Athlenda

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..



Εν έτει 2013 Ελληνική ομάδα επισκέπτεται τη φωλιά του λύκου (Παλάου Μπλαουγκράνα) με στόχο να ανοίξει τον ρυθμό παίζοντας γρήγορα σε αντίθεση με τους γηπεδούχους ισπανούς που επιδιώκουν σετ παιχνίδι.. Αλλάζουν οι καιροί.. Ο Ολυμπιακός έπαιξε –κυριολεκτικά και μεταφορικά- στο «γήπεδο της Μπαρτσελόνα» χάνοντας δίκαια με 76-68. Νίκη του Τσάβι Πασκουάλ στη σκακιέρα επί του Γιώργου Μπαρτζώκα..




-Η Μπαρτσελόνα πήρε στην ουσία τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε ακριβώς εκεί που ήθελε αυτή να παιχτεί το παιχνίδι. Αυτό πιστώνεται  1.) στη σωστή προετοιμασία του αγώνα από το τεχνικό τιμ και 2.) στα γκαρντ της, τα οποία κυριάρχησαν των αντίστοιχων της Ελληνικής ομάδας και επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό που ήθελαν στο παρκέ.

Παιχνίδι 70 κατοχών (οι οποίες θα ήταν λιγότερες εάν οι Καταλανοί δεν μυρίζονταν «αίμα» στο ανοιχτό γήπεδο σε μικρά κομμάτια του αγώνα ψάχνοντας  -ελεγχόμενα- κάποια τελειώματα στο τρανζίσιον), «βαρύ σασί» της επίθεσης το ποστ, κίνηση στο μισό γήπεδο, σωστό spacing. Κομμάτια που έχει δουλέψει πολύ και φέτος ο Τσάβι Πασκουάλ και αποτελούν τις σταθερές της επιθετικής του λειτουργίας.

-Αμυντικά ο Πασκουάλ πολύ σωστά επέλεξε τον Σάδα επάνω στον Σπανούλη. Ο Καταλανός γκαρντ έδινε πλευρά (αριστερά) στον Λαρισαίο σταρ των ερυθρολεύκων, στέλνοντας τον πάνω στον Τόμιτς, ελέγχοντας όμως τη διαδρομή της διείσδυσης του Σπανούλη μέχρι το ζωγραφιστό και το σημείο της αλλαγής (ή της παγίδας) με τα μακριά του χέρια και τη σωστή στάση στο κορμί του ώστε να απενεργοποιήσει το midrange game του αντιπάλου του
.
Βασικό κομμάτι ήταν η στάση του Τόμιτς ο οποίος έπρεπε να είναι ενεργητικός από την πρώτη στιγμή που ο Σπανούλης ψηλά έβαζε τη μπάλα στο παρκέ και χάραζε αριστερή πορεία. Στις περιπτώσεις που ο εκάστοτε ψηλός της Μπαρτσελόνα ήταν παθητικός οι ερυθρόλευκοι βρήκαν φάσεις και τελειώματα.
   
ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ


-H oμάδα του Πασκουάλ παίζει μακράν την καλύτερη άμυνα φέτος στη διοργάνωση και αυτό την κάνει να πατά πολύ γερά παντού. Τα γκαρντ της δίνουν την κατεύθυνση και ο αντίπαλος χωρίς να το καταλάβει –και ενώ ακόμα είναι στην διαδικασία ψαξίματος/διαβάσματος/λήψης αποφάσεων έχει εισέρθει σε ένα κλοιό από μακριά -έτοιμα χέρια και κυρίως από παίκτες που γνωρίζουν με κλειστά μάτια τις θέσεις τους και παίζουν άμυνα μέχρι το 24ο δευτερόλεπτο μαρκάρωντας όλα τα σουτ. Οι Καταλανοί προστάτεψαν άψογα το ζωγραφιστό τους –θυμάστε που λέγαμε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι η κατεξοχήν ομάδα στη διοργάνωση που χτυπά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας..?- αν και τους κόστισε κάποια μακρινά σουτ από το «4»(5/8 Πρίντεζης-Άντιτς, 15 πόντοι συνολικά). Overall  αμυντικό performance τους όμως ήταν εξαιρετικό.

-Ο Ολυμπιακός μπορώ να πω ότι απογοήτευσε, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για το attitude που επέδειξε. Περίμενα περισσότερα από τους ερυθρόλευκους, η Μπαρτσελόνα σίγουρα δεν είναι φόβητρο αλλά μια ομάδα της δικής τους ταχύτητας. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν «ενοχλητικός», πράγμα ασυνήθιστο για αυτόν. Μάλλον υπνωτίστηκε και απλά ακολουθούσε. Oι λόγοι..


1.) Κατ’αρχάς δεν έτρεξε. Εγκλωβίστηκε στο μισό γήπεδο, πέρα από κάποιες φορές που βρήκε χώρο μετά από καλό αμυντικό τρανζίσιον και βγήκε μπροστά, ειδικά στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Παρακολουθώντας το παιχνίδι μπορούσες να καταλάβεις ότι η ελληνική ομάδα είχε τις διπλάσιες πιθανότητες να σκοράρει σε transition offense, κυρίως με την ικανότητα τον Σπανούλη-Πρίντεζη.

2.) Δεν έβαλε προβλήματα στην Μπαρτσελόνα και για αυτό ευθύνεται σαφώς ο πάγκος του. Δεν ήταν προετοιμασμένος για μια αμυντική τακτική του αντιπάλου μάλλον αναμενόμενη, δεν είχε εναλλακτικές και κατ’εμέ δε διάβασε σωστά.  Σίγουρα θα μπορούσε να έχει δουλέψει φάσεις από τον Πάουελ οι οποίες θα ξεκινούσαν από τα 5μ. ώστε να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Ο Γιασικεβίτσιους έμεινε σχεδόν ένα ημίχρονο στο παρκέ. Που ήταν οι καταστάσεις απομόνωσης απέναντι στον Λο, με τις οποίες τόσο χτύπησαν οι ερυθρόλευκοι στους περυσινούς τελικούς? Μόνο ένα κόψιμο στην πλάτη του Λιθουανού τελείωσε ο Αμερικανός, ο οποίος παρόλα αυτά ήταν συγκριτικά ο καλύτερος περιφερειακός των ερυθρολεύκων στο Παλάου Μπλαουγκράνα.


-Λόγω της έλειψης εναλλακτικών διέκρινα ένα σπάσιμο στην ψυχολογία των πρωταθλητών, ειδικά μετά τα πρώτα μπλοκς που δέχθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μέσα στο καλάθι, με τον Χάινς να είναι ο μόνος που συνεχίζει να παλεύει βάζοντας με πολύ αίμα 3 καλάθια (3/11..) με το γνωστό του κομάντο στυλ.. Θετικότατη η παρουσία του Σερμαντίνι ο οποίος αποκτήθηκε για να ματσάρει τέτοια κορμιά, έστω και εάν στην ομαδική άμυνα θέλει χρόνο.

Σε ατομικό επίπεδο ο Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος παίκτης της ελληνικής ομάδας, αν και έμεινε έξω στο τέλος λόγω της «ρέντας» του Άντιτς. Στο ίδιο χρονικό σημείο είδαμε (εικόνα από το παρελθόν) μια υπερεξάρτηση από τον Σπανούλη. Ίσως έφταιξε το ότι παιδιά όπως ο Παπανικολάου ή ο Σλούκας που έχουν το mentality να πάρουν τέτοια σου ήταν εκτός κλίματος. Ίσως να είναι και βαθύτερα τα αίτια.. Ο Ολυμπιακός θα ξαναδιεκδικήσει δάφνες σαν τις περυσινές μόνο όταν μπορέσει –όπως και ένα χρόνο πρίν- να νικήσει σε υψηλό επίπεδο χωρίς τον ηγέτη του..

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ «ΕΛΛΗΝΑ ΓΚΑΡΝΤ»..


-Τα τρία πόιντ γκαρντ της Μπαρτσελόνα έκαναν όλο το παιχνίδι των Καταλανών, δείχνοντας το βάθος που έχει η ομάδα του Πασκουάλ στη συγκεκριμένη θέση. Η οξυδέρκεια των Σαρας-Χουέρτας (ο Λιθουανός σε ρόλο κόμπο από τον πάγκο αλλάζοντας κυρίως τον Ναβάρο) χτύπησε κόκκινο, με τους δύο γκαρντ να χτυπάνε συνεχώς σε όποια αδυναμία διάβαζαν στην ερυθρόλευκη άμυνα, είτε σε προσωπικές (ένας με έναν) φάσεις είτε σε καταστάσεις πικ εν ρολ.

Ο παίχτης όμως που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδού χων ήταν ο Βίκτορ Σάδα. Ο Καταλανός γκαρντ –η υπόθεση παραμονής του οποίου το καλοκαίρι έγινε σήριαλ- ήταν το «πνευμόνι» στη περιφέρεια της Μπαρτσελόνα κάνοντας τα πάντα κάι βγάζοντας τεράστια ενέργεια ειδικά στην άμυνα όπου οι ψηλόι τον ερυθρολεύκων δυσκολεύονταν να τον μετατοπίσουν στις αλλαγές.. Ενδεικτικό νομίζω.. Ο Σάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση Ισπανού περιφερειακού. Τραχύς, σκληροτράχηλος, σούπερ αμυντικός, χωρίς ιδιαίτερα καλό σουτ αλλά φοβερά πόδια καθώς μπορεί να κατεβάσει τη μπασκέτα στο πάτωμα τελειώνοντας alley hoop στη baseline.. Στο σύνολο μοιάζει περισσότερο με Έλληνα γκαρντ παρά με Ίβηρα..  10Π.-6ριμπ.-2ας. Για έναν γκαρντ που έχει την ποιότητα να συμπληρώσει κάθε τοπ-ευρωπαϊκή περιφερειακή γραμμή. Εκτός των τριών πόιντ, εξαιρετικός -ως συνήθως φέτος- ο Άντε Τόμιτς. Το ποστ παιχνίδι του, η πλαστικότητα στην κίνηση και εξαιρετική τεχνική του (και στο κομμάτι της πάσας) έδωσαν "συγκριτικό πλεονέκτημα" στους Καταλανούς. Πολύ επιτυχημένη μεταγραφή σίγουρα..



ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΜΑΪΚΛ


Έτσι ακριβώς.. Σχολείο ο Αμερικανός για τον Παπανικολάου. Στα 35 του παραμένει ένας κομπλέ φόργουορντ σε τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο. Το παιχνίδι του χωρίς τη μπάλα πόνεσε τον Ολυμπιακό. Σκόραρε με cuts πάνω στην ερυθρόλευκη άμυνα, από το ποστ έχοντας τον Παπανικολάου πλάτη, στο τρανζίσιον –όπου διακρίθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως finisher- ή με σουτ από μέση απόσταση. Περιττό να σχολιάσουμε το τι διέπραξε στο αμυντικό κομμάτι. Φέτος  κάνει καταπληκτική σεζόν ως lockdown defender, με φοβερή αποτελεσματικότητα η οποία φαίνεται στην παραγωγή των αντιπάλων του. Ο Παπανικολάου που αποτελεί τον παίκτη-ώθηση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να «πατήσει» στο ματς σε καμία στιγμή, ούτε να βάλει την ταχύτητα του στο παρκέ, χάνοντας κατά κράτος το ματσ-απ αυτό..

-Πλέον το επόμενο παιχνίδι με τη Σιένα στο ΣΕΦ αποκτά μορφή τελικού για τους ερυθρόλευκους. Μια Μοντεπάσκι η οποία παίζει το ακριβώς αντίθετο μπάσκετ με την Μπαρτσελόνα.  Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και μπορεί να κερδίσει (ίσως και εύκολα) εάν ΟΜΩΣ διαβάσει σωστά το παιχνίδι. Το up tempo μπάσκετ της Μοντεπάσκι μπορεί να μπερδέψει..

162 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Τζιμ, είσαι ΟΑΣΗ!!! Θα στο γράφω κάθε βδομάδα να στο θυμίζω!
    Γιατί τόσο μαλθακός ο Πάουελ, κάτι ακούστηκε για προβλημα με τα γόνατα του (τον ρώτησαν τι θα ήθελε από τον Αι Βασίλη και απάντησε ένα ζευγάρι καινούρια γόνατα...) ξέρεις κάτι παραπάνω; Είναι σε περιοδο αποκαταστασης και θα ανέβει πιο μετα;
    Στα δικά μου μάτια βγάζει 50% της ενέργεια που έβγαζε αμέσως μόλις ήρθε και ταυτόχρονα η ομάδα δεν τον χρησιμοποιεί στον πικ ν ποπ που είναι το καλό του κομμάτι, είδικα στο side pick... Τουλάχιστον έτσι μου είχε φανεί όταν ήρθε...
    Κατά τα άλλα με κάλυψες, κακό διάβασμα παιχνιδιού και κακός Μάτζαρης για 3-4 συνεχόμενο παιχνίδι...
    Α, και κακή διαιτησία στο 1ο ημίχρονο...
    Τα λέμε μάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Όπως τα λες είναι.. Ο Πάουελ φαίνεται ότι έχει κάποιο θέμα, πρέπει όμως να είμαι σίγουρος για να πω κάτι. Νωθρός πολύ. Ο Μάντζαρης έχασε μάχες στην άμυνα, γεγονός πολύ ασυνήθιστο.

      Διαγραφή

  2. Η εξωφρενική κατά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου ευστοχία στο τρίποντο από παίκτες που δεν το «έχουν» δεδομένο (Παπανικολάου, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Περπέρογλου) χάθηκε, ο Πάουελ δεν αποτελεί σταθερά ούτε στην επίθεση (τόσα σουτ από τα 5-6 μέτρα ομολογούν μάλλον αδυναμία δημιουργίας) ούτε στην άμυνα (μαύρη τρύπα) κι αίφνης φάνηκε ο Ολυμπιακός να εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τον Σπανούλη. Μετά τις Ζαλγκίρις και Τσεντεβίτα, η Μπάρτσα έγινε η 3η ομάδα που μάρκαρε τόσο αποτελεσματικά τον Λαρισαίο. Όταν φτάνει να κάνει τόσα σουτ ο Άντιτς, αυτό είναι από μόνο του «ήττα» του τεχνικού τιμ. Παρά τη 2η κακή εμφάνιση στην Ισπανία πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχασε κάτι σοβαρό: ήττες μάλλον λογικές, με μικρές σχετικά διαφορές. Μόνο που αν ο Παναθηναϊκός του 2-1 παίζει μέτρια με ένα σωρό δικαιολογίες (τραυματισμοί, προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ), για τον Ολυμπιακό που είναι στα 9/12 ίδια ομάδα με πέρσι ποια αλήθεια είναι η εξήγηση;
    Προσωπικά με εντυπωσίασε η Μπαρτσελόνα. Όχι γιατί νίκησε κάποιον σπουδαίο Ολυμπιακό, αλλά γιατί πήγε το ματς στα μέτρα της παρ’ ότι έπαιξε ουσιαστικά χωρίς Ναβάρο (5 πόντοι σε 16 λεπτά). Και συνιστά μεγάλο «παράσημο» για τον Πασκουάλ ότι παίζει τέτοια άμυνα έχοντας να «κρύψει» στα μετόπισθεν έναν παίκτη ουσιαστικά επί 40’: είτε ο Σάρας, είτε ο Ναβάρο, κάποιος από τους αδύναμους κρίκους της άμυνας θα βρίσκεται στο παρκέ. Επιθετικά, αντίθετα, οι επιδόσεις της στο «5-5» δεν συνιστούν έκπληξη, αφού και οι τρεις βασικοί της φρόντκορτ (Τόμιτς, Λόρμπεκ, Μάικλ) είναι φτιαγμένοι γι’ αυτό.
    Στα μάτια μου με τέτοιες εμφανίσεις η Μπάρτσα είναι από τα πρώτα φαβορί για στέμμα (κάτι που ομολογώ δεν περίμενα), γιατί αν πάει στο Λονδίνο έχει παίκτες που αισθάνονται εξαιρετικά οικείο το περιβάλλον των Φάιναλ Φορ (Σάρας, Ναβάρο). Αρκεί να μην της προκύψει απουσία Ναβάρο για καιρό. Τα έγραφα και χθες: βάλε Ναβάρο από την Μπάρτσα ή Σπανούλη από τον Ολυμπιακό για έναν μήνα σχεδόν και τα ξαναλέμε για το πόσο κακός είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς Διαμαντίδη…

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά φίλε.. Ο Ναβάρο δεν είναι κακός αμυντικός θα το ξαναπώ, δηλ. σε σημείο να τον κρύψεις. Απλά έχει το θέμα με το πέλμα.. Η Μπαρτσελόνα έκανε ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Πολύ καλό. Γι'αυτο και αντεπεξήλθε σε κάθε δυσκολία.

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε jim!!!Eγώ αν έπρεπε να τον χαρακτηρίσω θετικό η αρνητικό θα τον έλεγα θετικό χωρίς δεύτερη σκέψη στην άμυνα.Είναι κακή αυτή η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί.Μάλιστα μπορώ να πω πως με τα χρόνια έχει βελτιώσει τις τοποθετήσεις του και με τη βοήθεια της πείρας του είναι αρκετά καλός στην άμυνα,θα έλεγα καλύτερος από τον σπανούλη πχ.Ο Σάρας όντως έχει ένα θεματάκι όσο γερνάει κιόλας,αλλά δεν είναι και γκετσεβίτσιους.

      Διαγραφή
    3. Eντάξει ο Σάρας έχει μεγάλο θέμα.. Λόγω ποδιών. Άστο.

      Διαγραφή
    4. Ο Ναβάρο δεν είναι Σάρας αμυντικά, αλλά καλό αμυντικό δεν τον λες. Εντελώς χαριστικά τον λες average. Και φυσικά καμία σχέση με τον Σπανούλη. Κι εγώ δεν τον γουστάρω τον Λαρισαίο (για προφανείς λόγους), αλλά την πίεση που ασκεί στην μπάλα - όταν θέλει τέλος πάντων, γιατί τελευταία "κλέβει" στα μετόπισθεν - ο Ναβάρο δεν την έχει δει ποτέ.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  3. Καποια στιγμη δωσε μας το στιγμα σου και για τα αλλα ματς,η Αλμπα εχασε στο τελος απο την Φενερ,μου φανηκε αδιαφορη η τουρκικη ομαδα,στο τελευταιο δεκαλεπτο ανεβηκαν οι γηπεδουχοι,για Ρεαλ,Μακαμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφες ρε ζωον (ο ιδιος το γραψα τζιμη μην με σβησεις) ε ρε μυαλα που χω ωρες ωρες

      Διαγραφή
    2. Σκεφτόμουν να βγάλω ανάρτηση, τα παιχνίδια ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Αν δε βγάλω θα σχολιάσω σύντομα εδώ..

      Διαγραφή
  4. Εγώ δεν θα πω πολλά, γιατί κυρίως το έβλεπα με "ένα μάτι" το παιχνίδι, χωρίς να παρακολουθώ και πολύ ζεστά τα τεκταινόμενα. Απλώς θα πω το προφανές: ότι ο Σάρας και 50 χρονών θα μπορεί να εκπλήσσει με τις επινοήσεις του μέσα στο ματς. Αν και ο ΔΔ είναι ο πιο ολοκληρωμένος PG τα τελευταία 10 χρόνια, ο Σάρας είναι ο καλύτερος !!!

    Και ένα γενικό σχόλιο για το παιχνίδι: δεν σου έδινε ποτέ την εικόνα παιχνιδιού που μπορεί να χτυπήσει ο ΟΣΦΠ. Φαινόταν ότι η Μπαρτσα, ότι και να γινόταν, θα το έπαιρνε, με μικρή ή μεγάλη διαφορά.

    Και νομίζω ότι τελικά μόνο αυτό είναι το κέρδος του ΟΣΦΠ: η σχετικά μικρή διαφορά, που -if push comes to shove, που λένε στο χωριό μου- αν τελικά μετρήσουν οι διαφορές, θα μπορεί να την καλύψει στο ΣΕΦ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς Τζιμ, μπορεί να φάνηκε περισσότερο ο Τόμιτς και γενικά οι ψηλοί της Μπάρτσα στην άμυνα αλλά όλη την δουλειά την έκαναν τα γκαρντ. Η τακτική της Κωνσταντινούπολης (να βγει η μπάλα από τα χέρια του Σπαν) έπιασε χτες στο Παλαού.
    Απίστευτα ποιοτική η περιφέρεια των Καταλανών. Επιθετικά σκοτώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη είτε με ασσίστ μισό καλάθι είτε με δικά τους σουτ. Χουέρτας και Σάρας έδωσαν μαθήματα. Βοήθησαν και τα καλά spacing στην επίθεση.
    Αμυντικά δε, έχω την εντύπωση ότι απέναντι σε μια ομάδα καθαρά σετ με γκαρντ που πάνε στα ποσταρίσματα η Μπάρτσα θα έχει μεγάλο πρόβλημα.
    Γενικά, δεν έχω δει την ομάδα φόβητρο. Η διαφορά της Μπάρτσα και της ΤΣΣΚΑ που ας πούμε έχουν ξεχωρίσει είναι ότι έχουν μεγάλους προπονητές και παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γκαρντ που μπορούν να μαρκάρουν στο ποστ. Σάδα, Ινγκλις.. Και Τζαβάη στη βοήθεια, Μάικλ πολύ γρήγορος στις περιστροφές κλπ. Σωστά, φόβητρο δεν υπάρχει. Η Μπαρτσελόνα -στην Ευρωλίγκα- παίζει σε ένα σταθερό επίπεδο -λόγω ομοιογένειας- από την αρχή, γι'αυτό και ξεχωρίζει.

      Διαγραφή
  6. Jim η Μπάρτσα δεν μου αρέσει επειδή έχει αλλάξει προσανατολισμό. Τη Θεωρώ αποδυναμωμένη σε σχέση με 2 χρόνια πριν, αλλά η άμυνα που παίζει ας μην έχει τους Ρούμπιο,Εν Ντονγκ παρουσιάζει αξιοζήλευτη σκληράδα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο κακός όσο φάνηκε αλλά η μπαρτσελόνα τον έκανε να φαίνεται έτσι. Ο Πρίντεζης δεν χρησιμοοπιήθηκε καθόλου στο τέταρτο δεκάλεπτο ,όπως και ο Σερμαντίνι.Ο Περπέρογλου δείχνει μπερδεμένος.Σε μια δύσκολη έδρα και σε ένα πολύ δύσκολο ματς θα έπρεπε το ροτέισον να ήταν μικρότερο. Νομίζω ότι σε 2 αγωνιστικές και μετά τη διακοπή για 15 μέρες θα μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το που θα πάνε οι ομάδες μας. Είδα το Εφές-Άλμπα και παρατήρησα την πρόοδο που έχει κάνει ο Τομπσον.Μου άρεσε και ο Φοστερ. Από την εφές νομίζω ότι αν δεν είχε τον Γκόρντον θα είχε τα ίδια χάλια με την Φενέρ. Οι άλλοι παίρνουν την μπάλα στα χέρια και σκέφτονται αμέσως να σουτάρουν.
    soulis
    Υ.Γ. Αν έχανε άλλος προπονητής με 24 στο Καντού, με 16 στη Μαδρίτη, με 14 στην Αθήνα,με 22 στη Βαρκελώνη, έτρωγε 100 πόντους από τη Σιένα και με 18 στο Τελ-Αβίβ θα έμενε στο πάγκο του; Και μην μου πεις για πρωτάθλημα στην Τουρκία γιατί το έχουν πάρει και άλλοι με μικρότερο μπάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, επειδή το ανέφερες, ο Rubio σε αυτή την Barca θα ήταν ο ιδανικότερος άσσος ,πλαισιωμένος από Saras, Sada και ολίγον Navarro, περισσότερο από τον μάγο στο transition Huertas. Σε εκείνη την ομάδα που έχει σαφώς πιο επιθετικές διαθέσεις και ανοιχτό ρυθμό θεωρήθηκε απροσάρμοστος και ανέτιμος ( πάντασχετικά με τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του)

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Για τον Τόμπσον τα είπαμε πριν ξεκινήσει η σεζόν Σούλη. Ο Γκόρντον είναι ο εξισορροπιστής στο παιχνίδι της Εφές.. Θα έμενε.. Ο Σκαριόλο..

      Διαγραφή
    3. Desti σκέψου ότι φέτος ο Πασκουάλ παίζει πιό "σετ" από ποτέ.. Είσαι σίγουρος για τον Ρούμπιο? Ο Χουέρτας είναι καλύτερος σκόρερ στο μισό γήπεδο γι'αυτό και ρολάρει, γιατί ουσιαστικά και αυτός είναι παίχτης ανοιχτού γηπέδου.

      Διαγραφή
    4. Ο Rubio ξεχώρισε από παιδάκι όχι μόνο για τρην ωριμότητα και τα καταπληκτικά playmaking abilities (μόνο εγώ πιστεύω ότι βελτιώνεται ακόμα σε αυτόν τον τομέα;) αλλά επειδή ήταν εξαιρετικός αμυντικός. Με τον Huertas κεδίζεις σε σκορ, αλλά δεν παίρνεις έναν τέτοιο παίκτη μόνο για το σκοράρισμα, κυκλοφορούν πολύ καλύτεροι του. Άσε που πιστεύω ότι σε αυτήν την ομάδα τον καις τον παίκτη. Βέβαια είναι τέτοια η κλάση του (όπως πχ του Saras που επέστρεψε πέρυσι στο Παναθηναϊκό, ίδια περίπτωση) που μπορέι να σου δώσει αποτέλεσμα με αντισυμβατικούς για το ύφος της οπμάδας τρόπους

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  7. Ήμουν κουρασμένος χθες, δε βοήθησε και ο Ολυμπιακός και έτσι με πήρε ο ύπνος. Πρόλαβα να εκτιμήσω το παιχνίδι της Μπάρτσα. Συμπαγής ομάδα. Δουλεμένη. Παρ'όλα αυτά θα έλεγα πως ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος αυτού που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει και θα μπορούσε να έχει πάρει το παιχνίδι αν έβαζε κάποια εύκολα λει απ.
    Νομίζω πως εσύ Jim είχες γράψει πως αν ο Παπανικολάου είναι εκτός παιχνιδιού τότε βγαίνει εκτός ρυθμού και ο Ολυμπιακός ολόκληρος.

    Υ.Γ. Jim, για τον Κουφό θα μας γράψεις την άποψή σου? Ποιοι θα πλαισίωναν τον Κουφό στην ιδανική Ελληνική πεντάδα ώστε να κερδίσουν το Ευρωπαϊκό με το στύλ του Τρινκιέρι?

    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ζωγράφε.. Δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια να το έχω γράψει εγώ αυτό.. Κάτσε να δούμε τις κατευθύνσεις που θα επιλέξει ο Τρινκιέρι πρώτα (με βάση το υλικό).

      Διαγραφή
    2. να μην ειμαστε και τοσο σιγουροι οτι θα ερθει ο Κουφος

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλοι.
    Πολύ δύσκολα βλέπω την ομάδα που μπορεί να υποτάξει τη φετινή Μπάρτσα και να την αποκλείσει απο το τελικό του F4.
    Jimmi, καταπληκτικές και οι 4 προηγούμενες αναρτήσεις - 2 ΝΒΑ, Τρινκιερι, ΠΑΟ!
    Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακα τα ψεματα ο γαυρος εχασε το παιχνιδι και δν το πηρε η μπαρτσα η οποια επαιξε το παιχνιδι που επαιζε σε ολα τα παιχνιδια μεχρι τωρα. Τεραστιο κενο κατω απο το καλαθι (μεγασ παιχτης ο χαινς) ο παουελ δν κανει τα βασικα πλεον ουτε στην επιθεση!!!
    Το προβλημα με τον ολυμπιακο ειναι οτι αν ο σπανουλης δν βρει πεδιο δρασης τοτε δν υπαρχει παιχτης να τραβηξει την ομαδα...
    Αντιθετα στον παο υπαρχουν παιχτες οπως καπονο μπανκς μπραμος που σ δινουν ποντους. Και βεβαια δν θα βιαστω να κρινω τον γαυρο απο το 3ο παιχνιδι αλλα σιγα σιγα τα πραγματα δυσκολευουν. Σιενα λογικα την εχει ευκολα μεσα εξω. αν γινει η στραβη τοτε θα πολλα εμποδια στον δρομο προς φ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέτριος ξανά ο Ολυμπιακός αλλά το πάλεψε απέναντι στη διπρόσωπη Μπαρτσελόνα (Ευρωλίγκα-ισπανικό πρωτάθλημα εννοώ) η οποία θα συμφωνήσω πως έχει πολύ δυνατή άμυνα, ιδιαίτερα στη περιφέρειά της. Μερικες σκόρπιες σκέψεις:

    -Τα 18 λεπτά του φετινού Σάρας στο παρκέ είναι απαράδεκτο να περνανε ανεκμετάλλευτα τόσο προκλητικά.

    -Διέκρινα μια τάση για αναρχία κατά διαστήματα και κακές, εγωιστικές επιλογές (τρανταχτό παράδειγμα ο Λο, ο οποιος επαιξε μαζί με το Γκέτσε για αρκετά λεπτά αλλά δεν τον έψαξε καθόλου και πήρε προσωπικές προσπάθειες, άλλες μπήκαν, άλλες όχι αλλά σε κάθε περίπτωση ακύρωσαν το Γκέτσε, ο οποίος αν δε πάρει τη μπάλα να σουτάρει δεν έχει λόγο ύπαρξης στην Ευρωλίγκα) και εμμονή στο Σπανούλη. Τις φορές που η αντιπαλη άμυνα καταφέρνει να περιορίσει το Σπαν ή προσαρμόζεται σε αυτόν, οφείλει ο ίδιος να αλλάζει τρόπο παιχνιδιού όπως έκανε καταπληκτικά στο 4ο παιχνίδι των περσινών τελικών (για μενα το καλυτερό του στη σειρά) και όχι να ταλαιπωρεί τη μπάλα και το επιβραδύνει το ρυθμό της ομάδας.

    -Καταπληκτικό παιχνίδι από τα 4αρια μας, αναμενομενο αφού η Μπαρτσελόνα δεν έχει παίκτες να τους ματσάρει, ειδικά τον Πρίντεζη ο οποίος μπαίνει σε φόρμα και θα κλείσει σπίτια.

    -Η θρυλούμενη εξαρτηση από το 3ποντο είναι περισσότερο εντύπωση παρά πραγματικότητα, αφού ο Ολυμπιακός πάνω από 40% είχε μόνο σε 3 παιχνίδια από τα 11 μέχρι τώρα. Η επιθετική δύναμη του εξακολουθει να είναι μέσα απο το τόξο του 6,75, η οποία χθες αντιπετωπίστηκε επιτυχώς (με το 3ποντο μας χθες αξιοπρεπέστατο αλλά κατά μεγάλο μέρος ως προιον ατομικής πρωτοβουλίας και όχι του γνωστού, καλου passing game του Ολυμπιακού).

    -Μαυροειδή αντίο...(μεχρι νεωτέρας)

    -Where is Sloukas? Γιατι τόσο λίγο πάλι, ειδικά με το Σπανούλη μέτριο και το Σάρας μέσα 18 λεπτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο με τον σλουκαδν μπορω να το καταλαβω , ειδικα με σπανουλη μπλοκαρισμενο και ματζαρη μετριο προς κακο. Ο σλουκας θα βοηθουσε περισσοτερο.. το ιδιο λεμε και στον παο γιατι δν μπαινει ο ξανθοπουλος οταν ο ουκιτσ ειναι τοσο κακος.
      Ο γκετσε απορω τον λογω π ηταν μεσα... πριτεζης φαινεται να μπαινει σε ρυθμο την καταλληλη στιγμη και sermantini μ αρεσε παροτι δν πηρε πολυ χρονο

      Διαγραφή
    2. Μην κοιτάς τον "φετινό Saras".. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος. Ο Jasikevicius είναι ο Greg Popovic του εαυτού του: ξέρει πόσο τον πάιρνει, πότε να συντηρηθεί και πότε να φορτσάρει. Το Top16 δεν είναι regular season, κι ας είναι περισσότερα τα παιχνίδια.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Είναι απλό γιατί δεν παίζει ο σλούκας. Δεν τον πολύγουστάρει ο Μπαρτζώκας και στη θέση του ήθελε τον Μπατή. Κυριακή

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχει λογος να παιζει ο Γκετσεβιτσιους ως ξενος στον Ολυμπιακο απο τη στιγμη που ο Σλουκας ειναι το ιδιο ευστοχος, καλυτερος οργανωτης, λιγο πιο γρηγορος και βγαζει και καμια ασσιστ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. Σωστός και συμφωνώ, ο Γκέτσε δεν κάνει για ευρωλίγκα... Αργά πόδια, δε δημιουργεί με την μπάλα στα χέρια, δεν δείχνει να έχει νεύρο μέσα του, χίλιες φορές καλύτερα ο Σλούκας, που έμαθε ένα μάθημα προχτές στο Παλάου, δύο βολές μέσα σε παραλήρημα αποδοκιμασίας και οι δύο έξω! Άμα δε φας το ξύλο σου, δε γίνεσαι ποτέ μαχητής...

      Διαγραφή
    6. Δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις στη σποραδική χρησιμοποίηση του Gecevicius όταν βλέπεις ότι και αποδοτική δεν είναι και στη θέση του έχει τον Κατσίβελη που και ηλικιακά δεν τον λες παιδάκι και τα διεθνή sites τον δίνουν στα καλύτερα prospects της ηλικίας του (προφανώς και δεν είναι τόσο καλός spot shooter όπως ο Λιθουανός). Με δεδομένο το πρόβλημα στο 5 (ο Powell και πεσμένος είναι και δεν είναι center, ο Μαυροειδής αποδεικνύεται ήδη από το Bilbao ότι θέλει πολλά λεπτά για να πιάσει ρυθμό και να βγάλει τον καλό του αυτό), αν υπάρχουν χρήματα ας πάνε στη λύση Hendrix που ακούγεται για Ρωσία και στα καλά λεφτά της Kuban, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έπαιζε σαν τρελός στον πρωταθλητή Ευρώπης.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  11. Jim θα μου άρεσε να κάνεις power rankings μετά το 5ο και το 10ο παιχνίδι του τοπ-16.
    Και να ξανά προτείνω την επόμενη εβδομάδα να αναλύσεις το zalgiris-cska και οχι το alba-pao(αν και παναθηναικός, κουράζει λίγο να ασχολούμαστε μόνο με τις ελληνικές ομάδες. ετσι κι αλλιώς στα σχόλια για τον παο θα μιλάμε).
    Πώς θα σου φαινόταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω καλυτερα να διαβαζουμε ποσταρισματα για ελληνικες ομαδες... κ αν εχει τον χρονο τοτε να διευρυνει τα ποστ και να πιανει και αλλους αγωνες , τοτε ναι.. γιατι??μα γιατι πολυ λιγοι εχουν το χρονο να βλεπουν και αλλα παιχνδια, οποτε απλα θα ειναι αναγνωστες...

      Διαγραφή
    2. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά και παλι αμα είχαμε διαβάσει και για καμια δεκαριά ποστ του jim (που βάζει την ουσία πανω απ όλα) για άλλους αγώνες θα είχαμε μια πιο σφαιρική άποψη για την φετινή euroleague.

      Διαγραφή
    3. Πάντα προσπαθούμε να γράφουμε για όλα τα ματς που έχουμε δεί. Χθές τα ολοκλήρωσα. Σκεφτόμουν -όπως έλεγα στο φίλο πάνω- να βγάλω μια ανάρτηση. Αν όχι θα τα σχολιάσω σύντομα εδώ..

      Διαγραφή
  12. μετριος ο οσφπ και εχασε,κακος ο Παο και κερδισε,τι γινεται ρε παιδια??Τα στατιστικα ηταν υπερ του Παο με 100PIR και χαμηλα του ΟΣΦΠ 63PIR ενω η Μαλαγα ειχε 70 και 86 η Μπαρτσα (δεν ειδα τους αγωνες μονο στιγμιοτυπα).Ξερω δεν πρεπει να τα υπολογιζουμε θα μου πειτε.Αυτα βγαινουν ομως απο τις επιδοσεις των παιχτων σαν μοναδες και μετα βγαινει η σουμα της ομαδας,ε δεν μπορει καποια βαση εχουν συγκριτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το pir αφορα την αποδοση των παιχτων κατω απο υπολογισμους σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου.δεν αφορα την αποδοση της ομαδας.απλα προστηθονται στο τελος κ βγαινει σουμα.οποτε δε ειναι ασφαλης τροπος του να δεις πως πηγε ενα παιχνιδι γιατι μπορει μια ομαδα να σερνεται κ ενας brown να κανει το παιχνιδι της ζωης του κ να χει μονος του 40-50 index rating.
      Βεβαια ο κανονας λεει οτι χαμηλο rip σημαινει οτι ολοι σχεδον σερνονταν οποτε εχασες.συνηθως 70 κ κατω ειναι κακη αποδοση ομαδας μιας κ δεν τραβηξαν το συνολο των παιχτων της ομαδας.αλλα για να δεις την αποδοση μιας ομαδας καλυτερα βλεπεις τα επιμερους στατιστικα ομαδας κ παιχτων.κ τον αγωνα βεβαια:)

      Διαγραφή
    2. Αυτο λεω και εγω απο την αποδοση των παιχτων γινεται η σουμα και βγαινει το τελικο ποσοστο.Με 100 ο Παο ηταν κακος και με 63 ο Ολυμπιακος ηταν καλος-μετριος.Να μου πεις οτι ηταν της στραβαρας και οι δυο, μιας και δεν ειχαν την ιδια δυναμικη οι αντιπαλοι, αυτο το δεχομαι οχι ομως οτι ο Ολυμπιακος ηταν καλος η μετριος με αυτα τα στατιστικα δεν γινεται.

      Διαγραφή
    3. Φίλε το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πολύ χρήσιμο αρκεί να το διαβάσεις σωστά...
      Μπορεί να παίζει κηφισιά-κουκάκι και να έχει 150 ράνκονγκ η κηφισιά και 10 το κουκάκι.Τι σημαίνει,ότι η κηφισιά παίζει καλύτερα από την μπαρτσελόνα που έκανε 86?

      Διαγραφή
    4. Σωστο αυτο που ειπες αλλα η Μαλαγα φετος κερδισε τη Μπαρτσελονα ή κανω λαθος...οποτε...

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα
      Το Performance Index Rating (PIR), ευρωπαικο στατιστικό στοιχείο που ξεκίνησε από την ισπανία υπολογίζεται ως εξής (είτε μιλάμε για παίχτη είτε για ομάδα):
      (Points + Rebounds + Assists + Steals + Blocks + Fouls Drawn) - (Missed Field Goals + Missed Free Throws + Turnovers + Shots Rejected + Fouls Committed).
      Όπως συμβαίνει και με τα επιμέρους στατιστικά(ομαδικά/ατομικά) έτσι και με το pir δεν μεταφράζουν επ ακριβώς την απόδοση του παίχτη/ομάδας σε άμυνα-επίθεση.

      Διαγραφή
    6. http://en.wikipedia.org/wiki/Performance_Index_Rating

      Διαγραφή
    7. Κ φυσικα το PIR εχει σημασια που παιζεις,σε ποια διοργανωση κ μονο σε συγκριση με τον. Αντιπαλο που χεις οπως λεει κ ο. Ανωνυμος παραπανω.αλλο euroleague PIR και αλλο πχ εσακε Α1.

      Διαγραφή
  13. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι οι ήττες σαν βαθμολογική συγκομιδή. Η ομάδα ξεκίνησε το Top16 όπως και την κανονική περίοδο, χαλαρή, άνευρη, δίχως πηγμή. Δεν θα μπω σε επιμέρους αγωνιστικές λεπτομέρειες, έχουν αναλυθεί όλες εκτενώς. Μεγάλο πρόβλημα η θέση 5... Ο Powell μας συστήθηκε εξαιρετικά, αλλά center δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα που ντεφορμαρίζεται δεν υπάρχει καλή εναλλακτική για επίθεση στο post. Όχι ότι με τον Dorsey υπήρχε, αλλά σου 'δινε άλλα εκείνος, από αυτά που δεν κυκλοφορούν στην πιάτσα. Και δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, οι δύο ήττες στην Ισπανία δεν είναι από αυτές που σε "ταρακουνανε".
    Υ.Γ.: Άλλη ομάδα η Baskonia με Cook (και Tabak;). Πώς αλλάζει μία ομάδα με αξιόλογο roster όταν αναλαμβάνει ένας πραγματικός playmaker. Οι δύο Γάλλοι είναι μεν ταλαντούχοι, αλλά από οργάνωση μεγάλης ομάδας μυρωδιά. Μόνο μερικές εξάρσεις στο παρκέ για να μας δείξουν ψήγματα του ταλέντου τους.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ερτέλ Desti είναι όμως απόλαυση στο ανοιχτό γήπεδο έτσι?

      Διαγραφή
    2. Να την προσέχετε πολύ τη φετινή κάχα...κι όχι σαν ομάδα και διεκδικήτρια αλλά στο τι βγάζει..
      Σίγουρα player to watch ο ερτέλ,είναι εξαιρετικός με πολλά χρόνια μπροστά του να γίνει από τους dominators στο ευρωπαικό μπάσκετ στη θέση 1.Γενικά συνδυάζει το θράσος και την εμπειρία στον άσο με κουκ,ερτέλ και καμπέθας και διαθέτει ποιότητα και σε άλλες θέσεις[ολεσον(από τα καλύτερα και πιο καθαρόαιμα 2άρια στην ευρώπη πλέον),σαν εμετέριο,νοτσιόνι,λάμπε] αλλά νομίζω εφόσον προχωρήσει θα φανούν οι αδυναμίες της και θα υποκύψει σε άλλες ομάδες.

      Διαγραφή
    3. French style Jim. Ταλέντο υπάρχει, το κορμί δεν το λες αγύμναστο, απλά όσο είναι τόσο ασταθής (στο ένα ματς σε σκοτώνει και στο άλλο τα χάνει) δεν μπορεί να σταθεί με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο, τουλάζιστον ως starter

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  14. Jim άσχετο με το θέμα και τα υπόλοιπα σχόλια, ποια η γνώμη σου για τον Dwight Buycks της Gravelines Dunkerque; Τον έχω παρατηρήσει λίγο και μου φαίνεται παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη τουλάχιστον. Είναι ακόμα άγουρος (ούτε 24) αλλά ίσως είναι ο καλύτερος νέος αμερικανός περιφερειακός που παίζει σε ευρωπαική ομάδα τη φετινή χρονιά.

    Hakeem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός είναι Χακίμ, εδώ και 2 σχεδόν μήνες πετάει φωτιές. Πρέπει να κοντρολαριστεί λίγο παραπάνω και κατά τη γνώμη μου να δουλέψει άμεσα σε λίγκα με περισσότερη τακτική. Έχει ταλέντο πάντως και θα βρεί καλό συμβόλαιο.

      Διαγραφή
  15. περυσι ο Ολυμπιακος ανεβασε την αποδοση του οταν πηρε τον Λο και τον Ντορσυ οι οποιοι ταιριαξαν απολυτα στο παιχνιδι του Ολυμπιακου αλλα εγινε ομαδα για φαιναλ φορ και κερδισε τον τιτλο οταν ανεβασαν την αποδοση τους οι Παπανικολαου Μαντζαρης και Σλουκας.Στον αγωνα με την Μπαρτσελονα και οι τρεις ηταν σε μετρια εως κακη μερα ο Ντορσυ εχει φυγει απο καιρο και ο Παουελ δεν ταιριαζει το ιδιο στην ομαδα.
    Οσον αφορα τον Παπανικολαου εχει μια πτωση στην αποδοση του εδω και λιγες εβδιμαδες ας ελπισουμε οτι ειναι ενα φυσιολογικο ντεφορμαρισμα και οχι οτι πηραν αερα τα μυαλα του και δεν προπονειται οπως πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η κατακορυφη ανοδος του Πριντεζη βοηθησε να γινει ομαδα για φαιναλ φορ και ισως ηταν ο καλυτερος παικτης στον αγωνα με την Μπαρτσελονα

      Διαγραφή
  16. Τραγική η Ρεάλ που γλίτωσε από του χάρου τα δόντια από την Ζαλγκίρις; Τραγική η Κίμκι που έχασε από τη Σιένα; Τραγική η Εφές που 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήταν στους 3 πόντους από την Άλμπα; Α ρε γατάκια, το μπάσκετ που βλέπετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γατακι φιλε μου εισαι.. ποιος ειπε οτι η ρεαλ πρεπει να κερδισει την ζαλγκιρης ευκολα?? ποια?? η ρεαλ?? που για μενα ειναι μονο ονοματα και καμια συνοχη.. για να μν μιλλησω για τους ψηλους της..
      για κιμκι να υποθεσω οτι δν διαβασεις τπτ εκοτς απο τα τελικα αποτελεσματα?? εχεισ δει π ειναι απλρηρωτοι οι παιχτες και θελουν να την κανουν?? σε ποιο πλανητη αραγε ζεις??
      οσο για εφες.. οπως μπηκε η αλπμα μπηκε και η εφες στους ομιλους. προς τι η εκπληξη σου??

      Διαγραφή
    2. Παιδιά στο τοπ-16 όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Απλά..

      Διαγραφή
    3. Tζιμ, είσαι ο μόνος που ξέρει μπάσκετ εδώ. Απλά.

      Διαγραφή
    4. αν δεν ήξερε και ο ιτούδης μπάσκετ ποιός θα ήξερε?

      Διαγραφή
  17. Πολλες καλησπερες σε ολους, κ τα 2 αρθρα σου για τις ελληνικες ομαδες εξαιρετικα οπως παντα τζιμ, λογο δουλειας δεν ειχα χρνονο να παρω μερος στην συζητηση για το ματς του παο, οσο αφορα τον οσφπ παλι δεν το ειδα ολο λογο δουλειας.

    Η μπαρτσα φετος παιζει εξαιρετικα κ δεν ειναι μονο το σετ παιχνιδι της κ η αμυνα, αλλα εαν την αφησεις μπορει να τρεξει κ να σε σκοτωσει , κ εαν καποιοι παιχτες τους βρουν ρυθμο δεν σταμτιουνται, αυτη την στιγμη μου θυμιζει πολυ την ομαδα του παο με τον ζοτς κ το must win/refuse to lose απο οποιονδηποτε κ ανεξαρτητος το πως θα τον αντιμετωπισει. Για τον τομιτς ειχα πει κ σε ενα παλιο ποστ του τζιμ οτι ειναι μεσα στους τοπ ψηλους φετος κ πραγματικα η αλλαγη στρατοπεδου στην Ισπανια τον εχει ανεβασει πολυ.

    Οσον αφορα τον οσπφ, το προβλημα του ειναι οτι του λειπει αυτη η φλογα κ το παθος, κ καπου εχει μπερδευτει στο τι θελουν να κανουν κ να παιξουν αν κ δεν θα επρεπε, επισης δεν καταλαβαινω γιατι ο σλου δεν βρισκει χρονο σε τετοια παχνιδια που θελεις καποιν να σου αλλαξει το παιχνιδι, κ οσο παραξενο θα σας φανει αυτο που θα πω ο Σπανουλης αν θελεται να λεγεται οτι ειναι ο καλυτερος παιχτης στην ευρωπη θα πρεπει να ανεβασει το παιχνιδι του κ αυτο το αναφερω απο την αρχη της χρονιας, κ συγχρόνως να εμπνευσει την ομαδα του, δεν ειναι δουλεια του παπ αυτη!!!. Κλεινοντας μια αναφορα στον πριντεζη που δειχνει να ανεβαινει κοντα στα περσινα στανταρ κ τον χρειαζεται ο οσφπ κ κακο διαβασμα απο τον μπαρτζωκα κ γενικα μετριο 2ημερο για τους ελληνες κοουτς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βλέπω την μπαρτσα με την εστουντιαντες και αναρωτιεμαι είναι η ιδια ομαδα που επαιξε με τον ΟΣΦΠ??? 69-41 αυτή την στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μαλαγα την ειδες?κακιστη κ παλι.οπως ειχα πει μετριοτατη για επιπεδο ευρωλιγκας.5 ηττα σερι κ εχει ακομα...παμε για εκτη αμεσα..

      Διαγραφή
    2. παντως την μπαρτσελονα πριν 20 μερες την κερδισε.....

      Διαγραφή
    3. Τι να λεει σημερα την κερδισε η εστουντιαντες με 22.κ εχει ξεχασει μερες τωρα τι σημαινει νικες.κ ο καοδ κερδισε τον παο ξερεις

      Διαγραφή
    4. Φιλε ανωνυμε το υπονοουμενο περι νικης της μπαρτσας ειναι βλακωδες.

      Διαγραφή
    5. φιλε ανωνυμε τα γραφω βλακωδη για να τα καταλαβαινεις εσυ.......

      Διαγραφή
  19. καλό μεσημέρι σε όλη την παρέα και φυσικά σε εσένα jim.Είδα μαγνητοσκοπημένο το ματσάκι των ΝΥ με τους Μπουλς.Τραγική εμφάνιση Καρμέλο που είχε τρομερή αστοχία.Τον ακολούθησε και στον ίδιο ρυθμό και ο J.R.Smith.Φαίνεται πως η ομάδα περνάει μία μίνι κρίση προφανώς λόγω της έλλειψης του Φέλτον.Αποδεικνύεται πολύ κομβικός στο παιχνίδι των νεουορκέζων.Και ο Κιντ έκανε κακό παιχνίδι.Περιμένω να δω τον αγώνα σήμερα με τους Χόρνετς.
    Άκουσα και για σενάρια ανταλλαγής του Πιρς.Mπορεί μία τέτοια κίνηση να θεωρηθεί κερδοφόρα από τους celtics αλλά από την άλλη μεριά είναι λάθος γιατί ουσιαστικά διώχνουν την "σημαία" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Ζέλικο, πριν λίγο σου απάντησα για Μούρτο στην προηγούμενη ανάρτηση. Τεράστια απώλεια ο Φέλτον.. Οι Σέλτικς θέλουν μια δυνατή αλλαγή αλλά όχι με αντάλλαγμα τον Πιρς. Αυτό είναι σίγουρο..

      Διαγραφή
    2. ok jim.Θα την διαβάσω.Σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  20. αντε για να τελειωνει το παραμυθι, οποια ομαδα κερδιζει τον ολυμπιακο ξαφνικα την βαφτιζουμε υπερομαδα. μετα την σημερινη της ηττα πεφτει και κατω απο την 8αδα στην acb........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. jim αυτός ο σανικίτζε της σιένα είναι σίγουρα 26 χρονών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειπαμε αλλη διοργανωση η ACB αλλη η Ευρωλιγκα , αλλα το "φαβορι" οπως χρηζεται εδω μεσα απο την πλειοψηφια των γραφωντων, ξεφτυλιστηκε σημερα με -22 απο την Εστουδιαντες...
    JK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα,τζιμ φενεται πως η μπαρτσα εχει ρηξει πολυ το βαρος στην ευρωλιγκα,22 ποντους στο κεφαλι απ την εστουδιαντες!οταν οι παιχτες κλειδια ειναι τουλαχιστον μεσιλικες σε μια λιγκα γρηγορη οπως η ισπανικη θα φανει,επιπλεον ετσι οπως ο μπερτομεου εκανε την ευρωλιγκα θα κανει πολλα χρονια να τη παρει ισπανικη ομαδα...Μια απ τα ιδια κατα τα αλλα στο ντιτροιντ,αγουροι παιχτες με σκαμπανευασματα και το κακομηρη το μονρο να κανει το σουπερμαν,προσφατα εμαθα οτι αντι του ντραμοντ ο ντουμαρς μπορουσε να συμφωνησει με τους ραπτορς και να παρει το δικο τους πικ στο 9 πληρωνοντας παραπανω,ο τερενς ρος ειταν ενας παιχτης που φωναζε η περιφερεια οτι χρειαζοταν πολυ παραπανω απ το 18χρονο πρωτοετη του κονεκτικατ.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε παιδιά μην ξεγελιέστε κι έτσι...εφόσον την έχουμε δει την ομάδα και ξέρουμε οτι παίζει εξαιρετικό μπάσκετ πολλές φορές,δεν υπάρχει λόγος να την απαξιώνετε είτε είστε παναθηναικοί είτε ολυμπιακοί κλπ.Απλά όπως είχα γράψει και αλλού χάνει σε φρεσκάδα,νεανικότητα και ζωντάνια,είναι φανερό.Όταν έπρεπε να παίξει έπαιξε,με τσσκα,ρεάλ,οσφπ κλπ...Είτε έτσι είτε αλλιώς θα μπει στην 6άδα στην ισπανία και δεν θα έχει πρόβλημα να μπει στους ημιτελικούς.Απλά παίζει όποτε χρειάζεται.Είναι φανερό ότι οι ισπανοί είανι τραγικοίσ το θέμα διοργάνωσης της λίγκας τους με 1μιση μέρα να μεσολάβει από το ένα ματς στο άλλο.Και ο πασκουάλ και οι έμπειροι παίκτες του θα προτιμήσουν να δώσουν βαρύτητα στην ευρωλίγκα μιας και τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν απαξιωθεί πλέον.Κάτι πρέπει να γίνει από τη στιγμή που η ευρωλίγκα απέκτησε τέτοια μορφή με τα εθνικά πρωταθλήματα πάντως.(Η μπαρτσελόνα κακά τα ψέματα χάνει κυρίως σε βάθος παρά την ποιότητα της.Τοντόροβιτς και ραμπασέδα δε βοηθούν δηλαδή είναι με 10 παίκτες ενεργούς απόλυτα...)

      Διαγραφή
  24. jim kai paidia mou fenetai i kai einai ali8ia oti o sofo exie paei kamia 15 aria kila po tote pou mas irthe stulaki kai magkas to kalokairi ??krima padws an exei paxinei giati fianetia kai sto paixnidi tou afto akoma kai an proerxetia apo traumatismo...sthn arxh etrxe pwnw katw to ghpedo kai tr ton perimenoun na katebei na 3ekonhsoun epi8esh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. krima padws autos o oukits ...jim dne 3erw ginetai na ton kanei adalagh me kapoion allon kai na ton dhlwsei ton kainourio sthn eurwligka ??i kai na ton apodesmuesei edelws kai na parei ena kainourio fthno paikth..sigoura kaluteros 8a einai ...padws kai o tsari pia den borei oute a1 na adepe3el8ei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε απαγορευεται να λες κατι για τον παιχτη εδω μεσα στο μπλογκ.
      Την επομενη φορα- η αγια αγελαδα της ομαδας- αν κατηγορηθει φοβαμαι θα σε μπαναρουμε
      Προς γνωση κ αποφυγη στο μελλον
      T-MAC

      Διαγραφή
    2. o tsari gia elliniko prwtathlima kai merka se eurwpi einai idanokos.. mn trelenesai...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  26. Αυτος ο καπονο αν βρει και στην ευρωπη χωρους καθε παιχνιδι μια 15 τιν εχει ευκολα. πλακα κανει ο τυπος και ακομη δν ειναι ετοιμος!! πολυ καλη προσθηκη για να βοηθαει απο παγκο με ευκολους ποντους οταν η ομαδα κολλαει, με καπονο ματσιουλις η θεση 3 ειναι υπερπληρης!! Ο μαυρουλης στο 4 δευτερο καλο παιχνιδι και φαινεται να δενει με τσαρτσα!!!
    Αυτος ο ασσοσ μασ εχει γινει αμυγδαλο στο λαιμο!!! του χρονου ειμαστε για 5αρι 4αρι και ασσο.. ποσο θα ταιριαζαν παπας και ζησης!! και ασε τους αλλους να ριχνουν τα μυρια!!
    Απο κιμκι αν τσιμπουσαμε το ξανθο ωραιο παιδι με τα γαλανα ματια που παιζει στον ασσο θα εκανα παρτι.. παροτι ειναι 32+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να τον δώσουν ? Αλλά και έτσι δεν μπορούμε να καλύψουμε το συμβόλαιό του...

      Σήμερα δεν ξέρω πως παίξαμε, αλλά όντως φαίνεται ότι ο Καπόνο μέχρι στιγμής δεν έχει βρει καν τη φόρμα του, και κάνει ήδη τη διαφορά στο ΠΑΟ, σε Ελλάδα και Ευρώπη...

      Διαγραφή
    2. Chris, το ξανθό παιδί με τα γαλάζια μάτια έγινε 30 τον Σεπτέμβριο.

      Διαγραφή
    3. νικο σιγουρα?? νομιζα οτι ειναι περιπου 32!! μια χαρα τοτε ειδικα τα 2 τελευταια χρονια ειναι φωτια ο τυπος

      Διαγραφή
  27. Για μια ακόμη φορά η ομάδα είναι επιεικώς μέτρια ύστερα από την Ευρωλίγκα. Το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται ο ΔΔ δεν φτάνει για να είμαστε τόσο κακοί επιθετικά ακόμη και με τον Κολοσσό. Ο Λάσμε συνεχίζει να είναι ντεφορμέ και ο Ούκιτς να μην δένει με το σύστημα που αγωνίζεται ο ΠΑΟ. Είναι στο χέρι του Άρτζι να αξιοποιήσει έναν κατά τα άλλα αξιοπρεπή παίχτη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι έχει χαθεί λίγο η μπάλα και ότι τα κωλύματα του Πέδουλα κάποια στιγμή θα μας κοστίσουν.

    Όπως και να έχει, 100% στήριξη στην ομάδα και προχωράμε.

    Άλλη μια καλή εμφάνιση από τον Γκιστ και μην ακούσω πάλι για περιστροφές και τέτοια. Μια χαρά είναι το παλικάρι.

    saxon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. (Eπαναποστάρω γιατι έγινε λάθος πριν)
    Εγώ πιστεύω ότι με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε ο Ούκιτς έχει αχρηστευτεί εντελώς και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Βέβαια και η απουσία Διαμαντίδη παίζει ρόλο. Και εξηγούμαι:
    Αρχικά το σχέδιο ήταν ο Ούκιτς να είναι κυρίως σούτινγκ γκαρντ, σε ρόλο ball mover, κάτι που κάνει καλά, με σκοπό να συμβάλει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας (αυτό το κάνει και τώρα και φάνηκε στα πολλά ελεύθερα σουτ που βγάλαμε σήμερα), να χτυπάει τα μις ματς που δημιουργούνται πάνω του και να απειλεί με drive τα οποία είτε θα τελειώνει μόνος του είτε θα σπάει την μπάλα έξω στον ελεύθερο. Αναπληρωματικός playmaker θα ήταν ο Κίτσεν.
    Και τουλάχιστον όσο ήταν καλά ο Διαμαντίδης, ο Ούκιτς δεν ήταν κακός, βοηθούσε τουλάχιστον με τους 10 πόντους μο που έβαζε βρέξει χιονίσει. Ήταν σε μια καλή εκτελεστικά κατάσταση. Οργανωτικά ούτε τότε ήταν καλός αλλά με τον Διαμαντίδη μέσα δεν του ζητούσαμε να το κάνει. Μόνο την μπάλα κατέβαζε και περίμενε να βγει από τα σκριν ο Διαμαντίδης για να του δώσει την μπάλα. Άσχετα αν αυτό γινόταν αργά ή όχι, αυτή ήταν η εντολή του προπονητή. Τουλάχιστον έτσι η ομάδα έπερνε κάτι από τον Κροάτη.
    Πλέον με τον Διαμαντίδη μέσα - έξω ο Ούκιτς καλείται να γίνει οργανωτής. Ο κόουτς κρίνει προφανώς ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον Μπανκς και τον Ξανθόπουλο γι αυτό και επέμεινε και σήμερα πολύ σε αυτόν. Έτσι έχει χάσει το καλό του σκοράρισμα, έχει βγει εκτός ρυθμού σε αυτό το κομμάτι. Θυμάμαι αρχή της σεζόν έπερνε πολλά floater και τα έβαζε συνήθως. Τώρα σουτάρει πολύ λιγότερο, και όσα πέρνει τα χάνει με αποτέλεσμα να μην προσφέρει καθόλου εκτελεστικά αφού αναλώνεται στο να οργανώνει, και μάλιστα αποτυχημένα!
    Γενικότερα πιστεύω ότι η παρουσία του Διαμαντίδη είναι απαραίτητη όχι μόνο λόγω της δικής του ποιότητας και σημασίας για την ομάδα αλλά και επειδή η παρουσία του δίνει μια ελάχιστη χημεία στην έτσι κι αλλιώς αταίριαστη περιφέρεια μας! Χωρίς αυτόν ούτε ο Μπανκς παίζει το ίδιο και φαίνεται!!
    ΥΓ1 Σαφώς και πιστεύω ότι ο Ούκιτς δεν ταιριάζει πλήρως στο προφίλ του Παναθηναϊκού. Μπορώ να φανταστώ πολλούς παίκτες με πρώτο τον συμπατριώτη του Ούκιτς, τον Πλάνινιτς, που θα ήταν πολύ πιο ταιριαστοί. Απλά από την στιγμή που αυτόν έχουμε, πρέπει και να τον εκμεταλλευτούμε. Τώρα θα μου πείτε ο Ούκιτς μια ζωή είχε καλά νούμερα μόνο και μόνο επειδή είχε πολλές προσπάθειες! και εδώ είναι που πρέπει να βελτιωθεί ο ίδιος. Να γίνει ποιο οικονομικός. Απλά στα μάτια μου τώρα και χωρίς τον Διαμαντίδη είναι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού και δεν μας πέρνει να έχουμε βασικούς παίκτες εκτός κλίματος.
    ΥΓ2 Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για την αξία του Ούκιτς. Το δηλώνω για ακόμα μια φορά - δεν με τρελαίνει ο παίκτης. Δίκιο έχουν όσοι τον αμφισβητούν καθώς μέχρι τώρα δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα αλλά είχε και αυτός τις αντικειμενικές δυσκολιες του, είχε και 2 μικροτραυματισμούς που του έκοψαν την φόρα, αλλάζει και η χημεία στην backcourt διαρκώς (έξω ο Κίτσεν μέσα ο Μπανκς, έξω ο Διαμαντίδης, μέσα πάλι ο Διαμαντίδης, έξω πάλι ο Διαμαντίδης). Αυτά για τον Ούκιτς και δεν θα ξανασχοληθώ.
    ΥΓ3 Μιας και ανέφερα Πλάνινιτς. Η Χίμκι βαράει διάλυση. Τζιμ πιστεύεις θα ταίριαζε κάποιος παίκτης της ρώσικης ομάδας σε έναν από τους δύο αιώνιους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό αλλού περιμέναμε διάλυση(Ζαλγκίρις)από την Ρωσία μας ήρθε(ή μάλλον θα μας έρθει).Κατά την γνώμη μου,η Χίμκι έχει τρομερούς παίχτες που θα ταίριαζαν γάντι στους 2 αιώνιους.Ο Πλάνινιτς θα ταίριαζε πολύ στην περιφέρεια του παο.Μπορεί να δημιουργήσει,να εκτελέσει,να ποστάρει..Πολύ καλός ψηλός είναι για μένα και ο Ντέιβις.Πολύ δυνατός με καλή επαφή με το καλάθι που θα ήταν πολύ καλή προσθήκη και για τους 2 αιωνίους.Πολύ καλοί οι Φριντζόν και Μόνια.Πάντως παρότι θα ήθελα μία ακόμα προσθήκη στον άσσο,δεν πιστεύω να γίνει και άλλη υπέρβαση.Οπότε για φέτος θα βολευτούμε με αυτούς που έχουμε(με τα καλά τους και τα κακά τους)και θα ελπίζουμε να μείνουν υγιείς για να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας όταν μπορέσει και δέσει..

      Διαγραφή
    2. Κατ' αρχάς θα είναι κρίμα για την ομάδα, η οποία τα πηγαίνει φανταστικά φέτος. Από την άλλη, υπάρχουν παίκτες εκεί πραγματικά κελεπούρια. Ο Πλάνινιτς είναι ταμάμ για Παναθηναϊκό, αν και όπως είπες και συ δύσκολα να πάμε και σε άλλη υπέρβαση.

      Διαγραφή
    3. πέρα από την υπέρβαση θα ανακατευτεί πάλι η "χημεία" της ομάδας που θα έχει αποκτήσει σε 1 μήνα από τώρα η ομάδα..Οπότε υπομονή ως το καλοκαίρι που πιστεύω θα γίνουν ποιοτικές προσθήκες.

      Διαγραφή
    4. Madness ακριβώς πάνω στο σκεπτικό σου, δεν πιστεύεις ότι τον Μητσάρα για όσο λείπει και για κάποια λεπτά στους άλλους αγώνες μπορεί να αναπληρώνει ο Ξανθοπουλος; Εγώ πιστεύω μπορεί να ανταπεξέλθει. Έτσι και ο κροατης παραμένει στο ρόλο που περιγράφεις και έχεις τον μπανκς να δίνει το ρυθμό του όταν χρειάζεται...

      Διαγραφή
  29. Εχετε καταντησει αηδια ολοι εδω μεσα, τον φαγατε τον ανθρωπο,στατιστικα ο χειροτερος παιχτης σημερα ηταν μονο ο Μπανκς με -5 κανεις ομως δεν λεει τπτ.Ο Ουκιτς επαιξε καλη αμυνα οτι μπορει κανει,ειστε ολοι κολλημενοι μαζι του,τουλαχιστον δεν ειχε αρνητικο προσημο.http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMjk1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάποιοι ουρλιάζαμε το καλοκαίρι για Πέσιτς για ΠΑΟ.
    Κανονικός προπονητής.

    Και πήραμε "Άρτζι".... Να τα αποτελέσματα....
    Πολύ λίγος και χωρίς προσωπικότητα. Συνεχώς στις συνεντεύξεις τύπου τα ίδια και τα ίδια. Μηδέν συστήματα και μόνο προσωπικές ενέργειες. Μονότονο μπάσκετ και καμία βελτίωση από αγώνα σε αγώνα.

    Η Μπάγερν ξεκίνησε με τον "προπονηταρά"Χριστόπουλο και πήγαινε για φούντο. Ανέλαβε ο Πέσιτς και 7 σερί νίκες.

    Να η διαφορά από coach σε coach με ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ρόστερ...

    ΔΥστυχώς το θέμα στον ΠΑΟ είναι ο "ελάχιστος" πάγκος, όσο και αν θέλουν κάποιοι να αποθεώνουν τον "θεωρητικό" αλά Νιόπλια "Άρτζι".
    Για το τηλεάστυ με Τόλη Κότζια ήταν άριστος. Όχι όμως για πάγκο ομάδας με τη φανέλα του ΠΑΟ.

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ELEOS ME THN GKRINIA.TI EISTE RE SEIS??

      Διαγραφή
    2. Ψυχραιμία αδελφέ. Μην ξεχνάς όλα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι. Η ομάδα είναι αρκετά ανταγωνιστική απλά χρειάζεται χρόνος λόγω των διορθωτικών κινήσεων του Ιανουαρίου. Ο Πεδουλάκης είναι καλός coach, ακόμη και ο Ζοτς τον είχε σε εκτίμηση. Επίσης έχει να επιδείξει έργο και γνώμη μου είναι πως ταιριάζει με την φιλισοφία της ομάδας. Απλά πρέπει κι εκείνος να βελτιώσει κάποια χαρακτηριστικά του, να κάνει με τον καιρό μερικές καλύτερες επιλογές και να ξεφύγει από ορισμένα κωλύματα.

      saxon

      Διαγραφή
    3. Τι γκρίνια ρε μεγάλε...

      Διαπιστώσεις είναι απλές...

      Άμα προτιμάς πανηγυράκια καλά κάνεις... είναι θέμα αντίληψης των πραγμάτων...

      Διαγραφή
    4. RE FILE PLAKA ME KANEIS,TETOIA GRINIA OYTE GAYROS NA SOYN.TI NA POYN KAI AFTI ME TON MPARTZOKA ETOIMH OMADA APO PERSI PROTATHLITES KAI DES POS PAIZOYN.O RG EXEI 10 NEOYS PAIXTES ME ENA SORO TRAYMATISMOYS.

      Διαγραφή
    5. Επειδή γουστάρω την ομάδα μου και δεν μπορώ να την βλέπω σε χάλια το λέω φίλε...

      ΔΥστυχώς δεν πας πουθενά με "Άρτζι"... Τι να κάνουμε? Να πανηγυρίζουμε?

      Διαγραφή
    6. Εχεις κληρονομικο χαρισμα για αυτο μιλας,α οκ λοιπον.

      Διαγραφή
    7. Καλα,εσυ ρε φιλε τι παρεξηγηθηκες,.Οτι ο Πεσιτς ειναι 20 φορες καλυτερος του Πεδουλακη ειπε ο ανθρωπος,δεν ειπε και κατι περιεργο.Εσυ δηλαδη που το βλεπεις το κακο και το περιεργο?Δεν ειπε κανεις οτι δεν τον αγαπαμε τον Αργυρη και δεν τον υποστηριζουμε.Αλο το ενα και αλλο το αλλα..

      Διαγραφή
  31. αυτο με τισ προσωπικες ενεργεις με ειχε φοβησει και μενα και μαλιστα ειχα ρτησει εδω τον τζιμ , αν τελικα υπαρχει ενα συστημα ή ειναι αυτο που φαινεται δλδ παιρνω την μπαλα οποιος εχει ρεντα και σκοραρει. γενικα εμενα ο πεδουλακης και στο χτισιμο και στο διαβασμα των αντιπαλων αλλα και στα παιχνιδια μ αρεσε μεχρι την ζαλγκιρης. εκει αρχισε να μου τα χαλαει.. λαθος αποφασεις λαθος 5αδες και διαχειριση. Οσο για τις επιλογες καλοκαιριου τον καπονο τον ηθελε και ο γαυρος, με μια διαφορα, στην τιμι... ηταν 3 φορες ποιο πανω απ οσα παιρνει τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα το ξαναποσταρω Jim γιατι μαλλον δεν το διαβασες στην προηγουμενη αναρτηση. Ελπιζω να το διαβασεις τωρα.

    Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις τροφοδοσίες (RSS) της σελίδας σου ? Μέχρι πριν κανένα μήνα λάμβανα κανονικά τις ανανεώσεις των αναρτήσεων σου στο κινητό μου αλλά εδώ και ένα μήνα περίπου δεν βγαίνει τίποτα. Μπορείς να το δεις σε παρακαλώ μήπως είναι κάποιο πρόβλημα της σελίδας?

    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες Άρη, το είχα διαβάσει όταν το έστειλες αλλά μου διέφυγε να απαντήσω, συγνώμη. Δεν έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Θα το τσεκάρω και εαν υπάρχει θέμα θα λυθεί άμεσα.

      Διαγραφή
  33. Δυστυχώς έχουμε φτάσει Ιανουάριο και λόγω των αλλαγών, ακόμα δοκιμάζει πράγματα ο κόουτς - και καλά κάνει. Επί τρία δεκάλεπτα αλλάζαμε παίκτες με το τσουβάλι, ορισμένους πριν καλά καλά βρούνε ρυθμό και ξαφνικά στο 4ο δεκάλεπτο όταν κρινόταν το ματς ο Πεδουλάκης άφησε μέσα μια πειραματική 5άδα για σχεδόν όλο το δεκάλεπτο. Άφησε τον Ούκιτς μοναδικό πλέι μέικερ μπας και συνηθίσει, έδωσε περισσότερο χρόνο στους καινούργιους Γκιστ, Καπόνο και στον ντεφορμέ Τσαρτσαρή μπας και βρει κάποιο ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον το εκανε για το θεμα κουρασης??? π ειπε στην συνεντευξη??!!! Τραγικες οι δηλωσεις του , τουλαχιστον να βρει αλλες δικαιολογιες. και ασ ανοιξει το ροστερ περισσοτερο στο ελληνικο αν ειδε τετοιο προβλημα!! με αγωνες της πλακας και κουραστηκαν!! χανει ποντους ο πεδουλακης με ολα αυτα. ο μανουσελης τι ρολο εχει?? τον ιδιο π ειχε και πριν??
      καλα κανει και δινει χρονο στους καινιουργιους ειδικα αν αυτοι πετανε φωτιες, αλλα στο τελευταιο 10λεπτο με πειραματικη και ενω η ροδος πιεζει.. τι να πεις.
      Παντως του βγηκε!!!
      Ο χρονος πιεζει και αυτο φαινεται στις αντιδρασεις του κοουτς, π σαν να εχει ανχωθει...

      Διαγραφή
    2. Ναι, δίκιο έχεις. Κούραση ανέφερε ο Άρζι και πάλι πήγε σε ένα κλειστό ροτέισον με τον Σκορδίλη και τον Γιαννόπουλο να μην παίζουν λεπτό και τον Ξανθόπουλο να παίζει κανά δεκάλεπτο.
      Αλλά δεν μπορώ να του καταλογίσω κάτι. Ορθά έπραξε, αφού η χημεία ακόμα αναζητείται στην ομάδα.
      Μιας και ανέφερα Γιαννόπουλο. Αν και ο Καπόνο του έχει πάρει πολύ από τον χρόνο του, ο νεαρός έχει μεγάλη ευκαιρία να μάθει πράγματα απ΄τον έμπειρο Αμερικανό. Κυρίως σε θέματα νοοτροπίας πάνω στο σουτ.

      Διαγραφή
    3. Επειδη ημουν μεσα ειδα απο τα δυο μετρα τι εγινε,στο τελευταιο δεκαλεπτο μολις πηραμε μια διαφορα γυρω στους 12-14 ποντους, χαλαρωσαν απιστευτα και ετσι τελειωσε με τοσο μικρη διαφορα.Παιξαν δυναμικα και οι δυο ομαδες με γρηγορες πασες.Ηταν σε κακη μερα ο Λασμε και ο Σοφο.Παλι απο την περιφερεια μπηκαν οι περισσοτεροι ποντοι,η διαιτησια χρεωσε γρηγορα και αδικα φαουλ του Λασμε.21 βολες ειχε ο Κολοσσος 10 ο Παο.

      Διαγραφή
    4. ναι οκ μαντενσ αλλα δν μπορει να λεει κουραση για παιχτες π εχουν μο 22 λεπτα!!! ελεος δλδ δν ειμαστε και ασχετοι.. και που ε?? στο ελληνικο πρωταθλημα.. και μαλιστα για ενα ροστερ με 8+ διαμαντιδη π ειναι τραυματιας στα τελευταια παιχνιδια. δν ειναι δλδ μονο μια 5αδα π σικωνει ολο τον χρονο στα παιχνιδια!! δικη του ευθυνη ειναι να ανοιξει και αλλο το ροστερ αν βλεπει σημαδια κουρασης.
      Δικη μ αποψη ειναι οτι υπαρχει μονο το θεμα συγκεντρωσης π ειπε και ο φιλος. και του ντεφορμε.. π ειναι ο λασμε και ο μπανκς. ισως λιγο και μπραμος π εχει σπασει τα καλαθια αλλα και παλι ειναι πολυτιμος σε αμυνα

      Διαγραφή
    5. Madness μιζεριαζεις.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους κι από μένα και σε σένα Jim especially, σας διαβάζω για καιρό και συμμετέχω για πρώτη φορά. Πολλά συγχαρητήρια, θα μπορούσα ν γράψω πολλά εγκωμιαστικά γι'αυτό το μπλογκ, αλλά θα κουράσω γιατί όλα έχουν ειπωθεί.

    Εχω 2 ερωτήματα έτσι για να γίνεται κουβέντα:

    Είναι ή όχι ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης, να δίνεις κάθε βράδυ περίπου 4 σουτ τριών πόντων σε ένα τόσο μέτριο σουτέρ σαν τον Αντιτς που μέχρι χθες είχε 25% στα τρίποντα αλλά είναι μέτριος εως ανύπαρκτος σουτερ εως λίγα χρόνια πριν (δεν το επιχειρούσε καν)

    Δίδυμο Σεμαντίνι Χάινς "δεν παίζει?" Νομίζω ότι ο Σερμα το'χει το σουτάκι για να ανοίξει χώρους στη ρακέτα για να παίξει ο Χαινς 1 on 1 με πρόσωπο όπου εκεί είναι καλός

    Χάρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ο σκοπιανος εμενε ελευθερος και ειδικα αυτη την μερα το ειχε το τριποντο οποτε. ο σερμα ακομη δν ξερει την ομαδα αν και νομιζω οτι επαιξε λιγο

      Διαγραφή
    2. Συγγνωμη, εσυ τωρα γκρινιαζεις επειδη ο Αντιτς τολμησε να σουταρει???Κοιτα εγω ειμαι Παο και σου λεω οτι χαρη σε αυτον μεινατε κοντα στο σκορ.Μπραβο στον σκοπιανο λοιπον που τολμησε, σας εχει βοηθησει πολλες φορες.Μια χαρα παικτης ειναι.Μην γινεσαι αδικος."Α"

      Διαγραφή
  35. ...και σεόλη του την καριέρα, ήθελα να γράψω

    Χάρης Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παιδια ολα καλα πανε στον παο
    Ομαδαρα εχουμε.
    Οποιος γκρινιαζει ειναι παραλογος.Αφου παιζουμε και φβερο μπασκετ σε καθε παιχνιδι.

    Απορω γιατι το κανετε?Εχετε καποιο σκοπο?Αναρωτιεμαι.
    Η ομαδα διδασκει φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομαδα διδασκει.
      Οι κακομαθημενοι οπαδοι της παλι ειναι παραδειγμα προς αποφυγη. Λυπουμεθα αλλα η ζωη δεν ειναι μονο Ζοτς και 6 ευρωπαικα. Ειναι και Πεδουλακης, και δοκιμες, και ξεκινημα απο την αρχη και λαθη και ηττες οπως ολα στη ζωη.
      Μα το θεο πως αντεξατε να εχει παρει ο Ζοτς μονο 5 ευρωπαικα σε 13 χρονια παρουσιας στον ΠΑΟ μου ειναι αδυνατο να το καταλαβω. Α, στασου, νικαγε το γαυρο, σωστα?
      Γιατι αυτο μετραει στον οπαδισκο, να χανει ο γαυρος. Ε? Αν ειχαμε σιγουρο το γαυρο δε πα να ταν κι ο Γιατζογλου προπονητης στον ΠΑΟ...

      Αμα εσεις αγαπησατε ποτε το μπασκετ εγω ειμαι ο παππας της Ρωμης.

      Διαγραφή
    2. Χωρις παο δν υπαρχει γαυρος και το αντιστροφο. και το μπασκετ ειναι αυτο π στηριξε τον καθε πικραμενο βαζελο απο μπαλα!! οποτε ναι οι επιτυχιες και οι παιχταραδες που ερχονταν εκαναν τον κοσμο να αγαπησει την ομαδα.
      Το κακο ειναι αυτο π λες.. οι τιτλοι π εχουν δημιουργησει την ψευδαισθηση οτι μπασκετ = κυπελλα.
      τεσπα μου αρσει ο πεδουλακης και το μπασκετ π παιζει σε σχεση με του σερβου αλλα τελευταια φαινεται και ο ιδιος μπερδεμενος με το πως θελει να παιζει η ομαδα.
      Υπομονη λοιπον

      Διαγραφή
    3. Κ οπως παντα ο BGT σχετικος οπως πολλοι αλλοι εδω μεσα.
      Τους λες το Α περιμενεις να σου πουν το επομενο κ σου λενε OPRSTU .
      Μιλαμε IQ ραδικιου.
      Καποιοι φιλοι του παο λενε λογικα πραγματα κ καποιοι που γεννηθηκαν χεσμενοι λενε ασυναρτησιες περι ομπραντοβιτς...(αληθεια που κολλαει αυτο)
      Ειστε τοσο χεσμενοι που δεν δεχεστε καν την κριτικη των παιχτων σας με το φοβο του ποσοσφαιρου.Αξιολυπητοι.Και κατηγορειτε αυτους που λενε την αληθεια σαν αντιπαναθηναικους μιζερους επαναστατες εμφυλιου.
      Αληθεια οι μεγαλες παναθηναικαρες γιατι δεχονται κριτικη στον ολυμπιακο που ειναι πιο ετοιμη ομαδα.Και παιζει οταν παιζει καλητερο μπασκετ απο αυτους.
      Γιατι κατηγορουσαν τον αρμστρονγκ κ κιτσεν?Αυτοι δεν ειχαν το βασιλικο σπερμα του κροατη γιγαντα?Αυτοι που τοτε αντιθετα κατηγορουσαν τους δυο αμερικανους τωρα δεν κατηγορουν τον ουκιτς?
      Ειστε εντελως ασχετοι και ανησυχητικα βλακωδεις.
      Περιμενω σχετικοτατη απαντηση περι αρμονοιας της φυσης κ του παο.Περι πρωταθληματων του ομπραντοβιτς.Περι αυτοκρατορα.Περι παγκοσμιας δυναμης πανω απο καθε κριτικη.Οτι ειστε πανω απο καθε τι αντιπαναθηναικο που αναφερεται με καθε ειδους αρνητικο σχολιασμο εστω κ αν ειναι αληθινος στην ομαδαρα.
      Περιμενω τους γνωστες του αθληματος που βρισκουν τον κροατη να κανει καλες εμφανισεις αλλα και αυτους που ξινιζουν τα μουτρακια τους οταν καποιοι αλλοι σαν φανατικα θρησκευομενοι εκφερονται στην θεικη οντοτητα της πρασινης αρμαδας.
      Α το πα?ο ομπραντοβιτς εχει παρει 5 ευρωπης με παο.Με συγχωρειται που εκρινα.

      MPAOK

      Διαγραφή
    4. Αρε γαυρε του βορρα,κομπλεξικοι μια ζωη.Βλακας εισαι εσυ, τι να σου απαντησει ο οποιοσδηποτε εδω μεσα??.Ασυναρτησιες, σαχλαμαρες."βασιλικο σπερμα του Κροατη γιγαντα" θεε μου, θεε μου "οτι του φανει του Λολοστεφανη" χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Φίλε MPAOK, με συγχωρείς, ούτε εμένα μου αρέσει ο Ούκιτς, αφού όμως εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να φύγει χθες (αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σου), πες μας πώς θα λύσει ο Παναθηναϊκός το κλειστό διετές και ποιον παίκτη θα φέρει στη θέση του. Αυτό το μπλογκ είναι κάτι διαφορετικό, χωρίς τη φανατίλα των αθλητικών ιστοσελίδων. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε μια κουβέντα με επιχειρήματα, χωρίς να βρίζουμε ο ένας τον άλλον και χωρίς να υπάρχει γκρίνια; Φιλικά

      Γιώργος

      Διαγραφή
    6. Φιλε Γιωργο μαζι σου ειμαι.Εδω το μπλογκ ετσι ξεκινησε.Διαβαζα κατα καιρους σχολια ολων δημοκρατικοτατα.Καποια παιδια εδω μεσα εχουν πολλες γνωσεις κ ηταν πολυ ενδιαφερον.
      Ξαφνικα πεταχτηκαν οι γνωστες κουραδες απο τα πρασινα νεα κ κατι μαγικο και δεν τολμας να πεις την αντιλογια σου.Ην πειραζεται την ομαδα κτλ.
      Κοιτα τονμκαραγκιοζη πχ απο πανω.Αμεσως ο γαυρος του βορα.Μιλαμε μεγαλο κομπλεξ.
      Οσο υπαρχουν τετοια φανατικα βληματα θα τους κραζω.Ας βαλουν και αυτοι ενα ονομα να γελαω μαζι τους στο μελλον και οχι ανωνυμα.
      Οποις δεν σεβεται τον διαλογο και τον αντιλογο ειναι μεγαλος καραγκιοζης αδερφια.Μεγαλος

      ΜΠΑΟΚ

      Διαγραφή
    7. Καποιοι εχουν γκομενο τον ουκιτς.
      Μην τρελενεσαι ΜΠΑΟΚ

      T-ΜΑC

      Διαγραφή
    8. δηλαδη αν καταλαβα καλα εγινες ενα και το αυτο με γαβρους και βαζελους καφρους.Μπηκες στο τρυπακι και εφερες εδω την καφριλα των γαβρων του βορρα.Αυτα δεν χωρανε εδω μεσα.Αντε που θελεις να πουλησεις πνευμα ολοι οι καφροι πρασινοι κοκκινοι κ.α εχουν την ιδια μουρη.Να λειπουν αυτα απο εδω μεσα.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    11. Αγαπητε (?) ΜΠΑΟΚ,
      υποθετω οτι δεν πολυσυχναζεις στα οπαδικα φορουμ του Παναθηναικου, και να σου πω την αληθεια καλα κανεις.
      Ομως ενδοπαναθηναικα εχουμε ενα μεγαλο προβλημα φετος στο μπασκετ, πολλοι οπαδοι μας (κυριως οργανωμενοι) μισουνε την ομαδα γιατι την εφτιαξε ο "Τρακης" (οπως αποκαλουν τον Δημητρη Γιαννακοπουλο).
      Τιποτε δεν τους ικανοποιει και το μπασκετ γι αυτους τελειωσε με τη φυγη του Ζοτς (ή με την αναμιξη των Γιαννακοπουλεων στα ποδοσφαιρικα).

      Δεν εχει σημασια λοιπον εαν ο Ουκιτς ηταν λιρα εκατο ή μια μαλλον αποτυχημενη επιλογη (απο οτι φαινεται). Γι'αυτους ειναι ενας ακομη λογος γκρινιας.

      Αυτη ειναι η ομαδα φετος. Και μπορει και του χρονου. Προφανως και θα την κρινουμε. Και προφανως και εχει θεματα.
      Αλλο αυτο ομως κι αλλως να πρεπει να ανεχεσαι τη συνεχη μιρλα απο κακομαθημενους οπαδους για τους λαθος λογους.

      Διαγραφή
    12. εισαι παντελως ασχετος. οι οργανωμενοι στηριζουν το μπασκετ. τα τρακης κτλ που γραφεις μαλλον τα διαβαζεις στα σαιτ. γηπεδο δεν εχεις παει ποτε. οι οργανωμενοι πολυ σπανια θα γιουχαρουν παικτη του παο ειδικα στο μπασκετ

      Διαγραφή
  37. Για να πούμε και κάτι μπασκετικό με αφορμή τον φίλο ΜΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ φέτος παίζει το πιο οργανωμένο μπάσκετ στο πρωτάθλημα και μένα μου θυμίζει λίγο ΠΑΟ Ομπράντοβιτς (εντάξει με παίκτες 3 φορές χειρότερους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει τον πιο ικανό, πιο μεθοδικό και πιο σοβαρό Έλληνα προπονητή. Είναι φοβερά αδικημένος από τα μήντια και την εγχώρια μπασκετική μασονία ο Σούλης. Κάτι Ζούρους, Πεδουλάκηδες, Μπαρτζώκες, κλπ τους έχει για κολατσιό.

      Βιολέτα

      Διαγραφή
    2. Και πανω απο ολα στηριζεται σε ελληνες παιχτες.
      Πολυ φιλοτιμη προσπαθεια ενω δεν υπαρχουν χρηματα.
      Αλλα το πανε καλα στο συλλογο.

      ΜΠΑΟΚ

      Διαγραφή
  38. Jim νομιζω πως μας κοροιδευεις.ο παο κερδισε τη μαλαγα με 5 παικτες απροετοιμαστους.αντιθετως μιλας για τον ολυμπιακο που εχασε ενω ηταν πληρης και επαιξε με μια ομαδα που την νικαει μεχρι και η εστουδιαντες.πιστευω πως στηριζεις τον ολυμπιακο και αυτο δεν με πειραζει.αλλα εδω ερχομαι για να ακουσω μια καλη κριτικη και οχι να σε βλεπω να προσπαθεισ να βρεις κατι για να πεις για τις αλλες ομαδες .

    2ον Ο τσαρτσαρης αν εχεις δει ποτε αγωνα δεν μπορει να κρατησει ουτε τη μπαλα λογω ηλικιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ. Όλα όσα γράφει ο Jim για τον Παο βγάζουν μάτι, αν δε τα διορθώσει η ομάδα θα πιάσει ΠΑΤΟ.
      Τι εννοείς "μια ομάδα που τη νικάει μέχρι και η εστουδιάντες"? Ο παο έχασε από τον ίκαρο. Ο Ικαρος δηλαδή είναι καλύτερη ομάδα απο τον Παο?
      Εδώ γράφει τη γνώμη του για την παρουσία κάθε ομάδας. Έχεις δικαίωμα να διαφωνεις και να έχεις την προσωπική σου άποψη. Ο Jim και Παναθηναικός να είναι μπορεί να κάνει λάθος δεν είναι ο πάπας.
      Ο Τσαρτσαρής σε φάση της καριέρας του όπου είναι φως φανάρι ότι μένει από καύσιμα έβγαλε την ομάδα από τη λάσπη όποτε του ζητήθηκε, παίζει δυο θέσεις καλύπτει τα καθήκοντα των τραυματισμένων και μη ξεχνάς ένα πράγμα που δε φαίνεται στα χαρτιά - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΔ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ της ομάδας.
      Βάλε στο παρκέ Μπάνκς, Μπράμο, Πάνκο (πριν φύγει) και όλους τους άλλους νέους έλληνες πρώτοι φορά σε παιχνίδι ευρωλίγκα, κόντρα στη Ρεάλ και θα σου πω εγώ πόσα φίδια βάζει ο σάκος...
      Τέτοιες παρουσίες είναι απαραίτητες και είναι βαρόμετρο σε νέες ομάδες, η ψυχολογική προετοιμασία που δημιουργεί ένας τέτοιος έμπειρος παίκτης ξεκινάει από τα αποδυτήρια...
      Φυσικά σε αγωνιστικό επίπεδο πρέπει να περιοριστεί σε 3η επιλογή αφού είναι πλέον πολύ επιρρεπής σε λάθη. Για αυτούς τους λόγους τον θέλω στην ομάδα.

      Ακόμα κάτι τελευταίο, νομίζω παίζει και αυτό το ρόλο του. Η ομάδα μας πχ με την Εφές ξεκίνησε με 5 ΞΕΝΟΥΣ. Εγώ αν ήμουν στη θέση του Πεδουλάκη θα έβαζα στο παιχνίδι και Ξανθόπουλο. Ότι και να έχεις ακούσει για τον παναθηναικό δεν καταλαβαίνεις το βάρος της φανέλας αν δεν είσαι έλληνας, δε καταλαβαίνεις πως παίζεις μες τη Κωσταντινούπολη. Μη ξεχνάμε πως οι αθλητές είναι άνθρωποι, καταλαμβάνονται από αισθήματα τα οποία ο προπονητής πρέπει να εκμεταλλέυεται στο έπακρο (πχ ο Γκιστ έπαιξε με λύσσα εναντίον της πρώην ομάδας του). Νομίζω πως ο Ξανθόπουλος είναι ίσος με τον (***σε κακή βραδιά***) Ούκιτς και ο πρώτος κάτω από τις συνθήκες εκείνου του ματς μπορεί να είχε αποδόσει παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. πιστευω οτι εχεις δικιο για ξανθοπουλο .πρεπει να παρει χρονο στην ευρωλιγκα .αλλα η μπαρτσα εχει χασει παρα πολλα ματς στο πρωταθλημα της,ενω η ρεαλ εχει νικησει σχεδον ολους τους αγωνες.

      Διαγραφή
    4. επισης ποιος πιστευετε οτι θα παρει το κυπελλο?

      Διαγραφή
  39. Jim, βγάλε βρε αγόρι μου καμιά ανάρτηση για VTB, για NBA, για ACB, έστω για το Τούρκικο πρωτάθλημα. Δεν σε παρακαλώ απλώς, σε πρήζω να το κάνεις! Τα παλικάρια που βλέπουν το άθλημα μόνο με οπαδικά κριτήρια σαφώς και δεν έχουν ίχνος αντικειμενισμού στα λόγια τους. Οι απόψεις του καθενός σεβαστές, αλλά δεν γίνεται μόλις κάνεις αρνητική κριτική στην ομάδα να σε κράζουν επειδή το θεωρούν επίθεση. Τους έλεγα στην αρχή της χρονιάς (συγκεκριμένα μετά τον εναρκτήριο αγώνα με τη Real) ότι ο Σχορτσιανίτης είναι αδιόρθωτος, άμπαλος για τα λεφτά που παίρνει, με κάποια εντυπωσιακά ξεσπάσματα που περισσότερο κακό κάνουν στην ομάδα (δημιουργούν μία πλασματική εικόνα για τον παίκτη που δεν μπορεί να την υποστηρίξει) και με βγάζανε εμπαθή, γαύρο, ξερόλα κτλ. Ο τύπος, που λες έχει βάλει πάλι κιλά, και, πέρα από 3-4 καλά ματς, δεν έχει αποδόσει σοβαρά (most dominant center in Europe!!!!! του Krstic, πχ, πρέπει να γελάνε και τα μουστάκια του..) και φυσικά (κεραυνός εν αιθρία κι εδώ....) τραυματίζεται συχνά πυκνά. Έλεγα στους γαύρους ότι ο Kleiza δεν είναι ούτε 4άρι ούτε winning material, ο Greer δεν είναι playmaker και χωρίς τέτοιον δεν πας πουθενά, ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει στην ίδια πεντάδα είτε με Teodosic είτε με Nesterovic. Κομπλεξικό με ανεβοκατέβαζαν κι εκείνοι. Κανείς μας δεν έχει το αλάθητο, και το ξαναλέω: η κάθε γνώμη είναι σεβαστή, ακόμη και του φανατικού οπαδού με τις παρωπίδες (δεν είναι όλοι οι οπαδοί τέτοιοι φυσικά). Η εμπάθεια όμως, σόρρυ, αλλά σεβαστή δεν είναι.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω οτι αν τα αιτιολογεις δεν εχεις προβλημα.
      Εσυ ο πανος,ο chris γραφεται πραγματα με λογικη.
      Τωρα αν σας την πεφτει καποιος γνωστους?Ε και?Τι εγινε.
      Οι λογικοι καταλαβαινουν.Οι φανατικοι οτι και αν τους πεις ... Μανος

      Διαγραφή
    2. Desti, εγώ αν και γαύρος αλλά πάνω από όλα τρελός με το μπασκετάκι, σε πάω με χίλια και το όνομα σου φτάνει για να κάθομαι να διάβαζω ό,τι έχεις γράψει.
      Φανατίλες πάντα θα υπάρχουν, ας μην τους δίνουμε χορτάρι με τη συμπεριφορά μας και ας γράφουμε γι αυτό που γουστάρουμε! Συνέχισε τα σχόλια, εγω σε πάω με χίλια αν και απο το αντίπαλο στρατόπεδο.

      Διαγραφή
    3. o sofo exei kairo tora provlimata traumatismwn,den mporei na vrei rithmo kai o allos grafei oti dikaiothike...Poso komplex kouvalaei arage o Ellinas mesa tou!

      Διαγραφή
    4. φιλε νταβα... θα διαφωνησω μαζι σου για τον χοντρο. ο τυπος απλα θελει ειδικες συνθηκες για να αποδωσει.. αν δν μπορεισ να του τις προσφερεις μολις εχασες τα χρηματα που του εδωσες!! θελει καποιος να τον τροφοδοτει! με τον ογκο π εχει δν μπορει να κανει μισο βημα χωρις να γκρεμισει 3,4 αντιπαλους. θελει να οτν ξεκουραζεις, δν ειναι λασμε και ουτε προκειτε ποτε να εχει φυσικη κατασταση για πανω απο 5+ στο παρκε συνεχομενο. θελει συμπαιχτες που να τρομαζουν τους αντιπαλους απο το τριποντο!!
      Αν δν τα κανεισ αυτα προκειτε για μια μαυρη μπαλα που ιδρωνει..αν τα κανεις?? μιλλαμε για σουπερ παιχτη που μπορει να ειναι ασταματητος. Ο ομπρα δν τον ηθελε γιατι ολοι οι παραπανω παραγοντες ειναι πολλοι.. τωρα τον πηραμε γιατι περυσι ειχε καλη χρονια ειναι ελληνας και σχετικα φθηνος. εχεις καλυτερο?? οχι..
      Και ειδα οτι συγκρινεις παιχτες π δν εχουν καμια σχεση!! κρισιτς!! τι σχεση εχει αυτος με τον σοφο??? ουτε καν το ιδιο υψος!! το οτι παιζουν στην ιδια θεση δν σημαινει οτι αυτοματα γινονται συγκρισιμοι.
      Και ο σοφο θα βλεπει ποσα παιρνει στην τσσκ ο κρι και θα γελλαει και η κωλαρα του!!!

      Διαγραφή
    5. @Napidious, είναι φασιστικό και ντροπή να επιβάλω σε κάποιον το τι θα γράψει. Αλλά όπως ο παρωπίδας έχει δικαίωμα να μας παραθέτει το κόμπλεξ του, έτσι κι εγώ μπορώ να τον κράξω (φυσικά και όχι να τον βρίσω, και το δίκιο μου θα χάσω και δεν υπάρχει και λόγος). Btw τι αντιπαλότητα μπορεί να έχει τη δεδομένη στιγμή ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ΑΕΚ που υποστηρίζω! Μακάρι να μπορούσα να ήμουν στο αντίπαλο στρατόπεδο!
      @Chris
      1)μπορώ να σου καταδείξω πολλά κολλήματα και προβλήματα του Obradovic (και να γίνω ακόμη πιο μισητός στα μάτια των πράσινων οπαδών), αλλά δεν είναι της παρούσης. Δεν τον θεωρώ αυθεντία στην επιλογή παικτών. Στο κοουτσάρισμα τον θεωρώ προτότυπο (διότι με συμβατικά μέτρα και σταθμά δεν τον λες απόλυτη αυθεντία) και εκεί έγκειται μεγάλο μέρος της επιτυχίας του (μαγκιά του). Στην προετοιμασία μίας ομάδας είναι υπέρ το δέον αυστηρός, αλλά έχει την προσωπικότητα να επιβληθεί και φυσικά τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Τέλος, στο στήσιμο του roster και στην επιλογή παικτών έχει μεν ένα συγκεκριμένο μοτίβο που ακολουθεί, το οποίο είναι θετικός παράγοντας, αλλά γενικότερα σαν general manager δεν το 'χει όσο άλλοι συνάδελφοί του.
      2)Μακάρι το θέμα με το Σοφοκλή να ήταν η έλλειψη τροφοδότησής του και η κούραση. Το μέγα πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για συνταξιούχο μπασκετμπολίστα, άνθρωπο με καμία ψυχολογική διάθεση να δουλέψει σε βάθος χρόνου, κάτι σαν τον Ντικούδη από το τελευταίο πέρασμά του στη Valencia και έπειτα, με τη διαφορά ότι ο Σόφο έχει ένα κορμί ιδιόμορφο και πολυκαταπονημένο από τραυματισμούς. Κοινώς αφερέγγυος. Όταν στρώνεται στην προπόνηση, αφοσίωνεται στο άθλημα και αποκτά μία κάποια ψυχική ηρεμία, τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρκέ, και πάλι με πολλές ελλείψεις. Δεν είναι ο υπερπαίκτης που ενίοτε παρουσιάζει το φύλλο της στατιστικής (γνωστή και ως "ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέμματα", βλέπε Μάντζαρη ως αντιπαράδειγμα). Δυστυχώς το έργο το εχουμε δει πολλές φορές και εκ των υστέρων βγάζω το καπέλο στον Gerson. Είναι βαρύ αυτό που λέω, διότι ο Σχορτσιανίτης τότε ήταν άρρωστος άνθρωπος, αλλά η κορυφή και ο πρωταθλητισμός θέλουν ρεαλισμό σε κυνικά όρια, η φιλανθρωπία είναι για το ημίχρονο...
      3)Διαθέσιμος Έλληνας ψηλός υπήρχε το καλοκαίρι με λιγότερα αν δεν κάνω λάθος λεφτά (δεν παίρνω και όρκο) και λεγόταν Μαυροειδής: δυνατός center (ο Έλληνας με τα γρηγορότερα πόδια στη θέση 5) που αν του δώσεις χρόνο θα βρει ρυθμό και θα δώσει πολλά σε άμυνα και επίθεση, όπως έκανε στο Μαρούσι και έπαιξε μαζί του στο Top16. Το γράφω για να μην μου αναφέρετε ότι κάνει κακή χρονιά φέτος, δυστυχώς φέτος ως ρολίστας απογοητεύει.
      4) Ανέφερα τον Krstic διότι είναι ο καλύτερος center στην Ευρώπη με διαφορά. Αν αγωνιζόταν σε μία λιγότερο γεμάτη ομάδα, τα νούμερά του θα είχαν εκτοξευτεί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο NBA τον είχαν σε εκτίμηση, δεν είναι περίπτωση Kaun ή Lasme που δεν έκαναν και γαι αυτό αποχώρησαν. Μην κοιτάται τη χρονιά του στους Celtics, μεγάλος εσωτερικός ανταγωνισμός (Shaquille & Jermaine O'Neal, Wilcox, Perkins).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  40. Jim, φιλοδοξω να σου εχω καθε βδομαδα και απο μια ερωτηση-απορια! Ελπιζω να μη σε κουραζω, απλα σε εκτιμω κ μου αρεσει να διαβαζω την αποψη σου!
    Για παμε λοιπον, τον τελευταιο καιρο βασανιζομαι στο να βρω το TOP GUN της φετινης Euroleague!Σίγουρα παίζει σπουδαίο ρόλο όχι μόνο η δουλειά του εκάστοτε παίχτη αλλά και τον πως τον εκμεταλλεύεται ο κόουτς και η ομάδα..Για να δούμε λοιπόν:
    -Σπανούλης;Εξαιρετική χρονιά,ίσως ο κορυφαίος την τελευταία 2ετία.
    -Νάχμπαρ; Το παιδί με έχει καταπλήξει φέτος με τις επιδόσεις του, σίγουρα παίρνει σχεδόν όλες τις επιθέσεις των Γερμανών αλλά το ποσοστά του είναι απίθανα ακόμα κ σε σκληρές άμυνες (ΤΣΣΚΑ).
    -Μπράουν; Στην καλή του μέρα δεν παίζεται, αλλά είναι ερώτημα κάθε πότε θα βρίσκεται στη μέρα του.
    -Ναβάρο; Έχει μείνει πίσω φέτος, οι τραυματισμοί του έχουν στοιχίσει αλλά τον θεωρώ τόσο έξυπνο που καλύπτει όλες του τις αδυναμίες.
    -Ρούντι; Κάθε πέρυσι κ καλύτερα.. Περίμενα πολύ περισσότερα από αυτά που βγάζει στο παρκέ.
    -Φάρμαρ; Στην αρχή της χρονιάς ήταν από άλλο πλανήτη, δείχνει να ξαποσταίνει λίγο αλλά το ταλέντο δεν κρύβεται!
    -Τεόντοσιτς; Δείχνει να παίρνει μπρος για τα καλά, αλλά για μένα είναι περίπτωση Μπράουν, μία σε σώζει μία σε καταστρέφει
    Διάφορα άλλα φονικά όπλα δεν τα βάζω καν στη λίστα είτε γιατί δεν εντυπωσιάζουν τόσο με τρους μ.ο τους (Μακάλεμπ, Κρίστμας, Πόποβιτς) είτε γιατί...άργησαν νάρθουν στα μέρη μας (Καπόνο)!

    Συγγώμη για το μακροσκελές του ποστ, ελπίζω να μην έγινα βαρετός! Δεκτή κάθε γνώμη και ένσταση! Φιλικά,

    Άγγελος Κορωνιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες το πουλέν μου τον Sonny, στην αρχή κράταγε μόνος του την CSKA, ενώ και στο Top16 αρχίζει και ξανανεβαίνει...

      Διαγραφή
  41. Η μπάρτσα πάει για Όλεσον της caja και η caja για τον David Jelinek (συμπαίχτη του ταπούτου): http://www.tblstat.net/pd.asp?p=2359
    Γίνεται ψιλοπανικός φέτος με τις μεταγραφές ή είναι ιδέα μου λόγω συνήθειας-ομπραντοβιτς τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ποιος Αγγελος Κορωνιος εισαι, ο γνωστος παικτης? Η απλα εβαλες ετσι το ονομα?
    Respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να ημουνα ο γνωστος χαχα! απλα μεγαλωσα μαζι του και σαν αεκτζης τον τιμω δεοντως!

      Άγγελος Κορωνιός

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, αν ήταν ο πραγματικός, όφειλε να κράξει την ομοσπονδία στην προηγούμενη κουβέντα που είχαμε για Γκάλη και HOF, κάτι που δεν συνέβει. Ο Κορωνιός ήταν ο καλύτερος Έλληνας guard μαζί με Γιαννάκη και Σιγάλα στα 90's, αλλά ας όψεται η ..καρδιά του Δράκου. Από τους πιο αδικημένους Έλληνες παίκτες, μαζί με Στεργάκο και Παπαμακάριο

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
  43. Γειά σου Άγγελε "παιχτούρα".. Το θέμα είναι πως ακριβώς ορίζεις το "top gun". Σίγουρα παίζει ρόλο το περιβάλλον και η λειτουργία της εκάστοτε ομάδας. Για παράδειγμα βάσει αριθμών ο Μπόμπύ Μπράουν παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο, μη ξεχνάς όμως ότι παίζει στην πιό up tempo ομάδα της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή, έχοντας το απόλυτο κουμάντο. Ο Ουίμς της ΤΣΣΑ είναι ένα από τα πιό ολοκληρωμένα επιθετικά πακέτα σίγουρα. Αγωνίζεται βέβαια σε μια μοιρασμένη και ισορροπημένη επίθεση. Ο Μακάλεμπ μακράν του καλύτερου, το Νο1 στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι μια τρανζίσιον επίθεση μόνος του.. Αν και φέτος λοιπόν ο τίτλος μπορεί να απονεμηθεί στον Μπράουν με μόνο αντίπαλο τον Σπανούλη (ο Έλληνας είναι πολύ πιο αποτελεσματικός/σταθερός απέναντι σε τοπ αμυντικές ομάδες, δε το συζητώ..) εγώ θα πάρω Ναβάρο, σε μια γενικότερη συζήτηση βέβαια καθώς φέτος έχει τα προβλήματα του. Είναι το τοπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο..

    Υ.Γ: Και από Eurocup Ρακόσεβιτς.. Τρέλα κ κορδέλα 2..
    Υ.Γ2: Έπρεπε να παίζει ακόμα ο Μάρκους Μπράουν και θα σου'λεγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα Jim αμα βαλουμε στην εξισωση και Μαρκους Μπραουν χανεται η μπαλα! Πάμε σε...Αλφόνσο Φορντ καταστάσεις και δεν τελειωνουμε ποτε!
      Καλη συνεχεια!

      Άγγελος Κορωνιός

      Διαγραφή
    2. Ναι το παράκανα, δικό μου λάθος.. Θα γίνουμε "ιερόσυλοι"..

      Διαγραφή
    3. Την αίσθηση του σκορ του Navarro δεν την είχε κανένας τους. Ο Brown ήταν πιο ολοκληρωμένος, ο Rakocevic πιο go-to-guy, ο Ford (όπως και ο δικός μας ο Λιαδέλης είχαν τρομερή σωματοδομή για guards και τη εκμεταλλευόντουσαν στο έπακρο), ο Σπανούλης δεν είναι scorer με την κλασσική έννοια του όρου, οι McCaleb-Brown έχουν φανταστική έκρηξη για ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά ό La Bomba έχει την μοναδική ικανότητα να σε ξενερώνει. Και μάλιστα με συνέπεια για πολλά χρόνια. Να παίζεις την καλύτερη άμυνα, να είσαι κρεμασμένος επάνω του και αυτός χαλαρός να σκοράρει από τα 8 μέτρα. Όχι με υπερπροσπάθεια, όχι επειδή είναι "τρελός" και καταστροφέας κατοχών. Επειδή μπορεί.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω απόλυτα desti...

      Διαγραφή
  44. pali kala pou uparxoun mats san to shmerino gia na 3exwrisoun aftoi pou dne kanoun gua megalo epipedo(PAPPAS) apo ta poulen (giankovits)..em amma variesai na gumnasteis kurie papar etc einai..o vlado skorarei dhmiourgei 3eskizetai sta rimpaount...vlado se 8eloume to kalokairi sto pao agorina mou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτε μν κρινεις απο ενα αγωνα, ειναι φυσικο ο παππας να κουραστει πιο ευκολα οταν του αλλαζει πανω του συνεχεια αμυντικους και πρεπει να οργανωσει κιολας. ο βλαντο π λες ειναι 2 σκαλια πιο ανετοιμος απο παππα!!!

      Διαγραφή
    2. Κατ' εμέ είναι ανέτοιμοι και οι δύο. Για τον Παππά έχουν γραφτεί πολλά σε αυτό το blog, δεν θέλω ν επαναλαμβάνομαι. Ο Jankovic είναι πάρα πολύ ασταθής και δεν έχει κατασταλάξει σε μία θέση στους forwards (είναι ξεκάθαρα πιο 4άρι, αλλά χωρίς σκληράδα για υψηλό επίπεδο) ώστε να δουλέψει πιο συγκεκριμένα. Εδώ ο Jim ίσως διαφωνήσει μαζί μου και με θεωρήσει παλιομοδίτη, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι στο μπάσκετ υπάρχουν (και πρέπει να υπάρχουν) 5 θέσεις (οι κλασσικές) και όχι τρεις (playmaker - wing - frontliner).
      Μιας και το ανέφερες ανώνυμε, ο σημερινός τύπος φιλοξενούσε δηλώσεις του Vladimir που τον ήθελαν σε επαφές με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. ο Παππας ο μπουλης με μια κωλαρα να και με προγουλια, δυο σκαλια πιο ετοιμος απο τον Γιανκοβιτς που παταει κ απογειωνεται το ακουσαμε κι αυτο μαλλον δυο αρνια πιο ετοιμος ειναι.

      Διαγραφή
    4. Πίστευα περισσότερο τον Πανιώνιο στο Eurocup και με ξενέρωσε που δεν το πάλεψε όσο έπρεπε. Παρόλα αυτά βλέπω ότι Zielona Gora που τον απέκλεισε δεν είναι κανένα καφενείο, κέρδισε την Cajasol, με υποδεογματική μάλιστα εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο για την πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Outsider για μένα και οι δύο, οι ρώσικες Spartak Sp & Locomotiv Kuban είναι πιο δυνατές σαν σύνολα.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    5. o παππας εχει τα προσοντα δεν εχει το μυαλο...η προπονηση στο ασπρο πιατο δεν βοηθαει.

      ο βλαντο ειναι ποιο ευκολα να παρει χρονο και να βρει ρολο σε μια μεγαλη ομαδα.

      Διαγραφή
    6. O Γιανκοβιτς χρειάζεται δουλειά στο σουτ και στη νοοτροπία...Αρχικά,νομίζω είναι προς το παρόν λίγο χαμηλά για να είναι καλός σε επίπεδο ευρωπαικό...Τα αθλητικά του προσόντα όμως είναι σημαντικό εφόδιο και είναι σημαντικό καθώς τον βοηθούν στην άμυνα και είναι από τα 3άρια που παίζουν με δύναμη και πάθος.Θέλει όμως ένα έναυσμα για να αλλάξει επίπεδο...
      Ο Παππάς είναι άλλη περίπτωση,στόφα του σκόρερ.Βασική διαφορά του με τον γιάνκοβιτς.Χθες ο βλάντο έβαλε 22 και έγινε πρώτο θέμα,ο παππάς βάζει σταθερά 20 πόντους δίχως να αποτελεί είδηση..Εγώ μπορώ να πω οτι μοιάζει πολύ με σπανούλη στα επιθετικά στοιχεία και προς τα εκεί θα έπρεπε να δουλέψει..να βελτιωθεί στο κομμάτι δημιουργία και σουτ.Το 1-1 είναι το τεράστιο προνόμιο συν τον τρόπο που βλέπει το καλάθι από τα 4-5 μέτρα με τα τζαμπ σουτ του.Κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως είναι οι επιλογές και η εκρηκτικότητα του.Παρά το ταλέντο του στο μπάσιμο,πολλές φορές δείχνει νωθρότητα στον τρόπο με τον οποίο το επιλέγει και έχει να κάνει και με το πόσο συχνά το χρησιμοποιεί.Φυσικά δεν θα αναφερθώ καν στην άμυνα,γιατί είναι αυτονόητο ότι απαιτείται τεράστια αλλαγή στον τομέα,κυρίως της ατομικής άμυνα στην απομόνωση μιας και στα ομαδικά του καθήκοντα είναι καλός.Αντίθετα στην προσωπική παρουσιάζει μεγάλο θέμα και το πρώτο βήμα του αντιπάλου τον στέλνει ένα βήμα πίσω...που σημαίνει αργή αντίδραση και πόδια και χρίζει μεγάλης προσοχής.

      Διαγραφή
  45. dopi stous ellhnes diathtes pou sfurizoun etc pada uper tou a8liou stous teleutaious agwnes spanouli....eleoc to eixe pei kai enas filos pio palia ti metastrofi tou klimatos sthn ellada einai auth epidi o olu phre ena prwta8lima kai eja eurwpaiko meta apo 15 xronia???eleoc o pao dhladh th adimetwpish prepei na exei me toses koupes ???eleoc pia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΑΣΑΡΙ - ΣΙΕΝΑ = 91-57 3λεπτά πριν από τη λήξη....

    Η πιο κωμική ευρωλίγκα όλων των εποχών φέτος...ομάδες της πλάκας κυριολεκτικά...ΟΛΕΣ...

    Α ρε Ζοτς.... που είσαι να κάνεις πάρτυ... ακόμα και με Φενέρ θα το έπαιρνες φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν λες καλυτερα και με την αρμανι

      Διαγραφή
    2. Το ρόστερ της Αρμάνι με Κουκ, Φώτση, Μπουρούση, μια χαρά διαμορφωμένο για τον Ομπράντοβιτς ήταν. Απλά έμεινε και μένει με τον κλόουν.

      Ody

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε, το roster της Fenerbachse, με εξαίρεση τον Andersen, που όμως αποκτήθηκε πακέτο με McCalebb σε συμφωνία με τη Siena (κοινώς αναγκαίο κακό), είναι εξαιρετικό. Άσε που προσωπικά περίμενα τον Batiste πολύ χειρότερο. Το πρόβλημα για μένα είναι ο Pianigianni. Πολύ μικρή χρησιμοποίηση του Karaman, που είναι ο μοναδικός καθαρός power forward στο roster και μάλιστα πολύ αθλητικός, και κακώς (έχω ξαναναφερθεί) κράτησε τον Bogdanovic, ο οποίος ναι μεν είναι ώρες ώρες καταπληκτικός, αλλά δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο (Jim, τα 'χουμε ξαναπεί, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε!). Επίσης, εφόσον το budget δεν ήταν πρόβλημα, έπρεπε να εισηγηθεί την παραμονή του Jerrels. Από ότι φάνηκε, χρειάστηκε παίκτη στην περιφέρεια και απέκτησε τον Bremer μετά την έναρξη της σεζόν. Πιο 2άρι ο Bremer, αλλά άλλη κλάση ο ηγέτης της φετινής Besiktas. Και σε σχήμα με δύο χειριστές θα ταίριαζε καλύτερα ο Bogdanovic

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή