΝ εχουν
    μπαρτζωκαν... βοηθησε τον παοκ ειδικα με την τεχνικη που εφαγε.
    Βλεπω οτι τοσο πεδουλακης οσο και μπαρτζωκας αντι να το χαρουν, εχουν την πιεση και δν βγαζουν αυτο π μπορουν. ειδικα ο πεδουλακης στα 4α τα εχει χαμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχθές είχα την τύχη να δω 2 παιχνίδια το Barcelona-Bilbao και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

    Το ελληνικό παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το Ισπανικό ντέρμπι. Ο 37 ετών Σάρας όταν πραγματικά έσφιξαν τα λουριά το πήρε σχετικά εύκολα μόνος του το παιχνίδι, είναι να απορείς με τον Ζήση, προσωπικά τον θεωρώ πολύ υπερτιμημένο και αγύμναστο για το σύγχρονο μπάσκετ. Γενικά το Ισπανικό παιχνίδι ήταν πολύ νωθρό, χωρίς πολύ πάθος, μία απογοήτευση.

    Από την άλλη μεριά στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης είδες ένα ΠΑΟΚ που πραγματικά τσάκιζε σίδερα, μία κερκίδα να κοχλάζει. Μου έκανε τεράστια εντύπωση όταν λίγο πριν λήξει ο Ολυμπιακός κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να περάσει και μπροστά αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Τεράστιο come back. Στην Ελλάδα παίζεται πραγματικά τρομακτική άμυνα όταν το θέλουμε.

    Νομίζω έχω καταλήξει πλέον. Οι παίχτες που πάνε από μικροί στις μεγάλες ομάδες, όποιες κι αν είναι αυτές, αν δεν έχουν ένα σταθερό 20λεπτο έστω στην Α1, χάνονται. Παραδείγματα πολλά, ιδιαίτερα μετά την γιγάντωση των δύο. Θα ήθελα να δω την άποψή σου πάνω σε αυτό Jim. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να ΜΗΝ επιλέγουν οι μικροί τις μεγάλες ομάδες μέχρι τα 24-25 και να προτιμούν εάν είναι δυνατό ομάδες που να αγωνίζονται στο Eurocup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος παίκτης -πλην ΔΔ, Navarro, άντε ίσως και Σπανούλη :-) - που να έχει τέτοιο κρύο αίμα και εγκεφαλική υπερλειτουργία στα κρίσιμα σημεία, όπως ο Σάρας. Και το θέμα είναι ότι το κάνει να φαίνεται εύκολο, δίνοντας π.χ. την νικητήρια assist με no-look ενώ η μπάλα ζυγίζει τόνους...Με μας π.χ. μόνο μία κρίσιμη βολή θυμάμαι να έχει χάσει στα τελευταία secs o Σάρας...

      Υπόκλιση ;-)

      Διαγραφή
  17. Ενδιαφέρουσα η άποψη σου y0zh1. Πράγματι κάποιοι παίκτες χάθηκαν με τις μετακινήσεις τους σε μεγάλες ομάδες όπου δεν βρήκαν χρόνο συμμετοχής. Παραδείγματα πολλά, αλλά υπάρχουν και αντιπαραδείγματα όπως ο Παπανικολάου. Ο μικρός για 2 σεζόν ούτε καλά έπαιζε ούτε πολύ χρόνο είχε αλλά τελικά το όλο ψήσιμο οδήγησε στην περσινή εξαιρετική του χρονιά και στην πολύ καλή (με εξαιρέσεις βέβαια) φετινή. Για μένα το κλειδί είναι η δουλειά. Όπου και να παίζει ο παίκτης αν δουλεύει συνεχώς τελικά θα δικαιωθεί. Αλλά ψέμματα να μην λέμε αν αυτή την στιγμή Έλληνας μπασκετμπολίστας θέλει να λέει ότι παίζει στο υψηλότερο επίπεδο εννοεί Ευρωλίγκα. Και μάλιστα ομάδες επιπέδου τοπ-16. Και αυτό θα ισχύει σίγουρα για την επόμενη 5ετία. Ευχή δική μου είναι να αναπνεύσουν οικονομικά οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορέσουν να επανάλθουν στην Ευρωλίγκα. Και πολλά θα εξαρτηθούν από τον κόσμο τους ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πηγή δύναμης και αγωνιστικής και οικονομικής. 4 χρονια φοιτητής στην Θεσσαλονίκη έμενα σε απόσταση 10 λεπτών από το Αλεξάνδρειο και χωρίς καν να είμαι Άρης πιστεύω είδα αρκετά περισσότερα παιχνίδια από αρκετούς φιλάθλους του Άρη που προτιμούσαν να πάνε να δούνε τον Χαβίτο και τον Κόκε. Το Αλεξάνδρειο γέμιζε μόνο στα ντέρμπι και σε λίγα του Γιούροκαπ. Αν Αλεξάνδρειο και Παλατάκι έχουν σε κάθε ματς 5χιλιάδες κόσμο θα μιλάμε μετά σε άλλη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ Έρχεται καυτό μπασκετικό 15ήμερο που κρίνει πολλά. Παίζεται σε λίγες μέρες ο πρώτος τίτλος της σεζόν, το πλεονέκτημα έδρας και η πρόκριση στους 8 της Ευρωλίγκας.

      Διαγραφή
    2. Ο Παπανικολάου δεν ανήκει στην κατηγορία παιχτών που ανέφερα. Για αυτό και έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη. Είχε και το χώρο και τον χρόνο να αναπτύξει τις αρετές του.

      Την πρώτη του χρονιά είχε μέσο όρο 10 περίπου λεπτά, την δεύτερη κιόλας χρονιά είναι στα 17+ ενώ πέρσι και φέτος έχει σταθερά πάνω από 20 λεπτά. Βάλε και +/- 2 λεπτά παιχνίδια και στην Euroleague νομίζω είναι υπέρ-αρκετός χρόνος για να ωριμάσει ένας παίχτης και να παρουσιάσει το πρόσωπο που παρουσίασε από πέρσι το δεύτερο μισό και έπειτα.

      Είναι σίγουρα πολύ σημαντική η προπόνηση, αλλά όσο καλή προπόνηση και να κάνεις αν δεν παίζεις παιχνίδια να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος και τις διάφορες γενικότερα καταστάσεις που παρουσιάζονται σωστός παίχτης δεν γίνεσαι.

      Διαγραφή
  18. παει ο μάντζαρης για φέτος,ισως ο πιο φορμαρισμένος παιχτής του αυτη την περίοδο μαζί με πριντεζη και ο μόνος που μπορούσε να μαρκάρει τον διαμαντίδη!!!σημαντικό πλέον το πρόβλημα γτι χάνει τον καλύτερο του αμυντικό@!

    κιτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν είδα το ματς, και μόνο από την περιγραφή του τραυματισμού, το έπαθε σε πάτημα/σταμάτημα βηματισμού, σε περιστροφή σώματος/ποδιού ή σε -άτυχο- στραβοπάτημα ?

      Διαγραφή
    2. εμεινε το πόδι του κολλημενο στο παρκε....ενώ το σώμα είχε κινηθεί!το κατάλαβα απο χθές εγώ....αλλα είπα ας μν τον γαντεμιάσω(αν κ ειμαι παναθηναικός)κλασική περίπτωση ρήξης!
      υγ:σας καταλαβαίνω γτι κ γω πενθώ απο χθές για τον τραυματισμό του ροντο!!!!πφφφ πολύ κρίμα!

      κιτσος

      Διαγραφή
    3. Πάντως όσο και αν ακούγεται άσχημος "ρήξη χιαστού", τελικά από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν άλλες ρήξεις που είναι χειρότερες (όπως των πλαγίων στην ποδοκνημική), που θέλουν σίγουρα πλαστική και αν είσαι άτυχος να χρειάζεται και συνθετικό μόσχευμα...

      Αλλά έξι μήνες είναι η default περίοδος αποθεραπείας έτσι και αλλιώς σε κάθε τέτοια περίπτωση....

      Διαγραφή
  19. Πολύ κρίμα για τον Μάντζαρη. Χάνει και το τρένο τηε Εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι δεν έχει και θέση ξένου ο ΟΣΦΠ για να πάει σε μεταγραφή. Δύσκολα τα πράγματα, μάλλον αποχαιρετά ο Γκέτσε και θα έρθει κάποιος πιο έτοιμος. Από τις λίγες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι οι Πέρκινς και Τζέρεμι Πάργκο.

      Διαγραφή
  20. αν και παναθηναικος πολυ κριμα για τον μαντζαρη και ας ελπισουμε να επανελθει δυνατωτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ελληνικό μπάσκετ και η ελληνική Α1 έχει ανάγκη από ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Χρειάζεται ομάδες που θα μπορούν να κοντράρουν τους 2 αιώνιους. Φυσικά για πρωτάθλημα λίγο δύσκολο αλλά έστω νίκες σαν τη χθεσινή προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Και αν κρίνω από τα σχόλια που διάβασα παραπάνω, ο φίλαθλος κόσμος χαίρεται να παρακολουθεί τέτοια παιχνίδια. Ειδικότερα χρειαζόμαστε δυνατές τις ομάδες της Θεσ/νίκης(και όχι μόνο). Και χθες ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι εφικτό με τις κατάλληλες προϋποθέσεις(δουλειά και συνεχή προσπάθεια) και ας υπολείπεται οικονομικά κατά πολύ από τους δύο πρώτους.
    Αγωνιστικά οι δύο βετεράνοι αποτελούν βαρόμετρα και σημεία αναφοράς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Αλλά ο Μαγκράθ είναι ο πραγματικός μαέστρος εντός παρκέ. Η δουλειά του Σούλη φαίνεται ότι επιτέλους αποδίδει καρπούς και ίσως αυτό να δείχνει ότι και οι προπονητές χρειάζονται πολλές φορές αρκετό χρόνο για να περάσουν τη φιλοσοφία τους στην ομάδα. Θα ήθελα πάντως να είχε και καναδυό μικρούς με ρόλο και χρόνο συμμετοχής αυτή η ομάδα, ώστε να χτιστεί ένας κορμός για τα επόμενα χρόνια.

    ΥΓ: Να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στο Μάντζαρη

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Jim ας αρχίσω από τα περαστικά στον Μάντζαρη. Μεγάλη απώλεια.
    Ο ΠΑΟΚ εχθές, ήταν ΠΑΟΚ με κεφαλαία γράμματα. Παίκτες και πρόπονητής απέδειξαν ότι δεν είχαν δυσκολέψει τυχαία τον κακό Παναθηναικό της προηγούμενης εβδομάδας. Πολύ καλός ο Τσαιρέλης, πάρα πολύ καλός ο Χαριτόπουλος αλλά ο Λάζαρος είναι από τους λίγους αθλητές που θυμίζουν μπασκετμπολίστα προηγούμενης γενιάς. Όχι γ΄ρηγορα πόδια ή καλή άμυνα αλλά μυαλό και πολύ μπάσκετ. Η μη φθορά του Λάζαρου από την αναιμική χθεσινή φροντ-λάιν του Ολυμπιακού έγειρε την πλάστιγγα και καθλορισε το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ρεαλιστική ελπίδα της Έλλάδας για τρίτη ομάδα στην ευρωλίγκα μελλοντικά. Κόσμος,γήπεδο,μεγάλη πόλη, πλάνο το μόνο που λείπει είναι τα λεφτά. Ίσως ο Σαββίδης, ίσως κάποιος άλλος. Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι απλά. Ο Σλούκας και ο Κατσίβελης πρέπει να αδράξουνε την ευκαιρία και να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό του και μετά στην ομάδα τους ότι αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Μέχρι και αν γίνει αυτό ο Σπανούλης θα έχει περισσότερους αγωνιστικούς κραδασμούς λόγω της απώλειάς ,της δικής του "πανοπλίας". Το μπέρδεμα στην θέση 3 παραμένει(ο Περπέρογλου για μένα μέχρι στιγμής είναι μεγάλη απογοήτευση) και ο Πρίντεζης είναι ο πιο σταθερός και σοβαρός παίκτης του Ολυμπιακού. Σταθερός και σοβαρός. Ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολλά περαστικά από έναν Παναθηναικό φίλαθλο στον Μάντζαρη! Ντράπηκα πολύ που κάποιοι χάρηκαν για τον τραυματισμό ενός αθλητή (βλέπε σχόλια πράσινα νεα) και εύχομαι να μειωθούν αυτά τα φαινόμενα.. Η υγεία όλων είναι κάτι το οποίο πρέπει να ευχόμαστε και να αποθαρρύνουμε τον οπαδισμό ο οποίος δημιουργεί τέτοια φαινόμενα.
    Πραγματικά είναι απίστευτο πως μπορεί κάποιος να χαίρεται..

    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ... ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

      Διαγραφή
    2. Ενταξει Μιλτο,αυτοι οι λιγοι που χαρηκαν ειναι οι συνηθεις υποπτοι που δεν ξερεις καν τι υποστηριζουν με τις βλακειες που γραφουν μερικες φορες.Διαβαζοντας τα σχολια στα ΠΝ λιγοι χαρηκαν.Εξαλλου ο Μαντζαρης ειναι συμπαθης στους φιλαθλους μας αφου ειναι γνωστο το παιδι τι ομαδα ηταν πριν παει στον οσφπ.

      Διαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ... ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

      Διαγραφή
  25. Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τον Ολυμπιακό με την απουσία του Μάντζαρη, τα προβλήματα τραυματισμών και το ντεφορμάρισμα των βασικών του ατού.Το πιο αρνητικό για αυτόν είναι ότι θα του λείπει ένας αμυντικός που θα περιορίζει το Μήτσο. Βέβαια απλά θεωρώ ότι το μόνο που χάνει συνολικά είναι το σαφές προβάδισμα που είχε στην οργάνωση του παιχνιδιού απέναντι στην ομάδα μας. Και αυτό γιατί κακά τα ψέματα ο Παναθηναικός δεν έχει αξιόπιστο play maker φέτος ή τουλάχιστον -για να μην παρεξηγηθώ δεν έχει to play maker που χρειάζεται για να παίξει το σκεπτόμενο μπάσκετ του κ. Πεδουλάκη.Επομένως ο Παναθηναικός ή θα τολμήσει ακόμα μια αλλαγή παίκτη ή θα αφήσει τους Ούκιτς Μπάνκς να παίξουν αυτό που ξέρουν.Συμφωνώ κι εγώ με Madness τώρα αρχίζουν τα ωραία για το μπάσκετ.
    Υ.Γ Γρήγορη ανάρρωση στο Βαγγέλη Μάντζαρη,τον χρειάζεται σιδερένιο το ελληνικό μπάσκετ.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο είναι το "σκεπτόμενο μπάσκετ" του Πεδουλάκη; Σε τί συνίσταται;

      Διαγραφή
    2. mallon gia to paixnidi sto post kai arges epitheseis ennoei, anti gia treksimo kai isws pio anarxo paixnidi px me mpanks

      Διαγραφή
    3. Την δημιουργία, ανάγνωση και εκμετάλευση των mismatch νομίζω φίλε 6.05

      saxon

      Διαγραφή
  26. Κατά τον coach ο όρος "σκεπτόμενο μπάσκετ" λειτουργεί εννοιολογικά σε αντιδιαστολή με τον όρο "ελεύθερο μπάσκετ". Το ελεύθερο μπάσκετ παίζεται γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και δίνει έμφαση πρωτίστως στο σκοράρισμα και στα αθλητικά χαρακτηριστικά των παικτών. Αντίθετα to σκεπτόμενο παιχνίδι δίνει έμφαση σε περισσότερες παραμέτρους του παιχνιδιού όπως οι ασίστ, τα κλεψίματα, τα ριμπάουντ και στηρίζεται στην ομαδική δουλεία σε άμυνα και επίθεση και στους ποιοτικούς γκαρντ που διαβαζουν αμέσως το παιχνίδι και εντοπίζουν την αδυναμία της αντίπαλης άμυνας όντας δεύτεροι προπονητές στον αγωνιστικό χώρο.Στο δικό μου μυαλό επιπλέον το σκεπτόμενο μπάσκετ είναι πιο αργό και στηρίζεται στις σετ επιθέσεις, δίνοντας έμφαση σε τεχνικές λεπτομέρειες πχ. αριθμός κατοχών, αναλογία ασιτ/λαθών κλπ.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είναι και κάτι πολύ πιο απλό, π.χ. κατεβαίνοντας ο PG βλέπει ότι, για xyz λόγους, ο αντίπαλος δεν έχει πάρει θέση άμυνας ακόμα, οπότε είναι ελεύθερος να κάνει σουτ από τα 5,50-6 μέτρα. Στο "σκεπτόμενο" μπάσκετ αυτό δεν θα γίνει ποτέ (αυτό ακριβώς συνέβη και προχθές με Ρεάλ σε δύο φάσεις, μια με Ούκιτς και μια με Banks).

      Δηλαδή ο προπονητής προτιμάει να πάει σε βάθος το επιλεγμένο σύστημα, παρά να πάρει ένα -έστω και ελεύθερο- σουτ εκτός συστήματος κάποιος από τους παίκτες.

      Και εδώ ακριβώς είναι που κολλάνε και ο Ούκιτς και ο Banks, οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει έτσι...εν αντιθέσει με το ΔΔ, που αυτό το μπάσκετ παίζει εδώ και 10 χρόνια σχεδόν...

      Διαγραφή
    2. Παιδιά την δημιουργία, ανάγνωση και εκμετάλευση των mismatch νομίζω πως εννοεί ο Άρτζι.

      saxon

      Διαγραφή
  27. Αν εννοεί όλα αυτά που (σωστά πιστεύω) ανέλυσες, τότε έως τώρα έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα ο κόουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτό που σίγουρα έχει αποτύχει είναι οι επιλογές των παιχτών, για να παίξουν αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ο Αργύρης είχε καλομάθει στην προπονητική του καριέρα να έχει τους σούπερ-ντούπερ παίχτες, με τα ιδανικά χαρακτηριστικά και τώρα του κακοπέφτει που έχει αυτό το ρόστερ; Έλα βρε συ Greg...Ο Σούλης τι παίχτες έχει με μπάτζετ 300.000; Πώς καταφέρνει δηλαδή και παίζει φοβερά μυαλωμένο/στοχευμένο/σκεπτόμενο μπάσκετ με τον Χαραλαμπίδη, το Χάτσερ και τον ΜακΓκραθ και δεν μπορεί ο Άρτζι να το καταφέρει με παίχτες επιπέδου Ευρωλίγκας; Στο κάτω-κάτω, από τότε που ανέλαβε τον ΠΑΟ έχουν έρθει καμιά 15ριά νέοι παίχτες, πόσους πρέπει να "δοκιμάσει" ο Άρτζι για να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει στρωτό μπάσκετ εκμεταλλευόμενη τις (όποιες) αρετές των παιχτών του ρόστερ; Καμιά σαρανταριά; Ας σταματήσει επιτέλους τις δικαιολογίες που λέει σε ΚΑΘΕ συνέντευξη τύπου περί "νέας ομάδας", 'απειρων παιχτών" και δε συμμαζεύεται, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε όλη την ομάδα το καλοκαίρι και πλέον, με τη δουλειά που κάνει το προπονητικό τημ, παίζει ως σοβαρή ομάδα με πλάνο, μυαλό και ηρεμία ακόμα και απέναντι σε πολύ δύσκολους και ανώτερους (στα χαρτιά) αντιπάλους όπως ο οσφπ και ο ΠΑΟ. Η Σιένα επίσης άλλαξε όλη την ομάδα το καλοκαίρι και ήδη παίζει καλά σε επίπεδο τοπ16 Ευρωλίγκας. Εμείς από την άλλη βάζουμε 50 πόντους στην έδρα μας.

      Είναι δυνατόν να μην απαιτούμε να βλέπουμε ένα μπάσκετ της προκοπής από μια ομάδα με ΔΔ, Λάσμε, Μασιούλις, Σοφοκλή, Μπράμος, Ούκιτς, Καπόνο, Μπάνκς? Ας μην πάρουμε τίτλο βρε αδερφέ φέτος, έχουμε χορτάσει άλλωστε τόσα χρόνια -απλά να δούμε λίγο μπάσκετ αντάξιο των ικανοτήτων των παιχτών μας. Και του χρόνου με 2-3 αλλαγές, να έχουμε πιο ισορροπημένο ρόστερ. Αλλά να δούμε να γίνεται καλή δουλειά, γιατί μέχρι τώρα για να δούμε πχ ένα σκριν της προκοπής ή ένα καλό play πρέπει να προσευχόμαστε στις εμπνεύσεις του Άγιου Δημήτρη Διαμαντίδη

      Βιολέτα

      Διαγραφή
  28. Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Χαραλαμπίδη σήμερα, είδα και ένα μικρό foul: σε κάποιο σημείο αναφέρεται στον προπονητή ως "Σούλης". Δεν ξέρω αν είναι ελευθερία του δημοσιογράφου ή αν όντως τον είπε έτσι, αλλά δεν συνηθίζεται, ακόμα και αν ο προπονητής σου είναι λίγα -σχετικά- χρόνια μεγαλύτερος σου (δείτε π.χ. Τσαρτσαρή με Αρτζι), το πολύ-πολύ να πεις "ο coach"...;-)

    Πάντως γιατί τόση κλάψα από τους γαύρους ? Μια ήττα είναι, δεν τελείωσε ο κόσμος...εμείς δηλαδή που έχουμε γίνει "πελάτες" της Καβάλας και του Ίκαρου τι να πούμε ? :-D Όπως και εμείς, αν πρέπει να χάσεις, πρέπει να χάσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πελατες??με μια ηττα?? ελα τωρα τα υπερβαλεις για να παρηγορησεις τους απεναντι.

      Διαγραφή
    2. Ίσως έχεις λίγο δίκιο :-) Πάντως ο ΠΑΟ και πέρσυ και φέτος, όπου "έπρεπε" -βάσει απόδοσης- να χάσει, έχασε. Δεν θέλω να κερδίζω χωρίς να το αξίζω, γιατί τότε χαλιέμαι περισσότερο (και δεν θέλω να μου την λένε και να έχουν δίκιο κιόλας...)

      Διαγραφή
  29. μεγαλη ατυχια για τον Μαντζαρη ειχε σταθερη και καλη αποδοση ηρθε στην χειροτερη περιοδο ο τραυματισμος
    κατα δευτερο λογο ατυχια για τον Ολυμπιακο γιατι ο Μαντζαρης ηταν σημαντικος παικτης αλλα και για την εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα,
    ΠΑΟΚτζης γαρ,να πω δυο πράγματα κι εγώ:Ωραία περνάμε φέτος εμείς(οι ΠΑΟΚτζήδες),η ομάδα πάει καλά,10-4 ούτε στα όνειρά μας,γενικά καλές εμφανίσεις & εκτός έδρας νίκες(Αλεξάνδρειο!)αντίθετα με άλλες σεζόν.Πάμε για 4άδα,μάλλον 4οι δηλαδή.
    Ε,και?ο Σούλης είναι εδώ γιατί είναι 63χρ & μια ζωή Θεσ/νική,δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα στην τράπεζα για να ζει,ο Λάζαρος είναι εδώ επειδή τα παιδιά του ξεκίνησαν φέτος σχολείο λέει,ο Χαριτόπουλος είναι δω γιατί είναι γαμπρός του προέδρου,ο Ντόνι Μαγκραθ είναι εδώ απο...ευγνωμοσύνη επειδή η ομάδα τον στήριξε στον προ 2ετίας σοβαρό τραυματισμό του, οι Μαργαρίτης-Θεοδωράκος επιλέχθηκαν απο σάμερ καμπ,ο Κασελάκης δεν τα βρήκε με ΠΑΟ-Πανιώνιο και ξέμεινε απο επιλογές.Μόνη φετινή μεταγραφή & μάλιστα σιριαλ,ήταν ο 37χρονος Χαραλαμπίδης.Ξένοι,2 συνολικά(όπως...παλιά)
    Ανεμομαζώματα δηλαδή,επιλογές ανάγκης καθώς λεφτά δεν υπάρχουν,το μπάτζετ είναι 300χιλ.κατά δήλωση Πρέλεβιτς.Κι όμως,αυτή η ομάδα που δεν έχει 4ο γκάρντ & μοναδικό 3αρι τον αντιτουριστικό Έλληνα Καπόνο-Δέδα παίζει καλά,κερδίζει,μάχεται κάθε βράδυ,αγκομαχάει να κυνηγήσει τους νέους του Πανιωνίου,κινδυνεύει να χάσει από τον Απόλλωνα Τσόχλα του Ρεθύμνου,αναδεικνύει στα 30 του τον Βαγγέλη Μαργαρίτη σαν παίκτη Α1,πασχίζει μάταια να καθιερώσει τον ταλαντούχο Κασελάκη ως 3αρι για να μη χαθεί άλλο ένα ταλέντο,εμφανίζει ένα Τσαιρέλη 10 φορές βελτιωμένο από αυτόν που είδαμε στον Άρη & με τη χθεσινή νίκη τονώνει το πρωτάθλημα δίνοντας ενδιαφέρον ξανά ακόμα για την 1η θέση.Ε,και?
    Η νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από 5 χρόνια εμένα με μελαγχολεί.Γιατί δε βλέπω να υπάρχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ φως στην άκρη του τούνελ, και του χρόνου το μπάτζετ πάλι 300χιλ θα είναι,γιατί οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες των φωτεινών μπασκετικών μυαλών του Μπάνε & του Σταυρόπουλου(που πιό πολυ ως μάνατζερ λειτουργούν παρα ως διοίκηση)θα μείνουν ανεκμετάλλευτες,γιατί η καλή δουλειά του Σούλη θα παραμείνει για εσωτερική κατανάλωση κι ούτε στο Γιούροκαπ δε θα παίξουμε πάλι.
    Δεν μπορώ να μη μελαγχολώ όταν σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ του 1988-1994,τον ΠΑΟΚ του Σκάιλς το '97,του Πέτζα το '98,ακόμα και του Φλεβαράκη τις δυο επόμενες σεζόν.Δεν μπορώ να μη μελαγχολώ όταν ξέρω ότι του χρόνου, πάλι η ομάδα μπορεί να βγει απο 3η εως...12η εφόσον ο Λάζαρος μπορεί να αποφασίσει να...πληρωθεί επιτέλους, κάπου στο εξωτερικό,ο Μαγκραθ & ο Τσαιρέλης να πάρουν ενα καλύτερο συμβόλαιο κλπ.
    Και δυο λόγια για 2 ασχημα συμβαντα : Πολύ κρίμα για το Μαντζαρη,προβλέπω ότι αν ο Σλούκας δεν κάνει τις εμφανίσεις της ζωής του (πράγμα που ελπίζω γιατί τον εκτιμώ,αλλά δεν το πολυπιστεύω)ίσως είναι μοιραίο γεγονός για τη φετεινή πορεία του Ολυμπιακού,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μοιραίο με τον τραυματισμό του Rondo για την τελευταια ελπίδα των Garnett & Pierce για ένα 2ο τίτλο.
    Papaserv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κρίμα και για τους δύο!!! Πάνω που ο Ρούμπιο κατάφερε να σκοράρει και λίγο και ο DRose κοντεύει να γυρίσει. Ο Ολυμπιακός στην περιφερειακή άμυνα πλέον είναι Law or bust.

    Οι Κέλτες πρωτάθλημα δεν θα έπαιρναν φέτος, ούτε σε σειρά με τους Bobcats... Επίσης ο Kobe, τι έχει πάθει; Είδε το θεό στον ύπνο του ή το Magic Johnson;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχει αυτό το ταλέντο και δείχνουν να δουλεύουν καλύτερα οι Λέηκερς με τον Κόμπι πιο passive.. Για να δούμε..

      Διαγραφή
  32. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Η ΑΛΦΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
    ΤΖΙΜΑΡΑ ΣΕ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιθανοτερο ειναι ν ανεβει η..α1 του μποντυμπιλντερα παρα η μπασκετικη...

      Διαγραφή
  33. Προβλέπω νέα ανάρτηση Τζιμ "god save the quinn"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαα..Μαγειρεύω άλλα πράγματα mad.. Aς πούμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει διαφορετικό περιφερειακό.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομίζω να προτείνεις τίποτα Πάργκο αν και σαφώς είναι ποιοτικός, αλλά σε τελείως άλλο στυλ με Μάντζαρη. Οπότε surprise us!!

      Διαγραφή
    3. Ένας 25χρονος Ντορον Περκινς με ύψος 1,95 μια χαρά θα είναι (και μετά ξύπνησα). Γκετσε goodbye...

      Διαγραφή
  34. βλέπω αυτή τι στιγμή παναθηναϊκός άρης και σκέφτομαι πως είναι κρίμα να μην παίζει ο ξανθόπουλος ούτε λεπτό στην ευρωλίγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ξανθοπουλος συνηθως δειχνει(κ ειναι) φοβισμενος.μην κρινουμε απο ενα ματς.

      Διαγραφή
  35. Βλέπω ΑΡΗ ΠΑΟ,ο Ξανθόπουλος θα μπορούσε να έχει βοηθήσει σε αρκετά ματς φέτος,δεν το δοκίμασε καν ο Πεδουλάκης.Μήπως πρέπει να αρχίσει να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής,σε μια πεντάδα με Διαμαντίδη?Ούτως ή άλλως δεν είναι παίχτης ούτε που θα κάνει κατάχρηση προσπαθειών ή θα παραβεί εντολές του προπονητή.Όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές και από τον Jim,η αποφόρτιση του ΔΔ από βασικά καθήκοντα,να κατεβάζει τη μπάλα λόγου χάρη,μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση του στα ειδικότερα.Αντιθέτως δυστυχώς ο Γιαννόπουλος νομίζω δικαίως δεν έχει χρόνο συμμετοχής,υστερεί πολύ σε άμυνα αλλά και επίθεση και ειδικά σε αθλητικά προσόντα,είναι αρκετά soft.
    Πολύ κρίμα ρε παιδιά για Μάντζαρη,θα ήταν σίγουρα σημαντικό στέλεχος και της Εθνικής φέτος.Εννοείται για τον Ολυμπιακό το κενό του είναι αναντικατάστατο όποιος παίχτη και να φέρουν.
    Θάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια 5άδα με ΔΔ και Ξανθόπουλο θα έχεις ένα παίκτη που επιθετικά δεν απειλεί αξιόπιστα με κανένα τρόπο και άλλον ένα που έχει ως προτεραιότητα στο παιχνίδι του να μην απειλεί ο ίδιος αλλά να δημιουργεί καλές προυποθέσεις για άλλους, έστω και αν είναι κορυφαίος σε αυτό. Ο Ξανθόπουλος ειδικά "χαρίζει" ένα παραπάνω παίκτη στην άμυνα για να πεφτει είτε στο ΔΔ, είτε στον άλλο περιφερειακό, είτε στη ρακέτα.

      Και έχεις και το πονοκέφαλο των συνδυασμών. Αυτοί οι 2 ως καθαρόαιμοι pass-first, με το Καπόνο θα μπορούσαν να ταιριάξουν αφού είναι εκτελεστής. Με Ούκιτς δε το συζητώ ενώ με Μασιούλις ή Μπράμο θα εξαρτάσαι από τη μέρα ή τη φόρμα τους στο σουτ και την ικανότητά τους να κινηθούν χωρις τη μπάλα (για να την υποδεχθούν σε καίριο σημείο από τον ΔΔ κυρίως) που χωρίς να τους έχω δει πολύ, δε πρέπει να είναι και το δυνατό τους σημείο.

      Διαγραφή
  36. O brad oleson pige barcelona , ara logika vgainei kai i caja gia konto stin agora... Civil 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όντως ο Ξανθόπουλος είναι πολύ καλός σήμερα και πιστεύω κι εγώ πως θα "ξαλάφρωνε" πολύ τον ΔΔ. Δυστυχώς αυτή η ομάδα πονάει πολύ σε δημιουργία φέτος οπότε η συμβολή του Ξανθόπουλου είναι αναγκαία. Ας ελπίσουμε να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες, τις αξίζει.

    Κάτι ακούγεται για Κουίν σαν αντικαταστάτης του Μάντζαρη. Ίσως είναι μοιραίο να αγωνιστεί στην Ελλάδα ο παίχτης αυτός.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάντως ρε παιδιά όταν πριν 20 χρόνια έβλεπα τον Αργύρη Παπαπέτρου να παίζει ποτέ δεν θα τον φανταζόμουνα pater familias να κάνει σχολιασμό σε παιχνίδια στην τηλεόραση ως ώριμος γνώστης του αθλήματος. Στο παιχνίδι τώρα ο Ασημακόπουλος θυμίζει Λόντσαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ο Μπόχω έχει τα φόντα να φτάσει σε τοπ επίπεδο αν δουλέψει σκληρά και με καλούς προπονητές.

      Διαγραφή
    2. Από Παππά θα προτιμούσα να δω τον Παναθηναικό να τσιμπάει τον Μπόχω του χρόνου.

      Διαγραφή
  39. να περιμένουμε ανάρτηση για ολυμπιακό σήμερα τζίμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. παρατηρησεις για παο-αρης.αν ο αγγελου ξεκουραζε λιγο τον εκπληκτικο σημερα χαντ στο τελευταιο 2λεπτο του 3ου 10λεπτου,δεν επεμενε τοσο στον κακο αποψε πελεκανο κ εδινε πιο πολυ χρονο σε ασημακοπουλο κ μποχωριδη ισως το ματς ηταν πιο ανταγωνιστικο εως την ληξη.ο μποχωριδης φαινεται τεραστιο ταλεντο.αν αυτος ο αρης ειχε εστω 1 ακομα αμερικανο θα μπορουσε να χτυπησει 4αδα με πιο πολλες πιθανοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω αν ειχα φτερα θα πετουσα.

      Διαγραφή
    2. O Άρης έμεινε μέσα στο παιχνίδι και έγινε όσο απειλητικός έγινε επειδή, όπως φάνηκε καθαρά μέσα στο παιχνίδι, μερικοί παίκτες νόμιζαν ότι το παιχνίδι θα κύλαγε στους +-20 πόντους εύκολα μετά το 42-20. Μέσα στο γήπεδο μπορούσες να αισθανθείς τους παίκτες να χαλαρώνουν...

      Αντιθέτως αυτοί του Άρη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, Hunt και Πασαλιτς έκαναν διαγωνισμό τριπόντων, ο πάντα αξιόπιστος Ασημακόπουλος βοηθούσε παντού, και έτσι φτάσαμε στους 7 πόντους....

      Κάποια στιγμή όμως θα ξανασοβάρευαν οι παίκτες μας...

      Απόλαυση ο Καπόνο μόλις του μετέφρασαν τι σύνθημα του φώναζαν οι οπαδοί για το ματς του ΣΕΦ :-D

      Διαγραφή
  41. po po o 3an8opoulos paizei polu kalutera apo banks padws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κριμα πραγματικα για τον Μαντζαρη.Εκανε π καλη χρονια και ηταν απειρως βελτιωμενος και πιο ωριμος φετος, σε σχεση με περισυ. Οχι ομως δακρυα για ενα παιδι γεννημενο τον Απριλη του '90. Ειναι δουλευταρας και τον πιστευω πολυ. Ειμαι σιγουρος οτι θα γυρισει ακομα πιο δυνατος. Σιδερενιος Βαγγελη και καλη επιστροφη!
    Jim, πιστευεις οτι αν ο Σλουκας παρει περισσοτερο χρονο συμμετοχης απο δω και περα ,μπορει να καλυψει το κενο του Μαντζαρη σε ικανοποιητικο βαθμο η σε καποιο βαθμο εστω??

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tελείως διαφορετικοί παίκτες.. Αυτά που προσφέρει ο Μάντζαρης δε μπορεί να τα δώσει ο Σλούκας

      Διαγραφή
  43. Jim, τί γίνεται με τον γιό του παπαέτρου??
    Παίζει στο Texas? έχεις εικόνα?

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3ekinhse polu edupwsiaka exei pesei tr teleutaia ka8ws den ton ebisteuetai omws einai prowtweths(!)o giannhs kai an doulepseis kala borei se ena duo xronia to polu na ginei ena kalo drafy isws kai prwtou gurou an 8a e3elix8ei opws prepei.....paikths me polla talnta pantws

      Διαγραφή
  44. Πως θα σου γφενοταν ο βεργινης στη θεση του μαντζαρη jim??

    BIG SARAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν εχει δικαιωμα συμμετοχης στην ελλαδα ο βεργινης με αλλη ομαδα πλην αρη φετος...ετσι και αλλιως ειναι τελειως διαφορετικος απο τον μαντζαρη και ειναι κακος αμυντικος
      giannis91

      Διαγραφή
  45. ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ Κ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ : ΄΄Α, ΡΕ ΚΡΙΣ ΚΟΥΙΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα παιδιά.. Από εχθές κάνουμε μια έρευνα στην αγορά και το μεσημεράκι θα τα πούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Na kaneis kai ena thema
    RG vs BARGI
    enopsi tou derbi ti deutera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αντε Τζιιιιιιιιιιιμμμμμ, εχω λιωσει στο refresh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Jeremy Pargo τώρα!
    Να πάρει το ρόλο του Σλούκα ο Law και του Law o Pargo.
    O Law μπορεί να παίξει άμυνα και να έχει καλές αποφάσεις στο παιχνίδι.
    Και ο παικταρας Pargo ως game changer να μην εξαρτιώμαστε από kill bill μόνο.
    Αν μπορείς πες μια άποψη

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κατσίκι με τον Πάργκο θα παίζει να έχουμε τη πιο κοντή περιφέρεια της Ευρώπης κατά μέσο όρο με όλα τα συνεπακόλουθα (βγάζοντας έξω το Κατσίβελη ο πιο ψηλός ειναι ο Σπαν με 1.92 και όλοι οι άλλοι από 1.90 και κάτω).

      Άσε που δε τον θυμάμαι να διαπρέπει στην άμυνα (άλλο τα κλεψίματα, κλεψίματα κάνει και ο Παππάς). Η καλή άμυνα για τον αντικαταστάτη του Μάτζαρη μάλλον είναι απαραίτητη με το Σπανούλη τόσο κομβικό στο δημιουργικό/επιθετικό κομματι και το Σλούκα να υστερεί στα "πόδια". Χρειάζεται κάποιος να αναπληρώνει το αμυντικό μας "έλλειμμα".

      Νομίζω πως θα προκύψει όνομα-έκπληξη...

      Διαγραφή
  50. Παιδιά σε λίγο ανεβαίνει, λίγο υπομονή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Επειδη ειπωθηκαν καποια πραγματα για τον Αρη, απλως να πω οτι ο κοσμος (οχι οι οργανωμενοι) θα ασχοληθει σοβαρα, οταν αποφασισουν οι διοικουντες να του συμπεριφερθουν σοβαρα. Οσο ειναι το σεναριο "δωσε βλακα τα λεφτα σου να κανουμε κουμαντο εμεις οι εξυπνοι" χιλιοι θα πηγαινουν στο Παλαι και πολλοι θα ειναι. Τωρα γιατι παν στην μπαλα, μαλλον εχει να κανει με το ποδοσφαιρικο κομπλεξ που μας διακατεχει με τον συμπολιτη ΠΑΟΚ.

    Δευτερον, αποδεικνυεται ποσο σημαντικος παραγοντας ειναι ο προπονητης. Ενας απλα συμπαθητικος παικτης (Τσαιρελης) αναδεικνυεται σε κινητηριο μοχλο της ομαδας. Εμενα ο Μαρκοπουλος θα ειναι παντα η αδυναμια μου, γιατι αποδεικνυει οτι οταν ξερεις την δουλεια σου την κανεις καλα και αθορυβα χωρις να κλαιγεσαι. Σε ενα σοβαρο μπασκετικο εθνος, δεν θα υπηρχε συζητηση για τον παγκο της Εθνικης Ελλαδος, ουτε θα γινονταν κουβεντα για Μπαρτζωκες και Πεδουλακηδες. Αλλα ειπαμε: ελλαδα εισαι, εδω προπονητης εγινε ο Κιουμουρτζογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή