Athlenda

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

WELCOME TO REAL..ITY!



Η πράσινη “muscle team” η οποία είχε πιάσει τη Ρεάλ από το λαιμό στα πρώτα 20 λεπτά «έσκασε» στην επανάληψη. Η αύρα που έφερε στην ατμόσφαιρα η επανεμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη δεν ήταν αρκετή δυστυχώς. Το Hoopfellas  σχολιάζει τα σημαντικότερα σημεία του χθεσινού ματς στο ΟΑΚΑ αναρωτούμενο για το πώς η παραδοσιακά –ίσως- πιο δυνατή περιφερειακή γραμμή της Ευρώπης έχει ξεμείνει από γκαρντ..


-Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ματς από τη Ρεάλ στο «ίδιο του το γήπεδο». Και δεν εννοώ το ΟΑΚΑ των 18.000 θεατών.. Σε επίπεδο τακτικής η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έφερε από την αρχή το ματς στα δικά της μέτρα. Έκλεισε το γήπεδο, «κάρφωσε» τα πόδια των παιχτών της Ρεαλ στο παρκέ, πήρε τα ριμπάουντ επιβάλλοντας ένα χαμηλό τέμπο και επιθέσεις μισού γηπέδου. Όπως ακριβώς έλεγε το πλάνο των πρασίνων απέναντι σε μια προικισμένη up tempo ομάδα. Και όμως, ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από τα ίδια του τα όπλα, τις δικές του σταθερές. Η «φυσική» ομάδα που έπαιξε από την αρχή με ένταση και πολύ επαφή στην άμυνα τους Μαδριλένιους, βγάζοντας εκτός ρυθμού τα βασικά τους όπλα (Ρούντι-Κάρολ-Μίροτιτς) κατέρρευσε  στην επανάληψη μένοντας από δυνάμεις και φρέσκα πόδια, που οδήγησαν με τη σειρά σε 1.) ήττα στις προσωπικές μονομαχίες οι οποία μετατράπηκε σταδιακά σε 2.) φόρτωμα με φάουλ  και  3.) λιγότερες αναπνοές που σημαίνει λιγότερο καθαρό μυαλό και στο επιθετικό κομμάτι. Σαφώς ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε σωστά στη συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στα προβλήματα τραυματισμών τα οποία αποτέλεσαν ένα μέρος του χθεσινού προβλήματος..

   
-Στο κομμάτι της τακτικής πάντως το επίπεδο ήταν υψηλό. Δύο προπονητές καλά διαβασμένοι στο τρίτο άλλωστε φετινό τους μπραντ-ε-φερ. Μου έκανε εντύπωση η αμεσότητα στις κινήσεις τους και το πόσο είχαν σημαδέψει τις εκατέρωθεν αδυναμίες. Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε με τη «σταθερή» της φετινής πράσινης επίθεσης, δηλ. το παιχνίδι στο ποστ του Μασιούλις, απέναντι στον Ρούντι. Οι πράσινοι έριξαν πολύ τρέξιμο γύρω από τα σκριν (με τον Μπράμος πάνω στον Ισπανό γκαρντ-φόργουορντ), έψαξαν τα μις ματς χτυπώντας με τον Τσαρτσαρή, έβαλαν πολύ τα χέρια πάνω στη μπάλα και έπαιξαν καλή άμυνα πάνω από  το καλάθι με αποτέλεσμα να δεχθούν μόλις 11 πόντους στην πρώτη περίοδο.


Ο Λάσο σημάδεψε προκλητικά τον Καπόνο στο ποστ με το μετρ του είδους Κάρλος Σουάρεθ. Σε δύο συνεχόμενες φάσεις ο Ισπανός φόργουορντ δημιούργησε από χαμηλά σε συνεργασίες με τον Ρέγιες (γκολ-φάουλ και τρίποντο) πού έφεραν τη Ρεαλ πάλι πίσω στο ματς. Ο Ισπανός προπονητής  είχε «διαβάσει»  τη συνήθεια του Πεδουλάκη να «παίζει» μαζί τους Καπόνο-Σχορτσανίτη  και φρόντισε να παίξει «πάνω» στους δύο στη δική του επίθεση μετατρέποντας αυτό το σχήμα του αντιπάλου σε δικό του πλεονέκτημα. Από την άλλη είναι σίγουρο πλέον ότι ο ταλαντούχος Ισπανός προπονητής (τον εκτιμώ όπως ξέρετε, είναι σοβαρός και δουλευταράς, έδειξε η δουλειά του άμεσα γι’αυτό και ανανέωσε παρότι έχασε τελικούς στην ACB που έπρεπε να κερδίσει χωρίς πολλά πολλά..) έχει εκτιμήσει «κάπως».. στο μυαλό του την αντιμετώπιση του Σοφοκλήξ και δε βάζει μυαλό.. Προσωπική μονή άμυνα δίχως κάλυψη με τους Μπεγκιτς-Σλότερ στην πλάτη του Έ΄λληνα σέντερ. Βέβαια είχε φροντίσει ταυτόχρονα ο Πεδουλάκης να φορτώσει την περιφέρεια του με τους καλύτερους εκτελεστές του (Καπόνο-Μπράμος «φτερά» και Μπανκς αντί Ούκιτς στο «1») ώστε να αποθαρρύνει τα νταμπλ τιμ, τοποθετώντας μάλιστα τον Καπόνο στην κορυφή ώστε να παίξει το high low με τον Σχορτσανίτη (συχνό φαινόμενο ) εξασφαλίζοντας σωστή κάθετη πάσα και αποφεύγοντας παράλληλα τη βοήθεια από ψηλά. Ο Σοφοκλής είχε δουλέψει πάνω σε άμυνα με διπλή κάλυψη μοιάζοντας να το περιμένει μετά και το πάρτι της Μαδρίτης. Παρακολουθείστε πως πασάρει καθ’όλη τη διάρκεια του ματς όντας κάθε στιγμή έτοιμος και έχοντας μάλιστα την οξυδέρκεια να βγάλει τη μπάλα άμεσα από πάνω του σε σημεία του γηπέδου που δεν ένιωθε άνετα.. Ο Πεδουλάκης επέμεινε να παίζει με αρχική διάταξη 2 πάνω 3 κάτω στην επίθεση, με τον Διαμαντίδη να παίρνει το down screen ξεκινώντας κάτω από τη μπασκέτα με προορισμό τη κορυφή ώστε να πασάρει βαθιά στην άδεια από άλλους παίκτες  ρακέτα στον Σχορτσανίτη  για ένας/ένας επίθεση.


-Ίσως ακουστεί λίγο βαρύ αυτό που θα πω αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει γκαρντ. Γι’αυτό το επίπεδο, όχι δεν έχει. Και ας διαθέτει τον πιο οξυδερκή περιφερειακό στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν έχει φροντίσει να τον «ντύσει» κατάλληλα, με αποτέλεσμα να έχει επιφορτιστεί με «γενικά καθήκοντα» και όχι με «ειδικά» που θα μεγιστοποιούσαν τη χρησιμότητα του και θα έβγαζαν την ποιότητα του Έλληνα σούπερ σταρ στο παρκέ. Οι πράσινοι πληρώνουν τα λάθη στη στελέχωση της ομάδας. Το τοπ-16 είναι πολύ σκληρό και θα του τα υπενθυμίζει κάθε στιγμή. Η ομάδα υστερεί στις θέσεις «1» και «4», αυτό είναι φανερό, πάντα σε σχέση με την ποιότητα που έχει στις υπόλοιπες θέσεις και φυσικά τον ανταγωνισμό. Εχθές πιστοποιήθηκε αυτό που λέγαμε, δηλ. το πόσο καλύτερα λειτουργεί ο Παναθηναϊκός με δύο γκαρντ στη πεντάδα του, σαν σχήμα και σαν λογική. Δεν έχει όμως τους κατάλληλους παίκτες για να το διατηρήσει όσο θέλει στο παρκέ. Ο Μπάνκς  δεν ακούμπησε καν (πρέπει να βρεί «χώρο» ο Αμερικανός αλλιώς θα ξεμείνει τελείως η ομάδα από περιφερειακούς) ενώ η ανυπαρξία του Ούκιτς στο οργανωτικό κομμάτι ανάγκασε τον Πεδουλάκη να χρησιμοποιήσει τον Διαμαντίδη στο «1», για μεγάλο διάστημα στην επανάληψη, γεγονός που δυστυχώς αποτέλεσε την αρχή του τέλους.


Ο Λάσο διέγνωσε γρήγορα την κατάσταση και έριξε πάνω του τον παίκτη που με την πίεση, τη φρεσκάδα και την on the ball defense του ήταν κλειδί και στο πρώτο ματς της σεζόν. Ο Ντοντάγιε Ντράπερ έβαλε  τα «πόδια» και την «ενέργεια» του στο παρκέ όταν οι πράσινοι άρχισαν να χάνουν ανάσες. Δύο γκαρντ (με τον Ροντρίγκεθ δίπλα στον Αμερικανό) και Κάρολ ή Ρούντι στο «3».  Οι γηπεδούχοι με 1.5 (και πολύ λέω..) γκαρντ απλά έβλεπαν το τραίνο να έρχεται κατά πάνω τους.. Η Ρεάλ πήρε τα ριμπάουντς, οδήγησε σε λάθη την ελληνική ομάδα που δυσκολευόταν από ένα σημείο και μετά να κυκλοφορήσει τη μπάλα στην περιφέρεια, έβαλε σωστά τη μπάλα στον Μπέγκιτς στο κέντρο της ρακέτας, αλλάζοντας το μομέντουμ. Σε παιχνίδι με λιγότερες από 65 κατοχές, οι Ισπανοί επικράτησαν γιατί είχαν καλύτερα πνευμόνια και βάθος στα γκαρντ . Πόσο καλύτερος θα ήταν ο Παναθηναϊκός με έναν πόιντ γκαρντ σαν τον Ροντρίγκεθ δίπλα στον Διαμαντίδη..?


-Ο Παναθηναϊκός –όπως είπαμε και εχθές στα σχόλια μετά το ματς- δεν έχει πρόβλημα στο coaching αλλά στο recruiting. Η ομάδα έχει κάνει λάθος επιλογές  και  το πληρώνει τώρα με ωμό τρόπο. Δε δουλεύει λάθος ο Παναθηναϊκός, απλά δεν έχει τα σωστά υλικά.  Έχω βαρεθεί να βλέπω την ομάδα να δημιουργεί το ρήγμα έξυπνα, στοχευμένα, να κυκλοφορεί τη μπάλα σωστά βγάζοντας τον Ούκιτς ελεύθερο στο κατάλληλο τάιμινγκ και τον Κροάτη να αστοχεί σε βαθμό που παύει να το πιστεύει  και την επόμενη ντριμπλάρει ή ψάχνει παραπάνω πάσα για να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση του ελεύθερου σουτ..  Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Δε φταίει ο Ούκιτς για το πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού. Το τοπ-16  είναι σκληρό, δε μπορείς να κρυφτείς. Γι’αυτό και χωρίς τον Διαμαντίδη έτοιμο στο 100% (χθές ήταν τουλάχιστον 1 κλικ κάτω σε ταχύτητα-αντιδράσεις) η ομάδα θα έχει πολύ μεγάλη ανηφόρα. 


Με τη Ρεαλ χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία, ίσως γιατί το conditioning με τα πολλά προβλήματα/θέματα ετοιμότητας δεν ήταν καλό. Συνεχίζει.. Σίγουρα το 5-1 (εφόσον κέρδιζε και τη Μπάμπεργκ την άλλη εβδομάδα) δεν ήταν μακριά. Αλλά ούτε και το 2-3..  Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα λειτουργικότητας και πρέπει να ζήσει με αυτό. Το φετινό σύνολο θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ με 1-2 σωστές προσθήκες νωρίτερα στη σεζόν. Τώρα είναι αλλιώς.. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να είναι δυνατός και υγιής. Στο πρώτο εικοσάλεπτο άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα, θυμίζοντας την "σκληρή ομάδα" της πρώτης φάσης. Υπάρχει κάτι από αυτήν ακόμα μέσα του..?


Η σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


119 σχόλια:

  1. Γεια σου Jim.
    Πιστεύεις ότι ο Πεδουλάκης κάνει σωστή χρήση των Time-out?
    Μίλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tromeri analusi jim,bravo,telika eixes dikio se auto pou eleges pos o lasme paizei kalutera me ton tsartsari mesa!!gt dn dokimazei to idio me maciuli sto 4 kai lasme sto 5?opote vazei ton maciuli sto 4 ,sto 5 sunithos vazei sofo nomizo... Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε παει πολυ κοντο το σχημα με 4αρι 1.99 και 5αρι 2.03...
      Σταθης

      Διαγραφή
  3. γιατι ειπαμε δεν πηραν τον ζηση?
    εχεις για μια ακομη φορα απολυτο δικιο για το recruiting.

    την ζωνη γιατι δεν την εχει σκεφτει για να κρυβει καπονο-σοφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΪΔΙΑ !!! Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΟ ΕΨΑΧΝΕ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ !!!
      τωρα ισως αυτο που λεω να ειναι απιθανο να υλοποιηθει,ΑΝ ομως αυριο πρωι κυριακης αποδεσμευαμε τον ουκιτς με μια αποζημιωση καπου στα 300 χιλιαρικα και διναμε αλλα 200 μεχρι το τελος της σεζον για τον περκινς,ο νεος παιχτης ποτε θα ειχε δικαιωμα συμμετοχης στην euroleague και με βαση τα δεδομενα οπως εχουν διαμορφωθει ο περκινς θα μπουρουσε να προσφερει παραπανω απο τον κροατη ?

      Διαγραφή
  4. μηπως υπαρχει θεμα φυσικης καταστασης οχι μονο λογω συνεχων παιχνιδιων τραυματισμων και μικρου βαθους αλλα και λογω μη σωστων προπονησεων πανω στον τομεα της φυσικης καταστασης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim πιστεύω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο έπρεπε ο Πεδουλάκης να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τον Σοφο δεδομένης της αστοχίας στα τρίποντα και του γεγονότος οτι η Real ανέβαινε και ενδεχομένως έτσι να κερδιζε κάποιους εύκολους πόντους ή και φάουλ που θα έδιναν στην ομάδα το μπόνους των βολών πιο νωρίς. Ποιά η γνώμη σου σχετικα? Ps υπερβολικά εκνευριστική η αστοχία και των δύο ομάδων απο τα 6,75....Lawyer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερακαι απο μενα
      τζιμ,πραγματικα μου κανει τρομερη εντυπωση η αναγνωση που κανεις στα παιχνιδια,εισαι χαρισματικος.οποιος ειδε τον αγωνα χτες και σκαμπαζει απο μπασκετ,δεν μπορει παρα να συμφωνησει με την κεντρικη ιδεαα σου.Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΚΑΡΝΤ.το επιπεδο της τακτικης στο χτεσινο παιχνιδι ηταν κορυφαιο,ισως οτι καλυτερο προπονητικα ειδαμε φετος στη διοργανωση.μην ξεγελιεσται ουτε απο τραβηγμενες ενεργειες των παιχτων ουτε απο το χαμηλο σκορ.

      ο παο ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.και ειναι πολυ καλος.δυστυχως το recruiting μπαζει αλλατο θεωρω λογικο αν σκεφτει κανεις το καθεστως μεσα στο οποιο χτιστηκε η ομαδα το καλοκαιρι.

      τελος ,για τους οπαδους,ολυμπιακους ή παναθηναικούς,προσπαθηστε να καταλαβετε τι βλέπετε επιτελους σε εναν αγωνα μπασκετ.ΚΑΙ ΟΧΙ δεν διαφέρετε σε τίποτα.ειστε το ιδιο άσχετοι με το μπασκετ το ιδιο καφροι(αρκει να δει καποιος τα σχολια σας στα οπαδοσαιτ σας).τα λεω εδω αυτα και συγγνωμη για το υφος γιατι εχω αγανακτησει απο οσα διαβαζω και ακουω αλλου.

      μεπραγματικη εκτίμηση στη δουλεια σου τζιμ
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. sorry για τα ορθογραφικα και την κακη γραφη αλλα βρισκμαι εν κινησει..

      TROUBLE

      Διαγραφή
    3. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=116404&Itemid=101

      Διαγραφή
    4. ΣΩΣΤΟΣ(ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΚ)

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε trouble να'σαι καλά. Σωστές οι απόψεις σου..

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Jim, ωραία ανάλυση όπως πάντα !

    Συγνώμη αλλά θα κάνω κάποια σχόλια τα οποία είχα στο μυαλό μου προτού είχα διαβάσει το άρθρο :
    Κρίμα , πολύ κρίμα είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό μόλις είδα το ματς αλλά τώρα το πιστεύω ακόμα περισσότερο. Δε τα ρίχνουμε όλα στην τύχη αλλά έλειψε χτες ειδικά στο τελευταίο 10 λεπτο και μην ξεχνάμε ότι η τύχη είναι ένα κράμα ικανότητας – ‘’ημέρας’’ (μία συνάρτηση πιθανότητας περίπου!).
    Εδώ είναι που θα διαφωνήσω και θα πω ότι ο ΠΑΟ έδειξε χτες ότι έχει ικανότητα αλλά δεν είχε όλους τους παίχτες σε καλή ‘’ημέρα’’/ διάθεση :

    Π.χ Ειδικά ο Καπόνο έχασε 5p με καλές πιθανότητες και ο Διαμαντίδης (ενώ μας έδειξε ότι απέχει έτη φωτός από τα άλλα γκάρντ (γενικά) σε χειρισμό και οξυδέρκεια) είχε μεγάλη αστοχία .Ένα σούτ να είχε ευστοχήσει μόνο θα ήταν αρκετό κατά τη γνώμη μου .

    Οπότε δεν θεωρώ πως φταίει το recruiting που δεν κέρδισε έστω για ένα πόντο. Σίγουρα με 1-2 προσθαφαιρέσεις θ είχε πάρει το παιχνίδι άνετα (άνετα όμως!) όπως φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
    Όσο για το πώς φτάσαμε στο πόντο βέβαια (μία φορά είδα τον αγώνα βέβαια..):
    1. Η Ρεάλ έχει πολλές λύσεις.
    2. Ο ΠΑΟ όχι.
    3. Ο ΠΑΟ δεν κρατάει διαφορές και ειδικά σήμερα λόγο κακής επίθεσης. Νομίζω ότι ο Αρτζι στηρίχτηκε σε κουρασμένους παίχτες στο τελευταίο δεκάλεπτο και φάνηκε (και εκεί που ετοιμαζόμουν για αποθέωση του αναγεννημένου Τσάτσαρη, το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε!).
    4. Μία μανία για τρίποντο και μόνο 1.30 πριν το τέλος.
    5. Πιστεύω ότι ο Μπάνκς δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα και ο αρκετά καλύτερος χτές Ούκιτς έπρεπε να παίζει στο τέλος.
    Τα καλά που είδαμε συνοπτικά :
    1. Αρκετά καλή κατανομή των ρόλων και των πόντων στους 8 που παίζουν.
    2. Κρίσιμα εύστοχα σούτ (μασιούλις και γκιστ) εκτός από το τέλος φυσικά.
    3. Είδαμε αρκετή ώρα το δίδυμο Λάσμε- Τσάρτσα που όντως είχε καλές στιγμές.
    4. Καλή άμυνα γενικότερα.
    Τέλος το πιο αργό τέμπο που επέλεξε ο κόουτς στο 2ο ημ. πιστεύω ότι είχε περισσότερες πιθανότητες έστω και αν απέτυχε βάση αποτελέσματος.
    Συγνώμη αν κούρασα αλλά πραγματικά ήθελα να βγεί από μέσα μου!
    Ευχαριστώ
    P.S : Jim έχω ξαναρωτήσει αλλά μήπως ξέρεις τι έχει απογίνει ο Stefano Mancinelli?

    Mookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεκίνησε την σεζόν πουθενά αφού τον άφησε η Αρμάνι, ασχολείται με κάτι επιχειρήσεις και περιμένει - λέει - την σωστή πρόταση. Σήμερα το σάιτ της Λέγκα Μπάσκετ έγραφε ότι τον εξετάζει η Σάσαρι. Θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ιταλία αυτή η μεταγραφή αλλά θα έπρεπε πρώτα να προσαρμοστεί σε μια πολύ καλοκουρδισμένη ομάδα. Πάντως και αυτός και ο Τζίλι που ήταν ελπίδες των Ιταλών στους ψηλούς περί το 2004 έμειναν πολύ στάσιμοι.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση!Έψαχνα και δεν έβρισκα τίποτα στα αγγλικά σαιτ..
      Όντως είχαν σπουδαίες (πιστεύω) προδιαγραφές γιαυτό μου κάνει εντύπωση ότι δεν παίζει πουθενά!

      Mookie10

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικο αρθρο Jim. Εχω δημιουργησει και 'γω μια παρομοια σελιδα, το eurocoach.blogspot.gr, με τις δικές μου μπασκετικες αναλυσεις. Οσοι πιστοι προσελθετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. lewnida ειναι κολλητος του Σπανουλη,που να τον αφησει ο BILLΑΚΟΣ.Πλακα κανω,εκλεισε νωρις στην Μπιλμπαο αν δεν κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακη αναλυση Jim...Περιμενα αληθινη και σωστη κριτικη για τον Πεδουλάκη,ο οποιος κατα τη γνωμη μου κανει πολυ κακη διαχειριση των παικτων ,ειδικα στο τοπ-16,ομως εσυ τον περασες "λαδι".Υπαρχουν στιγμες που ειναι ακατανοητες οι επιλογες του.Καταρχην,που ηταν ο Σοφο στο τελευταιο δεκαλεπτο?Γιατι δεν εβαλε επισης τον Ουκιτς μεσα στο τελευταιο δεκαλεπτο ,ο οποιος εκανε ενα πολυ καλο πρωτο ημιχρονο σαν παρτενερ του Διαμαντιδη?Με ποια λογικη εβαλε στα λεπτα που κρινονταν τα παντα τον κακιστο Μπανκς με αποτελεσμα να περασει μπροστα η Ρεαλ?Και 23 λεπτα συμμετοχης ο Τσαρτσαρης,με αποκορυφωμα να παρει το κρισιμο τριποντο με ενα γελοιο σουτ?Ενταξει,δεν ξερω αν προσπαθεις να τον καλυψεις,αλλα εμενα δεν με πειθουν αυτα που εγραψες...Γιατι το recruiting δεν ειναι πανακεια καθε φορα που χανει ο Παναθηναϊκός...Με 17 ποντους στο δευτερο ημιχρονο και ειδικα 0 (!!!!!!!!!!) ποντους στα 7 τελευταια λεπτα
    σε ενα κλειστο ματς που κριθηκε στο καλαθι σχεδον,δεν μπορει να εξηγηθει απο το κακο recruiting...Και οσον αφορα την κουραση τι εννοεις?Η Ρεαλ δηλαδη δεν εχει κουραση,παιζοντας σε πιο ανταγωνιστικο πρωταθλημα και ταξιδευοντας συνεχως?
    Δεν θα αρω ακομη την εμπιστοσυνη μου απο τον Πεδουλάκη,ο οποιος εχει τη δικαιολογια (ακομη) των τραυματισμων και της ανετοιμοτητας.Αλλα...

    ΥΓ1.Ο Διαμαντιδης τι αποψη εχει για το κοουτσαρισμα του Πεδουλάκη?Θα συμφωνουσε με αυτα που γραφεις,γιατι εγω ακουω αλλα πραγματα...
    ΥΓ2.Ισχυει οτι επαιζε ο Πεδουλακης το κεφαλι του με την Αλμπα?Εγω ξερω πως ναι..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω αν το παρατήρησες αλλα ο σοφο μπηκε στο τελευταιο 5λεπτο,διαπιστώθηκε η αλλαγη πλανου του λασο (μολις πηρε την μπάλα,ειχε 3 πανω του, για πρωτη και τελευταια φορα στο παιχνίδι)και αποσυρθηκε αμεσως.προσωπικα θα εκανα ακριβως το ιδιο.οι συνθηκες του παιχνιδιου αλλαζουν φιλε μου δευερολεπτο με δευτερολεπτο.

      θα συμφωνησω μαζι σου για ουκιτς ,μπανκς αλλα οπως καταλαβαίνεις κατι θα είχε στο μυαλό του που ΙΣΩΣ εμεις αγνοουμε.

      για τα υ.Γ σου θα ελεγα οτι ταιριαζουν σε καποιες εκπομπες οπως της τατιανας στεφανίδου που τα πανε τα κουτσομπολια

      ΤTROUBLE

      Διαγραφή
    2. Σωπα...Πεσανε 3 επανω στον Σοφο?Ε να το γραψουμε στο βιβλιο γκινες αυτο...Και απο εδω κι εμπρος προτεινω να μην ξαναπαιξει ο Σοφο για να αποφυγει ο Παναθηναϊκος τετοια κατασταση αλλη φορα...Οσα για τα υστερογραφα δεν ξερω αν ταιριαζουν σε εκπομπη της Τατιανας..Προφανως εσυ ξερεις καλυτερα αφου βλεπεις τετοιες εκπομπες...Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι ψεμματα.

      Διαγραφή
    3. Johnny για Τσαρτσα διαφωνω...Ηταν πολυ καλος στο πρωτο ημιχρονο και στο δευτερο "εκατσε" και αυτος οπως και η υπολοιπη ομαδα, με αποκορυφωμα την αφλογιστια του τεταρτου δεκαλεπτου...Οντως βεβαια το τριποντο στο τελος ηταν κακο, αλλα η συνολικη του παρουσια ηταν θετικη κατ' εμε...

      COOL ΚΩΣΤΑΣ

      Διαγραφή
    4. Δεν ειπα οτι ηταν κακος ,ειπα οτι δεν επρεπε να παιξει 23 λεπτα...

      Διαγραφή
  10. Τυπικό ματς Παναθηναϊκού στο Τοπ-16, απλά σε υπερθετικό βαθμό. Πάντα έχει και καλά και άσχημα μικρά διαστήματα, χτες αντίστοιχα είχε καλό διάστημα όλο το πρώτο ημίχρονο και άσχημο όλο το δεύτερο. Πάντα παίζει με την φωτιά ο ΠΑΟ και χτες για πρώτη φορά κάηκε. Η μπάλα μπήκε και βγήκε τουλάχιστον 3 φορές στην τελευταία περίοδο με αποκορύφωμα τη φάση Λάσμε. Αλλά θα γίνοτανε κάποτε αυτό, είχαμε δύο σερί ματς ΟΑΚΑ που η μπίλια καθότανε πάντα στο πράσινο στα κρίσιμα σημεία.
    Τέλος πάντων, υπάρχει δρόμος, κρατάμε το εξαιρετικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, ευχόμαστε υγεία και ελπίζουμε στο καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ευρώπης.
    Όσο για τα κενά που αναφέρει και ο Τζιμ. Υπάρχουν και φαίνονται σε αυτό το επίπεδο. Αλλά για τον Παναθηναϊκό τα είπαμε, δεν γίνεται να κάνεις 12 κινήσεις όλες πετυχημένες, δεν έχεις ξεκάθαραη εικόνα του ρόστερ. Ελπίζω να γνωρίζουν τα κενά οι υπεύθυνοι και το καλοκαίρι να προχωρήσουμε σε διατήρηση του φετινού βασικού κορμού και στην προσθήκη 2-3 παικτών που θα ανεβάσουν ένα επίπεδο τον ΠΑΟ.
    ΥΓ Ελπίζω τώρα που έγινε το κονέ με τον Μανωλόπουλο να δούμε Τζιμ σκάουτερ στον Πανάθα. Χαχαχα~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζονυ ροτζερς δε θα εμπαιναστον κοπο να σου απαντησω αν δεν εκτιμουσα το γεγονος οτι εχεις αντιληψη.
      μην αδικεις τον εαυτο σου λεγοντας αστεια.και προσπαθησε να καταλαβεις τι σημαινει 3 παιχτες στο σοφο ,οταν σε ολο το παιχνιδι παιζει ενας με εναν,σε συνδιασμο με την πολυ επιθετικη αμυνα της ρεαλ και το χρονο που μενει στο ρολοι.

      για μενα σημαινει πιθανοτατο λαθος στην επιθεση που θα οδηγησει σε ευκολο διποντο για τη ρελ αφου κλεψει μια φιλοδοξη πασα του σοφο αναμεσα σε 6 χερια.

      ΤROUBLE

      Διαγραφή
    2. Ξερω πολυ καλα τι σημαινει τρεις παικτες στο Σοφο..Σημαινει οτι 2 τουλαχιστον δικοι μας εχουν τη δυνατοτητα για ελευθερο σουτ, ή για εκμεταλλευση της αμυντικης ανισορροπιας με διεισδυση..Αυτο ομως που ξερω καλυτερα ειναι τι σημαινει Σοφο εκτος αγωνα στο τελευταιο δεκαλεπτο : ΜΗΔΕΝ ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 5 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ.

      Διαγραφή
    3. TO καλο με τους καναπεδατους προπονητεςειναι οτι δεν κρινονται και φυσικα τα σεναρια τους δεν επαληθευονται,πολυ απλα γιατι παντα μα παντα εχουν αλλη αποψη για το τι θα επρεπε να γινει ,οταν στραβωσουν τα πραγματα

      Διαγραφή
    4. δε νομιζω να με καταλαβες.3 παιχτες πανω στο σοφο είναι ευλογια για τον παναθηναικο ναι.οχι ομως με αυτον τον αντιπαλο ,σε αυτη τη χρονικη στιγμη ,κατω απο αυτες τισ συνθηκες αμυνας του αντιπαλου.ο σοφοκλης οσο καλα μας φαινεται οτι πασαρει τελευταια σε αδιαφορες συνθηκες ,τοσο αβιαστα μπορει να κανει λαθος πασα λογω πιεσης στα δυσκολα!!
      ποσο δυσκολο σου είναι να καταλαβεις αυτη τη συλλογιστικη?γιαυτο σου εξηγω οτι μπηκε και βγηκε αμεσως.
      TROUBLE

      Διαγραφή
    5. επισης για να μην ξεχασω...
      δες περιποθ 2-3 λεπτα πριν ληξει ο αγωνας το τριποντο που εφαγε ο παο λογω αργης περιστροφης του σοφοκλη.
      εν τελει θα σου λυθουν οι αποριες περι μη χρησιμοποιησης του.

      TROUBLE

      Διαγραφή
    6. Σεβομαι την αποψη σου,αλλα αυτο δεν στεκει που λες...Μιλας περισσοτερο με διαισθηση ,παρα με τη λογικη... η λογικη λεει οτι η παρουσια του Σοφο ,που μεχρι τοτε ηταν πολυ καλη,θα προξενουσε σιγουρα προβληματα στη Ρεαλ ειτε μεσα στη ρακετα ειτε εκτος σαν δημιουργος δινοντας ασσιστ στους σουτερ ...Και μπορουσε να παιξει σιγουρα 5 λεπτα στο τελευταιο δεκαλεπτο..Και η εναλλακτικη που τελικα επελεξε ο Πεδουλακης αποδειχτηκε αποτυχια...Σε γενικες γραμμες ,οταν κρινεται ενα παιχνιδι,παντα φροντιζεις να εχεις μεσα τους καλυτερους παικτες σου και κυριως φρεσκους...Ποτε δεν κανεις πειραματα στυλ Μπανκς ή Λασμε οταν θελεις σκορ ή κυριως βαζοντας τον Διαμαντιδη κουρασμενο και οχι με φρεσκαδα...Τοσα χρονια αν διδαξε κατι ο Ομπραντοβιτς ειναι η σημασια της λεπτομερειας..Και σε αυτην ο Πεδουλακης μου φαινεται οτι θελει δουλεια...

      Διαγραφή
    7. μωρε και γω σεβομαι την αποψη σου,απλα διαφωνω.και εφοσον εκατερωθεν υπαρχουν επιχειρηματα πας πασο φιλε μου.
      τυχαινει να ειμαι προπονητης μπασκετ και να σεβομαι ιδιαιτερα τον πεδουλακη,αυτο δε σημαινει οτι δεν κανει λαθη,ουτε σημαινει οτι εγω θεωρω οτι ειναι αλανθαστος.θα σου πω μονο οτι ενας προπονητης εχει αλλη εικονα για τους παιχτες του απο αυτη που εμεις βλεπουμε 80 λεπτα την εβδομαδα.μπορει η λογικη σου να λεει μεσα ο σοφο στο 5 λεπτο ,αλλα δε σημαινει οτι η δικια μου αποψη,ή του αργυρη είναι διαισθηση.αυτο που σου ειπα εχει λογικη..
      TROUBLE

      Διαγραφή
    8. Ο Σοφο ,για να τελειωνουμε την ενδιαφερουσα αυτη κουβεντα, κατα την αποψη μου επρεπε να παιξει στο τελευταιο δεκαλεπτο περισσοτερο.Ισως να μην τον εβαζα στα τελευταια 3 λεπτα κι εγω,αλλα επρεπε ομως σιγουρα να παιξει ενα 5λεπτο στα προηγουμενα λεπτα.Εστω και ενα καλαθι να εβαζε σε αυτο το διαστημα,το αποτελεσμα θα ηταν κατα πασα πιθανοτητα διαφορετικο...

      Διαγραφή
  11. Δεν χωνεύεται εύκολα τέτοια ήττα. Ειδικά με τέτοια εμφάνιση και +8 στο 34’. Είναι το πιο σκληρό μάθημα ότι με τέτοιου επιπέδου αντιπάλους τα μπλακ άουτ διαρκείας απαγορεύονται.
    Πάμε λοιπόν για ρεκόρ 4-3 στον 1ο γύρο, που δεν είναι καλό. Πλέον η ομάδα επιβάλλεται να μην ξαναχάσει εντός (την ΤΣΣΚΑ τη φιλοξενεί τη 14η αγωνιστική, ενδεχομένως να έχει καθαρίσει με πρόκριση / αβαντάζ έδρας / αντίπαλο) και να κάνει μια «δυνατή» νίκη εκτός: είτε στο Κάουνας, είτε στη Μάλαγα, είτε στη Μαδρίτη. Να φτάσει σε ρεκόρ 9-5 και να πάει πλέι οφς. Δευτερεύον αν θα έχει πλεονέκτημα έδρας: σιγά τα μεγαθήρια στον απέναντι όμιλο…
    Για τα 3/4 του αγώνα, όταν και η ομάδα λειτούργησε σχεδόν υποδειγματικά, ερχόταν στο μυαλό μου τα λόγια του Πεδουλάκη, που έβγαζε παράπονο γιατί δεν είχε ουσιαστικά ποτέ όλο το ρόστερ να δουλέψει. Τελικά αποδείχτηκε ότι και χθες οι τραυματισμοί μας πλήγωσαν: οι Διαμαντίδης, Ματσιούλις είναι τρομερά κομβικοί για την ομάδα και χθες δεν πρόσφεραν ούτε το 30% των δυνατοτήτων τους.
    Έχεις δίκιο ότι διαθέτοντας τον Διαμαντίδη, ο κόουτς όφειλε να πάει σε άλλες επιλογές γκαρντ, που θα τον έβγαζαν από το «χαμαλίκι» και θα του επέτρεπαν να αφοσιωθεί στις μικρές, κρίσιμες λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έπρεπε να πάει σε επιλογές τύπου Γκόρντον ή Πέρκινς (ήλπιζα να βγει τέτοιος ο Κίτσεν, αλλά φευ…). Αν όμως οι εναλλακτικές μου είναι ο Ζήσης, όπως διάβασα, χίλες φορές Ούκιτς και Μπανκς! Σοβαρό παιδί, συμπαθέστατος, αλλά άγευστος, άχρωμος, άοσμος, μηδέν οξέα και λιπαρά, ένας σοβαρός, καλός παίκτης και νοικοκύρης. Ο τρελο-Μπανκς κι ο τρελο-Ούκιτς, όμως, που μπορεί να χάσουν ένα ματς μόνοι τους, μπορεί και να το κερδίσουν όταν θα σφίξουν οι πισινοί, γιατί έχουν προσωπικότητα. Χθες μάλιστα στον κόουτς καταλογίζω ένα μόνο λάθος: δεν φρόντισε να βάλει στο ματς και τον Μπανκς. Ο οποίος αποδεδειγμένα δεν μασάει να πάρει κρίσιμο σουτ. Αλλά χθες έπαιξε μόνο 9’ κι αυτοεξουδετερώθηκε…
    Για το μέλλον είμαι αισιόδοξος, γιατί είδα μια πολύ καλή ομάδα επί 34’. Με Μήτσο ανέτοιμο, με Μπανκς «μπλοκαρισμένο» από εμάς τους ίδιους, με Καπόνο εκτός αγώνα (με μεγάλη ευθύνη του πάγκου, που τον έβγαλε όλη κι όλη μία φορά για ελεύθερο σουτ), με Λάσμε εξουδετερωμένο (έφαγε «σημάδεμα» με τα 3 φάουλ, τα 2 επιθετικά πολύ αυστηρά, γιατί ήταν κομβικός στην άμυνα του 1ου ημιχρόνου). Αν δεν προκύψουν νέοι τραυματισμοί, η ομάδα θα βελτιωθεί. Προσωπικά περιμένω να δω περισσότερη ώρα σχήμα με Ματσιούλις στο «4» και Μπράμο στο «3». Γιατί ο Γκιστ δεν είναι για πάνω από 15’ κι ο Τσαρτσαρής για άλλα τόσα…
    Υ.Γ. Ακόμα και με 1-4, προσωπικά δεν ξεγράφω τη Ζαλγκίρις. Μπορεί να κάνει ως και 8 νίκες στα υπόλοιπα 9 ματς. Η ομάδα παίζει σωστό μπάσκετ κι είναι ακόμη υποψήφια. Εκτός κι αν προλάβει να τη διαλύσει ο Ρομανόφ…


    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα,αποψη μου για το φετινο παο ειναι οτι πληρωνει τις αποψεις του νεου ιδιοκτητη του με τα καλα τα και τα κακα του,το εχω ξαναγραψει ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ νεα κατασταση στο παο κατι αναλογο με τον οσφπ κα τους αγγελλοπουλους που εφερναν παιχτες οπως ο τσιλντρες,τι κριτικη να κανω στο πεδουλακη οταν η δοιηκηση ακομα και οταν προσπαθουσε να ανανεωσει το ζοτς ειχε κλεισει μπραμο-σοφο και ειταν σχεδον ετοιμος ο ουκιτς;;;οκ τραγικοι οι 2 αμερικανοι που αλαχθηκαν αλλα πειτε μια ομαδα που εχει φθασει στους 4 χωρις ποιοτικη 4αδα κοντων;;Ειναι αδικο να κρινουμε τοσο αυστηρα το πεδουλακη με το υπαρχων ροστερ,εγω το κατεκρινα και στην ηττα με εφες ακομα και σε νικες οπως με ζαλγκιρις αλλα δυστηχως αυτη ειναι η στανη αυτο το γαλα βγαζει...Σημαντικη νικη του οσφπ που σε συνδιασμο με την ηττα της χιμκι τον βαζει στο παιχνιδι,δυσκολα βεβαια να σπασει η πρωτη τρυαδα μπαρτσα-σιενα-καχα παει μαλλον για τεταρτος.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπραβο και παλι Jim !Στα καθ'ημας συμφωνω πως ο Πεδουλακης δεν ειναι κακος προπονητης . Φαινεται οτι το προσπαθει πολυ κανει αρκετα καλο rotation κατα την γνωμη μου και διαβαζει αρκετες καταστασεις (οχι ολες ομως) . Προβλημα στο "1" συμφωνω αλλα νομιζω οτι αυτο το λαθος το πιστωνεται ο coach γιατι ο Ουκιτς δεν ηταν απο τις τελευταιες προσθηκες και οσον αφορα το οργανωτικο κομματι ηξεραν τι επαιρναν. Εχει ειπωθει οτι δημιουργος στο παιχνιδι του Παο ειναι και ο Σοφο , θα συμφωνησω αλλα νομιζω οτι ο Σοφο δεν εχει φροντισει να εξελιξει περαιτερω αυτο το παιχνιδι του . Τι εννοω? Δεν διαβαζει φασεις γρηγορα , οπως εκανε χθες με την πασα στον Γκιστ. Το παρακανει γιατι πεφτουν 3 παιχτες πανω του και αντι να βγαλει την πασα γρηγορα εξω (χθες στον καπονο)εγκλωβιζεται . Κατι τελευταιο , καλο το physical game του Γκιστ αλλα ενα συχρονο 4αρι πρεπει να ενεργει σαν ενα μεγαλο playmaker που να ανοιγει αμυνες με το σουτ του να διαβαζει mismatch να εχει πολυδιαστατο εγκεφαλικο παιχνιδι με τελειωματα με προσωπο απο μεση αποσταση και καλο post game. Δυστυχως αυτα φετος δεν τα εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Rogers
    Σχετικά βαριές οι κατηγορίες σου παρ' όλα αυτά συμφωνώ περί Ούκιτς και Σοφοκλή. Προσωπικά θα ήθελα να δω το Σοφοκλή τα πρώτα 3 λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, μετά Λάσμε για τις άμυνες και τον Ούκιτς μιας και είχε κάνει καλό παιχνίδι, ήθελε μόνο λίγο ξεθώλωμα νομίζω και μετά πάλι μέσα.

    @Jim ευχαριστούμε που μας δικαιώνεις όσους υποστηρίζουμε τον Πεδουλάκη, λάθη έχουν γίνει πάει τελείωσε γίνανε 3ς αλλαγές δυστυχώς δεν μπορείς κι άλλες. Πάμε ως έχουμε. Νομίζω είναι μεγάλο κέρδος οι 58 πόντοι από τη Real. Οι 54 πόντοι είναι βέβαια πολύ μεγάλη ήττα αλλά με τον κατάλληλο χρόνο και φυσικά ΥΓΕΙΑ θα φτιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω παιδια καταλαβα πως ο Διαμαντιδης δεν ειναι ακομα 29-30 ωστε να βγαζει ποιοτικο 35λεπτο.Θα πρεπει να γινει καλυτερη διαχειρηση απο το τιμ αλλα και απο τα υπολοιπα γκαρντ ωστε ο Διαμαντιδης να παιζει 30 λεπτα ποιοτικα και να μην αναλωνεται σε γενικες δουλειες οπως κατεβασμα υπο την πιεση του πολυ καλου στην αμυνα Ντρειπερ.Πιστευω επισης πως ο Σοφο ακομα δεν ειναι 100% ετοιμος και ακομα δουλευει τα πατηματα του.Η ομαδα με τον Διαμαντιδη ετοιμο θα ξαναδειξει το "κακο" της προσωπο (αγκρεσιβ) στο παιχνιδι της και θα δουμε παλι σιγα σιγα το παιχνιδι με εκεινη την οπτικη γωνια της ομαδας-αγριμι που θα εχει πλεον και καλο σουτ αντιθετα απο την 1η φαση.Μας πληγωσαν τα πολλα γρηγορα και αυστηρα επιθετικα φαουλ του Λασμε.Πιστευω πως ο Μπανκςθα επρεπε να παρει λιγο χρονο παραπανω.Τσαρτσαρης παρα πολυ καλος χτες σε αμυνα-επιθεση και ριμπαουντ.Ουκιτς καθολου κακος στο 1ο μερος μετα εδειξε να τα χανει οταν και ο Διαμαντιδης κουραστηκε.Τζιμ το αρθρο σουπερ.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση-τοποθετηση στο σημειο που λες οτι ο ΠΑΟ δεν εντυσε καλα τον Διαμαντιδη.Ελεγες συνεχως για τον Περκινς.Οσο τον θυμαμαι εγω ειναι ενας πολυ σκληροτραχηλος παικτης με καλη αμυνα και εναν αξιολογο τροπο αναπτυξης στο παιχνιδι της ομαδας του.Τι παραπανω πιστευεις οτι εχει ο παικτης αυτος απο αυτα που λεω και ,τελος, θεωρεις οτι θα μπορουσε να συνυπαρχει αποτελεσματικα με τον Διαμαντιδη στο βασικο σχημα;Περιμενω απαντηση!! :) ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παλι διαβαζω για τους παιχτες π δν εχει η ομαδα, πραγμα που θα διαφωνησω. Ναι υπαρχει προβλημα στον ασσο αλλα χθες δν χασαμε για αυτο.
    1. ειδε καποιος τα ποσοστα στα 3ποντα???
    2. τα τελευταια σουτ που μπικαν και βγηκαν?? (μεγαλο πραγμα η τυχη)
    3. Την κακιστη διαχειριση του αρτζι στο τελαιταιο 10 λεπτο??
    Και θα επιμεινω στο 3. π ειναι και το καθοριστηκο.
    Η θεση 4.. ο μαυρουκος μια χαρα ειναι , εχει και το τριποντο και πλεον δν χανεται τοσο πολυ στισ περιστροφες πλεον. Οταν ομως ο κολλημενος τον βαζει με λασμε εκει χανονται τα αυγα και τα πασχαλια.. οπως και στο σχημα με τσαρτσα σοφο... αντιθετα το σοφο γκιστ φαινεται να παει πολυ καλα.
    Ενασ λογοσ που επαιξε τοσο πολυ ο αρχηγος τοσο πολυ μετα απο 3 μηνες αποχης??? ο δημητρης τα ειχε παιξει και εκανε λαθη στο 4ο .. λαθος πασες , του εκλεβαν την μπαλα, και δν πατουσε καλα στο γηπεδο

    Ο μπανκς μπορει να παιξει γρηγορο μπασκετ τελος και οχι το σετ παιχνιδι, οπως και ο ουκιτσ, στα φτερα δν επαιξε ποτε και ουτε θα μπορεσει να το κανει.
    Ο ματσιουλις δν αξιοποιηθηκε παροτι ειναι ο πιο φορμαρισμενος στην ομαδα. το ιδιο και ο καπονο. Δν επρεπε στισ τελευταιες επιθεσεις να παιρνει την μπαλα ο καπονο??

    Στο τελευταιο 5 λεπτο υπαρχει φαση που ο διαμαντιδης σηκωνει για ταιμ ουτ πριν τον κοουτσ!!! επι ομπρα δν νομιζω να χρειαζοταν κατι τετοιο. γενικα ο κοουτς δημιουργει ανασφαλεια στο 4ο σε καθε αγωνα , ειδικα μετα την ζαλγκιρης εντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, χάσαμε επειδή έχουμε το πρόβλημα στον άσσο. Και το 5, επιμένω!!!

      Τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν φυσιολογικότατα. Δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να παίρνει μια ομάδα τις μισές της προσπάθειες (ή και περισσότερες) έξω από τα 6,75 και να περιμένει πως κάποια μέρα δεν θα τουβλάρει. Το πρόβλημα δεν είναι πως σουτάραμε χάλια. Ούτε λύση να σουτάρουμε καλύτερα. Αλλά να πάρουμε περισσότερο σκόρ στα σίγουρα, κάτω από το καλάθι. Δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία φορά τους ψηλούς με καλές προϋποθέσεις στο 4ο δεκάλεπτο. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε τον δημιουργό που χρειάζεται γι΄αυτό. Ο Μήτσος μετά τον τραυματισμό, την πολλή συμμετοχή στο παιχνίδι και την άμυνα του Draper ήταν off και πίσω του δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.

      Τρανζίσιον θες; Νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο που τους χτυπάγαμε στο ποστ τα πήγαμε εξαιρετικά. Δεν έχουμε τους αθλητές που θα τρέχουν πάνω κάτω το γήπεδο. Από την άλλη σε σετ παιχνίδι όταν έχουμε καλές επιλογές είμαστε εξαιρετικοί.

      Ο Μασιούλης είχε πρόβλημα τις τελευταίες μέρες και ήταν εκτός κλίματος όσο έπαιξε. Ο Καπόνο ήταν χάλια μαύρα. Εκείνο το φοβερό midrange που έφυγε με λιγότερη κλίση από τρίποντο ήταν απαίσιο. Και ο Γκιστ έριξε το airball της βραδιάς σε κάποια φάση. Ο Draper είναι ο χειρότερος On the ball αμυντικός που μπορείς να έχεις επάνω σου, ειδικά για το Δημήτρη (μακριά χέρια άρα μέτριος χειρισμός, κούραση, τραυματισμός, όχι τόσο γρήγορος πια).

      Πόσο μας λείπει ο Βουγιούκας πχ. Ή ένας Σερμαντίνι. Ένας ψηλός που να μπορεί να δεχτεί μια πάσα και να τελειώσει μετά από pnr.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Σωστος οντι δν λεω κατι αλλο απο αυτα π λες, αλλα τα παιχνιδια π ελειπε ο διαμαντιδης πως τα βγαλαμε?? επρεπε να επιβαρυνουν τοσο πολυ τον δημητρη?? ο καπονο μπορει να παιξει ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, αφου δν του το δινουν τι να κανει? μονο οταν ειναι μεσα ο σοφο υπαρχει ενα σχεδιο για αυτον π πλεον το ξερουν και οι πετρες.
      Ο γκιστ εκανε το αιρμπαλ π λες δες τι ενεργεια εβγαλε και τι μπαλες μαζεψε, υπαρχουν συγκεκριμενα σχηματα που μπορει να παιξει. μαζι με τσαρτσα εβαλε ματια.
      ΔΝ ειναι δυνατον ο καπονο απο μονος οτυ να ζηταει αλλαγη..
      Δν ειναι δυνατον ο διαμαντηδης να ζηταει ταιμ αουτ και να κανει σαν τρελοσ στο τελευταιο 5ο λεπτο.
      ΤΟΥΣ χτυπησαμε στο ποστ αλλα εγω θυμαμαι κλεψηματα μετα απο αμυνες και γρηγορα καλαθια , αυτα εδωσαν τις διαφορες.

      Διαγραφή
    3. και οπως ειπε και ο τζιμ ο ιδιος εφερε μπανκς ουκιτς ασ παιξει το παιχνιδι που μπορουν να παιξουν.

      Διαγραφή
  17. Πολυ καλη ανάλυση απο το Hoopfellas για ενα παιγνιδι που απο μονο του αλλα και λογω του τελικου αποτελεσματος δινει πολλη τροφη για σκεψεις.

    Εγω εφτασα να λεω στο 1ο ημιχρονο οτι ο Παναθηναϊκος πρεπει να ειναι η ομαδα με την καλυτερη (ή τουλαχιστον την πιο σκληρη) αμυνα στο top-16 και κατεληξα στο τελος στο εντελως αντιθετο συμπερασμα: οτι η Ρεαλ, εαν θελει, μπορει να παιξει τρομερη αμυνα.

    Η αληθεια ειναι βεβαια οτι ο Παναθηναϊκος, με τον τροπο που παιζει, ή θα κερδιζει ή θα χανει με μικρες διαφορες οποτε μια-δυο καλες αμυνες μπορει να σου δωσουν ενα παιγνιδι και η Ρεαλ ηταν τελικα καλυτερη (και) στον τομεα αυτο.

    Οι επιθεσεις του Παναθηναϊκου στο 2ο ημιχ. εφταναν να ειναι ενα κλασμα του δευτερολεπτου πιο αργες απ' αυτο που περιμεναν οι παιχτες του σε συγκριση με οτι ειχαμε δει στα προηγουμενα παιγνιδια με Μαλαγκα και Αλμπα. Το αποτελεσμα ηταν βεβιασμενες προσπαθειες στο τριποντο χωρις αυτοπεποιθηση (Γκιστ και Μασιουλις εκαναν air ball, ο Καπονο ολα εξω αν θυμαμαι καλα).

    Ακουσα τον Πεδουλακη να λεει οτι η ομαδα δεν ειχε φρεσκαδα στο 2ο ημιχρονο λογω των πολλων αγωνων, των τραυματισμων κλπ.

    Μηπως ομως η ελλειψη φρεσκαδας οφειλεται και στην υπερπροσπαθεια των παιχτων στην αμυνα στο 1ο ημιχρονο?

    Και ειναι η δουλεια του προπονητη να το διαχειριστει αυτο. Αντι να βαζεις το Διαμαντιδη που προερχεται απο τραυματισμο για 31' μηπως θα επρεπε να κανεις μια αλλη διαχειριση για να τον εχεις πιο φρεσκο στα τελευταια κρισιμα λεπτα του αγωνα? Και οχι μονο το Διαμαντιδη αλλα γενικα ολη τη 12αδα.

    Μου αρεσει ο Πεδουλακης ως ατομο και θα ελεγα οτι φαινεται και αρκετα εξυπνος ως προπονητης αλλα νομιζω οτι εχει ενα mindset σχετικα με βασικους και αναπληρωματικους που δεν ταιριαζει στο συγχρονο μπασκετ. Και αποτι φανηκε αυτη τη φιλοσοφια δεν την αλλαζει. Δηλ. ο Διαμαντιδης πανω απ' ολους, ο Ουκιτς θα ειναι παντα μπροστα απο το Μπανκς κ.ο.κ

    Ετσι ομως περιοριζεις το rotation και γινεσαι προβλεψιμος και αυτο κατεληξε να ειναι πλεονεκτημα για τη Ρεαλ χτες.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιωργάρα, τι λέει το Μάντσεστερ..? Όπως πάντα η άποψη σου είναι ενδιαφέρουσα. Ο Πεδουλάκης πρέπει να βγάλει "μπροστά" τον Μπανκς, δεν έχει άλλη επιλογή φίλε. Ίσως μόνο αυτός -ίσως- μπορεί να του δώσει κάτι παραπάνω στο "1". Αμαρτία τότε, να μην είχε στραφεί στον Κρις Κουίν..

      Διαγραφή
    2. Ναι ηταν φανερη η κουραση του Διαμαντιδη στο τελος αλλα ολης της ομαδα. Το ειπε και ο Ρουντι σε συνεντευξη οτι η Ρεαλ χτυπησε οταν ο Παναθηναικος κουραστηκε. Ο Μπανκς δεν επαιξε πολυ γιατι μαλλον ειχε ιωση ή ηταν δικαιολογια αυτο? Σιγουρα μπορουσε να παιξει χωρις προβλημα απεναντι στα κοντα γκαρντ της Ρεαλ αλλα ισως προτιμηθηκε ο Διαμαντιδης για τα ποσταρισματα.

      Λοιπον Μαντσεστερ = βορειο-ευρωπαϊκη πολη σε περιοχη που ειναι κατ' εξοχην ποδοσφαιρουπολη.και με βολικο αεροδρομιο. Ο καιρος ειναι οπως τον φανταζεσαι αν και εμενα δεν με πειραζει πολυ γιατι ειμαι απο μερος της Ελλαδας με παρομοιο καιρο το χειμωνα.

      Σε σχεση με αλλες πολεις στην Αγγλια το Μαντσετσερ εχει τους πιο πολλους χομπιστες ερασιτεχνιικα αλλα η επαγγελματικη ομαδα (Giants) ηταν σε παρακμη για πολλα χρονια. Αναγκαστηκαν να μετακομισουν σε ενα μικρο γηπεδο που δεν παιρνει ουτε 1000 ενω το κυριως γηπεδο μπασκετ που εχω παει αρκετες φορες για συναυλιες χωραει 23000.

      Θα σας πω και μια ιστορια που εχει καποια σχεση με Ελλαδα και Παναθηναϊκο. Εγω δεν ηξερα μεχρι που ηρθα εδω οτι ο Αμαεκι ειναι απο μια πολυ κοντινη πολη το Stockport. Εχει δημιουργησει εδω μια σχολη μπασκετ που κανει μαθηματα σε παιδια στις εγκαταστασεις ενος Λυκειου που ειναι περιπου ενα μιλι απο το σπιτι μου. Πηγε και μοιρασε διαφημιστικα στα σχολεια της περιοχης μεταξυ των οποιων και της κορης μου.

      Ερχεται λοιπον ενας μπαμπας και μου λεει: "Ξερεις αυτος ο Αμεκι ειναι καλος, ex NBA player κλπ. κλπ. Λεω να στειλω το γιο μου. Εσυ σκεφτεσαι να στειλεις την κορη σου?"

      Του λεω "Εγω μπορω να στειλω αφοβα την κορη μου, δεν ειμαι σιγουρος για το γιο σου!" Εμεινε αφωνος.

      George@Manchester

      Διαγραφή
  18. Τζιμ χαιρομαι να διαβαζω τα αρθρα σου,ομως το σημερινο ειναι,ισως,το χειροτερο που ανεβασες ποτε στο μπλογκ σου.Η προσπαθεια στηριξης ενος Ελληνα προπονητη κατα τ' αλλα συμπαθη ειναι εκτος τοπου και χρονου.Γραφεις οτι η ομαδα πασχει στο recruiting κι οχι στο coaching.Και ποιος εδωσε την εγκριση για να στελεχωθει η ομαδα μ' αυτους τους παικτες;Εκτος αν ο συμπαθης Αρτζι προπονει παικτες που αλλος επελεξε.Τοτε μιλαμε περι ορντινατσας κι οχι προπονητη.Παμε τωρα στο κοουτσαρισμα.Το να διδαξεις μια ομαδα να παιξει καλη αμυνα ειναι πιο ευκολο απο το να τη διδαξεις να παιξει καλη επιθεση.Ας μιλησουμε για τα μεχρι τωρα δειγματα δουλειας του Αρτζι.Η ομαδα περα απο τα προβληματα στελεχωσης και χημειας που εμφανιζει στη βασικη της 5αδα,στην επιθεση στηριζεται στον αυτοσχεδιασμο των παικτων και στον καταιγισμο 3ποντων.Ομαδα χωρις ερμα που δεν μπορει να επιβαλει το ρυθμο της κι εγκλωβιζεται στο ρυθμο που της επιβαλει ο αντιπαλος.Σ' ολα τα ματς ξεκιναει φουριοζα,σκοραρει συνηθως με 3ποντα,παιρνει μια διαφορα γυρω στους 10 ποντους,αλλα μολις ο αντιπαλος σφιξει την αμυνα του ειδικα στην περιφερεια,το επιθετικο παιχνιδι της ομαδας καταρρεει.Βλεπουμε μια ομαδα που αγκομαχαει να φτασει τους 65-70 ποντους και ζοριζεται να κερδισει ακομα και τον πιο αδυναμο αντιπαλο..Καλος προπονητης ο Αρτζι,αλλα οχι για τον Παναθηναικο.Και χανει απο την αξιοπιστια του οταν μιλαει συνεχως για κουραση,χωρις να κανει την παραμικρη αυτοκριτικη.Το κακο ειναι οτι την εμπιστοσυνη στον Αρτζι περα απο τους οπαδους,εχουν αρχισει να τη χανουν κι οι παικτες.Οι δηλωσεις του Μητσου μετα το ματς οταν αναφερθηκε στην προετοιμασια του ματς κατα τη διαρκεια της βδομαδας λεει πολλα κι εννοει περισσοτερα.Η μονιμη δε επωδος των παικτων μετα απο καθε ματς οτι επιβαλεται να βελτιωθει η αποδοση της ομαδας,χωρις αυτο να γινεται πραξη,κατανταει φραφικη.Κι εκεινη την εξαγγελια του κοουτς οτι μετα το Δεκεμβριο η ομαδα θα παιξει καλυτερα την αφηνω ασχολιαστη..Περιμενω τις επομενες αναρτησεις σου και τα σχολια των φιλων του μπλογκ,το οποιο ειναι οαση για τους μπασκετικους φιλαθλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι, ευχαριστώ για το σχόλιο και την κριτική, καλοδεχούμενη πάντα. Καμία "στήριξη". Εδώ ότι βλέπουμε λέμε. Νομίζω έκανα ξεκάθαρο τον διαχωρισμό coaching κ recruiting. Μπορεί να είσαι καλός στο σχεδιασμό μιας ομάδας και όχι τόσο καλός στο να την καθοδηγείς ή το αντίθετο. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα.

      Διαγραφή
  19. Jim γουστάρω τρελά που έχεις γίνει πιο επιθετικός στα άρθρα σου, πες τα! Πόσο εύστοχο σχόλιο το Ροντρίγκεθ-Διαμαντίδης! Να μη λέμε τα ίδια, αλλά αυτή η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον έναν κανονικό play-maker από την αρχή. Το είχα εντοπίσει από το καλοκαίρι γιατί εκεί παίζεται πλέον όλο το μπάσκετ, στους άσους. Ήλπιζα τότε ότι γι'αυτό πήρε τον Ξανθόπουλο, αλλά τίποτα... Χρειάζεται ελευθερία στον Μπανκς να εκτελεί για 15', τον Διαμαντίδη σε ρόλο πλάγιου σκόρερ και expert δημιουργού, και τον Ούκιτς free agent... Λάθος υλικά, απόλυτα σωστός. Μέτριο recruiting από Πεδουλάκη, αν και φάνηκε πως το budget ήταν αρκετό για καλή ομάδα. Βάσει των συνθηκών όμως, υπάρχει καλή βάση για να γίνει του χρόνου πάλι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς παραπάνω λεφτά.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. # Russel k Jim
      Πολύ καλησπέρα και από εμένα κ συγχαρητήρια κ πάλι για την πολύ καλή ανάλυση Jim!
      Σχετικά με το τελευταίο εν μέρει συμφωνω ότι φτιάχνεις μια καλή "μαγιά" για του χρόνου..όμως αν δεν απατόμαι οι περισσότεροι παίχτες μας έχουν συμβόλαιο 1 έτους..που σημαίβει ότι και πάλι θες μπάτζετ του χρονου(ειδικά αν τους "χτυπήσουν" σε προτάσεις και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες)... Συμφωνείς Jim?

      Giw13

      Διαγραφή
  20. Απόλαυση και το άρθρο του Jim και η συζήτηση με όλα τα παιδιά!

    Για το παιχνίδι, δεν θα ανακαλύψω την Αμερική αν πω πως ο ΠΑΟ έχει εμφανέστατο επιθετικό πρόβλημα! Προσωπικά πιστεύω πως έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στον τομέα άμυνα και έχουν αμελήσει το επιθετικό κομμάτι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ζορίζεται πάρα πολύ ο ΠΑΟ να δημιουργήσει καταστάσεις για σκοράρισμα. Και τα σουτ δεν μπορούν να είναι η μόνη λύση. Είναι εμφανές, όπως τόνισε ο Jim αλλά και άλλα παιδιά, πως κάτι λείπει από την περιφέρεια. Δεν ξέρω αν λείπει ένας παίκτης στον 1 που θα κοντρολάρει και θα στήσει την ομάδα, αποφορτίζοντας τον Διαμαντίδη από αυτή την ευθύνη ή ένα καθαρό 2άρι-σκόρερ που θα δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση. Αλλά που να το βρεις τώρα;;; Αν η ομάδα είχε και 1 και 4άρι με σουτ, προφανώς θα πήγαινε να σηκώσει την κούπα! Ο ΠΑΟ οφείλει να δουλέψει με τους παίκτες που έχει και να πάρει το max από αυτούς δουλεύοντας περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, ξεκινώντας βέβαια πάντα από την πολύ καλή άμυνα που αποδεδειγμένα έχει.
    Τώρα όσον αφορά τον coach, είμαστε λίγο υπερβολικοί. Έχει στήσει πολύ καλά την ομάδα στην άμυνα, διαβάζει καλά τον αντίπαλο στο αμυντικό κομμάτι και προσπαθεί να βρει τα μις ματς στην επίθεση. Έχει πρόβλημα για μένα, και εδώ θα διαφωνήσω λίγο με τον Jim, στην επιθετική δημιουργία. Από το post σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις αλλά χρειάζεσαι και την διείσδυση. Χρείαζεσαι και πόντους από P&R. Αλλά πέραν του Διαμαντίδη, ποιος; Και βέβαια όπως προανέφερα δεν δείχνει να την έχει δουλέψει την επίθεση τόσο πολύ όσο την άμυνα. Οκ ο Πεδουλάκης δεν είναι Ομπράντοβιτς αλλά υπήρχε κανένας top επιπέδου προπονητής διαθέσιμος το καλοκαίρι;
    Όσο για τις δηλώσεις του Διαμαντίδη που διάβασα παραπάνω, δυσκολεύομαι να πιστέψω για το χαρακτήρα του και την αλτρουιστική συμπεριφορά του ότι έριξε μπηχτή για τον τρόπο δουλειάς του προπονητή. Μπορεί να κάνω λάθος...

    ΥΓ1: Το coaching του Πεδουλάκη στον αγώνα με τη Ρεάλ ήταν καλύτερο από προηγούμενους αγώνες. Νομίζω όμως πως στο τέλος έπρεπε να βάλει τον Ούκιτς και όχι τον κρύο Μπανκς. Παραδόξως ο κροάτης έδειξε χθες καλή εικόνα, ειδικά στο α΄ημίχρονο και δένει καλύτερα με τον Διαμαντίδη δίπλα του.
    ΥΓ2: Περίμενα το σχήμα Σόφο μαζί με Καπόνο-Μπράμο-Διαμαντίδη στην περιφέρεια να λειτουργήσει καλύτερα και να ανοίξει την άμυνα, όμως δεν τα κατάφερε τόσο αποτελεσματικά. Περιμένω να το ξαναδώ και στη συνέχεια...

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου theo και σε ευχαριστώ φίλε. Ενδιαφέρον οι απόψεις σου φίλε. Ο ΠΑΟ πέρα του Σόφο και του Μασιούλις (ενίοτε και του Διαμαντίδη) δεν έχει απειλές στο ποστ. Χρειαζόσουν έναν πικ εν ρολ γκαρντ, φωνάζαμε για τον Κρις Κουίν -πριν την υπογραφή του Μπανκς- θα ήταν ταμάμ.

      Διαγραφή
  21. Αστεία η όποια υποτίμηση του roster από όπου κ αν αυτή προέρχεται!Είναι μια καραμέλα που πρέπει να σταματήσει! Το roster του ΠΑΟ είναι ζηλευτό κ πολύ καλύτερο σε ατομικό επίπεδο από πολλά του πρόσφατου ή μακρινού παρελθόντος! Επίσης το budget της ομάδας είναι μέσα στα 6-7 πρώτα της Euroleague άρα κ οι δικαιολογίες περί χαμήλωσης του πήχη είναι πλέον περιττές! Η πικρή αλήθεια είναι πως το τεχνικό team(του οποίου έχω υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής) δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ελπίζαμε πως μπορεί να αναπτυχθεί!Κ δεν είναι η ήττα ή η όποια ήττα ,αλλά το κάκιστο μπάσκετ που ως επί το πλείστον η ομάδα αποδίδει σε Ελλάδα κ Ευρώπη ,κάτι που δυστυχώς δε συνάδει με την ποιότητα της ομάδας!Τέτοιο κατενάτσιο είχα να δω από τα μέσα της δεκαετίας του '90! Ο Άρτζι δείχνει να φοβάται στην κυριολεξία να κερδίσει με κάποιον άλλον τρόπο από αυτόν που επιβάλλει το μπάσκετ Τσαρτσαρή-Διαμαντίδη! Ας μην έπαιρνε λοιπόν Banks,Kapono and Gist αφού δεν κάνει τίποτα ωστέ οι συγκεκριμένοι να τον βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο που τον έφεραν εδώ που κατάφερε να είναι αυτή τη στιγμή! Ας δούμε την ομάδα να ξεπερνάει τους 80 πόντους σε αγώνα κ τίποτα άλλο!Κάποιοι αγαπάμε το basket περισσότερο από την ομάδα μας!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε καλω να δεις τι κανει η ρεαλ και η μπαρτσελονα στα εντος ισπανιας ματς.αν ο παο η ο οσφπ ειχαν 2 ηττες στη λιγκα τους,οι προπονητες τους θα ειχαν εξαφανιστει οχι πο τον παγκο αλλα απο τη χωρα ολοκληρη.

      επισης αν νομιζεις οτι το ροστερ το φετινο του παο ειναι καλυτερο απο ΠΟΛΛΑ του προσφατου παρελθοντος ,μαλλον κοιταζοντας μπασκετ βλεπεις αλλο αθλημα.

      τελος το μπατζετ του παναθηναικου ειναι κατι περισσοτερο απο 6000000 ευρω,ποσο που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ!!!!καταλαβαινεις τι προβληματα στο σχεδιασμο και στο recruiting δημιουργει αυτο και μονο?

      ανοιξε τα ματια σου και δες τη στιγμη που μιλαμε τι κανουνε τεραστια ονοματα προπονητων και οι ομαδες τους.ΣΚΑΡΙΟΛΟ,ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ,ακομα και λιγοτερο μεγαλα ονοματα οπως ο ΠΛΑΘΑ,με οικονομικη ανεση να διαλεξουν ο,τι γουσταρουν.

      δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας προπονητης να παιξει μπασκετ ελκυστικο για σενα και τους φιλους σου,αν δε σαρεσει μη το βλεπεις.αυτοι παιζουν το κεφαλι τους φιλε μου,κοιμουνται και ξυπνανε με το πιστολι στον κροταφο.σε εχουν και χεσμενο και πολυ καλως σε εχουν.

      αν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αλλα υλικα ειχες οταν τα σηκωνες ολα και αλλα υλικα εχεις τωρα,παιξε ταβλι

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣτοτατος φιλε μου!! εχει μπανκς και δν τον αξιοποιει.. εοχι και να εχει αυτη την καραμελα και καλα του μη καλου ροστερ για να αποποιηθει τις ευθυνες!!!

      Διαγραφή
    3. Εγω δεν θελω να κανω το δικηγορο του Πεδουλακη αλλα οσον αφορα την επιλογη παικτων ο Πεδουλακης (οπως και ο οποιοσδηποτε αλλος προπονητης εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων) ειναι φυσικο να εχει επηρεαστει για να μην πω ***πιεστει*** προς συγκεκριμενες κατευθυνσεις παικτων που μπορει αν μην ηταν αρχικα στα πλανα του.

      Σιγουρα υπαρχει ενα περιβαλλον μανατζερς γυρω απο τον Παναθηναϊκο που δεν εβλεπε ε πολυ καλο ματι τον Ομπραντοβιτς μια και δεν τους εκανε τα χατηρια οπως π.χ. το Σοφο που ηθελαν να τον φερουν 2 χρονια πριν. Το ιδιο περιβαλλον ειναι σιγουρο οτι κινει τα νηματα στις επιλογες και εχει βαλθει να αποδειξει οτι με μπατζετ χαμηλοτερο αυτου που ζητησε ο Ζοτς η ομαδα θα παρει το πρωταθλημα και θα παει στο F-4.

      Φυσικα, απο την αρχη της χρονιας το μπατζετ εχει γινει λαστιχο με τις συνεχεις αλλαγες στο ροστερ και τα πεταμενα λεφτα δεξια-αριστερα αλλα βλεπω οτι υπαρχουν ακομη ατομα που πιστευουν οτι το μπατζετ ειναι 6 εκ. ευρω!

      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. Τι κακο πραγμα ειναι αυτο με διαφορους εδω μεσα...εχουν μια διαφορετικη αποψη και αντι να διαφωνησουν πολιτισμενα, βγαινει ο αλλος και λεει παιξε ταβλι. Νομιζω οτι το επιπεδο ετσι δεν ανεβαινει, ας το προσεξει και ο Jim αυτο πριν γινει η κατασταση prasina nea.

      Διαγραφή
    5. Το φετινο budget του Παναθηναϊκού ειναι γυρω στα 12-13 εκατομμυρια,για παικτες -προπονητες -λειτουργικο κοστος του τμηματος.

      Διαγραφή
    6. Μα είναι υπεύθυνος και ο ίδιος Κρις για τις επιλογές στο ρόστερ. Μαζί σου, ο Μπανκς πρέπει να αξιοποιηθεί, δεν έχεις άλλη επιλογή.

      Διαγραφή
    7. Δεν υπάρχει αυτό το 6 εκ. παιδιά.. Προς τον φίλο 6.41' ..
      Έδωσες χρήματα πολλά, εκεί που δεν έπρεπε. Με τα μισά λεφτά έφτιαχνες πολύ πιο λειτουργική ομάδα. Πιό κοντά στα "θέλω" σου στο παρκέ. Αυτό δε το συζητώ.. Το μπατζετ μια χαρά είναι.

      Διαγραφή
    8. Γειά χαρά Thor.. Όχι το ρόστερ δεν είναι καλύτερο από κανένα αντίστοιχο του παρελθόντος. Σε καμία περίπτωση. Το μπατζετ σωστά είπες, είναι μια χαρά. Το τεχνικό τιμ μέχρι τώρα παίρνει θετικό πρόσημο για εμένα. Έγιναν όμως λάθη στον σχεδιασμό. Χοντρά.. Δε μαζεύονται αυτά φίλε και σου βγαίνουν τώρα..

      Διαγραφή
    9. οσον αφορα τα λαθη στον σχεδιασμο τον Αρμοστρονγκ ποιος τον εφερε στον Παναθηναικο?Πρεπει να ειναι η πιο αποτυχημενη μεταγραφη εδω και πολλα χρονια

      Διαγραφή
  22. Για την στελεχωση της ομαδας,εαν δεν ειναι υπευθυνος ο προπονητης,ποιος ειναι?Επιθετικα,η πιο επιεικης λεξη ειναι μπουλουκι.Δεν βλεπομαστε.Ο Μπανκς και ο Λασμε πολυ πεσμενοι.Ολο λεμε ποιον να βαλουμε διπλα στον Διαμαντιδη..Το θεμα ομως ειναι τι θα κανει και ο ιδιος ο Διαμαντιδης..Επηρεασμενος και απο τους τραυματισμους,αλλα και με κακη ψυχολογια,ειναι σε πολυ κακη κατασταση.Αλο ενα ερωτημα ειναι πως θα την βγαλει ο Τσαρτσαρης μεχρι τον Ιουνιο.Τα περι κουρασεως,που λεει ο Αρτζι,ειναι αστεια..Δηλαδη οι αλλες ομαδες δεν κουραζονται?Παντως ειμαστε ζωντανοι και με 2 μεγαλες νικες,ισως παρουμε τα πανω μας..Η ομαδα,θα βγαλει τη χρονια ασθμενοντας,αλλα ειναι σκληρο καρυδι,και ποτε δεν ξερεις τι ζημιες μπορει να κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει σαφώς ευθύνη στο recruiting. Άλλο το κοουτσάρισμα όμως..

      Διαγραφή
  23. τζιμ να σε ρωτησω κατι ασχετο απο στοιχημα τι λες για
    μπαρτσελονα μπιλμπαο 1
    ρεαλ βαγιαβολιδ 1
    ηλυσιακος καβαλα 2
    πανιωνιοσ καο δραμας 1
    μπανταλονα μαλαγα 2
    καντου βιρτους 1
    μιλανο μπολονια 1
    ουλμ μπαγερν 1
    γκραν καναρια μανρεσα 1
    σαραγοσα καναριας1939 1
    πες μου την αποψη σου αν μπορεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλησπερα σε ολους! τα χει γραψει ο τζιμ εδω και καιρο και πολλοι απο εδω μεσα επισης τα ελεγαν..πως να οργανωθει σωστα το παιχνιδι απο 2 παιχτες που δεν ειναι οργανωτες???η ομαδα με ουκιτς και μπανκς εχει συγκεκριμενο ταβανι,δε μπορει να κανει το κατι παραπανω..οσο πιο γρηγορα το συνειδητοποιησουμε τοσο καλυτερα για εμας..μη τρεφουμε αυταπατες και εχουμε στο μυαλο μας αλλες χρονιες..το φαιναλ φορ θα ταν μια τρελλη επιτυχια αλλα οι μεταγγραφικες κινησεις και γενικα ο προγραμματισμος δε μας αφηνουν ουτε να το ελπιζουμε..ο πεδουλακης πιστευω οτι παλευει μεσα στο παιχνιδι αν και η απειρια του σ αυτο το επιπεδο πολλες φορες ειναι εμφανεστατη..αυτο που προσωπικα του χρεωνω ειναι ο σχεδιασμος της ομαδας που εγινε οσο πιο λαθος θα μπορουσε..αλλωστε ακομα και στο περιστερι δεν το ειχε καθολου αυτο το κομαμτι(βασικο για να λεγεσαι μεγαλος κοουτς)..μεγαλο fail,επισης,οι χθεσινες του δηλωσεις-φταινε τα παντα εκτος απο μενα- θα μπορουσε να τοποθετηθει διαφορετικα.. μαλλον ο πιο κουρασμενος στην ομαδα αυτος ειναι,ολοι οι αλλοι ειναι συνηθισμενοι να παιζουν 2 παιχνιδια τη βδομαδα.. JOKER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.. Εκτός από την άποψη για τις δηλώσεις Πεδουλάκη. Ο Παναθηναϊκός όντως "έσκασε" ήταν φανερό. Η στελέχωση δεν είναι σωστή, το λέμε από το καλοκαίρι. Το θέμα είναι ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στον άλλο όμιλο, σε περίπτωση πρόκρισης μπορεί να είναι πολύ τυχερός και να βρεθεί κοντά στο Λονδίνο χωρίς να το καταλάβει κανείς..

      Διαγραφή
  25. Εδώ είναι Ευρώπη...

    Κι επειδή είναι Ευρώπη, θέλουμε να βλέπουμε μυαλωμένο μπάσκετ. Μυαλώμένο... Που σημαίνει καθαρό μυαλό. Το οποίο συνεπάγεται ξεκούραστο κορμί... Αν ήθελα να δω μόνο δράση και εφέ, θα έβλεπα nba.

    Ναι, κι εγώ θέλω να βλέπω μπάσκετ πιό συχνά, αλλά να βλέπω όμορφο μπάσκετ. Όχι έναν αγώνα όπου η γηπεδούχος ομάδα (σε μία από τις πιό «καυτές» έδρες στην Ευρώπη) δεν μπορεί να βάλει έναν πόντο στα τελευταία 6μιση λεπτά. Γιατί παίζουν ξύλο κάθε τρεις μέρες. Γιατί έχουν ταξίδια συνεχόμενα,τουλάχιστον ένα κάθε βδομάδα. Γιατί δεν προλαβαίνουν να έχουν προπονήσεις μαζί, ώστε να δέσουν να ομάδα. Και τότε (όταν δέσει η ομάδα) θα δούμε αυτό που βλέπαμε πάντα στην Ευρώπη (και κυρίως στην Ελλάδα): έξυπνο, ομαδικό μπάσκετ, όπου οι παίχτες λειτουργούσαν σαν σύνολο. Και δεν χρειαζόταν ο Διαμαντίδης να παίζει μέσο όρο 35 λεπτά. Και δεν θα χρειαζόταν ο Διαμαντίδης να παίξει 30 λεπτά μετά από αλλεπάλληλους τραυματισμούς.

    Το παλιό format του top-16 είχε προβλήματα. Μια κακή βραδιά μπορούσε να σου στερήσει την πρόκριση. Ή ένας τραυματισμός ή ένα ντεφορμάρισμα για μερικούς αγώνες. Πολλά τα «ή». Αλλά οι παίχτες (κυρίως) δεν θα είχαν αυτήν την κόπωση και την «ζαλάδα», από τα συνεχόμενα ταξίδια. Και θα βλέπαμε καλύτερη απόδοση, ομορφότερα παιγνίδια και πραγματικό μπάσκετ

    Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis (γράφω πρώτη και ελπίζω όχι τελευταία φορά στο καταπληκτικό blog σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε και σε ευχαριστώ πολύ. Μ'αρέσεις.. "Εδω είναι Ευρώπη.." Ο Διαμαντίδης έπρεπε να προστατευθεί το καλοκαίρι με σωστή στελέχωση της περιφέρειας γύρω του. Γι'αυτο μιλούσαμε για την "πανοπλία" Ντορόν Πέρκινς..

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια εδώ είναι Ευρώπη! Και ούτε και μου αρέσει ιδιαίτερα να βλέπω τον kobe να παίρνει τη μπάλα, να βγαίνει ένας συμπαίχτης στο 3ποντο (για ξεκάρφωμα) και άλλοι 3 παίχτες να τρέχουν για το επιθετικό rebound από την τραβηγμένη ενέργειά του... Θέλω να βλέπω αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, περιστροφές, ομαδικό πνεύμα και εξυπνάδα! Όχι "δώστε τη μπάλα στο αστέρι μας" και όποιον πάρει ο χάρος (αλήθεια τι παίρνουν εκεί στο ΝΒΑ και αντέχουν τόσο;;;-είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντέχεις σε τέτοιους ρυθμούς για 35 και 40 λεπτά κάθε 2-3 μέρες..)
      Έχεις δίκιο για την περιφέρεια... Αν και ο banks ήρθε με περγαμηνές απο nba (όπως άκουσα ξανα και ξανά το σχολιαστή της euroleague-ο οποίος τον αποκαλούσε "the body") ότι περνάει πάσα through the wall... Ακόμα και τον kitchen να κράταγγια τη "βρωμοδουλειά"), τουλάχιστον να είχε 4 κλασσικούς guards. Εγώ πάντως ψηφίζω jamon lucas... Θα έλυνε τα χέρια του Διαμαντίδη (και είναι και 28 χρονών)
      papaloukas-diamantidis-spanoulis

      Διαγραφή
  26. (και βέβαια να υπάρχει σωστή προετοιμασία για κάθε αγώνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επανερχομαι μετα το σχολιο μου στις 3:02 για να σημειωσω τα εξης:ο Αρτζι δηλωνει φαν του σκεπτομενου μπασκετ κι αναρωτιεμαι πως διαλεξε τους Κιτσεν,Ουκιτς και Μπανκς στις νευραλγικες θεσεις των γκαρντ για να παιξει αυτο το μπασκετ.Οσον αφορα στο περιβοητο μπατζετ,δηλαδη στα φραγκα,καλο θα ειναι να καταλαβουν ολοι οτι το θεμα ειναι οχι τα ποσα εχεις,αλλα πως τα διαχειριζεσαι.Η εποχη της σπαταλης περασε για την ελληνικη κοινωνια,οποτε πρεπει ολοι και σε ολους τους τομεις να γινουμε πιο προσεκτικοι στις επιλογες μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακές επιλογές, είπαμε πριν ντριμπλάρουν με τη μπάλα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Με γνώμονα τα χρήματα που δαπανήθηκαν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να έχει πάει σε πολύ, δε θα πω "καλύτερους" αλλά "ταιριαστούς" σε αυτό που θέλει να παίξει, παίκτες.

      Διαγραφή
  28. Ευγε Τζιμ για ακομη μια φορα τρομερο αρθρο....Εγω απλα θα γραψω οτι ο Αρτζι σωστα επιλεγει σαν σταθερα την αμυνα κατ'εμε και φαινεται οτι προσπαθει.Κλειδι του ματς ηταν το ροτεισον στο 4ο δεκαλεπτο των δυο προπονητων και στην φρεσκαδα ειδικοτερα των γκαρντ των δυο ομαδων.....
    υγ1 επειδη το ποτηρι το βλεπω μισογεματο στο 1ο ημιχρονο που η ομαδα ηταν ξεκουραστη, και πιο φρεσκος ο μητσος(δεν επρεπε να χρησιμοποιηθει για 31 λεπτα λογο τραυματισμου) ο Παο ηταν μια πολεμικη μηχανη που τρομαξε πολλους, και ο Αρτζι ειχε λυσεις για ολα.....λεω εγω τωρα αν Μασιουλις και Μητσος δεν ειχαν χασει καποιες προπονησεις ισως στο τελος να μην παρουσιαζαμε αυτο το μπλακ-αουτ....
    υγ2 Η ομαδα ακομα φτιαχνεται υπομονη στο τελος θα δουμε τη σουμα
    υγ3 Λαθη ολοι κανουν εκτος.....απο Ομπραντοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ JIM...ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΣΟΥΤ(ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟ ΠΛΗΝ ΜΗΤΣΟ,ΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΝΚΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΦΟΡΜΕ,ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ)...ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΣΟΥΤΕΡ..ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ Ο ΖΕΛΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ..ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΕΛΟΛΑΚΟΒΙΤΣ..ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΤΟΝ ΟΥΚΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΤΣΕΝ,2 ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤ...ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ...ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ...ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΜΕΙΝΕΙ ΥΓΙΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΟΥΠΑ...ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΟΜΑΔΩΝ...ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ...Π,Χ, ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ...ΘΑ ΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΠΑΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΟ ΜΑΤς ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ 5 ΠΟΝΤΟΥς ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. DEJAN BODIROGA 13(GIA NA MHN ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ντέγιαν.. Δείχνει ότι του πάει η Ρεαλ σαν ομάδα.. Μα δεν είναι μόνο το τρίποντο. Σου λείπουν τα playmaking abilities.. Πολύ βασικό.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνω...Το εγραψα οτι δεν εχει αξιοπιστο κουμανταδορο πλην Μητσου..Αν ειχαν ομως εστω το πλεονεκτημα οτι ο αντιπαλος θα τρεμει να τους αφησει μονους θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα..Ουτε αυτο υπαρχει..
      dejan

      Διαγραφή
  31. Ευγε Τζιμ για ακομη μια φορα τρομερο αρθρο....Εγω απλα θα γραψω οτι ο Αρτζι σωστα επιλεγει σαν σταθερα την αμυνα κατ'εμε και φαινεται οτι προσπαθει.Κλειδι του ματς ηταν το ροτεισον στο 4ο δεκαλεπτο των δυο προπονητων και στην φρεσκαδα ειδικοτερα των γκαρντ των δυο ομαδων.....
    υγ1 επειδη το ποτηρι το βλεπω μισογεματο στο 1ο ημιχρονο που η ομαδα ηταν ξεκουραστη, και πιο φρεσκος ο μητσος(δεν επρεπε να χρησιμοποιηθει για 31 λεπτα λογο τραυματισμου) ο Παο ηταν μια πολεμικη μηχανη που τρομαξε πολλους, και ο Αρτζι ειχε λυσεις για ολα.....λεω εγω τωρα αν Μασιουλις και Μητσος δεν ειχαν χασει καποιες προπονησεις ισως στο τελος να μην παρουσιαζαμε αυτο το μπλακ-αουτ....
    υγ2 Η ομαδα ακομα φτιαχνεται υπομονη στο τελος θα δουμε τη σουμα
    υγ3 Λαθη ολοι κανουν εκτος.....απο Ομπραντοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Νιόνιο.. Σε ευχαριστώ. Και ο Ομπράντοβιτς κάνει λάθη, ακόμα και αυτός.. Σωστά τα λες. Το πρόβλημα του Μασιούλις κόστισε.

      Διαγραφή
  32. H OMADA EXEI "KANONIKO" PLAY MAKER PISW APTON MHTSO KAI AUTOS ( KALWS H KAKWS, KALOS GIA MENA STH DEDOMENH FASH ) EINAI O KSANTHOPOULOS. APORW KAI MOU TH DINEI POLU ASXHMA STA NEURA POU O PEDOULAKHS DEN TON VAZEI ME TIPOTA NA PAIKSEI STHN EURWLIGKA. AUTO EINAI XONTRO KOLLHMA KAI MALAKIA. AFOU VLEPEIS RE AN8RWPE OTI O UKIC DN TRAVAEI ORGANWTIKA KAI O BANKS EINAI SUNH8WS TOURLOUBOUKAS.. VALE TON 5, 10 LEPTA ESTW NA PAREI ANASES O MHTSOS KAI NA ORGANW8EI SWSTA H OMADA OSO LEIPEI. VALE TON MAZI ME TON UKIC ESTW STHN IDIA PENTADA ALLA VALE TON.. STHN TELIKH PARE KANONIKO PLAY MAKER-SOVARO PAIKTH STO TELOS THS 1HS FASHS TOU TOP 16.

    ANGELOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ψαχτεί λίγο σε αυτό το θέμα το τεχνικό τιμ Άγγελε. Ο Ξανθόπουλος είναι pure point guard, το θέμα είναι να μπορεί να ανταποκριθεί. Υστερεί στο κομμάτι του σουτ και αυτός. Με λίγα λόγια, εαν είχες τον Κουίν τώρα -που προτείναμε προ Μπανκς- δε θα κάναμε τέτοια κουβέντα.

      Διαγραφή
    2. Like sthn apanthsh sou Jim. Sumfwnw gia Kouin, eixa dvsei to ar8ro sou. to 8ema einai na ton eixan parei.. h na eixan parei enan sovaro "asso" to kalokairi anti tou ukic. k sthn telikh me 800 xil emene k o calathes. tespa. entaksei o ksantho usterei sto sout alla egw oso ton 8umamai fetos sta match pou epaikse (kuriws ellada dld) evale kati tripontakia. anyway, opsome8a. keep walking Jim, we follow !

      Angelos

      Διαγραφή
  34. Γειά χαρά σε όλους. Έχω κι εγώ περίπου τις ίδιες ερωτήσεις όπως και άλλοι πιο πάνω.
    Γιατί δεν δίνει ο προπονητής λίγα λεπτά συμμετοχής στον Ξανθόπουλο που είναι γνήσιο πόιντ γκαρντ; Ή μήπως ειπώθηκε ότι τον πήρε μόνο για την Α1;
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αποκτήθηκαν κι άλλοι παίκτες που το τεχνικό επιτελείο δεν τους δίνει το ΟΚ για να παίξουν στο δικό τους στιλ, όπως είναι π.χ. ο Μπανκς. Τζιμ, έχεις μία εξήγηση εδώ; Αν και οι Συρίγοι μίλησαν για ντεφορμάρισμα του Μπανκς ως φυσική συνέπεια της μεγάλης του απραξίας πριν έρθει στην Ελλάδα.
    Το είδα σωστά στα τελευταία ματς ότι ο Ούκιτς προσπαθεί να "δέσει" με το στιλ της ομάδας;
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. TZIm αφου εκανες τα κονε ξερεις με ποιον (δν ξερω αν ειναι αληθινο το προφιλ του..) plz plz plz , ριχνε καμοια προταση και αν την ακουσουν την ακουσαν. Μν νομιζεις οτι εχουν σοβαρο ΗR οι ομαδες.. προτασεις φερνουν οι μανατζερ και βλεπουν τα βιντεακια. κανε και εσυ τις προτασεις σου και αν δουν τα βιντεακια τα ειδαν, αν οχι κακο του κεφαλιου τους. Παιχταραδες μπανκς και ουκιτς οχι ομως για αυτο π θελει να κανει ο αρτζι, π εκτος απο εμας μαλλον εχει μπερδεψει και τον εαυτο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιλησανε κανονικα ειναι ο κανονικος το επιβεβαιωσε ο ΤΖΙΜ καλε:))"Α"

      Διαγραφή
  36. Μήπως είδε κανείς το Μπάρτσα-Μπιλμπάο; Το φάουλ στο τέλος της κανονικής διάρκειας πάνω στο Γιασικεβίτσιους που τον στέλνει για 2 βολές είναι φάουλ; Γιατί μου φαίνεται πως η γκρίνια του Πασκουάλ στους διαιτητές πήγε το παιχνίδι στην παράταση;

    theo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. βλεποντας την Μπιλμπαο να παιζει με δυαρι τον Βασιλειαδη και την Μπαρτσελονα να στηριζεται πολυ στον 35χρονο Γιασικεβιτσιους στον σημερινιο αγωνα μηπως τελικα δεν υπαρχουν πολλοι παικτες στην ευρωπη με τα χαρακτηριστικα που λεμε οτι λειπουν απο τον Παναθηναικο και αν δεν υπαρχουν και τα χρηματα ειναι ακομη πιο δυσκολο να ερθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. βλεπω πολυ γκρινια για τον Πεδουλακη αλλα εγω νομιζω οτι τα εχει παει πολυ καλα μεχρι τωρα παρολο τους συνεχεις τραυματισμους και τις αλλαγες παικτων ο Παναθηναικος ειναι εντος στοχων και περιμενω αν σταματησουν οι τραυματισμοι και προπνηθουν ολοι μαζι οπως ειπε και ο Πεδουλακης να παιξουν καλυτερα στη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεσ πιο προσεχτικα. θα δεις την κακη διαχειρηση του υλικου, γιατι να αποκτηθουν μπανκς και ουκιτς αν το στυλ τους δν ταιριαζει στο μπασκετ π θελει να παιξει. και αντε εγινε με ουκιτς.. και με τον μπανκς παλι τα ιδια???

      Διαγραφή
  39. Άντε γεια Μπαρτζώκα μπάζο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. A re gata markopoule , mia fora na sou dinan tin eukairia gia parapano....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλτατε ο σουλης εχει παρει πολλακις ροστερ που ηταν για πολλα..δεν τα καταφερνε παντα.θυμιζω:1)σεζον 96-97 ξεκινα με αρη κ ροστερ για πρωταθλημα κ φευγει στα μεσα.2)σεζον 98-99 παλι με τον αρη,παλι με ροστερ πολλα υποσχομενο παλι φευγει.η πραγματικα επιτυχημενη σεζον του ειναι με διαφορα η περιοδος 93-94.ο πλεον αδικημενος ελληνας κοουτς ειναι αλλος..ο ευθυμαρος.

      Διαγραφή
  41. Τζιμ και υπολιποι, τι εχετε να πειτε για NBA και τους τραυματισμους μεγαλων παικτων. Μεγαλη απωλεια ο Rondo για Σελτικs αλλα και για το ιδιο το NBA. Μηπως εχει ερθει η ωρα να μειωσουν τα παιχνιδια τις regular season? PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. τελικα ο παοκ που μας δυσκολεψε δν ηταν και τοσο γατακι ε?? ποσο ασχετοι ειμαστε τελικα( και εγω μεσα σε αυτους)
    Για μαρκοπουλο τα ξαναειπα, πολυ καλος κοουτς, πρεπει να ειναι και σε ομαδα με πιεση ομως για να δειξει αν μπορει το παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟΚ του 93 δεν ηταν ομαδα με πιεση??Και τον εκανε την καλυτερη ομαδα της Ευρωπης αν θυμασαι εκεινη τη χρονια...

      Διαγραφή
    2. Σωστοσ φιλε μου δν το ηξερα, τωρα το εψαξα που μ το ειπες

      Διαγραφή
  43. Το έκανε το μπαμ ο ΠΑΟΚ και ξαφνικά το ντέρμπι στο ΣΕΦ έχει κι έξτρα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό. Και παλι βέβαια ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι.
    Σήμερα νομίζω πήρε δόση ο Ολυμπιακός από αυτά που τραβάει ο Παναθηναϊκός όλη την σεζόν. Υπήρχαν δύο τραυματισμοί, ήρθε και ένας κρίσιμος τρίτος μέσα στο ματς και αυτόματα χάθηκαν οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε στο ποστ με τον Λάζαρο σε κρίσιμα σημεία ενώ είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα. Τακτικά ο Σούλης επικράτησε χωρίς όμως να κάνει κάτι δραματικό. Τον Σπανούλη περιόρισε, έβαλε στα φτερά παίκτες με μεγάλα χέρια για να κόψουν τα σπλιτ και επιθετικά πήγε σε παιχνίδι με τον Λάζαρο κυρίως σε ρόλο που θυμίζει αυτον του Σοφοκλή. Ποστάρει και σπάει κατάλληλα.
    Φοβερό ματς ο ΜακΓκραθ. Εκτελεστικά δεν ηταν στα γνωστά του στάνταρ αλλά σε στιγμές έδειξε οριμότητα που ήταν καθοριστική ενώ έπαιξε και άμυνα πάνω στον Σπανούλη. Με αυτή την εμφάνιση έβαλε υποψηφιότητα για να πάρει προαγωγή του χρόνου.
    Ο δε Ολυμπιακός με σύνθεση ανάγκης και παίκτες που δεν έχουν χρόνο ξαφνικά να πρέπει να γίνονται βασικοί φάνηκε να παίζει στο τέλος χωρίς ισορροπία και καθαρό μυαλό. Όλες τις επιθέσεις ο Σπανούλης, δεν ακούμπησε καθόλου την μπάλα στον Πρίντεζη που είχε πλεονέκτημα, η απουσίες του Λο και του Μάντζαρη φάνηκαν, ο Χάινς χρειάζεται ανάσες.
    Υ.Γ. Συνεχίζει η κατάσταση τραυματισμών στον Παναθηναϊκό. Μπανκς και Ματσιούλις αυτή τη φορά. Άντε να δούμε πότε θα παίξουμε επιτέλους 2 σερί ματς με την "βασική" 12άδα.
    Υ.Γ.2 Η σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ, όπως η αντίστοιχη του Ίκαρου πριν 3 μήνες δείχνουν ότι οι εκπλήξεις είναι πλέον πιο πιθανές από ποτέ. Πολλά μπράβο στον Μαρκόπουλο και σε όλη την ομάδα του που έπαιξαν με καρδιά και συγκέντρωση. Τον δυνατό ΠΑΟΚ τον έχουμε ΑΝΑΓΚΗ. Όπως και τον Άρη και τον Πανιώνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πολυ καλη αναλυση Jim και συμφωνω περι ανυπαρξιας guard ασπιδας στον Διαμαντιδη.

    Αυτα τα RSS φτιαξε μονο please!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπερα ειθελαν που ειθελαν παιχτες οι σελτικς εχασαν και το ροντο,χθες ακουγωταν οτι ειχαν βαλει στο ματι τον πολυ φορμαρισμενο ρεντικ του ορλαντο,τωρα δυσκολευουν τα πραγματα αρκετα και προλαβαινουν να χασουν και την ωχταδα μαλλον απ την φιλαδελφεια!!Θα ηθελα να δω παντως ποιον θα βαλουν στη θεση του ροντο στο ολ σταρ,τον γουολ της ουασινγκτον ισως.ΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ JIM
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ
    ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΑ
    ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ 2-3 ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ,ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
    ΕΚΑΑΝΕ ΜΠΑΜ..ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΤΡΑΒΩΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΑ ΣΟΥΤ
    ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Σ'ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
    ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΟΥΚΙΤΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ..
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Jim, νομίζω ότι αξίζει ένα αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ και στον Μαρκόπουλο. Ο Μαρκόπουλος θεωρώ ότι είναι ο πιο αδικημένος προπονητής στην Ευρώπη. Δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι στιγμής να δείξει τί αξίζει σε μεγάλη ομάδα. Θα μ' ενδιέφερε να διαβάσω την άποψή σου. Αν ο Σαββίδης ή κάποιος άλλος έσπρωχνε χοντρά χρήματα στον μπασκετικό ΠΑΟΚ (κανά 5άρι εκ.), πιστεύω θα ξαναζούσε η Θεσσαλονίκη μέρες Κόρφα, Πρέλιεβιτς και Φασούλα. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, αλλά στον ΠΑΟΚ και ένα budget γύρω στο 1 εκ. ευρώ θα ήταν σούπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σουλης εχει παρει πολλακις ροστερ που ηταν για πολλα..δεν τα καταφερνε παντα.θυμιζω:1)σεζον 96-97 ξεκινα με αρη κ ροστερ για πρωταθλημα κ φευγει στα μεσα.2)σεζον 98-99 παλι με τον αρη,παλι με ροστερ πολλα υποσχομενο παλι φευγει.η πραγματικα επιτυχημενη σεζον του ειναι με διαφορα η περιοδος 93-94.

      Διαγραφή
    2. Στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια πάντως δεδομένων των συνθηκών τα πάει πολύ καλά.

      Διαγραφή
  48. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΠΡΑΜΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ........... ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ, ΤΡΟΜΕΡΟΣ........
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΤΖΙΜ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ;
    # ΑΚ-13 #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να δωσω κι εγω τα ευσημα μου για την αναλυση σου γραφοντας για πρωτη φορα στο blog σου..Μια δυο παρατηρησεις καθως εσυ και οι προηγουμενοι φιλοι τα ειπατε ολα..
    α)Νομιζω δεν ανεφερε κανεις οτι η πολυ καλη εικονα που φανηκε να εχει ο Παναθηναικος στο 1ο ημιχρονο οφειλοταν σε μεγαλο βαθμο και στο γεγονος οτι η Ρεαλ ηταν αρκετα χεσμενη (οπως συνηθιζει στις αρχες των εκτος εδρας πριν βρει ρυθμο) και αστοχη σε σουτ που εγιναν με καλες προυποθεσεις. Οι 27 ποντοι θα μπορουσαν καλλιστα να ταν 31-32. Δε θα επαυε να ειναι μια πολυ καλη αμυντικη αποδοση αλλα εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν πρεπει να μας ξεγελανε οι 10 ποντοι διαφορας στο ημιχρονο λεγοντας οτι ο ΠΑΟ ηταν σουπερ..
    β)Ενω περιμεναμε το αντιθετο, Μπανκς(κυριως) και Λασμε (λιγοτερο) οσο περνα ο καιρος χειροτερευει η αποδοση τους σε σχεση με τα πρωτα τους ματς..(?)Να βαλουμε το ιδιο ερωτηματικο και για Καπονο? Σιγουρα το ιδιο συνεβη και με Κιτσεν που στα φιλικα ηταν καλος..μηπως τελικα ειναι και θεμα coaching εκτος απο recruiting? Πολυ αγχος και μπλα μπλα..στα time τη βγαζει την ομαδα στο διλεπτο! Η επιθεση θελει και λιγο ψυχολογια..
    Συνεχισε την καλη και ενδιαφερουσα προσπαθεια σου.
    Γιαννης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Λίγοι έχουμε παρατηρήσει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει υπέρβαση για να μπει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Τι εννοώ;

    Απ'ότι φαίνεται στον όμιλό μας, η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ θα μοιραστούν τις δύο πρώτες θέσεις. Μέχρι τώρα, η Ρεάλ έχει το προβάδισμα αφού έχει ήδη 4 εκτός έδρας νίκες και η ΤΣΣΚΑ μετράει μία αναπάντεχη γκέλα. Την Πέμπτη παίζουν μαζί στην Μαδρίτη και εκεί θα φανούν κάποια πράγματα.

    Οι γερμανικές Άλμπα και Μπάμπεργκ είναι σε ρόλο ουραγού και εν πολλοίς ρυθμιστή.

    Οπότε μένουν 4 ομάδες (Έφες, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, ΠΑΟ) που θα διεκδικήσουν τις δύο εναπομείνασες θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, πίσω από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Θεωρώ κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα υπάρξουν κάποιες ισοβαθμίες μεταξύ των 4 γι'αυτό και δίνω βάση στις διαφορές πόντων των μεταξύ τους παιχνιδιών.

    α) Η Έφες:
    + κέρδισε την Μπάμπεργκ στην Γερμανία,
    + έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό με μεγάλη διαφορά (14 πόντοι)
    - έχει κερδίσει με μικρή διαφορά εντός την Ζαλγκίρις (μόλις 4 πόντοι)

    β) Η Μάλαγα:
    - Έχασε εντός απ΄την Ρεάλ
    - Έχασε με 12 εκτός απ΄την Ζαλγκίρις
    + Έχασε μόνο με 5 εκτός απ'τον Παναθηναϊκό
    + Κέρδισε εκτός την ΤΣΣΚΑ

    γ) Η Ζαλγκίρις:
    - Έχασε εντός απ΄την ΤΣΣΚΑ
    + Έχασε μόνο με 1 πόντο εκτός απ΄την Παναθηναϊκό
    + Έχασε μόνο με 4 πόντους εκτός απ΄την Έφες
    + Κέρδισε με 12 εντός την Μάλαγα

    δ) Ο Παναθηναϊκός:
    + Κέρδισε την Άλμπα στην Γερμανία
    - Έχασε εντός απ΄την Ρεάλ
    - Κέρδισε την Ζαλγκίρις μόνο με 1 πόντο
    - Κέρδισε την Μάλαγα μόνο με 5 πόντους


    Ο Παναθηναϊκός για προκριθεί θα πρέπει να υποσκελίσει 2 απ΄τις 3 ανταγωνιστικές του ομάδες. Λόγω των μικρών διαφορών με τις οποίες έχει κερδίσει Ζαλγκίρις (κυρίως) και Μάλαγα αλλά και της μεγάλης με την οποία ηττήθηκε απ΄την Έφες, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει να περιμένει και πολλά απ΄τις ισοβαθμίες.
    Οπότε θα πρέπει να πετύχει 1 περισσότερη νίκη απ΄τις αντιπάλους του.

    Η λογική λέει ότι η πρόκριση θα παιχτεί στα 3 πρώτα παιχνίδια του δεύτερου γύρου που αντιμετωπίζει: Ζαλγκίρις (έξω), Έφες (μέσα), Μάλαγα (έξω).
    Η άποψη μου είναι ότι στην Ανδαλουσία θα κριθούν όλα. Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει στο Κάουνας, και το τρελοκομείο την Έφες θα την κερδίσει στο ΟΑΚΑ.
    Το ματς-κλειδί είναι εκτός έδρας με την ασταθέστατη Μάλαγα.Εκεί ακριβώς έγκειται η υπέρβαση που έλεγα πριν.
    Σε περίπτωση ήττας, και πολύ περισσότερο με πάνω από 5 πόντους, νομίζω πως αποκλείεται.

    Το θετικό είναι την προτελευταία και τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μπάμπεργκ εκτός και την ΤΣΣΚΑ εντός. Πολύ πιθανό και στα δυο παιχνίδια οι αντίπαλοί του να μην έχουν υψηλό κίνητρο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ξέχασα να προσθέσω στα "πλην" του Παναθηναϊκού ότι έχει χάσει με μεγάλη διαφορά εκτός απ΄την Έφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν έτσι, θα ήταν διαχειριζόμενο το θέμα...τουλάχιστον θα ξέραμε ότι θα μετρήσουν τα αποτελέσματά μας και μόνο -ή περίπου. Δυστυχώς, λόγω της ήττας από την Ρεάλ, θα παίξουν ρόλο και τα αποτελέσματα των λοιπών 4 ομάδων στην έδρα τους με Ρεάλ. Αν δηλαδή κερδίσουν όλοι τους, αποκτούν αυτόματα πλεονέκτημα έναντί μας, το οποίο μπορούμε να "εξισοροπήσουμε" ΜΟΝΟ με νίκη εκτός έδρας επί του αντίστοιχου αντιπάλου.

      Βέβαια σε όμιλο 8 ομάδων και 14 αγωνιστικών, πολλά μπορούν να συμβούν...και από ότι φαίνεται, θα συμβούν αρκετά...

      Διαγραφή
  53. Πρέπει να επιτρέψουν στον Μπανκς να κάνει και 2-3 μπούκες και αιφνιδιασμούς, όπως στον πρώτο γύρο. Αλλιώς τι διαφορετικό να προσφέρει σε σύγκριση με τον Ούκιτς; Σε οργάνωση πάνω κάτω τα ίδια είναι και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο banks του βερολινου...το μαθημα του πεδουλακη:




    αγωνας πρωτος...αλμπα παναθηναικος.
    ωραιος ο σερβος δε λεω, πολυ κινηση η ομαδα του!ομορφο μπασκετ που θα ελεγε και ο ομπραντοβιτς(ο κανονικος).αλλα οσο και να το τραβηξει, η συμπαθης αλμπα ειναι μια ομαδα γεματη φιλοτιμους λογκανοσμιθ.στην καλυτερη, μαζι με κανενα συστηματακι που θα τους βαλεις να φτιαξουν, θα σου τραβηξουν και 2-3 τριποντακια παραπανω.μεχρι εκει....
    ο πεδουλακης τωρα τι παθαινει?τραυματιας ο αρχηγος και πρεπει να πορευτει με ukic στον ασσο που, κακα τα ψεματα, δεν εχει βγαλει και ματια με malaga και zalgiris.κι αφου κι ο ukic θελει και τη βοηθεια του στην οργανωση, για να χωρεσει στα αδεια παπουτσια του D, θα σου βαλω δικε μου τον banks...παραδιπλα, στο 2.να του μοιραζεις και καμια φορα τη μπαλα, να ξεκιναει τη διεισδησουλα του και να βγαζει και κανενα συστηματακι με κανενα ψηλο.κι οταν δεν του τηνε μοιραζεις να σου κουνιεται συνεχεια σα τον δαιμονισμενο και να σου βγανει screen στο ματσιουλη, αλλαγες στα μαρκαρισματα, ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ UKIC!!το πιασες?ελαμψε ο λενης τις προαλλες.λες, να κι ενα καλο που ελειψε ο αρχηγος...




    δευτερος κι ενα μεγαλο αχ!
    τον ειδες τον αγωνα του βερολινου argy?τον ειδα τον αγωνα του βερολινου σου λεει ο argy, εκει ημουνα, τον εζησα.ειδες τι ομορφα επαιξες στο βερολινο argy?ειδες τι ομορφα επαιξε κι ο ομπραντοβιτς για να κανεις εσυ μια καλη προπονηση τα "περιπλοκα" συστηματακια σου?και μου παιζεις ενα μπασκετακι μουρλια.ο lasso απλα προσπαθει να σε διαβασει και να μεινει κοντα...και μενει.μαγκια του!το εραβε στα μετρα της καθε σου επιθεσης.κι οταν τον εκανε λουλου ο δικος μας, η αλλαγουλα του, το time out του, και κυριος...εκει κοντα ο lasso, χωρις να παιξει τιποτα!βαζεις και τον αρχηγο στο 3...ξεκουραστος και παντα μεσα στον αγωνα να ενορχηστρωνει!ολα τελεια!ολα ομορφα!τωρα θα μπει κι ο banks, λεω...τον εχεις αφησει ολο τον αγωνα εξω...θα μου παιξεις ενα high tempo οπως με την αλμπα, με ukic ασσο, banks στο 2 και τιποτα ματσιουλογκιστ να σκριναρουν συνεχεια, και το καθαρισες το ματσακι.αντιο lasso και buenas tardes κι απο κει που ηρθες ξαναπηγες πριν κανα δυο μηνες!και μου τον βαζεις στον ασσο!επιθεσεις σαν κι αυτες τις "ομορφες" του messina...ο banks σαν αλλος teodosic να φτανει μεχρι την κορυφη του τριποντου και να ψαχνει σε ποιο ακροβολισμενο δυαροτριαρι θα τη σπασει.πας καλα?στη real θα το παιξεις αυτο, που δεν εχει κανει τιποτα αλλο στον αγωνα απο το να προσπαθει να σου διαβασει τα συστηματα?και σα να μην εφταναν ολα αυτα, σε 2 διαδοχικες αμυνες χαλαει ολο το στησιμο(ο banks) κοιταζοντας στα χαμενα τι πρεπει να κανει.οι πιο εμπειροι παιχτες του πεδουλακη(βλεπε τσαρτσα) ξερουν ποσο σημαντικο ειναι να μη χασεις το πλανο της αμυνας...επεσε πανω στο rodriguez οταν εφαγε προσποιηση στο τριποντο...ξερει!ο banks μαλλον δεν ξερει!στο συστημα του πεδουλακη ο banks ειναι ενας ακομη kitchen(ναι ναι, με παραπανω προσοντα) οταν παιζει στον ασσο.αλλα στο 2 φιλε θελω να τον δω.θελω να δω τι θα κανει και με τον αρχηγο στον ασσο...συγκλονιστικες στιγμες και αλλες εποχες ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ στην ευρωπη!





    αν το καταλαβε κι ο argy, εχει στα χερια του τουλαχιστον αλλα 4-5 συστηματα να μπλεξει στο οπλοστασιο του...και να δω μετα τι λεξη θα βρει ο mirotic(ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ) για να χαρακτηρισει το μπασκετ του παναθηναικου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΡΓΥΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ..ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ..ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ..http://trifillakia.blogspot.gr/2013/02/coach-pedoulakis-videos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή