Athlenda

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

TOP-FOREIGN PERFORMERS ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ




Το Hoopfellas ρίχνει μια γρήγορη ματιά σε μερικούς ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην περυσινή Α1 και φέτος ξεχωρίζουν σε άλλες λίγκες όντας έτοιμοι για ένα καλύτερο συμβόλαιο..


Για πάμε..


Zach Wright (1.92-27): Ο Ράιτ δεν κάνει πραγματικά καλή χρονιά, μάλλον  μέτρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μέχρι τώρα πορεία του στην Αγ. Πετρούπολη. Βρίσκεται όμως σε κατακόρυφη άνοδο τις τελευταίες 20 ημέρες, θυμίζοντας τον παίκτη που μάγεψε στα ελληνικά γήπεδα με το do it all παιχνίδι του και τη μαχητικότητα του. Ειδικά τώρα που "άδειασε" ο χώρος με τη φυγή του Μπέβερλι, ο Αμερικανός πρώην πόιντ γκαρντ του ΑΓΟΡ θα πάρει εξ ολοκλήρου το τιμόνι στα χέρια του, σε μια ομάδα η οποία υπολείπεται μόνο της ΤΣΣΚΑ στη Ρωσική λίγκα. Από εδώ και εμπρός θα κριθεί το επόμενο συμβόλαιο του Ράιτ..


9. Patrick OBryant (2.13-26): Έπαιξε πρόσφατα 2 ματς με τους Reno Bighorns στη D-League αλλά το όνο:μα του ακούγεται πολύ για ενδεχόμενη μετακόμιση στην Ευρώπη και μάλιστα άμεσα. Ο Ο’Μπράιαντ είναι παίκτης που στο καλό βράδυ του αλλάζει ισορροπίες αρκεί να γνωρίζεις γιατί τον υπογράφεις και τι ζητάς από αυτόν. Τεράστιο κορμί, ικανότητα στο ζωγραφιστό που μειονεκτεί στην προσωπική άμυνα ( πρέπει να είσαι έτοιμος για αρκετή ζώνη..). Το γνωρίζει όμως το άθλημα και πάντα ένα τέτοιο κορμί δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η λογική λέει ότι θα βρεί γρήγορα συμβόλαιο.. Στα 2 παιχνίδια στην D-League, σε 26.5’ είχε 13.5π. (68.4% 2π.) 6.5 ριμπ.-1.0 μπλοκ.


8. Marcus Goree (2.01-35): Στα 35 του χρόνια ο Γκορί αποτελεί ακόμα «εγγύηση». Ένας fundamental ψηλός, πολύ δυνατός και με γνώση/ικανότητα να καλύψει και τις 2 θέσεις της φροντκόρτ. Παίκτης με μεγάλη ποιότητα και σπουδαία εμπειρία, κόσμισε πέρυσι τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μέσα-έξω παιχνίδι και υψηλό μπασκετικό IQ, οδηγεί τη Σολέ (7-9, περίπου στη μέση του Γαλλικού πρωταθλήματος) σε πόντους και ριμπάουντς. Συμπαίκτης του και ο Πιέρ Πίρς, πρώην πόιντ γκαρντ του Άρη. Στη Σολέ ο Γκορί μετράει σε 31.6’, 14.4π.(59.7 2%-30.9% 3π.) 4.7ριμπ.-1,8 ασσίστς.



7. Sam Muldrow (2.06-24): Ακατέργαστη πρώτη ύλη ο Μάλντροου, έδειξε μερικές από τις αρετές του πέρυσι στο Παλέ, μετακομίζοντας στην Ουκρανία και στην Ντνίπρο του –μέχρι πρότινος- Βασίλη Φραγκιά. Ο Μάλντροου είναι χωρίς πολλές κουβέντες ένας εκ των κορυφαίων μπλοκέρ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Εκπληκτικά χέρια, φοβερό timing, αποτελεί φόβητρο για οποιονδήποτε finisher στο ζωγραφιστό. Είναι βέβαια άγουρος ακόμα στο παιχνίδι του. Δεν έχει παιχνίδι στο ποστ, δουλεύει ακόμα τα τελειώματα του και το –υποσχόμενο είναι αλήθεια- περιφερειακό του σουτ. Αμυντικά όμως είναι δύναμη, όχι τόσο χαμηλά αλλά με την ικανότητα του να παίζει «ένα μέτρο πάνω από τη στεφάνη» και στον σωστό χρόνο. Η χρονιά του στην Ουκρανία κρίνεται πολύ καλή και μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα χρήματα το καλοκαίρι. Στον Άρη ήταν θετικά προδιαθετιμένοι αλλά οι απαιτήσεις του (λίγο κάτω από το 100αρικό) λογικά –με γνώμονα την σημερινή κατάσταση- κρίθηκαν υπερβολικές. Σε 26.6’ μετράει 11.5π. (51.3% 2π.-33.3% 3π.) 6.9 ριμπ.-3.1 μπλοκς.


6. Jamarr Sanders (1.95-24): Έπαιξε μόλις 6 ματς στη Δράμα και τώρα παλεύει για ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, στη θυγατρική των Σπέρς, Όστιν Τόρος. Γκαρντ-φόργουορντ καθαρά φτιαγμένος για τρανζίσιον παιχνίδι, με αναπτυγμένες finishing abilities, θα μπορούσε να «βγάλει»  πολλά πράγματα σε άλλο περιβάλλον και ένα διαφορετικής φύσης πρωτάθλημα όπου το γρήγορο τέμπο είναι must. Στην Ελλάδα έμεινε λίγο, θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να φανει περισσότερο γιατί έχει δυνατότητες. Στους Τόρος σε 33.4’ 12.0π. (53.4% 2π.-39.5% 3π.)5.2 ριμπ.-2.6 ασσίστς-1.3 κλεψ.


5. Kalin Lucas (1.85-23): Έχουμε πει για τον Λούκας ότι πρόκειται για πολύ καλή «πάστα» παίκτη. Αγαπημένο παιδί και κουμανταδόρος στους «Σπάρτανς» του Τομ Άιζο, βρήκε χώρο σε μια πολύ καλή ομάδα –μετα τη φυγή του από τον Ολυμπιακό- σε κορυφαία πλέον λίγκα. Η Μπάνβιτ του Ενέ διατηρεί το κορυφαίο ρεκόρ (13-2) στην Τουρκία (μαζί με Εφές-Φενέρ) και είναι ομάδα με αρχές, η οποία δίνει σημασία στην άμυνα και σωστό τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της. Ο Λούκας είναι ο αποκλειστικός τιμονιέρης, τώρα πλέον που ο Ερμίς κάνει χρέη μπακ απ του Μακάλεμπ στην «ανταγωνίστρια» Φενέρ του Πιανιτζιάνι. Πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο, καλοπροπονημένος  και με σωστό shot selection αποτελεί κύρια παραγωγική μονάδα στην επίθεση της Μπάνβιτ. Τον τελευταίο καιρό λειτουργεί πιο εγκεφαλικά και παρουσιάζεται βελτιωμένος στο κομμάτι «αξιοποίηση των συμπαικτών του». Έχει potential να παίξει σε πραγματικό υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Σε 24.9’ μετράει 11.4π. (45% 2π.-46.3% 3π.-83.8% 1π.) 1,7 ριμπ.-2.7 ας.-1.0 κλεψ.


4. Jon Diebler (1.98-24): Από τον Πανιώνιο στο «μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής και μεταπώλησης ξένων παικτών στην Ευρώπη» όπως είχαμε χαρακτηρίσει εδώ στο Hoopfellas την Καρσίγιακα. Με τον Μπόμπι Ντίξον να τρέχει την επίθεση του Σαρίτσα, ο Ντίμπλερ δεν έγινε ποτέ ο ολοκληρωμένος περιφερειακός που ίσως και ο ίδιος προσδοκούσε, καθώς δεν έχει δουλέψει το παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια που θα εκτοξεύσει το οικονομικό του status άμεσα. Σουτάρει όμως καταπληκτικά, συνεργάζεται πολύ καλά με τους Αμινού-Τόμας (φροντκορτ) και έχει τραβήξει βλέμματα μεγαλύτερων κλαμπς στην Ευρωπαϊκή αγορά (αυτό δεν εκτίμηση αλλά πληροφορία..). Η Καρσίγιακα βρίσκεται στην 4η θέση της TBL με ρεκόρ 12-3 και ο Ντίμπλερ σε 27.9’ «γράφει» 12.1π. (64.7% 2π.-46.6% 3π.) 2.9 ριμπ.-1.6 ας. 0.9 κλεψ.


3. Joey Dorsey  (2.06-29): Εντάξει έφυγε φέτος από την Ελλάδα αλλά νωρίς.. Ο «defensive rock» Τζόη κάνει παπάδες στην TBL έχοντας προσγειωθεί σε ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει πιο πολύ ατομικά παρά σε επίπεδο ομαδικών στόχων. Στη Γκαζιάνεπσπορτ ο Ντόρσεη έχει συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και το παιχνίδι της τον ευνοεί.  Είναι ένα σύνολο που τρέχει αρκετά, σουτάρει πολύ από το τρίποντο (30+ σουτ κάθε βράδυ) τον ψάχνει πολύ με λόμπες, παίζει με δύο γκαρντ (Αντρέ Κόλινς-Αηζάια Αουάν, αρκετά αξιόλογοι παίκτες) που στήνουν πικ εν ρολ με τον Αμερικανό σέντερ ως main screener ο οποίος πάντα υποστηρίζει το επιθετικό του παιχνίδι με επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ντόρσεη έχει την ευκαιρία στην πολη της νοτιοανατολικής Τουρκίας να έχει  10+ προσπάθειες κάθε βράδυ (και να ικανοποιήσει το προσωπικό του mood), σκοράροντας σε συντριπτικό ποσοστό με καρφώματα ενώ έχει δουλέψει το ρολάρισμα σε πρώτο χρόνο από την base line που είδαμε και πέρυσι κάποιες φορές (το χρησιμοποιεί πιο συχνά). Το κακό για την Γκαζιάντε είναι ότι η ομάδα δεν παίζει άμυνα και γι’αυτό έχει μετράει στο 4-11 στην πάρα πού ανταγωνιστική TBL. O Ντόρσεη πάντως θα κινήσει το ενδιαφέρον δυνατών συλλογων από τη νέα περίοδο (δε μπορεί να παίξει φέτος Ευρωλίγκα) αυτό είναι σίγουρο.. Σε 29.9’ στην Τουρκία, 15.3π.(62.1% 2π.) 12.0 ριμπ.- 1.6 ασσίστς-1.1 κλ.-0.7 μπλοκς.


2. Aron Baynes (2.12-26): Έτρεξαν τα σάλια της μισής Ευρώπης και όχι μόνο μετά το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, καθώς πολλά κλαμπς είδαν τον Αυστραλό πρωην σέντερ του Ικάρου ως μια ποιοτική προσθήκη στη φροντκόρτ τους. Ο Μπέηνς  στην Ολίμπια του Φιλιπόφσκι αποτέλεσε την κολώνα στην επίθεση της ομάδας, με τα γκαρντ των Σλοβένων να ακουμπούν συνεχώς τη μπάλα σε αυτόν στο ποστ, όπου είναι πολύ αποτελεσματικός, εκμεταλλευόμενος τα φοβερά φυσικά του προσόντα. Ο Αυστραλός ήταν πολύ δραστήριος και στο επιθετικό ριμπάουντ (στην Ευρωλίγκα 3.9) αλλά θέλει δουλειά στην άμυνα, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για να διεκδικήσει αρκετά λεπτά σε τοπ κλαμπ. Σε 25.7’ στην Ευρωλίγκα, 13.8π. (58.7 2π%-69.8 1π%) 9.8 ριμπ. 3.0 προσωπικά φάουλ...


1. Scotty Hopson (2.03-23): Έντάξει, το παιδί είχε «προδιαγραφές» από πέρυσι και στην αγορά θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία του Κολοσσού που τον υπέγραψε τη στιγμή που τον κοιτούσαν και ομάδες από πολύ ανεπτυγμένα πρωταθλήματα και με μεγαλύτερο οικονομικό στάτους από την ελληνική ομάδα. Ο Χόπσον κάνει εκπληκτική σεζόν στην Χαποέλ Εϊλάτ του Κάτας, οδηγώντας την σε ένα ρεκόρ 9-5 μέχρι στιγμής που ισοδυναμεί με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Ο Χόπσον σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον έχει «λυθεί»  βάζοντας τα φοβερά αθλητικά του προσόντα στο παρκέ, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ομάδας (15+ προσπάθειες κάθε βράδυ) και έχει διαπρέψει στον τομέα της δημιουργίας έχοντας παράλληλα αρκετούς σκόρερ δίπλα του (Τίλμαν, Χόλμαν, Όστιν Φρίμαν μέχρι πρότινος). Παράλληλα βγάζει πολύ ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Ο Χόπσον κατά τη γνώμη μου αποτελεί «καθαρό» παράδειγμα του πόσο μπορεί να ωφελήσει ένα νεαρό Αμερικανό αθλητή μια χρονιά στην Ελληνική Α1, στο ξεκίνημα της καριέρας του στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Φαίνεται τόσο «έτοιμος» στο να διαβάσει μια άμυνα πλέον στην Ισραηλινή λίγκα και να ανταπεξέλθει σε αυτό που θα του «βγάλει» αυτή..  Σεμινάριο η Α1.. Του χρόνου έτοιμος για πολύ καλύτερο συμβόλαιο..

Υ.Γ: Ο Ντιόντε Κρίστμας είναι μια κατηγορία μόνος του. Άλλωστε αυτός, το βρήκε το καλό συμβόλαιο..

Η σελίδα μας στο facebook..  http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274

79 σχόλια:

  1. Jim αυτό που γράφεις για τον Χόπσον σχετικά με το πόσο τον βοήθησε η παρουσία του εδώ,μήπως να το έστελνες και στους μανατζαρέους που σπρώχνουν ταλαντούχους Έλληνες στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία?Και αναφέρομαι στην υπόθεση του Χρυσικόπουλου φίλε....Το λέω αυτό διότι απ'ότι φαίνεται ίσως η παρουσία του στην Μπιέλα τελικά να μην τον οφέλησε και τόσο μιας και η κατάληξή της ήταν λίγο ''κάπως''.Εκτός κι αν την είδε Καρμέλο ο πιτσιρικάς και τα έκανε μαντάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως για την παρατήρηση σχετικά με την Α1. Ειδικότερα οι μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος είναι πραγματικό σχολείο για νέους Αμερικάνους παρά το γεγονός ότι το συνολικό επίπεδο της λίγκας έχει πέσει δραματικά.

      Σε ένα σημείο συμφωνώ με την τοποθέτηση του Παναγιώτη αλλά δικαιολογώ και τους παίκτες που θέλουν να φύγουν ώστε να δουλέψουν σε πιό ολοκληρωμένο και οργανωμένο περιβάλλον αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες. Άλλωστε δεν είναι πολλές οι ομάδες στην Α1 που ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης νεαρών Ελλήνων παικτών, ή μήπως δεν υπάρχει καμία??

      46,6% στα τρίποντα ο Ντρίπλερ!! θα τον παρακολουθώ στενά αυτόν και τον Χόπσον...Όσο για τον Μόλντροου το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι του λείπει όγκος (φέρνει λίγο σε Λάσμε)αν είχε λίγο περισσότερο τα βασικά στην επίθεση και με ελαφρώς βελτιωμένο σουτ από μέση απόσταση θα το ξανασκεφτόταν αρκετές ομάδες.

      Διαγραφή
    2. Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι πιθανότατα να θέλουν και οι ίδιοι να φύγουν καθώς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που έρεε άφθονο το χρήμα στο Ελληνικό μπάσκετ οπότε είναι λογικό να υπολειπόμαστε πλέον ως λίγκα σε ζητήματα που μπορούν να μας καταστήσουν ελκυστικό προορισμό.Όμως δεν μπορώ να δεχτώ ρε γμτ ότι δεν υπάρχουν μια δυο ομάδες ,π.χ. ο Πανιώνιος, οι οποίες να μπορούν να κρατήσουν καλούς νεαρούς παίχτες και να τους μοσχοπουλήσουν έστω.

      Διαγραφή
  2. Αν είσαι Έλληνας πρέπει να φύγεις για άλλους λόγους: Να ξεφύγεις από μαμά, μπαμπά, γκόμενες. Βέβαια, εξαρτάται και που θα πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό αυτό. Οι παίκτες πρέπει να ωριμάζουν, εκτός από μπασκετικά, και πνευματικά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Βοηθάει πάρα πολύ στην αντίληψη του παιχνιδιού, όταν δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και λειτουργούν επαγγελματικά και όχι στον χαβαλέ.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  3. Respect για το αρθρο jim, πολυ δυνατο...


    Παναγιώτη παιδια σαν τον Χρυσικόπουλο εχουν την ανάγκη να παίξουν αγώνες
    και να εξελίξουν το προσωπικό τους παιχνίδι στην ελλάδα είναι πολυ δύσκολο αυτό
    δεν νομίζω ότι ο Χρυσικόπουλος θα κατάφερνε να πάρει συμμετοχη στον Αρη και να μπορει να κάνει 15σουτ (όχι οτι στην Μπιέλα κατάφερε να τα κάνει αλλά στην Ιταλία το πιο Run & Gun στυλ βοηθάει)

    όλα οι παραπάνω παίχτες εχουν περασει από τα κολλεγια εχουν εξελίχθει αρκετά ατομικά και απλά δεν καταφεραν να μπουν στο ΝΒΑ

    στην ελλαδα ερχονται και βρίσκουν το λεγόμενο "σκεπτόμενο μπασκετ" (λες και μονο στην ελλάδα σκεπτεται ο κόσμος αλλου πανε στα κουτουρου)
    και μαθαίνουν να κοντρολάρουν τον εαυτό τους και να εντάσονται σε λειτουργία ομάδας
    όποιος το περάσει αυτό το στάδιο είναι ετοιμος για πολλα πράγματα σε ανταγωνιστικότερες λίγκες ακομα και ΝΒΑ

    βεβαια ανάλογα και την ομάδα που βρίσκονται δηλαδή ο Petway στο Ρεθυμνο εχει εξελιχθει σαν παίχτης και αν παει στην Σολέ για παραδειγμα θα κάνει παπάδες

    Γενικά η Ελλάδα αποτελεί καλό crash test για τους απόφοιτους κολλεγίων

    JIM , Ο Howard που είχε πέρυσι ο ΟΣΦΠ που είναι τώρα ????
    εκείνο το παιδι το θεωρούσαν πολύ εξελίξιμο

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα!!Έγραψες τρελά φίλε με το σχόλιο περί σκεπτόμενου μπάσκετ!!!Πολύ καλά τα λες....λες και οι άλλοι είναι ζώα και μόνον εμείς χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας για να σκεφτεί μπασκετικά, ενώ στις άλλες λίγκες παίζουν χαβαλετζίδικο μπάσκετ.Έλεος με το σκεπτόμενο μπάσκετ,έλεος.....

      Διαγραφή
  4. O Στογκλιν μάλλον θα είναι πρώτη μούρη στην αντίστοιχη λίστα του 2014 μου φαίνεται Τζιμ...

    Γενικά αυτά τα άρθρα είναι πολύ ωραία και ιντριγκαδόρικα..."εγώ τον είχα κόψει αυτόν πως έχει μέλλον" και τέτοια...ξυπνάει μέσα μας τον εν υπνώσει scouter!

    Πολύ χάρηκα που ο Λούκας βρήκε το δρόμο του και μάλιστα σε δυνατή ομάδα. Στον περσινό Ολυμπιακό ο πιο έτοιμος Λο κόλλαγε καλύτερα. Ο Λούκας είναι λουκούμι για να κάνει μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη σε καναδυο χρόνια, για την ώρα οι ασίστ του είναι λίγες και δε ξέρω πως τα πάει με την άμυνα και το σετ παιχνίδι (στον Ολυμπιακό τουλάχιστον δε τα κατάφερε και πολύ καλά σε αυτό). Ο Χάουαρντ στη Γαλλία τι κάνει;

    Ο Ντίμπλερ φονιάς από τους λίγους, προλαβαίνει να πάει στη Σιένα να γίνει της τρελής;;;

    Ο Ντόρσει δε με πείθει με το επιθετικό του ξέσπασμα, και εδώ αν έπαιζε για τον Κολοσσό παπάδες θα έκανε. Για το κορυφαίο επίπεδο είναι περιορισμένης ευθύνης ακόμα. Στα στατιστικά του τα ριμπάουντ είναι 12 και όχι 2 ε;

    Ένας συνδυασμός επιθετικού παιχνιδιού του Μπέινς με την άμυνα και τα αθλητικά προσόντα του Ντόρσει θα ήταν και γαμω τα σεντερ ε; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim περιμενω την αναλυση σου για το παιχνιδι του Παο με Ρεαλ για να σου εκθεσω καποιους προβληματισμους μου. Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα jIM συγχαρητήρια για το άρθρο --- ο Κάτας σαν προπονητής τι λέει;; καλός παίκτης και συμπαθέστατος τύπος - Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τάσο. Kαλός είναι αλλά καλύτερος σαν παίκτης.. Έκαψε νωρίς το "χαρτί" Μακάμπι, κακό τάιμινγκ. Βέβαια η πορεία του μέχρι τώρα στο Ισραήλ είναι αρκετά καλή (μην ξεχνάς πήρε τον τίτλο το 2010) γεγονός που αφήνει ανοιχτά παράθυρα..

      Διαγραφή
  7. jim συγχαρητηρια για το αρθρο στη καθημερινη μακαρι να ναι μονιμο και το μπασκετ να αποκτησει τη θεση που πρεπει στον τυπο...τι λες αξιζει κανεις να τζογαρει στην τσσκα για το κυπελλο,δεν βλεπω ομαδα με τετοιο βαθος και αντιστοιχο προπονητη και νομιζω οτι τα περσινα δυσκολα θα ξαναγινουν...stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κάπταιν, όχι δεν είναι μόνιμο, απλά ζητήθηκε η γμώμη μου. Σε ευχαριστώ φιλαράκι. Δείχνει αυτή τη στιγμή το πιό σίγουρο άλογο για το φάιναλ φορ. Καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα. Βέβαια στα μονά ματς, ο Μεσίνα "μετράει"..

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα συμφωνούσα με τον αφρο-Shaun :-) Το υλικό της ομάδας είναι τέτοιο που θα φτάσει άνετα στο F4, και μετά πλέον, αν και εφόσον το υλικό δεν επαρκεί (που δεν γίνεται αυτό, αλλά λέμε τώρα...) δεν υπάρχει προπονητής που να κοντράρει τον Μεσίνα...ειλικρινά δεν βλέπω π.χ. πως ο Μπαρτζώκας θα καταφέρει να "παγιδεύσει" τον Μεσίνα για να του "κλέψει" ματς...ομοίως και για RG, Πιανιτζιάνι κλπ...Μόνο σε Blatt και Banchi, και προφανώς σε Pascual δίνω πιθανότητες...

      (μιλάμε ότι έβγαλα "λαγό" με αυτά που είπα ε....? :-D :-D )

      Διαγραφή
    3. Τον Μπάνκι μην τον τοποθετείς σε αυτή τη συνομοταξία.. Έχει δρόμο ακόμα..

      Διαγραφή
  8. JIM ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ (FORUM) ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ... ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ... ΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΝΩ ΡΙΦΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ
    ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά ρε προφήτη, σε ευχαριστώ. Τώρα πλέον με ένα like στη σελίδα μας στο facebook (http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274) θα αποφύγεις τα refresh, κάθε ανάρτηση θα βγαίνει μπροστά σου..

      Διαγραφή
    2. ΦΑΣΕΒΟΟΚ 1 + ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΜΠΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΜΠΩ ΜΥΚΗΝΑ ΜΟΥ
      ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ13

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα,απο ολους αυτους που ανεφερε ο τζιμ ποιο ετοιμος για μεγαλη ομαδα ειναι ο κε'ιλιν λουκας,ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω τη μεγαλη του διαφορα ειδικα με το κιτσεν,οκ δεν σκιζει στην αμυνα αλλα εχει πολλα συν,παντως η ικανοτητα να βρισκουν οι ελληνικες ομαδες πολυ καλους ξενους χανεται σιγα-σιγα(για μπομπι μπραουν τα ειπαμε σε αρη αλλος παιχτης τοτε),για την ακριβεια μετακομιζει στην ιταλια κα σε ομαδες οπως η μπιελα και η βαρεζε.Αναπολω εποχες που ο γιατζογλου εβρισκε τον τονυ γουαιτ στην αεκ,ο πανιωνιος με το καλυτερο δυδιμο αμερικανων στην ιδια χρονια εντι στοουκ-χενρι τερνερ και παιχτες οπως ο βυρων ντικινς,παιχτες που εγιναν μετεπητα εργατες στο nba οπως ο ρουμπεν πατερσον κ.α,ολα αυτα ΔΕΝ ειναι θεμα μονο οικονομικο νομιζω.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό είναι το επίπεδο και η ικανότητα των ελληνικών ομάδων ακόμα (δεδομενης της κατάστασης στο άθλημα και των χρηματων) στο βα βρίσκουν ξένους παίκτες. Για παραδειγμα Κολοσσός και ΑΓΟΡ πέρυσι είχαν πολύ καλές τριαδες ξένων (Χοπσον-Χατεν-Μπουκιν και Πετγουει-Κριστμας-Ραιτ) και η Καβαλα είχε Τειλορ-Ο'Μπραιαντ. Και ο Ηλυσιακος φετος με Ζευγωλη έχει κάνει καλές κινησεις

      Διαγραφή
    2. Ο Τόνυ Γουάιτ θα ήταν σήμερα ένας από τους καλύτερους κόμπο στην Ευρώπη, φοβερός σκόρινγκ γκαρντ, από τους καλύτερους.. Ο Λούκας είναι καλύτερος παίκτης του Κίτσεν Άκη. Σίγουρα δεν είναι μόνο το οικονομικό. Παίζει μεγάλο ρόλο η εξειδίκευση και η σωστή δουλειά με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια για να φέρεις τον σωστό παίκτη.

      Διαγραφή
    3. Μην ξεγελιεστε,ρολιστες ειναι ολοι αυτοι κ'αφενως ειναι λιγο πολυ γνωστοι,ο αρης για παραδειγμα που εφερνε παιχταρες κατα καιρους μετα τον φοβερο σολομον ο καλητερος παιχτης που βρηκε ειταν ο ιερεμιας ο μασε'ι' απ το ντιτροιντ!παιζει ρολο το οικονομικο αλλα οι κοουτς ανακυκλωνουν τους ιδιους παιχτες.ΑΚΗΣ

      Διαγραφή
  11. Τρομερό άρθρο για ακόμη μια φορά. 1-2 ενστασεις μόνο. Ο Goree ειναι μεγάλο όνομα και αναγνωρίσιμος. Και να μην έπαιζε Ελλαδα θα συνεχιζε σε υψηλό επίπεδο και θα έβρισκε καλο συμβόλαιο. Μαλλον είναι περιττό το όνομα του στη λιστα. Επίσης, ξέχασες τον Dominique James. Και κάτι τελευταίο. Ο Boykin που έπαιζε περυσι Κολοσσο Ροδου πού παίζει φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά και ευχαριστώ. Προφανώς δεν τους ξέχασα.. Ο Τζέημς κάνει πολύ κακή χρονιά στην Ιταλία και ο Μπόικιν είναι μέτριος στην Πολωνία (Ανβιλ) κάτι παραπάνω από 7π. και 7 ριμπ. μ.ο. Περίμενα περισσότερα και από τους δύο γιατί έχουν δυνατότητες.

      Διαγραφή
    2. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για τον Τζέιμς γιατί είχα την εντύπωση ότι είχε 'κλειδώσει' καλά σαν έκτος παίχτης στην Ρέτζιο Εμίλια πίσω από τους βασικούς περιφερειακούς Τσιντσιαρίνι και Γέρεμιτς. Πάντως πρόλαβε ήδη να γράψει ιστορία, κάνοντας πρόταση γάμου στην Ιταλίδα κοπέλα του live στο Ιταλικό ολ σταρ γκέιμ.

      Διαγραφή
    3. Σουτάρει πολύ άσχημα, ελάχιστα τα καλά παιχνίδια. Μιλάμε για τον περυσινό βασικό πόιντ γκαρντ της Παρτίζαν..

      Διαγραφή
  12. Kαλησπέρα σε όλους.Πολύ ενδιαφέρον άρθρο jim.Πλέον με την οικονομική στενότητα που επικρατεί θα ήταν πολύ καλή κίνηση να δωθεί προσοχή σε τέτοια ταλεντάκια που κάνουν καλή χρονιά στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν στις ομάδες τους όχι μόνο με από τους αιώνιους αλλά και από ομάδες με δυνατά μπάτζετ(πανιώνιος).πχ παίχτες που ξεχώριζαν σε μικρές ομάδες και έπαιρναν συμβόλαια των 20-30χιλ$ θα μπορούσαν να απασχολήσουν ομάδες με ιστορία όπως ο άρης,ο παοκ,ο πανιώνιος που θα μπορούσαν να αντέξουν μεγαλύτερα συμβόλαια.
    Αντίστοιχα παίχτες που ξεχώρισαν και έπαιξαν σε ομάδες με καλή πορεία στην Α1 θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους 2 αιώνιους.Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα,οι Κρίστμας,Μπέινς,Ράιτ.
    Έτσι λοιπόν θα μπορούν οι ομάδες να ενισχύονται με παίχτες που έχουν κάνει 1-2χρόνια το "αγροτικό"τους σε μικρομεσαίες ομάδες της Α1 και έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν το ταλέντο και τις προοπτικές για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον.Είμαι σίγουρος πως πολλοί φίλοι των ομάδων θα έδειχναν μεγαλύτερη υπομονή σε παίχτες που έχουν ξεχωρίσει στην δύσκολη Α1 από παίχτες που έρχονται από ξένα πρωταθλήματα και δεν έχουν "τεσταριστεί"στο δικό μας απαιτητικό πρωτάθλημα.
    υ.γ.Ο Χρυσικόπουλος πάει παοκ.Από την στιγμή που δεν έκανε στους αιώνιους και κυρίως στην ομάδα μου(που έχει έλλειψη ελλήνων ταλαντούχων παιχτών)τότε ο παοκ είναι μία πολύ καλή προοπτική για τον Λίνο για να ξεχωρίσει και να βελτιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα για το Χρυσικόπουλο και γενικά τους πιτσιρικάδες να περνάνε λίγα χρόνια σε ομάδες στις οποίες θα βρουν χρόνο και προσοχή (από αξιόλογους προπονητές και προγράμματα εν γένει εννοείται) και μετά να μεταπηδήσουν σε μεγαλύτερες ομάδες.

      Δε φαίνεται να είναι έτοιμος για Ολυμπιακό ή ΠΑΟ ο Λίνος ούτε είναι τόσο μικρός ώστε να "πλάθεται" χωρίς να παίζει. Οπότε ο ΠΑΟΚ και ο Μαρκόπουλος μοιάζει θεωρητικά ιδανικη λύση.

      Άν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και βάλει και μια ρήτρα 2-3 κατοστάρικα και τον μοσχοπουλήσει σε 1-2 χρόνια το Χρυσικόπουλο θα είναι το ιδανικό σενάριο. Μισή χρονιά βγάζει με αυτά τα λεφτά ο ΠΑΟΚ. Ίσως η αξιοποίηση και "μεταπώληση" ταλέντων (Ελλήνων και ξένων όπως της λίστας του Τζιμ) να αποτελέσει οικονομική διέξοδο για κάποιες ομάδες.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά, μεγάλοι σύλλογοι της Ευρωλίγκας παραδοσιακά ψωνίζουν τέτοιους παίκτες από τα πρωταθλήματα τους, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Η Σιένα έχει π.χ. τον Μος, η Μακάμπι τον Τζέημς κλπ.

      Διαγραφή
  13. Αυτός ο Ντομινίκ Μόρισον που φέρνει ο Ηλυσιακός είναι αρκετά καλός παίχτης. Κλασικό-παράδειγμα ηγέτη καλής ομάδας από μικρή περιφέρεια (Όραλ Ρόμπερτς) που μπορεί να σηκώσει το βάρος της επίθεσης μικρομεσαίων ομάδων σε παιχνίδια με ισοδύναμους αντιπάλους. Να τον δούμε κι αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. aporw me stoglin protistws kai angkoye pws 8a boresei na parei autes tis prospa8eies pou les giati idi emoiaxei plhhsh o hlusiakos kai phgaine polu kala pot ote pou phere to stoglin(exei xasei mono ena mats)aporw ti to h8ele kai allo assoduo..nomizw eprepe na pare iena kalo 4/5 am eprepe odws na pare i kainourio pakth

      Διαγραφή
  14. jim fia ton logan pou epaize perisi ston pao pia einai i gnomi sou?ti xronia kanei fetos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Average.. Ξεκίνησε πολύ καλά αλλά τώρα κάπου έχει κολλήσει.

      Διαγραφή
  15. ωραίο άρθρο,ευκαιρία να θυμηθούμε κανα 2-3 παίκτες...
    ο μαρσαλ που πήγαινε πολύ καλά πριν κανα 2 χρόνια στον πάοκ μαζί με ντόζιερ που παίζει??
    Επίσης,τι ξέρεις για τον στίβενσον?Έχει αποδεσμευτεί από τον Πανιώνιο?Παίζει κάπου?Είναι τραυματίας?Δεν μπορώ να βλέπω άλλο αυτόν τον μπούκερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Peris.. Ο Ρόουλ Μάρσαλ παίζει στην Αστάνα, στο Καζακστάν η οποία συμμετέχει και στη VTB. Συμπαίκτης με Γλυνιαδάκη και Τσβέτκοβιτς (τον θυμάσαι επί Τριφούνοβιτς έτσι?) με τον οποίο μάλιστα είναι και οι πυλώνες της ερπίθεσης της ομάδας. Τους είδα προχθές με τη Κρίλια, δυνατή μάχη αλλά έπεσαν πάνω σε σπουδαίο Άαρον Μάιλς (από τους πόιντ που γουστάρω..) και έπεσαν στο τέλος. Ο Ντοζίερ υπέγραψε Φιλιππίνες..

      Διαγραφή
    2. εξαιρετικό εργαλείο ο τσβέτκοβιτς....πάντως βλέπουμε η ανατολή να μαζεύει καλούς αμερικανούς έτσι?Χτίζουν τις ομάδες πάνω τους κι εδώ που τα λέμε έχουν και το ελεύθερο να δρουν και σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για αυτούς..

      Διαγραφή
  16. Εντελώς άσχετα με το θέμα μας, αλλά αξίζουν αναφοράς:

    1) Ο Harden ξελάσπωσε τους Rockets...συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί ακριβώς έκαναν αυτή την ανταλλαγή οι OKC...

    2) Μιλάμε ότι τα βουντού έπιασαν τόπο, αλλά με το παραπάνω...τελικά θρόμβο ο Varejao, εκτός για όλη τη season...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia ton kemba vlepw den les tipota ...alla kai gia ton vasquez pou exei kanei magikh xronia fetos :P

      Διαγραφή
  17. Τζιμάρα, είσαι η ΟΑΣΗ μας!
    Πιστεύεις κι εσύ ότι οι περισσότεροι έλληνες που πάνε εξωτερικό δεν προοδεύουν (εκτός εξαιρέσεων, βλέπε Ζήση) επειδή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη ζωή; Η αίσθηση μου πάντως είναι πως πολλά παιδιά που έρχονται εδω στα βόρεια (Σουηδία) ζορίζονται πολύ να συνηθίσουν τη ζωή που είναι φτιαγμένη για να δουλεύεις πολύ και να διασκεδάζεις λίγο... Έχεις την ίδια εντύπωση σε επίπεδο μπάσκετ; Η αίσθηση μου είναι πως ο Ελληνας παίκτης δεν είναι δημοφιλής στόχος για ομάδες από το εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς το φιλαράκι μου..! Λοιπόν Napidious θα διαφωνήσω, δεν είναι έτσι. Ο μπασκετμπολίστας μη ξεχνάς είναι αθλητής και έχει κάποιους περιορισμούς.. Όταν ένας σύλλογος σου παρέχει ασφάλεια και καλές συνθήκες εργασίας δε κοιτάς τίποτα άλλο στο επάγγελμα αυτό. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μια πόλη π.χ. όπως η Σιένα, που δεν έχει τις πολλές επιλογές, είναι μικρή, αλλά διαθέτει ένα πολύ οργανωμένο κλαμπ (και υπάρχουν πολλές τέτοιες) είναι ιδανική για να δουλέψεις σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim ti se leei o tywain mckee ..emena me moiazei polu paixtaras mono tou meionektima to kako tou tripodo alla eijai polu kalos passeer kai soute apo mesi apostasi kai exsei kalo basimo...poku e3elimos alla einai kai 25 xrono pou einai se kalh ilikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακούγεται 3πλη ανταλλαγή μεταξύ Χάουαρντ-Λόπεζ-Λαβ που θα καταλήξουν σε Νετς-Τίμπεργουλβς-Λέικερς αντίστοιχα..Ποια η γνώμη σου jim?
    Επίσης,τραυματίστηκε και ο Λο(κρανιοεγκεφαλική κάκωση)και δεν παίζει με Μακάμπι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Jim Καλησπέρα ,

    Που τοποθετείς τον Xρυσικόπουλο από άποψη σημερινών ικανοτήτων και μελλοντικού potential; Έχει τις δυνατότητες να γίνει πχ. εφάμιλλος του Παπανικολάου ;

    Και κάτι άλλο, το παιδί έχει ξεκάθαρη θέση ή περιδιαβαίνει μεταξύ 2-3 χωρίς να έχει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά για πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ξεκινούσαν από τον Άρη, ο Λίνος ήταν μακρά μεγαλύτερο πρόσπεκτ από τον Παπ. Έχει μείνει στάσιμος όμως πλέον. Αν δε παίξει και στον ΠΑΟΚ, game over.. O Kανσελιέρι φέτος τον έβαζε 3-4 μέχρι και 5 σε γρήγορα σχήματα..

      Διαγραφή
    2. Εγώ τον θυμάμαι πιο περιφερειακό παίκτη...μάλλον δεν θυμάμαι καλά.


      Πολλά συγχαρητήρια για το blog...Live long and prosper

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλά θυμάσαι.. Για πόιντ φόργουορντ πήγαινε ο Λίνος. Απλά η φύση της Lega A είναι τελείως διαφορετική. Χρησιμοποιούν τέτοια κορμιά στη ρακέτα, είναι πιο light oι φροντκόρτ τους.

      Διαγραφή
    4. Ίσως θα ήταν καλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό - για να αρχίσει να μαζεύει κι' αυτός νέο αίμα.Κάπου τρακάρει με τον Γιαννόπουλο βέβαια , αλλά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σαν παίκτης.

      Διαγραφή
    5. Ωραίο το σενάριο, Spock. Σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, δεν νομίζω ότι πολύ-τρακάρει με τον Γιαννόπουλο, αντίθετα ίσως να μπορούν να παίξουν μαζί ως δίδυμο 2-3 ή ίσως και 2-4 (άμα "δέσει" λίγο ο Λίνος).

      Ο Γιαννόπουλος, ακόμα κι αν βελτιώσει κάπως το ballhandling, του είναι καθαρός πλάγιος - τον στήνεις κάπου στη sideline να οπλίζει. Ο Χρυσικόπουλος παίζει καλά με την μπάλα, άρα μένει στο "3" αλλά με πιο δημιουργικό ρόλο (τον φαντάζομαι κάπως σαν τον Πρέλντζιτς, ας πούμε).

      Επίσης, ως προς την άμυνα, ο Γιαννόπουλος που ψιλοχαζεύει θα πρέπει να μάθει να κυνηγά τον παίκτη του μανιωδώς, την ίδια στιγμή που ο (σούπερ μπλοκέρ με τις μικρές Εθνικές) Χρυσικόπουλος θα έχει την άνεση να φλοτάρει ψάχνοντας το επόμενο θύμα.

      Ίσως κάποτε... Καλά να είμαστε....

      Shaddamn

      Διαγραφή
    6. Ωραίο σενάριο...όντως ο Γιαννόπουλος είναι για φτερό, μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει στο ελάχιστο ότι μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να πάει σε προσωπική φάση. Ως εκ τούτου, καθαρός πλάγιος που λέει και ο δικτάτορας...

      Από την άλλη ο Χρυσικόπουλος είναι υπερβολικά ελαφρύς, δεν τον έχω δει να σπρώχνει βαρύτερα ή έστω ίδιου επιπέδου "κορμιά". Άρα θα είναι στυλ Jagla...μακάρι βέβαια να εξελιχθεί σε Nowitzki ;-) Δηλαδή ψηλό 3αρι που να μπορεί να κλείσει προς τα μέσα...Μπορούν να παίξουν μαζί...

      Διαγραφή
  22. zhmiwnodai oi nets kai oi lakes kata th gnwpmh mou kai kerdizoun mono oi wolves pou pernoun to kalutero epi8etika psilo auth th stigmh ston kosmo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για εμένα κερδισμένοι βγαίνουν οι νετς.Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά παίρνουν ένα παίχτη που μπορούν να χτίσουν πάνω του κάτι μεγάλο.Ταυτόχρονα γίνονται ανταγωνιστικότεροι και σε βάθος χρόνου ίσως επωφεληθούν.
    Οι Λέικερς κερδίζουν από ένα τέτοιο deal κάνοντας ανταλλαγή ενός παίχτη που θα τον έχαναν ελεύθερο το καλοκαίρι.Αγωνιστικά όμως ο Λαβ(πολύ καλός ψηλός)δεν είναι αυτό που χρειάζονται γιατί πιστεύω πως δεν πολυταιριάζει με τον Γκαζόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο δίλημμα το αν ταιριάζουν ή όχι Λαβ-Πάου. Σίγουρα είναι και οι δύο καλοί στο ποστ, επίσης έχουν θέματα στην άμυνα. Από την άλλη, ο Λαβ είναι τρομακτικός ριμπάουντερ (δεδομένου ότι ψιλοπάσχει σε athleticism) και έχει αξιόπιστο τρίποντο, άρα μπορεί να υποστηρίξει τον Γκασόλ κάτω από τα καλάθια, αλλά και να επωφεληθεί από τη δημιουργία του Ισπανού.

      Όσο για την Μινεσότα, κρίμα για τον ανεβασμένο Πέκοβιτς που επιτέλους δείχνει τα δόντια του και στο Αμέρικα. Άστα, Ζοτς, αναλογίζομαι το ρόστερ του 2008-09 (Βερολίνο κλπ) και δακρύζω...

      Shaddamn

      Διαγραφή
  24. ο χαουαρντ σιγουρα θαυπογραψει ανανεωση το καλοκαιρι με νετς?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραιος δημητρη.Θα ηθελα και καποια στιγμη να κανεις και ενα αφιερωμα σε ξενους ευρωπαιους under(22) ετσι για να ανοιγουμε λιγο τα ματακια μας.Εχω δει πως εχεις κανει το ιδιο για ελληνες.

    Keep Walking

    Big saras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγωνιστικά όλοι χάνουν. Οι Lakers μένουν χωρίς 5, ή με τον Γκασόλ στο 5, οι Wolves δεν μπορούν να έχουν στο παρκέ μαζί Pek και Lopez και οι Nets χάνουν έναν παίκτη σε εξαιρετική χρονιά, πλέον και σκληρό, για ένα εκτός γηπέδου βουτηρόπαιδο που έχει πρόβλημα στην πλάτη.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαλησπερα Τζιμ,πολλα συγχαρητηρια για την δουλεια σου και να σε ρωτησω αν προκειται να κανεις power rankings no2για το ΝΒΑ μιας και ειμαστε στην μεση της σεζον.ευχαριστω!

    Στασινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και ευχαριστώ Στασινέ. Είναι στο πρόγραμμα.. Όλα είναι θέμα χρόνου και έμπνευσης.

      Διαγραφή
  28. jim καλησπέρα και απο εμένα... θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για την ένσταση του ολυμπιακού και ποιά θα ήτα για σένα η πιο σωστή απόφαση που μπορεί να πάρει η euroleague... σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ντόρσεϊ πόσα ριμπάουντ παίρνει;
    Γιατί αυτά που μου γράφεις μου φαίνονται λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι 12, όχι 2...έφαγε ο δαίμονας του τυπογραφείου τον άσο

      Διαγραφή
  30. o jeremy pargo emeine eleutheros apo to clivelant para tin kali season pou kanei.
    opoios ton parei stin europi tha kanei diafora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. o κοουτς μπαρτζωκας εχει λαλησει και απο την πολυ την πιεση λεει οτι να ναι.. ''Το παιχνιδι μα μακαμπι δν ειναι τελικος''
    μαλλον δν εχει καταλαβει οτι αν το χασει εκτος του οτι θα βρεθει κατω και απο μακαμπι(π ομως μικρη διαφορα εχει αφου ειναι αδυναμη ) σε περιπτωση νικης των σιεννα και κιμκι θα του ξεφυγουν και θα κυνηγαει ειτε την κιμκη ειτε την μπαρτσα.. το ενδεχομενο 5-0 της σιεννα δν πιανεται, η καχα ουτε να το σκεφτονται και μενει η μπαρτσα και η κιμκη . Π και παλι το παιχνιδι πλεον δν θα ειναι στα χερια του αλλα σε αυτο των αλλων ομαδων. θα ελπιζει δλδ σε συνδιασμο αποτελεσματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τις είδα τις δηλώσεις του, έχεις δίκιο, μάλλον δεν έχει κάτσει να μελετήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα...Ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε (για την έφεση) ή προσβλέπει σε τρελή πορεία του ΟΣΦΠ και συνεχόμενες νίκες εντός-εκτός...

      Διαγραφή
    2. Φυσικα και ειναι κρισιμος αγωνας, ολοι το ξερουν, αλλα το αγχος κυνηγα τον Ολυμπιακο απο την αρχη της χρονιας και Μπαρτζωκας ισως θελει να αποφορτισει τους παιχτες.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. αυτα φιλε μου ειναι τρικ που χρησιμοποιουν οι προπονητες για να διωξουν το αγχος απο τους παιχτες τους...ο ιβκοβιτς περυσι δηλωνε οτι τα παιχνιδια με τον παο ειναι τα πιο ευκολα για τον ιδιο λογο...μαλλον και ο ιβκοβιτς θα ειχε λαλησει...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    4. δλδ οι παιχτες δν ξερουν την βαθμολογια?? ή ολοι ειδικα οι ξενοι διαβαζουν τις δηλωσεις του κοουτς??? αυτα ειναι παιχνιδια π επιαναν αρκετα χρονια πριν..γενικα οι δηλωσεις του ηταν ατρσι μπουτζι και λουλας!!!
      δλδ αν ο αρτζι πριν τον αγωνα με ρεαλ στο οακα στην προηγουμενη φαση ελεγε οτι δν ειναι σημαντικος αγωνας θα τον πιστευε καποιος??/ και οι παιχτες θα ηταν πιο χαλαροι??

      Διαγραφή
    5. Σωστα, οι παιχτες ειναι μεγαλα παιδια και καταλαβαινουν.

      Ο κοουτς ομως (ο καθε κοουτς) οφειλει να κανει και να πει πραγματα που και ιδιος μπορει να μη τα πιστευει μεσα του αλλα τα λεει γιατι ετσι πρεπει να γινει. Κι αυτο σημαινει προπονητικη.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    6. η δηλωση του μπαρτζωκα ειναι λογικοτατη αφου μενουν αλλα 10 παιχνιδια στον ομιλο...10 παιχνιδια ειναι παρα πολλα και δεν πιστευω να νομιζει κανεις οτι η καχα η σιενα και η κιμκι θα συνεχισουν μεχρι τελους σε αυτο τον ρυθμο...θα κανουν και αυτες κοιλια ετσι ειναι το λογικο...
      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
  32. RG diokse banks kai fere pargo.
    mia allagi akoma tin prolavainoume. kai ti allagi e?
    ante kale mou proedre, kane to thavma sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή