Athlenda

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ..!



Το Hoopfellas ανοίγει τον φάκελο  «προπονητής της Εθνικής ομάδας» κυκλώνοντας τις δύο ιδανικές περιπτώσεις για την επίσημη αγαπημένη, σε αυτή τη φάση της ιστορίας της.. Μια ταινία της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης..


Το θέμα είναι ζεστό και οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει. Άλλωστε ο κ.Βασιλακόπουλος είχε δηλώσει ότι η θέση θα κλείσει πρίν τις αρχές του νέου έτους. Η ομάδα βγαίνει από μια δύσκολη περίοδο μετά το χαστούκι του προολυμπιακού και η επιλογή του αντικαταστάτη του Ηλία Ζούρου είναι βαρύνουσας σημασίας.  Yπάρχει ανταγωνισμός με τον καθένα υποψήφιο να έχει τα δικά του συν και πλην αν και η ομοσπονδία  έχει δώσει  τα συστατικά που πρέπει να περιέχει  το πακέτο.. «Πάνω απ’ όλα να γνωρίζει άριστα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, το πώς εξελίσσεται το μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χώρο και να γνωρίζει άριστα το ελληνικό μπάσκετ». (o χρησμός)

 Πάμε να δούμε τα «κουστούμια»..


1.       1. ΝΤΕΗΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: Βάζοντας κάτω όλες τις παραμέτρους θεωρώ ότι ο προπονητής της Μακάμπι είναι  αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο για τον πάγκο του συγκροτήματος μας, με την έννοια της σίγουρης και ασφαλούς μετάβασης στην επόμενη μέρα. Ας μη γελιόμαστε. Ο Μπλάτ είναι κορυφαίος προπονητής, ίσως ο καλύτερος για τουρνουά 2 εβδομάδων (δε ξέρω ο Ντούντα τι λέει γι’αυτό..). Είναι από αυτούς που παρουσιάζουν συνέχεια νέα πράγματα, έχει πρωτοποριακές ιδέες  και καθορίζει τις νέες τάσεις στο σύγχρονο μπάσκετ. Μη ξεχνάτε ότι είναι «ζεστός» από τέτοιες διοργανώσεις, μιας και πρόσφατα έδωσε τέλος στην πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με την ρωσική ομοσπονδία. Πήρε τη Ρωσία από εκείνο το κρύο βράδυ του Βελγίου (τραγική εμφάνιση-ήττα από τους Βέλγους,  το σημείο μηδεν από το οποίο γεννήθηκε η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης) και στα 6 χρόνια της θητείας του την παρέδωσε ως την μεγαλύτερη δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά την Ισπανία, με τρία μετάλια, το θρυλικό χρυσό στη Μαδρίτη και δύο χάλκινα (το ένα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς). Λάτρης του ελληνικού μπάσκετ με θητεία στον Άρη, λατρεύει τον Ζήση και την σκεπτόμενη νοοτροπία του Ελληνα παίκτη. Μπορεί να εξελίξει το προφίλ της ομάδας μας, με ένα πιο μοντέρνο στυλ που θα περιλαμβάνει ένα γρηγορότερο επιθετικό τέμπο. Διπλωμάτης, δημοσιογραφικός, εξαιρετική προσωπικότητα με σπουδές στο Πρίνσετον, άνθρωπος με πολύ περιεχόμενο, εμπνέει τεράστιο σεβασμό.  Ένα συγκρότημα με το δικό μας στάτους στο παγκόσμιο ranking αξίζει έναν τέτοιο προπονητή. Πάρτε τον..!!!



2.       2. ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: Το πρώτο φαβορί και δίκαια. Είναι νέος, Έλληνας (βασικό), με μοντέρνες ιδέες για το άθλημα, επιτυχημένος στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, αυτοδημιούργητος και «άφθαρτος» από τα εδώ καθέκαστα μιας και η δουλειά του τυγχάνει γενικής αποδοχής από το ελληνικό μπάσκετ. Τον εκτιμώ πολύ τον Κατσικάρη. Πάλεψε, δούλεψε πολύ για να ανοίξει την πόρτα της ACB και κυρίως να καθιερωθεί, φτάνοντας στο σημείο να μπεί στην ελίτ των προπονητών. Κούλ τύπος, ξέρει πότε να «βάλει» γκάζια και πότε να «αφήσει λίγο λάσκα» την ομάδα του. Έχει το σεβασμό σχεδόν όλων των Ελλήνων παικτών. Η επιλογή Κατσικάρη μπορεί να θεωρηθεί εκτός των άλλων ως και μια κίνηση στήριξης της πολυσυζητημένης (και όχι άδικα) νέας γενιας  Ελλήνων προπονητών. Ο Κατσικάρης είναι πιο οικονομικός από τον Μπλατ με τον οποίο τους συνδέουν πολλά τα τελευταία χρόνια, με αλληλοαντικαταστάσεις  (Αγ. Πετρούπολη, Άρης) κοινό μάνατζερ κλπ. Η δική του Μπιλμπάο-για την οποία μιλήσαμε πρόσφατα- μπορεί να αποτελέσει μια μικρογραφία της δικής του Εθνικής, μς συνδυασμό χαρακτηριστικών ελληνικού και ισπανικού μπάσκετ. Νομίζω ότι έχουμε το υλικό να παίξουμε πολύ καλά κάτι τέτοιο.. Και η δική του επιλογή αξίζει την ψήφο μας.



3.      3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Tα πολλά λόγια είναι περιττά. Ο «Δράκος» είναι το σύμβολο και ο απόλυτος στρατιώτης αυτής της ομάδας. Το θέμα είναι άλλο. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα?  Με τον Γιαννάκη στο τιμόνι η εθνική μας ομάδα έζησε μερικές από τις μεγαλύτερες “glory days” της ιστορίας της και με αυτόν στο παρκέ τις υπόλοιπες.. Έχουν περάσει ακριβώς 5 χρόνια, από τον Δεκέμβρη του 2008, όταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοίνωνε το τέλος της συνεργασίας με τον Νικαιώτη κόουτς. Ο Γιαννάκης είναι σίγουρο ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή αυτή τη στιγμή. Έχει ανθρώπους που τον θέλουν και άλλους που είναι τελείως αντίθετοι.. Στη Λιμόζ αντιμετωπίζει ακόμα δυσκολίες, αν και θεωρώ ότι μάλλον είχαν δημιουργηθεί τεράστιες προσδοκίες για μια ομάδα που τώρα επανήλθε στην ProA. Το συν του είναι ότι βρίσκεται «πάντα» εκεί για την ομάδα και γι’αυτό διατηρεί το δικό του μερίδιο πιθανοτήτων σε αυτήν την κούρσα αυτή τη στιγμή. Θα στραφούν σε αυτόν εφόσον στραβώσουν οι από πάνω του στη λίστα.. Ο Γιαννάκης δε χρειάζεται να διακόψει το συμβόλαιο του με τη Λιμόζ μιας και στη Γαλλία δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.


4.       4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ: Το προμόσιον του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Νέα Υόρκη δεν ήταν τυχαίο.. Ο Ιτούδης βρίσκεται υπό σκέψη, μιας και πληρεί μερικές από τις προϋποθέσεις της ομοσπονδίας. Γνωρίζει το άθλημα, ψάχνεται και παρακολουθεί την εξέλιξη του, είχε σημαντικό ρόλο στην ομάδα που κυριάρχησε στο ευρωπαϊκό στερέωμα τα τελευταία χρόνια.  Σημαντικό ναι, όχι πρώτο. Στην ομοσπονδία προβληματίζονται ως ένα βαθμό από το ότι ο Ιτούδης δεν έχει βγεί μπροστά ως πρώτος προπονητής και αυτό εμπεριέχει ρίσκο. Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα με τον ηγέτη της ομάδας Βασιλη Σπανούλη. Κατά τη γνώμη μου, όταν διαλέγεις έναν προπονητή πρέπει να είσαι  σε θέση (σαν διοίκηση/ομοσπονδία) να λύσεις εύκολα τέτοια θέματα. Αν δε μπορείς απλά δεν κάνεις γι’αυτό το πόστο εσύ και όχι ο προπονητής.  Ο Ιτούδης είναι οικονομικός, αποτελεί επιλογή από το κέντρο της νεότερης γενιάς της ελληνικής προπονητικής σκηνής και θα ήταν ενδιαφέρον να τον δούμε να εξελίσει με το δικό του προσωπικό σκεπτικό τη φιλοσοφία Ομπράντοβιτς σε ένα ταλαντούχο σύνολο.  Εμπεριέχει όμως ρίσκο. Αυτό είναι δεδομένο..


ΤHE OUTSIDERS


-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  Από τους δυνατούς εκπροσώπους της Ελληνικής νουβέλ βαγκ, με θητεία στο τιμ της Εθνικής ομάδας. Κάποιες λεπτομέρειες δεν είναι υπέρ του. Για παράδειγμα θα πήγαινε με άλλα γαλόνια αν η ΤΣΣΚΑ κατακτούσε τον τίτλο της Ευρωλίγκας πέρυσι ή αν είχε προλάβει να παρουσιάσει κάτι στον Πανιώνιο, με τον οποίο υπέγραψε πρώτα. Ο Σφαιρόπουλος είναι καλός προπονητής, έχει φρέσκιες ιδέες και ανοιχτό μυαλό αλλά αυτή τη στιγμή το τάιμινγκ ίσως δεν είναι το καταλληλότερο για αυτόν, μιας και η ομάδα χρειάζεται κάτι πιο «στιβαρό» από τον Ζούρο..


-ΧΟΑΝ ΠΛΑΘΑ: Επιλογή που προέκυψε πρόσφατα, με την αξιοπρόσεκτη πορεία της Ζαλγκίρις. Πάντα στο μυαλό της ομοσπονδίας «έπαιζε» η σκέψη για Ίβηρα προπονητή (βλ. Πέπου Ερνάντεθ) με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, πιο γρήγορο (το οποίο θα έλυνε τα επιθετικά μας κολλήματα) και κυρίως πιο ανταγωνίσιμο απέναντι στον βασικό μας αντίπαλο τα τελευταία χρόνια δηλ. τους συμπατριώτες του. Ο Πλάθα είναι καλός προπονητής. Δεν έχει όμως το βασικό χαρακτηριστικό της «γνώσης του ελληνικού μπάσκετ». Δεν έχει δουλέψει ποτέ εδώ (σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του) και σίγουρα έχει διαφορά να ξέρεις ο ίδιος από το να μαθαίνεις από άλλους. Το ενδιαφέρον είναι ότι θα βλέπαμε καινούργια πράγματα από το «πάντρεμα» των δύο σχολών μέσα στο μυαλό ενός Ισπανού (γιατί αυτό το «έχει» και ο Κατσικάρης).

Υ.Γ.: To θέμα Ομπράντοβιτς περισσότερο δημιουργήθηκε παρά υπήρξε ποτέ. Αυτή είναι η γνώμη μου..

Υ.Γ1: Δε ρωτάμε τον Γκόρκα Αρίντα να μας πεί..? Τρείς από τους άνωθεν είναι πελάτες του.. Και ουκ ολίγοι Έλληνες παίκτες (μεταξύ των οποίων και ο Βεργίνης, τον οποίο είχε πάρει στη Μπιλμπάο για προετοιμασία μπας και τσιμπήσει καμιά ομάδα στην Ισπανία αλλά τζίφος..)

Y.Γ2: Με το σάπιο το μυαλό μου ίσως θα ήθελα να δω τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο πόστο. Δε νομίζω όμως ότι τα «χνώτα» του ταιριάζουν με την φιλοσοφία των ιθυνόντων και το απολυταρχικό καθεστώς του είναι το ιδανικό για τους παίκτες αυτή τη στιγμή..


Υ.Γ3: Kαι Μπομπ Ντίλαν.. Από τα 4 μαύρα κουστούμια..

279 σχόλια:

  1. Σίγουρα όχι τον Γιαννάκη, αν και αυτή η "πρόσληψη" στη Λιμόζ είναι ύποπτη. Και για να εξηγούμαι, πιστεύω ότι ο Γιαννάκης πήγε στη Λίμοζ βάσει κάποιου σχεδίου που θα τον επαναφέρει στην Εθνική, να θεωρηθεί δηλαδή ενεργός προπονητής και μάλιστα εργαζόμενος και σε ευρωπαϊκό σύλλογο.
    Δεν ξέρω την άποψή σου Jim για τον Γιαννάκη αλλά, υπερβολικό ίσως, δεν τον κατατάσω καν σους προπονητές!

    Από τους υπόλοιπους θεωρώ και εγώ τον Μπλατ ως τον πιο κατάλληλο, αν και θα ήθελα Ελληνα προπονητή στην εθνική ομάδα.
    Οποιος έλληνας όμως αναλάβει, θα έχει από τη πρώτη στιγμή τη γνωστή γκρίνια και το πριόνισμα της καρέκλας.
    Ο Κατσικάρης δεσμεύεται από την ισπανική λίγκα και δεν νομίζω να θελήσει να φύγει από την Ισπανία για χάρη της Εθνικής. Ο Σφαιρόπουλος θεωρείται λίγος άρα μένει ο Ιτούδης με τα γνωστά προβλήματα.

    Επομένως να παρακαλάμε να δεχθεί ο Μπλατ αλλιώς θα έχουμε "δράκο" ...μπρρρρρρ

    geoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Geoff
      Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες για τον Γιαννακη επειδη τον παρακολουθω απο κοντα απο εδω που ειμαι αυτο που εχει αναλαβει μαζι με Φορτε Οστροφσκι εδω στη Λιμοζ δεν ειναι κατι πολυ ευκολο και δεν νομιζω να το χρησιμοποει για να δειξει κατι. Ο Φορτε τον φωναξε να φτιαξει τη Λιμοζ οχι μονο για φετος αλλα για το μελλον το προτζεκτ μιλαει για τα επομενα 2-3 χρονια να μπορεσει η Λιμοζ να παιζει Ευρωλιγκα. Φετος στοχευει στη παραμονη πραγμα που η Λιμοζ απετυχε να κανει πριν δυο χρονια ενω ειχε τρομερα πληρες ροστερ. Ο Γιαννακης παιζει το ονομα που εχει χτισει πολυ ασχημα εδω στη Γαλλια και χανει τοσο οικονομικα(αφου ηρθε για το προτζεκτ) και ψυχικα αφου οι Γαλλοι δεν τον καταλαβαινουν και ζητουν τρελα πραγματα. Τους εχει τρελανει στην υπομονη αλλα αν στον Ολυμπιακο δεν ειχε δικαιωμα να το λεει αυτο εδω στη Λιμοζ νομιζω οτι εχει 100 τις εκατο δικαιο να το λεει. Aυτο που προσπαθει να τους περασει εδω (το ελληνικο σκεπτομενο αμυντικο μπασκετ) δεν εκτιμαται ιδιαιτερα καθως ειναι μια πολυ αθλητικη ιδιαιτερη λιγκα..
      Οπως ειπα στο προηγουμενο σχολιο αποκλειω τουλαχιστον για φετος να αναλαβει ο Γιαννακης καθως πρεπει να σωσει τη Λιμοζ και αν τα καταφερει να τη βαλει στα πλει οφ.
      Μπλατ και γρηγορα ...
      Μανος

      Διαγραφή
    2. Έλα geoff.. Θα σου πω την πραγματικότητα φίλε. Η πρόσληψη Γιαννάκη θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία για τη Λιμόζ. That is a fact..! Και μιλάμε για ομάδα-θρύλο με πολύ απαιτητικό κοινό αλλά σε νέα πλέον εποχή με άλλα δεδομένα. Ο Φορτέ είναι μέγας θαυμαστής του, είχαμε γράψει σχετική ανάρτηση.


      @Μάνος

      Έλα φίλε, μένεις Λιμόζ? Αν θες στείλε μου το μέηλ σου στο προσωπικό μου mailbox. Nα'σαι καλά..

      Διαγραφή
  2. Αποριπτονται μεχρι νεωτερας ο Σφαιροπουλος για τον λογο οτι ηταν ηδη προπονητης της Εθνικης επι Καζλαουσκας (αυτος ηταν υπευθυνος για την εγκαταλειψη του αμυντικου προσανατολισμου της μετα Γιαννακη εθνικης δεν καταφερε ενω ηξερε την νοοτροπια που επικρατουσε να περασει την εθνικη μεσα απο μια δυσκολη μεταβατικη περιοδο βλεπε παγκοσμιο 2010 επι των ημερων του ξεχασαμε πως να παιζουμε απεναντι σε ζωνη).
    Ιτουδης , γιατι να βαλουμε εναν βοηθο προπονητη στη θεση του πρωτου προπονητη?
    Πλαθα, περιμενετε λιγο να δουμε που θα παει η Ζαλγκιρις και επισης δεν ειναι γνωστης της Ελληνικης ννοτροπιας και δεν θελουμε αλλο προπονητη στυλ Καζλαουσκα -Ζουρου θελουμε προπονητη με εμφαση στη ενεργητικη επιθετικη αμυνα και μετα ολα τα υπολοιπα , εκει βασιστηκαν οι επιτυχιες της Εθνικης.
    Με σειρα προτιμησης προτιμω Μπλατ-Γιαννακη- Κατσικαρη (πιστευτε οτι θα αφησει οτι εχτισε στην Ισπανια για παρτ ταιμ εργασια?).
    Για τον Μπλατ τα λετε ολα πολυ καλα για τον Γιαννακη επειδη ειμαι Γαλλια εχει μπλεξει ασχημα αφου οι Γαλλοι περιμενουν θαυματα απο το τιποτα και δεν του αφηνουν ουτε το παραμικρο περιθωριο προφανως αμα παρει την Εθνικη θα φυγει απο τη Λιμοζ. Οι Λιμουζο ειναι χειροτεροι απο τους Ελληνες σε γκρινια για αμεσα αποτελεσματα , εχασε και εχτες παλι στο Μπομπλαν .. Δυσκολο..
    Οποτε ολα τα λεφτα σε Μπλατ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μεγάλες οι προσδοκίες των Λιμουζό, το γνωρίζω φίλε. Ο Κατσικάρης με τη συγκατάθεση της Μπιλμπάο θα μπορεί να διακόπτει το συμβόλαιο του για λίγο καιρό ώστε να πάρει τη θέση. Αλλά ακόμα και εαν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να στραβώσει το κλίμα μεταξύ του ιδίου και τη διοίκησης δε θα το κάνει. Δε θα ρισκάρει τη δουλειά του.

      Διαγραφή
  3. Ασχετο εντελώς με το παρόν άρθρο, αλλά τώρα σε βρήκα τώρα το θυμήθηκα... Τι λες σχετικά με τα σχόλιά σου για το πόσο ταιριάζει ο Πελεκάνος στον Αρη; Με εκείνα τέλος πάντων τα μακρόσυρτα που έχουν πέσει στο κενό;
    Υ.Γ. Γιατί αν κρίνουμε από εκείνο το άρθρο, από το ότι ο Σφαιρόπουλος είναι ήδη προπονητής σε σύλλογο της Α1 κι ως εκ τούτου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ για τον Βασιλακόπουλο, αλλά κι από το ότι δεν υπολογίζεις πόσα ...θα δώσει η ΕΟΚ για προπονητή, δεμ είμαι καθόλου σίγουρος τι θα απαντήσεις πάλι για τον Πελεκάνο! Και το πως κρίνεις τις καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φίλος, κρυβόμουν αλλά με βρήκες.. Λοιπόν σαν αποτυχημένος predictor που είμαι σου λέω ότι ο Πελεκάνος είναι αυτή τη στιγμή ο "ξένος" του Άρη μέσα στο παρκέ και χωρίς αυτόν οι κίτρινοι μπορεί να έψαχναν ακόμα την πρώτη νίκη. Είναι θέμα λειτουργίας της ομάδας. Ο Σφαιρόπουλος είναι στον Πανιώνιο.. Καταλαβαίνεις τώρα πως κρίνω τις καταστάσεις. Μη δίνεις σημασία..

      Διαγραφή
  4. τζιμαρα ωραια αναρτηση.φωτη λεω εγω.και μετα μπλατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπλάτ και εγώ

    Ιτούδης με τίποτα.

    *κάπου είχα διαβάσει οτι ο Κατσικάρης θα πρέπει να παραιτηθεί απο Μπιλμπάο αν θέλει να αναλάβει την εθνική. ισχύει?

    *αν οχι Μπλάτ θα ήθελα ξανά Γιαννάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Γκρεκ.. Έγραψα ακριβώς πιό πάνω τι ισχύει για Κατσικάρη φίλε.

      Διαγραφή
  6. Kαλή,σύντομη και εύστοχη η ανάλυση σου jim.Νομίζω δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο καλύτερος εκ των παραπάνω προπονητής,γνώστης και φοβερός στο να παίξει ωραίο μπάσκετ είναι ο Μπλατ.Όμως ο καλύτερος δεν είναι πάντα και καταλληλότερος.Αρχικά,γιατί κοστίζει,και επίσης γιατί πάει πίσω το σχέδιο προώθησης της ελληνικής γεννιάς που λέμε.Ο Κατσικάρης σίγουρα έχει αποδείξει πολλά,και σε μέρη που δεν είχε ούτε βύσμα,ούτε ευνοικές συνθήκες.Πήγε μια ομάδα όπως η μπιλμπάο στον τελικό του πρωταθλήματος και στους 8 της ευρωλίγκα,με αξιόλογο μπάσκετ.Το ερώτημα είναι αν διαθέτει το ειδικό βάρος να οδηγήσει μια ομάδα που προσθέτει άγχος,με μεγάλους παίκτες,αλλά και να οδηγήσει μια ομάδα σε ένα τουρνουά.Ο γιαννάκης ναι μεν έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται την εθνική ομάδα αλλά για μένα μια τέτοια επιλογή είναι πισωγύρισμα εφόσον και ο δράκος δεν έχει δείξει ποτέ ότι είναι προπονητής μεγέθους.Έχει πολλά να αποδείξει αν θέλει να θεωρείται σπουδάίος όπως και παίκτης.Ο Ιτούδης,το παιδί του Ζοτς έχει πολλές παραστάσεις από το σύγχρονο Μπάσκετ και τις μεγάλες πορείες του Πάο.Θεωρώ πως είναι γνώστης του μπάσκετ,της σύγχρονης πραγματικότητας...Είναι μείον το ότι δεν έχει ξαναδουλέψει ως προπονητής μόνος του.Σίγουρα αποτελεί μεγάλο ρίσκο η πρόσληψη του,αλλά πιστεύω πως έχει μέλλον και υπάρχει η δυνατότητα να χτίσει την εθνική αποτελεσματικά.Ο Σφαιρόπουλος είναι παρόμοια περίπτωση αλλά θα ήθελα πρώτα να τον δω στον Πανιώνιο.Ο Πλάθα έχει δείξει οτι δε μασάει και έφτιαξε ως τώρα μια ομάδα με φοβερή χημεία και αυτοματισμούς.Καλό θα ήταν να τον δούμε και στα πιο κρίσιμα,αλλά αν θα είναι μέσα στους υποψηφίους θα τον είχα ώς επικρατέστερη επιλογή.
    Εν κατακλείδι νομίζω θα έπρεπε να παραβλέψουμε τις περιπτώσεις γιαννάκη αρχικά,και κατσικάρη έπειτα.Αν ο μπλατ έχει λογικές απαιτήσεις και βλέψεις να μείνει για καιρό,ας έρθει να χτίσει μια πολύ δυνατή εθνική-φόβητρο στο ευρωπαικό και το παγκόσμιο μπάσκετ.Αν δεν είναι τόσο καλή η βλέψη συνεργασίας κοιτάς τον Πλάθα και από Έλληνες για μένα η πιο καλή επένδυση είναι ο Ιτούδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Πάνθηρα.. Τον Σφαιρόπουλο λες θέλεις να τον δείς με τον Πανιώνιο. Τον Ιτούδη φίλε δε θα ήθελες να τον δείς κάπου ως πρώτο? Ο Πλάθα θα είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση από μπασκετική άποψη, να δούμε δηλ. τι θα παρουσιάσει. Με το ανάλογο ρίσκο βέβαια..

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα κάνεις πλάκα φίλε Panther υποστηρίζοντας οτι "O Γιαννάκης δεν έχει δείξει οτι είναι προπονητης μεγέθους". Δηλαδή ποιός απο τους ανωτέρω, πλήν Μπλατ, το έχει δείξει? Δεν αμφισβητώ την αξία κανενός αλλά οτι και να λέμε ο Γιαννάκης σήμερα είναι ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής με αποδείξεις όχι λόγια.
      Και στον Ολυμπιακό έκανε φοβερή δουλειά, είχε όμως την ατυχία να κοντραριστεί με τον αποδεδειγμένα κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητη και την ομάδα του. Και ασ μην συγκρίνουμε με το σήμερα. Ας θυμηθούμε σε τι κατασταση ήταν ο Παναθηναικός σχεδόν 5 χρόνια πριν όταν ανέλαβε ο Γιαννάκης τον Ολυμπιακό. Η δουλειά του είναι παντού πετυχημένη.

      Διαγραφή
  7. Δεν ειμαι συγουρος αλλα ο Ιτουδης δεν ηταν 1ος στον ΠΑΟΚ προ Ζοτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστε το Απανταω μονος μου γιατι το βρηκα και μπραβο μου απο wikipedia:Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης. Αποτελεί το δεξί χέρι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 1999-2000. Γεννήθηκε στην Βέροια στις 8 Σεπτεμβρίου 1970 και σαν παίκτης αγωνίστηκε στον Ερμή Τρικάλων Ημαθίας και τον Αλκέτα Αλεξάνδρειας, πριν αποφασίσει να μεταβεί στο Ζάγκρεμπ όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο μπάσκετ. Στο Ζάγκρεμπ έκανε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα αρχικά στα τμήματα υποδομής της Μλάντοστ και κατόπιν σαν βασικός προπονητής της εφηβικής ομάδας της Κ.Κ. Ζάγκρεμπ την διετία 1990-92. Ακολούθησε μία τριετία(1992-95) στο πλευρό του Μπόσκο Μπόζιτς στην αντρική ομάδα ενώ παράλληλα ήταν και πρώτος προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται στον ΠΑΟΚ σαν βοηθός των Κιουμουρτζόγλου, Λούκαϊτς την σεζόν 1995-96, το τέλος της οποίας τον βρίσκει στο «τιμόνι» σαν επικεφαλής προπονητής του «δικεφάλου» φτάνοντας μεταξύ άλλων στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

      Διαγραφή
  8. Zelikooooooooooooooo και Ιτουδησ Α.Κ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή πρόσφατα έμαθα - με το δύσκολο τρόπο βεβαίως βεβαίως - ότι πρέπει να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και τη διαίσθησή μου, διαβάζοντας την ανάρτησή σου και χωρίς ίχνος σκέψης πριν και ανάλυσης ή οποιαδήποτε θεωρίας αλλά απολύτως αυτόρμητα, οδηγούμαι στην επιλογή Κατσικάρη-Ιτούδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ... Σαν δίδυμο προφανώς εννοείς. Ενδιαφέρον. Θα δεχόταν ο Ιτούδης πιστεύεις..?

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα Jim, ομολογώ ότι όταν το έγραψα δεν το είχα στο μυαλό μου σα δίδυμο..... διαβάζοντας όμως όλων των παιδιών τις απόψεις και πλέον χρησιμοποιώντας σκέψεις-θεωρίες-αναλύσεις και όχι διαίσθηση, νομίζω ότι θα ήταν τέλειο σα δίδυμο. Σπουδαίος γνώστης όπως λες ο Ιτουδής του αντικειμένου, στησίματα άμυνας, διάβασμα αντιπάλων, νοοτροπία νικητή, επιρροή όπως και να έχει προς τους παίχτες γιατί έχει πετύχει πολλά. Τα μείον που έχει θα τα καλύψει ο Κατσικάρης. Προπονητής πρώτης όμαδας, με έργο, με κάπως όπως είπες ισπανική σκέψη άρα και τρόπο παιχνιδιού που μπορούν οι παίχτες μας πλέον να το εφαρμόσουν, θα είναι και ο ενδιάμεσος κρίκος με τον Σπανούλη. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο head coaches ? Aν αυτό για κάποιο λόγο γινόταν ίσως να μην κολλούσε κάποιος από τους 2 στον τίτλο του "βοηθού" αν και μου είχες γράψει σε άλλη ανάρτηση ότι οι assistant πλέον μπορούν να κανουν καριέρα από αυτή τη θέση, να φτιάξουν όνομα δεν είναι ότι είναι 2οι. Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι πολύ ενδιαφέρον δίδυμο..... Η διαίσθησή μου χτύπησε διάνα χιχι. (Πλάκα πλάκα άνετα θα τους ήθελα και στην Πανάθα).

      Διαγραφή
  10. ιτουδης για μενα η καλυτερη επιλογη. μν ξεχναμε οτι στον παο ηταν υπευθυνος για το στησιμο της αμυνας (συμφωνα παντα με τον ομπρα). Ξερει το ελληνικο μπασκετ ξερει τους παιχτες. με σπανουλη δν νομιζω να υπαρξει θεμα.αυτα ειναι για της εφημεριδες και τα προβατα. μπλατ επισης μου αρεσει αλλα μας πεφτει λιγο ακριβουλης.. για τουσ υπολοιπους ουτε καν να σχολιασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Κρίς.. Φίλε ο Ιτούδης είναι σπουδαίος γνώστης του αντικειμένου. Όχι καλός, σπουδαίος. Όμως θέλει και "άλλα" αυτή η θέση. Νομίζω με καταλαβαίνεις.. Εκεί έχω μερικές ενστάσεις. Δεν παύει όμως να αποτελεί μια καλή επιλογή. Και ευκαιρία για αυτόν να ανεβάσει τις μετοχές του κατακόρυφα.

      Διαγραφή
  11. Και εγώ το δίλημμα το περιορίζω στο δίδυμο Ιτούδης-Κατσικάρης.
    Για να είμαι ειλικρινής είμαι θαυμαστής της μπασκετικής σκέψης Ομπράντοβιτς και πιστεύω ο Ιτούδης είναι ο ιδανικότερος να την εφαρμόσει στην Εθνικάρα.
    Για μπλάτ και πλάθα διαφωνώ γιατί θα ήθελα να βλέπω Έλληνα προπονητή στον πάγκο καθότι υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και είναι κρίμα να μην τους δίνονται ευκαιρίες.
    Όσον αφορά τον Γιαννάκη, χωρίς να θέλω να μειώσω τις επιτυχίες που μας έχει χαρίσει, δεν τον εκτιμώ καθόλου σας προπονητή. Θεωρώ το στυλ του επιθετικού του παιχνιδιού που προωθεί μονότονο και προβλέψιμο.Προσωπικά προτιμώ να βλέπω σύγχρονο και ελκυστικό μπάσκετ από την εθνική ακόμα και χωρίς μεταλλεία(που αργά ή γρήγορα θα έρθουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως Jim να βαζαμε στους υποψηφιους και την περιπτωση Τρινκιερι?Ειναι ανερχομενος,ικανοτατος,φθηνος,με φιλοσοφια που μπορει να ταιριαξει στην ελληνική πραγματικότητα.Μια χαρα περιπτωση μου ακουγεται και νομιζω οτι εχει γινει επαφη...Τουλαχιστον αυτο αφησε να εννοηθει και ο Φιλιππας Συριγος.
    Παντως αν ημουνα Ιτουδης δεν θα επελεγα μια τετοια δουλεια.Θα πηγαινα πρωτα σε ενα συλλογο για να κτισω ονομα σαν πρωτος προπονητης,οπως ο Κατσικαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζόνυ σκέφτηκα αρκετά το μεσημέρι για τον εαν θα πρέπει να τον προσθέσω ή όχι. Καλός προπονητής, γνωρίζεται την άποψη μου άλλωστε. Πέρυσι δεν τα πήγε καλά στα πλέη-οφς και φέτος στην Ευρωλίγκα (αν και "αναπνέει" ακόμα..). Είναι μια επιλογή πάντως.

      Διαγραφή
  13. Ο Ιτούδης δεν παίζει λόγω Σπανούλη. Ο Kill-Bill σε περσινές του δηλώσεις εμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον Ιτούδη ότι έχει κάνει όνομα πάνω στις πλάτες του Ζέλικο. Και πέραν τούτου, εγώ δεν θα τον επέλεγα για προπονητή της Εθνικής σε αυτό το ρόστερ.
    Ο Μπλατ συμφωνώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Θέλω να δω τι μπορεί να κάνει ο Αμερικάνος με αυτό το ρόστερ που θα έχουμε φέτος. Εξαιρετικός κόουτς σε διαχείρηση ρόστερ και σε προετοιμασία αγώνων, υστερεί λίγο στο χαιρισμό καταστάσεων που προκύπτουν μέσα στο ματς εκεί άλλωστε τον έχουν πιάσει κότσο οι κορυφαίοι της Ευρώπης (τύπου Ζοτς). Όμως έχει πετυχημένο παρελθόν σε Εθνικές ομάδες και νομίζω ότι πράγματι είναι ότι καλύτερο μπορούμε ρεαλιστικά να βρούμε αυτή τη στιγμή. Και ο Κατσικάρης καλή λύση αλλά πλεονεκτεί του Μπλατ μόνο στο ότι είναι Έλληνας άρα και πιο συμβατή λύση θεωρητικά.
    Περίπτωση Γιαννάκη επίσης δεν υπάρχει για μένα. Πισωγύρισμα, ότι ήταν να δώσει το έδωσε και με το παραπάνω, πλέον το μπάσκετ που έπαιζε ο Γιαννάκης με την Εθνική του '05-'06 δεν γίνεται να παιχτεί.
    ΥΓ Τζιμ, θα ήταν καλό σε κάποια φάση κοντά στα Χριστούγεννα να κάνεις μια ανάλυση για τα Ελληνόπουλα που παίζουν έξω και την πορεία τους αν το ψήνεις. Ο Χρυσικόπουλος ακούω έχει ανέβει αλλά η ομάδα σαν σύνολο δεν..Ο δε Νικ Καλάθης οργιάζει συνεχώς και παίζει κόντα στα 38 λεπτά το κάθε ματς. Έπρεπε να μείνει αυτός ο παίκτης, πιστεύω βιάστηκε και ο ίδιος να την κάνει. Μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ. Άλλα ότι και να διαβάζουμε, πιστεύω μια ανάλυση από σένα θα ήταν ταμάμ για να καταλάβουμε την εξέλιξη τους. Γιατί πιστεύω πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Ρώσικο και το Ιταλικό πρωτάθλημα.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να εμενε δε λεω. ποιος θα του έδινε 1.2 εκ Ευρώ? εγω κι εσυ?

      Διαγραφή
    2. Κατηγορώ πολύ περισσότερο τον ίδιο που βιάστηκε να κλείσει στην Λοκομοτίβ, πριν καν δει τι δεδομένα σχηματίζονται στον Παναθηναϊκό παρά την διοίκηση που η αλήθεια είναι έπρεπε να ξεκινήσει τις ανανεώσεις απ' τον Καλάθη. Αλλά είπαμε το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πολύ δύσκολο και απώλειες θα υπήρχαν έτσι κι αλλιώς.
      Madness

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Madness. Δε μειονεκτεί καθόλου ο Μπλατ στο coaching φίλε, το αντίθετο, γατόνι είναι και ρισκάρει κιόλας άμα λάχει.. Το να σε έχει "πιάσει" μερικές φορές ο Ζότς δε σημαίνει ότι δεν είσαι ικανός, έτσι δεν είναι? Ενδιαφέρουσα η πρόταση σου για την ανάρτηση φίλε..

      Διαγραφή
    4. Τζιμαρε λέω υστερεί σε αυτόν τον τομέα συγκριτικά με τα θηρία επιπέδου Ομπράντοβιτς. Φυσικά και δεν ένας κόουτς τέτοιου επιπέδου δεν έχει θέμα coaching απλά θεωρώ ότι έχει ένα ελάχιστο θέμα σε αυτό το τομέα όταν έχει απέναντι μεγαλύτερο κόουτς από αυτόν. Αλλά σου είπα γενικά τον θεωρώ εξαιρετική λύση.
      Αφού σε ενδιαφέρει και εσένα, όποτε μπορέσεις κάνε την ανάρτηση. Είναι ενδιαφέρον γιατί πραγματικά, ο επόμενος κόουτς της Εθνικής θα έχει μεγάλο πονοκέφαλο για την επιλογή δωδεκάδας. Ο Καλάθης τα πάει καλά αλλά από την άλλη η 3άδα του Ολυμπιακού στην περιφέρεια έχει δέσει πολύ καλά, ο Μπράμος ανεβαίνει πολύ τον τελευταίο μήνα, σταθερές όπως ο Φώτσης μπορεί να κινδυνέψουν από την εξαιρετική παρουσία άλλων παικτών στις θέσεις τους, Βουγιούκας και Σόφο κάνουν καλή χρονιά αλλά πρέπει να δούμε αν και ο Κουφός θα είναι διαθέσιμος, ο Πατ Καλάθης διαπρέπει στο Ισραήλ. Και είναι και οι μικροί Χρυσικόπουλος και Μαυραειδής στην Ιταλία, έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε πως πάνε.
      Madness

      Διαγραφή
  14. Απο την εποχη που εφυγε ο Γιαννακης η Εθνικη πειραματιστικε αρκετα πανω σε αυτο το στυλ του μπασκετ που περιγραφετε ως ελκυστικο , με προπονητες κατεξοχην αντιπροσωπευτικους αυτου του ειδους Καζλαουσκας -Ζουρος. Τα αποτελεσματα μιλανε απο μονα τους, εκτος απο το χαλκινο του 2009 το οποιο κατακτηθηκε λογω της καλης αμυνας αποροια του μπασκετ που παιζοταν εως τοτε στην Εθνικη η υπολοιπη πορεια της εθνικης (ακομα και η 6η θεση το 2011)δεν ηταν αναλογη των δυνατοτητων της. Αυτο για εμενα αποδεικνυει οτι αυτο το στυλ μπασκετ δεν παει σε Ελληνες παικτες . Αν δεν δωθει προτεραιοτητα στο αμυντικο κομματι ακομα και η Ισπανια δεν μπορει να αποδωσει αυτο το ελκυστικο μπασκετ..Δεν εινα τυχαιο οτι ο Ολυμπιακος τελευταια νικαει τους παντες ειναι επειδη αρχισε παλι να δινει προτεραιοτητα στην αμυνα και οχι στην επιθεση.. Ακομα και την εποχη του Γκαλη η Εθνικη ειχε αμυντικογενη προσανατολισμο..Δεν παει λοιπον αυτο το στυλ. Τωρα θελουμε ακομα να πειραματιστουμε με διδυμο Κατσικαρη -Ιτουδη η να εχουμε μια σιγουρη λυση τυπου Μπλατ αυτο ειναι αλλο θεμα σιγουρα ενας Ελληνας προπονητης ειναι η καλυτερη λυση αλλα η Εθνικη εχει αρχισει να μενει πισω σε διεθνες επιπεδο και χρειαζεται αμεσα να βρεθει σε ψηλες θεσεις ... Τα μεταλλια μπορουν να μην ερθουν αν δεν δουλευτει η γενια του Παπανικολαου –Παππα – Μαντζαρη με την γενια του Σπανουλη και των υπολοιπων με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
    Αν δεν λυθει το θεμα του προπονητη με μια καλη επιλογη τυπου Μπλατ προβλεπω οτι θα χαθει η συνεχεια στην Εθνικη και το μελλον δεν θα ειναι και τοσο ομορφο..
    Το ξαναλεω αλλα πιστευω οτι ο Μπλατ και οχι οποιοςδηποτε πειραματισμος διδυμου ειναι η καλυτερη λυση...
    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καταρχας να πω και εγω συγαχηρτηρια για το blog ισως η καλυτερη μπασκετικη ελληνικη ιστιοσελιδα
    οσον αφορα τον προπονητη της εθνικης πιστευω οτι οι δυο πρωτοι ο Μπλατ και ο Κατσικαρης ειναι οι καλυτερες επιλογες θα προτιμουσα τον Κατσικαρη γιατι ειναι ελληνας αλλα υπαρχουν προβληματα και για τους δυο καταρχην το οικονομικο κυριως οσον αφορα τον Μπλατ και η απαγορευση της ισπανικης λιγκας στους προ[ονητες των ομαδων του πρωταθληματος να ειναι και ομοσπονδιακοι για τον Κατσικαρη.
    ο Ιτουδης δεν εχει υπαρξει πρωτος προπονητης εδω και πολλα χρονια και δεν ξερουμε τις σχεσεις εχουν με τον καλυτερο ελληνα παικτη αυτη την περιοδο τον Σπανουλη οπως αναφερεται στο αρθρο για αυτο νομιζω οτι δεν εχει ελπιδες και δεν τον θεωρω την καλυτερη λυση.
    Αν η ομοσπονδια ψαχνει για οικονομικη λυση θα προτεινα τον Μαρκοπουλο ο οποιος ομως θα πλαισιωθει με ενα καλο προπονιτικο τιμ κατι σημαντικο στο συγχρονο μπασκετ και θα ηθελα να παραμεινει σαν πρωτος βοηθος ο Πριφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.. Ο Πρίφτης μου αρέσει και εμένα.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα τζιμ.Κατά την γνώμη μου(όπως και των περισσοτέρων)το καλύτερο σενάριο για την εθνική μας θα ήταν να την αναλάβει ο Μπλατ.Τον θεωρώ μέσα στην 5αδα των καλύτερων ξένων προπονητών που εργάζονται στην Ευρώπη.Έχει πείρα,προσωπικότητα(κάτι που θα χρειαστεί η νέα εθνική)και με βάση το υλικό μας ίσως μπορέσει να πετύχει να παιξει αυτό το στυλ μπάσκετ που προσπάθησε να παίξει ο Ζούρος την περσινή σεζόν αποτυχημένα(όπως αποδείχτηκε).
    Αν δεν έρθει ο Μπλατ και με δεδομένη την αδυναμία του Κατσικάρη να αναλάβει την εθνική άμεσα ,τότε η μόνη μου επιλογή θα ήταν ο Γιαννάκης και εξηγούμαι.
    Ο Ιτούδης,πέρα από την αντιπάθεια με τον Σπανούλη,δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με πολλούς άλλους Έλληνες αθλητές.Συνεπώς, μια επιλογή σαν και αυτή θα ήταν καταστροφική για την νέα προσπάθεια της Εθνικής.Σίγουρα,γνώσεις και ταλέντο διαθέτει αλλά μόνο και μόνο για αυτή την αντιπάθεια και την κόντρα που έχει με Σπανούλη δεν θα τον επέλεγα.
    Οι Σφαιρόπουλος,Πλάθα δεν πιστεύω να αποτελούν προτεραιότητα του Βασιλακόπουλο άρα η μονη προσιτή επιλογή θα ήταν ο Γιαννάκης.Δεν τον θεωρώ κάτι ιδιαίτερο σαν προπονητή αλλά είναι ίσως η μόνη προσιτή επιλογή.Ίσως για τον Γιαννάκη να είναι και η μεγάλη του ευκαιρία να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο..
    Θεωρίες περί πρόσληψης Μίσσα(σεβαστό το έργο του) και άλλων Ελλήνων προπονητών της σειράς δεν ανταποκρίνονται(φαντάζομαι)στην πραγματικότητα..zelico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα Ζέλικο, τι κάνεις φίλε..? Ο Μπλατ είναι σαφώς τοπ-προπονητής. Ο Βασιλακόπουλος θα προσπαθήσει να αποφύγει την επιστροφή Γιαννάκη διακριτικά. Το όνομα του Μίσσα έχει πέσει στο τραπέζι..

      Διαγραφή
  17. Ειναι αναμεσα στους Γιαννακη και Μπλατ χωρις αμφιβολια.

    «Πάνω απ’ όλα να γνωρίζει άριστα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, το πώς εξελίσσεται το μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χώρο και να γνωρίζει άριστα το ελληνικό μπάσκετ»

    Αυτα ειναι τα επιθυμητα προσοντα οπως τα εξεφρασε ο Βασιλακοπουλος αλλα ειναι σιγουρο οτι υπαρχει ενα ακομη (θα το ελεγα σχεδον αναγκαιο) χαρακτηριστικο: να γνωριζει τι εστι *προετοιμασια και ευθυνη εθνικης ομαδας*.

    Αυτο και μονο του θετει εκτος τους Κατσικαρη και Ιτουδη. Και οι δυο ειναι ικανοτατοι στην προετοιμασια σε συλλογικο επιπεδο (οπου υπαρχει πολυς χρονος για δουλεια), αλλα πως θα τους δωσεις την ευθυνη της εθνικης οταν το πειραμα με προπονητη χωρις γνωση εθνικων ομαδων εγινε με το Ζουρο με τα γνωστα αποτελεσματα?.

    Τωρα οσον αφορα το Σφαιροπουλο, πως θα τον επιλεξεις ως head coach οταν θεωρητικα παιρνει μερος της αποτυχιας της εθνικης ως no. 2 του Καζλαουσκας? Ο Σφαιροπουλος πρεπει να πετυχει κατι μονος ως no. 1 πλεον πριν αποδειξει οτι μπορει να αναλαβει τετοια ευθυνη.

    Για τον Πλαθα δεν χρειαζεται να πουμε πολλα. Καθολου γνωση της ελληνικης πραγματικοτητας, ταση για κολληματα στην τακτικη και δικαιολογιες με τα πρωτα ατυχα αποτελεσματα.

    Οπότε μενουν αυτοι που αναφερω στην αρχη εκ των οποιων κανεις δεν ειναι για μενα η ιδανικη λυση αλλα το μη χειρον βελτιστον ειναι ο Μπλατ.

    Εκτος και αν ... την τελευταια στιγμη τους φαει στη γραμμη ο Σερτζιο ... (ενας ειναι αυτος...).

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ο Σερτζιο ειναι ο Σκαριολο καλυτερα να ερθει ο Μαλκοβιτς η ο "two cups" Παβλισεβιτς

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Γιώργο. Άστο φιλαράκι.. Άμα είναι για Σέρτζιο πες στον Μαντσίνι να αναλάβει καλύτερα..

      Διαγραφή
    3. Κριμα... γιατι το παιδι θα ειναι σε λιγο ελευθερος... γι αυτο λεω ;-)

      George@Manchester

      Διαγραφή
  18. 4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ … ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ..!
    1)Ομπραντοβιτς
    2)Ιτούδης
    3)Σάρας
    4)Διαμαντιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα το πάρω ανάποδα.


    Θεωρώ τον Πλάθα μια χαρά προπονητή. Στη συγκεκριμένη φάση μάλλον λίγο υπερτιμημένος αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένας κανονικότατος προπονητής που δε θα με δυσαρεστούσε καθόλου αν τον έβλεπα στον πάγκο μας. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί προκρίνεται η δική του περίπτωση από κάποιου άλλου αξιόπιστου ξένου προπονητή (Τρινκιέρι;). Επίσης, αν στην ομοσπονδία θέλουν ισπανικό μπάσκετ υπάρχει πιο ενδεδειγμένη λύση (στη συνέχεια).


    Σφαιρόπουλος.
    Παιδί του ολυμπιακού, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνει. Όχι τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Πρέπει να πάρει λίγο τα πάνω και να δείξει ότι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα, μεγαλύτερη του Κολοσσού ή και του σημερινού Πανιωνίου.

    Ιτούδης.
    Δεν μπορώ να κατλάβω πως προκύπτει έστω και ως υποψηφιότητα το όνομα ενός ανθρώπου που έχει μηδαμινή εμπειρία ως πρώτος προπονητής. Εξαιρετικός βοηθός, σίγουα. Αλλά εξαιρετικός βοηθός είναι και ο Αγγέλου. Τι σημαίνει αυτό;
    Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και να είχε δείξει κάτι σαν πρώτος, το timing δε θα τον ευνοούσε. Όπως δε θα ευνοούσε ούτε τον Ομπράντοβιτς, αφού οι ίδιοι επέλεξαν να δημιουργήσει (τεχνητή) ένταση με τον ηγέτη της εθνικής.
    Σε κάθε περίπτωση ο Σέρβος αποτελεί κεφάλαιο (και) για το ελληνικό μπάσκετ και θα είχε ενδιαφέρον να τον δούμε κάποτε στην εθνική, γιατί όχι, με τον Ιτούδη βοηθό του.

    Γιαννάκης.
    Επιθυμώ διακαώς την επάνοδο του Γιαννάκη εκεί που του αξίζει: στον πάγκο της ΕΘΝΙΚΗΣ. Είναι το απόλυτο σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ. Η αποκατάσταση της φήμης του και του κύρους του πρέπει να είναι ζητούμενο από όλους μας.
    Αλλά πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα. Ίσως πρέπει να αλλάξει μια γεννιά παικτών και να αναλάβει την επόμενη.

    Κατσικάρης.
    Ο έλληνας κόουτς πρέπει να εργαστεί στην εθνική. Είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος Έλληνας. Είναι ο μόνος που εργάζεται σε αξιόλογη ευρωπαική ομάδα (πλην αιωνίων). Ενώ αν όντως οι "ομοσπονδιακοί" θέλουν ισπανικό μπάσκετ, ο Κατσικάρης πληροί και αυτήν την προυπόθεση. Νομίζω ότι έχει όλο το πακέτο και αν ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό ζήτημα, θα είναι ευχής έργο να αναλάβει στην ομάδα.

    Μπλατ.
    Με μια λέξη: Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο γαύρος πεθαίνεις...
      Ακου εκει (τεχνητή) ένταση με τον ηγέτη της εθνικής,
      τον "να παρω ενα ευρω παραπανω απο το διαμαντίδη"

      Διαγραφή
    2. Α! και που σαι:
      Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι Έλληνας προπονητής καλαθοσφαίρισης. Αποτελεί το δεξί χέρι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 1999-2000. Γεννήθηκε στην Βέροια στις 8 Σεπτεμβρίου 1970 και σαν παίκτης αγωνίστηκε στον Ερμή Τρικάλων Ημαθίας και τον Αλκέτα Αλεξάνδρειας, πριν αποφασίσει να μεταβεί στο Ζάγκρεμπ όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της πόλης Φυσική Αγωγή με ειδικότητα στο μπάσκετ. Στο Ζάγκρεμπ έκανε και τα πρώτα του προπονητικά βήματα αρχικά στα τμήματα υποδομής της Μλάντοστ και κατόπιν σαν βασικός προπονητής της εφηβικής ομάδας της Κ.Κ. Ζάγκρεμπ την διετία 1990-92. Ακολούθησε μία τριετία(1992-95) στο πλευρό του Μπόσκο Μπόζιτς στην αντρική ομάδα ενώ παράλληλα ήταν και πρώτος προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάζεται στον ΠΑΟΚ σαν βοηθός των Κιουμουρτζόγλου, Λούκαϊτς την σεζόν 1995-96, το τέλος της οποίας τον βρίσκει στο «τιμόνι» σαν επικεφαλής προπονητής του «δικεφάλου» φτάνοντας μεταξύ άλλων στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

      Διαγραφή
    3. 1. Συγχώρεσε με που θεωρώ ότι το όλο σκηνικό ήταν τεχνητό για "παίξουν" με την ψυχολογία του Σπανούλη. Από εδώ και πέρα θα πιστεύω αυτό που θέλεις εσύ να μου επιβάλεις. Ότι είναι φραγκοφονιάς και δεν άντεχε να ζει στη σκιά του υπερτεράστιου Διαμαντίδη. Ευχαριστημένος;
      2. Το βιογραφικό του Ιτούδη γιατί μου το κότσαρες. Για να μου πεις ότι ήταν πρώτος στην πανεμπιστημιακή ομάδα ή για να μου πεις ότι ανέλαβε σαν υπηρεσιακός στον Παοκ πριν 16 χρόνια. ΕΛΕΟΣ.

      Εσύ περισσότερο βάζελος επιβιώνεις;

      Διαγραφή
    4. Αν θες τον γιαννακη να τον παρεις στην ομαδα σου να αποκαταστήσεις τη φήμη του και το κύρος του.. εκει τα έχασε..

      Διαγραφή
    5. αν εσυ δε θες μια τον ιτουδη εγω δε θελω δεκα να αναλαβει την εθνικη γιατί τον θέλω στον Παναθηναικό.
      υ.γ.:Σφαιρόπουλος.
      Παιδί του ολυμπιακού, αλλά θεωρώ ότι δεν κάνει.

      χαχαχαχαχαχ
      ελεος δλδ

      Διαγραφή
    6. Τι ακριβώς εκφράζει αυτή η συμπεριφορά; Ο ένας προσπαθεί να μου επιβάλει τι θα πιστεύω σχετικα΄με τον Ιτούδη και τον Σπανούλη, ο άλλος (αν είναι άλλος και όχι ο ίδιος) θα μου την πει επειδή θεωρώ τον Γιαννάκη τη μεγαλύτερη φυσιογνωμία του ελληνικού μπάσκετ


      Νομίζω ότι κάποιοι το έχουν χάσει τελείως.

      Διαγραφή
    7. ενας ειμαι. και δε θελω να σου επιβάλω τιποτα. πιστευε οτι θες. απλα εχουν πλακα αυτα που γραφεις.

      Διαγραφή
    8. Εντάξει το έπιασα το νόημα.
      Λοιπόν, ο Ιτούδης είναι τεράστιος προπονητής που έχει αποδείξει ήδη την αξία του στο ευρωπαικό στερέωμα. Ενδεχομένως ο δεύτερος καλύτερος προπονητής μετά τον Ομπράντοβιτς.

      Ο Σπανούλης είναι ο μεγαλύτερος αχάριστος, είναι προδότης και φραγκοφονιάς. Φέρθηκε σκάρτα σε δυο ανθρώπους διαμάντια, που το φέρθηκαν σαν τον πατέρα που έχασε νωρίς.

      Ο Γιαννάκης είναι ένα μπασκετικό τίποτα, ένας κλάψας και ένας καραγκιόζης (όπως τον έλεγε και μια ψυχή).


      Ευχαριστημένος τώρα; Αυτές είναι οι απόψεις που δεν σου προκαλούν γέλιο; Λέγε...
      Αν και είμαι σίγουρος

      Μόνο αν μπορείς βάζε και ένα nickname, για να γνωρίζουμε την ακάλυπτη ηλιθιότητά σου.

      Διαγραφή
    9. Ορεστη
      Δεν το πιανω και εγω αυτο το κολπο πως γινεται τον μονο προπονητη με τον οποιο η Εθνικη ειχε επιτυχιες να τον γραφουν ολοι κανονικα και να μην τον θεωρουν καν προπονητη αλλα διαχειριστη παιχτων και καταστασεων. Ειναι σαν τους πειραξε που πηρε Ευρωπαικο το 2005 απο το πουθενα σε σχεση με τις προηγουμενες φορες, σαν να τους πειραζει που νικησε ΗΠΑ και πηγε την Ελλαδα σε τελικο παγκοσμιου, τους πειραξε που κοντραρε στα ισα την Ισπανια το 2007 στον ημιτελικο του ευρωμπασκετ και οτι εχασε στο καλαθι τη προκριση στους 4 στο Πεκινο με την Αργεντινη. Ποιος αλλος προπονητης στην Ελλαδα μπορουσε να διαχειριστει Παπαλουκα -Διαμαντιδη-Σπανουλη-Παπαδοπουλο-Ντικουδη -Κακιουζη Σχορτσιανιτη στην ιδια ομαδα και να φερει αποτελεσματα? Να μου καποιο τρολ απο εδω μεσα ποιος αλλος Ελληνας το καταφερε αυτο.. Η αχαριστια παει συνεφο στη χωρα μας και οσοι νομιζουν οτι το μπασκετ ειναι μπαλιτσα και ποδοσφαιρο με οπαδικες προεκτασεις ειναι το λιγοτερο ηλιθιοι.. Περιμενω τα τρολλ να μου πουν τι εχουν εναντιον του Γιαννακη...

      Διαγραφή
    10. σαν νιανιαρο κανεις ρε ορεστη οταν στα χωνουνε.ελεος δηλαδη!εξαιρετικος βοηθος ειναι κ ο αγγελου λες!!!
      τι να πω?!ειναι να τρελαινεσαι.οταν σας λενε οτι μαθατε basket περισυ σας πειραζει.. ωριμανσε λιγο ρε φιλε..ειπαμε και εμεις οπαδοι ειμαστε αλλα χρησιμποιουμε και λιγο φαια ουσια.

      ps:για μενα καταλληλοτερος ειναι ο blat και δευτερευοντως ο κατσικαρης,συμφωνω δηλαδη με jim

      tarantino13

      Διαγραφή
    11. @ΟΡΕΣΤΗΣ

      Εχεις δικιο, ο Πλαθα ειναι κανονικος προπονητης και τωρα που το ξανασκεφτομαι δεν ειναι και τελειως ασχετος με την ελληνικη πραγματικοτητα.

      Για σκεφτειτε ποιες μπορει να ειναι οι δεξαμενες παικτων για το ροστερ της εθνικης: ο Παναθηναικος, ο Ολυμπιακος και αυτοι που παιζουν στο εξωτερικο.

      Ο Πλαθα λοιπον, γνωριζει τους παικτες των δυο ελληνικων ομαδων λογω της Ευρωλιγκας οπως επισης τους Φωτση/Μπουρουση απο την ιδια διοργανωση.

      Καθοτι Ισπανος, πρεπει να γνωριζει και τους Βασιλειαδη/Ζηση καθως και τους Ελληνες της VTB League οπου ο ιδιος παιρνει μερος με τη Ζαλγκιρις (Καλαθη, Βουγιουκα, Καιμακογλου, Μαυροκεφαλιδη).

      Αρα δεν μπορει να πει κανεις οτι δεν μπορει να σχηματισει γρηγορα αποψη για το επομενο ροστερ δηλ. δεν χρειαζεται να ειναι στην Ελλαδα ή να παρακολουθει το ελληνικο μπασκετ.

      Θα μπορουσε να ειναι μια επιλογη αν οι πρωτες της ομοσπονδιας ειναι ατελεσφορες. Αν και δεν ειναι για μενα ο φοβερος προπονητης, φανταζομαι οτι για να παιζει το ονομα του θα πρεπει να εχει αυτοπροταθει. Μη ξεχναμε οτι σ' αυτες τις περιπτωσεις συνηθως μια προσληψη δεν γινεται με βαση μονο το τι ειναι επιθυμητο αλλα και με το τι ειναι εφικτο.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    12. Ορέστη είσαι ο Eminem??

      Διαγραφή
    13. Ορέστη καλησπέρα. Σίγουρα ο μόνος που μπορεί να δεί την εθνική ως μόνιμη "δουλειά" (αναφέρομαι στην δέσμευση) είναι ο Γιαννάκης. Αυτό τουλάχιστον δε νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

      Διαγραφή
    14. @ Ορέστη

      Απλά προκαλείς μία ''τεχνητή ένταση'' εσύ τώρα Ορέστη διότι δεν χάνεις την ευκαιρία σε απολύτως άσχετα με συλλογικές προτιμήσεις θέματα,να αφήσεις το ''κόκκινο'' ίχνος σου ,το οποίο ΠΑΡΑ πολύ καλά κάνεις και έχεις.Όμως αυτή η προσπάθεια απαξίωσης οποιουδήποτε προσώπου σχετίζεται με το αντίπαλο πράσινο είναι άκυρη.Στο κάτω κάτω η παρουσία του Σφαιρόπουλου,τον οποίον δεικτικά χαρακτηρίζεις παιδί του Ολυμπιακού, ως head coach στον Κολοσσό είναι τόσο μεγαλύτερο ''παράσημο'' από τον ρόλλο του Ιτούδη επί 13 χρόνια στο πλευρό του Ζέλικο και μάλιστα σε μία ομάδα κορυφής,τίτλων και μέγιστων απαιτήσεων?Και μην απαντήσεις πάλι σε παρακαλώ αναφέροντας προσπάθειες φίμωσης διότι δεν ισχύει ΑΠΛΑ. Εξέθεσες την άποψή σου με την οποία εγώ προσωπικά συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ σε όλα και για όλους αλλά οι παρενθέσεις δεν χρειάζονται.

      Διαγραφή
    15. @Παναγιώτης

      Όχι, δε θεωρώ μεγάλο "παράσημο" την παρουσία του Σφαιρόπουλου στην Κολοσσό και για αυτό πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ανάμεσα στους κατάλληλους για τον γαλανόλευκο πάγκο.

      Διαγραφή
    16. Ιτουδης και Αγγελου στην ιδια προταση????Αν ειναι ποτε δυνατον...

      Διαγραφή
    17. @ ΟΡΕΣΤΗΣ

      το θεωρείς όμως εμπειρία σε σχέση με τον Ιτούδη κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν ΔΕΝ ήταν παιδί του ολυμπιακού.

      Διαγραφή
    18. Όσο βαθύς γνώστης και αν είναι ένας βοηθός αυτό που κάνει τη διαφορά ειναι η τελική ευθύνη και η εφαρμογή του σχεδίου. Ο προπονητής (εδώ ο Ζοτς) λέει "θα παίξουμε αυτό" που πιθανά είναι έμπνευση του βοηθού (ο Ιτούδης) και οι παίκτες το εφαρμοζουν επειδή το λεει ο Ζοτς, όχι επειδή "ήταν μια καλή ιδέα του Ιτούδη". Ο πρώτος προπονητής αναλαμβάνει το ρίσκο της επιλογής και το βάρος της αποτυχίας αν αυτή προκύψει. Δε βρέθηκε ποτέ σε πρώτο ρόλο ο Ιτούδης οπότε η διαφορά είναι πολύ σημαντική συγκριτικά, αφού ως βοηθός ο Σφαιρόπουλος έχει και αυτός θητεία σε κορυφαίο επίπεδο (Εθνική, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ), ενώ ο Ιτούδης ως πρώτος καμμία. Οπότε ναι μετράει ως "εμπειρία", όταν συγκρίνουμε αυτούς τους 2.

      ΥΓ Γιατί ντε και καλά κάτι που λέει ο Ορέστης πρέπει να έχει οπαδικό υπάβαθρο;;

      Διαγραφή
  20. Sorry Jim, αλλα σε αναρτηση για την εθνικη μονο να τρολλαρω θελω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. π.χ. να αναλάβει ο Παναγιώταρος να κοουτσάρει σοφο και σε δυο τρια χρονακια τα αδερφια αντετοκουμπο...

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα! Θα τον βάλω στη λίστα!

      Διαγραφή
  21. Παρόλο που τον Φώτη τον εκτιμώ πραγματικά κοντά στα 20 χρόνια (από τα κρύα βράδια στα Πατήσια με Αγγελίδη, Παπαδημητρίου,Ζευγώλη, Πολέμη, Φενέκο, Κεραμάρη και τα άλλα παιδιά)νομίζω ότι είναι καλό για αυτόν να μην φθαρεί με την υπόθεση της εθνικής. Τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι νέοι Έλληνες προπονητές (από Μπαρτζώκα έως Σφαιρόπουλο), τους οποίους εκτιμώ πολύ, νομίζω ότι λόγω ηλικίας ή και παραστάσεων δεν είναι εύκολο στα μάτια των παικτών να επιβληθούν ή και να εμπνέυσουν.
    Αυτό, για διαφορετικούς λόγους μπορεί να το πετύχει ο Μπλατ και ο Γιαννάκης. Ειδικά ο δεύτερος με την προσθήκη ενός καλού νέου Έλληνα προπονητή Α1, ως ασίσταντ, νομίζω ότι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Το μεγάλο ατού δε αυτής της επιλογής είναι ότι γνωρίζοντας τι εστί Γιαννάκης για την εθνική (ως σύμβολο) θα ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις αρνήσεων παικτών να συμμετάσχουν στο όχι και τόσο δελεαστικό ευρωμπασκετ.

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεκμηριωμένη άποψη Ηλία. Από αυτή την οπτική ίσως να μην έχεις άδικο..

      Διαγραφή
    2. Και μενα μου αρέσει η πρόταση του Ηλία. Γιαννάκης-Σφαιρόπουλος λειτουργικό σχήμα μου φαίνεται, αλλά δε νομίζω πως το έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο η ομοσπονδία. Οπότε μάλλον χλωμό το κόβω.

      Τζιμ με τη παρούσα οικονομικη ένδεια πώς θα αναλάβει ο Μπλατ που για λιγοτερο από ένα σεβαστό πληθος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (μη πω ακριβές ποσό και έχουμε λιποθυμίες) δεν έρχεται;

      Διαγραφή
  22. Abandon hope, all ye who will coach here...

    Ο Blatt είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας που θα τρελαθεί με τον τρελοκομείο εθνική.

    Ο Φώτης είναι σπουδαίος και αυτοδημιούργητος και θα υποστεί μεγάλη φθορά αν μπει στην εθνική.


    Ο Ιτούδης θα πληρώσει πολύ ακριβά την αντιπάθεια παικτών και κυρίως του Σπανούλη, δικαιολογημένη η αδικαιολόγητη.

    Ο Γιαννάκης τα έχει πάθει ήδη. Επίσης δεν θεωρώ το υλικό της εθνικής ταιριαστό με την φιλοσοφία του.

    Η εθνική πρέπει να ξεφύγει από τα πρόσωπα των παικτών και την ομοσπονδία, και να γίνει πρόγραμμα.
    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Όντυ.. Μακάρι να γινόταν αυτό. Και να επανακτήσει την πραγματική της αξία για τους παίκτες. Να είναι τιμή/υποχρέωση η συμμετοχή.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα junkies.. Πολύ κόσμο βλέπω Κυριακάτικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,ΤΟ BLOG ΣΟΥ,[ΒLOG ΜΑΣ?]ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗΗΗ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ TRAINSPOTTING ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ BASKETSPOTTING,ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΝ ΙΤΟΥΔΗ ΖΟΤΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΣΠΑΝ.ΑΡΑ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΜΠΛΑΤ ΩΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΟΟΥΤΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΙΝΕ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΘΟΠΟΙΟ?

      Διαγραφή
    2. Jim
      Θεωρω τις αναλυσεις σου οτι καλυτερο σε μπασκετικο επιπεδο..Μπραβο.
      Τωρα τι περιμενες με τετοιο θεμα που ανοιξες ξυνεις πολλες ανοιχτες πληγες κυριακατικα..
      Μανος

      Διαγραφή
    3. ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΡΟΙ ΜΕΡΦΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ?ΑΞΙΖΕΙ ΩΣ ΠΑΙΧΤΗΣ?

      Διαγραφή
    4. @Alexander
      Ταινιάρα το trainspotting.. Τώρα για την ερώτηση.. Με δουλεύεις έτσι..?

      Διαγραφή
    5. Μάνο δε ξέρω εαν είσαι ο ίδιος που σχολίασες στην αρχή..Σε ευχαριστώ φίλε, να'σαι καλά.

      Διαγραφή
    6. Ο ιδιος ειμαι μενω Μασσαλια αλλα παρακολουθω στενα LNB και ιδιαιτερα το πειραμα Γιαννακη.. Θα σου στειλω αν θες ακομα το mail μου.
      Μανος

      Διαγραφή
    7. Έλα ρε Velodrome! Μιλάω καθημερινά με αρκετά άτομα από Γαλλία για μπάσκετ (του συναφιού μας..ύποπτα..). Εννοείται στείλτο μου! Σε ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  24. Έχει προταθεί. Αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΟBBY DE NIRO ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ Ε?EΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ 15ΕΤΙΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα.
    Momentum. Η χημεία ομάδας προπονητη ειναι και θέμα τύχης. Ποσο μάλλον οταν μιλάμε για προπονητή εθνικής ομάδας με πολύ λιγότερες προπονήσεις.
    Είναι να σου κάτσει ρε παιδί μου.
    Ο κατσικάρης μου φαίνεται σε 2-3 χρονάκια το βλέπει για εθνική ισπανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το timing παίζει ρόλο. Αλλάζουν τα πράγματα κατά καιρούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για να δουμε και ενα πιθανο ροστερ χωρις να λαβουμε υποψη πιθανους τραυματισμους και ντεφορμαρισματα.

    Στα δικα μου ματια και χωρις οπαδικα αισθηματα μια πιθανη καλυτερη 12αδα αυτη τη στιγμη ειναι:

    Σπανουλης/Ζησης/Καλαθης
    Μπραμος/Βασιλειαδης
    Παπανικολαου/Καιμακογλου
    Πριντεζης/Μαυροκεφαλιδης
    Μπουρουσης/Σοφο/Κουφος

    Αυτη η 12αδα ειναι πολυ δυνατη και τα εχει ολα: γρηγορα ποδια, τρανζισιον, τριποντο, παιγνιδι στο post κλπ. αλλα φαινεται σε κανενα οτι μπορει να ειναι διαχειρισιμη απο ενα προπονητη οπως ο Γιαννακης?

    Εμενα μου φαινεται κομμενη και ραμενη στα μετρα ισπανου προπονητη. Αλλα που να τον βρεις? Ρε λες να ειναι ο Φωτης?

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιποτα εκτος ματζαρης, σλουκας(μαζι με τους υπολοιπους συμπαιχτες στον γαυρο θα ειναι πολυ σημαντικος κορμος) και βουγιουκας.. μη σου πω για τον ιδιο λόγο εκτος μαυροκεφαλιδης και μεσα περπερογλου. τον κουφο μην τον πολυυπολογιζεις δεν τον βλεπω να ξαναπαταει ελλαδα.

      Διαγραφή
    2. Βρε τον Φώτση εκτός??????
      Περπε Μαντζαρής???
      Ασε Σλουκα για μετα!!!
      Λάσμε???? (πλάκα κάνω)

      Διαγραφή
    3. για μένα τραγική 12άδα...δεν μπορείς να αφήνεις έξω όλο το νέο αίμα(σλούκα,παππά,μάντζαρη)...ενώ στην ουσία είναι και πολύ βαρύ ρόστερ.Ο Καιμακόγλου είναι πάουερ φόργουορντ και δεν μπορούμε να τον κάνουμε 3άρι με το ζόρι,ο μαυροκεφαλίδης είναι ψηλός και αργός(και δεν αξίζει να βρίσκεται στην εθνική-δεν έχει μπει ποτέ στο κλίμα της,κι ούτε έχει δείξει οτι αξίζει)Ο Μπράμος επίσης είναι καθαρό 3άρι(2άρι στο σύγχρονο μπάσκετ χωρίς τρίπλα και οργάνωση δεν νοείται...)

      Διαγραφή
    4. @ GeorgeManchester
      Ο Καιμακόγλου στο 3 και ο Μπράμος στο 2 και μάλιστα σε ένα ''mini'' τουρνουά????Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς φίλε.
      Ο Φώτσης εκτός????

      Διαγραφή
  28. ελα φιλε.καλα;
    εχω κανει οφ καμια 20 μερες απο το μπασκετ γιατι ειχα μπει δυνατα με φιλικα,ευρωλιγκες,NBA και πρεπει να βγει η χρονια. και στο NBA και στην ευρωλιγκα θα γινει μαχη.πολλες ομαδες για δυο κουπες.
    η εθνικη φιλε θελει για 3-4 χρονια Κατσικαρη και μετα εχει αν χρειαστει καβαντζα τον Ιτουδη.θα εχει γινει και καλυτερος.το μονο που δε ξερω ειναι τι παιχτες θα υπαρχουν τοτε να επιλεξει.αν δεν υπηρχε το ρισκο με το Σπανουλη δε θα με χαλαγε να ηταν απο τωρα.για 2-3 σεζον ακομα εχουμε γεματο ροστερ και σε ψηλους και σε κοντους.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Wilkins καλά φιλαράκι, μη ξαναγίνει.. Ένα πολυετές στον Κατσικάρη εφόσον μπορεί να δεσμευθεί θα ήταν πολύ καλή επιλογή.

      Διαγραφή
  29. καλησπερα jim..πως θα σου φαινοταν ο κασπι για τη θεση 4 στον παναθηναικο?..ακουγεται οτι δεν υπολογιζεται απο τον μπαιρον σκοτ στους καβαλιερς κ ενδεχεται να αποδεσμευθει..τωρα κατα ποσο θα επιστρεψει στην ευρωπη ή αν μπορει να καλυψει ο πναθηναικος το συμβολαιο του δε το ξερω.

    υ.γ ο πανκο παλι τραγικος ηταν σημερα με το περιστερι..

    enforcer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κάσπι είναι μοντέρνο φόργουορντ. Μου αρέσει, για Ευρώπη είναι πολύ καλός.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλός ο Όμρι!Ψηλό τριάρι που μετατρέπεται σε light τεσσάρι ή το ανάποδο αν θέλεις. Ψιλομέτριο σουτ από μακριά αλλά δεν χαμπαριάζει τίποτα σε plays τεσσαριού τα οποία γουστάρει.Κατεβαίνει χαμηλά σε φάσεις επαφής και ''χτυπιέται''.

      Διαγραφή
    3. Οτι πρεπει,μιλαμε για φοβερη μεταγραφη..Μακαρι και οχι μονο για φετος..Αερατος παικτης με κινηση,θρασος και πολλα στοιχεια στο παιχνιδι του..Θα ανεβασει την ομαδα επιπεδο..

      Διαγραφή
  30. για την αναληψη της τεχνικης ηγεσιας της εθνικης θα ελεγα μπλατ δαγκωτο..δε ξερω ομως κατα ποσο μπορει να του προσφερει το αναλογο συμβολαιο η ομοσπονδια..

    enforcer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το βρήκα. Βρήκα το ιδανικό κουστούμι για την εθνική μας!!!

    Έχουμε και λέμε. Γνωστός, πολύπειρος προπονητής. Γνωρίζει καλά βασικά στελέχη της εθνικής μας από την κοινή τους θητεία. Έχει εξαιρετική πορεία τις διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ το στυλ του ταιριάζει γάντι με σημαντικά γρανάζια της εθνικής όπως ο Πρίντεζης και ειδικά ο Σπανούλης.

    ΧΑ!!!

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ισως ιβανοβιτσ αυτη την στιγμη να ειναι η καλυτερη λυση.. σφαιροπουλος δν εχει προλαβει να δειξει κατι.. γιαννακης εχει πλεον πεσει στα ματια ολων αν και δν θα εχει τα προβληματα π ειχε οταν ανελαβε και τον γαυρο αφου οι παιχτεσ του παο στην εθνικη ειναι ενας ?? οποτε θα μπορει να δουλεψει ηρεμα. Ομως δν εχει τους παιχτες π ειχε για να τον ξελασπωνουν..
    Ιβα και παλι ιβα οποοσ εχει δει ομαδα του καταλαβαινει.. φουλ επιθετικη αμυνα και αγιος ο θεος.. κατι π λατρευουμε και ειμαστε τοπ στην εφαρμογη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς τζιμ¨ειχα αρχισει λιγο να κουραζομαι με ποστ μεταγραφοφιλολογιας κτλ κτλ τα οποια ηταν και αρκετα ανουσια αφου ουτε καν εχω συγκρατησει ονοματα απο τις αναλυσεις. το συγκεκριμενο ποστ με εκανε πραγματικα να ασχολειθω και να ψαξω πραγματα. ωραιοοοος!!!

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά Κρις.. Είναι σημαντικό να μου λέτε τι σας αρέσει, ο καθένας προσωπικά.

      Διαγραφή
  33. Χαίρε Jim και παρέα. Σε βλέπω κεφάτο τελευταία, σήκωσες το γάντι για Παππά, βοηθάς και τον κ. Βασιλακόπουλο που του έχουν πέσει δουλειές, πολλά σχόλια, Ευρωλίγκα σουτάρεις με αυτοπεποίθηση Μπράμου όταν σουτάρει με αυτοπεποίθηση Ντανίλοβιτς, είσαι πολύ πενταδάτος και σε βλέπω να συναγωνίζεσαι κολοσσούς όπως η google για home page... Μεγάλο πράγμα.

    Επί του θέματος με προβλημάτισες. Τον Κατσικάρη πάντα τον θεωρούσα καλό και πραγματικά είναι πρωτοφανής η εξέλιξή του, όμως κάτι δεν μου κάνει κλικ από παλιά... Δεν μου κάνει για προπονητής ομάδας με μεγάλη πίεση, εκεί κολλάω νομίζω. Είναι λίγο κουλ για Ελλάδα γενικώς, και μπασκετικά δεν έχω πάθει και την πλάκα μου, αν και τον πίστεψαν και πάει καλά. Σαν να θέλω να τον δω κόουτς και σε κάτι πιο "φαβορί" για να με πείσει, φοβάμαι ότι δεν το έχει εκεί. Σε 2-3 χρόνια, με πιο φτασμένους τους νέους μας και πιο δοκιμασμένο τον ίδιο, θα δέσουν καλύτερα.

    Ο Γιαννάκης είναι ο Γιαννάκης. Αν υπέγραφα ισώβιο συμβόλαιο με κάποιον αυτός θα ήταν. Όμως φέτος δε θα τον έπαιρνα. Λίγο που δεν έχω διάθεση να γυρίσω στην πρώην μου, λίγο που πνέει ένας αέρας αλλαγής, λίγο που είναι και η καινούρια Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις και την "υπομονή", δεν δεν... Σοβαρότερα, εννοώ ότι είναι η πρώτη φορά που πιστεύω ότι έχουμε λόγους να θέλουμε και λίγο εξελιγμένο, πιο γρήγορο-επιθετικό μπάσκετ, λόγω υλικού φυσικά. Το υλικό μας έχει φοβερό potential, αλλά η ομάδα πρέπει να ανοίξει διασκελισμό. Θέλουμε μοντέρνο προπονητή να αναδείξει το ταλέντο που υπάρχει και θα μεγαλώνει κάθε χρόνο με την ανάπτυξη των παιχτών μας. Σε 2-3 χρόνια βλέπω να έχουμε ομάδα με 10 σταρ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ (το πιστεύω), και χρειάζεται τώρα ο κόουτς που θα τους χτίσει το νέο στυλ παιχνιδιού.

    Ο Ιτούδης είναι ο πιο ψημένος στην πίεση από τους νέους, είναι πολύ έτοιμος για part-time και το θέλει όσο τίποτα. Θα δούλευε μέρα νύχτα για την ομάδα και θα τα πήγαινε περίφημα πιστεύω. Δε θα τον έπαιρνα γιατί μου σπάει τα νεύρα που έχει κολλήσει πάνω στον Ζοτς, και φοβήθηκε να αναλάβει ομάδα μήπως ρίξει τα στάνταρ που άλλος έφτιαξε. Φοβάμαι ότι στον ύπνο του βλέπει ότι είναι ο Ομπράντοβιτς και είναι λίγο ψωνισμένος. Αν δεν είχα νεύρα και είχε δοκιμάσει πρώτα σε ομάδα θα τον έπαιρνα, είναι κατάλληλος. Από ψυχαναλυτικής άποψης, να σημειώσω ότι σαν να βλέπει την Εθνική ως "σκαλοπάτι" μέσα του... Δεν ξέρω τί μπορεί να λέει αυτό αλλά το πετάω, να το διαβάσει ο πρόεδρος και να ρωτήσει αναλόγως στη συνέντευξη...

    Μάλλον θα τα έσκαγα για Μπλατ. Δεν με τρελαίνει κι αυτός, είναι μυστήριος προπονητής. Σαν Παναθηναϊκός συχνά τον έβλεπα να παραδίνεται με πολύ φρου φρου και επί της ουσίας ατυχείς εμπνεύσεις. Όμως μου ταιριάζει απόλυτα στο υλικό. Είναι πολύ μοντέρνος προπονητής και φοβερός άνθρωπος, το Μπλατ-μπάσκετ θα ήθελα πολύ να το δω από αυτή τη φουρνιά μας. Φυσικά είναι και μεγάλη μεταγραφή, ειδικά σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Σημαντικό: Θα εμπνεύσει περισσότερο από κάθε άλλον αυτούς τους παίχτες και θα τον αγαπήσουν απόλυτα, εντός κι εκτός παρκέ. Το καλύτερο fit για Ελλάδα! Αν και δεν θα τα έσκαγα να τον πάρω στην ομάδα μου, θα τον έπαιρνα για την Εθνική. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η αποτελεσματικότερη επιλογή, αλλά θέλω να το ζήσω αυτό το δέσιμο.

    Ο Σφαιρόπουλος νομίζω ότι έχει απίστευτες δυνατότητες, μπορεί να τους ξεπεράσει όλους αυτούς, αλλά τώρα δεν θα τον έπαιρνα. Τα είπες. Ο Πλάθα μου έβγαλε τα μάτια μπασκετικά, για κάποιο λόγο όμως θα τον προτιμούσα για την ομάδα μου αλλά όχι για την Ελλάδα. Κάτι λείπει στο βιογραφικό του για να του δώσω αυτήν την εθνική μου. Ιβάνοβιτς ούτε για πλάκα, πρέπει να "σκοτώσεις" τον αιρετικό σου εαυτό, ο Ιβάνοβιτς είναι ένας πολύ μέτριος τοπ.
    Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους.

    # Russell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Russell αν έχεις πάντα τέτοια κέφια όταν γράφεις, να σχολιάζεις συχνότερα...

      Διαγραφή
    2. Πέρα από ουσιώδες, αρκετά ευχάριστο το σχόλιό σου, διαβάζεται με χαμόγελο ;-)

      Διαγραφή
    3. Έλα Ράσελ σε ευχαριστώ πολύ φίλε για τα καλά σου λόγια. Μου αρέσουν οι απόψεις σου, πολλά από τα επιχειρήματα σου είναι πολύ σωστά.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Αλέξανδρε, εδώ θα τα λέμε, θα με βαρεθείς. Μετά το σχόλιο μου χτύπησε η WADA... Ευχαριστώ Ναταλία, χαίρομαι. Τιμή μου Jim, αμοιβαία τα αισθήματα, ύψιστος σκοπός η αλληλεπίδραση.

      # Russell

      Διαγραφή
  34. Άψογος φίλε Jim,συμφωνώ απόλυτα και με τις αξιολογήσεις σου.Σίγουρα η ιδανική περίπτωση είναι ο Μπλάτ,δεν υπάρχει αμφιβολία.Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να δω τον Ιτούδη στο τιμόνι της εθνικής όμως λόγω Σπανούλη δεν έχει καμία πιθανότητα και είναι λογικά,είναι ο ηγέτης της εθνικής αυτή τη στιγμή και ενδεχόμενη παρεξήγηση ή φυγή του από την εθνική θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα.
    Όσον αφορά τον Γιανννάκη,είναι ακόμα νωρίς για επιστροφή,θα νιώσει και μεγάλη πίεση ψυχολογικά.
    Ο Πλάθα θα αντιμετωπίσει τεράστια δυσκολία να εφαρμόσει την συγκεκριμένη μπασκετική φιλοσοφία που έχει στην εθνική,δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτό τουλάχιστον άμεσα,αν το πετύχει όμως θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον.
    Ο Κατσικάρης είναι σίγουρα εξαιρετική επιλογή και είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει Έλληνα μπασκετικός που να μην τον εκτιμάει όμως στη θέση του αν ήμουν δεν θα αναλάμβανα το ρίσκο της εθνικής αυτή την στιγμή,ενδεχόμενη αποτυχία του μπορεί να τον πάει πολύ πίσω στην καριέρα του.
    Τέλος τον σφαιρόπουλο τον εκτιμώ αρκετά όμως έχω την εντύπωση ότι δεν έχει το κατάλληλο εκτόπισμα για να εμπνέει τον σεβασμό όλων των παιχτών της εθνικής ομάδας,δεν είμαι σίγουρος σε ποιό βαθμό μπορεί να επιβληθεί.
    Είναι κατά κάποιο τρόπο ηλεκτρική η καρέκλα του προπονητή της εθνικής σε αυτή τη φάση λαμβάνοντας υπόψιν και την κλήρωση,δεν την λες και εύκολη.
    Χαιρετώ την καλύτερη μπασκετοπαρέα της Ελλάδας!
    Θάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζιμ με όλο τον σεβασμό στην ανάρτησή σου και την φοβερή δουλειά σου, ξεκινάς δυστυχώς με δυο επιλογές που είναι επιθυμίες σου (και αρκετών από εμάς) αλλά όχι σοβαρές πιθανότητες. Δεν βλέπω πώς ο Βασιλακόπουλος θα δελεάσει τον Μπλατ (για λεφτά μιλάω, ο άνθρωπος πρέπει να είναι πανάκριβος), ενώ ο Κατσικάρης πολύ απλά δεν αφήνει την Ισπανία.
    Μετά από αυτούς ο Γιαννάκης θα ήταν η καλύτερη επιλογή για όλους τους λόγους εκτός του αγωνιστικού: Ο νέος προπονητής πρέπει να μπορεί να κάνει την Εθνική πυραυλοκίνητη με άξονα το τρίο Σπανούλη-Νικ-Παπανικολάου και το στυλ του Γιαννάκη αυτήν την στιγμή θα ψαλίδιζε το τί μπορεί να παίξει αυτή η εθνική.
    Μετά από αυτούς τους τρεις περνάμε σε επιλογές μπασκετικά επαρκείς αλλά πολύ λιγότερο αστεράτες - με εξαίρεση τον Ιτούδη, ο οποίος νομίζω ότι είναι ο μοναδικός που θα είχε την στάση κάποιου που χρειάζεται την εθνική λιγότερο από ό,τι τον χρειάζεται εκείνη, και για αυτό μάλλον θα απορριφθεί από τους παππούδες της ΕΟΚ. Σφαιρόπουλος, Πρίφτης είναι καλές περιπτώσεις αλλά δυστυχώς δεν θα 'σπάσουν αυγά' σε θέματα λειτουργίας της ομάδας - μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
    Με όλα αυτά θέλω να πω ότι δυστυχώς δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεφύγει η εθνική από το τέλμα. Είναι κρίμα γιατί αυτήν την στιγμή έχουμε μια βάση 18-20 παιχτών που μόνο 2-3 άλλες χώρες στην Ευρώπη και 1-2 στον υπόλοιπο κόσμο διαθέτουν. Αλλά η επόμενη επιλογή προπονητή δεν θα γίνει με γνώμονα αυτό το υλικό αλλά με βάση τα παραγοντιλίκια και τους τακτικισμούς της ΕΟΚ. Σόρυ για την απαισιοδοξία και το παρα-μπασκετικό περιεχόμενο, αλλά έδωσες αφορμή να βγάλω τις ανησυχίες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα φίλε.Το ιδανικότερο (σύμφωνα και με τις γνώμες πολλών)θα ήταν ενδεχόμενη πρόσληψη του Μπλατ, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ανέφικτο οικονομικά. Οπότε λογικά πάμε σε λύση νέου,φιλόδοξου και με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας προπονητή..Θα θελα πολύ να δω τον Ιτούδη στη θέση αλλά το βλέπω δύσκολο λόγω του θέματος με Σπανούλη.. Μακάρι να βρεθεί ένας προπονητής κατάλληλος να εκτοξεύσει αυτή την εξαιρετική γενιά παιχτών.
      ΥΓ: Τζιμάρα συνέχισε έτσι η δουλειά σου είναι φοβερή και το blog απόλυτα εθιστικό!

      Διαγραφή
    2. Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Είναι λίγο αλμυρός ο Μπλατ. Είναι από την άλλη όμως τεράστιο κίνητρο αυτή η θέση για τον οποιονδήποτε. Φιλέτο..

      Διαγραφή
  36. Εφόσον μιλάμε για Εθνική, καλύτερα Έλληνα προπονητή. Χάνει και το νόημα του ο θεσμός αλλιώς. Για τον ίδιο λόγο δεν θα έπρεπε να παίζουν ''νατουραλιζέ'' σε εθνικές ομάδες.

    ''Με τον Γιαννάκη στο τιμόνι η εθνική μας ομάδα έζησε μερικές από τις μεγαλύτερες “glory days” της ιστορίας της''
    Η τότε Εθνική ήταν έργο Ομπράντοβιτς, ο Γιαννάκης σε ένα πράγμα είναι καλός, ψυχολογία. Το μόνο που έκανε ήταν να διατηρήσει ένα καλό κλίμα. Αυτό απο μόνο του δεν αρκεί. Βέβαια, οι εθνικές λόγω του μικρού χρόνου που μαζεύεται η ομάδα, είναι οτι οι προπονητές επιδρούν λιγότερο στους παίκτες και ο τομέας ψυχολογίας πιο σημαντικός και απο συλλογικό επίπεδο. Αλλά και πάλι λίγος ο Μπαναότης. Πάμε για άλλα, μην κολλάμε σε δοκιμασμένες μετριότητες (στην καλύτερη). Να κοιτάξουμε μπροστά.

    Μου άρεσε η ιδέα του διδυμου Κατσικάρη-Ιτούδη που διάβασα παραπάνω και τους κόβω οτι ταιριάζουνε τα χνώτα τους. Ας πάρει τη σκυτάλη η νέα γενιά που είναι πιό έξυπνη και πιο καταρτισμένη. Οι εποχές που όποιος ήταν καλός παίχτης έπρεπε να τον φάμε στη μάπα και σαν προπονητή περάσανε. Η προπονητική πλέον έχει γίνει επιστήμη και όχι τσιφλίκι. Ο Γιαννάκης να πάρει τον Αλεξανδρή απο το χεράκι να πάνε για ψάρεμα και να κάνουνε χώρο στους νέους. Ότι είχαν να δώσουν το δώσανε. Εναλακτικά ότι έκανε ο Παναγιώτης φέτος, να πάνε να δουλέψουνε σε πιο υποανάπτυκτες μπασκετικά χώρες, ακόμα καλύτερα. Κάνουμε και καλό στην οικονομία μας εξάγοντας αθλητισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά Jim είσαι κορυφαίος μαφιοζος.....ξέρεις πότε και που πρέπει να χτυπάς....
    Για την επιλογή θέματος το λέω, και πάνω που ετοιμαζόμουν να ρωτήσω!
    Με λίγα λόγια προτιμώ μπλατ. Πολύ καλός, έμπειρος, winner, ξέρει τι να πάρει από τους παίκτες του, μας ξέρει και τον ξέρουμε και κυρίως gentleman....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι.. Η δουλειά μας είναι. Χτυπάμε (στο σιγανό..) και φεύγουμε. Ευχαριστώ Αλέξανδρε, συμφωνώ μαζί σου για Μπλατ.

      Διαγραφή
  38. πολλες καλησπερες σε ολη την παρεα, μεγαλο φαν του ντειβιντ μπλατ κ θα ηθελα να αναλαβει την Εθνικη μας. Πιστευω οι παιχτες ειδικα απο 4 κ κατω ταιριαζουν παρα πολυ στο μπασκετ που παιζει αν κ θα ειχαμε θεμα με τα undersized 5αρια του, απο την αλλη βεβαια στην Ρωσια που ειχαν μεγαλα κορμια στο 5 τα πηγε εξαιρετικα οποτε γιατι οχι κ σε εμας?? !!

    Οσον αφορα τον Κατσικαρη επισης εξαιρετικη επιλογη κ πιστευω οτι κ οι ελληνες παιχτες τον εχουν σε εκτιμηση, μακαρι να ερθει ειναι κ Ελληνας.

    Για τον φιλο μας τον Παναγιωτη δεν εχω κ την καλυτερη των αποψεων , μεγαλος παιχτης , υπερτατος στρατιωτης της εθνικης αλλα ας με συγχωρεσει αλλα δεν κανει για προπονητης στην εθνικη ουτε σε τοπ ομαδα, δεν ξερω τι εκανε αυτα τα τελευταια 2,3 χρονια κ αν μελετησε !!!! Δηλαδη δεν θα ξεχασω ποτε, το ματς δε το θυμαμαι αλλα δεν παιζαμε καλα ηταν το ματς που ο τεο βαρεσε 100 3ποντα κ τα εχανε ολα κ σε ενα ταιμ αουτ του κανει ο Γιαννακης παιξε οπως ξερεις παιξε οπως ξερεις !!!!!! Ε καλα μου εχει μεινει χαραγμενο αυτο, συγκρινεται μονο με το διασημο ταιμ αουτ του σκαριολου που ειχαν 10δευτ κ εδειχνε επιθεση οτι να ναι μεχρι που του ειπε ο κουκ κοουτς εχουμε 10 δευτε!!!!. Και μιας κ ενας φιλος ειπε κατι για τον σερτζιο μακρια απο εμας ας παμε χωρις προπονητη καλυτερα !!!!

    Τον Ιτουδη επισης τον συμπαθω αρκετα αλλα δεν τον εχουμε δει πρωτο προπονητη πουθενα, ξερω οτι ολοι μας θα θελαμε να τον δουμε αλλα η εθνικη δεν ειναι για πειραματα κ επισης απο την στιγμη που κωλωσε να αναλαβει τον ΠΑΟ + το οτι δεν εχει τις καλυτερες των σχεσεων με τον Σπανουλη εχω τις αμφιβολιες μου.

    Σφαιροπουλος οχι ακομη σε κανα 2,3 χρονια το συζηταμε να δουμε τι θα κανει κ πως θα εξελιχθει, καλες ιδεες εχουν πολλοι προπονητες για το μπασκετ, κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι ετοιμος ΑΠΛΑ. Περυσι δεν κοιμηθηκε μονο ο καζλαουσκας στο Φ4 αλλα κ ο βοηθος του!!!!

    Πλαθα πραγματικα δεν ξερω, θελω να τον δω κ αλλο. Αλλα θα ηθελα καποιον ποιο σκληροτραχηλο σε αμυνα, κ τελος οσον αφορα τον ιβανοβιτς πιστευω δεν ταιριαζει για τους καλομαθημενους παιχτες μας αλλα θα ηθελα να τον δω στο παγκο κ εγω.

    zoze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζοζέ είμαι φανατικός μελετητής τις δουλειάς του Μπλάτ πολλά χρόνια. Μου αρέσουν κάποιες καινοτομίες που παρουσιάζει, θυμίζει προπονητές του NCAA που ορίζουν τη μόδα και αλλάζουν τις τάσεις..

      Διαγραφή
  39. Καλο μηνα σε όλους!

    Jim, σε είχα ρωτήσει σε άλλο post, τη γνώμη σου για Γκέρσον.
    Με τέτοιο υλικό και δεδομένου ότι η εθνική δεν είναι σύλλογος (να κάνει προετοιμασία και να έχει 70 αγώνες για να ρολάρει) πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα 'διαχειριστή' παρά ένα προπονητή, για προκριματικά τουρνουα και διοργανώσεις των 2 εβδομάδων

    1. Σπανούλης, Ζησης, Καλαθης
    2. Βασιλειαδης, Μπραμος
    3. Παπανικολάου, Περπερογλου
    4. Φωτσης, Καιμακογλου, Πριντεζης (μακαρι Μαυροκεφαλιδης)
    5. Μπουρούσης, Βουγιουκας

    Βάλτε τα συμβολαια τους κατω, και βρειτε ποιος συλλογος έχει μεγαλυτέρο μπατζετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Gis. Δε θα πήγαινα στον Γκέρσον. Σε καμία περίπτωση φίλε..

      Διαγραφή
    2. ο Περεπερογλου ειναι αχρειαστος με τις συγκεκριμενες επιλογες αφου στο 3 παει κ ο Μπραμος κ ο Βασιλειαδης καλυτερα να επαιρνε καποιον πιο περιφερειακο παικτη τον Παππα τον Μαντζαρη η το Σλουκα ας πουμε που ειναι και νεα παιδια που πρεπει α μπαινουν σιγα σιγα στην ομαδα.
      χρου χρου

      Διαγραφή
    3. Μπραμος στο κορυφαίο επίπεδο "2" δεν είναι με τίποτα με τέτοιο χειρισμό μπάλας. Aν ισχύουν αυτά που λέει ο Τζιμ για το Βασιλειάδη και έχει όντως γίνει πιο δημιουργικος με τη μπάλα στα χέρια οκ μπορεί να παίξει στο 2. Σίγουρα πάντως δε μπορούν να αποτελέσουν το δίδυμο των σουτινγκ γκαρντ της Εθνικής. Συνωστιμός στο 3 με Περπε, Παπ, Βασιλειάδη, Μπράμο, (παραδοσιακή) ένδεια στο 2 εκτός από Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα, χωρίς κανένας από τους 3 να είναι καθαρό 2, αλλά να μπορούν να σκοράρουν (ειδικά ο Ζήσης το κάνει απροσμενα συχνά αυτό στην Εθνική). Ο Παππάς μοιάζει να είναι ο πιο κοντινός στο 2 από άποψη "καθαρότητας" αλλά δεν έχει τη παιδεία και τις παραστάσεις για αυτό το επίπεδο ακόμα.

      Γενικά το υλικό πολύ πλούσιο και εκτός από 6-7 "σίγουρους" παίζουν 10-12 παίκτες πρωτοκλασάτοι για τις υπόλοιπες. Θα γίνει χαμός!!!

      Διαγραφή
  40. Έγώ θα βαζα και Κουφό, Σόφο, βγάζοντας Περπέρογλου, Βουγιούκα. Άλμπερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι παραπανω εχει το ροστερ των Ισπανων απο το δικο μασ ΤΖΙΜ ?μηπωσ ηρθε η ωρα να τουσ νικησουμε επιτελουσ με εναν καλο προπονητη στο παγκο?Μπλατ λεω εγω....για αλλη μια φορα εκπληκτικη δουλεια παρακολουθω ολα σου τα αρθρα αλλα στελνω σπανια..Η προταση με ελληνεσ του εξωτερικου και με ανερχομενουσ ελληνεσ η ηδη αστερεσ μετα το 89 90 θα ιντριγγαρε θαρρω πολυ κοσμο...


    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε κατέβει ο Ναβάρο όλα γίνονται. Το έχω γράψει και παλιότερα, η διαφορά είναι αυτός ο παίκτης και όχι οι Γκαζόλ. Όποτε χρειαστεί καθαρίζει. Η δική μας ομάδα βέβαια δεν πρέπει να κοιτά την Ισπανία αλλά τη δική της αναρρίχηση. Μη ξεχνάμε, αποκλειστήκαμε στο προολυμπιακό. Από εκεί ξεκινάμε.. Κάτω τα κεφάλια..

      Διαγραφή
    2. Τζιμαρα,συμφωνω μαζι σου..Ο Ναβαρο,με εναν περιεργο τροπο,υπηρξε παντου και παντοτε καταλυτικος στις επιτυχιες που ειχαν οι ομαδες του...Και επισης με καλο Ναβαρο δυσκολα εχανε η ομαδα που επαιζε..Ειναι κατι σαν στηριγμα για ολοκληρη την ομαδα του..Νομιζω ομως πως μεγαλωνει σιγα σιγα..

      Διαγραφή
  42. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση Jim...άντε να ξεφύγουμε λίγο από τα κλασσικά (όχι βαρετά αλλά κλασσικά) συλλογικά θέματα !
    Πιστεύω πως Μπλάτ είναι συνώνυμο της επιτυχίας αλλά και της προσμονής όμορφου μπασκετικού θεάματος...
    Με βάση την ισχύουσα οικονομική πολιτική της Ελλάδας ίσως δύσκολο ή και προκλητικό ακόμα για τους (πολλούς) φανς του αθλήματος.
    Πιστεύω να μπορεί (και να θέλει) να έρθει και με κάτι λιγότερο πάντως.
    Ντούσκο Ιβάνοβιτς;;;;;;
    Εδώ μάλλον κολλάει το: No,No,No,No it aint me Baby, it aint me youre looking for...!
    Φιλικά,

    Mookie10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ας πω κι εγώ μια γνώμη για τα κουστούμια, αν μου επιτρέπεται.

    Μπλάτ: Ο τέλειος προπονητής για εθνική ομάδα. Δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, τα είπες εσύ και η ιστορία του.
    Γιαννάκης - Σφαιρόπουλος: Καλές λύσεις, η κάθε μία για τους λόγους (που ήδη αναλύσατε)
    Ιτούδης: Μέχρι να αποδείξει (αν το αποδείξει) ότι δεν είναι ο μεταφραστής του Ομπράντοβιτς (ακούω βερεσέ τα "η άμυνα του ΠΑΟ ήταν έργο Ιτούδη") καλύτερα να μείνει μακριά από την εθνική. Ούτε ο ΠΑΟ δεν τον πήρε και προτίμησε Πεδουλάκη. Θα ήταν μακράν η πιο αψυχολόγητη επιλογή.

    Κατσικάρης: Η δεύτερη χειρότερη λύση. Όχι γιατί δεν είναι καλός προπονητής. Ίσα ίσα. Αλλά γιατί δεν έχει "άντερα". Επιλέγει να μένει αυστηρά στην Ισπανία, όπου ο κόσμος χαίρεται το μπάσκετ και για τις ομάδες που προπονεί ο ίδιος δεν υπάρχει πίεση αποτελέσματος.

    Η θητεία του στον Άρη απέδειξε δυστυχώς ότι είναι λιγόψυχος. Ως αρειανός (αλλά και ως φίλαθλος) έχω τη χειρότερη άποψη για τον Κατσικάρη. Ήξερε που ερχόταν, στην πορεία το μετάνιωσε (!), χρέωσε την ομάδα με αυστηρά δικές του (ακριβές) επιλογές εκ των οποίων δε βγήκε καμία (ο Miles ήταν σχεδόν μονίμως τραυματίας, Λάμποβιτς-Πάουνιτς δεν ακούμπησαν), βρήκε τα σκούρα, βρήκε και μια καλή πρόταση και σηκώθηκε κι έφυγε, αφήνοντας την ομάδα στα κρύα του λουτρού με παίκτες που (άλλαξε και) δεν ταίριαζαν και χωρίς το δικαίωμα αλλαγών (πλην μίας). Βάζοντας τέτοια ταφόπλακα σ' εκείνη τη χρονιά που ούτε ο Μπλατ δε μπόρεσε να σηκώσει. Της οποίας τα αποτελέσματα πληρώνει ακόμα ο Άρης (με τα χρέη, κάτι για το οποίο φυσικά δε φταίει ο Κατσικάρης, αλλά για να έχουμε μια πλήρη εικόνα). Το ότι έφυγε ως αποτυχημένος (με τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του συλλόγου από τον ΠΑΟΚ) το περνάω στο ντούκου, γιατί έφταιγαν πολλά, το ότι έφυγε όμως το χρεώνω σε αυτόν και θα ήθελα εφόσον το άρθρο είναι αναλυτικό να μιλήσει και για τη μοναδική εν ελλάδι προσπάθεια του Κατσικάρη. Μέχρι κι ο Μπλατ έμεινε σε εκείνον τον Άρη και ήταν και πολύ πιθανό να μείνει και την επόμενη χρονιά (αν ο Άρης το χειριζόταν λίγο πιο σωστά). Ο Κατσικάρης όμως δεν καταδέχτηκε να μείνει πάνω από 2 μήνες. Απαράδεκτος.

    Τέτοιους προπονητές δε χρειάζεται η εθνική. Όταν έχει γαλουχηθεί από το δόγμα Γιαννάκη (είτε αρέσει σε κάποιους ως προπονητής ή όχι) της μάχης μέχρις εσχάτων και έχει χαρίσει στιγμές υπερηφάνιας όχι τόσο για τις επιτυχίες της ή για το θέαμα που πρόσφερε, αλλά για το μάθημα ζωής που έδινε με τη μαχητικότητα της, το τελευταίο που θα ήθελα να δω είναι ένας ατσαλάκωτος προπονητής που δε γουστάρει να ζορίζεται.

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστές οι παρατηρήσεις σου Άρη για τους υποψήφιους προπονητές και σύμφωνα με αυτά που έχουν δείξει στην καριέρα τους εώς τώρα, όχι σύμφωνα με αυτά που θα θέλαμε να έχουν δείξει.

      Και για μένα ο Μπλατ είναι η καλύτερη περίπτωση από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο αν και το ανεκπλήρωτο απωθημένο είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

      Διαφωνώ με την περίπτωση του Σφαιρόπουλου και την υποτιθέμενη καταλληλότητα του για την εθνική, διότι, πρώτον δεν έχει δουλέψει ποτέ σε ομάδα πρωταθλητισμού (ναι η εθνική Ελλάδος είναι ο ορισμός της ομάδας πρωταθλητισμού) ως πρώτος προπονητής, δεύτερον αποτέλεσε συμμέτοχος (ως δεύτερος πάντως) σε δύο παταγώδεις αποτυχίες, με την εθνική στο παγκόσμιο της Τουρκίας και με την ΤΣΣΚΑ στο φάιναλ φορ της Πόλης, τρίτον δεν δείχνει να προτιμά το σκληρό αμυντικό στυλ μπάσκετ που αποτελεί το βασικότερο στοιχείο για την κατάκτηση τίτλων δεν πα να έχεις το αστείρευτο ταλέντο της Ντριμ Τιμ 1 ή την παροιμιώδη αμπαλίαση της Λιμόζ του Μάλκοβιτς.

      Για τους Ιτούδη, Κατσικάρη τα πράγματα είναι απλά. Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι μπορούν να οδηγήσουν μια ομάδα στην κορυφή, προς το παρόν δεν το έχουν προσπαθήσει καν και δε βλέπω το λόγο να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά μέσω της εθνικής όπου υπάρχουν συκεκριμένες ιδιαιτερότητες λόγω της μη καθημερινής τριβής μέσα από την προπόνηση και το μεθοδικό χτίσιμο της ομάδας.

      Σύμφωνα με την προϊστορία ο πιο κατάλληλος είναι ο Γιαννάκης, γιατί, πολύ απλά με αυτόν έχουν έρθει οι μεγάλες επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος και επιπλέον αυτός ήταν που κατάφερε να δημιουργήσει τον κορμό που οδήγησε στις επιτυχίες, τη στιγμή μάλιστα που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μια σειρά συνεχόμενων αποτυχημένων εμφανίσεων ή μη εμφανίσεων στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει το "know how" και ακόμα περισσότερο τη σωστή νοοτροπία του μαχητή. Η μεγάλη ομάδα της τριετίας 2005-07 είναι δικό του έργο και οφείλουμε να του το πιστώσουμε πέρα από οπαδικές προτιμήσεις και προκαταλήψεις.

      Billy Batts

      Διαγραφή
    2. http://greekhoopz.blogspot.gr/2010/01/gorka-arrinda.html

      Ο αξιότιμος κύριος Gorka Arrinda (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!)


      από το greekhoopz

      Μια πολύ ωραία ιστορία για τον Άρη, τον Κατσικάρη, τον Μπλατ και τη Μπιλμπάο.

      Ειδικά τον φίλο Άρη θα τον ενδιαφέρει πάρα πολύ,
      για να μάθει πως και γιατί έφυγε ο Κατσικάρης, πως και γιατί έφυγε ο Μπλατ.

      Διαγραφή
    3. Την ξέρω την ιστορία φίλε και η γνώμη μου δεν αλλάζει.

      Ο Κατσικάρης είχε 2ετές συμβόλαιο, είχε στηριχτεί όσο κανένας (ειδικά στην ήττα από τον ΠΑΟΚ), είχε κάνει τις μεταγραφές που ήθελε που δεν ήταν και φτηνές (και οι οποίες δε βγήκαν), "κουράστηκε" όπως είπε ή κάτι τέτοια και σηκώθηκε κι έφυγε.

      Ότι έγινε τράμπα με τον Μπλατ (χωρίς διετές όμως,ε; ποιος είπε ότι βγήκε ο άρης κερδισμένος?!) το ξέραν και οι πέτρες - όπως φυσικά και το ότι ο Μπλατ δύσκολα μπορούσε να δουλέψει σε ομάδα πρωταθλητισμού λόγω του συμβολαίου του με τη Ρωσία.

      Για ξανασκέψου το, το παρασκήνιο παίζει οποιοδήποτε ρόλο στην προπονητική προσωπικότητα του Κατσικάρη που ανέλυσα παραπάνω;

      arisff

      Διαγραφή
    4. @Billy Batts

      Έχεις ένα δίκιο γι' αυτά που λες για το Σφαιρόπουλο, ωστόσο από τους νέους προπονητές που θα έχτιζαν την επόμενη εθνική θα τον εμπιστευόμουν. Ίσως στο θέμα των άμεσων αποτελεσμάτων να υστερεί (και αυτό να'ναι από μόνο του λόγος να μην προσληφθεί, γιατί η εθνική μας δεν έχει πίστωση χρόνου). Θεωρώ πάντως ότι από έλληνες είναι ο μοναδικός κατάλληλος (δεδομένου ότι ο Βασιλακόπουλος μου φαίνεται πως θα προτιμήσει να προπονήσει ο ίδιος την ομάδα, παρά να ξαναπάρει το Γιαννάκη)

      arisff

      Διαγραφή
    5. φίλε Άρη, το κείμενό σου αποτέλεσε απλά αφορμή για να παραθέσω αυτήν την ενδιαφέρουσα ιστορία. Δεν ήταν απάντηση στην άποψή σου.

      Διαγραφή
    6. ωραιος αρη αυτα τα ειπα και εγω στο ποστ για τον κατσικι.. οτι ουσιαστικα τα κατω τα μεγαλα του αρη αρχησαν τοτε.. με τις επιλογες του κτλ κτλ..κριμα π δν ειχεσ σχολιασει σε κεινο το ποστ.. για ιτουδη το μονο που με μου αναβει κοκκινο ειναι αν μπορει να σικωσει τετοιο βαρος...

      Διαγραφή
  44. Τζιμ σιγοψήνεται και επόμενο και πολύ σχετικό θέμα και το έχεις καταλάβει σίγουρα...12άδα Εθνικής...και 3μηνιαία ανανέωση του θέματος για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις (τραυματισμους φτου σκορδα!!!, βελτίωση αλματωδης-στάνταρ κλπ, κλπ) Κόουτς της εξέδρας ας ενωθούμε όλοι και ας καταρτίσουμε την ομάδα που όλοι ζαχαρώναμε, την επίσημη αγαπημένη. Όποιος θέλει στέλνει και βιογραφικό στο Βασιλακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν εχω διαβασει τα παραπανω αλλα ρε Τζιμ με το που ειδα το θεμα και σε διαβασα ενα πραγμα μου ηρθε στο μυαλο.

    Και οι 4 για μενα ο καθενας για λλο λογο κανει για την ομαδα...απλα ρεσυ Φωτη Κατσικαρη...την Ελλαδα τωρα θα τη θυμιθεις που θα παιζει καληη δουλιτσα με χρημα και οχι για ολο το χρονο?

    ...θα μου χαλας τη διαθεση καθε φορα που θα σε βλεπω στην ακρη του παγκου της επισημης αγαπημενης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ρε παιδια στο ιταλικο πρωτάθλημα δενν υπαρχει περιορισμός με τους ξενους? armani 5 ιταλους, siena 4 και cantu 3!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλησπέρα κι απο μένα..
    μιας και πιασαμε τους προπονητες εχω να προτείνω Rimas Kurtinaitis. Νεας γενιας προπονητης και φενεται οτι κανει καλή δουλεια στην Khimki.
    Εχει παρακολουθησει κανεις πιο στενά την δουλεια του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 1. Παπάς
    2. Σπανούλης
    3. Καλάθης
    4. Ζήσης
    5. Μπράμος
    6. Βασιλειάδης
    7. Παπανικολάου
    8. Πρίντεζης
    9. Φώτσης
    10. Σόφο
    11. Κουφός
    12. Μπουρούσης
    *
    13. Καιμακόγλου
    14. Βουγιούκας


    Η Εθνική της κορυφής στην Ευρώπη και της δυαδοτριάδας στον κόσμο.
    Mε προπονητή μόνο τον Πλάθα και δεύτερη επιλογή τον Μπλάτ.

    ΥΓ Τι πρόβλημα έχει ρε φίλε Jim ο Kill Bill με τον Ιτούδη
    πρώτη φορά το ακούω ;
    *
    Gelalitaly Bianco(celeste)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλους.Σε διαβάζω κι εγώ καθημερινά Τζιμ και σου δίνω με τη σειρά μου τα θερμά μου συγχαρητήρια.Στο θέμα μας τώρα.Τους πιάνω έναν έναν.
    -Μπλατ:κύριος και μεγάλη φυσιογνωμία για μια ομάδα με απαιτήσεις,σχέδιο,οργάνωση και όραμα.Υπάρχουν όλα αυτά;
    -Κατσικάρης:καλός προπονητής αλλά όχι για την εθνική,κάτι με χαλάει και δεν με πείθει.Μεταξύ μας κιόλας στη θέση του θα καθόμουν στα αυγά μου.
    -Γιαννάκης:ο δράκος που πάει ασορτί με το γαλανολευκοπορτοκαλί.Αλλά δεύτερη επιστροφή είναι μάλλον πισωγύρισμα.
    -Ιτούδης:είναι βοηθός προπονητή ως τώρα και παρότι εμπιστεύομαι τον "πατριωτισμό" των παικτών δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λύση για τις ισορροπίες της ομάδας.
    -Σφαιρόπουλος:Ούτε ο κόουτς της Πανιωνάρας έχει το ειδικό βάρος που χρειάζεται.
    -Πλάθα:Α,χα!!Εδώ είμαι εγώ!!ταλαντούχος,επαγγελματίας με φρέσκιες μπασκετικές ιδέες και πολύ φιλόδοξος!!Επίσης αφού κάνει δουλειά με τον τρελό πρόεδρο της Ζαλγκίρις οι δεινόσαυροι της ομοσπονδίας θα του φανούν σαυράκια.Α και στο 2012 γνώστης του ελληνικού μπάσκετ,όσο χρειάζεται, μπορεί να είναι και κάτοικος Πολυνησίας.
    ΥΓ η νουβέλ βαγκ ας περιμένει 2-3 χρόνια να διαχειριστεί την ερχόμενη γενιά καλαθοσφαιριστών
    "Ο Μαφιόζος Στο Βάθος Του Πλάνου Που Κανείς Δεν Αναφέρει Ούτε Γνωρίζει Το Όνομά του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αν μου επιτρέπεται και μένα μιά άποψη θα έλεγα πως η ιδανικότερη λύση από τη λίστα θα 'ηταν ο Μπλάτ.
    Επιθυμία μου φυσικά θα ήταν ο Κατσικάρης αλλά διαβάζοντας τις απόψεις και την επιχειρηματολογία των μπασκετόφιλων πιο πάνω θα συμφωνούσα πως θα ήταν προτιμότερο να μην "καψουμε" ένα από τα σημαντικότερα προπονητικά κεφάλαια της μελλοντικής Εθνικής...
    ΥΓ. Ιντριγγάρομαι τρελά να έβλεπα το νέο αίμα της εθνικής να παίζει με προπονητή Σιζέφσκι...Άμα είχαμε φράγκα,άμα άφηνε ποτέ το Duke,αμα...αμα...αμα...Αλλα όνειρα είναι και αυτά...
    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ, ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΛΑΤ ΒΟΗΘΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΓΚΕΡΣΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ....................... Α.Κ-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Blatt όμως προτού αναλάβει το τιμόνι της Ρωσίας είχε ήδη κοουτσάρει για κάποια χρόνια τη Μακάμπι (φτάνοντας μάλιστα και σε final4 -πράγμα που σαν παναθηναικός ίσως θα έπρεπε να θυμάσαι- και φέρνοντας στο Ισραήλ παίκτες όπως ο Πάρκερ, ο Μπαστόν και ο Βούισιτς) είχε κοουτσάρει ως πρώτος τη Δυναμό Αγίας Πετρούπολης (κερδίζοντας το τότε eurocup αλλά και τον τίτλο του καλύτερου προπονητή στη Ρωσία) και είχε κερδίσει και ένα πρωτάθλημα Ιταλίας ως πρώτος προπονητής της Μπενετόν.

      Δεν μπορείς να πεις ότι δεν είχε διαδρομή όταν ανέλαβε τον σπουδαίο πάγκο της Ρωσίας (πάγκο αντάξιος του ελληνικού).

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΟΡΕΣΤΗ, ΤΟΝ ΜΠΛΑΤ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝΕ ΒΟΗΘΟΣ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ, ΤΟΥ ΠΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ...... ΑΚ-13

      Διαγραφή
  52. μου προκαλεί εντύπωση που αφήνετε εκτός 12άδας τον Μάντζαρη.
    Θεωρώ ότι έχει τη θέση ήδη καπαρωμένη.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ειμαι σιγουροσ που θα πρεπει να παρει τη θεση του Μπραμου σωστα? Καλοσ παιχτησ αλλα εχουμε και καλυτερουσ ελεοσ με αυτη τη γαυροσυνη σου ρε φιλε.Εγω πιστευω ο Διαμαντιδησ εχει μια θεση καπαρωμενη....πιστευω θα συμφωνεις..

      Διαγραφή
    2. έλεος με τη δική σου βαλεοσύνη. Δηλαδή επειδή θεωρώ ότι ο Μάντζαρης ΠΡΕΠΕΙ να είμαι στην εθνική, σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου παναθηναικού;

      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    3. Ορέστη πρέπει να αποδεχθείς πως είτε είσαι προκλητικός (ενιοτε), είτε απλά γράφεις μια απλή κουβέντα βρε αδερφέ, θα πρέπει να ανέχεσαι εξυπνάδες σα τη παραπάνω...χαρά στο κουράγιο σου. Ενώ αν έγραφες πως στο 3 της Εθνικής δε χωράει ο Περπε αλλά ο Μπράμος (με 2-3 καλές εμφανίσεις έχει θέση στη 12άδα από ό,τι φαίνεται για πολλούς), άπειροι ανώνυμοι θα σου λέγανε και μπράβο.

      Έλεος ρε σεις επιτέλους...γράψτε την άποψή σας, αρκεστείτε σε αυτό, τόσο δύσκολο είναι;

      Διαγραφή
    4. Εγώ από την άλλη δεν μπορώ να χωνέψω ότι πρέπει ντε και καλά να γράψει ο Ορέστης και ο όποιος Ορέστης με έναν political correct τρόπο εδώ μέσα. Μπασκετάνθρωποι είμαστε οι περισσότεροι και λέμε την άποψη μας σωστά. Γενικά πολλοί την "λένε" στον Ορέστη και τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο. Ο άνθρωπος είναι Ολυμπιακός και έχει τις δικές του απόψεις και τις εκφράζει πολιτισμένα. Ίσως το ύφος να μην αρέσει σε κάποιους αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μεμπτό. Και για μένα ο Μάντζαρης θέτει σοβαρότατη υποψηφιότητα για 12άδα. Το παλικάρι κάνει συνεχόμενες μεστές εμφανίσεις, μπορεί να οργανώσει μπορεί να αμυνθεί μπορεί και να απειλήσει από το τρίποντο. Και ο Μπράμος έχει θέση στην Εθνική, άλλωστε 3 παίζει περισσότερο, χώρανε άνετα μαζί αν θεωρήσουμε ότι ο Πέρπε μένει εκτός. Είπαμε θα υπάρχει μεγάλος πονοκέφαλος και ίσως να δούμε μεγάλες εκπλήξεις!
      Madness

      Διαγραφή
  53. Μοναδική μου ευχή να παίξει ο Κουφός το καλοκαίρι και να πάρει πόδι ο Μπουρούσης (ναι, παρόλο που παίζει καλά στην Ιταλία). Για προπονητή ας πάρουν όποιον θέλουν, όλοι καλοί μου φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Eγραψα χθες το πρώτο σχόλιο και ανοίγω σήμερα και βλέπω 120+, φτου φτου να μη σε ματιάσω jim :-)

    Διαβάζοντας τα σχόλια του φίλου από τη Γαλλία μάλλον ενισχύθηκε η υποψία μου παρά αποδυναμώθηκε. Φίλε Μάνο το χρησιμοποιεί για να μας δείξει (εδώ στην Ελλάδα) αυτά που θέλει, δεν νομίζω να θέλει να αποδείξει κάτι στους Γάλλους.

    Οι Γάλλοι, φίλοι από παλιά του παίκτη Γιαννάκη, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει και βεβαίως (jim) να θεωρούν επιτυχία ότι πήραν τον προπονητή της εθνικής Ελλάδος.
    Αν κατάλαβα καλά είναι χωρίς συμβόλαιο και χωρίς αμοιβή; Ποιός ο Γιαννάκης;


    "Ο μέγας στρατιώτης της εθνικής θα εγκαταλείψει και θα θυσιάσει μια προσεχώς ένδοξη ευρωπαϊκή καριέρα για να υπηρετήσει την γαλανόλευκη".

    Εδώ θα είμαστε να δούμε την εξέλιξη...

    geoff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Έχω την εντύπωση ότι η εθνική με το υπάρχον υλικό έχει τα εξής προβλήματα:
    1. Ο Σπανούλης ταλεντάρα αλλά ξέρει να παίζει ένα σύστημα αυτό του παίρνω την μπάλα και δεν την δίνω σε κανένα. Mου θυμίζει τον Barbosa. O Oλυμπιακός παίζει καλύτερα όταν δεν είναι αυτός μέσα. Παρά ταύτα υπάρχει έλλειψη ταλέντου στα γκαρντ και είναι απαραίτητος. Μόνο ο Ζοτς όμως μέχρι στιγμής κατάφερε και τον κουμάνταρε. Χρειάζεται μια μεγάλη προσωπικότητα προπονητή για να τον βάλει να παίξει για την ομάδα. Ακόμα και ο Μπλατ μου φαίνεται πολύ σοφτ για το σκοπό αυτό.
    2. Στις θέσεις 2, 3, 4 οι παίκτες που έχουμε δεν μπορούν να βάλουν την μπάλα κάτω. Δεν μετράω τον Ζήση που παίζει κατά συνθήκη 2 ούτε βέβαια τον Σλούκα. Από τον Τζιμ διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί στο κομμάτι αυτό ο Βασιλειάδης. Επίσης ο Περπέρογλου είναι δημιουργικός, αλλά τέτοιο γατάκι δεν έχει ματαγίνει και δεν μπορώ να τον βλέπω καν γιατί μου ανάβει τα λαμπάκια, είτε στον Παναθηναικό είτε στον Ολυμπιακό το ίδιο. Παπανικολάου, Φώτσης, Καιμακόγλου απαράδεκτοι στο συγκεκριμένο κομμάτι. Από την άποψη αυτή και από καμιά άλλη έχει νόημα η κλήση του Παππά για να παίξει 2άρι μια και έχει τη δημιουργία. Ένα βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος προπονητής.
    3. Θέση σέντερ: Βουγιούκας και Γαυροειδής εφόσον οι άλλοι είναι υγιείς δεν έχουν θέση. Ο Μπουρούσης έχει μπασκετικό iq λίγο ανώτερο του Άρμστρονγκ και καταστρέφει το παιχνίδι σαν τον Σπανούλη. Κρίμα γιατί είναι παικταράς. Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι παίκτης της ΕΘνικής και ο Σόφο είναι μονοδιάστατος για κάποια μικρά διαστήματα στον αγώνα. Ο παίκτης που έπρεπε να παίζει 30 λεπτά τη θέση λέγεται Κώστας Κουφός. Ο Ζούρος δεν ξέρω τί ζόρι τραβούσε με τον συγκεκριμένο (ή μπορεί να είχε πρόβλημα ο Σπανούλης) αλλά δεν είχε φτιάξει καθόλου plays για την αξιοποίηση του μεγάλου επιθετικού του ταλέντου με αποτέλεσμα στο παιχνίδι σπανίως να παίρνει πάσα.
    Συμπέρασμα: Χρειάζεται μια ισχυρή προσωπικότητα που να μπορεί να σπάσει αυγά. Αν υπάρχουν παίκτες που δρουν διχαστικά στην Εθνική πρέπει να φύγουν (δεν ξέρω αν υπάρχουν). Επίσης, όσοι από τους παίκτες μας την έχουν δει σταρ, ας σκεφτούν ότι ούτε ένας από αυτούς έκανε ή θα μπορούσε να κάνει μια στοιχειωδώς αξιόλογη καριέρα στο NBA και ότι ας μην ξεχνάμε αυτή τη στιγμή είμαστε η Εθνική που αποκλείστηκε στο Προολυμπιακό από τη Νιγηρία. Σκυμμένα κεφάλια λοιπόν, δουλειά και πειθαρχία με έναν προπονητή που μπορεί να την εφαρμόσει. Όπως καταλάβατε η ψήφος μου πηγαίνει στον Ιβάνοβιτς. Άλμπερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταστάσεις εθνικής ομάδας δεν μπορώ να δεχτώ την λογική ότι κάποιος έχει πρόβλημα με κάποιον.
      Για μένα αυτός που δηλώνει ή φαίνεται ότι έχει το πρόβλημα, αυτός πρέπει να αποκλείεται, εκτός αν υπάρχει κάτι κραυγαλέο...
      Και αυτό πρέπει να είναι γενικότερη αρχή, ανεξαρτήτως προπονητή.
      Θεωρώ must τον κουφό στους ψηλούς, τον Σόφο για τις δικές του καταστάσεις και από κει και πέρα θα προτιμούσα την όποια σταθερότητα του βουγιούκα από τα κέφια του Μπουρούση..
      Στα guard πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και ο Μάντζαρης, άλλώς ο Παππάς αν συνεχίσει έτσι...

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχει εστω και ενας μπασκετικος που να πιστευει οτι αξιζει να παιζει ο Περπερογλου στην Εθνικη..Το παιδι απλα δεν κανει..Και αμα βλεπεις τον Παπανικολαου,καταλαβαινεις αμεσως γιατι δεν κανει..Φιλε,Αλμπερτ δεν απανταω σε εσενα,παιρνω απλως σαν αφορμη αυτα που γραφεις

      Διαγραφή
  56. γιατι πρεπει σωνει και καλα να φυγει ο ζουρος?ισως αξιζει αλλη μια ευκαιρια.δαμιανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Jim δεν ξέρω ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός αλλά νομίζω ότι βασική προϋπόθεση θα ειναι να έχει πρωτον, ο ιδιος τη διάθεση να δεσμευτεί για εναν κύκλο σε διάρκεια όσο ο κύκλος του Γιαννάκη, αλλα και το ειδικό βάρος να μην μπορούν να τον κουνήσουν μετά απο ένα ενδεχόμενο αρχικό στραπάτσο (και τα 2 βέβαια συνηγορούν στην επιλογή Μπλατ). Ο λόγος είναι οτι θα έχει στα χέρια του μια φουρνιά από ταλαντούχους νέους παίχτες (θεωρώ ότι δεν θα γίνει -ισως κακώς, ισως καλώς- καμία προσπάθεια επιστράτευσης παλαιών καραβάνων στυλ Διαμντίδη) οι οποίοι ναι μεν αποκτούν παραστάσεις νωρίτερα απο τους προκατόχους τους, δε παύουν να είναι όμως υπερβολικά μικροί για να αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά μιας εθνικης με τόσο βαριά φανέλα. Το πλάνο λοιπον πρέπει να είναι 4-5ετές ώστε μεσα σ αυτόν τον κύκλο να προλάβουν να έχουν ωριμάσει οι νέοι, να έχουν ενσωματωθεί πιθανόν συνομήλικοι τους που θα κάνουν το ξεπέταγμα τον επόμενο καιρό, να έχει παρθεί το maximum από παιδιά που βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικια τώρα (Καλαθης, Πριντ, Βουγιούκας, Σόφο, γτ όχι και Μαυροκεφαλίδης) , και να έχει απογαλακτιστεί η ομάδα απο τον Σπανούλη που υπάρχει ο φόβος λόγω της ηλικίας των υπολοίπων να επιλεγεί ως go-to-guy απο κάποιον ξένο προπονητη, κάτι λίγο έξω από την νοοτροπία της Ελληνικης σχολής που δεν είναι η μπάλα στον star μας και Αγιος ο Θεός
    Ο Μπλατ στη Ρωσία είχε δείξει τέτοια δέσμευση, και μάλιστα αξιοποίησε παίχτες πριν καν θεωρηθουν κομβικοί στις ομάδες τους (πχ Mozgov πριν γίνει ο αδιαφιλονίκητος starter της Κιμκι) και μερικούς που ακόμα οι ομαδες τους δεν έχουν βρει τρόπο να εκμεταλλευτούν (Ponkrasov)
    Alex 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παντως αν στον επομενο ανασχηματισμο ο ξανθος ειναι εκτος, ταιριαζει γαντι στην περιγραφη βασιλακοπουλου. Και οπως δηλωσε ξανακαθεται τζαμπα σε παγκο. Dim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μην μολυνετε το μπλογκ με αναφορες στον ξανθο φαταουλα...αυτος τελειωσε για καθε σκεπτομενο ανθρωπο απ οταν πολιτικοποιηθηκε.η καλυτερη λυση ειναι ο μπλατ.εμπνεει σεβασμο(κ στους αντιπαλους),εχει ΤΙΣ γνωσεις για το αθλημα,εχει επιτυχιες-τροπαια,σε συντομο χρονικο διαστημα μπορει να κανει θαυματα(πχ εδω με μια προπονηση στον αρη διελυσε τον ολυμπιακο για το κυπελλο) κ πιστευω πως ταιριαζει με το υλικο της εθνικης.2η επιλογη ο δρακος κ 3η ο ιτουδης.υγ:θα ψηνομουν για επιστροφη-εκπληξη ευθυμη κιουμουρτζογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ιωαννίδης 100% μάγκες..Προπονητικά και μόνο είναι τρείς κλάσεις πάνω από όλους.σαν προσωπικότητα 13 κλάσεις πάνω από τον δεύτερο..και τζάμπα!!!!!!μακάρι λέω εγώ και κράξτε όσο θέλετε παιδιά.και τι θα έδινα να το δω αυτό!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ωραια ολα αυτα γιαα τις ικανοτητες των προπονητων αλλα δν πρεπει να δουμε και το τι παιχτες ξερουν να διαχειριζονται?? δλδ εκτος απο ιβανοβιτς ποιοσ αλλος μπορει>??? σφαιροπουλος πχ?? μπαλακι θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 1. Mάντζαρης, Καλάθης, Σπανούλης(Σλούκα σε πιστεύω αλλά δεν χωράς)
    2. Ζήσης, Βασιλειάδης(Παππά συνέχισε και βλέπουμε)
    3. Παπανικολάου, Μπράμος(Περπέρογλου ίσως)
    4. Πρίντεζης, Καιμακόγλου(Φώτσης λίγο κορεσμένος)
    5. Μπουρούσης, Βουγιούκας, Κουφός

    Προπονητής ΜΠΛΑΤ

    Ομαδάρα χωρίς ταβάνι!!!!!!!!

    Το Κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ρε παιδια..δεν σκεφτηκαμε τον καλυτερο..σακη λαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης νομιζω πως ο λαιος σ ευρωπαικο ματς του παοκ εκνευρισμενος με μη καταλογισμο βηματων στην αντιπαλη ομαδα φωναζε προς τους διαιτητες:στεπς ρε στεπς!

      Διαγραφή
  64. έγω ξέρω ότι με Μάκη Δενδερινό κάναμε τις καλύτερες πορείες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. PG:Mάντζαρης, Καλάθης, Σπανούλης , Σλούκας Παππάς,Ζήσης,
    WING:Βασιλειάδης , Παπανικολάου, Μπράμος,Περπέρογλου
    PF & SF:Καιμακόγλου
    PF:Πρίντεζης, ,Φώτσης
    PF & C:Μαυροκεφαλίδης , Μπουρούσης
    C:Βουγιούκας, Κουφός , Σχορτσιανίτης

    Εγώ αυτή πιστεύω πως είναι η προεπιλογή (αν όλοι πουν ναι , δεν τσακωθούν και δεν τραυματιστούν)

    Στους περιφερειακούς πιστεύω πως θα βγεί το πράγμα έυκολα
    αλλά στους ψηλούς βλέπω σφαγή

    (δεν θα με παραξενεψει Ζήσης Σπανούλης Καλάθης στα PG μόνο και μόνο για να χωρέσουν και άλλοι ψηλοί)


    Προπονητής αυτή την στιγμή Μπλατ
    αν ο Κατσικάρης δεν είχε πρόβλημα με Μπιλμπάο θα τον Προτιμούσα αλλά πλέον Μπλατ

    (και το αστειο της ημέρας : Vincent Collet)

    supersportspy



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καταρχήν:

    @manu chao: προφανώς αστειεύεσαι, έτσι ?!?! Πέραν του δεδομένου της προϊστορίας και των πεπραγμένων του, δηλώνεις σοβαρά ότι είναι 3 φορές καλύτερος π.χ. από τον Μπλατ ? Είπαμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους της ομάδας μας, αλλά αυτό παραπάει...Για να μην παρεξηγηθώ, του έχω μιλήσει του ανθρώπου, συζητήσιμος και σωστός φαίνεται, αλλά ότι έγραψε έγραψε και δεν ξεγράφει...

    Επίσης έτερο άσχετο: το LAC καλπάζει Jim, εν αντιθέσει με άλλους συμφορουμίτες/συμblogiτες περιμένω ανάρτηση για τα τεκταινόμενα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού :-)

    Τέλος, επί του θέματος, προφανώς και θα στηρίξω Μπλατ, καθώς τον πάω με 1000 σαν άνθρωπο, σαν προπονητή, σαν στάση ζωής και χαρακτήρα. Φαίνεται ότι -μας- γουστάρει τρελά σαν Ελλάδα/Έλληνες, και όπως λένε και τα υπόλοιπα παιδιά, το στυλ του θα ταιριάξει 101% με τους παίκτες που έχουμε τώρα.

    Για τη 12αδα μάλλον θα τα πούμε στην κατάλληλη ανάρτηση ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελω να ελπιζω κ εγω πως τρολαρει ο μανου...πραγματικα..δεν υπαρχει προπονητης ξανθος...τοσα χρονια στους αρειανους ειχε περασει το κλιμα πως η ελλειψη ενος καλου 5αριου στοιχισε την μη κατακτηση του πρωταθλητριων..λαθος!η ελλειψη καλου προπονητη στοιχισε...

      Διαγραφή
  67. Εν έτη 2012, προπονητής με το όνομα Γιάννης Ιωαννίδης δεν υπάρχει στο μπασκετικό στερέωμα. Ήδη από το 2003 που συμμετείχε με την εθνική στο ευρωπαϊκό της Σουηδίας, θεωρούνταν τρόπον τινά παρωχημένος, ο ίδιος το κατάλαβε και γι' αυτό αποσύρθηκε. Όμως είναι άλλο πράγμα να το διαπιστώνουμε αυτό και άλλο πράγμα να απαξιώνουμε μια ολόκληρη πορεία στο άθλημα μόνο και μόνο γιατί έχουμε οπαδικές αγκυλώσεις ή γιατί ο "Ξανθός" μετέτρεψε την ομάδα μας κατ' επανάληψη σε καρπαζοεισπράκτορα ή αρνήθηκε να την προπονήσει παρότι του προσφέρθηκαν από τις προεδράρες τα άπειρα εκατομμύρια.
    Η βασική αιτία που ο Άρης δεν κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών την τριετία 1988-90, πρέπει να αναζητηθεί στις παθογένειες του θεσμικού πλαισίου της διοργανώτριας αρχής που λειτουργούσε με ημιεπαγγελματικούς όρους και δεν επέτρεπε την προσθήκη περισσότερων από έναν ξένους για τις ελληνικές ομάδες στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ομάδες όπως ο Άρης να παίζουν με έναν ξένο στο πρωτάθλημα και με δύο ξένους στην Ευρώπη. Όταν ανταγωνίζεσαι τις σούπερ επαγγελματικές ιταλικές ομάδες, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα (Γιουγκοσλάβοι και Σοβιετικοί ήταν από άλλο ανέκδοτο, εξίσου οδυνηρό) με τους όρους που το έκανε ο Άρης της δεκαετίας του '80 και φυσικά ο Ιωαννίδης, δεν γίνεται να είσαι μυρωδιάς, μυρωδιάδες είναι αυτοί που σε θεωρούν τέτοιο.

    Άλλαξαν οι συνθήκες για το ελληνικό μπάσκετ από το 1992-93, άλλαξε και το στάτους των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Η αφετηρία ήταν πιο ψηλά και πιο κοντά στην ευρωπαϊκή κορυφή. Από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου και συγκυριών η κατάκτησή της. Ο Ιωαννίδης αποτέλεσε εξέχων μέλος αυτής της εποχής που για τους περισσότερους θεωρείται η χρυσή εποχή!

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως για τους γιουγκοσλάβους δεν μπορεις να πεις τιποτα. τα σαρωναν ολα χωρις ξενους. οπότε ειτε με ξενους ειτε χωρις παλι η Jugoplastika θα τα σηκωνε την τριετία που αναφέρεσε. με καλες προυποθέσεις το σχόλιο αλλά άστοχο.

      Διαγραφή
    2. .&-

      Η ομάδα του Άρη με έναν παίκτη τύπου Μπατίστ πχ.

      Διαγραφή
    3. To νόημα του σχολίου (υποθέτω πως) είναι ότι ο Ιωαννίδης πάλευε με υποδεέστερο υλικό απέναντι σε μεγαθήρια που είχαν αμερικανούς που έκαναν τη διαφορά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την απελπιστική ώρες-ώρες υστέρηση του Άρη σε ψηλούς. Και ενώ τα χρήματα ίσως υπήρχαν για να έρθουν 1-2 καλοί αμερικανοί ακόμα, το αγωνιστικό πλαίσιο στο πρωτάθλημα απέτρεπε κάτι τέτοιο.

      Η υπερταλαντούχα Γιουγκοπλάστικα ήταν μια "ανωμαλία" που δε μπορούσε να προβλεφθεί, ούτε να αντιμετωπιστεί αλλά στον ημιτελικό της Γάνδης του '88 π.χ. (χωρίς Γιουγκοπλάστικα) ο Άρης είχε να παρατάξει το Γουίλτζερ, το Λυπηρίδη και το Ρωμανίδη απέναντι σε Μάκαντου, Μπράουν και Μενεγκίν. Κλάφτα Χαράλαμπε δηλαδή...Κάνε μια τράμπα σε έναν από αυτούς και οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά.

      Διαγραφή
    4. Ο Ιωαννίδης δεν πήγε φάιναλ φορ όμως μόνο εκείνη την εποχή με τον Άρη, αλλά και αργότερα (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ) που είχαν πέσει χρήματα και είχαν έρθει σπουδαίοι ξένοι παίχτες. Και απέτυχε και τότε. Έξι στα έξι χαμένα φάιναλ φορ, δεν μπορεί να μην σημαίνει κάτι αυτό.

      Βιολέτα

      Διαγραφή
    5. Βιολέτα το επίκεντρο είναι ο Άρης μαζί με τον Ιωαννίδη, όχι η σταδιοδρομία του Ιωαννίδη γενικώς.

      Ειδικά παντως με την ΑΕΚ, το ότι έφτασε τόσο γρήγορα σε τελικό Φ4 με αυτό το υλικό ήταν ένα μικρό θαύμα που έμεινε ανολοκλήρωτο...

      Προπονητής-ορόσημο ο Ιωαννίδης.

      Διαγραφή
    6. Αρνητικό ορόσημο, κατά τη γνώμη μου. Ευτυχώς ήρθαν οι σπουδαίοι Ίβκοβιτς -Ομπράντοβιτς και μάθαμε/χαρήκαμε σπουδαίο μπάσκετ και ευρωπαϊκούς τίτλους. Ο Ιωαννίδης, παρά τις (αναμφισβήτητες) ικανότητές του ως προπονητής, τελικά θα μείνει στην ιστορία περισσότερο για το παροιμιώδες άγχος και κόμπλεξ που τον έκαναν να αποτυγχάνει κάθε φορά στα ΦΦ, για το "καθηγητής της αλητείας" και για το ότι κατέληξε πολιτικάντης Βο(υ)λευτής.

      Βιολέτα

      Διαγραφή
    7. Διακρίνω μια εμπάθεια την οποία δε συμμερίζομαι, ούτε θα θρέψω απαντώντας. Τέλος πάντων, καλή καρδιά...

      Διαγραφή
    8. με γκαλη-γιαννακη-πιξι εγω,ο γειτονας κ ο περιπτερας της γειτονιας να καναμε τον προπονητη πηγαιναμε ανετα φ4!το ιδιο κ με ταρπλει-πασπαλ κ σια!οπως κ μ αλεξαντερ-ουιλι!μια φορα(επιστροφη σε οσφπ) χειριστηκε καπως χαμηλοτερο μπατζετ σε συλλογικο επιπεδο κ εφαγε τα μουτρα του!πραγμετικα δειτε τα ροστερ που ειχε..ηταν ολα ονειρικα!!!εδω τον εκανε πλακα ο μαγκωτσιος με μιση ομαδα,τραυματιες κτλπ.κ μην ξεχναμε πως στην (1η)θητεια του στον οσφπ επαιζε με 2 παικτες παραπανω(αντικειμενικα)...ξεπερασμενος!?!ο ιδιος δεν δειχνει να πιστευει κατι τετοιο αφου συμφωνα με δικα του λεγομενα εφηυρε πατεντες που μεχρι κ ο πατ ραιλι του της ζητησε......επισης μια ελπιδοφορα εθνικη στα χερια του εγινε περιγελος...ο ιωαννιδης οπως κ ο πολιτης ειναι τ ανεκδοτα της προπονητικης..το δε χειριστο για τον ιωαννιδη ειναι πως δεν εχει κ αξια ως ανθρωπος(βλεπε "πολιτικες" επιλογες..)κ το ακομα χειροτερο ειναι πως υπαρχουν ανθρωποι που πινουν νερο στ ονομα του(δυστυχως κ συναρειανοι...)

      Διαγραφή
    9. Ιωαννίδης,Γιαννάκης και λοιπούς δαίμονες φτωχούς εν τω πνεύματι ευτυχώς το μπάσκετ τους ξέβρασε γιατί είναι πολιτισμένο άθλημα και όχι ποδόσφαιρο. Οι νοσταλγοί αυτών μπορούν να στραφούν στο ποδόσφαιρο και δη προς λιμάνι μεριά.

      Διαγραφή
    10. για τον γιαννακη εισαι περα για περα αδικος..κ οχι οπαδικες εμπαθειες..η (αρνητικη) αποψη που εκφραζω για τον ιωαννιδη ειναι ασχετου οπαδικης προτιμησης...

      Διαγραφή
    11. Καλά ο Ιωαννίδης είναι ο χειρότερος όλων μακράν αλλά και ο Γιαννάκης έχει κάνει τα καφριλίκια του. Καταρχάς είναι o ορισμός του ΄΄bad loser΄΄. Όταν ήταν στην Εθνική έβαζε απο πάνω τον σύλλογο που εργαζόταν(οσφπ) χάνοντας ισορροπίες και αξιοπρέπια και στο τέλος δεν είχε τα μούτρα να κοιτάξει τους παίκτες του απο τον ΠΑΟ στα μάτια. Αυτούς που τον κάνανε μάγκα. Κοινώς ξεφτιλίστικε. Εδώ κολάει και το ''ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου΄΄.

      Διαγραφή
    12. Ζήτημα χρόνου είναι να τον πάρουν πρέφα τα Γαλλόπουλα και να τον απελάσουν.

      Διαγραφή
    13. Οι άσχετοι, άξεστοι, απολιτιστοι, λιμανίσιοι, "ποδοσφαιρικοί", γάβροι ή μη, τι να πούμε για το Γιαννάκη, παίκτη-συμβολο στην Εθνική του '87, τον Άρη και το ΠΑΟ, το πιο επιτυχημένο προπονητή της επίσημης αγαπημένης, ο οποίος ζει και πεθαίνει για αυτή;

      Ο Φράνκι Καρμπόνε όμως και οι όμοιοί του, πολιτισμένοι, γνώστες και λάτρεις του αθλήματος όπως είναι (ή έτσι αυτοχαρακτηρίζονται τουλάχιστον) αποδεικνύουν ότι πραγματικά γνωρίζουν να σέβονται τη ζωντανή ιστορία του αθλήματος ξερνώντας τον παραπάνω βρωμερό και ρυπαρό οχετό ο οποίος όζει συμπλέγματα και τυφλό, οπαδικό μίσος.

      Πολλοί εδώ μέσα πράσινοι, κόκκινοι, κίτρινοι, κανέρυθροι ή απλά τύποι που αγαπάνε το μπάσκετ και υποστηρίζουν τους Τράχωνες ανακατεύονται με κάτι τέτοια τυπάκια. Εκτός και αν έχω πέσει τόσο έξω στην εκτίμηση την οποία τρέφω για το επίπεδο του κόσμου που γράφει εδώ και τελικά η πλειοψηφία τσαλαβουτάει στα σκατά αλλά νομίζει πως περπατάει στα λιβάδια και απλά εγώ δε το έχω πάρει χαμπάρι...

      Διαγραφή
    14. Εγώ δεν πιστεύω σε συμπτώσεις.
      Και δε θεωρώ σύμπτωση ότι ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να πάρει Ευρωπαικό (δείχνοντας συχνά τραγικό πρόσωπο), αλλά δε θεωρώ και σύμπτωση ότι πήγε σε έξι final4 με 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ομάδες.

      Οι λόγοι για τους οποίους απέτυχε είναι λίγο πολύ γνωστοί. Το δικό σου άγχος, η πίεση που δημιουργούσε στους παίκτες, η γελοία εμμονή στις προλήψεις και πάει λέγοντας.


      Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι η κυριαρχία του στο ελληνικό μπάσκετ και η σταθερή του παρουσία στα final4 είναι προϊόν τύχης ή δεν ξέρω.

      Ας αναλογιστούμε το εξής. Γράφουμε όλοι τόσες μέρες ότι ο Μπλατ είναι κορυφαίος προπονητής κτλ κτλ. Έχει πάρει κάποια ευρωλίγκα και δεν το ξέρω; Ο Πιανιτζιάνι που θεωρείται και αυτός εκ των κορυφαίων έχει πάρει μήπως αυτός κάποια ευρωλίγκα και δεν το ξέρω;

      Μήπως μόνο ο Μεσίνα, ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς είναι καλοί προπονητές;



      Για τον Γιαννάκη και τη συμπεριφορά κάποιων προς το πρόσωπό του, τα είπε καλύτερα ο Πανάγος.
      Μιλάμε για την προσωποίηση της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, και ο άλλο μας λέει ότι είναι ευεργετηθέντας από τους παίκτες του ΠΑΟ, και μάλιστα αχάριστος. Ότι να ναι!

      Διαγραφή
    15. Πλακώσανε οι τσουκαλάδες...

      Διαγραφή
    16. ναι, οι Τσουκαλάδες που εκτιμούν και σέβονται την μπασκετική προσωπικπότητα που τίμησε και μεγαλούργησε με τη φανέλα της Εθνικής, του Άρη, του ΠΓΣΣ, του ΠΑΟ, και που κατάφερε άλλα τόσα σπουδαία στον πάγκο της εθνικής, αλλά που δεν αντεπξήλθε ούτε στο ελάχιστο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

      Ναι λοιπόν είμαστε Τσουκαλάδες και κάφροι.
      Και δε θα πάρουμε το μάθημά μας από εσάς του πολιτισμένους, δε θα βαφτίσουμε τον Γιαννάκη κλάψα, δε θα κρεμάσουμε πανό για αυτόν, δε θα ενθουσιαστούμε όταν η προεδράρα μας από μικροφώνου τον αποκαλέσει καραγκιόζη.

      Διαγραφή
  68. O Σπανούλης δεν είναι πόιντ γκαρντ!!! Ο Ζήσης γίνεται και τέτοιος,αλλά κλασικά στην εθνική παίζει πιο πολύ στο 2.Πολύ θα ήθελά να γράψω τη 12άδα μου κι εγώ τώρα αλλά το θεωρώ ανώριμο.Η χρονιά στην ουσία δεν είναι καν στην αρχή της,καθώς έχουμε να δούμε τοπ16 στην ευρωλίγκα που είναι σαν πρωτάθλημα..πλέι όφ και φάιναλ4 και το ίδιο στα εθνικά και το γιούροκαπ.Σίγουρα από τώρα έχουμε μια άποψη και γνώμη αλλά το σωστό είναι να αποφασίζεις μετά το τέλος της σεζόν γιαυτό και οποιαδήποτε επιλογή έγινε από εσάς, είναι επιπόλαια και ανούσια.1.Ποιος θα έπαιρνε πέρσυι τέτοια εποχή τον πρίντεζη στη 12άδα? 2.Ποιος δεν θα τον έπαιρνε τον Μάιο?
    Ποιος θα μίλαγε για Παππά πριν 1μιση μήνα? ας σοβαρευτούμε ας περιμένουμε...ούτε ο μπράμος έγινε ξαφνικά ντανίλοβιτς που λέμε,ούτε ο βασιλειάδης ρέτζι μίλερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτλες οι μαλακίες +1 τι σκατα ειναι??

      -4

      Jarmusch

      Διαγραφή
    2. @ Jarmusch

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Θεούληηηηης!!!

      Φίλε Tarantino13, χωρίς παρεξήγηση, έτσι;
      Εξάλλου σε πάω πολύ περισσότερο σαν σκηνοθέτα!

      Διαγραφή
    3. να σαι καλα !

      tarantino13

      Διαγραφή
  69. http://www.basketnet.gr/main/2/europe/articles/1/%CF%86%CE%B5%CF%85%CE%B3-%CE%B2%CE%B1%CE%BB-%CE%BA.html

    ελευθερος ο κουιν!η βαλενθια του εκανε προταση να μεινει αλλα θελησε να γυρισει στις ΗΠΑ..

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Vladimir Dasic is out of Besiktas

    http://www.sportando.net/eng/europe/turkey/47322/vladimir-dasic-is-out-of-besiktas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η μοναδική περίπτωση για την οποία μπορεί κάποιος νε ψέξει τον Ιωαννίδη ότι λειτούργησε κάτω από τις δυνατότητές του ήταν ο τελικός με την Μπανταλόνα το '94. Εκεί ναι, έγινε κορόιδο στις διαθέσεις του Ομπράντοβιτς. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ήταν περισσότερο το αουτσάιντερ που ανταγωνίζονταν στα ίσα τα φαβορί αλλά κάπου στο τέλος έχανε δυνάμεις και άφηνε ανεκπλήρωτη την προσπάθεια. Θεωρώ ότι η συμμετοχή με τις ομάδες του σε έξι φάιναλ φορ δείχνει περισσότερο την ικανότητά του να χτίζει από το μηδέν με αξιοθαύμαστη συνέπεια ανταγωνιστικότατες ομάδες που ζούσαν και πέθαιναν με το στόχο του πρωταθλητισμού, και λιγότερο την αδυναμία του να φτάσει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Άλλωστε ο Ολυμπιακός της δεκαετίας του '90 που πήρε μια ευρωλίγκα, συμμετείχε σε δύο ακόμη τελικούς και εντέλει αναδείχτηκε η ομάδα της δεκαετίας από την ΦΙΜΠΑ, ήταν δικό του δημιούργημα. Το 1991 η προφορά της λέξης "Ολυμπιακός" για λόγους μπασκετικού ενδιαφέροντος προκαλούσε ένα μειδίαμα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και το 1996 που ο Ιωαννίδης έφυγε από τον Πειραιά, ο Ολυμπιακός αποτελούσε τον μνηστήρα νο1 στην Ευρώπη για την κατάκτηση της επόμενης ευρωλίγκας (μαζί με την Μπαρτσελόνα). Με την ΑΕΚ εφάρμοσε την ίδια συνταγή με χειρότερες προϋποθέσεις από οικονομικής πλευράς και πέτυχε από 8η στην Ελλάδα το 1996 να την κάνει φιναλίστ της ευρωλίγκα το 1998 (απέναντι στην Κίντερ του τεράστιου μπάτζετ και των Ριγκοντό, Ντανίλοβιτς, Σάβιτς, Σκονοκίνι, Νεστέροβιτς). Ασύλληπτα πράγματα που έχω την εντύπωση ότι αμφισβητούν μόνο οι πελάτες του εκείνη την εποχή. Καλώς ή κακώς ο Ιαννίδης είναι προπονητής ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ όπως πολύ εύστοχα γράφει και ο φίλος Panagos.

    Οι γιουγκοσλάβικες ομάδες κατά κύριο λόγο και οι Σοβιετικές κατά δεύτερο, δεν πρέπει να κρίνονται με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται οι ελληνικές, οι ιταλικές ή οι ισπανικές της ίδιας περιόδου γιατί πολύ απλά δρούσαν σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και εντέλει αθλητικής λειτουργίας που ρυθμιζόταν από το σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Επιπλέον αποτελούσαν κατά βάση ομοσπονδίες διαφόρων κρατών και υπερκάλυπταν σε κάποιο βαθμό την αδυναμία τους να προσελκύσουν ξένους παίκτες από άλλα πρωταθλήματα.

    Billy Batts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλά άμα δούμε κανένα Ιωαννίδη στο πάγκο της Εθνικής δε θα μου κάνει καμιά εντύπωση. Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ο Μέγας Ζότς πάντως την είπε την γνώμη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γκαρντ: Σπανούλης, Καλάθης, Μάντζαρης, Ζήσης, Βασιλειάδης ή Μπράμος
    Φόργουορντ: Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Φώτσης, Πρίντεζης
    Σέντερ: Κουφός (εναλλακτικά Σχορτσανίτης), Βουγιούκας, Μπουρούσης

    Προπονητής: Ποιος μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο ετερόκλητο και εκρηκτικό (Σόφο, Μπουρούσης) μείγμα; Αμφιβάλλω αν ένας σοβαρός προπονητής (Μπλατ) με πλάνο θα μπορέσει να επιβληθεί εκεί μέσα... Οπότε Γιαννάκης και πάλι Γιαννάκης: λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, πολλή εμψύχωση και "παίξτε για την ιστορία μου" και όπου μας βγάλει η (ψευτο)παλικαριά και ο τσαμπουκάς του Έλληνα...

    Οριακά εκτός: Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής (θα τον έβαζα ίσως για τη χημεία της ομάδας αντί του Μπουρούση)


    Υ.Γ. Ο Παππάς δεν είναι ακόμα παίκτης εθνικής ομάδας (κυρίως λόγω mentality).
    Υ.Γ.2. Η Εθνική έχει γίνει ολίγον κλίκα και πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων παικτών και -κυρίως- παραγόντων... Όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω, πρέπει να γίνουν οι τομές σε όλα τα επιπέδα για να ξαναγίνει αφενός θεσμός και καθήκον για τους αθλητές και αφετέρου αξιοκρατικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δύσκολα...

    Μάξιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Μάγκες ο Κουίν έφυγε από Βαλένθια γιατί είναι αρκετά έως και τέρμα σίγουρος ότι θα βρεί συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Μετά και τον νέο τραυματισμό Μπλέικ θα έλεγα ότι παίζει δυνατά για Λέικερς. Και το σικάγο ψάχνει για γκαρντ νομίζω. Με τον Μπανκς κλείσαμε στα γκαρντ. Δεν νοίζω να πάρουμε κι άλλον. Θα ήταν καλό να τον είχαμε αποκτήσει τον Κουίν αλλά και ο Μπανκς μέχρι στιγμής προσφέρει.
    Madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΚΟΥΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ 3Δ ΟΥΚΙΤΣ ΜΠΑΝΚΣ ΚΙΤΣΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΠΡΑΜΟ Η ΕΝΑ ΚΑΛΟ 4

      Διαγραφή
  76. Προπονητικά δεν θα τον απαξιώσω τον Ιωαννίδη, αν και Παναθηναϊκός. Δυο παρατηρήσεις όμως:
    α) Αυτό το 'με δυο διαφορετικές ομάδες' είναι εκ των υστέρων μυθολόγημα που ο ίδιος ο Ιωαννίδης έβγαλε. Καταρχάς έπαιζε ποτέ ο Άρης με έναν ξένο στην Ευρώπη και δεν θυμάμαι; Εκτός και αν ο Σούμποτιτς είναι από την Κοκκινιά. Έπαιξε ποτέ ο Ολυμπιακός με δυο ξένους στην Ευρώπη; Ο Τάρλατς, ο Τόμιτς και ο Νάκιτς τί ήταν; Πάντα προικισμένοι ήταν και ο Άρης και ο Ολυμπιακός, πολύ περισσότερο από άλλες Ελληνικές ομάδες στον τομέα των Ελληνοποιήσεων. Και εν πάση περιπτώσει, τί μας λέει ο Ιωαννίδης; Ότι μεταξύ του Άρη και του Ευρωπαϊκού κύριο εμπόδιο δεν ήταν ο Μάκαντου ή ο Μάρσερ ή ο Ορτίθ αλλά η απουσία του συμμορίτη Μισούνοφ (γιατί αυτόν εννοούσε, όλοι οι άλλοι έπαιζαν Ελλάδα-Ευρώπη); Σοβαροί να είμαστε. Για την ιστορία, όποιος έχει δει τον ημιτελικό της Γάνδης, θα δει ότι ο Άρης δεν έχασε λόγω ρακέτας.
    β) Η βασική αμαρτία του Ιωαννίδη δεν αφορά το μπάσκετ άμεσα. Αφορά τον Ελληνικό αθλητισμό. Ό,τι και να λέμε, ο άνθρωπος μετέφερε την καφρίλα από την εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο και τις αίθουσες των αποφάσεων. Αν συνυπολογίσουμε τις Ελληνοποιήσεις, θα έλεγα ότι στην σούμα η συνεισφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό είναι αρνητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΤΖΙΜ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ Ο ΙΖΑΙΑ ΤΟΜΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΓΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή