Athlenda

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

THE BIG BOSS..



Είναι ο Κρίς Πολ η μετενσάρκωση του Αηζάια Τόμας στο σύγχρονο μπάσκετ?  Ίσως.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «δικοί του» Κλίπερς πετάνε φωτιές και ο ίδιος έχει διαλύσει κάθε  αμφιβολία στο ερώτημα του καλύτερου πόιντ γκαρντ στον πλανήτη..


Έτσι είναι.. Στη δεύτερη του χρονιά στο L.A. ο Κρίς Πολ έχει αλλάξει τα κόζια  στην πόλη και κατ’επέκταση σε ολόκληρη τη λίγκα.  Οι Κλίπερς μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα έτρεξαν ένα σερί 17 νικών και τώρα μετρούν 19-2 μετά τις δύο τελευταίες νίκες επί των γειτόνων Λέηκερς και Ουόριορς, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στην Καλιφόρνια.



Όλο αυτό το διάστημα ο Πολ έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των MVP contenders, δίνοντας σκληρή μάχη με τον κολλητό του Καρμέλο Άντονι για το αγαλματάκι..  Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι δύο τους είναι οι πιο καυτοί αθλητές στη λίγκα. Ο Πολ δίνει μια μοναδική παράσταση, «τρέχοντας» το σόου των Κλίπερς, της –ίσως- πιο θεαματικής ομάδας στο πρωτάθλημα τώρα. Και  όμως η ομάδα του Ντελ Νέγκρο είναι κάτι παραπάνω από απλά αρεστή στο μάτι. Πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο σύνολο το οποίο παίζει την καλύτερη –μετά το Μέμφις- άμυνα στη Δύση, οδηγεί τη λίγκα στα κλεψίματα, τρέχει εκπληκτικά το γήπεδο αλλά κυρίως δείχνει πιο «βαθύ» από ποτέ. Μη ξεχνάτε ότι διαθέτουν τον καλύτερο off the bench scorer της λίγκας, Τζαμάλ Κρόφορντ, τους Όντομ-Μπαρνς στα φόργουορντ, τον Τουριάφ και το «κτήνος» που λέγεται Έρικ Μπλέντσοε στα γκαρντς, ενώ περιμένουν χωρίς πίεση την επιστροφή του Τσόνσι Μπίλαπς, ενός από τους μεγαλύτερους winners του σύγχρονου ΝΒΑ. Το veteran spirit έχει δώσει άλλη όψη στην ομάδα, με τους οπαδούς της πλέον να βλέπουν την κατάκτηση της Δυτικής περιφέρειας και τη συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ σαν απολύτως εφικτούς στόχους. Ναι, οι Λέηκερς δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην πόλη των αγγέλων και πολύ πιθανόν ο Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στο γκλάμουρ L.A. παρά την εξαιρετική ατομικά σεζόν που κάνει..


Ο Πολ είναι το πλήρες πακέτο. Έχει την ανθεκτικότητα, το ballhandling και το leadership του Αηζάια Τόμας, παίζει καταπληκτική άμυνα (All defensive για δεύτερη φορά στην καριέρα του πέρυσι), σουτάρει καλά από μέση και μακρινή απόσταση, κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται πολύ καλύτεροι παίκτες από ότι πραγματικά είναι, αλλά κυρίως κάνει θραύση όταν η μπάλα καίει. Πέρυσι θυμάμαι να αναλύουμε τη σειρά των Κλίπερς με το Μέμφις, λίγο πρίν το ξεκίνημα της. Σχολιάσαμε ότι το Μέμφις είναι πιο βαθιά ομάδα αλλά εάν η σειρά πάει στο τέλος, ο Κρίς Πολ μπορεί να αποδειχθεί too much για τις αρκούδες. ΄Ετσι και έγινε.. Ο 27 χρονος πόιντ γκαρντ είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος decision maker στο ΝΒΑ, ειδικά στο τέλος κλειστών ματς όπου είναι απίστευτα αποτελεσματικός. Γι’αυτό και ο μικρόσωμος, γεννημένος στη Νορθ Καρολάινα, πόιντ στην ποστ σίζον μοιάζει να φτάνει τα 3 μέτρα ύψος στα μάτια των αντιπάλων του. Έχοντας προσωπικά μεγαλώσει με Αηζάια Τόμας, τολμώ να πω ότι μου τον θυμίζει αρκετά. Δε θέλω να μπω σε συγκρίσεις τώρα, αλλά στα μάτια είμαστε μάρτυρες μιας μετενσάρκωσης.. Γι’αυτό και το πιο σκληρό αμυντικό προφίλ των φετινών Κλίπερς του ταιριάζει γάντι. Είναι 1ος στο ΝΒΑ σε κλεψίματα (2.6), 2ος σε τελικές (9.3), ακουμπά το 90% στις προσωπικές και «γράφει» 17.0 π.μ.ο. τη βραδιά. Και για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μακράν του δευτέρου ο πιο δημοφιλής, μεταξύ των συναδέλφων του, αθλητής στη λίγκα. Όλοι θέλουν να είναι στην παρέα του, είναι must να έχεις καλές σχέσεις μαζί του..




Η παράσταση που έδωσε προχθές στο ντέρμπι του L.A. απέναντι στους Λέηκερς, με τον Κόμπι (o oποίος έκανε επίσης μεγάλο ματς) κολλημένο πάνω του σε προσωπική άμυνα ήταν απλά classic.. Δε ξέρω που μπορούν να φτάσουν οι φετινοί Κλίπερς, σίγουρα όμως, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, αποτελούν ένα δυνατό αουτσάιντερ για τον τίτλο, ειδικά αν μείνουν υγιείς. Άλλωστε ο Κρίς Πολ βρίσκεται στα καλύτερα του και τα επόμενα 2-3 χρόνια θα πατήσει τα prime του σαν παίκτης. Είναι σπουδαίο πράγμα το ότι ουκ ολίγοι φαν του ΝΒΑ ανά τον πλανήτη θεωρούν ότι ναι.. ίσως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος να μην έχει ύψος πάνω από 1.83μ. Αλήθεια, πότε συνέβη τελευταία φορά αυτό..?

Υ.Γ: Eκπληκτικό ματς στη Βαλένθια ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης φέτος (και ας μην παίζουν Ευρωλίγκα). Καυτός και clutch ο Βασιλειάδης, λάθος -από τις λίγες φορές που συμβαίνει- απόφαση από τον Ζήση στην τελευταία φάση. Συνεχίζει τις σούπερ εμφανίσεις ο 21χρονος Μαυροβούνιος Μπόγιαν Ντουμπλτζεβιτς..

144 σχόλια:

  1. Ουσιαστικά είναι ο μόνος superstar στην ομάδα, ο Griffin να με συγχωρείται, δεν πιάνεται για τέτοιος. Να δούμε που θα καταλήξει το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος (unrestricted, δηλαδή ελεύθερος-ελεύθερος). Budget διαθέσιμο θα υπάρχει, αλλά θα πρέπει να καληφθούν και τα κενά στον εξαιρετικό φέτος πάγκο που θα δημιουργηθούν. Όποιος θεωρεί υπερβολική την αναφορά μου στον πάγκο, ας δει την συνεισφορά του στο παιχνίδι των Clippers και τα ξαναλέμε. Θα είναι πολλοί οι μνηστήρες και γι' αυτόν και για τον Griffin. Πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία της ομάδας στην post season.
    Υ.Γ.1: Εύχομαι να επιστρέψει ο παλιός Rose (πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει ο ίδιος παίκτης - βάσιζε την παρουσία του τόσο πολύ στην αθλητική του φύση, κρίμα, αλλά για να δούμε..). Τότε και μόνο τότε θα έχει πραγματικό ανταγωνισμό ο Paul στη θέση του.
    Υ.Γ.: Τι απίστευτη σαραντάρα έβαλε πάλι ο Carmelo χθες το βράδυ! 10/20 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 8/9 βολές, 6 rebounds (2 επιθετικά), 6 assists, 1 κλέψιμο και 1(!) λάθος σε 45 λεπτά! Όσο ατομιστής και να είναι το παλικάρι φέτος έχει απλά ανέβει επίπεδο, κυρίως ψυχολογικά. Και αγωνιστηκε και στην παλιά του θέση σαν small forward.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και υπάρχουν ομάδες, και πρώτη η Ατλάντα που μπορεί να δώσει 2 μαξ συμβόλαια!!! και τα πάει εξαιρετικά καλά φέτος, νομίζω πως ο Πωλ απλά θέλει να μείνει ελεύθερος μόνο και μόνο για να υπογράψει με τους Κλίπερς καλύτερο συμβόλαιο από την επέκταση που θα είχε.

      Πάντως διάβασα πως όταν ήρθε έθεσε απαιτήσεις στην ομάδα (παραμονή Τζόρνταν), το καλοκαίρι έκανε προπονήσεις με το Μπλέντσοου και βοήθησε πολύ στο να υπογράψουν διάφοροι free agents. Οπότε δεν έχει λόγο να φύγει από εκεί όταν έχει βοηθήσει την ομάδα και έχει τόσο σουξέ και σαν θέαμα και σαν culture changer.

      Ο πάγκος είναι απύθμενος. Με τους Λέηκερς είχε πέρα από το Μπίλαπς και τον Χιλλ εκτός και τον Κρώφορντ και έπαιζαν σαν να μην υπήρχε κενό.

      Θέλω να δω την Ατλάντα να κερδίζει καμιά 50άρα παιχνίδια φέτος και να κλέβει ελεύθερους και τους Howard-Paul. Έτσι, γιατί μπορεί.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τη συνεισφορά του Paul στη στελέχωση της ομάδας του. Σίγουρο είναι ότι πολλοί θα τον δελεάσουν. Οι Hawks, μιας και τους ανέφερες, του χρόνου λογικά θα είναι άλλη ομάδα με τόσα ελεύθερα συμβόλαια. Luis Williams, Al Horford κια υπό προϋποθέσεις Jeff Teague. Κανείς άλλος δεν είναι σίγουρος, ούτε καν η πρόθεση να κρατήσουν στην ομάδα τον J Smith. Μιλάμε για μία ομάδα που τη συνηθίσαμε με τον ίδιο κορμό πολλά χρόνια, δίχως να κάνει το κάτι παραπάνω. Φέτος ξεκινησε τις αλλαγές, του χρόνου λογικά θα τις ολοκληρώσει. Σχετικά με τον Howard, μεγάλη πόλη είναι η Atlanta (παράγοντας που απ' ότι φάνηκε πέρυσι τον ενδιαφέρει πάρα πολύ), πολύ πιθανός ως προορισμός, αν του αρέσει φυσικά και το supporting cast

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  2. Ο Πολ είναι πιό πόιντ γκαρντ από τον Ρόουζ Desti και πιό clutch.. Διαφορετικά τα χαρίσματα του σταρ των Μπούλς. Όντως θα είναι δύσκολο -λόγω της φύσης του σαν παίκτης όπως πολύ σωστά ανέφερες- να γυρίσει και να είναι ο ίδιος παίκτης. Ποτέ δε ξέρεις, ίσως εξελίξει άλλες πτυχές του παιχνιδιού. Μακάρι να είναι γερό το παλικάρι, αυτό μόνο.. Ο Μέλο στα μάτια μου είναι το Νο1 φαβορί για το MVP. Το έχουμε πεί εδώ μέσα από πολύ παλιά, είναι ο πληρέστερος επιθετικά παίκτης στο ΝΒΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδικείς τον Durant, Jim. Ο Melo είναι τεχνικά πληρέστερος, στο κομμάτι mentality όμως o KD είναι πολλά επίπεδα πάνω. Όπως, βέβαια, ανέφερα στο πρώτο μου σχόλιο, ο Αnthony φέτος από άποψη ωριμότητας είναι άλλος άνθρωπος..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ,THAT'S ENTAIRTAINMENT ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ RAGING BULL,ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ PLAY MAKER ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ[ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΒΑ 2Κ13],ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ISHAIA ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΘΥΜΙΖΕΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΤΥΧΟ ΡΟΟΥΖ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ COMBO GUARD,ΤΖΙΜ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΡΡΟΠΕΣ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΒΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 15 ΧΡΟΝΩΝ?

      Διαγραφή
    3. Θα διαφωνήσω φίλε.. Ο Άντονυ είναι πολύ καλύτερος στο ποστ. Και γιατί είναι καλύτερος στο mentality ο Ντουράντ? Ο Μέλο έχει μακράν το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στη λίγκα σε πραγματικά clutch σουτ από όλους. Ο Ντουράντ είναι σίγουρα πιό πειθαρχημένος και μου αρέσει πολύ και σαν σκέψη για τέτοιο στυλ παίκτη.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς. Σπάνιο επίπεδο πειθαρχίας για τόσο ταλαντούχο παίκτη. O Melo φυικά και δεν είναι σκάρτος, απλά όσο καλός κι αν είναι σε clutch shots τόσο κακός έχει υπάρξει στην καριέρα του σε διαχείρηση σκορ εντός αγώνα. Εντάξει δεν είναι και Monta Ellis ή ..Bobby Brown

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. μαγκες ειναι δεδομενο πως μελο και kd ειναι οι πιο ταλαντουχοι παικτες στο σκοραρισμα..απο την μια ο kd ειναι απιστευτος σουτερ,εχει τρομερη ισσοροπια κα μηχανισμο στο σουτ,τρομερα αθλητικα προσοντα,απο την αλλη ο μελο ειναι καλυτερος στο ποστ,μπορει και δημιουργει καλυτερα το σουτ του και εχει τρομερα γλυκο σουτακι απο 5-6 μετρα....παντως για μενα ο μελο ειναι πιο pure scorer.τωρα στο θεμα τω κλιπερς οσο και α τους λατρευω στην ρεγκουλαρ σιζον ακομα πιστευω πως στα πλειοφφ θα φανε τα μουτρα τους...στα πλειοφφ που τα γαλατα σφιγγουν αν δεν εχεις τουλαχιστον 2 σοβαρες απειλες στο καλαθι του αντιπαλου εισαι χαμενος.....οι κλιπερς εχουν μονο τον πολ....(ο γκριφιν για μενα ειναι λιγος για να θεωρηθει απειλη για μια ομαδα στα πλειοφφ)..ο παγκος τους ειναι πολυ καλος με ρολιστες αλλα κανενας απο τους οντομ,χιλ,κροφορντ,μπλαντσοου,τουριαφ δεν μπορει να αποτελεσει αξιοπιστη επιθετικη λυση....οσο για το ποιος θα βγει mvp στο nba ειναι πολυ δυσκολο να προβλεπτει....σοβαρες πθανοτητες εχουν ο μελο , o ντουραντ,ο λεμπρον,ο πολ,ο χαρντεν,ο κομπε...με την 3αδα πολ,μελο,ντουραντ να ξεχωριζει.......
      jim πες μου αν συμφωνεις και πως βλεπεις σημερα το νικς σελτικς...
      undertaker13

      Διαγραφή
    6. Αν γυρίσει ο Μπίλαπς θα είναι στήριγμα. Ειδικά στη ποστ σίζον. Νικς-Σέλτικς ντέρμπι φιλαράκι. Οι Νικς είναι καλύτεροι τώρα δε το συζητώ και μπορούν να κρατήσουν χαμηλά τους Σέλτικς που έχουν όμως παράδοση στο Γκάρντεν. Στοιχηματικά -εαν αυτό εννοείς- άφησε το, μη το ακουμπάς. Η Βοστόνη ψάχνεται για ψηλό εντωμεταξύ, απαραίτητος είναι. Έκανα μια πρώτη έρευνα για τον Κάζανς των Κινγκς..

      Διαγραφή
    7. φτου.. έκαναν εννοούσα..

      Κάτι έχω πάθει τελευταία..

      Διαγραφή
    8. σιγουρα ο μπιλαπς ειναι μεγαλο εξτραδακι σε ολη τους την πορεια,πολυ καλος πασερ και σπουδαιο σουτ(mr big shot)......οχι στοιχηματικα δεν το πιανω καθολου γιατι στο νβα ποτε δεν ξερεις.....το ακουσα και εγω για τον καζενς αλλα νομιζω πως περισσοτερο κακο παρα καλο θα κανει,μεχρι να προσαρμοστει και να ισιωσει τον χαρακτηρα του παει η σεζον για τους κελτες που δεν εχουν και πολλες ευκαιριες πλεον.......τον γκριφιν τον θεωρεις υπερτιμημενο οπως εγω η πιστευεις πως αξιζε το συμβολαιο που πηρε...
      undertaker 13

      Διαγραφή
  3. Pekovic, Vucevic, Dublejvic είναι ήδη εκεί. Αν μπορέσουν να τσιμπήσουν τον Mirotic (οι Ισπανοί φυσικά και θα προτιμήσουν τον Ibaka για διεθνή καθώς επιτρέπεται μόνος ένας νατουραλιζέ σε κάθε εθνική ομάδα) και πείσουν τον Pavlovic (έχει να δώσει στην Ευρώπη, αδικεί τον εαυτό του στο NBA) να παίξει για αυτούς, οι Μαυροβούνιοι είναι μία νέα μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού basket. Τα πιτσιρίκια της Buducnost, προεξάρχοντος του Nikola Ivanovic, βρίσκονται σε πολλές λίστες με τις top ταλεντάρες του Eurocup, ενώ υπάρχουν παίκτες όπως ο Dragicevic της Spartak SP ή ο Dasic της BJK που έχουν πολλά να δώσουν. Frontline που τρομάζει!

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Άλεξ, συμφωνώ απόλυτα. Η άνοιξη θα είναι καυτή φίλε..

      Διαγραφή
    2. Πράγματι πολύ καλό υλικό για το Μαυροβούνιο...Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά καιρούς πολλά από τα ταλέντα της Παρτιζάν είναι Μαυροβούνιοι.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    3. Οι Μαυροβούνιοι (προσωπικά βγάζω έξω τον Βούτσεβιτς που δε παρεσει καθόλου, στο προηγούμενο ευρωμπάσκετ ήταν ένα κομμάτι κρέας) είναι οι μόνοι πλέον που κρατάν ψηλά τη σημαία της Γιουγκσλαβίας σα χώρα παραγωγής ταλέντων (και λίγο οι Βόσνιοι με Τελέτοβιτς, Πρέλτζιτς, Ντζέντοβιτς ακόμα και Μπέγκιτς), οι άλλοι άρες μάρες...

      Τζιμ, είναι επικίνδυνο να κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις (Πωλ-Αϊζάια κτλ) γιατί αν αρχίσουμε δε θα έχουμε τελειωμό... Στα μεγάλα συν του Πωλ είναι ότι απο μικρός ακόμα είχε τον απόλυτο σεβασμό (πχ σε Ντριμ Τιμ) απο όλα τα μεγάλα αστέρια, φαντάσου τώρα. Επίσης, το θεωρω αδιανόητο να φύγει απο κλίππερς τουλάχιστον στα επόμενα 2 χρόνια
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. Ο Τόμας πήρε δύο τίτλους Μ.Π.Λ.Α. οπότε ο Πολ έχει να διανύσει ακόμα απόσταση. Μην αποκλείεις τίποτα φίλε. ο Πολ ήθελε Νικς, με τον Άντονι (κολλητός συν το ότι έχουν τον ίδιο μάνατζερ)να σπρώχνει πολύ την κατάσταση.

      Διαγραφή
    5. Μη μας τρελαινεις τώρα τζάμπα Jim και είχα δεδομένο ότι θα κάτσει στους Clippers... Παρεπιπτόντως για να γίνει αυτό θα πρεπε να ξεφορτωθούν τον Amare και αυτό βλέπω να είναι δυνατόν μόνο με κανα γιγαντιαίο amnesty... Κανεις δε θα θέλει να τον φορτωθεί. Πιστεύεις ότι μετά απο τα άπειρα λάθη του παρελθόντος θα ρισκάρουν να χαρίσουν 70 εκ ετσι? Βέβαια είναι αλλη διοίκηση. Anyway, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει το συναίσθημα και η ευκαιρία να γίνει παίχτης σύμβολο και να έχει "δημιουργήσει" ένα πρωτάθλημα... Αλλιώς YEAHHHH THE KNICKS RULE!!!
      Alex 7

      Διαγραφή
    6. Ποτέ δεν ξέρεις. Το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι είχε βάλει προτεραιότητα τους Νικς, αλλά δε βγήκε άκρη και κοίταξε προς L.A. πρώτα Λέηκερς (έφθασε κοντά) και μετά Κλίπερς. Πολλά Άλεξ θα εξαρτηθούν από το που θα φτάσουν οι ομάδες στο τέλος της φετινής σεζόν. Και οι Νικς και οι Κλίπερς βλέπουν μίνιμουμ τελικούς περιφέρειας και μπορούν να το πετύχουν. Μια αποτυχία θα φέρει γκρίνια και αναπροσαρμογή πλάνων ίσως..

      Διαγραφή
    7. Αν θυμαμαι καλα με τους L.A. τα ειχε βρει δεν τους αφησαν να κανουν το deal, παντως ο 28χρ παυλ (τοσο θα ειναι του χρονου) αντι του 40 κιντ θα δωσει τεραστια ωθηση γενικα στους νικς, ο τσαντλερ θα καρφωνει ακομη περισσοτερο !! κ ο αντονι θα παιξει ακομη καλυτερα κ με λιγοτερο βαρος πανω του. Επισης οσον αφορα τον αμαρε ας περιμενουμε να δουμε αν κ ποσο χρονο θα βρει σε αυτους τους νικς, ηδη υπηρχαν αμφιβολιες για το ποσο ταιριαζε στο μπασκετ που παιζουν οι νικς κτλ, μπορει ο ιδιος να λεει τωρα οτι δεν τον ενοχλει να ερχεται σαν 6 παιχτης ή καλυτερα απο τον παγκο γιατι 6 ειναι ο σμιθ αλλα αν δεν βρει τον απαιτουμενο χρονο κ χωρο ισως την κανει με βαρια καρδια. Και να πω κ την κακιουλα μου κ μιας κ σστους σπερς δεν ερχεται να παει στους νικς ωστε να μην βαλει αλλο δαχτυλιδι ο τζειμς!!!

      Διαγραφή
    8. Zoze, με Felton στον άσσο, Kidd στη βοήθεια σε ρόλο spot-shooter, που δεν το 'χει σε τέτοιο επίπεδο ο Paul, όχι ότι είναι κακός, και Brewer αμυντική πανοπλία στην περιφέρεια βρήκες χημεία που ώθησε τον Melo να κάνει τη χρονιά που έκανε. Με Paul καις τον Felton (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό) και αυτομάτος αναδεικνύεις σε βασικό επιθετικό σου εργαλείο τον υγιή Stoudemire: κολλάει πιο πολύ από τον Anthony δίπλα σε έναν playmaker κλάσης. Κοινώς έχεις τελείως διαφορετική ομάδα. Με το τόσο στριμωγμένο salary cap που έχουν οι Knicks δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοιο ρίσκο. Εκτός και αν ο Shumpert επιστρέψει δριμύτερος και κάνει τον μπράβο του Paul (καταπληκτικό σενάριο)

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    9. παιδια αν κατι στραβωσει και δεν πανε καλα στα πλειοφφ ουτε οι νικς ουτε οι κλιπς τοτε καθε αλλο παρα απιθανη ειναι η μετακινηση του πολ στους νικς....αυτο υπαρχει περιπτωση να γινει μονο με sign-and-trade κατα το οποιο οι νικς θα πρεπει να δωσουν τσαντλερ-φελτον-σαμφερτ για να παρουν πολ και καποιον ακομα....αυτο συμβαινει γιατι οι νικς εχουν ηδη υπερβει το σαλαρι καπ και το καλοκαιρι τους μενουν μονο 5εκ εξαιρεση και τα μινιμουν των βετερανων..

      Διαγραφή
    10. Den mporoun na kanoun apla amnesty ton Amare? Epishs thewrw dedomeno oti an synevaine kati tetoio (kinisi gia paul) tha fygei Felton alla isws na prepei na dwsoun kai Chandler gia Jordan. To kaneis? Gt de milame gia idio megethos sth raketa. Alla apo thn allh poios leei oxi ston Chris Paul???

      Διαγραφή
    11. Jim πες μου ένα πράγμα... Πιστεύεις οτι οι Knicks είχαν στόχο τελικούς Ανατολής από το ξεκίνημα της σαιζόν? Εγώ είχα σχηματίσει την εικόνα ότι απλά μαζεψαν βετεράνους για ένα βραχυπρόθεσμο καλό αποτέλεσμα ώστε να ανεβάσουν λίγο παραπάνω το στάτους τους και να κυνηγήσουν κάποιους παίχτες του χρόνου. Για μένα ήταν έκπληξη το πσόσο καλά ξεκήνισαν τη χρονιά και ότι συντηρούνται ακόμα ψηλα. Και δεν πιστεύω να αντέξουν πάρα πολύ. Πιστεύω ότι στα playoffs θα λυγίσουν από πιο νεανικές ομάδες με πρώτους υποψήφιους να κάνουν τη ζημιά τους απρόσμενα καλούς Hawks...
      Alex 7

      Διαγραφή
    12. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 5.25
      ΦΙΛΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ AMNESTY ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΝΣΕΙ ΜΠΙΛΑΠΣ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ 2017....ΣΤΟ ΣΑΛΑΡΙ ΚΑΠ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΜΑΡΕ ΚΑΙ ΜΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 20 ΚΑΙ 25 ΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ....ΕΤΣΙ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 13 ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΣΑΝΤΛΕΡ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΠΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 3 ΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΛΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΟΥ ΣΑΜΦΕΡΤ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ 18..ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ CP3 ΤΑ 100+ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ 18 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΕ ΤΟΥ ΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΣΤΑ 25ΜΥΡΙΑ......ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΣ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΜΑΡΕ ΣΤΟ 5 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟ 2010-2011,ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΟ ΣΤΟ 4.......ΑΝΑΝΕΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΠΡΟΥΕΡ ΣΤΟ 3 ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ,ΣΤΟ 2 ΚΙΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΤΟΝ ΠΟΛ....5ΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.....ΒΕΒΑΙΑ ΧΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙ Ο ΓΟΥΝΤΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ........ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΑΝ ΔΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΠΟΛ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΙΚΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΠΙΣΤΟΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΛΤΟΝ,ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΙΣΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟ 2 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΠΕΚΤ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΦΕΡΤ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΗ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΑΝΤΛΕΡ..............ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ.......

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΛΑΚΑ, Ο ΚΡΙΣ ΠΟΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ, ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛ ΑΙΡ..............
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα και σε μπόι δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά...

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Carlton

      http://www.youtube.com/watch?v=jKlxjbhB9HE

      xaxaxaxa


      SuperSportSpy

      Διαγραφή
  5. Εγώ τα έλεγα από την αρχή της regular, ακόμα και αν ο Griffin είναι non-factor στο παιχνίδι των LAC, ακόμα και αν ο Hill είναι καθαρά διακοσμητικός (ή και απόντας όπως χθες) θα πάνε ψηλά...πόσο ψηλά δεν ξέρω (αν ήξερα θα έβγαζα και χρήματα!), αλλά φαίνεται ότι δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που θα τους κόψει το δρόμο...λέτε ?

    Πάντως η σύγκριση με τον Isiah (όπως ξέρετε και ο Jim και τα άλλα παιδιά εδώ, αγαπημένος μου παίκτης και ομάδα την εποχή εκείνη) είναι λίγο...κάπως...Δεν θα έλεγα ιεροσυλία, αλλά πάντως φέρνει λίγο στη σύγκριση MJ με Kobe...

    Ο Griffin είναι γνωστή ποσότητα, αλλά για την ώρα όντως δεν προσφέρει όσα μπορεί, ή όσα θα μπορούσε ίσως, αν έκανε το επόμενο βήμα που περίμενα και εγώ φέτος. Αλλά όταν στην ομάδα έχεις τον CP, τον Odom, τον Billups, άντε και τον Touriaf (σκυλί πάντως), έχεις όλα τα βασικά για να πας πολύ μακρυά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αντώνη και ευχαριστώ για το σχόλιο. Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Θεωρώ τον Τόμας ένας από τους καλύτερους πόιντ όλων των εποχών. Ασυζητητί.. Και μόνο λοιπόν αυτό που έγραψα είναι κολακευτικό για τον Πολ, ο οποίος δεν υστερεί τουλάχιστον σε ταλέντο καθόλου.

      Διαγραφή
    2. Παικτικά νομίζω είναι πιο ολοκληρωμένος. Μένει να κάνει και την αντίστοιχη καρίερα. Btw θεωρώ ότι είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι "travesty'' ότι δεν ήταν o Tomas στην Dream team. Γνωρίζω ότι έπρεπε να πάρουν τον Laetner γτ έπρεπε να έχουν εναν apo NCAA, αλλά δε νομίζεις οτι μπορούσε να είναι αντί του Mullins?
      Alex 7

      Διαγραφή
    3. Alex7, για τον Thomas λέγεται ότι ασκήθηκε βέτο από τους υπόλοιπους σταρ τις εποχής και ιδίως από Jordan & Magic. Κοινώς κωλοχαρακτήρας και ανεπιθήμητος

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  6. Aπό το καλοκαίρι στο Λονδίνο φάνηκε ότι ο Πολ θα κάνει μεγάλο step up φέτος. Μακράν το καλύτερο pg στο ΝΒΑ, ικανός να οδηγήσει ψηλά τους Κλίπερς. Παίζει καλά και σε set και σε transition καταστάσεις και όπως είπε και ο Τζιμ κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους - το βασικότερο προσόν ενός σωστού pg. Για πρωτάθλημα δεν ξέρω, οι Νικς μοιάζουν πολύ δυνατοί. Και έχουν και πιο πολύ βάθος πάγκου. Ο Σμιθ κάνει εξαιρετική σεζόν σαν 6ος παίκτης. Θα δούμε πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε madness.. Το ΝΒΑ χρειάζεται τη Νέα Υόρκη ψηλά. Μου αρέσουν πολύ..

      Διαγραφή
  7. gt den lete tipota kai ton kostaki ton koufo pou paizei e3airetika fetos kai exei 7 ppg kai 7 rgp kai 1,9 bpg kai einai prwtos se +/- stous an8rakoryxous???kanei to epomeno bhma kai exei na e3elix8ei polu sta epomena 2 xronia an doulepsei swsta kai bore i na tovoume ta matia mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουφός την περίοδο που έπαιζε στη Uttah αφομίωσε το δόγμα Sloan που θέλει τον 7-footer αγγούρι για τη βρώμικη δουλειά. Αυτό το πληρώνει, καθώς δεν μπορέι να αποτελέσει επιθετική απειλή. Η ικανότητά του στο block είναι εξαιρετική. Πολλά τα φάουλ (γι' αυτό και δεν παίζει περισσότερα λεπτά) και είναι εν μέρη λογικό. Θέλει πάρα πολύ δουλειά στον αθλητικό παράγοντα, ίσως ο πιο αγύμναστος παίκτης στο Denver. Και δεν είναι μικρός, αν και οι centers στο NBA ωριμάζουν συνήθως κάπως αργά. Το γεγονός ότι φέρνει ηρεμία και είναι τόσο ωφέλιμος στο +/- του δίνει πόντους. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι για starter, η ιδιεταιρότητα του roster των Nuggets τον κάνει τέτοιο. Μακάρι να δουλέψει κι άλλο, γιατί αν μη τι άλλο ευκαιρίες παίρνει. Ευτχώς να λέμε που έφυγε από τη Minessota, με τόσο στριμωγμένη frontline θα μπαινόβγαινε στη D-League

      Desticao Davarosz

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός ο Desti για μια ακόμη φορά. Παίζει μεγάλο ρόλο η ομάδα που θα πέσεις στο ΝΒΑ..

      Διαγραφή
    3. συμφωνω αυτός ο Sloan τον πηγε πολύ πίσω
      αν τον θυμαστε στο Εφηβων με εθνική ποσο εξω επαιζε και πολυ με πρόσωπο και γλυκό σουτ

      ανετα μπορουσε να γίνει ενα στυλ Νοβιτσκι παιχτης αλλα στην Γιουτα τον πλακωσαν στο γυμναστηριο και τον εκαναν σαν τα μουτρα τους


      στο Ντενβερ μοιραζεται την θεση με την παιδικη χαρα McGee και μπαινει για να παιξει την αμυνα του και να βαλει καποιους ποντους απο σποντα (δεν υπαρχει συστημα πανω του)

      ελπιζω να συνεχισει στο Ντενβερ και να μην τον στειλουν πουθενα αλλου γιατι ειναι σε ανωδικη πορεια

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
    4. oxi Nowitzki alla styl Duncan emoiaze perissotero, me auto to drive apo plagia kai thn ektoxeush ths bala sto tablo (san plagia raversa, den xerw pws na to perigrapsw)... Den tis exei pia autes tis kiniseis dystyxws

      Διαγραφή
  8. Διαστημικό pg ο CR3, θα ήθελα πολύ να τον δώ έστω και για μίσή σεζόν στην Ευρώπη να κατακτά για πλάκα ευρωλίγκα!! Σε πεντάδα με Κιριλένκο,Σπανούλε,Μπατιστ(για το πικ ν ρολ)και εναν ακόμα με καλό dunking atributes για τα Follow!! Διδάσκει σκεπτόμενο μπάσκετ στους Αμερικάνους και ελπίζω να πάρει τον τίτλο του MVP αν και εξ΄ορισμού αυτός είναι φτιαγμένος για άλλες θέσεις και όχι για καθαρά PG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πλήρης παίκτης. Και έχει καρδιά.. Είναι όμως υποχρεωμένος πλέον να φτάσει στους τελικούς την επόμενη διετία γιατί μπορεί μετά να του γυρίσει μπούμερανγκ. Το ρόστερ είναι καλό, ο Γκρίφιν ωριμάζει σιγά σιγά, supporting cust υπάρχει και μάλιστα αρκετά ποιοτικό.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, σιγά να μην είχε ανάγκη ο Paul τον Σπανούλη, το Batist ή τον Kirilenko για να πάρει την Ευρωλίγκα. Δώσ' του την Partizan, πάρε και τον Lasme λόγω πρότερης εμπειρίας στην ομάδα και άσ' τον να το σηκώσει. Όλα αυτά σ'ένα παράλληλο σύμπαν που θα δεχόταν να παίξει εκτός ΗΠΑ..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Εμένα γιατί κάτι τέτοιο με βρίσκει απόλυτα αντίθετο???
      Με την καμία...ώρες ώρες τους κάνετε θεούς τους Αμερικάνους.

      Διαγραφή
    4. Δεν τους κάνει κανένας θεούς, απλά είναι πολλές κλάσεις ανώτεροι. Απλά. Το παιχνίδι που παίζεται στην Ευρώπη ίσως είναι πιο ενδιαφέρον, αλλά οι αθλητές σαν αθλητές δεν έχουν καμία σχέση. Ο Scalabrine, που είναι ανέκδοτο στην Αμερική, πέρυσι στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του lock-out έβγαζε μάτια (54,5% στα τρίποντα!!!). Άλλος κόσμος. Στην Ευρώπη, πχ, είναι superstar ο Σπανούλης που δεν ξέρει να κάνει αριστερό μπάσιμο (δεν τον ειρωνεύομαι, αυτό που βλέπω λέω, ίσα ίσα που τον θεωρώ απίστευτα προικισμένο παίκτη) δεν θα έκανε χαβαλέ ένας dream-teamer;

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. O Scalabrine πάντως σε 3-4 αγώνες που έπαιξε στο γιούροκαπ είχε 4 πόντους μέσο όρο και ράνκινγκ γύρω στο 3.Στο τραγικό ιταλικό πρωτάθλημα είχε 11 πόντους μ.ο με 6/10 τρίποντα συνολικά...όντως 60%.Τώρα όντως σαν αθλητές δεν έχουν σχέση,εκεί που φτάνουν κάτι γκαρντ 1.75 στο nba είναι φοβερό,αλλά δεν ξέρω αν είναι και τόσο ξεκάθαρο.Δηλαδή αν απλά είναι τόσο χαρισματικός λαός όλοι οι αμερικάνοι και έχουν τέτοια αθλητικά προσόντα που δεν βρίσκεις με τίποτα στην ευρώπη ή αν απλά πινουν τίποτα άλλο.Για αυτό και κυρίως τα 3άρια τους δεν μπορούν να συγκριθούν με τα 3άρια της ευρώπης.Ντουράντ,λεμπρόν,άντονι,γκέι κλπ...έχουν κάτι άλματα,χέρια,δύναμη αντοχή που μοιάζουν απίθανα.Τώρα μου αναφέρεις το αριστερό λέι απ του σπανούλη σαν μειονέκτημα,αλλά εγώ βρίσκω φάσεις με το σταγονόμετρο που να μπαίνει μέσα και να το χάνει επειδή έπρεπε να τελειώσει με το αριστερό.Πάντως μου φαίνεται αστείο το ότι αν έστελνες τον πολ στην παρτιζάν θα έπαιρνε την ευρωλίγκα.Γενικά νομίζω οτι στο nba βρίσκονται αρκετά πίσω στο διάβασμα του παιχνιδιού και στο να διατηρούν τους ρυθμούς.Εν πάσει περιπτώσει,απόψεις είναι αυτές.

      Διαγραφή
    6. Σχήμα λόγου είναι Peris. Εγώ p;antvw ξέρω ότι η Partizan με τον McCaleb να κάνει το 1/10 από αυτά που μπορέι να κάνει ο CP3 έφτασε ένα follow του Childress μακρυά από τον τελικό της Euroleague. Γενικά πιστεύω ότι το στυλ point guard που επιλέγει η Partizan (McIntyre, McCaleb, Palacio, Cummings) βρίσκει κύριο εκφραστή του στο πρόσωπο του guard των Clippers. Φέτος που ακολούθησε άλλη τακτική, έμεινε εκτός Top16. Και στην τελική δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει Ευρωπαίος που θα μπορούσε να σταματήσει με απόλυτη συνέπεια τον Paul.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετικο αρθρο για αλλη μια φορα Jim!Ο Πολ αυτη τη στιγμη ειναι με διαφορα ο καλυτερος PG του NBA,μπροστα απο τον Ντερον και το Ροντο.Νομιζω παντως οτι δυσκολα οι Κλιπερς θα φτασουν μεχρι το δαχτυλιδι,το πιθανοτερο ειναι ισως μεχρι τους τελικους της Περιφερειας.Οσο για τους τελικους θα ηθελα πολυ να δω τους Νικς με τους Γκριζλις!Το ξεκαθαρο φαβορι-κατ'εμε παντα-ειναι το Μιαμι,ειδικα αν προσθεσει στη γραμμη ψηλων της,ενα δυνατο ψηλο παικτη που να μαζευει τα ριμπαουντ και να μπορει να τα βαζει με αντιπαλους ψηλους στην αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Greenman.. Πως και Νικς-Γκρίζλις? Τους Νικς και εγώ θα τους ήθελα δε το συζητώ. Το Μέμφις παίζει καταπληκτική άμυνα και έχει βλέψεις, δε ξέρω όμως εαν μορεί να φτάσει μέχρι εκεί. Πολύ σωστά, το Μαϊάμι παραμένει φαβορί. Δε θα είναι εύκολο να τους κατεβάσει κάποιος από τον θρόνο..

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω οτι οι χιτ θα πανε για ψηλο, μιας κ προσπαθουν να κανουν τον μπος 5αρι τον ταιζουνε κ τον ταιζουνε :). Μεφμις στην περιφερεια που ειναι δεν βλεπω πως θα φθασουνε στους τελικους, πολυ καλη ομαδα κ εντυπωσιακα βελτιωμενη αλλα εχουν ταβανι. Αμα φθασει ο ποποβιτς τελικο με μαιμι θα ειναι ευκολη λεια για τον ποπς :) , το θεμα ειναι πως θα φθασουμε εκει ...

      Διαγραφή
    3. Greenman, δεν υπάρχει superstar Deron Williams τα τελευταία δύο χρόνια στο NBA. Βιονικός στο κολλέγιο, όργια στη Uttah (αυτοκρατορικά τα pick 'n' pops του με τον Boozer), πάικτης βγαλμένος από υπολογιστή (έτσι θα σχεδίαζαν οι προπονητές τον ιδανικό point guard) αλλά από ουσία πολύ λίγα πράγματα, το παραδέχεται άλλωστε κι ο ίδιος. Κάκιστο fg% απόρρεια όχι καθαρού μυαλού και φυσικά κακής ψυχολογίας. Βάλε στην φετινή εξίσωση και τον Johnson (άλλος καταστροφέας κατοχών από κει..) και τη μηδενική μεταξύ τους χημεία και η μαγιά έδεσε. Πιστεύω πως θα ήταν άλλος παίκτης με τον Dwight Howard να τον σκρινάρει, κι ας μην ήταν τόσο γεμάτο το roster λόγω ανταλλαγών.
      Όσον αφορά το Miami, εγώ απόρώ πώς και δεν κάνουν κίνηση για έναν εκ των Ben Wallace ή Chris Andersen. Δεν γνωρίζω σε τι φυσική κατάσταση βρίσκονται οι δύο πάικτες, αλλά τόσο το small-ball των Heat όσο και οι ανάγκες τους (rebound και μόνο) θα έβρισκαν απάντηση σε κάποιον από τους δύο. Παγκίτες και καθαρά ρολίστες, δεν νομίζω να επηρρέαζαν τη χημεία της ομάδας, άσε που θα υπέγραφαν και οι δύο σαν τρελοί. Επιφυλάσσομαι, το ξαναλέω, γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται, πάντως στα χαρτιά είναι και οι δύο free agents.
      Υ.Γ.: Jim, γιατί κατά τη γνώμη σου δεν έχει τραβήξει μέχρι τώρα ο Teletovic; Καψώνια στους rookies, βαθύς πάγκος-μεγάλο rotation ή απλά δεν κάνει για NBA; Μήπως είχε κάποιο τραυματισμό; Το ξέρω ότι δεν είναι ο ιδανικότερος παίκτης για τα δύσκολα, αλλά πίστευα ότι τουλάχιχτον στη regular season θα εγκλιματιζόταν γρηγορότερα. Πάντως στα τελευταία παιχνίδια από άποψη φύλλου στατιστικής κάτι κάνει..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Ο Τελέτοβιτς σίγουρα θα ταίριαζε καλύτερα σε μια Δυτική run & shooting team, το Μπρούλκυν έτσι όπως είναι χτισμένο το ρόστερ του χρειάζεται ριμπάουντ και άμυνα στα φόργουορντς γι'αυτό και ο Ρέτζι Έβανς έχει βγεί μπροστά. Και σίγουρα υπάρχει και ο "τοίχος" των ρούκις.. Δε παίζει άσχημα τελευταία, θα έχει ευκαιρία να ανέβει στο ροτέησιον. Να δούμε αν θα την αρπάξει..

      Διαγραφή
    5. Μ'αρέσεις γιατί είσαι αισιόδοξος zoze πάντως.. Έχω γράψει ότι ο Πόποβιτς θα κάνει 50+ νίκες ακόμα και εαν κατέβει στη regular season με τις τσιρλίντερς των Σπέρς.. Winning basketball φίλε. Αλλά η ποστ σίζον θέλει και άλλα πράγματα. Είναι πάντως στους διεκδικητές.

      Διαγραφή
    6. Jim θα ηθελα ετσι για αλλαγη αυτες τις 2 ομαδες,και κυριως επειδη εχουν πλανο. Το Μεμφις το ξερω οτι ειναι αουτσαιντερ,αλλα με τρελαινει η τρομερη γραμμη ψηλων που εχει(Marc-Randolph κυριως),ο εξαιρετικος PG που εχει(Conley)και ο Gay που νομιζω οτι κανει χρονια All-Star-και- φετος.
      Desticado Davarosz,συμφωνω καπως για τον Ντερον,πιστευω οτι το καλοκαιρι επρεπε να ειχε επειλεξει το Νταλας,μια αλλαγη θα του εκανε σιγουρα καλο.Jim θα ηθελα και τη γνωμη σου και για τους Warriors!Πολυ καλα δουλεμενη ομαδα,αν επειστεψει υγιης ο Bogut και ο Rush,φετουν σοβαρη υποψηφιοτητα για Playoffs.
      *Συγγνωμη που γραφω χωρις τονους,εχει χαλασει το πληκτρο!

      Διαγραφή
    7. Greenman μεγάλη αγάπη οι Warriors..Επιτέλους παρουσιάζουν ένα σφιχτό και καλό σύνολο με περιθώρια εκτόξευσης με την επιστροφή του Bogut κυρίως. Πέραν του Curry που επιτέλους επέστρεψε υγιής και συνεχίζει από κει που σταμάτησε χωρίς την σκιά του Ellis να τον βαραίνει, τα φόργουορντ της ομάδας κάνουν εξαιρετικά καλή δουλεία. Δεν τους περίμενα τόσο καλούς εκεί μετά την φυγή και του Dorell Wright. Μακάρι να πάνε playoffs, τους αξίζει θαρρώ με βάση την εικόνα τους μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    8. Όντως έχει πολύ ποιότητα στη φροντκορτ το Μέμφις.. Οι Ουόριορς είναι η ευχάριστη έκπληξη. Περίμενα περισσότερα πέρυσι λόγω της άφιξης του Μαρκ Τζάκσον αλλά φαίνεται ότι τελικά φέτος άρχισε να αποδίδει το πρότζεκτ. Ομάδα που σουτάρει καλά (και δεν αφήνει τον αντίπαλο να σουτάρει καλά, βασικό), δυνατή στο πόιντ με το δίδυμο Κάρι-Τζακ, παίζει καλά και ο Μπαρνς αλλά η αδυναμία μου είναι ο Ντέηβιντ Λι, το έχω ξαναπεί. Αυτόν τον παίκτη ήθελα να τον δώ στο "5" σε μια τοπ-ευρωπαϊκή ομάδα..

      Διαγραφή
    9. O Lee στην Ευρώπη θα ήταν σούπερ-σταρ πρώτου μεγέθους..Ένα επίπεδο τουλάχιστον πιο πάνω από τον Κρίστιτς που είναι από τους τοπ στην Ευρώπη...Και στο ΝΒΑ τέλεια στέκεται πάντως, είναι από τις σταθερές των Γουόριορς. Και στις δύο άκρες του παρκέ. Τον λατρεύω και εγώ Τζιμ. Άντε να τον δούμε τώρα διδυμάκι με Μπόγκουτ..

      Διαγραφή
  10. Περιμενα καιρο ενα αρθρο για το ΝΒΑ κ ο jim δεν μας χαλασε χατηρι, ευχαριστουμε ξανα. Ειναι ο καλυτερος πλει μεικερ με διαφορα ο ανθρωπος κ το μεγαλο του προσον ειναι οτι πραγματικα ειναι ο μοναδικος που κανει πολυ καλυτερους τους συμπαιχτες του. το που θα φθασουν οι κλιπερς δεν ξερω αλλα εχουν ολα τα φοντα κ μεχρι στιγμης ειναι ισως η μοναδικη ομαδα που παιρνει τοσα απο τον παγκο της. φετος περιμενα περισσοτερα απο τον γκριφιν κ δεν τα εχει δωσει, τα νουμερα του κυμαινονται στα ιδια επιπεδα αναλογικα κ με το χρονο που παιζει αλλα παραμενει ο ιδιος παιχτης σχεδον, μικρη

    Ο παυλ ειναι ενα απο τα μεγαλα φαβορι μαζι με αντονι κ τον ντουραντ που για εμενα ειναι καλυτερος σαν παιχτης απο τον αντονι ( μεγαλη μου αδυναμια κ ισως ο μοναδικος που μπορει να βαλει την μπαλα με 1000 διαφορετικους τροπους στο καλαθι), αλλα ο κεβιν παραμενει κεβιν απλως το οτι αυτα που κανει Κ φετος μας θεωρουνται δεδομενα κ αυτονοητα τον εχουμε υποβαθμισει καπως στην κουρσα του mvp .

    Και μιας κ ενας φιλος αρχισε ηδη τα μεταγγραφικα οπως κ στην αλλη οχθη του ατλαντικου, πως θα σας φαινοτανε ο κρις παυλ στην Νεα Υορκη μαζι με τον αντονι? Το αναφερω γιατι υπαρχει καπνος, δεν ξερω που βρισκεται το σαλαρι καπ τον νικς αλλα οπου υπαρχει καπνος υπαρχει φωτια λεω εγω. Για να φυγει απο τους κλιπερς πρεπει να βρει καλυτερο project κ αυτο δεν δειχνει ευκολο, οι νικς ειναι ενα αν κ δεν ξερω το καπ τους, μετα για ατλαντα που λετε δε νομιζω, οι κλιπερς εχουν καλυτερο project, θα ηθελα σαν τρελος να τον δω στους σπερς μιας κ εχουμε χωρο αλλα υπαρχει ο τονι οποτε ουτε εκει... για νταλας δεν υπαρχει λογος να παει εκει !!!! λιγες οι επιλογες του παντως.

    Κριμα που δεν ειδα χθες το ματς στην ισπανια ενω ειχχα βρει κ λινκ αλλα ξεχαστηκα τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρηκα κ το αρθρο που διαβαζα χθες για νικς κ παυλ, οποιος θελει ριχνει μια ματια :http://www.rantsports.com/nba/2013/01/06/chris-paul-carmelo-anthony-to-join-forces-in-new-york/

      Διαγραφή
    2. Οι Knicks του χρόνου δεν έχουν κθόλου διαθέσιμο χώρο. Επίσης με τη χρονιά που κάνει ο Smith θα κοιτάξει να δει πόσο πιάνει στην ελεύθερη αγορά (resticted free agent / player option) επομένως καθαρά για λόγους χημείας ότι φράγκο τους περισσέψει ίσως να το σπρώξουν κατά κει. Όλος ο σχεδιασμός στη Νέα Υόρκη βασίσεται στην πορέια της στα playoffs και στο θέμα "αξιοποίηση του Amare"

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. μιας και ο φίλος zoze ανέφερε τους 1000 τρόπους, ο μόνος στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε την ικανότητα να σκοράρει αλλά και να το πανηγυρίζει με 1000 τρόπους ήταν ο Nick Van Exel.

      saxon

      Διαγραφή
  11. Έλα Ζoze.. Αυτό συζητάμε πιό πάνω με τον Άλεξ.. Ανέβα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι να γραψω το σχολιο μου πηρε ωρα κ εχει προχωρησει η συζητηση χααχχα.

      Διαγραφή
  12. kapoios filos parapanw egrapse oti den epitrepetai panw apo enas natouralize se kathe ethniki.dld oi afoi adetokoubo de tha paixoun pote mazi me ti fanela tis ethnikis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το καθεστώς ελληνοποίησης των Adetocubo να είναι διαφορετικό, δεν γνωρίζω πώς πήραν το διαβατήριο και με ποια κριτήρια. Αν αυτό συνέβη από όταν ήταν παιδιά, δεν λογίζονται ως νατουραλιζέ. Κάτσε με τα τζιμάνια που μπλέξαμε στην Α1 μην δεν τους δούμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Ήδη ο μικρός την έκανε για Zaragoza στα πλάισια του μεγάλου ισπανικού παιδωμαζώματος.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Το παρακάτω φίλε μου που γράφεται στη wikipedia ισχύει γενικότερα. Δεν ξέρω αν στο μπάσκετ ισχύουν άλλοι κανόνες, επειδή ως γνωστόν η διαδικάσία για κάποιες χώρες, κυρίως ανατολικοευρωπαϊκές, έχει εξελιχθεί σαν φάμπρικα.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalization

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  14. Καλησπερα τζιμ,δεν διαφωνω και πολυ με το αρθρο σου αλλα οχι ακριβως αηζαια τομας,εχει σαφως περισοτερους παιχτες να του ανοιγουν το γηπεδο ο πολ και πολλες επιλογες αλει ουπ με ντι αντρε τζορνταν και γκριφιν και το μεγαλο μπιλαμπς μπακ απ,αμυντικα σιγουρα παιχταρα ειδικα πανω στη τριπλα.Αλλες εποχες αηζαια αλλα ποιους ειχε διπλα του;Οκ ο προεδρος ντουμαρς και μετα ξυλο....απ το προκλητικο ρικ μακχορν στο λαιμπιρ και στο ροντμαν!!!Το ντιτροιντ του αηζαια μου το θυμιζει η νεα υορκη φετος,πολλα good fellas.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά Άκη πιστόνι.. Ναι άλλο μπάσκετ τότε και άλλο στυλ ομάδας οι Πίστονς. Καμία σχέση βέβαια με τους Νικς, μάλλον το λες λόγω το πολύ καλών παιδιών που έχει φέτος ο Γούντσον στο ρόστερ. Αντίθετα οι Νικς του Ράιλι ήταν κοντά στα bad boys.. Ο ίδιος ο Τζόρνταν που είχε περάσει και τα δύο τεστ είχε γράψει στο rare air ότι οι Νικς ήταν πολύ πιο δυνατοί αμυντικά από τους Πίστονς αλλά είχαν μόνο δύο σκόρερς..

      Y.Γ. Είχες και Βινι Τζόνσον, μη ξεχνάς..

      Διαγραφή
    2. Προς υπεράσπιση του Paul (όχι, δεν τους συγκρίνω, μη με κράξετε!), ο Thomas πήρε πανάξια και άκρως μπασκετικά δύο πρωταθλήματα έχοντας όμως στο πλάι του δύο εν δυνάμει hall-of-famers (Dumars-Rodman +1 αυτός, τρεις το σύνολο). Ο CP3 έκτισε μία ομαδάρα γύρω του στη Νέα Ορλεάνη αξιοποιώντας στο έπακρο τον Stojakovic και αναδεικνύοντας έναν πολύ χρήσιμο παίκτη όπως ο David West σε All-Star. Όλα αυτά με τον Chandler όχι αμυντικό της χρονιάς, αλλά αποδιοπομπαίο τράγο. Και φυσικά ποτέ δεν είχε τους συμπαίκτες του Isiah. Ο scorer στο post πράγματι λείπει, όπως ανέφερε ένας φίλος πρωτύτερα, αλλά με Billups και Grant Hill υγιείς (αν είναι δυνατό κάτι τέτοιο) η ομάδα παιρνάει σε άλλο επίπεδο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Thomas/Dumars το καλύτερο backcourt όλων των εποχών;

      saxon

      Διαγραφή
  15. Ωντος τζιμ ο τζορνταν ειχε απο 35αρες εως 40αρες στους τελικους,βλεπωντας κατα καιρους εκεινα τα ματς βλεπεις τα ιστορικα ματς απ του τζορνταν με το ροντμαν,ο τσακ ντειλι ειχε δοκιμασει και το μαγκουαιρ.Για το πολ θελω να το δω απεναντι στον ουεστμπρουκ σε πλει οφ,εκει θα το μετρησω διαφορετικα,ειναι λιγο κρυπτονητης των κλιπερς η οκλαχομα...ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο μιροτιτς δεν ηταν στην ολυμπιακη ομαδα της ισπανιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τζιμ ασχετο αλλα μιας και αναφερθηκαν τα παραδειγματα των βοσνιων(μια χωρα με πολυ μικρο πληθυσμο) μηπως κατι δε γινεται σωστα στην ελληνικη υποδομη και αν ναι τι...σε παρακαλω δωσε μια γνωμη γιατι το θεμα απασχολει πολλους μπασκετικους και φανταζομαι θα εχεις τυχει κι εσυ σε τετοιες συζητησεις.ισως με καταλληλη δουλεια να φταναμε το επιπεδο της παραγωγης παικτων στα προτυπα της παλαι ποτε σχολης των πλαβι και πιστευω οτι μπορει να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για άλλη μια φορά η Δύση είναι πολύ περισσότερο 'βαθιά' και φορτωμένη από την Ανατολή. Έτσι όπως πάει οι τελευταίες δυο ομάδες που θα μπουν πλέι οφ στην Δύση μπορεί να είναι πχ οι Νάγκετς και οι Λέικερς με ρεκόρ κοντά στις 50 νίκες και αντίστοιχα από την Ανατολή οι Ράπτορς ή οι Μπακς με ρεκόρ σκάρτες 40. Οι Χιτ νομίζω θυμίζουν τα τελευταία 3 χρόνια τους Λέικερς της δεκαετίας του '80 που κυριαρχούσαν στην Δύση ενώ στην Ανατολή για να βγει ο φιναλίστ (Σέλτικς και ή Σίξερς στις αρχές '80 ή Πίστονς στα τέλη '80) γινόταν σκοτωμός. Οι Χιτ μέχρι τους τελικούς της Ανατολής θα παίξουν δυο ψιλοαστείες σειρές (πχ με Τορόντο στον 1ο γύρο και καμιά Ιντιάνα στον 2ο) ενώ η Οκλαχόμα μπορεί να παίξει πχ με το Γκόλντεν Στέιτ ή το Μέμφις και μετά με τους Κλίπερς. Μόνο για αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι των Χιτ μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Και οι Λέικερς των 80ς κέρδισαν τα τελευταία 2 πρωταθλήματά τους (87, 88) επειδή (μεταξύ άλλων) βρήκαν τους Σέλτικς και τους Πίστονς κατεστραμμένους από τα πλέι οφ.
    Σχετικά με τα άλλα που είπατε:
    α) Αν το Μαυροβούνιο με 400χιλ κατοίκους βγάζει τόσα ταλέντα (υπόψιν ότι περισσεύουν αθλητές και για το γουότερ πόλο που είναι παγκόσμια δύναμη) εμείς με 10 εκ. πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τους παίχτες που βγάζουμε;
    β) Ο Κουφός δυστυχώς έχει γίνει μια βελτιωμένη εκδοχή Τσακαλίδη. Βλέπω τα χάιλαιτ από τον τελικό εφήβων το 2007 με την Σερβία του Μάτσβαν και μελαγχολώ. Θα μπορούσε να είναι ένας mini franchise player, δυστυχώς μπήκε στο ντραφτ πολύ νωρίς.
    γ) Ο Μέλο παίζει σαν MVP σίγουρα. Μπράβο Τζιμ που τολμάς να κάνεις την σύγκριση Μέλο-Ντουράντ. Καλός ο KD (και σίγουρα με μεγαλύτερο ταβάνι από τον Μέλο σήμερα λόγω ηλικίας) αλλά φέτος ο Μέλο είναι καλύτερος. Αν και οι Νικς θα πρέπει να κάνουν 55 νίκες τουλάχιστον για να του δώσουν το βραβείο πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε πάει έτσι. Μπορέι να μη βγάζουμε τόσπους αθλητές, αλλα απο την άλλη βγάζουμε άλλα πράματα, πχ στο ΜΙΤ έχουμε 20 Έλληνες καθηγητές σε σύνολο 900, είμαστε οι 2οι σε αναλογία (ως προς πληθυσμό κράτους) μετά τους Αμερικανούς. Και όχι μόνο ΜΙΤ αλλα όλα τα μεγάλα αμερικανικά ιδρύματα είναι τιγκα σε έλληνες ερευνητές...(ένα απλό παράδειγμα αναφέρω)
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. οι εθνικες ομαδες μπασκετ και ποδοσφαιρου ειναι μεσα στις 10 καλυτερες παγκοσμια βασει της βαθμολογιας των παγκοσμιων ομοσπονδιων

      Διαγραφή
  19. mikres xwres alla me poly megalo meso oro ypsous vevaia...alla teleutaia xwris na exw ypopsh kamia metrhsh alla ap oti parathrw gyrw m alla kai vlepontas ta roster twn mikrwn ethnikwn omadwn de vlepw na ysteroume se ypsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γιουγκοσλάβοι, και κυρίως οι κάτοικοι των Διναρικών Αλπεων (Μαυροβούνιοι/Βόσνιοι/Κροάτες) είανι ο ψηλοτερος λαός στο κόσμο, μπορώ να δώσω και αναφορά, με μέσο όρο 186εκ. σε αρρένες. Αυτό βέβαια δε λέει κάτι απο μόνο του, και οι Γερμανοί και οι Ολλάνδοι και οι Τσέχοι είναι ψηλός λαός, αλλα οι Γιούγκοι έχουν
      1)Τεράστια παράδοση
      2)Κίνητρο
      3)το κατάλληλο "μενταλιτυ".
      Δεν έχει να κάνει μόνο με υποδομή, όση υποδομή και να δώσεις σε Ελβετούς πχ, αυτοί θα θέλουν να γίνουν πλυσηματίες χρήματος και να κάνουν μαθήματα ηθικής στους υπόλοιπους.

      Για τον κολλητό που λέει για Τελέτοβιτς, ο πρώην προπονητής δεν τον υπολόγιζε καθόλου. Αυτό που λέει ο Τζιμ (4αρια με άμυνα και ριμπάουντ) δε στέκει κατά τη γνώμη μου. Π.χ. αν δεις τον χτεσινό αγώνα (Νετς-Κίνγκς) ο Τελέτοβιτς αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός με δυο βεφερές τπαές, η μία ναι στον Κούζινς (αμέ)
      Για μένα καλύτερα να πήγαινε Καβαλίερς, και να είχε 25+ λεπτά εξασφαλισμένα, αλλα αν καταφέρει και προσαρμοστεί στους Νετς αυτό σημαίνει ότι θα γίνει και πολύ πιο ολοκληρωμένος πάικτης (Ση΄μερα μέχρι και πεντάρι έπαιξε πάντως για μερικά λεπτά!)
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. Μ.Π.Λ.Α. σύμφωνα με εκθέσεις εθνολόγων, η ψηλότερη φυλή στον κόσμο είναι κάπου στο Σουδάν, από την οποία στο NBA έχουν σταδιοδρομήσει ο Manute Bol και ο Luol Deng. Οι Γιούγκοι έχουν τρομερή τεχνογνωσία όσον αφορά τις μικρές ηλικίες και φυσικά κατάλληλη ιδιοσυγκρασία σαν λαός. Όταν ο Πετζα καθόταν τα μεσάνυχτα στο Παλαί και βαρούσε τρίποντα, οι Ρεντζιάς, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης ήταν στα μπουζούκια.
      Σχετικά με τον Teletovic, επειδή τον πάω πολύ σαν παίχτη, εύχομαι να πάρει από το NBA και όχι να μείνει στάσιμος όπως ο Kleiza λαμβάνοντας την καταστροφική νοοτροπία του scorer first and foremost.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Γειά σου φίλε, σε ευχαριστώ, δεν το ήξερα αυτό για το Σουδάν, αλλά τελοσπάντως οι Γιούγκοι είναι ΤΟΠ-3 σίγουρα, ειδικά αν κάποιος κάνει ένα ταξίδι εκεί θα το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.
      Αυτό βέβαια τους δίνει ένα πλεονέκτημα, το οποίο όμως δουλέψαν σκληρά για να το αξοιποιήσουν, και τα κατάφεραν στο έπακρο.
      Για τον Τελέτοβιςτ συμφωνούμε, και γω ατό είπα, αν θέλει να βγει μπροστά στους Νετς θα πρέπει να ολοκληρώσει στο (πολύ καλό πάντως) παιχνίδι του.
      Ο Κλέιζα είναι ίδιο στυλ αλλά άλλη νοοτροπία (αλητάκος και τεμπέλης)
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    4. 182.6 cm η φυλή Dinka (Deng, Bol) αλλα με μετρήσεις ανθρωπολόγων το 50...
      Alex 7

      Διαγραφή
  20. Τζιμ για αυτο που ειπες στην αρχη οτι οι Κελτες κοιτανε Καζινς νομιζω πως ο παιχταρας ειναι ρεστρικτιντ οποτε δυσκολα θα μας τον παρουν!Αντιθετα ανρεστρικτιντ ειναι ο Εβανς ο οποιος ακομα ειναι τραυματιας γιατι;
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με φήμες οι Celtics, που ψάχνουν 5άρι περιοπής, λέγεται ότι θέλουν τον Cousins όχι ελεύθερο, αλλά με ανταλλαγή, καθώς θεωρητικά οι Kings τον έχουν βάλει στο trade block λογώ κακής διαγωγής. Τις τελευταίες μέρες πάντως δείχνει να έχει καταλαγιάσει το βαρύ κλίμα από πλευράς Sacramento (μόλις μία αγωνιστική τιμωρία στον παίκτη) και ο νεαρός center έχει επιστρέψει με πολύ καλές εμφανίσεις

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Ρε Des θα εχει πολυ πλακα μια τετοια ανταλλαγη

      γιατι μπορει να καταστρεψει την Βοστώνη (θα δωσει σιγουρα 3 παικτες και καποιο pick )

      ή να την φτασει και τελικο ΝΒΑ (δες αλλαγη ο Blatche, αλλαξε ακομα και αυτός σε περιβαλλον σοβαρό και όχι μαγικο τσιρκο. ποιος; ο Μπλιαχτσ :) )

      Cousins φοβερος παιχτης δεν εχω δει ψηλο να τρεχει το γηπεδο τοσο ωραια (ακόμα και με την μπαλα!!) αλλα από επιλογες μηδεν

      Για να δουμε...

      ΥΓ παντως αν η ομαδα του CP3 φορουσε κιτρινα θα λεγαμε : ψαχτε τον δευτερο

      ΥΓ2 Ο φοβερος Derick Rose ειναι σε ομαδα με τον ισως καλυτερο προπονητη του ΝΒΑ και ίσως πλεον με την καλυτερη οργανωση Club στο ΝΒΑ μετα την αποδομηση της προηγουμενης δεκαετιας . Απο την αλλη ο CP3 είναι ο ιδιος αυτός που τραβα LAC προς τα μπρος
      Δεν ειναι κακο αυτό αλλα μεχρι το τελος πανε οι οργανωμενες και εμπειρες ομαδες

      Οι HEAT φετος για μενα ηταν το 1ο φαβορι αλλα οι 2 20αρες απο τους NYK με προβληματισαν

      Minesota παλι τραυματιας ο Love τι θα γινει με αυτην την ομαδα;

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
    3. SuperSportSpy, ο τεράστιος "Fast" Eddie Johnson, παλιά δόξα του Ολυμπιακού, γράφει ένα άρθρο με αφορμή την ανωριμότητα του Cousins σχετικά με τις επιλογές των νέων παικτών και ειδικά αυτών που αγωνίζονται στη frontline και κρίνονται περιζήτητοι (high school, βία μία-δύο χρονιές κολέγιο και μετά pro-basketball). Δεν έχει να κάνει με τον παίκτη αυτόν καθ'εαυτόν, αλλά με το σύστημα. Προηγουμένως σχολιάζαμε το prospect "Κουφός" και την πρόωρη απόφασή του να συμμετάσχει στο draft. Στο ερχόμενο mock draft από τα 14 ονόματα που δίνονται ως lottery picks, τα 6 είναι πάνω από 2,10 m, οι περισσότεροι εκ των οποίων άγουροι όπως οι Sullinger, Mayer, Drummond και σια. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς, ακόμα και ο ψηλός που έχει την πρόθεσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να εντρυφήσει πραγματικά στο άθλημα πριν γίνει επαγγελματίας, δεν θα έχει τον απαιτούμενο ανταγωνισμό σε κορμιά, αφού οι υπόλοιποι συνομίλικοι θα έχουν ακολουθήσει το δρόμο του επαγγελματισμού
      Παρακάτω το link του Johnson:
      http://hoopshype.com/columns/johnson/cousins-a-poster-child-of-whats-wrong-with-this-system

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Des έχεις δικιο

      το βλεπεις αυτό στην διαχειριση και στην κινηση του κορμιου τους.

      ακόμα στο ΝΒΑ τα παιχνιδια ειναι must win και ο αναγωνισμός για μια θεση στο ροστερ μεγαλος οποτε οι παιχτες αφήνουν το προσωπικο τους στυλ για να προσαρμοστουν στις απαιτησεις της ομαδας (πχ Κουφος που αφησε το περιφερειακο του παιχνιδι για να γινει μουσκουλιασμενος σεντερ)


      μια διαφωνια που εχω με οσα λεει ο πιστολερο Eddie οτι τα παιδια ειναι αγουρα και δεν ξερουν πως δεν εχουν κανενα σεβασμο για το παιχνιδι
      και η συγκριση με την δικια του εποχη

      τα παιδια ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τοτε και μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες του παιχνιδιου και σωματικα (αντοχη) και νοητικα (plays)
      αυτο που δεν μπορουν να διαχειριστουν ειναι τα φλας

      και εκει είναι το θεμα
      δεν μπορει ενα παλικαρι 18 ή 20 ετων να εχει μια ομαδα πολης οπως το Sacramento να γίνεται franchise παιχτης

      Και έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες ότι και αν καποιος ψηλος θελει να τελειωσει το κολεγιο απο καποιο σημειο και μετα θα παιζει μονος του.

      όπως το βλεπω το πραγμα οι ομαδες θα πέρνουν περισσοερους παιχτες απο draft και θα τους στελνουν στην D-League

      αλλα και αυτο δεν ειναι λυση...

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
    5. Μια ερωτηση για τον cousins, ποιους να δωσουν οι σελτικες ρε παιδια? Δεν μου βγαινει με τιποτε πως μπορει να γινει μια τετοια ανταλλαγη, ή μιλαμε για εμπλοκη πολλων ομαδων? Παντως το παιδι ειναι τρομερος, αν βαλει μυαλο κ δεν αντιμετωπισει προβληματα τραυματισμων θα μεγαλουργησει.

      Διαγραφή
    6. Δεν δίνεται κανένας εκ των πιρς, γκαρνετ, ροντο και μπραντλευ λένε. Λογικά μπας και γκριν είναι διαθέσιμοι οπότε έχει μια βάση. Επίσης κοιτάνε και γκορτατ από suns.

      Μεγάλη απογοήτευση για μένα είναι ο εβανς. Βλεποντάς τον στην ρουκι χρονιά του πιστεύα ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο παίχτη. Πλέον δεν ξέρει τι θέση παίζει, έχει χάσει την αυτοπεποιθησή του και βέβαια σε αυτό ευθύνεται και το περιβάλλον του σακραμέντο.

      Διαγραφή
    7. Δεν φταίει μόνο ο Evans. Ναι, ο τύπος είναι ασυνεπέστατος στην απόσοσή του, αλλά ένα φερόμενο ως περιουσιακό σου στοιχείο το προστατεύεις. Σκεφτείτε πόσους παίκτες έχουν μαζέψει στην περιφέρεια οι Kings τα τελευταία χρόνια, συν τον Thomas που τους προέκυψε λίρα εκατό (εντάξει, κάτι λιγότερο) από το πουθενά. Φανταστείτε τον στο point σε μία ομάδα σαν τους Jazz, θα είχε πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    8. Παιδια ειμαι Κινγκ απο το 2002 καθως μεγαλωσα με Ουεμπερ.Παρακολουθω συχνα.Το Σακραμεντο απο ταλεντο και απο το λεγομενο ποτενσιαλ ξεχυλιζει θα ελεγα αλλα ωρες ωρες δεν ξερει τι ζηταει.Εχει καποιους παικτες (Φριντετ,Γκαρσια,Θορντον) οι οποιοι ναι μεν ειναι αρκετα καλοι αλλα δεν χρησιμοποιουνται σωστα και λογω μεγαλης γκαμας στην περιφερεια τρωνε πολυ παγκο.Η και ο Σαλμονς.Επισης ο Τομας Ρομπινσον ειχε μεγαλες προδιαγραφες αλλα μεχρι στιγμης δεν...Μπορει το Σακραμεντο με αυτους και καποια πικ να κανει καποια καλη ανταλλαγη;Ο Τομπσον σταθεροποιει την αποδοση του σιγα σιγα ειναι μηχανη ριμπαουντ ο Εβανς μεχρι να τραυματιστει ηταν αρκετα καλος (οχι οπως ηταν ρουκι αλλα καλυτερος απο περυσι) ο Καζινς δειχνει να σοβαρευει, ο Ασαια Τομας οπως ειπε ο Ντεστι ειναι λιρα εκατο και ο Κιθ Σμαρτ απο τον παγκο τα παει καλα με τους παικτες εχοντας βρει εναν δικο του κωδικα επικοινωνιας.Αυτο που λειπει πιστευω φανερα απο τους Κινγκς αυτη τη στιγμη ειναι ο καλος Εβανς και ενα καλο "3" με ικανοτητα στο σκορ να σπρωχνει την ομαδα και οχι αλχημειες με 3 γκαρντ οπως ο Ζελικο στον Παναθηναικο γιατι το εχει δοκιμασει πολλες φορες ο Σμαρτ με Τομας Θορντον και στο "3"(!!!) τον Εβανς και το μονο που καταφερε ηταν να διαλυσει την ισσοροπια στην 5αδα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    9. Στάθη, ο Thomas είναι λίρα εκατό αναφορικά με τα λεφτά που παίρνει και τις προσδοκίες που μπορεί να δημιουργεί το νούμερο ..60 draft pick στη sophomore χρονιά του. Φέτος και ένα μίνι πισογύρισμα έχει κάνει (λογικό και ανθρώπινο) και ενίοτε χάνεται στο rotation με Fredette & Brooks

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    10. Το ανέφερα desticado ότι φταίει και η ομάδα για tyreke. Από την αρχή λεγόταν πάντως ότι φέτος θα ανέβει στο 3 . Τέτοιος υπερπληθυσμός στα γκαρντ δεν έχει ξαναυπάρξει.

      Συμφωνώ για thomas, μαζί με τον parsons του houston αποτελούν εκπλήξεις.

      Διαγραφή
    11. Ο "Fast" Eddie Johnson ήταν άλλος αθλητής από τον πρώην άσο του Ολυμπιακού,λίγο μεγαλύτερος και μεγάλο αλάνι.Επειδή συγχέονται συχνά με ευθύνη των Ελλήνων δημοσιογράφων είπα να το επισημάνω.
      Σωτήρης

      Διαγραφή
    12. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, δικό μου το λάθος

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    13. Μεγάλο λάθος η μονιμοποίηση του Evans στο 3. Άλλο να τον έχεις εχεί κατά συνθήκη και άλλο να πας έναν γκαρντ να τον κάνεις φόργουορντ. Για να πω και εγώ την γνώμη μου για τον παίκτη, σε σχέση με τους άλλους της φουρνιάς του (Jennings, Curry) είναι ένα κλικ πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας και προσωπικής ικανότητας αλλά έχει προσόντα για να αναδειχθεί. Καλή επιλογή το Σακραμέντο αρχικά αλλά όπως έγιναν τα πράγματα δεν τον βοηθάει η παρουσία του εκεί. Θα ήθελα να τον δω σε ομάδα σαν του 76ers..
      Μιας και ανέφερα Jennings πιο πάνω, γίνεται restricted free agent στο τέλος της σεζόν. Για να δούμε...

      Διαγραφή
    14. Ε Ντεστι δεν εχουμε δει πολλα Νο 60 ντραφτ να βγαινουν τετοια λαβρακια για αυτο ειπα και εγω λιρα εκατο.Τον Μπρουκς τον ξεχασα προηγουμενως.+1 λοιπον στην περιφερεια.Και αναπληρωματικο 5αρι ειναι ο Τσακ Χειζ και στο 3 ο Αουτλο....καταλαβες τι ελλειψεις υπαρχουν στο ροστερ.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  21. Ωραίο άρθρο Τζιμ μπράβο.
    Όσο για το πότε ήταν η τελευταία φορά που ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ είχε τέτοιο ύψος γύρνα μερικά χρόνια πίσω προς Φιλαδέλφεια μεριά. Παικτάρα ο CP3 και έχοντας δει αρκετούς αγώνες των Clippers συμφωνώ μαζί σου ότι είναι ο καλύτερος άσος φέτος αλλά δύσκολα να πάει ο τίτλος προς τα κει.
    Νέα Υόρκη απίστευτη φέτος αλλά φαβορί οι Χιτ.
    Μεγάλο χάλι οι Λεικερς, έτσι όπως τους βλέπω δεν στρώνουν με τίποτα. Κρίμα για τον Κόμπε που παίζει μόνος του

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tι γίνεται με αυτούς τους Λέηκερς ρε παιδιά? Βλέπει κανείς γιατρειά?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γιατρεια ακουει στο ονομα φιλ τζακσον :P. Περα απο την προπονητολογια που ειναι αχρηστη οι λακερς σαφως κ μπορουν να γυρισουν τν κατασταση κ να μπουνε στα πλει οφφ αλλα για εμενα το θεμα ειναι οτι πρεπει να αποφασισουν πολυ συντομα τι θα κανουν με τον παου κ τον χαουαρντ, ο πρωτος κανει μπαμ οτι δεν ταιριαζει στα σχεδια του κοουτς κ μια ανταλλαγη τις επομενες βδομαδες ισως αλλαξει ολη την ομαδα, ο δευτερος δεν εχει βρει τον ευατο του μετα τον τραυματισμο,ενταξει τα νουμερα του χαουαρντ ειναι εξαιρετικα αλλα πιστευω οτι ολοι μας περιμεναμε να παιζει ακομη καλυτερα, γιατι δεν πιστευω οτι το πικ του ηταν πριν 2,3 χρονια με τους ματζικ αλλα εχει να δωσει κ αλλα. Επισης οι λακερς πρεπει να αποφασισουν αν θα του δωσουν το νεο συμβολαιο (max) το καλοκαιρι γιατι πολλα ακουγονται κ για αυτο στις ΗΠΑ, για το αν πρεπει ή οχι κ ενω ολοι το θεωρουσαν δεδομενο τωρα δεν ειναι κ τοσο. Παντως δεν πιστευω ο χαουαρντ να θελησει να φυγει απο τους λακερς κ οι προσφατες δηλωσεις του περι κομπι κτλ πιστευω εγιναν για να βρουν μια ακρη μεταξυ τους, για να φυγει ο ντουαιτ θα πρεπει ο παυλ να παει στο νταλας κ να τον ακολουθησει αλλα το θεωρω καμποσο δυσκολο να γινει αυτο....

      Διαγραφή
    2. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΠΕΡΣ

      Διαγραφή
    3. Φίλε και γω σπηρούνι είμαι πριν ακόμα πάει ο Ρόντμαν εκεί αλλά εντάξει είπαμε, μη το παρακάνουμε κιόλας...άμα το πάρουμε όμως σου χρωστάω κέρασμα μόνο και μόνο για τη πίστη στην ομάδα χαχα

      Διαγραφή
  23. Jim εκτιμώ τις απόψεις σου και τις σέβομαι! Αλλά εμένα η αδυναμία μου είναι ο Ρόντο. Και πιστεύω ότι αυτός είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ. Το μόνο που υστερεί είναι το μακρινό σουτ. Όλα τα άλλα τα κάνει καλύτερα από τον Πολ. Επίσης πιστεύω ότι ο Ρόντο όταν θα τελειώσει την καριέρα του θα είναι ο πρώτος παίκτης όλων των εποχών σε Triple Double. Επειδή σε λίγο δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας με τους Νικς πιστεύω ότι οι Σέλτικς θα χάσουν εύκολα. Μακάρι να διαψευστώ.

    Rajon Rondo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την ωρα οι σελτικς στεκονται καλα με τον κεβιν να κανει θραυση, οσο αντεξω θα το δω αλλα το γυρναω λιγο στους σπερς

      Διαγραφή
    2. Διαψεύστηκα! Το πήραν το παιχνίδι... Έκλεισαν όσο καλύτερα γινόταν τον "Μέλο". Με 6/26 μετά από καιρό δεν είχαν και μεγάλη τύχη οι Νικς

      Rajon Rondo

      Διαγραφή
    3. kalispera aderfe kai pisteua pws eimai o monos. simfono on fire o paul alla akoma thewro kalitero ton rondo
      distixws gia mena oi celtics einai se mia periodo parakmhs kai ton exei epireasei kai auton alla paramenei o pg me to kalitero court vision sti liga me exeretiko ball handling kai pleon fetos me normal pososta se sout kai voles ton latrepsa meta ti 40ara mesa sto miami

      Διαγραφή
    4. Ο Ρόντο παιδιά είναι φοβερός παίκτης. Τοπ πόιντ γκαρντ δε το συζητώ, κάνει τα πάντα. Θεωρώ ότι ο Πολ είναι πιό leader, πιό σκόρερ και "ασφάλεια" στο τέλος του παιχνιδιού. Και οι δύο πάντως είναι σούπερ παίκτες..

      Διαγραφή
    5. @Rajon Rondo

      Να'σαι καλά φιλαράκι.. Έγραψα που υπερτερεί ο Πολ κατά τη γνώμη μου. Αλλά στη δική μου ομάδα μπορεί να έπαιρνα τον Ρόντο. Δίλημμα..

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Jim!

      Rajon Rondo

      Διαγραφή
  24. καλησπέρα παιδιά κ απο μένα! Jim γράφω πρώτη στο μπλογκ σου αν κ σε παρακολουθώ καιρο, ομολογώ ότι είσαι μια όαση μέσα στη μιζέρια της "δημοσιογραφίας"! συγχαρητήρια!
    παρεμπιπτόντως δε ξερω αν το σχολιασατε πιο πάνω αλλά ο Birdman πάει Heat! έξυπνη κίνηση θα δώσει ενέργεια κ ριμπάουντ ενώ θα ξεκουρασει μπος και χασλεμ.
    Αυτα για αρχή, θα τα λέμε πιο συχνά πλεον Jim, καλή συνέχεια!

    Άγγελος Κορωνιος-Λευκάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα παιχτούρα.. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να γράφεις να τα λέμε..

      Διαγραφή
  25. Ωραιο αρθρο Jim! Ηθελα να σε ρωτησω, ποιο απο τα βιβλια των MJ και Pat Riley αξιζει να διαβασει κανεις (στα αγγλικα παντα)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Ο Νικητής μέσα σου" ή "WINNER WITHIN" του Ράιλι.. Προσωπικές ιστορίες, τσιτάτα, πολύ Ράιλι κατάσταση.. Υπάρχει και στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. to xw diavasei poly kalo kai me polles anafores ston magic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΟΥΕΡ ΡΑΝΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Jim! Καλησπέρα στην ωραία παρέα! Είναι πρώτη φορά που γράφω. Έχει εδώ και μερικές μέρες που ανακάλυψα το blog σου και πραγματικά μου αρέσε από την πρώτη στιγμή! Τα άρθρα εξαιρετικά, αλλά αυτό που πραγματικά απολαμβάνω είναι η συζήτηση που ακολουθεί! Όλα τα παιδιά με εξέπληξαν (θετικά εννοείται) με τις γνώσεις τους, με το πόσο ενημερωμένα είναι και με το πόσο ασχολούνται με το άθλημα!!!(το τελευταίο ειδικά νομίζω ότι κάνει μπαμ)
    Το αποτέλεσμα είναι μια παρέα που γουστάρεις να διαβάζεις τις απόψεις της και αυτό πραγματικά σπανίζει στον ιντερνετικό και δη στον αθλητικό χώρο...
    Γουστάρω τρελλά το basketball(και ας μην το κατέχω τοσο επισταμένα) και χαίρομαι που σας βρήκα!
    Όσο για το άρθρο, παιχτούρα ο CP3, δεν μπορώ να πω το αντίθετο... Άλλα η αδυναμία μου είναι ο Rajon Rondo (σαν φαν των Κελτών). Αν και είναι assist leader δεν έχει σουτ. Αλλιώς νομίζω θα ήταν top playmaker! Είναι διαφορετικό νομίζω να σε μαρκάρουν σε δυο μέτρα απόσταση, γνωρίζοντας ότι δεν απειλείς σοβαρά από μακρυά...
    Αλήθεια για τους Celtics πόσο μακρυά τους βλέπετε να φτάνουν; Γνωρίζω ότι είμαστε στα down και λίγο overaged αλλά μπορείς να ξεγράψεις τις παλιοσειρές KG και Pierce στα playoffs;

    Συγγνώμη αν σας κούρασα και ελπίζω να τα λέμε από εδώ στο μέλλον...
    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα theo και καλώς ήρθες φιλαράκι στη παρέα μας.. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η καρδιά του μπλογκ έχουμε πεί ότι είναι η επικοινωνία μεταξύ μας.. Όσον αφορά τον Ρόντο και το σχόλιο σου, θα πω ότι είναι πραγματικά σπουδαίο το γεγονός ότι τον μαρκάρουν -όπως είπες- στα 2μ. απόσταση και παρόλα αυτά έχει καταφέρει να σκοράρει με τέτοια συνέπεια κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα τζιμ,αναψαν τα αιματα στο νεα υορκη-σελτικς με μελο-γκαρνετ,οπως γραφαμε κα εχτες πολλα good fellas στους νικς,οι σελτικς εδειξαν οτι ειναι μεν γερικα σκυλια αλλα στα κρησιμα ματς βαζουν κατω το κεφαλι και δαγκωνουν ασχημα-ενα βαθυτερο ροστερ το θελουν.Τους bad boys σε δραση μονο απ το νετ τους βλεπω κατα καιρους,αλλα δεν θα ξεχασω ποτε το σκηνικο του κυριου "παγκοσμια ειρηνη"(που ο σουμποτιτς του εκανε μαθηματα σουτ στην εδω επισκεψη του) με τους παιχτες και τους οπαδους των πιστονς...ΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νίκο-Γκάλη-γάμησέ τους πάλι! Ακούω ότι ο Νικ προπονείται ακόμη. Δεν θα μπορούσε, Τζιμ, να προσφέρει μερικά ποιοτικά λεπτά στον Παναθηναικό;
    Συγγνώμη αν σας κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Από τις πιο απολαυστικές συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει ποτέ στο hoopfellas.
    Μπράβο σας ρε μάγκες για το επίπεδο γνώσεων των γεγονότων, κατανόησης του αθλήματος και τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων σας.
    Κι ας με κάνετε να νιώθω μ@λ@κ@ς που δεν μπορώ να σας ακολουθήσω!

    Jim όπως βλέπεις το NBA μπορεί να μη χτυπάει 300άρες στα σχόλια, αλλά αν μη τι άλλο ανεβάζει το blog και την ανταλλαγή απόψεων πολλά επίπεδα πάνω, προσφέροντας και πολύτιμες γνώσεις σε όσους δεν έχουν επαφή με τον "μαγικό κόσμο".
    Μακάρι να μπορούσες να καθιερώσεις 1 ανάρτηση ανά βδομάδα ή ανά 15 μέρες.

    Να'στε καλά ρε παίδες και συνεχίστε να σχολιάζετε!
    Γεια-χαρά

    Υ.Γ.1: Πέρα από την πλάκα ρε παιδιά, πότε προλαβαίνετε και βλέπετε NBA; Κατά τη διάρκεια των σπουδών όλα κομπλέ, είχα καθιερώσει και τα "ξενύχτια της Eastern Time", αλλά τώρα πού χρόνος για τέτοια...Και δε μου πάει να δω σε μαγνητοσκόπηση αγώνα που ξέρω εκ των προτέρων το αποτέλεσμά του.

    Υ.Γ.2: Οι Nuggets μήπως έχουν επίτιμο οπαδό τον...επίτιμο (λέγε με "Δρακουμέλ"); Μέσα σε 3 μέρες αντιμετώπισαν Timberwolves και Lakers. Αποτέλεσμα; Νοκ-άουτ ο Love, νοκ-άουτ και ο Gasol. Αν συνεχίσουν έτσι...στοχεύουν πολύ ψηλά! Ο Glen Davis και ο Vucevic καλά θα κάνουν να προσέχουν αύριο!

    Υ.Γ.3: Υπάρχει κάποιος άλλος εδώ μέσα που θεωρεί τη φυγή του Davis μεγαλειώδη, ανεκδιήγητη και ασυγχώρητη γκάφα των Celtics? Πόσο διαφορετική θα ήταν η Βοστώνη με τον "Baby" στη γερασμένη και καταταλαιπωρημένη frontline της; Τι ακριβώς προσφέρουν οι Wilcox, Collins??? Αααρρργκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα νονε,οντως αυτο για τους ναγκετς ισως ισχυει απλα σημερα ο γκλεν ντειβις δεν παιζει(ισως κανει παρτυ η αεροπορια των σφυγγων)-Δεν ηταν γκαφα η φυγη του big baby,ηθελαν να δωσουν αλλου τα χρηματα του συμβολαιου του αλλα δεν τους βγηκε,ο ξαδερφος δαμαρκος αν παει στους κελτες θα εχει θεμα με το ντοκ ριβερς στη βοστωνη,παντως η ιδιοκτητρια των βασιλιαδων του σακραμεντο ειναι πολυ εκνευρισμενη μαζι του.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. Γεια σου φίλε Άκη. Πολύ μου άρεσε αυτό με τον ξάδερφο Δαμάρκο! Ελληνοποίηση καλύτερη και από του Ματσιούλη!

      Πώς κρίνεις τη μεταγραφή Baynes στα Σπηρούνια του Tejas (που έλεγαν και οι ZZ Top)? Χωρίς να θέλω να υπονομεύσω την αξία του παίχτη, μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μαζεύεται όλη η σάρα και η μάρα στο NBA...Και κυνηγάνε τους 7-footers με τις απόχες.

      Για την άλλη βδομάδα τι βλέπεις απέναντι στους Knicks? Θα καταφέρετε εντός έδρας να "ξεπλύνετε" την 20άρα του πρώτου αγώνα;

      Διαγραφή
    3. Ο Κόλινς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, απορώ πώς βρήκε συμβόλαιο, ενώ ο Γουίλκοξ είναι χρήσιμος για 5ος ψηλός, έμπειρος, physical παίκτης και σχετικά καλός στο ριμπάουντ. Ο Big Baby σίγουρα κάνει μεγάλη χρονιά στους Μάτζικ αλλά ο Σάλιντζερ έχει το ίδιο στυλ και μεγαλύτερες προοπτικές (άσε που δεν γκρινιάζει!).
      Μάξιμος

      Διαγραφή
    4. Χάρη, ο Bass, με τον οποίο έγινε το trade, σε αυτούς τους Celtics μπορεί να μην είναι ότι ιδανικότερο (ο τύπος είναι βαρύς power forward και όχι το 5άρι που θα αποφορτίσει ουσιαστικά τον Garnett από τη χαμαλοδουλειά), παρόλα αυτά σε αυτό το roster είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Davis.
      Ο Big Baby 1ον: είναι ένας πολύ ιδιόμορφος παίκτης, βαρύς, χοντρός, κοντός για center αλλά δυνατός για 4άρι (και με back-to-basket game) ο οποίος αν μη τι άλλο ξέρει μπάσκετ. Δεν είναι Jefferson αλλά δεν είναι ούτε Howard, οι επιθετικές του κινήσεις είναι εξαιρετικές. 2ον: αγωνίζεται σε μία λειψή πέρα ως πέρα ομάδα που στοχεύει στο καλοκαίρι του '13 και το free state-tax καθεστός που ισχύει στη Florida για να προσελκύσει δυνατούς free agents και να κτιστεί από την αρχή. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Magic δεν ζήτησαν κάτι σοβαρό σε έμψυχο αντάλλαγμα για τον Howard, είναι σε φάση αποσύνθεσης και μετά αναδόμησης. Σε αυτό το σύνολο ένας παίκτης με τις ικανότητές του και την εμπειρία που έχει αποκομίσει πλάι σε θρύλους του αθλήματος μπορεί να διακριθεί ελλείψη δευτέρου.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  35. Νονε δεν ειμαι και κανας ειδικος επιπλεον το σαν αντονιο δεν το πολυ χονευω,στερησε πρωταθληματα ο ντανκαν και οι λυποι απ τα πιστονια,υποθετω οτι θελει ο μπαρμπα-κρεγκ σε καποια ματς το σπλιτερ στο 4,ο ντιαο και ντεχουαν μπλερ δεν σκιζουν και ο μπονερ ειναι απλα εκει!!Τωρα οι νικς εχουν πολλους παιχτες να στειλουν πανω στο παρκερ να το κουρασουν να του κανουν βρωμικα φαουλ,επιπλεον το μαρκαρισμα του μελο ειναι ενα θεμα. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέρησαν πρωταθλήματα κατά κύριο λόγο από τον Steve Nash θα έλεγα εγώ. Ένα με τους Mavericks και άλλο ένα (και αυτό πονάει ακόμα και σήμερα) με τους Suns. Έχω ξαναμιλήσει για το μεγάλο μου απωθημένο που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί: 1 δαχτυλίδι για την ομάδα των Nash-Stoudemire-D'Antoni. Και μάλιστα εκείνη τη χρονιά (2005) θα έπαιζαν με το Detroit στους τελικούς...

      Και η ερώτηση για τους Knicks τους Pistons αφορούσε. Δε σε μπέρδεψα για "σπηρούνι", είσαι γνωστό "πιστόνι" του blog!

      Διαγραφή
  36. Χάρη, νομίζω τα παραλές. Μια χαρά αναπληρωματικό 5 είναι ο Baynes, ειδικά όταν οι Spurs δεν ενίσχυσαν τους ψηλούς με το Lorbek όπως σχεδίαζαν. Το βάθος πάγκου είναι πολύ σημαντικό για να έχουν τον Τίμμυ έτοιμο για τα Playoff που θα γίνει σφαγή.

    Ο STAT δήλωσε τις προάλλες πως είναι πρώτη φορά στην καριέρα του ως επαγγελματίας που έχει κάποιον να του δίνει αμυντική καθοδήγηση. Απολαυστική μπηχτή. Από τον Antoni και τις ομάδες του κανένας δεν στέρησε τίποτα, αυτός αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την άμυνα των ομάδων του.

    Και ναι, μια χαρά είναι να κατεβάζεις αγώνες που ξέρεις το αποτέλεσμα.

    Τζιμ, ποιο θα έλεγες το πιο δύσκολο ματσάρισμα για τους Heat στην ανατολή, στην postseason; Indy ή Knicks;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 1-2 ματς από την επιστροφή του τον stat τον βλέπω πάρα πολύ ενεργητικό στην άμυνα τα λεπτά που έχει παίξει, με καλές τοποθετήσεις και μια χαρά βοήθειες. Άλλος άνθρωπος! Κακά τα ψέμματα είναι παιχταράς και μπορεί να δώσει πολλά στην νέα υόρκη τις βραδιές που ο μέλο θα μπουκώνει όπως προχθες. Αργά ή γρήγορα θα ανέβουν οι χρόνοι συμμετοχής του και στα play off θα φανούν οι παιχταράδες. Πάντως ο woodson το πάει μεθοδικά με την επανένταξη του και μ'άρεσει.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε Ody! Καλή χρονιά φίλε! Πώς τα πέρασες;

      Δε διαφωνώ σε τίποτα με αυτό που λες για τον D'Antoni (όντως κορυφαία η μπηχτή του Stoudemire!). Το "στέρησε" δεν υπονοούσε σε καμία περίπτωση αδικία. Εξάλλου νομίζω είναι απειροελάχιστοι αυτοί που δεν απολαμβάνουν το πιο "εξευρωπαϊσμένο" στυλ μπάσκετ του Popovich (έμφαση στο αποτέλεσμα και όχι στο θεαθήναι) να βάζει τα γυαλιά στην αμερικάνικη σχολή.

      Αλλά όσο κι αν (ως Έλληνες) είμαστε υπέρμαχοι του "σκεπτόμενου" μπάσκετ, όταν βλέπεις ένα τόσο αποτελεσματικό run'n'gun παιχνίδι όπως των Suns, δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις. Και ειδικά όταν ο μαέστρος είναι ένας τόσο απολαυστικός και συμπαθητικός παίχτης όπως ο Steve Nash, που η ιστορία του χρωστάει τουλάχιστον 1 δαχτυλίδι (αν και ελπίζω όχι με τους Lakers).

      Σε τελική ανάλυση, δεν κάνω τον υπερασπιστή του D'Antoni (που δεν τον εκτιμώ καν ως προπονητή), απλά εκείνη η ομάδα των Suns προσέφερε κάτι το εντυπωσιακό ακόμα και για τα δεδομένα του NBA, χάνοντας όμως στο τέλος ΔΙΑΚΑΙΟΤΑΤΑ από το διαβασμένο μπάσκετ των Spurs.

      Τα λέμε φίλε!

      Διαγραφή
    3. Επίσης καλή χρονιά Χάρη! Προσπαθώ, εσύ;

      Άλλο πράγμα εννοούσα με το "κανείς δε τους στέρησε", πως το carefree μπάσκετ αυτής της ομάδας και η μηδενική νοοτροπία άμυνας ήταν αυτά τα οποία κόστισαν στην ομάδα. Δεν επρόκειτο για θρίαμβο των Σπέρς, όσο για θλιβερή αποτυχία της φιλοσοφίας του Αντόνι.

      Από θέαμα προτιμώ τη Lob city που έχουμε τώρα, που ακόμα και στα ήσυχά της έχει σωστό, λογικό μπάσκετ. Αν και η σετ επίθεση του Del Negro έχει θέματα. Ένα stretch 4 ή ακόμα καλύτερα, να αποκτήσει ο Griffin και τρίποντο, και θα βελτιωθεί και αυτό.

      Ody

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδια ο D`Antony εκανε εγκληματα με εκεινη την ομαδα
      εκεινοι οι Suns επρεπε να το ειχαν παρει το 2005

      το μόνο που έχει προσφέρει ο D`Antony ειναι περιφημη 7sec offense που δεν ειναι και τιποτα το φοβερό αν το καλοσκεφτεις
      αλλα το επαιζε πολυ καλα με nash & stoudemaire


      πολυ πιο ωραια ομαδα η LAC αλλα επειδη εχει μια πληρη ομαδα (πολυ δυνατος παγκος)
      και πολυ καλους playmaker : CP3 Bledshoe & Billups

      del Negro μεχρι τωρα δεν εχει κανει πατατες αλλα νομιζω οτι δεν συγκρινεται με αλλους προπονητες ακομα και Skiles ή Scott θεωρω ότι ειναι καλύτεροι

      ΝΒΑ δεν βλεπω παρα πολυ πλεον ενα αγωνα το 15μερο και αν

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
  37. Έβγαλε όλο το πρόγραμμα ο Hill και επιστρέφει!!! Άντε να δούμε τι θα δούμε, έστω και 4-5' να μπορεί να προσφέρει, θεωρώ ότι το LAC μπορεί να παίξει -ακόμα- καλύτερα. Σε αυτή την ηλικία -και στη θέση που παίζει- δεν είναι για πολύ περισσότερα, αλλά έχω ένα κόλλημα με τον Hill...πιστεύω ότι αν δεν είχε εκείνο τον καταραμένο τραυματισμό, θα έμπαινε σφήνα σε MJ-Kobe στη συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράδειγμα επιμονής και μεγάλης καρδιάς ο hill μετά από τόσα που πέρασε με τραυματισμούς. Αδυναμία των 90s μαζί με τον penny. ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ

      Διαγραφή
    2. και τρομερά άτυχοι λόγω τραυματισμών αφού οι δυο τους ήταν νούμερο 1 στην κούρσα διαδοχής του MJ προ Kobe.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Για την ιστορία, ο πρώτος φερόμενος Jordanique με χαρακτηριστηκά που θύμιζαν MJ ήταν ο Stackhouse, ελαφρώς μεταγενέστερος του Hill, ανατρέξτε και στον τύπο της εποχής. Προφανώς και το potential δεν ήταν εκεί, συνέπεσε η sophomore χρονιά του με την έλευση του Iverson, μπάλα υπήρχε μόνο μία στον αγωνιστικό χώρο και ο σκληρότερος εκ των δύο επιβίωσε.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. και σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι ο Stackhouse ήταν απόφοιτος του North Carolina.

      saxon

      Διαγραφή
  38. http://www.poundingtherock.com/2013/1/9/3855022/spurs-reportedly-sign-aussie-big-man-aron-baynes
    Συγχαρητήρια στον Baynes, Jimάρα θέλω τη γνώμη σου για την κίνηση αυτή των Spurs.
    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. autos o walter hodge polu paikths re paidi mou pws kao den exei vrei kamia omada sth nevrwligka ??kai skorer kai paseer kai apo ola ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χωρίς να έχω τις γνώσεις των φίλων για το nba,φέτος έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια από τον "μαγικό κόσμο".
    Έχω εστιάσει την προσοχή μου κυρίως στην Νέα Υόρκη και τους Σπερς..
    Για την ΝΥ δεν έχω να πω πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν ειπωθεί.Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μία κοιλιά,προφανώς λόγω των μαζεμένων τραυματισμών που είχε,ωστόσο σε βάθος χρόνου,πιστεύω πως θα είναι ένας από τους 3 βασικούς διεκδικητές του τίτλου.
    Τους Σπερς,τους πιστεύω πολύ.Διαθέτουν μία πολύ ποιοτική γραμμή κοντών αλλά στους ψηλούς πονάνε πολύ..Αν εξαιρέσεις τον Ντάνκαν που ξεχωρίζει,όλοι οι άλλοι ψηλοί δεν κάνουν την διαφορά.Δεν με "συγκινούν" ούτε ο Σπίλτερ,ούτε ο Ντιαό.Δεν ξέρω πιο είναι το budjet τους και αν μπορούν να αποκτήσουν μέσω ανταλλαγής κάποιο δυνατό 5αρι αλλά η απόκτηση του Μπέινς δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω στην ομάδα από πλευράς ποιότητας(παρά μόνο ποσότητας).Πάντως,παρότι στο παρελθόν τους αντιπαθούσα (κυρίως λόγω των επιτυχιών τους απέναντι σε Suns,Pistons)μπορώ να πω πως παίζουν "σκεπτόμενο"(είναι και της μόδας φέτος) μπάσκετ και θα ήθελα να τους δω στους τελικούς του nba.
    Eντύπωση μου έχουν κάνει,οι Ρόκετς που με την προσθήκη του Χάρντεν έχουν ανέβει επίπεδο.Τρομερό λάθος των Οκλαχόμα κατά την γνώμη μου.
    Αυτά τα λίγα από έναν νέο fan του nba.
    Kαλή χρονιά σε όλους με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή