Athlenda

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΔΡΑΣΗ..




Ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη ΝΟΚΙΑ Αrena μετά από μεγάλη μάχη με τη Μακάμπι και το Hoopfellas αξιολογεί πράγματα και καταστάσεις πέρα από τους αριθμούς, την βαθμολογία και τα μαθηματικά. «Δώρα» από τον Ντέηβιντ Μπλατ στην 4η περίοδο..



Μεγάλο ματς, φοβερή ατμόσφαιρα στο «Μάντισον» της Ευρώπης. Πάμε να δούμε τα βασικά σημεία..

-Όσοι διαβάζετε τη σελίδα  καιρό ξέρετε ότι η κριτική που ασκείται στις Ελληνικές ομάδες είναι αυστηρή, σε υγιές πάντα πλαίσιο και με σκοπό την στοχοποίηση των αδυναμιών. Τα κριτήρια μας ΠΡΕΠΕΙ να είναι αυστηρά για τις Ελληνικές ομάδες. Έχουμε δει σε αυτή χώρα μεγάλες ομάδες, σπουδαίους προπονητές, πολλούς τίτλους και δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις για καλό, ποιοτικό μπάσκετ. Αφήνω τους προλόγους λοιπόν που δεν «περνάνε» στο λαό του Hoopfellas..  και μπαίνω στο ψητό.

Ο Ολυμπιακός  πήρε -δίκαια-μεν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα εχθές στο Τελ Αβίβ, αλλά δυστυχώς δείχνει να έχει απολέσει  πολλά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν πέρυσι σε πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα έχει «βουτυρέψει». Δεν είναι το περυσινό fight club, το ζόρικο σύνολο που τις..έπαιζε πέρυσι παντού και μεν οποιονδήποτε. Ακόμα και εάν υπάρχουν παίκτες που έχουν έμφυτο αυτόν τον χαρακτήρα (Σπανούλης, Χάινς), η συνολική εικόνα της ομάδας αυτό μαρτυρά. Η άμυνα του –και απέναντι στο πικ εν ρολ αλλά και σε καταστάσεις τρανζίσιον- δεν έχει την περυσινή ένταση, η ρακέτα του χωρίς τον Ντόρσεη δεν φοβίζει καν.


-Η Ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ της NOKIA Arena και κυρίως προετοιμασμένη για το πώς θα χτυπήσει στο επιθετικό κομμάτι. Κύριος άξονας της επίθεσης κατά πρώτο λόγο ο Βασίλης Σπανούλης  και σε δεύτερη φάση το παιχνίδι στο ποστ με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Μπλατ –ενώ αρχικά είδαμε Χικμαν- έριξε την ενεργητικότητα και τα δυνατά πόδια του  Οχαγιόν πάνω στον Σπανούλη, αλλά ο Έλληνας γκαρντ θέλει πολλά παραπάνω για να καμφθεί.. Όντας προετοιμασμένος για μια άμυνα προσαρμοσμένη στη διείσδυση του και έτοιμη να του κόψει τις πάσες στον ψηλό (σε καταστάσεις πικ εν ρολ) κλείνοντας προς τα μέσα, ενήργησε έξυπνα και με πλάνο (από τον πάγκο). Ο Σπανούλης ντριμπλάρει, διαβάζει και πριν χαμηλώσει για να ξεκινήσει το drive ψάχνει την πάσα στη weak side, όπου ο Μπαρτζώκας είχε ξεκινήσει τον Περπέρογλου ώστε να αυξήσει την πίεση στην Ισραηλινή άμυνα με το καλό του σουτ.

Σε όλο το ματς οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν με τον παίκτη της weak side που βρισκόταν στη γωνία. Αποτέλεσε βασικό μέρος της στρατηγικής τους, το έκαναν πολύ καλά και με τον Άντιτς στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις ο παίκτης αυτός έκοβε από τη base line στη καρδιά της ρακέτας του αντιπάλου, με τον Σπανούλη να βρίσκει πάσες-έτοιμα καλάθια στο ζωγραφιστό.


-Παρ’όλα αυτά αλλά και τους 30 πόντους που είχαν σκοράρει οι φιλοξενούμενοι στην 1η περίοδο, έδιναν την αίσθηση ότι όταν σταματήσουν να ευστοχούν από το τρίποντο θα έχουν πρόβλημα και ότι τελικά η επίθεση τους δε δουλεύει τόσο άψογα, όσο έδειχνε οι αριθμός των πόντων που είχαν σκοράρει. Όπερ και εγένετο.. Ο Μπλατ είχε ήδη αρχίζει να ανακατεύει την τράπουλα ώστε να δημιουργήσει εκείνο το «σοκ» στον ρυθμό και το momentum που θα άλλαζε τις υπάρχουσες ισορροπίες και θα έδινε φτερά στην πνιγμένη από το άγχος ομάδα του. Έπαιξε με τρία γκαρντ (Ροθ, Χίκμαν, Λόγκαν) και τον Σμίθ στο «4», ανέβασε τον ρυθμό, έβαλε τον Λόγκαν να κυνηγάει τον Σπανούλη (ποντάροντας στην έφεση του Αμερικανού να βάζει τα χέρια του και να κλέβει μπάλες) αλλά στην ουσία η Μακάμπι επιτιθόταν άτακτα και κατά κύματα (κυρίως μέσα στο καλάθι των ερυθρολεύκων). Εκεί φάνηκαν τα πρώτα άσχημα δείγματα για τον Ολυμπιακό, καθώς μια και σωστά προετοιμασμένη άμυνα  θα έπρεπε  να μπορεί –σχετικά εύκολα κιόλας- να χειριστεί μια επίθεση που έπαιζε με τον τρόπο που το έκαναν οι Ισραηλινοί. Ο Ντέηβιντ Λόγκαν ήταν ο παίκτης που είτε με περιφερειακό σουτ είτε με διείσδυση κράτησε ζωντανή την ομάδα του Μπλατ, πάντα σε καταστάσεις ένας/ένας και προσωπική φάση.


-Ήταν σίγουρο επίσης ότι η Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο θα έκανε την αντεπίθεση της. Deny στον Σπανούλη, δύο γκάρντ-«3» ο Λάντεσμπεργκ-«4» ο Σμιθ, μόνος ψηλός ο Τζέημς. Έχουμε πεί και άλλες φορές πόσο καλύτερα παίζει η Μακάμπι με τον Σμίθ στο «4». Είναι πιο σκληρή, αμύνεται καλύτερα και ΚΥΡΙΩΣ έχει τον παίκτη στο «4» που με το καλό εξωτερικό σουτ του θα ξεκλειδώσει την επίθεση της ομάδας. Το περιφερειακό σουτ είναι το μεγάλο πρόβλημα της φετινής Μακάμπι και ο κόσμος έχει δυσανασχετήσει με το πόσο υπαρκτό είναι το πρόβλημα, βλέποντας μια ομάδα να επιτίθεται μέσα από το καλάθι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Γι’αυτό και το σχήμα με τον Σμίθ (αντί του Ελιάγχου) στο «4» «έλυσε» την επίθεση τους, ανοίγοντας διαδρόμους, δουλειά (δηλ. stretch forward) για την οποία είχε αποκτηθεί ο Κάνερ-Μέντλεη, ο οποίος για ένα ακόμα ματς έμεινε στα ρηχά. Ο Μπλατ ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει ένα ροτέησιον 12 παικτών στο 1ο ημίχρονο, το «έκλεισε» στους 8 στην ανάπαυλα.. Ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε και ο Ολυμπιακός αύξησε ραγδαία τα λάθη του, τα οποία είχε κρατήσει χαμηλά μέχρι τότε.

-Ο Σόουν Τζέημς ήταν καταλυτικός με τεράστιο impact στο παιχνίδι, πολύ μεγαλύτερο των αριθμών του (11π.-12 ριμπ. 2 τελικές-κλεψ-μπλοκς). Τολμώ να πω ότι ότι εάν δεν έβγαινε στο 37 με 5 φάουλ (έξυπνα ο Μπαρτζώκας έπαιξε με τον Χάινς πάνω του) οι ερυθρόλευκοι δύσκολα θα έπαιρναν τη νίκη στο Ισραήλ. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω προσωπικά.. Ο Μπλατ τον απομόνωσε με τον Σερμαντίνι αρκετές φορές  (παρόλο που ο Τζέημς δεν είναι σε καμία περίπτωση ο post player) στο ζωγραφιστό, έπαιξε αρκετά πικ εν ρολ, με τον Αμερικανό να κυριαρχεί στο ριμπάουντ σε επίθεση και άμυνα δίνοντας τεράστια ενέργεια και ώθηση στην ομάδα του.


-Από την άλλη θα σταθώ στον Γιώργο Πρίντεζη. Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για «χαμηλή πτήση» και χρησιμοποιούν εκφράσεις του στυλ «πεσμένος». Εγώ θα πω ότι ο Πρίντεζης διατηρεί την ποιότητα του παιχνιδιού του και την αποτελεσματικότητα του παιχνιδιού του σε υψηλά επίπεδα και στο τοπ-16 έχει ανεβάσει την απόδοση του (12.2π.-63.6% 2π.) Ξεκάθαρα αποτελεί τη μοναδική σταθερή απειλή του Ολυμπιακού με παιχνίδι στο ποστ. Βέβαιο είναι λίγο ιδιαίτερη η περίπτωση του στο ζωγραφιστό, δεδομένο ότι δεν είναι το βαρύ κορμί στο οποίο θα ακουμπήσεις τη μπάλα, ώστε να ξεκουραστείς και να φθείρεις τον αντίπαλο (βασικό κέρδος στο παιχνίδι ρακέτας, περισσότερο και από το ίδιο το σκοράρισμα), όμως χτυπάει ακαριαία με την ταχύτητα του στα πόδια και την εκτέλεση που μάλλον αποτελεί την ευρωπαϊκή έκδοση του «Μαύρου Μάμπα» (ρε τι λέω σήμερα..).

Πολύ καλή και η εμφάνιση του Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος είχε ιδιαίτερο κίνητρο εχθές απέναντι στην πρώην ομάδα του, φεύγοντας από το γήπεδο με σηκωμένες γροθιές. Κάποιοι γέλαγαν όταν είχαμε δώσει credit στους ερυθρόλευκους για την απόκτηση του ως τρίτου ψηλού.. Βέβαια ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Πάουελ πίσω, αυτό είναι σαφές. Απλά ο Γεωργιανός (έστω και εάν τον χτύπησε δύο τρείς φορές η Μακάμπι στην άμυνα) έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.


-Είμαι μελετητής της δουλειάς του Ντέηβιντ Μπλατ εδώ και πολλά χρόνια. Τον θαυμάζω και τον επικροτώ γιατί είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που ξέρει να δίνει κίνητρο στους παίκτες του, καινοτόμος στην προπονητική πολλές φορές. Θα είμαι ειλικρινής όμως. Χθες δεν πίστευα αυτά που έβλεπα στην 4η περίοδο από αυτόν. Για αυτό και του χρεώνω αποκλειστικά την  χθεσινή ήττα, όσον αφορά πάντα την πλευρά των Ισραηλινών. Όχι Ντέηβιντ, δεν είναι «ισοδύναμες οι δύο ομάδες», τουλάχιστον έτσι όπως το έθεσες στη συνέντευξη τύπου. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα. Αλλά γύρισες ένα παιχνίδι με τέτοια πίεση, έφτιαξες κλίμα υπέρ σου και το έχασες μόνος σου..

Η πεντάδα που ξεκινάει (με Λόγκαν, Λάντεσμπεργκ, Ελιάγχου μαζί) δεν «πατάει» αμυντικά και τη χτύπησε ο Ολυμπιακός. Όπως χτύπησε και όταν ο Μπλατ «έβγαλε» τον Τζέημς λίγο πιο ανοιχτά ώστε να προλάβει «εκείνον» τον παίκτη στη γωνία της weak side που αποτελούσε πρόβλημα βόλο το βράδυ. Ο Σπανούλης –κυρίως με Χάινς- σε παράταξη κεντρικού πικ εν ρολ, πάσα του αρχηγού μετά το σκριν στον γκαρντ της strong side και αυτός άμεση εσωτερική πάσα στον ψηλό που συνέχιζε τη «βουτιά» μετά το ρολάρισμα στη ρακέτα.

Αυτό που χρεώνω βέβαια πάνω από όλα στον Μπλατ ήταν ότι δεν μπορούσε να βρεί τρόπο να πάρει το παιχνίδι στο τέλος (εννοώ να δοκιμάσει κάτι καλό/αποτελεσματικό, κάτι το οποίο περιμένεις από τον καλό προπονητή εκεί). Τσακωνόμουν  το βράδυ με το φίλο μου Ντέηβιντ Πικ για τις επιλογές του Αμερικανού προπονητή. Απαράδεκτος που άφησε τα κλειδιά στον Οχαγιόν στο τέλος. Έβγαζε μάτι ότι είναι ο λάθος άνθρωπος να πάρει τις σωστές αποφάσεις την προκειμένη στιγμή. Ναι, οι λύσεις της Μακάμπι ήταν λίγες. Σύμφωνοι.. Η δική μου γνώμη είναι πως έπρεπε να ρισκάρει με τον Χίκμαν, τον μοναδικό παίκτη που κουβαλάει τα guts να τελειώσει τέτοια ματς. Αντίθετα ο Μπλατ του έριξε «μαύρο» και εμπιστεύτηκε τον πολύ προβλέψιμο –όπως και όλη η επίθεση της Μακάμπι- Οχαγιόν. Η τελευταία δε επίθεση, με τον Σμιθ να παίζει πάνω στον «γάτο σε τέτοιες περιπτώσεις» Χάινς , χαμηλά κιόλας, θέλω να πιστεύω ότι έγινε τυχαία. Προσωπικά δεν έδινα πολύ τύχη στον εξαιρετικό παρόλα αυτά φόργουρντ της Μακάμπι.. Κακό ροτέησιον, καθόλου φαντασία και καθαρές λύσεις από τον Ντέηβιντ Μπλατ λοιπόν, τουλάχιστον στην 4η περίοδο. Στα μάτια μου, κρέμασε την ομάδα του..


-Ο Βασίλης Σπανούλης έχει θέσει τα δικά του στάνταρντς στη λέξη ηγέτης, για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπήκε αποφασισμένος, συγκεντρωμένος και με καθαρό μυαλό όντας ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στα πρώτα 20 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο –επειδή εδώ τα λέμε όλα- επιδόθηκε σε μια σειρά από τραβηγμένες ενέργειες οι οποίες δεν είναι χαρακτηριστικό του «ηγέτη». Σημαίνουν ότι έχει χάσει το καθαρό μυαλό του, το τιμόνι.. Αυτό το κομμάτι πρέπει να το κοιτάξει.. Θα κοστίσει 100% στο μέλλον ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά στην ομάδα του.. Από την άλλη το performance του στο τέλος ήταν και πάλι εντυπωσιακό (όπως και με τη Σιένα, ασχέτως βέβαια αποτελέσματος) . Δίνει τεράστια ασφάλεια στην ομάδα η παρουσία του και ο ίδιος με αυτά τα σουτ χτίζει τον δικό του μύθο.. Το μυαλό και η σκέψη (κομμάτια στα οποία ήδη ο Σπανούλης είναι πολύ δυνατός) όμως δεν παύουν να ζητούν βελτίωση κάθε μέρα, απέναντι σε κάθε νέα κατάσταση. Εκεί θα πρέπει να εστιάσει. Άλλωστε μιλάμε για τον αθλητή με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή..


-Μεγάλη νίκη λοιπόν ο Ολυμπιακός, εμφάνιση όμως που δεν ενθουσίασε σε καμία περίπτωση και δείχνει ξεκάθαρα γιατί η ομάδα παλεύει για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θέλει δουλειά η ομάδα και ο Μπαρτζώκας ο ίδιος, ο οποίος είναι σε διαδικασία εκμάθησης της δηλ. «μαθαίνει να την πηγαίνει» που λέμε στην μπασκετική αργκό. Θεωρώ ότι στα παιχνίδια με την Κίμκι θα παιχτούν πολλά.. Κατά εκεί πάει ο όμιλος. Προέχει όμως το ματς με τη Φενέρ, γιατί εάν χάσεις εκεί  καληνύχτα.. Οι Τούρκοι έκαν την πρώτη τους νίκη και θα έρθουν στο ΣΕΦ να τα παίξουν όλα για όλα. Ένα διπλό μπορεί να τους φέρει σε απρόσμενα καλή θέση στον όμιλο..

Υ.Γ: Σας περιμένουμε να γίνετε μέλη της παρέας μας στο.. 

http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


132 σχόλια:

  1. καλησπερα τζιμ!το πιο κρισιμο παιχνιδι για οσφπ ειναι αυτο με φενερ,οχι με κιμκι...κατι μου λεει οτι οι τουρκοι δυσκολα θα χασουν..εμπειρη και ποιοτικη ομαδα με εμπειρο προπονητη..η απειρια μπαρτζωκα(και πεδουλακη) σ αυτο το επιπεδο ειναι εμφανης..οι ομαδες φτυνουν αιμα για να νικησουν ακομα και αν προηγουνται με μεγαλες διαφορες. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Joker, η Fenerbachse ποιοτική ομάδα δεν είναι, ποιοτικό(τατο) σύνολο μάλιστα

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα φιλε Τζιμ.....Αναλυσαρα για μια ακομα φορα...Αν στη συνεχεια, η υγεια του Παουελ δεν ειναι καλη(γονατα), και ο Ολυμπιακος αποφασισει να τον αλλαξει...ποιον θα διαλεγες?...Και κατι αλλο...γιατι δεν βλεπουμε καθολου το σχημα Σερμα-Χαινς μαζι? Λογω του οτι δεν υπαρχει εξωτερικη απειλη απο το 4? Γιατι στην αμυνα και θα γεμιζει το ζωγραφιστο και ο Χαινς μπορει να παιξει αμυνα εξω..Ευχαριστω!!

    ΓΙΑΝΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα Γιάννη. Γιατί να ρίξεις στο 4 έναν παίκτη που στο 5 κάνει φοβερή δουλειά σε πολλούς τομείς; Δεν μπορεί να παίξει 4 ο Χάινς όπως και ο Λάσμε δεν μπορεί στο 4. Είναι undersized 5άρια και οι 2 και εκεί θα παίζουν.

      Διαγραφή
    2. Φιλε Madness συμφωνω απολυτα με αυτο που λες...απλα αναφερομαι σε ειδικες καταστασεις, οπως χθες που στο τελος ειχαν χασει ολα τα ριμπαουντ...Μιλαω για μικρο χρονικο διαστημα να ναι μαζι..π.χ κανα πενταλεπτο, να δει πως λειτουργει κ η ομαδα, να φορτωσει και λιγο τη ρακετα με 2 παιχτες οι οποιοι τελειωνουν φασεις καλα στο ζωγραφιστο!!

      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. Madness, διαφωνώ για Lasme. Ο Γκαμπονέζος είναι περισσότερο 4 παρά center. Μην κοιτάς τη χρησιμοποίησή του, με τα αθλητικά προσόντα που έχει και την σπάνια σωματοδομή του αμύνεται εξαιρετικά στη ρακέτα. Στην επίθεση παίζει p'n'r, παρουσία ενός καλού playmaker πάντα. Δεν διαθέτει καθόλου post moves. Ο Hines από την άλλη είναι καθαρό πεντάρι, σαν forward θα έχει πρόβλημα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνησω με το Γιαννη απολυτα!Επισης εχω μια απορια...Γιατι ο Χαινς δε δουλευει το σουτακι του απο την περιφερια?Αν ειχε αξιοπιστο σουτ δε θα μπορουσε να γινει ισως το καλυτερο 4αρι της ευρωπης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάινς το είχε εμφανίσει τη περσινή περίοδο αυτό το σουτάκι για ένα διάστημα αλλά σταμάτησε.

      4άρι νομίζω πως δε θα γινόταν αλλά σίγουρα θα μπορούσε να τραβήξει το αντίπαλο 5άρι πιο έξω και να τον περάσει στα πόδια ακόμα πιο εύκολα αφού οι αντίπαλοι δε θα ρισκαραν να του αφήσουν τα μέτρα που αφήνουν τώρα για να σουτάρει ελεύθερος.

      Αυτό υποθετω πως θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την επιθεση της ομάδας και τους χωρους που θα εβρισκε κατω απο το καλάθι.

      Διαγραφή
  4. Τζιμ και παίδες γεια χαρά. δυο τρία πραγματάκια απο το χθεσινό ματς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο στήσιμο των pic n roll φέτος, είτε απο κέντρο-είτε απο τα φτερά, σε σχέση με πέρισυ.Μπορεί να μην υπάρχει ο σούπερ σκρίνερ αλλά η πλειοψηφία είναι μίμηση σκριν με κακά στησίματα και όχι σκριν..... Στην αντιμετώπιση στην άμυνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα...Ηγέτης ο Σπανούλης, αλλά απο άμυντική διάθεση μηδέν. Τέλος ο τρόπος χειρισμού του ροτεισον, σε συδυασμό με την ευθραυστη ψυχολογία του Παπ, βλέπω να τον πάνε πίσω φέτος για να μην πω τίποτα χειρότερο. To sum up, τιμούμε Μπαρτζώκα, δουλευτεράς, φιλότιμος κτλ, κτλ αλλά μην περιμένουμε πολλά γιατί στην παρούσα φάση απο προπονητικής άποψης έχει πιάσει ταβάνι το οποίο όμως είναι πολύ χαμηλότερο απο τη δυναμική της ομάδας...
    Γιώργος, Ηράκλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκινάω με ένα στοιχείο ενθαρρυντικό και ίσως αναπόδεικτο ή αβάσιμο αλλά σε επίπεδο αίσθησης τουλάχιστον αυτό αποκομίζω. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η ομάδα κερδίζει όλα τα παιχνίδια που "πρέπει" να κερδίσει. Τέτοιο ήταν και το χθεσινό.

    Κατά τα άλλα, πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στο ίδιο παιχνίδι, ξανά πρόβλημα απέναντι σε ζώνη, ξανά "ζημιογόνος" στο κακό του διάστημα εκεί στο 3ο 10λεπτο ο Σπανούλης αλλά είχε το ελαφρυντικό πως κάποιες φορές δεν υπήρχε εναλλακτική και αναγκαστηκε να κάνει υπερβολές. Πάντως το παληκάρι έχει τεράστια αυγά...

    H πρόσκαιρη μαύρη τρύπα στο 3 θα κλείσει, σύντομα ελπίζω διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο αφού και ο Παπ και ο Περπε λύνουν ο καθένας με το τρόπο του πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

    Επιτέλους δοκιμάστηκε έστω και αναγκαστικά το ζευγάρι Σπανούλης-Σλούκας και δε θα πω ό,τι μάγεψε αλλά σίγουρα έδειξε πως αν η ομάδα θέλει άμεσο σκορ και πρωτοβουλία και κότσια ο Σλούκας είναι ένας go-to guy και ας κάνει φάουλ και ας χάνει τον Οχαγιόν και ας δε ξέρω γω τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σλούκας είναι φιλότιμος αμυντικός, δεν βαριέται, αλλά δεν έχει το athletic pack να ακολουθήσει αντίπαλους guards. Εκεί χάνει. Με (πολύ) δουλειά στο γυμναστήριο μπορεί να βγάλει μάτια άμεσα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ναι DD δε διαφωνώ, ούτε υπονόησα πως ο Σλούκας "κλέβει" στην άμυνα. Δεν έχει όμως όπως λες τις δυνατότητες στο αθλητικό κομμάτι να ανταπεξέλθει απέναντι σε γρήγορους και εκρηκτικούς αντιπάλους. Και είναι πολλοί αυτοί.

      Επειδη είναι γνωστή η αδυναμία αυτή εδώ και χρόνια (και ίσως η αιτία για τις φήμες πως ο Ιβκοβιτς ή ο Μπαρτζώκας δεν τον ήθελαν) και επειδή είμαι σίγουρος πως και το παιδί έχει επίγνωση του προβλήματος και προσπαθεί να βελτιωθεί, μάλλον τα περιθώρια βελτίωσης δεν είναι μεγάλα...

      Διαγραφή
  6. Απόλυτα σωστός Τζιμ. Ο Ολυμπιακός νίκησε επειδή έπαιξε καλύτερα σαν σύνολο, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να κάνει κάτι αναλογο με το περσινό. Ξαναέγινε η ομάδα του Σπανούλη εδώ και κανά μήνα και όταν έρθουν τα δύσκολα θα το πληρώσει. Πολύ ωραίος και με τον Μπλατ, ξέρουμε εμείς εδώ ότι τον εκτιμάς ιδιαίτερα αλλά χτες έκανε εγκλήματα και φάνηκε και σε πιο άπειρα μπασκετικά μάτια.
    ΥΓ Ο Μαυροειδής τι ρόλο ακριβώς βαράει;; Τον πήρανε μόνο και μόνο για να μην πάει Παναθηναϊκό; Είναι κρίμα για το παιδί, έχει χαθεί εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness, το να μην πάει στο ΠΑΟ (όπου κατά τη γνώμη φέτος θα μπορούσε να οργιάσει) είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι στον ΟΣΦΠ είχαν ανάγκη από ένα βαρύ, ψηλό κορμί με επιθετικά χαρακτηριστικά που να έχει γρήγορα πόδια, πακέτο που δεν είχαν οι περσινοί του centers (Dorsey, Hines, Παπαδόπουλος, Γλυνιαδάκης). Το πρόβλημα φαίνεται πως το έχει ο ίδιος ο Μαυροειδής ο οποίος δεν μπορεί αποδώσει σαν role player, τη στιγμή που το rotation του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να του δώσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. +1 DD. Το σκεπτικό ήταν αυτό που αναφέρει και ο DD, είχε άλλωστε γίνει λόγος και απο τον Μπαρτζώκα που το παίκτη το ξερει σα τη παλάμη του. Μέχρι τώρα ένα καλό παιχνίδι θυμάμαι με την Αρμάνι στην Ιταλία που έπαιξε κανα 20λεπτο. Ο ισχυρισμός του DD περί αδυναμιας απόδοσης ως ρολιστας φαινεται πολύ βάσιμος.

      Διαγραφή
  7. ο ολυμπιακος χρειαζεται εναν ποιοτικοτερο παικτη και πιο καθαρο πενταρι απο τον Παουελ δεν ειναι τυχαιο οτι ο Σερμαντινι που ειναι ενα κανονικο πενταρι φανηκε αμεσως
    ακομη προβλημα υπαρχει στον ολυμπιακο και με την πτωση της αποδοσης του Παπανικολαου που τωρα φιανεται ποσο σημαντικος παικτης ειναι για την ομαδα,δεν ξερω αν ειναι ντεφορμαρισμα η δεν προπονειται αρκετα παντως ο ιδιος μεσα στο παιχνιδι δειχνει να μην εχει αυτοπεπιθεση και καθαρο μυαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μην υποτιματε τη φενερ...παρολο που ειναι συνοθυλευμα,εχει παιχταραδες και αν βρεθει στη μερα της δεν ειναι ευκολο...συνηθως τετοιες ομαδες χρειαζονται ενα τετοιο παιχνιδι να ανακαμψουν και μετα πετανε...πολυ δυσκολο το επομενο παιχνιδι....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, πολύ δύσκολο ματς... Αλλά τώρα θα πατήσει γκάζι ο Ολυμπιακός, αν είναι να κάνει κάτι φέτος (Εφες, Κιμκι και δύο ματς με ΠΑΟ τα επόμενα 4 παιχνίδια...)

      Διαγραφή
    2. Stone η φενερ ειναι βαθια αρρωστη.
      Αν ο πρελτζιτς ειναι ακομα τραυματιας εχουν καποιες ελπιδες ν νικησουν εδω ,γιατι ετσι οπως τον παιζει ο ιταλος ,χαλαει την αμυντικη ισοροπια κ τους ρολους στην ομαδα του.
      Για μενα ενας απλα καλος ολυμπιακος περναει ευκολα.

      Διαγραφή
  9. Τζιμάρα είσαι ΟΑΣΗ! Και συνεχίζω:
    Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού χτες, μπράβο τους, ποτέ δε θα καταλάβουμε τι έγινε με τις βολές του Παπ στο τέλος...
    Φτωχή η ομάδατου Μπλάτ στο λόου ποστ, λάθος μας που δεν χτυπήσαμε περισσότερο εκεί το ματς... Νομίζω πως ο καλός Λο έλειψε σε αυτό το κομμάτι, όσο κι αν ο James είναι σκιάχτρο και καλός μπλοκέρ.
    Ο Σερμαντίνι έβγαλε τα λεφτά της μεταγραφής του μάλλον, μοιάζει να ταιριάζει στον Ολυμπιακό, δεν τον περίμενα να κολλήσει τόσο καλά...
    Δυστυχώς ο Γκετσεβίτσιους είναι μαύρη τρύπα στην άμυνα και δεν μπορεί να βάλει την μπαλα στο παρκέ στην επίθεση, έχει γίνει πάικτης ειδικών καταστάσεων και μάλλον δε χωράει στο ρόστερ...
    Ο καλός Πάουελ (όπως ήταν όταν ήρθε) θα κάνει τη διαφορά, το να πάρεις 8-10 ¨ξεκούραστους¨ πόντους με πιν ν ποπ με το σέντερ σου (έστω σέντερ στα χαρτιά) είναι μεγάλη πολυτέλεια, για να δούμε αν θα γίνει...
    Εκείνη τη Σιένα θέλω να τη δω κι απόψε, αλλά δε με πείθει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει τρένο όσο στηρίζεται στον Μπόμπυ και τα τρίποντα της... Δεν έχω τρομερή μνήμη, αλλά τέτοιες ομάδες κάνουνε κοιλιά μετά από κάποιους μήνες... Για να δούμε... Απόψε λογικά θα κερδίσει, αλλά θα το δω το ματσάκι παράλληλα με τον ΠΑΟ...
    Καλή επιτυχία στον ΠΑΟ, αν ¨φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”, θα το πάρει το ματς!
    Φόρτσααααα Ελλαδάαααραααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Napidious, ο καλός Powell θα κάνει τη διαφορά όταν με το καλό επιστρέψει επειδή αποκτήθηκε ο Shermadini. Το καλό με τον Αμερικανό είναι ότι δεν χρειάζεται αν βρει ρυθμό όπως άλλα 4αρια, πχ Antic. Μπαίνει, παίζει, βγαίνει. Δεν θα είναι πάντα ουσιαστικός, αλλά είναι χρυσή εφεδρεία, με έμφαση στο "εφεδρεία".

      Desicado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια, θα επιμείνω για Πάουελ, οκ δεν είναι βαρύ πεντάρι, οκ δεν είναι μέγας αμυντικός και ότι ο Χέντριξ θα μπορούσε να προσφερει καλύτερα, αλλά όσο σκέφτομαι τον Πάουελ που είδα στα 3 πρώτα ματς όταν ήρθε και τους ξεκούραστους 10 πόντους που έδινε, θα περιμένω να γυρίσει...
      Διάβασα τώρα ότι ο Σερμαντίνι είχε κανει "bump" (πως το λέμε στα ελληνικά, γαμω την ξενιτιά μου) το γόνατο και ζήτησε αλλαγή στα τελευταία λεπτά... Είναι εκεί που το σύμπαν συνομοτεί ΥΠΕΡ σου...

      Διαγραφή
  10. θα κραξω σημερα που κερδισαμε. το προβλημα ξεκιναει απο τον παγκο. εκτος του οτι ειναι αγχωμενος και κανει σαν βλαμενο οταν στραβωνει το θεμα. Ο σλουκας χθες απλα τον ξεβρακωσε και ας του ταιριαζαν τα αντιπαλα γκαρντ χθες και εας ψιλοεμπαζε πισω.
    ακομα δεν εχει βρει ρολους και χρονους. το ροτεσιον του εχει κατι ψυχαναγκαστικο και εαν υποψιαστω οτι εχει να κανει με ποιο γραφειο μανατζερ εχει ο καθε παικτης θα τα παρω στην κρανα. επεισης ο παουελ δεν κανει-φανηκε χθες που δεν ελειψε καθολου. ο περπερογλου δεν προσθετει ενεργεια.

    τα μονα δικαιολογητικα που εχει ειναι οτι ο hines,law, παπανικολαου ειναι ντεφορμε.

    ετσι δεν παμε πουθενα. εαν αυτο ηταν το καλητερο που μπορουσαν εναντιων της χειροτερης μακαμπι της 20ετιας σορυ αλλα δεν αξιζουμε F4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. jimmy gongratulations for your analyse and for job, what is your favourite time in greece?please answer me thanks a lot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μαλαγα παει να κανει σκατα τον ομιλο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ συνεχιζω ο williams κανει το παιχνιδι της ζωης του
      Ολα μεσα κυριολεκτικα

      Διαγραφή
    2. αλλη μια φορα που η περιφεριακη αμυνα του μεσινα εκτειθεται!(και δε μιλαω μονο για φετος) JOKER

      Διαγραφή
    3. Μιλαμε πορνο κυριολεκτικα το ματς.απιστευτη εμφανιση σε ολο το ματς απο μαλαγα.αλλα φοβερα ευστοχη επισης.

      Διαγραφή
    4. τρελο παιχνιδι οι τυποι

      Διαγραφή
    5. και η εδρα της αλλη μια φορα πολυ κρυα..δε ξερω γιατι ενθουσιαστηκαν τοσο πολυ με τους ρωσους φετος.Με τεοντοσιτς οργανωτη και μπακ απ παπαλουκα,σορρυ αλλα γελαει ο κοσμος JOKER

      Διαγραφή
    6. Παιδια με 15/27 τριποντα ποιος δεν θα κερδιζε.
      Ειναι σε τρελη βραδια η μαλαγα.

      Διαγραφή
    7. ελα ρε πανο,ο μεσινα παντα ρισκαρει τα σουτ..αν τα βαλεις μαλλον κερδιζεις.και λιγοτερα να ειχε βαλει παλι θα κερδιζε..αυτη ειναι η φιλοσοφια του ιταλου..κλεινει καλα τη ρακετα δινοντας τα σουτ JOKER

      Διαγραφή
    8. και εχει το τεοντοσιτς να κανει οπως παντα τα δικα του..και τωρα παει ν αναστησει τον παπαλουκα.. JOKER

      Διαγραφή
    9. Ναι σημερα εδωσε σουτ αλλα κ αυτοι ρε παιδι μου βαλανε κατι κουφα.
      Παλι καλα που δεν νικησανε μεσα στο οακα.
      Φοβερο το νεο συστημα ευρολιγκας

      Διαγραφή
    10. πολυ περιεργη ομαδα η μαλαγα εδω και χρονια..αν υπηρχε ο τιτλος της πιο ασταθους ομαδας θα τον κερδιζε ανετα.. JOKER

      Διαγραφή
    11. τεραστια νικη της μαλαγα αλλα ποιο μεγαλη σημασια θα ειχε για αυτους μια νικη επι του παο, που θελω να καταληξω, οτι αν ο παο κανει 2 στην μαλαγα θα ειναι ενος ειδους τσαμπα νικη αυτη σημερα στην Ρωσια. Αλλα ο ομιλος μπλεχτηκε ελαφρως

      Διαγραφή
    12. Ο Williams θυμήθηκε τα νιάτα στο NBA. Και ο Krstic, παρά την ήττα, μας θυμίζει γιατί είναι ο καλύτερος center στην Ευρώπη.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  13. Πολλες καλησπερες σε ολους, περιμενα την αναρτηση σημερα για να σχολιασω, ειδαμε εναν εξαιρετικο οσπφ στην αρχη κ μια μακαμπι χωρις ενεργεια κ λαθος αμυντικη συμπεριφορα, στο β ειδαμε μια μακαμπι με τρομερη ενεργεια κ αυτη ηταν η λεξη κλειδι σε ολο το παιχνιδι, οταν ο τζειμς βγηκε με φαουλ στερεψε κ η ενεργεια αν κ ο πλανιντς εχει πολυ καλα στοιχεια για να κανει πολυ αξιολογη καριερα, ανωτερος απο οτι τον περιμενα κ οταν/αν βελτιωσει τις βολες του θα ειναι εξαιρετικος. Ο τζιμ χρησιμοποιησε την τελεια λεξη βουτυρεψει ή βουτυρομπεμπεδες για εμενα κ αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα της ομαδος, δηλαδη εβλεπες την μακαμπι να τους περνει παραμαζωμα στο γ περιοδο, κ δεν εβλεπες αντιδραση, μονο ο μπαρζτωκας τραβαγε τα μαλλια του στο χαμο!!!!!! Και μιας κ επιασα τον μπαρτωκα παμε στους κοουτς.

    Μετριο κοουτσαρισμα απο τον Μπαρτζωκα για εμενα, στην γ περιοδο κανει αντεπιθεση διαρκειας η μακαμπι στον οσφπ δεν βγαινει τιποτε κ παιρνει ταιμ αουτ 1,30 ~2 λεπτα πριν το τελος της περιοδου ανεπιτρεπτα πραγματα, + σωστη χρησιμοποιηση σερμα κ χαινς στο τελος, μειον το 10 λεπτο του γκετσεβιτσιους σε τετοιο παιχνιδι, πολυ soft οπως πηγαινε το παχνιδι, απο την αλλη ο μπλατ στο τελος με απογοητευσε τελειως, ζωγραφισε 10 φορες μια επιθεση κ οτι να ναι 3 ευκαιριες ειχαν κ δεν .... γενικα λαθος του κ το οτι κρατησε τον τζειμς μεσα με 4 φαουλ, βγαλτον κ βαλε τον στο τελευταιο λεπτο κ δεν ξερω αν ηταν εντολη του αλλα λαθος οτι η μπαλα πηγε στον οχαγιον σε ολες τις επιθεσεις στο τελος, ηταν error machine κανονικη.

    Και 2 πραγματα για τους παιχτες ατομικα, τζειμς τρομερη ενεργεια κ παθος,τρομερος μπλογκερ, τρομερα ποδια κ επιθετικα πολυ καλος, λογκαν εξαιρετικο παινιδι κρατησε τη μακαμπι μονος στο α ημιχρ + καλη αμυνα στον σπανουλη στο β. Παμε κ στον αρχηγο του οσφπ που παραδοσιακα ειμαι αυστηρος,εξαιρετικο α ημιχρ σωστα σουτ, σωστη οργανωση σχεδον το τελειο ημιχρ , κ ξαφνικα ενω του εχουν παει ολα σωστα ,κρεμαει την ομαδα στο β, λαθος επιθεσεις , λαθος σουτ πραγματικα απορω πως γινεται να κανει τετοια πραγματα , αυτον τον τομεα πρεπει να βελτιωσει αν θελει να λεγεται οτι ειναι πραγματικα ο κορυφαιος, κ φθανουμε στο τελος του αγωνα οπου με πραγματικα προσωπικες κ μεγαλες ενεργειες καθαριζει το ματς, αν μη τι αλλο εχει καρυδια.

    Ενα μικρο σχολιο κ για τα αλλα ματς, μπαρτσα απο το 1 λεπτο εδειχνε να πηγαινει το ματς εκει που θελει, ακομη κ οταν η καχα ηταν μπροστα σου εδινε αυτη την εντυπωση οτι το ματς παει οπως θελουμε κ στο τελος θα σας καθαρισουμε, οπερ κ εγενετο. Ναβαρο εβαλε μεγαλα σουτ στην αρχη που πηγε να ξεφυγει η καχα, λαμπε εξαιρετικος πολυ μου αρεσει αυτος ο τυπος, ψηλος με καρυδια, καλο σουτ απο τα 5 μετρα καλος ριμπαουντερ + βολες. Φενερ δεν την ειδα αλλα απο οτι καταλαβα ο πιανιντζανι εκανε κατι που ειχε κανει κ ο ζοτς με τον τεο, τους ειπε αφηστε τον πλανινιτς να σκοραρει απο το να τα σερβιρει ετοιμα κ απο τις 5 ασιστ του α ημχρ εδωσε μονο 1 σε ολο το β.

    Μεγαλη νικη για οσφπ κ αυτοματως πεταξε εκτος διοργανωσης την μακαμπι, τωρα το παιχνιδι θα παιχτει αναμεσα σε αυτον κ την κιμκι, κ η φενερ εχεις τις ελπιδες της αλλα θεωρω δυσκολο εως αδυνατο να κανει 2 νικες με οσπφ.

    Υ.Γ. Οχι κ black mamba ρε τζιμ, επαθα σοκ μολις το διαβασα :). Και επισης αν βρεις τον χρονο ισως ενα αρθρο για το all star να ειχε ενδιαφερον να λεγαμε κ για ποιους παιχτες θα θελαμε που δεν ειναι εκει (j.r. smith κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε Zoze τον Smith!!!! Ο τύπος έφυγε πριν δυο χρόνια και οι Nuggets έγιναν ομάδα (άντε, να ανάψει λίγο η κουβέντα). Στη Δύση, από την άλλη, το κοινό χαράμισε μία θέση για τον Howard, τι να λέμε τώρα!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. δεν υπηρχε περιπτωση να μη ειναι ο howard, απο την αλλη ο j.r. smith ειναι εξαιρετικος φετος ο καλυτερος 6 παιχτης (σκορερ) + οτι οι νικς κανουνε εξαιρετικη χρονια.

      Διαγραφή
    3. Φίλε zoze μην ξεχνάς τον Jamal Crawford. Έχει περίπου ίδιους αριθμούς και οι Clippers κάνουν καλύτερη χρονιά. Βέβαια τα λεπτά που αγωνίζονται και οι δύο δεν είναι λεπτά 6ου παίχτη αλλά τέλος πάντων.

      saxon

      Διαγραφή
  14. o williams soutarei polu kalla pada oxi mono shmera alla shmers einis to apokoryfwma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκπληκτική ανάλυση Jim. Το μόνο που θα προσθέσω στις ευθύνες του Μπλατ είναι ότι στο 4ο φάουλ του Τζέιμς 3,50 πριν το τέλος δεν τον βγάζει για μία δίλεπτη ανάσα και στο τέλος μένει στο γήπεδο με τον Πλάνινιτς που είναι τραγικός στις βολές και ξέρει ότι εκεί θα πάει ένα τέτοιο παιχνίδι.
    Όσο τώρα για τον Σπανούλη θα πω ότι το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο που έχεις παίχτες για την επίθεση και παίχτες για την άμυνα. Στο μπάσκετ οφείλεις να παίζεις και απ' τα δύο. Ο Σπανούλης την εποχή του Ομπράντοβιτς τα έκανε με μεγάλη επιτυχία και το ίδιο σε μικρότερο βαθμό με τον Ιβκοβιτς. Τώρα όμως έχει αναπαυθεί στο όνομά του που απέχει πολύ απ' το δεύτερο όνομα στον Ολυμπιακό και απλά παρακολουθεί την άμυνα. Έτσι δεν λέγεσαι ηγέτης. Έτσι απλά λέγεσαι ένας μεγάλος επιθετικός και τίποτα παραπάνω. Ο Σπανούλης θεωρώ ότι αδικεί τον εαυτό του γιατί πράγματι είχε και έχει όλα τα εφόδια να γίνει το νούμερο ένα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ στα περί επανάπαυσης Σπανούλη την φετινή σεζόν. Σίγουρα ένας παίκτης δεν μπορεί να είναι πρώτο βιολί σε επίθεση και άμυνα ταυτόχρονα αλλά λίγη περισσότερη προσπάθεια θα μπορούσε να κάνει. Εξάλλου δεν είναι από τους παίκτες που στερούνται ενέργειας και φυσικής κατάστασης.

      Προσωπικά τον θεωρώ τον καλύτερο επιθετικό της τελευταίας δεκαετίας στην ελλάδα αλλά συγκαταλέγεται στο στυλ παίκτη που αντιπαθώ, προτιμώντας πιο εγκεφαλικά γκαρντ που ξέρουν να μοιράσουν, να ελέγξουν ρυθμό και να σκοράρουν ταυτόχρονα (δεν φωτογραφίζω κάποιον!!)

      Θα ήθελα να τον ξαναδώ σε ένα πιο ανταγωνιστικό ρόστερ ώστε να με διαψεύσει στους υπόλοιπους τομείς εκτός από το σκοράρισμα.

      Dali.S

      Διαγραφή
  16. ante ksanamphgke sto kolpo ths prokrishs h Malaga m'authn thn megalh nikh !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Its official
    Πουτανα ο ομιλος του παο:)
    Αν νικησει κ το βραδυ η ομας καλο μπουρδουκλωμα.
    Κ η τσσκα παει μαδριτη την αλλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. padw so mavroeidhs prepei na ais8anetai polu diakaiwmenos me thn epilogh pou ekane to kalokairi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε.αλλα φαντασου πως θα νιωθει ο μπατιστ.χτες τον εβλεπα δεκα λεπτα να παιζει με δυο ποντους...

      Διαγραφή
    2. θα ανοιξε μετα το bank account και θα του περασαν ολα

      Διαγραφή
  19. Παντως η μαλαγα δυσκολο να ξανακανει τετοιο παιχνιδι, 18 τριποντα με ποσοστο πανω απο 50% μεχρι τωρα. Πολυ κρισιμο το αποψινο για παο και κατα τη γνωμη μου αναγκαιο και το διπλο στη μαλαγα. PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αναπάντεχο αποτέλεσμα το ΤΣΣΚΑ-Μάλαγα, αλλά φαίνεται πια ξεκάθαρα πως το τοπ16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και θα έχει κι εκλπήξεις... Από συνήθεια βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπεράσματα, όπως όταν ήταν 6 αγώνες όλοι κι όλοι! Απολαυστε μπάσκετ μάγκες, θα χορτάσει το μάτι μας, για εμένα που γουστάρω τη σπυριάρα το τοπ16 είναι ως τώρα κ@#$#$%λα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τζιμ ειναι λιγακι ασχετο αλλα με αφορμη το μπαζερ μπιτερ που εβαλε χθες μου ηρθε στο μυαλο..και θελω τη γνωμη σου..για μενα ο ζησης ειναι ενας πολυ υπερεκτιμημενος παιχτης,δε θυμαμαι ποτε εκανε μια μεγαλη χρονια..αποδειξη το οτι πλεον παιζει για τη μπιλμπαο του κατσικαρη.(δεν υποτιμω το κλαμπ,που εχει φοβερη οργανωση αλλα δεν ανηκει στο τοπ επιπεδο) JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Joker, εμενα ο Ζησης μου αρεσε παντα σαν παιχτης γιατι ενω δεν εκανε σουπερ χρονιες στην καριερα του, τον διεκρινε παντοτε μια σταθεροτητα και μια σοβαροτητα στο παιχνιδι του.
      Ισως ειναι καλυτερο για μια ομαδα να εχει εναν παιχτη που παντα και σε μονιμη βαση θα δωσει αυτα που πρεπει να δωσει, παρα καποιον που τη μια βραδια θα πεταει και την αλλη θα ειναι αφαντος. Εγω παντως, θα ψηφιζα υπερ, δεν τον θεωρω υπερεκτιμημενο!

      Φιλικα , COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    2. δε ξερω φιλε,πιστευω οτι δεν ειχε ποτε τα φοντα να γινει ΜΕΓΑΛΟΣ παχτης(βλ.σπανουλη,διαμαντιδη,παπαλουκα(καποτε),χολντεν,σαρας)..παντα μου εβγαζε το συναισθημα οτι ειναι για δευτερος,οχι πρωταγωνιστης..σιγουρα εκανε σταθερες χρονιες αλλα ποτε δεν εκανε το μπαμ που θα τον καθιερωνε ως κορυφαιο..τελος παντων, σιγουρα θα υπαρχουν διαφορετικες γνωμες! joker

      Διαγραφή
    3. Φιλε joker, διαφωνω μαζι σου,κ συμφωνω απολυτα με τον Κωστα. ο ζησης ειναι ενας καλος/πολυ καλος γκαρντ, εχει υψηλο μπασκετικο iq, καλος οργανωτης αξιοπιστος σουτερ, καλος αμυντικος κ εχει κ την σστοφα του νικητη που δεν την αποκτας ευκολα. Σε πολλους δεν γεμιζει το ματι γιατι δεν τον παρακολουθουμε κ τοσο συχνα κ ισως δειχνει κ λιγο soft αλλα αν αυτος ο παιχτης ηταν στα χερια του ζοτς γιατι ειναι παιχτης σχεδιασμενος για τον ζοτς θα παραμιλουσαμε, προσωπικη αποψη. Πολυ θα τον ηθελα στον παο κ πραγματικα αν αναλογιστεις το ποσο περισσοτερο θα ταιριαζε αντι του ροκο κ οτι ειναι κ πιο φθηνος, μιλαμε για γκαρτν του μισου μυριου!!! Με καλη καριερα γεματος απο παραστασεις κτλ.

      Διαγραφή
    4. φιλε ζοζε στη θεση του ροκο και ο παταβουκας θα ταν πιο χρησιμος αυτη τη στιγμη!!ισως να χεις δικαιο αν τον βλεπαμε με ζοτς να εκανε σπουδαια πραγματα!αλλα η καριερα του σε ομαδες φταιγμενες για τιτλους(πλην εθνικης) δεν ηταν αυτο που περιμεναμε..εχει καλα χαρακτηριστικα στο παιχνιδι του αλλα νομιζω οτι παντα κατι θα του λειπει! JOKER

      Διαγραφή
    5. οτι κατι του λειπει δεν το συζηταμε κ ισως αυτο να ειναι η φλογα ή η επιθετικοτητα, ποτε δεν καταφερε να θεωρειται κορυφαιος παιχτης αλλα δεν γινεται ολοι να γινουνε :), δεν εναι κακο το να ειναι καποιος ενας εξαιρετικος ''δευτερος'' οπως ανεφερες. Οπως κ να εχει ειναι ενας πολυ καλος γκαρντ , δες τι αλλα γκαρντ εχουν κανει καλυτερα συμβολαια κ ονοματα απο τον ζηση κ ειναι πολυ χειροτεροι παιχτες

      Διαγραφή
    6. Δύο "λανθασμένες" επιλογές "κατέστρεψαν" δύο τρομερά επιθετικά ταλέντα. Χ#βρέτας στον Παναθηναϊκό και Ζήσης στην CSKA. Από ατόφια επιθετικά όπλα μετατράπηκαν σε καταπληκτικούς ρολίστες με έμφαση στην άμυνα ο ένας, στην οργάνωση (που ήταν και της μόδας) ο άλλος. Δεν θα ξεχάσω πόσο ξενέρωσα που το 2004 στην Εθνική επελέγησαν οι Ζήσης-Σπανούλης και όχι ο Παπαμακάριος που έκανε όργια όλα εκείνα τα χρόνια. Η ιστορία, βέβαια, με διέψευσε ευχάριστα (το "ευχάριστα" είναι λίγη σαν έκφραση). Για να μην παρεξηγηθώ, και οι δύο παίκτες βγήκαν ωφελιμένοι από τις παραπάνω επιλογές πανηγυρίζοντας τίτλους που αλλιώς ίσως να μην διεκδικούσαν καν, για αυτό έβαλα και τα εισαγωγικά στο "λανθασμένες".

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    7. Ο Ζήσης είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης με τεράστιο μπαγκράουντ παιδιά. Δεν έφτασε στις ημέρες των τριών αλλων σπουδαίων γκαρντ της Εθνικής -δηλ. εποχή πουθ να θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, όμως είναι σπουδαία μονάδα με leadership σε τοπ-επίπεδο. Δες τι έγινε στις χρονιές που η Σιένα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών..

      Διαγραφή
  22. Α ρε Jim... ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν καταφερα να δω το ματς χθες βραδυ, αλλα με τη σημερινη σου αναλυση, ηταν σα να το ειδα απο την αρχη μεχρι το τελος. Εισαι οαση οπως εγραψε και ενας φιλος πιο πανω!
    Σχετικα με τον Ολυμπιακο ,θεωρω καπως φυσιολογικο να ζοριζεται στα τελευταια παιχνιδια, καθως μην ξεχναμε τις εμφανισεις που εκανε μεχρι τα Χριστουγεννα , τοτε που πραγματικα ηταν σε stroke και κερδιζε σχετικα χαλαρα τους παντες. Τωρα βεβαια ειναι που πρεπει να αρχισει παλι να ανεβαζει στροφες...

    Υ.Γ. Την εριξε τη βομβα η Μαλαγα αποψε...

    Υ.Γ.1 Ειδε κανεις το Νικς-Σελτικς?? Πως ηταν το ματς? Θα το εκτιμουσα, αν μπορουσε καποιος να με διαφωτισει!

    COOL ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ολυμπιακός κουτσά-στραβά περνάει,έχοντας βγάλει Ισπανία και Ισραήλ έχει την τύχη στα χέρια του από εδώ και πέρα.Στον άλλο όμιλο προβέπεται πραγματικά σκοτωμός μετά και την νίκη της Μάλαγα απόψε.Βάσει προγράμματος πάντως αλλά και εν γένει δυναμικής των ομάδων, θα έδινα ελάχιστες πιθανότητες στον Παο, ειδικά αν χάσει απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πως έχει την τύχη στα χέρια του. Οι Τούρκοι είναι από κάτω σίγουρα. Και έχασε απ' αυτούς που οφείλει να κυνηγήσει εκ των οποίων τον ένα μέσα στην έδρα του. Απ' την Μακάμπι πέρασε και η Κάχα θα περάσει και η Μπάρτσα και μόνο αν κουτουλήσει η Κίμκι. Θεωρώ ότι με τους Ρώσους θα παιχτεί η πρόκριση. Ο Τωρινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να πει ότι έχει σίγουρα στην έδρα του τις Μπάρτσα και Κάχα ενώ με την Σιένα έχει θέμα με την ήττα εδώ μέσα και ειδικά αν σήμερα κάνει το 5-0 δε νομίζω ότι την φθάνει.
      Yannos

      Διαγραφή
  24. Πολύ σωστός… Αυτό είναι το μέγεθος της νίκης: σπουδαία σε timing, γιατί αν έχανε ο Ολυμπιακός κυνηγούσε πλέον με πιθανότητες μόλις 20-30%, αλλά κατόρθωμα απέναντι σε μια μέτρια ομάδα. Τη χειρότερη Μακάμπι των τελευταίων 15 ετών τουλάχιστον. Από την εποχή του Πόπα. Κι είναι μάλλον «ήττα» του τεχνικού τιμ (παρά τις ελλείψεις των δυο Αμερικανών) που παίχτηκε ισότιμα μέχρι τέλους.
    Σε όσα παραθέτεις ως ανησυχητικά θα προσθέσω την άμεση εξάρτηση από το τρίποντο, φαινόμενο που σημειώθηκε και στην 1η φάση: το σερί νικών του Ολυμπιακού συνδυάστηκε με σπουδαία ποσοστά από τα τρίποντα. Στο Τελ Αβίβ δεν είχε ίδια νούμερα, αλλά έβαλε τα πολύ σημαντικά: στην αρχή και στο τέλος.
    Ο Μπαρτζώκας ήταν φανερό ότι έπαιζε το κεφάλι του. Σε ένα σημείο τραβούσε μαλλιά, αυτιά, ό,τι έβρισκε. Πνιγμένος στο άγχος… Είχε πάντως το καθαρό μυαλό να «χτυπήσει» με τον Χάινς στο τέλος: πήρε το 5ο φάουλ του Τζέιμς κι ο αντικαταστάτης του, Πλάνινιτς, έχασε τις κρίσιμες βολές. Το μισό ματς κρίθηκε εκεί.
    Σούπερ πολύτιμος ο Σερμαντίνι, αλλά επιτρέψτε μου να τον κρίνω ασφαλέστερα με καλύτερους αντιπάλους. Σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει για περισσότερα από 7-8 λεπτά ανά ματς. Οι καλές ομάδες θα τον σημαδέψουν εύκολα στην άμυνα… Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν έχει – κι όχι λόγω απουσίας του Πάουελ φυσικά – καθόλου ποστ παιχνίδι. Κι αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα. Κάποια στιγμή πρέπει να ακουμπά στον ψηλό η μπάλα.
    Απόλυτα δίκαιοι, και οι θετικοί και οι αρνητικοί, όλοι οι χαρακτηρισμοί σου για τον Σπανούλη. Δεδομένου του ντεφορμαρίσματος των Παπανικολάου, Χάινς, Λο (πριν τραυματιστεί), σηκώνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος. Οδηγός είναι σχεδόν πάντα ο εγωισμός του, που μπορεί να φέρει νικητήρια σουτ όπως χθες, αλλά και καταστροφικές εμφανίσεις α λα Μπάρτσα.
    Εξαιρετικό νέο ήταν πάντως κι η νίκη της Φενέρ. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει για μια θέση με τη Χίμκι. Οι Ρώσοι δεν έχουν εντός έδρας ήττα, αλλά έχασαν στην Τουρκία και δεν μου φαίνεται σίγουρο ότι θα περάσουν από το Τελ Αβίβ. Προσωπικά δίνω 70% πιθανότητες πρόκρισης στον Ολυμπιακό.
    Υ.Γ. Ποιος έχει το πιο αντιμπασκετικό σουτ στην Ευρώπη; Ο Πρίντεζης ή ο Ελιάου; Και πόσο καλύτερος παίκτης είναι ο Πριντ όταν δεν κάνει αυτή τη σαχλαμάρα (κι ας ήταν αυτό το νικητήριο στην Πόλη…);

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 27-22 στην τουρκια ημιχρ, μιλαμε για τρομερο σκορ!!!! Λιγο η αμυνα λιγο η αστοχια κ ουτε 50 ποντακια στο ημιχρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Που ναι ο φίλος που έλεγε ότι η Μάλαγα είναι καφενείο να μας εξηγήσει το σημερινό αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. re 0 3d se 4 lepta sthn prwth periodo ekane magika re ti nal meme kai anetoimos kai traumatias den sugkrinetai me kana pg sthn evrwph

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paizei toso kalh amuna pou exei kanei idi 2 klepsimata alla me toso kalh amuna pou paizei den tous afhnei na kanoun tipota kai exei xalasei toulaxiston alles 5 pros8eis twn ispanws pou dene boroun na kukloforisoun tin bala kai na pasaroun swsta

      Διαγραφή
  28. Poso xairomai otan vlepw thn Siena fetos !!! Exei mia omorfh trela auth h omada. Den ksenerwnoun pote ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομάδα-περίπτωση. Σήμερα έλεγα σε ένα φίλο ότι το ματς με την Μπεσίκτας μυρίζει, δεν έχει δείξει χαρακτήρα ομάδας που καθαρίζει εύκολα η φετινή Σιένα.

      Διαγραφή
  29. Jim εκτενέστατη η ανάλυση. Κ εύστοχη. Θα θελα να σχολιάσεις την συνεχιζόμενη αμυντική αδυναμία του Σλούκα. Εφάμιλλος του Γκέτσε έχει καταντήσει.
    Σε αντίθεση με το pointguard κομπιουτερ Μάντζαρη που θα αφήσει εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις πόδια στο σημερινό μπάσκετ δε μπορείς να σταθείς πολλά λεπτά σε τοπ επίπεδο. Νόμος..

      Διαγραφή
    2. αυτο θα πληρωσει ο σλουκας. αν δεν κανει κατι φετος το καλοκαιρι δεν θα γινει μεγαλος.δεν παει κανα μηνα στον Frank Matrisciano μπας και το σωσει

      Διαγραφή
    3. Πάντως έχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς, αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι θα μπορέσει να σταθεί σε ψηλό επίπεδο, μια που επιθετικά σουτάρει πολύ καλά... Ο Γκετσε είναι δυστυχώς κακός και μπροστά και πίσω... Αργά πόδια και δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ...

      Διαγραφή
  30. paei to mats krima.....ta xw parei agria na mmhn booroumr na krathsoume thn apodosh kai th diafora sta8erh kai na mas pernan 2 lepta prin ap to telos kai na xanoume tsaba ena diko mas mats....exw tosa neura...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τεράστιο κρίμα για τον ΠΑΟ του α' ημιχρόνου και την άμυνα που έπαιξε... 58 πόντοι Ρεάλ!!!
    Αλλά 17 πόντοι σε ολόκληρο το β' ημίχρονο???
    Μακρύς ο δρόμος αλλά τεράστια ευκαιρία χαμένη...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Μεγάλο ματς, φοβερή ατμόσφαιρα στο «Μάντισον» της Ευρώπης."

    Έ όχι και της Ευρώπης ρε Τζιμ! :P

    Παρεμπιπτόντως, δείτε δηλώσεις του Γκέρσον για τους δύο προπονητές. Τα είπε όλα...

    Πάντως, σχετικά με τον Μπλάτ, σε συλλογικό επίπεδο προς το παρόν είναι ένας απλά καλός προπονητής. Στα μικρά τουρνουά με τις εθνικές ομάδες είναι που βρίσκεται στην αφρόκρεμα. Μη μπερδεύουμε το ένα με το άλλο...

    Και το ότι γύρισε ματς 15 πόντων στο ημίχρονο και πήρε και σημαντικό προβάδισμα, συγκαταλέγεται στα συν. Αλλά μετά έχυσε την καρδάρα.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άρη. Ο κάθε προπονητής κρίνεται από τη δουλειά που παρουσιάζει και τη συνέχεια..

      Διαγραφή
  33. καλησπερα τζημ και στην παρεα.αυτοκτονησε ο παο αποψε.θεωρω οτι ηταν καλυτερος της ρεαλ αλλα πραγματικα ειναι πολυ προβληματικο να μην μπορεις να κρατησεις διαφορες υπερ σου σε κανενα παιχνιδι.στοιχεια βεβαια που ακολουθουν μια νεα ομαδα αλλα και στοιχειο που δειχνει προβλημα αυτοσυγκεντρωσης.δεν ξερω τζημ αλλα ειδα οτι εγινε λαθος με την χρησιμοποιηση του σοφο στο τελευταιο δεκαλεπτο.δεν μπηκε στα πρωτα λεπτα του δεκαλεπτου που ηταν και ζεστος απο το προηγουμενο ωστε να φθειρει την ρεαλ .και μπηκε 2.5 με 3 λεπτα πριν το τελος που προηγεισαι 2 ποντους που χρειαζοσουν αλλους ψηλους να κυνηγησουν στην περιφερεια και δεχεσαι αμεσως τριποντο και διποντο.δεν ξερω αν συμφωνεις με την γνωμη αυτη τζημ για το κομβικο αυτο λαθος που κατα τη γνωμη μου εκανε ο αρτζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγγνωμη τζημ δρν αφησα ονομα στο σχολιο στις 2.17 ο γιωργος ειμαι ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Γιώργο. Χρειαζόταν σκορ η ομάδα σε εκείνο το σημείο, δεν είχε άλλη επιλογή ο Πεδουλάκης.

      Διαγραφή
  34. Jim, ο Devin Smith πως θα σ φαινόταν σαν δίδυμο με τον Παπανικολάου; Έχει προσιτό κασέ;

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι με 400-450 χιλ. τον έφερνες. Καλός παίκτης, σούπερ όταν δε χρειάζεται να είναι πρώτη-δεύτερη επιθετική επιλογή σε αυτό το επίπεδο. Στη Μακάμπι φέτος αναγκαζεται να κάνει παραπάνω πράγματα.

      Διαγραφή
  35. Jim, τρεις ερωτήσεις θέλω να σου κάνω:
    1) Αν ήσουν ο Μπαρτζώκας, θα έπαιρνες πριν ένα μήνα τον Shermadini στην ομάδα σου; Δεν θέλω να μου πεις αν είναι καλός ή χρήσιμος παίκτης, αυτό νομίζω φαίνεται. Θέλω, αν έχεις την καλοσύνη, να μου πεις αν θα επέλεγες κάποιον με αυτό το στυλ.
    2) Ο Γεωργιανός έχει ξεκινήσει φουριόζος (συγκριτικά με το χρόνο συμμετοχής του) στη νέα του ομάδα, τρομερά efficient για νεοαποκτηθέντα ρολίστα, και μάλιστα προερχόμενο από τραυματισμό. Για δεύτερο σερί παιχνίδι, ο Μπαρτζώκας επιλέγει να μην τον χρησιμοποιεί στο τέλος του αγώνα, όταν ο αντίπαλος έχει ψηλό center μέσα (James-Planinic). Μόνο εγώ είδα ότι στο τελευταίο δίλεπτο, όταν χρειαζόνταν επιγόντως καλές άμυνες, ο Κροάτης ήταν μόνιμη απειλή για επιθετικό rebound και ότι "μπροστά" ο Hines (φυσιολογικά) ζοριζόταν;
    3) Ο Κατσίβελης έχει κάποιο πρόβλημα ή είναι κατώτερης ποιότητας παίκτης από τον 3λεπτης (max) χρήσης Gecevicius;
    Τέλος, πίστευα ότι ο Μπαρτζώκας θα μπορούσε να είναι άξιος συνεχιστής του Ivkovic, πετυχημένα περάσματα σχεδόν από παντού τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα το Euroleague-Μαρούσι, λάτρης της αμυντικής φιλοσοφίας που διέκρινε τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω το potential του, αλλά για την παρούσα φάση μπορώ να πω ότι έπεσα πάρα πολύ έξω

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Desti, ο Χάινς στο τέλος είναι αυτονόητος, για την ικανότητά του να αλλάζει και να μαρκάρει περιφερειακό, που μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο στις τελευταίες κατοχές ενός παιχνιδιού. Ο Σερμαντίνι μπορεί σε μια κατοχή να αποδειχτεί πρόβλημα.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Ody, για τον Hines. Θωράκισέ τον όμως. Δύο κολλητά παιχνίδια το ίδιο πράγμα. Πόσο λείπει ο Dorsey...

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Έλα Desti, καλησπέρα φιλαράκι. Λοιπόν

      1.) Έχοντας Πάουελ-Χάινς στο "5" χρειαζόσουν έναν παίκτη αυτής της σωματοδομής και αυτών των προδιαγραφών για τρίτο. Τον Πάουελ δε θα έπαιρνα. Εαν είχε έναν Χέντριξ εκεί να προσφέρει ποστ παιχνίδι χωρίς να χάνει η ομάδα σε ταχύτητα-athleticism θα ήταν πολύ πιό δυνατός ο Ολυμπιακός. Ο Χάινς έπρεπε να μπεί στο τέλος. Χάνει κάποια ριμπάουντ αλλά στοχεύεις τον Τζέημς και βάζει ένα τεράστιο καλάθι από επιθετικό. Ναι θα τον έβαζα και εγώ φίλε. Ο Κατσίβελης σωστά, δεν υστερεί σε ποιότητα αλλάκαλύτερος παίκτης για το 3λεπτο είναι αυτός που κάνει καλά κάτι συγκεκριμένο, το οποίο μπορεί να σου "δώσει" σαν ομάδα σε αυτό το μικρό διάστημα. Βέβαια ο Λιθουανός δε το έκανε. Ρίσκα είναι αυτά..

      Διαγραφή
  36. Τζιμ ακουω οτι για την αστοχια και την ηττα του Παο στο τελος ο μονος υπευθυνος ηταν ο προπονητης,αληθευει αυτο η οχι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα εντάξει μη τρελαθούμε, έβγαλε σουτ ο Παναθηναϊκός απλά αστόχησε πανηγυρικά. Δεν έχει θέμα κοουτσαρίσματος η ομάδα, θέμα recruiting έχει..

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω Τζιμ,ξεχασα η Ασχετη να βαλω διακριτικο.Καλημερα.

      Διαγραφή
  37. jim δεν μου κανει ο μπανκς ηθελα κατι πιο ηρεμο και σιγουρο στη θεση του τι λες γι αυτο?...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παναθηναϊκός έχει καταλήξει στο σημείο όταν -πολύ λογικά- η ομάδα ζητά αυτό το ήρεμο κ σίγουρο" που πολύ σωστά ανέφερες, να επιλέγει τον Ούκιτς.. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    2. παντως τετοιο παιχνιδι σαν το σημερινο το χανεις η απο τα γκαρντ σου ή απο τον προπονητη σου(o ζησης ποσο παραπανω απο κιτσεν-μπανκς μαζι κοστιζε?)...πηγε χαμενη και η προσπαθεια στην αμυνα...stonerook

      Διαγραφή
    3. Τι να σου πω τώρα, θα διαβάσεις αύριο κάπταιν. Ο Ζήσης θα πήγαινε αυτόν τον Παναθηναϊκό ένα επίπεδο πάνω, στο υπογράφω. Κόστιζε λίγο παραπάνω από το μισό συμβόλαιο του Ούκιτς..

      Διαγραφή
    4. εχεις δικιο και το τραγικο ειναι οτι με τετοια προσθηκη ο παναθηναικος θα ταν πολυ δυνατη υποψηφιοτητα για λονδινο με λιγοτερα χρηματα και χωρις πολλα ρισκα,τελος παντων εχω την αισθηση οτι παο και οσφπ θα χασουν το λονδινο λογω ουκιτς-μπανκς ο ενας και ντορσευ ο αλλος...stonerook

      Διαγραφή
    5. Ο Banks θέλει δίπλα του έναν πραγματικό playmaker για να αποδώσει, όχι ότι είναι κάτι καταπληκτικό και έτσι, αλλά μπορεί να προσφέρει. Όχι όμως να οργανώσει, με τίποτα! Ο Ολυμπιακός με Dorsey θα ήταν απλά άλλη ομάδα. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τον "έφυγε" ο Σπανούλης, όπως ακούστηκε, αλλά όπως και να χει είναι τεράστια απώλεια. Τέλος, εννοείται ότι ο Ζήσης θα ήταν superstar (όπως το λέω) στον φετινό ΠΑΟ, αλλά για πιο λόγο να γυρίσει το παλικάρι στην Ελλάδα, έστω και σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό; Για να παίζει σε άδεια γήπεδα στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, σε μία χώρα με καμία ποιότητα ζωής; Bilbao και πάλι Bilbao. Στην ACB κάθε Σ-Κ είναι γιορτή, όχι αγγαρεία. Άσε που τα 5-6 κατοστάρικα της αμοιβής του θα τα έπαιρνε στην ώρα τους.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  38. τζιμ να κανω λιγη κριτικη κ σε σενα? το ν απαντας σε μηνυματα μονο συγκεκριμενων ανθρωπων δεν ειναι και πολυ ευγενικο..παρατηρω οτι κανεις διαλογους με λιγους και συνηθως τους ιδιους..εκτος κ αν θες καθε φορα να γραφουμε ποσο θεος εισαι στις αναλυσεις σου(που πραγματι εισαι εξαιρετικος)..και δε μιλαω μονο για μενα αλλα βλεπω οτι "αγνοεις" κ αλλους εδω μεσα// φιλικα στο λεω JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα Joker. Αυτό που λες προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας. Απαντώ όσα περισσότερα μπορώ χωρίς να κοιτάω ονόματα. Απαντώ όμως σε όσα έχω κάτι να πω. Έχω ζητήσει συγνώμη που πλέον με 200 κ 300 μυν. δε μπορώ όπως παλιά να απαντώ σε όλα. Επίσης βλέπεις ότι απαντώ και σε ανώνυμους.. Οπότε βλέπεις ότι δε θέλω να μου λες πόσο θεός είμαι, απλά να ρωτήσεις κάτι στο οποίο έχω κάτι να σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. τη γνωμη μου ειπα τζιμ..το οτι με καποιους εχεις πιο συχνη επικοινωνια εσυ το διαψευδεις..μπορει να χεις δικαιο,να ειμαι εγω λαθος..σορρυ φιλε αλλα οτι δε μ αρεσει θα το πω..δε το κανω για να γινω κακος.Φιλε napidius η σφηνα σου τελειως αστοχη..μια χαρα μ αρεσει ο τζιμ,απλως μιαπαρατηρηση εκανα..το "μην ακους τζιμαρα" που ακριβως παει?καλο θα ειναι ολα ν ακουγονται ειτε καλα ειτε ασχημα..οτι δε μας αρεσει το λεμε,θα ανεβασει το επιπεδο της κουβεντας μας JOKER

      Διαγραφή
    3. Εννοείται και καλά έκανες που το είπες. Σίγουρα κάποιες φορές δεν έχω απαντήσει και ερωτήσεις που μάλιστα ζητούν την προσωπική μου γνώμη, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν διαλέγω και δεν αποφεύγω. ΠΟΤΕ. Και φυσικά δέχομαι και κάθε είδους κριτική, βοηθάει να γίνει καλύτερο το Hoopfellas. Nα'σαι καλά, χαιρετίσματα στον Μπάτμαν..

      Διαγραφή
    4. Joker, όταν δεν έχεις κάτι να πεις, καλύτερα να σιωπάς παρά να επαναλαμβάνεσαι. Έχω παρατηρήσει ότι όποτε ακουστεί αντίθετη άποψη από τη δική του, συχνά πυκνά υπάρχει ανταπάντηση, άλλωστε τότε είναι που πραγματικά έχειες κάτι να πεις. Η διαφωνία, άλλωστε, είναι η αρχή του διαλόγου.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. φιλε desticado εγραψα κατι που απευθυνοταν αποκλειστικα στον τζιμ-δεν εθειξα κανενα- και πιστευω οτι το θεμα ελειξε..το να βγαινεις τωρα και να μου δινεις συμβουλες η επεξηγησεις το θεωρω ανουσιο..καταλαβα τι ηθελε να πει ο τζιμ,μη το κουραζουμε αλλο και μη το φιλοσοφουμε πολυ..JOKER

      Διαγραφή
    6. Φίλε Joker, ένιωσα πως το σχολιο μου δεν "περασε" όπως θα ήθελα και μάλλον σε ενόχλησε και το διέγραψα.
      Τα λέμε και σε άλλο ποστ.

      Πάντα φιλικά (και με δόσεις άστοχου χιούμορ κατά καιρούς, φταίει και ο κακός χειρισμός της γλώσσας μετά τόσα χρόνια στα εξωτερικά...)

      Διαγραφή
  40. Γιατί τέτοιο κόλλημα στην επίθεση ρε παιδιά?ουτε σουτ ουτε τίποτα.ουτε λόγος για τρανζισιον.Πεσμένος και ο Λάσμε,κακός ο καπόνο

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Tζιμ ειδα στο facebook του hoopfellas έκανε like και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. manu αν ειναι ο αληθινος παρε και απο εμενα ενα like, για τη ειδηση,"A"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Ο αληθινός είναι "Α", μιλήσαμε εχθές το βράδυ..

      Διαγραφή
    2. αληθεια jim σωσε μας,πεστου οτι λες εδω σε εμαςςςςςς!!!!!!!Βρε jim ψαχνω να βρω τι σημαινει ακριβως recruiting και μου βγαζει "προσληψη" δεν καταλαβαινω τιποτις το μονο που καταλαβα ειναι οτι δεν φταιει το κοουτσαρισμα του παγκου.Σορυ σε κουρασα, γραψε μονο μια λεξη μπας και καταλαβω ο στουρνος τι εννοεις η μαλλον θα περιμενω την αναρτηση,φανταζομαι το μεσημερι.Ευχαριστω"Α"

      Διαγραφή
    3. Eννοούμε τη στελέχωση "Α", δηλ. όσον αφορά το ρόστερ και δεν με κουράζεις καθόλου.Το μεσημεράκι ναι αναλυτικά..

      Διαγραφή
    4. To φανταστηκα, το χουμε πει χιλιες φορες."Α"

      Διαγραφή
  43. Γεια σας φίλοι και συ Jimmi, αρχηγέ μου. Σας έχασα για 2-3 βδομάδες
    Πριν απο μήνες, όταν ο Jim πρότεινε για τον ΠΑΟ ένα 4άρι με καλό σουτ εγώ ζητούσα έναν παίκτη σαν τον Mickael Pietrus πχ, βασικά 3άρι αλλά με δυνατότητα να σταθεί άνετα στο 4 για Ευρώπη, ακόμα ακόμα και στο 2 - πιο πολύ θεωρητικά.
    Στο ματς της Πέμπτης, Μακάμπι Ολυμπιακός, έτριβα τα μάτια μου με τον Devin Smith. Αν πχ ο φετινός ΠΑΟ είχει το δίδυμο Hendrix - Smith (η έστω Panko - Smith, για να το κάνω πιο εύκολο) αντί για Gist - Kapono, και το Νίκο Ζήση αντι για έναν απο τους Ούκιτς ή Μπάνκς, θεωρητικά πάντα, η ομάδα θα ήταν μακράν αποτελεσματικότερη της σημερινής και πολύ λιγότερο ευαίσθητη σε απουσίες.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δε ξερω αν φταιει η στελεχωση, αλλα ο προπονητης αποδεικνυεται ξεροκεφαλος.
    Εχει κολλησει εκει στον Ουκιτς...τουλαχιστον ο Μπανκς δινει το απροβλεπτο.
    Εχει κολλησει στο αργο μπασκετ....
    Πιστευω οτι η ομαδα αυτη εχει καλους παικτες αλλα ο προπονητης δε ταιριαζει στη χημεια της ομαδας, και οχι το αντιθετο.
    Δημητρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προπονητής έκανε λάθη στη στελέχωση, το λέμε από το καλοκαίρι. Εαν το ρόστερ δεν έχει χημεία δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ούτε με τον Πατ Ράιλι στο τιμόνι.. Σε θέμα coaching δεν υστερεί ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, το ξαναλέω. Σε λίγο η ανάρτηση..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση Jim, περιμενω και εγω την αναρτηση...παντως ειχες πει 2-3 πραγματα πως να χειριστει απο εδω και περα την κατασταση (γρηγορο μπασκετ πχ), τα οποια δε τα βλεπουμε

      Διαγραφή
    3. Αυτά είναι εναλλακτικές και μια μετάβαση μέσα περιόδου από σετ επίθεση σε τρανζίσιον offense σίγουρα έχει τα ρίσκα της. Εγώ ευχαριστώ για τη συμμετοχή..

      Διαγραφή
    4. Δημητρη αν δεν ησουν εσυ ξεροκεφαλος θα βλεπες οτι χτες ο Ουκιτς ηταν στατιστικα ο καλυτερος παιχτης μετα τον ΔΔ 8 ποντους 5 ριμπαουντ 1 ασιστ ενα κλεψιμο σε 24 λεπτα.Το λαθος εγινε εξαρχης τωρα η γκρινια δεν βοηθα.Ο Μπανκς εχτες επαιξε 10 λεπτα με μηδενικο σχεδον pir.Μου αρεσει οτι ενω οσοι
      γνωριζουν μπασκετ λενε τα ιδια οι ασχετοι οπαδοι βριζουν τον προπονητη.Τι φταιει η παιδεια μας ή η βλακεια μας??

      Διαγραφή
    5. Αθλητική παιδεία στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε.
      Αθλητική παιδεία είναι το ευ αγωνίζεσθε όχι μόνο η νίκη.
      Αλλά έχουμε και πολύ βλακεία μέσα μας.

      Διαγραφή
    6. Εγω μπορει να μην εχω αθλητικη παιδεια, αλλα σιγουρα εχω καλυτερους τροπους απο εσενα. Να μαθεις να σεβεσαι και την αποψη του αλλου....αλλα που τον ξερεις τον Βολταιρο εσυ?

      Διαγραφή
    7. Ναι εσένα περίμενα να μάθω τι λέει ο Βολταίρος, με τα μυαλά που κουβαλάμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας σε αυτήν εδώ την χώρα.Κατηγορεί τον προπονητή ενω του λέει ο Τζιμ ο οποίος ξέρουμε τι γνώσεις έχει, ποιος ο λόγος της ήττας, ο οπαδός επιμένει ξεροκέφαλα στην άποψη του πετάει και τον Βολταίρο ενώ πιο πριν λέει ξεροκέφαλο τον Πεδουλάκη.Η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά να δέχεσαι και συ κριτική στην κριτική σου δεν θελεις ε??Ο Βολταίρος σε μάρανε,φιλικά:))

      Διαγραφή

    8. Οταν καποιος εμμεσα ή αμμεσα με αποκαλει ασχετο και βλακα τοτε δε κανει καμια κριτικη. Ας μιλησεις με ομοιους σου. Εκτος και αν κανεις κριτικη με επιχειρηματα.
      Ο Πεδουλακης για μενα εχει τις εμμονες του, καλως ή κακως. Δε τον χαρακτηριζω κακο προπονητη. Ξεροκεφαλο ομως ναι, δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο. Πολλοι προπονητες ζουνε και πεθαινουνε με τις ιδεες τους. Εντελως προχειρα μου ερχεται στο μυαλο στο ποδοσφαιρο ο Κουπερ με το 4-4-2. Καμια φορα στη ζωη ομως χρειαζεται ελαστικοτητα και προσαρμογη.
      Δε θα κρινω τον Ουκιτς απο ενα παιχνιδι, αλλα απο ολη τη χρονια. Και στο κατω κατω που ηταν χθες στο 4ο δεκαλεπτο που καταρευσε η ομαδα? Ομαδα που πετυχαινει 5 ποντους σε ενα δεκαλεπτο εχει προβλημα στα γκαρ.

      Διαγραφή
  45. jim pisteveis pos tin tsska borume na tin nikisoume? Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές έγινε ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο τοπ-16..

      Διαγραφή
  46. Νομιζω οτι το μεγαλυτερο προβλημα του Ολυμπιακου ειναι στο αμυντικο ριμπαουντ, γεγονος που προκαλει και προβλημα στο τρανζισιον παιχνιδι της ομαδας. Ο Ολυμπιακος ειναι σχετικα κοντη ομαδα και υστερει σε υψος ειδικα στο 2 και στο 5 με Σπανουλη και Χαινς δηλαδη, αλλα ουτε και ο Πριντεζης εχει τον ογκο να κλειδωσει ευκολα τους αντιπαλους του. Φετος δεν υπαρχει ουτε ο Ντορσευ αλα ουτε και ο Κεσελ, που με τα 2.10 του καθαριζε πολλες φασεις. Το προβλημα φανηκε ξεκαθαρα και στο παιχνιδι με την Σιενα, οπου ο Σερμα ειχε σε 14' 7 ριμπαουντ.

    Επισης θα ηθελα να σταθω σε δυο πραγματα:
    1) Στην αγκαλια ολης της ομαδας, με την ληξη, στον πολυ μετριο στα τελευταια παιχνιδια Παπανικολαου. Μπορει να κανω λαθος, αλλα δεν νομιζω οτι στην τελευταια βολη δοθηκε εντολη απο τον παγκο να αστοχησει καθως λιγο ελειψε να παει airball. Πιστευω πως μαλλον δεν αντεξε την πιεση. Θεωρω οτι το προβλημα του τον τελευταιο καιρο ειναι καθαρα ψυχολογικο καθως εχει πεσει περισσοτερο βαρος στα χερια του απο οτι αναλογει στην ηλικια του. Μην κοροιδευομαστε, ο Παπ εχει τα φοντα να αφησει εποχη, αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να παρει στις πλατες του τις τυχες ενος πρωταθλητη Ευρωπης. Δεν το εκαναν στην αντιστοιχη ηλικια ουτε ο ΔΔ, ουτε ο Σπαν, ουτε και ο Παπαλουκας. Ειναι αδικο να το ζηταμε απο τον ιδιο.

    2) Πολλα εχουν ειπωθει για τον Μπαρτζωκα, αλλα εκανε κινηση ματ στην τελευταια φαση με τον Χαινς πανω στον Σμιθ. Ηταν εμφανες οτι η Μακαμπι δεν το περιμενε αυτο, καθως οπως φανηκε, ηθελαν τον Σμιθ να παρει την μπαλα στο ποστ, κατι που προφανως δεν θα γινοτανε αν ο Μπλατ ηξερε το ματσαρισμα. Για να το συνδεσω και με τα προαναφαρθεντα σχετικα με το προβλημα στο αμυντικο ριμπαουντ, πως θα σου φαινοτανε Τζιμ να δοκιμαστει για περισσοτερα λεπτα το διδυμο Χαινς-Σερμα? Ο Σερμα να καθαριζει τα αμυντικα ριμπαουτ και ο Χαινς με την ταχυδυναμη του να καλυπτει τα αμυντικα κενα και προφανως να συμμετεχει και στο ριμπαουντ, απο την στιγμη μαλιστα που δυσκολα θα βρεθει 4αρι στην Ευρωπη που να μπορει να τον εκθεσει σε αυτο τον τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και ο Πεδουλάκης και Ο Μπαρτζώκας είναι καλοί προπονητές.

    Δεν είναι οι κορυφαίοι αλλά σίγουρα έχουν και όρεξη και τεχνογνωσία.

    Υπάρχει πολύς κόσμος που κρίνει της ομάδες μας με βάση τα μέχρι πρότινα δεδομένα. Αυτά τελείωσαν.

    Αυτή τη στιγμή το καλύτερο που έχουμε, ως φίλαθλοι, να κάνουμε είναι να πηγαίνομε στο γήπεδο, όλα τα άλλα είναι καραμέλες. Χωρίς έσοδα μεγάλη ομάδα δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει για πολύ.

    Για μένα το σημαντικότερο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι να κρατήσει μία εφτάδα παιχτών η οποία θα έιναι η βάση της επόμενης χρονιάς, πέρα από τίτλους κλπ που πολλοί φαντάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή