Athlenda

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ..



Χωρίς το «κολλητικό υλικό» που λέγεται Δημήτρης Διαμαντίδης ο Παναθηναϊκός διέλυσε σε κομμάτια στην Πόλη απέναντι στην Εφές κάνοντας μια «κακή ήττα» απέναντι σε έναν από τους πιο βασικούς αντιπάλους του. Έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα που κέρδιζε τις εντυπώσεις πριν λίγο καιρό με τη δύναμη και τη μαχητικότητα της? Σε άσχημη μέρα ο και ο Αργύρης Πεδουλάκης . Must win το ματς με τη Μάλαγα πλέον..


Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο ότι οι πράσινοι πονούν σε βασικά σημεία όπου έχουν επιλέξει λάθος παίκτες. Με την επιστροφή του Διαμαντίδη μπορούν να καλυφθούν πολλές από αυτές και κυρίως ή ομάδα θα «τρέξει» καλύτερα την επίθεση της η οποία σήμερα ήταν τραγική. Τίποτα δε χάθηκε, αυτό εννοείτε. Ο καλός προπονητής θα πρέπει να κάνει την αγωνιστική και ψυχολογική προεργασία ώστε την άλλη εβδομάδα (στο ΟΑΚΑ) η ομάδα να δαγκώνει λαρύγγια, χρησιμοποιώντας το χθεσινό ματς.. Περιμένουμε..

Πάμε να πούμε δύο-τρία πράγματα για το παιχνίδι της Πόλης..


-Ο Καπόνο αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ στο μπάσκετ σήμερα αλλά το σημερινό ματς έδειξε ότι οι πράσινοι πρέπει να δουλέψουν πολύ για τον βάλουν να παίξει σωστά. Πολλά αψυχολόγητα σουτ και κακές επιλογές που δεν αρμόζουν στο μπάσκετ που έχουν μάθει να βλέπουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Χρειάστηκε 12 σουτ και 2 προσωπικές για να σκοράρει 10 πόντους (3/12σ.) Αυτό που «ενοχλεί» στα μάτια μου είναι το ότι ο ερχομός του Καπόνο έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τον Μασιούλις, παίκτη ο οποίος αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο του σκληροτράχηλου προφίλ των πρασίνων στη πρώτη φάση (έπαιξε αρκετά στη 4η περίοδο στη 3-wing lineup όταν μάλλον όλα είχαν κριθεί). Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξαναβρεί αυτό ακριβώς το προφίλ, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει τον τελευταίο καιρό. Μπροστά λοιπόν ο Μασιούλις.. Ο Καπόνο γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα και μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό παίκτη που θα δώσει σκόρ με executive shooting από τον πάγκο, σε μία ομάδα που θα δουλέψει περισσότερο για αυτόν, αλλά για λιγότερα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο ο Αμερικανός έχει μεγάλη τύχη να είναι το κλειδί που θα δώσει την επιθετική ώθηση στον Παναθηναϊκό για να κερδίσει πολύ δυνατούς (ακόμα και δυνατότερους του) αντιπάλους. Πάντα λειτουργώντας σε ένα πιο αυστηρό, σωστά προγραμματισμένο αμυντικογενές περιβάλλον και μια ομάδα που έχει τιμή της και σημαία την άμυνα. Σουτάκια αλλά Λούκυ λουκ ή εν κινήσει από τα 7.5 μέτρα στο τρανζίσιον, delete..


-O Αργύρης Πεδουλάκης πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα στην φροντκόρτ και να δουλέψει πάνω σε σταθερά σχήματα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν ανέτοιμος σήμερα και για 3 περιόδους αποτέλεσε ζημιά για την ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ.  Ο Έλληνας σέντερ εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του «φώναζε» με την απόδοση του στον προπονητή του να τον τραβήξει στο πάγκο. Δε μπορούσε –παίρνοντας τη μπάλα με πλάτη και με μονή άμυνα από τον Μαχμούντι πάνω του- να χαμηλώσει κάνοντας το γνωστό «βαθύ –θανατηφόρο για τον αντίπαλο- κάθισμα» που του δίνει λόγω εκτοπίσματος το μεγάλο αβαντάζ. Υπήρχαν στιγμές που έβλεπε τον αντίπαλο ψηλό μισό μέτρο πίσω του και απλά ντρίμπλαρε όρθιος για να τελειώσει άσχημα στο σίδερο. Έτσι πήγε άκλαυτο το high low που δοκίμασε ο Πεδουλάκης  αδειάζοντας τον άξονα με αυτόν χαμηλά και τον Καπόνό στη κορυφή, καθώς η διστακτικότητα του Σοφοκλή δυνάμωνε πολύ την περιφερειακή άμυνα των Τούρκων. Στην 4η περίοδο με τον Μασιούλις στο «4» να έχει σαφής εντολή να κοιτάξει βαθιά μέσα τον Σοφοκλή, ο Έλληνας σέντερ ανέβηκε αισθητά φτάνοντας γρήγορα τους 15π. και κυρίως βρίσκοντας ρυθμό.


Είναι εμφανές ότι και η χημεία στη γραμμή ψηλών έχει διαταραχθεί με την αλλαγή Γκιστ-Πάνκο για αυτό θα είμαι σαφής.  Ο Λάσμε χάνεται σαν δίδυμο μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό. Χρειάζεται έναν πιο fundamental ψηλό δίπλα του για να «δείξει» για αυτό και  πρέπει να περνά περισσότερο χρόνο μαζί με τον Τσαρτσαρή. Όπως νομίζω ότι δίπλα στον Σοφοκλή μπορεί να ταιριάξει ο Μασιούλις. Είναι πιο λειτουργικό σχήμα και ας χάνει σε ριμπάουντ, με τον Γκιστ να έρχεται σαν 4-5ος ψηλός στο αρχικό πλάνο. Εξαιρείται το επόμενο ματς με τη Μάλαγα.. Με τον κατάλληλο «φανατισμό» και την ψυχολογική προετοιμασία λόγω της ειδικής κατάστασης ο Αμερικανός μπορεί να δώσει «έξτρα πράγματα» στο συγκεκριμένο ματς. Τέτοιες λεπτομέρειες πρέπει να της εκμεταλλεύεσαι στο τοπ-16, ώστε να δώσεις ώθηση στην ομάδα σου ακόμα και εάν αυτή δεν είναι στο καλό της σημείο.


-Ο Γκόρντον Λούκας δικαιολόγησε τη φήμη του ως ένας εκ των ποιοτικότερων quarterbacks  στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έλεγξε άψογα την πίσω γραμμή άμυνας κλέβοντας μπάλες βγαίνοντας γρήγορα ψηλά (πάνω στη μπάλα) όταν χρειαζόταν. Οι επιλογές του ήταν εξαιρετικές βρίσκοντας καθαρές ματιές από την κορυφή παίζοντας με τα σκρίνς. Εξαιρετικός και ο Γκονλούμ ο οποίος έδωσε ταχύτητα και ενέργεια στη φροντκορτ του Μαχμούντι. Είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, ο προπονητής του τον εκτιμά και κερδίζει πόντους στο ροτέησιον της Εφές με τη μοναδικότητα του ως ο πιο ελαφρύς ψηλός που κατά περίσταση μπορεί να καλύψει το «5» (έστω και εάν παίζει στο «4»).


-Αμυντικά οι πράσινοι στη ρακέτα ήταν κακοί, αρκετά κάτω του μετρίου. Nομίζω ότι υπήρξε λάθος προσέγγιση κάποιων καταστάσεων. Έβλεπα τον Μπάρατς π.χ. ο οποίος είναι –παρα τα 2.17 του- κλασσικός ψηλός των 4 μέτρων στην επίθεση να σουτάρει ανενόχλητος απέναντι στον Σοφοκλή (ο Τσαρτσαρής μια χαρά θα ήταν εκεί ή ο Λάσμε..). Είδα αργές περιστροφές στην άμυνα και από τους ψηλούς και από τους περιφερειακούς με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να δέχεται εύκολα lay ups μετά από drives  των Φάρμαρ-Λούκας ή Βούγιασιτς πάνω στους οποίους δίπλωνε η ελληνική άμυνα. Ο Μπάνκς κάνοντας έναν απολογισμό της βραδιάς μάλλον δεν ήξερε τι θα αντιμετωπίσει. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση απέναντι στον Φάρμαρ  ο οποίος τον περνούσε σβηστός, σκοράροντας από πάνω του όποτε ήθελε. Ίσως εδώ χρειαζόταν μια προσαρμογή, με τον Μπάνκς να πηγαίνει στον Λούκας λόγω σωματοδομής αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού βρισκόταν εκτός κλίματος αγώνα και ούτε σε αυτή την περίπτωση θα είχε καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.


-Ο Μάικ Μπράμος ήταν πάλι εξαιρετικός και μας δικαιώνει όταν μιλούσαμε για αυτόν και τον Λάσμε νωρίς στη σεζόν ως τις καλύτερες και μόνες απόλυτα σωστές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Ήταν ζεστός, έγραφε ασταμάτητα στην αρχή, έτρεξε, πάλεψε ακόμα και όταν κόπηκε η επαφή με το καλάθι. Το θέμα με τον Μπράμος είναι ότι και αυτός λειτουργεί καθαρά σαν executive shooter (μέσα από το σύστημα δηλ.) ή ως finisher στο ανοιχτό γήπεδο μιας και με τη μπάλα στα χέρια είναι πολύ άγουρος ακόμα, γεγονός που σε βάθος χρόνου τον κάνει πιο ευανάγνωστο και εύκολα αντιμετωπίσιμο. Φυσικά σε επίπεδο συνολικού performance το μεγαλύτερο πρόβλημα των πρασίνων εντοπίζεται στα γκαρντς, από τα οποία δεν είχαν καθόλου δημιουργία. Μπανκς και Ούκιτς ξεκίνησαν μαζί αλλά βγάζει μάτι ότι δεν ταιριάζουν στην ίδια πεντάδα γιατί κανένας  εκ των δύο δεν έχει ιδιαίτερα playmaking abilities ή αξιόπιστο περιφερειακό σουτ ώστε να συμπληρώσει το μπακόρτ. Και οι δύο τους θέλουν quarterback περιφερειακό να τους συνοδεύει στα γκαρντς με ικανότητα στη δημιουργία. Για αυτό και σχήματα με δύο wing (Μπράμος-Μασιούλις ή Καπόνο) για μεγάλο διάστημα θα έχουν θέμα σε αυτό το κομμάτι με έναν γκαρντ μόνο δεδομένου του ότι η επίθεση δυσκολεύεται να βρεί κίνηση, χάνει σε δημιουργία και γίνεται στατική.


-Ας μη κρυβόμαστε, χωρίς τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Όχι τόσο κακός όσο εχθές αλλά Α Λ Λ Η ομάδα, το γράψαμε πριν αρκετές ημέρες. Εγώ θα πω ότι αυτή λοιπόν η ομάδα πρέπει να εστιάσει στο να ξαναβρεί το σκληροτράχηλο προφίλ της. Δεν είναι εύκολο γιατί προσπαθεί να βάλει στο ροτέησιον δύο καινούργιους παίκτες οι οποίοι δεν είναι ακριβώς «ταμάμ» για αυτό το είδος μπάσκετ, αλλά εφόσον γίνει μια πιο σωστή κατανομή ρόλων, ειδικά ο Καπόνο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Η χθεσινή ήττα και κυρίως η εμφάνιση- ήταν κακή όμως το Τοπ-16 έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Απλά η φάση αυτή δε συγχωρεί την έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους σε κανένα  βράδυ. Η νίκη στο ματς με τη Μάλαγα είναι μονόδρομος. Και για να γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει ώστε τουλάχιστον να βγάλει μπροστά τη σκληράδα του που τράβηξε τα βλέμματα  στην πρώτη φάση.

105 σχόλια:

  1. Για σου Jim. Συμφωνώ στα περισσότερα απο αυτά που παραθέτεις. Δεν νομίζεις όμως οτι ακόμα και ο Μασιού ήταν σε πάρα πολύ κακή μέρα; Δεν έδινε την σιγουριά που δίνει σε παιχνίδια εντός έδρας. Γενικά χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την ομάδα μου πιστεύω ότι δεν είμασταν καθόλου προετοιμασμένοι για το παίχνίδι και ταυτόχρωνα "έμπαιναν όλα" απο την απέναντι πλευρά (σε εκνευριστικό βαθμό και όχι σουτ με ιδιέταιρα καλές προυποθέσεις). Σχετικά με τον Σόφο πιστεύω ότι πράγματι τον κράτησε πολύ μέσα ο RJ χωρίς προφανή λόγο. Ισως περίμενε την έκρηξη που ήρθε οταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Πιστεύω ότι ο Σοφο δεν είναι ο παίχτης που θα σου δώσει παίχνίδια μόνος του. Γενικά περίμενα να μας γράψεις κάτι και για τους guard του Παναθηναικού και κυρίως για τον Ουκίτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Τααγκόρ.. Έγραψα ξεκάθαρα για τα γκαρντ φίλε.. Διάβασε πάλι.

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα.. απλα σχετικά με τον αμυντικό ρόλο του ουκιτς που εμενα μου φάνηκε ΤΟΥΛΑχΙΣΤΟΝ διακοσμητικός. Αντίθετα λες για τον Μπανκς.. ο οποίος τουλάχιστον προσπάθησε. Νομίζω οτι ο Ούκιτς είναι τόσο κάκος αμυντικά που πολλές φορές κρέμαει όλο την αμύνα του ΠΑΟ.. και το κακό ειναι ότι δείχνει να μην το καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα την εδρα που παιξαμε!!! ο παο στο βολευ περισσοτερο και καλυτερο κοσμο μαζευει...
      παντως πιστευω πως μια πιο καυτη εδρα ισως μας βοηθουσε να ξυπνησουμε πιο νωρις

      gE

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Jim χρόνια πολλά και καλή χρονιά.... ελπίζουμε να περνάς όμορφα στα ξένα :-) Ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για μια εξαιρετική ανάλυση.... και όπως πάντα ερώτηση χιχι... η έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους και διάθεσης και ενέργειας για άμυνα που μπορεί να αποδοθεί πιστεύεις ?? Εντάξει τα 'τεχνικά' κομμάτια τα ανελυσες ήταν ξεκάθαρα, το τι κινήσεις μπορούν να γίνουν για να υπάρξει βελτίωση εξίσου... αλλά το κομμάτι "δε γυαλίζει το μάτι μου" πως μας προέκυψε έτσι ξαφνικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Ναταλία και χρόνια πολλά.. Εγώ ευχαριστώ για την ευρύτερη συμμετοχή σου στο μπλογκ,να'σαι καλά.. Έχω γυρίσει από εχθές Ελλάδα. Νομίζω ότι -για εχθές- φέρει ευθύνη το προπονητικό τιμ στο κομμάτι "ψυχολογική προετοιμασία" (ξέρεις ότι τους εκτιμώ για αυτό είμαι αυστηρός) συν το ότι δύο βασικοί όπως είναι το ροτέησιον παίκτες σου (Καπόνο-Γκιστ) δεν έχουν μυηθεί ακόμα στη συγκεκριμένη νοοτροπία.

      Διαγραφή
    2. Αν πιθανολογήσουμε οτι δεν 'κόφτηκαν' και να το προετοιμάσουν τόσο ξέροντας τη δυσκολία εκ των προτέρων ελέω έλλειψης Διαμαντίδης θα τους αδικήσουμε ? ή απλά δεν τους βγήκε και εκεινών το παιχνίδι ? μήπως τελικά δεν έχουν τόσο δυνατό πνεύμα νικητή ώστε να το μεταδίδουν και στους παίχτες ?

      Διαγραφή
    3. Ξέχασε το Ναταλία δεν υπάρχει περίπτωση να "μη κόφτηκαν" .. Απλά δε τους βγήκε..

      Διαγραφή
    4. Tnx Jim και καλωσόρισες κιόλας !!!

      Διαγραφή
  4. ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΖΙΜ! ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ;
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά.. Θεωρώ πως ναι, σε two guard lineup, έτσι όπως εξελίχτηκε ο αγώνας μπορούσε κάλλιστα να το δοκιμάσει..

      Διαγραφή
    2. Δεν τον πιστευει τον ξανθοπουλο
      Κ ετσι οπως ειναι η ομαδα κ οι περιφερειακοι της πρεπει να του δωσει χρονο καλος η κακος.δεν γινεται διαφορετικα

      Διαγραφή
  5. ακομη μια πολυ καλη αναλυση αγωνα και συμφωνω στα περιισοτερα αλλα βλεποντας το παιχνιδι απευθειας οταν τελειωσε ο αγωνας εμεινα με την εντυπωση οτι ο Μπανκς επαιξε καλη αμυνα πανω στον Φαρμερ.
    Οσον αφορα την απουσια του Διαμαντιδη ο Παναθηναικος ειναι αλλη ομαδα χωρις τον Διαμαντιδη εδω και χρονια ειναι ο παικτης με την μεγαλυτερη θετικη επιρροη στους συμπαικτες του οταν βρισκεται στο παρκε.Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι εχουν να πουν τα καλυτερα λογια παρολο που πολλες φορες τους γκρινιαζει μεσα στο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνω λάθος Jim που νομίζω οτι η διαιτησία δεν ήταν 50/50;
    Ιδιαίτερα τον Σοφοκλή χθες το αδίκησαν μη σφυρίζοντας καταφανή φάουλ. Όχι ότι έχασε άδικα αλλά θα είχε καλύτερη εμφάνιση με πιο δίκαιους διαιτητές.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Θοδωρή, νομίζω η διαιτησία ήταν οκ..

      Διαγραφή
    2. Θοδωρη δεν μπορεις να περιμενεις 50/50 εκτος ακομα κ αν εχεις τετοιο brand name σαν τον παο.ασε που μια χαρα ηταν η διαιτησια

      Διαγραφή
  7. σωστος σε ολα ο τζιμ , για διαιτησια π διαβασω απο φιλο , ειπαμε οχι, εκτος εδρας παιζαμε, νταξη μν τρελενομαστε..

    Ο πεδουλακης ειπαμε τραγικα πραγματα το να αρχισει μαζι μπανκς και ουκιτς και ποσταρα χθεσ μολις το ειδα.. επεμεινε πολυ σε ουκις και σοφο ενω δν επρεπε και ξεχασε ματσιουλις. Το να ειναι μαζι σοφο τσαρτσαρης ακρως τραγικο.. αδιαβαστος ο κοουτς.
    Διαβαζα στο κοντρα ενα αρθρακι και θα συμφωνησω.. δν μπορει ο μπανκς να παιξει αργο μπασκετ!!! ειναι μοιραιο να σ κανει το λαθος οταν τον βαζεισ να ταλαιπωρει την μπαλα!! ακομη καπονο γκιστ δν τους εχει βαλει ο πεδουλακης στο παιχνιδι.
    ΕΙΠΑΜΕ αδιαβαστος!!! φαινεται να το εχασε οταν μπικε δυνατα η εφες και μετα δν ηξερε τι να κανει.
    Τελοσ πηραμε καπονο και ειπα να μν μειωθει ο χρονος των ματσιουλις και μπραμος, ε τελικα τον ματσιουλης τον ξεχναει. θελει χρονο στο γηπεδο για να δειξει αυτα που μπορει και οχι να σκουπιζει παγκο.
    - 5 ΣΕ πεδουλακη και αλλο ενα -5 στον αγωνα με την ζαλγκιρης... ειχα πει τοτε γιατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 24 λεπτά έπαιξε ο Ματσιούλις, όσα περίπου έχει παίξει κατά μέσο όρο σε όλη τη διοργάνωση.
      Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το χρόνο, αλλά με το ρόλο.

      Διαγραφή
    2. oresti ton xrono ton pire pio meta o matsioulis. 4o dekalepto.. ton eixe ksexasei ston pagko

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω απολυτα μαζι σου Ορεστη..Πραγματι,ετσι ακριβως ειναι,συν οτι οσο περναει ο χρονος και ο Μασιουλις πρεπει να δειξει κατι παραπανω..Συνολικα,ειναι θετικος,αλλα εδω ηρθε για να κανει και καποια υπερβαση..

      Διαγραφή
  8. Εξαιρετικο αρθρο Τζιμ εισαι απιθανος.Απο εδω και περα μονο εδω θα παρακολουθω και θα σχολιαζω, εισαι οαση.Ουτε ΠΝ ουτε Λεωφορος ουτε τιποτα.Ειναι ολοι παντογνωστες και αλαζονες.Πιστευεις Τζιμ πως ο Πεδουλακης υπαρχει περιπτωση να "παρατησε¨το ματς απο το ημιχρονο κιολας;Εβαλε πολλη ωρα τον Σοφο, μηπως για να τον επαναφερει πιο γρηγορα στα στανταρ του και σε ρυθμο και για να αποφωρτισει λιγο τον κουρασμενο τελευταια Λασμε;Επισης πιστευω πως ο χρονος του συμπαθεστατου Τσαρτσαρη θα μειωθει παρα πολυ (στα 5-7 λεπτα) μολις εγκλιματιστει πληρως ο Γκιστ.Συμφωνω πως εχοντας ενα ροτεισον 2 τετοιων παικτων στα γκαρντ ο Αργυρης δεν θα επρεπε να παει σε τετοια επιλογη αργου τεμπου αλλα να δωσει γρηγορο ρυθμο στον ΠΑΟ.Πολυ σωστη η παρατηρηση σου για Καπονο - Μασιουλις δεν το ειχα προσεξει αλλα πιστευω πως αργα η γρηγορα ο Λιθουανος θα παρει τον χρονο και το παιχνιδι που επαιρνε και θα επανελθει στα στανταρ του.Μπραμος εξαιρετικος, οπως ειπες, ακομα και οταν σταματησε η ευστοχια.Για τον Καπονο και εγω πιστευω πως εκανε κακες επιλογες επιθετικα αλλα μου αρεσε που βρεθηκε σε κακη μερα και παρολα αυτα σκοραρε 10 ποντους.Με τον Διαμαντιδη ειμαστε αλλη ομαδα και στο ΟΑΚΑ με τον κοσμο μας θα ειμαστε "φωτια".Αρχιζω να ανησυχω πως η ανταλλαγη Πανκο Γκιστ ισως να μην ηταν και η πλεον συμφερουσα και την καναμε για εντυπωσεις περισσοτερο.Μακαρι να διαψευστω γιατι ο Γκιστ ειναι χαρισματικος παικτης.Ισως κιολας ο Πανκο να ταιριαζει καλυτερα σε ισπανικες ομαδες.Συνεχισε να γραφεις μας φτιαχνεις την μερα.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλι, στην εμφάνιση του Σοφοκλή είδα αυτά που έβλεπα κι όταν φορούσε την κόκκινη φανέλα. Κάκιστος για 30 λεπτά αγώνα, κακές επιθέσεις, τάπες, αδυναμία σε ριμπάουντ και άμυνα. Κι όταν το ματς κρίθηκε και οι αντίπαλοι σταμάτησαν να τον πιέζουν, μετατράπηκε σε Σακίλ.
    Κλασσικός Σόφο, που παρεμπιπτόντως, σα να φόρτωσε και κάποια κιλάκια.

    Αυτό που θα πρέπει πάντως να θορυβήσει τους φίλους του Παο, δεν είναι ούτε ο Σόφο ούτε η συνολικότερη μέτρια εμφάνιση της ομάδας τους (εν πολλοίς η απουσία του Διαμαντίδη αποσυντόνισε πλήρως την περιφέρεια, αφήνοντας και τη γραμμή των ψηλών έκθετη). Θα έπρεπε να τους ανησυχήσει η εμφάνιση του Λάσμε.
    Έχω εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Γκαμπονέζο, είναι πολύ καλύτερος από ότι πίστευα, ενώ έχει προσφέρει πολλά όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στη επίθεση. Έβαζα όμως έναν αστερίσκο στο κατά πόσο θα τα καταφέρει απέναντι σε σέντερ-δεινόσαυρους. Χθες λοιπόν, απέναντι στους πρώτους σοβαρούς ψηλούς του είδους που συνάντησε για φέτος, έκανε μακράν τη χειρότερή του βραδιά, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Χαρακτηριστικό ότι οι 6 πόντοι του μπαίνουν σε διάστημα 2 λεπτών, με τη διαφορά να έχει ξεπεράσει ήδη τους 20 (2 βολές, ένα κάρφωμα και έναν αιφνιδιασμό). Παράλληλα από τα 7 επιθετικά ριμπάουν που πήρε, κανένα δεν καταλήγει σε καλάθι (τα 3 σε δικό του άστοχο σουτ και τα 2 σε προσωπικό του λάθος).
    Έχει βέβαια την ευκαιρία να αποδείξει ότι η εμφάνιση αυτή ήταν τυχαία, απέναντι στον Κρστιτς και στον Καούν.


    υ.γ.
    Για τον Ολυμπιακό, χθες ήρθαν δυο αρκετά άσχημα αποτελέσματα. Κυρίως η νίκη της Χίμκι εναντίον της στερούμενης τον Ναβάρο Μπαρτσελόνα, καθιστά αρκετά δύσκολη αποστολή την κατάκτηση μιας εκ των δυο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σόφο είναι με τα φεγγάρια του και δε θα αλλάξει τώρα. Όταν είναι στα καλά του σωματικά και ψυχολογικά είναι ασταμάτητος στο λοουποστ με πολλους ποντους και αμετρητα κερδισμενα φαουλ, ανεπαρκης στα ριμπαουντ και στην αμυνα "ψηλά". Όταν είναι σε κακό φεγγάρι τα ξέρεις...

      O Λάσμε είναι ελαφρύ σκαρί και όχι ιδιαίτερα δυνατός και δυσκολεύτηκε χθες, λογικό είναι αλλά δε δημιουργήθηκαν και οι προυποθέσεις να εκμεταλευτεί τη ταχύτητα του απέναντι στους "δεινοσαυρους". Στην επίθεση δε μπορεί να φτιάξει καλάθι ή καταστάσεις για τον εαυτό του και χωρίς δημιουργικότητα απο τα γκαρντ μόνο από κανά φολοου ή επιθετικό ριμπαουντ αν προκύψει κανάς πόντος. Έχει τραβήξει και πολύ κουπί μέχρι τώρα ο Στεφανος...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κι εγώ πως ο Σόφο φάνηκε να πήρε κιλά αυτές τις μέρες που ήταν εκτός, κρίμα γιατί άρχισε φοβερά τη χρονιά...
      Ο Λάσμε δεν μπορεί να βάλει καλάθι στο 1vs1 και θέλει δημιουργία από τα γκαρντ...
      Είναι όμως ιδανικός όπως και ο Γκιστ για να βραχυκυκλώσουν τα ελαφριά τεσσαροπεντάρια του ΟΣΦΠ. Με όλες αυτες τις αλλαγές ο ΠΑΟ με έπεισε οτι βλέπει πιο πολύ το πρωτάθλημα και λιγότερο ο F4. Λογικό, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν διοίκηση και προνοητής.

      Διαγραφή
    3. Σαν να φόρτωσε??? Είχαμε πει στα πρώτα παιχνίδια για αναβαθμισμένο και αδυνατισμένο σόφο...
      Μπορούμε τώρα να πουμε ότι έφαγε καλά τα Χριστούγεννα...

      Διαγραφή
  10. Γεια σου ρε Τζιμάρα!
    Καλωσήρθες και πάλι στα πάτρια (αν και όχι Ιρλανδέζικα) εδάφη!

    Να ευχηθώ με τη σειρά μου Καλή Χρονιά σε όλους τους φίλους του blog.
    Ας ελπίσουμε το 2013 που μόλις ξεκίνησε να αποδειχτεί καλύτερο από το 2012 που μας άφησε...
    Και επειδή οι ευχές και οι ελπίδες ποτέ δεν αρκούν για την επίτευξη στόχων, ας αγωνιστούμε για να κάνουμε (όχι μόνο τη χρονιά, αλλά κυρίως) τη ζωή μας καλύτερη.

    Μετά από πολυήμερη απουσία από το blog, διαπιστώνω ότι έχω...μακρύ δρόμο να διαβώ.
    Πολλά τα κενά μου στη...διδακτέα ύλη και δε θα ήθελα να εκτεθώ ακόμα όντας αδιάβαστος!
    Ξεκινάω μελέτη με απόλυτη προσήλωση και τα λέμε σύντομα.

    Καλή μπασκετική, μουσική και γενικότερη χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζω καιρό τώρα το Blog αλλά γράφω πρώτη φορά. Γι'αυτό θέλω να πω καλή χρονιά σε όλους πρώτα και μετά να συγχαρώ τον Jιμ για το βlog!
    Με απογοήτευσε πολύ ο Αρτζι (εκτιμώ ιδιαίτερα την δουλειά του) κυρίως γιατί περίμενα να στοχεύσει τον Φαρμαρ και να βραχυκυκλώσει την δημιουργία της Εφές όπως είχε κάνει και ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (αν θυμάμαι καλά ο Μαχμούτι αναγκάστηκε να τραβήξει για πολλή ώρα στον πάγκο τον Φαρμαρ σε εκείνο το ματς). Γι'αυτό θεωρούσα σίγουρη την επιλογή Μπράμος πάνω στον Φάρμαρ καθώς είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας απόντως ΔΔ. Αντιθέτως ο Μπανκς είχε δείξει και με την Ζαλγκίρις ότι δεν μπορεί να μαρκάρει γκαρντ με τέτοια χαρακτηριστικά.
    Ο Λάσμε είναι φανερό εδώ και καιρό ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος οπότε αναμενόμενη η κατάρρευση της άμυνας στο ζωγραφιστό καθώς οι άλλοι ψηλοί είναι ανέτοιμοι ή/και όχι το ίδιο ικανοί σ'αυτό το κομμάτι.
    Δεν έχουν δουλευτεί συστήματα για τον Καπόνο οπότε ένας τέτοιος σουτέρ αναγκάζεται να παίρνει κακές προσπάθειες για να μείνει στον ρυθμό του αγώνα. Ο Άρτζι έχει πολλά θέματα να λύσει και κυρίως πως θα κάνει τον Ούκιτς χρήσιμο.
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O ΠΑΟ κέρδισε το "σωστό" από τα 2 πρώτα παιχνίδια της 2ης φάσης και απομένουν άλλα 12, οπότε δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Η ομάδα έχει πολλούς καινούριους παίκτες και τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα.

    Η καλή άμυνα συχνά μασκαρεύει τις επιθετικές ανορθογραφίες αλλά χθες από άμυνα τζίφος (είδα από το 10' μέχρι το 30') από όλους σχεδόν που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε μια αδικαιολόγητη νωθρότητα. Δεν είδα νεύρο, τσαγανό.

    Δε γίνεται ο ΠΑΟ να μη παίζει άμυνα και αυτό (υποθέτω πως) σχεδιάστηκε να είναι δυνατό του σημείο, αλλά όπως είχα γράψει το Νοέμβριο αν θυμάμαι καλά και είχα φάει και ένα ψιλοκράξιμο, οι 70κάτι πόντοι στην επίθεση δε φτάνουν για ομάδα με υψηλούς στόχους. Όσο προχωράει η διοργάνωση τόσο δυσκολεύουν τα παιχνίδια και συνεπώς η δυνατότητα να κρατάς τους δυνατούς αντιπάλους πολυ χαμηλά και έχω την αίσθηση πως αυτό θα φανεί πολύ έντονα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

    Δε βλέπω πώς μπορεί να πάει πάνω από 72-73 μ.ο. εκτός και αν γίνει κάποια αγωνιστική έκρηξη από κάποιους παίκτες ή πέσουν 100άρες με τους σχετικά αδύναμους Γερμανούς (οπότε η ανεβασμένη επιθετική απόδοση θα είναι πλασματική). Με αυτή την επιθετική συγκομιδή πρέπει να κρατάς σχεδόν τους πάντες κάτω από τους 70 για να κάνεις τουλάχιστον 8-9 νίκες και να περάσεις. Πολύ δύσκολο μου φαίνεται. Μπορεί η άμυνα του ΠΑΟ να είναι ο ιχώρ που του δίνει δύναμη αλλά η επίθεση μου φαίνεται πως θα τον αφήσει να χυθεί από τον αστράγαλό του και ο Τάλως-ΠΑΟ ίσως καταρρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που τα λέμε και πέρσι η επίθεση ήταν το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  13. Φυσική η ήττα σε ένα παιχνίδι που ήταν πάρα πολύ δύσκολο δεδομένων των συνθηκών. Δυστυχώς και ο Μπανκς δεν ανταπεξήλθε (είτε λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αναφέρθηκαν εδώ, είτε λόγω κακής βραδιάς), και ο Ξανθόπουλος δεν έπαιξε, και ο Ούκιτς αφέθηκε για μεγάλα διαστήματα ελεύθερος να κουμαντάρει επιθέσεις καταστρέφοντάς τες, και συγκεντρωμένοι δεν μπήκαμε, και τυχεροί δεν ήμασταν, και 2-3 φάουλ στο Λάσμε αρχικά δε σφυρίχτηκαν με αποτέλεσμα να του κοπεί και του Γκαμπονέζου η φόρα νωρίς νωρίς. Όλα στραβά δηλαδή, για μια ομάδα που, με την τωρινή σύνθεσή της, βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, και μάλιστα χωρίς τον προπονητή που διαθέτει εντός παρκέ, τον ΔΔ, η παρουσία του οποίου θα επιτάχυνε τις διαδικασίες αναπροσαρμογής πλάνου αισθητά.

    Το αποτέλεσμα και η κακή εμφάνιση δε θα μπορούσαν να αποφευχθούν εν μέσω μιας τέτοιας κατάστασης, κι έτσι δεν με προβληματίζουν στο ελάχιστο. Είναι άστοχο κατά τη γνώμη μου να γκρινιάξει κάποιος μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά. Η ώρα για γκρίνια ήταν για μένα στην αρχή της σεζόν, όταν κι έκραζα για τον καταφανέστατα επιπόλαιο αρχικό σχεδιασμό της ομάδας. Κρίμα που δεν το είδαν όλοι νωρίτερα, θα χαμε γλιτώσει πολύτιμο χρόνο.
    ΑΖ1980

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν όμως πολύ ενδιαφέροντα σημεία στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης, άξια να καταγραφούν, άλλα γεννούν ελπίδες, άλλα ίσως θα πρεπε να γίνουν αντικείμενο διορθωτικών χειρισμών, άλλα δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για μπασκετοανάλυση:
      - Αυτό που έκανε ο Μπανκς σε κείνη τη φάση που, αντί να σπεύσει να σταματήσει τον ολομόναχο Ερντέν με φάουλ, είχε στηθεί επιδεικτικά ακίνητος, υποδεικνύοντας σε συμπαίκτη του το λάθος που είχε γίνει, είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο σε ομάδες που στήνονται εκ βάθρων να τιμωρείται με άμεση απόσυρση του παίκτη στον πάγκο, με την σχετική κατσάδα φυσικά. Δεν μπορεί να θεμελιώνεται ένα νέο σύνολο με τέτοια κραυγαλέα περιστατικά έλλειψης ομαδικού πνεύματος να περνούν απαρατήρητα από το τεχνικό επιτελείο.
      - Ο Σόφο δεν είχε πατήματα, φοβόταν να πάει πολύ γερά πάνω στο χτυπημένο πόδι του, και γι' αυτό ανακόπηκε σε τόσες πολλές φάσεις και τόσο εύκολα από τους σέντερ της Εφές. Όταν άρχισε να ψιλοσυνέρχεται ήρθε σιγά σιγά δεύτερος παίκτης πάνω του. Όταν αυτό έγινε, είχαμε μια σειρά φάσεων που ο Σόφο, ίσως εκνευρισμένος από το κακό ως τότε ποσοστό του, πήγε μόνος εναντίον όλων. Έβαλε πόντους, πήρε φάουλ και, όταν κάποια στιγμή ηρέμησε, είδε τον Καπόνο στη γωνία για ένα εύκολο σουτ 3π, το πιο εύκολο της βραδιάς. Αυτή τη φάση πρέπει να κρατήσουμε από τον Σόφο αυτού του ματς, και μάλιστα να του κάνουμε πλύση εγκεφάλου με το βίντεό της, μιας και αποτελεί τον απόλυτο μπούσουλα του πως πρέπει ιδανικά να λειτουργήσει ο Σχορτσανίτης, με δεδομένη την έλευση του σουτέρ-φονιά Καπόνο.
      - Το σύστημα με το ψευτο-πικ και την πάσα στον Καπόνο την ώρα που βρίσκεται έξω από τα 6.75 και στην κορυφή, με τον Σόφο να χει κόψει από το πικ και να ποστάρει βαθιά μέσα στη ρακέτα ακριβώς απέναντί του το χουμε ξαναδεί φέτος, νωρίς στη σεζόν, αλλά σήμερα ήταν πιο αποτελεσματικό από ποτέ. Ο λόγος είναι πως η απειλή που δημιουργεί ο Αμερικανός "κολλάει" πάνω του τον αμυντικό, κι έτσι η απόστασή των δυο τους από τον Σόφο μεγιστοποιείται, μεγιστοποιώντας και τον δείκτη ευκολίας της πάσας, και τον ζωτικό χώρο δράσης του Σχορτσανίτη αφού γίνει αποδέκτης της. Πολύ χρήσιμο play, θα το δούμε πιστεύω αρκετά, άλλωστε ο Τζέισον είναι και πολύ καλός πασέρ.
      - Στον Γκιστ πρέπει να απαγορευτούν δια ροπάλου τα fade away σουτ όταν απέναντί του έχει αντίπαλο που μειονεκτεί σε ύψος/όγκο/δύναμη. Πρέπει να πας στο καλάθι φίλε σε αυτές τις φάσεις. Δεν θες? Δεν μπορείς? ΑΜΕΣΩΣ πάγκο, για να γίνει αντιληπτό. Σε ομάδες που χτίζονται απ' την αρχή δε μπορούν να υπάρχουν χαλαρά γκέμια. Στραβό θεμέλιο = ετοιμόρροπο σπίτι.
      ΑΖ1980

      Διαγραφή
    2. - Ο Μασιούλις στο 4 αποδίδει πολύ καλύτερα απ' όσο φαίνεται από τον χρόνο χρησιμοποίησής του στη θέση αυτή, και σίγουρα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον παλιόφιλό μου και πρώην παικταρά Τσάρτσα, ο οποίος πραγματικά πλέον τρεκλίζει μέσα στο παρκέ, προκαλώντας άλλοτε θλίψη, άλλοτε γέλιο, όσο φιλότιμα κι αν το παλεύει.

      - Ο Λάσμε είναι παικτούρα, αλλά σήμερα έχασε τη συγκέντρωσή του λόγω των απαρατήρητων από τους διαιτητές φάουλ με τα οποία ανακόπηκε στα πρώτα πετυχημένα του πικ'ν'ρολς. Εκεί θέλω από τον προπονητή ΑΜΕΣΑ να τον αποσύρει, να του εξηγήσει, να τον ηρεμήσει, και να τον ξαναβάλει μέσα. Όχι να τον αφήσει στο παρκέ, επιτρέποντας αυτή την απίστευτη προσωρινή μετατροπή του από αμυντικό φόβητρο σε αμυντική τρύπα, εξέλιξη που οι πιο παρατηρητικοί απολαύσαμε απόψε εκεί κάπου στις αρχές του παιχνιδιού.

      - Για τον Ούκιτς τα χουμε πει. Ξέρει να κάνει ένα πράγμα. "Ντου" για λέι απ. Δεν έχουμε ούτε ένα play που να τον βοηθά να εκμεταλλευτεί αυτό το μοναδικό που ξέρει να κάνει. Δεν μπορεί να γίνει ούτε Ζντοβτς, ούτε ΔΔ, ούτε καν Ξανθόπουλος ως οργανωτής. Μπορεί όμως να γίνει Ούκιτς. Και ο Ούκιτς, με τα στραβά και τα ανάποδά του, βάζει 10 πόντους. Τουλάχιστον. Ας πάρουμε λοιπόν αυτούς τους ρημαδιασμένους δέκα πόντους από τον παίκτη Ούκιτς και ας τον αφήσουμε στην ησυχία του, να πλέει στους μαγικούς κόσμους της αφηρημένης τέχνης που χει στο κεφάλι αντί σκέψης.

      - Πάμε και σε ένα τελευταίο, που ναι όμως και το πιο σημαντικό. Στο σύγχρονο ευρωπαικό μπάσκετ, από τη Λιμόζ και μετά, υπάρχουν δυο επιλογές/φιλοσοφίες διαθέσιμες για μια ομάδα σε ότι αφορά τον αμυντικό της χαρακτήρα. Ή παίζεις επιθετική άμυνα, με ψηλούς και κοντούς να κυνηγάνε παντού στο παρκέ, με χετζ άουτ στα πικ, με παγίδες, με όσο το δυνατό μεγαλύτερο ρίσκο και πίεση, ώστε να φθείρεις τον αντίπαλο και να τον οδηγήσεις σε λάθη, ή κλείνεις τη ρακέτα φράζοντάς τη με κορμιά, παίζοντας από πίσω στα πικ και ουσιαστικά ρισκάροντας το σουτ των αντπάλων, αντί των αμυντικών ριμπάουντς και των πόντων από διείσδυση που μπάινουν σε ρίσκο όταν αμύνεσαι επιθετικά. Ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς από τη μεταβατική σεζόν 2002-2003 και μετά στήθηκε πάνω σε μια φιλοσοφία επιθετικής άμυνας. Πιο πολύ από το πόσους πόντους θα φάει τον ενδιέφερε το πόσα λάθη θα κάνει ο αντίπαλος. Το τελειοποίησε και πέτυχε όσα πέτυχε, αλλά έχασε κι όσα έχασε σε χρονιές που τραυματισμοί ή ντεφορμαρίσματα δε του επέτρεψαν να πετύχει το δείκτη ομαδικής συνεκτικότητας/εγρήγορσης που απαιτεί αυτό το μοντέλο άμυνας για να μη σε εκθέσει. Ο ΠΑΟ του Πεδουλάκη είναι προφανές πως έχει επιλέξει να φράξει τη ρακέτα, ρισκάροντας το σουτ. Είναι μια επιλογή που έγινε από την αρχή της χρονιάς, με βάση το αρχικό ρόστερ της ομάδας, την ανάγκη ίσως για πιο γρήγορα αποτελέσματα, αλλά και την γενικότερα "ιωαννιδική" φιλοσοφία που έχει χρόνια τώρα υιοθετήσει ως προς το κομμάτι αυτό του παιχνιδιού ο κόουτς Πεδουλάκης, σε πείσμα της γνωστής του κόντρας με τον "Ξανθό" από τότε που ταν παίκτης.

      Θέλω λοιπόν να κάνω μια παρατήρηση, αλλά και να βάλω ένα θέμα συζήτησης.

      Η παρατήρηση είναι πως, όταν παίζεις κλειστά στην άμυνα, σε κάποια ματς απέναντι σε ομάδες με καλούς σουτέρ, ή απλά με σουτέρ σε "μέρα", θα φας τρίποντα με τη σέσουλα. Κι όταν συμβεί αυτό είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς σαν απόρροια της δικής σου αγωνιστικής φιλοσοφίας, δεν έχει κανένα νόημα να βάζεις την "διαολεμένη ευστοχία του αντιπάλου" στην κουβέντα για παρηγοριά, όπως κάποτε έκαναν περιορισμένοι φίλοι Ολυμπιακοί κάθε φορά που ο Σάρας, ο ΔΔ, ο Σπαν, ο Νίκολας, ο Χατζηβρέττας, ο Τσαρτσαρής, ο Ρότζερς ή ο Φώτσης ξέρω γω τους εκτελούσε έξω από τη γραμμή.

      Αυτή είναι η παρατήρηση.

      Το θέμα που θέλω να συζητήσουμε είναι το εξής: η ομάδα τώρα έχει κατά πολύ αλλαγμένο ρόστερ σε σχέση με το ξεκίνημα: ποιό αμυντικό μοντέλο της ταιριάζει τελικά? Στην τωρινή της σύνθεση? Δεν έχω άποψη, μόνο κάποιες σκέψεις, αλλά το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον θέμα, και πολύ ουσιώδες στην ανάλυση, αλλά και στην ίδια την έκβαση της φετινής πολυτάραχης σεζόν.
      ΑΖ1980

      Διαγραφή
    3. Πάντως όλοι έλεγαν ότι ο ούκιτς δεν ταιριάζει με τον Διαμαντίδη.Δεν είχαν όμως δει τον ούκιτς χωρίς τον διαμαντίδη....

      Διαγραφή
  14. Μετα τα πρωτα 3/3 τριποντα της εφες οπου φανηκε η διαθεση της ομαδας και βλεποντας τον γνωστο ουκιτς να πελαγοδρομει στο πρωτο πενταλεπτο, δεν περιμενα καλυτερη αντιδραση στο υπολοιπο παιχνιδι. Κραταμε την σταθερα καλη εμφανιση του Μπραμος και το τελευταιο αγωνιστικο πενταλεπτο του σοφο που λογικα θα του δωσει καποιο ρυθμο για την συνεχεια. Καλυτερη φαση της ομαδας το τριποντο του καπονο απο την ασσιστ του σοφο στο τελος οταν κλεισανε πανω του. Ηθελα επισης να ρωτησω εαν υπαρχουνε νεα για την αποθεραπεια του διαμαντιδη και εαν θα εχουμε ιδιο σκηνικο οπως με ζαλγκιρις οσον αναφορα τον παρουσια του στον αγωνα. Καλη Χρονια.

    αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλη χρονια Τζιμ..Ειναι ανωφελο να στεκομαστε σε επιμερους σημεια και να χανουμε την ουσια..Η ομαδα χτιστηκε το καλοκαιρι σε λαθος βασεις.Οι επιλογες των παικτων ηταν τραγικες.Αποδειξη οτι αλλαχτηκαν τρεις παικτες και παρ' ολα αυτα υπαρχουν τερασστια κενα στο ροστερ.Οι τρυπες στο '2' και στο '4' ειναι ορατες και στον πλεον αδαη.Η ελλειψη δημιουργιας απο τους περιφερειακους(εκτος Μ ητσου)επισης,οπως κι η αδυναμια στο σετ παιχνιδι.Το μπασκετ που παιζει η ομαδα κουραζει κι ενιοτε εκνευριζει τον θεατη.Απογοητευει και το γεγονος οτι αγκομαχαει να κερδισει ακομα και την πλεον αδυνατη ομαδα Και πως περιμενει κανεις επιτυχιες απο μια ομαδα που με το ζορι φτανει τους 65 ποντους.Ποιο σοβαρο αντιπαλο να κερδισεις με τετοια επιθεση;Ειχα γραψει ενα σχολιο στο μπλογκ μετα το ντερμπι με τον Ολυμπιακο και πριν το ματς με τον Ικαρο που αποδειχτηκε προφητικο(Ανωνυμος 24 Οκτωβριου 12:25 π.μ).Τοτε δεχτηκα κριτικη απο καποιον αυτιστικα αισιοδοξο,δυστυχως ομως δικαιωνομαι.Και κατι σχετικα με τον Ζοτς,επειδη καποιοι πουθεναδες γραφουν διαφορα.Ο Ζοτς δεν εφυγε επειδη το μπατζετ θα μειωνοταν.Μην ξεχναμε οτι τις δυο χρονιες στο Σπορτιγκ ειχαμε χαμηλο μπατζετ.Απλα ειδε οτι τ'αδερφια παρατησαν την ομαδα στην τυχη της και δεν ηθελε να ζησει παλι σκηνες καλοκαιριου του '11.Μην ξεχναμε οτι μετα τον τελικο στη Βαρκελωνη ο Παυλος βροντοφωναζε οτι αποχωρει η οικογενεια.Και το καλοκαιρι ο Θανασης κρατησε μονος του τον Ζοτς,αλλα δυστυχως ο σχεδιασμος της ομαδας ειχε παει περιπατο...Μακαρι ο Δημητρης να 'χει βαλει μυαλο και να διδαχτει απο τα λαθη του καλοκαιριου του '12..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εικόνα της ομάδας ήταν σχετικά αναμενόμενη μετά το τελευταίο ανακάτεμα της τράπουλας (έλευση Καπόνο, Γκιστ αντί Πάνκο), απλά η απουσία του Δ.Δ. κι η ανετοιμότητα του Σόφο επέτειναν μια ήδη αρνητική κατάσταση. Κι είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με την εικόνα της ομάδας στο φινάλε του 1ου γύρου, όταν οι παίκτες είχαν βρει ρόλους κι η ομάδα είχε αρχίσει να ρολάρει καλά, μοιάζει ο χρόνος να γύρισε δυο μήνες πίσω. Όχι τυχαία, με την Εφές όλα θύμιζαν την άλλη ήττα στην Πόλη, από τη Φενέρ, στη χειρότερη εμφάνιση του 1ου γύρου...
    Θα περίμενε κανείς ότι στο τοπ 16 χρόνος για χτίσιμο από την αρχή δεν θα υπήρχε, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι: από τη στιγμή που ήλθε - όπως ήλθε, μικρή σημασία έχει - η νίκη επί της Ζαλγκίρις, η ομάδα μπορεί να κάνει το 2-1 με τη Μάλαγα (θεωρώ πιθανότερο να μη ρισκάρουν με Διαμαντίδη, αλλά και χωρίς αυτόν ακόμη δύσκολα να χάσουμε στο ΟΑΚΑ από τους χωρίς "μέταλλο" Ισπανούς) και σε 15 μέρες, με τον Μήτσο να έχει αναρρώσει, να κάνει και το 3-1 στο Βερολίνο. Ο Πεδουλάκης έχει ουσιαστικά τρεις εβδομάδες στη διάθεσή του για να ετοιμάσει την ομάδα εν όψει Ρεάλ, στο κρισιμότερο ματς της 2ης φάσης. Με νίκη θα είναι πια πιθανό το ρεκόρ στα μισά του δρόμου να είναι 5-2 (ήττες σε Κων/πολη, Μόσχα).
    Ωραία τα κανόνισα στο χαρτί, έτσι; Καλή η θεωρία, όμως άλλο η πράξη... Ο κόουτς έχει μπόλικη δουλειά, αλλά μέχρι τώρα έδειξε ότι παρά τις επιλογές του (που συχνά μοιάζουν ανορθόδοξες), έχει σχέδιο.
    Για τους νέους ρόλους των Καπόνο, Ματσιούλις, τυφλοσούρτης πρέπει να είναι η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις: λίγο, αλλά ποιοτικό χρόνο στον Αμερικανό για να εκμεταλλευτείς την έφεσή του στο τρίποντο, βρώμικη δουλειά από τον Λιθουανό. Τον Ματσιούλιτς τον περιμένω περισσότερη ώρα στο "4", γιατί συμφωνώ ότι με ταυτόχρονη παρουσία Γκιστ, Λάσμε "μπουκώνει" η ρακέτα. Θα ήθελα όμως να τους δω με τον Διαμαντίδη στη δημιουργία: ο Μήτσος μπορεί να εκμεταλλευτεί όσο κανείς το παιχνίδι και των δύο πάνω από τη στεφάνη...
    Όσο περνά ο καιρός καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι ο Ούκιτς δύσκολα θα δικαιώσει την επένδυση στο πρόσωπό του. Δεν λέω ότι είναι κακός παίκτης, απλά το value / money είναι εις βάρος του, ειδικά για εποχή ισχνών αγελάδων. Περίμενα, ήλπιζα ότι με την Εφές απόντος του Μήτσου θα άρπαζε την ευκαιρία του να γίνει πρώτο "βιολί", τελικά όμως ο Κροάτης δεν θα βγει ποτέ από τον ρόλο του συμπληρωματικού γκαρντ.
    Το χειρότερο για μένα είναι όμως ότι ο βαθμός εξάρτησης από τον Μήτσο παραμένει μεγάλος. Σύμφωνοι, απέναντι στο καλύτερο δίδυμο γκαρντ της Ευρωλίγκας θα μπορούσαμε να χάσουμε εξίσου εύκολα ακόμη και με τον Δ.Δ. υγιή (ο Ολυμπιακός έφαγε 25άρα), αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και το αναστρέψιμο τελικό -14 κολακεύει τον Παναθηναϊκό κι όχι την Εφές.

    Δ. ΑΛΕΞ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οντως πολυ κακη εμφανιση η χθεσινη,αλλα δεν χρειαζεται να τα μηδενιζουμε και ολα!ειμαι σιγουρος οτι η ομαδα μπορει να παιξει πολυ καλυτερα και χωρις τον διαμαντιδη,αρκει να παιξει την αμυνα που μας εχει δειξει μεχρι τωρα...οταν παιζει αμυνα,βρισκει ρυθμο και στην επιθεση,κατι που δυστυχως δεν εγινε χθες.
    η ομαδα ειναι καινουρια,ηρθαν καινουριοι παιχτες στα μεσα της χρονιας,εχουμε και τραυματισμους,οποτε ειναι λογικο να εχει σκαμπανεβασματα στην αποδοση της.ο ολυμπιακος εχασε απο την καχα,σε μια εδρα που θεωρητικα εψαχνε το διπλο εκτος,και μονο που δεν πανηγυριζαν οι 'αντικειμενικοι',και πολλοι φιλοι του ολυμπιακου,οτι ταχα αυτη ηταν καλη ηττα για τη συνεχεια για να συγκεντρωθει η ομαδα!ενω ο παναθηναικος,ο οποιος φτιαχνεται απο την αρχη,εχασε μεσα σε μια πολυ δυσκολη εδρα,με τραυματια τον διαμαντιδη,με ανετοιμο σοφο και μπανκς και εφεραν ολοι την καταστροφη....!ναι,ηταν κακη εμφανιση,με κατω τα χερια και αυτο ειναι που ενοχλει,αλλα δεν χρειαζεται να φτανουμε και στο αλλο ακρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λυπαμαι που το λεω,αλλα πολυ λαθος κοοθτσαρισμα απο Πεδουλακη και η προετοιμασια της ομαδας φανηκε ερασιτεχνικη για τετοιο παιχνιδι!
    Προτιμαει να μην ριξει στο παιχνιδι τον Ξανθοπουλο και να βλεπουμε αυτη την αθλιοτητα απο Ukic-Βanks;;;;
    H ομαδα εδειχνε ασυνδετη και χωρις παθος,μαχητικοτητα με εξειρεση τον Μπραμος.
    Σαν μικρος τελικος euroleague εμοιαζε το παιχνιδι και κυριως ο Παναθηναικος ,που εδειχνε να μην εχει κινητρο.
    Ο Πεδουλακης σαστισμενος...Πολυ κακο κοουτσαρισμα και το κακο ειναι οτι ουτε ο ιδιος εδειξε να πιστευει την ανατροπη ακομα και οταν υπηρχε χρονος.
    Πιστευω αυτη η εμφανιση μας παει πισω.Ο Διαμαντιδης ειναι υπεραπαραιτητος.

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε η παρομοίωσή σου ''σαν μικρός τελικός euroleague'' είναι πραγματικά εκπληκτική.Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο ότι ο Πεδουλάκης φάνηκε σαστισμένος και θα συμπλήρωνα,αν κρίνω από τις εκφράσεις του προσώπου του όσες φορές τον ''έπιασε'' το πλάνο,ότι δεν ήταν αγχωμένος ίσως επειδή θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι ή ίσως επειδή δεν ήταν κατά την εκτίμησή του must to win αυτό το ματς.

      Διαγραφή
  19. Jim καλή χρονιά με υγεία. Συμφωνώ σε αρκετα που γράφεις για τον χθεσινό αγώνα. Κάποιες παρατηρήσεις που έχω κάνει: Έχω την εντύπωση ότι η περιφερειακή άμυνα του παναθηναικού δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά και το "κάστρο" που είχε φτιάξει στη ρακέτα(Λάσμε) αλλά και η σκληράδα των Μασιούλις και Μπράμου πάει να διαταραχθεί(Καπόνο). Άπο εκεί και πέρα ο Μπανκς, ο οποίος προσωπικά μου αρέσει, μου δίνει την εντύπωση ότι "πέφτει" συνέχεια πάνω στην αντίπαλη άμυνα.Στα τελευταία παιχνίδια οι αντίπαλοι προπονητές του δίνουν τον αριστερό διάδρομο και αυτός μπλοκάρει. Στους ψηλούς ο παναθηναικός είχε έναν ψηλό(Πάνκο) που ήταν fundamental και συμπλήρωνε το ένστικτό του Σοφοκλή και του Λάσμε. Τώρα έχει 3(Γκιστ) που βασίζονται περισσότερο στο ένστικτο τους και λιγότερο στο μυαλό. Η ήττα αυτή δε λέει κάτι και Παναθηναικός θα κρίθεί σοβαρά στο τέλος του μήνα όπου οι καινούριοι πάικτες θα έχουν εγκληματιστεί.Για να προκριθεί πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του και να δαγκώνει σε κάθε ματς τον αντίπαλο του, όπως πέρυσι ο Ολυμπιακός, και ας χάνει! Έτσι θα αποκτήσει ταυτότητα η νέα ομάδα.

    soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. aparadekto na exei tosh megalh eksarthsh h omada AKOMA, meta apo tosa xronia apo ton Diamantidh... Enan aksiopisto guard dipla tou, gamwto, enan !! kai epishs, aparadekth h antallagh panko gist. edw o panathinaikos xanei polla... ws edw htan h omada... Ang

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επειδή πολλοί μπασκετόφιλοι αγαπάμε και το βόλευ νομίζω μπορώ να γράψω εδώ ένα καλό ταξίδι για το Νίκο Σαμαρά που έφυγε πρόωρα από το μάταιο τούτο κόσμο. 42 μόλις ετών. Άλμπερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαμαράς το σέρβις και... ΆΣΣΟΣ! Μέγιστος διαγώνιος και καλό παιδί. Όλοι περαστικοί είμαστε.

      Διαγραφή
    2. Αντιο ρε Νικολα αρχοντα στο φιλε και αρχοντα και στη ψυχη..Εφυγες νωρις...

      Διαγραφή
  22. Ωραίο ανοιχτό παιχνίδι Fenerbahce-Siena. Συστήνω ανεπιφύλακτα στην μπασκετόφιλη παρέα.

    ΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε μπαίνω καν στον κόπο να μιλήσω για τον παναθηναικό...

    Καταπληκτικός για άλλο ένα παιχνίδι ο Bobby Brown!
    Ευχαριστιέσαι να τον βλέπεις να παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερό ματς, μεγάλη επιστροφή η Σιένα!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ...Απίστευτος ο Bobby!! 41 πόντοι, 7 assists, 2 λάθοι, 50 index !! Και έβγαλε και όλων των αγώνα. Πάντως, να πω την αλήθεια δεν πίστευα οτι θα νικήσει η Φενερ από την αρχή του παιχνιδιού.

      ΔΜ

      Διαγραφή
    3. *όλο των αγώνα..

      ΔΜ

      Διαγραφή
  24. Στο NBA ο general manager του ΠΑΟ (αν υπάρχει τέτοιο πόστο και δεν είναι βαλτός συνεργάτης του Πεδουλάκη) θα είχε απολυθεί όχι μια, αλλά 5 φορές μέχρι τώρα. Roster πανηγύρι. Όσο ο Lasme (ανέλπιστα, χωρίς προετοιμασία προερχόμενος από τραυματισμό) έβρισκε χώρο για να κάνει παπάδες (τώρα με τον Gist στην ίδια πεντάδα δεν...) και όσο στην ομάδα υπήρχε ο Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός εκμεταλευόταν τρανταχτές αδυναμίες και κενά διαστήματα των αντιπάλων και παρουσίαζε όχι καλό, αλλά πολύ ανταγωνιστικό (που είναι και το ζητούμενο) μπάσκετ. Με κάτι Ukic - Kapono - Gist - Σοφοκλή δεν πας πουθενά. Το ξέρω ότι είμαι κυνικός, αλλά η ομάδα εχει τεράστιες ελείψεις, δεν αρκεί η πίστωση χρόνου ωστε να βρεθεί χημεία. Γεγονός, βέβαια, είναι ότι καμιά ομάδα στην Ευρώπη, πέραν ίσως από Real - CSKA (που και γι' αυτές δεν λες ότι δουλεύουν ρολόι ή ότι τρομοκρατούν), δεν έχει ξεχωρίσει απόλυτα, οπότε τα αποτελέσματα για τους πράσινους μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται.
    Υ.Γ.: Καμία Barcelona μέχρι στιγμής, δείτε λίγο ACB και θα καταλάβετε..

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει στη φετινή Barcelona...Το υλικό είναι εκεί, το ίδιο και ο προπονητής. Όποιος έχει δει περισσότερο ACB ας μας δώσει τα φώτα του.
      Μάξιμος

      Διαγραφή
  25. Το κακό με την αλλαγή Πάνκο/Γκίστ είναι πως χάλασε την ισορροπία που με κόπο είχε ακοκτήσει η ομάδα, αφού ο Πάνκο το τελευταίο διάστημα είχε κολήσει στην ομάδα και ανταποκρινόταν.
    Ο Γκίστ έχει μεν τη δύναμη και το κορμί αλλά δεν ξέρει μπάσκετ και - σε αντίθεση με το Λάσμε - δε δείχνει να έχει και το απαιτούμενο μυαλό (μπασκετική παιδεία θες, οξυδέρκεια θες, όπως και να το πούμε) για τα αξιοποιήσει τα σωματικά του προσόντα. Άρα είναι ζήτημα εάν και πότε θα δώσει όσα ο RG περιμένει να πάρει απ' αυτόν.
    Ο Καπόνο θα μπορούσε πολύ καλύτερα αν η ομάδα έπαιζε στον αυτόματο και του έβγαζε σκρίν με Λασμε ή Γκιστ έτοιμους για το επιθετικό και Μασιούλις ή Σόφο στο λοου πόστ.
    Ήδη απο το 2ο 20λεπτο με Ζαλγκίρις η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Η νίκη ήταν σπουδαία αλλά το παιχνίδι κατά 55% το έχασαν οι Λιθουανοί και μόνο κατά 45% το κέρδισαν οι δικοί μας.
    Ο Μαχμούτι είχε δίκιο όταν δήλωσε ότι η τελική διαφορά αδικεί την Εφές. Μήπως όμως αυτό είναι στα + του ΠΑΟ αφού απέφυγε τη συντριβή παρά την κακή εμφάνιση;
    Η απουσία ή το ντεφορμάρισμα του ΔΔ ήταν στο πρόγραμμα (όπως και του Σοφοκλή). Εναλλακτικές δεν προνοήθηκε να διατίθενται. Μακάρι αυτή η 12άδα να είχε πχ τον Παπαλουκά ή το Ζήση. Θα ήταν άλλη ομάδα.
    Jim, εξακολουθώ να πιστεύω - όχι μόνο για χτες - ότι οι διαιτητές αδικούν συστηματικά το Σοφοκλή. Κατεβάζει τα χέρια ο αμυντικός πάνω στα χέρια του Σόφο και, επειδή βρίσκει και τη μπάλα, δεν σφυράνε φάουλ. Για να πάρει το σφύριγμα πρέπει το φάουλ να βγάζει μάτια.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σόφο είναι από τους πιο αδικημένους ψηλούς λόγω τρομερής διαφοράς δύναμης... Και σε άμυνα και σε επίθεση... Αλλά κι αυτός δεν δουλεύει για να παιρνει τα φάουλ, πάει σαν ταύρος να κερδίσει μονο με τη δυναμη... "Λίγη" καριέρα έκανε ως τώρα και με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού ίσως να μην έχει πολλά καλά χρόνια μπροστά του...

      Διαγραφή
    2. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί...
      Φαντάζομαι τι θα έλεγες το 2007-2009, όταν οποιοσδήποτε περιφερειακός με πράσινη φανέλα αρκούσε να πάρει φόρα και να πέσει στην κοιλιά του Σόφο, για να κερδίσει δυο βολές, ή όταν επιτρεπόταν σε οποιονδήποτε πράσινο να παίζει τραμπάλα στα χέρια του Σόφο, χωρίς ποτέ να χρεωθεί με αντιαθλητικό.

      Στα σοβαρά τώρα. Η αντιμετώπιση του Σόφο από τη διαιτησία έχει αλλάξει πάρα πολύ προς το καλύτερο. Και για αυτό δεν ευθύνεται κάποια συνωμοτική δύναμη, αλλά ότι με την παρουσία στη Μακάμπι, κέρδισε το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουν οι διαιτητές ως παίκτη, και όχι ως κουραμπιέ.
      Αν κερδίζει κάνα φάουλ λιγότερο, αυτό αντισταθμίζεται μάλλον από κάποια βηματάκια που παραβλέπουν οι γκρι.

      Συνολικά πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αδικημένος. Αν μάλιστα κάποιος ήθελε να τον αδικήσει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ θα μπορούσε να το κάνει με μεγάλη άνεση.

      Διαγραφή
  26. Μακάρι να μείνουν Σπανούλης και Διαμαντίδης και του χρόνου αλλά σε περίπτωση που φύγει ένας απο τους δύο αυτός ο Μπόμπι Μπράουν είναι η καλύτερη λύση.

    Godlike παιχνίδι σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασέ το,για Τουρκία ή Ρωσσία θα πάει κι αυτός του χρόνου για να εξαργυρώσει την πολύ καλή χρονιά που κάνει.

      Διαγραφή
  27. και καποιοι το καλοκαιρι εκραζαν την σιενα για την επιλογη του bobby brown...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πρώτος και ακόμα θα σου πω το ίδιο. Η Σιένα είναι σε stroke αυτή τη στιγμή -όπως και η Κάχα- ας περιμένουμε λίγο. Και έχω το θάρρος της γνώμης μου γιατί βλέπω σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Μοντεπάσκι. Σήμερα ήταν εκπληκτικός, δε το συζητώ.

      Διαγραφή
    2. ειλικρινα η μπηχτη δεν ειναι για σενα αλλα για καποιους αναγνωστες του blog που θεωρουν που θεωρουν την αποψη σου για καποιο παικτη νομο και δεν περιμενουν ουτε καν να τον δουν για να τον κρινουν.....
      λογικο ειναι ακομα και αν ο brown κανει την φοβερη χρονια στις τοσες κρισεις που εχεις κανει για παικτες σε καποιες να πεσεις εξω εδω ολοκληρος ομπραντοβιτς ειχε φερει στον παναθηναικο παικτες οπως ο τεπιτς και ο γιαφτοκας.....

      Διαγραφή
    3. Λάθος εκτιμήσεις σίγουρα γίνονται (και από εμένα πρώτον από όλους) όχι τόσο στο κομμάτι του scouting (που είναι σπάνιο το λάθος εφόσον παρακολουθείς χρόνια έναν παίκτη) αλλά όσον αφορά την ενδεχόμενη προσφορά ενός παίκτη. Στο ξαναλέω όμως εαν παρακολουθήσεις ( εφόσον δε το κάνεις) πιό στενά Σιένα θα καταλάβεις τι εννοώ.. Τώρα βέβαια κοιτάς τα νούμερα του παίκτη και λες "τι λέει ο μ...ς" και με το δίκιο σου, αλλά ειλικρινά ο -υπερταλαντούχος επιθετικά- Μπράουν είναι από τους παίκτες που μπορούν να με βγάλουν εκτός εαυτού με αυτά που βλέπω. "Κάτι" γίνεται στο κεφάλι του ορισμένες φορές. Ας περιμένουμε όμως. Θα σου πω ότι θεωρώ πιό δυνατό κριτήριο το τι θα κάνουν στις εθνικές λίγκες η Μοντεπάσκι και η Φενέρ (βάσει του πρότζεκτ που ξεκινούν αμφότερες φέτος) παρά στην Ευρωλίγκα. Υπομονή και θα δούμε..

      Διαγραφή
    4. συμφωνω σε ολα εκτος στο τελευταιο με την φενερ.... οταν εχεις το μπατζετ της φενερ εχεις παρει προπονητη τον πιανιτζιανι νομιζω οτιδηποτε λιγοτερο απο το final four ειναι αποτυχια, πρωταθλημα πηρε και πριν 2 χρονια με το 1/3 του φετινου μπατζετ.....
      τωρα ειναι της μοδας φετος οταν αποτυγχανουν παταγωδως καποιες ομαδες πχ αρμανι,φενερ να θυμουνται οτι στοχος ειναι το πρωταθλημα που ουτε αυτο θα παρουν......
      οσο για την σιενα δεν την εχω παρακολουθησει αρκετα φετος παντως σημερα ο brown εκανε το τελειο και στο μοιρασμα του παιχνιδιου.

      Διαγραφή
  28. @ ΟΡΕΣΤΗΣ 4 Ιανουαρίου 2013 7:38 π.μ
    Πράγματι ο Σόφο πήρε κιλά κι αυτό είναι επιπλέον πρόβλημα. Προφανώς και δεν έχει καλή σχέση με την προσωπική προπόνηση. Ο καθρέπτης βέβαια είνα πάντα το γήπεδο και η μέχρι σήμερα μέτρια καριέρα του προφανώς οφείλεται και σ' αυτό τον παράγοντα.
    @ Ανώνυμος 4 Ιανουαρίου 2013 11:17 π.μ
    Desti, διαφωνώ κάθετα φίλε. Η Μπάρτσα είναι η μόνη "ομάδα" πια - με την έννοια που δίναμε στη λέξη για τις ομάδες του Ζοτς. Τα must win παιγνίδια, ανεξάρττα αντιπάλου, μέχρι τώρα, μόνο αυτή έχει δείξει ότι τα έχει. Οι υπόλοιποι έχουν δρόμο. Δεν ξέρω μόνο αν ο Πασκουάλ μπορεί να τους συντηρήσει μέχρι τέλους. Αν ναί θα έχει την πρώτη τύχη για φέτος.
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Θοδωρή, τεράστιος προπονητής ο Obradovic, αλλά έλεος με τις ομάδες του Ζοτς! Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές με καλοδουλεμένα σύνολα. Η Barcelona δεν είναι καλοδουλεμένο σύνολο. Αν δεις το βίντεο του πρόσφατου αγώνα με τη Real, ο Navarro έβαζε αυτά που δεν μπαίνουν και, πίστεψέ με, δεν είναι σε θέση να το κάνει συνεχώς σε αυτήν την ηλικία. Ήδη δείχνει πόσο καταπονημέος είναι. Χθες εχασε από την Khimki, στο Ισπανικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι περίγελος (9η θέση σε 15 αγώνες, ισοβαθμεί με 4 ομάδες, οριακά winning record 8-7). Συμφωνώ ότι με τις ήττες από τις δύο Ρώσσικες ομάδες δεν έγινε και τίποτα, δεν τα λες και must-win games, αλλά στο πρωτάθλημα παραπαίει. Ο Pascual είναι καλός προπονητής (ο Jim ίσως να η συμφωνεί μαζί μου), αλλά κατά φερε και έκανε μία ομάδα που είχε μέσα Eidson Ndong Vazquez Huertas να παίζει απαθές μπάσκετ (η βασικότερη αιτία της περσινής ήττας από τον Ολυμπιακό). Η ίδια ομάδα δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο σε έναν τρομερό παίκτη μεν, ασυνεπέστο δε σε set παιχνίδι (Nick Calathes) πρόπερσι στα playoff με τον Παναθηναϊκό, όταν ήταν μάλιστα πρωταθλήτρια την προηγούμενη σεζόν. Η βιονική πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010 έχασε με κατεβασμένα τα χέρια στους τελικούς της Acb από την Tau (3-0 το επιμέρους σκορ). Δεν λέω ότι δεν μπορεί να πάει ψηλά, αν και με κάτι Jawai, Ingles & σία δουλειά δε γίνεται, απλά δεν είναι σταθερή μέχρι στιγμής

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χτες ολα καλα για τον ολυμπιακο αλλα παρατηρησα πολλες ατομικες ενεργειες απο τον Παπανικολαου το να μην βρεθει σε καλη μερα ενταξει συμβαινει αλλα χτες επαιξε πολλες φορες ατομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι συνολικα πολυ καλος,αλλα πραγματι δειχνει να υπερβαλλει λιγο στα τελευταια παιχνιδια,ισως θελει λιγο χαλιναρι..Ομως αυτα τα ταλεντα,με την υπερβολη και το κατι παραπανω που ρισκαρουν στο γηπεδο,ανεβαινουν ενα επιπεδο..Δες το 3ποντο..Λεγαμε οτι δεν εχει,και τελικα δοκιμαζοντας να σουταρει,τελικα το απεκτησε..Παρολα αυτα οταν παιζει ο Παπ βγαζει τοση ενεργεια που νομιζεις πως παιζει με 6 ο Ολυμπιακος,ενω οταν παιζει ο Περπερογλου,νομιζεις οτι παιζει με 4

      Διαγραφή
  31. Ειναι εντυπωση μου οτι ο Παναθηναικος δεν θα ειχε τυχη κοντρα στην Εφες στο γηπεδο της ουτε με καλυτερη αμυνα ουτε με πιο σκληροτραχηλο μπασκετ.

    Απλα, το ροστερ που θα ηθελε ο Πεδουλακης για να παιξει το μπασκετ που εχει στο μυαλο του, το εχει εφετος η Εφες.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έναν Λάσμε στη φροντκόρτ Τζόρτζ.. Δεν έχει γρήγορο ψηλό.

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλη την μπασκετοπαρέα. Πρεμιέρα το '13 με κακή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό. Στο επιθετικό κομμάτι παίξαμε βασισμένοι σε 2-3 πλεονεκτήματα των παικτών μας με κακή κυκλοφορία της μπάλας και μηδέν δημιουργία. Κάποιες ενέργειες του Μπράμου, που ήταν σελινισαμένος στο πρώτο ημίχρονο, κάποια ποσταρίσματα του Γκιστ και του Σόφο (αποτυχημένα παταγωδώς για 3 δεκάλεπτα) και απο κει και πέρα προσωπικές φάσεις που δεν βγήκαν. Για να είμαστε και δίκαιοι, οι Τούρκοι δεν έχασαν σουτ. Είχαν μια ευστοχία άστα να πάνε. Ότι έβρισκε έγραφε. Όπως το είπε και ο Τζιμ αν η Εφές σε βάλει στο δικό της ρυθμό τελείωσες. Από την άλλη απέδειξε ότι αν παίξεις το δικό σου μπάσκετ και είσαι σε μια σχετικά καλή βραδιά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
    Στα επιμέρους στοιχεία του αγώνα τώρα, έχω να κάνω 2-3 σχόλια. Κατ' αρχάς ο Λάσμε επιθετικά χωρίς Διαμαντίδη είναι άλλος παίκτης. Κανένας άλλος γκαρντ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις κινήσεις και τα σκριν του Γκαμπονέζου που χωρίς τον Μήτσο απλά χάνεται ή για να είμαστε ακριβείς μένει αναξιοποίητος. Αμυντικά είχε πρόβλημα με τους δεινόσαυρους της Εφές και φαίνεται το λάθος που κάναμε το καλοκαίρι να μην αποκτήσουμε έναν τρίτο ψηλό 7footer νταμάρι. Βέβαια έχει εδώ και πόσο καιρό ουσιαστικά είναι όλη η frontcort μόνος του και έχει μπουκώσει κάπως αλλά και έχουν καταλάβει και οι αντίπαλοι το παιχνίδι του. Με την Μάλαγα θα έχει να αντιμετωπίσει τον καλύτερο μπλοκέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, τον Βάσκεζ και τον θέλουμε στο 100%.
    Ο Σοφοκλής είχε να παίξει ένα μήνα και φάνηκε. Δεν μπορώ να τον κρίνω από το χτεσινό ματς, αλλά το φινάλε του ματς τον βρήκε σε καλύτερη κατάσταση. Μακάρι να συνεχίσει δυνατά και πάνω απ όλα με υγεία.
    Θέμα στα γκαρντ σαφώς και υπάρχει. Κυρίως θέμα χημίας. Το μαγικό συστατικό που δένει την συνταγή είναι ο Διαμαντίδης και χωρίς αυτόν ο Μπανκς και ο Ούκιτς χάθηκαν στην ματάφραση.
    Τέλος πάντων ήταν ήττα εντός προγράμματος αλλά η εμφάνιση και η διαφορά δεν ήταν. Υπάρχει πολύς δρόμος και το μέγα ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι η υγεία και από κει και πέρα το δέσιμο και η χημεία. Η επανέναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος θα βοηθήσει αισθητά. Καλή ομάδα έχουμε, με λίγη τύχη, υγεία και με πολλή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.
    Και πάλι καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα στον Τζιμ και εύχομαι ένα 2013 με ακόμα περισσότερες αναρτήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness δεν νομίζω ότι μας έφταιξε η παρουσία των Τούρκων στο επιθετικό κομμάτι.Δεν ήταν εξωπραγματικό το 55% στα δίποντα ή το 41% στα τρίποντα.Ειδικά κιόλας όσον αφορά το τρίποντο,ούτε ήταν πιο εύστοχοι απ΄ότι στην προηγούμενη φάση (37% είχαν στην πρώτη φάση),ούτε διαφοροποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίον ολοκλήρωναν τις φάσεις καθώς 13-14 τρίποντα εκτελούσαν κατά μέσον όρο πριν και 17 εκτέλεσαν με εμάς.Επίσης ούτε το μάτι τους γυάλιζε , μιας και είναι της μόδας η έκφραση,όπως γράφεται από κάποια παιδιά.Μήπως σου δόθηκε εσένα η εντύπωση ότι μέσα στο παρκέ βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή πέντε παίχτες της Εφές οι οποίοι κυνηγούσαν σαν σκυλιά τις φάσεις ή τις άμυνες?Μήπως από την άλλη σου δόθηκε η εντύπωση κάποια στιγμή και πριν ανοίξει κι άλλο η διαφορά ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι? Ήμασταν πάρα πολύ κακοί έως ανύπαρκτοι και χάσαμε και μάλιστα σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν ''εκκλησία''.Οι Τούρκοι φταίνε που ο Ούκιτς μόνο στο πρώτο ημίχρονο πήγε και κλείστηκε τρεις φορές πάνω στην γραμμή ανάμεσα από το δεξί φτερό και την γωνία και μόλις είδε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει για να πάρει την baseline αποφάσισε να πάει σε πάσα με αλλαγή στην γωνία της και μάλιστα στον αέρα θαρρείς και είναι ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης?Οι Τούρκοι φταίνε που βγάλαμε το ματς με ενάμιση παίχτη,δηλαδή με τον Μπράμο στο α' ημίχρονο και με τον Σόφο το τελευταίο μισό του 4ου δεκαλέπτου.Οι Τούρκοι φταίνε που μόνον ο Καπόνο τροφοδοτούσε τον Σοφοκλή από τον άξονα και όχι στο πλάι?Οι Τούρκοι φταίνε που τις πρώτες 5 φορές ο Σόφο έπαιρνε την μπάλα στο πλάι και ψιλομακριά από το ζωγραφιστό με αποτέλεσμα να πρέπει να κατεβαίνει ντριμπλάροντας ενώ αυτό α-π-α-γ-ο-ρ-ε-ύ-ε-τ-α-ι να γίνεται γιατί και το οπτικό πεδίο για να πασάρει του περιορίζουν αλλά και επιρρεπής στα βήματα ή το λάθος είναι?Οι Τούρκοι φταίνε που απόντος του Λάσμε είτε σε επίπεδο φυσικής παρουσίας είτε σε επίπεδο κακής ημέρας αγωνιστικά δεν υπάρχει άμυνα μέσα στην ρακέτα μας?Οι Τούρκοι φταίνε που τους επιτρέπαμε να αλλάζουν την μπάλλα και να δίνουν ασσίστς στο ένα μέτρο μεταξύ τους και μάλιστα μέσα στην ρακέτα μας?Οι Τούρκοι φταίνε που επιτρέπαμε στον Γκόρντον να σουτάρει από την κορυφή ,τουλάχιστον τρεις φορές που θυμάμαι εγώ,τελείως ελεύθερος θαρρείς και εκτελούσε ελεύθερες βολές?Οι Τούρκοι φταίνε που αντί να περιορίζεται το rotation όταν ''σφίγγουν τα γάλατα'' ,εμείς παίζουμε από την αρχή της χρονιάς με 7 παίχτες,για διάφορους λόγους βέβαια??Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ο Λάσμε είναι αμυντικό πολυεργαλείο αλλά ρε φίλε δεν γίνεται να τα βάζει με όλους τους σέντερ του κόσμου ανεξαρτήτως σωματομετρικών χαρακτηριστικών.Κάποιους μπορεί να τους παίξει πιο άνετα αλλά με κάποιους οι οποίοι είναι 10-15 πόντους ψηλότεροι και τα χέρια τους φτάνουν μέχρι τα γόνατα θα δυσκολευτεί.Τέλος πάντων ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια και σε αγωνιστική άνοδο κάποιων παιχτών και όπου μας βγάλει......

      Διαγραφή
    2. Φίλε Παναγιώτη δίκαιο έχεις. Εγώ ανέφερα απλά ότι ήταν πιο τυχεροί στα δύσκολα σουτ που είχαν σε σχέση με εμάς. Θυμάμαι ας πούμε να μπαίνει ακροβατικό τρίποντο, κάτι mid range του Γκόρντον σίδερο σίδερο και μέσα και αντίστοιχα κάτι δικά μας "μέσα-έξω". Όχι ότι ήταν κομβικά αλλά όταν είσαι σε κακή μέρα και κυνηγάς το σκορ χρειάζεσαι λίγη παραπάνω τύχη που δεν είχαμε.
      Μιας και αναφέραμε τον Γκόρντον πράγματι του δώσαμε πολλά σουτ. Αντίστοιχα φαινόμενα είδαμε και στο ματς με την Ζαλγκίρις. Ένα απλό σκριν στην κορυφή και μέχρι να αλλάξουν οι δικοί μας 2 πόντοι εύκολα στο σακούλι. Κακό σημάδι αυτό. Γενικά στο τοπ-16 η φοβερή μας άμυνα έχει γίνει αρκετά πιο χαλαρή.

      Διαγραφή
  33. Aν κατάφερε να σβήσει ο Μάντζαρης τον Φάρμαρ δεν μπορεί ο Διαμαντίδης; Θα φανεί στον επαναληπτικό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΠΑΝΚΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΜΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΝΑΛΑΞ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΡ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ.
      ΘΟΔΩΡΗΣ

      Διαγραφή
    2. αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Λο ήταν που φόρεσε χειροπέδες στον Φαρμάρ.

      Διαγραφή
  34. Καλησπερα και απο εμενα αυτο που με στεναχωρει δεν ειναι οι ηττες αλλα το οτι η ομαδα μοιαζει να μην εχει βρει ταυτοτητα... πραγμα που με τον πανκο ειχε αρχισει να αχνοφαινεται... Το ροστερ εχει αδυναμιες οι οποιες μου προκαλουν εντυπωση... κανενας δευτερος αξιοπρεπης playmaker ξαθολου ποστ παιχνιδι αν εξαιρεσουμε τον σοφοκλη που μαλλον η αρχη της χρονιας ηταν η εξαιρεση και οχι ο κανονας... Με τις παρουσες συνθηκες θελω να ρωτησω γιατι δεν απομονωνουμε καθολου μπανκς η ουκιτς να παιξουν το ενας εναντιον ενος αφου αυτο ξερουν να κανουν... Παρατηρηση: το να ξεμαρκαριστει ενας κωλοχερας δεν απαιτει απαραιτητα να παιζει ξυλο για να βγει απο 3 σκριν.. τον βαζεις σε μια γωνιτσα παιζεις υπερφορτωση στην αλλη πλευρα και σουταρει ξεκουραστος πραγμα που εγινε με την ζαλγκιρις.. προχτες τον λυπηθηκα τον καπονο τοσο ξυλο που μαζεψε... Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμίσου τις χρυσές εποχές τσαρτσαρή (πρην γίνει τουρίστας εδώ και 5 χρόνια) και πόσα τρίποντα έβαζε απο τις γωνίες με 5 πάσες...
      Μ.Π.Λ.Α.

      Διαγραφή
    2. δεν είναι το ίδιο.
      ο Τσαρτσαρής, ακόμα και τις καλές του σεζόν, είχε λιγότερα από ένα εύστοχο τρίποντο ανά αγώνα (πολλές δεν είχε ούτε μισό). Είναι λογικό οι άμυνες να μην τον κηνυγούσαν και να του έβγαιναν κάποια ελεύθερα.

      Από τον Καπόνο περιμένεις πολλά περισσότερα εύστοχα σουτ. Το ίδιο όμως και οι αντίπαλοι προπονητές. Δε γίνεται να βρεις τόσο απλά ελεύθερα τρίποντα από έναν παίκτη που θα το κυνηγούν οι αντίπαλοι ακόμα και στην τουαλέτα.

      Διαγραφή
  35. Ως συνήθως πολύ ωραίο άρθρο. Μπράβο!
    Νομίζω ότι πολλά σου προβλήματα θα λυθούν αν είναι σε θέση ο Γκίστ να σου δώσει έστω 20 γεμάτα λεπτά . Τα υπόλοιπα θα στα καλύψει ο Τσαρτσαρής μαζί με τον Ματσιούλης.
    Ο Ούκιτς και Ο Μπανκς μαζί δεν μπορούν, οπότε αναπόφευκτα ο χρόνος συμμετοχής τους θα μειωθεί με παράλληλη έλευση του Μπράμου στο 2, μόνιμα ποια.
    Μόνο υγεία θες για να μπορέσει να ξαναδέσει η ομάδα. Κέρδισες λίγο χρόνο με την νίκη στο ΟΑΚΑ , που ίσως φανεί πολύτιμος.
    Το τοπ16 με τόσα παιχνίδια είναι ότι καλύτερο επιτελούς να βλέπεις πολλά και σημαντικά παιχνίδια μπας και δυναμώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε βάθος χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δεν νομιζω καποιος χθες να εθουσιαστηκε με γαυρο... κενα στην αμυνα και την επιθεση και φαινεται να εξαρταται απο σπανουλη οπως ο παο απο διαμαντιδη.
    ΑΡΧΙΣΑΝ παλι οι γκρινιες για το ροστερ.. και αμφιβαλλω για τις λεγομενες μπασκετικες γνωσεις του κοσμου του παο.. Δν ειναι δυνατον να λενε ασχετος ο ενασ και ασχετος ο αλλος.
    Ο σοφο θελει καποιος να τον ταιζει.. δλδ τι περιμενετε να παρει την μπαλα να την κατεβασει να παει στο αντιπαλο καλαθι και να σκοραρει??
    ο λασμε το εχουμε πει δν μπορει να τα βαλει με δεινοσαυρους ειδικα οταν δν εχει την απαιτουμενη καλυψη!!! ο μπανκς και ο ουκιτς δν μπορουν να παιξουν επιθεσεις πανω απο 15 δευτερα θα κανουν το λαθος, θελουν γρηγορο παιχνιδι.. ο καπονο αν δν βγουν τα συστηματα δν μπορει να σουταρει,
    ειναι απλα τα πραγματα...
    δειτε μακαμπι, δειτε τουρκους, δειτε μπαρτσα..
    Εχω αναφερει ποσες φορες οτι οι ρωσοι αφου μας κερδισαν 2 φορες θα βαλουν δυσκολα σε ολους τους αντιπαλους τους.. και επισης περιμενω την τσσκ να λυθει.. π φαινετε να παιρνουν μπρος σιγα σιγα.. απολυτο φαβορι για μενα μν τα ξαναλεω.
    αν ο παο κερδισει το παιχνιδι με μαλαγα και κανει τα αυτονοητα με γερμανους τελος το παραμυθι, ρεαλ δν τρομαζει.
    ΑΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ Ο ΚΟΟΥΤς και καταλαβει τι θελει να παιξει τοτε θα περασουμε σαν 2ροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ενδιαφέρον ματς στη Ν.Σμύρνη και Παλέ.. Ετοιμάζουμε και την ανάρτηση παράλληλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα τζιμ,μαλλον για μονολογος πανιωνιου παει το ματς,παντως με τη ελληψη χρηματων ακομα και ο πανιωνιος που εχει παραδοση στο να βρικσει καλους ξενους-παιρνει μετριους παιχτες.Για ευρωλιγκα σιγουρα ο μπομπι μπραουν το εκανε το θαυμα του,οπως και οι επιστημονες της σιενα!Τωρα αυτο το 6/7 ματς του ντιτροιντ δεν με παραξενευει-παιχτες οπως ο ντε'ι' θα επρεπε να παιζουν πολυ παραπανω,προσφερουν κα αμυντικα πολυ-μονιμως παντως μπλακ αουτ στη τεταρτη περιοδο. ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο παναθηναικός, εκτός από τη θέση 3, έχει ελλείψεις σε όλες τις θέσεις. θα είναι τεράστια έκπληξη αν καταφέρει ο παναθηναικός φέτος να παει φ4 για όλους τους λόγους και τις αδυναμίες που κατα καιρούς έχουμε επισημάνει(απουσία διαμαντίδη-έλλειψη δημιουργίας, μακρινό σουτ κυρίως από το 4, προβλήματα στους ψηλούς, ανομοιογένεια κ.α.) ελπίζω τα παιχνίδια στην ελλάδα να βοηθήσουν στην αφομοίωση των συστημάτων.
    Ο καλοκαιρινός προγραμματισμός, τα μονοετή συμβόλαια των περισσοτερων παιχτών, οι δηλώσεις δγ, και οι σπασμωδικές προσθαφαιρέσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση να συνεχίσει πάνω από χρόνο. ελπίζω να πέσω έξω γιατί το υπάρχον ρόστερ είναι ταμάμ για να σουλουπωθεί το καλοκαίρι κυρίως με έλληνες παίχτες όπως είναι ο παπαντωνίου, οι πιτσιρικάδες του πανιωνίου, ο φώτσης, ο μπουρούσης(?)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γειά σου κολλητέ και καλή χρονιά σου εύχομαι, και σε όλα τα καλόπαιδα εδώ μέσα! τι λέει, έλιωσες στις διακοπές; πίσω στα πάτρια εδάφη τώρα;
    μου κάνει εντύπωση που θεωρείς την κάχα οτι είναι σε στρηκ...εγώ είχα απογοητευτεί, αλλά βλέπω ότι αρχίζει κα κάνει τα αυτονόητα...και ποιότητα έχει, δε το συζητάμε, εδεικά με κουκ τώρα...
    Μ.Π.Λ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι χρόνια πολλά, καλή χρονιά.. Συνδύασα επαγγελματικές υποχρεώσεις με διακοπές, την Πέμπτη γύρισα. Η Κάχα έχει ποιότητα το έχουμε πεί, αυτό που έβγαζε στην 1η φάση ήταν αφύσικο. Υπομονή. Ας τη δούμε και μετά τη στραβή..

      Διαγραφή
  41. Ο Μπανκς επαιζε μεταξυ σοβαρου και αστειου..Θελει προσγειωση..Λειπουν οι ψηλοι [σε μποι και σε αριθμο],ο Γκιστ δεν ειναι για πολλα πραγματα,οπως ειναι γνωστο,ας ελπισουμε οτι θα κανει τουλαχιστον λιγα..Η απουσια Ελληνων πρωτοκλασατων,συν τα 4 πουλεν του Αρτζι που δεν φαινεται να μπορουν να βοηθησουν, ειναι το αφελεστατο εγκλημα του Αρτζι.Το Περιστερι,χτιζεται με περαστικους,ο ΠΑΟ,οχι.Ας ελπισουμε το καλοκαιρι να διορθωθει.Δεν ειναι δυνατον σε τετοιους καιρους να σου δινει η διοκηση 10 εκ και να κανεις τετοιες χαοτικες επιλογες..Ομως ο Αρτζι ειναι πεισματαρης και θα το παλεψει μεχρι τελους,πιστευω οτι τον εχει τον Μπαρτζωκα στα μεταξυ τους παιχνιδια..Το παιχνιδι με τη Μαλαγα,πολυ πονηρο και δυσκολο ,πρεπει να βοηθησει ο κοσμος.Ο χρονος θα λειτουργησει υπερ μας,και ειμαστε ακομη ζωντανοι παντου..Σιγα σιγα αποκταμε καποιες σταθερες,να πατησουμε πανω..Υπομονη και στηριξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 μείον την εφορία μένουν 6, μείον 2 που παίρνει ο Διαμαντίδης ίσον 4 για 12 παίκτες!

      Στα υπόλοιπα συμφωνούμε

      Διαγραφή
    2. Μου αρεσει που ολοι μιλαμε με απολυτη σιγουρια για τα οικονομικα δεδομενα ενω τιποτα δεν ειναι επισημα γνωστο.

      Διαγραφή
  42. * Το βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι ένα. Στο ρόστερ υπάρχουν 2 οργανωτές και μόνο! Ο Διαμαντίδης είναι ο ενάμισης και ο Ξανθόπουλος ο άλλος μισός.- Επιμένω να μην καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνει καθόλου χρόνο ο Ξανθόπουλος, που στην οργάνωση, την ντρίμπλα και την πάσα… ναι, είναι για επίπεδο Ευρωλίγκας! Δεν θα βάλει ούτε πόντο, θα παίξει άμυνα σε συγκεκριμένους παίχτες, αλλά σε αυτά τα δύο πραγματάκια θα λύσει όλη την ομάδα. ΟΚ, σίγουρα δεν είναι αρκετός, από το Σεπτέμβρη είναι εμφανές ότι χρειάζεται μία μεταγραφή οργανωτή play-maker με τρίποντο και σίγουρα χέρια. Μόνο αυτά! Ούτε ταχύτητα, ούτε ύψος, ούτε no-look assists, ούτε μεγάλο συμβόλαιο, ούτε καρδιά λιονταριού, ούτε παρελθόν σε μεγάλες ομάδες με τίτλους, ούτε ωραία γυναίκα, ούτε μεταπτυχιακό. Έναν απλό, θνητό, μέτριο PG, που να περνάει το κέντρο με περίπατο, να στήνει την ομάδα ΚΑΝΟΝΙΚΑ, να δίνει την μπάλα σωστά και απλά, με μόνο σημαντικό προσόν να βάζει όλα τα ελεύθερα τρίποντα. Αυτό χρειαζόταν και μόνο, ώστε ο Μήτσος να γίνει περισσότερο επιθετικό όπλο στο 2 και πιο X factor στο παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεσαι από αυτόν και τα βασικότατα που έκανε στα 25 του! Πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας τέτοιος παίχτης και πόσο δύσκολο είναι για τον Ούκιτς να γίνει επιτέλους play-maker μετά από 20 χρόνια προσπάθειας! Τα χάπια μου...

    * Ο ΠΑΟ βρίσκεται ξανά σε περίοδο μίνι προετοιμασίας και με παιχνίδια του τοπ επιπέδου, σε έναν όμιλο που θα βγάλει τις περισσότερες ομάδες του F4. Αυτό ήταν επιλογή Πεδουλάκη και θα χρειαστεί χρόνο. Υπάρχει ένα λογικό ντεφορμάρισμα Λάσμε, ο Γκιστ έχει θέμα χημείας που ίσως αποδειχτεί μόνιμο και σοβαρό, ενώ ο Μπανκς έχει χάσει πρωτίστως την ψυχολογία που είχε. Επαναλαμβάνω ότι ο Μπανκς κάνει για το ρόλο του τρελού από τον πάγκο, πίσω από τα 2 βασικά γκαρντ, ενώ ο Ούκιτς δεν μπορεί να κάνει κανέναν ρόλο πλέον, περισσεύει. Jim το σχόλιο για το ρόλο του Μασιούλις μετά τον ερχομό Καπόνο ήταν πολύ εύστοχο, δεν το είχα σκεφτεί αλλά ισχύει. Βέβαια παίζει ρόλο και η παληκαρίσια προσπέραση που έκανε ο Μπράμος στο rotation. Μετά την φυγή Πάνκο, και με βάση τις δοκιμές που έκανε ο κόουτς πριν καταλήξει στην ανταλλαγή, φαίνεται πως δε θα ξαναδούμε τον Μασιούλις στον ίδιο ρόλο που είχε στο 3. Δυστυχώς, θα είναι πασπαρτού, με ρόλο κλειδί πλέον στο 4.
    * Jim τοποθετήθηκες σαφέστατα για το ρόλο που προτείνεις σε Καπόνο και Γκιστ, και κάπως έτσι ήταν κι εμένα στο μυαλό μου όταν τους πήραμε. Όμως είμαι σίγουρος πως ο ρόλος που θα τους δώσει ο Πεδουλάκης δε θα έχει καμία σχέση. Θα τους έχει πρωταγωνιστές και βασικούς, με τον Καπόνο να προστίθεται στην ηγεσία της επίθεσης δίπλα σε Μήτσο-Σόφο. Τα λάθος σουτ που πήρε δεν με προβληματίζουν, γιατί έχει δείξει καλό shot selection μέχρι τώρα για το επίπεδο του καρπού του, οπότε όταν η ομάδα παίζει κανονικό μπάσκετ θα είναι σωστός. Σουτέρ χωρίς οργανωτή είναι σαν να τρως σούπα με πιρούνι. Επίσης ένας σουτέρ στα πρώτα του παιχνίδια "δοκιμάζει" κατά κάποιο τρόπο τις επιλογές του στην νέα ομάδα. Δηλαδή κοιτάει στην πράξη τί τον παίρνει να κάνει και τί του βγαίνει, τεστάροντας ακόμα και τις υποδείξεις του προπονητή του. Οπότε δεν τον φοβάμαι, τον πιστεύω πολύ για τη συνέχεια που θα προσαρμοστεί. Φυσικά επιβάλλεται να κάνει πολλά σουτ, περισσότερα και από τον Μπράμο που έριξε 8, αλλά ας τον βοηθήσει το σύστημα να είναι σωστά.

    * Για τον Μπράμο τί να πεις... Τα έχουμε ξαναπεί, συνεχίζει να ανεβαίνει με τρελό ρυθμό, ευτυχώς που δεν έκανε και αυτήν την μεταγραφική ένεση ο ΟΣΦΠ το καλοκαίρι, γιατί στο στυλ τους θα ήταν άλλη μία πυραυλοκίνητη προσθήκη που θα στοίχιζε στον ΠΑΟ. Αυτό που σκεφτόμουν όταν τον έβλεπα ήταν: έχει καταλάβει ο Τρινκιέρι τί υλικό έχει στα χέρια του;; Περιμένω πολλά από τον Εθνικό μας Σταρ γιατί ο,τιδήποτε λιγότερο από μία κολασμένη ομάδα που θα παίζει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, με ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης στην επίθεση, θα είναι αποτυχία. Ίσως τελικά να ταίριαζε ο Γιαννάκης, αφού δεν ήμουν πολύ υπέρ της επιλογής του -ανερχόμενου κατά τα άλλα- Ιταλού.

    Καλή χρονιά στον αρχηγό και την υπόλοιπη ομάδα, σας διαβάζω!

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά ρε φιλαράκι, να'σαι καλά.. Ο Τρινκιέρι δεν φημίζεται πολύ και για το γρήγορο τέμπο που θέτει στην επίθεση..

      Διαγραφή
    2. Αυτά για το PG και το σουτέρ χωρίς οργανωτή με έκαναν να γελάσω ρε φίλε :-)...και είμαι πρώτη μέρα στη δουλειά για να φανταστείς ψυχολογία...

      Πάντως ο Καπόνο φαίνεται με τη μία ότι είναι ένας επιπλέον thinker/οργανωτής, αφού σε μερικές φάσεις και με τη Πάτρα έδειξε ότι μπορεί ακόμα και να ανέβει ψηλά και να σετάρει παιχνίδι. Και το παληκάρι έχει μόλις μερικές βδομάδες που είναι σε ΠΑΟ/Ελλάδα/Ευρώπη.....

      Ο Λάσμε δεν έχει ντεφορμαριστεί, φαίνεται όμως ότι έχει αδειάσει κάπως, ενώ του λείπει ξεκάθαρα ο passer PG στην κορυφή. Μόνος του δεν μπορεί να φτιάξει φάση (κάτι που μπορεί να κάνει ο Gist), οπότε εξαρτάται αποκλειστικά από (α) πάσα, (β) rebound.

      Έπρεπε να είχα καταθέσει πατέντα για τον Τρινκιέρι την πρώτη φορά που το είπα για τον Ευαγγελόπουλο...:-)

      Διαγραφή
  43. Tι να πω τώρα τα είπες όλα jim είμαι και φτιαγμένος από την πανηγυρική νίκη επί του Πάοκ ,που να γράφω τώρα...
    Πάντως να πω κι εγώ για τις λάθος επιλογές που διαχειρίζονται κάτω από λάθος συνθήκες...Εξαρχής δεν μου άρεσε η έλευση καπόνο γιατί υποσκελίζει 2 παίκτες οι οποίοι ηταν οι πιο αξιόπιστοι και σταθεροί από το μεταγραφικό παζάρι του Πάο,τους μπράμος και μασιούλις.Παρόλα αυτά βλέποντας ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ καταπίνεται κι αυτό.Αλλά υπό την προυπόθεση οτι δεν εκβιάζει προσπάθειες,και δεν προδίδει τόσο προφανέστατα την ομάδα στην άμυνα.Στο κάτω κάτω αν είναι να παίζει τόσο χάλια άμυνα και να τραβάει προσπάθειες από τα μαλλιά γιατί τόσος ντόρος?Ένας γκετσεβίτσιους της αμερικής είναι με λίγα λόγια,και για μένα τέτοιο ρόλο πρέπει να βρει στο rotation του Πάο,σε καμία περίπτωση να παίρνει τόσες πολλές πρωτοβουλίες εκτελεστικά.Δεύτερη λάθος επιλογή για μένα είναι ο γκιστ που δεν ταιριάζει στη γραμμή ψηλών του Πάο.Να πω πάντως οτι η απόδοση του θα είναι ίσως το βαρόμετρο και η σημαντικότερη-κρισιμότερη περίπτωση παίκτη για τον Πάο.Κι αυτό γιατί κρίνει την άμυνα εντός και εκτός ρακέτας,το πως θα κινούνται τα 5άρια,ενώ εν τη ουσιαστική ανυπαρξία τσαρτσαρή, που βλέπουμε πως από πέρσι στέκεται σε αυτό το επίπεδο δια πυρός και σιδήρου, καλείται να είναι βασικό 4άρι και νευραλγικό σημείο αναφοράς στις επιθέσεις του Πάο,κυρίως για τα μακρινά σουτ που θα κληθεί να πάρει.
    Τέλος βλέπω πως ο ούκιτς είναι τρομερά διστακτικός και ανίκανος να παίξει σωστά τη θέση του,είναι για ανοργάνωτες ομάδες που θέλουν τρέλα στον άσο.Εδώ πρέπει να βρεθεί ένα κουμπί ώστε να υπάρχει στην ομάδα δίχως ζημία.Για τον μπανκς,δεν περίμενα ότι θα κάνει τόσο κακή εμφάνιση,ίσως ήταν προσωπικό ζήτημα.Πάντως η παρουσία ενός δημιουργού δίπλα του,ειδικά αυτόν τον μεταμορφώνει πλήρως,γιαυτό αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά με τον διαμαντίδη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.Τέλος να αναφερθώ στην μεγάλη μου δυσαρέσκεια της εμμονής του να γίνει ο μπράμος 2άρι και μάλιστα μόνιμο.Καλά να καταπίνουμε οτι παίρνει λεπτά κι εκεί εφόσον το έχει το προβληματάκι του ο Πάο στη θέση,αλλά όχι να την κάνουμε και θέση του.Και στον ίδο κάνει ζημιά γιατί μειώνει τις κινήσεις του off the ball αλά ρούντι και παπανικολάου αλλά κυρίως στην ομάδα που μένει πολύ στάσιμη με δύο παίκτες στη γωνία και έναν μόνο του να πρέπει να ξεκλειδώσει την άμυνα.Και νομίζω το σύγχρονο μπάσκετ χρειάζεται 2 δημιουργούς-γκαρντ που κουβαλάνε τη μπάλα στην επίθεση.Και αν ο μπράμος σουτάρει και μαρκάρει αξιόπιστα σαν 2άρι το τελευταίο δεν το κάνει.Τέλος να πω μια προσωπική άποψη,πως το προχθεσινό ματς φώναζε έστω για τη δοκιμή του ξανθόπουλου στον άσο για μερικά λεπτά.Με τέτοιο πρόβλήμα στη δημιουργία και την οργάνωση δεν θα ήταν κακό να δούμε λίγο τι μπορεί να κάνει.Είναι κακό άλλωστε να μένουν εντελώς αδρανείς οι παίκτες σου από τη στιγμή που τους παίρνεις.Πρέπει να έχουν μια αποστολή και το προχθεσινό ματς έμοιαζε ταμάμ για τη χρησιμοποίηση του.
    Τέλος να σημειώσω πόσο μεταμορφώνει μια ομάδα ο τομέας των ριμπάουν ,κάτι που κρατάει τον πάο σε τοπ επίπεδο και την φενέρ παρά το υλικό της τη ρίχνει στο καναβάτσο(απίστευτος ο μπράουν!!!).Είδα την αλλαγή που έκανε ο σφαιρόπουλος στη διακοπή στα ριμπάουντ μας σήμερα και πραγματικά αλλάζει το χαρακτήρα της ομάδας.Ακόμα κι αν δεν παίζει φοβερή άμυνα ή είναι σε τρομερή επιθετική μέρα,την καθιστά ως ενεργή στο ματς βρέχει χιονίσει,ενώ αν παίξει σωστά και μετρημένα αποκτά το προβάδισμα.Και μιλώ για ένα τομέα που μας στοίχισε απίστευτα στο γιούροκαπ όσο ήταν εδώ ο σκουρτόπουλος.Αν δεν ήμασταν τόσο κακοί εκεί πιστεύω θα είχαμε εντελώς διαφορετική πορεία.
    Τελικά έφυγε νεράκι το κείμενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες ρε peris πως σου φάνηκε ο Πανιώνιος..?

      Διαγραφή
    2. Jim ντρέπομαι που το λέω αλλά έχασα το 2ο ημίχρονο καθώς είχα σημαντική δουλειά και δεν βρέθηκα ούτε στο γήπεδο.Όσο είδα το 1ο ημίχρονο,που αν κρίνω από το αποτέλεσμα ήταν πιο κακό από το δεύτερο για εμάς, δίχως να παίξουμε πολύ καλά και να ξεχωρίσει κάποιος παίκτης, αλλά κάνοντας το σημαντικότερο,δηλαδή να είμαστε βελτιωμένοι στα ριμπάουντ κρατούσαμε στα ίσια μέχρι να μπουν μερικά σουτ και να πάρουμε το προβάδισμα.Το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου ήταν πρόβλημα αλλά πιστεύω δεν ήταν άλυτο και αποδείχθηκε στο 2ο ημίχρονο.Γενικά υπήρχε πολύ καλή περιφερειακή άμυνα με πρωτεργάτες μπατή και αθηναίου αλλά και τον παππά να δείχνει διάθεση.Συνεχίζει να μη μου αρέσει τόσο το επιθετικό κομμάτι όπου απομονώνονται απελπιστικά πολλές φορές παππάς και γίανκοβιτς.Εν τέλει νομίζω δεν τέθηκε θέμα διεκδίκησης από τον Πάοκ καθώς το ρόστερ του Πανιωνίου είναι πολύ πιο βαθύ με λύσεις και διάφορες επιθετικές επιλογές.

      Διαγραφή
  44. JIM CONWAY ΩΡΑΙΟ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ Κ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ!!

    ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!!
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΜΥΝΑ Κ ΕΠΙΘΕΣΗ !!!
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κανα ποστ για τον Ολυμπιακό θα παίξει? ή είσαι στο εξωτερικό ακόμα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ωραίο το άρθρο,Jim! Όμορφη και η συζήτηση μέχρι τώρα από τους φίλους της καλαθοσφαίρισης.
    Περιμένω να δω την αντίδραση της ομάδας με τη Μάλαγα. Πιστεύω ακράδαντα πως είμασταν σε μέρα ΟΧΙ. Έστω και με αυτή την ομάδα με τα όποια προβλήματα, όπως έχουν όλοι επισημάνει πριν από μένα, μπορούσαμε να τους κερδίσουμε αν το σύμπαν συνομωτούσε και συνέβαινε ένα γεγονός κλειδί.

    Αν ο Σόφο "έμπαινε" στο πρώτο δεκάλεπτο όπως έπαιξε στο 4ο.

    Να ζητήσω από πολλούς φίλους που κατακρίνουν την ομάδα και το σχεδιασμό του καλοκαιριού και την εξάρτηση της ομάδας από τον Δημήτρη Διαμαντίδη να απαντήσουν στο παρακάτω ερωτηματολόγιο...
    *Τι ομάδα προκύπτει αν μείνει:
    - η Barcelona χωρίς τον Navaro/
    - η Χίμκι χωρίς τον Planinic/
    - η Real χωρίς τον Ρούντι/
    - η Cska χωρίς τον Wheems/
    - η Siena χωρίς τον Ress/
    - η Zalgiris χωρίς τον Λαβρινόβιτς/
    - o Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη...κ.ο.κ.?

    ΥΠΟΜΟΝΗ.
    El Greco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια και χαρα ρε Ελ Γκρεκο αλανι, δικιο εχεις αλλα θεωρω πως Ζαλγκιρις και Τσσκα ακομα και χωρις αυτους που ανεφερες εχουν παικτες να τους αντικαταστησουν.Ο Παναθηναικος μετα τον Διαμαντιδη εχει μολις 2 γκαρντ.Τον Ουκιτς και τον Μπανκς, μου αρεσουν και οι 2 προσωπικα αλλα δεν ειναι το ιδιο στυλ με τον Διαμαντιδη οντας καθολου εγκεφαλικοι.Μονο ο Ξανθοπουλος ειναι εγκεφαλικος αλλα δεν μπορει καλα καλα να σταθει σε Α1 θα σταθει στην Ευρωπη; (τρεφω μεγαλη συμπαθια στον Ξανθοπουλο απο το 2007).Ενα γκαρντ ακομα πιστευω θα βοηθουσε.Εκτος αν αρχιζει να κατεβαζει τον Μπραμο στα γκαρντ σε ορισμενες περιπτωσεις αλλα και παλι θα λειπει αυτο το κατι.ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  47. AYTO TO KROATIKO ANEKDOTO ,O TSARLATANOS POU PAIRNEI 800 EK.APOPSE PROSPATHOUSE NA DOSEI TO PAIXNIDI STH MALAGA.KAI O PEDOULAKIS TON AFHNE MESA GIA NA OLOKLIROSEI TO ERGO TOU...POSO XEIROTEROS MPOREI NA EINAI O XANTHOPOULOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. OYKITΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.ΒΕΒΗΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ,ΤΟΥ ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή